Košarka 95

Subota, 13.09.2014.

11:49

Đorđević: Ništa bez igrača i pomoćnika

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević oduševio je čitav svet načinom na koji vodi ekipu na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Ðorðeviæ: Ništa bez igraèa i pomoænika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 9 godina

Još jedan komentar od mene onako od srca, cili dan visim na kosarkaskim portalima kao i na vlastitom NBA kanalu: CroPETROforeverNBA :)Majke mi je drago vidit u ovim tmurnim vremenima na ovom cilom prostoru da jedno srce, momčadsko i sve ostalo dodje ovako do finala, nije ovo samo kao eto, došao komšija da čestita reda radi... stvarno ste meni kao osobi koja sam uvik optimist u životu pokazali zašto sam optimist, ja sam uvik znao da je ovakvo nesto moguce, uvik je moguće, u sportu u životu u svemu... samo zalaganje i zalaganje i trud... vratit ce se kad tad, i evo desilo se... Nek vam je sa srićom protiv Amera, "naši" Balkanski Rocky Balboe hehe... sretno.@@@ovo predstavljanje nasih kao da su Hrvati se nastavlja ....bas uzelo maha

milan

pre 9 godina

Trebaće paziti na izgubljene lopte i brze kontre koje su ameri dobro natrenirali, zatim na probijanje kroz odbranu sa snagom tijela i kilograma brzih igrača. Oni će probati na sigurne koševe iz blizine napraviti razliku, probijati našu odbranu snagom i možda nesportski a mi pametno od početka svojom igrom i borbeno. IDEMO MAJSTORI! Više od pola svijeta je na srbskoj strani. Od Rusije, Kine, Južne Amerike do mnogih evropskih država, Afrike, Irana, Sjeverne koreje, Japana do Slovenije BIH, Crne Gore, Makedonije i ostalih država u okolini. Daleko ste dogurali, već imate srebro u džepu, samo tako naprijed. Pozdrav iz Slovenije i velika podrška srbskoj ekipi!@@@ KAZE SE ,,SRPSKOJ,, A NE ,,SRBSKOJ,,

нек виде да нисмо лака роба

pre 9 godina

И ово је огроман успех. Од наших у финалу очекујем само једну ствар. Играјте као што знате и као што сте играли против Грка, Бразилаца и Француза. Немојте као све репрезентације да скидате гаће чим се спомене САД.

dex

pre 9 godina

@neko

Nije vreme i mesto, ali taj Aleksandar Karanovic kojeg prizivas... Znas li decko da prezimena u to vreme nisu postojala? Nisu postoajala naravno ni kod nas do srednjeg veka. Cime se ti zanosis...

Kreso

pre 9 godina

Veliki bravo za decke iz Srbije! Svaka cast! Tako se igra kosarka! Naprijed decki do zlata, Hrvatska je s vama!
p.s. Neki pametnjakovic je tu nedavno napisao da hrvatski mediji uopce ne prate srpske sportske uspjehe. Evo vam link iz naseg Jutarnjeg lista pa procjenite sami: http://www.jutarnji.hr/sport/

aaaaa

pre 9 godina

a kad se setim sta su novine pisale i koji su komentari bili pre samo 10 dana.. sada su svi majstori kosarke, igracine itd, strasno kakav smo mi narod, svaka cast momcima, glava gore, jedino sto treba da urade u finalu jeste da ne udju u trku sa amerikancima, lako navuku protivnike ali to treba izbegavati!! ja mislim da imamo sanse!!

alejandro

pre 9 godina

Posle 12 godina ponovo finale a do tada: brukanje u Japanu i izostajanje sa Olimpijada u Pekingu i Londonu; Sjajan uspeh - nebitno je šta će se desiti u finalu; Vraća se kult reprezentacije: kad se još uigraju i poprave šut ma biće to ono pravo ili što bi Majkl Bronski u "Lovcu na jelene" rekao:"This is this!"

zlija

pre 9 godina

E da sad imam je...e pare da mogu da odem tamo i oderem glas do infarkta ako treba, da mozemo da pokazemo kako se za ovo zivi ovde. Znam da to nasi igraci znaju i neka im to bude u glavama. PODRSKA BRE IDEMO DA KRAJA, JA VERUJEM UVEK, SRBIJA BRE ZEMLJA KOSARKE....

Ivan

pre 9 godina

Nije tacno da od 2002. nista nismo uradili sem sto smo se brukali.Nemoj da zaboravljamo srebro 2009. i ukradeno srebro 2010.Moramo priznati da smo zasluzili finale 2010. i da su i ti momci sjajni.Nadam se sada zlatu.

dude

pre 9 godina

Sale, pusti im kao inspiraciju pre utakmice prvih 30 minuta sa olimpijade 1996 kad smo igrali protiv "dream team 3". Koja utakmica, koja borba, i sigurno ne mogu da kazu ameri da nisu poslali najbolji tim:
Charles Barkley
Penny Hardaway
Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Reggie Miller
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Scottie Pippen
David Robinson
John Stockton

https://www.youtube.com/watch?v=fu2O3JqwIis

Duka

pre 9 godina

Momci, već ste pobedili. Zaista ste fantastični. Ima jedan dobar fazon za Amere. Ne igrajte protiv njih već se igrajte SA njima, samo na suprotnoj strani. Opustite se i igrajte se. Vidimo se u ponedeljak u 20.00.

Dejan

pre 9 godina

"Čim se genije pojavi među budalama, proglase ga ludim"
Verovatno zato što Aleksandar Đorđević živi pošteno od svog rada i uspeha. Nije bio u zatvoru i nema 15 privatnih preduzeća kao Đurić, Terzić ili Karadžić i još neki naši "sportski radnici"...

nada

pre 9 godina

E sad oni što su pre koju nedelju prozivali Đorđevića da zašniraju usta više da ne progovore ni jednu. Igračima i njemu svaka čast i naklon do zemlje.

Alan Ford Taunus

pre 9 godina

Djordjevic, rodjeni pobednik, tačno je znao koje utakmice i kako treba da se odigraju. Inače, svoju inteligenciju dokazao je na terenu, zašto ne bi i na klupi. Da se ne ložimo previše, vodjenje košarkaske ekipe jeste nauka, ali nije kvantna fizika.

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Još jedan komentar od mene onako od srca, cili dan visim na kosarkaskim portalima kao i na vlastitom NBA kanalu: CroPETROforeverNBA :)

Majke mi je drago vidit u ovim tmurnim vremenima na ovom cilom prostoru da jedno srce, momčadsko i sve ostalo dodje ovako do finala, nije ovo samo kao eto, došao komšija da čestita reda radi... stvarno ste meni kao osobi koja sam uvik optimist u životu pokazali zašto sam optimist, ja sam uvik znao da je ovakvo nesto moguce, uvik je moguće, u sportu u životu u svemu... samo zalaganje i zalaganje i trud... vratit ce se kad tad, i evo desilo se... Nek vam je sa srićom protiv Amera, "naši" Balkanski Rocky Balboe hehe... sretno.

murajsam

pre 9 godina

a kad samo pomislim kako smo se mi uopste i kvalifikovali za ovo prvenstvo sav se najezim, pa bukvalno smo se uhvatili za gelender na poslednjem vagonu voza za spaniju, a proslo svetsko -turci, linija, sudije i sad nam se sve to vratilo, ko neki scenario za holivudski film, eh kad bi bio jos na kraju i holivudski potpuni hepiend za nas...

Морава и брда

pre 9 godina

Свака част, слога и тимски рад су закон!

Кад видим слкику могу да поносно кажем и ово: Ћирилица је закон!

Живела сва Србадија!

stojan

pre 9 godina

Trebaće paziti na izgubljene lopte i brze kontre koje su ameri dobro natrenirali, zatim na probijanje kroz odbranu sa snagom tijela i kilograma brzih igrača. Oni će probati na sigurne koševe iz blizine napraviti razliku, probijati našu odbranu snagom i možda nesportski a mi pametno od početka svojom igrom i borbeno. IDEMO MAJSTORI! Više od pola svijeta je na srbskoj strani. Od Rusije, Kine, Južne Amerike do mnogih evropskih država, Afrike, Irana, Sjeverne koreje, Japana do Slovenije BIH, Crne Gore, Makedonije i ostalih država u okolini. Daleko ste dogurali, već imate srebro u džepu, samo tako naprijed. Pozdrav iz Slovenije i velika podrška srbskoj ekipi!

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Covek zna da napravi atmosferu u ekipi i da ima drugarski odnos sa njima i da bude strog kada treba to se videlo sa Micovim ,vidi se to kako se bore bravo za Saleta i pomocnike veliki uspeh ogroman a da ne pominjem com beck Srbije medju najbolje ekipe na svetu ? bravo ljudo i jedno veliko hvala za zelju i srcanost !!

kris

pre 9 godina

ja bih da se ovo finale odlozi na jedno dve nedelje,prvo da se Ameri stave u karantin ,pa da se skidaju na suvo od razne hemije što unose u sebe tokom NBA sezone ..pa onda tekma,pa ko živ ko mrtav,al mislim da znam ko bi tad pobedio.MI naravno!

Ljubica

pre 9 godina

Čestitam svima. Gledala sam utakmicu, više onako ženski, i divila momcima, koji su bili požrtvovani, disciplinovani i nesebični. Gospodin Djordjević je vodio utakmicu dostojanstveno, gospodski. Svi i na terenu i na klupi su podjednako zaslužni za ovaj uspeh. Ne zaboravimo Košarkaški savez Srbije i gospodina Djilasa, voleli mi njega ili ne.

Stella

pre 9 godina

Ja sam zatecen (u pozitivnom smislu) uticajem i doprinosom Mute Nikolica. Nekako sam ga poslednjih godina dozivljavao kroz prizmu run'n'gun kosarke Radnickog. Ovde je doprineo timskom duhu, zatim nekim napadackim i defanzivnim minijaturama. Bravo Muto!!!

MD

pre 9 godina

Ova deca su sjajna, a Saša je oduvek bio poseban, njegova energija je fenomenalna i to utiče na tim više nego bilo koja taktika i znanje.

Partenon

pre 9 godina

SASU ZA NOVOG TRENERA PARTIZANA, VREME JE DA DULE ZAUZME NEKU DRUGU F-JU!!!
Jasno je koliko bi mladi talentovani igraci napredovali u pravom smeru !

Citalac

pre 9 godina

Nisam strucnjak za kosarku, ali jesam za to da ocenim motivaciju, zelju, zajednistvo, veru u sebe, INAT

Sale Djordjevic, legenda, majstor kosarke, a sada, autoritet, drug, trener, igracina, majstor.

Strucni tim- smekeri bre !

A " neki novi klinci", brale, Igrale se delije.....iz Srbije

i ne smarajte bre vise sa Zvezdom, Parizano, klubastvom, sitno racunskim izlivima strasti !

Ovo je Srbija, Srbija ne u opancima,nego svetska ( a nasa )!

Ajde majstori, idemo dalje, ovo sto ste uradili do sada je fenomenalno, ali mozete vi jos bolje

MI VERUJEMO U VAS !

Dušan

pre 9 godina

Ovo je ključ uspeha, ne samo u sportu:

"Prvo smo se pozdravljali klimanjem glavom, tokom pripreme stiskom ruke, a kad je počelo prvenstvo zagrljajem. Mislim da je krenuo voz sa ljudima koji su košarkaški čestiti i mislim da svi treba da uđemo u njega. To je voz ljubavi, poštovanja, ljudi koji su čestiti u košarkaškom smislu“, dodao je Antonić.

Daj Bože, pa da se ova zemlja nauči da kada smo složni, možemo da dostignemo najveće visine, koje su nam inače nedostupne. Čitajući komentare prema npr. najvećem našem sportisti svih vremena (naravno Novaku), nisam optimista, ali nada umire poslednja.

my way

pre 9 godina

Велики Сале национале! Издржати онакав пакао последње четвртине када противник меље из очаја (није ретка појава у спорту, али оно што су Французи радили није било нормално), то могу само хероји какви су наши кошаркаши предвођени величином, идолом као тренером! Свака вам част момци, све и једном! Таквим јунацима се деси онакав кош Радуљице, јер га заслужују! Није Америка имала ривала ни близу квалитета Француза, Шпанаца и НАС (ма ни Бразила и Грчке реално) и мислим да управо због тога нисмо без шансе. Инстинкт ми говори да неће знати шта их је стрефило, јер ми сад идемо опуштено да играмо кошарку и газимо, све што смо урадили досад смо материјализовали, изашли из гомиле пред којом се налазила моћна Шпанија као победници, једни једини, они који ће изаћи моћним Америма на мегдан за титулу светског шампиона! СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!!! Капа доле, Тео богоцу, уметниче, концентрату кошаркашке лепоте, Богдане убицо, Бјелице радилице, стено ове екипе, Брадуљице доминатору, Крле капитену, Марковићу зврче борбени, Калинићу енергијо, Симоне, Бирчевићу, Јовићу, Штимац, Катићу, ВЕЛИКИ САЛЕ НАЦИОНАЛЕ, свака вам част и хвала вам на овој великој радости коју сте нам пружили!

Dušan

pre 9 godina

Tužno je što će većina komentatora koji sada dižu košarkaše u nebesa da ih opljuje prvom prilikom kada oni naprave neki kiks na nekom narednom takmičenju (naravno, daj Bože da ga ne bude). Isto kao prema Novaku. Sa druge strane, raduje me da ima sve više ljudi koji se suprostavljaju hejterima na forumima. Ovoj zemlji je potrebno manje hejtera, a više sloge, timskog duha, i, naravno, rada.

Aca Znalac

pre 9 godina

Ništa bez igrača, a pomoćnik mogu biti i ja. Dobacivao bih lopte i peškire i donosio vodu bolje od Ilića, Nikolića i Antonića. Šalim se ipak su oni veliki treneri i imaju impozantnu karijeru u timovima,stani, koji ono behu.

Ђорђе Добросављевић

pre 9 godina

Мени је непојмљиво да се радујем кошу Катића,Симоновића,Теа и осталим доајенима игре под обручима. Ова репрезентација ми је синоним за Ђоковића. Ја то не могу да подржим никада. Једноставно ми се огадило све због милион ствари које су урађене на штету нашег клуба. Цинично је подржавати исти тај принцип.

Dalmatinac-Hrvat

pre 9 godina

Čestitam vam još jednom susjedi na finalu, stvarno ste strašni i tom prilikom sam napravio i jedan video za Teodosića pa nadam se da smijem ovdje staviti link: https://www.youtube.com/watch?v=j07JvwcxvRo

Možda me neki od vas i znaju sa youtube, tamo mi je kanal: CroPETROforeverNBA i redovito radim mixeve za sve legende, ukljucujuci i srpske :) veliki poz...

Zeljko

pre 9 godina

Meni je Joca bio trener u Mladosti. Mi 15,on 21.Kakav je bio i tad autoritet..kako smo ga voleli.kad dodjemo iz skole,svi se njemu javimo.mislim da su kolege iz opstine ludele od nas klinaca.veliki pozdrav za Jocu

Pedja

pre 9 godina

Jos da mu se pridruzi i Divac i NBA ce biti na kolenima. Ko ce bolje da vodi tim od majstora, legende i pre svega postovanog i medju igracima uvazenog prvotimca i profesionalca. BRAVO

Drugar

pre 9 godina

@provincija molim b92 da objavi moj komentar da ovaj decko iz provincije shvati koliko je glup! ni u jednom trenutku nije pomenuo klubastvo nego je poenta kako smo iz tekme u tekmu postali jedno! a ti odmah places "bogdan dao 10 p za 4 minut"...PA AKO JE DAO I TREBA DA DA, IGRA ZA MAJKU SRBIJU I SVOJU BRACU LUDE SRBE A TI I TVOJE KLUBASTVO MRS ODAVDE!

Dobri

pre 9 godina

Sale koji je inace igrao za Partizan! Sto mrzim ove navijacke gluposti, onda kada nisu potrebne, svi su bolji sem bogdanovica, zato sto ocekuju od njega da igra kao vanzemaljac. Neznalice, bogdan je dao 10 poena u zadnjih 4 minuta, zato razmisli pre nego sto kritikujes. Koga je briga u ovom trenutku dal navijas za zvezdu ili za partizan, momcu su bili odlicni i igrali su kao jedan, KAO TIM!
(provincija, 13. septembar 2014 12:41)

Bogdanovic je odlican igrac,i obozavam da gledam njegove trojke sa druge planete.To sto ti nisi skontao moju kritiku prema njemu i njegovoj igri u grupi,tvoj problem,meni se svidja kako Bogdan i cela ekipa igraju posle grupne faze u odbrani i kako saradjuju.Kazem da Bogdan igra zrelije i pametno i za to je zasluzan Sale,ona druga trojka za 78:71 Bogdanovica je bila jako,jako potrebna.Ja iako sam zvezdas nikad nisam u reprezentaciji pravio podele ,voleo sam Djordjevica,Stojakovica,Divca,Danilovica.I zadovoljan sam sto je Katic na klupi,zato sto znam da je panj.

Ranko Cokorac

pre 9 godina

Svaka cast ovakvo zajednistvo svih igraca koji igraju I only Na klupi nisam video od one zlatne generalise.Takodje vodjeni SA Season I njegov pomocnicima cine nas u dalekoj Australiji ponosnim srbima ma gdje god bill.Nije lake njima irrational ali Ni name ostajati do 2,46 ujutro gledati utakmice I posle toga ici radii coeliac dan.Jo's jednom svaka cast swim basis sportistima

Deki

pre 9 godina

Pre mnogo godina sam imao prilike da treniram kosarku sa Jocom Antonicem. Ja sam bio klinac, a on talentovani bek iz Partizana, na dvojnoj registraciji je igrao za nas provincijski tim. Nije se ponasao kao zvezda, sa nama klincima se zezao i savetovao nas i pokazuvai finte, cenio starije igrace i trenera. Pritom saljivdzija i smeker, svi smo ga obozavali. Verujem da je doprineo ocigledno fenomenalnoj atmosferi u nasoj reprezentaciji, a siguran sam da je vazan i kao strucnjak i iskusniji trener od Saleta (od koga je, mislim, stariji samo godinu dana, ako nisu isto godiste). Srecno sutra u finalu, imam osecaj da cemo pruziti dostojan otpor, pa sta bude bice!

Dobri

pre 9 godina

Sale je jako dobar trener,to pokazuje već sada u svom debiju na klupi.U grupi nismo igrali kao tim,Bjelica i Teodosić su jedini koji su sarađivali,ali ostali su igrali svako za sebe,Bogdanović je odmah video sebe na tronu,šutirao sa tri i nije mu najbolje išlo,slobodna bacanja gotovo niko da pogodi 2 od 2,odbrana katastrofalna.Ali tu je bio kraj,priprema pred utakmicu sa Grcima,tu je Sale najviše motivisao.Na toj utakmici su svi igrali sjajno,sa Brazilom je Teo pokazao da je vođa,odmah nakon toga i sa Francuzima,čim su ga udvojili tu je nastao veliki problem.Ali mi smo kao tim u nokaut fazi igrali neverovatno,da je Bogdanović koji šutira fantastično sa distance,protiv Francuza imao 2 od 2 i ništa više,ni jednom trenutku nije hteo da rizikuje preko igrača da šutira,ceo meč je sarađivao sa našim centrima,to samo pokazuje koliko smo sinoć bili disciplinovani i psihički jaki da izdžimo onaj nalet u 4 četvrtini,ali ključni momenat je bio kada je Uertel na 81:84 namerno pogodio jedno,drugo promašio i Kalinić nije naseo na to bio je brži od Pjetrusa,dobio faul,i uspeo da pogodi slobodnjake za 82:86,zamislite kako je to kad je jedan Divac omašio oba protiv Argentine 2002,ali posle je i Bjelica,i Simonović okončali tu neverovatnu tekmu.Ameri su do finala igrali sa Meksikom,Dom.Republikom,Slovenija,Litvanija,Finska plus imali 2 dana pauze,ako uspemo da ih dobijemo onda je to ogroman dokaz da smo SILA.
IMAJU IGRU,AL ŠANSE MALE,NAŠ JE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ SALE.

provincija

pre 9 godina

IMAJU IGRU,AL ŠANSE MALE,NAŠ JE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ SALE.
(Dobri, 13. septembar 2014 12:27)
Sale koji je inace igrao za Partizan! Sto mrzim ove navijacke gluposti, onda kada nisu potrebne, svi su bolji sem bogdanovica, zato sto ocekuju od njega da igra kao vanzemaljac. Neznalice, bogdan je dao 10 poena u zadnjih 4 minuta, zato razmisli pre nego sto kritikujes. Koga je briga u ovom trenutku dal navijas za zvezdu ili za partizan, momcu su bili odlicni i igrali su kao jedan, KAO TIM!

satelit

pre 9 godina

Jeste li primetili kako Teo na svakom Tajm autu posle Saleta i on objasnjava na tabli kako ce akcija ici,a Djordjevic se ne buni nego kaze-"Tako je"... E ,sad zamislite da Teo tako uradi Dudi Ivkovicu hahahaha.. To samo pokazuje koliko je sada atmosfera sjajna!

Magija traje

pre 9 godina

Veliki majstor posle meca usao u svlacionicu, gleda svoje igrace i vidi da oni nemaju pojma sta su uradili i koji su uspeh napravili. Svaka ti cast harizmaticni i pozitivni covece, a vama deco porucujem da protiv Amerike igarte, ma samo igrajte kosarku...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Pokazali smo domacinima ali i celom svetu kako i na koji nacin se moze stici do finala! Cestito, borbeno bez prenemaganja i glumatanja (nadam se da su Spanci gledali). Jedini uz Litvance nemamo placenike, to je veoma veoma bitno, jer sta vredi Hrvatskoj fenomenalni Saric, Bogdanovic, Tomic kada njihov selektor mora sve da prica na losem engleskom jeziku. Unistava se hemija, osecaj pripadnosti, nema pozitivnog naboja...

Mi nismo svesni koliki je uspeh ovo finale, bicemo tek za nekoliko godina, a do tada nadam se jos vecim uspesima. Ko bi rekao da ce posle ovog prvenstva da nam Rubio, Fernadez i Rodrigez deluju bukvalno ali bukvalno smesno pored Teodosica, Bogdanovica, Bjelice? Jos kada se prikljuce Nedovic, Lucic... Ko bi pretpostavljao da ce se pola NBA otimati oko Raduljice? Mi smo na ovom SP zaista dobili tim sa ogromnim potencijalom. Dobili smo Jovica i Kalinica. Treba se posebno zahvaliti Katicu, Simonovicu, Bircevicu i Stimcu. Oni su pravili fantasticnu hemiju i shvatili svoje uloge. Realno je da ce njihova mesta na narednom EP zauzeti Nedovic, Lucic, Milosavljevic, Mitrovic. Oni su svesni toga i zbog toga je ovaj uspeh jos veci.

O Saletu Djordjevicu msm da nemam pravo ni da govorim. Samo naklon do poda. Setio sam se izjave Ivkovica od prosle godine da su ovi igraci fizicki limitirani i da je 7. mesto u Evropi nasa realnost! Uz duzno postovanje Ivkovicu i njegovoj zastareloj prevazidjenoj metodi od 3 meseca priprema-POGRESILI STE!

Iv

pre 9 godina

Svaka cast na komentarima pomocnih trenera!!
Odusevili su me.
Pored toga istakao bih raska katica. Covek je najstariji i skoro da ne igra ali odusevljenje koje prikazuje svakim nasim dobrim potezom je nevjerovatno mocno i iskreno. Budi istinske emocije i pokazuje da pozitivna energija doprinosi mnogo. Momenat kad bogdan pogodi sut a rasko i simon skoce je nepocjenjiv!!

st

pre 9 godina

Svlačionica posle tekme, slavlje, čestitanja, čuje se muzika, ulazi Sale sa svojim štabom, nastaje tišina, Sale priča, slavlje se nastavlja. To je najbolja ilustracija poštovanja od strane igrača i autoriteta koji Sale ima. Ovo je samo jedan detalj iz recepta koji je doveo do uspeha. Bravo!

Iv

pre 9 godina

Svaka cast na komentarima pomocnih trenera!!
Odusevili su me.
Pored toga istakao bih raska katica. Covek je najstariji i skoro da ne igra ali odusevljenje koje prikazuje svakim nasim dobrim potezom je nevjerovatno mocno i iskreno. Budi istinske emocije i pokazuje da pozitivna energija doprinosi mnogo. Momenat kad bogdan pogodi sut a rasko i simon skoce je nepocjenjiv!!

satelit

pre 9 godina

Jeste li primetili kako Teo na svakom Tajm autu posle Saleta i on objasnjava na tabli kako ce akcija ici,a Djordjevic se ne buni nego kaze-"Tako je"... E ,sad zamislite da Teo tako uradi Dudi Ivkovicu hahahaha.. To samo pokazuje koliko je sada atmosfera sjajna!

st

pre 9 godina

Svlačionica posle tekme, slavlje, čestitanja, čuje se muzika, ulazi Sale sa svojim štabom, nastaje tišina, Sale priča, slavlje se nastavlja. To je najbolja ilustracija poštovanja od strane igrača i autoriteta koji Sale ima. Ovo je samo jedan detalj iz recepta koji je doveo do uspeha. Bravo!

Magija traje

pre 9 godina

Veliki majstor posle meca usao u svlacionicu, gleda svoje igrace i vidi da oni nemaju pojma sta su uradili i koji su uspeh napravili. Svaka ti cast harizmaticni i pozitivni covece, a vama deco porucujem da protiv Amerike igarte, ma samo igrajte kosarku...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Pokazali smo domacinima ali i celom svetu kako i na koji nacin se moze stici do finala! Cestito, borbeno bez prenemaganja i glumatanja (nadam se da su Spanci gledali). Jedini uz Litvance nemamo placenike, to je veoma veoma bitno, jer sta vredi Hrvatskoj fenomenalni Saric, Bogdanovic, Tomic kada njihov selektor mora sve da prica na losem engleskom jeziku. Unistava se hemija, osecaj pripadnosti, nema pozitivnog naboja...

Mi nismo svesni koliki je uspeh ovo finale, bicemo tek za nekoliko godina, a do tada nadam se jos vecim uspesima. Ko bi rekao da ce posle ovog prvenstva da nam Rubio, Fernadez i Rodrigez deluju bukvalno ali bukvalno smesno pored Teodosica, Bogdanovica, Bjelice? Jos kada se prikljuce Nedovic, Lucic... Ko bi pretpostavljao da ce se pola NBA otimati oko Raduljice? Mi smo na ovom SP zaista dobili tim sa ogromnim potencijalom. Dobili smo Jovica i Kalinica. Treba se posebno zahvaliti Katicu, Simonovicu, Bircevicu i Stimcu. Oni su pravili fantasticnu hemiju i shvatili svoje uloge. Realno je da ce njihova mesta na narednom EP zauzeti Nedovic, Lucic, Milosavljevic, Mitrovic. Oni su svesni toga i zbog toga je ovaj uspeh jos veci.

O Saletu Djordjevicu msm da nemam pravo ni da govorim. Samo naklon do poda. Setio sam se izjave Ivkovica od prosle godine da su ovi igraci fizicki limitirani i da je 7. mesto u Evropi nasa realnost! Uz duzno postovanje Ivkovicu i njegovoj zastareloj prevazidjenoj metodi od 3 meseca priprema-POGRESILI STE!

Dalmatinac-Hrvat

pre 9 godina

Čestitam vam još jednom susjedi na finalu, stvarno ste strašni i tom prilikom sam napravio i jedan video za Teodosića pa nadam se da smijem ovdje staviti link: https://www.youtube.com/watch?v=j07JvwcxvRo

Možda me neki od vas i znaju sa youtube, tamo mi je kanal: CroPETROforeverNBA i redovito radim mixeve za sve legende, ukljucujuci i srpske :) veliki poz...

Deki

pre 9 godina

Pre mnogo godina sam imao prilike da treniram kosarku sa Jocom Antonicem. Ja sam bio klinac, a on talentovani bek iz Partizana, na dvojnoj registraciji je igrao za nas provincijski tim. Nije se ponasao kao zvezda, sa nama klincima se zezao i savetovao nas i pokazuvai finte, cenio starije igrace i trenera. Pritom saljivdzija i smeker, svi smo ga obozavali. Verujem da je doprineo ocigledno fenomenalnoj atmosferi u nasoj reprezentaciji, a siguran sam da je vazan i kao strucnjak i iskusniji trener od Saleta (od koga je, mislim, stariji samo godinu dana, ako nisu isto godiste). Srecno sutra u finalu, imam osecaj da cemo pruziti dostojan otpor, pa sta bude bice!

Drugar

pre 9 godina

@provincija molim b92 da objavi moj komentar da ovaj decko iz provincije shvati koliko je glup! ni u jednom trenutku nije pomenuo klubastvo nego je poenta kako smo iz tekme u tekmu postali jedno! a ti odmah places "bogdan dao 10 p za 4 minut"...PA AKO JE DAO I TREBA DA DA, IGRA ZA MAJKU SRBIJU I SVOJU BRACU LUDE SRBE A TI I TVOJE KLUBASTVO MRS ODAVDE!

Dobri

pre 9 godina

Sale je jako dobar trener,to pokazuje već sada u svom debiju na klupi.U grupi nismo igrali kao tim,Bjelica i Teodosić su jedini koji su sarađivali,ali ostali su igrali svako za sebe,Bogdanović je odmah video sebe na tronu,šutirao sa tri i nije mu najbolje išlo,slobodna bacanja gotovo niko da pogodi 2 od 2,odbrana katastrofalna.Ali tu je bio kraj,priprema pred utakmicu sa Grcima,tu je Sale najviše motivisao.Na toj utakmici su svi igrali sjajno,sa Brazilom je Teo pokazao da je vođa,odmah nakon toga i sa Francuzima,čim su ga udvojili tu je nastao veliki problem.Ali mi smo kao tim u nokaut fazi igrali neverovatno,da je Bogdanović koji šutira fantastično sa distance,protiv Francuza imao 2 od 2 i ništa više,ni jednom trenutku nije hteo da rizikuje preko igrača da šutira,ceo meč je sarađivao sa našim centrima,to samo pokazuje koliko smo sinoć bili disciplinovani i psihički jaki da izdžimo onaj nalet u 4 četvrtini,ali ključni momenat je bio kada je Uertel na 81:84 namerno pogodio jedno,drugo promašio i Kalinić nije naseo na to bio je brži od Pjetrusa,dobio faul,i uspeo da pogodi slobodnjake za 82:86,zamislite kako je to kad je jedan Divac omašio oba protiv Argentine 2002,ali posle je i Bjelica,i Simonović okončali tu neverovatnu tekmu.Ameri su do finala igrali sa Meksikom,Dom.Republikom,Slovenija,Litvanija,Finska plus imali 2 dana pauze,ako uspemo da ih dobijemo onda je to ogroman dokaz da smo SILA.
IMAJU IGRU,AL ŠANSE MALE,NAŠ JE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ SALE.

Citalac

pre 9 godina

Nisam strucnjak za kosarku, ali jesam za to da ocenim motivaciju, zelju, zajednistvo, veru u sebe, INAT

Sale Djordjevic, legenda, majstor kosarke, a sada, autoritet, drug, trener, igracina, majstor.

Strucni tim- smekeri bre !

A " neki novi klinci", brale, Igrale se delije.....iz Srbije

i ne smarajte bre vise sa Zvezdom, Parizano, klubastvom, sitno racunskim izlivima strasti !

Ovo je Srbija, Srbija ne u opancima,nego svetska ( a nasa )!

Ajde majstori, idemo dalje, ovo sto ste uradili do sada je fenomenalno, ali mozete vi jos bolje

MI VERUJEMO U VAS !

Dušan

pre 9 godina

Tužno je što će većina komentatora koji sada dižu košarkaše u nebesa da ih opljuje prvom prilikom kada oni naprave neki kiks na nekom narednom takmičenju (naravno, daj Bože da ga ne bude). Isto kao prema Novaku. Sa druge strane, raduje me da ima sve više ljudi koji se suprostavljaju hejterima na forumima. Ovoj zemlji je potrebno manje hejtera, a više sloge, timskog duha, i, naravno, rada.

Dobri

pre 9 godina

Sale koji je inace igrao za Partizan! Sto mrzim ove navijacke gluposti, onda kada nisu potrebne, svi su bolji sem bogdanovica, zato sto ocekuju od njega da igra kao vanzemaljac. Neznalice, bogdan je dao 10 poena u zadnjih 4 minuta, zato razmisli pre nego sto kritikujes. Koga je briga u ovom trenutku dal navijas za zvezdu ili za partizan, momcu su bili odlicni i igrali su kao jedan, KAO TIM!
(provincija, 13. septembar 2014 12:41)

Bogdanovic je odlican igrac,i obozavam da gledam njegove trojke sa druge planete.To sto ti nisi skontao moju kritiku prema njemu i njegovoj igri u grupi,tvoj problem,meni se svidja kako Bogdan i cela ekipa igraju posle grupne faze u odbrani i kako saradjuju.Kazem da Bogdan igra zrelije i pametno i za to je zasluzan Sale,ona druga trojka za 78:71 Bogdanovica je bila jako,jako potrebna.Ja iako sam zvezdas nikad nisam u reprezentaciji pravio podele ,voleo sam Djordjevica,Stojakovica,Divca,Danilovica.I zadovoljan sam sto je Katic na klupi,zato sto znam da je panj.

my way

pre 9 godina

Велики Сале национале! Издржати онакав пакао последње четвртине када противник меље из очаја (није ретка појава у спорту, али оно што су Французи радили није било нормално), то могу само хероји какви су наши кошаркаши предвођени величином, идолом као тренером! Свака вам част момци, све и једном! Таквим јунацима се деси онакав кош Радуљице, јер га заслужују! Није Америка имала ривала ни близу квалитета Француза, Шпанаца и НАС (ма ни Бразила и Грчке реално) и мислим да управо због тога нисмо без шансе. Инстинкт ми говори да неће знати шта их је стрефило, јер ми сад идемо опуштено да играмо кошарку и газимо, све што смо урадили досад смо материјализовали, изашли из гомиле пред којом се налазила моћна Шпанија као победници, једни једини, они који ће изаћи моћним Америма на мегдан за титулу светског шампиона! СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!!! Капа доле, Тео богоцу, уметниче, концентрату кошаркашке лепоте, Богдане убицо, Бјелице радилице, стено ове екипе, Брадуљице доминатору, Крле капитену, Марковићу зврче борбени, Калинићу енергијо, Симоне, Бирчевићу, Јовићу, Штимац, Катићу, ВЕЛИКИ САЛЕ НАЦИОНАЛЕ, свака вам част и хвала вам на овој великој радости коју сте нам пружили!

Zeljko

pre 9 godina

Meni je Joca bio trener u Mladosti. Mi 15,on 21.Kakav je bio i tad autoritet..kako smo ga voleli.kad dodjemo iz skole,svi se njemu javimo.mislim da su kolege iz opstine ludele od nas klinaca.veliki pozdrav za Jocu

Stella

pre 9 godina

Ja sam zatecen (u pozitivnom smislu) uticajem i doprinosom Mute Nikolica. Nekako sam ga poslednjih godina dozivljavao kroz prizmu run'n'gun kosarke Radnickog. Ovde je doprineo timskom duhu, zatim nekim napadackim i defanzivnim minijaturama. Bravo Muto!!!

Dušan

pre 9 godina

Ovo je ključ uspeha, ne samo u sportu:

"Prvo smo se pozdravljali klimanjem glavom, tokom pripreme stiskom ruke, a kad je počelo prvenstvo zagrljajem. Mislim da je krenuo voz sa ljudima koji su košarkaški čestiti i mislim da svi treba da uđemo u njega. To je voz ljubavi, poštovanja, ljudi koji su čestiti u košarkaškom smislu“, dodao je Antonić.

Daj Bože, pa da se ova zemlja nauči da kada smo složni, možemo da dostignemo najveće visine, koje su nam inače nedostupne. Čitajući komentare prema npr. najvećem našem sportisti svih vremena (naravno Novaku), nisam optimista, ali nada umire poslednja.

Ranko Cokorac

pre 9 godina

Svaka cast ovakvo zajednistvo svih igraca koji igraju I only Na klupi nisam video od one zlatne generalise.Takodje vodjeni SA Season I njegov pomocnicima cine nas u dalekoj Australiji ponosnim srbima ma gdje god bill.Nije lake njima irrational ali Ni name ostajati do 2,46 ujutro gledati utakmice I posle toga ici radii coeliac dan.Jo's jednom svaka cast swim basis sportistima

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Još jedan komentar od mene onako od srca, cili dan visim na kosarkaskim portalima kao i na vlastitom NBA kanalu: CroPETROforeverNBA :)

Majke mi je drago vidit u ovim tmurnim vremenima na ovom cilom prostoru da jedno srce, momčadsko i sve ostalo dodje ovako do finala, nije ovo samo kao eto, došao komšija da čestita reda radi... stvarno ste meni kao osobi koja sam uvik optimist u životu pokazali zašto sam optimist, ja sam uvik znao da je ovakvo nesto moguce, uvik je moguće, u sportu u životu u svemu... samo zalaganje i zalaganje i trud... vratit ce se kad tad, i evo desilo se... Nek vam je sa srićom protiv Amera, "naši" Balkanski Rocky Balboe hehe... sretno.

Pedja

pre 9 godina

Jos da mu se pridruzi i Divac i NBA ce biti na kolenima. Ko ce bolje da vodi tim od majstora, legende i pre svega postovanog i medju igracima uvazenog prvotimca i profesionalca. BRAVO

provincija

pre 9 godina

IMAJU IGRU,AL ŠANSE MALE,NAŠ JE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ SALE.
(Dobri, 13. septembar 2014 12:27)
Sale koji je inace igrao za Partizan! Sto mrzim ove navijacke gluposti, onda kada nisu potrebne, svi su bolji sem bogdanovica, zato sto ocekuju od njega da igra kao vanzemaljac. Neznalice, bogdan je dao 10 poena u zadnjih 4 minuta, zato razmisli pre nego sto kritikujes. Koga je briga u ovom trenutku dal navijas za zvezdu ili za partizan, momcu su bili odlicni i igrali su kao jedan, KAO TIM!

alejandro

pre 9 godina

Posle 12 godina ponovo finale a do tada: brukanje u Japanu i izostajanje sa Olimpijada u Pekingu i Londonu; Sjajan uspeh - nebitno je šta će se desiti u finalu; Vraća se kult reprezentacije: kad se još uigraju i poprave šut ma biće to ono pravo ili što bi Majkl Bronski u "Lovcu na jelene" rekao:"This is this!"

Kreso

pre 9 godina

Veliki bravo za decke iz Srbije! Svaka cast! Tako se igra kosarka! Naprijed decki do zlata, Hrvatska je s vama!
p.s. Neki pametnjakovic je tu nedavno napisao da hrvatski mediji uopce ne prate srpske sportske uspjehe. Evo vam link iz naseg Jutarnjeg lista pa procjenite sami: http://www.jutarnji.hr/sport/

stojan

pre 9 godina

Trebaće paziti na izgubljene lopte i brze kontre koje su ameri dobro natrenirali, zatim na probijanje kroz odbranu sa snagom tijela i kilograma brzih igrača. Oni će probati na sigurne koševe iz blizine napraviti razliku, probijati našu odbranu snagom i možda nesportski a mi pametno od početka svojom igrom i borbeno. IDEMO MAJSTORI! Više od pola svijeta je na srbskoj strani. Od Rusije, Kine, Južne Amerike do mnogih evropskih država, Afrike, Irana, Sjeverne koreje, Japana do Slovenije BIH, Crne Gore, Makedonije i ostalih država u okolini. Daleko ste dogurali, već imate srebro u džepu, samo tako naprijed. Pozdrav iz Slovenije i velika podrška srbskoj ekipi!

Ljubica

pre 9 godina

Čestitam svima. Gledala sam utakmicu, više onako ženski, i divila momcima, koji su bili požrtvovani, disciplinovani i nesebični. Gospodin Djordjević je vodio utakmicu dostojanstveno, gospodski. Svi i na terenu i na klupi su podjednako zaslužni za ovaj uspeh. Ne zaboravimo Košarkaški savez Srbije i gospodina Djilasa, voleli mi njega ili ne.

kris

pre 9 godina

ja bih da se ovo finale odlozi na jedno dve nedelje,prvo da se Ameri stave u karantin ,pa da se skidaju na suvo od razne hemije što unose u sebe tokom NBA sezone ..pa onda tekma,pa ko živ ko mrtav,al mislim da znam ko bi tad pobedio.MI naravno!

MD

pre 9 godina

Ova deca su sjajna, a Saša je oduvek bio poseban, njegova energija je fenomenalna i to utiče na tim više nego bilo koja taktika i znanje.

Dejan

pre 9 godina

"Čim se genije pojavi među budalama, proglase ga ludim"
Verovatno zato što Aleksandar Đorđević živi pošteno od svog rada i uspeha. Nije bio u zatvoru i nema 15 privatnih preduzeća kao Đurić, Terzić ili Karadžić i još neki naši "sportski radnici"...

Ivan

pre 9 godina

Nije tacno da od 2002. nista nismo uradili sem sto smo se brukali.Nemoj da zaboravljamo srebro 2009. i ukradeno srebro 2010.Moramo priznati da smo zasluzili finale 2010. i da su i ti momci sjajni.Nadam se sada zlatu.

нек виде да нисмо лака роба

pre 9 godina

И ово је огроман успех. Од наших у финалу очекујем само једну ствар. Играјте као што знате и као што сте играли против Грка, Бразилаца и Француза. Немојте као све репрезентације да скидате гаће чим се спомене САД.

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Covek zna da napravi atmosferu u ekipi i da ima drugarski odnos sa njima i da bude strog kada treba to se videlo sa Micovim ,vidi se to kako se bore bravo za Saleta i pomocnike veliki uspeh ogroman a da ne pominjem com beck Srbije medju najbolje ekipe na svetu ? bravo ljudo i jedno veliko hvala za zelju i srcanost !!

dude

pre 9 godina

Sale, pusti im kao inspiraciju pre utakmice prvih 30 minuta sa olimpijade 1996 kad smo igrali protiv "dream team 3". Koja utakmica, koja borba, i sigurno ne mogu da kazu ameri da nisu poslali najbolji tim:
Charles Barkley
Penny Hardaway
Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Reggie Miller
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Scottie Pippen
David Robinson
John Stockton

https://www.youtube.com/watch?v=fu2O3JqwIis

murajsam

pre 9 godina

a kad samo pomislim kako smo se mi uopste i kvalifikovali za ovo prvenstvo sav se najezim, pa bukvalno smo se uhvatili za gelender na poslednjem vagonu voza za spaniju, a proslo svetsko -turci, linija, sudije i sad nam se sve to vratilo, ko neki scenario za holivudski film, eh kad bi bio jos na kraju i holivudski potpuni hepiend za nas...

Duka

pre 9 godina

Momci, već ste pobedili. Zaista ste fantastični. Ima jedan dobar fazon za Amere. Ne igrajte protiv njih već se igrajte SA njima, samo na suprotnoj strani. Opustite se i igrajte se. Vidimo se u ponedeljak u 20.00.

Alan Ford Taunus

pre 9 godina

Djordjevic, rodjeni pobednik, tačno je znao koje utakmice i kako treba da se odigraju. Inače, svoju inteligenciju dokazao je na terenu, zašto ne bi i na klupi. Da se ne ložimo previše, vodjenje košarkaske ekipe jeste nauka, ali nije kvantna fizika.

nada

pre 9 godina

E sad oni što su pre koju nedelju prozivali Đorđevića da zašniraju usta više da ne progovore ni jednu. Igračima i njemu svaka čast i naklon do zemlje.

zlija

pre 9 godina

E da sad imam je...e pare da mogu da odem tamo i oderem glas do infarkta ako treba, da mozemo da pokazemo kako se za ovo zivi ovde. Znam da to nasi igraci znaju i neka im to bude u glavama. PODRSKA BRE IDEMO DA KRAJA, JA VERUJEM UVEK, SRBIJA BRE ZEMLJA KOSARKE....

aaaaa

pre 9 godina

a kad se setim sta su novine pisale i koji su komentari bili pre samo 10 dana.. sada su svi majstori kosarke, igracine itd, strasno kakav smo mi narod, svaka cast momcima, glava gore, jedino sto treba da urade u finalu jeste da ne udju u trku sa amerikancima, lako navuku protivnike ali to treba izbegavati!! ja mislim da imamo sanse!!

Морава и брда

pre 9 godina

Свака част, слога и тимски рад су закон!

Кад видим слкику могу да поносно кажем и ово: Ћирилица је закон!

Живела сва Србадија!

Partenon

pre 9 godina

SASU ZA NOVOG TRENERA PARTIZANA, VREME JE DA DULE ZAUZME NEKU DRUGU F-JU!!!
Jasno je koliko bi mladi talentovani igraci napredovali u pravom smeru !

dex

pre 9 godina

@neko

Nije vreme i mesto, ali taj Aleksandar Karanovic kojeg prizivas... Znas li decko da prezimena u to vreme nisu postojala? Nisu postoajala naravno ni kod nas do srednjeg veka. Cime se ti zanosis...

Aca Znalac

pre 9 godina

Ništa bez igrača, a pomoćnik mogu biti i ja. Dobacivao bih lopte i peškire i donosio vodu bolje od Ilića, Nikolića i Antonića. Šalim se ipak su oni veliki treneri i imaju impozantnu karijeru u timovima,stani, koji ono behu.

Ђорђе Добросављевић

pre 9 godina

Мени је непојмљиво да се радујем кошу Катића,Симоновића,Теа и осталим доајенима игре под обручима. Ова репрезентација ми је синоним за Ђоковића. Ја то не могу да подржим никада. Једноставно ми се огадило све због милион ствари које су урађене на штету нашег клуба. Цинично је подржавати исти тај принцип.

milan

pre 9 godina

Još jedan komentar od mene onako od srca, cili dan visim na kosarkaskim portalima kao i na vlastitom NBA kanalu: CroPETROforeverNBA :)Majke mi je drago vidit u ovim tmurnim vremenima na ovom cilom prostoru da jedno srce, momčadsko i sve ostalo dodje ovako do finala, nije ovo samo kao eto, došao komšija da čestita reda radi... stvarno ste meni kao osobi koja sam uvik optimist u životu pokazali zašto sam optimist, ja sam uvik znao da je ovakvo nesto moguce, uvik je moguće, u sportu u životu u svemu... samo zalaganje i zalaganje i trud... vratit ce se kad tad, i evo desilo se... Nek vam je sa srićom protiv Amera, "naši" Balkanski Rocky Balboe hehe... sretno.@@@ovo predstavljanje nasih kao da su Hrvati se nastavlja ....bas uzelo maha

milan

pre 9 godina

Trebaće paziti na izgubljene lopte i brze kontre koje su ameri dobro natrenirali, zatim na probijanje kroz odbranu sa snagom tijela i kilograma brzih igrača. Oni će probati na sigurne koševe iz blizine napraviti razliku, probijati našu odbranu snagom i možda nesportski a mi pametno od početka svojom igrom i borbeno. IDEMO MAJSTORI! Više od pola svijeta je na srbskoj strani. Od Rusije, Kine, Južne Amerike do mnogih evropskih država, Afrike, Irana, Sjeverne koreje, Japana do Slovenije BIH, Crne Gore, Makedonije i ostalih država u okolini. Daleko ste dogurali, već imate srebro u džepu, samo tako naprijed. Pozdrav iz Slovenije i velika podrška srbskoj ekipi!@@@ KAZE SE ,,SRPSKOJ,, A NE ,,SRBSKOJ,,

Ђорђе Добросављевић

pre 9 godina

Мени је непојмљиво да се радујем кошу Катића,Симоновића,Теа и осталим доајенима игре под обручима. Ова репрезентација ми је синоним за Ђоковића. Ја то не могу да подржим никада. Једноставно ми се огадило све због милион ствари које су урађене на штету нашег клуба. Цинично је подржавати исти тај принцип.

Aca Znalac

pre 9 godina

Ništa bez igrača, a pomoćnik mogu biti i ja. Dobacivao bih lopte i peškire i donosio vodu bolje od Ilića, Nikolića i Antonića. Šalim se ipak su oni veliki treneri i imaju impozantnu karijeru u timovima,stani, koji ono behu.

provincija

pre 9 godina

IMAJU IGRU,AL ŠANSE MALE,NAŠ JE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ SALE.
(Dobri, 13. septembar 2014 12:27)
Sale koji je inace igrao za Partizan! Sto mrzim ove navijacke gluposti, onda kada nisu potrebne, svi su bolji sem bogdanovica, zato sto ocekuju od njega da igra kao vanzemaljac. Neznalice, bogdan je dao 10 poena u zadnjih 4 minuta, zato razmisli pre nego sto kritikujes. Koga je briga u ovom trenutku dal navijas za zvezdu ili za partizan, momcu su bili odlicni i igrali su kao jedan, KAO TIM!

Partenon

pre 9 godina

SASU ZA NOVOG TRENERA PARTIZANA, VREME JE DA DULE ZAUZME NEKU DRUGU F-JU!!!
Jasno je koliko bi mladi talentovani igraci napredovali u pravom smeru !

Dobri

pre 9 godina

Sale je jako dobar trener,to pokazuje već sada u svom debiju na klupi.U grupi nismo igrali kao tim,Bjelica i Teodosić su jedini koji su sarađivali,ali ostali su igrali svako za sebe,Bogdanović je odmah video sebe na tronu,šutirao sa tri i nije mu najbolje išlo,slobodna bacanja gotovo niko da pogodi 2 od 2,odbrana katastrofalna.Ali tu je bio kraj,priprema pred utakmicu sa Grcima,tu je Sale najviše motivisao.Na toj utakmici su svi igrali sjajno,sa Brazilom je Teo pokazao da je vođa,odmah nakon toga i sa Francuzima,čim su ga udvojili tu je nastao veliki problem.Ali mi smo kao tim u nokaut fazi igrali neverovatno,da je Bogdanović koji šutira fantastično sa distance,protiv Francuza imao 2 od 2 i ništa više,ni jednom trenutku nije hteo da rizikuje preko igrača da šutira,ceo meč je sarađivao sa našim centrima,to samo pokazuje koliko smo sinoć bili disciplinovani i psihički jaki da izdžimo onaj nalet u 4 četvrtini,ali ključni momenat je bio kada je Uertel na 81:84 namerno pogodio jedno,drugo promašio i Kalinić nije naseo na to bio je brži od Pjetrusa,dobio faul,i uspeo da pogodi slobodnjake za 82:86,zamislite kako je to kad je jedan Divac omašio oba protiv Argentine 2002,ali posle je i Bjelica,i Simonović okončali tu neverovatnu tekmu.Ameri su do finala igrali sa Meksikom,Dom.Republikom,Slovenija,Litvanija,Finska plus imali 2 dana pauze,ako uspemo da ih dobijemo onda je to ogroman dokaz da smo SILA.
IMAJU IGRU,AL ŠANSE MALE,NAŠ JE SELEKTOR ĐORĐEVIĆ SALE.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Pokazali smo domacinima ali i celom svetu kako i na koji nacin se moze stici do finala! Cestito, borbeno bez prenemaganja i glumatanja (nadam se da su Spanci gledali). Jedini uz Litvance nemamo placenike, to je veoma veoma bitno, jer sta vredi Hrvatskoj fenomenalni Saric, Bogdanovic, Tomic kada njihov selektor mora sve da prica na losem engleskom jeziku. Unistava se hemija, osecaj pripadnosti, nema pozitivnog naboja...

Mi nismo svesni koliki je uspeh ovo finale, bicemo tek za nekoliko godina, a do tada nadam se jos vecim uspesima. Ko bi rekao da ce posle ovog prvenstva da nam Rubio, Fernadez i Rodrigez deluju bukvalno ali bukvalno smesno pored Teodosica, Bogdanovica, Bjelice? Jos kada se prikljuce Nedovic, Lucic... Ko bi pretpostavljao da ce se pola NBA otimati oko Raduljice? Mi smo na ovom SP zaista dobili tim sa ogromnim potencijalom. Dobili smo Jovica i Kalinica. Treba se posebno zahvaliti Katicu, Simonovicu, Bircevicu i Stimcu. Oni su pravili fantasticnu hemiju i shvatili svoje uloge. Realno je da ce njihova mesta na narednom EP zauzeti Nedovic, Lucic, Milosavljevic, Mitrovic. Oni su svesni toga i zbog toga je ovaj uspeh jos veci.

O Saletu Djordjevicu msm da nemam pravo ni da govorim. Samo naklon do poda. Setio sam se izjave Ivkovica od prosle godine da su ovi igraci fizicki limitirani i da je 7. mesto u Evropi nasa realnost! Uz duzno postovanje Ivkovicu i njegovoj zastareloj prevazidjenoj metodi od 3 meseca priprema-POGRESILI STE!

satelit

pre 9 godina

Jeste li primetili kako Teo na svakom Tajm autu posle Saleta i on objasnjava na tabli kako ce akcija ici,a Djordjevic se ne buni nego kaze-"Tako je"... E ,sad zamislite da Teo tako uradi Dudi Ivkovicu hahahaha.. To samo pokazuje koliko je sada atmosfera sjajna!

Pedja

pre 9 godina

Jos da mu se pridruzi i Divac i NBA ce biti na kolenima. Ko ce bolje da vodi tim od majstora, legende i pre svega postovanog i medju igracima uvazenog prvotimca i profesionalca. BRAVO

kris

pre 9 godina

ja bih da se ovo finale odlozi na jedno dve nedelje,prvo da se Ameri stave u karantin ,pa da se skidaju na suvo od razne hemije što unose u sebe tokom NBA sezone ..pa onda tekma,pa ko živ ko mrtav,al mislim da znam ko bi tad pobedio.MI naravno!

Dobri

pre 9 godina

Sale koji je inace igrao za Partizan! Sto mrzim ove navijacke gluposti, onda kada nisu potrebne, svi su bolji sem bogdanovica, zato sto ocekuju od njega da igra kao vanzemaljac. Neznalice, bogdan je dao 10 poena u zadnjih 4 minuta, zato razmisli pre nego sto kritikujes. Koga je briga u ovom trenutku dal navijas za zvezdu ili za partizan, momcu su bili odlicni i igrali su kao jedan, KAO TIM!
(provincija, 13. septembar 2014 12:41)

Bogdanovic je odlican igrac,i obozavam da gledam njegove trojke sa druge planete.To sto ti nisi skontao moju kritiku prema njemu i njegovoj igri u grupi,tvoj problem,meni se svidja kako Bogdan i cela ekipa igraju posle grupne faze u odbrani i kako saradjuju.Kazem da Bogdan igra zrelije i pametno i za to je zasluzan Sale,ona druga trojka za 78:71 Bogdanovica je bila jako,jako potrebna.Ja iako sam zvezdas nikad nisam u reprezentaciji pravio podele ,voleo sam Djordjevica,Stojakovica,Divca,Danilovica.I zadovoljan sam sto je Katic na klupi,zato sto znam da je panj.

Ranko Cokorac

pre 9 godina

Svaka cast ovakvo zajednistvo svih igraca koji igraju I only Na klupi nisam video od one zlatne generalise.Takodje vodjeni SA Season I njegov pomocnicima cine nas u dalekoj Australiji ponosnim srbima ma gdje god bill.Nije lake njima irrational ali Ni name ostajati do 2,46 ujutro gledati utakmice I posle toga ici radii coeliac dan.Jo's jednom svaka cast swim basis sportistima

Ljubica

pre 9 godina

Čestitam svima. Gledala sam utakmicu, više onako ženski, i divila momcima, koji su bili požrtvovani, disciplinovani i nesebični. Gospodin Djordjević je vodio utakmicu dostojanstveno, gospodski. Svi i na terenu i na klupi su podjednako zaslužni za ovaj uspeh. Ne zaboravimo Košarkaški savez Srbije i gospodina Djilasa, voleli mi njega ili ne.

Drugar

pre 9 godina

@provincija molim b92 da objavi moj komentar da ovaj decko iz provincije shvati koliko je glup! ni u jednom trenutku nije pomenuo klubastvo nego je poenta kako smo iz tekme u tekmu postali jedno! a ti odmah places "bogdan dao 10 p za 4 minut"...PA AKO JE DAO I TREBA DA DA, IGRA ZA MAJKU SRBIJU I SVOJU BRACU LUDE SRBE A TI I TVOJE KLUBASTVO MRS ODAVDE!

alejandro

pre 9 godina

Posle 12 godina ponovo finale a do tada: brukanje u Japanu i izostajanje sa Olimpijada u Pekingu i Londonu; Sjajan uspeh - nebitno je šta će se desiti u finalu; Vraća se kult reprezentacije: kad se još uigraju i poprave šut ma biće to ono pravo ili što bi Majkl Bronski u "Lovcu na jelene" rekao:"This is this!"

Dušan

pre 9 godina

Ovo je ključ uspeha, ne samo u sportu:

"Prvo smo se pozdravljali klimanjem glavom, tokom pripreme stiskom ruke, a kad je počelo prvenstvo zagrljajem. Mislim da je krenuo voz sa ljudima koji su košarkaški čestiti i mislim da svi treba da uđemo u njega. To je voz ljubavi, poštovanja, ljudi koji su čestiti u košarkaškom smislu“, dodao je Antonić.

Daj Bože, pa da se ova zemlja nauči da kada smo složni, možemo da dostignemo najveće visine, koje su nam inače nedostupne. Čitajući komentare prema npr. najvećem našem sportisti svih vremena (naravno Novaku), nisam optimista, ali nada umire poslednja.

Magija traje

pre 9 godina

Veliki majstor posle meca usao u svlacionicu, gleda svoje igrace i vidi da oni nemaju pojma sta su uradili i koji su uspeh napravili. Svaka ti cast harizmaticni i pozitivni covece, a vama deco porucujem da protiv Amerike igarte, ma samo igrajte kosarku...

Iv

pre 9 godina

Svaka cast na komentarima pomocnih trenera!!
Odusevili su me.
Pored toga istakao bih raska katica. Covek je najstariji i skoro da ne igra ali odusevljenje koje prikazuje svakim nasim dobrim potezom je nevjerovatno mocno i iskreno. Budi istinske emocije i pokazuje da pozitivna energija doprinosi mnogo. Momenat kad bogdan pogodi sut a rasko i simon skoce je nepocjenjiv!!

Dalmatinac-Hrvat

pre 9 godina

Čestitam vam još jednom susjedi na finalu, stvarno ste strašni i tom prilikom sam napravio i jedan video za Teodosića pa nadam se da smijem ovdje staviti link: https://www.youtube.com/watch?v=j07JvwcxvRo

Možda me neki od vas i znaju sa youtube, tamo mi je kanal: CroPETROforeverNBA i redovito radim mixeve za sve legende, ukljucujuci i srpske :) veliki poz...

my way

pre 9 godina

Велики Сале национале! Издржати онакав пакао последње четвртине када противник меље из очаја (није ретка појава у спорту, али оно што су Французи радили није било нормално), то могу само хероји какви су наши кошаркаши предвођени величином, идолом као тренером! Свака вам част момци, све и једном! Таквим јунацима се деси онакав кош Радуљице, јер га заслужују! Није Америка имала ривала ни близу квалитета Француза, Шпанаца и НАС (ма ни Бразила и Грчке реално) и мислим да управо због тога нисмо без шансе. Инстинкт ми говори да неће знати шта их је стрефило, јер ми сад идемо опуштено да играмо кошарку и газимо, све што смо урадили досад смо материјализовали, изашли из гомиле пред којом се налазила моћна Шпанија као победници, једни једини, они који ће изаћи моћним Америма на мегдан за титулу светског шампиона! СРБИЈА ЈЕ У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА!!! Капа доле, Тео богоцу, уметниче, концентрату кошаркашке лепоте, Богдане убицо, Бјелице радилице, стено ове екипе, Брадуљице доминатору, Крле капитену, Марковићу зврче борбени, Калинићу енергијо, Симоне, Бирчевићу, Јовићу, Штимац, Катићу, ВЕЛИКИ САЛЕ НАЦИОНАЛЕ, свака вам част и хвала вам на овој великој радости коју сте нам пружили!

Citalac

pre 9 godina

Nisam strucnjak za kosarku, ali jesam za to da ocenim motivaciju, zelju, zajednistvo, veru u sebe, INAT

Sale Djordjevic, legenda, majstor kosarke, a sada, autoritet, drug, trener, igracina, majstor.

Strucni tim- smekeri bre !

A " neki novi klinci", brale, Igrale se delije.....iz Srbije

i ne smarajte bre vise sa Zvezdom, Parizano, klubastvom, sitno racunskim izlivima strasti !

Ovo je Srbija, Srbija ne u opancima,nego svetska ( a nasa )!

Ajde majstori, idemo dalje, ovo sto ste uradili do sada je fenomenalno, ali mozete vi jos bolje

MI VERUJEMO U VAS !

stojan

pre 9 godina

Trebaće paziti na izgubljene lopte i brze kontre koje su ameri dobro natrenirali, zatim na probijanje kroz odbranu sa snagom tijela i kilograma brzih igrača. Oni će probati na sigurne koševe iz blizine napraviti razliku, probijati našu odbranu snagom i možda nesportski a mi pametno od početka svojom igrom i borbeno. IDEMO MAJSTORI! Više od pola svijeta je na srbskoj strani. Od Rusije, Kine, Južne Amerike do mnogih evropskih država, Afrike, Irana, Sjeverne koreje, Japana do Slovenije BIH, Crne Gore, Makedonije i ostalih država u okolini. Daleko ste dogurali, već imate srebro u džepu, samo tako naprijed. Pozdrav iz Slovenije i velika podrška srbskoj ekipi!

Zeljko

pre 9 godina

Meni je Joca bio trener u Mladosti. Mi 15,on 21.Kakav je bio i tad autoritet..kako smo ga voleli.kad dodjemo iz skole,svi se njemu javimo.mislim da su kolege iz opstine ludele od nas klinaca.veliki pozdrav za Jocu

st

pre 9 godina

Svlačionica posle tekme, slavlje, čestitanja, čuje se muzika, ulazi Sale sa svojim štabom, nastaje tišina, Sale priča, slavlje se nastavlja. To je najbolja ilustracija poštovanja od strane igrača i autoriteta koji Sale ima. Ovo je samo jedan detalj iz recepta koji je doveo do uspeha. Bravo!

Dušan

pre 9 godina

Tužno je što će većina komentatora koji sada dižu košarkaše u nebesa da ih opljuje prvom prilikom kada oni naprave neki kiks na nekom narednom takmičenju (naravno, daj Bože da ga ne bude). Isto kao prema Novaku. Sa druge strane, raduje me da ima sve više ljudi koji se suprostavljaju hejterima na forumima. Ovoj zemlji je potrebno manje hejtera, a više sloge, timskog duha, i, naravno, rada.

Морава и брда

pre 9 godina

Свака част, слога и тимски рад су закон!

Кад видим слкику могу да поносно кажем и ово: Ћирилица је закон!

Живела сва Србадија!

MD

pre 9 godina

Ova deca su sjajna, a Saša je oduvek bio poseban, njegova energija je fenomenalna i to utiče na tim više nego bilo koja taktika i znanje.

Duka

pre 9 godina

Momci, već ste pobedili. Zaista ste fantastični. Ima jedan dobar fazon za Amere. Ne igrajte protiv njih već se igrajte SA njima, samo na suprotnoj strani. Opustite se i igrajte se. Vidimo se u ponedeljak u 20.00.

aaaaa

pre 9 godina

a kad se setim sta su novine pisale i koji su komentari bili pre samo 10 dana.. sada su svi majstori kosarke, igracine itd, strasno kakav smo mi narod, svaka cast momcima, glava gore, jedino sto treba da urade u finalu jeste da ne udju u trku sa amerikancima, lako navuku protivnike ali to treba izbegavati!! ja mislim da imamo sanse!!

Ivan

pre 9 godina

Nije tacno da od 2002. nista nismo uradili sem sto smo se brukali.Nemoj da zaboravljamo srebro 2009. i ukradeno srebro 2010.Moramo priznati da smo zasluzili finale 2010. i da su i ti momci sjajni.Nadam se sada zlatu.

Deki

pre 9 godina

Pre mnogo godina sam imao prilike da treniram kosarku sa Jocom Antonicem. Ja sam bio klinac, a on talentovani bek iz Partizana, na dvojnoj registraciji je igrao za nas provincijski tim. Nije se ponasao kao zvezda, sa nama klincima se zezao i savetovao nas i pokazuvai finte, cenio starije igrace i trenera. Pritom saljivdzija i smeker, svi smo ga obozavali. Verujem da je doprineo ocigledno fenomenalnoj atmosferi u nasoj reprezentaciji, a siguran sam da je vazan i kao strucnjak i iskusniji trener od Saleta (od koga je, mislim, stariji samo godinu dana, ako nisu isto godiste). Srecno sutra u finalu, imam osecaj da cemo pruziti dostojan otpor, pa sta bude bice!

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Covek zna da napravi atmosferu u ekipi i da ima drugarski odnos sa njima i da bude strog kada treba to se videlo sa Micovim ,vidi se to kako se bore bravo za Saleta i pomocnike veliki uspeh ogroman a da ne pominjem com beck Srbije medju najbolje ekipe na svetu ? bravo ljudo i jedno veliko hvala za zelju i srcanost !!

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Još jedan komentar od mene onako od srca, cili dan visim na kosarkaskim portalima kao i na vlastitom NBA kanalu: CroPETROforeverNBA :)

Majke mi je drago vidit u ovim tmurnim vremenima na ovom cilom prostoru da jedno srce, momčadsko i sve ostalo dodje ovako do finala, nije ovo samo kao eto, došao komšija da čestita reda radi... stvarno ste meni kao osobi koja sam uvik optimist u životu pokazali zašto sam optimist, ja sam uvik znao da je ovakvo nesto moguce, uvik je moguće, u sportu u životu u svemu... samo zalaganje i zalaganje i trud... vratit ce se kad tad, i evo desilo se... Nek vam je sa srićom protiv Amera, "naši" Balkanski Rocky Balboe hehe... sretno.

Alan Ford Taunus

pre 9 godina

Djordjevic, rodjeni pobednik, tačno je znao koje utakmice i kako treba da se odigraju. Inače, svoju inteligenciju dokazao je na terenu, zašto ne bi i na klupi. Da se ne ložimo previše, vodjenje košarkaske ekipe jeste nauka, ali nije kvantna fizika.

нек виде да нисмо лака роба

pre 9 godina

И ово је огроман успех. Од наших у финалу очекујем само једну ствар. Играјте као што знате и као што сте играли против Грка, Бразилаца и Француза. Немојте као све репрезентације да скидате гаће чим се спомене САД.

Kreso

pre 9 godina

Veliki bravo za decke iz Srbije! Svaka cast! Tako se igra kosarka! Naprijed decki do zlata, Hrvatska je s vama!
p.s. Neki pametnjakovic je tu nedavno napisao da hrvatski mediji uopce ne prate srpske sportske uspjehe. Evo vam link iz naseg Jutarnjeg lista pa procjenite sami: http://www.jutarnji.hr/sport/

Stella

pre 9 godina

Ja sam zatecen (u pozitivnom smislu) uticajem i doprinosom Mute Nikolica. Nekako sam ga poslednjih godina dozivljavao kroz prizmu run'n'gun kosarke Radnickog. Ovde je doprineo timskom duhu, zatim nekim napadackim i defanzivnim minijaturama. Bravo Muto!!!

zlija

pre 9 godina

E da sad imam je...e pare da mogu da odem tamo i oderem glas do infarkta ako treba, da mozemo da pokazemo kako se za ovo zivi ovde. Znam da to nasi igraci znaju i neka im to bude u glavama. PODRSKA BRE IDEMO DA KRAJA, JA VERUJEM UVEK, SRBIJA BRE ZEMLJA KOSARKE....

dex

pre 9 godina

@neko

Nije vreme i mesto, ali taj Aleksandar Karanovic kojeg prizivas... Znas li decko da prezimena u to vreme nisu postojala? Nisu postoajala naravno ni kod nas do srednjeg veka. Cime se ti zanosis...

milan

pre 9 godina

Još jedan komentar od mene onako od srca, cili dan visim na kosarkaskim portalima kao i na vlastitom NBA kanalu: CroPETROforeverNBA :)Majke mi je drago vidit u ovim tmurnim vremenima na ovom cilom prostoru da jedno srce, momčadsko i sve ostalo dodje ovako do finala, nije ovo samo kao eto, došao komšija da čestita reda radi... stvarno ste meni kao osobi koja sam uvik optimist u životu pokazali zašto sam optimist, ja sam uvik znao da je ovakvo nesto moguce, uvik je moguće, u sportu u životu u svemu... samo zalaganje i zalaganje i trud... vratit ce se kad tad, i evo desilo se... Nek vam je sa srićom protiv Amera, "naši" Balkanski Rocky Balboe hehe... sretno.@@@ovo predstavljanje nasih kao da su Hrvati se nastavlja ....bas uzelo maha

Dejan

pre 9 godina

"Čim se genije pojavi među budalama, proglase ga ludim"
Verovatno zato što Aleksandar Đorđević živi pošteno od svog rada i uspeha. Nije bio u zatvoru i nema 15 privatnih preduzeća kao Đurić, Terzić ili Karadžić i još neki naši "sportski radnici"...

murajsam

pre 9 godina

a kad samo pomislim kako smo se mi uopste i kvalifikovali za ovo prvenstvo sav se najezim, pa bukvalno smo se uhvatili za gelender na poslednjem vagonu voza za spaniju, a proslo svetsko -turci, linija, sudije i sad nam se sve to vratilo, ko neki scenario za holivudski film, eh kad bi bio jos na kraju i holivudski potpuni hepiend za nas...

nada

pre 9 godina

E sad oni što su pre koju nedelju prozivali Đorđevića da zašniraju usta više da ne progovore ni jednu. Igračima i njemu svaka čast i naklon do zemlje.

dude

pre 9 godina

Sale, pusti im kao inspiraciju pre utakmice prvih 30 minuta sa olimpijade 1996 kad smo igrali protiv "dream team 3". Koja utakmica, koja borba, i sigurno ne mogu da kazu ameri da nisu poslali najbolji tim:
Charles Barkley
Penny Hardaway
Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Reggie Miller
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Scottie Pippen
David Robinson
John Stockton

https://www.youtube.com/watch?v=fu2O3JqwIis

milan

pre 9 godina

Trebaće paziti na izgubljene lopte i brze kontre koje su ameri dobro natrenirali, zatim na probijanje kroz odbranu sa snagom tijela i kilograma brzih igrača. Oni će probati na sigurne koševe iz blizine napraviti razliku, probijati našu odbranu snagom i možda nesportski a mi pametno od početka svojom igrom i borbeno. IDEMO MAJSTORI! Više od pola svijeta je na srbskoj strani. Od Rusije, Kine, Južne Amerike do mnogih evropskih država, Afrike, Irana, Sjeverne koreje, Japana do Slovenije BIH, Crne Gore, Makedonije i ostalih država u okolini. Daleko ste dogurali, već imate srebro u džepu, samo tako naprijed. Pozdrav iz Slovenije i velika podrška srbskoj ekipi!@@@ KAZE SE ,,SRPSKOJ,, A NE ,,SRBSKOJ,,