Košarka 53

Nedelja, 03.08.2014.

18:32

Srbija ubedljivo do pobede nad BiH

Košarkaši Srbije pobedili su Bosnu i Hercegovinu sa 82:69 u prvoj pripremnoj utakmici pred Svetski kup, koji počinje 30. avgusta.

Srbija ubedljivo do pobede nad BiH IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Katmandu

pre 9 godina

Pripremni mečevi nas iscrpljuju. Rizikuju se i povrede. Tempira se forma za početak šampionata i prvih par mečeva se odigra dobro. Kako šampionat odmiče ekipa igra sve lošije, igrači umorni, neretko i nezainteresovani.

Stevan

pre 9 godina

@beli orao
Posto predpostavljam da si rodjen posle 1990 ne vredi sa tobom uopste diskutovati. Vezanjem plavih dresova sa Jugoslavijom apsolutno nema nikakve veze. Igrom slucaja smo igrali u tim bojama, i ta ista plava boja je jednako srpska isto kao i crvena, i bela. To sto nase rukovodstvo iz nekog razloga izbegava tu boju (ne znam jel naredba dosla negde sa vrha ili je to necija licna zelja) Komplet crveno nema veze sa nama. I ni jedna nasa selekcija ne igra u tom redosledu. Crveno-plavo-belo DA, ali ne komplet crveno. Znamo da po pravilu FIBA timovi moraju imati jednobojne majice, i sa tim je logicno bilo da igramo na domacem u belim, a gostujuci u plavim tradicionalnim dresovima. Ja bi samo tu jos dodao 4S sa strane, onako citav vez...i to je to. Oprema PEAK nam je inace ocajna. Trening majice (kad se peva himna) izgledaju kao da su uzete na buvljaku, a ni dresovi nista bolji nisu. Champion nam je nekad pravio najbolje dresove i meni su ti ostali u najlepsem secanju. Uzeo bi ga sutra kad bi mogao samo skinuti ono Jugoslavija i staviti Srbija.

nikola

pre 9 godina

Vidim ja da ce ovde biti smaranja sa Bogdanovicem,od strane navijaca jednog kluba, tokom celog SP. Bitniji ce biti njegov ucinak nego same reprezentazicje.
Ovaj sto pominje da Bosni nisu igrala 3 igraca-nama nije igrao Krstic,Lucic,nisu pozvani Savaovic,Erceg,Macvan...

Dragomir

pre 9 godina

cito sam neke komentare pre utakmice za koga ce dodo i srbi iz republice srpske da navijaju.ja kao srbin iz sarajeva uvek navijam protiv bosne cak iza iran emirate i sve druge.srpska je ostala jedina gdje jos zive pravi srbi.poz iz praga.
(igor, 3. avgust 2014 19:59)

Igore, poradi malo na pravopisu pre slanja sledeceg komentara. Srpstvo treba da razvijamo tako sto cemo se opismeniti za pocetak, a ne navijanjem protiv Bosne. I objasni mi koji to Srbi zive u Srbiji, Crnoj Gori i drugim drzavama ako su samo u Republici Srpskoj "pravi Srbi"?
Pozdrav iz Beograda!

sprars

pre 9 godina

@rezultati pripremnih utakmica ništa ne znače. to što pobedjujemo i pojedini igrači bilduju svoje statistike može dovesti do posrnuća na prvrnstvu. nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da dam ozbiljniji komentar, ali mi se čini da ovaj teodosić može ovako samo u prijateljskim utakmicama.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petar-pfc, 3. avgust 2014 20:51)

Vidi se da nisi gledao utakmicu....

raikkonen

pre 9 godina

nema potrebe da ulazimo u neku diskusiju jer je bosna odigrala vec nekoliko pripremnih utakmica i ocekuje se da nasi momci ne mogu da blistaju vec u prvom mecu, 13 razlike je sasvim solidno na kraju.
trebalo bi da to ide uzlaznom putanjom, ocekujem pravi fajt na turniru u francuskoj. e tada cemo znati gde smo i na sta da racunamo.
nas narod mora shvatiti da se uvodnih nekoliko meceva nikad ne igra punom snagom. nekada smo gubili mnogo utakmica na pripremama pa osvajali medalje, a nekad je bilo suprotno. sacekajmo pocetak.

Beli Orao

pre 9 godina

Dosta vise tog jugoslovenstva i "plavih dresova". Vreme je da skontate da Jugoslavije nema vec vise od 11 godina, da isto toliko dugo (de fakto i mnogo duze) nasa himna nije Hej, Sloveni. Hej Sloveni je prekopirana poljska himna i sa nasom istorijom ima toliko veze koliko i himna SAD. Vreme je da se probudite i da skontate da nasa nacionalna boja nije plava. Nase primarne nacionalne boje su crvena i bela (hteli to navijaci jednog srpskog kluba priznati ili ne), sto zna svako ko bar malo poznaje srpsku tradiciju, heraldicko i veksilolosko nasledstvo. Istina, i plava boja se nalazi na srpskoj zastavi ali ni Holanđani ne igraju u boji svoje zastave nego u narandžastoj boji. Sa razlogom ... A to da je nemoguce zamisliti da Đorđević i Divac osvajaju medalje u crvenom dresu je najsmesnije od svega. Medalje u crvenom ili belom dresu osvajali su i nasi mladi kosarkasi. Jedina je razlika sto od sticanja nezavisnosti 2006. mi u seniorskoj kategoriji jos uvek gradimo jednu novu generaciju. Ona stara generacija je posle fijaska 2005. godine na domacem EP morala da ode na smetiste istorije. Sve sa plavim dresovima ...

samo kosarka

pre 9 godina

Bogdanovic je nabio statistiku kada je ceo tim igrao za njega tako da ne vidim zasto se isto ocekuje i ovde?! Momak igra za tim i treba da bude jos jedna opcija u napadu, a ne maltene jedina! On ce biti glavni strelac u makar jednoj utakmici, a za nas je bitno da bude timski konstantan.
Sto se tice izjave koju je imao brzo se pokajao zbog iste i ako ju je izjavio u naletu besa lepo sa njegove strane sto ju je povukao. Mlad je, dobio je ogromnu ulogu u ozbiljnom timu i mozda ga u trenutku ponelo.
Uglavnom ja cekam SP i ne uzimam za preozbiljno ove utakmice sada jer su to utakmice na kojima se radi jos na taktici i probaju se razne varijante.

snowman

pre 9 godina

Nije Bogdanovic odbio da igra za reprezentaciju,vec je u afektu izjavio jednu glupost zbog koje se kasnije pokajao.
Klubastvo je to sto neki navijaci cz sada to koriste kako bi ga prozivali...
Inace,ovo je prva utakmica koju je on odigrao za reperezentaciju a da se od njega nesto vise ocekivalo,pa pretpostavljam da je malo stegnut bio i da je zato imao nesto slabiji ucinak.Bice mnogo bolji sigurno,ne trcite pred rudu sa kritikama.
Od Nedovica i Bjelice ocekujem mnogo vise,a ne vidim razloga zasto mnogo vise ne bi i pruzili,jer su opaki igraci.
Ako se jos Raduljica malo probudi i pridruzi se spreman Krstic,bice to dosta dobra ekipa koja ce moci svakoga da iznenadi.

Brane sa Korane

pre 9 godina

Zvezdas sam ali ovo prozivanje Bogdanovica je toliko bedno i jadno da nemam reci.Na sta su se pretvorili neki navijaci CZ da samo gledaju kad ce neko iz Partizana lose da odigra i da mogu da provociraju.Ljudi odrastite malo,covek nas je razvalio u plej ofu (nije nam prvi put) frustracije ostavite sa strane kad je reprezentacija u pitanju.

max

pre 9 godina

(srdjan, 3. avgust 2014 21:16)

Ti si gledao utakmicu uzivo?!! Letujes u Trstu, Istri, Slov. Primorju?? Ili si nas zeznuo sve pa si iskopao neki strim!? (:

srdjan

pre 9 godina

Zasluzena pobeda u jednoj poprilicno zivoj utakmici za ovu fazu priprema. Teo ih je rasturio i upravo je on bio igrac koji je drzao sve konce u svojim rukama. To se uostalom od njega i ocekuje. Bogdanovic malo ispod proseka , kao da jos uvek trazi mesto u ekipi. Bice to mnogo bolje posle nekoliko pripremnih utakmica. Markovic prijatno iznenadjenje. Nije to vise onaj Markovic koji ni u bazen ne moze da ubaci, mnogo bolji cak i od proslogodisnjeg izdanja. Ostaje jos da samog sebe ubedi da mu sut vise nije problem. Bircevic vrlo dobar, solidan u odbrani i nesto manje prisutan u napadu. Jako pokretan i dobar u odbrani na Teletovicu. Na danasnjoj utakmici, sve u svemu bio je bolja cetvorka u odnosu na nezainteresovanog Bjelicu. Nezainteresovanost je danas bila i glavna karakteristika Raduljice. Neverovatne fizicke predispozicije koje on jednostavno jako slabo koristi. Mnogo vremena i koncentracije izgubi u zauzimanju pozicije dok realizaciji prilazi potpuno nonsalantno. Lopte kao da mu jedva prolaze kroz obruc umesto da pokida i igraca i konstrukciju. Uz Bogdana, Tea i Krleta , mnogo toga u nasoj igri ce zavisiti bas od Bjelice i Raduljice. Njih treba "pritisnuti" i sa njima treba raditi. Kalinic danas jednostavno najgori na terenu. Prilicno neubedljiv je bio i Nedovic. Stimac na nivou svih dosadasnjih utakmica, ni bolji ni gori. Micov se jos uvek trazi u reprezentaciji. Mora bolje.

Боки

pre 9 godina

@Nesalomivi-novosadjanin
Да, баш су безобразни што приказују оперу уместо забаву за широке народне масе. Што се не жалиш на Аренуспорт, тај телевизија је у власништву Телекома који је у потпуности државна фирма? Они имају четири или ко зна колико канала па нека они откупе пренос, ионако пуштају свакакве глупости.

grux

pre 9 godina

A zašto se Bogdan ne bi naigrao pored Tea? Njemu je takav jedan plej potreban da ga hrani loptama na liniji za tri poena. A Bogdan pored Tea ne može biti lider ekipe nikako, zna se ko vuče konce. Biće Bogdan dobar, samo malo da se uigra.

Bikan

pre 9 godina

"Igramo bez 3 glavna igraca uz Mirzu (Djedovica, Nurkica, Sulejmanovica) tako nisam ni ocekivao vise od casnog poraza. Cestitke susedi!"
(loko, 03. avgust 2014 19:53)...loko, prijatelju, kaze se 'komsije' a ne susedi...mi to ne razumemo.

Srbija

pre 9 godina

&Loko
Jaci smo od vas kako god da okrenemo. Vama je npr. mladi Nirkic glavni igrac, a mi imamo mnogo boljih igraca. Bez ikakvog hvalisanja, ali pogledaj reprezentacije i vidi ko moze realno do medalje..Pozz

petar-pfc

pre 9 godina

rezultati pripremnih utakmica ništa ne znače. to što pobedjujemo i pojedini igrači bilduju svoje statistike može dovesti do posrnuća na prvrnstvu. nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da dam ozbiljniji komentar, ali mi se čini da ovaj teodosić može ovako samo u prijateljskim utakmicama.

Borky

pre 9 godina

A jel nisu mogli srediti da bosanci ne igraju odbranu na balonji sto ucenjuje da bih dobio titulu? Cak vidim nije imao ni 20 slobodnih. Mogu samo zamisliti kakvo je to plakanje u svlacionici bilo.

barbarez

pre 9 godina

nikad BiH nažalost neće izgleda zaigrati sa svojim najjačim sastavom ili nas zezaju povrede ili nam FIBA uzima igrače i prosleđuje u druge košarkaške saveze ili su neki igrači neozbiljni ili je trener nestručan mada sad imamo velikog stručnjaka na klupi ali su se druge stvari ispriječile. Srbija je vjerovatno zasluženo pobijedila, pošto nije bilo prenosa da se gleda pa ovako po rezultatu što je i mjerilo pobjede.

Ко је кога питао?

pre 9 godina

Још један глас за плаве дресове! Зашто бисмо у свим спортовима били црвени? Имамо плаву боју на застави, какав је проблем? Ако смо држава наследница, а јесмо, зашто бисмо се одрицали традиционалног, плавог дреса у кошарци? Све успехе у кошарци везујемо за ту боју дреса. Замислите Ђорђевића, Паспаља, Дивца, Ребрачу, Савића...у црвеном дресу! Небитно Партизан, Звезда...навијам за Звезду, ради се о препознавању или не... Ја никако да се навикнем. Изгледају ми као да им је неко покрао све ствари у свлачионици, па су позајмили дресове од локалног клуба.

igor

pre 9 godina

cito sam neke komentare pre utakmice za koga ce dodo i srbi iz republice srpske da navijaju.ja kao srbin iz sarajeva uvek navijam protiv bosne cak iza iran emirate i sve druge.srpska je ostala jedina gdje jos zive pravi srbi.poz iz praga.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Zato ga RTS prenosi znaci ubija bre.
Ne mogu da cerujem prikazuju neke operske pevacice a ne mozemo da gledamo nasu selekciju.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Zato ga RTS prenosi znaci ubija bre.
Ne mogu da cerujem prikazuju neke operske pevacice a ne mozemo da gledamo nasu selekciju.

igor

pre 9 godina

cito sam neke komentare pre utakmice za koga ce dodo i srbi iz republice srpske da navijaju.ja kao srbin iz sarajeva uvek navijam protiv bosne cak iza iran emirate i sve druge.srpska je ostala jedina gdje jos zive pravi srbi.poz iz praga.

Brane sa Korane

pre 9 godina

Zvezdas sam ali ovo prozivanje Bogdanovica je toliko bedno i jadno da nemam reci.Na sta su se pretvorili neki navijaci CZ da samo gledaju kad ce neko iz Partizana lose da odigra i da mogu da provociraju.Ljudi odrastite malo,covek nas je razvalio u plej ofu (nije nam prvi put) frustracije ostavite sa strane kad je reprezentacija u pitanju.

Ко је кога питао?

pre 9 godina

Још један глас за плаве дресове! Зашто бисмо у свим спортовима били црвени? Имамо плаву боју на застави, какав је проблем? Ако смо држава наследница, а јесмо, зашто бисмо се одрицали традиционалног, плавог дреса у кошарци? Све успехе у кошарци везујемо за ту боју дреса. Замислите Ђорђевића, Паспаља, Дивца, Ребрачу, Савића...у црвеном дресу! Небитно Партизан, Звезда...навијам за Звезду, ради се о препознавању или не... Ја никако да се навикнем. Изгледају ми као да им је неко покрао све ствари у свлачионици, па су позајмили дресове од локалног клуба.

srdjan

pre 9 godina

Zasluzena pobeda u jednoj poprilicno zivoj utakmici za ovu fazu priprema. Teo ih je rasturio i upravo je on bio igrac koji je drzao sve konce u svojim rukama. To se uostalom od njega i ocekuje. Bogdanovic malo ispod proseka , kao da jos uvek trazi mesto u ekipi. Bice to mnogo bolje posle nekoliko pripremnih utakmica. Markovic prijatno iznenadjenje. Nije to vise onaj Markovic koji ni u bazen ne moze da ubaci, mnogo bolji cak i od proslogodisnjeg izdanja. Ostaje jos da samog sebe ubedi da mu sut vise nije problem. Bircevic vrlo dobar, solidan u odbrani i nesto manje prisutan u napadu. Jako pokretan i dobar u odbrani na Teletovicu. Na danasnjoj utakmici, sve u svemu bio je bolja cetvorka u odnosu na nezainteresovanog Bjelicu. Nezainteresovanost je danas bila i glavna karakteristika Raduljice. Neverovatne fizicke predispozicije koje on jednostavno jako slabo koristi. Mnogo vremena i koncentracije izgubi u zauzimanju pozicije dok realizaciji prilazi potpuno nonsalantno. Lopte kao da mu jedva prolaze kroz obruc umesto da pokida i igraca i konstrukciju. Uz Bogdana, Tea i Krleta , mnogo toga u nasoj igri ce zavisiti bas od Bjelice i Raduljice. Njih treba "pritisnuti" i sa njima treba raditi. Kalinic danas jednostavno najgori na terenu. Prilicno neubedljiv je bio i Nedovic. Stimac na nivou svih dosadasnjih utakmica, ni bolji ni gori. Micov se jos uvek trazi u reprezentaciji. Mora bolje.

Bikan

pre 9 godina

"Igramo bez 3 glavna igraca uz Mirzu (Djedovica, Nurkica, Sulejmanovica) tako nisam ni ocekivao vise od casnog poraza. Cestitke susedi!"
(loko, 03. avgust 2014 19:53)...loko, prijatelju, kaze se 'komsije' a ne susedi...mi to ne razumemo.

Srbija

pre 9 godina

&Loko
Jaci smo od vas kako god da okrenemo. Vama je npr. mladi Nirkic glavni igrac, a mi imamo mnogo boljih igraca. Bez ikakvog hvalisanja, ali pogledaj reprezentacije i vidi ko moze realno do medalje..Pozz

Боки

pre 9 godina

@Nesalomivi-novosadjanin
Да, баш су безобразни што приказују оперу уместо забаву за широке народне масе. Што се не жалиш на Аренуспорт, тај телевизија је у власништву Телекома који је у потпуности државна фирма? Они имају четири или ко зна колико канала па нека они откупе пренос, ионако пуштају свакакве глупости.

grux

pre 9 godina

A zašto se Bogdan ne bi naigrao pored Tea? Njemu je takav jedan plej potreban da ga hrani loptama na liniji za tri poena. A Bogdan pored Tea ne može biti lider ekipe nikako, zna se ko vuče konce. Biće Bogdan dobar, samo malo da se uigra.

samo kosarka

pre 9 godina

Bogdanovic je nabio statistiku kada je ceo tim igrao za njega tako da ne vidim zasto se isto ocekuje i ovde?! Momak igra za tim i treba da bude jos jedna opcija u napadu, a ne maltene jedina! On ce biti glavni strelac u makar jednoj utakmici, a za nas je bitno da bude timski konstantan.
Sto se tice izjave koju je imao brzo se pokajao zbog iste i ako ju je izjavio u naletu besa lepo sa njegove strane sto ju je povukao. Mlad je, dobio je ogromnu ulogu u ozbiljnom timu i mozda ga u trenutku ponelo.
Uglavnom ja cekam SP i ne uzimam za preozbiljno ove utakmice sada jer su to utakmice na kojima se radi jos na taktici i probaju se razne varijante.

Beli Orao

pre 9 godina

Dosta vise tog jugoslovenstva i "plavih dresova". Vreme je da skontate da Jugoslavije nema vec vise od 11 godina, da isto toliko dugo (de fakto i mnogo duze) nasa himna nije Hej, Sloveni. Hej Sloveni je prekopirana poljska himna i sa nasom istorijom ima toliko veze koliko i himna SAD. Vreme je da se probudite i da skontate da nasa nacionalna boja nije plava. Nase primarne nacionalne boje su crvena i bela (hteli to navijaci jednog srpskog kluba priznati ili ne), sto zna svako ko bar malo poznaje srpsku tradiciju, heraldicko i veksilolosko nasledstvo. Istina, i plava boja se nalazi na srpskoj zastavi ali ni Holanđani ne igraju u boji svoje zastave nego u narandžastoj boji. Sa razlogom ... A to da je nemoguce zamisliti da Đorđević i Divac osvajaju medalje u crvenom dresu je najsmesnije od svega. Medalje u crvenom ili belom dresu osvajali su i nasi mladi kosarkasi. Jedina je razlika sto od sticanja nezavisnosti 2006. mi u seniorskoj kategoriji jos uvek gradimo jednu novu generaciju. Ona stara generacija je posle fijaska 2005. godine na domacem EP morala da ode na smetiste istorije. Sve sa plavim dresovima ...

Borky

pre 9 godina

A jel nisu mogli srediti da bosanci ne igraju odbranu na balonji sto ucenjuje da bih dobio titulu? Cak vidim nije imao ni 20 slobodnih. Mogu samo zamisliti kakvo je to plakanje u svlacionici bilo.

snowman

pre 9 godina

Nije Bogdanovic odbio da igra za reprezentaciju,vec je u afektu izjavio jednu glupost zbog koje se kasnije pokajao.
Klubastvo je to sto neki navijaci cz sada to koriste kako bi ga prozivali...
Inace,ovo je prva utakmica koju je on odigrao za reperezentaciju a da se od njega nesto vise ocekivalo,pa pretpostavljam da je malo stegnut bio i da je zato imao nesto slabiji ucinak.Bice mnogo bolji sigurno,ne trcite pred rudu sa kritikama.
Od Nedovica i Bjelice ocekujem mnogo vise,a ne vidim razloga zasto mnogo vise ne bi i pruzili,jer su opaki igraci.
Ako se jos Raduljica malo probudi i pridruzi se spreman Krstic,bice to dosta dobra ekipa koja ce moci svakoga da iznenadi.

max

pre 9 godina

(srdjan, 3. avgust 2014 21:16)

Ti si gledao utakmicu uzivo?!! Letujes u Trstu, Istri, Slov. Primorju?? Ili si nas zeznuo sve pa si iskopao neki strim!? (:

raikkonen

pre 9 godina

nema potrebe da ulazimo u neku diskusiju jer je bosna odigrala vec nekoliko pripremnih utakmica i ocekuje se da nasi momci ne mogu da blistaju vec u prvom mecu, 13 razlike je sasvim solidno na kraju.
trebalo bi da to ide uzlaznom putanjom, ocekujem pravi fajt na turniru u francuskoj. e tada cemo znati gde smo i na sta da racunamo.
nas narod mora shvatiti da se uvodnih nekoliko meceva nikad ne igra punom snagom. nekada smo gubili mnogo utakmica na pripremama pa osvajali medalje, a nekad je bilo suprotno. sacekajmo pocetak.

barbarez

pre 9 godina

nikad BiH nažalost neće izgleda zaigrati sa svojim najjačim sastavom ili nas zezaju povrede ili nam FIBA uzima igrače i prosleđuje u druge košarkaške saveze ili su neki igrači neozbiljni ili je trener nestručan mada sad imamo velikog stručnjaka na klupi ali su se druge stvari ispriječile. Srbija je vjerovatno zasluženo pobijedila, pošto nije bilo prenosa da se gleda pa ovako po rezultatu što je i mjerilo pobjede.

petar-pfc

pre 9 godina

rezultati pripremnih utakmica ništa ne znače. to što pobedjujemo i pojedini igrači bilduju svoje statistike može dovesti do posrnuća na prvrnstvu. nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da dam ozbiljniji komentar, ali mi se čini da ovaj teodosić može ovako samo u prijateljskim utakmicama.

nikola

pre 9 godina

Vidim ja da ce ovde biti smaranja sa Bogdanovicem,od strane navijaca jednog kluba, tokom celog SP. Bitniji ce biti njegov ucinak nego same reprezentazicje.
Ovaj sto pominje da Bosni nisu igrala 3 igraca-nama nije igrao Krstic,Lucic,nisu pozvani Savaovic,Erceg,Macvan...

Dragomir

pre 9 godina

cito sam neke komentare pre utakmice za koga ce dodo i srbi iz republice srpske da navijaju.ja kao srbin iz sarajeva uvek navijam protiv bosne cak iza iran emirate i sve druge.srpska je ostala jedina gdje jos zive pravi srbi.poz iz praga.
(igor, 3. avgust 2014 19:59)

Igore, poradi malo na pravopisu pre slanja sledeceg komentara. Srpstvo treba da razvijamo tako sto cemo se opismeniti za pocetak, a ne navijanjem protiv Bosne. I objasni mi koji to Srbi zive u Srbiji, Crnoj Gori i drugim drzavama ako su samo u Republici Srpskoj "pravi Srbi"?
Pozdrav iz Beograda!

sprars

pre 9 godina

@rezultati pripremnih utakmica ništa ne znače. to što pobedjujemo i pojedini igrači bilduju svoje statistike može dovesti do posrnuća na prvrnstvu. nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da dam ozbiljniji komentar, ali mi se čini da ovaj teodosić može ovako samo u prijateljskim utakmicama.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petar-pfc, 3. avgust 2014 20:51)

Vidi se da nisi gledao utakmicu....

Stevan

pre 9 godina

@beli orao
Posto predpostavljam da si rodjen posle 1990 ne vredi sa tobom uopste diskutovati. Vezanjem plavih dresova sa Jugoslavijom apsolutno nema nikakve veze. Igrom slucaja smo igrali u tim bojama, i ta ista plava boja je jednako srpska isto kao i crvena, i bela. To sto nase rukovodstvo iz nekog razloga izbegava tu boju (ne znam jel naredba dosla negde sa vrha ili je to necija licna zelja) Komplet crveno nema veze sa nama. I ni jedna nasa selekcija ne igra u tom redosledu. Crveno-plavo-belo DA, ali ne komplet crveno. Znamo da po pravilu FIBA timovi moraju imati jednobojne majice, i sa tim je logicno bilo da igramo na domacem u belim, a gostujuci u plavim tradicionalnim dresovima. Ja bi samo tu jos dodao 4S sa strane, onako citav vez...i to je to. Oprema PEAK nam je inace ocajna. Trening majice (kad se peva himna) izgledaju kao da su uzete na buvljaku, a ni dresovi nista bolji nisu. Champion nam je nekad pravio najbolje dresove i meni su ti ostali u najlepsem secanju. Uzeo bi ga sutra kad bi mogao samo skinuti ono Jugoslavija i staviti Srbija.

Katmandu

pre 9 godina

Pripremni mečevi nas iscrpljuju. Rizikuju se i povrede. Tempira se forma za početak šampionata i prvih par mečeva se odigra dobro. Kako šampionat odmiče ekipa igra sve lošije, igrači umorni, neretko i nezainteresovani.

igor

pre 9 godina

cito sam neke komentare pre utakmice za koga ce dodo i srbi iz republice srpske da navijaju.ja kao srbin iz sarajeva uvek navijam protiv bosne cak iza iran emirate i sve druge.srpska je ostala jedina gdje jos zive pravi srbi.poz iz praga.

barbarez

pre 9 godina

nikad BiH nažalost neće izgleda zaigrati sa svojim najjačim sastavom ili nas zezaju povrede ili nam FIBA uzima igrače i prosleđuje u druge košarkaške saveze ili su neki igrači neozbiljni ili je trener nestručan mada sad imamo velikog stručnjaka na klupi ali su se druge stvari ispriječile. Srbija je vjerovatno zasluženo pobijedila, pošto nije bilo prenosa da se gleda pa ovako po rezultatu što je i mjerilo pobjede.

Beli Orao

pre 9 godina

Dosta vise tog jugoslovenstva i "plavih dresova". Vreme je da skontate da Jugoslavije nema vec vise od 11 godina, da isto toliko dugo (de fakto i mnogo duze) nasa himna nije Hej, Sloveni. Hej Sloveni je prekopirana poljska himna i sa nasom istorijom ima toliko veze koliko i himna SAD. Vreme je da se probudite i da skontate da nasa nacionalna boja nije plava. Nase primarne nacionalne boje su crvena i bela (hteli to navijaci jednog srpskog kluba priznati ili ne), sto zna svako ko bar malo poznaje srpsku tradiciju, heraldicko i veksilolosko nasledstvo. Istina, i plava boja se nalazi na srpskoj zastavi ali ni Holanđani ne igraju u boji svoje zastave nego u narandžastoj boji. Sa razlogom ... A to da je nemoguce zamisliti da Đorđević i Divac osvajaju medalje u crvenom dresu je najsmesnije od svega. Medalje u crvenom ili belom dresu osvajali su i nasi mladi kosarkasi. Jedina je razlika sto od sticanja nezavisnosti 2006. mi u seniorskoj kategoriji jos uvek gradimo jednu novu generaciju. Ona stara generacija je posle fijaska 2005. godine na domacem EP morala da ode na smetiste istorije. Sve sa plavim dresovima ...

petar-pfc

pre 9 godina

rezultati pripremnih utakmica ništa ne znače. to što pobedjujemo i pojedini igrači bilduju svoje statistike može dovesti do posrnuća na prvrnstvu. nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da dam ozbiljniji komentar, ali mi se čini da ovaj teodosić može ovako samo u prijateljskim utakmicama.

Ко је кога питао?

pre 9 godina

Још један глас за плаве дресове! Зашто бисмо у свим спортовима били црвени? Имамо плаву боју на застави, какав је проблем? Ако смо држава наследница, а јесмо, зашто бисмо се одрицали традиционалног, плавог дреса у кошарци? Све успехе у кошарци везујемо за ту боју дреса. Замислите Ђорђевића, Паспаља, Дивца, Ребрачу, Савића...у црвеном дресу! Небитно Партизан, Звезда...навијам за Звезду, ради се о препознавању или не... Ја никако да се навикнем. Изгледају ми као да им је неко покрао све ствари у свлачионици, па су позајмили дресове од локалног клуба.

Borky

pre 9 godina

A jel nisu mogli srediti da bosanci ne igraju odbranu na balonji sto ucenjuje da bih dobio titulu? Cak vidim nije imao ni 20 slobodnih. Mogu samo zamisliti kakvo je to plakanje u svlacionici bilo.

Bikan

pre 9 godina

"Igramo bez 3 glavna igraca uz Mirzu (Djedovica, Nurkica, Sulejmanovica) tako nisam ni ocekivao vise od casnog poraza. Cestitke susedi!"
(loko, 03. avgust 2014 19:53)...loko, prijatelju, kaze se 'komsije' a ne susedi...mi to ne razumemo.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Zato ga RTS prenosi znaci ubija bre.
Ne mogu da cerujem prikazuju neke operske pevacice a ne mozemo da gledamo nasu selekciju.

Brane sa Korane

pre 9 godina

Zvezdas sam ali ovo prozivanje Bogdanovica je toliko bedno i jadno da nemam reci.Na sta su se pretvorili neki navijaci CZ da samo gledaju kad ce neko iz Partizana lose da odigra i da mogu da provociraju.Ljudi odrastite malo,covek nas je razvalio u plej ofu (nije nam prvi put) frustracije ostavite sa strane kad je reprezentacija u pitanju.

Боки

pre 9 godina

@Nesalomivi-novosadjanin
Да, баш су безобразни што приказују оперу уместо забаву за широке народне масе. Што се не жалиш на Аренуспорт, тај телевизија је у власништву Телекома који је у потпуности државна фирма? Они имају четири или ко зна колико канала па нека они откупе пренос, ионако пуштају свакакве глупости.

snowman

pre 9 godina

Nije Bogdanovic odbio da igra za reprezentaciju,vec je u afektu izjavio jednu glupost zbog koje se kasnije pokajao.
Klubastvo je to sto neki navijaci cz sada to koriste kako bi ga prozivali...
Inace,ovo je prva utakmica koju je on odigrao za reperezentaciju a da se od njega nesto vise ocekivalo,pa pretpostavljam da je malo stegnut bio i da je zato imao nesto slabiji ucinak.Bice mnogo bolji sigurno,ne trcite pred rudu sa kritikama.
Od Nedovica i Bjelice ocekujem mnogo vise,a ne vidim razloga zasto mnogo vise ne bi i pruzili,jer su opaki igraci.
Ako se jos Raduljica malo probudi i pridruzi se spreman Krstic,bice to dosta dobra ekipa koja ce moci svakoga da iznenadi.

samo kosarka

pre 9 godina

Bogdanovic je nabio statistiku kada je ceo tim igrao za njega tako da ne vidim zasto se isto ocekuje i ovde?! Momak igra za tim i treba da bude jos jedna opcija u napadu, a ne maltene jedina! On ce biti glavni strelac u makar jednoj utakmici, a za nas je bitno da bude timski konstantan.
Sto se tice izjave koju je imao brzo se pokajao zbog iste i ako ju je izjavio u naletu besa lepo sa njegove strane sto ju je povukao. Mlad je, dobio je ogromnu ulogu u ozbiljnom timu i mozda ga u trenutku ponelo.
Uglavnom ja cekam SP i ne uzimam za preozbiljno ove utakmice sada jer su to utakmice na kojima se radi jos na taktici i probaju se razne varijante.

Dragomir

pre 9 godina

cito sam neke komentare pre utakmice za koga ce dodo i srbi iz republice srpske da navijaju.ja kao srbin iz sarajeva uvek navijam protiv bosne cak iza iran emirate i sve druge.srpska je ostala jedina gdje jos zive pravi srbi.poz iz praga.
(igor, 3. avgust 2014 19:59)

Igore, poradi malo na pravopisu pre slanja sledeceg komentara. Srpstvo treba da razvijamo tako sto cemo se opismeniti za pocetak, a ne navijanjem protiv Bosne. I objasni mi koji to Srbi zive u Srbiji, Crnoj Gori i drugim drzavama ako su samo u Republici Srpskoj "pravi Srbi"?
Pozdrav iz Beograda!

grux

pre 9 godina

A zašto se Bogdan ne bi naigrao pored Tea? Njemu je takav jedan plej potreban da ga hrani loptama na liniji za tri poena. A Bogdan pored Tea ne može biti lider ekipe nikako, zna se ko vuče konce. Biće Bogdan dobar, samo malo da se uigra.

Srbija

pre 9 godina

&Loko
Jaci smo od vas kako god da okrenemo. Vama je npr. mladi Nirkic glavni igrac, a mi imamo mnogo boljih igraca. Bez ikakvog hvalisanja, ali pogledaj reprezentacije i vidi ko moze realno do medalje..Pozz

srdjan

pre 9 godina

Zasluzena pobeda u jednoj poprilicno zivoj utakmici za ovu fazu priprema. Teo ih je rasturio i upravo je on bio igrac koji je drzao sve konce u svojim rukama. To se uostalom od njega i ocekuje. Bogdanovic malo ispod proseka , kao da jos uvek trazi mesto u ekipi. Bice to mnogo bolje posle nekoliko pripremnih utakmica. Markovic prijatno iznenadjenje. Nije to vise onaj Markovic koji ni u bazen ne moze da ubaci, mnogo bolji cak i od proslogodisnjeg izdanja. Ostaje jos da samog sebe ubedi da mu sut vise nije problem. Bircevic vrlo dobar, solidan u odbrani i nesto manje prisutan u napadu. Jako pokretan i dobar u odbrani na Teletovicu. Na danasnjoj utakmici, sve u svemu bio je bolja cetvorka u odnosu na nezainteresovanog Bjelicu. Nezainteresovanost je danas bila i glavna karakteristika Raduljice. Neverovatne fizicke predispozicije koje on jednostavno jako slabo koristi. Mnogo vremena i koncentracije izgubi u zauzimanju pozicije dok realizaciji prilazi potpuno nonsalantno. Lopte kao da mu jedva prolaze kroz obruc umesto da pokida i igraca i konstrukciju. Uz Bogdana, Tea i Krleta , mnogo toga u nasoj igri ce zavisiti bas od Bjelice i Raduljice. Njih treba "pritisnuti" i sa njima treba raditi. Kalinic danas jednostavno najgori na terenu. Prilicno neubedljiv je bio i Nedovic. Stimac na nivou svih dosadasnjih utakmica, ni bolji ni gori. Micov se jos uvek trazi u reprezentaciji. Mora bolje.

max

pre 9 godina

(srdjan, 3. avgust 2014 21:16)

Ti si gledao utakmicu uzivo?!! Letujes u Trstu, Istri, Slov. Primorju?? Ili si nas zeznuo sve pa si iskopao neki strim!? (:

Stevan

pre 9 godina

@beli orao
Posto predpostavljam da si rodjen posle 1990 ne vredi sa tobom uopste diskutovati. Vezanjem plavih dresova sa Jugoslavijom apsolutno nema nikakve veze. Igrom slucaja smo igrali u tim bojama, i ta ista plava boja je jednako srpska isto kao i crvena, i bela. To sto nase rukovodstvo iz nekog razloga izbegava tu boju (ne znam jel naredba dosla negde sa vrha ili je to necija licna zelja) Komplet crveno nema veze sa nama. I ni jedna nasa selekcija ne igra u tom redosledu. Crveno-plavo-belo DA, ali ne komplet crveno. Znamo da po pravilu FIBA timovi moraju imati jednobojne majice, i sa tim je logicno bilo da igramo na domacem u belim, a gostujuci u plavim tradicionalnim dresovima. Ja bi samo tu jos dodao 4S sa strane, onako citav vez...i to je to. Oprema PEAK nam je inace ocajna. Trening majice (kad se peva himna) izgledaju kao da su uzete na buvljaku, a ni dresovi nista bolji nisu. Champion nam je nekad pravio najbolje dresove i meni su ti ostali u najlepsem secanju. Uzeo bi ga sutra kad bi mogao samo skinuti ono Jugoslavija i staviti Srbija.

nikola

pre 9 godina

Vidim ja da ce ovde biti smaranja sa Bogdanovicem,od strane navijaca jednog kluba, tokom celog SP. Bitniji ce biti njegov ucinak nego same reprezentazicje.
Ovaj sto pominje da Bosni nisu igrala 3 igraca-nama nije igrao Krstic,Lucic,nisu pozvani Savaovic,Erceg,Macvan...

Katmandu

pre 9 godina

Pripremni mečevi nas iscrpljuju. Rizikuju se i povrede. Tempira se forma za početak šampionata i prvih par mečeva se odigra dobro. Kako šampionat odmiče ekipa igra sve lošije, igrači umorni, neretko i nezainteresovani.

raikkonen

pre 9 godina

nema potrebe da ulazimo u neku diskusiju jer je bosna odigrala vec nekoliko pripremnih utakmica i ocekuje se da nasi momci ne mogu da blistaju vec u prvom mecu, 13 razlike je sasvim solidno na kraju.
trebalo bi da to ide uzlaznom putanjom, ocekujem pravi fajt na turniru u francuskoj. e tada cemo znati gde smo i na sta da racunamo.
nas narod mora shvatiti da se uvodnih nekoliko meceva nikad ne igra punom snagom. nekada smo gubili mnogo utakmica na pripremama pa osvajali medalje, a nekad je bilo suprotno. sacekajmo pocetak.

sprars

pre 9 godina

@rezultati pripremnih utakmica ništa ne znače. to što pobedjujemo i pojedini igrači bilduju svoje statistike može dovesti do posrnuća na prvrnstvu. nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da dam ozbiljniji komentar, ali mi se čini da ovaj teodosić može ovako samo u prijateljskim utakmicama.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petar-pfc, 3. avgust 2014 20:51)

Vidi se da nisi gledao utakmicu....