Fudbal 133

Petak, 29.08.2014.

12:04

Na Francuze sa proverenim snagama

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Francuskom 7. septembra u Beogradu.

Na Francuze sa proverenim snagama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

srbin

pre 9 godina

Ovaj čovek je normalan, uzeo i pozvao najbolje igrače koje imamo i to je to. Mixa kralj, podmladjivac, himnicar - dirigent, jednom rečju propas.

Deki-pariz

pre 9 godina

Ljudi...recite mi kako se ovde naso...DJORDJEVIC....nema brzinu...nema tehniku...lazio ga kupio ali ne vredi 2 banke....pa ZOVITE RISARIO ZIVKOVIC bre!!!!!!!

Samo napred bez osvrtanja

pre 9 godina

@Pedja

Da li ti pratiš fudbal i koliko? Da li znaš da je Sulejmani imao tešku povredu ramena na prošlom finalu Lige Evrope i da je zbog iste operisan tako da se do danas još nije vratio na teren. Subotić je rekonvalescent od najteže povrede koja može da zadesi sportistu - ukršteni ligamenti kolena, pa hajmo sad da ga dodatno izraubujemo na utakmici reprezentacije koja nema takmičarski značaj. Onaj ko nije gledao Petrovića protiv Brazila, uvek će se držati njegove brzine kao pijan plota.Pa zar ne znaš da su sa Živkovićem iz Ajaksa više puta razgovarali Mrkela i Milošević i da se mali prenemagao, čas se izjašnjavao za nas, čas za Holandiju i sad klinca koji igra u drugom timu Ajaksa i koji nije načisto za koga želi da igra treba zvati na utakmicu A tima. Ma nije valjda. Advokat je možda neke igrače pozvao po inerciji ali manje više je pogodio igrače koji treba da nose igru reprezentacije. Ostatak će se iskristalisati vremenom kad malo bolje upozna naš ukupni igrački kadar. Seti se samo Klementea kome je u prvom timu igrao mučeni Trišović a Antiću su starteri protiv Francuza u Parizu bili Krstajić i Ergić?!? Pižonov tim sa Trivunovićem, Damjanovićem i sličnim menadžerskim igračima ne želim ni da komentarišem. Puna podrška Advokatu, samo da ne gledam više domaće defanzivne produkte fudbalske škole M.Đ.

supermario

pre 9 godina

dobro da se neko setio da ne pozove fejsu, radovanovica i scepakadabru..
i kuzma se konacno vratio, a i ljajic..
toske igra odlicno u turskoj i nemamo bolju zamenu za kolarova, a sto se drugog tosica tice, radije bih zvao sulejmanija, ili malog lazovica iz zvezde..ili mozda filipa kostica koji je imao odlicnu sezonu u holandiji i sada je u studgartu..a i predrag luka mi je 10 puta bolji od njega.. previse sebican, igra samo levom nogom, trosi lopte i ne igra odbranu...

Srbija pre svega

pre 9 godina

po ovom spisku sastav bi treba da bude:
Stojkovic
Rukavina Ivanovic Nastasic Kolarov

Matic
Markovic Tadic
Jojic Ljajic

Mitrovic

Kad Subotic bude spreman, njega na stopera a Baneta na desnog beka. Mislim da Matic moze sam da odigra zadnjeg veznog a tu je i Gudelj po potrebi umesto Jojica ili Ljajica ako treba defanzivnije. Treba podrzati i igrace i selektora i prestati da se delimo na Delije i Grobare. Zvizdite Stojketu kad bude igrao protiv Zvezde ali podrzite sve igrace dok igraju za Srbiju! Samo jedno pitanje, da li Nemci zvizde Geceu? Da li Italijani zvizde Pirlu? Oni igraju za mnogo vece klubove nego sto su Partizan i Zvezda i beton Jelen super liga!

LEsa

pre 9 godina

A Bosko Jankovic zavrsio sa rep. ocigledno!Nece da ga zovu pa nece!
(calke, 29. avgust 2014 15:37)


Neće da ga zove više niko, jer kvari atmosferu, samoživ je i uobražen, svađa se sa svima... Subotić očigledno neće da igra...prvo je bilo, kao neće prijateljske jer nisu bitne (za reprezentaciju nema nebitnih utakmica, to se igra srcem), zato što hoće da se izbori za mesto u Borusiji, mož' misliti...a sad kao nije u formi. Očekujem da kod Dika debituje Rišairo Živković, jedino on može da ga nagovori da igra za nas. Spisak je korektan, realno mi nemamo bolje!!

macan

pre 9 godina

To je to, bolje u ovom trenutku nemamo, mada se slazem sa nekim komentarima
da polako treba davati sansu zlatnoj generaciji, nadam se da ce slektor raditi na tome i da bi to trebalo da bude prioritet, inace ocekujem od Mitrovica i Markovica mnogo, tu je i Sulejmani iza njih Ljajic... sto se tice napada mislim da nema brige, sredina je najproblematicnija bila ,veliki izbor defanzivnih veznih a onih koji kreiraju igru nema mnogo.Sve u svemu puno posla za Advokata, ako mu se ne budu mesali u sastav tima
moze napraviti kvalitetnu i kompaktnu ekipu , jer materijala za to ima.

Haahahahaha :D

pre 9 godina

Za Subotica je i sam Dik rekao da nije 100 % spreman ali ce igrati kvalifikacije..a Sulejmani se povredio u finalu LE i operisao rame..tako da mozda nije spreman :)

Abbondanizeri

pre 9 godina

nerado se sećam ignjovskovih partija u nacionalnom dresu, opet fali filip kostić, valjda će dobiti priliku u skorijem periodu, ubica je

Pedja

pre 9 godina

Ko god je ocekivao ikakvu promenu eto mu sad napismeno. Isti igraci pozvani, cak ista i formacija, samo je skuplji selektor.
Ne mogu da verujem da se ne zovu igraci kao sto su Subotic i Sulejmani. Za Subotica je izgovor kao nije spreman jos, ali se zato zove Stefan Mitrovic za koga ne znam ni gde je igrao niti gde sad igra. Znam samo da je u proslom prvenstvu ojadio mislim neke Spance gde je igrao svojim kiksevima. Zove se Rukavina koji je i spor i kiks igrac. U sredini Raca Petrovic koji je bio spor i pre 5 godina, valjda misle da je u medjuvremenu postao brzi. Onog Zivkovica iz Ajaksa ne zovu ni da ga isprobaju, kad posle zaigra za Holandjane onda ce nasi pisati kako je mogao jednom da igra i za nas. Izbor golmana uzasan, Stojkovic koji je sve losiji i stariji i Brkic koji realno nikad nije ni znao da brani. Uvek je vazio za ne znam kakvog talenta, ali koji se nikad nije iskazao. Za to vreme stasavaju nasi mladi golmani Milinkovic-Savic koga je kupio MU, Rajkovic ili Peric. I umesto da se neki od njih zove pa makar bio i rezerva da se napravi golman za sledecih bar ciklusa sto znaci jedno 8 godina sigurnih, zovu se matori golmani istrosenih refleksa. U napadu onaj FIlip Djordjevic moze da da gol samo u prijateljskoj gde ga niko ne cuva i ne zapinje.

dalibor

pre 9 godina

vidim da opet neki pljuju spisak,igrace,selektora. ja mislim da je spisak sasvim dobar.neki ovde traze sulejmanija,fejsu,bisevca ali su sva trojica povredjeni.sto se petrovica tice neka neko od vas samo jednu gresku petrovica kaze odkada igra u rep. ja se ne secam da je petrovic napravio ikada neku gresku odkada igra za rep. cak sta vise neke utakmice je odigrao sasvim dobro kao protiv cilea ( na toj utakmici bio je i najbolji igrac),pa protiv brazila. meni je cudno sto nema subotica. ali verovatno treba mu i vreme da se vrati u formu posle teske povrede. jedini na tome spisku koji se meni ne svidja je d.tosic. ali moram priznati da me je dobrom igrom protiv brazila iznenadio. a za tebe vojin, subotic i pet puta ponovo da se rodi on nemoze da igra za bilo koju drugu rep.sem srbije. pa nije ti fudbal vaterpolo ili rukomet pa da danas igras za jendu rep. a sutra za drugu.

kosovski ciklus

pre 9 godina

dusko tosic je proglasen za najboljeg levog beka u odlicnoj turskoj ligi pritom moze i da igra stopera ko je bolja zamena za kolarova, opet dezurni pljuvaci sta vam nije jasno ?

rema

pre 9 godina

znaci 4 2 3 1 je najverovatniji izbor formacije za Francuze...

mada realno sa ovim igracima treba igrati 3 5 2.
Odbrana Ivanovic - Tomovic - Tosic.
Veza Basta - Kolarov; Matic -Joic ; Markovic.
Napad Mitorovic - Djordjevic (koji se zajedno sa Markovicem u polju konstanto rotiraju...)
Nasa odbrana treba da bude napad, koji ce konstantno umarati protivnika sabijati ga na njegovu polovinu, brzim i preciznim pasovima; dok Matic Basta, Kolarov i Joic treba da sprece kontre...

Li Osvald

pre 9 godina

Spisak je ok ali me brine par centralnih bekova! Bane nije za to mesto jer nije navikao na lopte sa obe strane, a Nastasic je tek drugi centralni. Mora uvek da ima "mentora", jer je spor i slabo procenjuje prostor!

DET 2004

pre 9 godina

Raca Petrovic vam je kriv za sve vezano za reprezentaciju. Decko je pravi igrac za klupu. Uvek ce se odazvati, nece se buniti sto je na klupi, uvek ce dati sve od sebi i protiv Brazila je pokazao da moze biti od pomoci.
Ne znam sta vise ocekujete od njega. Bolju zamenu za Matica i Kuzmanovica nemamo i pomirete se sa tim.

stevan

pre 9 godina

Dusko Tosic nema kikseve? ko je ovo pisao dete od 15 godina? Pa čovek je rupa od igrača. Protiv Portugala 2008 je bio najgori na terenu, zašto ne igra u Spaniji ili Engleskoj, nego u Turskoj?

my way

pre 9 godina

Samo se nadam da Subotica nema kako se ne bi forsirao bez potrebe, a ne zato sto vise ne zeli da igra za reprezentaciju. Ostalo sve je ok, sad da li ce biti pozvani tipa Tomovic ili Pejcinovic, Ignjovski ili Fejsa, zasto nema Sulejmanija, Medojevica, to su vec stvari za koje cemo morati da verujemo da je selektor upuceniji od nas.

belodedic

pre 9 godina

Dusko Tosic je protiv Brazila bio najbolji,nema kikseve,borac,srcan,a i nikad nas nije prodao,dosta pljuvanja.Vecina ga mrzi zbog zene,al momak ne glumi zvezdu,vec oguli dupe kad god mu se da sansa.Isto vazi i za Racu...

dovla

pre 9 godina

pravi smo Englezi, Njemci, Brazilci...ovako se i oni potpucavaju komentarima koji je partizanov ili zvezdin bolji, gori, cija je kakva skola....apel na B92, samo komentari preko 17-18 godina! SRBIJA

djordjevic

pre 9 godina

@N-E-O,

aj procitaj spisak jos jednom, pa vidi koliko je tu igraca iz skole kojoj se rugas. Nema veze, dace Bog da slavis golove i igra Lazara, Mitra, Adema, Nastase, Jojica...

Boksi

pre 9 godina

Mene cudi ne samo Petrovic vec i Djordjevic...a nema Subotica.Nema tu sansi,opet.Verovatno sledi zatvorenija varijanta protiv petlova,nekih 0:1,i onda krecu hvalospevi novinara kako imamo strasan potencijal itd.

SrbinKg

pre 9 godina

šta je sa Škuletićem?
jeste da ne zna da da pas,ali kad mu gurneš loptu u prazno da gol.
šalim se za njega,ali Filipu Kostiću treba u skorije vreme pružiti šansu ako se pokaže u Štutgardu.

dragan

pre 9 godina

Golman: Stojkovic (iskusnijeg nemamo, i brani redovno, u sustini najmanje je sklon kiksevima)
Po spisku se vidi da ce Ivanovic na stopera, a na beka Basta ili Rukavina, drugi stoper ce biti Nastasic, a levo Kolarov. Sasvim dobra odbrana, nedostajace Subotic.
Vezni red: Jojic (ofanzivnije orijentisan, Matic da iznosi loptu i kontrolise prostor izmedju nase odbrane i sredine) i Petrovic (decko je uvek igrao jako dobro za reprezentaciju, igra konstantno, ima odlican sut i visok je, dobar pas i pregled igre, dobar u odbrani)
Napad: Markovic, Mitrovic, Tadic (Ljajic) i brzina i snaga i tehnika.

Dakle, formacija 4 3 3, nesto defanzivnija (jer moramo sacuvati gol i ne srljati, nismo toliko dobri da mozemo napadati tokom 90 minuta) sa brzom tranzicijom lopte i kontra napadima, velika prednost bi mogli biti prekidi.

Srecno!

kosovski ciklus

pre 9 godina

raca je posle natica nas najbolji igrac na toj poziciji uvek je dobro igrao za reprezentaciju ,standrdan je u turskoj i uskoro ce u neki mnogo jaci klub ,sta vam nije jasno ?

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Realan sastav. Svako bi promenio dva-tri igrača ali to je u glavnom to. Ovaj sastav nisu sastavili menadžeri, da jesu Darko Lazović bi bio na njemu, kao neko koga treba hitno zavaljati za spas vaskolikog srpstva. Nema ga, znači da je ipak selektor sastavio tim.

Jose Alvelade

pre 9 godina

E ceo zivot cu da se lozim na reprezentaciju I svaki put cu da se nerviram I da kazem nikad vise, I opet cu da je gledam I sve takou krug. Volim fudbal jbg .

prokleta zemlja

pre 9 godina

I šta smo uradili? Ništa. Nijedna jedina promena. Opet Raća, opet identičan sastav. Glavni razlog što nam je trebao dobar selektor je da uvede na pravi način generaciju koja je evropski prvak, a iz nje nije pozvan nijedan čak ni za nebitnu utakmicu! Znači korisnije je da na klupi sedi Raća nego Milinović-Savić? Zašto nema hrabrosti da pozove Rajkovića kao trećeg golmana jer će biti za godinu dve veći golman od ove dvojice zajedno i naša je budućnost? Zašto nema hrabrosti da priključi jednog mladog napadača da se navikava reprezentaciji? Koliko vidim propašće nama najtalentovanija generacija ikad kad za nju nema mesta ni na klupi na nebitnoj utakmici iako već imaju po 19-20 godina. Nula igrača iz zlatne generacije, nula igrača iz lige! I kako će nama fudbal da napreduje? Karadžiću grobare srpskog fudbala odlazi već jednom!! Koliko generacija treba da bude uništeno da bi se ti sklonio? Sledeću šansu ćemo imati za 50 godina.

Bane

pre 9 godina

(vojin, 29. avgust 2014 12:47)

Za Subotića su lupio i to žestoko, da li ti čoveče znaš da Subotić već igrao za Srbiju samim tim nema ni promil šanse da igra za Nemačku. Pravila FIFE su jasne kad odigraš jednu zvaničnu utakmicu za reprezentaciju nema više prava da igra za druge, što se uvek neko nađe pametan i komentariše.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Dusko Tosic i Radosav Raca Petrovic!!!! Zasto? Moram da priznam da sam bio naivan kada sam pomislio da mu menadzeri nece sastavljati ekipu. Sto se mene tice, kvalifikacije kao i da se ne igraju! EJJJJJJ Dusko Tosic i Raca Petrovic. Ljudi nisu igrali u svom klubu prosle godine. Uzas!

DG

pre 9 godina

Raca Petrovic ponovo igra, a Stojkovic ponovo brani. Znaci, opet Ramadani i ostali menadzeri sastavljaju reprezentaciju. Ovo je Ramadanijeva reprezentacija, a ne srpska. Tuga i zalost.

Jose Alvelade

pre 9 godina

Opet Ignjovski I Raca. Jaoooo majko majko maaaajkoooo jaoooo majkoooooo. Sve je isto samo njega nema opet orlove okupio Falji.

Dik Lawyer

pre 9 godina

Jel moguce da Lukac opet nije pozvan u reprezentaciju?!?!?
Da se razumemo...Zvezdas sam...ali svaki put kad pogledam novinske izvestaje stoji "Lukac junak","Lukac ovo...Lukac ono"...i stvarno decko sa tom visinom i reflexima,razvaljuje...
Opet neko "sapuce" inostranom selektoru...ne razumem...Dokle Stojke,Brkic...ne znam ni ja vise...

Doktor86

pre 9 godina

Dobro,ovo verovatno znaci da ce Ivanovic I Nastasic igrati kao stoperski par.Po bokovima Kolarov I Basta. Ne svidja mi se sto tu vidim Duska Tosica ali ok,neko treba I da bude zamena Kolarovu.Mozda jeveventualno Pejcinovic mogao da dobije poziv,igra standardno za Lokomotivu a S.Mitrovic se tek navikava na novi klub.Subotic jos nije u punoj formi.Ostatak je ok,nisam ni ocekivao da pozove Radovica u ovim godinama iako je potpuno zasluzio poziv.Kostic I Zivkovic mogu jos mnogo u mladoj reprezentaciji. Za treceg spica konkurisu Djurdjic,S.Scepovic (ne Marko),a mislim da I Skuletic moze iako sam Zvezdas,mada tesko ce neko dobiti sansu oored Mitrovica I Djordjevica.

sovuljaga

pre 9 godina

Dobar spisak,sjajan selektor.napokon ocekujem da vidim dobar fudbal od nasih...ali ne onaj iz 2010 sa Anticem kad cepamo Rumune i ostale kese a protiv malo jacih(i onaj blam protiv n.zelanda) gubimo(ako su gana i australija uopste jaci).i da,Suboticu matori,vracaj se u reprezentaciju,mojne si shaban.

vojin

pre 9 godina

Stojkovic ili Brkic svejedno

Basta (Rukavina), Ivanovic (Bisevac, kad se oporavi), Nastasic /Stefan Mitrovic/ Kolarov (Tomovic)

Matic /Kuzmanovic/, Gudelj /Ignjovski/

Markovic /Tosic/, Đuricic /Ljajic/, Tadic (Jojic)

Đorđevic (Mitrovic)

I to je to.

PS
Subotic zeli da igra za Nemce. Ima poziv i ceka da se ispuni odredjeni vremenski rok. Na njega ne racunajte.

Aladdin Sane

pre 9 godina

Stojkovic
Ivanovic - Mitrovic - Nastasic - Kolarov
Gudelj / Jojic - Matic
Ljajic / Djuricic - Tadic - Markovic / Z.Tosic
A.Mitrovic

Vuco

pre 9 godina

............Stojkovic....................

..Basta...Ivanovic....Nastasic...Kolarov...

.........Matic......Gudelj.........
..Tadic.....Ljajic.....Markovic.......

.........MitroGol...........

code381

pre 9 godina

Trebao je da pozove i Subotica iako nije jos u takmicarskoj formi ali ima vrhunski kvalitet i veliko iskustvo u jakim utakmicama. Bravo za Kuzmanovica.

nek vas kupi nole djokovic

pre 9 godina

zasto se ne isproba i Miroslav Radovic? p.s. Dusko Tosic, Radoslav Petrovic..., staaa?! menadzeri kroje tim, to je tako providno.

Banat

pre 9 godina

Onaj ko kritikuje izbor Radosava Petrovica ocigledno ne gleda utakmice tekme. Radosav svoj zadatak sjajno obavlja, a to je da kvari igru protivnika i zaustavlja napade na 25-30 m od gola i kao takav je idealna dopuna Maticu.

vuco

pre 9 godina

A sada lavina komentara zbog Race! Meni se svidjelo kako su on i Matic igrali u tandemu na sredini, jedan kljusina drugi kreativac, samo napred Srbija, samo igrajte jer volite taj dres i ne slusajte nikoga pogotovo odavde. Ovde cete biti slavljeni kad dobijete utakmicu kao bogovi, a kad izgubite sve i jedan ce biti vredan kao makovo zrno. To je uvek kod nas zato se ne obazirite na foteljase, AJMO SRBIJA!!!

N-E-O

pre 9 godina

Nije da nisu proverene snage....Nema Marka Scepovica pulena Sinise Mihajilovica i cuvenog izdanka Partizanove CUVENE skole,nemojte tako...............

joca

pre 9 godina

Trebalo je biti mesta i za Vulicevica da ga nagradi za dobre partije ali je i jaka konkurencija na desnom beku Ivanovic,Rukavina,Basta pa je i razumljivo sto ga nije zvao.Sta je sa Suboticem jel zna neko?

један је Немања Видић!

pre 9 godina

Само да се насмејем онима који верују да су у овој земљи промене могуће. У било којој области.

strucnjak

pre 9 godina

Sastav je ok, samo bih dodao jos rovitog Subotica, sjajnog Djurdjica u napadu i Sulejmanija.

Ne sumnjam u stručnost iskusnog lisca Advokata! Konacno pravi strucnjak na pravom mjestu poslije Radomira Antica veliko ime na nasoj klupi.

mrs bre

pre 9 godina

RADOSAV PETROVIC???? RADOSAV PETROVIC???? RADOSAV PETROVIC????Srecno, nikada vise necu ni na jednu utakmicu da odem, izadji sam Petrovicu ako imas obraza vise da te taj neko tamo gura u ovaj tim. Sramota!!!!

borissrb

pre 9 godina

Osim stoper gdje skripi puno, realno uz mladje igrace koji su sa mladom reprezentacijom ocekivan spisak. Stoper su problem, Nastasic ne igra kao ni Subotic (koji nije ni pozvan, malo cudno) a Ivanovic mnogo bolji i korisniji na desno beku nego u sredini (ako ga planira za stopera) ostalo provjereni i vecin veoma dobri fudbaleri.
Vladimir Stojković
Ivanović, Nastasić,(....???), Kolarov
Tadić, Matić, Jojić, Marković
Đorđević i Mitrović

Stiven Džerard

pre 9 godina

Znači protiv Francuza da očekujemo ovaj tim:Brkić-Bane-Kolarov-Matija,S.Mitrović-Matić,Gudelj-Jojić-Ljajić-Tadić-Mitrović.
Nije ovo loše ali može puno bolje.

viva vox

pre 9 godina

Ima brat Advokat da forsira 3-5-2 Holandjanin je to
Stojkovic
Ivanovic Nastasic D.Tosic
Basta Kuzmanovic Matic Tadic Kolarov
Mitar Markovic

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

Vladimir Stojković

Dušan Basta - Branislav Ivanović - Matija Nastasić - Aleksandar Kolarov

Miloš Jojić - Nemanja Gudelj - Nemanja Matić

Dušan Tadić - Filip Djordjević - Lazar Marković


Odbrana bez Subotića i Vidića, nije to to. Sve su to solidna imena ali se pokazalo da ne funkcioniše bez Vidića.
I druga stvar, nema kontinuiteta. Mihajlović je pomerio Bastu napred i čovek je rasturio sve što je igrao. Onda dođe Drulović i vrati ga na beka, a izgleda i Advokat namerava isto.

Coa'

pre 9 godina

Драго ми је што је вратио Кузму, дечко је класа за већину задњих везних који су продефиловали репком у последњих пар година.

strucnjak

pre 9 godina

Sastav je ok, samo bih dodao jos rovitog Subotica, sjajnog Djurdjica u napadu i Sulejmanija.

Ne sumnjam u stručnost iskusnog lisca Advokata! Konacno pravi strucnjak na pravom mjestu poslije Radomira Antica veliko ime na nasoj klupi.

Džoni

pre 9 godina

Komplet Mihin sastav plus Ljajić. Sastav koji bi po mom mišljenju da je Miha ostao bio više nego odličan jer bi se tek sada osetio napredak jer ipak sada svi ovi igrači imaju iskustvo igranja u reprezentaciji ali i Advokat je kvalitetan trener tako da se nadam da će izvući najbolje iz ovih momaka! Miha je najviše kritikovan što je pozivao veliki broj igrača ali da bi isplivali najbolji moralo je tako. Uradio je on lavovski deo posla iako nije otišao na SP i sa tim će svako ko razumno sagleda situaciju morati da se složi!

Banat

pre 9 godina

Onaj ko kritikuje izbor Radosava Petrovica ocigledno ne gleda utakmice tekme. Radosav svoj zadatak sjajno obavlja, a to je da kvari igru protivnika i zaustavlja napade na 25-30 m od gola i kao takav je idealna dopuna Maticu.

belodedic

pre 9 godina

Dusko Tosic je protiv Brazila bio najbolji,nema kikseve,borac,srcan,a i nikad nas nije prodao,dosta pljuvanja.Vecina ga mrzi zbog zene,al momak ne glumi zvezdu,vec oguli dupe kad god mu se da sansa.Isto vazi i za Racu...

Jose Alvelade

pre 9 godina

E ceo zivot cu da se lozim na reprezentaciju I svaki put cu da se nerviram I da kazem nikad vise, I opet cu da je gledam I sve takou krug. Volim fudbal jbg .

vuco

pre 9 godina

A sada lavina komentara zbog Race! Meni se svidjelo kako su on i Matic igrali u tandemu na sredini, jedan kljusina drugi kreativac, samo napred Srbija, samo igrajte jer volite taj dres i ne slusajte nikoga pogotovo odavde. Ovde cete biti slavljeni kad dobijete utakmicu kao bogovi, a kad izgubite sve i jedan ce biti vredan kao makovo zrno. To je uvek kod nas zato se ne obazirite na foteljase, AJMO SRBIJA!!!

kosovski ciklus

pre 9 godina

dusko tosic je proglasen za najboljeg levog beka u odlicnoj turskoj ligi pritom moze i da igra stopera ko je bolja zamena za kolarova, opet dezurni pljuvaci sta vam nije jasno ?

Vuco

pre 9 godina

............Stojkovic....................

..Basta...Ivanovic....Nastasic...Kolarov...

.........Matic......Gudelj.........
..Tadic.....Ljajic.....Markovic.......

.........MitroGol...........

DET 2004

pre 9 godina

Raca Petrovic vam je kriv za sve vezano za reprezentaciju. Decko je pravi igrac za klupu. Uvek ce se odazvati, nece se buniti sto je na klupi, uvek ce dati sve od sebi i protiv Brazila je pokazao da moze biti od pomoci.
Ne znam sta vise ocekujete od njega. Bolju zamenu za Matica i Kuzmanovica nemamo i pomirete se sa tim.

Coa'

pre 9 godina

Драго ми је што је вратио Кузму, дечко је класа за већину задњих везних који су продефиловали репком у последњих пар година.

joca

pre 9 godina

Trebalo je biti mesta i za Vulicevica da ga nagradi za dobre partije ali je i jaka konkurencija na desnom beku Ivanovic,Rukavina,Basta pa je i razumljivo sto ga nije zvao.Sta je sa Suboticem jel zna neko?

један је Немања Видић!

pre 9 godina

Само да се насмејем онима који верују да су у овој земљи промене могуће. У било којој области.

Doktor86

pre 9 godina

Dobro,ovo verovatno znaci da ce Ivanovic I Nastasic igrati kao stoperski par.Po bokovima Kolarov I Basta. Ne svidja mi se sto tu vidim Duska Tosica ali ok,neko treba I da bude zamena Kolarovu.Mozda jeveventualno Pejcinovic mogao da dobije poziv,igra standardno za Lokomotivu a S.Mitrovic se tek navikava na novi klub.Subotic jos nije u punoj formi.Ostatak je ok,nisam ni ocekivao da pozove Radovica u ovim godinama iako je potpuno zasluzio poziv.Kostic I Zivkovic mogu jos mnogo u mladoj reprezentaciji. Za treceg spica konkurisu Djurdjic,S.Scepovic (ne Marko),a mislim da I Skuletic moze iako sam Zvezdas,mada tesko ce neko dobiti sansu oored Mitrovica I Djordjevica.

dovla

pre 9 godina

pravi smo Englezi, Njemci, Brazilci...ovako se i oni potpucavaju komentarima koji je partizanov ili zvezdin bolji, gori, cija je kakva skola....apel na B92, samo komentari preko 17-18 godina! SRBIJA

dragan

pre 9 godina

Golman: Stojkovic (iskusnijeg nemamo, i brani redovno, u sustini najmanje je sklon kiksevima)
Po spisku se vidi da ce Ivanovic na stopera, a na beka Basta ili Rukavina, drugi stoper ce biti Nastasic, a levo Kolarov. Sasvim dobra odbrana, nedostajace Subotic.
Vezni red: Jojic (ofanzivnije orijentisan, Matic da iznosi loptu i kontrolise prostor izmedju nase odbrane i sredine) i Petrovic (decko je uvek igrao jako dobro za reprezentaciju, igra konstantno, ima odlican sut i visok je, dobar pas i pregled igre, dobar u odbrani)
Napad: Markovic, Mitrovic, Tadic (Ljajic) i brzina i snaga i tehnika.

Dakle, formacija 4 3 3, nesto defanzivnija (jer moramo sacuvati gol i ne srljati, nismo toliko dobri da mozemo napadati tokom 90 minuta) sa brzom tranzicijom lopte i kontra napadima, velika prednost bi mogli biti prekidi.

Srecno!

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Realan sastav. Svako bi promenio dva-tri igrača ali to je u glavnom to. Ovaj sastav nisu sastavili menadžeri, da jesu Darko Lazović bi bio na njemu, kao neko koga treba hitno zavaljati za spas vaskolikog srpstva. Nema ga, znači da je ipak selektor sastavio tim.

nek vas kupi nole djokovic

pre 9 godina

zasto se ne isproba i Miroslav Radovic? p.s. Dusko Tosic, Radoslav Petrovic..., staaa?! menadzeri kroje tim, to je tako providno.

strucnjak

pre 9 godina

Sastav je ok, samo bih dodao jos rovitog Subotica, sjajnog Djurdjica u napadu i Sulejmanija.

Ne sumnjam u stručnost iskusnog lisca Advokata! Konacno pravi strucnjak na pravom mjestu poslije Radomira Antica veliko ime na nasoj klupi.

kosovski ciklus

pre 9 godina

raca je posle natica nas najbolji igrac na toj poziciji uvek je dobro igrao za reprezentaciju ,standrdan je u turskoj i uskoro ce u neki mnogo jaci klub ,sta vam nije jasno ?

Bane

pre 9 godina

(vojin, 29. avgust 2014 12:47)

Za Subotića su lupio i to žestoko, da li ti čoveče znaš da Subotić već igrao za Srbiju samim tim nema ni promil šanse da igra za Nemačku. Pravila FIFE su jasne kad odigraš jednu zvaničnu utakmicu za reprezentaciju nema više prava da igra za druge, što se uvek neko nađe pametan i komentariše.

dalibor

pre 9 godina

vidim da opet neki pljuju spisak,igrace,selektora. ja mislim da je spisak sasvim dobar.neki ovde traze sulejmanija,fejsu,bisevca ali su sva trojica povredjeni.sto se petrovica tice neka neko od vas samo jednu gresku petrovica kaze odkada igra u rep. ja se ne secam da je petrovic napravio ikada neku gresku odkada igra za rep. cak sta vise neke utakmice je odigrao sasvim dobro kao protiv cilea ( na toj utakmici bio je i najbolji igrac),pa protiv brazila. meni je cudno sto nema subotica. ali verovatno treba mu i vreme da se vrati u formu posle teske povrede. jedini na tome spisku koji se meni ne svidja je d.tosic. ali moram priznati da me je dobrom igrom protiv brazila iznenadio. a za tebe vojin, subotic i pet puta ponovo da se rodi on nemoze da igra za bilo koju drugu rep.sem srbije. pa nije ti fudbal vaterpolo ili rukomet pa da danas igras za jendu rep. a sutra za drugu.

Samo napred bez osvrtanja

pre 9 godina

@Pedja

Da li ti pratiš fudbal i koliko? Da li znaš da je Sulejmani imao tešku povredu ramena na prošlom finalu Lige Evrope i da je zbog iste operisan tako da se do danas još nije vratio na teren. Subotić je rekonvalescent od najteže povrede koja može da zadesi sportistu - ukršteni ligamenti kolena, pa hajmo sad da ga dodatno izraubujemo na utakmici reprezentacije koja nema takmičarski značaj. Onaj ko nije gledao Petrovića protiv Brazila, uvek će se držati njegove brzine kao pijan plota.Pa zar ne znaš da su sa Živkovićem iz Ajaksa više puta razgovarali Mrkela i Milošević i da se mali prenemagao, čas se izjašnjavao za nas, čas za Holandiju i sad klinca koji igra u drugom timu Ajaksa i koji nije načisto za koga želi da igra treba zvati na utakmicu A tima. Ma nije valjda. Advokat je možda neke igrače pozvao po inerciji ali manje više je pogodio igrače koji treba da nose igru reprezentacije. Ostatak će se iskristalisati vremenom kad malo bolje upozna naš ukupni igrački kadar. Seti se samo Klementea kome je u prvom timu igrao mučeni Trišović a Antiću su starteri protiv Francuza u Parizu bili Krstajić i Ergić?!? Pižonov tim sa Trivunovićem, Damjanovićem i sličnim menadžerskim igračima ne želim ni da komentarišem. Puna podrška Advokatu, samo da ne gledam više domaće defanzivne produkte fudbalske škole M.Đ.

Džoni

pre 9 godina

Komplet Mihin sastav plus Ljajić. Sastav koji bi po mom mišljenju da je Miha ostao bio više nego odličan jer bi se tek sada osetio napredak jer ipak sada svi ovi igrači imaju iskustvo igranja u reprezentaciji ali i Advokat je kvalitetan trener tako da se nadam da će izvući najbolje iz ovih momaka! Miha je najviše kritikovan što je pozivao veliki broj igrača ali da bi isplivali najbolji moralo je tako. Uradio je on lavovski deo posla iako nije otišao na SP i sa tim će svako ko razumno sagleda situaciju morati da se složi!

djordjevic

pre 9 godina

@N-E-O,

aj procitaj spisak jos jednom, pa vidi koliko je tu igraca iz skole kojoj se rugas. Nema veze, dace Bog da slavis golove i igra Lazara, Mitra, Adema, Nastase, Jojica...

code381

pre 9 godina

Trebao je da pozove i Subotica iako nije jos u takmicarskoj formi ali ima vrhunski kvalitet i veliko iskustvo u jakim utakmicama. Bravo za Kuzmanovica.

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

Vladimir Stojković

Dušan Basta - Branislav Ivanović - Matija Nastasić - Aleksandar Kolarov

Miloš Jojić - Nemanja Gudelj - Nemanja Matić

Dušan Tadić - Filip Djordjević - Lazar Marković


Odbrana bez Subotića i Vidića, nije to to. Sve su to solidna imena ali se pokazalo da ne funkcioniše bez Vidića.
I druga stvar, nema kontinuiteta. Mihajlović je pomerio Bastu napred i čovek je rasturio sve što je igrao. Onda dođe Drulović i vrati ga na beka, a izgleda i Advokat namerava isto.

my way

pre 9 godina

Samo se nadam da Subotica nema kako se ne bi forsirao bez potrebe, a ne zato sto vise ne zeli da igra za reprezentaciju. Ostalo sve je ok, sad da li ce biti pozvani tipa Tomovic ili Pejcinovic, Ignjovski ili Fejsa, zasto nema Sulejmanija, Medojevica, to su vec stvari za koje cemo morati da verujemo da je selektor upuceniji od nas.

N-E-O

pre 9 godina

Nije da nisu proverene snage....Nema Marka Scepovica pulena Sinise Mihajilovica i cuvenog izdanka Partizanove CUVENE skole,nemojte tako...............

Dik Lawyer

pre 9 godina

Jel moguce da Lukac opet nije pozvan u reprezentaciju?!?!?
Da se razumemo...Zvezdas sam...ali svaki put kad pogledam novinske izvestaje stoji "Lukac junak","Lukac ovo...Lukac ono"...i stvarno decko sa tom visinom i reflexima,razvaljuje...
Opet neko "sapuce" inostranom selektoru...ne razumem...Dokle Stojke,Brkic...ne znam ni ja vise...

mrs bre

pre 9 godina

RADOSAV PETROVIC???? RADOSAV PETROVIC???? RADOSAV PETROVIC????Srecno, nikada vise necu ni na jednu utakmicu da odem, izadji sam Petrovicu ako imas obraza vise da te taj neko tamo gura u ovaj tim. Sramota!!!!

stevan

pre 9 godina

Dusko Tosic nema kikseve? ko je ovo pisao dete od 15 godina? Pa čovek je rupa od igrača. Protiv Portugala 2008 je bio najgori na terenu, zašto ne igra u Spaniji ili Engleskoj, nego u Turskoj?

Srbija pre svega

pre 9 godina

po ovom spisku sastav bi treba da bude:
Stojkovic
Rukavina Ivanovic Nastasic Kolarov

Matic
Markovic Tadic
Jojic Ljajic

Mitrovic

Kad Subotic bude spreman, njega na stopera a Baneta na desnog beka. Mislim da Matic moze sam da odigra zadnjeg veznog a tu je i Gudelj po potrebi umesto Jojica ili Ljajica ako treba defanzivnije. Treba podrzati i igrace i selektora i prestati da se delimo na Delije i Grobare. Zvizdite Stojketu kad bude igrao protiv Zvezde ali podrzite sve igrace dok igraju za Srbiju! Samo jedno pitanje, da li Nemci zvizde Geceu? Da li Italijani zvizde Pirlu? Oni igraju za mnogo vece klubove nego sto su Partizan i Zvezda i beton Jelen super liga!

Jose Alvelade

pre 9 godina

Opet Ignjovski I Raca. Jaoooo majko majko maaaajkoooo jaoooo majkoooooo. Sve je isto samo njega nema opet orlove okupio Falji.

Haahahahaha :D

pre 9 godina

Za Subotica je i sam Dik rekao da nije 100 % spreman ali ce igrati kvalifikacije..a Sulejmani se povredio u finalu LE i operisao rame..tako da mozda nije spreman :)

Aladdin Sane

pre 9 godina

Stojkovic
Ivanovic - Mitrovic - Nastasic - Kolarov
Gudelj / Jojic - Matic
Ljajic / Djuricic - Tadic - Markovic / Z.Tosic
A.Mitrovic

strucnjak

pre 9 godina

Sastav je ok, samo bih dodao jos rovitog Subotica, sjajnog Djurdjica u napadu i Sulejmanija.

Ne sumnjam u stručnost iskusnog lisca Advokata! Konacno pravi strucnjak na pravom mjestu poslije Radomira Antica veliko ime na nasoj klupi.

SrbinKg

pre 9 godina

šta je sa Škuletićem?
jeste da ne zna da da pas,ali kad mu gurneš loptu u prazno da gol.
šalim se za njega,ali Filipu Kostiću treba u skorije vreme pružiti šansu ako se pokaže u Štutgardu.

DG

pre 9 godina

Raca Petrovic ponovo igra, a Stojkovic ponovo brani. Znaci, opet Ramadani i ostali menadzeri sastavljaju reprezentaciju. Ovo je Ramadanijeva reprezentacija, a ne srpska. Tuga i zalost.

Pedja

pre 9 godina

Ko god je ocekivao ikakvu promenu eto mu sad napismeno. Isti igraci pozvani, cak ista i formacija, samo je skuplji selektor.
Ne mogu da verujem da se ne zovu igraci kao sto su Subotic i Sulejmani. Za Subotica je izgovor kao nije spreman jos, ali se zato zove Stefan Mitrovic za koga ne znam ni gde je igrao niti gde sad igra. Znam samo da je u proslom prvenstvu ojadio mislim neke Spance gde je igrao svojim kiksevima. Zove se Rukavina koji je i spor i kiks igrac. U sredini Raca Petrovic koji je bio spor i pre 5 godina, valjda misle da je u medjuvremenu postao brzi. Onog Zivkovica iz Ajaksa ne zovu ni da ga isprobaju, kad posle zaigra za Holandjane onda ce nasi pisati kako je mogao jednom da igra i za nas. Izbor golmana uzasan, Stojkovic koji je sve losiji i stariji i Brkic koji realno nikad nije ni znao da brani. Uvek je vazio za ne znam kakvog talenta, ali koji se nikad nije iskazao. Za to vreme stasavaju nasi mladi golmani Milinkovic-Savic koga je kupio MU, Rajkovic ili Peric. I umesto da se neki od njih zove pa makar bio i rezerva da se napravi golman za sledecih bar ciklusa sto znaci jedno 8 godina sigurnih, zovu se matori golmani istrosenih refleksa. U napadu onaj FIlip Djordjevic moze da da gol samo u prijateljskoj gde ga niko ne cuva i ne zapinje.

viva vox

pre 9 godina

Ima brat Advokat da forsira 3-5-2 Holandjanin je to
Stojkovic
Ivanovic Nastasic D.Tosic
Basta Kuzmanovic Matic Tadic Kolarov
Mitar Markovic

sovuljaga

pre 9 godina

Dobar spisak,sjajan selektor.napokon ocekujem da vidim dobar fudbal od nasih...ali ne onaj iz 2010 sa Anticem kad cepamo Rumune i ostale kese a protiv malo jacih(i onaj blam protiv n.zelanda) gubimo(ako su gana i australija uopste jaci).i da,Suboticu matori,vracaj se u reprezentaciju,mojne si shaban.

Li Osvald

pre 9 godina

Spisak je ok ali me brine par centralnih bekova! Bane nije za to mesto jer nije navikao na lopte sa obe strane, a Nastasic je tek drugi centralni. Mora uvek da ima "mentora", jer je spor i slabo procenjuje prostor!

LEsa

pre 9 godina

A Bosko Jankovic zavrsio sa rep. ocigledno!Nece da ga zovu pa nece!
(calke, 29. avgust 2014 15:37)


Neće da ga zove više niko, jer kvari atmosferu, samoživ je i uobražen, svađa se sa svima... Subotić očigledno neće da igra...prvo je bilo, kao neće prijateljske jer nisu bitne (za reprezentaciju nema nebitnih utakmica, to se igra srcem), zato što hoće da se izbori za mesto u Borusiji, mož' misliti...a sad kao nije u formi. Očekujem da kod Dika debituje Rišairo Živković, jedino on može da ga nagovori da igra za nas. Spisak je korektan, realno mi nemamo bolje!!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Dusko Tosic i Radosav Raca Petrovic!!!! Zasto? Moram da priznam da sam bio naivan kada sam pomislio da mu menadzeri nece sastavljati ekipu. Sto se mene tice, kvalifikacije kao i da se ne igraju! EJJJJJJ Dusko Tosic i Raca Petrovic. Ljudi nisu igrali u svom klubu prosle godine. Uzas!

prokleta zemlja

pre 9 godina

I šta smo uradili? Ništa. Nijedna jedina promena. Opet Raća, opet identičan sastav. Glavni razlog što nam je trebao dobar selektor je da uvede na pravi način generaciju koja je evropski prvak, a iz nje nije pozvan nijedan čak ni za nebitnu utakmicu! Znači korisnije je da na klupi sedi Raća nego Milinović-Savić? Zašto nema hrabrosti da pozove Rajkovića kao trećeg golmana jer će biti za godinu dve veći golman od ove dvojice zajedno i naša je budućnost? Zašto nema hrabrosti da priključi jednog mladog napadača da se navikava reprezentaciji? Koliko vidim propašće nama najtalentovanija generacija ikad kad za nju nema mesta ni na klupi na nebitnoj utakmici iako već imaju po 19-20 godina. Nula igrača iz zlatne generacije, nula igrača iz lige! I kako će nama fudbal da napreduje? Karadžiću grobare srpskog fudbala odlazi već jednom!! Koliko generacija treba da bude uništeno da bi se ti sklonio? Sledeću šansu ćemo imati za 50 godina.

borissrb

pre 9 godina

Osim stoper gdje skripi puno, realno uz mladje igrace koji su sa mladom reprezentacijom ocekivan spisak. Stoper su problem, Nastasic ne igra kao ni Subotic (koji nije ni pozvan, malo cudno) a Ivanovic mnogo bolji i korisniji na desno beku nego u sredini (ako ga planira za stopera) ostalo provjereni i vecin veoma dobri fudbaleri.
Vladimir Stojković
Ivanović, Nastasić,(....???), Kolarov
Tadić, Matić, Jojić, Marković
Đorđević i Mitrović

Stiven Džerard

pre 9 godina

Znači protiv Francuza da očekujemo ovaj tim:Brkić-Bane-Kolarov-Matija,S.Mitrović-Matić,Gudelj-Jojić-Ljajić-Tadić-Mitrović.
Nije ovo loše ali može puno bolje.

Abbondanizeri

pre 9 godina

nerado se sećam ignjovskovih partija u nacionalnom dresu, opet fali filip kostić, valjda će dobiti priliku u skorijem periodu, ubica je

Boksi

pre 9 godina

Mene cudi ne samo Petrovic vec i Djordjevic...a nema Subotica.Nema tu sansi,opet.Verovatno sledi zatvorenija varijanta protiv petlova,nekih 0:1,i onda krecu hvalospevi novinara kako imamo strasan potencijal itd.

supermario

pre 9 godina

dobro da se neko setio da ne pozove fejsu, radovanovica i scepakadabru..
i kuzma se konacno vratio, a i ljajic..
toske igra odlicno u turskoj i nemamo bolju zamenu za kolarova, a sto se drugog tosica tice, radije bih zvao sulejmanija, ili malog lazovica iz zvezde..ili mozda filipa kostica koji je imao odlicnu sezonu u holandiji i sada je u studgartu..a i predrag luka mi je 10 puta bolji od njega.. previse sebican, igra samo levom nogom, trosi lopte i ne igra odbranu...

rema

pre 9 godina

znaci 4 2 3 1 je najverovatniji izbor formacije za Francuze...

mada realno sa ovim igracima treba igrati 3 5 2.
Odbrana Ivanovic - Tomovic - Tosic.
Veza Basta - Kolarov; Matic -Joic ; Markovic.
Napad Mitorovic - Djordjevic (koji se zajedno sa Markovicem u polju konstanto rotiraju...)
Nasa odbrana treba da bude napad, koji ce konstantno umarati protivnika sabijati ga na njegovu polovinu, brzim i preciznim pasovima; dok Matic Basta, Kolarov i Joic treba da sprece kontre...

macan

pre 9 godina

To je to, bolje u ovom trenutku nemamo, mada se slazem sa nekim komentarima
da polako treba davati sansu zlatnoj generaciji, nadam se da ce slektor raditi na tome i da bi to trebalo da bude prioritet, inace ocekujem od Mitrovica i Markovica mnogo, tu je i Sulejmani iza njih Ljajic... sto se tice napada mislim da nema brige, sredina je najproblematicnija bila ,veliki izbor defanzivnih veznih a onih koji kreiraju igru nema mnogo.Sve u svemu puno posla za Advokata, ako mu se ne budu mesali u sastav tima
moze napraviti kvalitetnu i kompaktnu ekipu , jer materijala za to ima.

vojin

pre 9 godina

Stojkovic ili Brkic svejedno

Basta (Rukavina), Ivanovic (Bisevac, kad se oporavi), Nastasic /Stefan Mitrovic/ Kolarov (Tomovic)

Matic /Kuzmanovic/, Gudelj /Ignjovski/

Markovic /Tosic/, Đuricic /Ljajic/, Tadic (Jojic)

Đorđevic (Mitrovic)

I to je to.

PS
Subotic zeli da igra za Nemce. Ima poziv i ceka da se ispuni odredjeni vremenski rok. Na njega ne racunajte.

srbin

pre 9 godina

Ovaj čovek je normalan, uzeo i pozvao najbolje igrače koje imamo i to je to. Mixa kralj, podmladjivac, himnicar - dirigent, jednom rečju propas.

Deki-pariz

pre 9 godina

Ljudi...recite mi kako se ovde naso...DJORDJEVIC....nema brzinu...nema tehniku...lazio ga kupio ali ne vredi 2 banke....pa ZOVITE RISARIO ZIVKOVIC bre!!!!!!!

nek vas kupi nole djokovic

pre 9 godina

zasto se ne isproba i Miroslav Radovic? p.s. Dusko Tosic, Radoslav Petrovic..., staaa?! menadzeri kroje tim, to je tako providno.

vojin

pre 9 godina

Stojkovic ili Brkic svejedno

Basta (Rukavina), Ivanovic (Bisevac, kad se oporavi), Nastasic /Stefan Mitrovic/ Kolarov (Tomovic)

Matic /Kuzmanovic/, Gudelj /Ignjovski/

Markovic /Tosic/, Đuricic /Ljajic/, Tadic (Jojic)

Đorđevic (Mitrovic)

I to je to.

PS
Subotic zeli da igra za Nemce. Ima poziv i ceka da se ispuni odredjeni vremenski rok. Na njega ne racunajte.

један је Немања Видић!

pre 9 godina

Само да се насмејем онима који верују да су у овој земљи промене могуће. У било којој области.

N-E-O

pre 9 godina

Nije da nisu proverene snage....Nema Marka Scepovica pulena Sinise Mihajilovica i cuvenog izdanka Partizanove CUVENE skole,nemojte tako...............

joca

pre 9 godina

Trebalo je biti mesta i za Vulicevica da ga nagradi za dobre partije ali je i jaka konkurencija na desnom beku Ivanovic,Rukavina,Basta pa je i razumljivo sto ga nije zvao.Sta je sa Suboticem jel zna neko?

prokleta zemlja

pre 9 godina

I šta smo uradili? Ništa. Nijedna jedina promena. Opet Raća, opet identičan sastav. Glavni razlog što nam je trebao dobar selektor je da uvede na pravi način generaciju koja je evropski prvak, a iz nje nije pozvan nijedan čak ni za nebitnu utakmicu! Znači korisnije je da na klupi sedi Raća nego Milinović-Savić? Zašto nema hrabrosti da pozove Rajkovića kao trećeg golmana jer će biti za godinu dve veći golman od ove dvojice zajedno i naša je budućnost? Zašto nema hrabrosti da priključi jednog mladog napadača da se navikava reprezentaciji? Koliko vidim propašće nama najtalentovanija generacija ikad kad za nju nema mesta ni na klupi na nebitnoj utakmici iako već imaju po 19-20 godina. Nula igrača iz zlatne generacije, nula igrača iz lige! I kako će nama fudbal da napreduje? Karadžiću grobare srpskog fudbala odlazi već jednom!! Koliko generacija treba da bude uništeno da bi se ti sklonio? Sledeću šansu ćemo imati za 50 godina.

Banat

pre 9 godina

Onaj ko kritikuje izbor Radosava Petrovica ocigledno ne gleda utakmice tekme. Radosav svoj zadatak sjajno obavlja, a to je da kvari igru protivnika i zaustavlja napade na 25-30 m od gola i kao takav je idealna dopuna Maticu.

mrs bre

pre 9 godina

RADOSAV PETROVIC???? RADOSAV PETROVIC???? RADOSAV PETROVIC????Srecno, nikada vise necu ni na jednu utakmicu da odem, izadji sam Petrovicu ako imas obraza vise da te taj neko tamo gura u ovaj tim. Sramota!!!!

Pedja

pre 9 godina

Ko god je ocekivao ikakvu promenu eto mu sad napismeno. Isti igraci pozvani, cak ista i formacija, samo je skuplji selektor.
Ne mogu da verujem da se ne zovu igraci kao sto su Subotic i Sulejmani. Za Subotica je izgovor kao nije spreman jos, ali se zato zove Stefan Mitrovic za koga ne znam ni gde je igrao niti gde sad igra. Znam samo da je u proslom prvenstvu ojadio mislim neke Spance gde je igrao svojim kiksevima. Zove se Rukavina koji je i spor i kiks igrac. U sredini Raca Petrovic koji je bio spor i pre 5 godina, valjda misle da je u medjuvremenu postao brzi. Onog Zivkovica iz Ajaksa ne zovu ni da ga isprobaju, kad posle zaigra za Holandjane onda ce nasi pisati kako je mogao jednom da igra i za nas. Izbor golmana uzasan, Stojkovic koji je sve losiji i stariji i Brkic koji realno nikad nije ni znao da brani. Uvek je vazio za ne znam kakvog talenta, ali koji se nikad nije iskazao. Za to vreme stasavaju nasi mladi golmani Milinkovic-Savic koga je kupio MU, Rajkovic ili Peric. I umesto da se neki od njih zove pa makar bio i rezerva da se napravi golman za sledecih bar ciklusa sto znaci jedno 8 godina sigurnih, zovu se matori golmani istrosenih refleksa. U napadu onaj FIlip Djordjevic moze da da gol samo u prijateljskoj gde ga niko ne cuva i ne zapinje.

viva vox

pre 9 godina

Ima brat Advokat da forsira 3-5-2 Holandjanin je to
Stojkovic
Ivanovic Nastasic D.Tosic
Basta Kuzmanovic Matic Tadic Kolarov
Mitar Markovic

vuco

pre 9 godina

A sada lavina komentara zbog Race! Meni se svidjelo kako su on i Matic igrali u tandemu na sredini, jedan kljusina drugi kreativac, samo napred Srbija, samo igrajte jer volite taj dres i ne slusajte nikoga pogotovo odavde. Ovde cete biti slavljeni kad dobijete utakmicu kao bogovi, a kad izgubite sve i jedan ce biti vredan kao makovo zrno. To je uvek kod nas zato se ne obazirite na foteljase, AJMO SRBIJA!!!

Džoni

pre 9 godina

Komplet Mihin sastav plus Ljajić. Sastav koji bi po mom mišljenju da je Miha ostao bio više nego odličan jer bi se tek sada osetio napredak jer ipak sada svi ovi igrači imaju iskustvo igranja u reprezentaciji ali i Advokat je kvalitetan trener tako da se nadam da će izvući najbolje iz ovih momaka! Miha je najviše kritikovan što je pozivao veliki broj igrača ali da bi isplivali najbolji moralo je tako. Uradio je on lavovski deo posla iako nije otišao na SP i sa tim će svako ko razumno sagleda situaciju morati da se složi!

Novosadjanin.

pre 9 godina

Dusko Tosic i Radosav Raca Petrovic!!!! Zasto? Moram da priznam da sam bio naivan kada sam pomislio da mu menadzeri nece sastavljati ekipu. Sto se mene tice, kvalifikacije kao i da se ne igraju! EJJJJJJ Dusko Tosic i Raca Petrovic. Ljudi nisu igrali u svom klubu prosle godine. Uzas!

DG

pre 9 godina

Raca Petrovic ponovo igra, a Stojkovic ponovo brani. Znaci, opet Ramadani i ostali menadzeri sastavljaju reprezentaciju. Ovo je Ramadanijeva reprezentacija, a ne srpska. Tuga i zalost.

kosovski ciklus

pre 9 godina

raca je posle natica nas najbolji igrac na toj poziciji uvek je dobro igrao za reprezentaciju ,standrdan je u turskoj i uskoro ce u neki mnogo jaci klub ,sta vam nije jasno ?

Nemanja ™ © ®

pre 9 godina

Vladimir Stojković

Dušan Basta - Branislav Ivanović - Matija Nastasić - Aleksandar Kolarov

Miloš Jojić - Nemanja Gudelj - Nemanja Matić

Dušan Tadić - Filip Djordjević - Lazar Marković


Odbrana bez Subotića i Vidića, nije to to. Sve su to solidna imena ali se pokazalo da ne funkcioniše bez Vidića.
I druga stvar, nema kontinuiteta. Mihajlović je pomerio Bastu napred i čovek je rasturio sve što je igrao. Onda dođe Drulović i vrati ga na beka, a izgleda i Advokat namerava isto.

Štilcovana Katabolcna

pre 9 godina

Realan sastav. Svako bi promenio dva-tri igrača ali to je u glavnom to. Ovaj sastav nisu sastavili menadžeri, da jesu Darko Lazović bi bio na njemu, kao neko koga treba hitno zavaljati za spas vaskolikog srpstva. Nema ga, znači da je ipak selektor sastavio tim.

rema

pre 9 godina

znaci 4 2 3 1 je najverovatniji izbor formacije za Francuze...

mada realno sa ovim igracima treba igrati 3 5 2.
Odbrana Ivanovic - Tomovic - Tosic.
Veza Basta - Kolarov; Matic -Joic ; Markovic.
Napad Mitorovic - Djordjevic (koji se zajedno sa Markovicem u polju konstanto rotiraju...)
Nasa odbrana treba da bude napad, koji ce konstantno umarati protivnika sabijati ga na njegovu polovinu, brzim i preciznim pasovima; dok Matic Basta, Kolarov i Joic treba da sprece kontre...

borissrb

pre 9 godina

Osim stoper gdje skripi puno, realno uz mladje igrace koji su sa mladom reprezentacijom ocekivan spisak. Stoper su problem, Nastasic ne igra kao ni Subotic (koji nije ni pozvan, malo cudno) a Ivanovic mnogo bolji i korisniji na desno beku nego u sredini (ako ga planira za stopera) ostalo provjereni i vecin veoma dobri fudbaleri.
Vladimir Stojković
Ivanović, Nastasić,(....???), Kolarov
Tadić, Matić, Jojić, Marković
Đorđević i Mitrović

Vuco

pre 9 godina

............Stojkovic....................

..Basta...Ivanovic....Nastasic...Kolarov...

.........Matic......Gudelj.........
..Tadic.....Ljajic.....Markovic.......

.........MitroGol...........

DET 2004

pre 9 godina

Raca Petrovic vam je kriv za sve vezano za reprezentaciju. Decko je pravi igrac za klupu. Uvek ce se odazvati, nece se buniti sto je na klupi, uvek ce dati sve od sebi i protiv Brazila je pokazao da moze biti od pomoci.
Ne znam sta vise ocekujete od njega. Bolju zamenu za Matica i Kuzmanovica nemamo i pomirete se sa tim.

belodedic

pre 9 godina

Dusko Tosic je protiv Brazila bio najbolji,nema kikseve,borac,srcan,a i nikad nas nije prodao,dosta pljuvanja.Vecina ga mrzi zbog zene,al momak ne glumi zvezdu,vec oguli dupe kad god mu se da sansa.Isto vazi i za Racu...

stevan

pre 9 godina

Dusko Tosic nema kikseve? ko je ovo pisao dete od 15 godina? Pa čovek je rupa od igrača. Protiv Portugala 2008 je bio najgori na terenu, zašto ne igra u Spaniji ili Engleskoj, nego u Turskoj?

dragan

pre 9 godina

Golman: Stojkovic (iskusnijeg nemamo, i brani redovno, u sustini najmanje je sklon kiksevima)
Po spisku se vidi da ce Ivanovic na stopera, a na beka Basta ili Rukavina, drugi stoper ce biti Nastasic, a levo Kolarov. Sasvim dobra odbrana, nedostajace Subotic.
Vezni red: Jojic (ofanzivnije orijentisan, Matic da iznosi loptu i kontrolise prostor izmedju nase odbrane i sredine) i Petrovic (decko je uvek igrao jako dobro za reprezentaciju, igra konstantno, ima odlican sut i visok je, dobar pas i pregled igre, dobar u odbrani)
Napad: Markovic, Mitrovic, Tadic (Ljajic) i brzina i snaga i tehnika.

Dakle, formacija 4 3 3, nesto defanzivnija (jer moramo sacuvati gol i ne srljati, nismo toliko dobri da mozemo napadati tokom 90 minuta) sa brzom tranzicijom lopte i kontra napadima, velika prednost bi mogli biti prekidi.

Srecno!

Boksi

pre 9 godina

Mene cudi ne samo Petrovic vec i Djordjevic...a nema Subotica.Nema tu sansi,opet.Verovatno sledi zatvorenija varijanta protiv petlova,nekih 0:1,i onda krecu hvalospevi novinara kako imamo strasan potencijal itd.

Stiven Džerard

pre 9 godina

Znači protiv Francuza da očekujemo ovaj tim:Brkić-Bane-Kolarov-Matija,S.Mitrović-Matić,Gudelj-Jojić-Ljajić-Tadić-Mitrović.
Nije ovo loše ali može puno bolje.

sovuljaga

pre 9 godina

Dobar spisak,sjajan selektor.napokon ocekujem da vidim dobar fudbal od nasih...ali ne onaj iz 2010 sa Anticem kad cepamo Rumune i ostale kese a protiv malo jacih(i onaj blam protiv n.zelanda) gubimo(ako su gana i australija uopste jaci).i da,Suboticu matori,vracaj se u reprezentaciju,mojne si shaban.

kosovski ciklus

pre 9 godina

dusko tosic je proglasen za najboljeg levog beka u odlicnoj turskoj ligi pritom moze i da igra stopera ko je bolja zamena za kolarova, opet dezurni pljuvaci sta vam nije jasno ?

SrbinKg

pre 9 godina

šta je sa Škuletićem?
jeste da ne zna da da pas,ali kad mu gurneš loptu u prazno da gol.
šalim se za njega,ali Filipu Kostiću treba u skorije vreme pružiti šansu ako se pokaže u Štutgardu.

Doktor86

pre 9 godina

Dobro,ovo verovatno znaci da ce Ivanovic I Nastasic igrati kao stoperski par.Po bokovima Kolarov I Basta. Ne svidja mi se sto tu vidim Duska Tosica ali ok,neko treba I da bude zamena Kolarovu.Mozda jeveventualno Pejcinovic mogao da dobije poziv,igra standardno za Lokomotivu a S.Mitrovic se tek navikava na novi klub.Subotic jos nije u punoj formi.Ostatak je ok,nisam ni ocekivao da pozove Radovica u ovim godinama iako je potpuno zasluzio poziv.Kostic I Zivkovic mogu jos mnogo u mladoj reprezentaciji. Za treceg spica konkurisu Djurdjic,S.Scepovic (ne Marko),a mislim da I Skuletic moze iako sam Zvezdas,mada tesko ce neko dobiti sansu oored Mitrovica I Djordjevica.

Jose Alvelade

pre 9 godina

Opet Ignjovski I Raca. Jaoooo majko majko maaaajkoooo jaoooo majkoooooo. Sve je isto samo njega nema opet orlove okupio Falji.

Jose Alvelade

pre 9 godina

E ceo zivot cu da se lozim na reprezentaciju I svaki put cu da se nerviram I da kazem nikad vise, I opet cu da je gledam I sve takou krug. Volim fudbal jbg .

Coa'

pre 9 godina

Драго ми је што је вратио Кузму, дечко је класа за већину задњих везних који су продефиловали репком у последњих пар година.

Dik Lawyer

pre 9 godina

Jel moguce da Lukac opet nije pozvan u reprezentaciju?!?!?
Da se razumemo...Zvezdas sam...ali svaki put kad pogledam novinske izvestaje stoji "Lukac junak","Lukac ovo...Lukac ono"...i stvarno decko sa tom visinom i reflexima,razvaljuje...
Opet neko "sapuce" inostranom selektoru...ne razumem...Dokle Stojke,Brkic...ne znam ni ja vise...

Li Osvald

pre 9 godina

Spisak je ok ali me brine par centralnih bekova! Bane nije za to mesto jer nije navikao na lopte sa obe strane, a Nastasic je tek drugi centralni. Mora uvek da ima "mentora", jer je spor i slabo procenjuje prostor!

dalibor

pre 9 godina

vidim da opet neki pljuju spisak,igrace,selektora. ja mislim da je spisak sasvim dobar.neki ovde traze sulejmanija,fejsu,bisevca ali su sva trojica povredjeni.sto se petrovica tice neka neko od vas samo jednu gresku petrovica kaze odkada igra u rep. ja se ne secam da je petrovic napravio ikada neku gresku odkada igra za rep. cak sta vise neke utakmice je odigrao sasvim dobro kao protiv cilea ( na toj utakmici bio je i najbolji igrac),pa protiv brazila. meni je cudno sto nema subotica. ali verovatno treba mu i vreme da se vrati u formu posle teske povrede. jedini na tome spisku koji se meni ne svidja je d.tosic. ali moram priznati da me je dobrom igrom protiv brazila iznenadio. a za tebe vojin, subotic i pet puta ponovo da se rodi on nemoze da igra za bilo koju drugu rep.sem srbije. pa nije ti fudbal vaterpolo ili rukomet pa da danas igras za jendu rep. a sutra za drugu.

supermario

pre 9 godina

dobro da se neko setio da ne pozove fejsu, radovanovica i scepakadabru..
i kuzma se konacno vratio, a i ljajic..
toske igra odlicno u turskoj i nemamo bolju zamenu za kolarova, a sto se drugog tosica tice, radije bih zvao sulejmanija, ili malog lazovica iz zvezde..ili mozda filipa kostica koji je imao odlicnu sezonu u holandiji i sada je u studgartu..a i predrag luka mi je 10 puta bolji od njega.. previse sebican, igra samo levom nogom, trosi lopte i ne igra odbranu...

Srbija pre svega

pre 9 godina

po ovom spisku sastav bi treba da bude:
Stojkovic
Rukavina Ivanovic Nastasic Kolarov

Matic
Markovic Tadic
Jojic Ljajic

Mitrovic

Kad Subotic bude spreman, njega na stopera a Baneta na desnog beka. Mislim da Matic moze sam da odigra zadnjeg veznog a tu je i Gudelj po potrebi umesto Jojica ili Ljajica ako treba defanzivnije. Treba podrzati i igrace i selektora i prestati da se delimo na Delije i Grobare. Zvizdite Stojketu kad bude igrao protiv Zvezde ali podrzite sve igrace dok igraju za Srbiju! Samo jedno pitanje, da li Nemci zvizde Geceu? Da li Italijani zvizde Pirlu? Oni igraju za mnogo vece klubove nego sto su Partizan i Zvezda i beton Jelen super liga!

LEsa

pre 9 godina

A Bosko Jankovic zavrsio sa rep. ocigledno!Nece da ga zovu pa nece!
(calke, 29. avgust 2014 15:37)


Neće da ga zove više niko, jer kvari atmosferu, samoživ je i uobražen, svađa se sa svima... Subotić očigledno neće da igra...prvo je bilo, kao neće prijateljske jer nisu bitne (za reprezentaciju nema nebitnih utakmica, to se igra srcem), zato što hoće da se izbori za mesto u Borusiji, mož' misliti...a sad kao nije u formi. Očekujem da kod Dika debituje Rišairo Živković, jedino on može da ga nagovori da igra za nas. Spisak je korektan, realno mi nemamo bolje!!

Deki-pariz

pre 9 godina

Ljudi...recite mi kako se ovde naso...DJORDJEVIC....nema brzinu...nema tehniku...lazio ga kupio ali ne vredi 2 banke....pa ZOVITE RISARIO ZIVKOVIC bre!!!!!!!

code381

pre 9 godina

Trebao je da pozove i Subotica iako nije jos u takmicarskoj formi ali ima vrhunski kvalitet i veliko iskustvo u jakim utakmicama. Bravo za Kuzmanovica.

djordjevic

pre 9 godina

@N-E-O,

aj procitaj spisak jos jednom, pa vidi koliko je tu igraca iz skole kojoj se rugas. Nema veze, dace Bog da slavis golove i igra Lazara, Mitra, Adema, Nastase, Jojica...

Samo napred bez osvrtanja

pre 9 godina

@Pedja

Da li ti pratiš fudbal i koliko? Da li znaš da je Sulejmani imao tešku povredu ramena na prošlom finalu Lige Evrope i da je zbog iste operisan tako da se do danas još nije vratio na teren. Subotić je rekonvalescent od najteže povrede koja može da zadesi sportistu - ukršteni ligamenti kolena, pa hajmo sad da ga dodatno izraubujemo na utakmici reprezentacije koja nema takmičarski značaj. Onaj ko nije gledao Petrovića protiv Brazila, uvek će se držati njegove brzine kao pijan plota.Pa zar ne znaš da su sa Živkovićem iz Ajaksa više puta razgovarali Mrkela i Milošević i da se mali prenemagao, čas se izjašnjavao za nas, čas za Holandiju i sad klinca koji igra u drugom timu Ajaksa i koji nije načisto za koga želi da igra treba zvati na utakmicu A tima. Ma nije valjda. Advokat je možda neke igrače pozvao po inerciji ali manje više je pogodio igrače koji treba da nose igru reprezentacije. Ostatak će se iskristalisati vremenom kad malo bolje upozna naš ukupni igrački kadar. Seti se samo Klementea kome je u prvom timu igrao mučeni Trišović a Antiću su starteri protiv Francuza u Parizu bili Krstajić i Ergić?!? Pižonov tim sa Trivunovićem, Damjanovićem i sličnim menadžerskim igračima ne želim ni da komentarišem. Puna podrška Advokatu, samo da ne gledam više domaće defanzivne produkte fudbalske škole M.Đ.

Aladdin Sane

pre 9 godina

Stojkovic
Ivanovic - Mitrovic - Nastasic - Kolarov
Gudelj / Jojic - Matic
Ljajic / Djuricic - Tadic - Markovic / Z.Tosic
A.Mitrovic

Abbondanizeri

pre 9 godina

nerado se sećam ignjovskovih partija u nacionalnom dresu, opet fali filip kostić, valjda će dobiti priliku u skorijem periodu, ubica je

strucnjak

pre 9 godina

Sastav je ok, samo bih dodao jos rovitog Subotica, sjajnog Djurdjica u napadu i Sulejmanija.

Ne sumnjam u stručnost iskusnog lisca Advokata! Konacno pravi strucnjak na pravom mjestu poslije Radomira Antica veliko ime na nasoj klupi.

dovla

pre 9 godina

pravi smo Englezi, Njemci, Brazilci...ovako se i oni potpucavaju komentarima koji je partizanov ili zvezdin bolji, gori, cija je kakva skola....apel na B92, samo komentari preko 17-18 godina! SRBIJA

macan

pre 9 godina

To je to, bolje u ovom trenutku nemamo, mada se slazem sa nekim komentarima
da polako treba davati sansu zlatnoj generaciji, nadam se da ce slektor raditi na tome i da bi to trebalo da bude prioritet, inace ocekujem od Mitrovica i Markovica mnogo, tu je i Sulejmani iza njih Ljajic... sto se tice napada mislim da nema brige, sredina je najproblematicnija bila ,veliki izbor defanzivnih veznih a onih koji kreiraju igru nema mnogo.Sve u svemu puno posla za Advokata, ako mu se ne budu mesali u sastav tima
moze napraviti kvalitetnu i kompaktnu ekipu , jer materijala za to ima.

strucnjak

pre 9 godina

Sastav je ok, samo bih dodao jos rovitog Subotica, sjajnog Djurdjica u napadu i Sulejmanija.

Ne sumnjam u stručnost iskusnog lisca Advokata! Konacno pravi strucnjak na pravom mjestu poslije Radomira Antica veliko ime na nasoj klupi.

my way

pre 9 godina

Samo se nadam da Subotica nema kako se ne bi forsirao bez potrebe, a ne zato sto vise ne zeli da igra za reprezentaciju. Ostalo sve je ok, sad da li ce biti pozvani tipa Tomovic ili Pejcinovic, Ignjovski ili Fejsa, zasto nema Sulejmanija, Medojevica, to su vec stvari za koje cemo morati da verujemo da je selektor upuceniji od nas.

Bane

pre 9 godina

(vojin, 29. avgust 2014 12:47)

Za Subotića su lupio i to žestoko, da li ti čoveče znaš da Subotić već igrao za Srbiju samim tim nema ni promil šanse da igra za Nemačku. Pravila FIFE su jasne kad odigraš jednu zvaničnu utakmicu za reprezentaciju nema više prava da igra za druge, što se uvek neko nađe pametan i komentariše.

Haahahahaha :D

pre 9 godina

Za Subotica je i sam Dik rekao da nije 100 % spreman ali ce igrati kvalifikacije..a Sulejmani se povredio u finalu LE i operisao rame..tako da mozda nije spreman :)

srbin

pre 9 godina

Ovaj čovek je normalan, uzeo i pozvao najbolje igrače koje imamo i to je to. Mixa kralj, podmladjivac, himnicar - dirigent, jednom rečju propas.