Tenis 76

Subota, 12.07.2014.

10:59

Hajka na Kvitovu zbog Monaka

Vimbldonska pobednica Petra Kvitova suočava se sa progonom u Češkoj zbog odluke da svoju rezidenciju preseli u Monako.

Hajka na Kvitovu zbog Monaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Боки

pre 9 godina

@Dendo
Новак је двоструко опорезован па тако он мора да плати рецимо 35 посто пореза на оно што заради у САД, и после тога мора да плати порез тамо где живи на износ који је преостао после опорезивања у земљи у којој је новац зарадио.
@Joxa
Ајде пали, немој да се мучиш овде
@alek
Држављанство ти се не може одузети ни да побијеш хиљаду људи а камоли због тога где плаћаш порез. Ако си за то да Новак плаћа порез овде онда то морају да чине и сви гастарбајтери, јер у чему је разлика између Новака и њих? Он новац зарађује у Њујорку, Синсинатију, Паризу, Лондону, док они живе и раде рецимо у Штутгарту, Бечу, Женеви... И једни и други плаћају порез тамо где зарађују новац с тим да Новак мора да плати (уколико се у Монаку уопште плаћа порез) и тамо где живи.
@levac
Јеси ли ти упознат са пореским законима Швајцарске?
@blahblah
Новак више зарађује од турнира него од спонзора, за разлику од Федерера и Надала.
@ex sns
Интересантан начин записивања туђих иницијала.
@ggh
А из капиталистичких (западних) земаља тамо нико не живи?
@Rasha
Услуге, не сервиси. Види се да дуго живиш у иностранству.
@Terminator
И Лео Меси?

Alex

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji kažu da je država lagala u nas tako što smo završavali osnovnu i srednju školu na njen račun, a mnogi i fakultet, pa sad treba da sedimo tu, da radimo ( ako ima šta da se radi ) i da joj na taj način vraćamo. Zar sada niko ne sme da mrdne iz ove države dok joj ne vrati sve "crno na belo"? A da nemamo možda mi pravo da odlučujemo o svom životu u smislu unapredjenja istog? Ako imam priliku da radim u nekoj drugoj državi i da uz put zaradjujem mnogo bolje nego ovde, zašto da ne odem? I roditelji ulađu u svoju decu od rodjenja pa oni odlaze od roditelja...mnogi i u inostranstvo. Da ne treba možda da stave na papir ko kome šta duguje? Normalno je da država daje nešto svojim državljanima kao što je normalno da roditelji daju svojoj deci. Ako ćemo razmišljati u stilu " ti meni toliko a ja tebi toliko..." Malogradjanština, ništa drugo.

II

pre 9 godina

blahblah, 12. jul 2014 15:59)

To je tako kao sto ti kazes ali Novak zivi u Monaku i sve to sto si nabrojao koristi tamo a ne u Srbiji. Mene posebno zanima zasto se jedino Novak proganja za porez i to na prihode koje je ostvario u stranim zemljama i nijedan drugi sportista, fudbaler, kosarkas, naucnik sa doktoratom, Srbi koji zive i rade u stranim zemljama se ne pozivaju da plate porez Srbiji? Koliko je njih zavrsilo besplatno fakultete u Srbiji, onda otislo na Zapad tamo rade i doprinose i zaradjuju i po 10000 eura mesecno i nikom ne pada na pamet da ih pozove da bar plate skolovanje na srpskim fakultetima? To je ogroman novac jer u Americi to kosta od 3000-5000 dolara mesecno i to bi bio ogroman povracaj sredstava u Srbiju. Da se svi oni pozivaju da vrate ulozeno u njih i da se ostali pozivaju da plate porez Srbiji covek bi mogao i da razume ovo sa pozivanjem Novaka u suprotnom je pozivanje Novaka da samo zlonamerno i tendenciozno. Ne moze sam Novak da resi probleme u Srbiji dok se milionima drugih sve oprasta i gleda kroz prste.

Ipak su to neki drugi likovi

pre 9 godina

Onoj, poreskih obveznika, na kojima 'napredni' i 'kreativni' nemilice parazitiraju. E, to je tek klasika.
(Avanti prevaranti!, 12. jul 2014 17:05)

Bas ces me ubediti da vecina normalnih poreskih platisa zahteva da se Kvitovoj oduzme drzavljanstvo...

Goran S.

pre 9 godina

Ne moze se Nole porediti sa ovim slucajem, za Noleta se nije zauzela nasa drzva i nije finansirala Noleta dok Ceska Kvitivu jeste. Po tom osnovu neka prava drzava ima po pitanju Kvitove a ta prava ako nisu regulisana zakonom, to je problem te drzave. Da li je i koliko Kvitova uzvraca svojoj drzavi u to nemam uvid a i da imam odakle mi? hahaha..

Inace suvise je nisko koristiti ovaj slucaj u svrhu bacanja senke na Noleta koji je izvanredan covek i sportista.

Terminator

pre 9 godina

... Argentinski vrhunski sportisti, teniseri pogotovo, placaju poreze u Argentini... Slažem se da državljanstvo treba da izgubi svako ko ne deli iste životne probleme i vrednosti kao i svi ostali građani...

Pedja

pre 9 godina

Najvece kritike uvek upravo upucuju oni koji obicno nisu nista ni uradili u zivotu, a nisu ni poznati pa da tako prezentuju zemlju. Sve sto je Nole uradio moze da zahvali samo sebi i roditeljima. Tako nesto slicno je verovatno slucaj i sa Kvitovom. Da imam para i da mogu preselio bih se i ja u Monako kad bi me hteli. Ovako bar neka uziva ko moze i bolje je ljudima da im to bude motivacija da i sami urade nesto pa da mogu i oni u Monako ili vec negde drugde po zelji.

Avanti prevaranti!

pre 9 godina

Sad ce da se otkrije da poslanik koji je to trazio
pripada pripada nekoj retrogradnoj sabanskoj grupi
(klasika, 12. jul 2014 15:47)

Onoj, poreskih obveznika, na kojima 'napredni' i 'kreativni' nemilice parazitiraju. E, to je tek klasika.

BratBugarin

pre 9 godina

No1etu je pravo da živi i plaća porez u Monaku dao zakon! Niko drugi! Koliko je Srbija u njega uložila a koliko je on vratio je mnogo više retoričko pitanje i nije mu svrha da se to stavi na vagu već nesto sasvim deseto. Mnogi bi da se očešu o Njegov novac ali on ipak daje robinhudovski, samo onima kojima zaista treba!
Bravo No1e, Srbine! Ti si najveći!

Rasha

pre 9 godina

Poreski obveznici placaju porez da mogu koristiti servise drzave koje se placaju od poreza, kao recimo zdravsrvo i skolstvo koji su generalno oko 70% troska drzave. Sta to Novak koristi od servisa drzave Srbije? A, to sto Novak daje Srbiji, i kako promovise Srbiju u svetu - pare ne mogu da kupe. Jer da mogu, Englezi ne bi cekali 70 godina da se bar Skotlandjaninu raduju za Wimbledon titulu....

ggh

pre 9 godina

Monako moze da se izdrzava od patriota bivsih komunistickih zemalja. Nece da placaju porez, hoce da tresnu pare na humanitarnim akcijama pa da im se sirotinja zahvali sto te pare nisu dali kroz porez.

Lud

pre 9 godina

Ej bre što bi voleo da Novak uzme strano državljanstvo pa da vidim po čemu će onda da pominju Srbiju. Ni po čemu, jer smo jad i beda po svemu,a najviše po zlobi. Ej, bre da je iz Švajcarske sigurno ne bi odlazio iz tog raja, ali on je iz jadne Srbije,kojiu su svi napadali i koja se pročula zbog njega.DRUGI BI SVE DALI DA IGRA ZA NJIH.JA BRE LUD A OVI NEKI ŠTO PIŠU NEBULOZE JOŠ LUĐI.

da da

pre 9 godina

@nemanja Evo meni i mom ocu
drzava platila skolovanje, na osnovu kojeg zaradjujemo. Do sad sam kroz porez to na neki nacin vratila, ali da nije bilo te drzave ne bih ni imala to sto imam. Sad da sam otisla u inostranstvo i radila za druge to bi moglo da bude za osudu. Sa druge strane u Nola nije ulozila nista, pa nema covek obavezu ni da vraca i ako daje vise od bilo koga. To sto ti racunas da ti je neko nesto dao, samo ako dobijes kes na ruke tvoj problem.

ex sns

pre 9 godina

Isto je uradio odavno i NDj,s tim da njemu Srbija bas nista nije pomogla.A on Srbiji jeste,samo nedavno je dao donaciju od 500.000$ ! Da sam ja NDj nikada se vise ne bih ni osvrtao ovde.

Genije

pre 9 godina

Sto je bilo ko duzan da ulaze u svoju zemlju? Covek za svoje pare ide tamo gde on zeli, a ne gde drugi zeli. To se zove sloboda, mozda ste culi za to. Nole za svoje pare moze da ide gde hoce. Njega nista ne obavezuje da daje Srbiji novac. Tako je isto i za Kvitovu.

Jo

pre 9 godina

Ljudima koji nisu ni procitali tekst: govori se o tome kako su pare ceskih poreskih obveznika pomogle Kvitovoj da uspe u tenisu. Ko je pomogao Noletu, pa da covek ima obavezu da mu vrati!? Jel ste videli decje igraliste u Aleksincu koje je Nole donirao deci? Niko nece da ga ocisti... Zna li se jos koliko takvih slucajeva u nasoj zemlji ima? Nosi Nole sve sa sobom, ne zasluzuju lopovi da im se daju pare!!!

Filip

pre 9 godina

@levac
Federer je Svajcarac, a Svajcarska ima odlicne uslove za bogatase. Skoro svi francuski sportisti su prijavljeni u Svajcarskoj, MIhail Sumaher kao jedan od najbogatijih takodje. Tako da Federer i nema razloga da menja mesto boravka.

Aca

pre 9 godina

(alek, 12. jul 2014 13:41)
Veliki patrioto, prvo nauči pravopis pa onda uzmi tastaturu, ovako nepismen samo zagađuješ okolinu svojim nezrelim komentarima

Hipp

pre 9 godina

Evo kakav je zakon ovde. Ti si zaradio 10 miliona eura. Na to si platio peron tamo gde si zaradio ( u zemljama gde je igrao turnire ). Ostane ti 6-8 miliona ( zavisno od zemlje, kolko sam video ide porez od 20 do 40% ) i onda ti u Srbiji uzmu porez na dobit - 15%. A onda kada podižeš SVOJ ZARADJENI NOVAC država ti uzme još 15% na prihod od kapitala. I razmisli sad koliko bi mu ostalo da živi u Srbiji, a u Monaku je porez kompletan 10%.

stojan-zlatiborac

pre 9 godina

eeeee,zato je nole veci srbin od svih nas ovde...srce u srbiju,porez u monako.sarkazam,naravno...i treba da joj oduzmu drzavljanstvo,bas kao i nasima koji se tako ponasaju.izvini...druzba je druzba,a sluzba je sluzba.i nemojte mi te fore DAO POLA MILIONA ZA UGROZENE OD POPLAVA...ako tako gledate na stvari,onda se novcem stvarno moze kupiti sve pa i ljudska naklonost.sto ne podrzavam...prakticno,oprastamo mu sve jer je donirao pare.
(alek, 12. jul 2014 13:41)

a šta to ima da se oprosti?!?!?!

blahblah

pre 9 godina

stvar je ovde jasna,
da li svako ima pravo da zivi gde hoce (i gde mu finansijska sredstva dopustaju), naravno da da, niko tu ne sme ni rec da prigovori Noletu.
da li se cela prica oko oporezivanja zavrsava na tome "porez je placen tamo gde je novac osvojen", naravno da ne, da je samo tako, niko ne bi isao u monako. Postoje tu i novci od sponzora, sto je daleko vise od turnirskog novca, porez na to se najvecim delom placa u zemlji u kojoj si prijavljen.
da li je drzava ulozila dinara u bilo koga, to je totalno bezveze pitanje. Skolovanje, putevi, vojska, policija, zdravstvo, to sve treba neko da plati, jeste kvalitet svega navedenog u Srbiji nizak, ali reci da drzava ni u koga nije ulozila je glupost. Izgleda da se kod nas smatra ulaganje drzave samo ako se tebi licno napise cek na toliko i toliko (nacin ulaganja koji uopste ne podrzavam, mozda kroz neke kredite ako se proceni da je velika verovatnoca da se investicija vrati). Drzava je znaci ulozila u Noleta koliko i u druge ljude, drugi ljudi placaju porez, Nole ne. Tu se ta prica zavrsava.
Humanitarni rad, svaka cast na tome, zasluzio je da mu se skine kapa na aktivnostima i zalaganju. Tako da, covek jeste humanista i treba se ugledati na njega.
Promocija zemlje, pa nemam pojma koliko to ikome znaci. Jeste lepo kada kazes nekome da si iz srbije da on kaze tebi"ooo, Nole", ali neki preveliki znacaj nema.

N

pre 9 godina

Svom sinu cu dati ime po nasem Noletu... Oni koji ga ne voli, ili jos gore, ne cene, neka mu pljunu pod prozor!!! MOLIM B92 da napravi reportazu o tome koliko je Novak ulozio u Srbiju do sad...da Bog ako budale i bezmozgasi malo iskuliraju...

fifi

pre 9 godina

Na svojoj svadbi je trazio umesto poklona da gosti ostavljaju novac koji ce ici u fond Novaka Djokovica i bice namenjen onima kojima je potreban. Pametnom dosta.

levac

pre 9 godina

Federer je covek.Rodjeni Svajcarac.I pre I posle uspeha koji je postigao ostao je da placa porez svojoj zemlji.Da to je patriota a ovi drugi?

Joxa

pre 9 godina

Da mogu i ja bih otisao odavde i placao drugoj drzavi porez,jer bi mi oni dali mnogo vise od ove propale Srbije od koje nista nisam dobio,naprotiv,trude se da uzmu i ovo malo jada sto mi je ostalo...

alek

pre 9 godina

eeeee,zato je nole veci srbin od svih nas ovde...srce u srbiju,porez u monako.sarkazam,naravno...i treba da joj oduzmu drzavljanstvo,bas kao i nasima koji se tako ponasaju.izvini...druzba je druzba,a sluzba je sluzba.i nemojte mi te fore DAO POLA MILIONA ZA UGROZENE OD POPLAVA...ako tako gledate na stvari,onda se novcem stvarno moze kupiti sve pa i ljudska naklonost.sto ne podrzavam...prakticno,oprastamo mu sve jer je donirao pare.

Dalibor

pre 9 godina

Kao prvo ako je neko rodjen u datoj zemlji niko ne moze da mu oduzme drzavljanstvo koje je stekao po rodjenju.Znaci nema sanse da joj oduzmu drzavljanstvo.Ona moze da ga se odrekne ali pod uslovom da uzme neko drugo.Ali uvek moraju da je vrate u maticno drzavljanstvo ako to pozeli.A druga stvar sta njij briga gde ko placa porez?Mnogi I ovde pricaju za Novaka kako on ovde ne placa porez.Pa sta??Sta je njemu drzava dala,sta je ulozila u njega?Covek ce da placa gde on hoce I sta to Ima koga od nas da briga?

sonja g

pre 9 godina

America i Velika Britanija bi im velikodusno dala drzavljanstvo bez interesovanja gde ce placati porez. Kao sto su svojevremeno dali Moniki Seles, Martini Navratilovoj i Ivanu Lendlu.

Ministar

pre 9 godina

Za sve koji pominju Djokovica i taj cuveni porez...Da nije slucajno drzava Srbija ulagala u djokovica? Ako jeste onda nije u redu da ide.Ali ako je vec njegov otac dizao pare na kamatu i prodao stan (ovo nije patka,vec tacna prica) zasto bi onda ostao u Srbiju? Mislim da je sasvim dovoljno to sto nam reklamira zemlju.A ovi koji kukaju nek jure ovdasnje kriminalce koji su nam uzeli ono sto smo kao narod stekli,dok je Djokovic preko stekao te pare.

kings16

pre 9 godina

@Drakula..
tako je, umesto Nole da placa porez kod nas, kako ga nije stid. Drzava je ipak ulagala u njega, ulozila je 0,00 evra, a on kako je vratio drzavi, osvojio samo 7 GS..

XAXAXA

Dendo

pre 9 godina

"Novac od pobeda oporezuju po pravilu u onim zemljama gde se održava turnir"Pametnom dosta
(Jameson12, 12. jul 2014 12:03)

Pametnom dosta?:), Eto meni "nije dosta", jer sada mi je jos manje jasno zasto je Novak prijavljen u Monaku a ne u Srbiji, jer u oba slucaja bi placao porez zemljama u kojima se odrzava turnir?

PP

pre 9 godina

Koliko li kosta samo jedan minut Novakovog pozivanja u pomoc nastradalima u poplavama na svim svetskim TV kanalima koji su prenosili uzivo te njegove govore i pozive??? Da li je neko to izracunao plus sva promocija Srbije koju Novak cini od kako je profesionalac u tenisu???

A porez na novac od turnira se mora platiti u zemljama gde se turniri odrzavaju. Britanija cak oporezuje i prihode od sponzora za taj period dok su teniseri na turnirima na tlu Britanije. Setite se samo kako je Nadal reagovao pre nekoliko godina.
Novak, uostalom, porez na svoje firme u Srbiji i placa Srbiji. Ne vidim u cemu je ovde problem.
Sto se tiice Kvitove ne verujem da ce ona dozvoliti da je neki politicarcici ucenjuju, kad to bude jednoglasni stav svih struktura vlasti ona ce se sigurno sama odreci ceskog drzavljanstva. Verujte mi, lepse je ziveti kao gradjanin sveta nego medju takvim ljudima.

sonja

pre 9 godina

@Pitam se
Stvarno, zasto sam ja rodjena u Beogradu, zivim na Tenerifama I ovde placam porez. Da li treba da mi se oduzme drzavljanstvo? Ups, nisam se ni vencala u Beogradu a iz Beograda sam.

jegmo

pre 9 godina

Svako ima pravo da zivi gde hoce pa i ja da imam tolike pare ne bi ziveo u Srbiji nego u Monaku Drzavljanstvo i prebivaliste su dva razlicita pojma...

dglock

pre 9 godina

Neka svi gledaju svoja posla,a ne tudja. Ako neko pozeli da zivi na mesecu,to je samo njegovo pravo. u sustini je izgleda svuda isto,sve manje vise se moze,ali cim "krava muzara" odluci da promeni nesto u svom zivotu,nastaje problem.

Милан Р.

pre 9 godina

Супер што не може да буде мала мува у Београду јер би се дебело изненадио оним што би чуо. Иначе, одлично што сте за нашу врлу јавност објавили податак да се премије опорезују у земљи у којој се и освоје (као да би, чак и да није тако, одбитак био иоле довољан да плати онакво представљање земље у свету. Сетите се само колико је плаћена она реклама на CNN-у).
Иначе ја никако нисам Новаков фан(атик) али се трудим да будем реалан.

Pitam se

pre 9 godina

Stvarno, zasto Novak zivi u Monte Karlu i zeni se u Montenegru? Zar on nije iz Beograda? Zasto ne zivi u Beogradu? Od cega to bezi? Zasto bi pa on jos uvek izbegavao da placa porez Srbiji kada je vec toliko zaradio da svi Djokovici ukupno ne mogu da potrose za narednih hiljadu godina.

tomy

pre 9 godina

Nije jasno sta su poreski obveznici finansirali na Kvitovoj.U Novakovom slucaju nisu nista i ne treba da plqca Srbiji nego ona njemu jer je je predstavio celom svetu na najbolji nacin u najgorem trenutku kada svi misle da smo tamo neki varvari i divljaci.

Muvi na uvce!

pre 9 godina

Posto ce se ovde povesti diskusija za slucaj Djokovic, moram odmah da reagujem. Imalo bi smisla da se uskrati nekom drzavljanstvo (konkretno Noletu) samo u slucaju da je on i jedan dinar dobio za svoj razvoj od Srbije. Buduci da to nije slucaj, njegov je volja gde ce da zivi i kako svoj novac da rasporedi. Sa druge strane, ti pametni politicari bi mogli prvo da urade nesto da nasi (ceski) zavrseni studenti ostanu ovde (u ceskoj) a ne da njihovo skupo skolovanje ode u propast nakon sto oni se odsele u neku prijatniju drzavu, i tamo razvijaju privredu i placaju porez...

Miki

pre 9 godina

Strasno,strasno,strasno!!! Ipak,ovo je dokaz svima da mi nismo najgori u svim aspektima zivota,kao sto se misli! Sve sto ima kod nas,ima i u svetu!
Pa Novak je samo kroz donaciju iz Rima za poplavljene isplatio,a mozda i pretplatio sve sto bi do sada dao za porez! A uostalom,on svakako te "ustedjene" pare od poreza daje u Srbiju u humanitarne svrhe! Bolje nego da njima raspolazu Vlada Srbije,ili bilo koji deo politicke javnosti!!!
Podrska za Kvitovu iz Srbije!!! Ua lazne patriote u Ceskoj i Srbiji!!!

1357

pre 9 godina

Za sve one koji ce odma da opale po Novaku. Novak Djokovic nije od drzave dobijao ništa. Apsolutno ništa nije dobio, tako da nema nikakvu obavezu prema drzavi. A opet sve ono što radi ide u mngoo vecu korist nego sto bi dobili njegovim oporezivanjem. I jos jednom, svaka cast na osvojenom Wimbledonu i srecno vencanje!

Miki

pre 9 godina

Strasno,strasno,strasno!!! Ipak,ovo je dokaz svima da mi nismo najgori u svim aspektima zivota,kao sto se misli! Sve sto ima kod nas,ima i u svetu!
Pa Novak je samo kroz donaciju iz Rima za poplavljene isplatio,a mozda i pretplatio sve sto bi do sada dao za porez! A uostalom,on svakako te "ustedjene" pare od poreza daje u Srbiju u humanitarne svrhe! Bolje nego da njima raspolazu Vlada Srbije,ili bilo koji deo politicke javnosti!!!
Podrska za Kvitovu iz Srbije!!! Ua lazne patriote u Ceskoj i Srbiji!!!

1357

pre 9 godina

Za sve one koji ce odma da opale po Novaku. Novak Djokovic nije od drzave dobijao ništa. Apsolutno ništa nije dobio, tako da nema nikakvu obavezu prema drzavi. A opet sve ono što radi ide u mngoo vecu korist nego sto bi dobili njegovim oporezivanjem. I jos jednom, svaka cast na osvojenom Wimbledonu i srecno vencanje!

kings16

pre 9 godina

@Drakula..
tako je, umesto Nole da placa porez kod nas, kako ga nije stid. Drzava je ipak ulagala u njega, ulozila je 0,00 evra, a on kako je vratio drzavi, osvojio samo 7 GS..

XAXAXA

jegmo

pre 9 godina

Svako ima pravo da zivi gde hoce pa i ja da imam tolike pare ne bi ziveo u Srbiji nego u Monaku Drzavljanstvo i prebivaliste su dva razlicita pojma...

tomy

pre 9 godina

Nije jasno sta su poreski obveznici finansirali na Kvitovoj.U Novakovom slucaju nisu nista i ne treba da plqca Srbiji nego ona njemu jer je je predstavio celom svetu na najbolji nacin u najgorem trenutku kada svi misle da smo tamo neki varvari i divljaci.

Muvi na uvce!

pre 9 godina

Posto ce se ovde povesti diskusija za slucaj Djokovic, moram odmah da reagujem. Imalo bi smisla da se uskrati nekom drzavljanstvo (konkretno Noletu) samo u slucaju da je on i jedan dinar dobio za svoj razvoj od Srbije. Buduci da to nije slucaj, njegov je volja gde ce da zivi i kako svoj novac da rasporedi. Sa druge strane, ti pametni politicari bi mogli prvo da urade nesto da nasi (ceski) zavrseni studenti ostanu ovde (u ceskoj) a ne da njihovo skupo skolovanje ode u propast nakon sto oni se odsele u neku prijatniju drzavu, i tamo razvijaju privredu i placaju porez...

Милан Р.

pre 9 godina

Супер што не може да буде мала мува у Београду јер би се дебело изненадио оним што би чуо. Иначе, одлично што сте за нашу врлу јавност објавили податак да се премије опорезују у земљи у којој се и освоје (као да би, чак и да није тако, одбитак био иоле довољан да плати онакво представљање земље у свету. Сетите се само колико је плаћена она реклама на CNN-у).
Иначе ја никако нисам Новаков фан(атик) али се трудим да будем реалан.

fifi

pre 9 godina

Na svojoj svadbi je trazio umesto poklona da gosti ostavljaju novac koji ce ici u fond Novaka Djokovica i bice namenjen onima kojima je potreban. Pametnom dosta.

dglock

pre 9 godina

Neka svi gledaju svoja posla,a ne tudja. Ako neko pozeli da zivi na mesecu,to je samo njegovo pravo. u sustini je izgleda svuda isto,sve manje vise se moze,ali cim "krava muzara" odluci da promeni nesto u svom zivotu,nastaje problem.

Joxa

pre 9 godina

Da mogu i ja bih otisao odavde i placao drugoj drzavi porez,jer bi mi oni dali mnogo vise od ove propale Srbije od koje nista nisam dobio,naprotiv,trude se da uzmu i ovo malo jada sto mi je ostalo...

sonja g

pre 9 godina

America i Velika Britanija bi im velikodusno dala drzavljanstvo bez interesovanja gde ce placati porez. Kao sto su svojevremeno dali Moniki Seles, Martini Navratilovoj i Ivanu Lendlu.

stojan-zlatiborac

pre 9 godina

eeeee,zato je nole veci srbin od svih nas ovde...srce u srbiju,porez u monako.sarkazam,naravno...i treba da joj oduzmu drzavljanstvo,bas kao i nasima koji se tako ponasaju.izvini...druzba je druzba,a sluzba je sluzba.i nemojte mi te fore DAO POLA MILIONA ZA UGROZENE OD POPLAVA...ako tako gledate na stvari,onda se novcem stvarno moze kupiti sve pa i ljudska naklonost.sto ne podrzavam...prakticno,oprastamo mu sve jer je donirao pare.
(alek, 12. jul 2014 13:41)

a šta to ima da se oprosti?!?!?!

Dalibor

pre 9 godina

Kao prvo ako je neko rodjen u datoj zemlji niko ne moze da mu oduzme drzavljanstvo koje je stekao po rodjenju.Znaci nema sanse da joj oduzmu drzavljanstvo.Ona moze da ga se odrekne ali pod uslovom da uzme neko drugo.Ali uvek moraju da je vrate u maticno drzavljanstvo ako to pozeli.A druga stvar sta njij briga gde ko placa porez?Mnogi I ovde pricaju za Novaka kako on ovde ne placa porez.Pa sta??Sta je njemu drzava dala,sta je ulozila u njega?Covek ce da placa gde on hoce I sta to Ima koga od nas da briga?

Ministar

pre 9 godina

Za sve koji pominju Djokovica i taj cuveni porez...Da nije slucajno drzava Srbija ulagala u djokovica? Ako jeste onda nije u redu da ide.Ali ako je vec njegov otac dizao pare na kamatu i prodao stan (ovo nije patka,vec tacna prica) zasto bi onda ostao u Srbiju? Mislim da je sasvim dovoljno to sto nam reklamira zemlju.A ovi koji kukaju nek jure ovdasnje kriminalce koji su nam uzeli ono sto smo kao narod stekli,dok je Djokovic preko stekao te pare.

sonja

pre 9 godina

@Pitam se
Stvarno, zasto sam ja rodjena u Beogradu, zivim na Tenerifama I ovde placam porez. Da li treba da mi se oduzme drzavljanstvo? Ups, nisam se ni vencala u Beogradu a iz Beograda sam.

PP

pre 9 godina

Koliko li kosta samo jedan minut Novakovog pozivanja u pomoc nastradalima u poplavama na svim svetskim TV kanalima koji su prenosili uzivo te njegove govore i pozive??? Da li je neko to izracunao plus sva promocija Srbije koju Novak cini od kako je profesionalac u tenisu???

A porez na novac od turnira se mora platiti u zemljama gde se turniri odrzavaju. Britanija cak oporezuje i prihode od sponzora za taj period dok su teniseri na turnirima na tlu Britanije. Setite se samo kako je Nadal reagovao pre nekoliko godina.
Novak, uostalom, porez na svoje firme u Srbiji i placa Srbiji. Ne vidim u cemu je ovde problem.
Sto se tiice Kvitove ne verujem da ce ona dozvoliti da je neki politicarcici ucenjuju, kad to bude jednoglasni stav svih struktura vlasti ona ce se sigurno sama odreci ceskog drzavljanstva. Verujte mi, lepse je ziveti kao gradjanin sveta nego medju takvim ljudima.

N

pre 9 godina

Svom sinu cu dati ime po nasem Noletu... Oni koji ga ne voli, ili jos gore, ne cene, neka mu pljunu pod prozor!!! MOLIM B92 da napravi reportazu o tome koliko je Novak ulozio u Srbiju do sad...da Bog ako budale i bezmozgasi malo iskuliraju...

Pitam se

pre 9 godina

Stvarno, zasto Novak zivi u Monte Karlu i zeni se u Montenegru? Zar on nije iz Beograda? Zasto ne zivi u Beogradu? Od cega to bezi? Zasto bi pa on jos uvek izbegavao da placa porez Srbiji kada je vec toliko zaradio da svi Djokovici ukupno ne mogu da potrose za narednih hiljadu godina.

BratBugarin

pre 9 godina

No1etu je pravo da živi i plaća porez u Monaku dao zakon! Niko drugi! Koliko je Srbija u njega uložila a koliko je on vratio je mnogo više retoričko pitanje i nije mu svrha da se to stavi na vagu već nesto sasvim deseto. Mnogi bi da se očešu o Njegov novac ali on ipak daje robinhudovski, samo onima kojima zaista treba!
Bravo No1e, Srbine! Ti si najveći!

Rasha

pre 9 godina

Poreski obveznici placaju porez da mogu koristiti servise drzave koje se placaju od poreza, kao recimo zdravsrvo i skolstvo koji su generalno oko 70% troska drzave. Sta to Novak koristi od servisa drzave Srbije? A, to sto Novak daje Srbiji, i kako promovise Srbiju u svetu - pare ne mogu da kupe. Jer da mogu, Englezi ne bi cekali 70 godina da se bar Skotlandjaninu raduju za Wimbledon titulu....

Jo

pre 9 godina

Ljudima koji nisu ni procitali tekst: govori se o tome kako su pare ceskih poreskih obveznika pomogle Kvitovoj da uspe u tenisu. Ko je pomogao Noletu, pa da covek ima obavezu da mu vrati!? Jel ste videli decje igraliste u Aleksincu koje je Nole donirao deci? Niko nece da ga ocisti... Zna li se jos koliko takvih slucajeva u nasoj zemlji ima? Nosi Nole sve sa sobom, ne zasluzuju lopovi da im se daju pare!!!

Filip

pre 9 godina

@levac
Federer je Svajcarac, a Svajcarska ima odlicne uslove za bogatase. Skoro svi francuski sportisti su prijavljeni u Svajcarskoj, MIhail Sumaher kao jedan od najbogatijih takodje. Tako da Federer i nema razloga da menja mesto boravka.

levac

pre 9 godina

Federer je covek.Rodjeni Svajcarac.I pre I posle uspeha koji je postigao ostao je da placa porez svojoj zemlji.Da to je patriota a ovi drugi?

Genije

pre 9 godina

Sto je bilo ko duzan da ulaze u svoju zemlju? Covek za svoje pare ide tamo gde on zeli, a ne gde drugi zeli. To se zove sloboda, mozda ste culi za to. Nole za svoje pare moze da ide gde hoce. Njega nista ne obavezuje da daje Srbiji novac. Tako je isto i za Kvitovu.

Pedja

pre 9 godina

Najvece kritike uvek upravo upucuju oni koji obicno nisu nista ni uradili u zivotu, a nisu ni poznati pa da tako prezentuju zemlju. Sve sto je Nole uradio moze da zahvali samo sebi i roditeljima. Tako nesto slicno je verovatno slucaj i sa Kvitovom. Da imam para i da mogu preselio bih se i ja u Monako kad bi me hteli. Ovako bar neka uziva ko moze i bolje je ljudima da im to bude motivacija da i sami urade nesto pa da mogu i oni u Monako ili vec negde drugde po zelji.

Goran S.

pre 9 godina

Ne moze se Nole porediti sa ovim slucajem, za Noleta se nije zauzela nasa drzva i nije finansirala Noleta dok Ceska Kvitivu jeste. Po tom osnovu neka prava drzava ima po pitanju Kvitove a ta prava ako nisu regulisana zakonom, to je problem te drzave. Da li je i koliko Kvitova uzvraca svojoj drzavi u to nemam uvid a i da imam odakle mi? hahaha..

Inace suvise je nisko koristiti ovaj slucaj u svrhu bacanja senke na Noleta koji je izvanredan covek i sportista.

Dendo

pre 9 godina

"Novac od pobeda oporezuju po pravilu u onim zemljama gde se održava turnir"Pametnom dosta
(Jameson12, 12. jul 2014 12:03)

Pametnom dosta?:), Eto meni "nije dosta", jer sada mi je jos manje jasno zasto je Novak prijavljen u Monaku a ne u Srbiji, jer u oba slucaja bi placao porez zemljama u kojima se odrzava turnir?

Hipp

pre 9 godina

Evo kakav je zakon ovde. Ti si zaradio 10 miliona eura. Na to si platio peron tamo gde si zaradio ( u zemljama gde je igrao turnire ). Ostane ti 6-8 miliona ( zavisno od zemlje, kolko sam video ide porez od 20 do 40% ) i onda ti u Srbiji uzmu porez na dobit - 15%. A onda kada podižeš SVOJ ZARADJENI NOVAC država ti uzme još 15% na prihod od kapitala. I razmisli sad koliko bi mu ostalo da živi u Srbiji, a u Monaku je porez kompletan 10%.

alek

pre 9 godina

eeeee,zato je nole veci srbin od svih nas ovde...srce u srbiju,porez u monako.sarkazam,naravno...i treba da joj oduzmu drzavljanstvo,bas kao i nasima koji se tako ponasaju.izvini...druzba je druzba,a sluzba je sluzba.i nemojte mi te fore DAO POLA MILIONA ZA UGROZENE OD POPLAVA...ako tako gledate na stvari,onda se novcem stvarno moze kupiti sve pa i ljudska naklonost.sto ne podrzavam...prakticno,oprastamo mu sve jer je donirao pare.

ex sns

pre 9 godina

Isto je uradio odavno i NDj,s tim da njemu Srbija bas nista nije pomogla.A on Srbiji jeste,samo nedavno je dao donaciju od 500.000$ ! Da sam ja NDj nikada se vise ne bih ni osvrtao ovde.

Lud

pre 9 godina

Ej bre što bi voleo da Novak uzme strano državljanstvo pa da vidim po čemu će onda da pominju Srbiju. Ni po čemu, jer smo jad i beda po svemu,a najviše po zlobi. Ej, bre da je iz Švajcarske sigurno ne bi odlazio iz tog raja, ali on je iz jadne Srbije,kojiu su svi napadali i koja se pročula zbog njega.DRUGI BI SVE DALI DA IGRA ZA NJIH.JA BRE LUD A OVI NEKI ŠTO PIŠU NEBULOZE JOŠ LUĐI.

da da

pre 9 godina

@nemanja Evo meni i mom ocu
drzava platila skolovanje, na osnovu kojeg zaradjujemo. Do sad sam kroz porez to na neki nacin vratila, ali da nije bilo te drzave ne bih ni imala to sto imam. Sad da sam otisla u inostranstvo i radila za druge to bi moglo da bude za osudu. Sa druge strane u Nola nije ulozila nista, pa nema covek obavezu ni da vraca i ako daje vise od bilo koga. To sto ti racunas da ti je neko nesto dao, samo ako dobijes kes na ruke tvoj problem.

Aca

pre 9 godina

(alek, 12. jul 2014 13:41)
Veliki patrioto, prvo nauči pravopis pa onda uzmi tastaturu, ovako nepismen samo zagađuješ okolinu svojim nezrelim komentarima

Ipak su to neki drugi likovi

pre 9 godina

Onoj, poreskih obveznika, na kojima 'napredni' i 'kreativni' nemilice parazitiraju. E, to je tek klasika.
(Avanti prevaranti!, 12. jul 2014 17:05)

Bas ces me ubediti da vecina normalnih poreskih platisa zahteva da se Kvitovoj oduzme drzavljanstvo...

Avanti prevaranti!

pre 9 godina

Sad ce da se otkrije da poslanik koji je to trazio
pripada pripada nekoj retrogradnoj sabanskoj grupi
(klasika, 12. jul 2014 15:47)

Onoj, poreskih obveznika, na kojima 'napredni' i 'kreativni' nemilice parazitiraju. E, to je tek klasika.

Terminator

pre 9 godina

... Argentinski vrhunski sportisti, teniseri pogotovo, placaju poreze u Argentini... Slažem se da državljanstvo treba da izgubi svako ko ne deli iste životne probleme i vrednosti kao i svi ostali građani...

II

pre 9 godina

blahblah, 12. jul 2014 15:59)

To je tako kao sto ti kazes ali Novak zivi u Monaku i sve to sto si nabrojao koristi tamo a ne u Srbiji. Mene posebno zanima zasto se jedino Novak proganja za porez i to na prihode koje je ostvario u stranim zemljama i nijedan drugi sportista, fudbaler, kosarkas, naucnik sa doktoratom, Srbi koji zive i rade u stranim zemljama se ne pozivaju da plate porez Srbiji? Koliko je njih zavrsilo besplatno fakultete u Srbiji, onda otislo na Zapad tamo rade i doprinose i zaradjuju i po 10000 eura mesecno i nikom ne pada na pamet da ih pozove da bar plate skolovanje na srpskim fakultetima? To je ogroman novac jer u Americi to kosta od 3000-5000 dolara mesecno i to bi bio ogroman povracaj sredstava u Srbiju. Da se svi oni pozivaju da vrate ulozeno u njih i da se ostali pozivaju da plate porez Srbiji covek bi mogao i da razume ovo sa pozivanjem Novaka u suprotnom je pozivanje Novaka da samo zlonamerno i tendenciozno. Ne moze sam Novak da resi probleme u Srbiji dok se milionima drugih sve oprasta i gleda kroz prste.

blahblah

pre 9 godina

stvar je ovde jasna,
da li svako ima pravo da zivi gde hoce (i gde mu finansijska sredstva dopustaju), naravno da da, niko tu ne sme ni rec da prigovori Noletu.
da li se cela prica oko oporezivanja zavrsava na tome "porez je placen tamo gde je novac osvojen", naravno da ne, da je samo tako, niko ne bi isao u monako. Postoje tu i novci od sponzora, sto je daleko vise od turnirskog novca, porez na to se najvecim delom placa u zemlji u kojoj si prijavljen.
da li je drzava ulozila dinara u bilo koga, to je totalno bezveze pitanje. Skolovanje, putevi, vojska, policija, zdravstvo, to sve treba neko da plati, jeste kvalitet svega navedenog u Srbiji nizak, ali reci da drzava ni u koga nije ulozila je glupost. Izgleda da se kod nas smatra ulaganje drzave samo ako se tebi licno napise cek na toliko i toliko (nacin ulaganja koji uopste ne podrzavam, mozda kroz neke kredite ako se proceni da je velika verovatnoca da se investicija vrati). Drzava je znaci ulozila u Noleta koliko i u druge ljude, drugi ljudi placaju porez, Nole ne. Tu se ta prica zavrsava.
Humanitarni rad, svaka cast na tome, zasluzio je da mu se skine kapa na aktivnostima i zalaganju. Tako da, covek jeste humanista i treba se ugledati na njega.
Promocija zemlje, pa nemam pojma koliko to ikome znaci. Jeste lepo kada kazes nekome da si iz srbije da on kaze tebi"ooo, Nole", ali neki preveliki znacaj nema.

ggh

pre 9 godina

Monako moze da se izdrzava od patriota bivsih komunistickih zemalja. Nece da placaju porez, hoce da tresnu pare na humanitarnim akcijama pa da im se sirotinja zahvali sto te pare nisu dali kroz porez.

Alex

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji kažu da je država lagala u nas tako što smo završavali osnovnu i srednju školu na njen račun, a mnogi i fakultet, pa sad treba da sedimo tu, da radimo ( ako ima šta da se radi ) i da joj na taj način vraćamo. Zar sada niko ne sme da mrdne iz ove države dok joj ne vrati sve "crno na belo"? A da nemamo možda mi pravo da odlučujemo o svom životu u smislu unapredjenja istog? Ako imam priliku da radim u nekoj drugoj državi i da uz put zaradjujem mnogo bolje nego ovde, zašto da ne odem? I roditelji ulađu u svoju decu od rodjenja pa oni odlaze od roditelja...mnogi i u inostranstvo. Da ne treba možda da stave na papir ko kome šta duguje? Normalno je da država daje nešto svojim državljanima kao što je normalno da roditelji daju svojoj deci. Ako ćemo razmišljati u stilu " ti meni toliko a ja tebi toliko..." Malogradjanština, ništa drugo.

Боки

pre 9 godina

@Dendo
Новак је двоструко опорезован па тако он мора да плати рецимо 35 посто пореза на оно што заради у САД, и после тога мора да плати порез тамо где живи на износ који је преостао после опорезивања у земљи у којој је новац зарадио.
@Joxa
Ајде пали, немој да се мучиш овде
@alek
Држављанство ти се не може одузети ни да побијеш хиљаду људи а камоли због тога где плаћаш порез. Ако си за то да Новак плаћа порез овде онда то морају да чине и сви гастарбајтери, јер у чему је разлика између Новака и њих? Он новац зарађује у Њујорку, Синсинатију, Паризу, Лондону, док они живе и раде рецимо у Штутгарту, Бечу, Женеви... И једни и други плаћају порез тамо где зарађују новац с тим да Новак мора да плати (уколико се у Монаку уопште плаћа порез) и тамо где живи.
@levac
Јеси ли ти упознат са пореским законима Швајцарске?
@blahblah
Новак више зарађује од турнира него од спонзора, за разлику од Федерера и Надала.
@ex sns
Интересантан начин записивања туђих иницијала.
@ggh
А из капиталистичких (западних) земаља тамо нико не живи?
@Rasha
Услуге, не сервиси. Види се да дуго живиш у иностранству.
@Terminator
И Лео Меси?

Pitam se

pre 9 godina

Stvarno, zasto Novak zivi u Monte Karlu i zeni se u Montenegru? Zar on nije iz Beograda? Zasto ne zivi u Beogradu? Od cega to bezi? Zasto bi pa on jos uvek izbegavao da placa porez Srbiji kada je vec toliko zaradio da svi Djokovici ukupno ne mogu da potrose za narednih hiljadu godina.

levac

pre 9 godina

Federer je covek.Rodjeni Svajcarac.I pre I posle uspeha koji je postigao ostao je da placa porez svojoj zemlji.Da to je patriota a ovi drugi?

alek

pre 9 godina

eeeee,zato je nole veci srbin od svih nas ovde...srce u srbiju,porez u monako.sarkazam,naravno...i treba da joj oduzmu drzavljanstvo,bas kao i nasima koji se tako ponasaju.izvini...druzba je druzba,a sluzba je sluzba.i nemojte mi te fore DAO POLA MILIONA ZA UGROZENE OD POPLAVA...ako tako gledate na stvari,onda se novcem stvarno moze kupiti sve pa i ljudska naklonost.sto ne podrzavam...prakticno,oprastamo mu sve jer je donirao pare.

Dendo

pre 9 godina

"Novac od pobeda oporezuju po pravilu u onim zemljama gde se održava turnir"Pametnom dosta
(Jameson12, 12. jul 2014 12:03)

Pametnom dosta?:), Eto meni "nije dosta", jer sada mi je jos manje jasno zasto je Novak prijavljen u Monaku a ne u Srbiji, jer u oba slucaja bi placao porez zemljama u kojima se odrzava turnir?

Miki

pre 9 godina

Strasno,strasno,strasno!!! Ipak,ovo je dokaz svima da mi nismo najgori u svim aspektima zivota,kao sto se misli! Sve sto ima kod nas,ima i u svetu!
Pa Novak je samo kroz donaciju iz Rima za poplavljene isplatio,a mozda i pretplatio sve sto bi do sada dao za porez! A uostalom,on svakako te "ustedjene" pare od poreza daje u Srbiju u humanitarne svrhe! Bolje nego da njima raspolazu Vlada Srbije,ili bilo koji deo politicke javnosti!!!
Podrska za Kvitovu iz Srbije!!! Ua lazne patriote u Ceskoj i Srbiji!!!

Terminator

pre 9 godina

... Argentinski vrhunski sportisti, teniseri pogotovo, placaju poreze u Argentini... Slažem se da državljanstvo treba da izgubi svako ko ne deli iste životne probleme i vrednosti kao i svi ostali građani...

1357

pre 9 godina

Za sve one koji ce odma da opale po Novaku. Novak Djokovic nije od drzave dobijao ništa. Apsolutno ništa nije dobio, tako da nema nikakvu obavezu prema drzavi. A opet sve ono što radi ide u mngoo vecu korist nego sto bi dobili njegovim oporezivanjem. I jos jednom, svaka cast na osvojenom Wimbledonu i srecno vencanje!

ggh

pre 9 godina

Monako moze da se izdrzava od patriota bivsih komunistickih zemalja. Nece da placaju porez, hoce da tresnu pare na humanitarnim akcijama pa da im se sirotinja zahvali sto te pare nisu dali kroz porez.

kings16

pre 9 godina

@Drakula..
tako je, umesto Nole da placa porez kod nas, kako ga nije stid. Drzava je ipak ulagala u njega, ulozila je 0,00 evra, a on kako je vratio drzavi, osvojio samo 7 GS..

XAXAXA

N

pre 9 godina

Svom sinu cu dati ime po nasem Noletu... Oni koji ga ne voli, ili jos gore, ne cene, neka mu pljunu pod prozor!!! MOLIM B92 da napravi reportazu o tome koliko je Novak ulozio u Srbiju do sad...da Bog ako budale i bezmozgasi malo iskuliraju...

blahblah

pre 9 godina

stvar je ovde jasna,
da li svako ima pravo da zivi gde hoce (i gde mu finansijska sredstva dopustaju), naravno da da, niko tu ne sme ni rec da prigovori Noletu.
da li se cela prica oko oporezivanja zavrsava na tome "porez je placen tamo gde je novac osvojen", naravno da ne, da je samo tako, niko ne bi isao u monako. Postoje tu i novci od sponzora, sto je daleko vise od turnirskog novca, porez na to se najvecim delom placa u zemlji u kojoj si prijavljen.
da li je drzava ulozila dinara u bilo koga, to je totalno bezveze pitanje. Skolovanje, putevi, vojska, policija, zdravstvo, to sve treba neko da plati, jeste kvalitet svega navedenog u Srbiji nizak, ali reci da drzava ni u koga nije ulozila je glupost. Izgleda da se kod nas smatra ulaganje drzave samo ako se tebi licno napise cek na toliko i toliko (nacin ulaganja koji uopste ne podrzavam, mozda kroz neke kredite ako se proceni da je velika verovatnoca da se investicija vrati). Drzava je znaci ulozila u Noleta koliko i u druge ljude, drugi ljudi placaju porez, Nole ne. Tu se ta prica zavrsava.
Humanitarni rad, svaka cast na tome, zasluzio je da mu se skine kapa na aktivnostima i zalaganju. Tako da, covek jeste humanista i treba se ugledati na njega.
Promocija zemlje, pa nemam pojma koliko to ikome znaci. Jeste lepo kada kazes nekome da si iz srbije da on kaze tebi"ooo, Nole", ali neki preveliki znacaj nema.

Muvi na uvce!

pre 9 godina

Posto ce se ovde povesti diskusija za slucaj Djokovic, moram odmah da reagujem. Imalo bi smisla da se uskrati nekom drzavljanstvo (konkretno Noletu) samo u slucaju da je on i jedan dinar dobio za svoj razvoj od Srbije. Buduci da to nije slucaj, njegov je volja gde ce da zivi i kako svoj novac da rasporedi. Sa druge strane, ti pametni politicari bi mogli prvo da urade nesto da nasi (ceski) zavrseni studenti ostanu ovde (u ceskoj) a ne da njihovo skupo skolovanje ode u propast nakon sto oni se odsele u neku prijatniju drzavu, i tamo razvijaju privredu i placaju porez...

stojan-zlatiborac

pre 9 godina

eeeee,zato je nole veci srbin od svih nas ovde...srce u srbiju,porez u monako.sarkazam,naravno...i treba da joj oduzmu drzavljanstvo,bas kao i nasima koji se tako ponasaju.izvini...druzba je druzba,a sluzba je sluzba.i nemojte mi te fore DAO POLA MILIONA ZA UGROZENE OD POPLAVA...ako tako gledate na stvari,onda se novcem stvarno moze kupiti sve pa i ljudska naklonost.sto ne podrzavam...prakticno,oprastamo mu sve jer je donirao pare.
(alek, 12. jul 2014 13:41)

a šta to ima da se oprosti?!?!?!

tomy

pre 9 godina

Nije jasno sta su poreski obveznici finansirali na Kvitovoj.U Novakovom slucaju nisu nista i ne treba da plqca Srbiji nego ona njemu jer je je predstavio celom svetu na najbolji nacin u najgorem trenutku kada svi misle da smo tamo neki varvari i divljaci.

Ministar

pre 9 godina

Za sve koji pominju Djokovica i taj cuveni porez...Da nije slucajno drzava Srbija ulagala u djokovica? Ako jeste onda nije u redu da ide.Ali ako je vec njegov otac dizao pare na kamatu i prodao stan (ovo nije patka,vec tacna prica) zasto bi onda ostao u Srbiju? Mislim da je sasvim dovoljno to sto nam reklamira zemlju.A ovi koji kukaju nek jure ovdasnje kriminalce koji su nam uzeli ono sto smo kao narod stekli,dok je Djokovic preko stekao te pare.

Милан Р.

pre 9 godina

Супер што не може да буде мала мува у Београду јер би се дебело изненадио оним што би чуо. Иначе, одлично што сте за нашу врлу јавност објавили податак да се премије опорезују у земљи у којој се и освоје (као да би, чак и да није тако, одбитак био иоле довољан да плати онакво представљање земље у свету. Сетите се само колико је плаћена она реклама на CNN-у).
Иначе ја никако нисам Новаков фан(атик) али се трудим да будем реалан.

Dalibor

pre 9 godina

Kao prvo ako je neko rodjen u datoj zemlji niko ne moze da mu oduzme drzavljanstvo koje je stekao po rodjenju.Znaci nema sanse da joj oduzmu drzavljanstvo.Ona moze da ga se odrekne ali pod uslovom da uzme neko drugo.Ali uvek moraju da je vrate u maticno drzavljanstvo ako to pozeli.A druga stvar sta njij briga gde ko placa porez?Mnogi I ovde pricaju za Novaka kako on ovde ne placa porez.Pa sta??Sta je njemu drzava dala,sta je ulozila u njega?Covek ce da placa gde on hoce I sta to Ima koga od nas da briga?

fifi

pre 9 godina

Na svojoj svadbi je trazio umesto poklona da gosti ostavljaju novac koji ce ici u fond Novaka Djokovica i bice namenjen onima kojima je potreban. Pametnom dosta.

jegmo

pre 9 godina

Svako ima pravo da zivi gde hoce pa i ja da imam tolike pare ne bi ziveo u Srbiji nego u Monaku Drzavljanstvo i prebivaliste su dva razlicita pojma...

PP

pre 9 godina

Koliko li kosta samo jedan minut Novakovog pozivanja u pomoc nastradalima u poplavama na svim svetskim TV kanalima koji su prenosili uzivo te njegove govore i pozive??? Da li je neko to izracunao plus sva promocija Srbije koju Novak cini od kako je profesionalac u tenisu???

A porez na novac od turnira se mora platiti u zemljama gde se turniri odrzavaju. Britanija cak oporezuje i prihode od sponzora za taj period dok su teniseri na turnirima na tlu Britanije. Setite se samo kako je Nadal reagovao pre nekoliko godina.
Novak, uostalom, porez na svoje firme u Srbiji i placa Srbiji. Ne vidim u cemu je ovde problem.
Sto se tiice Kvitove ne verujem da ce ona dozvoliti da je neki politicarcici ucenjuju, kad to bude jednoglasni stav svih struktura vlasti ona ce se sigurno sama odreci ceskog drzavljanstva. Verujte mi, lepse je ziveti kao gradjanin sveta nego medju takvim ljudima.

sonja

pre 9 godina

@Pitam se
Stvarno, zasto sam ja rodjena u Beogradu, zivim na Tenerifama I ovde placam porez. Da li treba da mi se oduzme drzavljanstvo? Ups, nisam se ni vencala u Beogradu a iz Beograda sam.

Goran S.

pre 9 godina

Ne moze se Nole porediti sa ovim slucajem, za Noleta se nije zauzela nasa drzva i nije finansirala Noleta dok Ceska Kvitivu jeste. Po tom osnovu neka prava drzava ima po pitanju Kvitove a ta prava ako nisu regulisana zakonom, to je problem te drzave. Da li je i koliko Kvitova uzvraca svojoj drzavi u to nemam uvid a i da imam odakle mi? hahaha..

Inace suvise je nisko koristiti ovaj slucaj u svrhu bacanja senke na Noleta koji je izvanredan covek i sportista.

dglock

pre 9 godina

Neka svi gledaju svoja posla,a ne tudja. Ako neko pozeli da zivi na mesecu,to je samo njegovo pravo. u sustini je izgleda svuda isto,sve manje vise se moze,ali cim "krava muzara" odluci da promeni nesto u svom zivotu,nastaje problem.

da da

pre 9 godina

@nemanja Evo meni i mom ocu
drzava platila skolovanje, na osnovu kojeg zaradjujemo. Do sad sam kroz porez to na neki nacin vratila, ali da nije bilo te drzave ne bih ni imala to sto imam. Sad da sam otisla u inostranstvo i radila za druge to bi moglo da bude za osudu. Sa druge strane u Nola nije ulozila nista, pa nema covek obavezu ni da vraca i ako daje vise od bilo koga. To sto ti racunas da ti je neko nesto dao, samo ako dobijes kes na ruke tvoj problem.

BratBugarin

pre 9 godina

No1etu je pravo da živi i plaća porez u Monaku dao zakon! Niko drugi! Koliko je Srbija u njega uložila a koliko je on vratio je mnogo više retoričko pitanje i nije mu svrha da se to stavi na vagu već nesto sasvim deseto. Mnogi bi da se očešu o Njegov novac ali on ipak daje robinhudovski, samo onima kojima zaista treba!
Bravo No1e, Srbine! Ti si najveći!

Pedja

pre 9 godina

Najvece kritike uvek upravo upucuju oni koji obicno nisu nista ni uradili u zivotu, a nisu ni poznati pa da tako prezentuju zemlju. Sve sto je Nole uradio moze da zahvali samo sebi i roditeljima. Tako nesto slicno je verovatno slucaj i sa Kvitovom. Da imam para i da mogu preselio bih se i ja u Monako kad bi me hteli. Ovako bar neka uziva ko moze i bolje je ljudima da im to bude motivacija da i sami urade nesto pa da mogu i oni u Monako ili vec negde drugde po zelji.

Joxa

pre 9 godina

Da mogu i ja bih otisao odavde i placao drugoj drzavi porez,jer bi mi oni dali mnogo vise od ove propale Srbije od koje nista nisam dobio,naprotiv,trude se da uzmu i ovo malo jada sto mi je ostalo...

ex sns

pre 9 godina

Isto je uradio odavno i NDj,s tim da njemu Srbija bas nista nije pomogla.A on Srbiji jeste,samo nedavno je dao donaciju od 500.000$ ! Da sam ja NDj nikada se vise ne bih ni osvrtao ovde.

Jo

pre 9 godina

Ljudima koji nisu ni procitali tekst: govori se o tome kako su pare ceskih poreskih obveznika pomogle Kvitovoj da uspe u tenisu. Ko je pomogao Noletu, pa da covek ima obavezu da mu vrati!? Jel ste videli decje igraliste u Aleksincu koje je Nole donirao deci? Niko nece da ga ocisti... Zna li se jos koliko takvih slucajeva u nasoj zemlji ima? Nosi Nole sve sa sobom, ne zasluzuju lopovi da im se daju pare!!!

Rasha

pre 9 godina

Poreski obveznici placaju porez da mogu koristiti servise drzave koje se placaju od poreza, kao recimo zdravsrvo i skolstvo koji su generalno oko 70% troska drzave. Sta to Novak koristi od servisa drzave Srbije? A, to sto Novak daje Srbiji, i kako promovise Srbiju u svetu - pare ne mogu da kupe. Jer da mogu, Englezi ne bi cekali 70 godina da se bar Skotlandjaninu raduju za Wimbledon titulu....

Lud

pre 9 godina

Ej bre što bi voleo da Novak uzme strano državljanstvo pa da vidim po čemu će onda da pominju Srbiju. Ni po čemu, jer smo jad i beda po svemu,a najviše po zlobi. Ej, bre da je iz Švajcarske sigurno ne bi odlazio iz tog raja, ali on je iz jadne Srbije,kojiu su svi napadali i koja se pročula zbog njega.DRUGI BI SVE DALI DA IGRA ZA NJIH.JA BRE LUD A OVI NEKI ŠTO PIŠU NEBULOZE JOŠ LUĐI.

Hipp

pre 9 godina

Evo kakav je zakon ovde. Ti si zaradio 10 miliona eura. Na to si platio peron tamo gde si zaradio ( u zemljama gde je igrao turnire ). Ostane ti 6-8 miliona ( zavisno od zemlje, kolko sam video ide porez od 20 do 40% ) i onda ti u Srbiji uzmu porez na dobit - 15%. A onda kada podižeš SVOJ ZARADJENI NOVAC država ti uzme još 15% na prihod od kapitala. I razmisli sad koliko bi mu ostalo da živi u Srbiji, a u Monaku je porez kompletan 10%.

Genije

pre 9 godina

Sto je bilo ko duzan da ulaze u svoju zemlju? Covek za svoje pare ide tamo gde on zeli, a ne gde drugi zeli. To se zove sloboda, mozda ste culi za to. Nole za svoje pare moze da ide gde hoce. Njega nista ne obavezuje da daje Srbiji novac. Tako je isto i za Kvitovu.

sonja g

pre 9 godina

America i Velika Britanija bi im velikodusno dala drzavljanstvo bez interesovanja gde ce placati porez. Kao sto su svojevremeno dali Moniki Seles, Martini Navratilovoj i Ivanu Lendlu.

Avanti prevaranti!

pre 9 godina

Sad ce da se otkrije da poslanik koji je to trazio
pripada pripada nekoj retrogradnoj sabanskoj grupi
(klasika, 12. jul 2014 15:47)

Onoj, poreskih obveznika, na kojima 'napredni' i 'kreativni' nemilice parazitiraju. E, to je tek klasika.

Боки

pre 9 godina

@Dendo
Новак је двоструко опорезован па тако он мора да плати рецимо 35 посто пореза на оно што заради у САД, и после тога мора да плати порез тамо где живи на износ који је преостао после опорезивања у земљи у којој је новац зарадио.
@Joxa
Ајде пали, немој да се мучиш овде
@alek
Држављанство ти се не може одузети ни да побијеш хиљаду људи а камоли због тога где плаћаш порез. Ако си за то да Новак плаћа порез овде онда то морају да чине и сви гастарбајтери, јер у чему је разлика између Новака и њих? Он новац зарађује у Њујорку, Синсинатију, Паризу, Лондону, док они живе и раде рецимо у Штутгарту, Бечу, Женеви... И једни и други плаћају порез тамо где зарађују новац с тим да Новак мора да плати (уколико се у Монаку уопште плаћа порез) и тамо где живи.
@levac
Јеси ли ти упознат са пореским законима Швајцарске?
@blahblah
Новак више зарађује од турнира него од спонзора, за разлику од Федерера и Надала.
@ex sns
Интересантан начин записивања туђих иницијала.
@ggh
А из капиталистичких (западних) земаља тамо нико не живи?
@Rasha
Услуге, не сервиси. Види се да дуго живиш у иностранству.
@Terminator
И Лео Меси?

Ipak su to neki drugi likovi

pre 9 godina

Onoj, poreskih obveznika, na kojima 'napredni' i 'kreativni' nemilice parazitiraju. E, to je tek klasika.
(Avanti prevaranti!, 12. jul 2014 17:05)

Bas ces me ubediti da vecina normalnih poreskih platisa zahteva da se Kvitovoj oduzme drzavljanstvo...

Filip

pre 9 godina

@levac
Federer je Svajcarac, a Svajcarska ima odlicne uslove za bogatase. Skoro svi francuski sportisti su prijavljeni u Svajcarskoj, MIhail Sumaher kao jedan od najbogatijih takodje. Tako da Federer i nema razloga da menja mesto boravka.

II

pre 9 godina

blahblah, 12. jul 2014 15:59)

To je tako kao sto ti kazes ali Novak zivi u Monaku i sve to sto si nabrojao koristi tamo a ne u Srbiji. Mene posebno zanima zasto se jedino Novak proganja za porez i to na prihode koje je ostvario u stranim zemljama i nijedan drugi sportista, fudbaler, kosarkas, naucnik sa doktoratom, Srbi koji zive i rade u stranim zemljama se ne pozivaju da plate porez Srbiji? Koliko je njih zavrsilo besplatno fakultete u Srbiji, onda otislo na Zapad tamo rade i doprinose i zaradjuju i po 10000 eura mesecno i nikom ne pada na pamet da ih pozove da bar plate skolovanje na srpskim fakultetima? To je ogroman novac jer u Americi to kosta od 3000-5000 dolara mesecno i to bi bio ogroman povracaj sredstava u Srbiju. Da se svi oni pozivaju da vrate ulozeno u njih i da se ostali pozivaju da plate porez Srbiji covek bi mogao i da razume ovo sa pozivanjem Novaka u suprotnom je pozivanje Novaka da samo zlonamerno i tendenciozno. Ne moze sam Novak da resi probleme u Srbiji dok se milionima drugih sve oprasta i gleda kroz prste.

Alex

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji kažu da je država lagala u nas tako što smo završavali osnovnu i srednju školu na njen račun, a mnogi i fakultet, pa sad treba da sedimo tu, da radimo ( ako ima šta da se radi ) i da joj na taj način vraćamo. Zar sada niko ne sme da mrdne iz ove države dok joj ne vrati sve "crno na belo"? A da nemamo možda mi pravo da odlučujemo o svom životu u smislu unapredjenja istog? Ako imam priliku da radim u nekoj drugoj državi i da uz put zaradjujem mnogo bolje nego ovde, zašto da ne odem? I roditelji ulađu u svoju decu od rodjenja pa oni odlaze od roditelja...mnogi i u inostranstvo. Da ne treba možda da stave na papir ko kome šta duguje? Normalno je da država daje nešto svojim državljanima kao što je normalno da roditelji daju svojoj deci. Ako ćemo razmišljati u stilu " ti meni toliko a ja tebi toliko..." Malogradjanština, ništa drugo.

Aca

pre 9 godina

(alek, 12. jul 2014 13:41)
Veliki patrioto, prvo nauči pravopis pa onda uzmi tastaturu, ovako nepismen samo zagađuješ okolinu svojim nezrelim komentarima