Tenis 119

Nedelja, 17.08.2014.

13:39

Maša: Zašto su joj merili pritisak?

Ruska teniserka Marija Šarapova ljuta je zbog dešavanja tokom polufinala Sinsinatija sa Anom Ivanović koje je naša teniserka dobila posle trilera u tri seta.

Maša: Zašto su joj merili pritisak? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

Miko

pre 9 godina

Zadnjih 5 komentara mi niste objavili,a svi su bili korektni i bez bilo kakvih uvreda.Ajde lijep nadjite moj komentar od prije sat vremena pa objavite.

Miko

pre 9 godina

Mislim da bi ovoj mladoj dami neko trebao da skrene paznju na ponasanje.
Od jedne omiljene i prijatne 17-godisnjakinje,pretvorila se u pravu anti propagandu tenisa.Tenis joj je dao sve,a ona se na terenu ponasa tako da omrzne mladima bavljenje ovim prelijepim sportom.Njoj je fer-plej daleko od prihvatljivog,a sada hoce i da uci druge o tome.Mogla bi od Ane dosta o ponasanju na terenu da nauci.Moze da pogleda i Lisicki,Petkovic,Kerber i ostale koje su nasmijane i kada im ne ide i pravi su idoli za mlade.

zustavite sve jer nekom suska kesica od cipsa

pre 9 godina

@prolazi avion zaustavite sve
1000 pluseva ti treba dati. Gledam gimnasticare, koji rade na gredi ili vratilu, gde mozes da se ubijes zbog greske sve uz muziku, bliceve i glasno navijanje publike (ako neko drugi nastupa u isto vreme u sali). Najvece primadone!

zivi svedok

pre 9 godina

maria je veca sampionka nego sto ce ana ikada biti
(steven, 17. avgust 2014 21:36)

Stevene cestitam, davno nisam procitao ovako iscrpan i pametan komentar. Sve potkrepljeno cinjenicama, apsolutno si pogodio srz teme. Svi tu nesto gledali mec, analiza sudijine odluke, momenat kada je Ana ovo, a Marija ono, zasto je jedna pobedila, a druga izgubila, da li ima pravo Marija da tako reaguje ako je vec i ona milion puta ovako ili onako... Ma ne, ti covece jednu recenicu i paf, pravo u srz problema. Mani ti ove nase, svi nesto kao brane Anu, a ovi drugi kao opravdavaju Mariju. "maria je veca sampionka" pa nek se svi ispod ceskaju i mere puls, tako se to radi sampione. Zaboravih samo da pitam, koliko imas godina? sest ili sedam?

steven

pre 9 godina

Pa sta ako je prelepa marija bezorazbna ??? vi se samo ne mirite sa cinjenicom da je daleko uspesnija i teniserka i da zaradjuje mnogo vise para , ana niti ima toliko velikih titula kao marija niti je isplativa velikim kompanijama da ualzu u nju ;)

Pera

pre 9 godina

Ana je vec jednom porazila Serenu ove godine, dok ti ne mozes ni da joj prismrdis... a i zar nije bolje da bolja izmedju tebe i Ane pobedi?

Info

pre 9 godina

Za neupucene, evo kolekcije uvredljivih izraza koje su Sharapova, Serena i ostale uputile svojim protivnicama:
http://ihaveatennisaddiction.blogspot.de/2014/08/wtas-most-memorable-lines.html
Ovo nije prvi put da se Marija ovako ponasa. Ima pogan jezik, egocentricnu i prgavu narav. Daleko joj lepa kuca!

romanista

pre 9 godina

Daleko najbezobraznija tenisačica na cilom Touru.Osoba koja nema nijednu prijateljicu među igračicama.Osoba koja stalno ide u WC kad gubi,to je činila protiv Ane u Stuttgartu,Halep u Parizu,Petrove na US Openu i još mali milijun puta.Nekorektna,drska i bezobrazna to je Marija Šarapova.A za Anino uzimanje time-outa ne vidim nikakav problem,koliko ja znam to je dopušteno.ciao.

Sve je to razmazeno danas

pre 9 godina

Navijam za Anu, ali stvarno je smesno to glumatanje s merenjem pritiska.
Mislim - mere ti pritisak i prenemazes se, a onda operes Sarapovu :)
Kao glumatanje padanja u sensaestercu u fudbalu.
Zalosno.

Miki

pre 9 godina

Ne trazi izgovore,zato sto si izgubila...Ana je bila bolja,i zasluzeno je pobedila.Sramota,tako velika sampionka kao Sarapova trazi izgovore u porazu!Srecno Ana u finalu!Idemooooooo! :-)

Tennis fan

pre 9 godina

Većina navija za Mašu jer je "zgodna ženska" a ne zbog rezultata, iako jesu izvanredni.Ali je ono što vidimo na TV - retko nesimpatična,bez šarma, velika folirantkinja,koristi sve moguće trikove a o vrištanju i nedozvoljenim pauzama u poenu da ne pišem. Kad joj neko vrati istom merom ružno se ponaša.

Andjela

pre 9 godina

@nikola
"trovali Novaka..."
Zašto pišeš takve gluposti. Kleveta. Ako imaš dokaze iznesi ih, dužan si da to uradiš.
Ps. Uzimanje medicinskog t.m. Je ANA preuzela od Noleta, on je to patentirao, kad je protivnik u furioznom naletu treba ga prekinuti...
Naravno za to nisu krivi igrači nego sudije!!!

wladou

pre 9 godina

Smesno... Nije Ana baba od 73 godine pa da joj mere pritisak jer se "malo natrcala" . Naravno da Sharapova ima pravo da prokomentarise, i nije dobacila Ani da joj provere pritisak, vec sudiji. Trazenje timeout-a u sred gema je nesto odvratno u tennis-u, to bi morali da izbace, jedino ako se bas vidi da igracu nije dobro... Taj potez uopste nije sportski ni fer. Isto bi i Serena prokomentarisala da Ana radi ovo u mecevima protiv nje...

PP

pre 9 godina

Nesto jako vazno: Pratim tenis preko kanala C More na kojem nema reklama tokom pauze pa mozemo da vidimo sta se dogadja na terenu. Dok je Ana bila u toaletu posle drugog seta Sarapova je vodila prilicno agresivnu raspravu sa glavnim sudijom sa pitanjima sta to Ana radi u toaletu, da li se presvlaci i trazila od sudije da on ispita sta Ana tamo radi. Paradoksalno je da bas ona koja redovno odlazi na toalet pauze posle izgubljenih setova ima ovakvu reakciju a i to govori mnogo o njenoj licnosti. Ono sto je njoj dozvoljeno i podrazumeva se ne sme biti dozvoljeno njenim protivnicama. Misli ona!?

Negativni

pre 9 godina

Ko o čemu.......... Ne čudi me ovo ponašanje Šarapove. Ona se uvek nesportski ponaša tokom meča i upravo je ona ta koja često uzima medicinske tajmaute kada gubi. Zato je i reagovala. To je psihologija loših ljudi.

zivi svedok

pre 9 godina

Cutala je kao zalivena kada je sudija napravio gresku (verovatno slucajno) i ponovio cist poen koji je direktno promenio tok meca. Nije problem u tom jednom ponovljenom poenu koji je trebalo da dobije Ana, nego sto je ta pogresna sudijska odluka potpuno izbacila Anu iz koloseka. Marija je bila u nok daunu, vec joj se prakticno brojalo 10, 9, 8, 7... vec sto je ta odluka vratila Sarapovu u zivot i posle toga skoro dobila izgubljen mec. Cudo jedno kako je tada cutala. Pa jos i onaj grozan komentar njenog trenera"to je Ana Ivanovic, sta ti je, a ti si Marija Sarapova" kolika kolicina prepotencije. Dosad sam uvek navijao za Sarapovu ali sad mi se bas zgadila. Bas mi je drago sto je Ana razbucala, realno je bila bolja ceo mec i zasluzila je da pobedi u 2 seta, ali ovako je pobeda samo jos sladja.

Nikola

pre 9 godina

Kao da se nesto drugo moglo ocekivati od Ruskinje... Otkad su trovali Novaka, potpuno je jasno kakvi su to "sportisti". Na nivou vlastodrzaca u toj zemlji.

zoran

pre 9 godina

Nije protiv pravila tražiti med. time-out a lekar meri pritisak jer misli da treba. Isto nije protiv pravila(još uvek) da teniserke i teniseri(ređe) riču k'o goveda dok udaraju lopticu.
Toliko o tome.

Igor

pre 9 godina

U pravu je, možda jeste ružan potez, ali zašto bi teniserki merili krvni pritisak nasred meča? Pa valjda i bez toga zna da li je u stanju da igra ili ne. Nije Ana penzioner nego vrhunski sportista.

PP

pre 9 godina

Moram samo da dodam da Ana posle TMO uopste nije izgledala dobro, nije imala onu energiju koju je imala tokom celog meca, bila je nekako izmenjenog izgleda lica bas onako kako izgledaju osobe kojima nije sasvim dobro i koje se osecaju lose. Meni nije izgledalo da ce biti u stanju da pobedi i pravo je cudo sto je uopste pobedila.

Napred Ana, glavu gore i ne obaziri se sta zlonamerne osobe rade i govore. Sarapova koja stalno vodi mentalni rat protiv svojih protivnica urlajuci pri svakoj lopti ima najmanje pravo na to. A o njenim dugim toalet posetama posle izgubljenih setova da bi promenila ritam protivnici vise i nema sta da se doda.

nislijka

pre 9 godina

ko gubi ima pravo da se ljuti a Sarapova je inace poznata po nesportskom i nefer ponasanju i kad gubi i kad pobedjuje, likuje i vredja konstantno

kiko

pre 9 godina

Draga marijice,izgubila si i cestitaj kako to dolikuje pravoj sportistkinji,a to sto su joj merili pritisak je najvise zbog tvog deranja i krestanja po terenu...nama sto smo te slusali se dizao,dizao... pritisak,a ne njoj koja te je uzivo slusala i gledala...

Acabgd

pre 9 godina

Kakvo licemerje... A nema komentar na to što je u Štutgartu u meču sa Anom, kada je gubila otišla u toalet i ostala 10 minuta... I nakon toga preokrenula meč u svoju korist... Sramna joj je izjava kada se i sama služi taktičkim smicalicama

Luzer

pre 9 godina

Možda Maši opravdano skače pritisak od sjajne Ane, ali meni skače pritisak od obe, kad ih vidim...kakve cure, ma sve im je oprošteno...

Jole

pre 9 godina

Dva važna poena, koja bi verovatno uticala da Ana ranije završi meč, nisu joj dodeljena greškama sudija. Pa ko se ne bi iznervirao!? Mada protiv Serene koja je sa pola snage dobila meč, biće biti teško ako krene da igra muški tenis. Ana pokušaj da budeš kao tenk!

ja

pre 9 godina

Ana ocigledno ima povremeno nekih problema, jer je ovo bar peti put da ima iste probleme i iste simptome.

Narednih nekoliko gemova je igrala dosta stegnuto. Ako niste primetili Ana je u toj pauzi popila neku tabletu verovatno nesto za smirenje.
U nastavku meca se uopste nije toliko radovala i bila glasna sa onim njenim cuvenim "Ajde". Ocigledno joj je ta tableta smanjila adrenalin, jer nema drugog objasnjenja za tu njenu smirenost.
Jeste mozda neobicno sto je zatrazila pomoc u sred gema, ali u nekim trenucima teniser ne moze da bira kada ce zatraziti pomoc, odnosno da ceka da se gem zavrsi. Posto je u pitanju bio drugi gem u setu, Ana je morala da odigra i taj i sledeci gem da bi dosla do pauze u kojoj ima pravo na redovni medikal tajmaut, a do te pauze je mogla i da se onesvesti na terenu.
Na kraju sudija je taj koji odredjuje da li teniser moze da dobije medicinsku pomoc ili ne.
Sudija je odmah sisao sa stolice, jer Ana u trenutku nije mogla ni da hoda.

Za Sarapovu vazi ono "Ko gubi ima pravo i da se ljuti", tako da joj preostaje samo da se ljuti.
Bojim se da ce se u buducnosti ljutiti jos vise, jer Ana polako postaje penicilin za nju.

ristivoje

pre 9 godina

@Bogdan
Udario sam ti minus. Prvenstveno zbog Sarapove i Azarenke i njima slicnih stenjacica prestao sam da gledam zenski tenis.
Mogu da zamislim kako li je tek drugim igracicama kad igraju protiv njih. Od tolike vriske tesko je biti fokusiran na mec pa mi nije zao ako se protiv takvih vristalica druge igracice koriste trikovima da im naruse koncentraciju.

ironija

pre 9 godina

@gledaj sebe Marija Anin navijac proziva Sarapovu zbog trazenja tajm auta? Nerealno. Kad je to i protiv koga Sarapova trazila tajm aut? Ona to ne radi skoro nikad. A Ana je poznata po tome, prvu veliku pobedu u karijeri protiv Morezmo ostvarila je na taj nacin.

bruno

pre 9 godina

Da, ali nije joj zasmetalo što je pri rezultatu 4:0 i 30:40 Ani otet dobijen poen pa je napravila brejk u ponovljenom. To je vjerovatno bio ključ drugog seta. Da je fer igrač priznala bi Ani poen kao što to Nole uradi kada su takve situacije.

SourGrapes

pre 9 godina

Gospodjica koja ne vristi, nego urla dok udara lopticu, verovatno misleci da ne utice ni promil na svoje protivnice dok to radi. Povrh svega ne radi se o nekoj sicusnoj teniserki od 45 kg kojoj stvarno treba mnogo snage da vrati tudje jake lopte, naprotiv - Marija Sarapova je gorostas, vislja i krupnija od mnogih muskaraca. Ironija je da takva igracica govori o nefer ponasanju za vreme meca, o stvarima koje mogu da dekoncentrisu protivnicu.
Ana je bila ozbiljno ostecena u mecu najmanje dva puta od strane glavnog sudije, i sada ova reakcija Marije kojoj je mozda trebala Ana u bolnici da bi medicinski tajm aut bio legitiman... Sada sam jos vise ponosan na Aninu pobedu.

prolazi avion zaustavite sve

pre 9 godina

Teniseri su najužasniji sportisti. Zamislite da stane košarkaška utakmica jer se nekom igraču malo zavrtelo pa uđe doktor da mu meri pritisak?! Ili zamislite fudbalera koji neće da igra jer se neko NAKAŠLJAO u publici?! Ne znam što lepo ne stave te tenisere pod stakleno zvono dok igraju i da se zabrani publici da bude bliža od 500m terenu. I naravno da svi zaustave dah kad se servira. Teniseri su najbolje plaćeni sportisti a ponašaju se... ma nemam reči. I ti medicinski tajmauti su u 99% slučajeva taktika jer posle toga igraju kao ludi satima. Toliko im je bilo loše... Pa onda i to vrištanje, nameštanje gaća, tupkanje loptica 2 minuta i ostale gluposti. Takve primadone još svet nije video.

Dragi

pre 9 godina

A da li joj je bilo jasno zbog čega joj je sudija poklonio poen, tj. kada je dosudio da se ponovi poen koji je Šarapova već izgubila. Tada je ćutala?

Petar

pre 9 godina

A da ono sto je uradila Ana uradi Rafa protiv Noleta, bi li i onda imali razumevanja? Sarapova je nekas iritantna, ali je pravi sportista, retko trazi celendz, skoro nikad tajm aut, a ono sto je Ana sinoc radila je primer loseg ponasanja. Udaranje reketom o podlogu dok se Sarapova sprema da servira, trazenje tajm auta u sred gema, i onda naglo ustajanje uz reci da se oseca dobro. Svaka joj cast na pobedi, ali neka nauci da se ponasa kao odrasli. Dokle cemo da pravdamo nase, samo zato sto su nasi, cak i kad nisu u pravu.. Odrastite ljudi.

Ugljesa

pre 9 godina

Ajde Sarapova, bolje bi ti bilo da se poklopis i cutis, Ja sam gledao cijeli mec, do 6-2 i 4-0 Ana te je pocistila sa terena, nisi znala gdje se nalazis i sta te je snaslo, a onda te je sudisjka katastrofalna greska (sudjen aut, cista lopta) vratila u zivot, ne bi gema uzela u drugom sta ti je Ana radila. To sto se uopste i igrao treci set je iskljucivo Anina "zasluga." Imala si 9 duplih gresaka, od tog 2 zaredom na 5-4 za tebe u trecem, poklopi se po usima. A sto se tice kritikovanja drugih i kako te je mjerenje pritiska omelo (imala je sarkasticne komentare sa sudijom i poslije drugog seta kada je Ana otisla u svlacionicu "Sta ona radi tamo, presvlaci se, ili sta? Hocu da znam!" - pa kad imas pravo da znas, imaju i drugi da uzmu medicinski timeout), tvoje krestanje ometa i avione koji nadlijecu terene na kojima igras, a kamoli tvoje protivnice. Arogancija nije nicija privilegija, pa ni tvoja. Dislike ova uobrazena igracica, bravo Ana, jos mi je milije sto si pobijedila nakon mec lopti :)

Iv

pre 9 godina

Svaki učesnik teniskog meča, bilo da se on igra na grad slamu, mastersu, challnageru pa i fjučersu, ima pravo na medicinski tajm aut.
Ne razumem šta Maši nije jasno? -_-

tennis

pre 9 godina

Zasto ti nakon izgubljenog seta, u vecini meceva, odlazis u svlacionicu? Zasto pravis tolike pauze izmedju servisa i zasto nisi priznala da je onaj poen bio regularan? Izgubila si, pomiri se s tim. Ana te je spustila na zemlju i hvala joj za to. I da si prosla dalje, Serena bi imala vecu podrsku od tebe. Ljudima je dosta tvoje arogancije, vristanja i od nekada omiljene postajes jedna od omrazenijih igracica.

veliki strumf

pre 9 godina

Da bi se ti pitala! Ti si i doktor, pa bolje znas? A da Masa ima malo sportskog u sebi, priznala bi onaj (ne)sporan poen Ani, posle koga bi bilo 5-0. Takodje, da je sportswoman ne bi onolikim vristanjem iritirala protivnice, uzimala nekorektne toalet-break-ove, pravila, kao i sinoc, ogromne pauze izmedju servisa...

divad

pre 9 godina

Merili su joj pritisak jer Ana ima aritmiju srca gospodjice Šarapova....ko se susrece sa tom bolescu zna odlicno kako funkcionise i kad se manifestuje...

brm

pre 9 godina

Kakav je ovaj ženski tenis mučenje. Te traženje medicinskih tajm auta, te idu u wc, pa idu da se presvuku, pa zovu trenera da se posavetuju posle svakog seta, pa gomila vrištalina. A cela igra se svodi na to da opale po loptici što jače i pogode teren protivnice.

sve je jasno

pre 9 godina

Ana je nakon zatrazenog medicinskog tajm-auta izgubila 4 od sledecih 5 gemova i upala u skoro bezizlaznu situaciju, i to najbolje govori koliko se u tom momentu "dobro" osecala, i koliko je ta intervencija doprinela preokretu u zadnjem setu (a do kojeg je doslo u njegovom finisu, a ne na samom pocetku kada je pomoc lekara zatrazena).

Možda to što mislim greši...

pre 9 godina

Mašo majke ti nemoj! Pa šta misliš da tvoje "jaukanje" prilikom udaraca nekom ne smeta. Možda je to Ani diglo pritisak! ;)
Bravo za divnu Anu!

Cole

pre 9 godina

Da bi tebe pobedila. Eto zašto.

P.S.
Nikada mi neće biti jasno na koju foru
je Šarapova najplaćenija sportistkinja,
zbog čega se sponzori lepe za nju kada
znam gomilu ljudi (uključujući i mene)
koji kada ona igra ili stišavaju TV ili
menjaju kanal zbog nepodnošljivih urlika
tokom meča.

objective

pre 9 godina

ana svakako nije bila ta koja zahtevala da joj se meri pritisak, medicinski tim je taj koji je odredio postupak nakon sto im je Ana rekla kakve tegobe ima. Marija je svakako nakon toga napravila brejk, tako da ne vidim kako je taj momenat uticao na mec

Nebojša

pre 9 godina

Nisam gledao meč tako da nemogu da komentarišem ovaj događaj ali nikad nisam voleo ovu teniserku od njenog ponašanja i vristanja do njenog snagatorskog i jednodimenzionalnog tenisa jedini plus za nju je što se bori do kraja i ne odustaje i to je to neopisiv mi je užitak kada ona i Serena izgube tako da se nadam da Ana večeras može do pobede nadam se da se oporavila emotivno i fizički srećno.

Pravda je zadovoljena

pre 9 godina

Ana je osoba koja mnogo paniči pa me i ne čudi da joj se slošilo. Svojevremeno je Najdžel Sirs Anin bivši trener rekao da se Ani i na treninzima dešava da odjednom počne ubrzano da diše, nervira se i izbacuje lake lotpe u aut ili mrežu i da je to neobjašnjivo, ali eto. Ana se nosila sa ogromnim pritiskom jer je bila svesna velike prednosti koju je prokockala i verovatno je bila i ljuta i nervozna i tu kreće i teško disanje, lupanje srca... Razumem da Šarapovoj to možda nije jasno ali to je Ana, ona nije neko ko može da zadrži emocije i hladnoću na terenu kao što to može Marija. Ana u sve ulazi emotivno pa tako i u ovim situacijama. Sve to njoj ide iz glave i stomaka, ta panika, odnosno anksioznost koja se iznenada pojavi.
Ipak nema niti jednog opravdanja za Marijino ponašanje. Tako velika šampionka i sportska ikona unizila je samu sebe u očima sportskog sveta sinoć, o čemu svedoče i negativni komentari brojnih teniskih asova i fanova, kao i medija na društvenim mrežama. Ona je dobacila "što joj sad ne izmerite pritisak" na 4-4 u trećem setu a ta situacija se dogodila nekoliko gemova ranije i posle nje je Marija vodila sa 4-2. Pokazala je svoje ružno lice i verujem da je mnogi od sinoć gledaju drugačijim očima, uključujući i mene. Pa ona je prva koja se služi raznim trikovima i pauzama tokom mečeva i poznata je po tome.
Ani srećno u finalu, i da nastavi sa fantastičnom godinom! Neka da sve od sebe protiv Serene, a finale je već sjajan rezultat!

Dejan

pre 9 godina

Pa svako radi da pobedio. Sharapova ceo mec se dere i vristi pa nema nema prava da se zali ako je trazila prekidaci da se odmori a to podrazumeva i merenje pritiska.

konto

pre 9 godina

Da bi se ti više nervirala kad izgubiš! Eto sad znaš :-P A i lepša je od tebe, mnogo!
Jel se sećaš šta si rekla Martini Hingis kad te je pobedila? E sad lepo primeni tu rečenicu na sebe.

Filip

pre 9 godina

Ona je poslednja osoba koja bi trebalo da prica o fer pleju! Sad neka vidi kako se osecaju njene protivnice na sve njene provokacije!
Drago mi je sto je Ana konacno shvatila sta treba da radi, jos samo da joj odgovorila kao sto je trebala. Ali Ana nije taj tip igracice.
Veceras ocekujemo isto takve igrice i od Serene.

gledaj sebe Marija

pre 9 godina

Kad se samo setim, pre nekih 6-7 godina, rekose neki ovde u komentarima "steta, bolje Jelena da je pobedila Anu, imala bi vece sanse protiv Dinare". I na drugom turniru isto tako samo protiv Marije. Ana je oprala i Dinaru i Mariju. "Zapusila" im je usta. Inace nisam imao nista protiv da dobije i Jelena, da ona pokusa, koja je bolja ta neka prodje.
Dakle "zapusila" im je usta i srecom vise takve nebuloze ne cujem, tj. ne citam. Mozda su gajili optimizam zbog tadasnje Jelenine igre (svakako nije fer sta su rekli), a sada ne mogu ni to, cini mi se, jer Jelena igra daleko losije nego onda. Tada je stizala sve i isla uglavnom na greske protivnica, da zapises kad ona ima veci broj vinera. Kada neka udaracica ima svoj dan, Jelena nije imala sta da trazi. Dakle takva je njena igra, gradja, psiha (nedovoljno hrabra, isuvise nervozna) itd. Postujem, ali samo kazem kako jeste. Nije to zbog toga sto je kao mladja trenirala u hladnom balonu... vec je malo u nekim stvarima nazalost limitirana.

Nebitno. Kao i ova Masina nesportska izjava. Prva ona trazi tajm-aut kad gubi da izbaci protivnicu iz ritma. Mislim trazi veoma cesto. Ana je veoma korektna sto se tih igrica tice. Nije joj dobro donela pauza jer je Sarapova nastavila da gazi, da pravi brejkove, Masin pad je dosao pri kraju seta tek.

Ajde Ana!

Djordje

pre 9 godina

Zato sto se u trenutku osetila lose. Pomogli su joj, nastavila je i pobedia je, a Sarapova samo moze da pukne. Zasto nije priznala poen koji joj je sudija poklonio, tj oduzeo Ani?

Djordje

pre 9 godina

Zato sto se u trenutku osetila lose. Pomogli su joj, nastavila je i pobedia je, a Sarapova samo moze da pukne. Zasto nije priznala poen koji joj je sudija poklonio, tj oduzeo Ani?

Acabgd

pre 9 godina

Kakvo licemerje... A nema komentar na to što je u Štutgartu u meču sa Anom, kada je gubila otišla u toalet i ostala 10 minuta... I nakon toga preokrenula meč u svoju korist... Sramna joj je izjava kada se i sama služi taktičkim smicalicama

Filip

pre 9 godina

Ona je poslednja osoba koja bi trebalo da prica o fer pleju! Sad neka vidi kako se osecaju njene protivnice na sve njene provokacije!
Drago mi je sto je Ana konacno shvatila sta treba da radi, jos samo da joj odgovorila kao sto je trebala. Ali Ana nije taj tip igracice.
Veceras ocekujemo isto takve igrice i od Serene.

SourGrapes

pre 9 godina

Gospodjica koja ne vristi, nego urla dok udara lopticu, verovatno misleci da ne utice ni promil na svoje protivnice dok to radi. Povrh svega ne radi se o nekoj sicusnoj teniserki od 45 kg kojoj stvarno treba mnogo snage da vrati tudje jake lopte, naprotiv - Marija Sarapova je gorostas, vislja i krupnija od mnogih muskaraca. Ironija je da takva igracica govori o nefer ponasanju za vreme meca, o stvarima koje mogu da dekoncentrisu protivnicu.
Ana je bila ozbiljno ostecena u mecu najmanje dva puta od strane glavnog sudije, i sada ova reakcija Marije kojoj je mozda trebala Ana u bolnici da bi medicinski tajm aut bio legitiman... Sada sam jos vise ponosan na Aninu pobedu.

konto

pre 9 godina

Da bi se ti više nervirala kad izgubiš! Eto sad znaš :-P A i lepša je od tebe, mnogo!
Jel se sećaš šta si rekla Martini Hingis kad te je pobedila? E sad lepo primeni tu rečenicu na sebe.

veliki strumf

pre 9 godina

Da bi se ti pitala! Ti si i doktor, pa bolje znas? A da Masa ima malo sportskog u sebi, priznala bi onaj (ne)sporan poen Ani, posle koga bi bilo 5-0. Takodje, da je sportswoman ne bi onolikim vristanjem iritirala protivnice, uzimala nekorektne toalet-break-ove, pravila, kao i sinoc, ogromne pauze izmedju servisa...

Ugljesa

pre 9 godina

Ajde Sarapova, bolje bi ti bilo da se poklopis i cutis, Ja sam gledao cijeli mec, do 6-2 i 4-0 Ana te je pocistila sa terena, nisi znala gdje se nalazis i sta te je snaslo, a onda te je sudisjka katastrofalna greska (sudjen aut, cista lopta) vratila u zivot, ne bi gema uzela u drugom sta ti je Ana radila. To sto se uopste i igrao treci set je iskljucivo Anina "zasluga." Imala si 9 duplih gresaka, od tog 2 zaredom na 5-4 za tebe u trecem, poklopi se po usima. A sto se tice kritikovanja drugih i kako te je mjerenje pritiska omelo (imala je sarkasticne komentare sa sudijom i poslije drugog seta kada je Ana otisla u svlacionicu "Sta ona radi tamo, presvlaci se, ili sta? Hocu da znam!" - pa kad imas pravo da znas, imaju i drugi da uzmu medicinski timeout), tvoje krestanje ometa i avione koji nadlijecu terene na kojima igras, a kamoli tvoje protivnice. Arogancija nije nicija privilegija, pa ni tvoja. Dislike ova uobrazena igracica, bravo Ana, jos mi je milije sto si pobijedila nakon mec lopti :)

Dragi

pre 9 godina

A da li joj je bilo jasno zbog čega joj je sudija poklonio poen, tj. kada je dosudio da se ponovi poen koji je Šarapova već izgubila. Tada je ćutala?

divad

pre 9 godina

Merili su joj pritisak jer Ana ima aritmiju srca gospodjice Šarapova....ko se susrece sa tom bolescu zna odlicno kako funkcionise i kad se manifestuje...

Nebojša

pre 9 godina

Nisam gledao meč tako da nemogu da komentarišem ovaj događaj ali nikad nisam voleo ovu teniserku od njenog ponašanja i vristanja do njenog snagatorskog i jednodimenzionalnog tenisa jedini plus za nju je što se bori do kraja i ne odustaje i to je to neopisiv mi je užitak kada ona i Serena izgube tako da se nadam da Ana večeras može do pobede nadam se da se oporavila emotivno i fizički srećno.

bruno

pre 9 godina

Da, ali nije joj zasmetalo što je pri rezultatu 4:0 i 30:40 Ani otet dobijen poen pa je napravila brejk u ponovljenom. To je vjerovatno bio ključ drugog seta. Da je fer igrač priznala bi Ani poen kao što to Nole uradi kada su takve situacije.

Iv

pre 9 godina

Svaki učesnik teniskog meča, bilo da se on igra na grad slamu, mastersu, challnageru pa i fjučersu, ima pravo na medicinski tajm aut.
Ne razumem šta Maši nije jasno? -_-

nislijka

pre 9 godina

ko gubi ima pravo da se ljuti a Sarapova je inace poznata po nesportskom i nefer ponasanju i kad gubi i kad pobedjuje, likuje i vredja konstantno

zoran

pre 9 godina

Nije protiv pravila tražiti med. time-out a lekar meri pritisak jer misli da treba. Isto nije protiv pravila(još uvek) da teniserke i teniseri(ređe) riču k'o goveda dok udaraju lopticu.
Toliko o tome.

Dejan

pre 9 godina

Pa svako radi da pobedio. Sharapova ceo mec se dere i vristi pa nema nema prava da se zali ako je trazila prekidaci da se odmori a to podrazumeva i merenje pritiska.

kiko

pre 9 godina

Draga marijice,izgubila si i cestitaj kako to dolikuje pravoj sportistkinji,a to sto su joj merili pritisak je najvise zbog tvog deranja i krestanja po terenu...nama sto smo te slusali se dizao,dizao... pritisak,a ne njoj koja te je uzivo slusala i gledala...

romanista

pre 9 godina

Daleko najbezobraznija tenisačica na cilom Touru.Osoba koja nema nijednu prijateljicu među igračicama.Osoba koja stalno ide u WC kad gubi,to je činila protiv Ane u Stuttgartu,Halep u Parizu,Petrove na US Openu i još mali milijun puta.Nekorektna,drska i bezobrazna to je Marija Šarapova.A za Anino uzimanje time-outa ne vidim nikakav problem,koliko ja znam to je dopušteno.ciao.

gledaj sebe Marija

pre 9 godina

Kad se samo setim, pre nekih 6-7 godina, rekose neki ovde u komentarima "steta, bolje Jelena da je pobedila Anu, imala bi vece sanse protiv Dinare". I na drugom turniru isto tako samo protiv Marije. Ana je oprala i Dinaru i Mariju. "Zapusila" im je usta. Inace nisam imao nista protiv da dobije i Jelena, da ona pokusa, koja je bolja ta neka prodje.
Dakle "zapusila" im je usta i srecom vise takve nebuloze ne cujem, tj. ne citam. Mozda su gajili optimizam zbog tadasnje Jelenine igre (svakako nije fer sta su rekli), a sada ne mogu ni to, cini mi se, jer Jelena igra daleko losije nego onda. Tada je stizala sve i isla uglavnom na greske protivnica, da zapises kad ona ima veci broj vinera. Kada neka udaracica ima svoj dan, Jelena nije imala sta da trazi. Dakle takva je njena igra, gradja, psiha (nedovoljno hrabra, isuvise nervozna) itd. Postujem, ali samo kazem kako jeste. Nije to zbog toga sto je kao mladja trenirala u hladnom balonu... vec je malo u nekim stvarima nazalost limitirana.

Nebitno. Kao i ova Masina nesportska izjava. Prva ona trazi tajm-aut kad gubi da izbaci protivnicu iz ritma. Mislim trazi veoma cesto. Ana je veoma korektna sto se tih igrica tice. Nije joj dobro donela pauza jer je Sarapova nastavila da gazi, da pravi brejkove, Masin pad je dosao pri kraju seta tek.

Ajde Ana!

PP

pre 9 godina

Nesto jako vazno: Pratim tenis preko kanala C More na kojem nema reklama tokom pauze pa mozemo da vidimo sta se dogadja na terenu. Dok je Ana bila u toaletu posle drugog seta Sarapova je vodila prilicno agresivnu raspravu sa glavnim sudijom sa pitanjima sta to Ana radi u toaletu, da li se presvlaci i trazila od sudije da on ispita sta Ana tamo radi. Paradoksalno je da bas ona koja redovno odlazi na toalet pauze posle izgubljenih setova ima ovakvu reakciju a i to govori mnogo o njenoj licnosti. Ono sto je njoj dozvoljeno i podrazumeva se ne sme biti dozvoljeno njenim protivnicama. Misli ona!?

tennis

pre 9 godina

Zasto ti nakon izgubljenog seta, u vecini meceva, odlazis u svlacionicu? Zasto pravis tolike pauze izmedju servisa i zasto nisi priznala da je onaj poen bio regularan? Izgubila si, pomiri se s tim. Ana te je spustila na zemlju i hvala joj za to. I da si prosla dalje, Serena bi imala vecu podrsku od tebe. Ljudima je dosta tvoje arogancije, vristanja i od nekada omiljene postajes jedna od omrazenijih igracica.

Info

pre 9 godina

Za neupucene, evo kolekcije uvredljivih izraza koje su Sharapova, Serena i ostale uputile svojim protivnicama:
http://ihaveatennisaddiction.blogspot.de/2014/08/wtas-most-memorable-lines.html
Ovo nije prvi put da se Marija ovako ponasa. Ima pogan jezik, egocentricnu i prgavu narav. Daleko joj lepa kuca!

ristivoje

pre 9 godina

@Bogdan
Udario sam ti minus. Prvenstveno zbog Sarapove i Azarenke i njima slicnih stenjacica prestao sam da gledam zenski tenis.
Mogu da zamislim kako li je tek drugim igracicama kad igraju protiv njih. Od tolike vriske tesko je biti fokusiran na mec pa mi nije zao ako se protiv takvih vristalica druge igracice koriste trikovima da im naruse koncentraciju.

Pravda je zadovoljena

pre 9 godina

Ana je osoba koja mnogo paniči pa me i ne čudi da joj se slošilo. Svojevremeno je Najdžel Sirs Anin bivši trener rekao da se Ani i na treninzima dešava da odjednom počne ubrzano da diše, nervira se i izbacuje lake lotpe u aut ili mrežu i da je to neobjašnjivo, ali eto. Ana se nosila sa ogromnim pritiskom jer je bila svesna velike prednosti koju je prokockala i verovatno je bila i ljuta i nervozna i tu kreće i teško disanje, lupanje srca... Razumem da Šarapovoj to možda nije jasno ali to je Ana, ona nije neko ko može da zadrži emocije i hladnoću na terenu kao što to može Marija. Ana u sve ulazi emotivno pa tako i u ovim situacijama. Sve to njoj ide iz glave i stomaka, ta panika, odnosno anksioznost koja se iznenada pojavi.
Ipak nema niti jednog opravdanja za Marijino ponašanje. Tako velika šampionka i sportska ikona unizila je samu sebe u očima sportskog sveta sinoć, o čemu svedoče i negativni komentari brojnih teniskih asova i fanova, kao i medija na društvenim mrežama. Ona je dobacila "što joj sad ne izmerite pritisak" na 4-4 u trećem setu a ta situacija se dogodila nekoliko gemova ranije i posle nje je Marija vodila sa 4-2. Pokazala je svoje ružno lice i verujem da je mnogi od sinoć gledaju drugačijim očima, uključujući i mene. Pa ona je prva koja se služi raznim trikovima i pauzama tokom mečeva i poznata je po tome.
Ani srećno u finalu, i da nastavi sa fantastičnom godinom! Neka da sve od sebe protiv Serene, a finale je već sjajan rezultat!

sve je jasno

pre 9 godina

Ana je nakon zatrazenog medicinskog tajm-auta izgubila 4 od sledecih 5 gemova i upala u skoro bezizlaznu situaciju, i to najbolje govori koliko se u tom momentu "dobro" osecala, i koliko je ta intervencija doprinela preokretu u zadnjem setu (a do kojeg je doslo u njegovom finisu, a ne na samom pocetku kada je pomoc lekara zatrazena).

PP

pre 9 godina

Moram samo da dodam da Ana posle TMO uopste nije izgledala dobro, nije imala onu energiju koju je imala tokom celog meca, bila je nekako izmenjenog izgleda lica bas onako kako izgledaju osobe kojima nije sasvim dobro i koje se osecaju lose. Meni nije izgledalo da ce biti u stanju da pobedi i pravo je cudo sto je uopste pobedila.

Napred Ana, glavu gore i ne obaziri se sta zlonamerne osobe rade i govore. Sarapova koja stalno vodi mentalni rat protiv svojih protivnica urlajuci pri svakoj lopti ima najmanje pravo na to. A o njenim dugim toalet posetama posle izgubljenih setova da bi promenila ritam protivnici vise i nema sta da se doda.

Možda to što mislim greši...

pre 9 godina

Mašo majke ti nemoj! Pa šta misliš da tvoje "jaukanje" prilikom udaraca nekom ne smeta. Možda je to Ani diglo pritisak! ;)
Bravo za divnu Anu!

ja

pre 9 godina

Ana ocigledno ima povremeno nekih problema, jer je ovo bar peti put da ima iste probleme i iste simptome.

Narednih nekoliko gemova je igrala dosta stegnuto. Ako niste primetili Ana je u toj pauzi popila neku tabletu verovatno nesto za smirenje.
U nastavku meca se uopste nije toliko radovala i bila glasna sa onim njenim cuvenim "Ajde". Ocigledno joj je ta tableta smanjila adrenalin, jer nema drugog objasnjenja za tu njenu smirenost.
Jeste mozda neobicno sto je zatrazila pomoc u sred gema, ali u nekim trenucima teniser ne moze da bira kada ce zatraziti pomoc, odnosno da ceka da se gem zavrsi. Posto je u pitanju bio drugi gem u setu, Ana je morala da odigra i taj i sledeci gem da bi dosla do pauze u kojoj ima pravo na redovni medikal tajmaut, a do te pauze je mogla i da se onesvesti na terenu.
Na kraju sudija je taj koji odredjuje da li teniser moze da dobije medicinsku pomoc ili ne.
Sudija je odmah sisao sa stolice, jer Ana u trenutku nije mogla ni da hoda.

Za Sarapovu vazi ono "Ko gubi ima pravo i da se ljuti", tako da joj preostaje samo da se ljuti.
Bojim se da ce se u buducnosti ljutiti jos vise, jer Ana polako postaje penicilin za nju.

zivi svedok

pre 9 godina

Cutala je kao zalivena kada je sudija napravio gresku (verovatno slucajno) i ponovio cist poen koji je direktno promenio tok meca. Nije problem u tom jednom ponovljenom poenu koji je trebalo da dobije Ana, nego sto je ta pogresna sudijska odluka potpuno izbacila Anu iz koloseka. Marija je bila u nok daunu, vec joj se prakticno brojalo 10, 9, 8, 7... vec sto je ta odluka vratila Sarapovu u zivot i posle toga skoro dobila izgubljen mec. Cudo jedno kako je tada cutala. Pa jos i onaj grozan komentar njenog trenera"to je Ana Ivanovic, sta ti je, a ti si Marija Sarapova" kolika kolicina prepotencije. Dosad sam uvek navijao za Sarapovu ali sad mi se bas zgadila. Bas mi je drago sto je Ana razbucala, realno je bila bolja ceo mec i zasluzila je da pobedi u 2 seta, ali ovako je pobeda samo jos sladja.

Cole

pre 9 godina

Da bi tebe pobedila. Eto zašto.

P.S.
Nikada mi neće biti jasno na koju foru
je Šarapova najplaćenija sportistkinja,
zbog čega se sponzori lepe za nju kada
znam gomilu ljudi (uključujući i mene)
koji kada ona igra ili stišavaju TV ili
menjaju kanal zbog nepodnošljivih urlika
tokom meča.

prolazi avion zaustavite sve

pre 9 godina

Teniseri su najužasniji sportisti. Zamislite da stane košarkaška utakmica jer se nekom igraču malo zavrtelo pa uđe doktor da mu meri pritisak?! Ili zamislite fudbalera koji neće da igra jer se neko NAKAŠLJAO u publici?! Ne znam što lepo ne stave te tenisere pod stakleno zvono dok igraju i da se zabrani publici da bude bliža od 500m terenu. I naravno da svi zaustave dah kad se servira. Teniseri su najbolje plaćeni sportisti a ponašaju se... ma nemam reči. I ti medicinski tajmauti su u 99% slučajeva taktika jer posle toga igraju kao ludi satima. Toliko im je bilo loše... Pa onda i to vrištanje, nameštanje gaća, tupkanje loptica 2 minuta i ostale gluposti. Takve primadone još svet nije video.

objective

pre 9 godina

ana svakako nije bila ta koja zahtevala da joj se meri pritisak, medicinski tim je taj koji je odredio postupak nakon sto im je Ana rekla kakve tegobe ima. Marija je svakako nakon toga napravila brejk, tako da ne vidim kako je taj momenat uticao na mec

Miki

pre 9 godina

Ne trazi izgovore,zato sto si izgubila...Ana je bila bolja,i zasluzeno je pobedila.Sramota,tako velika sampionka kao Sarapova trazi izgovore u porazu!Srecno Ana u finalu!Idemooooooo! :-)

Luzer

pre 9 godina

Možda Maši opravdano skače pritisak od sjajne Ane, ali meni skače pritisak od obe, kad ih vidim...kakve cure, ma sve im je oprošteno...

Jole

pre 9 godina

Dva važna poena, koja bi verovatno uticala da Ana ranije završi meč, nisu joj dodeljena greškama sudija. Pa ko se ne bi iznervirao!? Mada protiv Serene koja je sa pola snage dobila meč, biće biti teško ako krene da igra muški tenis. Ana pokušaj da budeš kao tenk!

Tennis fan

pre 9 godina

Većina navija za Mašu jer je "zgodna ženska" a ne zbog rezultata, iako jesu izvanredni.Ali je ono što vidimo na TV - retko nesimpatična,bez šarma, velika folirantkinja,koristi sve moguće trikove a o vrištanju i nedozvoljenim pauzama u poenu da ne pišem. Kad joj neko vrati istom merom ružno se ponaša.

Nikola

pre 9 godina

Kao da se nesto drugo moglo ocekivati od Ruskinje... Otkad su trovali Novaka, potpuno je jasno kakvi su to "sportisti". Na nivou vlastodrzaca u toj zemlji.

Pera

pre 9 godina

Ana je vec jednom porazila Serenu ove godine, dok ti ne mozes ni da joj prismrdis... a i zar nije bolje da bolja izmedju tebe i Ane pobedi?

Negativni

pre 9 godina

Ko o čemu.......... Ne čudi me ovo ponašanje Šarapove. Ona se uvek nesportski ponaša tokom meča i upravo je ona ta koja često uzima medicinske tajmaute kada gubi. Zato je i reagovala. To je psihologija loših ljudi.

zivi svedok

pre 9 godina

maria je veca sampionka nego sto ce ana ikada biti
(steven, 17. avgust 2014 21:36)

Stevene cestitam, davno nisam procitao ovako iscrpan i pametan komentar. Sve potkrepljeno cinjenicama, apsolutno si pogodio srz teme. Svi tu nesto gledali mec, analiza sudijine odluke, momenat kada je Ana ovo, a Marija ono, zasto je jedna pobedila, a druga izgubila, da li ima pravo Marija da tako reaguje ako je vec i ona milion puta ovako ili onako... Ma ne, ti covece jednu recenicu i paf, pravo u srz problema. Mani ti ove nase, svi nesto kao brane Anu, a ovi drugi kao opravdavaju Mariju. "maria je veca sampionka" pa nek se svi ispod ceskaju i mere puls, tako se to radi sampione. Zaboravih samo da pitam, koliko imas godina? sest ili sedam?

Petar

pre 9 godina

A da ono sto je uradila Ana uradi Rafa protiv Noleta, bi li i onda imali razumevanja? Sarapova je nekas iritantna, ali je pravi sportista, retko trazi celendz, skoro nikad tajm aut, a ono sto je Ana sinoc radila je primer loseg ponasanja. Udaranje reketom o podlogu dok se Sarapova sprema da servira, trazenje tajm auta u sred gema, i onda naglo ustajanje uz reci da se oseca dobro. Svaka joj cast na pobedi, ali neka nauci da se ponasa kao odrasli. Dokle cemo da pravdamo nase, samo zato sto su nasi, cak i kad nisu u pravu.. Odrastite ljudi.

brm

pre 9 godina

Kakav je ovaj ženski tenis mučenje. Te traženje medicinskih tajm auta, te idu u wc, pa idu da se presvuku, pa zovu trenera da se posavetuju posle svakog seta, pa gomila vrištalina. A cela igra se svodi na to da opale po loptici što jače i pogode teren protivnice.

Igor

pre 9 godina

U pravu je, možda jeste ružan potez, ali zašto bi teniserki merili krvni pritisak nasred meča? Pa valjda i bez toga zna da li je u stanju da igra ili ne. Nije Ana penzioner nego vrhunski sportista.

steven

pre 9 godina

Pa sta ako je prelepa marija bezorazbna ??? vi se samo ne mirite sa cinjenicom da je daleko uspesnija i teniserka i da zaradjuje mnogo vise para , ana niti ima toliko velikih titula kao marija niti je isplativa velikim kompanijama da ualzu u nju ;)

ironija

pre 9 godina

@gledaj sebe Marija Anin navijac proziva Sarapovu zbog trazenja tajm auta? Nerealno. Kad je to i protiv koga Sarapova trazila tajm aut? Ona to ne radi skoro nikad. A Ana je poznata po tome, prvu veliku pobedu u karijeri protiv Morezmo ostvarila je na taj nacin.

Miko

pre 9 godina

Mislim da bi ovoj mladoj dami neko trebao da skrene paznju na ponasanje.
Od jedne omiljene i prijatne 17-godisnjakinje,pretvorila se u pravu anti propagandu tenisa.Tenis joj je dao sve,a ona se na terenu ponasa tako da omrzne mladima bavljenje ovim prelijepim sportom.Njoj je fer-plej daleko od prihvatljivog,a sada hoce i da uci druge o tome.Mogla bi od Ane dosta o ponasanju na terenu da nauci.Moze da pogleda i Lisicki,Petkovic,Kerber i ostale koje su nasmijane i kada im ne ide i pravi su idoli za mlade.

Sve je to razmazeno danas

pre 9 godina

Navijam za Anu, ali stvarno je smesno to glumatanje s merenjem pritiska.
Mislim - mere ti pritisak i prenemazes se, a onda operes Sarapovu :)
Kao glumatanje padanja u sensaestercu u fudbalu.
Zalosno.

wladou

pre 9 godina

Smesno... Nije Ana baba od 73 godine pa da joj mere pritisak jer se "malo natrcala" . Naravno da Sharapova ima pravo da prokomentarise, i nije dobacila Ani da joj provere pritisak, vec sudiji. Trazenje timeout-a u sred gema je nesto odvratno u tennis-u, to bi morali da izbace, jedino ako se bas vidi da igracu nije dobro... Taj potez uopste nije sportski ni fer. Isto bi i Serena prokomentarisala da Ana radi ovo u mecevima protiv nje...

Andjela

pre 9 godina

@nikola
"trovali Novaka..."
Zašto pišeš takve gluposti. Kleveta. Ako imaš dokaze iznesi ih, dužan si da to uradiš.
Ps. Uzimanje medicinskog t.m. Je ANA preuzela od Noleta, on je to patentirao, kad je protivnik u furioznom naletu treba ga prekinuti...
Naravno za to nisu krivi igrači nego sudije!!!

zustavite sve jer nekom suska kesica od cipsa

pre 9 godina

@prolazi avion zaustavite sve
1000 pluseva ti treba dati. Gledam gimnasticare, koji rade na gredi ili vratilu, gde mozes da se ubijes zbog greske sve uz muziku, bliceve i glasno navijanje publike (ako neko drugi nastupa u isto vreme u sali). Najvece primadone!

Miko

pre 9 godina

Zadnjih 5 komentara mi niste objavili,a svi su bili korektni i bez bilo kakvih uvreda.Ajde lijep nadjite moj komentar od prije sat vremena pa objavite.

Petar

pre 9 godina

A da ono sto je uradila Ana uradi Rafa protiv Noleta, bi li i onda imali razumevanja? Sarapova je nekas iritantna, ali je pravi sportista, retko trazi celendz, skoro nikad tajm aut, a ono sto je Ana sinoc radila je primer loseg ponasanja. Udaranje reketom o podlogu dok se Sarapova sprema da servira, trazenje tajm auta u sred gema, i onda naglo ustajanje uz reci da se oseca dobro. Svaka joj cast na pobedi, ali neka nauci da se ponasa kao odrasli. Dokle cemo da pravdamo nase, samo zato sto su nasi, cak i kad nisu u pravu.. Odrastite ljudi.

Igor

pre 9 godina

U pravu je, možda jeste ružan potez, ali zašto bi teniserki merili krvni pritisak nasred meča? Pa valjda i bez toga zna da li je u stanju da igra ili ne. Nije Ana penzioner nego vrhunski sportista.

ironija

pre 9 godina

@gledaj sebe Marija Anin navijac proziva Sarapovu zbog trazenja tajm auta? Nerealno. Kad je to i protiv koga Sarapova trazila tajm aut? Ona to ne radi skoro nikad. A Ana je poznata po tome, prvu veliku pobedu u karijeri protiv Morezmo ostvarila je na taj nacin.

prolazi avion zaustavite sve

pre 9 godina

Teniseri su najužasniji sportisti. Zamislite da stane košarkaška utakmica jer se nekom igraču malo zavrtelo pa uđe doktor da mu meri pritisak?! Ili zamislite fudbalera koji neće da igra jer se neko NAKAŠLJAO u publici?! Ne znam što lepo ne stave te tenisere pod stakleno zvono dok igraju i da se zabrani publici da bude bliža od 500m terenu. I naravno da svi zaustave dah kad se servira. Teniseri su najbolje plaćeni sportisti a ponašaju se... ma nemam reči. I ti medicinski tajmauti su u 99% slučajeva taktika jer posle toga igraju kao ludi satima. Toliko im je bilo loše... Pa onda i to vrištanje, nameštanje gaća, tupkanje loptica 2 minuta i ostale gluposti. Takve primadone još svet nije video.

steven

pre 9 godina

Pa sta ako je prelepa marija bezorazbna ??? vi se samo ne mirite sa cinjenicom da je daleko uspesnija i teniserka i da zaradjuje mnogo vise para , ana niti ima toliko velikih titula kao marija niti je isplativa velikim kompanijama da ualzu u nju ;)

wladou

pre 9 godina

Smesno... Nije Ana baba od 73 godine pa da joj mere pritisak jer se "malo natrcala" . Naravno da Sharapova ima pravo da prokomentarise, i nije dobacila Ani da joj provere pritisak, vec sudiji. Trazenje timeout-a u sred gema je nesto odvratno u tennis-u, to bi morali da izbace, jedino ako se bas vidi da igracu nije dobro... Taj potez uopste nije sportski ni fer. Isto bi i Serena prokomentarisala da Ana radi ovo u mecevima protiv nje...

brm

pre 9 godina

Kakav je ovaj ženski tenis mučenje. Te traženje medicinskih tajm auta, te idu u wc, pa idu da se presvuku, pa zovu trenera da se posavetuju posle svakog seta, pa gomila vrištalina. A cela igra se svodi na to da opale po loptici što jače i pogode teren protivnice.

Sve je to razmazeno danas

pre 9 godina

Navijam za Anu, ali stvarno je smesno to glumatanje s merenjem pritiska.
Mislim - mere ti pritisak i prenemazes se, a onda operes Sarapovu :)
Kao glumatanje padanja u sensaestercu u fudbalu.
Zalosno.

Andjela

pre 9 godina

@nikola
"trovali Novaka..."
Zašto pišeš takve gluposti. Kleveta. Ako imaš dokaze iznesi ih, dužan si da to uradiš.
Ps. Uzimanje medicinskog t.m. Je ANA preuzela od Noleta, on je to patentirao, kad je protivnik u furioznom naletu treba ga prekinuti...
Naravno za to nisu krivi igrači nego sudije!!!

gledaj sebe Marija

pre 9 godina

Kad se samo setim, pre nekih 6-7 godina, rekose neki ovde u komentarima "steta, bolje Jelena da je pobedila Anu, imala bi vece sanse protiv Dinare". I na drugom turniru isto tako samo protiv Marije. Ana je oprala i Dinaru i Mariju. "Zapusila" im je usta. Inace nisam imao nista protiv da dobije i Jelena, da ona pokusa, koja je bolja ta neka prodje.
Dakle "zapusila" im je usta i srecom vise takve nebuloze ne cujem, tj. ne citam. Mozda su gajili optimizam zbog tadasnje Jelenine igre (svakako nije fer sta su rekli), a sada ne mogu ni to, cini mi se, jer Jelena igra daleko losije nego onda. Tada je stizala sve i isla uglavnom na greske protivnica, da zapises kad ona ima veci broj vinera. Kada neka udaracica ima svoj dan, Jelena nije imala sta da trazi. Dakle takva je njena igra, gradja, psiha (nedovoljno hrabra, isuvise nervozna) itd. Postujem, ali samo kazem kako jeste. Nije to zbog toga sto je kao mladja trenirala u hladnom balonu... vec je malo u nekim stvarima nazalost limitirana.

Nebitno. Kao i ova Masina nesportska izjava. Prva ona trazi tajm-aut kad gubi da izbaci protivnicu iz ritma. Mislim trazi veoma cesto. Ana je veoma korektna sto se tih igrica tice. Nije joj dobro donela pauza jer je Sarapova nastavila da gazi, da pravi brejkove, Masin pad je dosao pri kraju seta tek.

Ajde Ana!

divad

pre 9 godina

Merili su joj pritisak jer Ana ima aritmiju srca gospodjice Šarapova....ko se susrece sa tom bolescu zna odlicno kako funkcionise i kad se manifestuje...

Nebojša

pre 9 godina

Nisam gledao meč tako da nemogu da komentarišem ovaj događaj ali nikad nisam voleo ovu teniserku od njenog ponašanja i vristanja do njenog snagatorskog i jednodimenzionalnog tenisa jedini plus za nju je što se bori do kraja i ne odustaje i to je to neopisiv mi je užitak kada ona i Serena izgube tako da se nadam da Ana večeras može do pobede nadam se da se oporavila emotivno i fizički srećno.

Nikola

pre 9 godina

Kao da se nesto drugo moglo ocekivati od Ruskinje... Otkad su trovali Novaka, potpuno je jasno kakvi su to "sportisti". Na nivou vlastodrzaca u toj zemlji.

Filip

pre 9 godina

Ona je poslednja osoba koja bi trebalo da prica o fer pleju! Sad neka vidi kako se osecaju njene protivnice na sve njene provokacije!
Drago mi je sto je Ana konacno shvatila sta treba da radi, jos samo da joj odgovorila kao sto je trebala. Ali Ana nije taj tip igracice.
Veceras ocekujemo isto takve igrice i od Serene.

konto

pre 9 godina

Da bi se ti više nervirala kad izgubiš! Eto sad znaš :-P A i lepša je od tebe, mnogo!
Jel se sećaš šta si rekla Martini Hingis kad te je pobedila? E sad lepo primeni tu rečenicu na sebe.

veliki strumf

pre 9 godina

Da bi se ti pitala! Ti si i doktor, pa bolje znas? A da Masa ima malo sportskog u sebi, priznala bi onaj (ne)sporan poen Ani, posle koga bi bilo 5-0. Takodje, da je sportswoman ne bi onolikim vristanjem iritirala protivnice, uzimala nekorektne toalet-break-ove, pravila, kao i sinoc, ogromne pauze izmedju servisa...

zustavite sve jer nekom suska kesica od cipsa

pre 9 godina

@prolazi avion zaustavite sve
1000 pluseva ti treba dati. Gledam gimnasticare, koji rade na gredi ili vratilu, gde mozes da se ubijes zbog greske sve uz muziku, bliceve i glasno navijanje publike (ako neko drugi nastupa u isto vreme u sali). Najvece primadone!

Luzer

pre 9 godina

Možda Maši opravdano skače pritisak od sjajne Ane, ali meni skače pritisak od obe, kad ih vidim...kakve cure, ma sve im je oprošteno...

Djordje

pre 9 godina

Zato sto se u trenutku osetila lose. Pomogli su joj, nastavila je i pobedia je, a Sarapova samo moze da pukne. Zasto nije priznala poen koji joj je sudija poklonio, tj oduzeo Ani?

Dejan

pre 9 godina

Pa svako radi da pobedio. Sharapova ceo mec se dere i vristi pa nema nema prava da se zali ako je trazila prekidaci da se odmori a to podrazumeva i merenje pritiska.

bruno

pre 9 godina

Da, ali nije joj zasmetalo što je pri rezultatu 4:0 i 30:40 Ani otet dobijen poen pa je napravila brejk u ponovljenom. To je vjerovatno bio ključ drugog seta. Da je fer igrač priznala bi Ani poen kao što to Nole uradi kada su takve situacije.

Acabgd

pre 9 godina

Kakvo licemerje... A nema komentar na to što je u Štutgartu u meču sa Anom, kada je gubila otišla u toalet i ostala 10 minuta... I nakon toga preokrenula meč u svoju korist... Sramna joj je izjava kada se i sama služi taktičkim smicalicama

SourGrapes

pre 9 godina

Gospodjica koja ne vristi, nego urla dok udara lopticu, verovatno misleci da ne utice ni promil na svoje protivnice dok to radi. Povrh svega ne radi se o nekoj sicusnoj teniserki od 45 kg kojoj stvarno treba mnogo snage da vrati tudje jake lopte, naprotiv - Marija Sarapova je gorostas, vislja i krupnija od mnogih muskaraca. Ironija je da takva igracica govori o nefer ponasanju za vreme meca, o stvarima koje mogu da dekoncentrisu protivnicu.
Ana je bila ozbiljno ostecena u mecu najmanje dva puta od strane glavnog sudije, i sada ova reakcija Marije kojoj je mozda trebala Ana u bolnici da bi medicinski tajm aut bio legitiman... Sada sam jos vise ponosan na Aninu pobedu.

kiko

pre 9 godina

Draga marijice,izgubila si i cestitaj kako to dolikuje pravoj sportistkinji,a to sto su joj merili pritisak je najvise zbog tvog deranja i krestanja po terenu...nama sto smo te slusali se dizao,dizao... pritisak,a ne njoj koja te je uzivo slusala i gledala...

Pera

pre 9 godina

Ana je vec jednom porazila Serenu ove godine, dok ti ne mozes ni da joj prismrdis... a i zar nije bolje da bolja izmedju tebe i Ane pobedi?

zoran

pre 9 godina

Nije protiv pravila tražiti med. time-out a lekar meri pritisak jer misli da treba. Isto nije protiv pravila(još uvek) da teniserke i teniseri(ređe) riču k'o goveda dok udaraju lopticu.
Toliko o tome.

Info

pre 9 godina

Za neupucene, evo kolekcije uvredljivih izraza koje su Sharapova, Serena i ostale uputile svojim protivnicama:
http://ihaveatennisaddiction.blogspot.de/2014/08/wtas-most-memorable-lines.html
Ovo nije prvi put da se Marija ovako ponasa. Ima pogan jezik, egocentricnu i prgavu narav. Daleko joj lepa kuca!

Dragi

pre 9 godina

A da li joj je bilo jasno zbog čega joj je sudija poklonio poen, tj. kada je dosudio da se ponovi poen koji je Šarapova već izgubila. Tada je ćutala?

Tennis fan

pre 9 godina

Većina navija za Mašu jer je "zgodna ženska" a ne zbog rezultata, iako jesu izvanredni.Ali je ono što vidimo na TV - retko nesimpatična,bez šarma, velika folirantkinja,koristi sve moguće trikove a o vrištanju i nedozvoljenim pauzama u poenu da ne pišem. Kad joj neko vrati istom merom ružno se ponaša.

romanista

pre 9 godina

Daleko najbezobraznija tenisačica na cilom Touru.Osoba koja nema nijednu prijateljicu među igračicama.Osoba koja stalno ide u WC kad gubi,to je činila protiv Ane u Stuttgartu,Halep u Parizu,Petrove na US Openu i još mali milijun puta.Nekorektna,drska i bezobrazna to je Marija Šarapova.A za Anino uzimanje time-outa ne vidim nikakav problem,koliko ja znam to je dopušteno.ciao.

ristivoje

pre 9 godina

@Bogdan
Udario sam ti minus. Prvenstveno zbog Sarapove i Azarenke i njima slicnih stenjacica prestao sam da gledam zenski tenis.
Mogu da zamislim kako li je tek drugim igracicama kad igraju protiv njih. Od tolike vriske tesko je biti fokusiran na mec pa mi nije zao ako se protiv takvih vristalica druge igracice koriste trikovima da im naruse koncentraciju.

nislijka

pre 9 godina

ko gubi ima pravo da se ljuti a Sarapova je inace poznata po nesportskom i nefer ponasanju i kad gubi i kad pobedjuje, likuje i vredja konstantno

tennis

pre 9 godina

Zasto ti nakon izgubljenog seta, u vecini meceva, odlazis u svlacionicu? Zasto pravis tolike pauze izmedju servisa i zasto nisi priznala da je onaj poen bio regularan? Izgubila si, pomiri se s tim. Ana te je spustila na zemlju i hvala joj za to. I da si prosla dalje, Serena bi imala vecu podrsku od tebe. Ljudima je dosta tvoje arogancije, vristanja i od nekada omiljene postajes jedna od omrazenijih igracica.

Ugljesa

pre 9 godina

Ajde Sarapova, bolje bi ti bilo da se poklopis i cutis, Ja sam gledao cijeli mec, do 6-2 i 4-0 Ana te je pocistila sa terena, nisi znala gdje se nalazis i sta te je snaslo, a onda te je sudisjka katastrofalna greska (sudjen aut, cista lopta) vratila u zivot, ne bi gema uzela u drugom sta ti je Ana radila. To sto se uopste i igrao treci set je iskljucivo Anina "zasluga." Imala si 9 duplih gresaka, od tog 2 zaredom na 5-4 za tebe u trecem, poklopi se po usima. A sto se tice kritikovanja drugih i kako te je mjerenje pritiska omelo (imala je sarkasticne komentare sa sudijom i poslije drugog seta kada je Ana otisla u svlacionicu "Sta ona radi tamo, presvlaci se, ili sta? Hocu da znam!" - pa kad imas pravo da znas, imaju i drugi da uzmu medicinski timeout), tvoje krestanje ometa i avione koji nadlijecu terene na kojima igras, a kamoli tvoje protivnice. Arogancija nije nicija privilegija, pa ni tvoja. Dislike ova uobrazena igracica, bravo Ana, jos mi je milije sto si pobijedila nakon mec lopti :)

Cole

pre 9 godina

Da bi tebe pobedila. Eto zašto.

P.S.
Nikada mi neće biti jasno na koju foru
je Šarapova najplaćenija sportistkinja,
zbog čega se sponzori lepe za nju kada
znam gomilu ljudi (uključujući i mene)
koji kada ona igra ili stišavaju TV ili
menjaju kanal zbog nepodnošljivih urlika
tokom meča.

Pravda je zadovoljena

pre 9 godina

Ana je osoba koja mnogo paniči pa me i ne čudi da joj se slošilo. Svojevremeno je Najdžel Sirs Anin bivši trener rekao da se Ani i na treninzima dešava da odjednom počne ubrzano da diše, nervira se i izbacuje lake lotpe u aut ili mrežu i da je to neobjašnjivo, ali eto. Ana se nosila sa ogromnim pritiskom jer je bila svesna velike prednosti koju je prokockala i verovatno je bila i ljuta i nervozna i tu kreće i teško disanje, lupanje srca... Razumem da Šarapovoj to možda nije jasno ali to je Ana, ona nije neko ko može da zadrži emocije i hladnoću na terenu kao što to može Marija. Ana u sve ulazi emotivno pa tako i u ovim situacijama. Sve to njoj ide iz glave i stomaka, ta panika, odnosno anksioznost koja se iznenada pojavi.
Ipak nema niti jednog opravdanja za Marijino ponašanje. Tako velika šampionka i sportska ikona unizila je samu sebe u očima sportskog sveta sinoć, o čemu svedoče i negativni komentari brojnih teniskih asova i fanova, kao i medija na društvenim mrežama. Ona je dobacila "što joj sad ne izmerite pritisak" na 4-4 u trećem setu a ta situacija se dogodila nekoliko gemova ranije i posle nje je Marija vodila sa 4-2. Pokazala je svoje ružno lice i verujem da je mnogi od sinoć gledaju drugačijim očima, uključujući i mene. Pa ona je prva koja se služi raznim trikovima i pauzama tokom mečeva i poznata je po tome.
Ani srećno u finalu, i da nastavi sa fantastičnom godinom! Neka da sve od sebe protiv Serene, a finale je već sjajan rezultat!

Možda to što mislim greši...

pre 9 godina

Mašo majke ti nemoj! Pa šta misliš da tvoje "jaukanje" prilikom udaraca nekom ne smeta. Možda je to Ani diglo pritisak! ;)
Bravo za divnu Anu!

ja

pre 9 godina

Ana ocigledno ima povremeno nekih problema, jer je ovo bar peti put da ima iste probleme i iste simptome.

Narednih nekoliko gemova je igrala dosta stegnuto. Ako niste primetili Ana je u toj pauzi popila neku tabletu verovatno nesto za smirenje.
U nastavku meca se uopste nije toliko radovala i bila glasna sa onim njenim cuvenim "Ajde". Ocigledno joj je ta tableta smanjila adrenalin, jer nema drugog objasnjenja za tu njenu smirenost.
Jeste mozda neobicno sto je zatrazila pomoc u sred gema, ali u nekim trenucima teniser ne moze da bira kada ce zatraziti pomoc, odnosno da ceka da se gem zavrsi. Posto je u pitanju bio drugi gem u setu, Ana je morala da odigra i taj i sledeci gem da bi dosla do pauze u kojoj ima pravo na redovni medikal tajmaut, a do te pauze je mogla i da se onesvesti na terenu.
Na kraju sudija je taj koji odredjuje da li teniser moze da dobije medicinsku pomoc ili ne.
Sudija je odmah sisao sa stolice, jer Ana u trenutku nije mogla ni da hoda.

Za Sarapovu vazi ono "Ko gubi ima pravo i da se ljuti", tako da joj preostaje samo da se ljuti.
Bojim se da ce se u buducnosti ljutiti jos vise, jer Ana polako postaje penicilin za nju.

Iv

pre 9 godina

Svaki učesnik teniskog meča, bilo da se on igra na grad slamu, mastersu, challnageru pa i fjučersu, ima pravo na medicinski tajm aut.
Ne razumem šta Maši nije jasno? -_-

PP

pre 9 godina

Moram samo da dodam da Ana posle TMO uopste nije izgledala dobro, nije imala onu energiju koju je imala tokom celog meca, bila je nekako izmenjenog izgleda lica bas onako kako izgledaju osobe kojima nije sasvim dobro i koje se osecaju lose. Meni nije izgledalo da ce biti u stanju da pobedi i pravo je cudo sto je uopste pobedila.

Napred Ana, glavu gore i ne obaziri se sta zlonamerne osobe rade i govore. Sarapova koja stalno vodi mentalni rat protiv svojih protivnica urlajuci pri svakoj lopti ima najmanje pravo na to. A o njenim dugim toalet posetama posle izgubljenih setova da bi promenila ritam protivnici vise i nema sta da se doda.

sve je jasno

pre 9 godina

Ana je nakon zatrazenog medicinskog tajm-auta izgubila 4 od sledecih 5 gemova i upala u skoro bezizlaznu situaciju, i to najbolje govori koliko se u tom momentu "dobro" osecala, i koliko je ta intervencija doprinela preokretu u zadnjem setu (a do kojeg je doslo u njegovom finisu, a ne na samom pocetku kada je pomoc lekara zatrazena).

Jole

pre 9 godina

Dva važna poena, koja bi verovatno uticala da Ana ranije završi meč, nisu joj dodeljena greškama sudija. Pa ko se ne bi iznervirao!? Mada protiv Serene koja je sa pola snage dobila meč, biće biti teško ako krene da igra muški tenis. Ana pokušaj da budeš kao tenk!

Negativni

pre 9 godina

Ko o čemu.......... Ne čudi me ovo ponašanje Šarapove. Ona se uvek nesportski ponaša tokom meča i upravo je ona ta koja često uzima medicinske tajmaute kada gubi. Zato je i reagovala. To je psihologija loših ljudi.

Miki

pre 9 godina

Ne trazi izgovore,zato sto si izgubila...Ana je bila bolja,i zasluzeno je pobedila.Sramota,tako velika sampionka kao Sarapova trazi izgovore u porazu!Srecno Ana u finalu!Idemooooooo! :-)

objective

pre 9 godina

ana svakako nije bila ta koja zahtevala da joj se meri pritisak, medicinski tim je taj koji je odredio postupak nakon sto im je Ana rekla kakve tegobe ima. Marija je svakako nakon toga napravila brejk, tako da ne vidim kako je taj momenat uticao na mec

zivi svedok

pre 9 godina

Cutala je kao zalivena kada je sudija napravio gresku (verovatno slucajno) i ponovio cist poen koji je direktno promenio tok meca. Nije problem u tom jednom ponovljenom poenu koji je trebalo da dobije Ana, nego sto je ta pogresna sudijska odluka potpuno izbacila Anu iz koloseka. Marija je bila u nok daunu, vec joj se prakticno brojalo 10, 9, 8, 7... vec sto je ta odluka vratila Sarapovu u zivot i posle toga skoro dobila izgubljen mec. Cudo jedno kako je tada cutala. Pa jos i onaj grozan komentar njenog trenera"to je Ana Ivanovic, sta ti je, a ti si Marija Sarapova" kolika kolicina prepotencije. Dosad sam uvek navijao za Sarapovu ali sad mi se bas zgadila. Bas mi je drago sto je Ana razbucala, realno je bila bolja ceo mec i zasluzila je da pobedi u 2 seta, ali ovako je pobeda samo jos sladja.

PP

pre 9 godina

Nesto jako vazno: Pratim tenis preko kanala C More na kojem nema reklama tokom pauze pa mozemo da vidimo sta se dogadja na terenu. Dok je Ana bila u toaletu posle drugog seta Sarapova je vodila prilicno agresivnu raspravu sa glavnim sudijom sa pitanjima sta to Ana radi u toaletu, da li se presvlaci i trazila od sudije da on ispita sta Ana tamo radi. Paradoksalno je da bas ona koja redovno odlazi na toalet pauze posle izgubljenih setova ima ovakvu reakciju a i to govori mnogo o njenoj licnosti. Ono sto je njoj dozvoljeno i podrazumeva se ne sme biti dozvoljeno njenim protivnicama. Misli ona!?

zivi svedok

pre 9 godina

maria je veca sampionka nego sto ce ana ikada biti
(steven, 17. avgust 2014 21:36)

Stevene cestitam, davno nisam procitao ovako iscrpan i pametan komentar. Sve potkrepljeno cinjenicama, apsolutno si pogodio srz teme. Svi tu nesto gledali mec, analiza sudijine odluke, momenat kada je Ana ovo, a Marija ono, zasto je jedna pobedila, a druga izgubila, da li ima pravo Marija da tako reaguje ako je vec i ona milion puta ovako ili onako... Ma ne, ti covece jednu recenicu i paf, pravo u srz problema. Mani ti ove nase, svi nesto kao brane Anu, a ovi drugi kao opravdavaju Mariju. "maria je veca sampionka" pa nek se svi ispod ceskaju i mere puls, tako se to radi sampione. Zaboravih samo da pitam, koliko imas godina? sest ili sedam?

Miko

pre 9 godina

Mislim da bi ovoj mladoj dami neko trebao da skrene paznju na ponasanje.
Od jedne omiljene i prijatne 17-godisnjakinje,pretvorila se u pravu anti propagandu tenisa.Tenis joj je dao sve,a ona se na terenu ponasa tako da omrzne mladima bavljenje ovim prelijepim sportom.Njoj je fer-plej daleko od prihvatljivog,a sada hoce i da uci druge o tome.Mogla bi od Ane dosta o ponasanju na terenu da nauci.Moze da pogleda i Lisicki,Petkovic,Kerber i ostale koje su nasmijane i kada im ne ide i pravi su idoli za mlade.

Miko

pre 9 godina

Zadnjih 5 komentara mi niste objavili,a svi su bili korektni i bez bilo kakvih uvreda.Ajde lijep nadjite moj komentar od prije sat vremena pa objavite.