Kajak 60

Nedelja, 10.08.2014.

11:40

Dobrodošli u zemlju kajaka

Srpski kajakaši oduševili su sportsku javnost osvojivši pet medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi, što je najveći uspeh tog sporta ikada!

Dobrodošli u zemlju kajaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 9 godina

(А. Петров, 10. avgust 2014 17:31)

Moram priznati da sam se zeznuo. Uvijek mi se tako cinilo, pomijesao sam sa nekim drugim sportom.
Inace Madjari na svakom prvenstvu imaju najvise medalja. Nijemci su zadnje vrijeme poceli preuzimati primat ali su ih Majdari sve razvalili na ovom prvenstvu (17 vs 8)

Gost

pre 9 godina

Do pre neki dan nismo ni znali da se odrzava prvenstvo. Da nismo osvojii medalje ne bi se ni setili da spomenemo. I onda se cudimo sto nam sportisti odlaze u druge zemlje, pa cak i uzimaju drzavljanstvo kako bi imali bolje uslove za trening. Jos uvek se Matije Ljubeka i Mirka Nesovica koji su u pozamljenim kanuima i kajacima osvajali zlata. Izgleda da se od onda nista nije promenilo

Novi Sad

pre 9 godina

Cestitke Mirku Nisovicu i celoj ekipi Kajakaskog Saveza Srbije Milanu,Jovani,Sanji,Duletu a takmicarima naklon do zemlje ovo sto ste uradili je ogromna stvar za Vas i za sve ljubiyelje Kajaka.Srecno i Hvala!!!

Sinke

pre 9 godina

Zemlja kajaka ? Prošle nedelje na vodi "Vizelj" u Borči,na kojoj su počele da treniraju sestre Moldovan,veliko zagađenje koje je dovelo do masovnog pomora ribe. Kajakaši iz kluba su samoinicijativno skupljali mrtvu ribu,nadležni ćute,niko nije kažnjen? Voda smrdi i verovatno do dalje neupotrebljiva za bilo kakav vid treninga. Kakva smo mi to zemlja kajaka ,kada klub koji je doneo toliko za ovu zemlju trenira u "govnari" ? Dokle bre, Srbijo?

branko

pre 9 godina

Честитке се подразумевају. Радује ме што видим да многи прате кајак и разумеју се. И ја ћу о ОИ. Да је ово СП било квалификационо за ОИ имали би квоте за 4 од 5 мушких дисциплина (све сем К1 1000 м) и у 2 од 4 женске. Мислим да имамо реалне шансе да обезбедимо квоте у свих 5 мушких дисциплина док за женске нисам сигуран. Снајка Далма и поред медаље са овог СП не би имала олимпијску квоту. Прошле године се чинило да је она неупитна али сада то тако не изгледа. Она ће свакако покушати да до ње дође али би ваљало озбиљно размислити и о поновном формирању четвороседа у којем би биле Далма, Антонија Нађ ако се врати (зна ли неко шта је са њом). Да би се обезбедила квота за Рио ту би, као и пред Лондон упале и сестре Молдован. Онда би требало видети ко би веслао у Рију. Надам се да о овоме размишљају и они који више знају од мене и који су надлежни.

А. Петров

pre 9 godina

@drago
90% od 35 je 31,5. Verujes li ti stvarno da su u celoj srpsko-jugoslovenskoj kajakaskoj istoriji takmicari ne-madjarske nacionalnosti ostojili samo 3-4 medalje?
Ili samo tako lupas...

Maximus

pre 9 godina

U ove zdrave ljude treba ulagati novac od poreza.....oterali smo Natasu Janic koja je na zadnje dve OI uzela vise medalja od svih sportova zajedno

anbeast

pre 9 godina

Bravo! Imam utisak da oni kojima nikad nista ne valja zapravo nikada i nisu potrcali, skocili, zaveslali i nisu svesni koliko je truda potrebno da se uzme medalja i na drzavnom prvenstvu a kamoli u medjunarodnoj konkurenciji. Pogotovo imajuci u vidu opste stanje sporta kod nas. Voleo bih da se nekakvim programom baci akcenat na atletiku, plivanje, gimnastiku...

drago

pre 9 godina

Od tih medalja 90% su osvojili Madjari iz Vojvodine, I to iz mjesta di su Madjari apsolutna vecina tako da bi ja to njima i pripisao. isti slucaj kao i Austrijanci iz talijanskog dijela Tirola. Sjajni skijasi Talijani haha

Preza

pre 9 godina

Mnogo je komentara vezano za nase ucesce u Riju 2016 i kako mi osvajamo medalje na SP a na OI nas nema nigde. Ovo je prvo SP posle 1998 I brace Janic ( koji su kasnije nastupali za Hrvatsku) da imamo medalju u olimpijskim disiciplinama ( I to CETIRI). Osim toga , tu Dragosavljavic I cetverac koji su bili blizu medalje takodje u olim. disciplinama. Ocigledno da je stasala generacija koja ne prica mnogo I radi uz savez koji je odlicno organizovan. Sve najbolje celoj nasoj reprexentaciji I sve cestitke svima koji su nas obradovali!

satelit

pre 9 godina

M.Cs ,priznaj ti sebi istinu u ogledalu... Inace,Madjari su najjaca sila sveta u istoriji,sto ne znaci da 5 medalja jedne zemlje(Srbija)je ne svrstava medju velike.U sportovima ima uvek vise sila,a ne samo jedna...

pocoloco013

pre 9 godina

Neverovatan uspeh, svaka cast. Ovo je jos veci uspeh ako se uzme u obzir da 16 godina nismo osvojili medalju na svetskim sampionatima i da su 4 od 5 medalja osvojene u olimpijskim disciplinama. Treba jos pomenuti cetverac koji je na 1000m zavrsio 4. i Marka Dragosavljevica koji je bio 6. u trci na 200m i koji ima samo 20 god.(obe ove discipline su takodje olimpijske). Mislim da mozemo da se nadamo medaljama u Riju 2016.

tisucljetna "kultura"

pre 9 godina

Pa i cudilo bi me da je to fudbal, kosarka... Sve neki "bitni" sportovi
(Herzeg, 10. avgust 2014 11:32)

Stvarno? Ajde reci nam u kom sportu je to tvoja zemlja u samom svetskom vrhu: picinginu, bocanju ili hrkljushu?

student medicine

pre 9 godina

Sve je to u redu, ali ajde da se to pretoci u dosta medalja na Olimpijskim igrama, koje su najvrednije.
Ova prvenstva svi dozivljavaju kao pripremna za OI, samo nasi izgaraju ovde, a onda se pogube na olimpijadi.
Da je malo vise razmisljanja u Olimpisjkom savezu, mi bi samo na streljastvo i ovim sportovima na vodi, kajak, vesalnje itd, mogli da uzimamo izmedju 10-15 medalja po olimpijadi.
Kad se tu doda, tenis, kolektivni sportovi, u zadnje vreme i atletika i plivanje, pa jos borilacki sportovi, niko ne moze da me ubedi da ne mzoemo da osvajamo preko 20-25 medalja na olimpijadama.
Samo malo vise pametne strategije u olimpijskom savezu srbije.

M.Cs

pre 9 godina

Upravo citam, da su Madjarski sportisti danas osvojili 4 zlata, 3 srebra i 1 bronzanu medalju. Samo radi reda: cestitke Srpskim kajakasima, ali istina je uvek lepsa od medijskih izmisljotina.

marco maestro

pre 9 godina

to nie bas niakav odmer snage, jer prvenstvo u moskvi su bojkotovale neke nacie organizovano a i neki sportisti nisu hteli da dodju zbog ruske agresie nad drugom drzavom ukrainom. i to sto je doslo sportista nisu smeli da se dopinguju kao mi i rusi zbog rizika drasticnih kontrola. Na sledecem prvenstvu mozda dve bronce i pet finala, zivi bili pa videli.
nezaqvaravajmo se, da je prvenstvo bilo u ceskoj bilo bi mnogo losie, dve medalje..

my way

pre 9 godina

Пети по броју медаља, девети на листи освајача! Браво! http://en.wikipedia.org/wiki/2014_ICF_Canoe_Sprint_World_Championships#Medal_table

kajakasica

pre 9 godina

Za ove sto spominju OI:

Da pratite malo nasu reprezentaciju znali bi nesto o kajaku, a ne da lupetate gluposti. Mi smo 2011-te tek poceli da ozbiljno razvijamo OI discipline. Nakon raspada Jugoslavije osvajali smo medalje, ali uglavnom u neolimpijskim disciplinama. 2011-te na SP je bio cilj da udjemo u sto vise finala i da obezbedimo sto vise kvota, i to smo uspeli. 2012-te na OI smo opet otvarili nekao finala, ali ovi takmicari su tada bili mladi i jos uvek neiskusni za tako veliko takmicenje, a ostali su pre toga veslali neolimpijske discipline uglavnom pa je za nas sam uspeh bio sto smo se kvalifikovali (2008. nismo imali nijednu posadu!!!). Prosle sezone smo eksplodirali....bili smo na Svetskim kupovima rame uz rame sa Nemackom i Madjarskom...na SP smo podbcili jer smo prerano usli u formu za Svetske kupove. Ove sezone smo pametnije isplanirali program, na Svetskim kupovima smo samo proveravali formu, cuvali se za SP i napravili ogroman uspeh. Sve ove posade mogu do medalja u Riju. A za one koji pricaju o konkurenciji...nas cetverac je u polufinalu pobedio cetverac Australije koji je olipijski sampion, a nije ni u finale usao. A dvosed je u finalu pobedio Ruse, olimpijske sampione na njihovom terenu.

I svake godine se pojave mladih i odlicni talenotvani kajakasi! Neki od ovih su cak i mladji seniori.

Kalisi Dotraqi

pre 9 godina

@el ninjo Evo ja cu... Prilika da "male drzave" lece svoje komplekse. Cuj - "zemlja kajaka". Svaka cast na uspehu, veliko priznanje, ali nemojte da preterujemo.

goran

pre 9 godina

el ninjo, slobodno reci drugarima da to sto ti gledas jeste sport, a ono sto oni prate (fudbal, kosarka, tenis, vaterpolo ...) nisu sportovi, vec sportske igre. naravno, ne treba sportske igre smatrati nebitnim, ali bazicne sportove nikako ne treba nipodastavati zbog toga sto su igre popularnije.

aca

pre 9 godina

Bilo je komentara da nasi sportisti re zultate sa svetskih i evropsih prvenstava slabo pretacu u uspeh na Olimpijskim igrama sto je tacno, ali ovo je ipak najveci uspeh nase reprezentacije na Sp u istoriji, i ne moze se nikako porediti sa rezultatom Madjarske sto je jedan komentator ovde spomenuo, sa obzirom da je Madjarska vele sila u ovom sportu, uz Nemacku uvek ima najvise medalja sa najvecih takmicenja. Gledao sam discipline na prethodnim OI i ako se ne varam 3 ili 4 od 5 disciplina unkojima smo osvojili medalju su olimpijske a imamo jos nekoliko mladih takmicara koji sunbili finalisti na ovom takmicenju u olimpijskim disciplinama te ne sumnjam da ce biti rezultata u vidu medalja i na narednim igrama. Sve najbo l je im zelim samo da ne upadnunu euforiju vec da nastave vredno da treniraju. Drugo trebalo bi da porazmislimo o preusmeravanju sredstava sa kolektivnih na pojedinacne sportove ako nas interesuje veci broj medalja na predstojecim olimpijadama.

to sam ja

pre 9 godina

olimpiske discipline:
muskarci:
k1-200m - 6.mesto Dragoslavjevic
k2-200m - zlato Grujic/Novakovic
k1-1000m- 19.mesto Pajic
k2-1000m- bronza Torubanov/Tomicevic
k4-1000m- 4.mesto Toruvanov/Boltic/Holpert/Terzic
c1-1000m- 14 mesto
c2-1000m- bez nasih
Zene:
k1-200m- bronza N.Moldovan
k1-500m- 11 mesto Benedek-Ruzicic
k2-500m- srebro Sestre Moldovan
k4-500m- bez nasih
ukupno 1 zlatna, 1 srebrena, 2 bronzane medalje, jedbo 4, 6 i 10 mesto.
ne olimpiske discipline:
bronza Benedek-Ruzicic na k1-1000m i 4 mesto Sestre Moldovan na k2-200m

Lazar91

pre 9 godina

Evo spisak za OI:

Muškarci

K-1 (kajak jednosed) - 200 m, 1000 m
K-2 (kajak dvosed) - 200 m, 1000 m
K-4 (četverac) - 1000 m
C-1 (kanu jednoklek) - 200 m, 1000 m
C-2 (kanu dvoklek) - 1000 m

Žene

K-1 (kajak jednosed) - 200 m, 500 m
K-2 (kajak dvosed) - 500 m
K-4 (kajak četverac) - 500 m

Laza1

pre 9 godina

U prevare od fudbalera se ulazu stotine hiljada evra i u infrastrukturu, a pronevere niko ne kontrolise. Ugasite fudbal u Srbiji, ulozite u ovaj sport!

el ninjo

pre 9 godina

E neka mi se drugovi sad "sprdaju" kad im kazem da sam gledao kajak, veslanje, atletiku, plivanje ili bilo koji za njih "manji" sport. Ali svako SP, EP, SK ispratim upravo zbog ovih ljudskih velicina koje Srbija posjeduje a veliki dio naseg naroda ne zna ni da postoje. Upravo zbog ovih ljudi koji obraduju sve iskrene ljubitelje sporta, a ne samo fudbala i kosarke. Upravo zbog ovih ljudi koji u tisini i neopazeno odu na veliko takmicenje a vrate se kao sampioni, veliki sampioni, ali na zalost samo u ocima Evrope i Svjeta a ne i u nasim. Bilo kako bilo, ja se ponosim sa njima, i ovim putem cestitam svim osvajacima medalja i onima koji u ovom pokusaju nisu osvojili odlicje, al hoce sigurno na narednim takmicenjima. Svaka Vam cast!!!

Blaf

pre 9 godina

Свака част свима. Фантастични сте. Немам ријечи за овакве успјехе. Желим вам све најбоље у наставку каријере. Хвала.

umesto sto bacamo pare na fudbal

pre 9 godina

Bravoooo!!
Kamo srece da drzava vise ulaze u kajak, rukomet, vaterpolo, zamislite kakvi bi to tek rezultati bili!! Kamo srece...

Laza1

pre 9 godina

U prevare od fudbalera se ulazu stotine hiljada evra i u infrastrukturu, a pronevere niko ne kontrolise. Ugasite fudbal u Srbiji, ulozite u ovaj sport!

Blaf

pre 9 godina

Свака част свима. Фантастични сте. Немам ријечи за овакве успјехе. Желим вам све најбоље у наставку каријере. Хвала.

el ninjo

pre 9 godina

E neka mi se drugovi sad "sprdaju" kad im kazem da sam gledao kajak, veslanje, atletiku, plivanje ili bilo koji za njih "manji" sport. Ali svako SP, EP, SK ispratim upravo zbog ovih ljudskih velicina koje Srbija posjeduje a veliki dio naseg naroda ne zna ni da postoje. Upravo zbog ovih ljudi koji obraduju sve iskrene ljubitelje sporta, a ne samo fudbala i kosarke. Upravo zbog ovih ljudi koji u tisini i neopazeno odu na veliko takmicenje a vrate se kao sampioni, veliki sampioni, ali na zalost samo u ocima Evrope i Svjeta a ne i u nasim. Bilo kako bilo, ja se ponosim sa njima, i ovim putem cestitam svim osvajacima medalja i onima koji u ovom pokusaju nisu osvojili odlicje, al hoce sigurno na narednim takmicenjima. Svaka Vam cast!!!

Preza

pre 9 godina

Mnogo je komentara vezano za nase ucesce u Riju 2016 i kako mi osvajamo medalje na SP a na OI nas nema nigde. Ovo je prvo SP posle 1998 I brace Janic ( koji su kasnije nastupali za Hrvatsku) da imamo medalju u olimpijskim disiciplinama ( I to CETIRI). Osim toga , tu Dragosavljavic I cetverac koji su bili blizu medalje takodje u olim. disciplinama. Ocigledno da je stasala generacija koja ne prica mnogo I radi uz savez koji je odlicno organizovan. Sve najbolje celoj nasoj reprexentaciji I sve cestitke svima koji su nas obradovali!

umesto sto bacamo pare na fudbal

pre 9 godina

Bravoooo!!
Kamo srece da drzava vise ulaze u kajak, rukomet, vaterpolo, zamislite kakvi bi to tek rezultati bili!! Kamo srece...

kajakasica

pre 9 godina

Za ove sto spominju OI:

Da pratite malo nasu reprezentaciju znali bi nesto o kajaku, a ne da lupetate gluposti. Mi smo 2011-te tek poceli da ozbiljno razvijamo OI discipline. Nakon raspada Jugoslavije osvajali smo medalje, ali uglavnom u neolimpijskim disciplinama. 2011-te na SP je bio cilj da udjemo u sto vise finala i da obezbedimo sto vise kvota, i to smo uspeli. 2012-te na OI smo opet otvarili nekao finala, ali ovi takmicari su tada bili mladi i jos uvek neiskusni za tako veliko takmicenje, a ostali su pre toga veslali neolimpijske discipline uglavnom pa je za nas sam uspeh bio sto smo se kvalifikovali (2008. nismo imali nijednu posadu!!!). Prosle sezone smo eksplodirali....bili smo na Svetskim kupovima rame uz rame sa Nemackom i Madjarskom...na SP smo podbcili jer smo prerano usli u formu za Svetske kupove. Ove sezone smo pametnije isplanirali program, na Svetskim kupovima smo samo proveravali formu, cuvali se za SP i napravili ogroman uspeh. Sve ove posade mogu do medalja u Riju. A za one koji pricaju o konkurenciji...nas cetverac je u polufinalu pobedio cetverac Australije koji je olipijski sampion, a nije ni u finale usao. A dvosed je u finalu pobedio Ruse, olimpijske sampione na njihovom terenu.

I svake godine se pojave mladih i odlicni talenotvani kajakasi! Neki od ovih su cak i mladji seniori.

pocoloco013

pre 9 godina

Neverovatan uspeh, svaka cast. Ovo je jos veci uspeh ako se uzme u obzir da 16 godina nismo osvojili medalju na svetskim sampionatima i da su 4 od 5 medalja osvojene u olimpijskim disciplinama. Treba jos pomenuti cetverac koji je na 1000m zavrsio 4. i Marka Dragosavljevica koji je bio 6. u trci na 200m i koji ima samo 20 god.(obe ove discipline su takodje olimpijske). Mislim da mozemo da se nadamo medaljama u Riju 2016.

my way

pre 9 godina

Пети по броју медаља, девети на листи освајача! Браво! http://en.wikipedia.org/wiki/2014_ICF_Canoe_Sprint_World_Championships#Medal_table

student medicine

pre 9 godina

Sve je to u redu, ali ajde da se to pretoci u dosta medalja na Olimpijskim igrama, koje su najvrednije.
Ova prvenstva svi dozivljavaju kao pripremna za OI, samo nasi izgaraju ovde, a onda se pogube na olimpijadi.
Da je malo vise razmisljanja u Olimpisjkom savezu, mi bi samo na streljastvo i ovim sportovima na vodi, kajak, vesalnje itd, mogli da uzimamo izmedju 10-15 medalja po olimpijadi.
Kad se tu doda, tenis, kolektivni sportovi, u zadnje vreme i atletika i plivanje, pa jos borilacki sportovi, niko ne moze da me ubedi da ne mzoemo da osvajamo preko 20-25 medalja na olimpijadama.
Samo malo vise pametne strategije u olimpijskom savezu srbije.

goran

pre 9 godina

el ninjo, slobodno reci drugarima da to sto ti gledas jeste sport, a ono sto oni prate (fudbal, kosarka, tenis, vaterpolo ...) nisu sportovi, vec sportske igre. naravno, ne treba sportske igre smatrati nebitnim, ali bazicne sportove nikako ne treba nipodastavati zbog toga sto su igre popularnije.

aca

pre 9 godina

Bilo je komentara da nasi sportisti re zultate sa svetskih i evropsih prvenstava slabo pretacu u uspeh na Olimpijskim igrama sto je tacno, ali ovo je ipak najveci uspeh nase reprezentacije na Sp u istoriji, i ne moze se nikako porediti sa rezultatom Madjarske sto je jedan komentator ovde spomenuo, sa obzirom da je Madjarska vele sila u ovom sportu, uz Nemacku uvek ima najvise medalja sa najvecih takmicenja. Gledao sam discipline na prethodnim OI i ako se ne varam 3 ili 4 od 5 disciplina unkojima smo osvojili medalju su olimpijske a imamo jos nekoliko mladih takmicara koji sunbili finalisti na ovom takmicenju u olimpijskim disciplinama te ne sumnjam da ce biti rezultata u vidu medalja i na narednim igrama. Sve najbo l je im zelim samo da ne upadnunu euforiju vec da nastave vredno da treniraju. Drugo trebalo bi da porazmislimo o preusmeravanju sredstava sa kolektivnih na pojedinacne sportove ako nas interesuje veci broj medalja na predstojecim olimpijadama.

tisucljetna "kultura"

pre 9 godina

Pa i cudilo bi me da je to fudbal, kosarka... Sve neki "bitni" sportovi
(Herzeg, 10. avgust 2014 11:32)

Stvarno? Ajde reci nam u kom sportu je to tvoja zemlja u samom svetskom vrhu: picinginu, bocanju ili hrkljushu?

to sam ja

pre 9 godina

olimpiske discipline:
muskarci:
k1-200m - 6.mesto Dragoslavjevic
k2-200m - zlato Grujic/Novakovic
k1-1000m- 19.mesto Pajic
k2-1000m- bronza Torubanov/Tomicevic
k4-1000m- 4.mesto Toruvanov/Boltic/Holpert/Terzic
c1-1000m- 14 mesto
c2-1000m- bez nasih
Zene:
k1-200m- bronza N.Moldovan
k1-500m- 11 mesto Benedek-Ruzicic
k2-500m- srebro Sestre Moldovan
k4-500m- bez nasih
ukupno 1 zlatna, 1 srebrena, 2 bronzane medalje, jedbo 4, 6 i 10 mesto.
ne olimpiske discipline:
bronza Benedek-Ruzicic na k1-1000m i 4 mesto Sestre Moldovan na k2-200m

satelit

pre 9 godina

M.Cs ,priznaj ti sebi istinu u ogledalu... Inace,Madjari su najjaca sila sveta u istoriji,sto ne znaci da 5 medalja jedne zemlje(Srbija)je ne svrstava medju velike.U sportovima ima uvek vise sila,a ne samo jedna...

anbeast

pre 9 godina

Bravo! Imam utisak da oni kojima nikad nista ne valja zapravo nikada i nisu potrcali, skocili, zaveslali i nisu svesni koliko je truda potrebno da se uzme medalja i na drzavnom prvenstvu a kamoli u medjunarodnoj konkurenciji. Pogotovo imajuci u vidu opste stanje sporta kod nas. Voleo bih da se nekakvim programom baci akcenat na atletiku, plivanje, gimnastiku...

Sinke

pre 9 godina

Zemlja kajaka ? Prošle nedelje na vodi "Vizelj" u Borči,na kojoj su počele da treniraju sestre Moldovan,veliko zagađenje koje je dovelo do masovnog pomora ribe. Kajakaši iz kluba su samoinicijativno skupljali mrtvu ribu,nadležni ćute,niko nije kažnjen? Voda smrdi i verovatno do dalje neupotrebljiva za bilo kakav vid treninga. Kakva smo mi to zemlja kajaka ,kada klub koji je doneo toliko za ovu zemlju trenira u "govnari" ? Dokle bre, Srbijo?

Lazar91

pre 9 godina

Evo spisak za OI:

Muškarci

K-1 (kajak jednosed) - 200 m, 1000 m
K-2 (kajak dvosed) - 200 m, 1000 m
K-4 (četverac) - 1000 m
C-1 (kanu jednoklek) - 200 m, 1000 m
C-2 (kanu dvoklek) - 1000 m

Žene

K-1 (kajak jednosed) - 200 m, 500 m
K-2 (kajak dvosed) - 500 m
K-4 (kajak četverac) - 500 m

Maximus

pre 9 godina

U ove zdrave ljude treba ulagati novac od poreza.....oterali smo Natasu Janic koja je na zadnje dve OI uzela vise medalja od svih sportova zajedno

branko

pre 9 godina

Честитке се подразумевају. Радује ме што видим да многи прате кајак и разумеју се. И ја ћу о ОИ. Да је ово СП било квалификационо за ОИ имали би квоте за 4 од 5 мушких дисциплина (све сем К1 1000 м) и у 2 од 4 женске. Мислим да имамо реалне шансе да обезбедимо квоте у свих 5 мушких дисциплина док за женске нисам сигуран. Снајка Далма и поред медаље са овог СП не би имала олимпијску квоту. Прошле године се чинило да је она неупитна али сада то тако не изгледа. Она ће свакако покушати да до ње дође али би ваљало озбиљно размислити и о поновном формирању четвороседа у којем би биле Далма, Антонија Нађ ако се врати (зна ли неко шта је са њом). Да би се обезбедила квота за Рио ту би, као и пред Лондон упале и сестре Молдован. Онда би требало видети ко би веслао у Рију. Надам се да о овоме размишљају и они који више знају од мене и који су надлежни.

А. Петров

pre 9 godina

@drago
90% od 35 je 31,5. Verujes li ti stvarno da su u celoj srpsko-jugoslovenskoj kajakaskoj istoriji takmicari ne-madjarske nacionalnosti ostojili samo 3-4 medalje?
Ili samo tako lupas...

Kalisi Dotraqi

pre 9 godina

@el ninjo Evo ja cu... Prilika da "male drzave" lece svoje komplekse. Cuj - "zemlja kajaka". Svaka cast na uspehu, veliko priznanje, ali nemojte da preterujemo.

Novi Sad

pre 9 godina

Cestitke Mirku Nisovicu i celoj ekipi Kajakaskog Saveza Srbije Milanu,Jovani,Sanji,Duletu a takmicarima naklon do zemlje ovo sto ste uradili je ogromna stvar za Vas i za sve ljubiyelje Kajaka.Srecno i Hvala!!!

M.Cs

pre 9 godina

Upravo citam, da su Madjarski sportisti danas osvojili 4 zlata, 3 srebra i 1 bronzanu medalju. Samo radi reda: cestitke Srpskim kajakasima, ali istina je uvek lepsa od medijskih izmisljotina.

drago

pre 9 godina

Od tih medalja 90% su osvojili Madjari iz Vojvodine, I to iz mjesta di su Madjari apsolutna vecina tako da bi ja to njima i pripisao. isti slucaj kao i Austrijanci iz talijanskog dijela Tirola. Sjajni skijasi Talijani haha

Gost

pre 9 godina

Do pre neki dan nismo ni znali da se odrzava prvenstvo. Da nismo osvojii medalje ne bi se ni setili da spomenemo. I onda se cudimo sto nam sportisti odlaze u druge zemlje, pa cak i uzimaju drzavljanstvo kako bi imali bolje uslove za trening. Jos uvek se Matije Ljubeka i Mirka Nesovica koji su u pozamljenim kanuima i kajacima osvajali zlata. Izgleda da se od onda nista nije promenilo

marco maestro

pre 9 godina

to nie bas niakav odmer snage, jer prvenstvo u moskvi su bojkotovale neke nacie organizovano a i neki sportisti nisu hteli da dodju zbog ruske agresie nad drugom drzavom ukrainom. i to sto je doslo sportista nisu smeli da se dopinguju kao mi i rusi zbog rizika drasticnih kontrola. Na sledecem prvenstvu mozda dve bronce i pet finala, zivi bili pa videli.
nezaqvaravajmo se, da je prvenstvo bilo u ceskoj bilo bi mnogo losie, dve medalje..

drago

pre 9 godina

(А. Петров, 10. avgust 2014 17:31)

Moram priznati da sam se zeznuo. Uvijek mi se tako cinilo, pomijesao sam sa nekim drugim sportom.
Inace Madjari na svakom prvenstvu imaju najvise medalja. Nijemci su zadnje vrijeme poceli preuzimati primat ali su ih Majdari sve razvalili na ovom prvenstvu (17 vs 8)

M.Cs

pre 9 godina

Upravo citam, da su Madjarski sportisti danas osvojili 4 zlata, 3 srebra i 1 bronzanu medalju. Samo radi reda: cestitke Srpskim kajakasima, ali istina je uvek lepsa od medijskih izmisljotina.

drago

pre 9 godina

Od tih medalja 90% su osvojili Madjari iz Vojvodine, I to iz mjesta di su Madjari apsolutna vecina tako da bi ja to njima i pripisao. isti slucaj kao i Austrijanci iz talijanskog dijela Tirola. Sjajni skijasi Talijani haha

marco maestro

pre 9 godina

to nie bas niakav odmer snage, jer prvenstvo u moskvi su bojkotovale neke nacie organizovano a i neki sportisti nisu hteli da dodju zbog ruske agresie nad drugom drzavom ukrainom. i to sto je doslo sportista nisu smeli da se dopinguju kao mi i rusi zbog rizika drasticnih kontrola. Na sledecem prvenstvu mozda dve bronce i pet finala, zivi bili pa videli.
nezaqvaravajmo se, da je prvenstvo bilo u ceskoj bilo bi mnogo losie, dve medalje..

Kalisi Dotraqi

pre 9 godina

@el ninjo Evo ja cu... Prilika da "male drzave" lece svoje komplekse. Cuj - "zemlja kajaka". Svaka cast na uspehu, veliko priznanje, ali nemojte da preterujemo.

student medicine

pre 9 godina

Sve je to u redu, ali ajde da se to pretoci u dosta medalja na Olimpijskim igrama, koje su najvrednije.
Ova prvenstva svi dozivljavaju kao pripremna za OI, samo nasi izgaraju ovde, a onda se pogube na olimpijadi.
Da je malo vise razmisljanja u Olimpisjkom savezu, mi bi samo na streljastvo i ovim sportovima na vodi, kajak, vesalnje itd, mogli da uzimamo izmedju 10-15 medalja po olimpijadi.
Kad se tu doda, tenis, kolektivni sportovi, u zadnje vreme i atletika i plivanje, pa jos borilacki sportovi, niko ne moze da me ubedi da ne mzoemo da osvajamo preko 20-25 medalja na olimpijadama.
Samo malo vise pametne strategije u olimpijskom savezu srbije.

Laza1

pre 9 godina

U prevare od fudbalera se ulazu stotine hiljada evra i u infrastrukturu, a pronevere niko ne kontrolise. Ugasite fudbal u Srbiji, ulozite u ovaj sport!

umesto sto bacamo pare na fudbal

pre 9 godina

Bravoooo!!
Kamo srece da drzava vise ulaze u kajak, rukomet, vaterpolo, zamislite kakvi bi to tek rezultati bili!! Kamo srece...

tisucljetna "kultura"

pre 9 godina

Pa i cudilo bi me da je to fudbal, kosarka... Sve neki "bitni" sportovi
(Herzeg, 10. avgust 2014 11:32)

Stvarno? Ajde reci nam u kom sportu je to tvoja zemlja u samom svetskom vrhu: picinginu, bocanju ili hrkljushu?

el ninjo

pre 9 godina

E neka mi se drugovi sad "sprdaju" kad im kazem da sam gledao kajak, veslanje, atletiku, plivanje ili bilo koji za njih "manji" sport. Ali svako SP, EP, SK ispratim upravo zbog ovih ljudskih velicina koje Srbija posjeduje a veliki dio naseg naroda ne zna ni da postoje. Upravo zbog ovih ljudi koji obraduju sve iskrene ljubitelje sporta, a ne samo fudbala i kosarke. Upravo zbog ovih ljudi koji u tisini i neopazeno odu na veliko takmicenje a vrate se kao sampioni, veliki sampioni, ali na zalost samo u ocima Evrope i Svjeta a ne i u nasim. Bilo kako bilo, ja se ponosim sa njima, i ovim putem cestitam svim osvajacima medalja i onima koji u ovom pokusaju nisu osvojili odlicje, al hoce sigurno na narednim takmicenjima. Svaka Vam cast!!!

Blaf

pre 9 godina

Свака част свима. Фантастични сте. Немам ријечи за овакве успјехе. Желим вам све најбоље у наставку каријере. Хвала.

goran

pre 9 godina

el ninjo, slobodno reci drugarima da to sto ti gledas jeste sport, a ono sto oni prate (fudbal, kosarka, tenis, vaterpolo ...) nisu sportovi, vec sportske igre. naravno, ne treba sportske igre smatrati nebitnim, ali bazicne sportove nikako ne treba nipodastavati zbog toga sto su igre popularnije.

kajakasica

pre 9 godina

Za ove sto spominju OI:

Da pratite malo nasu reprezentaciju znali bi nesto o kajaku, a ne da lupetate gluposti. Mi smo 2011-te tek poceli da ozbiljno razvijamo OI discipline. Nakon raspada Jugoslavije osvajali smo medalje, ali uglavnom u neolimpijskim disciplinama. 2011-te na SP je bio cilj da udjemo u sto vise finala i da obezbedimo sto vise kvota, i to smo uspeli. 2012-te na OI smo opet otvarili nekao finala, ali ovi takmicari su tada bili mladi i jos uvek neiskusni za tako veliko takmicenje, a ostali su pre toga veslali neolimpijske discipline uglavnom pa je za nas sam uspeh bio sto smo se kvalifikovali (2008. nismo imali nijednu posadu!!!). Prosle sezone smo eksplodirali....bili smo na Svetskim kupovima rame uz rame sa Nemackom i Madjarskom...na SP smo podbcili jer smo prerano usli u formu za Svetske kupove. Ove sezone smo pametnije isplanirali program, na Svetskim kupovima smo samo proveravali formu, cuvali se za SP i napravili ogroman uspeh. Sve ove posade mogu do medalja u Riju. A za one koji pricaju o konkurenciji...nas cetverac je u polufinalu pobedio cetverac Australije koji je olipijski sampion, a nije ni u finale usao. A dvosed je u finalu pobedio Ruse, olimpijske sampione na njihovom terenu.

I svake godine se pojave mladih i odlicni talenotvani kajakasi! Neki od ovih su cak i mladji seniori.

pocoloco013

pre 9 godina

Neverovatan uspeh, svaka cast. Ovo je jos veci uspeh ako se uzme u obzir da 16 godina nismo osvojili medalju na svetskim sampionatima i da su 4 od 5 medalja osvojene u olimpijskim disciplinama. Treba jos pomenuti cetverac koji je na 1000m zavrsio 4. i Marka Dragosavljevica koji je bio 6. u trci na 200m i koji ima samo 20 god.(obe ove discipline su takodje olimpijske). Mislim da mozemo da se nadamo medaljama u Riju 2016.

to sam ja

pre 9 godina

olimpiske discipline:
muskarci:
k1-200m - 6.mesto Dragoslavjevic
k2-200m - zlato Grujic/Novakovic
k1-1000m- 19.mesto Pajic
k2-1000m- bronza Torubanov/Tomicevic
k4-1000m- 4.mesto Toruvanov/Boltic/Holpert/Terzic
c1-1000m- 14 mesto
c2-1000m- bez nasih
Zene:
k1-200m- bronza N.Moldovan
k1-500m- 11 mesto Benedek-Ruzicic
k2-500m- srebro Sestre Moldovan
k4-500m- bez nasih
ukupno 1 zlatna, 1 srebrena, 2 bronzane medalje, jedbo 4, 6 i 10 mesto.
ne olimpiske discipline:
bronza Benedek-Ruzicic na k1-1000m i 4 mesto Sestre Moldovan na k2-200m

А. Петров

pre 9 godina

@drago
90% od 35 je 31,5. Verujes li ti stvarno da su u celoj srpsko-jugoslovenskoj kajakaskoj istoriji takmicari ne-madjarske nacionalnosti ostojili samo 3-4 medalje?
Ili samo tako lupas...

satelit

pre 9 godina

M.Cs ,priznaj ti sebi istinu u ogledalu... Inace,Madjari su najjaca sila sveta u istoriji,sto ne znaci da 5 medalja jedne zemlje(Srbija)je ne svrstava medju velike.U sportovima ima uvek vise sila,a ne samo jedna...

Lazar91

pre 9 godina

Evo spisak za OI:

Muškarci

K-1 (kajak jednosed) - 200 m, 1000 m
K-2 (kajak dvosed) - 200 m, 1000 m
K-4 (četverac) - 1000 m
C-1 (kanu jednoklek) - 200 m, 1000 m
C-2 (kanu dvoklek) - 1000 m

Žene

K-1 (kajak jednosed) - 200 m, 500 m
K-2 (kajak dvosed) - 500 m
K-4 (kajak četverac) - 500 m

aca

pre 9 godina

Bilo je komentara da nasi sportisti re zultate sa svetskih i evropsih prvenstava slabo pretacu u uspeh na Olimpijskim igrama sto je tacno, ali ovo je ipak najveci uspeh nase reprezentacije na Sp u istoriji, i ne moze se nikako porediti sa rezultatom Madjarske sto je jedan komentator ovde spomenuo, sa obzirom da je Madjarska vele sila u ovom sportu, uz Nemacku uvek ima najvise medalja sa najvecih takmicenja. Gledao sam discipline na prethodnim OI i ako se ne varam 3 ili 4 od 5 disciplina unkojima smo osvojili medalju su olimpijske a imamo jos nekoliko mladih takmicara koji sunbili finalisti na ovom takmicenju u olimpijskim disciplinama te ne sumnjam da ce biti rezultata u vidu medalja i na narednim igrama. Sve najbo l je im zelim samo da ne upadnunu euforiju vec da nastave vredno da treniraju. Drugo trebalo bi da porazmislimo o preusmeravanju sredstava sa kolektivnih na pojedinacne sportove ako nas interesuje veci broj medalja na predstojecim olimpijadama.

Maximus

pre 9 godina

U ove zdrave ljude treba ulagati novac od poreza.....oterali smo Natasu Janic koja je na zadnje dve OI uzela vise medalja od svih sportova zajedno

branko

pre 9 godina

Честитке се подразумевају. Радује ме што видим да многи прате кајак и разумеју се. И ја ћу о ОИ. Да је ово СП било квалификационо за ОИ имали би квоте за 4 од 5 мушких дисциплина (све сем К1 1000 м) и у 2 од 4 женске. Мислим да имамо реалне шансе да обезбедимо квоте у свих 5 мушких дисциплина док за женске нисам сигуран. Снајка Далма и поред медаље са овог СП не би имала олимпијску квоту. Прошле године се чинило да је она неупитна али сада то тако не изгледа. Она ће свакако покушати да до ње дође али би ваљало озбиљно размислити и о поновном формирању четвороседа у којем би биле Далма, Антонија Нађ ако се врати (зна ли неко шта је са њом). Да би се обезбедила квота за Рио ту би, као и пред Лондон упале и сестре Молдован. Онда би требало видети ко би веслао у Рију. Надам се да о овоме размишљају и они који више знају од мене и који су надлежни.

Sinke

pre 9 godina

Zemlja kajaka ? Prošle nedelje na vodi "Vizelj" u Borči,na kojoj su počele da treniraju sestre Moldovan,veliko zagađenje koje je dovelo do masovnog pomora ribe. Kajakaši iz kluba su samoinicijativno skupljali mrtvu ribu,nadležni ćute,niko nije kažnjen? Voda smrdi i verovatno do dalje neupotrebljiva za bilo kakav vid treninga. Kakva smo mi to zemlja kajaka ,kada klub koji je doneo toliko za ovu zemlju trenira u "govnari" ? Dokle bre, Srbijo?

Gost

pre 9 godina

Do pre neki dan nismo ni znali da se odrzava prvenstvo. Da nismo osvojii medalje ne bi se ni setili da spomenemo. I onda se cudimo sto nam sportisti odlaze u druge zemlje, pa cak i uzimaju drzavljanstvo kako bi imali bolje uslove za trening. Jos uvek se Matije Ljubeka i Mirka Nesovica koji su u pozamljenim kanuima i kajacima osvajali zlata. Izgleda da se od onda nista nije promenilo

my way

pre 9 godina

Пети по броју медаља, девети на листи освајача! Браво! http://en.wikipedia.org/wiki/2014_ICF_Canoe_Sprint_World_Championships#Medal_table

Preza

pre 9 godina

Mnogo je komentara vezano za nase ucesce u Riju 2016 i kako mi osvajamo medalje na SP a na OI nas nema nigde. Ovo je prvo SP posle 1998 I brace Janic ( koji su kasnije nastupali za Hrvatsku) da imamo medalju u olimpijskim disiciplinama ( I to CETIRI). Osim toga , tu Dragosavljavic I cetverac koji su bili blizu medalje takodje u olim. disciplinama. Ocigledno da je stasala generacija koja ne prica mnogo I radi uz savez koji je odlicno organizovan. Sve najbolje celoj nasoj reprexentaciji I sve cestitke svima koji su nas obradovali!

anbeast

pre 9 godina

Bravo! Imam utisak da oni kojima nikad nista ne valja zapravo nikada i nisu potrcali, skocili, zaveslali i nisu svesni koliko je truda potrebno da se uzme medalja i na drzavnom prvenstvu a kamoli u medjunarodnoj konkurenciji. Pogotovo imajuci u vidu opste stanje sporta kod nas. Voleo bih da se nekakvim programom baci akcenat na atletiku, plivanje, gimnastiku...

Novi Sad

pre 9 godina

Cestitke Mirku Nisovicu i celoj ekipi Kajakaskog Saveza Srbije Milanu,Jovani,Sanji,Duletu a takmicarima naklon do zemlje ovo sto ste uradili je ogromna stvar za Vas i za sve ljubiyelje Kajaka.Srecno i Hvala!!!

drago

pre 9 godina

(А. Петров, 10. avgust 2014 17:31)

Moram priznati da sam se zeznuo. Uvijek mi se tako cinilo, pomijesao sam sa nekim drugim sportom.
Inace Madjari na svakom prvenstvu imaju najvise medalja. Nijemci su zadnje vrijeme poceli preuzimati primat ali su ih Majdari sve razvalili na ovom prvenstvu (17 vs 8)