Tenis 165

Petak, 15.08.2014.

08:53

Novak: Ne igram kako treba

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju uopšte nije igrao onako kako treba.

Novak: Ne igram kako treba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

ivan petrovic crni

pre 9 godina

E moj Novace,

spomenu te pre neki dan ovde na konetarima ivan petrovic crni

Kaze da imas na m1000 220 pobeda bez Robreda,ostade ti bez te pobede protiv Robreda

Crni,ti si nevidjeni nemac pojma
Izbaksuzira ga ti ,prvo pisanjem da je u Kanadi kalkulisao,pa da sigurno uzima Sinsi,sta ces sad napisati,da se sprema za Us open????!!!!
(oliver nedeljkovic, 15. avgust 2014
Ne znam da li se potpisujes imenom i prezimenon, ili ti je ovo nick, ako jeste nick onda bolji izbor nisi mogao napraviti. I kao sto Oliver Nedeljkovic spletkari i nudi mito Panticu u filmu "Tesna koza" pa kad bude odbijen, zavrsi posao sa Sojicem, da bi se na kraju smejao naivnom Panticu u licu, tako i ti, stavljas u moja usta tri izjave, od kojih dve nikad nisam izgovorio. Nikad nisam rekao "da je kalkulisao u Torontu" i "da sigurno uzima Sinsi." Sledeci put kad budes komentarisao moj komentar, uradi to na formalno ispravan nacin. Znaci: @nick, komentar, u zagradi nick, datum i vreme, pa tek onda svoj komentar komentara.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Covece,nemoj molim te vise da se javlja na ovim komentarima
Kad god si se pravio pametan,Novak je maksimalno kanalirao,strpi se ,preskoci komentare do kraja USopena,mozda ga Novak i osvoji
Pocinjem da verujem da si ti veliki baksuz nasem najvecem sportisti,kao da imas neku losu karmu ili auru,ko zna sta je to!!!
Kad god si se javio,Novak je odigrao katastrofalno!!!
(oliver nedeljkovic, 15. avgust 2014 13:36)
Vidim da si u ozbiljnom problemu, zato odmah pocinjem sa sok terapijom: od danas, pa do kraja USO svaki dan saljem po jedan komentar, po potrebi i vise. Na kraju, ako Nole osvoji USO, mozes se smatrati izlecenim. Naravno, ako pre toga skroz ne poludis.

emocionalno nezreo

pre 9 godina

Podrska Nolovim kriticarima. Ako Nole nesto brlja, pravilno je kritikovati ga. Komentari podrke ne znace nista, samo daju zeleno svetlo Nolu da nastavi sa zezanjem a godine idu.

robin hud

pre 9 godina

Isti rezultat je imao Mari 2012 osvojio USO, Federer 2008 osvojio zatim USO, Sampras slično odigrao oba turnira pripreme osvojio USO, Rafter 1997. Del Potro je takođe odigrao očajno pripremu kada je osvojio USO. Novak je izuzetan šampion neće se predati tako lako. On sigurno ima neki plan, jeste da je ovo bilo vrlo bolno, navikao nas je da je uvek top ali stvari će doći na svoje mesto, ako ne osvoji USO sigurno će se dići do kraja sezone. Ne postoji sportista bez uspona i padova. Ako se malo dublje pogleda ovaj pad je očekivan, đavo dođe po svoje. Kombinacija privatnog života, zasićenja i svega i svačega. Glavni njegov cilj povratak na tron i osvajanje jednog od GS je ispunjen. Pravi navijači ne pljuju svog ljubimca nego mu daju podršku kad je najteže. I na fudbalskoj utakmici prvo napadamo naš tim kad gubi ali mu na kraju uvek dajemo podršku. Ko god zna kako izgleda uživo teniski meč(kad igraš) znaće kako je Novaku. Teže je biti No1. nego ga osvojiti.

Vidra

pre 9 godina

Uputstvo: Pogledati statistiku Novakovih izlazaka na mrežu (bolje reći neizlazaka) u ovih par mečeva po Americi i sve će biti jasno. On ova dva turnira uopšte nije igrao. Svesno.
Ma dajte, čovek koji je prvi u zadnjih par godina počeo svoju igru transformisati u tom pravcu i doveo je na 25-45 izlazaka na mrežu po meču, u meču protiv Robreda to uradi deset puta manje?? :-) Pogledajte Federera: servis i volej. Ali ne kao sredstvo za dominaciju već kao sredstvo za beg od starosti.
Bukvalno sve što Novak radi podređeno je ostvarenju primarnih ciljeva:
1. Zadržati se što duže na mestu br. 1 ili dva na ATP listi dobrim balansom osvojenih poena tokom CELE godine uz praćenje glavnog konkurenta - Nadala.
2. Koristeći benefit tih pozicija ostvarivati što veće rezultate na onome što mu je (zaboravni neka pročitaju njegove izjave) primarno - Grand slam turniri.

Rizikovati povredu, oljuštiti laktove, bacati se svim srcem po terenu protiv bilo koga na Wimbledonu - DA. Ali to raditi u nekom "bogatom selu"...?
Primeri:
- Madrid ove godine. Planiran put po trnju. Elegantno preskočio.
- Toronto ove godine. Isti raspored. Svi mečevi sa "zvezdom po sred temena" (nasuprot njemu SVI Federerovi u noćnom terminu i raskrčen put do finala).

A da ovo izvrsno radi pokazuju rezultati:
1. Egal sa Nadalom, Igrao dva GS finala, osvojio jedno, vratio se na mesto br. 1.
2. Finansijski je čak i bolji nego prethodnih godina u ovo vreme.

Zaključak: Mogu da mu plj... pod prozor.

Kop

pre 9 godina

Meni se cini da je par kila sletilo na Noleta, i da je mentalno skroz odsutan. Ja sam nedavno dobio kcerku, ali vec nakon par nedelja sam se vratio na posao i radim punom parom. Valjda ce i on tako.

Negativni

pre 9 godina

Ne razumem zašto su ljudi toliko razočarani. Pa još od Rolan Garosa prošle godine nije odigran ni jedan meč tog nivoa. Ni Nadal ni Novak više ne igraju kao kada su bili u najboljim godinama i to je to. Federer je već dve godine daleko ispod njih. Finale Vimbldona nije bilo ni izbliza na nivou od ranije. Ostaje nam da čekamo da se pojavi neko novi a dotle ćemo gledati istrošene asove koji pokušavaju da obore rekorde. Djoković je napravio fantastičnu karijeru i verovatno će biti u deset najboljih igrača ikada. To je sasvim dovoljno. Niko ne može da drži formu non stop. Osvojiće on još koji masters i GS i to je od njega sasvim dovoljno. To što bi mi hteli da on pobedjuje stalno i da nam reši sve frustracije i zablude, to već više govori o nama nego o njemu.

robin hud

pre 9 godina

Video Novak u Kanadi da se porazom u drugom kolu napreduje na ATP listi pa repetirao i Cincinati.Bas na nivou-sampionski,onako kako dolikuje prvom reketu sveta!

Tugo,tugo golema.
(Dermendziev, 15. avgust 2014 15:23)
Poštujem te kao komentatora pa sam očekivao malo više od komentara, jedino ako se nije neko drugi potpisao. Da li stvarno veruješ u to?

nole nr 1

pre 9 godina

Malo se izpraznio ali cemo opet gledati nadala i djokovica u finalu US OPEN-a!Ima i on pravo da odigra i dva losa turnira za redom.Moralo i to da se desi nekada,prvi put u zadnjih par godina!
Samo malo da prodje ovo oko svadbe,oko deteta i oko NADALOVE povrede i bice Novak opet stari!To je sitnica sto njemu fali,nije on zaboravio da igra tenis!

Dario.

pre 9 godina

Nek Novak uzme US Open i ova dva poraza padaju u zaborav,gs titule se broje. Nek uspe da odbrani London na kraju godine i eventualno jos jednu od 3 titule koje brani,nek se dovuce do nekog polufinala na ostalim turnirima i sta vise?

Danijel

pre 9 godina

Izgubio pa sto.....
svi govorite Novak ne moze vise.. federer kraj karijere.. nadal ne moze od kolena vise..
A svi melju uglavnom.....velika je to trojka...e sad naidje dan period pa mozda i godina.. ali ne godine..

Vaše ime

pre 9 godina

Iskreno, nemam ništa sem te navijačke sadisfakcije kada Novak pobedi.
Tek nemam ništa od toga kada izgubi.
Nemam ništa od toga da ga pljujem preko komentara. I nikada nisam.
Ali gledano sa jedne neutralne strane, bez navijačkih emocija, nije mi jasno da on nije imao inspiraciju na zadnja 2 turnira da se bori, posebno u Sinsinatiju.
Kao prvi igrač sveta, kao neko ko je sredio privatan život, (koliko mi znamo iz medija), kao teniser koji ima 7 GS titula i zadnjom je skinuo najveći teret sa duše, Novak je u nastavku sezone na svojoj omiljenoj podlozi trebao da razara protivnike, jednog po jednog, bez pardona, da ne znaju šta ih je snašlo.
Ja mislim da je čak i Nadal to očekivao i da je unapred odustao smatrajući da nema šanse protiv Novaka od koga se posle Vimbldona očekivala ta lavina bez stajanja. Očekivao se bolji Novak nego iz 2011. A onda ovo mrtvilo?
Malo je izgubio poštovanje prema fanovima, navijačima, prema timu, prema sebi, prema organizatorima... osećaj za druge ljude.
Ponavljam, meni ni iz dzepa ni u dzep, ipak, ova zadnja 4 nastupa Novaka su sramota, pljunuo je u lice svim ljubiteljima tenisa.
Znate li samo koliko Novak ima fanova u Kini, Indiji, širom sveta..
Sramni nastupi bez izgovora nisu oličenje najboljeg tenisera sveta danas.

aleksandar

pre 9 godina

na osnovu Novakovih izjava, rekao bih da ga je stigao fizicki umor. Sto bi rek'o nas narod: "Srce hoce a dupe klokoce".
Imao je jako emotivan period u poslednja dva meseca a i iscekivanje bebe i stalne misli na Jelenu, koj mu uzgred budi receno, itekako fali sada, jednostavno su suvise jaki razlozi za njegovu slabu igru.
Nista, cekamo da se Jelena porodi, pa cemo videti Noleta u najboljem izdanju za zavrsni turnir u Londonu!!!

parkinson

pre 9 godina

Kako znas tako igras ! Pa red da se kaze da je protivnik bio bolji od tebe , a ne, te ovo, te ono ! Ispada da gubis samo kada lose igras ,a da li se desilo da si odlicno igrao a protivnik bio jos bolji i na kraju izgubis ?

Dermendziev

pre 9 godina

Video Novak u Kanadi da se porazom u drugom kolu napreduje na ATP listi pa repetirao i Cincinati.Bas na nivou-sampionski,onako kako dolikuje prvom reketu sveta!

Tugo,tugo golema.

M. O.

pre 9 godina

Никада о Ђоковићу нисам остављао коментаре, али више је доста те бламаже. Не једном, не сада када је почео брак, него већ годинама он то ради, и ја посматрам заиста најмање спортско држање које се уопште може видети. Ја то никада нигде нисам видео. Како год он имао или немао неке бодовне предности над Надалом, или било ким другим, он је на десетинама мечева радио оно што и синоћ; Он пребацује лоптице преко мреже тако да противник мора да буде стварно ментално и нервно сасвим блокиран, готово ретардиран, да то после промаши. Баца му Ђоковић лагане лопте, увредљиво неспортски, онај у неверици промашује, а Ђоковић онда пребацује тек у сервис поље, онај опет промаши, а Ђоковић онда - сам избацује у аут! То није спорт, то није ништа. Само бог зна шта је ту у питању. Спортиста мора да игра, па и ако води са 10 000 бодова, његово је само да игра за победу, а не да то ради.

Овако се човек мора питати: ЗАШТО тај то ради? Нека одговори онај наш некритични навијач који навија и пева и кад се јасно види шта ради његов миљеник, или миљеници. Таквих је код нас у спорту колико хоћеш. Зашто Ђоковић баца лоптице како се то не ради ни на бољем тренингу? Где је новинар да му постави то питање? Није тачно да "није у форми". То је глупост. Таква игра је све пре него спорт, а он је онда исти такав "спортиста".

Сада је такво стање да бих ја најрађе питао: Ко још гледа Ђоковића?! Ја га више нећу гледати јер је одвратно гледати такве мечеве.

Nebojša

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena (Lekar u KCS, 15. avgust 2014

Pošto posao hirurga zahteva visoku preciznost nadam se da si u tome bolji nego u biranju slova na tastaturi silno si se ispromašivao.

Stevan

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena
(Lekar u KCS, 15. avgust 2014 14:20)

Razlika je ta da niko nece umreti ukoliko Novak izgubi mec i odigra ocajno.Posao hirurga je zahtevniji u tom pogledu.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@ali Druze, nimalo ne zanemarujem cinjenicu da se Rafa povredio u finalu AO, i ako cemo pricati "sta bi bilo kad bi bilo" mislim da bi Rafa dobio to finale, da je bio zdrav. Ali on je nakon AO osvojio Rio, igrao IW ( izgubio od Dolgopolova u 1/16 ), igrao finale u Miami-ju, dobio dva kola u MC pa tek onda izgubio od Ferera. Finale AO je odigrano krajem januara, a od Ferera je izgubio 18.04. Znaci skoro 80 dana kasnije, i to nakon sto je odigrao 3 turnira i 12 meceva ( skor 10-2 ) plus pobede u prva dva kola MC. Povezivanje Rafinog posrtanja na pocetku sezone sljake sa povredom iz finala AO jednostavno ne stoji. Upravo obrnuto, mislim da je povreda Nisikorija u finalu Madrida dosta znacila za Nadalov izlazak iz krize i kasniji trijumf na RG. A sto se tice tvoje prognoze da ce se na GS i dalje najvise pitati Rafa i Nole, slazem se potpuno. Ali dominacija je popustila, pa tako na mastersima imamo Wawrinku i Tsongu medju pobednicima, a to se nije desilo od 2010. kad je Ljubicic uzeo IW, Roddick Miami, a Soderling Pariz.

Nebojša

pre 9 godina

Toliko su mi smešni komentari onih koji pljuju po najboljem teniseru sveta a još smešniji oni koji se kao prave da su njegovi navijaći smešni ste svi jer ne samo što je najbolji već je i najtrofejniji ove sezone ako on zaslužuje ovakve komentare kakve onda zaslužuju ostali oni bi po vama svi trebali u penziju da se više ne sramote ali jedino se vi sramotite jer Novak će ući u ritam i osvojiti još brdo trofeja a vama ostaje jedino da se takmičite ko će ostaviti sramotniji i jadniji komentar to je jedino u čemu ste dobri u skupljanju minusa dok oni koje pljujete bili to Novak Nadal Federer ili neki drugi sportista skupljaju trofeje pa ko je tu bolji vi ili oni.

NemanjaVac8

pre 9 godina

A, kako treba? Ne brini, počeo si da se pretvaraš u normalno ljudsko biće. Kad kažem normalno, ne mislim ništa ružno o tebi sad, mislim na sve ono što si propustio dok si od detinjstva robovao samo jednom cilju - pobedi po svaku cenu. A život nije pobeda po svaku cenu, mnogo je kompleksniji, nauči se da gubiš a da to ne bude strašno.
(pete samprass, 15. avgust 2014 09:54)
...
A ovo što si ti napisao je pravi savet koji vodi u demagogiju i propast.Suština života jeste pobeda po svaku cenu nema prostora da ti obajsnim tu filzofiju.U svakom slučaju kad naporno radiš i učiš, bilo šta, otkada znaš za sebe tužno je i poraz je prosuti sve to tek tako.Onda se postavlja pitanje zbog čega si se uopšte bavio time. Pare mogu da se zarade na mnogo načina, svaki čovek može da zavoli razne poslove i svaki čovek kada razmisli može da pronađe priličan broj poslova koji bi sa uživanjem obavljao. Dakle, dolazimo do same suštine - šta je naš cilj, tj. koja je naša uloga na ovom svetu...Novak ne može tenis da igra još 20 godina, a u 35 i dalje je mlad i zdrav. Od 35 pa nadalje ima sasvim doovljno vremena za sve što je propustio odricajući se u čast tenisa, gde je najbolji na svetu.Na kraju neko pravilo koje se potvrđuje jeste da kada čovek jednog dana počne da svodi račune, najviše se kaje što nije iskoristio svoj maksimum tamo gde je bio najbolji.Ovo nije filozofija ovo je u praski dokazano.

Kada bojan pojede bananu on postaje..............

pre 9 godina

prvi igrac sveta........di bi on bio prvi igrac sveta da Nadal nije povredjen .....Novak je postao banana teska......a za lose rezultate nema opravdanja, il igras il neigras bolje nenastupati nego tako igrati......
(bojan, 15. avgust 2014 12:37)

Koliko ja znam bananamene Djo1e je postao prvi igrač sveta po osvajanju Wimbledona sa 8 odigranih turnira dok je Nadal jos bio zdrav i odigrao je 12 turnira, nego Eriče čini mi se da ovo Djo1etu nije prvi put da je broj 1, ne znam mozda gresim.
Nego sto se tice povrede, Kontador pre mesec dana slomio potkolenicu i evo ga vec 10 dana trenira i sprema se za Vueltu dok se Nadal povredio kako oni kazu prilikom rutinskog bekenda i kazu da ce mozda propustiti mesec dana, cudno mi je to druze bananamene, pogotovu sto odprilike na svaki peti forhend udari po jedan bekhend !!

Lekar u KCS

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena

johnny

pre 9 godina

"ako želite da pobedite tenisera koji je bolji od vas, morate da odigrate najbolje što umete, a da on ne bude na svom nivou" reče robredo

Teorija

pre 9 godina

Imam utisak da je namerno izgubio na oba turnira jer Nadal uopšte ne igra na ovim turnirima i Novak zadržava prednost u bodovima,čak ih i uvećava za neki manji broj.Naredne godine bi Nadal samo osvajao,nemože ništa da izgubi jer sada ne učestvuje a Novak bi gubio veliki broj bodova,da je sada dolazio do finala ili osvajao.Ovako ni on neće gubiti mnogo bodova i biće mu lakše da zadrži 1.mesto.Mislim da je to moguća varijanta taktiziranja i da će sada imati više vremena da se spremi za US open.

2CRAZY

pre 9 godina

Nije brukanje izgubiti od Robreda...
vi ko da ste zaboravili da medju tim vrhunskim teniserima, samo nijanse odlucuju... i ne mozes stalno da dobijas iste protivnike...

da da da

pre 9 godina

Sve si rekao, da da da! Nema više GS za Federera, nema Garosa i Sinsinatija za Novaka, i nema više Nadalovih poraza na GS od ove dvojice. Za Rafu je samo nebo granica što se tiče RG i uopšte GS.
Nego, znaš i sam, navijači k'o navijači - čim Novak na US u prvom kolu dobije Monfisa ili Kverija, biće opet planiranja - "ako osvoji po 3 GS u narednih 5 godina, mogao bi do 25 u karijeri", i tako to... :D :D :D
(Šavija Alonso, 15. avgust 2014 12:38)


Malo je bre 25,zar ne vidis da su ovi isplanirali da Novak igra do 40-te

to znaci,da ce stati na brojci 46,pored toga ce uzeti 3x sva 4GS,2x sve masterse u sezoni
Uzece 3xzlato na OI i jos barem 8 DC(tad ce Lajavi biti drugi a Troicki 3 na atp listi)
Pobedice Nadala i Federera jos minimum 35x zaredom
i bice prvi oko 700 nedelja

Mene samo interesuje koliko ce puta u narednih 13 sezona kalkulisati oko branjenja bodova,da bi ostavio za sledecu godinu i popravku plasmana i naravno sta ce onda "Novakomrsci"(inace dusmani,propaliteti,kompleksasi itd-podugacak je spisak) reci kad bude on napravio takav istorijski uspeh i bude postao najbolji ikad samo u inat njima a na radost svih Federero-nadalomrzaca

Sava

pre 9 godina

Nema veze MAJSTORE u vrhu si tolike godine, svako je imao slabije periode! Idemo po osmu GS titulu na US openu a ako je i ne bude opet nista strasno.
Kod pravih navijaca imas dovoljno kredita makar nikad vise nista i ne osvojio. A naravno da ces jos osvajati jer si u najboljim godinama i zato sto si najkonstantniji na svim podlogama. I Federer je posle vencanja imao slabiji period kada je na Mastersu u Rimu ispao od tada prosecnog Vavrinke.

Joca 011

pre 9 godina

''Ma bre ljudi, ne se sekirajte. Znae si Nole šo rabota.''
Projekat ''Novak'' je isuviše ozbiljan
da bi se dopustilo događajima da se odvijaju nekontrolisano.
Sve je pod kontrolom, bez brige.
Mi smo Noletovi – Nole je naš.
.

Milorad

pre 9 godina

A pa da sad si se ozenio zaradio toliku lovu,ponovo si postao prvi na svetu tako da te bas briga za tenis.Okaci reket o klin i dovidjenja.Ugledaj se bre na Federera covek u 33 godini igra kao da mu je 23 godine,a pogledaj i Tomija Hasa,ima 36 godina i jos uvek sparta teniskim terenima,a ti se sa 27 godina predajes,mislis da ako si prvi na svetu da je ceo svet tvoj,mislis da si sve osvojio.E pa ne ide to tako moj Nole.

ozenjen covek

pre 9 godina

Vi koji pominjete kako brak i deca pozitivno uticu na Federera verovatno ne pratite tenis. Od kad je pre cetiri godine postao otac osvojio je samo 2 gren slema. Razumem da kod njega mnogi uzimaju godine kao faktor, meni licno to nije nikakav faktor kad on moze da igra 5 sati u finalu Vimbldona sa Novakom. Davno je Mekinro rekao da kad dodje prvo dete karijera krece silaznom putanjom. Lejton Hjuit je pre rodjenja prvog deteta bio u vrhu ato liste, osvajao velike trofeje, nakon toga daleko je od bilo kakvog vrha. Sam je izjavio kako je rodjenje dece nesto najlepse sto mu se u zivotu desilo, ali da je uticalo negativno na karijeru, jer je tesko uskladiti porodicu sa profesionalnim tenisom. Nije to fudbal gde ides kuci posle treninga, vec sport gde si svake nedelje u drugoj zemlji. Tako da od Noleta tesko da cemo videti nesto slicno kap 2011, ali za njega ce biti dobro ako uspe da osvoji bar jos neki trofej.

SASA

pre 9 godina

Sve od proslogodinsjeg gubitka broja 1, posle USO; novak je igrao kao masina, pobede u Pekingu, Shangahai, Paris, LOndonu, Indian wells, Miami, Rim, Wimbldon, ... i dva izgubljena finala.....

Novak je stisnuo gas do daske, i drazao ga gotovo godinu dana....
MIslim da je prirodno da je malo popustio, i da mu ja pao fokus, ali sam siguran da ce na USO izaci spreman...
Glavu gore KRALJU, 1 je NOVAK DJOKOVIC ........

da da da

pre 9 godina

Da da da je napisao da su Federer i Djoković ništa u odnosu na Nadala
(DANILO, 15. avgust 2014 11:26)
Gde si ti u mom komentaru procitao da sam ja to napisao.
Ili ne znas da citas ili ne shvatas uopste poentu i sustinu,mozda i namerno trolujes
od drveta ne vidis sumu
Evo sta sam napisao:

Nole nikad nece uzeti RG,Sinsi
Nadal nikad WTF i Pariz
Federer nikad vise GS
Nijedan ni drugi nece vise dobiti Nadala na grand slam-u
Nadal ce uzeti 10 RG
Nigde ja nisam napisao da Novak nece uzeti jos GS ili mastersa....itd
Evo koliko vi pricate o nekim stvarima
Nole RG-12,13,14 Sinsi 13,14(toliko se godina prica da ce da osvoji)
Nadal WTF-10,11,12,13 14??? Pariz 13,14???(isto)
Federer(W12)-od tad 8GS - 0 titula(isto)(9???)
Nadal RG -12,13,14 15???(jedini on napreduje)
poslednje pobede-od tad zajedno imaju 10(6+4) poraza od Nadala na GS
Kad sve to saberes dolazis do cifre od 31,ima 34,ali 3 tek treba da dodju ove godine (dogadjaja(turnira/pobeda/poraza) koja su bila realna i koja su se dogodila u vezi ove trojke

Ja sam 31 x bio u pravu(bicu i 34),da li mozes da ocenis koliko si ti x pogresio,pa evo ja cu ti reci: pogresio si sigurno 28x

NIJE REALNO DA NOVAK UZME RG,NIJE REALNO DA NADAL UZME WTF,NIJE REALNO DA FEDERER OSVOJI JOS 1 GS

TI MOZES DA NAPISES DA CE NOVAK UZETI SVE TURNIRE U SEZONI ALI TO NIJE REALNO,da je bilo realno vec bi to svi oni uradili,ne bi cekali 7 godina(poslednja Fed pobeda nad Nad na GS),5 ,4(WTF) ili 3(RG)

Фандорин

pre 9 godina

По већини коментара овде се може видети какав смо ми народ. Мени је искрено жао због тога, поготово када се узме у обзир да је на Б92 ипак мало "образованија" популација, мада можда и грешим.
Овде се једва чека нечији неуспех да би се могло пљунути. Овде се навија за Надала и Федерера поред једног Ђоковића, овде се пљују репрезентативци само зато што долазе из супарничког клуба, овде...

Кажу људи, брука се. Што се брука, ово је спорт, порази су саставни део тога без обзира иако си први на свету. Па један Надал је 7 месеци био ОДСУТАН јер није могао да се састави, а Ђоковић се брука због 2 (словима - два!) везана пораза и то од одличних играча, од којих је један, гле чуда, освојио турнир на којем је победио Ђоковића (успут и Ендија и Федерера)!
И не видим уопште шта је чудно што је изгубио? После оноликих пораза у финалима слемова, победио је ФЕДЕРЕРА (најтрофејнијег играча у историји, пошто некима све треба цртати) у финалу ВИМБЛДОНА, па наравно да се испразнио. И да није било свадбе, сумњам да би резултат на ова два турнира био другачији, а овако ово је било неминовно и то је У РЕДУ.
И само да подсетим пљуваче да је играње на мастерсима обавезно, али то је за нас Србе тешко разумљив појам, да нешто морате, пошто видим да неки мисле да би он могао да узме "одмор", да се "не брука".
Ух!!!!

v

pre 9 godina

Da je loše, loše je. Da mi je gorak ukus u ustima dok gledam našeg šampiona nemoćnog protiv prosecnog tenisera u poznim godinama, jeste. Da mi je krivo zbog Sinsija, krivo mi je. Novak je jedini od top igraca za koga se stvarno ne secam kada je poslednji put ispao ovako rano na dva vezana turnira. Pehove su imali i Federer i Nadal ali ne i Novak. Dobise ga njegove dve stalne musterije. Pa ipak, neki komentari su stvarno užas. Nisam od onih koji smatraju da se Novak ne sme kritikovati, konstruktivno, argumentovano, kulturno, pa cak i šaljivo, ali pojedini komentari puni zlobe i podsmevanja su stvarno uzas. Kome se vi smejete? Sto se tiče US opena, ne smem nikakvu prognozu da dam, ali ono sto je pozitivno, jeste Novakova izjava u kojoj javno priznaje da je loš, a priznanje da imaš problem je prvi korak ka rešavanju istog. Pored izjave da tenis više nije prioritet (što je koliko god nama bilo teško zbog toga, ipak normalno, to i dalje ne znaci da tenis nije njegova druga najveća ljubav, a to je i dalje dovoljno za fenomenalne rezultate), Novak je dao nedavno izjavu da su prioritet slemovi. Nadam se da ce taj cilj uspeti da probudi i ogromni motiv pred US open, šta više sogurna sam. Hoće li to biti dovoljno za novi podvig, ostaje nam da držimo palceve. Ipak na slemu, bez obzira na igranje u tri seta, prva tri kola su uglavnom protiv slabijih tenisera. Eto prilike da se prekopotrebna forma postepeno podize, kao i sigurno malo narušeno samopouzdanje. Naored Nole, uvek uz tebe.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

ivan petrovic crni

Covece,nemoj molim te vise da se javlja na ovim komentarima
Kad god si se pravio pametan,Novak je maksimalno kanalirao,strpi se ,preskoci komentare do kraja USopena,mozda ga Novak i osvoji
Pocinjem da verujem da si ti veliki baksuz nasem najvecem sportisti,kao da imas neku losu karmu ili auru,ko zna sta je to!!!
Kad god si se javio,Novak je odigrao katastrofalno!!!

mladen

pre 9 godina

sto nisi polomio reket,bar jednom?zato sto ti je svejedno,zelis da otaljas americku turneju..A na kinesku ces ici samo zbog para. najvise mi je zasmetalo mazohisticko uzivanje u svojoj ne moci.bar da se nervirao pa da covek kaze-stalo mu je ,ali ne ide

ali

pre 9 godina

@Ivan Petrovic crni Zanemarujes da se Nadal na AO nezgodno povredio, izgubio je nedelje treninga, i zbog toga bio potpuno nespreman u delu sezone od februara do aprila. Tek je u maju poceo da lici na sebe. Nije ovo nikakva nova realnost, vec ce Nole i Rafa postaviti stvari brzo na svoje mesto. O kakvoj novoj realnosti da pricamo kad je Nadal igrao finale AO, osvojio RG, Nole osvojio Vimbldon. Kad se "mast" deli i dalje se oni pitaju.

vlada

pre 9 godina

Ono sto me brine to je Noletov bekend koji nikako da se vrati na neki nivo. Poznato je da nole raspolaze sa jednim od najboljih i najkonstantnijih dvorucnih bekenda na atp ali na svim mecevima u sinsiju i torontu ovaj kljucni udarac je daleko od onog sto bi trebao da bude. Nema ostrinu nema preciznos puno gresi iz bekenda. Steta sto je ispao tako bryo jer bi kroy meceve mozda ponovo pronasao ovaj udrarac.
Svakako na us openu novak ce biti siguran sam nesto bolji. I sa ovako losom formom on moye do druge nedelje US opena ali nakon toga mora doci do svog servisa i bekenda inace nece imati sanse protiv malo oybiljnijih protivnika. Verujem da ce se nole bryo vratiti i dace iz meca u mec na US openu biti sve bolji i bolji.

Slayer

pre 9 godina

A zasto i ne bi mislima bio sa zenom i buducim detetom? Je l' je to strasno? To mu i jeste vaznije u ovom trenutku. Jednostavno je izgubio koncentraciju, sta ga odmah saljete u penziju, Boze me sacuvaj.

matrix

pre 9 godina

Moj utisak iz meča sa Simonom (sa Robredom nisam gledao) je da Nole igra kao na zagrevanju. Forhed visoko preko mreže, pada na T liniju i samo su Simonove greške donosile poene. Nije bilo eksplozivnosti u udarcima, nema hvatanja lopte u penjanju, daleko stoji iza osnovne linije i to je to. Čovek jednostavno nije psihički prisutan u meču, nema želje za pobedom.

Verovatno je jedan od razloga pauza zbog svadbe i trudna žena. Drugi je, čini mi se, odsustvo Nadala i takmičarskog moranja da pobeđuje. Za US Open će stvari biti drugačije, ali zbog ovoga i dosta teže. Ostali će se ponadati da mogu da ga dobiju. Bolje bi bilo da se ponaša kao Federer, ali i ovako će osvojiti US Open.

Nema pobeda bez želje. Samo napred Nole.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Mislio sam da su se usijane glave ohladile da danas, ali nista od toga, izgleda da je jos gore i da je steta napravljena, mnoge su sijalice pregorele. Sto se tenisa tice Novak nikad u karijeri ( osim mozda 2005-06 ) nije vezao 2 ovako slaba izdanja i rane eliminacije na 2 povezana mastersa na hardu ( IW-Miami, Rogers-Sinsi, Sangaj- Paris ). Bilo je ubedljivih poraza i ranih eliminacija ( Querrey u Parizu 2012, Haas u Miami-ju, Dimitrov u Madridu prosle godine ) ali povezani porazi mu se nisu dogadjali. Ali ovo sto se dogodilo Novaku na americkoj turneji ( naravno bez USO ), vec se dogodilo Nadalu i to na sljaci. Nadal je izgubio od Ferera u Monte Carlu u 1/4, prvi put na sljaci posle 11 godina i 16 poraza u nizu na toj podlozi. 7 dana kasnije u Barseloni je porazen od Almagra, protiv koga je vodio 9-0 u seriji uz samo 2 izgubljena seta. Uzgred budi receno, Nadal je MC ovojio 8 puta, Barsu 7. STVARI SU SE PROMENILE, nakon 3 godine pune dominacije velike cetvorke ( 2011-13 ), perioda u kojem je na 27 mastersa, 3 WTF i 12 GS samo Ferer osvojio Pariz 2012, sve ostalo je pokupio quartet Rafa-Nole-Roger-Andy, od ove godine i ostali igraci ulaze u raspodelu titula. AO je to najavio, posle Monte Carla i Rogers cupa, jasno je da imamo novu realnost.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Sve si rekao, da da da! Nema više GS za Federera, nema Garosa i Sinsinatija za Novaka, i nema više Nadalovih poraza na GS od ove dvojice. Za Rafu je samo nebo granica što se tiče RG i uopšte GS.
Nego, znaš i sam, navijači k'o navijači - čim Novak na US u prvom kolu dobije Monfisa ili Kverija, biće opet planiranja - "ako osvoji po 3 GS u narednih 5 godina, mogao bi do 25 u karijeri", i tako to... :D :D :D

l

pre 9 godina

Ma igraš super, uzeo si drugi Wimbledon, ulaziš na listu top-ten velikih igrača svih vremena. Odavno mi nije bilo ovoliko svejedno kada izgubi kao u Tor. i Sinsiju. Sledeće godine će biti čist ćar zato što će moći da skupi mnogo bodova u avgustu. Nemoguće je biti najbolji cele godine, negde mora čovek da skine gas. Najveći rivali se takođe muče s formom, to je normalno kad se pogleda koliko energije i volje potroše, npr. na RG i W., s druge strane, ovi iz top 20, 30 su neizigrani i gladni pobeda. Jedva čekam US open..

bojan

pre 9 godina

prvi igrac sveta........di bi on bio prvi igrac sveta da Nadal nije povredjen .....Novak je postao banana teska......a za lose rezultate nema opravdanja, il igras il neigras bolje nenastupati nego tako igrati......

branislav

pre 9 godina

Izjava "ohrabruje"! Ovo je toliko prazno da je hteo da ne kaze nista ovako bi rekao. Imam utisak kao da porucuje-"Dacu sve od sebe da dodjem do druge nedelje USopena"

šetač

pre 9 godina

Posle izjave kako mu je stalo do ovog turnira, posle ranog ispadanja u Kanadi gde je imao jako težak žreb za prvi turnir pred USO i kada nije bilo vredno cimanja, mislio sam da će da pocepa ovaj Cincinati i da je da će automatski podići formu za USO. Ovako sam bog sveti zna šta će biti na USO.

veliki strumf

pre 9 godina

Evo ni Roben, ni masa drugih fudbalera (Mesi, Svajni...) koji su igrali zavrsnicu SP nije spremna. Nije ni Nole. Dok se on borio u drugoj nedelji za titulu Wimbledona, vecina ostalih koji su ispali bila je na odmoru. Vec su vise od mesec dana u trenaznom procesu, potpuno spremni, i narocito nabrijani da skinu skalp sampionu Wimbledona, jer im je ovo jedinstvena prilika - kad Nole podigne nivo sanse za njih nema. Dok su se oni spremali Nole se zenio, pa bio na medenom mesecu i potpuno je ostao bez snage, energije, totalno je nespreman fizicki, a samim tim i psihicki. Najnormalnija stvar. Pitanje je samo kada ce se Nole podici, koliko ce mu trebati da se vrati, a znamo sta se dogodilo prosle godine kada je podigao nivo - uzeo je skoro sve posle USopena!

hladna glava

pre 9 godina

Evo ni Roben, ni masa drugih fudbalera (Mesi, Svajni...) koji su igrali zavrsnicu SP nije spremna. Nije ni Nole. Dok se on borio u drugoj nedelji za titulu Wimbledona, vecina ostalih koji su ispali bila je na odmoru. Vec su vise od mesec dana u trenaznom procesu, potpuno spremni, i narocito nabrijani da skinu skalp sampionu Wimbledona, jer im je ovo jedinstvena prilika - kad Nole podigne nivo sanse za njih nema. Dok su se oni spremali Nole se zenio, pa bio na medenom mesecu i potpuno je ostao bez snage, energije, totalno je nespreman fizicki, a samim tim i psihicki. Najnormalnija stvar. Pitanje je samo kada ce se Nole podici, koliko ce mu trebati da se vrati, a znamo sta se dogodilo prosle godine kada je podigao nivo - uzeo je skoro sve posle USopena!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 15. avgust 2014 12:14)
Mislim da si pogodio srz! Zaista se Novaku dogodilo previse toga u zadnjih mesec dana i ocigledno je da je bas iz ovih razloga potpuno nespreman, dok su drugi, koji nista bitno nisu osvojili za to vreme trenirali i u boljoj su kondiciji. Nijedan fudbaler, kosarkas, teniser, bilo koji sportista (pa ni Bolt) ne lice na sebe kada nisu spremni. A taj Bolt recimo formu tempira za to jedno takmicenje u godini, dok Nole treba da bude na vrhuncu forme svakih nedelju-dve dana. Tesko je to.

Banezi

pre 9 godina

Desava se da Novak nema snage i kondicije. Sve je posledica toga. Na Vimbldonu se provukao jer je Federer star za meceve u pet setova. Da je u tom mecu na drugoj strani bio Nadal pobedio bi ga 3-2, iako Nole ima igru za Nadala ali nije fizicki spreman vec dve godine.

DANILO

pre 9 godina

Da da da je napisao da su Federer i Djoković ništa u odnosu na Nadala. Na kraju karijere čvrsto se nadam da će njih dvojica biti trofejniji na 3 od 4 GS od Nadala (Nadal neće biti ni blizu ima 3AO manje od Fed,5 WB manje i 3US manje). Djoković nije Federer ali će i on po mojim proračunima imati više titula na ova 3 GS (AO 3 više već sad, WB imaju već sad imaju isto, očekujem bar još jednu Noletovu titulu, US Nadal ima jednu više, mislim da će ga Nole i tu prestići). I onda neko kaže da su njih dvojica smešni naspram Nadala. Biće da je suprotno.

Dance 90s

pre 9 godina

Ovde sam primetio da ima dosta da izvinite imbecila koji posle svakog Djokovićevog turnira postavljaju valjda iz namere da ga ureknu komentare ,,Ma osvojiće on sledeći turnir ko iz šale" ,,Razbiče Nadala" itd itd. To je postalo toliko jadno i patetično pa vas molim drugari da ne lečite više komplekse na Djokoviću stvarno nemate potrebu. Za to vam postoje Zvezda,Partizan i ostale budalaštine. Da nema Djokovića ne biste znali ni šta je tenis, a ne ko su Fed, Marej, Nad ili ostali.

Skandinavac

pre 9 godina

Ovo je pomalo nezgodna situacija.

S jedne strane razumem komentatore koji kritikuju Novaka, jer je logično da svetski br. 1 uvek bude pod lupom i da se zahteva maximum.

Al s druge strane kad pogledam u kakvom nam je stanju država i društvo pomislim da ovakvog bisera kao što je Đoković uopšte ne zaslužujemo i da ne bi smeli ni a da mu kažemo.

Zbog toga nikad ne pišem kritične komentare o našem teniseru i da čujem sutra da izgubi od 1000.-og na rang listi ili da izjavi da se povlači, ne bih ni reč rekao samo bih mu se zahvalio na svemu.

Inače ne pratim tenis (osim kad pročitam vesti) i uopšte me iritria ova novootkrivena strast Srba za belim sportom, dok nam se tradicionalni kolektivni sportovi sa loptom srozavaju.

P. S. Kad čujem ko sve danas "poznaje" i komentariše, reklo bi se da nam je tenis u krvi i da su nam i dedovi ganjali lopticu preko mreže po Šumadiji, a to što nam fali domaćih izraza za bekhend, slajs, nec i ostale teniske termine, to je samo odlika srpskog jezika da ne prevodi tuđice.

Siniša T.

pre 9 godina

Brak i vrhunski tenis jednostavno ne funkcionišu u isto vreme. Malo je stvarno vrhunskih tenisera koji su se za brak odlučili u zenitu svoje karijere. Rodžer je legenda u svetu tenisa i on se ne računa. Male su razlike između top 20 ljudi u tenisu i svako će te pobediti ako igraš ispod 90% svojih mogućnosti, bez obzira ko si i kakve rezultate imaš iza sebe. Nema mnogo do US opena i biće jako teško popraviti situaciju iz veoma prostog razloga. Sada ostali teniseri nemaju zazor od Novaka jer znaju da je van forme i ulaziće u mečeve puni nade i entuzijazma da mogu da pobede, a vera u pobedu je pola pobede. To najbolje znaju srpski fudbaleri, košarkaši i rukometaši koji više ne veruju da mogu ikoga od nekog imena i renomea da pobede, pa zato i ne pobeđuju. Biće jako teško Novaku do kraja sezone jer počevši od US opena brani jako mnogo poena. Ako se Nadal vrati, a svi znamo kako on igra kada se vrati, biće problem zadržati poziciju jedan na ATP listi.

Miki

pre 9 godina

@Savo Namerno pustio Sinsinati? Ma smesni ste u nalazenju izgovora. Pa pustio da izgubi od coveka koji je debelo zagazio u cetvrtu deceniju zivota. Pustio da izgleda kao amater na terenu. Lakse je stvari nazvati pravim imenom, Novak je potpuno van forme, a na Us openu ce ovi problemi sa fizickom pripremom koji su vise nego ocigledni, jos vise doci do izrazaja. Coveku glava nije u tenisu, sto je normalno, rodjenje prvog deteta je jedna od najbitnijih stvari u zivotu, i verovatno samo zeli da bude uz suprugu.

aaaaa

pre 9 godina

mora pod hitno da promeni ovu gubitnicku majicu sa roland garosa!!! juce je igrao u crnoj i znao sam da ce dobiti samo da nije u ovoj nebo plavoj!! salu na stranu, ima deset dana da se konsoliduje, imao je 4 takmicarska meca i cak 2 poraza sto je neverovatno ali sada mora da zapne pogotovo sto ce na us openu sigurno imati malo laksi zreb u prva dva kola da pocne da dobija na samopouzdanju!! moramo biti posteni, ni protivnici nisu bili losi, odigrali su zaista maestralno.. mislim da ovo sebi nije smeo da dozvoli, ovoliki pad u igri, pristupu, taktici, forhendu, jednostavno nije ovde bilo kalkulacija, ovaj turnir mu je mozda bio i bitniji od us opena, mnogo je potonuo, mogao je on i ovaj mec da prevuce na svoju stranu, pristup igri je katastrofalan!!

Miki

pre 9 godina

Ako je izjavio da tenis nije vise prioritet u njegovom zivotu, sta je tu neobicno. Kada bude rekao sam sebi da mu je tenis ponovo prioritet, pobedjivace.

Zole

pre 9 godina

Misim da je ova sezona zavsana za Novaka. Ne verujem da ce ove godine osvojiti jos neki turnir. Njegovi uspesi su vise proizvod teskog rada nego talenta. Cim ne trenira dovoljno, odmah dodje do velikog pada u igri. U svim ovim okolnostima u privatnom zivotu, ne verujem da ce trenirati kao pre a samim tim nece ni imatj rezultate kao pre.

prorok

pre 9 godina

Ljudi nemojte se prziti ,,,Ovo je prosto stvar kalkulacije , covek je ukapirao da samo se pojavi povecava razliku sa Nadalom a sledece godine ima mesta za bodove i bodove .Covek dobro glumi a moze (kad hoce) svakoga da pobedi . ATP je cirkus i shodno tome se Nole i ponasa . Pa zar se ne secate da je Marey-u dao Wimbledon jer mu je neko dosapnuo da tako treba .....
Mislite o tome !!

grobar-España

pre 9 godina

Ispao je iz forme(fizicke). To je ocigledno. Ne stize da se postavi zaaudarce i zato promasuje "ko vasarska puska".Bolje da nije ni isao u Toronto i Sinsi, i da je ostao da trenira za USO. Ali posle rata svi smo generali. Volim Noleta i krivo mi je sto se ovako izblamirao. Nedostojno broja jedan. Nadam se da ce u Njujorku da bude bolje,jer ovo je ocaj.

loloko

pre 9 godina

Matematika je veoma prosta.Novak mora da se ponasa i igra onoliko koliko treba,a i ono sto mu drugi namecu.Tri stvari su trenutno bitne za njega.Prva je da osvaja GS,jer to se broji.Druga je da brani sto manje bodova,sto mu Nadal trenutno dozvoljava na veoma lak nacin i treca da sto duze ostane br.1.Mislim da Novakov tim radi dobro.Bodova ima dosta vise i on i Nadal od treceg igraca,tako da ovaj put Nadal nije uspeo da ga uradi na istu foru. Koliko bi za Nadala bilo dobro da se Novak zaleteo i sledece godine branio nesto nemoguce.Ovaj put su ga provalili.Ako osvoji USA Open,Novak sledece godine brani Vimbl. pa i da ih ne osvoji,moze kompezovati sa AO i RG.Mozda je i riskantno ali na taj nacin ostaje br.1 do kraja 2015.E

drasko petrovic

pre 9 godina

čovek ja odlučio da završi karijeru i tu nema ništa strašno,postigao je mnogo,je li mogao više jest,ali mu se jednostavno više ne igra.fizički je uvek bio slab i samo zahvaljujući doktoru ČETOJEVIĆU,je posta to što je sada trenutno N1,ali je karijera završena,i to je to.

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Što bi rekao naš narod, gore glavu, biće bolje drugi put. p.s. A i brale, završi više sa tim medenim mesecom i vrati se treninzima

veliki strumf

pre 9 godina

Svi bi mi hteli da Novak uvek bude na vrhunskom nivou i osvoji sve turnire. Nemoguce je to. Igrao finale RG, izgubio - mi razocarani. Forma mora da ide gore-dole tokom sezone. Uzeo je vec 3 mastersa i W, ubedljivo je prvi, malo li je? Trenutno je u najboljoj formi Marej, a on nije uzeo bas nista cele godine. Tako to ide. Veliku je pauzu napravio posle ogromnog uspeha i zenidbe, ispao iz forme, vratice se. Ima vremena da se popravi do US, a onda iz kola u kolo protiv slabijih igraca da dize formu.

bogda

pre 9 godina

I mi "obični" imamo porodice, decu (hvala Bogu), ali Đole može da bude jedinstven. Na kraju karijere može da stoji rame uz rame sa Federerom i Nadalom ili čak ispred njih kao najbolji teniser svih vremena.
Đole, ostani fokusiran na tenis, nemoj prokockati priliku.

Filip

pre 9 godina

Lose je igrao,ali ce sigurno biti bolji na US openu...mecevi na tri seta su potpuno drugacija prica i slabiji igraci uglavnom imaju i mentalnu blokadu da mogu da pobede Rafu i Novaka...eventualno su sad namirisali krv na WB pa tamo dobijaju Rafu...inace ovako nema sanse da njih dvojica ispadnu u prvoj nedelji...

kalatozov

pre 9 godina

Sokiran sam ovolikom kolicinom neosnovane i nonsalantne mrznje prema jednoj zeni (Novakovoj supruzi), o kojoj niko od vas ne zna vise od toga koju je haljinu obukla za ovu ili onu priliku. Tabloidizacija kulture je dovela do toga da veliki broj ljudi ovdje misli da imaju pravo da se bave privatnim zivotom Djokovica. Mnogo smo nazadovali kao narod u zadnjih dvadesetak godina, ekonomski, socioloski i moralno, i shvatljivo je da ima mnogo ljudi u Srbiji koji nedostatak svojih licnih uspjeha zamjenjuju poistivjecivanjem sa Novakovim pobjedama. Ali, poslije dva-tri Novakova poraza kod njih odmah ispliva sve ono sto nas na zalost trenutno karakterise kao naciju: cinizam, mizoginija (mrznja prema zenama), rasizam, defetizam...
Ipak, nadam se da ce vecina Srba voljeti Novaka i ako izgubi sve meceve do kraja karijere, jer to je sigurno zasluzio.

danilo

pre 9 godina

Naša očekivanja da Novak STALNO igra na maksimumu zaista nisu realna, da upotrebim blagu reč.
Postoji nešto što se zove tempiranje forme a to se radi za odredjen period, ne za celu godinu.
Nešto posle Vimbldona, neki ekspert na nekom od glavnih teniskih sajtova je napisao da ako Nole ne osvoji Sinsinati ili/i Toronto, sve pare stavlja da Nole onda osvaja US Open.
Rekao bih samo da sam kao laik sasvim saglasan!
P.S.Pominjanje prasetine, svadbe i ostalih gluposti nema baš mnogo veze sa mozgom.
Nole je čovek koji živi svoj život, nikako igračka koja je napravljena da ispunjava naše želje.
I usput, najbolji sportista u istoriji Balkana.
Morali bi to više da poštujemo...

da da da

pre 9 godina

Ako bi Novak ikad seo i procitao vase komentare moze da uradi samo 2 stvari
Da se smeje i da ne veruje

Da se smeje jer ste totalno nerealni i veoma neobjektivni u ocekivanjima od njega,a da ne veruje koliko vas istih ga jedan turnir hvali a drugi omalovazava,stalno izmisljajuci nove teorije

ONO STO JE DANAS REALNO U TENISU(99,9%)

Novak nikad nece osvojiti Roland Garros i Cincinnati

Federer nikad vise nece osvojiti grand slam(W12)

Federer(W2007) i Djokovic(AO2012) nikad vise nece pobediti Nadala na grand slam-u

Nadal nikad nece osvojiti Pariz i London-"velike"indoor turnire, 2 x osvajao turnire u zatvorenom prostoru , Madrid 2005(na betonu)

Nadal ce osvojiti 10 Roland Garros-i postati prvi sa 6 vezanih slam-ova na jednom slam-u(sad ima 4+5 a bice 4+6),sad deli prvo mesto sa Borgom i Federerom po 5

Ovo se ponavlja svake godine,Federer,porazima na GS i od Nadala, Novak porazima od Nadala na RG i konstantno losoj igri i formi u Sinsiju,kao i Nadal koji potvrdjuje svojim pobedama na RG i porazima u Parizu i Londonu

Sto se tice svih ostalih ocekivanje po ovim pitanjima su nerelna ili imaju jako male sanse u odnosu na ovo

Ovo je realnost,stvarna slika

Mozete vi da napisete da ce Novak osvojiti 30 Grand slam-ova,Nadal 25,Federer 20-ali je to 99,99999% nemoguce

Jelena

pre 9 godina

Iskreno, nisam luda za Novakom kao mnogi, ali ga postujem naravno
I nije mi jasno kako vas nije sramota?
Mislite da se Rafi i Rodzeru nije
desilo da odigraju dva, tri losa turnira?Jeste, naravno.
Pa sta sad? Ljudi on nije masina, kao sto nije Nadal.
Jednostavno covek se izmorio, od svadbe?
Moguce, ali vratice se za mesec dana i bice kao pre.
A vi koji imate bajne "karijere"
uzivajte u svom zivotu, a ne da zivite njegov i polemisete o njegovm zivotnim odlukama.(brak)

aleksa

pre 9 godina

@tetak
Potpuno se slazem sa ovim momkom. Nole na oba mastersa nije igrao lose, jednostavno su se njegovi protivnici strasno "napalili" a sto je jos gpre sve im je ulazilo. Ovde je prakticno odlucilo par poena, Nole jeste kriv sto nije odigrao drugacije, ali prosto onaj ritern za cetvrtu set loptu sve govori, Robredu je gotovo sve ulazilo kao i Congi. Cak i da je igrao na sto posto(ja to malo drugacije gledam) potanje je da li bi pobedio, ali ono sto je mene posebno nervilalo, nije ni to sto je Robredo sve pogadjao niti to sto je Nole nesto promasivao, nego to sto nije slomio nijedan reket i juce i danas, pa i to sto nije bar jednom slatko opsovao sve po spisku

Goran

pre 9 godina

Tenis je veliki biznis. A kao i u svakom biznisu postoji planiranje. Bilo bi stavrno glupo da da pobegne Nadalu 5000 poena a sledeć godine izgubi prvu poziciju jer treba da brani poene sa svih turnira (što je nemoguće). Bolje je da bude stalno prvi sa manjom razlikom 1000-2000 poena. I stalno je relaksiran. Noletu je osnovni cilj što više GS-ova! Ovi ,,manji,, turniri su sekundarni. Znači 1. GS-ovi, 2. Što drže pozicija 1. jer to donosi veću zradu od sponzora. Stvar je jasna, ali tako je. Pusti te to nije u formi, ne igra, oženio se ...itd...

milan

pre 9 godina

Novak igra vise nego katastrofalno,sad mozete da nastavite da pisete da je ukalkulisao,da se sprema za US open,pa onda opet od februara racunajte na RG, pa kad dodje sledece leto opet pisite o SinsinatijuEvo vam nekoliko veoma zanimljivih podataka:5 naj meceva u teniskoj karijeri Rafaela Nadala(Novak je u 3)Finale Wimbledon-a 2008, 1/2 RG 2013 i finale US open 2010Finale Wimbledon-a 2007 i finale AO 2012W08-prvi W i preokret u rivalstvu sa Federerom(od tad su kola za Federera krenula nizbrdo) US10-sva 4 GS,pobeda protiv Novaka kome je tad poceo vrhunac karijereRG 13 - pobeda protiv Noleta -od tad su kola krenula nizbrdo i za NoletaFinale Wimbledon-a 2007(RF) i finale AO 2012(NDJ)Ta 2 meca su poslednji put da su Federer i Novak pobedili Nadal na GSOd tad , Federer-proslo 7 godina,odnosno 28 GS,Federer nije pobedio Nadala,izgubio je 6 putaSto se Novaka tice,od AO 2012 je proslo 2,5 godine i 12 igranih GS, Novak je za to vreme izgubio 4 meca na GS od NadalaProslo je 40 GS a njih 2 ga nisu pobedilaUbedljivo najdominantniji medju ovom 3 je Rafa,to je pokazao vise x na GSmasterse,500 i 250 ne racunam,nemaju toliku vrednost kao GSNadal je od ove trojke jedini i pravi teniski sampionOno sto mi je jos draze je da sam sve vise i vise ubedjeniji da su W07 i AO12 poslednji porazi protiv pomenute dvojkeJednostavno, Federer i Djokovic nemaju vise kapacitet da dobiju Nadala na GS,mogu na m1000,na WTF,na 500 ali na GS-samo san@@@@ ....mozda si malo preterao ali nazalost ovo je blizu istine

Septicar

pre 9 godina

Al si ovo zakljucio, svaka ti cast! A zasto je to tako, nista? Ti kao ne znas o cemu se radi? Bio si ostao folirant i zato te ne vole sirom sveta???

dules

pre 9 godina

kapiram da svi oni sto ga dizu u nebesa posle pobeda su isti oni ljudi koji sada govore kako je ovo njegov kraj :))) strasno kakvi smo ljudi :) covek nije robot, trenutno ima precih stvari u zivota , pa sta? znaci serena se isto brukala ove sezone jer je gubila meceve od tamo nekih koje ni nisu u top 20?:) kad napuni baterije bice nole onaj stari :)

kimi

pre 9 godina

Čuvena je uzjava Matsa Vilandera: "Kada odigram sa 90% snage izgubim od 100. igrača na svetu." To je profesionalni sport, nijanse su u pitanju.

v stepanovic

pre 9 godina

Ne igra kako treba...? njegove igre u Torontu i Sinsinatiju su uvreda tituli 'Broj 1 igrac u svetu'. Vrati se onome sto ti godi najbolje: TV studiji,svadbarenje,pripreme za buducu politicku karijeru, mani se tenisa! Uostalom pitaj HELLO magazin za savet

Nole fan

pre 9 godina

Svi mi vidimo da ne igras dobroi nisi morao ti da nam kazes.A zasto ne igras dobro? Jos si na svadbi i u mislima o buducem rodjenju deteta?Poceli su da te deru trecerazredni igraci,poceo si da gubis taj brejkove, slaba kretnja, fizicka i mentalna sprema nula. Pusti pricu o podlozi.Bio si najbolji na toj podlozi. Budi iskren prema sebi iprema navijacima

tetak

pre 9 godina

Ma ja to gledam drugacije.
Novak je protiv Robreda igrao sasvim solidno no Tomija je curilo kao nikada u zivotu.
Kada naletis na tako nekg kome sve zivo upada pa da si Bog ´nemas sanse.

Kad nece onda nece

Ne zaboravite jos jedan faktor a taj je da je Nole postao glavna lovina kao sto je slucaj sa Federerom proteklih 10ak godina.....svi se dodatno napale da ih dobiju. Jure 200 na sat .

Ne pljujte decka sto je izgubio i ne zivite svoj zivot kroz njegov

.

pre 9 godina

Novak ima bogatu karijeru i verujem da je ovo sastavni i podrazumevajući deo nje. Sve ima za tenis, a ako bude imao volje i motiv, ovo će brzo prebroditi. Doneo nam je toliko radosti i ja sam mu zahvalan na svemu do sad.
Ajmo Nole!

kolja

pre 9 godina

Hvala mu za sve radosti što nam je priredio,ali mislim da je kraj njegove ere,teško da će išta više osvojiti,ovako loš nikada nije bio,a nikada se ovako jadno nije odnosio prema sportu kojim se bavi.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Nešto ne ide. Novaku je sigurno najteže. Nadamo se da će uspeti da zaustavi ovaj neoprijatni niz. Uostalom, u sportu je sve moguće. Mislim da njegova želja za pobedom nije toliko velika da bi mogla da "udavi" svakog protivnika, kao što je to ranije bilo. Uostalom, Novak nam je, kao njegovim vernim navijačima, priuštio veliku radost. Red je da malo "patimo" zajedno sa njim.

Serbia

pre 9 godina

Izgleda da se zasitio malo tenisa i krivo mi je zbog toga jer je bas dobar teniser. A jos je i Srbin. Nadam se da ce ova kriza da bude kratkog perioda i da ce ubrzo biti opet onaj stari. Ziveo Nole!

ndj

pre 9 godina

rolan garos i sinsinati su nebitni. Osvojio si sve, ali nece biti lose da se ovih desetak dana pripremis za plasman u finale Flushing Meadows-a

Lazar

pre 9 godina

"Ne osećam se prijatno na terenu"...ne treba biti Pit Sampras da se to vidi,samo nisi odgovorio zasto.Svaki teniser moze imati los dan,pa i los turnir,ali biti prvi teniser sveta i ovako igrati protiv objektivno nize klase tenisera je stvarno necuveno.Ako ti je glava jos u oblacima zbog svadbe i svega,trgni se sto pre,jer ima tona igraca koja jedva ceka da ti skine skalp...

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

E moj Novace,

spomenu te pre neki dan ovde na konetarima ivan petrovic crni

Kaze da imas na m1000 220 pobeda bez Robreda,ostade ti bez te pobede protiv Robreda

Crni,ti si nevidjeni nemac pojma
Izbaksuzira ga ti ,prvo pisanjem da je u Kanadi kalkulisao,pa da sigurno uzima Sinsi,sta ces sad napisati,da se sprema za Us open????!!!!

Goran

pre 9 godina

Nole bas naprotiv, igra kako treba.Ako ima nekih koji misle da je pobeda samo ako uvek pobedjujes, pogotovo u tenisu, onda neka misle.Robredo moze da pobedi Novaka, samo kada mu ovaj to dozvoli i nikada vise!Raspored turnira iz godine u godinu je isti i dosadan, bodovi se brane(to je po meni vrhunska glupost),i teniseri otvoreno kalkulisu i prave kombinacije da bi opstali na zeljenim pozicijama.Kada bi se sistem bodovanja vratio na staro(osvajas onoliko poena do kog si nivoa na turniru dogurao,bez obzira na proslogodisnji plasman),ne bi se desavale proste kalkulacije ili "teske" povrede i "zaljenja" zbog otkazivanja ucesca na pojedinim turnirima.Ovako,pobedjujes i pumpas se poenima, a onda sledece godine gde god da na istim turnirima ne uradis makar isto, slede oduzimanja bodova.Totalno bezveze...

Saša D.

pre 9 godina

Novak je poznat po svojoj teniskoj inteligenciji. Ne znam šta se sa njim dešava. Neki njegovi potezi postaju smješni. Nadam se da će do US OPENA rješiti svoje probleme u glavi. Oženio se , dolazi dijete. Zar ima veće sreće u životu.

dglock

pre 9 godina

Jos izbacuje prasetinu i pivo iz sebe. Svadba prosla,a masna svinjetina ga jos omamljuje. Mogao bi da uzme pauzu od tenisa i krene na ciscenje ko rafa. Svako od svojih poroka..

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Svi casni ljubitelji sporta iskreno se nadaju da ce u Njujorku biti bolje i nastavice da budu uz tebe i da te bez rezerve bodre. Porazi su, nazalost, pored pobeda sastavni deo sporta i u Novakovom trenutnim zivotnim okolnostima nisu neocekivani, bez obzira sto smo svi zeleli drugacije. Ostaje mogucnost da se bude iskren prema sebi i vredno trenira sa istinskom zeljom za pobedama. Ukoliko bude toga rezultati sigurno nece izostati.
Sretno NO1E, pre svega u porodici i na terenu!
Ima jos puno dana za velike pobede!
Pozdrav iz Perta, Australija

da da da

pre 9 godina

Novak igra vise nego katastrofalno,sad mozete da nastavite da pisete da je ukalkulisao,da se sprema za US open,pa onda opet od februara racunajte na RG, pa kad dodje sledece leto opet pisite o Sinsinatiju

Evo vam nekoliko veoma zanimljivih podataka:

5 naj meceva u teniskoj karijeri Rafaela Nadala(Novak je u 3)

Finale Wimbledon-a 2008, 1/2 RG 2013 i finale US open 2010
Finale Wimbledon-a 2007 i finale AO 2012

W08-prvi W i preokret u rivalstvu sa Federerom(od tad su kola za Federera krenula nizbrdo)

US10-sva 4 GS,pobeda protiv Novaka kome je tad poceo vrhunac karijere

RG 13 - pobeda protiv Noleta -od tad su kola krenula nizbrdo i za Noleta

Finale Wimbledon-a 2007(RF) i finale AO 2012(NDJ)
Ta 2 meca su poslednji put da su Federer i Novak pobedili Nadal na GS
Od tad , Federer-proslo 7 godina,odnosno 28 GS,Federer nije pobedio Nadala,izgubio je 6 puta
Sto se Novaka tice,od AO 2012 je proslo 2,5 godine i 12 igranih GS, Novak je za to vreme izgubio 4 meca na GS od Nadala
Proslo je 40 GS a njih 2 ga nisu pobedila
Ubedljivo najdominantniji medju ovom 3 je Rafa,to je pokazao vise x na GS

masterse,500 i 250 ne racunam,nemaju toliku vrednost kao GS
Nadal je od ove trojke jedini i pravi teniski sampion
Ono sto mi je jos draze je da sam sve vise i vise ubedjeniji da su W07 i AO12 poslednji porazi protiv pomenute dvojke
Jednostavno, Federer i Djokovic nemaju vise kapacitet da dobiju Nadala na GS,mogu na m1000,na WTF,na 500 ali na GS-samo san

Pera

pre 9 godina

Stalno slusamo "ali". Kao to je sport. Pa jeste to sport, ALI (evo ja jedno veliko "ali" da upotrebim) takve igre se ne ocekuju od prvog reketa sveta.
Sta je razlog porazu, bledoj igri, to je kljucno. Kako se vratiti na stari kolosek.
Ne vredi samo nadati se, najbitnije je trenirati.

pete samprass

pre 9 godina

A, kako treba? Ne brini, počeo si da se pretvaraš u normalno ljudsko biće. Kad kažem normalno, ne mislim ništa ružno o tebi sad, mislim na sve ono što si propustio dok si od detinjstva robovao samo jednom cilju - pobedi po svaku cenu. A život nije pobeda po svaku cenu, mnogo je kompleksniji, nauči se da gubiš a da to ne bude strašno.

Boro

pre 9 godina

Nole ne brini ti za tuđe želje , radi kako ti misliš da je najbolje a ti to znaš očigledno jer i do sada si radio pametno.Na AO si sa Nadalom igrao finale 5,5 sati i pobedio ali ste obojica mogli infarkt da dobijete i čemu titule i novci ako rizikuješ zdravlje . Samo sa što manje torture organizma više tehnike i promene taktike što i Federer radi.

bojan

pre 9 godina

muka za gledanje, lose se krece, lopticu ne udara doboljno jako, nema winera, ali sta je tu je, usrecio nas je mnogo puta, valjda ce biti bolje na US openu, nadamo se tituli svi, ali vidi se da nije prisutan na terenu, kao da nema volje, decko se sad ozenio, jelena trudna, treba razumeti, nije nas naviko na ovako losu igru ali boljeg nemamo

gt

pre 9 godina

Vratit će se Đoković brzo, puno toga emocionalnog mu se nakupilo posljednja 2 mjeseca i ispraznio se ali vratit će se kad tad. To šta se oženio neće nimalo utjecati na tenis, on je profesionalac i npr. Ljubičić je otkad se bio oženio, tek je tada počeo igrati svoj najbolji tenis.

kimi

pre 9 godina

Čuvena je uzjava Matsa Vilandera: "Kada odigram sa 90% snage izgubim od 100. igrača na svetu." To je profesionalni sport, nijanse su u pitanju.

Lazar

pre 9 godina

"Ne osećam se prijatno na terenu"...ne treba biti Pit Sampras da se to vidi,samo nisi odgovorio zasto.Svaki teniser moze imati los dan,pa i los turnir,ali biti prvi teniser sveta i ovako igrati protiv objektivno nize klase tenisera je stvarno necuveno.Ako ti je glava jos u oblacima zbog svadbe i svega,trgni se sto pre,jer ima tona igraca koja jedva ceka da ti skine skalp...

pete samprass

pre 9 godina

A, kako treba? Ne brini, počeo si da se pretvaraš u normalno ljudsko biće. Kad kažem normalno, ne mislim ništa ružno o tebi sad, mislim na sve ono što si propustio dok si od detinjstva robovao samo jednom cilju - pobedi po svaku cenu. A život nije pobeda po svaku cenu, mnogo je kompleksniji, nauči se da gubiš a da to ne bude strašno.

tetak

pre 9 godina

Ma ja to gledam drugacije.
Novak je protiv Robreda igrao sasvim solidno no Tomija je curilo kao nikada u zivotu.
Kada naletis na tako nekg kome sve zivo upada pa da si Bog ´nemas sanse.

Kad nece onda nece

Ne zaboravite jos jedan faktor a taj je da je Nole postao glavna lovina kao sto je slucaj sa Federerom proteklih 10ak godina.....svi se dodatno napale da ih dobiju. Jure 200 na sat .

Ne pljujte decka sto je izgubio i ne zivite svoj zivot kroz njegov

bojan

pre 9 godina

muka za gledanje, lose se krece, lopticu ne udara doboljno jako, nema winera, ali sta je tu je, usrecio nas je mnogo puta, valjda ce biti bolje na US openu, nadamo se tituli svi, ali vidi se da nije prisutan na terenu, kao da nema volje, decko se sad ozenio, jelena trudna, treba razumeti, nije nas naviko na ovako losu igru ali boljeg nemamo

dglock

pre 9 godina

Jos izbacuje prasetinu i pivo iz sebe. Svadba prosla,a masna svinjetina ga jos omamljuje. Mogao bi da uzme pauzu od tenisa i krene na ciscenje ko rafa. Svako od svojih poroka..

Saša D.

pre 9 godina

Novak je poznat po svojoj teniskoj inteligenciji. Ne znam šta se sa njim dešava. Neki njegovi potezi postaju smješni. Nadam se da će do US OPENA rješiti svoje probleme u glavi. Oženio se , dolazi dijete. Zar ima veće sreće u životu.

gt

pre 9 godina

Vratit će se Đoković brzo, puno toga emocionalnog mu se nakupilo posljednja 2 mjeseca i ispraznio se ali vratit će se kad tad. To šta se oženio neće nimalo utjecati na tenis, on je profesionalac i npr. Ljubičić je otkad se bio oženio, tek je tada počeo igrati svoj najbolji tenis.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Svi casni ljubitelji sporta iskreno se nadaju da ce u Njujorku biti bolje i nastavice da budu uz tebe i da te bez rezerve bodre. Porazi su, nazalost, pored pobeda sastavni deo sporta i u Novakovom trenutnim zivotnim okolnostima nisu neocekivani, bez obzira sto smo svi zeleli drugacije. Ostaje mogucnost da se bude iskren prema sebi i vredno trenira sa istinskom zeljom za pobedama. Ukoliko bude toga rezultati sigurno nece izostati.
Sretno NO1E, pre svega u porodici i na terenu!
Ima jos puno dana za velike pobede!
Pozdrav iz Perta, Australija

.

pre 9 godina

Novak ima bogatu karijeru i verujem da je ovo sastavni i podrazumevajući deo nje. Sve ima za tenis, a ako bude imao volje i motiv, ovo će brzo prebroditi. Doneo nam je toliko radosti i ja sam mu zahvalan na svemu do sad.
Ajmo Nole!

kolja

pre 9 godina

Hvala mu za sve radosti što nam je priredio,ali mislim da je kraj njegove ere,teško da će išta više osvojiti,ovako loš nikada nije bio,a nikada se ovako jadno nije odnosio prema sportu kojim se bavi.

matrix

pre 9 godina

Moj utisak iz meča sa Simonom (sa Robredom nisam gledao) je da Nole igra kao na zagrevanju. Forhed visoko preko mreže, pada na T liniju i samo su Simonove greške donosile poene. Nije bilo eksplozivnosti u udarcima, nema hvatanja lopte u penjanju, daleko stoji iza osnovne linije i to je to. Čovek jednostavno nije psihički prisutan u meču, nema želje za pobedom.

Verovatno je jedan od razloga pauza zbog svadbe i trudna žena. Drugi je, čini mi se, odsustvo Nadala i takmičarskog moranja da pobeđuje. Za US Open će stvari biti drugačije, ali zbog ovoga i dosta teže. Ostali će se ponadati da mogu da ga dobiju. Bolje bi bilo da se ponaša kao Federer, ali i ovako će osvojiti US Open.

Nema pobeda bez želje. Samo napred Nole.

Nole fan

pre 9 godina

Svi mi vidimo da ne igras dobroi nisi morao ti da nam kazes.A zasto ne igras dobro? Jos si na svadbi i u mislima o buducem rodjenju deteta?Poceli su da te deru trecerazredni igraci,poceo si da gubis taj brejkove, slaba kretnja, fizicka i mentalna sprema nula. Pusti pricu o podlozi.Bio si najbolji na toj podlozi. Budi iskren prema sebi iprema navijacima

veliki strumf

pre 9 godina

Evo ni Roben, ni masa drugih fudbalera (Mesi, Svajni...) koji su igrali zavrsnicu SP nije spremna. Nije ni Nole. Dok se on borio u drugoj nedelji za titulu Wimbledona, vecina ostalih koji su ispali bila je na odmoru. Vec su vise od mesec dana u trenaznom procesu, potpuno spremni, i narocito nabrijani da skinu skalp sampionu Wimbledona, jer im je ovo jedinstvena prilika - kad Nole podigne nivo sanse za njih nema. Dok su se oni spremali Nole se zenio, pa bio na medenom mesecu i potpuno je ostao bez snage, energije, totalno je nespreman fizicki, a samim tim i psihicki. Najnormalnija stvar. Pitanje je samo kada ce se Nole podici, koliko ce mu trebati da se vrati, a znamo sta se dogodilo prosle godine kada je podigao nivo - uzeo je skoro sve posle USopena!

ndj

pre 9 godina

rolan garos i sinsinati su nebitni. Osvojio si sve, ali nece biti lose da se ovih desetak dana pripremis za plasman u finale Flushing Meadows-a

Serbia

pre 9 godina

Izgleda da se zasitio malo tenisa i krivo mi je zbog toga jer je bas dobar teniser. A jos je i Srbin. Nadam se da ce ova kriza da bude kratkog perioda i da ce ubrzo biti opet onaj stari. Ziveo Nole!

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Nešto ne ide. Novaku je sigurno najteže. Nadamo se da će uspeti da zaustavi ovaj neoprijatni niz. Uostalom, u sportu je sve moguće. Mislim da njegova želja za pobedom nije toliko velika da bi mogla da "udavi" svakog protivnika, kao što je to ranije bilo. Uostalom, Novak nam je, kao njegovim vernim navijačima, priuštio veliku radost. Red je da malo "patimo" zajedno sa njim.

Slayer

pre 9 godina

A zasto i ne bi mislima bio sa zenom i buducim detetom? Je l' je to strasno? To mu i jeste vaznije u ovom trenutku. Jednostavno je izgubio koncentraciju, sta ga odmah saljete u penziju, Boze me sacuvaj.

johnny

pre 9 godina

"ako želite da pobedite tenisera koji je bolji od vas, morate da odigrate najbolje što umete, a da on ne bude na svom nivou" reče robredo

Boro

pre 9 godina

Nole ne brini ti za tuđe želje , radi kako ti misliš da je najbolje a ti to znaš očigledno jer i do sada si radio pametno.Na AO si sa Nadalom igrao finale 5,5 sati i pobedio ali ste obojica mogli infarkt da dobijete i čemu titule i novci ako rizikuješ zdravlje . Samo sa što manje torture organizma više tehnike i promene taktike što i Federer radi.

Lekar u KCS

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena

Pera

pre 9 godina

Stalno slusamo "ali". Kao to je sport. Pa jeste to sport, ALI (evo ja jedno veliko "ali" da upotrebim) takve igre se ne ocekuju od prvog reketa sveta.
Sta je razlog porazu, bledoj igri, to je kljucno. Kako se vratiti na stari kolosek.
Ne vredi samo nadati se, najbitnije je trenirati.

da da da

pre 9 godina

Novak igra vise nego katastrofalno,sad mozete da nastavite da pisete da je ukalkulisao,da se sprema za US open,pa onda opet od februara racunajte na RG, pa kad dodje sledece leto opet pisite o Sinsinatiju

Evo vam nekoliko veoma zanimljivih podataka:

5 naj meceva u teniskoj karijeri Rafaela Nadala(Novak je u 3)

Finale Wimbledon-a 2008, 1/2 RG 2013 i finale US open 2010
Finale Wimbledon-a 2007 i finale AO 2012

W08-prvi W i preokret u rivalstvu sa Federerom(od tad su kola za Federera krenula nizbrdo)

US10-sva 4 GS,pobeda protiv Novaka kome je tad poceo vrhunac karijere

RG 13 - pobeda protiv Noleta -od tad su kola krenula nizbrdo i za Noleta

Finale Wimbledon-a 2007(RF) i finale AO 2012(NDJ)
Ta 2 meca su poslednji put da su Federer i Novak pobedili Nadal na GS
Od tad , Federer-proslo 7 godina,odnosno 28 GS,Federer nije pobedio Nadala,izgubio je 6 puta
Sto se Novaka tice,od AO 2012 je proslo 2,5 godine i 12 igranih GS, Novak je za to vreme izgubio 4 meca na GS od Nadala
Proslo je 40 GS a njih 2 ga nisu pobedila
Ubedljivo najdominantniji medju ovom 3 je Rafa,to je pokazao vise x na GS

masterse,500 i 250 ne racunam,nemaju toliku vrednost kao GS
Nadal je od ove trojke jedini i pravi teniski sampion
Ono sto mi je jos draze je da sam sve vise i vise ubedjeniji da su W07 i AO12 poslednji porazi protiv pomenute dvojke
Jednostavno, Federer i Djokovic nemaju vise kapacitet da dobiju Nadala na GS,mogu na m1000,na WTF,na 500 ali na GS-samo san

v

pre 9 godina

Da je loše, loše je. Da mi je gorak ukus u ustima dok gledam našeg šampiona nemoćnog protiv prosecnog tenisera u poznim godinama, jeste. Da mi je krivo zbog Sinsija, krivo mi je. Novak je jedini od top igraca za koga se stvarno ne secam kada je poslednji put ispao ovako rano na dva vezana turnira. Pehove su imali i Federer i Nadal ali ne i Novak. Dobise ga njegove dve stalne musterije. Pa ipak, neki komentari su stvarno užas. Nisam od onih koji smatraju da se Novak ne sme kritikovati, konstruktivno, argumentovano, kulturno, pa cak i šaljivo, ali pojedini komentari puni zlobe i podsmevanja su stvarno uzas. Kome se vi smejete? Sto se tiče US opena, ne smem nikakvu prognozu da dam, ali ono sto je pozitivno, jeste Novakova izjava u kojoj javno priznaje da je loš, a priznanje da imaš problem je prvi korak ka rešavanju istog. Pored izjave da tenis više nije prioritet (što je koliko god nama bilo teško zbog toga, ipak normalno, to i dalje ne znaci da tenis nije njegova druga najveća ljubav, a to je i dalje dovoljno za fenomenalne rezultate), Novak je dao nedavno izjavu da su prioritet slemovi. Nadam se da ce taj cilj uspeti da probudi i ogromni motiv pred US open, šta više sogurna sam. Hoće li to biti dovoljno za novi podvig, ostaje nam da držimo palceve. Ipak na slemu, bez obzira na igranje u tri seta, prva tri kola su uglavnom protiv slabijih tenisera. Eto prilike da se prekopotrebna forma postepeno podize, kao i sigurno malo narušeno samopouzdanje. Naored Nole, uvek uz tebe.

šetač

pre 9 godina

Posle izjave kako mu je stalo do ovog turnira, posle ranog ispadanja u Kanadi gde je imao jako težak žreb za prvi turnir pred USO i kada nije bilo vredno cimanja, mislio sam da će da pocepa ovaj Cincinati i da je da će automatski podići formu za USO. Ovako sam bog sveti zna šta će biti na USO.

Фандорин

pre 9 godina

По већини коментара овде се може видети какав смо ми народ. Мени је искрено жао због тога, поготово када се узме у обзир да је на Б92 ипак мало "образованија" популација, мада можда и грешим.
Овде се једва чека нечији неуспех да би се могло пљунути. Овде се навија за Надала и Федерера поред једног Ђоковића, овде се пљују репрезентативци само зато што долазе из супарничког клуба, овде...

Кажу људи, брука се. Што се брука, ово је спорт, порази су саставни део тога без обзира иако си први на свету. Па један Надал је 7 месеци био ОДСУТАН јер није могао да се састави, а Ђоковић се брука због 2 (словима - два!) везана пораза и то од одличних играча, од којих је један, гле чуда, освојио турнир на којем је победио Ђоковића (успут и Ендија и Федерера)!
И не видим уопште шта је чудно што је изгубио? После оноликих пораза у финалима слемова, победио је ФЕДЕРЕРА (најтрофејнијег играча у историји, пошто некима све треба цртати) у финалу ВИМБЛДОНА, па наравно да се испразнио. И да није било свадбе, сумњам да би резултат на ова два турнира био другачији, а овако ово је било неминовно и то је У РЕДУ.
И само да подсетим пљуваче да је играње на мастерсима обавезно, али то је за нас Србе тешко разумљив појам, да нешто морате, пошто видим да неки мисле да би он могао да узме "одмор", да се "не брука".
Ух!!!!

Skandinavac

pre 9 godina

Ovo je pomalo nezgodna situacija.

S jedne strane razumem komentatore koji kritikuju Novaka, jer je logično da svetski br. 1 uvek bude pod lupom i da se zahteva maximum.

Al s druge strane kad pogledam u kakvom nam je stanju država i društvo pomislim da ovakvog bisera kao što je Đoković uopšte ne zaslužujemo i da ne bi smeli ni a da mu kažemo.

Zbog toga nikad ne pišem kritične komentare o našem teniseru i da čujem sutra da izgubi od 1000.-og na rang listi ili da izjavi da se povlači, ne bih ni reč rekao samo bih mu se zahvalio na svemu.

Inače ne pratim tenis (osim kad pročitam vesti) i uopšte me iritria ova novootkrivena strast Srba za belim sportom, dok nam se tradicionalni kolektivni sportovi sa loptom srozavaju.

P. S. Kad čujem ko sve danas "poznaje" i komentariše, reklo bi se da nam je tenis u krvi i da su nam i dedovi ganjali lopticu preko mreže po Šumadiji, a to što nam fali domaćih izraza za bekhend, slajs, nec i ostale teniske termine, to je samo odlika srpskog jezika da ne prevodi tuđice.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

E moj Novace,

spomenu te pre neki dan ovde na konetarima ivan petrovic crni

Kaze da imas na m1000 220 pobeda bez Robreda,ostade ti bez te pobede protiv Robreda

Crni,ti si nevidjeni nemac pojma
Izbaksuzira ga ti ,prvo pisanjem da je u Kanadi kalkulisao,pa da sigurno uzima Sinsi,sta ces sad napisati,da se sprema za Us open????!!!!

Goran

pre 9 godina

Nole bas naprotiv, igra kako treba.Ako ima nekih koji misle da je pobeda samo ako uvek pobedjujes, pogotovo u tenisu, onda neka misle.Robredo moze da pobedi Novaka, samo kada mu ovaj to dozvoli i nikada vise!Raspored turnira iz godine u godinu je isti i dosadan, bodovi se brane(to je po meni vrhunska glupost),i teniseri otvoreno kalkulisu i prave kombinacije da bi opstali na zeljenim pozicijama.Kada bi se sistem bodovanja vratio na staro(osvajas onoliko poena do kog si nivoa na turniru dogurao,bez obzira na proslogodisnji plasman),ne bi se desavale proste kalkulacije ili "teske" povrede i "zaljenja" zbog otkazivanja ucesca na pojedinim turnirima.Ovako,pobedjujes i pumpas se poenima, a onda sledece godine gde god da na istim turnirima ne uradis makar isto, slede oduzimanja bodova.Totalno bezveze...

Stevan

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena
(Lekar u KCS, 15. avgust 2014 14:20)

Razlika je ta da niko nece umreti ukoliko Novak izgubi mec i odigra ocajno.Posao hirurga je zahtevniji u tom pogledu.

SASA

pre 9 godina

Sve od proslogodinsjeg gubitka broja 1, posle USO; novak je igrao kao masina, pobede u Pekingu, Shangahai, Paris, LOndonu, Indian wells, Miami, Rim, Wimbldon, ... i dva izgubljena finala.....

Novak je stisnuo gas do daske, i drazao ga gotovo godinu dana....
MIslim da je prirodno da je malo popustio, i da mu ja pao fokus, ali sam siguran da ce na USO izaci spreman...
Glavu gore KRALJU, 1 je NOVAK DJOKOVIC ........

Vaše ime

pre 9 godina

Iskreno, nemam ništa sem te navijačke sadisfakcije kada Novak pobedi.
Tek nemam ništa od toga kada izgubi.
Nemam ništa od toga da ga pljujem preko komentara. I nikada nisam.
Ali gledano sa jedne neutralne strane, bez navijačkih emocija, nije mi jasno da on nije imao inspiraciju na zadnja 2 turnira da se bori, posebno u Sinsinatiju.
Kao prvi igrač sveta, kao neko ko je sredio privatan život, (koliko mi znamo iz medija), kao teniser koji ima 7 GS titula i zadnjom je skinuo najveći teret sa duše, Novak je u nastavku sezone na svojoj omiljenoj podlozi trebao da razara protivnike, jednog po jednog, bez pardona, da ne znaju šta ih je snašlo.
Ja mislim da je čak i Nadal to očekivao i da je unapred odustao smatrajući da nema šanse protiv Novaka od koga se posle Vimbldona očekivala ta lavina bez stajanja. Očekivao se bolji Novak nego iz 2011. A onda ovo mrtvilo?
Malo je izgubio poštovanje prema fanovima, navijačima, prema timu, prema sebi, prema organizatorima... osećaj za druge ljude.
Ponavljam, meni ni iz dzepa ni u dzep, ipak, ova zadnja 4 nastupa Novaka su sramota, pljunuo je u lice svim ljubiteljima tenisa.
Znate li samo koliko Novak ima fanova u Kini, Indiji, širom sveta..
Sramni nastupi bez izgovora nisu oličenje najboljeg tenisera sveta danas.

Jelena

pre 9 godina

Iskreno, nisam luda za Novakom kao mnogi, ali ga postujem naravno
I nije mi jasno kako vas nije sramota?
Mislite da se Rafi i Rodzeru nije
desilo da odigraju dva, tri losa turnira?Jeste, naravno.
Pa sta sad? Ljudi on nije masina, kao sto nije Nadal.
Jednostavno covek se izmorio, od svadbe?
Moguce, ali vratice se za mesec dana i bice kao pre.
A vi koji imate bajne "karijere"
uzivajte u svom zivotu, a ne da zivite njegov i polemisete o njegovm zivotnim odlukama.(brak)

Joca 011

pre 9 godina

''Ma bre ljudi, ne se sekirajte. Znae si Nole šo rabota.''
Projekat ''Novak'' je isuviše ozbiljan
da bi se dopustilo događajima da se odvijaju nekontrolisano.
Sve je pod kontrolom, bez brige.
Mi smo Noletovi – Nole je naš.
.

danilo

pre 9 godina

Naša očekivanja da Novak STALNO igra na maksimumu zaista nisu realna, da upotrebim blagu reč.
Postoji nešto što se zove tempiranje forme a to se radi za odredjen period, ne za celu godinu.
Nešto posle Vimbldona, neki ekspert na nekom od glavnih teniskih sajtova je napisao da ako Nole ne osvoji Sinsinati ili/i Toronto, sve pare stavlja da Nole onda osvaja US Open.
Rekao bih samo da sam kao laik sasvim saglasan!
P.S.Pominjanje prasetine, svadbe i ostalih gluposti nema baš mnogo veze sa mozgom.
Nole je čovek koji živi svoj život, nikako igračka koja je napravljena da ispunjava naše želje.
I usput, najbolji sportista u istoriji Balkana.
Morali bi to više da poštujemo...

Dance 90s

pre 9 godina

Ovde sam primetio da ima dosta da izvinite imbecila koji posle svakog Djokovićevog turnira postavljaju valjda iz namere da ga ureknu komentare ,,Ma osvojiće on sledeći turnir ko iz šale" ,,Razbiče Nadala" itd itd. To je postalo toliko jadno i patetično pa vas molim drugari da ne lečite više komplekse na Djokoviću stvarno nemate potrebu. Za to vam postoje Zvezda,Partizan i ostale budalaštine. Da nema Djokovića ne biste znali ni šta je tenis, a ne ko su Fed, Marej, Nad ili ostali.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Mislio sam da su se usijane glave ohladile da danas, ali nista od toga, izgleda da je jos gore i da je steta napravljena, mnoge su sijalice pregorele. Sto se tenisa tice Novak nikad u karijeri ( osim mozda 2005-06 ) nije vezao 2 ovako slaba izdanja i rane eliminacije na 2 povezana mastersa na hardu ( IW-Miami, Rogers-Sinsi, Sangaj- Paris ). Bilo je ubedljivih poraza i ranih eliminacija ( Querrey u Parizu 2012, Haas u Miami-ju, Dimitrov u Madridu prosle godine ) ali povezani porazi mu se nisu dogadjali. Ali ovo sto se dogodilo Novaku na americkoj turneji ( naravno bez USO ), vec se dogodilo Nadalu i to na sljaci. Nadal je izgubio od Ferera u Monte Carlu u 1/4, prvi put na sljaci posle 11 godina i 16 poraza u nizu na toj podlozi. 7 dana kasnije u Barseloni je porazen od Almagra, protiv koga je vodio 9-0 u seriji uz samo 2 izgubljena seta. Uzgred budi receno, Nadal je MC ovojio 8 puta, Barsu 7. STVARI SU SE PROMENILE, nakon 3 godine pune dominacije velike cetvorke ( 2011-13 ), perioda u kojem je na 27 mastersa, 3 WTF i 12 GS samo Ferer osvojio Pariz 2012, sve ostalo je pokupio quartet Rafa-Nole-Roger-Andy, od ove godine i ostali igraci ulaze u raspodelu titula. AO je to najavio, posle Monte Carla i Rogers cupa, jasno je da imamo novu realnost.

2CRAZY

pre 9 godina

Nije brukanje izgubiti od Robreda...
vi ko da ste zaboravili da medju tim vrhunskim teniserima, samo nijanse odlucuju... i ne mozes stalno da dobijas iste protivnike...

Miki

pre 9 godina

@Savo Namerno pustio Sinsinati? Ma smesni ste u nalazenju izgovora. Pa pustio da izgubi od coveka koji je debelo zagazio u cetvrtu deceniju zivota. Pustio da izgleda kao amater na terenu. Lakse je stvari nazvati pravim imenom, Novak je potpuno van forme, a na Us openu ce ovi problemi sa fizickom pripremom koji su vise nego ocigledni, jos vise doci do izrazaja. Coveku glava nije u tenisu, sto je normalno, rodjenje prvog deteta je jedna od najbitnijih stvari u zivotu, i verovatno samo zeli da bude uz suprugu.

Siniša T.

pre 9 godina

Brak i vrhunski tenis jednostavno ne funkcionišu u isto vreme. Malo je stvarno vrhunskih tenisera koji su se za brak odlučili u zenitu svoje karijere. Rodžer je legenda u svetu tenisa i on se ne računa. Male su razlike između top 20 ljudi u tenisu i svako će te pobediti ako igraš ispod 90% svojih mogućnosti, bez obzira ko si i kakve rezultate imaš iza sebe. Nema mnogo do US opena i biće jako teško popraviti situaciju iz veoma prostog razloga. Sada ostali teniseri nemaju zazor od Novaka jer znaju da je van forme i ulaziće u mečeve puni nade i entuzijazma da mogu da pobede, a vera u pobedu je pola pobede. To najbolje znaju srpski fudbaleri, košarkaši i rukometaši koji više ne veruju da mogu ikoga od nekog imena i renomea da pobede, pa zato i ne pobeđuju. Biće jako teško Novaku do kraja sezone jer počevši od US opena brani jako mnogo poena. Ako se Nadal vrati, a svi znamo kako on igra kada se vrati, biće problem zadržati poziciju jedan na ATP listi.

Miki

pre 9 godina

Ako je izjavio da tenis nije vise prioritet u njegovom zivotu, sta je tu neobicno. Kada bude rekao sam sebi da mu je tenis ponovo prioritet, pobedjivace.

Teorija

pre 9 godina

Imam utisak da je namerno izgubio na oba turnira jer Nadal uopšte ne igra na ovim turnirima i Novak zadržava prednost u bodovima,čak ih i uvećava za neki manji broj.Naredne godine bi Nadal samo osvajao,nemože ništa da izgubi jer sada ne učestvuje a Novak bi gubio veliki broj bodova,da je sada dolazio do finala ili osvajao.Ovako ni on neće gubiti mnogo bodova i biće mu lakše da zadrži 1.mesto.Mislim da je to moguća varijanta taktiziranja i da će sada imati više vremena da se spremi za US open.

Nebojša

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena (Lekar u KCS, 15. avgust 2014

Pošto posao hirurga zahteva visoku preciznost nadam se da si u tome bolji nego u biranju slova na tastaturi silno si se ispromašivao.

kalatozov

pre 9 godina

Sokiran sam ovolikom kolicinom neosnovane i nonsalantne mrznje prema jednoj zeni (Novakovoj supruzi), o kojoj niko od vas ne zna vise od toga koju je haljinu obukla za ovu ili onu priliku. Tabloidizacija kulture je dovela do toga da veliki broj ljudi ovdje misli da imaju pravo da se bave privatnim zivotom Djokovica. Mnogo smo nazadovali kao narod u zadnjih dvadesetak godina, ekonomski, socioloski i moralno, i shvatljivo je da ima mnogo ljudi u Srbiji koji nedostatak svojih licnih uspjeha zamjenjuju poistivjecivanjem sa Novakovim pobjedama. Ali, poslije dva-tri Novakova poraza kod njih odmah ispliva sve ono sto nas na zalost trenutno karakterise kao naciju: cinizam, mizoginija (mrznja prema zenama), rasizam, defetizam...
Ipak, nadam se da ce vecina Srba voljeti Novaka i ako izgubi sve meceve do kraja karijere, jer to je sigurno zasluzio.

ozenjen covek

pre 9 godina

Vi koji pominjete kako brak i deca pozitivno uticu na Federera verovatno ne pratite tenis. Od kad je pre cetiri godine postao otac osvojio je samo 2 gren slema. Razumem da kod njega mnogi uzimaju godine kao faktor, meni licno to nije nikakav faktor kad on moze da igra 5 sati u finalu Vimbldona sa Novakom. Davno je Mekinro rekao da kad dodje prvo dete karijera krece silaznom putanjom. Lejton Hjuit je pre rodjenja prvog deteta bio u vrhu ato liste, osvajao velike trofeje, nakon toga daleko je od bilo kakvog vrha. Sam je izjavio kako je rodjenje dece nesto najlepse sto mu se u zivotu desilo, ali da je uticalo negativno na karijeru, jer je tesko uskladiti porodicu sa profesionalnim tenisom. Nije to fudbal gde ides kuci posle treninga, vec sport gde si svake nedelje u drugoj zemlji. Tako da od Noleta tesko da cemo videti nesto slicno kap 2011, ali za njega ce biti dobro ako uspe da osvoji bar jos neki trofej.

Banezi

pre 9 godina

Desava se da Novak nema snage i kondicije. Sve je posledica toga. Na Vimbldonu se provukao jer je Federer star za meceve u pet setova. Da je u tom mecu na drugoj strani bio Nadal pobedio bi ga 3-2, iako Nole ima igru za Nadala ali nije fizicki spreman vec dve godine.

prorok

pre 9 godina

Ljudi nemojte se prziti ,,,Ovo je prosto stvar kalkulacije , covek je ukapirao da samo se pojavi povecava razliku sa Nadalom a sledece godine ima mesta za bodove i bodove .Covek dobro glumi a moze (kad hoce) svakoga da pobedi . ATP je cirkus i shodno tome se Nole i ponasa . Pa zar se ne secate da je Marey-u dao Wimbledon jer mu je neko dosapnuo da tako treba .....
Mislite o tome !!

Kada bojan pojede bananu on postaje..............

pre 9 godina

prvi igrac sveta........di bi on bio prvi igrac sveta da Nadal nije povredjen .....Novak je postao banana teska......a za lose rezultate nema opravdanja, il igras il neigras bolje nenastupati nego tako igrati......
(bojan, 15. avgust 2014 12:37)

Koliko ja znam bananamene Djo1e je postao prvi igrač sveta po osvajanju Wimbledona sa 8 odigranih turnira dok je Nadal jos bio zdrav i odigrao je 12 turnira, nego Eriče čini mi se da ovo Djo1etu nije prvi put da je broj 1, ne znam mozda gresim.
Nego sto se tice povrede, Kontador pre mesec dana slomio potkolenicu i evo ga vec 10 dana trenira i sprema se za Vueltu dok se Nadal povredio kako oni kazu prilikom rutinskog bekenda i kazu da ce mozda propustiti mesec dana, cudno mi je to druze bananamene, pogotovu sto odprilike na svaki peti forhend udari po jedan bekhend !!

M. O.

pre 9 godina

Никада о Ђоковићу нисам остављао коментаре, али више је доста те бламаже. Не једном, не сада када је почео брак, него већ годинама он то ради, и ја посматрам заиста најмање спортско држање које се уопште може видети. Ја то никада нигде нисам видео. Како год он имао или немао неке бодовне предности над Надалом, или било ким другим, он је на десетинама мечева радио оно што и синоћ; Он пребацује лоптице преко мреже тако да противник мора да буде стварно ментално и нервно сасвим блокиран, готово ретардиран, да то после промаши. Баца му Ђоковић лагане лопте, увредљиво неспортски, онај у неверици промашује, а Ђоковић онда пребацује тек у сервис поље, онај опет промаши, а Ђоковић онда - сам избацује у аут! То није спорт, то није ништа. Само бог зна шта је ту у питању. Спортиста мора да игра, па и ако води са 10 000 бодова, његово је само да игра за победу, а не да то ради.

Овако се човек мора питати: ЗАШТО тај то ради? Нека одговори онај наш некритични навијач који навија и пева и кад се јасно види шта ради његов миљеник, или миљеници. Таквих је код нас у спорту колико хоћеш. Зашто Ђоковић баца лоптице како се то не ради ни на бољем тренингу? Где је новинар да му постави то питање? Није тачно да "није у форми". То је глупост. Таква игра је све пре него спорт, а он је онда исти такав "спортиста".

Сада је такво стање да бих ја најрађе питао: Ко још гледа Ђоковића?! Ја га више нећу гледати јер је одвратно гледати такве мечеве.

veliki strumf

pre 9 godina

Svi bi mi hteli da Novak uvek bude na vrhunskom nivou i osvoji sve turnire. Nemoguce je to. Igrao finale RG, izgubio - mi razocarani. Forma mora da ide gore-dole tokom sezone. Uzeo je vec 3 mastersa i W, ubedljivo je prvi, malo li je? Trenutno je u najboljoj formi Marej, a on nije uzeo bas nista cele godine. Tako to ide. Veliku je pauzu napravio posle ogromnog uspeha i zenidbe, ispao iz forme, vratice se. Ima vremena da se popravi do US, a onda iz kola u kolo protiv slabijih igraca da dize formu.

hladna glava

pre 9 godina

Evo ni Roben, ni masa drugih fudbalera (Mesi, Svajni...) koji su igrali zavrsnicu SP nije spremna. Nije ni Nole. Dok se on borio u drugoj nedelji za titulu Wimbledona, vecina ostalih koji su ispali bila je na odmoru. Vec su vise od mesec dana u trenaznom procesu, potpuno spremni, i narocito nabrijani da skinu skalp sampionu Wimbledona, jer im je ovo jedinstvena prilika - kad Nole podigne nivo sanse za njih nema. Dok su se oni spremali Nole se zenio, pa bio na medenom mesecu i potpuno je ostao bez snage, energije, totalno je nespreman fizicki, a samim tim i psihicki. Najnormalnija stvar. Pitanje je samo kada ce se Nole podici, koliko ce mu trebati da se vrati, a znamo sta se dogodilo prosle godine kada je podigao nivo - uzeo je skoro sve posle USopena!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 15. avgust 2014 12:14)
Mislim da si pogodio srz! Zaista se Novaku dogodilo previse toga u zadnjih mesec dana i ocigledno je da je bas iz ovih razloga potpuno nespreman, dok su drugi, koji nista bitno nisu osvojili za to vreme trenirali i u boljoj su kondiciji. Nijedan fudbaler, kosarkas, teniser, bilo koji sportista (pa ni Bolt) ne lice na sebe kada nisu spremni. A taj Bolt recimo formu tempira za to jedno takmicenje u godini, dok Nole treba da bude na vrhuncu forme svakih nedelju-dve dana. Tesko je to.

Zole

pre 9 godina

Misim da je ova sezona zavsana za Novaka. Ne verujem da ce ove godine osvojiti jos neki turnir. Njegovi uspesi su vise proizvod teskog rada nego talenta. Cim ne trenira dovoljno, odmah dodje do velikog pada u igri. U svim ovim okolnostima u privatnom zivotu, ne verujem da ce trenirati kao pre a samim tim nece ni imatj rezultate kao pre.

aaaaa

pre 9 godina

mora pod hitno da promeni ovu gubitnicku majicu sa roland garosa!!! juce je igrao u crnoj i znao sam da ce dobiti samo da nije u ovoj nebo plavoj!! salu na stranu, ima deset dana da se konsoliduje, imao je 4 takmicarska meca i cak 2 poraza sto je neverovatno ali sada mora da zapne pogotovo sto ce na us openu sigurno imati malo laksi zreb u prva dva kola da pocne da dobija na samopouzdanju!! moramo biti posteni, ni protivnici nisu bili losi, odigrali su zaista maestralno.. mislim da ovo sebi nije smeo da dozvoli, ovoliki pad u igri, pristupu, taktici, forhendu, jednostavno nije ovde bilo kalkulacija, ovaj turnir mu je mozda bio i bitniji od us opena, mnogo je potonuo, mogao je on i ovaj mec da prevuce na svoju stranu, pristup igri je katastrofalan!!

l

pre 9 godina

Ma igraš super, uzeo si drugi Wimbledon, ulaziš na listu top-ten velikih igrača svih vremena. Odavno mi nije bilo ovoliko svejedno kada izgubi kao u Tor. i Sinsiju. Sledeće godine će biti čist ćar zato što će moći da skupi mnogo bodova u avgustu. Nemoguće je biti najbolji cele godine, negde mora čovek da skine gas. Najveći rivali se takođe muče s formom, to je normalno kad se pogleda koliko energije i volje potroše, npr. na RG i W., s druge strane, ovi iz top 20, 30 su neizigrani i gladni pobeda. Jedva čekam US open..

loloko

pre 9 godina

Matematika je veoma prosta.Novak mora da se ponasa i igra onoliko koliko treba,a i ono sto mu drugi namecu.Tri stvari su trenutno bitne za njega.Prva je da osvaja GS,jer to se broji.Druga je da brani sto manje bodova,sto mu Nadal trenutno dozvoljava na veoma lak nacin i treca da sto duze ostane br.1.Mislim da Novakov tim radi dobro.Bodova ima dosta vise i on i Nadal od treceg igraca,tako da ovaj put Nadal nije uspeo da ga uradi na istu foru. Koliko bi za Nadala bilo dobro da se Novak zaleteo i sledece godine branio nesto nemoguce.Ovaj put su ga provalili.Ako osvoji USA Open,Novak sledece godine brani Vimbl. pa i da ih ne osvoji,moze kompezovati sa AO i RG.Mozda je i riskantno ali na taj nacin ostaje br.1 do kraja 2015.E

Dermendziev

pre 9 godina

Video Novak u Kanadi da se porazom u drugom kolu napreduje na ATP listi pa repetirao i Cincinati.Bas na nivou-sampionski,onako kako dolikuje prvom reketu sveta!

Tugo,tugo golema.

dules

pre 9 godina

kapiram da svi oni sto ga dizu u nebesa posle pobeda su isti oni ljudi koji sada govore kako je ovo njegov kraj :))) strasno kakvi smo ljudi :) covek nije robot, trenutno ima precih stvari u zivota , pa sta? znaci serena se isto brukala ove sezone jer je gubila meceve od tamo nekih koje ni nisu u top 20?:) kad napuni baterije bice nole onaj stari :)

ali

pre 9 godina

@Ivan Petrovic crni Zanemarujes da se Nadal na AO nezgodno povredio, izgubio je nedelje treninga, i zbog toga bio potpuno nespreman u delu sezone od februara do aprila. Tek je u maju poceo da lici na sebe. Nije ovo nikakva nova realnost, vec ce Nole i Rafa postaviti stvari brzo na svoje mesto. O kakvoj novoj realnosti da pricamo kad je Nadal igrao finale AO, osvojio RG, Nole osvojio Vimbldon. Kad se "mast" deli i dalje se oni pitaju.

da da da

pre 9 godina

Sve si rekao, da da da! Nema više GS za Federera, nema Garosa i Sinsinatija za Novaka, i nema više Nadalovih poraza na GS od ove dvojice. Za Rafu je samo nebo granica što se tiče RG i uopšte GS.
Nego, znaš i sam, navijači k'o navijači - čim Novak na US u prvom kolu dobije Monfisa ili Kverija, biće opet planiranja - "ako osvoji po 3 GS u narednih 5 godina, mogao bi do 25 u karijeri", i tako to... :D :D :D
(Šavija Alonso, 15. avgust 2014 12:38)


Malo je bre 25,zar ne vidis da su ovi isplanirali da Novak igra do 40-te

to znaci,da ce stati na brojci 46,pored toga ce uzeti 3x sva 4GS,2x sve masterse u sezoni
Uzece 3xzlato na OI i jos barem 8 DC(tad ce Lajavi biti drugi a Troicki 3 na atp listi)
Pobedice Nadala i Federera jos minimum 35x zaredom
i bice prvi oko 700 nedelja

Mene samo interesuje koliko ce puta u narednih 13 sezona kalkulisati oko branjenja bodova,da bi ostavio za sledecu godinu i popravku plasmana i naravno sta ce onda "Novakomrsci"(inace dusmani,propaliteti,kompleksasi itd-podugacak je spisak) reci kad bude on napravio takav istorijski uspeh i bude postao najbolji ikad samo u inat njima a na radost svih Federero-nadalomrzaca

Nebojša

pre 9 godina

Toliko su mi smešni komentari onih koji pljuju po najboljem teniseru sveta a još smešniji oni koji se kao prave da su njegovi navijaći smešni ste svi jer ne samo što je najbolji već je i najtrofejniji ove sezone ako on zaslužuje ovakve komentare kakve onda zaslužuju ostali oni bi po vama svi trebali u penziju da se više ne sramote ali jedino se vi sramotite jer Novak će ući u ritam i osvojiti još brdo trofeja a vama ostaje jedino da se takmičite ko će ostaviti sramotniji i jadniji komentar to je jedino u čemu ste dobri u skupljanju minusa dok oni koje pljujete bili to Novak Nadal Federer ili neki drugi sportista skupljaju trofeje pa ko je tu bolji vi ili oni.

Sava

pre 9 godina

Nema veze MAJSTORE u vrhu si tolike godine, svako je imao slabije periode! Idemo po osmu GS titulu na US openu a ako je i ne bude opet nista strasno.
Kod pravih navijaca imas dovoljno kredita makar nikad vise nista i ne osvojio. A naravno da ces jos osvajati jer si u najboljim godinama i zato sto si najkonstantniji na svim podlogama. I Federer je posle vencanja imao slabiji period kada je na Mastersu u Rimu ispao od tada prosecnog Vavrinke.

Vidra

pre 9 godina

Uputstvo: Pogledati statistiku Novakovih izlazaka na mrežu (bolje reći neizlazaka) u ovih par mečeva po Americi i sve će biti jasno. On ova dva turnira uopšte nije igrao. Svesno.
Ma dajte, čovek koji je prvi u zadnjih par godina počeo svoju igru transformisati u tom pravcu i doveo je na 25-45 izlazaka na mrežu po meču, u meču protiv Robreda to uradi deset puta manje?? :-) Pogledajte Federera: servis i volej. Ali ne kao sredstvo za dominaciju već kao sredstvo za beg od starosti.
Bukvalno sve što Novak radi podređeno je ostvarenju primarnih ciljeva:
1. Zadržati se što duže na mestu br. 1 ili dva na ATP listi dobrim balansom osvojenih poena tokom CELE godine uz praćenje glavnog konkurenta - Nadala.
2. Koristeći benefit tih pozicija ostvarivati što veće rezultate na onome što mu je (zaboravni neka pročitaju njegove izjave) primarno - Grand slam turniri.

Rizikovati povredu, oljuštiti laktove, bacati se svim srcem po terenu protiv bilo koga na Wimbledonu - DA. Ali to raditi u nekom "bogatom selu"...?
Primeri:
- Madrid ove godine. Planiran put po trnju. Elegantno preskočio.
- Toronto ove godine. Isti raspored. Svi mečevi sa "zvezdom po sred temena" (nasuprot njemu SVI Federerovi u noćnom terminu i raskrčen put do finala).

A da ovo izvrsno radi pokazuju rezultati:
1. Egal sa Nadalom, Igrao dva GS finala, osvojio jedno, vratio se na mesto br. 1.
2. Finansijski je čak i bolji nego prethodnih godina u ovo vreme.

Zaključak: Mogu da mu plj... pod prozor.

Goran

pre 9 godina

Tenis je veliki biznis. A kao i u svakom biznisu postoji planiranje. Bilo bi stavrno glupo da da pobegne Nadalu 5000 poena a sledeć godine izgubi prvu poziciju jer treba da brani poene sa svih turnira (što je nemoguće). Bolje je da bude stalno prvi sa manjom razlikom 1000-2000 poena. I stalno je relaksiran. Noletu je osnovni cilj što više GS-ova! Ovi ,,manji,, turniri su sekundarni. Znači 1. GS-ovi, 2. Što drže pozicija 1. jer to donosi veću zradu od sponzora. Stvar je jasna, ali tako je. Pusti te to nije u formi, ne igra, oženio se ...itd...

mladen

pre 9 godina

sto nisi polomio reket,bar jednom?zato sto ti je svejedno,zelis da otaljas americku turneju..A na kinesku ces ici samo zbog para. najvise mi je zasmetalo mazohisticko uzivanje u svojoj ne moci.bar da se nervirao pa da covek kaze-stalo mu je ,ali ne ide

NemanjaVac8

pre 9 godina

A, kako treba? Ne brini, počeo si da se pretvaraš u normalno ljudsko biće. Kad kažem normalno, ne mislim ništa ružno o tebi sad, mislim na sve ono što si propustio dok si od detinjstva robovao samo jednom cilju - pobedi po svaku cenu. A život nije pobeda po svaku cenu, mnogo je kompleksniji, nauči se da gubiš a da to ne bude strašno.
(pete samprass, 15. avgust 2014 09:54)
...
A ovo što si ti napisao je pravi savet koji vodi u demagogiju i propast.Suština života jeste pobeda po svaku cenu nema prostora da ti obajsnim tu filzofiju.U svakom slučaju kad naporno radiš i učiš, bilo šta, otkada znaš za sebe tužno je i poraz je prosuti sve to tek tako.Onda se postavlja pitanje zbog čega si se uopšte bavio time. Pare mogu da se zarade na mnogo načina, svaki čovek može da zavoli razne poslove i svaki čovek kada razmisli može da pronađe priličan broj poslova koji bi sa uživanjem obavljao. Dakle, dolazimo do same suštine - šta je naš cilj, tj. koja je naša uloga na ovom svetu...Novak ne može tenis da igra još 20 godina, a u 35 i dalje je mlad i zdrav. Od 35 pa nadalje ima sasvim doovljno vremena za sve što je propustio odricajući se u čast tenisa, gde je najbolji na svetu.Na kraju neko pravilo koje se potvrđuje jeste da kada čovek jednog dana počne da svodi račune, najviše se kaje što nije iskoristio svoj maksimum tamo gde je bio najbolji.Ovo nije filozofija ovo je u praski dokazano.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@ali Druze, nimalo ne zanemarujem cinjenicu da se Rafa povredio u finalu AO, i ako cemo pricati "sta bi bilo kad bi bilo" mislim da bi Rafa dobio to finale, da je bio zdrav. Ali on je nakon AO osvojio Rio, igrao IW ( izgubio od Dolgopolova u 1/16 ), igrao finale u Miami-ju, dobio dva kola u MC pa tek onda izgubio od Ferera. Finale AO je odigrano krajem januara, a od Ferera je izgubio 18.04. Znaci skoro 80 dana kasnije, i to nakon sto je odigrao 3 turnira i 12 meceva ( skor 10-2 ) plus pobede u prva dva kola MC. Povezivanje Rafinog posrtanja na pocetku sezone sljake sa povredom iz finala AO jednostavno ne stoji. Upravo obrnuto, mislim da je povreda Nisikorija u finalu Madrida dosta znacila za Nadalov izlazak iz krize i kasniji trijumf na RG. A sto se tice tvoje prognoze da ce se na GS i dalje najvise pitati Rafa i Nole, slazem se potpuno. Ali dominacija je popustila, pa tako na mastersima imamo Wawrinku i Tsongu medju pobednicima, a to se nije desilo od 2010. kad je Ljubicic uzeo IW, Roddick Miami, a Soderling Pariz.

v stepanovic

pre 9 godina

Ne igra kako treba...? njegove igre u Torontu i Sinsinatiju su uvreda tituli 'Broj 1 igrac u svetu'. Vrati se onome sto ti godi najbolje: TV studiji,svadbarenje,pripreme za buducu politicku karijeru, mani se tenisa! Uostalom pitaj HELLO magazin za savet

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Što bi rekao naš narod, gore glavu, biće bolje drugi put. p.s. A i brale, završi više sa tim medenim mesecom i vrati se treninzima

bogda

pre 9 godina

I mi "obični" imamo porodice, decu (hvala Bogu), ali Đole može da bude jedinstven. Na kraju karijere može da stoji rame uz rame sa Federerom i Nadalom ili čak ispred njih kao najbolji teniser svih vremena.
Đole, ostani fokusiran na tenis, nemoj prokockati priliku.

milan

pre 9 godina

Novak igra vise nego katastrofalno,sad mozete da nastavite da pisete da je ukalkulisao,da se sprema za US open,pa onda opet od februara racunajte na RG, pa kad dodje sledece leto opet pisite o SinsinatijuEvo vam nekoliko veoma zanimljivih podataka:5 naj meceva u teniskoj karijeri Rafaela Nadala(Novak je u 3)Finale Wimbledon-a 2008, 1/2 RG 2013 i finale US open 2010Finale Wimbledon-a 2007 i finale AO 2012W08-prvi W i preokret u rivalstvu sa Federerom(od tad su kola za Federera krenula nizbrdo) US10-sva 4 GS,pobeda protiv Novaka kome je tad poceo vrhunac karijereRG 13 - pobeda protiv Noleta -od tad su kola krenula nizbrdo i za NoletaFinale Wimbledon-a 2007(RF) i finale AO 2012(NDJ)Ta 2 meca su poslednji put da su Federer i Novak pobedili Nadal na GSOd tad , Federer-proslo 7 godina,odnosno 28 GS,Federer nije pobedio Nadala,izgubio je 6 putaSto se Novaka tice,od AO 2012 je proslo 2,5 godine i 12 igranih GS, Novak je za to vreme izgubio 4 meca na GS od NadalaProslo je 40 GS a njih 2 ga nisu pobedilaUbedljivo najdominantniji medju ovom 3 je Rafa,to je pokazao vise x na GSmasterse,500 i 250 ne racunam,nemaju toliku vrednost kao GSNadal je od ove trojke jedini i pravi teniski sampionOno sto mi je jos draze je da sam sve vise i vise ubedjeniji da su W07 i AO12 poslednji porazi protiv pomenute dvojkeJednostavno, Federer i Djokovic nemaju vise kapacitet da dobiju Nadala na GS,mogu na m1000,na WTF,na 500 ali na GS-samo san@@@@ ....mozda si malo preterao ali nazalost ovo je blizu istine

DANILO

pre 9 godina

Da da da je napisao da su Federer i Djoković ništa u odnosu na Nadala. Na kraju karijere čvrsto se nadam da će njih dvojica biti trofejniji na 3 od 4 GS od Nadala (Nadal neće biti ni blizu ima 3AO manje od Fed,5 WB manje i 3US manje). Djoković nije Federer ali će i on po mojim proračunima imati više titula na ova 3 GS (AO 3 više već sad, WB imaju već sad imaju isto, očekujem bar još jednu Noletovu titulu, US Nadal ima jednu više, mislim da će ga Nole i tu prestići). I onda neko kaže da su njih dvojica smešni naspram Nadala. Biće da je suprotno.

Milorad

pre 9 godina

A pa da sad si se ozenio zaradio toliku lovu,ponovo si postao prvi na svetu tako da te bas briga za tenis.Okaci reket o klin i dovidjenja.Ugledaj se bre na Federera covek u 33 godini igra kao da mu je 23 godine,a pogledaj i Tomija Hasa,ima 36 godina i jos uvek sparta teniskim terenima,a ti se sa 27 godina predajes,mislis da ako si prvi na svetu da je ceo svet tvoj,mislis da si sve osvojio.E pa ne ide to tako moj Nole.

Filip

pre 9 godina

Lose je igrao,ali ce sigurno biti bolji na US openu...mecevi na tri seta su potpuno drugacija prica i slabiji igraci uglavnom imaju i mentalnu blokadu da mogu da pobede Rafu i Novaka...eventualno su sad namirisali krv na WB pa tamo dobijaju Rafu...inace ovako nema sanse da njih dvojica ispadnu u prvoj nedelji...

da da da

pre 9 godina

Ako bi Novak ikad seo i procitao vase komentare moze da uradi samo 2 stvari
Da se smeje i da ne veruje

Da se smeje jer ste totalno nerealni i veoma neobjektivni u ocekivanjima od njega,a da ne veruje koliko vas istih ga jedan turnir hvali a drugi omalovazava,stalno izmisljajuci nove teorije

ONO STO JE DANAS REALNO U TENISU(99,9%)

Novak nikad nece osvojiti Roland Garros i Cincinnati

Federer nikad vise nece osvojiti grand slam(W12)

Federer(W2007) i Djokovic(AO2012) nikad vise nece pobediti Nadala na grand slam-u

Nadal nikad nece osvojiti Pariz i London-"velike"indoor turnire, 2 x osvajao turnire u zatvorenom prostoru , Madrid 2005(na betonu)

Nadal ce osvojiti 10 Roland Garros-i postati prvi sa 6 vezanih slam-ova na jednom slam-u(sad ima 4+5 a bice 4+6),sad deli prvo mesto sa Borgom i Federerom po 5

Ovo se ponavlja svake godine,Federer,porazima na GS i od Nadala, Novak porazima od Nadala na RG i konstantno losoj igri i formi u Sinsiju,kao i Nadal koji potvrdjuje svojim pobedama na RG i porazima u Parizu i Londonu

Sto se tice svih ostalih ocekivanje po ovim pitanjima su nerelna ili imaju jako male sanse u odnosu na ovo

Ovo je realnost,stvarna slika

Mozete vi da napisete da ce Novak osvojiti 30 Grand slam-ova,Nadal 25,Federer 20-ali je to 99,99999% nemoguce

da da da

pre 9 godina

Da da da je napisao da su Federer i Djoković ništa u odnosu na Nadala
(DANILO, 15. avgust 2014 11:26)
Gde si ti u mom komentaru procitao da sam ja to napisao.
Ili ne znas da citas ili ne shvatas uopste poentu i sustinu,mozda i namerno trolujes
od drveta ne vidis sumu
Evo sta sam napisao:

Nole nikad nece uzeti RG,Sinsi
Nadal nikad WTF i Pariz
Federer nikad vise GS
Nijedan ni drugi nece vise dobiti Nadala na grand slam-u
Nadal ce uzeti 10 RG
Nigde ja nisam napisao da Novak nece uzeti jos GS ili mastersa....itd
Evo koliko vi pricate o nekim stvarima
Nole RG-12,13,14 Sinsi 13,14(toliko se godina prica da ce da osvoji)
Nadal WTF-10,11,12,13 14??? Pariz 13,14???(isto)
Federer(W12)-od tad 8GS - 0 titula(isto)(9???)
Nadal RG -12,13,14 15???(jedini on napreduje)
poslednje pobede-od tad zajedno imaju 10(6+4) poraza od Nadala na GS
Kad sve to saberes dolazis do cifre od 31,ima 34,ali 3 tek treba da dodju ove godine (dogadjaja(turnira/pobeda/poraza) koja su bila realna i koja su se dogodila u vezi ove trojke

Ja sam 31 x bio u pravu(bicu i 34),da li mozes da ocenis koliko si ti x pogresio,pa evo ja cu ti reci: pogresio si sigurno 28x

NIJE REALNO DA NOVAK UZME RG,NIJE REALNO DA NADAL UZME WTF,NIJE REALNO DA FEDERER OSVOJI JOS 1 GS

TI MOZES DA NAPISES DA CE NOVAK UZETI SVE TURNIRE U SEZONI ALI TO NIJE REALNO,da je bilo realno vec bi to svi oni uradili,ne bi cekali 7 godina(poslednja Fed pobeda nad Nad na GS),5 ,4(WTF) ili 3(RG)

parkinson

pre 9 godina

Kako znas tako igras ! Pa red da se kaze da je protivnik bio bolji od tebe , a ne, te ovo, te ono ! Ispada da gubis samo kada lose igras ,a da li se desilo da si odlicno igrao a protivnik bio jos bolji i na kraju izgubis ?

Negativni

pre 9 godina

Ne razumem zašto su ljudi toliko razočarani. Pa još od Rolan Garosa prošle godine nije odigran ni jedan meč tog nivoa. Ni Nadal ni Novak više ne igraju kao kada su bili u najboljim godinama i to je to. Federer je već dve godine daleko ispod njih. Finale Vimbldona nije bilo ni izbliza na nivou od ranije. Ostaje nam da čekamo da se pojavi neko novi a dotle ćemo gledati istrošene asove koji pokušavaju da obore rekorde. Djoković je napravio fantastičnu karijeru i verovatno će biti u deset najboljih igrača ikada. To je sasvim dovoljno. Niko ne može da drži formu non stop. Osvojiće on još koji masters i GS i to je od njega sasvim dovoljno. To što bi mi hteli da on pobedjuje stalno i da nam reši sve frustracije i zablude, to već više govori o nama nego o njemu.

Septicar

pre 9 godina

Al si ovo zakljucio, svaka ti cast! A zasto je to tako, nista? Ti kao ne znas o cemu se radi? Bio si ostao folirant i zato te ne vole sirom sveta???

drasko petrovic

pre 9 godina

čovek ja odlučio da završi karijeru i tu nema ništa strašno,postigao je mnogo,je li mogao više jest,ali mu se jednostavno više ne igra.fizički je uvek bio slab i samo zahvaljujući doktoru ČETOJEVIĆU,je posta to što je sada trenutno N1,ali je karijera završena,i to je to.

Dario.

pre 9 godina

Nek Novak uzme US Open i ova dva poraza padaju u zaborav,gs titule se broje. Nek uspe da odbrani London na kraju godine i eventualno jos jednu od 3 titule koje brani,nek se dovuce do nekog polufinala na ostalim turnirima i sta vise?

robin hud

pre 9 godina

Isti rezultat je imao Mari 2012 osvojio USO, Federer 2008 osvojio zatim USO, Sampras slično odigrao oba turnira pripreme osvojio USO, Rafter 1997. Del Potro je takođe odigrao očajno pripremu kada je osvojio USO. Novak je izuzetan šampion neće se predati tako lako. On sigurno ima neki plan, jeste da je ovo bilo vrlo bolno, navikao nas je da je uvek top ali stvari će doći na svoje mesto, ako ne osvoji USO sigurno će se dići do kraja sezone. Ne postoji sportista bez uspona i padova. Ako se malo dublje pogleda ovaj pad je očekivan, đavo dođe po svoje. Kombinacija privatnog života, zasićenja i svega i svačega. Glavni njegov cilj povratak na tron i osvajanje jednog od GS je ispunjen. Pravi navijači ne pljuju svog ljubimca nego mu daju podršku kad je najteže. I na fudbalskoj utakmici prvo napadamo naš tim kad gubi ali mu na kraju uvek dajemo podršku. Ko god zna kako izgleda uživo teniski meč(kad igraš) znaće kako je Novaku. Teže je biti No1. nego ga osvojiti.

branislav

pre 9 godina

Izjava "ohrabruje"! Ovo je toliko prazno da je hteo da ne kaze nista ovako bi rekao. Imam utisak kao da porucuje-"Dacu sve od sebe da dodjem do druge nedelje USopena"

Danijel

pre 9 godina

Izgubio pa sto.....
svi govorite Novak ne moze vise.. federer kraj karijere.. nadal ne moze od kolena vise..
A svi melju uglavnom.....velika je to trojka...e sad naidje dan period pa mozda i godina.. ali ne godine..

grobar-España

pre 9 godina

Ispao je iz forme(fizicke). To je ocigledno. Ne stize da se postavi zaaudarce i zato promasuje "ko vasarska puska".Bolje da nije ni isao u Toronto i Sinsi, i da je ostao da trenira za USO. Ali posle rata svi smo generali. Volim Noleta i krivo mi je sto se ovako izblamirao. Nedostojno broja jedan. Nadam se da ce u Njujorku da bude bolje,jer ovo je ocaj.

aleksa

pre 9 godina

@tetak
Potpuno se slazem sa ovim momkom. Nole na oba mastersa nije igrao lose, jednostavno su se njegovi protivnici strasno "napalili" a sto je jos gpre sve im je ulazilo. Ovde je prakticno odlucilo par poena, Nole jeste kriv sto nije odigrao drugacije, ali prosto onaj ritern za cetvrtu set loptu sve govori, Robredu je gotovo sve ulazilo kao i Congi. Cak i da je igrao na sto posto(ja to malo drugacije gledam) potanje je da li bi pobedio, ali ono sto je mene posebno nervilalo, nije ni to sto je Robredo sve pogadjao niti to sto je Nole nesto promasivao, nego to sto nije slomio nijedan reket i juce i danas, pa i to sto nije bar jednom slatko opsovao sve po spisku

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

ivan petrovic crni

Covece,nemoj molim te vise da se javlja na ovim komentarima
Kad god si se pravio pametan,Novak je maksimalno kanalirao,strpi se ,preskoci komentare do kraja USopena,mozda ga Novak i osvoji
Pocinjem da verujem da si ti veliki baksuz nasem najvecem sportisti,kao da imas neku losu karmu ili auru,ko zna sta je to!!!
Kad god si se javio,Novak je odigrao katastrofalno!!!

aleksandar

pre 9 godina

na osnovu Novakovih izjava, rekao bih da ga je stigao fizicki umor. Sto bi rek'o nas narod: "Srce hoce a dupe klokoce".
Imao je jako emotivan period u poslednja dva meseca a i iscekivanje bebe i stalne misli na Jelenu, koj mu uzgred budi receno, itekako fali sada, jednostavno su suvise jaki razlozi za njegovu slabu igru.
Nista, cekamo da se Jelena porodi, pa cemo videti Noleta u najboljem izdanju za zavrsni turnir u Londonu!!!

nole nr 1

pre 9 godina

Malo se izpraznio ali cemo opet gledati nadala i djokovica u finalu US OPEN-a!Ima i on pravo da odigra i dva losa turnira za redom.Moralo i to da se desi nekada,prvi put u zadnjih par godina!
Samo malo da prodje ovo oko svadbe,oko deteta i oko NADALOVE povrede i bice Novak opet stari!To je sitnica sto njemu fali,nije on zaboravio da igra tenis!

robin hud

pre 9 godina

Video Novak u Kanadi da se porazom u drugom kolu napreduje na ATP listi pa repetirao i Cincinati.Bas na nivou-sampionski,onako kako dolikuje prvom reketu sveta!

Tugo,tugo golema.
(Dermendziev, 15. avgust 2014 15:23)
Poštujem te kao komentatora pa sam očekivao malo više od komentara, jedino ako se nije neko drugi potpisao. Da li stvarno veruješ u to?

emocionalno nezreo

pre 9 godina

Podrska Nolovim kriticarima. Ako Nole nesto brlja, pravilno je kritikovati ga. Komentari podrke ne znace nista, samo daju zeleno svetlo Nolu da nastavi sa zezanjem a godine idu.

bojan

pre 9 godina

prvi igrac sveta........di bi on bio prvi igrac sveta da Nadal nije povredjen .....Novak je postao banana teska......a za lose rezultate nema opravdanja, il igras il neigras bolje nenastupati nego tako igrati......

vlada

pre 9 godina

Ono sto me brine to je Noletov bekend koji nikako da se vrati na neki nivo. Poznato je da nole raspolaze sa jednim od najboljih i najkonstantnijih dvorucnih bekenda na atp ali na svim mecevima u sinsiju i torontu ovaj kljucni udarac je daleko od onog sto bi trebao da bude. Nema ostrinu nema preciznos puno gresi iz bekenda. Steta sto je ispao tako bryo jer bi kroy meceve mozda ponovo pronasao ovaj udrarac.
Svakako na us openu novak ce biti siguran sam nesto bolji. I sa ovako losom formom on moye do druge nedelje US opena ali nakon toga mora doci do svog servisa i bekenda inace nece imati sanse protiv malo oybiljnijih protivnika. Verujem da ce se nole bryo vratiti i dace iz meca u mec na US openu biti sve bolji i bolji.

Kop

pre 9 godina

Meni se cini da je par kila sletilo na Noleta, i da je mentalno skroz odsutan. Ja sam nedavno dobio kcerku, ali vec nakon par nedelja sam se vratio na posao i radim punom parom. Valjda ce i on tako.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Covece,nemoj molim te vise da se javlja na ovim komentarima
Kad god si se pravio pametan,Novak je maksimalno kanalirao,strpi se ,preskoci komentare do kraja USopena,mozda ga Novak i osvoji
Pocinjem da verujem da si ti veliki baksuz nasem najvecem sportisti,kao da imas neku losu karmu ili auru,ko zna sta je to!!!
Kad god si se javio,Novak je odigrao katastrofalno!!!
(oliver nedeljkovic, 15. avgust 2014 13:36)
Vidim da si u ozbiljnom problemu, zato odmah pocinjem sa sok terapijom: od danas, pa do kraja USO svaki dan saljem po jedan komentar, po potrebi i vise. Na kraju, ako Nole osvoji USO, mozes se smatrati izlecenim. Naravno, ako pre toga skroz ne poludis.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Sve si rekao, da da da! Nema više GS za Federera, nema Garosa i Sinsinatija za Novaka, i nema više Nadalovih poraza na GS od ove dvojice. Za Rafu je samo nebo granica što se tiče RG i uopšte GS.
Nego, znaš i sam, navijači k'o navijači - čim Novak na US u prvom kolu dobije Monfisa ili Kverija, biće opet planiranja - "ako osvoji po 3 GS u narednih 5 godina, mogao bi do 25 u karijeri", i tako to... :D :D :D

ivan petrovic crni

pre 9 godina

E moj Novace,

spomenu te pre neki dan ovde na konetarima ivan petrovic crni

Kaze da imas na m1000 220 pobeda bez Robreda,ostade ti bez te pobede protiv Robreda

Crni,ti si nevidjeni nemac pojma
Izbaksuzira ga ti ,prvo pisanjem da je u Kanadi kalkulisao,pa da sigurno uzima Sinsi,sta ces sad napisati,da se sprema za Us open????!!!!
(oliver nedeljkovic, 15. avgust 2014
Ne znam da li se potpisujes imenom i prezimenon, ili ti je ovo nick, ako jeste nick onda bolji izbor nisi mogao napraviti. I kao sto Oliver Nedeljkovic spletkari i nudi mito Panticu u filmu "Tesna koza" pa kad bude odbijen, zavrsi posao sa Sojicem, da bi se na kraju smejao naivnom Panticu u licu, tako i ti, stavljas u moja usta tri izjave, od kojih dve nikad nisam izgovorio. Nikad nisam rekao "da je kalkulisao u Torontu" i "da sigurno uzima Sinsi." Sledeci put kad budes komentarisao moj komentar, uradi to na formalno ispravan nacin. Znaci: @nick, komentar, u zagradi nick, datum i vreme, pa tek onda svoj komentar komentara.

kolja

pre 9 godina

Hvala mu za sve radosti što nam je priredio,ali mislim da je kraj njegove ere,teško da će išta više osvojiti,ovako loš nikada nije bio,a nikada se ovako jadno nije odnosio prema sportu kojim se bavi.

da da da

pre 9 godina

Novak igra vise nego katastrofalno,sad mozete da nastavite da pisete da je ukalkulisao,da se sprema za US open,pa onda opet od februara racunajte na RG, pa kad dodje sledece leto opet pisite o Sinsinatiju

Evo vam nekoliko veoma zanimljivih podataka:

5 naj meceva u teniskoj karijeri Rafaela Nadala(Novak je u 3)

Finale Wimbledon-a 2008, 1/2 RG 2013 i finale US open 2010
Finale Wimbledon-a 2007 i finale AO 2012

W08-prvi W i preokret u rivalstvu sa Federerom(od tad su kola za Federera krenula nizbrdo)

US10-sva 4 GS,pobeda protiv Novaka kome je tad poceo vrhunac karijere

RG 13 - pobeda protiv Noleta -od tad su kola krenula nizbrdo i za Noleta

Finale Wimbledon-a 2007(RF) i finale AO 2012(NDJ)
Ta 2 meca su poslednji put da su Federer i Novak pobedili Nadal na GS
Od tad , Federer-proslo 7 godina,odnosno 28 GS,Federer nije pobedio Nadala,izgubio je 6 puta
Sto se Novaka tice,od AO 2012 je proslo 2,5 godine i 12 igranih GS, Novak je za to vreme izgubio 4 meca na GS od Nadala
Proslo je 40 GS a njih 2 ga nisu pobedila
Ubedljivo najdominantniji medju ovom 3 je Rafa,to je pokazao vise x na GS

masterse,500 i 250 ne racunam,nemaju toliku vrednost kao GS
Nadal je od ove trojke jedini i pravi teniski sampion
Ono sto mi je jos draze je da sam sve vise i vise ubedjeniji da su W07 i AO12 poslednji porazi protiv pomenute dvojke
Jednostavno, Federer i Djokovic nemaju vise kapacitet da dobiju Nadala na GS,mogu na m1000,na WTF,na 500 ali na GS-samo san

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

E moj Novace,

spomenu te pre neki dan ovde na konetarima ivan petrovic crni

Kaze da imas na m1000 220 pobeda bez Robreda,ostade ti bez te pobede protiv Robreda

Crni,ti si nevidjeni nemac pojma
Izbaksuzira ga ti ,prvo pisanjem da je u Kanadi kalkulisao,pa da sigurno uzima Sinsi,sta ces sad napisati,da se sprema za Us open????!!!!

Goran

pre 9 godina

Nole bas naprotiv, igra kako treba.Ako ima nekih koji misle da je pobeda samo ako uvek pobedjujes, pogotovo u tenisu, onda neka misle.Robredo moze da pobedi Novaka, samo kada mu ovaj to dozvoli i nikada vise!Raspored turnira iz godine u godinu je isti i dosadan, bodovi se brane(to je po meni vrhunska glupost),i teniseri otvoreno kalkulisu i prave kombinacije da bi opstali na zeljenim pozicijama.Kada bi se sistem bodovanja vratio na staro(osvajas onoliko poena do kog si nivoa na turniru dogurao,bez obzira na proslogodisnji plasman),ne bi se desavale proste kalkulacije ili "teske" povrede i "zaljenja" zbog otkazivanja ucesca na pojedinim turnirima.Ovako,pobedjujes i pumpas se poenima, a onda sledece godine gde god da na istim turnirima ne uradis makar isto, slede oduzimanja bodova.Totalno bezveze...

dglock

pre 9 godina

Jos izbacuje prasetinu i pivo iz sebe. Svadba prosla,a masna svinjetina ga jos omamljuje. Mogao bi da uzme pauzu od tenisa i krene na ciscenje ko rafa. Svako od svojih poroka..

Lazar

pre 9 godina

"Ne osećam se prijatno na terenu"...ne treba biti Pit Sampras da se to vidi,samo nisi odgovorio zasto.Svaki teniser moze imati los dan,pa i los turnir,ali biti prvi teniser sveta i ovako igrati protiv objektivno nize klase tenisera je stvarno necuveno.Ako ti je glava jos u oblacima zbog svadbe i svega,trgni se sto pre,jer ima tona igraca koja jedva ceka da ti skine skalp...

tetak

pre 9 godina

Ma ja to gledam drugacije.
Novak je protiv Robreda igrao sasvim solidno no Tomija je curilo kao nikada u zivotu.
Kada naletis na tako nekg kome sve zivo upada pa da si Bog ´nemas sanse.

Kad nece onda nece

Ne zaboravite jos jedan faktor a taj je da je Nole postao glavna lovina kao sto je slucaj sa Federerom proteklih 10ak godina.....svi se dodatno napale da ih dobiju. Jure 200 na sat .

Ne pljujte decka sto je izgubio i ne zivite svoj zivot kroz njegov

pete samprass

pre 9 godina

A, kako treba? Ne brini, počeo si da se pretvaraš u normalno ljudsko biće. Kad kažem normalno, ne mislim ništa ružno o tebi sad, mislim na sve ono što si propustio dok si od detinjstva robovao samo jednom cilju - pobedi po svaku cenu. A život nije pobeda po svaku cenu, mnogo je kompleksniji, nauči se da gubiš a da to ne bude strašno.

ndj

pre 9 godina

rolan garos i sinsinati su nebitni. Osvojio si sve, ali nece biti lose da se ovih desetak dana pripremis za plasman u finale Flushing Meadows-a

Teorija

pre 9 godina

Imam utisak da je namerno izgubio na oba turnira jer Nadal uopšte ne igra na ovim turnirima i Novak zadržava prednost u bodovima,čak ih i uvećava za neki manji broj.Naredne godine bi Nadal samo osvajao,nemože ništa da izgubi jer sada ne učestvuje a Novak bi gubio veliki broj bodova,da je sada dolazio do finala ili osvajao.Ovako ni on neće gubiti mnogo bodova i biće mu lakše da zadrži 1.mesto.Mislim da je to moguća varijanta taktiziranja i da će sada imati više vremena da se spremi za US open.

M. O.

pre 9 godina

Никада о Ђоковићу нисам остављао коментаре, али више је доста те бламаже. Не једном, не сада када је почео брак, него већ годинама он то ради, и ја посматрам заиста најмање спортско држање које се уопште може видети. Ја то никада нигде нисам видео. Како год он имао или немао неке бодовне предности над Надалом, или било ким другим, он је на десетинама мечева радио оно што и синоћ; Он пребацује лоптице преко мреже тако да противник мора да буде стварно ментално и нервно сасвим блокиран, готово ретардиран, да то после промаши. Баца му Ђоковић лагане лопте, увредљиво неспортски, онај у неверици промашује, а Ђоковић онда пребацује тек у сервис поље, онај опет промаши, а Ђоковић онда - сам избацује у аут! То није спорт, то није ништа. Само бог зна шта је ту у питању. Спортиста мора да игра, па и ако води са 10 000 бодова, његово је само да игра за победу, а не да то ради.

Овако се човек мора питати: ЗАШТО тај то ради? Нека одговори онај наш некритични навијач који навија и пева и кад се јасно види шта ради његов миљеник, или миљеници. Таквих је код нас у спорту колико хоћеш. Зашто Ђоковић баца лоптице како се то не ради ни на бољем тренингу? Где је новинар да му постави то питање? Није тачно да "није у форми". То је глупост. Таква игра је све пре него спорт, а он је онда исти такав "спортиста".

Сада је такво стање да бих ја најрађе питао: Ко још гледа Ђоковића?! Ја га више нећу гледати јер је одвратно гледати такве мечеве.

gt

pre 9 godina

Vratit će se Đoković brzo, puno toga emocionalnog mu se nakupilo posljednja 2 mjeseca i ispraznio se ali vratit će se kad tad. To šta se oženio neće nimalo utjecati na tenis, on je profesionalac i npr. Ljubičić je otkad se bio oženio, tek je tada počeo igrati svoj najbolji tenis.

da da da

pre 9 godina

Ako bi Novak ikad seo i procitao vase komentare moze da uradi samo 2 stvari
Da se smeje i da ne veruje

Da se smeje jer ste totalno nerealni i veoma neobjektivni u ocekivanjima od njega,a da ne veruje koliko vas istih ga jedan turnir hvali a drugi omalovazava,stalno izmisljajuci nove teorije

ONO STO JE DANAS REALNO U TENISU(99,9%)

Novak nikad nece osvojiti Roland Garros i Cincinnati

Federer nikad vise nece osvojiti grand slam(W12)

Federer(W2007) i Djokovic(AO2012) nikad vise nece pobediti Nadala na grand slam-u

Nadal nikad nece osvojiti Pariz i London-"velike"indoor turnire, 2 x osvajao turnire u zatvorenom prostoru , Madrid 2005(na betonu)

Nadal ce osvojiti 10 Roland Garros-i postati prvi sa 6 vezanih slam-ova na jednom slam-u(sad ima 4+5 a bice 4+6),sad deli prvo mesto sa Borgom i Federerom po 5

Ovo se ponavlja svake godine,Federer,porazima na GS i od Nadala, Novak porazima od Nadala na RG i konstantno losoj igri i formi u Sinsiju,kao i Nadal koji potvrdjuje svojim pobedama na RG i porazima u Parizu i Londonu

Sto se tice svih ostalih ocekivanje po ovim pitanjima su nerelna ili imaju jako male sanse u odnosu na ovo

Ovo je realnost,stvarna slika

Mozete vi da napisete da ce Novak osvojiti 30 Grand slam-ova,Nadal 25,Federer 20-ali je to 99,99999% nemoguce

Lekar u KCS

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena

da da da

pre 9 godina

Sve si rekao, da da da! Nema više GS za Federera, nema Garosa i Sinsinatija za Novaka, i nema više Nadalovih poraza na GS od ove dvojice. Za Rafu je samo nebo granica što se tiče RG i uopšte GS.
Nego, znaš i sam, navijači k'o navijači - čim Novak na US u prvom kolu dobije Monfisa ili Kverija, biće opet planiranja - "ako osvoji po 3 GS u narednih 5 godina, mogao bi do 25 u karijeri", i tako to... :D :D :D
(Šavija Alonso, 15. avgust 2014 12:38)


Malo je bre 25,zar ne vidis da su ovi isplanirali da Novak igra do 40-te

to znaci,da ce stati na brojci 46,pored toga ce uzeti 3x sva 4GS,2x sve masterse u sezoni
Uzece 3xzlato na OI i jos barem 8 DC(tad ce Lajavi biti drugi a Troicki 3 na atp listi)
Pobedice Nadala i Federera jos minimum 35x zaredom
i bice prvi oko 700 nedelja

Mene samo interesuje koliko ce puta u narednih 13 sezona kalkulisati oko branjenja bodova,da bi ostavio za sledecu godinu i popravku plasmana i naravno sta ce onda "Novakomrsci"(inace dusmani,propaliteti,kompleksasi itd-podugacak je spisak) reci kad bude on napravio takav istorijski uspeh i bude postao najbolji ikad samo u inat njima a na radost svih Federero-nadalomrzaca

bojan

pre 9 godina

muka za gledanje, lose se krece, lopticu ne udara doboljno jako, nema winera, ali sta je tu je, usrecio nas je mnogo puta, valjda ce biti bolje na US openu, nadamo se tituli svi, ali vidi se da nije prisutan na terenu, kao da nema volje, decko se sad ozenio, jelena trudna, treba razumeti, nije nas naviko na ovako losu igru ali boljeg nemamo

Milorad

pre 9 godina

A pa da sad si se ozenio zaradio toliku lovu,ponovo si postao prvi na svetu tako da te bas briga za tenis.Okaci reket o klin i dovidjenja.Ugledaj se bre na Federera covek u 33 godini igra kao da mu je 23 godine,a pogledaj i Tomija Hasa,ima 36 godina i jos uvek sparta teniskim terenima,a ti se sa 27 godina predajes,mislis da ako si prvi na svetu da je ceo svet tvoj,mislis da si sve osvojio.E pa ne ide to tako moj Nole.

Nole fan

pre 9 godina

Svi mi vidimo da ne igras dobroi nisi morao ti da nam kazes.A zasto ne igras dobro? Jos si na svadbi i u mislima o buducem rodjenju deteta?Poceli su da te deru trecerazredni igraci,poceo si da gubis taj brejkove, slaba kretnja, fizicka i mentalna sprema nula. Pusti pricu o podlozi.Bio si najbolji na toj podlozi. Budi iskren prema sebi iprema navijacima

drasko petrovic

pre 9 godina

čovek ja odlučio da završi karijeru i tu nema ništa strašno,postigao je mnogo,je li mogao više jest,ali mu se jednostavno više ne igra.fizički je uvek bio slab i samo zahvaljujući doktoru ČETOJEVIĆU,je posta to što je sada trenutno N1,ali je karijera završena,i to je to.

kimi

pre 9 godina

Čuvena je uzjava Matsa Vilandera: "Kada odigram sa 90% snage izgubim od 100. igrača na svetu." To je profesionalni sport, nijanse su u pitanju.

prorok

pre 9 godina

Ljudi nemojte se prziti ,,,Ovo je prosto stvar kalkulacije , covek je ukapirao da samo se pojavi povecava razliku sa Nadalom a sledece godine ima mesta za bodove i bodove .Covek dobro glumi a moze (kad hoce) svakoga da pobedi . ATP je cirkus i shodno tome se Nole i ponasa . Pa zar se ne secate da je Marey-u dao Wimbledon jer mu je neko dosapnuo da tako treba .....
Mislite o tome !!

Pera

pre 9 godina

Stalno slusamo "ali". Kao to je sport. Pa jeste to sport, ALI (evo ja jedno veliko "ali" da upotrebim) takve igre se ne ocekuju od prvog reketa sveta.
Sta je razlog porazu, bledoj igri, to je kljucno. Kako se vratiti na stari kolosek.
Ne vredi samo nadati se, najbitnije je trenirati.

Serbia

pre 9 godina

Izgleda da se zasitio malo tenisa i krivo mi je zbog toga jer je bas dobar teniser. A jos je i Srbin. Nadam se da ce ova kriza da bude kratkog perioda i da ce ubrzo biti opet onaj stari. Ziveo Nole!

v stepanovic

pre 9 godina

Ne igra kako treba...? njegove igre u Torontu i Sinsinatiju su uvreda tituli 'Broj 1 igrac u svetu'. Vrati se onome sto ti godi najbolje: TV studiji,svadbarenje,pripreme za buducu politicku karijeru, mani se tenisa! Uostalom pitaj HELLO magazin za savet

Nebojša

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena (Lekar u KCS, 15. avgust 2014

Pošto posao hirurga zahteva visoku preciznost nadam se da si u tome bolji nego u biranju slova na tastaturi silno si se ispromašivao.

parkinson

pre 9 godina

Kako znas tako igras ! Pa red da se kaze da je protivnik bio bolji od tebe , a ne, te ovo, te ono ! Ispada da gubis samo kada lose igras ,a da li se desilo da si odlicno igrao a protivnik bio jos bolji i na kraju izgubis ?

Boro

pre 9 godina

Nole ne brini ti za tuđe želje , radi kako ti misliš da je najbolje a ti to znaš očigledno jer i do sada si radio pametno.Na AO si sa Nadalom igrao finale 5,5 sati i pobedio ali ste obojica mogli infarkt da dobijete i čemu titule i novci ako rizikuješ zdravlje . Samo sa što manje torture organizma više tehnike i promene taktike što i Federer radi.

Dermendziev

pre 9 godina

Video Novak u Kanadi da se porazom u drugom kolu napreduje na ATP listi pa repetirao i Cincinati.Bas na nivou-sampionski,onako kako dolikuje prvom reketu sveta!

Tugo,tugo golema.

.

pre 9 godina

Novak ima bogatu karijeru i verujem da je ovo sastavni i podrazumevajući deo nje. Sve ima za tenis, a ako bude imao volje i motiv, ovo će brzo prebroditi. Doneo nam je toliko radosti i ja sam mu zahvalan na svemu do sad.
Ajmo Nole!

Saša D.

pre 9 godina

Novak je poznat po svojoj teniskoj inteligenciji. Ne znam šta se sa njim dešava. Neki njegovi potezi postaju smješni. Nadam se da će do US OPENA rješiti svoje probleme u glavi. Oženio se , dolazi dijete. Zar ima veće sreće u životu.

Zole

pre 9 godina

Misim da je ova sezona zavsana za Novaka. Ne verujem da ce ove godine osvojiti jos neki turnir. Njegovi uspesi su vise proizvod teskog rada nego talenta. Cim ne trenira dovoljno, odmah dodje do velikog pada u igri. U svim ovim okolnostima u privatnom zivotu, ne verujem da ce trenirati kao pre a samim tim nece ni imatj rezultate kao pre.

bojan

pre 9 godina

prvi igrac sveta........di bi on bio prvi igrac sveta da Nadal nije povredjen .....Novak je postao banana teska......a za lose rezultate nema opravdanja, il igras il neigras bolje nenastupati nego tako igrati......

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Nešto ne ide. Novaku je sigurno najteže. Nadamo se da će uspeti da zaustavi ovaj neoprijatni niz. Uostalom, u sportu je sve moguće. Mislim da njegova želja za pobedom nije toliko velika da bi mogla da "udavi" svakog protivnika, kao što je to ranije bilo. Uostalom, Novak nam je, kao njegovim vernim navijačima, priuštio veliku radost. Red je da malo "patimo" zajedno sa njim.

milan

pre 9 godina

Novak igra vise nego katastrofalno,sad mozete da nastavite da pisete da je ukalkulisao,da se sprema za US open,pa onda opet od februara racunajte na RG, pa kad dodje sledece leto opet pisite o SinsinatijuEvo vam nekoliko veoma zanimljivih podataka:5 naj meceva u teniskoj karijeri Rafaela Nadala(Novak je u 3)Finale Wimbledon-a 2008, 1/2 RG 2013 i finale US open 2010Finale Wimbledon-a 2007 i finale AO 2012W08-prvi W i preokret u rivalstvu sa Federerom(od tad su kola za Federera krenula nizbrdo) US10-sva 4 GS,pobeda protiv Novaka kome je tad poceo vrhunac karijereRG 13 - pobeda protiv Noleta -od tad su kola krenula nizbrdo i za NoletaFinale Wimbledon-a 2007(RF) i finale AO 2012(NDJ)Ta 2 meca su poslednji put da su Federer i Novak pobedili Nadal na GSOd tad , Federer-proslo 7 godina,odnosno 28 GS,Federer nije pobedio Nadala,izgubio je 6 putaSto se Novaka tice,od AO 2012 je proslo 2,5 godine i 12 igranih GS, Novak je za to vreme izgubio 4 meca na GS od NadalaProslo je 40 GS a njih 2 ga nisu pobedilaUbedljivo najdominantniji medju ovom 3 je Rafa,to je pokazao vise x na GSmasterse,500 i 250 ne racunam,nemaju toliku vrednost kao GSNadal je od ove trojke jedini i pravi teniski sampionOno sto mi je jos draze je da sam sve vise i vise ubedjeniji da su W07 i AO12 poslednji porazi protiv pomenute dvojkeJednostavno, Federer i Djokovic nemaju vise kapacitet da dobiju Nadala na GS,mogu na m1000,na WTF,na 500 ali na GS-samo san@@@@ ....mozda si malo preterao ali nazalost ovo je blizu istine

Sava

pre 9 godina

Nema veze MAJSTORE u vrhu si tolike godine, svako je imao slabije periode! Idemo po osmu GS titulu na US openu a ako je i ne bude opet nista strasno.
Kod pravih navijaca imas dovoljno kredita makar nikad vise nista i ne osvojio. A naravno da ces jos osvajati jer si u najboljim godinama i zato sto si najkonstantniji na svim podlogama. I Federer je posle vencanja imao slabiji period kada je na Mastersu u Rimu ispao od tada prosecnog Vavrinke.

Ratko Jevtovic

pre 9 godina

Svi casni ljubitelji sporta iskreno se nadaju da ce u Njujorku biti bolje i nastavice da budu uz tebe i da te bez rezerve bodre. Porazi su, nazalost, pored pobeda sastavni deo sporta i u Novakovom trenutnim zivotnim okolnostima nisu neocekivani, bez obzira sto smo svi zeleli drugacije. Ostaje mogucnost da se bude iskren prema sebi i vredno trenira sa istinskom zeljom za pobedama. Ukoliko bude toga rezultati sigurno nece izostati.
Sretno NO1E, pre svega u porodici i na terenu!
Ima jos puno dana za velike pobede!
Pozdrav iz Perta, Australija

matrix

pre 9 godina

Moj utisak iz meča sa Simonom (sa Robredom nisam gledao) je da Nole igra kao na zagrevanju. Forhed visoko preko mreže, pada na T liniju i samo su Simonove greške donosile poene. Nije bilo eksplozivnosti u udarcima, nema hvatanja lopte u penjanju, daleko stoji iza osnovne linije i to je to. Čovek jednostavno nije psihički prisutan u meču, nema želje za pobedom.

Verovatno je jedan od razloga pauza zbog svadbe i trudna žena. Drugi je, čini mi se, odsustvo Nadala i takmičarskog moranja da pobeđuje. Za US Open će stvari biti drugačije, ali zbog ovoga i dosta teže. Ostali će se ponadati da mogu da ga dobiju. Bolje bi bilo da se ponaša kao Federer, ali i ovako će osvojiti US Open.

Nema pobeda bez želje. Samo napred Nole.

Nebojša

pre 9 godina

Toliko su mi smešni komentari onih koji pljuju po najboljem teniseru sveta a još smešniji oni koji se kao prave da su njegovi navijaći smešni ste svi jer ne samo što je najbolji već je i najtrofejniji ove sezone ako on zaslužuje ovakve komentare kakve onda zaslužuju ostali oni bi po vama svi trebali u penziju da se više ne sramote ali jedino se vi sramotite jer Novak će ući u ritam i osvojiti još brdo trofeja a vama ostaje jedino da se takmičite ko će ostaviti sramotniji i jadniji komentar to je jedino u čemu ste dobri u skupljanju minusa dok oni koje pljujete bili to Novak Nadal Federer ili neki drugi sportista skupljaju trofeje pa ko je tu bolji vi ili oni.

Septicar

pre 9 godina

Al si ovo zakljucio, svaka ti cast! A zasto je to tako, nista? Ti kao ne znas o cemu se radi? Bio si ostao folirant i zato te ne vole sirom sveta???

DANILO

pre 9 godina

Da da da je napisao da su Federer i Djoković ništa u odnosu na Nadala. Na kraju karijere čvrsto se nadam da će njih dvojica biti trofejniji na 3 od 4 GS od Nadala (Nadal neće biti ni blizu ima 3AO manje od Fed,5 WB manje i 3US manje). Djoković nije Federer ali će i on po mojim proračunima imati više titula na ova 3 GS (AO 3 više već sad, WB imaju već sad imaju isto, očekujem bar još jednu Noletovu titulu, US Nadal ima jednu više, mislim da će ga Nole i tu prestići). I onda neko kaže da su njih dvojica smešni naspram Nadala. Biće da je suprotno.

da da da

pre 9 godina

Da da da je napisao da su Federer i Djoković ništa u odnosu na Nadala
(DANILO, 15. avgust 2014 11:26)
Gde si ti u mom komentaru procitao da sam ja to napisao.
Ili ne znas da citas ili ne shvatas uopste poentu i sustinu,mozda i namerno trolujes
od drveta ne vidis sumu
Evo sta sam napisao:

Nole nikad nece uzeti RG,Sinsi
Nadal nikad WTF i Pariz
Federer nikad vise GS
Nijedan ni drugi nece vise dobiti Nadala na grand slam-u
Nadal ce uzeti 10 RG
Nigde ja nisam napisao da Novak nece uzeti jos GS ili mastersa....itd
Evo koliko vi pricate o nekim stvarima
Nole RG-12,13,14 Sinsi 13,14(toliko se godina prica da ce da osvoji)
Nadal WTF-10,11,12,13 14??? Pariz 13,14???(isto)
Federer(W12)-od tad 8GS - 0 titula(isto)(9???)
Nadal RG -12,13,14 15???(jedini on napreduje)
poslednje pobede-od tad zajedno imaju 10(6+4) poraza od Nadala na GS
Kad sve to saberes dolazis do cifre od 31,ima 34,ali 3 tek treba da dodju ove godine (dogadjaja(turnira/pobeda/poraza) koja su bila realna i koja su se dogodila u vezi ove trojke

Ja sam 31 x bio u pravu(bicu i 34),da li mozes da ocenis koliko si ti x pogresio,pa evo ja cu ti reci: pogresio si sigurno 28x

NIJE REALNO DA NOVAK UZME RG,NIJE REALNO DA NADAL UZME WTF,NIJE REALNO DA FEDERER OSVOJI JOS 1 GS

TI MOZES DA NAPISES DA CE NOVAK UZETI SVE TURNIRE U SEZONI ALI TO NIJE REALNO,da je bilo realno vec bi to svi oni uradili,ne bi cekali 7 godina(poslednja Fed pobeda nad Nad na GS),5 ,4(WTF) ili 3(RG)

Kada bojan pojede bananu on postaje..............

pre 9 godina

prvi igrac sveta........di bi on bio prvi igrac sveta da Nadal nije povredjen .....Novak je postao banana teska......a za lose rezultate nema opravdanja, il igras il neigras bolje nenastupati nego tako igrati......
(bojan, 15. avgust 2014 12:37)

Koliko ja znam bananamene Djo1e je postao prvi igrač sveta po osvajanju Wimbledona sa 8 odigranih turnira dok je Nadal jos bio zdrav i odigrao je 12 turnira, nego Eriče čini mi se da ovo Djo1etu nije prvi put da je broj 1, ne znam mozda gresim.
Nego sto se tice povrede, Kontador pre mesec dana slomio potkolenicu i evo ga vec 10 dana trenira i sprema se za Vueltu dok se Nadal povredio kako oni kazu prilikom rutinskog bekenda i kazu da ce mozda propustiti mesec dana, cudno mi je to druze bananamene, pogotovu sto odprilike na svaki peti forhend udari po jedan bekhend !!

aleksandar

pre 9 godina

na osnovu Novakovih izjava, rekao bih da ga je stigao fizicki umor. Sto bi rek'o nas narod: "Srce hoce a dupe klokoce".
Imao je jako emotivan period u poslednja dva meseca a i iscekivanje bebe i stalne misli na Jelenu, koj mu uzgred budi receno, itekako fali sada, jednostavno su suvise jaki razlozi za njegovu slabu igru.
Nista, cekamo da se Jelena porodi, pa cemo videti Noleta u najboljem izdanju za zavrsni turnir u Londonu!!!

Goran

pre 9 godina

Tenis je veliki biznis. A kao i u svakom biznisu postoji planiranje. Bilo bi stavrno glupo da da pobegne Nadalu 5000 poena a sledeć godine izgubi prvu poziciju jer treba da brani poene sa svih turnira (što je nemoguće). Bolje je da bude stalno prvi sa manjom razlikom 1000-2000 poena. I stalno je relaksiran. Noletu je osnovni cilj što više GS-ova! Ovi ,,manji,, turniri su sekundarni. Znači 1. GS-ovi, 2. Što drže pozicija 1. jer to donosi veću zradu od sponzora. Stvar je jasna, ali tako je. Pusti te to nije u formi, ne igra, oženio se ...itd...

aleksa

pre 9 godina

@tetak
Potpuno se slazem sa ovim momkom. Nole na oba mastersa nije igrao lose, jednostavno su se njegovi protivnici strasno "napalili" a sto je jos gpre sve im je ulazilo. Ovde je prakticno odlucilo par poena, Nole jeste kriv sto nije odigrao drugacije, ali prosto onaj ritern za cetvrtu set loptu sve govori, Robredu je gotovo sve ulazilo kao i Congi. Cak i da je igrao na sto posto(ja to malo drugacije gledam) potanje je da li bi pobedio, ali ono sto je mene posebno nervilalo, nije ni to sto je Robredo sve pogadjao niti to sto je Nole nesto promasivao, nego to sto nije slomio nijedan reket i juce i danas, pa i to sto nije bar jednom slatko opsovao sve po spisku

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Mislio sam da su se usijane glave ohladile da danas, ali nista od toga, izgleda da je jos gore i da je steta napravljena, mnoge su sijalice pregorele. Sto se tenisa tice Novak nikad u karijeri ( osim mozda 2005-06 ) nije vezao 2 ovako slaba izdanja i rane eliminacije na 2 povezana mastersa na hardu ( IW-Miami, Rogers-Sinsi, Sangaj- Paris ). Bilo je ubedljivih poraza i ranih eliminacija ( Querrey u Parizu 2012, Haas u Miami-ju, Dimitrov u Madridu prosle godine ) ali povezani porazi mu se nisu dogadjali. Ali ovo sto se dogodilo Novaku na americkoj turneji ( naravno bez USO ), vec se dogodilo Nadalu i to na sljaci. Nadal je izgubio od Ferera u Monte Carlu u 1/4, prvi put na sljaci posle 11 godina i 16 poraza u nizu na toj podlozi. 7 dana kasnije u Barseloni je porazen od Almagra, protiv koga je vodio 9-0 u seriji uz samo 2 izgubljena seta. Uzgred budi receno, Nadal je MC ovojio 8 puta, Barsu 7. STVARI SU SE PROMENILE, nakon 3 godine pune dominacije velike cetvorke ( 2011-13 ), perioda u kojem je na 27 mastersa, 3 WTF i 12 GS samo Ferer osvojio Pariz 2012, sve ostalo je pokupio quartet Rafa-Nole-Roger-Andy, od ove godine i ostali igraci ulaze u raspodelu titula. AO je to najavio, posle Monte Carla i Rogers cupa, jasno je da imamo novu realnost.

branislav

pre 9 godina

Izjava "ohrabruje"! Ovo je toliko prazno da je hteo da ne kaze nista ovako bi rekao. Imam utisak kao da porucuje-"Dacu sve od sebe da dodjem do druge nedelje USopena"

2CRAZY

pre 9 godina

Nije brukanje izgubiti od Robreda...
vi ko da ste zaboravili da medju tim vrhunskim teniserima, samo nijanse odlucuju... i ne mozes stalno da dobijas iste protivnike...

bogda

pre 9 godina

I mi "obični" imamo porodice, decu (hvala Bogu), ali Đole može da bude jedinstven. Na kraju karijere može da stoji rame uz rame sa Federerom i Nadalom ili čak ispred njih kao najbolji teniser svih vremena.
Đole, ostani fokusiran na tenis, nemoj prokockati priliku.

Banezi

pre 9 godina

Desava se da Novak nema snage i kondicije. Sve je posledica toga. Na Vimbldonu se provukao jer je Federer star za meceve u pet setova. Da je u tom mecu na drugoj strani bio Nadal pobedio bi ga 3-2, iako Nole ima igru za Nadala ali nije fizicki spreman vec dve godine.

ozenjen covek

pre 9 godina

Vi koji pominjete kako brak i deca pozitivno uticu na Federera verovatno ne pratite tenis. Od kad je pre cetiri godine postao otac osvojio je samo 2 gren slema. Razumem da kod njega mnogi uzimaju godine kao faktor, meni licno to nije nikakav faktor kad on moze da igra 5 sati u finalu Vimbldona sa Novakom. Davno je Mekinro rekao da kad dodje prvo dete karijera krece silaznom putanjom. Lejton Hjuit je pre rodjenja prvog deteta bio u vrhu ato liste, osvajao velike trofeje, nakon toga daleko je od bilo kakvog vrha. Sam je izjavio kako je rodjenje dece nesto najlepse sto mu se u zivotu desilo, ali da je uticalo negativno na karijeru, jer je tesko uskladiti porodicu sa profesionalnim tenisom. Nije to fudbal gde ides kuci posle treninga, vec sport gde si svake nedelje u drugoj zemlji. Tako da od Noleta tesko da cemo videti nesto slicno kap 2011, ali za njega ce biti dobro ako uspe da osvoji bar jos neki trofej.

johnny

pre 9 godina

"ako želite da pobedite tenisera koji je bolji od vas, morate da odigrate najbolje što umete, a da on ne bude na svom nivou" reče robredo

loloko

pre 9 godina

Matematika je veoma prosta.Novak mora da se ponasa i igra onoliko koliko treba,a i ono sto mu drugi namecu.Tri stvari su trenutno bitne za njega.Prva je da osvaja GS,jer to se broji.Druga je da brani sto manje bodova,sto mu Nadal trenutno dozvoljava na veoma lak nacin i treca da sto duze ostane br.1.Mislim da Novakov tim radi dobro.Bodova ima dosta vise i on i Nadal od treceg igraca,tako da ovaj put Nadal nije uspeo da ga uradi na istu foru. Koliko bi za Nadala bilo dobro da se Novak zaleteo i sledece godine branio nesto nemoguce.Ovaj put su ga provalili.Ako osvoji USA Open,Novak sledece godine brani Vimbl. pa i da ih ne osvoji,moze kompezovati sa AO i RG.Mozda je i riskantno ali na taj nacin ostaje br.1 do kraja 2015.E

Jelena

pre 9 godina

Iskreno, nisam luda za Novakom kao mnogi, ali ga postujem naravno
I nije mi jasno kako vas nije sramota?
Mislite da se Rafi i Rodzeru nije
desilo da odigraju dva, tri losa turnira?Jeste, naravno.
Pa sta sad? Ljudi on nije masina, kao sto nije Nadal.
Jednostavno covek se izmorio, od svadbe?
Moguce, ali vratice se za mesec dana i bice kao pre.
A vi koji imate bajne "karijere"
uzivajte u svom zivotu, a ne da zivite njegov i polemisete o njegovm zivotnim odlukama.(brak)

veliki strumf

pre 9 godina

Evo ni Roben, ni masa drugih fudbalera (Mesi, Svajni...) koji su igrali zavrsnicu SP nije spremna. Nije ni Nole. Dok se on borio u drugoj nedelji za titulu Wimbledona, vecina ostalih koji su ispali bila je na odmoru. Vec su vise od mesec dana u trenaznom procesu, potpuno spremni, i narocito nabrijani da skinu skalp sampionu Wimbledona, jer im je ovo jedinstvena prilika - kad Nole podigne nivo sanse za njih nema. Dok su se oni spremali Nole se zenio, pa bio na medenom mesecu i potpuno je ostao bez snage, energije, totalno je nespreman fizicki, a samim tim i psihicki. Najnormalnija stvar. Pitanje je samo kada ce se Nole podici, koliko ce mu trebati da se vrati, a znamo sta se dogodilo prosle godine kada je podigao nivo - uzeo je skoro sve posle USopena!

Фандорин

pre 9 godina

По већини коментара овде се може видети какав смо ми народ. Мени је искрено жао због тога, поготово када се узме у обзир да је на Б92 ипак мало "образованија" популација, мада можда и грешим.
Овде се једва чека нечији неуспех да би се могло пљунути. Овде се навија за Надала и Федерера поред једног Ђоковића, овде се пљују репрезентативци само зато што долазе из супарничког клуба, овде...

Кажу људи, брука се. Што се брука, ово је спорт, порази су саставни део тога без обзира иако си први на свету. Па један Надал је 7 месеци био ОДСУТАН јер није могао да се састави, а Ђоковић се брука због 2 (словима - два!) везана пораза и то од одличних играча, од којих је један, гле чуда, освојио турнир на којем је победио Ђоковића (успут и Ендија и Федерера)!
И не видим уопште шта је чудно што је изгубио? После оноликих пораза у финалима слемова, победио је ФЕДЕРЕРА (најтрофејнијег играча у историји, пошто некима све треба цртати) у финалу ВИМБЛДОНА, па наравно да се испразнио. И да није било свадбе, сумњам да би резултат на ова два турнира био другачији, а овако ово је било неминовно и то је У РЕДУ.
И само да подсетим пљуваче да је играње на мастерсима обавезно, али то је за нас Србе тешко разумљив појам, да нешто морате, пошто видим да неки мисле да би он могао да узме "одмор", да се "не брука".
Ух!!!!

mladen

pre 9 godina

sto nisi polomio reket,bar jednom?zato sto ti je svejedno,zelis da otaljas americku turneju..A na kinesku ces ici samo zbog para. najvise mi je zasmetalo mazohisticko uzivanje u svojoj ne moci.bar da se nervirao pa da covek kaze-stalo mu je ,ali ne ide

Vaše ime

pre 9 godina

Iskreno, nemam ništa sem te navijačke sadisfakcije kada Novak pobedi.
Tek nemam ništa od toga kada izgubi.
Nemam ništa od toga da ga pljujem preko komentara. I nikada nisam.
Ali gledano sa jedne neutralne strane, bez navijačkih emocija, nije mi jasno da on nije imao inspiraciju na zadnja 2 turnira da se bori, posebno u Sinsinatiju.
Kao prvi igrač sveta, kao neko ko je sredio privatan život, (koliko mi znamo iz medija), kao teniser koji ima 7 GS titula i zadnjom je skinuo najveći teret sa duše, Novak je u nastavku sezone na svojoj omiljenoj podlozi trebao da razara protivnike, jednog po jednog, bez pardona, da ne znaju šta ih je snašlo.
Ja mislim da je čak i Nadal to očekivao i da je unapred odustao smatrajući da nema šanse protiv Novaka od koga se posle Vimbldona očekivala ta lavina bez stajanja. Očekivao se bolji Novak nego iz 2011. A onda ovo mrtvilo?
Malo je izgubio poštovanje prema fanovima, navijačima, prema timu, prema sebi, prema organizatorima... osećaj za druge ljude.
Ponavljam, meni ni iz dzepa ni u dzep, ipak, ova zadnja 4 nastupa Novaka su sramota, pljunuo je u lice svim ljubiteljima tenisa.
Znate li samo koliko Novak ima fanova u Kini, Indiji, širom sveta..
Sramni nastupi bez izgovora nisu oličenje najboljeg tenisera sveta danas.

emocionalno nezreo

pre 9 godina

Podrska Nolovim kriticarima. Ako Nole nesto brlja, pravilno je kritikovati ga. Komentari podrke ne znace nista, samo daju zeleno svetlo Nolu da nastavi sa zezanjem a godine idu.

grobar-España

pre 9 godina

Ispao je iz forme(fizicke). To je ocigledno. Ne stize da se postavi zaaudarce i zato promasuje "ko vasarska puska".Bolje da nije ni isao u Toronto i Sinsi, i da je ostao da trenira za USO. Ali posle rata svi smo generali. Volim Noleta i krivo mi je sto se ovako izblamirao. Nedostojno broja jedan. Nadam se da ce u Njujorku da bude bolje,jer ovo je ocaj.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

ivan petrovic crni

Covece,nemoj molim te vise da se javlja na ovim komentarima
Kad god si se pravio pametan,Novak je maksimalno kanalirao,strpi se ,preskoci komentare do kraja USopena,mozda ga Novak i osvoji
Pocinjem da verujem da si ti veliki baksuz nasem najvecem sportisti,kao da imas neku losu karmu ili auru,ko zna sta je to!!!
Kad god si se javio,Novak je odigrao katastrofalno!!!

v

pre 9 godina

Da je loše, loše je. Da mi je gorak ukus u ustima dok gledam našeg šampiona nemoćnog protiv prosecnog tenisera u poznim godinama, jeste. Da mi je krivo zbog Sinsija, krivo mi je. Novak je jedini od top igraca za koga se stvarno ne secam kada je poslednji put ispao ovako rano na dva vezana turnira. Pehove su imali i Federer i Nadal ali ne i Novak. Dobise ga njegove dve stalne musterije. Pa ipak, neki komentari su stvarno užas. Nisam od onih koji smatraju da se Novak ne sme kritikovati, konstruktivno, argumentovano, kulturno, pa cak i šaljivo, ali pojedini komentari puni zlobe i podsmevanja su stvarno uzas. Kome se vi smejete? Sto se tiče US opena, ne smem nikakvu prognozu da dam, ali ono sto je pozitivno, jeste Novakova izjava u kojoj javno priznaje da je loš, a priznanje da imaš problem je prvi korak ka rešavanju istog. Pored izjave da tenis više nije prioritet (što je koliko god nama bilo teško zbog toga, ipak normalno, to i dalje ne znaci da tenis nije njegova druga najveća ljubav, a to je i dalje dovoljno za fenomenalne rezultate), Novak je dao nedavno izjavu da su prioritet slemovi. Nadam se da ce taj cilj uspeti da probudi i ogromni motiv pred US open, šta više sogurna sam. Hoće li to biti dovoljno za novi podvig, ostaje nam da držimo palceve. Ipak na slemu, bez obzira na igranje u tri seta, prva tri kola su uglavnom protiv slabijih tenisera. Eto prilike da se prekopotrebna forma postepeno podize, kao i sigurno malo narušeno samopouzdanje. Naored Nole, uvek uz tebe.

Stevan

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim komentatore koji na svaki naccin opravdavaju Novaka.One je zaSrbiju ucinio i vese nego sto je mogao.Njegovo bavljenje tenisom je njegov izbor i njegov posao. Ako mu je posao prema poslu je trebalo da se odnosi onako kako posao zahteva. Posao ne moze da se otaljava.Ja sam hirurg i ja sam se ozenio i cekao dete i pacijenta na stolu nisamm stavljao u drugi plan jer bi to bilo kobno. NOvak vce drugi turnir otaljabva posao. Ne bi me iznenadili da u sledece dve nedelje koliko je do USO skokne na deset dana do Jelene u MC. U njegovom zivotu se nista promenilo nije jer je sam potpisom ozvanicio vezu.Imali smo priliku da Vidimo Rogera i Mirku sa stomakom do zuba. Sport je to.Pobede i porazi. Ali ovakva indolentnost nije vidjena
(Lekar u KCS, 15. avgust 2014 14:20)

Razlika je ta da niko nece umreti ukoliko Novak izgubi mec i odigra ocajno.Posao hirurga je zahtevniji u tom pogledu.

kalatozov

pre 9 godina

Sokiran sam ovolikom kolicinom neosnovane i nonsalantne mrznje prema jednoj zeni (Novakovoj supruzi), o kojoj niko od vas ne zna vise od toga koju je haljinu obukla za ovu ili onu priliku. Tabloidizacija kulture je dovela do toga da veliki broj ljudi ovdje misli da imaju pravo da se bave privatnim zivotom Djokovica. Mnogo smo nazadovali kao narod u zadnjih dvadesetak godina, ekonomski, socioloski i moralno, i shvatljivo je da ima mnogo ljudi u Srbiji koji nedostatak svojih licnih uspjeha zamjenjuju poistivjecivanjem sa Novakovim pobjedama. Ali, poslije dva-tri Novakova poraza kod njih odmah ispliva sve ono sto nas na zalost trenutno karakterise kao naciju: cinizam, mizoginija (mrznja prema zenama), rasizam, defetizam...
Ipak, nadam se da ce vecina Srba voljeti Novaka i ako izgubi sve meceve do kraja karijere, jer to je sigurno zasluzio.

Miki

pre 9 godina

@Savo Namerno pustio Sinsinati? Ma smesni ste u nalazenju izgovora. Pa pustio da izgubi od coveka koji je debelo zagazio u cetvrtu deceniju zivota. Pustio da izgleda kao amater na terenu. Lakse je stvari nazvati pravim imenom, Novak je potpuno van forme, a na Us openu ce ovi problemi sa fizickom pripremom koji su vise nego ocigledni, jos vise doci do izrazaja. Coveku glava nije u tenisu, sto je normalno, rodjenje prvog deteta je jedna od najbitnijih stvari u zivotu, i verovatno samo zeli da bude uz suprugu.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Sve si rekao, da da da! Nema više GS za Federera, nema Garosa i Sinsinatija za Novaka, i nema više Nadalovih poraza na GS od ove dvojice. Za Rafu je samo nebo granica što se tiče RG i uopšte GS.
Nego, znaš i sam, navijači k'o navijači - čim Novak na US u prvom kolu dobije Monfisa ili Kverija, biće opet planiranja - "ako osvoji po 3 GS u narednih 5 godina, mogao bi do 25 u karijeri", i tako to... :D :D :D

Joca 011

pre 9 godina

''Ma bre ljudi, ne se sekirajte. Znae si Nole šo rabota.''
Projekat ''Novak'' je isuviše ozbiljan
da bi se dopustilo događajima da se odvijaju nekontrolisano.
Sve je pod kontrolom, bez brige.
Mi smo Noletovi – Nole je naš.
.

SASA

pre 9 godina

Sve od proslogodinsjeg gubitka broja 1, posle USO; novak je igrao kao masina, pobede u Pekingu, Shangahai, Paris, LOndonu, Indian wells, Miami, Rim, Wimbldon, ... i dva izgubljena finala.....

Novak je stisnuo gas do daske, i drazao ga gotovo godinu dana....
MIslim da je prirodno da je malo popustio, i da mu ja pao fokus, ali sam siguran da ce na USO izaci spreman...
Glavu gore KRALJU, 1 je NOVAK DJOKOVIC ........

ali

pre 9 godina

@Ivan Petrovic crni Zanemarujes da se Nadal na AO nezgodno povredio, izgubio je nedelje treninga, i zbog toga bio potpuno nespreman u delu sezone od februara do aprila. Tek je u maju poceo da lici na sebe. Nije ovo nikakva nova realnost, vec ce Nole i Rafa postaviti stvari brzo na svoje mesto. O kakvoj novoj realnosti da pricamo kad je Nadal igrao finale AO, osvojio RG, Nole osvojio Vimbldon. Kad se "mast" deli i dalje se oni pitaju.

NemanjaVac8

pre 9 godina

A, kako treba? Ne brini, počeo si da se pretvaraš u normalno ljudsko biće. Kad kažem normalno, ne mislim ništa ružno o tebi sad, mislim na sve ono što si propustio dok si od detinjstva robovao samo jednom cilju - pobedi po svaku cenu. A život nije pobeda po svaku cenu, mnogo je kompleksniji, nauči se da gubiš a da to ne bude strašno.
(pete samprass, 15. avgust 2014 09:54)
...
A ovo što si ti napisao je pravi savet koji vodi u demagogiju i propast.Suština života jeste pobeda po svaku cenu nema prostora da ti obajsnim tu filzofiju.U svakom slučaju kad naporno radiš i učiš, bilo šta, otkada znaš za sebe tužno je i poraz je prosuti sve to tek tako.Onda se postavlja pitanje zbog čega si se uopšte bavio time. Pare mogu da se zarade na mnogo načina, svaki čovek može da zavoli razne poslove i svaki čovek kada razmisli može da pronađe priličan broj poslova koji bi sa uživanjem obavljao. Dakle, dolazimo do same suštine - šta je naš cilj, tj. koja je naša uloga na ovom svetu...Novak ne može tenis da igra još 20 godina, a u 35 i dalje je mlad i zdrav. Od 35 pa nadalje ima sasvim doovljno vremena za sve što je propustio odricajući se u čast tenisa, gde je najbolji na svetu.Na kraju neko pravilo koje se potvrđuje jeste da kada čovek jednog dana počne da svodi račune, najviše se kaje što nije iskoristio svoj maksimum tamo gde je bio najbolji.Ovo nije filozofija ovo je u praski dokazano.

Vidra

pre 9 godina

Uputstvo: Pogledati statistiku Novakovih izlazaka na mrežu (bolje reći neizlazaka) u ovih par mečeva po Americi i sve će biti jasno. On ova dva turnira uopšte nije igrao. Svesno.
Ma dajte, čovek koji je prvi u zadnjih par godina počeo svoju igru transformisati u tom pravcu i doveo je na 25-45 izlazaka na mrežu po meču, u meču protiv Robreda to uradi deset puta manje?? :-) Pogledajte Federera: servis i volej. Ali ne kao sredstvo za dominaciju već kao sredstvo za beg od starosti.
Bukvalno sve što Novak radi podređeno je ostvarenju primarnih ciljeva:
1. Zadržati se što duže na mestu br. 1 ili dva na ATP listi dobrim balansom osvojenih poena tokom CELE godine uz praćenje glavnog konkurenta - Nadala.
2. Koristeći benefit tih pozicija ostvarivati što veće rezultate na onome što mu je (zaboravni neka pročitaju njegove izjave) primarno - Grand slam turniri.

Rizikovati povredu, oljuštiti laktove, bacati se svim srcem po terenu protiv bilo koga na Wimbledonu - DA. Ali to raditi u nekom "bogatom selu"...?
Primeri:
- Madrid ove godine. Planiran put po trnju. Elegantno preskočio.
- Toronto ove godine. Isti raspored. Svi mečevi sa "zvezdom po sred temena" (nasuprot njemu SVI Federerovi u noćnom terminu i raskrčen put do finala).

A da ovo izvrsno radi pokazuju rezultati:
1. Egal sa Nadalom, Igrao dva GS finala, osvojio jedno, vratio se na mesto br. 1.
2. Finansijski je čak i bolji nego prethodnih godina u ovo vreme.

Zaključak: Mogu da mu plj... pod prozor.

Od lopate još niko nije pobegao

pre 9 godina

Što bi rekao naš narod, gore glavu, biće bolje drugi put. p.s. A i brale, završi više sa tim medenim mesecom i vrati se treninzima

danilo

pre 9 godina

Naša očekivanja da Novak STALNO igra na maksimumu zaista nisu realna, da upotrebim blagu reč.
Postoji nešto što se zove tempiranje forme a to se radi za odredjen period, ne za celu godinu.
Nešto posle Vimbldona, neki ekspert na nekom od glavnih teniskih sajtova je napisao da ako Nole ne osvoji Sinsinati ili/i Toronto, sve pare stavlja da Nole onda osvaja US Open.
Rekao bih samo da sam kao laik sasvim saglasan!
P.S.Pominjanje prasetine, svadbe i ostalih gluposti nema baš mnogo veze sa mozgom.
Nole je čovek koji živi svoj život, nikako igračka koja je napravljena da ispunjava naše želje.
I usput, najbolji sportista u istoriji Balkana.
Morali bi to više da poštujemo...

Siniša T.

pre 9 godina

Brak i vrhunski tenis jednostavno ne funkcionišu u isto vreme. Malo je stvarno vrhunskih tenisera koji su se za brak odlučili u zenitu svoje karijere. Rodžer je legenda u svetu tenisa i on se ne računa. Male su razlike između top 20 ljudi u tenisu i svako će te pobediti ako igraš ispod 90% svojih mogućnosti, bez obzira ko si i kakve rezultate imaš iza sebe. Nema mnogo do US opena i biće jako teško popraviti situaciju iz veoma prostog razloga. Sada ostali teniseri nemaju zazor od Novaka jer znaju da je van forme i ulaziće u mečeve puni nade i entuzijazma da mogu da pobede, a vera u pobedu je pola pobede. To najbolje znaju srpski fudbaleri, košarkaši i rukometaši koji više ne veruju da mogu ikoga od nekog imena i renomea da pobede, pa zato i ne pobeđuju. Biće jako teško Novaku do kraja sezone jer počevši od US opena brani jako mnogo poena. Ako se Nadal vrati, a svi znamo kako on igra kada se vrati, biće problem zadržati poziciju jedan na ATP listi.

šetač

pre 9 godina

Posle izjave kako mu je stalo do ovog turnira, posle ranog ispadanja u Kanadi gde je imao jako težak žreb za prvi turnir pred USO i kada nije bilo vredno cimanja, mislio sam da će da pocepa ovaj Cincinati i da je da će automatski podići formu za USO. Ovako sam bog sveti zna šta će biti na USO.

hladna glava

pre 9 godina

Evo ni Roben, ni masa drugih fudbalera (Mesi, Svajni...) koji su igrali zavrsnicu SP nije spremna. Nije ni Nole. Dok se on borio u drugoj nedelji za titulu Wimbledona, vecina ostalih koji su ispali bila je na odmoru. Vec su vise od mesec dana u trenaznom procesu, potpuno spremni, i narocito nabrijani da skinu skalp sampionu Wimbledona, jer im je ovo jedinstvena prilika - kad Nole podigne nivo sanse za njih nema. Dok su se oni spremali Nole se zenio, pa bio na medenom mesecu i potpuno je ostao bez snage, energije, totalno je nespreman fizicki, a samim tim i psihicki. Najnormalnija stvar. Pitanje je samo kada ce se Nole podici, koliko ce mu trebati da se vrati, a znamo sta se dogodilo prosle godine kada je podigao nivo - uzeo je skoro sve posle USopena!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 15. avgust 2014 12:14)
Mislim da si pogodio srz! Zaista se Novaku dogodilo previse toga u zadnjih mesec dana i ocigledno je da je bas iz ovih razloga potpuno nespreman, dok su drugi, koji nista bitno nisu osvojili za to vreme trenirali i u boljoj su kondiciji. Nijedan fudbaler, kosarkas, teniser, bilo koji sportista (pa ni Bolt) ne lice na sebe kada nisu spremni. A taj Bolt recimo formu tempira za to jedno takmicenje u godini, dok Nole treba da bude na vrhuncu forme svakih nedelju-dve dana. Tesko je to.

robin hud

pre 9 godina

Isti rezultat je imao Mari 2012 osvojio USO, Federer 2008 osvojio zatim USO, Sampras slično odigrao oba turnira pripreme osvojio USO, Rafter 1997. Del Potro je takođe odigrao očajno pripremu kada je osvojio USO. Novak je izuzetan šampion neće se predati tako lako. On sigurno ima neki plan, jeste da je ovo bilo vrlo bolno, navikao nas je da je uvek top ali stvari će doći na svoje mesto, ako ne osvoji USO sigurno će se dići do kraja sezone. Ne postoji sportista bez uspona i padova. Ako se malo dublje pogleda ovaj pad je očekivan, đavo dođe po svoje. Kombinacija privatnog života, zasićenja i svega i svačega. Glavni njegov cilj povratak na tron i osvajanje jednog od GS je ispunjen. Pravi navijači ne pljuju svog ljubimca nego mu daju podršku kad je najteže. I na fudbalskoj utakmici prvo napadamo naš tim kad gubi ali mu na kraju uvek dajemo podršku. Ko god zna kako izgleda uživo teniski meč(kad igraš) znaće kako je Novaku. Teže je biti No1. nego ga osvojiti.

dules

pre 9 godina

kapiram da svi oni sto ga dizu u nebesa posle pobeda su isti oni ljudi koji sada govore kako je ovo njegov kraj :))) strasno kakvi smo ljudi :) covek nije robot, trenutno ima precih stvari u zivota , pa sta? znaci serena se isto brukala ove sezone jer je gubila meceve od tamo nekih koje ni nisu u top 20?:) kad napuni baterije bice nole onaj stari :)

Miki

pre 9 godina

Ako je izjavio da tenis nije vise prioritet u njegovom zivotu, sta je tu neobicno. Kada bude rekao sam sebi da mu je tenis ponovo prioritet, pobedjivace.

Skandinavac

pre 9 godina

Ovo je pomalo nezgodna situacija.

S jedne strane razumem komentatore koji kritikuju Novaka, jer je logično da svetski br. 1 uvek bude pod lupom i da se zahteva maximum.

Al s druge strane kad pogledam u kakvom nam je stanju država i društvo pomislim da ovakvog bisera kao što je Đoković uopšte ne zaslužujemo i da ne bi smeli ni a da mu kažemo.

Zbog toga nikad ne pišem kritične komentare o našem teniseru i da čujem sutra da izgubi od 1000.-og na rang listi ili da izjavi da se povlači, ne bih ni reč rekao samo bih mu se zahvalio na svemu.

Inače ne pratim tenis (osim kad pročitam vesti) i uopšte me iritria ova novootkrivena strast Srba za belim sportom, dok nam se tradicionalni kolektivni sportovi sa loptom srozavaju.

P. S. Kad čujem ko sve danas "poznaje" i komentariše, reklo bi se da nam je tenis u krvi i da su nam i dedovi ganjali lopticu preko mreže po Šumadiji, a to što nam fali domaćih izraza za bekhend, slajs, nec i ostale teniske termine, to je samo odlika srpskog jezika da ne prevodi tuđice.

Slayer

pre 9 godina

A zasto i ne bi mislima bio sa zenom i buducim detetom? Je l' je to strasno? To mu i jeste vaznije u ovom trenutku. Jednostavno je izgubio koncentraciju, sta ga odmah saljete u penziju, Boze me sacuvaj.

vlada

pre 9 godina

Ono sto me brine to je Noletov bekend koji nikako da se vrati na neki nivo. Poznato je da nole raspolaze sa jednim od najboljih i najkonstantnijih dvorucnih bekenda na atp ali na svim mecevima u sinsiju i torontu ovaj kljucni udarac je daleko od onog sto bi trebao da bude. Nema ostrinu nema preciznos puno gresi iz bekenda. Steta sto je ispao tako bryo jer bi kroy meceve mozda ponovo pronasao ovaj udrarac.
Svakako na us openu novak ce biti siguran sam nesto bolji. I sa ovako losom formom on moye do druge nedelje US opena ali nakon toga mora doci do svog servisa i bekenda inace nece imati sanse protiv malo oybiljnijih protivnika. Verujem da ce se nole bryo vratiti i dace iz meca u mec na US openu biti sve bolji i bolji.

Danijel

pre 9 godina

Izgubio pa sto.....
svi govorite Novak ne moze vise.. federer kraj karijere.. nadal ne moze od kolena vise..
A svi melju uglavnom.....velika je to trojka...e sad naidje dan period pa mozda i godina.. ali ne godine..

Filip

pre 9 godina

Lose je igrao,ali ce sigurno biti bolji na US openu...mecevi na tri seta su potpuno drugacija prica i slabiji igraci uglavnom imaju i mentalnu blokadu da mogu da pobede Rafu i Novaka...eventualno su sad namirisali krv na WB pa tamo dobijaju Rafu...inace ovako nema sanse da njih dvojica ispadnu u prvoj nedelji...

aaaaa

pre 9 godina

mora pod hitno da promeni ovu gubitnicku majicu sa roland garosa!!! juce je igrao u crnoj i znao sam da ce dobiti samo da nije u ovoj nebo plavoj!! salu na stranu, ima deset dana da se konsoliduje, imao je 4 takmicarska meca i cak 2 poraza sto je neverovatno ali sada mora da zapne pogotovo sto ce na us openu sigurno imati malo laksi zreb u prva dva kola da pocne da dobija na samopouzdanju!! moramo biti posteni, ni protivnici nisu bili losi, odigrali su zaista maestralno.. mislim da ovo sebi nije smeo da dozvoli, ovoliki pad u igri, pristupu, taktici, forhendu, jednostavno nije ovde bilo kalkulacija, ovaj turnir mu je mozda bio i bitniji od us opena, mnogo je potonuo, mogao je on i ovaj mec da prevuce na svoju stranu, pristup igri je katastrofalan!!

Dance 90s

pre 9 godina

Ovde sam primetio da ima dosta da izvinite imbecila koji posle svakog Djokovićevog turnira postavljaju valjda iz namere da ga ureknu komentare ,,Ma osvojiće on sledeći turnir ko iz šale" ,,Razbiče Nadala" itd itd. To je postalo toliko jadno i patetično pa vas molim drugari da ne lečite više komplekse na Djokoviću stvarno nemate potrebu. Za to vam postoje Zvezda,Partizan i ostale budalaštine. Da nema Djokovića ne biste znali ni šta je tenis, a ne ko su Fed, Marej, Nad ili ostali.

l

pre 9 godina

Ma igraš super, uzeo si drugi Wimbledon, ulaziš na listu top-ten velikih igrača svih vremena. Odavno mi nije bilo ovoliko svejedno kada izgubi kao u Tor. i Sinsiju. Sledeće godine će biti čist ćar zato što će moći da skupi mnogo bodova u avgustu. Nemoguće je biti najbolji cele godine, negde mora čovek da skine gas. Najveći rivali se takođe muče s formom, to je normalno kad se pogleda koliko energije i volje potroše, npr. na RG i W., s druge strane, ovi iz top 20, 30 su neizigrani i gladni pobeda. Jedva čekam US open..

ivan petrovic crni

pre 9 godina

@ali Druze, nimalo ne zanemarujem cinjenicu da se Rafa povredio u finalu AO, i ako cemo pricati "sta bi bilo kad bi bilo" mislim da bi Rafa dobio to finale, da je bio zdrav. Ali on je nakon AO osvojio Rio, igrao IW ( izgubio od Dolgopolova u 1/16 ), igrao finale u Miami-ju, dobio dva kola u MC pa tek onda izgubio od Ferera. Finale AO je odigrano krajem januara, a od Ferera je izgubio 18.04. Znaci skoro 80 dana kasnije, i to nakon sto je odigrao 3 turnira i 12 meceva ( skor 10-2 ) plus pobede u prva dva kola MC. Povezivanje Rafinog posrtanja na pocetku sezone sljake sa povredom iz finala AO jednostavno ne stoji. Upravo obrnuto, mislim da je povreda Nisikorija u finalu Madrida dosta znacila za Nadalov izlazak iz krize i kasniji trijumf na RG. A sto se tice tvoje prognoze da ce se na GS i dalje najvise pitati Rafa i Nole, slazem se potpuno. Ali dominacija je popustila, pa tako na mastersima imamo Wawrinku i Tsongu medju pobednicima, a to se nije desilo od 2010. kad je Ljubicic uzeo IW, Roddick Miami, a Soderling Pariz.

robin hud

pre 9 godina

Video Novak u Kanadi da se porazom u drugom kolu napreduje na ATP listi pa repetirao i Cincinati.Bas na nivou-sampionski,onako kako dolikuje prvom reketu sveta!

Tugo,tugo golema.
(Dermendziev, 15. avgust 2014 15:23)
Poštujem te kao komentatora pa sam očekivao malo više od komentara, jedino ako se nije neko drugi potpisao. Da li stvarno veruješ u to?

veliki strumf

pre 9 godina

Svi bi mi hteli da Novak uvek bude na vrhunskom nivou i osvoji sve turnire. Nemoguce je to. Igrao finale RG, izgubio - mi razocarani. Forma mora da ide gore-dole tokom sezone. Uzeo je vec 3 mastersa i W, ubedljivo je prvi, malo li je? Trenutno je u najboljoj formi Marej, a on nije uzeo bas nista cele godine. Tako to ide. Veliku je pauzu napravio posle ogromnog uspeha i zenidbe, ispao iz forme, vratice se. Ima vremena da se popravi do US, a onda iz kola u kolo protiv slabijih igraca da dize formu.

Dario.

pre 9 godina

Nek Novak uzme US Open i ova dva poraza padaju u zaborav,gs titule se broje. Nek uspe da odbrani London na kraju godine i eventualno jos jednu od 3 titule koje brani,nek se dovuce do nekog polufinala na ostalim turnirima i sta vise?

Negativni

pre 9 godina

Ne razumem zašto su ljudi toliko razočarani. Pa još od Rolan Garosa prošle godine nije odigran ni jedan meč tog nivoa. Ni Nadal ni Novak više ne igraju kao kada su bili u najboljim godinama i to je to. Federer je već dve godine daleko ispod njih. Finale Vimbldona nije bilo ni izbliza na nivou od ranije. Ostaje nam da čekamo da se pojavi neko novi a dotle ćemo gledati istrošene asove koji pokušavaju da obore rekorde. Djoković je napravio fantastičnu karijeru i verovatno će biti u deset najboljih igrača ikada. To je sasvim dovoljno. Niko ne može da drži formu non stop. Osvojiće on još koji masters i GS i to je od njega sasvim dovoljno. To što bi mi hteli da on pobedjuje stalno i da nam reši sve frustracije i zablude, to već više govori o nama nego o njemu.

nole nr 1

pre 9 godina

Malo se izpraznio ali cemo opet gledati nadala i djokovica u finalu US OPEN-a!Ima i on pravo da odigra i dva losa turnira za redom.Moralo i to da se desi nekada,prvi put u zadnjih par godina!
Samo malo da prodje ovo oko svadbe,oko deteta i oko NADALOVE povrede i bice Novak opet stari!To je sitnica sto njemu fali,nije on zaboravio da igra tenis!

Kop

pre 9 godina

Meni se cini da je par kila sletilo na Noleta, i da je mentalno skroz odsutan. Ja sam nedavno dobio kcerku, ali vec nakon par nedelja sam se vratio na posao i radim punom parom. Valjda ce i on tako.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

E moj Novace,

spomenu te pre neki dan ovde na konetarima ivan petrovic crni

Kaze da imas na m1000 220 pobeda bez Robreda,ostade ti bez te pobede protiv Robreda

Crni,ti si nevidjeni nemac pojma
Izbaksuzira ga ti ,prvo pisanjem da je u Kanadi kalkulisao,pa da sigurno uzima Sinsi,sta ces sad napisati,da se sprema za Us open????!!!!
(oliver nedeljkovic, 15. avgust 2014
Ne znam da li se potpisujes imenom i prezimenon, ili ti je ovo nick, ako jeste nick onda bolji izbor nisi mogao napraviti. I kao sto Oliver Nedeljkovic spletkari i nudi mito Panticu u filmu "Tesna koza" pa kad bude odbijen, zavrsi posao sa Sojicem, da bi se na kraju smejao naivnom Panticu u licu, tako i ti, stavljas u moja usta tri izjave, od kojih dve nikad nisam izgovorio. Nikad nisam rekao "da je kalkulisao u Torontu" i "da sigurno uzima Sinsi." Sledeci put kad budes komentarisao moj komentar, uradi to na formalno ispravan nacin. Znaci: @nick, komentar, u zagradi nick, datum i vreme, pa tek onda svoj komentar komentara.

ivan petrovic crni

pre 9 godina

Covece,nemoj molim te vise da se javlja na ovim komentarima
Kad god si se pravio pametan,Novak je maksimalno kanalirao,strpi se ,preskoci komentare do kraja USopena,mozda ga Novak i osvoji
Pocinjem da verujem da si ti veliki baksuz nasem najvecem sportisti,kao da imas neku losu karmu ili auru,ko zna sta je to!!!
Kad god si se javio,Novak je odigrao katastrofalno!!!
(oliver nedeljkovic, 15. avgust 2014 13:36)
Vidim da si u ozbiljnom problemu, zato odmah pocinjem sa sok terapijom: od danas, pa do kraja USO svaki dan saljem po jedan komentar, po potrebi i vise. Na kraju, ako Nole osvoji USO, mozes se smatrati izlecenim. Naravno, ako pre toga skroz ne poludis.