Košarka 121

Ponedeljak, 15.09.2014.

00:17

Krstić se oprostio od reprezentacije

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić objavio je da je finale Svetskog prvenstva u Španiji bila njegova poslednja utakmica u dresu ’orlova’.

Krstiæ se oprostio od reprezentacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

nk

pre 9 godina

usa je kao pobednik sp obezbedila vizu za oi 2016. sa ep 2015 idu finalisti direktno u rio a 3,4,5,6 u interkontinentalne kvalifikacije koje se igraju mesec dana pred oi 2016. učestvuje 12 timova a vizu vade 3 tima..... biće tesko zato sto ce u riu maksimum biti 5 evropskih timova , 2 finalista ep sigurno i npr sva tri evropska sa kfalifikacija

dak

pre 9 godina

@panik
Svaka njemu cast cjenim ga ali ipak moram reci da nije tacno da je svaki poziv ispostovao.zbog nba sezone odbio je jedan poziv sto mu niko nije zamjerio kao bekim drugim kosarkasima. Jedini koji nikada nije odbio poziv od nsdih vrhunskih igraca je Teo.

alan ford

pre 9 godina

Samo da odgovorim na pitanja vezana za Olimpijadu u Riju 2016. Juce su svi gosti na RTS-u napravili veliku zabunu rekavsi da smo se vec kvalifikovali. Nazalost, nismo jos uvek, evo zvanicnog linka gde moze da se vide kriterijumi za OI. Dakle, stvar je jasna - jurisamo na prva 4 mesta. Ono sto ce biti malo tesko jeste cinjenica da se EP igra u cak 4 (!!!) drzave, i bice potrebno imati ekipu koja ce igrati protiv nekoliko domacina na jednom turniru sto nikad nije bio slucaj. Ali, verujmo u Saleta i nase kosarkase :)
link http://corporate.olympics.com.au/files/dmfile/Rio2016QualificationSystem-Basketball.pdf

zozon

pre 9 godina

Tužno je i veoma žalosno čitati ove hejtere koji mrze sami sebe ,a onda i sve ostale.O Krletu pričati je izlišno.On je najzaslužniji što smo uopšte i igrali ovo SP.Takav igrač sa svim osobinama koje On poseduje teško da će uskoro biti na ovim prostorima.O ljudskim osobinama ne treba ni da govorimo.Igrao je kapiten i bez osiguranja,povređen,ostavljao porodicu samo da bude sa repkom...ma,svašta činio što velika većina nikada ne bi.Neće njega Raduljica,a ni mnogi još duuuugo naslediti jer on što je on dao i rizikovao je neponovljivo.Lično znam i njega i njegovu familiju i jako dobro znam kolike su to žrtve bile sa njegove strane.HVALA TI KRLE ZA SVE I PUNO SREĆE U DALJEM ŽIVOTU I KARIJERI...

Gorstak79

pre 9 godina

naklon do zemlje kapitenu.......hvala ti za sve sto si ucinio za nasu kosarku...nekad sam te kudio,nekad hvalio..ali si,bar meni doneo puno vise radosti nego tuge...nikad nisi odbio poziv za reprezentaciju...kao neke umisljene zvezde...a uvek si bio veci igrac i covek od svih njih...

Gordan

pre 9 godina

Zamolio bih redakciju B92 da počne strože da filtrira komentare. U redu je pročitati i objektivne kritike na račun kapitena, ali nije OK čitati baljezgarije polupismenih hejtera; ako i zanemarite nas čitaoce (kojima je ispod časti da tako nešto pročitaju), ono bar nije fer prema kapitenu Krstiću!

...

Uživaj u reprezentativnoj penziji, legendo! Dao si mnogo našem timu, možda je moglo da ti se vrati i više, ali odlaziš sa širokim osmehom! Hvalaaaaa!

I odlzaiš u taktički pravom trenutku: sa medaljom, kada si dobio naslednika Raduljicu i na kraju jednog mini ciklusa, sada počinje dvogodišnja rovovska borba za Olimpijadu, u koje treba krenuti sa timom koji će te 2016. pružiti maksimum!

Mile Milence

pre 9 godina

Juce su u strudiju saopstili da finalisti ovog SP idu na OI u Rio 2016. Sada ovde vidim komentare da se borimo za prva cetiri nesta. kako bi isli u Rio.

Drug Vlado

pre 9 godina

Juce su u strudiju saopstili da finalisti ovog SP idu na OI u Rio 2016. Sada ovde vidim komentare da se borimo za prva cetiri nesta. kako bi isli u Rio.
(Mile Milence, 15. septembar 2014 12:04)

Samo prvak SP ima obezbeđen OI a to je USA. Na sledećem EP samo finalisti obezbeđuju OI, dok će preostalih 4 evropskih ekipa igrati nekakav dodatni turnir sa Kinom, Filipinima itd...

Dalibor

pre 9 godina

Hvala ti za sve godine borbenosti,istrajnosti i pored povreda i svih dokaza kako se igra za svoj nacionalni dres,drzavu koju predstavljas,pravi kapiten.Zelim ti srecu u buducnosti.Prelako otpisujete ljude koji su osvojili srebro vec pocinjete da pricate ko treba da igra a koga treba izbaciti iz reprerzentacije,sramno sa vase strane kvazi selektori,zna Sale bolje od vas i ostavite taj posao njemu mi svi treba da uzivamo u ovom trenutku i dalje da dajemo bezuslovnu podrsku ovom coveku i nasim igracima koji su nas ovako lepo obradovali.HVALA VAM MOMCI OD SRCA ZIVI BILI.Samo nastavite da stvarate pobednicki mentalitet.

amarus

pre 9 godina

Legenda, bez pogovora, ALI....sinoc mi vodimo 15:7 i on promasuje dva zicera ispod kosa u dva napada i Ameri prave seriju 15:0 i ostalo je istorija....

E, to je problem. Jeste on mnogo puta bio veliki kad je trebalo, ali zbog onakvih stvari od sinoc dobro je sto se oprasta.

Pozdrav.

crni

pre 9 godina

Hvala Nenadu za sve ono što je dao reprezentaciji i afirmaciji naše košarke.
Mislim da bi bilo i bolje i pametnije da je sačekao nekoliko dana pa tek onda saopštio svoju odluku, kad se slegnu utisci i kada prođe slavlje i sva ova pozitivna euforija posle svetskog prvenstva.

Milan

pre 9 godina

Krle, hvala za sve ali razmisli još jednom. Odmori se sledeće godine, provedi leto sa porodicom I oprosti se u Riju sa olimpijskom medaljom.

djc-xxx

pre 9 godina

"Era Tkačenka" je prošla, ali je došla ERA SABONISA! Možda mlađi nisu dovoljno čuli za njega (osim u kontekstu Danilovića)? Čovek od 220, skače, trči, prevodi loptu, lupa banane, daje trojke, kuca na sve načine; preboleo povredu ahilove tetive(šta bi tek bilo da je nije zaradio)? Igrao skoro do četvrte decenije sa zavidnom NBA karijerom... NAJBOLJI BELI CENTAR IKADA! Njegove poteze Gasol treba svaki dan da gleda i uči, kao što naš Bogdanović treba da gleda Dražena (jeste li videli kako Ameri juče daju trojke iz kontri i polukontri? Baš tako je to radio Dražen Petrović!)

dragutin

pre 9 godina

Svaka cast za sjajnu karijeru i sto je se svaki put odazvao i dao sve od sebe.On je davno hteo da se povuce ali je igrao i nosio ovaj tim kroz kvalifikacije i omogucio nam je kontinuitet i priliku da budemo na ovom SP i isvojimo srebro.Nenad Krstic je spasio ovu reprezentaciju od propasti neka to ostane zabelezeno.

Dejan

pre 9 godina

Uvek se odazivao pozivu za reprezentaciju, ali ima taj neki oreol gubitnika u reprezentaciji još od onoga evropskog prvenstva u Srbiji, mnogo zicera je promašio u poslednjih par utakmica, ali je bio kapiten. Hvala mu na trudi.

zoran

pre 9 godina

Sa srecom i svako dobro tebi i familiji.

No, preokret, sinoc, nastade po tvom ulasku. Tvoji promasaji na ziceru nam zapecatise sjajan pocetak, a u odbrani , na zalost, nisi mogao da se odlepis od poda. Velika greska Djordjevica, nepozivanje Bobija Marjanovica...ogromna greska. To mi govori, a i druge stvari, da je on daleko od vrhunskog trenera. Posrecilo mu se mnogo na ovom prvenstvu i to je to.

Dule

pre 9 godina

Nadao sam se da će da ostane bar do evropskog prvenstva sledeće godine. Na tom prvenstvu ćemo se boriti i za medalju i za olimpijadu. U svakom slučaju želim Krletu sve najbolje u nastavku karijere, on će uvek biti naš kapiten.

Man from nowhere

pre 9 godina

Krletu svaka cast jos 2009. je dosao dva dana posle svadbe na pripreme reprezentacije. E sada me nesto interesuje,posto je posle ovih kvalifikacija za evropsko prvenstvo Crogorska kosarka u totalnom autu i anbisu iz koga se u skoriji vreme nece iscupati, zasto sada nas savez ne iskoristi sansu da vrati njega Nikolu Pekovica kad je mogao Preldzic da igra za tri reprezentacije a pritom je on Turcin isto koliko i ja Zambezanin, zasto Pek koji je Srbin ne bi mogao da igra za nasu reprezentaciju.Znam tu su problemi zato sto je on vec igrao za drugu reprezentaciju zvanicno(nezvanicno mi nemamo kintu kao Turska da mozemo da kupimo fibin bord) ali mozemo da uzmemo argumente jer ako FIBA to ne dozvoli izgubice jednog od najboljih centara na svetu sto ULEB ili NBA nikada nebi dozvolili da im se desi zbog cega su u dalekoj organizacionoj prednosti u odnosu na FIBA. Peku je ostalo jos pet,sest sezona na ovom nivou za Crnogorce nece vise da igra jer nece da se bahce po kvalifikacijama tako da treba to da iskoristimo, da vratimo naseg coveka na pravo mesto. sto se tice ostale pozicije su fino popunjene jer nadam se da ce za evropsko vecina igraca biti spremna, osnova Teo,Markovic,Jovic,Bogdan,Kalina,Bjelica,Radujozila ostaje tu su jos Nedovic,Dragan zivotinja na beku, Vasa Micic na pleju koji ce se sa Jovicem boriti za odlazak,Lucic i Dangubic na krilu,Jokica i Jankovic na krilnom centru(i mozda Mitrovic zavisi od ove sezone) molim se za Balkansog buldozera pa da dominiramo.

NS

pre 9 godina

Krsticu - svaka cast, hvala na svemu. Igrao je kada niko nije hteo, nosio nas na 3 turnira. Za vas koji gledate njegove godine, znate li da je covek igrao povredjen? Tj igra povredjen vec skoro 3 godine. Verovatno je osetio da ne moze vise, kolena ga izdaju. Ljudi, zbog povrede ligamenata, neki su su zavrsavali karijeru.

kvisko

pre 9 godina

Krle hvala za lepe trenutke i srecni penzionerski dani. Zasluzio si ih. Nedostajace nam sigurno ono tvoje zmurenje kad treba da poentiras zicer. Teske stvari si radio odlicno, sa jednostavnima je bilo najcesce povuci-potegni ali ukupan dojam je vazan.

sasa

pre 9 godina

Hvala Bogu da i ti prestari. Hvala ti na svom trudu i zalaganju, ali realno, sad ce da svane srpskoj kosarci, isto kao sto je i dok nisi igrao na ovom prvenstvu. Otkako je Krstic postao glavna uzdanica tima, nista nismo osvojili, a moglo se mnogo... Sad ce tim na nesto da lici, sto se i vidjelo na ovom prvenstvu!

vuja

pre 9 godina

meni je on najgori igrač svih vremena. potpuno nezgrapan, spor i toliko ne ume da ubaci loptu u koš da je ravan paraolimpijcu. onoliko zicera da se promaši, molim te. pa bacaš tu loptu u koš 30 godina i dalje ne umeš da ubaciš. sve je bilo ok dok on nije ušao. kršina.

Ivan

pre 9 godina

@Sisarito
Ne verujem da će sledeće godine biti otkaza, biće to jedno od jačih prvenstava Evrope, jer je ulog Olimpijada...
Što se Krstića tiče, hvala mu do neba. Ne verujem da bi mogao da igra još 4 godine i za reprezentaciju i za klub, s obzirom na to u kakvom su mu stanju kolena...

Velbuzd

pre 9 godina

Veliko hvala Krsticu za sve sto je pruzio u reprezentaciji.
Ostaje nam kostur ekipe, i imamo igrace za koje je sledeca sezona biti ili ne biti (da dokazu svoje kvalitete):
Milosavljevic(teska povreda,videcemo kako posle nje), Jokic, Milutinov(imace maksimalnu minutazu, pa nek dokaze, mislim da ce je iskoristiti), Mitrovic(kao i Milutinov, po mom misljenju bice najbolje resenje uz Jokica na cetvorci), Kuzmic(za sve nas velika nepoznanica, videcemo sta moze u sezoni koja dolazi), Micic(ne sumnjam da ce da eksplodira uz Karija ove sezone), Nedovic(mislim da je napravio veliku gresku preranim odlaskom u NBA, sezona pred njim da dokaze da li je za NBA ili ne, ali bojim se da ce reprezentacija najvise da izgubi), Dangubic, Miljenovic(ili ce ove godine da eksplodira ili ostaje veciti talenat), Micova (ne otpisati tako lako,Lucic(konacno da sanira povredu ledja).
To su igraci koji ovu sezonu treba maksimalno da iskoriste i da se dokazu. Sa njima i ostatkom ekipe(Teo,Stefan,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Jovic,Kalinic)dobijamo izuzetnu,respektabilnu ekipu.

I ne zaboravimo klince koji naviru: Aranitovici, Pen, Jaramaz, Tejic…

Era Tkačenka je odavno prošla

pre 9 godina

Za ove koji pominju Marjanovića u kontekstu reprezentacije:" Da li vi pratite trendove u svetskoj košarci?" Da li vidite da danas dominiraju brzi i skočni centri a ne nepokretne sekvoje od 220 cm koje ne znaju da polože loptu u koš sa 2 metra razdaljine i kojima je zakucavanje jedini napadački kvalitet. O tome da mu treba 3 dana da se vrati na svoju polovinu i da ne govorimo. Uz to čovek ima ogromne probleme sa kolenima što je razumljivo s obzirom na visinu i težinu. Nije Sale lud što ga nije poveo. Sa njim u timu bi morao u potpunosti da menja i koncept odbrane i koncept napada na ovom prvenstvu.

Divos

pre 9 godina

Крле много значи за ову репрезентацију, на неки начин задњих година се наметнуо као ослонац, играч који ће наћи неко решење када је најпотребније и дати импулс тиму. Видећемо шта ће бити за годину, још увек је Крле потребан, следе нам нова искушења, ЕП где ваља покушати остварити што бољи пласман и наступ на ОИ.
Е сад, Крле је споменуо ово финале и морам признати да сам прилично утучен, па и гневан коначним исходом. Утучен јер немам шта замерити играчима и стручном штабу, срчано су и храбро играли, беше то и сасвим добра партија, мало изг.лопти, тек 10 (сви други преко 20), нису се Амери изборили за неки много већи број шутева из игре, тек 3 (у 1/4 и 1/2Ф дебело преко 20 више од противника), али био је то једноставно дан када вам се све лоше посложи, наша тројка катастрофа, они убише (мислим да су у старту имали 6/6 или 7/7), али добро, догађа се. И гневан, јер знам да ће овај нереалан пораз (Амери јесу бољи, за једно 10-15 разлике, ово је превише) дати простор штеточинама да роваре, тако то иде.
О наследницима. Имамо их, Радуљица и Боби су вршњаци (26), видећемо какве ће сезоне имати, ту је и Кузмић (24), другачији тип играча од Радуља, јако користан и добар у одбрани, вршњак му Гагић, и четворица из год. 94-95, видећемо како ће напредовати, ово СП је доказало да смо на добром путу, одличан рад са младима даје резултате, све долази на своје.
Крлету, какву год одлуку да донесе, желим све најбоље, и у животу, и у спортској каријери, заслужио је он много доброг

Neznalica

pre 9 godina

Eh samo da se, potpuno neprirodno, nismo rastali sa Crnogorcima sada nam Krstićev odlazak ne bi tako teško padao. Samo zamislite Pekovića, Vučevića a koliko čitam i Mirotića u ovoj reprezentaciji Srbije. Već na ovom prvenstvu Amerima ne bi bilo lako. Baš velika šteta u sportskom smislu, maltene kao kod raspada Jugoslavije.

Divos

pre 9 godina

Крле много значи за ову репрезентацију, на неки начин задњих година се наметнуо као ослонац, играч који ће наћи неко решење када је најпотребније и дати импулс тиму. Видећемо шта ће бити за годину, још увек је Крле потребан, следе нам нова искушења, ЕП где ваља покушати остварити што бољи пласман и наступ на ОИ.
Е сад, Крле је споменуо ово финале и морам признати да сам прилично утучен, па и гневан коначним исходом. Утучен јер немам шта замерити играчима и стручном штабу, срчано су и храбро играли, беше то и сасвим добра партија, мало изг.лопти, тек 10 (сви други преко 20), нису се Амери изборили за неки много већи број шутева из игре, тек 3 (у 1/4 и 1/2Ф дебело преко 20 више од противника), али био је то једноставно дан када вам се све лоше посложи, наша тројка катастрофа, они убише (мислим да су у старту имали 6/6 или 7/7), али добро, догађа се. И гневан, јер знам да ће овај нереалан пораз (Амери јесу бољи, за једно 10-15 разлике, ово је превише) дати простор штеточинама да роваре, тако то иде.
О наследницима. Имамо их, Радуљица и Боби су вршњаци (26), видећемо какве ће сезоне имати, ту је и Кузмић (24), другачији тип играча од Радуља, јако користан и добар у одбрани, вршњак му Гагић, и четворица из год. 94-95, видећемо како ће напредовати, ово СП је доказало да смо на добром путу, одличан рад са младима даје резултате, све долази на своје.
Крлету, какву год одлуку да донесе, желим све најбоље, и у животу, и у спортској каријери, заслужио је он много доброг.

Velbuzd

pre 9 godina

Veliko hvala Krsticu za sve sto je pruzio u reprezentaciji.
Ostaje nam kostur ekipe, i imamo igrace za koje je sledeca sezona biti ili ne biti (da dokazu svoje kvalitete):
Milosavljevic(teska povreda,videcemo kako posle nje), Jokic, Milutinov(imace maksimalnu minutazu, pa nek dokaze, mislim da ce je iskoristiti), Mitrovic(isro kao i Milutinov, po mom misljenju bice najbolje resenje uz Jokica na cetvorci), Kuzmic(za sve nas velika nepoznanica, videcemo sta moze u sezoni koja dolazi), Micic(ne sumnjam da ce da eksplodira uz Karija ove sezone), Nedovic(mislim da je napravio veliku gresku preranim odlaskom u NBA, sezona pred njim da dokaze da li je za NBA ili ne, ali bojim se da ce reprezentacija najvise da izgubi).
To su igraci koji ovu sezonu treba maksimalno da iskoriste i da se dokazu. Sa njima i ostatkom ekipe(Teo,Stefan,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Jovic,Kalinic)dobijamo izuzetnu,respektabilnu ekipu,

gil bates

pre 9 godina

Razumem ga, nema lepseg nacina nego da se oprosti ovako, s druge strane steta sto na zalosr nemamo zamenu za njega, a ne verujem da ce neko moci da ga ubedi da promeni odluku.Svaka mu cast za sve do sada , nikad nije ispalio, dolazio je i povredjen, borio se kao pravi kapiten i zaista dao puno za nasu zemlju

Gradjanin

pre 9 godina

@Jedan od slabijih centara koje smo imali, ali dobro, trudio se. Danas nam je po ko zna koji put prekinuo seriju sa promasajima, ali......oprasta se pa da ne preterujem.
(sasa jokic, 15. septembar 2014 01:08)

Radis li ti nesto drugo ili samo visis na ovom sajtu i komentarises? Koliko vidim, a to misle i drugi (bez botova, jer ih nema na sportskim vestima bar) u kosarku "se razumes" koliko i u ostale vesti. Lepo je sto imas misljenje o svemu, ali mogao bi malo biti realniji. Verujem da nisi mlad. Steta je toliko ogranicen biti u mislima.

Sisarito

pre 9 godina

...
Teodosic, Markovic, Micic,
Nedovic, Bogdanovic,
Bjelica, Kalinic,
Mitrovic, Jokic, Erceg (Macvan),
Raduljica, Kuzmic.
(GM, 15. septembar 2014 00:31)

A Lucic,D.Milosavljevic,zasto ne opet Savanovic,zasto ne Micov ako se izvini... Ali opet,budite sigurni da sve te sastave koje pisete,pola od njih ce na sledecem EP opet biti povredjeno ili ce hteti odmor od naporne sezone ili se nece uklapati u koncepciju...Svi koji pratimo reprezentaciju duzi nizi godinam zmamo da smo jedini put kompletni otisli na neko veliko takmicenje(od raspada SFRJ) 1995.,1996.,,donekle 2002. Uvek su falila po nekoliko igraca iz ovih i onih razloga,to je postala epidemija.Sledece godine Teodosic ili neko drugi moze da kaze da hoce da odmori,jer je do sada redovno igrao,a svi oko njega se nesto odmaraju ili povredjeni.Stvorila se atmosfera da vise nije nista ni cudno kada neko otkaze,a da je cudno kada neko redovno igra i odaziva se reprezentaciji.
Krstic je jedan od retkih iako nam je najveca zvezda,igrao dobro i u NBA,ali evo,sa 31.g od se oprasta,a jos igra na poziciji na kojoj moze jos 4 godine bez problema da bude na vrhunskom nivou.

My 2 cents

pre 9 godina

Pokidani prednji ukrsteni ligamenti su mnogim sportistima prekinuli karijeru a drugima skratili. Sreca je da se Krstic oporavio i igrao za reprezentaciju koliko je igrao. Bez njega prosle godine na EP mozda ne bi ni izborili plasman na ovo SP.

dalibor

pre 9 godina

iskren da budem ovo je za mene razocaranje.nisam se razocarao ni jedne sekunde dok sam gledao finale i ako smo visoko porazeni.jednostavno ponosan sam na ove momke,ali sam i znao da nemoze bilo ko da pobedi amerikance.sada procita da se krstic povlaci iz rep. i zao mi je to.vec pre utakmice sa amerkinacima razmisljam ko ce igrati sve sledeceg leta za srbiju na ep-u.sa krsticem bi nam samo litvanci i francuzi bili ravni.mislim da se kod spanaca neki igraci povlace iz rep. kao paol gasol.naravno da spance ne treba otpisati,jer ce ipak imati jaku rep. i na sledecem ep-u.ali od ostalih niko nebi nam bio ni blizu.a evo sada se krstic povlaci iz rep.a videlo se na sp-u kako je vazno da se imaju dva jaka centra u rep.voleo bi da se krstic predomisli i da ostane barem jos na sledecem ep-u.kakva bi to rep. bila: krstic,raduljica,teodosic,bogdanovic,bjelica,kalinic(koji me je iznenadio sa odlicnim igrama na sp-u)jovic(isto kao i kalinic),markovic,nedovic,lucic,micic.a sta mislite da 12 igrac bude peno? ko zna mozda on napreduje kao i raduljica.

Danilo

pre 9 godina

Hvala Krle za sve .Uvek je bio uz reprezentaciju .Najveca steta je onda kad je doziveo tesku povredu u Nju Dzersiju, u takvom naletu je bio da je to bilo neverovatno ,posle toga vise nije ni bio isti igrac.Verovatno se povlaci zbog silnih povreda koje je imao u zadnje vreme.

alan ford

pre 9 godina

Mnogi ovde, koji ne prate kosarku bas dovoljno, izgleda ne vide koliko je u taktickom smislu Nenad Krstic jedan od najboljih centara koje smo ikad imali. Odlican povratni pas, sjajan pick'n'roll igrac, vrlo dobro postavljen u reketu, a uz to igrao i vrlo zapazeno u NBA do teske povrede. I kao takav, rovit, uvek se odazivao reprezentaciji.
Srbija ce imati veliki problem za naredno EP bez njega. Zasto to kazem? Zato sto (ako isto neko nije dovoljno pratio) sa predstojeceg EP SAMO prve 4 ekipe idu na Olimpijske igre. Naime, u Riju 2016. godine ce na kosarkaskom turniru ucestvovati samo 12 timova. Zato je za Srbiju vazno da iduce EP odigra u najmanju ruku kao ovo svetsko. Djordjevic to zna, i on ce morati vec od "sutra" da ide u potragu za skocnim centrom koji uz to zna da zatvara reket i takticki kapira stvari koje se traze. Videlo se da Raduljica igra sjajno kad je koncentrisan, ali nam za Spance i Francuze nedostaje jos jedan atletski jak igrac. Kuzmic ima neverovatne fizicke predispozicije, ako se malo "doradi" moze da bude vrlo zahvalan. U svakom slucaju, Krsticu veliko hvala za sve sto je pruzio reprezentaciji u najtezim godinama za srpsku kosarku (2004-2014) !!!

ludak

pre 9 godina

ovo srce cepa na pola, ostani Krle jos jednu godinu uzmi zlato na evropskom, pa se onda povuci kao sampion.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Mamlaz

pre 9 godina

Nadam se da će se predomisliti do sledeceg prvenstva. Koliko nam je potreban vidjelo se u nokaut fazi kad smo igrali daleko bolje nego u grupi. Mi nemamo zamjenu za njega i slabiji smo sigurno 20%. Slab je za amere ali za evropske reprezentacije je tata mata.

Uros

pre 9 godina

posto vec pominjete sastave za sledece prvenstvo moram i ja da izrazim svoje misljenje...kao prvo sto se tice kuzmica moram da pitam je li gledao ko tog momka kako igra pa ga vec stavlja u sastav rreprezentacije...ja konkretno nisam samo znam da je u americi i da ne dobija neku minutazu..ali mene je ovaj jovic kupio na ovom prvenstvu iako sam mislio da blage veze nema jer sam gledao njegove partije u radnickom...medjutim on je dobio neku drugu ulogu u reprezentaciji i dobio je defanzivne zadatke dok u radnickom je bio suter i pokazao da veze blage nema sa sutom..ali opet kazem ja mislim da bi on trebao da se nadje na spisku selektora i na sledecem takmicenju,a uz njega bih dodao iz ove ekipe naravno raduljica,bjelica,kalinic,markovic,teodosic,bogdanovic..eee sad velika je dilema ko bi trebao da bude drugi centar samo znam da ne bi trebali sa cetiri petice da idemo kao na ovom prvenstvu posto imamo mnogo dobrih krilnih centara, a posebno mi se dopada jokic i uzz njega bi mogao da se nadje erceg ili mitrovic...macvan nikako...i jos dodamo nedovica,lucica i micica ili milosavljevica...eee to je za mene vec posten tim...ali niko ne moze da garantuje da nece biti povreda..

Miodrag

pre 9 godina

Jos jednom svaka cast,za mene si veci od mnogih Jarica,Rakocevica i ostalih!!!!
(stefan, 15. septembar 2014 00:35)
Cemu sad ovakvo poredjenje ko je od koga veci igrac? Po cemu si to zakljucio da je Krstic veci igrac od Jarica i Rakocevica koji predstavljaju nasu mozda i najsjajniju eru ikada! Da ti mozda Pekovic i Maric isto nisu manji igraci od Krleta? Razumem ako nisi imao dovoljno godina kad je Jaric igrao po Evropi, bio je zver ako si propustio EP 2001 i SP 2002 idi pogledaj imas snimke. A Rakocevic covek 3 puta MBP Eurolige isto ne valja. I oni su se svaki put odazivali za drzavu a to sto se nisu strucnjacima poput Moke uklapali u sistem to je vec neka druga prica. Krstic treba jos da ostane i ovo je preuranjena odluka. Pau Gasol jos se nije oprostio i Navaro a stariji su.

sasa jokic

pre 9 godina

Jedan od slabijih centara koje smo imali, ali dobro, trudio se. Danas nam je po ko zna koji put prekinuo seriju sa promasajima, ali......oprasta se pa da ne preterujem.

jellen

pre 9 godina

Da se nadovezem na svoj prethodni komentar i da ga jos dopunim... Ne verujem da ce nas krle napustiti,potreban je on nama narednih godina...Ovo je dato u euforiji MADA krle odmori jedno leto da vidis cisto kako je leto bez reprezentacije pa da se vratis pun elena :) Kao pao gasol,pa on 3 godine stariji a nosioc igre ima da bude za spaniju bar jos godinu dve... dakle krle tvoje vreme su narednih bar 5 godina...Bas smo tanki na petici...Ja sve mastam da ce neki centar da iskoci ili da ce marjanovic napredovati pa da jede obruce..Uz lucica,nedovica,krleta(ostace on ,zna da je nas CENTAR ali ne na poziciji nego bas u smislu te reci ...) ako bi na sledecem evropskom igrao krle (marjanovic malo napredovao i bar plasio svojom visinom) raduljica... krila lucic,bjelica(macvana ,ercega,velickovica ne verujem da ce vise zvati sale) tejic ,a iskocice jos neko kvalitetno krilo godina je duga..bekovi nedovic,teo,bogdanovic ... uz podrsku jos par klinaca sto ce da se pridruze reprezentaciji imacemo medalje narednih bar 5,6 godina.. a sledece svetsko (ako bog da i ide sve po planu) je nase... ovi momci bice na vrhuncu uz podrsku klinaca koji ce da sazru u medjuvremenu i svestko zlato je nase...ali za sada svaki nacionalni turnir mozemo se nadati medalji...naredni duugi niz godina i cestitam svim ljubiteljima srpske kosarke na medalji nasih orlova

aleksandar

pre 9 godina

Hvala ti Krle majstore za sve sto si ucinijo u reprezentaciji i sto si zajedno sa ekipom usrecijo ovaj narod.Puno uspeha ti zelim u klubskoj karijeri.
Moram priznate da sam malo pustio suzu kad sam procito ovu vest.

Uros Rajcic

pre 9 godina

HVALA ZA SVE!!! povrede su ga omele da odigra ovaj sampionat za zavidnom nivou kako zna, za mene ces zauvek biti jedan od nasih najboljih centara IKADA!!! VELIKI NAKLON!!

jellen

pre 9 godina

Prosto ne verujem u ovo sto citam... Jer pre neki dan bas se tegeltija salio u svlacionici (mozda malo grubo ali bila je velika euforija posle pobede nad francuskom) da su sada zasluzili nacionalnu penziju,krstic se isto salio cestitao bjelici nacionalnu penziju,tegeltija dobacio "neces valjda u penziju" krstic pun optimizma odgovorio "ne nije ta penzija nego se salimo za nacionalnu" ... verovatno je ova izjava data u velikoj euforiji ,ne verujem da nam je neko naljutio krleta ,ne zelim da mislim da je neko tog coveka smeo da naljuti... Mnogo mi je drago zbog krleta sto je osvojio medalju... poslednjih 10 godina covek igra za reprezentaciju ...posle debakla kada niko nije hteo da igra za reprezentaciju..dolazio povredjen ,propustao leta i odmore sa familijom ali se uvek odazvao i vodio nas tim kada niko nije hteo da igra za reprezentaciju...sada da se povuce ,bas mi zao...sada krle trebas da uzivas uz medalje narednih 5,6 godina NE DA SE POVLACIS... Velika ljudina je krle... nacionalni heroj ,pomagao obnovu manatira..veeeliki humanitarni rad se vezuje za njega o kome se malo pise...cak i asovi divac,djordjevic,danilovic su propustali po neko leto da se odmore od reprezentacije... krle nikada nije... opet da naglasim za tu ljudinu,krle ti si ovo stvarao sada narednih 5,6 godina trebas svake godine da uzivas na pobednickom postolju,rano je za penziju legendo!

GM

pre 9 godina

Imajuci ovo u vidu...

Realno, sledece godine na EP ostaju Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Bjelica, Kalinic, Raduljica.

Dobra stvar je sto ce za ostalih 6 mesta trebati svi kandidati da se potrude, a losa sto smo veoma tanki na pozicijama 4 i 5.

U opticaju su jedino Mitrovic i Kuzmic, ostaje da se vidi ko moze jos tu da igra. Da li uopste Erceg i Macvan, mozda Jokic...

Za bekovske pozicije vec se zna ko upada. Nedovic, Micic, Dangubic. Uz Tea i Bogdana, bekovska artiljerija za buducnost i dominaciju u Evropi.

Teodosic, Markovic, Micic,
Nedovic, Bogdanovic,
Bjelica, Kalinic,
Mitrovic, Jokic, Erceg (Macvan),
Raduljica, Kuzmic.

SETAC

pre 9 godina

ZA GM Zaboravio si na Stefana Jovica,covek je najvece otkrice za nasu ekipu, i da imacemo problema sa pozicijama 4 i 5,stvarno ne vidim ko bi mogao da nas pojaca na tim pozicijama, nadam se da ce Sale izmisliti nekog...

kosovski ciklus

pre 9 godina

Hvala na svemu dok su drugili izbegavali ti si se odazivao da igras u najtezim trenucima nase kosarke , godine su stigle ,a pre svega povrede koje su te sputale da pruzis vise na ovom prvenstvu ,odlazis kao veliki igrac! .. Raduljica,Bjelica,Bogdanovic,Teodosic,Nedovic,Lucic,Kalinic .. dodati jos par igraca u zavisnosti od forme i koncepcije i juris sledece godine na evropsko zlato!

Misko

pre 9 godina

Kapetanu, hvala ti za sve sto si uradio za nasu reprezentaciju od 2009 pa nadalje. Bio si uzor ovim mladjima i nadam se da ce ti ime biti upisano zlatnim slovima u knjizi nase kosarke.

Kosarkaski trener iz bratske Banjaluke

pre 9 godina

Hvala ti Krle sto si bio "tatica" i zajedno sa ovim malencima udario temelj za buducnost, hvala sto su mi u subotu dosla 3 nova clana sa roditeljima da se upisu. Hvala sto si uvijek nacionalni dres nosio ponosno, to se jednostavno vidi na/po igracu. Hvala oce!

v

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto nasi kosarkasi cim predju 30 god zavrsavaju s reprezentacijom.Krle ima tek 31 god ljudi,on moze da igra minimum jos 2,3 godine,mozda i vise.Pogledajte Skolu,Pridjionija,Gasola,Navara...ne shvatam.

Milos

pre 9 godina

Cast je bilo imati te za kapitena reprezentacije! Krivo mi je sto si se nasao bas u fazi promena, i svoje najbolje dane dao prosecnoj reprezentaciji, ali na kraju se sve isplatilo. Hvala za sve, Krle!

Ratko

pre 9 godina

Ne, ne i jos jednom NE! Zasto bre Krle?! Sledeca godina je veoma bitna posto se n EP pravi viza za Olimpijske igre! Imamo sjajan tim ali nam jos uvek skripi na centarskoj poziciji, necemo imati ravnomernu zamenu za Raduljicu! Tu bi mogli bez ikakve sumnje zlato da napadamo i mislim da je lagano mogao da se oprosti sa najsjajnijom medaljom! Sutra svi treba da skandiraju "KRLE OSTANI"! Bas smo u problemu na poziciji centra a Marjanovic je jedini da valja od igraca koji bi igrali za Srbiju ali se ne uklapa u sistem. Katic je isto zavrsio sa drzavnim dresom a Stimac nije taj kalibar. Jokic iz Mege je trebao da predje u Zvezdu i da igra Euroligu mesto onog Nemca. To je takva greska da nemam reci.

lev

pre 9 godina

Nisu amerikanci bili bolji tim, vec su bili bolji kao pojedinci. Kao tim, mi smo bili ubedljivo najbolji.
Krle, hvala ti na svemu sto si pruzio reprezentaciji, povreda te je omela da ovo prvenstvo pruzis vise, ali nikad se ne zaboravlja kada si kao lider bio vodja nasih cak i kada je bilo tesko...

Rade

pre 9 godina

@neko to od gore vidi sve
Svasta bi ti rekao ali mi ne bi objavili komentar. Krstic je krvario 10+ godina za Srbiju dok Milicica necu da spominjem nije zasluzio da ga stavljam u istu ravan sa Krletom. Prijateljski savet gledaj tv novele i mani se kosarke.

crni_redstar

pre 9 godina

covek ima 31god,svi misle da je mator,a centri tada pruzaju najbolje partije. sklon je povredama pa je to razlog.hvala mu na svemu,sansa za bobija da dominira protiv jakih petica.

stefan

pre 9 godina

Hvala za sve kapitenu!!! Uz Tea,Bjelicu i Markovica jedini igrac koji od 2009 se stalno odazivao i pravi nosilac ovog tima..Pogotovu se videlo ko je prosle godine..Jos jednom svaka cast,za mene si veci od mnogih Jarica,Rakocevica i ostalih!!!!

Uros Rajcic

pre 9 godina

HVALA ZA SVE!!! povrede su ga omele da odigra ovaj sampionat za zavidnom nivou kako zna, za mene ces zauvek biti jedan od nasih najboljih centara IKADA!!! VELIKI NAKLON!!

stefan

pre 9 godina

Hvala za sve kapitenu!!! Uz Tea,Bjelicu i Markovica jedini igrac koji od 2009 se stalno odazivao i pravi nosilac ovog tima..Pogotovu se videlo ko je prosle godine..Jos jednom svaka cast,za mene si veci od mnogih Jarica,Rakocevica i ostalih!!!!

alan ford

pre 9 godina

Mnogi ovde, koji ne prate kosarku bas dovoljno, izgleda ne vide koliko je u taktickom smislu Nenad Krstic jedan od najboljih centara koje smo ikad imali. Odlican povratni pas, sjajan pick'n'roll igrac, vrlo dobro postavljen u reketu, a uz to igrao i vrlo zapazeno u NBA do teske povrede. I kao takav, rovit, uvek se odazivao reprezentaciji.
Srbija ce imati veliki problem za naredno EP bez njega. Zasto to kazem? Zato sto (ako isto neko nije dovoljno pratio) sa predstojeceg EP SAMO prve 4 ekipe idu na Olimpijske igre. Naime, u Riju 2016. godine ce na kosarkaskom turniru ucestvovati samo 12 timova. Zato je za Srbiju vazno da iduce EP odigra u najmanju ruku kao ovo svetsko. Djordjevic to zna, i on ce morati vec od "sutra" da ide u potragu za skocnim centrom koji uz to zna da zatvara reket i takticki kapira stvari koje se traze. Videlo se da Raduljica igra sjajno kad je koncentrisan, ali nam za Spance i Francuze nedostaje jos jedan atletski jak igrac. Kuzmic ima neverovatne fizicke predispozicije, ako se malo "doradi" moze da bude vrlo zahvalan. U svakom slucaju, Krsticu veliko hvala za sve sto je pruzio reprezentaciji u najtezim godinama za srpsku kosarku (2004-2014) !!!

lev

pre 9 godina

Nisu amerikanci bili bolji tim, vec su bili bolji kao pojedinci. Kao tim, mi smo bili ubedljivo najbolji.
Krle, hvala ti na svemu sto si pruzio reprezentaciji, povreda te je omela da ovo prvenstvo pruzis vise, ali nikad se ne zaboravlja kada si kao lider bio vodja nasih cak i kada je bilo tesko...

Kosarkaski trener iz bratske Banjaluke

pre 9 godina

Hvala ti Krle sto si bio "tatica" i zajedno sa ovim malencima udario temelj za buducnost, hvala sto su mi u subotu dosla 3 nova clana sa roditeljima da se upisu. Hvala sto si uvijek nacionalni dres nosio ponosno, to se jednostavno vidi na/po igracu. Hvala oce!

kosovski ciklus

pre 9 godina

Hvala na svemu dok su drugili izbegavali ti si se odazivao da igras u najtezim trenucima nase kosarke , godine su stigle ,a pre svega povrede koje su te sputale da pruzis vise na ovom prvenstvu ,odlazis kao veliki igrac! .. Raduljica,Bjelica,Bogdanovic,Teodosic,Nedovic,Lucic,Kalinic .. dodati jos par igraca u zavisnosti od forme i koncepcije i juris sledece godine na evropsko zlato!

jellen

pre 9 godina

Prosto ne verujem u ovo sto citam... Jer pre neki dan bas se tegeltija salio u svlacionici (mozda malo grubo ali bila je velika euforija posle pobede nad francuskom) da su sada zasluzili nacionalnu penziju,krstic se isto salio cestitao bjelici nacionalnu penziju,tegeltija dobacio "neces valjda u penziju" krstic pun optimizma odgovorio "ne nije ta penzija nego se salimo za nacionalnu" ... verovatno je ova izjava data u velikoj euforiji ,ne verujem da nam je neko naljutio krleta ,ne zelim da mislim da je neko tog coveka smeo da naljuti... Mnogo mi je drago zbog krleta sto je osvojio medalju... poslednjih 10 godina covek igra za reprezentaciju ...posle debakla kada niko nije hteo da igra za reprezentaciju..dolazio povredjen ,propustao leta i odmore sa familijom ali se uvek odazvao i vodio nas tim kada niko nije hteo da igra za reprezentaciju...sada da se povuce ,bas mi zao...sada krle trebas da uzivas uz medalje narednih 5,6 godina NE DA SE POVLACIS... Velika ljudina je krle... nacionalni heroj ,pomagao obnovu manatira..veeeliki humanitarni rad se vezuje za njega o kome se malo pise...cak i asovi divac,djordjevic,danilovic su propustali po neko leto da se odmore od reprezentacije... krle nikada nije... opet da naglasim za tu ljudinu,krle ti si ovo stvarao sada narednih 5,6 godina trebas svake godine da uzivas na pobednickom postolju,rano je za penziju legendo!

ludak

pre 9 godina

ovo srce cepa na pola, ostani Krle jos jednu godinu uzmi zlato na evropskom, pa se onda povuci kao sampion.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Misko

pre 9 godina

Kapetanu, hvala ti za sve sto si uradio za nasu reprezentaciju od 2009 pa nadalje. Bio si uzor ovim mladjima i nadam se da ce ti ime biti upisano zlatnim slovima u knjizi nase kosarke.

Rade

pre 9 godina

@neko to od gore vidi sve
Svasta bi ti rekao ali mi ne bi objavili komentar. Krstic je krvario 10+ godina za Srbiju dok Milicica necu da spominjem nije zasluzio da ga stavljam u istu ravan sa Krletom. Prijateljski savet gledaj tv novele i mani se kosarke.

v

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto nasi kosarkasi cim predju 30 god zavrsavaju s reprezentacijom.Krle ima tek 31 god ljudi,on moze da igra minimum jos 2,3 godine,mozda i vise.Pogledajte Skolu,Pridjionija,Gasola,Navara...ne shvatam.

crni_redstar

pre 9 godina

covek ima 31god,svi misle da je mator,a centri tada pruzaju najbolje partije. sklon je povredama pa je to razlog.hvala mu na svemu,sansa za bobija da dominira protiv jakih petica.

Uros

pre 9 godina

posto vec pominjete sastave za sledece prvenstvo moram i ja da izrazim svoje misljenje...kao prvo sto se tice kuzmica moram da pitam je li gledao ko tog momka kako igra pa ga vec stavlja u sastav rreprezentacije...ja konkretno nisam samo znam da je u americi i da ne dobija neku minutazu..ali mene je ovaj jovic kupio na ovom prvenstvu iako sam mislio da blage veze nema jer sam gledao njegove partije u radnickom...medjutim on je dobio neku drugu ulogu u reprezentaciji i dobio je defanzivne zadatke dok u radnickom je bio suter i pokazao da veze blage nema sa sutom..ali opet kazem ja mislim da bi on trebao da se nadje na spisku selektora i na sledecem takmicenju,a uz njega bih dodao iz ove ekipe naravno raduljica,bjelica,kalinic,markovic,teodosic,bogdanovic..eee sad velika je dilema ko bi trebao da bude drugi centar samo znam da ne bi trebali sa cetiri petice da idemo kao na ovom prvenstvu posto imamo mnogo dobrih krilnih centara, a posebno mi se dopada jokic i uzz njega bi mogao da se nadje erceg ili mitrovic...macvan nikako...i jos dodamo nedovica,lucica i micica ili milosavljevica...eee to je za mene vec posten tim...ali niko ne moze da garantuje da nece biti povreda..

aleksandar

pre 9 godina

Hvala ti Krle majstore za sve sto si ucinijo u reprezentaciji i sto si zajedno sa ekipom usrecijo ovaj narod.Puno uspeha ti zelim u klubskoj karijeri.
Moram priznate da sam malo pustio suzu kad sam procito ovu vest.

Milos

pre 9 godina

Cast je bilo imati te za kapitena reprezentacije! Krivo mi je sto si se nasao bas u fazi promena, i svoje najbolje dane dao prosecnoj reprezentaciji, ali na kraju se sve isplatilo. Hvala za sve, Krle!

GM

pre 9 godina

Imajuci ovo u vidu...

Realno, sledece godine na EP ostaju Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Bjelica, Kalinic, Raduljica.

Dobra stvar je sto ce za ostalih 6 mesta trebati svi kandidati da se potrude, a losa sto smo veoma tanki na pozicijama 4 i 5.

U opticaju su jedino Mitrovic i Kuzmic, ostaje da se vidi ko moze jos tu da igra. Da li uopste Erceg i Macvan, mozda Jokic...

Za bekovske pozicije vec se zna ko upada. Nedovic, Micic, Dangubic. Uz Tea i Bogdana, bekovska artiljerija za buducnost i dominaciju u Evropi.

Teodosic, Markovic, Micic,
Nedovic, Bogdanovic,
Bjelica, Kalinic,
Mitrovic, Jokic, Erceg (Macvan),
Raduljica, Kuzmic.

Man from nowhere

pre 9 godina

Krletu svaka cast jos 2009. je dosao dva dana posle svadbe na pripreme reprezentacije. E sada me nesto interesuje,posto je posle ovih kvalifikacija za evropsko prvenstvo Crogorska kosarka u totalnom autu i anbisu iz koga se u skoriji vreme nece iscupati, zasto sada nas savez ne iskoristi sansu da vrati njega Nikolu Pekovica kad je mogao Preldzic da igra za tri reprezentacije a pritom je on Turcin isto koliko i ja Zambezanin, zasto Pek koji je Srbin ne bi mogao da igra za nasu reprezentaciju.Znam tu su problemi zato sto je on vec igrao za drugu reprezentaciju zvanicno(nezvanicno mi nemamo kintu kao Turska da mozemo da kupimo fibin bord) ali mozemo da uzmemo argumente jer ako FIBA to ne dozvoli izgubice jednog od najboljih centara na svetu sto ULEB ili NBA nikada nebi dozvolili da im se desi zbog cega su u dalekoj organizacionoj prednosti u odnosu na FIBA. Peku je ostalo jos pet,sest sezona na ovom nivou za Crnogorce nece vise da igra jer nece da se bahce po kvalifikacijama tako da treba to da iskoristimo, da vratimo naseg coveka na pravo mesto. sto se tice ostale pozicije su fino popunjene jer nadam se da ce za evropsko vecina igraca biti spremna, osnova Teo,Markovic,Jovic,Bogdan,Kalina,Bjelica,Radujozila ostaje tu su jos Nedovic,Dragan zivotinja na beku, Vasa Micic na pleju koji ce se sa Jovicem boriti za odlazak,Lucic i Dangubic na krilu,Jokica i Jankovic na krilnom centru(i mozda Mitrovic zavisi od ove sezone) molim se za Balkansog buldozera pa da dominiramo.

Miodrag

pre 9 godina

Jos jednom svaka cast,za mene si veci od mnogih Jarica,Rakocevica i ostalih!!!!
(stefan, 15. septembar 2014 00:35)
Cemu sad ovakvo poredjenje ko je od koga veci igrac? Po cemu si to zakljucio da je Krstic veci igrac od Jarica i Rakocevica koji predstavljaju nasu mozda i najsjajniju eru ikada! Da ti mozda Pekovic i Maric isto nisu manji igraci od Krleta? Razumem ako nisi imao dovoljno godina kad je Jaric igrao po Evropi, bio je zver ako si propustio EP 2001 i SP 2002 idi pogledaj imas snimke. A Rakocevic covek 3 puta MBP Eurolige isto ne valja. I oni su se svaki put odazivali za drzavu a to sto se nisu strucnjacima poput Moke uklapali u sistem to je vec neka druga prica. Krstic treba jos da ostane i ovo je preuranjena odluka. Pau Gasol jos se nije oprostio i Navaro a stariji su.

Ratko

pre 9 godina

Ne, ne i jos jednom NE! Zasto bre Krle?! Sledeca godina je veoma bitna posto se n EP pravi viza za Olimpijske igre! Imamo sjajan tim ali nam jos uvek skripi na centarskoj poziciji, necemo imati ravnomernu zamenu za Raduljicu! Tu bi mogli bez ikakve sumnje zlato da napadamo i mislim da je lagano mogao da se oprosti sa najsjajnijom medaljom! Sutra svi treba da skandiraju "KRLE OSTANI"! Bas smo u problemu na poziciji centra a Marjanovic je jedini da valja od igraca koji bi igrali za Srbiju ali se ne uklapa u sistem. Katic je isto zavrsio sa drzavnim dresom a Stimac nije taj kalibar. Jokic iz Mege je trebao da predje u Zvezdu i da igra Euroligu mesto onog Nemca. To je takva greska da nemam reci.

SETAC

pre 9 godina

ZA GM Zaboravio si na Stefana Jovica,covek je najvece otkrice za nasu ekipu, i da imacemo problema sa pozicijama 4 i 5,stvarno ne vidim ko bi mogao da nas pojaca na tim pozicijama, nadam se da ce Sale izmisliti nekog...

Ivan

pre 9 godina

@Sisarito
Ne verujem da će sledeće godine biti otkaza, biće to jedno od jačih prvenstava Evrope, jer je ulog Olimpijada...
Što se Krstića tiče, hvala mu do neba. Ne verujem da bi mogao da igra još 4 godine i za reprezentaciju i za klub, s obzirom na to u kakvom su mu stanju kolena...

NS

pre 9 godina

Krsticu - svaka cast, hvala na svemu. Igrao je kada niko nije hteo, nosio nas na 3 turnira. Za vas koji gledate njegove godine, znate li da je covek igrao povredjen? Tj igra povredjen vec skoro 3 godine. Verovatno je osetio da ne moze vise, kolena ga izdaju. Ljudi, zbog povrede ligamenata, neki su su zavrsavali karijeru.

jellen

pre 9 godina

Da se nadovezem na svoj prethodni komentar i da ga jos dopunim... Ne verujem da ce nas krle napustiti,potreban je on nama narednih godina...Ovo je dato u euforiji MADA krle odmori jedno leto da vidis cisto kako je leto bez reprezentacije pa da se vratis pun elena :) Kao pao gasol,pa on 3 godine stariji a nosioc igre ima da bude za spaniju bar jos godinu dve... dakle krle tvoje vreme su narednih bar 5 godina...Bas smo tanki na petici...Ja sve mastam da ce neki centar da iskoci ili da ce marjanovic napredovati pa da jede obruce..Uz lucica,nedovica,krleta(ostace on ,zna da je nas CENTAR ali ne na poziciji nego bas u smislu te reci ...) ako bi na sledecem evropskom igrao krle (marjanovic malo napredovao i bar plasio svojom visinom) raduljica... krila lucic,bjelica(macvana ,ercega,velickovica ne verujem da ce vise zvati sale) tejic ,a iskocice jos neko kvalitetno krilo godina je duga..bekovi nedovic,teo,bogdanovic ... uz podrsku jos par klinaca sto ce da se pridruze reprezentaciji imacemo medalje narednih bar 5,6 godina.. a sledece svetsko (ako bog da i ide sve po planu) je nase... ovi momci bice na vrhuncu uz podrsku klinaca koji ce da sazru u medjuvremenu i svestko zlato je nase...ali za sada svaki nacionalni turnir mozemo se nadati medalji...naredni duugi niz godina i cestitam svim ljubiteljima srpske kosarke na medalji nasih orlova

Era Tkačenka je odavno prošla

pre 9 godina

Za ove koji pominju Marjanovića u kontekstu reprezentacije:" Da li vi pratite trendove u svetskoj košarci?" Da li vidite da danas dominiraju brzi i skočni centri a ne nepokretne sekvoje od 220 cm koje ne znaju da polože loptu u koš sa 2 metra razdaljine i kojima je zakucavanje jedini napadački kvalitet. O tome da mu treba 3 dana da se vrati na svoju polovinu i da ne govorimo. Uz to čovek ima ogromne probleme sa kolenima što je razumljivo s obzirom na visinu i težinu. Nije Sale lud što ga nije poveo. Sa njim u timu bi morao u potpunosti da menja i koncept odbrane i koncept napada na ovom prvenstvu.

Dule

pre 9 godina

Nadao sam se da će da ostane bar do evropskog prvenstva sledeće godine. Na tom prvenstvu ćemo se boriti i za medalju i za olimpijadu. U svakom slučaju želim Krletu sve najbolje u nastavku karijere, on će uvek biti naš kapiten.

zozon

pre 9 godina

Tužno je i veoma žalosno čitati ove hejtere koji mrze sami sebe ,a onda i sve ostale.O Krletu pričati je izlišno.On je najzaslužniji što smo uopšte i igrali ovo SP.Takav igrač sa svim osobinama koje On poseduje teško da će uskoro biti na ovim prostorima.O ljudskim osobinama ne treba ni da govorimo.Igrao je kapiten i bez osiguranja,povređen,ostavljao porodicu samo da bude sa repkom...ma,svašta činio što velika većina nikada ne bi.Neće njega Raduljica,a ni mnogi još duuuugo naslediti jer on što je on dao i rizikovao je neponovljivo.Lično znam i njega i njegovu familiju i jako dobro znam kolike su to žrtve bile sa njegove strane.HVALA TI KRLE ZA SVE I PUNO SREĆE U DALJEM ŽIVOTU I KARIJERI...

My 2 cents

pre 9 godina

Pokidani prednji ukrsteni ligamenti su mnogim sportistima prekinuli karijeru a drugima skratili. Sreca je da se Krstic oporavio i igrao za reprezentaciju koliko je igrao. Bez njega prosle godine na EP mozda ne bi ni izborili plasman na ovo SP.

kvisko

pre 9 godina

Krle hvala za lepe trenutke i srecni penzionerski dani. Zasluzio si ih. Nedostajace nam sigurno ono tvoje zmurenje kad treba da poentiras zicer. Teske stvari si radio odlicno, sa jednostavnima je bilo najcesce povuci-potegni ali ukupan dojam je vazan.

Gordan

pre 9 godina

Zamolio bih redakciju B92 da počne strože da filtrira komentare. U redu je pročitati i objektivne kritike na račun kapitena, ali nije OK čitati baljezgarije polupismenih hejtera; ako i zanemarite nas čitaoce (kojima je ispod časti da tako nešto pročitaju), ono bar nije fer prema kapitenu Krstiću!

...

Uživaj u reprezentativnoj penziji, legendo! Dao si mnogo našem timu, možda je moglo da ti se vrati i više, ali odlaziš sa širokim osmehom! Hvalaaaaa!

I odlzaiš u taktički pravom trenutku: sa medaljom, kada si dobio naslednika Raduljicu i na kraju jednog mini ciklusa, sada počinje dvogodišnja rovovska borba za Olimpijadu, u koje treba krenuti sa timom koji će te 2016. pružiti maksimum!

Divos

pre 9 godina

Крле много значи за ову репрезентацију, на неки начин задњих година се наметнуо као ослонац, играч који ће наћи неко решење када је најпотребније и дати импулс тиму. Видећемо шта ће бити за годину, још увек је Крле потребан, следе нам нова искушења, ЕП где ваља покушати остварити што бољи пласман и наступ на ОИ.
Е сад, Крле је споменуо ово финале и морам признати да сам прилично утучен, па и гневан коначним исходом. Утучен јер немам шта замерити играчима и стручном штабу, срчано су и храбро играли, беше то и сасвим добра партија, мало изг.лопти, тек 10 (сви други преко 20), нису се Амери изборили за неки много већи број шутева из игре, тек 3 (у 1/4 и 1/2Ф дебело преко 20 више од противника), али био је то једноставно дан када вам се све лоше посложи, наша тројка катастрофа, они убише (мислим да су у старту имали 6/6 или 7/7), али добро, догађа се. И гневан, јер знам да ће овај нереалан пораз (Амери јесу бољи, за једно 10-15 разлике, ово је превише) дати простор штеточинама да роваре, тако то иде.
О наследницима. Имамо их, Радуљица и Боби су вршњаци (26), видећемо какве ће сезоне имати, ту је и Кузмић (24), другачији тип играча од Радуља, јако користан и добар у одбрани, вршњак му Гагић, и четворица из год. 94-95, видећемо како ће напредовати, ово СП је доказало да смо на добром путу, одличан рад са младима даје резултате, све долази на своје.
Крлету, какву год одлуку да донесе, желим све најбоље, и у животу, и у спортској каријери, заслужио је он много доброг

Velbuzd

pre 9 godina

Veliko hvala Krsticu za sve sto je pruzio u reprezentaciji.
Ostaje nam kostur ekipe, i imamo igrace za koje je sledeca sezona biti ili ne biti (da dokazu svoje kvalitete):
Milosavljevic(teska povreda,videcemo kako posle nje), Jokic, Milutinov(imace maksimalnu minutazu, pa nek dokaze, mislim da ce je iskoristiti), Mitrovic(kao i Milutinov, po mom misljenju bice najbolje resenje uz Jokica na cetvorci), Kuzmic(za sve nas velika nepoznanica, videcemo sta moze u sezoni koja dolazi), Micic(ne sumnjam da ce da eksplodira uz Karija ove sezone), Nedovic(mislim da je napravio veliku gresku preranim odlaskom u NBA, sezona pred njim da dokaze da li je za NBA ili ne, ali bojim se da ce reprezentacija najvise da izgubi), Dangubic, Miljenovic(ili ce ove godine da eksplodira ili ostaje veciti talenat), Micova (ne otpisati tako lako,Lucic(konacno da sanira povredu ledja).
To su igraci koji ovu sezonu treba maksimalno da iskoriste i da se dokazu. Sa njima i ostatkom ekipe(Teo,Stefan,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Jovic,Kalinic)dobijamo izuzetnu,respektabilnu ekipu.

I ne zaboravimo klince koji naviru: Aranitovici, Pen, Jaramaz, Tejic…

djc-xxx

pre 9 godina

"Era Tkačenka" je prošla, ali je došla ERA SABONISA! Možda mlađi nisu dovoljno čuli za njega (osim u kontekstu Danilovića)? Čovek od 220, skače, trči, prevodi loptu, lupa banane, daje trojke, kuca na sve načine; preboleo povredu ahilove tetive(šta bi tek bilo da je nije zaradio)? Igrao skoro do četvrte decenije sa zavidnom NBA karijerom... NAJBOLJI BELI CENTAR IKADA! Njegove poteze Gasol treba svaki dan da gleda i uči, kao što naš Bogdanović treba da gleda Dražena (jeste li videli kako Ameri juče daju trojke iz kontri i polukontri? Baš tako je to radio Dražen Petrović!)

Mamlaz

pre 9 godina

Nadam se da će se predomisliti do sledeceg prvenstva. Koliko nam je potreban vidjelo se u nokaut fazi kad smo igrali daleko bolje nego u grupi. Mi nemamo zamjenu za njega i slabiji smo sigurno 20%. Slab je za amere ali za evropske reprezentacije je tata mata.

Danilo

pre 9 godina

Hvala Krle za sve .Uvek je bio uz reprezentaciju .Najveca steta je onda kad je doziveo tesku povredu u Nju Dzersiju, u takvom naletu je bio da je to bilo neverovatno ,posle toga vise nije ni bio isti igrac.Verovatno se povlaci zbog silnih povreda koje je imao u zadnje vreme.

gil bates

pre 9 godina

Razumem ga, nema lepseg nacina nego da se oprosti ovako, s druge strane steta sto na zalosr nemamo zamenu za njega, a ne verujem da ce neko moci da ga ubedi da promeni odluku.Svaka mu cast za sve do sada , nikad nije ispalio, dolazio je i povredjen, borio se kao pravi kapiten i zaista dao puno za nasu zemlju

Gradjanin

pre 9 godina

@Jedan od slabijih centara koje smo imali, ali dobro, trudio se. Danas nam je po ko zna koji put prekinuo seriju sa promasajima, ali......oprasta se pa da ne preterujem.
(sasa jokic, 15. septembar 2014 01:08)

Radis li ti nesto drugo ili samo visis na ovom sajtu i komentarises? Koliko vidim, a to misle i drugi (bez botova, jer ih nema na sportskim vestima bar) u kosarku "se razumes" koliko i u ostale vesti. Lepo je sto imas misljenje o svemu, ali mogao bi malo biti realniji. Verujem da nisi mlad. Steta je toliko ogranicen biti u mislima.

sasa jokic

pre 9 godina

Jedan od slabijih centara koje smo imali, ali dobro, trudio se. Danas nam je po ko zna koji put prekinuo seriju sa promasajima, ali......oprasta se pa da ne preterujem.

dragutin

pre 9 godina

Svaka cast za sjajnu karijeru i sto je se svaki put odazvao i dao sve od sebe.On je davno hteo da se povuce ali je igrao i nosio ovaj tim kroz kvalifikacije i omogucio nam je kontinuitet i priliku da budemo na ovom SP i isvojimo srebro.Nenad Krstic je spasio ovu reprezentaciju od propasti neka to ostane zabelezeno.

Gorstak79

pre 9 godina

naklon do zemlje kapitenu.......hvala ti za sve sto si ucinio za nasu kosarku...nekad sam te kudio,nekad hvalio..ali si,bar meni doneo puno vise radosti nego tuge...nikad nisi odbio poziv za reprezentaciju...kao neke umisljene zvezde...a uvek si bio veci igrac i covek od svih njih...

Milan

pre 9 godina

Krle, hvala za sve ali razmisli još jednom. Odmori se sledeće godine, provedi leto sa porodicom I oprosti se u Riju sa olimpijskom medaljom.

Dejan

pre 9 godina

Uvek se odazivao pozivu za reprezentaciju, ali ima taj neki oreol gubitnika u reprezentaciji još od onoga evropskog prvenstva u Srbiji, mnogo zicera je promašio u poslednjih par utakmica, ali je bio kapiten. Hvala mu na trudi.

Sisarito

pre 9 godina

...
Teodosic, Markovic, Micic,
Nedovic, Bogdanovic,
Bjelica, Kalinic,
Mitrovic, Jokic, Erceg (Macvan),
Raduljica, Kuzmic.
(GM, 15. septembar 2014 00:31)

A Lucic,D.Milosavljevic,zasto ne opet Savanovic,zasto ne Micov ako se izvini... Ali opet,budite sigurni da sve te sastave koje pisete,pola od njih ce na sledecem EP opet biti povredjeno ili ce hteti odmor od naporne sezone ili se nece uklapati u koncepciju...Svi koji pratimo reprezentaciju duzi nizi godinam zmamo da smo jedini put kompletni otisli na neko veliko takmicenje(od raspada SFRJ) 1995.,1996.,,donekle 2002. Uvek su falila po nekoliko igraca iz ovih i onih razloga,to je postala epidemija.Sledece godine Teodosic ili neko drugi moze da kaze da hoce da odmori,jer je do sada redovno igrao,a svi oko njega se nesto odmaraju ili povredjeni.Stvorila se atmosfera da vise nije nista ni cudno kada neko otkaze,a da je cudno kada neko redovno igra i odaziva se reprezentaciji.
Krstic je jedan od retkih iako nam je najveca zvezda,igrao dobro i u NBA,ali evo,sa 31.g od se oprasta,a jos igra na poziciji na kojoj moze jos 4 godine bez problema da bude na vrhunskom nivou.

alan ford

pre 9 godina

Samo da odgovorim na pitanja vezana za Olimpijadu u Riju 2016. Juce su svi gosti na RTS-u napravili veliku zabunu rekavsi da smo se vec kvalifikovali. Nazalost, nismo jos uvek, evo zvanicnog linka gde moze da se vide kriterijumi za OI. Dakle, stvar je jasna - jurisamo na prva 4 mesta. Ono sto ce biti malo tesko jeste cinjenica da se EP igra u cak 4 (!!!) drzave, i bice potrebno imati ekipu koja ce igrati protiv nekoliko domacina na jednom turniru sto nikad nije bio slucaj. Ali, verujmo u Saleta i nase kosarkase :)
link http://corporate.olympics.com.au/files/dmfile/Rio2016QualificationSystem-Basketball.pdf

Dalibor

pre 9 godina

Hvala ti za sve godine borbenosti,istrajnosti i pored povreda i svih dokaza kako se igra za svoj nacionalni dres,drzavu koju predstavljas,pravi kapiten.Zelim ti srecu u buducnosti.Prelako otpisujete ljude koji su osvojili srebro vec pocinjete da pricate ko treba da igra a koga treba izbaciti iz reprerzentacije,sramno sa vase strane kvazi selektori,zna Sale bolje od vas i ostavite taj posao njemu mi svi treba da uzivamo u ovom trenutku i dalje da dajemo bezuslovnu podrsku ovom coveku i nasim igracima koji su nas ovako lepo obradovali.HVALA VAM MOMCI OD SRCA ZIVI BILI.Samo nastavite da stvarate pobednicki mentalitet.

crni

pre 9 godina

Hvala Nenadu za sve ono što je dao reprezentaciji i afirmaciji naše košarke.
Mislim da bi bilo i bolje i pametnije da je sačekao nekoliko dana pa tek onda saopštio svoju odluku, kad se slegnu utisci i kada prođe slavlje i sva ova pozitivna euforija posle svetskog prvenstva.

dalibor

pre 9 godina

iskren da budem ovo je za mene razocaranje.nisam se razocarao ni jedne sekunde dok sam gledao finale i ako smo visoko porazeni.jednostavno ponosan sam na ove momke,ali sam i znao da nemoze bilo ko da pobedi amerikance.sada procita da se krstic povlaci iz rep. i zao mi je to.vec pre utakmice sa amerkinacima razmisljam ko ce igrati sve sledeceg leta za srbiju na ep-u.sa krsticem bi nam samo litvanci i francuzi bili ravni.mislim da se kod spanaca neki igraci povlace iz rep. kao paol gasol.naravno da spance ne treba otpisati,jer ce ipak imati jaku rep. i na sledecem ep-u.ali od ostalih niko nebi nam bio ni blizu.a evo sada se krstic povlaci iz rep.a videlo se na sp-u kako je vazno da se imaju dva jaka centra u rep.voleo bi da se krstic predomisli i da ostane barem jos na sledecem ep-u.kakva bi to rep. bila: krstic,raduljica,teodosic,bogdanovic,bjelica,kalinic(koji me je iznenadio sa odlicnim igrama na sp-u)jovic(isto kao i kalinic),markovic,nedovic,lucic,micic.a sta mislite da 12 igrac bude peno? ko zna mozda on napreduje kao i raduljica.

Divos

pre 9 godina

Крле много значи за ову репрезентацију, на неки начин задњих година се наметнуо као ослонац, играч који ће наћи неко решење када је најпотребније и дати импулс тиму. Видећемо шта ће бити за годину, још увек је Крле потребан, следе нам нова искушења, ЕП где ваља покушати остварити што бољи пласман и наступ на ОИ.
Е сад, Крле је споменуо ово финале и морам признати да сам прилично утучен, па и гневан коначним исходом. Утучен јер немам шта замерити играчима и стручном штабу, срчано су и храбро играли, беше то и сасвим добра партија, мало изг.лопти, тек 10 (сви други преко 20), нису се Амери изборили за неки много већи број шутева из игре, тек 3 (у 1/4 и 1/2Ф дебело преко 20 више од противника), али био је то једноставно дан када вам се све лоше посложи, наша тројка катастрофа, они убише (мислим да су у старту имали 6/6 или 7/7), али добро, догађа се. И гневан, јер знам да ће овај нереалан пораз (Амери јесу бољи, за једно 10-15 разлике, ово је превише) дати простор штеточинама да роваре, тако то иде.
О наследницима. Имамо их, Радуљица и Боби су вршњаци (26), видећемо какве ће сезоне имати, ту је и Кузмић (24), другачији тип играча од Радуља, јако користан и добар у одбрани, вршњак му Гагић, и четворица из год. 94-95, видећемо како ће напредовати, ово СП је доказало да смо на добром путу, одличан рад са младима даје резултате, све долази на своје.
Крлету, какву год одлуку да донесе, желим све најбоље, и у животу, и у спортској каријери, заслужио је он много доброг.

Velbuzd

pre 9 godina

Veliko hvala Krsticu za sve sto je pruzio u reprezentaciji.
Ostaje nam kostur ekipe, i imamo igrace za koje je sledeca sezona biti ili ne biti (da dokazu svoje kvalitete):
Milosavljevic(teska povreda,videcemo kako posle nje), Jokic, Milutinov(imace maksimalnu minutazu, pa nek dokaze, mislim da ce je iskoristiti), Mitrovic(isro kao i Milutinov, po mom misljenju bice najbolje resenje uz Jokica na cetvorci), Kuzmic(za sve nas velika nepoznanica, videcemo sta moze u sezoni koja dolazi), Micic(ne sumnjam da ce da eksplodira uz Karija ove sezone), Nedovic(mislim da je napravio veliku gresku preranim odlaskom u NBA, sezona pred njim da dokaze da li je za NBA ili ne, ali bojim se da ce reprezentacija najvise da izgubi).
To su igraci koji ovu sezonu treba maksimalno da iskoriste i da se dokazu. Sa njima i ostatkom ekipe(Teo,Stefan,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Jovic,Kalinic)dobijamo izuzetnu,respektabilnu ekipu,

zoran

pre 9 godina

Sa srecom i svako dobro tebi i familiji.

No, preokret, sinoc, nastade po tvom ulasku. Tvoji promasaji na ziceru nam zapecatise sjajan pocetak, a u odbrani , na zalost, nisi mogao da se odlepis od poda. Velika greska Djordjevica, nepozivanje Bobija Marjanovica...ogromna greska. To mi govori, a i druge stvari, da je on daleko od vrhunskog trenera. Posrecilo mu se mnogo na ovom prvenstvu i to je to.

Drug Vlado

pre 9 godina

Juce su u strudiju saopstili da finalisti ovog SP idu na OI u Rio 2016. Sada ovde vidim komentare da se borimo za prva cetiri nesta. kako bi isli u Rio.
(Mile Milence, 15. septembar 2014 12:04)

Samo prvak SP ima obezbeđen OI a to je USA. Na sledećem EP samo finalisti obezbeđuju OI, dok će preostalih 4 evropskih ekipa igrati nekakav dodatni turnir sa Kinom, Filipinima itd...

Mile Milence

pre 9 godina

Juce su u strudiju saopstili da finalisti ovog SP idu na OI u Rio 2016. Sada ovde vidim komentare da se borimo za prva cetiri nesta. kako bi isli u Rio.

vuja

pre 9 godina

meni je on najgori igrač svih vremena. potpuno nezgrapan, spor i toliko ne ume da ubaci loptu u koš da je ravan paraolimpijcu. onoliko zicera da se promaši, molim te. pa bacaš tu loptu u koš 30 godina i dalje ne umeš da ubaciš. sve je bilo ok dok on nije ušao. kršina.

Neznalica

pre 9 godina

Eh samo da se, potpuno neprirodno, nismo rastali sa Crnogorcima sada nam Krstićev odlazak ne bi tako teško padao. Samo zamislite Pekovića, Vučevića a koliko čitam i Mirotića u ovoj reprezentaciji Srbije. Već na ovom prvenstvu Amerima ne bi bilo lako. Baš velika šteta u sportskom smislu, maltene kao kod raspada Jugoslavije.

sasa

pre 9 godina

Hvala Bogu da i ti prestari. Hvala ti na svom trudu i zalaganju, ali realno, sad ce da svane srpskoj kosarci, isto kao sto je i dok nisi igrao na ovom prvenstvu. Otkako je Krstic postao glavna uzdanica tima, nista nismo osvojili, a moglo se mnogo... Sad ce tim na nesto da lici, sto se i vidjelo na ovom prvenstvu!

dak

pre 9 godina

@panik
Svaka njemu cast cjenim ga ali ipak moram reci da nije tacno da je svaki poziv ispostovao.zbog nba sezone odbio je jedan poziv sto mu niko nije zamjerio kao bekim drugim kosarkasima. Jedini koji nikada nije odbio poziv od nsdih vrhunskih igraca je Teo.

nk

pre 9 godina

usa je kao pobednik sp obezbedila vizu za oi 2016. sa ep 2015 idu finalisti direktno u rio a 3,4,5,6 u interkontinentalne kvalifikacije koje se igraju mesec dana pred oi 2016. učestvuje 12 timova a vizu vade 3 tima..... biće tesko zato sto ce u riu maksimum biti 5 evropskih timova , 2 finalista ep sigurno i npr sva tri evropska sa kfalifikacija

amarus

pre 9 godina

Legenda, bez pogovora, ALI....sinoc mi vodimo 15:7 i on promasuje dva zicera ispod kosa u dva napada i Ameri prave seriju 15:0 i ostalo je istorija....

E, to je problem. Jeste on mnogo puta bio veliki kad je trebalo, ali zbog onakvih stvari od sinoc dobro je sto se oprasta.

Pozdrav.

sasa jokic

pre 9 godina

Jedan od slabijih centara koje smo imali, ali dobro, trudio se. Danas nam je po ko zna koji put prekinuo seriju sa promasajima, ali......oprasta se pa da ne preterujem.

vuja

pre 9 godina

meni je on najgori igrač svih vremena. potpuno nezgrapan, spor i toliko ne ume da ubaci loptu u koš da je ravan paraolimpijcu. onoliko zicera da se promaši, molim te. pa bacaš tu loptu u koš 30 godina i dalje ne umeš da ubaciš. sve je bilo ok dok on nije ušao. kršina.

sasa

pre 9 godina

Hvala Bogu da i ti prestari. Hvala ti na svom trudu i zalaganju, ali realno, sad ce da svane srpskoj kosarci, isto kao sto je i dok nisi igrao na ovom prvenstvu. Otkako je Krstic postao glavna uzdanica tima, nista nismo osvojili, a moglo se mnogo... Sad ce tim na nesto da lici, sto se i vidjelo na ovom prvenstvu!

zoran

pre 9 godina

Sa srecom i svako dobro tebi i familiji.

No, preokret, sinoc, nastade po tvom ulasku. Tvoji promasaji na ziceru nam zapecatise sjajan pocetak, a u odbrani , na zalost, nisi mogao da se odlepis od poda. Velika greska Djordjevica, nepozivanje Bobija Marjanovica...ogromna greska. To mi govori, a i druge stvari, da je on daleko od vrhunskog trenera. Posrecilo mu se mnogo na ovom prvenstvu i to je to.

amarus

pre 9 godina

Legenda, bez pogovora, ALI....sinoc mi vodimo 15:7 i on promasuje dva zicera ispod kosa u dva napada i Ameri prave seriju 15:0 i ostalo je istorija....

E, to je problem. Jeste on mnogo puta bio veliki kad je trebalo, ali zbog onakvih stvari od sinoc dobro je sto se oprasta.

Pozdrav.

GM

pre 9 godina

Imajuci ovo u vidu...

Realno, sledece godine na EP ostaju Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Bjelica, Kalinic, Raduljica.

Dobra stvar je sto ce za ostalih 6 mesta trebati svi kandidati da se potrude, a losa sto smo veoma tanki na pozicijama 4 i 5.

U opticaju su jedino Mitrovic i Kuzmic, ostaje da se vidi ko moze jos tu da igra. Da li uopste Erceg i Macvan, mozda Jokic...

Za bekovske pozicije vec se zna ko upada. Nedovic, Micic, Dangubic. Uz Tea i Bogdana, bekovska artiljerija za buducnost i dominaciju u Evropi.

Teodosic, Markovic, Micic,
Nedovic, Bogdanovic,
Bjelica, Kalinic,
Mitrovic, Jokic, Erceg (Macvan),
Raduljica, Kuzmic.

Dejan

pre 9 godina

Uvek se odazivao pozivu za reprezentaciju, ali ima taj neki oreol gubitnika u reprezentaciji još od onoga evropskog prvenstva u Srbiji, mnogo zicera je promašio u poslednjih par utakmica, ali je bio kapiten. Hvala mu na trudi.

Miodrag

pre 9 godina

Jos jednom svaka cast,za mene si veci od mnogih Jarica,Rakocevica i ostalih!!!!
(stefan, 15. septembar 2014 00:35)
Cemu sad ovakvo poredjenje ko je od koga veci igrac? Po cemu si to zakljucio da je Krstic veci igrac od Jarica i Rakocevica koji predstavljaju nasu mozda i najsjajniju eru ikada! Da ti mozda Pekovic i Maric isto nisu manji igraci od Krleta? Razumem ako nisi imao dovoljno godina kad je Jaric igrao po Evropi, bio je zver ako si propustio EP 2001 i SP 2002 idi pogledaj imas snimke. A Rakocevic covek 3 puta MBP Eurolige isto ne valja. I oni su se svaki put odazivali za drzavu a to sto se nisu strucnjacima poput Moke uklapali u sistem to je vec neka druga prica. Krstic treba jos da ostane i ovo je preuranjena odluka. Pau Gasol jos se nije oprostio i Navaro a stariji su.

Neznalica

pre 9 godina

Eh samo da se, potpuno neprirodno, nismo rastali sa Crnogorcima sada nam Krstićev odlazak ne bi tako teško padao. Samo zamislite Pekovića, Vučevića a koliko čitam i Mirotića u ovoj reprezentaciji Srbije. Već na ovom prvenstvu Amerima ne bi bilo lako. Baš velika šteta u sportskom smislu, maltene kao kod raspada Jugoslavije.

ludak

pre 9 godina

ovo srce cepa na pola, ostani Krle jos jednu godinu uzmi zlato na evropskom, pa se onda povuci kao sampion.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

lev

pre 9 godina

Nisu amerikanci bili bolji tim, vec su bili bolji kao pojedinci. Kao tim, mi smo bili ubedljivo najbolji.
Krle, hvala ti na svemu sto si pruzio reprezentaciji, povreda te je omela da ovo prvenstvo pruzis vise, ali nikad se ne zaboravlja kada si kao lider bio vodja nasih cak i kada je bilo tesko...

v

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto nasi kosarkasi cim predju 30 god zavrsavaju s reprezentacijom.Krle ima tek 31 god ljudi,on moze da igra minimum jos 2,3 godine,mozda i vise.Pogledajte Skolu,Pridjionija,Gasola,Navara...ne shvatam.

jellen

pre 9 godina

Da se nadovezem na svoj prethodni komentar i da ga jos dopunim... Ne verujem da ce nas krle napustiti,potreban je on nama narednih godina...Ovo je dato u euforiji MADA krle odmori jedno leto da vidis cisto kako je leto bez reprezentacije pa da se vratis pun elena :) Kao pao gasol,pa on 3 godine stariji a nosioc igre ima da bude za spaniju bar jos godinu dve... dakle krle tvoje vreme su narednih bar 5 godina...Bas smo tanki na petici...Ja sve mastam da ce neki centar da iskoci ili da ce marjanovic napredovati pa da jede obruce..Uz lucica,nedovica,krleta(ostace on ,zna da je nas CENTAR ali ne na poziciji nego bas u smislu te reci ...) ako bi na sledecem evropskom igrao krle (marjanovic malo napredovao i bar plasio svojom visinom) raduljica... krila lucic,bjelica(macvana ,ercega,velickovica ne verujem da ce vise zvati sale) tejic ,a iskocice jos neko kvalitetno krilo godina je duga..bekovi nedovic,teo,bogdanovic ... uz podrsku jos par klinaca sto ce da se pridruze reprezentaciji imacemo medalje narednih bar 5,6 godina.. a sledece svetsko (ako bog da i ide sve po planu) je nase... ovi momci bice na vrhuncu uz podrsku klinaca koji ce da sazru u medjuvremenu i svestko zlato je nase...ali za sada svaki nacionalni turnir mozemo se nadati medalji...naredni duugi niz godina i cestitam svim ljubiteljima srpske kosarke na medalji nasih orlova

Sisarito

pre 9 godina

...
Teodosic, Markovic, Micic,
Nedovic, Bogdanovic,
Bjelica, Kalinic,
Mitrovic, Jokic, Erceg (Macvan),
Raduljica, Kuzmic.
(GM, 15. septembar 2014 00:31)

A Lucic,D.Milosavljevic,zasto ne opet Savanovic,zasto ne Micov ako se izvini... Ali opet,budite sigurni da sve te sastave koje pisete,pola od njih ce na sledecem EP opet biti povredjeno ili ce hteti odmor od naporne sezone ili se nece uklapati u koncepciju...Svi koji pratimo reprezentaciju duzi nizi godinam zmamo da smo jedini put kompletni otisli na neko veliko takmicenje(od raspada SFRJ) 1995.,1996.,,donekle 2002. Uvek su falila po nekoliko igraca iz ovih i onih razloga,to je postala epidemija.Sledece godine Teodosic ili neko drugi moze da kaze da hoce da odmori,jer je do sada redovno igrao,a svi oko njega se nesto odmaraju ili povredjeni.Stvorila se atmosfera da vise nije nista ni cudno kada neko otkaze,a da je cudno kada neko redovno igra i odaziva se reprezentaciji.
Krstic je jedan od retkih iako nam je najveca zvezda,igrao dobro i u NBA,ali evo,sa 31.g od se oprasta,a jos igra na poziciji na kojoj moze jos 4 godine bez problema da bude na vrhunskom nivou.

Uros

pre 9 godina

posto vec pominjete sastave za sledece prvenstvo moram i ja da izrazim svoje misljenje...kao prvo sto se tice kuzmica moram da pitam je li gledao ko tog momka kako igra pa ga vec stavlja u sastav rreprezentacije...ja konkretno nisam samo znam da je u americi i da ne dobija neku minutazu..ali mene je ovaj jovic kupio na ovom prvenstvu iako sam mislio da blage veze nema jer sam gledao njegove partije u radnickom...medjutim on je dobio neku drugu ulogu u reprezentaciji i dobio je defanzivne zadatke dok u radnickom je bio suter i pokazao da veze blage nema sa sutom..ali opet kazem ja mislim da bi on trebao da se nadje na spisku selektora i na sledecem takmicenju,a uz njega bih dodao iz ove ekipe naravno raduljica,bjelica,kalinic,markovic,teodosic,bogdanovic..eee sad velika je dilema ko bi trebao da bude drugi centar samo znam da ne bi trebali sa cetiri petice da idemo kao na ovom prvenstvu posto imamo mnogo dobrih krilnih centara, a posebno mi se dopada jokic i uzz njega bi mogao da se nadje erceg ili mitrovic...macvan nikako...i jos dodamo nedovica,lucica i micica ili milosavljevica...eee to je za mene vec posten tim...ali niko ne moze da garantuje da nece biti povreda..

aleksandar

pre 9 godina

Hvala ti Krle majstore za sve sto si ucinijo u reprezentaciji i sto si zajedno sa ekipom usrecijo ovaj narod.Puno uspeha ti zelim u klubskoj karijeri.
Moram priznate da sam malo pustio suzu kad sam procito ovu vest.

Era Tkačenka je odavno prošla

pre 9 godina

Za ove koji pominju Marjanovića u kontekstu reprezentacije:" Da li vi pratite trendove u svetskoj košarci?" Da li vidite da danas dominiraju brzi i skočni centri a ne nepokretne sekvoje od 220 cm koje ne znaju da polože loptu u koš sa 2 metra razdaljine i kojima je zakucavanje jedini napadački kvalitet. O tome da mu treba 3 dana da se vrati na svoju polovinu i da ne govorimo. Uz to čovek ima ogromne probleme sa kolenima što je razumljivo s obzirom na visinu i težinu. Nije Sale lud što ga nije poveo. Sa njim u timu bi morao u potpunosti da menja i koncept odbrane i koncept napada na ovom prvenstvu.

Kosarkaski trener iz bratske Banjaluke

pre 9 godina

Hvala ti Krle sto si bio "tatica" i zajedno sa ovim malencima udario temelj za buducnost, hvala sto su mi u subotu dosla 3 nova clana sa roditeljima da se upisu. Hvala sto si uvijek nacionalni dres nosio ponosno, to se jednostavno vidi na/po igracu. Hvala oce!

stefan

pre 9 godina

Hvala za sve kapitenu!!! Uz Tea,Bjelicu i Markovica jedini igrac koji od 2009 se stalno odazivao i pravi nosilac ovog tima..Pogotovu se videlo ko je prosle godine..Jos jednom svaka cast,za mene si veci od mnogih Jarica,Rakocevica i ostalih!!!!

Man from nowhere

pre 9 godina

Krletu svaka cast jos 2009. je dosao dva dana posle svadbe na pripreme reprezentacije. E sada me nesto interesuje,posto je posle ovih kvalifikacija za evropsko prvenstvo Crogorska kosarka u totalnom autu i anbisu iz koga se u skoriji vreme nece iscupati, zasto sada nas savez ne iskoristi sansu da vrati njega Nikolu Pekovica kad je mogao Preldzic da igra za tri reprezentacije a pritom je on Turcin isto koliko i ja Zambezanin, zasto Pek koji je Srbin ne bi mogao da igra za nasu reprezentaciju.Znam tu su problemi zato sto je on vec igrao za drugu reprezentaciju zvanicno(nezvanicno mi nemamo kintu kao Turska da mozemo da kupimo fibin bord) ali mozemo da uzmemo argumente jer ako FIBA to ne dozvoli izgubice jednog od najboljih centara na svetu sto ULEB ili NBA nikada nebi dozvolili da im se desi zbog cega su u dalekoj organizacionoj prednosti u odnosu na FIBA. Peku je ostalo jos pet,sest sezona na ovom nivou za Crnogorce nece vise da igra jer nece da se bahce po kvalifikacijama tako da treba to da iskoristimo, da vratimo naseg coveka na pravo mesto. sto se tice ostale pozicije su fino popunjene jer nadam se da ce za evropsko vecina igraca biti spremna, osnova Teo,Markovic,Jovic,Bogdan,Kalina,Bjelica,Radujozila ostaje tu su jos Nedovic,Dragan zivotinja na beku, Vasa Micic na pleju koji ce se sa Jovicem boriti za odlazak,Lucic i Dangubic na krilu,Jokica i Jankovic na krilnom centru(i mozda Mitrovic zavisi od ove sezone) molim se za Balkansog buldozera pa da dominiramo.

crni_redstar

pre 9 godina

covek ima 31god,svi misle da je mator,a centri tada pruzaju najbolje partije. sklon je povredama pa je to razlog.hvala mu na svemu,sansa za bobija da dominira protiv jakih petica.

dak

pre 9 godina

@panik
Svaka njemu cast cjenim ga ali ipak moram reci da nije tacno da je svaki poziv ispostovao.zbog nba sezone odbio je jedan poziv sto mu niko nije zamjerio kao bekim drugim kosarkasima. Jedini koji nikada nije odbio poziv od nsdih vrhunskih igraca je Teo.

alan ford

pre 9 godina

Mnogi ovde, koji ne prate kosarku bas dovoljno, izgleda ne vide koliko je u taktickom smislu Nenad Krstic jedan od najboljih centara koje smo ikad imali. Odlican povratni pas, sjajan pick'n'roll igrac, vrlo dobro postavljen u reketu, a uz to igrao i vrlo zapazeno u NBA do teske povrede. I kao takav, rovit, uvek se odazivao reprezentaciji.
Srbija ce imati veliki problem za naredno EP bez njega. Zasto to kazem? Zato sto (ako isto neko nije dovoljno pratio) sa predstojeceg EP SAMO prve 4 ekipe idu na Olimpijske igre. Naime, u Riju 2016. godine ce na kosarkaskom turniru ucestvovati samo 12 timova. Zato je za Srbiju vazno da iduce EP odigra u najmanju ruku kao ovo svetsko. Djordjevic to zna, i on ce morati vec od "sutra" da ide u potragu za skocnim centrom koji uz to zna da zatvara reket i takticki kapira stvari koje se traze. Videlo se da Raduljica igra sjajno kad je koncentrisan, ali nam za Spance i Francuze nedostaje jos jedan atletski jak igrac. Kuzmic ima neverovatne fizicke predispozicije, ako se malo "doradi" moze da bude vrlo zahvalan. U svakom slucaju, Krsticu veliko hvala za sve sto je pruzio reprezentaciji u najtezim godinama za srpsku kosarku (2004-2014) !!!

Gradjanin

pre 9 godina

@Jedan od slabijih centara koje smo imali, ali dobro, trudio se. Danas nam je po ko zna koji put prekinuo seriju sa promasajima, ali......oprasta se pa da ne preterujem.
(sasa jokic, 15. septembar 2014 01:08)

Radis li ti nesto drugo ili samo visis na ovom sajtu i komentarises? Koliko vidim, a to misle i drugi (bez botova, jer ih nema na sportskim vestima bar) u kosarku "se razumes" koliko i u ostale vesti. Lepo je sto imas misljenje o svemu, ali mogao bi malo biti realniji. Verujem da nisi mlad. Steta je toliko ogranicen biti u mislima.

djc-xxx

pre 9 godina

"Era Tkačenka" je prošla, ali je došla ERA SABONISA! Možda mlađi nisu dovoljno čuli za njega (osim u kontekstu Danilovića)? Čovek od 220, skače, trči, prevodi loptu, lupa banane, daje trojke, kuca na sve načine; preboleo povredu ahilove tetive(šta bi tek bilo da je nije zaradio)? Igrao skoro do četvrte decenije sa zavidnom NBA karijerom... NAJBOLJI BELI CENTAR IKADA! Njegove poteze Gasol treba svaki dan da gleda i uči, kao što naš Bogdanović treba da gleda Dražena (jeste li videli kako Ameri juče daju trojke iz kontri i polukontri? Baš tako je to radio Dražen Petrović!)

Ratko

pre 9 godina

Ne, ne i jos jednom NE! Zasto bre Krle?! Sledeca godina je veoma bitna posto se n EP pravi viza za Olimpijske igre! Imamo sjajan tim ali nam jos uvek skripi na centarskoj poziciji, necemo imati ravnomernu zamenu za Raduljicu! Tu bi mogli bez ikakve sumnje zlato da napadamo i mislim da je lagano mogao da se oprosti sa najsjajnijom medaljom! Sutra svi treba da skandiraju "KRLE OSTANI"! Bas smo u problemu na poziciji centra a Marjanovic je jedini da valja od igraca koji bi igrali za Srbiju ali se ne uklapa u sistem. Katic je isto zavrsio sa drzavnim dresom a Stimac nije taj kalibar. Jokic iz Mege je trebao da predje u Zvezdu i da igra Euroligu mesto onog Nemca. To je takva greska da nemam reci.

jellen

pre 9 godina

Prosto ne verujem u ovo sto citam... Jer pre neki dan bas se tegeltija salio u svlacionici (mozda malo grubo ali bila je velika euforija posle pobede nad francuskom) da su sada zasluzili nacionalnu penziju,krstic se isto salio cestitao bjelici nacionalnu penziju,tegeltija dobacio "neces valjda u penziju" krstic pun optimizma odgovorio "ne nije ta penzija nego se salimo za nacionalnu" ... verovatno je ova izjava data u velikoj euforiji ,ne verujem da nam je neko naljutio krleta ,ne zelim da mislim da je neko tog coveka smeo da naljuti... Mnogo mi je drago zbog krleta sto je osvojio medalju... poslednjih 10 godina covek igra za reprezentaciju ...posle debakla kada niko nije hteo da igra za reprezentaciju..dolazio povredjen ,propustao leta i odmore sa familijom ali se uvek odazvao i vodio nas tim kada niko nije hteo da igra za reprezentaciju...sada da se povuce ,bas mi zao...sada krle trebas da uzivas uz medalje narednih 5,6 godina NE DA SE POVLACIS... Velika ljudina je krle... nacionalni heroj ,pomagao obnovu manatira..veeeliki humanitarni rad se vezuje za njega o kome se malo pise...cak i asovi divac,djordjevic,danilovic su propustali po neko leto da se odmore od reprezentacije... krle nikada nije... opet da naglasim za tu ljudinu,krle ti si ovo stvarao sada narednih 5,6 godina trebas svake godine da uzivas na pobednickom postolju,rano je za penziju legendo!

dalibor

pre 9 godina

iskren da budem ovo je za mene razocaranje.nisam se razocarao ni jedne sekunde dok sam gledao finale i ako smo visoko porazeni.jednostavno ponosan sam na ove momke,ali sam i znao da nemoze bilo ko da pobedi amerikance.sada procita da se krstic povlaci iz rep. i zao mi je to.vec pre utakmice sa amerkinacima razmisljam ko ce igrati sve sledeceg leta za srbiju na ep-u.sa krsticem bi nam samo litvanci i francuzi bili ravni.mislim da se kod spanaca neki igraci povlace iz rep. kao paol gasol.naravno da spance ne treba otpisati,jer ce ipak imati jaku rep. i na sledecem ep-u.ali od ostalih niko nebi nam bio ni blizu.a evo sada se krstic povlaci iz rep.a videlo se na sp-u kako je vazno da se imaju dva jaka centra u rep.voleo bi da se krstic predomisli i da ostane barem jos na sledecem ep-u.kakva bi to rep. bila: krstic,raduljica,teodosic,bogdanovic,bjelica,kalinic(koji me je iznenadio sa odlicnim igrama na sp-u)jovic(isto kao i kalinic),markovic,nedovic,lucic,micic.a sta mislite da 12 igrac bude peno? ko zna mozda on napreduje kao i raduljica.

Velbuzd

pre 9 godina

Veliko hvala Krsticu za sve sto je pruzio u reprezentaciji.
Ostaje nam kostur ekipe, i imamo igrace za koje je sledeca sezona biti ili ne biti (da dokazu svoje kvalitete):
Milosavljevic(teska povreda,videcemo kako posle nje), Jokic, Milutinov(imace maksimalnu minutazu, pa nek dokaze, mislim da ce je iskoristiti), Mitrovic(kao i Milutinov, po mom misljenju bice najbolje resenje uz Jokica na cetvorci), Kuzmic(za sve nas velika nepoznanica, videcemo sta moze u sezoni koja dolazi), Micic(ne sumnjam da ce da eksplodira uz Karija ove sezone), Nedovic(mislim da je napravio veliku gresku preranim odlaskom u NBA, sezona pred njim da dokaze da li je za NBA ili ne, ali bojim se da ce reprezentacija najvise da izgubi), Dangubic, Miljenovic(ili ce ove godine da eksplodira ili ostaje veciti talenat), Micova (ne otpisati tako lako,Lucic(konacno da sanira povredu ledja).
To su igraci koji ovu sezonu treba maksimalno da iskoriste i da se dokazu. Sa njima i ostatkom ekipe(Teo,Stefan,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Jovic,Kalinic)dobijamo izuzetnu,respektabilnu ekipu.

I ne zaboravimo klince koji naviru: Aranitovici, Pen, Jaramaz, Tejic…

Rade

pre 9 godina

@neko to od gore vidi sve
Svasta bi ti rekao ali mi ne bi objavili komentar. Krstic je krvario 10+ godina za Srbiju dok Milicica necu da spominjem nije zasluzio da ga stavljam u istu ravan sa Krletom. Prijateljski savet gledaj tv novele i mani se kosarke.

Misko

pre 9 godina

Kapetanu, hvala ti za sve sto si uradio za nasu reprezentaciju od 2009 pa nadalje. Bio si uzor ovim mladjima i nadam se da ce ti ime biti upisano zlatnim slovima u knjizi nase kosarke.

kosovski ciklus

pre 9 godina

Hvala na svemu dok su drugili izbegavali ti si se odazivao da igras u najtezim trenucima nase kosarke , godine su stigle ,a pre svega povrede koje su te sputale da pruzis vise na ovom prvenstvu ,odlazis kao veliki igrac! .. Raduljica,Bjelica,Bogdanovic,Teodosic,Nedovic,Lucic,Kalinic .. dodati jos par igraca u zavisnosti od forme i koncepcije i juris sledece godine na evropsko zlato!

Mamlaz

pre 9 godina

Nadam se da će se predomisliti do sledeceg prvenstva. Koliko nam je potreban vidjelo se u nokaut fazi kad smo igrali daleko bolje nego u grupi. Mi nemamo zamjenu za njega i slabiji smo sigurno 20%. Slab je za amere ali za evropske reprezentacije je tata mata.

Milan

pre 9 godina

Krle, hvala za sve ali razmisli još jednom. Odmori se sledeće godine, provedi leto sa porodicom I oprosti se u Riju sa olimpijskom medaljom.

Uros Rajcic

pre 9 godina

HVALA ZA SVE!!! povrede su ga omele da odigra ovaj sampionat za zavidnom nivou kako zna, za mene ces zauvek biti jedan od nasih najboljih centara IKADA!!! VELIKI NAKLON!!

Milos

pre 9 godina

Cast je bilo imati te za kapitena reprezentacije! Krivo mi je sto si se nasao bas u fazi promena, i svoje najbolje dane dao prosecnoj reprezentaciji, ali na kraju se sve isplatilo. Hvala za sve, Krle!

SETAC

pre 9 godina

ZA GM Zaboravio si na Stefana Jovica,covek je najvece otkrice za nasu ekipu, i da imacemo problema sa pozicijama 4 i 5,stvarno ne vidim ko bi mogao da nas pojaca na tim pozicijama, nadam se da ce Sale izmisliti nekog...

Velbuzd

pre 9 godina

Veliko hvala Krsticu za sve sto je pruzio u reprezentaciji.
Ostaje nam kostur ekipe, i imamo igrace za koje je sledeca sezona biti ili ne biti (da dokazu svoje kvalitete):
Milosavljevic(teska povreda,videcemo kako posle nje), Jokic, Milutinov(imace maksimalnu minutazu, pa nek dokaze, mislim da ce je iskoristiti), Mitrovic(isro kao i Milutinov, po mom misljenju bice najbolje resenje uz Jokica na cetvorci), Kuzmic(za sve nas velika nepoznanica, videcemo sta moze u sezoni koja dolazi), Micic(ne sumnjam da ce da eksplodira uz Karija ove sezone), Nedovic(mislim da je napravio veliku gresku preranim odlaskom u NBA, sezona pred njim da dokaze da li je za NBA ili ne, ali bojim se da ce reprezentacija najvise da izgubi).
To su igraci koji ovu sezonu treba maksimalno da iskoriste i da se dokazu. Sa njima i ostatkom ekipe(Teo,Stefan,Bogdan,Bjelica,Raduljica,Jovic,Kalinic)dobijamo izuzetnu,respektabilnu ekipu,

Divos

pre 9 godina

Крле много значи за ову репрезентацију, на неки начин задњих година се наметнуо као ослонац, играч који ће наћи неко решење када је најпотребније и дати импулс тиму. Видећемо шта ће бити за годину, још увек је Крле потребан, следе нам нова искушења, ЕП где ваља покушати остварити што бољи пласман и наступ на ОИ.
Е сад, Крле је споменуо ово финале и морам признати да сам прилично утучен, па и гневан коначним исходом. Утучен јер немам шта замерити играчима и стручном штабу, срчано су и храбро играли, беше то и сасвим добра партија, мало изг.лопти, тек 10 (сви други преко 20), нису се Амери изборили за неки много већи број шутева из игре, тек 3 (у 1/4 и 1/2Ф дебело преко 20 више од противника), али био је то једноставно дан када вам се све лоше посложи, наша тројка катастрофа, они убише (мислим да су у старту имали 6/6 или 7/7), али добро, догађа се. И гневан, јер знам да ће овај нереалан пораз (Амери јесу бољи, за једно 10-15 разлике, ово је превише) дати простор штеточинама да роваре, тако то иде.
О наследницима. Имамо их, Радуљица и Боби су вршњаци (26), видећемо какве ће сезоне имати, ту је и Кузмић (24), другачији тип играча од Радуља, јако користан и добар у одбрани, вршњак му Гагић, и четворица из год. 94-95, видећемо како ће напредовати, ово СП је доказало да смо на добром путу, одличан рад са младима даје резултате, све долази на своје.
Крлету, какву год одлуку да донесе, желим све најбоље, и у животу, и у спортској каријери, заслужио је он много доброг

kvisko

pre 9 godina

Krle hvala za lepe trenutke i srecni penzionerski dani. Zasluzio si ih. Nedostajace nam sigurno ono tvoje zmurenje kad treba da poentiras zicer. Teske stvari si radio odlicno, sa jednostavnima je bilo najcesce povuci-potegni ali ukupan dojam je vazan.

crni

pre 9 godina

Hvala Nenadu za sve ono što je dao reprezentaciji i afirmaciji naše košarke.
Mislim da bi bilo i bolje i pametnije da je sačekao nekoliko dana pa tek onda saopštio svoju odluku, kad se slegnu utisci i kada prođe slavlje i sva ova pozitivna euforija posle svetskog prvenstva.

Mile Milence

pre 9 godina

Juce su u strudiju saopstili da finalisti ovog SP idu na OI u Rio 2016. Sada ovde vidim komentare da se borimo za prva cetiri nesta. kako bi isli u Rio.

Gordan

pre 9 godina

Zamolio bih redakciju B92 da počne strože da filtrira komentare. U redu je pročitati i objektivne kritike na račun kapitena, ali nije OK čitati baljezgarije polupismenih hejtera; ako i zanemarite nas čitaoce (kojima je ispod časti da tako nešto pročitaju), ono bar nije fer prema kapitenu Krstiću!

...

Uživaj u reprezentativnoj penziji, legendo! Dao si mnogo našem timu, možda je moglo da ti se vrati i više, ali odlaziš sa širokim osmehom! Hvalaaaaa!

I odlzaiš u taktički pravom trenutku: sa medaljom, kada si dobio naslednika Raduljicu i na kraju jednog mini ciklusa, sada počinje dvogodišnja rovovska borba za Olimpijadu, u koje treba krenuti sa timom koji će te 2016. pružiti maksimum!

Danilo

pre 9 godina

Hvala Krle za sve .Uvek je bio uz reprezentaciju .Najveca steta je onda kad je doziveo tesku povredu u Nju Dzersiju, u takvom naletu je bio da je to bilo neverovatno ,posle toga vise nije ni bio isti igrac.Verovatno se povlaci zbog silnih povreda koje je imao u zadnje vreme.

Divos

pre 9 godina

Крле много значи за ову репрезентацију, на неки начин задњих година се наметнуо као ослонац, играч који ће наћи неко решење када је најпотребније и дати импулс тиму. Видећемо шта ће бити за годину, још увек је Крле потребан, следе нам нова искушења, ЕП где ваља покушати остварити што бољи пласман и наступ на ОИ.
Е сад, Крле је споменуо ово финале и морам признати да сам прилично утучен, па и гневан коначним исходом. Утучен јер немам шта замерити играчима и стручном штабу, срчано су и храбро играли, беше то и сасвим добра партија, мало изг.лопти, тек 10 (сви други преко 20), нису се Амери изборили за неки много већи број шутева из игре, тек 3 (у 1/4 и 1/2Ф дебело преко 20 више од противника), али био је то једноставно дан када вам се све лоше посложи, наша тројка катастрофа, они убише (мислим да су у старту имали 6/6 или 7/7), али добро, догађа се. И гневан, јер знам да ће овај нереалан пораз (Амери јесу бољи, за једно 10-15 разлике, ово је превише) дати простор штеточинама да роваре, тако то иде.
О наследницима. Имамо их, Радуљица и Боби су вршњаци (26), видећемо какве ће сезоне имати, ту је и Кузмић (24), другачији тип играча од Радуља, јако користан и добар у одбрани, вршњак му Гагић, и четворица из год. 94-95, видећемо како ће напредовати, ово СП је доказало да смо на добром путу, одличан рад са младима даје резултате, све долази на своје.
Крлету, какву год одлуку да донесе, желим све најбоље, и у животу, и у спортској каријери, заслужио је он много доброг.

Ivan

pre 9 godina

@Sisarito
Ne verujem da će sledeće godine biti otkaza, biće to jedno od jačih prvenstava Evrope, jer je ulog Olimpijada...
Što se Krstića tiče, hvala mu do neba. Ne verujem da bi mogao da igra još 4 godine i za reprezentaciju i za klub, s obzirom na to u kakvom su mu stanju kolena...

NS

pre 9 godina

Krsticu - svaka cast, hvala na svemu. Igrao je kada niko nije hteo, nosio nas na 3 turnira. Za vas koji gledate njegove godine, znate li da je covek igrao povredjen? Tj igra povredjen vec skoro 3 godine. Verovatno je osetio da ne moze vise, kolena ga izdaju. Ljudi, zbog povrede ligamenata, neki su su zavrsavali karijeru.

Gorstak79

pre 9 godina

naklon do zemlje kapitenu.......hvala ti za sve sto si ucinio za nasu kosarku...nekad sam te kudio,nekad hvalio..ali si,bar meni doneo puno vise radosti nego tuge...nikad nisi odbio poziv za reprezentaciju...kao neke umisljene zvezde...a uvek si bio veci igrac i covek od svih njih...

zozon

pre 9 godina

Tužno je i veoma žalosno čitati ove hejtere koji mrze sami sebe ,a onda i sve ostale.O Krletu pričati je izlišno.On je najzaslužniji što smo uopšte i igrali ovo SP.Takav igrač sa svim osobinama koje On poseduje teško da će uskoro biti na ovim prostorima.O ljudskim osobinama ne treba ni da govorimo.Igrao je kapiten i bez osiguranja,povređen,ostavljao porodicu samo da bude sa repkom...ma,svašta činio što velika većina nikada ne bi.Neće njega Raduljica,a ni mnogi još duuuugo naslediti jer on što je on dao i rizikovao je neponovljivo.Lično znam i njega i njegovu familiju i jako dobro znam kolike su to žrtve bile sa njegove strane.HVALA TI KRLE ZA SVE I PUNO SREĆE U DALJEM ŽIVOTU I KARIJERI...

My 2 cents

pre 9 godina

Pokidani prednji ukrsteni ligamenti su mnogim sportistima prekinuli karijeru a drugima skratili. Sreca je da se Krstic oporavio i igrao za reprezentaciju koliko je igrao. Bez njega prosle godine na EP mozda ne bi ni izborili plasman na ovo SP.

gil bates

pre 9 godina

Razumem ga, nema lepseg nacina nego da se oprosti ovako, s druge strane steta sto na zalosr nemamo zamenu za njega, a ne verujem da ce neko moci da ga ubedi da promeni odluku.Svaka mu cast za sve do sada , nikad nije ispalio, dolazio je i povredjen, borio se kao pravi kapiten i zaista dao puno za nasu zemlju

Dule

pre 9 godina

Nadao sam se da će da ostane bar do evropskog prvenstva sledeće godine. Na tom prvenstvu ćemo se boriti i za medalju i za olimpijadu. U svakom slučaju želim Krletu sve najbolje u nastavku karijere, on će uvek biti naš kapiten.

dragutin

pre 9 godina

Svaka cast za sjajnu karijeru i sto je se svaki put odazvao i dao sve od sebe.On je davno hteo da se povuce ali je igrao i nosio ovaj tim kroz kvalifikacije i omogucio nam je kontinuitet i priliku da budemo na ovom SP i isvojimo srebro.Nenad Krstic je spasio ovu reprezentaciju od propasti neka to ostane zabelezeno.

Drug Vlado

pre 9 godina

Juce su u strudiju saopstili da finalisti ovog SP idu na OI u Rio 2016. Sada ovde vidim komentare da se borimo za prva cetiri nesta. kako bi isli u Rio.
(Mile Milence, 15. septembar 2014 12:04)

Samo prvak SP ima obezbeđen OI a to je USA. Na sledećem EP samo finalisti obezbeđuju OI, dok će preostalih 4 evropskih ekipa igrati nekakav dodatni turnir sa Kinom, Filipinima itd...

Dalibor

pre 9 godina

Hvala ti za sve godine borbenosti,istrajnosti i pored povreda i svih dokaza kako se igra za svoj nacionalni dres,drzavu koju predstavljas,pravi kapiten.Zelim ti srecu u buducnosti.Prelako otpisujete ljude koji su osvojili srebro vec pocinjete da pricate ko treba da igra a koga treba izbaciti iz reprerzentacije,sramno sa vase strane kvazi selektori,zna Sale bolje od vas i ostavite taj posao njemu mi svi treba da uzivamo u ovom trenutku i dalje da dajemo bezuslovnu podrsku ovom coveku i nasim igracima koji su nas ovako lepo obradovali.HVALA VAM MOMCI OD SRCA ZIVI BILI.Samo nastavite da stvarate pobednicki mentalitet.

alan ford

pre 9 godina

Samo da odgovorim na pitanja vezana za Olimpijadu u Riju 2016. Juce su svi gosti na RTS-u napravili veliku zabunu rekavsi da smo se vec kvalifikovali. Nazalost, nismo jos uvek, evo zvanicnog linka gde moze da se vide kriterijumi za OI. Dakle, stvar je jasna - jurisamo na prva 4 mesta. Ono sto ce biti malo tesko jeste cinjenica da se EP igra u cak 4 (!!!) drzave, i bice potrebno imati ekipu koja ce igrati protiv nekoliko domacina na jednom turniru sto nikad nije bio slucaj. Ali, verujmo u Saleta i nase kosarkase :)
link http://corporate.olympics.com.au/files/dmfile/Rio2016QualificationSystem-Basketball.pdf

nk

pre 9 godina

usa je kao pobednik sp obezbedila vizu za oi 2016. sa ep 2015 idu finalisti direktno u rio a 3,4,5,6 u interkontinentalne kvalifikacije koje se igraju mesec dana pred oi 2016. učestvuje 12 timova a vizu vade 3 tima..... biće tesko zato sto ce u riu maksimum biti 5 evropskih timova , 2 finalista ep sigurno i npr sva tri evropska sa kfalifikacija