Fudbal 202

Subota, 12.07.2014.

21:30

Holandija dotukla Brazil

Reprezentacija Holandije pobedila je Brazil 3:0 (2:0) i osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu 2014. godine.

Holandija dotukla Brazil IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

202 Komentari

Sortiraj po:

?

pre 9 godina

@Vlada
Jeste, sad im je i pomogao.
Sudio je nepostojeci penal, a onda propustio da svira ofsajd kod drugog gola.
Pa posle jos nije sudio cist penal za Brazil...
Sudija je iskasapio Brazilce i mnogo pomogao Holandiji.

Zurkolomac

pre 9 godina

Ne znam odakle ideja brazilskij reprezentaciji, koja pijma nema, da ce biti prvaci? Nisu se trebali ni plasirati na prvenstvo…

Vlada

pre 9 godina

@grunf
Ako je nešto činjenica, glavni sudija nije pokrao Brazil nego im je učinio uslugu. Start Tijaga Silve na Robenu jeste bio van 16 m, ali je bio sa ledja, u gol šansi i kao poslednji igrač odbrane. Po pravilima, to je direktan crveni karton - u drugom minutu utakmice. Mislim da je sudija tu odlično odreagovao u sekundi da ne upropasti utakmicu Brazilu. Dosudio je penal koji to nije i na taj način sebi dao alibi da ne isključi Tijaga Silvu i tako Brazilcima da bar neku šansu. A Holanđani su penal mogli i da promaše... Jedina greška na štetu Brazila je bio drugi gol, gde jeste bio ofsajd, ali izuzetno težak za uočiti i tu glavnog sudiju ne možete kriviti, već pomoćnog. Holanđani apsolutno zasluženo pobedili. Trebalo je i sa više golova razlike.

analiticar amater

pre 9 godina

Ja samo znam da su Ronaldinjo i Kaka igrali a onog malog pevca ostavili kuci da bi to bila potpuno drugacija reprezentacija.
Ne znam da li mi je vise zao Cilea sto nije prosao ili mi je drago sto su ih ovih iztalabesali na kraju.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Covece, ovaj Fred a sa njim i Zo ne bi mogli svinju da prodaju....
A sta tek da kazem o onoj trojici na sredini terena, Fernandinju, Gustavu i Paulinju.... Sramota brazislog fudbala. Ni Hulk nista nije bolji. Ne znam da li mu je bre neko kazao da treba da pogodi ono sto se nalazi iza golmana bez obzira na to sta je, ili da je potrebno da pogodi samo gol. Covek lansira loptu u publiku, neke su cak sigurno i stadion preletele....
Idi bre igraj ragbi, mozda i potrefis nesto. Bas sam se iznervirao. Ne mogu da verujem sta se dogadja sa brazilskim fudbalom.

Nema Ronaldinja, Robinja, Lukasa iz PSZ, izgubili su borbu za Kostu koji bi definitivno bolje igrao u Brazilu negio u Spaniji, Miranda iz Atletika koji je imao sjajnu sezonu, Filipe takodje iz Atletika, nisu pozvali Markinjosa iz PSZ, Kutinja i Leivu iz Liverpula, Sandra iz Totenhema, pa ni Pata iz Sau Paula. Ernanes koji igra u Interu je koliko mi se cini bio u reprezentaciji, kao da nije ni bio sa njim zajedno Enrike iz Napolija. O cemu je ovaj Skolari razmisljao da mi je znati. Vazno je da njemu igraju Paulinjo i Fred. Ni Kake nije bilo u reprezentaciji a imao je solidnu sezonu u Milanu. Strasno....

Beer

pre 9 godina

@cinjenica...a ja garantujem da je vecina grobara onih 7:1 smatralo ili namesteno ili sklanjanje Brazilaca,jer ako neko normalan ne moze vezati 15 pobeda,kako moze i 7 golova u jednom mecu protiv Brazila?

dex

pre 9 godina

@carlos

Na stranu koliko grese, i ostaju uporni sa Savijem itd, ali Ron Vlaar se zaista cita Flar! Nije ni van Persie, nego fan Persi!

wiener

pre 9 godina

I još jedna stvar bode oči,u publici samo beli Brazilci,nisam do sada video crnog Brazilca koji je na stadionu.
(mik, 12. jul 2014 23:42)
jako mali broj brazilaca su crni, tako da si video prosek. ja sam video uglavnom bele i mesane brazilce, sto je i za ocekivati.

nema veze sa utakmicom, ali ima sa predrasudama.

Milly

pre 9 godina

По свему виђеном до сада, бразилци немају чему да се надају. Боље би им било да су испали од колумбијаца у четвртфиналу. То је био поклон од супарника који су ушли у ту утакмицу са великим респектом и стегнути. Док су гледали како их касније демонтира германска машинерија, стегле су им се груди због пропуштене историјске прилике. То је било њихово полуфинале и они неби инкасирали толико згодитака. Бразилцима остаје нада да лале неће поновити игру као са старта шампионата против шпанаца. Ако уђу у утакмицу без тактичких заврзлама као што је био случај против гаучоса у полуфиналу, онда кариокама преостаје гледање у небеса и молба да се не понови још једна бламажа.
(Milly, 12. jul 2014 11:54)
Ето, није било тешко за прогнозирати. Онаква безвољност и безидејност у игри, срамота. Шта год да је у питању, немају никаквог права на онакво тегљење по травнатом тепиху. Сложно и срчано отпјевају химну, остало није ни за споменути. Суђење је било катастрофа, слаба вајда за неки алиби од тога. Да су били комплетни, да судије одсудише како ваља, неби ни то помогло. У истом би лонцу завршили. Нису ни за ту ђе су, лакше би им било. Овако су за пар дана, за два жалосна издања умрљали некадашњу славу својих предходника у жутим дресовима. Шта ли је зуба мотао по својој глави док је коментарисао игру својих наследника у бламажи вијека? Био једном један Бразил.

klauski

pre 9 godina

Umesto slobodnog udarca i crvenog, majstor sudi penal i daje zuti :)
(Marko, 12. jul 2014 22:05)

...sto je poklon za Brazilce vec u 3.minutu...

Djenka Djavo

pre 9 godina

Kad padne Roben to je penal, kad padne Oskar to je za zuti. Deco ucite holandsku a ne brazilsku skolu padanja. Roben je svoje padove doveo do savrsenstva. I pored toga Brazil ocajan.

C

pre 9 godina

Da li je iko primetio da se radi o timu koji se na SP plasirao samo zato sto je domacin? Na proslom SP, Juzna Afrika nije izasla iz grupe, sto je bio njihov realni domet. To je trebalo da se desi i ovde, ali je domacin guran od strane sudija. Kad su sudije prestale da im pomazu, video se njihov pravi domet, a to je da su trebali da ostanu u grupi. I dalje ce se ponizavati dok ne shvate bolnu istinu (a ima ih vise)
Scolari nema pojma
Ovi igraci nemaju pojma
Njihov FS nema pojma
Sve zajedno ih stavlja u isti kos sa FSSrbije (ponovo se potvrdilo ono Evropski Brazilci :))

Hrvat011

pre 9 godina

Kako mi je drago sto 2 moja tima za koja navijam igraju finale. U Juznoj Americi Argentina i u Evropi Nemacka.
Ipak cu navijati za Nemacku jel zivim u Evropi.

blinkibil

pre 9 godina

Najgori napadaci na prvenstvu Fred i Jo.Ajde ovaj Fred je odigrao lose prvenstvo ali generalno nije mnogo los, ali ovaj Jo je bruka.Pa jel moguce da Australija i Kostarika ima bolje napadace od Brazila.Posle ovog prvenstva obojica ce morati da potraze neki posao

Darko

pre 9 godina

Jos je taj Strajnic glavni urednik sportske redakcije ako se ne varam. Bruka. Nabraja sve ofanzivne igrace u Brazilu i kaze da svi imaju defanzivne uloge u svojim timovima. Za Maikona je jedino pogodio.

k

pre 9 godina

@Roben je carina, pitanje za sve kako ga cuvati?
(Nikola, 12. jul 2014 23:23)
Objasnili kostarikanci i argentinci. Video se nije. Odlican igrac ali odvratan covek.

hm

pre 9 godina

Najveci krivci za propast Brazila smo mi. Umesto da smo ih pregazili u prijateljskoj utakmici, pa da shvate gde su, mi smo igrali puni strahopostovanja prema cetvorostrukom svetskom sampionu i domacinu! Svaka cast Nemcima i Holandjanima, uzasno mi je zao Cileanaca.

Predrag. Kostic. Chicago. U.S.A.

pre 9 godina

Gledao sam utakmicu,a moj mali vice
Kaka - Kaka -Kaka
Ma kakav KAKA sine: on ne igra.
Zena iz kuhinje vice:
Pa covece UKAKICE se dete.
Ja tek onda ukapira -pa zar I ti sine.

Milosav

pre 9 godina

Sta su svi navalili na Luiza? Pa covek je dao jedan od najlepsih golova na ovom SP protiv Kolumbije. Secam se kada je grlio James-a kada je mali plakao na kraju, a posle slika i kada on place posle utakmice protiv Nemaca.
Nego pitanje dana je sta ce sutra da bude (u Srbiji vec danas)? Panceri ili Gaucosi, pitanje je sad!
U ovom Sp sam sve promasio.

skoki

pre 9 godina

Sudija nije zeleo da mu da crveni karton,pa je morao to nekako da kompezuje i zato je dosudio penal.Utakmica nije posteno ni pocela a sudjenje je vec katastrofa.
(Ivan, 12. jul 2014 22:09)

Kada je krenuo da pada bio je izvan nekih pola metra, ali je utrcavao u 16 i pao 4 metra unutra.. sudija stoji iza njih, a pomocni kasni. Svira penal jer je to video a ne daje crveni da ne bi pokvario celu utakmicu. Ko je Brazilcima kriv sto laju pre prvenstva kako su sampioni. I ko im je kriv sto ne znaju da igraju kada prime gol.

Mjau

pre 9 godina

Kada u igru uđe Hulk odmah nastane muk i svaki navijač iza gola traži sebi zaklon,gura nekog ispred sebe,za svaki slučaj da ga ne pogodi lopta.
(Očaj, 13. jul 2014 00:32)

Isto kao i kada se Luiz sprema da izvede slobodnjak.

Džoni

pre 9 godina

Penal nije bio jer ga je ovaj počeo vući ranije ali je start bio za crveni pa je sudija napravio kompromis jer da ih je ostavio sa igračem manje dali bi im još bap 5 komada!

blazenko

pre 9 godina

Shporet da su bacili na sredinu terena odigrao bi bolje nego Paulinjo i Gustavo,Fred i Jo posle ovog prvenstva mogu samo magarca po plazi da vuku i da naplacuju slikanje ljudima,Vilijam je takav laznjak...Mogu samo da igraju u kupu Bobana Zdravkovica i nigde vise.

Marko

pre 9 godina

@Floro
Holandjanke sa Exita boli uvo za fudbal, a vecina ih je dosla sa momcima. Jedino mozda da ti se posreci sa nekom Britankom, ali ni to nije lako.

s4

pre 9 godina

daj rale tacno se vidi kako delic sekunde pre nego udari igraca skoci. oskar stoi na dve noge igrac potura nogu on naslanja lijevu na njega i skace
da ga je faulirao pravo morao bi prvo levu da podigne pa desnu a ne obe zajedno. gledaj skocne zglobove oskarove najbolje se vidi.

Joca

pre 9 godina

Brazil je stvarno jadan,a ja mislio da smo mi igrali solidno protiv njih. Ovo mi je 6 sv. prvenstvo koje pratim. Pre sam svaku njihovu utakmicu dozivljavao kao da su nasi. Ovoga puta sam svaku navijao protiv njih. Nadam se da ce ih ovi samari malo spustiti i poceti da menjaju stvari iz korena, jer ipak je njima to religija.Slicno mislim i o Argentini, takodje su mucni za gledanje. Ovo je prvenstvo gde su sve evropske selekcije podbacile sem Nemaca i Holandjana(koji imaju tri vrhunska igraca i batlere), tako da ce im na sledecim biti puno teze i nece biti domacini.
I najjaci utisak veceras za mene je sudija, covek nista nije uspeo da pogodi . Kako su mi dali polufinale nije mi jasno.

Očaj

pre 9 godina

Kada u igru uđe Hulk odmah nastane muk i svaki navijač iza gola traži sebi zaklon,gura nekog ispred sebe,za svaki slučaj da ga ne pogodi lopta.

Pedja5060

pre 9 godina

Ovo je bilo bolno. Žao mi je Brazilaca, al sa ovim Scolarijem nije ni moglo bolje. Usput zbog njega mi extra drago. Sad je čitav svet video kakav je to stručnjak. A što se Brazilaca tiče... ma vratiće se oni već na sledećem svetskom tamo gde i pripadaju... u vrh!

floki

pre 9 godina

Skolari i Dunga su zavili fudbal u crno. Ti "strucnjaci" su lagano odlucili da jedan bog fudbala kakav je Ronaldinjo ne igra na dva svetska prvenstva!? I sta su postigli? Sada se celi svet smeje Brazilu. I treba. Ako mene pitate nisu dovoljno ponizeni. Ni izbliza.

igor

pre 9 godina

Sta ovde spominju mihu pa on je doktor fudbala za sve nase trenere.mi smo sa belgijom po igri u prvom poluvremenu mali voditi tri gola razlike ali mi nemamo centarfora golgetera nemozemo zabiti nikom gola pa taj mitrovic nije nikakav golgeter vidili smo sa jamajkom i brasilom.

Zeljko

pre 9 godina

Samo ne znam zasto ste toliko optereceni komentatorima,ne samo na SP,uopsteno,ma svakom ste manu nasli i ni jedan ne valja.Aman ljudi gledajte fudbal i uzivajte,ja uopste ne primecujem sta prica komentator niti mi smeta,ne vidim sta oni toliko lose rade? Aca informacija kaze neki podatak i sta,ne mozete da se koncentrisete na fudbal zbog toga?Stvarno ste dosadni.

preshevo

pre 9 godina

Pa ovo je i realnost brazilca da nisu ukrali utakmicu hrvatima nebi prosli mislim na grupu i nadam se sutra nemacka da dobije da bude savrseno jednom evropianci da dobije u njihovim teritorijama

johan

pre 9 godina

Igra Brazila u odbrani i uopste kada su bez lopte je za sve fudbalske udzbenike. Najbolji primer kako ne treba igrati.

Otprilike kao kada igrate PES dva na dva, a oba igraca u istom timu stisnu kvadrat i iks.

vladimir

pre 9 godina

Zasluzena drvena medalja za Brazil.U mecu za 3.mesto pruzili su maksimum, sjajno se borili, pa nisu primili 5,6 ili vise komada.Bravo majstori!!!

mik

pre 9 godina

Brazil je smejurija. Kada sam pred početak prvenstva govorio da nisu među 4~5 favorita,ljudi me ovde napljuvase. I još jedna stvar bode oči,u publici samo beli Brazilci,nisam do sada video crnog Brazilca koji je na stadionu.

grunf

pre 9 godina

Gosti u studiju pricaju kako su holandjani savrseni, kako brazilci nemaju pojma, al ne komentarisu sto su im poklonjena oba gola? Nisam osim ta dva poklonjena gola video nesto mnogo od holandjana?
Strajnic je bio dobar, ne lupajte.

Mojes

pre 9 godina

Eh, da znaju Ronaldo, Rivaldo, Bebeto i Romario koliko ih Strajnic veceras proziva, spustili bi se dole na teren (i bili bi bolji od Zoa, Freda, Ramiresa, Vilijana...)

Maja

pre 9 godina

Ovaj Strajnic bas pretera sa pljuvanjem po Brazilcima. Ja nesto ne videh ni da su Holandjani nesto specijalno pokazali, sem onog foliranja Robena i gola iz ofsajda. Aca bi nam mozda dao podatak o tome koliko litara suza su Brazilci isplakali posle prethodne tekme ali bi ostatak posla odradio profesionalnije

filos

pre 9 godina

Pogledajte treći gol Holanđana. Savršenstvo! Brazilac simulira prekršaj na polovini terena a posle 6 sekundi majstorska i brza akcija. Fenomenalno!

KUM

pre 9 godina

Evo 3-0 a ukupna gol razlika u zadnja dva meča protiv pravih selekcija i jakih Brazila je 1 dat i 10 primljenih, pa Petkovic je se manje obrukao sunce ti :D

cinjenica

pre 9 godina

Garantujem da su od ovih 50 komentara koji kazu da je prekrsaj bio van sesnaesteraca i nema govora o penalu bar 30 ostavili delije,verovatno isti oni koji su pre par meseci posle meca Partizan-Vojvodina tvrdili da jeste bio penal za Vojvodinu,jer se ne gleda gde je poceo kontakt nego gde je igrac pao kada nije mogao vise da izdrzi na nogama.Tako da neka budu dosledni i neka objasne celom svetu da je ovo cist penal i da nemaju pojma oni koji tvrde suprotno.

barbadiljo

pre 9 godina

Ovaj sudija je smehotres! Ne samo što sudi penale gde ne treba i obratno već i direktno utiče na samu igru time što se sudara sa igračima.

Milan

pre 9 godina

hahahahahaha , 10-1 u dvije utakmice, i to one najvaznije. Ma kako je karma podnijela racun, cudo jedno. Ne znam imaju li brazilci najgoru gol razliku, ali znam da su primili najvise golova. Da mi je netko rekao prije SP ne bi vjerovao. Uzivam. :)

Surus

pre 9 godina

Pustim internet,slušam a ne čujem komentatora na nekom stranom jeziku i neometano pratim tekmu.Zombi Strajnić lupa li lupa i navija li navija,a ja kao najveći mazohista ipak moram da ga slušam prvih 10-15 minuta,jer neizmeran je materijal koji nam pruža za valjanje od smeha sutradan na kafi.

greyhound

pre 9 godina

Ovaj Brazil je baš po Mihinom ukusu - nemaju pojma o fudbalu, ali zato pevaju himnu kao jefan. Imali bi više šansi da su se prijavili za ono Ja imam talenat

pera

pre 9 godina

Ali kako ispadaju u odbrani igraci Brazila,ovo nisam video ni u seoskim ligama.One golove sto su primili od nemaca i ovo sada ispadanje kod prvog gola nema ni na malom fudbalu.Ljudi su kao pogubljeni u vremenu i prostoru,ne znaju ko gde treba da stoji i koji prostor ili igraca ko cuva,po trojica idu na jednu loptu ili igraca,a dva igraca im stoje sami,znaci kao da su sa ulice skupljeni.Kod drugog gola ovaj se 5 sekundi namesta na 7-8 metara od gola i niko mu ne prilazi,nikog nema ni blizu.

grunf

pre 9 godina

Ne kapiram vas mrzitelje brazila, zasto ne kazete, jeste, poklonjen je penal, jeste, poklonjen je gol iz ofsajda, jeste nije sviran penal za brazil, jeste, da sudija nije gresio sada bi bilo 1:0 za brazil, i pored njihovw lose igre. Budite posteni pa priznajte da je brazil pokraden. Da su sudije to uradile na primer nasoj reprezentaciji, vristali biste o sudijskoj kradji

igor

pre 9 godina

drulovica odmah smjeniti covek se hvalio kako smo dobri izgubili smo o jedan gol.nikada sam u zivotu nevidio ovako slabu repku brasila.ovo je bruka kuci jos.

general djemba11

pre 9 godina

Ne znam zašto se sada svi bune oko penala, kad je u februaru Demikelis srušio Mesija u LS na malo daljoj poziciji nego sad, tada su svi bili u fazonu da je čist penal, iako je bilo očigledno da je izvan šesnaesterca.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Evo korektne konstatacije na prvom holandskom kanalu gde poznati bivši fudbaleri komentarisu prvo poluvreme. Nekoliko puta je su prikazane akcije iz koji su postignuti golovi. Svi se slažu da je faul bio na ivici šesnaesterca ali da nije bio penal ali je brazilac trebao dobiti crveni. Drugi go je kažu svi čist ofsajd i ne razumiju zašto je sudija pustio da se akcija nastavi osim kako kažu ako to nije kompenzacija za nedosudjeni crveni karton.

Mića

pre 9 godina

Kakva zastarela škola fudbala: spora, konfuzna, besciljna jednostavno Brazil je zalutao na svetsko prvenstvo a do polufinala je dogurao zahvaljujući gledanju kroz prste. Fudbal je pre svega timski sport!

Kol

pre 9 godina

Ako Roben ne dobije ponudu da glumi u nekoj melodrami posle ovog prvenstva nista covek nije uradio! Tipa da bude novi Bosiljcic, ali dobro bice golova makar!

veliki strumf

pre 9 godina

Evo kakvog indijanca FIFA delegira da sudi utakmicu za 3. mesto. 2 ogromne greske u jednoj: 1. faul metar van sesnaest, 2. crveni kao kuca! Sramota kakve su neznalice ostale. I od Ricolija sutra ocekujem kiks.

BBrdo

pre 9 godina

Drugari moji, gledam na poluvremenu ove tekme najzanimljivije detalje izmedju Brazila i Nemacke 2002, to ne moze da se poredi. Brazilci kao da su snimali reklamu za Pepsi a ne finale SP. Tako opustena igra, pregrst lepih poteza, dusa me boli kad vidim ovaj Brazil sad.

pingvin s madagaskara

pre 9 godina

Dve ogromne greške sudije. Kao prvo ono je crveni kao vrata za Silvu (zadnji igrač odbrane), a kao drugo bilo je van šesnaesterca.

nenad rs

pre 9 godina

И онда кажу да им је свеједно а овако се радују голу.Пенал није био било је ван шеснаест а црвени картон за Силву чист као суза.

Zvaka

pre 9 godina

Ovi navijaci brazila jos misle da u timu igraju kafu,r.karlos,ronaldo,adriano,pele,garinca itd.Proslo je to vreme.Bezveze su se samo nadali pred ovo sp.

Ja

pre 9 godina

Pa i klince u skoli fudbala uce da se lopta glavom ispred svog gola uvek izbija sa strane nikako nazad kako je to sada uradio David Luiz pravo u noge protivniku.Kakav amaterizam.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Polako sam poceo da verujem da nije Nemacka igrao dobro nego Brazil je igrao slabo eee pardon jaaaakoooo slabo,ako pod hitno ne menjaju trenera onda arivideci Brazil do sledeceg trenera

KUM

pre 9 godina

To je to,ocigledna razlika u kvalitetu!
Do 1/2 najjači protivnik im bila Kolumbija i njih su na srecu,cim sz naisli na prave,jake reprezentacije evo epiloga,trenutno 1-9 EEEJ :o

KUM

pre 9 godina

Hocete da kazete da Maikon igra umesto Danija Alveša selektorovom odlukom a ne zbog toga da je Alveš povređen???? :o
Pa zato i treba da ih nema dok ovakvog tvrdoglavog trenera dovode.Od špiceva ima samo PROSEČNOG ŽOA EEEEEJ

Suđenje

pre 9 godina

Ovo je najgore SP što se tiče suđenja. Koliko je samo neopravdano poništenih golova, nedosuđenih grubih i prljavih faulova, dok su dobri "glumci" nagrađivani iznuđenim prekršajima, za koji su protivnici dobijali i žute kartone, a njihovi timovi kažnjavani penalima. Kap, koja je prevšila čašu, je penal, koji je dosuđen na početku utakmice Brazil - Holandija, iako je očigledno da je prekšaj bio izvan kaznenog prostora. To što je poznati folirant Roben pao u šesnaesterac nije bitno, pošto se prekršaj desio izvan. Čim je sudija pokazao na belu tačku, ugasoi sam televizor. Ne želim da gledam farse. Sramota.

brainwash

pre 9 godina

Ljudi moji, oco je strasno, ne znam kao vi izdrzavate, ali ja nisam mogao duze od 7 minuta da slusam ovog nazovi komentatora Strajnica, i po sesti put gledam utamicu bez tona.

Banja Luka

pre 9 godina

Karma je zaista zeznuta stvar. U prvoj utakmici Nisimura im je poklonio pobjedu, a sada kada je jedan od sudija ponovo Nisimura sude penal protiv njih, koji nije bio, ali im oproste crveni karton. Jos je drugi gol pao iz ofsajda. Sve im se vraca sada, zao mi je igraca, mozda oni na to nisu ni uticali na sudijske greske, ali ovaj Brazil je najocajniji koji sam ja ikada gledao i ovo nije iznenadjujuce.

Milan

pre 9 godina

Nisam fudbalski strucnjak ali bih samo da ukazem navijacima nase reprezentacije na jednu stvar, a to je da tim cini 11 igraca i ovo SP je to najbolje pokazalo. Ne igra samo odbrana, bez obzira koliko je jaka, npr Brazil ima najjacu odbranu ali nemoc iz napada se prenosi ka nazad, Argentina ima najjaci napad na svijetu pa igraju ocajno prema naprijed, tako je i sa nama. Dzaba i Subotic, Nastasic, Bane, Kolarov ako mi ne mozemo da zadrzimo loptu u napadu ni stvorimo sanse. Brazil gubi vec 2 0 od Holandije, totalni raspad sistema.

rale pg

pre 9 godina

dva gola ,oba neregularna al ne bitno pamtice se rezultat.brazil se mucio od prvog kola,cim je dosla malo ozbiljnija reprezentaciju raskomadali su ih.

Ivan

pre 9 godina

Sudija nije zeleo da mu da crveni karton,pa je morao to nekako da kompezuje i zato je dosudio penal.Utakmica nije posteno ni pocela a sudjenje je vec katastrofa.

Gospodin dzukela

pre 9 godina

utisak veceri za sad,33min je trenutno :Predrag Strajnic. horor..potpuni horor.. Mislio sam da je sa Kovinjalom Rts dostigao dno,ali ovaj Strajnic je jednostavno i krajnje uspesno najgori sportski komentator u istoriji live prenosa..

777

pre 9 godina

Ocajna sredina terena koja cini bezopasan napad a istovremeno pravi veliki problem odbrani. Nije normalno koliko gube lopti i omogucuju opasne kontre. Napad kada covek gleda ne zna sta ce sa loptom. Cinjenica je da je Skolari uništio ovaj tim jer Brazil uopste nema lose igrace. To su fudbalski znalci, odlicni tehnicari ali kao da na terenu nemaju pojma sta da rafe. Totalna propast...

vlada

pre 9 godina

@brainwash
slazem se, prosto neveorvatno....sta covek prica, sta lupeta....ali nacin na koji to cini je jos gori.... kao oni kvizovi gde se gledaoci ukjlucuju na svakih 15 minuta a voditelj sve to vreme prica najgore gluposti, cisto da nesto govori....

Влада

pre 9 godina

Да ли још неког много иритира ова клиначка вриска Бразилских девојчица са трибина?Као да се игра у Јапану.Могли би мало да се угледају на комшије Аргентинце :-)

kiba

pre 9 godina

treba neka peticija da se napise protiv strajnica i ostalih komentatora (izuzev ace koji mi je bar raznovrsan i zanimljiv).... dok ga slusam, umorim se kao da sam nosio dzakove ceo dan...debakl

ice9

pre 9 godina

Ni jedni ni drugi nisu zasluzili nista, foliranti su ispali samo takvi, padanje, kuknjava, foliranje, to nije fudbal zato su tu gde jesu, nemacka u srcu do pobede!

Zvezdica

pre 9 godina

Od brazila se na ovom sp ocekivalo nesto sto po meni bilo nerealno.Otisli su na sp sa najslabijim timom u njihovoj istoriji i sa prosecnim igracima.Jedina nadanja da brazil uzme titulu je zbog toga sto su bili domacini ali to nije uslov na budes najbolji.Ova ekipa je jaka samo zato sto se zove brazil(a ovo nije ni B od starog brazila).Da se zovu srbija niko im pre pocetka sp nebi davali ikakve sanse za sampiona.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Ako Holandjani igraju kako su do sada igrali pobedice a sdruge strane zao mije Brazila da u svojoj zemlji ostanu bez i jedne medalje,posebno posle te fudbalske kasapnice od strane Nemacke,ali ranije sam rekao da najbolje bi bilo da za trece mesto igraju Brazil-Argentina kao krvni neprijatelji u fudbalu a za prvo mesti Nemacka-Holandija isto krvni neprijatelji u fudballu e tada bi smo imali sta da vidimo ali o tom po tom,pozdrav svim ljubiteljima fudbala i uzivajte jos veceras i sutra

Ivan

pre 9 godina

Sudija nije zeleo da mu da crveni karton,pa je morao to nekako da kompezuje i zato je dosudio penal.Utakmica nije posteno ni pocela a sudjenje je vec katastrofa.

floki

pre 9 godina

Skolari i Dunga su zavili fudbal u crno. Ti "strucnjaci" su lagano odlucili da jedan bog fudbala kakav je Ronaldinjo ne igra na dva svetska prvenstva!? I sta su postigli? Sada se celi svet smeje Brazilu. I treba. Ako mene pitate nisu dovoljno ponizeni. Ni izbliza.

Zvezdica

pre 9 godina

Od brazila se na ovom sp ocekivalo nesto sto po meni bilo nerealno.Otisli su na sp sa najslabijim timom u njihovoj istoriji i sa prosecnim igracima.Jedina nadanja da brazil uzme titulu je zbog toga sto su bili domacini ali to nije uslov na budes najbolji.Ova ekipa je jaka samo zato sto se zove brazil(a ovo nije ni B od starog brazila).Da se zovu srbija niko im pre pocetka sp nebi davali ikakve sanse za sampiona.

blazenko

pre 9 godina

Shporet da su bacili na sredinu terena odigrao bi bolje nego Paulinjo i Gustavo,Fred i Jo posle ovog prvenstva mogu samo magarca po plazi da vuku i da naplacuju slikanje ljudima,Vilijam je takav laznjak...Mogu samo da igraju u kupu Bobana Zdravkovica i nigde vise.

greyhound

pre 9 godina

Ovaj Brazil je baš po Mihinom ukusu - nemaju pojma o fudbalu, ali zato pevaju himnu kao jefan. Imali bi više šansi da su se prijavili za ono Ja imam talenat

filos

pre 9 godina

Pogledajte treći gol Holanđana. Savršenstvo! Brazilac simulira prekršaj na polovini terena a posle 6 sekundi majstorska i brza akcija. Fenomenalno!

Zeljko

pre 9 godina

Samo ne znam zasto ste toliko optereceni komentatorima,ne samo na SP,uopsteno,ma svakom ste manu nasli i ni jedan ne valja.Aman ljudi gledajte fudbal i uzivajte,ja uopste ne primecujem sta prica komentator niti mi smeta,ne vidim sta oni toliko lose rade? Aca informacija kaze neki podatak i sta,ne mozete da se koncentrisete na fudbal zbog toga?Stvarno ste dosadni.

brainwash

pre 9 godina

Ljudi moji, oco je strasno, ne znam kao vi izdrzavate, ali ja nisam mogao duze od 7 minuta da slusam ovog nazovi komentatora Strajnica, i po sesti put gledam utamicu bez tona.

Ja

pre 9 godina

Pa i klince u skoli fudbala uce da se lopta glavom ispred svog gola uvek izbija sa strane nikako nazad kako je to sada uradio David Luiz pravo u noge protivniku.Kakav amaterizam.

vladimir

pre 9 godina

Zasluzena drvena medalja za Brazil.U mecu za 3.mesto pruzili su maksimum, sjajno se borili, pa nisu primili 5,6 ili vise komada.Bravo majstori!!!

Očaj

pre 9 godina

Kada u igru uđe Hulk odmah nastane muk i svaki navijač iza gola traži sebi zaklon,gura nekog ispred sebe,za svaki slučaj da ga ne pogodi lopta.

Marko

pre 9 godina

@Floro
Holandjanke sa Exita boli uvo za fudbal, a vecina ih je dosla sa momcima. Jedino mozda da ti se posreci sa nekom Britankom, ali ni to nije lako.

nenad rs

pre 9 godina

И онда кажу да им је свеједно а овако се радују голу.Пенал није био било је ван шеснаест а црвени картон за Силву чист као суза.

veliki strumf

pre 9 godina

Evo kakvog indijanca FIFA delegira da sudi utakmicu za 3. mesto. 2 ogromne greske u jednoj: 1. faul metar van sesnaest, 2. crveni kao kuca! Sramota kakve su neznalice ostale. I od Ricolija sutra ocekujem kiks.

Milan

pre 9 godina

hahahahahaha , 10-1 u dvije utakmice, i to one najvaznije. Ma kako je karma podnijela racun, cudo jedno. Ne znam imaju li brazilci najgoru gol razliku, ali znam da su primili najvise golova. Da mi je netko rekao prije SP ne bi vjerovao. Uzivam. :)

Joca

pre 9 godina

Brazil je stvarno jadan,a ja mislio da smo mi igrali solidno protiv njih. Ovo mi je 6 sv. prvenstvo koje pratim. Pre sam svaku njihovu utakmicu dozivljavao kao da su nasi. Ovoga puta sam svaku navijao protiv njih. Nadam se da ce ih ovi samari malo spustiti i poceti da menjaju stvari iz korena, jer ipak je njima to religija.Slicno mislim i o Argentini, takodje su mucni za gledanje. Ovo je prvenstvo gde su sve evropske selekcije podbacile sem Nemaca i Holandjana(koji imaju tri vrhunska igraca i batlere), tako da ce im na sledecim biti puno teze i nece biti domacini.
I najjaci utisak veceras za mene je sudija, covek nista nije uspeo da pogodi . Kako su mi dali polufinale nije mi jasno.

Mića

pre 9 godina

Kakva zastarela škola fudbala: spora, konfuzna, besciljna jednostavno Brazil je zalutao na svetsko prvenstvo a do polufinala je dogurao zahvaljujući gledanju kroz prste. Fudbal je pre svega timski sport!

Banja Luka

pre 9 godina

Karma je zaista zeznuta stvar. U prvoj utakmici Nisimura im je poklonio pobjedu, a sada kada je jedan od sudija ponovo Nisimura sude penal protiv njih, koji nije bio, ali im oproste crveni karton. Jos je drugi gol pao iz ofsajda. Sve im se vraca sada, zao mi je igraca, mozda oni na to nisu ni uticali na sudijske greske, ali ovaj Brazil je najocajniji koji sam ja ikada gledao i ovo nije iznenadjujuce.

KUM

pre 9 godina

Evo 3-0 a ukupna gol razlika u zadnja dva meča protiv pravih selekcija i jakih Brazila je 1 dat i 10 primljenih, pa Petkovic je se manje obrukao sunce ti :D

johan

pre 9 godina

Igra Brazila u odbrani i uopste kada su bez lopte je za sve fudbalske udzbenike. Najbolji primer kako ne treba igrati.

Otprilike kao kada igrate PES dva na dva, a oba igraca u istom timu stisnu kvadrat i iks.

mik

pre 9 godina

Brazil je smejurija. Kada sam pred početak prvenstva govorio da nisu među 4~5 favorita,ljudi me ovde napljuvase. I još jedna stvar bode oči,u publici samo beli Brazilci,nisam do sada video crnog Brazilca koji je na stadionu.

Mojes

pre 9 godina

Eh, da znaju Ronaldo, Rivaldo, Bebeto i Romario koliko ih Strajnic veceras proziva, spustili bi se dole na teren (i bili bi bolji od Zoa, Freda, Ramiresa, Vilijana...)

pera

pre 9 godina

Ali kako ispadaju u odbrani igraci Brazila,ovo nisam video ni u seoskim ligama.One golove sto su primili od nemaca i ovo sada ispadanje kod prvog gola nema ni na malom fudbalu.Ljudi su kao pogubljeni u vremenu i prostoru,ne znaju ko gde treba da stoji i koji prostor ili igraca ko cuva,po trojica idu na jednu loptu ili igraca,a dva igraca im stoje sami,znaci kao da su sa ulice skupljeni.Kod drugog gola ovaj se 5 sekundi namesta na 7-8 metara od gola i niko mu ne prilazi,nikog nema ni blizu.

Gospodin dzukela

pre 9 godina

utisak veceri za sad,33min je trenutno :Predrag Strajnic. horor..potpuni horor.. Mislio sam da je sa Kovinjalom Rts dostigao dno,ali ovaj Strajnic je jednostavno i krajnje uspesno najgori sportski komentator u istoriji live prenosa..

Maja

pre 9 godina

Ovaj Strajnic bas pretera sa pljuvanjem po Brazilcima. Ja nesto ne videh ni da su Holandjani nesto specijalno pokazali, sem onog foliranja Robena i gola iz ofsajda. Aca bi nam mozda dao podatak o tome koliko litara suza su Brazilci isplakali posle prethodne tekme ali bi ostatak posla odradio profesionalnije

Kol

pre 9 godina

Ako Roben ne dobije ponudu da glumi u nekoj melodrami posle ovog prvenstva nista covek nije uradio! Tipa da bude novi Bosiljcic, ali dobro bice golova makar!

barbadiljo

pre 9 godina

Ovaj sudija je smehotres! Ne samo što sudi penale gde ne treba i obratno već i direktno utiče na samu igru time što se sudara sa igračima.

pingvin s madagaskara

pre 9 godina

Dve ogromne greške sudije. Kao prvo ono je crveni kao vrata za Silvu (zadnji igrač odbrane), a kao drugo bilo je van šesnaesterca.

preshevo

pre 9 godina

Pa ovo je i realnost brazilca da nisu ukrali utakmicu hrvatima nebi prosli mislim na grupu i nadam se sutra nemacka da dobije da bude savrseno jednom evropianci da dobije u njihovim teritorijama

BBrdo

pre 9 godina

Drugari moji, gledam na poluvremenu ove tekme najzanimljivije detalje izmedju Brazila i Nemacke 2002, to ne moze da se poredi. Brazilci kao da su snimali reklamu za Pepsi a ne finale SP. Tako opustena igra, pregrst lepih poteza, dusa me boli kad vidim ovaj Brazil sad.

Surus

pre 9 godina

Pustim internet,slušam a ne čujem komentatora na nekom stranom jeziku i neometano pratim tekmu.Zombi Strajnić lupa li lupa i navija li navija,a ja kao najveći mazohista ipak moram da ga slušam prvih 10-15 minuta,jer neizmeran je materijal koji nam pruža za valjanje od smeha sutradan na kafi.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Evo korektne konstatacije na prvom holandskom kanalu gde poznati bivši fudbaleri komentarisu prvo poluvreme. Nekoliko puta je su prikazane akcije iz koji su postignuti golovi. Svi se slažu da je faul bio na ivici šesnaesterca ali da nije bio penal ali je brazilac trebao dobiti crveni. Drugi go je kažu svi čist ofsajd i ne razumiju zašto je sudija pustio da se akcija nastavi osim kako kažu ako to nije kompenzacija za nedosudjeni crveni karton.

igor

pre 9 godina

drulovica odmah smjeniti covek se hvalio kako smo dobri izgubili smo o jedan gol.nikada sam u zivotu nevidio ovako slabu repku brasila.ovo je bruka kuci jos.

kiba

pre 9 godina

treba neka peticija da se napise protiv strajnica i ostalih komentatora (izuzev ace koji mi je bar raznovrsan i zanimljiv).... dok ga slusam, umorim se kao da sam nosio dzakove ceo dan...debakl

vlada

pre 9 godina

@brainwash
slazem se, prosto neveorvatno....sta covek prica, sta lupeta....ali nacin na koji to cini je jos gori.... kao oni kvizovi gde se gledaoci ukjlucuju na svakih 15 minuta a voditelj sve to vreme prica najgore gluposti, cisto da nesto govori....

Zvaka

pre 9 godina

Ovi navijaci brazila jos misle da u timu igraju kafu,r.karlos,ronaldo,adriano,pele,garinca itd.Proslo je to vreme.Bezveze su se samo nadali pred ovo sp.

igor

pre 9 godina

Sta ovde spominju mihu pa on je doktor fudbala za sve nase trenere.mi smo sa belgijom po igri u prvom poluvremenu mali voditi tri gola razlike ali mi nemamo centarfora golgetera nemozemo zabiti nikom gola pa taj mitrovic nije nikakav golgeter vidili smo sa jamajkom i brasilom.

Milan

pre 9 godina

Nisam fudbalski strucnjak ali bih samo da ukazem navijacima nase reprezentacije na jednu stvar, a to je da tim cini 11 igraca i ovo SP je to najbolje pokazalo. Ne igra samo odbrana, bez obzira koliko je jaka, npr Brazil ima najjacu odbranu ali nemoc iz napada se prenosi ka nazad, Argentina ima najjaci napad na svijetu pa igraju ocajno prema naprijed, tako je i sa nama. Dzaba i Subotic, Nastasic, Bane, Kolarov ako mi ne mozemo da zadrzimo loptu u napadu ni stvorimo sanse. Brazil gubi vec 2 0 od Holandije, totalni raspad sistema.

grunf

pre 9 godina

Ne kapiram vas mrzitelje brazila, zasto ne kazete, jeste, poklonjen je penal, jeste, poklonjen je gol iz ofsajda, jeste nije sviran penal za brazil, jeste, da sudija nije gresio sada bi bilo 1:0 za brazil, i pored njihovw lose igre. Budite posteni pa priznajte da je brazil pokraden. Da su sudije to uradile na primer nasoj reprezentaciji, vristali biste o sudijskoj kradji

Pedja5060

pre 9 godina

Ovo je bilo bolno. Žao mi je Brazilaca, al sa ovim Scolarijem nije ni moglo bolje. Usput zbog njega mi extra drago. Sad je čitav svet video kakav je to stručnjak. A što se Brazilaca tiče... ma vratiće se oni već na sledećem svetskom tamo gde i pripadaju... u vrh!

Влада

pre 9 godina

Да ли још неког много иритира ова клиначка вриска Бразилских девојчица са трибина?Као да се игра у Јапану.Могли би мало да се угледају на комшије Аргентинце :-)

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Polako sam poceo da verujem da nije Nemacka igrao dobro nego Brazil je igrao slabo eee pardon jaaaakoooo slabo,ako pod hitno ne menjaju trenera onda arivideci Brazil do sledeceg trenera

Suđenje

pre 9 godina

Ovo je najgore SP što se tiče suđenja. Koliko je samo neopravdano poništenih golova, nedosuđenih grubih i prljavih faulova, dok su dobri "glumci" nagrađivani iznuđenim prekršajima, za koji su protivnici dobijali i žute kartone, a njihovi timovi kažnjavani penalima. Kap, koja je prevšila čašu, je penal, koji je dosuđen na početku utakmice Brazil - Holandija, iako je očigledno da je prekšaj bio izvan kaznenog prostora. To što je poznati folirant Roben pao u šesnaesterac nije bitno, pošto se prekršaj desio izvan. Čim je sudija pokazao na belu tačku, ugasoi sam televizor. Ne želim da gledam farse. Sramota.

777

pre 9 godina

Ocajna sredina terena koja cini bezopasan napad a istovremeno pravi veliki problem odbrani. Nije normalno koliko gube lopti i omogucuju opasne kontre. Napad kada covek gleda ne zna sta ce sa loptom. Cinjenica je da je Skolari uništio ovaj tim jer Brazil uopste nema lose igrace. To su fudbalski znalci, odlicni tehnicari ali kao da na terenu nemaju pojma sta da rafe. Totalna propast...

KUM

pre 9 godina

To je to,ocigledna razlika u kvalitetu!
Do 1/2 najjači protivnik im bila Kolumbija i njih su na srecu,cim sz naisli na prave,jake reprezentacije evo epiloga,trenutno 1-9 EEEJ :o

general djemba11

pre 9 godina

Ne znam zašto se sada svi bune oko penala, kad je u februaru Demikelis srušio Mesija u LS na malo daljoj poziciji nego sad, tada su svi bili u fazonu da je čist penal, iako je bilo očigledno da je izvan šesnaesterca.

KUM

pre 9 godina

Hocete da kazete da Maikon igra umesto Danija Alveša selektorovom odlukom a ne zbog toga da je Alveš povređen???? :o
Pa zato i treba da ih nema dok ovakvog tvrdoglavog trenera dovode.Od špiceva ima samo PROSEČNOG ŽOA EEEEEJ

rale pg

pre 9 godina

dva gola ,oba neregularna al ne bitno pamtice se rezultat.brazil se mucio od prvog kola,cim je dosla malo ozbiljnija reprezentaciju raskomadali su ih.

s4

pre 9 godina

daj rale tacno se vidi kako delic sekunde pre nego udari igraca skoci. oskar stoi na dve noge igrac potura nogu on naslanja lijevu na njega i skace
da ga je faulirao pravo morao bi prvo levu da podigne pa desnu a ne obe zajedno. gledaj skocne zglobove oskarove najbolje se vidi.

grunf

pre 9 godina

Gosti u studiju pricaju kako su holandjani savrseni, kako brazilci nemaju pojma, al ne komentarisu sto su im poklonjena oba gola? Nisam osim ta dva poklonjena gola video nesto mnogo od holandjana?
Strajnic je bio dobar, ne lupajte.

ice9

pre 9 godina

Ni jedni ni drugi nisu zasluzili nista, foliranti su ispali samo takvi, padanje, kuknjava, foliranje, to nije fudbal zato su tu gde jesu, nemacka u srcu do pobede!

cinjenica

pre 9 godina

Garantujem da su od ovih 50 komentara koji kazu da je prekrsaj bio van sesnaesteraca i nema govora o penalu bar 30 ostavili delije,verovatno isti oni koji su pre par meseci posle meca Partizan-Vojvodina tvrdili da jeste bio penal za Vojvodinu,jer se ne gleda gde je poceo kontakt nego gde je igrac pao kada nije mogao vise da izdrzi na nogama.Tako da neka budu dosledni i neka objasne celom svetu da je ovo cist penal i da nemaju pojma oni koji tvrde suprotno.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Ako Holandjani igraju kako su do sada igrali pobedice a sdruge strane zao mije Brazila da u svojoj zemlji ostanu bez i jedne medalje,posebno posle te fudbalske kasapnice od strane Nemacke,ali ranije sam rekao da najbolje bi bilo da za trece mesto igraju Brazil-Argentina kao krvni neprijatelji u fudbalu a za prvo mesti Nemacka-Holandija isto krvni neprijatelji u fudballu e tada bi smo imali sta da vidimo ali o tom po tom,pozdrav svim ljubiteljima fudbala i uzivajte jos veceras i sutra

Vlada

pre 9 godina

@grunf
Ako je nešto činjenica, glavni sudija nije pokrao Brazil nego im je učinio uslugu. Start Tijaga Silve na Robenu jeste bio van 16 m, ali je bio sa ledja, u gol šansi i kao poslednji igrač odbrane. Po pravilima, to je direktan crveni karton - u drugom minutu utakmice. Mislim da je sudija tu odlično odreagovao u sekundi da ne upropasti utakmicu Brazilu. Dosudio je penal koji to nije i na taj način sebi dao alibi da ne isključi Tijaga Silvu i tako Brazilcima da bar neku šansu. A Holanđani su penal mogli i da promaše... Jedina greška na štetu Brazila je bio drugi gol, gde jeste bio ofsajd, ali izuzetno težak za uočiti i tu glavnog sudiju ne možete kriviti, već pomoćnog. Holanđani apsolutno zasluženo pobedili. Trebalo je i sa više golova razlike.

analiticar amater

pre 9 godina

Ja samo znam da su Ronaldinjo i Kaka igrali a onog malog pevca ostavili kuci da bi to bila potpuno drugacija reprezentacija.
Ne znam da li mi je vise zao Cilea sto nije prosao ili mi je drago sto su ih ovih iztalabesali na kraju.

Djenka Djavo

pre 9 godina

Kad padne Roben to je penal, kad padne Oskar to je za zuti. Deco ucite holandsku a ne brazilsku skolu padanja. Roben je svoje padove doveo do savrsenstva. I pored toga Brazil ocajan.

Zurkolomac

pre 9 godina

Ne znam odakle ideja brazilskij reprezentaciji, koja pijma nema, da ce biti prvaci? Nisu se trebali ni plasirati na prvenstvo…

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Covece, ovaj Fred a sa njim i Zo ne bi mogli svinju da prodaju....
A sta tek da kazem o onoj trojici na sredini terena, Fernandinju, Gustavu i Paulinju.... Sramota brazislog fudbala. Ni Hulk nista nije bolji. Ne znam da li mu je bre neko kazao da treba da pogodi ono sto se nalazi iza golmana bez obzira na to sta je, ili da je potrebno da pogodi samo gol. Covek lansira loptu u publiku, neke su cak sigurno i stadion preletele....
Idi bre igraj ragbi, mozda i potrefis nesto. Bas sam se iznervirao. Ne mogu da verujem sta se dogadja sa brazilskim fudbalom.

Nema Ronaldinja, Robinja, Lukasa iz PSZ, izgubili su borbu za Kostu koji bi definitivno bolje igrao u Brazilu negio u Spaniji, Miranda iz Atletika koji je imao sjajnu sezonu, Filipe takodje iz Atletika, nisu pozvali Markinjosa iz PSZ, Kutinja i Leivu iz Liverpula, Sandra iz Totenhema, pa ni Pata iz Sau Paula. Ernanes koji igra u Interu je koliko mi se cini bio u reprezentaciji, kao da nije ni bio sa njim zajedno Enrike iz Napolija. O cemu je ovaj Skolari razmisljao da mi je znati. Vazno je da njemu igraju Paulinjo i Fred. Ni Kake nije bilo u reprezentaciji a imao je solidnu sezonu u Milanu. Strasno....

hm

pre 9 godina

Najveci krivci za propast Brazila smo mi. Umesto da smo ih pregazili u prijateljskoj utakmici, pa da shvate gde su, mi smo igrali puni strahopostovanja prema cetvorostrukom svetskom sampionu i domacinu! Svaka cast Nemcima i Holandjanima, uzasno mi je zao Cileanaca.

klauski

pre 9 godina

Umesto slobodnog udarca i crvenog, majstor sudi penal i daje zuti :)
(Marko, 12. jul 2014 22:05)

...sto je poklon za Brazilce vec u 3.minutu...

blinkibil

pre 9 godina

Najgori napadaci na prvenstvu Fred i Jo.Ajde ovaj Fred je odigrao lose prvenstvo ali generalno nije mnogo los, ali ovaj Jo je bruka.Pa jel moguce da Australija i Kostarika ima bolje napadace od Brazila.Posle ovog prvenstva obojica ce morati da potraze neki posao

k

pre 9 godina

@Roben je carina, pitanje za sve kako ga cuvati?
(Nikola, 12. jul 2014 23:23)
Objasnili kostarikanci i argentinci. Video se nije. Odlican igrac ali odvratan covek.

C

pre 9 godina

Da li je iko primetio da se radi o timu koji se na SP plasirao samo zato sto je domacin? Na proslom SP, Juzna Afrika nije izasla iz grupe, sto je bio njihov realni domet. To je trebalo da se desi i ovde, ali je domacin guran od strane sudija. Kad su sudije prestale da im pomazu, video se njihov pravi domet, a to je da su trebali da ostanu u grupi. I dalje ce se ponizavati dok ne shvate bolnu istinu (a ima ih vise)
Scolari nema pojma
Ovi igraci nemaju pojma
Njihov FS nema pojma
Sve zajedno ih stavlja u isti kos sa FSSrbije (ponovo se potvrdilo ono Evropski Brazilci :))

Milly

pre 9 godina

По свему виђеном до сада, бразилци немају чему да се надају. Боље би им било да су испали од колумбијаца у четвртфиналу. То је био поклон од супарника који су ушли у ту утакмицу са великим респектом и стегнути. Док су гледали како их касније демонтира германска машинерија, стегле су им се груди због пропуштене историјске прилике. То је било њихово полуфинале и они неби инкасирали толико згодитака. Бразилцима остаје нада да лале неће поновити игру као са старта шампионата против шпанаца. Ако уђу у утакмицу без тактичких заврзлама као што је био случај против гаучоса у полуфиналу, онда кариокама преостаје гледање у небеса и молба да се не понови још једна бламажа.
(Milly, 12. jul 2014 11:54)
Ето, није било тешко за прогнозирати. Онаква безвољност и безидејност у игри, срамота. Шта год да је у питању, немају никаквог права на онакво тегљење по травнатом тепиху. Сложно и срчано отпјевају химну, остало није ни за споменути. Суђење је било катастрофа, слаба вајда за неки алиби од тога. Да су били комплетни, да судије одсудише како ваља, неби ни то помогло. У истом би лонцу завршили. Нису ни за ту ђе су, лакше би им било. Овако су за пар дана, за два жалосна издања умрљали некадашњу славу својих предходника у жутим дресовима. Шта ли је зуба мотао по својој глави док је коментарисао игру својих наследника у бламажи вијека? Био једном један Бразил.

wiener

pre 9 godina

I još jedna stvar bode oči,u publici samo beli Brazilci,nisam do sada video crnog Brazilca koji je na stadionu.
(mik, 12. jul 2014 23:42)
jako mali broj brazilaca su crni, tako da si video prosek. ja sam video uglavnom bele i mesane brazilce, sto je i za ocekivati.

nema veze sa utakmicom, ali ima sa predrasudama.

Predrag. Kostic. Chicago. U.S.A.

pre 9 godina

Gledao sam utakmicu,a moj mali vice
Kaka - Kaka -Kaka
Ma kakav KAKA sine: on ne igra.
Zena iz kuhinje vice:
Pa covece UKAKICE se dete.
Ja tek onda ukapira -pa zar I ti sine.

Darko

pre 9 godina

Jos je taj Strajnic glavni urednik sportske redakcije ako se ne varam. Bruka. Nabraja sve ofanzivne igrace u Brazilu i kaze da svi imaju defanzivne uloge u svojim timovima. Za Maikona je jedino pogodio.

Hrvat011

pre 9 godina

Kako mi je drago sto 2 moja tima za koja navijam igraju finale. U Juznoj Americi Argentina i u Evropi Nemacka.
Ipak cu navijati za Nemacku jel zivim u Evropi.

Džoni

pre 9 godina

Penal nije bio jer ga je ovaj počeo vući ranije ali je start bio za crveni pa je sudija napravio kompromis jer da ih je ostavio sa igračem manje dali bi im još bap 5 komada!

Milosav

pre 9 godina

Sta su svi navalili na Luiza? Pa covek je dao jedan od najlepsih golova na ovom SP protiv Kolumbije. Secam se kada je grlio James-a kada je mali plakao na kraju, a posle slika i kada on place posle utakmice protiv Nemaca.
Nego pitanje dana je sta ce sutra da bude (u Srbiji vec danas)? Panceri ili Gaucosi, pitanje je sad!
U ovom Sp sam sve promasio.

skoki

pre 9 godina

Sudija nije zeleo da mu da crveni karton,pa je morao to nekako da kompezuje i zato je dosudio penal.Utakmica nije posteno ni pocela a sudjenje je vec katastrofa.
(Ivan, 12. jul 2014 22:09)

Kada je krenuo da pada bio je izvan nekih pola metra, ali je utrcavao u 16 i pao 4 metra unutra.. sudija stoji iza njih, a pomocni kasni. Svira penal jer je to video a ne daje crveni da ne bi pokvario celu utakmicu. Ko je Brazilcima kriv sto laju pre prvenstva kako su sampioni. I ko im je kriv sto ne znaju da igraju kada prime gol.

?

pre 9 godina

@Vlada
Jeste, sad im je i pomogao.
Sudio je nepostojeci penal, a onda propustio da svira ofsajd kod drugog gola.
Pa posle jos nije sudio cist penal za Brazil...
Sudija je iskasapio Brazilce i mnogo pomogao Holandiji.

Beer

pre 9 godina

@cinjenica...a ja garantujem da je vecina grobara onih 7:1 smatralo ili namesteno ili sklanjanje Brazilaca,jer ako neko normalan ne moze vezati 15 pobeda,kako moze i 7 golova u jednom mecu protiv Brazila?

dex

pre 9 godina

@carlos

Na stranu koliko grese, i ostaju uporni sa Savijem itd, ali Ron Vlaar se zaista cita Flar! Nije ni van Persie, nego fan Persi!

Mjau

pre 9 godina

Kada u igru uđe Hulk odmah nastane muk i svaki navijač iza gola traži sebi zaklon,gura nekog ispred sebe,za svaki slučaj da ga ne pogodi lopta.
(Očaj, 13. jul 2014 00:32)

Isto kao i kada se Luiz sprema da izvede slobodnjak.

grunf

pre 9 godina

Ne kapiram vas mrzitelje brazila, zasto ne kazete, jeste, poklonjen je penal, jeste, poklonjen je gol iz ofsajda, jeste nije sviran penal za brazil, jeste, da sudija nije gresio sada bi bilo 1:0 za brazil, i pored njihovw lose igre. Budite posteni pa priznajte da je brazil pokraden. Da su sudije to uradile na primer nasoj reprezentaciji, vristali biste o sudijskoj kradji

cinjenica

pre 9 godina

Garantujem da su od ovih 50 komentara koji kazu da je prekrsaj bio van sesnaesteraca i nema govora o penalu bar 30 ostavili delije,verovatno isti oni koji su pre par meseci posle meca Partizan-Vojvodina tvrdili da jeste bio penal za Vojvodinu,jer se ne gleda gde je poceo kontakt nego gde je igrac pao kada nije mogao vise da izdrzi na nogama.Tako da neka budu dosledni i neka objasne celom svetu da je ovo cist penal i da nemaju pojma oni koji tvrde suprotno.

grunf

pre 9 godina

Gosti u studiju pricaju kako su holandjani savrseni, kako brazilci nemaju pojma, al ne komentarisu sto su im poklonjena oba gola? Nisam osim ta dva poklonjena gola video nesto mnogo od holandjana?
Strajnic je bio dobar, ne lupajte.

preshevo

pre 9 godina

Pa ovo je i realnost brazilca da nisu ukrali utakmicu hrvatima nebi prosli mislim na grupu i nadam se sutra nemacka da dobije da bude savrseno jednom evropianci da dobije u njihovim teritorijama

Zeljko

pre 9 godina

Samo ne znam zasto ste toliko optereceni komentatorima,ne samo na SP,uopsteno,ma svakom ste manu nasli i ni jedan ne valja.Aman ljudi gledajte fudbal i uzivajte,ja uopste ne primecujem sta prica komentator niti mi smeta,ne vidim sta oni toliko lose rade? Aca informacija kaze neki podatak i sta,ne mozete da se koncentrisete na fudbal zbog toga?Stvarno ste dosadni.

Pedja5060

pre 9 godina

Ovo je bilo bolno. Žao mi je Brazilaca, al sa ovim Scolarijem nije ni moglo bolje. Usput zbog njega mi extra drago. Sad je čitav svet video kakav je to stručnjak. A što se Brazilaca tiče... ma vratiće se oni već na sledećem svetskom tamo gde i pripadaju... u vrh!

brainwash

pre 9 godina

Ljudi moji, oco je strasno, ne znam kao vi izdrzavate, ali ja nisam mogao duze od 7 minuta da slusam ovog nazovi komentatora Strajnica, i po sesti put gledam utamicu bez tona.

igor

pre 9 godina

Sta ovde spominju mihu pa on je doktor fudbala za sve nase trenere.mi smo sa belgijom po igri u prvom poluvremenu mali voditi tri gola razlike ali mi nemamo centarfora golgetera nemozemo zabiti nikom gola pa taj mitrovic nije nikakav golgeter vidili smo sa jamajkom i brasilom.

Maja

pre 9 godina

Ovaj Strajnic bas pretera sa pljuvanjem po Brazilcima. Ja nesto ne videh ni da su Holandjani nesto specijalno pokazali, sem onog foliranja Robena i gola iz ofsajda. Aca bi nam mozda dao podatak o tome koliko litara suza su Brazilci isplakali posle prethodne tekme ali bi ostatak posla odradio profesionalnije

Suđenje

pre 9 godina

Ovo je najgore SP što se tiče suđenja. Koliko je samo neopravdano poništenih golova, nedosuđenih grubih i prljavih faulova, dok su dobri "glumci" nagrađivani iznuđenim prekršajima, za koji su protivnici dobijali i žute kartone, a njihovi timovi kažnjavani penalima. Kap, koja je prevšila čašu, je penal, koji je dosuđen na početku utakmice Brazil - Holandija, iako je očigledno da je prekšaj bio izvan kaznenog prostora. To što je poznati folirant Roben pao u šesnaesterac nije bitno, pošto se prekršaj desio izvan. Čim je sudija pokazao na belu tačku, ugasoi sam televizor. Ne želim da gledam farse. Sramota.

Milan

pre 9 godina

hahahahahaha , 10-1 u dvije utakmice, i to one najvaznije. Ma kako je karma podnijela racun, cudo jedno. Ne znam imaju li brazilci najgoru gol razliku, ali znam da su primili najvise golova. Da mi je netko rekao prije SP ne bi vjerovao. Uzivam. :)

general djemba11

pre 9 godina

Ne znam zašto se sada svi bune oko penala, kad je u februaru Demikelis srušio Mesija u LS na malo daljoj poziciji nego sad, tada su svi bili u fazonu da je čist penal, iako je bilo očigledno da je izvan šesnaesterca.

Gospodin dzukela

pre 9 godina

utisak veceri za sad,33min je trenutno :Predrag Strajnic. horor..potpuni horor.. Mislio sam da je sa Kovinjalom Rts dostigao dno,ali ovaj Strajnic je jednostavno i krajnje uspesno najgori sportski komentator u istoriji live prenosa..

mik

pre 9 godina

Brazil je smejurija. Kada sam pred početak prvenstva govorio da nisu među 4~5 favorita,ljudi me ovde napljuvase. I još jedna stvar bode oči,u publici samo beli Brazilci,nisam do sada video crnog Brazilca koji je na stadionu.

s4

pre 9 godina

daj rale tacno se vidi kako delic sekunde pre nego udari igraca skoci. oskar stoi na dve noge igrac potura nogu on naslanja lijevu na njega i skace
da ga je faulirao pravo morao bi prvo levu da podigne pa desnu a ne obe zajedno. gledaj skocne zglobove oskarove najbolje se vidi.

igor

pre 9 godina

drulovica odmah smjeniti covek se hvalio kako smo dobri izgubili smo o jedan gol.nikada sam u zivotu nevidio ovako slabu repku brasila.ovo je bruka kuci jos.

Marko

pre 9 godina

@Floro
Holandjanke sa Exita boli uvo za fudbal, a vecina ih je dosla sa momcima. Jedino mozda da ti se posreci sa nekom Britankom, ali ni to nije lako.

Kol

pre 9 godina

Ako Roben ne dobije ponudu da glumi u nekoj melodrami posle ovog prvenstva nista covek nije uradio! Tipa da bude novi Bosiljcic, ali dobro bice golova makar!

ice9

pre 9 godina

Ni jedni ni drugi nisu zasluzili nista, foliranti su ispali samo takvi, padanje, kuknjava, foliranje, to nije fudbal zato su tu gde jesu, nemacka u srcu do pobede!

Joca

pre 9 godina

Brazil je stvarno jadan,a ja mislio da smo mi igrali solidno protiv njih. Ovo mi je 6 sv. prvenstvo koje pratim. Pre sam svaku njihovu utakmicu dozivljavao kao da su nasi. Ovoga puta sam svaku navijao protiv njih. Nadam se da ce ih ovi samari malo spustiti i poceti da menjaju stvari iz korena, jer ipak je njima to religija.Slicno mislim i o Argentini, takodje su mucni za gledanje. Ovo je prvenstvo gde su sve evropske selekcije podbacile sem Nemaca i Holandjana(koji imaju tri vrhunska igraca i batlere), tako da ce im na sledecim biti puno teze i nece biti domacini.
I najjaci utisak veceras za mene je sudija, covek nista nije uspeo da pogodi . Kako su mi dali polufinale nije mi jasno.

greyhound

pre 9 godina

Ovaj Brazil je baš po Mihinom ukusu - nemaju pojma o fudbalu, ali zato pevaju himnu kao jefan. Imali bi više šansi da su se prijavili za ono Ja imam talenat

Zvezdica

pre 9 godina

Od brazila se na ovom sp ocekivalo nesto sto po meni bilo nerealno.Otisli su na sp sa najslabijim timom u njihovoj istoriji i sa prosecnim igracima.Jedina nadanja da brazil uzme titulu je zbog toga sto su bili domacini ali to nije uslov na budes najbolji.Ova ekipa je jaka samo zato sto se zove brazil(a ovo nije ni B od starog brazila).Da se zovu srbija niko im pre pocetka sp nebi davali ikakve sanse za sampiona.

Banja Luka

pre 9 godina

Karma je zaista zeznuta stvar. U prvoj utakmici Nisimura im je poklonio pobjedu, a sada kada je jedan od sudija ponovo Nisimura sude penal protiv njih, koji nije bio, ali im oproste crveni karton. Jos je drugi gol pao iz ofsajda. Sve im se vraca sada, zao mi je igraca, mozda oni na to nisu ni uticali na sudijske greske, ali ovaj Brazil je najocajniji koji sam ja ikada gledao i ovo nije iznenadjujuce.

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Polako sam poceo da verujem da nije Nemacka igrao dobro nego Brazil je igrao slabo eee pardon jaaaakoooo slabo,ako pod hitno ne menjaju trenera onda arivideci Brazil do sledeceg trenera

Surus

pre 9 godina

Pustim internet,slušam a ne čujem komentatora na nekom stranom jeziku i neometano pratim tekmu.Zombi Strajnić lupa li lupa i navija li navija,a ja kao najveći mazohista ipak moram da ga slušam prvih 10-15 minuta,jer neizmeran je materijal koji nam pruža za valjanje od smeha sutradan na kafi.

Влада

pre 9 godina

Да ли још неког много иритира ова клиначка вриска Бразилских девојчица са трибина?Као да се игра у Јапану.Могли би мало да се угледају на комшије Аргентинце :-)

rale pg

pre 9 godina

dva gola ,oba neregularna al ne bitno pamtice se rezultat.brazil se mucio od prvog kola,cim je dosla malo ozbiljnija reprezentaciju raskomadali su ih.

kiba

pre 9 godina

treba neka peticija da se napise protiv strajnica i ostalih komentatora (izuzev ace koji mi je bar raznovrsan i zanimljiv).... dok ga slusam, umorim se kao da sam nosio dzakove ceo dan...debakl

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Evo korektne konstatacije na prvom holandskom kanalu gde poznati bivši fudbaleri komentarisu prvo poluvreme. Nekoliko puta je su prikazane akcije iz koji su postignuti golovi. Svi se slažu da je faul bio na ivici šesnaesterca ali da nije bio penal ali je brazilac trebao dobiti crveni. Drugi go je kažu svi čist ofsajd i ne razumiju zašto je sudija pustio da se akcija nastavi osim kako kažu ako to nije kompenzacija za nedosudjeni crveni karton.

filos

pre 9 godina

Pogledajte treći gol Holanđana. Savršenstvo! Brazilac simulira prekršaj na polovini terena a posle 6 sekundi majstorska i brza akcija. Fenomenalno!

floki

pre 9 godina

Skolari i Dunga su zavili fudbal u crno. Ti "strucnjaci" su lagano odlucili da jedan bog fudbala kakav je Ronaldinjo ne igra na dva svetska prvenstva!? I sta su postigli? Sada se celi svet smeje Brazilu. I treba. Ako mene pitate nisu dovoljno ponizeni. Ni izbliza.

blazenko

pre 9 godina

Shporet da su bacili na sredinu terena odigrao bi bolje nego Paulinjo i Gustavo,Fred i Jo posle ovog prvenstva mogu samo magarca po plazi da vuku i da naplacuju slikanje ljudima,Vilijam je takav laznjak...Mogu samo da igraju u kupu Bobana Zdravkovica i nigde vise.

vladimir

pre 9 godina

Zasluzena drvena medalja za Brazil.U mecu za 3.mesto pruzili su maksimum, sjajno se borili, pa nisu primili 5,6 ili vise komada.Bravo majstori!!!

Alban FC Bayern

pre 9 godina

Ako Holandjani igraju kako su do sada igrali pobedice a sdruge strane zao mije Brazila da u svojoj zemlji ostanu bez i jedne medalje,posebno posle te fudbalske kasapnice od strane Nemacke,ali ranije sam rekao da najbolje bi bilo da za trece mesto igraju Brazil-Argentina kao krvni neprijatelji u fudbalu a za prvo mesti Nemacka-Holandija isto krvni neprijatelji u fudballu e tada bi smo imali sta da vidimo ali o tom po tom,pozdrav svim ljubiteljima fudbala i uzivajte jos veceras i sutra

barbadiljo

pre 9 godina

Ovaj sudija je smehotres! Ne samo što sudi penale gde ne treba i obratno već i direktno utiče na samu igru time što se sudara sa igračima.

Očaj

pre 9 godina

Kada u igru uđe Hulk odmah nastane muk i svaki navijač iza gola traži sebi zaklon,gura nekog ispred sebe,za svaki slučaj da ga ne pogodi lopta.

Hrvat011

pre 9 godina

Kako mi je drago sto 2 moja tima za koja navijam igraju finale. U Juznoj Americi Argentina i u Evropi Nemacka.
Ipak cu navijati za Nemacku jel zivim u Evropi.

KUM

pre 9 godina

To je to,ocigledna razlika u kvalitetu!
Do 1/2 najjači protivnik im bila Kolumbija i njih su na srecu,cim sz naisli na prave,jake reprezentacije evo epiloga,trenutno 1-9 EEEJ :o

Milan

pre 9 godina

Nisam fudbalski strucnjak ali bih samo da ukazem navijacima nase reprezentacije na jednu stvar, a to je da tim cini 11 igraca i ovo SP je to najbolje pokazalo. Ne igra samo odbrana, bez obzira koliko je jaka, npr Brazil ima najjacu odbranu ali nemoc iz napada se prenosi ka nazad, Argentina ima najjaci napad na svijetu pa igraju ocajno prema naprijed, tako je i sa nama. Dzaba i Subotic, Nastasic, Bane, Kolarov ako mi ne mozemo da zadrzimo loptu u napadu ni stvorimo sanse. Brazil gubi vec 2 0 od Holandije, totalni raspad sistema.

Mića

pre 9 godina

Kakva zastarela škola fudbala: spora, konfuzna, besciljna jednostavno Brazil je zalutao na svetsko prvenstvo a do polufinala je dogurao zahvaljujući gledanju kroz prste. Fudbal je pre svega timski sport!

BBrdo

pre 9 godina

Drugari moji, gledam na poluvremenu ove tekme najzanimljivije detalje izmedju Brazila i Nemacke 2002, to ne moze da se poredi. Brazilci kao da su snimali reklamu za Pepsi a ne finale SP. Tako opustena igra, pregrst lepih poteza, dusa me boli kad vidim ovaj Brazil sad.

johan

pre 9 godina

Igra Brazila u odbrani i uopste kada su bez lopte je za sve fudbalske udzbenike. Najbolji primer kako ne treba igrati.

Otprilike kao kada igrate PES dva na dva, a oba igraca u istom timu stisnu kvadrat i iks.

k

pre 9 godina

@Roben je carina, pitanje za sve kako ga cuvati?
(Nikola, 12. jul 2014 23:23)
Objasnili kostarikanci i argentinci. Video se nije. Odlican igrac ali odvratan covek.

veliki strumf

pre 9 godina

Evo kakvog indijanca FIFA delegira da sudi utakmicu za 3. mesto. 2 ogromne greske u jednoj: 1. faul metar van sesnaest, 2. crveni kao kuca! Sramota kakve su neznalice ostale. I od Ricolija sutra ocekujem kiks.

KUM

pre 9 godina

Hocete da kazete da Maikon igra umesto Danija Alveša selektorovom odlukom a ne zbog toga da je Alveš povređen???? :o
Pa zato i treba da ih nema dok ovakvog tvrdoglavog trenera dovode.Od špiceva ima samo PROSEČNOG ŽOA EEEEEJ

vlada

pre 9 godina

@brainwash
slazem se, prosto neveorvatno....sta covek prica, sta lupeta....ali nacin na koji to cini je jos gori.... kao oni kvizovi gde se gledaoci ukjlucuju na svakih 15 minuta a voditelj sve to vreme prica najgore gluposti, cisto da nesto govori....

Predrag. Kostic. Chicago. U.S.A.

pre 9 godina

Gledao sam utakmicu,a moj mali vice
Kaka - Kaka -Kaka
Ma kakav KAKA sine: on ne igra.
Zena iz kuhinje vice:
Pa covece UKAKICE se dete.
Ja tek onda ukapira -pa zar I ti sine.

Ivan

pre 9 godina

Sudija nije zeleo da mu da crveni karton,pa je morao to nekako da kompezuje i zato je dosudio penal.Utakmica nije posteno ni pocela a sudjenje je vec katastrofa.

Mojes

pre 9 godina

Eh, da znaju Ronaldo, Rivaldo, Bebeto i Romario koliko ih Strajnic veceras proziva, spustili bi se dole na teren (i bili bi bolji od Zoa, Freda, Ramiresa, Vilijana...)

pingvin s madagaskara

pre 9 godina

Dve ogromne greške sudije. Kao prvo ono je crveni kao vrata za Silvu (zadnji igrač odbrane), a kao drugo bilo je van šesnaesterca.

Ja

pre 9 godina

Pa i klince u skoli fudbala uce da se lopta glavom ispred svog gola uvek izbija sa strane nikako nazad kako je to sada uradio David Luiz pravo u noge protivniku.Kakav amaterizam.

KUM

pre 9 godina

Evo 3-0 a ukupna gol razlika u zadnja dva meča protiv pravih selekcija i jakih Brazila je 1 dat i 10 primljenih, pa Petkovic je se manje obrukao sunce ti :D

C

pre 9 godina

Da li je iko primetio da se radi o timu koji se na SP plasirao samo zato sto je domacin? Na proslom SP, Juzna Afrika nije izasla iz grupe, sto je bio njihov realni domet. To je trebalo da se desi i ovde, ali je domacin guran od strane sudija. Kad su sudije prestale da im pomazu, video se njihov pravi domet, a to je da su trebali da ostanu u grupi. I dalje ce se ponizavati dok ne shvate bolnu istinu (a ima ih vise)
Scolari nema pojma
Ovi igraci nemaju pojma
Njihov FS nema pojma
Sve zajedno ih stavlja u isti kos sa FSSrbije (ponovo se potvrdilo ono Evropski Brazilci :))

Beer

pre 9 godina

@cinjenica...a ja garantujem da je vecina grobara onih 7:1 smatralo ili namesteno ili sklanjanje Brazilaca,jer ako neko normalan ne moze vezati 15 pobeda,kako moze i 7 golova u jednom mecu protiv Brazila?

Vlada

pre 9 godina

@grunf
Ako je nešto činjenica, glavni sudija nije pokrao Brazil nego im je učinio uslugu. Start Tijaga Silve na Robenu jeste bio van 16 m, ali je bio sa ledja, u gol šansi i kao poslednji igrač odbrane. Po pravilima, to je direktan crveni karton - u drugom minutu utakmice. Mislim da je sudija tu odlično odreagovao u sekundi da ne upropasti utakmicu Brazilu. Dosudio je penal koji to nije i na taj način sebi dao alibi da ne isključi Tijaga Silvu i tako Brazilcima da bar neku šansu. A Holanđani su penal mogli i da promaše... Jedina greška na štetu Brazila je bio drugi gol, gde jeste bio ofsajd, ali izuzetno težak za uočiti i tu glavnog sudiju ne možete kriviti, već pomoćnog. Holanđani apsolutno zasluženo pobedili. Trebalo je i sa više golova razlike.

?

pre 9 godina

@Vlada
Jeste, sad im je i pomogao.
Sudio je nepostojeci penal, a onda propustio da svira ofsajd kod drugog gola.
Pa posle jos nije sudio cist penal za Brazil...
Sudija je iskasapio Brazilce i mnogo pomogao Holandiji.

nenad rs

pre 9 godina

И онда кажу да им је свеједно а овако се радују голу.Пенал није био било је ван шеснаест а црвени картон за Силву чист као суза.

analiticar amater

pre 9 godina

Ja samo znam da su Ronaldinjo i Kaka igrali a onog malog pevca ostavili kuci da bi to bila potpuno drugacija reprezentacija.
Ne znam da li mi je vise zao Cilea sto nije prosao ili mi je drago sto su ih ovih iztalabesali na kraju.

Zvaka

pre 9 godina

Ovi navijaci brazila jos misle da u timu igraju kafu,r.karlos,ronaldo,adriano,pele,garinca itd.Proslo je to vreme.Bezveze su se samo nadali pred ovo sp.

777

pre 9 godina

Ocajna sredina terena koja cini bezopasan napad a istovremeno pravi veliki problem odbrani. Nije normalno koliko gube lopti i omogucuju opasne kontre. Napad kada covek gleda ne zna sta ce sa loptom. Cinjenica je da je Skolari uništio ovaj tim jer Brazil uopste nema lose igrace. To su fudbalski znalci, odlicni tehnicari ali kao da na terenu nemaju pojma sta da rafe. Totalna propast...

Džoni

pre 9 godina

Penal nije bio jer ga je ovaj počeo vući ranije ali je start bio za crveni pa je sudija napravio kompromis jer da ih je ostavio sa igračem manje dali bi im još bap 5 komada!

hm

pre 9 godina

Najveci krivci za propast Brazila smo mi. Umesto da smo ih pregazili u prijateljskoj utakmici, pa da shvate gde su, mi smo igrali puni strahopostovanja prema cetvorostrukom svetskom sampionu i domacinu! Svaka cast Nemcima i Holandjanima, uzasno mi je zao Cileanaca.

Djenka Djavo

pre 9 godina

Kad padne Roben to je penal, kad padne Oskar to je za zuti. Deco ucite holandsku a ne brazilsku skolu padanja. Roben je svoje padove doveo do savrsenstva. I pored toga Brazil ocajan.

dex

pre 9 godina

@carlos

Na stranu koliko grese, i ostaju uporni sa Savijem itd, ali Ron Vlaar se zaista cita Flar! Nije ni van Persie, nego fan Persi!

Milly

pre 9 godina

По свему виђеном до сада, бразилци немају чему да се надају. Боље би им било да су испали од колумбијаца у четвртфиналу. То је био поклон од супарника који су ушли у ту утакмицу са великим респектом и стегнути. Док су гледали како их касније демонтира германска машинерија, стегле су им се груди због пропуштене историјске прилике. То је било њихово полуфинале и они неби инкасирали толико згодитака. Бразилцима остаје нада да лале неће поновити игру као са старта шампионата против шпанаца. Ако уђу у утакмицу без тактичких заврзлама као што је био случај против гаучоса у полуфиналу, онда кариокама преостаје гледање у небеса и молба да се не понови још једна бламажа.
(Milly, 12. jul 2014 11:54)
Ето, није било тешко за прогнозирати. Онаква безвољност и безидејност у игри, срамота. Шта год да је у питању, немају никаквог права на онакво тегљење по травнатом тепиху. Сложно и срчано отпјевају химну, остало није ни за споменути. Суђење је било катастрофа, слаба вајда за неки алиби од тога. Да су били комплетни, да судије одсудише како ваља, неби ни то помогло. У истом би лонцу завршили. Нису ни за ту ђе су, лакше би им било. Овако су за пар дана, за два жалосна издања умрљали некадашњу славу својих предходника у жутим дресовима. Шта ли је зуба мотао по својој глави док је коментарисао игру својих наследника у бламажи вијека? Био једном један Бразил.

Zurkolomac

pre 9 godina

Ne znam odakle ideja brazilskij reprezentaciji, koja pijma nema, da ce biti prvaci? Nisu se trebali ni plasirati na prvenstvo…

skoki

pre 9 godina

Sudija nije zeleo da mu da crveni karton,pa je morao to nekako da kompezuje i zato je dosudio penal.Utakmica nije posteno ni pocela a sudjenje je vec katastrofa.
(Ivan, 12. jul 2014 22:09)

Kada je krenuo da pada bio je izvan nekih pola metra, ali je utrcavao u 16 i pao 4 metra unutra.. sudija stoji iza njih, a pomocni kasni. Svira penal jer je to video a ne daje crveni da ne bi pokvario celu utakmicu. Ko je Brazilcima kriv sto laju pre prvenstva kako su sampioni. I ko im je kriv sto ne znaju da igraju kada prime gol.

Darko

pre 9 godina

Jos je taj Strajnic glavni urednik sportske redakcije ako se ne varam. Bruka. Nabraja sve ofanzivne igrace u Brazilu i kaze da svi imaju defanzivne uloge u svojim timovima. Za Maikona je jedino pogodio.

klauski

pre 9 godina

Umesto slobodnog udarca i crvenog, majstor sudi penal i daje zuti :)
(Marko, 12. jul 2014 22:05)

...sto je poklon za Brazilce vec u 3.minutu...

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Covece, ovaj Fred a sa njim i Zo ne bi mogli svinju da prodaju....
A sta tek da kazem o onoj trojici na sredini terena, Fernandinju, Gustavu i Paulinju.... Sramota brazislog fudbala. Ni Hulk nista nije bolji. Ne znam da li mu je bre neko kazao da treba da pogodi ono sto se nalazi iza golmana bez obzira na to sta je, ili da je potrebno da pogodi samo gol. Covek lansira loptu u publiku, neke su cak sigurno i stadion preletele....
Idi bre igraj ragbi, mozda i potrefis nesto. Bas sam se iznervirao. Ne mogu da verujem sta se dogadja sa brazilskim fudbalom.

Nema Ronaldinja, Robinja, Lukasa iz PSZ, izgubili su borbu za Kostu koji bi definitivno bolje igrao u Brazilu negio u Spaniji, Miranda iz Atletika koji je imao sjajnu sezonu, Filipe takodje iz Atletika, nisu pozvali Markinjosa iz PSZ, Kutinja i Leivu iz Liverpula, Sandra iz Totenhema, pa ni Pata iz Sau Paula. Ernanes koji igra u Interu je koliko mi se cini bio u reprezentaciji, kao da nije ni bio sa njim zajedno Enrike iz Napolija. O cemu je ovaj Skolari razmisljao da mi je znati. Vazno je da njemu igraju Paulinjo i Fred. Ni Kake nije bilo u reprezentaciji a imao je solidnu sezonu u Milanu. Strasno....

pera

pre 9 godina

Ali kako ispadaju u odbrani igraci Brazila,ovo nisam video ni u seoskim ligama.One golove sto su primili od nemaca i ovo sada ispadanje kod prvog gola nema ni na malom fudbalu.Ljudi su kao pogubljeni u vremenu i prostoru,ne znaju ko gde treba da stoji i koji prostor ili igraca ko cuva,po trojica idu na jednu loptu ili igraca,a dva igraca im stoje sami,znaci kao da su sa ulice skupljeni.Kod drugog gola ovaj se 5 sekundi namesta na 7-8 metara od gola i niko mu ne prilazi,nikog nema ni blizu.

Mjau

pre 9 godina

Kada u igru uđe Hulk odmah nastane muk i svaki navijač iza gola traži sebi zaklon,gura nekog ispred sebe,za svaki slučaj da ga ne pogodi lopta.
(Očaj, 13. jul 2014 00:32)

Isto kao i kada se Luiz sprema da izvede slobodnjak.

Milosav

pre 9 godina

Sta su svi navalili na Luiza? Pa covek je dao jedan od najlepsih golova na ovom SP protiv Kolumbije. Secam se kada je grlio James-a kada je mali plakao na kraju, a posle slika i kada on place posle utakmice protiv Nemaca.
Nego pitanje dana je sta ce sutra da bude (u Srbiji vec danas)? Panceri ili Gaucosi, pitanje je sad!
U ovom Sp sam sve promasio.

blinkibil

pre 9 godina

Najgori napadaci na prvenstvu Fred i Jo.Ajde ovaj Fred je odigrao lose prvenstvo ali generalno nije mnogo los, ali ovaj Jo je bruka.Pa jel moguce da Australija i Kostarika ima bolje napadace od Brazila.Posle ovog prvenstva obojica ce morati da potraze neki posao

wiener

pre 9 godina

I još jedna stvar bode oči,u publici samo beli Brazilci,nisam do sada video crnog Brazilca koji je na stadionu.
(mik, 12. jul 2014 23:42)
jako mali broj brazilaca su crni, tako da si video prosek. ja sam video uglavnom bele i mesane brazilce, sto je i za ocekivati.

nema veze sa utakmicom, ali ima sa predrasudama.