Fudbal 62

Četvrtak, 26.06.2014.

08:03

FS Urugvaja: Nema dokaza, tragovi ujeda lažni

Predsednik FS Urugvaja Vilmar Valdes rekao je da "nema dovoljno dokaza" da se kazni Luis Suares zbog griženja protivnika na Svetskom prvenstvu.

FS Urugvaja: Nema dokaza, tragovi ujeda lažni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

volim fudbal i rado ga se secam

pre 9 godina

Kakav fotosop, kakvi lazni oziljci?! Sta smo mi, svi debili?! Dve godine kazne i sve sto ona nosi sa sobom. Ako se to ne desi moracu skroz da se priklonim stavu naseg proslavljenog i odlicnog kosarkasa Ducija Simonovica, iako ne zelim nista da verujem u ono sto on prica.

Wizards Serbia

pre 9 godina

Apsolutno puna podrska za Suareza! Jasno se vidi da NIJE ugrizao vec da mu je nabijeno rame u zube.
Kao sto svi znamo pojam GRIZENJA podrazumeva rad i gornje i donje vilice, na snimku se vidi jasno da je samo gornja vilica zavrsila na ramenu Kjelinija i to zbog Kjelinijeve neopreznosti.Takodje se vidi da je posle kontakta rame-zubi Suarez pao na zemlju i drzeci se za svoje vec raspale zube, sto je vec siguran dokaz da mu ke Kjelini nabio rame.Svaki zdravorazuman navijac bi shvatio da ako je vec ugrizao dva puta, da nije budala da to uradi i treci.Jeste budala sto je uopste ugrizao dva puta, ali budimo realni on je sad postao zrtva medija i apsolutno ne zasluzuje nikakvu kaznu, ni manje ni vise zasluzuje IZVINJENJE od Kjelinija.

deny

pre 9 godina

Ovdje neki usporedjuju udaranje igraca i ovo sto radi Suarez...ali ljudi dragi -to nikako nije isto. Udaranje je nesto sto se dogodi u afektu (bez ikakve namjere da opravdavam takve ispade), a ugriz, pogotovo ponavljani kao u slucaju Suareza, je patologija i trebalo bi Suareza na taj nacin i tretirati. Nasilnik moze biti jednostavno primitivni kreten -nesto tipa Joey Barton (za one koje malo bolje poznaju nogomet), a ovo sto radi Suarez je za psihijatrijsku obradu...covjeku u biti treba pomoc, a ne da na njega svi skacu. Kada netko ovo napravi nekoliko puta, a u medjuveremnu je bio i prilicno jako i rigorozno kaznjen zbog ugriza, tada je jasno da je to nagon koji Suarez uopce ne moze kontrolirati...patologija za ljecenje.

Kazna ili ne -ali njemu je potrebna strucna pomoc.

Herzeg

pre 9 godina

Haja čuj nema dokaza, a na snimku tip ko bijela ajkula zinuo i na rame mu legao... Što ga neko ne nabije laktom u zube ne kontam? Ili klizeći kopačkom?

sale

pre 9 godina

Istina je tu negde: u stvari, Kjelini je imao nameru da na kvarnjaka iscenira prekršaj, ali je moćna sila evropskih lobista udarila u potiljak Suaresa čija se glava sasvim slučajno našla na ramenu italijana, a zbog oblika vilice, Suaresovi zubi su se zarili u meko tkivo ramenog pojasa. Mislim da je objašnjenje sasvim logično, jer Suares nije palo na pamet tako nešto, pošten igrač, ali mu je glava sama neobjašnjivo poletela.
I generalno, nema smisla kažnjavati sve prljave startove i bezobrazluk na terenu, jer to nije nešto na šta mogu igrači mogu da utiču... to se nama samo čini... čak je i FIFA to shvatila, pa nije pokazan ni jedan karton za tzv. isceniran prekršaj jer ih do sada nije ni bilo na SPu!
Zato, samo napred, ovo je praznik sporta... samo mi nije jasno kako deci da objasnim pravila igre...

coach

pre 9 godina

zlobex... ti ili si jos mali i nisi svestan sta pises, ili si uzeo pare na tiketu, pa ga branis, ili si veciti kontras, kakvih danas imas na pretek. dalje nista ne bih dodao ili komentarisao. Na zalost, nijemu nije ni prvi a ni drugi put, da isto TO uradi. kako bas njemu da se dogode takve stvari, i kako on jos igra fudbal!? Da je nas, godinu dana bi dobio od komsija, a dozivotnu zabranu od FIFE. previse ga svrbe zubi. :-)

draganbb

pre 9 godina

Čovek u besu opsuje ili udar toga na koga je besan. Suares ujede. Naravno da to nije normalno, ali nije normalni ni udariti drugoga, slomiti mu vilicu ostaviti masnicu goru od ujeda, ali mi živimo u svetu gde je "normalno" udariti drugoga ali ne i ujesti.

"Aaaaaaaa, drugačije bi ja sa njim...", Maratonci trče počasni krug!

pre 9 godina

Svako ko slaže zna da je slagao - ovo bi trebalo da je kristalno jasno, samo po sebi, svakome. I od tog trenutka postaje rob svoje laži - mora da izmišlja nove laži da bi pokrio prethodne, da bi pokrio prvu. Ako malo bolje razmislite, ne bi ni trebalo da vas čudi ovaj stav Urugvajskog tima (kompletna organizacija), koji je takođe deo jedne velike laži. To je stoga, što Suares ne bi mogao sebi tako nešto da dozvoli u dresu reprezentacije (možda čak ni kluba) da mu to ne odobravaju kolege i pretpostavljeni. Da ga zajednica nije prihvatila takvog, morao bi da suzbje to očajno divljaštvo. Ali stvar je još gora. Ne samo da nalaze razumevanja za to, ne samo da ga bodre u tome, već i promovišu nasilje na terenu - advokat (pravni zastupnik Suaresa i Urugvaja u, sad već, sporu sa FIFA - on zastupa zvanični stav Suaresa i Urugvaja; država Urugvaj stoji iza ovoga na kraju lanca!) je izjavio da je to normalno, da su modrice i ujedi normalna stvar. Ima ovde likova koje treba još jače sankcionisati nego Suaresa, shodno njihovoj poziciji i ulozi. Ovde sad na videlo izlaze mračni likovi koji stoje u pozadini sistema koji promoviše nasilje, primitivizam, laž, obmanu, i bestijalnost najgore vrste - najgori moralni pad u svakom smislu. Ali, FIFA je sama sazdana od takvih likova i sve ovo će da se razvodni - namju kud od pritiska javnosti, ali će da isabotiraju istinu koliko god je moguće. Što ga manje kazne, to će sponzori moći duže da ga koriste - "nije toliko opasan, kazna je mera prekršaja".

7 gotovana

pre 9 godina

kompletan sport i drustvo je postalo toliko pokvareno (...) Covek onda skonta da je klincima jako tesko objasniti prevaru kao presudu.Upravo tako i funkcionise zapad i kapitalizam
(mirko kojotovski)

Tebe odmah u istu ludnicu sa Suarezom, u susednu sobu! Kakve veze ima sada 'zapad' i 'kapitalizam'??? Hoces da kazes da je bolje na istoku i komunizmu? Kladim se da si jedan od onih ljubitelja zavere, promoter blagostanja Belorusije, branilac svetog dela druga Putina... Ima na ovom svetu raznih ludaka - nije Suarez jedini slucaj, samo je javna licnost...

serdjo

pre 9 godina

ako nista vec je oznacio prvenstvo (i rame), kao i proslo kad je rukom sprecio gol gane. vidimo se za cetri godine pistolero, brazil je gotov za tebe

Andrej

pre 9 godina

Urugvaj mi je bio jedan od favorita, ali posle ovako sramne izjave FS-a se nadam da će ispasti u sledećoj rundi. A ovaj psihopata da se uputi na hitno lečenje.

javlja mi se

pre 9 godina

Nema sanse da se Suarez izvuce sa ovim... nego je izgleda fora da se odugovlaci konacna odluka, pa ce suspenzija glavne urugvajske zvezde izgleda stupiti na snagu POSLE 1/8 finala sa Kolumbijom, a PRE 1/4 finala sa Brazilom.

prijatelj

pre 9 godina

Zamalo celo rame da mu odgrize, dozivotna zabrana nije dovoljna, mozda da ga ubijemo, pred publikom ako moze...
Da mu je bar namerno uklizao otvorenim djonom i polomio nogu pa da razumem i da mu oprostim, ali ovaj ujed je mnogo gori od toga...
Srecan sam sto sad svi imamo nekoga da mrzimo :)

kögel TIR.

pre 9 godina

FIFA-UEFA mafiosi ... !
Njima su celog zivota bili miljenici ovi juzno americki igraci sebicnjaci i nedisciplinovani idioti.
Kad pogledas u albumu tabele ko bi sa kim trebalo da se ukrsta dolazis do zakljucka da u polu finalu mora definitivno da udje neka juzno americka reprezentacija jer je tako napravljeno .. I tako ce uvek da bude kad se sp odrzava kod latinosa lopovi bre!
Tek ima da gledamo nepravedna sudjenja samo polako.

Ja

pre 9 godina

Ujed jeste debilan potez, ali zasto je to gore od npr jucerasnjeg udaranja Zirua. Hoce li njega neko kazniti posle gledanja snimka? Jednom je direktno pesnicom namerno udario u glavu Ekvadorca, a onda kroz 10 min laktom opet u glavu. Ovaj ujed se spominje samo zato sto je neobican potez. Ko ce kazniti Valensiju i Markizija za umalo lomove nogu protivnika? Ima ih jos koji su sa namerom isli da povrede igraca.

Gospodin dzukela

pre 9 godina

e zato sto ste bezobrazne lazovcine treba da ga kazne maksimalno ,a vas ,daj boze, Kolumbija,ili sa kim vec igrate,napuni ko kantu...

mirko kojotovski

pre 9 godina

kompletan sport i drustvo je postalo toliko pokvareno da se ovakav fifin smrad oseti cak iz Brazila.Juce me klinac pita kako bi kaznio Suaresa.Dozivotno kazem.Jeste super igrac ali je bolesnik i takav treba da se leci po bolnicama a ne da orgija po terenu.Onda sam dodao da ga nece kazniti.Mali me gledao cudno jer klinac od 16godina ne razume jos uvek svu pokvarenost sistema.Novac i sponzori odlucuju.Tv dokaz i trag ujeda na ramenu ne vaze za fifu.Covek onda skonta da je klincima jako tesko objasniti prevaru kao presudu.Upravo tako i funkcionise zapad i kapitalizam.Sinoc Francuz nabode laktom ali sudija ne vidi.Ekvatorijanac startuje na loptu i preko nje kopacka sklizne na nogu i dobije crveni kao da je isao direktno da ga povredi.Tako urnisu male

kude su mi zubi?

pre 9 godina

Na ovome svetu mogu da kazem sto se desava to nije istina,mislim na ovome svetu sto bih naglasiJo,da,propaganda,sto vecina kazu,da ovome,nije istina. :)

ivan78bg

pre 9 godina

Zasto se Urugvajci zakopavaju i brane neodbranjivo?Snimak imate i jasno se sve vidi.Sada pokusavaju da nas ubede da ne verujemo svojim ocima nego njima?...

pera kojot genije

pre 9 godina

Zbog ovog stava "ništa nisam video ništa nisam čuo" odalamio bi mu još veću kaznu.
Razumijem ja da im on treba protiv Kolumbije ali bolji bi ga odbranili da su ćutali..

ZLOBEX

pre 9 godina

Video koji je dostavila FIFA je jasan, Kjelini je ramenom udario Suaresa u predelu lica, zašta je trebalo da dobije direktan crveni karton, s obzirom da je pre toga dva puta pokušao da iscenira prekršaje koji nisu postojali, valjao se i glumeo ludilo. Od siline udarca ostao mu je trag Suaresove vilice na ramenu, a ne ujed.

visibaba

pre 9 godina

Nema doakza...a to sto ja od prekjuce svaki put kad izadjem na ulicu okrecem glavu levo-desno iz straha da me ne napadne neki Suares nije dokaz je li ?? More rebno bi ja njemu bar pola godine uz obavezno psihijatrijsko posmatranje od strane sintora.

pera kojot genije

pre 9 godina

Zbog ovog stava "ništa nisam video ništa nisam čuo" odalamio bi mu još veću kaznu.
Razumijem ja da im on treba protiv Kolumbije ali bolji bi ga odbranili da su ćutali..

Gospodin dzukela

pre 9 godina

e zato sto ste bezobrazne lazovcine treba da ga kazne maksimalno ,a vas ,daj boze, Kolumbija,ili sa kim vec igrate,napuni ko kantu...

mirko kojotovski

pre 9 godina

kompletan sport i drustvo je postalo toliko pokvareno da se ovakav fifin smrad oseti cak iz Brazila.Juce me klinac pita kako bi kaznio Suaresa.Dozivotno kazem.Jeste super igrac ali je bolesnik i takav treba da se leci po bolnicama a ne da orgija po terenu.Onda sam dodao da ga nece kazniti.Mali me gledao cudno jer klinac od 16godina ne razume jos uvek svu pokvarenost sistema.Novac i sponzori odlucuju.Tv dokaz i trag ujeda na ramenu ne vaze za fifu.Covek onda skonta da je klincima jako tesko objasniti prevaru kao presudu.Upravo tako i funkcionise zapad i kapitalizam.Sinoc Francuz nabode laktom ali sudija ne vidi.Ekvatorijanac startuje na loptu i preko nje kopacka sklizne na nogu i dobije crveni kao da je isao direktno da ga povredi.Tako urnisu male

kude su mi zubi?

pre 9 godina

Na ovome svetu mogu da kazem sto se desava to nije istina,mislim na ovome svetu sto bih naglasiJo,da,propaganda,sto vecina kazu,da ovome,nije istina. :)

visibaba

pre 9 godina

Nema doakza...a to sto ja od prekjuce svaki put kad izadjem na ulicu okrecem glavu levo-desno iz straha da me ne napadne neki Suares nije dokaz je li ?? More rebno bi ja njemu bar pola godine uz obavezno psihijatrijsko posmatranje od strane sintora.

deny

pre 9 godina

Ovdje neki usporedjuju udaranje igraca i ovo sto radi Suarez...ali ljudi dragi -to nikako nije isto. Udaranje je nesto sto se dogodi u afektu (bez ikakve namjere da opravdavam takve ispade), a ugriz, pogotovo ponavljani kao u slucaju Suareza, je patologija i trebalo bi Suareza na taj nacin i tretirati. Nasilnik moze biti jednostavno primitivni kreten -nesto tipa Joey Barton (za one koje malo bolje poznaju nogomet), a ovo sto radi Suarez je za psihijatrijsku obradu...covjeku u biti treba pomoc, a ne da na njega svi skacu. Kada netko ovo napravi nekoliko puta, a u medjuveremnu je bio i prilicno jako i rigorozno kaznjen zbog ugriza, tada je jasno da je to nagon koji Suarez uopce ne moze kontrolirati...patologija za ljecenje.

Kazna ili ne -ali njemu je potrebna strucna pomoc.

ZLOBEX

pre 9 godina

Video koji je dostavila FIFA je jasan, Kjelini je ramenom udario Suaresa u predelu lica, zašta je trebalo da dobije direktan crveni karton, s obzirom da je pre toga dva puta pokušao da iscenira prekršaje koji nisu postojali, valjao se i glumeo ludilo. Od siline udarca ostao mu je trag Suaresove vilice na ramenu, a ne ujed.

sale

pre 9 godina

Istina je tu negde: u stvari, Kjelini je imao nameru da na kvarnjaka iscenira prekršaj, ali je moćna sila evropskih lobista udarila u potiljak Suaresa čija se glava sasvim slučajno našla na ramenu italijana, a zbog oblika vilice, Suaresovi zubi su se zarili u meko tkivo ramenog pojasa. Mislim da je objašnjenje sasvim logično, jer Suares nije palo na pamet tako nešto, pošten igrač, ali mu je glava sama neobjašnjivo poletela.
I generalno, nema smisla kažnjavati sve prljave startove i bezobrazluk na terenu, jer to nije nešto na šta mogu igrači mogu da utiču... to se nama samo čini... čak je i FIFA to shvatila, pa nije pokazan ni jedan karton za tzv. isceniran prekršaj jer ih do sada nije ni bilo na SPu!
Zato, samo napred, ovo je praznik sporta... samo mi nije jasno kako deci da objasnim pravila igre...

Wizards Serbia

pre 9 godina

Apsolutno puna podrska za Suareza! Jasno se vidi da NIJE ugrizao vec da mu je nabijeno rame u zube.
Kao sto svi znamo pojam GRIZENJA podrazumeva rad i gornje i donje vilice, na snimku se vidi jasno da je samo gornja vilica zavrsila na ramenu Kjelinija i to zbog Kjelinijeve neopreznosti.Takodje se vidi da je posle kontakta rame-zubi Suarez pao na zemlju i drzeci se za svoje vec raspale zube, sto je vec siguran dokaz da mu ke Kjelini nabio rame.Svaki zdravorazuman navijac bi shvatio da ako je vec ugrizao dva puta, da nije budala da to uradi i treci.Jeste budala sto je uopste ugrizao dva puta, ali budimo realni on je sad postao zrtva medija i apsolutno ne zasluzuje nikakvu kaznu, ni manje ni vise zasluzuje IZVINJENJE od Kjelinija.

kögel TIR.

pre 9 godina

FIFA-UEFA mafiosi ... !
Njima su celog zivota bili miljenici ovi juzno americki igraci sebicnjaci i nedisciplinovani idioti.
Kad pogledas u albumu tabele ko bi sa kim trebalo da se ukrsta dolazis do zakljucka da u polu finalu mora definitivno da udje neka juzno americka reprezentacija jer je tako napravljeno .. I tako ce uvek da bude kad se sp odrzava kod latinosa lopovi bre!
Tek ima da gledamo nepravedna sudjenja samo polako.

Herzeg

pre 9 godina

Haja čuj nema dokaza, a na snimku tip ko bijela ajkula zinuo i na rame mu legao... Što ga neko ne nabije laktom u zube ne kontam? Ili klizeći kopačkom?

javlja mi se

pre 9 godina

Nema sanse da se Suarez izvuce sa ovim... nego je izgleda fora da se odugovlaci konacna odluka, pa ce suspenzija glavne urugvajske zvezde izgleda stupiti na snagu POSLE 1/8 finala sa Kolumbijom, a PRE 1/4 finala sa Brazilom.

"Aaaaaaaa, drugačije bi ja sa njim...", Maratonci trče počasni krug!

pre 9 godina

Svako ko slaže zna da je slagao - ovo bi trebalo da je kristalno jasno, samo po sebi, svakome. I od tog trenutka postaje rob svoje laži - mora da izmišlja nove laži da bi pokrio prethodne, da bi pokrio prvu. Ako malo bolje razmislite, ne bi ni trebalo da vas čudi ovaj stav Urugvajskog tima (kompletna organizacija), koji je takođe deo jedne velike laži. To je stoga, što Suares ne bi mogao sebi tako nešto da dozvoli u dresu reprezentacije (možda čak ni kluba) da mu to ne odobravaju kolege i pretpostavljeni. Da ga zajednica nije prihvatila takvog, morao bi da suzbje to očajno divljaštvo. Ali stvar je još gora. Ne samo da nalaze razumevanja za to, ne samo da ga bodre u tome, već i promovišu nasilje na terenu - advokat (pravni zastupnik Suaresa i Urugvaja u, sad već, sporu sa FIFA - on zastupa zvanični stav Suaresa i Urugvaja; država Urugvaj stoji iza ovoga na kraju lanca!) je izjavio da je to normalno, da su modrice i ujedi normalna stvar. Ima ovde likova koje treba još jače sankcionisati nego Suaresa, shodno njihovoj poziciji i ulozi. Ovde sad na videlo izlaze mračni likovi koji stoje u pozadini sistema koji promoviše nasilje, primitivizam, laž, obmanu, i bestijalnost najgore vrste - najgori moralni pad u svakom smislu. Ali, FIFA je sama sazdana od takvih likova i sve ovo će da se razvodni - namju kud od pritiska javnosti, ali će da isabotiraju istinu koliko god je moguće. Što ga manje kazne, to će sponzori moći duže da ga koriste - "nije toliko opasan, kazna je mera prekršaja".

ivan78bg

pre 9 godina

Zasto se Urugvajci zakopavaju i brane neodbranjivo?Snimak imate i jasno se sve vidi.Sada pokusavaju da nas ubede da ne verujemo svojim ocima nego njima?...

Andrej

pre 9 godina

Urugvaj mi je bio jedan od favorita, ali posle ovako sramne izjave FS-a se nadam da će ispasti u sledećoj rundi. A ovaj psihopata da se uputi na hitno lečenje.

7 gotovana

pre 9 godina

kompletan sport i drustvo je postalo toliko pokvareno (...) Covek onda skonta da je klincima jako tesko objasniti prevaru kao presudu.Upravo tako i funkcionise zapad i kapitalizam
(mirko kojotovski)

Tebe odmah u istu ludnicu sa Suarezom, u susednu sobu! Kakve veze ima sada 'zapad' i 'kapitalizam'??? Hoces da kazes da je bolje na istoku i komunizmu? Kladim se da si jedan od onih ljubitelja zavere, promoter blagostanja Belorusije, branilac svetog dela druga Putina... Ima na ovom svetu raznih ludaka - nije Suarez jedini slucaj, samo je javna licnost...

coach

pre 9 godina

zlobex... ti ili si jos mali i nisi svestan sta pises, ili si uzeo pare na tiketu, pa ga branis, ili si veciti kontras, kakvih danas imas na pretek. dalje nista ne bih dodao ili komentarisao. Na zalost, nijemu nije ni prvi a ni drugi put, da isto TO uradi. kako bas njemu da se dogode takve stvari, i kako on jos igra fudbal!? Da je nas, godinu dana bi dobio od komsija, a dozivotnu zabranu od FIFE. previse ga svrbe zubi. :-)

serdjo

pre 9 godina

ako nista vec je oznacio prvenstvo (i rame), kao i proslo kad je rukom sprecio gol gane. vidimo se za cetri godine pistolero, brazil je gotov za tebe

draganbb

pre 9 godina

Čovek u besu opsuje ili udar toga na koga je besan. Suares ujede. Naravno da to nije normalno, ali nije normalni ni udariti drugoga, slomiti mu vilicu ostaviti masnicu goru od ujeda, ali mi živimo u svetu gde je "normalno" udariti drugoga ali ne i ujesti.

Ja

pre 9 godina

Ujed jeste debilan potez, ali zasto je to gore od npr jucerasnjeg udaranja Zirua. Hoce li njega neko kazniti posle gledanja snimka? Jednom je direktno pesnicom namerno udario u glavu Ekvadorca, a onda kroz 10 min laktom opet u glavu. Ovaj ujed se spominje samo zato sto je neobican potez. Ko ce kazniti Valensiju i Markizija za umalo lomove nogu protivnika? Ima ih jos koji su sa namerom isli da povrede igraca.

volim fudbal i rado ga se secam

pre 9 godina

Kakav fotosop, kakvi lazni oziljci?! Sta smo mi, svi debili?! Dve godine kazne i sve sto ona nosi sa sobom. Ako se to ne desi moracu skroz da se priklonim stavu naseg proslavljenog i odlicnog kosarkasa Ducija Simonovica, iako ne zelim nista da verujem u ono sto on prica.

prijatelj

pre 9 godina

Zamalo celo rame da mu odgrize, dozivotna zabrana nije dovoljna, mozda da ga ubijemo, pred publikom ako moze...
Da mu je bar namerno uklizao otvorenim djonom i polomio nogu pa da razumem i da mu oprostim, ali ovaj ujed je mnogo gori od toga...
Srecan sam sto sad svi imamo nekoga da mrzimo :)

ZLOBEX

pre 9 godina

Video koji je dostavila FIFA je jasan, Kjelini je ramenom udario Suaresa u predelu lica, zašta je trebalo da dobije direktan crveni karton, s obzirom da je pre toga dva puta pokušao da iscenira prekršaje koji nisu postojali, valjao se i glumeo ludilo. Od siline udarca ostao mu je trag Suaresove vilice na ramenu, a ne ujed.

Wizards Serbia

pre 9 godina

Apsolutno puna podrska za Suareza! Jasno se vidi da NIJE ugrizao vec da mu je nabijeno rame u zube.
Kao sto svi znamo pojam GRIZENJA podrazumeva rad i gornje i donje vilice, na snimku se vidi jasno da je samo gornja vilica zavrsila na ramenu Kjelinija i to zbog Kjelinijeve neopreznosti.Takodje se vidi da je posle kontakta rame-zubi Suarez pao na zemlju i drzeci se za svoje vec raspale zube, sto je vec siguran dokaz da mu ke Kjelini nabio rame.Svaki zdravorazuman navijac bi shvatio da ako je vec ugrizao dva puta, da nije budala da to uradi i treci.Jeste budala sto je uopste ugrizao dva puta, ali budimo realni on je sad postao zrtva medija i apsolutno ne zasluzuje nikakvu kaznu, ni manje ni vise zasluzuje IZVINJENJE od Kjelinija.

mirko kojotovski

pre 9 godina

kompletan sport i drustvo je postalo toliko pokvareno da se ovakav fifin smrad oseti cak iz Brazila.Juce me klinac pita kako bi kaznio Suaresa.Dozivotno kazem.Jeste super igrac ali je bolesnik i takav treba da se leci po bolnicama a ne da orgija po terenu.Onda sam dodao da ga nece kazniti.Mali me gledao cudno jer klinac od 16godina ne razume jos uvek svu pokvarenost sistema.Novac i sponzori odlucuju.Tv dokaz i trag ujeda na ramenu ne vaze za fifu.Covek onda skonta da je klincima jako tesko objasniti prevaru kao presudu.Upravo tako i funkcionise zapad i kapitalizam.Sinoc Francuz nabode laktom ali sudija ne vidi.Ekvatorijanac startuje na loptu i preko nje kopacka sklizne na nogu i dobije crveni kao da je isao direktno da ga povredi.Tako urnisu male

draganbb

pre 9 godina

Čovek u besu opsuje ili udar toga na koga je besan. Suares ujede. Naravno da to nije normalno, ali nije normalni ni udariti drugoga, slomiti mu vilicu ostaviti masnicu goru od ujeda, ali mi živimo u svetu gde je "normalno" udariti drugoga ali ne i ujesti.

visibaba

pre 9 godina

Nema doakza...a to sto ja od prekjuce svaki put kad izadjem na ulicu okrecem glavu levo-desno iz straha da me ne napadne neki Suares nije dokaz je li ?? More rebno bi ja njemu bar pola godine uz obavezno psihijatrijsko posmatranje od strane sintora.

Gospodin dzukela

pre 9 godina

e zato sto ste bezobrazne lazovcine treba da ga kazne maksimalno ,a vas ,daj boze, Kolumbija,ili sa kim vec igrate,napuni ko kantu...

prijatelj

pre 9 godina

Zamalo celo rame da mu odgrize, dozivotna zabrana nije dovoljna, mozda da ga ubijemo, pred publikom ako moze...
Da mu je bar namerno uklizao otvorenim djonom i polomio nogu pa da razumem i da mu oprostim, ali ovaj ujed je mnogo gori od toga...
Srecan sam sto sad svi imamo nekoga da mrzimo :)

Ja

pre 9 godina

Ujed jeste debilan potez, ali zasto je to gore od npr jucerasnjeg udaranja Zirua. Hoce li njega neko kazniti posle gledanja snimka? Jednom je direktno pesnicom namerno udario u glavu Ekvadorca, a onda kroz 10 min laktom opet u glavu. Ovaj ujed se spominje samo zato sto je neobican potez. Ko ce kazniti Valensiju i Markizija za umalo lomove nogu protivnika? Ima ih jos koji su sa namerom isli da povrede igraca.

7 gotovana

pre 9 godina

kompletan sport i drustvo je postalo toliko pokvareno (...) Covek onda skonta da je klincima jako tesko objasniti prevaru kao presudu.Upravo tako i funkcionise zapad i kapitalizam
(mirko kojotovski)

Tebe odmah u istu ludnicu sa Suarezom, u susednu sobu! Kakve veze ima sada 'zapad' i 'kapitalizam'??? Hoces da kazes da je bolje na istoku i komunizmu? Kladim se da si jedan od onih ljubitelja zavere, promoter blagostanja Belorusije, branilac svetog dela druga Putina... Ima na ovom svetu raznih ludaka - nije Suarez jedini slucaj, samo je javna licnost...

kögel TIR.

pre 9 godina

FIFA-UEFA mafiosi ... !
Njima su celog zivota bili miljenici ovi juzno americki igraci sebicnjaci i nedisciplinovani idioti.
Kad pogledas u albumu tabele ko bi sa kim trebalo da se ukrsta dolazis do zakljucka da u polu finalu mora definitivno da udje neka juzno americka reprezentacija jer je tako napravljeno .. I tako ce uvek da bude kad se sp odrzava kod latinosa lopovi bre!
Tek ima da gledamo nepravedna sudjenja samo polako.

pera kojot genije

pre 9 godina

Zbog ovog stava "ništa nisam video ništa nisam čuo" odalamio bi mu još veću kaznu.
Razumijem ja da im on treba protiv Kolumbije ali bolji bi ga odbranili da su ćutali..

kude su mi zubi?

pre 9 godina

Na ovome svetu mogu da kazem sto se desava to nije istina,mislim na ovome svetu sto bih naglasiJo,da,propaganda,sto vecina kazu,da ovome,nije istina. :)

deny

pre 9 godina

Ovdje neki usporedjuju udaranje igraca i ovo sto radi Suarez...ali ljudi dragi -to nikako nije isto. Udaranje je nesto sto se dogodi u afektu (bez ikakve namjere da opravdavam takve ispade), a ugriz, pogotovo ponavljani kao u slucaju Suareza, je patologija i trebalo bi Suareza na taj nacin i tretirati. Nasilnik moze biti jednostavno primitivni kreten -nesto tipa Joey Barton (za one koje malo bolje poznaju nogomet), a ovo sto radi Suarez je za psihijatrijsku obradu...covjeku u biti treba pomoc, a ne da na njega svi skacu. Kada netko ovo napravi nekoliko puta, a u medjuveremnu je bio i prilicno jako i rigorozno kaznjen zbog ugriza, tada je jasno da je to nagon koji Suarez uopce ne moze kontrolirati...patologija za ljecenje.

Kazna ili ne -ali njemu je potrebna strucna pomoc.

sale

pre 9 godina

Istina je tu negde: u stvari, Kjelini je imao nameru da na kvarnjaka iscenira prekršaj, ali je moćna sila evropskih lobista udarila u potiljak Suaresa čija se glava sasvim slučajno našla na ramenu italijana, a zbog oblika vilice, Suaresovi zubi su se zarili u meko tkivo ramenog pojasa. Mislim da je objašnjenje sasvim logično, jer Suares nije palo na pamet tako nešto, pošten igrač, ali mu je glava sama neobjašnjivo poletela.
I generalno, nema smisla kažnjavati sve prljave startove i bezobrazluk na terenu, jer to nije nešto na šta mogu igrači mogu da utiču... to se nama samo čini... čak je i FIFA to shvatila, pa nije pokazan ni jedan karton za tzv. isceniran prekršaj jer ih do sada nije ni bilo na SPu!
Zato, samo napred, ovo je praznik sporta... samo mi nije jasno kako deci da objasnim pravila igre...

Andrej

pre 9 godina

Urugvaj mi je bio jedan od favorita, ali posle ovako sramne izjave FS-a se nadam da će ispasti u sledećoj rundi. A ovaj psihopata da se uputi na hitno lečenje.

coach

pre 9 godina

zlobex... ti ili si jos mali i nisi svestan sta pises, ili si uzeo pare na tiketu, pa ga branis, ili si veciti kontras, kakvih danas imas na pretek. dalje nista ne bih dodao ili komentarisao. Na zalost, nijemu nije ni prvi a ni drugi put, da isto TO uradi. kako bas njemu da se dogode takve stvari, i kako on jos igra fudbal!? Da je nas, godinu dana bi dobio od komsija, a dozivotnu zabranu od FIFE. previse ga svrbe zubi. :-)

"Aaaaaaaa, drugačije bi ja sa njim...", Maratonci trče počasni krug!

pre 9 godina

Svako ko slaže zna da je slagao - ovo bi trebalo da je kristalno jasno, samo po sebi, svakome. I od tog trenutka postaje rob svoje laži - mora da izmišlja nove laži da bi pokrio prethodne, da bi pokrio prvu. Ako malo bolje razmislite, ne bi ni trebalo da vas čudi ovaj stav Urugvajskog tima (kompletna organizacija), koji je takođe deo jedne velike laži. To je stoga, što Suares ne bi mogao sebi tako nešto da dozvoli u dresu reprezentacije (možda čak ni kluba) da mu to ne odobravaju kolege i pretpostavljeni. Da ga zajednica nije prihvatila takvog, morao bi da suzbje to očajno divljaštvo. Ali stvar je još gora. Ne samo da nalaze razumevanja za to, ne samo da ga bodre u tome, već i promovišu nasilje na terenu - advokat (pravni zastupnik Suaresa i Urugvaja u, sad već, sporu sa FIFA - on zastupa zvanični stav Suaresa i Urugvaja; država Urugvaj stoji iza ovoga na kraju lanca!) je izjavio da je to normalno, da su modrice i ujedi normalna stvar. Ima ovde likova koje treba još jače sankcionisati nego Suaresa, shodno njihovoj poziciji i ulozi. Ovde sad na videlo izlaze mračni likovi koji stoje u pozadini sistema koji promoviše nasilje, primitivizam, laž, obmanu, i bestijalnost najgore vrste - najgori moralni pad u svakom smislu. Ali, FIFA je sama sazdana od takvih likova i sve ovo će da se razvodni - namju kud od pritiska javnosti, ali će da isabotiraju istinu koliko god je moguće. Što ga manje kazne, to će sponzori moći duže da ga koriste - "nije toliko opasan, kazna je mera prekršaja".

serdjo

pre 9 godina

ako nista vec je oznacio prvenstvo (i rame), kao i proslo kad je rukom sprecio gol gane. vidimo se za cetri godine pistolero, brazil je gotov za tebe

ivan78bg

pre 9 godina

Zasto se Urugvajci zakopavaju i brane neodbranjivo?Snimak imate i jasno se sve vidi.Sada pokusavaju da nas ubede da ne verujemo svojim ocima nego njima?...

javlja mi se

pre 9 godina

Nema sanse da se Suarez izvuce sa ovim... nego je izgleda fora da se odugovlaci konacna odluka, pa ce suspenzija glavne urugvajske zvezde izgleda stupiti na snagu POSLE 1/8 finala sa Kolumbijom, a PRE 1/4 finala sa Brazilom.

Herzeg

pre 9 godina

Haja čuj nema dokaza, a na snimku tip ko bijela ajkula zinuo i na rame mu legao... Što ga neko ne nabije laktom u zube ne kontam? Ili klizeći kopačkom?

volim fudbal i rado ga se secam

pre 9 godina

Kakav fotosop, kakvi lazni oziljci?! Sta smo mi, svi debili?! Dve godine kazne i sve sto ona nosi sa sobom. Ako se to ne desi moracu skroz da se priklonim stavu naseg proslavljenog i odlicnog kosarkasa Ducija Simonovica, iako ne zelim nista da verujem u ono sto on prica.