Košarka 95

Subota, 13.09.2014.

23:44

Stiv Smit: Zaustaviti trojke Srbije

Nekadašnji NBA šampion sa San Antoni Sparsima Stiv Smit smatra da je ključan faktor za SAD protiv Srbije da zaustave šut "orlova" za tri poena.

Stiv Smit: Zaustaviti trojke Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

mika

pre 9 godina

Treba maksimalno usporiti igru, koristiti pun napad, ići na prodore i faul, svaka njihova kontra odmah praviti faul. Oni su svi nadrogirani i brz ritam im diže adrenalin, sve mora da bude šou i ko uđe u to trčanje taj gubi. Dakle stara škola jugo košarke i mislim da imamo šanse. Naši momci nemaju šta da izgube, a mogu dobiti sve, zato samo napred i srećno!

proxima centauri

pre 9 godina

Moguce da je tako( to sa trojkama), ali ja mislim da je nama u sportu najjace oruzje ono sto nam smeta u ostalim segmentima zivota: inat, nesistematicnost, improvizacija. Specificno ludilo.

Navescu primer. Svi se secamo bombardovanja i onoga kada su nam grafitnim bombama oborili elektroenergetski sistem. To je uzasan problem, jer nemate inicijalnu energiju da krenete da "dizete" sistem. Ocekivali su da ce nam biti potrebno bar nedelju dan da ga opet podignemo. Ne sumnjam da su bili ZAPANJENI kada je za 24 sata Srbija opet bila osvetljena. ( Bili su i BESNI, ali ovo je sport pa ne bih o tome).
Znate li sta su uradili nasi inzenjeri u TNTu?
Dovukli su neku staru lokomotivu na paru, dobro je nalozili i pokrenuli turbinu, odnosno generator. Dalje je sve bilo lakse.
TO je nase najjace oruzje u sportu. Inat, mastovitost, inprovizcija.
Pa da sacekamo utakmicu.
Ne mogu vam opisti koliko bih zelela da ih pobedimo.
Pozdrav svima: i zvezdasima, i partizanovcima, i fanovima Teodosica, i onima koji to nisu..

Šćepan

pre 9 godina

Pojašnjenje zbog cega na slici pise da SAD i Srbija nikad nisu igrale na SP.
Amerikanci kreiraju svoju istoriju tako sto brisu, svojataju ili lazno interpretiraju istoriju drugog naroda.
I tako oni ispadnu savrseni i bez poraza, a mi nov narod.
Zato - ODERITE IH .

st

pre 9 godina

Timska igra, brz protok lopte koji je moguć samo sa puno trčanja, možda zona (npr 1-3-1), uz dobar šut i malo sreće daće nadu da je sve moguće!

Ja verujem

pre 9 godina

Ubedjen sam da su Spanija, Brazil, Francuska, Grcka jace od svih timova iz onog kostura sem Usa. Oni nisu imali pravi test, sto je steta za sve zaljubljenike kosarkaske.

Takodje odgovorno tvrdim sa su Litvanija i Slovenija izgubile utakmicu jos u svlacionici. Da su pogresno igrali, ali i da su te dve ekipe bez balansa. Ltu mnogo slabija spolja nego unutra, kod slovenaca suprotno.

Mislim da smi mi kao ekipa bolje izbalansirani i da smo pokazali sa saletom i ekipom pomocnika da itekako dobro umemo da postavimo igru u oba pravca u zavisnosti od protivnika.

Kljuc meca ce biti po meni, 1) kontrola def skoka, 2) timska odbrana, 3) Limitiranje izgubljenih lopti.

Ameri su razlike pravili na kontre posle prodatih lopti i na ofanzivan skok. To moramo da zaustavimo.

U pozicionom napadu je razlika izmedju ove usa i one iz 2012. Nema timske odbrane kada te durant napada, a lbj postuje... a sa klupe ulazi kobe i ovaj harden, dok tempo meca diktira cris paul.

Rouz i irving su u tranziciji jaki, ali u organizaciji i je bas. Harden to radi za usa, al je on (s obzirom na platu), smesan defanzivan igrac i njega treba napasti i mozda oterati u faulove.

Poslednji faktor ce biti i kriterijum sudjenja. Ako se dozvoli fizicka igra kao u nba platoffu, one tri stavke necemo ispuniti. Ako nametnemo svoju volju sudijama, imamo sanse.

DG

pre 9 godina

Hahaha. Znaci dosli smo do situacije da se svi plase naseg suta zza 3 poena, s mi samo igramo normalno:)))
sale djordjevicu, genije si!!!
Najjaca dituacija mi je bila protiv francuske, poveli smo 10ak razlike lagano na pocetku, a u garazi nam jos uvek bio neupaljen ferari :))
Gazi amere!!!

Drobnjak iz auta

pre 9 godina

Treba da igramo pokvareno, a ako neko to zna onda su to panteri. Pobedjujemo ako ih Katic, Stimac i Simonovic isprovociraju na tehnicke a mi ostanemo hladne glave. Znaci nabiju laktove Amerima, nama iskljuce njih troje Amerima bilo koja tri igraca iz rotacije i dobijamo.

aleksandar

pre 9 godina

ne volim srebro.volim zlato.dajte sve od sebe.volimo vas vise od zlata.samo dajte sve od sebe.batalite nacionalni ponos.igrajte prvo za sebe,a onda za narod

stojan

pre 9 godina

Veoma važan će biti skok pod našim košem,da nam ameri na uzmu previše lopti pod našim košem? Moramo mi biti gazde pod našim košem, a ako koju loptu uzmemo pod njihovim košem to će isto biti dobro? Kako ustaviti njihov protiv napad kad izgubimo loptu ili promašimo koš je isto dobro pitanje? Brzo vraćanje i pokrivanje njihovih igrača(pokušati presjeći njihovo dodavanje) je jedan od dobrih načina, a možda je još bolji način što manje naših promašaja? Puno sreće u finalu i velika podrška srbskoj ekipi iz Slovenije!

Djura

pre 9 godina

nema previse filozofiranja, zna se kak oaustaviti Amere.
1.Zaobilaziti Dejvisa u reketu, lik zivi da ti zvekne rampu!! 2.Zaustaviti kontre, brze napade..malo usporiti igru
3.trojke trojke i samo trojke..onako kao Batum
4.Precinzost, odlucnost i hrabrost..i sreca naravno!

Samo da ne izgubimo pola kosa, ili 2 razlike..dusa ce nas boleti :) idemoo breeee DERIII

guja

pre 9 godina

Kakva greška. Laki poeni za 2 i prodori dobijaju tekme. Naravno i kontranapad. Trojke su kockanje, mada lepo izgledaju. To se videlo protiv Francuza. Nisu se jurili s njima u trojkama i dobili utakmicu na prodore i bacanja. Daj 90% bacanja i dobio si utakmicu.

LakiBg

pre 9 godina

Amerikanci jesu u prednosti, ali bilo bi zanimljivo videti kako oni jure prednost.Istovremeno verovatno je mnogima promakla cinjenica da verovatno prvi put na prvenstvu Amerikanci prave ozbiljnu taktiku protiv nekog i eto cinjenice za ponos Srbiji to je znak velikog uvazavanja.Mislim da ce Sale igrati na ono sto niko ne ocekuje a to je da ostvarimo prednost ispod kosa sto verovatno mnogima ne deluje logicno.Moguce je da postavi igru sa dve petice i to moze da da korist uz uslov da se cuva drugi skok i da se grade njihovi bekovi iz drugog plana.Amerikanci ocekuju da ih u odbrani napadnemo zonom ali mislim da cemo ici na jedan na jedan sa preuzimanjem.Tu Krstic moze da drzi reket uz jedan uslov da ne ostavlja rupu kod udvajanja.Obzirom da ce oni da igraju flastera na Teodosicu , treba nam sirina i mnogo brzi protok lopte kao sto smo igrali na turnirima tokom priprema i tu imamo sansu.Ameri nama spremaju igru sa pres zonom umesto coveka, probace da naprave evropsku zamku.Uz sve sada nase velike apetite i ocekivanja nema potrebe za opterecivanjem, ovi momci su napravili gigantski uspeh i hajde da se svi radujemo i oni da imaju pozitivnu energiju da se raduju dok igraju kao da su na basketu.Kako rece Kari Pesic mi smo najaci kada se igramo pa neka bude tako , Ameri po prvi put imaju dilemu da li ce moci da ne prirede neprijatno iznenadjenje ako izgube- pa neka ih neka se krckaju.Srecno majstori...nadamo se da ce na kraju Muta Nikolic morati da objasni u cemu je stvar

petarczv

pre 9 godina

Najbitnije je da se ne uplasimo blagi respekt ali nikako strah da se odma pokazu zubi i blagi bezobrazluk. Najveca sansa nam je harden koji ne moze da da poena koliko moze da primi a cuvace bogdana znaci bogdan bi mogo veceras da ima lagano 20+ poena...

d

pre 9 godina

to sto smit prica ima smisla, jer o americkoj odbrani se vise prica nego sto ima smisla. razliku su nabijali slicno kao mi protiv brazila - protivnici se jednostavno predaju u drugom poluvremenu. oni nemaju dobre odbrambene igrace u spoljnoj liniji (osim rudija geja, koji je jako malo igrao - mozda ce bas veceras da igra vise).
kouc K je njihova najveca snaga. sa nekim prethodnim trenerima, njihov tim je uvek bio arogantan (kao spanci sada) i cesto bas zbog toga lose prolazio (kao spanci sada). medjutim, daleko od toga da oni nas sada potcenjuju i da misle da je sve gotovo (mad bih ja voleo da je tako). utakmica ce biti "na noz" od starta i ako izdrzimo njihov prvi nalet, sve je moguce. sa nase strane, uzdam se u to da su nasi igraci vise sampionskog duha (teo, bogdan, krle...) i djordjevicevu auru. ameri su doveli ekipu sastavljenu od mladih, agresivnih i talentovanih igraca, ali to nisu sampioni (koliko god bili dobri igraci, karija, hardena, tompsona, kazinsa ili de rozana se sigurno ne plasim; iako nije najtalentovaniji, farid je srce ovog tima zbog ogromne energije i pobednickog mentaliteta), tako da jos jednom kazem, mislim da ako mi krenemo bolje (ako im ne dozvolimo da trce i ako pogodimo uvodne suteve), skoro sigurno pobedjujemo.
SRBIJA!

palop

pre 9 godina

Optimisrican sam za ovaj mec iako realno imaju mnogo jace igrace od nas, kosarkaski gledano. Stvar je u tome sto mi imamo mnogo jacu EKIPU!

pozdrav iz Podgorice

pre 9 godina

prije par dana sam procitao komentar na ovom sajtu da je covjek sanjao finale SRB-USA i SRB u bijelim dresovima. Zelio bih samo da saznam kakav je rezultat dosanjao, da ne bi svi ovdje kidali zivce. Srecno momci i naprijed Srbija!

bzvz

pre 9 godina

Sve je to lepo, mi smo odlican tim, ali tesko je protiv statistike i snage. Jednostavno, Ameri ce imati bar duplo vise skokova od nas, a to znaci i mnogo vise napada na kos. Znaju i presing da igraju, tu smo mi tanki. Jedino ako uspemo da povedemo na pocetku i odrzavamo duze tu razliku, imamo neke sanse. Tada postoji mogucnost njihovog raspada jer nisu navikli da jure rezultat. Ali, sanse su za to male, mada postoje.

todos

pre 9 godina

Moramo da prodamo skupo kozu. Da skupljamo lopte ispod svog kosa i da trojke trpamo sto vise. Takodje uz finte da iznudjavamo slobodna bacanja, koja ne smemo masimo. E sad da sve legne kako treba, treba i malo srece. Medjutim nada poslednja umire a glad za uspehom NIKAD.

Klaine Dirk

pre 9 godina

Odigracemo jaku odbranu, sasvim drugaciji model nego u prethodne 3 utakmice. Spusticemo ih ispod 70 poena , a Teo resava penalima za pobedu. Zivi bili pa gledali !!!

Mislite o tome

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

Ovo je sport druze. Niko nas ne napada niti se branimo. Izadjemo i igramo kao ispred zgrade i uzivamo. To je poenta sporta uzivanje. Ja cu nokte pojesti posto bih voleo da budemo prvaci ali da gledam to kao na odlazak u rat necu. Zato sto sam bio u ratu od Vukovara do Kosara i veruj da si proziveo JEDAN dan na Kosarama kosarkasku utakmicu bi gledao sa uzvivanjem i srecom sto si uopste ziv.
Zivela Srbija kao i svi njeni gradjani...

enjoy burek

pre 9 godina

slobodna bacanja ne smemo da masimo
zatvoriti reket a trojku pustiti
Bogdan i Teo ce biti udvajani i dobro cuvani i zato sto manje izgubljenih lopti a ostali puni
ako ih ne krene trojka gotovi su

samo 1 klub

pre 9 godina

Treba biti realan - ameri su košarkaški vanzemaljci i naši treba da iskoriste ovu utakmicu da uče od njih i da napreduju. Ako usput i pobedimo, ne bi trebali mnogo da se bunimo :-)

$$$

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

A sta branimo? Ovo je samo kosarka.Sport.Zabava za narod.

Саша

pre 9 godina

Јесу бољи, али нису непобедиви. Још уз мало спортске среће, можда их спустимо на земљу. Србија нема шта да изгуби!

badjura

pre 9 godina

Ma dajte,dobijamo ih samo polako 10 razlike za nas ladno,pa nisu igrali protiv ovakve odbrane ni u nba,pogubice se ameri i oni su neiskusni mladi izuzev hardena...

edo otaac

pre 9 godina

17 sekundi do kraja utakmice. 87:85 za SAD, naša lopta. Mi u postavi Teodosić, Bogdanović, Kalinić(Marković napravio petu ličnu), Bjelica i Raduljica(Krle malo lošiji od Radulje na ovom meču). Teo prenosi loptu, žešći pritisak Karija. Tompson ne da Bogdanu da primi loptu, Kalina se otvara, prima u korneru. Kreće u prodor, ali ne može do koša, Beli je na penalu. Dobija loptu, ostalo je 7 sekundi, treba nam trojka za pobedu ili dva poena za produžetak! Baca Raduljici koji je hteo da napravi pik na trojci. Samo 4 sekunde...Radulja mora da šutira nekako. Pravi dvokorak ka centralnom delu trojke(tzv.90 stepeni) i šutira horog kao Kaja u Nebeskoj udici. Lopta udara u tablu i ulazi u koš. Na klupi Amerike-muk. Đorđević i ekipa uleću na teren i svi skaču na Radulju, opšta ludnica. Srbija je prvak sveta!!!

Iscelitelj

pre 9 godina

Gazite momci ovo. Imate tu energiju, motiv i dovoljnu kolicinu strasti i ludila. Poklonite Srbijii jos jednu vecnost, a sebe lansirajte u istoriju. Za SRBIJUUU!!

aca

pre 9 godina

dobicemo ih videcete nisu ni oni nepobedivi samo imaju fiziku dobru sto sre kvaliteta igraca tice tu smo jaci!zapamtite dobijamo ih!!!

Lafayette

pre 9 godina

Sudar dve brade ...Harden-Raduljica...sirova snaga i doping protiv nepodnosljive lakoce postojanja !Holywood pop-corn protiv Kuste !Hamburger protiv Pljeske ,Bourbon protiv RadzeLjute...Eye of the Tiger protiv Mesecina,Mesecina jo-jo ...samo veceras 21h !

/branilac svetosti i svetinje

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

Vidi, bas cenim i postujem ovu misao. Ali mislim da ona nema ama bas nikakve veze sa utakmicom. Ne postoji nikakva svetinja na sportskom terenu ili u ovoj utakmici koja je ugrozena. Ne treba preterivati. Treba igrati i pokusati da se pobedi, i to je to.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Lako je zaustaviti trojke kada jedino to i imaju. Ali kako ce tricaši zaustaviti protivnika koji puca, trci i skace podjednako dobro?

ja

pre 9 godina

Po ovoj statistici se vidi da Ameri nemaju bolji procenat suta, ali imaju dvadeset poena vise po utakmici. Zakljucak je prost. mnogo sutiraju, zahvaljujuci tranziciji. To treba spreciti. Za nas sut, sto je neko pomenuo se slazem, moramo dobro da sutiramo spolja jer nam nije pametno da se sa njima nadmecemo snagom. Srecno, Orlovi!

pn

pre 9 godina

Ja iskreno ne znam sta da očekujem. Ona realna strana u meni govori da je svaki poraz manji od 15 razlike fantastičan rezultat ali ona druga strana očekuje senzaciju i zlato oko našeg vrata. Pratim NBA i njihovi pojedinci Harden, Irving, Obrva , Kari... su daleko kvalitetniji od naših ali mi imamo tim i veliku hrabrost da ne kažem mu.a .

EX SNS

pre 9 godina

Usa je na papiru jaca, ok,ali ne mislim da smo bez sansi.Ja mislim da ako dobro uradimo odbranu i krene nas sut,da tu moze biti svasta,pa cak i da pobedimo Usa, sto bih najvise voleo! Momci,samo napred i cvrsto u odbrani,cela Srbija je uz vas!

shady

pre 9 godina

Realno su ljudi bolji u više parametara nego Srbija. Ofanzivni skok im nije normalan, ova treba je u pravu, ako budu dominantni u reketu (a sve su šanse da hoće) onda trojka treba da ide i preko 50%. Lično uvijek navijam za slabije, osim kad naši igraju, onda logično navijam za njih nebitno protiv koga igraju. Nije nemoguće, al stvarno treba da se poklopi puno faktora.

Balance du jour

pre 9 godina

Ameri citajuci neke njihove analize :govore kako je Teo taj sraf koga treba ukociti da bi nasa igra stala!Sigurni su ako zadrze skok kao do sada da ce dobiti bez problema !Licno nemam presiju kao u Indianapolisu kada smo trebali sa njima da igramo!Za mene su ceo tim i Aleksandar vec legende !Sutra treba izaci,rastereceno i dati sve od sebe ..i videti za sta ce to biti dovoljno !

nemam pojma

pre 9 godina

Ma ima da vas nema pokidacemo vas kvota 11 na Srbiju nije za propustiti....samo lagano bez pritiska i ovo je ogroman uspeh a sutra ce da bude jos veci.

Кривокапић

pre 9 godina

Морамо да држимо прикључак. Ако се одлепе, готово је. Друго, шут мора да нам буде 80%. Шансе су нам мале, али не трба губити наду.

Sandokan

pre 9 godina

Pazite sta kazem sutra ce za nas biti izmedju petnaest i dvadeset razlike. Siguran sam bice nikad laksa pobeda nad dream teamom i veoma slicna tekma kao sa brazilom. U reketu ce monstruljica da izdominira :D

oki

pre 9 godina

ako cuvate trojkase Bogdana i Tea lome vas Krle i Radulja, ako cuvate Krleta i Radulju, lome vas Teo i Bogdan... sta da vam kazem nema vam spasa, zadovoljite se srebrom :D

bane

pre 9 godina

da mi igramo nasu igru pa sta bude. ja bi bio zadovoljan da im ubacimo vise od 80 a da primimo manje od 100. ako ubacimo vise od 13 trojki dobijamo.

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Не знам да ли сте видели испод ове статистике шта пише...? Па то је смешно, никада нисмо играли једни против других? Нисам сигуран, терају ме да им доведем мог комшу Гуровића, можда се присете! Хаахахахахаха

Cazorla

pre 9 godina

Siguran sam da cemo skupo prodati svoju kozu i da nas nece dobiti sa vise od 12-13 razlike...E sad,za nesto vise od toga,treba da nam se potrefi vise stvari,a pre svega luuuuda suterska noc,da maltene svi budu na nivou,mozda je zato i Stime vezbao trojke na kraju protiv Brazila :D Znaci mora da bude rafalna paljba sa svih strana,pre svih Tea i Bogdana,koji zive za ovakve utakmice i nadam se da cemo se nagledati trojki "sa druge planete" sutra! IDEMO BRE!!!

Vujcin car, ali sutra malo

pre 9 godina

Kazu nikad nismo igrali sa njima. Jesmo i to vise puta, poslednji put 2002. I dajte nam bar priznajte medalje Jugoslavije, samo nam je to ostalo. Ionako su svi pobegli od nas, ali medalje su nase.

igrutin10

pre 9 godina

U napadu treba sto vise da ih fintiramo jer oni su paljevine i vole da udare blokadu vise nego 'leba da jedu. Dakle finta suta, faul-kos, bacanja i problemi sa faulovima za njih

Паметњаковић млађи

pre 9 godina

Да парафразирам Карлоса Каетана Бледорна Верија: "Папирнати фаворити освајају папирнате трофеје"...

Milis, Brooklyn

pre 9 godina

Nisu ni malo naivni ovi ameri. Svi su slozni da Srbija ce biti njihov najtezi rival na SP. Dace oni sve od sebe da pobede, zato mi moramo dati 150%, i uz malo srece mozemo da upotpunimo podvig

Kibo

pre 9 godina

Ako hocemo da imamo kakve, takve sanse sa Amerima, moramo da izginemo u odbrani I kontrolisemo defanzivni skok, SAD imaju 45 skokova po utakmici, ako ih svedemo na nekih 35, I imamo odlican procenat suta, imamo sanse, ovako tesko.Ali kako god bilo ovi momci su za nas sampioni, I ako verovatno osvojimo srebro, ta srebrna medalja "sijace" kao zlatna.

NAPRED ORLOVI!

ray

pre 9 godina

kako batice planirate da sprovedete podmukli plan kada su protivnici rastereceni i kad decaci imaju ambiciju da vam dokazu ko zapravo igra ulicni basket, najbolji na planeti.

Izvrnuce vas k'o krojac rukav odabrani iz Srbije.

Damir

pre 9 godina

Pticama na grani je jasno da nemaju šanse.Francuzi da su imali Parkera i Nou dobili bi i bili bi konkurentniji nego Srbi. Osim njih jedino Španjolci koji su ispali. I to samo sa ovakvom krnjom američkom reprezentacijom. Da su bolji igrači došli,ne bi niko imao šanse. To je realnost,sve ostalo je pristrano i iluzija.

Posejdon

pre 9 godina

Pre par dana u beogradskoj hronici nas proslavljeni odbojkas Vanja Grbic je o statistici rekao sledece: " Statistika je tacan podatak, netacnih informacija". ;)

konto

pre 9 godina

Lako je reći, tu se nešto i Teo i Bogdan pitaju... Ali trebaće nam i nešto više, da recimo Simon bude kao Gurović onda, ili neko drugi, uglavnom neki X faktor! Imamo ga, samo kad bi proradio... SRBIJA!

igrutin10

pre 9 godina

U napadu treba sto vise da ih fintiramo jer oni su paljevine i vole da udare blokadu vise nego 'leba da jedu. Dakle finta suta, faul-kos, bacanja i problemi sa faulovima za njih

Паметњаковић млађи

pre 9 godina

Да парафразирам Карлоса Каетана Бледорна Верија: "Папирнати фаворити освајају папирнате трофеје"...

Cazorla

pre 9 godina

Siguran sam da cemo skupo prodati svoju kozu i da nas nece dobiti sa vise od 12-13 razlike...E sad,za nesto vise od toga,treba da nam se potrefi vise stvari,a pre svega luuuuda suterska noc,da maltene svi budu na nivou,mozda je zato i Stime vezbao trojke na kraju protiv Brazila :D Znaci mora da bude rafalna paljba sa svih strana,pre svih Tea i Bogdana,koji zive za ovakve utakmice i nadam se da cemo se nagledati trojki "sa druge planete" sutra! IDEMO BRE!!!

proxima centauri

pre 9 godina

Moguce da je tako( to sa trojkama), ali ja mislim da je nama u sportu najjace oruzje ono sto nam smeta u ostalim segmentima zivota: inat, nesistematicnost, improvizacija. Specificno ludilo.

Navescu primer. Svi se secamo bombardovanja i onoga kada su nam grafitnim bombama oborili elektroenergetski sistem. To je uzasan problem, jer nemate inicijalnu energiju da krenete da "dizete" sistem. Ocekivali su da ce nam biti potrebno bar nedelju dan da ga opet podignemo. Ne sumnjam da su bili ZAPANJENI kada je za 24 sata Srbija opet bila osvetljena. ( Bili su i BESNI, ali ovo je sport pa ne bih o tome).
Znate li sta su uradili nasi inzenjeri u TNTu?
Dovukli su neku staru lokomotivu na paru, dobro je nalozili i pokrenuli turbinu, odnosno generator. Dalje je sve bilo lakse.
TO je nase najjace oruzje u sportu. Inat, mastovitost, inprovizcija.
Pa da sacekamo utakmicu.
Ne mogu vam opisti koliko bih zelela da ih pobedimo.
Pozdrav svima: i zvezdasima, i partizanovcima, i fanovima Teodosica, i onima koji to nisu..

DG

pre 9 godina

Hahaha. Znaci dosli smo do situacije da se svi plase naseg suta zza 3 poena, s mi samo igramo normalno:)))
sale djordjevicu, genije si!!!
Najjaca dituacija mi je bila protiv francuske, poveli smo 10ak razlike lagano na pocetku, a u garazi nam jos uvek bio neupaljen ferari :))
Gazi amere!!!

Djura

pre 9 godina

nema previse filozofiranja, zna se kak oaustaviti Amere.
1.Zaobilaziti Dejvisa u reketu, lik zivi da ti zvekne rampu!! 2.Zaustaviti kontre, brze napade..malo usporiti igru
3.trojke trojke i samo trojke..onako kao Batum
4.Precinzost, odlucnost i hrabrost..i sreca naravno!

Samo da ne izgubimo pola kosa, ili 2 razlike..dusa ce nas boleti :) idemoo breeee DERIII

LakiBg

pre 9 godina

Amerikanci jesu u prednosti, ali bilo bi zanimljivo videti kako oni jure prednost.Istovremeno verovatno je mnogima promakla cinjenica da verovatno prvi put na prvenstvu Amerikanci prave ozbiljnu taktiku protiv nekog i eto cinjenice za ponos Srbiji to je znak velikog uvazavanja.Mislim da ce Sale igrati na ono sto niko ne ocekuje a to je da ostvarimo prednost ispod kosa sto verovatno mnogima ne deluje logicno.Moguce je da postavi igru sa dve petice i to moze da da korist uz uslov da se cuva drugi skok i da se grade njihovi bekovi iz drugog plana.Amerikanci ocekuju da ih u odbrani napadnemo zonom ali mislim da cemo ici na jedan na jedan sa preuzimanjem.Tu Krstic moze da drzi reket uz jedan uslov da ne ostavlja rupu kod udvajanja.Obzirom da ce oni da igraju flastera na Teodosicu , treba nam sirina i mnogo brzi protok lopte kao sto smo igrali na turnirima tokom priprema i tu imamo sansu.Ameri nama spremaju igru sa pres zonom umesto coveka, probace da naprave evropsku zamku.Uz sve sada nase velike apetite i ocekivanja nema potrebe za opterecivanjem, ovi momci su napravili gigantski uspeh i hajde da se svi radujemo i oni da imaju pozitivnu energiju da se raduju dok igraju kao da su na basketu.Kako rece Kari Pesic mi smo najaci kada se igramo pa neka bude tako , Ameri po prvi put imaju dilemu da li ce moci da ne prirede neprijatno iznenadjenje ako izgube- pa neka ih neka se krckaju.Srecno majstori...nadamo se da ce na kraju Muta Nikolic morati da objasni u cemu je stvar

Šćepan

pre 9 godina

Pojašnjenje zbog cega na slici pise da SAD i Srbija nikad nisu igrale na SP.
Amerikanci kreiraju svoju istoriju tako sto brisu, svojataju ili lazno interpretiraju istoriju drugog naroda.
I tako oni ispadnu savrseni i bez poraza, a mi nov narod.
Zato - ODERITE IH .

Ja verujem

pre 9 godina

Ubedjen sam da su Spanija, Brazil, Francuska, Grcka jace od svih timova iz onog kostura sem Usa. Oni nisu imali pravi test, sto je steta za sve zaljubljenike kosarkaske.

Takodje odgovorno tvrdim sa su Litvanija i Slovenija izgubile utakmicu jos u svlacionici. Da su pogresno igrali, ali i da su te dve ekipe bez balansa. Ltu mnogo slabija spolja nego unutra, kod slovenaca suprotno.

Mislim da smi mi kao ekipa bolje izbalansirani i da smo pokazali sa saletom i ekipom pomocnika da itekako dobro umemo da postavimo igru u oba pravca u zavisnosti od protivnika.

Kljuc meca ce biti po meni, 1) kontrola def skoka, 2) timska odbrana, 3) Limitiranje izgubljenih lopti.

Ameri su razlike pravili na kontre posle prodatih lopti i na ofanzivan skok. To moramo da zaustavimo.

U pozicionom napadu je razlika izmedju ove usa i one iz 2012. Nema timske odbrane kada te durant napada, a lbj postuje... a sa klupe ulazi kobe i ovaj harden, dok tempo meca diktira cris paul.

Rouz i irving su u tranziciji jaki, ali u organizaciji i je bas. Harden to radi za usa, al je on (s obzirom na platu), smesan defanzivan igrac i njega treba napasti i mozda oterati u faulove.

Poslednji faktor ce biti i kriterijum sudjenja. Ako se dozvoli fizicka igra kao u nba platoffu, one tri stavke necemo ispuniti. Ako nametnemo svoju volju sudijama, imamo sanse.

d

pre 9 godina

to sto smit prica ima smisla, jer o americkoj odbrani se vise prica nego sto ima smisla. razliku su nabijali slicno kao mi protiv brazila - protivnici se jednostavno predaju u drugom poluvremenu. oni nemaju dobre odbrambene igrace u spoljnoj liniji (osim rudija geja, koji je jako malo igrao - mozda ce bas veceras da igra vise).
kouc K je njihova najveca snaga. sa nekim prethodnim trenerima, njihov tim je uvek bio arogantan (kao spanci sada) i cesto bas zbog toga lose prolazio (kao spanci sada). medjutim, daleko od toga da oni nas sada potcenjuju i da misle da je sve gotovo (mad bih ja voleo da je tako). utakmica ce biti "na noz" od starta i ako izdrzimo njihov prvi nalet, sve je moguce. sa nase strane, uzdam se u to da su nasi igraci vise sampionskog duha (teo, bogdan, krle...) i djordjevicevu auru. ameri su doveli ekipu sastavljenu od mladih, agresivnih i talentovanih igraca, ali to nisu sampioni (koliko god bili dobri igraci, karija, hardena, tompsona, kazinsa ili de rozana se sigurno ne plasim; iako nije najtalentovaniji, farid je srce ovog tima zbog ogromne energije i pobednickog mentaliteta), tako da jos jednom kazem, mislim da ako mi krenemo bolje (ako im ne dozvolimo da trce i ako pogodimo uvodne suteve), skoro sigurno pobedjujemo.
SRBIJA!

guja

pre 9 godina

Kakva greška. Laki poeni za 2 i prodori dobijaju tekme. Naravno i kontranapad. Trojke su kockanje, mada lepo izgledaju. To se videlo protiv Francuza. Nisu se jurili s njima u trojkama i dobili utakmicu na prodore i bacanja. Daj 90% bacanja i dobio si utakmicu.

petarczv

pre 9 godina

Najbitnije je da se ne uplasimo blagi respekt ali nikako strah da se odma pokazu zubi i blagi bezobrazluk. Najveca sansa nam je harden koji ne moze da da poena koliko moze da primi a cuvace bogdana znaci bogdan bi mogo veceras da ima lagano 20+ poena...

Drobnjak iz auta

pre 9 godina

Treba da igramo pokvareno, a ako neko to zna onda su to panteri. Pobedjujemo ako ih Katic, Stimac i Simonovic isprovociraju na tehnicke a mi ostanemo hladne glave. Znaci nabiju laktove Amerima, nama iskljuce njih troje Amerima bilo koja tri igraca iz rotacije i dobijamo.

stojan

pre 9 godina

Veoma važan će biti skok pod našim košem,da nam ameri na uzmu previše lopti pod našim košem? Moramo mi biti gazde pod našim košem, a ako koju loptu uzmemo pod njihovim košem to će isto biti dobro? Kako ustaviti njihov protiv napad kad izgubimo loptu ili promašimo koš je isto dobro pitanje? Brzo vraćanje i pokrivanje njihovih igrača(pokušati presjeći njihovo dodavanje) je jedan od dobrih načina, a možda je još bolji način što manje naših promašaja? Puno sreće u finalu i velika podrška srbskoj ekipi iz Slovenije!

aleksandar

pre 9 godina

ne volim srebro.volim zlato.dajte sve od sebe.volimo vas vise od zlata.samo dajte sve od sebe.batalite nacionalni ponos.igrajte prvo za sebe,a onda za narod

Mislite o tome

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

Ovo je sport druze. Niko nas ne napada niti se branimo. Izadjemo i igramo kao ispred zgrade i uzivamo. To je poenta sporta uzivanje. Ja cu nokte pojesti posto bih voleo da budemo prvaci ali da gledam to kao na odlazak u rat necu. Zato sto sam bio u ratu od Vukovara do Kosara i veruj da si proziveo JEDAN dan na Kosarama kosarkasku utakmicu bi gledao sa uzvivanjem i srecom sto si uopste ziv.
Zivela Srbija kao i svi njeni gradjani...

st

pre 9 godina

Timska igra, brz protok lopte koji je moguć samo sa puno trčanja, možda zona (npr 1-3-1), uz dobar šut i malo sreće daće nadu da je sve moguće!

pozdrav iz Podgorice

pre 9 godina

prije par dana sam procitao komentar na ovom sajtu da je covjek sanjao finale SRB-USA i SRB u bijelim dresovima. Zelio bih samo da saznam kakav je rezultat dosanjao, da ne bi svi ovdje kidali zivce. Srecno momci i naprijed Srbija!

/branilac svetosti i svetinje

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

Vidi, bas cenim i postujem ovu misao. Ali mislim da ona nema ama bas nikakve veze sa utakmicom. Ne postoji nikakva svetinja na sportskom terenu ili u ovoj utakmici koja je ugrozena. Ne treba preterivati. Treba igrati i pokusati da se pobedi, i to je to.

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Не знам да ли сте видели испод ове статистике шта пише...? Па то је смешно, никада нисмо играли једни против других? Нисам сигуран, терају ме да им доведем мог комшу Гуровића, можда се присете! Хаахахахахаха

$$$

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

A sta branimo? Ovo je samo kosarka.Sport.Zabava za narod.

pn

pre 9 godina

Ja iskreno ne znam sta da očekujem. Ona realna strana u meni govori da je svaki poraz manji od 15 razlike fantastičan rezultat ali ona druga strana očekuje senzaciju i zlato oko našeg vrata. Pratim NBA i njihovi pojedinci Harden, Irving, Obrva , Kari... su daleko kvalitetniji od naših ali mi imamo tim i veliku hrabrost da ne kažem mu.a .

palop

pre 9 godina

Optimisrican sam za ovaj mec iako realno imaju mnogo jace igrace od nas, kosarkaski gledano. Stvar je u tome sto mi imamo mnogo jacu EKIPU!

bzvz

pre 9 godina

Sve je to lepo, mi smo odlican tim, ali tesko je protiv statistike i snage. Jednostavno, Ameri ce imati bar duplo vise skokova od nas, a to znaci i mnogo vise napada na kos. Znaju i presing da igraju, tu smo mi tanki. Jedino ako uspemo da povedemo na pocetku i odrzavamo duze tu razliku, imamo neke sanse. Tada postoji mogucnost njihovog raspada jer nisu navikli da jure rezultat. Ali, sanse su za to male, mada postoje.

Vujcin car, ali sutra malo

pre 9 godina

Kazu nikad nismo igrali sa njima. Jesmo i to vise puta, poslednji put 2002. I dajte nam bar priznajte medalje Jugoslavije, samo nam je to ostalo. Ionako su svi pobegli od nas, ali medalje su nase.

Posejdon

pre 9 godina

Pre par dana u beogradskoj hronici nas proslavljeni odbojkas Vanja Grbic je o statistici rekao sledece: " Statistika je tacan podatak, netacnih informacija". ;)

shady

pre 9 godina

Realno su ljudi bolji u više parametara nego Srbija. Ofanzivni skok im nije normalan, ova treba je u pravu, ako budu dominantni u reketu (a sve su šanse da hoće) onda trojka treba da ide i preko 50%. Lično uvijek navijam za slabije, osim kad naši igraju, onda logično navijam za njih nebitno protiv koga igraju. Nije nemoguće, al stvarno treba da se poklopi puno faktora.

Kibo

pre 9 godina

Ako hocemo da imamo kakve, takve sanse sa Amerima, moramo da izginemo u odbrani I kontrolisemo defanzivni skok, SAD imaju 45 skokova po utakmici, ako ih svedemo na nekih 35, I imamo odlican procenat suta, imamo sanse, ovako tesko.Ali kako god bilo ovi momci su za nas sampioni, I ako verovatno osvojimo srebro, ta srebrna medalja "sijace" kao zlatna.

NAPRED ORLOVI!

oki

pre 9 godina

ako cuvate trojkase Bogdana i Tea lome vas Krle i Radulja, ako cuvate Krleta i Radulju, lome vas Teo i Bogdan... sta da vam kazem nema vam spasa, zadovoljite se srebrom :D

edo otaac

pre 9 godina

17 sekundi do kraja utakmice. 87:85 za SAD, naša lopta. Mi u postavi Teodosić, Bogdanović, Kalinić(Marković napravio petu ličnu), Bjelica i Raduljica(Krle malo lošiji od Radulje na ovom meču). Teo prenosi loptu, žešći pritisak Karija. Tompson ne da Bogdanu da primi loptu, Kalina se otvara, prima u korneru. Kreće u prodor, ali ne može do koša, Beli je na penalu. Dobija loptu, ostalo je 7 sekundi, treba nam trojka za pobedu ili dva poena za produžetak! Baca Raduljici koji je hteo da napravi pik na trojci. Samo 4 sekunde...Radulja mora da šutira nekako. Pravi dvokorak ka centralnom delu trojke(tzv.90 stepeni) i šutira horog kao Kaja u Nebeskoj udici. Lopta udara u tablu i ulazi u koš. Na klupi Amerike-muk. Đorđević i ekipa uleću na teren i svi skaču na Radulju, opšta ludnica. Srbija je prvak sveta!!!

todos

pre 9 godina

Moramo da prodamo skupo kozu. Da skupljamo lopte ispod svog kosa i da trojke trpamo sto vise. Takodje uz finte da iznudjavamo slobodna bacanja, koja ne smemo masimo. E sad da sve legne kako treba, treba i malo srece. Medjutim nada poslednja umire a glad za uspehom NIKAD.

ja

pre 9 godina

Po ovoj statistici se vidi da Ameri nemaju bolji procenat suta, ali imaju dvadeset poena vise po utakmici. Zakljucak je prost. mnogo sutiraju, zahvaljujuci tranziciji. To treba spreciti. Za nas sut, sto je neko pomenuo se slazem, moramo dobro da sutiramo spolja jer nam nije pametno da se sa njima nadmecemo snagom. Srecno, Orlovi!

Саша

pre 9 godina

Јесу бољи, али нису непобедиви. Још уз мало спортске среће, можда их спустимо на земљу. Србија нема шта да изгуби!

samo 1 klub

pre 9 godina

Treba biti realan - ameri su košarkaški vanzemaljci i naši treba da iskoriste ovu utakmicu da uče od njih i da napreduju. Ako usput i pobedimo, ne bi trebali mnogo da se bunimo :-)

Klaine Dirk

pre 9 godina

Odigracemo jaku odbranu, sasvim drugaciji model nego u prethodne 3 utakmice. Spusticemo ih ispod 70 poena , a Teo resava penalima za pobedu. Zivi bili pa gledali !!!

bane

pre 9 godina

da mi igramo nasu igru pa sta bude. ja bi bio zadovoljan da im ubacimo vise od 80 a da primimo manje od 100. ako ubacimo vise od 13 trojki dobijamo.

enjoy burek

pre 9 godina

slobodna bacanja ne smemo da masimo
zatvoriti reket a trojku pustiti
Bogdan i Teo ce biti udvajani i dobro cuvani i zato sto manje izgubljenih lopti a ostali puni
ako ih ne krene trojka gotovi su

Кривокапић

pre 9 godina

Морамо да држимо прикључак. Ако се одлепе, готово је. Друго, шут мора да нам буде 80%. Шансе су нам мале, али не трба губити наду.

Balance du jour

pre 9 godina

Ameri citajuci neke njihove analize :govore kako je Teo taj sraf koga treba ukociti da bi nasa igra stala!Sigurni su ako zadrze skok kao do sada da ce dobiti bez problema !Licno nemam presiju kao u Indianapolisu kada smo trebali sa njima da igramo!Za mene su ceo tim i Aleksandar vec legende !Sutra treba izaci,rastereceno i dati sve od sebe ..i videti za sta ce to biti dovoljno !

Lafayette

pre 9 godina

Sudar dve brade ...Harden-Raduljica...sirova snaga i doping protiv nepodnosljive lakoce postojanja !Holywood pop-corn protiv Kuste !Hamburger protiv Pljeske ,Bourbon protiv RadzeLjute...Eye of the Tiger protiv Mesecina,Mesecina jo-jo ...samo veceras 21h !

EX SNS

pre 9 godina

Usa je na papiru jaca, ok,ali ne mislim da smo bez sansi.Ja mislim da ako dobro uradimo odbranu i krene nas sut,da tu moze biti svasta,pa cak i da pobedimo Usa, sto bih najvise voleo! Momci,samo napred i cvrsto u odbrani,cela Srbija je uz vas!

mika

pre 9 godina

Treba maksimalno usporiti igru, koristiti pun napad, ići na prodore i faul, svaka njihova kontra odmah praviti faul. Oni su svi nadrogirani i brz ritam im diže adrenalin, sve mora da bude šou i ko uđe u to trčanje taj gubi. Dakle stara škola jugo košarke i mislim da imamo šanse. Naši momci nemaju šta da izgube, a mogu dobiti sve, zato samo napred i srećno!

Milis, Brooklyn

pre 9 godina

Nisu ni malo naivni ovi ameri. Svi su slozni da Srbija ce biti njihov najtezi rival na SP. Dace oni sve od sebe da pobede, zato mi moramo dati 150%, i uz malo srece mozemo da upotpunimo podvig

ray

pre 9 godina

kako batice planirate da sprovedete podmukli plan kada su protivnici rastereceni i kad decaci imaju ambiciju da vam dokazu ko zapravo igra ulicni basket, najbolji na planeti.

Izvrnuce vas k'o krojac rukav odabrani iz Srbije.

Sandokan

pre 9 godina

Pazite sta kazem sutra ce za nas biti izmedju petnaest i dvadeset razlike. Siguran sam bice nikad laksa pobeda nad dream teamom i veoma slicna tekma kao sa brazilom. U reketu ce monstruljica da izdominira :D

Iscelitelj

pre 9 godina

Gazite momci ovo. Imate tu energiju, motiv i dovoljnu kolicinu strasti i ludila. Poklonite Srbijii jos jednu vecnost, a sebe lansirajte u istoriju. Za SRBIJUUU!!

badjura

pre 9 godina

Ma dajte,dobijamo ih samo polako 10 razlike za nas ladno,pa nisu igrali protiv ovakve odbrane ni u nba,pogubice se ameri i oni su neiskusni mladi izuzev hardena...

konto

pre 9 godina

Lako je reći, tu se nešto i Teo i Bogdan pitaju... Ali trebaće nam i nešto više, da recimo Simon bude kao Gurović onda, ili neko drugi, uglavnom neki X faktor! Imamo ga, samo kad bi proradio... SRBIJA!

nemam pojma

pre 9 godina

Ma ima da vas nema pokidacemo vas kvota 11 na Srbiju nije za propustiti....samo lagano bez pritiska i ovo je ogroman uspeh a sutra ce da bude jos veci.

aca

pre 9 godina

dobicemo ih videcete nisu ni oni nepobedivi samo imaju fiziku dobru sto sre kvaliteta igraca tice tu smo jaci!zapamtite dobijamo ih!!!

Komshija Hashim

pre 9 godina

Lako je zaustaviti trojke kada jedino to i imaju. Ali kako ce tricaši zaustaviti protivnika koji puca, trci i skace podjednako dobro?

Damir

pre 9 godina

Pticama na grani je jasno da nemaju šanse.Francuzi da su imali Parkera i Nou dobili bi i bili bi konkurentniji nego Srbi. Osim njih jedino Španjolci koji su ispali. I to samo sa ovakvom krnjom američkom reprezentacijom. Da su bolji igrači došli,ne bi niko imao šanse. To je realnost,sve ostalo je pristrano i iluzija.

Drobnjak iz auta

pre 9 godina

Treba da igramo pokvareno, a ako neko to zna onda su to panteri. Pobedjujemo ako ih Katic, Stimac i Simonovic isprovociraju na tehnicke a mi ostanemo hladne glave. Znaci nabiju laktove Amerima, nama iskljuce njih troje Amerima bilo koja tri igraca iz rotacije i dobijamo.

Cazorla

pre 9 godina

Siguran sam da cemo skupo prodati svoju kozu i da nas nece dobiti sa vise od 12-13 razlike...E sad,za nesto vise od toga,treba da nam se potrefi vise stvari,a pre svega luuuuda suterska noc,da maltene svi budu na nivou,mozda je zato i Stime vezbao trojke na kraju protiv Brazila :D Znaci mora da bude rafalna paljba sa svih strana,pre svih Tea i Bogdana,koji zive za ovakve utakmice i nadam se da cemo se nagledati trojki "sa druge planete" sutra! IDEMO BRE!!!

Паметњаковић млађи

pre 9 godina

Да парафразирам Карлоса Каетана Бледорна Верија: "Папирнати фаворити освајају папирнате трофеје"...

igrutin10

pre 9 godina

U napadu treba sto vise da ih fintiramo jer oni su paljevine i vole da udare blokadu vise nego 'leba da jedu. Dakle finta suta, faul-kos, bacanja i problemi sa faulovima za njih

proxima centauri

pre 9 godina

Moguce da je tako( to sa trojkama), ali ja mislim da je nama u sportu najjace oruzje ono sto nam smeta u ostalim segmentima zivota: inat, nesistematicnost, improvizacija. Specificno ludilo.

Navescu primer. Svi se secamo bombardovanja i onoga kada su nam grafitnim bombama oborili elektroenergetski sistem. To je uzasan problem, jer nemate inicijalnu energiju da krenete da "dizete" sistem. Ocekivali su da ce nam biti potrebno bar nedelju dan da ga opet podignemo. Ne sumnjam da su bili ZAPANJENI kada je za 24 sata Srbija opet bila osvetljena. ( Bili su i BESNI, ali ovo je sport pa ne bih o tome).
Znate li sta su uradili nasi inzenjeri u TNTu?
Dovukli su neku staru lokomotivu na paru, dobro je nalozili i pokrenuli turbinu, odnosno generator. Dalje je sve bilo lakse.
TO je nase najjace oruzje u sportu. Inat, mastovitost, inprovizcija.
Pa da sacekamo utakmicu.
Ne mogu vam opisti koliko bih zelela da ih pobedimo.
Pozdrav svima: i zvezdasima, i partizanovcima, i fanovima Teodosica, i onima koji to nisu..

Ja verujem

pre 9 godina

Ubedjen sam da su Spanija, Brazil, Francuska, Grcka jace od svih timova iz onog kostura sem Usa. Oni nisu imali pravi test, sto je steta za sve zaljubljenike kosarkaske.

Takodje odgovorno tvrdim sa su Litvanija i Slovenija izgubile utakmicu jos u svlacionici. Da su pogresno igrali, ali i da su te dve ekipe bez balansa. Ltu mnogo slabija spolja nego unutra, kod slovenaca suprotno.

Mislim da smi mi kao ekipa bolje izbalansirani i da smo pokazali sa saletom i ekipom pomocnika da itekako dobro umemo da postavimo igru u oba pravca u zavisnosti od protivnika.

Kljuc meca ce biti po meni, 1) kontrola def skoka, 2) timska odbrana, 3) Limitiranje izgubljenih lopti.

Ameri su razlike pravili na kontre posle prodatih lopti i na ofanzivan skok. To moramo da zaustavimo.

U pozicionom napadu je razlika izmedju ove usa i one iz 2012. Nema timske odbrane kada te durant napada, a lbj postuje... a sa klupe ulazi kobe i ovaj harden, dok tempo meca diktira cris paul.

Rouz i irving su u tranziciji jaki, ali u organizaciji i je bas. Harden to radi za usa, al je on (s obzirom na platu), smesan defanzivan igrac i njega treba napasti i mozda oterati u faulove.

Poslednji faktor ce biti i kriterijum sudjenja. Ako se dozvoli fizicka igra kao u nba platoffu, one tri stavke necemo ispuniti. Ako nametnemo svoju volju sudijama, imamo sanse.

aleksandar

pre 9 godina

ne volim srebro.volim zlato.dajte sve od sebe.volimo vas vise od zlata.samo dajte sve od sebe.batalite nacionalni ponos.igrajte prvo za sebe,a onda za narod

Damir

pre 9 godina

Pticama na grani je jasno da nemaju šanse.Francuzi da su imali Parkera i Nou dobili bi i bili bi konkurentniji nego Srbi. Osim njih jedino Španjolci koji su ispali. I to samo sa ovakvom krnjom američkom reprezentacijom. Da su bolji igrači došli,ne bi niko imao šanse. To je realnost,sve ostalo je pristrano i iluzija.

DG

pre 9 godina

Hahaha. Znaci dosli smo do situacije da se svi plase naseg suta zza 3 poena, s mi samo igramo normalno:)))
sale djordjevicu, genije si!!!
Najjaca dituacija mi je bila protiv francuske, poveli smo 10ak razlike lagano na pocetku, a u garazi nam jos uvek bio neupaljen ferari :))
Gazi amere!!!

Šćepan

pre 9 godina

Pojašnjenje zbog cega na slici pise da SAD i Srbija nikad nisu igrale na SP.
Amerikanci kreiraju svoju istoriju tako sto brisu, svojataju ili lazno interpretiraju istoriju drugog naroda.
I tako oni ispadnu savrseni i bez poraza, a mi nov narod.
Zato - ODERITE IH .

stojan

pre 9 godina

Veoma važan će biti skok pod našim košem,da nam ameri na uzmu previše lopti pod našim košem? Moramo mi biti gazde pod našim košem, a ako koju loptu uzmemo pod njihovim košem to će isto biti dobro? Kako ustaviti njihov protiv napad kad izgubimo loptu ili promašimo koš je isto dobro pitanje? Brzo vraćanje i pokrivanje njihovih igrača(pokušati presjeći njihovo dodavanje) je jedan od dobrih načina, a možda je još bolji način što manje naših promašaja? Puno sreće u finalu i velika podrška srbskoj ekipi iz Slovenije!

Sandokan

pre 9 godina

Pazite sta kazem sutra ce za nas biti izmedju petnaest i dvadeset razlike. Siguran sam bice nikad laksa pobeda nad dream teamom i veoma slicna tekma kao sa brazilom. U reketu ce monstruljica da izdominira :D

Lafayette

pre 9 godina

Sudar dve brade ...Harden-Raduljica...sirova snaga i doping protiv nepodnosljive lakoce postojanja !Holywood pop-corn protiv Kuste !Hamburger protiv Pljeske ,Bourbon protiv RadzeLjute...Eye of the Tiger protiv Mesecina,Mesecina jo-jo ...samo veceras 21h !

Mislite o tome

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

Ovo je sport druze. Niko nas ne napada niti se branimo. Izadjemo i igramo kao ispred zgrade i uzivamo. To je poenta sporta uzivanje. Ja cu nokte pojesti posto bih voleo da budemo prvaci ali da gledam to kao na odlazak u rat necu. Zato sto sam bio u ratu od Vukovara do Kosara i veruj da si proziveo JEDAN dan na Kosarama kosarkasku utakmicu bi gledao sa uzvivanjem i srecom sto si uopste ziv.
Zivela Srbija kao i svi njeni gradjani...

Komshija Hashim

pre 9 godina

Lako je zaustaviti trojke kada jedino to i imaju. Ali kako ce tricaši zaustaviti protivnika koji puca, trci i skace podjednako dobro?

aca

pre 9 godina

dobicemo ih videcete nisu ni oni nepobedivi samo imaju fiziku dobru sto sre kvaliteta igraca tice tu smo jaci!zapamtite dobijamo ih!!!

LakiBg

pre 9 godina

Amerikanci jesu u prednosti, ali bilo bi zanimljivo videti kako oni jure prednost.Istovremeno verovatno je mnogima promakla cinjenica da verovatno prvi put na prvenstvu Amerikanci prave ozbiljnu taktiku protiv nekog i eto cinjenice za ponos Srbiji to je znak velikog uvazavanja.Mislim da ce Sale igrati na ono sto niko ne ocekuje a to je da ostvarimo prednost ispod kosa sto verovatno mnogima ne deluje logicno.Moguce je da postavi igru sa dve petice i to moze da da korist uz uslov da se cuva drugi skok i da se grade njihovi bekovi iz drugog plana.Amerikanci ocekuju da ih u odbrani napadnemo zonom ali mislim da cemo ici na jedan na jedan sa preuzimanjem.Tu Krstic moze da drzi reket uz jedan uslov da ne ostavlja rupu kod udvajanja.Obzirom da ce oni da igraju flastera na Teodosicu , treba nam sirina i mnogo brzi protok lopte kao sto smo igrali na turnirima tokom priprema i tu imamo sansu.Ameri nama spremaju igru sa pres zonom umesto coveka, probace da naprave evropsku zamku.Uz sve sada nase velike apetite i ocekivanja nema potrebe za opterecivanjem, ovi momci su napravili gigantski uspeh i hajde da se svi radujemo i oni da imaju pozitivnu energiju da se raduju dok igraju kao da su na basketu.Kako rece Kari Pesic mi smo najaci kada se igramo pa neka bude tako , Ameri po prvi put imaju dilemu da li ce moci da ne prirede neprijatno iznenadjenje ako izgube- pa neka ih neka se krckaju.Srecno majstori...nadamo se da ce na kraju Muta Nikolic morati da objasni u cemu je stvar

Djura

pre 9 godina

nema previse filozofiranja, zna se kak oaustaviti Amere.
1.Zaobilaziti Dejvisa u reketu, lik zivi da ti zvekne rampu!! 2.Zaustaviti kontre, brze napade..malo usporiti igru
3.trojke trojke i samo trojke..onako kao Batum
4.Precinzost, odlucnost i hrabrost..i sreca naravno!

Samo da ne izgubimo pola kosa, ili 2 razlike..dusa ce nas boleti :) idemoo breeee DERIII

badjura

pre 9 godina

Ma dajte,dobijamo ih samo polako 10 razlike za nas ladno,pa nisu igrali protiv ovakve odbrane ni u nba,pogubice se ameri i oni su neiskusni mladi izuzev hardena...

bzvz

pre 9 godina

Sve je to lepo, mi smo odlican tim, ali tesko je protiv statistike i snage. Jednostavno, Ameri ce imati bar duplo vise skokova od nas, a to znaci i mnogo vise napada na kos. Znaju i presing da igraju, tu smo mi tanki. Jedino ako uspemo da povedemo na pocetku i odrzavamo duze tu razliku, imamo neke sanse. Tada postoji mogucnost njihovog raspada jer nisu navikli da jure rezultat. Ali, sanse su za to male, mada postoje.

st

pre 9 godina

Timska igra, brz protok lopte koji je moguć samo sa puno trčanja, možda zona (npr 1-3-1), uz dobar šut i malo sreće daće nadu da je sve moguće!

Iscelitelj

pre 9 godina

Gazite momci ovo. Imate tu energiju, motiv i dovoljnu kolicinu strasti i ludila. Poklonite Srbijii jos jednu vecnost, a sebe lansirajte u istoriju. Za SRBIJUUU!!

edo otaac

pre 9 godina

17 sekundi do kraja utakmice. 87:85 za SAD, naša lopta. Mi u postavi Teodosić, Bogdanović, Kalinić(Marković napravio petu ličnu), Bjelica i Raduljica(Krle malo lošiji od Radulje na ovom meču). Teo prenosi loptu, žešći pritisak Karija. Tompson ne da Bogdanu da primi loptu, Kalina se otvara, prima u korneru. Kreće u prodor, ali ne može do koša, Beli je na penalu. Dobija loptu, ostalo je 7 sekundi, treba nam trojka za pobedu ili dva poena za produžetak! Baca Raduljici koji je hteo da napravi pik na trojci. Samo 4 sekunde...Radulja mora da šutira nekako. Pravi dvokorak ka centralnom delu trojke(tzv.90 stepeni) i šutira horog kao Kaja u Nebeskoj udici. Lopta udara u tablu i ulazi u koš. Na klupi Amerike-muk. Đorđević i ekipa uleću na teren i svi skaču na Radulju, opšta ludnica. Srbija je prvak sveta!!!

$$$

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

A sta branimo? Ovo je samo kosarka.Sport.Zabava za narod.

pozdrav iz Podgorice

pre 9 godina

prije par dana sam procitao komentar na ovom sajtu da je covjek sanjao finale SRB-USA i SRB u bijelim dresovima. Zelio bih samo da saznam kakav je rezultat dosanjao, da ne bi svi ovdje kidali zivce. Srecno momci i naprijed Srbija!

guja

pre 9 godina

Kakva greška. Laki poeni za 2 i prodori dobijaju tekme. Naravno i kontranapad. Trojke su kockanje, mada lepo izgledaju. To se videlo protiv Francuza. Nisu se jurili s njima u trojkama i dobili utakmicu na prodore i bacanja. Daj 90% bacanja i dobio si utakmicu.

d

pre 9 godina

to sto smit prica ima smisla, jer o americkoj odbrani se vise prica nego sto ima smisla. razliku su nabijali slicno kao mi protiv brazila - protivnici se jednostavno predaju u drugom poluvremenu. oni nemaju dobre odbrambene igrace u spoljnoj liniji (osim rudija geja, koji je jako malo igrao - mozda ce bas veceras da igra vise).
kouc K je njihova najveca snaga. sa nekim prethodnim trenerima, njihov tim je uvek bio arogantan (kao spanci sada) i cesto bas zbog toga lose prolazio (kao spanci sada). medjutim, daleko od toga da oni nas sada potcenjuju i da misle da je sve gotovo (mad bih ja voleo da je tako). utakmica ce biti "na noz" od starta i ako izdrzimo njihov prvi nalet, sve je moguce. sa nase strane, uzdam se u to da su nasi igraci vise sampionskog duha (teo, bogdan, krle...) i djordjevicevu auru. ameri su doveli ekipu sastavljenu od mladih, agresivnih i talentovanih igraca, ali to nisu sampioni (koliko god bili dobri igraci, karija, hardena, tompsona, kazinsa ili de rozana se sigurno ne plasim; iako nije najtalentovaniji, farid je srce ovog tima zbog ogromne energije i pobednickog mentaliteta), tako da jos jednom kazem, mislim da ako mi krenemo bolje (ako im ne dozvolimo da trce i ako pogodimo uvodne suteve), skoro sigurno pobedjujemo.
SRBIJA!

petarczv

pre 9 godina

Najbitnije je da se ne uplasimo blagi respekt ali nikako strah da se odma pokazu zubi i blagi bezobrazluk. Najveca sansa nam je harden koji ne moze da da poena koliko moze da primi a cuvace bogdana znaci bogdan bi mogo veceras da ima lagano 20+ poena...

Posejdon

pre 9 godina

Pre par dana u beogradskoj hronici nas proslavljeni odbojkas Vanja Grbic je o statistici rekao sledece: " Statistika je tacan podatak, netacnih informacija". ;)

oki

pre 9 godina

ako cuvate trojkase Bogdana i Tea lome vas Krle i Radulja, ako cuvate Krleta i Radulju, lome vas Teo i Bogdan... sta da vam kazem nema vam spasa, zadovoljite se srebrom :D

Klaine Dirk

pre 9 godina

Odigracemo jaku odbranu, sasvim drugaciji model nego u prethodne 3 utakmice. Spusticemo ih ispod 70 poena , a Teo resava penalima za pobedu. Zivi bili pa gledali !!!

todos

pre 9 godina

Moramo da prodamo skupo kozu. Da skupljamo lopte ispod svog kosa i da trojke trpamo sto vise. Takodje uz finte da iznudjavamo slobodna bacanja, koja ne smemo masimo. E sad da sve legne kako treba, treba i malo srece. Medjutim nada poslednja umire a glad za uspehom NIKAD.

konto

pre 9 godina

Lako je reći, tu se nešto i Teo i Bogdan pitaju... Ali trebaće nam i nešto više, da recimo Simon bude kao Gurović onda, ili neko drugi, uglavnom neki X faktor! Imamo ga, samo kad bi proradio... SRBIJA!

ray

pre 9 godina

kako batice planirate da sprovedete podmukli plan kada su protivnici rastereceni i kad decaci imaju ambiciju da vam dokazu ko zapravo igra ulicni basket, najbolji na planeti.

Izvrnuce vas k'o krojac rukav odabrani iz Srbije.

Vujcin car, ali sutra malo

pre 9 godina

Kazu nikad nismo igrali sa njima. Jesmo i to vise puta, poslednji put 2002. I dajte nam bar priznajte medalje Jugoslavije, samo nam je to ostalo. Ionako su svi pobegli od nas, ali medalje su nase.

Пиши Ћирилицом

pre 9 godina

Не знам да ли сте видели испод ове статистике шта пише...? Па то је смешно, никада нисмо играли једни против других? Нисам сигуран, терају ме да им доведем мог комшу Гуровића, можда се присете! Хаахахахахаха

nemam pojma

pre 9 godina

Ma ima da vas nema pokidacemo vas kvota 11 na Srbiju nije za propustiti....samo lagano bez pritiska i ovo je ogroman uspeh a sutra ce da bude jos veci.

/branilac svetosti i svetinje

pre 9 godina

Nije bitna sila koja napada, vec svetinja koju branis.
(Car Lazar, 14. septembar 2014 00:04)

Vidi, bas cenim i postujem ovu misao. Ali mislim da ona nema ama bas nikakve veze sa utakmicom. Ne postoji nikakva svetinja na sportskom terenu ili u ovoj utakmici koja je ugrozena. Ne treba preterivati. Treba igrati i pokusati da se pobedi, i to je to.

samo 1 klub

pre 9 godina

Treba biti realan - ameri su košarkaški vanzemaljci i naši treba da iskoriste ovu utakmicu da uče od njih i da napreduju. Ako usput i pobedimo, ne bi trebali mnogo da se bunimo :-)

enjoy burek

pre 9 godina

slobodna bacanja ne smemo da masimo
zatvoriti reket a trojku pustiti
Bogdan i Teo ce biti udvajani i dobro cuvani i zato sto manje izgubljenih lopti a ostali puni
ako ih ne krene trojka gotovi su

palop

pre 9 godina

Optimisrican sam za ovaj mec iako realno imaju mnogo jace igrace od nas, kosarkaski gledano. Stvar je u tome sto mi imamo mnogo jacu EKIPU!

mika

pre 9 godina

Treba maksimalno usporiti igru, koristiti pun napad, ići na prodore i faul, svaka njihova kontra odmah praviti faul. Oni su svi nadrogirani i brz ritam im diže adrenalin, sve mora da bude šou i ko uđe u to trčanje taj gubi. Dakle stara škola jugo košarke i mislim da imamo šanse. Naši momci nemaju šta da izgube, a mogu dobiti sve, zato samo napred i srećno!

Kibo

pre 9 godina

Ako hocemo da imamo kakve, takve sanse sa Amerima, moramo da izginemo u odbrani I kontrolisemo defanzivni skok, SAD imaju 45 skokova po utakmici, ako ih svedemo na nekih 35, I imamo odlican procenat suta, imamo sanse, ovako tesko.Ali kako god bilo ovi momci su za nas sampioni, I ako verovatno osvojimo srebro, ta srebrna medalja "sijace" kao zlatna.

NAPRED ORLOVI!

Кривокапић

pre 9 godina

Морамо да држимо прикључак. Ако се одлепе, готово је. Друго, шут мора да нам буде 80%. Шансе су нам мале, али не трба губити наду.

Milis, Brooklyn

pre 9 godina

Nisu ni malo naivni ovi ameri. Svi su slozni da Srbija ce biti njihov najtezi rival na SP. Dace oni sve od sebe da pobede, zato mi moramo dati 150%, i uz malo srece mozemo da upotpunimo podvig

bane

pre 9 godina

da mi igramo nasu igru pa sta bude. ja bi bio zadovoljan da im ubacimo vise od 80 a da primimo manje od 100. ako ubacimo vise od 13 trojki dobijamo.

ja

pre 9 godina

Po ovoj statistici se vidi da Ameri nemaju bolji procenat suta, ali imaju dvadeset poena vise po utakmici. Zakljucak je prost. mnogo sutiraju, zahvaljujuci tranziciji. To treba spreciti. Za nas sut, sto je neko pomenuo se slazem, moramo dobro da sutiramo spolja jer nam nije pametno da se sa njima nadmecemo snagom. Srecno, Orlovi!

EX SNS

pre 9 godina

Usa je na papiru jaca, ok,ali ne mislim da smo bez sansi.Ja mislim da ako dobro uradimo odbranu i krene nas sut,da tu moze biti svasta,pa cak i da pobedimo Usa, sto bih najvise voleo! Momci,samo napred i cvrsto u odbrani,cela Srbija je uz vas!

shady

pre 9 godina

Realno su ljudi bolji u više parametara nego Srbija. Ofanzivni skok im nije normalan, ova treba je u pravu, ako budu dominantni u reketu (a sve su šanse da hoće) onda trojka treba da ide i preko 50%. Lično uvijek navijam za slabije, osim kad naši igraju, onda logično navijam za njih nebitno protiv koga igraju. Nije nemoguće, al stvarno treba da se poklopi puno faktora.

Balance du jour

pre 9 godina

Ameri citajuci neke njihove analize :govore kako je Teo taj sraf koga treba ukociti da bi nasa igra stala!Sigurni su ako zadrze skok kao do sada da ce dobiti bez problema !Licno nemam presiju kao u Indianapolisu kada smo trebali sa njima da igramo!Za mene su ceo tim i Aleksandar vec legende !Sutra treba izaci,rastereceno i dati sve od sebe ..i videti za sta ce to biti dovoljno !

pn

pre 9 godina

Ja iskreno ne znam sta da očekujem. Ona realna strana u meni govori da je svaki poraz manji od 15 razlike fantastičan rezultat ali ona druga strana očekuje senzaciju i zlato oko našeg vrata. Pratim NBA i njihovi pojedinci Harden, Irving, Obrva , Kari... su daleko kvalitetniji od naših ali mi imamo tim i veliku hrabrost da ne kažem mu.a .

Саша

pre 9 godina

Јесу бољи, али нису непобедиви. Још уз мало спортске среће, можда их спустимо на земљу. Србија нема шта да изгуби!