Tenis 84

Ponedeljak, 07.07.2014.

08:07

Novak ponovo svetski broj jedan!

Srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka je ponovo najbolji teniser sveta, a na svetski tron vratio se zahvaljujući trijumfu na Vimbldonu.

Novak ponovo svetski broj jedan! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

///

pre 9 godina

@da da da
I opet nikakve veze nema.
Ko je bolji znas po tome koliko je ko titula osvojio i koliko je bio na 1 mestu.
Federer 17 GS, Nadal 14. Federer preko 300 nedelja na 1 mestu, Nadal ni pola od toga.
Znaci, Nadal ce u svojoj eri biti 2 po broju GS i 3 po vremenu provedenom na prvom mestu, jer ce ga i Novak tu prestici.
GS mozda osvoji jos jedan, i to samo taj RG, Federer mozda uzme neki US Open ili Vimbldon, a najvise GS u narednim godinama uzece Djokovic.
Medjusobni skor ne odredjuje nista. Rodik, Hjuti, Safin, Brugera.... svi imaju pozitivan skor sa Samprasom. Pa je Sampras legenda tenisa, a oni nisu.
Davidenko ima pozitivan skor sa Nadalom, Rodik i Safin sa Novakom, pa opet, zna se ko je ko.
Moze Nadal jos 50 puta da pobedi Novaka, ali ako ga Novak stigne po broju GS ( a pre ce Novak stici Nadala nego Nadal Federera, jer Novak na svakom GS moze do titule, a Nadal samo na RG), a prestici ce ga i po vremenu na 1 mestu, bice ocigledno da je Djokovic uspesniji.
I tako ce Nadal zavrsiti tek kao 3 u svojoj "eri".
RG niko ne omalovazava, omalovazava se njegov usepeh na ostalim GS. Nadal je osim na sljaci, prosecan teniser.

chat: nick:

pre 9 godina

Izgubio je Australian Open od pobednika turnira, izgubio je Roland Garros u finalu, i osvojio Wibledon.

Sta reci posle prva tri gran slama...No1e!!!

P.S. Ovo mi je palo na pamet. Bas bi bila fora da je Djokovic poslao majice kao poklon za Federerove blizance na kojoj pise. "I`m the next No1e".
Simbolike i na pretek.

only fools and horses

pre 9 godina

pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon
(da da da, 07. jul 2014 12:29)

E vidiš, ja mogu da napišem da imam 37 stanova, 4 automobila i limuzinu sa vozačem Da mi je žena bivša manekenka koja je doktorirala i imamo troje dece. I da čekam da mi tetke odu na onaj svet kako bi nasledio još 25 stanova. Sve trpi tastatura.
Ne znam, možda imaš, možda nemaš, ali znam šta nemaš - poznavanje pravopisa, stavi negde razmak, piši smislenije, ne može da se razume ništa. I logike u razmišljanju isto nemaš, teško je pratiti uopšte nesuvislo nabrajanje u tekstu. A diplomu možda i imaš, ali na Megatrendu ili sličnom fakultetu.

evo teme za B92

pre 9 godina

ima jos jedna jako bitna stvar....ako na komentar koji prikazuje realno i stvarno stanje stvari dobijete recimo 10+ i 1000- to ne znaci da niste u pravu....naprotiv....tih 1000 minusa koje je vecina znaci da ne znaju.....vi ste sebe ubedili da je Djokovic bolji od Nadala i Federera....inace realno stanje stvari je da su Nadal i Federer daleko uspesniji samim tim i njihovi fanovi se porede sa njima....zakljucak je da Novakovi fanovi kompenzuju svoje neuspehe time sto slabiji teniser pobedi jaceg....evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)


ljudi, u teoriji je skroz tacno sto je decko napisao, kad vecina gresi sto se u nasoj istoriji i zivotu desavalo bezbroj puta,postoje oni sto amerikanci kazu NOOB,koji ih slepo prate, a sustina je da manjinu(realnost) niko cak ni ne vidi

mozda bi stvarno trebalo neko da uradi statistiku,da vidimo ko je uspesniji u zivotu,Djokovicevci,Rodzerovci ili Nadalovci,posto sam se x puta nacitao ovde sa komentarima Sta si ti uradio u zivotu??? budi ti prvi u necemu!!! itd
Da imamo i mi nas top 10 , GS i atp NO1, ja mislim da bih bio dobar sakupljac lopti, mozda cak i u top3 u istoriji skupljanja

robin hud

pre 9 godina

Novakova pobeda na Vimbldonu je veći uspeh nego osvajanje RG i toga je sigurno i on svestan. Njega je ustvari sve vreme taj imperativ pobede na RG i koštao rezultata na drugim GS. Naravno da će on osvojiti RG u to nema sumnje i to u trenutku kad bude rasterećen tog imperativa. Inače vrlo je smešno ovo baljezganje oko prvog mesta. Rang lista postoji i po njoj se odlučuju mnoge stvari. Mnogo je važno biti br.1. Uostalom glupo je reći, ali ne može se biti prvi bez osvajanja turnira i GS. Najviše što me trenutno interesuje je igra Nadala na sledećim turnirima. On je očigledno u velikoj igračkoj krizi. Zbog samog tenisa nadam se da će je popraviti. Nisam previše komentarisao finale Vim. ali pomeni je najznačajniji prvi set, gde je Novak uspeo da ga odvede bar do taj brejka, čime je debelo izmorio F. što je imalo ogroman uticaj na nastavak meča. Pasing šotovi su takođe bili vrlo bitni, pošto je njima vraćen F. na osnovnu liniju. To su treninzi sa Stepanekom i Bekerom. Novak se ceo turnir ustvari spremao za finale protiv Federera i priznao da je gledao mečeve. Osvojiće i US open.

crni petrovic ivan

pre 9 godina

@nikola Tvoj komentar je prepun gresaka. Najpre, Novak ove godine ima skor 37-4 i 4 osvojene titule, Rafin skor je 44-8, takodje 4 osvojene titule. Znaci Novak je igrao na 8, a Rafa na 12 turnira. Sto se tice prosle godine, Rafa je odigrao 17 turnira, a Novak 16 turnira i Davis cup, Rafa je sezonu krenuo u februaru, nije igrao AO. Nije tacno da je Rafa na kraju bio bolji zbog veceg broja nastupa, trku su odlucili dva medjusobna susreta na GS, koje je Rafa dobio ( SF na RG i F USO ). Da je Novak dobio jedan od ta dva susreta, on bi bio prvi.

crni petrovic ivan

pre 9 godina

@da da da "evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)..." Fascinantno. Najezio sam se dok sam citao o tvojem imovinskom stanju, kakav impresivan spisak nekretnina, privilegija i ko zna koliko skrivenog kesa. Najvise mi se dopalo sto zive roditelje i zivu tazbinu, knjigovodstveno vodis kao mrtav kapital. Ali kao sto si vec rekao "kad mi roditelji, tast i tasta ODU NA ONAJ SVIJET", kakav ce to kapitalni dobitak predstavljati. Vidim da si covek na svom mestu, sve po propisu i sve na vreme, skola, fakultet, posao, stan, zena, automobil,dete, jos jedan automobil, jos jedno dete, vikendica, vidim da si covek promucuran, racionalan i svakako proracunat, pa se usudjujem da te pitam: kad racunas da ce to biti? Kad ce sve biti tvoje, kad ces imati sve to? Kad tvoji misle da odu?

Broj koji govori sve

pre 9 godina

Novak je ukupno 36 puta pobedio Federera i Nadala. Ova dvojica su najveci ikada, a jedan nas klinac ni pet ni sest nego tridesetset

da da da

pre 9 godina

i opet si pogresio, prvo mesto uopste nije bitno
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTF,Masters 1000,Davis cup i OI)

Nadal ih osvajao 46,Federer 45 a Djokovic 32x

Federer 17 GS, 6 WTF, 21 masters, O davis cup i srebro na OI-45 trofeja
Nadal 14 GS, 27 mastersa, 0 WTF, 4 davis cup i zlato na OI-46 trofeja
Djokovic 7 GS, 19 masters, 3 WTF, 1 davis cup, bronza OI-32 trofeja

ako nije bitan medjusobni duel pa kako ces znati ko je bolji?????
kako objasnjavas RG2008 i poraz od 6:1,6:3,6:0.....to je poraz boljeg????bolji je jer je pobedio 10x a izgubio 23x,BOLJI JE JER JE OD DOTICNOG IZGUBIO 6 FINALA A DOBIO SAMO 2GS....bolji je jer je rasturen 7 x u medjusobnim duelima

pa nesto ti i bas nije dobar racun tog tvog boljeg

tih Nadalovih 9 RG koje toliko omalovazavate (u fazonu to je sljaka)
su najvece dostignuce koje je ijedan teniser napravio.....i ostace
A UZECE NA LJUBOMORU SVIH VAS I 10
jedan poraz,99%,znas koliko su mu setova uzeli Federer i Djokovic zajedno na RG....pa ukupno 8 na 11 meceva....svaka im cast

ako uzme sledece godine bice i jedini sa 6 vezanih GS(sada sa 5. deli 1. mesto)

Radojica i Milojica sa fakultetom

pre 9 godina

Poruka za uspešnog naslednika dva stana i imaoca dva automobila sa Limana. Novak je rođeni pobednik što nas "neuspešne" inspiriše da se izdignemo iz prosečnosti i damo sve od sebe. "Radojica i Milojica", obični ljudi, će pobediti. Novak daje tu nadu i pokazuje put rada hrabrosti i upornosti. Inače svi moji prijatelji, kao i ja, smo fakultetski obrazovani i ovo proslavljamo kao lični i nacionalni uspeh. Pozdrav svim beznadežnim ljudima koji su dobili malo radosti i podstreka za buduće uspehe.Čestitam Novaku i Federeru na fenomenlnom meču. Verujem da i prave komšije ovo doživljavaju na isti način.

NO1111eeee

pre 9 godina

Znaci Toronto, Sinisnati i US Open - Nole brani 1740, a Rafa brani 4000.
Najbitnija cinjenica je da posle toga Nole ide u Kinu gde je obozavan i igra na svojoj omiljenoj podlozi. Da ne pricamo koliko ce biti radostan em posle ovog Wimbledonskog trofeja, em sto zbog rodjenja deteta. Bice pun poleta i zelje da te pobede posveti svome detetu.
Nole je trebao i pre Garrosa da bude prvi, ali se malo oduzilo. Sada nema sansi da ikada vise ispusti to prvo mesto. A sledece godine nece vise biti odmornog Rafe ili Murraya. Oni su svoje pauze iskoristili.

ne bas

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic
Sve si to lepo napisao, ali pristrasno.
Prvo mesto je itekako vazno, najvazniji u tenisu su prvo mesto i GS titule.
Nadal je tokom svih godina koje je proveo u vrhu, cak 200 nedelja krace bio broj jedan u odnosu na RF. Iako je pre Novaka dosao do vrha, ima samo neznatnu prednost u vremenu provedenom na 1 mestu.
Najvece titule u tenisu su GS, Mastersi, Zavrsni Masters i OI.
Nadal nikada nije osvojio zavrsni masters, tako da odnos u osvojenim najvecim titulama nije bas onakav kakav si ti napisao. Dodaj RF jos 6 zavrsnih i Novaku jos 4.
Dalje, Nadal od 14 GS, cak 9 ima na sljaci. Od svih titula koje je osvojio, samo 19 nisu osvojene na sljaci. Ako on nije jednostran teniser, onda ko jeste?
Novak ima 4 AO, 2 WB i 1 US Open. Odlican na svim podlogama, ravnomerno. Jos kad znamo da se sljaka igra samo 2 meseca....
Federer i Djokovic su kompletniji teniseri od Nadala. Djokovicu nedostaje jos GS da to definitivno i potvrdi, ali je vec ocigledno.
Nadalov medjusobni skor je nesto sto je zaista manje vazno, ako mu taj skor ne donosi i titule. Ogromnu vecinu pobeda nad RF i Novakom ostvario je na sljaci. Ako ga Djokovic sustigne po broju GS, sto je realno jer Nadal moze samo RG da osvoji, dzaba Nadalu medjusobni skor, Novak ce biti bolji i kompletniji teniser.
Mozda jedino ne moze sa Federerom da se meri, ali u odnosu na Nadala je bolji. U svakom smislu.

Struki

pre 9 godina

"Da,da,da,vidis "majstore"ja bih se pre druzio sa tim ljudima za koje ti kazes da su jedva zavrsili srednju skolu,jer nikad nisam gotivio vas sto ste na neku"prevaru"i "mulju"stekli to cime se ti hvalis(verovatno i po politickoj osnovi)! Inace da napomenem samo da i ja imam zenu,dete i da radim u solidnoj firmi,ali nemam auto ni 3 stana,vec samo jedan od 54 m2! Ali zato imam dosta pravih prijatelja svih obrazovanja!

nikola

pre 9 godina

najveca stvar od svega ovoga, od prvih 100 igraca na atp turu, novak je igrac sa najmanje odigranih turnira u sezoni ove godine, samo 10, nadal cak 13, odigrao 3 turnira vise a ima 605 bodova manje?? i pored toga novak je prvi!!!???? zapanjujuci rezultati, izdominirao nad svima, nadal je i prosle godine igrao 2 turnira vise, i samo zbog toga i bio prvi iako je imao mozda i najbolju sezonu ikada a jedva je bio prvi!!! i jos, novak nije ucestvovao u madridu ove godinne zbog povrede, na mastersu???? kad se sve ovo pogleda, novak je u realnosti jedini pravi broj 1!!

Po piscu i lekaru Lazi Lazarevicu nazvana bolnica....

pre 9 godina

@ "...pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon"
(da da da, 7. jul 2014 12:29)

Ovo sto ti kao konstatujes kao neoborivo vise je za bilten koji (mozda) uredjuju u "Lazi".

Kazes da za Novaka navijaju samo neuspesni. Pazi, bogati! Ti si jako uspesan - prizeljkujes da ti zenini roditelji sto pre "odu na onaj svet" (tvoje reci) da bi ti imao jos tri stana (Hoce li bas tebi to ostati ili ces oteti od supruge?). Aferim ti bilo! Kako li si, onda, stekao to sto trenutno imas?

Ja nikad ni za koga u zivotu nisam navijao kao za Novaka i Moniku (Koliko da znas, ove godine idem u penziju). Steklo se NESTO i od imetka, ali mi je najvrednije to sto sam 2 puta (Pazi: DVA PUTA) u drzavi bio proglasen NAJBOLJIM u svom poslu. Dzaba ti novci (Dj. Balasevic)... to je vrednije od svega (porodicu ne racunam) sto sam stekao. Mozes li se ti pohvaliti tako necim, osim sto ljude vrednujes da li imaju auto, stan...

Ej, a navijam za Novaka!

Novak Back At No. 1

pre 9 godina

Novak Djokovic replaces Rafael Nadal at No. 1 in the Emirates ATP Rankings.

Zvanicna poruka na ATP sajtu. Nema nista lepse.

milanche

pre 9 godina

Poruka za gospodina koji se potpisao sa Zagreb,nemoj da kudis tenisere iz CRO jer su sve to odlicni sportisti i sjajni ljudi!Dok nije bilo Djokovica,bilo mi je drago zbog vaseg Ivanisevica koji je osvojio vimbledon!Cilic najpre moze da ponovi slican uspeh,samo kockice da se sloze!U sustini,drago mi je kad mi iz malih zemalja uspemo da osvojimo nesto sto je namenjeno velikim silama

aleksa

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic.
Majstore, ja strasno navijam za Novaka, ali kad uzmemo bilo kog neutralnog navijaca on ce reci da je trenutno Nole igracki daleko iznad Rafe. Ja Rafu cenim i postujem kao igraca i velikog borca i da vrlo verovatno ce on biti najbolji svih vremena sto bez sumnje i zasluzuje. Ali on je svojih prva cetiri GS uzeo na RG i to u vreme kada mu se zaista niko nije na sljaci mogao ozbiljnije suprotstaviti. Da on je trenutno najbolji igrac sljake ikada ali moras priznati cak i kao njegov fan da mu karijera dosta zavisi od sljake, on ima 19 mastersa upravo ja sljaci, dakle to je ako se ne varam "samo" sedam trofeja van sljake sto je po meni zaista malo. Ove godine covek jedva osvoji i onaj jedini masters, da mu Nisikori nije predao moglo se dosta toga dogoditi, ove godine Nole je zasluzio vec odavno da bude prvi

ivan78bg

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic
Vest je da je Novak opet postao broj 1.I da je osvoji W.Ne ko je najbolji teniser svih vremena-to je inace subjektivno mishljenje ne postoji nikakva tabela.Cisto da ti objasnim posto vidim da si se zbunio.Znam da te boli to sto je Nole osvoji W:))))))

da da da

pre 9 godina

ima jos jedna jako bitna stvar....ako na komentar koji prikazuje realno i stvarno stanje stvari dobijete recimo 10+ i 1000- to ne znaci da niste u pravu....naprotiv....tih 1000 minusa koje je vecina znaci da ne znaju.....vi ste sebe ubedili da je Djokovic bolji od Nadala i Federera....inace realno stanje stvari je da su Nadal i Federer daleko uspesniji samim tim i njihovi fanovi se porede sa njima....zakljucak je da Novakovi fanovi kompenzuju svoje neuspehe time sto slabiji teniser pobedi jaceg....evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)

dok sa druge strane mojih 5 drugara koji navijaju za Novaka...niko nije zaposlen....najvise imaju SSS(3 su sa osnovnom skolom,od toga 2 su ponavljaci a jedan je jedva zavrsio),svi zive na racun roditelja,niko nema devojku, za auto pitaju svog tatu da im malo "pozajmi"(naravno cale sipa gorivo) i sto je najvaznije sede po ceo dan u kladionici i samo pricaju Novak,Novak,Novak......a sex su videli samo na tv-u(na prstma jedne ruke mozes im se prebrojati sve veze-ukupno su ih imali zajedno 3)

to vam je realno stanje a sad vi vidite da li cete dati + ili -....sami birate svoju sudbinu....

pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon

www

pre 9 godina

@Misha, 7. jul 2014 09:17
Ne brani Djokovic nista do oktobra, sve to brani Nadal.
U avgustu Novak brani 360 poena u Kanadi, Nadal 1000.
U Sinsinatiju Novak brani 180 poena, Nadal 1000.
U septembru Novak brani 1200 poena na US Openu, Nadal 2000.

Tako da je uz trenutnih 460 poena razlike za Djokovica njegovo prvo mesto je vrlo sigurno. Nek izvoli Nadal nek ga stigne, kad bi to bilo tako lako.

Bojan

pre 9 godina

(Nadal-Federer-Djokovic, 7. jul 2014 11:07)
atp 1 jeste ogroman uspeh kako god da okrenes, to sto ima par ljudi koji su "zalutali" na to mesto ne znaci mnogo, pa ima mnogo vise tenisera koji se zovu "1 slam wonder" i cijih se imena niko ne seca nego tih par sto su bili broj jedan na par nedelja bez slem titule.
Teniseri se ne zale na bodovanje, niko osim Nadala, ciji predlog za dvogodisnje bodovanje apsolutno nema smisla, eto zamisli situaciju u kojoj Novak sezonu 2011 izdominira, osvoji 3 slema i 5 mastersa i zavrsi godinu na drugom mestu prosto zato sto je Nadal dominirao 2010.

I ne znam kako ocenjujes to da je bilo koji igrac bio prvi na listi a da u tom trenutku nije bio najbolji. To je sasvim normalno, prvo mesto na listi je prikaz rezultata u prethodnih godinu dana, a ne pokazatelj da je taj igrac u tom trenutku najbolji. Npr Nole bas u toj 2011. nije bio najbolji teniser u oktobru te godine, ali po rezultatima na nivou sezone to definitivno jeste bio.
I ne vidim kakve veze ima broj titula na odredjenom turniru za prvo mesto na listi, pa da li treba Federerov Vimbldon 2003. da se racuna danas. Svaka njemu cast i na tom turniru, ali to je davna proslost. Kao sto se pobeda Reala nad Barselonom 2003. ne ubraja u trku za titulu 2014.

niki

pre 9 godina

zadnjih 12 turnira na kojima je novak djokovic ucestvovao
peking - titula
sangaj - titula
pariz - titula
london - titula
australia open - cetvrtfinale, izgubio od buduceg sampiona u mecu u kom je novak osvojio 10 poena vise.
dubai - polufinale
indian wels - titula
miami - titula
monte karlo - polufinale, svi smo videli sto nije otisao dalje, povreda
rim - titula
roland garos - finale
wimbldon - titula
od 12 turnira novak je osvojio 8 titula, dve wavrinka, jednu nadal i jednu federer.. jel ima neko nesto da kaze i da se postavi pitanje ko je i zasto prvi na svetu??

da da da

pre 9 godina

Zapravo sad trenutno vise strahujem da bi Fedex mogao da ga ugrozi nego Rafa. Jeste Federer daleko ali poceo je ponovo da igra na visokom nivou, dolazi njemu jako omiljen beton, gde ne brani skoro nista, ali zaista je mala verovatnoca da ce uspeti da osvoji neki masters ili mozda cak i UO, jeste igrao finale Vimbldona , ali trava je trava a beton je beton. Nole sigurno treba da iskoristi ovu pobedu i da uhvati zalet, kako bi se sto vise odlepio od Nadala u naredna tri turnira, jer posle dolazi pakleni deo sezone gde Nole bukvalno brani sve, prevedeno u bodove posle UO Nole brani 4000 a Rafa 1960. Ali zato do kraja sezone Rafa brani 5960 , a Nole 5640.
Nadal-Can-1000,Sin-1000,US-2000,Peking-300,Sangaj-360,Pariz-360,London-1000- 6020 do kraja godine
Djokovic-Can-360,Sin-180-US-1200,Peking-500,Sangaj-1000,Pariz-1000,London-1500+Davis cup 390- do kraja godine 6130
tvoja racunica 5960 i 5640 nije tacna
Race lista
Djokovic 7250
Nadal 6650
Federer 4560
da bi Federer bio 1 treba da osvoji "samo" 2700 bodova vise od Novaka do kraja godine....ako bi Novak recimo igrao samo 1/2 do kraja godine Federer bi morao da osvoji US Open, London i da uzme barem 2 mastersa da bi bio br 1
To je vise nego nerealno za razliku od Nad kome je dovoljno da do kraja godine osvoji 601 poen vise od Nov i da zavrsi godinu na prvom mestu.Novak je inace sam kriv sto je pustio Nadala da bude prvi 10 meseci.Nadal nije odbranio jako puno poena ali mu je Novak porazom na AO omogucio da bude br 1 do W

zagreb

pre 9 godina

dragi srbi svaka vam cast da imate novaka da vas uvek obraduje za razliku od ovih nasih tenisaca, ninasta ne lice a najmanje na tenisace pogotovo cilic I onaj njegov trener neznam mu ime onaj sa razdeljkom jao da ga je svinja. lizala, drago mi je zbog vas I od sada cu uvek da navijamam za Djokovica jer je daleko najbolji na pkaneti zemlja....zagreb

Nadal-Federer-Djokovic

pre 9 godina

e ovako idemo redom(Nadalov sam fan i uvek sam pricao da je atp rankings 1 nebitan ko god da je na njemu )
atp No 1 nikada nije bio niti merilo najboljeg niti neki poseban uspeh.Dokazi za to su sledeci
Rios,Jankovic,Voznjacki su bili na 1. mestu a da nisu osvojili nijedan GS(u karijeri su igrali samo 1 finale GS)
Federer(3x),Nadal(2x),Djokovic(2x) su bili prvi na atp listi a da u tom momentu nisu bili najbolji teniseri na planeti,vecini tenisera bodovanje neodgovara i oni se godinama zale.Primer je da Nadalovih 9 RG ili Federerovih 7 W odn Djokoviceve 4 AO vrede kao jedan Delpov US ili Vavrinkin AO
Ono sto je bitno za atp 1 je zreb i pare od sponzora...svaki teniser kad dodje prvi put na atp 1 dobija ogromnu lovu(u odnosu na turnire)...Ana Ivanovic je na turnirima zaradila 8 miliona evra a zato sto je postala prva je dobila 10....Novak umalo nije upropastio ST 2011 a Federer je od Nike i Rolex za W 2012 i povratak na atp1 dobio cak 25 miliona dolara
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTF,Masters 1000,Davis cup i OI)
Nadal ih osvajao 46,Federer 44 a Djokovic 31x
ako se na ove turnire doda da je Nadalu za komplertiranje sva 4GS(od prvog do poslednjeg od sva 4) bilo potrebno svega 21 GS....Federeru 24 a Novak je sad na 27(ako uzme RG 15 bice 30,16 34 itd) i jos nije kompletirao+ Nadal u opdnosu na Federera i Novaka ima najbolji skor -GS 19-5,finala GS 10-5, 46-29 u pobedama...lako se dolazi do zakljucka ko je najbolji teniser u ovoj eri

Nebojša

pre 9 godina

A svi se sećamo stručnih komentara pre RG koji su tvrdili da čak i ako Novak pobedi Rafu i preuzme prvo mesto to će biti kratko jer je odmah Wimbldon gde Nadal ne brani puno poena a Novak finale ti komentari a i plusevi ne njima pokazuju koliko ljudi nemaju pojma o bodovanju eto Novak nije dobio Nadala dodje Wimbldon Novak ga osvaja i preuzima prvo mesto i sa dobrim šansama da ga duže zadrži jer Nadal na tri naredna turnira brani 4000 poena a ni na jednom neće biti glavni favorit i pitanje dali će uopšte osvojiti turnir na betonu ove sezone kada je to teško išlo i na šljaci.

djoka

pre 9 godina

Nadal brani naredna dva mastersa i US open,tako da Novak ostaje na broju jedan 100% do mastersa u Parizu a verovatno i do kraja godine,sve je ovo manje bitno,bitno je da on nastavi ovako i da osvaje turnire!

aleksa

pre 9 godina

Zapravo sad trenutno vise strahujem da bi Fedex mogao da ga ugrozi nego Rafa. Jeste Federer daleko ali poceo je ponovo da igra na visokom nivou, dolazi njemu jako omiljen beton, gde ne brani skoro nista, ali zaista je mala verovatnoca da ce uspeti da osvoji neki masters ili mozda cak i UO, jeste igrao finale Vimbldona , ali trava je trava a beton je beton. Nole sigurno treba da iskoristi ovu pobedu i da uhvati zalet, kako bi se sto vise odlepio od Nadala u naredna tri turnira, jer posle dolazi pakleni deo sezone gde Nole bukvalno brani sve, prevedeno u bodove posle UO Nole brani 4000 a Rafa 1960. Ali zato do kraja sezone Rafa brani 5960 , a Nole 5640. Dakle Nole brani manje bodova a Rafa sumnjam da ce uspeti da odbrani sve tri titule, ako nista onda ce Nole morati da ga tuce u finalima i da pravi razliku. Dakle ako bude daj Boze zdrav na prvom mestu moze da ostane 'ladno do IW , a posle ce vec biti malo teze prvo mesto i odbraniti.

P.S.
Ako ikada Holivudu ponestane ideja za dramaticne filmove uvek mogu da snime jedan o Noletu ;)

novakov navijac

pre 9 godina

Sve cestitke Novaku na osvajanju turnira i povratku na prvo mesto koje i zasluzuje.
Sad da dam mali osvrt na ovog nadalovog fana koji je racunao neke odnose pobeda, osvojenih GS i turnira i d amu porucim da je trebao uzeti u obzir koje turnire je osvajao njegov ljubimac, koje Federer i u kom vremenskom periodu. Nije isto bilo od 2002-2008 kao od 2009-2014 jer se u zadnjih 6 godina pored tog dvojca (Federer-Nadal koji su tad dominirali i nisu imali neku jaku konkurenciju) pojavio Novak a nesto kasniej i Endi. Treba biti realan pa u racunicu i te parametre uvrstiti pa tek ond amozes reci da je Nadal najbolji...

da da da

pre 9 godina

posto te to vec koliko kopka ...do US opena Nadal brani 4000 a Djokovic 1740...posle US opena Nadal brani 2020 a djokovic 4390

odnosno do kraja godine Nadal brani 6020 a Novak 6130

ono sto je bitno je na race listi:
Novak 7250
Nadal 6650
obojica su se kvalifikovali za WTF(Nadal na RG,Novak na W)
crta za WTF je 5790 koja ce se do kraja godine spustiti na oko 3000-3500

U Londonu ce sigurno pored pomenute 2 biti Federer, Vavrinka, i Berdih...a za preostala 3 mesta bice zanimljiva borba izmedju Dimitrova,Mareja,Nisikorija,Ferera,Gulbisa i Raonica (tu je kraj sto se tice ucesnika WTF)...ostali za London nemaju sanse

Novak je ove godine osvojio 600 bodova vise od Nadala ...ako Nadal do kraja godine osvoji 601 poen vise od Novaka zavrsice godinu na prvom mestu
U igri je jos 8750 mada je realno da budu oko 5000-6500 obojica

Liberal

pre 9 godina

Za mene ce uvek biti prvi i kao sportista i kao covek. Ne zato sto je nas covek vec zato sto je gromada kao licnost! Svaka cast sampionu na pobedi i radosti sto donosi ovom malom narodu!:)

sasa

pre 9 godina

Onaj osećaj kad su svi u publici protiv tebe, kad se boriš sa samim sobom, sa svojom istorijom patnje, bola, straha, onaj osećaj kad imaš milion misli u glavi a moraš biti fokusiran, a protivnik najveći teniser u istoriji na svojoj podlozi, uz svoju publiku, e tad znaš da si besmrtan, neprocenjivo...

Novi Sad

pre 9 godina

bio I ostao kralj tenisa na planeti zemlja a I sire nema boljeg, molio bih hrvate da neostavljaju nikakve komentare neka gledaju njihovog cilica I komazeca a djokovica obidjite, bice te nam tako bolji...

papaja

pre 9 godina

1. Nole
2. Rafa
3. Fedex

Au pa ovo je neverovatno! Vidim da se prica da u Evropi nema puno vesti ali to nije istina. Jutros u avionu u svim austrijskim i nemackim novinama sam video Novaka i na naslovnim stranama. Vec su mi neke kolege cestitale i presrecan sam.

Samo sam ovim hteo da vam javim da treba da budete ponosni jer ovo itekako utice i na vase zivote, indirektno, posao koji obavlja ovaj covek za nas je ogroman.

Puno pozdrava i ugledajmo se svi na ovog divnog coveka.

djoko_2013

pre 9 godina

Gromado ljudska,veliki majstore ove igre sve najiskrenije cestitke za No.1 :) Ali,ja bih iskreno vise volio da Nole osvjaja godisnje minimalno 2 Grend Slema i par Mastersa,pa nek bude i drugi :)
Jer...Nama je Novak zauvjek broj 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!

davor

pre 9 godina

2040 godina. Sine, sjecam se kad sam bio mlad, tako kao ti sad. U Srbiji su svi pratili tenis najvise zahvaljujuci nasem Novaku. Bila su to teska vremena za nasu zemlju a on je bio jedna od rijetkih koji je donosio radost u Srbiju. Osvajao je sve moguce turnire i nije bilo tenisera a da ga nije pobjedio. Nas najbolji sportista svih vremena i svojevremeno najbolji sportista svijeta.

Dylan Dog

pre 9 godina

Iskrene čestitke sjajnom Novaku na svemu što je postigao pobedom u jučerašnjem finalu Vimbldona!
Najteža stvar je pobediti sebe i svoje duhove prošlosti i poništiti uticaj negativne energije od ranijih neuspeha. Prevazići trenutnu lošu sportsku sreću i ostati na nogama dok ona ne okrene svoj krug u vašu korist je nešto što mogu samo oni koji su dovoljno hrabri i jaki duhom, oni koji su izuzetno uporni i veruju u sebe.
A podvig za sebe je pobediti takvu tenisku instituciju kakav je Rodžer Federer, koga previše respektujete, koji vam po stilu igre ne leži, i to u finalu njegovog Vimbldona, pred njegovom publikom, na podlozi koja njemu najviše a vama najmanje odgovara. Pobediti Rodžera, i to kakvog Rodžera...
Čini se da je RF odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ikada i ipak izgubio. Sjajno je servirao, nije imao karakteristične mentalne padove, nije mu se raspao bekhend, nije mu se raspao forhend, servirao je i riternerirao izuzetno, odlično pokrivao teren i vrlo nadahnuto rešavao situacije na mreži. Da li je mogao bolje? Teško - RF se razleti samo ako ga pustite da uđe u teren. U suprotnom - verovatno najbolje što može je ono što smo juče videli. Sve karte je bacio na sto, a opet nije bilo dovoljno.
Zbog svega gore napisanog, ovaj Novakov trijumf je možda i najveći u njegovoj karijeri, a dostignuće možda veće i od eventualnog trijumfa nad Rafom u finalu RG-a.
Zato Novaku najiskrenije čestitke, puno zdravlja i sreće u nastavku karijere i životu uopšte.
Uzdravlje!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Ono što stvarno fascinira je podatak da je Djoković od 2010. od 19 mogućih finala, na gren selmovima, odigrao 12!! ili 63% ili njegov udeo je 31,6% a svih osalih igrača, zajedno, 68,40%. I to kojih igrača!!! Federer, Nadal, Marej, Del Potro..... Fantastično...

Struki

pre 9 godina

Definitivno je veoma blizu da do kraja godine zadrzi 1 mesto,iako je proslu godinu posle USA-opena sve titule osvojio,ne treba smetnuti s uma da mu je u skoro svim finalima rival bio Nadal! Nadal sigurno nece ponoviti sva ta finala,a Novak sasvim sigurno na krilima ovog trijumfa moze opet sve osvojiti! Srecno majstore i samo nastavi da "gazis"!

Nadal-Federer-Djokovic

pre 9 godina

e ovako idemo redom(Nadalov sam fan i uvek sam pricao da je atp rankings 1 nebitan ko god da je na njemu )
atp No 1 nikada nije bio niti merilo najboljeg niti neki poseban uspeh.Dokazi za to su sledeci
Rios,Jankovic,Voznjacki su bili na 1. mestu a da nisu osvojili nijedan GS(u karijeri su igrali samo 1 finale GS)
Federer(3x),Nadal(2x),Djokovic(2x) su bili prvi na atp listi a da u tom momentu nisu bili najbolji teniseri na planeti,vecini tenisera bodovanje neodgovara i oni se godinama zale.Primer je da Nadalovih 9 RG ili Federerovih 7 W odn Djokoviceve 4 AO vrede kao jedan Delpov US ili Vavrinkin AO
Ono sto je bitno za atp 1 je zreb i pare od sponzora...svaki teniser kad dodje prvi put na atp 1 dobija ogromnu lovu(u odnosu na turnire)...Ana Ivanovic je na turnirima zaradila 8 miliona evra a zato sto je postala prva je dobila 10....Novak umalo nije upropastio ST 2011 a Federer je od Nike i Rolex za W 2012 i povratak na atp1 dobio cak 25 miliona dolara
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTC,Masters 1000,Davis cup i OI)
Nadal ih osvajao 46,Federer 44 a Djokovic 31x
ako se na ove turnire doda da je Nadalu za komplertiranje sva 4GS(od prvog do poslednjeg od sva 4) bilo potrebno svega 21 GS....Federeru 24 a Novak je sad na 27(ako uzme RG 15 bice 30,16 34 itd) i jos nije kompletirao+ Nadal u opdnosu na Federera i Novaka ima najbolji skor -GS 19-5,finala GS 10-5, 46-29 u pobedama...lako se dolazi do zakljucka ko je najbolji teniser u ovoj eri

Boston

pre 9 godina

Vratio se tamo gde i pripada trenutno. Što se mene tiče on ne mora više ništa nama da dokazuje. I pored svih uspeha on se ponaša normalno i prirodno. Kad god može on nam pomaže. Učinio je mnogo toga i za Srbiju i za Tenis. Takav dečko se radja jednom u 2 veka. Što se tiče hejtera uvek će ih biti. Samo se pitam kako ću preživeti dan kada bude došlo vreme za penziju. Idol, Bogotac. Najbolji sportista sa Balkana ikada a vi hejteri placiteeeee.

REP.SRPSKA

pre 9 godina

ovo je samo logican sled dogadjaja.vjerujte mi,ja sam vec pomisio,sad ce te se smijati svi,da je neka urota napravljena protiv naseg Noleta.izgubi covjek onolika finala na onakav nacin,postalo malo previse sumnjivo,odjednom najjaci igrac sto se tice psihe,pada,gubi bitne poene,ne moze da servira.kao da mu neko ne dozvoljava da osvaja,jer za Boga,da jedan mali Srbin,bude medju najboljima svih vremena,u ovom novom svetskom poretku,pa makar to bila tako marginalna stvar kao sto je tenis.jer poslije 2011.krenuo je tajfun zvani Nole,trebalo je to zaustaviti.ko zna gdje bi se zaustavio da je nastavio sa onim vanzemaljskim tenisom,tenisom iz druge dimenzije.nada se da ima snage da dodje do magicnih 10 GS..sto mu zelim od srca,zelim i njemu i Jeleni i bebi puno zdravlja i srece u zivotu.HVALA TI NOVACE OD SRCA.

Misha

pre 9 godina

Koliko su Rafa i Nole daleko od ostalih vidi se najbolje po ovoj tabeli gde maltene imaju poena ko svi ostali u top10 zajedno. Mlade nade o kojima se toliko prica su sve sem mlade (Raonic 24, Dimitrov 23) a iza sebe nemaju ama bas nikakav rezultat (nijedan masters, nijedno finale slema). Rafa je u tim godinama imao vec 6-7 slemova, Nole najbolju sezonu u istoriji tenisa (2011) tako da pricati o nadama je prilicno neumesno. Njima za pocetak treba par skalpova najboljih igraca a ja trenutno ne vidim kako to moze da se desi. Nadala na sljaci ne mogu da dobiju ni pod razno, Novaka na betonu takodje jako tesko. Ostaje im da cekaju penzionisanje velike cetvorke (ako ona uopste postoji) pa da uzmu nesto.

p.s. da se ne zaboravi, ipak je to najbitnije danas, Novaku velike cestitke na povratku na prvo mesto, slede dva mastersa na betonu gde Novak brani finale i cini mi se 1/2 u Torontu(Montrealu) i finale u Sinsiju, pa onda i finale USO a rafa brani sva tri trofeja. Idemo do novih trofeja, posebno Sinsi i USO!

veljko

pre 9 godina

da napisem ovde, svuda je mnogo komentara :) nisam nigde primetio, ni u komentarima, ni u analizama, da neko spominje karakteristican element meca sa federerom, da je novak u svakom setu imao set loptu. i u dva seta koja je izgubio, imao je set loptu i to pre federera. u prvom na svoj servis, u cetvrtom na federerov. pritom je prethodno servirao za mec. uz malo vise hrabrosti tj. manje losih misli koje su ga opterecivale duze vremena, on bi verovatno zavrsio mec u tri seta, u kojima federer nije bio ni blizu brejka. koliko je tenis neizvestan i zanimljiv, na kraju je morao da da sve od sebe da pobedi u pet, umesto u tri ili cetiri seta... nadam se da je ovo kraj tih mentalnih padova i da cemo ga gledati neopterecenog i opustenijeg. tada mu nema ravnog

nemus

pre 9 godina

Volim ovog coveka vise od svega, i tako sam srecan i ponosan sto ga imamo, da ne mogu recima opisati, cesto me dovede do sloma zivaca, suza, onda smeha, kao da gledam triler, toliko emocija za par sati, ma ne znam vise. Ali mu hvala na svemu sto radi u svakom smislu, veliki sampion, covek i jos veci sportista. Hvala ti sto postojis..

Predo

pre 9 godina

Interesantno da se o ovome nije puno govorilo prije finala što znači da su u međuvremenu sazreli i novinari i gledaoci. Mesto na listi je samo posledica uspeha na turnirima. Ljude verovatno zanima kakva je perspektiva i koliko je prvo mesto ugroženo. Novak je u sjajnoj poziciji. Dolaze turniri na kojima tradicionalno dobro igra, a "brani" 360 bodova u Kanadi i 180 u Sinsinatiju. Onda dolazi US Open, gde brani finale i 1200 bodova. Rafa je osvojio sva tri turnira i čini se da bi Novak mogao izgubiti prvo mesto samo ako ne bi igrao uopšte. Na race listi za ovu godinu ima oko 500 bodova prednosti.

veljko

pre 9 godina

da napisem ovde, svuda je mnogo komentara :) nisam nigde primetio, ni u komentarima, ni u analizama, da neko spominje karakteristican element meca sa federerom, da je novak u svakom setu imao set loptu. i u dva seta koja je izgubio, imao je set loptu i to pre federera. u prvom na svoj servis, u cetvrtom na federerov. pritom je prethodno servirao za mec. uz malo vise hrabrosti tj. manje losih misli koje su ga opterecivale duze vremena, on bi verovatno zavrsio mec u tri seta, u kojima federer nije bio ni blizu brejka. koliko je tenis neizvestan i zanimljiv, na kraju je morao da da sve od sebe da pobedi u pet, umesto u tri ili cetiri seta... nadam se da je ovo kraj tih mentalnih padova i da cemo ga gledati neopterecenog i opustenijeg. tada mu nema ravnog

nemus

pre 9 godina

Volim ovog coveka vise od svega, i tako sam srecan i ponosan sto ga imamo, da ne mogu recima opisati, cesto me dovede do sloma zivaca, suza, onda smeha, kao da gledam triler, toliko emocija za par sati, ma ne znam vise. Ali mu hvala na svemu sto radi u svakom smislu, veliki sampion, covek i jos veci sportista. Hvala ti sto postojis..

Boston

pre 9 godina

Vratio se tamo gde i pripada trenutno. Što se mene tiče on ne mora više ništa nama da dokazuje. I pored svih uspeha on se ponaša normalno i prirodno. Kad god može on nam pomaže. Učinio je mnogo toga i za Srbiju i za Tenis. Takav dečko se radja jednom u 2 veka. Što se tiče hejtera uvek će ih biti. Samo se pitam kako ću preživeti dan kada bude došlo vreme za penziju. Idol, Bogotac. Najbolji sportista sa Balkana ikada a vi hejteri placiteeeee.

Misha

pre 9 godina

Koliko su Rafa i Nole daleko od ostalih vidi se najbolje po ovoj tabeli gde maltene imaju poena ko svi ostali u top10 zajedno. Mlade nade o kojima se toliko prica su sve sem mlade (Raonic 24, Dimitrov 23) a iza sebe nemaju ama bas nikakav rezultat (nijedan masters, nijedno finale slema). Rafa je u tim godinama imao vec 6-7 slemova, Nole najbolju sezonu u istoriji tenisa (2011) tako da pricati o nadama je prilicno neumesno. Njima za pocetak treba par skalpova najboljih igraca a ja trenutno ne vidim kako to moze da se desi. Nadala na sljaci ne mogu da dobiju ni pod razno, Novaka na betonu takodje jako tesko. Ostaje im da cekaju penzionisanje velike cetvorke (ako ona uopste postoji) pa da uzmu nesto.

p.s. da se ne zaboravi, ipak je to najbitnije danas, Novaku velike cestitke na povratku na prvo mesto, slede dva mastersa na betonu gde Novak brani finale i cini mi se 1/2 u Torontu(Montrealu) i finale u Sinsiju, pa onda i finale USO a rafa brani sva tri trofeja. Idemo do novih trofeja, posebno Sinsi i USO!

Predo

pre 9 godina

Interesantno da se o ovome nije puno govorilo prije finala što znači da su u međuvremenu sazreli i novinari i gledaoci. Mesto na listi je samo posledica uspeha na turnirima. Ljude verovatno zanima kakva je perspektiva i koliko je prvo mesto ugroženo. Novak je u sjajnoj poziciji. Dolaze turniri na kojima tradicionalno dobro igra, a "brani" 360 bodova u Kanadi i 180 u Sinsinatiju. Onda dolazi US Open, gde brani finale i 1200 bodova. Rafa je osvojio sva tri turnira i čini se da bi Novak mogao izgubiti prvo mesto samo ako ne bi igrao uopšte. Na race listi za ovu godinu ima oko 500 bodova prednosti.

Dylan Dog

pre 9 godina

Iskrene čestitke sjajnom Novaku na svemu što je postigao pobedom u jučerašnjem finalu Vimbldona!
Najteža stvar je pobediti sebe i svoje duhove prošlosti i poništiti uticaj negativne energije od ranijih neuspeha. Prevazići trenutnu lošu sportsku sreću i ostati na nogama dok ona ne okrene svoj krug u vašu korist je nešto što mogu samo oni koji su dovoljno hrabri i jaki duhom, oni koji su izuzetno uporni i veruju u sebe.
A podvig za sebe je pobediti takvu tenisku instituciju kakav je Rodžer Federer, koga previše respektujete, koji vam po stilu igre ne leži, i to u finalu njegovog Vimbldona, pred njegovom publikom, na podlozi koja njemu najviše a vama najmanje odgovara. Pobediti Rodžera, i to kakvog Rodžera...
Čini se da je RF odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ikada i ipak izgubio. Sjajno je servirao, nije imao karakteristične mentalne padove, nije mu se raspao bekhend, nije mu se raspao forhend, servirao je i riternerirao izuzetno, odlično pokrivao teren i vrlo nadahnuto rešavao situacije na mreži. Da li je mogao bolje? Teško - RF se razleti samo ako ga pustite da uđe u teren. U suprotnom - verovatno najbolje što može je ono što smo juče videli. Sve karte je bacio na sto, a opet nije bilo dovoljno.
Zbog svega gore napisanog, ovaj Novakov trijumf je možda i najveći u njegovoj karijeri, a dostignuće možda veće i od eventualnog trijumfa nad Rafom u finalu RG-a.
Zato Novaku najiskrenije čestitke, puno zdravlja i sreće u nastavku karijere i životu uopšte.
Uzdravlje!

papaja

pre 9 godina

1. Nole
2. Rafa
3. Fedex

Au pa ovo je neverovatno! Vidim da se prica da u Evropi nema puno vesti ali to nije istina. Jutros u avionu u svim austrijskim i nemackim novinama sam video Novaka i na naslovnim stranama. Vec su mi neke kolege cestitale i presrecan sam.

Samo sam ovim hteo da vam javim da treba da budete ponosni jer ovo itekako utice i na vase zivote, indirektno, posao koji obavlja ovaj covek za nas je ogroman.

Puno pozdrava i ugledajmo se svi na ovog divnog coveka.

sasa

pre 9 godina

Onaj osećaj kad su svi u publici protiv tebe, kad se boriš sa samim sobom, sa svojom istorijom patnje, bola, straha, onaj osećaj kad imaš milion misli u glavi a moraš biti fokusiran, a protivnik najveći teniser u istoriji na svojoj podlozi, uz svoju publiku, e tad znaš da si besmrtan, neprocenjivo...

niki

pre 9 godina

zadnjih 12 turnira na kojima je novak djokovic ucestvovao
peking - titula
sangaj - titula
pariz - titula
london - titula
australia open - cetvrtfinale, izgubio od buduceg sampiona u mecu u kom je novak osvojio 10 poena vise.
dubai - polufinale
indian wels - titula
miami - titula
monte karlo - polufinale, svi smo videli sto nije otisao dalje, povreda
rim - titula
roland garos - finale
wimbldon - titula
od 12 turnira novak je osvojio 8 titula, dve wavrinka, jednu nadal i jednu federer.. jel ima neko nesto da kaze i da se postavi pitanje ko je i zasto prvi na svetu??

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Ono što stvarno fascinira je podatak da je Djoković od 2010. od 19 mogućih finala, na gren selmovima, odigrao 12!! ili 63% ili njegov udeo je 31,6% a svih osalih igrača, zajedno, 68,40%. I to kojih igrača!!! Federer, Nadal, Marej, Del Potro..... Fantastično...

djoka

pre 9 godina

Nadal brani naredna dva mastersa i US open,tako da Novak ostaje na broju jedan 100% do mastersa u Parizu a verovatno i do kraja godine,sve je ovo manje bitno,bitno je da on nastavi ovako i da osvaje turnire!

davor

pre 9 godina

2040 godina. Sine, sjecam se kad sam bio mlad, tako kao ti sad. U Srbiji su svi pratili tenis najvise zahvaljujuci nasem Novaku. Bila su to teska vremena za nasu zemlju a on je bio jedna od rijetkih koji je donosio radost u Srbiju. Osvajao je sve moguce turnire i nije bilo tenisera a da ga nije pobjedio. Nas najbolji sportista svih vremena i svojevremeno najbolji sportista svijeta.

Po piscu i lekaru Lazi Lazarevicu nazvana bolnica....

pre 9 godina

@ "...pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon"
(da da da, 7. jul 2014 12:29)

Ovo sto ti kao konstatujes kao neoborivo vise je za bilten koji (mozda) uredjuju u "Lazi".

Kazes da za Novaka navijaju samo neuspesni. Pazi, bogati! Ti si jako uspesan - prizeljkujes da ti zenini roditelji sto pre "odu na onaj svet" (tvoje reci) da bi ti imao jos tri stana (Hoce li bas tebi to ostati ili ces oteti od supruge?). Aferim ti bilo! Kako li si, onda, stekao to sto trenutno imas?

Ja nikad ni za koga u zivotu nisam navijao kao za Novaka i Moniku (Koliko da znas, ove godine idem u penziju). Steklo se NESTO i od imetka, ali mi je najvrednije to sto sam 2 puta (Pazi: DVA PUTA) u drzavi bio proglasen NAJBOLJIM u svom poslu. Dzaba ti novci (Dj. Balasevic)... to je vrednije od svega (porodicu ne racunam) sto sam stekao. Mozes li se ti pohvaliti tako necim, osim sto ljude vrednujes da li imaju auto, stan...

Ej, a navijam za Novaka!

nikola

pre 9 godina

najveca stvar od svega ovoga, od prvih 100 igraca na atp turu, novak je igrac sa najmanje odigranih turnira u sezoni ove godine, samo 10, nadal cak 13, odigrao 3 turnira vise a ima 605 bodova manje?? i pored toga novak je prvi!!!???? zapanjujuci rezultati, izdominirao nad svima, nadal je i prosle godine igrao 2 turnira vise, i samo zbog toga i bio prvi iako je imao mozda i najbolju sezonu ikada a jedva je bio prvi!!! i jos, novak nije ucestvovao u madridu ove godinne zbog povrede, na mastersu???? kad se sve ovo pogleda, novak je u realnosti jedini pravi broj 1!!

Nebojša

pre 9 godina

A svi se sećamo stručnih komentara pre RG koji su tvrdili da čak i ako Novak pobedi Rafu i preuzme prvo mesto to će biti kratko jer je odmah Wimbldon gde Nadal ne brani puno poena a Novak finale ti komentari a i plusevi ne njima pokazuju koliko ljudi nemaju pojma o bodovanju eto Novak nije dobio Nadala dodje Wimbldon Novak ga osvaja i preuzima prvo mesto i sa dobrim šansama da ga duže zadrži jer Nadal na tri naredna turnira brani 4000 poena a ni na jednom neće biti glavni favorit i pitanje dali će uopšte osvojiti turnir na betonu ove sezone kada je to teško išlo i na šljaci.

Broj koji govori sve

pre 9 godina

Novak je ukupno 36 puta pobedio Federera i Nadala. Ova dvojica su najveci ikada, a jedan nas klinac ni pet ni sest nego tridesetset

crni petrovic ivan

pre 9 godina

@da da da "evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)..." Fascinantno. Najezio sam se dok sam citao o tvojem imovinskom stanju, kakav impresivan spisak nekretnina, privilegija i ko zna koliko skrivenog kesa. Najvise mi se dopalo sto zive roditelje i zivu tazbinu, knjigovodstveno vodis kao mrtav kapital. Ali kao sto si vec rekao "kad mi roditelji, tast i tasta ODU NA ONAJ SVIJET", kakav ce to kapitalni dobitak predstavljati. Vidim da si covek na svom mestu, sve po propisu i sve na vreme, skola, fakultet, posao, stan, zena, automobil,dete, jos jedan automobil, jos jedno dete, vikendica, vidim da si covek promucuran, racionalan i svakako proracunat, pa se usudjujem da te pitam: kad racunas da ce to biti? Kad ce sve biti tvoje, kad ces imati sve to? Kad tvoji misle da odu?

milanche

pre 9 godina

Poruka za gospodina koji se potpisao sa Zagreb,nemoj da kudis tenisere iz CRO jer su sve to odlicni sportisti i sjajni ljudi!Dok nije bilo Djokovica,bilo mi je drago zbog vaseg Ivanisevica koji je osvojio vimbledon!Cilic najpre moze da ponovi slican uspeh,samo kockice da se sloze!U sustini,drago mi je kad mi iz malih zemalja uspemo da osvojimo nesto sto je namenjeno velikim silama

Struki

pre 9 godina

"Da,da,da,vidis "majstore"ja bih se pre druzio sa tim ljudima za koje ti kazes da su jedva zavrsili srednju skolu,jer nikad nisam gotivio vas sto ste na neku"prevaru"i "mulju"stekli to cime se ti hvalis(verovatno i po politickoj osnovi)! Inace da napomenem samo da i ja imam zenu,dete i da radim u solidnoj firmi,ali nemam auto ni 3 stana,vec samo jedan od 54 m2! Ali zato imam dosta pravih prijatelja svih obrazovanja!

NO1111eeee

pre 9 godina

Znaci Toronto, Sinisnati i US Open - Nole brani 1740, a Rafa brani 4000.
Najbitnija cinjenica je da posle toga Nole ide u Kinu gde je obozavan i igra na svojoj omiljenoj podlozi. Da ne pricamo koliko ce biti radostan em posle ovog Wimbledonskog trofeja, em sto zbog rodjenja deteta. Bice pun poleta i zelje da te pobede posveti svome detetu.
Nole je trebao i pre Garrosa da bude prvi, ali se malo oduzilo. Sada nema sansi da ikada vise ispusti to prvo mesto. A sledece godine nece vise biti odmornog Rafe ili Murraya. Oni su svoje pauze iskoristili.

aleksa

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic.
Majstore, ja strasno navijam za Novaka, ali kad uzmemo bilo kog neutralnog navijaca on ce reci da je trenutno Nole igracki daleko iznad Rafe. Ja Rafu cenim i postujem kao igraca i velikog borca i da vrlo verovatno ce on biti najbolji svih vremena sto bez sumnje i zasluzuje. Ali on je svojih prva cetiri GS uzeo na RG i to u vreme kada mu se zaista niko nije na sljaci mogao ozbiljnije suprotstaviti. Da on je trenutno najbolji igrac sljake ikada ali moras priznati cak i kao njegov fan da mu karijera dosta zavisi od sljake, on ima 19 mastersa upravo ja sljaci, dakle to je ako se ne varam "samo" sedam trofeja van sljake sto je po meni zaista malo. Ove godine covek jedva osvoji i onaj jedini masters, da mu Nisikori nije predao moglo se dosta toga dogoditi, ove godine Nole je zasluzio vec odavno da bude prvi

Radojica i Milojica sa fakultetom

pre 9 godina

Poruka za uspešnog naslednika dva stana i imaoca dva automobila sa Limana. Novak je rođeni pobednik što nas "neuspešne" inspiriše da se izdignemo iz prosečnosti i damo sve od sebe. "Radojica i Milojica", obični ljudi, će pobediti. Novak daje tu nadu i pokazuje put rada hrabrosti i upornosti. Inače svi moji prijatelji, kao i ja, smo fakultetski obrazovani i ovo proslavljamo kao lični i nacionalni uspeh. Pozdrav svim beznadežnim ljudima koji su dobili malo radosti i podstreka za buduće uspehe.Čestitam Novaku i Federeru na fenomenlnom meču. Verujem da i prave komšije ovo doživljavaju na isti način.

aleksa

pre 9 godina

Zapravo sad trenutno vise strahujem da bi Fedex mogao da ga ugrozi nego Rafa. Jeste Federer daleko ali poceo je ponovo da igra na visokom nivou, dolazi njemu jako omiljen beton, gde ne brani skoro nista, ali zaista je mala verovatnoca da ce uspeti da osvoji neki masters ili mozda cak i UO, jeste igrao finale Vimbldona , ali trava je trava a beton je beton. Nole sigurno treba da iskoristi ovu pobedu i da uhvati zalet, kako bi se sto vise odlepio od Nadala u naredna tri turnira, jer posle dolazi pakleni deo sezone gde Nole bukvalno brani sve, prevedeno u bodove posle UO Nole brani 4000 a Rafa 1960. Ali zato do kraja sezone Rafa brani 5960 , a Nole 5640. Dakle Nole brani manje bodova a Rafa sumnjam da ce uspeti da odbrani sve tri titule, ako nista onda ce Nole morati da ga tuce u finalima i da pravi razliku. Dakle ako bude daj Boze zdrav na prvom mestu moze da ostane 'ladno do IW , a posle ce vec biti malo teze prvo mesto i odbraniti.

P.S.
Ako ikada Holivudu ponestane ideja za dramaticne filmove uvek mogu da snime jedan o Noletu ;)

Struki

pre 9 godina

Definitivno je veoma blizu da do kraja godine zadrzi 1 mesto,iako je proslu godinu posle USA-opena sve titule osvojio,ne treba smetnuti s uma da mu je u skoro svim finalima rival bio Nadal! Nadal sigurno nece ponoviti sva ta finala,a Novak sasvim sigurno na krilima ovog trijumfa moze opet sve osvojiti! Srecno majstore i samo nastavi da "gazis"!

ne bas

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic
Sve si to lepo napisao, ali pristrasno.
Prvo mesto je itekako vazno, najvazniji u tenisu su prvo mesto i GS titule.
Nadal je tokom svih godina koje je proveo u vrhu, cak 200 nedelja krace bio broj jedan u odnosu na RF. Iako je pre Novaka dosao do vrha, ima samo neznatnu prednost u vremenu provedenom na 1 mestu.
Najvece titule u tenisu su GS, Mastersi, Zavrsni Masters i OI.
Nadal nikada nije osvojio zavrsni masters, tako da odnos u osvojenim najvecim titulama nije bas onakav kakav si ti napisao. Dodaj RF jos 6 zavrsnih i Novaku jos 4.
Dalje, Nadal od 14 GS, cak 9 ima na sljaci. Od svih titula koje je osvojio, samo 19 nisu osvojene na sljaci. Ako on nije jednostran teniser, onda ko jeste?
Novak ima 4 AO, 2 WB i 1 US Open. Odlican na svim podlogama, ravnomerno. Jos kad znamo da se sljaka igra samo 2 meseca....
Federer i Djokovic su kompletniji teniseri od Nadala. Djokovicu nedostaje jos GS da to definitivno i potvrdi, ali je vec ocigledno.
Nadalov medjusobni skor je nesto sto je zaista manje vazno, ako mu taj skor ne donosi i titule. Ogromnu vecinu pobeda nad RF i Novakom ostvario je na sljaci. Ako ga Djokovic sustigne po broju GS, sto je realno jer Nadal moze samo RG da osvoji, dzaba Nadalu medjusobni skor, Novak ce biti bolji i kompletniji teniser.
Mozda jedino ne moze sa Federerom da se meri, ali u odnosu na Nadala je bolji. U svakom smislu.

REP.SRPSKA

pre 9 godina

ovo je samo logican sled dogadjaja.vjerujte mi,ja sam vec pomisio,sad ce te se smijati svi,da je neka urota napravljena protiv naseg Noleta.izgubi covjek onolika finala na onakav nacin,postalo malo previse sumnjivo,odjednom najjaci igrac sto se tice psihe,pada,gubi bitne poene,ne moze da servira.kao da mu neko ne dozvoljava da osvaja,jer za Boga,da jedan mali Srbin,bude medju najboljima svih vremena,u ovom novom svetskom poretku,pa makar to bila tako marginalna stvar kao sto je tenis.jer poslije 2011.krenuo je tajfun zvani Nole,trebalo je to zaustaviti.ko zna gdje bi se zaustavio da je nastavio sa onim vanzemaljskim tenisom,tenisom iz druge dimenzije.nada se da ima snage da dodje do magicnih 10 GS..sto mu zelim od srca,zelim i njemu i Jeleni i bebi puno zdravlja i srece u zivotu.HVALA TI NOVACE OD SRCA.

Liberal

pre 9 godina

Za mene ce uvek biti prvi i kao sportista i kao covek. Ne zato sto je nas covek vec zato sto je gromada kao licnost! Svaka cast sampionu na pobedi i radosti sto donosi ovom malom narodu!:)

Novak Back At No. 1

pre 9 godina

Novak Djokovic replaces Rafael Nadal at No. 1 in the Emirates ATP Rankings.

Zvanicna poruka na ATP sajtu. Nema nista lepse.

djoko_2013

pre 9 godina

Gromado ljudska,veliki majstore ove igre sve najiskrenije cestitke za No.1 :) Ali,ja bih iskreno vise volio da Nole osvjaja godisnje minimalno 2 Grend Slema i par Mastersa,pa nek bude i drugi :)
Jer...Nama je Novak zauvjek broj 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!

robin hud

pre 9 godina

Novakova pobeda na Vimbldonu je veći uspeh nego osvajanje RG i toga je sigurno i on svestan. Njega je ustvari sve vreme taj imperativ pobede na RG i koštao rezultata na drugim GS. Naravno da će on osvojiti RG u to nema sumnje i to u trenutku kad bude rasterećen tog imperativa. Inače vrlo je smešno ovo baljezganje oko prvog mesta. Rang lista postoji i po njoj se odlučuju mnoge stvari. Mnogo je važno biti br.1. Uostalom glupo je reći, ali ne može se biti prvi bez osvajanja turnira i GS. Najviše što me trenutno interesuje je igra Nadala na sledećim turnirima. On je očigledno u velikoj igračkoj krizi. Zbog samog tenisa nadam se da će je popraviti. Nisam previše komentarisao finale Vim. ali pomeni je najznačajniji prvi set, gde je Novak uspeo da ga odvede bar do taj brejka, čime je debelo izmorio F. što je imalo ogroman uticaj na nastavak meča. Pasing šotovi su takođe bili vrlo bitni, pošto je njima vraćen F. na osnovnu liniju. To su treninzi sa Stepanekom i Bekerom. Novak se ceo turnir ustvari spremao za finale protiv Federera i priznao da je gledao mečeve. Osvojiće i US open.

ivan78bg

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic
Vest je da je Novak opet postao broj 1.I da je osvoji W.Ne ko je najbolji teniser svih vremena-to je inace subjektivno mishljenje ne postoji nikakva tabela.Cisto da ti objasnim posto vidim da si se zbunio.Znam da te boli to sto je Nole osvoji W:))))))

zagreb

pre 9 godina

dragi srbi svaka vam cast da imate novaka da vas uvek obraduje za razliku od ovih nasih tenisaca, ninasta ne lice a najmanje na tenisace pogotovo cilic I onaj njegov trener neznam mu ime onaj sa razdeljkom jao da ga je svinja. lizala, drago mi je zbog vas I od sada cu uvek da navijamam za Djokovica jer je daleko najbolji na pkaneti zemlja....zagreb

only fools and horses

pre 9 godina

pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon
(da da da, 07. jul 2014 12:29)

E vidiš, ja mogu da napišem da imam 37 stanova, 4 automobila i limuzinu sa vozačem Da mi je žena bivša manekenka koja je doktorirala i imamo troje dece. I da čekam da mi tetke odu na onaj svet kako bi nasledio još 25 stanova. Sve trpi tastatura.
Ne znam, možda imaš, možda nemaš, ali znam šta nemaš - poznavanje pravopisa, stavi negde razmak, piši smislenije, ne može da se razume ništa. I logike u razmišljanju isto nemaš, teško je pratiti uopšte nesuvislo nabrajanje u tekstu. A diplomu možda i imaš, ali na Megatrendu ili sličnom fakultetu.

Bojan

pre 9 godina

(Nadal-Federer-Djokovic, 7. jul 2014 11:07)
atp 1 jeste ogroman uspeh kako god da okrenes, to sto ima par ljudi koji su "zalutali" na to mesto ne znaci mnogo, pa ima mnogo vise tenisera koji se zovu "1 slam wonder" i cijih se imena niko ne seca nego tih par sto su bili broj jedan na par nedelja bez slem titule.
Teniseri se ne zale na bodovanje, niko osim Nadala, ciji predlog za dvogodisnje bodovanje apsolutno nema smisla, eto zamisli situaciju u kojoj Novak sezonu 2011 izdominira, osvoji 3 slema i 5 mastersa i zavrsi godinu na drugom mestu prosto zato sto je Nadal dominirao 2010.

I ne znam kako ocenjujes to da je bilo koji igrac bio prvi na listi a da u tom trenutku nije bio najbolji. To je sasvim normalno, prvo mesto na listi je prikaz rezultata u prethodnih godinu dana, a ne pokazatelj da je taj igrac u tom trenutku najbolji. Npr Nole bas u toj 2011. nije bio najbolji teniser u oktobru te godine, ali po rezultatima na nivou sezone to definitivno jeste bio.
I ne vidim kakve veze ima broj titula na odredjenom turniru za prvo mesto na listi, pa da li treba Federerov Vimbldon 2003. da se racuna danas. Svaka njemu cast i na tom turniru, ali to je davna proslost. Kao sto se pobeda Reala nad Barselonom 2003. ne ubraja u trku za titulu 2014.

www

pre 9 godina

@Misha, 7. jul 2014 09:17
Ne brani Djokovic nista do oktobra, sve to brani Nadal.
U avgustu Novak brani 360 poena u Kanadi, Nadal 1000.
U Sinsinatiju Novak brani 180 poena, Nadal 1000.
U septembru Novak brani 1200 poena na US Openu, Nadal 2000.

Tako da je uz trenutnih 460 poena razlike za Djokovica njegovo prvo mesto je vrlo sigurno. Nek izvoli Nadal nek ga stigne, kad bi to bilo tako lako.

Novi Sad

pre 9 godina

bio I ostao kralj tenisa na planeti zemlja a I sire nema boljeg, molio bih hrvate da neostavljaju nikakve komentare neka gledaju njihovog cilica I komazeca a djokovica obidjite, bice te nam tako bolji...

novakov navijac

pre 9 godina

Sve cestitke Novaku na osvajanju turnira i povratku na prvo mesto koje i zasluzuje.
Sad da dam mali osvrt na ovog nadalovog fana koji je racunao neke odnose pobeda, osvojenih GS i turnira i d amu porucim da je trebao uzeti u obzir koje turnire je osvajao njegov ljubimac, koje Federer i u kom vremenskom periodu. Nije isto bilo od 2002-2008 kao od 2009-2014 jer se u zadnjih 6 godina pored tog dvojca (Federer-Nadal koji su tad dominirali i nisu imali neku jaku konkurenciju) pojavio Novak a nesto kasniej i Endi. Treba biti realan pa u racunicu i te parametre uvrstiti pa tek ond amozes reci da je Nadal najbolji...

crni petrovic ivan

pre 9 godina

@nikola Tvoj komentar je prepun gresaka. Najpre, Novak ove godine ima skor 37-4 i 4 osvojene titule, Rafin skor je 44-8, takodje 4 osvojene titule. Znaci Novak je igrao na 8, a Rafa na 12 turnira. Sto se tice prosle godine, Rafa je odigrao 17 turnira, a Novak 16 turnira i Davis cup, Rafa je sezonu krenuo u februaru, nije igrao AO. Nije tacno da je Rafa na kraju bio bolji zbog veceg broja nastupa, trku su odlucili dva medjusobna susreta na GS, koje je Rafa dobio ( SF na RG i F USO ). Da je Novak dobio jedan od ta dva susreta, on bi bio prvi.

da da da

pre 9 godina

posto te to vec koliko kopka ...do US opena Nadal brani 4000 a Djokovic 1740...posle US opena Nadal brani 2020 a djokovic 4390

odnosno do kraja godine Nadal brani 6020 a Novak 6130

ono sto je bitno je na race listi:
Novak 7250
Nadal 6650
obojica su se kvalifikovali za WTF(Nadal na RG,Novak na W)
crta za WTF je 5790 koja ce se do kraja godine spustiti na oko 3000-3500

U Londonu ce sigurno pored pomenute 2 biti Federer, Vavrinka, i Berdih...a za preostala 3 mesta bice zanimljiva borba izmedju Dimitrova,Mareja,Nisikorija,Ferera,Gulbisa i Raonica (tu je kraj sto se tice ucesnika WTF)...ostali za London nemaju sanse

Novak je ove godine osvojio 600 bodova vise od Nadala ...ako Nadal do kraja godine osvoji 601 poen vise od Novaka zavrsice godinu na prvom mestu
U igri je jos 8750 mada je realno da budu oko 5000-6500 obojica

da da da

pre 9 godina

Zapravo sad trenutno vise strahujem da bi Fedex mogao da ga ugrozi nego Rafa. Jeste Federer daleko ali poceo je ponovo da igra na visokom nivou, dolazi njemu jako omiljen beton, gde ne brani skoro nista, ali zaista je mala verovatnoca da ce uspeti da osvoji neki masters ili mozda cak i UO, jeste igrao finale Vimbldona , ali trava je trava a beton je beton. Nole sigurno treba da iskoristi ovu pobedu i da uhvati zalet, kako bi se sto vise odlepio od Nadala u naredna tri turnira, jer posle dolazi pakleni deo sezone gde Nole bukvalno brani sve, prevedeno u bodove posle UO Nole brani 4000 a Rafa 1960. Ali zato do kraja sezone Rafa brani 5960 , a Nole 5640.
Nadal-Can-1000,Sin-1000,US-2000,Peking-300,Sangaj-360,Pariz-360,London-1000- 6020 do kraja godine
Djokovic-Can-360,Sin-180-US-1200,Peking-500,Sangaj-1000,Pariz-1000,London-1500+Davis cup 390- do kraja godine 6130
tvoja racunica 5960 i 5640 nije tacna
Race lista
Djokovic 7250
Nadal 6650
Federer 4560
da bi Federer bio 1 treba da osvoji "samo" 2700 bodova vise od Novaka do kraja godine....ako bi Novak recimo igrao samo 1/2 do kraja godine Federer bi morao da osvoji US Open, London i da uzme barem 2 mastersa da bi bio br 1
To je vise nego nerealno za razliku od Nad kome je dovoljno da do kraja godine osvoji 601 poen vise od Nov i da zavrsi godinu na prvom mestu.Novak je inace sam kriv sto je pustio Nadala da bude prvi 10 meseci.Nadal nije odbranio jako puno poena ali mu je Novak porazom na AO omogucio da bude br 1 do W

chat: nick:

pre 9 godina

Izgubio je Australian Open od pobednika turnira, izgubio je Roland Garros u finalu, i osvojio Wibledon.

Sta reci posle prva tri gran slama...No1e!!!

P.S. Ovo mi je palo na pamet. Bas bi bila fora da je Djokovic poslao majice kao poklon za Federerove blizance na kojoj pise. "I`m the next No1e".
Simbolike i na pretek.

Nadal-Federer-Djokovic

pre 9 godina

e ovako idemo redom(Nadalov sam fan i uvek sam pricao da je atp rankings 1 nebitan ko god da je na njemu )
atp No 1 nikada nije bio niti merilo najboljeg niti neki poseban uspeh.Dokazi za to su sledeci
Rios,Jankovic,Voznjacki su bili na 1. mestu a da nisu osvojili nijedan GS(u karijeri su igrali samo 1 finale GS)
Federer(3x),Nadal(2x),Djokovic(2x) su bili prvi na atp listi a da u tom momentu nisu bili najbolji teniseri na planeti,vecini tenisera bodovanje neodgovara i oni se godinama zale.Primer je da Nadalovih 9 RG ili Federerovih 7 W odn Djokoviceve 4 AO vrede kao jedan Delpov US ili Vavrinkin AO
Ono sto je bitno za atp 1 je zreb i pare od sponzora...svaki teniser kad dodje prvi put na atp 1 dobija ogromnu lovu(u odnosu na turnire)...Ana Ivanovic je na turnirima zaradila 8 miliona evra a zato sto je postala prva je dobila 10....Novak umalo nije upropastio ST 2011 a Federer je od Nike i Rolex za W 2012 i povratak na atp1 dobio cak 25 miliona dolara
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTF,Masters 1000,Davis cup i OI)
Nadal ih osvajao 46,Federer 44 a Djokovic 31x
ako se na ove turnire doda da je Nadalu za komplertiranje sva 4GS(od prvog do poslednjeg od sva 4) bilo potrebno svega 21 GS....Federeru 24 a Novak je sad na 27(ako uzme RG 15 bice 30,16 34 itd) i jos nije kompletirao+ Nadal u opdnosu na Federera i Novaka ima najbolji skor -GS 19-5,finala GS 10-5, 46-29 u pobedama...lako se dolazi do zakljucka ko je najbolji teniser u ovoj eri

Nadal-Federer-Djokovic

pre 9 godina

e ovako idemo redom(Nadalov sam fan i uvek sam pricao da je atp rankings 1 nebitan ko god da je na njemu )
atp No 1 nikada nije bio niti merilo najboljeg niti neki poseban uspeh.Dokazi za to su sledeci
Rios,Jankovic,Voznjacki su bili na 1. mestu a da nisu osvojili nijedan GS(u karijeri su igrali samo 1 finale GS)
Federer(3x),Nadal(2x),Djokovic(2x) su bili prvi na atp listi a da u tom momentu nisu bili najbolji teniseri na planeti,vecini tenisera bodovanje neodgovara i oni se godinama zale.Primer je da Nadalovih 9 RG ili Federerovih 7 W odn Djokoviceve 4 AO vrede kao jedan Delpov US ili Vavrinkin AO
Ono sto je bitno za atp 1 je zreb i pare od sponzora...svaki teniser kad dodje prvi put na atp 1 dobija ogromnu lovu(u odnosu na turnire)...Ana Ivanovic je na turnirima zaradila 8 miliona evra a zato sto je postala prva je dobila 10....Novak umalo nije upropastio ST 2011 a Federer je od Nike i Rolex za W 2012 i povratak na atp1 dobio cak 25 miliona dolara
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTC,Masters 1000,Davis cup i OI)
Nadal ih osvajao 46,Federer 44 a Djokovic 31x
ako se na ove turnire doda da je Nadalu za komplertiranje sva 4GS(od prvog do poslednjeg od sva 4) bilo potrebno svega 21 GS....Federeru 24 a Novak je sad na 27(ako uzme RG 15 bice 30,16 34 itd) i jos nije kompletirao+ Nadal u opdnosu na Federera i Novaka ima najbolji skor -GS 19-5,finala GS 10-5, 46-29 u pobedama...lako se dolazi do zakljucka ko je najbolji teniser u ovoj eri

da da da

pre 9 godina

i opet si pogresio, prvo mesto uopste nije bitno
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTF,Masters 1000,Davis cup i OI)

Nadal ih osvajao 46,Federer 45 a Djokovic 32x

Federer 17 GS, 6 WTF, 21 masters, O davis cup i srebro na OI-45 trofeja
Nadal 14 GS, 27 mastersa, 0 WTF, 4 davis cup i zlato na OI-46 trofeja
Djokovic 7 GS, 19 masters, 3 WTF, 1 davis cup, bronza OI-32 trofeja

ako nije bitan medjusobni duel pa kako ces znati ko je bolji?????
kako objasnjavas RG2008 i poraz od 6:1,6:3,6:0.....to je poraz boljeg????bolji je jer je pobedio 10x a izgubio 23x,BOLJI JE JER JE OD DOTICNOG IZGUBIO 6 FINALA A DOBIO SAMO 2GS....bolji je jer je rasturen 7 x u medjusobnim duelima

pa nesto ti i bas nije dobar racun tog tvog boljeg

tih Nadalovih 9 RG koje toliko omalovazavate (u fazonu to je sljaka)
su najvece dostignuce koje je ijedan teniser napravio.....i ostace
A UZECE NA LJUBOMORU SVIH VAS I 10
jedan poraz,99%,znas koliko su mu setova uzeli Federer i Djokovic zajedno na RG....pa ukupno 8 na 11 meceva....svaka im cast

ako uzme sledece godine bice i jedini sa 6 vezanih GS(sada sa 5. deli 1. mesto)

da da da

pre 9 godina

ima jos jedna jako bitna stvar....ako na komentar koji prikazuje realno i stvarno stanje stvari dobijete recimo 10+ i 1000- to ne znaci da niste u pravu....naprotiv....tih 1000 minusa koje je vecina znaci da ne znaju.....vi ste sebe ubedili da je Djokovic bolji od Nadala i Federera....inace realno stanje stvari je da su Nadal i Federer daleko uspesniji samim tim i njihovi fanovi se porede sa njima....zakljucak je da Novakovi fanovi kompenzuju svoje neuspehe time sto slabiji teniser pobedi jaceg....evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)

dok sa druge strane mojih 5 drugara koji navijaju za Novaka...niko nije zaposlen....najvise imaju SSS(3 su sa osnovnom skolom,od toga 2 su ponavljaci a jedan je jedva zavrsio),svi zive na racun roditelja,niko nema devojku, za auto pitaju svog tatu da im malo "pozajmi"(naravno cale sipa gorivo) i sto je najvaznije sede po ceo dan u kladionici i samo pricaju Novak,Novak,Novak......a sex su videli samo na tv-u(na prstma jedne ruke mozes im se prebrojati sve veze-ukupno su ih imali zajedno 3)

to vam je realno stanje a sad vi vidite da li cete dati + ili -....sami birate svoju sudbinu....

pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon

evo teme za B92

pre 9 godina

ima jos jedna jako bitna stvar....ako na komentar koji prikazuje realno i stvarno stanje stvari dobijete recimo 10+ i 1000- to ne znaci da niste u pravu....naprotiv....tih 1000 minusa koje je vecina znaci da ne znaju.....vi ste sebe ubedili da je Djokovic bolji od Nadala i Federera....inace realno stanje stvari je da su Nadal i Federer daleko uspesniji samim tim i njihovi fanovi se porede sa njima....zakljucak je da Novakovi fanovi kompenzuju svoje neuspehe time sto slabiji teniser pobedi jaceg....evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)


ljudi, u teoriji je skroz tacno sto je decko napisao, kad vecina gresi sto se u nasoj istoriji i zivotu desavalo bezbroj puta,postoje oni sto amerikanci kazu NOOB,koji ih slepo prate, a sustina je da manjinu(realnost) niko cak ni ne vidi

mozda bi stvarno trebalo neko da uradi statistiku,da vidimo ko je uspesniji u zivotu,Djokovicevci,Rodzerovci ili Nadalovci,posto sam se x puta nacitao ovde sa komentarima Sta si ti uradio u zivotu??? budi ti prvi u necemu!!! itd
Da imamo i mi nas top 10 , GS i atp NO1, ja mislim da bih bio dobar sakupljac lopti, mozda cak i u top3 u istoriji skupljanja

///

pre 9 godina

@da da da
I opet nikakve veze nema.
Ko je bolji znas po tome koliko je ko titula osvojio i koliko je bio na 1 mestu.
Federer 17 GS, Nadal 14. Federer preko 300 nedelja na 1 mestu, Nadal ni pola od toga.
Znaci, Nadal ce u svojoj eri biti 2 po broju GS i 3 po vremenu provedenom na prvom mestu, jer ce ga i Novak tu prestici.
GS mozda osvoji jos jedan, i to samo taj RG, Federer mozda uzme neki US Open ili Vimbldon, a najvise GS u narednim godinama uzece Djokovic.
Medjusobni skor ne odredjuje nista. Rodik, Hjuti, Safin, Brugera.... svi imaju pozitivan skor sa Samprasom. Pa je Sampras legenda tenisa, a oni nisu.
Davidenko ima pozitivan skor sa Nadalom, Rodik i Safin sa Novakom, pa opet, zna se ko je ko.
Moze Nadal jos 50 puta da pobedi Novaka, ali ako ga Novak stigne po broju GS ( a pre ce Novak stici Nadala nego Nadal Federera, jer Novak na svakom GS moze do titule, a Nadal samo na RG), a prestici ce ga i po vremenu na 1 mestu, bice ocigledno da je Djokovic uspesniji.
I tako ce Nadal zavrsiti tek kao 3 u svojoj "eri".
RG niko ne omalovazava, omalovazava se njegov usepeh na ostalim GS. Nadal je osim na sljaci, prosecan teniser.

da da da

pre 9 godina

ima jos jedna jako bitna stvar....ako na komentar koji prikazuje realno i stvarno stanje stvari dobijete recimo 10+ i 1000- to ne znaci da niste u pravu....naprotiv....tih 1000 minusa koje je vecina znaci da ne znaju.....vi ste sebe ubedili da je Djokovic bolji od Nadala i Federera....inace realno stanje stvari je da su Nadal i Federer daleko uspesniji samim tim i njihovi fanovi se porede sa njima....zakljucak je da Novakovi fanovi kompenzuju svoje neuspehe time sto slabiji teniser pobedi jaceg....evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)

dok sa druge strane mojih 5 drugara koji navijaju za Novaka...niko nije zaposlen....najvise imaju SSS(3 su sa osnovnom skolom,od toga 2 su ponavljaci a jedan je jedva zavrsio),svi zive na racun roditelja,niko nema devojku, za auto pitaju svog tatu da im malo "pozajmi"(naravno cale sipa gorivo) i sto je najvaznije sede po ceo dan u kladionici i samo pricaju Novak,Novak,Novak......a sex su videli samo na tv-u(na prstma jedne ruke mozes im se prebrojati sve veze-ukupno su ih imali zajedno 3)

to vam je realno stanje a sad vi vidite da li cete dati + ili -....sami birate svoju sudbinu....

pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon

Nadal-Federer-Djokovic

pre 9 godina

e ovako idemo redom(Nadalov sam fan i uvek sam pricao da je atp rankings 1 nebitan ko god da je na njemu )
atp No 1 nikada nije bio niti merilo najboljeg niti neki poseban uspeh.Dokazi za to su sledeci
Rios,Jankovic,Voznjacki su bili na 1. mestu a da nisu osvojili nijedan GS(u karijeri su igrali samo 1 finale GS)
Federer(3x),Nadal(2x),Djokovic(2x) su bili prvi na atp listi a da u tom momentu nisu bili najbolji teniseri na planeti,vecini tenisera bodovanje neodgovara i oni se godinama zale.Primer je da Nadalovih 9 RG ili Federerovih 7 W odn Djokoviceve 4 AO vrede kao jedan Delpov US ili Vavrinkin AO
Ono sto je bitno za atp 1 je zreb i pare od sponzora...svaki teniser kad dodje prvi put na atp 1 dobija ogromnu lovu(u odnosu na turnire)...Ana Ivanovic je na turnirima zaradila 8 miliona evra a zato sto je postala prva je dobila 10....Novak umalo nije upropastio ST 2011 a Federer je od Nike i Rolex za W 2012 i povratak na atp1 dobio cak 25 miliona dolara
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTF,Masters 1000,Davis cup i OI)
Nadal ih osvajao 46,Federer 44 a Djokovic 31x
ako se na ove turnire doda da je Nadalu za komplertiranje sva 4GS(od prvog do poslednjeg od sva 4) bilo potrebno svega 21 GS....Federeru 24 a Novak je sad na 27(ako uzme RG 15 bice 30,16 34 itd) i jos nije kompletirao+ Nadal u opdnosu na Federera i Novaka ima najbolji skor -GS 19-5,finala GS 10-5, 46-29 u pobedama...lako se dolazi do zakljucka ko je najbolji teniser u ovoj eri

Nadal-Federer-Djokovic

pre 9 godina

e ovako idemo redom(Nadalov sam fan i uvek sam pricao da je atp rankings 1 nebitan ko god da je na njemu )
atp No 1 nikada nije bio niti merilo najboljeg niti neki poseban uspeh.Dokazi za to su sledeci
Rios,Jankovic,Voznjacki su bili na 1. mestu a da nisu osvojili nijedan GS(u karijeri su igrali samo 1 finale GS)
Federer(3x),Nadal(2x),Djokovic(2x) su bili prvi na atp listi a da u tom momentu nisu bili najbolji teniseri na planeti,vecini tenisera bodovanje neodgovara i oni se godinama zale.Primer je da Nadalovih 9 RG ili Federerovih 7 W odn Djokoviceve 4 AO vrede kao jedan Delpov US ili Vavrinkin AO
Ono sto je bitno za atp 1 je zreb i pare od sponzora...svaki teniser kad dodje prvi put na atp 1 dobija ogromnu lovu(u odnosu na turnire)...Ana Ivanovic je na turnirima zaradila 8 miliona evra a zato sto je postala prva je dobila 10....Novak umalo nije upropastio ST 2011 a Federer je od Nike i Rolex za W 2012 i povratak na atp1 dobio cak 25 miliona dolara
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTC,Masters 1000,Davis cup i OI)
Nadal ih osvajao 46,Federer 44 a Djokovic 31x
ako se na ove turnire doda da je Nadalu za komplertiranje sva 4GS(od prvog do poslednjeg od sva 4) bilo potrebno svega 21 GS....Federeru 24 a Novak je sad na 27(ako uzme RG 15 bice 30,16 34 itd) i jos nije kompletirao+ Nadal u opdnosu na Federera i Novaka ima najbolji skor -GS 19-5,finala GS 10-5, 46-29 u pobedama...lako se dolazi do zakljucka ko je najbolji teniser u ovoj eri

da da da

pre 9 godina

i opet si pogresio, prvo mesto uopste nije bitno
najbitnija stvar kod tenisera su najveci i najprestizniji turniri(GS,WTF,Masters 1000,Davis cup i OI)

Nadal ih osvajao 46,Federer 45 a Djokovic 32x

Federer 17 GS, 6 WTF, 21 masters, O davis cup i srebro na OI-45 trofeja
Nadal 14 GS, 27 mastersa, 0 WTF, 4 davis cup i zlato na OI-46 trofeja
Djokovic 7 GS, 19 masters, 3 WTF, 1 davis cup, bronza OI-32 trofeja

ako nije bitan medjusobni duel pa kako ces znati ko je bolji?????
kako objasnjavas RG2008 i poraz od 6:1,6:3,6:0.....to je poraz boljeg????bolji je jer je pobedio 10x a izgubio 23x,BOLJI JE JER JE OD DOTICNOG IZGUBIO 6 FINALA A DOBIO SAMO 2GS....bolji je jer je rasturen 7 x u medjusobnim duelima

pa nesto ti i bas nije dobar racun tog tvog boljeg

tih Nadalovih 9 RG koje toliko omalovazavate (u fazonu to je sljaka)
su najvece dostignuce koje je ijedan teniser napravio.....i ostace
A UZECE NA LJUBOMORU SVIH VAS I 10
jedan poraz,99%,znas koliko su mu setova uzeli Federer i Djokovic zajedno na RG....pa ukupno 8 na 11 meceva....svaka im cast

ako uzme sledece godine bice i jedini sa 6 vezanih GS(sada sa 5. deli 1. mesto)

evo teme za B92

pre 9 godina

ima jos jedna jako bitna stvar....ako na komentar koji prikazuje realno i stvarno stanje stvari dobijete recimo 10+ i 1000- to ne znaci da niste u pravu....naprotiv....tih 1000 minusa koje je vecina znaci da ne znaju.....vi ste sebe ubedili da je Djokovic bolji od Nadala i Federera....inace realno stanje stvari je da su Nadal i Federer daleko uspesniji samim tim i njihovi fanovi se porede sa njima....zakljucak je da Novakovi fanovi kompenzuju svoje neuspehe time sto slabiji teniser pobedi jaceg....evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)


ljudi, u teoriji je skroz tacno sto je decko napisao, kad vecina gresi sto se u nasoj istoriji i zivotu desavalo bezbroj puta,postoje oni sto amerikanci kazu NOOB,koji ih slepo prate, a sustina je da manjinu(realnost) niko cak ni ne vidi

mozda bi stvarno trebalo neko da uradi statistiku,da vidimo ko je uspesniji u zivotu,Djokovicevci,Rodzerovci ili Nadalovci,posto sam se x puta nacitao ovde sa komentarima Sta si ti uradio u zivotu??? budi ti prvi u necemu!!! itd
Da imamo i mi nas top 10 , GS i atp NO1, ja mislim da bih bio dobar sakupljac lopti, mozda cak i u top3 u istoriji skupljanja

zagreb

pre 9 godina

dragi srbi svaka vam cast da imate novaka da vas uvek obraduje za razliku od ovih nasih tenisaca, ninasta ne lice a najmanje na tenisace pogotovo cilic I onaj njegov trener neznam mu ime onaj sa razdeljkom jao da ga je svinja. lizala, drago mi je zbog vas I od sada cu uvek da navijamam za Djokovica jer je daleko najbolji na pkaneti zemlja....zagreb

Novi Sad

pre 9 godina

bio I ostao kralj tenisa na planeti zemlja a I sire nema boljeg, molio bih hrvate da neostavljaju nikakve komentare neka gledaju njihovog cilica I komazeca a djokovica obidjite, bice te nam tako bolji...

nemus

pre 9 godina

Volim ovog coveka vise od svega, i tako sam srecan i ponosan sto ga imamo, da ne mogu recima opisati, cesto me dovede do sloma zivaca, suza, onda smeha, kao da gledam triler, toliko emocija za par sati, ma ne znam vise. Ali mu hvala na svemu sto radi u svakom smislu, veliki sampion, covek i jos veci sportista. Hvala ti sto postojis..

ne bas

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic
Sve si to lepo napisao, ali pristrasno.
Prvo mesto je itekako vazno, najvazniji u tenisu su prvo mesto i GS titule.
Nadal je tokom svih godina koje je proveo u vrhu, cak 200 nedelja krace bio broj jedan u odnosu na RF. Iako je pre Novaka dosao do vrha, ima samo neznatnu prednost u vremenu provedenom na 1 mestu.
Najvece titule u tenisu su GS, Mastersi, Zavrsni Masters i OI.
Nadal nikada nije osvojio zavrsni masters, tako da odnos u osvojenim najvecim titulama nije bas onakav kakav si ti napisao. Dodaj RF jos 6 zavrsnih i Novaku jos 4.
Dalje, Nadal od 14 GS, cak 9 ima na sljaci. Od svih titula koje je osvojio, samo 19 nisu osvojene na sljaci. Ako on nije jednostran teniser, onda ko jeste?
Novak ima 4 AO, 2 WB i 1 US Open. Odlican na svim podlogama, ravnomerno. Jos kad znamo da se sljaka igra samo 2 meseca....
Federer i Djokovic su kompletniji teniseri od Nadala. Djokovicu nedostaje jos GS da to definitivno i potvrdi, ali je vec ocigledno.
Nadalov medjusobni skor je nesto sto je zaista manje vazno, ako mu taj skor ne donosi i titule. Ogromnu vecinu pobeda nad RF i Novakom ostvario je na sljaci. Ako ga Djokovic sustigne po broju GS, sto je realno jer Nadal moze samo RG da osvoji, dzaba Nadalu medjusobni skor, Novak ce biti bolji i kompletniji teniser.
Mozda jedino ne moze sa Federerom da se meri, ali u odnosu na Nadala je bolji. U svakom smislu.

Misha

pre 9 godina

Koliko su Rafa i Nole daleko od ostalih vidi se najbolje po ovoj tabeli gde maltene imaju poena ko svi ostali u top10 zajedno. Mlade nade o kojima se toliko prica su sve sem mlade (Raonic 24, Dimitrov 23) a iza sebe nemaju ama bas nikakav rezultat (nijedan masters, nijedno finale slema). Rafa je u tim godinama imao vec 6-7 slemova, Nole najbolju sezonu u istoriji tenisa (2011) tako da pricati o nadama je prilicno neumesno. Njima za pocetak treba par skalpova najboljih igraca a ja trenutno ne vidim kako to moze da se desi. Nadala na sljaci ne mogu da dobiju ni pod razno, Novaka na betonu takodje jako tesko. Ostaje im da cekaju penzionisanje velike cetvorke (ako ona uopste postoji) pa da uzmu nesto.

p.s. da se ne zaboravi, ipak je to najbitnije danas, Novaku velike cestitke na povratku na prvo mesto, slede dva mastersa na betonu gde Novak brani finale i cini mi se 1/2 u Torontu(Montrealu) i finale u Sinsiju, pa onda i finale USO a rafa brani sva tri trofeja. Idemo do novih trofeja, posebno Sinsi i USO!

veljko

pre 9 godina

da napisem ovde, svuda je mnogo komentara :) nisam nigde primetio, ni u komentarima, ni u analizama, da neko spominje karakteristican element meca sa federerom, da je novak u svakom setu imao set loptu. i u dva seta koja je izgubio, imao je set loptu i to pre federera. u prvom na svoj servis, u cetvrtom na federerov. pritom je prethodno servirao za mec. uz malo vise hrabrosti tj. manje losih misli koje su ga opterecivale duze vremena, on bi verovatno zavrsio mec u tri seta, u kojima federer nije bio ni blizu brejka. koliko je tenis neizvestan i zanimljiv, na kraju je morao da da sve od sebe da pobedi u pet, umesto u tri ili cetiri seta... nadam se da je ovo kraj tih mentalnih padova i da cemo ga gledati neopterecenog i opustenijeg. tada mu nema ravnog

aleksa

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic.
Majstore, ja strasno navijam za Novaka, ali kad uzmemo bilo kog neutralnog navijaca on ce reci da je trenutno Nole igracki daleko iznad Rafe. Ja Rafu cenim i postujem kao igraca i velikog borca i da vrlo verovatno ce on biti najbolji svih vremena sto bez sumnje i zasluzuje. Ali on je svojih prva cetiri GS uzeo na RG i to u vreme kada mu se zaista niko nije na sljaci mogao ozbiljnije suprotstaviti. Da on je trenutno najbolji igrac sljake ikada ali moras priznati cak i kao njegov fan da mu karijera dosta zavisi od sljake, on ima 19 mastersa upravo ja sljaci, dakle to je ako se ne varam "samo" sedam trofeja van sljake sto je po meni zaista malo. Ove godine covek jedva osvoji i onaj jedini masters, da mu Nisikori nije predao moglo se dosta toga dogoditi, ove godine Nole je zasluzio vec odavno da bude prvi

nikola

pre 9 godina

najveca stvar od svega ovoga, od prvih 100 igraca na atp turu, novak je igrac sa najmanje odigranih turnira u sezoni ove godine, samo 10, nadal cak 13, odigrao 3 turnira vise a ima 605 bodova manje?? i pored toga novak je prvi!!!???? zapanjujuci rezultati, izdominirao nad svima, nadal je i prosle godine igrao 2 turnira vise, i samo zbog toga i bio prvi iako je imao mozda i najbolju sezonu ikada a jedva je bio prvi!!! i jos, novak nije ucestvovao u madridu ove godinne zbog povrede, na mastersu???? kad se sve ovo pogleda, novak je u realnosti jedini pravi broj 1!!

Boston

pre 9 godina

Vratio se tamo gde i pripada trenutno. Što se mene tiče on ne mora više ništa nama da dokazuje. I pored svih uspeha on se ponaša normalno i prirodno. Kad god može on nam pomaže. Učinio je mnogo toga i za Srbiju i za Tenis. Takav dečko se radja jednom u 2 veka. Što se tiče hejtera uvek će ih biti. Samo se pitam kako ću preživeti dan kada bude došlo vreme za penziju. Idol, Bogotac. Najbolji sportista sa Balkana ikada a vi hejteri placiteeeee.

crni petrovic ivan

pre 9 godina

@da da da "evo vam primer iz zivota...Ja imam 2 dece,zenu(oboje radimo sa super platom),stan,vikendicu,2 automobila....kad mi roditelji, tast i tasta odu na onaj svet nasledjujem jos 3 stana...navijam za Nadala....drugar navija za Federera(radi,ima stan i automobil,zivi sam i izlazi 3x-5x nedeljno,ima pregrst devojaka)..." Fascinantno. Najezio sam se dok sam citao o tvojem imovinskom stanju, kakav impresivan spisak nekretnina, privilegija i ko zna koliko skrivenog kesa. Najvise mi se dopalo sto zive roditelje i zivu tazbinu, knjigovodstveno vodis kao mrtav kapital. Ali kao sto si vec rekao "kad mi roditelji, tast i tasta ODU NA ONAJ SVIJET", kakav ce to kapitalni dobitak predstavljati. Vidim da si covek na svom mestu, sve po propisu i sve na vreme, skola, fakultet, posao, stan, zena, automobil,dete, jos jedan automobil, jos jedno dete, vikendica, vidim da si covek promucuran, racionalan i svakako proracunat, pa se usudjujem da te pitam: kad racunas da ce to biti? Kad ce sve biti tvoje, kad ces imati sve to? Kad tvoji misle da odu?

davor

pre 9 godina

2040 godina. Sine, sjecam se kad sam bio mlad, tako kao ti sad. U Srbiji su svi pratili tenis najvise zahvaljujuci nasem Novaku. Bila su to teska vremena za nasu zemlju a on je bio jedna od rijetkih koji je donosio radost u Srbiju. Osvajao je sve moguce turnire i nije bilo tenisera a da ga nije pobjedio. Nas najbolji sportista svih vremena i svojevremeno najbolji sportista svijeta.

papaja

pre 9 godina

1. Nole
2. Rafa
3. Fedex

Au pa ovo je neverovatno! Vidim da se prica da u Evropi nema puno vesti ali to nije istina. Jutros u avionu u svim austrijskim i nemackim novinama sam video Novaka i na naslovnim stranama. Vec su mi neke kolege cestitale i presrecan sam.

Samo sam ovim hteo da vam javim da treba da budete ponosni jer ovo itekako utice i na vase zivote, indirektno, posao koji obavlja ovaj covek za nas je ogroman.

Puno pozdrava i ugledajmo se svi na ovog divnog coveka.

Nebojša

pre 9 godina

A svi se sećamo stručnih komentara pre RG koji su tvrdili da čak i ako Novak pobedi Rafu i preuzme prvo mesto to će biti kratko jer je odmah Wimbldon gde Nadal ne brani puno poena a Novak finale ti komentari a i plusevi ne njima pokazuju koliko ljudi nemaju pojma o bodovanju eto Novak nije dobio Nadala dodje Wimbldon Novak ga osvaja i preuzima prvo mesto i sa dobrim šansama da ga duže zadrži jer Nadal na tri naredna turnira brani 4000 poena a ni na jednom neće biti glavni favorit i pitanje dali će uopšte osvojiti turnir na betonu ove sezone kada je to teško išlo i na šljaci.

da da da

pre 9 godina

Zapravo sad trenutno vise strahujem da bi Fedex mogao da ga ugrozi nego Rafa. Jeste Federer daleko ali poceo je ponovo da igra na visokom nivou, dolazi njemu jako omiljen beton, gde ne brani skoro nista, ali zaista je mala verovatnoca da ce uspeti da osvoji neki masters ili mozda cak i UO, jeste igrao finale Vimbldona , ali trava je trava a beton je beton. Nole sigurno treba da iskoristi ovu pobedu i da uhvati zalet, kako bi se sto vise odlepio od Nadala u naredna tri turnira, jer posle dolazi pakleni deo sezone gde Nole bukvalno brani sve, prevedeno u bodove posle UO Nole brani 4000 a Rafa 1960. Ali zato do kraja sezone Rafa brani 5960 , a Nole 5640.
Nadal-Can-1000,Sin-1000,US-2000,Peking-300,Sangaj-360,Pariz-360,London-1000- 6020 do kraja godine
Djokovic-Can-360,Sin-180-US-1200,Peking-500,Sangaj-1000,Pariz-1000,London-1500+Davis cup 390- do kraja godine 6130
tvoja racunica 5960 i 5640 nije tacna
Race lista
Djokovic 7250
Nadal 6650
Federer 4560
da bi Federer bio 1 treba da osvoji "samo" 2700 bodova vise od Novaka do kraja godine....ako bi Novak recimo igrao samo 1/2 do kraja godine Federer bi morao da osvoji US Open, London i da uzme barem 2 mastersa da bi bio br 1
To je vise nego nerealno za razliku od Nad kome je dovoljno da do kraja godine osvoji 601 poen vise od Nov i da zavrsi godinu na prvom mestu.Novak je inace sam kriv sto je pustio Nadala da bude prvi 10 meseci.Nadal nije odbranio jako puno poena ali mu je Novak porazom na AO omogucio da bude br 1 do W

Predo

pre 9 godina

Interesantno da se o ovome nije puno govorilo prije finala što znači da su u međuvremenu sazreli i novinari i gledaoci. Mesto na listi je samo posledica uspeha na turnirima. Ljude verovatno zanima kakva je perspektiva i koliko je prvo mesto ugroženo. Novak je u sjajnoj poziciji. Dolaze turniri na kojima tradicionalno dobro igra, a "brani" 360 bodova u Kanadi i 180 u Sinsinatiju. Onda dolazi US Open, gde brani finale i 1200 bodova. Rafa je osvojio sva tri turnira i čini se da bi Novak mogao izgubiti prvo mesto samo ako ne bi igrao uopšte. Na race listi za ovu godinu ima oko 500 bodova prednosti.

Liberal

pre 9 godina

Za mene ce uvek biti prvi i kao sportista i kao covek. Ne zato sto je nas covek vec zato sto je gromada kao licnost! Svaka cast sampionu na pobedi i radosti sto donosi ovom malom narodu!:)

sasa

pre 9 godina

Onaj osećaj kad su svi u publici protiv tebe, kad se boriš sa samim sobom, sa svojom istorijom patnje, bola, straha, onaj osećaj kad imaš milion misli u glavi a moraš biti fokusiran, a protivnik najveći teniser u istoriji na svojoj podlozi, uz svoju publiku, e tad znaš da si besmrtan, neprocenjivo...

aleksa

pre 9 godina

Zapravo sad trenutno vise strahujem da bi Fedex mogao da ga ugrozi nego Rafa. Jeste Federer daleko ali poceo je ponovo da igra na visokom nivou, dolazi njemu jako omiljen beton, gde ne brani skoro nista, ali zaista je mala verovatnoca da ce uspeti da osvoji neki masters ili mozda cak i UO, jeste igrao finale Vimbldona , ali trava je trava a beton je beton. Nole sigurno treba da iskoristi ovu pobedu i da uhvati zalet, kako bi se sto vise odlepio od Nadala u naredna tri turnira, jer posle dolazi pakleni deo sezone gde Nole bukvalno brani sve, prevedeno u bodove posle UO Nole brani 4000 a Rafa 1960. Ali zato do kraja sezone Rafa brani 5960 , a Nole 5640. Dakle Nole brani manje bodova a Rafa sumnjam da ce uspeti da odbrani sve tri titule, ako nista onda ce Nole morati da ga tuce u finalima i da pravi razliku. Dakle ako bude daj Boze zdrav na prvom mestu moze da ostane 'ladno do IW , a posle ce vec biti malo teze prvo mesto i odbraniti.

P.S.
Ako ikada Holivudu ponestane ideja za dramaticne filmove uvek mogu da snime jedan o Noletu ;)

crni petrovic ivan

pre 9 godina

@nikola Tvoj komentar je prepun gresaka. Najpre, Novak ove godine ima skor 37-4 i 4 osvojene titule, Rafin skor je 44-8, takodje 4 osvojene titule. Znaci Novak je igrao na 8, a Rafa na 12 turnira. Sto se tice prosle godine, Rafa je odigrao 17 turnira, a Novak 16 turnira i Davis cup, Rafa je sezonu krenuo u februaru, nije igrao AO. Nije tacno da je Rafa na kraju bio bolji zbog veceg broja nastupa, trku su odlucili dva medjusobna susreta na GS, koje je Rafa dobio ( SF na RG i F USO ). Da je Novak dobio jedan od ta dva susreta, on bi bio prvi.

robin hud

pre 9 godina

Novakova pobeda na Vimbldonu je veći uspeh nego osvajanje RG i toga je sigurno i on svestan. Njega je ustvari sve vreme taj imperativ pobede na RG i koštao rezultata na drugim GS. Naravno da će on osvojiti RG u to nema sumnje i to u trenutku kad bude rasterećen tog imperativa. Inače vrlo je smešno ovo baljezganje oko prvog mesta. Rang lista postoji i po njoj se odlučuju mnoge stvari. Mnogo je važno biti br.1. Uostalom glupo je reći, ali ne može se biti prvi bez osvajanja turnira i GS. Najviše što me trenutno interesuje je igra Nadala na sledećim turnirima. On je očigledno u velikoj igračkoj krizi. Zbog samog tenisa nadam se da će je popraviti. Nisam previše komentarisao finale Vim. ali pomeni je najznačajniji prvi set, gde je Novak uspeo da ga odvede bar do taj brejka, čime je debelo izmorio F. što je imalo ogroman uticaj na nastavak meča. Pasing šotovi su takođe bili vrlo bitni, pošto je njima vraćen F. na osnovnu liniju. To su treninzi sa Stepanekom i Bekerom. Novak se ceo turnir ustvari spremao za finale protiv Federera i priznao da je gledao mečeve. Osvojiće i US open.

///

pre 9 godina

@da da da
I opet nikakve veze nema.
Ko je bolji znas po tome koliko je ko titula osvojio i koliko je bio na 1 mestu.
Federer 17 GS, Nadal 14. Federer preko 300 nedelja na 1 mestu, Nadal ni pola od toga.
Znaci, Nadal ce u svojoj eri biti 2 po broju GS i 3 po vremenu provedenom na prvom mestu, jer ce ga i Novak tu prestici.
GS mozda osvoji jos jedan, i to samo taj RG, Federer mozda uzme neki US Open ili Vimbldon, a najvise GS u narednim godinama uzece Djokovic.
Medjusobni skor ne odredjuje nista. Rodik, Hjuti, Safin, Brugera.... svi imaju pozitivan skor sa Samprasom. Pa je Sampras legenda tenisa, a oni nisu.
Davidenko ima pozitivan skor sa Nadalom, Rodik i Safin sa Novakom, pa opet, zna se ko je ko.
Moze Nadal jos 50 puta da pobedi Novaka, ali ako ga Novak stigne po broju GS ( a pre ce Novak stici Nadala nego Nadal Federera, jer Novak na svakom GS moze do titule, a Nadal samo na RG), a prestici ce ga i po vremenu na 1 mestu, bice ocigledno da je Djokovic uspesniji.
I tako ce Nadal zavrsiti tek kao 3 u svojoj "eri".
RG niko ne omalovazava, omalovazava se njegov usepeh na ostalim GS. Nadal je osim na sljaci, prosecan teniser.

chat: nick:

pre 9 godina

Izgubio je Australian Open od pobednika turnira, izgubio je Roland Garros u finalu, i osvojio Wibledon.

Sta reci posle prva tri gran slama...No1e!!!

P.S. Ovo mi je palo na pamet. Bas bi bila fora da je Djokovic poslao majice kao poklon za Federerove blizance na kojoj pise. "I`m the next No1e".
Simbolike i na pretek.

REP.SRPSKA

pre 9 godina

ovo je samo logican sled dogadjaja.vjerujte mi,ja sam vec pomisio,sad ce te se smijati svi,da je neka urota napravljena protiv naseg Noleta.izgubi covjek onolika finala na onakav nacin,postalo malo previse sumnjivo,odjednom najjaci igrac sto se tice psihe,pada,gubi bitne poene,ne moze da servira.kao da mu neko ne dozvoljava da osvaja,jer za Boga,da jedan mali Srbin,bude medju najboljima svih vremena,u ovom novom svetskom poretku,pa makar to bila tako marginalna stvar kao sto je tenis.jer poslije 2011.krenuo je tajfun zvani Nole,trebalo je to zaustaviti.ko zna gdje bi se zaustavio da je nastavio sa onim vanzemaljskim tenisom,tenisom iz druge dimenzije.nada se da ima snage da dodje do magicnih 10 GS..sto mu zelim od srca,zelim i njemu i Jeleni i bebi puno zdravlja i srece u zivotu.HVALA TI NOVACE OD SRCA.

Dylan Dog

pre 9 godina

Iskrene čestitke sjajnom Novaku na svemu što je postigao pobedom u jučerašnjem finalu Vimbldona!
Najteža stvar je pobediti sebe i svoje duhove prošlosti i poništiti uticaj negativne energije od ranijih neuspeha. Prevazići trenutnu lošu sportsku sreću i ostati na nogama dok ona ne okrene svoj krug u vašu korist je nešto što mogu samo oni koji su dovoljno hrabri i jaki duhom, oni koji su izuzetno uporni i veruju u sebe.
A podvig za sebe je pobediti takvu tenisku instituciju kakav je Rodžer Federer, koga previše respektujete, koji vam po stilu igre ne leži, i to u finalu njegovog Vimbldona, pred njegovom publikom, na podlozi koja njemu najviše a vama najmanje odgovara. Pobediti Rodžera, i to kakvog Rodžera...
Čini se da je RF odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ikada i ipak izgubio. Sjajno je servirao, nije imao karakteristične mentalne padove, nije mu se raspao bekhend, nije mu se raspao forhend, servirao je i riternerirao izuzetno, odlično pokrivao teren i vrlo nadahnuto rešavao situacije na mreži. Da li je mogao bolje? Teško - RF se razleti samo ako ga pustite da uđe u teren. U suprotnom - verovatno najbolje što može je ono što smo juče videli. Sve karte je bacio na sto, a opet nije bilo dovoljno.
Zbog svega gore napisanog, ovaj Novakov trijumf je možda i najveći u njegovoj karijeri, a dostignuće možda veće i od eventualnog trijumfa nad Rafom u finalu RG-a.
Zato Novaku najiskrenije čestitke, puno zdravlja i sreće u nastavku karijere i životu uopšte.
Uzdravlje!

milanche

pre 9 godina

Poruka za gospodina koji se potpisao sa Zagreb,nemoj da kudis tenisere iz CRO jer su sve to odlicni sportisti i sjajni ljudi!Dok nije bilo Djokovica,bilo mi je drago zbog vaseg Ivanisevica koji je osvojio vimbledon!Cilic najpre moze da ponovi slican uspeh,samo kockice da se sloze!U sustini,drago mi je kad mi iz malih zemalja uspemo da osvojimo nesto sto je namenjeno velikim silama

Broj koji govori sve

pre 9 godina

Novak je ukupno 36 puta pobedio Federera i Nadala. Ova dvojica su najveci ikada, a jedan nas klinac ni pet ni sest nego tridesetset

Novak Back At No. 1

pre 9 godina

Novak Djokovic replaces Rafael Nadal at No. 1 in the Emirates ATP Rankings.

Zvanicna poruka na ATP sajtu. Nema nista lepse.

NO1111eeee

pre 9 godina

Znaci Toronto, Sinisnati i US Open - Nole brani 1740, a Rafa brani 4000.
Najbitnija cinjenica je da posle toga Nole ide u Kinu gde je obozavan i igra na svojoj omiljenoj podlozi. Da ne pricamo koliko ce biti radostan em posle ovog Wimbledonskog trofeja, em sto zbog rodjenja deteta. Bice pun poleta i zelje da te pobede posveti svome detetu.
Nole je trebao i pre Garrosa da bude prvi, ali se malo oduzilo. Sada nema sansi da ikada vise ispusti to prvo mesto. A sledece godine nece vise biti odmornog Rafe ili Murraya. Oni su svoje pauze iskoristili.

Po piscu i lekaru Lazi Lazarevicu nazvana bolnica....

pre 9 godina

@ "...pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon"
(da da da, 7. jul 2014 12:29)

Ovo sto ti kao konstatujes kao neoborivo vise je za bilten koji (mozda) uredjuju u "Lazi".

Kazes da za Novaka navijaju samo neuspesni. Pazi, bogati! Ti si jako uspesan - prizeljkujes da ti zenini roditelji sto pre "odu na onaj svet" (tvoje reci) da bi ti imao jos tri stana (Hoce li bas tebi to ostati ili ces oteti od supruge?). Aferim ti bilo! Kako li si, onda, stekao to sto trenutno imas?

Ja nikad ni za koga u zivotu nisam navijao kao za Novaka i Moniku (Koliko da znas, ove godine idem u penziju). Steklo se NESTO i od imetka, ali mi je najvrednije to sto sam 2 puta (Pazi: DVA PUTA) u drzavi bio proglasen NAJBOLJIM u svom poslu. Dzaba ti novci (Dj. Balasevic)... to je vrednije od svega (porodicu ne racunam) sto sam stekao. Mozes li se ti pohvaliti tako necim, osim sto ljude vrednujes da li imaju auto, stan...

Ej, a navijam za Novaka!

Radojica i Milojica sa fakultetom

pre 9 godina

Poruka za uspešnog naslednika dva stana i imaoca dva automobila sa Limana. Novak je rođeni pobednik što nas "neuspešne" inspiriše da se izdignemo iz prosečnosti i damo sve od sebe. "Radojica i Milojica", obični ljudi, će pobediti. Novak daje tu nadu i pokazuje put rada hrabrosti i upornosti. Inače svi moji prijatelji, kao i ja, smo fakultetski obrazovani i ovo proslavljamo kao lični i nacionalni uspeh. Pozdrav svim beznadežnim ljudima koji su dobili malo radosti i podstreka za buduće uspehe.Čestitam Novaku i Federeru na fenomenlnom meču. Verujem da i prave komšije ovo doživljavaju na isti način.

djoko_2013

pre 9 godina

Gromado ljudska,veliki majstore ove igre sve najiskrenije cestitke za No.1 :) Ali,ja bih iskreno vise volio da Nole osvjaja godisnje minimalno 2 Grend Slema i par Mastersa,pa nek bude i drugi :)
Jer...Nama je Novak zauvjek broj 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Struki

pre 9 godina

Definitivno je veoma blizu da do kraja godine zadrzi 1 mesto,iako je proslu godinu posle USA-opena sve titule osvojio,ne treba smetnuti s uma da mu je u skoro svim finalima rival bio Nadal! Nadal sigurno nece ponoviti sva ta finala,a Novak sasvim sigurno na krilima ovog trijumfa moze opet sve osvojiti! Srecno majstore i samo nastavi da "gazis"!

ivan78bg

pre 9 godina

@Nadal-Federer-Djokovic
Vest je da je Novak opet postao broj 1.I da je osvoji W.Ne ko je najbolji teniser svih vremena-to je inace subjektivno mishljenje ne postoji nikakva tabela.Cisto da ti objasnim posto vidim da si se zbunio.Znam da te boli to sto je Nole osvoji W:))))))

Struki

pre 9 godina

"Da,da,da,vidis "majstore"ja bih se pre druzio sa tim ljudima za koje ti kazes da su jedva zavrsili srednju skolu,jer nikad nisam gotivio vas sto ste na neku"prevaru"i "mulju"stekli to cime se ti hvalis(verovatno i po politickoj osnovi)! Inace da napomenem samo da i ja imam zenu,dete i da radim u solidnoj firmi,ali nemam auto ni 3 stana,vec samo jedan od 54 m2! Ali zato imam dosta pravih prijatelja svih obrazovanja!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Ono što stvarno fascinira je podatak da je Djoković od 2010. od 19 mogućih finala, na gren selmovima, odigrao 12!! ili 63% ili njegov udeo je 31,6% a svih osalih igrača, zajedno, 68,40%. I to kojih igrača!!! Federer, Nadal, Marej, Del Potro..... Fantastično...

www

pre 9 godina

@Misha, 7. jul 2014 09:17
Ne brani Djokovic nista do oktobra, sve to brani Nadal.
U avgustu Novak brani 360 poena u Kanadi, Nadal 1000.
U Sinsinatiju Novak brani 180 poena, Nadal 1000.
U septembru Novak brani 1200 poena na US Openu, Nadal 2000.

Tako da je uz trenutnih 460 poena razlike za Djokovica njegovo prvo mesto je vrlo sigurno. Nek izvoli Nadal nek ga stigne, kad bi to bilo tako lako.

only fools and horses

pre 9 godina

pozdrav ia Gasprom-a(NIS-tzv Karingtonka) sa Limana....rusi su zakon
(da da da, 07. jul 2014 12:29)

E vidiš, ja mogu da napišem da imam 37 stanova, 4 automobila i limuzinu sa vozačem Da mi je žena bivša manekenka koja je doktorirala i imamo troje dece. I da čekam da mi tetke odu na onaj svet kako bi nasledio još 25 stanova. Sve trpi tastatura.
Ne znam, možda imaš, možda nemaš, ali znam šta nemaš - poznavanje pravopisa, stavi negde razmak, piši smislenije, ne može da se razume ništa. I logike u razmišljanju isto nemaš, teško je pratiti uopšte nesuvislo nabrajanje u tekstu. A diplomu možda i imaš, ali na Megatrendu ili sličnom fakultetu.

djoka

pre 9 godina

Nadal brani naredna dva mastersa i US open,tako da Novak ostaje na broju jedan 100% do mastersa u Parizu a verovatno i do kraja godine,sve je ovo manje bitno,bitno je da on nastavi ovako i da osvaje turnire!

novakov navijac

pre 9 godina

Sve cestitke Novaku na osvajanju turnira i povratku na prvo mesto koje i zasluzuje.
Sad da dam mali osvrt na ovog nadalovog fana koji je racunao neke odnose pobeda, osvojenih GS i turnira i d amu porucim da je trebao uzeti u obzir koje turnire je osvajao njegov ljubimac, koje Federer i u kom vremenskom periodu. Nije isto bilo od 2002-2008 kao od 2009-2014 jer se u zadnjih 6 godina pored tog dvojca (Federer-Nadal koji su tad dominirali i nisu imali neku jaku konkurenciju) pojavio Novak a nesto kasniej i Endi. Treba biti realan pa u racunicu i te parametre uvrstiti pa tek ond amozes reci da je Nadal najbolji...

da da da

pre 9 godina

posto te to vec koliko kopka ...do US opena Nadal brani 4000 a Djokovic 1740...posle US opena Nadal brani 2020 a djokovic 4390

odnosno do kraja godine Nadal brani 6020 a Novak 6130

ono sto je bitno je na race listi:
Novak 7250
Nadal 6650
obojica su se kvalifikovali za WTF(Nadal na RG,Novak na W)
crta za WTF je 5790 koja ce se do kraja godine spustiti na oko 3000-3500

U Londonu ce sigurno pored pomenute 2 biti Federer, Vavrinka, i Berdih...a za preostala 3 mesta bice zanimljiva borba izmedju Dimitrova,Mareja,Nisikorija,Ferera,Gulbisa i Raonica (tu je kraj sto se tice ucesnika WTF)...ostali za London nemaju sanse

Novak je ove godine osvojio 600 bodova vise od Nadala ...ako Nadal do kraja godine osvoji 601 poen vise od Novaka zavrsice godinu na prvom mestu
U igri je jos 8750 mada je realno da budu oko 5000-6500 obojica

niki

pre 9 godina

zadnjih 12 turnira na kojima je novak djokovic ucestvovao
peking - titula
sangaj - titula
pariz - titula
london - titula
australia open - cetvrtfinale, izgubio od buduceg sampiona u mecu u kom je novak osvojio 10 poena vise.
dubai - polufinale
indian wels - titula
miami - titula
monte karlo - polufinale, svi smo videli sto nije otisao dalje, povreda
rim - titula
roland garos - finale
wimbldon - titula
od 12 turnira novak je osvojio 8 titula, dve wavrinka, jednu nadal i jednu federer.. jel ima neko nesto da kaze i da se postavi pitanje ko je i zasto prvi na svetu??

Bojan

pre 9 godina

(Nadal-Federer-Djokovic, 7. jul 2014 11:07)
atp 1 jeste ogroman uspeh kako god da okrenes, to sto ima par ljudi koji su "zalutali" na to mesto ne znaci mnogo, pa ima mnogo vise tenisera koji se zovu "1 slam wonder" i cijih se imena niko ne seca nego tih par sto su bili broj jedan na par nedelja bez slem titule.
Teniseri se ne zale na bodovanje, niko osim Nadala, ciji predlog za dvogodisnje bodovanje apsolutno nema smisla, eto zamisli situaciju u kojoj Novak sezonu 2011 izdominira, osvoji 3 slema i 5 mastersa i zavrsi godinu na drugom mestu prosto zato sto je Nadal dominirao 2010.

I ne znam kako ocenjujes to da je bilo koji igrac bio prvi na listi a da u tom trenutku nije bio najbolji. To je sasvim normalno, prvo mesto na listi je prikaz rezultata u prethodnih godinu dana, a ne pokazatelj da je taj igrac u tom trenutku najbolji. Npr Nole bas u toj 2011. nije bio najbolji teniser u oktobru te godine, ali po rezultatima na nivou sezone to definitivno jeste bio.
I ne vidim kakve veze ima broj titula na odredjenom turniru za prvo mesto na listi, pa da li treba Federerov Vimbldon 2003. da se racuna danas. Svaka njemu cast i na tom turniru, ali to je davna proslost. Kao sto se pobeda Reala nad Barselonom 2003. ne ubraja u trku za titulu 2014.