Tenis 41

Četvrtak, 09.10.2014.

09:38

Poraz Jelene u Tijanđinu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Tijanđinu.

Poraz Jelene u Tijanðinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 9 godina

@Luj Piton
Pa ja i pisem zao sto sam dobro proucio propise.
Nema obaveze, to si u pravu, ali postoji obaveznih nula bodova, kada se turnir prijavi, pa otkaze, bez obzira da li turnir spada u obavezne ili neobavene turnire.
Tako na primer Serena ima obaveznih 0 bodova za turnir u Indan Welsu koji propusta svake godine, a koji je obavezan, ali i za turnir u Dohi koji ne spada u obavezne, ali turnir koji je Serena prijavila pa otkazala.

Evo Jelena ce sledece nedelje imati isti broj bodova 2945.
Medjutim za 10 dana njoj se brise 370 bodova sa proslogodisnjeg zavrsnog turnira.
Na racun tih bodova trebali bi da joj vrate 100 bodova iz Dubaia koji joj se trenutno ne racunaju, pa bi na listi od 20. Oktobra trebala da ima 270 bodova manje.
Medjutim posto je upravo otkazala turnir u Moskvi, bice joj upisano NULA bodova za taj turnir i ta nula ce joj vaziti narednih 12 meseci.
Zato joj nece biti vraceno tih 100 bodova iz Dubaia, vec ce joj biti upisano 0 bodova iz Moskve.
Znaci na listi od 20.10. Jelena umesto 270, gubi svih 370 bodova i imace 2575 bodova.

Sto se tice novcanih kazni, one mogu i da se izbegnu, ali kazem ako teniser ima zdravstveno oprvdanje, ili ako bar odradi neke promotivne aktivnosti.
Teniser moze da se pojavi na turniru, odigra jedan jedini poen u prvom mecu i preda mec i to mu se ne racuna kao otkazivanje turnira. Ali ne dolazak na turnir koji je prijavljen se automatski smatra otkazivanjem i sledi nula bodova kao kazna.

Luj Piton

pre 9 godina

@Realno
Nema obaveze da se igra ako si prijavljen a povređen, citiraj propise i član koji predviđa kazne, ništa napamet. Malo mi je sumnjivo da Azarenka nije to znala u vreme kad je visoko stajala na listi i nije ni slutila da će se povući sa turnira u Vuhanu. Kakva je razlika da li neko odustaje pre prvog ili drugog, trećeg kola? Šta piše u pravilima?Teniserka može da se na treningu povredi i pre početaka turnira i biće kažnjena? Ne drži ti ovo bure vodu. A ako odigra jedan poen i preda, sve redu i mirna Bačka. Mnogo si se zaleteo, izvređao si i Anininog navijača, nije on na drugoj strani od tebe, momak je bio ironičan ("Najbolja si i kad gubiš"), zato je pomenuo titulu u Sofiji, dva dana posle Singe, meni je njegov stil poznat - Dunav se uliva u Savu. Zna on šta piše. Miloje mu je poručio, menjaj ti nikove, ali stil te odaje. Zato ja Miloja cenim.

MilojePI

pre 9 godina

@(kočijaš, 9. oktobar 2014 15:42)
Upali fejsbuk ili tviter, nadji neku stranicu koja prati Jelenu, ili tenis uopste. Ako pogledas, moci ces da nadjes slike na kojima Jelena ili dobija neki tretman tokom treninga, ili kako se seta sa ledjima uvijenim u peskire. Po tebi, ona to radi onako, da bi se folirala i glumila? Ako tako mislis, onda je svaka diskusija bespotrebna.
Evo, izgleda da je odustala od Moskve. Da li je i to uradila jer hoce da nesto odglumi?

sportist

pre 9 godina

prosli put sam vas upozorio da go cuvate tekstot.jankovic porazena....i porazena ....i ..porazena. samo pokvari svoj imiz.zato ostavi tenis jer kola ide niz brdooooo

realno

pre 9 godina

@Luj Piton
Postoji obaveza da se turnir igra ako je vec prijavljen.
Pominjes Azarenku i 3 turnira od kojih je odustala i kazes "nista".
E pa nije bas "nista", jer ce ona na ta 3 turnira imati obaveznih NULA bodova. Teniserkama u bodovni saldo ulaze bodovi sa 16 turnira u toku 12 meseci.
Azarenki ce se narednih 12 meseci racunati samo 13 turnira zbog te 3 nule. Sem tih nula u bodovima, postoje i odredjene novcane kazne.
Teniser mora da ima dobro opravdanje za odustajanje, i uz to da odradi neke promotivne aktivnosti u korist tog turnira, kako bi izbegao novcanu kaznu. Dakle nije to bas tako kako mali Perica zamislja.

@Najbolja i kad gubi
Ti mora da se salis?
Kakav crni Singapur?
Da bar nesto znas o ovom sportu znao bi da teniserke koje igraju u Sofiji nemaju pravo da igraju u Singapuru i obrnuto.
Sem toga turnir u Sofiji pocinje 28. Oktobra, a u Singapuru 20. Oktobra.
Znaci Jelena ce osvojiti titulu u Sofiji, pa ce sesti u vremeplov i vrtiti se 10 dana unazad da igra u Singapuru???
E jadni zaludjeni navijaci imitatorke.
Nema nista ni od te Sofije.
Tamo nema ni bodova ni novca za poraze kao u Singapuru.
Bice i tamo 3 poraza za imitatorku.
Za nju bi bolje bilo da se ne pojavljuje ni u toj Sofiji. Samo bruka i sebe i nas.

kočijaš

pre 9 godina

Ne, Miloje, tebi odgovara da veruješ da je povređena. Znam ja dobro njene "povrede". Velika je to glumica, ali nasednu samo oni sa malim IQ ili ako su zaljubljeni do ušiju.
Da se ubacim samo u vašu priču o izmišljenim likovima, ne znači da nisi bot, Miloje. Ozbiljno sumnjam da te neko plaća da nekog uporno braniš. Ako je to stvarno tvoj stav, tuga. A kad je tuga onda mora da se cuga.

MilojePI

pre 9 godina

@(kočijaš, 09. oktobar 2014 12:43)
Ne znam gde sam napisao da ona glumi da je povredjena, molim te, ne izvrci. Ona jeste povredjena, jos od one predaje, a sad sto tebi odgovara da kazes da nije, to je sasvim druga prica...

Filip

pre 9 godina

@Zorana

Jelene je UVEK povredjena kada izgubi mec! Nikada je nijedna teniserka nije pobedila zato sto je bila bolja, nego je nju bolela trepavica, nokat iliti ne znam sta vec, pa je zato izgubila. Zbog njenih izjava, ne volim je. Zastin Enan joj je lepo jednom odgovorila, tj. pokazala na terenu ko je bolji, ako se neko toga jos i seca!

Slika koja se ne menja

pre 9 godina

Ko je ovo na slici? Šest godina gledam istu sliku naše Jece na zvaničnom WTA sajtu, tamo kao da ima 17 godina tek...

Živana

pre 9 godina

@Dživana
Ko je gledao meč "video je da se nije trudila". Dživana, gledala sam meč, i četiri pre ovoga, tri ispadanja u prvom kolu jedan prolaz kao slobodna i samo jedna pobeda pre dva dana protv ne-znam-kako-se-zove. na pet tzurnira jedna pobeda! Da li znaš zašto se na pet uzastopnih turnira nije trudila? Bolje je živeti u realnoisti nego u iluzijama, iluzije su kao baloni od sapunice ili oni na teniskom terenu.

Luj Piton

pre 9 godina

Ne postoji nikakva obaveza prema organizatoru da se posle prijave i žrebanja mora igrati meč. Azarenka, to sam zapamtio, tri puta je ove godie odustajala pre prvog kola, posle žrebanja, sva tri puta pokvarila je žreb (bila je uvek nosilac) i ništa. Ponoviću, Ana je igrala prvo kolo u Lincu samo zato što je prema organizatoru i publici imala poštovanje kao dvostruka šampionka i prošlogodišnja finalistkinja, to nije bilo zbog obaveza koje ne postoje nego zbog građanske otmenosti i vaspitanja. Koja obaveza "ispunjenja obaveza" postoji ako je neko povređen? Ana je odustala zbog povrede, mogla je da dobije drugi meč, posle dana odmora, protiv slabe teniserke, da joj je stalo do "bodovne siće" i nešto malo doara, pa da onda odustane. Da navijam za caricu gledao bih njenu muku, ne bih se kačio o Anu kao trn u zdravu nogu.

MilojePI

pre 9 godina

@(Malejev, 09. oktobar 2014 12:34)
Joj, sad jos postadomo izmisljeni likovi?! Nisi u pravu, barem za mene, uveri se na fejsbuku, ako nista drugo, nekoliko puta sam napisao puno ime I prezime, jer nemam potrebu da se krijem iza izmisljenih nikova.
Sto se tice "predavanja" mislim da se Zorana samo izrazila na nacin koji tebi ne odgovara, mislim da ona sve to zove predaja (sto odustajanje od meca zapravo jeste) sad sto se to ne ubraja u pobede, to je druga stvar, u pitanju je verovatno samo nesporazum...

potez ocajnika

pre 9 godina

Lose konce vuce. Ne znam sto je dolazila ovde. Tako to ide kad neko nema plan, kad sama odlucuje umesto neki profi tim. Nema ni valjanog trenera, nema ni igre, motiva, nicega. Sa mamom je bar bilo malo bolje.

MilojePI

pre 9 godina

@(Zheng, 09. oktobar 2014 10:50)
Jao, bas si dusa, hvala na pitanju, ali bez brige, super je Miloje, njega vise nije toliko briga sto se Jelena blamira... Cele godine igra lose, samo cekam deo sledece sezone, da vidim da li ce biti bolje igre ili penzije.

MilojePI

pre 9 godina

Povredjena je, ona zna da je povredjena, mi znamo da je povredjena. Pa sto se onda kog djavola vuce I blamira po turnirima?! Sta li glumi? Sta li misli? Uopste mi nije jasna!

kočijaš

pre 9 godina

Mi ne znamo da je povređena. Dakle, glumi, dobro si rekao Miloje. Vreme ju je pregazilo. Igraće još sledeću sezonu zbog egzotičnih destinacija. Možda i u dublu skupi neki $, malo je osvojila... Ne znam zapravo da li je motiv novac ili turizam, ali takmičarski nije sigurno.

Malejev

pre 9 godina

Zorana ima samo jedan cilj - da širi ono što je njoj milo (zato se Miloje tako zove). "Bolje da je kao Ana predala meč..." Nije Ana predala meč, odustala je zbog povrede, kao u Pekingu Serena, Venus, Halep... Svaka teniserka ima prava da odustane sat pre početka meča. Dakle, nije Ana mogla da preda meč koji se nije ni igrao, odustajanje se nigde ne računa pa Ana nije u Pekingu pobedila Halep niti je Halep izgubila. Ako ti i dalje, kao da si Miloje, odbijaš da prihvatiš prostu čenjinicu, onda ništa.

Zorana

pre 9 godina

Bolje da je izgubila u prvom kolu bar bi imala vremena da se oporavi za Moskvu i Sofiju.Ovako, kako sada izgleda na terenu ,nema sta da trazi tamo.Razumem da je morala da ispostuje organizatore i pojavi se na tom novom turniru,ali nije morala bespotrebno da se muci na terenu i nervira cak i nas njene dugogodisnje navijace..Mogla je,kao Ana,da preda mec bez borbe i priusti sebi vise vremena za odmor i sanaciju povrede.Ocito je da taj problem sa povredom postoji i cini mi se da je dosta veci nego Anin

Najbolja i kad gubi

pre 9 godina

@Zorana
Bar nije zbog povrede odustala, kao jedna juče, a povreda naše Jece videla se golim okom. Ima dovoljno vremena da povredu sanira, poboljša servis, forhend i igru na mreži, pa ako osvoji Kremlin i Sofiu igraće ZT u Singapuru, kao favorit iz senke.

kočijaš

pre 9 godina

Nemojte tako, što je učestvovala, pa znate priču njenih fanova - trebaju joj mečevi. Zato igra i dubl skoro na svakom turniru.
Veliki broj mečeva (pardon, turnira, ispada u prvom kolima), nadam se da će joj pomoći da osvoji super teški Utešni turnir u Sofiji, naravno u paru sa Malejevom. Veće su šanse da se ta vrati iz penzije nego da lepo vaspitana Džej Džej osvoji turnir u singlu.

Zorana

pre 9 godina

Razocarravajuce!Godinama je podrzavam ali ovo vise ne mogu ni ja da opravdam.Shvatam da je ovo novi turnir , da je ispostovala organizatore i bila na promociji.Probala da odigra jedan mec i nekako ga dobila jer Ala trenutno juri dobar rezultat u dublu da bi isla na zavrsni turnir,Mogla je da uradi kao i Ana da naredni mec preda bez borbe i vrati se jos prekjuce u Beograd da pokusa da sanira povredu.Gde ce sada ?Za tri dana pocinje turnir u Moskvi na kome je tek peti nosilac,sto znaci da nece biti slobodna u prvom kolu.Kako misli da se oporavi i pripremi?U ovakvom stanju ne znam sta ce u Moskvi i Sofiji?Daj Boze da se oporavi!

Sklonite se svi u stranu kad ja igram zavrzlamu

pre 9 godina

To što je Jelena prvi nosilac, kao 14. na WTA listi, govori o jačini turnira, ali ako se naglasi da je "postavljena za prvu nositeljku", pet dana posle "postavljenja", nije nevažno da se kaže kako je Saisai 112. na listi.

Neradnik

pre 9 godina

O cemu se ovde radi vise?! Koji je ovo uopste turnir?! Ko je uopste ova teniserka,nije ni u prvih sto,nikad cuo?! Mislim da je stvarno sramota da igra i ovako da gubi,zasto je dosla na ovaj turnir ako je trenutno u losoj formi?! Ne razumem,iskreno...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zoran, 9. oktobar 2014 10:19)

Ko si uopste ti, nikad cuo za tebe ??? Sta onda bulaznis ovde, tenis je njen posao i radi ga kako ga radi, nekad bolje, nekad losije i to je njena, ajde mars i radi nesto korisno !! Ne razumem, iskreno....

Zoran

pre 9 godina

O cemu se ovde radi vise?! Koji je ovo uopste turnir?! Ko je uopste ova teniserka,nije ni u prvih sto,nikad cuo?! Mislim da je stvarno sramota da igra i ovako da gubi,zasto je dosla na ovaj turnir ako je trenutno u losoj formi?! Ne razumem,iskreno...

Sklonite se svi u stranu kad ja igram zavrzlamu

pre 9 godina

To što je Jelena prvi nosilac, kao 14. na WTA listi, govori o jačini turnira, ali ako se naglasi da je "postavljena za prvu nositeljku", pet dana posle "postavljenja", nije nevažno da se kaže kako je Saisai 112. na listi.

Zoran

pre 9 godina

O cemu se ovde radi vise?! Koji je ovo uopste turnir?! Ko je uopste ova teniserka,nije ni u prvih sto,nikad cuo?! Mislim da je stvarno sramota da igra i ovako da gubi,zasto je dosla na ovaj turnir ako je trenutno u losoj formi?! Ne razumem,iskreno...

kočijaš

pre 9 godina

Nemojte tako, što je učestvovala, pa znate priču njenih fanova - trebaju joj mečevi. Zato igra i dubl skoro na svakom turniru.
Veliki broj mečeva (pardon, turnira, ispada u prvom kolima), nadam se da će joj pomoći da osvoji super teški Utešni turnir u Sofiji, naravno u paru sa Malejevom. Veće su šanse da se ta vrati iz penzije nego da lepo vaspitana Džej Džej osvoji turnir u singlu.

kočijaš

pre 9 godina

Mi ne znamo da je povređena. Dakle, glumi, dobro si rekao Miloje. Vreme ju je pregazilo. Igraće još sledeću sezonu zbog egzotičnih destinacija. Možda i u dublu skupi neki $, malo je osvojila... Ne znam zapravo da li je motiv novac ili turizam, ali takmičarski nije sigurno.

Živana

pre 9 godina

@Dživana
Ko je gledao meč "video je da se nije trudila". Dživana, gledala sam meč, i četiri pre ovoga, tri ispadanja u prvom kolu jedan prolaz kao slobodna i samo jedna pobeda pre dva dana protv ne-znam-kako-se-zove. na pet tzurnira jedna pobeda! Da li znaš zašto se na pet uzastopnih turnira nije trudila? Bolje je živeti u realnoisti nego u iluzijama, iluzije su kao baloni od sapunice ili oni na teniskom terenu.

Malejev

pre 9 godina

Zorana ima samo jedan cilj - da širi ono što je njoj milo (zato se Miloje tako zove). "Bolje da je kao Ana predala meč..." Nije Ana predala meč, odustala je zbog povrede, kao u Pekingu Serena, Venus, Halep... Svaka teniserka ima prava da odustane sat pre početka meča. Dakle, nije Ana mogla da preda meč koji se nije ni igrao, odustajanje se nigde ne računa pa Ana nije u Pekingu pobedila Halep niti je Halep izgubila. Ako ti i dalje, kao da si Miloje, odbijaš da prihvatiš prostu čenjinicu, onda ništa.

Luj Piton

pre 9 godina

Ne postoji nikakva obaveza prema organizatoru da se posle prijave i žrebanja mora igrati meč. Azarenka, to sam zapamtio, tri puta je ove godie odustajala pre prvog kola, posle žrebanja, sva tri puta pokvarila je žreb (bila je uvek nosilac) i ništa. Ponoviću, Ana je igrala prvo kolo u Lincu samo zato što je prema organizatoru i publici imala poštovanje kao dvostruka šampionka i prošlogodišnja finalistkinja, to nije bilo zbog obaveza koje ne postoje nego zbog građanske otmenosti i vaspitanja. Koja obaveza "ispunjenja obaveza" postoji ako je neko povređen? Ana je odustala zbog povrede, mogla je da dobije drugi meč, posle dana odmora, protiv slabe teniserke, da joj je stalo do "bodovne siće" i nešto malo doara, pa da onda odustane. Da navijam za caricu gledao bih njenu muku, ne bih se kačio o Anu kao trn u zdravu nogu.

Filip

pre 9 godina

@Zorana

Jelene je UVEK povredjena kada izgubi mec! Nikada je nijedna teniserka nije pobedila zato sto je bila bolja, nego je nju bolela trepavica, nokat iliti ne znam sta vec, pa je zato izgubila. Zbog njenih izjava, ne volim je. Zastin Enan joj je lepo jednom odgovorila, tj. pokazala na terenu ko je bolji, ako se neko toga jos i seca!

potez ocajnika

pre 9 godina

Lose konce vuce. Ne znam sto je dolazila ovde. Tako to ide kad neko nema plan, kad sama odlucuje umesto neki profi tim. Nema ni valjanog trenera, nema ni igre, motiva, nicega. Sa mamom je bar bilo malo bolje.

Slika koja se ne menja

pre 9 godina

Ko je ovo na slici? Šest godina gledam istu sliku naše Jece na zvaničnom WTA sajtu, tamo kao da ima 17 godina tek...

Neradnik

pre 9 godina

O cemu se ovde radi vise?! Koji je ovo uopste turnir?! Ko je uopste ova teniserka,nije ni u prvih sto,nikad cuo?! Mislim da je stvarno sramota da igra i ovako da gubi,zasto je dosla na ovaj turnir ako je trenutno u losoj formi?! Ne razumem,iskreno...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zoran, 9. oktobar 2014 10:19)

Ko si uopste ti, nikad cuo za tebe ??? Sta onda bulaznis ovde, tenis je njen posao i radi ga kako ga radi, nekad bolje, nekad losije i to je njena, ajde mars i radi nesto korisno !! Ne razumem, iskreno....

MilojePI

pre 9 godina

Povredjena je, ona zna da je povredjena, mi znamo da je povredjena. Pa sto se onda kog djavola vuce I blamira po turnirima?! Sta li glumi? Sta li misli? Uopste mi nije jasna!

Zorana

pre 9 godina

Razocarravajuce!Godinama je podrzavam ali ovo vise ne mogu ni ja da opravdam.Shvatam da je ovo novi turnir , da je ispostovala organizatore i bila na promociji.Probala da odigra jedan mec i nekako ga dobila jer Ala trenutno juri dobar rezultat u dublu da bi isla na zavrsni turnir,Mogla je da uradi kao i Ana da naredni mec preda bez borbe i vrati se jos prekjuce u Beograd da pokusa da sanira povredu.Gde ce sada ?Za tri dana pocinje turnir u Moskvi na kome je tek peti nosilac,sto znaci da nece biti slobodna u prvom kolu.Kako misli da se oporavi i pripremi?U ovakvom stanju ne znam sta ce u Moskvi i Sofiji?Daj Boze da se oporavi!

Najbolja i kad gubi

pre 9 godina

@Zorana
Bar nije zbog povrede odustala, kao jedna juče, a povreda naše Jece videla se golim okom. Ima dovoljno vremena da povredu sanira, poboljša servis, forhend i igru na mreži, pa ako osvoji Kremlin i Sofiu igraće ZT u Singapuru, kao favorit iz senke.

Zorana

pre 9 godina

Bolje da je izgubila u prvom kolu bar bi imala vremena da se oporavi za Moskvu i Sofiju.Ovako, kako sada izgleda na terenu ,nema sta da trazi tamo.Razumem da je morala da ispostuje organizatore i pojavi se na tom novom turniru,ali nije morala bespotrebno da se muci na terenu i nervira cak i nas njene dugogodisnje navijace..Mogla je,kao Ana,da preda mec bez borbe i priusti sebi vise vremena za odmor i sanaciju povrede.Ocito je da taj problem sa povredom postoji i cini mi se da je dosta veci nego Anin

kočijaš

pre 9 godina

Ne, Miloje, tebi odgovara da veruješ da je povređena. Znam ja dobro njene "povrede". Velika je to glumica, ali nasednu samo oni sa malim IQ ili ako su zaljubljeni do ušiju.
Da se ubacim samo u vašu priču o izmišljenim likovima, ne znači da nisi bot, Miloje. Ozbiljno sumnjam da te neko plaća da nekog uporno braniš. Ako je to stvarno tvoj stav, tuga. A kad je tuga onda mora da se cuga.

realno

pre 9 godina

@Luj Piton
Postoji obaveza da se turnir igra ako je vec prijavljen.
Pominjes Azarenku i 3 turnira od kojih je odustala i kazes "nista".
E pa nije bas "nista", jer ce ona na ta 3 turnira imati obaveznih NULA bodova. Teniserkama u bodovni saldo ulaze bodovi sa 16 turnira u toku 12 meseci.
Azarenki ce se narednih 12 meseci racunati samo 13 turnira zbog te 3 nule. Sem tih nula u bodovima, postoje i odredjene novcane kazne.
Teniser mora da ima dobro opravdanje za odustajanje, i uz to da odradi neke promotivne aktivnosti u korist tog turnira, kako bi izbegao novcanu kaznu. Dakle nije to bas tako kako mali Perica zamislja.

@Najbolja i kad gubi
Ti mora da se salis?
Kakav crni Singapur?
Da bar nesto znas o ovom sportu znao bi da teniserke koje igraju u Sofiji nemaju pravo da igraju u Singapuru i obrnuto.
Sem toga turnir u Sofiji pocinje 28. Oktobra, a u Singapuru 20. Oktobra.
Znaci Jelena ce osvojiti titulu u Sofiji, pa ce sesti u vremeplov i vrtiti se 10 dana unazad da igra u Singapuru???
E jadni zaludjeni navijaci imitatorke.
Nema nista ni od te Sofije.
Tamo nema ni bodova ni novca za poraze kao u Singapuru.
Bice i tamo 3 poraza za imitatorku.
Za nju bi bolje bilo da se ne pojavljuje ni u toj Sofiji. Samo bruka i sebe i nas.

MilojePI

pre 9 godina

@(Zheng, 09. oktobar 2014 10:50)
Jao, bas si dusa, hvala na pitanju, ali bez brige, super je Miloje, njega vise nije toliko briga sto se Jelena blamira... Cele godine igra lose, samo cekam deo sledece sezone, da vidim da li ce biti bolje igre ili penzije.

MilojePI

pre 9 godina

@(Malejev, 09. oktobar 2014 12:34)
Joj, sad jos postadomo izmisljeni likovi?! Nisi u pravu, barem za mene, uveri se na fejsbuku, ako nista drugo, nekoliko puta sam napisao puno ime I prezime, jer nemam potrebu da se krijem iza izmisljenih nikova.
Sto se tice "predavanja" mislim da se Zorana samo izrazila na nacin koji tebi ne odgovara, mislim da ona sve to zove predaja (sto odustajanje od meca zapravo jeste) sad sto se to ne ubraja u pobede, to je druga stvar, u pitanju je verovatno samo nesporazum...

MilojePI

pre 9 godina

@(kočijaš, 09. oktobar 2014 12:43)
Ne znam gde sam napisao da ona glumi da je povredjena, molim te, ne izvrci. Ona jeste povredjena, jos od one predaje, a sad sto tebi odgovara da kazes da nije, to je sasvim druga prica...

Luj Piton

pre 9 godina

@Realno
Nema obaveze da se igra ako si prijavljen a povređen, citiraj propise i član koji predviđa kazne, ništa napamet. Malo mi je sumnjivo da Azarenka nije to znala u vreme kad je visoko stajala na listi i nije ni slutila da će se povući sa turnira u Vuhanu. Kakva je razlika da li neko odustaje pre prvog ili drugog, trećeg kola? Šta piše u pravilima?Teniserka može da se na treningu povredi i pre početaka turnira i biće kažnjena? Ne drži ti ovo bure vodu. A ako odigra jedan poen i preda, sve redu i mirna Bačka. Mnogo si se zaleteo, izvređao si i Anininog navijača, nije on na drugoj strani od tebe, momak je bio ironičan ("Najbolja si i kad gubiš"), zato je pomenuo titulu u Sofiji, dva dana posle Singe, meni je njegov stil poznat - Dunav se uliva u Savu. Zna on šta piše. Miloje mu je poručio, menjaj ti nikove, ali stil te odaje. Zato ja Miloja cenim.

sportist

pre 9 godina

prosli put sam vas upozorio da go cuvate tekstot.jankovic porazena....i porazena ....i ..porazena. samo pokvari svoj imiz.zato ostavi tenis jer kola ide niz brdooooo

MilojePI

pre 9 godina

@(kočijaš, 9. oktobar 2014 15:42)
Upali fejsbuk ili tviter, nadji neku stranicu koja prati Jelenu, ili tenis uopste. Ako pogledas, moci ces da nadjes slike na kojima Jelena ili dobija neki tretman tokom treninga, ili kako se seta sa ledjima uvijenim u peskire. Po tebi, ona to radi onako, da bi se folirala i glumila? Ako tako mislis, onda je svaka diskusija bespotrebna.
Evo, izgleda da je odustala od Moskve. Da li je i to uradila jer hoce da nesto odglumi?

realno

pre 9 godina

@Luj Piton
Pa ja i pisem zao sto sam dobro proucio propise.
Nema obaveze, to si u pravu, ali postoji obaveznih nula bodova, kada se turnir prijavi, pa otkaze, bez obzira da li turnir spada u obavezne ili neobavene turnire.
Tako na primer Serena ima obaveznih 0 bodova za turnir u Indan Welsu koji propusta svake godine, a koji je obavezan, ali i za turnir u Dohi koji ne spada u obavezne, ali turnir koji je Serena prijavila pa otkazala.

Evo Jelena ce sledece nedelje imati isti broj bodova 2945.
Medjutim za 10 dana njoj se brise 370 bodova sa proslogodisnjeg zavrsnog turnira.
Na racun tih bodova trebali bi da joj vrate 100 bodova iz Dubaia koji joj se trenutno ne racunaju, pa bi na listi od 20. Oktobra trebala da ima 270 bodova manje.
Medjutim posto je upravo otkazala turnir u Moskvi, bice joj upisano NULA bodova za taj turnir i ta nula ce joj vaziti narednih 12 meseci.
Zato joj nece biti vraceno tih 100 bodova iz Dubaia, vec ce joj biti upisano 0 bodova iz Moskve.
Znaci na listi od 20.10. Jelena umesto 270, gubi svih 370 bodova i imace 2575 bodova.

Sto se tice novcanih kazni, one mogu i da se izbegnu, ali kazem ako teniser ima zdravstveno oprvdanje, ili ako bar odradi neke promotivne aktivnosti.
Teniser moze da se pojavi na turniru, odigra jedan jedini poen u prvom mecu i preda mec i to mu se ne racuna kao otkazivanje turnira. Ali ne dolazak na turnir koji je prijavljen se automatski smatra otkazivanjem i sledi nula bodova kao kazna.

Najbolja i kad gubi

pre 9 godina

@Zorana
Bar nije zbog povrede odustala, kao jedna juče, a povreda naše Jece videla se golim okom. Ima dovoljno vremena da povredu sanira, poboljša servis, forhend i igru na mreži, pa ako osvoji Kremlin i Sofiu igraće ZT u Singapuru, kao favorit iz senke.

Neradnik

pre 9 godina

O cemu se ovde radi vise?! Koji je ovo uopste turnir?! Ko je uopste ova teniserka,nije ni u prvih sto,nikad cuo?! Mislim da je stvarno sramota da igra i ovako da gubi,zasto je dosla na ovaj turnir ako je trenutno u losoj formi?! Ne razumem,iskreno...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zoran, 9. oktobar 2014 10:19)

Ko si uopste ti, nikad cuo za tebe ??? Sta onda bulaznis ovde, tenis je njen posao i radi ga kako ga radi, nekad bolje, nekad losije i to je njena, ajde mars i radi nesto korisno !! Ne razumem, iskreno....

Zorana

pre 9 godina

Bolje da je izgubila u prvom kolu bar bi imala vremena da se oporavi za Moskvu i Sofiju.Ovako, kako sada izgleda na terenu ,nema sta da trazi tamo.Razumem da je morala da ispostuje organizatore i pojavi se na tom novom turniru,ali nije morala bespotrebno da se muci na terenu i nervira cak i nas njene dugogodisnje navijace..Mogla je,kao Ana,da preda mec bez borbe i priusti sebi vise vremena za odmor i sanaciju povrede.Ocito je da taj problem sa povredom postoji i cini mi se da je dosta veci nego Anin

MilojePI

pre 9 godina

@(kočijaš, 09. oktobar 2014 12:43)
Ne znam gde sam napisao da ona glumi da je povredjena, molim te, ne izvrci. Ona jeste povredjena, jos od one predaje, a sad sto tebi odgovara da kazes da nije, to je sasvim druga prica...

Filip

pre 9 godina

@Zorana

Jelene je UVEK povredjena kada izgubi mec! Nikada je nijedna teniserka nije pobedila zato sto je bila bolja, nego je nju bolela trepavica, nokat iliti ne znam sta vec, pa je zato izgubila. Zbog njenih izjava, ne volim je. Zastin Enan joj je lepo jednom odgovorila, tj. pokazala na terenu ko je bolji, ako se neko toga jos i seca!

MilojePI

pre 9 godina

Povredjena je, ona zna da je povredjena, mi znamo da je povredjena. Pa sto se onda kog djavola vuce I blamira po turnirima?! Sta li glumi? Sta li misli? Uopste mi nije jasna!

kočijaš

pre 9 godina

Ne, Miloje, tebi odgovara da veruješ da je povređena. Znam ja dobro njene "povrede". Velika je to glumica, ali nasednu samo oni sa malim IQ ili ako su zaljubljeni do ušiju.
Da se ubacim samo u vašu priču o izmišljenim likovima, ne znači da nisi bot, Miloje. Ozbiljno sumnjam da te neko plaća da nekog uporno braniš. Ako je to stvarno tvoj stav, tuga. A kad je tuga onda mora da se cuga.

Zoran

pre 9 godina

O cemu se ovde radi vise?! Koji je ovo uopste turnir?! Ko je uopste ova teniserka,nije ni u prvih sto,nikad cuo?! Mislim da je stvarno sramota da igra i ovako da gubi,zasto je dosla na ovaj turnir ako je trenutno u losoj formi?! Ne razumem,iskreno...

Živana

pre 9 godina

@Dživana
Ko je gledao meč "video je da se nije trudila". Dživana, gledala sam meč, i četiri pre ovoga, tri ispadanja u prvom kolu jedan prolaz kao slobodna i samo jedna pobeda pre dva dana protv ne-znam-kako-se-zove. na pet tzurnira jedna pobeda! Da li znaš zašto se na pet uzastopnih turnira nije trudila? Bolje je živeti u realnoisti nego u iluzijama, iluzije su kao baloni od sapunice ili oni na teniskom terenu.

MilojePI

pre 9 godina

@(Malejev, 09. oktobar 2014 12:34)
Joj, sad jos postadomo izmisljeni likovi?! Nisi u pravu, barem za mene, uveri se na fejsbuku, ako nista drugo, nekoliko puta sam napisao puno ime I prezime, jer nemam potrebu da se krijem iza izmisljenih nikova.
Sto se tice "predavanja" mislim da se Zorana samo izrazila na nacin koji tebi ne odgovara, mislim da ona sve to zove predaja (sto odustajanje od meca zapravo jeste) sad sto se to ne ubraja u pobede, to je druga stvar, u pitanju je verovatno samo nesporazum...

MilojePI

pre 9 godina

@(kočijaš, 9. oktobar 2014 15:42)
Upali fejsbuk ili tviter, nadji neku stranicu koja prati Jelenu, ili tenis uopste. Ako pogledas, moci ces da nadjes slike na kojima Jelena ili dobija neki tretman tokom treninga, ili kako se seta sa ledjima uvijenim u peskire. Po tebi, ona to radi onako, da bi se folirala i glumila? Ako tako mislis, onda je svaka diskusija bespotrebna.
Evo, izgleda da je odustala od Moskve. Da li je i to uradila jer hoce da nesto odglumi?

MilojePI

pre 9 godina

@(Zheng, 09. oktobar 2014 10:50)
Jao, bas si dusa, hvala na pitanju, ali bez brige, super je Miloje, njega vise nije toliko briga sto se Jelena blamira... Cele godine igra lose, samo cekam deo sledece sezone, da vidim da li ce biti bolje igre ili penzije.

Malejev

pre 9 godina

Zorana ima samo jedan cilj - da širi ono što je njoj milo (zato se Miloje tako zove). "Bolje da je kao Ana predala meč..." Nije Ana predala meč, odustala je zbog povrede, kao u Pekingu Serena, Venus, Halep... Svaka teniserka ima prava da odustane sat pre početka meča. Dakle, nije Ana mogla da preda meč koji se nije ni igrao, odustajanje se nigde ne računa pa Ana nije u Pekingu pobedila Halep niti je Halep izgubila. Ako ti i dalje, kao da si Miloje, odbijaš da prihvatiš prostu čenjinicu, onda ništa.

Luj Piton

pre 9 godina

Ne postoji nikakva obaveza prema organizatoru da se posle prijave i žrebanja mora igrati meč. Azarenka, to sam zapamtio, tri puta je ove godie odustajala pre prvog kola, posle žrebanja, sva tri puta pokvarila je žreb (bila je uvek nosilac) i ništa. Ponoviću, Ana je igrala prvo kolo u Lincu samo zato što je prema organizatoru i publici imala poštovanje kao dvostruka šampionka i prošlogodišnja finalistkinja, to nije bilo zbog obaveza koje ne postoje nego zbog građanske otmenosti i vaspitanja. Koja obaveza "ispunjenja obaveza" postoji ako je neko povređen? Ana je odustala zbog povrede, mogla je da dobije drugi meč, posle dana odmora, protiv slabe teniserke, da joj je stalo do "bodovne siće" i nešto malo doara, pa da onda odustane. Da navijam za caricu gledao bih njenu muku, ne bih se kačio o Anu kao trn u zdravu nogu.

kočijaš

pre 9 godina

Nemojte tako, što je učestvovala, pa znate priču njenih fanova - trebaju joj mečevi. Zato igra i dubl skoro na svakom turniru.
Veliki broj mečeva (pardon, turnira, ispada u prvom kolima), nadam se da će joj pomoći da osvoji super teški Utešni turnir u Sofiji, naravno u paru sa Malejevom. Veće su šanse da se ta vrati iz penzije nego da lepo vaspitana Džej Džej osvoji turnir u singlu.

kočijaš

pre 9 godina

Mi ne znamo da je povređena. Dakle, glumi, dobro si rekao Miloje. Vreme ju je pregazilo. Igraće još sledeću sezonu zbog egzotičnih destinacija. Možda i u dublu skupi neki $, malo je osvojila... Ne znam zapravo da li je motiv novac ili turizam, ali takmičarski nije sigurno.

realno

pre 9 godina

@Luj Piton
Postoji obaveza da se turnir igra ako je vec prijavljen.
Pominjes Azarenku i 3 turnira od kojih je odustala i kazes "nista".
E pa nije bas "nista", jer ce ona na ta 3 turnira imati obaveznih NULA bodova. Teniserkama u bodovni saldo ulaze bodovi sa 16 turnira u toku 12 meseci.
Azarenki ce se narednih 12 meseci racunati samo 13 turnira zbog te 3 nule. Sem tih nula u bodovima, postoje i odredjene novcane kazne.
Teniser mora da ima dobro opravdanje za odustajanje, i uz to da odradi neke promotivne aktivnosti u korist tog turnira, kako bi izbegao novcanu kaznu. Dakle nije to bas tako kako mali Perica zamislja.

@Najbolja i kad gubi
Ti mora da se salis?
Kakav crni Singapur?
Da bar nesto znas o ovom sportu znao bi da teniserke koje igraju u Sofiji nemaju pravo da igraju u Singapuru i obrnuto.
Sem toga turnir u Sofiji pocinje 28. Oktobra, a u Singapuru 20. Oktobra.
Znaci Jelena ce osvojiti titulu u Sofiji, pa ce sesti u vremeplov i vrtiti se 10 dana unazad da igra u Singapuru???
E jadni zaludjeni navijaci imitatorke.
Nema nista ni od te Sofije.
Tamo nema ni bodova ni novca za poraze kao u Singapuru.
Bice i tamo 3 poraza za imitatorku.
Za nju bi bolje bilo da se ne pojavljuje ni u toj Sofiji. Samo bruka i sebe i nas.

Zorana

pre 9 godina

Razocarravajuce!Godinama je podrzavam ali ovo vise ne mogu ni ja da opravdam.Shvatam da je ovo novi turnir , da je ispostovala organizatore i bila na promociji.Probala da odigra jedan mec i nekako ga dobila jer Ala trenutno juri dobar rezultat u dublu da bi isla na zavrsni turnir,Mogla je da uradi kao i Ana da naredni mec preda bez borbe i vrati se jos prekjuce u Beograd da pokusa da sanira povredu.Gde ce sada ?Za tri dana pocinje turnir u Moskvi na kome je tek peti nosilac,sto znaci da nece biti slobodna u prvom kolu.Kako misli da se oporavi i pripremi?U ovakvom stanju ne znam sta ce u Moskvi i Sofiji?Daj Boze da se oporavi!

Sklonite se svi u stranu kad ja igram zavrzlamu

pre 9 godina

To što je Jelena prvi nosilac, kao 14. na WTA listi, govori o jačini turnira, ali ako se naglasi da je "postavljena za prvu nositeljku", pet dana posle "postavljenja", nije nevažno da se kaže kako je Saisai 112. na listi.

Slika koja se ne menja

pre 9 godina

Ko je ovo na slici? Šest godina gledam istu sliku naše Jece na zvaničnom WTA sajtu, tamo kao da ima 17 godina tek...

sportist

pre 9 godina

prosli put sam vas upozorio da go cuvate tekstot.jankovic porazena....i porazena ....i ..porazena. samo pokvari svoj imiz.zato ostavi tenis jer kola ide niz brdooooo

Luj Piton

pre 9 godina

@Realno
Nema obaveze da se igra ako si prijavljen a povređen, citiraj propise i član koji predviđa kazne, ništa napamet. Malo mi je sumnjivo da Azarenka nije to znala u vreme kad je visoko stajala na listi i nije ni slutila da će se povući sa turnira u Vuhanu. Kakva je razlika da li neko odustaje pre prvog ili drugog, trećeg kola? Šta piše u pravilima?Teniserka može da se na treningu povredi i pre početaka turnira i biće kažnjena? Ne drži ti ovo bure vodu. A ako odigra jedan poen i preda, sve redu i mirna Bačka. Mnogo si se zaleteo, izvređao si i Anininog navijača, nije on na drugoj strani od tebe, momak je bio ironičan ("Najbolja si i kad gubiš"), zato je pomenuo titulu u Sofiji, dva dana posle Singe, meni je njegov stil poznat - Dunav se uliva u Savu. Zna on šta piše. Miloje mu je poručio, menjaj ti nikove, ali stil te odaje. Zato ja Miloja cenim.

potez ocajnika

pre 9 godina

Lose konce vuce. Ne znam sto je dolazila ovde. Tako to ide kad neko nema plan, kad sama odlucuje umesto neki profi tim. Nema ni valjanog trenera, nema ni igre, motiva, nicega. Sa mamom je bar bilo malo bolje.

realno

pre 9 godina

@Luj Piton
Pa ja i pisem zao sto sam dobro proucio propise.
Nema obaveze, to si u pravu, ali postoji obaveznih nula bodova, kada se turnir prijavi, pa otkaze, bez obzira da li turnir spada u obavezne ili neobavene turnire.
Tako na primer Serena ima obaveznih 0 bodova za turnir u Indan Welsu koji propusta svake godine, a koji je obavezan, ali i za turnir u Dohi koji ne spada u obavezne, ali turnir koji je Serena prijavila pa otkazala.

Evo Jelena ce sledece nedelje imati isti broj bodova 2945.
Medjutim za 10 dana njoj se brise 370 bodova sa proslogodisnjeg zavrsnog turnira.
Na racun tih bodova trebali bi da joj vrate 100 bodova iz Dubaia koji joj se trenutno ne racunaju, pa bi na listi od 20. Oktobra trebala da ima 270 bodova manje.
Medjutim posto je upravo otkazala turnir u Moskvi, bice joj upisano NULA bodova za taj turnir i ta nula ce joj vaziti narednih 12 meseci.
Zato joj nece biti vraceno tih 100 bodova iz Dubaia, vec ce joj biti upisano 0 bodova iz Moskve.
Znaci na listi od 20.10. Jelena umesto 270, gubi svih 370 bodova i imace 2575 bodova.

Sto se tice novcanih kazni, one mogu i da se izbegnu, ali kazem ako teniser ima zdravstveno oprvdanje, ili ako bar odradi neke promotivne aktivnosti.
Teniser moze da se pojavi na turniru, odigra jedan jedini poen u prvom mecu i preda mec i to mu se ne racuna kao otkazivanje turnira. Ali ne dolazak na turnir koji je prijavljen se automatski smatra otkazivanjem i sledi nula bodova kao kazna.