Formula 1 27

Sreda, 17.09.2014.

09:37

Hamilton i Rozberg kao neprijatelji

Direktor Mercedesa Toto Volf opisao je borbu za titulu vozača svog tima Luisa Hamiltona i Nike Rozberga kao "neprijateljsku".

Hamilton i Rozberg kao neprijatelji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

46

pre 9 godina

Smaraju komentari oko toga da Formula 1 nije više ono što je bila... mislim kapiram, povukao se Šumi, Kimi je truba, ali ono...ima tu dobrih trka.

Хумска БГ

pre 9 godina

Е ако ти кажеш да нису битни одмах ћу да престанем са писањем :) Твоја оцена баш много вреди.Опусти се, ово је спорт.Не расправљамо о животним проблемима.Нисмо ни ја ни Хамилтон проблем овог света.Не треба да се делимо по вредносној основи на основу навијачког опредељења(нећемо ваљда као Делије и Гробари :)).Навијам за оног за којег навијам, али нисам његов адвокат и баш ме брига што је он овакав или онакав, уопште не морам да се проналазим у њему да бих за њега навијао нити морам да га браним од његових погрешних потеза.Ту смо да анализирамо утиске али прво и основно је да мора да постоји поштовање међу саговорницима, према томе ако хоћеш да дискутујеш са мном мораш да поштујеш моје ставове, као што ја поштујем твоје.Само што је то изгледа превише за тебе.Није то свађа око политике, сад сам ја за ЕУ а ти против, па да не можемо да се смислимо.Ово је пријатељу САМО навијање.Немој да се узбуђујеш превише, смањи мало доживљај.

Хоћемо ли још да причамо о задртости?

pre 9 godina

O Fetelu imam neodredjeno misljenje koje nije negativno. Nesto kao o Montoji, Raikonenu i Kubici, cenim i ne mrzim ali ne navijam za njih. Naravno Sumija i Hamija mrzim i jasno bih napravio tu razliku.
(nekerozberg, 15. novembar 2010 00:39)

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Ти мајсторе иди диши негде другде..."
U prvi mah procitah "idi pisi negde drugde". Pa onda ma pogresio slovo zakacio d umest p, kad pogledam u tastaturu...
E o tome ti pricam, zbog takvih stvari ne treba da moralisete Hamilton i ti!
I nemam vise argumenata, potpuno si razjasnio sve svoje stavove i zasto si toliko zadrt za Hamiltona. Sve se uklapa, a za koga bi drugo ti navijao onda. Nemam vise razloga da raspravljam sa tobom a ovo ti pisem sada da ne bi bilo "Ne to ja nikada nisam napisao, kad, gde?". Danas, na B92 oko 14h. Tvoji dalji komentari vise nisu bitni.

Хумска БГ

pre 9 godina

Па извини ако си већ почео са причом онда треба ићи до краја, помињеш неке "подле" потезе који нису ни постојали и за које Хамилтон није кажњен али не може се све на томе завршити, тема је много дубља.Е сад, ако ти није до дискусије немој ни започињати причу о моралисању и томе слично.Најлакше је побећи од дискусије када понестане аргумената.
@mmx Ти мајсторе иди диши негде другде...

nekerozberg

pre 9 godina

To su gluposti FIAri, Mozli, Tod, Alonso i tralalala.
Razvodnjavas bez potrebe. Moj prvi komentar i poslednji zakljucak na ovu temu je: NIJE HAMILTON TAJ ZBOG KOGA BI TREBALO MORALISATI ROZBERGU a dodao bih da je poslednji. A ti zidaj neke price...

mmx

pre 9 godina

@nekerozberg
Ma kako si se usudio da kritikujes Svetog Hamiltona, velikomucenika Meklarenovog i Mercedesovog. On je tako dobar vozac da FIA razmislja da seldece godine uopste ne vozi, vec da mu odmah daju titulu.

Хумска БГ

pre 9 godina

Мислим да постоји правило од десет дужина болида, али то није био проблем.Проблем је био у томе што је Хамилтон хладио кочнице јер се то некоме из ФИА није допало.А Луис то није радио да би се ова двојица сударили јер га ионако нису могли угрозити - а баш да није знао да ли је Алонсо у трци или је излетео то не верујем, стварно смешно :) Како год, Луис није кажњен јер наравно ништа нису нашли а о томе колико је ФИА на страни Ферарија и против Мекларена и Хамилтона посебно - што је још израженије било у време Макса Мозлија - о томе може књига да се напише али ја овде теби нећу да пишем књигу јер би требао и сам да се сећаш колико је пута твој љубимац оштећен 2006. када су и ФИА и Ферари и цела Ф1 радила за Шумахера и његову осму титулу коју, срећом, није освојио.Тако је после ФИА радила за Ферари и 2007., па 2008. за Масу кажњавајући Мекларен за све и свашта(шпијунска афера - смешно, Белгија 2008. - лекција Кимију на стази, победа Маси за зеленим столом итд.).Познат ти је однос Мозлија и Дениса, као и Мозлијево политичко опредељење? Позната ти је његова изјава да Ферари има повлашћен статус у ФИА? Једини тим који има право вета на одлуке ФИА? После Мозлија то је мало ублажено јер је у игру ускочио и Ред Бул а Жан Тод баш и не жели да фаворизује Ферари јер има лош однос са Алонсом још од поменуте 2006. Израз "ФИАри" НИЈЕ измишљотина нас Меклареноваца а то је на својој кожи осетио и Алонсо док је возио за Рено.

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Некерозберг, Ф1 се прати али из тога што си ти написао нико не може да закључи о којој се трци ради јер ту трку нико није гледао, осим изгледа тебе :) Та трка о којој причаш не постоји.А ако "се Ф1 прати" онда ваљда знаш да ли је Кина или нека друга трка."
Ta trka ne postoji? I odmah si ukapirao koja je u pitanju? Incident verovatno izgleda bas kako si opisao. Znaci postojao je incident (tacno je da ga mozda nisam ispricao iz ugla navijaca Hamiltona) obzirom da je FIA odlucila da preispita Hamiltona (ne znam da li je kaznjen). I molim te da manes to da FIA kaznjava zbog toga sto voli Ferari, mrzi Mclaren, Hamiltona ili crnce, ipak si maaaaalo ozbiljniji od mene i tebe zato ako je bilo istrage verovatno je bilo i povoda. E sad koji je drugi razlog da Hamilton ukoci ovu dvojicu osim da je mislio da je to Alonso? Veber i Fetel su totalno nebitni likovi u borbi koja se vodila te godine. A to sto sam naveo je najverovatniji komentar Vebera i/ili Fetela posle trke da ih je ovaj "punio vodom", mada se to odnosi na celu voznju pod SC-om a ne samo na trenutak incidenta.
Vazno je da obojica (a i FIA) znamo tacno sta se desilo na "nepostojecoj" trci, koju sam ja izmislio ili sanjao.
A i ovo da (slucaaajno) ne ostanem duzan (znas da ne propustam da odgovorim osim ako admin propusti - ziv nam bio!): ne pratim ja F1 uz Wikipediu - ja gledam i nije mi problem sto ne znam koja je trka bila u pitanju. Pozdrav

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Иначе НЕ ПОСТОЈИ правило које говори о томе којом брзином треба да се креће лидер када вози иза SC-a"
Postoji. Razdaljina ne sme biti manja od tri duzine SC-a mislim.

Хумска БГ

pre 9 godina

Некерозберг, Ф1 се прати али из тога што си ти написао нико не може да закључи о којој се трци ради јер ту трку нико није гледао, осим изгледа тебе :) Та трка о којој причаш не постоји.А ако "се Ф1 прати" онда ваљда знаш да ли је Кина или нека друга трка.
Ево ја пратим па ћу ти рећи: Вероватно циљаш на Јапан 2007. Трка на Фуџију.Сплет догађаја није такав какав си ти навео ал' ајде, капирам на шта мислиш.Углавном, Сејфти-кар излази на стазу, Хамилтон као успорава колону, и то је нешто као декоцентрисало Фетела(ето не сећам се ни ја тачно трке али се сећам буре која се подигла) који је на рестарту покупио Вебера, само што они нису покушавали да се "врате у круг" са водећима већ су заузимали друго и треће место у том тренутку.Та чињеница је довољна да твоју причу из темеља промени а истину коју си јој наметнуо оповргне у потпуности.Наравно, ФИА је одмах тражила начин како да казни Хамилтона јер не дај Боже да они седе скрштених руку а њиховом Ферарију шампионат клизи из истих, па су после саслушавали Луиса.Иначе НЕ ПОСТОЈИ правило које говори о томе којом брзином треба да се креће лидер када вози иза SC-a.И мене иритира када видим да се вуку али шта ћеш, правила то дозвољавају а то не ради само Хамилтон, Фетел то редовно ради, Батон такође а мислим да сам то видео и недавно од Рикарда.Маса се жалио на Розберга због тога на Силверстону.Дакле, то сви раде, а то што је Фетел смотан за разлику од других па направи свињарију то је нека друга прича и није Луисов проблем...

nekerozberg

pre 9 godina

@ Trokraka zvezda, Mickey
Koja trka? Pa F1 se ili prati ili se ne prati. A i potpis komentara nije nesto sto treba stalno menjati da bi vas bilo vise!
U pitanju je trka koja se 2007. godine vozena negde u Aziji (mozda Kina), Hamilton je vodio mislim celu trku, Alonso ga je pratio dok nije izleteo sa staze i zavrsio trku.

Mickey

pre 9 godina

@nekerozberg
Istina, cuo sam da su se i neki redari pored staze zalili da ih je isprskao vodom, ni kisobrani koje su postavili sa strane dok je on prolazio, nisu im pomogli. Ne secam se tacno koja je trka bila, ali istina ziva ;)
LOL.

nekerozberg

pre 9 godina

Ljudi, ako vec navijate za Hamiltona, malo smanjite sa moralisanjem na racun Rozberga. Sad je Rozberg kvaran, pa mozda i jeste, ali da je Hamilton neko nevino, bespomocno stvorenjce bas i nije. Tesko ce neko smisliti takvu pakost koju je uradio Hamilton: dok je SC bio na stazi vozio je po najvecoj vodi misleci da je iza njega Alonso. Nakon trke dva zaostala vozaca su se zalila da ih je napunio vodom dok su pokusavali da ga obidju i sustignu redosled. Hamilton je mucak-dvozuce, bez obzira sto ni Rozberg nije cvece.

Хумска БГ

pre 9 godina

@Pariz Мислим да је томе дошао крај.Розберг је у Белгији прешао границу и није немогуће да Мерцедес исфаворизује Луиса до титуле.Розбергу звижде на подијуму после сваке трке а коме треба такав првак? Ипак Мечка размишља мало и о угледу, потребан им је првак који ће им донети бољи имиџ а то је Хамилтон у овом тренутку.Најгоре од свега је што нису успели да исконтролишу понашање својих возача чак ни сада када немају конкуренцију што значи да су још увек екипа "у развоју" и да немају искуства у оваквим ситуацијама.Нисам сигуран колико су способни да се одрже у врху и током наредних година.Мада, ово им је прилика да нешто и науче па ћемо видети.

Pariz

pre 9 godina

Ja mislim da je tim Mercedesa isključivi krivac za promene ponašanja svojih vozača kao da su bacali hranu piranama pa nek se kolju.Niki Lauda kralj muvanja i intriga.Ova predstava u Mercedesu je rezultat proste činjenice da nemaju konkurenciju pa mogu samo na ovaj medijski način zaintrigirati publiku.Lično mi ovaj psiho dvoboj nije nimalo napet,po meni je Luis bolji vozač,ali ....i Niko će se pitati.Ako se budu ponovili neki incidenti verujem da će neko da ode iz Mercedesa ..ili niko.

Actros

pre 9 godina

doktor: bas suprotno,te 2007 hamilton nije postao svetski prvak zbog Alonsa,koji je dosao te god u McLaren kao dvostruki prvak iz Renoa,pa nije mogao da se pomiri sa da ga nadmasi decko kome je to bila tek druga sezona u f1. hamilton je bio na prvom mestu,alonso drugi i raikonen treci na listi pre poslednje trke. taj alonso je u krivini isao u ham i izgurao ga sa staze. na kraju je pobedio raikonen i titula je sa neba pala ferariju,to im je ujedno i poslednja. Hamilton je zver od vozaca!

top lista nadrealista

pre 9 godina

F1 je postao prilicno dosadan sport. Mozda 90% zavisi od bolida i jedino je start trke zanimljiv. Od ove god. i ne "zvuce" mocno kao nekad. RIP

bivsi ljubitelj

pre 9 godina

Ne morate da budete matori i da se secate starih trka, cak ni da poznajete istoriju F1... Dovoljno je odgledati film "Rush" i shvatiti da se nekada kultna F1 danas pretvorila u sprdnju i sopstvenu parodiju. Jednostavno - to vise nije to.

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

top lista nadrealista

pre 9 godina

F1 je postao prilicno dosadan sport. Mozda 90% zavisi od bolida i jedino je start trke zanimljiv. Od ove god. i ne "zvuce" mocno kao nekad. RIP

bivsi ljubitelj

pre 9 godina

Ne morate da budete matori i da se secate starih trka, cak ni da poznajete istoriju F1... Dovoljno je odgledati film "Rush" i shvatiti da se nekada kultna F1 danas pretvorila u sprdnju i sopstvenu parodiju. Jednostavno - to vise nije to.

Actros

pre 9 godina

doktor: bas suprotno,te 2007 hamilton nije postao svetski prvak zbog Alonsa,koji je dosao te god u McLaren kao dvostruki prvak iz Renoa,pa nije mogao da se pomiri sa da ga nadmasi decko kome je to bila tek druga sezona u f1. hamilton je bio na prvom mestu,alonso drugi i raikonen treci na listi pre poslednje trke. taj alonso je u krivini isao u ham i izgurao ga sa staze. na kraju je pobedio raikonen i titula je sa neba pala ferariju,to im je ujedno i poslednja. Hamilton je zver od vozaca!

Pariz

pre 9 godina

Ja mislim da je tim Mercedesa isključivi krivac za promene ponašanja svojih vozača kao da su bacali hranu piranama pa nek se kolju.Niki Lauda kralj muvanja i intriga.Ova predstava u Mercedesu je rezultat proste činjenice da nemaju konkurenciju pa mogu samo na ovaj medijski način zaintrigirati publiku.Lično mi ovaj psiho dvoboj nije nimalo napet,po meni je Luis bolji vozač,ali ....i Niko će se pitati.Ako se budu ponovili neki incidenti verujem da će neko da ode iz Mercedesa ..ili niko.

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

Хумска БГ

pre 9 godina

@Pariz Мислим да је томе дошао крај.Розберг је у Белгији прешао границу и није немогуће да Мерцедес исфаворизује Луиса до титуле.Розбергу звижде на подијуму после сваке трке а коме треба такав првак? Ипак Мечка размишља мало и о угледу, потребан им је првак који ће им донети бољи имиџ а то је Хамилтон у овом тренутку.Најгоре од свега је што нису успели да исконтролишу понашање својих возача чак ни сада када немају конкуренцију што значи да су још увек екипа "у развоју" и да немају искуства у оваквим ситуацијама.Нисам сигуран колико су способни да се одрже у врху и током наредних година.Мада, ово им је прилика да нешто и науче па ћемо видети.

Хумска БГ

pre 9 godina

Па извини ако си већ почео са причом онда треба ићи до краја, помињеш неке "подле" потезе који нису ни постојали и за које Хамилтон није кажњен али не може се све на томе завршити, тема је много дубља.Е сад, ако ти није до дискусије немој ни започињати причу о моралисању и томе слично.Најлакше је побећи од дискусије када понестане аргумената.
@mmx Ти мајсторе иди диши негде другде...

Mickey

pre 9 godina

@nekerozberg
Istina, cuo sam da su se i neki redari pored staze zalili da ih je isprskao vodom, ni kisobrani koje su postavili sa strane dok je on prolazio, nisu im pomogli. Ne secam se tacno koja je trka bila, ali istina ziva ;)
LOL.

Хумска БГ

pre 9 godina

Мислим да постоји правило од десет дужина болида, али то није био проблем.Проблем је био у томе што је Хамилтон хладио кочнице јер се то некоме из ФИА није допало.А Луис то није радио да би се ова двојица сударили јер га ионако нису могли угрозити - а баш да није знао да ли је Алонсо у трци или је излетео то не верујем, стварно смешно :) Како год, Луис није кажњен јер наравно ништа нису нашли а о томе колико је ФИА на страни Ферарија и против Мекларена и Хамилтона посебно - што је још израженије било у време Макса Мозлија - о томе може књига да се напише али ја овде теби нећу да пишем књигу јер би требао и сам да се сећаш колико је пута твој љубимац оштећен 2006. када су и ФИА и Ферари и цела Ф1 радила за Шумахера и његову осму титулу коју, срећом, није освојио.Тако је после ФИА радила за Ферари и 2007., па 2008. за Масу кажњавајући Мекларен за све и свашта(шпијунска афера - смешно, Белгија 2008. - лекција Кимију на стази, победа Маси за зеленим столом итд.).Познат ти је однос Мозлија и Дениса, као и Мозлијево политичко опредељење? Позната ти је његова изјава да Ферари има повлашћен статус у ФИА? Једини тим који има право вета на одлуке ФИА? После Мозлија то је мало ублажено јер је у игру ускочио и Ред Бул а Жан Тод баш и не жели да фаворизује Ферари јер има лош однос са Алонсом још од поменуте 2006. Израз "ФИАри" НИЈЕ измишљотина нас Меклареноваца а то је на својој кожи осетио и Алонсо док је возио за Рено.

Хумска БГ

pre 9 godina

Некерозберг, Ф1 се прати али из тога што си ти написао нико не може да закључи о којој се трци ради јер ту трку нико није гледао, осим изгледа тебе :) Та трка о којој причаш не постоји.А ако "се Ф1 прати" онда ваљда знаш да ли је Кина или нека друга трка.
Ево ја пратим па ћу ти рећи: Вероватно циљаш на Јапан 2007. Трка на Фуџију.Сплет догађаја није такав какав си ти навео ал' ајде, капирам на шта мислиш.Углавном, Сејфти-кар излази на стазу, Хамилтон као успорава колону, и то је нешто као декоцентрисало Фетела(ето не сећам се ни ја тачно трке али се сећам буре која се подигла) који је на рестарту покупио Вебера, само што они нису покушавали да се "врате у круг" са водећима већ су заузимали друго и треће место у том тренутку.Та чињеница је довољна да твоју причу из темеља промени а истину коју си јој наметнуо оповргне у потпуности.Наравно, ФИА је одмах тражила начин како да казни Хамилтона јер не дај Боже да они седе скрштених руку а њиховом Ферарију шампионат клизи из истих, па су после саслушавали Луиса.Иначе НЕ ПОСТОЈИ правило које говори о томе којом брзином треба да се креће лидер када вози иза SC-a.И мене иритира када видим да се вуку али шта ћеш, правила то дозвољавају а то не ради само Хамилтон, Фетел то редовно ради, Батон такође а мислим да сам то видео и недавно од Рикарда.Маса се жалио на Розберга због тога на Силверстону.Дакле, то сви раде, а то што је Фетел смотан за разлику од других па направи свињарију то је нека друга прича и није Луисов проблем...

nekerozberg

pre 9 godina

Ljudi, ako vec navijate za Hamiltona, malo smanjite sa moralisanjem na racun Rozberga. Sad je Rozberg kvaran, pa mozda i jeste, ali da je Hamilton neko nevino, bespomocno stvorenjce bas i nije. Tesko ce neko smisliti takvu pakost koju je uradio Hamilton: dok je SC bio na stazi vozio je po najvecoj vodi misleci da je iza njega Alonso. Nakon trke dva zaostala vozaca su se zalila da ih je napunio vodom dok su pokusavali da ga obidju i sustignu redosled. Hamilton je mucak-dvozuce, bez obzira sto ni Rozberg nije cvece.

Хумска БГ

pre 9 godina

Е ако ти кажеш да нису битни одмах ћу да престанем са писањем :) Твоја оцена баш много вреди.Опусти се, ово је спорт.Не расправљамо о животним проблемима.Нисмо ни ја ни Хамилтон проблем овог света.Не треба да се делимо по вредносној основи на основу навијачког опредељења(нећемо ваљда као Делије и Гробари :)).Навијам за оног за којег навијам, али нисам његов адвокат и баш ме брига што је он овакав или онакав, уопште не морам да се проналазим у њему да бих за њега навијао нити морам да га браним од његових погрешних потеза.Ту смо да анализирамо утиске али прво и основно је да мора да постоји поштовање међу саговорницима, према томе ако хоћеш да дискутујеш са мном мораш да поштујеш моје ставове, као што ја поштујем твоје.Само што је то изгледа превише за тебе.Није то свађа око политике, сад сам ја за ЕУ а ти против, па да не можемо да се смислимо.Ово је пријатељу САМО навијање.Немој да се узбуђујеш превише, смањи мало доживљај.

Хоћемо ли још да причамо о задртости?

pre 9 godina

O Fetelu imam neodredjeno misljenje koje nije negativno. Nesto kao o Montoji, Raikonenu i Kubici, cenim i ne mrzim ali ne navijam za njih. Naravno Sumija i Hamija mrzim i jasno bih napravio tu razliku.
(nekerozberg, 15. novembar 2010 00:39)

46

pre 9 godina

Smaraju komentari oko toga da Formula 1 nije više ono što je bila... mislim kapiram, povukao se Šumi, Kimi je truba, ali ono...ima tu dobrih trka.

mmx

pre 9 godina

@nekerozberg
Ma kako si se usudio da kritikujes Svetog Hamiltona, velikomucenika Meklarenovog i Mercedesovog. On je tako dobar vozac da FIA razmislja da seldece godine uopste ne vozi, vec da mu odmah daju titulu.

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Иначе НЕ ПОСТОЈИ правило које говори о томе којом брзином треба да се креће лидер када вози иза SC-a"
Postoji. Razdaljina ne sme biti manja od tri duzine SC-a mislim.

nekerozberg

pre 9 godina

To su gluposti FIAri, Mozli, Tod, Alonso i tralalala.
Razvodnjavas bez potrebe. Moj prvi komentar i poslednji zakljucak na ovu temu je: NIJE HAMILTON TAJ ZBOG KOGA BI TREBALO MORALISATI ROZBERGU a dodao bih da je poslednji. A ti zidaj neke price...

nekerozberg

pre 9 godina

@ Trokraka zvezda, Mickey
Koja trka? Pa F1 se ili prati ili se ne prati. A i potpis komentara nije nesto sto treba stalno menjati da bi vas bilo vise!
U pitanju je trka koja se 2007. godine vozena negde u Aziji (mozda Kina), Hamilton je vodio mislim celu trku, Alonso ga je pratio dok nije izleteo sa staze i zavrsio trku.

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Некерозберг, Ф1 се прати али из тога што си ти написао нико не може да закључи о којој се трци ради јер ту трку нико није гледао, осим изгледа тебе :) Та трка о којој причаш не постоји.А ако "се Ф1 прати" онда ваљда знаш да ли је Кина или нека друга трка."
Ta trka ne postoji? I odmah si ukapirao koja je u pitanju? Incident verovatno izgleda bas kako si opisao. Znaci postojao je incident (tacno je da ga mozda nisam ispricao iz ugla navijaca Hamiltona) obzirom da je FIA odlucila da preispita Hamiltona (ne znam da li je kaznjen). I molim te da manes to da FIA kaznjava zbog toga sto voli Ferari, mrzi Mclaren, Hamiltona ili crnce, ipak si maaaaalo ozbiljniji od mene i tebe zato ako je bilo istrage verovatno je bilo i povoda. E sad koji je drugi razlog da Hamilton ukoci ovu dvojicu osim da je mislio da je to Alonso? Veber i Fetel su totalno nebitni likovi u borbi koja se vodila te godine. A to sto sam naveo je najverovatniji komentar Vebera i/ili Fetela posle trke da ih je ovaj "punio vodom", mada se to odnosi na celu voznju pod SC-om a ne samo na trenutak incidenta.
Vazno je da obojica (a i FIA) znamo tacno sta se desilo na "nepostojecoj" trci, koju sam ja izmislio ili sanjao.
A i ovo da (slucaaajno) ne ostanem duzan (znas da ne propustam da odgovorim osim ako admin propusti - ziv nam bio!): ne pratim ja F1 uz Wikipediu - ja gledam i nije mi problem sto ne znam koja je trka bila u pitanju. Pozdrav

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Ти мајсторе иди диши негде другде..."
U prvi mah procitah "idi pisi negde drugde". Pa onda ma pogresio slovo zakacio d umest p, kad pogledam u tastaturu...
E o tome ti pricam, zbog takvih stvari ne treba da moralisete Hamilton i ti!
I nemam vise argumenata, potpuno si razjasnio sve svoje stavove i zasto si toliko zadrt za Hamiltona. Sve se uklapa, a za koga bi drugo ti navijao onda. Nemam vise razloga da raspravljam sa tobom a ovo ti pisem sada da ne bi bilo "Ne to ja nikada nisam napisao, kad, gde?". Danas, na B92 oko 14h. Tvoji dalji komentari vise nisu bitni.

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

alan ford

pre 9 godina

gospodine Volf Vas Niko je uvek bio ribica od koje tim mercedesa pokusava da napravi ajkulu. Hamilton je to je sto je oduvek......LOSA MANIPULACIJA

Actros

pre 9 godina

doktor: bas suprotno,te 2007 hamilton nije postao svetski prvak zbog Alonsa,koji je dosao te god u McLaren kao dvostruki prvak iz Renoa,pa nije mogao da se pomiri sa da ga nadmasi decko kome je to bila tek druga sezona u f1. hamilton je bio na prvom mestu,alonso drugi i raikonen treci na listi pre poslednje trke. taj alonso je u krivini isao u ham i izgurao ga sa staze. na kraju je pobedio raikonen i titula je sa neba pala ferariju,to im je ujedno i poslednja. Hamilton je zver od vozaca!

top lista nadrealista

pre 9 godina

F1 je postao prilicno dosadan sport. Mozda 90% zavisi od bolida i jedino je start trke zanimljiv. Od ove god. i ne "zvuce" mocno kao nekad. RIP

nekerozberg

pre 9 godina

Ljudi, ako vec navijate za Hamiltona, malo smanjite sa moralisanjem na racun Rozberga. Sad je Rozberg kvaran, pa mozda i jeste, ali da je Hamilton neko nevino, bespomocno stvorenjce bas i nije. Tesko ce neko smisliti takvu pakost koju je uradio Hamilton: dok je SC bio na stazi vozio je po najvecoj vodi misleci da je iza njega Alonso. Nakon trke dva zaostala vozaca su se zalila da ih je napunio vodom dok su pokusavali da ga obidju i sustignu redosled. Hamilton je mucak-dvozuce, bez obzira sto ni Rozberg nije cvece.

mmx

pre 9 godina

@nekerozberg
Ma kako si se usudio da kritikujes Svetog Hamiltona, velikomucenika Meklarenovog i Mercedesovog. On je tako dobar vozac da FIA razmislja da seldece godine uopste ne vozi, vec da mu odmah daju titulu.

bivsi ljubitelj

pre 9 godina

Ne morate da budete matori i da se secate starih trka, cak ni da poznajete istoriju F1... Dovoljno je odgledati film "Rush" i shvatiti da se nekada kultna F1 danas pretvorila u sprdnju i sopstvenu parodiju. Jednostavno - to vise nije to.

nekerozberg

pre 9 godina

To su gluposti FIAri, Mozli, Tod, Alonso i tralalala.
Razvodnjavas bez potrebe. Moj prvi komentar i poslednji zakljucak na ovu temu je: NIJE HAMILTON TAJ ZBOG KOGA BI TREBALO MORALISATI ROZBERGU a dodao bih da je poslednji. A ti zidaj neke price...

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Ти мајсторе иди диши негде другде..."
U prvi mah procitah "idi pisi negde drugde". Pa onda ma pogresio slovo zakacio d umest p, kad pogledam u tastaturu...
E o tome ti pricam, zbog takvih stvari ne treba da moralisete Hamilton i ti!
I nemam vise argumenata, potpuno si razjasnio sve svoje stavove i zasto si toliko zadrt za Hamiltona. Sve se uklapa, a za koga bi drugo ti navijao onda. Nemam vise razloga da raspravljam sa tobom a ovo ti pisem sada da ne bi bilo "Ne to ja nikada nisam napisao, kad, gde?". Danas, na B92 oko 14h. Tvoji dalji komentari vise nisu bitni.

nekerozberg

pre 9 godina

@ Trokraka zvezda, Mickey
Koja trka? Pa F1 se ili prati ili se ne prati. A i potpis komentara nije nesto sto treba stalno menjati da bi vas bilo vise!
U pitanju je trka koja se 2007. godine vozena negde u Aziji (mozda Kina), Hamilton je vodio mislim celu trku, Alonso ga je pratio dok nije izleteo sa staze i zavrsio trku.

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Некерозберг, Ф1 се прати али из тога што си ти написао нико не може да закључи о којој се трци ради јер ту трку нико није гледао, осим изгледа тебе :) Та трка о којој причаш не постоји.А ако "се Ф1 прати" онда ваљда знаш да ли је Кина или нека друга трка."
Ta trka ne postoji? I odmah si ukapirao koja je u pitanju? Incident verovatno izgleda bas kako si opisao. Znaci postojao je incident (tacno je da ga mozda nisam ispricao iz ugla navijaca Hamiltona) obzirom da je FIA odlucila da preispita Hamiltona (ne znam da li je kaznjen). I molim te da manes to da FIA kaznjava zbog toga sto voli Ferari, mrzi Mclaren, Hamiltona ili crnce, ipak si maaaaalo ozbiljniji od mene i tebe zato ako je bilo istrage verovatno je bilo i povoda. E sad koji je drugi razlog da Hamilton ukoci ovu dvojicu osim da je mislio da je to Alonso? Veber i Fetel su totalno nebitni likovi u borbi koja se vodila te godine. A to sto sam naveo je najverovatniji komentar Vebera i/ili Fetela posle trke da ih je ovaj "punio vodom", mada se to odnosi na celu voznju pod SC-om a ne samo na trenutak incidenta.
Vazno je da obojica (a i FIA) znamo tacno sta se desilo na "nepostojecoj" trci, koju sam ja izmislio ili sanjao.
A i ovo da (slucaaajno) ne ostanem duzan (znas da ne propustam da odgovorim osim ako admin propusti - ziv nam bio!): ne pratim ja F1 uz Wikipediu - ja gledam i nije mi problem sto ne znam koja je trka bila u pitanju. Pozdrav

Хумска БГ

pre 9 godina

Па извини ако си већ почео са причом онда треба ићи до краја, помињеш неке "подле" потезе који нису ни постојали и за које Хамилтон није кажњен али не може се све на томе завршити, тема је много дубља.Е сад, ако ти није до дискусије немој ни започињати причу о моралисању и томе слично.Најлакше је побећи од дискусије када понестане аргумената.
@mmx Ти мајсторе иди диши негде другде...

Хумска БГ

pre 9 godina

@Pariz Мислим да је томе дошао крај.Розберг је у Белгији прешао границу и није немогуће да Мерцедес исфаворизује Луиса до титуле.Розбергу звижде на подијуму после сваке трке а коме треба такав првак? Ипак Мечка размишља мало и о угледу, потребан им је првак који ће им донети бољи имиџ а то је Хамилтон у овом тренутку.Најгоре од свега је што нису успели да исконтролишу понашање својих возача чак ни сада када немају конкуренцију што значи да су још увек екипа "у развоју" и да немају искуства у оваквим ситуацијама.Нисам сигуран колико су способни да се одрже у врху и током наредних година.Мада, ово им је прилика да нешто и науче па ћемо видети.

nekerozberg

pre 9 godina

@HumskaBG
"Иначе НЕ ПОСТОЈИ правило које говори о томе којом брзином треба да се креће лидер када вози иза SC-a"
Postoji. Razdaljina ne sme biti manja od tri duzine SC-a mislim.

Pariz

pre 9 godina

Ja mislim da je tim Mercedesa isključivi krivac za promene ponašanja svojih vozača kao da su bacali hranu piranama pa nek se kolju.Niki Lauda kralj muvanja i intriga.Ova predstava u Mercedesu je rezultat proste činjenice da nemaju konkurenciju pa mogu samo na ovaj medijski način zaintrigirati publiku.Lično mi ovaj psiho dvoboj nije nimalo napet,po meni je Luis bolji vozač,ali ....i Niko će se pitati.Ako se budu ponovili neki incidenti verujem da će neko da ode iz Mercedesa ..ili niko.

Хумска БГ

pre 9 godina

Мислим да постоји правило од десет дужина болида, али то није био проблем.Проблем је био у томе што је Хамилтон хладио кочнице јер се то некоме из ФИА није допало.А Луис то није радио да би се ова двојица сударили јер га ионако нису могли угрозити - а баш да није знао да ли је Алонсо у трци или је излетео то не верујем, стварно смешно :) Како год, Луис није кажњен јер наравно ништа нису нашли а о томе колико је ФИА на страни Ферарија и против Мекларена и Хамилтона посебно - што је још израженије било у време Макса Мозлија - о томе може књига да се напише али ја овде теби нећу да пишем књигу јер би требао и сам да се сећаш колико је пута твој љубимац оштећен 2006. када су и ФИА и Ферари и цела Ф1 радила за Шумахера и његову осму титулу коју, срећом, није освојио.Тако је после ФИА радила за Ферари и 2007., па 2008. за Масу кажњавајући Мекларен за све и свашта(шпијунска афера - смешно, Белгија 2008. - лекција Кимију на стази, победа Маси за зеленим столом итд.).Познат ти је однос Мозлија и Дениса, као и Мозлијево политичко опредељење? Позната ти је његова изјава да Ферари има повлашћен статус у ФИА? Једини тим који има право вета на одлуке ФИА? После Мозлија то је мало ублажено јер је у игру ускочио и Ред Бул а Жан Тод баш и не жели да фаворизује Ферари јер има лош однос са Алонсом још од поменуте 2006. Израз "ФИАри" НИЈЕ измишљотина нас Меклареноваца а то је на својој кожи осетио и Алонсо док је возио за Рено.

Mickey

pre 9 godina

@nekerozberg
Istina, cuo sam da su se i neki redari pored staze zalili da ih je isprskao vodom, ni kisobrani koje su postavili sa strane dok je on prolazio, nisu im pomogli. Ne secam se tacno koja je trka bila, ali istina ziva ;)
LOL.

Хумска БГ

pre 9 godina

Некерозберг, Ф1 се прати али из тога што си ти написао нико не може да закључи о којој се трци ради јер ту трку нико није гледао, осим изгледа тебе :) Та трка о којој причаш не постоји.А ако "се Ф1 прати" онда ваљда знаш да ли је Кина или нека друга трка.
Ево ја пратим па ћу ти рећи: Вероватно циљаш на Јапан 2007. Трка на Фуџију.Сплет догађаја није такав какав си ти навео ал' ајде, капирам на шта мислиш.Углавном, Сејфти-кар излази на стазу, Хамилтон као успорава колону, и то је нешто као декоцентрисало Фетела(ето не сећам се ни ја тачно трке али се сећам буре која се подигла) који је на рестарту покупио Вебера, само што они нису покушавали да се "врате у круг" са водећима већ су заузимали друго и треће место у том тренутку.Та чињеница је довољна да твоју причу из темеља промени а истину коју си јој наметнуо оповргне у потпуности.Наравно, ФИА је одмах тражила начин како да казни Хамилтона јер не дај Боже да они седе скрштених руку а њиховом Ферарију шампионат клизи из истих, па су после саслушавали Луиса.Иначе НЕ ПОСТОЈИ правило које говори о томе којом брзином треба да се креће лидер када вози иза SC-a.И мене иритира када видим да се вуку али шта ћеш, правила то дозвољавају а то не ради само Хамилтон, Фетел то редовно ради, Батон такође а мислим да сам то видео и недавно од Рикарда.Маса се жалио на Розберга због тога на Силверстону.Дакле, то сви раде, а то што је Фетел смотан за разлику од других па направи свињарију то је нека друга прича и није Луисов проблем...

Хоћемо ли још да причамо о задртости?

pre 9 godina

O Fetelu imam neodredjeno misljenje koje nije negativno. Nesto kao o Montoji, Raikonenu i Kubici, cenim i ne mrzim ali ne navijam za njih. Naravno Sumija i Hamija mrzim i jasno bih napravio tu razliku.
(nekerozberg, 15. novembar 2010 00:39)

Хумска БГ

pre 9 godina

Е ако ти кажеш да нису битни одмах ћу да престанем са писањем :) Твоја оцена баш много вреди.Опусти се, ово је спорт.Не расправљамо о животним проблемима.Нисмо ни ја ни Хамилтон проблем овог света.Не треба да се делимо по вредносној основи на основу навијачког опредељења(нећемо ваљда као Делије и Гробари :)).Навијам за оног за којег навијам, али нисам његов адвокат и баш ме брига што је он овакав или онакав, уопште не морам да се проналазим у њему да бих за њега навијао нити морам да га браним од његових погрешних потеза.Ту смо да анализирамо утиске али прво и основно је да мора да постоји поштовање међу саговорницима, према томе ако хоћеш да дискутујеш са мном мораш да поштујеш моје ставове, као што ја поштујем твоје.Само што је то изгледа превише за тебе.Није то свађа око политике, сад сам ја за ЕУ а ти против, па да не можемо да се смислимо.Ово је пријатељу САМО навијање.Немој да се узбуђујеш превише, смањи мало доживљај.

46

pre 9 godina

Smaraju komentari oko toga da Formula 1 nije više ono što je bila... mislim kapiram, povukao se Šumi, Kimi je truba, ali ono...ima tu dobrih trka.