Košarka 64

Ponedeljak, 04.08.2014.

21:57

Đorđević: Povreda Nedovića problem

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je posle pobede nad Kanadom da njegova ekipa ima još dosta mesta za napredak.

Ðorðeviæ: Povreda Nedoviæa problem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

NemanjaVac8

pre 9 godina

svi koji prate bez subjektivnosti znaju da je selektor trebao da bude Igor Kokoskov.
(luka, 4. avgust 2014 22:43)
...
Kada je već bilo došlo do Kokoškov-Đorđević logično bi bilo da su izabrali Kokoškova.No, bilo je još kandidata sa jačim trenerskim biografijama od Đorđevića.Ja koliko znam za svaki pošteno dobijeni posao glavnu ulogu igra CV ili biografija.Sve ostalo su mućke.No kod nas postoje i uslovi da bi neko bio direktor državne firme a mnogi direktori nisu ni blizu da ispune te uslove.Šta bi bilo da je Đorđeviću kao igraču neko uzeo mesto?On je ladno prihvatio da bude selektor pored dokazanih stručnjaka.Sada, kad je već tako ja ne mislim da je Đorđević kriv za povrede i za konačan sastav na način da je on korumpiran.Kriv je jer je podlegao pritiscima i kriv je jer nije mislio 100% svojom glavom kada je pravio reprezentaciju.Reprezentacija ne sme da služi samo za razigravanje i reklamiranje igrača.To je nažalost jedini cilj naše reprezentacije i on će svkako biti ispunjen.Rezultat je potpouno nebitan.Inače posle SP-a smeniće Đorđevića i sada potpisujem da će svu krivicu svaliti na njegova pleća.Koje uslove je kandidat za selektora trebao da ispunjva?Koliko vidim ono zvanično se svodi na to da bude igračka legenda i da ga podrže Obradović i Ivković.Valjda je logično da savez zacrta neki takmičarski cilj, pa da onda traži selektora koji najverovatnije taj cilj može da ispuni.Kod nas selektor određuje ciljeve.

SASA

pre 9 godina

Ako uspemo da vratimo krstica, mi smo i dalje tim za medalju...
.
Problem jeste sto Dangubic-Lucic povreda nas je ostavila bez krila, pa moramo improvizati, a povreda Nedovica nam je skratila opcije, ali ko god prati kosarku, zna dobro da Todosic-Bogdanovic je ubistven duo bekova..a Markovic-Micov, itekako pristojna zamena...
Krstic-Raduljica je odlican centarski tandem...
A Bjelica, na kojoj god poziciji igrai, 3 ili 4 vanserisko krilo, sjajan sut, odlican u skoku..Tako da startni 5 izgleda i dalje vrlo dobro..
Zavisice od klupe, kako god okrenes, jer startni 5 ce svoje odraditi, i ako uspemo da pronadjemo mesto za Kalinica, ( a nema sumnje on je pravi kandidat za poziciju 3) opet, mi imamo sansu za medalju, jer konkurencija nije tako velika, i mnogo timova dolazi prepolovljenja..
Veseli dobra partoija Mitrovica protiv Kanade, i solidna Kalinica, i ako Sasa uspe pronaci formu Raduljici( A mnogo ce znaciti) mi i dalje mozemo racunati na medalju...itekako....
Sale ima super tim u rukama, da je Lucic i nedovic tu, rekao bi da da je medalja zagarantovana, ali ovako moracemo improvizrati...

WeSs

pre 9 godina

Nasa reprezentacija je teska radijacija! Ako grupu prodjemo bicu prijatno iznenadjen, protiv domacina Spanije cemo SIGURNO izgubiti preko 30 razlike, to ce biti odlichno za kladionichare kao i mech sa Francuzima, od njih cemo izgubiti preko 15 razlike! Kako neko moze da se nada medalji, pa to nemoze ni u snovima da se desi! Najlosija selekcija Srbije u poslednjih 20 godina!

ftwk

pre 9 godina

@ Kvazimodo

mozda je mislio na timsku odbranu i def skok, a ne na neko shvatanje odbrane koja se bazira na rvackim zahvatima jednog ili dva individualca protiv najboljih protivnickih igraca. to se na ozbiljnim takmicenjima sankcionise penalima, a ti ''sjajni defanzivci'' posle u polju napada sluze da izvedu aut

sreten

pre 9 godina

ajde sad stručnjaci da vas čujem koliki nam je domet sad kad nema Nedovica a i krstić je pod znakom pitanja, moje mišljenje je i dalje isto procicemo grupu i to je to, sve posle toga je veliki uspeh ali teško vrlo teško

Dragutin

pre 9 godina

Svidja mi se kako je akcenat stavljen na odbranu i vec se vide rezultati posto realno gledano nista nismo bolji od ovih ekipa u Trstu.Odbrana i defanziva ce da nas izdvoje iz mediokriteta.Ekipe kao Spanija i Litvanija i Francuska Brazil itd sve imaju bolji napad bolje atlete i sutere cak i da nam je ekipa u punom sastavu (a nikada nije).Jedini nacin da im pariramo je izuzetna odbrana i kontrola skoka.

Jana

pre 9 godina

Pa samo kad bi Djordjevic uvideo sta je uradio i sta radi i da ga prati maler sto nece da pozove one koje je trebao odmah da pozove. Pa sta ako neko zna da je zamena??? Koliko su puta zamene oduvale orginal i zamenile ih za sva vremena i donele nesto savrseno??? Ne razumem tu njegovu nepopustiljivost i lazni ponos. Samo ide naustrb kosarke i naseg obraza tamo..

Kvazimodo

pre 9 godina

Poštujem Đorđevića i želim mu sve najbolje na klupi Srbije ali mi nije jasna izjava da mi igru baziramo na dobroj odbrani. Svako ko pogleda spisak naših igrača prvo mu na pamet padne ofanziva a ne defanziva. Nemamo mi igrače za defanzivu, jedino je pravi defanzivni igrač Kalinić ali on je više borben nego što je dobar defanzivac.

igor

pre 9 godina

za sve je kriv Duletov nacin treninga preterao je covek stvarno
(igor, 5. avgust 2014 08:56)

Vujošević nije selektor reprezentacije Srbije a Nedovic vec drugu godinu za redom ne igra u Partizanu vec igra u NBA, tako da Dule nije kriv. Šta ces sada da kažeš, koga da okriviš?
(Komshija Hashim, 5. avgust 2014 10:20)


Brate rekao sam to iz ironije zbog svih kritika koje je Dule imao cele sezone , al ti malo slabije kapiras.... :)

pan

pre 9 godina

Nije se desilo ništa neobično:
Nedović se često povređivao i navikli smo na probleme,
a Bogdan je navikao da mu se saigrači povređuju i da igra 38,5 minuta po utakmici.

Komshija Hashim

pre 9 godina

za sve je kriv Duletov nacin treninga preterao je covek stvarno
(igor, 5. avgust 2014 08:56)

Vujošević nije selektor reprezentacije Srbije a Nedovic vec drugu godinu za redom ne igra u Partizanu vec igra u NBA, tako da Dule nije kriv. Šta ces sada da kažeš, koga da okriviš?

Milasin

pre 9 godina

Sale je legenda,ali smo mi Srbi blesavi!!! Dok donosis uspehe dobar si..a u suprotnom si najgori u svakom smislu. Tako je bilo sa svim trenerima u svakom sportu!

drvobradi

pre 9 godina

Meni se cini da je sa povredama velikog broja igraca je pocelo od kada su ova prvenstva (EP,SP) pomerena za septembar. Pauza koju imaju je izgleda donela kontra efekat.

sladoled

pre 9 godina

ajde bre sta kukate, otpali igraci koji nisu ni trebali da budu u 12
nedovic i njegova sezona s tribina uopste nisu nesto sto ce nam nedostajati.. kad se bogi umori, micov na dvojku, bjeli na tricu, a mali luka krilni i resen problem. a tu je i kalina da uskoci. i dalje imamo tim za bronzanu medalju.
(rumenko, 4. avgust 2014 23:07)

Rumenko je najjeftiniji sladoled,malopordajna cena je 30 din

Boban

pre 9 godina

Citam danima komentare i nikako mi nije jasno odakle ovoliki negativan odnos prema Djordjevicu??? Covek je dobio priliku, a strucnjaci (komentatori) pljuju po njemu iz sve snage a da ovaj nije ni probao sta sve moze srpski tim. Cak i posle pobeda u pripremnom periodu dezurnih pljuvaci su prisutni i neverovatno je koliko ih ima. Voleo bih da mi neko objasni sta je po sredi???
Sale je bio jedan od najboljih kosarkasa na ovim prostorima ikada i doneo je nekoliko zlatnih medalja Srbiji. Uvek se ponasao sportski i ksromno na terenu i van njega, za razliku od nekih njegovih saigraca koji su otisli u politiku i poluprevarantske poslove. Zbog svega toga treba pruziti priliku coveku i verovati u svoju reprezentaciju a ne defetisati. Napred Srbija!!!

manesagra

pre 9 godina

Kako očekivati od igrača koji nikad ništa nije uradio u karijeri da bude dobar trener?
(menađer, 4. avgust 2014 22:19)

Aj kralja, +5 bambija za ovaj ložački komentar. Menađeru bolje požuri u đamiju na jedan brzinski namaz, da okaješ ovo bogohuljenje...Sale je košarkaški bog.

Bane

pre 9 godina

Ne verujem da cemo doboti medalju. Po meni je 1/4 finale ogroman uspeh. Steta sto Nedovic nece igrati. Veoma atraktivan igrac i dobro bio reprezentovao i sebe i Srbiju. Takodje, ocekujem da se jos neko povredi.

stevan

pre 9 godina

Evo zašto je problem, igrači imaju veliki broj utakmica tokom sezone, što ranije nije bio slučaj (20 i kusur godina) košarka je postala gladiatorska borba sa puno treniranja, ni jedan igrač tipa Kukoc (pričam kad je bio onako zgoljav) ne može imati neku zapaženu ulogu dok ne proradi na masi, i jednostavno u nekim trenucima telo ne može više izdržati.

Doritos

pre 9 godina

Svaki problem ima reshenje.. DeMarcus Nelson je drzavljanin Srbije..
Vecina ekipa imaju strance u reprezentaciji... zashto ne bih nasha reprezentacija iskoristala tu Prednost?
Ocigledno nam treba pomoc..

1kch4

pre 9 godina

Ima Sale mnogo vecih problema, koje je mahom sam sebi stvorio. I ma koliko postujem i cenim Nedovica, nerealno je ocekivati da igrac koji celu sezonu presedi na tribinama ili igra Pokemon ligu bude jedan od glavnih igraca.

Borky

pre 9 godina

Znaci po grobarima niko ne treba igrati sem Bogdanovica?! Sve je to ok ipak je on bog kosarke al sta cemo ako gle cuda pocnemo gubiti i on ode u svlacionicu ili ne daj boze neko ga pocne cuvati a sudija to pust pa se on naljuti i nece vise da igra za rep.???

neymar

pre 9 godina

Dajte ljudi nije ni pocelo svetsko prvenstvo a vi vec optuzujete selektora da nema pojma pa nije to neki anonimus to je legenda nase kosarke coveku treba dati punu podrsku kao i nasim igracima pred pocetak vreme ce pokazati kao rezultati da li ima smisla za to pa tek onda mozete da uputite kritke na njegov racun...

rumenko

pre 9 godina

ajde bre sta kukate, otpali igraci koji nisu ni trebali da budu u 12
nedovic i njegova sezona s tribina uopste nisu nesto sto ce nam nedostajati.. kad se bogi umori, micov na dvojku, bjeli na tricu, a mali luka krilni i resen problem. a tu je i kalina da uskoci. i dalje imamo tim za bronzanu medalju.

albel

pre 9 godina

Mnogo veci problem od povrede Nedovica je centarska pozicija.Krstic vise nije u godinama da iznese ceo turnir sa velikom minutazom.Imao je prilicno slabu sezonu,a sada jos i povreda.Od njega ce se po navici ocekivati najvise,ali nisam siguran da je on u stanju da to i pruzi.Dakle,imamo startnog centra od koga ne znamo koliko mozemo da ocekujemo i imamo Raduljicu i Raska.Ovaj prvi je realno smesan igrac,moze da pokida jednu utakmicu,pa na sledecih pet igra kao rekreativac.Rasko je inace primer kako se radom i posvecenoscu od ne bas velikog talenta dodje do odlicnog igraca.Medjutim,on je svoj zenit forme imao na proslim pripremama.Na EP nije pokazao nista posebno,a ni u klubu se nije bas proslavio ove sezone.Zakljucak,ne bih voleo da sam na Djordjevicevom mestu...

iggybl

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno da nije bilo mjesta za neka imena poput Marjanovica,Savanovica,Paunica,Erzeg,Keselja…plus ovi sto nisu pozvani zbog povreda,cinimi se da bi bili jaci od Saletovog tima.Ako budu igrali za narod i ostave srce ne terenu moze se ocekivati neki rezultat.U suprotnom i grupa ce biti veliki zalogaj.Mozda ce iskustvo tj. neiskustvo trenera presuditi.

Milan

pre 9 godina

Kako očekivati od igrača koji nikad ništa nije uradio u karijeri da bude dobar trener?
(menađer, 4. avgust 2014 22:19)

Kako nesto ocekivati od mene koji nikad nista nisam uradio u karijeri
da napisem ozbiljan komentar....

nije mi jasno..

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim da se retko povredjuju u toku prvenstva a kada pocnu pripreme pocnu da se povredjuju ko da su van forme i nisu dugo igrali pa se preforsiraju. Ovo nije normalno jer kako je pocelo ko zna ko ce jos da se povredi nedaj Boze pa umesto da se trenira, uigrava ima vise da lece povrede. I eto zacas doslo SP. I sta si radio, trenirao kada uvek neko u timu i vise njih imas povredu?

Fantom

pre 9 godina

Au ljudi, sta je ovo, sta se ovo desilo sa kosarkom, razumemo mi da su naporne sezone, i da se samo nama ne desavaju povrede, evo George se pre neki dan povredi, ali vec ko zna koje okupljanje za redom prate povrede bas neuobicajene. Voda u kolenu Micic, Nedovic, Micov ima neki hronicni problem, Luca cini mi se 5 godina vuce neku povredu, Dangubic otpao zbog povrede.....nema kraja kao da je pozvana ekipa gerontoloskog centra u reprezentaciju. Opet, sve to stoji, i naporni treninzi i teske sezone, ali mi se cini da je ovo malo previse...

Novosadjanin

pre 9 godina

Bas nemamo srece sa tim povredama...
Da su svi igraci zdravi, mislim da bi mozda i mogli da osvojimo ovo SP.
Amerikanci igraju bez pola igraca, Francuzi bez Parkera.
1.Teodosic,Markovic,Micic
2.Bogdanovic,Nedovic,Dangubic
3.Micov,Lucic,Savanovic
4.Bjelica,Erceg,Macvan
5.Krstic,Raduljica,Katic,Marjanovic,Stimac
Teodisic,Bogdanovic,Nedovic,Bjelica,Erceg,Krstic svako od njih moze bilo kojoj ekipi da da preko 20 poena, a ovi ostali preko 10.
Steta sto ovakva generacija nije kompletna...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ovo je stvarno....ja ne verujem. Kakva sad voda u kolenu??? Hoce neko napisati izvestaj sta ste vi radili na kopaoniku tim igracima? Iskreno Sale da li mi imamo bar jednog zdravog i 100% spremnog igraca? Nedovic, Krstic gotovo sigurno nece igrati...Micov vuce virus vec 3 meseca, Micic voda u kolenu... Da ne nabrajam vise ove koji su vec otisli...Strasno. Jeste, povrede su sastavni deo , ali zar i zdravlje nije sastavni deo? Bar neko da je zdrav. Jos ispade da je tu Rasko Katic najspremniji.

Ginekolog

pre 9 godina

Naše košarkaške i odbojkaške selekcije više liče na Bolnicu na kraju grada, nego na sportske ekipe: voda u kolenu, kamenac u žuči, povređen primicač, otkazao odmicač, pati od teniskog lakta, ugruvana ključna kost, upala jajnika... Pa prođoše li one neke preglede prije početka priprema?

Jana

pre 9 godina

Nama je sve problem od samog pocetka, od pravljenja spiska pa na dalje.. Ovo je samo jedan u nizu... Ako uspemo nesto dobro uraditi na ovom SP-u, onda ce nas samo Bozja pomoc tamo pratiti ..

Budi musko, ne budi Vujosevic Dusko ...

pre 9 godina

Necu da unapred kritikujem Saleta, evo mu prilike pa neka pokaze koliko je dobar . Puna podrska, samo napred ...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ovo je stvarno....ja ne verujem. Kakva sad voda u kolenu??? Hoce neko napisati izvestaj sta ste vi radili na kopaoniku tim igracima? Iskreno Sale da li mi imamo bar jednog zdravog i 100% spremnog igraca? Nedovic, Krstic gotovo sigurno nece igrati...Micov vuce virus vec 3 meseca, Micic voda u kolenu... Da ne nabrajam vise ove koji su vec otisli...Strasno. Jeste, povrede su sastavni deo , ali zar i zdravlje nije sastavni deo? Bar neko da je zdrav. Jos ispade da je tu Rasko Katic najspremniji.

Fantom

pre 9 godina

Au ljudi, sta je ovo, sta se ovo desilo sa kosarkom, razumemo mi da su naporne sezone, i da se samo nama ne desavaju povrede, evo George se pre neki dan povredi, ali vec ko zna koje okupljanje za redom prate povrede bas neuobicajene. Voda u kolenu Micic, Nedovic, Micov ima neki hronicni problem, Luca cini mi se 5 godina vuce neku povredu, Dangubic otpao zbog povrede.....nema kraja kao da je pozvana ekipa gerontoloskog centra u reprezentaciju. Opet, sve to stoji, i naporni treninzi i teske sezone, ali mi se cini da je ovo malo previse...

Budi musko, ne budi Vujosevic Dusko ...

pre 9 godina

Necu da unapred kritikujem Saleta, evo mu prilike pa neka pokaze koliko je dobar . Puna podrska, samo napred ...

albel

pre 9 godina

Mnogo veci problem od povrede Nedovica je centarska pozicija.Krstic vise nije u godinama da iznese ceo turnir sa velikom minutazom.Imao je prilicno slabu sezonu,a sada jos i povreda.Od njega ce se po navici ocekivati najvise,ali nisam siguran da je on u stanju da to i pruzi.Dakle,imamo startnog centra od koga ne znamo koliko mozemo da ocekujemo i imamo Raduljicu i Raska.Ovaj prvi je realno smesan igrac,moze da pokida jednu utakmicu,pa na sledecih pet igra kao rekreativac.Rasko je inace primer kako se radom i posvecenoscu od ne bas velikog talenta dodje do odlicnog igraca.Medjutim,on je svoj zenit forme imao na proslim pripremama.Na EP nije pokazao nista posebno,a ni u klubu se nije bas proslavio ove sezone.Zakljucak,ne bih voleo da sam na Djordjevicevom mestu...

Ginekolog

pre 9 godina

Naše košarkaške i odbojkaške selekcije više liče na Bolnicu na kraju grada, nego na sportske ekipe: voda u kolenu, kamenac u žuči, povređen primicač, otkazao odmicač, pati od teniskog lakta, ugruvana ključna kost, upala jajnika... Pa prođoše li one neke preglede prije početka priprema?

Milan

pre 9 godina

Kako očekivati od igrača koji nikad ništa nije uradio u karijeri da bude dobar trener?
(menađer, 4. avgust 2014 22:19)

Kako nesto ocekivati od mene koji nikad nista nisam uradio u karijeri
da napisem ozbiljan komentar....

Novosadjanin

pre 9 godina

Bas nemamo srece sa tim povredama...
Da su svi igraci zdravi, mislim da bi mozda i mogli da osvojimo ovo SP.
Amerikanci igraju bez pola igraca, Francuzi bez Parkera.
1.Teodosic,Markovic,Micic
2.Bogdanovic,Nedovic,Dangubic
3.Micov,Lucic,Savanovic
4.Bjelica,Erceg,Macvan
5.Krstic,Raduljica,Katic,Marjanovic,Stimac
Teodisic,Bogdanovic,Nedovic,Bjelica,Erceg,Krstic svako od njih moze bilo kojoj ekipi da da preko 20 poena, a ovi ostali preko 10.
Steta sto ovakva generacija nije kompletna...

Boban

pre 9 godina

Citam danima komentare i nikako mi nije jasno odakle ovoliki negativan odnos prema Djordjevicu??? Covek je dobio priliku, a strucnjaci (komentatori) pljuju po njemu iz sve snage a da ovaj nije ni probao sta sve moze srpski tim. Cak i posle pobeda u pripremnom periodu dezurnih pljuvaci su prisutni i neverovatno je koliko ih ima. Voleo bih da mi neko objasni sta je po sredi???
Sale je bio jedan od najboljih kosarkasa na ovim prostorima ikada i doneo je nekoliko zlatnih medalja Srbiji. Uvek se ponasao sportski i ksromno na terenu i van njega, za razliku od nekih njegovih saigraca koji su otisli u politiku i poluprevarantske poslove. Zbog svega toga treba pruziti priliku coveku i verovati u svoju reprezentaciju a ne defetisati. Napred Srbija!!!

rumenko

pre 9 godina

ajde bre sta kukate, otpali igraci koji nisu ni trebali da budu u 12
nedovic i njegova sezona s tribina uopste nisu nesto sto ce nam nedostajati.. kad se bogi umori, micov na dvojku, bjeli na tricu, a mali luka krilni i resen problem. a tu je i kalina da uskoci. i dalje imamo tim za bronzanu medalju.

nije mi jasno..

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim da se retko povredjuju u toku prvenstva a kada pocnu pripreme pocnu da se povredjuju ko da su van forme i nisu dugo igrali pa se preforsiraju. Ovo nije normalno jer kako je pocelo ko zna ko ce jos da se povredi nedaj Boze pa umesto da se trenira, uigrava ima vise da lece povrede. I eto zacas doslo SP. I sta si radio, trenirao kada uvek neko u timu i vise njih imas povredu?

Jana

pre 9 godina

Nama je sve problem od samog pocetka, od pravljenja spiska pa na dalje.. Ovo je samo jedan u nizu... Ako uspemo nesto dobro uraditi na ovom SP-u, onda ce nas samo Bozja pomoc tamo pratiti ..

igor

pre 9 godina

za sve je kriv Duletov nacin treninga preterao je covek stvarno
(igor, 5. avgust 2014 08:56)

Vujošević nije selektor reprezentacije Srbije a Nedovic vec drugu godinu za redom ne igra u Partizanu vec igra u NBA, tako da Dule nije kriv. Šta ces sada da kažeš, koga da okriviš?
(Komshija Hashim, 5. avgust 2014 10:20)


Brate rekao sam to iz ironije zbog svih kritika koje je Dule imao cele sezone , al ti malo slabije kapiras.... :)

drvobradi

pre 9 godina

Meni se cini da je sa povredama velikog broja igraca je pocelo od kada su ova prvenstva (EP,SP) pomerena za septembar. Pauza koju imaju je izgleda donela kontra efekat.

manesagra

pre 9 godina

Kako očekivati od igrača koji nikad ništa nije uradio u karijeri da bude dobar trener?
(menađer, 4. avgust 2014 22:19)

Aj kralja, +5 bambija za ovaj ložački komentar. Menađeru bolje požuri u đamiju na jedan brzinski namaz, da okaješ ovo bogohuljenje...Sale je košarkaški bog.

sladoled

pre 9 godina

ajde bre sta kukate, otpali igraci koji nisu ni trebali da budu u 12
nedovic i njegova sezona s tribina uopste nisu nesto sto ce nam nedostajati.. kad se bogi umori, micov na dvojku, bjeli na tricu, a mali luka krilni i resen problem. a tu je i kalina da uskoci. i dalje imamo tim za bronzanu medalju.
(rumenko, 4. avgust 2014 23:07)

Rumenko je najjeftiniji sladoled,malopordajna cena je 30 din

pan

pre 9 godina

Nije se desilo ništa neobično:
Nedović se često povređivao i navikli smo na probleme,
a Bogdan je navikao da mu se saigrači povređuju i da igra 38,5 minuta po utakmici.

stevan

pre 9 godina

Evo zašto je problem, igrači imaju veliki broj utakmica tokom sezone, što ranije nije bio slučaj (20 i kusur godina) košarka je postala gladiatorska borba sa puno treniranja, ni jedan igrač tipa Kukoc (pričam kad je bio onako zgoljav) ne može imati neku zapaženu ulogu dok ne proradi na masi, i jednostavno u nekim trenucima telo ne može više izdržati.

neymar

pre 9 godina

Dajte ljudi nije ni pocelo svetsko prvenstvo a vi vec optuzujete selektora da nema pojma pa nije to neki anonimus to je legenda nase kosarke coveku treba dati punu podrsku kao i nasim igracima pred pocetak vreme ce pokazati kao rezultati da li ima smisla za to pa tek onda mozete da uputite kritke na njegov racun...

Kvazimodo

pre 9 godina

Poštujem Đorđevića i želim mu sve najbolje na klupi Srbije ali mi nije jasna izjava da mi igru baziramo na dobroj odbrani. Svako ko pogleda spisak naših igrača prvo mu na pamet padne ofanziva a ne defanziva. Nemamo mi igrače za defanzivu, jedino je pravi defanzivni igrač Kalinić ali on je više borben nego što je dobar defanzivac.

1kch4

pre 9 godina

Ima Sale mnogo vecih problema, koje je mahom sam sebi stvorio. I ma koliko postujem i cenim Nedovica, nerealno je ocekivati da igrac koji celu sezonu presedi na tribinama ili igra Pokemon ligu bude jedan od glavnih igraca.

Milasin

pre 9 godina

Sale je legenda,ali smo mi Srbi blesavi!!! Dok donosis uspehe dobar si..a u suprotnom si najgori u svakom smislu. Tako je bilo sa svim trenerima u svakom sportu!

iggybl

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno da nije bilo mjesta za neka imena poput Marjanovica,Savanovica,Paunica,Erzeg,Keselja…plus ovi sto nisu pozvani zbog povreda,cinimi se da bi bili jaci od Saletovog tima.Ako budu igrali za narod i ostave srce ne terenu moze se ocekivati neki rezultat.U suprotnom i grupa ce biti veliki zalogaj.Mozda ce iskustvo tj. neiskustvo trenera presuditi.

Borky

pre 9 godina

Znaci po grobarima niko ne treba igrati sem Bogdanovica?! Sve je to ok ipak je on bog kosarke al sta cemo ako gle cuda pocnemo gubiti i on ode u svlacionicu ili ne daj boze neko ga pocne cuvati a sudija to pust pa se on naljuti i nece vise da igra za rep.???

Bane

pre 9 godina

Ne verujem da cemo doboti medalju. Po meni je 1/4 finale ogroman uspeh. Steta sto Nedovic nece igrati. Veoma atraktivan igrac i dobro bio reprezentovao i sebe i Srbiju. Takodje, ocekujem da se jos neko povredi.

Doritos

pre 9 godina

Svaki problem ima reshenje.. DeMarcus Nelson je drzavljanin Srbije..
Vecina ekipa imaju strance u reprezentaciji... zashto ne bih nasha reprezentacija iskoristala tu Prednost?
Ocigledno nam treba pomoc..

SASA

pre 9 godina

Ako uspemo da vratimo krstica, mi smo i dalje tim za medalju...
.
Problem jeste sto Dangubic-Lucic povreda nas je ostavila bez krila, pa moramo improvizati, a povreda Nedovica nam je skratila opcije, ali ko god prati kosarku, zna dobro da Todosic-Bogdanovic je ubistven duo bekova..a Markovic-Micov, itekako pristojna zamena...
Krstic-Raduljica je odlican centarski tandem...
A Bjelica, na kojoj god poziciji igrai, 3 ili 4 vanserisko krilo, sjajan sut, odlican u skoku..Tako da startni 5 izgleda i dalje vrlo dobro..
Zavisice od klupe, kako god okrenes, jer startni 5 ce svoje odraditi, i ako uspemo da pronadjemo mesto za Kalinica, ( a nema sumnje on je pravi kandidat za poziciju 3) opet, mi imamo sansu za medalju, jer konkurencija nije tako velika, i mnogo timova dolazi prepolovljenja..
Veseli dobra partoija Mitrovica protiv Kanade, i solidna Kalinica, i ako Sasa uspe pronaci formu Raduljici( A mnogo ce znaciti) mi i dalje mozemo racunati na medalju...itekako....
Sale ima super tim u rukama, da je Lucic i nedovic tu, rekao bi da da je medalja zagarantovana, ali ovako moracemo improvizrati...

Jana

pre 9 godina

Pa samo kad bi Djordjevic uvideo sta je uradio i sta radi i da ga prati maler sto nece da pozove one koje je trebao odmah da pozove. Pa sta ako neko zna da je zamena??? Koliko su puta zamene oduvale orginal i zamenile ih za sva vremena i donele nesto savrseno??? Ne razumem tu njegovu nepopustiljivost i lazni ponos. Samo ide naustrb kosarke i naseg obraza tamo..

WeSs

pre 9 godina

Nasa reprezentacija je teska radijacija! Ako grupu prodjemo bicu prijatno iznenadjen, protiv domacina Spanije cemo SIGURNO izgubiti preko 30 razlike, to ce biti odlichno za kladionichare kao i mech sa Francuzima, od njih cemo izgubiti preko 15 razlike! Kako neko moze da se nada medalji, pa to nemoze ni u snovima da se desi! Najlosija selekcija Srbije u poslednjih 20 godina!

sreten

pre 9 godina

ajde sad stručnjaci da vas čujem koliki nam je domet sad kad nema Nedovica a i krstić je pod znakom pitanja, moje mišljenje je i dalje isto procicemo grupu i to je to, sve posle toga je veliki uspeh ali teško vrlo teško

ftwk

pre 9 godina

@ Kvazimodo

mozda je mislio na timsku odbranu i def skok, a ne na neko shvatanje odbrane koja se bazira na rvackim zahvatima jednog ili dva individualca protiv najboljih protivnickih igraca. to se na ozbiljnim takmicenjima sankcionise penalima, a ti ''sjajni defanzivci'' posle u polju napada sluze da izvedu aut

Dragutin

pre 9 godina

Svidja mi se kako je akcenat stavljen na odbranu i vec se vide rezultati posto realno gledano nista nismo bolji od ovih ekipa u Trstu.Odbrana i defanziva ce da nas izdvoje iz mediokriteta.Ekipe kao Spanija i Litvanija i Francuska Brazil itd sve imaju bolji napad bolje atlete i sutere cak i da nam je ekipa u punom sastavu (a nikada nije).Jedini nacin da im pariramo je izuzetna odbrana i kontrola skoka.

Komshija Hashim

pre 9 godina

za sve je kriv Duletov nacin treninga preterao je covek stvarno
(igor, 5. avgust 2014 08:56)

Vujošević nije selektor reprezentacije Srbije a Nedovic vec drugu godinu za redom ne igra u Partizanu vec igra u NBA, tako da Dule nije kriv. Šta ces sada da kažeš, koga da okriviš?

NemanjaVac8

pre 9 godina

svi koji prate bez subjektivnosti znaju da je selektor trebao da bude Igor Kokoskov.
(luka, 4. avgust 2014 22:43)
...
Kada je već bilo došlo do Kokoškov-Đorđević logično bi bilo da su izabrali Kokoškova.No, bilo je još kandidata sa jačim trenerskim biografijama od Đorđevića.Ja koliko znam za svaki pošteno dobijeni posao glavnu ulogu igra CV ili biografija.Sve ostalo su mućke.No kod nas postoje i uslovi da bi neko bio direktor državne firme a mnogi direktori nisu ni blizu da ispune te uslove.Šta bi bilo da je Đorđeviću kao igraču neko uzeo mesto?On je ladno prihvatio da bude selektor pored dokazanih stručnjaka.Sada, kad je već tako ja ne mislim da je Đorđević kriv za povrede i za konačan sastav na način da je on korumpiran.Kriv je jer je podlegao pritiscima i kriv je jer nije mislio 100% svojom glavom kada je pravio reprezentaciju.Reprezentacija ne sme da služi samo za razigravanje i reklamiranje igrača.To je nažalost jedini cilj naše reprezentacije i on će svkako biti ispunjen.Rezultat je potpouno nebitan.Inače posle SP-a smeniće Đorđevića i sada potpisujem da će svu krivicu svaliti na njegova pleća.Koje uslove je kandidat za selektora trebao da ispunjva?Koliko vidim ono zvanično se svodi na to da bude igračka legenda i da ga podrže Obradović i Ivković.Valjda je logično da savez zacrta neki takmičarski cilj, pa da onda traži selektora koji najverovatnije taj cilj može da ispuni.Kod nas selektor određuje ciljeve.

Novosadjanin

pre 9 godina

Bas nemamo srece sa tim povredama...
Da su svi igraci zdravi, mislim da bi mozda i mogli da osvojimo ovo SP.
Amerikanci igraju bez pola igraca, Francuzi bez Parkera.
1.Teodosic,Markovic,Micic
2.Bogdanovic,Nedovic,Dangubic
3.Micov,Lucic,Savanovic
4.Bjelica,Erceg,Macvan
5.Krstic,Raduljica,Katic,Marjanovic,Stimac
Teodisic,Bogdanovic,Nedovic,Bjelica,Erceg,Krstic svako od njih moze bilo kojoj ekipi da da preko 20 poena, a ovi ostali preko 10.
Steta sto ovakva generacija nije kompletna...

rumenko

pre 9 godina

ajde bre sta kukate, otpali igraci koji nisu ni trebali da budu u 12
nedovic i njegova sezona s tribina uopste nisu nesto sto ce nam nedostajati.. kad se bogi umori, micov na dvojku, bjeli na tricu, a mali luka krilni i resen problem. a tu je i kalina da uskoci. i dalje imamo tim za bronzanu medalju.

iggybl

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno da nije bilo mjesta za neka imena poput Marjanovica,Savanovica,Paunica,Erzeg,Keselja…plus ovi sto nisu pozvani zbog povreda,cinimi se da bi bili jaci od Saletovog tima.Ako budu igrali za narod i ostave srce ne terenu moze se ocekivati neki rezultat.U suprotnom i grupa ce biti veliki zalogaj.Mozda ce iskustvo tj. neiskustvo trenera presuditi.

Doritos

pre 9 godina

Svaki problem ima reshenje.. DeMarcus Nelson je drzavljanin Srbije..
Vecina ekipa imaju strance u reprezentaciji... zashto ne bih nasha reprezentacija iskoristala tu Prednost?
Ocigledno nam treba pomoc..

Budi musko, ne budi Vujosevic Dusko ...

pre 9 godina

Necu da unapred kritikujem Saleta, evo mu prilike pa neka pokaze koliko je dobar . Puna podrska, samo napred ...

Borky

pre 9 godina

Znaci po grobarima niko ne treba igrati sem Bogdanovica?! Sve je to ok ipak je on bog kosarke al sta cemo ako gle cuda pocnemo gubiti i on ode u svlacionicu ili ne daj boze neko ga pocne cuvati a sudija to pust pa se on naljuti i nece vise da igra za rep.???

Komshija Hashim

pre 9 godina

za sve je kriv Duletov nacin treninga preterao je covek stvarno
(igor, 5. avgust 2014 08:56)

Vujošević nije selektor reprezentacije Srbije a Nedovic vec drugu godinu za redom ne igra u Partizanu vec igra u NBA, tako da Dule nije kriv. Šta ces sada da kažeš, koga da okriviš?

Novosadjanin.

pre 9 godina

Ovo je stvarno....ja ne verujem. Kakva sad voda u kolenu??? Hoce neko napisati izvestaj sta ste vi radili na kopaoniku tim igracima? Iskreno Sale da li mi imamo bar jednog zdravog i 100% spremnog igraca? Nedovic, Krstic gotovo sigurno nece igrati...Micov vuce virus vec 3 meseca, Micic voda u kolenu... Da ne nabrajam vise ove koji su vec otisli...Strasno. Jeste, povrede su sastavni deo , ali zar i zdravlje nije sastavni deo? Bar neko da je zdrav. Jos ispade da je tu Rasko Katic najspremniji.

Milan

pre 9 godina

Kako očekivati od igrača koji nikad ništa nije uradio u karijeri da bude dobar trener?
(menađer, 4. avgust 2014 22:19)

Kako nesto ocekivati od mene koji nikad nista nisam uradio u karijeri
da napisem ozbiljan komentar....

WeSs

pre 9 godina

Nasa reprezentacija je teska radijacija! Ako grupu prodjemo bicu prijatno iznenadjen, protiv domacina Spanije cemo SIGURNO izgubiti preko 30 razlike, to ce biti odlichno za kladionichare kao i mech sa Francuzima, od njih cemo izgubiti preko 15 razlike! Kako neko moze da se nada medalji, pa to nemoze ni u snovima da se desi! Najlosija selekcija Srbije u poslednjih 20 godina!

sladoled

pre 9 godina

ajde bre sta kukate, otpali igraci koji nisu ni trebali da budu u 12
nedovic i njegova sezona s tribina uopste nisu nesto sto ce nam nedostajati.. kad se bogi umori, micov na dvojku, bjeli na tricu, a mali luka krilni i resen problem. a tu je i kalina da uskoci. i dalje imamo tim za bronzanu medalju.
(rumenko, 4. avgust 2014 23:07)

Rumenko je najjeftiniji sladoled,malopordajna cena je 30 din

Ginekolog

pre 9 godina

Naše košarkaške i odbojkaške selekcije više liče na Bolnicu na kraju grada, nego na sportske ekipe: voda u kolenu, kamenac u žuči, povređen primicač, otkazao odmicač, pati od teniskog lakta, ugruvana ključna kost, upala jajnika... Pa prođoše li one neke preglede prije početka priprema?

albel

pre 9 godina

Mnogo veci problem od povrede Nedovica je centarska pozicija.Krstic vise nije u godinama da iznese ceo turnir sa velikom minutazom.Imao je prilicno slabu sezonu,a sada jos i povreda.Od njega ce se po navici ocekivati najvise,ali nisam siguran da je on u stanju da to i pruzi.Dakle,imamo startnog centra od koga ne znamo koliko mozemo da ocekujemo i imamo Raduljicu i Raska.Ovaj prvi je realno smesan igrac,moze da pokida jednu utakmicu,pa na sledecih pet igra kao rekreativac.Rasko je inace primer kako se radom i posvecenoscu od ne bas velikog talenta dodje do odlicnog igraca.Medjutim,on je svoj zenit forme imao na proslim pripremama.Na EP nije pokazao nista posebno,a ni u klubu se nije bas proslavio ove sezone.Zakljucak,ne bih voleo da sam na Djordjevicevom mestu...

nije mi jasno..

pre 9 godina

Ne mogu da shvatim da se retko povredjuju u toku prvenstva a kada pocnu pripreme pocnu da se povredjuju ko da su van forme i nisu dugo igrali pa se preforsiraju. Ovo nije normalno jer kako je pocelo ko zna ko ce jos da se povredi nedaj Boze pa umesto da se trenira, uigrava ima vise da lece povrede. I eto zacas doslo SP. I sta si radio, trenirao kada uvek neko u timu i vise njih imas povredu?

Bane

pre 9 godina

Ne verujem da cemo doboti medalju. Po meni je 1/4 finale ogroman uspeh. Steta sto Nedovic nece igrati. Veoma atraktivan igrac i dobro bio reprezentovao i sebe i Srbiju. Takodje, ocekujem da se jos neko povredi.

manesagra

pre 9 godina

Kako očekivati od igrača koji nikad ništa nije uradio u karijeri da bude dobar trener?
(menađer, 4. avgust 2014 22:19)

Aj kralja, +5 bambija za ovaj ložački komentar. Menađeru bolje požuri u đamiju na jedan brzinski namaz, da okaješ ovo bogohuljenje...Sale je košarkaški bog.

Kvazimodo

pre 9 godina

Poštujem Đorđevića i želim mu sve najbolje na klupi Srbije ali mi nije jasna izjava da mi igru baziramo na dobroj odbrani. Svako ko pogleda spisak naših igrača prvo mu na pamet padne ofanziva a ne defanziva. Nemamo mi igrače za defanzivu, jedino je pravi defanzivni igrač Kalinić ali on je više borben nego što je dobar defanzivac.

Jana

pre 9 godina

Nama je sve problem od samog pocetka, od pravljenja spiska pa na dalje.. Ovo je samo jedan u nizu... Ako uspemo nesto dobro uraditi na ovom SP-u, onda ce nas samo Bozja pomoc tamo pratiti ..

igor

pre 9 godina

za sve je kriv Duletov nacin treninga preterao je covek stvarno
(igor, 5. avgust 2014 08:56)

Vujošević nije selektor reprezentacije Srbije a Nedovic vec drugu godinu za redom ne igra u Partizanu vec igra u NBA, tako da Dule nije kriv. Šta ces sada da kažeš, koga da okriviš?
(Komshija Hashim, 5. avgust 2014 10:20)


Brate rekao sam to iz ironije zbog svih kritika koje je Dule imao cele sezone , al ti malo slabije kapiras.... :)

SASA

pre 9 godina

Ako uspemo da vratimo krstica, mi smo i dalje tim za medalju...
.
Problem jeste sto Dangubic-Lucic povreda nas je ostavila bez krila, pa moramo improvizati, a povreda Nedovica nam je skratila opcije, ali ko god prati kosarku, zna dobro da Todosic-Bogdanovic je ubistven duo bekova..a Markovic-Micov, itekako pristojna zamena...
Krstic-Raduljica je odlican centarski tandem...
A Bjelica, na kojoj god poziciji igrai, 3 ili 4 vanserisko krilo, sjajan sut, odlican u skoku..Tako da startni 5 izgleda i dalje vrlo dobro..
Zavisice od klupe, kako god okrenes, jer startni 5 ce svoje odraditi, i ako uspemo da pronadjemo mesto za Kalinica, ( a nema sumnje on je pravi kandidat za poziciju 3) opet, mi imamo sansu za medalju, jer konkurencija nije tako velika, i mnogo timova dolazi prepolovljenja..
Veseli dobra partoija Mitrovica protiv Kanade, i solidna Kalinica, i ako Sasa uspe pronaci formu Raduljici( A mnogo ce znaciti) mi i dalje mozemo racunati na medalju...itekako....
Sale ima super tim u rukama, da je Lucic i nedovic tu, rekao bi da da je medalja zagarantovana, ali ovako moracemo improvizrati...

1kch4

pre 9 godina

Ima Sale mnogo vecih problema, koje je mahom sam sebi stvorio. I ma koliko postujem i cenim Nedovica, nerealno je ocekivati da igrac koji celu sezonu presedi na tribinama ili igra Pokemon ligu bude jedan od glavnih igraca.

NemanjaVac8

pre 9 godina

svi koji prate bez subjektivnosti znaju da je selektor trebao da bude Igor Kokoskov.
(luka, 4. avgust 2014 22:43)
...
Kada je već bilo došlo do Kokoškov-Đorđević logično bi bilo da su izabrali Kokoškova.No, bilo je još kandidata sa jačim trenerskim biografijama od Đorđevića.Ja koliko znam za svaki pošteno dobijeni posao glavnu ulogu igra CV ili biografija.Sve ostalo su mućke.No kod nas postoje i uslovi da bi neko bio direktor državne firme a mnogi direktori nisu ni blizu da ispune te uslove.Šta bi bilo da je Đorđeviću kao igraču neko uzeo mesto?On je ladno prihvatio da bude selektor pored dokazanih stručnjaka.Sada, kad je već tako ja ne mislim da je Đorđević kriv za povrede i za konačan sastav na način da je on korumpiran.Kriv je jer je podlegao pritiscima i kriv je jer nije mislio 100% svojom glavom kada je pravio reprezentaciju.Reprezentacija ne sme da služi samo za razigravanje i reklamiranje igrača.To je nažalost jedini cilj naše reprezentacije i on će svkako biti ispunjen.Rezultat je potpouno nebitan.Inače posle SP-a smeniće Đorđevića i sada potpisujem da će svu krivicu svaliti na njegova pleća.Koje uslove je kandidat za selektora trebao da ispunjva?Koliko vidim ono zvanično se svodi na to da bude igračka legenda i da ga podrže Obradović i Ivković.Valjda je logično da savez zacrta neki takmičarski cilj, pa da onda traži selektora koji najverovatnije taj cilj može da ispuni.Kod nas selektor određuje ciljeve.

Fantom

pre 9 godina

Au ljudi, sta je ovo, sta se ovo desilo sa kosarkom, razumemo mi da su naporne sezone, i da se samo nama ne desavaju povrede, evo George se pre neki dan povredi, ali vec ko zna koje okupljanje za redom prate povrede bas neuobicajene. Voda u kolenu Micic, Nedovic, Micov ima neki hronicni problem, Luca cini mi se 5 godina vuce neku povredu, Dangubic otpao zbog povrede.....nema kraja kao da je pozvana ekipa gerontoloskog centra u reprezentaciju. Opet, sve to stoji, i naporni treninzi i teske sezone, ali mi se cini da je ovo malo previse...

Boban

pre 9 godina

Citam danima komentare i nikako mi nije jasno odakle ovoliki negativan odnos prema Djordjevicu??? Covek je dobio priliku, a strucnjaci (komentatori) pljuju po njemu iz sve snage a da ovaj nije ni probao sta sve moze srpski tim. Cak i posle pobeda u pripremnom periodu dezurnih pljuvaci su prisutni i neverovatno je koliko ih ima. Voleo bih da mi neko objasni sta je po sredi???
Sale je bio jedan od najboljih kosarkasa na ovim prostorima ikada i doneo je nekoliko zlatnih medalja Srbiji. Uvek se ponasao sportski i ksromno na terenu i van njega, za razliku od nekih njegovih saigraca koji su otisli u politiku i poluprevarantske poslove. Zbog svega toga treba pruziti priliku coveku i verovati u svoju reprezentaciju a ne defetisati. Napred Srbija!!!

pan

pre 9 godina

Nije se desilo ništa neobično:
Nedović se često povređivao i navikli smo na probleme,
a Bogdan je navikao da mu se saigrači povređuju i da igra 38,5 minuta po utakmici.

Dragutin

pre 9 godina

Svidja mi se kako je akcenat stavljen na odbranu i vec se vide rezultati posto realno gledano nista nismo bolji od ovih ekipa u Trstu.Odbrana i defanziva ce da nas izdvoje iz mediokriteta.Ekipe kao Spanija i Litvanija i Francuska Brazil itd sve imaju bolji napad bolje atlete i sutere cak i da nam je ekipa u punom sastavu (a nikada nije).Jedini nacin da im pariramo je izuzetna odbrana i kontrola skoka.

sreten

pre 9 godina

ajde sad stručnjaci da vas čujem koliki nam je domet sad kad nema Nedovica a i krstić je pod znakom pitanja, moje mišljenje je i dalje isto procicemo grupu i to je to, sve posle toga je veliki uspeh ali teško vrlo teško

neymar

pre 9 godina

Dajte ljudi nije ni pocelo svetsko prvenstvo a vi vec optuzujete selektora da nema pojma pa nije to neki anonimus to je legenda nase kosarke coveku treba dati punu podrsku kao i nasim igracima pred pocetak vreme ce pokazati kao rezultati da li ima smisla za to pa tek onda mozete da uputite kritke na njegov racun...

stevan

pre 9 godina

Evo zašto je problem, igrači imaju veliki broj utakmica tokom sezone, što ranije nije bio slučaj (20 i kusur godina) košarka je postala gladiatorska borba sa puno treniranja, ni jedan igrač tipa Kukoc (pričam kad je bio onako zgoljav) ne može imati neku zapaženu ulogu dok ne proradi na masi, i jednostavno u nekim trenucima telo ne može više izdržati.

drvobradi

pre 9 godina

Meni se cini da je sa povredama velikog broja igraca je pocelo od kada su ova prvenstva (EP,SP) pomerena za septembar. Pauza koju imaju je izgleda donela kontra efekat.

Jana

pre 9 godina

Pa samo kad bi Djordjevic uvideo sta je uradio i sta radi i da ga prati maler sto nece da pozove one koje je trebao odmah da pozove. Pa sta ako neko zna da je zamena??? Koliko su puta zamene oduvale orginal i zamenile ih za sva vremena i donele nesto savrseno??? Ne razumem tu njegovu nepopustiljivost i lazni ponos. Samo ide naustrb kosarke i naseg obraza tamo..

ftwk

pre 9 godina

@ Kvazimodo

mozda je mislio na timsku odbranu i def skok, a ne na neko shvatanje odbrane koja se bazira na rvackim zahvatima jednog ili dva individualca protiv najboljih protivnickih igraca. to se na ozbiljnim takmicenjima sankcionise penalima, a ti ''sjajni defanzivci'' posle u polju napada sluze da izvedu aut

Milasin

pre 9 godina

Sale je legenda,ali smo mi Srbi blesavi!!! Dok donosis uspehe dobar si..a u suprotnom si najgori u svakom smislu. Tako je bilo sa svim trenerima u svakom sportu!