Košarka 55

Utorak, 02.09.2014.

00:16

Stariji Gasol razbio Brazil

Košarkaši Španije uspešno su položili prvi ozbiljniji test na Svetskom kupu, pošto su bez problema savladali Brazil sa 82:63.

Stariji Gasol razbio Brazil IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

шки

pre 9 godina

Pa šta ako su španci, nisu vanzemaljci! Mi smo zemlja košarke i sa kim god da igramo svi imaju dozu nervoze! Ajmo bre do finala! SRBIJA

KUM

pre 9 godina

Vidim ovde neko reče da je Riki Rubio "marketinski produkt" i da je nesto bolji od S.Markovica,druze moj ti je savet da prestanes pratiti kosarku al ozbiljno :D
Taj decko je sinoc urnisao sa asistencijama i razigrao Pau Gasola u onoj njegovoj seriji trojki,drugo dečko je u top5 najboljih asistenata u NBA ligi,vidim koliko pratis NBA !

Gorango

pre 9 godina

Sad je manje bitno dali mozemo u ovoj grupi da pobedimo Spance. Vazniji je dalji tok takmicenja. Protiv nas ce biti silno motivisani jer za tu jednu njihovu izuzetnu generaciju mi smo imali kontinuitet od tridesetak godina a oni to nece moci. Licno mislim da uz male korekcije u nasu igru mozemo da igramo sa njima koliko god silno oni delovali. Protiv Brazila sa onakvom motivacijom mogli su samo da briljiraju, svaka cast. Ali brazil je svojom igrom tim koji im to dozvoljava. Franuzi su se protiv nas izvukli iskljucivo nasom greskom i sto za razliku od njih sut sa distanse nam je u kljucnim momentima zakazao kao i zestina o udbrani. Ako Bogdan ne zaspe opet u odbrani i ako nas bude samo prosecno sluzio sut mislim da ce se Spanci malo spustiti na zemlju. Neka pobede, ali da im za sad stavimo do znanja da smo tu, spremni, pa ako se opet sretnemo da vidimo ko sta moze. Velike utakmice stvaraju velike timova. Nasi momci su dokazali da imaju srce, zelju, talenat i raznovrsnost. Par kockica da se sloze i bice kako treba. Koliko god priznali i to objektivno da su Spanci dobri, nie mi jasno ponizno strahopostovanje nekih komentara, ne prepoznajem svoju naciju, pogotovo kosarkasku. Licno jedva cekam da odmerimo snage sa njima i ako bog da da ih sretnemo opet u daljem delu takmicena. Teo, Bjelica, Krle, Bogdan, Raduljica, Jovic, Markovic i ostali momci imaju stofa da se nose sa bilo kim. Mnoge skeptike ce Sale sa ovom reprezentacijom iznenaditi, mene nece, samo ce me obradovati.

Sportista

pre 9 godina

Gledao sam ih juce i stvarno izgledaju mocno kako igraju od pozicije 1 pa do 5.Stvarno ce biti tesko ostalim repkama da igraju,protiv njih osim amera.

Ivan NS

pre 9 godina

Ne mogu da smislim ove folirante. Gledao sam sinoćni meč, muka mi je od njihovog foliranja, grimasa, gestikuliranja. Jedva čekam da ta famozna generacija '81 nestane sa košarkaške mape. Fuj!!!

Marko

pre 9 godina

@Gorango: Odlično si primetio slabosti Brazila, koje bi smo mogli (morali) da iskoristimo: statična odbrana i nešto lošiji šut sa distance. Jako je važno zato da Krle igra, kako bi smo najzad mogli i mi da raširimo malo odbranu, napravimo pritisak unutra, nateramo ih na udvajanja naših centara. Kada je reč o odbrani, na mene ni Nene ni Spliter nisu ostavili ne znam kakav utisak kao napadači, ali se zato skok mora iskontrolisati, to mora mnogo bolje nego protiv Francuske, ne sme biti drugog, trećeg napada za protivnika. Ono što je dobro - imamo igrače sposobne da zaustavimo njihov napad na samom početku u Markoviću i sada Joviću; tako bi Tea mogli da "sakrijemo" u odbrani, a oslobodimo za napad...e sad, ko će čuvati Barbosu ne znam, ali mu neće biti lako, to je jako, jako dobar igrač. Za naše centre je dobro to što njihovi visoki igrači nisu dobri šuteri, vole unutrašnju igru (da kojim slučajem jesu, to bi bilo strašno za nas sa visokim pikovima). Siguran sam da će naši od početka igrati maksimalno koncentrisano i da će to biti još jedna uzbudljiva utakmica. Potreban nam je i taj "x factor", ali ko?

roki

pre 9 godina

Spanci su bez premca najjaca ekipa na prvenstvu. Amerikance mogu bez problema tuci sa 10-15 razlike. Ipak, meni je glavna impresija sa utakmice njihova nadmenost. Izgleda da svaki njihov igrac ima pravo na komunikaciju sa sudijama, a da cak ni opomenu ne dobije. Trener im je nula, ali ima srece da vodi ovako jak i dominantan tim. Sudijska pomoc vise nego ocigledna. Sudjenje je inace na prvenstvu jako, jako lose. Posebna impresija se tice Dende. Covek nema elementarno znanje o kosarci, pali se na svaki potez Gasola i izuzetno je iritantan.

Davis

pre 9 godina

Americka reprezentacija igra divlju kosarku.To prolazi kod slabijih i neuigranih timova,dok protiv Spanije to nece ici.Da je nama tim iz Istanbula i mi bi ih mogli dobiti,ali sa Stimcem,Raskom,Raduljicom u odbrani to je nemoguca misija.Ameri ne igraju timski,njihova cela igra svodi se na individualni kvalitet pojedinca.
Davis je odlican odbrambeni kosarkas,dok je u napadu limitiran jer je jos bez ledjne tehnike.Faried nece moci prici kosu pored Marka i Ibake.Kazns je zivcan,zato ne cudi sto je Krizevski poveo Plamlija jer ce pre on odigrati bolju partiju nego Kazns.Sto se tice bekovske pozicije amera to su sve sami napadaci bez umeca igranja odbrane.Harden,Kari,Tompson,Derozan,Irving ako ih ne krene sut ili ako ih Spanci zatvore tu je kraj.D.Rouz u najboljim danima nije bio u stanju da ubaci 20p na svetskim prvenstvima,a kamoli sad.Jednostavno u evropi nema prostora kao u NBA da protrci kroz reket protivnika i lagano polozi,sto je njegovo najace oruzje.Sto se tice pregleda igre,asistencija i suta tu mi je uvek izgledao prosecan.Od svih zvezda sto su igrale na Olimpijadama,SP on je imao najvise problema da dokaze svoju klasu i reputaciju koja ga prati u NBA.
Rudi Gej je vec igrao ranije zapazenu ulogu u USA ali je trenutno totalno van forme.Ocekujem USA u finalu jer nema nekog ozbiljnog tima da im se suprostavi ali ne verujem da mogu da pobede ovakvu Spaniju.

Gorango

pre 9 godina

Stariji Gazol je taj koji Spanski tim od odlicnog cini izuzetnim, on je prevaga za ono "Ekstra". Cim on izadje iz igre Spanija je kvalitetna naravno, ali ne deluje vise nepobedivo. Sto se tice Brazila, posle prve cetvrtine gde su Spanci napravili razliku, sabrali su se i drzali se do kraja ali nisu mogli da nadoknade zaostatak i ako su se u jednom momentu primakli na desetak poena. Treba reci da su Spanci od starta igrali kao da je u pitanju finale svetskog prvenstva, sa neverovatnom energijom i entuzijasmom koji se preneo i na publiku. Medjutim, Brazilci su dokazali da moze da se parira ako nicim drugim, energijom. Jedini njihov problem je sto su ograniceni. Odbrana im je dosta staticna i nemaju sut sa distanse. Sve im se svodilo na solo prodore bekova i bravure Varezaa, nemaju raznovrsnosti. Spliter i Nene jesu snazni ali nemaju kvalitet da naprave razliku protiv tima kao sto je spanija i bili su bezopasni. Po meni mi smo i kompletniji i talentovaniji kao tim od Brazila, sa dovoljnom energijom ih pobedjujemo bez problema. Protiv Spanije glavno pitanje je sposobnost nasih centara da se nose sa Gazolom starijim, mada tu imamo vise aduta nego Brazil sa Raduljicom i Krletom (svaka cast Varezau). Sa drugih aspekta igre imamo daleko vise mogucnosti od Brazila, sut sa distanse, mnogo vise igraca koji mogu da naprave razliku. Budemo li stegli odbranu i da nas barem prosecno sluzi sut sa distanse imacemo sta da pokazemo protiv Spanaca u svim segmentima. Verujem u nase momke.

Gasol

pre 9 godina

Ova ekipa Spanije bi se prosetala kroz NBA,pocistila i Miami i San Antonio posle min 5 utakmica.Ja pratim NBA zadnjih 15god i mogu reci da ovakvu energiju jednog tima nisam video.Neverovatno je da jedna rerezentacija igra tako uigrano.Da je to tim koji igra svakodnevno zajedno pa da razumem ali nije.
Jedinog kog bi izdvojio iz tima Spanije da nije na nivou brace Gasol,Fernandeza,Ljulja,Rodrigeza je Riki Rubio koji se totalno ne uklapa u tim.Rubio je marketinski nasilni produkt igraca koji je pa malo bolji igrac od naseg Markovica.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Najveca snaga Brazila su centarske pozicije koje drže NBA zvezde Spliter, Varežao i Nene pa i pored toga braca Gasol i Ibaka su im bar 30 koševa dali zakucavanjem. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Ako neko misli da su španci jaki samo na centrima a manje jaki na bekovskim pozicijama taj se debelo vara jer Kalderon, Rodrigez, Fernandez, Rubio i Ljulj rade cuda i svakom mogu utrpati koliko je potrebno.

Ilija

pre 9 godina

Dobijaju ih Ameri bez problema, malo ce se Gasol koprcati ali nista specijalno. Kad se Kari zainta natovarice im 30, za ostale da ne pricam. Voleo bi da bude 20 razlike u sred Madrida da placu...

STEX

pre 9 godina

Al su jaki brateeee, ovo je prva evropska reprezentacija koja podseća na Draženovu generaciju posle 30 godina, svaka čast nema tu šta da se doda...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 2. septembar 2014 01:22)


E moj Saša ...
ne znam koliko ti je godina , vjerovatno ne mnogo ...
Koja je to "Draženova generacija"?? To ne postoji .. Dražen je '64. godište Postoje Tonijeva generacija koja se ZBOG mnogih razloga nije dokazala pretjerano ....jedan od značajnih razloga jest svakako što krvna zrnca , ali i svjetonazori nekih (DALEKO NAJBOLJIH) igrača "lijepe njihove" nije bio po volji "velikog diktatora" i njegovih poltrona ...
ili Divčeva generacija koja se iz nama znanih razloga DOKAZALA I POKAZALA ...

Roki

pre 9 godina

Gledao sam isecke sa prve utakmice Spanaca i ne mogu da ne primetim bahato ponasanje i pokusaje da se protivnik ponizi pred domacom publikom. Mislim da je to plod velikog pritiska ali i cinjenice da sebe vec vide u finalu protiv USA, ali da to toga nece doci i da ce ovo biti razocaravajuci kraj jedne sjajne generacije. Vidjeno dosta puta do sada.

pedja

pre 9 godina

jedva cekam kad ce da prodje era ovih spanaca, muka mi je da ih gledam vise
(bole, 02. septembar 2014 01:27)

Niko te ne tera da ih gledas .

aleksandar

pre 9 godina

Ako ovi Spanci nisu dopingovani, ja ne znam ko jeste. Toliko przenja za svaku loptu, to nema nigde. A ono rame Gasola necu ni da komentarisem. Ljigavi su bili, ljigavi i ostali.

KUM

pre 9 godina

Mogu reci da ova Spanija samo cudom ili "losim danom" ne moze doci do finala al realno.
Ali za razliku od Francuza i Brazilaca Ameri imaju Entoni Dejvisa,Farida,Dramonda,Kazensa tako da tu Ibaka i braca Gasol se nece "prosetati" ko danas i onda ce bekovi da crpe po meni ipak ce ovo Ameri sa 20-ak razlike videcete ;)

KUM

pre 9 godina

Po ovome prikazanom večeras,mi bolje da ne izadjemo na meč sa Špancima biće 30-0 i mi srećni :D
Jer realno ovi će nas bre rastaviti preko 30 razlike :(

nemanja

pre 9 godina

i da bude mvp univerzuma, ono namerno udaranje Varezaa ramenom u glavu pokazuje da je stariji Gasol toliko mali covek da ... ako nastavim metaforu, admin nikad ne bi odobrio komentar jer ja nisam brEndbi ;)

Lafayette

pre 9 godina

Impresivna partija spanaca!Svima su poslali poruku !Granitna odbrana ,munjevite kontre ...tempom slamaju protivnika koji ne zna gde se nalazi!Selekcija su sa najboljom centarskom linijom na turniru!Niko ne moze da ih napadne unutra ..a spolja?!? Pa spolja moze da se proba ali taj neko mora da trci i misli jako brzo!Jednostavno ako udjete u njihov ritam ,obrisace parket sa vama !Jedino zbog njihove nadmenosti ( rudyja fernandeza+reyesa) voleo bih da ih ameri u eventualnom finalu dobiju ,ali i to jako tesko,mnogo su jaki !

Sasa

pre 9 godina

Al su jaki brateeee, ovo je prva evropska reprezentacija koja podseća na Draženovu generaciju posle 30 godina, svaka čast nema tu šta da se doda...

rs-bl

pre 9 godina

Spanci su mnogooo zasticeni kod sudija..Ionako igraju prljavo ali ovo sad je bas pretjerivanje..Kad se onaj Fernandez pocne uvijati dodje mi da dobijem nervni slom..

Dule

pre 9 godina

Gledao sam utakmicu, Španci su pobedili Brazil 20 razlike sa pola gasa, bukvalno su se sprdali sa njima. Braća Gasol su bukvalno samlela njihove centre, tzv. NBA izvikane zvezde. Sa jedne strane Španci su prilično jaki, moći će bez problema da pariraju Amerima. Sa druge strane Brazil je solidna ekipa, al ništa specijalno, gledo sam ih i protiv Francuza i sad protiv Španije, mislim da su tu negde sa nama po kvalitetu, nisu ništa bolji. Najviše ih vadi onaj Barsin ígrač Uertas.

goran

pre 9 godina

mnogo su jaki, pregazice sad u finalu, ali tako gadan, prlhav, zao i pokvaren tim nije vidjen ni u jednom sportu do danas. na svaku sudijsku odluku i na plus 20 skacu i petorka i trener i cela klupa na sudije. zlo...

danilo

pre 9 godina

Auu kakva partija Pau Gasola, jos su ga cuvali NBA igraci Nene i Varejao. Koliko god da ga ne volim jer mi izgleda kao prepotentan, mora se reci da je jedan od najboljih evropljana i tehnicki savrsen igrac za svoju poziciju.

koki

pre 9 godina

klasično razvaljivanje... nisam odavno gledao da neka ozbiljna ekipa, a Brazil svakako jeste, bude ovako nemoćna... ovih 19 razlike ne daje pravu sliku... da su se zainatili, preko 30 razlike bi bilo bez problema..

Pilly

pre 9 godina

Spanci su mogli da ih dobiju i bez pomoci sudija. 1. i 2. cetvrtina sudjena u korist domacina a Brazilski centri dobili lemanje.

Ne znam na sta ovo lici, a za nagradu sudio Portorikanac koji je sudio nama protiv francuza. Trebala su sva trojica sudija da budu kaznjena.

jjjj

pre 9 godina

Spanci melju protivnika,nošeni podrškom sa tribina,u stanju su da napune koš,baš kao Real prošle godine.Oni su bolji od Brazila bili samo u prvoj cetvrtini,kasnije su se videle neke slabosti u njihovoj igri.Licno mislim da ce ih Ameri dobiti u finalu,zato sto mogu da im pariraju i zato sto se nece sebi dozvoliti da budu uvuceni u Spansku masinu...nesto kao Makabi u finalu protiv Reala...samo da se drzi prikljucak i da se prelomi kad treba.

Vojvodjanin

pre 9 godina

Na stranu sve koliko su dobri, al' u zivotu nisam video tim koji toliko zasluzuje tehnicku, a ne dobije je.

Sto nije Lamonika sudio, jaoooo :D

Slavko Rs

pre 9 godina

Kud su jaki ko zemlja kud ih sudije postuju i sve im sviraju.Nazalost i mi cemo ovako proci mozda i gore.Ovo foliranje i sve je toliko jadno i sport gubi smisao

teorija zavJere

pre 9 godina

Spanci stvarno melju, tu nema rasprave, ali je pomalo komicna protekcija koju imaju kod sudija, pogovo pau gasol. Posebno jer nema nikakve potrebe za tim.

diao

pre 9 godina

eeeeee kad sam ja pricao kakva amerika spanija ce da se proseta do zlata minimum +15 vi ste rekli da sam lud jel bilo tako i isto sam reko pau gasol mvp mark najbolji odbrambeni bogdan najbolji strelac tako bese

Bagzi

pre 9 godina

Jaki su Spanci kao zemlja ali su i ljigavi. U odbrani biju kao ludi a u napadu se prenemazu sve u sesnaest plus sudije koje bas domacinski sude. Ako dodju do finala navijacu za Amere da ih odvale.

goran

pre 9 godina

mnogo su jaki, pregazice sad u finalu, ali tako gadan, prlhav, zao i pokvaren tim nije vidjen ni u jednom sportu do danas. na svaku sudijsku odluku i na plus 20 skacu i petorka i trener i cela klupa na sudije. zlo...

nemanja

pre 9 godina

i da bude mvp univerzuma, ono namerno udaranje Varezaa ramenom u glavu pokazuje da je stariji Gasol toliko mali covek da ... ako nastavim metaforu, admin nikad ne bi odobrio komentar jer ja nisam brEndbi ;)

Vojvodjanin

pre 9 godina

Na stranu sve koliko su dobri, al' u zivotu nisam video tim koji toliko zasluzuje tehnicku, a ne dobije je.

Sto nije Lamonika sudio, jaoooo :D

Bagzi

pre 9 godina

Jaki su Spanci kao zemlja ali su i ljigavi. U odbrani biju kao ludi a u napadu se prenemazu sve u sesnaest plus sudije koje bas domacinski sude. Ako dodju do finala navijacu za Amere da ih odvale.

aleksandar

pre 9 godina

Ako ovi Spanci nisu dopingovani, ja ne znam ko jeste. Toliko przenja za svaku loptu, to nema nigde. A ono rame Gasola necu ni da komentarisem. Ljigavi su bili, ljigavi i ostali.

rs-bl

pre 9 godina

Spanci su mnogooo zasticeni kod sudija..Ionako igraju prljavo ali ovo sad je bas pretjerivanje..Kad se onaj Fernandez pocne uvijati dodje mi da dobijem nervni slom..

teorija zavJere

pre 9 godina

Spanci stvarno melju, tu nema rasprave, ali je pomalo komicna protekcija koju imaju kod sudija, pogovo pau gasol. Posebno jer nema nikakve potrebe za tim.

danilo

pre 9 godina

Auu kakva partija Pau Gasola, jos su ga cuvali NBA igraci Nene i Varejao. Koliko god da ga ne volim jer mi izgleda kao prepotentan, mora se reci da je jedan od najboljih evropljana i tehnicki savrsen igrac za svoju poziciju.

Slavko Rs

pre 9 godina

Kud su jaki ko zemlja kud ih sudije postuju i sve im sviraju.Nazalost i mi cemo ovako proci mozda i gore.Ovo foliranje i sve je toliko jadno i sport gubi smisao

Sasa

pre 9 godina

Al su jaki brateeee, ovo je prva evropska reprezentacija koja podseća na Draženovu generaciju posle 30 godina, svaka čast nema tu šta da se doda...

koki

pre 9 godina

klasično razvaljivanje... nisam odavno gledao da neka ozbiljna ekipa, a Brazil svakako jeste, bude ovako nemoćna... ovih 19 razlike ne daje pravu sliku... da su se zainatili, preko 30 razlike bi bilo bez problema..

Dule

pre 9 godina

Gledao sam utakmicu, Španci su pobedili Brazil 20 razlike sa pola gasa, bukvalno su se sprdali sa njima. Braća Gasol su bukvalno samlela njihove centre, tzv. NBA izvikane zvezde. Sa jedne strane Španci su prilično jaki, moći će bez problema da pariraju Amerima. Sa druge strane Brazil je solidna ekipa, al ništa specijalno, gledo sam ih i protiv Francuza i sad protiv Španije, mislim da su tu negde sa nama po kvalitetu, nisu ništa bolji. Najviše ih vadi onaj Barsin ígrač Uertas.

Pilly

pre 9 godina

Spanci su mogli da ih dobiju i bez pomoci sudija. 1. i 2. cetvrtina sudjena u korist domacina a Brazilski centri dobili lemanje.

Ne znam na sta ovo lici, a za nagradu sudio Portorikanac koji je sudio nama protiv francuza. Trebala su sva trojica sudija da budu kaznjena.

Lafayette

pre 9 godina

Impresivna partija spanaca!Svima su poslali poruku !Granitna odbrana ,munjevite kontre ...tempom slamaju protivnika koji ne zna gde se nalazi!Selekcija su sa najboljom centarskom linijom na turniru!Niko ne moze da ih napadne unutra ..a spolja?!? Pa spolja moze da se proba ali taj neko mora da trci i misli jako brzo!Jednostavno ako udjete u njihov ritam ,obrisace parket sa vama !Jedino zbog njihove nadmenosti ( rudyja fernandeza+reyesa) voleo bih da ih ameri u eventualnom finalu dobiju ,ali i to jako tesko,mnogo su jaki !

roki

pre 9 godina

Spanci su bez premca najjaca ekipa na prvenstvu. Amerikance mogu bez problema tuci sa 10-15 razlike. Ipak, meni je glavna impresija sa utakmice njihova nadmenost. Izgleda da svaki njihov igrac ima pravo na komunikaciju sa sudijama, a da cak ni opomenu ne dobije. Trener im je nula, ali ima srece da vodi ovako jak i dominantan tim. Sudijska pomoc vise nego ocigledna. Sudjenje je inace na prvenstvu jako, jako lose. Posebna impresija se tice Dende. Covek nema elementarno znanje o kosarci, pali se na svaki potez Gasola i izuzetno je iritantan.

jjjj

pre 9 godina

Spanci melju protivnika,nošeni podrškom sa tribina,u stanju su da napune koš,baš kao Real prošle godine.Oni su bolji od Brazila bili samo u prvoj cetvrtini,kasnije su se videle neke slabosti u njihovoj igri.Licno mislim da ce ih Ameri dobiti u finalu,zato sto mogu da im pariraju i zato sto se nece sebi dozvoliti da budu uvuceni u Spansku masinu...nesto kao Makabi u finalu protiv Reala...samo da se drzi prikljucak i da se prelomi kad treba.

KUM

pre 9 godina

Po ovome prikazanom večeras,mi bolje da ne izadjemo na meč sa Špancima biće 30-0 i mi srećni :D
Jer realno ovi će nas bre rastaviti preko 30 razlike :(

KUM

pre 9 godina

Mogu reci da ova Spanija samo cudom ili "losim danom" ne moze doci do finala al realno.
Ali za razliku od Francuza i Brazilaca Ameri imaju Entoni Dejvisa,Farida,Dramonda,Kazensa tako da tu Ibaka i braca Gasol se nece "prosetati" ko danas i onda ce bekovi da crpe po meni ipak ce ovo Ameri sa 20-ak razlike videcete ;)

Ilija

pre 9 godina

Dobijaju ih Ameri bez problema, malo ce se Gasol koprcati ali nista specijalno. Kad se Kari zainta natovarice im 30, za ostale da ne pricam. Voleo bi da bude 20 razlike u sred Madrida da placu...

Gorango

pre 9 godina

Stariji Gazol je taj koji Spanski tim od odlicnog cini izuzetnim, on je prevaga za ono "Ekstra". Cim on izadje iz igre Spanija je kvalitetna naravno, ali ne deluje vise nepobedivo. Sto se tice Brazila, posle prve cetvrtine gde su Spanci napravili razliku, sabrali su se i drzali se do kraja ali nisu mogli da nadoknade zaostatak i ako su se u jednom momentu primakli na desetak poena. Treba reci da su Spanci od starta igrali kao da je u pitanju finale svetskog prvenstva, sa neverovatnom energijom i entuzijasmom koji se preneo i na publiku. Medjutim, Brazilci su dokazali da moze da se parira ako nicim drugim, energijom. Jedini njihov problem je sto su ograniceni. Odbrana im je dosta staticna i nemaju sut sa distanse. Sve im se svodilo na solo prodore bekova i bravure Varezaa, nemaju raznovrsnosti. Spliter i Nene jesu snazni ali nemaju kvalitet da naprave razliku protiv tima kao sto je spanija i bili su bezopasni. Po meni mi smo i kompletniji i talentovaniji kao tim od Brazila, sa dovoljnom energijom ih pobedjujemo bez problema. Protiv Spanije glavno pitanje je sposobnost nasih centara da se nose sa Gazolom starijim, mada tu imamo vise aduta nego Brazil sa Raduljicom i Krletom (svaka cast Varezau). Sa drugih aspekta igre imamo daleko vise mogucnosti od Brazila, sut sa distanse, mnogo vise igraca koji mogu da naprave razliku. Budemo li stegli odbranu i da nas barem prosecno sluzi sut sa distanse imacemo sta da pokazemo protiv Spanaca u svim segmentima. Verujem u nase momke.

Ivan NS

pre 9 godina

Ne mogu da smislim ove folirante. Gledao sam sinoćni meč, muka mi je od njihovog foliranja, grimasa, gestikuliranja. Jedva čekam da ta famozna generacija '81 nestane sa košarkaške mape. Fuj!!!

Roki

pre 9 godina

Gledao sam isecke sa prve utakmice Spanaca i ne mogu da ne primetim bahato ponasanje i pokusaje da se protivnik ponizi pred domacom publikom. Mislim da je to plod velikog pritiska ali i cinjenice da sebe vec vide u finalu protiv USA, ali da to toga nece doci i da ce ovo biti razocaravajuci kraj jedne sjajne generacije. Vidjeno dosta puta do sada.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Najveca snaga Brazila su centarske pozicije koje drže NBA zvezde Spliter, Varežao i Nene pa i pored toga braca Gasol i Ibaka su im bar 30 koševa dali zakucavanjem. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Ako neko misli da su španci jaki samo na centrima a manje jaki na bekovskim pozicijama taj se debelo vara jer Kalderon, Rodrigez, Fernandez, Rubio i Ljulj rade cuda i svakom mogu utrpati koliko je potrebno.

STEX

pre 9 godina

Al su jaki brateeee, ovo je prva evropska reprezentacija koja podseća na Draženovu generaciju posle 30 godina, svaka čast nema tu šta da se doda...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 2. septembar 2014 01:22)


E moj Saša ...
ne znam koliko ti je godina , vjerovatno ne mnogo ...
Koja je to "Draženova generacija"?? To ne postoji .. Dražen je '64. godište Postoje Tonijeva generacija koja se ZBOG mnogih razloga nije dokazala pretjerano ....jedan od značajnih razloga jest svakako što krvna zrnca , ali i svjetonazori nekih (DALEKO NAJBOLJIH) igrača "lijepe njihove" nije bio po volji "velikog diktatora" i njegovih poltrona ...
ili Divčeva generacija koja se iz nama znanih razloga DOKAZALA I POKAZALA ...

Marko

pre 9 godina

@Gorango: Odlično si primetio slabosti Brazila, koje bi smo mogli (morali) da iskoristimo: statična odbrana i nešto lošiji šut sa distance. Jako je važno zato da Krle igra, kako bi smo najzad mogli i mi da raširimo malo odbranu, napravimo pritisak unutra, nateramo ih na udvajanja naših centara. Kada je reč o odbrani, na mene ni Nene ni Spliter nisu ostavili ne znam kakav utisak kao napadači, ali se zato skok mora iskontrolisati, to mora mnogo bolje nego protiv Francuske, ne sme biti drugog, trećeg napada za protivnika. Ono što je dobro - imamo igrače sposobne da zaustavimo njihov napad na samom početku u Markoviću i sada Joviću; tako bi Tea mogli da "sakrijemo" u odbrani, a oslobodimo za napad...e sad, ko će čuvati Barbosu ne znam, ali mu neće biti lako, to je jako, jako dobar igrač. Za naše centre je dobro to što njihovi visoki igrači nisu dobri šuteri, vole unutrašnju igru (da kojim slučajem jesu, to bi bilo strašno za nas sa visokim pikovima). Siguran sam da će naši od početka igrati maksimalno koncentrisano i da će to biti još jedna uzbudljiva utakmica. Potreban nam je i taj "x factor", ali ko?

diao

pre 9 godina

eeeeee kad sam ja pricao kakva amerika spanija ce da se proseta do zlata minimum +15 vi ste rekli da sam lud jel bilo tako i isto sam reko pau gasol mvp mark najbolji odbrambeni bogdan najbolji strelac tako bese

Sportista

pre 9 godina

Gledao sam ih juce i stvarno izgledaju mocno kako igraju od pozicije 1 pa do 5.Stvarno ce biti tesko ostalim repkama da igraju,protiv njih osim amera.

Gorango

pre 9 godina

Sad je manje bitno dali mozemo u ovoj grupi da pobedimo Spance. Vazniji je dalji tok takmicenja. Protiv nas ce biti silno motivisani jer za tu jednu njihovu izuzetnu generaciju mi smo imali kontinuitet od tridesetak godina a oni to nece moci. Licno mislim da uz male korekcije u nasu igru mozemo da igramo sa njima koliko god silno oni delovali. Protiv Brazila sa onakvom motivacijom mogli su samo da briljiraju, svaka cast. Ali brazil je svojom igrom tim koji im to dozvoljava. Franuzi su se protiv nas izvukli iskljucivo nasom greskom i sto za razliku od njih sut sa distanse nam je u kljucnim momentima zakazao kao i zestina o udbrani. Ako Bogdan ne zaspe opet u odbrani i ako nas bude samo prosecno sluzio sut mislim da ce se Spanci malo spustiti na zemlju. Neka pobede, ali da im za sad stavimo do znanja da smo tu, spremni, pa ako se opet sretnemo da vidimo ko sta moze. Velike utakmice stvaraju velike timova. Nasi momci su dokazali da imaju srce, zelju, talenat i raznovrsnost. Par kockica da se sloze i bice kako treba. Koliko god priznali i to objektivno da su Spanci dobri, nie mi jasno ponizno strahopostovanje nekih komentara, ne prepoznajem svoju naciju, pogotovo kosarkasku. Licno jedva cekam da odmerimo snage sa njima i ako bog da da ih sretnemo opet u daljem delu takmicena. Teo, Bjelica, Krle, Bogdan, Raduljica, Jovic, Markovic i ostali momci imaju stofa da se nose sa bilo kim. Mnoge skeptike ce Sale sa ovom reprezentacijom iznenaditi, mene nece, samo ce me obradovati.

Gasol

pre 9 godina

Ova ekipa Spanije bi se prosetala kroz NBA,pocistila i Miami i San Antonio posle min 5 utakmica.Ja pratim NBA zadnjih 15god i mogu reci da ovakvu energiju jednog tima nisam video.Neverovatno je da jedna rerezentacija igra tako uigrano.Da je to tim koji igra svakodnevno zajedno pa da razumem ali nije.
Jedinog kog bi izdvojio iz tima Spanije da nije na nivou brace Gasol,Fernandeza,Ljulja,Rodrigeza je Riki Rubio koji se totalno ne uklapa u tim.Rubio je marketinski nasilni produkt igraca koji je pa malo bolji igrac od naseg Markovica.

Davis

pre 9 godina

Americka reprezentacija igra divlju kosarku.To prolazi kod slabijih i neuigranih timova,dok protiv Spanije to nece ici.Da je nama tim iz Istanbula i mi bi ih mogli dobiti,ali sa Stimcem,Raskom,Raduljicom u odbrani to je nemoguca misija.Ameri ne igraju timski,njihova cela igra svodi se na individualni kvalitet pojedinca.
Davis je odlican odbrambeni kosarkas,dok je u napadu limitiran jer je jos bez ledjne tehnike.Faried nece moci prici kosu pored Marka i Ibake.Kazns je zivcan,zato ne cudi sto je Krizevski poveo Plamlija jer ce pre on odigrati bolju partiju nego Kazns.Sto se tice bekovske pozicije amera to su sve sami napadaci bez umeca igranja odbrane.Harden,Kari,Tompson,Derozan,Irving ako ih ne krene sut ili ako ih Spanci zatvore tu je kraj.D.Rouz u najboljim danima nije bio u stanju da ubaci 20p na svetskim prvenstvima,a kamoli sad.Jednostavno u evropi nema prostora kao u NBA da protrci kroz reket protivnika i lagano polozi,sto je njegovo najace oruzje.Sto se tice pregleda igre,asistencija i suta tu mi je uvek izgledao prosecan.Od svih zvezda sto su igrale na Olimpijadama,SP on je imao najvise problema da dokaze svoju klasu i reputaciju koja ga prati u NBA.
Rudi Gej je vec igrao ranije zapazenu ulogu u USA ali je trenutno totalno van forme.Ocekujem USA u finalu jer nema nekog ozbiljnog tima da im se suprostavi ali ne verujem da mogu da pobede ovakvu Spaniju.

pedja

pre 9 godina

jedva cekam kad ce da prodje era ovih spanaca, muka mi je da ih gledam vise
(bole, 02. septembar 2014 01:27)

Niko te ne tera da ih gledas .

KUM

pre 9 godina

Vidim ovde neko reče da je Riki Rubio "marketinski produkt" i da je nesto bolji od S.Markovica,druze moj ti je savet da prestanes pratiti kosarku al ozbiljno :D
Taj decko je sinoc urnisao sa asistencijama i razigrao Pau Gasola u onoj njegovoj seriji trojki,drugo dečko je u top5 najboljih asistenata u NBA ligi,vidim koliko pratis NBA !

шки

pre 9 godina

Pa šta ako su španci, nisu vanzemaljci! Mi smo zemlja košarke i sa kim god da igramo svi imaju dozu nervoze! Ajmo bre do finala! SRBIJA

KUM

pre 9 godina

Po ovome prikazanom večeras,mi bolje da ne izadjemo na meč sa Špancima biće 30-0 i mi srećni :D
Jer realno ovi će nas bre rastaviti preko 30 razlike :(

diao

pre 9 godina

eeeeee kad sam ja pricao kakva amerika spanija ce da se proseta do zlata minimum +15 vi ste rekli da sam lud jel bilo tako i isto sam reko pau gasol mvp mark najbolji odbrambeni bogdan najbolji strelac tako bese

Gasol

pre 9 godina

Ova ekipa Spanije bi se prosetala kroz NBA,pocistila i Miami i San Antonio posle min 5 utakmica.Ja pratim NBA zadnjih 15god i mogu reci da ovakvu energiju jednog tima nisam video.Neverovatno je da jedna rerezentacija igra tako uigrano.Da je to tim koji igra svakodnevno zajedno pa da razumem ali nije.
Jedinog kog bi izdvojio iz tima Spanije da nije na nivou brace Gasol,Fernandeza,Ljulja,Rodrigeza je Riki Rubio koji se totalno ne uklapa u tim.Rubio je marketinski nasilni produkt igraca koji je pa malo bolji igrac od naseg Markovica.

KUM

pre 9 godina

Mogu reci da ova Spanija samo cudom ili "losim danom" ne moze doci do finala al realno.
Ali za razliku od Francuza i Brazilaca Ameri imaju Entoni Dejvisa,Farida,Dramonda,Kazensa tako da tu Ibaka i braca Gasol se nece "prosetati" ko danas i onda ce bekovi da crpe po meni ipak ce ovo Ameri sa 20-ak razlike videcete ;)

Sasa

pre 9 godina

Al su jaki brateeee, ovo je prva evropska reprezentacija koja podseća na Draženovu generaciju posle 30 godina, svaka čast nema tu šta da se doda...

goran

pre 9 godina

mnogo su jaki, pregazice sad u finalu, ali tako gadan, prlhav, zao i pokvaren tim nije vidjen ni u jednom sportu do danas. na svaku sudijsku odluku i na plus 20 skacu i petorka i trener i cela klupa na sudije. zlo...

aleksandar

pre 9 godina

Ako ovi Spanci nisu dopingovani, ja ne znam ko jeste. Toliko przenja za svaku loptu, to nema nigde. A ono rame Gasola necu ni da komentarisem. Ljigavi su bili, ljigavi i ostali.

Davis

pre 9 godina

Americka reprezentacija igra divlju kosarku.To prolazi kod slabijih i neuigranih timova,dok protiv Spanije to nece ici.Da je nama tim iz Istanbula i mi bi ih mogli dobiti,ali sa Stimcem,Raskom,Raduljicom u odbrani to je nemoguca misija.Ameri ne igraju timski,njihova cela igra svodi se na individualni kvalitet pojedinca.
Davis je odlican odbrambeni kosarkas,dok je u napadu limitiran jer je jos bez ledjne tehnike.Faried nece moci prici kosu pored Marka i Ibake.Kazns je zivcan,zato ne cudi sto je Krizevski poveo Plamlija jer ce pre on odigrati bolju partiju nego Kazns.Sto se tice bekovske pozicije amera to su sve sami napadaci bez umeca igranja odbrane.Harden,Kari,Tompson,Derozan,Irving ako ih ne krene sut ili ako ih Spanci zatvore tu je kraj.D.Rouz u najboljim danima nije bio u stanju da ubaci 20p na svetskim prvenstvima,a kamoli sad.Jednostavno u evropi nema prostora kao u NBA da protrci kroz reket protivnika i lagano polozi,sto je njegovo najace oruzje.Sto se tice pregleda igre,asistencija i suta tu mi je uvek izgledao prosecan.Od svih zvezda sto su igrale na Olimpijadama,SP on je imao najvise problema da dokaze svoju klasu i reputaciju koja ga prati u NBA.
Rudi Gej je vec igrao ranije zapazenu ulogu u USA ali je trenutno totalno van forme.Ocekujem USA u finalu jer nema nekog ozbiljnog tima da im se suprostavi ali ne verujem da mogu da pobede ovakvu Spaniju.

pedja

pre 9 godina

jedva cekam kad ce da prodje era ovih spanaca, muka mi je da ih gledam vise
(bole, 02. septembar 2014 01:27)

Niko te ne tera da ih gledas .

Lafayette

pre 9 godina

Impresivna partija spanaca!Svima su poslali poruku !Granitna odbrana ,munjevite kontre ...tempom slamaju protivnika koji ne zna gde se nalazi!Selekcija su sa najboljom centarskom linijom na turniru!Niko ne moze da ih napadne unutra ..a spolja?!? Pa spolja moze da se proba ali taj neko mora da trci i misli jako brzo!Jednostavno ako udjete u njihov ritam ,obrisace parket sa vama !Jedino zbog njihove nadmenosti ( rudyja fernandeza+reyesa) voleo bih da ih ameri u eventualnom finalu dobiju ,ali i to jako tesko,mnogo su jaki !

nemanja

pre 9 godina

i da bude mvp univerzuma, ono namerno udaranje Varezaa ramenom u glavu pokazuje da je stariji Gasol toliko mali covek da ... ako nastavim metaforu, admin nikad ne bi odobrio komentar jer ja nisam brEndbi ;)

Bagzi

pre 9 godina

Jaki su Spanci kao zemlja ali su i ljigavi. U odbrani biju kao ludi a u napadu se prenemazu sve u sesnaest plus sudije koje bas domacinski sude. Ako dodju do finala navijacu za Amere da ih odvale.

roki

pre 9 godina

Spanci su bez premca najjaca ekipa na prvenstvu. Amerikance mogu bez problema tuci sa 10-15 razlike. Ipak, meni je glavna impresija sa utakmice njihova nadmenost. Izgleda da svaki njihov igrac ima pravo na komunikaciju sa sudijama, a da cak ni opomenu ne dobije. Trener im je nula, ali ima srece da vodi ovako jak i dominantan tim. Sudijska pomoc vise nego ocigledna. Sudjenje je inace na prvenstvu jako, jako lose. Posebna impresija se tice Dende. Covek nema elementarno znanje o kosarci, pali se na svaki potez Gasola i izuzetno je iritantan.

koki

pre 9 godina

klasično razvaljivanje... nisam odavno gledao da neka ozbiljna ekipa, a Brazil svakako jeste, bude ovako nemoćna... ovih 19 razlike ne daje pravu sliku... da su se zainatili, preko 30 razlike bi bilo bez problema..

Ilija

pre 9 godina

Dobijaju ih Ameri bez problema, malo ce se Gasol koprcati ali nista specijalno. Kad se Kari zainta natovarice im 30, za ostale da ne pricam. Voleo bi da bude 20 razlike u sred Madrida da placu...

Gorango

pre 9 godina

Sad je manje bitno dali mozemo u ovoj grupi da pobedimo Spance. Vazniji je dalji tok takmicenja. Protiv nas ce biti silno motivisani jer za tu jednu njihovu izuzetnu generaciju mi smo imali kontinuitet od tridesetak godina a oni to nece moci. Licno mislim da uz male korekcije u nasu igru mozemo da igramo sa njima koliko god silno oni delovali. Protiv Brazila sa onakvom motivacijom mogli su samo da briljiraju, svaka cast. Ali brazil je svojom igrom tim koji im to dozvoljava. Franuzi su se protiv nas izvukli iskljucivo nasom greskom i sto za razliku od njih sut sa distanse nam je u kljucnim momentima zakazao kao i zestina o udbrani. Ako Bogdan ne zaspe opet u odbrani i ako nas bude samo prosecno sluzio sut mislim da ce se Spanci malo spustiti na zemlju. Neka pobede, ali da im za sad stavimo do znanja da smo tu, spremni, pa ako se opet sretnemo da vidimo ko sta moze. Velike utakmice stvaraju velike timova. Nasi momci su dokazali da imaju srce, zelju, talenat i raznovrsnost. Par kockica da se sloze i bice kako treba. Koliko god priznali i to objektivno da su Spanci dobri, nie mi jasno ponizno strahopostovanje nekih komentara, ne prepoznajem svoju naciju, pogotovo kosarkasku. Licno jedva cekam da odmerimo snage sa njima i ako bog da da ih sretnemo opet u daljem delu takmicena. Teo, Bjelica, Krle, Bogdan, Raduljica, Jovic, Markovic i ostali momci imaju stofa da se nose sa bilo kim. Mnoge skeptike ce Sale sa ovom reprezentacijom iznenaditi, mene nece, samo ce me obradovati.

Pilly

pre 9 godina

Spanci su mogli da ih dobiju i bez pomoci sudija. 1. i 2. cetvrtina sudjena u korist domacina a Brazilski centri dobili lemanje.

Ne znam na sta ovo lici, a za nagradu sudio Portorikanac koji je sudio nama protiv francuza. Trebala su sva trojica sudija da budu kaznjena.

STEX

pre 9 godina

Al su jaki brateeee, ovo je prva evropska reprezentacija koja podseća na Draženovu generaciju posle 30 godina, svaka čast nema tu šta da se doda...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 2. septembar 2014 01:22)


E moj Saša ...
ne znam koliko ti je godina , vjerovatno ne mnogo ...
Koja je to "Draženova generacija"?? To ne postoji .. Dražen je '64. godište Postoje Tonijeva generacija koja se ZBOG mnogih razloga nije dokazala pretjerano ....jedan od značajnih razloga jest svakako što krvna zrnca , ali i svjetonazori nekih (DALEKO NAJBOLJIH) igrača "lijepe njihove" nije bio po volji "velikog diktatora" i njegovih poltrona ...
ili Divčeva generacija koja se iz nama znanih razloga DOKAZALA I POKAZALA ...

Gorango

pre 9 godina

Stariji Gazol je taj koji Spanski tim od odlicnog cini izuzetnim, on je prevaga za ono "Ekstra". Cim on izadje iz igre Spanija je kvalitetna naravno, ali ne deluje vise nepobedivo. Sto se tice Brazila, posle prve cetvrtine gde su Spanci napravili razliku, sabrali su se i drzali se do kraja ali nisu mogli da nadoknade zaostatak i ako su se u jednom momentu primakli na desetak poena. Treba reci da su Spanci od starta igrali kao da je u pitanju finale svetskog prvenstva, sa neverovatnom energijom i entuzijasmom koji se preneo i na publiku. Medjutim, Brazilci su dokazali da moze da se parira ako nicim drugim, energijom. Jedini njihov problem je sto su ograniceni. Odbrana im je dosta staticna i nemaju sut sa distanse. Sve im se svodilo na solo prodore bekova i bravure Varezaa, nemaju raznovrsnosti. Spliter i Nene jesu snazni ali nemaju kvalitet da naprave razliku protiv tima kao sto je spanija i bili su bezopasni. Po meni mi smo i kompletniji i talentovaniji kao tim od Brazila, sa dovoljnom energijom ih pobedjujemo bez problema. Protiv Spanije glavno pitanje je sposobnost nasih centara da se nose sa Gazolom starijim, mada tu imamo vise aduta nego Brazil sa Raduljicom i Krletom (svaka cast Varezau). Sa drugih aspekta igre imamo daleko vise mogucnosti od Brazila, sut sa distanse, mnogo vise igraca koji mogu da naprave razliku. Budemo li stegli odbranu i da nas barem prosecno sluzi sut sa distanse imacemo sta da pokazemo protiv Spanaca u svim segmentima. Verujem u nase momke.

Ivan NS

pre 9 godina

Ne mogu da smislim ove folirante. Gledao sam sinoćni meč, muka mi je od njihovog foliranja, grimasa, gestikuliranja. Jedva čekam da ta famozna generacija '81 nestane sa košarkaške mape. Fuj!!!

teorija zavJere

pre 9 godina

Spanci stvarno melju, tu nema rasprave, ali je pomalo komicna protekcija koju imaju kod sudija, pogovo pau gasol. Posebno jer nema nikakve potrebe za tim.

Dule

pre 9 godina

Gledao sam utakmicu, Španci su pobedili Brazil 20 razlike sa pola gasa, bukvalno su se sprdali sa njima. Braća Gasol su bukvalno samlela njihove centre, tzv. NBA izvikane zvezde. Sa jedne strane Španci su prilično jaki, moći će bez problema da pariraju Amerima. Sa druge strane Brazil je solidna ekipa, al ništa specijalno, gledo sam ih i protiv Francuza i sad protiv Španije, mislim da su tu negde sa nama po kvalitetu, nisu ništa bolji. Najviše ih vadi onaj Barsin ígrač Uertas.

rs-bl

pre 9 godina

Spanci su mnogooo zasticeni kod sudija..Ionako igraju prljavo ali ovo sad je bas pretjerivanje..Kad se onaj Fernandez pocne uvijati dodje mi da dobijem nervni slom..

Roki

pre 9 godina

Gledao sam isecke sa prve utakmice Spanaca i ne mogu da ne primetim bahato ponasanje i pokusaje da se protivnik ponizi pred domacom publikom. Mislim da je to plod velikog pritiska ali i cinjenice da sebe vec vide u finalu protiv USA, ali da to toga nece doci i da ce ovo biti razocaravajuci kraj jedne sjajne generacije. Vidjeno dosta puta do sada.

Vojvodjanin

pre 9 godina

Na stranu sve koliko su dobri, al' u zivotu nisam video tim koji toliko zasluzuje tehnicku, a ne dobije je.

Sto nije Lamonika sudio, jaoooo :D

danilo

pre 9 godina

Auu kakva partija Pau Gasola, jos su ga cuvali NBA igraci Nene i Varejao. Koliko god da ga ne volim jer mi izgleda kao prepotentan, mora se reci da je jedan od najboljih evropljana i tehnicki savrsen igrac za svoju poziciju.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Najveca snaga Brazila su centarske pozicije koje drže NBA zvezde Spliter, Varežao i Nene pa i pored toga braca Gasol i Ibaka su im bar 30 koševa dali zakucavanjem. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Ako neko misli da su španci jaki samo na centrima a manje jaki na bekovskim pozicijama taj se debelo vara jer Kalderon, Rodrigez, Fernandez, Rubio i Ljulj rade cuda i svakom mogu utrpati koliko je potrebno.

Sportista

pre 9 godina

Gledao sam ih juce i stvarno izgledaju mocno kako igraju od pozicije 1 pa do 5.Stvarno ce biti tesko ostalim repkama da igraju,protiv njih osim amera.

KUM

pre 9 godina

Vidim ovde neko reče da je Riki Rubio "marketinski produkt" i da je nesto bolji od S.Markovica,druze moj ti je savet da prestanes pratiti kosarku al ozbiljno :D
Taj decko je sinoc urnisao sa asistencijama i razigrao Pau Gasola u onoj njegovoj seriji trojki,drugo dečko je u top5 najboljih asistenata u NBA ligi,vidim koliko pratis NBA !

шки

pre 9 godina

Pa šta ako su španci, nisu vanzemaljci! Mi smo zemlja košarke i sa kim god da igramo svi imaju dozu nervoze! Ajmo bre do finala! SRBIJA

Slavko Rs

pre 9 godina

Kud su jaki ko zemlja kud ih sudije postuju i sve im sviraju.Nazalost i mi cemo ovako proci mozda i gore.Ovo foliranje i sve je toliko jadno i sport gubi smisao

jjjj

pre 9 godina

Spanci melju protivnika,nošeni podrškom sa tribina,u stanju su da napune koš,baš kao Real prošle godine.Oni su bolji od Brazila bili samo u prvoj cetvrtini,kasnije su se videle neke slabosti u njihovoj igri.Licno mislim da ce ih Ameri dobiti u finalu,zato sto mogu da im pariraju i zato sto se nece sebi dozvoliti da budu uvuceni u Spansku masinu...nesto kao Makabi u finalu protiv Reala...samo da se drzi prikljucak i da se prelomi kad treba.

Marko

pre 9 godina

@Gorango: Odlično si primetio slabosti Brazila, koje bi smo mogli (morali) da iskoristimo: statična odbrana i nešto lošiji šut sa distance. Jako je važno zato da Krle igra, kako bi smo najzad mogli i mi da raširimo malo odbranu, napravimo pritisak unutra, nateramo ih na udvajanja naših centara. Kada je reč o odbrani, na mene ni Nene ni Spliter nisu ostavili ne znam kakav utisak kao napadači, ali se zato skok mora iskontrolisati, to mora mnogo bolje nego protiv Francuske, ne sme biti drugog, trećeg napada za protivnika. Ono što je dobro - imamo igrače sposobne da zaustavimo njihov napad na samom početku u Markoviću i sada Joviću; tako bi Tea mogli da "sakrijemo" u odbrani, a oslobodimo za napad...e sad, ko će čuvati Barbosu ne znam, ali mu neće biti lako, to je jako, jako dobar igrač. Za naše centre je dobro to što njihovi visoki igrači nisu dobri šuteri, vole unutrašnju igru (da kojim slučajem jesu, to bi bilo strašno za nas sa visokim pikovima). Siguran sam da će naši od početka igrati maksimalno koncentrisano i da će to biti još jedna uzbudljiva utakmica. Potreban nam je i taj "x factor", ali ko?