Fudbal 112

Ponedeljak, 07.07.2014.

23:00

Koga biste želeli u finalu Mundijala?

Još samo četiri utakmice ostale su do kraja Svetskog prvenstva u Brazilu.

Koga biste želeli u finalu Mundijala? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 9 godina

Ja sam samo za to da ispadnu Brazilci, sve drugo mi je svejedno, samo da oni zavrse pa da preostale dve utakmice ne trpimo vise njihov uticaj, sudijska protaziranja, navlacenja i ostalo.

VAMOS ARGENTINA !!!

pre 9 godina

Brasil, Decime que se siente
Tener en casa a tu papa
Seguro que aunque pasen los anos
Nunca lo vamos a olvidar
Que el diego te gambeteo
El cani te vacuno
Estas llorando desde Italia hasta hoy
A Messi lo vas a ver
La Copa nos va a traer
MARADONA ES MAS GRANDE QUE PELE !!!

Wesely

pre 9 godina

Nije mi jasno kako se to kazu da se holandija provukla. Provukli su se samo protiv australije jer je australija jedina ekipa koja je igrala otvorenije protiv njih(ako izuzmemo spaniju koju su nakantali 5:1) a cile meksiko i kostarika su igrali maltene samo da ne prime gol
Sta reci kad kostarika ima uvek 9 igraca oko 16 m i onda pri kraju prvog pol zovu i kembela da se vrati s centra i igra odbranu.a i imali su srece i dobrog golmana.

Banezi

pre 9 godina

Nemacku i Holandiju i da se Holandjani osvete prvo Argentincima za 78. pa onda i Nemcima za 74. posto su se vec osvetili Spancima za 2010.

Basketaš

pre 9 godina

Nebitno je koga bismo voleli, jer imam utisak da je neko odlučio da Brazil mora biti prvak, bez obzira što imaju najlošiji tim na u poslednjih 30-tak godina.
Ako večeras prođu Nemačku i uđu u finale, pobediće sigurno bez obzira ko im tamo bude protivnik.
Dešava se nešto slično kao u Francuskoj 98-e, a to je jedan osećaj da svi igraju i trude se za džabe, pošto će Francuzi morati da osvoje trofej.
Voleo bih da grešim i da recimo Holandija uzme šampionat, koji su u prošlosti više puta ispustili, ali čisto sumnjam...
Brazil ima teške istorijske komplekse zbog poraza od Urugvaja 1950-e i ne verujem da će ovaj put bilo šta prepustiti slučaju.
Uvek sam navijao za njih na svetskim prvenstvima, ali sada kad im toliko navlače pobedu jer su domaćini i sa ovakvim bezličnim timom, prvi put ne mogu.

Đorđe

pre 9 godina

Nikad ravnodušnije nisam pratio SP, a pratim ih od Meksika 1986. Ovo SP pokazuje da je moderni fudbal postao demonstracija snage, kondicije, brzine i taktike. Dovoljno je imati brze i fizički spremne fudbalere, uz naravno dobru organizaciju igre i dobru taktiku, da bi se daleko doguralo.
Nekada je fudbal bio demonstracija umeća, veštine i talenta i to se nažalost izgubilo.
Na ranijim svetskim prvenstvima uvek je bilo asova, umetnika koji su davali draž ovoj igri, poput, Maradone, zatim Mateusa, Piksija, Valderame, Romaria, Roberta Bađa, Hadžija, Stoičkova, Zidana, Ronalda (pravog), Rivalda, Ronaldinja, Del Piera, Totija itd.
To su bili igrači, koji su maštom i kreativnošću pravili razliku, oni su činili fudbal LEPIM. I upravo LEPOTA je kjlučni sastojak koji nedostaje današnjem fudbalu.
U poređenju sa ranijim SP, ovo danas mi dođe kao da gledam atletiku. Pobediće ko je brži, snažniji, spremniji i slično.
Gledaću naravno, ali lepo reče neko u prethodnom komentaru. Bio jednom jedan fudbal...

moj hobi

pre 9 godina

Argentinu zbog Mesija, Brazil zato sto su domacini, Nemce zato sto navijam za njih od pocetka, i Holandjane zato sto nikada nisu osvojili.

Mikula

pre 9 godina

Ja bih volio da se u finalu nađu Njemačka i Argentina da se ponovi finale iz 86 godine kada sam svim srcem jedanaestogodišnjaka navijao za Argentince i klanjao se božanstvu Maradoni. Stvarno ne znam kako jedno dijete može navijati za Nijemce. Kako možeš s guštom izgovarati ta bezvučna sterilna njemačka imena, a kad se zadereš MARADONA i opališ volej cijeli svijet je pod tobom, još su praznici, nema škole, iz današnje perspektive danas mi ti trenuci nalikuju na raj.
A ja sam danas drugačiji. Oćelavio sam, imam škembu, racionalniji sam i smireniji i navijam za Nijemce. I s nostalgijom se prisjećam tog dječaka koji je ljubio Buruchaginu sličicu i skakao po sobi kad je pao treći gol. Nedostaje mi taj dječak i to vrijeme.

Rijecanin

pre 9 godina

@JohnyJ, ti bi htio u južnu Ameriku? pa nitko ti ne brani da ides prijatelju.... cuj pripajanje europe j. Americi... sta sve necu cut. Ja sam presretan sto se moja zemlja nalazi u Europi. Kao 1. europa je najljepsi kontinent, svidjelo se to nekom ili ne. 2. Zemlje europe su među najsigurnijima u svijetu (pogledaj malo kriminal na zapadu )A sad malo o sportu: sportski događaji su NAJBOLJI I NAJKVALITETNIJI , Liga prvaka, Europa liga, Euroliga , Eurokup nogometne domace lige, kosarkaske lige, zatim europsko prvenstvo u rukometu (jace je od svjetskog ) , europsko prvenstvo u nogometu koje je za 100 koplja jace i od africkog kupa nacija, i od onog juznoamerickog kupa i sta ti ja znam sta sve ne (isto tako je jace od svjetskog ) (neces tu naci boranije od ekipa ko na svjetskom, necu imenovat koje su, ali svi znamo na koje sve mislim, a ima ih dosta ). Sto to sj. Amerika ima? NBA, NFL, NHL? To su klubovi ko ovdje u nogometu, kosarci, rukometu koji su iz iste zemlje i koji se natjecu, u redu je to, kvalitetni su to timovi, ali nema natjecanja tamo njih kao drzave, jer ne mogu igrati sami protiv sebe. Situacija kod j. Amerike nije ista, ali isto nije nesto. Isto vrijedi za Afriku, Aziju i Australiju. Prijatelju , sve drzave svijeta bi htjele bit dio europe. Europa je najbolja i meni je drago sto sam dio nje. Pozdrav svima.

Vojvodinac

pre 9 godina

Nemačka-Argentina, jedino ima smisla.
Po svemu prikazanom, najveće šanse imaju Nemci, koji bi trebalo sa Brazilom lako da izađu na kraj (igraju disciplinovano, u dobroj formi i kompletni su), jer Brazil ima veliki problem zbog Neymara, i deluju kao da još uvek nisu pronašli svoju igru, ali igraju na svom terenu pa su iznenađenja moguća. Sa druge strane, Argentina kao iskusna ekipa, neće dozvoliti Holanđanima da se provuku kao sa Kostarikom i Meksikom, mada obzirom na dosta krupnih sudijskih previda, sve je moguće.
Argentina u velikoj meri forsira Mesija, posebno bez De Marie, opet Holandija radi isto sa Robenom, koji je neverovatno brz, ali nije igrač koji može celu ekipu izneti na leđima do finala.
U ovakvom finalu svako može biti pobednik.

FCB Vizemeister dahoam

pre 9 godina

Frau Merkel slavi za 10 dana 60-ti rodjendan, rekla je da bi joj najlepsi poklon bio titula u Brazilu! A kad Frau Merkel nesto pozeli... Finale bi trebalo da bude Nemacka-Holandija ali ja mislim da ce Argentina biti u finalu posto je van Gal poznat da on jedini ima lek protiv Nemackog fudbala (poput dr.Klopa specijalistu za Rekodrmeistera) a Argentina je Svabama bila uvek dobra musterija! Inace koliko jutros primecujem ceo grad se sprema da proslavi ulazak u finale posto policija vec organizuje izmenjeni rezim saobracaja i koje ce ulice biti zatvorene zbog slavlja navijaca posle 23:45h. A vi navijaci uzivajte veceras u fudbalu ja odo u krevet u 22h takvih sam se utakmica dosta nagledao a zadnja je bila finale kupa kad sudija nevidi da je lopta 14cm preslla liniju! Laku Noc

Deus

pre 9 godina

Argentinu i Brazil. Nemacka ne igra nista posebno, stavise tim im je prilicno supalj u odbrani i sredini, Holandija je odigrala jedan jedini dobar mec i to protiv Spanije na pocetku. Posle glumatanja Robena i prolaska "na prevaru" sam ih nesto omrznuo i ne mogu da navijam za njih. Brazil igra sve bolje, Argentina takodje a iznenadjujuce je da Argentinci na ovom prvenstvu igraju sasvim posteno bez prljavstina po kojima su poznati. Nisam odusevljen kvalitetom fudbala na ovom prvenstvu ni najmanje, misljenja sam da su ispale ekipe koje su igrale atraktivniji fudbal od ovih sto su preostali ali kad vec moram da biram biram juznoamericke ekipe koje su vise pokazale. Na ovom prvenstvu je dato prilicno golova ali, ponavljam, kvalitet fudbala nije na najvisem nivou i pored nekoliko jako zanimljivih meceva. Zanimljiv fudbal i kvalitetan fudbal nisu uvek jedno isto.

crise de nerfs

pre 9 godina

Prije pocetka sam stavio pare na finalni par Bra-Arg.Realno niti jedna od te dvije ekipe nije za finala,losiji su nego sto sam mislio,iako igraju na svom terenu.Kolumbija je zasluzila bar polufinale.

Toliko

pre 9 godina

Pre početka SP,moja prognoza je bila Argentina-Nemačka i da će pehar podići Argentinci.Međutim,pošto su povređeni Aguero i Dimarija,nebih bio toliko siguran u njihov trijumf na kraju.

kristijan

pre 9 godina

Argentina - Brazil

nema jaceg finala i veceg rivaliteta i to jos u brazilu.I onda naravno konacno da Argentina osvoji sampionat.To bi mi bio san.
Vamos Argentina !!!!!!!!

Naše ime*

pre 9 godina

Brazil - Argentina. Naravno, uvek protiv Nemaca i Holandjana i to ne samo u fudbalu i sportu uopste. Napred Brazil, napred Argentina!

toke

pre 9 godina

Ja bi licno voleo da bude Nemacka-Holandija!
Medjutim finale ce biti Nemacka-Argentina i Argentinci osvajaju SP! Istorija se ponavalja...Evropske ekipe nikada nisu osvajale titulu na Americkom tlu.
Argentinci ce nekim cudom ovo osvojiti, svi ce samo o Mesiju pricati kao MVP-u i osvojice zlatnu loptu na kraju godine! Zivi bili pa videli :)

Dibidus

pre 9 godina

Bledo mu je nekako ovo prvenstvo iako se mediji svim silama trude... Ne vidim neku zaista vrhunsku ekipu, malo je majstora, sastavi šareni, sudjenje blagoocajno... A nema ni nas. Naše svetsko je u septembru. Eh, da... BRAZIL : HOLANDIJA i nandzarasti konačno da uzmu...

Komentar

pre 9 godina

@Nemacka-Argentina i osvaja Nemacka
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milutin, 7. jul 2014 23:32)

Od silnih pisanija, konacno realan scenario. Nisam kladionicar, ali bih se na ova dva tima kladio da ce uci u finale i naravno nemci ce osvojiti sampionat. Imaju tim sposoban za to, bez problema.

vlada

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)

A od igraca sve 4 ekipe, najveci padavicar je Roben..
(jofo, 8. jul 2014 00:02)

Najveći padavičar je ubedljivo Neymar, a Roben odnosi titulu najteatralnijeg padavičara u ovom takmičenju ipak.

I ja bih Voleo da prdju nemci i Holandjani do finala. Mad aznam da ni jedna od preostale 4 utakmice neće biti vredne gledanja. Biće u vrh glave 4-5 golova na sve 4 utakmice i ko zna da li će se i jedna završiti za 90 minuta!

Nebojša

pre 9 godina

Nemačka i Holandija pa da pobedi evropska ekipa ja bih to voleo a i postoje šanse da se to desi favoriti su protiv Brazila i Argentine.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ljudi zele da vide Holandiju u finalu?!? Igraju najziheraskiji fudbal, samo Roben do iznemoglosti. Ja sam osedeo kad su ni krivi ni duzni izbacili Mex. Cak i Argentina sa najboljim igracem sveta ne baca sve karte na samo jednog igraca. Ja navijam za bilo koje finale u kome je Argentina. Sto se rivaliteta tice, kao i presedana u finalima SP, neka igraju sa Brazilom, pa kom' obojci, kom' opanci.

jofo

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)

A od igraca sve 4 ekipe, najveci padavicar je Roben..

mister

pre 9 godina

Argentinaaaaa...vamos para sempre por tu,te amo Argentinaaaaa la la laaaa lalalaaa...ole ole....ha ha ha zez se malo,lepo bi bilo finale Brazil-Arg...ludilo :)

zavera

pre 9 godina

Nemci platili Kolumbijce da pretuku Nejmara kako bi im olaksao posao u polufinalu protiv Brazila. A ako Nemacka pobedi Brazil (sto je verovatno), onda ce sudije morati da ubace jedini preostali tim iz Juzne Amerike (Argentinu) da bi gledanost bila velika. Argentina dobija Holandiju uz nesportsko sudjenje, papa srecan.

Milan

pre 9 godina

Argentina-Brazil najveći derbi na svetu ! Argentina do titule ta ljubav prema fudbalu se ne može videti nigde osim u Južnoj Americi ! Vamos Gaučos ! (plus su obe zemlje veliki prijatelji sa Srbijom i izričito se protive nezavisnoj južnoj Srpskoj pokrajini za razliku od nemaca a pogotovo od holandjana)!

gagi

pre 9 godina

Ma niko pojma nema nema tu ni f od fudbala vise,fifa uefa mafija teska lova,pogledajte sudije samo,ko to i prati vise uopste,bio jedom jedan fudbal.....

Toni

pre 9 godina

Brazil - Argentina bi bilo epsko finale. Veliki rivalitet, ogromna strast i sigurno strašna borba. Iako Holandija i Njemačka igraju fenomanalno, emocije kod ovog prvog para se ne mogu uporediti. Navijao bih za Argentinu :)

dupli_kantar

pre 9 godina

Voleo bih, svakako, da NEMACKA napokon uzme titulu, jer dva sampionata za redom su igrali najbolji i najkvalitetniji fudbal. Ovog puta igraju malo rezervisanije, malo manje lepo za oko, ali bas zato i ocekujem titulu.

Od preostale tri ekipe...voleo bih da su sve uveliko spakovale kofere. Argentina mi je mozda i najkorektnija, ali onaj mali gnom kvari sve. Koncept igre gaucosa se zasniva na malom gnomu i da njega nema, Argentina bi igrala daleko lepsi i interesantniji fudbal. Brazil je pretvorio u Spaniju (po foliranju i prenemaganju), a od one lepote koja je krasila njihovu igru - nema nicega. Dobre zasluge za nekvalitetan fudbal idu na dusu Skolarija (povraca mi se od njega).

Holandija u celoj prici ima najcudniji tim, najcudniju postavku i...iako ih ne volim, u ovom momentu bi bili drugi izbor, odmah posle Elf-a. Van Gal je urnebesan lik, Roben je covek za smejanje i sprdanje...ali...ima nesto zanimljivo kod njih sto me tera da navijam da zaigraju finale protiv Elf-a.

pacer

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)
Slazem se. Bilo bi lepo da evropljani igraju finale!!

JohnyJ

pre 9 godina

Argentina-Brazil najveći derbi na svetu ! Argentina do titule ta ljubav prema fudbalu se ne može videti nigde osim u Južnoj Americi ! Vamos Gaučos ! (plus su obe zemlje veliki prijatelji sa Srbijom i izričito se protive nezavisnoj južnoj Srpskoj pokrajini za razliku od nemaca a pogotovo od holandjana)!
(Milan, 7. jul 2014 23:08)

Procita mi misli! Jos kad bi ova nasa Srbija mogla da se otkaci od ove Evrope i otplovi do zelenog kontinenta, ja bi se u tom komsiluku osecao kod kuce. Toliko mi je muka od ove EU da uvek navijam za juznoamericke i africke timove. O toj RADOSTI igre da ne govorimo, nasuprot tom suvom "industrijskom" pristupu koga neguju pogotovo u zapadnoj Evropi.

SQI

pre 9 godina

Nikako Argentinu. Loše igraju, sve guraju na Mesija a on se baš i ne snalazi, neće taj nikad biti kao Maradona. Nemačka - Holandija za mene.

Milan

pre 9 godina

Argentina-Brazil najveći derbi na svetu ! Argentina do titule ta ljubav prema fudbalu se ne može videti nigde osim u Južnoj Americi ! Vamos Gaučos ! (plus su obe zemlje veliki prijatelji sa Srbijom i izričito se protive nezavisnoj južnoj Srpskoj pokrajini za razliku od nemaca a pogotovo od holandjana)!

Toni

pre 9 godina

Brazil - Argentina bi bilo epsko finale. Veliki rivalitet, ogromna strast i sigurno strašna borba. Iako Holandija i Njemačka igraju fenomanalno, emocije kod ovog prvog para se ne mogu uporediti. Navijao bih za Argentinu :)

jofo

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)

A od igraca sve 4 ekipe, najveci padavicar je Roben..

pacer

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)
Slazem se. Bilo bi lepo da evropljani igraju finale!!

JohnyJ

pre 9 godina

Argentina-Brazil najveći derbi na svetu ! Argentina do titule ta ljubav prema fudbalu se ne može videti nigde osim u Južnoj Americi ! Vamos Gaučos ! (plus su obe zemlje veliki prijatelji sa Srbijom i izričito se protive nezavisnoj južnoj Srpskoj pokrajini za razliku od nemaca a pogotovo od holandjana)!
(Milan, 7. jul 2014 23:08)

Procita mi misli! Jos kad bi ova nasa Srbija mogla da se otkaci od ove Evrope i otplovi do zelenog kontinenta, ja bi se u tom komsiluku osecao kod kuce. Toliko mi je muka od ove EU da uvek navijam za juznoamericke i africke timove. O toj RADOSTI igre da ne govorimo, nasuprot tom suvom "industrijskom" pristupu koga neguju pogotovo u zapadnoj Evropi.

mister

pre 9 godina

Argentinaaaaa...vamos para sempre por tu,te amo Argentinaaaaa la la laaaa lalalaaa...ole ole....ha ha ha zez se malo,lepo bi bilo finale Brazil-Arg...ludilo :)

SQI

pre 9 godina

Nikako Argentinu. Loše igraju, sve guraju na Mesija a on se baš i ne snalazi, neće taj nikad biti kao Maradona. Nemačka - Holandija za mene.

dupli_kantar

pre 9 godina

Voleo bih, svakako, da NEMACKA napokon uzme titulu, jer dva sampionata za redom su igrali najbolji i najkvalitetniji fudbal. Ovog puta igraju malo rezervisanije, malo manje lepo za oko, ali bas zato i ocekujem titulu.

Od preostale tri ekipe...voleo bih da su sve uveliko spakovale kofere. Argentina mi je mozda i najkorektnija, ali onaj mali gnom kvari sve. Koncept igre gaucosa se zasniva na malom gnomu i da njega nema, Argentina bi igrala daleko lepsi i interesantniji fudbal. Brazil je pretvorio u Spaniju (po foliranju i prenemaganju), a od one lepote koja je krasila njihovu igru - nema nicega. Dobre zasluge za nekvalitetan fudbal idu na dusu Skolarija (povraca mi se od njega).

Holandija u celoj prici ima najcudniji tim, najcudniju postavku i...iako ih ne volim, u ovom momentu bi bili drugi izbor, odmah posle Elf-a. Van Gal je urnebesan lik, Roben je covek za smejanje i sprdanje...ali...ima nesto zanimljivo kod njih sto me tera da navijam da zaigraju finale protiv Elf-a.

gagi

pre 9 godina

Ma niko pojma nema nema tu ni f od fudbala vise,fifa uefa mafija teska lova,pogledajte sudije samo,ko to i prati vise uopste,bio jedom jedan fudbal.....

zavera

pre 9 godina

Nemci platili Kolumbijce da pretuku Nejmara kako bi im olaksao posao u polufinalu protiv Brazila. A ako Nemacka pobedi Brazil (sto je verovatno), onda ce sudije morati da ubace jedini preostali tim iz Juzne Amerike (Argentinu) da bi gledanost bila velika. Argentina dobija Holandiju uz nesportsko sudjenje, papa srecan.

kristijan

pre 9 godina

Argentina - Brazil

nema jaceg finala i veceg rivaliteta i to jos u brazilu.I onda naravno konacno da Argentina osvoji sampionat.To bi mi bio san.
Vamos Argentina !!!!!!!!

Rijecanin

pre 9 godina

@JohnyJ, ti bi htio u južnu Ameriku? pa nitko ti ne brani da ides prijatelju.... cuj pripajanje europe j. Americi... sta sve necu cut. Ja sam presretan sto se moja zemlja nalazi u Europi. Kao 1. europa je najljepsi kontinent, svidjelo se to nekom ili ne. 2. Zemlje europe su među najsigurnijima u svijetu (pogledaj malo kriminal na zapadu )A sad malo o sportu: sportski događaji su NAJBOLJI I NAJKVALITETNIJI , Liga prvaka, Europa liga, Euroliga , Eurokup nogometne domace lige, kosarkaske lige, zatim europsko prvenstvo u rukometu (jace je od svjetskog ) , europsko prvenstvo u nogometu koje je za 100 koplja jace i od africkog kupa nacija, i od onog juznoamerickog kupa i sta ti ja znam sta sve ne (isto tako je jace od svjetskog ) (neces tu naci boranije od ekipa ko na svjetskom, necu imenovat koje su, ali svi znamo na koje sve mislim, a ima ih dosta ). Sto to sj. Amerika ima? NBA, NFL, NHL? To su klubovi ko ovdje u nogometu, kosarci, rukometu koji su iz iste zemlje i koji se natjecu, u redu je to, kvalitetni su to timovi, ali nema natjecanja tamo njih kao drzave, jer ne mogu igrati sami protiv sebe. Situacija kod j. Amerike nije ista, ali isto nije nesto. Isto vrijedi za Afriku, Aziju i Australiju. Prijatelju , sve drzave svijeta bi htjele bit dio europe. Europa je najbolja i meni je drago sto sam dio nje. Pozdrav svima.

Banezi

pre 9 godina

Nemacku i Holandiju i da se Holandjani osvete prvo Argentincima za 78. pa onda i Nemcima za 74. posto su se vec osvetili Spancima za 2010.

Đorđe

pre 9 godina

Nikad ravnodušnije nisam pratio SP, a pratim ih od Meksika 1986. Ovo SP pokazuje da je moderni fudbal postao demonstracija snage, kondicije, brzine i taktike. Dovoljno je imati brze i fizički spremne fudbalere, uz naravno dobru organizaciju igre i dobru taktiku, da bi se daleko doguralo.
Nekada je fudbal bio demonstracija umeća, veštine i talenta i to se nažalost izgubilo.
Na ranijim svetskim prvenstvima uvek je bilo asova, umetnika koji su davali draž ovoj igri, poput, Maradone, zatim Mateusa, Piksija, Valderame, Romaria, Roberta Bađa, Hadžija, Stoičkova, Zidana, Ronalda (pravog), Rivalda, Ronaldinja, Del Piera, Totija itd.
To su bili igrači, koji su maštom i kreativnošću pravili razliku, oni su činili fudbal LEPIM. I upravo LEPOTA je kjlučni sastojak koji nedostaje današnjem fudbalu.
U poređenju sa ranijim SP, ovo danas mi dođe kao da gledam atletiku. Pobediće ko je brži, snažniji, spremniji i slično.
Gledaću naravno, ali lepo reče neko u prethodnom komentaru. Bio jednom jedan fudbal...

moj hobi

pre 9 godina

Argentinu zbog Mesija, Brazil zato sto su domacini, Nemce zato sto navijam za njih od pocetka, i Holandjane zato sto nikada nisu osvojili.

Mikula

pre 9 godina

Ja bih volio da se u finalu nađu Njemačka i Argentina da se ponovi finale iz 86 godine kada sam svim srcem jedanaestogodišnjaka navijao za Argentince i klanjao se božanstvu Maradoni. Stvarno ne znam kako jedno dijete može navijati za Nijemce. Kako možeš s guštom izgovarati ta bezvučna sterilna njemačka imena, a kad se zadereš MARADONA i opališ volej cijeli svijet je pod tobom, još su praznici, nema škole, iz današnje perspektive danas mi ti trenuci nalikuju na raj.
A ja sam danas drugačiji. Oćelavio sam, imam škembu, racionalniji sam i smireniji i navijam za Nijemce. I s nostalgijom se prisjećam tog dječaka koji je ljubio Buruchaginu sličicu i skakao po sobi kad je pao treći gol. Nedostaje mi taj dječak i to vrijeme.

Bane

pre 9 godina

Ja sam samo za to da ispadnu Brazilci, sve drugo mi je svejedno, samo da oni zavrse pa da preostale dve utakmice ne trpimo vise njihov uticaj, sudijska protaziranja, navlacenja i ostalo.

crise de nerfs

pre 9 godina

Prije pocetka sam stavio pare na finalni par Bra-Arg.Realno niti jedna od te dvije ekipe nije za finala,losiji su nego sto sam mislio,iako igraju na svom terenu.Kolumbija je zasluzila bar polufinale.

Vojvodinac

pre 9 godina

Nemačka-Argentina, jedino ima smisla.
Po svemu prikazanom, najveće šanse imaju Nemci, koji bi trebalo sa Brazilom lako da izađu na kraj (igraju disciplinovano, u dobroj formi i kompletni su), jer Brazil ima veliki problem zbog Neymara, i deluju kao da još uvek nisu pronašli svoju igru, ali igraju na svom terenu pa su iznenađenja moguća. Sa druge strane, Argentina kao iskusna ekipa, neće dozvoliti Holanđanima da se provuku kao sa Kostarikom i Meksikom, mada obzirom na dosta krupnih sudijskih previda, sve je moguće.
Argentina u velikoj meri forsira Mesija, posebno bez De Marie, opet Holandija radi isto sa Robenom, koji je neverovatno brz, ali nije igrač koji može celu ekipu izneti na leđima do finala.
U ovakvom finalu svako može biti pobednik.

Naše ime*

pre 9 godina

Brazil - Argentina. Naravno, uvek protiv Nemaca i Holandjana i to ne samo u fudbalu i sportu uopste. Napred Brazil, napred Argentina!

Deus

pre 9 godina

Argentinu i Brazil. Nemacka ne igra nista posebno, stavise tim im je prilicno supalj u odbrani i sredini, Holandija je odigrala jedan jedini dobar mec i to protiv Spanije na pocetku. Posle glumatanja Robena i prolaska "na prevaru" sam ih nesto omrznuo i ne mogu da navijam za njih. Brazil igra sve bolje, Argentina takodje a iznenadjujuce je da Argentinci na ovom prvenstvu igraju sasvim posteno bez prljavstina po kojima su poznati. Nisam odusevljen kvalitetom fudbala na ovom prvenstvu ni najmanje, misljenja sam da su ispale ekipe koje su igrale atraktivniji fudbal od ovih sto su preostali ali kad vec moram da biram biram juznoamericke ekipe koje su vise pokazale. Na ovom prvenstvu je dato prilicno golova ali, ponavljam, kvalitet fudbala nije na najvisem nivou i pored nekoliko jako zanimljivih meceva. Zanimljiv fudbal i kvalitetan fudbal nisu uvek jedno isto.

FCB Vizemeister dahoam

pre 9 godina

Frau Merkel slavi za 10 dana 60-ti rodjendan, rekla je da bi joj najlepsi poklon bio titula u Brazilu! A kad Frau Merkel nesto pozeli... Finale bi trebalo da bude Nemacka-Holandija ali ja mislim da ce Argentina biti u finalu posto je van Gal poznat da on jedini ima lek protiv Nemackog fudbala (poput dr.Klopa specijalistu za Rekodrmeistera) a Argentina je Svabama bila uvek dobra musterija! Inace koliko jutros primecujem ceo grad se sprema da proslavi ulazak u finale posto policija vec organizuje izmenjeni rezim saobracaja i koje ce ulice biti zatvorene zbog slavlja navijaca posle 23:45h. A vi navijaci uzivajte veceras u fudbalu ja odo u krevet u 22h takvih sam se utakmica dosta nagledao a zadnja je bila finale kupa kad sudija nevidi da je lopta 14cm preslla liniju! Laku Noc

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ljudi zele da vide Holandiju u finalu?!? Igraju najziheraskiji fudbal, samo Roben do iznemoglosti. Ja sam osedeo kad su ni krivi ni duzni izbacili Mex. Cak i Argentina sa najboljim igracem sveta ne baca sve karte na samo jednog igraca. Ja navijam za bilo koje finale u kome je Argentina. Sto se rivaliteta tice, kao i presedana u finalima SP, neka igraju sa Brazilom, pa kom' obojci, kom' opanci.

Basketaš

pre 9 godina

Nebitno je koga bismo voleli, jer imam utisak da je neko odlučio da Brazil mora biti prvak, bez obzira što imaju najlošiji tim na u poslednjih 30-tak godina.
Ako večeras prođu Nemačku i uđu u finale, pobediće sigurno bez obzira ko im tamo bude protivnik.
Dešava se nešto slično kao u Francuskoj 98-e, a to je jedan osećaj da svi igraju i trude se za džabe, pošto će Francuzi morati da osvoje trofej.
Voleo bih da grešim i da recimo Holandija uzme šampionat, koji su u prošlosti više puta ispustili, ali čisto sumnjam...
Brazil ima teške istorijske komplekse zbog poraza od Urugvaja 1950-e i ne verujem da će ovaj put bilo šta prepustiti slučaju.
Uvek sam navijao za njih na svetskim prvenstvima, ali sada kad im toliko navlače pobedu jer su domaćini i sa ovakvim bezličnim timom, prvi put ne mogu.

Toliko

pre 9 godina

Pre početka SP,moja prognoza je bila Argentina-Nemačka i da će pehar podići Argentinci.Međutim,pošto su povređeni Aguero i Dimarija,nebih bio toliko siguran u njihov trijumf na kraju.

Nebojša

pre 9 godina

Nemačka i Holandija pa da pobedi evropska ekipa ja bih to voleo a i postoje šanse da se to desi favoriti su protiv Brazila i Argentine.

toke

pre 9 godina

Ja bi licno voleo da bude Nemacka-Holandija!
Medjutim finale ce biti Nemacka-Argentina i Argentinci osvajaju SP! Istorija se ponavalja...Evropske ekipe nikada nisu osvajale titulu na Americkom tlu.
Argentinci ce nekim cudom ovo osvojiti, svi ce samo o Mesiju pricati kao MVP-u i osvojice zlatnu loptu na kraju godine! Zivi bili pa videli :)

Dibidus

pre 9 godina

Bledo mu je nekako ovo prvenstvo iako se mediji svim silama trude... Ne vidim neku zaista vrhunsku ekipu, malo je majstora, sastavi šareni, sudjenje blagoocajno... A nema ni nas. Naše svetsko je u septembru. Eh, da... BRAZIL : HOLANDIJA i nandzarasti konačno da uzmu...

vlada

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)

A od igraca sve 4 ekipe, najveci padavicar je Roben..
(jofo, 8. jul 2014 00:02)

Najveći padavičar je ubedljivo Neymar, a Roben odnosi titulu najteatralnijeg padavičara u ovom takmičenju ipak.

I ja bih Voleo da prdju nemci i Holandjani do finala. Mad aznam da ni jedna od preostale 4 utakmice neće biti vredne gledanja. Biće u vrh glave 4-5 golova na sve 4 utakmice i ko zna da li će se i jedna završiti za 90 minuta!

Wesely

pre 9 godina

Nije mi jasno kako se to kazu da se holandija provukla. Provukli su se samo protiv australije jer je australija jedina ekipa koja je igrala otvorenije protiv njih(ako izuzmemo spaniju koju su nakantali 5:1) a cile meksiko i kostarika su igrali maltene samo da ne prime gol
Sta reci kad kostarika ima uvek 9 igraca oko 16 m i onda pri kraju prvog pol zovu i kembela da se vrati s centra i igra odbranu.a i imali su srece i dobrog golmana.

Komentar

pre 9 godina

@Nemacka-Argentina i osvaja Nemacka
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milutin, 7. jul 2014 23:32)

Od silnih pisanija, konacno realan scenario. Nisam kladionicar, ali bih se na ova dva tima kladio da ce uci u finale i naravno nemci ce osvojiti sampionat. Imaju tim sposoban za to, bez problema.

VAMOS ARGENTINA !!!

pre 9 godina

Brasil, Decime que se siente
Tener en casa a tu papa
Seguro que aunque pasen los anos
Nunca lo vamos a olvidar
Que el diego te gambeteo
El cani te vacuno
Estas llorando desde Italia hasta hoy
A Messi lo vas a ver
La Copa nos va a traer
MARADONA ES MAS GRANDE QUE PELE !!!

Milan

pre 9 godina

Argentina-Brazil najveći derbi na svetu ! Argentina do titule ta ljubav prema fudbalu se ne može videti nigde osim u Južnoj Americi ! Vamos Gaučos ! (plus su obe zemlje veliki prijatelji sa Srbijom i izričito se protive nezavisnoj južnoj Srpskoj pokrajini za razliku od nemaca a pogotovo od holandjana)!

SQI

pre 9 godina

Nikako Argentinu. Loše igraju, sve guraju na Mesija a on se baš i ne snalazi, neće taj nikad biti kao Maradona. Nemačka - Holandija za mene.

dupli_kantar

pre 9 godina

Voleo bih, svakako, da NEMACKA napokon uzme titulu, jer dva sampionata za redom su igrali najbolji i najkvalitetniji fudbal. Ovog puta igraju malo rezervisanije, malo manje lepo za oko, ali bas zato i ocekujem titulu.

Od preostale tri ekipe...voleo bih da su sve uveliko spakovale kofere. Argentina mi je mozda i najkorektnija, ali onaj mali gnom kvari sve. Koncept igre gaucosa se zasniva na malom gnomu i da njega nema, Argentina bi igrala daleko lepsi i interesantniji fudbal. Brazil je pretvorio u Spaniju (po foliranju i prenemaganju), a od one lepote koja je krasila njihovu igru - nema nicega. Dobre zasluge za nekvalitetan fudbal idu na dusu Skolarija (povraca mi se od njega).

Holandija u celoj prici ima najcudniji tim, najcudniju postavku i...iako ih ne volim, u ovom momentu bi bili drugi izbor, odmah posle Elf-a. Van Gal je urnebesan lik, Roben je covek za smejanje i sprdanje...ali...ima nesto zanimljivo kod njih sto me tera da navijam da zaigraju finale protiv Elf-a.

pacer

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)
Slazem se. Bilo bi lepo da evropljani igraju finale!!

JohnyJ

pre 9 godina

Argentina-Brazil najveći derbi na svetu ! Argentina do titule ta ljubav prema fudbalu se ne može videti nigde osim u Južnoj Americi ! Vamos Gaučos ! (plus su obe zemlje veliki prijatelji sa Srbijom i izričito se protive nezavisnoj južnoj Srpskoj pokrajini za razliku od nemaca a pogotovo od holandjana)!
(Milan, 7. jul 2014 23:08)

Procita mi misli! Jos kad bi ova nasa Srbija mogla da se otkaci od ove Evrope i otplovi do zelenog kontinenta, ja bi se u tom komsiluku osecao kod kuce. Toliko mi je muka od ove EU da uvek navijam za juznoamericke i africke timove. O toj RADOSTI igre da ne govorimo, nasuprot tom suvom "industrijskom" pristupu koga neguju pogotovo u zapadnoj Evropi.

jofo

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)

A od igraca sve 4 ekipe, najveci padavicar je Roben..

mister

pre 9 godina

Argentinaaaaa...vamos para sempre por tu,te amo Argentinaaaaa la la laaaa lalalaaa...ole ole....ha ha ha zez se malo,lepo bi bilo finale Brazil-Arg...ludilo :)

zavera

pre 9 godina

Nemci platili Kolumbijce da pretuku Nejmara kako bi im olaksao posao u polufinalu protiv Brazila. A ako Nemacka pobedi Brazil (sto je verovatno), onda ce sudije morati da ubace jedini preostali tim iz Juzne Amerike (Argentinu) da bi gledanost bila velika. Argentina dobija Holandiju uz nesportsko sudjenje, papa srecan.

Toni

pre 9 godina

Brazil - Argentina bi bilo epsko finale. Veliki rivalitet, ogromna strast i sigurno strašna borba. Iako Holandija i Njemačka igraju fenomanalno, emocije kod ovog prvog para se ne mogu uporediti. Navijao bih za Argentinu :)

gagi

pre 9 godina

Ma niko pojma nema nema tu ni f od fudbala vise,fifa uefa mafija teska lova,pogledajte sudije samo,ko to i prati vise uopste,bio jedom jedan fudbal.....

kristijan

pre 9 godina

Argentina - Brazil

nema jaceg finala i veceg rivaliteta i to jos u brazilu.I onda naravno konacno da Argentina osvoji sampionat.To bi mi bio san.
Vamos Argentina !!!!!!!!

Naše ime*

pre 9 godina

Brazil - Argentina. Naravno, uvek protiv Nemaca i Holandjana i to ne samo u fudbalu i sportu uopste. Napred Brazil, napred Argentina!

Rijecanin

pre 9 godina

@JohnyJ, ti bi htio u južnu Ameriku? pa nitko ti ne brani da ides prijatelju.... cuj pripajanje europe j. Americi... sta sve necu cut. Ja sam presretan sto se moja zemlja nalazi u Europi. Kao 1. europa je najljepsi kontinent, svidjelo se to nekom ili ne. 2. Zemlje europe su među najsigurnijima u svijetu (pogledaj malo kriminal na zapadu )A sad malo o sportu: sportski događaji su NAJBOLJI I NAJKVALITETNIJI , Liga prvaka, Europa liga, Euroliga , Eurokup nogometne domace lige, kosarkaske lige, zatim europsko prvenstvo u rukometu (jace je od svjetskog ) , europsko prvenstvo u nogometu koje je za 100 koplja jace i od africkog kupa nacija, i od onog juznoamerickog kupa i sta ti ja znam sta sve ne (isto tako je jace od svjetskog ) (neces tu naci boranije od ekipa ko na svjetskom, necu imenovat koje su, ali svi znamo na koje sve mislim, a ima ih dosta ). Sto to sj. Amerika ima? NBA, NFL, NHL? To su klubovi ko ovdje u nogometu, kosarci, rukometu koji su iz iste zemlje i koji se natjecu, u redu je to, kvalitetni su to timovi, ali nema natjecanja tamo njih kao drzave, jer ne mogu igrati sami protiv sebe. Situacija kod j. Amerike nije ista, ali isto nije nesto. Isto vrijedi za Afriku, Aziju i Australiju. Prijatelju , sve drzave svijeta bi htjele bit dio europe. Europa je najbolja i meni je drago sto sam dio nje. Pozdrav svima.

Deus

pre 9 godina

Argentinu i Brazil. Nemacka ne igra nista posebno, stavise tim im je prilicno supalj u odbrani i sredini, Holandija je odigrala jedan jedini dobar mec i to protiv Spanije na pocetku. Posle glumatanja Robena i prolaska "na prevaru" sam ih nesto omrznuo i ne mogu da navijam za njih. Brazil igra sve bolje, Argentina takodje a iznenadjujuce je da Argentinci na ovom prvenstvu igraju sasvim posteno bez prljavstina po kojima su poznati. Nisam odusevljen kvalitetom fudbala na ovom prvenstvu ni najmanje, misljenja sam da su ispale ekipe koje su igrale atraktivniji fudbal od ovih sto su preostali ali kad vec moram da biram biram juznoamericke ekipe koje su vise pokazale. Na ovom prvenstvu je dato prilicno golova ali, ponavljam, kvalitet fudbala nije na najvisem nivou i pored nekoliko jako zanimljivih meceva. Zanimljiv fudbal i kvalitetan fudbal nisu uvek jedno isto.

Vojvodinac

pre 9 godina

Nemačka-Argentina, jedino ima smisla.
Po svemu prikazanom, najveće šanse imaju Nemci, koji bi trebalo sa Brazilom lako da izađu na kraj (igraju disciplinovano, u dobroj formi i kompletni su), jer Brazil ima veliki problem zbog Neymara, i deluju kao da još uvek nisu pronašli svoju igru, ali igraju na svom terenu pa su iznenađenja moguća. Sa druge strane, Argentina kao iskusna ekipa, neće dozvoliti Holanđanima da se provuku kao sa Kostarikom i Meksikom, mada obzirom na dosta krupnih sudijskih previda, sve je moguće.
Argentina u velikoj meri forsira Mesija, posebno bez De Marie, opet Holandija radi isto sa Robenom, koji je neverovatno brz, ali nije igrač koji može celu ekipu izneti na leđima do finala.
U ovakvom finalu svako može biti pobednik.

toke

pre 9 godina

Ja bi licno voleo da bude Nemacka-Holandija!
Medjutim finale ce biti Nemacka-Argentina i Argentinci osvajaju SP! Istorija se ponavalja...Evropske ekipe nikada nisu osvajale titulu na Americkom tlu.
Argentinci ce nekim cudom ovo osvojiti, svi ce samo o Mesiju pricati kao MVP-u i osvojice zlatnu loptu na kraju godine! Zivi bili pa videli :)

Dibidus

pre 9 godina

Bledo mu je nekako ovo prvenstvo iako se mediji svim silama trude... Ne vidim neku zaista vrhunsku ekipu, malo je majstora, sastavi šareni, sudjenje blagoocajno... A nema ni nas. Naše svetsko je u septembru. Eh, da... BRAZIL : HOLANDIJA i nandzarasti konačno da uzmu...

Nebojša

pre 9 godina

Nemačka i Holandija pa da pobedi evropska ekipa ja bih to voleo a i postoje šanse da se to desi favoriti su protiv Brazila i Argentine.

prekoOkeanskeDelije

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da ljudi zele da vide Holandiju u finalu?!? Igraju najziheraskiji fudbal, samo Roben do iznemoglosti. Ja sam osedeo kad su ni krivi ni duzni izbacili Mex. Cak i Argentina sa najboljim igracem sveta ne baca sve karte na samo jednog igraca. Ja navijam za bilo koje finale u kome je Argentina. Sto se rivaliteta tice, kao i presedana u finalima SP, neka igraju sa Brazilom, pa kom' obojci, kom' opanci.

Banezi

pre 9 godina

Nemacku i Holandiju i da se Holandjani osvete prvo Argentincima za 78. pa onda i Nemcima za 74. posto su se vec osvetili Spancima za 2010.

vlada

pre 9 godina

Nemačka - Holandija! Svaka utakmica u istoriji ova dva tima je bila praznik za oči! Neka ovi padavičari odluče o trecem mestu.
(vesele sedamdesete, 7. jul 2014 23:17)

A od igraca sve 4 ekipe, najveci padavicar je Roben..
(jofo, 8. jul 2014 00:02)

Najveći padavičar je ubedljivo Neymar, a Roben odnosi titulu najteatralnijeg padavičara u ovom takmičenju ipak.

I ja bih Voleo da prdju nemci i Holandjani do finala. Mad aznam da ni jedna od preostale 4 utakmice neće biti vredne gledanja. Biće u vrh glave 4-5 golova na sve 4 utakmice i ko zna da li će se i jedna završiti za 90 minuta!

FCB Vizemeister dahoam

pre 9 godina

Frau Merkel slavi za 10 dana 60-ti rodjendan, rekla je da bi joj najlepsi poklon bio titula u Brazilu! A kad Frau Merkel nesto pozeli... Finale bi trebalo da bude Nemacka-Holandija ali ja mislim da ce Argentina biti u finalu posto je van Gal poznat da on jedini ima lek protiv Nemackog fudbala (poput dr.Klopa specijalistu za Rekodrmeistera) a Argentina je Svabama bila uvek dobra musterija! Inace koliko jutros primecujem ceo grad se sprema da proslavi ulazak u finale posto policija vec organizuje izmenjeni rezim saobracaja i koje ce ulice biti zatvorene zbog slavlja navijaca posle 23:45h. A vi navijaci uzivajte veceras u fudbalu ja odo u krevet u 22h takvih sam se utakmica dosta nagledao a zadnja je bila finale kupa kad sudija nevidi da je lopta 14cm preslla liniju! Laku Noc

Đorđe

pre 9 godina

Nikad ravnodušnije nisam pratio SP, a pratim ih od Meksika 1986. Ovo SP pokazuje da je moderni fudbal postao demonstracija snage, kondicije, brzine i taktike. Dovoljno je imati brze i fizički spremne fudbalere, uz naravno dobru organizaciju igre i dobru taktiku, da bi se daleko doguralo.
Nekada je fudbal bio demonstracija umeća, veštine i talenta i to se nažalost izgubilo.
Na ranijim svetskim prvenstvima uvek je bilo asova, umetnika koji su davali draž ovoj igri, poput, Maradone, zatim Mateusa, Piksija, Valderame, Romaria, Roberta Bađa, Hadžija, Stoičkova, Zidana, Ronalda (pravog), Rivalda, Ronaldinja, Del Piera, Totija itd.
To su bili igrači, koji su maštom i kreativnošću pravili razliku, oni su činili fudbal LEPIM. I upravo LEPOTA je kjlučni sastojak koji nedostaje današnjem fudbalu.
U poređenju sa ranijim SP, ovo danas mi dođe kao da gledam atletiku. Pobediće ko je brži, snažniji, spremniji i slično.
Gledaću naravno, ali lepo reče neko u prethodnom komentaru. Bio jednom jedan fudbal...

Komentar

pre 9 godina

@Nemacka-Argentina i osvaja Nemacka
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milutin, 7. jul 2014 23:32)

Od silnih pisanija, konacno realan scenario. Nisam kladionicar, ali bih se na ova dva tima kladio da ce uci u finale i naravno nemci ce osvojiti sampionat. Imaju tim sposoban za to, bez problema.

moj hobi

pre 9 godina

Argentinu zbog Mesija, Brazil zato sto su domacini, Nemce zato sto navijam za njih od pocetka, i Holandjane zato sto nikada nisu osvojili.

VAMOS ARGENTINA !!!

pre 9 godina

Brasil, Decime que se siente
Tener en casa a tu papa
Seguro que aunque pasen los anos
Nunca lo vamos a olvidar
Que el diego te gambeteo
El cani te vacuno
Estas llorando desde Italia hasta hoy
A Messi lo vas a ver
La Copa nos va a traer
MARADONA ES MAS GRANDE QUE PELE !!!

crise de nerfs

pre 9 godina

Prije pocetka sam stavio pare na finalni par Bra-Arg.Realno niti jedna od te dvije ekipe nije za finala,losiji su nego sto sam mislio,iako igraju na svom terenu.Kolumbija je zasluzila bar polufinale.

Mikula

pre 9 godina

Ja bih volio da se u finalu nađu Njemačka i Argentina da se ponovi finale iz 86 godine kada sam svim srcem jedanaestogodišnjaka navijao za Argentince i klanjao se božanstvu Maradoni. Stvarno ne znam kako jedno dijete može navijati za Nijemce. Kako možeš s guštom izgovarati ta bezvučna sterilna njemačka imena, a kad se zadereš MARADONA i opališ volej cijeli svijet je pod tobom, još su praznici, nema škole, iz današnje perspektive danas mi ti trenuci nalikuju na raj.
A ja sam danas drugačiji. Oćelavio sam, imam škembu, racionalniji sam i smireniji i navijam za Nijemce. I s nostalgijom se prisjećam tog dječaka koji je ljubio Buruchaginu sličicu i skakao po sobi kad je pao treći gol. Nedostaje mi taj dječak i to vrijeme.

Bane

pre 9 godina

Ja sam samo za to da ispadnu Brazilci, sve drugo mi je svejedno, samo da oni zavrse pa da preostale dve utakmice ne trpimo vise njihov uticaj, sudijska protaziranja, navlacenja i ostalo.

Wesely

pre 9 godina

Nije mi jasno kako se to kazu da se holandija provukla. Provukli su se samo protiv australije jer je australija jedina ekipa koja je igrala otvorenije protiv njih(ako izuzmemo spaniju koju su nakantali 5:1) a cile meksiko i kostarika su igrali maltene samo da ne prime gol
Sta reci kad kostarika ima uvek 9 igraca oko 16 m i onda pri kraju prvog pol zovu i kembela da se vrati s centra i igra odbranu.a i imali su srece i dobrog golmana.

Toliko

pre 9 godina

Pre početka SP,moja prognoza je bila Argentina-Nemačka i da će pehar podići Argentinci.Međutim,pošto su povređeni Aguero i Dimarija,nebih bio toliko siguran u njihov trijumf na kraju.

Basketaš

pre 9 godina

Nebitno je koga bismo voleli, jer imam utisak da je neko odlučio da Brazil mora biti prvak, bez obzira što imaju najlošiji tim na u poslednjih 30-tak godina.
Ako večeras prođu Nemačku i uđu u finale, pobediće sigurno bez obzira ko im tamo bude protivnik.
Dešava se nešto slično kao u Francuskoj 98-e, a to je jedan osećaj da svi igraju i trude se za džabe, pošto će Francuzi morati da osvoje trofej.
Voleo bih da grešim i da recimo Holandija uzme šampionat, koji su u prošlosti više puta ispustili, ali čisto sumnjam...
Brazil ima teške istorijske komplekse zbog poraza od Urugvaja 1950-e i ne verujem da će ovaj put bilo šta prepustiti slučaju.
Uvek sam navijao za njih na svetskim prvenstvima, ali sada kad im toliko navlače pobedu jer su domaćini i sa ovakvim bezličnim timom, prvi put ne mogu.