Fudbal 273

Utorak, 24.06.2014.

17:17

Italija oštećena, Urugvaj u osmini finala

Fudbaleri Urugvaja pobedili su Italiju sa 1:0 u utakmici grupe D i zajedno sa Kostarikom se plasirali u osminu finala Svetskog prvenstva.

Italija ošteæena, Urugvaj u osmini finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

273 Komentari

Sortiraj po:

Pixi

pre 9 godina

Nikada mi nije bilo jasno zasto vecina u ovoj zemlji navija za Italiju,Portugal i Spaniju.??
(zapad, 24. jun 2014 21:23)

Vidi se da si se nagledao latino serija kad si bio mali pa si sad emotivno vezan za juznu ameriku .

Anon

pre 9 godina

Juznoamerikanci igraju divlji fudbal oni kao ekipa imam bar takav utisak ne znaju ili ne postuju pravila FIFE, dok evropski bas zbog tih pravila gube utakmice jer igraju nesto disciplinovaniji fudbal, a i sudija je Meksikanac pa dajte to je kao da je igrala Srbija protiv Albanije a sudija je Bosanac :))))

vlada

pre 9 godina

Još jedna utakmica koju je na ovom prvenstvu okarakerisalo katastrofalno sudjenje!
Može se reći da je Italija oštećena, Markizijev start je trebao biti sankcionisan kartonom, ali po meni ne crvenim, a mislim da se i karadžić s tiome složio!
A sa druge strane Suaresov ugriz, ili nasrtaj kako god, nije sankcionisan (kažu nije ga ugrizo a posle se dva minuta držao za zube, malo morgenm ga nije ugrizo)

Na kraju Urugvaj se obrukao što nije iskoristio kontra napadae koji su im se ukazali sa igračem više, a složiću se sa komentarom komentatora da je i Italija podjednako kriva, jer su se od početka utakmice jajarili, i nisu hteli da idu na gol protivnika, a tek kada je došlo do stani pani, e tek tad su krenuli u napad!

Po meni Urugvaj je ipak delovao kao ekipa koja će proći dalje, ali je sudija ukaljao utakmicu da se ne lažemo! Navijao sam za uruse, lai sam posle postupka suaresa, nekako poželeo da im italijani uvale gol sa 10oricom!

nenad

pre 9 godina

Malo ste se zabunili sa vremenom kad je Suares ugrizao Kjelinija,gospodo. To se desilo koji minut pre isteka 90tog minuta I rezultat je tada vec bio 1:0 za Urugvaj.

kela

pre 9 godina

Italija igala kako se i ocekivalo , nisu nesto preterano pokusavali u napadu, previse ziheraski, umrtvili su igru i to im se osvetilo,urusi su imali vise prilika a nisu srljali i mislim da su zasluzeno po prikazanom uz veliku borbenost zasluzili da prodju dalje, ali Suarez je stvarno bacio senku na ovaj mec ,veliku glupost je napravio, mene licno jako razocarao i sigurno ce dobiti suspenziju imace problema zbog ovoga u nastavku karijere,reprezentacija bez njega totalno druga prica, ali sta da se radi sve je to fudbal uvek ce biti simuliranja udaranja i slicnih stvari a svi znamo kako to moze da se resi , e sad je pitanje koji je pravi razlog zasto neko ne zeli da se to resi, mada i to svi znaju....

Opazanje

pre 9 godina

Meni samo nije jasna jedna stvar: Ovdasnji ljubitelji fudbala su pocesto protiv evropskih ekipa, i to je ok, svako ima prava na svoje misljenje, ali..

Pa zar u klubovima tih zemalja nema GOMILA latinoamerickih igraca, koji nisu nimalo, ali nimalo imuni na simuliranje, foliranje i sl. 'trikove', pa Urugvaj je jedna od najprljavijih reprezentacija bila od kada ja pratim fudbal. U utakmici Holandija-Cile, Cileanci su skoro 10 puta, DESET PUTA padali u sesneastercu kao pokoseni cim osete ruku na ramenu. Honduras- Ekvador? Pa to je bio cirkus od padanja, plivanja i krestanja kao da ih metak pogadja pri svakom startu.

Napravite molim Vas granicu izmedju onoga 'tako se bori za svoju zemlju' i prostog opazanja prljave igre i u Evropi i u Srednjoj i Juznoj Americi.

Tugo nesreco

pre 9 godina

@Sumrak faforita - Španci, Englezi, Portugalci, Hrvati, sad Italijani ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hoću 150 pluseva, 24. jun 2014 21:38) Bolje reci sumrak evropskih reprezentacija. Englezi, Portugalci, Hrvati, pa i Italijani ti nisu bili nikakvi favoriti, jedini favorit koji je razocaro je Spanija od tih koje si nabrojao, naravno da se vise ocekivalo i od Engleske, Italije, Portugala... Ali daleko su oni od favorita. I sta su ti uopste "faForiti" kao sto kazes??? :D

Bleach

pre 9 godina

A volim samo zbog toga sto igraju bunker..
Ako ima 1-0 treba,oni ce da igraju 1-0,ovde im bio remi dovoljan,i na remi su isli,bas volim....

Džoni

pre 9 godina

Definitivno da ovo prvenstvo pokazuje da taktički i ziheraški fudbal sa mnogo pametovanja i špekulisanja koji uglavnom igraju Evropske ekipe gubi naspram totalnog ofanzivnog i fizički i trkački otvorenog koji gaje Američke reprezentacije! Utisak je da imaju mnogo više snage i da su fizički mnogo bolje pripremljeni a i klimatski uslovi im sigurno idu na ruku! Igraju prosto i sa visokim presingom, jednostavnim i brzim napadima sa puno, puno trčanja što pojednostavljuje fudbal i čini ga atraktivnijim! Od fudbala su "stručnjaci" uspeli da naprave čitavu nauku i učine ga dosadnim a ustvari je to jedna prosta i dinamična igra!

Belotele

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)

Tacno. To je opste mesto koje se decenijama prepricava s kolena na koleno; nekad je odgovaralo stvarnosti - onda kad je gazda UEFA-e bio Artemio Franchi, ali, vec odavno se stanje na terenu preokrenulo, a skoro niko ne primecuje, nego veruju dedinim pricama vise nego svojim ocima. Slicno je i s bunkerom. Catenaccio jeste bio talijanski specijalitet i jeste deo njihove fudbalske kulture, ali, vise odavno nije u modi, niti Talijani igraju ista defanzivnije nego bilo ko drugi u Evropi, a prica traje u nedogled. E, sad... ako si ti ubedjen da neko ima antene na glavi, vrlo je verovatno da ces ih i videti.

al sam pametan

pre 9 godina

sad sam gledao snimak, suarez nije ujeo kjelinija, ovaj ga je pukao laktom po zubima..e sad zašto ga je pukao, verovatno iz straha :)

srbin

pre 9 godina

Jel zna neko sto ne igra Forlan?
(Furlan, 24. jun 2014 21:20)

Zato sto ima 35 godine i dosta mu je bilo. Mada uvek moze da udje i nabode gol za 10 minuta.....

Li Osvald

pre 9 godina

E krivo mi za Suareza,opet napravio sra.., ali brate igracina je nad igracima. A ko ga mrzi neka i dalje pljuje. Ja mu oprastam , ali kaznu zasluzuje. I jos nesto, izmedju njega ludog i recimo mlitavka Dzeka , uvek sam za Suareza. Covek na terenu rodjen za bitku, a van njega je miran!
Pozdrav, Dule Vujosević (ajd' sad partizanovci!)

BOLJI JE POBEDIO

pre 9 godina

URUGVAJ JE ZASLUZENO POBEDIO.
Kod Italijana najbolji je bio Bufon. Odbranio je par fantasticnih suteva.
Sto se tice udaranja i ujedanja, svi se samo ujedaju i udaraju, to je bolje ne komentarisati.

realista

pre 9 godina

када је италија добила Србију за зеленим стилом у квалификацијама за евро нису се николу. И тако играју нуклер увек

Vultures

pre 9 godina

Prestao sam pratit SP, ovo je cirkus zivi, sudije potplacene 100%, Brazil uzima titulu jednostavno jer je domacin i organizator najskupljeg SP ikada organizovanog, finale Brazil-Francuska (3-0)

Nenad

pre 9 godina

Lose su Italijani igrali na obe zadnje utakmice.Nema tu sta da se prica i komentarise iako sam za njih navijao. Veceras bez i jedne sanse ma kakve sanse polu sanse za postizanje gola a tako i na predhodnoj.Nije bio start za crveni ali zuti jeste.Ali nije to odlucilo mec jer su go primili iz kornera.Uglavnom su nam sem Holandije i Francuske sve evropske ekipe bez snage,zbog vremena i velike vlaznosti a i zbog teske sezone u svojim klubovima.To su lepo iskoristili Americki timovi i ja bih licno voleo ako se ranije ne sastanu da bude finale Holandija protiv Brazila ili Francuzi isto protiv Brazila.mada Amerikanci i Kolumbija igraju maestralno.

css

pre 9 godina

NIJE ISTINA DA GA JE UGRIZAO!
Pokušao je da ga udari glavom.
Patite, žabari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srdjan, 24. jun 2014 21:14)

Znaci oni otisci zuba na Kjelinijevom ramenu, su u stvari, od Bengalskog tigra je l' tako ?

blah

pre 9 godina

Koliko me je Urugvaj odusevio pre 4 godine, toliko mislim da su na ovom prvenstvu najsmrdljivija ekipa. Prvi put u zivotu sam navijao za Italijane.

Dok imas vremena za more promena...

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)

Ne mogu da verujem da nisam jedini koji ovako misli. Svaka cast, brate mili, apsolutno si u pravu. Ubedljivo najbaksuznija i najpokradenija reprezentacija u poslednjih deceniju-dve. Nazalost, danas se sve to nastavilo...

Dasmir

pre 9 godina

Gledano koreknim ocima italiani zasluzeno izgubili igru. Ekipa koja 90 minuta ne ide ni jedan jedini put na napadu sta ocekuju onda. Za crveni karton da ne pricamo , bilo je vise nego 100% pravillno osudjeno..

Sasa

pre 9 godina

@les lioncealux a sto ne rece da su i 1994 i 1998 bili totalno nezainteresovani za protivnicki gol za razliku od njihovih protivnika (Brazil i Francuska) sto im se na kraju i isplatilo i vratilo kroz penale ,a 2000 su ih Holandjani u polufinalu nadigrali i unistili ali su zahvaljujući čudesnom Bufonu koji skidao i nemoguce dosli nekako do 0:0 i na penale nezasluženo prosli a koliko ima jos takvih situacija.

Ivan

pre 9 godina

Realno je neverovatno sta radi kako se fifa ponasa. Niko ne moze da me uveri da je ovo kao slecajno pogresio. Receno mu je da da Italijanima crveni, i target je bio Baloteli jer je toliko "pametan" da je idealna meta za to. Ovi ga zamene i ovaj da direktan crveni za obican faul. Strasno je samo to sto ceo svet ceka 4 godine za taj svetski kup, a kriminalci ga ovako unistavaju.

Sasa

pre 9 godina

@Trebinje tesko ce ih neko nakantati prvo mnogo su iskusni pozadi Godin igra u zivotnoj formi najbolji fudbal u karijeri plus mnogo dobar golman cvrsti na sredini i najbolji napadački par na SP bez dileme Suarez-Kavani,njima je problem bio da izadju iz grupe sad je sve moguce ,jesu sporiji malo ali se odlično postavljaju

Radovan84

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)
Jesi li primijetio koliko je utakmica na penale otislo? E bas zbog tog, sto idu uvjek na penale, zbog tog svi kazu ( i u pravu su) da su imali i dosta puta srece... Na cijelm svijetu kad kazes ''Italijanski stil'', svi znaju da je to da se ne primi gol, a hoce li se dati, najmanje je vazno...

zaharije

pre 9 godina

las lionceaux: pa iz tvoje statistike se vidi da uvek idu na nereseno , samo da ne prime gol...pa cekaju penale, sto je lutrija u kojoj su dosad imali dosta srece!

EU utopija

pre 9 godina

Evropo napuštaj fudbal. Opšta kriza svega postojećeg, pa i u najvažmijoj sporednoj stvari.
Osim trčanja bez glave, potrebno je i srce, a toga više ovde nema.

les lionceaux

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno

mrki

pre 9 godina

Jeste kod vas su osteceni Talijani a sto oni od pamtiveka idu napred i osvajaju medalje, zbog sudijskih gresaka zaboravili ste da napisete.

ivan78bg

pre 9 godina

@DJOLE
Sudija je svojim losim odlukama direktno uticao na rezultat.Prestrogi crveni karton dosudjen Italijanima a onda nije dao crveni karton PSIHU koji ujeda ljude.Posle toga su tek Urugvajci dali gol.

Nemanja

pre 9 godina

Zasto ostecena?Markizio je mogao da polomi nogu coveku,a ako je Suarez trebao da dobije crveni ,trebao je i Celini,a i da su osteceni,tako je i sladje da oni ispadnu ;)

Papadopulos

pre 9 godina

Start otvorenom kopackom, kramponima na igraca je cist crveni karton. Cak je u konketnom start bio produzen sto zasluzuje kaznu sa vecim brojem meceva. Naslov moze dovesti u zabludu one koji mec nisu gledali.

Igrao sam na ostrvu

pre 9 godina

Crveni je bio cist, mada ono ujedanje Kielinia jos gore. Sada umesto pobede Urugvaja, samo ce se pricati o tome, i umesto da bude figura prvenstva, Suarez ce biti negativac mundijala.

dragan

pre 9 godina

Naslov je da je Italija oštećena, ne shvatam zašto. Zbog džona koji je išao na nogu? Ne vidi se najbolje ali vidi se. I to na 1 m od sudije.

goran

pre 9 godina

Vidim dosta ljudi komentariše u vezi crvenog i kažu kako je Italija oštećena? onaj start Markizija je bio nameran faul jer je išao otvorenim đonom na protivničku cevanicu ja neznam kako ljudi komentarišu fudbal a nisu upoznati sa njegovim pravilima ,ruku na srce i meni se u prvom trenutku učinilo da na prvi pogled nije izgledalo toliko brutalno, ali na usporenom snimku se vidi jasno da start nije bio bio nimalo naivan ,najveća poenta (zbog koje je Markizio i dobio crveni karton )je u tome da je on sa namerom išao na protivničku nogu i to na dva metra ispred sudije ,koji je ipak imao mnogo jasniji uvid u situaciju od nas sa malih ekrana i po mom mišljenju je sasvim opravdano poslao Markizija u svlačionicu ...kako god Italija nije zaslužila da prodje dalje jer nisu ni prikazali apsolutno nikakvu igru do sada ,pa čak i ona pobeda protiv Engleske je više došla na sreću nego na neko veliko umeće, u meču protiv Kostarike se videlo da Italija nema tim za velika dela , a šta tek reći u ovom duelu gde Italija nije imala nijednu šansu u čitavom meču, mada nije se ni Urugvaj nešto posebno proslavio jer se igralo tvrdo ,ali zaslužio je Urugvaj upravo za taj jedan gol prolaz dalje jer je mnogo više pokazao na ovom šampionatu dosad od Italije !!!

Liverpool Man

pre 9 godina

Ma kakvo navlacenje,sve mi mislimo da je namestaljka..uvek je tako.Italija dosadna do bola,hvala Bogu pa Urusi prosli,imam za koga da navijam.
Suarezu ono nije trebalo..

brainwash

pre 9 godina

treba lepo da se sve sporne situacije puste na video bim da i sudije i gledaoci vide i tako se izbegnu skandali, ali onda nema namestanja utoamkica, zato fifa to nece!

Duško

pre 9 godina

Zar nije gore suđenje bilo u Japanu i J.Koreji 2002? Koliko god sudije grešile na ovom Mondijalu, teško da može biti gore nego što je bilo pre 12 godina!

N

pre 9 godina

CIST CRVENI!!! Jok da ga onesposobi pa da dobije crveni. Isao je sa namerom i nije sklonio nogu i to je cist crveni. Sto se Suareza tice, sudija nije ni video situaciju, tako da nije pogresio, a slazem se sa time da Suareza kazne naknadno. Ove teorije sa guranjem latinskih ekkipa su CISTE GLUPOSTI!

Mrud

pre 9 godina

Ovo je božija kazna! Naime...italijani namerno nisu pobedili Kostariku i na taj način su ostavili engleze bez ikakve šanse. Sada im se ovo pakovanje kofera vratilo kao kazna zbog engleza! I treba.

Psikiatria

pre 9 godina

Crveni cist ko suza, Hrvat je protiv Meksika za isti start takodje dobio crveni....Suarez je spopao Kjelinija tek nakon sto je od istog popio lakat...Sve u svemu, Urugvaj je zgromio ove manekencice koji vec posle 60 minuta nisu imali snage da trce...Steta sto im Urugvaj nije dao jos golova, bilo je dosta propustenih sansi.

meine eine kleine

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kakav fudbal sam gledao poslednjih 10 minuta, pa oni su se vukli po terenu kao da su mrtvi. Nemacka i Holandija finale u inat Juznoj Americi. Od 16 ucesnika samo 4 evropska tima.

Vladimir

pre 9 godina

Uvek je šteta kad ispadne Italija, nije SP isto bez njih, ali bolje ovako. Onaj ko prođe dalje trebalo bi da je u stanju da tamo nešto uradi, a to su pre Urusi. Italija u minus fazi, Baloteli opet posvađan sa samim sobom, ionako ne bi igrao u 1/8 finala, isključen Markizio... neka se žale Kosta Riki. Suarez je u svom fazonu, grize ali igra, moraće da proradi i Kavani, Muslera i odbrana su se stabilizovali, napred Urugvaj! Marakana vas čeka kao nekad davno.

genious

pre 9 godina

pa ako ga sada ne kazne sa jedno 20 utakmica onda treba ne samo da nastavi da grize, nego i da cupa i grebe. Tuzno je ali FIFA podrzava ovakvo ponasanje, kao i simulatore.

Jon Snow

pre 9 godina

SRAMOTA! Navlacenje za juznoamerikance u stranu, onom..onoj spodobi zabraniti da igra fudbal dozivotno, ocigledno je bolestan u glavu najstrasnije!

mrky

pre 9 godina

Drag mi je You-are-gay ali ova kradja je bila presmijesna...zaludu im golovi i lipe akcije ali ovo sa sucima nema veze sa vezim i postenim natjecanjem.

Jax

pre 9 godina

Ajde plačite ljubitelji Italijana.. ceo život igraju najprvljaviji fudbal, muljaju, izležavaju se, vrše pritisak na sudije.. i sad crveni dosudjen zbog starta otvorenim djonom.. I vi jos nesto kukate.. nisu dali gol 180 minuta.. idite doma..

Evropa nije prava bez Rusa

pre 9 godina

Italijana mi nije zao jer pamtim onu kaznu UEFE nama urucenu a oni bili domacini (I odgovorni za bezbednost) tokom kvalifikacija. Red je da I ovi iz "EUrope" osete malo nepravdu....kukate, a nije vam zao kad su svabe na kvarnjaka uzeli Maradoni titulu (setite se kako se sudilo na tom finalu)... Sve je to kradja....generalno u juznoj americi je lepsi fudbal a vi Srbi branite te

"evropljane" ko da su vam prijatelji I zele dobro ...ha ha...

Ko bi reko cuda da se dese

pre 9 godina

A ja sto sam se zaljubio sta cemo s' tim? Zbog jedne Jelene ne mogu ni fudbal da pratim kako treba! Samo mi je ona u mislima!.......A da,Kostarika osvaja! :-)

ams

pre 9 godina

Uf, sto mi zao Zabara, mo's misliti.... Samo se setim kako su 'odradili' tri boda u Genovi, protiv nas. Bogdanov se popeo na ogradu a oni satro doveli specijalce, nindze bog-zna-koga-sve-ne, pa placu po terenu i drze se za glavu..: Koja rezija, Felini i Pazolini im nisu ravni.

Tako da..... Meni sve ok, drago mi je zbig Urugvaja, a Zapcima jedno 'ciao raga'...

???

pre 9 godina

Pricate nije bilo za crveni(i slazem se),ali mi imamo usporeni snimak koji se pusta bar 5 puta a sudija ima 5 sekundi da odluci i naravno da ce dati crveni kada je video djon koji ide u koleno protivnickog igraca.Zato nemate pravo da osudjujete nekog ko ima tako malo vremena za odluku! A jos se i onaj valjao po terenu tako da je i to uticalo na sudiju.

dzoni

pre 9 godina

Pa jednom i italijani da budu osteceni. Ne opravdavam Suareza ali samo kad se setim koliko puta su se italijani provukli na sudije i to ne samo u fudbalu ipak mi je drago.

Oladite sa teorijama zavere

pre 9 godina

Ljudi koji ste vi mec gledali? Imam srecu da prvenstvo pratim preko BEIN SPORTS-a, sa detaljnim analozama za vreme i posle meca. Crveni je bio jer Markizi nije zaustavio nogu prilikom kontakta vec je gurnuo, tj. udario protivnika istom. I Suarez je zasluzio crveni ali na zalost sudija nije video incident.

vopi

pre 9 godina

neznam koja mi je odvratnija ekipa,italija ili urugvaj....a onom Pit Bulu Suarezu sto grize ljude dozivotno zabraniti da se bavi sportom...mislim sta reci,covek nije normalan!!!a nije mu prvi put

Black Hawk

pre 9 godina

Zasto su Italijani ispali?
-Da bi prosao dalje moras da imas kvalitet!
A u Italiji je kvalitet ko!?
-Pirlo? Bufon? Igraci sa skoro 40 godina!
Smesno je bilo ocekivati Italjane u drugom krugu...Jos najjaci Aca...kaze za onog De Silja, kako se vec zove...stekao je dosta iskustva igrajuci za Milan...a Milan crni ko moja Zvezda, u totalnom raspadu, kao i kompletna serija A...Pa u Milanu ce, koliko su dobri, uskoro i rasni centarsuter Vesovic moci da igra!

nikola

pre 9 godina

Ja ne razumem ljude ali stvarno. Ocigledno je da treba da odu na neku ocnu kliniku. Crveni za Suaresa i zabrana fudbala jedno godinu dana pa neka grize bambus kao koale onda. Ali Markizio sto je uradio, i to ispred sudije pa treba da budes bas bez mozga. Imas rez koji te vodi dalje, pravis faul otvorenom nogom ides na igraca i posle je ne sklanjas nego ga jos malo overis. Crveni cist kao suza, ali bas cist. Sve u svemu drago mi je sto ZABARI idu kuci.

Milos

pre 9 godina

Niko vise nece da gleda gnjavez utakmice Italijana, koji su se ko zna koliko puta nezasluzeno provlacili. Sudija je ostetio Urugvaj za dva penala, tako da ne znam da li je uopste gledao utakmicu onaj koji je pisao ovu vest. Italijani su zasluzeno ispali.

zubarez

pre 9 godina

Sudija je samo hteo da podigne tempo utakmice! Da nije pokazao crveni žabarima gledali bi mrtvilo do kraja.. ovako smo imali priliku da vidimo gol, Italijane koji napadaju(sto je inace retkost), i Suareza koji opet grize ljude.

cvrk

pre 9 godina

Pa ljudi jel ste videli suarezov pokret glavom? jedva da je kontakta bilo, kakav crni ugriz? kjelini je njega tresnuo po zubima, naravno da ce mu ostati trag. ok mrzite suareza sto je ugrizao nasheg baneta al manite paranoju i acu koji je pola meca komentarisao s italijanskim akcentom

Đuka

pre 9 godina

Nevjerovatno da vi ovo pišete. Sudije imaju naređenje da huliganske startove kažnjavaju crvenim. I Suarez je možda zaslužio, ali i Kjelini. Uzgred budi receno, Urusi su igrali loše, a Italijani očajno.

nenad rs

pre 9 godina

Urugvaj je ovo dobio srcem jer gol je regularan ne gotivim Suareza ali ugriz ili jednostavno zar borbe u duelu.Crveni-mozda.Sve u svemu Talijani su odigrali kukavicki i zasluzeno ispadaju.

DaVitelj

pre 9 godina

Cist crveni! Isao da obogalji igraca. Da mu je bila stajna noga, na nju nikada vise ne bi stao jer bi mu je polomio u koljenu. Zasluzena pobjeda Urugvaja!

rigidni designator

pre 9 godina

Mislim da će ovog kanibala FIFA debelo rebnuti za ovaj ugriz.Paklen igrač,igra za moj omiljeni klub,ali realno ljigavac na kub.Inače,Urusi zasluženo;pizza majstori probali da im prodaju jednu od svoji forica i odigraju na x,dobili nogu u donji deo leđa i adio!Generalno,Evropljani prošli kao bosi po trnju u grupnoj fazi.

Gavra

pre 9 godina

Sudija kriv ? Kriva je Italija što ne može 180 min. gol da postigne i ne treba da ide dalje. Vi što mislite da južno američkim ekipama sudije nameštaju zbog posećenosti , sve karte su prodate unapred !

Marko

pre 9 godina

Nije mi jasno kako nije sramota FIFU za ovakvo ocigledno forsiranje juznoamerickih ekipa!!? Jel to zbog posete, ili se vesto prikriva cinjenica o forsiranju Brazila do finala, pa kao aj sto vise zamorcica da zamazemo oci?? Sramota! Markiziov crveni i Suarezov ujed?? Tuzno je sto zapravo s ovim muljotinama ispastaju samo i iskljucivo navijaci, jer je ovo poslednji put da Andrea Pirlo, najgenijalniji fudbaler ikad igra za Italiju, a verovatno i Bufon, sada vec mogu da kazem najbolji golman svih vremena... Ako je vama stvarno ovo najbolje prvenstvo ikad i ako vam je interesantno da gledate duele Kolumbija - Urugvaj, Kostarika - Obala slonovace itd., zalim vas.. Niko ne primecuje koliko majstora uz koje smo odrastali i starili odlazi posle ovog prvenstva i umesto da navijaju za njihove finalne obracune, raduje ih bunker Kostarike i Cilea. Samo ne znam o cemu cete pricati deci kad vas pitaju za Brazil2014, ja znam da cu preci na neka ranija prvenstva.. Pozdrav svima!

Suarez uzvraca udarac

pre 9 godina

Suarez kada je bio mali...
https://twitter.com/GeniusFootball/status/481494067574890496/photo/1
Nije voleo ni cokoladu ni tortu vec da gricka "Gricka". :D

tamo_daleko

pre 9 godina

"Najprljavija" utakmica do sada na turniru...Suarez kao pit bul...Mislim da mu je krajnje vreme da poseti psihijatra ...sta treba da se igraci vakcinisu protiv besnila kada on igra? Urugvaj za nijansu bolji u svakom slucaju.Boloteli ce sada imati vremena da skokne do Londona i konacno dobije taj poljubac u obraz od engleske kraljice:)

Analiticar

pre 9 godina

Ima nekih timova za koje ne navijam poput hrvata, italijana i sl. ali kad vidim sudijsku nepravdu, onda pocnem i za te timove da navijam na konkretnoj utakmici poput ove ili Brazil-Hrvatska.

pink floyd

pre 9 godina

i usput da kazem da je italija ostetila samu sebe...morali su pobijedit kostariku a ne dovijeka taktizirat

ne moze se vazda dobijat nepostojeci penal kao onda protiv australije u 95minutu

musa dembele

pre 9 godina

ITA dve utakmice zaredom ne moze do gola-zasluzeno idu kuci! Crveni opravdan! Suares fantstican fudbaler,ali dokzanano LUD covek!

PimPong

pre 9 godina

Najgora moguca stvar koja je mogla de se desi je bila da legende kao Pirlo i Suarez ne igraju u narednom krugu. Ako suspenduju Suareza zbog malog udarca glavom, upravo ce se to i desiti. Ne znam da li mogu da ga suspenduju zbog ugriza jer kamera jasno mora da pokaze da je on to uradio. Znajuci njegovu istoriju, mislim da jeste, ali ne znam da li se postojeci video dokaz moze uzeti u obzir (bar ove snimke koje su bile na TV-u). Ludak je, u svakom slucaju.

Bora

pre 9 godina

ajde bre sta kukate mi prvo nismo ni deo te evrope ponasaju se prema nama kao prema slepom crevu,drugo cist penal kosta riki nije sviran protiv italije pa sta?sad nadigrale Portugal ,a vi pricate o nekoj kradji Evropljana.

draganbb

pre 9 godina

Igrajte na 0:0 i sledeći put. Da je tako ostalo Italija bi se provukla dalje i sa Nikaragvom ili Obalom Slonovače. Ako ne uđete u meč sa idejmo da date 3 do 5 golova, i nedate date barem 1-2, vi ste prošlost fudbala.

Inače naša kvalifikaciona grupa se nije pokazla. Niko nije proša u drugi krug.

bivsisrbin

pre 9 godina

Sto vise timova iz zapadne Evrope ispadne, ja sam radosniji, pa sta oni misle, da treba da ih puste da pobede, a najzalosnije je kad oni pricaju o pravdi i nepravdi.

da da da

pre 9 godina

Potpuni krah Evropljana....Spanija,Engleska,Italija,Bosna,kao pobednici kv.grupa idu kuci....Hrvatska(baraz)...pridruzice im se Rusija i Svajcarska kao pobednici +Portugal,Grcka(baraz)....iz Evrope ostaju jedino Svabe,Oranje,Francuzi i Belgija

Aleksa

pre 9 godina

Italija ostecena? ok, ocigledno ste navijali za Italiju. Markizio startuje kramponima na potkolenicu direktno i to je nezasluzeni crveni? Stavise, Urugvaj je ostecen, Baloteli je trebao da dobije crveni davno pre 45og minuta nego mu se gledalo kroz prste. Malo objektivnosti.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Ne navijam ni za jedne, al mi nekako drago za Italiju. Mislim i njima nije "smetalo" kad su dobili 3:0 službenim rezultatom protiv Srbije, pre dve godine.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Iako sam igrao listic na Urugvaj ovo je kradja
Navijam uvjek za slabije, tipa Kostarika ali ovo je prevrsilo svaku mjeru
Svi pretezno volimo slabije ekipe ali eto sad osmina finala a nema Spanaca, Talijana, Engleza, Portugala da se lupaju ali zato cemo gledat sve Amerike, I onu gore I onu dole a bogami I onu u sredini, mora da je NASA nastimala
Sad sam siguran da Europskih reprezentacija nece biti u polufinalu

andreas kisser

pre 9 godina

(Johnny Knoxville, 24. jun 2014 19:25)

da je bilo ikakvog navlacenja za urugvajce sudija bi najpre dosudio cist penal nad kavanijem par minuta pre tog crvenog! a crveni je mogao mozda da bude i zuti, ali visoko podignuti djon na koleno protivnika svaki sudija vidi kao nameru da se povredi igrac, a ne da se osvoji lopta koja je na zemlji. tako da ako skines navijacke naocare i pogledas na citavu utakmicu objektivno, videces da je urugvaj zasluzeno prosao - ako nista drugo vise su zeleli pobedu. zabari su ponovo isli na svoju kalkulantsku igru i to im se zasluzeno osvetilo!

andrijano

pre 9 godina

koja kradja majko moja.zuti karton i to je to.plus dva puta italijane stavljaju u termin u jedan sat po najvecoj sparini.strasno.covek u napadu startocao ostrije ali crveni karton u takvo bitnoj utakmici.ajde da su ovi napadali pa i da bude.a ujed suareza nista.kradja nevidjena.

Bane

pre 9 godina

Ne mora da Markizio polomi nogu onom nesrecnom Urugvajcu da bi bio iskljucen. Vazna je NAMERA da se povredi igrac, a iste je definitivno bilo. Otvorenim djonom po sred cevanice... Ma ciao ragazzi.
I jako mi je drago uvek kad ispadnu Zabari, Spanci i Portugalci, ili ti sve zajedno evropski latini, jer su najljigavije reprezentacije ikada. Placete za reprezentacijom koja je na pripremama za SP 2006 vezbala simuliranje penala!!! Pa onda kako su tek stigli tada do finala... Ma, necu uopste da se nerviram. I njihovi(latinski) veliki takticari sa Katenacom, kako je onaj Keiros upucao grupu sa svojom taktikom na celu Irana.
Za kraj, to je ono italijansko cuveno(i za neke strucnjake, genijalno???) igranje na rezultat i kalkulisanje.
Lepo je rekao Aca, Italijani nisu dali gol 180 minuta ili citave 2 utakmice. Cuveno Italijansko cinculiranje nije proslo ovaj put. I ako!

DJOLE

pre 9 godina

ne idite tako daleko kriv sudija,suarez jer bas ti italijani su do sada na razne smicalice i prevare dobijali utakmice i mundijal protiv francuske ,provokacija zidana i crveni ,e pa gospodo u zivotu sve se vraca sve se placa , NIJE MI IH ZAOOOOO

Vladimir

pre 9 godina

Hvala Bogu da su Italijani poslati kuci. Reprezentacija koja decenijama igra ubedljivo najruzniji fudbal i ne zasluzuje bolje. Evidentan je i totalni kolaps evropskog reprezentativnog fudbala, izuzimajuci uvek standardne Nemce i Holandjane za koje se nikada ne zna dokle i koliko mogu. Svi ostali su bili tipican primer fudbalske antipropagande.

BVK

pre 9 godina

@ lerma

Urugvaj je jedna mala drzava sa oko 3,5 miliona stanovnika. Italija je drzava sa preko 60 miliona stanovnika koji imaju visok standard i koji su ludi za fudbalom. Pored toga, Italija ima ogromnu dijasporu u celom svetu, a samo u Brazilu preko 20 miliona ljudi su poreklom Italijani. Da ne pricam o ostatku Juzne Amerike ili SAD. Plus, Italija je jedno zvucno ime koje svakako privlaci publiku. Sve u svemu, stadioni na kojima igra Italija bi bili nesumljivo puni. Tako da ako mislis da FIFA gura Urugvaj ispred Italije zbog posete, onda si se debelo preracunao. Da je to glavni razlog da se neka reprezentacija ovde forsira, onda sigurno sudije ne bi onako pokrale Meksiko i protiv Kameruna i protiv Hrvatske.

pink floyd

pre 9 godina

sve evropske ekipe za koje i protiv kojih sam navijao su ispale, ostao još ogavni portugal


tako da je ovo prvenstvo za mene završeno :)

HanSolo

pre 9 godina

Suarec je tvor od čoveka.. Treba mu dati 2 godine isključivanja.. Ovo je treći put.. On jednostavno nije normalan.. Nešto mu nije u redu..

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Italija tesko pokradena. Onaj ljudozder za ugriz ni opomenu - a trebao bi da dobije dozivotnu suspenziju i to momentalno. Kecerski nasrtaji onoga kosatog - ni obican faul. Sramota za FIFU, sudija iz Ekvadora sudi. To je isto kao kad bi Austrijanac sudio Nemackoj. Bruka i sramota. Trebali Italijani da napuste teren. Faul Italijana tek za zuti zbog neoprezne igre. Utakcmica namestena.

ja sam

pre 9 godina

italija nema tim, ubija fudbal, suarez divljak bio i ostao. crveni diskutabilan, ali ako protiv kostarike igraju na nulu sta da ocekuju. jedna pobeda pa dva poraza, urugvaj poraz pa dve pobede i to je to. ciao ragazzi.

v

pre 9 godina

Suarez nije za SP nego za kameno doba. Zgadio mi Urugvaj. Ostao mi je jos Mexico, jako su simpaticni, kad i oni ispadnu nemam za kog da navijam. Eventualno za Cile, a od evropskih reprezentacija mozda za Francuze, al' to ako moram.

Analizator

pre 9 godina

Puno svjetskih momcadi ispadaju na ovom SP-u. Hrvatska, Spanjolska, Italija, Portugal.. Uz to Italija i Hrvatska osteceni tesko.. Sta ces..

vampireen

pre 9 godina

Joj ovi Urugvajci samo kradu uvek bilo i bice, od prvog Svetskog do poslednjeg. Prokleta varalica Suarez, nadam se da ce ga suspendovati 10 utakmica.

strasno

pre 9 godina

pricajte sta ocete, suarez je najprljaviji i najneposteniji igrac kojeg sam u zivotu vidio. Na proslom SP onaj sraman rukomet, a sad ovo grizenje protivnika. Nula obicna.

Johnny Knoxville

pre 9 godina

Pisem ovo nakon crvenog za Markizija..ovo je zal i sramota! Ne volim nesto posebno italijane, ali ovo je bila cista kradja, i to na ovako bitnoj utakmici i na 2 metra od sudije...ovakvo navlacenje za juznoamericke ekipe postaje presmesno...

sRDJAN

pre 9 godina

Kakva sezona za Godina, glavom protiv Barse doneo titulu Atletiku, sada glavom donosi drugi krug svojoj zemlji. To je ono sto kazu ljudi kad ti se sve poklopi.

P.S. - Crveni? Nidje veze!

NastyB

pre 9 godina

Kao i na svakom mundijalu Italijani se krozu iglene uši provuku u grupi i onda doguraju do polufinala-finala...
Urusi imaju najjači napadački tandem, ali fali im još jedan vrhunski igrač u sredini da bi mogli nešto i da urade. Teško da će proći, ali nikad se ne zna...

Trebinje

pre 9 godina

Sudija osakatio Italijane. Suarez grize Kjelinija za rame i nema nikakve kazne. Sramota. Urugvajci prljavi, jedva čekam da ih neko pošteno nakanta, možda već i Kolumbija.

v

pre 9 godina

Ludiloooo, crveni, navijam za Italiju, navijam za Urugvaj, psujem Kostariku, pa Italijane i Urugvajce sto ne odigrase bolje protiv njih. I tako u krug.

Suarez

pre 9 godina

evo opet ujeo covek ne mogu da verujem taman pomislis da se smirio malo i on opet uradi ovako nesto bolesno,obozavam lika kao fudbalera ali sad ga pretera,dzabe mu evo sto su poveli verovatno ce opet debelo da ga cepnu.

crise de nerfs

pre 9 godina

Italijani stvorili jednu sansu na tri meca i hoce da idu dalje.Najjaci su likovi koji su ih nakon prvog kola i aretna 3 boda,proglasili za finaliste.

Bee

pre 9 godina

Ovo je stvarno sramota. Kao u Juznoj Koreji.
Kakav crveni, onaj opet grize... Talijani su prilicno losi, ali ovo nisu zasluzili. Gorak okus, ubise mi volju za fudbalom i SP-om.

Italiano

pre 9 godina

Hajmo Azuri! Bez vas svetsko prvenstvo nije svetsko prvenstvo! Morate izjednaćiti! 87. minut. Hajmo Azuri! Ceo svet vas voli. Morate uspeti!!

wasabi

pre 9 godina

Sta rade sudije reprezentacijama iz Evrope to je za Riplija,ovo se pretvara u kup Konfederacija.Ostace ev. do polufinala samo Holandija i Nemacka.Ocekujte novog sv.prvaka sa podrucja Juzne Amerike.

Mare from Šabac

pre 9 godina

Crveni karton ??? na sta ? neverovatno je koliko sudije navlace za juznoamericke reprezentacije.Naravno,najbolji igrac univerzuma Suarez nije pipnuo loptu ceo mec

vaske

pre 9 godina

Po meni čist crveni možda malkice prestrogo(zbog važnosti meca) ali tako se lomi noga i nije bas imao nameru da je povlači suarez ima veliki problem u glavi.

Adio

pre 9 godina

Ja sam mislio da su Italijani odustali od katanaća pre ovog SP. Na Euro 2012 su igrali bas lepo. Obzirom da su ipak nastavili sa daviteljskim stilom igre, drago mi je sto idu kuci.

Milan

pre 9 godina

Kada im treba remi, budite sigurni da ce Italijani toliko umrtviti utakmicu i tempo igre, ali ne samo to, nego i navijace, komentatore, nas pored malih ekrana, prosto nevjerovatno, kad nisam zaspao.
A ocigledna je tendencija da sto je veca vaznost utakmice, manje ce golova biti...

Vladimir

pre 9 godina

Nisam se nadao ovakvom kontekstu ove utakmice. Dva moja favorita pred SP. Mislio sam: izbaciće medijski precenjene Engleze pa da međusobno odlučuju oko prvog/drugog mesta u grupi. Međutim, desila se Kosta Rika pa igraju za goli život. Igra se u Južnoj Americi, tu je jasna prednost za Uruse, međutim bilo bi dobro za fudbal da prođe Italija - za njih jedine ruku u vatru da će uvek i pod svakim okolnostima da izbace Nemačku pa i nikad lošiji Brazil. Svejedno, ko ne zna - Republiku Urugvaj su osnovali italijanski emigranti, to ih i razlikuje od npr. Argentine. Napred i jedni i drugi!

joestrummer

pre 9 godina

Tačno ne vredi igrati sa ovim Balotelijem... Samog u napad i zdravo... Bahat i sebičan... Ajde Ćiro pokaži da si klasa za njega

MM (Forza Azzuri)

pre 9 godina

Veratti igrač utakmice.
Neka neko izveze FAIR PLAY u Urugvaj, Balotelli leži a oni krenuli u napad, mislim razumem da im je jedina šansa protiv najbolje odbrane na svetu kontra ili prekid ali baš da su toliko prljavi nisam to očekivao.

musa dembele

pre 9 godina

samo da ne prodju Zabari na guzove sa 0:0 ! Neka i pobede samo da ne bude bez golova. Ajde Kavani uradi i ti nesto,ako vec Suares za sada ne moze

Bora

pre 9 godina

tek sada daje sansu najboljem strelcu serije A Imobileu ista stvar za Engleskom tek sada Barkli.zar treba kosta rika da vas pobedi da bi ste skupili onoga st se ne prica da date sansu takvim biserima!?

Johnny Knoxville

pre 9 godina

Pisem ovo nakon crvenog za Markizija..ovo je zal i sramota! Ne volim nesto posebno italijane, ali ovo je bila cista kradja, i to na ovako bitnoj utakmici i na 2 metra od sudije...ovakvo navlacenje za juznoamericke ekipe postaje presmesno...

DJOLE

pre 9 godina

ne idite tako daleko kriv sudija,suarez jer bas ti italijani su do sada na razne smicalice i prevare dobijali utakmice i mundijal protiv francuske ,provokacija zidana i crveni ,e pa gospodo u zivotu sve se vraca sve se placa , NIJE MI IH ZAOOOOO

Suarez

pre 9 godina

evo opet ujeo covek ne mogu da verujem taman pomislis da se smirio malo i on opet uradi ovako nesto bolesno,obozavam lika kao fudbalera ali sad ga pretera,dzabe mu evo sto su poveli verovatno ce opet debelo da ga cepnu.

wasabi

pre 9 godina

Sta rade sudije reprezentacijama iz Evrope to je za Riplija,ovo se pretvara u kup Konfederacija.Ostace ev. do polufinala samo Holandija i Nemacka.Ocekujte novog sv.prvaka sa podrucja Juzne Amerike.

v

pre 9 godina

Ludiloooo, crveni, navijam za Italiju, navijam za Urugvaj, psujem Kostariku, pa Italijane i Urugvajce sto ne odigrase bolje protiv njih. I tako u krug.

Mare from Šabac

pre 9 godina

Crveni karton ??? na sta ? neverovatno je koliko sudije navlace za juznoamericke reprezentacije.Naravno,najbolji igrac univerzuma Suarez nije pipnuo loptu ceo mec

Milos

pre 9 godina

Niko vise nece da gleda gnjavez utakmice Italijana, koji su se ko zna koliko puta nezasluzeno provlacili. Sudija je ostetio Urugvaj za dva penala, tako da ne znam da li je uopste gledao utakmicu onaj koji je pisao ovu vest. Italijani su zasluzeno ispali.

les lionceaux

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno

Vladimir

pre 9 godina

Nisam se nadao ovakvom kontekstu ove utakmice. Dva moja favorita pred SP. Mislio sam: izbaciće medijski precenjene Engleze pa da međusobno odlučuju oko prvog/drugog mesta u grupi. Međutim, desila se Kosta Rika pa igraju za goli život. Igra se u Južnoj Americi, tu je jasna prednost za Uruse, međutim bilo bi dobro za fudbal da prođe Italija - za njih jedine ruku u vatru da će uvek i pod svakim okolnostima da izbace Nemačku pa i nikad lošiji Brazil. Svejedno, ko ne zna - Republiku Urugvaj su osnovali italijanski emigranti, to ih i razlikuje od npr. Argentine. Napred i jedni i drugi!

Dasmir

pre 9 godina

Gledano koreknim ocima italiani zasluzeno izgubili igru. Ekipa koja 90 minuta ne ide ni jedan jedini put na napadu sta ocekuju onda. Za crveni karton da ne pricamo , bilo je vise nego 100% pravillno osudjeno..

Bee

pre 9 godina

Ovo je stvarno sramota. Kao u Juznoj Koreji.
Kakav crveni, onaj opet grize... Talijani su prilicno losi, ali ovo nisu zasluzili. Gorak okus, ubise mi volju za fudbalom i SP-om.

blah

pre 9 godina

Koliko me je Urugvaj odusevio pre 4 godine, toliko mislim da su na ovom prvenstvu najsmrdljivija ekipa. Prvi put u zivotu sam navijao za Italijane.

joestrummer

pre 9 godina

Tačno ne vredi igrati sa ovim Balotelijem... Samog u napad i zdravo... Bahat i sebičan... Ajde Ćiro pokaži da si klasa za njega

brainwash

pre 9 godina

treba lepo da se sve sporne situacije puste na video bim da i sudije i gledaoci vide i tako se izbegnu skandali, ali onda nema namestanja utoamkica, zato fifa to nece!

Milan

pre 9 godina

Kada im treba remi, budite sigurni da ce Italijani toliko umrtviti utakmicu i tempo igre, ali ne samo to, nego i navijace, komentatore, nas pored malih ekrana, prosto nevjerovatno, kad nisam zaspao.
A ocigledna je tendencija da sto je veca vaznost utakmice, manje ce golova biti...

musa dembele

pre 9 godina

samo da ne prodju Zabari na guzove sa 0:0 ! Neka i pobede samo da ne bude bez golova. Ajde Kavani uradi i ti nesto,ako vec Suares za sada ne moze

Bora

pre 9 godina

tek sada daje sansu najboljem strelcu serije A Imobileu ista stvar za Engleskom tek sada Barkli.zar treba kosta rika da vas pobedi da bi ste skupili onoga st se ne prica da date sansu takvim biserima!?

EU utopija

pre 9 godina

Evropo napuštaj fudbal. Opšta kriza svega postojećeg, pa i u najvažmijoj sporednoj stvari.
Osim trčanja bez glave, potrebno je i srce, a toga više ovde nema.

Aleksa

pre 9 godina

Italija ostecena? ok, ocigledno ste navijali za Italiju. Markizio startuje kramponima na potkolenicu direktno i to je nezasluzeni crveni? Stavise, Urugvaj je ostecen, Baloteli je trebao da dobije crveni davno pre 45og minuta nego mu se gledalo kroz prste. Malo objektivnosti.

genious

pre 9 godina

pa ako ga sada ne kazne sa jedno 20 utakmica onda treba ne samo da nastavi da grize, nego i da cupa i grebe. Tuzno je ali FIFA podrzava ovakvo ponasanje, kao i simulatore.

Duško

pre 9 godina

Zar nije gore suđenje bilo u Japanu i J.Koreji 2002? Koliko god sudije grešile na ovom Mondijalu, teško da može biti gore nego što je bilo pre 12 godina!

Vultures

pre 9 godina

Prestao sam pratit SP, ovo je cirkus zivi, sudije potplacene 100%, Brazil uzima titulu jednostavno jer je domacin i organizator najskupljeg SP ikada organizovanog, finale Brazil-Francuska (3-0)

Italiano

pre 9 godina

Hajmo Azuri! Bez vas svetsko prvenstvo nije svetsko prvenstvo! Morate izjednaćiti! 87. minut. Hajmo Azuri! Ceo svet vas voli. Morate uspeti!!

ivan78bg

pre 9 godina

@DJOLE
Sudija je svojim losim odlukama direktno uticao na rezultat.Prestrogi crveni karton dosudjen Italijanima a onda nije dao crveni karton PSIHU koji ujeda ljude.Posle toga su tek Urugvajci dali gol.

Džoni

pre 9 godina

Definitivno da ovo prvenstvo pokazuje da taktički i ziheraški fudbal sa mnogo pametovanja i špekulisanja koji uglavnom igraju Evropske ekipe gubi naspram totalnog ofanzivnog i fizički i trkački otvorenog koji gaje Američke reprezentacije! Utisak je da imaju mnogo više snage i da su fizički mnogo bolje pripremljeni a i klimatski uslovi im sigurno idu na ruku! Igraju prosto i sa visokim presingom, jednostavnim i brzim napadima sa puno, puno trčanja što pojednostavljuje fudbal i čini ga atraktivnijim! Od fudbala su "stručnjaci" uspeli da naprave čitavu nauku i učine ga dosadnim a ustvari je to jedna prosta i dinamična igra!

css

pre 9 godina

NIJE ISTINA DA GA JE UGRIZAO!
Pokušao je da ga udari glavom.
Patite, žabari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srdjan, 24. jun 2014 21:14)

Znaci oni otisci zuba na Kjelinijevom ramenu, su u stvari, od Bengalskog tigra je l' tako ?

HanSolo

pre 9 godina

Suarec je tvor od čoveka.. Treba mu dati 2 godine isključivanja.. Ovo je treći put.. On jednostavno nije normalan.. Nešto mu nije u redu..

MM (Forza Azzuri)

pre 9 godina

Veratti igrač utakmice.
Neka neko izveze FAIR PLAY u Urugvaj, Balotelli leži a oni krenuli u napad, mislim razumem da im je jedina šansa protiv najbolje odbrane na svetu kontra ili prekid ali baš da su toliko prljavi nisam to očekivao.

bivsisrbin

pre 9 godina

Sto vise timova iz zapadne Evrope ispadne, ja sam radosniji, pa sta oni misle, da treba da ih puste da pobede, a najzalosnije je kad oni pricaju o pravdi i nepravdi.

Bora

pre 9 godina

ajde bre sta kukate mi prvo nismo ni deo te evrope ponasaju se prema nama kao prema slepom crevu,drugo cist penal kosta riki nije sviran protiv italije pa sta?sad nadigrale Portugal ,a vi pricate o nekoj kradji Evropljana.

srbin

pre 9 godina

Jel zna neko sto ne igra Forlan?
(Furlan, 24. jun 2014 21:20)

Zato sto ima 35 godine i dosta mu je bilo. Mada uvek moze da udje i nabode gol za 10 minuta.....

Papadopulos

pre 9 godina

Start otvorenom kopackom, kramponima na igraca je cist crveni karton. Cak je u konketnom start bio produzen sto zasluzuje kaznu sa vecim brojem meceva. Naslov moze dovesti u zabludu one koji mec nisu gledali.

Dok imas vremena za more promena...

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)

Ne mogu da verujem da nisam jedini koji ovako misli. Svaka cast, brate mili, apsolutno si u pravu. Ubedljivo najbaksuznija i najpokradenija reprezentacija u poslednjih deceniju-dve. Nazalost, danas se sve to nastavilo...

BVK

pre 9 godina

@ lerma

Urugvaj je jedna mala drzava sa oko 3,5 miliona stanovnika. Italija je drzava sa preko 60 miliona stanovnika koji imaju visok standard i koji su ludi za fudbalom. Pored toga, Italija ima ogromnu dijasporu u celom svetu, a samo u Brazilu preko 20 miliona ljudi su poreklom Italijani. Da ne pricam o ostatku Juzne Amerike ili SAD. Plus, Italija je jedno zvucno ime koje svakako privlaci publiku. Sve u svemu, stadioni na kojima igra Italija bi bili nesumljivo puni. Tako da ako mislis da FIFA gura Urugvaj ispred Italije zbog posete, onda si se debelo preracunao. Da je to glavni razlog da se neka reprezentacija ovde forsira, onda sigurno sudije ne bi onako pokrale Meksiko i protiv Kameruna i protiv Hrvatske.

Jax

pre 9 godina

Ajde plačite ljubitelji Italijana.. ceo život igraju najprvljaviji fudbal, muljaju, izležavaju se, vrše pritisak na sudije.. i sad crveni dosudjen zbog starta otvorenim djonom.. I vi jos nesto kukate.. nisu dali gol 180 minuta.. idite doma..

PimPong

pre 9 godina

Najgora moguca stvar koja je mogla de se desi je bila da legende kao Pirlo i Suarez ne igraju u narednom krugu. Ako suspenduju Suareza zbog malog udarca glavom, upravo ce se to i desiti. Ne znam da li mogu da ga suspenduju zbog ugriza jer kamera jasno mora da pokaze da je on to uradio. Znajuci njegovu istoriju, mislim da jeste, ali ne znam da li se postojeci video dokaz moze uzeti u obzir (bar ove snimke koje su bile na TV-u). Ludak je, u svakom slucaju.

Sasa

pre 9 godina

@Trebinje tesko ce ih neko nakantati prvo mnogo su iskusni pozadi Godin igra u zivotnoj formi najbolji fudbal u karijeri plus mnogo dobar golman cvrsti na sredini i najbolji napadački par na SP bez dileme Suarez-Kavani,njima je problem bio da izadju iz grupe sad je sve moguce ,jesu sporiji malo ali se odlično postavljaju

Analiticar

pre 9 godina

Ima nekih timova za koje ne navijam poput hrvata, italijana i sl. ali kad vidim sudijsku nepravdu, onda pocnem i za te timove da navijam na konkretnoj utakmici poput ove ili Brazil-Hrvatska.

da da da

pre 9 godina

Potpuni krah Evropljana....Spanija,Engleska,Italija,Bosna,kao pobednici kv.grupa idu kuci....Hrvatska(baraz)...pridruzice im se Rusija i Svajcarska kao pobednici +Portugal,Grcka(baraz)....iz Evrope ostaju jedino Svabe,Oranje,Francuzi i Belgija

NastyB

pre 9 godina

Kao i na svakom mundijalu Italijani se krozu iglene uši provuku u grupi i onda doguraju do polufinala-finala...
Urusi imaju najjači napadački tandem, ali fali im još jedan vrhunski igrač u sredini da bi mogli nešto i da urade. Teško da će proći, ali nikad se ne zna...

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Ne navijam ni za jedne, al mi nekako drago za Italiju. Mislim i njima nije "smetalo" kad su dobili 3:0 službenim rezultatom protiv Srbije, pre dve godine.

v

pre 9 godina

Suarez nije za SP nego za kameno doba. Zgadio mi Urugvaj. Ostao mi je jos Mexico, jako su simpaticni, kad i oni ispadnu nemam za kog da navijam. Eventualno za Cile, a od evropskih reprezentacija mozda za Francuze, al' to ako moram.

Black Hawk

pre 9 godina

Zasto su Italijani ispali?
-Da bi prosao dalje moras da imas kvalitet!
A u Italiji je kvalitet ko!?
-Pirlo? Bufon? Igraci sa skoro 40 godina!
Smesno je bilo ocekivati Italjane u drugom krugu...Jos najjaci Aca...kaze za onog De Silja, kako se vec zove...stekao je dosta iskustva igrajuci za Milan...a Milan crni ko moja Zvezda, u totalnom raspadu, kao i kompletna serija A...Pa u Milanu ce, koliko su dobri, uskoro i rasni centarsuter Vesovic moci da igra!

Li Osvald

pre 9 godina

E krivo mi za Suareza,opet napravio sra.., ali brate igracina je nad igracima. A ko ga mrzi neka i dalje pljuje. Ja mu oprastam , ali kaznu zasluzuje. I jos nesto, izmedju njega ludog i recimo mlitavka Dzeka , uvek sam za Suareza. Covek na terenu rodjen za bitku, a van njega je miran!
Pozdrav, Dule Vujosević (ajd' sad partizanovci!)

musa dembele

pre 9 godina

ITA dve utakmice zaredom ne moze do gola-zasluzeno idu kuci! Crveni opravdan! Suares fantstican fudbaler,ali dokzanano LUD covek!

Trebinje

pre 9 godina

Sudija osakatio Italijane. Suarez grize Kjelinija za rame i nema nikakve kazne. Sramota. Urugvajci prljavi, jedva čekam da ih neko pošteno nakanta, možda već i Kolumbija.

Oladite sa teorijama zavere

pre 9 godina

Ljudi koji ste vi mec gledali? Imam srecu da prvenstvo pratim preko BEIN SPORTS-a, sa detaljnim analozama za vreme i posle meca. Crveni je bio jer Markizi nije zaustavio nogu prilikom kontakta vec je gurnuo, tj. udario protivnika istom. I Suarez je zasluzio crveni ali na zalost sudija nije video incident.

Gavra

pre 9 godina

Sudija kriv ? Kriva je Italija što ne može 180 min. gol da postigne i ne treba da ide dalje. Vi što mislite da južno američkim ekipama sudije nameštaju zbog posećenosti , sve karte su prodate unapred !

Ko bi reko cuda da se dese

pre 9 godina

A ja sto sam se zaljubio sta cemo s' tim? Zbog jedne Jelene ne mogu ni fudbal da pratim kako treba! Samo mi je ona u mislima!.......A da,Kostarika osvaja! :-)

Belotele

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)

Tacno. To je opste mesto koje se decenijama prepricava s kolena na koleno; nekad je odgovaralo stvarnosti - onda kad je gazda UEFA-e bio Artemio Franchi, ali, vec odavno se stanje na terenu preokrenulo, a skoro niko ne primecuje, nego veruju dedinim pricama vise nego svojim ocima. Slicno je i s bunkerom. Catenaccio jeste bio talijanski specijalitet i jeste deo njihove fudbalske kulture, ali, vise odavno nije u modi, niti Talijani igraju ista defanzivnije nego bilo ko drugi u Evropi, a prica traje u nedogled. E, sad... ako si ti ubedjen da neko ima antene na glavi, vrlo je verovatno da ces ih i videti.

BOLJI JE POBEDIO

pre 9 godina

URUGVAJ JE ZASLUZENO POBEDIO.
Kod Italijana najbolji je bio Bufon. Odbranio je par fantasticnih suteva.
Sto se tice udaranja i ujedanja, svi se samo ujedaju i udaraju, to je bolje ne komentarisati.

crise de nerfs

pre 9 godina

Italijani stvorili jednu sansu na tri meca i hoce da idu dalje.Najjaci su likovi koji su ih nakon prvog kola i aretna 3 boda,proglasili za finaliste.

nikola

pre 9 godina

Ja ne razumem ljude ali stvarno. Ocigledno je da treba da odu na neku ocnu kliniku. Crveni za Suaresa i zabrana fudbala jedno godinu dana pa neka grize bambus kao koale onda. Ali Markizio sto je uradio, i to ispred sudije pa treba da budes bas bez mozga. Imas rez koji te vodi dalje, pravis faul otvorenom nogom ides na igraca i posle je ne sklanjas nego ga jos malo overis. Crveni cist kao suza, ali bas cist. Sve u svemu drago mi je sto ZABARI idu kuci.

Marko

pre 9 godina

Nije mi jasno kako nije sramota FIFU za ovakvo ocigledno forsiranje juznoamerickih ekipa!!? Jel to zbog posete, ili se vesto prikriva cinjenica o forsiranju Brazila do finala, pa kao aj sto vise zamorcica da zamazemo oci?? Sramota! Markiziov crveni i Suarezov ujed?? Tuzno je sto zapravo s ovim muljotinama ispastaju samo i iskljucivo navijaci, jer je ovo poslednji put da Andrea Pirlo, najgenijalniji fudbaler ikad igra za Italiju, a verovatno i Bufon, sada vec mogu da kazem najbolji golman svih vremena... Ako je vama stvarno ovo najbolje prvenstvo ikad i ako vam je interesantno da gledate duele Kolumbija - Urugvaj, Kostarika - Obala slonovace itd., zalim vas.. Niko ne primecuje koliko majstora uz koje smo odrastali i starili odlazi posle ovog prvenstva i umesto da navijaju za njihove finalne obracune, raduje ih bunker Kostarike i Cilea. Samo ne znam o cemu cete pricati deci kad vas pitaju za Brazil2014, ja znam da cu preci na neka ranija prvenstva.. Pozdrav svima!

cvrk

pre 9 godina

Pa ljudi jel ste videli suarezov pokret glavom? jedva da je kontakta bilo, kakav crni ugriz? kjelini je njega tresnuo po zubima, naravno da ce mu ostati trag. ok mrzite suareza sto je ugrizao nasheg baneta al manite paranoju i acu koji je pola meca komentarisao s italijanskim akcentom

N

pre 9 godina

CIST CRVENI!!! Jok da ga onesposobi pa da dobije crveni. Isao je sa namerom i nije sklonio nogu i to je cist crveni. Sto se Suareza tice, sudija nije ni video situaciju, tako da nije pogresio, a slazem se sa time da Suareza kazne naknadno. Ove teorije sa guranjem latinskih ekkipa su CISTE GLUPOSTI!

dzoni

pre 9 godina

Pa jednom i italijani da budu osteceni. Ne opravdavam Suareza ali samo kad se setim koliko puta su se italijani provukli na sudije i to ne samo u fudbalu ipak mi je drago.

Bane

pre 9 godina

Ne mora da Markizio polomi nogu onom nesrecnom Urugvajcu da bi bio iskljucen. Vazna je NAMERA da se povredi igrac, a iste je definitivno bilo. Otvorenim djonom po sred cevanice... Ma ciao ragazzi.
I jako mi je drago uvek kad ispadnu Zabari, Spanci i Portugalci, ili ti sve zajedno evropski latini, jer su najljigavije reprezentacije ikada. Placete za reprezentacijom koja je na pripremama za SP 2006 vezbala simuliranje penala!!! Pa onda kako su tek stigli tada do finala... Ma, necu uopste da se nerviram. I njihovi(latinski) veliki takticari sa Katenacom, kako je onaj Keiros upucao grupu sa svojom taktikom na celu Irana.
Za kraj, to je ono italijansko cuveno(i za neke strucnjake, genijalno???) igranje na rezultat i kalkulisanje.
Lepo je rekao Aca, Italijani nisu dali gol 180 minuta ili citave 2 utakmice. Cuveno Italijansko cinculiranje nije proslo ovaj put. I ako!

strasno

pre 9 godina

pricajte sta ocete, suarez je najprljaviji i najneposteniji igrac kojeg sam u zivotu vidio. Na proslom SP onaj sraman rukomet, a sad ovo grizenje protivnika. Nula obicna.

Nenad

pre 9 godina

Lose su Italijani igrali na obe zadnje utakmice.Nema tu sta da se prica i komentarise iako sam za njih navijao. Veceras bez i jedne sanse ma kakve sanse polu sanse za postizanje gola a tako i na predhodnoj.Nije bio start za crveni ali zuti jeste.Ali nije to odlucilo mec jer su go primili iz kornera.Uglavnom su nam sem Holandije i Francuske sve evropske ekipe bez snage,zbog vremena i velike vlaznosti a i zbog teske sezone u svojim klubovima.To su lepo iskoristili Americki timovi i ja bih licno voleo ako se ranije ne sastanu da bude finale Holandija protiv Brazila ili Francuzi isto protiv Brazila.mada Amerikanci i Kolumbija igraju maestralno.

Bleach

pre 9 godina

A volim samo zbog toga sto igraju bunker..
Ako ima 1-0 treba,oni ce da igraju 1-0,ovde im bio remi dovoljan,i na remi su isli,bas volim....

dragan

pre 9 godina

Naslov je da je Italija oštećena, ne shvatam zašto. Zbog džona koji je išao na nogu? Ne vidi se najbolje ali vidi se. I to na 1 m od sudije.

Ivan

pre 9 godina

Realno je neverovatno sta radi kako se fifa ponasa. Niko ne moze da me uveri da je ovo kao slecajno pogresio. Receno mu je da da Italijanima crveni, i target je bio Baloteli jer je toliko "pametan" da je idealna meta za to. Ovi ga zamene i ovaj da direktan crveni za obican faul. Strasno je samo to sto ceo svet ceka 4 godine za taj svetski kup, a kriminalci ga ovako unistavaju.

Đuka

pre 9 godina

Nevjerovatno da vi ovo pišete. Sudije imaju naređenje da huliganske startove kažnjavaju crvenim. I Suarez je možda zaslužio, ali i Kjelini. Uzgred budi receno, Urusi su igrali loše, a Italijani očajno.

nenad rs

pre 9 godina

Urugvaj je ovo dobio srcem jer gol je regularan ne gotivim Suareza ali ugriz ili jednostavno zar borbe u duelu.Crveni-mozda.Sve u svemu Talijani su odigrali kukavicki i zasluzeno ispadaju.

andreas kisser

pre 9 godina

(Johnny Knoxville, 24. jun 2014 19:25)

da je bilo ikakvog navlacenja za urugvajce sudija bi najpre dosudio cist penal nad kavanijem par minuta pre tog crvenog! a crveni je mogao mozda da bude i zuti, ali visoko podignuti djon na koleno protivnika svaki sudija vidi kao nameru da se povredi igrac, a ne da se osvoji lopta koja je na zemlji. tako da ako skines navijacke naocare i pogledas na citavu utakmicu objektivno, videces da je urugvaj zasluzeno prosao - ako nista drugo vise su zeleli pobedu. zabari su ponovo isli na svoju kalkulantsku igru i to im se zasluzeno osvetilo!

Igrao sam na ostrvu

pre 9 godina

Crveni je bio cist, mada ono ujedanje Kielinia jos gore. Sada umesto pobede Urugvaja, samo ce se pricati o tome, i umesto da bude figura prvenstva, Suarez ce biti negativac mundijala.

vopi

pre 9 godina

neznam koja mi je odvratnija ekipa,italija ili urugvaj....a onom Pit Bulu Suarezu sto grize ljude dozivotno zabraniti da se bavi sportom...mislim sta reci,covek nije normalan!!!a nije mu prvi put

pink floyd

pre 9 godina

i usput da kazem da je italija ostetila samu sebe...morali su pobijedit kostariku a ne dovijeka taktizirat

ne moze se vazda dobijat nepostojeci penal kao onda protiv australije u 95minutu

Radovan84

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)
Jesi li primijetio koliko je utakmica na penale otislo? E bas zbog tog, sto idu uvjek na penale, zbog tog svi kazu ( i u pravu su) da su imali i dosta puta srece... Na cijelm svijetu kad kazes ''Italijanski stil'', svi znaju da je to da se ne primi gol, a hoce li se dati, najmanje je vazno...

al sam pametan

pre 9 godina

sad sam gledao snimak, suarez nije ujeo kjelinija, ovaj ga je pukao laktom po zubima..e sad zašto ga je pukao, verovatno iz straha :)

Adio

pre 9 godina

Ja sam mislio da su Italijani odustali od katanaća pre ovog SP. Na Euro 2012 su igrali bas lepo. Obzirom da su ipak nastavili sa daviteljskim stilom igre, drago mi je sto idu kuci.

ams

pre 9 godina

Uf, sto mi zao Zabara, mo's misliti.... Samo se setim kako su 'odradili' tri boda u Genovi, protiv nas. Bogdanov se popeo na ogradu a oni satro doveli specijalce, nindze bog-zna-koga-sve-ne, pa placu po terenu i drze se za glavu..: Koja rezija, Felini i Pazolini im nisu ravni.

Tako da..... Meni sve ok, drago mi je zbig Urugvaja, a Zapcima jedno 'ciao raga'...

zubarez

pre 9 godina

Sudija je samo hteo da podigne tempo utakmice! Da nije pokazao crveni žabarima gledali bi mrtvilo do kraja.. ovako smo imali priliku da vidimo gol, Italijane koji napadaju(sto je inace retkost), i Suareza koji opet grize ljude.

sRDJAN

pre 9 godina

Kakva sezona za Godina, glavom protiv Barse doneo titulu Atletiku, sada glavom donosi drugi krug svojoj zemlji. To je ono sto kazu ljudi kad ti se sve poklopi.

P.S. - Crveni? Nidje veze!

Jon Snow

pre 9 godina

SRAMOTA! Navlacenje za juznoamerikance u stranu, onom..onoj spodobi zabraniti da igra fudbal dozivotno, ocigledno je bolestan u glavu najstrasnije!

Evropa nije prava bez Rusa

pre 9 godina

Italijana mi nije zao jer pamtim onu kaznu UEFE nama urucenu a oni bili domacini (I odgovorni za bezbednost) tokom kvalifikacija. Red je da I ovi iz "EUrope" osete malo nepravdu....kukate, a nije vam zao kad su svabe na kvarnjaka uzeli Maradoni titulu (setite se kako se sudilo na tom finalu)... Sve je to kradja....generalno u juznoj americi je lepsi fudbal a vi Srbi branite te

"evropljane" ko da su vam prijatelji I zele dobro ...ha ha...

ja sam

pre 9 godina

italija nema tim, ubija fudbal, suarez divljak bio i ostao. crveni diskutabilan, ali ako protiv kostarike igraju na nulu sta da ocekuju. jedna pobeda pa dva poraza, urugvaj poraz pa dve pobede i to je to. ciao ragazzi.

Nemanja

pre 9 godina

Zasto ostecena?Markizio je mogao da polomi nogu coveku,a ako je Suarez trebao da dobije crveni ,trebao je i Celini,a i da su osteceni,tako je i sladje da oni ispadnu ;)

rigidni designator

pre 9 godina

Mislim da će ovog kanibala FIFA debelo rebnuti za ovaj ugriz.Paklen igrač,igra za moj omiljeni klub,ali realno ljigavac na kub.Inače,Urusi zasluženo;pizza majstori probali da im prodaju jednu od svoji forica i odigraju na x,dobili nogu u donji deo leđa i adio!Generalno,Evropljani prošli kao bosi po trnju u grupnoj fazi.

DaVitelj

pre 9 godina

Cist crveni! Isao da obogalji igraca. Da mu je bila stajna noga, na nju nikada vise ne bi stao jer bi mu je polomio u koljenu. Zasluzena pobjeda Urugvaja!

Psikiatria

pre 9 godina

Crveni cist ko suza, Hrvat je protiv Meksika za isti start takodje dobio crveni....Suarez je spopao Kjelinija tek nakon sto je od istog popio lakat...Sve u svemu, Urugvaj je zgromio ove manekencice koji vec posle 60 minuta nisu imali snage da trce...Steta sto im Urugvaj nije dao jos golova, bilo je dosta propustenih sansi.

goran

pre 9 godina

Vidim dosta ljudi komentariše u vezi crvenog i kažu kako je Italija oštećena? onaj start Markizija je bio nameran faul jer je išao otvorenim đonom na protivničku cevanicu ja neznam kako ljudi komentarišu fudbal a nisu upoznati sa njegovim pravilima ,ruku na srce i meni se u prvom trenutku učinilo da na prvi pogled nije izgledalo toliko brutalno, ali na usporenom snimku se vidi jasno da start nije bio bio nimalo naivan ,najveća poenta (zbog koje je Markizio i dobio crveni karton )je u tome da je on sa namerom išao na protivničku nogu i to na dva metra ispred sudije ,koji je ipak imao mnogo jasniji uvid u situaciju od nas sa malih ekrana i po mom mišljenju je sasvim opravdano poslao Markizija u svlačionicu ...kako god Italija nije zaslužila da prodje dalje jer nisu ni prikazali apsolutno nikakvu igru do sada ,pa čak i ona pobeda protiv Engleske je više došla na sreću nego na neko veliko umeće, u meču protiv Kostarike se videlo da Italija nema tim za velika dela , a šta tek reći u ovom duelu gde Italija nije imala nijednu šansu u čitavom meču, mada nije se ni Urugvaj nešto posebno proslavio jer se igralo tvrdo ,ali zaslužio je Urugvaj upravo za taj jedan gol prolaz dalje jer je mnogo više pokazao na ovom šampionatu dosad od Italije !!!

Opazanje

pre 9 godina

Meni samo nije jasna jedna stvar: Ovdasnji ljubitelji fudbala su pocesto protiv evropskih ekipa, i to je ok, svako ima prava na svoje misljenje, ali..

Pa zar u klubovima tih zemalja nema GOMILA latinoamerickih igraca, koji nisu nimalo, ali nimalo imuni na simuliranje, foliranje i sl. 'trikove', pa Urugvaj je jedna od najprljavijih reprezentacija bila od kada ja pratim fudbal. U utakmici Holandija-Cile, Cileanci su skoro 10 puta, DESET PUTA padali u sesneastercu kao pokoseni cim osete ruku na ramenu. Honduras- Ekvador? Pa to je bio cirkus od padanja, plivanja i krestanja kao da ih metak pogadja pri svakom startu.

Napravite molim Vas granicu izmedju onoga 'tako se bori za svoju zemlju' i prostog opazanja prljave igre i u Evropi i u Srednjoj i Juznoj Americi.

vampireen

pre 9 godina

Joj ovi Urugvajci samo kradu uvek bilo i bice, od prvog Svetskog do poslednjeg. Prokleta varalica Suarez, nadam se da ce ga suspendovati 10 utakmica.

tamo_daleko

pre 9 godina

"Najprljavija" utakmica do sada na turniru...Suarez kao pit bul...Mislim da mu je krajnje vreme da poseti psihijatra ...sta treba da se igraci vakcinisu protiv besnila kada on igra? Urugvaj za nijansu bolji u svakom slucaju.Boloteli ce sada imati vremena da skokne do Londona i konacno dobije taj poljubac u obraz od engleske kraljice:)

Sasa

pre 9 godina

@les lioncealux a sto ne rece da su i 1994 i 1998 bili totalno nezainteresovani za protivnicki gol za razliku od njihovih protivnika (Brazil i Francuska) sto im se na kraju i isplatilo i vratilo kroz penale ,a 2000 su ih Holandjani u polufinalu nadigrali i unistili ali su zahvaljujući čudesnom Bufonu koji skidao i nemoguce dosli nekako do 0:0 i na penale nezasluženo prosli a koliko ima jos takvih situacija.

Liverpool Man

pre 9 godina

Ma kakvo navlacenje,sve mi mislimo da je namestaljka..uvek je tako.Italija dosadna do bola,hvala Bogu pa Urusi prosli,imam za koga da navijam.
Suarezu ono nije trebalo..

Vladimir

pre 9 godina

Hvala Bogu da su Italijani poslati kuci. Reprezentacija koja decenijama igra ubedljivo najruzniji fudbal i ne zasluzuje bolje. Evidentan je i totalni kolaps evropskog reprezentativnog fudbala, izuzimajuci uvek standardne Nemce i Holandjane za koje se nikada ne zna dokle i koliko mogu. Svi ostali su bili tipican primer fudbalske antipropagande.

zaharije

pre 9 godina

las lionceaux: pa iz tvoje statistike se vidi da uvek idu na nereseno , samo da ne prime gol...pa cekaju penale, sto je lutrija u kojoj su dosad imali dosta srece!

vlada

pre 9 godina

Još jedna utakmica koju je na ovom prvenstvu okarakerisalo katastrofalno sudjenje!
Može se reći da je Italija oštećena, Markizijev start je trebao biti sankcionisan kartonom, ali po meni ne crvenim, a mislim da se i karadžić s tiome složio!
A sa druge strane Suaresov ugriz, ili nasrtaj kako god, nije sankcionisan (kažu nije ga ugrizo a posle se dva minuta držao za zube, malo morgenm ga nije ugrizo)

Na kraju Urugvaj se obrukao što nije iskoristio kontra napadae koji su im se ukazali sa igračem više, a složiću se sa komentarom komentatora da je i Italija podjednako kriva, jer su se od početka utakmice jajarili, i nisu hteli da idu na gol protivnika, a tek kada je došlo do stani pani, e tek tad su krenuli u napad!

Po meni Urugvaj je ipak delovao kao ekipa koja će proći dalje, ali je sudija ukaljao utakmicu da se ne lažemo! Navijao sam za uruse, lai sam posle postupka suaresa, nekako poželeo da im italijani uvale gol sa 10oricom!

mrky

pre 9 godina

Drag mi je You-are-gay ali ova kradja je bila presmijesna...zaludu im golovi i lipe akcije ali ovo sa sucima nema veze sa vezim i postenim natjecanjem.

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Italija tesko pokradena. Onaj ljudozder za ugriz ni opomenu - a trebao bi da dobije dozivotnu suspenziju i to momentalno. Kecerski nasrtaji onoga kosatog - ni obican faul. Sramota za FIFU, sudija iz Ekvadora sudi. To je isto kao kad bi Austrijanac sudio Nemackoj. Bruka i sramota. Trebali Italijani da napuste teren. Faul Italijana tek za zuti zbog neoprezne igre. Utakcmica namestena.

Vladimir

pre 9 godina

Uvek je šteta kad ispadne Italija, nije SP isto bez njih, ali bolje ovako. Onaj ko prođe dalje trebalo bi da je u stanju da tamo nešto uradi, a to su pre Urusi. Italija u minus fazi, Baloteli opet posvađan sa samim sobom, ionako ne bi igrao u 1/8 finala, isključen Markizio... neka se žale Kosta Riki. Suarez je u svom fazonu, grize ali igra, moraće da proradi i Kavani, Muslera i odbrana su se stabilizovali, napred Urugvaj! Marakana vas čeka kao nekad davno.

Mrud

pre 9 godina

Ovo je božija kazna! Naime...italijani namerno nisu pobedili Kostariku i na taj način su ostavili engleze bez ikakve šanse. Sada im se ovo pakovanje kofera vratilo kao kazna zbog engleza! I treba.

draganbb

pre 9 godina

Igrajte na 0:0 i sledeći put. Da je tako ostalo Italija bi se provukla dalje i sa Nikaragvom ili Obalom Slonovače. Ako ne uđete u meč sa idejmo da date 3 do 5 golova, i nedate date barem 1-2, vi ste prošlost fudbala.

Inače naša kvalifikaciona grupa se nije pokazla. Niko nije proša u drugi krug.

pink floyd

pre 9 godina

sve evropske ekipe za koje i protiv kojih sam navijao su ispale, ostao još ogavni portugal


tako da je ovo prvenstvo za mene završeno :)

Suarez uzvraca udarac

pre 9 godina

Suarez kada je bio mali...
https://twitter.com/GeniusFootball/status/481494067574890496/photo/1
Nije voleo ni cokoladu ni tortu vec da gricka "Gricka". :D

???

pre 9 godina

Pricate nije bilo za crveni(i slazem se),ali mi imamo usporeni snimak koji se pusta bar 5 puta a sudija ima 5 sekundi da odluci i naravno da ce dati crveni kada je video djon koji ide u koleno protivnickog igraca.Zato nemate pravo da osudjujete nekog ko ima tako malo vremena za odluku! A jos se i onaj valjao po terenu tako da je i to uticalo na sudiju.

realista

pre 9 godina

када је италија добила Србију за зеленим стилом у квалификацијама за евро нису се николу. И тако играју нуклер увек

vaske

pre 9 godina

Po meni čist crveni možda malkice prestrogo(zbog važnosti meca) ali tako se lomi noga i nije bas imao nameru da je povlači suarez ima veliki problem u glavi.

Analizator

pre 9 godina

Puno svjetskih momcadi ispadaju na ovom SP-u. Hrvatska, Spanjolska, Italija, Portugal.. Uz to Italija i Hrvatska osteceni tesko.. Sta ces..

mrki

pre 9 godina

Jeste kod vas su osteceni Talijani a sto oni od pamtiveka idu napred i osvajaju medalje, zbog sudijskih gresaka zaboravili ste da napisete.

Anon

pre 9 godina

Juznoamerikanci igraju divlji fudbal oni kao ekipa imam bar takav utisak ne znaju ili ne postuju pravila FIFE, dok evropski bas zbog tih pravila gube utakmice jer igraju nesto disciplinovaniji fudbal, a i sudija je Meksikanac pa dajte to je kao da je igrala Srbija protiv Albanije a sudija je Bosanac :))))

sarajevo.ba

pre 9 godina

Iako sam igrao listic na Urugvaj ovo je kradja
Navijam uvjek za slabije, tipa Kostarika ali ovo je prevrsilo svaku mjeru
Svi pretezno volimo slabije ekipe ali eto sad osmina finala a nema Spanaca, Talijana, Engleza, Portugala da se lupaju ali zato cemo gledat sve Amerike, I onu gore I onu dole a bogami I onu u sredini, mora da je NASA nastimala
Sad sam siguran da Europskih reprezentacija nece biti u polufinalu

andrijano

pre 9 godina

koja kradja majko moja.zuti karton i to je to.plus dva puta italijane stavljaju u termin u jedan sat po najvecoj sparini.strasno.covek u napadu startocao ostrije ali crveni karton u takvo bitnoj utakmici.ajde da su ovi napadali pa i da bude.a ujed suareza nista.kradja nevidjena.

meine eine kleine

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kakav fudbal sam gledao poslednjih 10 minuta, pa oni su se vukli po terenu kao da su mrtvi. Nemacka i Holandija finale u inat Juznoj Americi. Od 16 ucesnika samo 4 evropska tima.

Tugo nesreco

pre 9 godina

@Sumrak faforita - Španci, Englezi, Portugalci, Hrvati, sad Italijani ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hoću 150 pluseva, 24. jun 2014 21:38) Bolje reci sumrak evropskih reprezentacija. Englezi, Portugalci, Hrvati, pa i Italijani ti nisu bili nikakvi favoriti, jedini favorit koji je razocaro je Spanija od tih koje si nabrojao, naravno da se vise ocekivalo i od Engleske, Italije, Portugala... Ali daleko su oni od favorita. I sta su ti uopste "faForiti" kao sto kazes??? :D

kela

pre 9 godina

Italija igala kako se i ocekivalo , nisu nesto preterano pokusavali u napadu, previse ziheraski, umrtvili su igru i to im se osvetilo,urusi su imali vise prilika a nisu srljali i mislim da su zasluzeno po prikazanom uz veliku borbenost zasluzili da prodju dalje, ali Suarez je stvarno bacio senku na ovaj mec ,veliku glupost je napravio, mene licno jako razocarao i sigurno ce dobiti suspenziju imace problema zbog ovoga u nastavku karijere,reprezentacija bez njega totalno druga prica, ali sta da se radi sve je to fudbal uvek ce biti simuliranja udaranja i slicnih stvari a svi znamo kako to moze da se resi , e sad je pitanje koji je pravi razlog zasto neko ne zeli da se to resi, mada i to svi znaju....

nenad

pre 9 godina

Malo ste se zabunili sa vremenom kad je Suares ugrizao Kjelinija,gospodo. To se desilo koji minut pre isteka 90tog minuta I rezultat je tada vec bio 1:0 za Urugvaj.

Pixi

pre 9 godina

Nikada mi nije bilo jasno zasto vecina u ovoj zemlji navija za Italiju,Portugal i Spaniju.??
(zapad, 24. jun 2014 21:23)

Vidi se da si se nagledao latino serija kad si bio mali pa si sad emotivno vezan za juznu ameriku .

Johnny Knoxville

pre 9 godina

Pisem ovo nakon crvenog za Markizija..ovo je zal i sramota! Ne volim nesto posebno italijane, ali ovo je bila cista kradja, i to na ovako bitnoj utakmici i na 2 metra od sudije...ovakvo navlacenje za juznoamericke ekipe postaje presmesno...

Italiano

pre 9 godina

Hajmo Azuri! Bez vas svetsko prvenstvo nije svetsko prvenstvo! Morate izjednaćiti! 87. minut. Hajmo Azuri! Ceo svet vas voli. Morate uspeti!!

DJOLE

pre 9 godina

ne idite tako daleko kriv sudija,suarez jer bas ti italijani su do sada na razne smicalice i prevare dobijali utakmice i mundijal protiv francuske ,provokacija zidana i crveni ,e pa gospodo u zivotu sve se vraca sve se placa , NIJE MI IH ZAOOOOO

Mare from Šabac

pre 9 godina

Crveni karton ??? na sta ? neverovatno je koliko sudije navlace za juznoamericke reprezentacije.Naravno,najbolji igrac univerzuma Suarez nije pipnuo loptu ceo mec

Milos

pre 9 godina

Niko vise nece da gleda gnjavez utakmice Italijana, koji su se ko zna koliko puta nezasluzeno provlacili. Sudija je ostetio Urugvaj za dva penala, tako da ne znam da li je uopste gledao utakmicu onaj koji je pisao ovu vest. Italijani su zasluzeno ispali.

Vultures

pre 9 godina

Prestao sam pratit SP, ovo je cirkus zivi, sudije potplacene 100%, Brazil uzima titulu jednostavno jer je domacin i organizator najskupljeg SP ikada organizovanog, finale Brazil-Francuska (3-0)

wasabi

pre 9 godina

Sta rade sudije reprezentacijama iz Evrope to je za Riplija,ovo se pretvara u kup Konfederacija.Ostace ev. do polufinala samo Holandija i Nemacka.Ocekujte novog sv.prvaka sa podrucja Juzne Amerike.

Bee

pre 9 godina

Ovo je stvarno sramota. Kao u Juznoj Koreji.
Kakav crveni, onaj opet grize... Talijani su prilicno losi, ali ovo nisu zasluzili. Gorak okus, ubise mi volju za fudbalom i SP-om.

Dasmir

pre 9 godina

Gledano koreknim ocima italiani zasluzeno izgubili igru. Ekipa koja 90 minuta ne ide ni jedan jedini put na napadu sta ocekuju onda. Za crveni karton da ne pricamo , bilo je vise nego 100% pravillno osudjeno..

ivan78bg

pre 9 godina

@DJOLE
Sudija je svojim losim odlukama direktno uticao na rezultat.Prestrogi crveni karton dosudjen Italijanima a onda nije dao crveni karton PSIHU koji ujeda ljude.Posle toga su tek Urugvajci dali gol.

les lionceaux

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno

MM (Forza Azzuri)

pre 9 godina

Veratti igrač utakmice.
Neka neko izveze FAIR PLAY u Urugvaj, Balotelli leži a oni krenuli u napad, mislim razumem da im je jedina šansa protiv najbolje odbrane na svetu kontra ili prekid ali baš da su toliko prljavi nisam to očekivao.

NastyB

pre 9 godina

Kao i na svakom mundijalu Italijani se krozu iglene uši provuku u grupi i onda doguraju do polufinala-finala...
Urusi imaju najjači napadački tandem, ali fali im još jedan vrhunski igrač u sredini da bi mogli nešto i da urade. Teško da će proći, ali nikad se ne zna...

al sam pametan

pre 9 godina

sad sam gledao snimak, suarez nije ujeo kjelinija, ovaj ga je pukao laktom po zubima..e sad zašto ga je pukao, verovatno iz straha :)

Marko

pre 9 godina

Nije mi jasno kako nije sramota FIFU za ovakvo ocigledno forsiranje juznoamerickih ekipa!!? Jel to zbog posete, ili se vesto prikriva cinjenica o forsiranju Brazila do finala, pa kao aj sto vise zamorcica da zamazemo oci?? Sramota! Markiziov crveni i Suarezov ujed?? Tuzno je sto zapravo s ovim muljotinama ispastaju samo i iskljucivo navijaci, jer je ovo poslednji put da Andrea Pirlo, najgenijalniji fudbaler ikad igra za Italiju, a verovatno i Bufon, sada vec mogu da kazem najbolji golman svih vremena... Ako je vama stvarno ovo najbolje prvenstvo ikad i ako vam je interesantno da gledate duele Kolumbija - Urugvaj, Kostarika - Obala slonovace itd., zalim vas.. Niko ne primecuje koliko majstora uz koje smo odrastali i starili odlazi posle ovog prvenstva i umesto da navijaju za njihove finalne obracune, raduje ih bunker Kostarike i Cilea. Samo ne znam o cemu cete pricati deci kad vas pitaju za Brazil2014, ja znam da cu preci na neka ranija prvenstva.. Pozdrav svima!

blah

pre 9 godina

Koliko me je Urugvaj odusevio pre 4 godine, toliko mislim da su na ovom prvenstvu najsmrdljivija ekipa. Prvi put u zivotu sam navijao za Italijane.

v

pre 9 godina

Ludiloooo, crveni, navijam za Italiju, navijam za Urugvaj, psujem Kostariku, pa Italijane i Urugvajce sto ne odigrase bolje protiv njih. I tako u krug.

Aleksa

pre 9 godina

Italija ostecena? ok, ocigledno ste navijali za Italiju. Markizio startuje kramponima na potkolenicu direktno i to je nezasluzeni crveni? Stavise, Urugvaj je ostecen, Baloteli je trebao da dobije crveni davno pre 45og minuta nego mu se gledalo kroz prste. Malo objektivnosti.

Suarez

pre 9 godina

evo opet ujeo covek ne mogu da verujem taman pomislis da se smirio malo i on opet uradi ovako nesto bolesno,obozavam lika kao fudbalera ali sad ga pretera,dzabe mu evo sto su poveli verovatno ce opet debelo da ga cepnu.

Analizator

pre 9 godina

Puno svjetskih momcadi ispadaju na ovom SP-u. Hrvatska, Spanjolska, Italija, Portugal.. Uz to Italija i Hrvatska osteceni tesko.. Sta ces..

cvrk

pre 9 godina

Pa ljudi jel ste videli suarezov pokret glavom? jedva da je kontakta bilo, kakav crni ugriz? kjelini je njega tresnuo po zubima, naravno da ce mu ostati trag. ok mrzite suareza sto je ugrizao nasheg baneta al manite paranoju i acu koji je pola meca komentarisao s italijanskim akcentom

bivsisrbin

pre 9 godina

Sto vise timova iz zapadne Evrope ispadne, ja sam radosniji, pa sta oni misle, da treba da ih puste da pobede, a najzalosnije je kad oni pricaju o pravdi i nepravdi.

nenad

pre 9 godina

Malo ste se zabunili sa vremenom kad je Suares ugrizao Kjelinija,gospodo. To se desilo koji minut pre isteka 90tog minuta I rezultat je tada vec bio 1:0 za Urugvaj.

Li Osvald

pre 9 godina

E krivo mi za Suareza,opet napravio sra.., ali brate igracina je nad igracima. A ko ga mrzi neka i dalje pljuje. Ja mu oprastam , ali kaznu zasluzuje. I jos nesto, izmedju njega ludog i recimo mlitavka Dzeka , uvek sam za Suareza. Covek na terenu rodjen za bitku, a van njega je miran!
Pozdrav, Dule Vujosević (ajd' sad partizanovci!)

Dusan sa Zvezdare

pre 9 godina

Italija tesko pokradena. Onaj ljudozder za ugriz ni opomenu - a trebao bi da dobije dozivotnu suspenziju i to momentalno. Kecerski nasrtaji onoga kosatog - ni obican faul. Sramota za FIFU, sudija iz Ekvadora sudi. To je isto kao kad bi Austrijanac sudio Nemackoj. Bruka i sramota. Trebali Italijani da napuste teren. Faul Italijana tek za zuti zbog neoprezne igre. Utakcmica namestena.

Bora

pre 9 godina

ajde bre sta kukate mi prvo nismo ni deo te evrope ponasaju se prema nama kao prema slepom crevu,drugo cist penal kosta riki nije sviran protiv italije pa sta?sad nadigrale Portugal ,a vi pricate o nekoj kradji Evropljana.

dzoni

pre 9 godina

Pa jednom i italijani da budu osteceni. Ne opravdavam Suareza ali samo kad se setim koliko puta su se italijani provukli na sudije i to ne samo u fudbalu ipak mi je drago.

Anon

pre 9 godina

Juznoamerikanci igraju divlji fudbal oni kao ekipa imam bar takav utisak ne znaju ili ne postuju pravila FIFE, dok evropski bas zbog tih pravila gube utakmice jer igraju nesto disciplinovaniji fudbal, a i sudija je Meksikanac pa dajte to je kao da je igrala Srbija protiv Albanije a sudija je Bosanac :))))

Analiticar

pre 9 godina

Ima nekih timova za koje ne navijam poput hrvata, italijana i sl. ali kad vidim sudijsku nepravdu, onda pocnem i za te timove da navijam na konkretnoj utakmici poput ove ili Brazil-Hrvatska.

mrky

pre 9 godina

Drag mi je You-are-gay ali ova kradja je bila presmijesna...zaludu im golovi i lipe akcije ali ovo sa sucima nema veze sa vezim i postenim natjecanjem.

Ivan

pre 9 godina

Realno je neverovatno sta radi kako se fifa ponasa. Niko ne moze da me uveri da je ovo kao slecajno pogresio. Receno mu je da da Italijanima crveni, i target je bio Baloteli jer je toliko "pametan" da je idealna meta za to. Ovi ga zamene i ovaj da direktan crveni za obican faul. Strasno je samo to sto ceo svet ceka 4 godine za taj svetski kup, a kriminalci ga ovako unistavaju.

Vladimir

pre 9 godina

Nisam se nadao ovakvom kontekstu ove utakmice. Dva moja favorita pred SP. Mislio sam: izbaciće medijski precenjene Engleze pa da međusobno odlučuju oko prvog/drugog mesta u grupi. Međutim, desila se Kosta Rika pa igraju za goli život. Igra se u Južnoj Americi, tu je jasna prednost za Uruse, međutim bilo bi dobro za fudbal da prođe Italija - za njih jedine ruku u vatru da će uvek i pod svakim okolnostima da izbace Nemačku pa i nikad lošiji Brazil. Svejedno, ko ne zna - Republiku Urugvaj su osnovali italijanski emigranti, to ih i razlikuje od npr. Argentine. Napred i jedni i drugi!

Radovan84

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)
Jesi li primijetio koliko je utakmica na penale otislo? E bas zbog tog, sto idu uvjek na penale, zbog tog svi kazu ( i u pravu su) da su imali i dosta puta srece... Na cijelm svijetu kad kazes ''Italijanski stil'', svi znaju da je to da se ne primi gol, a hoce li se dati, najmanje je vazno...

andrijano

pre 9 godina

koja kradja majko moja.zuti karton i to je to.plus dva puta italijane stavljaju u termin u jedan sat po najvecoj sparini.strasno.covek u napadu startocao ostrije ali crveni karton u takvo bitnoj utakmici.ajde da su ovi napadali pa i da bude.a ujed suareza nista.kradja nevidjena.

Ko bi reko cuda da se dese

pre 9 godina

A ja sto sam se zaljubio sta cemo s' tim? Zbog jedne Jelene ne mogu ni fudbal da pratim kako treba! Samo mi je ona u mislima!.......A da,Kostarika osvaja! :-)

Sasa

pre 9 godina

@Trebinje tesko ce ih neko nakantati prvo mnogo su iskusni pozadi Godin igra u zivotnoj formi najbolji fudbal u karijeri plus mnogo dobar golman cvrsti na sredini i najbolji napadački par na SP bez dileme Suarez-Kavani,njima je problem bio da izadju iz grupe sad je sve moguce ,jesu sporiji malo ali se odlično postavljaju

Belotele

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)

Tacno. To je opste mesto koje se decenijama prepricava s kolena na koleno; nekad je odgovaralo stvarnosti - onda kad je gazda UEFA-e bio Artemio Franchi, ali, vec odavno se stanje na terenu preokrenulo, a skoro niko ne primecuje, nego veruju dedinim pricama vise nego svojim ocima. Slicno je i s bunkerom. Catenaccio jeste bio talijanski specijalitet i jeste deo njihove fudbalske kulture, ali, vise odavno nije u modi, niti Talijani igraju ista defanzivnije nego bilo ko drugi u Evropi, a prica traje u nedogled. E, sad... ako si ti ubedjen da neko ima antene na glavi, vrlo je verovatno da ces ih i videti.

sarajevo.ba

pre 9 godina

Iako sam igrao listic na Urugvaj ovo je kradja
Navijam uvjek za slabije, tipa Kostarika ali ovo je prevrsilo svaku mjeru
Svi pretezno volimo slabije ekipe ali eto sad osmina finala a nema Spanaca, Talijana, Engleza, Portugala da se lupaju ali zato cemo gledat sve Amerike, I onu gore I onu dole a bogami I onu u sredini, mora da je NASA nastimala
Sad sam siguran da Europskih reprezentacija nece biti u polufinalu

Dok imas vremena za more promena...

pre 9 godina

više mi idu na živce ovi koji samo ponavljaju kako su se Talijani nebrojeno puta sretno i/ili na prevaru provlačili..

možda tu ima starijih i onih koji bolje pamte od mene, ali evo, ja se sjećam od:
1994. (Talijani izgubili finale na penale),
1998. (izgubili na penale od kasnijih prvaka Francuza),
2000. (igrom razbili Francuze u finalu, Francuzi nekako izjednačili u zadnjim sekundama, a nakon toga i pobjedili zlatnim golom Trezegea),
2002. (ispali od domaćina J.Koreje u jednoj od najvećih krađa svjetskih prvenstava),
2004. (ispali u grupi nakon skandinavskih 2-2),
2006. (Italia - Campioni del Mundo :) nakon penala - vratilo im se za nesreće)
2008. (ispali na penale opet od kasnijih pobjednika)
2010. (završili u grupi)
2012. (igrali finale, raspali se u finalu)

sve u svemu, ne djeluju mi kao sretan i nesportski tim, prije da je situacija potpuno suprotno
(les lionceaux, 24. jun 2014 21:07)

Ne mogu da verujem da nisam jedini koji ovako misli. Svaka cast, brate mili, apsolutno si u pravu. Ubedljivo najbaksuznija i najpokradenija reprezentacija u poslednjih deceniju-dve. Nazalost, danas se sve to nastavilo...

BOLJI JE POBEDIO

pre 9 godina

URUGVAJ JE ZASLUZENO POBEDIO.
Kod Italijana najbolji je bio Bufon. Odbranio je par fantasticnih suteva.
Sto se tice udaranja i ujedanja, svi se samo ujedaju i udaraju, to je bolje ne komentarisati.

musa dembele

pre 9 godina

samo da ne prodju Zabari na guzove sa 0:0 ! Neka i pobede samo da ne bude bez golova. Ajde Kavani uradi i ti nesto,ako vec Suares za sada ne moze

Trebinje

pre 9 godina

Sudija osakatio Italijane. Suarez grize Kjelinija za rame i nema nikakve kazne. Sramota. Urugvajci prljavi, jedva čekam da ih neko pošteno nakanta, možda već i Kolumbija.

Papadopulos

pre 9 godina

Start otvorenom kopackom, kramponima na igraca je cist crveni karton. Cak je u konketnom start bio produzen sto zasluzuje kaznu sa vecim brojem meceva. Naslov moze dovesti u zabludu one koji mec nisu gledali.

EU utopija

pre 9 godina

Evropo napuštaj fudbal. Opšta kriza svega postojećeg, pa i u najvažmijoj sporednoj stvari.
Osim trčanja bez glave, potrebno je i srce, a toga više ovde nema.

Jon Snow

pre 9 godina

SRAMOTA! Navlacenje za juznoamerikance u stranu, onom..onoj spodobi zabraniti da igra fudbal dozivotno, ocigledno je bolestan u glavu najstrasnije!

nikola

pre 9 godina

Ja ne razumem ljude ali stvarno. Ocigledno je da treba da odu na neku ocnu kliniku. Crveni za Suaresa i zabrana fudbala jedno godinu dana pa neka grize bambus kao koale onda. Ali Markizio sto je uradio, i to ispred sudije pa treba da budes bas bez mozga. Imas rez koji te vodi dalje, pravis faul otvorenom nogom ides na igraca i posle je ne sklanjas nego ga jos malo overis. Crveni cist kao suza, ali bas cist. Sve u svemu drago mi je sto ZABARI idu kuci.

v

pre 9 godina

Suarez nije za SP nego za kameno doba. Zgadio mi Urugvaj. Ostao mi je jos Mexico, jako su simpaticni, kad i oni ispadnu nemam za kog da navijam. Eventualno za Cile, a od evropskih reprezentacija mozda za Francuze, al' to ako moram.

genious

pre 9 godina

pa ako ga sada ne kazne sa jedno 20 utakmica onda treba ne samo da nastavi da grize, nego i da cupa i grebe. Tuzno je ali FIFA podrzava ovakvo ponasanje, kao i simulatore.

realista

pre 9 godina

када је италија добила Србију за зеленим стилом у квалификацијама за евро нису се николу. И тако играју нуклер увек

???

pre 9 godina

Pricate nije bilo za crveni(i slazem se),ali mi imamo usporeni snimak koji se pusta bar 5 puta a sudija ima 5 sekundi da odluci i naravno da ce dati crveni kada je video djon koji ide u koleno protivnickog igraca.Zato nemate pravo da osudjujete nekog ko ima tako malo vremena za odluku! A jos se i onaj valjao po terenu tako da je i to uticalo na sudiju.

BVK

pre 9 godina

@ lerma

Urugvaj je jedna mala drzava sa oko 3,5 miliona stanovnika. Italija je drzava sa preko 60 miliona stanovnika koji imaju visok standard i koji su ludi za fudbalom. Pored toga, Italija ima ogromnu dijasporu u celom svetu, a samo u Brazilu preko 20 miliona ljudi su poreklom Italijani. Da ne pricam o ostatku Juzne Amerike ili SAD. Plus, Italija je jedno zvucno ime koje svakako privlaci publiku. Sve u svemu, stadioni na kojima igra Italija bi bili nesumljivo puni. Tako da ako mislis da FIFA gura Urugvaj ispred Italije zbog posete, onda si se debelo preracunao. Da je to glavni razlog da se neka reprezentacija ovde forsira, onda sigurno sudije ne bi onako pokrale Meksiko i protiv Kameruna i protiv Hrvatske.

strasno

pre 9 godina

pricajte sta ocete, suarez je najprljaviji i najneposteniji igrac kojeg sam u zivotu vidio. Na proslom SP onaj sraman rukomet, a sad ovo grizenje protivnika. Nula obicna.

vampireen

pre 9 godina

Joj ovi Urugvajci samo kradu uvek bilo i bice, od prvog Svetskog do poslednjeg. Prokleta varalica Suarez, nadam se da ce ga suspendovati 10 utakmica.

Jax

pre 9 godina

Ajde plačite ljubitelji Italijana.. ceo život igraju najprvljaviji fudbal, muljaju, izležavaju se, vrše pritisak na sudije.. i sad crveni dosudjen zbog starta otvorenim djonom.. I vi jos nesto kukate.. nisu dali gol 180 minuta.. idite doma..

Vladimir

pre 9 godina

Uvek je šteta kad ispadne Italija, nije SP isto bez njih, ali bolje ovako. Onaj ko prođe dalje trebalo bi da je u stanju da tamo nešto uradi, a to su pre Urusi. Italija u minus fazi, Baloteli opet posvađan sa samim sobom, ionako ne bi igrao u 1/8 finala, isključen Markizio... neka se žale Kosta Riki. Suarez je u svom fazonu, grize ali igra, moraće da proradi i Kavani, Muslera i odbrana su se stabilizovali, napred Urugvaj! Marakana vas čeka kao nekad davno.

SAŠA FRANKFURT

pre 9 godina

Ne navijam ni za jedne, al mi nekako drago za Italiju. Mislim i njima nije "smetalo" kad su dobili 3:0 službenim rezultatom protiv Srbije, pre dve godine.

zaharije

pre 9 godina

las lionceaux: pa iz tvoje statistike se vidi da uvek idu na nereseno , samo da ne prime gol...pa cekaju penale, sto je lutrija u kojoj su dosad imali dosta srece!

andreas kisser

pre 9 godina

(Johnny Knoxville, 24. jun 2014 19:25)

da je bilo ikakvog navlacenja za urugvajce sudija bi najpre dosudio cist penal nad kavanijem par minuta pre tog crvenog! a crveni je mogao mozda da bude i zuti, ali visoko podignuti djon na koleno protivnika svaki sudija vidi kao nameru da se povredi igrac, a ne da se osvoji lopta koja je na zemlji. tako da ako skines navijacke naocare i pogledas na citavu utakmicu objektivno, videces da je urugvaj zasluzeno prosao - ako nista drugo vise su zeleli pobedu. zabari su ponovo isli na svoju kalkulantsku igru i to im se zasluzeno osvetilo!

vopi

pre 9 godina

neznam koja mi je odvratnija ekipa,italija ili urugvaj....a onom Pit Bulu Suarezu sto grize ljude dozivotno zabraniti da se bavi sportom...mislim sta reci,covek nije normalan!!!a nije mu prvi put

N

pre 9 godina

CIST CRVENI!!! Jok da ga onesposobi pa da dobije crveni. Isao je sa namerom i nije sklonio nogu i to je cist crveni. Sto se Suareza tice, sudija nije ni video situaciju, tako da nije pogresio, a slazem se sa time da Suareza kazne naknadno. Ove teorije sa guranjem latinskih ekkipa su CISTE GLUPOSTI!

HanSolo

pre 9 godina

Suarec je tvor od čoveka.. Treba mu dati 2 godine isključivanja.. Ovo je treći put.. On jednostavno nije normalan.. Nešto mu nije u redu..

Tugo nesreco

pre 9 godina

@Sumrak faforita - Španci, Englezi, Portugalci, Hrvati, sad Italijani ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hoću 150 pluseva, 24. jun 2014 21:38) Bolje reci sumrak evropskih reprezentacija. Englezi, Portugalci, Hrvati, pa i Italijani ti nisu bili nikakvi favoriti, jedini favorit koji je razocaro je Spanija od tih koje si nabrojao, naravno da se vise ocekivalo i od Engleske, Italije, Portugala... Ali daleko su oni od favorita. I sta su ti uopste "faForiti" kao sto kazes??? :D

Bora

pre 9 godina

tek sada daje sansu najboljem strelcu serije A Imobileu ista stvar za Engleskom tek sada Barkli.zar treba kosta rika da vas pobedi da bi ste skupili onoga st se ne prica da date sansu takvim biserima!?

Sasa

pre 9 godina

@les lioncealux a sto ne rece da su i 1994 i 1998 bili totalno nezainteresovani za protivnicki gol za razliku od njihovih protivnika (Brazil i Francuska) sto im se na kraju i isplatilo i vratilo kroz penale ,a 2000 su ih Holandjani u polufinalu nadigrali i unistili ali su zahvaljujući čudesnom Bufonu koji skidao i nemoguce dosli nekako do 0:0 i na penale nezasluženo prosli a koliko ima jos takvih situacija.

Džoni

pre 9 godina

Definitivno da ovo prvenstvo pokazuje da taktički i ziheraški fudbal sa mnogo pametovanja i špekulisanja koji uglavnom igraju Evropske ekipe gubi naspram totalnog ofanzivnog i fizički i trkački otvorenog koji gaje Američke reprezentacije! Utisak je da imaju mnogo više snage i da su fizički mnogo bolje pripremljeni a i klimatski uslovi im sigurno idu na ruku! Igraju prosto i sa visokim presingom, jednostavnim i brzim napadima sa puno, puno trčanja što pojednostavljuje fudbal i čini ga atraktivnijim! Od fudbala su "stručnjaci" uspeli da naprave čitavu nauku i učine ga dosadnim a ustvari je to jedna prosta i dinamična igra!

vlada

pre 9 godina

Još jedna utakmica koju je na ovom prvenstvu okarakerisalo katastrofalno sudjenje!
Može se reći da je Italija oštećena, Markizijev start je trebao biti sankcionisan kartonom, ali po meni ne crvenim, a mislim da se i karadžić s tiome složio!
A sa druge strane Suaresov ugriz, ili nasrtaj kako god, nije sankcionisan (kažu nije ga ugrizo a posle se dva minuta držao za zube, malo morgenm ga nije ugrizo)

Na kraju Urugvaj se obrukao što nije iskoristio kontra napadae koji su im se ukazali sa igračem više, a složiću se sa komentarom komentatora da je i Italija podjednako kriva, jer su se od početka utakmice jajarili, i nisu hteli da idu na gol protivnika, a tek kada je došlo do stani pani, e tek tad su krenuli u napad!

Po meni Urugvaj je ipak delovao kao ekipa koja će proći dalje, ali je sudija ukaljao utakmicu da se ne lažemo! Navijao sam za uruse, lai sam posle postupka suaresa, nekako poželeo da im italijani uvale gol sa 10oricom!

css

pre 9 godina

NIJE ISTINA DA GA JE UGRIZAO!
Pokušao je da ga udari glavom.
Patite, žabari.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srdjan, 24. jun 2014 21:14)

Znaci oni otisci zuba na Kjelinijevom ramenu, su u stvari, od Bengalskog tigra je l' tako ?

Bleach

pre 9 godina

A volim samo zbog toga sto igraju bunker..
Ako ima 1-0 treba,oni ce da igraju 1-0,ovde im bio remi dovoljan,i na remi su isli,bas volim....

Milan

pre 9 godina

Kada im treba remi, budite sigurni da ce Italijani toliko umrtviti utakmicu i tempo igre, ali ne samo to, nego i navijace, komentatore, nas pored malih ekrana, prosto nevjerovatno, kad nisam zaspao.
A ocigledna je tendencija da sto je veca vaznost utakmice, manje ce golova biti...

sRDJAN

pre 9 godina

Kakva sezona za Godina, glavom protiv Barse doneo titulu Atletiku, sada glavom donosi drugi krug svojoj zemlji. To je ono sto kazu ljudi kad ti se sve poklopi.

P.S. - Crveni? Nidje veze!

vaske

pre 9 godina

Po meni čist crveni možda malkice prestrogo(zbog važnosti meca) ali tako se lomi noga i nije bas imao nameru da je povlači suarez ima veliki problem u glavi.

DaVitelj

pre 9 godina

Cist crveni! Isao da obogalji igraca. Da mu je bila stajna noga, na nju nikada vise ne bi stao jer bi mu je polomio u koljenu. Zasluzena pobjeda Urugvaja!

Black Hawk

pre 9 godina

Zasto su Italijani ispali?
-Da bi prosao dalje moras da imas kvalitet!
A u Italiji je kvalitet ko!?
-Pirlo? Bufon? Igraci sa skoro 40 godina!
Smesno je bilo ocekivati Italjane u drugom krugu...Jos najjaci Aca...kaze za onog De Silja, kako se vec zove...stekao je dosta iskustva igrajuci za Milan...a Milan crni ko moja Zvezda, u totalnom raspadu, kao i kompletna serija A...Pa u Milanu ce, koliko su dobri, uskoro i rasni centarsuter Vesovic moci da igra!

Nemanja

pre 9 godina

Zasto ostecena?Markizio je mogao da polomi nogu coveku,a ako je Suarez trebao da dobije crveni ,trebao je i Celini,a i da su osteceni,tako je i sladje da oni ispadnu ;)

nenad rs

pre 9 godina

Urugvaj je ovo dobio srcem jer gol je regularan ne gotivim Suareza ali ugriz ili jednostavno zar borbe u duelu.Crveni-mozda.Sve u svemu Talijani su odigrali kukavicki i zasluzeno ispadaju.

kela

pre 9 godina

Italija igala kako se i ocekivalo , nisu nesto preterano pokusavali u napadu, previse ziheraski, umrtvili su igru i to im se osvetilo,urusi su imali vise prilika a nisu srljali i mislim da su zasluzeno po prikazanom uz veliku borbenost zasluzili da prodju dalje, ali Suarez je stvarno bacio senku na ovaj mec ,veliku glupost je napravio, mene licno jako razocarao i sigurno ce dobiti suspenziju imace problema zbog ovoga u nastavku karijere,reprezentacija bez njega totalno druga prica, ali sta da se radi sve je to fudbal uvek ce biti simuliranja udaranja i slicnih stvari a svi znamo kako to moze da se resi , e sad je pitanje koji je pravi razlog zasto neko ne zeli da se to resi, mada i to svi znaju....

Liverpool Man

pre 9 godina

Ma kakvo navlacenje,sve mi mislimo da je namestaljka..uvek je tako.Italija dosadna do bola,hvala Bogu pa Urusi prosli,imam za koga da navijam.
Suarezu ono nije trebalo..

Evropa nije prava bez Rusa

pre 9 godina

Italijana mi nije zao jer pamtim onu kaznu UEFE nama urucenu a oni bili domacini (I odgovorni za bezbednost) tokom kvalifikacija. Red je da I ovi iz "EUrope" osete malo nepravdu....kukate, a nije vam zao kad su svabe na kvarnjaka uzeli Maradoni titulu (setite se kako se sudilo na tom finalu)... Sve je to kradja....generalno u juznoj americi je lepsi fudbal a vi Srbi branite te

"evropljane" ko da su vam prijatelji I zele dobro ...ha ha...

ja sam

pre 9 godina

italija nema tim, ubija fudbal, suarez divljak bio i ostao. crveni diskutabilan, ali ako protiv kostarike igraju na nulu sta da ocekuju. jedna pobeda pa dva poraza, urugvaj poraz pa dve pobede i to je to. ciao ragazzi.

Oladite sa teorijama zavere

pre 9 godina

Ljudi koji ste vi mec gledali? Imam srecu da prvenstvo pratim preko BEIN SPORTS-a, sa detaljnim analozama za vreme i posle meca. Crveni je bio jer Markizi nije zaustavio nogu prilikom kontakta vec je gurnuo, tj. udario protivnika istom. I Suarez je zasluzio crveni ali na zalost sudija nije video incident.

Mrud

pre 9 godina

Ovo je božija kazna! Naime...italijani namerno nisu pobedili Kostariku i na taj način su ostavili engleze bez ikakve šanse. Sada im se ovo pakovanje kofera vratilo kao kazna zbog engleza! I treba.

mrki

pre 9 godina

Jeste kod vas su osteceni Talijani a sto oni od pamtiveka idu napred i osvajaju medalje, zbog sudijskih gresaka zaboravili ste da napisete.

rigidni designator

pre 9 godina

Mislim da će ovog kanibala FIFA debelo rebnuti za ovaj ugriz.Paklen igrač,igra za moj omiljeni klub,ali realno ljigavac na kub.Inače,Urusi zasluženo;pizza majstori probali da im prodaju jednu od svoji forica i odigraju na x,dobili nogu u donji deo leđa i adio!Generalno,Evropljani prošli kao bosi po trnju u grupnoj fazi.

joestrummer

pre 9 godina

Tačno ne vredi igrati sa ovim Balotelijem... Samog u napad i zdravo... Bahat i sebičan... Ajde Ćiro pokaži da si klasa za njega

tamo_daleko

pre 9 godina

"Najprljavija" utakmica do sada na turniru...Suarez kao pit bul...Mislim da mu je krajnje vreme da poseti psihijatra ...sta treba da se igraci vakcinisu protiv besnila kada on igra? Urugvaj za nijansu bolji u svakom slucaju.Boloteli ce sada imati vremena da skokne do Londona i konacno dobije taj poljubac u obraz od engleske kraljice:)

meine eine kleine

pre 9 godina

Ne mogu da verujem kakav fudbal sam gledao poslednjih 10 minuta, pa oni su se vukli po terenu kao da su mrtvi. Nemacka i Holandija finale u inat Juznoj Americi. Od 16 ucesnika samo 4 evropska tima.

Vladimir

pre 9 godina

Hvala Bogu da su Italijani poslati kuci. Reprezentacija koja decenijama igra ubedljivo najruzniji fudbal i ne zasluzuje bolje. Evidentan je i totalni kolaps evropskog reprezentativnog fudbala, izuzimajuci uvek standardne Nemce i Holandjane za koje se nikada ne zna dokle i koliko mogu. Svi ostali su bili tipican primer fudbalske antipropagande.

Bane

pre 9 godina

Ne mora da Markizio polomi nogu onom nesrecnom Urugvajcu da bi bio iskljucen. Vazna je NAMERA da se povredi igrac, a iste je definitivno bilo. Otvorenim djonom po sred cevanice... Ma ciao ragazzi.
I jako mi je drago uvek kad ispadnu Zabari, Spanci i Portugalci, ili ti sve zajedno evropski latini, jer su najljigavije reprezentacije ikada. Placete za reprezentacijom koja je na pripremama za SP 2006 vezbala simuliranje penala!!! Pa onda kako su tek stigli tada do finala... Ma, necu uopste da se nerviram. I njihovi(latinski) veliki takticari sa Katenacom, kako je onaj Keiros upucao grupu sa svojom taktikom na celu Irana.
Za kraj, to je ono italijansko cuveno(i za neke strucnjake, genijalno???) igranje na rezultat i kalkulisanje.
Lepo je rekao Aca, Italijani nisu dali gol 180 minuta ili citave 2 utakmice. Cuveno Italijansko cinculiranje nije proslo ovaj put. I ako!

Gavra

pre 9 godina

Sudija kriv ? Kriva je Italija što ne može 180 min. gol da postigne i ne treba da ide dalje. Vi što mislite da južno američkim ekipama sudije nameštaju zbog posećenosti , sve karte su prodate unapred !

PimPong

pre 9 godina

Najgora moguca stvar koja je mogla de se desi je bila da legende kao Pirlo i Suarez ne igraju u narednom krugu. Ako suspenduju Suareza zbog malog udarca glavom, upravo ce se to i desiti. Ne znam da li mogu da ga suspenduju zbog ugriza jer kamera jasno mora da pokaze da je on to uradio. Znajuci njegovu istoriju, mislim da jeste, ali ne znam da li se postojeci video dokaz moze uzeti u obzir (bar ove snimke koje su bile na TV-u). Ludak je, u svakom slucaju.

crise de nerfs

pre 9 godina

Italijani stvorili jednu sansu na tri meca i hoce da idu dalje.Najjaci su likovi koji su ih nakon prvog kola i aretna 3 boda,proglasili za finaliste.

Psikiatria

pre 9 godina

Crveni cist ko suza, Hrvat je protiv Meksika za isti start takodje dobio crveni....Suarez je spopao Kjelinija tek nakon sto je od istog popio lakat...Sve u svemu, Urugvaj je zgromio ove manekencice koji vec posle 60 minuta nisu imali snage da trce...Steta sto im Urugvaj nije dao jos golova, bilo je dosta propustenih sansi.

goran

pre 9 godina

Vidim dosta ljudi komentariše u vezi crvenog i kažu kako je Italija oštećena? onaj start Markizija je bio nameran faul jer je išao otvorenim đonom na protivničku cevanicu ja neznam kako ljudi komentarišu fudbal a nisu upoznati sa njegovim pravilima ,ruku na srce i meni se u prvom trenutku učinilo da na prvi pogled nije izgledalo toliko brutalno, ali na usporenom snimku se vidi jasno da start nije bio bio nimalo naivan ,najveća poenta (zbog koje je Markizio i dobio crveni karton )je u tome da je on sa namerom išao na protivničku nogu i to na dva metra ispred sudije ,koji je ipak imao mnogo jasniji uvid u situaciju od nas sa malih ekrana i po mom mišljenju je sasvim opravdano poslao Markizija u svlačionicu ...kako god Italija nije zaslužila da prodje dalje jer nisu ni prikazali apsolutno nikakvu igru do sada ,pa čak i ona pobeda protiv Engleske je više došla na sreću nego na neko veliko umeće, u meču protiv Kostarike se videlo da Italija nema tim za velika dela , a šta tek reći u ovom duelu gde Italija nije imala nijednu šansu u čitavom meču, mada nije se ni Urugvaj nešto posebno proslavio jer se igralo tvrdo ,ali zaslužio je Urugvaj upravo za taj jedan gol prolaz dalje jer je mnogo više pokazao na ovom šampionatu dosad od Italije !!!

pink floyd

pre 9 godina

sve evropske ekipe za koje i protiv kojih sam navijao su ispale, ostao još ogavni portugal


tako da je ovo prvenstvo za mene završeno :)

zubarez

pre 9 godina

Sudija je samo hteo da podigne tempo utakmice! Da nije pokazao crveni žabarima gledali bi mrtvilo do kraja.. ovako smo imali priliku da vidimo gol, Italijane koji napadaju(sto je inace retkost), i Suareza koji opet grize ljude.

brainwash

pre 9 godina

treba lepo da se sve sporne situacije puste na video bim da i sudije i gledaoci vide i tako se izbegnu skandali, ali onda nema namestanja utoamkica, zato fifa to nece!

Opazanje

pre 9 godina

Meni samo nije jasna jedna stvar: Ovdasnji ljubitelji fudbala su pocesto protiv evropskih ekipa, i to je ok, svako ima prava na svoje misljenje, ali..

Pa zar u klubovima tih zemalja nema GOMILA latinoamerickih igraca, koji nisu nimalo, ali nimalo imuni na simuliranje, foliranje i sl. 'trikove', pa Urugvaj je jedna od najprljavijih reprezentacija bila od kada ja pratim fudbal. U utakmici Holandija-Cile, Cileanci su skoro 10 puta, DESET PUTA padali u sesneastercu kao pokoseni cim osete ruku na ramenu. Honduras- Ekvador? Pa to je bio cirkus od padanja, plivanja i krestanja kao da ih metak pogadja pri svakom startu.

Napravite molim Vas granicu izmedju onoga 'tako se bori za svoju zemlju' i prostog opazanja prljave igre i u Evropi i u Srednjoj i Juznoj Americi.

Adio

pre 9 godina

Ja sam mislio da su Italijani odustali od katanaća pre ovog SP. Na Euro 2012 su igrali bas lepo. Obzirom da su ipak nastavili sa daviteljskim stilom igre, drago mi je sto idu kuci.

musa dembele

pre 9 godina

ITA dve utakmice zaredom ne moze do gola-zasluzeno idu kuci! Crveni opravdan! Suares fantstican fudbaler,ali dokzanano LUD covek!

Suarez uzvraca udarac

pre 9 godina

Suarez kada je bio mali...
https://twitter.com/GeniusFootball/status/481494067574890496/photo/1
Nije voleo ni cokoladu ni tortu vec da gricka "Gricka". :D

Đuka

pre 9 godina

Nevjerovatno da vi ovo pišete. Sudije imaju naređenje da huliganske startove kažnjavaju crvenim. I Suarez je možda zaslužio, ali i Kjelini. Uzgred budi receno, Urusi su igrali loše, a Italijani očajno.

dragan

pre 9 godina

Naslov je da je Italija oštećena, ne shvatam zašto. Zbog džona koji je išao na nogu? Ne vidi se najbolje ali vidi se. I to na 1 m od sudije.

draganbb

pre 9 godina

Igrajte na 0:0 i sledeći put. Da je tako ostalo Italija bi se provukla dalje i sa Nikaragvom ili Obalom Slonovače. Ako ne uđete u meč sa idejmo da date 3 do 5 golova, i nedate date barem 1-2, vi ste prošlost fudbala.

Inače naša kvalifikaciona grupa se nije pokazla. Niko nije proša u drugi krug.

pink floyd

pre 9 godina

i usput da kazem da je italija ostetila samu sebe...morali su pobijedit kostariku a ne dovijeka taktizirat

ne moze se vazda dobijat nepostojeci penal kao onda protiv australije u 95minutu

da da da

pre 9 godina

Potpuni krah Evropljana....Spanija,Engleska,Italija,Bosna,kao pobednici kv.grupa idu kuci....Hrvatska(baraz)...pridruzice im se Rusija i Svajcarska kao pobednici +Portugal,Grcka(baraz)....iz Evrope ostaju jedino Svabe,Oranje,Francuzi i Belgija

Pixi

pre 9 godina

Nikada mi nije bilo jasno zasto vecina u ovoj zemlji navija za Italiju,Portugal i Spaniju.??
(zapad, 24. jun 2014 21:23)

Vidi se da si se nagledao latino serija kad si bio mali pa si sad emotivno vezan za juznu ameriku .

Igrao sam na ostrvu

pre 9 godina

Crveni je bio cist, mada ono ujedanje Kielinia jos gore. Sada umesto pobede Urugvaja, samo ce se pricati o tome, i umesto da bude figura prvenstva, Suarez ce biti negativac mundijala.

ams

pre 9 godina

Uf, sto mi zao Zabara, mo's misliti.... Samo se setim kako su 'odradili' tri boda u Genovi, protiv nas. Bogdanov se popeo na ogradu a oni satro doveli specijalce, nindze bog-zna-koga-sve-ne, pa placu po terenu i drze se za glavu..: Koja rezija, Felini i Pazolini im nisu ravni.

Tako da..... Meni sve ok, drago mi je zbig Urugvaja, a Zapcima jedno 'ciao raga'...

Duško

pre 9 godina

Zar nije gore suđenje bilo u Japanu i J.Koreji 2002? Koliko god sudije grešile na ovom Mondijalu, teško da može biti gore nego što je bilo pre 12 godina!

Nenad

pre 9 godina

Lose su Italijani igrali na obe zadnje utakmice.Nema tu sta da se prica i komentarise iako sam za njih navijao. Veceras bez i jedne sanse ma kakve sanse polu sanse za postizanje gola a tako i na predhodnoj.Nije bio start za crveni ali zuti jeste.Ali nije to odlucilo mec jer su go primili iz kornera.Uglavnom su nam sem Holandije i Francuske sve evropske ekipe bez snage,zbog vremena i velike vlaznosti a i zbog teske sezone u svojim klubovima.To su lepo iskoristili Americki timovi i ja bih licno voleo ako se ranije ne sastanu da bude finale Holandija protiv Brazila ili Francuzi isto protiv Brazila.mada Amerikanci i Kolumbija igraju maestralno.

srbin

pre 9 godina

Jel zna neko sto ne igra Forlan?
(Furlan, 24. jun 2014 21:20)

Zato sto ima 35 godine i dosta mu je bilo. Mada uvek moze da udje i nabode gol za 10 minuta.....