Fudbal 329

Sreda, 09.07.2014.

21:00

Argentina u finalu nakon penala!

Reprezentacija Argentina plasirala se u finale Svetskog prvenstva pobedom nad Holandijom 4:2 na penale. Za titulu prvaka boriće se sa Nemačkom.

Argentina u finalu nakon penala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

329 Komentari

Sortiraj po:

'

pre 9 godina

@Baja
Pa Argentina je sa puno srece izbacila Belgiju i Holandiju, ali je Nemacka sa puno srece izbacila Alzir, a mucili su se sa O.Slonovace. To je SP, podrazumeva se da najbolji mora imati i malo srece.

srpski komentatori svih zemalja, ujedinite se!

pre 9 godina

Zagonetka:
Kada sam u odbrani onda sam Kojt.
Kada sam na sredini terena onda sam Kajt.
Kada sam u napadu onda sam Kujt.
Šta sam ja?

Baja

pre 9 godina

Dovoljno je reci da je Argentina izbacila Belgiju i Holandiju , dve vrhunske reprezentacije . (obican covek, 10. jul 2014 06:36)

Sa puno sreće, zaboravio si da napomeneš. Pa i sa BiH, Iranom i Švajcarskom su se namučili, Argentina je sasvim jedna prosečna ekipa u kojoj igra 5-6 vrhunskih igrača koji nisu baš organizovani.

Lugano

pre 9 godina

52. minuta utakmice, moj cale:" Je l' jos 0:0?" Ja: "jeste cale", cale: " Ovi nisu u stanju da pobede jedni druge, odo' da legnem!" :-)

wiener

pre 9 godina

Za razliku od prvog (Nemačka – Brazil 7:1), ovo polufinale nije donelo ništa što savremeni, vrhunski fudbal nudi.

molim? a sta je to "vrhunski fudbal" nudio u prvom polufinalu? potpuni raspad jednog tima? ma da, to je bas bio "vrhunski fudbal", a i vrlo "savremen".

i bez golova je ovaj mec bio bolji.

Onokao...

pre 9 godina

Sad sam dosao iz kolonije Đurđe brdo, tamo Van Persija zovu mobilnim.

...i ne javlja se...Zivadin je rekao da ga je uvatilo suntavilo.

clan 38

pre 9 godina

Pobeda u nedelju ne donosi samo titulu, nego i prvo mesto na FIFA-listi. Trenutno vodi Argentina sa 1727 bodova ispred Nemacke sa 1652. Slede:
3. Kolumbija 1492
4. Holandija 1414
5. Belgija 1406
6. Urugvaj 1330
7. Svajcarska 1278
8. Brazil 1257
9. Spanija 1229
10. Francuska 1202
11.Portugal 1148
12.Cile 1090
13.Grcka 1085
14.Italija 1056
15.SAD 1018
16.Hrvatska 955
19. BiH 917
31. Srbija 717

srbin

pre 9 godina

Samo čudo može da se desi pa da Nemačka ne osvoji prvenstvo. Ko je pratio igru Nemaca na celom šampionatu, zna o čemu pričam. Neće biti nikakvog pompeznog rezultata, repriza iz 90-e 1:0 ili najviše 2:0.

Bogdan

pre 9 godina

Zvezde fudbala poput Mesija,Van Persija, Robena, Lavecija i ostalih stvarno nisu ništa pokazali. Da nema penala,odlučio bih da niko ne prođe kakvu su igru pokazali.

pixi10

pre 9 godina

Kako je ova Argentina dosla do finala,Boze sacuvaj...grupa laka,jedva dobise i iran i bosnu,pa svajcarsku 1-0,pa belgiju u produzetku isto 1-0,i sad posle 0-0 Holandiju na penale...sto bih voleo da ih nemci operu samo tako... (aaaa, 10. jul 2014 00:56) Po ovoj tvojoj statistici moraju i oni nekoga da operu lagano a i Mesi mora da se razgoropadi jednom! Plasim se da ne nalete bas Nemci!

Deus

pre 9 godina

Sad rizikujem da popijem puno minusa ali moj utisak je da su i Argentina i Holandija bolji timovi od Nemacke. Nemci su visoku pobedu ostvarili protiv Brazila ciji se tim posle cudno primljenog prvog gola psihicki raspao (cak i nemacki komentator je cuo pistaljku koja je zbunila igrace Brazila). Tako su primili tri gola za par minuta, sto je samo pokazatelj psihickog kolapsa ekipe. Imajuci to i vidu rekao bih da poraz Brazila 7:1 od Nemaca ne govori nista o finalu. I Holandija i Argentina igraju organizovanije od Nemaca, imaju bolju odbranu i bolju tranziciju lopte po sredini. Sinoc smo gledali vrhunski fudbal dve odlicno pripremljene ekipe, nazalost bez golova. Moj tip: 1. Argentina, 2. Nemacka, 3. Holandija, 4. Brazil

alejandro

pre 9 godina

Utakmica nedostojna polufinala svetskog prvenstva! U lošoj fudbalskoj predstavi pobedio je na penale srećniji tim! Greška Van Gala što nije ubacio rezervnog golmana kad je bilo evidentno da će penali rešavati sve! Očekujem da će Nemačka manje teško do četvrte titule prvaka sveta! Argentina u prethodnih 6 utakmica nije poboljšala bled utisak tokom čitavog šampionata a to mora stići na naplatu! A ako je ta naplata u finalu u nedelju onda tada!

Djenka Djavo

pre 9 godina

Utakmica, kao i celo prvenstvo, za zaborav. Ni malo srca ili hrabrosti. I u finalu pobedjuje Argentina, celo prvenstvo je toliko dirigovano da nije normalno gledati.

Vladimir

pre 9 godina

Nemci od juče bi mogli da pobede Argentinu i Holandiju zajedno!
(švajcarac,
10. jul 2014 01:13)

Izvini, Roger, ali na ovako dubokouman zaključak postoji samo jedan odgovor: Da, pa šta?

Ko god je ikada na SP onako razvalio nekog kao Nemci Brazil, titulu nije osvojio. Posle nekog "kosmičkog" rezultata, samo je Poljska 1974. osvojila 3. mesto što je za njih da kažemo uspeh (u grupi dobili Haiti 7:0). Na istom SP Jugoslavija - Zair 9:0, to nam ostala jedina pobeda u 6 utakmica. 1982. Mađarska - Salvador 10:1, svejedno Mađari ispali u toj grupi. A kruna svega: 1954. u grupi Mađarska - Nemačka 8:3, u finalu Nemci dobili Mađare!?

Vamos, Argentina!

Petar Veliki

pre 9 godina

I dalje tvrdim da je ovo najgori šampionat od 1974. Da je Glogovac izgubio od Dražmirovca sa 7:1, pola igrača iz gubitničkog tima bi prestalo da igra fudbal. A ova degradacija istrošenih fudbalera je dokaz dokle je otišao profesionalizam. Pa već 11.juna je većina igrača iz Premier lige i Primere jedva čekao da ide kući, kakva himna kakav patriotizam, daj samo pare. I evo rezultata. Nije ovo katastrofa Brazila, već kataklizma fudbala.

crni

pre 9 godina

Neznam kako neko moze da kaze "bravo Argentina" ....ekipa koja se provlaci celo prvenstvo sa jedva golom po utakmici..pa jedva su Bosnu pobedili a kao igraju finale..verujem I nadam se da ce ih Svabe zdrobiti u finalu!!!

milan

pre 9 godina

Tuzna faca uobrazenog Robena popravila mi je vece .
(ljuba, 10. jul 2014 01:39) A jel ste primetili kako je Sneider bio bled kada je izvodio penal?U.enjao se skroz.Još da braća Argentinci "uzmu meru" i onim Švabenzima,i srce će mi biti puno.

sone

pre 9 godina

Jel ovo argentina? Ili mozda italija??uzas od fudbala..svako kovoli fudbal za gol vise ce navijati za najbolju rep.na ovom prvenstvu a to je bez premca nemacka..pusti te se prica nemci ovo nemci ono..ovo je fudbal a oni su najbolji u toj igri trenutno...napred nemacka.. a rezultat... 3-0

murajsama

pre 9 godina

Argentincima Svajcarska Belgija i Holandija, sve napadacke ekipe, ne daju ni jedan gol. Ovako je bilo i 1990 ali se nadam da ce sada u finalu biti drugacije. Spanci su osvojili proslo prvenstvo odbranom, sve 4 zadnje utakmice tada dobili su sa 1:0

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

Lupate glupsti.Zelje su jedno....
Nemacka ce ih napuniti k'o sarmu!!
Dace im 3 komada minimum,oni trce,gaze,melju!

Srle

pre 9 godina

Strasno koliko je bila dosadna utakmica.Argentina uopšte nema kvalitet u finalu će Nemci da ih, oderu jer Nemci su došli sa ozbiljnom namerom da osvoje svetsko prvenstvo a i cak imaju bolju uigraniju ekipu koja se dobro poznaje.Deutschland ist am besten!!!

belodedic

pre 9 godina

Nije Van Gal prevideo penale vec je bio prinudjen da napravi 3 izmene,Indi zbog preranog zutog,De Jong i Van Persi nisu ni trebali da pocnu jer su bili roviti.Da je branio Krul,bojim se da bi ishod bio drugaciji,ali na srecu nas vecine onaj mali plavi prepotenko nije majstor za penale :-)

toni

pre 9 godina

realno dosta dosadna utakmica.a to sam i ocekivao i rekao da ce biti.u finalu cu da navijam za nemce jer igraju lepsi fudbal.argentinu volim samo zbog messija tako da nece to biti bas cisto navijanje za nemacku.nadam se da cemo gledati utakmicu sa dosta golova.

Braca po krvi

pre 9 godina

Ajmo svi za " bracu - po materi " Argentince....Igraju " leprsavi" fudbal " Tango" sa mnogo golova. Mesi " potvrdio" da je novi Maradona. Ma braca po svemu, po onih sest komada u Nemackoj, po Goikoechei u Italiji 90, po davanju utocista - zna se kome posle drugog svestkog rata..... Uf,samo da ih Nemacka pocisti sa terena....

PimPong

pre 9 godina

Bilo je malo dosadno, ali je realno ekipa koja je stvorila malo vise vecih prilika prosla dalje, iako je igrala defanzivno. Nisam siguran za koga cu da navijam. U neku ruku, bilo bi odlicno da Svabe dobiju jer forsiraju timski fudbal, a opet, bilo bi mi drago da Mesi uzme jedan Mundijal jer su mu losi selektori do sada upropastili reprezentativnu karijeru.

Nemacka medicina je najbolja

pre 9 godina

Gledam ovu Argentinu i mislim se sve vreme,sto bre nas jednom ovako ne u*ere zreb makar do 1/4 finala,posle bi lako. :)
(Slobodni Klikeri, 10. jul 2014 01:14)
Zato sto ispadnemo u grupi ili se uopste i ne kvalifikujemo.

Nemanja

pre 9 godina

Sastale se dve ziheraške ekipe u polufinalu prvenstva. Jedna od najdosadnijih utakmica celog tokom turnira. Nadam se da će Nemačka osvojiti titulu, jer su zaista to i zaslužili svojom igrom, karakterom i partijama koje pružaju poslednjih 4-5 godina. Poštuju svakog protivnika, ali nikad ne odstupaju od svoje napadače igre, čak ni protiv Brazila u sred njihove zemlje, što su ljudi moglo i da vide juče. Da su Argentina ili Holandija igrali protvi Brazila, parkirali bi autobus ispred gola i tako čekali penale.

MIle

pre 9 godina

Necemo valjda opet imati prvaka koji do titule dolazi sa po 1:0 i 0:0. Ajde bre Nemci niste mi neki ljubimci al kad je fudbal u pitanju ovo prvenstvo zasluzujete.

pukotina

pre 9 godina

Dadoh 3000din na Holandiju, uveren da ce ih razbiti. Sad shvatam da sam to odigrao navijacki, a kad ce igra kladionica, nikad se ne kladi za onog kog navijas tj tu tekmu!!!

Petar

pre 9 godina

@vladek Nije Mesi bio bas los, namestio je svojima sva zicera. A mora se priznati i da ofanzivni deo tima ne koristi to sto protivnici trose cak dva, tri nekad i cetiri igraca da zaustave Mesija. Iguain, kasnije Agero i Palacio, umesto da odvlace svoje cuvare, oni ih grupisu oko Mesija u momentu kad ovaj ima loptu. Dobro je sto su gaucosi ucvrstili odbranu, ali napred i dalje mnogo zavise od Mesija. Od 8 golova, on je dao 4, namestio 2 i kod preostala 2 obe akcije isle preko njega. Mora jos neko da proradi u ofanzivi i da iskoristi to sto ce panceri biti zauzeti cuvanjem Mesija.

uros

pre 9 godina

Jel'neko možda neko video Mesija ili Persija??
(BHF, 9. jul 2014 23:50)

Ko je Persi?
(nisam ja, ja je Van Sebe, 10. jul 2014 01:17)


Ne znam sta je bolje : komentar ili replika .

meine eine kleine

pre 9 godina

Godine 2006. i 2010. Argentinci ispadaju od Nemacke u cetvrtfinalima. Nemacka je sada jos jaca nego 2010. , lagano sa Argentincima i ovaj mec ide jer Argentina nista nije pokazala u polufinalu, jedna sasvim prosecna igra i pre toga. Nemacka iz utakmice u utakmicu sve bolja, poput Bajerna 2013. i sada reprezentacija dominira.

TY

pre 9 godina

Vrhunska utakmica, pošten ishod. Argentina je bila taman toliko bolja da ishod penala bude pravedan. A većina vas što piše komentare ovde da je bila dosadna utakmica ili ima 15 godina i ozbiljno gleda prvi put SP, ili ne razume fudbal. U finalu teško nemcima.

nenad

pre 9 godina

Ovo je Argentini peto,a ne cetvrto finale na Mundijalima. Bili su finalisti 1930 u Urugvaju (poraz 2:4 od domacina Urugvaja) zatim 1978 kao domacini kada su pobedili Holandiju sa 3:1 u produzecima,onda 1986 u Meksiku kada su ponovo bili najbolji nakon pobede nad Nemcima od 3:2 i na kraju 1990 na SP u Italiji su cetvrti put igralu u finalu,i opet s Nemcima kada su porazeni sa 1:0.

Mladen

pre 9 godina

Bože kakva gadost od utakmice. Ovim mučenicima što se tripuju kako je Argentina odigrala "pametno" samo ću poručiti da se sete prošlog prvenstva kad su onako pametno popili 4 komada od Nemaca. Nikada nisam navijao za Nemačku, ali ovakve ljigave ekipe, poput Argentine, koje se funjare do finala ubijaju želju da se gleda fudbal i zaslužuju jedno tradicionalno nemačko lomljenje kostiju. Argentina=fuj !

Stefan

pre 9 godina

Koliko zlobnih i ljubomorni hejtera ima pa to je cudo. Mesi je najbolji i ne mora da znaci ako ne da go, da nije igrao dobro. Nemora ni da osvoji finale da bi bio najbolji, vec je najbolji.

fidelio

pre 9 godina

najrealnije finale barem po meni..nikako ne bih gotivio da su u finalu brazil,spanija ili holandija..prednost nemcima zbog sjajnog Joakim Lewa kojeg pratim vec godinama

Nebojša

pre 9 godina

Smešni su mnogi navijački nerealni komentari Nemačka nije Holandija videćete u finalu dobiće Argentinu mnogi su zaboravili njihov prethodni susret kada su Argentinci popili četiri komada što mislite da će sada biti drugačije koji su vam argumenti za optimizam nisu bolji od Nemaca i sigurno nisu više pokazali na prvenstvu a Nemci će još imati i navijače iz sebe bilo bi iznenadjenje da ne osvoje.

vladek

pre 9 godina

Blagu prednost dajem Arg.u finalu. Pricajte sta hocete,ali Belgija, a ni Holandija,nisu prismrdeli golu,citav mec,a puni su sjajnih igraca. Demikelis najveca rupcaga,igra iznenadjujuce dobro,plus dugo je bio u Bajernu,i zna kako da zaustavi njihove igrace,ostatak odbrane im je izuzetan,Maskerano je veliki adut, ne znam da li ce se Di Maria oporaviti,ali ovaj Peres iako nije toliko ofanzivan,odlicno igra. Iguan je bio prilicno los,kao i Messi,ali to ce se popraviti u finalu. Na kraju kljucni faktor, 70 posto Nemacke igre zavisi od fenomenalnog dvojca na sredini Kros-Miler,ako razbiju tu osovinu Arg.uzimaju titulu

Zlatan

pre 9 godina

Nemačka - Argentina ce da bude zanimljiva utakmica, pogotovo ako nemci daju rani gol pa gaucosi krenu da jure rezultat. Mene brine Holandija Brazil. Tu ce glave da padaju ako Holandjani ozbiljno krenu po trece mesto, a ne vidim kako i cime Brazil moze da im parira. Ako Holandija zabije prva, ima da se raspadnu i mentalno i fizicki.

mc 991

pre 9 godina

Dosadna utakmica, prevelik je ulog u pitanju a i debakl Brazila je sigurno jos dodatno uticao da igraju zatvorenije. Sta reci, penali su lutrija, sada se vidi zasto je Krul usao protiv Kostarike, Silesen je imao 2 penala "na ruci" ali ih nije odbranio. Argentina nije igrala lijep fudbal, nije ni imala teske rivale (Iran,Nigerija,BiH, SAD, Belgija), sa svima su dobro pomucili ali su u finalu i to je ono sto se pamti. Volio bih da osvoje samo zbog Mesija da se potvrdi kao najveci svih vremena :)

zoki

pre 9 godina

Auuu... Strašno.
Što je najgore, sad će ljigavi Mesi ispasti neka bogzna kakva igračina... A nije pipnuo loptu. Taj se toliko forsira da to nije normalno. Dečko nije najbolji argentinski igrač svih vremena, a kamoli globalno.
Od srca im želim da ih Nemci napune, baš zbog tog nasilnog i agresivnog favorizovanja Mesija i nipodaštavanja istinskih fudbalskih velikana, čime se vređa inteligencija svakog iskrenog fudbalskog zaljubljenika starijeg od 18 godina, a vređa se i sam fudbal.

Dejan

pre 9 godina

Lepota fudbala u polufinalu svetskog prvenstva nije važna bitan je samo rezultat.Džaba će Nemcima biti razvaljivanje Brazila ako se vrate kući kao drugi!! I finale će biti šahovska i rovovska bitka!!!

dejan

pre 9 godina

Argentinofili, hipsteri, antievropski navijaci i patrijote da imaju u vidu da ce Nemacka u nedelju ponoviti onaj masakr koji je pocinila nad Brazilom. Isto bi se desilo i da je Holandija prosla u finale. #1 Nemacka, #2 Argentina, #3 Holandija, #4 Brazil.

srbin

pre 9 godina

Logična posledica posle 7:1 i 0:0 da pomisliš da će Nemci da prosviraju i Argentinu... Ali lopta je okrugla. Ako proradi Messi, poprilično će ublažiti poraz Gaučosa.

Gaga

pre 9 godina

Teška utakmica. Ne bih nužno rekla loša, kao što većina tumači. Ne ocenjuje se kvalitet jedne utaomice samo na osnovu postignutih golova... Ne bih ja ni tako lako odbacila Gaučose u finalu protiv Nemaca.... Naprotiv.... Težak meč, sve u svemu...

bam

pre 9 godina

ljudi šta ste se potripovali za nemce, oni neće onakav meč ponoviti nikad, bolje da su dobili brazil 2:1 nego ovako. sad će da udju u finalni meč gledajući argentince sa visine..i ARGENTINA OSVAJA OVO PRVENSTVO !

qqlele

pre 9 godina

kakav je ovaj maskerano paklen igrac, paklen. najbolji zadnji vezni na svetu. nece valjda u barseloni ponovo padavicar buskets da igra na tom mestu, a on da se muci ko stoper

Zagi

pre 9 godina

Ovo je poraz Van Gala, nije mogao na isti nacin, sa istom taktikom kao protiv Cilea i Meksika da prodje i Argentinu! Ovaj put njegovo piskaranje po blokcicima, sveskama i svastarama nije mu uspelo. Cak je prevideo da ostavi izmenu i da ubaci svog dzokera-golmana za penal seriju. Argentina nista specijalno nije pokazala, penali kao i uvek lutrija. Nemacka bi trebalo da osvoji ovaj sampionat po prikazanim igrama. Argentina verovatno sa Di mariom i Aguerom u nedelju. Vise bih voleo da Argentina osvoji ali ipak mislim da ce Nemci lagano dobiti ovo finale

streberka

pre 9 godina

Dragi moji ljubitelji evropskih ekipa, zalim, ali videcete da ce na kraju plakati Nemci.
Uzgred, ceo dan se cudim kako uopste mozete da navijate za Nemce u bilo cemu?

Tugo nesreco

pre 9 godina

Auuu! Dobro je. Potpuno zasluzeno ide Argentina u finale, i veceras su bili bolji, a i da ne spominjem kako je Holandija pobedila Meksiko... A i realno, mislim da ce mnogo bolje biti finale Nemacka-Agrentina, nego sto bi bilo Nemacka-Holandija... :) A nikako mi nije jasno sta je Palasio pokusao u drugom produzetku kod one odlicne sanse, uzasno je reagovao...

Nicola

pre 9 godina

Osvaja argentina,prosli su a nisu se videli na terenu,sledecu utakmicu ima da kidaju,barem mesi, kao i sto se nemacka verovatno ispucala protiv brazila.Za brazilce nema veca bruka nego da argentina osvoji,ogromne motive imaju argentinci za pobedu.

musa dembele

pre 9 godina

Van Gal se pravio pametan i odustao od Krula.HOLANDIJA razocarala! ARGENTINA zasluzeno s obzirom da igra bez Di Marije. NEMCI ce ipak biti veliki favoriti!

vrsni poznavalac

pre 9 godina

Momak ne vidi da je Maskerano cisto isbio loptu i satra se ziv u prici o nekakvom startu za zuti karton. Ne vidi ni da je Kajt glavu otkinuo Zabaleti. Pa gde gledas, euu! Pa pratis u HD-u, gde ces da vidis ako tu ne.

Bane

pre 9 godina

Joj koliko ova Holandija nema ekipu pa to je strašno!!!!
Pa njima Dirk Kuyt igra wingback-a!
Pa mi kakvu ekipu imamo mi bi bar polufinale treba da igramo.
Al šta ćeš kad imamo kompleks male ekipe od one Mijatovićeve prečke...

Marley

pre 9 godina

Cestitke NAJJADNIJOJ ekipi Argentine u istoriji-momci,spremite se za kanonadu 13-tog!Uzgred,hvala vam sto ste mi oborili singl-pobjeda Argentine u produzecima!

mare

pre 9 godina

Sta je glumio ovaj selektor Holandije time sto nije ubacio proverenog golmana, kad je bilo izvesno da je uspeo u svojoj taktici - "dodji do penala"? Nadam se da je sada srecan zbog svoje genijalne taktike.

milan

pre 9 godina

Hvala vam braćo Argentinci.Još samo da sredite one nadobudne Švabenzi,i osvetite Brazil, i da im date do znanja da se Južna Amerika još uvek pita, što se fudbala tiče

KUM

pre 9 godina

Ajaaaaaaaoj :(

Samo da Holandija ne dobije penale ne bih nikako voleo!
Mnogo bolje ce biti Argentina-Nemacka.
Jer pamte proslo SP Argentinci u 1/4 :)

miki mile

pre 9 godina

Holandezi nisu dali 240 minuta gol pa i nisu zaslužili finale.argentinosi će i u finalu igrati s tom nekom ”čudnom kontrolom” utakmice. to izgleda kao mrcvarenje ali dovukoše se i s takvim igrom do finala.šta reći.

Kezman

pre 9 godina

@nenad Mene je uvek zanimalo da li je Statam, Stetam ili Stejtam? Msm nema veze sa fudbalom, ali lik je profi glumac a nzm da mu izgovorim prezime :D

aaaa

pre 9 godina

Kako je ova Argentina dosla do finala,Boze sacuvaj...grupa laka,jedva dobise i iran i bosnu,pa svajcarsku 1-0,pa belgiju u produzetku isto 1-0,i sad posle 0-0 Holandiju na penale...sto bih voleo da ih nemci operu samo tako...

Max

pre 9 godina

Pa sta sad nije Van Gal mijenjao golmana? Stvarno mi nije jasno da nije zamijenio golmana kao i protiv Kostarike kad ovaj Cilessen nikad nije obranio penal u zivotu. Pa i sam golman to zna, uvuce se nesigurnost u njega i onda se desi ono sto se desilo. Pa ovaj Cilessen i kad obrani, ne obrani (zadnji penal ) . A drago mi je radi dvije stvari : 1. zbog Messija kao odlicnog a veoma skromnog igraca 2. neka jos vise boli brazilce kad znaju da u njihovoj drzavi Argentinci igraju finale, a oni za 3. mjesto.

nenad rs

pre 9 godina

Тактички савршена Аргентина и заиста је смијешна прича како им је одбрана слаба.Де Микелис један од оних последњих стопера старог кова типа Белодедић.Вечерас само да изврне џепове Маскерано у једном од њих је Робен.

vlada

pre 9 godina

i jedni i drugi su zasluzili da ispadnu.... argentina 11 igraca u odbrani guslaju 120 minuta a ovi kao nesto kruze okolo bez zelje... katasttrofa.... navijam svim srcem za nemce u finalu....

niki je u pravu

pre 9 godina

Van persi??? koja rupa od igraca, najprecenjeniji fudbaler koga sam gledao!! i dalje pokusavam da vidim sta taj covek poseduje kao kvalitet i nikad mi nije bilo jasno, spor, smotan, los u igri jedan na jedan, otprilike sve ono sto treba da krasi jednog napadaca je ocajno!! roben je ikona za njega!!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Trebat će za finale pa da se zna:

Luis van Gaal = Luis fan Haal
Snijder = Snajder
Kuyp = Kaajp
Kluivert = Klaufert

Inace ovde cela Holandija čeka finale i red je da dočeka.

Stefan

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, za sada Argentina igra savrseno prvenstvo. pa nije lud Sabelja kao Skolari da se zaleti na Holandiju, pa da im uvale 3,4 komada. Smireno i polako i dodjose do finala. Dosadno da, ali jako uspesno... P. S. Zapamtite da Argentina do sada nije gubila mec na prvenstvu...

Tugo nesreco

pre 9 godina

I nije dzabe Gvardilila toliko hvalio Maskerana. Najbolji igrac Argentine je bio veceras, fenomenalno je odigrao... A On u Barsi skoro nikad' i ne igra na svojoj pravoj poziciji, pa se desi da napravi neke greske, ali kad' je najvaznije, On stvarno dobro igra. (navijam za Barsu, zato i kazem ovo)

Joe

pre 9 godina

Koji krš od fudbala. Ja od 70' min čitkam vesti po B92, čekam polako penale, pa da ovo postane i zvanično najdosadnija utakmica polufinala SP ikad, tj. jedina bez golova za 120 minuta, jer ne vidim da ovde neko može dati gol ni za 1200 minuta ove igre što podseća pomalo na fudbal. Možda odskakuće lopta u gol ako se neki golman oklizne na koru od banane...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Olandezi će pobediti večeras a zatim i germansku oklopni diviziju.
Ako je iko zaslužio da dodje do titule onda je to Holandija. Igraju konstatno dobro i uvek doguraju daleko...
Hup Holland, noćas ima da gori cela Holandija.

ZaphodB

pre 9 godina

Užasno loša utakmica.uls462g

Usput, Mascherano se izgovara Mačerano, može se čuti ovde - http://www.goal.com/en/slideshow/7997/21/title/how-to-pronounce-every-world-cup-player?ICID=OP

Bane

pre 9 godina

Pa ja sam rekao da ce igrati ovako, nisu valjda ludi da pokusaju da pobede pa da ih Nemci rasrafe u finalu, ovako bolje se za trece mesto izivljavati nad Brazilom pa ispasti frajer, nego da te Svabe upisu u crnu hroniku svetskih prvenstava:-)

verujte mi i pratite moje komentare

pre 9 godina

Opet ja...samo za kladionicare veceras dobija Argentina.Izvinite vlasnici kladionica ali narodu trebaju pare!

Black Hawk

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji koji se pale na ovu Holandiju(najveci nam dusmani u poslednjih 15ak godina), a pogotovu na Robena(kome zelim da mec zavrsi kao onomad Neimar, zasluzio je to svojim delima do sad).
Ne volim Argentinu cisto zbog napaljenih klinaca koji ce onda da velicaju Mesija jer je uzeo titulu i da je time najbolji svih vremena, a to nije...
Nemci su mi mrski od uvek...sto zbog istorije, sto zbog fizickog animoziteta prema njima(zuti-narandzasti, pegavi, rumenih, krastavih faca)
Prvenstvo je trebalo da osvoje Kolumbija, Meksiko ili Cile...Male fudbalske zemlje, siromasnog naroda, a velikih srca!

Mihailo

pre 9 godina

Finale Nemačka - Argentina bi bilo savršeno, prosto čovek ne bi znao za koga da navija. Dve zemlje koje su oduvek gajile prave vrednosti, u svakom smislu, i odličan fudbal.

Ненад

pre 9 godina

Овај Влар из Холандије исти Џејсон Стетам:-) Или како се већ чита(Jason Statham).

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Kuyt izazvao zbrku. Nije bolje reklo bi se ni ovde u Holandiji. Na dresu mu piše Kuyt a u novinama Kuijt. Oboje je pravilno jer se IJ može napisati i kao Y. UI se u Holandskom izgovara AU, a IJ kao AJ. Elem pravilno je izgovoriti KAuJT ali tako da se U jedva čuje, za šta treba vjezbati u govornom jeziku. Ako se izgovori Kajt sa malo otegnutim A ili još prostije K.JT bit će dobro kao i pobeda koju ovde čeka cela Holandija.

KUM

pre 9 godina

Sta ste svi navalili kako niko ne sme na Nemce,kako ce ih samleti.
Sta vi mislite da oni 'ne znaju' da igraju fudbal? Ne.
Oni samo ne napadaju ko juce Brazil i jedni i drugi pa da sevaju kontre.
Ljudi jednostavno taktički i defanzivno odlično pripremljeni!
Šta vi očekujete da svako 1/2 SP-a bude sa 3,4 gola?

Vojvodinac

pre 9 godina

Steta sto je sudija dozvolio ostriju igru, ovo se polako pretvara u mesaru!
Od Argentine sam ocekivao vise, ali Holandija nametnula svoju anti igru, i ovo postaje tezak smor od utakmice.
Ako Holandija ode u finale, ko ce to uopste gledati?

Black Hawk

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji koji se pale na ovu Holandiju(najveci nam dusmani u poslednjih 15ak godina), a pogotovu na Robena(kome zelim da mec zavrsi kao onomad Neimar, zasluzio je to svojim delima do sad).
Ne volim Argentinu cisto zbog napaljenih klinaca koji ce onda da velicaju Mesija jer je uzeo titulu i da je time najbolji svih vremena, a to nije...
Nemci su mi mrski od uvek...sto zbog istorije, sto zbog fizickog animoziteta prema njima(zuti-narandzasti, pegavi, rumenih, krastavih faca)
Prvenstvo je trebalo da osvoje Kolumbija, Meksiko ili Cile...Male fudbalske zemlje, siromasnog naroda, a velikih srca!

Realistic

pre 9 godina

Jel mi moze neko reci kako ove dvije ekipe mogu dobiti Njemaacku u finalu, fakat nerealno.
Elem, uzasno dosadno utakmica, naravno kada dodje 5 do 12 krenuti ce se sa napadima.

Joe

pre 9 godina

E da vidimo koga švabe pobeđuju u finalu! :) Ne volim ih nikako ali ne vidim kako mogu da ih dobiju ni Holandezi, a naročito Mesi i 10 razbojnika...

D

pre 9 godina

Više napetosti i akcije ima u snimku šahovskog meča Kasparov-Karpov otprije 25 godina...Polufinale SP-a...Razumijem da je meč važan,ali ovo je stvarno dno od igre. Kasnije će se neko žalit da nije imao sreće,ukoliko dođe do penala...

Kol

pre 9 godina

Ko god da prodje Svabe ce ih rastaviti, ali vise bi voleo da Holandija prodje dalje bice finale zanimljivije! A bonus u ovoj mojoj prognozi bi bila utakmica za 3 mesto da Argentina dotuce skolarijev brazil!

glory

pre 9 godina

Minutu prije pocetka meca, da se oprobam kao prognozer. Dakle, biti ce golova, tri ili vise. Ako uspiju zaustaviti Carobnjaka, tulipani sigurno dobijaju. Ako ne, zna se kako zavrsavaju utakmice kada Mesiju krene...

Lep je Brazil...nema sta...;-) " "

pre 9 godina

Prljavi i jedni i drugi za medalju...ali namazani latinoamericki zabari hmmm...slaba tekma za sad...valjda ce da se razigraju u drugom pa da gledamo malo fudbala!

pere

pre 9 godina

Hajde Holandija! Igraju najlepsi fudbal na prvenstvu, pravi fudbal u pravom smislu te reci! Pobedite padavicare, simulatore i steroidnog klinca! Napred Evropo! Napred Holandija! (posmatrac, 09. jul 2014 21:35)

pa koje ovaj prvenstvo gleda hahahahah , mozda je on upalio jutub pa gleda 98. zadnje 3 utakmice holandine teski smor

Milan

pre 9 godina

Veceras ne igra Kojt verovatno se povredio. Ali zato je tu Kajt da ga zameni(Nedeljko Kovinjalo, 09. jul 2014 22:46)

Zato igra Masćerano.

Madjar iz Vojvodine

pre 9 godina

Da li znate ko je junak prvog poluvremena? Jedan traktorista, poljoprivrednik, koji je negde u vreme kraja prvog poluvremena prosao pored moje kuce. Dok se mi "mucimo" sto nema dobrog fudbala, za njega nema nikakvog fudbala, dok u znoju svoga lica vuce zito, da bi mi imali hleba. On je vec pboedio!

loshmi

pre 9 godina

Veliki mec, dva giganta Messi i Roben, ocekujem dosta sansi lijepih poteza ali malo golova, neka bolji pobjedi, nadam se da ce sudije odraditi korektno svoj dio posla.

posmatrac

pre 9 godina

Hajde Holandija! Igraju najlepsi fudbal na prvenstvu, pravi fudbal u pravom smislu te reci! Pobedite padavicare, simulatore i steroidnog klinca! Napred Evropo! Napred Holandija!

FIFA referee

pre 9 godina

Po meni, ovde je bliza pobedi Holandija. Imaju izbalansiraniji tim, u boljoj su formi na ovom prvenstvu, tradicija je na njihovoj strani, Roben je u strasnoj formi... Sa druge strane Argentina, cini mi se da se previse oslanjaju na Mesija, a opet sa druge strane on je nekako nezainteresovan na ovom prvenstvu, daleko od svoje prave forme, bljesne tek na momenat. Na ovom prvenstvu, Argentina je igrala kad je igrao i Mesi, nekako se kao i Brazil celo prvenstvo muce. Veliki hendikep za Argentinu bice neigranje Di Marije, on je jedini konstantno dobro igrao do sad, pa jos i ako Mesi bude glavom negde odsutan mislim da je Holandija u tom slucaju jako blizu pobede. Mislim da ce i jedni i drugi poceti utakmicu rezervisano, da ce cekati gresku protivnika. U tom slucaju onaj ko bude dao prvi gol, po mom misljenju 99,9% pobedjuje. Jer ako to bude Argentina, oni ce do kraja utakmice maksimalno usporiti igru, seckace napade Holandije ostrim faulovima, odugovlacice...nesto slicno kao i protiv Belgije, gde takvom igrom nisu dali ovima da vezu dva pasa. Sa druge strane ako Holandija povede, Argentina ce morati da krene napred a u tom slucaju ce Holandija da ih demontira iz brzih kontranapada, nesto slicno kao sa Spanijom.

serdjo

pre 9 godina

ne bih da prognoziram kao juce (Hulk 76' 1:0) :P
e sad koga brazilci zele da izbjegnu za trece mjesto - mrske komsije ili holandsku navalu. kako god mozda bude jos gore ako je to moguce. nije im lako

da pobedi fudbalska pravda!

pre 9 godina

Iz sve snage navijam da se Holandija prvo revanšira Argentini za poraz kod njih u finalu, a zatim Nemcima za poraz kod njih u finalu. Sada su konačno zaslužili da podignu pehar u čast legendarnog šah-mat fudbalera Johana Krojfa i sve druge legende uz i posle njega.

Kutinjo 10

pre 9 godina

Maradona,Kanidja,Batistuta,Rikelme sad Mesi,Di Marija,Iguain,Maksi Rodriges prosto covek ne moze da navija protiv reprezentacije za koju su igrali i sad igraju gore navedeni kraljevi,voleo bih da oni uzmu titulu.

pomozbog

pre 9 godina

uff,cim pomislim na argentinu pred ocima mi zaigra muski juneci stek crnog angusa,onako naglo zapecen a iznutra potpuno krvav,sos od zelenog bibera i flasa malbecka..napred argentina

KUM

pre 9 godina

Bilo bi mi drago da Argentinci jos bez Di Marije ali sa Messijom prođu ali ni Oranje sa Robenom mi ne bi smetalo,mada mislim da bi Argentina mogla da bude lak plen Nemcima ko i Brazil.

Madjar iz Vojvodine

pre 9 godina

Da li znate ko je junak prvog poluvremena? Jedan traktorista, poljoprivrednik, koji je negde u vreme kraja prvog poluvremena prosao pored moje kuce. Dok se mi "mucimo" sto nema dobrog fudbala, za njega nema nikakvog fudbala, dok u znoju svoga lica vuce zito, da bi mi imali hleba. On je vec pboedio!

Dejan

pre 9 godina

Lepota fudbala u polufinalu svetskog prvenstva nije važna bitan je samo rezultat.Džaba će Nemcima biti razvaljivanje Brazila ako se vrate kući kao drugi!! I finale će biti šahovska i rovovska bitka!!!

Zagi

pre 9 godina

Ovo je poraz Van Gala, nije mogao na isti nacin, sa istom taktikom kao protiv Cilea i Meksika da prodje i Argentinu! Ovaj put njegovo piskaranje po blokcicima, sveskama i svastarama nije mu uspelo. Cak je prevideo da ostavi izmenu i da ubaci svog dzokera-golmana za penal seriju. Argentina nista specijalno nije pokazala, penali kao i uvek lutrija. Nemacka bi trebalo da osvoji ovaj sampionat po prikazanim igrama. Argentina verovatno sa Di mariom i Aguerom u nedelju. Vise bih voleo da Argentina osvoji ali ipak mislim da ce Nemci lagano dobiti ovo finale

Stefan

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, za sada Argentina igra savrseno prvenstvo. pa nije lud Sabelja kao Skolari da se zaleti na Holandiju, pa da im uvale 3,4 komada. Smireno i polako i dodjose do finala. Dosadno da, ali jako uspesno... P. S. Zapamtite da Argentina do sada nije gubila mec na prvenstvu...

Kutinjo 10

pre 9 godina

Maradona,Kanidja,Batistuta,Rikelme sad Mesi,Di Marija,Iguain,Maksi Rodriges prosto covek ne moze da navija protiv reprezentacije za koju su igrali i sad igraju gore navedeni kraljevi,voleo bih da oni uzmu titulu.

vladek

pre 9 godina

Blagu prednost dajem Arg.u finalu. Pricajte sta hocete,ali Belgija, a ni Holandija,nisu prismrdeli golu,citav mec,a puni su sjajnih igraca. Demikelis najveca rupcaga,igra iznenadjujuce dobro,plus dugo je bio u Bajernu,i zna kako da zaustavi njihove igrace,ostatak odbrane im je izuzetan,Maskerano je veliki adut, ne znam da li ce se Di Maria oporaviti,ali ovaj Peres iako nije toliko ofanzivan,odlicno igra. Iguan je bio prilicno los,kao i Messi,ali to ce se popraviti u finalu. Na kraju kljucni faktor, 70 posto Nemacke igre zavisi od fenomenalnog dvojca na sredini Kros-Miler,ako razbiju tu osovinu Arg.uzimaju titulu

nenad rs

pre 9 godina

Тактички савршена Аргентина и заиста је смијешна прича како им је одбрана слаба.Де Микелис један од оних последњих стопера старог кова типа Белодедић.Вечерас само да изврне џепове Маскерано у једном од њих је Робен.

pomozbog

pre 9 godina

uff,cim pomislim na argentinu pred ocima mi zaigra muski juneci stek crnog angusa,onako naglo zapecen a iznutra potpuno krvav,sos od zelenog bibera i flasa malbecka..napred argentina

qqlele

pre 9 godina

kakav je ovaj maskerano paklen igrac, paklen. najbolji zadnji vezni na svetu. nece valjda u barseloni ponovo padavicar buskets da igra na tom mestu, a on da se muci ko stoper

zoki

pre 9 godina

Auuu... Strašno.
Što je najgore, sad će ljigavi Mesi ispasti neka bogzna kakva igračina... A nije pipnuo loptu. Taj se toliko forsira da to nije normalno. Dečko nije najbolji argentinski igrač svih vremena, a kamoli globalno.
Od srca im želim da ih Nemci napune, baš zbog tog nasilnog i agresivnog favorizovanja Mesija i nipodaštavanja istinskih fudbalskih velikana, čime se vređa inteligencija svakog iskrenog fudbalskog zaljubljenika starijeg od 18 godina, a vređa se i sam fudbal.

Zlatan

pre 9 godina

Nemačka - Argentina ce da bude zanimljiva utakmica, pogotovo ako nemci daju rani gol pa gaucosi krenu da jure rezultat. Mene brine Holandija Brazil. Tu ce glave da padaju ako Holandjani ozbiljno krenu po trece mesto, a ne vidim kako i cime Brazil moze da im parira. Ako Holandija zabije prva, ima da se raspadnu i mentalno i fizicki.

streberka

pre 9 godina

Dragi moji ljubitelji evropskih ekipa, zalim, ali videcete da ce na kraju plakati Nemci.
Uzgred, ceo dan se cudim kako uopste mozete da navijate za Nemce u bilo cemu?

Kol

pre 9 godina

Ko god da prodje Svabe ce ih rastaviti, ali vise bi voleo da Holandija prodje dalje bice finale zanimljivije! A bonus u ovoj mojoj prognozi bi bila utakmica za 3 mesto da Argentina dotuce skolarijev brazil!

aaaa

pre 9 godina

Kako je ova Argentina dosla do finala,Boze sacuvaj...grupa laka,jedva dobise i iran i bosnu,pa svajcarsku 1-0,pa belgiju u produzetku isto 1-0,i sad posle 0-0 Holandiju na penale...sto bih voleo da ih nemci operu samo tako...

vrsni poznavalac

pre 9 godina

Momak ne vidi da je Maskerano cisto isbio loptu i satra se ziv u prici o nekakvom startu za zuti karton. Ne vidi ni da je Kajt glavu otkinuo Zabaleti. Pa gde gledas, euu! Pa pratis u HD-u, gde ces da vidis ako tu ne.

Joe

pre 9 godina

Koji krš od fudbala. Ja od 70' min čitkam vesti po B92, čekam polako penale, pa da ovo postane i zvanično najdosadnija utakmica polufinala SP ikad, tj. jedina bez golova za 120 minuta, jer ne vidim da ovde neko može dati gol ni za 1200 minuta ove igre što podseća pomalo na fudbal. Možda odskakuće lopta u gol ako se neki golman oklizne na koru od banane...

miki mile

pre 9 godina

Holandezi nisu dali 240 minuta gol pa i nisu zaslužili finale.argentinosi će i u finalu igrati s tom nekom ”čudnom kontrolom” utakmice. to izgleda kao mrcvarenje ali dovukoše se i s takvim igrom do finala.šta reći.

Tugo nesreco

pre 9 godina

I nije dzabe Gvardilila toliko hvalio Maskerana. Najbolji igrac Argentine je bio veceras, fenomenalno je odigrao... A On u Barsi skoro nikad' i ne igra na svojoj pravoj poziciji, pa se desi da napravi neke greske, ali kad' je najvaznije, On stvarno dobro igra. (navijam za Barsu, zato i kazem ovo)

Gaga

pre 9 godina

Teška utakmica. Ne bih nužno rekla loša, kao što većina tumači. Ne ocenjuje se kvalitet jedne utaomice samo na osnovu postignutih golova... Ne bih ja ni tako lako odbacila Gaučose u finalu protiv Nemaca.... Naprotiv.... Težak meč, sve u svemu...

milan

pre 9 godina

Hvala vam braćo Argentinci.Još samo da sredite one nadobudne Švabenzi,i osvetite Brazil, i da im date do znanja da se Južna Amerika još uvek pita, što se fudbala tiče

Bane

pre 9 godina

Joj koliko ova Holandija nema ekipu pa to je strašno!!!!
Pa njima Dirk Kuyt igra wingback-a!
Pa mi kakvu ekipu imamo mi bi bar polufinale treba da igramo.
Al šta ćeš kad imamo kompleks male ekipe od one Mijatovićeve prečke...

Tugo nesreco

pre 9 godina

Auuu! Dobro je. Potpuno zasluzeno ide Argentina u finale, i veceras su bili bolji, a i da ne spominjem kako je Holandija pobedila Meksiko... A i realno, mislim da ce mnogo bolje biti finale Nemacka-Agrentina, nego sto bi bilo Nemacka-Holandija... :) A nikako mi nije jasno sta je Palasio pokusao u drugom produzetku kod one odlicne sanse, uzasno je reagovao...

Max

pre 9 godina

Pa sta sad nije Van Gal mijenjao golmana? Stvarno mi nije jasno da nije zamijenio golmana kao i protiv Kostarike kad ovaj Cilessen nikad nije obranio penal u zivotu. Pa i sam golman to zna, uvuce se nesigurnost u njega i onda se desi ono sto se desilo. Pa ovaj Cilessen i kad obrani, ne obrani (zadnji penal ) . A drago mi je radi dvije stvari : 1. zbog Messija kao odlicnog a veoma skromnog igraca 2. neka jos vise boli brazilce kad znaju da u njihovoj drzavi Argentinci igraju finale, a oni za 3. mjesto.

D

pre 9 godina

Više napetosti i akcije ima u snimku šahovskog meča Kasparov-Karpov otprije 25 godina...Polufinale SP-a...Razumijem da je meč važan,ali ovo je stvarno dno od igre. Kasnije će se neko žalit da nije imao sreće,ukoliko dođe do penala...

dejan

pre 9 godina

Argentinofili, hipsteri, antievropski navijaci i patrijote da imaju u vidu da ce Nemacka u nedelju ponoviti onaj masakr koji je pocinila nad Brazilom. Isto bi se desilo i da je Holandija prosla u finale. #1 Nemacka, #2 Argentina, #3 Holandija, #4 Brazil.

Black Hawk

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji koji se pale na ovu Holandiju(najveci nam dusmani u poslednjih 15ak godina), a pogotovu na Robena(kome zelim da mec zavrsi kao onomad Neimar, zasluzio je to svojim delima do sad).
Ne volim Argentinu cisto zbog napaljenih klinaca koji ce onda da velicaju Mesija jer je uzeo titulu i da je time najbolji svih vremena, a to nije...
Nemci su mi mrski od uvek...sto zbog istorije, sto zbog fizickog animoziteta prema njima(zuti-narandzasti, pegavi, rumenih, krastavih faca)
Prvenstvo je trebalo da osvoje Kolumbija, Meksiko ili Cile...Male fudbalske zemlje, siromasnog naroda, a velikih srca!

FIFA referee

pre 9 godina

Po meni, ovde je bliza pobedi Holandija. Imaju izbalansiraniji tim, u boljoj su formi na ovom prvenstvu, tradicija je na njihovoj strani, Roben je u strasnoj formi... Sa druge strane Argentina, cini mi se da se previse oslanjaju na Mesija, a opet sa druge strane on je nekako nezainteresovan na ovom prvenstvu, daleko od svoje prave forme, bljesne tek na momenat. Na ovom prvenstvu, Argentina je igrala kad je igrao i Mesi, nekako se kao i Brazil celo prvenstvo muce. Veliki hendikep za Argentinu bice neigranje Di Marije, on je jedini konstantno dobro igrao do sad, pa jos i ako Mesi bude glavom negde odsutan mislim da je Holandija u tom slucaju jako blizu pobede. Mislim da ce i jedni i drugi poceti utakmicu rezervisano, da ce cekati gresku protivnika. U tom slucaju onaj ko bude dao prvi gol, po mom misljenju 99,9% pobedjuje. Jer ako to bude Argentina, oni ce do kraja utakmice maksimalno usporiti igru, seckace napade Holandije ostrim faulovima, odugovlacice...nesto slicno kao i protiv Belgije, gde takvom igrom nisu dali ovima da vezu dva pasa. Sa druge strane ako Holandija povede, Argentina ce morati da krene napred a u tom slucaju ce Holandija da ih demontira iz brzih kontranapada, nesto slicno kao sa Spanijom.

Nicola

pre 9 godina

Osvaja argentina,prosli su a nisu se videli na terenu,sledecu utakmicu ima da kidaju,barem mesi, kao i sto se nemacka verovatno ispucala protiv brazila.Za brazilce nema veca bruka nego da argentina osvoji,ogromne motive imaju argentinci za pobedu.

mare

pre 9 godina

Sta je glumio ovaj selektor Holandije time sto nije ubacio proverenog golmana, kad je bilo izvesno da je uspeo u svojoj taktici - "dodji do penala"? Nadam se da je sada srecan zbog svoje genijalne taktike.

mc 991

pre 9 godina

Dosadna utakmica, prevelik je ulog u pitanju a i debakl Brazila je sigurno jos dodatno uticao da igraju zatvorenije. Sta reci, penali su lutrija, sada se vidi zasto je Krul usao protiv Kostarike, Silesen je imao 2 penala "na ruci" ali ih nije odbranio. Argentina nije igrala lijep fudbal, nije ni imala teske rivale (Iran,Nigerija,BiH, SAD, Belgija), sa svima su dobro pomucili ali su u finalu i to je ono sto se pamti. Volio bih da osvoje samo zbog Mesija da se potvrdi kao najveci svih vremena :)

pere

pre 9 godina

Hajde Holandija! Igraju najlepsi fudbal na prvenstvu, pravi fudbal u pravom smislu te reci! Pobedite padavicare, simulatore i steroidnog klinca! Napred Evropo! Napred Holandija! (posmatrac, 09. jul 2014 21:35)

pa koje ovaj prvenstvo gleda hahahahah , mozda je on upalio jutub pa gleda 98. zadnje 3 utakmice holandine teski smor

Bane

pre 9 godina

Pa ja sam rekao da ce igrati ovako, nisu valjda ludi da pokusaju da pobede pa da ih Nemci rasrafe u finalu, ovako bolje se za trece mesto izivljavati nad Brazilom pa ispasti frajer, nego da te Svabe upisu u crnu hroniku svetskih prvenstava:-)

Black Hawk

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji koji se pale na ovu Holandiju(najveci nam dusmani u poslednjih 15ak godina), a pogotovu na Robena(kome zelim da mec zavrsi kao onomad Neimar, zasluzio je to svojim delima do sad).
Ne volim Argentinu cisto zbog napaljenih klinaca koji ce onda da velicaju Mesija jer je uzeo titulu i da je time najbolji svih vremena, a to nije...
Nemci su mi mrski od uvek...sto zbog istorije, sto zbog fizickog animoziteta prema njima(zuti-narandzasti, pegavi, rumenih, krastavih faca)
Prvenstvo je trebalo da osvoje Kolumbija, Meksiko ili Cile...Male fudbalske zemlje, siromasnog naroda, a velikih srca!

Ненад

pre 9 godina

Овај Влар из Холандије исти Џејсон Стетам:-) Или како се већ чита(Jason Statham).

vlada

pre 9 godina

i jedni i drugi su zasluzili da ispadnu.... argentina 11 igraca u odbrani guslaju 120 minuta a ovi kao nesto kruze okolo bez zelje... katasttrofa.... navijam svim srcem za nemce u finalu....

Vojvodinac

pre 9 godina

Steta sto je sudija dozvolio ostriju igru, ovo se polako pretvara u mesaru!
Od Argentine sam ocekivao vise, ali Holandija nametnula svoju anti igru, i ovo postaje tezak smor od utakmice.
Ako Holandija ode u finale, ko ce to uopste gledati?

Joe

pre 9 godina

E da vidimo koga švabe pobeđuju u finalu! :) Ne volim ih nikako ali ne vidim kako mogu da ih dobiju ni Holandezi, a naročito Mesi i 10 razbojnika...

Milan

pre 9 godina

Veceras ne igra Kojt verovatno se povredio. Ali zato je tu Kajt da ga zameni(Nedeljko Kovinjalo, 09. jul 2014 22:46)

Zato igra Masćerano.

Lep je Brazil...nema sta...;-) " "

pre 9 godina

Prljavi i jedni i drugi za medalju...ali namazani latinoamericki zabari hmmm...slaba tekma za sad...valjda ce da se razigraju u drugom pa da gledamo malo fudbala!

musa dembele

pre 9 godina

Van Gal se pravio pametan i odustao od Krula.HOLANDIJA razocarala! ARGENTINA zasluzeno s obzirom da igra bez Di Marije. NEMCI ce ipak biti veliki favoriti!

KUM

pre 9 godina

Sta ste svi navalili kako niko ne sme na Nemce,kako ce ih samleti.
Sta vi mislite da oni 'ne znaju' da igraju fudbal? Ne.
Oni samo ne napadaju ko juce Brazil i jedni i drugi pa da sevaju kontre.
Ljudi jednostavno taktički i defanzivno odlično pripremljeni!
Šta vi očekujete da svako 1/2 SP-a bude sa 3,4 gola?

verujte mi i pratite moje komentare

pre 9 godina

Opet ja...samo za kladionicare veceras dobija Argentina.Izvinite vlasnici kladionica ali narodu trebaju pare!

Kezman

pre 9 godina

@nenad Mene je uvek zanimalo da li je Statam, Stetam ili Stejtam? Msm nema veze sa fudbalom, ali lik je profi glumac a nzm da mu izgovorim prezime :D

niki je u pravu

pre 9 godina

Van persi??? koja rupa od igraca, najprecenjeniji fudbaler koga sam gledao!! i dalje pokusavam da vidim sta taj covek poseduje kao kvalitet i nikad mi nije bilo jasno, spor, smotan, los u igri jedan na jedan, otprilike sve ono sto treba da krasi jednog napadaca je ocajno!! roben je ikona za njega!!

Marley

pre 9 godina

Cestitke NAJJADNIJOJ ekipi Argentine u istoriji-momci,spremite se za kanonadu 13-tog!Uzgred,hvala vam sto ste mi oborili singl-pobjeda Argentine u produzecima!

Deus

pre 9 godina

Sad rizikujem da popijem puno minusa ali moj utisak je da su i Argentina i Holandija bolji timovi od Nemacke. Nemci su visoku pobedu ostvarili protiv Brazila ciji se tim posle cudno primljenog prvog gola psihicki raspao (cak i nemacki komentator je cuo pistaljku koja je zbunila igrace Brazila). Tako su primili tri gola za par minuta, sto je samo pokazatelj psihickog kolapsa ekipe. Imajuci to i vidu rekao bih da poraz Brazila 7:1 od Nemaca ne govori nista o finalu. I Holandija i Argentina igraju organizovanije od Nemaca, imaju bolju odbranu i bolju tranziciju lopte po sredini. Sinoc smo gledali vrhunski fudbal dve odlicno pripremljene ekipe, nazalost bez golova. Moj tip: 1. Argentina, 2. Nemacka, 3. Holandija, 4. Brazil

Mihailo

pre 9 godina

Finale Nemačka - Argentina bi bilo savršeno, prosto čovek ne bi znao za koga da navija. Dve zemlje koje su oduvek gajile prave vrednosti, u svakom smislu, i odličan fudbal.

Lugano

pre 9 godina

52. minuta utakmice, moj cale:" Je l' jos 0:0?" Ja: "jeste cale", cale: " Ovi nisu u stanju da pobede jedni druge, odo' da legnem!" :-)

crni

pre 9 godina

Neznam kako neko moze da kaze "bravo Argentina" ....ekipa koja se provlaci celo prvenstvo sa jedva golom po utakmici..pa jedva su Bosnu pobedili a kao igraju finale..verujem I nadam se da ce ih Svabe zdrobiti u finalu!!!

wiener

pre 9 godina

Za razliku od prvog (Nemačka – Brazil 7:1), ovo polufinale nije donelo ništa što savremeni, vrhunski fudbal nudi.

molim? a sta je to "vrhunski fudbal" nudio u prvom polufinalu? potpuni raspad jednog tima? ma da, to je bas bio "vrhunski fudbal", a i vrlo "savremen".

i bez golova je ovaj mec bio bolji.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Kuyt izazvao zbrku. Nije bolje reklo bi se ni ovde u Holandiji. Na dresu mu piše Kuyt a u novinama Kuijt. Oboje je pravilno jer se IJ može napisati i kao Y. UI se u Holandskom izgovara AU, a IJ kao AJ. Elem pravilno je izgovoriti KAuJT ali tako da se U jedva čuje, za šta treba vjezbati u govornom jeziku. Ako se izgovori Kajt sa malo otegnutim A ili još prostije K.JT bit će dobro kao i pobeda koju ovde čeka cela Holandija.

Nemacka medicina je najbolja

pre 9 godina

Gledam ovu Argentinu i mislim se sve vreme,sto bre nas jednom ovako ne u*ere zreb makar do 1/4 finala,posle bi lako. :)
(Slobodni Klikeri, 10. jul 2014 01:14)
Zato sto ispadnemo u grupi ili se uopste i ne kvalifikujemo.

alejandro

pre 9 godina

Utakmica nedostojna polufinala svetskog prvenstva! U lošoj fudbalskoj predstavi pobedio je na penale srećniji tim! Greška Van Gala što nije ubacio rezervnog golmana kad je bilo evidentno da će penali rešavati sve! Očekujem da će Nemačka manje teško do četvrte titule prvaka sveta! Argentina u prethodnih 6 utakmica nije poboljšala bled utisak tokom čitavog šampionata a to mora stići na naplatu! A ako je ta naplata u finalu u nedelju onda tada!

Bogdan

pre 9 godina

Zvezde fudbala poput Mesija,Van Persija, Robena, Lavecija i ostalih stvarno nisu ništa pokazali. Da nema penala,odlučio bih da niko ne prođe kakvu su igru pokazali.

milan

pre 9 godina

Tuzna faca uobrazenog Robena popravila mi je vece .
(ljuba, 10. jul 2014 01:39) A jel ste primetili kako je Sneider bio bled kada je izvodio penal?U.enjao se skroz.Još da braća Argentinci "uzmu meru" i onim Švabenzima,i srce će mi biti puno.

Onokao...

pre 9 godina

Sad sam dosao iz kolonije Đurđe brdo, tamo Van Persija zovu mobilnim.

...i ne javlja se...Zivadin je rekao da ga je uvatilo suntavilo.

KUM

pre 9 godina

Ajaaaaaaaoj :(

Samo da Holandija ne dobije penale ne bih nikako voleo!
Mnogo bolje ce biti Argentina-Nemacka.
Jer pamte proslo SP Argentinci u 1/4 :)

Nemanja

pre 9 godina

Sastale se dve ziheraške ekipe u polufinalu prvenstva. Jedna od najdosadnijih utakmica celog tokom turnira. Nadam se da će Nemačka osvojiti titulu, jer su zaista to i zaslužili svojom igrom, karakterom i partijama koje pružaju poslednjih 4-5 godina. Poštuju svakog protivnika, ali nikad ne odstupaju od svoje napadače igre, čak ni protiv Brazila u sred njihove zemlje, što su ljudi moglo i da vide juče. Da su Argentina ili Holandija igrali protvi Brazila, parkirali bi autobus ispred gola i tako čekali penale.

Petar Veliki

pre 9 godina

I dalje tvrdim da je ovo najgori šampionat od 1974. Da je Glogovac izgubio od Dražmirovca sa 7:1, pola igrača iz gubitničkog tima bi prestalo da igra fudbal. A ova degradacija istrošenih fudbalera je dokaz dokle je otišao profesionalizam. Pa već 11.juna je većina igrača iz Premier lige i Primere jedva čekao da ide kući, kakva himna kakav patriotizam, daj samo pare. I evo rezultata. Nije ovo katastrofa Brazila, već kataklizma fudbala.

pixi10

pre 9 godina

Kako je ova Argentina dosla do finala,Boze sacuvaj...grupa laka,jedva dobise i iran i bosnu,pa svajcarsku 1-0,pa belgiju u produzetku isto 1-0,i sad posle 0-0 Holandiju na penale...sto bih voleo da ih nemci operu samo tako... (aaaa, 10. jul 2014 00:56) Po ovoj tvojoj statistici moraju i oni nekoga da operu lagano a i Mesi mora da se razgoropadi jednom! Plasim se da ne nalete bas Nemci!

posmatrac

pre 9 godina

Hajde Holandija! Igraju najlepsi fudbal na prvenstvu, pravi fudbal u pravom smislu te reci! Pobedite padavicare, simulatore i steroidnog klinca! Napred Evropo! Napred Holandija!

Realistic

pre 9 godina

Jel mi moze neko reci kako ove dvije ekipe mogu dobiti Njemaacku u finalu, fakat nerealno.
Elem, uzasno dosadno utakmica, naravno kada dodje 5 do 12 krenuti ce se sa napadima.

Vladimir

pre 9 godina

Nemci od juče bi mogli da pobede Argentinu i Holandiju zajedno!
(švajcarac,
10. jul 2014 01:13)

Izvini, Roger, ali na ovako dubokouman zaključak postoji samo jedan odgovor: Da, pa šta?

Ko god je ikada na SP onako razvalio nekog kao Nemci Brazil, titulu nije osvojio. Posle nekog "kosmičkog" rezultata, samo je Poljska 1974. osvojila 3. mesto što je za njih da kažemo uspeh (u grupi dobili Haiti 7:0). Na istom SP Jugoslavija - Zair 9:0, to nam ostala jedina pobeda u 6 utakmica. 1982. Mađarska - Salvador 10:1, svejedno Mađari ispali u toj grupi. A kruna svega: 1954. u grupi Mađarska - Nemačka 8:3, u finalu Nemci dobili Mađare!?

Vamos, Argentina!

Mladen

pre 9 godina

Bože kakva gadost od utakmice. Ovim mučenicima što se tripuju kako je Argentina odigrala "pametno" samo ću poručiti da se sete prošlog prvenstva kad su onako pametno popili 4 komada od Nemaca. Nikada nisam navijao za Nemačku, ali ovakve ljigave ekipe, poput Argentine, koje se funjare do finala ubijaju želju da se gleda fudbal i zaslužuju jedno tradicionalno nemačko lomljenje kostiju. Argentina=fuj !

uros

pre 9 godina

Jel'neko možda neko video Mesija ili Persija??
(BHF, 9. jul 2014 23:50)

Ko je Persi?
(nisam ja, ja je Van Sebe, 10. jul 2014 01:17)


Ne znam sta je bolje : komentar ili replika .

sone

pre 9 godina

Jel ovo argentina? Ili mozda italija??uzas od fudbala..svako kovoli fudbal za gol vise ce navijati za najbolju rep.na ovom prvenstvu a to je bez premca nemacka..pusti te se prica nemci ovo nemci ono..ovo je fudbal a oni su najbolji u toj igri trenutno...napred nemacka.. a rezultat... 3-0

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

Lupate glupsti.Zelje su jedno....
Nemacka ce ih napuniti k'o sarmu!!
Dace im 3 komada minimum,oni trce,gaze,melju!

Braca po krvi

pre 9 godina

Ajmo svi za " bracu - po materi " Argentince....Igraju " leprsavi" fudbal " Tango" sa mnogo golova. Mesi " potvrdio" da je novi Maradona. Ma braca po svemu, po onih sest komada u Nemackoj, po Goikoechei u Italiji 90, po davanju utocista - zna se kome posle drugog svestkog rata..... Uf,samo da ih Nemacka pocisti sa terena....

KUM

pre 9 godina

Bilo bi mi drago da Argentinci jos bez Di Marije ali sa Messijom prođu ali ni Oranje sa Robenom mi ne bi smetalo,mada mislim da bi Argentina mogla da bude lak plen Nemcima ko i Brazil.

srbin

pre 9 godina

Samo čudo može da se desi pa da Nemačka ne osvoji prvenstvo. Ko je pratio igru Nemaca na celom šampionatu, zna o čemu pričam. Neće biti nikakvog pompeznog rezultata, repriza iz 90-e 1:0 ili najviše 2:0.

serdjo

pre 9 godina

ne bih da prognoziram kao juce (Hulk 76' 1:0) :P
e sad koga brazilci zele da izbjegnu za trece mjesto - mrske komsije ili holandsku navalu. kako god mozda bude jos gore ako je to moguce. nije im lako

MIle

pre 9 godina

Necemo valjda opet imati prvaka koji do titule dolazi sa po 1:0 i 0:0. Ajde bre Nemci niste mi neki ljubimci al kad je fudbal u pitanju ovo prvenstvo zasluzujete.

murajsama

pre 9 godina

Argentincima Svajcarska Belgija i Holandija, sve napadacke ekipe, ne daju ni jedan gol. Ovako je bilo i 1990 ali se nadam da ce sada u finalu biti drugacije. Spanci su osvojili proslo prvenstvo odbranom, sve 4 zadnje utakmice tada dobili su sa 1:0

Baja

pre 9 godina

Dovoljno je reci da je Argentina izbacila Belgiju i Holandiju , dve vrhunske reprezentacije . (obican covek, 10. jul 2014 06:36)

Sa puno sreće, zaboravio si da napomeneš. Pa i sa BiH, Iranom i Švajcarskom su se namučili, Argentina je sasvim jedna prosečna ekipa u kojoj igra 5-6 vrhunskih igrača koji nisu baš organizovani.

meine eine kleine

pre 9 godina

Godine 2006. i 2010. Argentinci ispadaju od Nemacke u cetvrtfinalima. Nemacka je sada jos jaca nego 2010. , lagano sa Argentincima i ovaj mec ide jer Argentina nista nije pokazala u polufinalu, jedna sasvim prosecna igra i pre toga. Nemacka iz utakmice u utakmicu sve bolja, poput Bajerna 2013. i sada reprezentacija dominira.

TY

pre 9 godina

Vrhunska utakmica, pošten ishod. Argentina je bila taman toliko bolja da ishod penala bude pravedan. A većina vas što piše komentare ovde da je bila dosadna utakmica ili ima 15 godina i ozbiljno gleda prvi put SP, ili ne razume fudbal. U finalu teško nemcima.

pukotina

pre 9 godina

Dadoh 3000din na Holandiju, uveren da ce ih razbiti. Sad shvatam da sam to odigrao navijacki, a kad ce igra kladionica, nikad se ne kladi za onog kog navijas tj tu tekmu!!!

belodedic

pre 9 godina

Nije Van Gal prevideo penale vec je bio prinudjen da napravi 3 izmene,Indi zbog preranog zutog,De Jong i Van Persi nisu ni trebali da pocnu jer su bili roviti.Da je branio Krul,bojim se da bi ishod bio drugaciji,ali na srecu nas vecine onaj mali plavi prepotenko nije majstor za penale :-)

srpski komentatori svih zemalja, ujedinite se!

pre 9 godina

Zagonetka:
Kada sam u odbrani onda sam Kojt.
Kada sam na sredini terena onda sam Kajt.
Kada sam u napadu onda sam Kujt.
Šta sam ja?

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Trebat će za finale pa da se zna:

Luis van Gaal = Luis fan Haal
Snijder = Snajder
Kuyp = Kaajp
Kluivert = Klaufert

Inace ovde cela Holandija čeka finale i red je da dočeka.

Stefan

pre 9 godina

Koliko zlobnih i ljubomorni hejtera ima pa to je cudo. Mesi je najbolji i ne mora da znaci ako ne da go, da nije igrao dobro. Nemora ni da osvoji finale da bi bio najbolji, vec je najbolji.

PimPong

pre 9 godina

Bilo je malo dosadno, ali je realno ekipa koja je stvorila malo vise vecih prilika prosla dalje, iako je igrala defanzivno. Nisam siguran za koga cu da navijam. U neku ruku, bilo bi odlicno da Svabe dobiju jer forsiraju timski fudbal, a opet, bilo bi mi drago da Mesi uzme jedan Mundijal jer su mu losi selektori do sada upropastili reprezentativnu karijeru.

Srle

pre 9 godina

Strasno koliko je bila dosadna utakmica.Argentina uopšte nema kvalitet u finalu će Nemci da ih, oderu jer Nemci su došli sa ozbiljnom namerom da osvoje svetsko prvenstvo a i cak imaju bolju uigraniju ekipu koja se dobro poznaje.Deutschland ist am besten!!!

loshmi

pre 9 godina

Veliki mec, dva giganta Messi i Roben, ocekujem dosta sansi lijepih poteza ali malo golova, neka bolji pobjedi, nadam se da ce sudije odraditi korektno svoj dio posla.

Nebojša

pre 9 godina

Smešni su mnogi navijački nerealni komentari Nemačka nije Holandija videćete u finalu dobiće Argentinu mnogi su zaboravili njihov prethodni susret kada su Argentinci popili četiri komada što mislite da će sada biti drugačije koji su vam argumenti za optimizam nisu bolji od Nemaca i sigurno nisu više pokazali na prvenstvu a Nemci će još imati i navijače iz sebe bilo bi iznenadjenje da ne osvoje.

nenad

pre 9 godina

Ovo je Argentini peto,a ne cetvrto finale na Mundijalima. Bili su finalisti 1930 u Urugvaju (poraz 2:4 od domacina Urugvaja) zatim 1978 kao domacini kada su pobedili Holandiju sa 3:1 u produzecima,onda 1986 u Meksiku kada su ponovo bili najbolji nakon pobede nad Nemcima od 3:2 i na kraju 1990 na SP u Italiji su cetvrti put igralu u finalu,i opet s Nemcima kada su porazeni sa 1:0.

da pobedi fudbalska pravda!

pre 9 godina

Iz sve snage navijam da se Holandija prvo revanšira Argentini za poraz kod njih u finalu, a zatim Nemcima za poraz kod njih u finalu. Sada su konačno zaslužili da podignu pehar u čast legendarnog šah-mat fudbalera Johana Krojfa i sve druge legende uz i posle njega.

Petar

pre 9 godina

@vladek Nije Mesi bio bas los, namestio je svojima sva zicera. A mora se priznati i da ofanzivni deo tima ne koristi to sto protivnici trose cak dva, tri nekad i cetiri igraca da zaustave Mesija. Iguain, kasnije Agero i Palacio, umesto da odvlace svoje cuvare, oni ih grupisu oko Mesija u momentu kad ovaj ima loptu. Dobro je sto su gaucosi ucvrstili odbranu, ali napred i dalje mnogo zavise od Mesija. Od 8 golova, on je dao 4, namestio 2 i kod preostala 2 obe akcije isle preko njega. Mora jos neko da proradi u ofanzivi i da iskoristi to sto ce panceri biti zauzeti cuvanjem Mesija.

toni

pre 9 godina

realno dosta dosadna utakmica.a to sam i ocekivao i rekao da ce biti.u finalu cu da navijam za nemce jer igraju lepsi fudbal.argentinu volim samo zbog messija tako da nece to biti bas cisto navijanje za nemacku.nadam se da cemo gledati utakmicu sa dosta golova.

Djenka Djavo

pre 9 godina

Utakmica, kao i celo prvenstvo, za zaborav. Ni malo srca ili hrabrosti. I u finalu pobedjuje Argentina, celo prvenstvo je toliko dirigovano da nije normalno gledati.

bam

pre 9 godina

ljudi šta ste se potripovali za nemce, oni neće onakav meč ponoviti nikad, bolje da su dobili brazil 2:1 nego ovako. sad će da udju u finalni meč gledajući argentince sa visine..i ARGENTINA OSVAJA OVO PRVENSTVO !

clan 38

pre 9 godina

Pobeda u nedelju ne donosi samo titulu, nego i prvo mesto na FIFA-listi. Trenutno vodi Argentina sa 1727 bodova ispred Nemacke sa 1652. Slede:
3. Kolumbija 1492
4. Holandija 1414
5. Belgija 1406
6. Urugvaj 1330
7. Svajcarska 1278
8. Brazil 1257
9. Spanija 1229
10. Francuska 1202
11.Portugal 1148
12.Cile 1090
13.Grcka 1085
14.Italija 1056
15.SAD 1018
16.Hrvatska 955
19. BiH 917
31. Srbija 717

ZaphodB

pre 9 godina

Užasno loša utakmica.uls462g

Usput, Mascherano se izgovara Mačerano, može se čuti ovde - http://www.goal.com/en/slideshow/7997/21/title/how-to-pronounce-every-world-cup-player?ICID=OP

srbin

pre 9 godina

Logična posledica posle 7:1 i 0:0 da pomisliš da će Nemci da prosviraju i Argentinu... Ali lopta je okrugla. Ako proradi Messi, poprilično će ublažiti poraz Gaučosa.

glory

pre 9 godina

Minutu prije pocetka meca, da se oprobam kao prognozer. Dakle, biti ce golova, tri ili vise. Ako uspiju zaustaviti Carobnjaka, tulipani sigurno dobijaju. Ako ne, zna se kako zavrsavaju utakmice kada Mesiju krene...

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Olandezi će pobediti večeras a zatim i germansku oklopni diviziju.
Ako je iko zaslužio da dodje do titule onda je to Holandija. Igraju konstatno dobro i uvek doguraju daleko...
Hup Holland, noćas ima da gori cela Holandija.

fidelio

pre 9 godina

najrealnije finale barem po meni..nikako ne bih gotivio da su u finalu brazil,spanija ili holandija..prednost nemcima zbog sjajnog Joakim Lewa kojeg pratim vec godinama

'

pre 9 godina

@Baja
Pa Argentina je sa puno srece izbacila Belgiju i Holandiju, ali je Nemacka sa puno srece izbacila Alzir, a mucili su se sa O.Slonovace. To je SP, podrazumeva se da najbolji mora imati i malo srece.

zoki

pre 9 godina

Auuu... Strašno.
Što je najgore, sad će ljigavi Mesi ispasti neka bogzna kakva igračina... A nije pipnuo loptu. Taj se toliko forsira da to nije normalno. Dečko nije najbolji argentinski igrač svih vremena, a kamoli globalno.
Od srca im želim da ih Nemci napune, baš zbog tog nasilnog i agresivnog favorizovanja Mesija i nipodaštavanja istinskih fudbalskih velikana, čime se vređa inteligencija svakog iskrenog fudbalskog zaljubljenika starijeg od 18 godina, a vređa se i sam fudbal.

aaaa

pre 9 godina

Kako je ova Argentina dosla do finala,Boze sacuvaj...grupa laka,jedva dobise i iran i bosnu,pa svajcarsku 1-0,pa belgiju u produzetku isto 1-0,i sad posle 0-0 Holandiju na penale...sto bih voleo da ih nemci operu samo tako...

dejan

pre 9 godina

Argentinofili, hipsteri, antievropski navijaci i patrijote da imaju u vidu da ce Nemacka u nedelju ponoviti onaj masakr koji je pocinila nad Brazilom. Isto bi se desilo i da je Holandija prosla u finale. #1 Nemacka, #2 Argentina, #3 Holandija, #4 Brazil.

Black Hawk

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji koji se pale na ovu Holandiju(najveci nam dusmani u poslednjih 15ak godina), a pogotovu na Robena(kome zelim da mec zavrsi kao onomad Neimar, zasluzio je to svojim delima do sad).
Ne volim Argentinu cisto zbog napaljenih klinaca koji ce onda da velicaju Mesija jer je uzeo titulu i da je time najbolji svih vremena, a to nije...
Nemci su mi mrski od uvek...sto zbog istorije, sto zbog fizickog animoziteta prema njima(zuti-narandzasti, pegavi, rumenih, krastavih faca)
Prvenstvo je trebalo da osvoje Kolumbija, Meksiko ili Cile...Male fudbalske zemlje, siromasnog naroda, a velikih srca!

Marley

pre 9 godina

Cestitke NAJJADNIJOJ ekipi Argentine u istoriji-momci,spremite se za kanonadu 13-tog!Uzgred,hvala vam sto ste mi oborili singl-pobjeda Argentine u produzecima!

Black Hawk

pre 9 godina

Ne razumem ljude koji koji se pale na ovu Holandiju(najveci nam dusmani u poslednjih 15ak godina), a pogotovu na Robena(kome zelim da mec zavrsi kao onomad Neimar, zasluzio je to svojim delima do sad).
Ne volim Argentinu cisto zbog napaljenih klinaca koji ce onda da velicaju Mesija jer je uzeo titulu i da je time najbolji svih vremena, a to nije...
Nemci su mi mrski od uvek...sto zbog istorije, sto zbog fizickog animoziteta prema njima(zuti-narandzasti, pegavi, rumenih, krastavih faca)
Prvenstvo je trebalo da osvoje Kolumbija, Meksiko ili Cile...Male fudbalske zemlje, siromasnog naroda, a velikih srca!

streberka

pre 9 godina

Dragi moji ljubitelji evropskih ekipa, zalim, ali videcete da ce na kraju plakati Nemci.
Uzgred, ceo dan se cudim kako uopste mozete da navijate za Nemce u bilo cemu?

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Trebat će za finale pa da se zna:

Luis van Gaal = Luis fan Haal
Snijder = Snajder
Kuyp = Kaajp
Kluivert = Klaufert

Inace ovde cela Holandija čeka finale i red je da dočeka.

vlada

pre 9 godina

i jedni i drugi su zasluzili da ispadnu.... argentina 11 igraca u odbrani guslaju 120 minuta a ovi kao nesto kruze okolo bez zelje... katasttrofa.... navijam svim srcem za nemce u finalu....

Kutinjo 10

pre 9 godina

Maradona,Kanidja,Batistuta,Rikelme sad Mesi,Di Marija,Iguain,Maksi Rodriges prosto covek ne moze da navija protiv reprezentacije za koju su igrali i sad igraju gore navedeni kraljevi,voleo bih da oni uzmu titulu.

posmatrac

pre 9 godina

Hajde Holandija! Igraju najlepsi fudbal na prvenstvu, pravi fudbal u pravom smislu te reci! Pobedite padavicare, simulatore i steroidnog klinca! Napred Evropo! Napred Holandija!

pomozbog

pre 9 godina

uff,cim pomislim na argentinu pred ocima mi zaigra muski juneci stek crnog angusa,onako naglo zapecen a iznutra potpuno krvav,sos od zelenog bibera i flasa malbecka..napred argentina

Zagi

pre 9 godina

Ovo je poraz Van Gala, nije mogao na isti nacin, sa istom taktikom kao protiv Cilea i Meksika da prodje i Argentinu! Ovaj put njegovo piskaranje po blokcicima, sveskama i svastarama nije mu uspelo. Cak je prevideo da ostavi izmenu i da ubaci svog dzokera-golmana za penal seriju. Argentina nista specijalno nije pokazala, penali kao i uvek lutrija. Nemacka bi trebalo da osvoji ovaj sampionat po prikazanim igrama. Argentina verovatno sa Di mariom i Aguerom u nedelju. Vise bih voleo da Argentina osvoji ali ipak mislim da ce Nemci lagano dobiti ovo finale

Madjar iz Vojvodine

pre 9 godina

Da li znate ko je junak prvog poluvremena? Jedan traktorista, poljoprivrednik, koji je negde u vreme kraja prvog poluvremena prosao pored moje kuce. Dok se mi "mucimo" sto nema dobrog fudbala, za njega nema nikakvog fudbala, dok u znoju svoga lica vuce zito, da bi mi imali hleba. On je vec pboedio!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Olandezi će pobediti večeras a zatim i germansku oklopni diviziju.
Ako je iko zaslužio da dodje do titule onda je to Holandija. Igraju konstatno dobro i uvek doguraju daleko...
Hup Holland, noćas ima da gori cela Holandija.

milan

pre 9 godina

Hvala vam braćo Argentinci.Još samo da sredite one nadobudne Švabenzi,i osvetite Brazil, i da im date do znanja da se Južna Amerika još uvek pita, što se fudbala tiče

vladek

pre 9 godina

Blagu prednost dajem Arg.u finalu. Pricajte sta hocete,ali Belgija, a ni Holandija,nisu prismrdeli golu,citav mec,a puni su sjajnih igraca. Demikelis najveca rupcaga,igra iznenadjujuce dobro,plus dugo je bio u Bajernu,i zna kako da zaustavi njihove igrace,ostatak odbrane im je izuzetan,Maskerano je veliki adut, ne znam da li ce se Di Maria oporaviti,ali ovaj Peres iako nije toliko ofanzivan,odlicno igra. Iguan je bio prilicno los,kao i Messi,ali to ce se popraviti u finalu. Na kraju kljucni faktor, 70 posto Nemacke igre zavisi od fenomenalnog dvojca na sredini Kros-Miler,ako razbiju tu osovinu Arg.uzimaju titulu

niki je u pravu

pre 9 godina

Van persi??? koja rupa od igraca, najprecenjeniji fudbaler koga sam gledao!! i dalje pokusavam da vidim sta taj covek poseduje kao kvalitet i nikad mi nije bilo jasno, spor, smotan, los u igri jedan na jedan, otprilike sve ono sto treba da krasi jednog napadaca je ocajno!! roben je ikona za njega!!

mc 991

pre 9 godina

Dosadna utakmica, prevelik je ulog u pitanju a i debakl Brazila je sigurno jos dodatno uticao da igraju zatvorenije. Sta reci, penali su lutrija, sada se vidi zasto je Krul usao protiv Kostarike, Silesen je imao 2 penala "na ruci" ali ih nije odbranio. Argentina nije igrala lijep fudbal, nije ni imala teske rivale (Iran,Nigerija,BiH, SAD, Belgija), sa svima su dobro pomucili ali su u finalu i to je ono sto se pamti. Volio bih da osvoje samo zbog Mesija da se potvrdi kao najveci svih vremena :)

Djenka Djavo

pre 9 godina

Utakmica, kao i celo prvenstvo, za zaborav. Ni malo srca ili hrabrosti. I u finalu pobedjuje Argentina, celo prvenstvo je toliko dirigovano da nije normalno gledati.

Kol

pre 9 godina

Ko god da prodje Svabe ce ih rastaviti, ali vise bi voleo da Holandija prodje dalje bice finale zanimljivije! A bonus u ovoj mojoj prognozi bi bila utakmica za 3 mesto da Argentina dotuce skolarijev brazil!

Mihailo

pre 9 godina

Finale Nemačka - Argentina bi bilo savršeno, prosto čovek ne bi znao za koga da navija. Dve zemlje koje su oduvek gajile prave vrednosti, u svakom smislu, i odličan fudbal.

FIFA referee

pre 9 godina

Po meni, ovde je bliza pobedi Holandija. Imaju izbalansiraniji tim, u boljoj su formi na ovom prvenstvu, tradicija je na njihovoj strani, Roben je u strasnoj formi... Sa druge strane Argentina, cini mi se da se previse oslanjaju na Mesija, a opet sa druge strane on je nekako nezainteresovan na ovom prvenstvu, daleko od svoje prave forme, bljesne tek na momenat. Na ovom prvenstvu, Argentina je igrala kad je igrao i Mesi, nekako se kao i Brazil celo prvenstvo muce. Veliki hendikep za Argentinu bice neigranje Di Marije, on je jedini konstantno dobro igrao do sad, pa jos i ako Mesi bude glavom negde odsutan mislim da je Holandija u tom slucaju jako blizu pobede. Mislim da ce i jedni i drugi poceti utakmicu rezervisano, da ce cekati gresku protivnika. U tom slucaju onaj ko bude dao prvi gol, po mom misljenju 99,9% pobedjuje. Jer ako to bude Argentina, oni ce do kraja utakmice maksimalno usporiti igru, seckace napade Holandije ostrim faulovima, odugovlacice...nesto slicno kao i protiv Belgije, gde takvom igrom nisu dali ovima da vezu dva pasa. Sa druge strane ako Holandija povede, Argentina ce morati da krene napred a u tom slucaju ce Holandija da ih demontira iz brzih kontranapada, nesto slicno kao sa Spanijom.

da pobedi fudbalska pravda!

pre 9 godina

Iz sve snage navijam da se Holandija prvo revanšira Argentini za poraz kod njih u finalu, a zatim Nemcima za poraz kod njih u finalu. Sada su konačno zaslužili da podignu pehar u čast legendarnog šah-mat fudbalera Johana Krojfa i sve druge legende uz i posle njega.

Deus

pre 9 godina

Sad rizikujem da popijem puno minusa ali moj utisak je da su i Argentina i Holandija bolji timovi od Nemacke. Nemci su visoku pobedu ostvarili protiv Brazila ciji se tim posle cudno primljenog prvog gola psihicki raspao (cak i nemacki komentator je cuo pistaljku koja je zbunila igrace Brazila). Tako su primili tri gola za par minuta, sto je samo pokazatelj psihickog kolapsa ekipe. Imajuci to i vidu rekao bih da poraz Brazila 7:1 od Nemaca ne govori nista o finalu. I Holandija i Argentina igraju organizovanije od Nemaca, imaju bolju odbranu i bolju tranziciju lopte po sredini. Sinoc smo gledali vrhunski fudbal dve odlicno pripremljene ekipe, nazalost bez golova. Moj tip: 1. Argentina, 2. Nemacka, 3. Holandija, 4. Brazil

Stefan

pre 9 godina

Pricajte sta hocete, za sada Argentina igra savrseno prvenstvo. pa nije lud Sabelja kao Skolari da se zaleti na Holandiju, pa da im uvale 3,4 komada. Smireno i polako i dodjose do finala. Dosadno da, ali jako uspesno... P. S. Zapamtite da Argentina do sada nije gubila mec na prvenstvu...

glory

pre 9 godina

Minutu prije pocetka meca, da se oprobam kao prognozer. Dakle, biti ce golova, tri ili vise. Ako uspiju zaustaviti Carobnjaka, tulipani sigurno dobijaju. Ako ne, zna se kako zavrsavaju utakmice kada Mesiju krene...

KUM

pre 9 godina

Bilo bi mi drago da Argentinci jos bez Di Marije ali sa Messijom prođu ali ni Oranje sa Robenom mi ne bi smetalo,mada mislim da bi Argentina mogla da bude lak plen Nemcima ko i Brazil.

crni

pre 9 godina

Neznam kako neko moze da kaze "bravo Argentina" ....ekipa koja se provlaci celo prvenstvo sa jedva golom po utakmici..pa jedva su Bosnu pobedili a kao igraju finale..verujem I nadam se da ce ih Svabe zdrobiti u finalu!!!

pixi10

pre 9 godina

Kako je ova Argentina dosla do finala,Boze sacuvaj...grupa laka,jedva dobise i iran i bosnu,pa svajcarsku 1-0,pa belgiju u produzetku isto 1-0,i sad posle 0-0 Holandiju na penale...sto bih voleo da ih nemci operu samo tako... (aaaa, 10. jul 2014 00:56) Po ovoj tvojoj statistici moraju i oni nekoga da operu lagano a i Mesi mora da se razgoropadi jednom! Plasim se da ne nalete bas Nemci!

Braca po krvi

pre 9 godina

Ajmo svi za " bracu - po materi " Argentince....Igraju " leprsavi" fudbal " Tango" sa mnogo golova. Mesi " potvrdio" da je novi Maradona. Ma braca po svemu, po onih sest komada u Nemackoj, po Goikoechei u Italiji 90, po davanju utocista - zna se kome posle drugog svestkog rata..... Uf,samo da ih Nemacka pocisti sa terena....

wiener

pre 9 godina

Za razliku od prvog (Nemačka – Brazil 7:1), ovo polufinale nije donelo ništa što savremeni, vrhunski fudbal nudi.

molim? a sta je to "vrhunski fudbal" nudio u prvom polufinalu? potpuni raspad jednog tima? ma da, to je bas bio "vrhunski fudbal", a i vrlo "savremen".

i bez golova je ovaj mec bio bolji.

Vojvodinac

pre 9 godina

Steta sto je sudija dozvolio ostriju igru, ovo se polako pretvara u mesaru!
Od Argentine sam ocekivao vise, ali Holandija nametnula svoju anti igru, i ovo postaje tezak smor od utakmice.
Ako Holandija ode u finale, ko ce to uopste gledati?

Dejan

pre 9 godina

Lepota fudbala u polufinalu svetskog prvenstva nije važna bitan je samo rezultat.Džaba će Nemcima biti razvaljivanje Brazila ako se vrate kući kao drugi!! I finale će biti šahovska i rovovska bitka!!!

Joe

pre 9 godina

E da vidimo koga švabe pobeđuju u finalu! :) Ne volim ih nikako ali ne vidim kako mogu da ih dobiju ni Holandezi, a naročito Mesi i 10 razbojnika...

sone

pre 9 godina

Jel ovo argentina? Ili mozda italija??uzas od fudbala..svako kovoli fudbal za gol vise ce navijati za najbolju rep.na ovom prvenstvu a to je bez premca nemacka..pusti te se prica nemci ovo nemci ono..ovo je fudbal a oni su najbolji u toj igri trenutno...napred nemacka.. a rezultat... 3-0

Bane

pre 9 godina

Joj koliko ova Holandija nema ekipu pa to je strašno!!!!
Pa njima Dirk Kuyt igra wingback-a!
Pa mi kakvu ekipu imamo mi bi bar polufinale treba da igramo.
Al šta ćeš kad imamo kompleks male ekipe od one Mijatovićeve prečke...

Gile sampion izraziti favorit

pre 9 godina

Lupate glupsti.Zelje su jedno....
Nemacka ce ih napuniti k'o sarmu!!
Dace im 3 komada minimum,oni trce,gaze,melju!

srbin

pre 9 godina

Samo čudo može da se desi pa da Nemačka ne osvoji prvenstvo. Ko je pratio igru Nemaca na celom šampionatu, zna o čemu pričam. Neće biti nikakvog pompeznog rezultata, repriza iz 90-e 1:0 ili najviše 2:0.

Vladimir

pre 9 godina

Nemci od juče bi mogli da pobede Argentinu i Holandiju zajedno!
(švajcarac,
10. jul 2014 01:13)

Izvini, Roger, ali na ovako dubokouman zaključak postoji samo jedan odgovor: Da, pa šta?

Ko god je ikada na SP onako razvalio nekog kao Nemci Brazil, titulu nije osvojio. Posle nekog "kosmičkog" rezultata, samo je Poljska 1974. osvojila 3. mesto što je za njih da kažemo uspeh (u grupi dobili Haiti 7:0). Na istom SP Jugoslavija - Zair 9:0, to nam ostala jedina pobeda u 6 utakmica. 1982. Mađarska - Salvador 10:1, svejedno Mađari ispali u toj grupi. A kruna svega: 1954. u grupi Mađarska - Nemačka 8:3, u finalu Nemci dobili Mađare!?

Vamos, Argentina!

alejandro

pre 9 godina

Utakmica nedostojna polufinala svetskog prvenstva! U lošoj fudbalskoj predstavi pobedio je na penale srećniji tim! Greška Van Gala što nije ubacio rezervnog golmana kad je bilo evidentno da će penali rešavati sve! Očekujem da će Nemačka manje teško do četvrte titule prvaka sveta! Argentina u prethodnih 6 utakmica nije poboljšala bled utisak tokom čitavog šampionata a to mora stići na naplatu! A ako je ta naplata u finalu u nedelju onda tada!

KUM

pre 9 godina

Sta ste svi navalili kako niko ne sme na Nemce,kako ce ih samleti.
Sta vi mislite da oni 'ne znaju' da igraju fudbal? Ne.
Oni samo ne napadaju ko juce Brazil i jedni i drugi pa da sevaju kontre.
Ljudi jednostavno taktički i defanzivno odlično pripremljeni!
Šta vi očekujete da svako 1/2 SP-a bude sa 3,4 gola?

musa dembele

pre 9 godina

Van Gal se pravio pametan i odustao od Krula.HOLANDIJA razocarala! ARGENTINA zasluzeno s obzirom da igra bez Di Marije. NEMCI ce ipak biti veliki favoriti!

Srle

pre 9 godina

Strasno koliko je bila dosadna utakmica.Argentina uopšte nema kvalitet u finalu će Nemci da ih, oderu jer Nemci su došli sa ozbiljnom namerom da osvoje svetsko prvenstvo a i cak imaju bolju uigraniju ekipu koja se dobro poznaje.Deutschland ist am besten!!!

verujte mi i pratite moje komentare

pre 9 godina

Opet ja...samo za kladionicare veceras dobija Argentina.Izvinite vlasnici kladionica ali narodu trebaju pare!

Zlatan

pre 9 godina

Nemačka - Argentina ce da bude zanimljiva utakmica, pogotovo ako nemci daju rani gol pa gaucosi krenu da jure rezultat. Mene brine Holandija Brazil. Tu ce glave da padaju ako Holandjani ozbiljno krenu po trece mesto, a ne vidim kako i cime Brazil moze da im parira. Ako Holandija zabije prva, ima da se raspadnu i mentalno i fizicki.

milan

pre 9 godina

Tuzna faca uobrazenog Robena popravila mi je vece .
(ljuba, 10. jul 2014 01:39) A jel ste primetili kako je Sneider bio bled kada je izvodio penal?U.enjao se skroz.Još da braća Argentinci "uzmu meru" i onim Švabenzima,i srce će mi biti puno.

Nicola

pre 9 godina

Osvaja argentina,prosli su a nisu se videli na terenu,sledecu utakmicu ima da kidaju,barem mesi, kao i sto se nemacka verovatno ispucala protiv brazila.Za brazilce nema veca bruka nego da argentina osvoji,ogromne motive imaju argentinci za pobedu.

Max

pre 9 godina

Pa sta sad nije Van Gal mijenjao golmana? Stvarno mi nije jasno da nije zamijenio golmana kao i protiv Kostarike kad ovaj Cilessen nikad nije obranio penal u zivotu. Pa i sam golman to zna, uvuce se nesigurnost u njega i onda se desi ono sto se desilo. Pa ovaj Cilessen i kad obrani, ne obrani (zadnji penal ) . A drago mi je radi dvije stvari : 1. zbog Messija kao odlicnog a veoma skromnog igraca 2. neka jos vise boli brazilce kad znaju da u njihovoj drzavi Argentinci igraju finale, a oni za 3. mjesto.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Kuyt izazvao zbrku. Nije bolje reklo bi se ni ovde u Holandiji. Na dresu mu piše Kuyt a u novinama Kuijt. Oboje je pravilno jer se IJ može napisati i kao Y. UI se u Holandskom izgovara AU, a IJ kao AJ. Elem pravilno je izgovoriti KAuJT ali tako da se U jedva čuje, za šta treba vjezbati u govornom jeziku. Ako se izgovori Kajt sa malo otegnutim A ili još prostije K.JT bit će dobro kao i pobeda koju ovde čeka cela Holandija.

mare

pre 9 godina

Sta je glumio ovaj selektor Holandije time sto nije ubacio proverenog golmana, kad je bilo izvesno da je uspeo u svojoj taktici - "dodji do penala"? Nadam se da je sada srecan zbog svoje genijalne taktike.

bam

pre 9 godina

ljudi šta ste se potripovali za nemce, oni neće onakav meč ponoviti nikad, bolje da su dobili brazil 2:1 nego ovako. sad će da udju u finalni meč gledajući argentince sa visine..i ARGENTINA OSVAJA OVO PRVENSTVO !

Petar Veliki

pre 9 godina

I dalje tvrdim da je ovo najgori šampionat od 1974. Da je Glogovac izgubio od Dražmirovca sa 7:1, pola igrača iz gubitničkog tima bi prestalo da igra fudbal. A ova degradacija istrošenih fudbalera je dokaz dokle je otišao profesionalizam. Pa već 11.juna je većina igrača iz Premier lige i Primere jedva čekao da ide kući, kakva himna kakav patriotizam, daj samo pare. I evo rezultata. Nije ovo katastrofa Brazila, već kataklizma fudbala.

Baja

pre 9 godina

Dovoljno je reci da je Argentina izbacila Belgiju i Holandiju , dve vrhunske reprezentacije . (obican covek, 10. jul 2014 06:36)

Sa puno sreće, zaboravio si da napomeneš. Pa i sa BiH, Iranom i Švajcarskom su se namučili, Argentina je sasvim jedna prosečna ekipa u kojoj igra 5-6 vrhunskih igrača koji nisu baš organizovani.

nenad rs

pre 9 godina

Тактички савршена Аргентина и заиста је смијешна прича како им је одбрана слаба.Де Микелис један од оних последњих стопера старог кова типа Белодедић.Вечерас само да изврне џепове Маскерано у једном од њих је Робен.

meine eine kleine

pre 9 godina

Godine 2006. i 2010. Argentinci ispadaju od Nemacke u cetvrtfinalima. Nemacka je sada jos jaca nego 2010. , lagano sa Argentincima i ovaj mec ide jer Argentina nista nije pokazala u polufinalu, jedna sasvim prosecna igra i pre toga. Nemacka iz utakmice u utakmicu sve bolja, poput Bajerna 2013. i sada reprezentacija dominira.

Bogdan

pre 9 godina

Zvezde fudbala poput Mesija,Van Persija, Robena, Lavecija i ostalih stvarno nisu ništa pokazali. Da nema penala,odlučio bih da niko ne prođe kakvu su igru pokazali.

Onokao...

pre 9 godina

Sad sam dosao iz kolonije Đurđe brdo, tamo Van Persija zovu mobilnim.

...i ne javlja se...Zivadin je rekao da ga je uvatilo suntavilo.

Bane

pre 9 godina

Pa ja sam rekao da ce igrati ovako, nisu valjda ludi da pokusaju da pobede pa da ih Nemci rasrafe u finalu, ovako bolje se za trece mesto izivljavati nad Brazilom pa ispasti frajer, nego da te Svabe upisu u crnu hroniku svetskih prvenstava:-)

TY

pre 9 godina

Vrhunska utakmica, pošten ishod. Argentina je bila taman toliko bolja da ishod penala bude pravedan. A većina vas što piše komentare ovde da je bila dosadna utakmica ili ima 15 godina i ozbiljno gleda prvi put SP, ili ne razume fudbal. U finalu teško nemcima.

miki mile

pre 9 godina

Holandezi nisu dali 240 minuta gol pa i nisu zaslužili finale.argentinosi će i u finalu igrati s tom nekom ”čudnom kontrolom” utakmice. to izgleda kao mrcvarenje ali dovukoše se i s takvim igrom do finala.šta reći.

Gaga

pre 9 godina

Teška utakmica. Ne bih nužno rekla loša, kao što većina tumači. Ne ocenjuje se kvalitet jedne utaomice samo na osnovu postignutih golova... Ne bih ja ni tako lako odbacila Gaučose u finalu protiv Nemaca.... Naprotiv.... Težak meč, sve u svemu...

Mladen

pre 9 godina

Bože kakva gadost od utakmice. Ovim mučenicima što se tripuju kako je Argentina odigrala "pametno" samo ću poručiti da se sete prošlog prvenstva kad su onako pametno popili 4 komada od Nemaca. Nikada nisam navijao za Nemačku, ali ovakve ljigave ekipe, poput Argentine, koje se funjare do finala ubijaju želju da se gleda fudbal i zaslužuju jedno tradicionalno nemačko lomljenje kostiju. Argentina=fuj !

loshmi

pre 9 godina

Veliki mec, dva giganta Messi i Roben, ocekujem dosta sansi lijepih poteza ali malo golova, neka bolji pobjedi, nadam se da ce sudije odraditi korektno svoj dio posla.

fidelio

pre 9 godina

najrealnije finale barem po meni..nikako ne bih gotivio da su u finalu brazil,spanija ili holandija..prednost nemcima zbog sjajnog Joakim Lewa kojeg pratim vec godinama

MIle

pre 9 godina

Necemo valjda opet imati prvaka koji do titule dolazi sa po 1:0 i 0:0. Ajde bre Nemci niste mi neki ljubimci al kad je fudbal u pitanju ovo prvenstvo zasluzujete.

Joe

pre 9 godina

Koji krš od fudbala. Ja od 70' min čitkam vesti po B92, čekam polako penale, pa da ovo postane i zvanično najdosadnija utakmica polufinala SP ikad, tj. jedina bez golova za 120 minuta, jer ne vidim da ovde neko može dati gol ni za 1200 minuta ove igre što podseća pomalo na fudbal. Možda odskakuće lopta u gol ako se neki golman oklizne na koru od banane...

serdjo

pre 9 godina

ne bih da prognoziram kao juce (Hulk 76' 1:0) :P
e sad koga brazilci zele da izbjegnu za trece mjesto - mrske komsije ili holandsku navalu. kako god mozda bude jos gore ako je to moguce. nije im lako

Lep je Brazil...nema sta...;-) " "

pre 9 godina

Prljavi i jedni i drugi za medalju...ali namazani latinoamericki zabari hmmm...slaba tekma za sad...valjda ce da se razigraju u drugom pa da gledamo malo fudbala!

ZaphodB

pre 9 godina

Užasno loša utakmica.uls462g

Usput, Mascherano se izgovara Mačerano, može se čuti ovde - http://www.goal.com/en/slideshow/7997/21/title/how-to-pronounce-every-world-cup-player?ICID=OP

srbin

pre 9 godina

Logična posledica posle 7:1 i 0:0 da pomisliš da će Nemci da prosviraju i Argentinu... Ali lopta je okrugla. Ako proradi Messi, poprilično će ublažiti poraz Gaučosa.

Nebojša

pre 9 godina

Smešni su mnogi navijački nerealni komentari Nemačka nije Holandija videćete u finalu dobiće Argentinu mnogi su zaboravili njihov prethodni susret kada su Argentinci popili četiri komada što mislite da će sada biti drugačije koji su vam argumenti za optimizam nisu bolji od Nemaca i sigurno nisu više pokazali na prvenstvu a Nemci će još imati i navijače iz sebe bilo bi iznenadjenje da ne osvoje.

Stefan

pre 9 godina

Koliko zlobnih i ljubomorni hejtera ima pa to je cudo. Mesi je najbolji i ne mora da znaci ako ne da go, da nije igrao dobro. Nemora ni da osvoji finale da bi bio najbolji, vec je najbolji.

Realistic

pre 9 godina

Jel mi moze neko reci kako ove dvije ekipe mogu dobiti Njemaacku u finalu, fakat nerealno.
Elem, uzasno dosadno utakmica, naravno kada dodje 5 do 12 krenuti ce se sa napadima.

Tugo nesreco

pre 9 godina

Auuu! Dobro je. Potpuno zasluzeno ide Argentina u finale, i veceras su bili bolji, a i da ne spominjem kako je Holandija pobedila Meksiko... A i realno, mislim da ce mnogo bolje biti finale Nemacka-Agrentina, nego sto bi bilo Nemacka-Holandija... :) A nikako mi nije jasno sta je Palasio pokusao u drugom produzetku kod one odlicne sanse, uzasno je reagovao...

Nemanja

pre 9 godina

Sastale se dve ziheraške ekipe u polufinalu prvenstva. Jedna od najdosadnijih utakmica celog tokom turnira. Nadam se da će Nemačka osvojiti titulu, jer su zaista to i zaslužili svojom igrom, karakterom i partijama koje pružaju poslednjih 4-5 godina. Poštuju svakog protivnika, ali nikad ne odstupaju od svoje napadače igre, čak ni protiv Brazila u sred njihove zemlje, što su ljudi moglo i da vide juče. Da su Argentina ili Holandija igrali protvi Brazila, parkirali bi autobus ispred gola i tako čekali penale.

Kezman

pre 9 godina

@nenad Mene je uvek zanimalo da li je Statam, Stetam ili Stejtam? Msm nema veze sa fudbalom, ali lik je profi glumac a nzm da mu izgovorim prezime :D

vrsni poznavalac

pre 9 godina

Momak ne vidi da je Maskerano cisto isbio loptu i satra se ziv u prici o nekakvom startu za zuti karton. Ne vidi ni da je Kajt glavu otkinuo Zabaleti. Pa gde gledas, euu! Pa pratis u HD-u, gde ces da vidis ako tu ne.

qqlele

pre 9 godina

kakav je ovaj maskerano paklen igrac, paklen. najbolji zadnji vezni na svetu. nece valjda u barseloni ponovo padavicar buskets da igra na tom mestu, a on da se muci ko stoper

Tugo nesreco

pre 9 godina

I nije dzabe Gvardilila toliko hvalio Maskerana. Najbolji igrac Argentine je bio veceras, fenomenalno je odigrao... A On u Barsi skoro nikad' i ne igra na svojoj pravoj poziciji, pa se desi da napravi neke greske, ali kad' je najvaznije, On stvarno dobro igra. (navijam za Barsu, zato i kazem ovo)

toni

pre 9 godina

realno dosta dosadna utakmica.a to sam i ocekivao i rekao da ce biti.u finalu cu da navijam za nemce jer igraju lepsi fudbal.argentinu volim samo zbog messija tako da nece to biti bas cisto navijanje za nemacku.nadam se da cemo gledati utakmicu sa dosta golova.

pere

pre 9 godina

Hajde Holandija! Igraju najlepsi fudbal na prvenstvu, pravi fudbal u pravom smislu te reci! Pobedite padavicare, simulatore i steroidnog klinca! Napred Evropo! Napred Holandija! (posmatrac, 09. jul 2014 21:35)

pa koje ovaj prvenstvo gleda hahahahah , mozda je on upalio jutub pa gleda 98. zadnje 3 utakmice holandine teski smor

KUM

pre 9 godina

Ajaaaaaaaoj :(

Samo da Holandija ne dobije penale ne bih nikako voleo!
Mnogo bolje ce biti Argentina-Nemacka.
Jer pamte proslo SP Argentinci u 1/4 :)

clan 38

pre 9 godina

Pobeda u nedelju ne donosi samo titulu, nego i prvo mesto na FIFA-listi. Trenutno vodi Argentina sa 1727 bodova ispred Nemacke sa 1652. Slede:
3. Kolumbija 1492
4. Holandija 1414
5. Belgija 1406
6. Urugvaj 1330
7. Svajcarska 1278
8. Brazil 1257
9. Spanija 1229
10. Francuska 1202
11.Portugal 1148
12.Cile 1090
13.Grcka 1085
14.Italija 1056
15.SAD 1018
16.Hrvatska 955
19. BiH 917
31. Srbija 717

belodedic

pre 9 godina

Nije Van Gal prevideo penale vec je bio prinudjen da napravi 3 izmene,Indi zbog preranog zutog,De Jong i Van Persi nisu ni trebali da pocnu jer su bili roviti.Da je branio Krul,bojim se da bi ishod bio drugaciji,ali na srecu nas vecine onaj mali plavi prepotenko nije majstor za penale :-)

PimPong

pre 9 godina

Bilo je malo dosadno, ali je realno ekipa koja je stvorila malo vise vecih prilika prosla dalje, iako je igrala defanzivno. Nisam siguran za koga cu da navijam. U neku ruku, bilo bi odlicno da Svabe dobiju jer forsiraju timski fudbal, a opet, bilo bi mi drago da Mesi uzme jedan Mundijal jer su mu losi selektori do sada upropastili reprezentativnu karijeru.

murajsama

pre 9 godina

Argentincima Svajcarska Belgija i Holandija, sve napadacke ekipe, ne daju ni jedan gol. Ovako je bilo i 1990 ali se nadam da ce sada u finalu biti drugacije. Spanci su osvojili proslo prvenstvo odbranom, sve 4 zadnje utakmice tada dobili su sa 1:0

Ненад

pre 9 godina

Овај Влар из Холандије исти Џејсон Стетам:-) Или како се већ чита(Jason Statham).

nenad

pre 9 godina

Ovo je Argentini peto,a ne cetvrto finale na Mundijalima. Bili su finalisti 1930 u Urugvaju (poraz 2:4 od domacina Urugvaja) zatim 1978 kao domacini kada su pobedili Holandiju sa 3:1 u produzecima,onda 1986 u Meksiku kada su ponovo bili najbolji nakon pobede nad Nemcima od 3:2 i na kraju 1990 na SP u Italiji su cetvrti put igralu u finalu,i opet s Nemcima kada su porazeni sa 1:0.

Petar

pre 9 godina

@vladek Nije Mesi bio bas los, namestio je svojima sva zicera. A mora se priznati i da ofanzivni deo tima ne koristi to sto protivnici trose cak dva, tri nekad i cetiri igraca da zaustave Mesija. Iguain, kasnije Agero i Palacio, umesto da odvlace svoje cuvare, oni ih grupisu oko Mesija u momentu kad ovaj ima loptu. Dobro je sto su gaucosi ucvrstili odbranu, ali napred i dalje mnogo zavise od Mesija. Od 8 golova, on je dao 4, namestio 2 i kod preostala 2 obe akcije isle preko njega. Mora jos neko da proradi u ofanzivi i da iskoristi to sto ce panceri biti zauzeti cuvanjem Mesija.

pukotina

pre 9 godina

Dadoh 3000din na Holandiju, uveren da ce ih razbiti. Sad shvatam da sam to odigrao navijacki, a kad ce igra kladionica, nikad se ne kladi za onog kog navijas tj tu tekmu!!!

Nemacka medicina je najbolja

pre 9 godina

Gledam ovu Argentinu i mislim se sve vreme,sto bre nas jednom ovako ne u*ere zreb makar do 1/4 finala,posle bi lako. :)
(Slobodni Klikeri, 10. jul 2014 01:14)
Zato sto ispadnemo u grupi ili se uopste i ne kvalifikujemo.

D

pre 9 godina

Više napetosti i akcije ima u snimku šahovskog meča Kasparov-Karpov otprije 25 godina...Polufinale SP-a...Razumijem da je meč važan,ali ovo je stvarno dno od igre. Kasnije će se neko žalit da nije imao sreće,ukoliko dođe do penala...

uros

pre 9 godina

Jel'neko možda neko video Mesija ili Persija??
(BHF, 9. jul 2014 23:50)

Ko je Persi?
(nisam ja, ja je Van Sebe, 10. jul 2014 01:17)


Ne znam sta je bolje : komentar ili replika .

'

pre 9 godina

@Baja
Pa Argentina je sa puno srece izbacila Belgiju i Holandiju, ali je Nemacka sa puno srece izbacila Alzir, a mucili su se sa O.Slonovace. To je SP, podrazumeva se da najbolji mora imati i malo srece.

Milan

pre 9 godina

Veceras ne igra Kojt verovatno se povredio. Ali zato je tu Kajt da ga zameni(Nedeljko Kovinjalo, 09. jul 2014 22:46)

Zato igra Masćerano.

srpski komentatori svih zemalja, ujedinite se!

pre 9 godina

Zagonetka:
Kada sam u odbrani onda sam Kojt.
Kada sam na sredini terena onda sam Kajt.
Kada sam u napadu onda sam Kujt.
Šta sam ja?

Lugano

pre 9 godina

52. minuta utakmice, moj cale:" Je l' jos 0:0?" Ja: "jeste cale", cale: " Ovi nisu u stanju da pobede jedni druge, odo' da legnem!" :-)