Tenis 206

Četvrtak, 04.09.2014.

03:30

Novakovo 8. uzastopno polufinale!

Prvi nosilac Novak Đoković pobedio je Škota Endija Marija sa 7:6 (7-1), 6:7 (1-7), 6:2, 6:4 u četvrtfinalu US opena.

Novakovo 8. uzastopno polufinale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

206 Komentari

Sortiraj po:

djoko

pre 9 godina

idemo kralju po 8.GS najjaci si bre...nemas konkurencije...imperator na terenu...BOG I BATINA....idemo Nole...Srbija je uz tebe kada ti igras spavanja nema...jedini covjek koji je u Srbiji sposoban da zamjeni dan i noc

realno

pre 9 godina

@Bordo-bijeli
Kazes da njih dvojica samo prebacuju lopticu.
Pa kako to da je "prebace" 200 puta bas na samu liniju?
Kad neko samo prebacuje lopticu, on je ubacuje u sredinu negde oko servis polja, a ne gadja linije i coskove terena.

Uzmi ti druze pogledaj snimak ovog meca i prebroj koliko su puta njih dvojica u ovom mecu pogodili samu liniju.

Pa onda uzmi snimak nekog meca izmedju Federera i Nadala.
I takodje prebroj koliko su puta njih dvojica pogodili liniju u svom mecu.

Pa kad dodjes do podatka od 200 linija u ovom i 30 linija u tom drugom mecu, valjda ce ti neke stvari biti jasnije.
Marej i Djokovic igraju duge poene, zato sto se obojica odlicno brane, pa je tesko doci do poena.
Koji god od njih dvojice da napadne, onaj drugi vraca nemoguce.
Zato je i bilo nesto vise gresaka, jer je onaj koji napada morao da pogodi 3-4 linije za redom da bi dosao do poena.

Tacno je da Federer igra direktno, ali zato sto on nema takve sposbnosti kao ova dvojica. On tri cetvrtine ovih lopti ne bi mogao da vrati.
Da se on nasao na terenu i igrao bilo protiv ovakvog Mareja, bilo protiv ovakvog Djokovica bio bi pociscen sa terena sa jedva 5-6 osvojenih gemova.
Znam da su ukusi razliciti i da se ovaj mec ne moze svakom svideti, ali ovo je po kvalitetu prikazane igre bio ubedljivo NAJBOLJI MEC DECENIJE.
Takvog tenisa nema ni u video igrici.

Struki

pre 9 godina

Oskare,"rec","ovdje"?! Pa sto ne rece da si "komsija",ne bih dzabe "trosio"prste po tastaturi,ha,ha,ha! Uzgred Cilic je od 8 veceras,pa "uzivaj"!

Struki

pre 9 godina

"Komsija Oskare",kod nas Srba vazi izreka: "Dzabe deblo,kad uzeblo",tako da "tvojih 193"mozes okaciti "macku pod rep"! A i "nik"ti je "strava",moj petogodisnji sin kaze da je Oskar gmizavac(guster),sta ces pametno dete,zapamtilo iz crtaca,ha,ha,ha!

Oskar

pre 9 godina

@ (Struki, 4. septembar 2014 15:55)
E zaboravih ti reć. Ako hoćeš da napreduješ u teniskom znanju, moraš da znaš da ti je komentar medju ovim što ovdje pišu bolji ako ima što manje pluseva. Ali to je za tebe viša matematika, drži se ti osnovne znači ( sabiranje, množenje i oduzimanje ).

Struki

pre 9 godina

Oskar,po broju +i- "cenim"da si ti decko mnogo "strucniji"u analizi ovog sjajnog meca! Ziv mi bio decace i veliki porastao! Uzdravlje!

tscan

pre 9 godina

Nole ima slican stil, ali svemircima. Cesto mislim da namerno pusta protivnika u nekim trenutcima i da isprobava koliko moze da kontrolise situaciju. Ali sto izgubi i taj jedan set?

Oskar

pre 9 godina

@(Struki, 4. septembar 2014 12:47)
Dzaba ti da pratiš 50 godina. Ne može moj komentar bit glup kad je tačno da su obojica igrali loše, da nisu ne bih to napisao jer ja ostavljam realne komentare a ne navijačke. Da Djoković čitav meč praktično nije imao hrabrosti lopticu da udari. Pogledaj na youtube highlist meča njih dvojice iz Australija opena 2012. to je poslednji turnir na kome je Novak imao samopouzdanje, pa uporedi sa ovim od sinoć, i imaj u vidu da je Marej tada igrao bar 3 puta bolje.)

Običan

pre 9 godina

Novak je nešto jedino sto Srbima daje priliku da se obraduju.Stvarno smo ponosni na tebe,hvala ti što nam uleppavaš napaćene živote na ovaj način makar i sve sto si za nas ucinio.Svaka cast i Mareju za meč.Finale pre finala!

Adis

pre 9 godina

O boze kakve sve komentare čitam,vidim da je slab ko gledao meč.
Prvo meč je bio na zavidnom nivou,drugo slažem se da je Endi defanzivac,ali jutros je igrao toliko agresivno da nisam verovao,u jednom delu meča je prosto uništio Novaka forhendom,imao je oko 50 vinera.Ali Nole je toliko dobro pokrivao teren da sam ubedjen da samo on sebe može da pobedi,nikakav Federer,Nadal samo Novak....

Svetski a naš

pre 9 godina

Bravo Nole. Bilo je zadovoljstvo gledati ovaj meč. Obojica ste igrali dobro, Marej igra svoj najbolji tenis, ali jedan je Nole.

Dobro

pre 9 godina

Mislim da ovde nece biti vecih problema!
(Ivana, 4. septembar 2014 05:29)

Ivanice draga, bojim se da si u pravu.... Sto se Endija tice.
Bas ga gledam.... Jak je kao bik, a veceas igra tacno onako kako protiv Noleta i treba igrati.
Nole nocas ne deluje odlucno, nego vise nekako... 'sta me ovo snadje?' Nema bas neki plan.
Nadam se da gresim.
Drugi set se blizi kraju.

Iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 4. septembar 2014 05:52)
Preporučujem (+14)
Ne preporučujem (-71)

Priznajem, dobro, Ivana, svaka ti cast na prognozi. Ja se uplasih da je ukakio stvar, ali ispade dobro. Nisam bio u pravu ... a ti, na svu srecu, jesi. Postovanje!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

vlada

pre 9 godina

"a dobio je pet od poslednjih šest mečeva."

Dobio pet od poslednjih šest i izgubio najbitniji meč u poslednjih 6 - finale WB i umesto da sada ima 3wb on ima dva al nema veze, samo napred Nole!

nemam nameru sad da ocrnjujem noleta nego mi je taj poraz nekako baš teško pao!

Ja tipujem da Nole lagano osvaja USO!

Oskar

pre 9 godina

@(Struki, 4. septembar 2014 08:09)
Kako ti neće biti glup moj komentar kada o tenisu pojma nemaš. I bolje da nisi ni gledao ovu tragediju od meča nego da sada pametuješ ovuda.

Struki

pre 9 godina

Oskar,koliko je tebi godina dete? Ja pratim tenis dobrih 30 godina,a ti toliko zivota verovatno nemas...Zato solju mleka,pa u krevet dete...

Nebojša

pre 9 godina

Bravo, bravo, bravooo legendo! Bilo je manjih padova u igri, ali Nole je sve vreme kontrolisao mec i igrao dozirano protiv ocigledno povredjenog Murray-a.

Idemo daljeee! :) (serbiangirl, 04. septembar 2014 10:17)

Marej je očigledno povredjen u svakom meču a pogotovo je to vidljivo nakon svakog izgubljenog seta i dok mu ne ide ali brzo se oporavlja kao wulverin čim mu malo krene odmah ozdravi.

Mоје мишљење

pre 9 godina

Немам шта да коментаришем. Свака част. Вредело је поранити,мада ћу цео дан да зевам и питање је да ли чу да остварим норму.

нико

pre 9 godina

Ja u zivotu nisam video da dva tenisera udaraju toliko precizno kao Djokovic i Marej nocas.
(neko, 04. septembar 2014 08:24)

Ја у животу нисам прочитао веће лупетање. Можда се не чини тако али АТП листа је сасвим добар репер. Енди никад није био број 1. Неће ни бити. Има 2 Грен слема. Даље их неће бити. Кажеш 30 турнира је освојио. Које? Фјучерсе? Челенџере? Једноставно, ако се појаве Новак, Надал или Федерер за њега је успех улазак у финале. Понављам, погледај АТП листу и разлику у бодовима. Не само сад него и раније. Нисам присталица теорија завере али у једну сам ствар убеђен. Оба Грен слема Мари је добио зато што га је Ноле пустио. Разлоге не знам али не би ме изненадили и да је уцена у питању. Или паре?

duledudule

pre 9 godina

da ne bude da omalovazavam nisikorija,ali novace sad je pravi trenutak da rodzeru u finalu stavis do znanja ko je ko i da mu porusis samopouzdanje koje je dobio ove godine i naravno da ga lagano ispratis u penziju

vitez lukić od lamburginija

pre 9 godina

Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...
(Sasa, 04. septembar 2014 07:00)

Niste vi nikako mali i obični. Zbog vas u privredi novac za državne institucije i postoji, sad što vi imate 25000 a osam daktilografkinja u jednoj kancelariji po 35-40000, to je druga priča...

гази Ноле!

pre 9 godina

И после нека ми нико каже да жреб није намештен! Колико је провидан овај Uniqlo, намерно су тако направили да имају своја два играча у полуфиналу, што значи да је један сигурно у финалу. Намазани Јапанци, све за профит и славу!

Што се самог меча тиче, Новак га је добио као и прошле године у финалу Аустралије. Пустио га да се издува и дочекао своју шансу, а притом имао среће и знања да узме први сет. Искусно.

Bardami

pre 9 godina

Mekinro je izjavio da će Nole osvojiti US Open, a on je fantastičan prognozer. Otkad pratim njegove prognoze svaki put je pogodio rezultat. A i zaista ne vidim ko bi drugi i osvojio titulu u Njujorku, naravno, ako Nole bude igrao svoju igru.

serbiangirl

pre 9 godina

Bravo, bravo, bravooo legendo! Bilo je manjih padova u igri, ali Nole je sve vreme kontrolisao mec i igrao dozirano protiv ocigledno povredjenog Murray-a.

Idemo daljeee! :)

Šavija Alonso

pre 9 godina

OK, slažem se sa većinom da je bio ružan meč i loš tenis, ali bolje i tako nego da je bio atomski a Novak izgubio. Idemo do osme titule!

h

pre 9 godina

NAJTEŽE MU JE da igra protiv Endija, tako je već nekoliko godina. Mari ga fenomenalno čita. Nikako mu ne leži. Sa Federerom nisu toliko fizički iscrpljujući poeni (ali su lepši, brži-nadigravanje) a Nadala cenim da je već apsolvirao 2011.-te -kada igra na maksimumu Rafa jednostavno ne može protiv njega. Zbog toga sam bio presrećan jutros kad sam čuo. Blagoslov je došao u vidu ispadanja sledećeg najnezgodnijeg igrača po Novaka- Wawrinke. Tako je od najtežeg žreba ispao sasvim solidan. Nadam se epskom finalu.

Vlada

pre 9 godina

Mislim da je ovo Noletov najteži meč na USO.

Nišikori nema ni snage, ni konstantnosti, pa ni kvaliteta da ugrozi Noleta.

Šanse za Noletovog protivnika u finalu procenjujem ovako:

1. Federer - već viđeno. Ne može protiv Novaka u tri seta.
2. Berdih
3. Monfis
4. Čilić

Ko bilo, neće znati gde se nalazi.
Verujem da Novak osvaja ovaj USO lakše nego bilo koji GS da sada.

Srećno

John Terry

pre 9 godina

(Teodosije, 4. septembar 2014 08:16)
U pravu si, Endi je bolji od ovih ostalih, ali isto tako nije u rangu trojice koje sam pomenuo. Nije ni potrebno da postoji cetvorka, ako je taj cetvrti nepravedno uguran u velikane. Jednostavno, postoji velika trojka. Endijev talenat nije sporan, ali covek koji je jako nekonstantan i koji nije ni minut proveo kao prvi na listi, jednostvno ne moze da bude u drustvu legendi sporta.

искрено

pre 9 godina

Претјерујете у коментарима. Иде се из крajности у крајност. Од бизарно глупих комнетара по којима Новак игра очајно и има среће што пролази даље гдје испада "сигурно" (а никако да испадне). Па до подцјењивања лика и дјела Мариа. Те уписивања "освојене" титуле. Пошто "нема шансе" да изгуби. А да се којим чудом деси несрећни пораз исти ти који сада узджу у небеса већ сутра ће посипати пепелом и омаловажавати до бесмисла. Мало је објективних коментара.

doktor

pre 9 godina

Po komentarima, čovek bi reko da imamo na krovu svake zgrade po jedan teniski teren i da je igranje tenisa i razrada teniske taktike radna obaveza. toliko stručnjaka i mudrih komentara onih koji realno ne prave razliku između reketa i tiganja za palačinke, prosto je neverovatno. Niko nema obavezu da voli Noleta, ali vas molim da radi vašeg mentalnog zdravlja, svoje nezadovoljstvo sopstvenim životom lečite dobrotvori radom, a ne pisanjem tupavih komentara.NOLE SRECNO DO KRAJA!

Bordo-bijeli

pre 9 godina

neko
igraju 50 razmjena zato što samo ubacuju lopticu, nikome to nije spektakularno, Fed igra direktno zato i publika navija za njega,
nerazumijes se puno u tenis izgleda ;-)

pixi10

pre 9 godina

uniklo prvi puqt sa dva igraca na terenu....I to polufinale GS!!!! (jedan iz mase, 04. septembar 2014 Samo da im Nole ne zatvori fabriku sa silnim bonusima za prvo mesto na atp listi i osvajanjem gren slemova!:-D

Nole fan

pre 9 godina

Nisam gledao mec.Vrednije je spavanje od gledanja tenisa.A nisam ga gledao jer nemam zivaca da gledam najdosadnijeg igraca na svetu trapavpg "clumsy" igraca Mareja. Defanzivac do bola, Svaki poen kod njega je dug.Igra na gresku protivnika.Nema lepote u igri.

tetak

pre 9 godina

1. Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.
(John Terry, 4. septembar 2014 07:55)

X
Odlican post

I mene nervira to sto stalno trpaju u istu recenicu Skota sa ova Tri Musketira

On nikako nije Velik
Realno , meni on ide uz Wawrinku , Delpa , Tsongu i Berdycha

Rodjeni glumac

pre 9 godina

Ovaj Marej je pljunuti americki glumac Carlton Heston....A Noletu svaka cast....Igra klimava, al je polufinale u dzepu.....
P.S. Neka bude isto ovako i posle polufinala....A u finalu, Federera natenane....

limeni

pre 9 godina

stvarno 'vrhunski strucnjaci' tenisa javite se sad i opisite kako se osecate jer vashe realne i nadrealne procene su bile da on gubi?! pa bio je slomljn, bezvoljan, fizicki razbijen, kako to da je oduvao Mareja do kraja?! i kad ce prestati vasa mrznja i otpisivanje najboljeg na svetu?? samo jednom napisite i sebi priznajte kakvi ste ustvari

Teodosije

pre 9 godina

"Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.
(John Terry, 04. septembar 2014 07:55)"

nema "cetvrtog" a boljeg od njega, odnosno nem "cetvrtijeg".... sta je tu sporno?

Ferer? Wavrinka? Berdich? Dimitrov? Tsonga? ....... svi su oni dosta losiji od njega...

sm

pre 9 godina

2 evropska igraca stavljaju u ovakvom terminu stvarno bzv.Zao mi je sto nisam mogao da gledam mec jer sam jutros morao rano da ustanem.Ali ostale meceve sam gledao i verujem da ce osvojiti ove god i da mu do kraja nece uzeti vise od 1 seta.

Struki

pre 9 godina

Oskar,ni ja se ne mogu nikako setiti da li sam ikad procitao gluplji komentar na ovom sajtu. U "top3" si sigurno! A sto se tice Novaka i njegove igre sve je bilo kako sam napisao pred mec(cak sam i rezultat pogodio),dolazi iscrpljeni Nisikori i tu nema dileme o pobedniku! Napred Nole,8 slem je tvoj!

Nenad

pre 9 godina

Bravo mastore!

Kako je Novak brilijantno, posle venčanja, postepeno ulazio u formu. Vešto je izabrao turnire na kojima će učetovati i postepeno dozirao opterećenje.

Siguran sam da njegova era tek dolazi i da će za sva vremena ostati svetska legenda Belog sporta.

realno

pre 9 godina

@objektivno
Objektivno ovo i jeste tenis buducnosti ili atomski tenis, a uspavanke su mecevi Vamos-Tamos Rafaela Nadala.

Polovina njegovih meceva prodje u onim bolesnim ritualima, ceskanju nosa, namestanja majice i vadjenja gaca iz zadnjice.
A o antitenisu koji igra bolje i da ne pricam.

Kad njega nema, tenis momentalno dobija neku novu dimenziju, kamo srece da se vise nikad i ne vrati.

miki

pre 9 godina

bravo ,bravo za NOvaka...a sto se Mareja tice ..pa dal je nekad bio PRVI?naravno da ne zasluzuje da bude rame uz rame sa Novakom,Federerom I Nadalom

Dylan Dog

pre 9 godina

Vrlo tvrd meč. Novak je zbog prošlih dana i respekta prema Škotu preigravao u prvim gemovima prvog seta, pravio neuobičajene neiznuđene greške i dozvolio Mariju brejkove, čime mu je otvorio meč. Onda se Mari razigrao i previše ozbiljno shvatio opšte preporuke da treba da bude agresivan, pa je trčao kao lud i udarao iz sve snage iz svih pozicija i sve mu je ulazilo. Oterao je Novaka od linije i postavio ga van ugodne zone (fizički inferorniji Novak ne može da igra sa 2+ metara iza linije jednako opasno kao npr. Nadal). Tada mora da se brani, pa sveukupno prekomerno troši svoje fizičke resurse. Zato nije ni mogao da prelomi meč u drugom setu. Sreća te se Mari malo istrošio i taj-brejk prvog seta olako ispustio.
Hvala Bogu te Novak vrlo inteligentna osoba. Kada je shvatio da je protivnik u naletu i da trenutno ne može da mu parira, uključio je autopilot i držao loptu u igri mreže u istom ritmu, čuvao snagu i čekao da se Škot istroši i malo padne fizički, pa mentalno. I to se desilo vrlo nenadano, početkom 3. seta. Sva sreća pa je Novak na vreme prebacio sa autopilota na ručno upravljanje, i uz malo sreće otišao na 4-2, inače bi bilo vrlo neugodno. Ključni momenti meča su bili kada je Novak sačuvao svoj servis na 6-6 u drugom i kada je napravio brejk na 5-2 u trećem setu. Novak jednostavno mnogo bolje mentalno stoji kada svojim servisom otvara set nego kada u egal završnici treba da servira za ostanak u njemu.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u polufinalu!
Uzdravlje!

mister x

pre 9 godina

Bravo Nole! Jos jedan korak da napravis pa pravac finale. U drugom delu zreba navijam za Fedeksa, pa onda poslastica da bude, sto i vecina zeli, finale Nole vs Fedeks. To bi bila najbolja nagrada da gledamo dva velikana u finalu, trenutno ste najbolji, nema sta.

plavi

pre 9 godina

uh da nema ovog Novaka mnogo teze bi mi padali porazi nasih ostalih sportista, ovako on dodje ko melem na ranu, bravo majstore deri sve?

neko

pre 9 godina

@John Terry

Pa u pravu si nema odavno velike cetvorke, ali zato sto Nadal i Federer ne spadaju u nju.

Odavno postoje samo dva tenisera: Marej i Djokovic.

Nadal i Federer su trenutno druga liga za njih dvojicu.

Zans kada ce Nadal ili Federer da odigraju ovakav mec?
Nikada.

Ja u zivotu nisam video da dva tenisera udaraju toliko precizno kao Djokovic i Marej nocas.
Pa oni su nocas skinuli jedno 200 linija i odigrali jedno 50 spektakularnih poena.

Federer i Nadal u svojim mecevima pogode desetak linija, odigraju nekoliko odlicnih poena i odmah ih dizu u zvezde.

Ovo sto Djokovic i Marej igraju to je neki intergalakticki tenis.

Na kraju Marej redovno stize u polufinala na turnirima.
Sta mislis kako je uspevao da 6 godina neprestano bude medju prva 4?
Sta mislis kako je osvojio 30 titula?
Pa nije sigurno na lepe oci.

Covek je prosle godine imao ozbiljnu operaciju ledja i tek sada se vraca u pravu formu.
Pa ona pi....a od Nadala da je morao da operise ledja, ne bi vise smeo da uzme reket u ruke.

ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Bravo momci!
Svaka cast obojici!

Ja u zivotu nisam video ovakav atomski tenis, a odgledao sam bar 1000 teniskih meceva.
Nemam reci.
Steta sto je jedan morao da izgubi.

Srđan Rafailović

pre 9 godina

Bravo majstore! Japanac je tvoj i Božiji. U finalu protiv Federera će "objektivna" američka publika da navija protiv tebe ali spreman si na sve, navikao si na to i najjači si kad je najteže. Sve najbolje.

Nebojša

pre 9 godina

Bravo Nole da se zna ko je broj jedan mora da unicko slavi njihove dva najveće zvezde u polufinalu a kada se samo setim pre nekih dve nedelje pakosnih komentara kako ce Nole ispasti u prvom-drugom kolu kako je gotov itd. loši smo ljudi pakosni Nole je bolji i osvojice us open prvo pada Nisikori a potom i onaj ko mu dodje u finalu ma ko bio Nole osvaja.

znanje-imanje

pre 9 godina

Ima tenis i tenis kad ne-znam-gde-sam i nemam-snage-ni-da-hodam. Sredinom 2. seta Novaka je ponovo upao u tešku krizu i umalo da ode ceo meč. Pošto mi se fizički nije baš dopao ni u prethodnom kolu baš me zabrinuo.
Meč je prelomljen u najglupljem gemu 3. seta - umalo da ispusti opet prednost na 4:2. Na 0:15 već je Mari ušao na drugi servis kad je Novak iz sve snage, 100% rizik, pogodio liniju; zadnji poen opet drugi servis Mari uleće a Nole, kao, loše podbacio, Mari se vraća a Novak bez tapkanja odma servis i - Mari izbacuje u aut. Kakav lažnjak ko iz školskog dvorišta! -otada nadalje znao sam da je pobeda.
Srećom, sve u svemu, što Škot em nije 100% em je i on bio na suncu em imao teže mečeve. Fizika će odlučiti USO, ne veština. Nišikori deluje komparativno fitnes bolje (i Rodžer...), krize su mu kraće i pliće. Ipak ima duplih 5. setova za sobom, to je dobro ali dok se Andi može dobiti i na kondiciju u ovom trenutku to nije način na koji se dobija Kei. Servis u stranu moraće da radi od početka i, Novače, mnogo manje ovog ženskog tenisa. (koliko je Novak bio lipsao nije se ni setio da skrati loptu zadnja 2. seta!)
Ono što je obavezno za titulu to je da se Rodžer izmori sledeća 2 meča; ako ih kratko dobije i još Novak SF bude na suncu a Federer i 6. meč noću biće on favorit u finalu. Idemo Nole, blizu je!

Moljac

pre 9 godina

I gotovo! Šta će sad ovi smarači da kažu? Marij dobija dogodine jer je kompletniji igrač, samo da nije povredio rame, obe noge i levi bubreg (pa mu se piškilo), Nole pojma nema, do sada su ga svi puštali iz straha od moćnog srpskog lobija na čelu sa Borom Stankovićem... Marš, trolovi!

AleksandarRS

pre 9 godina

I sta reci sada. Ne delji razanj dok je zec u sumi. Nole opet demoralisao hejtere. Kako li ce danas raditi na poslu? Ah pardon, njihov je posao da mrze Novaka, ali Nole im nije dao inspiraciju. Psssssssssssst! Mode: Hejter off! Kralj, car, jedan jedini, NOVAK! Sad odmor, lagani trening u polufinalu, a onda RF. Navijacu za RF da dodje Noletu ponovo na crtu! Vidimo se u finalu! Bice kao u Londonu! :)

Teodosije

pre 9 godina

"Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...
(Sasa, 04. septembar 2014 07:00)
"

zna on da zavrsi mec i bez tvog navijanja... bolje idi na posao

Smilica

pre 9 godina

У СРЕД ЊУЈОРКА
НАШ ТРОБОЈКА СЕ ВИЈЕ
ИГРА
ЦАР СРБИЈЕ!
ТО НО1Е
СОКОЛЕ!!!!
Узми титулу Но1ЕЕЕЕ

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Paba ba ba bam necu nista da znam,
Paba ba ba bam necu nista da znam,
nisi dovoljno brz, bum, bum, bum!

Jos uvek se ja pitam! NO1E

Svaka cast majstore!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

kosmajac

pre 9 godina

da novek nije morao da mu pokloni 2 gs ko zna da li zbog drugarstva, drugih pritisaka ostao bio upamcen po 5 izgubljenih finala i nista vise. inace je ok osoba na zemlji , nije arogantan frend je sa dzokerom ali ipak je mnogo slabiji. koja crna cetvorka postoje 3 podele. rodzer rafa, novak i ostali. ajde nole do 8 pa posle do 12,13 gs da se pridruzis legendama da ne ostanes negde izmedju ne daj boze da ovo rodja uzme sa 33 bila bi bruka. japanac slomljen a sigurno ce i juniklo da pritiska da malo pusti novaka. samo i rodju ceka pakao monfis pa cilic ili berdih. velike sanse za novaka

Bora

pre 9 godina

Ne vredi, "stručnjaci" će se uvek javljati PRE kraja meča, iznoseći svoje "stručne" i nadasve "tačne" procene, naročito u pogledu ishoda meča. Deco, kada ćete naučiti da ne istrčavate? Toliko dugo pratite Novaka i još uvek ništa niste naučili? E, deco, deco...

Her Zivota

pre 9 godina

Bravooooo Djole !!!! Nemam reci, svaki put me iznenadjujes iznova i iznova a i dalje mislim da gomila ljudi u ovoj zemlji APSOLUTNO nije svesno koja je to gromada od sportiste !!!
Inace, Endi Marej, teniser koji jedva hoda a trci bez problema, cestitke i njemu ovo mu je najbolji mec u godini.
A inace zanima me, kako je izgledao Djovak, da li mu je lopta bila prodorna, jel imao njegov forhend dovoljnu kolicinu spina a bekend slajsa, kako mu je radio servis, jel imao zara u ocima, da li je ovo novi pocetak posto je pre 2 nedelje bio kraj, da li je opravdao poziciju 1, da li je Novak sada banana ili mozda pomorandza igrac, a Wilander u soku ne veruje, a sta kaze kouč Murat jeli sve bilo po njegovom ukusu??? Sada kada bi se vratio na komentare pre 2 nedelje, verovatno bih se odmah ispovracao!!
Idemo Djo1111111111e, 8 gs je iza ćoška !!!
Inače, sva sreća pa je S Williams igrala pre Djokovica, inace da je neko drugi bio tu Djo1e i Andi bi dočekali zoru na terenu !!!

veliki strumf

pre 9 godina

Marej je igrao kao mi protiv Brazila: jednu cetvrtinu meca (drugi set) izvanredno, u ostala tri ga je Nole pregazio. Ono sto me bodri pred zavrsnicu turmira je sto je Nole mnogo bolje i svezije izgledao na kraju meca, nego krajem drugog seta, kada je imao ociglednu, mnogo puta vidjenu krizu. Nisikori je opasan protivnik, napadac, sjajno igra, ali je veliko pitanje da li ce se oporaviti posle 2 maratonska meca, gde je ostao 9 sati na terenu. Jednostavno, njegovo telo nije naviklo na tolike napore i taj intenzitet igre, sto bi Novaku trebalo znacajno da olaksa posao.

Sasa

pre 9 godina

Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...

Fanojlo

pre 9 godina

E, ovaj Novak baš ume da mi ulepša život. Dovoljno je samo da Novak pobedi nekoga od najboljih tenisera (kao što je Mari) i, zadovoljstvu nema kraja. Još ako osvoji ovaj US Open...
Mora se priznati da je Mari bio odličan, tako da sam strepeo tako da dam strepeo da nam ne napravi neku štetu. Ali, šta mu vredi kada je Novak još bolji. Sa malom strepnjom isčekujem sledeći meč (bolje reći - oba sledeća dva meča, pa da zadovoljstvo uz pehar - bude potpuno.

Ivan M

pre 9 godina

Neumoljiva primena više sile nad sjajnim protivnikom kome je ipak ponestalo energije. Bravo Nole i srećno u polufinalu, gde svakako neće biti lako.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

@Krunska: Ja mislim da ti pojma nemaš. Evo, kako bi ja protiv Mareja: U svakom gemu po tri asa i jedna neodbranjiva serva, a reternirao bih mu pod noge, pa da vidiš koji bi bio rezultat! Inače, dva dečaka se igraju u pesku, a dva odrasla čoveka prebacuju lopticu preko mreže, da ne kažem smaraju za antologiju!

objektivno

pre 9 godina

Ako je ova uspavanka budućnost tenisa ,onda se lijepo možemo pozdraviti sa svom ljepotom koju je ovaj sport nudio.Sva sreća što je ipak pobjedio nešto bolji teniser ,jer da je pobjedio ovaj što je izgubio,tragedija bi bila još veća.

John Terry

pre 9 godina

Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.

KAO XXXL

pre 9 godina

Bravo Novace SAMPIONE!
Ovo je tezi protivnik i mec nego sto ce biti u polufinalu !
Samo napred, smireno i koncentrisano, i onda nemoze te niko pobediti!

johnny

pre 9 godina

ne znam, evo meni malo neprijatno bilo sve vreme, marej divljao ali imao petlju da udara lopticu, novak bukvalno dva puta nije udario ljudski i dobio, ali ok tako valjda treba šta znam
mali nišikori igra za medalju ali će verovatno fizički da prsne ko marej, u svakom slučaju loša igra, bad, bad tennis from đoković (zna i on to) ali naš je i nećemo da mu oprostimo ako ne dobije ovaj us open

Oskar

pre 9 godina

Ne mogu da vjerujem. E kakav crni Marej. Ako iko ima pametan da mu preporuči da batali tenis neka mu odmah kaže. On je bolje igrao kad je bio dječak nego danas.
Što se tiče Novaka-----KATASTROFALNA igra, možda malo bolja od one iz Toronta i Sinsinatija. Ne mogu se sjetiti jesam li gledao ijedan gluplji meč od ovoga u svom životu. Iz prve ruke ne.

TenExpert

pre 9 godina

Očigledno su lošiji rezultati na prethodna dva mastersa bili Noletova taktička varijanta. Odlično je što Nole počinje da taktizira na taj način, ne mora na svakom turniru dase iscrpljuje do kraja, već da rasporedi snage za one najvažnije. To su radili i Fed i Rafa.

smb

pre 9 godina

Au ! Bravo Nole.
Najvažnije prepeka do trofeja je savladana. Mada ni sa Nišikorijem neće biti baš lako kako mnogi misle.
Ajde Nole do 8. GS

ja

pre 9 godina

Ali najbolji mi je bio ovaj Banjac sa Eurosporta.
Ceo cetvrti set mu se prividjaju neke Novakove brejk sanse, a Novak prvu i jedinu brejk loptu u cetvrtom setu imao u poslednjem gemu - na mec lopti.
Takodje neki lik donosi Mareju peskire, a ovaj prica o medikal tajmautu.
Prolupao covek :))

Inace iskoristio bih ovu priliku da cestitam Novaku osvajanje nove gren slem titule.
Naredna dva meca ce biti cista formalnost.
Nisikori, Berdih, Cilic, Monfis, Federer nemaju sansi ovakvom Novaku da uzmu ni set.

odgovori

pre 9 godina

"Osmi gem drugog seta, ključni gem u meču.
To je trenutak kada je Mari prelomio meč i dobio Djokovića.
(Milko, 4. septembar 2014 05:42)"

- 4. septembar 2014 05:42
Trenutak kada je Milko dokazao da je glup.

"Bogami cupavo ako Mari bude tako igrao I dalje on ce osvojiti Us Open.
(Branka, 4. septembar 2014 05:45)"

- Hoce Branko ali u video igrici.

"Pobeda mareja nažalost, nema sanse prelomio ga je i to je gotova stvar vise!
(nadrealni realista, 4. septembar 2014 05:54)"

- Hajde sto nemas pojma o tenisu, nego si "nažalost" potpuno nepismen.

"Reultat trenutni je 1;1 u setovima.Nole jednostavno nema rjesenje za Marejev forhend.Bojim se da ce to odluciti mec
(zoran, 4. septembar 2014 06:08)"

- Komsija pa Cilic ne igra nocas.
"rJesenje" za tebe bi bilo da naucic ekavicu.
Inace nisam znao da vi hrvati imate srpska imena poput Zoran.

Cole

pre 9 godina

Moram da priznam jednu stvar.
Čitajući neke komentare
dolazim do zaključka da neki
pojedinci, ipak, malo bolje
poznaju tenis od Novaka.
Prosto se tu vidi znanje,
znaju ljudi šta treba da radi,
koji potez da odigra, koju
taktiku treba da primeni...,
ma prosto, da su oni u Njujorku
umesto Bekera, šaljući mu tajne
signale, Đole bi odavno završio
meč u svoju korist, a mi bi već
odavno bili u krevetima i sanjali
slatke snove.

v

pre 9 godina

Situacija malo zabrinjavajuca al' malo pozitive ljudi.....evo ja prva necu vise da kukam, ipak je ovo Novak, ja ocekujem da se iscupa. Pa ne moze na ovom nivou da bude lako. I istina nije bas najspremniji fizicki, ali I Endi ce morati da olabavi kad tad. Idemoooo.

Mrki

pre 9 godina

Odlucice fizicka sprema.Cini mi se da je Mari sto se psihe tice posle izjednacenja dobio krila.Nole mi ne izgleda odlucan nego ravnodusan trenutno.

Sasa

pre 9 godina

Ako neko može da se iščupa iz konopca kao grogirani bokser to je naš car, ma kakav posao, što kaže Pantić u Tesnoj koži Ja sam svoju platu zaradio još u prošli četvrtak, ostajem uz našeg cara, ajmo bre prelomi majstore...

PAJA

pre 9 godina

Neverovatna i luda taktika Novaka!

Iako Endi razvaljuje forhendima,Nole uporno salje lopte na njegov forhend.
Nelogicno ali ispravno.
Jer nista nije vecno.Forhend jednom mora da stane i onda je Endi gotov.
Nole sada ceka kao pauk.

Koja dobra procena Noletovog staba!

Beker je car od psihologa!

Napred No1le

Ivan M

pre 9 godina

Nole vodio za brejk u svakom od dosadašnja tri seta. Valjda će u ovom (trećem) to i iskoristiti. Inače, potpuno se slažem da Mari igra sjajno: nije tu uopšte Nole loš ni negativan. Samo hrabro!

ja

pre 9 godina

Ne razumem cemu ovo stalno potenciranje "Novak vraca Mareja u mec".
Ne vraca ga Novak, nego se covek sam vraca.
Marej igra izuzetno dobro i ofanzivno.
Dovoljno govori i broj Marejevih vinera u ova dva seta.
Uz to Novaka uopste ne ide servis, pravi i neke nekarakteristicne greske iz forhenda.
Zato i gledamo ovako neizvestan mec.

Shvatite vec jednom da je britanac vrhunsi teniser.
Nije covek slucajno do sada odigrao 7 gren slem finala i osvojio 2 titule.

U pravu su oni koji su rekli da je ovo finale pre finala.
Mislim da je ovaj treci set presudan za konacan ishod meca.
Ko ga dobije ici ce u polufinale.
Iskreno se nadam da ce to biti Novak.

veliki strumf

pre 9 godina

Zapanjujuce mi je da posle 2 seta i 2 sata i 15 minuta igre, Marej deluje mnogo snaznije na terenu. Bolje se krece, a udarci su mu daleko snazniji, narocito forhend. Sve to, iako je na terenu na US Openu proveo cak 3 i po sata vise na terenu od Novaka (sto je 2 najduza Novakova meca zajedno). I opet deluje jaci (a u prvom kolu imao grceve po celom telu, da da). Svaku dugacku razmenu, ama svaku je dobio zadnjih 6-7 gemova. A Nole evo i pocetkom 3. seta uporno igra u forhend, a ovaj reseta li reseta dijagonalom.

USO battlefield

pre 9 godina

Bice ovo dug i iscrpljujuci mec sa puno preokreta. Muzza ko i obicno glumi posuma ali Nole se za sada neda zavarati. Nole je ipak sveziji i ovo bi morao da dobije pa pravo do jos jednog epskog finala sa Rodjom

Krunska

pre 9 godina

Ja prosto ne mogu da verujem kakve bedne komentare pisu "znalci"... Pa ova dva decaka igraju zaista fascinantan tenis, a ovdasnji "strucnjaci" te Nole je gotov, te ovaj ga razbija, te... enivej, nole trenutno vodi 2-1 u SETOVIMA, a ako se ne varam igra se do TRI, i tako... bolest, sta drugo.

Sportski pozdrav

pre 9 godina

Trenutno 1:0 za Djokasa i 5:4 za Mareja... Navijam naravno za Novaka, ali mi je pre svega drago sto sam ostao budan jer odavno nisam gledao ovako kvalitetan tenis.

veliki strumf

pre 9 godina

To me uvek najvise nerviralo kod njega, sto nikako sebi da olaksa, vec igra protiv sebe. Ovolika doza takticke tvrdoglavosti je nezabelezena - da je tako igrao Nadal protiv Federera, svaki bi izgubio. Zasto? Od sredine drugog seta Marej je poceo da pogadja svaku forhend dijagonalu, udara je bar duplo snaznije od Noleta, kome se forhend raspao. I on umesto da drzi Mareja sto vise u bekhend, non stop mu zadnja 5-6 gema u drugom setu daje mekane i kratke loptice u forhend, a ovaj ga ubi dijagonalama. Nijednu jedinu nije promasio. U zadnjih 6 gemova bar 90% loptica je slao u forhend sto je apsolutno zapanjujuce. Istovremeno, skroz ga je stao servis, ne moze prvu servu da ubode ama nikako. Noletov servis je potpuno nesiguran, kao i mnogo puta u karijeri. I umesto 2-0 u setovima, evo 1-1. Uz sve to, snaga udaraca mu je jako oslabila. Mnogo puta je na ovaj nacin gubio setove od Mareja, ima brejk prednosti, ovaj preokrene. Tako je bilo prosle godine na Wimbledonu sva 3 seta.

ja

pre 9 godina

Jel sada vidite da Marej zna igrati i ofanzivni tenis?
Samo sto se retko odlucuje na to.
Marej je izmislio tenis za onog Vavrinku kojeg toliko hvalite.

Za ove koji kazu kako Novak vraca Mareja u mec, takodje da kazem da im se to samo cini.
Covek je jednostavno odlican teniser i podjednako dobro igra i u svojim i u servis gemovima protivnika.
Vavrinka protiv Djokovica ne bi u 5 setova mogao da napravi 2 brejka, a Marej to uspeva u jednom setu.

Evo dok ovo pisem Novak je dobio prvi set.
Sad ocekujem da Marej predje na plan B, odnosno na defanzivnu igru, jer sa ofanzivnom nije postigao zeljeni rezultat.
Ako predje u defanzivu gubi ovo sa 3:0.
Ako nastavi da igra ofanzivno, ovo bi moglo da ode i u 5 setova.

Ipak znajuci Mareja sad krece bunkerica, a Novak uprav to i zeli.

Vlada

pre 9 godina

Novak nije u formi,tacka.Ako uspe da pobedi svaka mu cast ali ovo nije ni 50% njegovih mogucnosti.Prvo set i jos nekako ali drugi katastrofa,dali mu smeta velika vlaznost vazduha ili sta vec,neverovatno je kako su mu udarci plitki i slabe jacine,pa kad je marej agresivniji od njega sta dalje da pricamo..

v

pre 9 godina

Marej igra jako ofanzivno u drugom, cesce prvi povlaci okidac i upravo je prvi put poveo 5:4. Novak je valjda skontao sta treba da radi. Ne treba mu 1:1 u setovima nikako. Idemo.

Dobro

pre 9 godina

Mislim da ovde nece biti vecih problema!
(Ivana, 4. septembar 2014 05:29)

Ivanice draga, bojim se da si u pravu.... Sto se Endija tice.
Bas ga gledam.... Jak je kao bik, a veceas igra tacno onako kako protiv Noleta i treba igrati.
Nole nocas ne deluje odlucno, nego vise nekako... 'sta me ovo snadje?' Nema bas neki plan.
Nadam se da gresim.
Drugi set se blizi kraju.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

ja ovako

pre 9 godina

do 4-1 je bio poznati noletov vanzemaljski tenis onda je mrvu popustio i odma kazna, sta to govori, nema tu mucenja, samo je tenis vrhunski, a najteze je kad se sretnes sa nekim ko iga tvoj stil igre, kako pobediti samog sebe s druge strane!

lela

pre 9 godina

gubi novak 3-1, covek jedva dise na kraju drugog koliko je mlak , slab gresi. nema vise od tenisa nista,ovo je zalosno. razbice ga mari u ova dva preostala napaljen ovaj se vuce gleda u zemlju

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Nije štos da Japanac odigra dva maratonska meča, a da ova dva smarača igraju samo dva sata i deset minuta. Nekoliko dobrih poteza, ostalo je bilo najobičnije prebacivanje preko mreže. Novak jeste prvi na ATP listi, ali trenutno je daleko od najboljeg igrača sveta! Bilo ko da pobedi, nadam se da će ga Japanac isprašiti po turu!

branislav

pre 9 godina

realno,ovo mu je prvi pravi protivnik od Vimbldona i pokazace da li je vratio formu. U dosadasnja 4 kola ipak nisu igraci te klase bili. Prvi 8 gemova deluje mucenje i za jednog i za drugog

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby

Moj e-mail, Mirsad

pre 9 godina

Dok je davao izjavu pri izlaska na teren, Nole mi je delovao stegnuto, pod presijom i sa dozom nervoze.. Nešto mi govori da je Mari debelo naložem i da će biti jako težak meč, pod presingom i borbom za svaki poen. Nadam se, valjda će Novak uspeti da se rastereti, opusti i olabavi ruku...Idemo Nole, ako treba kroz zid, kroz zid.. zajedno. Napred Sokole, svi uz tebe!

doktor tenisa

pre 9 godina

Murray ne bi trebao imati većih problema. Možda izgubi jedan set, ali sigurno je da ide u polufinale. Igra bolje, inteligentnije, fizički je spremniji, psihički jači. To je realno stanje stvari.

Cole

pre 9 godina

Ajde Đole oduvaj ovog Mareja
i US Open je tvoj 100%.

P.S.
I ako ne daj Bože izgubiš,
molim te, nemoj da to bude
tako bezvoljno, kao 2012. na
US Openu i na Vimbldonu 2013.
zbog čega se i dan-danas pitam
da li si mu poklonio te GS-lemove.

Još jedan P.S.
Evo ga opet, pa meč maltene nije
ni počeo, a ovaj Škot opet počeo
da se vucara po terenu kao prebijena
mačka i da se hvata za desno rame, kao
boli ga. Ma oderiga Đole sa 3:0 u setovima
i sa bar jednim krompirićem, kad te molim.

Cole

pre 9 godina

Moram da priznam jednu stvar.
Čitajući neke komentare
dolazim do zaključka da neki
pojedinci, ipak, malo bolje
poznaju tenis od Novaka.
Prosto se tu vidi znanje,
znaju ljudi šta treba da radi,
koji potez da odigra, koju
taktiku treba da primeni...,
ma prosto, da su oni u Njujorku
umesto Bekera, šaljući mu tajne
signale, Đole bi odavno završio
meč u svoju korist, a mi bi već
odavno bili u krevetima i sanjali
slatke snove.

Sasa

pre 9 godina

Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...

John Terry

pre 9 godina

Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.

Teodosije

pre 9 godina

"Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...
(Sasa, 04. septembar 2014 07:00)
"

zna on da zavrsi mec i bez tvog navijanja... bolje idi na posao

PAJA

pre 9 godina

Neverovatna i luda taktika Novaka!

Iako Endi razvaljuje forhendima,Nole uporno salje lopte na njegov forhend.
Nelogicno ali ispravno.
Jer nista nije vecno.Forhend jednom mora da stane i onda je Endi gotov.
Nole sada ceka kao pauk.

Koja dobra procena Noletovog staba!

Beker je car od psihologa!

Napred No1le

Krunska

pre 9 godina

Ja prosto ne mogu da verujem kakve bedne komentare pisu "znalci"... Pa ova dva decaka igraju zaista fascinantan tenis, a ovdasnji "strucnjaci" te Nole je gotov, te ovaj ga razbija, te... enivej, nole trenutno vodi 2-1 u SETOVIMA, a ako se ne varam igra se do TRI, i tako... bolest, sta drugo.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Paba ba ba bam necu nista da znam,
Paba ba ba bam necu nista da znam,
nisi dovoljno brz, bum, bum, bum!

Jos uvek se ja pitam! NO1E

Svaka cast majstore!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

AleksandarRS

pre 9 godina

I sta reci sada. Ne delji razanj dok je zec u sumi. Nole opet demoralisao hejtere. Kako li ce danas raditi na poslu? Ah pardon, njihov je posao da mrze Novaka, ali Nole im nije dao inspiraciju. Psssssssssssst! Mode: Hejter off! Kralj, car, jedan jedini, NOVAK! Sad odmor, lagani trening u polufinalu, a onda RF. Navijacu za RF da dodje Noletu ponovo na crtu! Vidimo se u finalu! Bice kao u Londonu! :)

Moljac

pre 9 godina

I gotovo! Šta će sad ovi smarači da kažu? Marij dobija dogodine jer je kompletniji igrač, samo da nije povredio rame, obe noge i levi bubreg (pa mu se piškilo), Nole pojma nema, do sada su ga svi puštali iz straha od moćnog srpskog lobija na čelu sa Borom Stankovićem... Marš, trolovi!

odgovori

pre 9 godina

"Osmi gem drugog seta, ključni gem u meču.
To je trenutak kada je Mari prelomio meč i dobio Djokovića.
(Milko, 4. septembar 2014 05:42)"

- 4. septembar 2014 05:42
Trenutak kada je Milko dokazao da je glup.

"Bogami cupavo ako Mari bude tako igrao I dalje on ce osvojiti Us Open.
(Branka, 4. septembar 2014 05:45)"

- Hoce Branko ali u video igrici.

"Pobeda mareja nažalost, nema sanse prelomio ga je i to je gotova stvar vise!
(nadrealni realista, 4. septembar 2014 05:54)"

- Hajde sto nemas pojma o tenisu, nego si "nažalost" potpuno nepismen.

"Reultat trenutni je 1;1 u setovima.Nole jednostavno nema rjesenje za Marejev forhend.Bojim se da ce to odluciti mec
(zoran, 4. septembar 2014 06:08)"

- Komsija pa Cilic ne igra nocas.
"rJesenje" za tebe bi bilo da naucic ekavicu.
Inace nisam znao da vi hrvati imate srpska imena poput Zoran.

ja

pre 9 godina

Ne razumem cemu ovo stalno potenciranje "Novak vraca Mareja u mec".
Ne vraca ga Novak, nego se covek sam vraca.
Marej igra izuzetno dobro i ofanzivno.
Dovoljno govori i broj Marejevih vinera u ova dva seta.
Uz to Novaka uopste ne ide servis, pravi i neke nekarakteristicne greske iz forhenda.
Zato i gledamo ovako neizvestan mec.

Shvatite vec jednom da je britanac vrhunsi teniser.
Nije covek slucajno do sada odigrao 7 gren slem finala i osvojio 2 titule.

U pravu su oni koji su rekli da je ovo finale pre finala.
Mislim da je ovaj treci set presudan za konacan ishod meca.
Ko ga dobije ici ce u polufinale.
Iskreno se nadam da ce to biti Novak.

Dylan Dog

pre 9 godina

Vrlo tvrd meč. Novak je zbog prošlih dana i respekta prema Škotu preigravao u prvim gemovima prvog seta, pravio neuobičajene neiznuđene greške i dozvolio Mariju brejkove, čime mu je otvorio meč. Onda se Mari razigrao i previše ozbiljno shvatio opšte preporuke da treba da bude agresivan, pa je trčao kao lud i udarao iz sve snage iz svih pozicija i sve mu je ulazilo. Oterao je Novaka od linije i postavio ga van ugodne zone (fizički inferorniji Novak ne može da igra sa 2+ metara iza linije jednako opasno kao npr. Nadal). Tada mora da se brani, pa sveukupno prekomerno troši svoje fizičke resurse. Zato nije ni mogao da prelomi meč u drugom setu. Sreća te se Mari malo istrošio i taj-brejk prvog seta olako ispustio.
Hvala Bogu te Novak vrlo inteligentna osoba. Kada je shvatio da je protivnik u naletu i da trenutno ne može da mu parira, uključio je autopilot i držao loptu u igri mreže u istom ritmu, čuvao snagu i čekao da se Škot istroši i malo padne fizički, pa mentalno. I to se desilo vrlo nenadano, početkom 3. seta. Sva sreća pa je Novak na vreme prebacio sa autopilota na ručno upravljanje, i uz malo sreće otišao na 4-2, inače bi bilo vrlo neugodno. Ključni momenti meča su bili kada je Novak sačuvao svoj servis na 6-6 u drugom i kada je napravio brejk na 5-2 u trećem setu. Novak jednostavno mnogo bolje mentalno stoji kada svojim servisom otvara set nego kada u egal završnici treba da servira za ostanak u njemu.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u polufinalu!
Uzdravlje!

Vlada

pre 9 godina

Mislim da je ovo Noletov najteži meč na USO.

Nišikori nema ni snage, ni konstantnosti, pa ni kvaliteta da ugrozi Noleta.

Šanse za Noletovog protivnika u finalu procenjujem ovako:

1. Federer - već viđeno. Ne može protiv Novaka u tri seta.
2. Berdih
3. Monfis
4. Čilić

Ko bilo, neće znati gde se nalazi.
Verujem da Novak osvaja ovaj USO lakše nego bilo koji GS da sada.

Srećno

veliki strumf

pre 9 godina

Marej je igrao kao mi protiv Brazila: jednu cetvrtinu meca (drugi set) izvanredno, u ostala tri ga je Nole pregazio. Ono sto me bodri pred zavrsnicu turmira je sto je Nole mnogo bolje i svezije izgledao na kraju meca, nego krajem drugog seta, kada je imao ociglednu, mnogo puta vidjenu krizu. Nisikori je opasan protivnik, napadac, sjajno igra, ali je veliko pitanje da li ce se oporaviti posle 2 maratonska meca, gde je ostao 9 sati na terenu. Jednostavno, njegovo telo nije naviklo na tolike napore i taj intenzitet igre, sto bi Novaku trebalo znacajno da olaksa posao.

Bora

pre 9 godina

Ne vredi, "stručnjaci" će se uvek javljati PRE kraja meča, iznoseći svoje "stručne" i nadasve "tačne" procene, naročito u pogledu ishoda meča. Deco, kada ćete naučiti da ne istrčavate? Toliko dugo pratite Novaka i još uvek ništa niste naučili? E, deco, deco...

Cole

pre 9 godina

Ajde Đole oduvaj ovog Mareja
i US Open je tvoj 100%.

P.S.
I ako ne daj Bože izgubiš,
molim te, nemoj da to bude
tako bezvoljno, kao 2012. na
US Openu i na Vimbldonu 2013.
zbog čega se i dan-danas pitam
da li si mu poklonio te GS-lemove.

Još jedan P.S.
Evo ga opet, pa meč maltene nije
ni počeo, a ovaj Škot opet počeo
da se vucara po terenu kao prebijena
mačka i da se hvata za desno rame, kao
boli ga. Ma oderiga Đole sa 3:0 u setovima
i sa bar jednim krompirićem, kad te molim.

Her Zivota

pre 9 godina

Bravooooo Djole !!!! Nemam reci, svaki put me iznenadjujes iznova i iznova a i dalje mislim da gomila ljudi u ovoj zemlji APSOLUTNO nije svesno koja je to gromada od sportiste !!!
Inace, Endi Marej, teniser koji jedva hoda a trci bez problema, cestitke i njemu ovo mu je najbolji mec u godini.
A inace zanima me, kako je izgledao Djovak, da li mu je lopta bila prodorna, jel imao njegov forhend dovoljnu kolicinu spina a bekend slajsa, kako mu je radio servis, jel imao zara u ocima, da li je ovo novi pocetak posto je pre 2 nedelje bio kraj, da li je opravdao poziciju 1, da li je Novak sada banana ili mozda pomorandza igrac, a Wilander u soku ne veruje, a sta kaze kouč Murat jeli sve bilo po njegovom ukusu??? Sada kada bi se vratio na komentare pre 2 nedelje, verovatno bih se odmah ispovracao!!
Idemo Djo1111111111e, 8 gs je iza ćoška !!!
Inače, sva sreća pa je S Williams igrala pre Djokovica, inace da je neko drugi bio tu Djo1e i Andi bi dočekali zoru na terenu !!!

Smilica

pre 9 godina

У СРЕД ЊУЈОРКА
НАШ ТРОБОЈКА СЕ ВИЈЕ
ИГРА
ЦАР СРБИЈЕ!
ТО НО1Е
СОКОЛЕ!!!!
Узми титулу Но1ЕЕЕЕ

Ivan M

pre 9 godina

Nole vodio za brejk u svakom od dosadašnja tri seta. Valjda će u ovom (trećem) to i iskoristiti. Inače, potpuno se slažem da Mari igra sjajno: nije tu uopšte Nole loš ni negativan. Samo hrabro!

ja

pre 9 godina

Ali najbolji mi je bio ovaj Banjac sa Eurosporta.
Ceo cetvrti set mu se prividjaju neke Novakove brejk sanse, a Novak prvu i jedinu brejk loptu u cetvrtom setu imao u poslednjem gemu - na mec lopti.
Takodje neki lik donosi Mareju peskire, a ovaj prica o medikal tajmautu.
Prolupao covek :))

Inace iskoristio bih ovu priliku da cestitam Novaku osvajanje nove gren slem titule.
Naredna dva meca ce biti cista formalnost.
Nisikori, Berdih, Cilic, Monfis, Federer nemaju sansi ovakvom Novaku da uzmu ni set.

Sasa

pre 9 godina

Ako neko može da se iščupa iz konopca kao grogirani bokser to je naš car, ma kakav posao, što kaže Pantić u Tesnoj koži Ja sam svoju platu zaradio još u prošli četvrtak, ostajem uz našeg cara, ajmo bre prelomi majstore...

kosmajac

pre 9 godina

da novek nije morao da mu pokloni 2 gs ko zna da li zbog drugarstva, drugih pritisaka ostao bio upamcen po 5 izgubljenih finala i nista vise. inace je ok osoba na zemlji , nije arogantan frend je sa dzokerom ali ipak je mnogo slabiji. koja crna cetvorka postoje 3 podele. rodzer rafa, novak i ostali. ajde nole do 8 pa posle do 12,13 gs da se pridruzis legendama da ne ostanes negde izmedju ne daj boze da ovo rodja uzme sa 33 bila bi bruka. japanac slomljen a sigurno ce i juniklo da pritiska da malo pusti novaka. samo i rodju ceka pakao monfis pa cilic ili berdih. velike sanse za novaka

TenExpert

pre 9 godina

Očigledno su lošiji rezultati na prethodna dva mastersa bili Noletova taktička varijanta. Odlično je što Nole počinje da taktizira na taj način, ne mora na svakom turniru dase iscrpljuje do kraja, već da rasporedi snage za one najvažnije. To su radili i Fed i Rafa.

vitez lukić od lamburginija

pre 9 godina

Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...
(Sasa, 04. septembar 2014 07:00)

Niste vi nikako mali i obični. Zbog vas u privredi novac za državne institucije i postoji, sad što vi imate 25000 a osam daktilografkinja u jednoj kancelariji po 35-40000, to je druga priča...

KAO XXXL

pre 9 godina

Bravo Novace SAMPIONE!
Ovo je tezi protivnik i mec nego sto ce biti u polufinalu !
Samo napred, smireno i koncentrisano, i onda nemoze te niko pobediti!

h

pre 9 godina

NAJTEŽE MU JE da igra protiv Endija, tako je već nekoliko godina. Mari ga fenomenalno čita. Nikako mu ne leži. Sa Federerom nisu toliko fizički iscrpljujući poeni (ali su lepši, brži-nadigravanje) a Nadala cenim da je već apsolvirao 2011.-te -kada igra na maksimumu Rafa jednostavno ne može protiv njega. Zbog toga sam bio presrećan jutros kad sam čuo. Blagoslov je došao u vidu ispadanja sledećeg najnezgodnijeg igrača po Novaka- Wawrinke. Tako je od najtežeg žreba ispao sasvim solidan. Nadam se epskom finalu.

duledudule

pre 9 godina

da ne bude da omalovazavam nisikorija,ali novace sad je pravi trenutak da rodzeru u finalu stavis do znanja ko je ko i da mu porusis samopouzdanje koje je dobio ove godine i naravno da ga lagano ispratis u penziju

Bardami

pre 9 godina

Mekinro je izjavio da će Nole osvojiti US Open, a on je fantastičan prognozer. Otkad pratim njegove prognoze svaki put je pogodio rezultat. A i zaista ne vidim ko bi drugi i osvojio titulu u Njujorku, naravno, ako Nole bude igrao svoju igru.

Mоје мишљење

pre 9 godina

Немам шта да коментаришем. Свака част. Вредело је поранити,мада ћу цео дан да зевам и питање је да ли чу да остварим норму.

doktor

pre 9 godina

Po komentarima, čovek bi reko da imamo na krovu svake zgrade po jedan teniski teren i da je igranje tenisa i razrada teniske taktike radna obaveza. toliko stručnjaka i mudrih komentara onih koji realno ne prave razliku između reketa i tiganja za palačinke, prosto je neverovatno. Niko nema obavezu da voli Noleta, ali vas molim da radi vašeg mentalnog zdravlja, svoje nezadovoljstvo sopstvenim životom lečite dobrotvori radom, a ne pisanjem tupavih komentara.NOLE SRECNO DO KRAJA!

Srđan Rafailović

pre 9 godina

Bravo majstore! Japanac je tvoj i Božiji. U finalu protiv Federera će "objektivna" američka publika da navija protiv tebe ali spreman si na sve, navikao si na to i najjači si kad je najteže. Sve najbolje.

Moj e-mail, Mirsad

pre 9 godina

Dok je davao izjavu pri izlaska na teren, Nole mi je delovao stegnuto, pod presijom i sa dozom nervoze.. Nešto mi govori da je Mari debelo naložem i da će biti jako težak meč, pod presingom i borbom za svaki poen. Nadam se, valjda će Novak uspeti da se rastereti, opusti i olabavi ruku...Idemo Nole, ako treba kroz zid, kroz zid.. zajedno. Napred Sokole, svi uz tebe!

smb

pre 9 godina

Au ! Bravo Nole.
Najvažnije prepeka do trofeja je savladana. Mada ni sa Nišikorijem neće biti baš lako kako mnogi misle.
Ajde Nole do 8. GS

Nenad

pre 9 godina

Bravo mastore!

Kako je Novak brilijantno, posle venčanja, postepeno ulazio u formu. Vešto je izabrao turnire na kojima će učetovati i postepeno dozirao opterećenje.

Siguran sam da njegova era tek dolazi i da će za sva vremena ostati svetska legenda Belog sporta.

Šavija Alonso

pre 9 godina

OK, slažem se sa većinom da je bio ružan meč i loš tenis, ali bolje i tako nego da je bio atomski a Novak izgubio. Idemo do osme titule!

znanje-imanje

pre 9 godina

Ima tenis i tenis kad ne-znam-gde-sam i nemam-snage-ni-da-hodam. Sredinom 2. seta Novaka je ponovo upao u tešku krizu i umalo da ode ceo meč. Pošto mi se fizički nije baš dopao ni u prethodnom kolu baš me zabrinuo.
Meč je prelomljen u najglupljem gemu 3. seta - umalo da ispusti opet prednost na 4:2. Na 0:15 već je Mari ušao na drugi servis kad je Novak iz sve snage, 100% rizik, pogodio liniju; zadnji poen opet drugi servis Mari uleće a Nole, kao, loše podbacio, Mari se vraća a Novak bez tapkanja odma servis i - Mari izbacuje u aut. Kakav lažnjak ko iz školskog dvorišta! -otada nadalje znao sam da je pobeda.
Srećom, sve u svemu, što Škot em nije 100% em je i on bio na suncu em imao teže mečeve. Fizika će odlučiti USO, ne veština. Nišikori deluje komparativno fitnes bolje (i Rodžer...), krize su mu kraće i pliće. Ipak ima duplih 5. setova za sobom, to je dobro ali dok se Andi može dobiti i na kondiciju u ovom trenutku to nije način na koji se dobija Kei. Servis u stranu moraće da radi od početka i, Novače, mnogo manje ovog ženskog tenisa. (koliko je Novak bio lipsao nije se ni setio da skrati loptu zadnja 2. seta!)
Ono što je obavezno za titulu to je da se Rodžer izmori sledeća 2 meča; ako ih kratko dobije i još Novak SF bude na suncu a Federer i 6. meč noću biće on favorit u finalu. Idemo Nole, blizu je!

USO battlefield

pre 9 godina

Bice ovo dug i iscrpljujuci mec sa puno preokreta. Muzza ko i obicno glumi posuma ali Nole se za sada neda zavarati. Nole je ipak sveziji i ovo bi morao da dobije pa pravo do jos jednog epskog finala sa Rodjom

John Terry

pre 9 godina

(Teodosije, 4. septembar 2014 08:16)
U pravu si, Endi je bolji od ovih ostalih, ali isto tako nije u rangu trojice koje sam pomenuo. Nije ni potrebno da postoji cetvorka, ako je taj cetvrti nepravedno uguran u velikane. Jednostavno, postoji velika trojka. Endijev talenat nije sporan, ali covek koji je jako nekonstantan i koji nije ni minut proveo kao prvi na listi, jednostvno ne moze da bude u drustvu legendi sporta.

Nebojša

pre 9 godina

Bravo, bravo, bravooo legendo! Bilo je manjih padova u igri, ali Nole je sve vreme kontrolisao mec i igrao dozirano protiv ocigledno povredjenog Murray-a.

Idemo daljeee! :) (serbiangirl, 04. septembar 2014 10:17)

Marej je očigledno povredjen u svakom meču a pogotovo je to vidljivo nakon svakog izgubljenog seta i dok mu ne ide ali brzo se oporavlja kao wulverin čim mu malo krene odmah ozdravi.

v

pre 9 godina

Situacija malo zabrinjavajuca al' malo pozitive ljudi.....evo ja prva necu vise da kukam, ipak je ovo Novak, ja ocekujem da se iscupa. Pa ne moze na ovom nivou da bude lako. I istina nije bas najspremniji fizicki, ali I Endi ce morati da olabavi kad tad. Idemoooo.

plavi

pre 9 godina

uh da nema ovog Novaka mnogo teze bi mi padali porazi nasih ostalih sportista, ovako on dodje ko melem na ranu, bravo majstore deri sve?

искрено

pre 9 godina

Претјерујете у коментарима. Иде се из крajности у крајност. Од бизарно глупих комнетара по којима Новак игра очајно и има среће што пролази даље гдје испада "сигурно" (а никако да испадне). Па до подцјењивања лика и дјела Мариа. Те уписивања "освојене" титуле. Пошто "нема шансе" да изгуби. А да се којим чудом деси несрећни пораз исти ти који сада узджу у небеса већ сутра ће посипати пепелом и омаловажавати до бесмисла. Мало је објективних коментара.

ja ovako

pre 9 godina

do 4-1 je bio poznati noletov vanzemaljski tenis onda je mrvu popustio i odma kazna, sta to govori, nema tu mucenja, samo je tenis vrhunski, a najteze je kad se sretnes sa nekim ko iga tvoj stil igre, kako pobediti samog sebe s druge strane!

Sportski pozdrav

pre 9 godina

Trenutno 1:0 za Djokasa i 5:4 za Mareja... Navijam naravno za Novaka, ali mi je pre svega drago sto sam ostao budan jer odavno nisam gledao ovako kvalitetan tenis.

Ivan M

pre 9 godina

Neumoljiva primena više sile nad sjajnim protivnikom kome je ipak ponestalo energije. Bravo Nole i srećno u polufinalu, gde svakako neće biti lako.

ja

pre 9 godina

Jel sada vidite da Marej zna igrati i ofanzivni tenis?
Samo sto se retko odlucuje na to.
Marej je izmislio tenis za onog Vavrinku kojeg toliko hvalite.

Za ove koji kazu kako Novak vraca Mareja u mec, takodje da kazem da im se to samo cini.
Covek je jednostavno odlican teniser i podjednako dobro igra i u svojim i u servis gemovima protivnika.
Vavrinka protiv Djokovica ne bi u 5 setova mogao da napravi 2 brejka, a Marej to uspeva u jednom setu.

Evo dok ovo pisem Novak je dobio prvi set.
Sad ocekujem da Marej predje na plan B, odnosno na defanzivnu igru, jer sa ofanzivnom nije postigao zeljeni rezultat.
Ako predje u defanzivu gubi ovo sa 3:0.
Ako nastavi da igra ofanzivno, ovo bi moglo da ode i u 5 setova.

Ipak znajuci Mareja sad krece bunkerica, a Novak uprav to i zeli.

Teodosije

pre 9 godina

"Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.
(John Terry, 04. septembar 2014 07:55)"

nema "cetvrtog" a boljeg od njega, odnosno nem "cetvrtijeg".... sta je tu sporno?

Ferer? Wavrinka? Berdich? Dimitrov? Tsonga? ....... svi su oni dosta losiji od njega...

mister x

pre 9 godina

Bravo Nole! Jos jedan korak da napravis pa pravac finale. U drugom delu zreba navijam za Fedeksa, pa onda poslastica da bude, sto i vecina zeli, finale Nole vs Fedeks. To bi bila najbolja nagrada da gledamo dva velikana u finalu, trenutno ste najbolji, nema sta.

miki

pre 9 godina

bravo ,bravo za NOvaka...a sto se Mareja tice ..pa dal je nekad bio PRVI?naravno da ne zasluzuje da bude rame uz rame sa Novakom,Federerom I Nadalom

neko

pre 9 godina

@John Terry

Pa u pravu si nema odavno velike cetvorke, ali zato sto Nadal i Federer ne spadaju u nju.

Odavno postoje samo dva tenisera: Marej i Djokovic.

Nadal i Federer su trenutno druga liga za njih dvojicu.

Zans kada ce Nadal ili Federer da odigraju ovakav mec?
Nikada.

Ja u zivotu nisam video da dva tenisera udaraju toliko precizno kao Djokovic i Marej nocas.
Pa oni su nocas skinuli jedno 200 linija i odigrali jedno 50 spektakularnih poena.

Federer i Nadal u svojim mecevima pogode desetak linija, odigraju nekoliko odlicnih poena i odmah ih dizu u zvezde.

Ovo sto Djokovic i Marej igraju to je neki intergalakticki tenis.

Na kraju Marej redovno stize u polufinala na turnirima.
Sta mislis kako je uspevao da 6 godina neprestano bude medju prva 4?
Sta mislis kako je osvojio 30 titula?
Pa nije sigurno na lepe oci.

Covek je prosle godine imao ozbiljnu operaciju ledja i tek sada se vraca u pravu formu.
Pa ona pi....a od Nadala da je morao da operise ledja, ne bi vise smeo da uzme reket u ruke.

pixi10

pre 9 godina

uniklo prvi puqt sa dva igraca na terenu....I to polufinale GS!!!! (jedan iz mase, 04. septembar 2014 Samo da im Nole ne zatvori fabriku sa silnim bonusima za prvo mesto na atp listi i osvajanjem gren slemova!:-D

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby

Svetski a naš

pre 9 godina

Bravo Nole. Bilo je zadovoljstvo gledati ovaj meč. Obojica ste igrali dobro, Marej igra svoj najbolji tenis, ali jedan je Nole.

Nole fan

pre 9 godina

Nisam gledao mec.Vrednije je spavanje od gledanja tenisa.A nisam ga gledao jer nemam zivaca da gledam najdosadnijeg igraca na svetu trapavpg "clumsy" igraca Mareja. Defanzivac do bola, Svaki poen kod njega je dug.Igra na gresku protivnika.Nema lepote u igri.

Fanojlo

pre 9 godina

E, ovaj Novak baš ume da mi ulepša život. Dovoljno je samo da Novak pobedi nekoga od najboljih tenisera (kao što je Mari) i, zadovoljstvu nema kraja. Još ako osvoji ovaj US Open...
Mora se priznati da je Mari bio odličan, tako da sam strepeo tako da dam strepeo da nam ne napravi neku štetu. Ali, šta mu vredi kada je Novak još bolji. Sa malom strepnjom isčekujem sledeći meč (bolje reći - oba sledeća dva meča, pa da zadovoljstvo uz pehar - bude potpuno.

sm

pre 9 godina

2 evropska igraca stavljaju u ovakvom terminu stvarno bzv.Zao mi je sto nisam mogao da gledam mec jer sam jutros morao rano da ustanem.Ali ostale meceve sam gledao i verujem da ce osvojiti ove god i da mu do kraja nece uzeti vise od 1 seta.

Nebojša

pre 9 godina

Bravo Nole da se zna ko je broj jedan mora da unicko slavi njihove dva najveće zvezde u polufinalu a kada se samo setim pre nekih dve nedelje pakosnih komentara kako ce Nole ispasti u prvom-drugom kolu kako je gotov itd. loši smo ljudi pakosni Nole je bolji i osvojice us open prvo pada Nisikori a potom i onaj ko mu dodje u finalu ma ko bio Nole osvaja.

Struki

pre 9 godina

Oskar,ni ja se ne mogu nikako setiti da li sam ikad procitao gluplji komentar na ovom sajtu. U "top3" si sigurno! A sto se tice Novaka i njegove igre sve je bilo kako sam napisao pred mec(cak sam i rezultat pogodio),dolazi iscrpljeni Nisikori i tu nema dileme o pobedniku! Napred Nole,8 slem je tvoj!

Struki

pre 9 godina

Oskar,koliko je tebi godina dete? Ja pratim tenis dobrih 30 godina,a ti toliko zivota verovatno nemas...Zato solju mleka,pa u krevet dete...

Adis

pre 9 godina

O boze kakve sve komentare čitam,vidim da je slab ko gledao meč.
Prvo meč je bio na zavidnom nivou,drugo slažem se da je Endi defanzivac,ali jutros je igrao toliko agresivno da nisam verovao,u jednom delu meča je prosto uništio Novaka forhendom,imao je oko 50 vinera.Ali Nole je toliko dobro pokrivao teren da sam ubedjen da samo on sebe može da pobedi,nikakav Federer,Nadal samo Novak....

Rodjeni glumac

pre 9 godina

Ovaj Marej je pljunuti americki glumac Carlton Heston....A Noletu svaka cast....Igra klimava, al je polufinale u dzepu.....
P.S. Neka bude isto ovako i posle polufinala....A u finalu, Federera natenane....

limeni

pre 9 godina

stvarno 'vrhunski strucnjaci' tenisa javite se sad i opisite kako se osecate jer vashe realne i nadrealne procene su bile da on gubi?! pa bio je slomljn, bezvoljan, fizicki razbijen, kako to da je oduvao Mareja do kraja?! i kad ce prestati vasa mrznja i otpisivanje najboljeg na svetu?? samo jednom napisite i sebi priznajte kakvi ste ustvari

vlada

pre 9 godina

"a dobio je pet od poslednjih šest mečeva."

Dobio pet od poslednjih šest i izgubio najbitniji meč u poslednjih 6 - finale WB i umesto da sada ima 3wb on ima dva al nema veze, samo napred Nole!

nemam nameru sad da ocrnjujem noleta nego mi je taj poraz nekako baš teško pao!

Ja tipujem da Nole lagano osvaja USO!

realno

pre 9 godina

@objektivno
Objektivno ovo i jeste tenis buducnosti ili atomski tenis, a uspavanke su mecevi Vamos-Tamos Rafaela Nadala.

Polovina njegovih meceva prodje u onim bolesnim ritualima, ceskanju nosa, namestanja majice i vadjenja gaca iz zadnjice.
A o antitenisu koji igra bolje i da ne pricam.

Kad njega nema, tenis momentalno dobija neku novu dimenziju, kamo srece da se vise nikad i ne vrati.

Dobro

pre 9 godina

Mislim da ovde nece biti vecih problema!
(Ivana, 4. septembar 2014 05:29)

Ivanice draga, bojim se da si u pravu.... Sto se Endija tice.
Bas ga gledam.... Jak je kao bik, a veceas igra tacno onako kako protiv Noleta i treba igrati.
Nole nocas ne deluje odlucno, nego vise nekako... 'sta me ovo snadje?' Nema bas neki plan.
Nadam se da gresim.
Drugi set se blizi kraju.

Iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 4. septembar 2014 05:52)
Preporučujem (+14)
Ne preporučujem (-71)

Priznajem, dobro, Ivana, svaka ti cast na prognozi. Ja se uplasih da je ukakio stvar, ali ispade dobro. Nisam bio u pravu ... a ti, na svu srecu, jesi. Postovanje!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

veliki strumf

pre 9 godina

To me uvek najvise nerviralo kod njega, sto nikako sebi da olaksa, vec igra protiv sebe. Ovolika doza takticke tvrdoglavosti je nezabelezena - da je tako igrao Nadal protiv Federera, svaki bi izgubio. Zasto? Od sredine drugog seta Marej je poceo da pogadja svaku forhend dijagonalu, udara je bar duplo snaznije od Noleta, kome se forhend raspao. I on umesto da drzi Mareja sto vise u bekhend, non stop mu zadnja 5-6 gema u drugom setu daje mekane i kratke loptice u forhend, a ovaj ga ubi dijagonalama. Nijednu jedinu nije promasio. U zadnjih 6 gemova bar 90% loptica je slao u forhend sto je apsolutno zapanjujuce. Istovremeno, skroz ga je stao servis, ne moze prvu servu da ubode ama nikako. Noletov servis je potpuno nesiguran, kao i mnogo puta u karijeri. I umesto 2-0 u setovima, evo 1-1. Uz sve to, snaga udaraca mu je jako oslabila. Mnogo puta je na ovaj nacin gubio setove od Mareja, ima brejk prednosti, ovaj preokrene. Tako je bilo prosle godine na Wimbledonu sva 3 seta.

tetak

pre 9 godina

1. Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.
(John Terry, 4. septembar 2014 07:55)

X
Odlican post

I mene nervira to sto stalno trpaju u istu recenicu Skota sa ova Tri Musketira

On nikako nije Velik
Realno , meni on ide uz Wawrinku , Delpa , Tsongu i Berdycha

Običan

pre 9 godina

Novak je nešto jedino sto Srbima daje priliku da se obraduju.Stvarno smo ponosni na tebe,hvala ti što nam uleppavaš napaćene živote na ovaj način makar i sve sto si za nas ucinio.Svaka cast i Mareju za meč.Finale pre finala!

johnny

pre 9 godina

ne znam, evo meni malo neprijatno bilo sve vreme, marej divljao ali imao petlju da udara lopticu, novak bukvalno dva puta nije udario ljudski i dobio, ali ok tako valjda treba šta znam
mali nišikori igra za medalju ali će verovatno fizički da prsne ko marej, u svakom slučaju loša igra, bad, bad tennis from đoković (zna i on to) ali naš je i nećemo da mu oprostimo ako ne dobije ovaj us open

ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Bravo momci!
Svaka cast obojici!

Ja u zivotu nisam video ovakav atomski tenis, a odgledao sam bar 1000 teniskih meceva.
Nemam reci.
Steta sto je jedan morao da izgubi.

branislav

pre 9 godina

realno,ovo mu je prvi pravi protivnik od Vimbldona i pokazace da li je vratio formu. U dosadasnja 4 kola ipak nisu igraci te klase bili. Prvi 8 gemova deluje mucenje i za jednog i za drugog

нико

pre 9 godina

Ja u zivotu nisam video da dva tenisera udaraju toliko precizno kao Djokovic i Marej nocas.
(neko, 04. septembar 2014 08:24)

Ја у животу нисам прочитао веће лупетање. Можда се не чини тако али АТП листа је сасвим добар репер. Енди никад није био број 1. Неће ни бити. Има 2 Грен слема. Даље их неће бити. Кажеш 30 турнира је освојио. Које? Фјучерсе? Челенџере? Једноставно, ако се појаве Новак, Надал или Федерер за њега је успех улазак у финале. Понављам, погледај АТП листу и разлику у бодовима. Не само сад него и раније. Нисам присталица теорија завере али у једну сам ствар убеђен. Оба Грен слема Мари је добио зато што га је Ноле пустио. Разлоге не знам али не би ме изненадили и да је уцена у питању. Или паре?

realno

pre 9 godina

@Bordo-bijeli
Kazes da njih dvojica samo prebacuju lopticu.
Pa kako to da je "prebace" 200 puta bas na samu liniju?
Kad neko samo prebacuje lopticu, on je ubacuje u sredinu negde oko servis polja, a ne gadja linije i coskove terena.

Uzmi ti druze pogledaj snimak ovog meca i prebroj koliko su puta njih dvojica u ovom mecu pogodili samu liniju.

Pa onda uzmi snimak nekog meca izmedju Federera i Nadala.
I takodje prebroj koliko su puta njih dvojica pogodili liniju u svom mecu.

Pa kad dodjes do podatka od 200 linija u ovom i 30 linija u tom drugom mecu, valjda ce ti neke stvari biti jasnije.
Marej i Djokovic igraju duge poene, zato sto se obojica odlicno brane, pa je tesko doci do poena.
Koji god od njih dvojice da napadne, onaj drugi vraca nemoguce.
Zato je i bilo nesto vise gresaka, jer je onaj koji napada morao da pogodi 3-4 linije za redom da bi dosao do poena.

Tacno je da Federer igra direktno, ali zato sto on nema takve sposbnosti kao ova dvojica. On tri cetvrtine ovih lopti ne bi mogao da vrati.
Da se on nasao na terenu i igrao bilo protiv ovakvog Mareja, bilo protiv ovakvog Djokovica bio bi pociscen sa terena sa jedva 5-6 osvojenih gemova.
Znam da su ukusi razliciti i da se ovaj mec ne moze svakom svideti, ali ovo je po kvalitetu prikazane igre bio ubedljivo NAJBOLJI MEC DECENIJE.
Takvog tenisa nema ni u video igrici.

v

pre 9 godina

Marej igra jako ofanzivno u drugom, cesce prvi povlaci okidac i upravo je prvi put poveo 5:4. Novak je valjda skontao sta treba da radi. Ne treba mu 1:1 u setovima nikako. Idemo.

гази Ноле!

pre 9 godina

И после нека ми нико каже да жреб није намештен! Колико је провидан овај Uniqlo, намерно су тако направили да имају своја два играча у полуфиналу, што значи да је један сигурно у финалу. Намазани Јапанци, све за профит и славу!

Што се самог меча тиче, Новак га је добио као и прошле године у финалу Аустралије. Пустио га да се издува и дочекао своју шансу, а притом имао среће и знања да узме први сет. Искусно.

Vlada

pre 9 godina

Novak nije u formi,tacka.Ako uspe da pobedi svaka mu cast ali ovo nije ni 50% njegovih mogucnosti.Prvo set i jos nekako ali drugi katastrofa,dali mu smeta velika vlaznost vazduha ili sta vec,neverovatno je kako su mu udarci plitki i slabe jacine,pa kad je marej agresivniji od njega sta dalje da pricamo..

serbiangirl

pre 9 godina

Bravo, bravo, bravooo legendo! Bilo je manjih padova u igri, ali Nole je sve vreme kontrolisao mec i igrao dozirano protiv ocigledno povredjenog Murray-a.

Idemo daljeee! :)

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Nije štos da Japanac odigra dva maratonska meča, a da ova dva smarača igraju samo dva sata i deset minuta. Nekoliko dobrih poteza, ostalo je bilo najobičnije prebacivanje preko mreže. Novak jeste prvi na ATP listi, ali trenutno je daleko od najboljeg igrača sveta! Bilo ko da pobedi, nadam se da će ga Japanac isprašiti po turu!

tscan

pre 9 godina

Nole ima slican stil, ali svemircima. Cesto mislim da namerno pusta protivnika u nekim trenutcima i da isprobava koliko moze da kontrolise situaciju. Ali sto izgubi i taj jedan set?

veliki strumf

pre 9 godina

Zapanjujuce mi je da posle 2 seta i 2 sata i 15 minuta igre, Marej deluje mnogo snaznije na terenu. Bolje se krece, a udarci su mu daleko snazniji, narocito forhend. Sve to, iako je na terenu na US Openu proveo cak 3 i po sata vise na terenu od Novaka (sto je 2 najduza Novakova meca zajedno). I opet deluje jaci (a u prvom kolu imao grceve po celom telu, da da). Svaku dugacku razmenu, ama svaku je dobio zadnjih 6-7 gemova. A Nole evo i pocetkom 3. seta uporno igra u forhend, a ovaj reseta li reseta dijagonalom.

Struki

pre 9 godina

"Komsija Oskare",kod nas Srba vazi izreka: "Dzabe deblo,kad uzeblo",tako da "tvojih 193"mozes okaciti "macku pod rep"! A i "nik"ti je "strava",moj petogodisnji sin kaze da je Oskar gmizavac(guster),sta ces pametno dete,zapamtilo iz crtaca,ha,ha,ha!

objektivno

pre 9 godina

Ako je ova uspavanka budućnost tenisa ,onda se lijepo možemo pozdraviti sa svom ljepotom koju je ovaj sport nudio.Sva sreća što je ipak pobjedio nešto bolji teniser ,jer da je pobjedio ovaj što je izgubio,tragedija bi bila još veća.

Oskar

pre 9 godina

Ne mogu da vjerujem. E kakav crni Marej. Ako iko ima pametan da mu preporuči da batali tenis neka mu odmah kaže. On je bolje igrao kad je bio dječak nego danas.
Što se tiče Novaka-----KATASTROFALNA igra, možda malo bolja od one iz Toronta i Sinsinatija. Ne mogu se sjetiti jesam li gledao ijedan gluplji meč od ovoga u svom životu. Iz prve ruke ne.

doktor tenisa

pre 9 godina

Murray ne bi trebao imati većih problema. Možda izgubi jedan set, ali sigurno je da ide u polufinale. Igra bolje, inteligentnije, fizički je spremniji, psihički jači. To je realno stanje stvari.

Struki

pre 9 godina

Oskare,"rec","ovdje"?! Pa sto ne rece da si "komsija",ne bih dzabe "trosio"prste po tastaturi,ha,ha,ha! Uzgred Cilic je od 8 veceras,pa "uzivaj"!

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

@Krunska: Ja mislim da ti pojma nemaš. Evo, kako bi ja protiv Mareja: U svakom gemu po tri asa i jedna neodbranjiva serva, a reternirao bih mu pod noge, pa da vidiš koji bi bio rezultat! Inače, dva dečaka se igraju u pesku, a dva odrasla čoveka prebacuju lopticu preko mreže, da ne kažem smaraju za antologiju!

Struki

pre 9 godina

Oskar,po broju +i- "cenim"da si ti decko mnogo "strucniji"u analizi ovog sjajnog meca! Ziv mi bio decace i veliki porastao! Uzdravlje!

Dobro

pre 9 godina

Mislim da ovde nece biti vecih problema!
(Ivana, 4. septembar 2014 05:29)

Ivanice draga, bojim se da si u pravu.... Sto se Endija tice.
Bas ga gledam.... Jak je kao bik, a veceas igra tacno onako kako protiv Noleta i treba igrati.
Nole nocas ne deluje odlucno, nego vise nekako... 'sta me ovo snadje?' Nema bas neki plan.
Nadam se da gresim.
Drugi set se blizi kraju.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Bordo-bijeli

pre 9 godina

neko
igraju 50 razmjena zato što samo ubacuju lopticu, nikome to nije spektakularno, Fed igra direktno zato i publika navija za njega,
nerazumijes se puno u tenis izgleda ;-)

Mrki

pre 9 godina

Odlucice fizicka sprema.Cini mi se da je Mari sto se psihe tice posle izjednacenja dobio krila.Nole mi ne izgleda odlucan nego ravnodusan trenutno.

lela

pre 9 godina

gubi novak 3-1, covek jedva dise na kraju drugog koliko je mlak , slab gresi. nema vise od tenisa nista,ovo je zalosno. razbice ga mari u ova dva preostala napaljen ovaj se vuce gleda u zemlju

Oskar

pre 9 godina

@(Struki, 4. septembar 2014 12:47)
Dzaba ti da pratiš 50 godina. Ne može moj komentar bit glup kad je tačno da su obojica igrali loše, da nisu ne bih to napisao jer ja ostavljam realne komentare a ne navijačke. Da Djoković čitav meč praktično nije imao hrabrosti lopticu da udari. Pogledaj na youtube highlist meča njih dvojice iz Australija opena 2012. to je poslednji turnir na kome je Novak imao samopouzdanje, pa uporedi sa ovim od sinoć, i imaj u vidu da je Marej tada igrao bar 3 puta bolje.)

Oskar

pre 9 godina

@(Struki, 4. septembar 2014 08:09)
Kako ti neće biti glup moj komentar kada o tenisu pojma nemaš. I bolje da nisi ni gledao ovu tragediju od meča nego da sada pametuješ ovuda.

Oskar

pre 9 godina

@ (Struki, 4. septembar 2014 15:55)
E zaboravih ti reć. Ako hoćeš da napreduješ u teniskom znanju, moraš da znaš da ti je komentar medju ovim što ovdje pišu bolji ako ima što manje pluseva. Ali to je za tebe viša matematika, drži se ti osnovne znači ( sabiranje, množenje i oduzimanje ).

djoko

pre 9 godina

idemo kralju po 8.GS najjaci si bre...nemas konkurencije...imperator na terenu...BOG I BATINA....idemo Nole...Srbija je uz tebe kada ti igras spavanja nema...jedini covjek koji je u Srbiji sposoban da zamjeni dan i noc

doktor tenisa

pre 9 godina

Murray ne bi trebao imati većih problema. Možda izgubi jedan set, ali sigurno je da ide u polufinale. Igra bolje, inteligentnije, fizički je spremniji, psihički jači. To je realno stanje stvari.

johnny

pre 9 godina

ne znam, evo meni malo neprijatno bilo sve vreme, marej divljao ali imao petlju da udara lopticu, novak bukvalno dva puta nije udario ljudski i dobio, ali ok tako valjda treba šta znam
mali nišikori igra za medalju ali će verovatno fizički da prsne ko marej, u svakom slučaju loša igra, bad, bad tennis from đoković (zna i on to) ali naš je i nećemo da mu oprostimo ako ne dobije ovaj us open

Oskar

pre 9 godina

Ne mogu da vjerujem. E kakav crni Marej. Ako iko ima pametan da mu preporuči da batali tenis neka mu odmah kaže. On je bolje igrao kad je bio dječak nego danas.
Što se tiče Novaka-----KATASTROFALNA igra, možda malo bolja od one iz Toronta i Sinsinatija. Ne mogu se sjetiti jesam li gledao ijedan gluplji meč od ovoga u svom životu. Iz prve ruke ne.

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby

Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby


Brondby Brondby Brondby Brondby

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Nije štos da Japanac odigra dva maratonska meča, a da ova dva smarača igraju samo dva sata i deset minuta. Nekoliko dobrih poteza, ostalo je bilo najobičnije prebacivanje preko mreže. Novak jeste prvi na ATP listi, ali trenutno je daleko od najboljeg igrača sveta! Bilo ko da pobedi, nadam se da će ga Japanac isprašiti po turu!

lela

pre 9 godina

gubi novak 3-1, covek jedva dise na kraju drugog koliko je mlak , slab gresi. nema vise od tenisa nista,ovo je zalosno. razbice ga mari u ova dva preostala napaljen ovaj se vuce gleda u zemlju

objektivno

pre 9 godina

Ako je ova uspavanka budućnost tenisa ,onda se lijepo možemo pozdraviti sa svom ljepotom koju je ovaj sport nudio.Sva sreća što je ipak pobjedio nešto bolji teniser ,jer da je pobjedio ovaj što je izgubio,tragedija bi bila još veća.

odgovori

pre 9 godina

"Osmi gem drugog seta, ključni gem u meču.
To je trenutak kada je Mari prelomio meč i dobio Djokovića.
(Milko, 4. septembar 2014 05:42)"

- 4. septembar 2014 05:42
Trenutak kada je Milko dokazao da je glup.

"Bogami cupavo ako Mari bude tako igrao I dalje on ce osvojiti Us Open.
(Branka, 4. septembar 2014 05:45)"

- Hoce Branko ali u video igrici.

"Pobeda mareja nažalost, nema sanse prelomio ga je i to je gotova stvar vise!
(nadrealni realista, 4. septembar 2014 05:54)"

- Hajde sto nemas pojma o tenisu, nego si "nažalost" potpuno nepismen.

"Reultat trenutni je 1;1 u setovima.Nole jednostavno nema rjesenje za Marejev forhend.Bojim se da ce to odluciti mec
(zoran, 4. septembar 2014 06:08)"

- Komsija pa Cilic ne igra nocas.
"rJesenje" za tebe bi bilo da naucic ekavicu.
Inace nisam znao da vi hrvati imate srpska imena poput Zoran.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

@Krunska: Ja mislim da ti pojma nemaš. Evo, kako bi ja protiv Mareja: U svakom gemu po tri asa i jedna neodbranjiva serva, a reternirao bih mu pod noge, pa da vidiš koji bi bio rezultat! Inače, dva dečaka se igraju u pesku, a dva odrasla čoveka prebacuju lopticu preko mreže, da ne kažem smaraju za antologiju!

Nole fan

pre 9 godina

Nisam gledao mec.Vrednije je spavanje od gledanja tenisa.A nisam ga gledao jer nemam zivaca da gledam najdosadnijeg igraca na svetu trapavpg "clumsy" igraca Mareja. Defanzivac do bola, Svaki poen kod njega je dug.Igra na gresku protivnika.Nema lepote u igri.

Teodosije

pre 9 godina

"Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...
(Sasa, 04. septembar 2014 07:00)
"

zna on da zavrsi mec i bez tvog navijanja... bolje idi na posao

Bordo-bijeli

pre 9 godina

neko
igraju 50 razmjena zato što samo ubacuju lopticu, nikome to nije spektakularno, Fed igra direktno zato i publika navija za njega,
nerazumijes se puno u tenis izgleda ;-)

John Terry

pre 9 godina

Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.

Dobro

pre 9 godina

Mislim da ovde nece biti vecih problema!
(Ivana, 4. septembar 2014 05:29)

Ivanice draga, bojim se da si u pravu.... Sto se Endija tice.
Bas ga gledam.... Jak je kao bik, a veceas igra tacno onako kako protiv Noleta i treba igrati.
Nole nocas ne deluje odlucno, nego vise nekako... 'sta me ovo snadje?' Nema bas neki plan.
Nadam se da gresim.
Drugi set se blizi kraju.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

гази Ноле!

pre 9 godina

И после нека ми нико каже да жреб није намештен! Колико је провидан овај Uniqlo, намерно су тако направили да имају своја два играча у полуфиналу, што значи да је један сигурно у финалу. Намазани Јапанци, све за профит и славу!

Што се самог меча тиче, Новак га је добио као и прошле године у финалу Аустралије. Пустио га да се издува и дочекао своју шансу, а притом имао среће и знања да узме први сет. Искусно.

Oskar

pre 9 godina

@(Struki, 4. septembar 2014 08:09)
Kako ti neće biti glup moj komentar kada o tenisu pojma nemaš. I bolje da nisi ni gledao ovu tragediju od meča nego da sada pametuješ ovuda.

нико

pre 9 godina

Ja u zivotu nisam video da dva tenisera udaraju toliko precizno kao Djokovic i Marej nocas.
(neko, 04. septembar 2014 08:24)

Ја у животу нисам прочитао веће лупетање. Можда се не чини тако али АТП листа је сасвим добар репер. Енди никад није био број 1. Неће ни бити. Има 2 Грен слема. Даље их неће бити. Кажеш 30 турнира је освојио. Које? Фјучерсе? Челенџере? Једноставно, ако се појаве Новак, Надал или Федерер за њега је успех улазак у финале. Понављам, погледај АТП листу и разлику у бодовима. Не само сад него и раније. Нисам присталица теорија завере али у једну сам ствар убеђен. Оба Грен слема Мари је добио зато што га је Ноле пустио. Разлоге не знам али не би ме изненадили и да је уцена у питању. Или паре?

Vlada

pre 9 godina

Novak nije u formi,tacka.Ako uspe da pobedi svaka mu cast ali ovo nije ni 50% njegovih mogucnosti.Prvo set i jos nekako ali drugi katastrofa,dali mu smeta velika vlaznost vazduha ili sta vec,neverovatno je kako su mu udarci plitki i slabe jacine,pa kad je marej agresivniji od njega sta dalje da pricamo..

realno

pre 9 godina

@objektivno
Objektivno ovo i jeste tenis buducnosti ili atomski tenis, a uspavanke su mecevi Vamos-Tamos Rafaela Nadala.

Polovina njegovih meceva prodje u onim bolesnim ritualima, ceskanju nosa, namestanja majice i vadjenja gaca iz zadnjice.
A o antitenisu koji igra bolje i da ne pricam.

Kad njega nema, tenis momentalno dobija neku novu dimenziju, kamo srece da se vise nikad i ne vrati.

Mrki

pre 9 godina

Odlucice fizicka sprema.Cini mi se da je Mari sto se psihe tice posle izjednacenja dobio krila.Nole mi ne izgleda odlucan nego ravnodusan trenutno.

Sasa

pre 9 godina

Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...

Oskar

pre 9 godina

@(Struki, 4. septembar 2014 12:47)
Dzaba ti da pratiš 50 godina. Ne može moj komentar bit glup kad je tačno da su obojica igrali loše, da nisu ne bih to napisao jer ja ostavljam realne komentare a ne navijačke. Da Djoković čitav meč praktično nije imao hrabrosti lopticu da udari. Pogledaj na youtube highlist meča njih dvojice iz Australija opena 2012. to je poslednji turnir na kome je Novak imao samopouzdanje, pa uporedi sa ovim od sinoć, i imaj u vidu da je Marej tada igrao bar 3 puta bolje.)

neko

pre 9 godina

@John Terry

Pa u pravu si nema odavno velike cetvorke, ali zato sto Nadal i Federer ne spadaju u nju.

Odavno postoje samo dva tenisera: Marej i Djokovic.

Nadal i Federer su trenutno druga liga za njih dvojicu.

Zans kada ce Nadal ili Federer da odigraju ovakav mec?
Nikada.

Ja u zivotu nisam video da dva tenisera udaraju toliko precizno kao Djokovic i Marej nocas.
Pa oni su nocas skinuli jedno 200 linija i odigrali jedno 50 spektakularnih poena.

Federer i Nadal u svojim mecevima pogode desetak linija, odigraju nekoliko odlicnih poena i odmah ih dizu u zvezde.

Ovo sto Djokovic i Marej igraju to je neki intergalakticki tenis.

Na kraju Marej redovno stize u polufinala na turnirima.
Sta mislis kako je uspevao da 6 godina neprestano bude medju prva 4?
Sta mislis kako je osvojio 30 titula?
Pa nije sigurno na lepe oci.

Covek je prosle godine imao ozbiljnu operaciju ledja i tek sada se vraca u pravu formu.
Pa ona pi....a od Nadala da je morao da operise ledja, ne bi vise smeo da uzme reket u ruke.

veliki strumf

pre 9 godina

Zapanjujuce mi je da posle 2 seta i 2 sata i 15 minuta igre, Marej deluje mnogo snaznije na terenu. Bolje se krece, a udarci su mu daleko snazniji, narocito forhend. Sve to, iako je na terenu na US Openu proveo cak 3 i po sata vise na terenu od Novaka (sto je 2 najduza Novakova meca zajedno). I opet deluje jaci (a u prvom kolu imao grceve po celom telu, da da). Svaku dugacku razmenu, ama svaku je dobio zadnjih 6-7 gemova. A Nole evo i pocetkom 3. seta uporno igra u forhend, a ovaj reseta li reseta dijagonalom.

tetak

pre 9 godina

1. Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.
(John Terry, 4. septembar 2014 07:55)

X
Odlican post

I mene nervira to sto stalno trpaju u istu recenicu Skota sa ova Tri Musketira

On nikako nije Velik
Realno , meni on ide uz Wawrinku , Delpa , Tsongu i Berdycha

veliki strumf

pre 9 godina

To me uvek najvise nerviralo kod njega, sto nikako sebi da olaksa, vec igra protiv sebe. Ovolika doza takticke tvrdoglavosti je nezabelezena - da je tako igrao Nadal protiv Federera, svaki bi izgubio. Zasto? Od sredine drugog seta Marej je poceo da pogadja svaku forhend dijagonalu, udara je bar duplo snaznije od Noleta, kome se forhend raspao. I on umesto da drzi Mareja sto vise u bekhend, non stop mu zadnja 5-6 gema u drugom setu daje mekane i kratke loptice u forhend, a ovaj ga ubi dijagonalama. Nijednu jedinu nije promasio. U zadnjih 6 gemova bar 90% loptica je slao u forhend sto je apsolutno zapanjujuce. Istovremeno, skroz ga je stao servis, ne moze prvu servu da ubode ama nikako. Noletov servis je potpuno nesiguran, kao i mnogo puta u karijeri. I umesto 2-0 u setovima, evo 1-1. Uz sve to, snaga udaraca mu je jako oslabila. Mnogo puta je na ovaj nacin gubio setove od Mareja, ima brejk prednosti, ovaj preokrene. Tako je bilo prosle godine na Wimbledonu sva 3 seta.

Smilica

pre 9 godina

У СРЕД ЊУЈОРКА
НАШ ТРОБОЈКА СЕ ВИЈЕ
ИГРА
ЦАР СРБИЈЕ!
ТО НО1Е
СОКОЛЕ!!!!
Узми титулу Но1ЕЕЕЕ

PAJA

pre 9 godina

Neverovatna i luda taktika Novaka!

Iako Endi razvaljuje forhendima,Nole uporno salje lopte na njegov forhend.
Nelogicno ali ispravno.
Jer nista nije vecno.Forhend jednom mora da stane i onda je Endi gotov.
Nole sada ceka kao pauk.

Koja dobra procena Noletovog staba!

Beker je car od psihologa!

Napred No1le

AleksandarRS

pre 9 godina

I sta reci sada. Ne delji razanj dok je zec u sumi. Nole opet demoralisao hejtere. Kako li ce danas raditi na poslu? Ah pardon, njihov je posao da mrze Novaka, ali Nole im nije dao inspiraciju. Psssssssssssst! Mode: Hejter off! Kralj, car, jedan jedini, NOVAK! Sad odmor, lagani trening u polufinalu, a onda RF. Navijacu za RF da dodje Noletu ponovo na crtu! Vidimo se u finalu! Bice kao u Londonu! :)

ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Bravo momci!
Svaka cast obojici!

Ja u zivotu nisam video ovakav atomski tenis, a odgledao sam bar 1000 teniskih meceva.
Nemam reci.
Steta sto je jedan morao da izgubi.

Oskar

pre 9 godina

@ (Struki, 4. septembar 2014 15:55)
E zaboravih ti reć. Ako hoćeš da napreduješ u teniskom znanju, moraš da znaš da ti je komentar medju ovim što ovdje pišu bolji ako ima što manje pluseva. Ali to je za tebe viša matematika, drži se ti osnovne znači ( sabiranje, množenje i oduzimanje ).

Cole

pre 9 godina

Moram da priznam jednu stvar.
Čitajući neke komentare
dolazim do zaključka da neki
pojedinci, ipak, malo bolje
poznaju tenis od Novaka.
Prosto se tu vidi znanje,
znaju ljudi šta treba da radi,
koji potez da odigra, koju
taktiku treba da primeni...,
ma prosto, da su oni u Njujorku
umesto Bekera, šaljući mu tajne
signale, Đole bi odavno završio
meč u svoju korist, a mi bi već
odavno bili u krevetima i sanjali
slatke snove.

ja

pre 9 godina

Ali najbolji mi je bio ovaj Banjac sa Eurosporta.
Ceo cetvrti set mu se prividjaju neke Novakove brejk sanse, a Novak prvu i jedinu brejk loptu u cetvrtom setu imao u poslednjem gemu - na mec lopti.
Takodje neki lik donosi Mareju peskire, a ovaj prica o medikal tajmautu.
Prolupao covek :))

Inace iskoristio bih ovu priliku da cestitam Novaku osvajanje nove gren slem titule.
Naredna dva meca ce biti cista formalnost.
Nisikori, Berdih, Cilic, Monfis, Federer nemaju sansi ovakvom Novaku da uzmu ni set.

znanje-imanje

pre 9 godina

Ima tenis i tenis kad ne-znam-gde-sam i nemam-snage-ni-da-hodam. Sredinom 2. seta Novaka je ponovo upao u tešku krizu i umalo da ode ceo meč. Pošto mi se fizički nije baš dopao ni u prethodnom kolu baš me zabrinuo.
Meč je prelomljen u najglupljem gemu 3. seta - umalo da ispusti opet prednost na 4:2. Na 0:15 već je Mari ušao na drugi servis kad je Novak iz sve snage, 100% rizik, pogodio liniju; zadnji poen opet drugi servis Mari uleće a Nole, kao, loše podbacio, Mari se vraća a Novak bez tapkanja odma servis i - Mari izbacuje u aut. Kakav lažnjak ko iz školskog dvorišta! -otada nadalje znao sam da je pobeda.
Srećom, sve u svemu, što Škot em nije 100% em je i on bio na suncu em imao teže mečeve. Fizika će odlučiti USO, ne veština. Nišikori deluje komparativno fitnes bolje (i Rodžer...), krize su mu kraće i pliće. Ipak ima duplih 5. setova za sobom, to je dobro ali dok se Andi može dobiti i na kondiciju u ovom trenutku to nije način na koji se dobija Kei. Servis u stranu moraće da radi od početka i, Novače, mnogo manje ovog ženskog tenisa. (koliko je Novak bio lipsao nije se ni setio da skrati loptu zadnja 2. seta!)
Ono što je obavezno za titulu to je da se Rodžer izmori sledeća 2 meča; ako ih kratko dobije i još Novak SF bude na suncu a Federer i 6. meč noću biće on favorit u finalu. Idemo Nole, blizu je!

kosmajac

pre 9 godina

da novek nije morao da mu pokloni 2 gs ko zna da li zbog drugarstva, drugih pritisaka ostao bio upamcen po 5 izgubljenih finala i nista vise. inace je ok osoba na zemlji , nije arogantan frend je sa dzokerom ali ipak je mnogo slabiji. koja crna cetvorka postoje 3 podele. rodzer rafa, novak i ostali. ajde nole do 8 pa posle do 12,13 gs da se pridruzis legendama da ne ostanes negde izmedju ne daj boze da ovo rodja uzme sa 33 bila bi bruka. japanac slomljen a sigurno ce i juniklo da pritiska da malo pusti novaka. samo i rodju ceka pakao monfis pa cilic ili berdih. velike sanse za novaka

serbiangirl

pre 9 godina

Bravo, bravo, bravooo legendo! Bilo je manjih padova u igri, ali Nole je sve vreme kontrolisao mec i igrao dozirano protiv ocigledno povredjenog Murray-a.

Idemo daljeee! :)

Vlada

pre 9 godina

Mislim da je ovo Noletov najteži meč na USO.

Nišikori nema ni snage, ni konstantnosti, pa ni kvaliteta da ugrozi Noleta.

Šanse za Noletovog protivnika u finalu procenjujem ovako:

1. Federer - već viđeno. Ne može protiv Novaka u tri seta.
2. Berdih
3. Monfis
4. Čilić

Ko bilo, neće znati gde se nalazi.
Verujem da Novak osvaja ovaj USO lakše nego bilo koji GS da sada.

Srećno

ja

pre 9 godina

Jel sada vidite da Marej zna igrati i ofanzivni tenis?
Samo sto se retko odlucuje na to.
Marej je izmislio tenis za onog Vavrinku kojeg toliko hvalite.

Za ove koji kazu kako Novak vraca Mareja u mec, takodje da kazem da im se to samo cini.
Covek je jednostavno odlican teniser i podjednako dobro igra i u svojim i u servis gemovima protivnika.
Vavrinka protiv Djokovica ne bi u 5 setova mogao da napravi 2 brejka, a Marej to uspeva u jednom setu.

Evo dok ovo pisem Novak je dobio prvi set.
Sad ocekujem da Marej predje na plan B, odnosno na defanzivnu igru, jer sa ofanzivnom nije postigao zeljeni rezultat.
Ako predje u defanzivu gubi ovo sa 3:0.
Ako nastavi da igra ofanzivno, ovo bi moglo da ode i u 5 setova.

Ipak znajuci Mareja sad krece bunkerica, a Novak uprav to i zeli.

branislav

pre 9 godina

realno,ovo mu je prvi pravi protivnik od Vimbldona i pokazace da li je vratio formu. U dosadasnja 4 kola ipak nisu igraci te klase bili. Prvi 8 gemova deluje mucenje i za jednog i za drugog

Dylan Dog

pre 9 godina

Vrlo tvrd meč. Novak je zbog prošlih dana i respekta prema Škotu preigravao u prvim gemovima prvog seta, pravio neuobičajene neiznuđene greške i dozvolio Mariju brejkove, čime mu je otvorio meč. Onda se Mari razigrao i previše ozbiljno shvatio opšte preporuke da treba da bude agresivan, pa je trčao kao lud i udarao iz sve snage iz svih pozicija i sve mu je ulazilo. Oterao je Novaka od linije i postavio ga van ugodne zone (fizički inferorniji Novak ne može da igra sa 2+ metara iza linije jednako opasno kao npr. Nadal). Tada mora da se brani, pa sveukupno prekomerno troši svoje fizičke resurse. Zato nije ni mogao da prelomi meč u drugom setu. Sreća te se Mari malo istrošio i taj-brejk prvog seta olako ispustio.
Hvala Bogu te Novak vrlo inteligentna osoba. Kada je shvatio da je protivnik u naletu i da trenutno ne može da mu parira, uključio je autopilot i držao loptu u igri mreže u istom ritmu, čuvao snagu i čekao da se Škot istroši i malo padne fizički, pa mentalno. I to se desilo vrlo nenadano, početkom 3. seta. Sva sreća pa je Novak na vreme prebacio sa autopilota na ručno upravljanje, i uz malo sreće otišao na 4-2, inače bi bilo vrlo neugodno. Ključni momenti meča su bili kada je Novak sačuvao svoj servis na 6-6 u drugom i kada je napravio brejk na 5-2 u trećem setu. Novak jednostavno mnogo bolje mentalno stoji kada svojim servisom otvara set nego kada u egal završnici treba da servira za ostanak u njemu.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u polufinalu!
Uzdravlje!

Cole

pre 9 godina

Ajde Đole oduvaj ovog Mareja
i US Open je tvoj 100%.

P.S.
I ako ne daj Bože izgubiš,
molim te, nemoj da to bude
tako bezvoljno, kao 2012. na
US Openu i na Vimbldonu 2013.
zbog čega se i dan-danas pitam
da li si mu poklonio te GS-lemove.

Još jedan P.S.
Evo ga opet, pa meč maltene nije
ni počeo, a ovaj Škot opet počeo
da se vucara po terenu kao prebijena
mačka i da se hvata za desno rame, kao
boli ga. Ma oderiga Đole sa 3:0 u setovima
i sa bar jednim krompirićem, kad te molim.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Paba ba ba bam necu nista da znam,
Paba ba ba bam necu nista da znam,
nisi dovoljno brz, bum, bum, bum!

Jos uvek se ja pitam! NO1E

Svaka cast majstore!

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

sm

pre 9 godina

2 evropska igraca stavljaju u ovakvom terminu stvarno bzv.Zao mi je sto nisam mogao da gledam mec jer sam jutros morao rano da ustanem.Ali ostale meceve sam gledao i verujem da ce osvojiti ove god i da mu do kraja nece uzeti vise od 1 seta.

Krunska

pre 9 godina

Ja prosto ne mogu da verujem kakve bedne komentare pisu "znalci"... Pa ova dva decaka igraju zaista fascinantan tenis, a ovdasnji "strucnjaci" te Nole je gotov, te ovaj ga razbija, te... enivej, nole trenutno vodi 2-1 u SETOVIMA, a ako se ne varam igra se do TRI, i tako... bolest, sta drugo.

Moj e-mail, Mirsad

pre 9 godina

Dok je davao izjavu pri izlaska na teren, Nole mi je delovao stegnuto, pod presijom i sa dozom nervoze.. Nešto mi govori da je Mari debelo naložem i da će biti jako težak meč, pod presingom i borbom za svaki poen. Nadam se, valjda će Novak uspeti da se rastereti, opusti i olabavi ruku...Idemo Nole, ako treba kroz zid, kroz zid.. zajedno. Napred Sokole, svi uz tebe!

miki

pre 9 godina

bravo ,bravo za NOvaka...a sto se Mareja tice ..pa dal je nekad bio PRVI?naravno da ne zasluzuje da bude rame uz rame sa Novakom,Federerom I Nadalom

doktor

pre 9 godina

Po komentarima, čovek bi reko da imamo na krovu svake zgrade po jedan teniski teren i da je igranje tenisa i razrada teniske taktike radna obaveza. toliko stručnjaka i mudrih komentara onih koji realno ne prave razliku između reketa i tiganja za palačinke, prosto je neverovatno. Niko nema obavezu da voli Noleta, ali vas molim da radi vašeg mentalnog zdravlja, svoje nezadovoljstvo sopstvenim životom lečite dobrotvori radom, a ne pisanjem tupavih komentara.NOLE SRECNO DO KRAJA!

vitez lukić od lamburginija

pre 9 godina

Ej ljudi mene sad zvali na posao ali kako da ostavim našeg cara, zbog koga ću za koju godinu da slažem, radim ko crnac kod privatnika za 25000, pa moram nekad i Ja da slažem zbog jedinog zadovoljstva, nije tema izvinite, samo želim sa vama da podelim, ajmo care za sebe, za porodicu, i za nas obične i male, volimo te dobri čoveče...
(Sasa, 04. septembar 2014 07:00)

Niste vi nikako mali i obični. Zbog vas u privredi novac za državne institucije i postoji, sad što vi imate 25000 a osam daktilografkinja u jednoj kancelariji po 35-40000, to je druga priča...

Dobro

pre 9 godina

Mislim da ovde nece biti vecih problema!
(Ivana, 4. septembar 2014 05:29)

Ivanice draga, bojim se da si u pravu.... Sto se Endija tice.
Bas ga gledam.... Jak je kao bik, a veceas igra tacno onako kako protiv Noleta i treba igrati.
Nole nocas ne deluje odlucno, nego vise nekako... 'sta me ovo snadje?' Nema bas neki plan.
Nadam se da gresim.
Drugi set se blizi kraju.

Iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 4. septembar 2014 05:52)
Preporučujem (+14)
Ne preporučujem (-71)

Priznajem, dobro, Ivana, svaka ti cast na prognozi. Ja se uplasih da je ukakio stvar, ali ispade dobro. Nisam bio u pravu ... a ti, na svu srecu, jesi. Postovanje!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Šavija Alonso

pre 9 godina

OK, slažem se sa većinom da je bio ružan meč i loš tenis, ali bolje i tako nego da je bio atomski a Novak izgubio. Idemo do osme titule!

Rodjeni glumac

pre 9 godina

Ovaj Marej je pljunuti americki glumac Carlton Heston....A Noletu svaka cast....Igra klimava, al je polufinale u dzepu.....
P.S. Neka bude isto ovako i posle polufinala....A u finalu, Federera natenane....

Bardami

pre 9 godina

Mekinro je izjavio da će Nole osvojiti US Open, a on je fantastičan prognozer. Otkad pratim njegove prognoze svaki put je pogodio rezultat. A i zaista ne vidim ko bi drugi i osvojio titulu u Njujorku, naravno, ako Nole bude igrao svoju igru.

ja

pre 9 godina

Ne razumem cemu ovo stalno potenciranje "Novak vraca Mareja u mec".
Ne vraca ga Novak, nego se covek sam vraca.
Marej igra izuzetno dobro i ofanzivno.
Dovoljno govori i broj Marejevih vinera u ova dva seta.
Uz to Novaka uopste ne ide servis, pravi i neke nekarakteristicne greske iz forhenda.
Zato i gledamo ovako neizvestan mec.

Shvatite vec jednom da je britanac vrhunsi teniser.
Nije covek slucajno do sada odigrao 7 gren slem finala i osvojio 2 titule.

U pravu su oni koji su rekli da je ovo finale pre finala.
Mislim da je ovaj treci set presudan za konacan ishod meca.
Ko ga dobije ici ce u polufinale.
Iskreno se nadam da ce to biti Novak.

Her Zivota

pre 9 godina

Bravooooo Djole !!!! Nemam reci, svaki put me iznenadjujes iznova i iznova a i dalje mislim da gomila ljudi u ovoj zemlji APSOLUTNO nije svesno koja je to gromada od sportiste !!!
Inace, Endi Marej, teniser koji jedva hoda a trci bez problema, cestitke i njemu ovo mu je najbolji mec u godini.
A inace zanima me, kako je izgledao Djovak, da li mu je lopta bila prodorna, jel imao njegov forhend dovoljnu kolicinu spina a bekend slajsa, kako mu je radio servis, jel imao zara u ocima, da li je ovo novi pocetak posto je pre 2 nedelje bio kraj, da li je opravdao poziciju 1, da li je Novak sada banana ili mozda pomorandza igrac, a Wilander u soku ne veruje, a sta kaze kouč Murat jeli sve bilo po njegovom ukusu??? Sada kada bi se vratio na komentare pre 2 nedelje, verovatno bih se odmah ispovracao!!
Idemo Djo1111111111e, 8 gs je iza ćoška !!!
Inače, sva sreća pa je S Williams igrala pre Djokovica, inace da je neko drugi bio tu Djo1e i Andi bi dočekali zoru na terenu !!!

TenExpert

pre 9 godina

Očigledno su lošiji rezultati na prethodna dva mastersa bili Noletova taktička varijanta. Odlično je što Nole počinje da taktizira na taj način, ne mora na svakom turniru dase iscrpljuje do kraja, već da rasporedi snage za one najvažnije. To su radili i Fed i Rafa.

Bora

pre 9 godina

Ne vredi, "stručnjaci" će se uvek javljati PRE kraja meča, iznoseći svoje "stručne" i nadasve "tačne" procene, naročito u pogledu ishoda meča. Deco, kada ćete naučiti da ne istrčavate? Toliko dugo pratite Novaka i još uvek ništa niste naučili? E, deco, deco...

Srđan Rafailović

pre 9 godina

Bravo majstore! Japanac je tvoj i Božiji. U finalu protiv Federera će "objektivna" američka publika da navija protiv tebe ali spreman si na sve, navikao si na to i najjači si kad je najteže. Sve najbolje.

Moljac

pre 9 godina

I gotovo! Šta će sad ovi smarači da kažu? Marij dobija dogodine jer je kompletniji igrač, samo da nije povredio rame, obe noge i levi bubreg (pa mu se piškilo), Nole pojma nema, do sada su ga svi puštali iz straha od moćnog srpskog lobija na čelu sa Borom Stankovićem... Marš, trolovi!

veliki strumf

pre 9 godina

Marej je igrao kao mi protiv Brazila: jednu cetvrtinu meca (drugi set) izvanredno, u ostala tri ga je Nole pregazio. Ono sto me bodri pred zavrsnicu turmira je sto je Nole mnogo bolje i svezije izgledao na kraju meca, nego krajem drugog seta, kada je imao ociglednu, mnogo puta vidjenu krizu. Nisikori je opasan protivnik, napadac, sjajno igra, ali je veliko pitanje da li ce se oporaviti posle 2 maratonska meca, gde je ostao 9 sati na terenu. Jednostavno, njegovo telo nije naviklo na tolike napore i taj intenzitet igre, sto bi Novaku trebalo znacajno da olaksa posao.

limeni

pre 9 godina

stvarno 'vrhunski strucnjaci' tenisa javite se sad i opisite kako se osecate jer vashe realne i nadrealne procene su bile da on gubi?! pa bio je slomljn, bezvoljan, fizicki razbijen, kako to da je oduvao Mareja do kraja?! i kad ce prestati vasa mrznja i otpisivanje najboljeg na svetu?? samo jednom napisite i sebi priznajte kakvi ste ustvari

Teodosije

pre 9 godina

"Molim vas, sada, prestanite da Endija svrstavate u veliku cetvorku. On je odlican igrac, ali nije rang Djokovica, Nadala a o Federeru ne treba ni trositi reci. Da bi bio medju najboljima, moras da budes stalno u polufinalu i finalu. A ne da odigras dva turnira, pa na sledecih 6 nigde nisi. Ako ga strani mediji toliko hvale, to je zato sto je britanac. On, jednostavno, nije u rangu sa velikom trojkom.
(John Terry, 04. septembar 2014 07:55)"

nema "cetvrtog" a boljeg od njega, odnosno nem "cetvrtijeg".... sta je tu sporno?

Ferer? Wavrinka? Berdich? Dimitrov? Tsonga? ....... svi su oni dosta losiji od njega...

mister x

pre 9 godina

Bravo Nole! Jos jedan korak da napravis pa pravac finale. U drugom delu zreba navijam za Fedeksa, pa onda poslastica da bude, sto i vecina zeli, finale Nole vs Fedeks. To bi bila najbolja nagrada da gledamo dva velikana u finalu, trenutno ste najbolji, nema sta.

ja ovako

pre 9 godina

do 4-1 je bio poznati noletov vanzemaljski tenis onda je mrvu popustio i odma kazna, sta to govori, nema tu mucenja, samo je tenis vrhunski, a najteze je kad se sretnes sa nekim ko iga tvoj stil igre, kako pobediti samog sebe s druge strane!

Sportski pozdrav

pre 9 godina

Trenutno 1:0 za Djokasa i 5:4 za Mareja... Navijam naravno za Novaka, ali mi je pre svega drago sto sam ostao budan jer odavno nisam gledao ovako kvalitetan tenis.

KAO XXXL

pre 9 godina

Bravo Novace SAMPIONE!
Ovo je tezi protivnik i mec nego sto ce biti u polufinalu !
Samo napred, smireno i koncentrisano, i onda nemoze te niko pobediti!

Nenad

pre 9 godina

Bravo mastore!

Kako je Novak brilijantno, posle venčanja, postepeno ulazio u formu. Vešto je izabrao turnire na kojima će učetovati i postepeno dozirao opterećenje.

Siguran sam da njegova era tek dolazi i da će za sva vremena ostati svetska legenda Belog sporta.

duledudule

pre 9 godina

da ne bude da omalovazavam nisikorija,ali novace sad je pravi trenutak da rodzeru u finalu stavis do znanja ko je ko i da mu porusis samopouzdanje koje je dobio ove godine i naravno da ga lagano ispratis u penziju

vlada

pre 9 godina

"a dobio je pet od poslednjih šest mečeva."

Dobio pet od poslednjih šest i izgubio najbitniji meč u poslednjih 6 - finale WB i umesto da sada ima 3wb on ima dva al nema veze, samo napred Nole!

nemam nameru sad da ocrnjujem noleta nego mi je taj poraz nekako baš teško pao!

Ja tipujem da Nole lagano osvaja USO!

Struki

pre 9 godina

Oskar,ni ja se ne mogu nikako setiti da li sam ikad procitao gluplji komentar na ovom sajtu. U "top3" si sigurno! A sto se tice Novaka i njegove igre sve je bilo kako sam napisao pred mec(cak sam i rezultat pogodio),dolazi iscrpljeni Nisikori i tu nema dileme o pobedniku! Napred Nole,8 slem je tvoj!

v

pre 9 godina

Marej igra jako ofanzivno u drugom, cesce prvi povlaci okidac i upravo je prvi put poveo 5:4. Novak je valjda skontao sta treba da radi. Ne treba mu 1:1 u setovima nikako. Idemo.

h

pre 9 godina

NAJTEŽE MU JE da igra protiv Endija, tako je već nekoliko godina. Mari ga fenomenalno čita. Nikako mu ne leži. Sa Federerom nisu toliko fizički iscrpljujući poeni (ali su lepši, brži-nadigravanje) a Nadala cenim da je već apsolvirao 2011.-te -kada igra na maksimumu Rafa jednostavno ne može protiv njega. Zbog toga sam bio presrećan jutros kad sam čuo. Blagoslov je došao u vidu ispadanja sledećeg najnezgodnijeg igrača po Novaka- Wawrinke. Tako je od najtežeg žreba ispao sasvim solidan. Nadam se epskom finalu.

v

pre 9 godina

Situacija malo zabrinjavajuca al' malo pozitive ljudi.....evo ja prva necu vise da kukam, ipak je ovo Novak, ja ocekujem da se iscupa. Pa ne moze na ovom nivou da bude lako. I istina nije bas najspremniji fizicki, ali I Endi ce morati da olabavi kad tad. Idemoooo.

Ivan M

pre 9 godina

Nole vodio za brejk u svakom od dosadašnja tri seta. Valjda će u ovom (trećem) to i iskoristiti. Inače, potpuno se slažem da Mari igra sjajno: nije tu uopšte Nole loš ni negativan. Samo hrabro!

Sasa

pre 9 godina

Ako neko može da se iščupa iz konopca kao grogirani bokser to je naš car, ma kakav posao, što kaže Pantić u Tesnoj koži Ja sam svoju platu zaradio još u prošli četvrtak, ostajem uz našeg cara, ajmo bre prelomi majstore...

smb

pre 9 godina

Au ! Bravo Nole.
Najvažnije prepeka do trofeja je savladana. Mada ni sa Nišikorijem neće biti baš lako kako mnogi misle.
Ajde Nole do 8. GS

Fanojlo

pre 9 godina

E, ovaj Novak baš ume da mi ulepša život. Dovoljno je samo da Novak pobedi nekoga od najboljih tenisera (kao što je Mari) i, zadovoljstvu nema kraja. Još ako osvoji ovaj US Open...
Mora se priznati da je Mari bio odličan, tako da sam strepeo tako da dam strepeo da nam ne napravi neku štetu. Ali, šta mu vredi kada je Novak još bolji. Sa malom strepnjom isčekujem sledeći meč (bolje reći - oba sledeća dva meča, pa da zadovoljstvo uz pehar - bude potpuno.

John Terry

pre 9 godina

(Teodosije, 4. septembar 2014 08:16)
U pravu si, Endi je bolji od ovih ostalih, ali isto tako nije u rangu trojice koje sam pomenuo. Nije ni potrebno da postoji cetvorka, ako je taj cetvrti nepravedno uguran u velikane. Jednostavno, postoji velika trojka. Endijev talenat nije sporan, ali covek koji je jako nekonstantan i koji nije ni minut proveo kao prvi na listi, jednostvno ne moze da bude u drustvu legendi sporta.

Struki

pre 9 godina

Oskar,koliko je tebi godina dete? Ja pratim tenis dobrih 30 godina,a ti toliko zivota verovatno nemas...Zato solju mleka,pa u krevet dete...

Svetski a naš

pre 9 godina

Bravo Nole. Bilo je zadovoljstvo gledati ovaj meč. Obojica ste igrali dobro, Marej igra svoj najbolji tenis, ali jedan je Nole.

realno

pre 9 godina

@Bordo-bijeli
Kazes da njih dvojica samo prebacuju lopticu.
Pa kako to da je "prebace" 200 puta bas na samu liniju?
Kad neko samo prebacuje lopticu, on je ubacuje u sredinu negde oko servis polja, a ne gadja linije i coskove terena.

Uzmi ti druze pogledaj snimak ovog meca i prebroj koliko su puta njih dvojica u ovom mecu pogodili samu liniju.

Pa onda uzmi snimak nekog meca izmedju Federera i Nadala.
I takodje prebroj koliko su puta njih dvojica pogodili liniju u svom mecu.

Pa kad dodjes do podatka od 200 linija u ovom i 30 linija u tom drugom mecu, valjda ce ti neke stvari biti jasnije.
Marej i Djokovic igraju duge poene, zato sto se obojica odlicno brane, pa je tesko doci do poena.
Koji god od njih dvojice da napadne, onaj drugi vraca nemoguce.
Zato je i bilo nesto vise gresaka, jer je onaj koji napada morao da pogodi 3-4 linije za redom da bi dosao do poena.

Tacno je da Federer igra direktno, ali zato sto on nema takve sposbnosti kao ova dvojica. On tri cetvrtine ovih lopti ne bi mogao da vrati.
Da se on nasao na terenu i igrao bilo protiv ovakvog Mareja, bilo protiv ovakvog Djokovica bio bi pociscen sa terena sa jedva 5-6 osvojenih gemova.
Znam da su ukusi razliciti i da se ovaj mec ne moze svakom svideti, ali ovo je po kvalitetu prikazane igre bio ubedljivo NAJBOLJI MEC DECENIJE.
Takvog tenisa nema ni u video igrici.

USO battlefield

pre 9 godina

Bice ovo dug i iscrpljujuci mec sa puno preokreta. Muzza ko i obicno glumi posuma ali Nole se za sada neda zavarati. Nole je ipak sveziji i ovo bi morao da dobije pa pravo do jos jednog epskog finala sa Rodjom

Nebojša

pre 9 godina

Bravo Nole da se zna ko je broj jedan mora da unicko slavi njihove dva najveće zvezde u polufinalu a kada se samo setim pre nekih dve nedelje pakosnih komentara kako ce Nole ispasti u prvom-drugom kolu kako je gotov itd. loši smo ljudi pakosni Nole je bolji i osvojice us open prvo pada Nisikori a potom i onaj ko mu dodje u finalu ma ko bio Nole osvaja.

plavi

pre 9 godina

uh da nema ovog Novaka mnogo teze bi mi padali porazi nasih ostalih sportista, ovako on dodje ko melem na ranu, bravo majstore deri sve?

искрено

pre 9 godina

Претјерујете у коментарима. Иде се из крajности у крајност. Од бизарно глупих комнетара по којима Новак игра очајно и има среће што пролази даље гдје испада "сигурно" (а никако да испадне). Па до подцјењивања лика и дјела Мариа. Те уписивања "освојене" титуле. Пошто "нема шансе" да изгуби. А да се којим чудом деси несрећни пораз исти ти који сада узджу у небеса већ сутра ће посипати пепелом и омаловажавати до бесмисла. Мало је објективних коментара.

Mоје мишљење

pre 9 godina

Немам шта да коментаришем. Свака част. Вредело је поранити,мада ћу цео дан да зевам и питање је да ли чу да остварим норму.

Adis

pre 9 godina

O boze kakve sve komentare čitam,vidim da je slab ko gledao meč.
Prvo meč je bio na zavidnom nivou,drugo slažem se da je Endi defanzivac,ali jutros je igrao toliko agresivno da nisam verovao,u jednom delu meča je prosto uništio Novaka forhendom,imao je oko 50 vinera.Ali Nole je toliko dobro pokrivao teren da sam ubedjen da samo on sebe može da pobedi,nikakav Federer,Nadal samo Novak....

Struki

pre 9 godina

Oskare,"rec","ovdje"?! Pa sto ne rece da si "komsija",ne bih dzabe "trosio"prste po tastaturi,ha,ha,ha! Uzgred Cilic je od 8 veceras,pa "uzivaj"!

Struki

pre 9 godina

"Komsija Oskare",kod nas Srba vazi izreka: "Dzabe deblo,kad uzeblo",tako da "tvojih 193"mozes okaciti "macku pod rep"! A i "nik"ti je "strava",moj petogodisnji sin kaze da je Oskar gmizavac(guster),sta ces pametno dete,zapamtilo iz crtaca,ha,ha,ha!

pixi10

pre 9 godina

uniklo prvi puqt sa dva igraca na terenu....I to polufinale GS!!!! (jedan iz mase, 04. septembar 2014 Samo da im Nole ne zatvori fabriku sa silnim bonusima za prvo mesto na atp listi i osvajanjem gren slemova!:-D

tscan

pre 9 godina

Nole ima slican stil, ali svemircima. Cesto mislim da namerno pusta protivnika u nekim trenutcima i da isprobava koliko moze da kontrolise situaciju. Ali sto izgubi i taj jedan set?

djoko

pre 9 godina

idemo kralju po 8.GS najjaci si bre...nemas konkurencije...imperator na terenu...BOG I BATINA....idemo Nole...Srbija je uz tebe kada ti igras spavanja nema...jedini covjek koji je u Srbiji sposoban da zamjeni dan i noc

Ivan M

pre 9 godina

Neumoljiva primena više sile nad sjajnim protivnikom kome je ipak ponestalo energije. Bravo Nole i srećno u polufinalu, gde svakako neće biti lako.

Nebojša

pre 9 godina

Bravo, bravo, bravooo legendo! Bilo je manjih padova u igri, ali Nole je sve vreme kontrolisao mec i igrao dozirano protiv ocigledno povredjenog Murray-a.

Idemo daljeee! :) (serbiangirl, 04. septembar 2014 10:17)

Marej je očigledno povredjen u svakom meču a pogotovo je to vidljivo nakon svakog izgubljenog seta i dok mu ne ide ali brzo se oporavlja kao wulverin čim mu malo krene odmah ozdravi.

Običan

pre 9 godina

Novak je nešto jedino sto Srbima daje priliku da se obraduju.Stvarno smo ponosni na tebe,hvala ti što nam uleppavaš napaćene živote na ovaj način makar i sve sto si za nas ucinio.Svaka cast i Mareju za meč.Finale pre finala!

Struki

pre 9 godina

Oskar,po broju +i- "cenim"da si ti decko mnogo "strucniji"u analizi ovog sjajnog meca! Ziv mi bio decace i veliki porastao! Uzdravlje!