Košarka 151

Subota, 13.09.2014.

17:38

Krstić: Nacionalni ponos je u nama

Kapiten Srbije Nenad Krstić objasnio je Amerikancima kako je jedan autsajder stigao do finala Svetskog prvenstva u košarci.

Krstiæ: Nacionalni ponos je u nama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

tako je

pre 9 godina

"Nesto se prelomilo u nama....." veoma,veoma dobrog kosarkaskog znanja objasnicu ti sta je puklo: kada je Teodosic rekao ono sto je rekao na klupi i kada ste spoznali da je on u konacno spreman da povuce i kada je pokazao da je spreman da ide do kraja,jer je spreman da uzme odgovornost,zreo da na terenu i u odbrani i u napadu pokazuje koliko mu je stalo! Dakle Teo i njegova galama na tajmu. I drugo najbitnije: kada su sa Spancima osjetili(jednostavno ako ste nekada igrali znate o cemu pisem,ono kad osjetis da nekoga imas i fizicki i igracki) da mogu da igraju sa njima i tog trena su shvatili da su jak kolektiv i da su pronasli pravu igru,a onda se na sve to nadovezalo suludo otimanje Spanaca,pa se onda pocne buditi ponos,prije svega igracki a onda i nacionalni pa i onaj nas ludi inat i prkos...pa onda se desi da igramo tu nebitnu utakmicu do samog kraja i da Bjelica pravi onaj faul,sto je drugi znak,posle Teovog,dakle kada je njemu toliko stalo da ne izgubi sa 20 nego sa 15,i kada je pokazao zube i da je spreman na borbu,onda su svi shvatili da su njih dvojica odlucili da preuzmu odgovornost...a onda kao narucena ona tehnicka i onakva reakcija Djordjevica,kao narucena i trenutak i protivnik i razlika.Od tog momenta igramo da se teniski izrazim u nekom svom "momentumu",a protiv takvih ekipa je jako,jako tesko igrati.Ako ste ikada igrali znate,to je onaj momenat kada odete na neki visi nivo igre i jednostavno sve ide,ali SVE.Nadam se da ce momentum drzati jos jedan mec!

Sava

pre 9 godina

Srbija je pravni naslednik SFRJ i SRJ. Znači nismo mi ništa prisvojili ili drugima oduzeli već se sa pravne strane tako gleda. Ako komšijama nešto nije jasno nek se zale Hagu, Strazburu, Fibi, UN a ne nama. Svi relevantni svetski mediji kazu da je Srbija osvajala 5 puta svetsko prvenstvo samo pod raznim imenima!

Sava

pre 9 godina

Kod nas sredine nema!! Ili smo toliko euforični pa izgubimo smisao za realnost ili posle jednog poraza pljuvačina i sve nam je crno i negativno! Zašto mi toliko idemo iz krajnosti u krajnost!? Košarkaši su napravili fenomenalan uspeh! Poslali smo ih da u najboljem slučaju donesu bronzu a oni su već obezbedili srebro. Zato ću večeras gledati utakmicu sa uzivanjem i poći od toga da gubimo sa najmanje 20 razlike. Ako ne budem u pravu biću presrećan a ako sam u pravu neću biti previše tuzan! Svi vi koji imate prevelika i nerealna očekivanja poraz ćete teško podneti i trebaće vam tablete za smirenje. Takvi ste samo teret društvu i potpuno nekorisni. Treba imati na umu da SVI MI treba da budemo kao košarkaši u svom poslu. Znači najbolji ili medju najboljima, samo tako ćemo pokrenuti drzavu i društvo napred. Nemci tako razmišljaju i privreda im je napredovala posle Mundijala u fudbalu. Kod nas euforija potraje nedelju dana a posle letargija i kukumavčenje i uvek nam je neko drugi kriv. Trgnimo se i postanimo kao naši sportisti, od nas samih zavisi!

Joe Dummars

pre 9 godina

Igraci iz Srbije od 5 svjetskih medalja koliko ima JUGOSLAVIJA nije bila odlučujući faktor u prva 3 osvojena zlata (1970,1978 i generacija 88-90 jer su tu Drazen,Toni i Radja bili nosioci).Za titule 98' i 02' su vecinom bili igraci iz Srbije ali zaboravljate VELIKI doprinos Crnogoraca Drobnjaka i Scepanovica tako da te medalje pripadaju i ostalim nacijama koje su učestvovali u osvajanju zlata koliko i Srbiji. Ko god iole zna o kosarci potvrdice ovo a vama nocas sretno da isprasite SAD i da se desi jos jedno čudo!

Sasa

pre 9 godina

@Sajonac ove amere bi odvalili i Francuzi sa Parkerom,Turijafom,Noom,drugim Pjetrusom,Azinsom i ne znam dal sam nekog izostavio i to bi bilo lagano 10-15 razlike

mozda

pre 9 godina

Aman ljudi, nema svrhe obazirati se na zlurade komentare, kojima ovde nije mesto! Uzivajte, gledajte veceras kosarku, nasu i njihovu, pa neka pobedi bolja! Mozda su u svim segmentima oni favoriti, mozda su im svi procenti bolji (a mozda i nisu), mozda su fizicki jaci, mozda znaju bolje ili nesto sto mi ne znamo u ovom sportu, ali ne moze niko, ni meni a ni vama koji navijate za 'nasu' kosarku, da zabrani da se nadamo! Lepo juce rece Aleksandar Sapic, kao sportista, ne kao politicar, 'ko ne veruje da mozemo da ih dobijemo, neka ne upali televizor veceras, da ne mraci nas koji verujemo'! Zato, vama koji verujete zelim veceras celicne zivce i razlog za veliku radost malo pre ponoci, a nasim momcima, kako vec rekoh pre neki dan, mirnu glavu, vrelo srce, meku ruku i puno sportske srece!!!

ištvan

pre 9 godina

Vi igrajte i samo se na to fokusirajte i nema brige. Nije bitno peva li se himna već ko je koliko spreman i fokusiran na ono što radi.
Srećno, inače za nas ste već #šampioni

doktor

pre 9 godina

pustite Hashima i njemu slične miševe da trunu u svojim rupama i pišu komentare u nadi da će neko obratiti pažnju na njih. Nek ostanu u svojim malim glavama sami i jadni.
UZIVAJMO U TRENUTKU KOJI NAM JE PODARILA EKIPA DIVNIH SPORTISTA!

Srbin

pre 9 godina

Uspesi koje postizu nasi teniseri, strelci, plivaci, atleticari, kajakasi, tekvondoisti, dzudisti su fenomenalni. Kontinuitet uspeha vaterpolista I odbojkasa je neverovatan. Takodje, posto ovo cita I mnogo Hrvata, mora se priznati I da su njihovi rezultati u skijanju, atletici, rukometu...sjajni.
O 'onom' sportu ne bih trosio reci jer u poslednjih petnaestak godina na prostorima nekadasnje SFRJ,na njega su asocijacije samo divljanja huligana, afere, dugovi, namestaljke.

Ali, biti u finalu SP u kosarci je nesto posebno. Boriti se za zlatnu medalju sa najvecom silom u istoriji covecanstva u njihovom drugom najpopularnijem sportu, u sportu u koji I svi drugi ulazu toliko para I toliko ga vole...NEPROCENJIVO!
NAPRED SAMPIONI!!!

petarczv

pre 9 godina

Komsija hashime svaka tebi cast ali stvarno. Pa prvo si pisao kako necemo proci grupu,pa kako ce se tvoji hrvati boriti za medalju.Prosli smo grupu...Pa si pisao moj hashime da ce nas grcka pobediti i da idemo kuci,a sta se desilo moj dobri hashime odvalismo grcku koja nije imala poraz...pa si pricao hasime da ce nas pregaziti brazil pun nba zvezda pa smo mi pregazili njih moj hashime a oni tvoji vec bili kuci u lepoj vasoj. Pa smo dobili francusku moj hashime i usli u finale svetskog prvenstva alo u finale moj hashime tu gde vi nikad niste bili niti ce te. A sad moj oboleli hashime pricas kako cemo osvojiti "samo" srebro e moj hashime...

neko123

pre 9 godina

eto kako nastaje nacionalizam..najveca glupost koju sam cuo pored religije jeste da obavezno navijas za sve ljude koji su sa odredjene teritorije ili ti zemlje

Space Jam

pre 9 godina

Da li zna neko onaj stariji film-crtani u glavnoj ulozi je Majkl Dzordan, Space Jam, gde ga crtani likovi zovu da im pomogne da poraze vanzemaljce kako bi spasili sebe, a spasice se samo na kosarkaskom terenu, pobedom. U tom filmu, crtani likovi su potpuni autsajderi koji na kraju pobedjuju. Mi imamo mozda 5% sanse za pobedu, a ja se samo nadam da je bas danas jedan od tih dana.

Zoran B.

pre 9 godina

Veceras, jos negde oko 12sati, Srbija ce da pocne da pise istoriju, jeste Amer nesto kao Basket izmislio, a mi cemo veceras tom Ameru da pokazemo kako se taj "njegov" Basket danas igra! Ceo Svet ce veceras ovo cudo od Srbije da vidi i to u HD !!! Sve najbolje Veceras i da postanemo prvaci Sveta!

Branko

pre 9 godina

Nacionalni ponos je relativan i promenljiv pojam. Neznam na sta je mislio Krstic ali ako je mislio na nekadasnje kosarkase kao stosu Kicanovic.Dalipagic, Slavnic ,Simonovic ,Djoordjevic to je sportski osecaj ponosa na svoje predhoodnike. Medjutim nacionalan ponos pomalo sumnjam da osecaju i oni koji misleci da su veliki Srbi tuku turiste po Srbiji ili kamenuju i pale tudje ambasade.Zato mladicu moj ovo nije bas trenutak da se u sport mesa nascionalno jer se time vredja tudje nacionalno .Kao sto nije bila tragedija narocito ne nacionalna kada su vas Spanci pre neku godinu ponizili sa trideset razlike.Znaci sport sportu i sportskoj publici a politiku i naciju pliticarima i onima koji imaju mandat da je vode.

legenda

pre 9 godina

Kakva Grcka, kakav Brazil, gde su oni u mom komentaru? Napisi sutra posle finala da nisam bio u pravu, samo izvoli.
(Sajonac, 13. septembar 2014 21:27)
Pa ne odnosi se samo na trenutni komentar.Ceo turnir mračiš i negativnu energiju zračiš,kako bih te drugačije zapamtio.Ako si iz Srbije ,opusti se ,raduj se ovom uspehu ,pa i ako naši izgube ,ovo je veliki uspeh,a ako nisi i to je ok samo kaži koja je tvoja reprezentacija i za kog navijaš pa da i njih analiziramo.Ameri su dobri ,ali ajde odmah da im damo zlato i da se ne igra finale.Nadaj se ,veruj ,bodri ,pozitivan budi ,pa šta bude meni je Srbija jedina država i za nju navijam kako god da prođu.SRBIJA!!!

limeni

pre 9 godina

Veceras je uzivanje u svakom smislu, igraju najbolji i na ovom turniru, najbolji u istoriji, kud cete lepse!! Tradicija nas ne plasi jer mi smo ovo osvajali,pobedjivali Amere, tako da Srbija ima znanje i snagu da igra sa steroidnim mutantima!!! oni imaju ogroman pritisak jer zive u tripu da nigde na svetu nemaju pojma i da je kosarka pocela od njih! kad bude egal u poslednjoj cetvrtini krece njihov raspad!!!! kao shpanci protiv francuza, nista nece ulaziti, e tada ih deremo!!!

Ana

pre 9 godina

"Srbija opet obožava košarkaše, opet deca žele da igraju pod obručima, opet je Srbija zemlja košarke." Kakvo ushićeno, napaljeno lupetanje...

Sava

pre 9 godina

Sanjao sam nocas da pobedjujemo ubedljivo, 18 razlike! Nazalost sve sto sanjam posle u stvarnosti se desi suprotno, znaci da cemo da izgubimo ubedljivo! Ne zelim da verujem u ove gluposti ali nazalost je uvek do sada bilo obrnuto od onoga sto sanjam. To mi pokvari dan, sve i da izgubimo ubedljivo ne zelim da znam unapred.
Bez obzira na sve postigli smo fantastican uspeh. Mi u finalu igramo sa USA koja u svom sastavu ima 50 drzava. Sa jedne strane nasa Srbija koju su nam usitnili i okrnjili a sa druge 50! Opet se ne plasimo i izlazimo im hrabro na crtu pa sta bude. Ja se samo nadam da ce se snovi ponekad i ostvariti.

Baaaznija

pre 9 godina

Bosna je prvak svijeta u sjedecoj odbojci, googlujte i uvjerite se, a vi se tu kurcite sa nekom kosarkom. Ko to uopste gleda i prati ? Bezveze!

Idemoooooooo……........Srbijaaaaa!!!!!

RS

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)
(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)
Svi nasi najveci(a i svi ostali) kosarkasi od 1995.su po nacionalnosti Srbi.Provjeri!!! I nije Jugoslavija nego SR Jugoslavija koja je potpuno druga drzava u odnosu na SFRJugoslaviju koja je prestala da postoji 1991.i 1992.

sasa

pre 9 godina

ne verujem da iko od nasih kosarkasa ovo cita. ali hajde dajte sve od sebe! znam da mozete da ih dobijete. zona, crvsta odbrana, i raspolozeni teo i bogdan sa linije 6'75m i to je to. jedva cekam da pocne...

Mario Maletić

pre 9 godina

Svaka čast Draganu Đilasu koji je za samo 3 godine svojm predanim radom i požrtvovanjem kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije doprineo da veliki broj ljudi oseti nešto novo na košarkaškoj sceni... nešto što će uspostaviti red u srpskoj košarci koja je bila prekorumpirana...

Aleksandar I

pre 9 godina

(FCB Vizemeister dahoam, 13. septembar )

I sta da radis sa tim jednim polufinalom?Donekle razumem kada bi bili uvek u zavrsnicama ili da osvojimo SP ili EP...

Humorista neki

pre 9 godina

Zar je yugoslavia i srbija isto ? To mi cudno bas druge drzave ne zeke imat veze s yugom cak ni sa sportskim uspjesima a srbi sve od yuge uzimaju kao da su samo oni bili yuga tako i sportske uspjehe tipa ovo novinar napise poslednji put smo 2002 u indianapolisu bla bla.. Kako to vi kad je bila yugoslavija a ne srbija ?

Alex

pre 9 godina

Idemo momci ispisujete istoriju u finalu. Hrabro sa verom u pobedu NAPRED U SLAVU. A u BG nije pretucen Nemac vec peder koji je sasvim slucajno Nemac.

maloicitao

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)

Moras i ti necemu da se radujes kad vec tvoji za sport nisu culi

jazzrom

pre 9 godina

auuuuuuu... kad bi danas dobili Amere ... a ovo za polufinale SP u fudbalu i ne zvuci tako lose samo ne znam koliko bi ifrakta bilo u Srbiji posle i za vreme te utakmice , a u finalu ne smem ni da zamislim xd

MarijaSRB

pre 9 godina

Играј и победи, поносно се врати,
Донеси кући злато што се злати!!!
Србија чека да дођеш из далека,
Да наша земља буде опет првак света!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Pustite ruku momci, ako ubacimo visok procenat trojki, sve je moguce. I tempirajte ritam za drugo poluvreme, ako im adekvatno odgovorimo u 3/4 i ne dozvolimo im da se "odlepe", imamo sansu.

Rade Božić

pre 9 godina

Vi osvetlaste obraz ovom namučenom narodu. Sada u juriš do zadnje kapi znoja i ne gledajte semafor, umesto vas, gledaće ga milioni onih čije srce kuca za vas.
Ako tako uradite, rezultat te utakmice ionako neće biti više važan.
Čekamo Vas na terasi u Beogradu.

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Александар пали топа,затресла се сва Јевропа и још једно пола света,сви силници којима наша земља смета. Нека Вам је сретно јунаци!

IDEMO DALJE-MORAMO BOLJEE

pre 9 godina

I da izgubite sa 1o0 razlike VI ste heroji...pa ja za malo juce uvece nisam istetovirao Tea I Radulju na grudima..tako su mi bili srcu dragi...

eset

pre 9 godina

Pa svi znaju da nezvanicna titula prvaka planete pripada onome ko igra sa ovim indijancima u finalu,tako da je Srbija vec šampion.

Makso

pre 9 godina

@Komshija Hashim,

Jbg, neko osvaja "samo" srebra, a neko sedi u svom zaseoku i pise komentare o ucesnicima finala SP!
Tamo gde smo mi, vi necete biti ni za hiljadu godina.

JUG-SEVER

pre 9 godina

Policija odlično obavlja svoj posao, a to je za svaku pohvalu. Borba protiv kriminala je napokon podignuta na mnogo viši nivo. Drago mi je što će počinioci ovog teškog krivičnog dela uskoro biti dovedeni pred lice pravde. Niko nije iznad zakona, a to je najbitnije.

brada-patuljak-gimili

pre 9 godina

Nisam verovao da ova reprezentacija Srbije ima šanse za velike domete, mislio sam da Sale nije dobro rešenje za selektora, priznajem. Medjutim, ova ekipa me je učinila posle dugo, dugo vremena ponosnim što sam srbin. Ovo je naveći uspeh u istoriji srpske košarke, hvala ovim momcima za sve što su učinili. Samo hrabro sutra..

Kokan

pre 9 godina

Znaci sutra planetarno finale dve najbolje kosarkaske ekipe .
Osjecam , a osjecaj me rijetko prevari , da ce NASA srpska reprezentacija odigrati svoju najbolju utakmicu u zadnjih 12 godina i pobijediti . Ne znam kako kome , ali meni prija sto ce sve svjetske reprezentacije prilikom zrjebanja na buducim takmicenjima ,ponovo ... bas kao nekad , moliti Boga da ih ne zapadne NASA srpska reprezentacija .
Prirodno je to , Srbi i kosarka su jako kompatibilni i ne mogu jedno bez drugoga .

igor

pre 9 godina

U Americi ljudi negledaju ovo svetsko prvenstvo,ne znaju ni ko igra,totalna plasticnost...ovo sto se desava poslednjih par dana u Srbiji je dokaz da ovo jeste zemlja kosarke.Sutra kad je najteze izacice na teren -pobedice srce,sloga,pobedice Srbija-Srecno Srbijo!!!

Sajonac

pre 9 godina

Naporan si .Niko te ne tera da navijaš i voliš Srbiju.Ok ukapirali smo navijaš za Grčku ,Brazil,Francusku i sad za USA,ali ne smaraj više .Nađi društvo pa njima obrazlaži .Svi bolji ,a mi u finale .SRBIJA!!!
(legenda, 13. septembar 2014 20:57)

Kakva Grcka, kakav Brazil, gde su oni u mom komentaru? Napisi sutra posle finala da nisam bio u pravu, samo izvoli.

FCB Vizemeister dahoam

pre 9 godina

Srbija je zemlja kosarkasa, Srbija je zemlja tenisera sve je to tacno. Ali ja bi licno sve to zamenuo kad bi moglo za polufinale SP-a u fudbalu!

Debeli Jova

pre 9 godina

"I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ... kao samostalna Srbija imate samo srebra:)"
(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)

Nego, komshija Hashime, kako vi to ono beše stojite sa sportovima? Mislim, u kom ste sportu dobri? Molim? Kod vas ne postoji sport? Onda ništa ...

Andrijana

pre 9 godina

Zbog ovih momaka sam ponosna sto sam Srpkinja.Hvala vam na tome ZLATNI momci.
Vi ste najvazniju utakmicu vec dobili,a desila se onda kad vas je Sale spojio u tim.

Sajonac

pre 9 godina

Zar Goku nije sajonac, je li, kapetane moj? Vidim da si se pogubio i da iz DC comicsa i marvela prelazis na japance. Drzi se ti Anstajna.

mene_bi_bilo_sramota

pre 9 godina

Komshija Hashim, čak i da ne osvojimo zlato sutra, ta jedna medalja je više nego što su sve naše drage komšije ikada osvojile u istoriji.Ne znam kako uopšte imate obraza da ostavljate ovakve komentare.

ganimed

pre 9 godina

Cudni su mi ovi koji komentarisu da cemo osvojiti zlato. Znate li vi protiv koga mi igramo? Zar stvarno mislite da je Teo bolji od Rouza? Zar stvarno mislite da ce Bogdanovic dati vise trojki od Karija? Da ce Raduljica izaci na kraj sa Dejvisom? Jedina ekipa koja moze da dobije ovaj americki sastav je ekipa koju cine Lebron, Karmelo, Rondo, Grifin,Lav, Pol, a ta ekipa ne ucestvuje. Srebro nam je puna kapa.
(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)

Tom logikom "jaceg" su se vodili i, na primer, Austrougari, a svi znamo kako su prosli na Ceru. Ima svuda ljudi kao sto si ti, suvih racionalista, ali oni nikad nece niti su izvojevali veliku pobedu. Pozdrav!

Kapetan Kapetana Amerike!

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.
(Sajonac, 13. septembar 2014 19:55)

`Masta je vaznija od znanja!` - Ajnstajn

Drugo, zivo je i stvarno ono cemu covek udahne zivot.Pa su za nekog kola ziva stvar,za nekog strip junaci,za nekog puska,za nekog zivotinje(zive su al nista mnogo vise svesnije od auta,kamena,biljaka ili stripa).

A,trece pogledaj svoj nik pa se jos jednom upitaj ko jos zivi u masti sem mene?Pozdravio te Goku i kaze da mu odgrizes...karabatak s` pecenu koku ;)!

Naravno da cemo sutra videti.Ali ti izgleda vec vidis u sutra,ja ne vidim.Ja u sutra verujem i nadam mu se,ja nisam bas toliki sajonac i `realista` pa da znam sta ce biti sutra.Ni Bog ne zna sta ce biti sutra...bilo bi to mnogo monotono...a,ti ako stvarno `znas` sta ce sutra biti samo je pitanje dana kada ce ti SVE postati POZNATO i umoriti te!

zagreb -hrvoje

pre 9 godina

hrvatska nije uspila 1992 dobiti dream team al nitko sretniji od mene da vi sutra uspijete...pokazali ste da imate jednu od najboljih igara na turniru i ako vas dobiju dobit ce vas samo na misisce sigurno ne na znanje..sretno i navijamo za vas!!

legenda

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Naporan si .Niko te ne tera da navijaš i voliš Srbiju.Ok ukapirali smo navijaš za Grčku ,Brazil,Francusku i sad za USA,ali ne smaraj više .Nađi društvo pa njima obrazlaži .Svi bolji ,a mi u finale .SRBIJA!!!

??

pre 9 godina

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.
(Sajonac, 13. septembar 2014 19:55)

Pre ce tebi biti jasnije nego li njemu....njemu je vec sve jasno.
Na realnost se obaziru samo gubitnici....sampioni svet maste dovode u realno stanje.

Komshija Hashim

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)

Srbin.Sremac

pre 9 godina

@p: Nikad nisi bio profesionalni sportista pa ne poznajes odakle se crpi motivacija za pobedu u nacionalnom dresu. Ali ono sa cim ti imas problem i sto ti je strano jeste pojam rodoljublja. Takvih nam je puna nasa zemlja...nazalost.

Zaphod

pre 9 godina

ali ga izbrise ono prokletstvo nacinjeno danas nad prebijenim Nemcom u sred Beograda.
(=, 13. septembar 2014 19:19)


Promašio si temu, prijatelju, na hroniku, pa tamo mrači...


Idemo Sale i momci, verujem da ćete dati sve od sebe!!!

srpski seljak

pre 9 godina

Kole, slabo si informisan srbi imaju ipertrofiran nacionalni ponos, to nigde ne postoji. A tako malo razloga da budu toliko ponosni.
a za momka iz Trebinja: da, vi ste cvet srpske nacije. Mi u Srbiji smo neobrazovani, ali vodite nas vi, hocemo i mi da imamo republiku kao vasa (takozvanu) i hocemo i mi svog Dodika.

Kole

pre 9 godina

E, to već ne sme. Nacionalni ponos je Srbima zabranjen, ali ako ste Amerikanac, Francuz, Bošnjan, ili Albanac - onda je to jako pohvalna stvar. Morao bi Krle da pripazi, da ga ne proglase za četnika, tj. fašistu.

SRBIJA!!!!

Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!

Mile

pre 9 godina

Dovoljno su uradili do sada ali ako sutra pobede Amere treba im za zivota podici grupni spomenik na Slaviji ili po tom timu nazvati jednu od ulica u svakom vecem gradu.

Sajonac

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.

Sajonac

pre 9 godina

Cudni su mi ovi koji komentarisu da cemo osvojiti zlato. Znate li vi protiv koga mi igramo? Zar stvarno mislite da je Teo bolji od Rouza? Zar stvarno mislite da ce Bogdanovic dati vise trojki od Karija? Da ce Raduljica izaci na kraj sa Dejvisom? Jedina ekipa koja moze da dobije ovaj americki sastav je ekipa koju cine Lebron, Karmelo, Rondo, Grifin,Lav, Pol, a ta ekipa ne ucestvuje. Srebro nam je puna kapa.

dus dibidus

pre 9 godina

Ljudi glasajte na FIBA sajtu da Teodosic bude MVP, inace ce biti Gasol koji je ispao u 1/4, bice to bruka kao kad je bio Mesi MVP na SP

serbiangirl

pre 9 godina

E, i u meni je nacionalni ponos. Studiram u inostranstvu i na faksu je pravo ludilo! Prilaze Francuzi, cestitaju, stvarno su gospoda!

P.S. Ljudi, ne zaboravite da glasate za Tea! Ne smemo dozvoliti da Gasol bude MVP! Evo i linka: http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/mymvp

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

Dragi moj Krle neki ljudi, tačnije veliki deo ljudi ne zna šta to znači nacionalni ponos ili na to gleda kao na nešto primitivno, retrogradno i nepoželjno u "evropskoj" perspektivi Srbije. Oni bi možda bili zadovoljniji da je u vama "jugoslovenski" ponos ili bilo koji osećaj lamentiranja nad jugoslovenskom papazjanijom, ali ovako kada je u pitanju ponos Srbina zbog toga što je, kulturno iskazivanje rodoljublja ponesenog iz kruga porodice, onda to već kod takvih izaziva duboku konfuziju. Zašto je u Srbiji košarka više od sporta i zašto se svaki vaš neuspeh na velikim takmičenjima vrlo emotivno doživljava? Pa jednostavan je odgovor. Košarka je bila JEDINA radost koja je građanima ove zemlje tokom crne decenije prošlog veka ulivala nadu u bolje sutra,skretala misli sa realnih problema i izmamljivala osmeh na lica. Zato je svaka vaša pobeda više od puke sportske pobede, već prilika da se srpska nacija afirmiše i nametne kao karakterna, puna duha i pobednička. Svima vam se zahvaljujemo za veliku radost koju ste nam (ponovo) priuštili, ali ovog puta povrh svega pod (jedinom) srpskom zastavom i pod imenom Srbija! To je ipak nešto posebno i jedna nova stranica naše istorije koja nas ohrabruje da i dalje baštinimo onu najbolju tradiciju naše košarke iz devedesetih godina 20. veka. Želim vam da odigrate utakmicu života pod dirigentskom palicom gospodina Đorđevića protiv Amerikanaca i da bez obzira na ishod pokažete da SMO SE VRATILI!Živeli!

srdjan

pre 9 godina

Bravo za Krleta koji poslednjih 10 godina "letuje" u reprezentaciji i redovno se odaziva na sve pozive. Pozitivan je, naravno, rezultat; na kraju krajeva - medalja uvek ostaje za pamcenje. Ono sto je jos bitnije to je da u radu sa reprezentacijom napreduju gotovo svi igraci. Kalinic je prosle godine samo zapoceo a ove godine neverovatno podigao nivo svoje igre. Bircanin igra mnogo zrelije; Jovic je pravo otkrovenje, a do pre mesece dana niko nije znao za njega. Raduljica nikada nije igrao kao ove godine. Ovo je nauk za sve one koji uporno izbegavaju reprezentativne "obaveze" a narocito je bitno da mladi na ovom primeru nesto vise nauce. Mozda bi bas to mogao da bude najveci dobitak ovog SP.

Laki

pre 9 godina

Mislim da pola ljudi u Srbini nije svjesno koliko Republika Srpska navija za reprezentaciju Srbije, a to je dobrim dijelom, ne zbog nedostajanja ljubavi, nego zbog neobrazovanosti iz koga proistice stav da je srpski narod samo ondje dokle dosezu granice danasnje Republike Srbije. Sinoc je bila ludnica na ulicama gradova RS. Srbija je i nasa reprezentacija koliko i vasa(mada je neukusno govoriti ko smo mi, ko ste vi jer smo svi mi jedno-Srbi). Pozdrav iz Trebinja. Sutra padaju Amerikanci.

GO SRBIJA

pre 9 godina

Ja ne znam kako ce sve sutra da se zavrsi u finalu. Amerikanci su bez ikakve sumnje veliki favoriti ali u slucaju da nakon neverovatne igre nasi sjajni momci sutra pobede USA oni ce jednostavno biti ti koji su napisali novu stranicu u istoriji svetske kosarke. Oni su svesni da je ovo ta izuzetna, "once-in-a-life-time" prilika da okrenu istoriju kosarke naglavacke. Ja kao i milioni nas ce ih bodriti svim srcem i divljenjem da to urade. Naravno sve sto su dosada uradili na svetskom turniru je izuzetno, za odusevljenje, postovanje, i inspiraciju. GO SRBIJA

Divljan

pre 9 godina

Kad si poreklom Dalmatinac rodjen u Beogradu a zena ti je iz Srbije, onda slavis sve duplo. Dva Bozica, dva Uskrsa, dve Nove god, kosarka, odbojka, nogomet, rukomet, vaterpolo, atletika, hokej, skojanje...
Bas bogato!

LOL

pre 9 godina

Evo asova Sacramento Kings-a , a ovo je novi igrac L.A. Clippers-a Hladan kao spricer 9-ti njegov pojen 84 : 77 ... Ide Sanchez, Paladino pokusace da ublazi poraz, Gotovo Sve Je Gotovo Jugoslavija je Sampion Sveta !!

trifun

pre 9 godina

Navijam za Srbiju svim srcem da osvoji zlato, ovi momci su ponos Srbije, dizu ugled nase zemlje i naroda! Ali navijajmo sportski, protivniku svaka cast, neka pobedi onaj koji je zaista bolji, a ja se nadam - SRBIJA!

Neko Drugi

pre 9 godina

Nacionalni ponos i "Aleksandrar Đorđević je fantastično tempirao formu, te od tima koji je delovao prosečno u grupnoj fazi, napravio kaznenu ekspediciju koja je pragazila Grčku, Brazil, a onda dobila i šampiona Evrope Francusku." su dovoljne recenice koje objasnjavaju ovakvu igru nasih. Napred Srbija!

C

pre 9 godina

Mi Srbi ne zasluzujemo ove momke, koje smo do pre 2 nedelje pljuvali u paketu sa Saletom, a da su ispali od Grcke i dalje bi smo ih pljuvali, a sad ih kujemo u zvezde!

Divljan

pre 9 godina

Kad si poreklom Dalmatinac rodjen u Beogradu a zena ti je iz Srbije, onda slavis sve duplo. Dva Bozica, dva Uskrsa, dve Nove god, kosarka, odbojka, nogomet, rukomet, vaterpolo, atletika, hokej, skojanje...
Bas bogato!

C

pre 9 godina

Mi Srbi ne zasluzujemo ove momke, koje smo do pre 2 nedelje pljuvali u paketu sa Saletom, a da su ispali od Grcke i dalje bi smo ih pljuvali, a sad ih kujemo u zvezde!

dus dibidus

pre 9 godina

Ljudi glasajte na FIBA sajtu da Teodosic bude MVP, inace ce biti Gasol koji je ispao u 1/4, bice to bruka kao kad je bio Mesi MVP na SP

Laki

pre 9 godina

Mislim da pola ljudi u Srbini nije svjesno koliko Republika Srpska navija za reprezentaciju Srbije, a to je dobrim dijelom, ne zbog nedostajanja ljubavi, nego zbog neobrazovanosti iz koga proistice stav da je srpski narod samo ondje dokle dosezu granice danasnje Republike Srbije. Sinoc je bila ludnica na ulicama gradova RS. Srbija je i nasa reprezentacija koliko i vasa(mada je neukusno govoriti ko smo mi, ko ste vi jer smo svi mi jedno-Srbi). Pozdrav iz Trebinja. Sutra padaju Amerikanci.

srdjan

pre 9 godina

Bravo za Krleta koji poslednjih 10 godina "letuje" u reprezentaciji i redovno se odaziva na sve pozive. Pozitivan je, naravno, rezultat; na kraju krajeva - medalja uvek ostaje za pamcenje. Ono sto je jos bitnije to je da u radu sa reprezentacijom napreduju gotovo svi igraci. Kalinic je prosle godine samo zapoceo a ove godine neverovatno podigao nivo svoje igre. Bircanin igra mnogo zrelije; Jovic je pravo otkrovenje, a do pre mesece dana niko nije znao za njega. Raduljica nikada nije igrao kao ove godine. Ovo je nauk za sve one koji uporno izbegavaju reprezentativne "obaveze" a narocito je bitno da mladi na ovom primeru nesto vise nauce. Mozda bi bas to mogao da bude najveci dobitak ovog SP.

ganimed

pre 9 godina

Cudni su mi ovi koji komentarisu da cemo osvojiti zlato. Znate li vi protiv koga mi igramo? Zar stvarno mislite da je Teo bolji od Rouza? Zar stvarno mislite da ce Bogdanovic dati vise trojki od Karija? Da ce Raduljica izaci na kraj sa Dejvisom? Jedina ekipa koja moze da dobije ovaj americki sastav je ekipa koju cine Lebron, Karmelo, Rondo, Grifin,Lav, Pol, a ta ekipa ne ucestvuje. Srebro nam je puna kapa.
(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)

Tom logikom "jaceg" su se vodili i, na primer, Austrougari, a svi znamo kako su prosli na Ceru. Ima svuda ljudi kao sto si ti, suvih racionalista, ali oni nikad nece niti su izvojevali veliku pobedu. Pozdrav!

Kole

pre 9 godina

E, to već ne sme. Nacionalni ponos je Srbima zabranjen, ali ako ste Amerikanac, Francuz, Bošnjan, ili Albanac - onda je to jako pohvalna stvar. Morao bi Krle da pripazi, da ga ne proglase za četnika, tj. fašistu.

SRBIJA!!!!

zagreb -hrvoje

pre 9 godina

hrvatska nije uspila 1992 dobiti dream team al nitko sretniji od mene da vi sutra uspijete...pokazali ste da imate jednu od najboljih igara na turniru i ako vas dobiju dobit ce vas samo na misisce sigurno ne na znanje..sretno i navijamo za vas!!

Debeli Jova

pre 9 godina

"I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ... kao samostalna Srbija imate samo srebra:)"
(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)

Nego, komshija Hashime, kako vi to ono beše stojite sa sportovima? Mislim, u kom ste sportu dobri? Molim? Kod vas ne postoji sport? Onda ništa ...

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

Dragi moj Krle neki ljudi, tačnije veliki deo ljudi ne zna šta to znači nacionalni ponos ili na to gleda kao na nešto primitivno, retrogradno i nepoželjno u "evropskoj" perspektivi Srbije. Oni bi možda bili zadovoljniji da je u vama "jugoslovenski" ponos ili bilo koji osećaj lamentiranja nad jugoslovenskom papazjanijom, ali ovako kada je u pitanju ponos Srbina zbog toga što je, kulturno iskazivanje rodoljublja ponesenog iz kruga porodice, onda to već kod takvih izaziva duboku konfuziju. Zašto je u Srbiji košarka više od sporta i zašto se svaki vaš neuspeh na velikim takmičenjima vrlo emotivno doživljava? Pa jednostavan je odgovor. Košarka je bila JEDINA radost koja je građanima ove zemlje tokom crne decenije prošlog veka ulivala nadu u bolje sutra,skretala misli sa realnih problema i izmamljivala osmeh na lica. Zato je svaka vaša pobeda više od puke sportske pobede, već prilika da se srpska nacija afirmiše i nametne kao karakterna, puna duha i pobednička. Svima vam se zahvaljujemo za veliku radost koju ste nam (ponovo) priuštili, ali ovog puta povrh svega pod (jedinom) srpskom zastavom i pod imenom Srbija! To je ipak nešto posebno i jedna nova stranica naše istorije koja nas ohrabruje da i dalje baštinimo onu najbolju tradiciju naše košarke iz devedesetih godina 20. veka. Želim vam da odigrate utakmicu života pod dirigentskom palicom gospodina Đorđevića protiv Amerikanaca i da bez obzira na ishod pokažete da SMO SE VRATILI!Živeli!

Makso

pre 9 godina

@Komshija Hashim,

Jbg, neko osvaja "samo" srebra, a neko sedi u svom zaseoku i pise komentare o ucesnicima finala SP!
Tamo gde smo mi, vi necete biti ni za hiljadu godina.

mene_bi_bilo_sramota

pre 9 godina

Komshija Hashim, čak i da ne osvojimo zlato sutra, ta jedna medalja je više nego što su sve naše drage komšije ikada osvojile u istoriji.Ne znam kako uopšte imate obraza da ostavljate ovakve komentare.

GO SRBIJA

pre 9 godina

Ja ne znam kako ce sve sutra da se zavrsi u finalu. Amerikanci su bez ikakve sumnje veliki favoriti ali u slucaju da nakon neverovatne igre nasi sjajni momci sutra pobede USA oni ce jednostavno biti ti koji su napisali novu stranicu u istoriji svetske kosarke. Oni su svesni da je ovo ta izuzetna, "once-in-a-life-time" prilika da okrenu istoriju kosarke naglavacke. Ja kao i milioni nas ce ih bodriti svim srcem i divljenjem da to urade. Naravno sve sto su dosada uradili na svetskom turniru je izuzetno, za odusevljenje, postovanje, i inspiraciju. GO SRBIJA

Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!

IDEMO DALJE-MORAMO BOLJEE

pre 9 godina

I da izgubite sa 1o0 razlike VI ste heroji...pa ja za malo juce uvece nisam istetovirao Tea I Radulju na grudima..tako su mi bili srcu dragi...

igor

pre 9 godina

U Americi ljudi negledaju ovo svetsko prvenstvo,ne znaju ni ko igra,totalna plasticnost...ovo sto se desava poslednjih par dana u Srbiji je dokaz da ovo jeste zemlja kosarke.Sutra kad je najteze izacice na teren -pobedice srce,sloga,pobedice Srbija-Srecno Srbijo!!!

Kokan

pre 9 godina

Znaci sutra planetarno finale dve najbolje kosarkaske ekipe .
Osjecam , a osjecaj me rijetko prevari , da ce NASA srpska reprezentacija odigrati svoju najbolju utakmicu u zadnjih 12 godina i pobijediti . Ne znam kako kome , ali meni prija sto ce sve svjetske reprezentacije prilikom zrjebanja na buducim takmicenjima ,ponovo ... bas kao nekad , moliti Boga da ih ne zapadne NASA srpska reprezentacija .
Prirodno je to , Srbi i kosarka su jako kompatibilni i ne mogu jedno bez drugoga .

serbiangirl

pre 9 godina

E, i u meni je nacionalni ponos. Studiram u inostranstvu i na faksu je pravo ludilo! Prilaze Francuzi, cestitaju, stvarno su gospoda!

P.S. Ljudi, ne zaboravite da glasate za Tea! Ne smemo dozvoliti da Gasol bude MVP! Evo i linka: http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/mymvp

Zaphod

pre 9 godina

ali ga izbrise ono prokletstvo nacinjeno danas nad prebijenim Nemcom u sred Beograda.
(=, 13. septembar 2014 19:19)


Promašio si temu, prijatelju, na hroniku, pa tamo mrači...


Idemo Sale i momci, verujem da ćete dati sve od sebe!!!

legenda

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Naporan si .Niko te ne tera da navijaš i voliš Srbiju.Ok ukapirali smo navijaš za Grčku ,Brazil,Francusku i sad za USA,ali ne smaraj više .Nađi društvo pa njima obrazlaži .Svi bolji ,a mi u finale .SRBIJA!!!

LOL

pre 9 godina

Evo asova Sacramento Kings-a , a ovo je novi igrac L.A. Clippers-a Hladan kao spricer 9-ti njegov pojen 84 : 77 ... Ide Sanchez, Paladino pokusace da ublazi poraz, Gotovo Sve Je Gotovo Jugoslavija je Sampion Sveta !!

Andrijana

pre 9 godina

Zbog ovih momaka sam ponosna sto sam Srpkinja.Hvala vam na tome ZLATNI momci.
Vi ste najvazniju utakmicu vec dobili,a desila se onda kad vas je Sale spojio u tim.

Kapetan Kapetana Amerike!

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.
(Sajonac, 13. septembar 2014 19:55)

`Masta je vaznija od znanja!` - Ajnstajn

Drugo, zivo je i stvarno ono cemu covek udahne zivot.Pa su za nekog kola ziva stvar,za nekog strip junaci,za nekog puska,za nekog zivotinje(zive su al nista mnogo vise svesnije od auta,kamena,biljaka ili stripa).

A,trece pogledaj svoj nik pa se jos jednom upitaj ko jos zivi u masti sem mene?Pozdravio te Goku i kaze da mu odgrizes...karabatak s` pecenu koku ;)!

Naravno da cemo sutra videti.Ali ti izgleda vec vidis u sutra,ja ne vidim.Ja u sutra verujem i nadam mu se,ja nisam bas toliki sajonac i `realista` pa da znam sta ce biti sutra.Ni Bog ne zna sta ce biti sutra...bilo bi to mnogo monotono...a,ti ako stvarno `znas` sta ce sutra biti samo je pitanje dana kada ce ti SVE postati POZNATO i umoriti te!

Neko Drugi

pre 9 godina

Nacionalni ponos i "Aleksandrar Đorđević je fantastično tempirao formu, te od tima koji je delovao prosečno u grupnoj fazi, napravio kaznenu ekspediciju koja je pragazila Grčku, Brazil, a onda dobila i šampiona Evrope Francusku." su dovoljne recenice koje objasnjavaju ovakvu igru nasih. Napred Srbija!

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Александар пали топа,затресла се сва Јевропа и још једно пола света,сви силници којима наша земља смета. Нека Вам је сретно јунаци!

trifun

pre 9 godina

Navijam za Srbiju svim srcem da osvoji zlato, ovi momci su ponos Srbije, dizu ugled nase zemlje i naroda! Ali navijajmo sportski, protivniku svaka cast, neka pobedi onaj koji je zaista bolji, a ja se nadam - SRBIJA!

??

pre 9 godina

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.
(Sajonac, 13. septembar 2014 19:55)

Pre ce tebi biti jasnije nego li njemu....njemu je vec sve jasno.
Na realnost se obaziru samo gubitnici....sampioni svet maste dovode u realno stanje.

Mile

pre 9 godina

Dovoljno su uradili do sada ali ako sutra pobede Amere treba im za zivota podici grupni spomenik na Slaviji ili po tom timu nazvati jednu od ulica u svakom vecem gradu.

Srbin.Sremac

pre 9 godina

@p: Nikad nisi bio profesionalni sportista pa ne poznajes odakle se crpi motivacija za pobedu u nacionalnom dresu. Ali ono sa cim ti imas problem i sto ti je strano jeste pojam rodoljublja. Takvih nam je puna nasa zemlja...nazalost.

Sajonac

pre 9 godina

Cudni su mi ovi koji komentarisu da cemo osvojiti zlato. Znate li vi protiv koga mi igramo? Zar stvarno mislite da je Teo bolji od Rouza? Zar stvarno mislite da ce Bogdanovic dati vise trojki od Karija? Da ce Raduljica izaci na kraj sa Dejvisom? Jedina ekipa koja moze da dobije ovaj americki sastav je ekipa koju cine Lebron, Karmelo, Rondo, Grifin,Lav, Pol, a ta ekipa ne ucestvuje. Srebro nam je puna kapa.

FCB Vizemeister dahoam

pre 9 godina

Srbija je zemlja kosarkasa, Srbija je zemlja tenisera sve je to tacno. Ali ja bi licno sve to zamenuo kad bi moglo za polufinale SP-a u fudbalu!

srpski seljak

pre 9 godina

Kole, slabo si informisan srbi imaju ipertrofiran nacionalni ponos, to nigde ne postoji. A tako malo razloga da budu toliko ponosni.
a za momka iz Trebinja: da, vi ste cvet srpske nacije. Mi u Srbiji smo neobrazovani, ali vodite nas vi, hocemo i mi da imamo republiku kao vasa (takozvanu) i hocemo i mi svog Dodika.

petarczv

pre 9 godina

Komsija hashime svaka tebi cast ali stvarno. Pa prvo si pisao kako necemo proci grupu,pa kako ce se tvoji hrvati boriti za medalju.Prosli smo grupu...Pa si pisao moj hashime da ce nas grcka pobediti i da idemo kuci,a sta se desilo moj dobri hashime odvalismo grcku koja nije imala poraz...pa si pricao hasime da ce nas pregaziti brazil pun nba zvezda pa smo mi pregazili njih moj hashime a oni tvoji vec bili kuci u lepoj vasoj. Pa smo dobili francusku moj hashime i usli u finale svetskog prvenstva alo u finale moj hashime tu gde vi nikad niste bili niti ce te. A sad moj oboleli hashime pricas kako cemo osvojiti "samo" srebro e moj hashime...

Srbin

pre 9 godina

Uspesi koje postizu nasi teniseri, strelci, plivaci, atleticari, kajakasi, tekvondoisti, dzudisti su fenomenalni. Kontinuitet uspeha vaterpolista I odbojkasa je neverovatan. Takodje, posto ovo cita I mnogo Hrvata, mora se priznati I da su njihovi rezultati u skijanju, atletici, rukometu...sjajni.
O 'onom' sportu ne bih trosio reci jer u poslednjih petnaestak godina na prostorima nekadasnje SFRJ,na njega su asocijacije samo divljanja huligana, afere, dugovi, namestaljke.

Ali, biti u finalu SP u kosarci je nesto posebno. Boriti se za zlatnu medalju sa najvecom silom u istoriji covecanstva u njihovom drugom najpopularnijem sportu, u sportu u koji I svi drugi ulazu toliko para I toliko ga vole...NEPROCENJIVO!
NAPRED SAMPIONI!!!

Sajonac

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.

doktor

pre 9 godina

pustite Hashima i njemu slične miševe da trunu u svojim rupama i pišu komentare u nadi da će neko obratiti pažnju na njih. Nek ostanu u svojim malim glavama sami i jadni.
UZIVAJMO U TRENUTKU KOJI NAM JE PODARILA EKIPA DIVNIH SPORTISTA!

Komshija Hashim

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)

ištvan

pre 9 godina

Vi igrajte i samo se na to fokusirajte i nema brige. Nije bitno peva li se himna već ko je koliko spreman i fokusiran na ono što radi.
Srećno, inače za nas ste već #šampioni

Space Jam

pre 9 godina

Da li zna neko onaj stariji film-crtani u glavnoj ulozi je Majkl Dzordan, Space Jam, gde ga crtani likovi zovu da im pomogne da poraze vanzemaljce kako bi spasili sebe, a spasice se samo na kosarkaskom terenu, pobedom. U tom filmu, crtani likovi su potpuni autsajderi koji na kraju pobedjuju. Mi imamo mozda 5% sanse za pobedu, a ja se samo nadam da je bas danas jedan od tih dana.

Sava

pre 9 godina

Kod nas sredine nema!! Ili smo toliko euforični pa izgubimo smisao za realnost ili posle jednog poraza pljuvačina i sve nam je crno i negativno! Zašto mi toliko idemo iz krajnosti u krajnost!? Košarkaši su napravili fenomenalan uspeh! Poslali smo ih da u najboljem slučaju donesu bronzu a oni su već obezbedili srebro. Zato ću večeras gledati utakmicu sa uzivanjem i poći od toga da gubimo sa najmanje 20 razlike. Ako ne budem u pravu biću presrećan a ako sam u pravu neću biti previše tuzan! Svi vi koji imate prevelika i nerealna očekivanja poraz ćete teško podneti i trebaće vam tablete za smirenje. Takvi ste samo teret društvu i potpuno nekorisni. Treba imati na umu da SVI MI treba da budemo kao košarkaši u svom poslu. Znači najbolji ili medju najboljima, samo tako ćemo pokrenuti drzavu i društvo napred. Nemci tako razmišljaju i privreda im je napredovala posle Mundijala u fudbalu. Kod nas euforija potraje nedelju dana a posle letargija i kukumavčenje i uvek nam je neko drugi kriv. Trgnimo se i postanimo kao naši sportisti, od nas samih zavisi!

mozda

pre 9 godina

Aman ljudi, nema svrhe obazirati se na zlurade komentare, kojima ovde nije mesto! Uzivajte, gledajte veceras kosarku, nasu i njihovu, pa neka pobedi bolja! Mozda su u svim segmentima oni favoriti, mozda su im svi procenti bolji (a mozda i nisu), mozda su fizicki jaci, mozda znaju bolje ili nesto sto mi ne znamo u ovom sportu, ali ne moze niko, ni meni a ni vama koji navijate za 'nasu' kosarku, da zabrani da se nadamo! Lepo juce rece Aleksandar Sapic, kao sportista, ne kao politicar, 'ko ne veruje da mozemo da ih dobijemo, neka ne upali televizor veceras, da ne mraci nas koji verujemo'! Zato, vama koji verujete zelim veceras celicne zivce i razlog za veliku radost malo pre ponoci, a nasim momcima, kako vec rekoh pre neki dan, mirnu glavu, vrelo srce, meku ruku i puno sportske srece!!!

Sava

pre 9 godina

Srbija je pravni naslednik SFRJ i SRJ. Znači nismo mi ništa prisvojili ili drugima oduzeli već se sa pravne strane tako gleda. Ako komšijama nešto nije jasno nek se zale Hagu, Strazburu, Fibi, UN a ne nama. Svi relevantni svetski mediji kazu da je Srbija osvajala 5 puta svetsko prvenstvo samo pod raznim imenima!

Sajonac

pre 9 godina

Naporan si .Niko te ne tera da navijaš i voliš Srbiju.Ok ukapirali smo navijaš za Grčku ,Brazil,Francusku i sad za USA,ali ne smaraj više .Nađi društvo pa njima obrazlaži .Svi bolji ,a mi u finale .SRBIJA!!!
(legenda, 13. septembar 2014 20:57)

Kakva Grcka, kakav Brazil, gde su oni u mom komentaru? Napisi sutra posle finala da nisam bio u pravu, samo izvoli.

Sajonac

pre 9 godina

Zar Goku nije sajonac, je li, kapetane moj? Vidim da si se pogubio i da iz DC comicsa i marvela prelazis na japance. Drzi se ti Anstajna.

maloicitao

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)

Moras i ti necemu da se radujes kad vec tvoji za sport nisu culi

RS

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)
(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)
Svi nasi najveci(a i svi ostali) kosarkasi od 1995.su po nacionalnosti Srbi.Provjeri!!! I nije Jugoslavija nego SR Jugoslavija koja je potpuno druga drzava u odnosu na SFRJugoslaviju koja je prestala da postoji 1991.i 1992.

legenda

pre 9 godina

Kakva Grcka, kakav Brazil, gde su oni u mom komentaru? Napisi sutra posle finala da nisam bio u pravu, samo izvoli.
(Sajonac, 13. septembar 2014 21:27)
Pa ne odnosi se samo na trenutni komentar.Ceo turnir mračiš i negativnu energiju zračiš,kako bih te drugačije zapamtio.Ako si iz Srbije ,opusti se ,raduj se ovom uspehu ,pa i ako naši izgube ,ovo je veliki uspeh,a ako nisi i to je ok samo kaži koja je tvoja reprezentacija i za kog navijaš pa da i njih analiziramo.Ameri su dobri ,ali ajde odmah da im damo zlato i da se ne igra finale.Nadaj se ,veruj ,bodri ,pozitivan budi ,pa šta bude meni je Srbija jedina država i za nju navijam kako god da prođu.SRBIJA!!!

MarijaSRB

pre 9 godina

Играј и победи, поносно се врати,
Донеси кући злато што се злати!!!
Србија чека да дођеш из далека,
Да наша земља буде опет првак света!!!

limeni

pre 9 godina

Veceras je uzivanje u svakom smislu, igraju najbolji i na ovom turniru, najbolji u istoriji, kud cete lepse!! Tradicija nas ne plasi jer mi smo ovo osvajali,pobedjivali Amere, tako da Srbija ima znanje i snagu da igra sa steroidnim mutantima!!! oni imaju ogroman pritisak jer zive u tripu da nigde na svetu nemaju pojma i da je kosarka pocela od njih! kad bude egal u poslednjoj cetvrtini krece njihov raspad!!!! kao shpanci protiv francuza, nista nece ulaziti, e tada ih deremo!!!

Ana

pre 9 godina

"Srbija opet obožava košarkaše, opet deca žele da igraju pod obručima, opet je Srbija zemlja košarke." Kakvo ushićeno, napaljeno lupetanje...

Sasa

pre 9 godina

@Sajonac ove amere bi odvalili i Francuzi sa Parkerom,Turijafom,Noom,drugim Pjetrusom,Azinsom i ne znam dal sam nekog izostavio i to bi bilo lagano 10-15 razlike

eset

pre 9 godina

Pa svi znaju da nezvanicna titula prvaka planete pripada onome ko igra sa ovim indijancima u finalu,tako da je Srbija vec šampion.

Rade Božić

pre 9 godina

Vi osvetlaste obraz ovom namučenom narodu. Sada u juriš do zadnje kapi znoja i ne gledajte semafor, umesto vas, gledaće ga milioni onih čije srce kuca za vas.
Ako tako uradite, rezultat te utakmice ionako neće biti više važan.
Čekamo Vas na terasi u Beogradu.

Alex

pre 9 godina

Idemo momci ispisujete istoriju u finalu. Hrabro sa verom u pobedu NAPRED U SLAVU. A u BG nije pretucen Nemac vec peder koji je sasvim slucajno Nemac.

sasa

pre 9 godina

ne verujem da iko od nasih kosarkasa ovo cita. ali hajde dajte sve od sebe! znam da mozete da ih dobijete. zona, crvsta odbrana, i raspolozeni teo i bogdan sa linije 6'75m i to je to. jedva cekam da pocne...

Sava

pre 9 godina

Sanjao sam nocas da pobedjujemo ubedljivo, 18 razlike! Nazalost sve sto sanjam posle u stvarnosti se desi suprotno, znaci da cemo da izgubimo ubedljivo! Ne zelim da verujem u ove gluposti ali nazalost je uvek do sada bilo obrnuto od onoga sto sanjam. To mi pokvari dan, sve i da izgubimo ubedljivo ne zelim da znam unapred.
Bez obzira na sve postigli smo fantastican uspeh. Mi u finalu igramo sa USA koja u svom sastavu ima 50 drzava. Sa jedne strane nasa Srbija koju su nam usitnili i okrnjili a sa druge 50! Opet se ne plasimo i izlazimo im hrabro na crtu pa sta bude. Ja se samo nadam da ce se snovi ponekad i ostvariti.

Zoran B.

pre 9 godina

Veceras, jos negde oko 12sati, Srbija ce da pocne da pise istoriju, jeste Amer nesto kao Basket izmislio, a mi cemo veceras tom Ameru da pokazemo kako se taj "njegov" Basket danas igra! Ceo Svet ce veceras ovo cudo od Srbije da vidi i to u HD !!! Sve najbolje Veceras i da postanemo prvaci Sveta!

Joe Dummars

pre 9 godina

Igraci iz Srbije od 5 svjetskih medalja koliko ima JUGOSLAVIJA nije bila odlučujući faktor u prva 3 osvojena zlata (1970,1978 i generacija 88-90 jer su tu Drazen,Toni i Radja bili nosioci).Za titule 98' i 02' su vecinom bili igraci iz Srbije ali zaboravljate VELIKI doprinos Crnogoraca Drobnjaka i Scepanovica tako da te medalje pripadaju i ostalim nacijama koje su učestvovali u osvajanju zlata koliko i Srbiji. Ko god iole zna o kosarci potvrdice ovo a vama nocas sretno da isprasite SAD i da se desi jos jedno čudo!

Mario Maletić

pre 9 godina

Svaka čast Draganu Đilasu koji je za samo 3 godine svojm predanim radom i požrtvovanjem kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije doprineo da veliki broj ljudi oseti nešto novo na košarkaškoj sceni... nešto što će uspostaviti red u srpskoj košarci koja je bila prekorumpirana...

neko123

pre 9 godina

eto kako nastaje nacionalizam..najveca glupost koju sam cuo pored religije jeste da obavezno navijas za sve ljude koji su sa odredjene teritorije ili ti zemlje

tako je

pre 9 godina

"Nesto se prelomilo u nama....." veoma,veoma dobrog kosarkaskog znanja objasnicu ti sta je puklo: kada je Teodosic rekao ono sto je rekao na klupi i kada ste spoznali da je on u konacno spreman da povuce i kada je pokazao da je spreman da ide do kraja,jer je spreman da uzme odgovornost,zreo da na terenu i u odbrani i u napadu pokazuje koliko mu je stalo! Dakle Teo i njegova galama na tajmu. I drugo najbitnije: kada su sa Spancima osjetili(jednostavno ako ste nekada igrali znate o cemu pisem,ono kad osjetis da nekoga imas i fizicki i igracki) da mogu da igraju sa njima i tog trena su shvatili da su jak kolektiv i da su pronasli pravu igru,a onda se na sve to nadovezalo suludo otimanje Spanaca,pa se onda pocne buditi ponos,prije svega igracki a onda i nacionalni pa i onaj nas ludi inat i prkos...pa onda se desi da igramo tu nebitnu utakmicu do samog kraja i da Bjelica pravi onaj faul,sto je drugi znak,posle Teovog,dakle kada je njemu toliko stalo da ne izgubi sa 20 nego sa 15,i kada je pokazao zube i da je spreman na borbu,onda su svi shvatili da su njih dvojica odlucili da preuzmu odgovornost...a onda kao narucena ona tehnicka i onakva reakcija Djordjevica,kao narucena i trenutak i protivnik i razlika.Od tog momenta igramo da se teniski izrazim u nekom svom "momentumu",a protiv takvih ekipa je jako,jako tesko igrati.Ako ste ikada igrali znate,to je onaj momenat kada odete na neki visi nivo igre i jednostavno sve ide,ali SVE.Nadam se da ce momentum drzati jos jedan mec!

Aleksandar I

pre 9 godina

(FCB Vizemeister dahoam, 13. septembar )

I sta da radis sa tim jednim polufinalom?Donekle razumem kada bi bili uvek u zavrsnicama ili da osvojimo SP ili EP...

Baaaznija

pre 9 godina

Bosna je prvak svijeta u sjedecoj odbojci, googlujte i uvjerite se, a vi se tu kurcite sa nekom kosarkom. Ko to uopste gleda i prati ? Bezveze!

Idemoooooooo……........Srbijaaaaa!!!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Pustite ruku momci, ako ubacimo visok procenat trojki, sve je moguce. I tempirajte ritam za drugo poluvreme, ako im adekvatno odgovorimo u 3/4 i ne dozvolimo im da se "odlepe", imamo sansu.

jazzrom

pre 9 godina

auuuuuuu... kad bi danas dobili Amere ... a ovo za polufinale SP u fudbalu i ne zvuci tako lose samo ne znam koliko bi ifrakta bilo u Srbiji posle i za vreme te utakmice , a u finalu ne smem ni da zamislim xd

Branko

pre 9 godina

Nacionalni ponos je relativan i promenljiv pojam. Neznam na sta je mislio Krstic ali ako je mislio na nekadasnje kosarkase kao stosu Kicanovic.Dalipagic, Slavnic ,Simonovic ,Djoordjevic to je sportski osecaj ponosa na svoje predhoodnike. Medjutim nacionalan ponos pomalo sumnjam da osecaju i oni koji misleci da su veliki Srbi tuku turiste po Srbiji ili kamenuju i pale tudje ambasade.Zato mladicu moj ovo nije bas trenutak da se u sport mesa nascionalno jer se time vredja tudje nacionalno .Kao sto nije bila tragedija narocito ne nacionalna kada su vas Spanci pre neku godinu ponizili sa trideset razlike.Znaci sport sportu i sportskoj publici a politiku i naciju pliticarima i onima koji imaju mandat da je vode.

JUG-SEVER

pre 9 godina

Policija odlično obavlja svoj posao, a to je za svaku pohvalu. Borba protiv kriminala je napokon podignuta na mnogo viši nivo. Drago mi je što će počinioci ovog teškog krivičnog dela uskoro biti dovedeni pred lice pravde. Niko nije iznad zakona, a to je najbitnije.

Humorista neki

pre 9 godina

Zar je yugoslavia i srbija isto ? To mi cudno bas druge drzave ne zeke imat veze s yugom cak ni sa sportskim uspjesima a srbi sve od yuge uzimaju kao da su samo oni bili yuga tako i sportske uspjehe tipa ovo novinar napise poslednji put smo 2002 u indianapolisu bla bla.. Kako to vi kad je bila yugoslavija a ne srbija ?

brada-patuljak-gimili

pre 9 godina

Nisam verovao da ova reprezentacija Srbije ima šanse za velike domete, mislio sam da Sale nije dobro rešenje za selektora, priznajem. Medjutim, ova ekipa me je učinila posle dugo, dugo vremena ponosnim što sam srbin. Ovo je naveći uspeh u istoriji srpske košarke, hvala ovim momcima za sve što su učinili. Samo hrabro sutra..

Sajonac

pre 9 godina

Cudni su mi ovi koji komentarisu da cemo osvojiti zlato. Znate li vi protiv koga mi igramo? Zar stvarno mislite da je Teo bolji od Rouza? Zar stvarno mislite da ce Bogdanovic dati vise trojki od Karija? Da ce Raduljica izaci na kraj sa Dejvisom? Jedina ekipa koja moze da dobije ovaj americki sastav je ekipa koju cine Lebron, Karmelo, Rondo, Grifin,Lav, Pol, a ta ekipa ne ucestvuje. Srebro nam je puna kapa.

Komshija Hashim

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)

FCB Vizemeister dahoam

pre 9 godina

Srbija je zemlja kosarkasa, Srbija je zemlja tenisera sve je to tacno. Ali ja bi licno sve to zamenuo kad bi moglo za polufinale SP-a u fudbalu!

srpski seljak

pre 9 godina

Kole, slabo si informisan srbi imaju ipertrofiran nacionalni ponos, to nigde ne postoji. A tako malo razloga da budu toliko ponosni.
a za momka iz Trebinja: da, vi ste cvet srpske nacije. Mi u Srbiji smo neobrazovani, ali vodite nas vi, hocemo i mi da imamo republiku kao vasa (takozvanu) i hocemo i mi svog Dodika.

Sajonac

pre 9 godina

Naporan si .Niko te ne tera da navijaš i voliš Srbiju.Ok ukapirali smo navijaš za Grčku ,Brazil,Francusku i sad za USA,ali ne smaraj više .Nađi društvo pa njima obrazlaži .Svi bolji ,a mi u finale .SRBIJA!!!
(legenda, 13. septembar 2014 20:57)

Kakva Grcka, kakav Brazil, gde su oni u mom komentaru? Napisi sutra posle finala da nisam bio u pravu, samo izvoli.

Sajonac

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.

Sajonac

pre 9 godina

Zar Goku nije sajonac, je li, kapetane moj? Vidim da si se pogubio i da iz DC comicsa i marvela prelazis na japance. Drzi se ti Anstajna.

Kole

pre 9 godina

E, to već ne sme. Nacionalni ponos je Srbima zabranjen, ali ako ste Amerikanac, Francuz, Bošnjan, ili Albanac - onda je to jako pohvalna stvar. Morao bi Krle da pripazi, da ga ne proglase za četnika, tj. fašistu.

SRBIJA!!!!

Radosav_Bavaniste

pre 9 godina

Dragi moj Krle neki ljudi, tačnije veliki deo ljudi ne zna šta to znači nacionalni ponos ili na to gleda kao na nešto primitivno, retrogradno i nepoželjno u "evropskoj" perspektivi Srbije. Oni bi možda bili zadovoljniji da je u vama "jugoslovenski" ponos ili bilo koji osećaj lamentiranja nad jugoslovenskom papazjanijom, ali ovako kada je u pitanju ponos Srbina zbog toga što je, kulturno iskazivanje rodoljublja ponesenog iz kruga porodice, onda to već kod takvih izaziva duboku konfuziju. Zašto je u Srbiji košarka više od sporta i zašto se svaki vaš neuspeh na velikim takmičenjima vrlo emotivno doživljava? Pa jednostavan je odgovor. Košarka je bila JEDINA radost koja je građanima ove zemlje tokom crne decenije prošlog veka ulivala nadu u bolje sutra,skretala misli sa realnih problema i izmamljivala osmeh na lica. Zato je svaka vaša pobeda više od puke sportske pobede, već prilika da se srpska nacija afirmiše i nametne kao karakterna, puna duha i pobednička. Svima vam se zahvaljujemo za veliku radost koju ste nam (ponovo) priuštili, ali ovog puta povrh svega pod (jedinom) srpskom zastavom i pod imenom Srbija! To je ipak nešto posebno i jedna nova stranica naše istorije koja nas ohrabruje da i dalje baštinimo onu najbolju tradiciju naše košarke iz devedesetih godina 20. veka. Želim vam da odigrate utakmicu života pod dirigentskom palicom gospodina Đorđevića protiv Amerikanaca i da bez obzira na ishod pokažete da SMO SE VRATILI!Živeli!

C

pre 9 godina

Mi Srbi ne zasluzujemo ove momke, koje smo do pre 2 nedelje pljuvali u paketu sa Saletom, a da su ispali od Grcke i dalje bi smo ih pljuvali, a sad ih kujemo u zvezde!

ganimed

pre 9 godina

Cudni su mi ovi koji komentarisu da cemo osvojiti zlato. Znate li vi protiv koga mi igramo? Zar stvarno mislite da je Teo bolji od Rouza? Zar stvarno mislite da ce Bogdanovic dati vise trojki od Karija? Da ce Raduljica izaci na kraj sa Dejvisom? Jedina ekipa koja moze da dobije ovaj americki sastav je ekipa koju cine Lebron, Karmelo, Rondo, Grifin,Lav, Pol, a ta ekipa ne ucestvuje. Srebro nam je puna kapa.
(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)

Tom logikom "jaceg" su se vodili i, na primer, Austrougari, a svi znamo kako su prosli na Ceru. Ima svuda ljudi kao sto si ti, suvih racionalista, ali oni nikad nece niti su izvojevali veliku pobedu. Pozdrav!

Laki

pre 9 godina

Mislim da pola ljudi u Srbini nije svjesno koliko Republika Srpska navija za reprezentaciju Srbije, a to je dobrim dijelom, ne zbog nedostajanja ljubavi, nego zbog neobrazovanosti iz koga proistice stav da je srpski narod samo ondje dokle dosezu granice danasnje Republike Srbije. Sinoc je bila ludnica na ulicama gradova RS. Srbija je i nasa reprezentacija koliko i vasa(mada je neukusno govoriti ko smo mi, ko ste vi jer smo svi mi jedno-Srbi). Pozdrav iz Trebinja. Sutra padaju Amerikanci.

Divljan

pre 9 godina

Kad si poreklom Dalmatinac rodjen u Beogradu a zena ti je iz Srbije, onda slavis sve duplo. Dva Bozica, dva Uskrsa, dve Nove god, kosarka, odbojka, nogomet, rukomet, vaterpolo, atletika, hokej, skojanje...
Bas bogato!

neko123

pre 9 godina

eto kako nastaje nacionalizam..najveca glupost koju sam cuo pored religije jeste da obavezno navijas za sve ljude koji su sa odredjene teritorije ili ti zemlje

geometar iz valjeva

pre 9 godina

Александар пали топа,затресла се сва Јевропа и још једно пола света,сви силници којима наша земља смета. Нека Вам је сретно јунаци!

Branko

pre 9 godina

Nacionalni ponos je relativan i promenljiv pojam. Neznam na sta je mislio Krstic ali ako je mislio na nekadasnje kosarkase kao stosu Kicanovic.Dalipagic, Slavnic ,Simonovic ,Djoordjevic to je sportski osecaj ponosa na svoje predhoodnike. Medjutim nacionalan ponos pomalo sumnjam da osecaju i oni koji misleci da su veliki Srbi tuku turiste po Srbiji ili kamenuju i pale tudje ambasade.Zato mladicu moj ovo nije bas trenutak da se u sport mesa nascionalno jer se time vredja tudje nacionalno .Kao sto nije bila tragedija narocito ne nacionalna kada su vas Spanci pre neku godinu ponizili sa trideset razlike.Znaci sport sportu i sportskoj publici a politiku i naciju pliticarima i onima koji imaju mandat da je vode.

dus dibidus

pre 9 godina

Ljudi glasajte na FIBA sajtu da Teodosic bude MVP, inace ce biti Gasol koji je ispao u 1/4, bice to bruka kao kad je bio Mesi MVP na SP

igor

pre 9 godina

U Americi ljudi negledaju ovo svetsko prvenstvo,ne znaju ni ko igra,totalna plasticnost...ovo sto se desava poslednjih par dana u Srbiji je dokaz da ovo jeste zemlja kosarke.Sutra kad je najteze izacice na teren -pobedice srce,sloga,pobedice Srbija-Srecno Srbijo!!!

mene_bi_bilo_sramota

pre 9 godina

Komshija Hashim, čak i da ne osvojimo zlato sutra, ta jedna medalja je više nego što su sve naše drage komšije ikada osvojile u istoriji.Ne znam kako uopšte imate obraza da ostavljate ovakve komentare.

Makso

pre 9 godina

@Komshija Hashim,

Jbg, neko osvaja "samo" srebra, a neko sedi u svom zaseoku i pise komentare o ucesnicima finala SP!
Tamo gde smo mi, vi necete biti ni za hiljadu godina.

Joe Dummars

pre 9 godina

Igraci iz Srbije od 5 svjetskih medalja koliko ima JUGOSLAVIJA nije bila odlučujući faktor u prva 3 osvojena zlata (1970,1978 i generacija 88-90 jer su tu Drazen,Toni i Radja bili nosioci).Za titule 98' i 02' su vecinom bili igraci iz Srbije ali zaboravljate VELIKI doprinos Crnogoraca Drobnjaka i Scepanovica tako da te medalje pripadaju i ostalim nacijama koje su učestvovali u osvajanju zlata koliko i Srbiji. Ko god iole zna o kosarci potvrdice ovo a vama nocas sretno da isprasite SAD i da se desi jos jedno čudo!

Srbin.Sremac

pre 9 godina

@p: Nikad nisi bio profesionalni sportista pa ne poznajes odakle se crpi motivacija za pobedu u nacionalnom dresu. Ali ono sa cim ti imas problem i sto ti je strano jeste pojam rodoljublja. Takvih nam je puna nasa zemlja...nazalost.

Kapetan Kapetana Amerike!

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.
(Sajonac, 13. septembar 2014 19:55)

`Masta je vaznija od znanja!` - Ajnstajn

Drugo, zivo je i stvarno ono cemu covek udahne zivot.Pa su za nekog kola ziva stvar,za nekog strip junaci,za nekog puska,za nekog zivotinje(zive su al nista mnogo vise svesnije od auta,kamena,biljaka ili stripa).

A,trece pogledaj svoj nik pa se jos jednom upitaj ko jos zivi u masti sem mene?Pozdravio te Goku i kaze da mu odgrizes...karabatak s` pecenu koku ;)!

Naravno da cemo sutra videti.Ali ti izgleda vec vidis u sutra,ja ne vidim.Ja u sutra verujem i nadam mu se,ja nisam bas toliki sajonac i `realista` pa da znam sta ce biti sutra.Ni Bog ne zna sta ce biti sutra...bilo bi to mnogo monotono...a,ti ako stvarno `znas` sta ce sutra biti samo je pitanje dana kada ce ti SVE postati POZNATO i umoriti te!

Andrijana

pre 9 godina

Zbog ovih momaka sam ponosna sto sam Srpkinja.Hvala vam na tome ZLATNI momci.
Vi ste najvazniju utakmicu vec dobili,a desila se onda kad vas je Sale spojio u tim.

Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Zaboravio si da Amerikance mogu da pobede jedino Betmen,Supermen,Spajdermen,Tor i Hulk kao prva petorka...
Pa nisu oni vanzemlajci nego mi!!!
Lepo je neko juce npisao statstiku!

SAD - 29 miliona registrovanih kosarkasa
Srbija - 7 miliona stanovnika

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!

Zaphod

pre 9 godina

ali ga izbrise ono prokletstvo nacinjeno danas nad prebijenim Nemcom u sred Beograda.
(=, 13. septembar 2014 19:19)


Promašio si temu, prijatelju, na hroniku, pa tamo mrači...


Idemo Sale i momci, verujem da ćete dati sve od sebe!!!

Debeli Jova

pre 9 godina

"I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ... kao samostalna Srbija imate samo srebra:)"
(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)

Nego, komshija Hashime, kako vi to ono beše stojite sa sportovima? Mislim, u kom ste sportu dobri? Molim? Kod vas ne postoji sport? Onda ništa ...

Ana

pre 9 godina

"Srbija opet obožava košarkaše, opet deca žele da igraju pod obručima, opet je Srbija zemlja košarke." Kakvo ushićeno, napaljeno lupetanje...

LOL

pre 9 godina

Evo asova Sacramento Kings-a , a ovo je novi igrac L.A. Clippers-a Hladan kao spricer 9-ti njegov pojen 84 : 77 ... Ide Sanchez, Paladino pokusace da ublazi poraz, Gotovo Sve Je Gotovo Jugoslavija je Sampion Sveta !!

Mile

pre 9 godina

Dovoljno su uradili do sada ali ako sutra pobede Amere treba im za zivota podici grupni spomenik na Slaviji ili po tom timu nazvati jednu od ulica u svakom vecem gradu.

Humorista neki

pre 9 godina

Zar je yugoslavia i srbija isto ? To mi cudno bas druge drzave ne zeke imat veze s yugom cak ni sa sportskim uspjesima a srbi sve od yuge uzimaju kao da su samo oni bili yuga tako i sportske uspjehe tipa ovo novinar napise poslednji put smo 2002 u indianapolisu bla bla.. Kako to vi kad je bila yugoslavija a ne srbija ?

Kokan

pre 9 godina

Znaci sutra planetarno finale dve najbolje kosarkaske ekipe .
Osjecam , a osjecaj me rijetko prevari , da ce NASA srpska reprezentacija odigrati svoju najbolju utakmicu u zadnjih 12 godina i pobijediti . Ne znam kako kome , ali meni prija sto ce sve svjetske reprezentacije prilikom zrjebanja na buducim takmicenjima ,ponovo ... bas kao nekad , moliti Boga da ih ne zapadne NASA srpska reprezentacija .
Prirodno je to , Srbi i kosarka su jako kompatibilni i ne mogu jedno bez drugoga .

IDEMO DALJE-MORAMO BOLJEE

pre 9 godina

I da izgubite sa 1o0 razlike VI ste heroji...pa ja za malo juce uvece nisam istetovirao Tea I Radulju na grudima..tako su mi bili srcu dragi...

srdjan

pre 9 godina

Bravo za Krleta koji poslednjih 10 godina "letuje" u reprezentaciji i redovno se odaziva na sve pozive. Pozitivan je, naravno, rezultat; na kraju krajeva - medalja uvek ostaje za pamcenje. Ono sto je jos bitnije to je da u radu sa reprezentacijom napreduju gotovo svi igraci. Kalinic je prosle godine samo zapoceo a ove godine neverovatno podigao nivo svoje igre. Bircanin igra mnogo zrelije; Jovic je pravo otkrovenje, a do pre mesece dana niko nije znao za njega. Raduljica nikada nije igrao kao ove godine. Ovo je nauk za sve one koji uporno izbegavaju reprezentativne "obaveze" a narocito je bitno da mladi na ovom primeru nesto vise nauce. Mozda bi bas to mogao da bude najveci dobitak ovog SP.

??

pre 9 godina

Dragi sajonac,ne igramo mi protiv sile,genetike i prirodne selekcije nego oni ;)!
(Ah,da! Trener bi morao biti Kapetan Amerika!, 13. septembar 2014 19:20)

A ti zivis u svetu maste kad su za tebe junaci iz stripa realni. Betmen i kompanija su izmisljeni likovi, dragi moj kapetane. Sve ce ti biti jasno sutra malo pre ponoci. Pozdrav i svako dobro.
(Sajonac, 13. septembar 2014 19:55)

Pre ce tebi biti jasnije nego li njemu....njemu je vec sve jasno.
Na realnost se obaziru samo gubitnici....sampioni svet maste dovode u realno stanje.

serbiangirl

pre 9 godina

E, i u meni je nacionalni ponos. Studiram u inostranstvu i na faksu je pravo ludilo! Prilaze Francuzi, cestitaju, stvarno su gospoda!

P.S. Ljudi, ne zaboravite da glasate za Tea! Ne smemo dozvoliti da Gasol bude MVP! Evo i linka: http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/mymvp

trifun

pre 9 godina

Navijam za Srbiju svim srcem da osvoji zlato, ovi momci su ponos Srbije, dizu ugled nase zemlje i naroda! Ali navijajmo sportski, protivniku svaka cast, neka pobedi onaj koji je zaista bolji, a ja se nadam - SRBIJA!

zagreb -hrvoje

pre 9 godina

hrvatska nije uspila 1992 dobiti dream team al nitko sretniji od mene da vi sutra uspijete...pokazali ste da imate jednu od najboljih igara na turniru i ako vas dobiju dobit ce vas samo na misisce sigurno ne na znanje..sretno i navijamo za vas!!

legenda

pre 9 godina

(Sajonac, 13. septembar 2014 18:05)
Naporan si .Niko te ne tera da navijaš i voliš Srbiju.Ok ukapirali smo navijaš za Grčku ,Brazil,Francusku i sad za USA,ali ne smaraj više .Nađi društvo pa njima obrazlaži .Svi bolji ,a mi u finale .SRBIJA!!!

JUG-SEVER

pre 9 godina

Policija odlično obavlja svoj posao, a to je za svaku pohvalu. Borba protiv kriminala je napokon podignuta na mnogo viši nivo. Drago mi je što će počinioci ovog teškog krivičnog dela uskoro biti dovedeni pred lice pravde. Niko nije iznad zakona, a to je najbitnije.

Baaaznija

pre 9 godina

Bosna je prvak svijeta u sjedecoj odbojci, googlujte i uvjerite se, a vi se tu kurcite sa nekom kosarkom. Ko to uopste gleda i prati ? Bezveze!

Idemoooooooo……........Srbijaaaaa!!!!!

Sava

pre 9 godina

Sanjao sam nocas da pobedjujemo ubedljivo, 18 razlike! Nazalost sve sto sanjam posle u stvarnosti se desi suprotno, znaci da cemo da izgubimo ubedljivo! Ne zelim da verujem u ove gluposti ali nazalost je uvek do sada bilo obrnuto od onoga sto sanjam. To mi pokvari dan, sve i da izgubimo ubedljivo ne zelim da znam unapred.
Bez obzira na sve postigli smo fantastican uspeh. Mi u finalu igramo sa USA koja u svom sastavu ima 50 drzava. Sa jedne strane nasa Srbija koju su nam usitnili i okrnjili a sa druge 50! Opet se ne plasimo i izlazimo im hrabro na crtu pa sta bude. Ja se samo nadam da ce se snovi ponekad i ostvariti.

GO SRBIJA

pre 9 godina

Ja ne znam kako ce sve sutra da se zavrsi u finalu. Amerikanci su bez ikakve sumnje veliki favoriti ali u slucaju da nakon neverovatne igre nasi sjajni momci sutra pobede USA oni ce jednostavno biti ti koji su napisali novu stranicu u istoriji svetske kosarke. Oni su svesni da je ovo ta izuzetna, "once-in-a-life-time" prilika da okrenu istoriju kosarke naglavacke. Ja kao i milioni nas ce ih bodriti svim srcem i divljenjem da to urade. Naravno sve sto su dosada uradili na svetskom turniru je izuzetno, za odusevljenje, postovanje, i inspiraciju. GO SRBIJA

Zoran B.

pre 9 godina

Veceras, jos negde oko 12sati, Srbija ce da pocne da pise istoriju, jeste Amer nesto kao Basket izmislio, a mi cemo veceras tom Ameru da pokazemo kako se taj "njegov" Basket danas igra! Ceo Svet ce veceras ovo cudo od Srbije da vidi i to u HD !!! Sve najbolje Veceras i da postanemo prvaci Sveta!

Neko Drugi

pre 9 godina

Nacionalni ponos i "Aleksandrar Đorđević je fantastično tempirao formu, te od tima koji je delovao prosečno u grupnoj fazi, napravio kaznenu ekspediciju koja je pragazila Grčku, Brazil, a onda dobila i šampiona Evrope Francusku." su dovoljne recenice koje objasnjavaju ovakvu igru nasih. Napred Srbija!

Alex

pre 9 godina

Idemo momci ispisujete istoriju u finalu. Hrabro sa verom u pobedu NAPRED U SLAVU. A u BG nije pretucen Nemac vec peder koji je sasvim slucajno Nemac.

RS

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)
(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)
Svi nasi najveci(a i svi ostali) kosarkasi od 1995.su po nacionalnosti Srbi.Provjeri!!! I nije Jugoslavija nego SR Jugoslavija koja je potpuno druga drzava u odnosu na SFRJugoslaviju koja je prestala da postoji 1991.i 1992.

brada-patuljak-gimili

pre 9 godina

Nisam verovao da ova reprezentacija Srbije ima šanse za velike domete, mislio sam da Sale nije dobro rešenje za selektora, priznajem. Medjutim, ova ekipa me je učinila posle dugo, dugo vremena ponosnim što sam srbin. Ovo je naveći uspeh u istoriji srpske košarke, hvala ovim momcima za sve što su učinili. Samo hrabro sutra..

eset

pre 9 godina

Pa svi znaju da nezvanicna titula prvaka planete pripada onome ko igra sa ovim indijancima u finalu,tako da je Srbija vec šampion.

Mario Maletić

pre 9 godina

Svaka čast Draganu Đilasu koji je za samo 3 godine svojm predanim radom i požrtvovanjem kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije doprineo da veliki broj ljudi oseti nešto novo na košarkaškoj sceni... nešto što će uspostaviti red u srpskoj košarci koja je bila prekorumpirana...

Sasa

pre 9 godina

@Sajonac ove amere bi odvalili i Francuzi sa Parkerom,Turijafom,Noom,drugim Pjetrusom,Azinsom i ne znam dal sam nekog izostavio i to bi bilo lagano 10-15 razlike

Sava

pre 9 godina

Srbija je pravni naslednik SFRJ i SRJ. Znači nismo mi ništa prisvojili ili drugima oduzeli već se sa pravne strane tako gleda. Ako komšijama nešto nije jasno nek se zale Hagu, Strazburu, Fibi, UN a ne nama. Svi relevantni svetski mediji kazu da je Srbija osvajala 5 puta svetsko prvenstvo samo pod raznim imenima!

Rade Božić

pre 9 godina

Vi osvetlaste obraz ovom namučenom narodu. Sada u juriš do zadnje kapi znoja i ne gledajte semafor, umesto vas, gledaće ga milioni onih čije srce kuca za vas.
Ako tako uradite, rezultat te utakmice ionako neće biti više važan.
Čekamo Vas na terasi u Beogradu.

jazzrom

pre 9 godina

auuuuuuu... kad bi danas dobili Amere ... a ovo za polufinale SP u fudbalu i ne zvuci tako lose samo ne znam koliko bi ifrakta bilo u Srbiji posle i za vreme te utakmice , a u finalu ne smem ni da zamislim xd

maloicitao

pre 9 godina

I nakon ovog finala bicete vecito drugi. Ne zaboravite da ona zlata koje sebi pripisujete ste ostvarili kao Jugoslavija, zajedno sa crnogorcima, a kao samostalna Srbija imate samo srebra:)(Komshija Hashim, 13. septembar 2014 20:28)

Moras i ti necemu da se radujes kad vec tvoji za sport nisu culi

MarijaSRB

pre 9 godina

Играј и победи, поносно се врати,
Донеси кући злато што се злати!!!
Србија чека да дођеш из далека,
Да наша земља буде опет првак света!!!

limeni

pre 9 godina

Veceras je uzivanje u svakom smislu, igraju najbolji i na ovom turniru, najbolji u istoriji, kud cete lepse!! Tradicija nas ne plasi jer mi smo ovo osvajali,pobedjivali Amere, tako da Srbija ima znanje i snagu da igra sa steroidnim mutantima!!! oni imaju ogroman pritisak jer zive u tripu da nigde na svetu nemaju pojma i da je kosarka pocela od njih! kad bude egal u poslednjoj cetvrtini krece njihov raspad!!!! kao shpanci protiv francuza, nista nece ulaziti, e tada ih deremo!!!

legenda

pre 9 godina

Kakva Grcka, kakav Brazil, gde su oni u mom komentaru? Napisi sutra posle finala da nisam bio u pravu, samo izvoli.
(Sajonac, 13. septembar 2014 21:27)
Pa ne odnosi se samo na trenutni komentar.Ceo turnir mračiš i negativnu energiju zračiš,kako bih te drugačije zapamtio.Ako si iz Srbije ,opusti se ,raduj se ovom uspehu ,pa i ako naši izgube ,ovo je veliki uspeh,a ako nisi i to je ok samo kaži koja je tvoja reprezentacija i za kog navijaš pa da i njih analiziramo.Ameri su dobri ,ali ajde odmah da im damo zlato i da se ne igra finale.Nadaj se ,veruj ,bodri ,pozitivan budi ,pa šta bude meni je Srbija jedina država i za nju navijam kako god da prođu.SRBIJA!!!

sasa jokic

pre 9 godina

Pustite ruku momci, ako ubacimo visok procenat trojki, sve je moguce. I tempirajte ritam za drugo poluvreme, ako im adekvatno odgovorimo u 3/4 i ne dozvolimo im da se "odlepe", imamo sansu.

Aleksandar I

pre 9 godina

(FCB Vizemeister dahoam, 13. septembar )

I sta da radis sa tim jednim polufinalom?Donekle razumem kada bi bili uvek u zavrsnicama ili da osvojimo SP ili EP...

sasa

pre 9 godina

ne verujem da iko od nasih kosarkasa ovo cita. ali hajde dajte sve od sebe! znam da mozete da ih dobijete. zona, crvsta odbrana, i raspolozeni teo i bogdan sa linije 6'75m i to je to. jedva cekam da pocne...

Srbin

pre 9 godina

Uspesi koje postizu nasi teniseri, strelci, plivaci, atleticari, kajakasi, tekvondoisti, dzudisti su fenomenalni. Kontinuitet uspeha vaterpolista I odbojkasa je neverovatan. Takodje, posto ovo cita I mnogo Hrvata, mora se priznati I da su njihovi rezultati u skijanju, atletici, rukometu...sjajni.
O 'onom' sportu ne bih trosio reci jer u poslednjih petnaestak godina na prostorima nekadasnje SFRJ,na njega su asocijacije samo divljanja huligana, afere, dugovi, namestaljke.

Ali, biti u finalu SP u kosarci je nesto posebno. Boriti se za zlatnu medalju sa najvecom silom u istoriji covecanstva u njihovom drugom najpopularnijem sportu, u sportu u koji I svi drugi ulazu toliko para I toliko ga vole...NEPROCENJIVO!
NAPRED SAMPIONI!!!

petarczv

pre 9 godina

Komsija hashime svaka tebi cast ali stvarno. Pa prvo si pisao kako necemo proci grupu,pa kako ce se tvoji hrvati boriti za medalju.Prosli smo grupu...Pa si pisao moj hashime da ce nas grcka pobediti i da idemo kuci,a sta se desilo moj dobri hashime odvalismo grcku koja nije imala poraz...pa si pricao hasime da ce nas pregaziti brazil pun nba zvezda pa smo mi pregazili njih moj hashime a oni tvoji vec bili kuci u lepoj vasoj. Pa smo dobili francusku moj hashime i usli u finale svetskog prvenstva alo u finale moj hashime tu gde vi nikad niste bili niti ce te. A sad moj oboleli hashime pricas kako cemo osvojiti "samo" srebro e moj hashime...

Sava

pre 9 godina

Kod nas sredine nema!! Ili smo toliko euforični pa izgubimo smisao za realnost ili posle jednog poraza pljuvačina i sve nam je crno i negativno! Zašto mi toliko idemo iz krajnosti u krajnost!? Košarkaši su napravili fenomenalan uspeh! Poslali smo ih da u najboljem slučaju donesu bronzu a oni su već obezbedili srebro. Zato ću večeras gledati utakmicu sa uzivanjem i poći od toga da gubimo sa najmanje 20 razlike. Ako ne budem u pravu biću presrećan a ako sam u pravu neću biti previše tuzan! Svi vi koji imate prevelika i nerealna očekivanja poraz ćete teško podneti i trebaće vam tablete za smirenje. Takvi ste samo teret društvu i potpuno nekorisni. Treba imati na umu da SVI MI treba da budemo kao košarkaši u svom poslu. Znači najbolji ili medju najboljima, samo tako ćemo pokrenuti drzavu i društvo napred. Nemci tako razmišljaju i privreda im je napredovala posle Mundijala u fudbalu. Kod nas euforija potraje nedelju dana a posle letargija i kukumavčenje i uvek nam je neko drugi kriv. Trgnimo se i postanimo kao naši sportisti, od nas samih zavisi!

Space Jam

pre 9 godina

Da li zna neko onaj stariji film-crtani u glavnoj ulozi je Majkl Dzordan, Space Jam, gde ga crtani likovi zovu da im pomogne da poraze vanzemaljce kako bi spasili sebe, a spasice se samo na kosarkaskom terenu, pobedom. U tom filmu, crtani likovi su potpuni autsajderi koji na kraju pobedjuju. Mi imamo mozda 5% sanse za pobedu, a ja se samo nadam da je bas danas jedan od tih dana.

mozda

pre 9 godina

Aman ljudi, nema svrhe obazirati se na zlurade komentare, kojima ovde nije mesto! Uzivajte, gledajte veceras kosarku, nasu i njihovu, pa neka pobedi bolja! Mozda su u svim segmentima oni favoriti, mozda su im svi procenti bolji (a mozda i nisu), mozda su fizicki jaci, mozda znaju bolje ili nesto sto mi ne znamo u ovom sportu, ali ne moze niko, ni meni a ni vama koji navijate za 'nasu' kosarku, da zabrani da se nadamo! Lepo juce rece Aleksandar Sapic, kao sportista, ne kao politicar, 'ko ne veruje da mozemo da ih dobijemo, neka ne upali televizor veceras, da ne mraci nas koji verujemo'! Zato, vama koji verujete zelim veceras celicne zivce i razlog za veliku radost malo pre ponoci, a nasim momcima, kako vec rekoh pre neki dan, mirnu glavu, vrelo srce, meku ruku i puno sportske srece!!!

ištvan

pre 9 godina

Vi igrajte i samo se na to fokusirajte i nema brige. Nije bitno peva li se himna već ko je koliko spreman i fokusiran na ono što radi.
Srećno, inače za nas ste već #šampioni

doktor

pre 9 godina

pustite Hashima i njemu slične miševe da trunu u svojim rupama i pišu komentare u nadi da će neko obratiti pažnju na njih. Nek ostanu u svojim malim glavama sami i jadni.
UZIVAJMO U TRENUTKU KOJI NAM JE PODARILA EKIPA DIVNIH SPORTISTA!

tako je

pre 9 godina

"Nesto se prelomilo u nama....." veoma,veoma dobrog kosarkaskog znanja objasnicu ti sta je puklo: kada je Teodosic rekao ono sto je rekao na klupi i kada ste spoznali da je on u konacno spreman da povuce i kada je pokazao da je spreman da ide do kraja,jer je spreman da uzme odgovornost,zreo da na terenu i u odbrani i u napadu pokazuje koliko mu je stalo! Dakle Teo i njegova galama na tajmu. I drugo najbitnije: kada su sa Spancima osjetili(jednostavno ako ste nekada igrali znate o cemu pisem,ono kad osjetis da nekoga imas i fizicki i igracki) da mogu da igraju sa njima i tog trena su shvatili da su jak kolektiv i da su pronasli pravu igru,a onda se na sve to nadovezalo suludo otimanje Spanaca,pa se onda pocne buditi ponos,prije svega igracki a onda i nacionalni pa i onaj nas ludi inat i prkos...pa onda se desi da igramo tu nebitnu utakmicu do samog kraja i da Bjelica pravi onaj faul,sto je drugi znak,posle Teovog,dakle kada je njemu toliko stalo da ne izgubi sa 20 nego sa 15,i kada je pokazao zube i da je spreman na borbu,onda su svi shvatili da su njih dvojica odlucili da preuzmu odgovornost...a onda kao narucena ona tehnicka i onakva reakcija Djordjevica,kao narucena i trenutak i protivnik i razlika.Od tog momenta igramo da se teniski izrazim u nekom svom "momentumu",a protiv takvih ekipa je jako,jako tesko igrati.Ako ste ikada igrali znate,to je onaj momenat kada odete na neki visi nivo igre i jednostavno sve ide,ali SVE.Nadam se da ce momentum drzati jos jedan mec!