Košarka 75

Petak, 15.08.2014.

12:52

Đorđević: Najslabiji smo na klupi

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da Trofej Beograda dolazi u pravo vreme kako bi ekipa podigla formu i spremno dočekala Svetsko prvenstvo u Španiji.

Ðorðeviæ: Najslabiji smo na klupi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

dugo sam u kosarci i imam dosta iskustva znam da prepoznam igraca razmisljao sam nocima sta ovaj nas selektor oce ali ipak mislim da je onaj splican sto posto u pravu. i da zna ja sam mu dao plus jer je rekao novu kosarkasku misao.(odo do nove godine da studiram kako bi izgledali onda kosarkasi)

ex sns

pre 9 godina

Naravno da im zelim medalju,sve najbolje,ali realno,mi smo slabi,klupa jeste problem,ali i centri i krila su problem.Ne ocekujem nista sem borbenosti.

Švicarac

pre 9 godina

Ma dobro je ovo, i na klupi i na terenu ! Zamisli, da je na klupi onaj bajic iz igokee sto kaže: u ovom napadu pogodi tricu, u odbrani ukradi loptu, i idući napad daj mi faul-koš...ko da je to supermarket :-)

yup

pre 9 godina

Iskreno ne vidim nijedan razlog, osim nekog iskustva, zbog kojeg bi Markovic isao, a Jovic ne. Jovic je na ovim pripremama pokazao da je odlican odbrambeni igrac, kao i Markovic, ali sa mnogo boljim fizickim predispozicijama. Odigrao je zbog toga i mnogo bolju odbranu od njega. U napadu sprecava divljanje i nerezonske suteve svojim vodjenjem igre, a na sve to je mnogo puta podelio prelepu asistenciju. Po nas bi bilo odlicno ako bi ga Sale poveo.

valencia

pre 9 godina

(Spajdermen, 15. avgust 2014 21:54)

Nisam @zlija ali da izjavim i ja nešto za Dnevnik:
1) Krstić je pre nekoliko nedelja već izjavio da ga je Mesina "ubijao kao igrača" jer ga je terao da igra četvorku, što je Krletu neprirodna pozicija. Što i jeste: Krle ima sjajan šut, ali nema više tu brzinu, skočnost i okretnost (ako se ne računa onaj njegov trademarked okret leđima sa prvim driblingom) da u potpunosti udovolji zahtevima pozicije 4. Ako i bude igrao kao četvorka, to će verovatno biti jako, jako malo.

2) Katić ili Štimac je pitanje od milion dolara. Jedan iskusan, sada već i sa iskustvom igranja i u reprezentaciji i u Evroligi/Evrokupu, stabilan, ali koji zna a uđe u žute minute koji traju čitave utakmiec. Drugi mlad, vatren, i dalje željan dokazivanja, ali realno gledajući limitiran igrač koji je do ovog nivoa stigao paklenim radom a ne nekim bogom danim talentom. Pre bih tipovao na Katića. Iako je u CZ igrao u kilavoj formi, čini se da se sada doveo u red, a bio bi rizik ići na Svetsko sa dva mlada centra (Raduljica & Štimac), kombinacija Krstić+Raduljica sa Katićem kao trećom izmenom se čini kao okej varijanta.

dax

pre 9 godina

Napred Sale napred momci!Vi ste nas ponos a dezurne pljuvace ostavite po strani.Isto je bilo i sa vaterpolistima koji uzimaju medalje vec 20 godina redovno...Sad posle poraza od madjara i remija sa hrvatima javilo se milion boljih selektora od Savica!!!

RSVA

pre 9 godina

MARKO MARINOVIC msm da bi nam dobro dosao za trecu opciju na pleju, bas me interesuje slaze li se iko sa mnom, jeste u god. ali izuzetno zahvalan igrac, mnogo vise nego Bircevic, Kalinic, Jovic a znate zasto njih pominjem....

Džoni

pre 9 godina

Deluje mi da je ova reprezentacija Argentine igrala u istom sastavu još protiv Kiće i Praje a kako su krenuli igraće i sa njihovim praunucima!

Dag Kristi

pre 9 godina

Ako Jovic bude iznenadjenje prvenstva,ja cu momentalno bataliti da pratim kosarku.On nije bio prvi plej ni u Radnickom,bio je 5-6. igrac po statistici.Otud i ne znam otkud on uopste tu gde jeste.

Spajdermen

pre 9 godina

@zlija

Majstore ni sam Djordjevic ne bi bolje objasnio, siguran sam. Bravo!

Mene zanima sto se centara tice da li ce Krstic po tvom misljenju i koliko igrati cetvorku. ( npr. sa Raduljicom na terenu ) i da li ce ici Stimac ili Rasko? (mada licno mislim da ce Stimac pre svega kao talija sigurno u Spaniju, a Rasko da kroz prijateljske nadje klub ako moze)

Hvala

miro split

pre 9 godina

Meni je ova košarka skroz bezvezan i nepravedan sport.Evo u boksu,hrvanju,judu,dizanju utega...imaš lipo kategorije.Čovik od sto kila ide na čovika od sto kila,a u ovoj košarci mali čovik od metar osamdeset mora ić protiv diva od dva ipo metra.Bar da su koš namistili na visinu ovog malog,nego su ga digli gori u materinu da čovik mora skakat ka klokan.

SasaKV

pre 9 godina

@ auuuuu
Gospodo neznalice,to nikad nije bilo pravilo i nikad nece biti. Na OI idu samo 12 ekipa tako da necu 5 ili 7 kao sto si naveo nego samo ce sampion da izbori direktan plasman. A iz Evrope idi samo finalisti sa Evropsku Prvenstvo sledece godine i onda kao i pre dve godine igra se turnir pred olimpijade gde ce jos 3 ekipe da izbore plasman.

alan ford

pre 9 godina

@ zlija
Hvala, i ja volim kad se doskutuje bez subjektivnih tenzija :)

Sto se tice ovog tvog komentara, jedino bih dodao jednu zanimljivu stvar: na poziciji 4, iako smo takticki tanki zbog neiskustva Bircevica i Mitrovica, imamo u njima odlicne blokere, sto je jako vazno za ovo sto si pomenuo da kad centar ispadne na odbrani pika, ta cetvorka ima odlican tajming i skok koji bi mogli biti opasnost po napadacki tim. Sa druge strane, ni Raduljica ni Krstic nikad nisu imali predispozicije da budu bas vrhunski blokeri, ali u ovoj postavci sa Bjelicom i Bircevicem/Mitrovicem, mislim da imamo finu odbranu suteva blizu reketa.

abc

pre 9 godina

@Banezi
Hvala Bogu da neko izdvoji nase najbolje igrace onako kako jeste bez raznih Simonovica i ostalih poluigraca..ovi sto velicaju igrace posle jedne dobre utakmice kosarku prate vrlo povrsno, sto nije sramota, ali je sramota komentarisati kao da znas o cemu pricas..i daj neko konacno da kaze da Erceg N-E-C-E da igra za reprezentaciju i da ljudi prestanu da ga racunaju..

Banezi

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Bogdanovic, Lucic, Krstic, Markovic, Milosavljevic, Bjelica, Velickovic, Micov, Macvan i Raduljica su najboljih dvanaest srpskih igraca uz Micica, Savanovica, Stimca i Ercega. Steta sto ne mogu svi da se odazovu (neki i nece), inace bi konkurisali za medalju. Ovako, ocekujem 1/8 finala a sve preko toga cu smatrati uspehom.

г4

pre 9 godina

Скола и Ноћиони су играли на СП у Индијанаполису 2002. То је било пре 12 година, па ви видите о каквим патриотама се ради.

Ogi

pre 9 godina

Auuuu@
Samo svjetski prvak ide na OI, ostale ekipe se popunjavaju preko kontinentalnih takmičenja i na kraju još imaju završne svjetske kvalifikacije

Borko

pre 9 godina

Dzoker prvenstva ce bito Jovic ;)
Zapamtite ovo sto sam rekao.
Prosli put je Kalinic bio iznenadjenje,ovoj put je to Jovic.
Decko igra najbolje odbranu i fizicki je dominantan
pozdrav

pacimirovic

pre 9 godina

Ja ne znam jel sam previse subjektivan al ja stvarno mislim da mozemo mnogo. U grupi predvidjam da dobijamo Iran, Egipat i Francusku , gubimo od Spanije dok sa brazilcima stvanro ne znam sta da ocekujem, ne pamtim da smo igrali nekad sa njima, ne znam kako nam leze. Bilo bi jako dobro tj mudro da u slucaju da Spanci osvoje prvo mesto u grupi ( ako ne budu onako ljigavo kalkulisali kao na EP ) budemo 2 ili 4 u grupi pa da ih izbegnemo u eventualnom cetvrtfinalu. Dok iz druge grupe sa kojom ukrstamo mislimd aje poprilicno svejedno na koga cemo ici ( Argentina , Grcka , Hrvatska ) mozemo da ih dobijemo sve, a u slucaju nase lose igre i da izgubimo.. al stvarno mislim da ako se neke kocikice poklope, vrate se ovi povredjeni igraci pa makar samo Teo i Krle. da mozemo do polufinala! Mada da ne idem tako daleko, ja licno sam zadovoljan i sa drugim krugom, jer je ovo novi pocetak ove reprezentacije ! Idemo Srbija!

zlija

pre 9 godina

Alan Ford bravo majstore ovakvih komentara je bilo po 1000 nekada ovde, sad sve sami hahahha, hihiihi, huhuhuhu komentatori. Slazemo se da ce Sale na kraju imati slatke muke koga voditi na 4. Po meni je Luka buducnost na 4 mozda ako je igrao na proslom treba odrzati kontinuitet. Mislim ipak atletski je trenutno potrebnija igra Bircevica jer bolje brani rupe koje prave nasi centri. Recimo kao protiv francuza kada je Raduljica ispadao na piku non-stop, to bolje pokriva Bircevic, plus skok u napadu je takodje njegova prednost jer ume da prati igru i prikuca iza ledja odbrane to Luka jos uvek ne moze da uradi. Luka vise napada kada je lopta kod njega i sam kreira i ima bolju kontrolu lopte, a trenutno ce nasi bekovi imati loptu 90 % posto u napadu. Necemo igrati kao kod Dude gde je lopta besomucno isla na centre pa sta urade. Zaboravi da kazem Micov ce dobrano rasteretiti cak i Tea jer taj decko sve vidi na terenu, onako bez forme iz bolesti (bez priprema) je odigrao majstorski dve utakmice. Po meni to je velika greska Dudina, tu je bilo za buku opravdano.

Oprečne informacije

pre 9 godina

Pa ti onda objasni kako je došlo do toga da nam klupa bude slaba a na prvobitni spisak si stavio skoro 30 igrača po svom ukusu. Od toga dobar deo njih ni sam ne zna kako su se našli na spisku.

Nolan

pre 9 godina

Mislim da je ovo najbolja postava koju imamo:
Bekovi: Teodosić, Nedović, Bogdanović, Marković
Krila: Bjelica, Micov, Kalinić, Birčević, Mitrović, Simonović,
Centri: Krstić, Raduljica

Gogi bre

pre 9 godina

I treneri sedu na klupi! Tako da sam kazes da nisi za taj posao! Necu biti negativac ali mislim da smo trebali Pesica ili Sale Obradovica da molimo!

coa

pre 9 godina

da li iko zna na koga cemo moci racunati? po nedovicevim izjavama on je siguran da igra, teo je po svima lako povredjen, a krle ce biti oke, a niko ne igra i stalno tako. Samo se nadam da nece osvanuti naslov da ne igraju, i da nasi nesto pokusavaju da sakriju kako bi imali prednost iznenadjenja, sta znam...

NBA

pre 9 godina

samo da svi od pozvanih budu zdravi, pa sta bude. bas je steta za lucica (on prekticno vec dve godine ne moze da igra kosarku), milosavljevica i micica. krle, teo i nedovic da se vrate i bicemo bas zanimljiva ekipa.

fekeet

pre 9 godina

Gospodo neznalice,sa SP prvih 5 ili 7 ekipa idu direktno na OI 2016.Tako da cilj nase reprezentacije je da se domognu OI a ne medalja,ja bih je prvi najvise voleo ali tesko...
(Auuuuu, 15. avgust 2014 15:48)

Ne lupetaj. Ko je čuo da takmičenje koje se odigrava 2 godine pre Olimpijskih igara ujedno bude i kvalifikacioni turnir za iste? Kvalifikacioni turnir biće naredno Evropsko prvenstvo, kao što je EP oduvek i bilo kvalifikacioni turnir.

deki

pre 9 godina

Kakva netakticna izjava - i sad oni momci sto sede na klupi misle 'mi smo boranija, nemamo pojma...' I onda ce na mecevima da daju 3% jer se od njih vise i ne ocekuje...

Upravo obrnuto. U jednoj recenici je svima ponaosob rekao da veruje u njih i ocekuje da budu najjaci kada su na terenu...

alan ford

pre 9 godina

Trenutne slabosti u nasoj igri su:
- slaba odbrana visokih pikova, sa preteranom pomoci od strane centara, sto ce ekipe sa dobrim dodavacima iskoristiti. Naravno, Djordjevic to vidi i sigurno ce raditi da se to odstrani.
- jos uvek spora tranzicija lopte na sut u uglu, verovatno tome doprinosi i postavljanje Bjelice u napadu koji u odnosu na prosle godine mnogo vise ima loptu u svom posedu.
- odbrana 1 na 1 gde ce Teodosic i Nedovic (ako idu) biti malo "tanki" zbog svojih povreda, a Nedovic i zbog visine na poziciji 2.
- pozicija 4, gde je po meni Mitrovic kvalitetnija varijanta, iako mnogi naglasavaju Bircevicevu sposobnost da sutne za tri poena. Treba reci da i Mitrovic ima odlican sut s distance, a mnogo se bolje postavlja u odbrani i ima "jaci stav" na odbrani od krupnijih igraca, za razliku od Bircevica koji je visi (2.09m) ali i slabiji u igri kad brani snaznu protivnicku cetvorku.

Velika prednost naseg tima, s druge strane, je to sto loptu moze da prenese 4 od 5 igraca u petorci, sto imamo beka koji odlicno igra odbranu (Bogdanovic), i sto smo atletski vrlo konkurentan tim i pored silnih otkaza i povreda.

Pozdrav svim ljubiteljima kosarke !

veerghoen

pre 9 godina

Права штета што нема Лучића и Гагија Милосављевића. Били би атлетски најбоља екипа на првенству уз САД.

zlija

pre 9 godina

Stvarno ste dosadni sa tim da nekoga nije zvao. Ajde nek neki strucnjak objasni sta smo to mogli da dobijemo sa Savanovicem, sem sto vam je to poznato ime. Covek ne igra odbranu, ima visinu vise za poziciju 3 koju je igrao u FMP-u kao klinac, ali je toliko spor da ga je Plaza prebacio na 4, sto je uradio i sa Bogdanovicem ista prica. Petorka gde su Krstic koji slabo brani pik, i bekdor, Teo koji ne igra odbranu uglavnom (moze kada hoce)i Savanom je suplja kao sir. Plus covek ne moze da se sastavi vec 2 sezone sa turskim trenerom koji nemac pojma. Macvan visina 4 ,a tezina teskog centra, slaba skocnost,slaba pokretnost, podlozan sutevima na pocetku napada, uglavnom zavisi od svojih kreacija, ne uspeva u sistemu gde bi bio 7 opcija u napadu. Marijanovic previsok, spor, van reketa potpuno neupotrebljiv, mora konstantno da se igra zona 3-2, sa Teom na parketu potpuno nemoguce odigati jer bekovi obicno krpe 3 coveka u takvoj postavci. Namerno sam pisao o njihovim odbrambenim mogucnostim jer nas napad ce predvoditi Teo, Krle, Bogdan, Nemanja (ako ide), Raduljica i Bjelica. Sale je zbog toga hteo Novicu koji ima najbolji sut za 3, skok i prava je 4. Verovatno iz tog razloga ce ici Bircevic, iako je po kreaciji bolji Luka. Hteli smo atletsku ekipu i da su svi zdravi Lucic, da je isao Novica igrali bi pravu atletsku kosarku gde svi mogu da brane 1na1, kao i stranu pomoci, gde bi mogli da krpimo Krleta i Tea koji nam daju ton u napadu i pravi su majstori kosarke.

Centar - Stari Grad NS

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković
Sg:Bogdanović,Nedović,Micov
Sf:Kalinić,Simonović
Pf:Mitrović,Birčević
C:Krstić,Raduljica,Štimac

Sa ovih 12 idemo po medalju !!! Ajmo svi u arenu na spektakl
(Milan, 15. avgust 2014 15:20)

slazem se sa ovom postavom, ali mislim da Bjelica ide ispred Kalinica i Simonovica, slabi smo na 4ci , tako da mozda cak Katic pre Stimca

Auuuuu

pre 9 godina

Gospodo neznalice,sa SP prvih 5 ili 7 ekipa idu direktno na OI 2016.Tako da cilj nase reprezentacije je da se domognu OI a ne medalja,ja bih je prvi najvise voleo ali tesko...

Milan

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković
Sg:Bogdanović,Nedović,Micov
Sf:Kalinić,Simonović
Pf:Mitrović,Birčević
C:Krstić,Raduljica,Štimac

Sa ovih 12 idemo po medalju !!! Ajmo svi u arenu na spektakl

Yammy

pre 9 godina

@Пиши ћирилицом Брате немам пара за леба каква Шпанија, ако ми искључе и кабловску нема ништа да видим од првенства ни на тв-у :-( свима срећан пут желим.

SASA

pre 9 godina

Ah, da smo uspeli barem dovesti lucica,sad bi barem bio puno mirniji, ali sve u svemu, prezadovoljan sam do sad i igrom, i rezultatima....
Jer kad se vrati jos kapiten Krle, bicemo jos jaci...
Nema sumnje da snjim i radljicom, imamo elta centarski tandem, i odbrana je vec tu, sad su ostale jos samo finese u napadu..
Djordjevic je uspeo da sklopi ekipu, nema sumnje, posle one tekme protic FRancuza bilo je jasno, cak je i FRancuski komentator uspeo da spomene da je ta pobeda bila bez Krstica i Teodosica,...
Bravo za selektora, videcemo sta ce sampionat doneti, ali za sad, sve ide kako treba..

Kopanja

pre 9 godina

Djordjevica sam prvi podcenio,i na njegove trenerske kvalitete stavljao puno znakova pitanja,ali posle turnira u Pou,za mene je u rangu sa najvecim trenerskim legendama !
Iz prostog razloga,sto je jedini trener,selektor,sta god,kod kojeg je proigrao MARKO SIMONOVIC !!!
Sale ,svaka cast,dokazao si da nisi slucajno da klupa drzavnog tima...

Пиши ћирлицом

pre 9 godina

Јел иде неко да подржи наше у Шпанији, ако иде неко нека лајкује коментар!

Nema tu...

pre 9 godina

Kakva netakticna izjava - i sad oni momci sto sede na klupi misle 'mi smo boranija, nemamo pojma...' I onda ce na mecevima da daju 3% jer se od njih vise i ne ocekuje...

goran

pre 9 godina

A kad ce da igraju ako ne sada? Mislim na Teodosica i Krstica, kad ce da se uigraju bar malo sa ostatkom ekipe? Za Nedovica sam izgubio svaku nadu da ce igrati jer ovakve vesti stizu jos od povrede i stalno su iste. Ono sto me plasi je situacija sa Teodosicem, podseca mnogo na proslogodisnju, kada je proveo sa ekipom cele pripreme i na kraju nije igrao. Sada je povredio skocni zglob, i kao sto su i sami rekli nije ozbiljno, ali zasto onda ne igra sada kad je proslo nedeju dana od povrede...

marko

pre 9 godina

(goran, 15. avgust 2014 14:04)

Teo i Krstić su, što se tiče reprezentacije, toliko uigrani da u taktičkom smislu ne moraju ni da prolaze pripreme. Sada ih više Đorđević krije nego što su oni zaista povređeni. Isto je učinio i sa Bogdanovićem protiv Francuske. Jednostavno, nemamo mi više taj kvalitet da uđemo i nakantamo sve ekipe od prve utakmice do finala, moramo biti malo prefrigani i čuvati neke elemente od očiju protivnika. Muta je bre namazan svim mastima, zna on kako, u Radničkom ga više bojkotuju igrači nego što je zaista nespoban, nije slučajno asistend Đorđeviću.

d

pre 9 godina

samo polako i strpljivo sa ovom mladom ekipom,ne treba ocekivati bum na prvenstvu nek oni daju sve od sebe pa sta bude ,njihovo i saletovo vreme tek dolazi i ubedjen sam da ce biti velikih uspeha za koju godinu

marko

pre 9 godina

(goran, 15. avgust 2014 14:04)

Teo i Krstić su, što se tiče reprezentacije, toliko uigrani da u taktičkom smislu ne moraju ni da prolaze pripreme. Sada ih više Đorđević krije nego što su oni zaista povređeni. Isto je učinio i sa Bogdanovićem protiv Francuske. Jednostavno, nemamo mi više taj kvalitet da uđemo i nakantamo sve ekipe od prve utakmice do finala, moramo biti malo prefrigani i čuvati neke elemente od očiju protivnika. Muta je bre namazan svim mastima, zna on kako, u Radničkom ga više bojkotuju igrači nego što je zaista nespoban, nije slučajno asistend Đorđeviću.

zlija

pre 9 godina

Stvarno ste dosadni sa tim da nekoga nije zvao. Ajde nek neki strucnjak objasni sta smo to mogli da dobijemo sa Savanovicem, sem sto vam je to poznato ime. Covek ne igra odbranu, ima visinu vise za poziciju 3 koju je igrao u FMP-u kao klinac, ali je toliko spor da ga je Plaza prebacio na 4, sto je uradio i sa Bogdanovicem ista prica. Petorka gde su Krstic koji slabo brani pik, i bekdor, Teo koji ne igra odbranu uglavnom (moze kada hoce)i Savanom je suplja kao sir. Plus covek ne moze da se sastavi vec 2 sezone sa turskim trenerom koji nemac pojma. Macvan visina 4 ,a tezina teskog centra, slaba skocnost,slaba pokretnost, podlozan sutevima na pocetku napada, uglavnom zavisi od svojih kreacija, ne uspeva u sistemu gde bi bio 7 opcija u napadu. Marijanovic previsok, spor, van reketa potpuno neupotrebljiv, mora konstantno da se igra zona 3-2, sa Teom na parketu potpuno nemoguce odigati jer bekovi obicno krpe 3 coveka u takvoj postavci. Namerno sam pisao o njihovim odbrambenim mogucnostim jer nas napad ce predvoditi Teo, Krle, Bogdan, Nemanja (ako ide), Raduljica i Bjelica. Sale je zbog toga hteo Novicu koji ima najbolji sut za 3, skok i prava je 4. Verovatno iz tog razloga ce ici Bircevic, iako je po kreaciji bolji Luka. Hteli smo atletsku ekipu i da su svi zdravi Lucic, da je isao Novica igrali bi pravu atletsku kosarku gde svi mogu da brane 1na1, kao i stranu pomoci, gde bi mogli da krpimo Krleta i Tea koji nam daju ton u napadu i pravi su majstori kosarke.

Kopanja

pre 9 godina

Djordjevica sam prvi podcenio,i na njegove trenerske kvalitete stavljao puno znakova pitanja,ali posle turnira u Pou,za mene je u rangu sa najvecim trenerskim legendama !
Iz prostog razloga,sto je jedini trener,selektor,sta god,kod kojeg je proigrao MARKO SIMONOVIC !!!
Sale ,svaka cast,dokazao si da nisi slucajno da klupa drzavnog tima...

г4

pre 9 godina

Скола и Ноћиони су играли на СП у Индијанаполису 2002. То је било пре 12 година, па ви видите о каквим патриотама се ради.

miro split

pre 9 godina

Meni je ova košarka skroz bezvezan i nepravedan sport.Evo u boksu,hrvanju,judu,dizanju utega...imaš lipo kategorije.Čovik od sto kila ide na čovika od sto kila,a u ovoj košarci mali čovik od metar osamdeset mora ić protiv diva od dva ipo metra.Bar da su koš namistili na visinu ovog malog,nego su ga digli gori u materinu da čovik mora skakat ka klokan.

alan ford

pre 9 godina

Trenutne slabosti u nasoj igri su:
- slaba odbrana visokih pikova, sa preteranom pomoci od strane centara, sto ce ekipe sa dobrim dodavacima iskoristiti. Naravno, Djordjevic to vidi i sigurno ce raditi da se to odstrani.
- jos uvek spora tranzicija lopte na sut u uglu, verovatno tome doprinosi i postavljanje Bjelice u napadu koji u odnosu na prosle godine mnogo vise ima loptu u svom posedu.
- odbrana 1 na 1 gde ce Teodosic i Nedovic (ako idu) biti malo "tanki" zbog svojih povreda, a Nedovic i zbog visine na poziciji 2.
- pozicija 4, gde je po meni Mitrovic kvalitetnija varijanta, iako mnogi naglasavaju Bircevicevu sposobnost da sutne za tri poena. Treba reci da i Mitrovic ima odlican sut s distance, a mnogo se bolje postavlja u odbrani i ima "jaci stav" na odbrani od krupnijih igraca, za razliku od Bircevica koji je visi (2.09m) ali i slabiji u igri kad brani snaznu protivnicku cetvorku.

Velika prednost naseg tima, s druge strane, je to sto loptu moze da prenese 4 od 5 igraca u petorci, sto imamo beka koji odlicno igra odbranu (Bogdanovic), i sto smo atletski vrlo konkurentan tim i pored silnih otkaza i povreda.

Pozdrav svim ljubiteljima kosarke !

Yammy

pre 9 godina

@Пиши ћирилицом Брате немам пара за леба каква Шпанија, ако ми искључе и кабловску нема ништа да видим од првенства ни на тв-у :-( свима срећан пут желим.

d

pre 9 godina

samo polako i strpljivo sa ovom mladom ekipom,ne treba ocekivati bum na prvenstvu nek oni daju sve od sebe pa sta bude ,njihovo i saletovo vreme tek dolazi i ubedjen sam da ce biti velikih uspeha za koju godinu

Džoni

pre 9 godina

Deluje mi da je ova reprezentacija Argentine igrala u istom sastavu još protiv Kiće i Praje a kako su krenuli igraće i sa njihovim praunucima!

deki

pre 9 godina

Kakva netakticna izjava - i sad oni momci sto sede na klupi misle 'mi smo boranija, nemamo pojma...' I onda ce na mecevima da daju 3% jer se od njih vise i ne ocekuje...

Upravo obrnuto. U jednoj recenici je svima ponaosob rekao da veruje u njih i ocekuje da budu najjaci kada su na terenu...

veerghoen

pre 9 godina

Права штета што нема Лучића и Гагија Милосављевића. Били би атлетски најбоља екипа на првенству уз САД.

Centar - Stari Grad NS

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković
Sg:Bogdanović,Nedović,Micov
Sf:Kalinić,Simonović
Pf:Mitrović,Birčević
C:Krstić,Raduljica,Štimac

Sa ovih 12 idemo po medalju !!! Ajmo svi u arenu na spektakl
(Milan, 15. avgust 2014 15:20)

slazem se sa ovom postavom, ali mislim da Bjelica ide ispred Kalinica i Simonovica, slabi smo na 4ci , tako da mozda cak Katic pre Stimca

goran

pre 9 godina

A kad ce da igraju ako ne sada? Mislim na Teodosica i Krstica, kad ce da se uigraju bar malo sa ostatkom ekipe? Za Nedovica sam izgubio svaku nadu da ce igrati jer ovakve vesti stizu jos od povrede i stalno su iste. Ono sto me plasi je situacija sa Teodosicem, podseca mnogo na proslogodisnju, kada je proveo sa ekipom cele pripreme i na kraju nije igrao. Sada je povredio skocni zglob, i kao sto su i sami rekli nije ozbiljno, ali zasto onda ne igra sada kad je proslo nedeju dana od povrede...

SASA

pre 9 godina

Ah, da smo uspeli barem dovesti lucica,sad bi barem bio puno mirniji, ali sve u svemu, prezadovoljan sam do sad i igrom, i rezultatima....
Jer kad se vrati jos kapiten Krle, bicemo jos jaci...
Nema sumnje da snjim i radljicom, imamo elta centarski tandem, i odbrana je vec tu, sad su ostale jos samo finese u napadu..
Djordjevic je uspeo da sklopi ekipu, nema sumnje, posle one tekme protic FRancuza bilo je jasno, cak je i FRancuski komentator uspeo da spomene da je ta pobeda bila bez Krstica i Teodosica,...
Bravo za selektora, videcemo sta ce sampionat doneti, ali za sad, sve ide kako treba..

Auuuuu

pre 9 godina

Gospodo neznalice,sa SP prvih 5 ili 7 ekipa idu direktno na OI 2016.Tako da cilj nase reprezentacije je da se domognu OI a ne medalja,ja bih je prvi najvise voleo ali tesko...

valencia

pre 9 godina

(Spajdermen, 15. avgust 2014 21:54)

Nisam @zlija ali da izjavim i ja nešto za Dnevnik:
1) Krstić je pre nekoliko nedelja već izjavio da ga je Mesina "ubijao kao igrača" jer ga je terao da igra četvorku, što je Krletu neprirodna pozicija. Što i jeste: Krle ima sjajan šut, ali nema više tu brzinu, skočnost i okretnost (ako se ne računa onaj njegov trademarked okret leđima sa prvim driblingom) da u potpunosti udovolji zahtevima pozicije 4. Ako i bude igrao kao četvorka, to će verovatno biti jako, jako malo.

2) Katić ili Štimac je pitanje od milion dolara. Jedan iskusan, sada već i sa iskustvom igranja i u reprezentaciji i u Evroligi/Evrokupu, stabilan, ali koji zna a uđe u žute minute koji traju čitave utakmiec. Drugi mlad, vatren, i dalje željan dokazivanja, ali realno gledajući limitiran igrač koji je do ovog nivoa stigao paklenim radom a ne nekim bogom danim talentom. Pre bih tipovao na Katića. Iako je u CZ igrao u kilavoj formi, čini se da se sada doveo u red, a bio bi rizik ići na Svetsko sa dva mlada centra (Raduljica & Štimac), kombinacija Krstić+Raduljica sa Katićem kao trećom izmenom se čini kao okej varijanta.

zlija

pre 9 godina

Alan Ford bravo majstore ovakvih komentara je bilo po 1000 nekada ovde, sad sve sami hahahha, hihiihi, huhuhuhu komentatori. Slazemo se da ce Sale na kraju imati slatke muke koga voditi na 4. Po meni je Luka buducnost na 4 mozda ako je igrao na proslom treba odrzati kontinuitet. Mislim ipak atletski je trenutno potrebnija igra Bircevica jer bolje brani rupe koje prave nasi centri. Recimo kao protiv francuza kada je Raduljica ispadao na piku non-stop, to bolje pokriva Bircevic, plus skok u napadu je takodje njegova prednost jer ume da prati igru i prikuca iza ledja odbrane to Luka jos uvek ne moze da uradi. Luka vise napada kada je lopta kod njega i sam kreira i ima bolju kontrolu lopte, a trenutno ce nasi bekovi imati loptu 90 % posto u napadu. Necemo igrati kao kod Dude gde je lopta besomucno isla na centre pa sta urade. Zaboravi da kazem Micov ce dobrano rasteretiti cak i Tea jer taj decko sve vidi na terenu, onako bez forme iz bolesti (bez priprema) je odigrao majstorski dve utakmice. Po meni to je velika greska Dudina, tu je bilo za buku opravdano.

NBA

pre 9 godina

samo da svi od pozvanih budu zdravi, pa sta bude. bas je steta za lucica (on prekticno vec dve godine ne moze da igra kosarku), milosavljevica i micica. krle, teo i nedovic da se vrate i bicemo bas zanimljiva ekipa.

pacimirovic

pre 9 godina

Ja ne znam jel sam previse subjektivan al ja stvarno mislim da mozemo mnogo. U grupi predvidjam da dobijamo Iran, Egipat i Francusku , gubimo od Spanije dok sa brazilcima stvanro ne znam sta da ocekujem, ne pamtim da smo igrali nekad sa njima, ne znam kako nam leze. Bilo bi jako dobro tj mudro da u slucaju da Spanci osvoje prvo mesto u grupi ( ako ne budu onako ljigavo kalkulisali kao na EP ) budemo 2 ili 4 u grupi pa da ih izbegnemo u eventualnom cetvrtfinalu. Dok iz druge grupe sa kojom ukrstamo mislimd aje poprilicno svejedno na koga cemo ici ( Argentina , Grcka , Hrvatska ) mozemo da ih dobijemo sve, a u slucaju nase lose igre i da izgubimo.. al stvarno mislim da ako se neke kocikice poklope, vrate se ovi povredjeni igraci pa makar samo Teo i Krle. da mozemo do polufinala! Mada da ne idem tako daleko, ja licno sam zadovoljan i sa drugim krugom, jer je ovo novi pocetak ove reprezentacije ! Idemo Srbija!

coa

pre 9 godina

da li iko zna na koga cemo moci racunati? po nedovicevim izjavama on je siguran da igra, teo je po svima lako povredjen, a krle ce biti oke, a niko ne igra i stalno tako. Samo se nadam da nece osvanuti naslov da ne igraju, i da nasi nesto pokusavaju da sakriju kako bi imali prednost iznenadjenja, sta znam...

Пиши ћирлицом

pre 9 godina

Јел иде неко да подржи наше у Шпанији, ако иде неко нека лајкује коментар!

Švicarac

pre 9 godina

Ma dobro je ovo, i na klupi i na terenu ! Zamisli, da je na klupi onaj bajic iz igokee sto kaže: u ovom napadu pogodi tricu, u odbrani ukradi loptu, i idući napad daj mi faul-koš...ko da je to supermarket :-)

fekeet

pre 9 godina

Gospodo neznalice,sa SP prvih 5 ili 7 ekipa idu direktno na OI 2016.Tako da cilj nase reprezentacije je da se domognu OI a ne medalja,ja bih je prvi najvise voleo ali tesko...
(Auuuuu, 15. avgust 2014 15:48)

Ne lupetaj. Ko je čuo da takmičenje koje se odigrava 2 godine pre Olimpijskih igara ujedno bude i kvalifikacioni turnir za iste? Kvalifikacioni turnir biće naredno Evropsko prvenstvo, kao što je EP oduvek i bilo kvalifikacioni turnir.

Banezi

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Bogdanovic, Lucic, Krstic, Markovic, Milosavljevic, Bjelica, Velickovic, Micov, Macvan i Raduljica su najboljih dvanaest srpskih igraca uz Micica, Savanovica, Stimca i Ercega. Steta sto ne mogu svi da se odazovu (neki i nece), inace bi konkurisali za medalju. Ovako, ocekujem 1/8 finala a sve preko toga cu smatrati uspehom.

alan ford

pre 9 godina

@ zlija
Hvala, i ja volim kad se doskutuje bez subjektivnih tenzija :)

Sto se tice ovog tvog komentara, jedino bih dodao jednu zanimljivu stvar: na poziciji 4, iako smo takticki tanki zbog neiskustva Bircevica i Mitrovica, imamo u njima odlicne blokere, sto je jako vazno za ovo sto si pomenuo da kad centar ispadne na odbrani pika, ta cetvorka ima odlican tajming i skok koji bi mogli biti opasnost po napadacki tim. Sa druge strane, ni Raduljica ni Krstic nikad nisu imali predispozicije da budu bas vrhunski blokeri, ali u ovoj postavci sa Bjelicom i Bircevicem/Mitrovicem, mislim da imamo finu odbranu suteva blizu reketa.

SasaKV

pre 9 godina

@ auuuuu
Gospodo neznalice,to nikad nije bilo pravilo i nikad nece biti. Na OI idu samo 12 ekipa tako da necu 5 ili 7 kao sto si naveo nego samo ce sampion da izbori direktan plasman. A iz Evrope idi samo finalisti sa Evropsku Prvenstvo sledece godine i onda kao i pre dve godine igra se turnir pred olimpijade gde ce jos 3 ekipe da izbore plasman.

dax

pre 9 godina

Napred Sale napred momci!Vi ste nas ponos a dezurne pljuvace ostavite po strani.Isto je bilo i sa vaterpolistima koji uzimaju medalje vec 20 godina redovno...Sad posle poraza od madjara i remija sa hrvatima javilo se milion boljih selektora od Savica!!!

Ogi

pre 9 godina

Auuuu@
Samo svjetski prvak ide na OI, ostale ekipe se popunjavaju preko kontinentalnih takmičenja i na kraju još imaju završne svjetske kvalifikacije

yup

pre 9 godina

Iskreno ne vidim nijedan razlog, osim nekog iskustva, zbog kojeg bi Markovic isao, a Jovic ne. Jovic je na ovim pripremama pokazao da je odlican odbrambeni igrac, kao i Markovic, ali sa mnogo boljim fizickim predispozicijama. Odigrao je zbog toga i mnogo bolju odbranu od njega. U napadu sprecava divljanje i nerezonske suteve svojim vodjenjem igre, a na sve to je mnogo puta podelio prelepu asistenciju. Po nas bi bilo odlicno ako bi ga Sale poveo.

Milan

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković
Sg:Bogdanović,Nedović,Micov
Sf:Kalinić,Simonović
Pf:Mitrović,Birčević
C:Krstić,Raduljica,Štimac

Sa ovih 12 idemo po medalju !!! Ajmo svi u arenu na spektakl

Dag Kristi

pre 9 godina

Ako Jovic bude iznenadjenje prvenstva,ja cu momentalno bataliti da pratim kosarku.On nije bio prvi plej ni u Radnickom,bio je 5-6. igrac po statistici.Otud i ne znam otkud on uopste tu gde jeste.

Borko

pre 9 godina

Dzoker prvenstva ce bito Jovic ;)
Zapamtite ovo sto sam rekao.
Prosli put je Kalinic bio iznenadjenje,ovoj put je to Jovic.
Decko igra najbolje odbranu i fizicki je dominantan
pozdrav

abc

pre 9 godina

@Banezi
Hvala Bogu da neko izdvoji nase najbolje igrace onako kako jeste bez raznih Simonovica i ostalih poluigraca..ovi sto velicaju igrace posle jedne dobre utakmice kosarku prate vrlo povrsno, sto nije sramota, ali je sramota komentarisati kao da znas o cemu pricas..i daj neko konacno da kaze da Erceg N-E-C-E da igra za reprezentaciju i da ljudi prestanu da ga racunaju..

Nema tu...

pre 9 godina

Kakva netakticna izjava - i sad oni momci sto sede na klupi misle 'mi smo boranija, nemamo pojma...' I onda ce na mecevima da daju 3% jer se od njih vise i ne ocekuje...

Nolan

pre 9 godina

Mislim da je ovo najbolja postava koju imamo:
Bekovi: Teodosić, Nedović, Bogdanović, Marković
Krila: Bjelica, Micov, Kalinić, Birčević, Mitrović, Simonović,
Centri: Krstić, Raduljica

RSVA

pre 9 godina

MARKO MARINOVIC msm da bi nam dobro dosao za trecu opciju na pleju, bas me interesuje slaze li se iko sa mnom, jeste u god. ali izuzetno zahvalan igrac, mnogo vise nego Bircevic, Kalinic, Jovic a znate zasto njih pominjem....

Oprečne informacije

pre 9 godina

Pa ti onda objasni kako je došlo do toga da nam klupa bude slaba a na prvobitni spisak si stavio skoro 30 igrača po svom ukusu. Od toga dobar deo njih ni sam ne zna kako su se našli na spisku.

Gogi bre

pre 9 godina

I treneri sedu na klupi! Tako da sam kazes da nisi za taj posao! Necu biti negativac ali mislim da smo trebali Pesica ili Sale Obradovica da molimo!

Spajdermen

pre 9 godina

@zlija

Majstore ni sam Djordjevic ne bi bolje objasnio, siguran sam. Bravo!

Mene zanima sto se centara tice da li ce Krstic po tvom misljenju i koliko igrati cetvorku. ( npr. sa Raduljicom na terenu ) i da li ce ici Stimac ili Rasko? (mada licno mislim da ce Stimac pre svega kao talija sigurno u Spaniju, a Rasko da kroz prijateljske nadje klub ako moze)

Hvala

ex sns

pre 9 godina

Naravno da im zelim medalju,sve najbolje,ali realno,mi smo slabi,klupa jeste problem,ali i centri i krila su problem.Ne ocekujem nista sem borbenosti.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

dugo sam u kosarci i imam dosta iskustva znam da prepoznam igraca razmisljao sam nocima sta ovaj nas selektor oce ali ipak mislim da je onaj splican sto posto u pravu. i da zna ja sam mu dao plus jer je rekao novu kosarkasku misao.(odo do nove godine da studiram kako bi izgledali onda kosarkasi)

Nema tu...

pre 9 godina

Kakva netakticna izjava - i sad oni momci sto sede na klupi misle 'mi smo boranija, nemamo pojma...' I onda ce na mecevima da daju 3% jer se od njih vise i ne ocekuje...

miro split

pre 9 godina

Meni je ova košarka skroz bezvezan i nepravedan sport.Evo u boksu,hrvanju,judu,dizanju utega...imaš lipo kategorije.Čovik od sto kila ide na čovika od sto kila,a u ovoj košarci mali čovik od metar osamdeset mora ić protiv diva od dva ipo metra.Bar da su koš namistili na visinu ovog malog,nego su ga digli gori u materinu da čovik mora skakat ka klokan.

Milan

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković
Sg:Bogdanović,Nedović,Micov
Sf:Kalinić,Simonović
Pf:Mitrović,Birčević
C:Krstić,Raduljica,Štimac

Sa ovih 12 idemo po medalju !!! Ajmo svi u arenu na spektakl

Пиши ћирлицом

pre 9 godina

Јел иде неко да подржи наше у Шпанији, ако иде неко нека лајкује коментар!

Gogi bre

pre 9 godina

I treneri sedu na klupi! Tako da sam kazes da nisi za taj posao! Necu biti negativac ali mislim da smo trebali Pesica ili Sale Obradovica da molimo!

RSVA

pre 9 godina

MARKO MARINOVIC msm da bi nam dobro dosao za trecu opciju na pleju, bas me interesuje slaze li se iko sa mnom, jeste u god. ali izuzetno zahvalan igrac, mnogo vise nego Bircevic, Kalinic, Jovic a znate zasto njih pominjem....

Oprečne informacije

pre 9 godina

Pa ti onda objasni kako je došlo do toga da nam klupa bude slaba a na prvobitni spisak si stavio skoro 30 igrača po svom ukusu. Od toga dobar deo njih ni sam ne zna kako su se našli na spisku.

Auuuuu

pre 9 godina

Gospodo neznalice,sa SP prvih 5 ili 7 ekipa idu direktno na OI 2016.Tako da cilj nase reprezentacije je da se domognu OI a ne medalja,ja bih je prvi najvise voleo ali tesko...

goran

pre 9 godina

A kad ce da igraju ako ne sada? Mislim na Teodosica i Krstica, kad ce da se uigraju bar malo sa ostatkom ekipe? Za Nedovica sam izgubio svaku nadu da ce igrati jer ovakve vesti stizu jos od povrede i stalno su iste. Ono sto me plasi je situacija sa Teodosicem, podseca mnogo na proslogodisnju, kada je proveo sa ekipom cele pripreme i na kraju nije igrao. Sada je povredio skocni zglob, i kao sto su i sami rekli nije ozbiljno, ali zasto onda ne igra sada kad je proslo nedeju dana od povrede...

Banezi

pre 9 godina

Teodosic, Nedovic, Bogdanovic, Lucic, Krstic, Markovic, Milosavljevic, Bjelica, Velickovic, Micov, Macvan i Raduljica su najboljih dvanaest srpskih igraca uz Micica, Savanovica, Stimca i Ercega. Steta sto ne mogu svi da se odazovu (neki i nece), inace bi konkurisali za medalju. Ovako, ocekujem 1/8 finala a sve preko toga cu smatrati uspehom.

veerghoen

pre 9 godina

Права штета што нема Лучића и Гагија Милосављевића. Били би атлетски најбоља екипа на првенству уз САД.

abc

pre 9 godina

@Banezi
Hvala Bogu da neko izdvoji nase najbolje igrace onako kako jeste bez raznih Simonovica i ostalih poluigraca..ovi sto velicaju igrace posle jedne dobre utakmice kosarku prate vrlo povrsno, sto nije sramota, ali je sramota komentarisati kao da znas o cemu pricas..i daj neko konacno da kaze da Erceg N-E-C-E da igra za reprezentaciju i da ljudi prestanu da ga racunaju..

Kopanja

pre 9 godina

Djordjevica sam prvi podcenio,i na njegove trenerske kvalitete stavljao puno znakova pitanja,ali posle turnira u Pou,za mene je u rangu sa najvecim trenerskim legendama !
Iz prostog razloga,sto je jedini trener,selektor,sta god,kod kojeg je proigrao MARKO SIMONOVIC !!!
Sale ,svaka cast,dokazao si da nisi slucajno da klupa drzavnog tima...

marko

pre 9 godina

(goran, 15. avgust 2014 14:04)

Teo i Krstić su, što se tiče reprezentacije, toliko uigrani da u taktičkom smislu ne moraju ni da prolaze pripreme. Sada ih više Đorđević krije nego što su oni zaista povređeni. Isto je učinio i sa Bogdanovićem protiv Francuske. Jednostavno, nemamo mi više taj kvalitet da uđemo i nakantamo sve ekipe od prve utakmice do finala, moramo biti malo prefrigani i čuvati neke elemente od očiju protivnika. Muta je bre namazan svim mastima, zna on kako, u Radničkom ga više bojkotuju igrači nego što je zaista nespoban, nije slučajno asistend Đorđeviću.

Borko

pre 9 godina

Dzoker prvenstva ce bito Jovic ;)
Zapamtite ovo sto sam rekao.
Prosli put je Kalinic bio iznenadjenje,ovoj put je to Jovic.
Decko igra najbolje odbranu i fizicki je dominantan
pozdrav

Nolan

pre 9 godina

Mislim da je ovo najbolja postava koju imamo:
Bekovi: Teodosić, Nedović, Bogdanović, Marković
Krila: Bjelica, Micov, Kalinić, Birčević, Mitrović, Simonović,
Centri: Krstić, Raduljica

Dag Kristi

pre 9 godina

Ako Jovic bude iznenadjenje prvenstva,ja cu momentalno bataliti da pratim kosarku.On nije bio prvi plej ni u Radnickom,bio je 5-6. igrac po statistici.Otud i ne znam otkud on uopste tu gde jeste.

d

pre 9 godina

samo polako i strpljivo sa ovom mladom ekipom,ne treba ocekivati bum na prvenstvu nek oni daju sve od sebe pa sta bude ,njihovo i saletovo vreme tek dolazi i ubedjen sam da ce biti velikih uspeha za koju godinu

fekeet

pre 9 godina

Gospodo neznalice,sa SP prvih 5 ili 7 ekipa idu direktno na OI 2016.Tako da cilj nase reprezentacije je da se domognu OI a ne medalja,ja bih je prvi najvise voleo ali tesko...
(Auuuuu, 15. avgust 2014 15:48)

Ne lupetaj. Ko je čuo da takmičenje koje se odigrava 2 godine pre Olimpijskih igara ujedno bude i kvalifikacioni turnir za iste? Kvalifikacioni turnir biće naredno Evropsko prvenstvo, kao što je EP oduvek i bilo kvalifikacioni turnir.

zlija

pre 9 godina

Stvarno ste dosadni sa tim da nekoga nije zvao. Ajde nek neki strucnjak objasni sta smo to mogli da dobijemo sa Savanovicem, sem sto vam je to poznato ime. Covek ne igra odbranu, ima visinu vise za poziciju 3 koju je igrao u FMP-u kao klinac, ali je toliko spor da ga je Plaza prebacio na 4, sto je uradio i sa Bogdanovicem ista prica. Petorka gde su Krstic koji slabo brani pik, i bekdor, Teo koji ne igra odbranu uglavnom (moze kada hoce)i Savanom je suplja kao sir. Plus covek ne moze da se sastavi vec 2 sezone sa turskim trenerom koji nemac pojma. Macvan visina 4 ,a tezina teskog centra, slaba skocnost,slaba pokretnost, podlozan sutevima na pocetku napada, uglavnom zavisi od svojih kreacija, ne uspeva u sistemu gde bi bio 7 opcija u napadu. Marijanovic previsok, spor, van reketa potpuno neupotrebljiv, mora konstantno da se igra zona 3-2, sa Teom na parketu potpuno nemoguce odigati jer bekovi obicno krpe 3 coveka u takvoj postavci. Namerno sam pisao o njihovim odbrambenim mogucnostim jer nas napad ce predvoditi Teo, Krle, Bogdan, Nemanja (ako ide), Raduljica i Bjelica. Sale je zbog toga hteo Novicu koji ima najbolji sut za 3, skok i prava je 4. Verovatno iz tog razloga ce ici Bircevic, iako je po kreaciji bolji Luka. Hteli smo atletsku ekipu i da su svi zdravi Lucic, da je isao Novica igrali bi pravu atletsku kosarku gde svi mogu da brane 1na1, kao i stranu pomoci, gde bi mogli da krpimo Krleta i Tea koji nam daju ton u napadu i pravi su majstori kosarke.

yup

pre 9 godina

Iskreno ne vidim nijedan razlog, osim nekog iskustva, zbog kojeg bi Markovic isao, a Jovic ne. Jovic je na ovim pripremama pokazao da je odlican odbrambeni igrac, kao i Markovic, ali sa mnogo boljim fizickim predispozicijama. Odigrao je zbog toga i mnogo bolju odbranu od njega. U napadu sprecava divljanje i nerezonske suteve svojim vodjenjem igre, a na sve to je mnogo puta podelio prelepu asistenciju. Po nas bi bilo odlicno ako bi ga Sale poveo.

ex sns

pre 9 godina

Naravno da im zelim medalju,sve najbolje,ali realno,mi smo slabi,klupa jeste problem,ali i centri i krila su problem.Ne ocekujem nista sem borbenosti.

Spajdermen

pre 9 godina

@zlija

Majstore ni sam Djordjevic ne bi bolje objasnio, siguran sam. Bravo!

Mene zanima sto se centara tice da li ce Krstic po tvom misljenju i koliko igrati cetvorku. ( npr. sa Raduljicom na terenu ) i da li ce ici Stimac ili Rasko? (mada licno mislim da ce Stimac pre svega kao talija sigurno u Spaniju, a Rasko da kroz prijateljske nadje klub ako moze)

Hvala

Centar - Stari Grad NS

pre 9 godina

Pg:Teodosić,Marković
Sg:Bogdanović,Nedović,Micov
Sf:Kalinić,Simonović
Pf:Mitrović,Birčević
C:Krstić,Raduljica,Štimac

Sa ovih 12 idemo po medalju !!! Ajmo svi u arenu na spektakl
(Milan, 15. avgust 2014 15:20)

slazem se sa ovom postavom, ali mislim da Bjelica ide ispred Kalinica i Simonovica, slabi smo na 4ci , tako da mozda cak Katic pre Stimca

alan ford

pre 9 godina

@ zlija
Hvala, i ja volim kad se doskutuje bez subjektivnih tenzija :)

Sto se tice ovog tvog komentara, jedino bih dodao jednu zanimljivu stvar: na poziciji 4, iako smo takticki tanki zbog neiskustva Bircevica i Mitrovica, imamo u njima odlicne blokere, sto je jako vazno za ovo sto si pomenuo da kad centar ispadne na odbrani pika, ta cetvorka ima odlican tajming i skok koji bi mogli biti opasnost po napadacki tim. Sa druge strane, ni Raduljica ni Krstic nikad nisu imali predispozicije da budu bas vrhunski blokeri, ali u ovoj postavci sa Bjelicom i Bircevicem/Mitrovicem, mislim da imamo finu odbranu suteva blizu reketa.

pacimirovic

pre 9 godina

Ja ne znam jel sam previse subjektivan al ja stvarno mislim da mozemo mnogo. U grupi predvidjam da dobijamo Iran, Egipat i Francusku , gubimo od Spanije dok sa brazilcima stvanro ne znam sta da ocekujem, ne pamtim da smo igrali nekad sa njima, ne znam kako nam leze. Bilo bi jako dobro tj mudro da u slucaju da Spanci osvoje prvo mesto u grupi ( ako ne budu onako ljigavo kalkulisali kao na EP ) budemo 2 ili 4 u grupi pa da ih izbegnemo u eventualnom cetvrtfinalu. Dok iz druge grupe sa kojom ukrstamo mislimd aje poprilicno svejedno na koga cemo ici ( Argentina , Grcka , Hrvatska ) mozemo da ih dobijemo sve, a u slucaju nase lose igre i da izgubimo.. al stvarno mislim da ako se neke kocikice poklope, vrate se ovi povredjeni igraci pa makar samo Teo i Krle. da mozemo do polufinala! Mada da ne idem tako daleko, ja licno sam zadovoljan i sa drugim krugom, jer je ovo novi pocetak ove reprezentacije ! Idemo Srbija!

valencia

pre 9 godina

(Spajdermen, 15. avgust 2014 21:54)

Nisam @zlija ali da izjavim i ja nešto za Dnevnik:
1) Krstić je pre nekoliko nedelja već izjavio da ga je Mesina "ubijao kao igrača" jer ga je terao da igra četvorku, što je Krletu neprirodna pozicija. Što i jeste: Krle ima sjajan šut, ali nema više tu brzinu, skočnost i okretnost (ako se ne računa onaj njegov trademarked okret leđima sa prvim driblingom) da u potpunosti udovolji zahtevima pozicije 4. Ako i bude igrao kao četvorka, to će verovatno biti jako, jako malo.

2) Katić ili Štimac je pitanje od milion dolara. Jedan iskusan, sada već i sa iskustvom igranja i u reprezentaciji i u Evroligi/Evrokupu, stabilan, ali koji zna a uđe u žute minute koji traju čitave utakmiec. Drugi mlad, vatren, i dalje željan dokazivanja, ali realno gledajući limitiran igrač koji je do ovog nivoa stigao paklenim radom a ne nekim bogom danim talentom. Pre bih tipovao na Katića. Iako je u CZ igrao u kilavoj formi, čini se da se sada doveo u red, a bio bi rizik ići na Svetsko sa dva mlada centra (Raduljica & Štimac), kombinacija Krstić+Raduljica sa Katićem kao trećom izmenom se čini kao okej varijanta.

alan ford

pre 9 godina

Trenutne slabosti u nasoj igri su:
- slaba odbrana visokih pikova, sa preteranom pomoci od strane centara, sto ce ekipe sa dobrim dodavacima iskoristiti. Naravno, Djordjevic to vidi i sigurno ce raditi da se to odstrani.
- jos uvek spora tranzicija lopte na sut u uglu, verovatno tome doprinosi i postavljanje Bjelice u napadu koji u odnosu na prosle godine mnogo vise ima loptu u svom posedu.
- odbrana 1 na 1 gde ce Teodosic i Nedovic (ako idu) biti malo "tanki" zbog svojih povreda, a Nedovic i zbog visine na poziciji 2.
- pozicija 4, gde je po meni Mitrovic kvalitetnija varijanta, iako mnogi naglasavaju Bircevicevu sposobnost da sutne za tri poena. Treba reci da i Mitrovic ima odlican sut s distance, a mnogo se bolje postavlja u odbrani i ima "jaci stav" na odbrani od krupnijih igraca, za razliku od Bircevica koji je visi (2.09m) ali i slabiji u igri kad brani snaznu protivnicku cetvorku.

Velika prednost naseg tima, s druge strane, je to sto loptu moze da prenese 4 od 5 igraca u petorci, sto imamo beka koji odlicno igra odbranu (Bogdanovic), i sto smo atletski vrlo konkurentan tim i pored silnih otkaza i povreda.

Pozdrav svim ljubiteljima kosarke !

Džoni

pre 9 godina

Deluje mi da je ova reprezentacija Argentine igrala u istom sastavu još protiv Kiće i Praje a kako su krenuli igraće i sa njihovim praunucima!

dax

pre 9 godina

Napred Sale napred momci!Vi ste nas ponos a dezurne pljuvace ostavite po strani.Isto je bilo i sa vaterpolistima koji uzimaju medalje vec 20 godina redovno...Sad posle poraza od madjara i remija sa hrvatima javilo se milion boljih selektora od Savica!!!

deki

pre 9 godina

Kakva netakticna izjava - i sad oni momci sto sede na klupi misle 'mi smo boranija, nemamo pojma...' I onda ce na mecevima da daju 3% jer se od njih vise i ne ocekuje...

Upravo obrnuto. U jednoj recenici je svima ponaosob rekao da veruje u njih i ocekuje da budu najjaci kada su na terenu...

SASA

pre 9 godina

Ah, da smo uspeli barem dovesti lucica,sad bi barem bio puno mirniji, ali sve u svemu, prezadovoljan sam do sad i igrom, i rezultatima....
Jer kad se vrati jos kapiten Krle, bicemo jos jaci...
Nema sumnje da snjim i radljicom, imamo elta centarski tandem, i odbrana je vec tu, sad su ostale jos samo finese u napadu..
Djordjevic je uspeo da sklopi ekipu, nema sumnje, posle one tekme protic FRancuza bilo je jasno, cak je i FRancuski komentator uspeo da spomene da je ta pobeda bila bez Krstica i Teodosica,...
Bravo za selektora, videcemo sta ce sampionat doneti, ali za sad, sve ide kako treba..

Ogi

pre 9 godina

Auuuu@
Samo svjetski prvak ide na OI, ostale ekipe se popunjavaju preko kontinentalnih takmičenja i na kraju još imaju završne svjetske kvalifikacije

г4

pre 9 godina

Скола и Ноћиони су играли на СП у Индијанаполису 2002. То је било пре 12 година, па ви видите о каквим патриотама се ради.

zlija

pre 9 godina

Alan Ford bravo majstore ovakvih komentara je bilo po 1000 nekada ovde, sad sve sami hahahha, hihiihi, huhuhuhu komentatori. Slazemo se da ce Sale na kraju imati slatke muke koga voditi na 4. Po meni je Luka buducnost na 4 mozda ako je igrao na proslom treba odrzati kontinuitet. Mislim ipak atletski je trenutno potrebnija igra Bircevica jer bolje brani rupe koje prave nasi centri. Recimo kao protiv francuza kada je Raduljica ispadao na piku non-stop, to bolje pokriva Bircevic, plus skok u napadu je takodje njegova prednost jer ume da prati igru i prikuca iza ledja odbrane to Luka jos uvek ne moze da uradi. Luka vise napada kada je lopta kod njega i sam kreira i ima bolju kontrolu lopte, a trenutno ce nasi bekovi imati loptu 90 % posto u napadu. Necemo igrati kao kod Dude gde je lopta besomucno isla na centre pa sta urade. Zaboravi da kazem Micov ce dobrano rasteretiti cak i Tea jer taj decko sve vidi na terenu, onako bez forme iz bolesti (bez priprema) je odigrao majstorski dve utakmice. Po meni to je velika greska Dudina, tu je bilo za buku opravdano.

Yammy

pre 9 godina

@Пиши ћирилицом Брате немам пара за леба каква Шпанија, ако ми искључе и кабловску нема ништа да видим од првенства ни на тв-у :-( свима срећан пут желим.

coa

pre 9 godina

da li iko zna na koga cemo moci racunati? po nedovicevim izjavama on je siguran da igra, teo je po svima lako povredjen, a krle ce biti oke, a niko ne igra i stalno tako. Samo se nadam da nece osvanuti naslov da ne igraju, i da nasi nesto pokusavaju da sakriju kako bi imali prednost iznenadjenja, sta znam...

NBA

pre 9 godina

samo da svi od pozvanih budu zdravi, pa sta bude. bas je steta za lucica (on prekticno vec dve godine ne moze da igra kosarku), milosavljevica i micica. krle, teo i nedovic da se vrate i bicemo bas zanimljiva ekipa.

SasaKV

pre 9 godina

@ auuuuu
Gospodo neznalice,to nikad nije bilo pravilo i nikad nece biti. Na OI idu samo 12 ekipa tako da necu 5 ili 7 kao sto si naveo nego samo ce sampion da izbori direktan plasman. A iz Evrope idi samo finalisti sa Evropsku Prvenstvo sledece godine i onda kao i pre dve godine igra se turnir pred olimpijade gde ce jos 3 ekipe da izbore plasman.

moram da kazem il cu da puknem

pre 9 godina

dugo sam u kosarci i imam dosta iskustva znam da prepoznam igraca razmisljao sam nocima sta ovaj nas selektor oce ali ipak mislim da je onaj splican sto posto u pravu. i da zna ja sam mu dao plus jer je rekao novu kosarkasku misao.(odo do nove godine da studiram kako bi izgledali onda kosarkasi)

Švicarac

pre 9 godina

Ma dobro je ovo, i na klupi i na terenu ! Zamisli, da je na klupi onaj bajic iz igokee sto kaže: u ovom napadu pogodi tricu, u odbrani ukradi loptu, i idući napad daj mi faul-koš...ko da je to supermarket :-)