Košarka 91

Subota, 13.09.2014.

13:41

Teo: Ne idemo u finale da izgubimo

„Ne smete da ga ostavite samog ni sekund“, rekao je fantastični Nikola Batum za Miloša Teodosića nakon poraza u polufinalu.

Teo: Ne idemo u finale da izgubimo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Darko

pre 9 godina

Kakav poraz ima ako treba da poludimo i polupamo amere jer za zlato treba da se bori svim srcem a srebro se dobija

Napred Srbijo u nove pobede, kako nasi igraci tako i mi navijaci jer svi predstavljamo nasu Srbiju gde god nas ima a ima nas svuda.

Kuler

pre 9 godina

Veoma je vazno da oni ne naprave neku ogromnu seriju i time se odlepe. Ne zaboravimo, francuzi su nam u 4. cetvrtini dali 39 poena. To mogu i ameri. Sale mora da izvuce 100 posto od momaka i izvuci ce. Da izvuce i neki kec iz rukava, neko iznenadjenje u igri. Nikako se ne upustati u trku s njima, paziti na ukradene lopte jer onda slede njihove kontre. Pokusati da nas ne nadskoce puno. Igrati nasu igru, poen za poen. Ako zatreba, napraviti destrukciju igre, seckati faulovima kad zatreba, usporiti tempo
dok se ne unervoze. Odigrati vrhunsku odbranu i naterati ih da grese vise nego ikad. Oni jesu favoriti, ali ne tako veliki kao sto misle. Imamo sansu, treba je uz gotovo savrsenu utakmicu i iskoristiti.

Mile

pre 9 godina

Vidim da su Amerikancima na zvanicnom FIBA-inom web sajtu vec dolelili zlatne medalje.

Idi na: http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/keyfigures/p/rc//tid//tid2//lid_38179_ct/0/cid/WMM/_//index.html

pa na All-time records izaberi "Fiba basketball worldcup" pa zatim "All time top medalist", videcete da Curry, Rose i Gay vec imaju upisanu zlatnu medalju za 2014 (pored one koje su i osvojili 2010 u Turskoj).

Ja koliko sam obavesten utakmica se igra sutra uvece.

Dragan VG

pre 9 godina

@Sumadinac

Ne slazem se sa tobom po pitanju jedne stvari...
Kazes da uspesi SSSR pripadaju Litvancima...
Kako?Na koji nacin?
Sve sto su oni osvojili do raspada drzave,pripada samo jednoj zemlji-RUSIJI...
Ovde pricamo o pravnom nasledniku drzave,kao u slucaju nase Jugoslavije,zar ne...

Gorango

pre 9 godina

Na pobedu, nego sta ! Ponovimo samo odbranu koju smo pokazali od Grcke na ovamo i istu filozofiju u napadu i nema zime. Ameri nistu nista posebno igrali ni protiv Slovenije, ni protiv Litvanije dok su oni branili i igrali racionalno u napadu. Tek kad su iz nekog cudnog razloga poceli da se trkaju sa njima, Amerikanci su naravno bili bolji u "run and gun" igri. Valjda su se osilili kada su videli da protiv njih uopste nije problem suprostaviti se timski, pa su poceli da sa njima odmeravaju snage u igri jedan na jedan i totalno su izgubili kompas. Krajnje naivno. Naravno, nasi su to dobro shvatili i Sale je vec izjavio da kako god bude, mi cemo se drzati nase Mislim da bas protiv njih, svojom brzinom bi mogao da "eksplodira" mali jovic koji sto se tice svojih napadackih mogucnosti igra sa rucnom od starta, jer je totalno posvecen odbrani i razigravanjem tima, sto cini velicanstveno. Ali decko moze mnogo i u napadu. Verovatno ce Simon i drugi imati vise vremena jer cemo probati da odrzimo nivo agresivnosti tokom cele utakmice. Ma ako ponovimo prethodne igre, Ameri ce pasti i lakse nego sto se mislilo... Srbija od zlata, danas san, sutra java ! Srbija !

о шонеси

pre 9 godina

Биће како буде, важно је само да се пружи мушка борба..Само имам жељу да Тео провуче једну асистенцију гледа купус-вади месо кроз уши американцима, чисто да виде шта значи таленат и мозак против чисте физике

Pera

pre 9 godina

(Ratko, 13. septembar 2014 15:42)

Ratko, sve se slazem sa tobom osim u tome sto kazes da je Lovernj vrsan igrac. Lovernj je svakako dobar igrac, koga bi svaki tim pozeleo ali je daleko od vrsnog.

komšinica

pre 9 godina

Treći put šaljem isti komentar u nadi da ćete ga već jednom objaviti. Dakle (Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Primjećujem ispod većine tekstova komentare tipa- na sajtu FIBE nema Srbije, samo dvije Juge. Budi iskren pa reci - osjećaš li ti te YU medalje svojima? Ne osjećaš. Zato što vi niste nikad Jugoslaviju ni osjećali kao svoju zemlju. Mi jesmo. To je bila moja zemlja. Moja zemlja je na putu da osvoji 6-tu medalju u istoriji. Moja zemlja. Nije bitno kako se ona zove u datom momentu. To je MOJA ZEMLJA. Tvoja nije bila nikad samo zato što je ti nikad nisi osjećao svojom, nazivali ste je velikom Srbijom i požurili što prije da je se riješite, pa mi sad nije jasno otkud sada tolika briga za njene medalje?? Ponavljam, ovo je medalja MOJE ZEMLJE, nebitno kako se ona danas zove ili kako se zvala prije 40 godina! Šteta, mogla je to biti i medalja tvoje zemlje, ali...tvoj izbor.

Druga stvar - u YU su okosnicu tima uvijek činili Srbi. Kao što neko reče - ja skijaške medalje nekako ne prisvajam. Ali košarkaške itekako prisvajam. I treba da ste zahvalni mom narodu što ste jedno vrijeme, zahvaljujući nama bili dio te slave.
O SRJ da ne govorim, pa tu je za sve vrijeme njenog postojanja igrao samo jedan jedini crnogorac - Šćepanović.

Nebitno je li se zvala SFRJ, SRJ ili SRBIJA. Medalje su uglavnom kovane u srpskoj školi košarke. Što se vidi i nakon raspada...gdje smo mi, a gdje svi ostali...

Znam da boli, ali šta ćeš...život je nekome majka, a nekome maćeha...

Banezi

pre 9 godina

Realno bolji su Ameri ali može se sa njima igrati. Potpuno su zaustavljivi. Da im je tu Durantula ne bismo imali šanse jer je taj čovek nezaustavljiv kao i Dzejms i Entoni i Brajant. Kad se igra jedna utakmica sve je moguće. Samo da nas krene šut i da nam ne spadaju gaće i tu smo.

Sasa

pre 9 godina

Realno nemamo nikakve šanse protiv amera, niko nebi imao, jer je to izabrana takmičarska ekipa, ovo je ogroman uspeh i treba ga slaviti kao zlato, bitno je da smo se vratili...

proxima centauri

pre 9 godina

Momci, borite se kao do sada i mi cemo biti zadovoljni. U stvari, vec smo zadovoljni i ponosni na vas.
Sport je cudan, nekad se sloze kockice i dogodi se cudo..( u kosarci doduse najredje).....
Hvala vam jos jednom, najvise zato sto ovih dana, cesce nego inace, cujem loptu na terenu u kraju.

LOL

pre 9 godina

81 : 78 , 8 sekundi do kraja Andre Miller, ceka se Paul Pierce ili Reggie Miller...Andre Miller ce pokusati za 3 poena, NEMA TROJKE NEMA TROJKE JUGOSLAVIJA JE POBEDILA !

Dalmatinac-Hrvat

pre 9 godina

(dalibor, 13. septembar 2014 16:43)

Pa jel moguće da ima nekih BISERA iz mog HR naroda koji prisvajaju medalje Jugoslavije od 95 do 2002? Ako ih ima, ja bi im savjetovao da pod hitno posjete psihijatrijsku ustanovu. To su bili srpski košarkaši i Srbija, samo što eto nije pisalo Srbija nego Jugoslavija ili SCG.

Što se tiče medalja od SFRJ do 1991 e tu djelimo ih svi skupa, ali ovo drugo je vaše i to vam nitko nikad normalan ne moze oduzet, nemos virovat da se ovo mora pisati uopce...

Uglavnom sretno protiv Amera

šumadinac

pre 9 godina

Ko je naslednik medalja u košarci, pa to je jasno Srbija u zimkim sportovima Slovenija, ko je više osvojio boljih pozicija od odcepljenja on je pravni naslednik SFRJ u sportu. Znači zavisi od sporta do sporta. Reprezentacija koja ima pet titula svetskog prvaka je Srbija. Sve što je SSSR osvojio u košarci ne pripada Rusima nego Litvancima, bolji su. Nema tu osećanja nekog sportskog patriotizma jugonostalgije, samo čist račun.

Sole

pre 9 godina

Aj sad realno, jel vi stvarno mislite da mozemo da igramo egal sa Amerikancima(ja bih najvise voleo da je to istina, ali nazalost nije), u svim segmentima igre su bolji od nas, a evo samo jedan primer u moru drugih, samo Farid ima veci broj blokada nego cela nasa ekipa u proseku na sp... Razmislite o tome ? Da se razumemo, i ovo finale je veliki uspeh u koji sam verovao, ali sada zaista mislim da nemamo sanse...
(Realan, 13. septembar 2014 17:01)

Realno gledano , to što su Amerikanci nabili statistiku , to je zato što nisu imali nijednog ozbiljnijeg protivnika u njihovom delu kostura , dok su kod nas bili Francuzi , Argentinci , Grci , Španci , Brazilci , Portorikanci ... Sve pomenute reprezentacije , i kad im fali neka od zvezda , opasniji su nego reprezentacije sa druge strane kostura u punom sastavu.

Realan

pre 9 godina

Aj sad realno, jel vi stvarno mislite da mozemo da igramo egal sa Amerikancima(ja bih najvise voleo da je to istina, ali nazalost nije), u svim segmentima igre su bolji od nas, a evo samo jedan primer u moru drugih, samo Farid ima veci broj blokada nego cela nasa ekipa u proseku na sp... Razmislite o tome ? Da se razumemo, i ovo finale je veliki uspeh u koji sam verovao, ali sada zaista mislim da nemamo sanse...

Normalnost

pre 9 godina

Mi se ne nadamo pobedi mi na nju idemo. Dokle cemo stici ......to cemo videti sa citavim svetom sutra oko pola jedanaest-jedanaest uvece. Samo da skrenem paznju, to za nss nije nepoznat put

dalibor

pre 9 godina

marko za tebe, sto se tice medalja sfrj medalje smo svi zajedno osvojili.ali kada pogledas gde ste vi hrvati zadnjih 20 godina u kosarci? sta ste vi osvojili zadnjih 20 godina u kosarci? nista.a sto se tice srj za tu rep. su u kosarci igrali 99 % srbi. neces valjda reci da ste vi hrvati igrali tada za srj? evo ove medalje ja prisvajam srbiji i to sa pravom. ep zlato 95,97,01.sp zlato 98,02. ako znas igrace iz tih rep. onda ces sam priznati da su igraci svi bili srbi.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: [link]
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
[link]
(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Ne znam šta ti nije jasno. Sve i da se Srbiji ne računaju medalje pre 1991., one od 1995. se svakako računaju jer SRJ,SCG i Srbija nisu tri različite države nego jedna država sa tri imena. Evo i potvrde na zvaničnom site-u Ujedinjenih Nacija:
http://www.un.org/en/members/index.shtml

REP.SRPSKA

pre 9 godina

zvucace kao floskula,izlizana fraza ali ja u ovog covjeka sam uvjek vjerovao.bivsi sam sportista,rukometas,skoro od rodjenja,al nije to vazno.cisto napominjem da znam prepoznati talenat za skoro sve sportove.ovaj covjek ima kosarkaski IQ kao Tesla ili Einstein.naklon do zemlje majstore,igrac za velike utakmice.Raduljici takodje naklon.ma svima redom.bilo je tu jos igraca,al jednostavno se izgubise.zao mi je Keselja,veliki ratnik,hrabar,odvazan.Novica,velika greska sto je takav kakav je.Micov takodje.Rasic,strasan strelac,hladnokrvan.Savanovic je tu jos uvjek.prema tome,nemamo mi razlog ama bas ni jedan da se plasimo amera...nek oni misle o nama.MI imamo 5 svetskih titula,ne oni.NAPRED SRBIJO ZEMLJO JUNAKA...

VladaNS

pre 9 godina

Ma bre nisu ti Ameri nista specijalno nego su samo imali lak zreb.
Bez Dzejmsa,Entonija,Durenta,Krisa Pola,Hauarda,Grifina,oni ce jako tesko da izadju na kraj sa nasim timom.
Dve,tri lopte ce odluciti.U nedelju ih dobijamo na srce.
Svoji uz svoje do kraja!
(Vlada91, 13. septembar 2014 14:06)

Jako ćeš se razočarati. Meni je generalno tužno kako razmišljamo - pre početka prvenstva svi su pljuvali ovaj tim a sad smo odjedno u stanju da se nosimo ravnopravno s Amerima. Sve ispod 30 razlike je uspeh - svi to znamo, samo je razlika u tome ko to sme da kaže.

Jim Jefferies

pre 9 godina

(@Marko, 13. septembar 2014 14:00): evo, da probam da ti objasnim, hladne glave. Jugoslavija je srpski projekat, koji su Srbi debelo platili. Na kraju, jedino se Srbima nije išlo iz Jugoslavije, dugo smo posle raspada i bili Jugoslavija- ja se još uvek izjašnjavam kao Jugosloven, recimo. Dakle, što se nas tiče, u pitanju je kontinuitet. Ako još uvek ima nešto da nije jasno, da vidimo koja reprezentacija iz onog što popularno zovemo "region" bi mogla da kvalitetom i rezultatima, igrom, trenerskom školom, bude baštenik jugoslovenske košarkaške zaostavštine? Niko: svi su se odlučili da počnu iz početka i ja im u tome, od sveg srca, želim sve najbolje. Navijaću za bilo koga ko dođe u finale SP, pogotovo kad budu igrali protiv USA.

my way

pre 9 godina

@Marko
Šta se ložiš tu, ljudi pišu opušteno da budu precizniji i možda da bi nekako stavili Amere na vrh bar na taj način, nije to pravni dokument. Evo ti isto sa fibinog sajta još jedna lista na kojoj su sabrane sve medalje SFRJ i SRJ, jedne jedine, naše države koja postoji od 1878. Sve što je osvojila pripada njoj, a vama niko ne dira u jednu jedinu medalju od vašeg nastanka. Znam da ste vi naučili u Jugi da budete razmažena derišta koja dobijaju sve što požele i ne odgovaraju za svoje postupke, ali sad nema više, sad važe pravila ista za sve. Svakako da niko sam sebi ne može da pripisuje medalje.
http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/keyfigures/p/rc//tid//tid2//lid_38179_ct/0/cid/WMM/_//index.html

Partenon

pre 9 godina

Teo je konacno sazreo i izbacio bubice koje svi lucidni igraci imaju kao mladi igraci.Kljucno je da je izasao iz tripa da svaki kljucan sut on mora da resi pa makar i preko par ljudi, sto ubija saigrace, doktorski i genijalno kako samo on ume je pronalazio slobodne igrace a to verujte mnogo vise psihicki ubija protivnike kada na njihovu fantasticnu odbranu nadjete otvorenog coveka, to ubija volju...

USTVARI, ONO STO SAM HTEO DA NAGLASIM I POHVALIM KOD NASEG GENIJA JE ZAISTA SJAJNA IGRA U ODBRANI, GOTOVO NIKADA NE ISPADA I NIJE RUPA, CAK JE IMAO NEKOLIKO IZUZETNIH INTERVENCIJA !!!

Sole

pre 9 godina

Na FIBA sajtu postoji glasanje za MVP-ija i idealnu petorku.

Navalite na glasanje ljudi, TEO MVP, BB i Bjelica u idealnoj petorci. Krenite u akciju!
(dus dibidus, 13. septembar 2014 14:38)

Teo je u najboljoj petorci , za sada , i Po Gasol sa najviše glasova od svih u petorci. Preostala tri su Amerikanci. Tako je bilo zadnji put kada sam pogledao. Sada je situacija takva su idealnoj petorci umesto dva Amerikanca Bogdanović i Raduljica. Na toj listi Teo je za 9.000 glasova bolji od drugoplasiranog Po Gasola. Kakva je situacija za MVP - a , ne znam , meni trenutno izbacuje samo broj glasova za Tea , za koga sam inače glasao.

glasanje: http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/mymvp

slika: http://i821.photobucket.com/albums/zz136/solecar/prva_petorka_zps14bab5f8.jpg

pera

pre 9 godina

A ste se napalili. Neka, bice tu Ameri da nas spuste na zemlju. A ti sto spominjes kradje, samo se seti 2002 kad nas je sudija povukao protiv Argentine. A vi 'Rvati, dojadili ste I Bogu I narodu vise. Vi bi sve da se I vama racuna, a prilog ni niste dali. O da, imali ste jednog Drazena I to je to. Zbog njega valjda treba I vama da se daju mefalje iz 98 I 02. Ugh, muka mi je kad citam vase gluposti.

Ratko

pre 9 godina

Ovo ce biti lakse nego sa Spanijom. To je potpuno druga dimenzija kosarke, nije isto ovome sto se ovde igra samo lici na to. Nema specijalne taktike, covek na covek, trci i sutiraj. Igra se po nasim pravilima, sto je nasa prednost. Radi se o niskoj postavi najvisi im igrac 2.08 cm sto je opet nasa prividna prednost, dakle trebaju nasi centri da odigraju vrhunski da bi dostigli njihov fantasticni skok u odbrani i napadu. Tu je nasa snaga pod kosem, Raduljica i Krstic su divovi u fizickom smislu. Jedna Turska im je ogromne probleme nanela cele 3 cetvrtine zbog dominacije centarske linije i sjajnom sutu spolja za 3. Pogledajte taj mec. Ako su mogli Turci mogu i nasi. Prebrza tranzicija iz odbrane u napad sto im je najveca snaga, dok mi postavljamo odbranu njihovi zakucavaju ili koriste prazninu da sutiraju sa koje ocete pozicije. To je toliko utrenirano da sut sa distance kada su sami gotovo ne mase. Dakle treba faulirati i igrati grubo, daleko od kosa te sprecavati takve akcije pa im dati da sutiraju slobodna bacanja. Zivot naseg tima zavisi dakle od nase visine ako to uspemo da koristimo i ono najbitnije u kosarci a to je SUT. Moramo imati preko 10 trojki i 50 procenata u reketu uspesnost da bi ih dobili. Nema promasaja laganih poena! Naravno da ovaj SAD tim ima slabosti ako mi budemo napaljeni jos sudije uz publiku malo da povuku i eto neizvesnosti. Ih sta bih dao da imamo jednog vrsnog skakaca ko Lovernj i jos jednog sutera ko Batum, garantujem pobedu.

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Ma ljudi što se ode toliko dižu u zrak ovi Ameri? Pa vi njih možete dobiti ja sam siguran u to... evo nabrojit ću neke razloge:

1. Odigrali ste utakmice u maniri srca Rocky Balboe :D protiv VELIKIH reprezentacija do finala.

2. Ameri su imali prakticki nikakve protivnike na onoj drugoj strani, i ova Amerika nije ni sjena one od prije dvi godine.

3. Francuzi su dobili jaču reprezentaciju od Američke: Španjolsku, a vi ste dobili Francusku, tocnije razbili je većinu utakmice.

4. Zaustavite koliko toliko americke centre i Rosea, Harden i tako ne igra nikad obranu, i ja vam ovdje tvrdim da ih možete dobiti i napraviti POVIJEST, ali već ste napravili sve, ja sam oduševljen, svaka vam čast... svaka vam čast.

stefan

pre 9 godina

Harden, Kari i Irving ne igraju odbranu i ne trude se. Harden i Kari su igraci koji kad krenu - ne mogu da stanu. Jaki faul odmah na njima. Nisu poznati kao fizicki snazni i kurazni.
Tompson, Rouz, Farid, Dejvis su fantasticni u oba pravca. Tompson suter, Rouz probija, Farid i Dejvis su bolji u kretanju bez lopte nego u kotroli lopte. Oni drze SAD i u odbrani i u napadu.
Kazins je psihić i može se kontrolisati. Ima odličan defanzivni skok i u napadu je raznovrstan ali nije nesavladiv. Raduljica i Krstic mogu sa njim. Derozan i Rudi Gej su klasicni nabijaci statistike i ako budu igrali imamo vise sansi, dok su bili u Torontu imali su meceve sa 60 suteva iz igre i 15 ubacaja.
Dramond i Plamli nece ni igrati u finalu, potpuno su pogubljeni na prvenstvu.
Kari, Rouz, Irving, Harden, Tompson, Farid, Dejvis. Njih ce koristiti najvise.
Teodosic, Markovic, Jovic, Bogdanovic, Kalinic, Bjelica, Raduljica, Krstic, Simonovic. Katic i Stimac moraju ulaziti makar zbog licnih gresaka.
Prvo poluvreme na poen, u trecoj da ih napadnemo - jer oni to tada rade. Moramo se vracati u odbranu kao nikad. Teo, Bogdan i Bjelica kombinovano 60 poena i nasi su.

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

E i još nešto ja sam CroPETROforeverNBA na youtube, možda me neki od vas znaju, uglavnom evo ako smijem objavio bi tu svoj novi mix za TEODOSIĆA sa ovog svijetskog prvenstva:

https://www.youtube.com/watch?v=j07JvwcxvRo

P.S: Redakcijo B92 valjda ćete mi ovo dopustiti, nije reklama već zaljubljenost u košarku eto... pa vi sad kako oćete :)

VETRAN

pre 9 godina

Sto napaisa sinoc jedan prijatelj
viski ili domaca,big mek ili karadjordjeva,coca cola ili kevin od visnje,nevidljivi ili Budjanovci,Cak Noris ili Bata Zivojinovic,Bronks ili Zemun,americki san ili surova srpska realnost.......
Vreme je za konacni obracun

Jose Alvelade

pre 9 godina

Samo hrabro majstori, igrajte se I uzivajte u finalu pa sta bude, vev ste naso heroji. A mi...mi ne ocekujemo nista, a nadamo se zlatu. Volimo vas

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Još jednom cu ja o Teodosiću:Ja ne razumim zašto se ove Amere toliko diže u zrak.Pa ja sam uvjeren da vi njih možete dobiti a navest cu neke razloge:

1.Ovi Ameri nisu ni sjena onih od prije dvi godine, imali su žalosne protivnike na ovom svijetskom prvenstvu na onoj strani, ŽALOSNE eto.kao da je bilo namješteno.

2.Vi ste razbili, ne pobjedili nego razbili do finala jedne od najvećih reprezentacija koje bi zadale muka i muka ovim Amerima.

3.Francuzi su dobili jaču reprezentaciju od ove američke - Španjolce, a vi ste dobili Francuze.

4.Harden i tako nikad u svom životu nije odigrao obranu u utakmici pa neće ni protiv vas.

Ja bi uzeo Teodosića umjesto Irvinga svaki dan Very Happy eto tko god se meni tu rugao, mislim da su danasnje NBA zvijezdice (ne ovi ultra starovi) pre napuhani, a primjerice jedan Ricky Rubio ja ne vidim po cemu je bolji play od Teodosića gledano po europljanima.
Teodosić najbolji playmaker Europe i jedan od najboljih na svijetu, nema dvojbe nikakve, volio bi samo da se okuša u NBA, mislim da bi tamo bio jedan od najboljih pa vi pričajte što oćete.Teodosić je bolji od Rubia.bolji po svemu, tehnici, fundamentalnostima,šutu za tri a pregled igre mu je jednak kao Rubiu, jači je fizicki od Rubia.Rubio je samo dobar koliko i Španjolska,to dovoljno govori,razvikani Španjolci ali sad smo sve vidjeli.

spaceman

pre 9 godina

Pa da krenemo od sutra sa ponovnim brojanjem medalja ? Moze sto se mene tice, ako Bog da(a na dobrom smo putu) onda cemo sa ovakvim radom u buducnosti da se nadamo novim titulama svetskih i evropskih prvaka ! Ima ovde i te kako novih Divaca, Đorđevica, Teodosića itd.

dux

pre 9 godina

Marko@

Pazi ovako, medalje pre 95' me ne zanimaju i glupo je da ih neko prisvaja. Ali reci da zlata osvojena 98' i 02' ne pripadaju nama je cist bezobrazluk. Mogla je tada drzava da se zove i Tunguzija zna se dobro koji igraci su igrali za reprezentaciju.

Marko

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: http://www.fiba.com/pages/eng/fc/FIBA/fibaHist/p/openNodeIDs/5683/selNodeID/5683/fibaHist.html
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
http://uk.reuters.com/article/2014/09/12/uk-basketball-world-serbia-idUKKBN0H72JN20140912

Savet

pre 9 godina

Tea ili Bogdana staviti protiv Hardena, njega odbrana ne interesuje,Karija takodje.Manje setnje kroz reket, jer pored Dejvisa ni muva ne prolazi.Probati nekako isprovocirati na tehnicku grubljom igrom neke paljevine kao sto su Kazns,Farid ili Gej.I maksimalno skoncetrisano uci u trecu cetvrtinu,ako su Slovenci i Litvanci bili skoro u egalu u prvom poluvremenu,bicemo i mi.Srecno

Селектор за своју душу

pre 9 godina

1) Свако има Ахилову пету и сваки Голијат се плаши Давидове праћке и губитка престижа и има нервозу услед одсуства доминације.
2) Играти шах и натерати их на размишљање и дуге нападе.
3) Пустити егзибиционисту Ирвинга да игра и да буде себичан.
4) Кад он није у игри онда Роуза, нек их предводи неспреман.
5) Кључни играч им је Фарид. Њега успавати.
6) Спортска дрскост мора бити врхунска.
7) Кључна ствар за Србију- бити стваралац и измислити нешто ново. Они не умеју да се прилагођавају брзо.
8) Боже помози.
ПС
У најгорем случају, најважније је да их начнемо за будућност као 96'.

Jaa

pre 9 godina

Mesina je gušio Tea. Cak je bilo utakmica da je Teo sedeo na klupi?? I žabar ode u NBA a Teo u finale SP.
(777, 13. septembar 2014 14:19)

Месина га је спустио на земљу и научио да игра за тим, треба да га слави до краја каријере!

jovan

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: [link]
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
[link]
(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Da necete slucajno da ih racuna neko ko le silazijo sa postolja '95 kad je Jugoslavija,to jest Srbija, isla po zlato?
Ako i ne racunamo medalje SFRJ, ''Srbija'' je od '92 dosta toga pobedila...

dus dibidus

pre 9 godina

Na FIBA sajtu postoji glasanje za MVP-ija i idealnu petorku.

Navalite na glasanje ljudi, TEO MVP, BB i Bjelica u idealnoj petorci. Krenite u akciju!

Vlada91

pre 9 godina

Ma bre nisu ti Ameri nista specijalno nego su samo imali lak zreb.
Bez Dzejmsa,Entonija,Durenta,Krisa Pola,Hauarda,Grifina,oni ce jako tesko da izadju na kraj sa nasim timom.
Dve,tri lopte ce odluciti.U nedelju ih dobijamo na srce.
Svoji uz svoje do kraja!

dnK

pre 9 godina

mi srbi, ne pobedjujemo zato sto smo neka sila, sto smo jaki sami od sebe. Pobedjujemo jer je Gospod uz nas, kad smo mi uz Njega! Tad nije bitno ko je protivnik...

Jabilondo

pre 9 godina

(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Care, neka bude i da je ovo i prva medalja Srbiji zvanicno. Medjutim, ja sam se radovao i zlatnim medaljama na SP 1990, 1998 i 2002 godine, kako god se ta drzava zvala, ali i zlatnim medaljama na EP 1991, 1995, 1997, 2001, da ne pominjem srebra i bronze (kojih zajedno ima manje od zlata).

Dakle, to sto FIBA nesto napise na svom sajtu, ne moze meni retroaktivno da oduzme slavlje. To je poenta.

sasa jokic

pre 9 godina

Idealno bi bilo, ako bi sa igracima sa klupe (ne svim) odrzali prikljucak u prvom, tako da sa najboljom petorkom igramo full drugo poluvreme, jer Ameri sve gaze u drugom poluvremenu. Ako im ispariramo u trecoj cetvrtini, stegnuce se ruka, a onda imamo sansu.
U svakom slucaju, ovo sto su do sada osvojili je vise nego super, ali ne treba stati.

Serbinho

pre 9 godina

Bice tek zanimljivo, jer ako pobede Amere, postavice se pitanje zasto niko ne igra u NBA i zasto je Raduljica imao sporednu ulogu i otpusten tek tako.
Imaju sansu da pokazu kako u NBA, nisu bas onakvi, kakvi se prodaju da su neki eksperti i slicno.

murajsam

pre 9 godina

al se mi palimo ko hepo kockice. polako, treba nam vatra u srcu ali i hladna glava. treba da odigramo sa svim raspolozivim igracima, sa sto vise faulova i seckanja njihove igre. kljuc je u cuvanju lopte da je ne gubimo lako, skoku u odbrani i naravno nasoj dalekometnoj artiljeriji koja je mozda i najvaznija protiv ovakve ekipe i jos nesto, ma moraju i oni da ponekad imaju los dan, zato samo napred i hrabro i ne predajte se ni u jednom momentu pa sta bude, nadajmo se da cemo na kraju moci da kazemo: veni vidi vici

mico

pre 9 godina

"Da bi me pobedio morace da me ubije, da bi me ubio morace da stane ispred mene, a da bi stao ispred mene morace i sam biti spreman da umre!"

pfaih

pre 9 godina

@ (Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Na poslednjih 5 svetskih prvenstava posle raspada SFRJ igrali smo 4 polufinala. Dva puta kao SRJ i osvojili zlato 1998. i 2002, a dva puta kao Srbija 2010. (bili četvrti posle krađe sudija protiv domaćina Turske u polufinalu) i 2014. najmanje srebro. Sve ostale reprezentacihe bivše Jugoslavije zajedno imaju jednu medalju kad su Hrvati odavno pobegli s postolja i to je sve, a danas recimo Crnu Goru bije Holandija. Srbija je pravni naslednik i medalja iz bivše SFRJ, a koliko je Srbija posle raspada daleko ispred ostale braće u košarci-očigledno je i na reprezentativnom i na klupskom nivou. A takav je bio i udeo Srba i u SFRJ.

nekle

pre 9 godina

Srbija je druga dimenzija u odnosu na sve ekipe koje su imali Ameri za protivnike do sada.
Hrabro i u meso, onako srpski.
2002 kad smo ih tukli u indijanapolisu Ameri su imali jaci tim od ovog.
Pazite ova imena iz 2002, Rezi Miler, Ben Valas, Son Merion, Pol Pirs, Majkl FInli, Elton Brend, Baron Dejvis...sve all star igraci , a u ovom timu amerike je 3-4 all star igraca.
E sad kad smo moglli taj jaci amercki tim da dobijemo na njihovom terenu zasto ne mozemo i ovu ameriku?!
Jeste da smo tada imali Divca, Bodirogu, Stojakovica, ali...danas imamo Teodosica, Raduljicu, Bogdanovica, Bjelicu.
Ameri su imali za dve kalse slabije protivnike do sada od Srbije.
Misle da ce i u finalu da se prosetaju.
Imam osecaj da nece znati sta ih je snaslo sutra vece na parketu.
Srbija je druga dimenzija u odnsou na ono na sta su naleteli do sada na sampionatu, a sutra vece nalecu na stenu.

GoranS

pre 9 godina

Marko, odnosno Hrvati, dosadni ste sa tim. Srbija je kao država garantovala državnost Kraljevini SHS odnosno Jugoslaviji. Ostale republike su dobile državnost tek 90-ih. To što "strani" izvori pišu, da je Srbija postala "samostalna" 2006 govori više o njima, pošto o istoriji nemaju pojma. Svi plaćaju dugove jer su se svi i zaduživali, a odrekli su se srpske državnosti i zato počinju brojati od nule.

Kum

pre 9 godina

Sta ih cini sampionima?? Na primer ovo:

Posle utakmice u svlacionici. Sale drži govor i pita:
"Momci, jeste li vi svesni šta ste uradili?"
A Bjelica ce mrtav 'ladan (kao i obicno) na to:
"Da sačekamo jos dva dana da vidimo šta će da bude."

KRALJEVI!!!!!!!!

precanin

pre 9 godina

Evo prilike da i mi Srbi na kladionici uzmemo koji dinar ! Treba samo staviti 100 eura na Srbiju protiv Amera i lova je obezbedjena !

Zoks

pre 9 godina

Mi nikad nismo ni prestali biti zemlja kosarke
To cemo uvijek i biti
POnovo taj osjecaj kao kad smo gazili prije 20 godina
Ajmo SRbende do kraja

aleksa

pre 9 godina

Mi smo u cetvrtini gde su oni "zaustavili" Tea, dali 29 koseva, najvise koseva od svih cetvrtina za nas. Covek je vukao na sebe dva igraca i posle razigravao ostale i stvarao visak. Druga je prica sto su oni sutirali trojke maltane 100%,ne verujem da bi bilo koja selekcija sa tim procentom bila u pozitivi sa njima ili bilo kim, bilo bi dobro da neko strucan objasni tu cetvrtinu .

Jay

pre 9 godina

@Marko Mogu samo da ti kazem da mesas frogs and grandmothers! Naslednici smo Jugoslavije zato sto su svi ostali pobegli od iste-sto znaci da nisu zeleli da budu deo Jugoslavije. Hteli ne hteli, mi smo ostali siromasni naslednici bogate drzave ali i dalje centar balkanskih prcvajza od drzava. A svi vi koji ste se odvojili ste ultra moderni dzavljani bez ruzne proslosti ali i bez medalja :-)

Igor

pre 9 godina

Марко наше су све медаље јер су Срби једини ,који за разлику од вас, су сматрали Југу својом домовином.

my way

pre 9 godina

Кидај Тео, уз тебе је српски народ цео! Није Америка имала ривала ни близу квалитета Француза, Шпанаца и НАС (ма ни Бразила и Грчке реално) и мислим да управо због тога нисмо без шансе. Инстинкт ми говори да неће знати шта их је стрефило, јер ми сад идемо опуштено да играмо кошарку и газимо, све што смо урадили досад смо материјализовали, изашли из гомиле пред којом се налазила моћна Шпанија као победници, једни једини, они који ће изаћи моћним Америма на мегдан за титулу светског шампиона! СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!!! Капа доле, Тео богоцу, уметниче, концентрату кошаркашке лепоте, Богдане убицо, Бјелице радилице, стено ове екипе, Брадуљице доминатору, Крле капитену, Марковићу зврче борбени, Калинићу енергијо, Симоне, Бирчевићу, Јовићу, Штимац, Катићу, ВЕЛИКИ САЛЕ НАЦИОНАЛЕ, свака вам част и хвала вам на овој великој радости коју сте нам пружили!

Iv

pre 9 godina

Batum - izvanredan igrac: a vidi na koji nacin govori o teu!
Kad ti takav covek kaze 'ne smijes ga ostaviti ni sekund samog' znaci mnooogo!
Imam neki osjecaj da ce da napravi dar mar amerima... ;)
Uz to, odusevljen sam francuzima. Svaka im cast na vitestvu! Stavljaju sport gdje mu je mjesto!
Momenat kad cini mi se zelabal iz rolinga umalo radulju udara laktom i na kraju, kad ukapira, grli ga - govori da se moze sportski boriti protiv nekog..
Nadam se da su ljigavi spanci smogli snage makar pregled ovog meca da pogledaju i vide sta znaci biti fer, ne padati bez razloga, posteno pruziti ruku i biti jak i u porazu i pobjedi!

Pablo

pre 9 godina

Niko ne ide u finale da izgubi, pa makar sa druge strane bili Jordan, Pippen, Magic i Bird.
Sa Amerima treba klasičan street basket da igramo, tući trojke, gađati Monstruljicu i Krleta pod košem, pa šta Bog da...

Kum

pre 9 godina

Sta ih cini sampionima?? Na primer ovo:

Posle utakmice u svlacionici. Sale drži govor i pita:
"Momci, jeste li vi svesni šta ste uradili?"
A Bjelica ce mrtav 'ladan (kao i obicno) na to:
"Da sačekamo jos dva dana da vidimo šta će da bude."

KRALJEVI!!!!!!!!

Iv

pre 9 godina

Batum - izvanredan igrac: a vidi na koji nacin govori o teu!
Kad ti takav covek kaze 'ne smijes ga ostaviti ni sekund samog' znaci mnooogo!
Imam neki osjecaj da ce da napravi dar mar amerima... ;)
Uz to, odusevljen sam francuzima. Svaka im cast na vitestvu! Stavljaju sport gdje mu je mjesto!
Momenat kad cini mi se zelabal iz rolinga umalo radulju udara laktom i na kraju, kad ukapira, grli ga - govori da se moze sportski boriti protiv nekog..
Nadam se da su ljigavi spanci smogli snage makar pregled ovog meca da pogledaju i vide sta znaci biti fer, ne padati bez razloga, posteno pruziti ruku i biti jak i u porazu i pobjedi!

Vlada91

pre 9 godina

Ma bre nisu ti Ameri nista specijalno nego su samo imali lak zreb.
Bez Dzejmsa,Entonija,Durenta,Krisa Pola,Hauarda,Grifina,oni ce jako tesko da izadju na kraj sa nasim timom.
Dve,tri lopte ce odluciti.U nedelju ih dobijamo na srce.
Svoji uz svoje do kraja!

pfaih

pre 9 godina

@ (Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Na poslednjih 5 svetskih prvenstava posle raspada SFRJ igrali smo 4 polufinala. Dva puta kao SRJ i osvojili zlato 1998. i 2002, a dva puta kao Srbija 2010. (bili četvrti posle krađe sudija protiv domaćina Turske u polufinalu) i 2014. najmanje srebro. Sve ostale reprezentacihe bivše Jugoslavije zajedno imaju jednu medalju kad su Hrvati odavno pobegli s postolja i to je sve, a danas recimo Crnu Goru bije Holandija. Srbija je pravni naslednik i medalja iz bivše SFRJ, a koliko je Srbija posle raspada daleko ispred ostale braće u košarci-očigledno je i na reprezentativnom i na klupskom nivou. A takav je bio i udeo Srba i u SFRJ.

Igor

pre 9 godina

Марко наше су све медаље јер су Срби једини ,који за разлику од вас, су сматрали Југу својом домовином.

Jabilondo

pre 9 godina

(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Care, neka bude i da je ovo i prva medalja Srbiji zvanicno. Medjutim, ja sam se radovao i zlatnim medaljama na SP 1990, 1998 i 2002 godine, kako god se ta drzava zvala, ali i zlatnim medaljama na EP 1991, 1995, 1997, 2001, da ne pominjem srebra i bronze (kojih zajedno ima manje od zlata).

Dakle, to sto FIBA nesto napise na svom sajtu, ne moze meni retroaktivno da oduzme slavlje. To je poenta.

sasa jokic

pre 9 godina

Idealno bi bilo, ako bi sa igracima sa klupe (ne svim) odrzali prikljucak u prvom, tako da sa najboljom petorkom igramo full drugo poluvreme, jer Ameri sve gaze u drugom poluvremenu. Ako im ispariramo u trecoj cetvrtini, stegnuce se ruka, a onda imamo sansu.
U svakom slucaju, ovo sto su do sada osvojili je vise nego super, ali ne treba stati.

dux

pre 9 godina

Marko@

Pazi ovako, medalje pre 95' me ne zanimaju i glupo je da ih neko prisvaja. Ali reci da zlata osvojena 98' i 02' ne pripadaju nama je cist bezobrazluk. Mogla je tada drzava da se zove i Tunguzija zna se dobro koji igraci su igrali za reprezentaciju.

mico

pre 9 godina

"Da bi me pobedio morace da me ubije, da bi me ubio morace da stane ispred mene, a da bi stao ispred mene morace i sam biti spreman da umre!"

Savet

pre 9 godina

Tea ili Bogdana staviti protiv Hardena, njega odbrana ne interesuje,Karija takodje.Manje setnje kroz reket, jer pored Dejvisa ni muva ne prolazi.Probati nekako isprovocirati na tehnicku grubljom igrom neke paljevine kao sto su Kazns,Farid ili Gej.I maksimalno skoncetrisano uci u trecu cetvrtinu,ako su Slovenci i Litvanci bili skoro u egalu u prvom poluvremenu,bicemo i mi.Srecno

dus dibidus

pre 9 godina

Na FIBA sajtu postoji glasanje za MVP-ija i idealnu petorku.

Navalite na glasanje ljudi, TEO MVP, BB i Bjelica u idealnoj petorci. Krenite u akciju!

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Još jednom cu ja o Teodosiću:Ja ne razumim zašto se ove Amere toliko diže u zrak.Pa ja sam uvjeren da vi njih možete dobiti a navest cu neke razloge:

1.Ovi Ameri nisu ni sjena onih od prije dvi godine, imali su žalosne protivnike na ovom svijetskom prvenstvu na onoj strani, ŽALOSNE eto.kao da je bilo namješteno.

2.Vi ste razbili, ne pobjedili nego razbili do finala jedne od najvećih reprezentacija koje bi zadale muka i muka ovim Amerima.

3.Francuzi su dobili jaču reprezentaciju od ove američke - Španjolce, a vi ste dobili Francuze.

4.Harden i tako nikad u svom životu nije odigrao obranu u utakmici pa neće ni protiv vas.

Ja bi uzeo Teodosića umjesto Irvinga svaki dan Very Happy eto tko god se meni tu rugao, mislim da su danasnje NBA zvijezdice (ne ovi ultra starovi) pre napuhani, a primjerice jedan Ricky Rubio ja ne vidim po cemu je bolji play od Teodosića gledano po europljanima.
Teodosić najbolji playmaker Europe i jedan od najboljih na svijetu, nema dvojbe nikakve, volio bi samo da se okuša u NBA, mislim da bi tamo bio jedan od najboljih pa vi pričajte što oćete.Teodosić je bolji od Rubia.bolji po svemu, tehnici, fundamentalnostima,šutu za tri a pregled igre mu je jednak kao Rubiu, jači je fizicki od Rubia.Rubio je samo dobar koliko i Španjolska,to dovoljno govori,razvikani Španjolci ali sad smo sve vidjeli.

jovan

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: [link]
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
[link]
(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Da necete slucajno da ih racuna neko ko le silazijo sa postolja '95 kad je Jugoslavija,to jest Srbija, isla po zlato?
Ako i ne racunamo medalje SFRJ, ''Srbija'' je od '92 dosta toga pobedila...

GoranS

pre 9 godina

Marko, odnosno Hrvati, dosadni ste sa tim. Srbija je kao država garantovala državnost Kraljevini SHS odnosno Jugoslaviji. Ostale republike su dobile državnost tek 90-ih. To što "strani" izvori pišu, da je Srbija postala "samostalna" 2006 govori više o njima, pošto o istoriji nemaju pojma. Svi plaćaju dugove jer su se svi i zaduživali, a odrekli su se srpske državnosti i zato počinju brojati od nule.

VETRAN

pre 9 godina

Sto napaisa sinoc jedan prijatelj
viski ili domaca,big mek ili karadjordjeva,coca cola ili kevin od visnje,nevidljivi ili Budjanovci,Cak Noris ili Bata Zivojinovic,Bronks ili Zemun,americki san ili surova srpska realnost.......
Vreme je za konacni obracun

nekle

pre 9 godina

Srbija je druga dimenzija u odnosu na sve ekipe koje su imali Ameri za protivnike do sada.
Hrabro i u meso, onako srpski.
2002 kad smo ih tukli u indijanapolisu Ameri su imali jaci tim od ovog.
Pazite ova imena iz 2002, Rezi Miler, Ben Valas, Son Merion, Pol Pirs, Majkl FInli, Elton Brend, Baron Dejvis...sve all star igraci , a u ovom timu amerike je 3-4 all star igraca.
E sad kad smo moglli taj jaci amercki tim da dobijemo na njihovom terenu zasto ne mozemo i ovu ameriku?!
Jeste da smo tada imali Divca, Bodirogu, Stojakovica, ali...danas imamo Teodosica, Raduljicu, Bogdanovica, Bjelicu.
Ameri su imali za dve kalse slabije protivnike do sada od Srbije.
Misle da ce i u finalu da se prosetaju.
Imam osecaj da nece znati sta ih je snaslo sutra vece na parketu.
Srbija je druga dimenzija u odnsou na ono na sta su naleteli do sada na sampionatu, a sutra vece nalecu na stenu.

Jay

pre 9 godina

@Marko Mogu samo da ti kazem da mesas frogs and grandmothers! Naslednici smo Jugoslavije zato sto su svi ostali pobegli od iste-sto znaci da nisu zeleli da budu deo Jugoslavije. Hteli ne hteli, mi smo ostali siromasni naslednici bogate drzave ali i dalje centar balkanskih prcvajza od drzava. A svi vi koji ste se odvojili ste ultra moderni dzavljani bez ruzne proslosti ali i bez medalja :-)

Jim Jefferies

pre 9 godina

(@Marko, 13. septembar 2014 14:00): evo, da probam da ti objasnim, hladne glave. Jugoslavija je srpski projekat, koji su Srbi debelo platili. Na kraju, jedino se Srbima nije išlo iz Jugoslavije, dugo smo posle raspada i bili Jugoslavija- ja se još uvek izjašnjavam kao Jugosloven, recimo. Dakle, što se nas tiče, u pitanju je kontinuitet. Ako još uvek ima nešto da nije jasno, da vidimo koja reprezentacija iz onog što popularno zovemo "region" bi mogla da kvalitetom i rezultatima, igrom, trenerskom školom, bude baštenik jugoslovenske košarkaške zaostavštine? Niko: svi su se odlučili da počnu iz početka i ja im u tome, od sveg srca, želim sve najbolje. Navijaću za bilo koga ko dođe u finale SP, pogotovo kad budu igrali protiv USA.

Dalmatinac-Hrvat

pre 9 godina

(dalibor, 13. septembar 2014 16:43)

Pa jel moguće da ima nekih BISERA iz mog HR naroda koji prisvajaju medalje Jugoslavije od 95 do 2002? Ako ih ima, ja bi im savjetovao da pod hitno posjete psihijatrijsku ustanovu. To su bili srpski košarkaši i Srbija, samo što eto nije pisalo Srbija nego Jugoslavija ili SCG.

Što se tiče medalja od SFRJ do 1991 e tu djelimo ih svi skupa, ali ovo drugo je vaše i to vam nitko nikad normalan ne moze oduzet, nemos virovat da se ovo mora pisati uopce...

Uglavnom sretno protiv Amera

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Ma ljudi što se ode toliko dižu u zrak ovi Ameri? Pa vi njih možete dobiti ja sam siguran u to... evo nabrojit ću neke razloge:

1. Odigrali ste utakmice u maniri srca Rocky Balboe :D protiv VELIKIH reprezentacija do finala.

2. Ameri su imali prakticki nikakve protivnike na onoj drugoj strani, i ova Amerika nije ni sjena one od prije dvi godine.

3. Francuzi su dobili jaču reprezentaciju od Američke: Španjolsku, a vi ste dobili Francusku, tocnije razbili je većinu utakmice.

4. Zaustavite koliko toliko americke centre i Rosea, Harden i tako ne igra nikad obranu, i ja vam ovdje tvrdim da ih možete dobiti i napraviti POVIJEST, ali već ste napravili sve, ja sam oduševljen, svaka vam čast... svaka vam čast.

komšinica

pre 9 godina

Treći put šaljem isti komentar u nadi da ćete ga već jednom objaviti. Dakle (Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Primjećujem ispod većine tekstova komentare tipa- na sajtu FIBE nema Srbije, samo dvije Juge. Budi iskren pa reci - osjećaš li ti te YU medalje svojima? Ne osjećaš. Zato što vi niste nikad Jugoslaviju ni osjećali kao svoju zemlju. Mi jesmo. To je bila moja zemlja. Moja zemlja je na putu da osvoji 6-tu medalju u istoriji. Moja zemlja. Nije bitno kako se ona zove u datom momentu. To je MOJA ZEMLJA. Tvoja nije bila nikad samo zato što je ti nikad nisi osjećao svojom, nazivali ste je velikom Srbijom i požurili što prije da je se riješite, pa mi sad nije jasno otkud sada tolika briga za njene medalje?? Ponavljam, ovo je medalja MOJE ZEMLJE, nebitno kako se ona danas zove ili kako se zvala prije 40 godina! Šteta, mogla je to biti i medalja tvoje zemlje, ali...tvoj izbor.

Druga stvar - u YU su okosnicu tima uvijek činili Srbi. Kao što neko reče - ja skijaške medalje nekako ne prisvajam. Ali košarkaške itekako prisvajam. I treba da ste zahvalni mom narodu što ste jedno vrijeme, zahvaljujući nama bili dio te slave.
O SRJ da ne govorim, pa tu je za sve vrijeme njenog postojanja igrao samo jedan jedini crnogorac - Šćepanović.

Nebitno je li se zvala SFRJ, SRJ ili SRBIJA. Medalje su uglavnom kovane u srpskoj školi košarke. Što se vidi i nakon raspada...gdje smo mi, a gdje svi ostali...

Znam da boli, ali šta ćeš...život je nekome majka, a nekome maćeha...

Pablo

pre 9 godina

Niko ne ide u finale da izgubi, pa makar sa druge strane bili Jordan, Pippen, Magic i Bird.
Sa Amerima treba klasičan street basket da igramo, tući trojke, gađati Monstruljicu i Krleta pod košem, pa šta Bog da...

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

E i još nešto ja sam CroPETROforeverNBA na youtube, možda me neki od vas znaju, uglavnom evo ako smijem objavio bi tu svoj novi mix za TEODOSIĆA sa ovog svijetskog prvenstva:

https://www.youtube.com/watch?v=j07JvwcxvRo

P.S: Redakcijo B92 valjda ćete mi ovo dopustiti, nije reklama već zaljubljenost u košarku eto... pa vi sad kako oćete :)

Partenon

pre 9 godina

Teo je konacno sazreo i izbacio bubice koje svi lucidni igraci imaju kao mladi igraci.Kljucno je da je izasao iz tripa da svaki kljucan sut on mora da resi pa makar i preko par ljudi, sto ubija saigrace, doktorski i genijalno kako samo on ume je pronalazio slobodne igrace a to verujte mnogo vise psihicki ubija protivnike kada na njihovu fantasticnu odbranu nadjete otvorenog coveka, to ubija volju...

USTVARI, ONO STO SAM HTEO DA NAGLASIM I POHVALIM KOD NASEG GENIJA JE ZAISTA SJAJNA IGRA U ODBRANI, GOTOVO NIKADA NE ISPADA I NIJE RUPA, CAK JE IMAO NEKOLIKO IZUZETNIH INTERVENCIJA !!!

Serbinho

pre 9 godina

Bice tek zanimljivo, jer ako pobede Amere, postavice se pitanje zasto niko ne igra u NBA i zasto je Raduljica imao sporednu ulogu i otpusten tek tako.
Imaju sansu da pokazu kako u NBA, nisu bas onakvi, kakvi se prodaju da su neki eksperti i slicno.

Селектор за своју душу

pre 9 godina

1) Свако има Ахилову пету и сваки Голијат се плаши Давидове праћке и губитка престижа и има нервозу услед одсуства доминације.
2) Играти шах и натерати их на размишљање и дуге нападе.
3) Пустити егзибиционисту Ирвинга да игра и да буде себичан.
4) Кад он није у игри онда Роуза, нек их предводи неспреман.
5) Кључни играч им је Фарид. Њега успавати.
6) Спортска дрскост мора бити врхунска.
7) Кључна ствар за Србију- бити стваралац и измислити нешто ново. Они не умеју да се прилагођавају брзо.
8) Боже помози.
ПС
У најгорем случају, најважније је да их начнемо за будућност као 96'.

LOL

pre 9 godina

81 : 78 , 8 sekundi do kraja Andre Miller, ceka se Paul Pierce ili Reggie Miller...Andre Miller ce pokusati za 3 poena, NEMA TROJKE NEMA TROJKE JUGOSLAVIJA JE POBEDILA !

aleksa

pre 9 godina

Mi smo u cetvrtini gde su oni "zaustavili" Tea, dali 29 koseva, najvise koseva od svih cetvrtina za nas. Covek je vukao na sebe dva igraca i posle razigravao ostale i stvarao visak. Druga je prica sto su oni sutirali trojke maltane 100%,ne verujem da bi bilo koja selekcija sa tim procentom bila u pozitivi sa njima ili bilo kim, bilo bi dobro da neko strucan objasni tu cetvrtinu .

Ratko

pre 9 godina

Ovo ce biti lakse nego sa Spanijom. To je potpuno druga dimenzija kosarke, nije isto ovome sto se ovde igra samo lici na to. Nema specijalne taktike, covek na covek, trci i sutiraj. Igra se po nasim pravilima, sto je nasa prednost. Radi se o niskoj postavi najvisi im igrac 2.08 cm sto je opet nasa prividna prednost, dakle trebaju nasi centri da odigraju vrhunski da bi dostigli njihov fantasticni skok u odbrani i napadu. Tu je nasa snaga pod kosem, Raduljica i Krstic su divovi u fizickom smislu. Jedna Turska im je ogromne probleme nanela cele 3 cetvrtine zbog dominacije centarske linije i sjajnom sutu spolja za 3. Pogledajte taj mec. Ako su mogli Turci mogu i nasi. Prebrza tranzicija iz odbrane u napad sto im je najveca snaga, dok mi postavljamo odbranu njihovi zakucavaju ili koriste prazninu da sutiraju sa koje ocete pozicije. To je toliko utrenirano da sut sa distance kada su sami gotovo ne mase. Dakle treba faulirati i igrati grubo, daleko od kosa te sprecavati takve akcije pa im dati da sutiraju slobodna bacanja. Zivot naseg tima zavisi dakle od nase visine ako to uspemo da koristimo i ono najbitnije u kosarci a to je SUT. Moramo imati preko 10 trojki i 50 procenata u reketu uspesnost da bi ih dobili. Nema promasaja laganih poena! Naravno da ovaj SAD tim ima slabosti ako mi budemo napaljeni jos sudije uz publiku malo da povuku i eto neizvesnosti. Ih sta bih dao da imamo jednog vrsnog skakaca ko Lovernj i jos jednog sutera ko Batum, garantujem pobedu.

my way

pre 9 godina

Кидај Тео, уз тебе је српски народ цео! Није Америка имала ривала ни близу квалитета Француза, Шпанаца и НАС (ма ни Бразила и Грчке реално) и мислим да управо због тога нисмо без шансе. Инстинкт ми говори да неће знати шта их је стрефило, јер ми сад идемо опуштено да играмо кошарку и газимо, све што смо урадили досад смо материјализовали, изашли из гомиле пред којом се налазила моћна Шпанија као победници, једни једини, они који ће изаћи моћним Америма на мегдан за титулу светског шампиона! СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!!! Капа доле, Тео богоцу, уметниче, концентрату кошаркашке лепоте, Богдане убицо, Бјелице радилице, стено ове екипе, Брадуљице доминатору, Крле капитену, Марковићу зврче борбени, Калинићу енергијо, Симоне, Бирчевићу, Јовићу, Штимац, Катићу, ВЕЛИКИ САЛЕ НАЦИОНАЛЕ, свака вам част и хвала вам на овој великој радости коју сте нам пружили!

Zoks

pre 9 godina

Mi nikad nismo ni prestali biti zemlja kosarke
To cemo uvijek i biti
POnovo taj osjecaj kao kad smo gazili prije 20 godina
Ajmo SRbende do kraja

dnK

pre 9 godina

mi srbi, ne pobedjujemo zato sto smo neka sila, sto smo jaki sami od sebe. Pobedjujemo jer je Gospod uz nas, kad smo mi uz Njega! Tad nije bitno ko je protivnik...

stefan

pre 9 godina

Harden, Kari i Irving ne igraju odbranu i ne trude se. Harden i Kari su igraci koji kad krenu - ne mogu da stanu. Jaki faul odmah na njima. Nisu poznati kao fizicki snazni i kurazni.
Tompson, Rouz, Farid, Dejvis su fantasticni u oba pravca. Tompson suter, Rouz probija, Farid i Dejvis su bolji u kretanju bez lopte nego u kotroli lopte. Oni drze SAD i u odbrani i u napadu.
Kazins je psihić i može se kontrolisati. Ima odličan defanzivni skok i u napadu je raznovrstan ali nije nesavladiv. Raduljica i Krstic mogu sa njim. Derozan i Rudi Gej su klasicni nabijaci statistike i ako budu igrali imamo vise sansi, dok su bili u Torontu imali su meceve sa 60 suteva iz igre i 15 ubacaja.
Dramond i Plamli nece ni igrati u finalu, potpuno su pogubljeni na prvenstvu.
Kari, Rouz, Irving, Harden, Tompson, Farid, Dejvis. Njih ce koristiti najvise.
Teodosic, Markovic, Jovic, Bogdanovic, Kalinic, Bjelica, Raduljica, Krstic, Simonovic. Katic i Stimac moraju ulaziti makar zbog licnih gresaka.
Prvo poluvreme na poen, u trecoj da ih napadnemo - jer oni to tada rade. Moramo se vracati u odbranu kao nikad. Teo, Bogdan i Bjelica kombinovano 60 poena i nasi su.

Normalnost

pre 9 godina

Mi se ne nadamo pobedi mi na nju idemo. Dokle cemo stici ......to cemo videti sa citavim svetom sutra oko pola jedanaest-jedanaest uvece. Samo da skrenem paznju, to za nss nije nepoznat put

murajsam

pre 9 godina

al se mi palimo ko hepo kockice. polako, treba nam vatra u srcu ali i hladna glava. treba da odigramo sa svim raspolozivim igracima, sa sto vise faulova i seckanja njihove igre. kljuc je u cuvanju lopte da je ne gubimo lako, skoku u odbrani i naravno nasoj dalekometnoj artiljeriji koja je mozda i najvaznija protiv ovakve ekipe i jos nesto, ma moraju i oni da ponekad imaju los dan, zato samo napred i hrabro i ne predajte se ni u jednom momentu pa sta bude, nadajmo se da cemo na kraju moci da kazemo: veni vidi vici

о шонеси

pre 9 godina

Биће како буде, важно је само да се пружи мушка борба..Само имам жељу да Тео провуче једну асистенцију гледа купус-вади месо кроз уши американцима, чисто да виде шта значи таленат и мозак против чисте физике

dalibor

pre 9 godina

marko za tebe, sto se tice medalja sfrj medalje smo svi zajedno osvojili.ali kada pogledas gde ste vi hrvati zadnjih 20 godina u kosarci? sta ste vi osvojili zadnjih 20 godina u kosarci? nista.a sto se tice srj za tu rep. su u kosarci igrali 99 % srbi. neces valjda reci da ste vi hrvati igrali tada za srj? evo ove medalje ja prisvajam srbiji i to sa pravom. ep zlato 95,97,01.sp zlato 98,02. ako znas igrace iz tih rep. onda ces sam priznati da su igraci svi bili srbi.

my way

pre 9 godina

@Marko
Šta se ložiš tu, ljudi pišu opušteno da budu precizniji i možda da bi nekako stavili Amere na vrh bar na taj način, nije to pravni dokument. Evo ti isto sa fibinog sajta još jedna lista na kojoj su sabrane sve medalje SFRJ i SRJ, jedne jedine, naše države koja postoji od 1878. Sve što je osvojila pripada njoj, a vama niko ne dira u jednu jedinu medalju od vašeg nastanka. Znam da ste vi naučili u Jugi da budete razmažena derišta koja dobijaju sve što požele i ne odgovaraju za svoje postupke, ali sad nema više, sad važe pravila ista za sve. Svakako da niko sam sebi ne može da pripisuje medalje.
http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/keyfigures/p/rc//tid//tid2//lid_38179_ct/0/cid/WMM/_//index.html

Gorango

pre 9 godina

Na pobedu, nego sta ! Ponovimo samo odbranu koju smo pokazali od Grcke na ovamo i istu filozofiju u napadu i nema zime. Ameri nistu nista posebno igrali ni protiv Slovenije, ni protiv Litvanije dok su oni branili i igrali racionalno u napadu. Tek kad su iz nekog cudnog razloga poceli da se trkaju sa njima, Amerikanci su naravno bili bolji u "run and gun" igri. Valjda su se osilili kada su videli da protiv njih uopste nije problem suprostaviti se timski, pa su poceli da sa njima odmeravaju snage u igri jedan na jedan i totalno su izgubili kompas. Krajnje naivno. Naravno, nasi su to dobro shvatili i Sale je vec izjavio da kako god bude, mi cemo se drzati nase Mislim da bas protiv njih, svojom brzinom bi mogao da "eksplodira" mali jovic koji sto se tice svojih napadackih mogucnosti igra sa rucnom od starta, jer je totalno posvecen odbrani i razigravanjem tima, sto cini velicanstveno. Ali decko moze mnogo i u napadu. Verovatno ce Simon i drugi imati vise vremena jer cemo probati da odrzimo nivo agresivnosti tokom cele utakmice. Ma ako ponovimo prethodne igre, Ameri ce pasti i lakse nego sto se mislilo... Srbija od zlata, danas san, sutra java ! Srbija !

spaceman

pre 9 godina

Pa da krenemo od sutra sa ponovnim brojanjem medalja ? Moze sto se mene tice, ako Bog da(a na dobrom smo putu) onda cemo sa ovakvim radom u buducnosti da se nadamo novim titulama svetskih i evropskih prvaka ! Ima ovde i te kako novih Divaca, Đorđevica, Teodosića itd.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: [link]
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
[link]
(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Ne znam šta ti nije jasno. Sve i da se Srbiji ne računaju medalje pre 1991., one od 1995. se svakako računaju jer SRJ,SCG i Srbija nisu tri različite države nego jedna država sa tri imena. Evo i potvrde na zvaničnom site-u Ujedinjenih Nacija:
http://www.un.org/en/members/index.shtml

Sole

pre 9 godina

Aj sad realno, jel vi stvarno mislite da mozemo da igramo egal sa Amerikancima(ja bih najvise voleo da je to istina, ali nazalost nije), u svim segmentima igre su bolji od nas, a evo samo jedan primer u moru drugih, samo Farid ima veci broj blokada nego cela nasa ekipa u proseku na sp... Razmislite o tome ? Da se razumemo, i ovo finale je veliki uspeh u koji sam verovao, ali sada zaista mislim da nemamo sanse...
(Realan, 13. septembar 2014 17:01)

Realno gledano , to što su Amerikanci nabili statistiku , to je zato što nisu imali nijednog ozbiljnijeg protivnika u njihovom delu kostura , dok su kod nas bili Francuzi , Argentinci , Grci , Španci , Brazilci , Portorikanci ... Sve pomenute reprezentacije , i kad im fali neka od zvezda , opasniji su nego reprezentacije sa druge strane kostura u punom sastavu.

Banezi

pre 9 godina

Realno bolji su Ameri ali može se sa njima igrati. Potpuno su zaustavljivi. Da im je tu Durantula ne bismo imali šanse jer je taj čovek nezaustavljiv kao i Dzejms i Entoni i Brajant. Kad se igra jedna utakmica sve je moguće. Samo da nas krene šut i da nam ne spadaju gaće i tu smo.

precanin

pre 9 godina

Evo prilike da i mi Srbi na kladionici uzmemo koji dinar ! Treba samo staviti 100 eura na Srbiju protiv Amera i lova je obezbedjena !

Jaa

pre 9 godina

Mesina je gušio Tea. Cak je bilo utakmica da je Teo sedeo na klupi?? I žabar ode u NBA a Teo u finale SP.
(777, 13. septembar 2014 14:19)

Месина га је спустио на земљу и научио да игра за тим, треба да га слави до краја каријере!

REP.SRPSKA

pre 9 godina

zvucace kao floskula,izlizana fraza ali ja u ovog covjeka sam uvjek vjerovao.bivsi sam sportista,rukometas,skoro od rodjenja,al nije to vazno.cisto napominjem da znam prepoznati talenat za skoro sve sportove.ovaj covjek ima kosarkaski IQ kao Tesla ili Einstein.naklon do zemlje majstore,igrac za velike utakmice.Raduljici takodje naklon.ma svima redom.bilo je tu jos igraca,al jednostavno se izgubise.zao mi je Keselja,veliki ratnik,hrabar,odvazan.Novica,velika greska sto je takav kakav je.Micov takodje.Rasic,strasan strelac,hladnokrvan.Savanovic je tu jos uvjek.prema tome,nemamo mi razlog ama bas ni jedan da se plasimo amera...nek oni misle o nama.MI imamo 5 svetskih titula,ne oni.NAPRED SRBIJO ZEMLJO JUNAKA...

Jose Alvelade

pre 9 godina

Samo hrabro majstori, igrajte se I uzivajte u finalu pa sta bude, vev ste naso heroji. A mi...mi ne ocekujemo nista, a nadamo se zlatu. Volimo vas

proxima centauri

pre 9 godina

Momci, borite se kao do sada i mi cemo biti zadovoljni. U stvari, vec smo zadovoljni i ponosni na vas.
Sport je cudan, nekad se sloze kockice i dogodi se cudo..( u kosarci doduse najredje).....
Hvala vam jos jednom, najvise zato sto ovih dana, cesce nego inace, cujem loptu na terenu u kraju.

Sole

pre 9 godina

Na FIBA sajtu postoji glasanje za MVP-ija i idealnu petorku.

Navalite na glasanje ljudi, TEO MVP, BB i Bjelica u idealnoj petorci. Krenite u akciju!
(dus dibidus, 13. septembar 2014 14:38)

Teo je u najboljoj petorci , za sada , i Po Gasol sa najviše glasova od svih u petorci. Preostala tri su Amerikanci. Tako je bilo zadnji put kada sam pogledao. Sada je situacija takva su idealnoj petorci umesto dva Amerikanca Bogdanović i Raduljica. Na toj listi Teo je za 9.000 glasova bolji od drugoplasiranog Po Gasola. Kakva je situacija za MVP - a , ne znam , meni trenutno izbacuje samo broj glasova za Tea , za koga sam inače glasao.

glasanje: http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/mymvp

slika: http://i821.photobucket.com/albums/zz136/solecar/prva_petorka_zps14bab5f8.jpg

VladaNS

pre 9 godina

Ma bre nisu ti Ameri nista specijalno nego su samo imali lak zreb.
Bez Dzejmsa,Entonija,Durenta,Krisa Pola,Hauarda,Grifina,oni ce jako tesko da izadju na kraj sa nasim timom.
Dve,tri lopte ce odluciti.U nedelju ih dobijamo na srce.
Svoji uz svoje do kraja!
(Vlada91, 13. septembar 2014 14:06)

Jako ćeš se razočarati. Meni je generalno tužno kako razmišljamo - pre početka prvenstva svi su pljuvali ovaj tim a sad smo odjedno u stanju da se nosimo ravnopravno s Amerima. Sve ispod 30 razlike je uspeh - svi to znamo, samo je razlika u tome ko to sme da kaže.

Sasa

pre 9 godina

Realno nemamo nikakve šanse protiv amera, niko nebi imao, jer je to izabrana takmičarska ekipa, ovo je ogroman uspeh i treba ga slaviti kao zlato, bitno je da smo se vratili...

šumadinac

pre 9 godina

Ko je naslednik medalja u košarci, pa to je jasno Srbija u zimkim sportovima Slovenija, ko je više osvojio boljih pozicija od odcepljenja on je pravni naslednik SFRJ u sportu. Znači zavisi od sporta do sporta. Reprezentacija koja ima pet titula svetskog prvaka je Srbija. Sve što je SSSR osvojio u košarci ne pripada Rusima nego Litvancima, bolji su. Nema tu osećanja nekog sportskog patriotizma jugonostalgije, samo čist račun.

Realan

pre 9 godina

Aj sad realno, jel vi stvarno mislite da mozemo da igramo egal sa Amerikancima(ja bih najvise voleo da je to istina, ali nazalost nije), u svim segmentima igre su bolji od nas, a evo samo jedan primer u moru drugih, samo Farid ima veci broj blokada nego cela nasa ekipa u proseku na sp... Razmislite o tome ? Da se razumemo, i ovo finale je veliki uspeh u koji sam verovao, ali sada zaista mislim da nemamo sanse...

Pera

pre 9 godina

(Ratko, 13. septembar 2014 15:42)

Ratko, sve se slazem sa tobom osim u tome sto kazes da je Lovernj vrsan igrac. Lovernj je svakako dobar igrac, koga bi svaki tim pozeleo ali je daleko od vrsnog.

pera

pre 9 godina

A ste se napalili. Neka, bice tu Ameri da nas spuste na zemlju. A ti sto spominjes kradje, samo se seti 2002 kad nas je sudija povukao protiv Argentine. A vi 'Rvati, dojadili ste I Bogu I narodu vise. Vi bi sve da se I vama racuna, a prilog ni niste dali. O da, imali ste jednog Drazena I to je to. Zbog njega valjda treba I vama da se daju mefalje iz 98 I 02. Ugh, muka mi je kad citam vase gluposti.

Marko

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: http://www.fiba.com/pages/eng/fc/FIBA/fibaHist/p/openNodeIDs/5683/selNodeID/5683/fibaHist.html
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
http://uk.reuters.com/article/2014/09/12/uk-basketball-world-serbia-idUKKBN0H72JN20140912

Darko

pre 9 godina

Kakav poraz ima ako treba da poludimo i polupamo amere jer za zlato treba da se bori svim srcem a srebro se dobija

Napred Srbijo u nove pobede, kako nasi igraci tako i mi navijaci jer svi predstavljamo nasu Srbiju gde god nas ima a ima nas svuda.

Mile

pre 9 godina

Vidim da su Amerikancima na zvanicnom FIBA-inom web sajtu vec dolelili zlatne medalje.

Idi na: http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/keyfigures/p/rc//tid//tid2//lid_38179_ct/0/cid/WMM/_//index.html

pa na All-time records izaberi "Fiba basketball worldcup" pa zatim "All time top medalist", videcete da Curry, Rose i Gay vec imaju upisanu zlatnu medalju za 2014 (pored one koje su i osvojili 2010 u Turskoj).

Ja koliko sam obavesten utakmica se igra sutra uvece.

Kuler

pre 9 godina

Veoma je vazno da oni ne naprave neku ogromnu seriju i time se odlepe. Ne zaboravimo, francuzi su nam u 4. cetvrtini dali 39 poena. To mogu i ameri. Sale mora da izvuce 100 posto od momaka i izvuci ce. Da izvuce i neki kec iz rukava, neko iznenadjenje u igri. Nikako se ne upustati u trku s njima, paziti na ukradene lopte jer onda slede njihove kontre. Pokusati da nas ne nadskoce puno. Igrati nasu igru, poen za poen. Ako zatreba, napraviti destrukciju igre, seckati faulovima kad zatreba, usporiti tempo
dok se ne unervoze. Odigrati vrhunsku odbranu i naterati ih da grese vise nego ikad. Oni jesu favoriti, ali ne tako veliki kao sto misle. Imamo sansu, treba je uz gotovo savrsenu utakmicu i iskoristiti.

Dragan VG

pre 9 godina

@Sumadinac

Ne slazem se sa tobom po pitanju jedne stvari...
Kazes da uspesi SSSR pripadaju Litvancima...
Kako?Na koji nacin?
Sve sto su oni osvojili do raspada drzave,pripada samo jednoj zemlji-RUSIJI...
Ovde pricamo o pravnom nasledniku drzave,kao u slucaju nase Jugoslavije,zar ne...

Marko

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: http://www.fiba.com/pages/eng/fc/FIBA/fibaHist/p/openNodeIDs/5683/selNodeID/5683/fibaHist.html
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
http://uk.reuters.com/article/2014/09/12/uk-basketball-world-serbia-idUKKBN0H72JN20140912

pera

pre 9 godina

A ste se napalili. Neka, bice tu Ameri da nas spuste na zemlju. A ti sto spominjes kradje, samo se seti 2002 kad nas je sudija povukao protiv Argentine. A vi 'Rvati, dojadili ste I Bogu I narodu vise. Vi bi sve da se I vama racuna, a prilog ni niste dali. O da, imali ste jednog Drazena I to je to. Zbog njega valjda treba I vama da se daju mefalje iz 98 I 02. Ugh, muka mi je kad citam vase gluposti.

Realan

pre 9 godina

Aj sad realno, jel vi stvarno mislite da mozemo da igramo egal sa Amerikancima(ja bih najvise voleo da je to istina, ali nazalost nije), u svim segmentima igre su bolji od nas, a evo samo jedan primer u moru drugih, samo Farid ima veci broj blokada nego cela nasa ekipa u proseku na sp... Razmislite o tome ? Da se razumemo, i ovo finale je veliki uspeh u koji sam verovao, ali sada zaista mislim da nemamo sanse...

Sasa

pre 9 godina

Realno nemamo nikakve šanse protiv amera, niko nebi imao, jer je to izabrana takmičarska ekipa, ovo je ogroman uspeh i treba ga slaviti kao zlato, bitno je da smo se vratili...

VladaNS

pre 9 godina

Ma bre nisu ti Ameri nista specijalno nego su samo imali lak zreb.
Bez Dzejmsa,Entonija,Durenta,Krisa Pola,Hauarda,Grifina,oni ce jako tesko da izadju na kraj sa nasim timom.
Dve,tri lopte ce odluciti.U nedelju ih dobijamo na srce.
Svoji uz svoje do kraja!
(Vlada91, 13. septembar 2014 14:06)

Jako ćeš se razočarati. Meni je generalno tužno kako razmišljamo - pre početka prvenstva svi su pljuvali ovaj tim a sad smo odjedno u stanju da se nosimo ravnopravno s Amerima. Sve ispod 30 razlike je uspeh - svi to znamo, samo je razlika u tome ko to sme da kaže.

dnK

pre 9 godina

mi srbi, ne pobedjujemo zato sto smo neka sila, sto smo jaki sami od sebe. Pobedjujemo jer je Gospod uz nas, kad smo mi uz Njega! Tad nije bitno ko je protivnik...

Vlada91

pre 9 godina

Ma bre nisu ti Ameri nista specijalno nego su samo imali lak zreb.
Bez Dzejmsa,Entonija,Durenta,Krisa Pola,Hauarda,Grifina,oni ce jako tesko da izadju na kraj sa nasim timom.
Dve,tri lopte ce odluciti.U nedelju ih dobijamo na srce.
Svoji uz svoje do kraja!

šumadinac

pre 9 godina

Ko je naslednik medalja u košarci, pa to je jasno Srbija u zimkim sportovima Slovenija, ko je više osvojio boljih pozicija od odcepljenja on je pravni naslednik SFRJ u sportu. Znači zavisi od sporta do sporta. Reprezentacija koja ima pet titula svetskog prvaka je Srbija. Sve što je SSSR osvojio u košarci ne pripada Rusima nego Litvancima, bolji su. Nema tu osećanja nekog sportskog patriotizma jugonostalgije, samo čist račun.

Jaa

pre 9 godina

Mesina je gušio Tea. Cak je bilo utakmica da je Teo sedeo na klupi?? I žabar ode u NBA a Teo u finale SP.
(777, 13. septembar 2014 14:19)

Месина га је спустио на земљу и научио да игра за тим, треба да га слави до краја каријере!

Pera

pre 9 godina

(Ratko, 13. septembar 2014 15:42)

Ratko, sve se slazem sa tobom osim u tome sto kazes da je Lovernj vrsan igrac. Lovernj je svakako dobar igrac, koga bi svaki tim pozeleo ali je daleko od vrsnog.

nekle

pre 9 godina

Srbija je druga dimenzija u odnosu na sve ekipe koje su imali Ameri za protivnike do sada.
Hrabro i u meso, onako srpski.
2002 kad smo ih tukli u indijanapolisu Ameri su imali jaci tim od ovog.
Pazite ova imena iz 2002, Rezi Miler, Ben Valas, Son Merion, Pol Pirs, Majkl FInli, Elton Brend, Baron Dejvis...sve all star igraci , a u ovom timu amerike je 3-4 all star igraca.
E sad kad smo moglli taj jaci amercki tim da dobijemo na njihovom terenu zasto ne mozemo i ovu ameriku?!
Jeste da smo tada imali Divca, Bodirogu, Stojakovica, ali...danas imamo Teodosica, Raduljicu, Bogdanovica, Bjelicu.
Ameri su imali za dve kalse slabije protivnike do sada od Srbije.
Misle da ce i u finalu da se prosetaju.
Imam osecaj da nece znati sta ih je snaslo sutra vece na parketu.
Srbija je druga dimenzija u odnsou na ono na sta su naleteli do sada na sampionatu, a sutra vece nalecu na stenu.

Pablo

pre 9 godina

Niko ne ide u finale da izgubi, pa makar sa druge strane bili Jordan, Pippen, Magic i Bird.
Sa Amerima treba klasičan street basket da igramo, tući trojke, gađati Monstruljicu i Krleta pod košem, pa šta Bog da...

GoranS

pre 9 godina

Marko, odnosno Hrvati, dosadni ste sa tim. Srbija je kao država garantovala državnost Kraljevini SHS odnosno Jugoslaviji. Ostale republike su dobile državnost tek 90-ih. To što "strani" izvori pišu, da je Srbija postala "samostalna" 2006 govori više o njima, pošto o istoriji nemaju pojma. Svi plaćaju dugove jer su se svi i zaduživali, a odrekli su se srpske državnosti i zato počinju brojati od nule.

murajsam

pre 9 godina

al se mi palimo ko hepo kockice. polako, treba nam vatra u srcu ali i hladna glava. treba da odigramo sa svim raspolozivim igracima, sa sto vise faulova i seckanja njihove igre. kljuc je u cuvanju lopte da je ne gubimo lako, skoku u odbrani i naravno nasoj dalekometnoj artiljeriji koja je mozda i najvaznija protiv ovakve ekipe i jos nesto, ma moraju i oni da ponekad imaju los dan, zato samo napred i hrabro i ne predajte se ni u jednom momentu pa sta bude, nadajmo se da cemo na kraju moci da kazemo: veni vidi vici

pfaih

pre 9 godina

@ (Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Na poslednjih 5 svetskih prvenstava posle raspada SFRJ igrali smo 4 polufinala. Dva puta kao SRJ i osvojili zlato 1998. i 2002, a dva puta kao Srbija 2010. (bili četvrti posle krađe sudija protiv domaćina Turske u polufinalu) i 2014. najmanje srebro. Sve ostale reprezentacihe bivše Jugoslavije zajedno imaju jednu medalju kad su Hrvati odavno pobegli s postolja i to je sve, a danas recimo Crnu Goru bije Holandija. Srbija je pravni naslednik i medalja iz bivše SFRJ, a koliko je Srbija posle raspada daleko ispred ostale braće u košarci-očigledno je i na reprezentativnom i na klupskom nivou. A takav je bio i udeo Srba i u SFRJ.

Savet

pre 9 godina

Tea ili Bogdana staviti protiv Hardena, njega odbrana ne interesuje,Karija takodje.Manje setnje kroz reket, jer pored Dejvisa ni muva ne prolazi.Probati nekako isprovocirati na tehnicku grubljom igrom neke paljevine kao sto su Kazns,Farid ili Gej.I maksimalno skoncetrisano uci u trecu cetvrtinu,ako su Slovenci i Litvanci bili skoro u egalu u prvom poluvremenu,bicemo i mi.Srecno

Igor

pre 9 godina

Марко наше су све медаље јер су Срби једини ,који за разлику од вас, су сматрали Југу својом домовином.

dux

pre 9 godina

Marko@

Pazi ovako, medalje pre 95' me ne zanimaju i glupo je da ih neko prisvaja. Ali reci da zlata osvojena 98' i 02' ne pripadaju nama je cist bezobrazluk. Mogla je tada drzava da se zove i Tunguzija zna se dobro koji igraci su igrali za reprezentaciju.

Jim Jefferies

pre 9 godina

(@Marko, 13. septembar 2014 14:00): evo, da probam da ti objasnim, hladne glave. Jugoslavija je srpski projekat, koji su Srbi debelo platili. Na kraju, jedino se Srbima nije išlo iz Jugoslavije, dugo smo posle raspada i bili Jugoslavija- ja se još uvek izjašnjavam kao Jugosloven, recimo. Dakle, što se nas tiče, u pitanju je kontinuitet. Ako još uvek ima nešto da nije jasno, da vidimo koja reprezentacija iz onog što popularno zovemo "region" bi mogla da kvalitetom i rezultatima, igrom, trenerskom školom, bude baštenik jugoslovenske košarkaške zaostavštine? Niko: svi su se odlučili da počnu iz početka i ja im u tome, od sveg srca, želim sve najbolje. Navijaću za bilo koga ko dođe u finale SP, pogotovo kad budu igrali protiv USA.

REP.SRPSKA

pre 9 godina

zvucace kao floskula,izlizana fraza ali ja u ovog covjeka sam uvjek vjerovao.bivsi sam sportista,rukometas,skoro od rodjenja,al nije to vazno.cisto napominjem da znam prepoznati talenat za skoro sve sportove.ovaj covjek ima kosarkaski IQ kao Tesla ili Einstein.naklon do zemlje majstore,igrac za velike utakmice.Raduljici takodje naklon.ma svima redom.bilo je tu jos igraca,al jednostavno se izgubise.zao mi je Keselja,veliki ratnik,hrabar,odvazan.Novica,velika greska sto je takav kakav je.Micov takodje.Rasic,strasan strelac,hladnokrvan.Savanovic je tu jos uvjek.prema tome,nemamo mi razlog ama bas ni jedan da se plasimo amera...nek oni misle o nama.MI imamo 5 svetskih titula,ne oni.NAPRED SRBIJO ZEMLJO JUNAKA...

Jay

pre 9 godina

@Marko Mogu samo da ti kazem da mesas frogs and grandmothers! Naslednici smo Jugoslavije zato sto su svi ostali pobegli od iste-sto znaci da nisu zeleli da budu deo Jugoslavije. Hteli ne hteli, mi smo ostali siromasni naslednici bogate drzave ali i dalje centar balkanskih prcvajza od drzava. A svi vi koji ste se odvojili ste ultra moderni dzavljani bez ruzne proslosti ali i bez medalja :-)

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Još jednom cu ja o Teodosiću:Ja ne razumim zašto se ove Amere toliko diže u zrak.Pa ja sam uvjeren da vi njih možete dobiti a navest cu neke razloge:

1.Ovi Ameri nisu ni sjena onih od prije dvi godine, imali su žalosne protivnike na ovom svijetskom prvenstvu na onoj strani, ŽALOSNE eto.kao da je bilo namješteno.

2.Vi ste razbili, ne pobjedili nego razbili do finala jedne od najvećih reprezentacija koje bi zadale muka i muka ovim Amerima.

3.Francuzi su dobili jaču reprezentaciju od ove američke - Španjolce, a vi ste dobili Francuze.

4.Harden i tako nikad u svom životu nije odigrao obranu u utakmici pa neće ni protiv vas.

Ja bi uzeo Teodosića umjesto Irvinga svaki dan Very Happy eto tko god se meni tu rugao, mislim da su danasnje NBA zvijezdice (ne ovi ultra starovi) pre napuhani, a primjerice jedan Ricky Rubio ja ne vidim po cemu je bolji play od Teodosića gledano po europljanima.
Teodosić najbolji playmaker Europe i jedan od najboljih na svijetu, nema dvojbe nikakve, volio bi samo da se okuša u NBA, mislim da bi tamo bio jedan od najboljih pa vi pričajte što oćete.Teodosić je bolji od Rubia.bolji po svemu, tehnici, fundamentalnostima,šutu za tri a pregled igre mu je jednak kao Rubiu, jači je fizicki od Rubia.Rubio je samo dobar koliko i Španjolska,to dovoljno govori,razvikani Španjolci ali sad smo sve vidjeli.

sasa jokic

pre 9 godina

Idealno bi bilo, ako bi sa igracima sa klupe (ne svim) odrzali prikljucak u prvom, tako da sa najboljom petorkom igramo full drugo poluvreme, jer Ameri sve gaze u drugom poluvremenu. Ako im ispariramo u trecoj cetvrtini, stegnuce se ruka, a onda imamo sansu.
U svakom slucaju, ovo sto su do sada osvojili je vise nego super, ali ne treba stati.

Kum

pre 9 godina

Sta ih cini sampionima?? Na primer ovo:

Posle utakmice u svlacionici. Sale drži govor i pita:
"Momci, jeste li vi svesni šta ste uradili?"
A Bjelica ce mrtav 'ladan (kao i obicno) na to:
"Da sačekamo jos dva dana da vidimo šta će da bude."

KRALJEVI!!!!!!!!

Zoks

pre 9 godina

Mi nikad nismo ni prestali biti zemlja kosarke
To cemo uvijek i biti
POnovo taj osjecaj kao kad smo gazili prije 20 godina
Ajmo SRbende do kraja

jovan

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: [link]
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
[link]
(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Da necete slucajno da ih racuna neko ko le silazijo sa postolja '95 kad je Jugoslavija,to jest Srbija, isla po zlato?
Ako i ne racunamo medalje SFRJ, ''Srbija'' je od '92 dosta toga pobedila...

Jabilondo

pre 9 godina

(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Care, neka bude i da je ovo i prva medalja Srbiji zvanicno. Medjutim, ja sam se radovao i zlatnim medaljama na SP 1990, 1998 i 2002 godine, kako god se ta drzava zvala, ali i zlatnim medaljama na EP 1991, 1995, 1997, 2001, da ne pominjem srebra i bronze (kojih zajedno ima manje od zlata).

Dakle, to sto FIBA nesto napise na svom sajtu, ne moze meni retroaktivno da oduzme slavlje. To je poenta.

dus dibidus

pre 9 godina

Na FIBA sajtu postoji glasanje za MVP-ija i idealnu petorku.

Navalite na glasanje ljudi, TEO MVP, BB i Bjelica u idealnoj petorci. Krenite u akciju!

stefan

pre 9 godina

Harden, Kari i Irving ne igraju odbranu i ne trude se. Harden i Kari su igraci koji kad krenu - ne mogu da stanu. Jaki faul odmah na njima. Nisu poznati kao fizicki snazni i kurazni.
Tompson, Rouz, Farid, Dejvis su fantasticni u oba pravca. Tompson suter, Rouz probija, Farid i Dejvis su bolji u kretanju bez lopte nego u kotroli lopte. Oni drze SAD i u odbrani i u napadu.
Kazins je psihić i može se kontrolisati. Ima odličan defanzivni skok i u napadu je raznovrstan ali nije nesavladiv. Raduljica i Krstic mogu sa njim. Derozan i Rudi Gej su klasicni nabijaci statistike i ako budu igrali imamo vise sansi, dok su bili u Torontu imali su meceve sa 60 suteva iz igre i 15 ubacaja.
Dramond i Plamli nece ni igrati u finalu, potpuno su pogubljeni na prvenstvu.
Kari, Rouz, Irving, Harden, Tompson, Farid, Dejvis. Njih ce koristiti najvise.
Teodosic, Markovic, Jovic, Bogdanovic, Kalinic, Bjelica, Raduljica, Krstic, Simonovic. Katic i Stimac moraju ulaziti makar zbog licnih gresaka.
Prvo poluvreme na poen, u trecoj da ih napadnemo - jer oni to tada rade. Moramo se vracati u odbranu kao nikad. Teo, Bogdan i Bjelica kombinovano 60 poena i nasi su.

Dalmatinac-Hrvat

pre 9 godina

(dalibor, 13. septembar 2014 16:43)

Pa jel moguće da ima nekih BISERA iz mog HR naroda koji prisvajaju medalje Jugoslavije od 95 do 2002? Ako ih ima, ja bi im savjetovao da pod hitno posjete psihijatrijsku ustanovu. To su bili srpski košarkaši i Srbija, samo što eto nije pisalo Srbija nego Jugoslavija ili SCG.

Što se tiče medalja od SFRJ do 1991 e tu djelimo ih svi skupa, ali ovo drugo je vaše i to vam nitko nikad normalan ne moze oduzet, nemos virovat da se ovo mora pisati uopce...

Uglavnom sretno protiv Amera

Iv

pre 9 godina

Batum - izvanredan igrac: a vidi na koji nacin govori o teu!
Kad ti takav covek kaze 'ne smijes ga ostaviti ni sekund samog' znaci mnooogo!
Imam neki osjecaj da ce da napravi dar mar amerima... ;)
Uz to, odusevljen sam francuzima. Svaka im cast na vitestvu! Stavljaju sport gdje mu je mjesto!
Momenat kad cini mi se zelabal iz rolinga umalo radulju udara laktom i na kraju, kad ukapira, grli ga - govori da se moze sportski boriti protiv nekog..
Nadam se da su ljigavi spanci smogli snage makar pregled ovog meca da pogledaju i vide sta znaci biti fer, ne padati bez razloga, posteno pruziti ruku i biti jak i u porazu i pobjedi!

aleksa

pre 9 godina

Mi smo u cetvrtini gde su oni "zaustavili" Tea, dali 29 koseva, najvise koseva od svih cetvrtina za nas. Covek je vukao na sebe dva igraca i posle razigravao ostale i stvarao visak. Druga je prica sto su oni sutirali trojke maltane 100%,ne verujem da bi bilo koja selekcija sa tim procentom bila u pozitivi sa njima ili bilo kim, bilo bi dobro da neko strucan objasni tu cetvrtinu .

Serbinho

pre 9 godina

Bice tek zanimljivo, jer ako pobede Amere, postavice se pitanje zasto niko ne igra u NBA i zasto je Raduljica imao sporednu ulogu i otpusten tek tako.
Imaju sansu da pokazu kako u NBA, nisu bas onakvi, kakvi se prodaju da su neki eksperti i slicno.

my way

pre 9 godina

Кидај Тео, уз тебе је српски народ цео! Није Америка имала ривала ни близу квалитета Француза, Шпанаца и НАС (ма ни Бразила и Грчке реално) и мислим да управо због тога нисмо без шансе. Инстинкт ми говори да неће знати шта их је стрефило, јер ми сад идемо опуштено да играмо кошарку и газимо, све што смо урадили досад смо материјализовали, изашли из гомиле пред којом се налазила моћна Шпанија као победници, једни једини, они који ће изаћи моћним Америма на мегдан за титулу светског шампиона! СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!!! Капа доле, Тео богоцу, уметниче, концентрату кошаркашке лепоте, Богдане убицо, Бјелице радилице, стено ове екипе, Брадуљице доминатору, Крле капитену, Марковићу зврче борбени, Калинићу енергијо, Симоне, Бирчевићу, Јовићу, Штимац, Катићу, ВЕЛИКИ САЛЕ НАЦИОНАЛЕ, свака вам част и хвала вам на овој великој радости коју сте нам пружили!

Селектор за своју душу

pre 9 godina

1) Свако има Ахилову пету и сваки Голијат се плаши Давидове праћке и губитка престижа и има нервозу услед одсуства доминације.
2) Играти шах и натерати их на размишљање и дуге нападе.
3) Пустити егзибиционисту Ирвинга да игра и да буде себичан.
4) Кад он није у игри онда Роуза, нек их предводи неспреман.
5) Кључни играч им је Фарид. Њега успавати.
6) Спортска дрскост мора бити врхунска.
7) Кључна ствар за Србију- бити стваралац и измислити нешто ново. Они не умеју да се прилагођавају брзо.
8) Боже помози.
ПС
У најгорем случају, најважније је да их начнемо за будућност као 96'.

precanin

pre 9 godina

Evo prilike da i mi Srbi na kladionici uzmemo koji dinar ! Treba samo staviti 100 eura na Srbiju protiv Amera i lova je obezbedjena !

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Ma ljudi što se ode toliko dižu u zrak ovi Ameri? Pa vi njih možete dobiti ja sam siguran u to... evo nabrojit ću neke razloge:

1. Odigrali ste utakmice u maniri srca Rocky Balboe :D protiv VELIKIH reprezentacija do finala.

2. Ameri su imali prakticki nikakve protivnike na onoj drugoj strani, i ova Amerika nije ni sjena one od prije dvi godine.

3. Francuzi su dobili jaču reprezentaciju od Američke: Španjolsku, a vi ste dobili Francusku, tocnije razbili je većinu utakmice.

4. Zaustavite koliko toliko americke centre i Rosea, Harden i tako ne igra nikad obranu, i ja vam ovdje tvrdim da ih možete dobiti i napraviti POVIJEST, ali već ste napravili sve, ja sam oduševljen, svaka vam čast... svaka vam čast.

VETRAN

pre 9 godina

Sto napaisa sinoc jedan prijatelj
viski ili domaca,big mek ili karadjordjeva,coca cola ili kevin od visnje,nevidljivi ili Budjanovci,Cak Noris ili Bata Zivojinovic,Bronks ili Zemun,americki san ili surova srpska realnost.......
Vreme je za konacni obracun

Ratko

pre 9 godina

Ovo ce biti lakse nego sa Spanijom. To je potpuno druga dimenzija kosarke, nije isto ovome sto se ovde igra samo lici na to. Nema specijalne taktike, covek na covek, trci i sutiraj. Igra se po nasim pravilima, sto je nasa prednost. Radi se o niskoj postavi najvisi im igrac 2.08 cm sto je opet nasa prividna prednost, dakle trebaju nasi centri da odigraju vrhunski da bi dostigli njihov fantasticni skok u odbrani i napadu. Tu je nasa snaga pod kosem, Raduljica i Krstic su divovi u fizickom smislu. Jedna Turska im je ogromne probleme nanela cele 3 cetvrtine zbog dominacije centarske linije i sjajnom sutu spolja za 3. Pogledajte taj mec. Ako su mogli Turci mogu i nasi. Prebrza tranzicija iz odbrane u napad sto im je najveca snaga, dok mi postavljamo odbranu njihovi zakucavaju ili koriste prazninu da sutiraju sa koje ocete pozicije. To je toliko utrenirano da sut sa distance kada su sami gotovo ne mase. Dakle treba faulirati i igrati grubo, daleko od kosa te sprecavati takve akcije pa im dati da sutiraju slobodna bacanja. Zivot naseg tima zavisi dakle od nase visine ako to uspemo da koristimo i ono najbitnije u kosarci a to je SUT. Moramo imati preko 10 trojki i 50 procenata u reketu uspesnost da bi ih dobili. Nema promasaja laganih poena! Naravno da ovaj SAD tim ima slabosti ako mi budemo napaljeni jos sudije uz publiku malo da povuku i eto neizvesnosti. Ih sta bih dao da imamo jednog vrsnog skakaca ko Lovernj i jos jednog sutera ko Batum, garantujem pobedu.

my way

pre 9 godina

@Marko
Šta se ložiš tu, ljudi pišu opušteno da budu precizniji i možda da bi nekako stavili Amere na vrh bar na taj način, nije to pravni dokument. Evo ti isto sa fibinog sajta još jedna lista na kojoj su sabrane sve medalje SFRJ i SRJ, jedne jedine, naše države koja postoji od 1878. Sve što je osvojila pripada njoj, a vama niko ne dira u jednu jedinu medalju od vašeg nastanka. Znam da ste vi naučili u Jugi da budete razmažena derišta koja dobijaju sve što požele i ne odgovaraju za svoje postupke, ali sad nema više, sad važe pravila ista za sve. Svakako da niko sam sebi ne može da pripisuje medalje.
http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/keyfigures/p/rc//tid//tid2//lid_38179_ct/0/cid/WMM/_//index.html

Sole

pre 9 godina

Aj sad realno, jel vi stvarno mislite da mozemo da igramo egal sa Amerikancima(ja bih najvise voleo da je to istina, ali nazalost nije), u svim segmentima igre su bolji od nas, a evo samo jedan primer u moru drugih, samo Farid ima veci broj blokada nego cela nasa ekipa u proseku na sp... Razmislite o tome ? Da se razumemo, i ovo finale je veliki uspeh u koji sam verovao, ali sada zaista mislim da nemamo sanse...
(Realan, 13. septembar 2014 17:01)

Realno gledano , to što su Amerikanci nabili statistiku , to je zato što nisu imali nijednog ozbiljnijeg protivnika u njihovom delu kostura , dok su kod nas bili Francuzi , Argentinci , Grci , Španci , Brazilci , Portorikanci ... Sve pomenute reprezentacije , i kad im fali neka od zvezda , opasniji su nego reprezentacije sa druge strane kostura u punom sastavu.

komšinica

pre 9 godina

Treći put šaljem isti komentar u nadi da ćete ga već jednom objaviti. Dakle (Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Primjećujem ispod većine tekstova komentare tipa- na sajtu FIBE nema Srbije, samo dvije Juge. Budi iskren pa reci - osjećaš li ti te YU medalje svojima? Ne osjećaš. Zato što vi niste nikad Jugoslaviju ni osjećali kao svoju zemlju. Mi jesmo. To je bila moja zemlja. Moja zemlja je na putu da osvoji 6-tu medalju u istoriji. Moja zemlja. Nije bitno kako se ona zove u datom momentu. To je MOJA ZEMLJA. Tvoja nije bila nikad samo zato što je ti nikad nisi osjećao svojom, nazivali ste je velikom Srbijom i požurili što prije da je se riješite, pa mi sad nije jasno otkud sada tolika briga za njene medalje?? Ponavljam, ovo je medalja MOJE ZEMLJE, nebitno kako se ona danas zove ili kako se zvala prije 40 godina! Šteta, mogla je to biti i medalja tvoje zemlje, ali...tvoj izbor.

Druga stvar - u YU su okosnicu tima uvijek činili Srbi. Kao što neko reče - ja skijaške medalje nekako ne prisvajam. Ali košarkaške itekako prisvajam. I treba da ste zahvalni mom narodu što ste jedno vrijeme, zahvaljujući nama bili dio te slave.
O SRJ da ne govorim, pa tu je za sve vrijeme njenog postojanja igrao samo jedan jedini crnogorac - Šćepanović.

Nebitno je li se zvala SFRJ, SRJ ili SRBIJA. Medalje su uglavnom kovane u srpskoj školi košarke. Što se vidi i nakon raspada...gdje smo mi, a gdje svi ostali...

Znam da boli, ali šta ćeš...život je nekome majka, a nekome maćeha...

mico

pre 9 godina

"Da bi me pobedio morace da me ubije, da bi me ubio morace da stane ispred mene, a da bi stao ispred mene morace i sam biti spreman da umre!"

spaceman

pre 9 godina

Pa da krenemo od sutra sa ponovnim brojanjem medalja ? Moze sto se mene tice, ako Bog da(a na dobrom smo putu) onda cemo sa ovakvim radom u buducnosti da se nadamo novim titulama svetskih i evropskih prvaka ! Ima ovde i te kako novih Divaca, Đorđevica, Teodosića itd.

Sole

pre 9 godina

Na FIBA sajtu postoji glasanje za MVP-ija i idealnu petorku.

Navalite na glasanje ljudi, TEO MVP, BB i Bjelica u idealnoj petorci. Krenite u akciju!
(dus dibidus, 13. septembar 2014 14:38)

Teo je u najboljoj petorci , za sada , i Po Gasol sa najviše glasova od svih u petorci. Preostala tri su Amerikanci. Tako je bilo zadnji put kada sam pogledao. Sada je situacija takva su idealnoj petorci umesto dva Amerikanca Bogdanović i Raduljica. Na toj listi Teo je za 9.000 glasova bolji od drugoplasiranog Po Gasola. Kakva je situacija za MVP - a , ne znam , meni trenutno izbacuje samo broj glasova za Tea , za koga sam inače glasao.

glasanje: http://www.fiba.com/basketballworldcup/2014/mymvp

slika: http://i821.photobucket.com/albums/zz136/solecar/prva_petorka_zps14bab5f8.jpg

dalibor

pre 9 godina

marko za tebe, sto se tice medalja sfrj medalje smo svi zajedno osvojili.ali kada pogledas gde ste vi hrvati zadnjih 20 godina u kosarci? sta ste vi osvojili zadnjih 20 godina u kosarci? nista.a sto se tice srj za tu rep. su u kosarci igrali 99 % srbi. neces valjda reci da ste vi hrvati igrali tada za srj? evo ove medalje ja prisvajam srbiji i to sa pravom. ep zlato 95,97,01.sp zlato 98,02. ako znas igrace iz tih rep. onda ces sam priznati da su igraci svi bili srbi.

proxima centauri

pre 9 godina

Momci, borite se kao do sada i mi cemo biti zadovoljni. U stvari, vec smo zadovoljni i ponosni na vas.
Sport je cudan, nekad se sloze kockice i dogodi se cudo..( u kosarci doduse najredje).....
Hvala vam jos jednom, najvise zato sto ovih dana, cesce nego inace, cujem loptu na terenu u kraju.

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

E i još nešto ja sam CroPETROforeverNBA na youtube, možda me neki od vas znaju, uglavnom evo ako smijem objavio bi tu svoj novi mix za TEODOSIĆA sa ovog svijetskog prvenstva:

https://www.youtube.com/watch?v=j07JvwcxvRo

P.S: Redakcijo B92 valjda ćete mi ovo dopustiti, nije reklama već zaljubljenost u košarku eto... pa vi sad kako oćete :)

Jose Alvelade

pre 9 godina

Samo hrabro majstori, igrajte se I uzivajte u finalu pa sta bude, vev ste naso heroji. A mi...mi ne ocekujemo nista, a nadamo se zlatu. Volimo vas

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

Jel moze neko da mi da link gde mogu da vidim da je Srbija ranije osvajala medalje na SP? Ja sam nasao jedino zvanicni sajt FIBE gde nema Srbije medju dosadasnjim osvajacima medalja: [link]
Dakle na ovoj listi se vidi da cak ni SCG nije nasledila medalje stare Jugoslavije. Zasto samo vi u Srbiji racunate prethodne medalje kao samo vase? Volite da nazivate sebe "pravnim naslednicima" Jugoslavije? Pa zasto u tom slucaju niste nasledili i sve dugove Jugoslavije vec je dug podeljen svim republikama?
Strani mediji javljaju da je ovo Srbiji prva medalja, evo vam na primer izvestaj rojtersa:
"The Serbs, who have secured their first World Cup podium finish as an independent nation, will head into the showdown with the U.S. under no pressure after punching well above their weight in the 24-nation tournament."
[link]
(Marko, 13. septembar 2014 14:00)

Ne znam šta ti nije jasno. Sve i da se Srbiji ne računaju medalje pre 1991., one od 1995. se svakako računaju jer SRJ,SCG i Srbija nisu tri različite države nego jedna država sa tri imena. Evo i potvrde na zvaničnom site-u Ujedinjenih Nacija:
http://www.un.org/en/members/index.shtml

Normalnost

pre 9 godina

Mi se ne nadamo pobedi mi na nju idemo. Dokle cemo stici ......to cemo videti sa citavim svetom sutra oko pola jedanaest-jedanaest uvece. Samo da skrenem paznju, to za nss nije nepoznat put

LOL

pre 9 godina

81 : 78 , 8 sekundi do kraja Andre Miller, ceka se Paul Pierce ili Reggie Miller...Andre Miller ce pokusati za 3 poena, NEMA TROJKE NEMA TROJKE JUGOSLAVIJA JE POBEDILA !

Banezi

pre 9 godina

Realno bolji su Ameri ali može se sa njima igrati. Potpuno su zaustavljivi. Da im je tu Durantula ne bismo imali šanse jer je taj čovek nezaustavljiv kao i Dzejms i Entoni i Brajant. Kad se igra jedna utakmica sve je moguće. Samo da nas krene šut i da nam ne spadaju gaće i tu smo.

о шонеси

pre 9 godina

Биће како буде, важно је само да се пружи мушка борба..Само имам жељу да Тео провуче једну асистенцију гледа купус-вади месо кроз уши американцима, чисто да виде шта значи таленат и мозак против чисте физике

Gorango

pre 9 godina

Na pobedu, nego sta ! Ponovimo samo odbranu koju smo pokazali od Grcke na ovamo i istu filozofiju u napadu i nema zime. Ameri nistu nista posebno igrali ni protiv Slovenije, ni protiv Litvanije dok su oni branili i igrali racionalno u napadu. Tek kad su iz nekog cudnog razloga poceli da se trkaju sa njima, Amerikanci su naravno bili bolji u "run and gun" igri. Valjda su se osilili kada su videli da protiv njih uopste nije problem suprostaviti se timski, pa su poceli da sa njima odmeravaju snage u igri jedan na jedan i totalno su izgubili kompas. Krajnje naivno. Naravno, nasi su to dobro shvatili i Sale je vec izjavio da kako god bude, mi cemo se drzati nase Mislim da bas protiv njih, svojom brzinom bi mogao da "eksplodira" mali jovic koji sto se tice svojih napadackih mogucnosti igra sa rucnom od starta, jer je totalno posvecen odbrani i razigravanjem tima, sto cini velicanstveno. Ali decko moze mnogo i u napadu. Verovatno ce Simon i drugi imati vise vremena jer cemo probati da odrzimo nivo agresivnosti tokom cele utakmice. Ma ako ponovimo prethodne igre, Ameri ce pasti i lakse nego sto se mislilo... Srbija od zlata, danas san, sutra java ! Srbija !

Partenon

pre 9 godina

Teo je konacno sazreo i izbacio bubice koje svi lucidni igraci imaju kao mladi igraci.Kljucno je da je izasao iz tripa da svaki kljucan sut on mora da resi pa makar i preko par ljudi, sto ubija saigrace, doktorski i genijalno kako samo on ume je pronalazio slobodne igrace a to verujte mnogo vise psihicki ubija protivnike kada na njihovu fantasticnu odbranu nadjete otvorenog coveka, to ubija volju...

USTVARI, ONO STO SAM HTEO DA NAGLASIM I POHVALIM KOD NASEG GENIJA JE ZAISTA SJAJNA IGRA U ODBRANI, GOTOVO NIKADA NE ISPADA I NIJE RUPA, CAK JE IMAO NEKOLIKO IZUZETNIH INTERVENCIJA !!!

Dragan VG

pre 9 godina

@Sumadinac

Ne slazem se sa tobom po pitanju jedne stvari...
Kazes da uspesi SSSR pripadaju Litvancima...
Kako?Na koji nacin?
Sve sto su oni osvojili do raspada drzave,pripada samo jednoj zemlji-RUSIJI...
Ovde pricamo o pravnom nasledniku drzave,kao u slucaju nase Jugoslavije,zar ne...

Mile

pre 9 godina

Vidim da su Amerikancima na zvanicnom FIBA-inom web sajtu vec dolelili zlatne medalje.

Idi na: http://archive.fiba.com/pages/eng/fa/keyfigures/p/rc//tid//tid2//lid_38179_ct/0/cid/WMM/_//index.html

pa na All-time records izaberi "Fiba basketball worldcup" pa zatim "All time top medalist", videcete da Curry, Rose i Gay vec imaju upisanu zlatnu medalju za 2014 (pored one koje su i osvojili 2010 u Turskoj).

Ja koliko sam obavesten utakmica se igra sutra uvece.

Kuler

pre 9 godina

Veoma je vazno da oni ne naprave neku ogromnu seriju i time se odlepe. Ne zaboravimo, francuzi su nam u 4. cetvrtini dali 39 poena. To mogu i ameri. Sale mora da izvuce 100 posto od momaka i izvuci ce. Da izvuce i neki kec iz rukava, neko iznenadjenje u igri. Nikako se ne upustati u trku s njima, paziti na ukradene lopte jer onda slede njihove kontre. Pokusati da nas ne nadskoce puno. Igrati nasu igru, poen za poen. Ako zatreba, napraviti destrukciju igre, seckati faulovima kad zatreba, usporiti tempo
dok se ne unervoze. Odigrati vrhunsku odbranu i naterati ih da grese vise nego ikad. Oni jesu favoriti, ali ne tako veliki kao sto misle. Imamo sansu, treba je uz gotovo savrsenu utakmicu i iskoristiti.

Darko

pre 9 godina

Kakav poraz ima ako treba da poludimo i polupamo amere jer za zlato treba da se bori svim srcem a srebro se dobija

Napred Srbijo u nove pobede, kako nasi igraci tako i mi navijaci jer svi predstavljamo nasu Srbiju gde god nas ima a ima nas svuda.