Tenis 127

Utorak, 12.08.2014.

11:33

Nadal verovatno propušta i US Open

Drugi teniser sveta Rafael Nadal najverovatnije će propustiti US Open, prenose španski mediji, a zvanična potvrda trebalo bi da usledi u petak.

Nadal verovatno propušta i US Open IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Dermendziev

pre 9 godina

#Koji srećko je ovaj Đoković?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 13. avgust 2014 11:40

Dragi Novice, Novak nije Srecko.Srecko i Srecka su Rafa i Serena sto su mnogo profitabilni pa krivolov placaju u naturi.O tome smo u vise navrata govorili mnogo ranije pre nego sto su se isti *samopovredjivali*.

Pozdrav svima od jednog od starogardasa!

Elle

pre 9 godina

DOBRO je tu neko primetio da Nadal nikad nije povredjen kada je sezona šljake. To već ukazuje da su njegove povrede pre i posle šljake sumnjive.

blahblah

pre 9 godina

(Andjela, 12. avgust 2014 22:06)
cemu omalovazavanje ostalih tenisera.
Za mene Federer jeste najbolji teniser kog sam ja gledao, ali tenisku istoriju su pisali (ima ih jos, ali ovo bih rekao da su najuticajniji) Lejver, Konors, Borg, Mekinro, Lendl, Agasi, Sampras, Federer, Nadal a sada je pise Djokovic, on je trenutno najbolji teniser sveta i verovatno ce tu ostati jos godinu-dve a mozda i vise.
Ne kazem pri tome da je Agasi isto sto i Borg, Lendl kao i Federer, ali zanemariti uticaj bilo koga od njih je nepostovanje.

ferdinand

pre 9 godina

I jos samo da razjasnimo Nadalove "tikove". To nisu tikovi vec opsesivno-kompulzivni poremecaj. Dakle, on ima prisilne misli (opsesije) koje ga teraju da stalno dodiruje nos, kosu, sorc (kompulzije). Dalje, postavljanje peskira pa reketa na stolicu, zatim redjanje flasica u milimetar, zatim izlazak i ulazak na teren odredjenom nogom. Tim svojim kompulzijama, on se oslobadja intrapsihickog naboja koji se stvara usled prisilnih misli (opsesija).

Jameson12

pre 9 godina

(blahblah, 12. avgust 2014 22:10)
"meni je zaista neverovatno da neko tvrdi kako se Federer 2012. vratio na prvo mesto zato sto su Novak i Nadal izmorili jedan drugog :D :D :D
Osim toga, povratak Federera na prvo mesto 2012. nije samo zbog 3 titule u finishu sezone 2011. vec je Federer osvojio i 3 mastersa u 2012. i 1 slem. U trenutku povratka na tron drzao je 3 titule iz 2011 i 6 iz 2012"


U pravu si, ja sam bio poluironičan i "logikom" nekih komentatora ovde pokazao da sve može da se izvrne naopačke i gleda iz drugog ugla. Kao kad bih ti opovrgao jedan od tih mastersa iz 2012 zbog plave šljake te godine i činjenice da nije morao da igra ni protiv Novaka ni protiv Nadala :-). Mada stvarno mislim da je krajem 2011 jednostavno iskoristio pad forme polupovredjenog Novaka i indisponiranost Rafe ali kapa dole - nije lako dobiti Pariz i Masters kup zaredom. Za Rodžera inače imam samo respekt s moje strane.
Marej recimo prespava sezonu šljake i sav nabrijan dođe na Vimbldon.
Rafa odradi šljaku, i da sebi luksuz da ispadne u prvom kolu Vimbldona i ode na more ili na bolovanje i uvek se vrati bolji nego pre.
Rodja već duže ne igra pod imperativom pobede, (njemu, opet, kapa dole)
Novak godinama igra konstantno završnice većine turnira a proglasi mu se loša sezona kad izgubi par finala.

Možda mu je vreme da menja taktiku i gleda samo slemove, nije više momak ;-)

Andjela

pre 9 godina

@zoki
Pošto si napisao cifre,
A one jedino ostaju,
Evo glasanje +28,-93
Noletovi fanova ne priznaju cifre,
To samo po sebi puno govori.
Ps. Za sada je istoriju tenisa napisao
FEDERER
A mali dodatak
NADAL I SAMPRAS
Ostali se kao statisti pojavljuju tu i tamo.

blahblah

pre 9 godina

(Jameson12, 12. avgust 2014 19:11)
meni je zaista neverovatno da neko tvrdi kako se Federer 2012. vratio na prvo mesto zato sto su Novak i Nadal izmorili jedan drugog :D :D :D
pa rec je o dvojici tenisera koji su fizicki verovatno najspremniji u istoriji ovog sporta, u naponu snage, jedan 24 drugi 25 godina, a chicha na zalasku karijere sa 30 koristi to sto su oni umorni.

Osim toga, povratak Federera na prvo mesto 2012. nije samo zbog 3 titule u finishu sezone 2011. (mada stvarno ne vidim razlog da bilo ko umanjuje znacaj tih titula, da li cemo isto raditi i za Noleta i reci da je iskoristio to sto se Nadal umorio i nakon USOa mu drasticno pala forma) vec je Federer osvojio i 3 mastersa u 2012. i 1 slem. U trenutku povratka na tron drzao je 3 titule iz 2011 i 6 iz 2012.

no, slozio bih se, u poslednje 4 godine samo je Nole konstanta, ali je Federer verovatno najkonstantniji teniser u istoriji, za poslednjih 11 godina imao je pad samo prosle nakon velikih problema sa ledjima, a 2005-09 je zaista postavio standarde koje ce tesko iko ponoviti (za nijansu ispred ovoga sto novak radi sad)

Nole i Nadal to su srca dva

pre 9 godina

Ne bre Rafa, sta radis covjece ?! Pa bez tebe ni Novak nema motivaciju da grabi i grize, upropastio si mu ostatak sezone:) ! Sada ce po dobrom srpskom obicaju da se opusti i izgubi ostrinu, po onoj izreci "prijatelju kako cemo? prijatelju lako cemo" .

Cvetozar

pre 9 godina

Ako se Nadal dopinguje, onda se apsolutno sigurno dopinguje i Djokovic. I Djokovic zna da se izgubi i nestane, kao zbog nekih "povreda", pa se vrati cudesno zdrav i brz.
Samo da potvrdim da neki Djokisti ne naskoce na mene: ne vreujem da se ijedan od njih ozbiljno dopinguje, ali ako se dopinguju, onda to rade i Nadal i Djokovic.

tetak

pre 9 godina

Svejedno ne bi prosao 3 kola zbog povrede zgloba....

US Open kao i Cincinnati ce svakako osvojiti Nole Djokovic jer , budimo realni , ko moze da ga zaustavi sem Nadala

danilo

pre 9 godina

Posle Noleta, Rafa mi jeste najdraži igrač jer uvek igra na 101% svojih mogućnosti.
Posebno jer je pokazao jednom velikom igraču kao što je Federer da nije savršen igrač kako se mislilo već da i najmanja slabost u igri plaća serijom surovih poraza.
Rafi niko ništa nije poklonio, od svojih prvih koraka on igra tenis, ne pravi skandale ni na igralištu, ni van njega, jednostavno sportista za primer.
Priče o Rafinom dopingu, danas, početkom 21. veka, su prazne i zlonamerne.
Igrače stalno testiraju i da postoji šansa za savršen doping, svakako bi ga Amerikancu najpre otkrili a ne Španci koji su ekonomsko i naučno bar 30 godina iza USA.
A Amerikanci od Agasija, već više od deset godina, nemaju ozbiljnog igrača...
Stoga, da se manemo blaćenja možda najvećeg igrača u istoriji a više da uživamo u njegovoj igri i Noletovim povremenim pobedama nad njim.
Pošteno govoreći, svaki veliki turnir, koji je Nole osvojio, meni je duplo draži ako je pri tom tukao Rafu ili Fedeksa.
Ostali su samo ekstra dragi i talentovani momci; pravi šampioni nikako...

5AR

pre 9 godina

Ne znam da li ste svesni ali Nadal opušteno može za nekih 22 meseca od danas da se povuče iz tenisa. Znači sa 30 god. Neće zauvek igrati ni Novak ni Nadal, ni Federer, vreme ne prašta nikome.
Uživajmo za sad u ovim ludacima koji igraju vrhinski tenis

рајко

pre 9 godina

ма број један није више толико бажно колико побеђивање на беликим турнирима. надал се може појавити следеће године и пошамарати све редом поготово на шљаци.

talican

pre 9 godina

za saleta:

rafa nikada nije ponovio sampionsku sezonu. jedini je igrac u istoriji koji ima 2 ili vise Godina koje je zavrsio kao br1 a da nikada nije bio 2 puta za radom na celu. uz to rafa nikada nije odbranio titulu na betonu. pa bilo ne bilo povrede tesko da bi bas ove sezone poceo da rusi stare navike.


za zokija:

h2h im nije 22-17 nego 23-19 s tim da je rafa prednost nabio na zemlji gdje su 15-4 za rafu. na ostalim podlogama su 15-8 za noleta. na tvrdom nole ima 14-6 (1 je na tepihu). tako da taj negativni skor ima dosta i sa noletovom konstantom na svim podlogama da radi. nole jednostavno redovno stize do zavrsnica turnira i to na svim podlogoma pa i kada nije u naj formi. tako da i na sljaci dodje do rafe u punoj snazi dok rafa kada nije u punoj formi na podlogoma koje vise odgovaraju noletu ispadne daleko cesce ranije i uopste ne dodje do noleta. tako su recimo odigrali po 19 meceva i na sljaci i na betonu iako je beton daleko zastupljenija podloga.

to ne naci da nole ukupno ima vise uspjeha i da je sveukupno bolji od rafe ali isto tako ta tvoja statistika ne znaci da je rafa trenutno bolji od noleta jer je nole trenutno ne samo bolji od rafe nego i od svih ostalih tenisera. nole je trenutno najbolji teniser svijeta i to je jedina istina. a u svojoj statistici si vidim izostavio titule sa WTF-a koje su najjace nakon slem titula a kojih nole ima 3 a rafa ni jednu. zato si uredno popisao masters titule koje su daleko manje po prestizu od zavrsnog finala!

Jameson12

pre 9 godina

Aj i ja opet da se javim, nervirate me i jedni i drugi :-)

Ove što tvrde da se Novak naosvajao trofeja u Nadalovom odsustvu molim da nam svima napismeno obrazlože kojih su to silni trofeji u pitanju. Od kada je Rafa uzeo bolovanje posle Vimbldona 2012 najviše trofeja je osvojio Marej. Redom Olimijadu, US Open, Rakuten, finale Šangaja, finale AO i Majami 2013. Kolko je ono puta Marej inače pobedio Rafu na gren slemovima? Znači džaba se tu svađate kada se zna ko voli da "krade" trofeje!

Za ove što tvrde da su Novak i Nadal profitirali zbog Rodžerovih godina - može se mirne duše replicirati da je upravo obrnuto. To jest da je Rodžer profitirao zbog mladosti Rafe i Novaka. A i 2011 kada su Novak i Rafa cele godine urnisali jedan drugog i onako iscrpljeni kulirali kraj sezone - baš tada kreće žetva trofeja Federera koja će ga kasnije vratiti na mesto broj 1.

Evo meni se ćefnulo da tvrdim da su se i Rafa i Rodžer naosvajali trofeja usled krhkog zdravlja Novaka Đokovića tokom njegove rane karijere. Jel nije odustao dva puta na AO 2009 i 2010 zbog sunčanice i stomačnog virusa?Tada je već bio osvajač gren slema. Jel nije pre toga predavao polufinala gren slemova Rafi?

U zadnje 4 godine u tenisu postoji samo jedna konstanta - a to je Novak. Svi glavni rivali su uzimali "slobodno" i imali vremena da malo odmore glavu od tenisa, samo je on non-stop tu.

Zoki

pre 9 godina

Idemo malo realno bez ostrascenosti,

Grand Slam titule:Nadal 14,Djokovic 7
Masters titule: Nadal 27,Djokovic 19
Medjusobni mecevi:Nadal 22,Djokovic 17
Jedino brojke ne lazu,one su neumoljive

danix

pre 9 godina

Ako Rafa propusti USO onda sam siguran da se radi o vecem problemu sa njegovim zdravljem nego sto je to bio slucaj do sada.
Dakle,ciscenje organizma od dopiga ne ide kao do sada,organizam sve teze odgovara na hemiju,jetra se napunila otrovima i sada dolazi do problema koji se teze rjesava.
Jer,kada su u pitanju fizicke povrede,nogu,ruku,misica,tetiva itd,ljekari mogu tacno odrediti vrijeme lijecenja i ozdravljenja,ali kada je u pitanju reakcija organizma na unosenje hemijskih stimulativnih suspstanci onda se tu stvari komplikuju i nijedan doktor ne moze tacno reci kad ce se organizam vratiti u normalu.
Predstoji uzimanje lijekova za ciscenje organizma,prvenstveno jetre i krvotoka,a zatim mozda i bubrega.
Medjutim,javnost za to nikada nece saznati jer Rafu cuvaju mocni sponzori i vlasnici turnira koji obrcu silne milijarde dolara i evra,a za Rafu i njegovo zdravlje nikoga nije briga.A sto bi to bila necija briga kad on sam ne vodi racuna o zdravlju.
Sjetite se francuskog crtanog filma kad Rafa dolazi kolima na benzinsku pumpu,pije vodu,otvara poklopac benzinskog rezervoara,mokri u njega,pali auto i odlazi.Zasto bi Francuzi bili ljubomorni bas na Rafu,zasto ne aludiraju na Fedexa ili Novaka?Slavio je i Lens Amstrong sedam pobjeda na Tour de France-u,pa se na kraju ispostavila bolna istina.
Rafino dopingovanje,pored ostalog,nije u redu u odnosu na Novaka,Fedexa i sve one kojima je na neposten nacin uzeo pare i pehare.

Dijana

pre 9 godina

Nije ovo prvi put. Nadal se nekada ponaša neobjašnjivo. Ne radi se ovde o povredama.
Meni je bitan Nole. Želim mu svu sreću i da što duže bude prvi na svetskoj listi.

jack

pre 9 godina

Sve mi se čini da se ovde radi o već razradjenoj strategiji koju je Nadal primenjivao i krajem 2012 godine. Ne igra nekoliko meseci zbog "povrede" a u stvarnosti trenira punom parom i čeka da opadne forma glavnog konkurenta Djokovića i tada spraši u nekoliko meseci 110% kapaciteta i bude par meseci prvi. Kada bi igrao duže u kontinuitetu, Novak Djoković bi stalno bio prvi a on br. 2. Ovako mu je jedina šansa da bude po par meseci ispred Novaka svake druge godine.

robin hud

pre 9 godina

Navijač sam Novakov i ljubitelj tenisa a u isto vreme poštovalac njegovih rivala. Smatram da su povrede sastavni deo igre i da ne treba likovati na tuđim problemima. Velika većina komentara je totalno pogrešna i nema veze sa bilo čime a kamo li sa navijanjem. Tenis ide dalje i pogrešno je licitirati ko je bilo šta dobio Nadalovom povredom. Pobede se izvojevaju na terenu sportkom borbom i nikome ona nije zagarantovana. U tome je lepota sporta, zato ukočite malo sa tim negativnim i zlobnom kometarima, to ne vodi ničemu. Ja sam već ranije komentarisao Nadalove povrede koje čini mi se zlokobno najavljuju možda i kraj njegove karijere, što je loše za tenis, jer je on mora se priznati sigurno najveći borac na teniskom terenu. Teorije o čišćenju i teorija zavere da ga ATP toleriše se graniči sa naučnom fantastikom, pošto bi tačnost takve teorije uzdrmala ceo sport.

Doctor

pre 9 godina

(Jelena, 12. avgust 2014 13:27) i ostali
Da se mi lepo razumemo. Nadal je, možda i mimo svoje volje hemijski čovek, zamorčić visokotehnoloških eksperimenta. To je indirektno i priznato iz Nadalovog okruženja. On je meni drag kao osoba. Kada pobeđuje tako je dobar i mio.Kada gubi... A kome je drago da gubi? Malo mi smetaju njegovi tikovi. To tako prostački deluje. Ono što sigurno znam je da ćemo ga, zbog uticaja raznih hemijskih tretmana, sve manje gledati na teniskim terenima.

xcisha

pre 9 godina

Ajde bre da se vrati na normalno. A to znaci:
No.1 Fererer
No.2 Nadal
No.3 Djokovic
To ne samo da bi bilo lepo, nego bi bilo i posteno, a ne da Nadal profitira od Federovih godina, a Djokovic da profitira kako od Federerovih godina tako i od Nadalovih povreda.

Zo

pre 9 godina

E jest, Novaku je oko 13 hiljada ATP poena palo s neba onako slucajno i nije se nimalo potrudio da ih osvoji, sve zahvaljujuci Nadalovoj povredi. ...kakvi biseri!

kontrapunkt

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.
(šampion, 12. avgust 2014 15:54)

Ako, samo neka i dalje nastavi da ređa trofeje usled Nadalovih povreda i Federerovih godina :) I ti bi voleo da ih Čilić tako ređa, ali ne ume pa možeš samo da pucaš od muke :))

loloko

pre 9 godina

Koliko je dopingovan to se jasno vidi ,posto vec treci put pravi duzu pauzu.Normalno da je Nole br.1 svojim trudom i zato ni on, ni ostalih top 8 igraca ne prave takve i tolike pauze.Pa zbog toga i nisu Nadal , vec biraju timove ljudi koji znaju sta rade.Znaci Stan je osvojio AO zato sto Nadal nije mogao.Pa poznavaocima tenisa treba da bude jasno,da Spanski nacin igranja tenisa je toliko dosadan.Trcanje,os.linija i preterano trcanje i onda normalno doping.Ako ovako nastavi Nadal ,za dve godine ce liciti na zenu.Pored toliko hormona i svih sretstava koje koristi mozda za koju godinu odigra i WTA.A Nole ko Nole,malo igra malo ne igra ali ipak BR.1.I najzad,objavite neki komentar,ne vidim nista ruzno u nijednom, a veoma retko objavite.Bar sto se mene tice

Goran S.

pre 9 godina

To ukazuje da bi Rodzer mogao postati teniser broj 2 a ne da Nole ostane broj jedan na kraju godine, jer to vec nije sporno da ce Nole zdrzati broj jedan i ne samo do kraja godine, vec sigurno do kraja Vimbldona 2015te.
A ako da bog i u kontinuitetu jedno par godina.

pixi10

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra. (šampion, 12. avgust 2014 15:54) Nekad je pametnije cutati! A i potpis ti je pravi, sampion si u lupanju gluposti!

Zozza

pre 9 godina

Tacno je da se Novak naosvajao trofeja jer je Nadal odustvovao, ali u isto vreme, Nadal je takticki namerno propustao turnire ne bi li se na silu docepao sledece sezone trofeja i bodova, sto je nekad uspevalo, nekad kao sad, bas i ne. Novak igra ipak stabilno dobar tenis, manje spekulise, sem kad moze naravno. Takodje, moguce da je Nadala kao i one 2011 federacija ponovo ukorila za nedozvoljeno koriscenje vatrene vode.

Her Zivota

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.
(šampion, 12. avgust 2014 15:54)


-Poznih teniskih godina ? Nije li pre neki dan proglasen za jednog od 30 fizicki najspremnijih sportista na svetu ?
- Kojih povreda, kakve su te povrede koje se stalno dogadjaju van sezone sljake ??
- Kako ce to nadobijati hrpu poena, neko ce baciti te poene na teren pa ko bude brzi taj ce vise skupiti ??
- Frapantan je broj turnira koji je Djokov1c osvojio pobedivsi na njima Federera ili Nadala a pogotovu je neverovatan broj finala koji je odigrao protiv top 10 igraca, dakle najboljih na svetu

Nego sta tebe muci, to mene interesuje ???

šampion

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.

mister x

pre 9 godina

Gledao sam ATP listu, ako se ovo desi, to znaci da Nadal gubi 3000 bodova,
a ako Federer odigra veoma dobro i Sinsinatii i US OPEN, moze da mu se opasno primakne, pa cak mozda u kojem slucaju i da ga prestigne, ako npr. osvoji jedan od naredna dva turnira a u drugom dodje makar do finala. Videcemo kako ce se stvari odvijati.

fortissimo

pre 9 godina

Da pitate Novaka, sta bi vise voleo, da je br.3 ili br.2 a ima 10 GS osvojenih ili da je br.1 a ima 7 GS a ne osvoji USAO. Sta mislite koji bi bio odgovor? Dosta vise sa tim br.1. Novak treba da osvoji USAO, evo i Rafa nece da igra i da uvecava broj svojih GS . To treba da je prioritet a pozicija na ATP ce sama po sebi namece. Osvajanjem drugog GS u ovoj sezoni moze sebi da kaze da je imao jako dobru sezonu. Ako bi bilo ono drugo, da ne kazem sta onda bi mogao da prebroji koliko je izgubio do sada GS finala? Mnogo je to propustenih sansi koje se vise NIKADA ne vracaju..Br.1 NE TREBA da mu bude vazan vec broj osvojenih GS turnira. Onda svoju lestvicu medju legendama podize na jos visi nivo. Toliko o br.1

Sasha

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, ali i 2012 i ove godine Rafa je povrijedjen u drugom dijelu sezone, sto je Djokovicu dalo znatnu prednost u osiguravanju prve pozicije. Nisam siguran da bi to bilo sigurno da Rafa igra.

Za razliku od te kalkulacije, pogledajte proslu godinu. Rafa propusta AO, preko 7.000 bodova je iza Noleta, a onda ne samo da se vraca u formu, nego i uspjeva prestici Noleta na prvoj poziciji, bez da je Nole bio povrijedjen. Ne zaboravite one meceve na RG prosle godine (9-7 u petsom setu za Nadala), pa u Montrealu (7-6 u trecem), na US Openu.

Dakle, Rafa bude prvi i kada mu je glavni favorit u odlicnoj formi, dok Djokovic drugu godinu ima sretne okolnosti.

Takodje, naucite se osnovnoj kulturi. Ne likuje se nad povredom nekoga, kao sto to armija Noletovih fanova radi. Jadno je, nesportski, nemoralno. Navijajte za svog favorita, bez spustanja na takvo dno.

doktor

pre 9 godina

Ne razumem strucnjake sa komentarima "sta bi bilo kad bi bilo"....Rafael Nadal je " spartanac" kod koga polovina uspeha zavisi od fizicke spreme, pa je zbog toga njegova karijera ispunjena povredama.Dakle, sam pristup se zasniva na mnogo fizicke spreme, pa je i on sigurno svestan da sopstveno telo "haba" 200%. Iz istog razloga Federer traje dugo, njegov tenis se zasniva na cistom znanju i tehnici.

fedex fan

pre 9 godina

federer sa 33 zavrsice medju 3 godinu!! da vidimo gospodina nadala buduceg goata ahah kako da ne , gde ce biti sa 33 godine ,bice odavno u penziji ;)

Nole fan

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.
Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha,

Svasta covek moze da procita. Novak se vratio posle trijumfa u Wimbledonu. Da li je Nadal tamo igrao???.Obojica igrali na svim turnirima ove godine.Kako jeonda rafa dosao na prvomesto.Osvajajuci bodove na turnirima na kojima one sezone nije igrao ni bilo sta branio. Prosle godine Mobtreal, Cincinati, USO

Mare

pre 9 godina

NADAL se sprema za ATP World Tour Finals u Londonu,
jedino mu to fali da bude naj bolji teniser svih vremena.
(Bili, 12. avgust 2014 13:19)
A tebi mnogo fali da postanes pismen.

talican

pre 9 godina

za sasu:

"Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)"

ove godie je nole nakon vimblija vec imao prednost od Preko 500p nad rafom i to ako racunamo samo poene iz ove godine. iako je prosla sezona sljake gdje rafa tradicionalno osvaja najvise poea a ostala je samo sjevernoamericka serija i dvorana gje je nole tradicionalno pun o bolji od rafe. uz to je rafa i do vimblija odigrao i dosta vise i meceva i turnira od noleta. igrao je hale, Madrid, barcelonu, rio i dohu (ukupne vrijednosti 2500p koje je mogao osvojiti) koje nole nije igrao dok je nole odigrao samo Dubai (500p) kojeg nije igrao rafa. znaci u periodu u kojem je rafa igrao na svojim najjacim podlogama i odigrao za 2000p vise turnira je nole napravio prednost od 500p. i sada bi ga rafa kao eto stigao na svojim najlosijim a noletovim najboljim podlogama i dvorani! nidje veze i logike. isto vazi i za 2012 kada je nole bio izjednacen sa rafom na rejsu nakon vimblija. tako da ta prica o noletovom br1 jer je rafa povrijedjen uopste ne pije vodu!

Magistar Čolović

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)


Ali ''samo'' 2011.........zanimljivo, i da Spanac preskoci US open opet ce Djokovic imati manje odigranih turnira od njega a vec sada bez Cincinnatija i US opena ima vise osvojenih bodova, ali uopste mi nije jasno sta si ti uopste pokusao da kazes, ne igra jedan igrac ali su tu svi ostali, tako da si mi potpuno nejasan....

Simić

pre 9 godina

Ključna reč u naslovu je VEROVATNO.
Znači polako sa teorijama. Sasvim je moguće da će u ''zadnjem trenutku'' da odluči da ipak zaigra na US Openu.

Banezi

pre 9 godina

Nadalov stil igre uslovljava njegov premor kao i ceste povrede. Koliko se secam propustao je greb slemove 2004, 2009, 2012 i ove godine. Jednostavno covek nije gradjen za tenis osim za sljaku. Za tenis morate biti vizljasti i mrsavi poput Federera i Noleta. Federer je cak i u boljoj poziciji od Noleta jer se manje napreze. Ako bude imao motivacije da trenira igrace na ovom nivou do 2016. Noletov problem moze da bude neminovan gubitak elasticnosti koja mu daje kljucnu prednost nad vrhunskim protivnicima.

pop

pre 9 godina

A posle raspalih kolena, eto i rucnih zglobova... i hormoni rasta i ko zna jos koje supstance ne bi li se povratio, al ne moze telo to da podrzi na duze staze...
Bas me zanima na sta ce Nadal liciti za nekih 10-15 godina kad dodje priroda da naplati svoje...

Doktor

pre 9 godina

Ovo je idealno za Novaka...On ne moze da se nosi sa psihom Nadala,ali sa Fedovom moze...Federer stize do finala i onda rade zivci gde je sve losiji. Samo da Djokovic dohvati finale za Rodzeromi titula je tu!

KAO XXXL

pre 9 godina

Na slici je vidjeno da je Nadalova desna saka sa longentom !
Znaci ako je kost naprsla ili polomljena onda je minimum pauza od tri nedelje,
pa jos vreme za oporavak i trening. Realno nije spreman za US Open !
Ako se ipak pojavi i bude igrao to znaci da je sve ovo samo takticka igra!?

Nele

pre 9 godina

Ovo je samo dokaz da se Nadal dopinguje. Tj. ovo nije nikakva povreda u pitanju,vec kazna od ATP. Samo naravno,zbog popularizacije sporta ne sme javno da se izrekne kazna(kao Viktoru),vec se ovako na "fin" nacin dogovore ATP i Nadal. U fazonu "koristi sta god hoces,mi te necemo zvanicno kazniti,ali ces morati pauzirati godisnje najmanje 3 meseca,ali ti navedi kao razlog povreda".

Nebojša

pre 9 godina

Možda je čovek stvarno povredjen ako jeste želim mu brz oporavak nisam nikad pisao da koristi doping čak ni ne razmišljam o tome ali nikako mi nije jasno kako nikad nije bio povredjen u sezoni šljake dali se on toliko preforsira u prvom delu sezone pa nema snage za drugi deo ili nešto koristi ili mu je telo preslabo za stil koji igra samo on zna.

minja

pre 9 godina

sto se tice dopinga Nadala sve se zna i vidi.Nije to neka tajna.Covek se trenutno cisti a i ako bude kontrola uzorak ce pokazati nesto al je izgovor lecenje od povrede.A zamislite sta bi bilo i koliko bi opao imidz tenisa da se objavi da se jedan od najboljih ikad dopinguje.Dovoljno je pogledati Nadala i sve je jasno.Opadanje kose,neverovatno znojenje posle par minuta meca,tikovi,pogled...

Пеко

pre 9 godina

(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)
Сасха, пронађите варијанту да то (повреда) не утиче на ранг Надала. Нпр. не одузимати му бодове када је повређен!? Али, и не додавати када је под "витаминима"!? Тада би све било реално! Ви то можете! Ђаст ду ит!

bg Bata

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)

Sta ti pricas hahaha. Ostalih top 100 igraca se ne racuna? Ne da je Djokovic neprikosnoven, nego je toliko dobar da samo jedan covek na svetu moze da mu parira. Kada Djokovic zavrsi karijeru, shvatices o kakvom sportisti se radi.. mada verovatno ni tada neces priznati, jer zavist je jedna od najgorih osobina u nas ljudi, Srba pogotovu.

Sasha

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.

Jelena

pre 9 godina

Nisam neki fan Rafaela, ali svaki turnir bez njega je pomalo osakacen.
Naravno bice dobrih meceva, ali nije isto sa i bez njega.
Nadam se da postoji sansa da odigra US OPEN, pa da gledamo jos jedno veliko, neizvesno finale.

danijel

pre 9 godina

Zato nadal ima dobarr skor..
igra sljaku samo.. ili kad je bas u formi I ostale podloge..
Lako može federer na kraj god na 2 mhesto..

Vaše ime

pre 9 godina

Ajmo malo realnosti da unesemo u komentare.
Nadal je propustio Toronto, Sinsinati, i sada US Open, to znači da je digao ruke od skoro 6 miliona dolara za ova 3 turnira koja je mogao da osvoji, jer pričamo o Nadalu, teniseru koji ima 14 GS titula. Znači on je uvek favorit kao i Nole.
Znamo da niko nije gadljiv na novac?
Ako do kraja sezone produži pauzu, samo su dve, i ponavljam, samo dve mogućnosti za to.
Prva je ta da se stvarno povredio, druga je da je opet popio kaznu za dopingovanje, koju iz poštovanja prema tome ko je i šta je u tenisu, nisu javno rekli, ali taj ban mora da ispoštuje.
Šta je istina od te dve mogućnosti mi ne znamo, zna samo vrh ATP -a, komisija, (eventualno), ili zna samo Nadal i njegov tim, i porodica.

igor

pre 9 godina

Ovo na kraju i nije neki sport,Djokovic predaje meceve a Nadal turnire i prvi na listi otaje onaj koji igra...ostali igraju non stop i ne mogu da im pridju ni blizu...

CCC!

pre 9 godina

I sta je trebalo ono ujka Toniju,mislim mozes ti u sebi da se radujes tudjem ne uspehu,ali da javno likujes moras da budes mnogo glup.Ja bi cutao zbog malera,ako nista drugo.

Zoran

pre 9 godina

R.F. zavrsice godinu kao drugi. Ovim potegom R.N. bice i ostace ,kralj slake, a RF najbolji teniser koji je ikada igrao tenis. Volim Novaka i Rafu ali to su cinjenice.

Zatezalo

pre 9 godina

I sada ce gomila strucnjaka koji u zivotu nisu potrcali a kamoli uzeli reket u ruke, da se javi kako ovde nesto nije kako treba, da ovo nije povreda nego "ciscenje" od nedozvoljenih supstanci, da je njegova karijera gotova, itd.

###

pre 9 godina

Slomilo ga je rivalstvo sa Novakom, svi ti epski mečevi, maratonska borba, posebno na betonu. Možda Novak nema mišiće kao Nadal, ali je žilav jako i oporavlja se brže od Nadala. Kao na AO 2012, 6 sati meč, Nadal ne daje gestove umora, Novak pada po terenu, ali sam siguran da dan posle meča Novak je mogao da istrči maraton, a Nadal je bio u nekoj komori gde su mu menjali dnk-a, i te fore.. da dođe sebi.
Zato nemojte da se čudite što i Novaka stiže i psihički i fiziški umor od tenisa. Koliko on igra bez pauze, na vrhunskom nivou, teške mečeve protiv Mareja, Delpa, Nadala, Federera.. u zadnjih par godina, gde mu je jedina pauza kad i svima, - kraj sezone.
Marej se uništio leđa, Nadal ni sam ne zna šta sve, Federer se još drži ali nema energije kao nekada, ostao mu je čist kvalitet i talenat.
Možda je Toronto prvi znak da i Novaka stiže sve?
Videćemo kako će igrati Sinsinati, ali ne treba se zanositi, i on je samo čovek, ima mnogo mečeva, teških, u rukama i nogama, pre ili kasnije priroda će pokazati zube.
Možda bi bilo najbolje da posle US Opena Novak odma krene na odmor.

lazy houseboy

pre 9 godina

Navijam za Novaka uvek ali ovo je stvarno steta za sve koji vole tenis. Ni jedan turnir nije ono sto bismo svi voleli da bude kad neko tako velik fali. Ipak su velike pobede malo manje kad veliki ne igraju.
Na pr. jako sam bio srecan kad je Novak osvojio Vimbldon a posebno jer je u finalu dobio Federera. Da je pobedio nekog drugog bilo bi manje slatko/veliko (sto zapravo mnogo govori o Federeru).
Steta.

Damir

pre 9 godina

Postoje ljudi zaduženi za kontrolu dopinga. Dok oni ne dokaže krivnju,čovjek je čist i nema potrebe ništa govoriti o tome. Problem je kad budu okrivljeni Čilić ili Troicki - onda je to zavjera i namještaljka,a Nadal je kriv i bez toga. Ma dajte molim vas. Drugo,to o šljaci i betonu je isto prilično bezveze - ima nekoliko GS-a na obje podloge,pa evo sad se boji da igra na betonu. Izuzetno logično svakako. A još lani trijumfovao tu prilično ubjedljivo protiv Noleta kojemu je to omiljena podloga. Lijepo je imati mišljenje,ali treba ga nečim i potkrijepit da bi valjalo. Inaće ja kao u "Prljavom Harryju",poput pozadine,ima je svako...

Sve je moguce

pre 9 godina

Voleo bi da ga rodzer prestigne pre nego sto se vrati tenisu,ali je tesko ocekivati da federer osvoji sinsinati i igra bar finale us opena i dejvis kupa.

Jameson12

pre 9 godina

Djole je najjaci kad nema Nadala... Eto sanse za US Open
(Sinisha The Little, 12. avgust 2014 11:46)

Какав вам је ово резон, Надал је увек више био користан Нолету да му почисти ове играче који могу да му направе проблем на путу до финала. А онда у финалу између њих двојице увек побеђује онај који је тренутно у бољој форми и нема љутиш, било на шљаци или на бетону. Ово је понављам, одлична вест за Мареја, федерера, Раонића, Вавринку, Ферера и остале за које је Рафа пеницилин.
Па погледајте прошли период када је Рафа паузирао 7 месеци ко је највише профитирао. Мареј узео УС Опен и играо финале Аустралије, Ферер узе тад Париз, Федерер играо финале завршног Мастерс купа.

Ово није вест због које би ми требали нешто као да ликујемо.
Поздрав.

MI6

pre 9 godina

Sta li radi ovaj covek? Mislim, Rafa je paklen igrac, mozda i najbolji, ali su mi ove pauze neobicne. Napominjem da nemam bas nista protiv Nadala, dobar je lik, ali eto... Nadam se da je sve ok (u svakom smislu) sa njim.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Njegova najslabija podloga.
A gledajuci sa druge strane plasim se da se on pre dopingovao. Govorili su mnogi o tome. Zao mi je ako je tako.

Predo

pre 9 godina

Ovo ni u kom slučaju nije dobra vest ni za ljubitelje tenisa, a ni za prave navijače Novaka Đokovića. Toronto je pokazao da Novak igra sa manje motiva, kada mu je glavni konkurent van igre. Naravno, biće i glupih i zlobnih komentara, ali njih treba ignorisati. Ne sviđa mi se što to sa Nadalovim dugim pauzama postaje pravilo i onda se pojavi svež i zdrav kao da ništa nije bilo, uglavnom pred sezonu šljake, tokom koje se nikada ne povređuje.

MI6

pre 9 godina

Sta li radi ovaj covek? Mislim, Rafa je paklen igrac, mozda i najbolji, ali su mi ove pauze neobicne. Napominjem da nemam bas nista protiv Nadala, dobar je lik, ali eto... Nadam se da je sve ok (u svakom smislu) sa njim.

Jameson12

pre 9 godina

Djole je najjaci kad nema Nadala... Eto sanse za US Open
(Sinisha The Little, 12. avgust 2014 11:46)

Какав вам је ово резон, Надал је увек више био користан Нолету да му почисти ове играче који могу да му направе проблем на путу до финала. А онда у финалу између њих двојице увек побеђује онај који је тренутно у бољој форми и нема љутиш, било на шљаци или на бетону. Ово је понављам, одлична вест за Мареја, федерера, Раонића, Вавринку, Ферера и остале за које је Рафа пеницилин.
Па погледајте прошли период када је Рафа паузирао 7 месеци ко је највише профитирао. Мареј узео УС Опен и играо финале Аустралије, Ферер узе тад Париз, Федерер играо финале завршног Мастерс купа.

Ово није вест због које би ми требали нешто као да ликујемо.
Поздрав.

Mare

pre 9 godina

NADAL se sprema za ATP World Tour Finals u Londonu,
jedino mu to fali da bude naj bolji teniser svih vremena.
(Bili, 12. avgust 2014 13:19)
A tebi mnogo fali da postanes pismen.

Magistar Čolović

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)


Ali ''samo'' 2011.........zanimljivo, i da Spanac preskoci US open opet ce Djokovic imati manje odigranih turnira od njega a vec sada bez Cincinnatija i US opena ima vise osvojenih bodova, ali uopste mi nije jasno sta si ti uopste pokusao da kazes, ne igra jedan igrac ali su tu svi ostali, tako da si mi potpuno nejasan....

CCC!

pre 9 godina

I sta je trebalo ono ujka Toniju,mislim mozes ti u sebi da se radujes tudjem ne uspehu,ali da javno likujes moras da budes mnogo glup.Ja bi cutao zbog malera,ako nista drugo.

Predo

pre 9 godina

Ovo ni u kom slučaju nije dobra vest ni za ljubitelje tenisa, a ni za prave navijače Novaka Đokovića. Toronto je pokazao da Novak igra sa manje motiva, kada mu je glavni konkurent van igre. Naravno, biće i glupih i zlobnih komentara, ali njih treba ignorisati. Ne sviđa mi se što to sa Nadalovim dugim pauzama postaje pravilo i onda se pojavi svež i zdrav kao da ništa nije bilo, uglavnom pred sezonu šljake, tokom koje se nikada ne povređuje.

doktor

pre 9 godina

Ne razumem strucnjake sa komentarima "sta bi bilo kad bi bilo"....Rafael Nadal je " spartanac" kod koga polovina uspeha zavisi od fizicke spreme, pa je zbog toga njegova karijera ispunjena povredama.Dakle, sam pristup se zasniva na mnogo fizicke spreme, pa je i on sigurno svestan da sopstveno telo "haba" 200%. Iz istog razloga Federer traje dugo, njegov tenis se zasniva na cistom znanju i tehnici.

pixi10

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra. (šampion, 12. avgust 2014 15:54) Nekad je pametnije cutati! A i potpis ti je pravi, sampion si u lupanju gluposti!

talican

pre 9 godina

za sasu:

"Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)"

ove godie je nole nakon vimblija vec imao prednost od Preko 500p nad rafom i to ako racunamo samo poene iz ove godine. iako je prosla sezona sljake gdje rafa tradicionalno osvaja najvise poea a ostala je samo sjevernoamericka serija i dvorana gje je nole tradicionalno pun o bolji od rafe. uz to je rafa i do vimblija odigrao i dosta vise i meceva i turnira od noleta. igrao je hale, Madrid, barcelonu, rio i dohu (ukupne vrijednosti 2500p koje je mogao osvojiti) koje nole nije igrao dok je nole odigrao samo Dubai (500p) kojeg nije igrao rafa. znaci u periodu u kojem je rafa igrao na svojim najjacim podlogama i odigrao za 2000p vise turnira je nole napravio prednost od 500p. i sada bi ga rafa kao eto stigao na svojim najlosijim a noletovim najboljim podlogama i dvorani! nidje veze i logike. isto vazi i za 2012 kada je nole bio izjednacen sa rafom na rejsu nakon vimblija. tako da ta prica o noletovom br1 jer je rafa povrijedjen uopste ne pije vodu!

lazy houseboy

pre 9 godina

Navijam za Novaka uvek ali ovo je stvarno steta za sve koji vole tenis. Ni jedan turnir nije ono sto bismo svi voleli da bude kad neko tako velik fali. Ipak su velike pobede malo manje kad veliki ne igraju.
Na pr. jako sam bio srecan kad je Novak osvojio Vimbldon a posebno jer je u finalu dobio Federera. Da je pobedio nekog drugog bilo bi manje slatko/veliko (sto zapravo mnogo govori o Federeru).
Steta.

Banezi

pre 9 godina

Nadalov stil igre uslovljava njegov premor kao i ceste povrede. Koliko se secam propustao je greb slemove 2004, 2009, 2012 i ove godine. Jednostavno covek nije gradjen za tenis osim za sljaku. Za tenis morate biti vizljasti i mrsavi poput Federera i Noleta. Federer je cak i u boljoj poziciji od Noleta jer se manje napreze. Ako bude imao motivacije da trenira igrace na ovom nivou do 2016. Noletov problem moze da bude neminovan gubitak elasticnosti koja mu daje kljucnu prednost nad vrhunskim protivnicima.

minja

pre 9 godina

sto se tice dopinga Nadala sve se zna i vidi.Nije to neka tajna.Covek se trenutno cisti a i ako bude kontrola uzorak ce pokazati nesto al je izgovor lecenje od povrede.A zamislite sta bi bilo i koliko bi opao imidz tenisa da se objavi da se jedan od najboljih ikad dopinguje.Dovoljno je pogledati Nadala i sve je jasno.Opadanje kose,neverovatno znojenje posle par minuta meca,tikovi,pogled...

bg Bata

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)

Sta ti pricas hahaha. Ostalih top 100 igraca se ne racuna? Ne da je Djokovic neprikosnoven, nego je toliko dobar da samo jedan covek na svetu moze da mu parira. Kada Djokovic zavrsi karijeru, shvatices o kakvom sportisti se radi.. mada verovatno ni tada neces priznati, jer zavist je jedna od najgorih osobina u nas ljudi, Srba pogotovu.

Vaše ime

pre 9 godina

Ajmo malo realnosti da unesemo u komentare.
Nadal je propustio Toronto, Sinsinati, i sada US Open, to znači da je digao ruke od skoro 6 miliona dolara za ova 3 turnira koja je mogao da osvoji, jer pričamo o Nadalu, teniseru koji ima 14 GS titula. Znači on je uvek favorit kao i Nole.
Znamo da niko nije gadljiv na novac?
Ako do kraja sezone produži pauzu, samo su dve, i ponavljam, samo dve mogućnosti za to.
Prva je ta da se stvarno povredio, druga je da je opet popio kaznu za dopingovanje, koju iz poštovanja prema tome ko je i šta je u tenisu, nisu javno rekli, ali taj ban mora da ispoštuje.
Šta je istina od te dve mogućnosti mi ne znamo, zna samo vrh ATP -a, komisija, (eventualno), ili zna samo Nadal i njegov tim, i porodica.

Zo

pre 9 godina

E jest, Novaku je oko 13 hiljada ATP poena palo s neba onako slucajno i nije se nimalo potrudio da ih osvoji, sve zahvaljujuci Nadalovoj povredi. ...kakvi biseri!

fortissimo

pre 9 godina

Da pitate Novaka, sta bi vise voleo, da je br.3 ili br.2 a ima 10 GS osvojenih ili da je br.1 a ima 7 GS a ne osvoji USAO. Sta mislite koji bi bio odgovor? Dosta vise sa tim br.1. Novak treba da osvoji USAO, evo i Rafa nece da igra i da uvecava broj svojih GS . To treba da je prioritet a pozicija na ATP ce sama po sebi namece. Osvajanjem drugog GS u ovoj sezoni moze sebi da kaze da je imao jako dobru sezonu. Ako bi bilo ono drugo, da ne kazem sta onda bi mogao da prebroji koliko je izgubio do sada GS finala? Mnogo je to propustenih sansi koje se vise NIKADA ne vracaju..Br.1 NE TREBA da mu bude vazan vec broj osvojenih GS turnira. Onda svoju lestvicu medju legendama podize na jos visi nivo. Toliko o br.1

talican

pre 9 godina

za saleta:

rafa nikada nije ponovio sampionsku sezonu. jedini je igrac u istoriji koji ima 2 ili vise Godina koje je zavrsio kao br1 a da nikada nije bio 2 puta za radom na celu. uz to rafa nikada nije odbranio titulu na betonu. pa bilo ne bilo povrede tesko da bi bas ove sezone poceo da rusi stare navike.


za zokija:

h2h im nije 22-17 nego 23-19 s tim da je rafa prednost nabio na zemlji gdje su 15-4 za rafu. na ostalim podlogama su 15-8 za noleta. na tvrdom nole ima 14-6 (1 je na tepihu). tako da taj negativni skor ima dosta i sa noletovom konstantom na svim podlogama da radi. nole jednostavno redovno stize do zavrsnica turnira i to na svim podlogoma pa i kada nije u naj formi. tako da i na sljaci dodje do rafe u punoj snazi dok rafa kada nije u punoj formi na podlogoma koje vise odgovaraju noletu ispadne daleko cesce ranije i uopste ne dodje do noleta. tako su recimo odigrali po 19 meceva i na sljaci i na betonu iako je beton daleko zastupljenija podloga.

to ne naci da nole ukupno ima vise uspjeha i da je sveukupno bolji od rafe ali isto tako ta tvoja statistika ne znaci da je rafa trenutno bolji od noleta jer je nole trenutno ne samo bolji od rafe nego i od svih ostalih tenisera. nole je trenutno najbolji teniser svijeta i to je jedina istina. a u svojoj statistici si vidim izostavio titule sa WTF-a koje su najjace nakon slem titula a kojih nole ima 3 a rafa ni jednu. zato si uredno popisao masters titule koje su daleko manje po prestizu od zavrsnog finala!

Jameson12

pre 9 godina

Aj i ja opet da se javim, nervirate me i jedni i drugi :-)

Ove što tvrde da se Novak naosvajao trofeja u Nadalovom odsustvu molim da nam svima napismeno obrazlože kojih su to silni trofeji u pitanju. Od kada je Rafa uzeo bolovanje posle Vimbldona 2012 najviše trofeja je osvojio Marej. Redom Olimijadu, US Open, Rakuten, finale Šangaja, finale AO i Majami 2013. Kolko je ono puta Marej inače pobedio Rafu na gren slemovima? Znači džaba se tu svađate kada se zna ko voli da "krade" trofeje!

Za ove što tvrde da su Novak i Nadal profitirali zbog Rodžerovih godina - može se mirne duše replicirati da je upravo obrnuto. To jest da je Rodžer profitirao zbog mladosti Rafe i Novaka. A i 2011 kada su Novak i Rafa cele godine urnisali jedan drugog i onako iscrpljeni kulirali kraj sezone - baš tada kreće žetva trofeja Federera koja će ga kasnije vratiti na mesto broj 1.

Evo meni se ćefnulo da tvrdim da su se i Rafa i Rodžer naosvajali trofeja usled krhkog zdravlja Novaka Đokovića tokom njegove rane karijere. Jel nije odustao dva puta na AO 2009 i 2010 zbog sunčanice i stomačnog virusa?Tada je već bio osvajač gren slema. Jel nije pre toga predavao polufinala gren slemova Rafi?

U zadnje 4 godine u tenisu postoji samo jedna konstanta - a to je Novak. Svi glavni rivali su uzimali "slobodno" i imali vremena da malo odmore glavu od tenisa, samo je on non-stop tu.

Nebojša

pre 9 godina

Možda je čovek stvarno povredjen ako jeste želim mu brz oporavak nisam nikad pisao da koristi doping čak ni ne razmišljam o tome ali nikako mi nije jasno kako nikad nije bio povredjen u sezoni šljake dali se on toliko preforsira u prvom delu sezone pa nema snage za drugi deo ili nešto koristi ili mu je telo preslabo za stil koji igra samo on zna.

Her Zivota

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.
(šampion, 12. avgust 2014 15:54)


-Poznih teniskih godina ? Nije li pre neki dan proglasen za jednog od 30 fizicki najspremnijih sportista na svetu ?
- Kojih povreda, kakve su te povrede koje se stalno dogadjaju van sezone sljake ??
- Kako ce to nadobijati hrpu poena, neko ce baciti te poene na teren pa ko bude brzi taj ce vise skupiti ??
- Frapantan je broj turnira koji je Djokov1c osvojio pobedivsi na njima Federera ili Nadala a pogotovu je neverovatan broj finala koji je odigrao protiv top 10 igraca, dakle najboljih na svetu

Nego sta tebe muci, to mene interesuje ???

###

pre 9 godina

Slomilo ga je rivalstvo sa Novakom, svi ti epski mečevi, maratonska borba, posebno na betonu. Možda Novak nema mišiće kao Nadal, ali je žilav jako i oporavlja se brže od Nadala. Kao na AO 2012, 6 sati meč, Nadal ne daje gestove umora, Novak pada po terenu, ali sam siguran da dan posle meča Novak je mogao da istrči maraton, a Nadal je bio u nekoj komori gde su mu menjali dnk-a, i te fore.. da dođe sebi.
Zato nemojte da se čudite što i Novaka stiže i psihički i fiziški umor od tenisa. Koliko on igra bez pauze, na vrhunskom nivou, teške mečeve protiv Mareja, Delpa, Nadala, Federera.. u zadnjih par godina, gde mu je jedina pauza kad i svima, - kraj sezone.
Marej se uništio leđa, Nadal ni sam ne zna šta sve, Federer se još drži ali nema energije kao nekada, ostao mu je čist kvalitet i talenat.
Možda je Toronto prvi znak da i Novaka stiže sve?
Videćemo kako će igrati Sinsinati, ali ne treba se zanositi, i on je samo čovek, ima mnogo mečeva, teških, u rukama i nogama, pre ili kasnije priroda će pokazati zube.
Možda bi bilo najbolje da posle US Opena Novak odma krene na odmor.

fedex fan

pre 9 godina

federer sa 33 zavrsice medju 3 godinu!! da vidimo gospodina nadala buduceg goata ahah kako da ne , gde ce biti sa 33 godine ,bice odavno u penziji ;)

Simić

pre 9 godina

Ključna reč u naslovu je VEROVATNO.
Znači polako sa teorijama. Sasvim je moguće da će u ''zadnjem trenutku'' da odluči da ipak zaigra na US Openu.

kontrapunkt

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.
(šampion, 12. avgust 2014 15:54)

Ako, samo neka i dalje nastavi da ređa trofeje usled Nadalovih povreda i Federerovih godina :) I ti bi voleo da ih Čilić tako ređa, ali ne ume pa možeš samo da pucaš od muke :))

5AR

pre 9 godina

Ne znam da li ste svesni ali Nadal opušteno može za nekih 22 meseca od danas da se povuče iz tenisa. Znači sa 30 god. Neće zauvek igrati ni Novak ni Nadal, ni Federer, vreme ne prašta nikome.
Uživajmo za sad u ovim ludacima koji igraju vrhinski tenis

Nole fan

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.
Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha,

Svasta covek moze da procita. Novak se vratio posle trijumfa u Wimbledonu. Da li je Nadal tamo igrao???.Obojica igrali na svim turnirima ove godine.Kako jeonda rafa dosao na prvomesto.Osvajajuci bodove na turnirima na kojima one sezone nije igrao ni bilo sta branio. Prosle godine Mobtreal, Cincinati, USO

Zoran

pre 9 godina

R.F. zavrsice godinu kao drugi. Ovim potegom R.N. bice i ostace ,kralj slake, a RF najbolji teniser koji je ikada igrao tenis. Volim Novaka i Rafu ali to su cinjenice.

pop

pre 9 godina

A posle raspalih kolena, eto i rucnih zglobova... i hormoni rasta i ko zna jos koje supstance ne bi li se povratio, al ne moze telo to da podrzi na duze staze...
Bas me zanima na sta ce Nadal liciti za nekih 10-15 godina kad dodje priroda da naplati svoje...

danijel

pre 9 godina

Zato nadal ima dobarr skor..
igra sljaku samo.. ili kad je bas u formi I ostale podloge..
Lako može federer na kraj god na 2 mhesto..

Damir

pre 9 godina

Postoje ljudi zaduženi za kontrolu dopinga. Dok oni ne dokaže krivnju,čovjek je čist i nema potrebe ništa govoriti o tome. Problem je kad budu okrivljeni Čilić ili Troicki - onda je to zavjera i namještaljka,a Nadal je kriv i bez toga. Ma dajte molim vas. Drugo,to o šljaci i betonu je isto prilično bezveze - ima nekoliko GS-a na obje podloge,pa evo sad se boji da igra na betonu. Izuzetno logično svakako. A još lani trijumfovao tu prilično ubjedljivo protiv Noleta kojemu je to omiljena podloga. Lijepo je imati mišljenje,ali treba ga nečim i potkrijepit da bi valjalo. Inaće ja kao u "Prljavom Harryju",poput pozadine,ima je svako...

Nele

pre 9 godina

Ovo je samo dokaz da se Nadal dopinguje. Tj. ovo nije nikakva povreda u pitanju,vec kazna od ATP. Samo naravno,zbog popularizacije sporta ne sme javno da se izrekne kazna(kao Viktoru),vec se ovako na "fin" nacin dogovore ATP i Nadal. U fazonu "koristi sta god hoces,mi te necemo zvanicno kazniti,ali ces morati pauzirati godisnje najmanje 3 meseca,ali ti navedi kao razlog povreda".

Jelena

pre 9 godina

Nisam neki fan Rafaela, ali svaki turnir bez njega je pomalo osakacen.
Naravno bice dobrih meceva, ali nije isto sa i bez njega.
Nadam se da postoji sansa da odigra US OPEN, pa da gledamo jos jedno veliko, neizvesno finale.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Njegova najslabija podloga.
A gledajuci sa druge strane plasim se da se on pre dopingovao. Govorili su mnogi o tome. Zao mi je ako je tako.

KAO XXXL

pre 9 godina

Na slici je vidjeno da je Nadalova desna saka sa longentom !
Znaci ako je kost naprsla ili polomljena onda je minimum pauza od tri nedelje,
pa jos vreme za oporavak i trening. Realno nije spreman za US Open !
Ako se ipak pojavi i bude igrao to znaci da je sve ovo samo takticka igra!?

Zatezalo

pre 9 godina

I sada ce gomila strucnjaka koji u zivotu nisu potrcali a kamoli uzeli reket u ruke, da se javi kako ovde nesto nije kako treba, da ovo nije povreda nego "ciscenje" od nedozvoljenih supstanci, da je njegova karijera gotova, itd.

danix

pre 9 godina

Ako Rafa propusti USO onda sam siguran da se radi o vecem problemu sa njegovim zdravljem nego sto je to bio slucaj do sada.
Dakle,ciscenje organizma od dopiga ne ide kao do sada,organizam sve teze odgovara na hemiju,jetra se napunila otrovima i sada dolazi do problema koji se teze rjesava.
Jer,kada su u pitanju fizicke povrede,nogu,ruku,misica,tetiva itd,ljekari mogu tacno odrediti vrijeme lijecenja i ozdravljenja,ali kada je u pitanju reakcija organizma na unosenje hemijskih stimulativnih suspstanci onda se tu stvari komplikuju i nijedan doktor ne moze tacno reci kad ce se organizam vratiti u normalu.
Predstoji uzimanje lijekova za ciscenje organizma,prvenstveno jetre i krvotoka,a zatim mozda i bubrega.
Medjutim,javnost za to nikada nece saznati jer Rafu cuvaju mocni sponzori i vlasnici turnira koji obrcu silne milijarde dolara i evra,a za Rafu i njegovo zdravlje nikoga nije briga.A sto bi to bila necija briga kad on sam ne vodi racuna o zdravlju.
Sjetite se francuskog crtanog filma kad Rafa dolazi kolima na benzinsku pumpu,pije vodu,otvara poklopac benzinskog rezervoara,mokri u njega,pali auto i odlazi.Zasto bi Francuzi bili ljubomorni bas na Rafu,zasto ne aludiraju na Fedexa ili Novaka?Slavio je i Lens Amstrong sedam pobjeda na Tour de France-u,pa se na kraju ispostavila bolna istina.
Rafino dopingovanje,pored ostalog,nije u redu u odnosu na Novaka,Fedexa i sve one kojima je na neposten nacin uzeo pare i pehare.

Sve je moguce

pre 9 godina

Voleo bi da ga rodzer prestigne pre nego sto se vrati tenisu,ali je tesko ocekivati da federer osvoji sinsinati i igra bar finale us opena i dejvis kupa.

mister x

pre 9 godina

Gledao sam ATP listu, ako se ovo desi, to znaci da Nadal gubi 3000 bodova,
a ako Federer odigra veoma dobro i Sinsinatii i US OPEN, moze da mu se opasno primakne, pa cak mozda u kojem slucaju i da ga prestigne, ako npr. osvoji jedan od naredna dva turnira a u drugom dodje makar do finala. Videcemo kako ce se stvari odvijati.

Dijana

pre 9 godina

Nije ovo prvi put. Nadal se nekada ponaša neobjašnjivo. Ne radi se ovde o povredama.
Meni je bitan Nole. Želim mu svu sreću i da što duže bude prvi na svetskoj listi.

danilo

pre 9 godina

Posle Noleta, Rafa mi jeste najdraži igrač jer uvek igra na 101% svojih mogućnosti.
Posebno jer je pokazao jednom velikom igraču kao što je Federer da nije savršen igrač kako se mislilo već da i najmanja slabost u igri plaća serijom surovih poraza.
Rafi niko ništa nije poklonio, od svojih prvih koraka on igra tenis, ne pravi skandale ni na igralištu, ni van njega, jednostavno sportista za primer.
Priče o Rafinom dopingu, danas, početkom 21. veka, su prazne i zlonamerne.
Igrače stalno testiraju i da postoji šansa za savršen doping, svakako bi ga Amerikancu najpre otkrili a ne Španci koji su ekonomsko i naučno bar 30 godina iza USA.
A Amerikanci od Agasija, već više od deset godina, nemaju ozbiljnog igrača...
Stoga, da se manemo blaćenja možda najvećeg igrača u istoriji a više da uživamo u njegovoj igri i Noletovim povremenim pobedama nad njim.
Pošteno govoreći, svaki veliki turnir, koji je Nole osvojio, meni je duplo draži ako je pri tom tukao Rafu ili Fedeksa.
Ostali su samo ekstra dragi i talentovani momci; pravi šampioni nikako...

robin hud

pre 9 godina

Navijač sam Novakov i ljubitelj tenisa a u isto vreme poštovalac njegovih rivala. Smatram da su povrede sastavni deo igre i da ne treba likovati na tuđim problemima. Velika većina komentara je totalno pogrešna i nema veze sa bilo čime a kamo li sa navijanjem. Tenis ide dalje i pogrešno je licitirati ko je bilo šta dobio Nadalovom povredom. Pobede se izvojevaju na terenu sportkom borbom i nikome ona nije zagarantovana. U tome je lepota sporta, zato ukočite malo sa tim negativnim i zlobnom kometarima, to ne vodi ničemu. Ja sam već ranije komentarisao Nadalove povrede koje čini mi se zlokobno najavljuju možda i kraj njegove karijere, što je loše za tenis, jer je on mora se priznati sigurno najveći borac na teniskom terenu. Teorije o čišćenju i teorija zavere da ga ATP toleriše se graniči sa naučnom fantastikom, pošto bi tačnost takve teorije uzdrmala ceo sport.

Sasha

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.

Zozza

pre 9 godina

Tacno je da se Novak naosvajao trofeja jer je Nadal odustvovao, ali u isto vreme, Nadal je takticki namerno propustao turnire ne bi li se na silu docepao sledece sezone trofeja i bodova, sto je nekad uspevalo, nekad kao sad, bas i ne. Novak igra ipak stabilno dobar tenis, manje spekulise, sem kad moze naravno. Takodje, moguce da je Nadala kao i one 2011 federacija ponovo ukorila za nedozvoljeno koriscenje vatrene vode.

Sasha

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, ali i 2012 i ove godine Rafa je povrijedjen u drugom dijelu sezone, sto je Djokovicu dalo znatnu prednost u osiguravanju prve pozicije. Nisam siguran da bi to bilo sigurno da Rafa igra.

Za razliku od te kalkulacije, pogledajte proslu godinu. Rafa propusta AO, preko 7.000 bodova je iza Noleta, a onda ne samo da se vraca u formu, nego i uspjeva prestici Noleta na prvoj poziciji, bez da je Nole bio povrijedjen. Ne zaboravite one meceve na RG prosle godine (9-7 u petsom setu za Nadala), pa u Montrealu (7-6 u trecem), na US Openu.

Dakle, Rafa bude prvi i kada mu je glavni favorit u odlicnoj formi, dok Djokovic drugu godinu ima sretne okolnosti.

Takodje, naucite se osnovnoj kulturi. Ne likuje se nad povredom nekoga, kao sto to armija Noletovih fanova radi. Jadno je, nesportski, nemoralno. Navijajte za svog favorita, bez spustanja na takvo dno.

loloko

pre 9 godina

Koliko je dopingovan to se jasno vidi ,posto vec treci put pravi duzu pauzu.Normalno da je Nole br.1 svojim trudom i zato ni on, ni ostalih top 8 igraca ne prave takve i tolike pauze.Pa zbog toga i nisu Nadal , vec biraju timove ljudi koji znaju sta rade.Znaci Stan je osvojio AO zato sto Nadal nije mogao.Pa poznavaocima tenisa treba da bude jasno,da Spanski nacin igranja tenisa je toliko dosadan.Trcanje,os.linija i preterano trcanje i onda normalno doping.Ako ovako nastavi Nadal ,za dve godine ce liciti na zenu.Pored toliko hormona i svih sretstava koje koristi mozda za koju godinu odigra i WTA.A Nole ko Nole,malo igra malo ne igra ali ipak BR.1.I najzad,objavite neki komentar,ne vidim nista ruzno u nijednom, a veoma retko objavite.Bar sto se mene tice

Goran S.

pre 9 godina

To ukazuje da bi Rodzer mogao postati teniser broj 2 a ne da Nole ostane broj jedan na kraju godine, jer to vec nije sporno da ce Nole zdrzati broj jedan i ne samo do kraja godine, vec sigurno do kraja Vimbldona 2015te.
A ako da bog i u kontinuitetu jedno par godina.

igor

pre 9 godina

Ovo na kraju i nije neki sport,Djokovic predaje meceve a Nadal turnire i prvi na listi otaje onaj koji igra...ostali igraju non stop i ne mogu da im pridju ni blizu...

Doctor

pre 9 godina

(Jelena, 12. avgust 2014 13:27) i ostali
Da se mi lepo razumemo. Nadal je, možda i mimo svoje volje hemijski čovek, zamorčić visokotehnoloških eksperimenta. To je indirektno i priznato iz Nadalovog okruženja. On je meni drag kao osoba. Kada pobeđuje tako je dobar i mio.Kada gubi... A kome je drago da gubi? Malo mi smetaju njegovi tikovi. To tako prostački deluje. Ono što sigurno znam je da ćemo ga, zbog uticaja raznih hemijskih tretmana, sve manje gledati na teniskim terenima.

Zoki

pre 9 godina

Idemo malo realno bez ostrascenosti,

Grand Slam titule:Nadal 14,Djokovic 7
Masters titule: Nadal 27,Djokovic 19
Medjusobni mecevi:Nadal 22,Djokovic 17
Jedino brojke ne lazu,one su neumoljive

jack

pre 9 godina

Sve mi se čini da se ovde radi o već razradjenoj strategiji koju je Nadal primenjivao i krajem 2012 godine. Ne igra nekoliko meseci zbog "povrede" a u stvarnosti trenira punom parom i čeka da opadne forma glavnog konkurenta Djokovića i tada spraši u nekoliko meseci 110% kapaciteta i bude par meseci prvi. Kada bi igrao duže u kontinuitetu, Novak Djoković bi stalno bio prvi a on br. 2. Ovako mu je jedina šansa da bude po par meseci ispred Novaka svake druge godine.

ferdinand

pre 9 godina

I jos samo da razjasnimo Nadalove "tikove". To nisu tikovi vec opsesivno-kompulzivni poremecaj. Dakle, on ima prisilne misli (opsesije) koje ga teraju da stalno dodiruje nos, kosu, sorc (kompulzije). Dalje, postavljanje peskira pa reketa na stolicu, zatim redjanje flasica u milimetar, zatim izlazak i ulazak na teren odredjenom nogom. Tim svojim kompulzijama, on se oslobadja intrapsihickog naboja koji se stvara usled prisilnih misli (opsesija).

Пеко

pre 9 godina

(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)
Сасха, пронађите варијанту да то (повреда) не утиче на ранг Надала. Нпр. не одузимати му бодове када је повређен!? Али, и не додавати када је под "витаминима"!? Тада би све било реално! Ви то можете! Ђаст ду ит!

Cvetozar

pre 9 godina

Ako se Nadal dopinguje, onda se apsolutno sigurno dopinguje i Djokovic. I Djokovic zna da se izgubi i nestane, kao zbog nekih "povreda", pa se vrati cudesno zdrav i brz.
Samo da potvrdim da neki Djokisti ne naskoce na mene: ne vreujem da se ijedan od njih ozbiljno dopinguje, ali ako se dopinguju, onda to rade i Nadal i Djokovic.

Nole i Nadal to su srca dva

pre 9 godina

Ne bre Rafa, sta radis covjece ?! Pa bez tebe ni Novak nema motivaciju da grabi i grize, upropastio si mu ostatak sezone:) ! Sada ce po dobrom srpskom obicaju da se opusti i izgubi ostrinu, po onoj izreci "prijatelju kako cemo? prijatelju lako cemo" .

šampion

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.

Doktor

pre 9 godina

Ovo je idealno za Novaka...On ne moze da se nosi sa psihom Nadala,ali sa Fedovom moze...Federer stize do finala i onda rade zivci gde je sve losiji. Samo da Djokovic dohvati finale za Rodzeromi titula je tu!

blahblah

pre 9 godina

(Andjela, 12. avgust 2014 22:06)
cemu omalovazavanje ostalih tenisera.
Za mene Federer jeste najbolji teniser kog sam ja gledao, ali tenisku istoriju su pisali (ima ih jos, ali ovo bih rekao da su najuticajniji) Lejver, Konors, Borg, Mekinro, Lendl, Agasi, Sampras, Federer, Nadal a sada je pise Djokovic, on je trenutno najbolji teniser sveta i verovatno ce tu ostati jos godinu-dve a mozda i vise.
Ne kazem pri tome da je Agasi isto sto i Borg, Lendl kao i Federer, ali zanemariti uticaj bilo koga od njih je nepostovanje.

tetak

pre 9 godina

Svejedno ne bi prosao 3 kola zbog povrede zgloba....

US Open kao i Cincinnati ce svakako osvojiti Nole Djokovic jer , budimo realni , ko moze da ga zaustavi sem Nadala

Jameson12

pre 9 godina

(blahblah, 12. avgust 2014 22:10)
"meni je zaista neverovatno da neko tvrdi kako se Federer 2012. vratio na prvo mesto zato sto su Novak i Nadal izmorili jedan drugog :D :D :D
Osim toga, povratak Federera na prvo mesto 2012. nije samo zbog 3 titule u finishu sezone 2011. vec je Federer osvojio i 3 mastersa u 2012. i 1 slem. U trenutku povratka na tron drzao je 3 titule iz 2011 i 6 iz 2012"


U pravu si, ja sam bio poluironičan i "logikom" nekih komentatora ovde pokazao da sve može da se izvrne naopačke i gleda iz drugog ugla. Kao kad bih ti opovrgao jedan od tih mastersa iz 2012 zbog plave šljake te godine i činjenice da nije morao da igra ni protiv Novaka ni protiv Nadala :-). Mada stvarno mislim da je krajem 2011 jednostavno iskoristio pad forme polupovredjenog Novaka i indisponiranost Rafe ali kapa dole - nije lako dobiti Pariz i Masters kup zaredom. Za Rodžera inače imam samo respekt s moje strane.
Marej recimo prespava sezonu šljake i sav nabrijan dođe na Vimbldon.
Rafa odradi šljaku, i da sebi luksuz da ispadne u prvom kolu Vimbldona i ode na more ili na bolovanje i uvek se vrati bolji nego pre.
Rodja već duže ne igra pod imperativom pobede, (njemu, opet, kapa dole)
Novak godinama igra konstantno završnice većine turnira a proglasi mu se loša sezona kad izgubi par finala.

Možda mu je vreme da menja taktiku i gleda samo slemove, nije više momak ;-)

blahblah

pre 9 godina

(Jameson12, 12. avgust 2014 19:11)
meni je zaista neverovatno da neko tvrdi kako se Federer 2012. vratio na prvo mesto zato sto su Novak i Nadal izmorili jedan drugog :D :D :D
pa rec je o dvojici tenisera koji su fizicki verovatno najspremniji u istoriji ovog sporta, u naponu snage, jedan 24 drugi 25 godina, a chicha na zalasku karijere sa 30 koristi to sto su oni umorni.

Osim toga, povratak Federera na prvo mesto 2012. nije samo zbog 3 titule u finishu sezone 2011. (mada stvarno ne vidim razlog da bilo ko umanjuje znacaj tih titula, da li cemo isto raditi i za Noleta i reci da je iskoristio to sto se Nadal umorio i nakon USOa mu drasticno pala forma) vec je Federer osvojio i 3 mastersa u 2012. i 1 slem. U trenutku povratka na tron drzao je 3 titule iz 2011 i 6 iz 2012.

no, slozio bih se, u poslednje 4 godine samo je Nole konstanta, ali je Federer verovatno najkonstantniji teniser u istoriji, za poslednjih 11 godina imao je pad samo prosle nakon velikih problema sa ledjima, a 2005-09 je zaista postavio standarde koje ce tesko iko ponoviti (za nijansu ispred ovoga sto novak radi sad)

Elle

pre 9 godina

DOBRO je tu neko primetio da Nadal nikad nije povredjen kada je sezona šljake. To već ukazuje da su njegove povrede pre i posle šljake sumnjive.

рајко

pre 9 godina

ма број један није више толико бажно колико побеђивање на беликим турнирима. надал се може појавити следеће године и пошамарати све редом поготово на шљаци.

xcisha

pre 9 godina

Ajde bre da se vrati na normalno. A to znaci:
No.1 Fererer
No.2 Nadal
No.3 Djokovic
To ne samo da bi bilo lepo, nego bi bilo i posteno, a ne da Nadal profitira od Federovih godina, a Djokovic da profitira kako od Federerovih godina tako i od Nadalovih povreda.

Andjela

pre 9 godina

@zoki
Pošto si napisao cifre,
A one jedino ostaju,
Evo glasanje +28,-93
Noletovi fanova ne priznaju cifre,
To samo po sebi puno govori.
Ps. Za sada je istoriju tenisa napisao
FEDERER
A mali dodatak
NADAL I SAMPRAS
Ostali se kao statisti pojavljuju tu i tamo.

Dermendziev

pre 9 godina

#Koji srećko je ovaj Đoković?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 13. avgust 2014 11:40

Dragi Novice, Novak nije Srecko.Srecko i Srecka su Rafa i Serena sto su mnogo profitabilni pa krivolov placaju u naturi.O tome smo u vise navrata govorili mnogo ranije pre nego sto su se isti *samopovredjivali*.

Pozdrav svima od jednog od starogardasa!

Sasha

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.

šampion

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.

Sasha

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, ali i 2012 i ove godine Rafa je povrijedjen u drugom dijelu sezone, sto je Djokovicu dalo znatnu prednost u osiguravanju prve pozicije. Nisam siguran da bi to bilo sigurno da Rafa igra.

Za razliku od te kalkulacije, pogledajte proslu godinu. Rafa propusta AO, preko 7.000 bodova je iza Noleta, a onda ne samo da se vraca u formu, nego i uspjeva prestici Noleta na prvoj poziciji, bez da je Nole bio povrijedjen. Ne zaboravite one meceve na RG prosle godine (9-7 u petsom setu za Nadala), pa u Montrealu (7-6 u trecem), na US Openu.

Dakle, Rafa bude prvi i kada mu je glavni favorit u odlicnoj formi, dok Djokovic drugu godinu ima sretne okolnosti.

Takodje, naucite se osnovnoj kulturi. Ne likuje se nad povredom nekoga, kao sto to armija Noletovih fanova radi. Jadno je, nesportski, nemoralno. Navijajte za svog favorita, bez spustanja na takvo dno.

Zoki

pre 9 godina

Idemo malo realno bez ostrascenosti,

Grand Slam titule:Nadal 14,Djokovic 7
Masters titule: Nadal 27,Djokovic 19
Medjusobni mecevi:Nadal 22,Djokovic 17
Jedino brojke ne lazu,one su neumoljive

xcisha

pre 9 godina

Ajde bre da se vrati na normalno. A to znaci:
No.1 Fererer
No.2 Nadal
No.3 Djokovic
To ne samo da bi bilo lepo, nego bi bilo i posteno, a ne da Nadal profitira od Federovih godina, a Djokovic da profitira kako od Federerovih godina tako i od Nadalovih povreda.

Zatezalo

pre 9 godina

I sada ce gomila strucnjaka koji u zivotu nisu potrcali a kamoli uzeli reket u ruke, da se javi kako ovde nesto nije kako treba, da ovo nije povreda nego "ciscenje" od nedozvoljenih supstanci, da je njegova karijera gotova, itd.

Zoran

pre 9 godina

R.F. zavrsice godinu kao drugi. Ovim potegom R.N. bice i ostace ,kralj slake, a RF najbolji teniser koji je ikada igrao tenis. Volim Novaka i Rafu ali to su cinjenice.

Damir

pre 9 godina

Postoje ljudi zaduženi za kontrolu dopinga. Dok oni ne dokaže krivnju,čovjek je čist i nema potrebe ništa govoriti o tome. Problem je kad budu okrivljeni Čilić ili Troicki - onda je to zavjera i namještaljka,a Nadal je kriv i bez toga. Ma dajte molim vas. Drugo,to o šljaci i betonu je isto prilično bezveze - ima nekoliko GS-a na obje podloge,pa evo sad se boji da igra na betonu. Izuzetno logično svakako. A još lani trijumfovao tu prilično ubjedljivo protiv Noleta kojemu je to omiljena podloga. Lijepo je imati mišljenje,ali treba ga nečim i potkrijepit da bi valjalo. Inaće ja kao u "Prljavom Harryju",poput pozadine,ima je svako...

igor

pre 9 godina

Ovo na kraju i nije neki sport,Djokovic predaje meceve a Nadal turnire i prvi na listi otaje onaj koji igra...ostali igraju non stop i ne mogu da im pridju ni blizu...

pixi10

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra. (šampion, 12. avgust 2014 15:54) Nekad je pametnije cutati! A i potpis ti je pravi, sampion si u lupanju gluposti!

Cvetozar

pre 9 godina

Ako se Nadal dopinguje, onda se apsolutno sigurno dopinguje i Djokovic. I Djokovic zna da se izgubi i nestane, kao zbog nekih "povreda", pa se vrati cudesno zdrav i brz.
Samo da potvrdim da neki Djokisti ne naskoce na mene: ne vreujem da se ijedan od njih ozbiljno dopinguje, ali ako se dopinguju, onda to rade i Nadal i Djokovic.

Doktor

pre 9 godina

Ovo je idealno za Novaka...On ne moze da se nosi sa psihom Nadala,ali sa Fedovom moze...Federer stize do finala i onda rade zivci gde je sve losiji. Samo da Djokovic dohvati finale za Rodzeromi titula je tu!

###

pre 9 godina

Slomilo ga je rivalstvo sa Novakom, svi ti epski mečevi, maratonska borba, posebno na betonu. Možda Novak nema mišiće kao Nadal, ali je žilav jako i oporavlja se brže od Nadala. Kao na AO 2012, 6 sati meč, Nadal ne daje gestove umora, Novak pada po terenu, ali sam siguran da dan posle meča Novak je mogao da istrči maraton, a Nadal je bio u nekoj komori gde su mu menjali dnk-a, i te fore.. da dođe sebi.
Zato nemojte da se čudite što i Novaka stiže i psihički i fiziški umor od tenisa. Koliko on igra bez pauze, na vrhunskom nivou, teške mečeve protiv Mareja, Delpa, Nadala, Federera.. u zadnjih par godina, gde mu je jedina pauza kad i svima, - kraj sezone.
Marej se uništio leđa, Nadal ni sam ne zna šta sve, Federer se još drži ali nema energije kao nekada, ostao mu je čist kvalitet i talenat.
Možda je Toronto prvi znak da i Novaka stiže sve?
Videćemo kako će igrati Sinsinati, ali ne treba se zanositi, i on je samo čovek, ima mnogo mečeva, teških, u rukama i nogama, pre ili kasnije priroda će pokazati zube.
Možda bi bilo najbolje da posle US Opena Novak odma krene na odmor.

MI6

pre 9 godina

Sta li radi ovaj covek? Mislim, Rafa je paklen igrac, mozda i najbolji, ali su mi ove pauze neobicne. Napominjem da nemam bas nista protiv Nadala, dobar je lik, ali eto... Nadam se da je sve ok (u svakom smislu) sa njim.

Andjela

pre 9 godina

@zoki
Pošto si napisao cifre,
A one jedino ostaju,
Evo glasanje +28,-93
Noletovi fanova ne priznaju cifre,
To samo po sebi puno govori.
Ps. Za sada je istoriju tenisa napisao
FEDERER
A mali dodatak
NADAL I SAMPRAS
Ostali se kao statisti pojavljuju tu i tamo.

Sve je moguce

pre 9 godina

Voleo bi da ga rodzer prestigne pre nego sto se vrati tenisu,ali je tesko ocekivati da federer osvoji sinsinati i igra bar finale us opena i dejvis kupa.

fedex fan

pre 9 godina

federer sa 33 zavrsice medju 3 godinu!! da vidimo gospodina nadala buduceg goata ahah kako da ne , gde ce biti sa 33 godine ,bice odavno u penziji ;)

danix

pre 9 godina

Ako Rafa propusti USO onda sam siguran da se radi o vecem problemu sa njegovim zdravljem nego sto je to bio slucaj do sada.
Dakle,ciscenje organizma od dopiga ne ide kao do sada,organizam sve teze odgovara na hemiju,jetra se napunila otrovima i sada dolazi do problema koji se teze rjesava.
Jer,kada su u pitanju fizicke povrede,nogu,ruku,misica,tetiva itd,ljekari mogu tacno odrediti vrijeme lijecenja i ozdravljenja,ali kada je u pitanju reakcija organizma na unosenje hemijskih stimulativnih suspstanci onda se tu stvari komplikuju i nijedan doktor ne moze tacno reci kad ce se organizam vratiti u normalu.
Predstoji uzimanje lijekova za ciscenje organizma,prvenstveno jetre i krvotoka,a zatim mozda i bubrega.
Medjutim,javnost za to nikada nece saznati jer Rafu cuvaju mocni sponzori i vlasnici turnira koji obrcu silne milijarde dolara i evra,a za Rafu i njegovo zdravlje nikoga nije briga.A sto bi to bila necija briga kad on sam ne vodi racuna o zdravlju.
Sjetite se francuskog crtanog filma kad Rafa dolazi kolima na benzinsku pumpu,pije vodu,otvara poklopac benzinskog rezervoara,mokri u njega,pali auto i odlazi.Zasto bi Francuzi bili ljubomorni bas na Rafu,zasto ne aludiraju na Fedexa ili Novaka?Slavio je i Lens Amstrong sedam pobjeda na Tour de France-u,pa se na kraju ispostavila bolna istina.
Rafino dopingovanje,pored ostalog,nije u redu u odnosu na Novaka,Fedexa i sve one kojima je na neposten nacin uzeo pare i pehare.

Nele

pre 9 godina

Ovo je samo dokaz da se Nadal dopinguje. Tj. ovo nije nikakva povreda u pitanju,vec kazna od ATP. Samo naravno,zbog popularizacije sporta ne sme javno da se izrekne kazna(kao Viktoru),vec se ovako na "fin" nacin dogovore ATP i Nadal. U fazonu "koristi sta god hoces,mi te necemo zvanicno kazniti,ali ces morati pauzirati godisnje najmanje 3 meseca,ali ti navedi kao razlog povreda".

рајко

pre 9 godina

ма број један није више толико бажно колико побеђивање на беликим турнирима. надал се може појавити следеће године и пошамарати све редом поготово на шљаци.

Jameson12

pre 9 godina

Djole je najjaci kad nema Nadala... Eto sanse za US Open
(Sinisha The Little, 12. avgust 2014 11:46)

Какав вам је ово резон, Надал је увек више био користан Нолету да му почисти ове играче који могу да му направе проблем на путу до финала. А онда у финалу између њих двојице увек побеђује онај који је тренутно у бољој форми и нема љутиш, било на шљаци или на бетону. Ово је понављам, одлична вест за Мареја, федерера, Раонића, Вавринку, Ферера и остале за које је Рафа пеницилин.
Па погледајте прошли период када је Рафа паузирао 7 месеци ко је највише профитирао. Мареј узео УС Опен и играо финале Аустралије, Ферер узе тад Париз, Федерер играо финале завршног Мастерс купа.

Ово није вест због које би ми требали нешто као да ликујемо.
Поздрав.

minja

pre 9 godina

sto se tice dopinga Nadala sve se zna i vidi.Nije to neka tajna.Covek se trenutno cisti a i ako bude kontrola uzorak ce pokazati nesto al je izgovor lecenje od povrede.A zamislite sta bi bilo i koliko bi opao imidz tenisa da se objavi da se jedan od najboljih ikad dopinguje.Dovoljno je pogledati Nadala i sve je jasno.Opadanje kose,neverovatno znojenje posle par minuta meca,tikovi,pogled...

Mare

pre 9 godina

NADAL se sprema za ATP World Tour Finals u Londonu,
jedino mu to fali da bude naj bolji teniser svih vremena.
(Bili, 12. avgust 2014 13:19)
A tebi mnogo fali da postanes pismen.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Njegova najslabija podloga.
A gledajuci sa druge strane plasim se da se on pre dopingovao. Govorili su mnogi o tome. Zao mi je ako je tako.

CCC!

pre 9 godina

I sta je trebalo ono ujka Toniju,mislim mozes ti u sebi da se radujes tudjem ne uspehu,ali da javno likujes moras da budes mnogo glup.Ja bi cutao zbog malera,ako nista drugo.

Пеко

pre 9 godina

(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)
Сасха, пронађите варијанту да то (повреда) не утиче на ранг Надала. Нпр. не одузимати му бодове када је повређен!? Али, и не додавати када је под "витаминима"!? Тада би све било реално! Ви то можете! Ђаст ду ит!

Doctor

pre 9 godina

(Jelena, 12. avgust 2014 13:27) i ostali
Da se mi lepo razumemo. Nadal je, možda i mimo svoje volje hemijski čovek, zamorčić visokotehnoloških eksperimenta. To je indirektno i priznato iz Nadalovog okruženja. On je meni drag kao osoba. Kada pobeđuje tako je dobar i mio.Kada gubi... A kome je drago da gubi? Malo mi smetaju njegovi tikovi. To tako prostački deluje. Ono što sigurno znam je da ćemo ga, zbog uticaja raznih hemijskih tretmana, sve manje gledati na teniskim terenima.

Predo

pre 9 godina

Ovo ni u kom slučaju nije dobra vest ni za ljubitelje tenisa, a ni za prave navijače Novaka Đokovića. Toronto je pokazao da Novak igra sa manje motiva, kada mu je glavni konkurent van igre. Naravno, biće i glupih i zlobnih komentara, ali njih treba ignorisati. Ne sviđa mi se što to sa Nadalovim dugim pauzama postaje pravilo i onda se pojavi svež i zdrav kao da ništa nije bilo, uglavnom pred sezonu šljake, tokom koje se nikada ne povređuje.

Jameson12

pre 9 godina

Aj i ja opet da se javim, nervirate me i jedni i drugi :-)

Ove što tvrde da se Novak naosvajao trofeja u Nadalovom odsustvu molim da nam svima napismeno obrazlože kojih su to silni trofeji u pitanju. Od kada je Rafa uzeo bolovanje posle Vimbldona 2012 najviše trofeja je osvojio Marej. Redom Olimijadu, US Open, Rakuten, finale Šangaja, finale AO i Majami 2013. Kolko je ono puta Marej inače pobedio Rafu na gren slemovima? Znači džaba se tu svađate kada se zna ko voli da "krade" trofeje!

Za ove što tvrde da su Novak i Nadal profitirali zbog Rodžerovih godina - može se mirne duše replicirati da je upravo obrnuto. To jest da je Rodžer profitirao zbog mladosti Rafe i Novaka. A i 2011 kada su Novak i Rafa cele godine urnisali jedan drugog i onako iscrpljeni kulirali kraj sezone - baš tada kreće žetva trofeja Federera koja će ga kasnije vratiti na mesto broj 1.

Evo meni se ćefnulo da tvrdim da su se i Rafa i Rodžer naosvajali trofeja usled krhkog zdravlja Novaka Đokovića tokom njegove rane karijere. Jel nije odustao dva puta na AO 2009 i 2010 zbog sunčanice i stomačnog virusa?Tada je već bio osvajač gren slema. Jel nije pre toga predavao polufinala gren slemova Rafi?

U zadnje 4 godine u tenisu postoji samo jedna konstanta - a to je Novak. Svi glavni rivali su uzimali "slobodno" i imali vremena da malo odmore glavu od tenisa, samo je on non-stop tu.

danilo

pre 9 godina

Posle Noleta, Rafa mi jeste najdraži igrač jer uvek igra na 101% svojih mogućnosti.
Posebno jer je pokazao jednom velikom igraču kao što je Federer da nije savršen igrač kako se mislilo već da i najmanja slabost u igri plaća serijom surovih poraza.
Rafi niko ništa nije poklonio, od svojih prvih koraka on igra tenis, ne pravi skandale ni na igralištu, ni van njega, jednostavno sportista za primer.
Priče o Rafinom dopingu, danas, početkom 21. veka, su prazne i zlonamerne.
Igrače stalno testiraju i da postoji šansa za savršen doping, svakako bi ga Amerikancu najpre otkrili a ne Španci koji su ekonomsko i naučno bar 30 godina iza USA.
A Amerikanci od Agasija, već više od deset godina, nemaju ozbiljnog igrača...
Stoga, da se manemo blaćenja možda najvećeg igrača u istoriji a više da uživamo u njegovoj igri i Noletovim povremenim pobedama nad njim.
Pošteno govoreći, svaki veliki turnir, koji je Nole osvojio, meni je duplo draži ako je pri tom tukao Rafu ili Fedeksa.
Ostali su samo ekstra dragi i talentovani momci; pravi šampioni nikako...

pop

pre 9 godina

A posle raspalih kolena, eto i rucnih zglobova... i hormoni rasta i ko zna jos koje supstance ne bi li se povratio, al ne moze telo to da podrzi na duze staze...
Bas me zanima na sta ce Nadal liciti za nekih 10-15 godina kad dodje priroda da naplati svoje...

talican

pre 9 godina

za saleta:

rafa nikada nije ponovio sampionsku sezonu. jedini je igrac u istoriji koji ima 2 ili vise Godina koje je zavrsio kao br1 a da nikada nije bio 2 puta za radom na celu. uz to rafa nikada nije odbranio titulu na betonu. pa bilo ne bilo povrede tesko da bi bas ove sezone poceo da rusi stare navike.


za zokija:

h2h im nije 22-17 nego 23-19 s tim da je rafa prednost nabio na zemlji gdje su 15-4 za rafu. na ostalim podlogama su 15-8 za noleta. na tvrdom nole ima 14-6 (1 je na tepihu). tako da taj negativni skor ima dosta i sa noletovom konstantom na svim podlogama da radi. nole jednostavno redovno stize do zavrsnica turnira i to na svim podlogoma pa i kada nije u naj formi. tako da i na sljaci dodje do rafe u punoj snazi dok rafa kada nije u punoj formi na podlogoma koje vise odgovaraju noletu ispadne daleko cesce ranije i uopste ne dodje do noleta. tako su recimo odigrali po 19 meceva i na sljaci i na betonu iako je beton daleko zastupljenija podloga.

to ne naci da nole ukupno ima vise uspjeha i da je sveukupno bolji od rafe ali isto tako ta tvoja statistika ne znaci da je rafa trenutno bolji od noleta jer je nole trenutno ne samo bolji od rafe nego i od svih ostalih tenisera. nole je trenutno najbolji teniser svijeta i to je jedina istina. a u svojoj statistici si vidim izostavio titule sa WTF-a koje su najjace nakon slem titula a kojih nole ima 3 a rafa ni jednu. zato si uredno popisao masters titule koje su daleko manje po prestizu od zavrsnog finala!

bg Bata

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)

Sta ti pricas hahaha. Ostalih top 100 igraca se ne racuna? Ne da je Djokovic neprikosnoven, nego je toliko dobar da samo jedan covek na svetu moze da mu parira. Kada Djokovic zavrsi karijeru, shvatices o kakvom sportisti se radi.. mada verovatno ni tada neces priznati, jer zavist je jedna od najgorih osobina u nas ljudi, Srba pogotovu.

tetak

pre 9 godina

Svejedno ne bi prosao 3 kola zbog povrede zgloba....

US Open kao i Cincinnati ce svakako osvojiti Nole Djokovic jer , budimo realni , ko moze da ga zaustavi sem Nadala

Magistar Čolović

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)


Ali ''samo'' 2011.........zanimljivo, i da Spanac preskoci US open opet ce Djokovic imati manje odigranih turnira od njega a vec sada bez Cincinnatija i US opena ima vise osvojenih bodova, ali uopste mi nije jasno sta si ti uopste pokusao da kazes, ne igra jedan igrac ali su tu svi ostali, tako da si mi potpuno nejasan....

loloko

pre 9 godina

Koliko je dopingovan to se jasno vidi ,posto vec treci put pravi duzu pauzu.Normalno da je Nole br.1 svojim trudom i zato ni on, ni ostalih top 8 igraca ne prave takve i tolike pauze.Pa zbog toga i nisu Nadal , vec biraju timove ljudi koji znaju sta rade.Znaci Stan je osvojio AO zato sto Nadal nije mogao.Pa poznavaocima tenisa treba da bude jasno,da Spanski nacin igranja tenisa je toliko dosadan.Trcanje,os.linija i preterano trcanje i onda normalno doping.Ako ovako nastavi Nadal ,za dve godine ce liciti na zenu.Pored toliko hormona i svih sretstava koje koristi mozda za koju godinu odigra i WTA.A Nole ko Nole,malo igra malo ne igra ali ipak BR.1.I najzad,objavite neki komentar,ne vidim nista ruzno u nijednom, a veoma retko objavite.Bar sto se mene tice

Vaše ime

pre 9 godina

Ajmo malo realnosti da unesemo u komentare.
Nadal je propustio Toronto, Sinsinati, i sada US Open, to znači da je digao ruke od skoro 6 miliona dolara za ova 3 turnira koja je mogao da osvoji, jer pričamo o Nadalu, teniseru koji ima 14 GS titula. Znači on je uvek favorit kao i Nole.
Znamo da niko nije gadljiv na novac?
Ako do kraja sezone produži pauzu, samo su dve, i ponavljam, samo dve mogućnosti za to.
Prva je ta da se stvarno povredio, druga je da je opet popio kaznu za dopingovanje, koju iz poštovanja prema tome ko je i šta je u tenisu, nisu javno rekli, ali taj ban mora da ispoštuje.
Šta je istina od te dve mogućnosti mi ne znamo, zna samo vrh ATP -a, komisija, (eventualno), ili zna samo Nadal i njegov tim, i porodica.

robin hud

pre 9 godina

Navijač sam Novakov i ljubitelj tenisa a u isto vreme poštovalac njegovih rivala. Smatram da su povrede sastavni deo igre i da ne treba likovati na tuđim problemima. Velika većina komentara je totalno pogrešna i nema veze sa bilo čime a kamo li sa navijanjem. Tenis ide dalje i pogrešno je licitirati ko je bilo šta dobio Nadalovom povredom. Pobede se izvojevaju na terenu sportkom borbom i nikome ona nije zagarantovana. U tome je lepota sporta, zato ukočite malo sa tim negativnim i zlobnom kometarima, to ne vodi ničemu. Ja sam već ranije komentarisao Nadalove povrede koje čini mi se zlokobno najavljuju možda i kraj njegove karijere, što je loše za tenis, jer je on mora se priznati sigurno najveći borac na teniskom terenu. Teorije o čišćenju i teorija zavere da ga ATP toleriše se graniči sa naučnom fantastikom, pošto bi tačnost takve teorije uzdrmala ceo sport.

Elle

pre 9 godina

DOBRO je tu neko primetio da Nadal nikad nije povredjen kada je sezona šljake. To već ukazuje da su njegove povrede pre i posle šljake sumnjive.

lazy houseboy

pre 9 godina

Navijam za Novaka uvek ali ovo je stvarno steta za sve koji vole tenis. Ni jedan turnir nije ono sto bismo svi voleli da bude kad neko tako velik fali. Ipak su velike pobede malo manje kad veliki ne igraju.
Na pr. jako sam bio srecan kad je Novak osvojio Vimbldon a posebno jer je u finalu dobio Federera. Da je pobedio nekog drugog bilo bi manje slatko/veliko (sto zapravo mnogo govori o Federeru).
Steta.

mister x

pre 9 godina

Gledao sam ATP listu, ako se ovo desi, to znaci da Nadal gubi 3000 bodova,
a ako Federer odigra veoma dobro i Sinsinatii i US OPEN, moze da mu se opasno primakne, pa cak mozda u kojem slucaju i da ga prestigne, ako npr. osvoji jedan od naredna dva turnira a u drugom dodje makar do finala. Videcemo kako ce se stvari odvijati.

kontrapunkt

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.
(šampion, 12. avgust 2014 15:54)

Ako, samo neka i dalje nastavi da ređa trofeje usled Nadalovih povreda i Federerovih godina :) I ti bi voleo da ih Čilić tako ređa, ali ne ume pa možeš samo da pucaš od muke :))

Goran S.

pre 9 godina

To ukazuje da bi Rodzer mogao postati teniser broj 2 a ne da Nole ostane broj jedan na kraju godine, jer to vec nije sporno da ce Nole zdrzati broj jedan i ne samo do kraja godine, vec sigurno do kraja Vimbldona 2015te.
A ako da bog i u kontinuitetu jedno par godina.

talican

pre 9 godina

za sasu:

"Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.

Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha, 12. avgust 2014 13:03)"

ove godie je nole nakon vimblija vec imao prednost od Preko 500p nad rafom i to ako racunamo samo poene iz ove godine. iako je prosla sezona sljake gdje rafa tradicionalno osvaja najvise poea a ostala je samo sjevernoamericka serija i dvorana gje je nole tradicionalno pun o bolji od rafe. uz to je rafa i do vimblija odigrao i dosta vise i meceva i turnira od noleta. igrao je hale, Madrid, barcelonu, rio i dohu (ukupne vrijednosti 2500p koje je mogao osvojiti) koje nole nije igrao dok je nole odigrao samo Dubai (500p) kojeg nije igrao rafa. znaci u periodu u kojem je rafa igrao na svojim najjacim podlogama i odigrao za 2000p vise turnira je nole napravio prednost od 500p. i sada bi ga rafa kao eto stigao na svojim najlosijim a noletovim najboljim podlogama i dvorani! nidje veze i logike. isto vazi i za 2012 kada je nole bio izjednacen sa rafom na rejsu nakon vimblija. tako da ta prica o noletovom br1 jer je rafa povrijedjen uopste ne pije vodu!

fortissimo

pre 9 godina

Da pitate Novaka, sta bi vise voleo, da je br.3 ili br.2 a ima 10 GS osvojenih ili da je br.1 a ima 7 GS a ne osvoji USAO. Sta mislite koji bi bio odgovor? Dosta vise sa tim br.1. Novak treba da osvoji USAO, evo i Rafa nece da igra i da uvecava broj svojih GS . To treba da je prioritet a pozicija na ATP ce sama po sebi namece. Osvajanjem drugog GS u ovoj sezoni moze sebi da kaze da je imao jako dobru sezonu. Ako bi bilo ono drugo, da ne kazem sta onda bi mogao da prebroji koliko je izgubio do sada GS finala? Mnogo je to propustenih sansi koje se vise NIKADA ne vracaju..Br.1 NE TREBA da mu bude vazan vec broj osvojenih GS turnira. Onda svoju lestvicu medju legendama podize na jos visi nivo. Toliko o br.1

jack

pre 9 godina

Sve mi se čini da se ovde radi o već razradjenoj strategiji koju je Nadal primenjivao i krajem 2012 godine. Ne igra nekoliko meseci zbog "povrede" a u stvarnosti trenira punom parom i čeka da opadne forma glavnog konkurenta Djokovića i tada spraši u nekoliko meseci 110% kapaciteta i bude par meseci prvi. Kada bi igrao duže u kontinuitetu, Novak Djoković bi stalno bio prvi a on br. 2. Ovako mu je jedina šansa da bude po par meseci ispred Novaka svake druge godine.

Jelena

pre 9 godina

Nisam neki fan Rafaela, ali svaki turnir bez njega je pomalo osakacen.
Naravno bice dobrih meceva, ali nije isto sa i bez njega.
Nadam se da postoji sansa da odigra US OPEN, pa da gledamo jos jedno veliko, neizvesno finale.

Her Zivota

pre 9 godina

Htijeli to Novakovi navijači priznati ,ili ne Novak se uslije Nadalovih povreda i Federerovih poznih teniskih godina,naosvajao glavnih trofeja.Najbolji primjer je ova godina ,jer on nije osvojio Toronto,a pitanje je da li će Sinsinati i US= ,a nadobijaće hrpu poena zato što Nadal ne igra.
(šampion, 12. avgust 2014 15:54)


-Poznih teniskih godina ? Nije li pre neki dan proglasen za jednog od 30 fizicki najspremnijih sportista na svetu ?
- Kojih povreda, kakve su te povrede koje se stalno dogadjaju van sezone sljake ??
- Kako ce to nadobijati hrpu poena, neko ce baciti te poene na teren pa ko bude brzi taj ce vise skupiti ??
- Frapantan je broj turnira koji je Djokov1c osvojio pobedivsi na njima Federera ili Nadala a pogotovu je neverovatan broj finala koji je odigrao protiv top 10 igraca, dakle najboljih na svetu

Nego sta tebe muci, to mene interesuje ???

Dijana

pre 9 godina

Nije ovo prvi put. Nadal se nekada ponaša neobjašnjivo. Ne radi se ovde o povredama.
Meni je bitan Nole. Želim mu svu sreću i da što duže bude prvi na svetskoj listi.

Nole i Nadal to su srca dva

pre 9 godina

Ne bre Rafa, sta radis covjece ?! Pa bez tebe ni Novak nema motivaciju da grabi i grize, upropastio si mu ostatak sezone:) ! Sada ce po dobrom srpskom obicaju da se opusti i izgubi ostrinu, po onoj izreci "prijatelju kako cemo? prijatelju lako cemo" .

Banezi

pre 9 godina

Nadalov stil igre uslovljava njegov premor kao i ceste povrede. Koliko se secam propustao je greb slemove 2004, 2009, 2012 i ove godine. Jednostavno covek nije gradjen za tenis osim za sljaku. Za tenis morate biti vizljasti i mrsavi poput Federera i Noleta. Federer je cak i u boljoj poziciji od Noleta jer se manje napreze. Ako bude imao motivacije da trenira igrace na ovom nivou do 2016. Noletov problem moze da bude neminovan gubitak elasticnosti koja mu daje kljucnu prednost nad vrhunskim protivnicima.

Zozza

pre 9 godina

Tacno je da se Novak naosvajao trofeja jer je Nadal odustvovao, ali u isto vreme, Nadal je takticki namerno propustao turnire ne bi li se na silu docepao sledece sezone trofeja i bodova, sto je nekad uspevalo, nekad kao sad, bas i ne. Novak igra ipak stabilno dobar tenis, manje spekulise, sem kad moze naravno. Takodje, moguce da je Nadala kao i one 2011 federacija ponovo ukorila za nedozvoljeno koriscenje vatrene vode.

ferdinand

pre 9 godina

I jos samo da razjasnimo Nadalove "tikove". To nisu tikovi vec opsesivno-kompulzivni poremecaj. Dakle, on ima prisilne misli (opsesije) koje ga teraju da stalno dodiruje nos, kosu, sorc (kompulzije). Dalje, postavljanje peskira pa reketa na stolicu, zatim redjanje flasica u milimetar, zatim izlazak i ulazak na teren odredjenom nogom. Tim svojim kompulzijama, on se oslobadja intrapsihickog naboja koji se stvara usled prisilnih misli (opsesija).

danijel

pre 9 godina

Zato nadal ima dobarr skor..
igra sljaku samo.. ili kad je bas u formi I ostale podloge..
Lako može federer na kraj god na 2 mhesto..

Nole fan

pre 9 godina

Djokovic je, dakle, samo 2011 na osnovu vlastitih rezultata zavrsio sezonu kao prvi. 2012 i ove godine prvi je na osnovu cinjanice da mu je glavni rival povrijedjen i ne igra.
Toliko o njegovoj neprikosnovenosti.
(Sasha,

Svasta covek moze da procita. Novak se vratio posle trijumfa u Wimbledonu. Da li je Nadal tamo igrao???.Obojica igrali na svim turnirima ove godine.Kako jeonda rafa dosao na prvomesto.Osvajajuci bodove na turnirima na kojima one sezone nije igrao ni bilo sta branio. Prosle godine Mobtreal, Cincinati, USO

doktor

pre 9 godina

Ne razumem strucnjake sa komentarima "sta bi bilo kad bi bilo"....Rafael Nadal je " spartanac" kod koga polovina uspeha zavisi od fizicke spreme, pa je zbog toga njegova karijera ispunjena povredama.Dakle, sam pristup se zasniva na mnogo fizicke spreme, pa je i on sigurno svestan da sopstveno telo "haba" 200%. Iz istog razloga Federer traje dugo, njegov tenis se zasniva na cistom znanju i tehnici.

Zo

pre 9 godina

E jest, Novaku je oko 13 hiljada ATP poena palo s neba onako slucajno i nije se nimalo potrudio da ih osvoji, sve zahvaljujuci Nadalovoj povredi. ...kakvi biseri!

blahblah

pre 9 godina

(Jameson12, 12. avgust 2014 19:11)
meni je zaista neverovatno da neko tvrdi kako se Federer 2012. vratio na prvo mesto zato sto su Novak i Nadal izmorili jedan drugog :D :D :D
pa rec je o dvojici tenisera koji su fizicki verovatno najspremniji u istoriji ovog sporta, u naponu snage, jedan 24 drugi 25 godina, a chicha na zalasku karijere sa 30 koristi to sto su oni umorni.

Osim toga, povratak Federera na prvo mesto 2012. nije samo zbog 3 titule u finishu sezone 2011. (mada stvarno ne vidim razlog da bilo ko umanjuje znacaj tih titula, da li cemo isto raditi i za Noleta i reci da je iskoristio to sto se Nadal umorio i nakon USOa mu drasticno pala forma) vec je Federer osvojio i 3 mastersa u 2012. i 1 slem. U trenutku povratka na tron drzao je 3 titule iz 2011 i 6 iz 2012.

no, slozio bih se, u poslednje 4 godine samo je Nole konstanta, ali je Federer verovatno najkonstantniji teniser u istoriji, za poslednjih 11 godina imao je pad samo prosle nakon velikih problema sa ledjima, a 2005-09 je zaista postavio standarde koje ce tesko iko ponoviti (za nijansu ispred ovoga sto novak radi sad)

Dermendziev

pre 9 godina

#Koji srećko je ovaj Đoković?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 13. avgust 2014 11:40

Dragi Novice, Novak nije Srecko.Srecko i Srecka su Rafa i Serena sto su mnogo profitabilni pa krivolov placaju u naturi.O tome smo u vise navrata govorili mnogo ranije pre nego sto su se isti *samopovredjivali*.

Pozdrav svima od jednog od starogardasa!

Nebojša

pre 9 godina

Možda je čovek stvarno povredjen ako jeste želim mu brz oporavak nisam nikad pisao da koristi doping čak ni ne razmišljam o tome ali nikako mi nije jasno kako nikad nije bio povredjen u sezoni šljake dali se on toliko preforsira u prvom delu sezone pa nema snage za drugi deo ili nešto koristi ili mu je telo preslabo za stil koji igra samo on zna.

KAO XXXL

pre 9 godina

Na slici je vidjeno da je Nadalova desna saka sa longentom !
Znaci ako je kost naprsla ili polomljena onda je minimum pauza od tri nedelje,
pa jos vreme za oporavak i trening. Realno nije spreman za US Open !
Ako se ipak pojavi i bude igrao to znaci da je sve ovo samo takticka igra!?

5AR

pre 9 godina

Ne znam da li ste svesni ali Nadal opušteno može za nekih 22 meseca od danas da se povuče iz tenisa. Znači sa 30 god. Neće zauvek igrati ni Novak ni Nadal, ni Federer, vreme ne prašta nikome.
Uživajmo za sad u ovim ludacima koji igraju vrhinski tenis

Simić

pre 9 godina

Ključna reč u naslovu je VEROVATNO.
Znači polako sa teorijama. Sasvim je moguće da će u ''zadnjem trenutku'' da odluči da ipak zaigra na US Openu.

Jameson12

pre 9 godina

(blahblah, 12. avgust 2014 22:10)
"meni je zaista neverovatno da neko tvrdi kako se Federer 2012. vratio na prvo mesto zato sto su Novak i Nadal izmorili jedan drugog :D :D :D
Osim toga, povratak Federera na prvo mesto 2012. nije samo zbog 3 titule u finishu sezone 2011. vec je Federer osvojio i 3 mastersa u 2012. i 1 slem. U trenutku povratka na tron drzao je 3 titule iz 2011 i 6 iz 2012"


U pravu si, ja sam bio poluironičan i "logikom" nekih komentatora ovde pokazao da sve može da se izvrne naopačke i gleda iz drugog ugla. Kao kad bih ti opovrgao jedan od tih mastersa iz 2012 zbog plave šljake te godine i činjenice da nije morao da igra ni protiv Novaka ni protiv Nadala :-). Mada stvarno mislim da je krajem 2011 jednostavno iskoristio pad forme polupovredjenog Novaka i indisponiranost Rafe ali kapa dole - nije lako dobiti Pariz i Masters kup zaredom. Za Rodžera inače imam samo respekt s moje strane.
Marej recimo prespava sezonu šljake i sav nabrijan dođe na Vimbldon.
Rafa odradi šljaku, i da sebi luksuz da ispadne u prvom kolu Vimbldona i ode na more ili na bolovanje i uvek se vrati bolji nego pre.
Rodja već duže ne igra pod imperativom pobede, (njemu, opet, kapa dole)
Novak godinama igra konstantno završnice većine turnira a proglasi mu se loša sezona kad izgubi par finala.

Možda mu je vreme da menja taktiku i gleda samo slemove, nije više momak ;-)

blahblah

pre 9 godina

(Andjela, 12. avgust 2014 22:06)
cemu omalovazavanje ostalih tenisera.
Za mene Federer jeste najbolji teniser kog sam ja gledao, ali tenisku istoriju su pisali (ima ih jos, ali ovo bih rekao da su najuticajniji) Lejver, Konors, Borg, Mekinro, Lendl, Agasi, Sampras, Federer, Nadal a sada je pise Djokovic, on je trenutno najbolji teniser sveta i verovatno ce tu ostati jos godinu-dve a mozda i vise.
Ne kazem pri tome da je Agasi isto sto i Borg, Lendl kao i Federer, ali zanemariti uticaj bilo koga od njih je nepostovanje.