Tenis 43

Nedelja, 24.08.2014.

10:15

Novak: Svi krećemo od nule

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da sebe ne smatra glavnim favoritom pred početak US Opena, ali i da je nemoguće bilo šta predvideti.

Novak: Svi kreæemo od nule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

e

pre 9 godina

Naravno da navijam za Novaka kad pobeđuje, ali i kad gubi! Za poslednji gren-slem u Njujorku Novak kaže da se fizički max. pripremio. Ipak ja mislim da psihološki nije. Nije to onaj Novak kada izgubi gem ili set i odmah zaboravi i još žešće napada i razbija igrača. Naravno i on je samo čovek. Polako vratićese on budite sigurni. Pozdrav Novaku!

branka nikolic

pre 9 godina

A JESTE SVI ZAPELI PROTIV NOLETA,I TO STO SE OZENIO I CEKA DJETE,I TO ISPADANJE ZADNJA DVA TURNIRA A NIKO NEVIDI NJEGOVU DOBRU STRANU,STA TAJ COVJEK URADIO ZA SRBIJU JEL DAO SAV PRIHOD U MAJU KAD SU POPLAVE BILE,JESTE DAO JE,KAD POBJEDJUJE SVI GA KUJU U ZVJEZDE A KAD GUBI ONDA VAM NEVALJA,JA SAM KAO I VECINA UZ NOLETA,NOLE NAJBOLJI SI PA STA GOD BUDE,NEK TI BUDE SRETNO!!LEGENDO SAMO NAPRIJED!

Simke

pre 9 godina

Čuo sam ako Novak osvoji US Open da će onaJ Končita da obrije bradu!
:P A što se tiče prognoza...
Nikada veći znak pitanja nije bio u vezi Novaka nego pred ovaj početak USOpena. Znači ni Beker, ni Vajda, a ni sam Novak ja mislim da ne znaju u kakvoj je mentalnoj i fiziškoj ormi Novak.
Sve se kontra desilo.
Prvo pad na AO, pa I.Vels kreće dobri stari Novak, pa opet pad na RG, psihički pad, kriza, toliko finala GS a nema titula.
A onda Vimbldon i najveća Novakova pobeda u karijeri.
I kada su svi mislili da će najzad rasterećno da zaigra, napaljen, motivisan, on opet pada na naredna 2 mastersa, pritom Sinsinati je bio za rekord, za istoriju, i to bez Nadala,... ništa.

Zato sada ako neko misli da zna šta može da očekuje od Novaka, vara se samo tako. Možemo da pričamo tek posle 3,4 meča ako uspe da dobije, - kako ih je dobio, kako je igrao, i td.
Ali to je AKO ih dobije.
Naravno može svima krompir da uvali, a može i u 2 kolu opet da ispadne.
Nikada nepredvidljiviji nije bio Đoković nego što je sada!

TomaS

pre 9 godina

Prioritet je porodica, ali je istovremeno prioritet i posao (tenis) i zabava (tenis) i usavršavanje (tenis)... Ne može se živeti po modelu: prvo 10 godina učenja, pa 10 godina rada, pa 10 godina zabave... Istovremeno treba i učiti i raditi i zabavljati se i stvarati porodicu. Tako se normanlno živi!

kosmajac

pre 9 godina

ljudi da li je sa vam sve u redu, neki jos sanjaju da novaak moze da srusi federera po broju osvojenih gs. mene vise ne cudi gde smo, razmisljate li uopste. novak ima 10gs manje od rodzera. novak sledece godine puni 28, najvise osvojenih u istoriji id 28 i kasnije je 5 gs, novak dobija dete, jedan federer je od 28 dobijanje deteta osvojio 2 gs. novak ako osvoji jos jednu auo ili eventualno rg. ima jos jednu godinu gde se on pita( mada je vec digao ruke) i posle godinu, dve uz srecu ispadanje drugih. federera dobro se secma od 2010 znaci 29 zovete deda a novaku prica vladace do 32,33 hahah. pa covek se penzionisoa u 27 maksimum 2 gs do kraja karijere, us open ispada u 1/4 dosao covek zbog spoznora aj dosta sanjanja

tanja

pre 9 godina

neka mu je dete zivo i zdravo,ali jos nece, pa, igraj...Dete za dete,ali tenis ti je posao.Sramota je kako si igrao u zadnja dva turnira.Bas sramota...sosa

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Nenad Ma daj, sjasi, pusti coveka da zivi svoj zivot i igra svoj tenis, uvrteo si sebi u glavi da treba i mora da srusi Federerovih 17 pa ti je sve manje od toga nista.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Briga me za Novaka! Prenos, gospodo, prenos! Ko će od brojnih nacionalnih tevekanala prenositi US open! Ti, administratoru, pusti ove komentare za prenos! Hoću da znam, i ne želim da noću sedim za kompjuterskim stolom, već želim gledati iz kreveta! Tačka!

desant

pre 9 godina

Dokle vise tih komentara "samo su pravi" ili "iskreni" Srbi uz tebe? Pravi i iskreni Srbin sam i po ocu i materi, ali glup i slep nisam. Novak je inteligentan covek i igrac, ali nekim svojim izjavama poput ove, vredja inteligenciju drugom. Svakako da smo uz njega i da boljeg nemamo, ali igraj covece i ne blamiraj se. Ako hoces.

dominus

pre 9 godina

Na ovom turniru cemo videti koliko je Novaku stalo do pobede,jer je sam izjavio pred pocetak ove sezone da su mu slemovi prioritet.Izjave koje on daje u poslednje vreme mogu imati dvostruko znacenje,ko razume shvatit ce.
Ali ako je njemu stvarno tenis dosadio (u jednu ruku ga razumem jer se covek ostvario u zivotu i ispisao jedan deo istorije,pa sada zeli da se vise posveti sebi i svojoj porodici)onda se plasim da on svoju ulogu u ovom sportu polako privodi kraju.Mislim i nadam se da nisam u pravu,jer verujem da su poslednji meseci rezultat desavanja u privatnom zivotu.Ipak je covek veliki emotivac i nije mala stvar postati otac.

Nenad

pre 9 godina

Sve sto je rekao mogu da razumem,ali ne mogu shvatiti coveka da ce mu rodjenje deteta i uloga oca smanjiti motivaciju,ambicije da i dalje osvaja najvece turnire,da ostane i bude najbolji na svetu?E,samo zato vise cenim Rogera,koji nikada nije dozvolio da takve stvari imaju uticaja na njega.Ozenio se-pa sta?Dobio decu,neka su ziva i zdrava-pa sta?Zivot i posle svega toga ide dalje,tvoj posao je tvoja ljubav nezavisno od svega toga,jer to volis da radis.To te ispunjava.Poceo si tenis igrati iz ljubavi.Rogera je cak Mirka podsticala da igra neke turnire nakon rodjenja dece,iako on sam nije hteo.Ona,kao bivsa teniserka,zna da je to njegova ljubav,pa onda i posao od koga zive.Ne kapiram zasto se odrices,Novace,mogucnosti da tog istog Rogera jednog dana dostignes i prestignes po broju GS titula?Sada si u najboljim godinama,tvoja fizicka priprema i sprema nisu u pitanju,vec tvoja glava.Prema tome,iskoristi svoju snagu i sredi se mentalno-tvoje vreme je SADA i u godinama koje dolaze.Deca mogu ici sa tobom gde god pozele kada malo odrastu da mogu putovati.Tako neces osecati da odrastaju van tebe,da ih ne vidjas.Fokus na teren,nisi favorit,cuti igraj produktivno.Neka tvoji rezultati i igra na terenu "govore" umesto tebe.Srecno!

Vuki

pre 9 godina

Jadan smo mi narod,cim Novak izgubi 2 meca kao ova dva poslednja,odma idi cuvaj bebe itd.A to sto je u protekle 3,4 godine naranija eliminacija bila polufinale,mozda neko cetvrtfinale to nikom nista kao da nije ni postojalo,nama problemi i porazi nisu bitni,bitno je biti samo na vrhu.

zeka

pre 9 godina

Mi boljeg nemamo i ne verujem da cemo uskoro imati sportistu i velicinu kao sto je Novak,ali u poslednje vreme izjave tipa"borim se za mir u svetu"vredjaju inteligenciju.Potpuno je usao u semu tupavih holivudskih izjava,cak mislim da on i nije tvorac istih.Sve u svemu Nole uz tebe smo,a to da si se ozenio i da cekas bebu znamo i drago nam je al nama sad treba hleba i igara!

Petar.S

pre 9 godina

Neka on da sve od sebe i neće mi biti žao i ako ispadne u 1 meču.
Ne treba da se izvode matematičke računice sa Novakom.
Ako bude dignutog nosa igrao, u fazonu - prvi sam, što da se lomim protiv ovog pacera, - on nema šta da traži na ovom turniru.
Ako ima volju samo da igra sa teniserima iz top 10, dzaba se nadamo uspehu.
Ako nije trenirao dovoljno zadnje 2 nedelje, ništa od 8 gs titule.
Recept je poznat i jasan, nema opuštanja i borba do kraja.
To kalkulisanje i neke bajke da nije motivisan jer Nadal ne igra, to su budalaštine. Može samo da mu da vetar u leđa to što zna da u eventualnom finalu neće morati da ukršta koplje sa upornim Nadalom.
Kao sportista koji je toliko uradio za Srbiju, i postigao sve što je postigao, ne duguje nam ništa, do kraja života, on je legenda i to je činjenica.
Ali ako ide u Njujork da bi mlatio rukama ka timu, i oduvao lopticu 3 metra u aut kad mu padne na liniju, namerno, onda bolje da ne igra do 2015, nek se odmara, nek čeka bebče sa ženom.
Toronto i Sinsinati su bili blamaža koja mu nije trebala, bez ikakve dalje analize. Znači ako stvarno želi da se bori, svim srcem smo uz njega.
Ako je i dalje u svom nekom negativnom tripu, dzaba se nadamo.

sasa jokic

pre 9 godina

VB@ jel Ti mislis da je Rodzeru tenis vazniji od porodice?
Pa ako neko kaze da mu nesto nije prioritet, ne znaci da ce to zapostaviti i sam je rekao da je sada u najvecoj snazi i da to hoce da iskoristi.
Uostalom, da li je neljudski malo se opravdati za slabiji rezultat?
Posji od sebe, ko si, sta si, koliko si u odnosu na njega u zivotu napravio (da Te podsetim Nole je No.1 i Rodzera je pobedio pre mesec dana na Wimbledonu) pa ga onda kritikuj. Ne kazem da ga ne treba kritikovati, ali argumentovano.

Milojko

pre 9 godina

Sva ova priča je luk i voda i već pomalo liči na ženski princip "pričaj, pričaj, dok ne ubediš sagovornika ili dok ga pričoms ne ubiješ". To što mnogo priča nije dobar znak uopšte. Već posle prvih lopti biće jasno da li je Novak došao da pobedi ili vešto da izgubi. Samouverenosti mu ne fali, ali to više ne fali nikom. Istina nije tamo negde, istina je tu, na terenu. Možete pocepati grlo od navijanja, sve je to ništa, jer Novak ako stvarno hoće, on i može, ali...

dionizije

pre 9 godina

evo novak je poceo davati nadalovske izjave moram vredno da radim ko osvoji trofej bice pobednik ima puno favorita ja nisam itd. tako neprirodno zvuci i verovatno je prevedeno s engleskog.

vb

pre 9 godina

Jeli kada Roger rekao da mu tenis nije pririoritet ? Ili Stan ili neko od drugih tenis igraca? Ispade da Novak jedini dobija dijete. Ponasanje razmazenog bogatasa. Ajde ne drami Novace. OSramotio si se u torontu I Cincinatiju, pa si posle priznao da te bilo bas briga. Nemoj samo istu pricu posle USO. nego uzmi tu titulu I ne prosipaj dramu.

Mlax

pre 9 godina

Gledao sam danas malo finale 2011,nevjerovatan tenis je tada igrao Novak,samo izmjene koje su bile tada...
Mislim da nivo tenisa tada je bio jaci nego ovaj sad kao sto Novak misli.
Puno mora da radi da bi stari Nole a ne da stalo potencira svadbu,bebu jer je to ipak njegov privatni zivot.

Sava

pre 9 godina

Posle ova dva Mastersa koja su stigla prebrzo, odmah nakon venčanja na US Openu očekujemo risetovanog Novaka i lagano osvajanje titule! Kakav Federer kakvi bakrači samo od Novaka zavisi!

Aki

pre 9 godina

Reket u ruke i igraj,sacekacemo prvi i drugi mec i znaćemo tek tada dali si onaj pravi nole,ili onaj iz zadnja dva turnira kojem nije nido cega. Za uspeh ti priznajem samo titulu jel ako izgubis od Federera neces biti vise broj jedan, barem ne za mene.

Mare,NS

pre 9 godina

Ovaj put ne mogu da se slozim sa Novakom,u potpunosti.On,Nadal,Federer vec u svlacionici vode sa 2:0,protiv neiskusnih i prosecnih tenisera.Dok oni savladaju tremu,igranja na centralnom terenu,vec je 0:1.Drugi set obicno pokusavaju da daju sve od sebe,ali to najcesce ne bude dovoljno!Ostalo je rutina da se mec privede kraju!
Kao sto Federer nedavno rece,kad su ga pitali sta misli o mladim nadama Dimitrovu i Raonicu:Kakve mlade nade,pa oni su vec godinama na ATP turu!

rasa

pre 9 godina

Novak uskoro dobija dete, to mu je prioritet. Ispada posle prve nedelje da odradi sponzore i pravac kuci. Tenis planira tek od sledece sezone, ako bude hteo i tada. Nije on u glavi kao Federer i Nadal, on ima zivotne prioritete. Volim ga, navijam za njega, ali on je nesto posebno i nije trkac za rekordima. Postovanje i hvala za sve lepo sto si uradio i sto verovatno niko dugo nece sa ovih prostora.

Mare,NS

pre 9 godina

Ovaj put ne mogu da se slozim sa Novakom,u potpunosti.On,Nadal,Federer vec u svlacionici vode sa 2:0,protiv neiskusnih i prosecnih tenisera.Dok oni savladaju tremu,igranja na centralnom terenu,vec je 0:1.Drugi set obicno pokusavaju da daju sve od sebe,ali to najcesce ne bude dovoljno!Ostalo je rutina da se mec privede kraju!
Kao sto Federer nedavno rece,kad su ga pitali sta misli o mladim nadama Dimitrovu i Raonicu:Kakve mlade nade,pa oni su vec godinama na ATP turu!

Sava

pre 9 godina

Posle ova dva Mastersa koja su stigla prebrzo, odmah nakon venčanja na US Openu očekujemo risetovanog Novaka i lagano osvajanje titule! Kakav Federer kakvi bakrači samo od Novaka zavisi!

rasa

pre 9 godina

Novak uskoro dobija dete, to mu je prioritet. Ispada posle prve nedelje da odradi sponzore i pravac kuci. Tenis planira tek od sledece sezone, ako bude hteo i tada. Nije on u glavi kao Federer i Nadal, on ima zivotne prioritete. Volim ga, navijam za njega, ali on je nesto posebno i nije trkac za rekordima. Postovanje i hvala za sve lepo sto si uradio i sto verovatno niko dugo nece sa ovih prostora.

sasa jokic

pre 9 godina

VB@ jel Ti mislis da je Rodzeru tenis vazniji od porodice?
Pa ako neko kaze da mu nesto nije prioritet, ne znaci da ce to zapostaviti i sam je rekao da je sada u najvecoj snazi i da to hoce da iskoristi.
Uostalom, da li je neljudski malo se opravdati za slabiji rezultat?
Posji od sebe, ko si, sta si, koliko si u odnosu na njega u zivotu napravio (da Te podsetim Nole je No.1 i Rodzera je pobedio pre mesec dana na Wimbledonu) pa ga onda kritikuj. Ne kazem da ga ne treba kritikovati, ali argumentovano.

vb

pre 9 godina

Jeli kada Roger rekao da mu tenis nije pririoritet ? Ili Stan ili neko od drugih tenis igraca? Ispade da Novak jedini dobija dijete. Ponasanje razmazenog bogatasa. Ajde ne drami Novace. OSramotio si se u torontu I Cincinatiju, pa si posle priznao da te bilo bas briga. Nemoj samo istu pricu posle USO. nego uzmi tu titulu I ne prosipaj dramu.

Mlax

pre 9 godina

Gledao sam danas malo finale 2011,nevjerovatan tenis je tada igrao Novak,samo izmjene koje su bile tada...
Mislim da nivo tenisa tada je bio jaci nego ovaj sad kao sto Novak misli.
Puno mora da radi da bi stari Nole a ne da stalo potencira svadbu,bebu jer je to ipak njegov privatni zivot.

Milojko

pre 9 godina

Sva ova priča je luk i voda i već pomalo liči na ženski princip "pričaj, pričaj, dok ne ubediš sagovornika ili dok ga pričoms ne ubiješ". To što mnogo priča nije dobar znak uopšte. Već posle prvih lopti biće jasno da li je Novak došao da pobedi ili vešto da izgubi. Samouverenosti mu ne fali, ali to više ne fali nikom. Istina nije tamo negde, istina je tu, na terenu. Možete pocepati grlo od navijanja, sve je to ništa, jer Novak ako stvarno hoće, on i može, ali...

Petar.S

pre 9 godina

Neka on da sve od sebe i neće mi biti žao i ako ispadne u 1 meču.
Ne treba da se izvode matematičke računice sa Novakom.
Ako bude dignutog nosa igrao, u fazonu - prvi sam, što da se lomim protiv ovog pacera, - on nema šta da traži na ovom turniru.
Ako ima volju samo da igra sa teniserima iz top 10, dzaba se nadamo uspehu.
Ako nije trenirao dovoljno zadnje 2 nedelje, ništa od 8 gs titule.
Recept je poznat i jasan, nema opuštanja i borba do kraja.
To kalkulisanje i neke bajke da nije motivisan jer Nadal ne igra, to su budalaštine. Može samo da mu da vetar u leđa to što zna da u eventualnom finalu neće morati da ukršta koplje sa upornim Nadalom.
Kao sportista koji je toliko uradio za Srbiju, i postigao sve što je postigao, ne duguje nam ništa, do kraja života, on je legenda i to je činjenica.
Ali ako ide u Njujork da bi mlatio rukama ka timu, i oduvao lopticu 3 metra u aut kad mu padne na liniju, namerno, onda bolje da ne igra do 2015, nek se odmara, nek čeka bebče sa ženom.
Toronto i Sinsinati su bili blamaža koja mu nije trebala, bez ikakve dalje analize. Znači ako stvarno želi da se bori, svim srcem smo uz njega.
Ako je i dalje u svom nekom negativnom tripu, dzaba se nadamo.

Aki

pre 9 godina

Reket u ruke i igraj,sacekacemo prvi i drugi mec i znaćemo tek tada dali si onaj pravi nole,ili onaj iz zadnja dva turnira kojem nije nido cega. Za uspeh ti priznajem samo titulu jel ako izgubis od Federera neces biti vise broj jedan, barem ne za mene.

dionizije

pre 9 godina

evo novak je poceo davati nadalovske izjave moram vredno da radim ko osvoji trofej bice pobednik ima puno favorita ja nisam itd. tako neprirodno zvuci i verovatno je prevedeno s engleskog.

Vuki

pre 9 godina

Jadan smo mi narod,cim Novak izgubi 2 meca kao ova dva poslednja,odma idi cuvaj bebe itd.A to sto je u protekle 3,4 godine naranija eliminacija bila polufinale,mozda neko cetvrtfinale to nikom nista kao da nije ni postojalo,nama problemi i porazi nisu bitni,bitno je biti samo na vrhu.

Nenad

pre 9 godina

Sve sto je rekao mogu da razumem,ali ne mogu shvatiti coveka da ce mu rodjenje deteta i uloga oca smanjiti motivaciju,ambicije da i dalje osvaja najvece turnire,da ostane i bude najbolji na svetu?E,samo zato vise cenim Rogera,koji nikada nije dozvolio da takve stvari imaju uticaja na njega.Ozenio se-pa sta?Dobio decu,neka su ziva i zdrava-pa sta?Zivot i posle svega toga ide dalje,tvoj posao je tvoja ljubav nezavisno od svega toga,jer to volis da radis.To te ispunjava.Poceo si tenis igrati iz ljubavi.Rogera je cak Mirka podsticala da igra neke turnire nakon rodjenja dece,iako on sam nije hteo.Ona,kao bivsa teniserka,zna da je to njegova ljubav,pa onda i posao od koga zive.Ne kapiram zasto se odrices,Novace,mogucnosti da tog istog Rogera jednog dana dostignes i prestignes po broju GS titula?Sada si u najboljim godinama,tvoja fizicka priprema i sprema nisu u pitanju,vec tvoja glava.Prema tome,iskoristi svoju snagu i sredi se mentalno-tvoje vreme je SADA i u godinama koje dolaze.Deca mogu ici sa tobom gde god pozele kada malo odrastu da mogu putovati.Tako neces osecati da odrastaju van tebe,da ih ne vidjas.Fokus na teren,nisi favorit,cuti igraj produktivno.Neka tvoji rezultati i igra na terenu "govore" umesto tebe.Srecno!

zeka

pre 9 godina

Mi boljeg nemamo i ne verujem da cemo uskoro imati sportistu i velicinu kao sto je Novak,ali u poslednje vreme izjave tipa"borim se za mir u svetu"vredjaju inteligenciju.Potpuno je usao u semu tupavih holivudskih izjava,cak mislim da on i nije tvorac istih.Sve u svemu Nole uz tebe smo,a to da si se ozenio i da cekas bebu znamo i drago nam je al nama sad treba hleba i igara!

dominus

pre 9 godina

Na ovom turniru cemo videti koliko je Novaku stalo do pobede,jer je sam izjavio pred pocetak ove sezone da su mu slemovi prioritet.Izjave koje on daje u poslednje vreme mogu imati dvostruko znacenje,ko razume shvatit ce.
Ali ako je njemu stvarno tenis dosadio (u jednu ruku ga razumem jer se covek ostvario u zivotu i ispisao jedan deo istorije,pa sada zeli da se vise posveti sebi i svojoj porodici)onda se plasim da on svoju ulogu u ovom sportu polako privodi kraju.Mislim i nadam se da nisam u pravu,jer verujem da su poslednji meseci rezultat desavanja u privatnom zivotu.Ipak je covek veliki emotivac i nije mala stvar postati otac.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Briga me za Novaka! Prenos, gospodo, prenos! Ko će od brojnih nacionalnih tevekanala prenositi US open! Ti, administratoru, pusti ove komentare za prenos! Hoću da znam, i ne želim da noću sedim za kompjuterskim stolom, već želim gledati iz kreveta! Tačka!

TomaS

pre 9 godina

Prioritet je porodica, ali je istovremeno prioritet i posao (tenis) i zabava (tenis) i usavršavanje (tenis)... Ne može se živeti po modelu: prvo 10 godina učenja, pa 10 godina rada, pa 10 godina zabave... Istovremeno treba i učiti i raditi i zabavljati se i stvarati porodicu. Tako se normanlno živi!

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Nenad Ma daj, sjasi, pusti coveka da zivi svoj zivot i igra svoj tenis, uvrteo si sebi u glavi da treba i mora da srusi Federerovih 17 pa ti je sve manje od toga nista.

desant

pre 9 godina

Dokle vise tih komentara "samo su pravi" ili "iskreni" Srbi uz tebe? Pravi i iskreni Srbin sam i po ocu i materi, ali glup i slep nisam. Novak je inteligentan covek i igrac, ali nekim svojim izjavama poput ove, vredja inteligenciju drugom. Svakako da smo uz njega i da boljeg nemamo, ali igraj covece i ne blamiraj se. Ako hoces.

Simke

pre 9 godina

Čuo sam ako Novak osvoji US Open da će onaJ Končita da obrije bradu!
:P A što se tiče prognoza...
Nikada veći znak pitanja nije bio u vezi Novaka nego pred ovaj početak USOpena. Znači ni Beker, ni Vajda, a ni sam Novak ja mislim da ne znaju u kakvoj je mentalnoj i fiziškoj ormi Novak.
Sve se kontra desilo.
Prvo pad na AO, pa I.Vels kreće dobri stari Novak, pa opet pad na RG, psihički pad, kriza, toliko finala GS a nema titula.
A onda Vimbldon i najveća Novakova pobeda u karijeri.
I kada su svi mislili da će najzad rasterećno da zaigra, napaljen, motivisan, on opet pada na naredna 2 mastersa, pritom Sinsinati je bio za rekord, za istoriju, i to bez Nadala,... ništa.

Zato sada ako neko misli da zna šta može da očekuje od Novaka, vara se samo tako. Možemo da pričamo tek posle 3,4 meča ako uspe da dobije, - kako ih je dobio, kako je igrao, i td.
Ali to je AKO ih dobije.
Naravno može svima krompir da uvali, a može i u 2 kolu opet da ispadne.
Nikada nepredvidljiviji nije bio Đoković nego što je sada!

branka nikolic

pre 9 godina

A JESTE SVI ZAPELI PROTIV NOLETA,I TO STO SE OZENIO I CEKA DJETE,I TO ISPADANJE ZADNJA DVA TURNIRA A NIKO NEVIDI NJEGOVU DOBRU STRANU,STA TAJ COVJEK URADIO ZA SRBIJU JEL DAO SAV PRIHOD U MAJU KAD SU POPLAVE BILE,JESTE DAO JE,KAD POBJEDJUJE SVI GA KUJU U ZVJEZDE A KAD GUBI ONDA VAM NEVALJA,JA SAM KAO I VECINA UZ NOLETA,NOLE NAJBOLJI SI PA STA GOD BUDE,NEK TI BUDE SRETNO!!LEGENDO SAMO NAPRIJED!

tanja

pre 9 godina

neka mu je dete zivo i zdravo,ali jos nece, pa, igraj...Dete za dete,ali tenis ti je posao.Sramota je kako si igrao u zadnja dva turnira.Bas sramota...sosa

kosmajac

pre 9 godina

ljudi da li je sa vam sve u redu, neki jos sanjaju da novaak moze da srusi federera po broju osvojenih gs. mene vise ne cudi gde smo, razmisljate li uopste. novak ima 10gs manje od rodzera. novak sledece godine puni 28, najvise osvojenih u istoriji id 28 i kasnije je 5 gs, novak dobija dete, jedan federer je od 28 dobijanje deteta osvojio 2 gs. novak ako osvoji jos jednu auo ili eventualno rg. ima jos jednu godinu gde se on pita( mada je vec digao ruke) i posle godinu, dve uz srecu ispadanje drugih. federera dobro se secma od 2010 znaci 29 zovete deda a novaku prica vladace do 32,33 hahah. pa covek se penzionisoa u 27 maksimum 2 gs do kraja karijere, us open ispada u 1/4 dosao covek zbog spoznora aj dosta sanjanja

e

pre 9 godina

Naravno da navijam za Novaka kad pobeđuje, ali i kad gubi! Za poslednji gren-slem u Njujorku Novak kaže da se fizički max. pripremio. Ipak ja mislim da psihološki nije. Nije to onaj Novak kada izgubi gem ili set i odmah zaboravi i još žešće napada i razbija igrača. Naravno i on je samo čovek. Polako vratićese on budite sigurni. Pozdrav Novaku!

vb

pre 9 godina

Jeli kada Roger rekao da mu tenis nije pririoritet ? Ili Stan ili neko od drugih tenis igraca? Ispade da Novak jedini dobija dijete. Ponasanje razmazenog bogatasa. Ajde ne drami Novace. OSramotio si se u torontu I Cincinatiju, pa si posle priznao da te bilo bas briga. Nemoj samo istu pricu posle USO. nego uzmi tu titulu I ne prosipaj dramu.

Aki

pre 9 godina

Reket u ruke i igraj,sacekacemo prvi i drugi mec i znaćemo tek tada dali si onaj pravi nole,ili onaj iz zadnja dva turnira kojem nije nido cega. Za uspeh ti priznajem samo titulu jel ako izgubis od Federera neces biti vise broj jedan, barem ne za mene.

rasa

pre 9 godina

Novak uskoro dobija dete, to mu je prioritet. Ispada posle prve nedelje da odradi sponzore i pravac kuci. Tenis planira tek od sledece sezone, ako bude hteo i tada. Nije on u glavi kao Federer i Nadal, on ima zivotne prioritete. Volim ga, navijam za njega, ali on je nesto posebno i nije trkac za rekordima. Postovanje i hvala za sve lepo sto si uradio i sto verovatno niko dugo nece sa ovih prostora.

Sava

pre 9 godina

Posle ova dva Mastersa koja su stigla prebrzo, odmah nakon venčanja na US Openu očekujemo risetovanog Novaka i lagano osvajanje titule! Kakav Federer kakvi bakrači samo od Novaka zavisi!

kosmajac

pre 9 godina

ljudi da li je sa vam sve u redu, neki jos sanjaju da novaak moze da srusi federera po broju osvojenih gs. mene vise ne cudi gde smo, razmisljate li uopste. novak ima 10gs manje od rodzera. novak sledece godine puni 28, najvise osvojenih u istoriji id 28 i kasnije je 5 gs, novak dobija dete, jedan federer je od 28 dobijanje deteta osvojio 2 gs. novak ako osvoji jos jednu auo ili eventualno rg. ima jos jednu godinu gde se on pita( mada je vec digao ruke) i posle godinu, dve uz srecu ispadanje drugih. federera dobro se secma od 2010 znaci 29 zovete deda a novaku prica vladace do 32,33 hahah. pa covek se penzionisoa u 27 maksimum 2 gs do kraja karijere, us open ispada u 1/4 dosao covek zbog spoznora aj dosta sanjanja

desant

pre 9 godina

Dokle vise tih komentara "samo su pravi" ili "iskreni" Srbi uz tebe? Pravi i iskreni Srbin sam i po ocu i materi, ali glup i slep nisam. Novak je inteligentan covek i igrac, ali nekim svojim izjavama poput ove, vredja inteligenciju drugom. Svakako da smo uz njega i da boljeg nemamo, ali igraj covece i ne blamiraj se. Ako hoces.

Milojko

pre 9 godina

Sva ova priča je luk i voda i već pomalo liči na ženski princip "pričaj, pričaj, dok ne ubediš sagovornika ili dok ga pričoms ne ubiješ". To što mnogo priča nije dobar znak uopšte. Već posle prvih lopti biće jasno da li je Novak došao da pobedi ili vešto da izgubi. Samouverenosti mu ne fali, ali to više ne fali nikom. Istina nije tamo negde, istina je tu, na terenu. Možete pocepati grlo od navijanja, sve je to ništa, jer Novak ako stvarno hoće, on i može, ali...

zeka

pre 9 godina

Mi boljeg nemamo i ne verujem da cemo uskoro imati sportistu i velicinu kao sto je Novak,ali u poslednje vreme izjave tipa"borim se za mir u svetu"vredjaju inteligenciju.Potpuno je usao u semu tupavih holivudskih izjava,cak mislim da on i nije tvorac istih.Sve u svemu Nole uz tebe smo,a to da si se ozenio i da cekas bebu znamo i drago nam je al nama sad treba hleba i igara!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 9 godina

Briga me za Novaka! Prenos, gospodo, prenos! Ko će od brojnih nacionalnih tevekanala prenositi US open! Ti, administratoru, pusti ove komentare za prenos! Hoću da znam, i ne želim da noću sedim za kompjuterskim stolom, već želim gledati iz kreveta! Tačka!

tanja

pre 9 godina

neka mu je dete zivo i zdravo,ali jos nece, pa, igraj...Dete za dete,ali tenis ti je posao.Sramota je kako si igrao u zadnja dva turnira.Bas sramota...sosa

Mlax

pre 9 godina

Gledao sam danas malo finale 2011,nevjerovatan tenis je tada igrao Novak,samo izmjene koje su bile tada...
Mislim da nivo tenisa tada je bio jaci nego ovaj sad kao sto Novak misli.
Puno mora da radi da bi stari Nole a ne da stalo potencira svadbu,bebu jer je to ipak njegov privatni zivot.

dionizije

pre 9 godina

evo novak je poceo davati nadalovske izjave moram vredno da radim ko osvoji trofej bice pobednik ima puno favorita ja nisam itd. tako neprirodno zvuci i verovatno je prevedeno s engleskog.

Nenad

pre 9 godina

Sve sto je rekao mogu da razumem,ali ne mogu shvatiti coveka da ce mu rodjenje deteta i uloga oca smanjiti motivaciju,ambicije da i dalje osvaja najvece turnire,da ostane i bude najbolji na svetu?E,samo zato vise cenim Rogera,koji nikada nije dozvolio da takve stvari imaju uticaja na njega.Ozenio se-pa sta?Dobio decu,neka su ziva i zdrava-pa sta?Zivot i posle svega toga ide dalje,tvoj posao je tvoja ljubav nezavisno od svega toga,jer to volis da radis.To te ispunjava.Poceo si tenis igrati iz ljubavi.Rogera je cak Mirka podsticala da igra neke turnire nakon rodjenja dece,iako on sam nije hteo.Ona,kao bivsa teniserka,zna da je to njegova ljubav,pa onda i posao od koga zive.Ne kapiram zasto se odrices,Novace,mogucnosti da tog istog Rogera jednog dana dostignes i prestignes po broju GS titula?Sada si u najboljim godinama,tvoja fizicka priprema i sprema nisu u pitanju,vec tvoja glava.Prema tome,iskoristi svoju snagu i sredi se mentalno-tvoje vreme je SADA i u godinama koje dolaze.Deca mogu ici sa tobom gde god pozele kada malo odrastu da mogu putovati.Tako neces osecati da odrastaju van tebe,da ih ne vidjas.Fokus na teren,nisi favorit,cuti igraj produktivno.Neka tvoji rezultati i igra na terenu "govore" umesto tebe.Srecno!

Mare,NS

pre 9 godina

Ovaj put ne mogu da se slozim sa Novakom,u potpunosti.On,Nadal,Federer vec u svlacionici vode sa 2:0,protiv neiskusnih i prosecnih tenisera.Dok oni savladaju tremu,igranja na centralnom terenu,vec je 0:1.Drugi set obicno pokusavaju da daju sve od sebe,ali to najcesce ne bude dovoljno!Ostalo je rutina da se mec privede kraju!
Kao sto Federer nedavno rece,kad su ga pitali sta misli o mladim nadama Dimitrovu i Raonicu:Kakve mlade nade,pa oni su vec godinama na ATP turu!

sasa jokic

pre 9 godina

VB@ jel Ti mislis da je Rodzeru tenis vazniji od porodice?
Pa ako neko kaze da mu nesto nije prioritet, ne znaci da ce to zapostaviti i sam je rekao da je sada u najvecoj snazi i da to hoce da iskoristi.
Uostalom, da li je neljudski malo se opravdati za slabiji rezultat?
Posji od sebe, ko si, sta si, koliko si u odnosu na njega u zivotu napravio (da Te podsetim Nole je No.1 i Rodzera je pobedio pre mesec dana na Wimbledonu) pa ga onda kritikuj. Ne kazem da ga ne treba kritikovati, ali argumentovano.

Petar.S

pre 9 godina

Neka on da sve od sebe i neće mi biti žao i ako ispadne u 1 meču.
Ne treba da se izvode matematičke računice sa Novakom.
Ako bude dignutog nosa igrao, u fazonu - prvi sam, što da se lomim protiv ovog pacera, - on nema šta da traži na ovom turniru.
Ako ima volju samo da igra sa teniserima iz top 10, dzaba se nadamo uspehu.
Ako nije trenirao dovoljno zadnje 2 nedelje, ništa od 8 gs titule.
Recept je poznat i jasan, nema opuštanja i borba do kraja.
To kalkulisanje i neke bajke da nije motivisan jer Nadal ne igra, to su budalaštine. Može samo da mu da vetar u leđa to što zna da u eventualnom finalu neće morati da ukršta koplje sa upornim Nadalom.
Kao sportista koji je toliko uradio za Srbiju, i postigao sve što je postigao, ne duguje nam ništa, do kraja života, on je legenda i to je činjenica.
Ali ako ide u Njujork da bi mlatio rukama ka timu, i oduvao lopticu 3 metra u aut kad mu padne na liniju, namerno, onda bolje da ne igra do 2015, nek se odmara, nek čeka bebče sa ženom.
Toronto i Sinsinati su bili blamaža koja mu nije trebala, bez ikakve dalje analize. Znači ako stvarno želi da se bori, svim srcem smo uz njega.
Ako je i dalje u svom nekom negativnom tripu, dzaba se nadamo.

Vuki

pre 9 godina

Jadan smo mi narod,cim Novak izgubi 2 meca kao ova dva poslednja,odma idi cuvaj bebe itd.A to sto je u protekle 3,4 godine naranija eliminacija bila polufinale,mozda neko cetvrtfinale to nikom nista kao da nije ni postojalo,nama problemi i porazi nisu bitni,bitno je biti samo na vrhu.

dominus

pre 9 godina

Na ovom turniru cemo videti koliko je Novaku stalo do pobede,jer je sam izjavio pred pocetak ove sezone da su mu slemovi prioritet.Izjave koje on daje u poslednje vreme mogu imati dvostruko znacenje,ko razume shvatit ce.
Ali ako je njemu stvarno tenis dosadio (u jednu ruku ga razumem jer se covek ostvario u zivotu i ispisao jedan deo istorije,pa sada zeli da se vise posveti sebi i svojoj porodici)onda se plasim da on svoju ulogu u ovom sportu polako privodi kraju.Mislim i nadam se da nisam u pravu,jer verujem da su poslednji meseci rezultat desavanja u privatnom zivotu.Ipak je covek veliki emotivac i nije mala stvar postati otac.

TomaS

pre 9 godina

Prioritet je porodica, ali je istovremeno prioritet i posao (tenis) i zabava (tenis) i usavršavanje (tenis)... Ne može se živeti po modelu: prvo 10 godina učenja, pa 10 godina rada, pa 10 godina zabave... Istovremeno treba i učiti i raditi i zabavljati se i stvarati porodicu. Tako se normanlno živi!

branka nikolic

pre 9 godina

A JESTE SVI ZAPELI PROTIV NOLETA,I TO STO SE OZENIO I CEKA DJETE,I TO ISPADANJE ZADNJA DVA TURNIRA A NIKO NEVIDI NJEGOVU DOBRU STRANU,STA TAJ COVJEK URADIO ZA SRBIJU JEL DAO SAV PRIHOD U MAJU KAD SU POPLAVE BILE,JESTE DAO JE,KAD POBJEDJUJE SVI GA KUJU U ZVJEZDE A KAD GUBI ONDA VAM NEVALJA,JA SAM KAO I VECINA UZ NOLETA,NOLE NAJBOLJI SI PA STA GOD BUDE,NEK TI BUDE SRETNO!!LEGENDO SAMO NAPRIJED!

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@Nenad Ma daj, sjasi, pusti coveka da zivi svoj zivot i igra svoj tenis, uvrteo si sebi u glavi da treba i mora da srusi Federerovih 17 pa ti je sve manje od toga nista.

Simke

pre 9 godina

Čuo sam ako Novak osvoji US Open da će onaJ Končita da obrije bradu!
:P A što se tiče prognoza...
Nikada veći znak pitanja nije bio u vezi Novaka nego pred ovaj početak USOpena. Znači ni Beker, ni Vajda, a ni sam Novak ja mislim da ne znaju u kakvoj je mentalnoj i fiziškoj ormi Novak.
Sve se kontra desilo.
Prvo pad na AO, pa I.Vels kreće dobri stari Novak, pa opet pad na RG, psihički pad, kriza, toliko finala GS a nema titula.
A onda Vimbldon i najveća Novakova pobeda u karijeri.
I kada su svi mislili da će najzad rasterećno da zaigra, napaljen, motivisan, on opet pada na naredna 2 mastersa, pritom Sinsinati je bio za rekord, za istoriju, i to bez Nadala,... ništa.

Zato sada ako neko misli da zna šta može da očekuje od Novaka, vara se samo tako. Možemo da pričamo tek posle 3,4 meča ako uspe da dobije, - kako ih je dobio, kako je igrao, i td.
Ali to je AKO ih dobije.
Naravno može svima krompir da uvali, a može i u 2 kolu opet da ispadne.
Nikada nepredvidljiviji nije bio Đoković nego što je sada!

e

pre 9 godina

Naravno da navijam za Novaka kad pobeđuje, ali i kad gubi! Za poslednji gren-slem u Njujorku Novak kaže da se fizički max. pripremio. Ipak ja mislim da psihološki nije. Nije to onaj Novak kada izgubi gem ili set i odmah zaboravi i još žešće napada i razbija igrača. Naravno i on je samo čovek. Polako vratićese on budite sigurni. Pozdrav Novaku!