Fudbal 83

Nedelja, 22.06.2014.

10:33

Keiroš: Kako će Mažić da spava?

Selektor Irana Karloš Keiroš rekao je da je srpski arbitar Milorad Mažić oštetio njegovu ekipu kada nije dosudio penal na utakmici sa Argentinom.

Keiroš: Kako æe Mažiæ da spava? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

provokator

pre 9 godina

99,99% sam bia siguran da je sve cisto ali sta sam vise gleda to sam sigurniji da je penal.
Nije argentinac cisto odnia balun

pera

pre 9 godina

ja bi svirao onaj penal iz principa!!!
Argentinci bez zelje za zivotom na ovom prvenstvu dave onu loptu umesto da daju po 5 kom po poluvremenu

ajde

pre 9 godina

Ma kakav penal, Zabaleta je prvo udario loptu.. Nego razumem Keirosa, nije lako kad primis gol u samom finisu, a bio si blizu sna. Ali ne razumem ove "domace" koji jedva cekaju da pljucnu Mazica, a covek sudi kao car.

aha

pre 9 godina

@mirko kojotovski Zabaleta je pogodio loptu, a ona iranskog igraca. Zato nema kornera. A nema ni penala, jer kad bi se za ono svirali penali.. A tu pricu da je Mazic pomogao Nemackoj mozete macku o rep, jer je Portugal u situaciji 11 na 11 bio patetican, bez sanse.. I tu utakmicu Mazic je odsudio sjajno. Ali vi navijate za Ronalda...

jasno kao sunčan dan...

pre 9 godina

Mažić je budući naj bolji "djelilac pravde" svjeta..Pjerluiđi Kolina bi pao na ovoj odluci kao i na one dvije odluke sa Portugalom ali Mažić je mislim zadivio sve arbitre svojim odlukama i zaslužuje da arbitrira finale.

Liberty

pre 9 godina

Nije penal! VAZNO: Pogledajte na YouTube kako Gary Neville doktorski objasnjava dajving ("diving"). To je anomalija pravila ove igre. Igraci sa loptom u sesnestercu nastoje da ostvare kontakt sa protivnikom i padnu jer se tako dobija penal. Na ovo nisu imuni ni najposteniji igraci (za primer, Neville pusta snimak Mesijevog dajvinga). Takve situacije su teske za procenu i uvek izazivaju polemike. Potrebno je fudbalske organizacije preciznije definisu kriterijume za faul u sesnaestercu.
Iranac je namerno isao na kontakt da bi pao. Penal moze i ne mora da se svira u ovakvim situacijama. Po meni, sve i da je bio faul, to ne treba da bude penal.

srdan

pre 9 godina

Moje laičko mišljenje je da ako je zabaleta svojim startom na loptu otklonio opasnu situaciju, penal ne bi trebalo da se sudi. Ako je posle kontakta sa loptom šansa i dalje postojala, A zabaletin kontakt sa igračem opstrusao šansu , to bi trebao da bude penal. Samo pokusavam da logično rezonujem.

my way

pre 9 godina

Kakve bi bile reakcije citalaca da je Mazic kojim slucajem Hrvat ?
(jovan, 22. jun 2014 15:30)

Da je Mazic Hrvat, Zabaleta bi promasio loptu, pokosio igraca i sudija bi bio direktan krivac za poraz Irana. Kakvo pitanje, takav i odgovor.

mirko kojotovski

pre 9 godina

ako je dotakao loptu Argentinac onda je bio korner ali nije.sto navodi na zakljucak da je bio faul jer nije udario loptu nego Iranca.Faul je postojao ali nije Mazic postavljen tu da odmaze nego da pomaze.Kao sto je i Nemcima pomogao i ujedno odlukama odlucio mec.Nije jedini.Svi oni rade za istog taticu.Zar treba da male evropske ili azijske drzave dalje prodju ili treba lova da se zaradi? Lova je bitna a i onako ce se greske brzo zaboraviti i sa ne strpljenjem cekati sledece prvenstvo

Skituljko

pre 9 godina

Ne znam kako ovi treneri ne shvataju koliko su pateticni kada posle zavrsenog meca kukaju na sudiju. Nadam se da je Keiros pogledao usporeni snimak i da ce javno da se izvini za ovo kritikovanje.

opet Gvozden

pre 9 godina

(tole super liga, 22. jun 2014 11:52)

Kazes da je Zabaleta, koji u M.Sitiju godinama igra prvenstvo i ligu sampiona, igra za reprezentaciju Argentine svetska prvenstva i prvenstva Juzne Amerike, ima sto godina i million utakmica u nogama, sa svim tim iskustvom na pet metara od svog gola nije isao na loptu nego da obori protivnickog napadaca.?!?
Decace - ne lupaj!
Penal nije bio, a da je bilo na suprotnoj strani nad Mesijem, mozda bi ga dosudio. Ali, OPET, PENAL NE BI BIO NI TADA!

Риболовац у мутном

pre 9 godina

Овакве репрезентације,као Иран,Грчка или Алжир,што пре треба избацити са првенства.Они пропагирају антифудбал....
Тактика Ирана је 2штопера,леви и десни бек,4 задња везна,један везни играч и најистуренији полушпиц....

Иран Босна закуцано од 0-1 гол...

gagrica

pre 9 godina

Ljudi izvolite link ...Pa sami procenite a ako neko posle ovog kaze da nije bio penal onda je taj corav...Ne samo Mazic vec svaki drugi sudija bi sudio za Argentince penal da su imali ovakvu situaciju..https://www.youtube.com/results?search_query=argentina+vs+iran+penalty

dederer

pre 9 godina

Ovo u stvari nije vest o Mažiću(koji je odlično sudio) već o Keirošu. Obratite pažnju kolika je to količina frustracije ("jedan na jedan", "kako će spavati do KRAJA ŽIVOTA"...), zbog samo JEDNE sporne odluke (koju sudija donosi u DELIĆU SEKUNDE). Keiroš je pokazao da je šaban još u toku kavalifikacija kada je hteo da se bije sa trenerom Južne Koreje i davao pompezne i egoistične izjave. Inače loš trener, destruktivac.

realno

pre 9 godina

Ne znam da li je Mazic video ili isao na osecaj, ali kapa dole za odluku. Nije mu prvi put da izvanredno oceni spornu situaciju i to je nesto zbog cega je sudio polufinalie LS i sto ce nadam se i dalje da sudi na SP. Inace Argentina nemocna, Iran jeste igrao destruktivno ali sta moze da se ocekuje od igraca koji ne mogu da spoje 3-4 pasa, saplicu se o loptu... Sramota za Argentinu.. Sa druge strane dobro je da su se i oni i Nemacka i Holandija malo prizemljili... Ja navijam za Cile, Costariku jer su pokazali najvise srca..
(igro, 22. jun 2014 12:30)

Iranci nisu ni morali da spajaju 3-4 pasda..sa 2-3 pasa su dolazili u gol sansu i steta sto sanse nisu koristili.

Zare MKD

pre 9 godina

Istina je da ga je gurnuo i bio cist penal. Samo sto vi to ne zelite priznati jer je srbin! Cepajte minuse!
(gordius, 22. jun 2014 11:47)

Evo ti minus od Makedonca.

Hocemo penal za Zvezdu!

pre 9 godina

A sto ne bi mogao da spava? Kad moze mirno da spava nakon poslednjeg derbija, moze i posle utakmice Nemacka-Portugal!

Mики

pre 9 godina

Погледах пажљиво и био је чист пенал. Нема картона пошто је деловало да је аргентинац стартовао на лопту и промашио па је пенал довиљна казна. Ако је судија сматрао да је аргентинац избио лопту, морао је да свира корнер, али и то би било погрешно пошто је једноставно однео иранца у гол шанси.

mariozg

pre 9 godina

Sve se nekako ne mogu oteti dojmu da uz toliko kvalitetnih sudaca u Europi i Južnoj Americi fifi odgovaraju ovi egzotični suci koji su očito bili pripremani da ovako sude.Pojavili se tu,pobrali lovu,sudili kako im bilo rečeno i nestat će nakon prvenstva.Opasno bi bilo da jedna mala Bosna prođe dalje jer tko zna koga bi srušila u osmini,opasna će im biti i Hrvatska jer ako prođe postoji šansa da ide na Čile.Forsiraju se dalje južnoameričke reprezentacije zbog blizine navijača koji naravno troše u zemlji domačina.Mislite Nigerija nema veze s tim?O da da ..Jeste vidjeli kolike tisuće njihovih navijača su došle u Brazil?Ne zamarajte se ljudi,doći će nam za dvije godine Euro i bit ćemo tamo i mi i vi Srbi i Bosanci i Crnogorci,imat ćemo europske suce i to će biti festival nogometa,ovo je ionako farsa

musa dembele

pre 9 godina

Zabalata je prvo sklonio loptu,pa po inerciji spustio nogu i potkacio Iranca.. Da je sudio penal tek tad bi bio haos! Igrali bunker tek koji put presli pola,a hoce jedanaesterac. Bravo,Mazicu,ispravna odluka!

Matori

pre 9 godina

Keiroš može da priča šta hoće, ali ko pažljivo pogleda link uveriće se da nije bio penal. Mažić mu je kriv što su samo jednom dozvolili Mesiju da bude slobodan, pa im je ovaj presudio!

Posmatrač

pre 9 godina

Kakav crni penal. Argentina nije ni 10% onoga što bi trebalo da bude, s obzirom na igrački kadar, ali da je dosudio penal bio bi kažnjen, i proglašen ludim. Svaka mu čast za odličnu procenu. Mažić je do sad, po mom mišljenju, najbolje sudio na prvenstvu. Penal za Nemce čist, igrač oboren povlačenjem. Crveni Pepeu - kao kuća, bezobrazluk i agresija. Penal za Iran nepostojeći. Ukratko, Mažiću, svaka čast!

Slobo

pre 9 godina

Mažić je imao dva teška meča za suđenje.Koliko je teško biti sudija ?. Zamislite da je dosudio penal za Iran, i kakva bi tek onda bila hajka na njega. Ova utakmica bi mogla da mu podigne samopouzdanje, jer po meni u onoj prvoj nije dosudio penal za Portugal kod 0:3 , ali je u toj situaciji sigurno uticalo sto ga je prethodno pogodila lopta koja je omogucila Portugalcima spornu situaciju. I još nešto, Mazića u dve utakmice lopta pogađa 3 puta. To ne moze biti slučajno. Ne mora uvek baš toliko da bude blizu lopte. Mora malo više da razmišlja više o svom kretanju.Dobro sudi, ali mu je potrebno malo više opuštenosti i autoriteta. Kod protesta Iranca, trebao je pokazati žuti karton.

tsl

pre 9 godina

Pa to je rekao odmah nakon meca. A mozda je i promenio misljenje kada je pogledao snimak. [link]
(ko gubi ima pravo da se ljuti, 22. jun 2014 11:05)

Verovatno, nije. Na snimku se vidi, što su primetili i u komentarima, da prvi loptu dodiruje Iranac a tek onda Argentinac koji je ne izbija van domašaja napadača, nego ga ruši.

Pedja

pre 9 godina

Ovi Portugalci su retko neobjektivni. Navijao sam za Iran i obicno navijam za slabije kad igraju protiv jakih i zao mi je jer im je malo falilo da izvuku nereseno. Medjutim od penala nema ni govora. Gledao sam snimak iz vise uglova i jasno je da je Argentinac prvo udario loptu, a u nastavku iranski igrac nalece na njega i pada. Mazic je zasada perfektno sudio bez ijedne greske. Mogao je Pepeu eventualno da da zuti da ga ne izbaci odmah, ali i taj crveni je bio po propisima za namerno udaranje igraca bez lopte.

Milos

pre 9 godina

Cist penal, nema dileme. Ali sudija mora da donese odluku u trenutku i to u ovakvim situacijama, kada i snimak mora iz vise uglova da se pogleda da bi se tacno procenilo, nije lako. Mislim da je sve ostalo odsudio odlicno. Samo ono sto mi smeta je to sto sudije lakse pokazuju na penal u korist jakih reprezentacija. Da li bi ovo bio penal da je Mesi srusen?

Nase ime

pre 9 godina

Kada igrac krene u klizeci start i pri tome PRVO zakaci loptu, onda o faulu nema ni govora. Ne rayumem ljude kojima je je ISTINA toliko mrska. Cak i kada se nama desi, treba da kao ljudi to priznamo. Faula nije bilo, penala nije bilo.

Cicero

pre 9 godina

To su sve sada izgovori. Mislim da treba uvek biti dostojanstven u porazu i prevashodno krenuti od sebe. Mažić je dobro kontrolisao utakmicu, uz par samo previda koji ne mogu da promene pozitivan utisak. Na stranu što je Srbin, pa sad treba da povladjujemo njemu. Ja SP gledam zbog fudbala a ne zbog sudija.

Sporan momenat je bila jako teška situacija, i sada mogu mnogi da se prave pametni i uz pomoć više uglova posle utakmice da "mere" da li je bio penal ili ne. Sudija nema tu mogućnost, ali mislim da je bio dovoljno blizu da donese ispravnu odluku. Po meni penala nije bilo, jer Zabaleta sklanja loptu, vrlo ovlaš, al dovoljno da promeni pravac, a zatim kosi i igrača. To je bila borba za loptu u kojoj se bolje snašao argentinski igrač. Trebao je da bude korner posle, ali i žuti karton za iranskog napadača koji je prosto nasrnuo na sudiju.

loshmi

pre 9 godina

Mazicu samo tako nastavi, mogu pojedini arbitri uciti od tebe sa prvenstva. Na zalost dosta utakmica su sudije presudile, dosta bi bilo drugacijih ishoda, pricalo bi se danas drugacije.

igro

pre 9 godina

Ne znam da li je Mazic video ili isao na osecaj, ali kapa dole za odluku. Nije mu prvi put da izvanredno oceni spornu situaciju i to je nesto zbog cega je sudio polufinalie LS i sto ce nadam se i dalje da sudi na SP. Inace Argentina nemocna, Iran jeste igrao destruktivno ali sta moze da se ocekuje od igraca koji ne mogu da spoje 3-4 pasa, saplicu se o loptu... Sramota za Argentinu.. Sa druge strane dobro je da su se i oni i Nemacka i Holandija malo prizemljili... Ja navijam za Cile, Costariku jer su pokazali najvise srca..

brkajlo

pre 9 godina

izgleda je zaista postala moda posle meca kritikovati samo sudije..ruku na srce zbog brojnih gresaka se i stvorila takva atmosfera, ali osim jednog malog kiksa, Mazic je najkorektnije sudio na ovom prvenstvu. Posle prvog usporenog snimka spreda, mislio sam da je zaista sramota prema Iranu sto nije sviran penal, ali sa strane se videlo da je igrac Argentine zakacio loptu pre nego sto je doslo do kontakta, tako da su tu pravila jasna. Jedina senka na kvalitet sudjenja i kiks Mazica ostaje zasto nakon toga nije bio korner, sto je logican sled nedosudjenog penala, jer je igrac Arg prvi morao imati kontakt sa loptom, kao sto je i bilo.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Odlicno,jer mu je savest cista jer penala nije bilo.Argentinac je pre dosao do lopte sto se vidi na svim snimcima iz svih uglova

Bobb

pre 9 godina

Nema govora o penalu, pogotovu na osnovu snimka. Kontakt Argentinca sa loptom je prethodio kontaktu sa igračem. Čisto čišćenje lopte. To ne bi bio ni prekršaj na sredini terena a na u šesnaestercu.
Ipak, treba biti majstor proceniti ovo uživo. Dobar je Mažić, šta god svi govorili, samo još malo da poradi na kretanju. Juče je imao više kontakata sa loptom od nekih argentinskih igrača :D

Mad4Red

pre 9 godina

Koliko je ovo smesno, sine imao si 3-4 sanse protiv Argentine i nisi dao gol hvatas se za slamku spasa, kao penal, koji penal 90% sudija ne bi ono sviralo!!! Penal je kada igrac startuje prvo na igraca pa pokupi i loptu ovde je Zabaleta okrenut ledjima pokupio prvo loptu pa igraca znaci ni govora o penalu!!! Ko ti je kriv sto nisi izdrzao 90 i kusur!!! Sad stisni i pobedi Bosnu i idi dalje!!! Molim lepo...

ogi-cg

pre 9 godina

Nije ti MAZIC nista kriv,ono ni vidjelo penala nije,covjek je sudio ekstra,a ti nauci igrace svoje lijepom ponasanju,mogao ih je Mazic napunit zutim kartonima zbog stalnih prigovora.

vs

pre 9 godina

Bravo za ljude koji su postavili link. Situacija je ocigledno izuzetno kompleksna, i cak i da je Mazic pogresio, ne bi mu se moglo zameriti jer je strahovito tesko za procenjivanje u delicu sekunde. Komentatori ni na videu, a i oni koji su ostavljali komentare ispod ni posle 5 odgledanih usporenih snimaka nisu najsigurniji. Mazic tu mogucnost nema. Ipak, velika vecina se slaze da je Zabaleta prvo odneo loptu i da penala nije bilo. I zaista, nije bilo penala, bravo za Mazica! Jos jedno izvanredno sudjenje, ja sam ubedjen da ce biti medju top12 sudija u drugom krugu. Sudije su ovde pravile ocigledne greske, a on je izuzetno teske situacije, kakve je jos retko ko imao, procenio fenomenalno. Nije dzabe najbolje ocenjeni sudija u Evropi prosle godine (podatak koji je izneo Strajnic tokom prenosa).

veliki strumf

pre 9 godina

Mazic jeste pogresio, ali zato sto nije dosudio korner za Iran. Sto se penala tice - veze sa penalom nema, jer je Zabaleta prvo odneo loptu, i to se iz dva ugla odlicno vidi. Inace, Mazic je imao nekoliko izuzetno teskih situacija za procenjivanje u ova dva meca (u tom smislu nije imao srece), ali je po meni sve izvanredno procenio. Za razliku od njega, recimo onaj Novozelandjanin koji je sudio Bosni sinoc imao je neverovatne previde kod (ne)dosudjivanja faulova na Spahicu, od kojih je jedan Bosnu kostao eliminacije, plus je njegov pomocnik ponistio cist gol Bosni. To su evidentne greske koje odlucuju mec, dok se kod Mazica radilo o greskicama koje se odnose na nedosudjivanje kornera.

Kol

pre 9 godina

Kakav ludak ono se ne bi sudilo ni Kristijanu ni Mesiju jer penala nije bilo, odigrali ste odlicno ali Argentina ima Mesija koji se ne vidi celu utakmicu a onda jednim sutem resi pobednika!

tole super liga

pre 9 godina

Igrač Argentine jeste prvi - i jedino on je, dotakao loptu ali mu je namera bila da obori igrača, što je i učinio; on, naime, nije imao punu kontrolu nad loptom na koju je startovao i igrač Irana koji bi onako odbijenu loptu i sustigao da nije bio, s namerom, oboren. U pitanju je, očito, sudijska kalkulacija da potpomaže favorita.

ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 9 godina

Pa to je rekao odmah nakon meca. A mozda je i promenio misljenje kada je pogledao snimak. https://www.youtube.com/watch?v=hYdADLtcEjM

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Zabaleta je vrhovima prstiju zakačio loptu i samim tim se vodi kao start na loptu. Jako teška situacija i vrhunska odluka. Ono što me brine kod Mažića je što ga lopta tri puta pogađa u dve utakmice. On se veoma dobro kreće, dosta je pokretan i fizički pripremljen pa je uvek blizu lopte...možda i preblizu.

Komsijina Krava

pre 9 godina

Nije bio penal, Zabaleta je loptu pokupio. Cak nije ni kontroverzno.

Po meni, postoje dva tipa sudackih pogresaka:

1. sudac svira ono sto se nije moglo vidjet jel se NIJE ni dogodilo (offside dzeki ili penal zbog "prekrsaja' na fredu)
2. sudac NE svira ono sto se dogodilo (ali to nije vidio)

Ove greske pod 1 su puno vece, jer sudac "izmislja" dogadjaj dok pod 2 uvijek postoji realna opcija da nesto nije vidio. Ovo da je i pogreska (islo bi pod 2).

Klarisa

pre 9 godina

bio je penal ali to se tek na usporenom dobro vidi, da ga je sudio niko mu ne bi mogao prigovoriti ali mažić sudi dosta kukavički. ne pravi velike greška ali ni hrare odluke. sudija kojem treba dodeljivati utakmicu ako želiš da favorit ima prednost.

paranoja

pre 9 godina

Ocigledno je da se stvara slika o fudbalu gde se pravi gomila gresaka i kome je potrebno jos tehnologije, gledanja snimaka i sve to. Gresilo se i ranije, a sada je to glavna vest svake utakmice.

istina

pre 9 godina

Mirno ce spavati, jer je Zabaleta dokacio vrhovima prstiju loptu, pa je tek onda nastao kontakt sa Dejagah-om

https://www.youtube.com/watch?v=hYdADLtcEjM

Mare from Šabac

pre 9 godina

Cist start na loptu,prvo je lopta izbijena pa igrac oboren.Ni govora o penalu.Smucili su mi se ovakvi treneri ovakvih ekipa koje nisu ni zasluzile bod

Nislija

pre 9 godina

Ovi portugalci bas se nameracili nesto na Mazica...nadam se da nece to da ih dodatno motivise da kidaju protiv nas u kvalifikacijama za euro

zzzzz

pre 9 godina

Ja razumem da se neko buni kad je situacija iole sporna, ali u ovoj situaciji je toliko jasno da je Zabaleta prvi stigao do lopte, da jedino obrazlozenje za Keirosovu izjavu jeste da zeli da trgne ekipu tvrdnjama da da im je nacinjena nepravda. Da se razumemo, navijao sam Iran jer je u ove dve utakmice pokazao verovatno najbolju odbranu na prvenstvu i apsolutno nisu zasluzili da izgube, ali ovo nije bio penal. Cak nema ni neke sporne situacije, naprosto nema govora o penalu, .

istina

pre 9 godina

Mirno ce spavati, jer je Zabaleta dokacio vrhovima prstiju loptu, pa je tek onda nastao kontakt sa Dejagah-om

https://www.youtube.com/watch?v=hYdADLtcEjM

zzzzz

pre 9 godina

Ja razumem da se neko buni kad je situacija iole sporna, ali u ovoj situaciji je toliko jasno da je Zabaleta prvi stigao do lopte, da jedino obrazlozenje za Keirosovu izjavu jeste da zeli da trgne ekipu tvrdnjama da da im je nacinjena nepravda. Da se razumemo, navijao sam Iran jer je u ove dve utakmice pokazao verovatno najbolju odbranu na prvenstvu i apsolutno nisu zasluzili da izgube, ali ovo nije bio penal. Cak nema ni neke sporne situacije, naprosto nema govora o penalu, .

Mare from Šabac

pre 9 godina

Cist start na loptu,prvo je lopta izbijena pa igrac oboren.Ni govora o penalu.Smucili su mi se ovakvi treneri ovakvih ekipa koje nisu ni zasluzile bod

paranoja

pre 9 godina

Ocigledno je da se stvara slika o fudbalu gde se pravi gomila gresaka i kome je potrebno jos tehnologije, gledanja snimaka i sve to. Gresilo se i ranije, a sada je to glavna vest svake utakmice.

ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 9 godina

Pa to je rekao odmah nakon meca. A mozda je i promenio misljenje kada je pogledao snimak. https://www.youtube.com/watch?v=hYdADLtcEjM

Nislija

pre 9 godina

Ovi portugalci bas se nameracili nesto na Mazica...nadam se da nece to da ih dodatno motivise da kidaju protiv nas u kvalifikacijama za euro

Zare MKD

pre 9 godina

Istina je da ga je gurnuo i bio cist penal. Samo sto vi to ne zelite priznati jer je srbin! Cepajte minuse!
(gordius, 22. jun 2014 11:47)

Evo ti minus od Makedonca.

dederer

pre 9 godina

Ovo u stvari nije vest o Mažiću(koji je odlično sudio) već o Keirošu. Obratite pažnju kolika je to količina frustracije ("jedan na jedan", "kako će spavati do KRAJA ŽIVOTA"...), zbog samo JEDNE sporne odluke (koju sudija donosi u DELIĆU SEKUNDE). Keiroš je pokazao da je šaban još u toku kavalifikacija kada je hteo da se bije sa trenerom Južne Koreje i davao pompezne i egoistične izjave. Inače loš trener, destruktivac.

Nase ime

pre 9 godina

Kada igrac krene u klizeci start i pri tome PRVO zakaci loptu, onda o faulu nema ni govora. Ne rayumem ljude kojima je je ISTINA toliko mrska. Cak i kada se nama desi, treba da kao ljudi to priznamo. Faula nije bilo, penala nije bilo.

igro

pre 9 godina

Ne znam da li je Mazic video ili isao na osecaj, ali kapa dole za odluku. Nije mu prvi put da izvanredno oceni spornu situaciju i to je nesto zbog cega je sudio polufinalie LS i sto ce nadam se i dalje da sudi na SP. Inace Argentina nemocna, Iran jeste igrao destruktivno ali sta moze da se ocekuje od igraca koji ne mogu da spoje 3-4 pasa, saplicu se o loptu... Sramota za Argentinu.. Sa druge strane dobro je da su se i oni i Nemacka i Holandija malo prizemljili... Ja navijam za Cile, Costariku jer su pokazali najvise srca..

Posmatrač

pre 9 godina

Kakav crni penal. Argentina nije ni 10% onoga što bi trebalo da bude, s obzirom na igrački kadar, ali da je dosudio penal bio bi kažnjen, i proglašen ludim. Svaka mu čast za odličnu procenu. Mažić je do sad, po mom mišljenju, najbolje sudio na prvenstvu. Penal za Nemce čist, igrač oboren povlačenjem. Crveni Pepeu - kao kuća, bezobrazluk i agresija. Penal za Iran nepostojeći. Ukratko, Mažiću, svaka čast!

jasno kao sunčan dan...

pre 9 godina

Mažić je budući naj bolji "djelilac pravde" svjeta..Pjerluiđi Kolina bi pao na ovoj odluci kao i na one dvije odluke sa Portugalom ali Mažić je mislim zadivio sve arbitre svojim odlukama i zaslužuje da arbitrira finale.

ogi-cg

pre 9 godina

Nije ti MAZIC nista kriv,ono ni vidjelo penala nije,covjek je sudio ekstra,a ti nauci igrace svoje lijepom ponasanju,mogao ih je Mazic napunit zutim kartonima zbog stalnih prigovora.

musa dembele

pre 9 godina

Zabalata je prvo sklonio loptu,pa po inerciji spustio nogu i potkacio Iranca.. Da je sudio penal tek tad bi bio haos! Igrali bunker tek koji put presli pola,a hoce jedanaesterac. Bravo,Mazicu,ispravna odluka!

my way

pre 9 godina

Kakve bi bile reakcije citalaca da je Mazic kojim slucajem Hrvat ?
(jovan, 22. jun 2014 15:30)

Da je Mazic Hrvat, Zabaleta bi promasio loptu, pokosio igraca i sudija bi bio direktan krivac za poraz Irana. Kakvo pitanje, takav i odgovor.

Pedja

pre 9 godina

Ovi Portugalci su retko neobjektivni. Navijao sam za Iran i obicno navijam za slabije kad igraju protiv jakih i zao mi je jer im je malo falilo da izvuku nereseno. Medjutim od penala nema ni govora. Gledao sam snimak iz vise uglova i jasno je da je Argentinac prvo udario loptu, a u nastavku iranski igrac nalece na njega i pada. Mazic je zasada perfektno sudio bez ijedne greske. Mogao je Pepeu eventualno da da zuti da ga ne izbaci odmah, ali i taj crveni je bio po propisima za namerno udaranje igraca bez lopte.

ajde

pre 9 godina

Ma kakav penal, Zabaleta je prvo udario loptu.. Nego razumem Keirosa, nije lako kad primis gol u samom finisu, a bio si blizu sna. Ali ne razumem ove "domace" koji jedva cekaju da pljucnu Mazica, a covek sudi kao car.

Skituljko

pre 9 godina

Ne znam kako ovi treneri ne shvataju koliko su pateticni kada posle zavrsenog meca kukaju na sudiju. Nadam se da je Keiros pogledao usporeni snimak i da ce javno da se izvini za ovo kritikovanje.

Bobb

pre 9 godina

Nema govora o penalu, pogotovu na osnovu snimka. Kontakt Argentinca sa loptom je prethodio kontaktu sa igračem. Čisto čišćenje lopte. To ne bi bio ni prekršaj na sredini terena a na u šesnaestercu.
Ipak, treba biti majstor proceniti ovo uživo. Dobar je Mažić, šta god svi govorili, samo još malo da poradi na kretanju. Juče je imao više kontakata sa loptom od nekih argentinskih igrača :D

veliki strumf

pre 9 godina

Mazic jeste pogresio, ali zato sto nije dosudio korner za Iran. Sto se penala tice - veze sa penalom nema, jer je Zabaleta prvo odneo loptu, i to se iz dva ugla odlicno vidi. Inace, Mazic je imao nekoliko izuzetno teskih situacija za procenjivanje u ova dva meca (u tom smislu nije imao srece), ali je po meni sve izvanredno procenio. Za razliku od njega, recimo onaj Novozelandjanin koji je sudio Bosni sinoc imao je neverovatne previde kod (ne)dosudjivanja faulova na Spahicu, od kojih je jedan Bosnu kostao eliminacije, plus je njegov pomocnik ponistio cist gol Bosni. To su evidentne greske koje odlucuju mec, dok se kod Mazica radilo o greskicama koje se odnose na nedosudjivanje kornera.

vs

pre 9 godina

Bravo za ljude koji su postavili link. Situacija je ocigledno izuzetno kompleksna, i cak i da je Mazic pogresio, ne bi mu se moglo zameriti jer je strahovito tesko za procenjivanje u delicu sekunde. Komentatori ni na videu, a i oni koji su ostavljali komentare ispod ni posle 5 odgledanih usporenih snimaka nisu najsigurniji. Mazic tu mogucnost nema. Ipak, velika vecina se slaze da je Zabaleta prvo odneo loptu i da penala nije bilo. I zaista, nije bilo penala, bravo za Mazica! Jos jedno izvanredno sudjenje, ja sam ubedjen da ce biti medju top12 sudija u drugom krugu. Sudije su ovde pravile ocigledne greske, a on je izuzetno teske situacije, kakve je jos retko ko imao, procenio fenomenalno. Nije dzabe najbolje ocenjeni sudija u Evropi prosle godine (podatak koji je izneo Strajnic tokom prenosa).

aha

pre 9 godina

@mirko kojotovski Zabaleta je pogodio loptu, a ona iranskog igraca. Zato nema kornera. A nema ni penala, jer kad bi se za ono svirali penali.. A tu pricu da je Mazic pomogao Nemackoj mozete macku o rep, jer je Portugal u situaciji 11 na 11 bio patetican, bez sanse.. I tu utakmicu Mazic je odsudio sjajno. Ali vi navijate za Ronalda...

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Zabaleta je vrhovima prstiju zakačio loptu i samim tim se vodi kao start na loptu. Jako teška situacija i vrhunska odluka. Ono što me brine kod Mažića je što ga lopta tri puta pogađa u dve utakmice. On se veoma dobro kreće, dosta je pokretan i fizički pripremljen pa je uvek blizu lopte...možda i preblizu.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Odlicno,jer mu je savest cista jer penala nije bilo.Argentinac je pre dosao do lopte sto se vidi na svim snimcima iz svih uglova

opet Gvozden

pre 9 godina

(tole super liga, 22. jun 2014 11:52)

Kazes da je Zabaleta, koji u M.Sitiju godinama igra prvenstvo i ligu sampiona, igra za reprezentaciju Argentine svetska prvenstva i prvenstva Juzne Amerike, ima sto godina i million utakmica u nogama, sa svim tim iskustvom na pet metara od svog gola nije isao na loptu nego da obori protivnickog napadaca.?!?
Decace - ne lupaj!
Penal nije bio, a da je bilo na suprotnoj strani nad Mesijem, mozda bi ga dosudio. Ali, OPET, PENAL NE BI BIO NI TADA!

Kol

pre 9 godina

Kakav ludak ono se ne bi sudilo ni Kristijanu ni Mesiju jer penala nije bilo, odigrali ste odlicno ali Argentina ima Mesija koji se ne vidi celu utakmicu a onda jednim sutem resi pobednika!

Milos

pre 9 godina

Cist penal, nema dileme. Ali sudija mora da donese odluku u trenutku i to u ovakvim situacijama, kada i snimak mora iz vise uglova da se pogleda da bi se tacno procenilo, nije lako. Mislim da je sve ostalo odsudio odlicno. Samo ono sto mi smeta je to sto sudije lakse pokazuju na penal u korist jakih reprezentacija. Da li bi ovo bio penal da je Mesi srusen?

loshmi

pre 9 godina

Mazicu samo tako nastavi, mogu pojedini arbitri uciti od tebe sa prvenstva. Na zalost dosta utakmica su sudije presudile, dosta bi bilo drugacijih ishoda, pricalo bi se danas drugacije.

Matori

pre 9 godina

Keiroš može da priča šta hoće, ali ko pažljivo pogleda link uveriće se da nije bio penal. Mažić mu je kriv što su samo jednom dozvolili Mesiju da bude slobodan, pa im je ovaj presudio!

Komsijina Krava

pre 9 godina

Nije bio penal, Zabaleta je loptu pokupio. Cak nije ni kontroverzno.

Po meni, postoje dva tipa sudackih pogresaka:

1. sudac svira ono sto se nije moglo vidjet jel se NIJE ni dogodilo (offside dzeki ili penal zbog "prekrsaja' na fredu)
2. sudac NE svira ono sto se dogodilo (ali to nije vidio)

Ove greske pod 1 su puno vece, jer sudac "izmislja" dogadjaj dok pod 2 uvijek postoji realna opcija da nesto nije vidio. Ovo da je i pogreska (islo bi pod 2).

Cicero

pre 9 godina

To su sve sada izgovori. Mislim da treba uvek biti dostojanstven u porazu i prevashodno krenuti od sebe. Mažić je dobro kontrolisao utakmicu, uz par samo previda koji ne mogu da promene pozitivan utisak. Na stranu što je Srbin, pa sad treba da povladjujemo njemu. Ja SP gledam zbog fudbala a ne zbog sudija.

Sporan momenat je bila jako teška situacija, i sada mogu mnogi da se prave pametni i uz pomoć više uglova posle utakmice da "mere" da li je bio penal ili ne. Sudija nema tu mogućnost, ali mislim da je bio dovoljno blizu da donese ispravnu odluku. Po meni penala nije bilo, jer Zabaleta sklanja loptu, vrlo ovlaš, al dovoljno da promeni pravac, a zatim kosi i igrača. To je bila borba za loptu u kojoj se bolje snašao argentinski igrač. Trebao je da bude korner posle, ali i žuti karton za iranskog napadača koji je prosto nasrnuo na sudiju.

Slobo

pre 9 godina

Mažić je imao dva teška meča za suđenje.Koliko je teško biti sudija ?. Zamislite da je dosudio penal za Iran, i kakva bi tek onda bila hajka na njega. Ova utakmica bi mogla da mu podigne samopouzdanje, jer po meni u onoj prvoj nije dosudio penal za Portugal kod 0:3 , ali je u toj situaciji sigurno uticalo sto ga je prethodno pogodila lopta koja je omogucila Portugalcima spornu situaciju. I još nešto, Mazića u dve utakmice lopta pogađa 3 puta. To ne moze biti slučajno. Ne mora uvek baš toliko da bude blizu lopte. Mora malo više da razmišlja više o svom kretanju.Dobro sudi, ali mu je potrebno malo više opuštenosti i autoriteta. Kod protesta Iranca, trebao je pokazati žuti karton.

realno

pre 9 godina

Ne znam da li je Mazic video ili isao na osecaj, ali kapa dole za odluku. Nije mu prvi put da izvanredno oceni spornu situaciju i to je nesto zbog cega je sudio polufinalie LS i sto ce nadam se i dalje da sudi na SP. Inace Argentina nemocna, Iran jeste igrao destruktivno ali sta moze da se ocekuje od igraca koji ne mogu da spoje 3-4 pasa, saplicu se o loptu... Sramota za Argentinu.. Sa druge strane dobro je da su se i oni i Nemacka i Holandija malo prizemljili... Ja navijam za Cile, Costariku jer su pokazali najvise srca..
(igro, 22. jun 2014 12:30)

Iranci nisu ni morali da spajaju 3-4 pasda..sa 2-3 pasa su dolazili u gol sansu i steta sto sanse nisu koristili.

srdan

pre 9 godina

Moje laičko mišljenje je da ako je zabaleta svojim startom na loptu otklonio opasnu situaciju, penal ne bi trebalo da se sudi. Ako je posle kontakta sa loptom šansa i dalje postojala, A zabaletin kontakt sa igračem opstrusao šansu , to bi trebao da bude penal. Samo pokusavam da logično rezonujem.

brkajlo

pre 9 godina

izgleda je zaista postala moda posle meca kritikovati samo sudije..ruku na srce zbog brojnih gresaka se i stvorila takva atmosfera, ali osim jednog malog kiksa, Mazic je najkorektnije sudio na ovom prvenstvu. Posle prvog usporenog snimka spreda, mislio sam da je zaista sramota prema Iranu sto nije sviran penal, ali sa strane se videlo da je igrac Argentine zakacio loptu pre nego sto je doslo do kontakta, tako da su tu pravila jasna. Jedina senka na kvalitet sudjenja i kiks Mazica ostaje zasto nakon toga nije bio korner, sto je logican sled nedosudjenog penala, jer je igrac Arg prvi morao imati kontakt sa loptom, kao sto je i bilo.

Риболовац у мутном

pre 9 godina

Овакве репрезентације,као Иран,Грчка или Алжир,што пре треба избацити са првенства.Они пропагирају антифудбал....
Тактика Ирана је 2штопера,леви и десни бек,4 задња везна,један везни играч и најистуренији полушпиц....

Иран Босна закуцано од 0-1 гол...

Liberty

pre 9 godina

Nije penal! VAZNO: Pogledajte na YouTube kako Gary Neville doktorski objasnjava dajving ("diving"). To je anomalija pravila ove igre. Igraci sa loptom u sesnestercu nastoje da ostvare kontakt sa protivnikom i padnu jer se tako dobija penal. Na ovo nisu imuni ni najposteniji igraci (za primer, Neville pusta snimak Mesijevog dajvinga). Takve situacije su teske za procenu i uvek izazivaju polemike. Potrebno je fudbalske organizacije preciznije definisu kriterijume za faul u sesnaestercu.
Iranac je namerno isao na kontakt da bi pao. Penal moze i ne mora da se svira u ovakvim situacijama. Po meni, sve i da je bio faul, to ne treba da bude penal.

Mad4Red

pre 9 godina

Koliko je ovo smesno, sine imao si 3-4 sanse protiv Argentine i nisi dao gol hvatas se za slamku spasa, kao penal, koji penal 90% sudija ne bi ono sviralo!!! Penal je kada igrac startuje prvo na igraca pa pokupi i loptu ovde je Zabaleta okrenut ledjima pokupio prvo loptu pa igraca znaci ni govora o penalu!!! Ko ti je kriv sto nisi izdrzao 90 i kusur!!! Sad stisni i pobedi Bosnu i idi dalje!!! Molim lepo...

Mики

pre 9 godina

Погледах пажљиво и био је чист пенал. Нема картона пошто је деловало да је аргентинац стартовао на лопту и промашио па је пенал довиљна казна. Ако је судија сматрао да је аргентинац избио лопту, морао је да свира корнер, али и то би било погрешно пошто је једноставно однео иранца у гол шанси.

mariozg

pre 9 godina

Sve se nekako ne mogu oteti dojmu da uz toliko kvalitetnih sudaca u Europi i Južnoj Americi fifi odgovaraju ovi egzotični suci koji su očito bili pripremani da ovako sude.Pojavili se tu,pobrali lovu,sudili kako im bilo rečeno i nestat će nakon prvenstva.Opasno bi bilo da jedna mala Bosna prođe dalje jer tko zna koga bi srušila u osmini,opasna će im biti i Hrvatska jer ako prođe postoji šansa da ide na Čile.Forsiraju se dalje južnoameričke reprezentacije zbog blizine navijača koji naravno troše u zemlji domačina.Mislite Nigerija nema veze s tim?O da da ..Jeste vidjeli kolike tisuće njihovih navijača su došle u Brazil?Ne zamarajte se ljudi,doći će nam za dvije godine Euro i bit ćemo tamo i mi i vi Srbi i Bosanci i Crnogorci,imat ćemo europske suce i to će biti festival nogometa,ovo je ionako farsa

Klarisa

pre 9 godina

bio je penal ali to se tek na usporenom dobro vidi, da ga je sudio niko mu ne bi mogao prigovoriti ali mažić sudi dosta kukavički. ne pravi velike greška ali ni hrare odluke. sudija kojem treba dodeljivati utakmicu ako želiš da favorit ima prednost.

tole super liga

pre 9 godina

Igrač Argentine jeste prvi - i jedino on je, dotakao loptu ali mu je namera bila da obori igrača, što je i učinio; on, naime, nije imao punu kontrolu nad loptom na koju je startovao i igrač Irana koji bi onako odbijenu loptu i sustigao da nije bio, s namerom, oboren. U pitanju je, očito, sudijska kalkulacija da potpomaže favorita.

tsl

pre 9 godina

Pa to je rekao odmah nakon meca. A mozda je i promenio misljenje kada je pogledao snimak. [link]
(ko gubi ima pravo da se ljuti, 22. jun 2014 11:05)

Verovatno, nije. Na snimku se vidi, što su primetili i u komentarima, da prvi loptu dodiruje Iranac a tek onda Argentinac koji je ne izbija van domašaja napadača, nego ga ruši.

gagrica

pre 9 godina

Ljudi izvolite link ...Pa sami procenite a ako neko posle ovog kaze da nije bio penal onda je taj corav...Ne samo Mazic vec svaki drugi sudija bi sudio za Argentince penal da su imali ovakvu situaciju..https://www.youtube.com/results?search_query=argentina+vs+iran+penalty

mirko kojotovski

pre 9 godina

ako je dotakao loptu Argentinac onda je bio korner ali nije.sto navodi na zakljucak da je bio faul jer nije udario loptu nego Iranca.Faul je postojao ali nije Mazic postavljen tu da odmaze nego da pomaze.Kao sto je i Nemcima pomogao i ujedno odlukama odlucio mec.Nije jedini.Svi oni rade za istog taticu.Zar treba da male evropske ili azijske drzave dalje prodju ili treba lova da se zaradi? Lova je bitna a i onako ce se greske brzo zaboraviti i sa ne strpljenjem cekati sledece prvenstvo

Hocemo penal za Zvezdu!

pre 9 godina

A sto ne bi mogao da spava? Kad moze mirno da spava nakon poslednjeg derbija, moze i posle utakmice Nemacka-Portugal!

pera

pre 9 godina

ja bi svirao onaj penal iz principa!!!
Argentinci bez zelje za zivotom na ovom prvenstvu dave onu loptu umesto da daju po 5 kom po poluvremenu

provokator

pre 9 godina

99,99% sam bia siguran da je sve cisto ali sta sam vise gleda to sam sigurniji da je penal.
Nije argentinac cisto odnia balun

Mare from Šabac

pre 9 godina

Cist start na loptu,prvo je lopta izbijena pa igrac oboren.Ni govora o penalu.Smucili su mi se ovakvi treneri ovakvih ekipa koje nisu ni zasluzile bod

Nislija

pre 9 godina

Ovi portugalci bas se nameracili nesto na Mazica...nadam se da nece to da ih dodatno motivise da kidaju protiv nas u kvalifikacijama za euro

Klarisa

pre 9 godina

bio je penal ali to se tek na usporenom dobro vidi, da ga je sudio niko mu ne bi mogao prigovoriti ali mažić sudi dosta kukavički. ne pravi velike greška ali ni hrare odluke. sudija kojem treba dodeljivati utakmicu ako želiš da favorit ima prednost.

Milos

pre 9 godina

Cist penal, nema dileme. Ali sudija mora da donese odluku u trenutku i to u ovakvim situacijama, kada i snimak mora iz vise uglova da se pogleda da bi se tacno procenilo, nije lako. Mislim da je sve ostalo odsudio odlicno. Samo ono sto mi smeta je to sto sudije lakse pokazuju na penal u korist jakih reprezentacija. Da li bi ovo bio penal da je Mesi srusen?

tsl

pre 9 godina

Pa to je rekao odmah nakon meca. A mozda je i promenio misljenje kada je pogledao snimak. [link]
(ko gubi ima pravo da se ljuti, 22. jun 2014 11:05)

Verovatno, nije. Na snimku se vidi, što su primetili i u komentarima, da prvi loptu dodiruje Iranac a tek onda Argentinac koji je ne izbija van domašaja napadača, nego ga ruši.

Mики

pre 9 godina

Погледах пажљиво и био је чист пенал. Нема картона пошто је деловало да је аргентинац стартовао на лопту и промашио па је пенал довиљна казна. Ако је судија сматрао да је аргентинац избио лопту, морао је да свира корнер, али и то би било погрешно пошто је једноставно однео иранца у гол шанси.

zzzzz

pre 9 godina

Ja razumem da se neko buni kad je situacija iole sporna, ali u ovoj situaciji je toliko jasno da je Zabaleta prvi stigao do lopte, da jedino obrazlozenje za Keirosovu izjavu jeste da zeli da trgne ekipu tvrdnjama da da im je nacinjena nepravda. Da se razumemo, navijao sam Iran jer je u ove dve utakmice pokazao verovatno najbolju odbranu na prvenstvu i apsolutno nisu zasluzili da izgube, ali ovo nije bio penal. Cak nema ni neke sporne situacije, naprosto nema govora o penalu, .

istina

pre 9 godina

Mirno ce spavati, jer je Zabaleta dokacio vrhovima prstiju loptu, pa je tek onda nastao kontakt sa Dejagah-om

https://www.youtube.com/watch?v=hYdADLtcEjM

tole super liga

pre 9 godina

Igrač Argentine jeste prvi - i jedino on je, dotakao loptu ali mu je namera bila da obori igrača, što je i učinio; on, naime, nije imao punu kontrolu nad loptom na koju je startovao i igrač Irana koji bi onako odbijenu loptu i sustigao da nije bio, s namerom, oboren. U pitanju je, očito, sudijska kalkulacija da potpomaže favorita.

mirko kojotovski

pre 9 godina

ako je dotakao loptu Argentinac onda je bio korner ali nije.sto navodi na zakljucak da je bio faul jer nije udario loptu nego Iranca.Faul je postojao ali nije Mazic postavljen tu da odmaze nego da pomaze.Kao sto je i Nemcima pomogao i ujedno odlukama odlucio mec.Nije jedini.Svi oni rade za istog taticu.Zar treba da male evropske ili azijske drzave dalje prodju ili treba lova da se zaradi? Lova je bitna a i onako ce se greske brzo zaboraviti i sa ne strpljenjem cekati sledece prvenstvo

mariozg

pre 9 godina

Sve se nekako ne mogu oteti dojmu da uz toliko kvalitetnih sudaca u Europi i Južnoj Americi fifi odgovaraju ovi egzotični suci koji su očito bili pripremani da ovako sude.Pojavili se tu,pobrali lovu,sudili kako im bilo rečeno i nestat će nakon prvenstva.Opasno bi bilo da jedna mala Bosna prođe dalje jer tko zna koga bi srušila u osmini,opasna će im biti i Hrvatska jer ako prođe postoji šansa da ide na Čile.Forsiraju se dalje južnoameričke reprezentacije zbog blizine navijača koji naravno troše u zemlji domačina.Mislite Nigerija nema veze s tim?O da da ..Jeste vidjeli kolike tisuće njihovih navijača su došle u Brazil?Ne zamarajte se ljudi,doći će nam za dvije godine Euro i bit ćemo tamo i mi i vi Srbi i Bosanci i Crnogorci,imat ćemo europske suce i to će biti festival nogometa,ovo je ionako farsa

gagrica

pre 9 godina

Ljudi izvolite link ...Pa sami procenite a ako neko posle ovog kaze da nije bio penal onda je taj corav...Ne samo Mazic vec svaki drugi sudija bi sudio za Argentince penal da su imali ovakvu situaciju..https://www.youtube.com/results?search_query=argentina+vs+iran+penalty

Hocemo penal za Zvezdu!

pre 9 godina

A sto ne bi mogao da spava? Kad moze mirno da spava nakon poslednjeg derbija, moze i posle utakmice Nemacka-Portugal!

ko gubi ima pravo da se ljuti

pre 9 godina

Pa to je rekao odmah nakon meca. A mozda je i promenio misljenje kada je pogledao snimak. https://www.youtube.com/watch?v=hYdADLtcEjM

Zare MKD

pre 9 godina

Istina je da ga je gurnuo i bio cist penal. Samo sto vi to ne zelite priznati jer je srbin! Cepajte minuse!
(gordius, 22. jun 2014 11:47)

Evo ti minus od Makedonca.

igro

pre 9 godina

Ne znam da li je Mazic video ili isao na osecaj, ali kapa dole za odluku. Nije mu prvi put da izvanredno oceni spornu situaciju i to je nesto zbog cega je sudio polufinalie LS i sto ce nadam se i dalje da sudi na SP. Inace Argentina nemocna, Iran jeste igrao destruktivno ali sta moze da se ocekuje od igraca koji ne mogu da spoje 3-4 pasa, saplicu se o loptu... Sramota za Argentinu.. Sa druge strane dobro je da su se i oni i Nemacka i Holandija malo prizemljili... Ja navijam za Cile, Costariku jer su pokazali najvise srca..

Posmatrač

pre 9 godina

Kakav crni penal. Argentina nije ni 10% onoga što bi trebalo da bude, s obzirom na igrački kadar, ali da je dosudio penal bio bi kažnjen, i proglašen ludim. Svaka mu čast za odličnu procenu. Mažić je do sad, po mom mišljenju, najbolje sudio na prvenstvu. Penal za Nemce čist, igrač oboren povlačenjem. Crveni Pepeu - kao kuća, bezobrazluk i agresija. Penal za Iran nepostojeći. Ukratko, Mažiću, svaka čast!

paranoja

pre 9 godina

Ocigledno je da se stvara slika o fudbalu gde se pravi gomila gresaka i kome je potrebno jos tehnologije, gledanja snimaka i sve to. Gresilo se i ranije, a sada je to glavna vest svake utakmice.

musa dembele

pre 9 godina

Zabalata je prvo sklonio loptu,pa po inerciji spustio nogu i potkacio Iranca.. Da je sudio penal tek tad bi bio haos! Igrali bunker tek koji put presli pola,a hoce jedanaesterac. Bravo,Mazicu,ispravna odluka!

dederer

pre 9 godina

Ovo u stvari nije vest o Mažiću(koji je odlično sudio) već o Keirošu. Obratite pažnju kolika je to količina frustracije ("jedan na jedan", "kako će spavati do KRAJA ŽIVOTA"...), zbog samo JEDNE sporne odluke (koju sudija donosi u DELIĆU SEKUNDE). Keiroš je pokazao da je šaban još u toku kavalifikacija kada je hteo da se bije sa trenerom Južne Koreje i davao pompezne i egoistične izjave. Inače loš trener, destruktivac.

Nase ime

pre 9 godina

Kada igrac krene u klizeci start i pri tome PRVO zakaci loptu, onda o faulu nema ni govora. Ne rayumem ljude kojima je je ISTINA toliko mrska. Cak i kada se nama desi, treba da kao ljudi to priznamo. Faula nije bilo, penala nije bilo.

realno

pre 9 godina

Ne znam da li je Mazic video ili isao na osecaj, ali kapa dole za odluku. Nije mu prvi put da izvanredno oceni spornu situaciju i to je nesto zbog cega je sudio polufinalie LS i sto ce nadam se i dalje da sudi na SP. Inace Argentina nemocna, Iran jeste igrao destruktivno ali sta moze da se ocekuje od igraca koji ne mogu da spoje 3-4 pasa, saplicu se o loptu... Sramota za Argentinu.. Sa druge strane dobro je da su se i oni i Nemacka i Holandija malo prizemljili... Ja navijam za Cile, Costariku jer su pokazali najvise srca..
(igro, 22. jun 2014 12:30)

Iranci nisu ni morali da spajaju 3-4 pasda..sa 2-3 pasa su dolazili u gol sansu i steta sto sanse nisu koristili.

Риболовац у мутном

pre 9 godina

Овакве репрезентације,као Иран,Грчка или Алжир,што пре треба избацити са првенства.Они пропагирају антифудбал....
Тактика Ирана је 2штопера,леви и десни бек,4 задња везна,један везни играч и најистуренији полушпиц....

Иран Босна закуцано од 0-1 гол...

opet Gvozden

pre 9 godina

(tole super liga, 22. jun 2014 11:52)

Kazes da je Zabaleta, koji u M.Sitiju godinama igra prvenstvo i ligu sampiona, igra za reprezentaciju Argentine svetska prvenstva i prvenstva Juzne Amerike, ima sto godina i million utakmica u nogama, sa svim tim iskustvom na pet metara od svog gola nije isao na loptu nego da obori protivnickog napadaca.?!?
Decace - ne lupaj!
Penal nije bio, a da je bilo na suprotnoj strani nad Mesijem, mozda bi ga dosudio. Ali, OPET, PENAL NE BI BIO NI TADA!

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Odlicno,jer mu je savest cista jer penala nije bilo.Argentinac je pre dosao do lopte sto se vidi na svim snimcima iz svih uglova

aha

pre 9 godina

@mirko kojotovski Zabaleta je pogodio loptu, a ona iranskog igraca. Zato nema kornera. A nema ni penala, jer kad bi se za ono svirali penali.. A tu pricu da je Mazic pomogao Nemackoj mozete macku o rep, jer je Portugal u situaciji 11 na 11 bio patetican, bez sanse.. I tu utakmicu Mazic je odsudio sjajno. Ali vi navijate za Ronalda...

Pedja

pre 9 godina

Ovi Portugalci su retko neobjektivni. Navijao sam za Iran i obicno navijam za slabije kad igraju protiv jakih i zao mi je jer im je malo falilo da izvuku nereseno. Medjutim od penala nema ni govora. Gledao sam snimak iz vise uglova i jasno je da je Argentinac prvo udario loptu, a u nastavku iranski igrac nalece na njega i pada. Mazic je zasada perfektno sudio bez ijedne greske. Mogao je Pepeu eventualno da da zuti da ga ne izbaci odmah, ali i taj crveni je bio po propisima za namerno udaranje igraca bez lopte.

Mad4Red

pre 9 godina

Koliko je ovo smesno, sine imao si 3-4 sanse protiv Argentine i nisi dao gol hvatas se za slamku spasa, kao penal, koji penal 90% sudija ne bi ono sviralo!!! Penal je kada igrac startuje prvo na igraca pa pokupi i loptu ovde je Zabaleta okrenut ledjima pokupio prvo loptu pa igraca znaci ni govora o penalu!!! Ko ti je kriv sto nisi izdrzao 90 i kusur!!! Sad stisni i pobedi Bosnu i idi dalje!!! Molim lepo...

Komsijina Krava

pre 9 godina

Nije bio penal, Zabaleta je loptu pokupio. Cak nije ni kontroverzno.

Po meni, postoje dva tipa sudackih pogresaka:

1. sudac svira ono sto se nije moglo vidjet jel se NIJE ni dogodilo (offside dzeki ili penal zbog "prekrsaja' na fredu)
2. sudac NE svira ono sto se dogodilo (ali to nije vidio)

Ove greske pod 1 su puno vece, jer sudac "izmislja" dogadjaj dok pod 2 uvijek postoji realna opcija da nesto nije vidio. Ovo da je i pogreska (islo bi pod 2).

Slobo

pre 9 godina

Mažić je imao dva teška meča za suđenje.Koliko je teško biti sudija ?. Zamislite da je dosudio penal za Iran, i kakva bi tek onda bila hajka na njega. Ova utakmica bi mogla da mu podigne samopouzdanje, jer po meni u onoj prvoj nije dosudio penal za Portugal kod 0:3 , ali je u toj situaciji sigurno uticalo sto ga je prethodno pogodila lopta koja je omogucila Portugalcima spornu situaciju. I još nešto, Mazića u dve utakmice lopta pogađa 3 puta. To ne moze biti slučajno. Ne mora uvek baš toliko da bude blizu lopte. Mora malo više da razmišlja više o svom kretanju.Dobro sudi, ali mu je potrebno malo više opuštenosti i autoriteta. Kod protesta Iranca, trebao je pokazati žuti karton.

veliki strumf

pre 9 godina

Mazic jeste pogresio, ali zato sto nije dosudio korner za Iran. Sto se penala tice - veze sa penalom nema, jer je Zabaleta prvo odneo loptu, i to se iz dva ugla odlicno vidi. Inace, Mazic je imao nekoliko izuzetno teskih situacija za procenjivanje u ova dva meca (u tom smislu nije imao srece), ali je po meni sve izvanredno procenio. Za razliku od njega, recimo onaj Novozelandjanin koji je sudio Bosni sinoc imao je neverovatne previde kod (ne)dosudjivanja faulova na Spahicu, od kojih je jedan Bosnu kostao eliminacije, plus je njegov pomocnik ponistio cist gol Bosni. To su evidentne greske koje odlucuju mec, dok se kod Mazica radilo o greskicama koje se odnose na nedosudjivanje kornera.

ogi-cg

pre 9 godina

Nije ti MAZIC nista kriv,ono ni vidjelo penala nije,covjek je sudio ekstra,a ti nauci igrace svoje lijepom ponasanju,mogao ih je Mazic napunit zutim kartonima zbog stalnih prigovora.

Matori

pre 9 godina

Keiroš može da priča šta hoće, ali ko pažljivo pogleda link uveriće se da nije bio penal. Mažić mu je kriv što su samo jednom dozvolili Mesiju da bude slobodan, pa im je ovaj presudio!

Skituljko

pre 9 godina

Ne znam kako ovi treneri ne shvataju koliko su pateticni kada posle zavrsenog meca kukaju na sudiju. Nadam se da je Keiros pogledao usporeni snimak i da ce javno da se izvini za ovo kritikovanje.

Liberty

pre 9 godina

Nije penal! VAZNO: Pogledajte na YouTube kako Gary Neville doktorski objasnjava dajving ("diving"). To je anomalija pravila ove igre. Igraci sa loptom u sesnestercu nastoje da ostvare kontakt sa protivnikom i padnu jer se tako dobija penal. Na ovo nisu imuni ni najposteniji igraci (za primer, Neville pusta snimak Mesijevog dajvinga). Takve situacije su teske za procenu i uvek izazivaju polemike. Potrebno je fudbalske organizacije preciznije definisu kriterijume za faul u sesnaestercu.
Iranac je namerno isao na kontakt da bi pao. Penal moze i ne mora da se svira u ovakvim situacijama. Po meni, sve i da je bio faul, to ne treba da bude penal.

provokator

pre 9 godina

99,99% sam bia siguran da je sve cisto ali sta sam vise gleda to sam sigurniji da je penal.
Nije argentinac cisto odnia balun

Bobb

pre 9 godina

Nema govora o penalu, pogotovu na osnovu snimka. Kontakt Argentinca sa loptom je prethodio kontaktu sa igračem. Čisto čišćenje lopte. To ne bi bio ni prekršaj na sredini terena a na u šesnaestercu.
Ipak, treba biti majstor proceniti ovo uživo. Dobar je Mažić, šta god svi govorili, samo još malo da poradi na kretanju. Juče je imao više kontakata sa loptom od nekih argentinskih igrača :D

vs

pre 9 godina

Bravo za ljude koji su postavili link. Situacija je ocigledno izuzetno kompleksna, i cak i da je Mazic pogresio, ne bi mu se moglo zameriti jer je strahovito tesko za procenjivanje u delicu sekunde. Komentatori ni na videu, a i oni koji su ostavljali komentare ispod ni posle 5 odgledanih usporenih snimaka nisu najsigurniji. Mazic tu mogucnost nema. Ipak, velika vecina se slaze da je Zabaleta prvo odneo loptu i da penala nije bilo. I zaista, nije bilo penala, bravo za Mazica! Jos jedno izvanredno sudjenje, ja sam ubedjen da ce biti medju top12 sudija u drugom krugu. Sudije su ovde pravile ocigledne greske, a on je izuzetno teske situacije, kakve je jos retko ko imao, procenio fenomenalno. Nije dzabe najbolje ocenjeni sudija u Evropi prosle godine (podatak koji je izneo Strajnic tokom prenosa).

loshmi

pre 9 godina

Mazicu samo tako nastavi, mogu pojedini arbitri uciti od tebe sa prvenstva. Na zalost dosta utakmica su sudije presudile, dosta bi bilo drugacijih ishoda, pricalo bi se danas drugacije.

jasno kao sunčan dan...

pre 9 godina

Mažić je budući naj bolji "djelilac pravde" svjeta..Pjerluiđi Kolina bi pao na ovoj odluci kao i na one dvije odluke sa Portugalom ali Mažić je mislim zadivio sve arbitre svojim odlukama i zaslužuje da arbitrira finale.

ajde

pre 9 godina

Ma kakav penal, Zabaleta je prvo udario loptu.. Nego razumem Keirosa, nije lako kad primis gol u samom finisu, a bio si blizu sna. Ali ne razumem ove "domace" koji jedva cekaju da pljucnu Mazica, a covek sudi kao car.

pera

pre 9 godina

ja bi svirao onaj penal iz principa!!!
Argentinci bez zelje za zivotom na ovom prvenstvu dave onu loptu umesto da daju po 5 kom po poluvremenu

Kol

pre 9 godina

Kakav ludak ono se ne bi sudilo ni Kristijanu ni Mesiju jer penala nije bilo, odigrali ste odlicno ali Argentina ima Mesija koji se ne vidi celu utakmicu a onda jednim sutem resi pobednika!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Zabaleta je vrhovima prstiju zakačio loptu i samim tim se vodi kao start na loptu. Jako teška situacija i vrhunska odluka. Ono što me brine kod Mažića je što ga lopta tri puta pogađa u dve utakmice. On se veoma dobro kreće, dosta je pokretan i fizički pripremljen pa je uvek blizu lopte...možda i preblizu.

my way

pre 9 godina

Kakve bi bile reakcije citalaca da je Mazic kojim slucajem Hrvat ?
(jovan, 22. jun 2014 15:30)

Da je Mazic Hrvat, Zabaleta bi promasio loptu, pokosio igraca i sudija bi bio direktan krivac za poraz Irana. Kakvo pitanje, takav i odgovor.

Cicero

pre 9 godina

To su sve sada izgovori. Mislim da treba uvek biti dostojanstven u porazu i prevashodno krenuti od sebe. Mažić je dobro kontrolisao utakmicu, uz par samo previda koji ne mogu da promene pozitivan utisak. Na stranu što je Srbin, pa sad treba da povladjujemo njemu. Ja SP gledam zbog fudbala a ne zbog sudija.

Sporan momenat je bila jako teška situacija, i sada mogu mnogi da se prave pametni i uz pomoć više uglova posle utakmice da "mere" da li je bio penal ili ne. Sudija nema tu mogućnost, ali mislim da je bio dovoljno blizu da donese ispravnu odluku. Po meni penala nije bilo, jer Zabaleta sklanja loptu, vrlo ovlaš, al dovoljno da promeni pravac, a zatim kosi i igrača. To je bila borba za loptu u kojoj se bolje snašao argentinski igrač. Trebao je da bude korner posle, ali i žuti karton za iranskog napadača koji je prosto nasrnuo na sudiju.

srdan

pre 9 godina

Moje laičko mišljenje je da ako je zabaleta svojim startom na loptu otklonio opasnu situaciju, penal ne bi trebalo da se sudi. Ako je posle kontakta sa loptom šansa i dalje postojala, A zabaletin kontakt sa igračem opstrusao šansu , to bi trebao da bude penal. Samo pokusavam da logično rezonujem.

brkajlo

pre 9 godina

izgleda je zaista postala moda posle meca kritikovati samo sudije..ruku na srce zbog brojnih gresaka se i stvorila takva atmosfera, ali osim jednog malog kiksa, Mazic je najkorektnije sudio na ovom prvenstvu. Posle prvog usporenog snimka spreda, mislio sam da je zaista sramota prema Iranu sto nije sviran penal, ali sa strane se videlo da je igrac Argentine zakacio loptu pre nego sto je doslo do kontakta, tako da su tu pravila jasna. Jedina senka na kvalitet sudjenja i kiks Mazica ostaje zasto nakon toga nije bio korner, sto je logican sled nedosudjenog penala, jer je igrac Arg prvi morao imati kontakt sa loptom, kao sto je i bilo.