Košarka 579

Sreda, 10.09.2014.

22:05

Šok – Francuzi izbacili Špance!

Košarkaši Francuske priredili su senzaciju! ’Trikolori’ su u četvrtfinalu Svetskog kupa šokirali domaćina Španiju u Madridu 65:52.

Šok – Francuzi izbacili Špance! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

579 Komentari

Sortiraj po:

vlade123

pre 9 godina

@nepismenko

A sta su to sve osvojili? Malo bolje pogledaj i uporedi te 2 generacije nase iz kraja prosloga veka i ovu njihovu i sve ce ti biti jasno. Samo 1 su uzeli SP.

Xavier Mc daniel

pre 9 godina

Kad bi postojao vremeplov, voleo bih da se ovaj tim Španije vrati u 1992-gu godinu i da igra protiv Njujork Niksa (protiv leptirića tipa: Juing, Oukli, Mejson, MekDenijel, Džerald Vilkins ...) ili u 1989-tu godinu protiv Detroit Pistonsa (Lejmbir, Mahorn, Edvards, Rodman, Sejli, Dumars, Vini Džonson ...), a da sudije budu iz 70-ih, kada su kao u hokeju puštali da se momci malo "isprazne" prilikom konflikta. E, to bih voleo više da gledam valjda i od finala OI 1992-ge između SFRJ i SAD.

jedna obožavateljka

pre 9 godina

@ Sa francuzima mozda mozemo nesto uraditi ali sa amerima ne mastajte imamo mnogo kratku klupu, samo trebaju da markuraju snazno Tea a on nemoze svih 40minuta (zex, 11. septembar 2014 01:30)

Teo ne može 40 minuta!? On može i dva sata ako treba :-)

svi u napad

pre 9 godina

Ђорђе Добросављевић-Dule što se kriješ?Opet kukaš.
Ako mi budemo igrali napad kao na ove 2 zadnje utakmice,neće ni Francuska biti problem.Sve vreme se priča o odbrani,to svako može da stegne,ali je važnije što smo sada daleko kretivniji u napadu.Odavno nismo imali toliko različitih akcija.

francuska - srbija

pre 9 godina

gledao u kaficu utakmicu,svi lagano navijali za francuze..
ali kad na 50 sec do kraja francuzi se odlepise i postade jasno da pobedjuju..nastade galama i slavlje.
neverovatno !!!

nikada nisam video da svi tako zdusno navijamo za stranu reprezentaciju kao sinoc!

ps. umalo i marseljezu ne zapevasmo

wer

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. :) Мора да су Гасол, Наваро и Љуљ пили до 5 ујутру у дискотеци синоћ. ;)
(Дуле27, 11. septembar 2014 01:18)

tooo, a rudi fernandez bio u javnoj kuci, ali ga nijedna nije htela :))))

Jimbo Jones

pre 9 godina

Moram priznati da se,izgleda,slabo razumijem u košarku.Uzalud komentarišem,mada 2/22 za 3 poena,a Navaro,Rodrigez,Fernandez i ostali u ekipi,kako to objasniti?!?!

Igor

pre 9 godina

Svaka čast.Neka sada Španci puštaju najavu finalne utakmice sa sve himnama USA i Španskom himnom.Zaboravljaju da je to ekipa koja četo pod pritiskom puca-kao što je i sada slučaj (Španija 2007-gube finale od Rusa u Madridu, pa u Bg 2005.i ranije, Turska 2010. itd.)iako imaju stvarno fantastičan tim.Žao mi je što ih mi nismo izbacili, i žao mi je što će USA uzeti zlato, jer jedino su Španci mogli da im pariraju

Dejan

pre 9 godina

Ja bih iskreno voleo da Litvanija pobedi SAD i zapusi usta svim naivnim komentatorima ovde koji im ne daju promil sanse vec samo palamude "Amerikanci u finalu, Amerikanci najbolji". Isto su pricali i za Spaniju pa su ih Francuzi satrali. Prosecan komenator ovde nema vise od 10 IQ poena.

JohnyJ

pre 9 godina

Sve cestitke Francuzima na pobedi . Nama je sve jedno , mi bi pobedili i njih i one cigane Spance . Napred Srbija na finale sa Litvanijom. (perro, 11. septembar 2014 00:00)

Aman vise sa vredjanjem jednog naroda koji nam nikada nista nije skrivio!

PS Sto se tice Spanaca, OK, nije mi ova ekipa simpaticna ali nemam razloga da ih mrzim. A Spance i Spaniju u globalu bas gotivim, cak mi je i Nadal simpatican, mada mnogi njegovi navijaci i nesto ne... Samo POZITIVNO!

Luke Babbitt

pre 9 godina

Kapiram da su Francuzi namerno izabrali da idu na Španiju u 1/4 ,a ne u 1/2 jer je pritisak na Španiju bio u ovoj fazi kapiram duplo veći jer ako izgube ostaju sigurno bez medalje,tako im se i desilo

Дуле27

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. и да изјави како су Гасол, Наваро и Љуљ били синоћ до 5 ујутру у дискотеци. :)

bobo

pre 9 godina

Svaka čast Francuzima, pravi sportisti, od početka do kraja utakmice maksimalno u igri, bez spuštenih gaća... Špance ne bih komentarisao, jedino mi nije jasno čim je Orenga zaslužio da vodi ovakav skup pojedinaca, ruku na srce, ali generacija sa ovoliko kvalitetnih individualaca nije odavno skupljena pod zastavu jedne evropske države (naše generacije nisam računao, i ovakvi kakvi smo, mi smo ipak druga košarkaška dimenzija za sve ostale u Evropi). Sve u svemu, odlično košarkaško veče!

Ивашов

pre 9 godina

Хвала председнику Владе Александру Вучићу што је уложио велике напоре и омогућио.........

Luke Babbitt

pre 9 godina

Sve i da su osvojili ovo,ovaj tim Španije nema šanse da bi bio najbolji u Evropi i svetu ikada.Yugoslavia iz 95' bi pokosila ovu Španiju sa 15 razlike baš kao što ih je i ona iz 2001 u Turskoj razvalila sa 13.

plavi andjelak

pre 9 godina

Ove price o namestanju zreba su glupost. Naravno da je interes FIBA da u finalu igraju dva najveca favorita. E sad, to sto ih je Spanija razocarala je njihov problem :). Tako je i na OI 96 u Atlanti "namesten" zreb da se tadasnja Jugoslavija ne moze sastati sa SAD pre finala. Jesu Spanci antipaticni ali dajte malo realnosti u komentarima.

eh moje ime

pre 9 godina

Kao sto sam i rekao, ne treba prije vremena Francusku kući slati.

Odbrana Francuske iz ove utakmice je za udžbenike, za proučavanje. Ovo je bila lekcija. Dominantno!

Imaš takve skakače i razbiju te u skokovima. Razbiju!
16 izgubljenih lopti i spustiš ih na 52 poena. Kakva odbrana, za udžbenika.

Na prvu loptu, šanse su vam 50-50 u polufinalu.
Ali treba uzeti u obzir da su oni mnogo istrošeni, kako je snaga istrošena, tako su i emocije.
Trebalo je pobijediti pred punom dvoranom, kod domaćina prvenstva. Trebalo je pobijediti suce. Trebalo je to sve uraditi.

Zato ja vama dajem nekih 55%.
Ako Francuska ne bude igrala kao večeras, šanse su vam preko 75%. Naravno, i vi trebate da budete na nivou kao protiv Grčke i Brazila.

Još nešto.
Nemojte Latviju za olako uzimati.
Mora SAD da se namuči, vjerujte.

Sve u svemu, mnogo sreće vam želim.
Kao Bosna i Hercegovina da igrao.
Uvijek sam vas podržavao i podržavati ću.
Pozdrav.

gorango

pre 9 godina

Zofre brate nas, bravo, svaka cast !!! Izbacili ste ove odvratne arogantne likovz. Neka bolji pobedi u plufinalu, ko god da bude zasluzio je.

nenad rs

pre 9 godina

Онај Марк Гасол подсећа на Араповића некад у Цибони кад је био статиста у петорци браће Петровића,Чутуре и Накића.Мијењао се са Кнегом ,све освојио уз мајсторе а залутао у спорт.

Stole

pre 9 godina

Sad je jasno da su Francuzi, takticki izuzetno potkovana ekipa.Mnogi su potcenjivali kola kao treneraali on je za Ortegu, doktor kosarke.Bice jako tesko sa galskim petlovima u polufinalu,jer su izuzetno nezgodni i igraju odlicnu odbranu, kojom su i dobili Spance.Ne mozemo ih mozfda naskakati al mozemo igrati pametno i glavom uz nadam se isto onako dobar sut ako u zadnja dva meca.I, jos jednom na kraju da kazem da mi je drago sto su Spanci ispali,zasluzili su to posle onog namestenog zreba i prepotentnog ponasanja.

Deuce40:40

pre 9 godina

Nekoliko stvarno cudnih sportskih dana u kojima su svi favoriti poispadali (Djokovic, Federer, Grcka, Brazil, Spanija). Drago mi je da smo mi bili dva puta sa one druge strane, tim koji je napravio iznenadjenje, pa cak i po cenu ispadanja jednog naseg favorita. Mada je realno Djokovic mogao da saceka malo i prepusti neverovatnim kosarkasima da zapocnu taj niz...koji samo neka se nastavi pa da gledamo ove sjajne momke u finalu.
Idemo SRBIJAAA!

sasa

pre 9 godina

Idemo do zlata breeee !!!! Kad smo mogli da bijemo Pola Pirsa u najboljim godinama i Redzi Milera u sred njegove Indijane onda je Harden mala maca !!!!! Samo slusajte kosarkaskog cudotvorca dr. Saleta i nema zime !

Дуле27

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. :) Мора да су Гасол, Наваро и Љуљ пили до 5 ујутру у дискотеци синоћ. ;)

zex

pre 9 godina

Sa francuzima mozda mozemo nesto uraditi ali sa amerima ne mastajte imamo mnogo kratku klupu, samo trebaju da markuraju snazno Tea a on nemoze svih 40minuta

Neutralni

pre 9 godina

Svaka cast francuzima. Takticki su ih razbucali. Odlicna odbrana bez suvisnih faulova, sasvim solidan napad. Spanci neprepoznatljivi, kao da nisu ukapirali sta se desava. Hej, jedva su uterali jednu trojku (mozda cak i citave dve). Svaka cast na zasluzenoj pobedi!

11050

pre 9 godina

treba li da izbacim sliku tiketa, srbija 1, francuska 2, na srbiju kvota 2.30, na francusku 12, sa 270 din dobitak 7500 ? a lik ispred mene izmedju ostalog uplacuje na brazil, i na italiju u odbojci, pa tebra kako da dobijesh kad se kladish protiv svojih

Milan

pre 9 godina

Veliko bravo za Francuze zato što su uprkos sudijskoj krađi tokom celog meča dobili ovu utakmicu. Biće sjajno polufinale i žestoka borba dve velike ekipe. Španci za utehu mogu da se bore za oskara.

Ђорђе Добросављевић

pre 9 godina

Мени је непојмљиво да се радујем кошу Катића,Симоновића,Теа и осталим доајенима игре под обручима. Ова репрезентација ми је синоним за Ђоковића. Ја то не могу да подржим никада. Једноставно ми се огадило све због милион ствари које су урађене на штету нашег клуба. Цинично је подржавати исти тај принцип.

ČIKA KURE

pre 9 godina

Pravda je zadovoljena. Godinama nameštate utakmice i žreb. Od ovog momenta ste niko i ništa.
Francuzi svaka vam čast na pobedi.
Ćeraćemo se još!

Sarma

pre 9 godina

Svaka cast nasim momcima....
Svaka cast Francuskoj...
Vidi se da kad je bitno, psiha ima jako jako mnogo udela...
Ogroman pritisak je bio na Spancima koji na vecerasnjoj utakmici nisu imali pomoc sudija a psihicki se izglada podbacilo...
Ishod takakv kakav (nadam se) nama odgovara...
Sada vec verujem u finale SRBIJA - USA...
I da ne zaboravim SVAKA CAST MILANU TAROTU...
Us*a*o te nema sta....
Srecno...

Иван

pre 9 godina

Давно сам рекао: проћи ће Шпанци као ми у Новом Саду 2005! Ово је био тренутак да опробају нове играче, али због домаћинства су окупили већ ислужен тим и остали без медаље. Има ту доста већ остарелих мајстора, који су деловали импресивно у групи, јер смо се очигледно и ми и Французи штедели за најважније мечеве. Ти шпански "старци", већ мало и уморни од 6 одиграних мечева, нису имали свежину за овако агресивну одбрану Француза. Да нешто не штима ту могло се назрети и након оних сукоба с нашима у већ решеној утакмици у групи. Али то је њихов проблем.

Утакмица ружна. Ми смо поезија у односу на ово, растрзано, неефикасно, исцепкано, у чему се Дијао и компанија много боље сналазе. Одбрана врхунска, као и наша, осовина Ертел-Батум-Дијао као и наша Теодосић-Богдановић-Бјелица. Коле, код нас предмет спрдње, показао је да није баш такав дудук, напротив. Но, не заборавимо да су Шпанци имали шут 22/2 за тројку, и да у том тиму звезда није било никог да повуче ручну кад крену кола низбрдо. Укратко, снага Француза је мистерија, баш као и наша. Никад неизвесније полуфинале у перспективи; али кад почне, мислим да ће се брзо показати разлика у нашу корист.

Milos

pre 9 godina

Navijam za mog imenjaka Ljulja da dodje do finala:D
(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 22:29)

U polufinalu da mi naravno navijas za Francusku, 'si cuo?

Đole

pre 9 godina

Srbija u istoriji Svetskih prvenstava nije izgubila dva puta od iste ekipe, tako da ne bih voleo da upropastimo taj niz i da dobijemo Francuze, kojima svaka cast za pobedu nad Ciganima!

Иван-Ниш

pre 9 godina

Сад, нисам сигуран да су нам Французи лакши противник. Двадесет и кусур вишка скокова против 2 Гасола и Ибаке... Надам се још бољем Крстићу и овај ниво одбране за неутрализацију скока... Уствари, Сале то боље зна.

pegone

pre 9 godina

Ma ovo su oni namjerno izgubili samo da se ne obrukaju protiv nas :-P.
Drago mi je sto su ispali i zbog zrijeba kako su ga organizovali (A i B da se ukrstaju sve do 1\2) samo da izbegnu amere.
BTW hvala i gospodinu Orengi na njegovom iskusnom vodjenju spanaca.

Пеђа

pre 9 godina

Полуфинале ће бити право уживање.Не знам да ли сам срећнији што смо ми одрали Бразил,или Французи оне нафуране Шпанце...Тако то иде,кад имаш 12 позерчина у тиму који су утриповали да је довољно истрчати на паркет и позирати 40 минута...Јбт,Французи замало да имају више скокова него ови поена(50/52):-) Непроцењиво

MA TO BRE!

pre 9 godina

:D
koliko su svi istrolovali spance da su najbolja ekipa svih vremena. ahahahahahhaha. kao favoriti ste najveci, bolji ste i od one generacije sfrj sa djordjevicem, danilovicem i bodirogom... ahahaha kakvi jadnici! sto rekla ona baka koja na jutjubu navija za noleta - evo ti ... spancu mali!
jaooooooo sto me radi adrenalin sada! dajte loptu da kucam preko gasola!

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Sto volim sto su ispali ovi najveci ljigavci na svetu Spancu u svakom sportu su mi najantipaticnija reprezentacija bravo Francuzi i protiv nas izgubite amin :)

Ivan Nis

pre 9 godina

Francuzi su kosarska gospoda. Od srca im zelim, nazalost samo bronzu. Ovo sto su veceras odigrali, treba uci u sve kosarkaske udzbenike. Moj najiskreniji naklon. Verujem da misljenje necu promeniti posle utakmice sa druzinom VELIKOG SALETA. Spanci...ne zelim da trosim reci...reci cu samo jedno, jednostavno Spanci.

Mikeli

pre 9 godina

A realno ja ne znam nijednog svetskog sudiju osim Lamonike,a znam kada ga vidim da ce biti cirkusa. Covek je uzasan sudija, ali eto sudi bitne utakmice.
Svaka cast Francuizma, posebno onom mladom centru Gober mislim da se zove. Nositi se onako protiv zveri i biti dominantnan u skoku je za svaku pohvalu. Svideo mi se i onaj plej koji je resio utakmicu, onako hladnokrvno se zaletati pod obruc i sutirati trojke kada se lomi rezultat moze samo igrac sa velikim mosnicama.
Sve u svemu, finale je vise nego dostizno, ali polako. Bez euforije, samo muski da odigramo i ne verujem da nece biti rezultata.

terzina gedora ex dzajina

pre 9 godina

francuzi ne bi nikada bili u 1/2 da to nije zaslugom njihovog premijera valsa. on im je vratio veru u kosarku. francuska je na dobrom putu. svi su poceli da ih postuju u svetu pa i srbi. jos jednom hvala njihovom premijeru

drmomcilo

pre 9 godina

Spanci su pre ovog Svetskog prvenstva poredili ovu svoju generaciju sa onom SFRJ od 1988-92. . Za 13 godina postojanja ove generacije Spanija je jednom bila prvak sveta i dva puta evropski prvak, na dva sv. prvenstva nisu prosli ni cetvrt finale, zaista mislim da je nedostojno porediti ovu njihovu generaciju sa najvecom mozda i u istoriji kosarke, koja je za 4 godine osvojila 2 evropska prvenstva , srebro na OI, i jedno svetsko prvenstvo i ko zna sta bi jos osvojila da se drzava nije raspala, ali se moze pretpostaviti na osnovu onog sto je ona suzena Jugoslavija ciji su igraci bili deo te generacije, osvojila tokom 90-ih i pocetkom 2000-ih.

Bog

pre 9 godina

Tomas Uertel je takva ladovina da to nije normalno ! U prvom poluvremenu kontra 4 na 1 francuza i on sutira air ball sa trojke.Lomi se rezultat,zadnji minut i on pogadja trojku sa 7 metara.Podseca me na Tea,totalna hladnokrvnost

Nije šok..

pre 9 godina

Orenga je ubedljivo najlošiji trener šampionata. Sa ovakvim igračima odigrati tako loše taktički može samo nepismen trener. Nijedan napad Španci nisu odigrali s ciljem. Samo individualne akcije pojedinih igrača koji su se nafulali do besvesti. Francuzi su im pokazali da uopšte nisu tim već skupina umislenih zvezda.

shoneUTD

pre 9 godina

Furija je isfurana sto rece Sarenac..ali nece biti lako sa Francuskom!
Koliko mi je samo drago sto ispade jedna od najiritantnijih reprezentacija sto je svet video!

milan

pre 9 godina

,,Kad se budemo vratili kao sampioni, bice vam zao sto ste nas ovako bedno ispratili,,
Bamossssss Furijo u Sos i emisiju ,,Secanja..
xoxoxo

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Treba razumjeti Spance, od postanka kosarke tj. zvanicnih prvenstava Evrope i svjetskih prvenstava trude se da pobjede Jugoslaviju pa Srbiju i Crnu Goru pa samo Srbiju. Oni znaju kako su prolazili, bili su razbijani, unistavani, napucavani, ubijeni u pojam, prestat cu igrat kosarku(San Epifanio). Docekali su Svojih deset godina i uzeli dva evropska i jedno svjetsko i sad ajd zdravo.

Filip

pre 9 godina

Ljudi samo polako ne treba sad da se kaze da smo u finalu,ovo je stvarno velika senzacija ravna onoj iz brazila na svetskom ali ako igramo kao sto smo i do sad nemaju oni sta da traze,IDEMO MOMCI DO FINALA SAMO POLAKO!!!!

carlos

pre 9 godina

@vlade123
Samo cu reci da smo mi u periodu 1989-2002 osvojili 3 svetska zlata i 5 evropskih zlata, a spanci su u poslednjih 10ak godina osvojili 1 svetsko zlato i 2 evropska, naravno pre toga nisu osvojili nista!

nemanja

pre 9 godina

Sumnjao sam, nisam verovao da je moguce, pogotovo onda kad je onaj smecar Lamonika ponistio cistu trojku Francuzima, medjutim desilo se. Srbija slavi, Francuska slavi, celi svet slavi sto su foliranti, glumci, prepotentni umisljenici ispali... kakva utakmica Francuza.

espania DOWN

pre 9 godina

vive la France, sve cestitke Francuzima sto su odrali one prepotentne spance, koji su u pojedinim trenucima utakmice kada se je lomio rezultat imali cak i diskretnu pomoc od sudija, o namestanju zrebanja da i ne govorimo, sve su ucinili ne bi li bili prvi, ali dzaba, Diao i druzina suzama ne veruju!

Manijakalni FLO

pre 9 godina

BORIS DIAO-dodje kuci s posla,pojede peceno pile ,sabija dva ladana piva,odspava.. U 18h ode na basket na gradsko igaliste 10 ekipa 3 na 3. Njega niko ne moze da pobedi. Oko 20.30 h kaze-dosta je bilo,vidimo se sutra..hahahaha Kunem se gledao sam takve likove na basketima-stomacic pivski,ali razbijaju! :D

Džoni

pre 9 godina

A sada raspad Španaca! Tako je i naša trofejna generacija 2005 te na Evropskom napravila neslavan oproštaj a svi su je videli sa zlatom oko vrata! Dosta su Španci harali sada dolaze nove snage a i mi ćemo naći svoje mesto u vrhu narednih godina! Znao sam da će Španci ostati kratkih rukava iako su do ove utakmice bili odlični!

`Kikiriki,semenke,loptice na lastis!!!`

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 23:44)
Hashime,secas li se kad sam ti rekao da tvoje ocenjivanje srpske kosarke ima osnove kao kad bi Meksikanci delili pamet Amerima o kosarci!?
E,sad jos nesto da te naucim!Ti isti meksikanci imaju vise prava da dele pamet,jer pored narko biznisa i najprljavijih radnji u cemu ste isti,oni su civilizaciji podarili makar dobre pesnike,pisce,rezisere,glumce,nekoliko dobrih bitaka sa amerima i istorija im je prilicno interesantna(konkvistadori,Asteci...)...a,sta si ti dobri moj Hashime,sve sa svojim neukim i ubogim narodom,podario svetu?Sta?

Ako mislis da je pod*ebavanje nekog ko je inteligentniji od tebe moguce,e onda si tek `strucnjak`!

Spanci nikako da nauce

pre 9 godina

Jos jednom se potvrdila stara sportska pravda/istina:

Onaj ko sebe vidi kao pobednika turnira, a da turnir ni poceo nije, medalju moze da vidi samo o tudjem vratu.

perro

pre 9 godina

Sve cestitke Francuzima na pobedi . Nama je sve jedno , mi bi pobedili i njih i one cigane Spance . Napred Srbija na finale sa Litvanijom.

zoran

pre 9 godina

Opasna je nadmenost..kada tresnesh o patos , mnogo boli...ovi pochistishe parket sa egoistima shpanskim...

Nervirao me reporter na RTS-u koji hvalospeve o Shpancima ispeva. Gotovo epske pesme. Pa, pitam se ja, d ali je on svestan koje ekipe su Jugoslavijom proshle i koja imena..? Da li je ikada gledao neku reprezentaciju stare SFRJ..? Da li je ikada gledao Kicu, Praju, Kreshu, Drazena, Divca, Jerkova, Bodirogu, Knega, Mirzu, Djordjevica, Paspalja....ma sve NBA igrachi...on mi ovde sastavi ep o prosechnim igrachima Shpanije.

Pa, sada, u ovom trenutku da se sastvai ekipa iz bivshih republika Juge, pochistila bi parket sa svima i to 20+ razlike...

Blek - Chicago

pre 9 godina

Karma je to. .. Vratilo im se za sva ona foliranja i prenemaganja. Baš mi je drago što su ostali bez medalje. Srećno našima protiv FRA.

Bane

pre 9 godina

Kakav dan :D kosarkaski dan iz snova ! Sve je blize epsko finale sa USA ... mada i da puknemo sa 30 od francuza ja sam prezadovoljan ovim do sada

Paki

pre 9 godina

Iz pouzdanih izvora se saznaje da je jedan od sudija, g. Lamonika, posle utakmice bio vrlo ljut na spanske igrace koji mu uopste nisu dodavali loptu, iako su ga Francuzi nekoliko puta ostavili potpuno samog pod svojim kosem…

Nataeos

pre 9 godina

Jedan je Lovernj Kapiten :) No, ozbiljno, ne da mi je drago što su ispali gmizavci, pa to je milina! Francuzima bravo, vidimo se u petak ;)

Gogzi84

pre 9 godina

Hvala Milanu Tarotu, nemogu da nadjem sada njegov komentar ali covijek je pisao da dobijaju Srbija i Francuska veceras. Za Srbiju sam i ja mislio ali ovo sto nam Francuzi priredise...neodoljivo!!!
PS: na 10e ja dobih 200e na kladzi na ove dvije utakmice. :)

Marko

pre 9 godina

Navijao sam za Francuze,samo da negledam one prljave Špance igraju prljavo sudije nesviraju faule iz aviona...sve cestitke Francuzima na odlicnoj partiji.

Idemo mi do finala sa Amerima opusteno,dobijamo Francuze a sa Amerima sta bog da,ako budu imali los dan mozemo da se nadamo pobedi,ali realno do drugog mesta mozemo,sve preko toga je vrh vrhova.

Paki

pre 9 godina

Prokletstvo domacinstava evropskih i svetskih prvenstava u kosarci se nastavlja! Poslednji organizator koji je osvojio svetsko prvenstvo bila je Jugoslavija 1970. godine. Nemacka je poslednja zemlja koja je kao organizator uspela da osvoji titulu evropskog sampiona, 1993. u Minhenu. Uzgred, to je i jedina titula u kosarci koju su Nemci ikada osvojili; Pesic im je bio trener, ali na tom prvenstvu nije ucestvovala embargom kaznjenja reprezentacija Jugoslavije, tada zvanicni prvak Evrope i sveta.

pitam se pitam...

pre 9 godina

Toooooo breeeeeee... Ajmo sad momci... Idemo do finala... A ovi Španci su sami tražili ovo... I pored toga što su najbolji, oni moraju da izigravaju žrtve, da imaju pomoć od sudija, da se bacaju kao da im neko vadi oči ne daj Bože... E pa ne može stalno... To je to što se tiče Španske dominacije... Za godinu-dve, neće više biti ta ista ekipa, a i oni koji budu igrali će da popuštaju polako... Što se uostalom videlo na zadnja dva takmičennja... Besmisleno tovarenje ekipa koje igraju u prevelikom strahu a čim neko pokaže zube, odmah je teška frka... Samo vratite film unazad i shvatićete o čemu govorim.

Lazaris

pre 9 godina

Najjače mi je kada je Uertel prevodio loptu i udario Rubija u mišić leve ruke a ovaj se uhvatio za facu i počeo da kuka,a nije ga ni zakačio!!Francuz samo nastavio i dao koš.

zoko macijak

pre 9 godina

Vidio sam nasu Srbiju u finalu protiv Amera,sad smo zaista blizu toga.Mozda bi trebalo da nam se vrati za proslo prvenstvo.Idemo Srbijo majko.

Boske

pre 9 godina

Pau Gasol je veceras otisao u istoriju, a spanska reprezentativna kosarka u drugu evropsku ligu. Vrlo vjerovatno, za dugo, dugo vremena. Zbogom, momci, bila nam je cast igrati protov vas.

Bodibond

pre 9 godina

Ja mogu da shvatim simuliranje u fudbalu, ali u kosarci (Rubio) ???
Haha, a trebao je da dobije tehnicku za floping jer sudija nije svirao nikakav kontakt ...

kralj

pre 9 godina

Polako ali sigurno Spanci postaju ono sto su i bili,evropski prosek i nista vise.Narednih godina ce videti medalju samo na slikama.IMA BOGA!!!

PRAVI NAVIJAC

pre 9 godina

Zeznuli se spanci kompleksom domacina....za utehu i prednost je da ce moci uzivo(sa tribina) gledati ostale meceve polufinala i finala

Sajonac

pre 9 godina

Sta je tu cudno? Pa Francuzi su prvaci Evrope. Pa Francuzi su i na proslom takmicenju pobedili Spance. A s obzirom da su na vec dobili u grupi, jasno je da nas ceka novi poraz i borba za bronzu.

alo

pre 9 godina

Ja ne znam zašto svi pričaju o nekom navlacenju? Sasvim ok sudjenje, čak je sudija pogledao Rubija kod onog glumatanja i da nije domaća reprezentacija tehnička lagano....sve u svemu drago mi je što su ga prepotentni španci izduvali!

Gogi Bre

pre 9 godina

Pratim kosarku 25 godina! Mislim da nepostoji nijedna ekipa koja je tako pidmukla, jeziva i nesportska od kada postoji to takmicenje! Hvala Francuzima za pobedu i hvala za celu radost koju nosim u sebi!

Predo

pre 9 godina

Učinilo mi se da će sudije opet gurnuti Špance, ali je Lamonika ispao pošten. Drago mi je, jer je prvenstvo projektovano za špansko finale. Naravno da nam je bolje igrati protiv Francuza, jer nama ne bi ovako sudili. Francuska je velika i bogata evropska država. Odigrali su pošteno ovo prvenstvo i neka u polufinlu pobedi bolji.

NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!

pre 9 godina

A danas sam drugu reko Spanija je bez sudija 50% slabija i da mozemo da ih dobijemo lagano,a on mi na to kaze da nisam normalan!!!Ali eto pretekli nas Francuzi!

sasa jokic

pre 9 godina

Svaka cast Francuzima, iako sam vise voleo da ih mi pljesnemo. Uzasno arogantna i pokvarena/prljava ekipa. Kao da ih je Toni Nadal "pravio". Ne treba mnogo trositi reci na spanske "sportiste" i famoznog dr.Fuentesa.....
Da bi pobedili Francuze mora da nam radi sut, jer su jezivo fizicki spremni i pod kosem su prave zivotinje.
Dodatni motiv ce im biti cinjenica da su izbacili domacine, bice izuzetno opusteni.

audi 5cyl

pre 9 godina

Valjevo je večeras navijalo za Francuze više nego za Srbiju. Rasipali su se decibeli i prosipali vinjak i pivo, a pao je i vatromet u njihovu čast.
Mada, siguran sam da će u petak biti drugačija atmosfera. Napred Srbija!

m.nessa

pre 9 godina

Ima jedan detalj kada Rubio folira faul na liniji polovine terena kada se lomio rezultat.Covek ga nije ni pipnuo.E to su Spanci,uvek kvarni i nisko udaraju kada gube.

Жeца

pre 9 godina

Ни за јeдног кошаркаша Шпанијe нe можeш да кажeш да јe поштeн и фeр спортиста.

Pantelic A.

pre 9 godina

Francuska, Srbija i Rusija su Spaniji zivot zagorcali. Francuzi zadnja dva puta, pa mi na SP 2010 i Rusi u finalu EP cini mi se isto u Spaniji. Kakva blamaza Spanaca! Gasol, Navaro i Kalderon lagano pakuju kofere i odlaze u istoriju. Ovo sa Rubiom i Ibakom bice jedna solidna ekipa. U petak vece gledajte epizodu "Povratak Kralja" ! I ide pesma svako vidi svako zna bolji smo cak i od dream tima! Ojha ha i ona legendarna sa malom korekcijom Sad si uzo trofej "Simone,Simone".

Pera Trta

pre 9 godina

Navijao sam kao da nasi igraju. Zato sto mi je muka od flopera i foliranata. Zato sto je kosarka sportska igra a ne spanska tv novela. Zato sto je Lamonika djubre bezobzirno. Zato sto imam jos piva u frizideru i nastavljam da slavim nasu i francusku pobedu.

Zadnjim treznim neuronom prognoziram da dobijamo Francuze u polufinalu. I to lakse nego sto mislimo. Imaju prednost u skoku, mozda su cak i brzi od nas. Ali odbranu igramo i jedni i drugi odlicno s tim sto je nas napad raznovrsniji i bolji. Imali smo ih i prvi mec a to nam je bio jedan od losijih na prvenstvu.

hahahoho

pre 9 godina

Kao pojedinci je to odlicna ekipa ali ispala je Najljigavija ,Najprljavija Najisfoliranija i Najodvratnija ekipa koju kosarka ima od pocetka.Ni sudije nisu pomogle i eto kraja.Fuj od igraca do ytenera koji ni tablu nema posto akciju nezna postaviti ili autoritet da im objasnjava.Obican mahac peskirom

ja

pre 9 godina

nista neocekivano...najavljivao sam pre meca da bi mogli Francuzi da ih izbace, isto tako mislim i da bi sutra Litvanci mogli da naprave posao protiv Amera.

Jagodinka

pre 9 godina

Gledao sam u kuglu pa cu vam reci dalju sudbinu Srbije na prvenstvu: Tabela grupe: 1. Spanija 2. Brazil 3.Francuska 4. Srbija. U 1/8 finala pobedjujemo Grcku, u 1/4 finalu Brazil, u polufinalu Francusku (koja ce prethodno da izbaci Spaniju u 1/4 finalu). U finalu igramo sa Amerima a ishod ne znam, bas tad mi se pokvarila kugla, znam samo da ce da bude strasan mec. (Milan Tarot, 3. septembar 2014 20:07)

Ovo sam napisao jos 3. septembra. Pa posle kazite da nisam tarot. (Milan Tarot, 10. septembar 2014 23:49)

Odlican si samo si zaboravio da stavis italic slova na datumu i vremenu, dole gde ti je potpis. Pa da ti poverujem...
Napred Srbija!

Tugo nesrećo

pre 9 godina

@Sada mogu da potpisem da ce Spanci biti prvaci! Uz ovakvo sudjenje ni Ameri nemaju sanse! (Sudac, 10. septembar 2014 23:02) Prvo skoči, pa reci hop. :-)

Atilio

pre 9 godina

ajdeee cigiciiiii....nema medaljeeeee...neeeeemaaaaaaaa xaxaxaxaxaxa...pa sta ste mislili vi...ONAJ OD GORE SVE VIDI...pocev od namestanja kostura itd itd...gledajte nas u petak...i uzivajte jer bezbolnije je sada nego mi da vas sameljemo u polufinalu...bay baaaaaay

DBZ

pre 9 godina

Pre ove utakmice bilo je predstavljanje novog Nanterovog tima za predstojeću sezonu. Došli mi posle naše utakmice, Francuzi respekt za naže gaženje Brazila i smrknuto prognoziraju s koliko će da izgube. Od koga bre rekoh im, ma biće to sve OK, nešto mi se nisu javljali Španci u polufinalu. I tako i bi, prosto je zabrinjavajuće kako posle izvesnog broja decenja praćenja košarke možemo i rezultate da predviđamo, hm? Biće izuzetno zanimljiva utakmica sa njima. Ponovo ističem da se Vensan Kole, njihov selektor, i njegovih 11 košarkaša bori ovde u FR protiv medijskog mraka, ko ne plati neki Sport+ 60 evra mesečno ne može da gleda ni evropsku ni NBA košarku, samo fudbal, ragbi i biciklizam, zato je njihova pobeda važna.

oblak

pre 9 godina

I sad kad se setim komentara tipa, pa zar stvarno mislite da mi, Brazil ili Francuska možemo da dobijemo Špance, dođe mi da puknem od sreće!

cacanin delija

pre 9 godina

HVALA BOGU!!! ne mislim uopste da ce da bude lako sa francuzima, nasim momcima svaka cast. i da izgube od francuza opet svaka cast. ali znam da ce pobediti bolji, a ne da cemo morati da pobedimo i protivnika i sudije. mislim da ni jedna ekipa ne moze da nas pobedi dva puta, to smo danas dokazali, idemo u finale pa onda da dobijemo i amere. i nemoj u ovakvim trenucima da se prepucavamo bogdan grobar katic delija bla bla bla, svako ima svoj doprinos u ekipi, delija sam od rodjena, ali daj Boze da bogdan da 40poena i da odemo u finale, daj boze i da vas doskorasnji kapiten lovrenj osvoji bronzu, to bi me bas obradovalo :))) ajmo srbijo raduj se! i moram jos nesto da kazem. IZVINITE MOMCI STO NISAM VEROVAO U VAS PRED START SAMPIONATA. znam da mnogi nisu ali da nece da priznaju, ali ste nas sve demantovali. kapa dole za sve i za bogdana i za tea i za krleta i radulju, bjelicu, kalinica, jovica, markovica, bircevica, simona, stimca, raska... saleta... momci vi ste nase zlato! sta god da bude do kraja ispunili ste nam srce, a dace Bog da uzmemo medalju... pa da vam pevamo na doceku na svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo! jer ste upravo to dokazali!

pera

pre 9 godina

Navijao sam kao da su nasi igrali. Jedino mi je zao spanskog trenera,izgleda kao dobar lik,a sada ce svi raspaliti po njemu zbog ove jedne utakmice,zaboravice se sve 20+ pobede do sada.

vlade123

pre 9 godina

Toliko o "najboljoj ekipi u istoriji Evrope pa i sveta" kako su je mnogi nazivali, to je sklop pojedinaca ali nije to TIM. Samo sam citao takve komentare i cutao sam i nisam mogao da se pomirim da mnogi porede tu generaciju sa nekim nasima iz 95,2002 itd. Smesno je a i zalosno koliko su ovi Spanci i prljavi i namazani pocenjivacki igraju utakmice nabedjeni su puni sebe to nije sportski pocenjivati nekog zato su ovako prosli. Ne da ne mogu da se porede sa nekim nasim generacijama nego ni da im pridju ne mogu prvo ljudske karakteristike pa posle kosarkaske. Toliko o tom dream team-u smejem se vec 10 minuta i ne mogu da skinem osmeh sa lica koliko mi je drago sto su ispali. Rudi najprljaviji igrac i najljigaviji, Rubio mnogi ga cene al meni je mnogo antipatican tako mi je drago bilo kad ga Urtel klepio po nosu hahaha, Paul Gasol iz njegovih ociju krv izbija mnogo je ljigav, meni omiljeni je Serhio Rodrigez njemu svaka cast. Pozdrav za najbolji tim evrope i sveta koji skoro da nista nije osvojio a vec se svi polako penzionisu tako da kraj jedne ere ne tako slavne, morace spanci jos mnogo toga da uce od nas kao sto su do sad ucili. Adios amigos!!!!!!

Miroslave

pre 9 godina

Radujem se za Francuze kao da su mi braca rodjena! Neverovatno kako je antipaticna ova spanska ekipa i kako prljavo igraju foliranti!

miki

pre 9 godina

Msm da je sasvim jasno da Francuzi nazalost nemaju sanse
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lider, 10. septembar 2014 22:18)

msm da je sasvima jasno da ti nemas pojma.

dusan

pre 9 godina

Mislim da je nama potpuno svejedno protiv koga cemo igrati, jer su ocigledno prilicno izjednaceni ( Spa, Fra). Ali, vise bih voleo da u polufinalu Spanija bude ta koja ce da izgubi, a ne Francuska, simpaticniji su... Videcemo. :)

hemicar87

pre 9 godina

Krajjjj!!!! Dubok naklon Francuzima! Od nas su naucili timski duh i postovanje i to se videlo kako se drze na klupi veceras svi kao jedan i bodre jedni druge! To nisu imali kad su dosli na prvenstvo!

Alien

pre 9 godina

Tvrdi ovi francuzi. Svaka im cast. Gasola starijeg je je onaj cuvao za medalju, cak je i bananu dobio od njega. :) A mladji gasol nista, jedna velika nula. A Rudi kod onog faula se baca kao da ga resetaju kalasnjikovim. :) Kakvu smo mi grupu imali, tek se sad vidi, au!

Blade

pre 9 godina

Ne da mi je drago sto su ispali ovi ljigavci, zbog Fernandeza, Gasola, Ljulja...i bogati placu...SRBIJA ZA ZLATO, HRABRO MOMCI,BOJ BIJE SAMO SRCE A VI GA IMATE. SVI SRBI GDE GOD BILI BICE RAME UZ RAME SA VAMA.

estiar

pre 9 godina

Šta bi bilo da Raduljici nije sviran faul nad Lovrenjom nego da smo ih dobili? Bili bi treći i ne verujem da bi prošli Špance, a pitanje šta bi i ostali uradili.

g4

pre 9 godina

Bice tesko sa Francuzima, bitno je samo da se ne razocaramo ako izgubimo i da nas opet deprimirane Litvanci ne dobiju za bronzu kao pre 4. godine.

joca

pre 9 godina

Borbeni su,srcani,pozrtvovani,timska ekipa,imaju m#da,sve sto Spanci uz pun respekt nemaju i nisu.Ko misli da cemo lako dobiti mec,grdno se vara.Izuzetno dobra ekipa,ali nadam se pobedi.Sada se oseca euforija!

Djura

pre 9 godina

ovo je dobar znak!!! Spanci su sve omasili..SVE ! zato su Francuzi prosli dalje..nisu Francuzi toliko dobri, koliko Spanci nisu imali srece..realno..i realno je da cemo sa Amerima u finale!

guja

pre 9 godina

Nemoj da se iznenadite ako Francuzi večeras dobiju Špance. Lopta je okrugla. Inače, ovu utakmicu je dobio Sale. Onaj što nema iskustva. Pa i nema u udav- košarci D.V. i Mute N. koju gledate u ABA "lizi". Neka vam ovo bude orjentir za dalje praćenje košarke. (guja, 10. septembar 2014 20:30)....
...šok? Za koga. Za španske folirante? Hvala, sedite, nemojte da ustajete. Nastavi s radom.

Blade

pre 9 godina

Pa ovo je sramota. Ove sudije a narocito Lamonika ko da platu primaju u kosarkaskom savezu spanije. Ljigavi spanci, stvarno ljigavi bez konkurencije odvratni!

Goran

pre 9 godina

Kakav dan. Odbojkasi zgazili italijane, kosarkasi ponizili Brazilce i kao slag na tortu Francuzi spustili na zemlju nabedjene Spance. Neko ko pobedi Spaniju nije lak protivnik nikome ali sigurno imamo vece sanse protiv Francuza jer bar nece imati pomoc sudija kao Spanci. Moje misljenje je da su Francuzi jaci od amera i mislim da ako udjemo u finale uzimamo zlato... Neka momci daju sve od sebe pa sta bude, bar mi nece bit zao ako izgubimo od Francuza koji su pravi sportisti i ljudi

Bravar

pre 9 godina

Ovo bre treba da proslavljamo na ulicama Srbije.Ispala je najljigavija reprezentacija u istoriji kosarke.Uzivacemo u polufinalu i licno mi ne bi bilo krivo ako ispadnemo od ovakvih KOSARKASA I LJUDI,bravo za naseg Zofrija....e jos kad bi Litvanci sutra izbacili ove cirkuzante sto igraju 4x12,pa da uzivamo i u finalu.

dex

pre 9 godina

Ima li kraja ovoj sramoti, kradji i foliranju Spanaca? Ne mozemo mi njih dobiti, ovo je jasna poruka sudija! Jedino ako budemo bolji za 30-40 razlike, pa da ih dobijemo sa poen-dva... Nadam se da ce ih Amerikanci prevaspitati u finalu.

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

"Набеђени Ламоника " је засад најбољи шпански играч и човјек преокрета.

Marko

pre 9 godina

Bravo doktori!! Imamo ozbiljnu sansu da igramo finale jer budimo iskreni da su Toni i Noa na sp,skoro da ne bi imali cemu da se nadamo.. Francuski tim - Parker,Zelabal,Batum,Dijao,Noa uz odlicnu klupu bi pruzio najjaci otpor amerima, i cak se usudjujem da kazem da bi pobedili!! Toniju je sigurno krivo, ovo bi mu bila sansa da udje u legendu i osvoji sve.. Ali avaj dobro je za nas!! Idemo srbi!!! :)

mihajlo

pre 9 godina

@Kladionicar
Da platis pice :).

Francuzi odigrali perfektnu odbranu i racionalno u napadu. Koji .erpani spanci, kad ne ide ajde sa trikovima, prvo fernandes, pa onda onaj umisljati sto mu skoro zub ispo od vazduha, dok Francuzi na drugoj strani korektno i fair play. Bice to melem za oci od utakmice sa Francuzima ali i srce ce da radi :).

bloom

pre 9 godina

E sada je ovaj dan kompletan.Svaka čast Francuzima,biće to pravo sportsko polufinale.Špancima želim uspeh u borbi za drvenu medalju.

Milan Tarot

pre 9 godina

Gledao sam u kuglu pa cu vam reci dalju sudbinu Srbije na prvenstvu: Tabela grupe: 1. Spanija 2. Brazil 3.Francuska 4. Srbija. U 1/8 finala pobedjujemo Grcku, u 1/4 finalu Brazil, u polufinalu Francusku (koja ce prethodno da izbaci Spaniju u 1/4 finalu). U finalu igramo sa Amerima a ishod ne znam, bas tad mi se pokvarila kugla, znam samo da ce da bude strasan mec.
(Milan Tarot, 3. septembar 2014 20:07)

Ovo sam napisao jos 3. septembra. Pa posle kazite da nisam tarot.

pan

pre 9 godina

Španci prošli identično kao Real u EL,
dobijali sve po 20 razlike i onda izgubili kad je najvažnije, jer niko od spoljnih igrača nema onu stvar kad je gusto.
Samo 2 stvari su dobre iz ovog rezultata:
1. ispali su Španci i njihovi Fernandez, Rubio i ostali za koje ne postoji dovoljno ružna reč.
2. Žo je ušao u polufinale.
Inače, da će nam biti lako, neće nimalo,
jer Francuzi za razliku od Španaca imaju pobednički mentalitet, atletski su mnogo jaki i pravi su tim,
a mi ćemo i nesvesno osećati sad veliki pritisak.
Bilo je planirano da igramo rasterećeno sa Špancima,
pa čekamo borbu za treće mesto,
ovako sad moramo svim snagama na Francuze i to posle dve perfektne partije koje je teško ponoviti.
Ajd sad srećno,
mi u finale, a Žo da osvoji bronzu.

throjka

pre 9 godina

ima Boga, spanska glumacka sekcija raspustena, nama da se vrati ono sa francuskom pa sa amerima da obnovimo rivalitet.. lep dan bese danas

Komša

pre 9 godina

Da vas povezem kući?Ne hvala,tu živim.
Ne mogu da odigraju ni dok Harmonika svira.

Brazil je pregažen od naših,Slovenci od Amera ali ti ljudi nemaju čega da se stide.Da sam Španac u zemlju bih propao čak i da su pobedili.
Ovo je pobeda sporta a ne Francuske.
Bar ćemo imati pošteno polufinale,da se borimo ko ljudi.
Svaka čast Francuzima.

dacha

pre 9 godina

He he he...ove dve tekme nas usrećiše više nego da smo kolektivno svi dobili na lotu.Sjajna odbrana Francuza i ne baš tako dobar napad protiv danas veoma loših Španaca.Najveća rupa im je trener.Mi bi ih otkinuli danas.

kimi

pre 9 godina

Rudi Srbineeee! Tomas Srbineee! Zofri Srbineee! Borise Srbinee! Sto volite da izbacujete domacine u cetvrtfinalu, jujujuju, braco Francuzi!!! Adios amigos!

buki

pre 9 godina

Kao jedan 15-godisnjak pitam starije ljubitelje sporta da li je iko gledao, uopste u sportu, ovako ljigavu ekipu kao Spanci??! Evo sada je 54 sekunde do kraja, ne vjerujem da ce tekma zavrsiti. Ocekujem nestanak struje ili ulazak publike u teren :) neopisivo mi je drago zbog Francuza, svaka cast!!!

Krunska

pre 9 godina

uz sve sto je receno (i sto ce nesumljivo biti receno) samo jedno zapazanje: pustace se jos dugo,dugo na svim trenerskim seminarima kriminalno lose vodjenje utakmice od strane trenera Spanske reprezentacije! da ne elaboriram, potpuno je neverovatno sta je taj "strucnjak" radio... ukratko - HVALA mu!

Ratko

pre 9 godina

Francuzi svaka cast! Skidam vam kapu ovo je jedna od najvecih pobeda u istoriji Evropske kosarke. Bez nekoliko bitnih igraca, protiv cele hale, domacinsko sudjenje i dobiti ovako mocnu Spaniju je neverovatan poduhvat! Ovo je poput sletanja coveka na mesec! Kako mocna odbrana, takticki spremljeno do perfekcije i ono sto je bitno Spancima se stegla ruka! Neverovatno ovome se niko nije nadao. Francuzi su istroseni nakon ovoga i mislim da smo blizu finala. Punooo lakse sa Francuzima i nadam se da cemo nastaviti onu nasu leprsavu igru. Puno zdravlja i odmora do petka za nase igrace! Neka ih Bog cuva i samo hrabro.

aNOnymous

pre 9 godina

Zato sto prethodnih godina niste prezali od namjernog gubljenja meceva kako bi izbjegli Amere,
zato sto ste napravili lakrdiju i sistem takmicenja kakav nije vidjen nikad u istoriji da biste ponovo izbjegli Amere,
zato sto ponizavate protivnike i bahatite se u mecevima sa slabijima,
zato sto glumite, simulirate i igrate kao curice,
zato sto stalno vrsite pritisak i imate svesrdnu pomoc sudija,
zato sto ne znate sta je fer plej, vitestvo i sportski duh,
zato sto niste tim,
zato ste i izgubili...

dex

pre 9 godina

Ahahahahhaa, Spanci, gde vam je medalja? Trijumf umeca nad foliranjem, srca nad sudijama i talenta nad vristanjem! Koliko ovi foliraju, pa ovo ni u fudbalu nema! Svaka cast Laminici, dao je sve od sebe da pomogne Spaniji, ali dzabe!

Bravo

pre 9 godina

Toooooooo hahaha! Navijao sam kao kad je igrala Srbija :D. Nisam siguran da je Francuska sa ovakvom odbranom lakši protivnik ali mi je drago što su Španci ispali! Sad ćemo bar da imamo fer suđenje u polufinalu.

vladimir

pre 9 godina

Neko je ubedio Spance da su jaci od Amerikanaca, i evo sta im se dogodilo.Doziveli su gori debakl nego mi 2005.godine.Ameri bi ih sa ovakvom igrom ponizili u Madridu sa 30-40 razlike.Jos su videli kako smo mi razbili Brazil.Sve je to veliki udar na psihu.NJihov selektor Orenga nedorastao je da vodi jednu ovakvu selekciju.Zato su ispali.On je najveci krivac.

šta ti je maler, hahaha

pre 9 godina

Španci nameštali grupe kako bi se susreli sa Amerikancima u finalu. Međutim nisu računali da će Denda da prenosi njihovo polufinale.

ivan pg

pre 9 godina

Puta espana puta espana....eeeee da postoje rijeci da opisem danasnji dan opet ne bih umio...ajmo glumci igrajte za 23.mjesto...izvinite mi imamo ozbiljnijih obaveza....SRBIJAAAAAAAA

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nece nam biti lakse ko god da veceras pobedi. sudije su smesne i providne kao da igra selo protiv sela. bruka za jedan mondijal da su sudije zvezde maca.

Ilija

pre 9 godina

Toliko sam bio umoran da sam zaspao na pocetku utakmice. Medjutim, trgao sam se kad je bilo najvaznije, 2 minuta do kraja, spancima videti face kad su na patosu... e to je neprocenjivo. Krivo mi sto ih mi nismo nakantali, ali dobro je i ovako. Sa francuzima za medalju, sa njima mozemo da igramo, pored svega njima naklon do poda, sportski dobili Iran i onda smekerski izbacili "naduvane", bravo! P.S. ovaj Denda vise na zna sta prica, Francuzi pobedili Francuze, sa Spanijom igramo za finale....

vlade

pre 9 godina

drago mi je zbog nadobudnih španaca, zbog sudija, zbog kostura takmičenja.. bravo francuzi! španija je morala da ima jedno loše veče, posle 6 za redom, sjajnih partija i čim se to desilo, pokazali su da ne znaju da se nose sa pritiskom i poklekli.. baš kao i 2007 godine.. idemo, Srbija za finale sa Amerima!

Ненад

pre 9 godina

Није то никакав шок! Па где пише да препотентни Шпанци морају играти у финалу?! Само зато што су домаћини?! Вечерас сам из свег срца навијао за Француску, само да их избаце!

evo im QQQQQQQQQQ

pre 9 godina

Ljudi moji pa ovi spanci se bacaju po podu i u kosarci
PA KAKVI SU OVO LJUDI ???

ADIOSSSSSSS FOLIRANTI
RAMPA GASOLUUUUUUUU

PA NAMESTAJTE I DRUGI PUT ZREB

KUM

pre 9 godina

Jooooj hvala ti Bože :D
Ispuni se zelja i nama i Lovernju!
Cim su dobili Spance znaci da su jako jako dobri ,al imamo sanse.
Hvala vam Francuzi!

veliki strumf

pre 9 godina

Kakav sokantan dan za FIBU, a tek za Spance. Ima neceg i dobrog za njih: taman su se uplasili Tea, sada bar tu vise nemaju brige! Sto puta receno: tesko je 2 puta dobiti istu ekipu na 1 takmicenju - to su radili ranije nasi vanzemaljci u kosarci i vaterpolu vise puta, ali je retkost. Mi vratili Brazilcima, Francuzi Spancima, sada jos mi da vratimo za onaj minimalan nezasluzen poraz Francuzima - i kosmicka pravda bice zadovoljena! Ovo je neverovatna sansa za finale, nikad veca. Jesmo mi bez trecine tima, ali Francuska je bez Parkera, De KOloa, Azinse i jos par igraca, koji su njima 2/3 tima!

budo bp

pre 9 godina

Borise legendo! Momci, svaka cast na velikom srcu! Spanci mogu kuci gradskim prevozom! ;-) Neka bude pravedna borba za veliko finale!

bballfan

pre 9 godina

spanci najvece devojcice u istoriji ove igre... a glupi francuzi se upecali na provokacije ovih sibicara... do skoro sam cenio pau gasola, a sad mislim da je veliko djubrr, i nikakav sportista...

Kibo

pre 9 godina

Ne mogu vam opisati, koliko sam srecan sto su "ljigavi" Spanci ispali.Ljudi moji, imamo ogromne sanse za finale, vraca nam se za Tursku! Idemo bre, to je ta Spanija koja osvaja zlato :)

rimidalV

pre 9 godina

E daaaaaaaajjjjjjj ! ! ! ! !
Samo da ne gledam prljave spance u polufinalu. Onaj Fernandez je najveca sramota u istoriji kosarke. Kakve igracine imaju spanci, a igru su sveli na foliranje i simuliranje. Svaka cast francuzima. Vidimo se u polufinalu i da ih pobedimo kad vec spancima nismo vratili milo za drago.
Pozz

Mahadeva

pre 9 godina

Navlačile su sudije na momente skandaloznim suđenjem i Fiba ovim idiotskim žrebom,ali sve gleda onaj gore! Nadam se da će Srbija igrati u finalu,a Francuzima želim da uzmu bronzu.

estiar

pre 9 godina

Nisam video lošiju partiju Španaca. Trojke, skokovi, igra centara... Molio sam se da dobiju Francuzi pošto se takvo loše veče dešava jednom. Ajmo na Amere!

Milan

pre 9 godina

Cestitke Francuzima na junackoj, muskoj igri, fanaticnoj borbenosti i zasluzenoj pobjedi. Mislim da se nikada nisam radovao vise pobjedi neke strane ekipe nego veceras, skakao sam od srece kao lud. Ne zbog naseg lakseg protivnika, vec zbog pobjede sporta, sportskog duha, timske igre i kolektiva nad grupom umisljenih glumaca kukavica.

sacz

pre 9 godina

Ja sam nekada bas gotivio Spance u skoro svim sportovima. Sada mi se misljenje drasticno promjenilo zbog njihovog prepotentnog ponasanja,drskosti,nepostovanja i simuliranja. Ne zna se u kome su sportu odbojniji svi ekipni pa i Nadal i njegovo stipkanje po zadnjici pljuvanje i sl. da ne spominjem Busketsa,Pedra, Albu,Ramosa komplet kosarkasku reprezentaciju... Ole ole France!!!

...

pre 9 godina

Rekao ja, i ko dobija i vidimo se na kraju meca ;)
Bilo je opet smesnih odluka sudija, glumatanje Rubija da je nos a udaren u rame.. itd da ne duzim/.
Dragi spanski kosarkasi, sta da vam kazem,ipak je pozoriste za vas. Gluma vam ide odlicno :)))

Zmaj

pre 9 godina

Mene ne zanima da li neko voli ili ne voli Spance, ali ovo sramotno navijanje za Francuze od strane komentatora na RTS2 je dno dna! I vama koji ne znate da radite svoj posao da placamo pretplatu? Budi covek pa radi svoj posao za koji si placen kako treba, a navijaj van radnog vremena! Sramota!

Max

pre 9 godina

Srbija - Argentina, kao nekad ... Nema Divca, ali, ima drugih, nekih novih heroja ...
Ajmo momci, samo hrabro !
Mislim da je jedan od Djordjevicevih kvaliteta sto ne komanduje "JURIS", nego "ZA MNOM !" .

Djole

pre 9 godina

Tooooo lomi spance!!! Hocu da vidim njihove tuzne face!!! Foliranti nijedni!!! Ono podsmevanje necemo zaboraviti! Francuska do pobede!!! Izdrzite jos malo!!! Idemooo

Paki

pre 9 godina

Vrlo neprovereno: neki kazu da je kosarkaski savez Francuske posle utakmice ulozio ostar protest kod FIBA-e, smatrajuci da su Spanci namerno izgubili utakmicu kako bi izbegli Srbiju, i pored toga sto je Diao, svojim pocetnickim greskama u poslednjoj cetvrtini, dao sve od sebe kako do toga ne bi doslo.

krajisnik

pre 9 godina

sad je medalja sasvim izvjesna.Sudije za cudo pristojno svirale,malo vise za domacina ,ali ok.Izgleda da svima slijedi porcija od preporodjene Srbije jer od tekme protiv Grcke smo novi tim

Duh sa sekircetom

pre 9 godina

Srce mi zeli spance u polufinalu, ali kada ih vidim veceras ovako ocajne, bez pomoci sudija (poluvreme je) bila bi grehota da francuzi ne prodju dalje.
Ponasanje i foliranje nekih igraca spanije prelazi sve granice zdravog razuma i, blago receno, ogavno je.
Rodríguez sa onim reklamiranjem udaranja po ruci kada puca trojku i promasuje kos, nervira sudije i posle toga se jos u jednom od sledecih napada baca po podu pa u svlacionicu, kao nesto sepa a kad je pao na pod drzi se za nos. Katastrofa!
Isto tako je veceras Varežao iznervirao americkoga sudiju kada je reklamirao da ga je Bogdanovic udrio po glavi kad mu je cisto izbio loptu, a sudija bio pored njih, vidi se na snimku, i vidi se da ga ovaj nije ni takao. To je i bila predigra onim tehnickim greskama koje ima je nalupao sudija zvog ovoga dileje.
Svaka cast sudijama, samo tako i francuzi sa nama u polufinalu pa bolji neka pobedi. Voleo bih da igramo sa njima.

abc

pre 9 godina

Bliži se završnica. Kontam da će P. Gasolu ispasti oči od kolutanja, da će sudije pustiti poneku suzu od Navarovog, što bi Ameri rekli, štenećeg pogleda, da će Rudi Fernandez napraviti ulegnuće valjajući se po parketu ne bi li izmolio prekršaj... A Francuzi će da vuku za dresove i slično i prave se nevešti, kao i do sad.

о шонеси

pre 9 godina

Мени је овај Денда цар..човек упорно зове Ертела Уертел зато што има Х на почетку

Milan

pre 9 godina

Svaka cast galski petlovi - Tako se igra timski, hrabro, borbeno. Zasluzili ste da idete dalje i izbacite arogantne spance. Ali srecu vam ne mogu pozeleti protiv moje reprezentacije. Srbija do finala!

Mito

pre 9 godina

Posle utakmice Srbija-Španija, napisao sam pored ostalog da Španija neće proći Francuze. Niste hteli da objavite. Nadam se da će te većeras ovo objaviti. S poštovanjem.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Nije mogao bolje ovaj dan da prodje. Samo sad nemojte da se lozite nismo jos u finalu. Treba odigrati narednu tekmu još bolje nego što smo danas odigrali. Nesmemo da dozvolimo sebi da udjemo u mec kao favoriti. Za nas je najbolje da budemo autsajderi jer tako igramo najbolje.
Ajmo Srbijo do srebra pa mozda i zlata !!!!!!
Samo jakooo !!!!!

Carletto

pre 9 godina

Pre samo par meseci u Partizanu, pre samo 2-3 godine u Partizanu kao anonimusi, a sada u polufinalu svetskog prvenstva- Zofri Lovernj i Bogdan Bogdanovic.
Carobnjacka radionica Duska Vujosevica.

Stella

pre 9 godina

Gledam ove Spance. Braco Srbi, hajde da ih natankamo! Zreli su ovako sa sve sudijama i ovim silnim NBA i EL zvezdama, prelozenom publikom i ovim prljavim i prgavim mentalitetom. Navijam za ove sto igraju dugih rukava, ali tesko, kad ih potkradaju Harmonika i ekipa. Ajde neki kec iz rukava, kad ih vec imate. Mislim, rukave. :)

karabaaja

pre 9 godina

Ne mozes biti sampion sa zecijim srcem, al bas ih briga ne idu kuci vec su tamo! Francuskoj naklon do poda za veceras, al tek treba da vidimo ko je bolji!

kewl_bron

pre 9 godina

Ma bravo bre,Francuzi,izbacite ove cigane!!! Koliko mi je sve ovo ispunilo dan. Kosarkasi,odbojkasi,sad i Francuzi... IDEMO DO FINALA!!! SRBIJA!!!

ferdinand

pre 9 godina

Ne mogu da odolim a da ne citiram sebe posle pobede Francuza nad Iranom.

Svaka cast Francuzi, pokazali ste ferplej. Verujem da ce vam se vratiti u 1/4 finalu protiv Spanije, samo ako sudijski kriterijum bude ujednacen i bude se svirao svaki kontakt i vama i njima ili da puste da se igra odbrana na ivici faula i vama i njima.
 (ferdinand, 4. septembar 2014 20:06)

Stella

pre 9 godina

To, lutkooooo! Drago mi je da su se spanci ubrisali za polufinale, a kamoli za medalju! Francuzi ako nas dobiju 2 puta za redom, i treba da idu u finale. Al' mislim da nece. ;)

Dalibor

pre 9 godina

Iako ustajem sutra ujutru u 5 na posao apsolutno mi nije zao sto cu spavati samo par sati.Kao sto rece komentator RTRS:,,Sve se vraca,sve s placa,,.Spancima se osvetila njihova bahatost,namesten zreb,,pritisci kod sudija i na 20 razlike,vratilo im se za proslo EP kada su pustili Italijane,ma vratilo im se za sav njihov bezobrazluk.Svaka cast ovim momcima iz Francuske,iako su mogli da biraju protivnika u cetvrtfinalu ipak to nisu ucinili,igrali su fer i sportski i to im se vratilo.I to nije prvi put,ne znam tacno da li je bila Olimpijada ili SP u Turskoj kada su takodje u zadnjem kolu mogli da biraju i na kraju utakmice njihov mladi igrac pogadja oba bacanja i time je direkto izabrao Spaniju za protivnika,a mogao je promasiti i svojoj ekipi olaksati posao.Cestitam Francuzima i neka bolji pobedi u polufinalu,a ovim Spancima zelim da nikada vise nemaju ovako jaku generaciju i da se vrate tamo gde su i bili pre 15 godina,a to je druga klasa Evropske i Svetske kosarke,jer su to apsolutno zasluzili.

b

pre 9 godina

Da ima ista lepse od straha u spanskim ocima! Sve im se namesta ali ne vredi gleda neko odozgo, tako su im Rusi zaprzili a sada i Francuzi!

fortissimo

pre 9 godina

VO JE VELIKA PROLIKA ZA NAS DA CAK UDJEMO U FINALE!! Verujem u to jer smo u grupi izgubili ne zasluzeno. Zato je potsecam, sudija tog meca je bio suspendovan. Lako moze da se desi da sve tri ekipe koje su u grupi bile ispred nas dobijemo? Ko se tome nadao? Momci ovo je velika sansa i iskoristite je u suprotnom verovatno bi sa Spancima igrali za bronzu sto nikako nije dobro. Idemooo..

......

pre 9 godina

ne navijam za partizan ali voleo bih da francuzi prodju, ne zbog toga sto bi nama mozda bilo lakse nego I zbog zofrija, decko mi je toliko simpatican I pre svega voli nasu zemlju.. a spanci no comment.. najljigavija reprezentacija ikad!

vlada

pre 9 godina

Sad kad pogledam, više bih voleo da je Denda prenosio Srbiju, nisam ni mogao da čujem od buke u kafiću ceo meč, a ovako uveče kod kuće bi baš leglo da nas Šarenac kompetentnošću uvede u finale ;)

ivchy

pre 9 godina

Drago mi je sto Francuzi oprase ove bradate Spance, maltene kao da smo ih mi dobili!!! U zivotu nisam za svojih 37 godina video arogantniju ekipu od Spanaca, ni u jednom sportu!
Steta samo sto nije Rudi Fernandez dobio po labrnji, u paketu sa Ljuljom i Rubiom! Meni je onaj ljigavi Gaj Pnini za fernandeza, gospodin!
Ako nije Brazil mogao 2 puta da nas dobije, nece vala ni Francuska!
Hrabro do finala momci!!!

Goran

pre 9 godina

Navijao sam za Francuze kao za nase, ne zbog toga sto bi bili laksi protivnik jer je to sve sad vec diskutabilno, vec zato sto su ovi Spanci pokvareni u dusi i sudije su ih ostavile u mecu ovoliko dugo! Bice fantasticna utakmica u petak, jedva cekam da pocne!

guja

pre 9 godina

Nemoj da se iznenadite ako Francuzi večeras dobiju Špance. Lopta je okrugla. Inače, ovu utakmicu je dobio Sale. Onaj što nema iskustva. Pa i nema u udav- košarci D.V. i Mute N. koju gledate u ABA "lizi". Neka vam ovo bude orjentir za dalje praćenje košarke. (guja, 10. septembar 2014 20:30)
....to je to

Kezman

pre 9 godina

Ljudi, ja sam skakao kao da je Srbija igrala...Daleko od toga da smo favoriti protiv Francuza, oni su ispred nas, ali nece mi biti zao od njih da izgubimo koliko od onih Spanaca...E sada je doslo vreme da vratimo jos jedan dug, Stimara namestaj sut za 3 poena, gazi Srbijo!

NastyB

pre 9 godina

Svaka čast Francuzima, mislim da naši ne bi istrpeli ovakvo suđenje. NIJEDNA sumnjiva lopta (a bilo ih je podosta) nije dosuđena Francuzima, a kad je Gasol divljački lupio Želabala po rukama i izbio loptu u aut, a sudije dodelile napad Špancima, pomislio sam da im malo fali da navuku španske dresove u nastavku. No, Francuzi su sve to stoički podneli i izbacili ljige od igrača koji su sve vreme skakali na sudije.
U svakom slučaju, nama će biti lakše da igramo protiv pet Francuza na terenu nego protiv osam Španaca.
Samo da ne poletimo posle ove dve pobede, ali valjda Sale zna šta radi, ne tako davno je i on bio na ovakvim takmičenjima.
Čestitke Francuzima, ovo je šlag na tortu jednog sjajnog sportskog dana za nas.

Sale Jagodina

pre 9 godina

Posto su rekli da je sve osim pobede Grcke nad nama senzacija,mi im dadosmo jos vecu senzaciju.Jos kad bi i Francuzi tukli domacina,a na dobrom su putu.Ameri da se sapletu pa da bude cudo nevidjeno.

Stella

pre 9 godina

Ma nama je svejedno! Nasi momci mogu zajednistvom, srcem i znanjem da pobede svakog! Teodosic, Jovic, Markovic, Bogdanovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Bircevic, Katic, Krstic, Raduljica i Stimac mogu sveeee! Oni su vec pobedili. Pa nek bude i protiv mocnog domacina, publike, sudija...

Labud

pre 9 godina

Denda zaljubljen u Diaa, Dijaoa ili kako vec. To sam primetio jos prosle godine. Vec pocinju sudije da kraduckaju za Spance. Ajmo ZO, allez France!

Zajedno smo najjaci

pre 9 godina

Jao, da dobiju ovo Francuzi, koliko bi mi drago bilo. Ne zato sto ce nam biti lakse u 1/2 finala, nego sto su ovi Spanci ljige jedne ljigave. Ali dobro, i ova utakmica, kao i ona malopre, pokazuje da je grupa jedno, a knock out faza nesto sasvim drugo. Srecno Francuzi, mislim da ne preterujem kad kazem Evropa je uz vas!

dare

pre 9 godina

Francuzi su evropski sampioni, i kao takvi, imaju dovoljan kredit kod sudija koji je dovoljan da ne navlace toliko za spance. Rezultat se vidi iz prilozenog.

StefanBU

pre 9 godina

Za mene su nasi vec napravili veliki uspeh. Voleo bih da Francuska dobije Spaniju, jer u polufinalu bi nam realno Francuska bila laksi protivnik a i ne bi mi bilo toliko krivo da od njih izgubimo jer su trikolori pravi sportisti korektni i posteni!

marko87bgd

pre 9 godina

koliko bih voleo da veceras ispadnu ovi spanci,pa nema gore i prepotentnije reprezentacije od njih...vode 20 razlike na svim tekmama i vredjaju rivale i sudije,svim srcem u francusku,udri lovernj molim teeee

Gile

pre 9 godina

Ja razumem i da su domacini, i da je 1/4 finale... ali OVAKVO SUDJENJE?!?! BRUKA, cista bruka! Sramota za kosarku sta rade Francuzima! Odavno nisam video OVOLIKO tendencioznih odluka na stetu jednog tima za samo 20 min. I IPAK VODE! Izdrzite Francuzi, vidimo se u 1/2 finalu!

nadaZR

pre 9 godina

sa jedne strane bih volela da francuzi pobede jer bi ih srbija mogla pobediti a sa druge strane bi voleo da spanija udje u finale sa amerikancima pa da im amerikanci ocitaju lekciju

Jo1e

pre 9 godina

@
Ja stavio 10.000 na pobednik meca Francuska (racuna mi se i pobeda nakon produzetaka) u mozzartu. Cekam 114.000
(Kladionicar, 10. septembar 2014 22:33)

Nadam se da si tako igrao na Srbiju protiv Brazila ako nisi, stavi bar 50 od tih 115 na Srbiju u polufinalu.

cpb

pre 9 godina

Mogu, ali sa sansama ispod 25 %. Spanci su u zadnjh 5-6 godina velesila u fudbalu i kosarci ali je njihovo bahato drzanje bezprizorno. Verovatno je to posledica dugogodisnjeg "silovanja" SFRJ, SSSR, Italije, Srbije, SCG-pa sad eto kao doslo i njihovih 5 minuta. Posle ovog prvenstva ostace jos samo 2 min...idemo ZO majstore

Nacionale

pre 9 godina

Ljudi, 98 prvaci, 2002 prvaci, 2010 polufinale, 2014 polufinale. Ipak su to SP(svaka cast Oi, ali svetsko je svetsko) Mi uvek u vrhu. Zemlja kosarke!!!

ĐS

pre 9 godina

mene ovi španci podsećaju na urugvajce sa prvog prvenstva sveta u fudbalu. sudije kao da sude pod njihovim pretnjama. svaka odluka širenje ruku, protest trenera, kolačenje očiju, skakanje, uzvici, povici.. Đorđević je samo jednom protiv njih protestovao i isključen je bio zbog druge tehničke, a pritom je to uradio sasvim korektno.
pre četiri godine su nas protiv domaćina u polufinalu pokrale sudije, nadam se drugačijoj sudbini ovog puta.
pogledajte koja reč je jedina napisana velikim slovom u mom komentaru, namerno :-) pozdrav

pikolo

pre 9 godina

Ja ne znam kako cemo MI sa Amerima u finalu,al kontam da treba svaki napad ici do zadnje sekundi i cekati otvorenu sansu,jer su skloni kiksevima :D A u odbrani,sta se uradi uradi..Zivotinje su :D

...

pre 9 godina

Snimam ovu utakmicu, samo iz razloga da vidim sudjenje za spance.
I sta reci?! Iz napada u napad, najpre ljigavi spanci glumataju faulove koji ne postoje. Primera radi, u drugoj cetvrtini, dva puta u skoku francuski igrac apsolutno ne pipa protivnika a ovaj pada kao pokosen i naravno sudije sviraju. Zatim spanci sutiraju sa obe noge unutar linije za tri ali sudija ipak dize tri prsta kao da je van. Cist faul nad Lovernjom(sekirica po ruci Gasola) pred poluvreme se ne svira vec pusta kao blokada?! Francuzi daju trojku i desava se faul nakon suta koji se svira opravdano ali i ne priznaje se pogodak?!? Lamonika je najpre digao tri prsta(znaci sut je vec upucen) a onda odmah nakon toga ponistava to i svira teatralno faul u napadu. To nije problem ali trojka mora da se prizna jer je sut upucen ranije.
Jedan sudija svira nesto kod izvodjenja francuza a Lamonika odmah dolazi da mu `objasni` nesto...
I tako, na osnovu svega vidjenog, moje misljenje je da neko to od gore vidi sve i siguran sam da Spanci ovo GUBE!
Vidimo se na kraju utakmice.

Zarko bravar

pre 9 godina

Vidi malog Rubia al je prljav, pa nije ni cudo sto toliko krade lopte, malopre covek u uglu ubi Borisa Diaoa, a sudije ne sviraju nista, al zato Batum drzi ruku na kuku Navara i odma faul. Spanci retko pokvarena ekipa.

Figo

pre 9 godina

Bravo Francuzi!! Iscepajte ih! I ako bi mogli, dajte vise od 66 poena, da se oparim malo i ja... Posle nasih, da pogodim i Francize, bilo bi lepo...

Pera Trta

pre 9 godina

Lamonika najbolji spanski igrac. Bez njega, Francuzi bi na poluvremenu vodili bar 15 razlike.
Ako ovako nastave, u stilu nasih momaka, borbeno i skoncentrisano na igru a ne na sudjenje i spansku tv novelu, Francuzi ovo dobijaju. Nek samo zadrze vodjstvo u trecoj i spanske zvezdice ce postati prenervozni.
Bojim se samo da ce nam oni biti tezi protivnik u polufinalu. Svejedno. Ajmo Zofri, udri po Koncitama pa da gledamo vrhunski basket u polufinalu.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

O ovome vam pričam. Domaći teren i breme favorita opterećuje. Treba to iskoristiti ukoliko budemo igrali protiv njih u 1/2 finalu.

jellen

pre 9 godina

Ja mislim da cemo se vise radovati ako spanci sada izgube nego danas kad smo pobedili :D Jer drugo poluvreme gotovo nije bilo tenzija... Eh kada bi francuzi dobili spance ...Jer tesko da ce spanija imati ovako lose poluvreme kao sada protiv francuza.. ALI kako bi se izduvali kada bi izgubili uf,,uf...

gl. arhivator Đorđe Čvarkov

pre 9 godina

Navijam za mog imenjaka Ljulja da dodje do finala:D
(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 22:29)


Pa i liči mi na nekakvog Hašima Ljulja, a konačno si se i ti izvukao iz mišje rupe posle pobede Srbije.. :)

Bolest

pre 9 godina

Koje bolesno navlacenje sudija!!! Gledam danas kako Bogdana cuvaju,u svakom protrcavanju jako povlacenje sa obe ruke,sa ledja,i sudije nijednom ne sviraju!!!

goran

pre 9 godina

Jesu spanci prljavi I retko pokvareni ali koje prideve dati za Lamoniku? Sta reci za tog coveka, kad god treba da se resi utakmica eto njega delegiranog. Ono rvanje Rubia u cosku njemu ispred ociju I nista, ukradena lopta...

bozza

pre 9 godina

spanci su se uneredili u donji ves jer je pritisak na njima kao domacinu ogroman. Nemaju igru ni ideju protiv francuza i ako se na poluvremenu nesto drasticno ne promeni, gube sigurno

StefanBU

pre 9 godina

Za mene su nasi vec napravili veliki uspeh. Voleo bih da Francuska dobije Spaniju, jer u polufinalu bi nam realno Francuska bila laksi protivnik a i ne bi mi bilo toliko krivo da od njih izgubimo jer su trikolori pravi sportisti korektni i posteni!

marko87bgd

pre 9 godina

koliko bih voleo da veceras ispadnu ovi spanci,pa nema gore i prepotentnije reprezentacije od njih...vode 20 razlike na svim tekmama i vredjaju rivale i sudije,svim srcem u francusku,udri lovernj molim teeee

Zarko bravar

pre 9 godina

Vidi malog Rubia al je prljav, pa nije ni cudo sto toliko krade lopte, malopre covek u uglu ubi Borisa Diaoa, a sudije ne sviraju nista, al zato Batum drzi ruku na kuku Navara i odma faul. Spanci retko pokvarena ekipa.

Sale Jagodina

pre 9 godina

Posto su rekli da je sve osim pobede Grcke nad nama senzacija,mi im dadosmo jos vecu senzaciju.Jos kad bi i Francuzi tukli domacina,a na dobrom su putu.Ameri da se sapletu pa da bude cudo nevidjeno.

vlade123

pre 9 godina

Toliko o "najboljoj ekipi u istoriji Evrope pa i sveta" kako su je mnogi nazivali, to je sklop pojedinaca ali nije to TIM. Samo sam citao takve komentare i cutao sam i nisam mogao da se pomirim da mnogi porede tu generaciju sa nekim nasima iz 95,2002 itd. Smesno je a i zalosno koliko su ovi Spanci i prljavi i namazani pocenjivacki igraju utakmice nabedjeni su puni sebe to nije sportski pocenjivati nekog zato su ovako prosli. Ne da ne mogu da se porede sa nekim nasim generacijama nego ni da im pridju ne mogu prvo ljudske karakteristike pa posle kosarkaske. Toliko o tom dream team-u smejem se vec 10 minuta i ne mogu da skinem osmeh sa lica koliko mi je drago sto su ispali. Rudi najprljaviji igrac i najljigaviji, Rubio mnogi ga cene al meni je mnogo antipatican tako mi je drago bilo kad ga Urtel klepio po nosu hahaha, Paul Gasol iz njegovih ociju krv izbija mnogo je ljigav, meni omiljeni je Serhio Rodrigez njemu svaka cast. Pozdrav za najbolji tim evrope i sveta koji skoro da nista nije osvojio a vec se svi polako penzionisu tako da kraj jedne ere ne tako slavne, morace spanci jos mnogo toga da uce od nas kao sto su do sad ucili. Adios amigos!!!!!!

Pera Trta

pre 9 godina

Lamonika najbolji spanski igrac. Bez njega, Francuzi bi na poluvremenu vodili bar 15 razlike.
Ako ovako nastave, u stilu nasih momaka, borbeno i skoncentrisano na igru a ne na sudjenje i spansku tv novelu, Francuzi ovo dobijaju. Nek samo zadrze vodjstvo u trecoj i spanske zvezdice ce postati prenervozni.
Bojim se samo da ce nam oni biti tezi protivnik u polufinalu. Svejedno. Ajmo Zofri, udri po Koncitama pa da gledamo vrhunski basket u polufinalu.

aNOnymous

pre 9 godina

Zato sto prethodnih godina niste prezali od namjernog gubljenja meceva kako bi izbjegli Amere,
zato sto ste napravili lakrdiju i sistem takmicenja kakav nije vidjen nikad u istoriji da biste ponovo izbjegli Amere,
zato sto ponizavate protivnike i bahatite se u mecevima sa slabijima,
zato sto glumite, simulirate i igrate kao curice,
zato sto stalno vrsite pritisak i imate svesrdnu pomoc sudija,
zato sto ne znate sta je fer plej, vitestvo i sportski duh,
zato sto niste tim,
zato ste i izgubili...

Nacionale

pre 9 godina

Ljudi, 98 prvaci, 2002 prvaci, 2010 polufinale, 2014 polufinale. Ipak su to SP(svaka cast Oi, ali svetsko je svetsko) Mi uvek u vrhu. Zemlja kosarke!!!

pikolo

pre 9 godina

Ja ne znam kako cemo MI sa Amerima u finalu,al kontam da treba svaki napad ici do zadnje sekundi i cekati otvorenu sansu,jer su skloni kiksevima :D A u odbrani,sta se uradi uradi..Zivotinje su :D

Paki

pre 9 godina

Vrlo neprovereno: neki kazu da je kosarkaski savez Francuske posle utakmice ulozio ostar protest kod FIBA-e, smatrajuci da su Spanci namerno izgubili utakmicu kako bi izbegli Srbiju, i pored toga sto je Diao, svojim pocetnickim greskama u poslednjoj cetvrtini, dao sve od sebe kako do toga ne bi doslo.

...

pre 9 godina

Snimam ovu utakmicu, samo iz razloga da vidim sudjenje za spance.
I sta reci?! Iz napada u napad, najpre ljigavi spanci glumataju faulove koji ne postoje. Primera radi, u drugoj cetvrtini, dva puta u skoku francuski igrac apsolutno ne pipa protivnika a ovaj pada kao pokosen i naravno sudije sviraju. Zatim spanci sutiraju sa obe noge unutar linije za tri ali sudija ipak dize tri prsta kao da je van. Cist faul nad Lovernjom(sekirica po ruci Gasola) pred poluvreme se ne svira vec pusta kao blokada?! Francuzi daju trojku i desava se faul nakon suta koji se svira opravdano ali i ne priznaje se pogodak?!? Lamonika je najpre digao tri prsta(znaci sut je vec upucen) a onda odmah nakon toga ponistava to i svira teatralno faul u napadu. To nije problem ali trojka mora da se prizna jer je sut upucen ranije.
Jedan sudija svira nesto kod izvodjenja francuza a Lamonika odmah dolazi da mu `objasni` nesto...
I tako, na osnovu svega vidjenog, moje misljenje je da neko to od gore vidi sve i siguran sam da Spanci ovo GUBE!
Vidimo se na kraju utakmice.

Stella

pre 9 godina

Ma nama je svejedno! Nasi momci mogu zajednistvom, srcem i znanjem da pobede svakog! Teodosic, Jovic, Markovic, Bogdanovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Bircevic, Katic, Krstic, Raduljica i Stimac mogu sveeee! Oni su vec pobedili. Pa nek bude i protiv mocnog domacina, publike, sudija...

jellen

pre 9 godina

Ja mislim da cemo se vise radovati ako spanci sada izgube nego danas kad smo pobedili :D Jer drugo poluvreme gotovo nije bilo tenzija... Eh kada bi francuzi dobili spance ...Jer tesko da ce spanija imati ovako lose poluvreme kao sada protiv francuza.. ALI kako bi se izduvali kada bi izgubili uf,,uf...

Ивашов

pre 9 godina

Хвала председнику Владе Александру Вучићу што је уложио велике напоре и омогућио.........

Zajedno smo najjaci

pre 9 godina

Jao, da dobiju ovo Francuzi, koliko bi mi drago bilo. Ne zato sto ce nam biti lakse u 1/2 finala, nego sto su ovi Spanci ljige jedne ljigave. Ali dobro, i ova utakmica, kao i ona malopre, pokazuje da je grupa jedno, a knock out faza nesto sasvim drugo. Srecno Francuzi, mislim da ne preterujem kad kazem Evropa je uz vas!

Dalibor

pre 9 godina

Iako ustajem sutra ujutru u 5 na posao apsolutno mi nije zao sto cu spavati samo par sati.Kao sto rece komentator RTRS:,,Sve se vraca,sve s placa,,.Spancima se osvetila njihova bahatost,namesten zreb,,pritisci kod sudija i na 20 razlike,vratilo im se za proslo EP kada su pustili Italijane,ma vratilo im se za sav njihov bezobrazluk.Svaka cast ovim momcima iz Francuske,iako su mogli da biraju protivnika u cetvrtfinalu ipak to nisu ucinili,igrali su fer i sportski i to im se vratilo.I to nije prvi put,ne znam tacno da li je bila Olimpijada ili SP u Turskoj kada su takodje u zadnjem kolu mogli da biraju i na kraju utakmice njihov mladi igrac pogadja oba bacanja i time je direkto izabrao Spaniju za protivnika,a mogao je promasiti i svojoj ekipi olaksati posao.Cestitam Francuzima i neka bolji pobedi u polufinalu,a ovim Spancima zelim da nikada vise nemaju ovako jaku generaciju i da se vrate tamo gde su i bili pre 15 godina,a to je druga klasa Evropske i Svetske kosarke,jer su to apsolutno zasluzili.

cpb

pre 9 godina

Mogu, ali sa sansama ispod 25 %. Spanci su u zadnjh 5-6 godina velesila u fudbalu i kosarci ali je njihovo bahato drzanje bezprizorno. Verovatno je to posledica dugogodisnjeg "silovanja" SFRJ, SSSR, Italije, Srbije, SCG-pa sad eto kao doslo i njihovih 5 minuta. Posle ovog prvenstva ostace jos samo 2 min...idemo ZO majstore

Jo1e

pre 9 godina

@
Ja stavio 10.000 na pobednik meca Francuska (racuna mi se i pobeda nakon produzetaka) u mozzartu. Cekam 114.000
(Kladionicar, 10. septembar 2014 22:33)

Nadam se da si tako igrao na Srbiju protiv Brazila ako nisi, stavi bar 50 od tih 115 na Srbiju u polufinalu.

Bravar

pre 9 godina

Ovo bre treba da proslavljamo na ulicama Srbije.Ispala je najljigavija reprezentacija u istoriji kosarke.Uzivacemo u polufinalu i licno mi ne bi bilo krivo ako ispadnemo od ovakvih KOSARKASA I LJUDI,bravo za naseg Zofrija....e jos kad bi Litvanci sutra izbacili ove cirkuzante sto igraju 4x12,pa da uzivamo i u finalu.

NastyB

pre 9 godina

Svaka čast Francuzima, mislim da naši ne bi istrpeli ovakvo suđenje. NIJEDNA sumnjiva lopta (a bilo ih je podosta) nije dosuđena Francuzima, a kad je Gasol divljački lupio Želabala po rukama i izbio loptu u aut, a sudije dodelile napad Špancima, pomislio sam da im malo fali da navuku španske dresove u nastavku. No, Francuzi su sve to stoički podneli i izbacili ljige od igrača koji su sve vreme skakali na sudije.
U svakom slučaju, nama će biti lakše da igramo protiv pet Francuza na terenu nego protiv osam Španaca.
Samo da ne poletimo posle ove dve pobede, ali valjda Sale zna šta radi, ne tako davno je i on bio na ovakvim takmičenjima.
Čestitke Francuzima, ovo je šlag na tortu jednog sjajnog sportskog dana za nas.

Carletto

pre 9 godina

Pre samo par meseci u Partizanu, pre samo 2-3 godine u Partizanu kao anonimusi, a sada u polufinalu svetskog prvenstva- Zofri Lovernj i Bogdan Bogdanovic.
Carobnjacka radionica Duska Vujosevica.

eh moje ime

pre 9 godina

Kao sto sam i rekao, ne treba prije vremena Francusku kući slati.

Odbrana Francuske iz ove utakmice je za udžbenike, za proučavanje. Ovo je bila lekcija. Dominantno!

Imaš takve skakače i razbiju te u skokovima. Razbiju!
16 izgubljenih lopti i spustiš ih na 52 poena. Kakva odbrana, za udžbenika.

Na prvu loptu, šanse su vam 50-50 u polufinalu.
Ali treba uzeti u obzir da su oni mnogo istrošeni, kako je snaga istrošena, tako su i emocije.
Trebalo je pobijediti pred punom dvoranom, kod domaćina prvenstva. Trebalo je pobijediti suce. Trebalo je to sve uraditi.

Zato ja vama dajem nekih 55%.
Ako Francuska ne bude igrala kao večeras, šanse su vam preko 75%. Naravno, i vi trebate da budete na nivou kao protiv Grčke i Brazila.

Još nešto.
Nemojte Latviju za olako uzimati.
Mora SAD da se namuči, vjerujte.

Sve u svemu, mnogo sreće vam želim.
Kao Bosna i Hercegovina da igrao.
Uvijek sam vas podržavao i podržavati ću.
Pozdrav.

Milan Tarot

pre 9 godina

Gledao sam u kuglu pa cu vam reci dalju sudbinu Srbije na prvenstvu: Tabela grupe: 1. Spanija 2. Brazil 3.Francuska 4. Srbija. U 1/8 finala pobedjujemo Grcku, u 1/4 finalu Brazil, u polufinalu Francusku (koja ce prethodno da izbaci Spaniju u 1/4 finalu). U finalu igramo sa Amerima a ishod ne znam, bas tad mi se pokvarila kugla, znam samo da ce da bude strasan mec.
(Milan Tarot, 3. septembar 2014 20:07)

Ovo sam napisao jos 3. septembra. Pa posle kazite da nisam tarot.

gl. arhivator Đorđe Čvarkov

pre 9 godina

Navijam za mog imenjaka Ljulja da dodje do finala:D
(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 22:29)


Pa i liči mi na nekakvog Hašima Ljulja, a konačno si se i ti izvukao iz mišje rupe posle pobede Srbije.. :)

......

pre 9 godina

ne navijam za partizan ali voleo bih da francuzi prodju, ne zbog toga sto bi nama mozda bilo lakse nego I zbog zofrija, decko mi je toliko simpatican I pre svega voli nasu zemlju.. a spanci no comment.. najljigavija reprezentacija ikad!

veliki strumf

pre 9 godina

Kakav sokantan dan za FIBU, a tek za Spance. Ima neceg i dobrog za njih: taman su se uplasili Tea, sada bar tu vise nemaju brige! Sto puta receno: tesko je 2 puta dobiti istu ekipu na 1 takmicenju - to su radili ranije nasi vanzemaljci u kosarci i vaterpolu vise puta, ali je retkost. Mi vratili Brazilcima, Francuzi Spancima, sada jos mi da vratimo za onaj minimalan nezasluzen poraz Francuzima - i kosmicka pravda bice zadovoljena! Ovo je neverovatna sansa za finale, nikad veca. Jesmo mi bez trecine tima, ali Francuska je bez Parkera, De KOloa, Azinse i jos par igraca, koji su njima 2/3 tima!

Bolest

pre 9 godina

Koje bolesno navlacenje sudija!!! Gledam danas kako Bogdana cuvaju,u svakom protrcavanju jako povlacenje sa obe ruke,sa ledja,i sudije nijednom ne sviraju!!!

Labud

pre 9 godina

Denda zaljubljen u Diaa, Dijaoa ili kako vec. To sam primetio jos prosle godine. Vec pocinju sudije da kraduckaju za Spance. Ajmo ZO, allez France!

mihajlo

pre 9 godina

@Kladionicar
Da platis pice :).

Francuzi odigrali perfektnu odbranu i racionalno u napadu. Koji .erpani spanci, kad ne ide ajde sa trikovima, prvo fernandes, pa onda onaj umisljati sto mu skoro zub ispo od vazduha, dok Francuzi na drugoj strani korektno i fair play. Bice to melem za oci od utakmice sa Francuzima ali i srce ce da radi :).

Krunska

pre 9 godina

uz sve sto je receno (i sto ce nesumljivo biti receno) samo jedno zapazanje: pustace se jos dugo,dugo na svim trenerskim seminarima kriminalno lose vodjenje utakmice od strane trenera Spanske reprezentacije! da ne elaboriram, potpuno je neverovatno sta je taj "strucnjak" radio... ukratko - HVALA mu!

bobo

pre 9 godina

Svaka čast Francuzima, pravi sportisti, od početka do kraja utakmice maksimalno u igri, bez spuštenih gaća... Špance ne bih komentarisao, jedino mi nije jasno čim je Orenga zaslužio da vodi ovakav skup pojedinaca, ruku na srce, ali generacija sa ovoliko kvalitetnih individualaca nije odavno skupljena pod zastavu jedne evropske države (naše generacije nisam računao, i ovakvi kakvi smo, mi smo ipak druga košarkaška dimenzija za sve ostale u Evropi). Sve u svemu, odlično košarkaško veče!

Milan

pre 9 godina

Cestitke Francuzima na junackoj, muskoj igri, fanaticnoj borbenosti i zasluzenoj pobjedi. Mislim da se nikada nisam radovao vise pobjedi neke strane ekipe nego veceras, skakao sam od srece kao lud. Ne zbog naseg lakseg protivnika, vec zbog pobjede sporta, sportskog duha, timske igre i kolektiva nad grupom umisljenih glumaca kukavica.

Gile

pre 9 godina

Ja razumem i da su domacini, i da je 1/4 finale... ali OVAKVO SUDJENJE?!?! BRUKA, cista bruka! Sramota za kosarku sta rade Francuzima! Odavno nisam video OVOLIKO tendencioznih odluka na stetu jednog tima za samo 20 min. I IPAK VODE! Izdrzite Francuzi, vidimo se u 1/2 finalu!

Дуле27

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. и да изјави како су Гасол, Наваро и Љуљ били синоћ до 5 ујутру у дискотеци. :)

Stole

pre 9 godina

Sad je jasno da su Francuzi, takticki izuzetno potkovana ekipa.Mnogi su potcenjivali kola kao treneraali on je za Ortegu, doktor kosarke.Bice jako tesko sa galskim petlovima u polufinalu,jer su izuzetno nezgodni i igraju odlicnu odbranu, kojom su i dobili Spance.Ne mozemo ih mozfda naskakati al mozemo igrati pametno i glavom uz nadam se isto onako dobar sut ako u zadnja dva meca.I, jos jednom na kraju da kazem da mi je drago sto su Spanci ispali,zasluzili su to posle onog namestenog zreba i prepotentnog ponasanja.

Ilija

pre 9 godina

Toliko sam bio umoran da sam zaspao na pocetku utakmice. Medjutim, trgao sam se kad je bilo najvaznije, 2 minuta do kraja, spancima videti face kad su na patosu... e to je neprocenjivo. Krivo mi sto ih mi nismo nakantali, ali dobro je i ovako. Sa francuzima za medalju, sa njima mozemo da igramo, pored svega njima naklon do poda, sportski dobili Iran i onda smekerski izbacili "naduvane", bravo! P.S. ovaj Denda vise na zna sta prica, Francuzi pobedili Francuze, sa Spanijom igramo za finale....

vlade

pre 9 godina

drago mi je zbog nadobudnih španaca, zbog sudija, zbog kostura takmičenja.. bravo francuzi! španija je morala da ima jedno loše veče, posle 6 za redom, sjajnih partija i čim se to desilo, pokazali su da ne znaju da se nose sa pritiskom i poklekli.. baš kao i 2007 godine.. idemo, Srbija za finale sa Amerima!

Alien

pre 9 godina

Tvrdi ovi francuzi. Svaka im cast. Gasola starijeg je je onaj cuvao za medalju, cak je i bananu dobio od njega. :) A mladji gasol nista, jedna velika nula. A Rudi kod onog faula se baca kao da ga resetaju kalasnjikovim. :) Kakvu smo mi grupu imali, tek se sad vidi, au!

Duh sa sekircetom

pre 9 godina

Srce mi zeli spance u polufinalu, ali kada ih vidim veceras ovako ocajne, bez pomoci sudija (poluvreme je) bila bi grehota da francuzi ne prodju dalje.
Ponasanje i foliranje nekih igraca spanije prelazi sve granice zdravog razuma i, blago receno, ogavno je.
Rodríguez sa onim reklamiranjem udaranja po ruci kada puca trojku i promasuje kos, nervira sudije i posle toga se jos u jednom od sledecih napada baca po podu pa u svlacionicu, kao nesto sepa a kad je pao na pod drzi se za nos. Katastrofa!
Isto tako je veceras Varežao iznervirao americkoga sudiju kada je reklamirao da ga je Bogdanovic udrio po glavi kad mu je cisto izbio loptu, a sudija bio pored njih, vidi se na snimku, i vidi se da ga ovaj nije ni takao. To je i bila predigra onim tehnickim greskama koje ima je nalupao sudija zvog ovoga dileje.
Svaka cast sudijama, samo tako i francuzi sa nama u polufinalu pa bolji neka pobedi. Voleo bih da igramo sa njima.

Komša

pre 9 godina

Da vas povezem kući?Ne hvala,tu živim.
Ne mogu da odigraju ni dok Harmonika svira.

Brazil je pregažen od naših,Slovenci od Amera ali ti ljudi nemaju čega da se stide.Da sam Španac u zemlju bih propao čak i da su pobedili.
Ovo je pobeda sporta a ne Francuske.
Bar ćemo imati pošteno polufinale,da se borimo ko ljudi.
Svaka čast Francuzima.

šta ti je maler, hahaha

pre 9 godina

Španci nameštali grupe kako bi se susreli sa Amerikancima u finalu. Međutim nisu računali da će Denda da prenosi njihovo polufinale.

vladimir

pre 9 godina

Neko je ubedio Spance da su jaci od Amerikanaca, i evo sta im se dogodilo.Doziveli su gori debakl nego mi 2005.godine.Ameri bi ih sa ovakvom igrom ponizili u Madridu sa 30-40 razlike.Jos su videli kako smo mi razbili Brazil.Sve je to veliki udar na psihu.NJihov selektor Orenga nedorastao je da vodi jednu ovakvu selekciju.Zato su ispali.On je najveci krivac.

sacz

pre 9 godina

Ja sam nekada bas gotivio Spance u skoro svim sportovima. Sada mi se misljenje drasticno promjenilo zbog njihovog prepotentnog ponasanja,drskosti,nepostovanja i simuliranja. Ne zna se u kome su sportu odbojniji svi ekipni pa i Nadal i njegovo stipkanje po zadnjici pljuvanje i sl. da ne spominjem Busketsa,Pedra, Albu,Ramosa komplet kosarkasku reprezentaciju... Ole ole France!!!

evo im QQQQQQQQQQ

pre 9 godina

Ljudi moji pa ovi spanci se bacaju po podu i u kosarci
PA KAKVI SU OVO LJUDI ???

ADIOSSSSSSS FOLIRANTI
RAMPA GASOLUUUUUUUU

PA NAMESTAJTE I DRUGI PUT ZREB

Djole

pre 9 godina

Tooooo lomi spance!!! Hocu da vidim njihove tuzne face!!! Foliranti nijedni!!! Ono podsmevanje necemo zaboraviti! Francuska do pobede!!! Izdrzite jos malo!!! Idemooo

pan

pre 9 godina

Španci prošli identično kao Real u EL,
dobijali sve po 20 razlike i onda izgubili kad je najvažnije, jer niko od spoljnih igrača nema onu stvar kad je gusto.
Samo 2 stvari su dobre iz ovog rezultata:
1. ispali su Španci i njihovi Fernandez, Rubio i ostali za koje ne postoji dovoljno ružna reč.
2. Žo je ušao u polufinale.
Inače, da će nam biti lako, neće nimalo,
jer Francuzi za razliku od Španaca imaju pobednički mentalitet, atletski su mnogo jaki i pravi su tim,
a mi ćemo i nesvesno osećati sad veliki pritisak.
Bilo je planirano da igramo rasterećeno sa Špancima,
pa čekamo borbu za treće mesto,
ovako sad moramo svim snagama na Francuze i to posle dve perfektne partije koje je teško ponoviti.
Ajd sad srećno,
mi u finale, a Žo da osvoji bronzu.

Luke Babbitt

pre 9 godina

Sve i da su osvojili ovo,ovaj tim Španije nema šanse da bi bio najbolji u Evropi i svetu ikada.Yugoslavia iz 95' bi pokosila ovu Španiju sa 15 razlike baš kao što ih je i ona iz 2001 u Turskoj razvalila sa 13.

ferdinand

pre 9 godina

Ne mogu da odolim a da ne citiram sebe posle pobede Francuza nad Iranom.

Svaka cast Francuzi, pokazali ste ferplej. Verujem da ce vam se vratiti u 1/4 finalu protiv Spanije, samo ako sudijski kriterijum bude ujednacen i bude se svirao svaki kontakt i vama i njima ili da puste da se igra odbrana na ivici faula i vama i njima.
 (ferdinand, 4. septembar 2014 20:06)

Luke Babbitt

pre 9 godina

Kapiram da su Francuzi namerno izabrali da idu na Španiju u 1/4 ,a ne u 1/2 jer je pritisak na Španiju bio u ovoj fazi kapiram duplo veći jer ako izgube ostaju sigurno bez medalje,tako im se i desilo

dare

pre 9 godina

Francuzi su evropski sampioni, i kao takvi, imaju dovoljan kredit kod sudija koji je dovoljan da ne navlace toliko za spance. Rezultat se vidi iz prilozenog.

ĐS

pre 9 godina

mene ovi španci podsećaju na urugvajce sa prvog prvenstva sveta u fudbalu. sudije kao da sude pod njihovim pretnjama. svaka odluka širenje ruku, protest trenera, kolačenje očiju, skakanje, uzvici, povici.. Đorđević je samo jednom protiv njih protestovao i isključen je bio zbog druge tehničke, a pritom je to uradio sasvim korektno.
pre četiri godine su nas protiv domaćina u polufinalu pokrale sudije, nadam se drugačijoj sudbini ovog puta.
pogledajte koja reč je jedina napisana velikim slovom u mom komentaru, namerno :-) pozdrav

velikipoznavalac

pre 9 godina

Nije mogao bolje ovaj dan da prodje. Samo sad nemojte da se lozite nismo jos u finalu. Treba odigrati narednu tekmu još bolje nego što smo danas odigrali. Nesmemo da dozvolimo sebi da udjemo u mec kao favoriti. Za nas je najbolje da budemo autsajderi jer tako igramo najbolje.
Ajmo Srbijo do srebra pa mozda i zlata !!!!!!
Samo jakooo !!!!!

Neutralni

pre 9 godina

Svaka cast francuzima. Takticki su ih razbucali. Odlicna odbrana bez suvisnih faulova, sasvim solidan napad. Spanci neprepoznatljivi, kao da nisu ukapirali sta se desava. Hej, jedva su uterali jednu trojku (mozda cak i citave dve). Svaka cast na zasluzenoj pobedi!

rimidalV

pre 9 godina

E daaaaaaaajjjjjjj ! ! ! ! !
Samo da ne gledam prljave spance u polufinalu. Onaj Fernandez je najveca sramota u istoriji kosarke. Kakve igracine imaju spanci, a igru su sveli na foliranje i simuliranje. Svaka cast francuzima. Vidimo se u polufinalu i da ih pobedimo kad vec spancima nismo vratili milo za drago.
Pozz

goran

pre 9 godina

Jesu spanci prljavi I retko pokvareni ali koje prideve dati za Lamoniku? Sta reci za tog coveka, kad god treba da se resi utakmica eto njega delegiranog. Ono rvanje Rubia u cosku njemu ispred ociju I nista, ukradena lopta...

`Kikiriki,semenke,loptice na lastis!!!`

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 23:44)
Hashime,secas li se kad sam ti rekao da tvoje ocenjivanje srpske kosarke ima osnove kao kad bi Meksikanci delili pamet Amerima o kosarci!?
E,sad jos nesto da te naucim!Ti isti meksikanci imaju vise prava da dele pamet,jer pored narko biznisa i najprljavijih radnji u cemu ste isti,oni su civilizaciji podarili makar dobre pesnike,pisce,rezisere,glumce,nekoliko dobrih bitaka sa amerima i istorija im je prilicno interesantna(konkvistadori,Asteci...)...a,sta si ti dobri moj Hashime,sve sa svojim neukim i ubogim narodom,podario svetu?Sta?

Ako mislis da je pod*ebavanje nekog ko je inteligentniji od tebe moguce,e onda si tek `strucnjak`!

Miroslave

pre 9 godina

Radujem se za Francuze kao da su mi braca rodjena! Neverovatno kako je antipaticna ova spanska ekipa i kako prljavo igraju foliranti!

Mahadeva

pre 9 godina

Navlačile su sudije na momente skandaloznim suđenjem i Fiba ovim idiotskim žrebom,ali sve gleda onaj gore! Nadam se da će Srbija igrati u finalu,a Francuzima želim da uzmu bronzu.

bozza

pre 9 godina

spanci su se uneredili u donji ves jer je pritisak na njima kao domacinu ogroman. Nemaju igru ni ideju protiv francuza i ako se na poluvremenu nesto drasticno ne promeni, gube sigurno

buki

pre 9 godina

Kao jedan 15-godisnjak pitam starije ljubitelje sporta da li je iko gledao, uopste u sportu, ovako ljigavu ekipu kao Spanci??! Evo sada je 54 sekunde do kraja, ne vjerujem da ce tekma zavrsiti. Ocekujem nestanak struje ili ulazak publike u teren :) neopisivo mi je drago zbog Francuza, svaka cast!!!

Stella

pre 9 godina

Gledam ove Spance. Braco Srbi, hajde da ih natankamo! Zreli su ovako sa sve sudijama i ovim silnim NBA i EL zvezdama, prelozenom publikom i ovim prljavim i prgavim mentalitetom. Navijam za ove sto igraju dugih rukava, ali tesko, kad ih potkradaju Harmonika i ekipa. Ajde neki kec iz rukava, kad ih vec imate. Mislim, rukave. :)

KUM

pre 9 godina

Jooooj hvala ti Bože :D
Ispuni se zelja i nama i Lovernju!
Cim su dobili Spance znaci da su jako jako dobri ,al imamo sanse.
Hvala vam Francuzi!

dacha

pre 9 godina

He he he...ove dve tekme nas usrećiše više nego da smo kolektivno svi dobili na lotu.Sjajna odbrana Francuza i ne baš tako dobar napad protiv danas veoma loših Španaca.Najveća rupa im je trener.Mi bi ih otkinuli danas.

Max

pre 9 godina

Srbija - Argentina, kao nekad ... Nema Divca, ali, ima drugih, nekih novih heroja ...
Ajmo momci, samo hrabro !
Mislim da je jedan od Djordjevicevih kvaliteta sto ne komanduje "JURIS", nego "ZA MNOM !" .

Goran

pre 9 godina

Navijao sam za Francuze kao za nase, ne zbog toga sto bi bili laksi protivnik jer je to sve sad vec diskutabilno, vec zato sto su ovi Spanci pokvareni u dusi i sudije su ih ostavile u mecu ovoliko dugo! Bice fantasticna utakmica u petak, jedva cekam da pocne!

dex

pre 9 godina

Ahahahahhaa, Spanci, gde vam je medalja? Trijumf umeca nad foliranjem, srca nad sudijama i talenta nad vristanjem! Koliko ovi foliraju, pa ovo ni u fudbalu nema! Svaka cast Laminici, dao je sve od sebe da pomogne Spaniji, ali dzabe!

pera

pre 9 godina

Navijao sam kao da su nasi igrali. Jedino mi je zao spanskog trenera,izgleda kao dobar lik,a sada ce svi raspaliti po njemu zbog ove jedne utakmice,zaboravice se sve 20+ pobede do sada.

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

O ovome vam pričam. Domaći teren i breme favorita opterećuje. Treba to iskoristiti ukoliko budemo igrali protiv njih u 1/2 finalu.

Goran

pre 9 godina

Kakav dan. Odbojkasi zgazili italijane, kosarkasi ponizili Brazilce i kao slag na tortu Francuzi spustili na zemlju nabedjene Spance. Neko ko pobedi Spaniju nije lak protivnik nikome ali sigurno imamo vece sanse protiv Francuza jer bar nece imati pomoc sudija kao Spanci. Moje misljenje je da su Francuzi jaci od amera i mislim da ako udjemo u finale uzimamo zlato... Neka momci daju sve od sebe pa sta bude, bar mi nece bit zao ako izgubimo od Francuza koji su pravi sportisti i ljudi

ivchy

pre 9 godina

Drago mi je sto Francuzi oprase ove bradate Spance, maltene kao da smo ih mi dobili!!! U zivotu nisam za svojih 37 godina video arogantniju ekipu od Spanaca, ni u jednom sportu!
Steta samo sto nije Rudi Fernandez dobio po labrnji, u paketu sa Ljuljom i Rubiom! Meni je onaj ljigavi Gaj Pnini za fernandeza, gospodin!
Ako nije Brazil mogao 2 puta da nas dobije, nece vala ni Francuska!
Hrabro do finala momci!!!

throjka

pre 9 godina

ima Boga, spanska glumacka sekcija raspustena, nama da se vrati ono sa francuskom pa sa amerima da obnovimo rivalitet.. lep dan bese danas

Djura

pre 9 godina

ovo je dobar znak!!! Spanci su sve omasili..SVE ! zato su Francuzi prosli dalje..nisu Francuzi toliko dobri, koliko Spanci nisu imali srece..realno..i realno je da cemo sa Amerima u finale!

Bravo

pre 9 godina

Toooooooo hahaha! Navijao sam kao kad je igrala Srbija :D. Nisam siguran da je Francuska sa ovakvom odbranom lakši protivnik ali mi je drago što su Španci ispali! Sad ćemo bar da imamo fer suđenje u polufinalu.

francuska - srbija

pre 9 godina

gledao u kaficu utakmicu,svi lagano navijali za francuze..
ali kad na 50 sec do kraja francuzi se odlepise i postade jasno da pobedjuju..nastade galama i slavlje.
neverovatno !!!

nikada nisam video da svi tako zdusno navijamo za stranu reprezentaciju kao sinoc!

ps. umalo i marseljezu ne zapevasmo

carlos

pre 9 godina

@vlade123
Samo cu reci da smo mi u periodu 1989-2002 osvojili 3 svetska zlata i 5 evropskih zlata, a spanci su u poslednjih 10ak godina osvojili 1 svetsko zlato i 2 evropska, naravno pre toga nisu osvojili nista!

Mito

pre 9 godina

Posle utakmice Srbija-Španija, napisao sam pored ostalog da Španija neće proći Francuze. Niste hteli da objavite. Nadam se da će te većeras ovo objaviti. S poštovanjem.

gorango

pre 9 godina

Zofre brate nas, bravo, svaka cast !!! Izbacili ste ove odvratne arogantne likovz. Neka bolji pobedi u plufinalu, ko god da bude zasluzio je.

Figo

pre 9 godina

Bravo Francuzi!! Iscepajte ih! I ako bi mogli, dajte vise od 66 poena, da se oparim malo i ja... Posle nasih, da pogodim i Francize, bilo bi lepo...

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

"Набеђени Ламоника " је засад најбољи шпански играч и човјек преокрета.

g4

pre 9 godina

Bice tesko sa Francuzima, bitno je samo da se ne razocaramo ako izgubimo i da nas opet deprimirane Litvanci ne dobiju za bronzu kao pre 4. godine.

bballfan

pre 9 godina

spanci najvece devojcice u istoriji ove igre... a glupi francuzi se upecali na provokacije ovih sibicara... do skoro sam cenio pau gasola, a sad mislim da je veliko djubrr, i nikakav sportista...

hahahoho

pre 9 godina

Kao pojedinci je to odlicna ekipa ali ispala je Najljigavija ,Najprljavija Najisfoliranija i Najodvratnija ekipa koju kosarka ima od pocetka.Ni sudije nisu pomogle i eto kraja.Fuj od igraca do ytenera koji ni tablu nema posto akciju nezna postaviti ili autoritet da im objasnjava.Obican mahac peskirom

Blade

pre 9 godina

Pa ovo je sramota. Ove sudije a narocito Lamonika ko da platu primaju u kosarkaskom savezu spanije. Ljigavi spanci, stvarno ljigavi bez konkurencije odvratni!

abc

pre 9 godina

Bliži se završnica. Kontam da će P. Gasolu ispasti oči od kolutanja, da će sudije pustiti poneku suzu od Navarovog, što bi Ameri rekli, štenećeg pogleda, da će Rudi Fernandez napraviti ulegnuće valjajući se po parketu ne bi li izmolio prekršaj... A Francuzi će da vuku za dresove i slično i prave se nevešti, kao i do sad.

sasa

pre 9 godina

Idemo do zlata breeee !!!! Kad smo mogli da bijemo Pola Pirsa u najboljim godinama i Redzi Milera u sred njegove Indijane onda je Harden mala maca !!!!! Samo slusajte kosarkaskog cudotvorca dr. Saleta i nema zime !

...

pre 9 godina

Rekao ja, i ko dobija i vidimo se na kraju meca ;)
Bilo je opet smesnih odluka sudija, glumatanje Rubija da je nos a udaren u rame.. itd da ne duzim/.
Dragi spanski kosarkasi, sta da vam kazem,ipak je pozoriste za vas. Gluma vam ide odlicno :)))

kewl_bron

pre 9 godina

Ma bravo bre,Francuzi,izbacite ove cigane!!! Koliko mi je sve ovo ispunilo dan. Kosarkasi,odbojkasi,sad i Francuzi... IDEMO DO FINALA!!! SRBIJA!!!

oblak

pre 9 godina

I sad kad se setim komentara tipa, pa zar stvarno mislite da mi, Brazil ili Francuska možemo da dobijemo Špance, dođe mi da puknem od sreće!

Kezman

pre 9 godina

Ljudi, ja sam skakao kao da je Srbija igrala...Daleko od toga da smo favoriti protiv Francuza, oni su ispred nas, ali nece mi biti zao od njih da izgubimo koliko od onih Spanaca...E sada je doslo vreme da vratimo jos jedan dug, Stimara namestaj sut za 3 poena, gazi Srbijo!

nenad rs

pre 9 godina

Онај Марк Гасол подсећа на Араповића некад у Цибони кад је био статиста у петорци браће Петровића,Чутуре и Накића.Мијењао се са Кнегом ,све освојио уз мајсторе а залутао у спорт.

Kibo

pre 9 godina

Ne mogu vam opisati, koliko sam srecan sto su "ljigavi" Spanci ispali.Ljudi moji, imamo ogromne sanse za finale, vraca nam se za Tursku! Idemo bre, to je ta Spanija koja osvaja zlato :)

Ratko

pre 9 godina

Francuzi svaka cast! Skidam vam kapu ovo je jedna od najvecih pobeda u istoriji Evropske kosarke. Bez nekoliko bitnih igraca, protiv cele hale, domacinsko sudjenje i dobiti ovako mocnu Spaniju je neverovatan poduhvat! Ovo je poput sletanja coveka na mesec! Kako mocna odbrana, takticki spremljeno do perfekcije i ono sto je bitno Spancima se stegla ruka! Neverovatno ovome se niko nije nadao. Francuzi su istroseni nakon ovoga i mislim da smo blizu finala. Punooo lakse sa Francuzima i nadam se da cemo nastaviti onu nasu leprsavu igru. Puno zdravlja i odmora do petka za nase igrace! Neka ih Bog cuva i samo hrabro.

guja

pre 9 godina

Nemoj da se iznenadite ako Francuzi večeras dobiju Špance. Lopta je okrugla. Inače, ovu utakmicu je dobio Sale. Onaj što nema iskustva. Pa i nema u udav- košarci D.V. i Mute N. koju gledate u ABA "lizi". Neka vam ovo bude orjentir za dalje praćenje košarke. (guja, 10. septembar 2014 20:30)
....to je to

miki

pre 9 godina

Msm da je sasvim jasno da Francuzi nazalost nemaju sanse
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lider, 10. septembar 2014 22:18)

msm da je sasvima jasno da ti nemas pojma.

guja

pre 9 godina

Nemoj da se iznenadite ako Francuzi večeras dobiju Špance. Lopta je okrugla. Inače, ovu utakmicu je dobio Sale. Onaj što nema iskustva. Pa i nema u udav- košarci D.V. i Mute N. koju gledate u ABA "lizi". Neka vam ovo bude orjentir za dalje praćenje košarke. (guja, 10. septembar 2014 20:30)....
...šok? Za koga. Za španske folirante? Hvala, sedite, nemojte da ustajete. Nastavi s radom.

Paki

pre 9 godina

Prokletstvo domacinstava evropskih i svetskih prvenstava u kosarci se nastavlja! Poslednji organizator koji je osvojio svetsko prvenstvo bila je Jugoslavija 1970. godine. Nemacka je poslednja zemlja koja je kao organizator uspela da osvoji titulu evropskog sampiona, 1993. u Minhenu. Uzgred, to je i jedina titula u kosarci koju su Nemci ikada osvojili; Pesic im je bio trener, ali na tom prvenstvu nije ucestvovala embargom kaznjenja reprezentacija Jugoslavije, tada zvanicni prvak Evrope i sveta.

estiar

pre 9 godina

Šta bi bilo da Raduljici nije sviran faul nad Lovrenjom nego da smo ih dobili? Bili bi treći i ne verujem da bi prošli Špance, a pitanje šta bi i ostali uradili.

Blade

pre 9 godina

Ne da mi je drago sto su ispali ovi ljigavci, zbog Fernandeza, Gasola, Ljulja...i bogati placu...SRBIJA ZA ZLATO, HRABRO MOMCI,BOJ BIJE SAMO SRCE A VI GA IMATE. SVI SRBI GDE GOD BILI BICE RAME UZ RAME SA VAMA.

Ненад

pre 9 godina

Није то никакав шок! Па где пише да препотентни Шпанци морају играти у финалу?! Само зато што су домаћини?! Вечерас сам из свег срца навијао за Француску, само да их избаце!

Bog

pre 9 godina

Tomas Uertel je takva ladovina da to nije normalno ! U prvom poluvremenu kontra 4 na 1 francuza i on sutira air ball sa trojke.Lomi se rezultat,zadnji minut i on pogadja trojku sa 7 metara.Podseca me na Tea,totalna hladnokrvnost

plavi andjelak

pre 9 godina

Ove price o namestanju zreba su glupost. Naravno da je interes FIBA da u finalu igraju dva najveca favorita. E sad, to sto ih je Spanija razocarala je njihov problem :). Tako je i na OI 96 u Atlanti "namesten" zreb da se tadasnja Jugoslavija ne moze sastati sa SAD pre finala. Jesu Spanci antipaticni ali dajte malo realnosti u komentarima.

b

pre 9 godina

Da ima ista lepse od straha u spanskim ocima! Sve im se namesta ali ne vredi gleda neko odozgo, tako su im Rusi zaprzili a sada i Francuzi!

karabaaja

pre 9 godina

Ne mozes biti sampion sa zecijim srcem, al bas ih briga ne idu kuci vec su tamo! Francuskoj naklon do poda za veceras, al tek treba da vidimo ko je bolji!

Deuce40:40

pre 9 godina

Nekoliko stvarno cudnih sportskih dana u kojima su svi favoriti poispadali (Djokovic, Federer, Grcka, Brazil, Spanija). Drago mi je da smo mi bili dva puta sa one druge strane, tim koji je napravio iznenadjenje, pa cak i po cenu ispadanja jednog naseg favorita. Mada je realno Djokovic mogao da saceka malo i prepusti neverovatnim kosarkasima da zapocnu taj niz...koji samo neka se nastavi pa da gledamo ove sjajne momke u finalu.
Idemo SRBIJAAA!

Pantelic A.

pre 9 godina

Francuska, Srbija i Rusija su Spaniji zivot zagorcali. Francuzi zadnja dva puta, pa mi na SP 2010 i Rusi u finalu EP cini mi se isto u Spaniji. Kakva blamaza Spanaca! Gasol, Navaro i Kalderon lagano pakuju kofere i odlaze u istoriju. Ovo sa Rubiom i Ibakom bice jedna solidna ekipa. U petak vece gledajte epizodu "Povratak Kralja" ! I ide pesma svako vidi svako zna bolji smo cak i od dream tima! Ojha ha i ona legendarna sa malom korekcijom Sad si uzo trofej "Simone,Simone".

joca

pre 9 godina

Borbeni su,srcani,pozrtvovani,timska ekipa,imaju m#da,sve sto Spanci uz pun respekt nemaju i nisu.Ko misli da cemo lako dobiti mec,grdno se vara.Izuzetno dobra ekipa,ali nadam se pobedi.Sada se oseca euforija!

zoko macijak

pre 9 godina

Vidio sam nasu Srbiju u finalu protiv Amera,sad smo zaista blizu toga.Mozda bi trebalo da nam se vrati za proslo prvenstvo.Idemo Srbijo majko.

wer

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. :) Мора да су Гасол, Наваро и Љуљ пили до 5 ујутру у дискотеци синоћ. ;)
(Дуле27, 11. septembar 2014 01:18)

tooo, a rudi fernandez bio u javnoj kuci, ali ga nijedna nije htela :))))

budo bp

pre 9 godina

Borise legendo! Momci, svaka cast na velikom srcu! Spanci mogu kuci gradskim prevozom! ;-) Neka bude pravedna borba za veliko finale!

Bodibond

pre 9 godina

Ja mogu da shvatim simuliranje u fudbalu, ali u kosarci (Rubio) ???
Haha, a trebao je da dobije tehnicku za floping jer sudija nije svirao nikakav kontakt ...

Spanci nikako da nauce

pre 9 godina

Jos jednom se potvrdila stara sportska pravda/istina:

Onaj ko sebe vidi kao pobednika turnira, a da turnir ni poceo nije, medalju moze da vidi samo o tudjem vratu.

audi 5cyl

pre 9 godina

Valjevo je večeras navijalo za Francuze više nego za Srbiju. Rasipali su se decibeli i prosipali vinjak i pivo, a pao je i vatromet u njihovu čast.
Mada, siguran sam da će u petak biti drugačija atmosfera. Napred Srbija!

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nece nam biti lakse ko god da veceras pobedi. sudije su smesne i providne kao da igra selo protiv sela. bruka za jedan mondijal da su sudije zvezde maca.

Stella

pre 9 godina

To, lutkooooo! Drago mi je da su se spanci ubrisali za polufinale, a kamoli za medalju! Francuzi ako nas dobiju 2 puta za redom, i treba da idu u finale. Al' mislim da nece. ;)

vlada

pre 9 godina

Sad kad pogledam, više bih voleo da je Denda prenosio Srbiju, nisam ni mogao da čujem od buke u kafiću ceo meč, a ovako uveče kod kuće bi baš leglo da nas Šarenac kompetentnošću uvede u finale ;)

kimi

pre 9 godina

Rudi Srbineeee! Tomas Srbineee! Zofri Srbineee! Borise Srbinee! Sto volite da izbacujete domacine u cetvrtfinalu, jujujuju, braco Francuzi!!! Adios amigos!

Дуле27

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. :) Мора да су Гасол, Наваро и Љуљ пили до 5 ујутру у дискотеци синоћ. ;)

jedna obožavateljka

pre 9 godina

@ Sa francuzima mozda mozemo nesto uraditi ali sa amerima ne mastajte imamo mnogo kratku klupu, samo trebaju da markuraju snazno Tea a on nemoze svih 40minuta (zex, 11. septembar 2014 01:30)

Teo ne može 40 minuta!? On može i dva sata ako treba :-)

bloom

pre 9 godina

E sada je ovaj dan kompletan.Svaka čast Francuzima,biće to pravo sportsko polufinale.Špancima želim uspeh u borbi za drvenu medalju.

estiar

pre 9 godina

Nisam video lošiju partiju Španaca. Trojke, skokovi, igra centara... Molio sam se da dobiju Francuzi pošto se takvo loše veče dešava jednom. Ajmo na Amere!

krajisnik

pre 9 godina

sad je medalja sasvim izvjesna.Sudije za cudo pristojno svirale,malo vise za domacina ,ali ok.Izgleda da svima slijedi porcija od preporodjene Srbije jer od tekme protiv Grcke smo novi tim

cacanin delija

pre 9 godina

HVALA BOGU!!! ne mislim uopste da ce da bude lako sa francuzima, nasim momcima svaka cast. i da izgube od francuza opet svaka cast. ali znam da ce pobediti bolji, a ne da cemo morati da pobedimo i protivnika i sudije. mislim da ni jedna ekipa ne moze da nas pobedi dva puta, to smo danas dokazali, idemo u finale pa onda da dobijemo i amere. i nemoj u ovakvim trenucima da se prepucavamo bogdan grobar katic delija bla bla bla, svako ima svoj doprinos u ekipi, delija sam od rodjena, ali daj Boze da bogdan da 40poena i da odemo u finale, daj boze i da vas doskorasnji kapiten lovrenj osvoji bronzu, to bi me bas obradovalo :))) ajmo srbijo raduj se! i moram jos nesto da kazem. IZVINITE MOMCI STO NISAM VEROVAO U VAS PRED START SAMPIONATA. znam da mnogi nisu ali da nece da priznaju, ali ste nas sve demantovali. kapa dole za sve i za bogdana i za tea i za krleta i radulju, bjelicu, kalinica, jovica, markovica, bircevica, simona, stimca, raska... saleta... momci vi ste nase zlato! sta god da bude do kraja ispunili ste nam srce, a dace Bog da uzmemo medalju... pa da vam pevamo na doceku na svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo! jer ste upravo to dokazali!

hemicar87

pre 9 godina

Krajjjj!!!! Dubok naklon Francuzima! Od nas su naucili timski duh i postovanje i to se videlo kako se drze na klupi veceras svi kao jedan i bodre jedni druge! To nisu imali kad su dosli na prvenstvo!

kralj

pre 9 godina

Polako ali sigurno Spanci postaju ono sto su i bili,evropski prosek i nista vise.Narednih godina ce videti medalju samo na slikama.IMA BOGA!!!

ivan pg

pre 9 godina

Puta espana puta espana....eeeee da postoje rijeci da opisem danasnji dan opet ne bih umio...ajmo glumci igrajte za 23.mjesto...izvinite mi imamo ozbiljnijih obaveza....SRBIJAAAAAAAA

milan

pre 9 godina

,,Kad se budemo vratili kao sampioni, bice vam zao sto ste nas ovako bedno ispratili,,
Bamossssss Furijo u Sos i emisiju ,,Secanja..
xoxoxo

Milan

pre 9 godina

Svaka cast galski petlovi - Tako se igra timski, hrabro, borbeno. Zasluzili ste da idete dalje i izbacite arogantne spance. Ali srecu vam ne mogu pozeleti protiv moje reprezentacije. Srbija do finala!

Džoni

pre 9 godina

A sada raspad Španaca! Tako je i naša trofejna generacija 2005 te na Evropskom napravila neslavan oproštaj a svi su je videli sa zlatom oko vrata! Dosta su Španci harali sada dolaze nove snage a i mi ćemo naći svoje mesto u vrhu narednih godina! Znao sam da će Španci ostati kratkih rukava iako su do ove utakmice bili odlični!

m.nessa

pre 9 godina

Ima jedan detalj kada Rubio folira faul na liniji polovine terena kada se lomio rezultat.Covek ga nije ni pipnuo.E to su Spanci,uvek kvarni i nisko udaraju kada gube.

Predo

pre 9 godina

Učinilo mi se da će sudije opet gurnuti Špance, ali je Lamonika ispao pošten. Drago mi je, jer je prvenstvo projektovano za špansko finale. Naravno da nam je bolje igrati protiv Francuza, jer nama ne bi ovako sudili. Francuska je velika i bogata evropska država. Odigrali su pošteno ovo prvenstvo i neka u polufinlu pobedi bolji.

sasa jokic

pre 9 godina

Svaka cast Francuzima, iako sam vise voleo da ih mi pljesnemo. Uzasno arogantna i pokvarena/prljava ekipa. Kao da ih je Toni Nadal "pravio". Ne treba mnogo trositi reci na spanske "sportiste" i famoznog dr.Fuentesa.....
Da bi pobedili Francuze mora da nam radi sut, jer su jezivo fizicki spremni i pod kosem su prave zivotinje.
Dodatni motiv ce im biti cinjenica da su izbacili domacine, bice izuzetno opusteni.

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Sto volim sto su ispali ovi najveci ljigavci na svetu Spancu u svakom sportu su mi najantipaticnija reprezentacija bravo Francuzi i protiv nas izgubite amin :)

Marko

pre 9 godina

Bravo doktori!! Imamo ozbiljnu sansu da igramo finale jer budimo iskreni da su Toni i Noa na sp,skoro da ne bi imali cemu da se nadamo.. Francuski tim - Parker,Zelabal,Batum,Dijao,Noa uz odlicnu klupu bi pruzio najjaci otpor amerima, i cak se usudjujem da kazem da bi pobedili!! Toniju je sigurno krivo, ovo bi mu bila sansa da udje u legendu i osvoji sve.. Ali avaj dobro je za nas!! Idemo srbi!!! :)

Nataeos

pre 9 godina

Jedan je Lovernj Kapiten :) No, ozbiljno, ne da mi je drago što su ispali gmizavci, pa to je milina! Francuzima bravo, vidimo se u petak ;)

Blek - Chicago

pre 9 godina

Karma je to. .. Vratilo im se za sva ona foliranja i prenemaganja. Baš mi je drago što su ostali bez medalje. Srećno našima protiv FRA.

о шонеси

pre 9 godina

Мени је овај Денда цар..човек упорно зове Ертела Уертел зато што има Х на почетку

Xavier Mc daniel

pre 9 godina

Kad bi postojao vremeplov, voleo bih da se ovaj tim Španije vrati u 1992-gu godinu i da igra protiv Njujork Niksa (protiv leptirića tipa: Juing, Oukli, Mejson, MekDenijel, Džerald Vilkins ...) ili u 1989-tu godinu protiv Detroit Pistonsa (Lejmbir, Mahorn, Edvards, Rodman, Sejli, Dumars, Vini Džonson ...), a da sudije budu iz 70-ih, kada su kao u hokeju puštali da se momci malo "isprazne" prilikom konflikta. E, to bih voleo više da gledam valjda i od finala OI 1992-ge između SFRJ i SAD.

Zmaj

pre 9 godina

Mene ne zanima da li neko voli ili ne voli Spance, ali ovo sramotno navijanje za Francuze od strane komentatora na RTS2 je dno dna! I vama koji ne znate da radite svoj posao da placamo pretplatu? Budi covek pa radi svoj posao za koji si placen kako treba, a navijaj van radnog vremena! Sramota!

JohnyJ

pre 9 godina

Sve cestitke Francuzima na pobedi . Nama je sve jedno , mi bi pobedili i njih i one cigane Spance . Napred Srbija na finale sa Litvanijom. (perro, 11. septembar 2014 00:00)

Aman vise sa vredjanjem jednog naroda koji nam nikada nista nije skrivio!

PS Sto se tice Spanaca, OK, nije mi ova ekipa simpaticna ali nemam razloga da ih mrzim. A Spance i Spaniju u globalu bas gotivim, cak mi je i Nadal simpatican, mada mnogi njegovi navijaci i nesto ne... Samo POZITIVNO!

Dejan

pre 9 godina

Ja bih iskreno voleo da Litvanija pobedi SAD i zapusi usta svim naivnim komentatorima ovde koji im ne daju promil sanse vec samo palamude "Amerikanci u finalu, Amerikanci najbolji". Isto su pricali i za Spaniju pa su ih Francuzi satrali. Prosecan komenator ovde nema vise od 10 IQ poena.

dex

pre 9 godina

Ima li kraja ovoj sramoti, kradji i foliranju Spanaca? Ne mozemo mi njih dobiti, ovo je jasna poruka sudija! Jedino ako budemo bolji za 30-40 razlike, pa da ih dobijemo sa poen-dva... Nadam se da ce ih Amerikanci prevaspitati u finalu.

nadaZR

pre 9 godina

sa jedne strane bih volela da francuzi pobede jer bi ih srbija mogla pobediti a sa druge strane bi voleo da spanija udje u finale sa amerikancima pa da im amerikanci ocitaju lekciju

fortissimo

pre 9 godina

VO JE VELIKA PROLIKA ZA NAS DA CAK UDJEMO U FINALE!! Verujem u to jer smo u grupi izgubili ne zasluzeno. Zato je potsecam, sudija tog meca je bio suspendovan. Lako moze da se desi da sve tri ekipe koje su u grupi bile ispred nas dobijemo? Ko se tome nadao? Momci ovo je velika sansa i iskoristite je u suprotnom verovatno bi sa Spancima igrali za bronzu sto nikako nije dobro. Idemooo..

perro

pre 9 godina

Sve cestitke Francuzima na pobedi . Nama je sve jedno , mi bi pobedili i njih i one cigane Spance . Napred Srbija na finale sa Litvanijom.

zex

pre 9 godina

Sa francuzima mozda mozemo nesto uraditi ali sa amerima ne mastajte imamo mnogo kratku klupu, samo trebaju da markuraju snazno Tea a on nemoze svih 40minuta

Jimbo Jones

pre 9 godina

Moram priznati da se,izgleda,slabo razumijem u košarku.Uzalud komentarišem,mada 2/22 za 3 poena,a Navaro,Rodrigez,Fernandez i ostali u ekipi,kako to objasniti?!?!

dusan

pre 9 godina

Mislim da je nama potpuno svejedno protiv koga cemo igrati, jer su ocigledno prilicno izjednaceni ( Spa, Fra). Ali, vise bih voleo da u polufinalu Spanija bude ta koja ce da izgubi, a ne Francuska, simpaticniji su... Videcemo. :)

svi u napad

pre 9 godina

Ђорђе Добросављевић-Dule što se kriješ?Opet kukaš.
Ako mi budemo igrali napad kao na ove 2 zadnje utakmice,neće ni Francuska biti problem.Sve vreme se priča o odbrani,to svako može da stegne,ali je važnije što smo sada daleko kretivniji u napadu.Odavno nismo imali toliko različitih akcija.

Manijakalni FLO

pre 9 godina

BORIS DIAO-dodje kuci s posla,pojede peceno pile ,sabija dva ladana piva,odspava.. U 18h ode na basket na gradsko igaliste 10 ekipa 3 na 3. Njega niko ne moze da pobedi. Oko 20.30 h kaze-dosta je bilo,vidimo se sutra..hahahaha Kunem se gledao sam takve likove na basketima-stomacic pivski,ali razbijaju! :D

Milos

pre 9 godina

Navijam za mog imenjaka Ljulja da dodje do finala:D
(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 22:29)

U polufinalu da mi naravno navijas za Francusku, 'si cuo?

Paki

pre 9 godina

Iz pouzdanih izvora se saznaje da je jedan od sudija, g. Lamonika, posle utakmice bio vrlo ljut na spanske igrace koji mu uopste nisu dodavali loptu, iako su ga Francuzi nekoliko puta ostavili potpuno samog pod svojim kosem…

Gogi Bre

pre 9 godina

Pratim kosarku 25 godina! Mislim da nepostoji nijedna ekipa koja je tako pidmukla, jeziva i nesportska od kada postoji to takmicenje! Hvala Francuzima za pobedu i hvala za celu radost koju nosim u sebi!

11050

pre 9 godina

treba li da izbacim sliku tiketa, srbija 1, francuska 2, na srbiju kvota 2.30, na francusku 12, sa 270 din dobitak 7500 ? a lik ispred mene izmedju ostalog uplacuje na brazil, i na italiju u odbojci, pa tebra kako da dobijesh kad se kladish protiv svojih

MA TO BRE!

pre 9 godina

:D
koliko su svi istrolovali spance da su najbolja ekipa svih vremena. ahahahahahhaha. kao favoriti ste najveci, bolji ste i od one generacije sfrj sa djordjevicem, danilovicem i bodirogom... ahahaha kakvi jadnici! sto rekla ona baka koja na jutjubu navija za noleta - evo ti ... spancu mali!
jaooooooo sto me radi adrenalin sada! dajte loptu da kucam preko gasola!

vlade123

pre 9 godina

@nepismenko

A sta su to sve osvojili? Malo bolje pogledaj i uporedi te 2 generacije nase iz kraja prosloga veka i ovu njihovu i sve ce ti biti jasno. Samo 1 su uzeli SP.

drmomcilo

pre 9 godina

Spanci su pre ovog Svetskog prvenstva poredili ovu svoju generaciju sa onom SFRJ od 1988-92. . Za 13 godina postojanja ove generacije Spanija je jednom bila prvak sveta i dva puta evropski prvak, na dva sv. prvenstva nisu prosli ni cetvrt finale, zaista mislim da je nedostojno porediti ovu njihovu generaciju sa najvecom mozda i u istoriji kosarke, koja je za 4 godine osvojila 2 evropska prvenstva , srebro na OI, i jedno svetsko prvenstvo i ko zna sta bi jos osvojila da se drzava nije raspala, ali se moze pretpostaviti na osnovu onog sto je ona suzena Jugoslavija ciji su igraci bili deo te generacije, osvojila tokom 90-ih i pocetkom 2000-ih.

Пеђа

pre 9 godina

Полуфинале ће бити право уживање.Не знам да ли сам срећнији што смо ми одрали Бразил,или Французи оне нафуране Шпанце...Тако то иде,кад имаш 12 позерчина у тиму који су утриповали да је довољно истрчати на паркет и позирати 40 минута...Јбт,Французи замало да имају више скокова него ови поена(50/52):-) Непроцењиво

Иван

pre 9 godina

Давно сам рекао: проћи ће Шпанци као ми у Новом Саду 2005! Ово је био тренутак да опробају нове играче, али због домаћинства су окупили већ ислужен тим и остали без медаље. Има ту доста већ остарелих мајстора, који су деловали импресивно у групи, јер смо се очигледно и ми и Французи штедели за најважније мечеве. Ти шпански "старци", већ мало и уморни од 6 одиграних мечева, нису имали свежину за овако агресивну одбрану Француза. Да нешто не штима ту могло се назрети и након оних сукоба с нашима у већ решеној утакмици у групи. Али то је њихов проблем.

Утакмица ружна. Ми смо поезија у односу на ово, растрзано, неефикасно, исцепкано, у чему се Дијао и компанија много боље сналазе. Одбрана врхунска, као и наша, осовина Ертел-Батум-Дијао као и наша Теодосић-Богдановић-Бјелица. Коле, код нас предмет спрдње, показао је да није баш такав дудук, напротив. Но, не заборавимо да су Шпанци имали шут 22/2 за тројку, и да у том тиму звезда није било никог да повуче ручну кад крену кола низбрдо. Укратко, снага Француза је мистерија, баш као и наша. Никад неизвесније полуфинале у перспективи; али кад почне, мислим да ће се брзо показати разлика у нашу корист.

Jagodinka

pre 9 godina

Gledao sam u kuglu pa cu vam reci dalju sudbinu Srbije na prvenstvu: Tabela grupe: 1. Spanija 2. Brazil 3.Francuska 4. Srbija. U 1/8 finala pobedjujemo Grcku, u 1/4 finalu Brazil, u polufinalu Francusku (koja ce prethodno da izbaci Spaniju u 1/4 finalu). U finalu igramo sa Amerima a ishod ne znam, bas tad mi se pokvarila kugla, znam samo da ce da bude strasan mec. (Milan Tarot, 3. septembar 2014 20:07)

Ovo sam napisao jos 3. septembra. Pa posle kazite da nisam tarot. (Milan Tarot, 10. septembar 2014 23:49)

Odlican si samo si zaboravio da stavis italic slova na datumu i vremenu, dole gde ti je potpis. Pa da ti poverujem...
Napred Srbija!

Ivan Nis

pre 9 godina

Francuzi su kosarska gospoda. Od srca im zelim, nazalost samo bronzu. Ovo sto su veceras odigrali, treba uci u sve kosarkaske udzbenike. Moj najiskreniji naklon. Verujem da misljenje necu promeniti posle utakmice sa druzinom VELIKOG SALETA. Spanci...ne zelim da trosim reci...reci cu samo jedno, jednostavno Spanci.

Жeца

pre 9 godina

Ни за јeдног кошаркаша Шпанијe нe можeш да кажeш да јe поштeн и фeр спортиста.

zoran

pre 9 godina

Opasna je nadmenost..kada tresnesh o patos , mnogo boli...ovi pochistishe parket sa egoistima shpanskim...

Nervirao me reporter na RTS-u koji hvalospeve o Shpancima ispeva. Gotovo epske pesme. Pa, pitam se ja, d ali je on svestan koje ekipe su Jugoslavijom proshle i koja imena..? Da li je ikada gledao neku reprezentaciju stare SFRJ..? Da li je ikada gledao Kicu, Praju, Kreshu, Drazena, Divca, Jerkova, Bodirogu, Knega, Mirzu, Djordjevica, Paspalja....ma sve NBA igrachi...on mi ovde sastavi ep o prosechnim igrachima Shpanije.

Pa, sada, u ovom trenutku da se sastvai ekipa iz bivshih republika Juge, pochistila bi parket sa svima i to 20+ razlike...

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Treba razumjeti Spance, od postanka kosarke tj. zvanicnih prvenstava Evrope i svjetskih prvenstava trude se da pobjede Jugoslaviju pa Srbiju i Crnu Goru pa samo Srbiju. Oni znaju kako su prolazili, bili su razbijani, unistavani, napucavani, ubijeni u pojam, prestat cu igrat kosarku(San Epifanio). Docekali su Svojih deset godina i uzeli dva evropska i jedno svjetsko i sad ajd zdravo.

pitam se pitam...

pre 9 godina

Toooooo breeeeeee... Ajmo sad momci... Idemo do finala... A ovi Španci su sami tražili ovo... I pored toga što su najbolji, oni moraju da izigravaju žrtve, da imaju pomoć od sudija, da se bacaju kao da im neko vadi oči ne daj Bože... E pa ne može stalno... To je to što se tiče Španske dominacije... Za godinu-dve, neće više biti ta ista ekipa, a i oni koji budu igrali će da popuštaju polako... Što se uostalom videlo na zadnja dva takmičennja... Besmisleno tovarenje ekipa koje igraju u prevelikom strahu a čim neko pokaže zube, odmah je teška frka... Samo vratite film unazad i shvatićete o čemu govorim.

Иван-Ниш

pre 9 godina

Сад, нисам сигуран да су нам Французи лакши противник. Двадесет и кусур вишка скокова против 2 Гасола и Ибаке... Надам се још бољем Крстићу и овај ниво одбране за неутрализацију скока... Уствари, Сале то боље зна.

Gogzi84

pre 9 godina

Hvala Milanu Tarotu, nemogu da nadjem sada njegov komentar ali covijek je pisao da dobijaju Srbija i Francuska veceras. Za Srbiju sam i ja mislio ali ovo sto nam Francuzi priredise...neodoljivo!!!
PS: na 10e ja dobih 200e na kladzi na ove dvije utakmice. :)

Igor

pre 9 godina

Svaka čast.Neka sada Španci puštaju najavu finalne utakmice sa sve himnama USA i Španskom himnom.Zaboravljaju da je to ekipa koja četo pod pritiskom puca-kao što je i sada slučaj (Španija 2007-gube finale od Rusa u Madridu, pa u Bg 2005.i ranije, Turska 2010. itd.)iako imaju stvarno fantastičan tim.Žao mi je što ih mi nismo izbacili, i žao mi je što će USA uzeti zlato, jer jedino su Španci mogli da im pariraju

Pera Trta

pre 9 godina

Navijao sam kao da nasi igraju. Zato sto mi je muka od flopera i foliranata. Zato sto je kosarka sportska igra a ne spanska tv novela. Zato sto je Lamonika djubre bezobzirno. Zato sto imam jos piva u frizideru i nastavljam da slavim nasu i francusku pobedu.

Zadnjim treznim neuronom prognoziram da dobijamo Francuze u polufinalu. I to lakse nego sto mislimo. Imaju prednost u skoku, mozda su cak i brzi od nas. Ali odbranu igramo i jedni i drugi odlicno s tim sto je nas napad raznovrsniji i bolji. Imali smo ih i prvi mec a to nam je bio jedan od losijih na prvenstvu.

Lazaris

pre 9 godina

Najjače mi je kada je Uertel prevodio loptu i udario Rubija u mišić leve ruke a ovaj se uhvatio za facu i počeo da kuka,a nije ga ni zakačio!!Francuz samo nastavio i dao koš.

shoneUTD

pre 9 godina

Furija je isfurana sto rece Sarenac..ali nece biti lako sa Francuskom!
Koliko mi je samo drago sto ispade jedna od najiritantnijih reprezentacija sto je svet video!

Mikeli

pre 9 godina

A realno ja ne znam nijednog svetskog sudiju osim Lamonike,a znam kada ga vidim da ce biti cirkusa. Covek je uzasan sudija, ali eto sudi bitne utakmice.
Svaka cast Francuizma, posebno onom mladom centru Gober mislim da se zove. Nositi se onako protiv zveri i biti dominantnan u skoku je za svaku pohvalu. Svideo mi se i onaj plej koji je resio utakmicu, onako hladnokrvno se zaletati pod obruc i sutirati trojke kada se lomi rezultat moze samo igrac sa velikim mosnicama.
Sve u svemu, finale je vise nego dostizno, ali polako. Bez euforije, samo muski da odigramo i ne verujem da nece biti rezultata.

Nije šok..

pre 9 godina

Orenga je ubedljivo najlošiji trener šampionata. Sa ovakvim igračima odigrati tako loše taktički može samo nepismen trener. Nijedan napad Španci nisu odigrali s ciljem. Samo individualne akcije pojedinih igrača koji su se nafulali do besvesti. Francuzi su im pokazali da uopšte nisu tim već skupina umislenih zvezda.

Đole

pre 9 godina

Srbija u istoriji Svetskih prvenstava nije izgubila dva puta od iste ekipe, tako da ne bih voleo da upropastimo taj niz i da dobijemo Francuze, kojima svaka cast za pobedu nad Ciganima!

DBZ

pre 9 godina

Pre ove utakmice bilo je predstavljanje novog Nanterovog tima za predstojeću sezonu. Došli mi posle naše utakmice, Francuzi respekt za naže gaženje Brazila i smrknuto prognoziraju s koliko će da izgube. Od koga bre rekoh im, ma biće to sve OK, nešto mi se nisu javljali Španci u polufinalu. I tako i bi, prosto je zabrinjavajuće kako posle izvesnog broja decenja praćenja košarke možemo i rezultate da predviđamo, hm? Biće izuzetno zanimljiva utakmica sa njima. Ponovo ističem da se Vensan Kole, njihov selektor, i njegovih 11 košarkaša bori ovde u FR protiv medijskog mraka, ko ne plati neki Sport+ 60 evra mesečno ne može da gleda ni evropsku ni NBA košarku, samo fudbal, ragbi i biciklizam, zato je njihova pobeda važna.

terzina gedora ex dzajina

pre 9 godina

francuzi ne bi nikada bili u 1/2 da to nije zaslugom njihovog premijera valsa. on im je vratio veru u kosarku. francuska je na dobrom putu. svi su poceli da ih postuju u svetu pa i srbi. jos jednom hvala njihovom premijeru

Milan

pre 9 godina

Veliko bravo za Francuze zato što su uprkos sudijskoj krađi tokom celog meča dobili ovu utakmicu. Biće sjajno polufinale i žestoka borba dve velike ekipe. Španci za utehu mogu da se bore za oskara.

nemanja

pre 9 godina

Sumnjao sam, nisam verovao da je moguce, pogotovo onda kad je onaj smecar Lamonika ponistio cistu trojku Francuzima, medjutim desilo se. Srbija slavi, Francuska slavi, celi svet slavi sto su foliranti, glumci, prepotentni umisljenici ispali... kakva utakmica Francuza.

NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!

pre 9 godina

A danas sam drugu reko Spanija je bez sudija 50% slabija i da mozemo da ih dobijemo lagano,a on mi na to kaze da nisam normalan!!!Ali eto pretekli nas Francuzi!

Bane

pre 9 godina

Kakav dan :D kosarkaski dan iz snova ! Sve je blize epsko finale sa USA ... mada i da puknemo sa 30 od francuza ja sam prezadovoljan ovim do sada

espania DOWN

pre 9 godina

vive la France, sve cestitke Francuzima sto su odrali one prepotentne spance, koji su u pojedinim trenucima utakmice kada se je lomio rezultat imali cak i diskretnu pomoc od sudija, o namestanju zrebanja da i ne govorimo, sve su ucinili ne bi li bili prvi, ali dzaba, Diao i druzina suzama ne veruju!

Marko

pre 9 godina

Navijao sam za Francuze,samo da negledam one prljave Špance igraju prljavo sudije nesviraju faule iz aviona...sve cestitke Francuzima na odlicnoj partiji.

Idemo mi do finala sa Amerima opusteno,dobijamo Francuze a sa Amerima sta bog da,ako budu imali los dan mozemo da se nadamo pobedi,ali realno do drugog mesta mozemo,sve preko toga je vrh vrhova.

ja

pre 9 godina

nista neocekivano...najavljivao sam pre meca da bi mogli Francuzi da ih izbace, isto tako mislim i da bi sutra Litvanci mogli da naprave posao protiv Amera.

Ђорђе Добросављевић

pre 9 godina

Мени је непојмљиво да се радујем кошу Катића,Симоновића,Теа и осталим доајенима игре под обручима. Ова репрезентација ми је синоним за Ђоковића. Ја то не могу да подржим никада. Једноставно ми се огадило све због милион ствари које су урађене на штету нашег клуба. Цинично је подржавати исти тај принцип.

Sarma

pre 9 godina

Svaka cast nasim momcima....
Svaka cast Francuskoj...
Vidi se da kad je bitno, psiha ima jako jako mnogo udela...
Ogroman pritisak je bio na Spancima koji na vecerasnjoj utakmici nisu imali pomoc sudija a psihicki se izglada podbacilo...
Ishod takakv kakav (nadam se) nama odgovara...
Sada vec verujem u finale SRBIJA - USA...
I da ne zaboravim SVAKA CAST MILANU TAROTU...
Us*a*o te nema sta....
Srecno...

pegone

pre 9 godina

Ma ovo su oni namjerno izgubili samo da se ne obrukaju protiv nas :-P.
Drago mi je sto su ispali i zbog zrijeba kako su ga organizovali (A i B da se ukrstaju sve do 1\2) samo da izbegnu amere.
BTW hvala i gospodinu Orengi na njegovom iskusnom vodjenju spanaca.

Boske

pre 9 godina

Pau Gasol je veceras otisao u istoriju, a spanska reprezentativna kosarka u drugu evropsku ligu. Vrlo vjerovatno, za dugo, dugo vremena. Zbogom, momci, bila nam je cast igrati protov vas.

Tugo nesrećo

pre 9 godina

@Sada mogu da potpisem da ce Spanci biti prvaci! Uz ovakvo sudjenje ni Ameri nemaju sanse! (Sudac, 10. septembar 2014 23:02) Prvo skoči, pa reci hop. :-)

Atilio

pre 9 godina

ajdeee cigiciiiii....nema medaljeeeee...neeeeemaaaaaaaa xaxaxaxaxaxa...pa sta ste mislili vi...ONAJ OD GORE SVE VIDI...pocev od namestanja kostura itd itd...gledajte nas u petak...i uzivajte jer bezbolnije je sada nego mi da vas sameljemo u polufinalu...bay baaaaaay

Filip

pre 9 godina

Ljudi samo polako ne treba sad da se kaze da smo u finalu,ovo je stvarno velika senzacija ravna onoj iz brazila na svetskom ali ako igramo kao sto smo i do sad nemaju oni sta da traze,IDEMO MOMCI DO FINALA SAMO POLAKO!!!!

ČIKA KURE

pre 9 godina

Pravda je zadovoljena. Godinama nameštate utakmice i žreb. Od ovog momenta ste niko i ništa.
Francuzi svaka vam čast na pobedi.
Ćeraćemo se još!

Sajonac

pre 9 godina

Sta je tu cudno? Pa Francuzi su prvaci Evrope. Pa Francuzi su i na proslom takmicenju pobedili Spance. A s obzirom da su na vec dobili u grupi, jasno je da nas ceka novi poraz i borba za bronzu.

alo

pre 9 godina

Ja ne znam zašto svi pričaju o nekom navlacenju? Sasvim ok sudjenje, čak je sudija pogledao Rubija kod onog glumatanja i da nije domaća reprezentacija tehnička lagano....sve u svemu drago mi je što su ga prepotentni španci izduvali!

PRAVI NAVIJAC

pre 9 godina

Zeznuli se spanci kompleksom domacina....za utehu i prednost je da ce moci uzivo(sa tribina) gledati ostale meceve polufinala i finala

Zmaj

pre 9 godina

Mene ne zanima da li neko voli ili ne voli Spance, ali ovo sramotno navijanje za Francuze od strane komentatora na RTS2 je dno dna! I vama koji ne znate da radite svoj posao da placamo pretplatu? Budi covek pa radi svoj posao za koji si placen kako treba, a navijaj van radnog vremena! Sramota!

Carletto

pre 9 godina

Pre samo par meseci u Partizanu, pre samo 2-3 godine u Partizanu kao anonimusi, a sada u polufinalu svetskog prvenstva- Zofri Lovernj i Bogdan Bogdanovic.
Carobnjacka radionica Duska Vujosevica.

Ђорђе Добросављевић

pre 9 godina

Мени је непојмљиво да се радујем кошу Катића,Симоновића,Теа и осталим доајенима игре под обручима. Ова репрезентација ми је синоним за Ђоковића. Ја то не могу да подржим никада. Једноставно ми се огадило све због милион ствари које су урађене на штету нашег клуба. Цинично је подржавати исти тај принцип.

nadaZR

pre 9 godina

sa jedne strane bih volela da francuzi pobede jer bi ih srbija mogla pobediti a sa druge strane bi voleo da spanija udje u finale sa amerikancima pa da im amerikanci ocitaju lekciju

plavi andjelak

pre 9 godina

Ove price o namestanju zreba su glupost. Naravno da je interes FIBA da u finalu igraju dva najveca favorita. E sad, to sto ih je Spanija razocarala je njihov problem :). Tako je i na OI 96 u Atlanti "namesten" zreb da se tadasnja Jugoslavija ne moze sastati sa SAD pre finala. Jesu Spanci antipaticni ali dajte malo realnosti u komentarima.

zex

pre 9 godina

Sa francuzima mozda mozemo nesto uraditi ali sa amerima ne mastajte imamo mnogo kratku klupu, samo trebaju da markuraju snazno Tea a on nemoze svih 40minuta

fortissimo

pre 9 godina

VO JE VELIKA PROLIKA ZA NAS DA CAK UDJEMO U FINALE!! Verujem u to jer smo u grupi izgubili ne zasluzeno. Zato je potsecam, sudija tog meca je bio suspendovan. Lako moze da se desi da sve tri ekipe koje su u grupi bile ispred nas dobijemo? Ko se tome nadao? Momci ovo je velika sansa i iskoristite je u suprotnom verovatno bi sa Spancima igrali za bronzu sto nikako nije dobro. Idemooo..

Max

pre 9 godina

Srbija - Argentina, kao nekad ... Nema Divca, ali, ima drugih, nekih novih heroja ...
Ajmo momci, samo hrabro !
Mislim da je jedan od Djordjevicevih kvaliteta sto ne komanduje "JURIS", nego "ZA MNOM !" .

pera

pre 9 godina

Navijao sam kao da su nasi igrali. Jedino mi je zao spanskog trenera,izgleda kao dobar lik,a sada ce svi raspaliti po njemu zbog ove jedne utakmice,zaboravice se sve 20+ pobede do sada.

Igor

pre 9 godina

Svaka čast.Neka sada Španci puštaju najavu finalne utakmice sa sve himnama USA i Španskom himnom.Zaboravljaju da je to ekipa koja četo pod pritiskom puca-kao što je i sada slučaj (Španija 2007-gube finale od Rusa u Madridu, pa u Bg 2005.i ranije, Turska 2010. itd.)iako imaju stvarno fantastičan tim.Žao mi je što ih mi nismo izbacili, i žao mi je što će USA uzeti zlato, jer jedino su Španci mogli da im pariraju

Дуле27

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. и да изјави како су Гасол, Наваро и Љуљ били синоћ до 5 ујутру у дискотеци. :)

vlade123

pre 9 godina

Toliko o "najboljoj ekipi u istoriji Evrope pa i sveta" kako su je mnogi nazivali, to je sklop pojedinaca ali nije to TIM. Samo sam citao takve komentare i cutao sam i nisam mogao da se pomirim da mnogi porede tu generaciju sa nekim nasima iz 95,2002 itd. Smesno je a i zalosno koliko su ovi Spanci i prljavi i namazani pocenjivacki igraju utakmice nabedjeni su puni sebe to nije sportski pocenjivati nekog zato su ovako prosli. Ne da ne mogu da se porede sa nekim nasim generacijama nego ni da im pridju ne mogu prvo ljudske karakteristike pa posle kosarkaske. Toliko o tom dream team-u smejem se vec 10 minuta i ne mogu da skinem osmeh sa lica koliko mi je drago sto su ispali. Rudi najprljaviji igrac i najljigaviji, Rubio mnogi ga cene al meni je mnogo antipatican tako mi je drago bilo kad ga Urtel klepio po nosu hahaha, Paul Gasol iz njegovih ociju krv izbija mnogo je ljigav, meni omiljeni je Serhio Rodrigez njemu svaka cast. Pozdrav za najbolji tim evrope i sveta koji skoro da nista nije osvojio a vec se svi polako penzionisu tako da kraj jedne ere ne tako slavne, morace spanci jos mnogo toga da uce od nas kao sto su do sad ucili. Adios amigos!!!!!!

Luke Babbitt

pre 9 godina

Kapiram da su Francuzi namerno izabrali da idu na Španiju u 1/4 ,a ne u 1/2 jer je pritisak na Španiju bio u ovoj fazi kapiram duplo veći jer ako izgube ostaju sigurno bez medalje,tako im se i desilo

Ивашов

pre 9 godina

Хвала председнику Владе Александру Вучићу што је уложио велике напоре и омогућио.........

Bravar

pre 9 godina

Ovo bre treba da proslavljamo na ulicama Srbije.Ispala je najljigavija reprezentacija u istoriji kosarke.Uzivacemo u polufinalu i licno mi ne bi bilo krivo ako ispadnemo od ovakvih KOSARKASA I LJUDI,bravo za naseg Zofrija....e jos kad bi Litvanci sutra izbacili ove cirkuzante sto igraju 4x12,pa da uzivamo i u finalu.

dex

pre 9 godina

Ima li kraja ovoj sramoti, kradji i foliranju Spanaca? Ne mozemo mi njih dobiti, ovo je jasna poruka sudija! Jedino ako budemo bolji za 30-40 razlike, pa da ih dobijemo sa poen-dva... Nadam se da ce ih Amerikanci prevaspitati u finalu.

JohnyJ

pre 9 godina

Sve cestitke Francuzima na pobedi . Nama je sve jedno , mi bi pobedili i njih i one cigane Spance . Napred Srbija na finale sa Litvanijom. (perro, 11. septembar 2014 00:00)

Aman vise sa vredjanjem jednog naroda koji nam nikada nista nije skrivio!

PS Sto se tice Spanaca, OK, nije mi ova ekipa simpaticna ali nemam razloga da ih mrzim. A Spance i Spaniju u globalu bas gotivim, cak mi je i Nadal simpatican, mada mnogi njegovi navijaci i nesto ne... Samo POZITIVNO!

Goran

pre 9 godina

Kakav dan. Odbojkasi zgazili italijane, kosarkasi ponizili Brazilce i kao slag na tortu Francuzi spustili na zemlju nabedjene Spance. Neko ko pobedi Spaniju nije lak protivnik nikome ali sigurno imamo vece sanse protiv Francuza jer bar nece imati pomoc sudija kao Spanci. Moje misljenje je da su Francuzi jaci od amera i mislim da ako udjemo u finale uzimamo zlato... Neka momci daju sve od sebe pa sta bude, bar mi nece bit zao ako izgubimo od Francuza koji su pravi sportisti i ljudi

pikolo

pre 9 godina

Ja ne znam kako cemo MI sa Amerima u finalu,al kontam da treba svaki napad ici do zadnje sekundi i cekati otvorenu sansu,jer su skloni kiksevima :D A u odbrani,sta se uradi uradi..Zivotinje su :D

Stella

pre 9 godina

Ma nama je svejedno! Nasi momci mogu zajednistvom, srcem i znanjem da pobede svakog! Teodosic, Jovic, Markovic, Bogdanovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Bircevic, Katic, Krstic, Raduljica i Stimac mogu sveeee! Oni su vec pobedili. Pa nek bude i protiv mocnog domacina, publike, sudija...

StefanBU

pre 9 godina

Za mene su nasi vec napravili veliki uspeh. Voleo bih da Francuska dobije Spaniju, jer u polufinalu bi nam realno Francuska bila laksi protivnik a i ne bi mi bilo toliko krivo da od njih izgubimo jer su trikolori pravi sportisti korektni i posteni!

Paki

pre 9 godina

Vrlo neprovereno: neki kazu da je kosarkaski savez Francuske posle utakmice ulozio ostar protest kod FIBA-e, smatrajuci da su Spanci namerno izgubili utakmicu kako bi izbegli Srbiju, i pored toga sto je Diao, svojim pocetnickim greskama u poslednjoj cetvrtini, dao sve od sebe kako do toga ne bi doslo.

ĐS

pre 9 godina

mene ovi španci podsećaju na urugvajce sa prvog prvenstva sveta u fudbalu. sudije kao da sude pod njihovim pretnjama. svaka odluka širenje ruku, protest trenera, kolačenje očiju, skakanje, uzvici, povici.. Đorđević je samo jednom protiv njih protestovao i isključen je bio zbog druge tehničke, a pritom je to uradio sasvim korektno.
pre četiri godine su nas protiv domaćina u polufinalu pokrale sudije, nadam se drugačijoj sudbini ovog puta.
pogledajte koja reč je jedina napisana velikim slovom u mom komentaru, namerno :-) pozdrav

guja

pre 9 godina

Nemoj da se iznenadite ako Francuzi večeras dobiju Špance. Lopta je okrugla. Inače, ovu utakmicu je dobio Sale. Onaj što nema iskustva. Pa i nema u udav- košarci D.V. i Mute N. koju gledate u ABA "lizi". Neka vam ovo bude orjentir za dalje praćenje košarke. (guja, 10. septembar 2014 20:30)....
...šok? Za koga. Za španske folirante? Hvala, sedite, nemojte da ustajete. Nastavi s radom.

Dejan

pre 9 godina

Ja bih iskreno voleo da Litvanija pobedi SAD i zapusi usta svim naivnim komentatorima ovde koji im ne daju promil sanse vec samo palamude "Amerikanci u finalu, Amerikanci najbolji". Isto su pricali i za Spaniju pa su ih Francuzi satrali. Prosecan komenator ovde nema vise od 10 IQ poena.

marko87bgd

pre 9 godina

koliko bih voleo da veceras ispadnu ovi spanci,pa nema gore i prepotentnije reprezentacije od njih...vode 20 razlike na svim tekmama i vredjaju rivale i sudije,svim srcem u francusku,udri lovernj molim teeee

Bolest

pre 9 godina

Koje bolesno navlacenje sudija!!! Gledam danas kako Bogdana cuvaju,u svakom protrcavanju jako povlacenje sa obe ruke,sa ledja,i sudije nijednom ne sviraju!!!

cpb

pre 9 godina

Mogu, ali sa sansama ispod 25 %. Spanci su u zadnjh 5-6 godina velesila u fudbalu i kosarci ali je njihovo bahato drzanje bezprizorno. Verovatno je to posledica dugogodisnjeg "silovanja" SFRJ, SSSR, Italije, Srbije, SCG-pa sad eto kao doslo i njihovih 5 minuta. Posle ovog prvenstva ostace jos samo 2 min...idemo ZO majstore

Jo1e

pre 9 godina

@
Ja stavio 10.000 na pobednik meca Francuska (racuna mi se i pobeda nakon produzetaka) u mozzartu. Cekam 114.000
(Kladionicar, 10. septembar 2014 22:33)

Nadam se da si tako igrao na Srbiju protiv Brazila ako nisi, stavi bar 50 od tih 115 na Srbiju u polufinalu.

dacha

pre 9 godina

He he he...ove dve tekme nas usrećiše više nego da smo kolektivno svi dobili na lotu.Sjajna odbrana Francuza i ne baš tako dobar napad protiv danas veoma loših Španaca.Najveća rupa im je trener.Mi bi ih otkinuli danas.

Nacionale

pre 9 godina

Ljudi, 98 prvaci, 2002 prvaci, 2010 polufinale, 2014 polufinale. Ipak su to SP(svaka cast Oi, ali svetsko je svetsko) Mi uvek u vrhu. Zemlja kosarke!!!

Sale Jagodina

pre 9 godina

Posto su rekli da je sve osim pobede Grcke nad nama senzacija,mi im dadosmo jos vecu senzaciju.Jos kad bi i Francuzi tukli domacina,a na dobrom su putu.Ameri da se sapletu pa da bude cudo nevidjeno.

......

pre 9 godina

ne navijam za partizan ali voleo bih da francuzi prodju, ne zbog toga sto bi nama mozda bilo lakse nego I zbog zofrija, decko mi je toliko simpatican I pre svega voli nasu zemlju.. a spanci no comment.. najljigavija reprezentacija ikad!

Milan Tarot

pre 9 godina

Gledao sam u kuglu pa cu vam reci dalju sudbinu Srbije na prvenstvu: Tabela grupe: 1. Spanija 2. Brazil 3.Francuska 4. Srbija. U 1/8 finala pobedjujemo Grcku, u 1/4 finalu Brazil, u polufinalu Francusku (koja ce prethodno da izbaci Spaniju u 1/4 finalu). U finalu igramo sa Amerima a ishod ne znam, bas tad mi se pokvarila kugla, znam samo da ce da bude strasan mec.
(Milan Tarot, 3. septembar 2014 20:07)

Ovo sam napisao jos 3. septembra. Pa posle kazite da nisam tarot.

mihajlo

pre 9 godina

@Kladionicar
Da platis pice :).

Francuzi odigrali perfektnu odbranu i racionalno u napadu. Koji .erpani spanci, kad ne ide ajde sa trikovima, prvo fernandes, pa onda onaj umisljati sto mu skoro zub ispo od vazduha, dok Francuzi na drugoj strani korektno i fair play. Bice to melem za oci od utakmice sa Francuzima ali i srce ce da radi :).

nenad rs

pre 9 godina

Онај Марк Гасол подсећа на Араповића некад у Цибони кад је био статиста у петорци браће Петровића,Чутуре и Накића.Мијењао се са Кнегом ,све освојио уз мајсторе а залутао у спорт.

Luke Babbitt

pre 9 godina

Sve i da su osvojili ovo,ovaj tim Španije nema šanse da bi bio najbolji u Evropi i svetu ikada.Yugoslavia iz 95' bi pokosila ovu Španiju sa 15 razlike baš kao što ih je i ona iz 2001 u Turskoj razvalila sa 13.

bobo

pre 9 godina

Svaka čast Francuzima, pravi sportisti, od početka do kraja utakmice maksimalno u igri, bez spuštenih gaća... Špance ne bih komentarisao, jedino mi nije jasno čim je Orenga zaslužio da vodi ovakav skup pojedinaca, ruku na srce, ali generacija sa ovoliko kvalitetnih individualaca nije odavno skupljena pod zastavu jedne evropske države (naše generacije nisam računao, i ovakvi kakvi smo, mi smo ipak druga košarkaška dimenzija za sve ostale u Evropi). Sve u svemu, odlično košarkaško veče!

Xavier Mc daniel

pre 9 godina

Kad bi postojao vremeplov, voleo bih da se ovaj tim Španije vrati u 1992-gu godinu i da igra protiv Njujork Niksa (protiv leptirića tipa: Juing, Oukli, Mejson, MekDenijel, Džerald Vilkins ...) ili u 1989-tu godinu protiv Detroit Pistonsa (Lejmbir, Mahorn, Edvards, Rodman, Sejli, Dumars, Vini Džonson ...), a da sudije budu iz 70-ih, kada su kao u hokeju puštali da se momci malo "isprazne" prilikom konflikta. E, to bih voleo više da gledam valjda i od finala OI 1992-ge između SFRJ i SAD.

sacz

pre 9 godina

Ja sam nekada bas gotivio Spance u skoro svim sportovima. Sada mi se misljenje drasticno promjenilo zbog njihovog prepotentnog ponasanja,drskosti,nepostovanja i simuliranja. Ne zna se u kome su sportu odbojniji svi ekipni pa i Nadal i njegovo stipkanje po zadnjici pljuvanje i sl. da ne spominjem Busketsa,Pedra, Albu,Ramosa komplet kosarkasku reprezentaciju... Ole ole France!!!

guja

pre 9 godina

Nemoj da se iznenadite ako Francuzi večeras dobiju Špance. Lopta je okrugla. Inače, ovu utakmicu je dobio Sale. Onaj što nema iskustva. Pa i nema u udav- košarci D.V. i Mute N. koju gledate u ABA "lizi". Neka vam ovo bude orjentir za dalje praćenje košarke. (guja, 10. septembar 2014 20:30)
....to je to

Marko

pre 9 godina

Bravo doktori!! Imamo ozbiljnu sansu da igramo finale jer budimo iskreni da su Toni i Noa na sp,skoro da ne bi imali cemu da se nadamo.. Francuski tim - Parker,Zelabal,Batum,Dijao,Noa uz odlicnu klupu bi pruzio najjaci otpor amerima, i cak se usudjujem da kazem da bi pobedili!! Toniju je sigurno krivo, ovo bi mu bila sansa da udje u legendu i osvoji sve.. Ali avaj dobro je za nas!! Idemo srbi!!! :)

Djura

pre 9 godina

ovo je dobar znak!!! Spanci su sve omasili..SVE ! zato su Francuzi prosli dalje..nisu Francuzi toliko dobri, koliko Spanci nisu imali srece..realno..i realno je da cemo sa Amerima u finale!

Zarko bravar

pre 9 godina

Vidi malog Rubia al je prljav, pa nije ni cudo sto toliko krade lopte, malopre covek u uglu ubi Borisa Diaoa, a sudije ne sviraju nista, al zato Batum drzi ruku na kuku Navara i odma faul. Spanci retko pokvarena ekipa.

Gile

pre 9 godina

Ja razumem i da su domacini, i da je 1/4 finale... ali OVAKVO SUDJENJE?!?! BRUKA, cista bruka! Sramota za kosarku sta rade Francuzima! Odavno nisam video OVOLIKO tendencioznih odluka na stetu jednog tima za samo 20 min. I IPAK VODE! Izdrzite Francuzi, vidimo se u 1/2 finalu!

jellen

pre 9 godina

Ja mislim da cemo se vise radovati ako spanci sada izgube nego danas kad smo pobedili :D Jer drugo poluvreme gotovo nije bilo tenzija... Eh kada bi francuzi dobili spance ...Jer tesko da ce spanija imati ovako lose poluvreme kao sada protiv francuza.. ALI kako bi se izduvali kada bi izgubili uf,,uf...

Pera Trta

pre 9 godina

Lamonika najbolji spanski igrac. Bez njega, Francuzi bi na poluvremenu vodili bar 15 razlike.
Ako ovako nastave, u stilu nasih momaka, borbeno i skoncentrisano na igru a ne na sudjenje i spansku tv novelu, Francuzi ovo dobijaju. Nek samo zadrze vodjstvo u trecoj i spanske zvezdice ce postati prenervozni.
Bojim se samo da ce nam oni biti tezi protivnik u polufinalu. Svejedno. Ajmo Zofri, udri po Koncitama pa da gledamo vrhunski basket u polufinalu.

Stella

pre 9 godina

Gledam ove Spance. Braco Srbi, hajde da ih natankamo! Zreli su ovako sa sve sudijama i ovim silnim NBA i EL zvezdama, prelozenom publikom i ovim prljavim i prgavim mentalitetom. Navijam za ove sto igraju dugih rukava, ali tesko, kad ih potkradaju Harmonika i ekipa. Ajde neki kec iz rukava, kad ih vec imate. Mislim, rukave. :)

abc

pre 9 godina

Bliži se završnica. Kontam da će P. Gasolu ispasti oči od kolutanja, da će sudije pustiti poneku suzu od Navarovog, što bi Ameri rekli, štenećeg pogleda, da će Rudi Fernandez napraviti ulegnuće valjajući se po parketu ne bi li izmolio prekršaj... A Francuzi će da vuku za dresove i slično i prave se nevešti, kao i do sad.

Mito

pre 9 godina

Posle utakmice Srbija-Španija, napisao sam pored ostalog da Španija neće proći Francuze. Niste hteli da objavite. Nadam se da će te većeras ovo objaviti. S poštovanjem.

Дуле27

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. :) Мора да су Гасол, Наваро и Љуљ пили до 5 ујутру у дискотеци синоћ. ;)

eh moje ime

pre 9 godina

Kao sto sam i rekao, ne treba prije vremena Francusku kući slati.

Odbrana Francuske iz ove utakmice je za udžbenike, za proučavanje. Ovo je bila lekcija. Dominantno!

Imaš takve skakače i razbiju te u skokovima. Razbiju!
16 izgubljenih lopti i spustiš ih na 52 poena. Kakva odbrana, za udžbenika.

Na prvu loptu, šanse su vam 50-50 u polufinalu.
Ali treba uzeti u obzir da su oni mnogo istrošeni, kako je snaga istrošena, tako su i emocije.
Trebalo je pobijediti pred punom dvoranom, kod domaćina prvenstva. Trebalo je pobijediti suce. Trebalo je to sve uraditi.

Zato ja vama dajem nekih 55%.
Ako Francuska ne bude igrala kao večeras, šanse su vam preko 75%. Naravno, i vi trebate da budete na nivou kao protiv Grčke i Brazila.

Još nešto.
Nemojte Latviju za olako uzimati.
Mora SAD da se namuči, vjerujte.

Sve u svemu, mnogo sreće vam želim.
Kao Bosna i Hercegovina da igrao.
Uvijek sam vas podržavao i podržavati ću.
Pozdrav.

Deuce40:40

pre 9 godina

Nekoliko stvarno cudnih sportskih dana u kojima su svi favoriti poispadali (Djokovic, Federer, Grcka, Brazil, Spanija). Drago mi je da smo mi bili dva puta sa one druge strane, tim koji je napravio iznenadjenje, pa cak i po cenu ispadanja jednog naseg favorita. Mada je realno Djokovic mogao da saceka malo i prepusti neverovatnim kosarkasima da zapocnu taj niz...koji samo neka se nastavi pa da gledamo ove sjajne momke u finalu.
Idemo SRBIJAAA!

Duh sa sekircetom

pre 9 godina

Srce mi zeli spance u polufinalu, ali kada ih vidim veceras ovako ocajne, bez pomoci sudija (poluvreme je) bila bi grehota da francuzi ne prodju dalje.
Ponasanje i foliranje nekih igraca spanije prelazi sve granice zdravog razuma i, blago receno, ogavno je.
Rodríguez sa onim reklamiranjem udaranja po ruci kada puca trojku i promasuje kos, nervira sudije i posle toga se jos u jednom od sledecih napada baca po podu pa u svlacionicu, kao nesto sepa a kad je pao na pod drzi se za nos. Katastrofa!
Isto tako je veceras Varežao iznervirao americkoga sudiju kada je reklamirao da ga je Bogdanovic udrio po glavi kad mu je cisto izbio loptu, a sudija bio pored njih, vidi se na snimku, i vidi se da ga ovaj nije ni takao. To je i bila predigra onim tehnickim greskama koje ima je nalupao sudija zvog ovoga dileje.
Svaka cast sudijama, samo tako i francuzi sa nama u polufinalu pa bolji neka pobedi. Voleo bih da igramo sa njima.

dusan

pre 9 godina

Mislim da je nama potpuno svejedno protiv koga cemo igrati, jer su ocigledno prilicno izjednaceni ( Spa, Fra). Ali, vise bih voleo da u polufinalu Spanija bude ta koja ce da izgubi, a ne Francuska, simpaticniji su... Videcemo. :)

krajisnik

pre 9 godina

sad je medalja sasvim izvjesna.Sudije za cudo pristojno svirale,malo vise za domacina ,ali ok.Izgleda da svima slijedi porcija od preporodjene Srbije jer od tekme protiv Grcke smo novi tim

veliki strumf

pre 9 godina

Kakav sokantan dan za FIBU, a tek za Spance. Ima neceg i dobrog za njih: taman su se uplasili Tea, sada bar tu vise nemaju brige! Sto puta receno: tesko je 2 puta dobiti istu ekipu na 1 takmicenju - to su radili ranije nasi vanzemaljci u kosarci i vaterpolu vise puta, ali je retkost. Mi vratili Brazilcima, Francuzi Spancima, sada jos mi da vratimo za onaj minimalan nezasluzen poraz Francuzima - i kosmicka pravda bice zadovoljena! Ovo je neverovatna sansa za finale, nikad veca. Jesmo mi bez trecine tima, ali Francuska je bez Parkera, De KOloa, Azinse i jos par igraca, koji su njima 2/3 tima!

zoko macijak

pre 9 godina

Vidio sam nasu Srbiju u finalu protiv Amera,sad smo zaista blizu toga.Mozda bi trebalo da nam se vrati za proslo prvenstvo.Idemo Srbijo majko.

sasa

pre 9 godina

Idemo do zlata breeee !!!! Kad smo mogli da bijemo Pola Pirsa u najboljim godinama i Redzi Milera u sred njegove Indijane onda je Harden mala maca !!!!! Samo slusajte kosarkaskog cudotvorca dr. Saleta i nema zime !

jedna obožavateljka

pre 9 godina

@ Sa francuzima mozda mozemo nesto uraditi ali sa amerima ne mastajte imamo mnogo kratku klupu, samo trebaju da markuraju snazno Tea a on nemoze svih 40minuta (zex, 11. septembar 2014 01:30)

Teo ne može 40 minuta!? On može i dva sata ako treba :-)

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

"Набеђени Ламоника " је засад најбољи шпански играч и човјек преокрета.

estiar

pre 9 godina

Šta bi bilo da Raduljici nije sviran faul nad Lovrenjom nego da smo ih dobili? Bili bi treći i ne verujem da bi prošli Špance, a pitanje šta bi i ostali uradili.

vladimir

pre 9 godina

Neko je ubedio Spance da su jaci od Amerikanaca, i evo sta im se dogodilo.Doziveli su gori debakl nego mi 2005.godine.Ameri bi ih sa ovakvom igrom ponizili u Madridu sa 30-40 razlike.Jos su videli kako smo mi razbili Brazil.Sve je to veliki udar na psihu.NJihov selektor Orenga nedorastao je da vodi jednu ovakvu selekciju.Zato su ispali.On je najveci krivac.

audi 5cyl

pre 9 godina

Valjevo je večeras navijalo za Francuze više nego za Srbiju. Rasipali su se decibeli i prosipali vinjak i pivo, a pao je i vatromet u njihovu čast.
Mada, siguran sam da će u petak biti drugačija atmosfera. Napred Srbija!

Stole

pre 9 godina

Sad je jasno da su Francuzi, takticki izuzetno potkovana ekipa.Mnogi su potcenjivali kola kao treneraali on je za Ortegu, doktor kosarke.Bice jako tesko sa galskim petlovima u polufinalu,jer su izuzetno nezgodni i igraju odlicnu odbranu, kojom su i dobili Spance.Ne mozemo ih mozfda naskakati al mozemo igrati pametno i glavom uz nadam se isto onako dobar sut ako u zadnja dva meca.I, jos jednom na kraju da kazem da mi je drago sto su Spanci ispali,zasluzili su to posle onog namestenog zreba i prepotentnog ponasanja.

dare

pre 9 godina

Francuzi su evropski sampioni, i kao takvi, imaju dovoljan kredit kod sudija koji je dovoljan da ne navlace toliko za spance. Rezultat se vidi iz prilozenog.

gl. arhivator Đorđe Čvarkov

pre 9 godina

Navijam za mog imenjaka Ljulja da dodje do finala:D
(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 22:29)


Pa i liči mi na nekakvog Hašima Ljulja, a konačno si se i ti izvukao iz mišje rupe posle pobede Srbije.. :)

Zmaj Ognjeni Vuk

pre 9 godina

O ovome vam pričam. Domaći teren i breme favorita opterećuje. Treba to iskoristiti ukoliko budemo igrali protiv njih u 1/2 finalu.

...

pre 9 godina

Snimam ovu utakmicu, samo iz razloga da vidim sudjenje za spance.
I sta reci?! Iz napada u napad, najpre ljigavi spanci glumataju faulove koji ne postoje. Primera radi, u drugoj cetvrtini, dva puta u skoku francuski igrac apsolutno ne pipa protivnika a ovaj pada kao pokosen i naravno sudije sviraju. Zatim spanci sutiraju sa obe noge unutar linije za tri ali sudija ipak dize tri prsta kao da je van. Cist faul nad Lovernjom(sekirica po ruci Gasola) pred poluvreme se ne svira vec pusta kao blokada?! Francuzi daju trojku i desava se faul nakon suta koji se svira opravdano ali i ne priznaje se pogodak?!? Lamonika je najpre digao tri prsta(znaci sut je vec upucen) a onda odmah nakon toga ponistava to i svira teatralno faul u napadu. To nije problem ali trojka mora da se prizna jer je sut upucen ranije.
Jedan sudija svira nesto kod izvodjenja francuza a Lamonika odmah dolazi da mu `objasni` nesto...
I tako, na osnovu svega vidjenog, moje misljenje je da neko to od gore vidi sve i siguran sam da Spanci ovo GUBE!
Vidimo se na kraju utakmice.

bballfan

pre 9 godina

spanci najvece devojcice u istoriji ove igre... a glupi francuzi se upecali na provokacije ovih sibicara... do skoro sam cenio pau gasola, a sad mislim da je veliko djubrr, i nikakav sportista...

Ratko

pre 9 godina

Francuzi svaka cast! Skidam vam kapu ovo je jedna od najvecih pobeda u istoriji Evropske kosarke. Bez nekoliko bitnih igraca, protiv cele hale, domacinsko sudjenje i dobiti ovako mocnu Spaniju je neverovatan poduhvat! Ovo je poput sletanja coveka na mesec! Kako mocna odbrana, takticki spremljeno do perfekcije i ono sto je bitno Spancima se stegla ruka! Neverovatno ovome se niko nije nadao. Francuzi su istroseni nakon ovoga i mislim da smo blizu finala. Punooo lakse sa Francuzima i nadam se da cemo nastaviti onu nasu leprsavu igru. Puno zdravlja i odmora do petka za nase igrace! Neka ih Bog cuva i samo hrabro.

kimi

pre 9 godina

Rudi Srbineeee! Tomas Srbineee! Zofri Srbineee! Borise Srbinee! Sto volite da izbacujete domacine u cetvrtfinalu, jujujuju, braco Francuzi!!! Adios amigos!

Ilija

pre 9 godina

Toliko sam bio umoran da sam zaspao na pocetku utakmice. Medjutim, trgao sam se kad je bilo najvaznije, 2 minuta do kraja, spancima videti face kad su na patosu... e to je neprocenjivo. Krivo mi sto ih mi nismo nakantali, ali dobro je i ovako. Sa francuzima za medalju, sa njima mozemo da igramo, pored svega njima naklon do poda, sportski dobili Iran i onda smekerski izbacili "naduvane", bravo! P.S. ovaj Denda vise na zna sta prica, Francuzi pobedili Francuze, sa Spanijom igramo za finale....

Pantelic A.

pre 9 godina

Francuska, Srbija i Rusija su Spaniji zivot zagorcali. Francuzi zadnja dva puta, pa mi na SP 2010 i Rusi u finalu EP cini mi se isto u Spaniji. Kakva blamaza Spanaca! Gasol, Navaro i Kalderon lagano pakuju kofere i odlaze u istoriju. Ovo sa Rubiom i Ibakom bice jedna solidna ekipa. U petak vece gledajte epizodu "Povratak Kralja" ! I ide pesma svako vidi svako zna bolji smo cak i od dream tima! Ojha ha i ona legendarna sa malom korekcijom Sad si uzo trofej "Simone,Simone".

Zajedno smo najjaci

pre 9 godina

Jao, da dobiju ovo Francuzi, koliko bi mi drago bilo. Ne zato sto ce nam biti lakse u 1/2 finala, nego sto su ovi Spanci ljige jedne ljigave. Ali dobro, i ova utakmica, kao i ona malopre, pokazuje da je grupa jedno, a knock out faza nesto sasvim drugo. Srecno Francuzi, mislim da ne preterujem kad kazem Evropa je uz vas!

vlada

pre 9 godina

Sad kad pogledam, više bih voleo da je Denda prenosio Srbiju, nisam ni mogao da čujem od buke u kafiću ceo meč, a ovako uveče kod kuće bi baš leglo da nas Šarenac kompetentnošću uvede u finale ;)

Blade

pre 9 godina

Ne da mi je drago sto su ispali ovi ljigavci, zbog Fernandeza, Gasola, Ljulja...i bogati placu...SRBIJA ZA ZLATO, HRABRO MOMCI,BOJ BIJE SAMO SRCE A VI GA IMATE. SVI SRBI GDE GOD BILI BICE RAME UZ RAME SA VAMA.

kewl_bron

pre 9 godina

Ma bravo bre,Francuzi,izbacite ove cigane!!! Koliko mi je sve ovo ispunilo dan. Kosarkasi,odbojkasi,sad i Francuzi... IDEMO DO FINALA!!! SRBIJA!!!

miki

pre 9 godina

Msm da je sasvim jasno da Francuzi nazalost nemaju sanse
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lider, 10. septembar 2014 22:18)

msm da je sasvima jasno da ti nemas pojma.

pan

pre 9 godina

Španci prošli identično kao Real u EL,
dobijali sve po 20 razlike i onda izgubili kad je najvažnije, jer niko od spoljnih igrača nema onu stvar kad je gusto.
Samo 2 stvari su dobre iz ovog rezultata:
1. ispali su Španci i njihovi Fernandez, Rubio i ostali za koje ne postoji dovoljno ružna reč.
2. Žo je ušao u polufinale.
Inače, da će nam biti lako, neće nimalo,
jer Francuzi za razliku od Španaca imaju pobednički mentalitet, atletski su mnogo jaki i pravi su tim,
a mi ćemo i nesvesno osećati sad veliki pritisak.
Bilo je planirano da igramo rasterećeno sa Špancima,
pa čekamo borbu za treće mesto,
ovako sad moramo svim snagama na Francuze i to posle dve perfektne partije koje je teško ponoviti.
Ajd sad srećno,
mi u finale, a Žo da osvoji bronzu.

aNOnymous

pre 9 godina

Zato sto prethodnih godina niste prezali od namjernog gubljenja meceva kako bi izbjegli Amere,
zato sto ste napravili lakrdiju i sistem takmicenja kakav nije vidjen nikad u istoriji da biste ponovo izbjegli Amere,
zato sto ponizavate protivnike i bahatite se u mecevima sa slabijima,
zato sto glumite, simulirate i igrate kao curice,
zato sto stalno vrsite pritisak i imate svesrdnu pomoc sudija,
zato sto ne znate sta je fer plej, vitestvo i sportski duh,
zato sto niste tim,
zato ste i izgubili...

Milan

pre 9 godina

Cestitke Francuzima na junackoj, muskoj igri, fanaticnoj borbenosti i zasluzenoj pobjedi. Mislim da se nikada nisam radovao vise pobjedi neke strane ekipe nego veceras, skakao sam od srece kao lud. Ne zbog naseg lakseg protivnika, vec zbog pobjede sporta, sportskog duha, timske igre i kolektiva nad grupom umisljenih glumaca kukavica.

Dalibor

pre 9 godina

Iako ustajem sutra ujutru u 5 na posao apsolutno mi nije zao sto cu spavati samo par sati.Kao sto rece komentator RTRS:,,Sve se vraca,sve s placa,,.Spancima se osvetila njihova bahatost,namesten zreb,,pritisci kod sudija i na 20 razlike,vratilo im se za proslo EP kada su pustili Italijane,ma vratilo im se za sav njihov bezobrazluk.Svaka cast ovim momcima iz Francuske,iako su mogli da biraju protivnika u cetvrtfinalu ipak to nisu ucinili,igrali su fer i sportski i to im se vratilo.I to nije prvi put,ne znam tacno da li je bila Olimpijada ili SP u Turskoj kada su takodje u zadnjem kolu mogli da biraju i na kraju utakmice njihov mladi igrac pogadja oba bacanja i time je direkto izabrao Spaniju za protivnika,a mogao je promasiti i svojoj ekipi olaksati posao.Cestitam Francuzima i neka bolji pobedi u polufinalu,a ovim Spancima zelim da nikada vise nemaju ovako jaku generaciju i da se vrate tamo gde su i bili pre 15 godina,a to je druga klasa Evropske i Svetske kosarke,jer su to apsolutno zasluzili.

Sajonac

pre 9 godina

Sta je tu cudno? Pa Francuzi su prvaci Evrope. Pa Francuzi su i na proslom takmicenju pobedili Spance. A s obzirom da su na vec dobili u grupi, jasno je da nas ceka novi poraz i borba za bronzu.

gorango

pre 9 godina

Zofre brate nas, bravo, svaka cast !!! Izbacili ste ove odvratne arogantne likovz. Neka bolji pobedi u plufinalu, ko god da bude zasluzio je.

bozza

pre 9 godina

spanci su se uneredili u donji ves jer je pritisak na njima kao domacinu ogroman. Nemaju igru ni ideju protiv francuza i ako se na poluvremenu nesto drasticno ne promeni, gube sigurno

Figo

pre 9 godina

Bravo Francuzi!! Iscepajte ih! I ako bi mogli, dajte vise od 66 poena, da se oparim malo i ja... Posle nasih, da pogodim i Francize, bilo bi lepo...

Miroslave

pre 9 godina

Radujem se za Francuze kao da su mi braca rodjena! Neverovatno kako je antipaticna ova spanska ekipa i kako prljavo igraju foliranti!

šta ti je maler, hahaha

pre 9 godina

Španci nameštali grupe kako bi se susreli sa Amerikancima u finalu. Međutim nisu računali da će Denda da prenosi njihovo polufinale.

...

pre 9 godina

Rekao ja, i ko dobija i vidimo se na kraju meca ;)
Bilo je opet smesnih odluka sudija, glumatanje Rubija da je nos a udaren u rame.. itd da ne duzim/.
Dragi spanski kosarkasi, sta da vam kazem,ipak je pozoriste za vas. Gluma vam ide odlicno :)))

Bravo

pre 9 godina

Toooooooo hahaha! Navijao sam kao kad je igrala Srbija :D. Nisam siguran da je Francuska sa ovakvom odbranom lakši protivnik ali mi je drago što su Španci ispali! Sad ćemo bar da imamo fer suđenje u polufinalu.

ferdinand

pre 9 godina

Ne mogu da odolim a da ne citiram sebe posle pobede Francuza nad Iranom.

Svaka cast Francuzi, pokazali ste ferplej. Verujem da ce vam se vratiti u 1/4 finalu protiv Spanije, samo ako sudijski kriterijum bude ujednacen i bude se svirao svaki kontakt i vama i njima ili da puste da se igra odbrana na ivici faula i vama i njima.
 (ferdinand, 4. septembar 2014 20:06)

hemicar87

pre 9 godina

Krajjjj!!!! Dubok naklon Francuzima! Od nas su naucili timski duh i postovanje i to se videlo kako se drze na klupi veceras svi kao jedan i bodre jedni druge! To nisu imali kad su dosli na prvenstvo!

Komša

pre 9 godina

Da vas povezem kući?Ne hvala,tu živim.
Ne mogu da odigraju ni dok Harmonika svira.

Brazil je pregažen od naših,Slovenci od Amera ali ti ljudi nemaju čega da se stide.Da sam Španac u zemlju bih propao čak i da su pobedili.
Ovo je pobeda sporta a ne Francuske.
Bar ćemo imati pošteno polufinale,da se borimo ko ljudi.
Svaka čast Francuzima.

Krunska

pre 9 godina

uz sve sto je receno (i sto ce nesumljivo biti receno) samo jedno zapazanje: pustace se jos dugo,dugo na svim trenerskim seminarima kriminalno lose vodjenje utakmice od strane trenera Spanske reprezentacije! da ne elaboriram, potpuno je neverovatno sta je taj "strucnjak" radio... ukratko - HVALA mu!

m.nessa

pre 9 godina

Ima jedan detalj kada Rubio folira faul na liniji polovine terena kada se lomio rezultat.Covek ga nije ni pipnuo.E to su Spanci,uvek kvarni i nisko udaraju kada gube.

perro

pre 9 godina

Sve cestitke Francuzima na pobedi . Nama je sve jedno , mi bi pobedili i njih i one cigane Spance . Napred Srbija na finale sa Litvanijom.

Nataeos

pre 9 godina

Jedan je Lovernj Kapiten :) No, ozbiljno, ne da mi je drago što su ispali gmizavci, pa to je milina! Francuzima bravo, vidimo se u petak ;)

Filip

pre 9 godina

Ljudi samo polako ne treba sad da se kaze da smo u finalu,ovo je stvarno velika senzacija ravna onoj iz brazila na svetskom ali ako igramo kao sto smo i do sad nemaju oni sta da traze,IDEMO MOMCI DO FINALA SAMO POLAKO!!!!

cacanin delija

pre 9 godina

HVALA BOGU!!! ne mislim uopste da ce da bude lako sa francuzima, nasim momcima svaka cast. i da izgube od francuza opet svaka cast. ali znam da ce pobediti bolji, a ne da cemo morati da pobedimo i protivnika i sudije. mislim da ni jedna ekipa ne moze da nas pobedi dva puta, to smo danas dokazali, idemo u finale pa onda da dobijemo i amere. i nemoj u ovakvim trenucima da se prepucavamo bogdan grobar katic delija bla bla bla, svako ima svoj doprinos u ekipi, delija sam od rodjena, ali daj Boze da bogdan da 40poena i da odemo u finale, daj boze i da vas doskorasnji kapiten lovrenj osvoji bronzu, to bi me bas obradovalo :))) ajmo srbijo raduj se! i moram jos nesto da kazem. IZVINITE MOMCI STO NISAM VEROVAO U VAS PRED START SAMPIONATA. znam da mnogi nisu ali da nece da priznaju, ali ste nas sve demantovali. kapa dole za sve i za bogdana i za tea i za krleta i radulju, bjelicu, kalinica, jovica, markovica, bircevica, simona, stimca, raska... saleta... momci vi ste nase zlato! sta god da bude do kraja ispunili ste nam srce, a dace Bog da uzmemo medalju... pa da vam pevamo na doceku na svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo! jer ste upravo to dokazali!

kralj

pre 9 godina

Polako ali sigurno Spanci postaju ono sto su i bili,evropski prosek i nista vise.Narednih godina ce videti medalju samo na slikama.IMA BOGA!!!

`Kikiriki,semenke,loptice na lastis!!!`

pre 9 godina

(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 23:44)
Hashime,secas li se kad sam ti rekao da tvoje ocenjivanje srpske kosarke ima osnove kao kad bi Meksikanci delili pamet Amerima o kosarci!?
E,sad jos nesto da te naucim!Ti isti meksikanci imaju vise prava da dele pamet,jer pored narko biznisa i najprljavijih radnji u cemu ste isti,oni su civilizaciji podarili makar dobre pesnike,pisce,rezisere,glumce,nekoliko dobrih bitaka sa amerima i istorija im je prilicno interesantna(konkvistadori,Asteci...)...a,sta si ti dobri moj Hashime,sve sa svojim neukim i ubogim narodom,podario svetu?Sta?

Ako mislis da je pod*ebavanje nekog ko je inteligentniji od tebe moguce,e onda si tek `strucnjak`!

Paki

pre 9 godina

Prokletstvo domacinstava evropskih i svetskih prvenstava u kosarci se nastavlja! Poslednji organizator koji je osvojio svetsko prvenstvo bila je Jugoslavija 1970. godine. Nemacka je poslednja zemlja koja je kao organizator uspela da osvoji titulu evropskog sampiona, 1993. u Minhenu. Uzgred, to je i jedina titula u kosarci koju su Nemci ikada osvojili; Pesic im je bio trener, ali na tom prvenstvu nije ucestvovala embargom kaznjenja reprezentacija Jugoslavije, tada zvanicni prvak Evrope i sveta.

hahahoho

pre 9 godina

Kao pojedinci je to odlicna ekipa ali ispala je Najljigavija ,Najprljavija Najisfoliranija i Najodvratnija ekipa koju kosarka ima od pocetka.Ni sudije nisu pomogle i eto kraja.Fuj od igraca do ytenera koji ni tablu nema posto akciju nezna postaviti ili autoritet da im objasnjava.Obican mahac peskirom

carlos

pre 9 godina

@vlade123
Samo cu reci da smo mi u periodu 1989-2002 osvojili 3 svetska zlata i 5 evropskih zlata, a spanci su u poslednjih 10ak godina osvojili 1 svetsko zlato i 2 evropska, naravno pre toga nisu osvojili nista!

milan

pre 9 godina

,,Kad se budemo vratili kao sampioni, bice vam zao sto ste nas ovako bedno ispratili,,
Bamossssss Furijo u Sos i emisiju ,,Secanja..
xoxoxo

Labud

pre 9 godina

Denda zaljubljen u Diaa, Dijaoa ili kako vec. To sam primetio jos prosle godine. Vec pocinju sudije da kraduckaju za Spance. Ajmo ZO, allez France!

Djole

pre 9 godina

Tooooo lomi spance!!! Hocu da vidim njihove tuzne face!!! Foliranti nijedni!!! Ono podsmevanje necemo zaboraviti! Francuska do pobede!!! Izdrzite jos malo!!! Idemooo

Kibo

pre 9 godina

Ne mogu vam opisati, koliko sam srecan sto su "ljigavi" Spanci ispali.Ljudi moji, imamo ogromne sanse za finale, vraca nam se za Tursku! Idemo bre, to je ta Spanija koja osvaja zlato :)

buki

pre 9 godina

Kao jedan 15-godisnjak pitam starije ljubitelje sporta da li je iko gledao, uopste u sportu, ovako ljigavu ekipu kao Spanci??! Evo sada je 54 sekunde do kraja, ne vjerujem da ce tekma zavrsiti. Ocekujem nestanak struje ili ulazak publike u teren :) neopisivo mi je drago zbog Francuza, svaka cast!!!

Stella

pre 9 godina

To, lutkooooo! Drago mi je da su se spanci ubrisali za polufinale, a kamoli za medalju! Francuzi ako nas dobiju 2 puta za redom, i treba da idu u finale. Al' mislim da nece. ;)

g4

pre 9 godina

Bice tesko sa Francuzima, bitno je samo da se ne razocaramo ako izgubimo i da nas opet deprimirane Litvanci ne dobiju za bronzu kao pre 4. godine.

Goran

pre 9 godina

Navijao sam za Francuze kao za nase, ne zbog toga sto bi bili laksi protivnik jer je to sve sad vec diskutabilno, vec zato sto su ovi Spanci pokvareni u dusi i sudije su ih ostavile u mecu ovoliko dugo! Bice fantasticna utakmica u petak, jedva cekam da pocne!

velikipoznavalac

pre 9 godina

Nije mogao bolje ovaj dan da prodje. Samo sad nemojte da se lozite nismo jos u finalu. Treba odigrati narednu tekmu još bolje nego što smo danas odigrali. Nesmemo da dozvolimo sebi da udjemo u mec kao favoriti. Za nas je najbolje da budemo autsajderi jer tako igramo najbolje.
Ajmo Srbijo do srebra pa mozda i zlata !!!!!!
Samo jakooo !!!!!

vlade

pre 9 godina

drago mi je zbog nadobudnih španaca, zbog sudija, zbog kostura takmičenja.. bravo francuzi! španija je morala da ima jedno loše veče, posle 6 za redom, sjajnih partija i čim se to desilo, pokazali su da ne znaju da se nose sa pritiskom i poklekli.. baš kao i 2007 godine.. idemo, Srbija za finale sa Amerima!

NastyB

pre 9 godina

Svaka čast Francuzima, mislim da naši ne bi istrpeli ovakvo suđenje. NIJEDNA sumnjiva lopta (a bilo ih je podosta) nije dosuđena Francuzima, a kad je Gasol divljački lupio Želabala po rukama i izbio loptu u aut, a sudije dodelile napad Špancima, pomislio sam da im malo fali da navuku španske dresove u nastavku. No, Francuzi su sve to stoički podneli i izbacili ljige od igrača koji su sve vreme skakali na sudije.
U svakom slučaju, nama će biti lakše da igramo protiv pet Francuza na terenu nego protiv osam Španaca.
Samo da ne poletimo posle ove dve pobede, ali valjda Sale zna šta radi, ne tako davno je i on bio na ovakvim takmičenjima.
Čestitke Francuzima, ovo je šlag na tortu jednog sjajnog sportskog dana za nas.

Paklena pomorandza

pre 9 godina

Sto volim sto su ispali ovi najveci ljigavci na svetu Spancu u svakom sportu su mi najantipaticnija reprezentacija bravo Francuzi i protiv nas izgubite amin :)

alo

pre 9 godina

Ja ne znam zašto svi pričaju o nekom navlacenju? Sasvim ok sudjenje, čak je sudija pogledao Rubija kod onog glumatanja i da nije domaća reprezentacija tehnička lagano....sve u svemu drago mi je što su ga prepotentni španci izduvali!

Jagodinka

pre 9 godina

Gledao sam u kuglu pa cu vam reci dalju sudbinu Srbije na prvenstvu: Tabela grupe: 1. Spanija 2. Brazil 3.Francuska 4. Srbija. U 1/8 finala pobedjujemo Grcku, u 1/4 finalu Brazil, u polufinalu Francusku (koja ce prethodno da izbaci Spaniju u 1/4 finalu). U finalu igramo sa Amerima a ishod ne znam, bas tad mi se pokvarila kugla, znam samo da ce da bude strasan mec. (Milan Tarot, 3. septembar 2014 20:07)

Ovo sam napisao jos 3. septembra. Pa posle kazite da nisam tarot. (Milan Tarot, 10. septembar 2014 23:49)

Odlican si samo si zaboravio da stavis italic slova na datumu i vremenu, dole gde ti je potpis. Pa da ti poverujem...
Napred Srbija!

sasa jokic

pre 9 godina

Svaka cast Francuzima, iako sam vise voleo da ih mi pljesnemo. Uzasno arogantna i pokvarena/prljava ekipa. Kao da ih je Toni Nadal "pravio". Ne treba mnogo trositi reci na spanske "sportiste" i famoznog dr.Fuentesa.....
Da bi pobedili Francuze mora da nam radi sut, jer su jezivo fizicki spremni i pod kosem su prave zivotinje.
Dodatni motiv ce im biti cinjenica da su izbacili domacine, bice izuzetno opusteni.

Neutralni

pre 9 godina

Svaka cast francuzima. Takticki su ih razbucali. Odlicna odbrana bez suvisnih faulova, sasvim solidan napad. Spanci neprepoznatljivi, kao da nisu ukapirali sta se desava. Hej, jedva su uterali jednu trojku (mozda cak i citave dve). Svaka cast na zasluzenoj pobedi!

goran

pre 9 godina

Jesu spanci prljavi I retko pokvareni ali koje prideve dati za Lamoniku? Sta reci za tog coveka, kad god treba da se resi utakmica eto njega delegiranog. Ono rvanje Rubia u cosku njemu ispred ociju I nista, ukradena lopta...

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

nece nam biti lakse ko god da veceras pobedi. sudije su smesne i providne kao da igra selo protiv sela. bruka za jedan mondijal da su sudije zvezde maca.

Blade

pre 9 godina

Pa ovo je sramota. Ove sudije a narocito Lamonika ko da platu primaju u kosarkaskom savezu spanije. Ljigavi spanci, stvarno ljigavi bez konkurencije odvratni!

о шонеси

pre 9 godina

Мени је овај Денда цар..човек упорно зове Ертела Уертел зато што има Х на почетку

b

pre 9 godina

Da ima ista lepse od straha u spanskim ocima! Sve im se namesta ali ne vredi gleda neko odozgo, tako su im Rusi zaprzili a sada i Francuzi!

evo im QQQQQQQQQQ

pre 9 godina

Ljudi moji pa ovi spanci se bacaju po podu i u kosarci
PA KAKVI SU OVO LJUDI ???

ADIOSSSSSSS FOLIRANTI
RAMPA GASOLUUUUUUUU

PA NAMESTAJTE I DRUGI PUT ZREB

dex

pre 9 godina

Ahahahahhaa, Spanci, gde vam je medalja? Trijumf umeca nad foliranjem, srca nad sudijama i talenta nad vristanjem! Koliko ovi foliraju, pa ovo ni u fudbalu nema! Svaka cast Laminici, dao je sve od sebe da pomogne Spaniji, ali dzabe!

rimidalV

pre 9 godina

E daaaaaaaajjjjjjj ! ! ! ! !
Samo da ne gledam prljave spance u polufinalu. Onaj Fernandez je najveca sramota u istoriji kosarke. Kakve igracine imaju spanci, a igru su sveli na foliranje i simuliranje. Svaka cast francuzima. Vidimo se u polufinalu i da ih pobedimo kad vec spancima nismo vratili milo za drago.
Pozz

ivan pg

pre 9 godina

Puta espana puta espana....eeeee da postoje rijeci da opisem danasnji dan opet ne bih umio...ajmo glumci igrajte za 23.mjesto...izvinite mi imamo ozbiljnijih obaveza....SRBIJAAAAAAAA

estiar

pre 9 godina

Nisam video lošiju partiju Španaca. Trojke, skokovi, igra centara... Molio sam se da dobiju Francuzi pošto se takvo loše veče dešava jednom. Ajmo na Amere!

bloom

pre 9 godina

E sada je ovaj dan kompletan.Svaka čast Francuzima,biće to pravo sportsko polufinale.Špancima želim uspeh u borbi za drvenu medalju.

Ненад

pre 9 godina

Није то никакав шок! Па где пише да препотентни Шпанци морају играти у финалу?! Само зато што су домаћини?! Вечерас сам из свег срца навијао за Француску, само да их избаце!

Kezman

pre 9 godina

Ljudi, ja sam skakao kao da je Srbija igrala...Daleko od toga da smo favoriti protiv Francuza, oni su ispred nas, ali nece mi biti zao od njih da izgubimo koliko od onih Spanaca...E sada je doslo vreme da vratimo jos jedan dug, Stimara namestaj sut za 3 poena, gazi Srbijo!

throjka

pre 9 godina

ima Boga, spanska glumacka sekcija raspustena, nama da se vrati ono sa francuskom pa sa amerima da obnovimo rivalitet.. lep dan bese danas

Mahadeva

pre 9 godina

Navlačile su sudije na momente skandaloznim suđenjem i Fiba ovim idiotskim žrebom,ali sve gleda onaj gore! Nadam se da će Srbija igrati u finalu,a Francuzima želim da uzmu bronzu.

Alien

pre 9 godina

Tvrdi ovi francuzi. Svaka im cast. Gasola starijeg je je onaj cuvao za medalju, cak je i bananu dobio od njega. :) A mladji gasol nista, jedna velika nula. A Rudi kod onog faula se baca kao da ga resetaju kalasnjikovim. :) Kakvu smo mi grupu imali, tek se sad vidi, au!

Blek - Chicago

pre 9 godina

Karma je to. .. Vratilo im se za sva ona foliranja i prenemaganja. Baš mi je drago što su ostali bez medalje. Srećno našima protiv FRA.

espania DOWN

pre 9 godina

vive la France, sve cestitke Francuzima sto su odrali one prepotentne spance, koji su u pojedinim trenucima utakmice kada se je lomio rezultat imali cak i diskretnu pomoc od sudija, o namestanju zrebanja da i ne govorimo, sve su ucinili ne bi li bili prvi, ali dzaba, Diao i druzina suzama ne veruju!

Жeца

pre 9 godina

Ни за јeдног кошаркаша Шпанијe нe можeш да кажeш да јe поштeн и фeр спортиста.

Gogzi84

pre 9 godina

Hvala Milanu Tarotu, nemogu da nadjem sada njegov komentar ali covijek je pisao da dobijaju Srbija i Francuska veceras. Za Srbiju sam i ja mislio ali ovo sto nam Francuzi priredise...neodoljivo!!!
PS: na 10e ja dobih 200e na kladzi na ove dvije utakmice. :)

Bodibond

pre 9 godina

Ja mogu da shvatim simuliranje u fudbalu, ali u kosarci (Rubio) ???
Haha, a trebao je da dobije tehnicku za floping jer sudija nije svirao nikakav kontakt ...

Džoni

pre 9 godina

A sada raspad Španaca! Tako je i naša trofejna generacija 2005 te na Evropskom napravila neslavan oproštaj a svi su je videli sa zlatom oko vrata! Dosta su Španci harali sada dolaze nove snage a i mi ćemo naći svoje mesto u vrhu narednih godina! Znao sam da će Španci ostati kratkih rukava iako su do ove utakmice bili odlični!

oblak

pre 9 godina

I sad kad se setim komentara tipa, pa zar stvarno mislite da mi, Brazil ili Francuska možemo da dobijemo Špance, dođe mi da puknem od sreće!

wer

pre 9 godina

Сад ће Оренга да одржи конференцију за штампу као Жељко 2005. :) Мора да су Гасол, Наваро и Љуљ пили до 5 ујутру у дискотеци синоћ. ;)
(Дуле27, 11. septembar 2014 01:18)

tooo, a rudi fernandez bio u javnoj kuci, ali ga nijedna nije htela :))))

svi u napad

pre 9 godina

Ђорђе Добросављевић-Dule što se kriješ?Opet kukaš.
Ako mi budemo igrali napad kao na ove 2 zadnje utakmice,neće ni Francuska biti problem.Sve vreme se priča o odbrani,to svako može da stegne,ali je važnije što smo sada daleko kretivniji u napadu.Odavno nismo imali toliko različitih akcija.

budo bp

pre 9 godina

Borise legendo! Momci, svaka cast na velikom srcu! Spanci mogu kuci gradskim prevozom! ;-) Neka bude pravedna borba za veliko finale!

karabaaja

pre 9 godina

Ne mozes biti sampion sa zecijim srcem, al bas ih briga ne idu kuci vec su tamo! Francuskoj naklon do poda za veceras, al tek treba da vidimo ko je bolji!

ivchy

pre 9 godina

Drago mi je sto Francuzi oprase ove bradate Spance, maltene kao da smo ih mi dobili!!! U zivotu nisam za svojih 37 godina video arogantniju ekipu od Spanaca, ni u jednom sportu!
Steta samo sto nije Rudi Fernandez dobio po labrnji, u paketu sa Ljuljom i Rubiom! Meni je onaj ljigavi Gaj Pnini za fernandeza, gospodin!
Ako nije Brazil mogao 2 puta da nas dobije, nece vala ni Francuska!
Hrabro do finala momci!!!

Milan

pre 9 godina

Svaka cast galski petlovi - Tako se igra timski, hrabro, borbeno. Zasluzili ste da idete dalje i izbacite arogantne spance. Ali srecu vam ne mogu pozeleti protiv moje reprezentacije. Srbija do finala!

joca

pre 9 godina

Borbeni su,srcani,pozrtvovani,timska ekipa,imaju m#da,sve sto Spanci uz pun respekt nemaju i nisu.Ko misli da cemo lako dobiti mec,grdno se vara.Izuzetno dobra ekipa,ali nadam se pobedi.Sada se oseca euforija!

KUM

pre 9 godina

Jooooj hvala ti Bože :D
Ispuni se zelja i nama i Lovernju!
Cim su dobili Spance znaci da su jako jako dobri ,al imamo sanse.
Hvala vam Francuzi!

Predo

pre 9 godina

Učinilo mi se da će sudije opet gurnuti Špance, ali je Lamonika ispao pošten. Drago mi je, jer je prvenstvo projektovano za špansko finale. Naravno da nam je bolje igrati protiv Francuza, jer nama ne bi ovako sudili. Francuska je velika i bogata evropska država. Odigrali su pošteno ovo prvenstvo i neka u polufinlu pobedi bolji.

ČIKA KURE

pre 9 godina

Pravda je zadovoljena. Godinama nameštate utakmice i žreb. Od ovog momenta ste niko i ništa.
Francuzi svaka vam čast na pobedi.
Ćeraćemo se još!

Pera Trta

pre 9 godina

Navijao sam kao da nasi igraju. Zato sto mi je muka od flopera i foliranata. Zato sto je kosarka sportska igra a ne spanska tv novela. Zato sto je Lamonika djubre bezobzirno. Zato sto imam jos piva u frizideru i nastavljam da slavim nasu i francusku pobedu.

Zadnjim treznim neuronom prognoziram da dobijamo Francuze u polufinalu. I to lakse nego sto mislimo. Imaju prednost u skoku, mozda su cak i brzi od nas. Ali odbranu igramo i jedni i drugi odlicno s tim sto je nas napad raznovrsniji i bolji. Imali smo ih i prvi mec a to nam je bio jedan od losijih na prvenstvu.

Sarma

pre 9 godina

Svaka cast nasim momcima....
Svaka cast Francuskoj...
Vidi se da kad je bitno, psiha ima jako jako mnogo udela...
Ogroman pritisak je bio na Spancima koji na vecerasnjoj utakmici nisu imali pomoc sudija a psihicki se izglada podbacilo...
Ishod takakv kakav (nadam se) nama odgovara...
Sada vec verujem u finale SRBIJA - USA...
I da ne zaboravim SVAKA CAST MILANU TAROTU...
Us*a*o te nema sta....
Srecno...

Milan

pre 9 godina

Veliko bravo za Francuze zato što su uprkos sudijskoj krađi tokom celog meča dobili ovu utakmicu. Biće sjajno polufinale i žestoka borba dve velike ekipe. Španci za utehu mogu da se bore za oskara.

PRAVI NAVIJAC

pre 9 godina

Zeznuli se spanci kompleksom domacina....za utehu i prednost je da ce moci uzivo(sa tribina) gledati ostale meceve polufinala i finala

pegone

pre 9 godina

Ma ovo su oni namjerno izgubili samo da se ne obrukaju protiv nas :-P.
Drago mi je sto su ispali i zbog zrijeba kako su ga organizovali (A i B da se ukrstaju sve do 1\2) samo da izbegnu amere.
BTW hvala i gospodinu Orengi na njegovom iskusnom vodjenju spanaca.

Boske

pre 9 godina

Pau Gasol je veceras otisao u istoriju, a spanska reprezentativna kosarka u drugu evropsku ligu. Vrlo vjerovatno, za dugo, dugo vremena. Zbogom, momci, bila nam je cast igrati protov vas.

Milos

pre 9 godina

Navijam za mog imenjaka Ljulja da dodje do finala:D
(Komshija Hashim, 10. septembar 2014 22:29)

U polufinalu da mi naravno navijas za Francusku, 'si cuo?

Lazaris

pre 9 godina

Najjače mi je kada je Uertel prevodio loptu i udario Rubija u mišić leve ruke a ovaj se uhvatio za facu i počeo da kuka,a nije ga ni zakačio!!Francuz samo nastavio i dao koš.

NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!

pre 9 godina

A danas sam drugu reko Spanija je bez sudija 50% slabija i da mozemo da ih dobijemo lagano,a on mi na to kaze da nisam normalan!!!Ali eto pretekli nas Francuzi!

Bane

pre 9 godina

Kakav dan :D kosarkaski dan iz snova ! Sve je blize epsko finale sa USA ... mada i da puknemo sa 30 od francuza ja sam prezadovoljan ovim do sada

shoneUTD

pre 9 godina

Furija je isfurana sto rece Sarenac..ali nece biti lako sa Francuskom!
Koliko mi je samo drago sto ispade jedna od najiritantnijih reprezentacija sto je svet video!

Ivan Nis

pre 9 godina

Francuzi su kosarska gospoda. Od srca im zelim, nazalost samo bronzu. Ovo sto su veceras odigrali, treba uci u sve kosarkaske udzbenike. Moj najiskreniji naklon. Verujem da misljenje necu promeniti posle utakmice sa druzinom VELIKOG SALETA. Spanci...ne zelim da trosim reci...reci cu samo jedno, jednostavno Spanci.

Пеђа

pre 9 godina

Полуфинале ће бити право уживање.Не знам да ли сам срећнији што смо ми одрали Бразил,или Французи оне нафуране Шпанце...Тако то иде,кад имаш 12 позерчина у тиму који су утриповали да је довољно истрчати на паркет и позирати 40 минута...Јбт,Французи замало да имају више скокова него ови поена(50/52):-) Непроцењиво

Tugo nesrećo

pre 9 godina

@Sada mogu da potpisem da ce Spanci biti prvaci! Uz ovakvo sudjenje ni Ameri nemaju sanse! (Sudac, 10. septembar 2014 23:02) Prvo skoči, pa reci hop. :-)

Atilio

pre 9 godina

ajdeee cigiciiiii....nema medaljeeeee...neeeeemaaaaaaaa xaxaxaxaxaxa...pa sta ste mislili vi...ONAJ OD GORE SVE VIDI...pocev od namestanja kostura itd itd...gledajte nas u petak...i uzivajte jer bezbolnije je sada nego mi da vas sameljemo u polufinalu...bay baaaaaay

zoran

pre 9 godina

Opasna je nadmenost..kada tresnesh o patos , mnogo boli...ovi pochistishe parket sa egoistima shpanskim...

Nervirao me reporter na RTS-u koji hvalospeve o Shpancima ispeva. Gotovo epske pesme. Pa, pitam se ja, d ali je on svestan koje ekipe su Jugoslavijom proshle i koja imena..? Da li je ikada gledao neku reprezentaciju stare SFRJ..? Da li je ikada gledao Kicu, Praju, Kreshu, Drazena, Divca, Jerkova, Bodirogu, Knega, Mirzu, Djordjevica, Paspalja....ma sve NBA igrachi...on mi ovde sastavi ep o prosechnim igrachima Shpanije.

Pa, sada, u ovom trenutku da se sastvai ekipa iz bivshih republika Juge, pochistila bi parket sa svima i to 20+ razlike...

Đole

pre 9 godina

Srbija u istoriji Svetskih prvenstava nije izgubila dva puta od iste ekipe, tako da ne bih voleo da upropastimo taj niz i da dobijemo Francuze, kojima svaka cast za pobedu nad Ciganima!

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Treba razumjeti Spance, od postanka kosarke tj. zvanicnih prvenstava Evrope i svjetskih prvenstava trude se da pobjede Jugoslaviju pa Srbiju i Crnu Goru pa samo Srbiju. Oni znaju kako su prolazili, bili su razbijani, unistavani, napucavani, ubijeni u pojam, prestat cu igrat kosarku(San Epifanio). Docekali su Svojih deset godina i uzeli dva evropska i jedno svjetsko i sad ajd zdravo.

nemanja

pre 9 godina

Sumnjao sam, nisam verovao da je moguce, pogotovo onda kad je onaj smecar Lamonika ponistio cistu trojku Francuzima, medjutim desilo se. Srbija slavi, Francuska slavi, celi svet slavi sto su foliranti, glumci, prepotentni umisljenici ispali... kakva utakmica Francuza.

MA TO BRE!

pre 9 godina

:D
koliko su svi istrolovali spance da su najbolja ekipa svih vremena. ahahahahahhaha. kao favoriti ste najveci, bolji ste i od one generacije sfrj sa djordjevicem, danilovicem i bodirogom... ahahaha kakvi jadnici! sto rekla ona baka koja na jutjubu navija za noleta - evo ti ... spancu mali!
jaooooooo sto me radi adrenalin sada! dajte loptu da kucam preko gasola!

Иван

pre 9 godina

Давно сам рекао: проћи ће Шпанци као ми у Новом Саду 2005! Ово је био тренутак да опробају нове играче, али због домаћинства су окупили већ ислужен тим и остали без медаље. Има ту доста већ остарелих мајстора, који су деловали импресивно у групи, јер смо се очигледно и ми и Французи штедели за најважније мечеве. Ти шпански "старци", већ мало и уморни од 6 одиграних мечева, нису имали свежину за овако агресивну одбрану Француза. Да нешто не штима ту могло се назрети и након оних сукоба с нашима у већ решеној утакмици у групи. Али то је њихов проблем.

Утакмица ружна. Ми смо поезија у односу на ово, растрзано, неефикасно, исцепкано, у чему се Дијао и компанија много боље сналазе. Одбрана врхунска, као и наша, осовина Ертел-Батум-Дијао као и наша Теодосић-Богдановић-Бјелица. Коле, код нас предмет спрдње, показао је да није баш такав дудук, напротив. Но, не заборавимо да су Шпанци имали шут 22/2 за тројку, и да у том тиму звезда није било никог да повуче ручну кад крену кола низбрдо. Укратко, снага Француза је мистерија, баш као и наша. Никад неизвесније полуфинале у перспективи; али кад почне, мислим да ће се брзо показати разлика у нашу корист.

Gogi Bre

pre 9 godina

Pratim kosarku 25 godina! Mislim da nepostoji nijedna ekipa koja je tako pidmukla, jeziva i nesportska od kada postoji to takmicenje! Hvala Francuzima za pobedu i hvala za celu radost koju nosim u sebi!

Nije šok..

pre 9 godina

Orenga je ubedljivo najlošiji trener šampionata. Sa ovakvim igračima odigrati tako loše taktički može samo nepismen trener. Nijedan napad Španci nisu odigrali s ciljem. Samo individualne akcije pojedinih igrača koji su se nafulali do besvesti. Francuzi su im pokazali da uopšte nisu tim već skupina umislenih zvezda.

DBZ

pre 9 godina

Pre ove utakmice bilo je predstavljanje novog Nanterovog tima za predstojeću sezonu. Došli mi posle naše utakmice, Francuzi respekt za naže gaženje Brazila i smrknuto prognoziraju s koliko će da izgube. Od koga bre rekoh im, ma biće to sve OK, nešto mi se nisu javljali Španci u polufinalu. I tako i bi, prosto je zabrinjavajuće kako posle izvesnog broja decenja praćenja košarke možemo i rezultate da predviđamo, hm? Biće izuzetno zanimljiva utakmica sa njima. Ponovo ističem da se Vensan Kole, njihov selektor, i njegovih 11 košarkaša bori ovde u FR protiv medijskog mraka, ko ne plati neki Sport+ 60 evra mesečno ne može da gleda ni evropsku ni NBA košarku, samo fudbal, ragbi i biciklizam, zato je njihova pobeda važna.

drmomcilo

pre 9 godina

Spanci su pre ovog Svetskog prvenstva poredili ovu svoju generaciju sa onom SFRJ od 1988-92. . Za 13 godina postojanja ove generacije Spanija je jednom bila prvak sveta i dva puta evropski prvak, na dva sv. prvenstva nisu prosli ni cetvrt finale, zaista mislim da je nedostojno porediti ovu njihovu generaciju sa najvecom mozda i u istoriji kosarke, koja je za 4 godine osvojila 2 evropska prvenstva , srebro na OI, i jedno svetsko prvenstvo i ko zna sta bi jos osvojila da se drzava nije raspala, ali se moze pretpostaviti na osnovu onog sto je ona suzena Jugoslavija ciji su igraci bili deo te generacije, osvojila tokom 90-ih i pocetkom 2000-ih.

11050

pre 9 godina

treba li da izbacim sliku tiketa, srbija 1, francuska 2, na srbiju kvota 2.30, na francusku 12, sa 270 din dobitak 7500 ? a lik ispred mene izmedju ostalog uplacuje na brazil, i na italiju u odbojci, pa tebra kako da dobijesh kad se kladish protiv svojih

Mikeli

pre 9 godina

A realno ja ne znam nijednog svetskog sudiju osim Lamonike,a znam kada ga vidim da ce biti cirkusa. Covek je uzasan sudija, ali eto sudi bitne utakmice.
Svaka cast Francuizma, posebno onom mladom centru Gober mislim da se zove. Nositi se onako protiv zveri i biti dominantnan u skoku je za svaku pohvalu. Svideo mi se i onaj plej koji je resio utakmicu, onako hladnokrvno se zaletati pod obruc i sutirati trojke kada se lomi rezultat moze samo igrac sa velikim mosnicama.
Sve u svemu, finale je vise nego dostizno, ali polako. Bez euforije, samo muski da odigramo i ne verujem da nece biti rezultata.

pitam se pitam...

pre 9 godina

Toooooo breeeeeee... Ajmo sad momci... Idemo do finala... A ovi Španci su sami tražili ovo... I pored toga što su najbolji, oni moraju da izigravaju žrtve, da imaju pomoć od sudija, da se bacaju kao da im neko vadi oči ne daj Bože... E pa ne može stalno... To je to što se tiče Španske dominacije... Za godinu-dve, neće više biti ta ista ekipa, a i oni koji budu igrali će da popuštaju polako... Što se uostalom videlo na zadnja dva takmičennja... Besmisleno tovarenje ekipa koje igraju u prevelikom strahu a čim neko pokaže zube, odmah je teška frka... Samo vratite film unazad i shvatićete o čemu govorim.

Marko

pre 9 godina

Navijao sam za Francuze,samo da negledam one prljave Špance igraju prljavo sudije nesviraju faule iz aviona...sve cestitke Francuzima na odlicnoj partiji.

Idemo mi do finala sa Amerima opusteno,dobijamo Francuze a sa Amerima sta bog da,ako budu imali los dan mozemo da se nadamo pobedi,ali realno do drugog mesta mozemo,sve preko toga je vrh vrhova.

Paki

pre 9 godina

Iz pouzdanih izvora se saznaje da je jedan od sudija, g. Lamonika, posle utakmice bio vrlo ljut na spanske igrace koji mu uopste nisu dodavali loptu, iako su ga Francuzi nekoliko puta ostavili potpuno samog pod svojim kosem…

ja

pre 9 godina

nista neocekivano...najavljivao sam pre meca da bi mogli Francuzi da ih izbace, isto tako mislim i da bi sutra Litvanci mogli da naprave posao protiv Amera.

terzina gedora ex dzajina

pre 9 godina

francuzi ne bi nikada bili u 1/2 da to nije zaslugom njihovog premijera valsa. on im je vratio veru u kosarku. francuska je na dobrom putu. svi su poceli da ih postuju u svetu pa i srbi. jos jednom hvala njihovom premijeru

Иван-Ниш

pre 9 godina

Сад, нисам сигуран да су нам Французи лакши противник. Двадесет и кусур вишка скокова против 2 Гасола и Ибаке... Надам се још бољем Крстићу и овај ниво одбране за неутрализацију скока... Уствари, Сале то боље зна.

Manijakalni FLO

pre 9 godina

BORIS DIAO-dodje kuci s posla,pojede peceno pile ,sabija dva ladana piva,odspava.. U 18h ode na basket na gradsko igaliste 10 ekipa 3 na 3. Njega niko ne moze da pobedi. Oko 20.30 h kaze-dosta je bilo,vidimo se sutra..hahahaha Kunem se gledao sam takve likove na basketima-stomacic pivski,ali razbijaju! :D

Bog

pre 9 godina

Tomas Uertel je takva ladovina da to nije normalno ! U prvom poluvremenu kontra 4 na 1 francuza i on sutira air ball sa trojke.Lomi se rezultat,zadnji minut i on pogadja trojku sa 7 metara.Podseca me na Tea,totalna hladnokrvnost

Spanci nikako da nauce

pre 9 godina

Jos jednom se potvrdila stara sportska pravda/istina:

Onaj ko sebe vidi kao pobednika turnira, a da turnir ni poceo nije, medalju moze da vidi samo o tudjem vratu.

Jimbo Jones

pre 9 godina

Moram priznati da se,izgleda,slabo razumijem u košarku.Uzalud komentarišem,mada 2/22 za 3 poena,a Navaro,Rodrigez,Fernandez i ostali u ekipi,kako to objasniti?!?!

francuska - srbija

pre 9 godina

gledao u kaficu utakmicu,svi lagano navijali za francuze..
ali kad na 50 sec do kraja francuzi se odlepise i postade jasno da pobedjuju..nastade galama i slavlje.
neverovatno !!!

nikada nisam video da svi tako zdusno navijamo za stranu reprezentaciju kao sinoc!

ps. umalo i marseljezu ne zapevasmo

vlade123

pre 9 godina

@nepismenko

A sta su to sve osvojili? Malo bolje pogledaj i uporedi te 2 generacije nase iz kraja prosloga veka i ovu njihovu i sve ce ti biti jasno. Samo 1 su uzeli SP.