Fudbal 42

Ponedeljak, 14.07.2014.

09:03

Mesi: Nagrada me ne zanima, bitan je trofej

Najbolji fudbaler Svetskog prvenstva u Brazilu Lionel Mesi rekao je da ga ne zanima nagrada jer nije osvojio trofej sa Argentinom.

Mesi: Nagrada me ne zanima, bitan je trofej IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

uvek Zvezda

pre 9 godina

Švajnštajger-Miler-Kros. Tu je negde najbolji igrač prvenstva. Bez dileme. E sad što je Mesi dobio to samo FIFA zna. Njemu svaka čast. Igrao je koliko je mogao kada se sve uzme u obzir. Tu mislim na broj utakmica u sezoni koje je odigrao (i njegovu ulogu u celoj sezoni), povrede, odluke selektora, promašaje.. i sl. I pored svega i sinoć je imao par dobrih poteza koji su mogli da reše utakmicu ali nisu. Ne može svako da osvoji "boginju" i to je ono što na kraju razdvaja legende od vrhunskih igrača. Maradona je ima i zato je legenda, Mesi je nema i zato nije ali smo svi mi koji volimo fudbal i imamo priliku da ga gledamo svake nedelje privilegovani i to ne smemo da zaboravimo...Malo je istinskih majstora a on to zaista jeste...

dzeks

pre 9 godina

(Imperator, 14. jul 2014 10:32)
Laknulo mi je kad sam vidio da ovde hvala bogu ima još objektivnih komentara iako to bio jedan medju sto komentara od pljuvača. Mesi je postigao više golova nego svi njegovi saigrači zajedno i bio je potpuno nezamenjiv za svoj tim što se kod nemaca može reći samo za Nojera.Nojer i jest jedini kojeg sam vidio pre Mesija. (Rodrigez je jedno kolo prerano ispao da bi imao realistične šanse.)

naselje

pre 9 godina

Maskerano, bar pet nemackih igraca (Svajnstajger, Nojer, Lam, Kros, Miler, Ozil...), Roben, Haves Rodriges... Svi oni su mnogo, mnogo vise zasluzili nagradu od Mesija. Ovo je velika sramota i za FIFA i za Mesija

anonimus

pre 9 godina

zašto njemu titula? gde je mesi bio celo prvenstvo osim na bilbordima držeći čips? ne slažem se da je zaslužan. nemac je trebao dobiti tu titulu.

nenad rs

pre 9 godina

Дао је сто пута гол у онаквим ситуацијама али сад није и то је живот.Једноставно дијелио га је трен од вјечне славе.

budalica

pre 9 godina

Bez obzira da li je zasluženo ili nije, ovaj dečko, kao i njegova ekipa, moraju da nauče da prihvate poraz. Ako nisi spreman i da izgubiš, nemoj da igraš. Smatram da je ono skidanje medalja, dok još nisu ni bili sišli ponovo na teren bilo sramno. Da sam na mestu FIFE, svakako bi reagovao. ŠTA? Nećeš ni srebro, skidaš ga??! Pa ne bi ti meni više igrao. Alo Mesi, to je igra brate, nauči da se igraš što pre, jer će igra tek biti tvoj život, nemoj da si klinac...

777

pre 9 godina

Niste zasluzili jer ste promasili svoje sanse a niste za 120 min. imali udarac u okvir gola? Zasluzio je onaj koji iz sanse postigne gol a to je Nemacka. Ustopuje covek grudima loptu i sut u malu mrezu i gol.Sta tu nije jasno?

nebitno

pre 9 godina

Najbolji igrač svetskog prvenstva je bio Jerome Boateng, samo igrače odbrane niko nikad ne spominje i ne nagrađuje. On je prava prepreka, olakšava posao Nojeru, ko je zahvaljujući tome postao najbolji golman SP, mada je verovatno imao najmanje odbrana od svih mogućih kandidata.

Pujo Sotka

pre 9 godina

Mislim da je to zbog 4 man of match nagrade. Mene bas briga, za mene i po meni najbolji igrac na svetu je to pokazao na ovom sp i za mene je on mvp. Tomas Miler jedinstven igrac. 5 golova, 3 astitencije, dostigao je 10 golova na sp rame uz rame za velicinama poput Bati-gola i drugih a ima da igra min na jos 2 sp. Ima ga na svim delovima terena, sjajno ispunjava takticke zamisli trenera, i menja pozicije, od desnog do levog krila preko napadackog veznog, lazne 9ke, do u nekim situacijama i cistog spica. Leo Gdessi nije znao gde je, totalno van forme. Stoji oko centra, ode malo levo ili desno malo trckara i uputi pas. Smesno, pa Nojer je imao vise pasova od njega na celom SP (244-242). Pored Milera, jos neki igraci su se pokazali na sp: Rodrigez (6 golova, 2 asist. + naj strelac sp, prava 10ka), odlicni golmani pored Nojera tu je i Kejlor Navas pa i Ocoa, Romero, Silesen, Alzirac Mboli, Kurtoa, Enjejama, Huard, pa Di Marija do povrede, naravno odbranbeni igraci i zadnji vezni kao sto su Lam, Boateng, Humels, Vlaar, Maskerano, Zabaleta, Blind, Svajnstajger, Kvardado, Kompani, Markez. Veznjaci kao Roben, Kros, Depaj, Kujt, pa i onaj Feguli iz Alzira me isto iznenadio, Ruiz iz Kostarike, Valbuena, Dzermejn Dzons iz SADa, Cilenci Vidal i Aranguiz itd itd

masterkg

pre 9 godina

Ovo je kao kad je 2002. Kan dobio nagradu, a Ronaldo 2 komada u finalu i titulu i naj strelac i sve redom. Tad su promenili nacun dodele - nije više pre finala - ali, opet se obrukaše . . .

Nislija

pre 9 godina

Ako cemo realno,kad pogledamo pojedinacno igrace,onda bi tu nagradu sigurno morao da dobije Roben,Rodrigez,Ozil .kao igraci su mnogo vise uradili za svoj tim nego mesi,koji je sinoc vise setao po teren nego sto je fudbal igrao.
Argentinci su od pocetka utakmice isli na penale,zasluzeno su izgubili.

Pedja

pre 9 godina

Jedan od najvecih promotera adidasa, sponzora prevenstva. Samo se cekalo da dodje do finala. Ovo se znalo unapred. Pa pogledajte kakvu je reklamu adidas napravio pred ovu utakmicu.

wlado

pre 9 godina

po meni je sami keidira vise zasluzio nagradu od mesija, i ne zezam se uopste. imao je fantastican turnir, steta sto nije mogao da igra u finalu

Imperator

pre 9 godina

Ma uopste nije zasluzio. Sam je doveo krs ekipu do finala. Bez njega grupu ne bi prosli. Postavio je visok kriterijum za svoje igre, i cim odigra ispod toga odmah dobija kritike. I ovu utakmicu koju je odigrao ispod svojih mogucnosti, je opet napravio par dobrih sansi, koje balvani(Palasio, Aguero, Iguan)nisu umeli da iskoriste. Nezamislivo je da spicevi mase zicere 1 na 1 sa golmanom. Ovde Mesi nema sa kim da igra. Napred moze da salje do pomenutih panjeva, a ni njemu nema ko da doda blize golu da sam resi. Ne znam sta je trebao da uradi. Mozda da uzme loptu i igra 1 na 11.
Ovo mu je verovatno bila poslednja sansa da osvoji SP. Sada ce da krene pljuvanje po njemu. Jer sta vrede 3 Lige Sampiona, kad nemas srece da se rodis kao Nemac.

Simon

pre 9 godina

Zasluženo je Mesi proglašen za najboljeg igrača i Maradona je ipak bio u pravu- u ovoj ekipi Argentine, i pored toga što su svi majstori na svoj način, nema ko da prati Mesija. To se sinoć nekoliko puta na utakmici lepo videlo. Zapravo, jedino DiMarija ali na žalost Argentine baš jedino on nije igrao... Po meni, Ronaldo je možda najbolji igrač sveta u ovom trenutku, ali na ovom svetskom prvenstvu to je svakako bio Mesi!

Brzo Hodanje sa preponama

pre 9 godina

pa kad se bolje pogledaju stvari,videcete da je mesi zasluzio ovu nagradu.
moras da imas talenat da svaku utakmicu 80min setas po teren,i uz to postignes neki gol,ili asistiras.
ne moze to svako.

Jovana

pre 9 godina

na koji način? tako što ste primili gol. to je igra, prijatelju. ako si čekao penale i ako je penal pokazatelj da si dobar igrač onda je to jadno. imali ste izglednije šanse? niste iskoristili? zašto? Nemačaka je bolja. izgovori to.

(ne)zasluženo

pre 9 godina

Voleo bih znati koji je problem sa Mesijem i šta se dešava sa njim. U najboljim je fudbalskim godinama, sa ogromnim iskustvom, ali to nije onj Mesi čarobnjak od pre 3,4 godine
Što se tiče MVP šampionata mogao je komotno biti bilo koji igrač Nemačke ili Maskerano, Roben, golman Navas, Jemes Rodrigez,..Ova nagrada Mesiju mu dođe kao nekava utešna nagrada, a meni više liči na sprdnju od strane FIFA.

YNWA

pre 9 godina

Nisam nikada video manje realnu dodelu nagrade.
Da nije to jedan Mesi nikad ne bi dobio, jer igrama nije zasluzio da bude mozda ni u prvih 11.
Da je Portugal dogurao malo duze mogli su i Kristijana da stave, podjednako je nebulozno, Mesi 20% od svojih mogucnosti nije prikazao, kao sto nije ni u poslednje vreme u Barsi, ali ocigledno da se pre svetskog znalo ko ce biti najbolji.

eee

pre 9 godina

Messi je dobio zlatnu loptu jer je postigao 4 gola, imao jednu asistenciju, kreirao najvise prilika(23), imao najvise driblinga(46) i konstatno imao po 2,3 igraca na sebi. Od samog starta samo se u njega gledalo, kao dodaj Messiju i ajde Messi uradi nesto. A niko npr. ne spominje Aguera, Higuain, Palacia, Lavezzia, oni ljudi nisu mogli da se sastave. O Gagu, Biglie i Perezu da ne govorim. Znaci Argentina = Messi. Dosao je covek do finala sa jednom prosecnom ekipom bukvalno sam. Da su i njegovi saigraci bili barem na nivou njega(posto i on moze mnogo bolje), Argentina bi bila prvak. Ovako dosta im je drugo mesto, Nemci su zasluzeno osvojili. I da, jos jedan razlog zasto je dobio ovu nagradu je sto se niko drugi kod Nemaca nije nesto posebno isticao, vec su pobedjivali uvek kao tim, a Argentina je vecinom pobedjivala zahvaljuci Messiju.

nuff said

pre 9 godina

Zasluzeno mali! Uz malo vise srece i umeca pojedinih bila bi druga prica alo dobro. Ovo je sasvim respektabilan uspeh sa ekipom koja je solidna ali daleko od vrhunske, kakva je Nemacka realno.

Pozdrav

Gadafi madafaka

pre 9 godina

Pa sta smo mi ostali gledali ako si ti najbolji igrac svetskog prvenstva?Ako su vec hteli da je daju nekom Argentincu,bolje da su dali Maskeranu,zasluzio je duplo vise od tebe.

expert

pre 9 godina

"Bili smo blizu penala..."

Sve je rekao ovim. Ako je cilj igre bio da ostane 0:0 i da se dođe do penala, logičan rezultat je 0:1, viđeno već mnogo puta.

Dejan

pre 9 godina

Ma ajte molim vas. Pa bilo je bar petorica njih boljih od Mesija na ovom prvenstvu.
Samo da napomenem da je Mesija obozavam, ali ovog puta nije bio najbolji.

Babin_zub

pre 9 godina

Prvo, tu nagradu nisi ni zasluzio, jer igre koje pruzas u klubu i u reprezentaciji su nebo i zemlja. Ima mnogo igraca koji nisu imali tu srecu da igraju finale, cak ima i nekih koji su zastali jos u osmini finala koji vise od tebe zasluzuju tu nagradu. Drugo, nekulturno je reci da te ne zanima, ma koliko te poraz boleo.

Dejan

pre 9 godina

Ma ajte molim vas. Pa bilo je bar petorica njih boljih od Mesija na ovom prvenstvu.
Samo da napomenem da je Mesija obozavam, ali ovog puta nije bio najbolji.

Babin_zub

pre 9 godina

Prvo, tu nagradu nisi ni zasluzio, jer igre koje pruzas u klubu i u reprezentaciji su nebo i zemlja. Ima mnogo igraca koji nisu imali tu srecu da igraju finale, cak ima i nekih koji su zastali jos u osmini finala koji vise od tebe zasluzuju tu nagradu. Drugo, nekulturno je reci da te ne zanima, ma koliko te poraz boleo.

expert

pre 9 godina

"Bili smo blizu penala..."

Sve je rekao ovim. Ako je cilj igre bio da ostane 0:0 i da se dođe do penala, logičan rezultat je 0:1, viđeno već mnogo puta.

Gadafi madafaka

pre 9 godina

Pa sta smo mi ostali gledali ako si ti najbolji igrac svetskog prvenstva?Ako su vec hteli da je daju nekom Argentincu,bolje da su dali Maskeranu,zasluzio je duplo vise od tebe.

(ne)zasluženo

pre 9 godina

Voleo bih znati koji je problem sa Mesijem i šta se dešava sa njim. U najboljim je fudbalskim godinama, sa ogromnim iskustvom, ali to nije onj Mesi čarobnjak od pre 3,4 godine
Što se tiče MVP šampionata mogao je komotno biti bilo koji igrač Nemačke ili Maskerano, Roben, golman Navas, Jemes Rodrigez,..Ova nagrada Mesiju mu dođe kao nekava utešna nagrada, a meni više liči na sprdnju od strane FIFA.

YNWA

pre 9 godina

Nisam nikada video manje realnu dodelu nagrade.
Da nije to jedan Mesi nikad ne bi dobio, jer igrama nije zasluzio da bude mozda ni u prvih 11.
Da je Portugal dogurao malo duze mogli su i Kristijana da stave, podjednako je nebulozno, Mesi 20% od svojih mogucnosti nije prikazao, kao sto nije ni u poslednje vreme u Barsi, ali ocigledno da se pre svetskog znalo ko ce biti najbolji.

eee

pre 9 godina

Messi je dobio zlatnu loptu jer je postigao 4 gola, imao jednu asistenciju, kreirao najvise prilika(23), imao najvise driblinga(46) i konstatno imao po 2,3 igraca na sebi. Od samog starta samo se u njega gledalo, kao dodaj Messiju i ajde Messi uradi nesto. A niko npr. ne spominje Aguera, Higuain, Palacia, Lavezzia, oni ljudi nisu mogli da se sastave. O Gagu, Biglie i Perezu da ne govorim. Znaci Argentina = Messi. Dosao je covek do finala sa jednom prosecnom ekipom bukvalno sam. Da su i njegovi saigraci bili barem na nivou njega(posto i on moze mnogo bolje), Argentina bi bila prvak. Ovako dosta im je drugo mesto, Nemci su zasluzeno osvojili. I da, jos jedan razlog zasto je dobio ovu nagradu je sto se niko drugi kod Nemaca nije nesto posebno isticao, vec su pobedjivali uvek kao tim, a Argentina je vecinom pobedjivala zahvaljuci Messiju.

nuff said

pre 9 godina

Zasluzeno mali! Uz malo vise srece i umeca pojedinih bila bi druga prica alo dobro. Ovo je sasvim respektabilan uspeh sa ekipom koja je solidna ali daleko od vrhunske, kakva je Nemacka realno.

Pozdrav

wlado

pre 9 godina

po meni je sami keidira vise zasluzio nagradu od mesija, i ne zezam se uopste. imao je fantastican turnir, steta sto nije mogao da igra u finalu

Jovana

pre 9 godina

na koji način? tako što ste primili gol. to je igra, prijatelju. ako si čekao penale i ako je penal pokazatelj da si dobar igrač onda je to jadno. imali ste izglednije šanse? niste iskoristili? zašto? Nemačaka je bolja. izgovori to.

Imperator

pre 9 godina

Ma uopste nije zasluzio. Sam je doveo krs ekipu do finala. Bez njega grupu ne bi prosli. Postavio je visok kriterijum za svoje igre, i cim odigra ispod toga odmah dobija kritike. I ovu utakmicu koju je odigrao ispod svojih mogucnosti, je opet napravio par dobrih sansi, koje balvani(Palasio, Aguero, Iguan)nisu umeli da iskoriste. Nezamislivo je da spicevi mase zicere 1 na 1 sa golmanom. Ovde Mesi nema sa kim da igra. Napred moze da salje do pomenutih panjeva, a ni njemu nema ko da doda blize golu da sam resi. Ne znam sta je trebao da uradi. Mozda da uzme loptu i igra 1 na 11.
Ovo mu je verovatno bila poslednja sansa da osvoji SP. Sada ce da krene pljuvanje po njemu. Jer sta vrede 3 Lige Sampiona, kad nemas srece da se rodis kao Nemac.

777

pre 9 godina

Niste zasluzili jer ste promasili svoje sanse a niste za 120 min. imali udarac u okvir gola? Zasluzio je onaj koji iz sanse postigne gol a to je Nemacka. Ustopuje covek grudima loptu i sut u malu mrezu i gol.Sta tu nije jasno?

Nislija

pre 9 godina

Ako cemo realno,kad pogledamo pojedinacno igrace,onda bi tu nagradu sigurno morao da dobije Roben,Rodrigez,Ozil .kao igraci su mnogo vise uradili za svoj tim nego mesi,koji je sinoc vise setao po teren nego sto je fudbal igrao.
Argentinci su od pocetka utakmice isli na penale,zasluzeno su izgubili.

Brzo Hodanje sa preponama

pre 9 godina

pa kad se bolje pogledaju stvari,videcete da je mesi zasluzio ovu nagradu.
moras da imas talenat da svaku utakmicu 80min setas po teren,i uz to postignes neki gol,ili asistiras.
ne moze to svako.

nenad rs

pre 9 godina

Дао је сто пута гол у онаквим ситуацијама али сад није и то је живот.Једноставно дијелио га је трен од вјечне славе.

Simon

pre 9 godina

Zasluženo je Mesi proglašen za najboljeg igrača i Maradona je ipak bio u pravu- u ovoj ekipi Argentine, i pored toga što su svi majstori na svoj način, nema ko da prati Mesija. To se sinoć nekoliko puta na utakmici lepo videlo. Zapravo, jedino DiMarija ali na žalost Argentine baš jedino on nije igrao... Po meni, Ronaldo je možda najbolji igrač sveta u ovom trenutku, ali na ovom svetskom prvenstvu to je svakako bio Mesi!

masterkg

pre 9 godina

Ovo je kao kad je 2002. Kan dobio nagradu, a Ronaldo 2 komada u finalu i titulu i naj strelac i sve redom. Tad su promenili nacun dodele - nije više pre finala - ali, opet se obrukaše . . .

budalica

pre 9 godina

Bez obzira da li je zasluženo ili nije, ovaj dečko, kao i njegova ekipa, moraju da nauče da prihvate poraz. Ako nisi spreman i da izgubiš, nemoj da igraš. Smatram da je ono skidanje medalja, dok još nisu ni bili sišli ponovo na teren bilo sramno. Da sam na mestu FIFE, svakako bi reagovao. ŠTA? Nećeš ni srebro, skidaš ga??! Pa ne bi ti meni više igrao. Alo Mesi, to je igra brate, nauči da se igraš što pre, jer će igra tek biti tvoj život, nemoj da si klinac...

Pujo Sotka

pre 9 godina

Mislim da je to zbog 4 man of match nagrade. Mene bas briga, za mene i po meni najbolji igrac na svetu je to pokazao na ovom sp i za mene je on mvp. Tomas Miler jedinstven igrac. 5 golova, 3 astitencije, dostigao je 10 golova na sp rame uz rame za velicinama poput Bati-gola i drugih a ima da igra min na jos 2 sp. Ima ga na svim delovima terena, sjajno ispunjava takticke zamisli trenera, i menja pozicije, od desnog do levog krila preko napadackog veznog, lazne 9ke, do u nekim situacijama i cistog spica. Leo Gdessi nije znao gde je, totalno van forme. Stoji oko centra, ode malo levo ili desno malo trckara i uputi pas. Smesno, pa Nojer je imao vise pasova od njega na celom SP (244-242). Pored Milera, jos neki igraci su se pokazali na sp: Rodrigez (6 golova, 2 asist. + naj strelac sp, prava 10ka), odlicni golmani pored Nojera tu je i Kejlor Navas pa i Ocoa, Romero, Silesen, Alzirac Mboli, Kurtoa, Enjejama, Huard, pa Di Marija do povrede, naravno odbranbeni igraci i zadnji vezni kao sto su Lam, Boateng, Humels, Vlaar, Maskerano, Zabaleta, Blind, Svajnstajger, Kvardado, Kompani, Markez. Veznjaci kao Roben, Kros, Depaj, Kujt, pa i onaj Feguli iz Alzira me isto iznenadio, Ruiz iz Kostarike, Valbuena, Dzermejn Dzons iz SADa, Cilenci Vidal i Aranguiz itd itd

nebitno

pre 9 godina

Najbolji igrač svetskog prvenstva je bio Jerome Boateng, samo igrače odbrane niko nikad ne spominje i ne nagrađuje. On je prava prepreka, olakšava posao Nojeru, ko je zahvaljujući tome postao najbolji golman SP, mada je verovatno imao najmanje odbrana od svih mogućih kandidata.

Pedja

pre 9 godina

Jedan od najvecih promotera adidasa, sponzora prevenstva. Samo se cekalo da dodje do finala. Ovo se znalo unapred. Pa pogledajte kakvu je reklamu adidas napravio pred ovu utakmicu.

naselje

pre 9 godina

Maskerano, bar pet nemackih igraca (Svajnstajger, Nojer, Lam, Kros, Miler, Ozil...), Roben, Haves Rodriges... Svi oni su mnogo, mnogo vise zasluzili nagradu od Mesija. Ovo je velika sramota i za FIFA i za Mesija

anonimus

pre 9 godina

zašto njemu titula? gde je mesi bio celo prvenstvo osim na bilbordima držeći čips? ne slažem se da je zaslužan. nemac je trebao dobiti tu titulu.

dzeks

pre 9 godina

(Imperator, 14. jul 2014 10:32)
Laknulo mi je kad sam vidio da ovde hvala bogu ima još objektivnih komentara iako to bio jedan medju sto komentara od pljuvača. Mesi je postigao više golova nego svi njegovi saigrači zajedno i bio je potpuno nezamenjiv za svoj tim što se kod nemaca može reći samo za Nojera.Nojer i jest jedini kojeg sam vidio pre Mesija. (Rodrigez je jedno kolo prerano ispao da bi imao realistične šanse.)

uvek Zvezda

pre 9 godina

Švajnštajger-Miler-Kros. Tu je negde najbolji igrač prvenstva. Bez dileme. E sad što je Mesi dobio to samo FIFA zna. Njemu svaka čast. Igrao je koliko je mogao kada se sve uzme u obzir. Tu mislim na broj utakmica u sezoni koje je odigrao (i njegovu ulogu u celoj sezoni), povrede, odluke selektora, promašaje.. i sl. I pored svega i sinoć je imao par dobrih poteza koji su mogli da reše utakmicu ali nisu. Ne može svako da osvoji "boginju" i to je ono što na kraju razdvaja legende od vrhunskih igrača. Maradona je ima i zato je legenda, Mesi je nema i zato nije ali smo svi mi koji volimo fudbal i imamo priliku da ga gledamo svake nedelje privilegovani i to ne smemo da zaboravimo...Malo je istinskih majstora a on to zaista jeste...

nuff said

pre 9 godina

Zasluzeno mali! Uz malo vise srece i umeca pojedinih bila bi druga prica alo dobro. Ovo je sasvim respektabilan uspeh sa ekipom koja je solidna ali daleko od vrhunske, kakva je Nemacka realno.

Pozdrav

eee

pre 9 godina

Messi je dobio zlatnu loptu jer je postigao 4 gola, imao jednu asistenciju, kreirao najvise prilika(23), imao najvise driblinga(46) i konstatno imao po 2,3 igraca na sebi. Od samog starta samo se u njega gledalo, kao dodaj Messiju i ajde Messi uradi nesto. A niko npr. ne spominje Aguera, Higuain, Palacia, Lavezzia, oni ljudi nisu mogli da se sastave. O Gagu, Biglie i Perezu da ne govorim. Znaci Argentina = Messi. Dosao je covek do finala sa jednom prosecnom ekipom bukvalno sam. Da su i njegovi saigraci bili barem na nivou njega(posto i on moze mnogo bolje), Argentina bi bila prvak. Ovako dosta im je drugo mesto, Nemci su zasluzeno osvojili. I da, jos jedan razlog zasto je dobio ovu nagradu je sto se niko drugi kod Nemaca nije nesto posebno isticao, vec su pobedjivali uvek kao tim, a Argentina je vecinom pobedjivala zahvaljuci Messiju.

Simon

pre 9 godina

Zasluženo je Mesi proglašen za najboljeg igrača i Maradona je ipak bio u pravu- u ovoj ekipi Argentine, i pored toga što su svi majstori na svoj način, nema ko da prati Mesija. To se sinoć nekoliko puta na utakmici lepo videlo. Zapravo, jedino DiMarija ali na žalost Argentine baš jedino on nije igrao... Po meni, Ronaldo je možda najbolji igrač sveta u ovom trenutku, ali na ovom svetskom prvenstvu to je svakako bio Mesi!

Babin_zub

pre 9 godina

Prvo, tu nagradu nisi ni zasluzio, jer igre koje pruzas u klubu i u reprezentaciji su nebo i zemlja. Ima mnogo igraca koji nisu imali tu srecu da igraju finale, cak ima i nekih koji su zastali jos u osmini finala koji vise od tebe zasluzuju tu nagradu. Drugo, nekulturno je reci da te ne zanima, ma koliko te poraz boleo.

Imperator

pre 9 godina

Ma uopste nije zasluzio. Sam je doveo krs ekipu do finala. Bez njega grupu ne bi prosli. Postavio je visok kriterijum za svoje igre, i cim odigra ispod toga odmah dobija kritike. I ovu utakmicu koju je odigrao ispod svojih mogucnosti, je opet napravio par dobrih sansi, koje balvani(Palasio, Aguero, Iguan)nisu umeli da iskoriste. Nezamislivo je da spicevi mase zicere 1 na 1 sa golmanom. Ovde Mesi nema sa kim da igra. Napred moze da salje do pomenutih panjeva, a ni njemu nema ko da doda blize golu da sam resi. Ne znam sta je trebao da uradi. Mozda da uzme loptu i igra 1 na 11.
Ovo mu je verovatno bila poslednja sansa da osvoji SP. Sada ce da krene pljuvanje po njemu. Jer sta vrede 3 Lige Sampiona, kad nemas srece da se rodis kao Nemac.

Dejan

pre 9 godina

Ma ajte molim vas. Pa bilo je bar petorica njih boljih od Mesija na ovom prvenstvu.
Samo da napomenem da je Mesija obozavam, ali ovog puta nije bio najbolji.

Gadafi madafaka

pre 9 godina

Pa sta smo mi ostali gledali ako si ti najbolji igrac svetskog prvenstva?Ako su vec hteli da je daju nekom Argentincu,bolje da su dali Maskeranu,zasluzio je duplo vise od tebe.

wlado

pre 9 godina

po meni je sami keidira vise zasluzio nagradu od mesija, i ne zezam se uopste. imao je fantastican turnir, steta sto nije mogao da igra u finalu

Brzo Hodanje sa preponama

pre 9 godina

pa kad se bolje pogledaju stvari,videcete da je mesi zasluzio ovu nagradu.
moras da imas talenat da svaku utakmicu 80min setas po teren,i uz to postignes neki gol,ili asistiras.
ne moze to svako.

Nislija

pre 9 godina

Ako cemo realno,kad pogledamo pojedinacno igrace,onda bi tu nagradu sigurno morao da dobije Roben,Rodrigez,Ozil .kao igraci su mnogo vise uradili za svoj tim nego mesi,koji je sinoc vise setao po teren nego sto je fudbal igrao.
Argentinci su od pocetka utakmice isli na penale,zasluzeno su izgubili.

expert

pre 9 godina

"Bili smo blizu penala..."

Sve je rekao ovim. Ako je cilj igre bio da ostane 0:0 i da se dođe do penala, logičan rezultat je 0:1, viđeno već mnogo puta.

budalica

pre 9 godina

Bez obzira da li je zasluženo ili nije, ovaj dečko, kao i njegova ekipa, moraju da nauče da prihvate poraz. Ako nisi spreman i da izgubiš, nemoj da igraš. Smatram da je ono skidanje medalja, dok još nisu ni bili sišli ponovo na teren bilo sramno. Da sam na mestu FIFE, svakako bi reagovao. ŠTA? Nećeš ni srebro, skidaš ga??! Pa ne bi ti meni više igrao. Alo Mesi, to je igra brate, nauči da se igraš što pre, jer će igra tek biti tvoj život, nemoj da si klinac...

YNWA

pre 9 godina

Nisam nikada video manje realnu dodelu nagrade.
Da nije to jedan Mesi nikad ne bi dobio, jer igrama nije zasluzio da bude mozda ni u prvih 11.
Da je Portugal dogurao malo duze mogli su i Kristijana da stave, podjednako je nebulozno, Mesi 20% od svojih mogucnosti nije prikazao, kao sto nije ni u poslednje vreme u Barsi, ali ocigledno da se pre svetskog znalo ko ce biti najbolji.

naselje

pre 9 godina

Maskerano, bar pet nemackih igraca (Svajnstajger, Nojer, Lam, Kros, Miler, Ozil...), Roben, Haves Rodriges... Svi oni su mnogo, mnogo vise zasluzili nagradu od Mesija. Ovo je velika sramota i za FIFA i za Mesija

anonimus

pre 9 godina

zašto njemu titula? gde je mesi bio celo prvenstvo osim na bilbordima držeći čips? ne slažem se da je zaslužan. nemac je trebao dobiti tu titulu.

Jovana

pre 9 godina

na koji način? tako što ste primili gol. to je igra, prijatelju. ako si čekao penale i ako je penal pokazatelj da si dobar igrač onda je to jadno. imali ste izglednije šanse? niste iskoristili? zašto? Nemačaka je bolja. izgovori to.

777

pre 9 godina

Niste zasluzili jer ste promasili svoje sanse a niste za 120 min. imali udarac u okvir gola? Zasluzio je onaj koji iz sanse postigne gol a to je Nemacka. Ustopuje covek grudima loptu i sut u malu mrezu i gol.Sta tu nije jasno?

(ne)zasluženo

pre 9 godina

Voleo bih znati koji je problem sa Mesijem i šta se dešava sa njim. U najboljim je fudbalskim godinama, sa ogromnim iskustvom, ali to nije onj Mesi čarobnjak od pre 3,4 godine
Što se tiče MVP šampionata mogao je komotno biti bilo koji igrač Nemačke ili Maskerano, Roben, golman Navas, Jemes Rodrigez,..Ova nagrada Mesiju mu dođe kao nekava utešna nagrada, a meni više liči na sprdnju od strane FIFA.

Pujo Sotka

pre 9 godina

Mislim da je to zbog 4 man of match nagrade. Mene bas briga, za mene i po meni najbolji igrac na svetu je to pokazao na ovom sp i za mene je on mvp. Tomas Miler jedinstven igrac. 5 golova, 3 astitencije, dostigao je 10 golova na sp rame uz rame za velicinama poput Bati-gola i drugih a ima da igra min na jos 2 sp. Ima ga na svim delovima terena, sjajno ispunjava takticke zamisli trenera, i menja pozicije, od desnog do levog krila preko napadackog veznog, lazne 9ke, do u nekim situacijama i cistog spica. Leo Gdessi nije znao gde je, totalno van forme. Stoji oko centra, ode malo levo ili desno malo trckara i uputi pas. Smesno, pa Nojer je imao vise pasova od njega na celom SP (244-242). Pored Milera, jos neki igraci su se pokazali na sp: Rodrigez (6 golova, 2 asist. + naj strelac sp, prava 10ka), odlicni golmani pored Nojera tu je i Kejlor Navas pa i Ocoa, Romero, Silesen, Alzirac Mboli, Kurtoa, Enjejama, Huard, pa Di Marija do povrede, naravno odbranbeni igraci i zadnji vezni kao sto su Lam, Boateng, Humels, Vlaar, Maskerano, Zabaleta, Blind, Svajnstajger, Kvardado, Kompani, Markez. Veznjaci kao Roben, Kros, Depaj, Kujt, pa i onaj Feguli iz Alzira me isto iznenadio, Ruiz iz Kostarike, Valbuena, Dzermejn Dzons iz SADa, Cilenci Vidal i Aranguiz itd itd

nebitno

pre 9 godina

Najbolji igrač svetskog prvenstva je bio Jerome Boateng, samo igrače odbrane niko nikad ne spominje i ne nagrađuje. On je prava prepreka, olakšava posao Nojeru, ko je zahvaljujući tome postao najbolji golman SP, mada je verovatno imao najmanje odbrana od svih mogućih kandidata.

masterkg

pre 9 godina

Ovo je kao kad je 2002. Kan dobio nagradu, a Ronaldo 2 komada u finalu i titulu i naj strelac i sve redom. Tad su promenili nacun dodele - nije više pre finala - ali, opet se obrukaše . . .

Pedja

pre 9 godina

Jedan od najvecih promotera adidasa, sponzora prevenstva. Samo se cekalo da dodje do finala. Ovo se znalo unapred. Pa pogledajte kakvu je reklamu adidas napravio pred ovu utakmicu.

uvek Zvezda

pre 9 godina

Švajnštajger-Miler-Kros. Tu je negde najbolji igrač prvenstva. Bez dileme. E sad što je Mesi dobio to samo FIFA zna. Njemu svaka čast. Igrao je koliko je mogao kada se sve uzme u obzir. Tu mislim na broj utakmica u sezoni koje je odigrao (i njegovu ulogu u celoj sezoni), povrede, odluke selektora, promašaje.. i sl. I pored svega i sinoć je imao par dobrih poteza koji su mogli da reše utakmicu ali nisu. Ne može svako da osvoji "boginju" i to je ono što na kraju razdvaja legende od vrhunskih igrača. Maradona je ima i zato je legenda, Mesi je nema i zato nije ali smo svi mi koji volimo fudbal i imamo priliku da ga gledamo svake nedelje privilegovani i to ne smemo da zaboravimo...Malo je istinskih majstora a on to zaista jeste...

dzeks

pre 9 godina

(Imperator, 14. jul 2014 10:32)
Laknulo mi je kad sam vidio da ovde hvala bogu ima još objektivnih komentara iako to bio jedan medju sto komentara od pljuvača. Mesi je postigao više golova nego svi njegovi saigrači zajedno i bio je potpuno nezamenjiv za svoj tim što se kod nemaca može reći samo za Nojera.Nojer i jest jedini kojeg sam vidio pre Mesija. (Rodrigez je jedno kolo prerano ispao da bi imao realistične šanse.)

nenad rs

pre 9 godina

Дао је сто пута гол у онаквим ситуацијама али сад није и то је живот.Једноставно дијелио га је трен од вјечне славе.