Tenis 41

Nedelja, 17.08.2014.

08:36

Ana: Biće sjajan meč sa Serenom

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je presrećna zbog plasmana u finale turnira u Sinsinatiju i da očekuje sjajan meč sa Serenom Vilijams.

Ana: Biæe sjajan meè sa Serenom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

ajde

pre 9 godina

Dobro Predo, samo imaj u vidu da Sarapova i Serena nisu bilo ko u svetu tenisa. Ne desi se Ani takav pad protiv svih. Siguran sam da se i one pitaju, ne dozvoljava im Ana tek tako. Kao sto je Ana uspela da napravi nekoliko brejkova na pocetku seta, sto je podvig, tako nekad zapnu/urade i one pri kraju seta, to je isto deo meca. Zato su sampionke. Sigurno i sam dobro znas sve to, razne igre igraju, mnogima je bolje kad preokrecu, tad se hrabre, protivnicu slomi psihicki gubitak dobijenog seta ili meca, pa dok se vrati na normalu skoro po pravilu gubi brejkove u trecem setu. Ne desava se to samo Ani protiv Sarapove i Serene, desava se i mnogim drugim teniserkama.

Hocu reci nista nesvakidasnje, to je ljudski, to je sport. Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko dobio Serenu ili Mariju 6:2, 6:0.

Bitno da je dobila. Sto rece jedan pametan teniser, najbitnije je osvojiti poslednji poen. :) Idemo dalje.

dramaticno

pre 9 godina

Ne znam da je Ana u skorije vrijeme izgubila od Serene 6:2 6:1, ali ako se i to desi nije vazno. Bitno je da je arogantnu Mariju poslala kuci. Bravo Ana!

Иван

pre 9 godina

Ана је показала да озбиљно схвата тенис. Озбиљније него Јелена, што се није баш чинило до пре годину-две. Дуго је Ивановићева била у кризи, и тим је већи успех то што је нашла пут ка најбољој игри. У форми је већ извесно време, само што повратак на врх најчешће није кратак и лаган, па је њ Њој сад практично већи проблем како да победи Бушар, Ерани, Халеп, Лисицки и сличне, него Шарапову, Вилијамс, Ли... оне најбоље, укратко. Маша је изразит такмичар, њу није лако победити, осим ако нисте Серена, и сваки меч против ње је посластица за тениске сладокусце, чак и ако није нарочито квалитетан, и чак и ако нисте љубитељ женског тениса. Против ње, Вилијамсове, Кузњецове, то је оно што и заклети непријатељ WTA мора да погледа. Иначе, не могу а да не приметим како је чудна ова тениска година. Ко је могао предвидети да ће млађа Вилијамсова толико лако губити на слемовима, да ће Азаренка пропустити толико турнира, да ће Ли нестати након доброг старта, да ће се Каролина вратити с толико бољом игром... Да ће Рафа бити неприметан (осим на Ролан Гаросу), да ће Мари толико бледо да се врати, да ће Стен да бљесне, Роџер опет постане man to beat, да ће Новак поново бити нестабилан... Једине константе су практично најнестабилнији тенисери, Квитова и Дел Потро: она кад игра игра, остало ништа, а он, нажалост, поново повреде и паузе, по старом.

Psiholog

pre 9 godina

Ovoj devojci još uvek nije jasno da je osrednja teniserka,ali lepo je što ne gubi nadu.
(plazoje, 17. avgust 2014 10:25)


Tebi još uvek nije jasno da su ti glupi komentari, ali lepo je što ne gubiš nadu.

Vuki

pre 9 godina

Ajmo Ana da se ponovi ona 1/8 finala Australian Opena i pobeda protiv Serene.Inace mi je jako zao sto nisam odgledao ceo mec do kraja ugasio sam TV pri rezultatu 1:1 u setovima,stvarno sam ocekivao da ce Ana psihicki potpuno pasti u 3 setu posle onolikih 4:0 u drugom setu za Anu.Ali Bogu hvala da se sve dobro zavrsilo,i ocekujem da ce danas Sereni zadati velike probleme!

republikanac

pre 9 godina

Kakav test, šta ona priča. Za šta se testira? Nisi juniorka pa igraš sa nekom iz teniskog vrha, još malo pa ćeš prekinuti igrati tenis, a ti se još uvijek nešto testiraš. Osvajaj turnire i pobjeđuj, prematorila si za testove .

Predrag

pre 9 godina

Naravno da cu navijati za Anu, ali se plasim njenih slabosti koje su evidentne:
-Nepouzdana je i nepredvidljiva u toku meca.
-Kada ugleda Serenu njoj se oduzmu i ruke i noge (kompleks)
-Mislim da je vec zadovoljna plasmanom u finale i da ce lako da prepusti pobedu Sereni.
Voleo bih da u svemu ovome gresim, ali se plasim da je sve to istuna.

hladan balon

pre 9 godina

Kad se samo setim, pre nekih 6-7 godina, rekose neki ovde u komentarima "steta, bolje Jelena da je pobedila Anu, imala bi vece sanse protiv Dinare". I na drugom turniru isto tako samo protiv Marije. Ana je oprala i Dinaru i Mariju. "Zapusila" im je usta. Inace nisam imao nista protiv da dobije i Jelena, da ona pokusa, koja je bolja ta neka prodje.
Dakle "zapusila" im je usta i srecom vise takve nebuloze ne cujem, tj. ne citam. Mozda su gajili optimizam zbog tadasnje Jelenine igre (svakako nije fer sta su rekli), a sada ne mogu ni to, cini mi se, jer Jelena igra daleko losije nego onda. Tada je stizala sve i isla uglavnom na greske protivnica, da zapises kad ona ima veci broj vinera. Kada neka udaracica ima svoj dan, Jelena nije imala sta da trazi. Dakle takva je njena igra, gradja, psiha (nedovoljno hrabra, isuvise nervozna) itd. Postujem, ali samo kazem kako jeste. Nije to zbog toga sto je kao mladja trenirala u hladnom balonu... vec je malo u nekim stvarima nazalost limitirana.

Nebitno.
Ajde Ana!

Jova

pre 9 godina

Drago mi je da sam sinoć odgledala meč do kraja. I da nemam običaj napustiti naše sportiste kad kola krenu nizbrdo. Jeste me Ana oladila ( kao Novak na W. ) ali kad oni mogu igrati i mučiti se mogu i ja gledati.

Mada, nije bilo lako. U sitne sate nismo svoji pa sam uhvatila sebe da »mrzim« sudiju, u najmanju ruku ne podnosim Šarapovu, saosjećam s Anom ( posle MT posebno ) i strepim za svaki poen.

Ali, sve je dobro što se dobro svrši. Protiv Serene će biti jako teško, da ne kažem mrka kapa, ali optimista kakav sam, ne očajavam. Dobar je ovo rezuiltat i što je najvažnije, Ana ponovo igra.

Pozdrav svima, za @ja poseban ( 300 puta?- mnogo, brate pa iako se o Ani radi )

beach

pre 9 godina

Predo u potpunosti si u pravu,kada gledam njene meceve uvek govorim samo da ne napravi brejk vrlo rano.Jeste cudno,ali Ana bolje drzi koncentraciju kada je tesno.Tako da Ani zelim danas neizvesan mec,bez velikog vodjstva,gem po gem,bez zurbe,srljanja i mnogo strpljenja.Idemo!

Mare,NS

pre 9 godina

Izvini Ana,sto nisam verovao u tebe!Ugasio sam TV,na 2:0 za Sarapovu u trecem setu.Jos mi nije jasno sta se desilo kod 4:0 u drugom?Umesto da je razbijes,dozvolila si da se vrati.Jos one nemile scene,kad ti je pozlilo...!Uzasan mec za gledanje,ali sad ti je sve oprosteno!Idemo,`ajde!

ajde

pre 9 godina

Iskreno, iako ne mora biti da je pakost kad neko kaze da se nada da je konacno nasla formu ili izbacila demone iz glave, moze biti samo neznanje. Ana je odavno u formi. CELE GODINE igra odlicno. U samom je svetskom vrhu. Pa, ljudi, ona ima NAJVISE POBEDA ove sezone od svih igracica, razumete li to?
Pre par godina je igrala toplo-hladno, cesce hladno, ili izgori u zelji, a sada je skoro sve na najvisem nivou. Kada se maksimalno posveti tenisu, treninzima, kao nekada, onda i rezultati budu kao nekada. Veoma mi je drago zbog toga i nikad nisam prestajao da navijam za nju. Pratim je od finala juniorskog Vimbldona. Nikakva zaljubljenost, nisam klinac, samo volim njenu igru i energiju. Pozdrav svim neostrascenim ljubiteljima tenisa.

bane

pre 9 godina

Ana nema ni teoretske šanse da pobedi Serenu čak i kad bi joj ova dala jedan set fore. Toliko psihološki nestabilnu igračicu svet još nije video.

Predo

pre 9 godina

Ana nam je još jednom dokazala da zna da igra tenis, dokazala je i da je tehnički mnogo bolja nego kada je bila broj 1, prije svega bekhend i kretanje unapred i generalno je neuporedivo, ali je i dokazala da ni 6:0, 5:0 za nju ne znače da je meč gotov. Večina igrača dobije samopouzdanje kada ima ubedljivu prednost, ali kod Ane se tada obavezno javi panika. Pogledajte kada u gemu vodi 40:0. Obavezno sledi pad koncentracije i izjednačenje, ponekad i gubitak tog gema.
Za nju je najbolje kada igra tesan meč ili čak da protivnica ima blagu prednost kada igra protiv dobrih igračica poput Marije ili Serene. Tada tog pritiska obično nema, tad se bori za goli život i ne razmišlja.

Pedja

pre 9 godina

Svaka cast na igrama do sada, Ana. Pobeda protiv Sarapove bila je tako velika i vazna! Sto se finala tice, mislim da ce Ana imati sve konce u rukama ako uspe dovoljno da se odmori i sveza udje u mec sa Serenom. Obe imaju veliki, i zajednicki, motiv- nemaju trofej iz Sinsinatija, tako da cemo gledati divan mec! Napred, Ana!

dules

pre 9 godina

koliko je ana popravila bekhend i kretanje, neverovatno..i vidi se da joj saradnja sa nasim trenerima prija :) samo da tu psihu jos malo iskontrolise ..oni osmesi na kraju su neprocenjivi, a pogledajte prvi poen u zadnjem gemu meca, savrsenstvo..srecno protiv serene :)

Pozitiva

pre 9 godina

Nadam se da ce da pobedi.

Pa i da izgubi nema veze. Stigla je do finala, to je dobar rezultat. A sa druge strane Serena ce odmornija da udje u mec(ona je igrala prvi mec, a ana treci). Ova pobda Ani je donela dozu samopouzdanja. Mislim da sad treba da se odmori kako psihicki tako i fizicki.
Ajde Ana

Yammy

pre 9 godina

@Septicar budi manje pakostan, ako navijas za Serenu podrzis Serenu a ne pljujes Anu, tako rade sportisti i ljubitelji sporta ali oni pravi.

ajde

pre 9 godina

Iskreno, iako ne mora biti da je pakost kad neko kaze da se nada da je konacno nasla formu ili izbacila demone iz glave, moze biti samo neznanje. Ana je odavno u formi. CELE GODINE igra odlicno. U samom je svetskom vrhu. Pa, ljudi, ona ima NAJVISE POBEDA ove sezone od svih igracica, razumete li to?
Pre par godina je igrala toplo-hladno, cesce hladno, ili izgori u zelji, a sada je skoro sve na najvisem nivou. Kada se maksimalno posveti tenisu, treninzima, kao nekada, onda i rezultati budu kao nekada. Veoma mi je drago zbog toga i nikad nisam prestajao da navijam za nju. Pratim je od finala juniorskog Vimbldona. Nikakva zaljubljenost, nisam klinac, samo volim njenu igru i energiju. Pozdrav svim neostrascenim ljubiteljima tenisa.

Predo

pre 9 godina

Ana nam je još jednom dokazala da zna da igra tenis, dokazala je i da je tehnički mnogo bolja nego kada je bila broj 1, prije svega bekhend i kretanje unapred i generalno je neuporedivo, ali je i dokazala da ni 6:0, 5:0 za nju ne znače da je meč gotov. Večina igrača dobije samopouzdanje kada ima ubedljivu prednost, ali kod Ane se tada obavezno javi panika. Pogledajte kada u gemu vodi 40:0. Obavezno sledi pad koncentracije i izjednačenje, ponekad i gubitak tog gema.
Za nju je najbolje kada igra tesan meč ili čak da protivnica ima blagu prednost kada igra protiv dobrih igračica poput Marije ili Serene. Tada tog pritiska obično nema, tad se bori za goli život i ne razmišlja.

Psiholog

pre 9 godina

Ovoj devojci još uvek nije jasno da je osrednja teniserka,ali lepo je što ne gubi nadu.
(plazoje, 17. avgust 2014 10:25)


Tebi još uvek nije jasno da su ti glupi komentari, ali lepo je što ne gubiš nadu.

Yammy

pre 9 godina

@Septicar budi manje pakostan, ako navijas za Serenu podrzis Serenu a ne pljujes Anu, tako rade sportisti i ljubitelji sporta ali oni pravi.

dules

pre 9 godina

koliko je ana popravila bekhend i kretanje, neverovatno..i vidi se da joj saradnja sa nasim trenerima prija :) samo da tu psihu jos malo iskontrolise ..oni osmesi na kraju su neprocenjivi, a pogledajte prvi poen u zadnjem gemu meca, savrsenstvo..srecno protiv serene :)

Pozitiva

pre 9 godina

Nadam se da ce da pobedi.

Pa i da izgubi nema veze. Stigla je do finala, to je dobar rezultat. A sa druge strane Serena ce odmornija da udje u mec(ona je igrala prvi mec, a ana treci). Ova pobda Ani je donela dozu samopouzdanja. Mislim da sad treba da se odmori kako psihicki tako i fizicki.
Ajde Ana

Mare,NS

pre 9 godina

Izvini Ana,sto nisam verovao u tebe!Ugasio sam TV,na 2:0 za Sarapovu u trecem setu.Jos mi nije jasno sta se desilo kod 4:0 u drugom?Umesto da je razbijes,dozvolila si da se vrati.Jos one nemile scene,kad ti je pozlilo...!Uzasan mec za gledanje,ali sad ti je sve oprosteno!Idemo,`ajde!

Pedja

pre 9 godina

Svaka cast na igrama do sada, Ana. Pobeda protiv Sarapove bila je tako velika i vazna! Sto se finala tice, mislim da ce Ana imati sve konce u rukama ako uspe dovoljno da se odmori i sveza udje u mec sa Serenom. Obe imaju veliki, i zajednicki, motiv- nemaju trofej iz Sinsinatija, tako da cemo gledati divan mec! Napred, Ana!

Иван

pre 9 godina

Ана је показала да озбиљно схвата тенис. Озбиљније него Јелена, што се није баш чинило до пре годину-две. Дуго је Ивановићева била у кризи, и тим је већи успех то што је нашла пут ка најбољој игри. У форми је већ извесно време, само што повратак на врх најчешће није кратак и лаган, па је њ Њој сад практично већи проблем како да победи Бушар, Ерани, Халеп, Лисицки и сличне, него Шарапову, Вилијамс, Ли... оне најбоље, укратко. Маша је изразит такмичар, њу није лако победити, осим ако нисте Серена, и сваки меч против ње је посластица за тениске сладокусце, чак и ако није нарочито квалитетан, и чак и ако нисте љубитељ женског тениса. Против ње, Вилијамсове, Кузњецове, то је оно што и заклети непријатељ WTA мора да погледа. Иначе, не могу а да не приметим како је чудна ова тениска година. Ко је могао предвидети да ће млађа Вилијамсова толико лако губити на слемовима, да ће Азаренка пропустити толико турнира, да ће Ли нестати након доброг старта, да ће се Каролина вратити с толико бољом игром... Да ће Рафа бити неприметан (осим на Ролан Гаросу), да ће Мари толико бледо да се врати, да ће Стен да бљесне, Роџер опет постане man to beat, да ће Новак поново бити нестабилан... Једине константе су практично најнестабилнији тенисери, Квитова и Дел Потро: она кад игра игра, остало ништа, а он, нажалост, поново повреде и паузе, по старом.

ajde

pre 9 godina

Dobro Predo, samo imaj u vidu da Sarapova i Serena nisu bilo ko u svetu tenisa. Ne desi se Ani takav pad protiv svih. Siguran sam da se i one pitaju, ne dozvoljava im Ana tek tako. Kao sto je Ana uspela da napravi nekoliko brejkova na pocetku seta, sto je podvig, tako nekad zapnu/urade i one pri kraju seta, to je isto deo meca. Zato su sampionke. Sigurno i sam dobro znas sve to, razne igre igraju, mnogima je bolje kad preokrecu, tad se hrabre, protivnicu slomi psihicki gubitak dobijenog seta ili meca, pa dok se vrati na normalu skoro po pravilu gubi brejkove u trecem setu. Ne desava se to samo Ani protiv Sarapove i Serene, desava se i mnogim drugim teniserkama.

Hocu reci nista nesvakidasnje, to je ljudski, to je sport. Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko dobio Serenu ili Mariju 6:2, 6:0.

Bitno da je dobila. Sto rece jedan pametan teniser, najbitnije je osvojiti poslednji poen. :) Idemo dalje.

Vuki

pre 9 godina

Ajmo Ana da se ponovi ona 1/8 finala Australian Opena i pobeda protiv Serene.Inace mi je jako zao sto nisam odgledao ceo mec do kraja ugasio sam TV pri rezultatu 1:1 u setovima,stvarno sam ocekivao da ce Ana psihicki potpuno pasti u 3 setu posle onolikih 4:0 u drugom setu za Anu.Ali Bogu hvala da se sve dobro zavrsilo,i ocekujem da ce danas Sereni zadati velike probleme!

dramaticno

pre 9 godina

Ne znam da je Ana u skorije vrijeme izgubila od Serene 6:2 6:1, ali ako se i to desi nije vazno. Bitno je da je arogantnu Mariju poslala kuci. Bravo Ana!

bane

pre 9 godina

Ana nema ni teoretske šanse da pobedi Serenu čak i kad bi joj ova dala jedan set fore. Toliko psihološki nestabilnu igračicu svet još nije video.

Jova

pre 9 godina

Drago mi je da sam sinoć odgledala meč do kraja. I da nemam običaj napustiti naše sportiste kad kola krenu nizbrdo. Jeste me Ana oladila ( kao Novak na W. ) ali kad oni mogu igrati i mučiti se mogu i ja gledati.

Mada, nije bilo lako. U sitne sate nismo svoji pa sam uhvatila sebe da »mrzim« sudiju, u najmanju ruku ne podnosim Šarapovu, saosjećam s Anom ( posle MT posebno ) i strepim za svaki poen.

Ali, sve je dobro što se dobro svrši. Protiv Serene će biti jako teško, da ne kažem mrka kapa, ali optimista kakav sam, ne očajavam. Dobar je ovo rezuiltat i što je najvažnije, Ana ponovo igra.

Pozdrav svima, za @ja poseban ( 300 puta?- mnogo, brate pa iako se o Ani radi )

beach

pre 9 godina

Predo u potpunosti si u pravu,kada gledam njene meceve uvek govorim samo da ne napravi brejk vrlo rano.Jeste cudno,ali Ana bolje drzi koncentraciju kada je tesno.Tako da Ani zelim danas neizvesan mec,bez velikog vodjstva,gem po gem,bez zurbe,srljanja i mnogo strpljenja.Idemo!

hladan balon

pre 9 godina

Kad se samo setim, pre nekih 6-7 godina, rekose neki ovde u komentarima "steta, bolje Jelena da je pobedila Anu, imala bi vece sanse protiv Dinare". I na drugom turniru isto tako samo protiv Marije. Ana je oprala i Dinaru i Mariju. "Zapusila" im je usta. Inace nisam imao nista protiv da dobije i Jelena, da ona pokusa, koja je bolja ta neka prodje.
Dakle "zapusila" im je usta i srecom vise takve nebuloze ne cujem, tj. ne citam. Mozda su gajili optimizam zbog tadasnje Jelenine igre (svakako nije fer sta su rekli), a sada ne mogu ni to, cini mi se, jer Jelena igra daleko losije nego onda. Tada je stizala sve i isla uglavnom na greske protivnica, da zapises kad ona ima veci broj vinera. Kada neka udaracica ima svoj dan, Jelena nije imala sta da trazi. Dakle takva je njena igra, gradja, psiha (nedovoljno hrabra, isuvise nervozna) itd. Postujem, ali samo kazem kako jeste. Nije to zbog toga sto je kao mladja trenirala u hladnom balonu... vec je malo u nekim stvarima nazalost limitirana.

Nebitno.
Ajde Ana!

republikanac

pre 9 godina

Kakav test, šta ona priča. Za šta se testira? Nisi juniorka pa igraš sa nekom iz teniskog vrha, još malo pa ćeš prekinuti igrati tenis, a ti se još uvijek nešto testiraš. Osvajaj turnire i pobjeđuj, prematorila si za testove .

Predrag

pre 9 godina

Naravno da cu navijati za Anu, ali se plasim njenih slabosti koje su evidentne:
-Nepouzdana je i nepredvidljiva u toku meca.
-Kada ugleda Serenu njoj se oduzmu i ruke i noge (kompleks)
-Mislim da je vec zadovoljna plasmanom u finale i da ce lako da prepusti pobedu Sereni.
Voleo bih da u svemu ovome gresim, ali se plasim da je sve to istuna.

bane

pre 9 godina

Ana nema ni teoretske šanse da pobedi Serenu čak i kad bi joj ova dala jedan set fore. Toliko psihološki nestabilnu igračicu svet još nije video.

republikanac

pre 9 godina

Kakav test, šta ona priča. Za šta se testira? Nisi juniorka pa igraš sa nekom iz teniskog vrha, još malo pa ćeš prekinuti igrati tenis, a ti se još uvijek nešto testiraš. Osvajaj turnire i pobjeđuj, prematorila si za testove .

Predrag

pre 9 godina

Naravno da cu navijati za Anu, ali se plasim njenih slabosti koje su evidentne:
-Nepouzdana je i nepredvidljiva u toku meca.
-Kada ugleda Serenu njoj se oduzmu i ruke i noge (kompleks)
-Mislim da je vec zadovoljna plasmanom u finale i da ce lako da prepusti pobedu Sereni.
Voleo bih da u svemu ovome gresim, ali se plasim da je sve to istuna.

Predo

pre 9 godina

Ana nam je još jednom dokazala da zna da igra tenis, dokazala je i da je tehnički mnogo bolja nego kada je bila broj 1, prije svega bekhend i kretanje unapred i generalno je neuporedivo, ali je i dokazala da ni 6:0, 5:0 za nju ne znače da je meč gotov. Večina igrača dobije samopouzdanje kada ima ubedljivu prednost, ali kod Ane se tada obavezno javi panika. Pogledajte kada u gemu vodi 40:0. Obavezno sledi pad koncentracije i izjednačenje, ponekad i gubitak tog gema.
Za nju je najbolje kada igra tesan meč ili čak da protivnica ima blagu prednost kada igra protiv dobrih igračica poput Marije ili Serene. Tada tog pritiska obično nema, tad se bori za goli život i ne razmišlja.

Mare,NS

pre 9 godina

Izvini Ana,sto nisam verovao u tebe!Ugasio sam TV,na 2:0 za Sarapovu u trecem setu.Jos mi nije jasno sta se desilo kod 4:0 u drugom?Umesto da je razbijes,dozvolila si da se vrati.Jos one nemile scene,kad ti je pozlilo...!Uzasan mec za gledanje,ali sad ti je sve oprosteno!Idemo,`ajde!

Psiholog

pre 9 godina

Ovoj devojci još uvek nije jasno da je osrednja teniserka,ali lepo je što ne gubi nadu.
(plazoje, 17. avgust 2014 10:25)


Tebi još uvek nije jasno da su ti glupi komentari, ali lepo je što ne gubiš nadu.

dramaticno

pre 9 godina

Ne znam da je Ana u skorije vrijeme izgubila od Serene 6:2 6:1, ali ako se i to desi nije vazno. Bitno je da je arogantnu Mariju poslala kuci. Bravo Ana!

ajde

pre 9 godina

Iskreno, iako ne mora biti da je pakost kad neko kaze da se nada da je konacno nasla formu ili izbacila demone iz glave, moze biti samo neznanje. Ana je odavno u formi. CELE GODINE igra odlicno. U samom je svetskom vrhu. Pa, ljudi, ona ima NAJVISE POBEDA ove sezone od svih igracica, razumete li to?
Pre par godina je igrala toplo-hladno, cesce hladno, ili izgori u zelji, a sada je skoro sve na najvisem nivou. Kada se maksimalno posveti tenisu, treninzima, kao nekada, onda i rezultati budu kao nekada. Veoma mi je drago zbog toga i nikad nisam prestajao da navijam za nju. Pratim je od finala juniorskog Vimbldona. Nikakva zaljubljenost, nisam klinac, samo volim njenu igru i energiju. Pozdrav svim neostrascenim ljubiteljima tenisa.

hladan balon

pre 9 godina

Kad se samo setim, pre nekih 6-7 godina, rekose neki ovde u komentarima "steta, bolje Jelena da je pobedila Anu, imala bi vece sanse protiv Dinare". I na drugom turniru isto tako samo protiv Marije. Ana je oprala i Dinaru i Mariju. "Zapusila" im je usta. Inace nisam imao nista protiv da dobije i Jelena, da ona pokusa, koja je bolja ta neka prodje.
Dakle "zapusila" im je usta i srecom vise takve nebuloze ne cujem, tj. ne citam. Mozda su gajili optimizam zbog tadasnje Jelenine igre (svakako nije fer sta su rekli), a sada ne mogu ni to, cini mi se, jer Jelena igra daleko losije nego onda. Tada je stizala sve i isla uglavnom na greske protivnica, da zapises kad ona ima veci broj vinera. Kada neka udaracica ima svoj dan, Jelena nije imala sta da trazi. Dakle takva je njena igra, gradja, psiha (nedovoljno hrabra, isuvise nervozna) itd. Postujem, ali samo kazem kako jeste. Nije to zbog toga sto je kao mladja trenirala u hladnom balonu... vec je malo u nekim stvarima nazalost limitirana.

Nebitno.
Ajde Ana!

Pedja

pre 9 godina

Svaka cast na igrama do sada, Ana. Pobeda protiv Sarapove bila je tako velika i vazna! Sto se finala tice, mislim da ce Ana imati sve konce u rukama ako uspe dovoljno da se odmori i sveza udje u mec sa Serenom. Obe imaju veliki, i zajednicki, motiv- nemaju trofej iz Sinsinatija, tako da cemo gledati divan mec! Napred, Ana!

Yammy

pre 9 godina

@Septicar budi manje pakostan, ako navijas za Serenu podrzis Serenu a ne pljujes Anu, tako rade sportisti i ljubitelji sporta ali oni pravi.

beach

pre 9 godina

Predo u potpunosti si u pravu,kada gledam njene meceve uvek govorim samo da ne napravi brejk vrlo rano.Jeste cudno,ali Ana bolje drzi koncentraciju kada je tesno.Tako da Ani zelim danas neizvesan mec,bez velikog vodjstva,gem po gem,bez zurbe,srljanja i mnogo strpljenja.Idemo!

dules

pre 9 godina

koliko je ana popravila bekhend i kretanje, neverovatno..i vidi se da joj saradnja sa nasim trenerima prija :) samo da tu psihu jos malo iskontrolise ..oni osmesi na kraju su neprocenjivi, a pogledajte prvi poen u zadnjem gemu meca, savrsenstvo..srecno protiv serene :)

Pozitiva

pre 9 godina

Nadam se da ce da pobedi.

Pa i da izgubi nema veze. Stigla je do finala, to je dobar rezultat. A sa druge strane Serena ce odmornija da udje u mec(ona je igrala prvi mec, a ana treci). Ova pobda Ani je donela dozu samopouzdanja. Mislim da sad treba da se odmori kako psihicki tako i fizicki.
Ajde Ana

Jova

pre 9 godina

Drago mi je da sam sinoć odgledala meč do kraja. I da nemam običaj napustiti naše sportiste kad kola krenu nizbrdo. Jeste me Ana oladila ( kao Novak na W. ) ali kad oni mogu igrati i mučiti se mogu i ja gledati.

Mada, nije bilo lako. U sitne sate nismo svoji pa sam uhvatila sebe da »mrzim« sudiju, u najmanju ruku ne podnosim Šarapovu, saosjećam s Anom ( posle MT posebno ) i strepim za svaki poen.

Ali, sve je dobro što se dobro svrši. Protiv Serene će biti jako teško, da ne kažem mrka kapa, ali optimista kakav sam, ne očajavam. Dobar je ovo rezuiltat i što je najvažnije, Ana ponovo igra.

Pozdrav svima, za @ja poseban ( 300 puta?- mnogo, brate pa iako se o Ani radi )

Иван

pre 9 godina

Ана је показала да озбиљно схвата тенис. Озбиљније него Јелена, што се није баш чинило до пре годину-две. Дуго је Ивановићева била у кризи, и тим је већи успех то што је нашла пут ка најбољој игри. У форми је већ извесно време, само што повратак на врх најчешће није кратак и лаган, па је њ Њој сад практично већи проблем како да победи Бушар, Ерани, Халеп, Лисицки и сличне, него Шарапову, Вилијамс, Ли... оне најбоље, укратко. Маша је изразит такмичар, њу није лако победити, осим ако нисте Серена, и сваки меч против ње је посластица за тениске сладокусце, чак и ако није нарочито квалитетан, и чак и ако нисте љубитељ женског тениса. Против ње, Вилијамсове, Кузњецове, то је оно што и заклети непријатељ WTA мора да погледа. Иначе, не могу а да не приметим како је чудна ова тениска година. Ко је могао предвидети да ће млађа Вилијамсова толико лако губити на слемовима, да ће Азаренка пропустити толико турнира, да ће Ли нестати након доброг старта, да ће се Каролина вратити с толико бољом игром... Да ће Рафа бити неприметан (осим на Ролан Гаросу), да ће Мари толико бледо да се врати, да ће Стен да бљесне, Роџер опет постане man to beat, да ће Новак поново бити нестабилан... Једине константе су практично најнестабилнији тенисери, Квитова и Дел Потро: она кад игра игра, остало ништа, а он, нажалост, поново повреде и паузе, по старом.

Vuki

pre 9 godina

Ajmo Ana da se ponovi ona 1/8 finala Australian Opena i pobeda protiv Serene.Inace mi je jako zao sto nisam odgledao ceo mec do kraja ugasio sam TV pri rezultatu 1:1 u setovima,stvarno sam ocekivao da ce Ana psihicki potpuno pasti u 3 setu posle onolikih 4:0 u drugom setu za Anu.Ali Bogu hvala da se sve dobro zavrsilo,i ocekujem da ce danas Sereni zadati velike probleme!

ajde

pre 9 godina

Dobro Predo, samo imaj u vidu da Sarapova i Serena nisu bilo ko u svetu tenisa. Ne desi se Ani takav pad protiv svih. Siguran sam da se i one pitaju, ne dozvoljava im Ana tek tako. Kao sto je Ana uspela da napravi nekoliko brejkova na pocetku seta, sto je podvig, tako nekad zapnu/urade i one pri kraju seta, to je isto deo meca. Zato su sampionke. Sigurno i sam dobro znas sve to, razne igre igraju, mnogima je bolje kad preokrecu, tad se hrabre, protivnicu slomi psihicki gubitak dobijenog seta ili meca, pa dok se vrati na normalu skoro po pravilu gubi brejkove u trecem setu. Ne desava se to samo Ani protiv Sarapove i Serene, desava se i mnogim drugim teniserkama.

Hocu reci nista nesvakidasnje, to je ljudski, to je sport. Mnogo toga treba da se poklopi da bi neko dobio Serenu ili Mariju 6:2, 6:0.

Bitno da je dobila. Sto rece jedan pametan teniser, najbitnije je osvojiti poslednji poen. :) Idemo dalje.