Tenis 52

Subota, 04.10.2014.

11:41

Loša Ana bez finala Pekinga

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale WTA turnira u Pekingu, pošto je poražena od Marije Šarapove sa 6:0, 6:4.

Loša Ana bez finala Pekinga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 9 godina

Kad covek pogleda rezultat pomislio bi da je Sarapova pocistila Anu, a u stvari ovo je bio jako izjednacen mec.
Sam rezultata u gemovima i setovima nije nikakvo merilo igre, a ovaj danasnji mec je ocigledan dokaz za to.

U danasnjem mecu Ana osvojila 4 gema a Sarapova 12.
Medjutim pogledajmo osvojene poene. Ana 53, Sarapva 68.
Ruskinja je sa 15 poena vise osvojila cak 8 gemova vise.
Ana 9 brejk lopti, iskoristila samo jednu.
Sarapova 8 brejk lopti iskoristila 5.
Pa samo da je u tim brejk prilikama situacija bila obrnuta u ovom istom mecu bi rezultat bio isti ovakav ali za Anu.
Svega 8 poena od 121 odigranih je moglo ovaj mec da odvede u potpun suprotnom pravcu.
Da je Ana iskoristila 4 brejk lopte i spasila 4 svoje rezultat ovog meca bi bio 6:4 6:0 za Anu.
Dakle tih nekoliko poena su odlucili ovaj mec, a ja licno mislim da je u stvari samo jedan poen odlucio pobednika.
Da je Sarapova promasila onaj celendz u poslednjem gemu kada je vec bio objavljen rezultat 5:5, sada bi Ana bila u finalu, a ne ruskinja.

realno

pre 9 godina

@Sasha
Tvoh problem je sto ti je jedino merilo rezultat.
Nije Ana gubila gemove sa nulom, pa da kazes da je bila demolirana.
I u tom prvom setu je u 5 od tih 6 gemova imala gem lopte ili brejk lopte.
Dakle uz samo malo srece Ana je taj prvi set mogla da dobije sa 6:1, a ne da ga izgubi sa 6:0.
To je ono sto ti ne vidis i ne razumes. Vidis samo rezultat 6:0 i mislis to je to - razbijanje.
Slicno je bilo i u drugom setu. U skoro svakom gemu Ana je imala ili gem ili brejk lopte.
Ana je sa istom ovom igrom mogla da dobije ovaj mec rezultatom 6:1 6:2 i ti bi tada napisao kako je Ana pocistila Sarapovu.
A ni jedno ni drugo nije tacno.
Jedino sto je tacno je da je ovo bio jedan jako-jako izjednacen mec u kojem je samo Sarapova imala vise srece i bila smirenija u kljucnim poenima. Inace obe su igrale dosta nekonstantno po sistemu toplo-hladno.

Ana je pravila previse neiznudjenih greski za njene ovogodisnje standarde.
Samo kada je i sa toliko gresaka mogla potpuno ravnopravno da se bori sa Sarapovom, sta mislis sta ce biti u sledecem mecu ako Ana svoju igru popravi samo za 10%?
Bice isti ovakav rezultata ali u Aninu korist.

Do nedavno sam mislio da samo Serena i Sarapova igraju bolji tenis od Aninog, ali sada menjam misljenje.
Ovaj mec me je uverio da u stvari Ana igra bolji tenis od Marije.
U Singapuru smem da se kladim na Aninu glatku pobedu (naravno ako se tamo uopste sastanu.)

Vladimir

pre 9 godina

U zenskom tenisu je psiha i emocionalna i mentalna nestabilnost daleko češsća od muskog tenisa. Zato se i toliko cesto dogadja da prvih 10 teniserki cesto gube od totalnih autsajdera.
Znajuci to, Ana a i svi njeni trener ocigledno nisu dovolno radili na pdihickoj ravnotezi. Nije resenja da je na treninzima samo uce servisu i udarcima vec je odavno bilo neophodno da rade na svakoj vrsti stabilnosti koja je njij najslabija karika u lancu njenog tenisa.
Umesto da bude osvajacica najmanje 10 grenslemova pocev od njenog prvoh i jedinog osvojenog 2008 u Parizu.
Zaosta je razocaravajuci gledati nekoga koji ima ZNANJE za sve udarce ali bez neohodne stabilnosti u svim fazama maca. Danas je Sarapova poklanjala poslednji gem Ani ali ona nije bila emocionalno spreman i sposobna da ga uzme. I ova situacija je opste mesto kod Ane. Ona potpuno ispravno menja trenere jer niko od njih da nije nasao kljuc za njenu psihu kojim bi sebi otkljucala neophodnu stabilnost za sampionsku igru. Šteta, velika šteta.

tenis tenis

pre 9 godina

Ali ovi eksperti koji kazu Ana poklonila prvi, bila bolja u drugom... Idite na bocanje. Sve je zavisilo od Marije. Sve. Ana nije postojala na terenu, osim u retkim momentima opustanja Sarapove. Sad neka nauci da se ponasa na terenu, u pobedi i porazu, da ne predaje meceve na gem do kraja, da ne trazi tajm aut u sred gema.

pa dobro

pre 9 godina

@makii "Ana ima najvise pobeda od svih, 4 titule iz 6 finala..."

Super, koji gren slem je osvojila od te 4 titule u ovoj sezoni? Kad igraju na svom nivou Sarapova, Vilijams, Azarenka su za deset klasa ispres svih. Ostale su sporedne glumice koje tek na momenata dobiju glavnu ulogu.

always look on the bright side of life

pre 9 godina

Nadam se da ce uspeti da napuni baterije do Singapura,jer je vidljivo da je psihicki jako umorna,sto je i razumljivo na kraju ovakve sezone.
Srecno!

Oikonom

pre 9 godina

Nije izgubila od bilo koga, već od jedne od najboljih teniserki današnjice. Možda bi Ana želela da bude najbolja na svetu, ali u ovom trenutku to nije ( i možda neće ni biti). Ipak, za svaku pohvalu je to što je među najboljima, svidelo se to domaćoj "sportskoj" javnosti ili ne. Igra odličnu sezonu, i da nije kiksirala na gren slemovima, bila bi još bolje rangirana. Ipak, verovatno je tu i prostor za napredak iduće godine.

40+

pre 9 godina

Ali neverovatni su ovi sto pljuju po Ani i Novaku,oni jedva cekaju da neko od njih izgubi i eto su prvi da se jave sa budalastinama.. A posto sad ne mogu Novaka jer Novak uzima Peking,sad docekali Anu da izgubi pa pljuj po njoj.. A kad bude Novak sutra uzeo Peking ima da kazu da je to nebitan turnir.. A svi znaju da Novak ne igra te male turnire od 250 kao sto igra Nadal,Marej,Federer i njegov Hale,itd.. Ali mi Srbi smo bolestan narod,nas ne treba niko da posvadja,sami cemo sve,plus zavist,sujeta,kompleksi..

AJDE ANA

pre 9 godina

Što se samog meča tiče, pobeda Šarapove nije došla ni jednog trenutka u pitanje.
(Predo, 4. oktobar 2014 13:59)

Zabrinjavas me, kao da nisi gledao drugi set. No dobro, neka gleda ko kako hoce.

neko carica neko palcica

pre 9 godina

@Road to.. A zbog cega bi mi trebalo da razmisljamo o Jeleni Jankovic i njenoj 13 poziciji. Vidis mogli bi da razmisljamo o tome da je JJ kontinuirano vec punu deceniju zlanica drustva top 20. Sto je sjajan uspeh. Ali ovde nije rec o JJ, njenom plasmanu, igri. Vec o Ani i njenom mecu, uzasnoj igri i lekciji koju je dobila od Sarapove. I to kakvoj lekciji.

Sasha

pre 9 godina

Ne znam da li je smijesno ili zalosno citati ove iluzije i kinstrukcije stvarnosti Ovih nazovi teniskih navijaca. Kada je Ana demolirana sa 6:0, onda je "poklonila" set Sharapovoj, a kada ga izgubi sa 6:4, onda je bila "bolja od protivnice, ali su nijanse odlucile".

Nevjerovatno! Sve samo ne realna konstatacija da je protivnica bila ubjedljivo bolja.

mentoli i mislioci

pre 9 godina

Predo, da nam objasnite razliku izmedju mentalnog i misaonog? Mozda cemo tako bolje razumeti i razliku izmedju zensko i muskog tenisa.

Zlatko Talić,zovu me i krastavčević

pre 9 godina

Mislim da Ani ovoga puta neće pomoći ni merenje pritiska. Šarapova igra sjajno, mislim da prelepa i simpatična Ruskinja pobeđuje Anu sa 2:0, bez većih problema.
(Zlatko Talić,bgd, 3. oktobar 2014 16:29)

Ovu prognozu napisah juče i dobih brdo minusa! U životu treba biti realan. Šarapova je mnogo bolja teniserka od Ane, ima više trofeja, mentalno najjača na WTA turu!Sa drige strane Ana, psihološki jedna od najsnestabilnijih, bekend slab....i šta se može očekivati? Ana pobeđuje Šarapovu samo kada najlepša teniserka ima loš dan!

Septicar

pre 9 godina

Sarapova je za tebe institucija u svakom pogledu i to ti je jasno i dokazala!!! Bilo sto se tice, samog tenisa, psihe, tehnike, taktike I NAROCITO LEPOTE, do koje je tebi vise stalo zbog izvikanih srpskih novinara od bilo cega??? Ti si jedna izgubljena jadnica u zivotu sa mnogo novca koji ce ti doneti vise nesrece nego sto mozes i da sanjas!!!

Road to Singapore

pre 9 godina

Ovako - "loša Ana" u ponedeljak 7. na WTA i 7. na "Raci", carica je na obe 13, sa 1500 i nešto bodova manje i gotovo tri godine više. O tome razmišlajte a ne o "lošoj Ani" koja igra sve bolje. Ni Kvitova sutra nema nikakvih šansi, Marija je velika šampionka. Ove godine Ana ima protiv Ruskije 2:2 a u ovaj meč ušla je bez mnogo motiva jer je i sama rekla da joj je glavni cilj igranje na završnom turniru, ali ne na onom u Sofiji koje su "falsifikatori" već unapredili u završni i kažu da imamo dve naše u završnim turnirima. Samo je jedan završni, finalni, drugi je utešni, igraće i Pironkova i Malejeva. Može li neko da odgovori šta ovde nije tačno ili ćete da krenete samo sa minusima, bez odgovora? Verujem da će Ana na kraju godine biti šesta, a ako i ostane sedma, i to će biti loše?

Ethernal Juventino

pre 9 godina

Ana najlepša ne samo srpska nego i svetska teniserka :) samo igru još malo mentalno da popravi i to je to... zna i ona Serenu da dobije kad joj je dan

hawkeye

pre 9 godina

@Predo kao i uvek izrazito teniski stručan komentar,samo neznam za koga,jer ovde se većina komentara svodi na uzdizanje ili pljuvanje,i najćešće tipa Ajmoooo No1e ili lepotice......

Damir

pre 9 godina

Pa kao prvo - loša se može odnositi na prvi set,a ne i na drugi. Drugo,Šarapova je igrala prilično dobro. Njene duple je prate kroz karijeru,dakle,to nije ništa novo. Što se tiče tih "sumnjivih" odluka - bila su dva poemna zaredom,prvi se ponovio,Ana nije vratila servis. Drugi je dodijeljen Šarapovoj. Svakako ga ne bi bila u stanju vratiti,jer je jedva zahvatila lopticu. To je stvar procjene u trenutku,šta je prvo bilo - udarac ili sudijski uzvik. Gotovo uvijek je svejedno,odigraš onako kako možeš. Da je obrnuto,ne bi smetalo. Bilo kako bilo,zaslužena pobjeda Šarapove,a oni koji očekuju laganu pobjedu Kvitove - čisto sumnjam. Kvitova je i danas lako mogla izgubiti da Stosur ima malo "jaču" glavu,a Šarapova je sigurno ima,odnosno mentalitet pobjednika. Voljeli je ili ne,to je činjenica.

VLADIMIR

pre 9 godina

Nema tu sta da se mudruje, sve je gotovo, NASLOV JE VISE NEGO ADEKVATAN. Sezona nije zavrsena, nedelju dana odmora, pa onda Moskva (kao najbolja priprema za Singapur). Ani puno uspeha do kraja sezone - i ubedjen sam da ce na kraju biti MEDJU PRVIH PET ZA 2014. G. A to bi za Anu bio sjajan rezultat, uostalom sjajno je i ovo sto je do sada postigla.Nemojmo se previse ljutiti na Anu zbog danasnje vrlo lose igre - i to je sastavni deo sporta.

sve dobro, idemo dalje

pre 9 godina

Ana je jedna od retkih koja ima tešku ariljeriju za Šarapovu(bez obzira na karakter, veliku igračicu- 6,7 grand slamova, kao Nole!), čak i za Serenu. Ko je gledao kad je "u zoni" jasno mu je. Samo je pitanje da li ima dan u kome može da drži visok nivo, recimo, sat i po. Danas je poklonila prvi set- i time razigrala protivnicu, u drugom je bila bolja ali opet, propustila previše gem i brejk lopti, previše za pobedu protiv rivalke tog kalibra. Prošli susret je dobila Ana posle drame- uspela je da iznervira Mariju i da dobije "psihološki rat", nažalost to je neophodno protiv prljavih protivnika kao ova. Danas je milimetar na čelendžu (posle tri spašene meč-lopte!) prelomio da ne bude 5:5, ko zna šta bi bilo posle-još jedna drama verovatno..
Najvažnije je da je overen plasman na završni master- uz dosta sreće!

Ognjen

pre 9 godina

Šarapova je izašla na teren sa odličnim planom igre protiv Ane i bila je u stanju da ga realizuje. Ako Ana bude htela da sledeće godine napadne prvih 5 moraće ozbiljno da poradi na bekhendu. Šarapova je znala da treba da igra na Anin bekhend koji nema dubinu i snagu. Anina igra se u prvom setu potpuno raspala. U drugom setu se povratila, proradili su servis i forhend ali je bilo kasno za povratak.

Predo

pre 9 godina

Pretpostavljam da su u ovom meču uživali svi oni, koji nisu u meču Đoković-Marej. Treba s vremena na vreme pogledati ovakve mečeve, jer kako drugačije videti da u meču dve top 10 teniserke neko dobije gem nakon 4 dvostruke greške. Meč u kome je glavna stvar bila pogoditi teren i ona, kojoj je to uspelo je bila u velikoj prednosti, a Ani je to zaista retko uspevalo. Već sam postao dosadan sa onim da je ženski tenis fizička i mentalna borba, za razliku od muškog, koji je isto mentalna i fizička, ali prije svega misaona, ali zar nismo danas videli odličan primer za to.
Što se samog meča tiče, pobeda Šarapove nije došla ni jednog trenutka u pitanje.

FGHJk

pre 9 godina

Dobro,izborila je Singapur i to je ono sto je najvaznije.Danasnji mec je odigrala tako kako ga je odigrala zbog toga sto nije igrala cetvrt-finale,zbog toga se sporo ukljucila u mec...Marija je igrala fenomenalno,bilo je tu dobrih poena Ane(u 2. setu)i to je ono sto me raduje...Vise srece u Singapuru!

znanje-imanje

pre 9 godina

Dok je jedna izašla sa licem kao da će nekog da bije druga je izašla sa licem kao da će neko da je bije. I - tu je, pre nego što je i počeo - meč maltene bio završen. Ali Šarapova je u stvari isto imala loš dan. Tako je očajna Ana ipak preživela i dočekala da u drugom setu njena prednost - em malo bolji fitnes em je prethodni meč dobila bez borbe - dođe po svoje. Imala ga je do 4:4 a već dotad je morala du uđe u prednost. Kad nije onda je prvo od frke izguila servis na 4:4. A onda zadnji, najtragikomičniji gem tenisa! I da joj Šarapova da čak 4 duple servis greške i da ga Ivanović ne uzme zaista je nestvarno. Jeste da je sve moglo da se okrene da nije bio onaj čelindž za milimetar. I jeste da ruskinja nije nešto zaslužilada dobije meč - ali je Ana uveliko zaslužila da ga izgubi, i to baš na ovaj ultra-nebulozan način. Meč koji je imala unapred poludobijen - odmornija, generalno u boljoj formi, a protivnica ima loš dan!
Kvitova igra fenomenalno, kao pravi terminator, i veliki je favorit u finalu. Ali ne bi bilo prvi put da pobednik izvrsnog polufinala izgubi od pobednika lošeg polufinala - pogotovu u ženskom tenisu.

Ненад

pre 9 godina

По броју позитивних односно негативних оцена овог коментара, могу да закључим да спортска јавност у нас, сматра да је за успех у спорту важнији ноћни живот од тренинга.

ajde

pre 9 godina

Nije Ana bila loša. Samo u prvom setu jeste i to zbog toga što je ispala iz takmičarskog ritma, pauzirala je u meču pre ovog.
U drugom setu je bila jednaka, ako ne i bolja od Marije, samo je milimetar presudio.
Ćeraće se one još na Završnom turniru i sledeće sezone, što je najbitnije, Anina sezona je sjajna i među najboljima je.
Zlobni komentari su nebitni i nemaju veze sa teniskim činjenicama.

makii

pre 9 godina

vi kad ne znate sta cete kazete anina glava... ana ima najvise pobeda od svih, 4 titule iz 6 finala i ide u singapur zar ne bi bilo logicno da kazemo da je i ona mozda imala los dan?

Abcd....

pre 9 godina

Kao prvo, ko je gledao mec, video je da ni jedna ni druga nisi mogle da uhvate ritam...a ogledalo toga je poslednji game. Kao drugo i sta ako je izgubila, sad odmah komentari manje neka vija momke. Pa i treba da ih vija mlada je, sta treba da se zamonasi?!

idemo

pre 9 godina

Kako Bastijan ?:-P
(Dzoni, 4. oktobar 2014 11:52)

Nije sa njim odavno. Prati malo i ne budi primitivan.

Gotov je prvi set, Ana je poklonila sve. Idemo dalje. Ako ne i uspe da preokrene, obezbedila je plasman na Zavrsni turnir sto je najbitnije. Najkonstantnija Anina sezona, a vi smarajte sa krvnim pritiskom, sa Simonom Halep i Svajnijem. :)

djole vragolan

pre 9 godina

Sarapova je najlepsa sportistkinja sveta nakon jednog skorog glasanja u kome je ucestvovalo preko milion ljudi!!! Ali ipak, napred Ana do pobede!

idemo

pre 9 godina

Kako Bastijan ?:-P
(Dzoni, 4. oktobar 2014 11:52)

Nije sa njim odavno. Prati malo i ne budi primitivan.

Gotov je prvi set, Ana je poklonila sve. Idemo dalje. Ako ne i uspe da preokrene, obezbedila je plasman na Zavrsni turnir sto je najbitnije. Najkonstantnija Anina sezona, a vi smarajte sa krvnim pritiskom, sa Simonom Halep i Svajnijem. :)

Abcd....

pre 9 godina

Kao prvo, ko je gledao mec, video je da ni jedna ni druga nisi mogle da uhvate ritam...a ogledalo toga je poslednji game. Kao drugo i sta ako je izgubila, sad odmah komentari manje neka vija momke. Pa i treba da ih vija mlada je, sta treba da se zamonasi?!

znanje-imanje

pre 9 godina

Dok je jedna izašla sa licem kao da će nekog da bije druga je izašla sa licem kao da će neko da je bije. I - tu je, pre nego što je i počeo - meč maltene bio završen. Ali Šarapova je u stvari isto imala loš dan. Tako je očajna Ana ipak preživela i dočekala da u drugom setu njena prednost - em malo bolji fitnes em je prethodni meč dobila bez borbe - dođe po svoje. Imala ga je do 4:4 a već dotad je morala du uđe u prednost. Kad nije onda je prvo od frke izguila servis na 4:4. A onda zadnji, najtragikomičniji gem tenisa! I da joj Šarapova da čak 4 duple servis greške i da ga Ivanović ne uzme zaista je nestvarno. Jeste da je sve moglo da se okrene da nije bio onaj čelindž za milimetar. I jeste da ruskinja nije nešto zaslužilada dobije meč - ali je Ana uveliko zaslužila da ga izgubi, i to baš na ovaj ultra-nebulozan način. Meč koji je imala unapred poludobijen - odmornija, generalno u boljoj formi, a protivnica ima loš dan!
Kvitova igra fenomenalno, kao pravi terminator, i veliki je favorit u finalu. Ali ne bi bilo prvi put da pobednik izvrsnog polufinala izgubi od pobednika lošeg polufinala - pogotovu u ženskom tenisu.

Road to Singapore

pre 9 godina

Ovako - "loša Ana" u ponedeljak 7. na WTA i 7. na "Raci", carica je na obe 13, sa 1500 i nešto bodova manje i gotovo tri godine više. O tome razmišlajte a ne o "lošoj Ani" koja igra sve bolje. Ni Kvitova sutra nema nikakvih šansi, Marija je velika šampionka. Ove godine Ana ima protiv Ruskije 2:2 a u ovaj meč ušla je bez mnogo motiva jer je i sama rekla da joj je glavni cilj igranje na završnom turniru, ali ne na onom u Sofiji koje su "falsifikatori" već unapredili u završni i kažu da imamo dve naše u završnim turnirima. Samo je jedan završni, finalni, drugi je utešni, igraće i Pironkova i Malejeva. Može li neko da odgovori šta ovde nije tačno ili ćete da krenete samo sa minusima, bez odgovora? Verujem da će Ana na kraju godine biti šesta, a ako i ostane sedma, i to će biti loše?

Oikonom

pre 9 godina

Nije izgubila od bilo koga, već od jedne od najboljih teniserki današnjice. Možda bi Ana želela da bude najbolja na svetu, ali u ovom trenutku to nije ( i možda neće ni biti). Ipak, za svaku pohvalu je to što je među najboljima, svidelo se to domaćoj "sportskoj" javnosti ili ne. Igra odličnu sezonu, i da nije kiksirala na gren slemovima, bila bi još bolje rangirana. Ipak, verovatno je tu i prostor za napredak iduće godine.

Ethernal Juventino

pre 9 godina

Ana najlepša ne samo srpska nego i svetska teniserka :) samo igru još malo mentalno da popravi i to je to... zna i ona Serenu da dobije kad joj je dan

djole vragolan

pre 9 godina

Sarapova je najlepsa sportistkinja sveta nakon jednog skorog glasanja u kome je ucestvovalo preko milion ljudi!!! Ali ipak, napred Ana do pobede!

Predo

pre 9 godina

Pretpostavljam da su u ovom meču uživali svi oni, koji nisu u meču Đoković-Marej. Treba s vremena na vreme pogledati ovakve mečeve, jer kako drugačije videti da u meču dve top 10 teniserke neko dobije gem nakon 4 dvostruke greške. Meč u kome je glavna stvar bila pogoditi teren i ona, kojoj je to uspelo je bila u velikoj prednosti, a Ani je to zaista retko uspevalo. Već sam postao dosadan sa onim da je ženski tenis fizička i mentalna borba, za razliku od muškog, koji je isto mentalna i fizička, ali prije svega misaona, ali zar nismo danas videli odličan primer za to.
Što se samog meča tiče, pobeda Šarapove nije došla ni jednog trenutka u pitanje.

makii

pre 9 godina

vi kad ne znate sta cete kazete anina glava... ana ima najvise pobeda od svih, 4 titule iz 6 finala i ide u singapur zar ne bi bilo logicno da kazemo da je i ona mozda imala los dan?

always look on the bright side of life

pre 9 godina

Nadam se da ce uspeti da napuni baterije do Singapura,jer je vidljivo da je psihicki jako umorna,sto je i razumljivo na kraju ovakve sezone.
Srecno!

sve dobro, idemo dalje

pre 9 godina

Ana je jedna od retkih koja ima tešku ariljeriju za Šarapovu(bez obzira na karakter, veliku igračicu- 6,7 grand slamova, kao Nole!), čak i za Serenu. Ko je gledao kad je "u zoni" jasno mu je. Samo je pitanje da li ima dan u kome može da drži visok nivo, recimo, sat i po. Danas je poklonila prvi set- i time razigrala protivnicu, u drugom je bila bolja ali opet, propustila previše gem i brejk lopti, previše za pobedu protiv rivalke tog kalibra. Prošli susret je dobila Ana posle drame- uspela je da iznervira Mariju i da dobije "psihološki rat", nažalost to je neophodno protiv prljavih protivnika kao ova. Danas je milimetar na čelendžu (posle tri spašene meč-lopte!) prelomio da ne bude 5:5, ko zna šta bi bilo posle-još jedna drama verovatno..
Najvažnije je da je overen plasman na završni master- uz dosta sreće!

Septicar

pre 9 godina

Sarapova je za tebe institucija u svakom pogledu i to ti je jasno i dokazala!!! Bilo sto se tice, samog tenisa, psihe, tehnike, taktike I NAROCITO LEPOTE, do koje je tebi vise stalo zbog izvikanih srpskih novinara od bilo cega??? Ti si jedna izgubljena jadnica u zivotu sa mnogo novca koji ce ti doneti vise nesrece nego sto mozes i da sanjas!!!

Damir

pre 9 godina

Pa kao prvo - loša se može odnositi na prvi set,a ne i na drugi. Drugo,Šarapova je igrala prilično dobro. Njene duple je prate kroz karijeru,dakle,to nije ništa novo. Što se tiče tih "sumnjivih" odluka - bila su dva poemna zaredom,prvi se ponovio,Ana nije vratila servis. Drugi je dodijeljen Šarapovoj. Svakako ga ne bi bila u stanju vratiti,jer je jedva zahvatila lopticu. To je stvar procjene u trenutku,šta je prvo bilo - udarac ili sudijski uzvik. Gotovo uvijek je svejedno,odigraš onako kako možeš. Da je obrnuto,ne bi smetalo. Bilo kako bilo,zaslužena pobjeda Šarapove,a oni koji očekuju laganu pobjedu Kvitove - čisto sumnjam. Kvitova je i danas lako mogla izgubiti da Stosur ima malo "jaču" glavu,a Šarapova je sigurno ima,odnosno mentalitet pobjednika. Voljeli je ili ne,to je činjenica.

Ненад

pre 9 godina

По броју позитивних односно негативних оцена овог коментара, могу да закључим да спортска јавност у нас, сматра да је за успех у спорту важнији ноћни живот од тренинга.

ajde

pre 9 godina

Nije Ana bila loša. Samo u prvom setu jeste i to zbog toga što je ispala iz takmičarskog ritma, pauzirala je u meču pre ovog.
U drugom setu je bila jednaka, ako ne i bolja od Marije, samo je milimetar presudio.
Ćeraće se one još na Završnom turniru i sledeće sezone, što je najbitnije, Anina sezona je sjajna i među najboljima je.
Zlobni komentari su nebitni i nemaju veze sa teniskim činjenicama.

AJDE ANA

pre 9 godina

Što se samog meča tiče, pobeda Šarapove nije došla ni jednog trenutka u pitanje.
(Predo, 4. oktobar 2014 13:59)

Zabrinjavas me, kao da nisi gledao drugi set. No dobro, neka gleda ko kako hoce.

40+

pre 9 godina

Ali neverovatni su ovi sto pljuju po Ani i Novaku,oni jedva cekaju da neko od njih izgubi i eto su prvi da se jave sa budalastinama.. A posto sad ne mogu Novaka jer Novak uzima Peking,sad docekali Anu da izgubi pa pljuj po njoj.. A kad bude Novak sutra uzeo Peking ima da kazu da je to nebitan turnir.. A svi znaju da Novak ne igra te male turnire od 250 kao sto igra Nadal,Marej,Federer i njegov Hale,itd.. Ali mi Srbi smo bolestan narod,nas ne treba niko da posvadja,sami cemo sve,plus zavist,sujeta,kompleksi..

ja

pre 9 godina

Kad covek pogleda rezultat pomislio bi da je Sarapova pocistila Anu, a u stvari ovo je bio jako izjednacen mec.
Sam rezultata u gemovima i setovima nije nikakvo merilo igre, a ovaj danasnji mec je ocigledan dokaz za to.

U danasnjem mecu Ana osvojila 4 gema a Sarapova 12.
Medjutim pogledajmo osvojene poene. Ana 53, Sarapva 68.
Ruskinja je sa 15 poena vise osvojila cak 8 gemova vise.
Ana 9 brejk lopti, iskoristila samo jednu.
Sarapova 8 brejk lopti iskoristila 5.
Pa samo da je u tim brejk prilikama situacija bila obrnuta u ovom istom mecu bi rezultat bio isti ovakav ali za Anu.
Svega 8 poena od 121 odigranih je moglo ovaj mec da odvede u potpun suprotnom pravcu.
Da je Ana iskoristila 4 brejk lopte i spasila 4 svoje rezultat ovog meca bi bio 6:4 6:0 za Anu.
Dakle tih nekoliko poena su odlucili ovaj mec, a ja licno mislim da je u stvari samo jedan poen odlucio pobednika.
Da je Sarapova promasila onaj celendz u poslednjem gemu kada je vec bio objavljen rezultat 5:5, sada bi Ana bila u finalu, a ne ruskinja.

VLADIMIR

pre 9 godina

Nema tu sta da se mudruje, sve je gotovo, NASLOV JE VISE NEGO ADEKVATAN. Sezona nije zavrsena, nedelju dana odmora, pa onda Moskva (kao najbolja priprema za Singapur). Ani puno uspeha do kraja sezone - i ubedjen sam da ce na kraju biti MEDJU PRVIH PET ZA 2014. G. A to bi za Anu bio sjajan rezultat, uostalom sjajno je i ovo sto je do sada postigla.Nemojmo se previse ljutiti na Anu zbog danasnje vrlo lose igre - i to je sastavni deo sporta.

FGHJk

pre 9 godina

Dobro,izborila je Singapur i to je ono sto je najvaznije.Danasnji mec je odigrala tako kako ga je odigrala zbog toga sto nije igrala cetvrt-finale,zbog toga se sporo ukljucila u mec...Marija je igrala fenomenalno,bilo je tu dobrih poena Ane(u 2. setu)i to je ono sto me raduje...Vise srece u Singapuru!

Ognjen

pre 9 godina

Šarapova je izašla na teren sa odličnim planom igre protiv Ane i bila je u stanju da ga realizuje. Ako Ana bude htela da sledeće godine napadne prvih 5 moraće ozbiljno da poradi na bekhendu. Šarapova je znala da treba da igra na Anin bekhend koji nema dubinu i snagu. Anina igra se u prvom setu potpuno raspala. U drugom setu se povratila, proradili su servis i forhend ali je bilo kasno za povratak.

tenis tenis

pre 9 godina

Ali ovi eksperti koji kazu Ana poklonila prvi, bila bolja u drugom... Idite na bocanje. Sve je zavisilo od Marije. Sve. Ana nije postojala na terenu, osim u retkim momentima opustanja Sarapove. Sad neka nauci da se ponasa na terenu, u pobedi i porazu, da ne predaje meceve na gem do kraja, da ne trazi tajm aut u sred gema.

hawkeye

pre 9 godina

@Predo kao i uvek izrazito teniski stručan komentar,samo neznam za koga,jer ovde se većina komentara svodi na uzdizanje ili pljuvanje,i najćešće tipa Ajmoooo No1e ili lepotice......

Sasha

pre 9 godina

Ne znam da li je smijesno ili zalosno citati ove iluzije i kinstrukcije stvarnosti Ovih nazovi teniskih navijaca. Kada je Ana demolirana sa 6:0, onda je "poklonila" set Sharapovoj, a kada ga izgubi sa 6:4, onda je bila "bolja od protivnice, ali su nijanse odlucile".

Nevjerovatno! Sve samo ne realna konstatacija da je protivnica bila ubjedljivo bolja.

Zlatko Talić,zovu me i krastavčević

pre 9 godina

Mislim da Ani ovoga puta neće pomoći ni merenje pritiska. Šarapova igra sjajno, mislim da prelepa i simpatična Ruskinja pobeđuje Anu sa 2:0, bez većih problema.
(Zlatko Talić,bgd, 3. oktobar 2014 16:29)

Ovu prognozu napisah juče i dobih brdo minusa! U životu treba biti realan. Šarapova je mnogo bolja teniserka od Ane, ima više trofeja, mentalno najjača na WTA turu!Sa drige strane Ana, psihološki jedna od najsnestabilnijih, bekend slab....i šta se može očekivati? Ana pobeđuje Šarapovu samo kada najlepša teniserka ima loš dan!

pa dobro

pre 9 godina

@makii "Ana ima najvise pobeda od svih, 4 titule iz 6 finala..."

Super, koji gren slem je osvojila od te 4 titule u ovoj sezoni? Kad igraju na svom nivou Sarapova, Vilijams, Azarenka su za deset klasa ispres svih. Ostale su sporedne glumice koje tek na momenata dobiju glavnu ulogu.

neko carica neko palcica

pre 9 godina

@Road to.. A zbog cega bi mi trebalo da razmisljamo o Jeleni Jankovic i njenoj 13 poziciji. Vidis mogli bi da razmisljamo o tome da je JJ kontinuirano vec punu deceniju zlanica drustva top 20. Sto je sjajan uspeh. Ali ovde nije rec o JJ, njenom plasmanu, igri. Vec o Ani i njenom mecu, uzasnoj igri i lekciji koju je dobila od Sarapove. I to kakvoj lekciji.

realno

pre 9 godina

@Sasha
Tvoh problem je sto ti je jedino merilo rezultat.
Nije Ana gubila gemove sa nulom, pa da kazes da je bila demolirana.
I u tom prvom setu je u 5 od tih 6 gemova imala gem lopte ili brejk lopte.
Dakle uz samo malo srece Ana je taj prvi set mogla da dobije sa 6:1, a ne da ga izgubi sa 6:0.
To je ono sto ti ne vidis i ne razumes. Vidis samo rezultat 6:0 i mislis to je to - razbijanje.
Slicno je bilo i u drugom setu. U skoro svakom gemu Ana je imala ili gem ili brejk lopte.
Ana je sa istom ovom igrom mogla da dobije ovaj mec rezultatom 6:1 6:2 i ti bi tada napisao kako je Ana pocistila Sarapovu.
A ni jedno ni drugo nije tacno.
Jedino sto je tacno je da je ovo bio jedan jako-jako izjednacen mec u kojem je samo Sarapova imala vise srece i bila smirenija u kljucnim poenima. Inace obe su igrale dosta nekonstantno po sistemu toplo-hladno.

Ana je pravila previse neiznudjenih greski za njene ovogodisnje standarde.
Samo kada je i sa toliko gresaka mogla potpuno ravnopravno da se bori sa Sarapovom, sta mislis sta ce biti u sledecem mecu ako Ana svoju igru popravi samo za 10%?
Bice isti ovakav rezultata ali u Aninu korist.

Do nedavno sam mislio da samo Serena i Sarapova igraju bolji tenis od Aninog, ali sada menjam misljenje.
Ovaj mec me je uverio da u stvari Ana igra bolji tenis od Marije.
U Singapuru smem da se kladim na Aninu glatku pobedu (naravno ako se tamo uopste sastanu.)

mentoli i mislioci

pre 9 godina

Predo, da nam objasnite razliku izmedju mentalnog i misaonog? Mozda cemo tako bolje razumeti i razliku izmedju zensko i muskog tenisa.

Vladimir

pre 9 godina

U zenskom tenisu je psiha i emocionalna i mentalna nestabilnost daleko češsća od muskog tenisa. Zato se i toliko cesto dogadja da prvih 10 teniserki cesto gube od totalnih autsajdera.
Znajuci to, Ana a i svi njeni trener ocigledno nisu dovolno radili na pdihickoj ravnotezi. Nije resenja da je na treninzima samo uce servisu i udarcima vec je odavno bilo neophodno da rade na svakoj vrsti stabilnosti koja je njij najslabija karika u lancu njenog tenisa.
Umesto da bude osvajacica najmanje 10 grenslemova pocev od njenog prvoh i jedinog osvojenog 2008 u Parizu.
Zaosta je razocaravajuci gledati nekoga koji ima ZNANJE za sve udarce ali bez neohodne stabilnosti u svim fazama maca. Danas je Sarapova poklanjala poslednji gem Ani ali ona nije bila emocionalno spreman i sposobna da ga uzme. I ova situacija je opste mesto kod Ane. Ona potpuno ispravno menja trenere jer niko od njih da nije nasao kljuc za njenu psihu kojim bi sebi otkljucala neophodnu stabilnost za sampionsku igru. Šteta, velika šteta.

djole vragolan

pre 9 godina

Sarapova je najlepsa sportistkinja sveta nakon jednog skorog glasanja u kome je ucestvovalo preko milion ljudi!!! Ali ipak, napred Ana do pobede!

Septicar

pre 9 godina

Sarapova je za tebe institucija u svakom pogledu i to ti je jasno i dokazala!!! Bilo sto se tice, samog tenisa, psihe, tehnike, taktike I NAROCITO LEPOTE, do koje je tebi vise stalo zbog izvikanih srpskih novinara od bilo cega??? Ti si jedna izgubljena jadnica u zivotu sa mnogo novca koji ce ti doneti vise nesrece nego sto mozes i da sanjas!!!

idemo

pre 9 godina

Kako Bastijan ?:-P
(Dzoni, 4. oktobar 2014 11:52)

Nije sa njim odavno. Prati malo i ne budi primitivan.

Gotov je prvi set, Ana je poklonila sve. Idemo dalje. Ako ne i uspe da preokrene, obezbedila je plasman na Zavrsni turnir sto je najbitnije. Najkonstantnija Anina sezona, a vi smarajte sa krvnim pritiskom, sa Simonom Halep i Svajnijem. :)

pa dobro

pre 9 godina

@makii "Ana ima najvise pobeda od svih, 4 titule iz 6 finala..."

Super, koji gren slem je osvojila od te 4 titule u ovoj sezoni? Kad igraju na svom nivou Sarapova, Vilijams, Azarenka su za deset klasa ispres svih. Ostale su sporedne glumice koje tek na momenata dobiju glavnu ulogu.

tenis tenis

pre 9 godina

Ali ovi eksperti koji kazu Ana poklonila prvi, bila bolja u drugom... Idite na bocanje. Sve je zavisilo od Marije. Sve. Ana nije postojala na terenu, osim u retkim momentima opustanja Sarapove. Sad neka nauci da se ponasa na terenu, u pobedi i porazu, da ne predaje meceve na gem do kraja, da ne trazi tajm aut u sred gema.

neko carica neko palcica

pre 9 godina

@Road to.. A zbog cega bi mi trebalo da razmisljamo o Jeleni Jankovic i njenoj 13 poziciji. Vidis mogli bi da razmisljamo o tome da je JJ kontinuirano vec punu deceniju zlanica drustva top 20. Sto je sjajan uspeh. Ali ovde nije rec o JJ, njenom plasmanu, igri. Vec o Ani i njenom mecu, uzasnoj igri i lekciji koju je dobila od Sarapove. I to kakvoj lekciji.

Ethernal Juventino

pre 9 godina

Ana najlepša ne samo srpska nego i svetska teniserka :) samo igru još malo mentalno da popravi i to je to... zna i ona Serenu da dobije kad joj je dan

Zlatko Talić,zovu me i krastavčević

pre 9 godina

Mislim da Ani ovoga puta neće pomoći ni merenje pritiska. Šarapova igra sjajno, mislim da prelepa i simpatična Ruskinja pobeđuje Anu sa 2:0, bez većih problema.
(Zlatko Talić,bgd, 3. oktobar 2014 16:29)

Ovu prognozu napisah juče i dobih brdo minusa! U životu treba biti realan. Šarapova je mnogo bolja teniserka od Ane, ima više trofeja, mentalno najjača na WTA turu!Sa drige strane Ana, psihološki jedna od najsnestabilnijih, bekend slab....i šta se može očekivati? Ana pobeđuje Šarapovu samo kada najlepša teniserka ima loš dan!

Abcd....

pre 9 godina

Kao prvo, ko je gledao mec, video je da ni jedna ni druga nisi mogle da uhvate ritam...a ogledalo toga je poslednji game. Kao drugo i sta ako je izgubila, sad odmah komentari manje neka vija momke. Pa i treba da ih vija mlada je, sta treba da se zamonasi?!

Predo

pre 9 godina

Pretpostavljam da su u ovom meču uživali svi oni, koji nisu u meču Đoković-Marej. Treba s vremena na vreme pogledati ovakve mečeve, jer kako drugačije videti da u meču dve top 10 teniserke neko dobije gem nakon 4 dvostruke greške. Meč u kome je glavna stvar bila pogoditi teren i ona, kojoj je to uspelo je bila u velikoj prednosti, a Ani je to zaista retko uspevalo. Već sam postao dosadan sa onim da je ženski tenis fizička i mentalna borba, za razliku od muškog, koji je isto mentalna i fizička, ali prije svega misaona, ali zar nismo danas videli odličan primer za to.
Što se samog meča tiče, pobeda Šarapove nije došla ni jednog trenutka u pitanje.

Road to Singapore

pre 9 godina

Ovako - "loša Ana" u ponedeljak 7. na WTA i 7. na "Raci", carica je na obe 13, sa 1500 i nešto bodova manje i gotovo tri godine više. O tome razmišlajte a ne o "lošoj Ani" koja igra sve bolje. Ni Kvitova sutra nema nikakvih šansi, Marija je velika šampionka. Ove godine Ana ima protiv Ruskije 2:2 a u ovaj meč ušla je bez mnogo motiva jer je i sama rekla da joj je glavni cilj igranje na završnom turniru, ali ne na onom u Sofiji koje su "falsifikatori" već unapredili u završni i kažu da imamo dve naše u završnim turnirima. Samo je jedan završni, finalni, drugi je utešni, igraće i Pironkova i Malejeva. Može li neko da odgovori šta ovde nije tačno ili ćete da krenete samo sa minusima, bez odgovora? Verujem da će Ana na kraju godine biti šesta, a ako i ostane sedma, i to će biti loše?

ja

pre 9 godina

Kad covek pogleda rezultat pomislio bi da je Sarapova pocistila Anu, a u stvari ovo je bio jako izjednacen mec.
Sam rezultata u gemovima i setovima nije nikakvo merilo igre, a ovaj danasnji mec je ocigledan dokaz za to.

U danasnjem mecu Ana osvojila 4 gema a Sarapova 12.
Medjutim pogledajmo osvojene poene. Ana 53, Sarapva 68.
Ruskinja je sa 15 poena vise osvojila cak 8 gemova vise.
Ana 9 brejk lopti, iskoristila samo jednu.
Sarapova 8 brejk lopti iskoristila 5.
Pa samo da je u tim brejk prilikama situacija bila obrnuta u ovom istom mecu bi rezultat bio isti ovakav ali za Anu.
Svega 8 poena od 121 odigranih je moglo ovaj mec da odvede u potpun suprotnom pravcu.
Da je Ana iskoristila 4 brejk lopte i spasila 4 svoje rezultat ovog meca bi bio 6:4 6:0 za Anu.
Dakle tih nekoliko poena su odlucili ovaj mec, a ja licno mislim da je u stvari samo jedan poen odlucio pobednika.
Da je Sarapova promasila onaj celendz u poslednjem gemu kada je vec bio objavljen rezultat 5:5, sada bi Ana bila u finalu, a ne ruskinja.

makii

pre 9 godina

vi kad ne znate sta cete kazete anina glava... ana ima najvise pobeda od svih, 4 titule iz 6 finala i ide u singapur zar ne bi bilo logicno da kazemo da je i ona mozda imala los dan?

sve dobro, idemo dalje

pre 9 godina

Ana je jedna od retkih koja ima tešku ariljeriju za Šarapovu(bez obzira na karakter, veliku igračicu- 6,7 grand slamova, kao Nole!), čak i za Serenu. Ko je gledao kad je "u zoni" jasno mu je. Samo je pitanje da li ima dan u kome može da drži visok nivo, recimo, sat i po. Danas je poklonila prvi set- i time razigrala protivnicu, u drugom je bila bolja ali opet, propustila previše gem i brejk lopti, previše za pobedu protiv rivalke tog kalibra. Prošli susret je dobila Ana posle drame- uspela je da iznervira Mariju i da dobije "psihološki rat", nažalost to je neophodno protiv prljavih protivnika kao ova. Danas je milimetar na čelendžu (posle tri spašene meč-lopte!) prelomio da ne bude 5:5, ko zna šta bi bilo posle-još jedna drama verovatno..
Najvažnije je da je overen plasman na završni master- uz dosta sreće!

Sasha

pre 9 godina

Ne znam da li je smijesno ili zalosno citati ove iluzije i kinstrukcije stvarnosti Ovih nazovi teniskih navijaca. Kada je Ana demolirana sa 6:0, onda je "poklonila" set Sharapovoj, a kada ga izgubi sa 6:4, onda je bila "bolja od protivnice, ali su nijanse odlucile".

Nevjerovatno! Sve samo ne realna konstatacija da je protivnica bila ubjedljivo bolja.

realno

pre 9 godina

@Sasha
Tvoh problem je sto ti je jedino merilo rezultat.
Nije Ana gubila gemove sa nulom, pa da kazes da je bila demolirana.
I u tom prvom setu je u 5 od tih 6 gemova imala gem lopte ili brejk lopte.
Dakle uz samo malo srece Ana je taj prvi set mogla da dobije sa 6:1, a ne da ga izgubi sa 6:0.
To je ono sto ti ne vidis i ne razumes. Vidis samo rezultat 6:0 i mislis to je to - razbijanje.
Slicno je bilo i u drugom setu. U skoro svakom gemu Ana je imala ili gem ili brejk lopte.
Ana je sa istom ovom igrom mogla da dobije ovaj mec rezultatom 6:1 6:2 i ti bi tada napisao kako je Ana pocistila Sarapovu.
A ni jedno ni drugo nije tacno.
Jedino sto je tacno je da je ovo bio jedan jako-jako izjednacen mec u kojem je samo Sarapova imala vise srece i bila smirenija u kljucnim poenima. Inace obe su igrale dosta nekonstantno po sistemu toplo-hladno.

Ana je pravila previse neiznudjenih greski za njene ovogodisnje standarde.
Samo kada je i sa toliko gresaka mogla potpuno ravnopravno da se bori sa Sarapovom, sta mislis sta ce biti u sledecem mecu ako Ana svoju igru popravi samo za 10%?
Bice isti ovakav rezultata ali u Aninu korist.

Do nedavno sam mislio da samo Serena i Sarapova igraju bolji tenis od Aninog, ali sada menjam misljenje.
Ovaj mec me je uverio da u stvari Ana igra bolji tenis od Marije.
U Singapuru smem da se kladim na Aninu glatku pobedu (naravno ako se tamo uopste sastanu.)

Ненад

pre 9 godina

По броју позитивних односно негативних оцена овог коментара, могу да закључим да спортска јавност у нас, сматра да је за успех у спорту важнији ноћни живот од тренинга.

40+

pre 9 godina

Ali neverovatni su ovi sto pljuju po Ani i Novaku,oni jedva cekaju da neko od njih izgubi i eto su prvi da se jave sa budalastinama.. A posto sad ne mogu Novaka jer Novak uzima Peking,sad docekali Anu da izgubi pa pljuj po njoj.. A kad bude Novak sutra uzeo Peking ima da kazu da je to nebitan turnir.. A svi znaju da Novak ne igra te male turnire od 250 kao sto igra Nadal,Marej,Federer i njegov Hale,itd.. Ali mi Srbi smo bolestan narod,nas ne treba niko da posvadja,sami cemo sve,plus zavist,sujeta,kompleksi..

VLADIMIR

pre 9 godina

Nema tu sta da se mudruje, sve je gotovo, NASLOV JE VISE NEGO ADEKVATAN. Sezona nije zavrsena, nedelju dana odmora, pa onda Moskva (kao najbolja priprema za Singapur). Ani puno uspeha do kraja sezone - i ubedjen sam da ce na kraju biti MEDJU PRVIH PET ZA 2014. G. A to bi za Anu bio sjajan rezultat, uostalom sjajno je i ovo sto je do sada postigla.Nemojmo se previse ljutiti na Anu zbog danasnje vrlo lose igre - i to je sastavni deo sporta.

AJDE ANA

pre 9 godina

Što se samog meča tiče, pobeda Šarapove nije došla ni jednog trenutka u pitanje.
(Predo, 4. oktobar 2014 13:59)

Zabrinjavas me, kao da nisi gledao drugi set. No dobro, neka gleda ko kako hoce.

Vladimir

pre 9 godina

U zenskom tenisu je psiha i emocionalna i mentalna nestabilnost daleko češsća od muskog tenisa. Zato se i toliko cesto dogadja da prvih 10 teniserki cesto gube od totalnih autsajdera.
Znajuci to, Ana a i svi njeni trener ocigledno nisu dovolno radili na pdihickoj ravnotezi. Nije resenja da je na treninzima samo uce servisu i udarcima vec je odavno bilo neophodno da rade na svakoj vrsti stabilnosti koja je njij najslabija karika u lancu njenog tenisa.
Umesto da bude osvajacica najmanje 10 grenslemova pocev od njenog prvoh i jedinog osvojenog 2008 u Parizu.
Zaosta je razocaravajuci gledati nekoga koji ima ZNANJE za sve udarce ali bez neohodne stabilnosti u svim fazama maca. Danas je Sarapova poklanjala poslednji gem Ani ali ona nije bila emocionalno spreman i sposobna da ga uzme. I ova situacija je opste mesto kod Ane. Ona potpuno ispravno menja trenere jer niko od njih da nije nasao kljuc za njenu psihu kojim bi sebi otkljucala neophodnu stabilnost za sampionsku igru. Šteta, velika šteta.

znanje-imanje

pre 9 godina

Dok je jedna izašla sa licem kao da će nekog da bije druga je izašla sa licem kao da će neko da je bije. I - tu je, pre nego što je i počeo - meč maltene bio završen. Ali Šarapova je u stvari isto imala loš dan. Tako je očajna Ana ipak preživela i dočekala da u drugom setu njena prednost - em malo bolji fitnes em je prethodni meč dobila bez borbe - dođe po svoje. Imala ga je do 4:4 a već dotad je morala du uđe u prednost. Kad nije onda je prvo od frke izguila servis na 4:4. A onda zadnji, najtragikomičniji gem tenisa! I da joj Šarapova da čak 4 duple servis greške i da ga Ivanović ne uzme zaista je nestvarno. Jeste da je sve moglo da se okrene da nije bio onaj čelindž za milimetar. I jeste da ruskinja nije nešto zaslužilada dobije meč - ali je Ana uveliko zaslužila da ga izgubi, i to baš na ovaj ultra-nebulozan način. Meč koji je imala unapred poludobijen - odmornija, generalno u boljoj formi, a protivnica ima loš dan!
Kvitova igra fenomenalno, kao pravi terminator, i veliki je favorit u finalu. Ali ne bi bilo prvi put da pobednik izvrsnog polufinala izgubi od pobednika lošeg polufinala - pogotovu u ženskom tenisu.

ajde

pre 9 godina

Nije Ana bila loša. Samo u prvom setu jeste i to zbog toga što je ispala iz takmičarskog ritma, pauzirala je u meču pre ovog.
U drugom setu je bila jednaka, ako ne i bolja od Marije, samo je milimetar presudio.
Ćeraće se one još na Završnom turniru i sledeće sezone, što je najbitnije, Anina sezona je sjajna i među najboljima je.
Zlobni komentari su nebitni i nemaju veze sa teniskim činjenicama.

FGHJk

pre 9 godina

Dobro,izborila je Singapur i to je ono sto je najvaznije.Danasnji mec je odigrala tako kako ga je odigrala zbog toga sto nije igrala cetvrt-finale,zbog toga se sporo ukljucila u mec...Marija je igrala fenomenalno,bilo je tu dobrih poena Ane(u 2. setu)i to je ono sto me raduje...Vise srece u Singapuru!

Damir

pre 9 godina

Pa kao prvo - loša se može odnositi na prvi set,a ne i na drugi. Drugo,Šarapova je igrala prilično dobro. Njene duple je prate kroz karijeru,dakle,to nije ništa novo. Što se tiče tih "sumnjivih" odluka - bila su dva poemna zaredom,prvi se ponovio,Ana nije vratila servis. Drugi je dodijeljen Šarapovoj. Svakako ga ne bi bila u stanju vratiti,jer je jedva zahvatila lopticu. To je stvar procjene u trenutku,šta je prvo bilo - udarac ili sudijski uzvik. Gotovo uvijek je svejedno,odigraš onako kako možeš. Da je obrnuto,ne bi smetalo. Bilo kako bilo,zaslužena pobjeda Šarapove,a oni koji očekuju laganu pobjedu Kvitove - čisto sumnjam. Kvitova je i danas lako mogla izgubiti da Stosur ima malo "jaču" glavu,a Šarapova je sigurno ima,odnosno mentalitet pobjednika. Voljeli je ili ne,to je činjenica.

mentoli i mislioci

pre 9 godina

Predo, da nam objasnite razliku izmedju mentalnog i misaonog? Mozda cemo tako bolje razumeti i razliku izmedju zensko i muskog tenisa.

hawkeye

pre 9 godina

@Predo kao i uvek izrazito teniski stručan komentar,samo neznam za koga,jer ovde se većina komentara svodi na uzdizanje ili pljuvanje,i najćešće tipa Ajmoooo No1e ili lepotice......

Ognjen

pre 9 godina

Šarapova je izašla na teren sa odličnim planom igre protiv Ane i bila je u stanju da ga realizuje. Ako Ana bude htela da sledeće godine napadne prvih 5 moraće ozbiljno da poradi na bekhendu. Šarapova je znala da treba da igra na Anin bekhend koji nema dubinu i snagu. Anina igra se u prvom setu potpuno raspala. U drugom setu se povratila, proradili su servis i forhend ali je bilo kasno za povratak.

Oikonom

pre 9 godina

Nije izgubila od bilo koga, već od jedne od najboljih teniserki današnjice. Možda bi Ana želela da bude najbolja na svetu, ali u ovom trenutku to nije ( i možda neće ni biti). Ipak, za svaku pohvalu je to što je među najboljima, svidelo se to domaćoj "sportskoj" javnosti ili ne. Igra odličnu sezonu, i da nije kiksirala na gren slemovima, bila bi još bolje rangirana. Ipak, verovatno je tu i prostor za napredak iduće godine.

always look on the bright side of life

pre 9 godina

Nadam se da ce uspeti da napuni baterije do Singapura,jer je vidljivo da je psihicki jako umorna,sto je i razumljivo na kraju ovakve sezone.
Srecno!