Fudbal 123

Petak, 04.07.2014.

17:30

Nemačka prvi polufinalista!

Reprezentacija Nemačke prvi je polufinalista Svetskog prvenstva u Brazilu, pobedom nad Francuskom 1:0.

Nemaèka prvi polufinalista! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 9 godina

@wiener

Od Italijana vazda, oni ceo vek igraju po principu bunkera i cekaju priliku iz kontra napada a jos kada im naidju Nemci sa svojom taktikom na gol vise potpuno otvoreni.....izvini, dodju im kao poslastica. Tako je bilo prosli put, Engleze napunili 4:1, Argentinu 4:0 a Italijani ih rutinski izbacili na tu foru. Zato je sada druga prica....

wiener

pre 9 godina

Nemci nisu odigrali traljavo nego po prvi put pametno, dosta je bilo onog Nemci zakonje kao nenormalni a drugi ih pune iz kontri
(Bane, 4. jul 2014 20:57)

izvini molim te, ali kada su to nemci gubili kad ih je protivnik punio iz kontre?

Duško

pre 9 godina

Humels igrač utakmice. Ne samo što je dao gol, već je i izblokirao Benzemu u izglednoj prilici. Ostaje nedorečeno kakav bi rezultat bio da je Francuzima igrao Riberi.

о шонеси

pre 9 godina

слово е се не чита на крају речи уколико није акцентовано тако да никако не може да буде Варане

Misa Po

pre 9 godina

Sada sam se vratio, odakle sam se juce vratio. I tamo, odakle sam se juce vratio, isto se kaze vratio, kao sto se kod nas kaze vratio. Svi zadovoljni, a ja se vratio.

oskar

pre 9 godina

"Mogu da izgube na taj nacin sto ce protivnik biti na svom najvisem nivou, a i tada ce biti tesno, ali da podbace nema sanse"

jel tako bilo i na evropskom pre 2 god. kad su ih italijani rasturili s pola snage kao neke rekreativce....to sto si napisao je vazilo za one nemce iz 20. veka...ovi novi nemci skoro uvek pokleknu u polufinalu...i to rutinski i razocaraju sve

da se zna

pre 9 godina

odavni se nisam vise presmijao komentarima! Mesut izdominirao!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (More, 4. jul 2014 20:33)

I ja isto brate, i usput nije Mesut nego Osut

Marko

pre 9 godina

Smarate sa tim pravilnim izgovaranjem. Srpski je jednostavnije i pravilnije Ozil i tacka. Ako cemo da cepidlacimo strani komentatori ni jedno ime nasih sportista ne izgovore pravilno. Peja Stojakovič, Sinica Mihajlovič, Nouvak Džokovič itd..a vi nas ovde smarate Ezil pa Ezil. Koga briga kako Nemci ili Turci kazu.

zyx

pre 9 godina

>>Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi
država? :-)
(korisnik, 04. jul 2014 19:07)

Dragi "korisniče", hvala za re-post. :-)

Milko Canic

pre 9 godina

Ozil Ozila Ozilom Ozile Ozila Ozilu.U slucaju prelaska L u O kaze se Oliz. Kod nepostojanog Z kaze se Oil i tada postaje zapaljiv.Satrovacki Lizo, a kod zenskog Ozila bilo bi Lizala.Svi zadovoljni.

FIFA referee

pre 9 godina

Kako sam i predvideo pre pocetka utakmice, bila je ovo rutinska pobeda nemaca. Od 18 ucesca na svetskim prvenstvima, ovo im je 13-ti ulazak u polufinale. Neverovatna i fascinantna stvar je to sto onda kada je najbitnije, tj. kada se dodje u nokaut fazu, nemci NIKADA nisu podbacili. Mogu da izgube na taj nacin sto ce protivnik biti na svom najvisem nivou, a i tada ce biti tesno, ali da podbace nema sanse. To je ta razlika u mentalitetu nemaca i ostatka sveta, sto je i dalo inspiraciju Linekeru za onu cuvenu izreku "da je fudbal igra u kojoj uvek na kraju pobede nemci". Dzabe sto su francuzi do sada igrali atraktivno i leprsavo, svi ih stavljali u favorite za naslov prvaka, ali kad je bilo najvaznije oni su podbacili i ispali.

qwertz

pre 9 godina

E moj Dešamp, kao čuvaš Žiroa za produžetke, al treba prvo dati gol.
Raspoložen Humels + dobar Lam (konačno na pravom mestu) + najbolji golman na svetu = nema gola za Francuze.
A Mesut Ozil najveće razočaranje, Gece u prvoj postavi u polufinalu.

Bane

pre 9 godina

Kao prvo, kleli ste se u Francuze a zasto, zato sto su sjajno igrali protiv Hondurasa, Ekvadora i Svajcarske a u 1/8 finala izbacili Nigeriju......da im je neko dao na papir da napisu pa ne bi izabrali lakse protivnike, sada se tako kunete u Kolumbiju, a oni pobedili Japan, Obalu Slonovace i ne znam koga, izbacili doduse Urugvaj ali bez Suareza, tako da i oni ispadaju veceras od Brazila. Kao Francuzi igrali bolje ali Nemci prosli, ma nemoj. Francuzi gube od 13 minuta do kraja prvog poluvremena nisu smeli da napadnu da se ne otvore, Nemci se dodaju loptom ispred svog gola a oni stoje povuceni i cuvaju svoju sramotu. Nemci nisu odigrali traljavo nego po prvi put pametno, dosta je bilo onog Nemci zakonje kao nenormalni a drugi ih pune iz kontri, sada i oni lagano daju gol pa izvolte gospodo napadajte, otvorite se pa da vas napunimo, al kao sto smo videli kod Francuza ne smeju. Utakmica jeste bila dosadna jer je bila takticki postavljena ali Nemci su u potpunosti zaustavili Francuze.

serdjo

pre 9 godina

eh ovi sto kazu da je ovo najbolje prvenstvo su isti ljudi koji se cude visokim tempetaturama itd..
ustvari je uvjek isto, u skupinama zanimljivo a kasnje tvrdo bez puno golova

Marley

pre 9 godina

Zalosti,sta smo gledali ovo?Kako se ovo zove?Bolje da sam prosetao klince!Mislio sam da navijam za pancere posle ovoga nema sanse.BELGIJA DO TRONA!!!!

Srećko

pre 9 godina

Vrlo sam bio zabrinut da li ce se utakmica završiti u 90 minuta. Ne zbog ne(kvaliteta) fudbala i dobre atmosfere, vec zbog toga sto bi Tosic kasnio da ćerke odvede u igraonicu!

boban

pre 9 godina

Solidna utakmica, mozda je trebalo da bude jos malo efikasna, zasluzena pobeda Nemaca ali Francuzi uopste nisu razocarali, imaju jako dobru mladu fizicki, tehnicki jaku ekipu mislim da ce vec na sledecem EP biti u vrhu.

Cicero

pre 9 godina

Moj jedini uisak sa ovog meča, koji pritom nije nešto epohalan, jeste da je zaista vraški teško dobiti Nemačku. Osim što imaju kvalitetne igraače, njihova taktika, fizička sprema, disciplina u igri daje vrlo malo šansi protivniku. Danas su odigrali ispod svojih mogućnosti. Pokazuju malo krizu u završnici već par mečeva, al opet to je bilo dovoljno da se pobedi Francuska.

Francuzi su bili isuviše bledi. Riberi tu očigledno mnogo nedostaje. Nema tih prodora. Mnogo su grešili. Očekivao sam ipak mnogo više. Preslikali su veći deo meča protiv Nigerije.

Nadam se boljem meču Brazil : Kolumbija i naravno svim srcem za Kolumbijce. Samo da ne izgore.

wiener

pre 9 godina

mec je bio jako dosadan, pa cu i ja da komentarisem o imenima. smesno je da neki kazu ozil i gece, ponekad i u istoj recenici. i sta sad, kad ido u köln oni idu u keln ili koln?

ako neko ne moze da izgovori ö nemci ce ga bolje razumeti ako kaze e. o samo zbunjuje. u stvari, u austrijskim idjalektima se ö i izgovara e.

bzvz

pre 9 godina

- Nojer, pazi metak.-Hvala, Slavko. Benzema je fenomenalno sutirao, da ne moze bolje biti, a Nojer je odbranio kao da je nindza u kineskim filmovima, apsolutno fantasticno. Tako je Nemacka otisla u polufinale.

dejan

pre 9 godina

Evropski fudbal je dosadan, dekadentan i zrtva taktiziranja! Navijam za non-eu reprezentacije! (Costarika!, 04. jul 2014 18:31)

Jao kako si samo urban i kul. Evo moja sestra kaze da si joj sladak. Idi komentarisi postove Istoka Pavlovica na fejsu.

Aladdin Sane

pre 9 godina

Pitam se samo jedno: Kakvi su to Srbi koji mogu da navijaju za Nemce???
Idemo Francuska!!!
P.S.: Za mene je gol bio prekrsaj Humelsa, i to cist kao suza.

korisnik

pre 9 godina

>>Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi država? :-)

Dobro

pre 9 godina

Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.
Gary Lineker

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Vatra

pre 9 godina

Koji je folirant ovaj miler pa to je neverovatno. Komarac sleti na njega a on se razvlaci po travi, drzi se za glavu kao voz da je presao preko njega. Posle neko proziva spance, pa ovaj je gori od svih spanaca zajedno.

Gajetano

pre 9 godina

Galski petlovi ipak preslabi za nemacku ljutu masinu. Da im je tu jos i Marko Rojs, Nemci bi bili ubedljivo najveci kandidati za titulu. A i ovako su.

vule,gornji zemun

pre 9 godina

@alladin sane
Kako si bre naivan ili se pravis?!
Pa naravno da Srbi navijaju za Francusku, ovi sto u komentarima pisu da navijaju za Nemce, Nemacku, su nasi susjedi, dragi!

Gargamel

pre 9 godina

Auuuu što Nemačka igra loše, a Francuzi ko da su ih na livadi našli pa sad ajde da se pika nešto. Sreća da je ovo pivo ladno kao led pa makar u nečemu da se uziva

KUM

pre 9 godina

Mislim da je komentator pogrešio kada je rekao da danas Miler ako da još jedan gol obara rekord datih golova na SP ,Kloseu treba još jedan gol a Miler je dao čini mi se 10 golova na SP

goran

pre 9 godina

Nemci ko Nemci bez neke šanse i bez neke igre ,iz prvog prekida na utakmici daju gol, sada će da mrcvare igru i da čuvaju rezultat , a za to su zna se majstori ,isto kao i da umuvaju gol iz ničega ,nadam se boljem drugom poluvremenu i da Francuzi malo čvršće pritisnu ,pred kraj poluvremena su imali nekoliko opasnih napada ,ništa još nije rešeno !!!

BG

pre 9 godina

Nemci su to.
Tipicna turnirska ekipa, standardno dobri u bitnim utakmicama.
Po mom laickom misljenju, najveci nedostatak na ovom turniru je slaba forma para veznjaka Khedira - Schweinsteiger, koji je bio motor ovog tima 2010. i 2012.
Neshvatljivi su i eksperimenti u odbrani sa Fhillipp-om Lahm-om.
Takodje, nedostatak kvalitetnog napadaca je veliki problem na ovom turniru. Trener Joachim Löw mi takodje ne uliva nikakvo poverenje.
Francuzi su me prijatno iznenadili bez Ríbery-a, i sasvim solidno igraju na ovom turniru.
Fazit:
Ako Gali povedu, Nemci ce biti u problemu; u suprotnom, Lineker je to najbolje objasnio.
P.S.
U vezi Özil-a:-)
Ö = OE, dakle otvorite usta za "o" i dodajte mu "e".
Pozdrav svim pravim ljubiteljima fudbala!

OBOZAVAM FUDBAL

pre 9 godina

Obozavam fudbal da gledam i gledao sam sve utakmice na SP, ali me gledanje Novaka Djokovica toliko smorilo da nemam koncentraciju da gledam ovako vrhunsku utakmicu...

Autenticni nacionalista

pre 9 godina

I jedni i drugi su prepuni stranaca,nisu to vise autenticni nacionalni timovi.
(VOJKAN, 4. jul 2014 18:04)

zato mi i uzbekistan nemamo strance i pucamo od autentike - svi nam zavide.

zyx

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi država? :-)

Rade Futog

pre 9 godina

Ne shvatam na osnovu cega Varan ima toliku podrsu i sigurno mesto, a najbolji defanzivac Koscelni je rezerva. Lev "stavio" Milera na krilo i Lama na beka i nemci odmah bljesnuli.

les lionceaux

pre 9 godina

Nijemci i Francuzi.. za koga, tj. protiv koga navijati pitanje je sad

mozda za Francuze zato sto Francuzi imaju manje Francuza nego Nijemci Nijemaca

zyx

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi država? :-)

Autenticni nacionalista

pre 9 godina

I jedni i drugi su prepuni stranaca,nisu to vise autenticni nacionalni timovi.
(VOJKAN, 4. jul 2014 18:04)

zato mi i uzbekistan nemamo strance i pucamo od autentike - svi nam zavide.

dejan

pre 9 godina

Evropski fudbal je dosadan, dekadentan i zrtva taktiziranja! Navijam za non-eu reprezentacije! (Costarika!, 04. jul 2014 18:31)

Jao kako si samo urban i kul. Evo moja sestra kaze da si joj sladak. Idi komentarisi postove Istoka Pavlovica na fejsu.

BG

pre 9 godina

Nemci su to.
Tipicna turnirska ekipa, standardno dobri u bitnim utakmicama.
Po mom laickom misljenju, najveci nedostatak na ovom turniru je slaba forma para veznjaka Khedira - Schweinsteiger, koji je bio motor ovog tima 2010. i 2012.
Neshvatljivi su i eksperimenti u odbrani sa Fhillipp-om Lahm-om.
Takodje, nedostatak kvalitetnog napadaca je veliki problem na ovom turniru. Trener Joachim Löw mi takodje ne uliva nikakvo poverenje.
Francuzi su me prijatno iznenadili bez Ríbery-a, i sasvim solidno igraju na ovom turniru.
Fazit:
Ako Gali povedu, Nemci ce biti u problemu; u suprotnom, Lineker je to najbolje objasnio.
P.S.
U vezi Özil-a:-)
Ö = OE, dakle otvorite usta za "o" i dodajte mu "e".
Pozdrav svim pravim ljubiteljima fudbala!

Milko Canic

pre 9 godina

Ozil Ozila Ozilom Ozile Ozila Ozilu.U slucaju prelaska L u O kaze se Oliz. Kod nepostojanog Z kaze se Oil i tada postaje zapaljiv.Satrovacki Lizo, a kod zenskog Ozila bilo bi Lizala.Svi zadovoljni.

Marko

pre 9 godina

Smarate sa tim pravilnim izgovaranjem. Srpski je jednostavnije i pravilnije Ozil i tacka. Ako cemo da cepidlacimo strani komentatori ni jedno ime nasih sportista ne izgovore pravilno. Peja Stojakovič, Sinica Mihajlovič, Nouvak Džokovič itd..a vi nas ovde smarate Ezil pa Ezil. Koga briga kako Nemci ili Turci kazu.

bzvz

pre 9 godina

- Nojer, pazi metak.-Hvala, Slavko. Benzema je fenomenalno sutirao, da ne moze bolje biti, a Nojer je odbranio kao da je nindza u kineskim filmovima, apsolutno fantasticno. Tako je Nemacka otisla u polufinale.

Gargamel

pre 9 godina

Auuuu što Nemačka igra loše, a Francuzi ko da su ih na livadi našli pa sad ajde da se pika nešto. Sreća da je ovo pivo ladno kao led pa makar u nečemu da se uziva

FIFA referee

pre 9 godina

Kako sam i predvideo pre pocetka utakmice, bila je ovo rutinska pobeda nemaca. Od 18 ucesca na svetskim prvenstvima, ovo im je 13-ti ulazak u polufinale. Neverovatna i fascinantna stvar je to sto onda kada je najbitnije, tj. kada se dodje u nokaut fazu, nemci NIKADA nisu podbacili. Mogu da izgube na taj nacin sto ce protivnik biti na svom najvisem nivou, a i tada ce biti tesno, ali da podbace nema sanse. To je ta razlika u mentalitetu nemaca i ostatka sveta, sto je i dalo inspiraciju Linekeru za onu cuvenu izreku "da je fudbal igra u kojoj uvek na kraju pobede nemci". Dzabe sto su francuzi do sada igrali atraktivno i leprsavo, svi ih stavljali u favorite za naslov prvaka, ali kad je bilo najvaznije oni su podbacili i ispali.

da se zna

pre 9 godina

odavni se nisam vise presmijao komentarima! Mesut izdominirao!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (More, 4. jul 2014 20:33)

I ja isto brate, i usput nije Mesut nego Osut

Vatra

pre 9 godina

Koji je folirant ovaj miler pa to je neverovatno. Komarac sleti na njega a on se razvlaci po travi, drzi se za glavu kao voz da je presao preko njega. Posle neko proziva spance, pa ovaj je gori od svih spanaca zajedno.

Cicero

pre 9 godina

Moj jedini uisak sa ovog meča, koji pritom nije nešto epohalan, jeste da je zaista vraški teško dobiti Nemačku. Osim što imaju kvalitetne igraače, njihova taktika, fizička sprema, disciplina u igri daje vrlo malo šansi protivniku. Danas su odigrali ispod svojih mogućnosti. Pokazuju malo krizu u završnici već par mečeva, al opet to je bilo dovoljno da se pobedi Francuska.

Francuzi su bili isuviše bledi. Riberi tu očigledno mnogo nedostaje. Nema tih prodora. Mnogo su grešili. Očekivao sam ipak mnogo više. Preslikali su veći deo meča protiv Nigerije.

Nadam se boljem meču Brazil : Kolumbija i naravno svim srcem za Kolumbijce. Samo da ne izgore.

Bane

pre 9 godina

Kao prvo, kleli ste se u Francuze a zasto, zato sto su sjajno igrali protiv Hondurasa, Ekvadora i Svajcarske a u 1/8 finala izbacili Nigeriju......da im je neko dao na papir da napisu pa ne bi izabrali lakse protivnike, sada se tako kunete u Kolumbiju, a oni pobedili Japan, Obalu Slonovace i ne znam koga, izbacili doduse Urugvaj ali bez Suareza, tako da i oni ispadaju veceras od Brazila. Kao Francuzi igrali bolje ali Nemci prosli, ma nemoj. Francuzi gube od 13 minuta do kraja prvog poluvremena nisu smeli da napadnu da se ne otvore, Nemci se dodaju loptom ispred svog gola a oni stoje povuceni i cuvaju svoju sramotu. Nemci nisu odigrali traljavo nego po prvi put pametno, dosta je bilo onog Nemci zakonje kao nenormalni a drugi ih pune iz kontri, sada i oni lagano daju gol pa izvolte gospodo napadajte, otvorite se pa da vas napunimo, al kao sto smo videli kod Francuza ne smeju. Utakmica jeste bila dosadna jer je bila takticki postavljena ali Nemci su u potpunosti zaustavili Francuze.

korisnik

pre 9 godina

>>Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi država? :-)

Srećko

pre 9 godina

Vrlo sam bio zabrinut da li ce se utakmica završiti u 90 minuta. Ne zbog ne(kvaliteta) fudbala i dobre atmosfere, vec zbog toga sto bi Tosic kasnio da ćerke odvede u igraonicu!

zyx

pre 9 godina

>>Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi
država? :-)
(korisnik, 04. jul 2014 19:07)

Dragi "korisniče", hvala za re-post. :-)

Aladdin Sane

pre 9 godina

Pitam se samo jedno: Kakvi su to Srbi koji mogu da navijaju za Nemce???
Idemo Francuska!!!
P.S.: Za mene je gol bio prekrsaj Humelsa, i to cist kao suza.

Misa Po

pre 9 godina

Sada sam se vratio, odakle sam se juce vratio. I tamo, odakle sam se juce vratio, isto se kaze vratio, kao sto se kod nas kaze vratio. Svi zadovoljni, a ja se vratio.

Gajetano

pre 9 godina

Galski petlovi ipak preslabi za nemacku ljutu masinu. Da im je tu jos i Marko Rojs, Nemci bi bili ubedljivo najveci kandidati za titulu. A i ovako su.

qwertz

pre 9 godina

E moj Dešamp, kao čuvaš Žiroa za produžetke, al treba prvo dati gol.
Raspoložen Humels + dobar Lam (konačno na pravom mestu) + najbolji golman na svetu = nema gola za Francuze.
A Mesut Ozil najveće razočaranje, Gece u prvoj postavi u polufinalu.

OBOZAVAM FUDBAL

pre 9 godina

Obozavam fudbal da gledam i gledao sam sve utakmice na SP, ali me gledanje Novaka Djokovica toliko smorilo da nemam koncentraciju da gledam ovako vrhunsku utakmicu...

Dobro

pre 9 godina

Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.
Gary Lineker

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Marley

pre 9 godina

Zalosti,sta smo gledali ovo?Kako se ovo zove?Bolje da sam prosetao klince!Mislio sam da navijam za pancere posle ovoga nema sanse.BELGIJA DO TRONA!!!!

boban

pre 9 godina

Solidna utakmica, mozda je trebalo da bude jos malo efikasna, zasluzena pobeda Nemaca ali Francuzi uopste nisu razocarali, imaju jako dobru mladu fizicki, tehnicki jaku ekipu mislim da ce vec na sledecem EP biti u vrhu.

Rade Futog

pre 9 godina

Ne shvatam na osnovu cega Varan ima toliku podrsu i sigurno mesto, a najbolji defanzivac Koscelni je rezerva. Lev "stavio" Milera na krilo i Lama na beka i nemci odmah bljesnuli.

Duško

pre 9 godina

Humels igrač utakmice. Ne samo što je dao gol, već je i izblokirao Benzemu u izglednoj prilici. Ostaje nedorečeno kakav bi rezultat bio da je Francuzima igrao Riberi.

les lionceaux

pre 9 godina

Nijemci i Francuzi.. za koga, tj. protiv koga navijati pitanje je sad

mozda za Francuze zato sto Francuzi imaju manje Francuza nego Nijemci Nijemaca

о шонеси

pre 9 godina

слово е се не чита на крају речи уколико није акцентовано тако да никако не може да буде Варане

KUM

pre 9 godina

Mislim da je komentator pogrešio kada je rekao da danas Miler ako da još jedan gol obara rekord datih golova na SP ,Kloseu treba još jedan gol a Miler je dao čini mi se 10 golova na SP

goran

pre 9 godina

Nemci ko Nemci bez neke šanse i bez neke igre ,iz prvog prekida na utakmici daju gol, sada će da mrcvare igru i da čuvaju rezultat , a za to su zna se majstori ,isto kao i da umuvaju gol iz ničega ,nadam se boljem drugom poluvremenu i da Francuzi malo čvršće pritisnu ,pred kraj poluvremena su imali nekoliko opasnih napada ,ništa još nije rešeno !!!

vule,gornji zemun

pre 9 godina

@alladin sane
Kako si bre naivan ili se pravis?!
Pa naravno da Srbi navijaju za Francusku, ovi sto u komentarima pisu da navijaju za Nemce, Nemacku, su nasi susjedi, dragi!

wiener

pre 9 godina

Nemci nisu odigrali traljavo nego po prvi put pametno, dosta je bilo onog Nemci zakonje kao nenormalni a drugi ih pune iz kontri
(Bane, 4. jul 2014 20:57)

izvini molim te, ali kada su to nemci gubili kad ih je protivnik punio iz kontre?

serdjo

pre 9 godina

eh ovi sto kazu da je ovo najbolje prvenstvo su isti ljudi koji se cude visokim tempetaturama itd..
ustvari je uvjek isto, u skupinama zanimljivo a kasnje tvrdo bez puno golova

oskar

pre 9 godina

"Mogu da izgube na taj nacin sto ce protivnik biti na svom najvisem nivou, a i tada ce biti tesno, ali da podbace nema sanse"

jel tako bilo i na evropskom pre 2 god. kad su ih italijani rasturili s pola snage kao neke rekreativce....to sto si napisao je vazilo za one nemce iz 20. veka...ovi novi nemci skoro uvek pokleknu u polufinalu...i to rutinski i razocaraju sve

wiener

pre 9 godina

mec je bio jako dosadan, pa cu i ja da komentarisem o imenima. smesno je da neki kazu ozil i gece, ponekad i u istoj recenici. i sta sad, kad ido u köln oni idu u keln ili koln?

ako neko ne moze da izgovori ö nemci ce ga bolje razumeti ako kaze e. o samo zbunjuje. u stvari, u austrijskim idjalektima se ö i izgovara e.

Bane

pre 9 godina

@wiener

Od Italijana vazda, oni ceo vek igraju po principu bunkera i cekaju priliku iz kontra napada a jos kada im naidju Nemci sa svojom taktikom na gol vise potpuno otvoreni.....izvini, dodju im kao poslastica. Tako je bilo prosli put, Engleze napunili 4:1, Argentinu 4:0 a Italijani ih rutinski izbacili na tu foru. Zato je sada druga prica....

Aladdin Sane

pre 9 godina

Pitam se samo jedno: Kakvi su to Srbi koji mogu da navijaju za Nemce???
Idemo Francuska!!!
P.S.: Za mene je gol bio prekrsaj Humelsa, i to cist kao suza.

vule,gornji zemun

pre 9 godina

@alladin sane
Kako si bre naivan ili se pravis?!
Pa naravno da Srbi navijaju za Francusku, ovi sto u komentarima pisu da navijaju za Nemce, Nemacku, su nasi susjedi, dragi!

Vatra

pre 9 godina

Koji je folirant ovaj miler pa to je neverovatno. Komarac sleti na njega a on se razvlaci po travi, drzi se za glavu kao voz da je presao preko njega. Posle neko proziva spance, pa ovaj je gori od svih spanaca zajedno.

les lionceaux

pre 9 godina

Nijemci i Francuzi.. za koga, tj. protiv koga navijati pitanje je sad

mozda za Francuze zato sto Francuzi imaju manje Francuza nego Nijemci Nijemaca

Autenticni nacionalista

pre 9 godina

I jedni i drugi su prepuni stranaca,nisu to vise autenticni nacionalni timovi.
(VOJKAN, 4. jul 2014 18:04)

zato mi i uzbekistan nemamo strance i pucamo od autentike - svi nam zavide.

wiener

pre 9 godina

mec je bio jako dosadan, pa cu i ja da komentarisem o imenima. smesno je da neki kazu ozil i gece, ponekad i u istoj recenici. i sta sad, kad ido u köln oni idu u keln ili koln?

ako neko ne moze da izgovori ö nemci ce ga bolje razumeti ako kaze e. o samo zbunjuje. u stvari, u austrijskim idjalektima se ö i izgovara e.

dejan

pre 9 godina

Evropski fudbal je dosadan, dekadentan i zrtva taktiziranja! Navijam za non-eu reprezentacije! (Costarika!, 04. jul 2014 18:31)

Jao kako si samo urban i kul. Evo moja sestra kaze da si joj sladak. Idi komentarisi postove Istoka Pavlovica na fejsu.

Marko

pre 9 godina

Smarate sa tim pravilnim izgovaranjem. Srpski je jednostavnije i pravilnije Ozil i tacka. Ako cemo da cepidlacimo strani komentatori ni jedno ime nasih sportista ne izgovore pravilno. Peja Stojakovič, Sinica Mihajlovič, Nouvak Džokovič itd..a vi nas ovde smarate Ezil pa Ezil. Koga briga kako Nemci ili Turci kazu.

Marley

pre 9 godina

Zalosti,sta smo gledali ovo?Kako se ovo zove?Bolje da sam prosetao klince!Mislio sam da navijam za pancere posle ovoga nema sanse.BELGIJA DO TRONA!!!!

KUM

pre 9 godina

Mislim da je komentator pogrešio kada je rekao da danas Miler ako da još jedan gol obara rekord datih golova na SP ,Kloseu treba još jedan gol a Miler je dao čini mi se 10 golova na SP

Gargamel

pre 9 godina

Auuuu što Nemačka igra loše, a Francuzi ko da su ih na livadi našli pa sad ajde da se pika nešto. Sreća da je ovo pivo ladno kao led pa makar u nečemu da se uziva

BG

pre 9 godina

Nemci su to.
Tipicna turnirska ekipa, standardno dobri u bitnim utakmicama.
Po mom laickom misljenju, najveci nedostatak na ovom turniru je slaba forma para veznjaka Khedira - Schweinsteiger, koji je bio motor ovog tima 2010. i 2012.
Neshvatljivi su i eksperimenti u odbrani sa Fhillipp-om Lahm-om.
Takodje, nedostatak kvalitetnog napadaca je veliki problem na ovom turniru. Trener Joachim Löw mi takodje ne uliva nikakvo poverenje.
Francuzi su me prijatno iznenadili bez Ríbery-a, i sasvim solidno igraju na ovom turniru.
Fazit:
Ako Gali povedu, Nemci ce biti u problemu; u suprotnom, Lineker je to najbolje objasnio.
P.S.
U vezi Özil-a:-)
Ö = OE, dakle otvorite usta za "o" i dodajte mu "e".
Pozdrav svim pravim ljubiteljima fudbala!

goran

pre 9 godina

Nemci ko Nemci bez neke šanse i bez neke igre ,iz prvog prekida na utakmici daju gol, sada će da mrcvare igru i da čuvaju rezultat , a za to su zna se majstori ,isto kao i da umuvaju gol iz ničega ,nadam se boljem drugom poluvremenu i da Francuzi malo čvršće pritisnu ,pred kraj poluvremena su imali nekoliko opasnih napada ,ništa još nije rešeno !!!

serdjo

pre 9 godina

eh ovi sto kazu da je ovo najbolje prvenstvo su isti ljudi koji se cude visokim tempetaturama itd..
ustvari je uvjek isto, u skupinama zanimljivo a kasnje tvrdo bez puno golova

Milko Canic

pre 9 godina

Ozil Ozila Ozilom Ozile Ozila Ozilu.U slucaju prelaska L u O kaze se Oliz. Kod nepostojanog Z kaze se Oil i tada postaje zapaljiv.Satrovacki Lizo, a kod zenskog Ozila bilo bi Lizala.Svi zadovoljni.

Dobro

pre 9 godina

Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.
Gary Lineker

Iz zemlje lala, uvek Vas,

zyx

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi država? :-)

OBOZAVAM FUDBAL

pre 9 godina

Obozavam fudbal da gledam i gledao sam sve utakmice na SP, ali me gledanje Novaka Djokovica toliko smorilo da nemam koncentraciju da gledam ovako vrhunsku utakmicu...

FIFA referee

pre 9 godina

Kako sam i predvideo pre pocetka utakmice, bila je ovo rutinska pobeda nemaca. Od 18 ucesca na svetskim prvenstvima, ovo im je 13-ti ulazak u polufinale. Neverovatna i fascinantna stvar je to sto onda kada je najbitnije, tj. kada se dodje u nokaut fazu, nemci NIKADA nisu podbacili. Mogu da izgube na taj nacin sto ce protivnik biti na svom najvisem nivou, a i tada ce biti tesno, ali da podbace nema sanse. To je ta razlika u mentalitetu nemaca i ostatka sveta, sto je i dalo inspiraciju Linekeru za onu cuvenu izreku "da je fudbal igra u kojoj uvek na kraju pobede nemci". Dzabe sto su francuzi do sada igrali atraktivno i leprsavo, svi ih stavljali u favorite za naslov prvaka, ali kad je bilo najvaznije oni su podbacili i ispali.

oskar

pre 9 godina

"Mogu da izgube na taj nacin sto ce protivnik biti na svom najvisem nivou, a i tada ce biti tesno, ali da podbace nema sanse"

jel tako bilo i na evropskom pre 2 god. kad su ih italijani rasturili s pola snage kao neke rekreativce....to sto si napisao je vazilo za one nemce iz 20. veka...ovi novi nemci skoro uvek pokleknu u polufinalu...i to rutinski i razocaraju sve

Rade Futog

pre 9 godina

Ne shvatam na osnovu cega Varan ima toliku podrsu i sigurno mesto, a najbolji defanzivac Koscelni je rezerva. Lev "stavio" Milera na krilo i Lama na beka i nemci odmah bljesnuli.

Bane

pre 9 godina

Kao prvo, kleli ste se u Francuze a zasto, zato sto su sjajno igrali protiv Hondurasa, Ekvadora i Svajcarske a u 1/8 finala izbacili Nigeriju......da im je neko dao na papir da napisu pa ne bi izabrali lakse protivnike, sada se tako kunete u Kolumbiju, a oni pobedili Japan, Obalu Slonovace i ne znam koga, izbacili doduse Urugvaj ali bez Suareza, tako da i oni ispadaju veceras od Brazila. Kao Francuzi igrali bolje ali Nemci prosli, ma nemoj. Francuzi gube od 13 minuta do kraja prvog poluvremena nisu smeli da napadnu da se ne otvore, Nemci se dodaju loptom ispred svog gola a oni stoje povuceni i cuvaju svoju sramotu. Nemci nisu odigrali traljavo nego po prvi put pametno, dosta je bilo onog Nemci zakonje kao nenormalni a drugi ih pune iz kontri, sada i oni lagano daju gol pa izvolte gospodo napadajte, otvorite se pa da vas napunimo, al kao sto smo videli kod Francuza ne smeju. Utakmica jeste bila dosadna jer je bila takticki postavljena ali Nemci su u potpunosti zaustavili Francuze.

Misa Po

pre 9 godina

Sada sam se vratio, odakle sam se juce vratio. I tamo, odakle sam se juce vratio, isto se kaze vratio, kao sto se kod nas kaze vratio. Svi zadovoljni, a ja se vratio.

Cicero

pre 9 godina

Moj jedini uisak sa ovog meča, koji pritom nije nešto epohalan, jeste da je zaista vraški teško dobiti Nemačku. Osim što imaju kvalitetne igraače, njihova taktika, fizička sprema, disciplina u igri daje vrlo malo šansi protivniku. Danas su odigrali ispod svojih mogućnosti. Pokazuju malo krizu u završnici već par mečeva, al opet to je bilo dovoljno da se pobedi Francuska.

Francuzi su bili isuviše bledi. Riberi tu očigledno mnogo nedostaje. Nema tih prodora. Mnogo su grešili. Očekivao sam ipak mnogo više. Preslikali su veći deo meča protiv Nigerije.

Nadam se boljem meču Brazil : Kolumbija i naravno svim srcem za Kolumbijce. Samo da ne izgore.

boban

pre 9 godina

Solidna utakmica, mozda je trebalo da bude jos malo efikasna, zasluzena pobeda Nemaca ali Francuzi uopste nisu razocarali, imaju jako dobru mladu fizicki, tehnicki jaku ekipu mislim da ce vec na sledecem EP biti u vrhu.

korisnik

pre 9 godina

>>Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi država? :-)

zyx

pre 9 godina

>>Može li neko da mi objasni zašto svi srpski sportski komentatori ponavljaju floskulu "dres sa državnim grbom" kad se još od Svetskog kupa u Nemačkoj 1974. godine na dresovima nalaze isključivo oznake fudbalskih saveza, a ne grbovi
država? :-)
(korisnik, 04. jul 2014 19:07)

Dragi "korisniče", hvala za re-post. :-)

Srećko

pre 9 godina

Vrlo sam bio zabrinut da li ce se utakmica završiti u 90 minuta. Ne zbog ne(kvaliteta) fudbala i dobre atmosfere, vec zbog toga sto bi Tosic kasnio da ćerke odvede u igraonicu!

Bane

pre 9 godina

@wiener

Od Italijana vazda, oni ceo vek igraju po principu bunkera i cekaju priliku iz kontra napada a jos kada im naidju Nemci sa svojom taktikom na gol vise potpuno otvoreni.....izvini, dodju im kao poslastica. Tako je bilo prosli put, Engleze napunili 4:1, Argentinu 4:0 a Italijani ih rutinski izbacili na tu foru. Zato je sada druga prica....

Gajetano

pre 9 godina

Galski petlovi ipak preslabi za nemacku ljutu masinu. Da im je tu jos i Marko Rojs, Nemci bi bili ubedljivo najveci kandidati za titulu. A i ovako su.

qwertz

pre 9 godina

E moj Dešamp, kao čuvaš Žiroa za produžetke, al treba prvo dati gol.
Raspoložen Humels + dobar Lam (konačno na pravom mestu) + najbolji golman na svetu = nema gola za Francuze.
A Mesut Ozil najveće razočaranje, Gece u prvoj postavi u polufinalu.

Duško

pre 9 godina

Humels igrač utakmice. Ne samo što je dao gol, već je i izblokirao Benzemu u izglednoj prilici. Ostaje nedorečeno kakav bi rezultat bio da je Francuzima igrao Riberi.

wiener

pre 9 godina

Nemci nisu odigrali traljavo nego po prvi put pametno, dosta je bilo onog Nemci zakonje kao nenormalni a drugi ih pune iz kontri
(Bane, 4. jul 2014 20:57)

izvini molim te, ali kada su to nemci gubili kad ih je protivnik punio iz kontre?

bzvz

pre 9 godina

- Nojer, pazi metak.-Hvala, Slavko. Benzema je fenomenalno sutirao, da ne moze bolje biti, a Nojer je odbranio kao da je nindza u kineskim filmovima, apsolutno fantasticno. Tako je Nemacka otisla u polufinale.

da se zna

pre 9 godina

odavni se nisam vise presmijao komentarima! Mesut izdominirao!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (More, 4. jul 2014 20:33)

I ja isto brate, i usput nije Mesut nego Osut

о шонеси

pre 9 godina

слово е се не чита на крају речи уколико није акцентовано тако да никако не може да буде Варане