Fudbal 134

Nedelja, 22.06.2014.

02:29

Bosna plače: Pokrao nas ribar!

Mediji i navijači u Bosni i Hercegovini besni su na sudije koje su poništile gol Edinu Džeku u porazu od Nigerije 1:0.

Bosna plaèe: Pokrao nas ribar! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Daki

pre 9 godina

Realno treba sagledati stvari i reci kako treba, Bosanci su pokradeni za čist gol, prekršajaja je bilo i videli smo kako ih sudije sviraju velikim u sličnim situacijama.. Tako da je sudija klasično preokrenuo tok meča. I dajte ljudi budimo realni gledali smo istu utakmicu, bez obzira ko je igrao.Takođe, i Hrvatska je klasično pokradena na meču sa Brazilom, Meksiko oštećen za dva gola,Španiji dosuđen nepostojeći penal itd itd.

provokator

pre 9 godina

i niste nego za plakat :)) hahaha
pricekat ce vas mamicevci pa mozete skupa doma VATRENI ZMAJEVI hahaha
a zanimljivo za BiH sam uvik prije navija majke mi al kad su poceli mavat turskim i brazilskim zastavama...
tuge od drzave

s

pre 9 godina

U tom clanku se navodi da je sudija profesor biologije, da mu je hobi druzenje sa porodicom i prijateljima, citanje, pecanje i planinarenje, a ovaj bosanski novinar dodaje "ovakav covjek nam je dijelio (ne)pravdu" ?! Znaci ono sto u cijelom svijetu treba da predstavlja primjer normalnog coveka, njima je to nenormalno. Koja bolest od clanka

Jakov

pre 9 godina

@Frane i Baja
Ne lupetajte, o nikakvoj osveti se ovdje ne radi, a niti je ovaj Mexico ekipa od prije. Poanta je da su se Bosanci ku***li i bili toliko bahati da su se već vidjeli u četvrtfinalu.
Hrvatska je došla na ovo SP skromno, svjesna kako je čeka 3 paklene utakmice. Do sada se nismo obrukali, upravo suprotno.
Mexico ćemo teško proći, ali u jedno sam siguran, nakantat nas neće sigurno.
Sutra je naše finale. Ako ispadnemo, biti će to junački, dok Bosna šaptom padne...

Nikola 969

pre 9 godina

..zamisli da su igrali protiv Kostarike ili Čilea..bilo bi 4:0 za ove latinoamerikance..
(Moravsky, 22. jun 2014 03:12)

4:0 ??? Neka se bosnje zahvale alaaahu da nisu sa Cileom ili Kostarikom morali da igraju.

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Nekad bilo: fudbal je jedan lijepa misaona igra, snaga je za konje i volove. Danas: fudbal je igra u kojoj se trci ko konj 90 minuta...

Jose Alvelade

pre 9 godina

Ovo je prvi I poslednjii turnir na koji se Bosna plasirala, ne cine ekipu Dzeko Vedad I Pjanic a ostatak sve poluamateri. Sad ce losa atmosfera pa se verovatno necete plasirati u Francusku.

Nada

pre 9 godina

Sramota, sramota, gledala sam utakmicu i ono sto je ponistio cist gol je unistilo moje komsije. Cemu ono sto su uveli video da se vidi da li je bio ofsajd. Da li je to samo za nas gledaoce da se jos vise nerviramo. Kakve su sudije postavile da sude na tako vaznim utakmicama. Sta ima od toga selekcija BiH kad je ostecena. Bas mi je zao i krivo. Veliki pozdrav svim komsijama u BiH.

Frane

pre 9 godina

Uh jedva čekam tekmu Meksika sa onim ufuranim veličinama.
(Baja, 22. jun 2014 12:08)


I ja Baja i ja.Nisu ufurane veličine nego stvarne,a neznaš još jedan podatak:Hrvatska nikad ne gubi kad igra utakmicu osvete!96 nas sa Eura izbaciše Njemci,98 su otišli kući plačući.2004 izacili nas Englezi,2008 nismo im dali ni da se plasiraju,tu nas izbacili Turci i kako su prošli u baražu?Jusoslavija nas spriječila da odemo na euro 2000,sad smo vam vratili u kvalifikacijama kao Srbiji!!2002 u Japanu i Koriji ispadosmo zbog ist tako čudnog jedanaesterca protiv Meksika a neznaš ti Baja kako Hrvati pamte i vjeruj mi da naš Niko koji je i sam bio član te postave iz 2002 jako jako dobro pamti jer ovo je i utakmica osvete!!

Elmer davež

pre 9 godina

Jesu u pravo za jedno, poništen im je čist gol. Faul kod gola Nigerije nije postojao, možda u baletu... Ali ne pominju da su imali zicer u 90.minutu, kad je Džeko sa 5 metara pogodio golmana a pre toga primio loptu rukom. Realno, bili ste egal u prvom, drugo su vas otkinuli i trebali ste primiti još 2 komada. A navijao sam za vas, da se razumemo...

Barezi

pre 9 godina

Meni stvarno nije jasno otkud Sušiću ideja da igra bez levog beka, da Spahić izlazi na tu stranu a Lulić da je drži celu? Barem da je reagovao pa ubacio Kolašinca kad je video da Nigerijci stalno probijaju na toj strani, ali ništa.

Inače kod gola, vidi se tu i neiskustvo drugog štopera Bosne kad je pustio strelca i izašao na Nigerijsku devetku koja je prošla. Ferguson npr za to šamara, ne sme štoper da pušta samog centarfora i izlazi na krilo. Inače faul nije bio ali gol Bosne je bio čist. Možda bi promenilo utakmicu ali sve u svemu Nigerija je bila ukupno bolja. Naravno, navijač to teško može priznati.

Ipak najgore što se videlo je velika fizička nespremnost igrača Bosne. Za tempo na SP više nego nedovoljno, bez obzira na klimu, znali su gde se igra. A i Bosna prespora u dodavanjima, zaista fudbal od pre koju deceniju. Ipak ima Bosna talenata, znalaca sa loptom.

Sve u svemu, prvenstveno Sušićeva odgovornost za ovakvo izdanje. Cenim ga vrlo ali treba biti realan.

Sankara

pre 9 godina

Navijao sam za Bosnu ali ono sinoć je bilo užasno. Uostalom, videli smo sve.
Ja bih samo pohvalio malog Bešića i Begovića, jedine igrače Bosne na nivou juče.

miki mile

pre 9 godina

Smanjiti teren i propisati mu veličinu,uvesti dvojicu glavnih sudija,uvesti bar 3 čelendža,ukinuti ofsajd do šesnaesterca,povisiti gol za 20 cm,promeniti način izvođenja penala itd itd.svašta može da se promeni da fudbal bude pošteniji a i zanimljiviji.pomalo je postao DOSADAN i to baš.u svim sportovima se to radi samo ovde nemože.

Ante

pre 9 godina

Svaka cast Bosancima, za nas su fudbalska sila. Nisu imali srece, da jesu sada bi prakticno bili u drugoj fazi.
(Ivan, 22. jun 2014 09:10)
E ja ti kao Hrvat govorimda pričaš gluposti! Po čemu su oni bolji od vas?! Pa pobjeđivali su redom gigante kao što je Litva,Lihtenštajn... i onda od prosječnih momčadi izgube. A i ova grupa na Sp-u je realno smiješna.

barbarez

pre 9 godina

safet sušić tvrdoglav glumi murinja najspremniji igrač na klupi (Kolašinac),Lulić igra beka,Misimović igra cijeli meč,Medunjanin viška na centru, duel igru na sredini terena izgubili daleko od lopte,kapiten zbog kojeg nismo otisli na euro 2012 ponovo nas u crno zavija umjesto da se koncentrise na loptu on se koncentrise na igraca kao da ima oči i na leđima,džeko kilav,izmjene potpuni promašaj ali kad pogrešno počneš utakmicu logično je da i izmjene budu potpuni promašaj. Begović,Besić najbolji na terenu,kao i Hajrović koji nije smio biti zamijenjen a kilavi Misimović da igra cijeli meč, sve u svemu loša nigerija pet puta lošiju bosnu sinoć pobijedila zasluženo. Sudija -pa šta očekivati i Mexiko je bio u sličnoj situaciji pa su igrali dok nisu priznali jedan gol, prekršaja nad Spahićem nije bilo.

css

pre 9 godina

(Foteljas, 22. jun 2014 11:06)

Radi se o tome da su te sudije 4. i 5. samo u UEFA federaciji, a FIFA utakmice su uvek bile po 3+1 sudija.

Klarisa

pre 9 godina

primili su gol u 20nekom minutu ali je do kraja nigerija imala podjednako šuteva na gol o čak više šuteva u okvir gola. ne može im sudija nikako biti kriv, morali su biti konkretniji ako misle da su zaslužili dalje.

Nigerija-BIH 1:0, Hrvatska-Meksiko 3-0

pre 9 godina

Pjevaj Bosno zemlji junaka, pjevaj Bosno zemljo bitaka, pjevaj Bosno silnije jace, pjevaj Bosno kad ti se place.

Zg

pre 9 godina

Razlika između velikih i malih ekipa..u ovom slučaju HR i BIH je ta da Hrvatska nakon što bude pokradena u prvoj tekmu u drugoj razvali 4:0 a BIH će sad kukat zbog greške suca i izgubit i od Irana. A ne bi trebali kukat jer igraju jako loš nogomet. Eto im, pa vi navijajte za svoje Turke

Vladan R

pre 9 godina

Na prvi pogled Bosna bez preko potrebne srece (stativa u zaustavnom), i ostecena (ponisten cist gol). Usput budi receno golNigerije je regularan. Ipak koliko god ce se neki pozivati na navedeno i pravdati time, glavni krivci su sami igraci Bosne. Jednostavno su delovali mlako i nekako nedovoljno zaintresovani, posebno, krivac za postignuti gol, Spahic. Njemu uz rame Dzeko kome jeste ponisten regularan gol, ali koji je kao najveca nada reprezentacija, morao iz cetiri preostale sanse iskoristti bar 1 ako ne i 2 sanse, pre svega onu u zausravnom. Tada je sa 5 metara samo trebao da ili ljudski sutne ili promasi golmana, a on i vrljavo sutnuo i pogodiogolmana. Takodje je morao bolje i kod bar jedne od preostale tri sanse iz prvog, prve kada je pogodio golmana iskosa sa 7 do 8 metara, druge kada nije zakacio glavom odlican centarsut i trece kada je sa nekih desetak petnaestak metara sutirao pored gola.

Republika Srpska

pre 9 godina

Federacija ide kući što je još važnije.Slavlje u Bijeljini,Modriči čak i u jednom dijelu Brčkog slave.Iskreno ja nemam ništa protiv njih ali me nervira što su se utripovali i što su pljuvali Srbiju po Klixu i ostalim portalima tako da Dijamant i ostali pokemoni pakuju kofere ;)

Macak

pre 9 godina

Nista novo, kao i prije problem ekipa iz ovih krajeva je najvise-mentalitet. Zadovoljavamo se kukanjem kako su nas ostetili,jer danije onda bilo onoga eh... Po komentarima se vidi kakvi smo ljudi, druga polovina Balkana se veseli tudjoj nesreci kad je sama u jos vecoj crnoj rupi. Dok je tako niuspjeha nece biti.
Tekma me razocarala. Pocelo je solidno,par lopti ka Dzeku, sanse..ali vidjelo se da to polako Nigerijci skontavaju a na drugoj strani oni su bili toliko brzi da je pocelo da bude vruce. Na zalost pokazalo se da su Nigerijci fizicki izdrzljiviji. Lako je kritikovati Bosnu za defanzivu, ali vidjelo se da je svaki otvoreniji napad mogucnost za kontru i da Bosna ne moze odgovoriti sa odbranom. prespori su jednostavno. To je na zalost stvarnost. Nierija je ipak tim malo boljeg nivoa od Grcke i Slovacke. Za timove sa Balkana i dalje kvalifikacije ostaju Svjetsko Prvenstvo. Tu se mi radujemo, slavimo kao da smo prvenstvo osvojili, to je otprilike nas nivo. Cile, Kostarika ili Nigerija su ocigledno ekipe sa vise ambicije i sportskog mentaliteta.
Na kraju, oko ovog izlezavanja Nigerijaca. Grozni su bili, ali sad vidimo kako se drugi osjecaju kada to nase Balkanske ekipe rade, a ako to neko praktikuje do neukusa onda smo to mi.

Neko spolja

pre 9 godina

Daj, o čemu pričate, bravo Bosanci! Debitanti, protiv Argentine, jedne od 5 najboljih reprezentacija sveta, autogol u trećem minutu, čisti peh. Pa onda onaj nepostojeći penal. To je bilo neznanje sudije, ne greška, neznanje u odlučujućem trenutku! I pored toga, smanjili su na 2:1. Pa onda ovo protiv Nigerije. Bosanci ubedljivo bolja ekipa, ali ubedljivo do dosuđenog ofsajda. Ej bre, nisu to bili milimetri, metar ceo je bio u pitanju. Opet u odlučujućem trenutku. Pa onda ribar svira/ne svira faul, random, kako mu se učini. Pomoćni sudije kasne, dižu zastavice iz predostrožnosti, ma sramota bre! Šta ocekujete od Bosne? Prvi put su na SP, izgoreli su u želji da prođu, šta, da igraju kao Nemci? Ma bravo još jednom, a posebne čestitke FIFI na izboru sudija, diletanti salonski, i ovako fantastično prvenstvo uspevaju da unište.

Aleksandra

pre 9 godina

Cinjenica je da im nije priznat cist gol, ali ono je bilo mucenje za gledati. Tek u 90. minutu malo adrenalina, mada je tad Dzeko igrao rukom prilikom prijema lopte. Sudijskih gresaka jeste bilo, ali je Nigerija zasluzeno pobedila. Nije sramota izgubiti, ali je sramota posteno ne priznati poraz i za sve kriviti sudije.

veliki strumf

pre 9 godina

Citam ove nebulozne komentare ljudi koji su fudbal videli samo na TV-u. Pa jel znate vi sta za reprezentaciju koja je debitant na SP (dakle, nije Nemacka, Italija, Brazil), znaci kad posle 20 minuta umesto da vodi 1-0 gubi 0-1? Jeste li svesni kolika je to razlika? Da je Bosni priznat regularan gol, mozda bi na kraju dobila sa 3,4-0. Jednostavno, utakmica bi dobila sasvim drugaciji tok. Bosna bi se povukla i pretila iz kontri, bilo bi mnogo prostora u odbrani Nigerije. Istovremeno, Nigerija ne bi igrala na kontranapade, vec bi morala da pritisne, a prostora za njihove brze igrace ne bi bilo, jer bi Bosna stisla pozadi. Potpuno drugacija, utakmica, potpuno drugacija taktika. Ogromna je razlika kad nezasluzeno gubis, umesto da vodis, ovakve prosecne ekipe ne mogu tako lako da se uzdignu posle toga, napadnu i pobede.

Foteljas

pre 9 godina

Jel moze neko da mi objasni zasto ne postoje peti i sesti sudija pored gola? Uveli tehnologiju zbog gol linije i sklonili sudije? Nisu valjda stajali samo zbog toga. Jel se secate gola Francuza u kvalifikacijama protiv Irske, kada su rukama ugurali loptu? Sta je recimo sa prodorima bekova (moze i primer gol Nigerije) kada im je glavni sudija daleko i gleda ih sa ledja? Zar tada ove sudije nisu na par metara od duela i gledaju duele spreda? Sta je sa prekrsajima za najstrozu kaznu, nemoguce da smetaju oci dodatnog sudije koji sve vidi iz dodatnog ugla? Uvedite kopmplet tehnologoji pa sklonite sudije, svaki duel neka se prati usporeno iz nekog centra na stadionu i sa zaksnjenjem od par sekundi neka se javlja glavnom sudiji. Pa i ovako im treba 10 sekundi da reaguju, u cemu je problem. Glavni ne mora da uvazi misljenje, ali neka mi neko objasni kako dodatna pomoc pri odlucivanju moze da kvari "duh fudbala"? Ocigledno je draz da posle utakmica ostavljas nadu ekipama da nisu izgubile jer su realno bile losije vec zato sto je za to kriva "Bozja ruka" ili pecarosi koji ako pecaju kako sude, nece im stomak videti ribe :-)

Nidza

pre 9 godina

Sve regularno-Bosna je bila losija pogledajte statistiku suteve na go jedne I druge reprezentacije-bosna nema pobednicki mentalitet i to je tako ovo je najrealniji rezultat da idu kuci

drago

pre 9 godina

Stvari su jasne na ovom prvenstvu: kad ti daju nekog indijanca za suca pokrast ce te. Nama iducu sudi tip iz Uzbekistana!!! Gotovi smo.
Kovac bi sad morao napraviti ono sto je rekao da je zaboravio prije Brazila, da se boji suca. Ako izvrsi jak pritisak na njega tip nece moci krasti.

ZJ

pre 9 godina

Kradja 100%,ali vise iz ne znanja.
Pa i ovaj nas zeznu Irance moramo to da priznamo.On se u prvoj utakmici
toliko trudio i uspeo,kao nagradu je ubrzo dobio drugu utakmicu da susi.
Dzaba,u prenosu su ga Nemci,a narocito u analizi,totatalno ocrnili,te lose
sudio,te propustio ovo-ono,cudno se ponasa,cesto stoji na putu lopti pa sa
njim igraci igraju dupli pas,tj.smeta im,zeli da bude u centru paznje,a
poznato je da je najbolji sudija onaj koga ne primetis....

homo sapiens

pre 9 godina

Po meni je jasno da "loviti" u delicu sekunde da li je napadač bio u liniji ili POLA tamo a pola ovamo glupost. Drugo, kad mi gledaoci imamo za 10 sekundi ponovljen snimak, tako isto se i sudiji može javiti, imaju vec slušalice. To uostalom i pišu svi, kako je u drugim sportovima to zavedeno.Jednostavno neko ima od toga koristi.

Milan

pre 9 godina

Ovi sto prate Bosnu da li je u timu za prvenstvo pozvan onaj igrac Vojvodine sto je dao gol cini mi se protiv Grcke i ako jeste da li je igrao neku utakmicu u Brazilu.

albel

pre 9 godina

Ja razumem da neko odigra dobro,stvara sanse,daje golove,pa ga sudije pokradu.Onda ima puno pravo da bude besan na njih i da se zali na kradju.Ali ono nocas,ja nisam mogao da verujem svojim ocima sta sam gledao!Bosanci igraju jednu od najvaznijih utakmica u istoriji kao da ih je neko puskom naterao da izadju na teren!Uzasno sporo,odbrana smesna,sredina ne postoji,indisponirani Dzeko sam u napadu.Selektor igra sa jednim napadacem iako gubi,ceka da mu vezni red potpuno fizicki padne pa onda uvodi Ibisevica...Mislim,nisam ocekivao da budu agresivni kao Cileanci,ali ovo je bilo sramotno.I to protiv totalno prosecne Nigerije,tuga...

belodedic

pre 9 godina

@(nik, 22. jun 2014 09:30)
Slazem se da Bosanci igrom nisu zasluzili prolaz ali to sto je nama sudjeno u Africi sve je i bilo tacno,penali 100%,crveni opravdani,gol neregularan...Dok ono nocas je bilo nesto sasvim ocigledno,realan je bio X,ali...

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

Истина жива!Плаче Босна!Подручје од извора ријеке до ушћа Усоре у исту,код Добоја.У западној Херцеговини прате неку другу репрезентацију,и пале заставе БиХ,у Републици Српској је нико и не прати.

samir

pre 9 godina

Bez obzira na sudiju i sto nas je pokrao,Safet je postavio taktiku katastrofa.
Jedan Kološinac da mu sjedi na klupi,a Lulic sam da pokriva bok sa Spahicem nemoguce,Spahic je prije svega u godinama druga stvar on je stoper a ne bocni igrac.
Svi napadi Nigerije su upravo isli preko ljeve strane jer nije imao niko da pokrije.Safete neka si ti uveo od brata sina eto to je vazno nek te je sramota,poklonio si ovu utakmicu Nigeriji neka ti je na cast.

Sico- ZG

pre 9 godina

Bosna je ušla u utakmicu previše ležerno. Spahić je u prvih 6 minuta tekme imao 7 krivih dodavanja. Čak je zbog njegove greške Medunjanin morao da napravi prekršaj za crveni karton (kojeg nije dobio).
Džeko se nije vidio, statičan je ako i Darko Pančev u svoje vrijeme. Misimović se popikavao o loptu na rubu šesnaeterca kad je imao priliku za šut. U 88 minutu dva igrača Bosne na desnom krilu ne znaju koji će da nabci loptu u protivnički šesnaesterac. Ova repka Nigerije su bili omladniski prvaci svijeta, kao i ona repka Hrvatke kad su bili sa jugom omladinski prvaci svijeta. Protiv takvih talenata se ne igra ležerno i sa krivim dodavanjima. Gol kojeg je dao Džeko je čist kao suza i žao mi je što nije priznat jer bi tad tekma išla u drugom pravcu.
Navijao sam za Bosnu da pobijede ali nažalost previše su grešaka napravili.
Glavu gore bosanci i za oproštaj natamburajte Irance. Napunite ih kao mješalicu za beton prije izlivanja gornje deke na kući.

Nikola 969

pre 9 godina

Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.

Bosanci (bos. muslimani) ocigledno sa nipodastavanjem pisu o hobijima ovog Novozelandjanina. Koga cudi obzirom na mentalni nivo.

dr levo smetalo

pre 9 godina

Svaka cast Bosancima, za nas su fudbalska sila. Nisu imali srece, da jesu sada bi prakticno bili u drugoj fazi.
(Ivan, 22. jun 2014 09:10)
Pa imali su srece na zrebu za kvalifikacije, pa srece na zrebu za grupe SP, sad im ponisten jedan gol i odmah kuknjava. Neka pogledaju malo kako je Gana igrala protiv Nemacke, Kostarika protiv Italije, Cile protiv Spanije...
Moras da se trudis, da kidas 90 minuta, a sreca ako dodje, docice...

sarajevo.ba

pre 9 godina

@hairlija
Kazes ni mi ni Grci necemo postic pogodak na Sp?
Halooooo zombi, mi smo dali Argentini gol, Vedo kroz noge golmanu, znas ono kad se igralo pred zgradom pa kroz noge se broji dva
Kako si ogranicen to je za ne povjerovat

Sad namjerno ako bur trebalo pustit cemo Iranu da nas pobjedi 2 razlike

Nesa

pre 9 godina

Naše novine bi isto tako kukale. Činjenica je da je bilo grešaka na štetu BiH, 100% čist gol poništen, a i nigerijski nije trebalo da bude priznat. Pustite vi te fore "videlo se na usporenom snimku da nije bio faul". Kako je to uživo izgledalo, čak je i nigerijskom treneru trebalo minut vremena da poveruje da im je sudija priznao gol. Ni igrači nisu krenuli da se raduju odmah, prosto očekujući da sudija pokaže da je bio faul za BiH.

E sad, sve to na stranu, morala je Bosna mnooogo bolje da igra u drugom poluvremenu da bi prošla dalje. Jeste, sudija ih je oštetio, ali to nije bilo nešto nenadoknadivo i nedostižno za ozbiljnu ekipu - imali su više nego dovoljno vremena i svih 11 igrača, a trebalo je da daju samo jedan gol, tako da su, ipak, sve u svemu razočarali.

sarajlija u Ch

pre 9 godina

Ma vi novinari
Sta pokradeni, igrali smo ocajno I eto
Mali Besic je nama najbolji igrac na SP a igra u Madjarskoj ligi, to sve govori
Spahic, Dzeko I ostale shatro zvijezde, kuci roditeljima nek idu pa setaju po kuhinji
Dobro kaze Savo Milosevic, sudija kad je dobro sudi samim tim pomaze boljim ekipama
Gol Dzeke regularan kao I Nigerije
E sad, sta bi bilo da smo mi poveli ne znam, znam samo da smo zijanili I da cu vas odbolovat kreteni manekenski

alejandro

pre 9 godina

Ipak loše izdanje BiH! Fizička nesprema, odsustvo koncenracije kod igrača sredine terene i špiceva, loš sudija i nedostatak sreće u ključnim momentima doprinelo je da se reprezentacija suseda ranije vrati kući sa SP! Bila je velika šansa za osminu finala: sem Argentine, Nigerija i Iran su timovi koji su mogli da se pobede tj. iz tih mečeva sakupi potreban broj bodova za prolaz u nokaut fazu: ovako više sreće drugi put! Treba igrači sa ovih prostora da shvate da kad se dođe na SP rasčiste sa dilemom dali je samo učešće na SP veliki uspeh ili je uspeh nešto drugo! Ovako ko zna gde i ko zna kad! Protivnik BiH, Nigerija i ako prođe u osminu finala najverovatnije da će joj to biti i krajnji domet jer po prikazanom do sada na SP u 2 utakmice su sasvim prosečna ekipa!

bzvz

pre 9 godina

Ma dajte, odbrana vam je katastrofa, ako se to moze i nazvati odbranom. Mogli ste da pobedite, ali bi vas neko zesce napunio u slucaju prolaska.

Objektivni stručnjak

pre 9 godina

Ok, poništen vam je regularan gol, ali videste li kol'ko ste loše igrali? Kostariku su oštetili protiv Italijana, pa su minut kasnije odigrali akciju i dali gol, a mogli su i još. Slabo izdanje Bosne, nadao sam se da će biti hit na ovom prvenstvu, ali kao da nemaju snage. Taj nedostatak snage je razlog zbog kojeg je i pao vaš igrač prilikom gola, nije bilo faula nego je on slab za onog crnca. Više puta nije ni krenuo u trk za njima, nego se pomiri sa činjenicom da je pretrčan u drugom koraku. A nije jedini u timu sa tim simptomima. Šteta za gol, ali spremna ekipa bi to nadoknadila, a Bosna je dozvolila dvadesetak šuteva na svoj gol!? Ovo sve pišem bez zluradosti, pozdravljam sve normalne ljude sa svih strana ovih naših reka koje su nam postale granice, ali pogledajte kako trče Čileanci npr, pa u toj razlici tražite uzrok neuspeha, a sudiju prebolite, nije on jedini krivac.

Papadopulos

pre 9 godina

Nema ofsajda, istina. Ali nema ni faula nad Spahicem, pa dajte molim vas. Balkanski sindrom, ako je covjek napravio jednu gresku ajmo odmah nista ne valja, teorija zavjere.. Nigerija je cuvena po jakom uticaju u FIFA.. Da.

Zoki

pre 9 godina

Bosanci su u ovom meču oštećeni, sa ekrana se jasno videlo da taj gol nije ofsajd. Mislim da suđenje nije bilo objektivno, Nigerijci su bez ikakve posledice razvlačili igru. FIFA konačno treba da se uozbilji i osloni se više na tehnologiju, posebno kada se radi o ofsajdu.

duks

pre 9 godina

Trosili su ogroman novac na gol tehnologiju, ali greske "iz igre" su se pokazale kao mnogo znacajniji faktor. Ne znam sta je bio problem da se uvedu konsultacije sa rezijom i jos jednog sudiju koji ce da sedi gore i da gleda u tv.

hairlija

pre 9 godina

Ofsajd se nekada ne moze ustanoviti ni usporenim snimkom, toliko o gresci pomocnog, a ne glavnog sudije! Fudbal je u osnovi totalno nedefinisana igra! Nigerija je bila dosta bolja, imala je mnogo suteva na gol, ali Begovic je bio odlican. BiH je tanka reprezentacija, odbrana losa, sredinu skoro da nemaju osim starog Misimovica, Dzeko se u takvoj ekipi i ne vidi! Sad se vidi da su prosli na SP iz ocajne grupe, ni oni ni Grci nece postici pogodak na prvenstvu!

nik

pre 9 godina

Ako, ako placite sad malo vi... nama ste se smejali u Juznoj Africi pre 4 godine... a to se zvalo nemati srecu, da nam sude 2 penala i crveni karton i na kraju poniste cist gol protiv Australije....
Kako da vam kazem, neko vas je ubedio da ste fudbalska velesila a u stvari ste imali invalide u grupi za kvalifikacije i tako ste i prosli -na srecu, ali ne moze uvek. Loptu i u avliju da trenirate, aj zdravo.

Romi

pre 9 godina

Na svakom velikom takmčenju najslabija karika je suđenje. Možda i nije toliko prisutna loša namjera sudija ali svejedno rezultat je poražavajući. Jedino rješenje je uvođenje tehnologije. Kad su mogli toliki sportovi zašto ne i fudbal. Ne znam zašto se čelnci toliko opiru. To je neminovnost. Jedva su uveli ovu gol tehnologiju. Mogli bi kao npr.kao u tenisu ekipe mati pravo na po 3 čelendža za provjeru svih sornih bitnih situacija pa nek oni odaberu kojih. Sudije bi i dalje imale isti posao samo bi se njihove odluke mogle odmah provjeriti i ispraviti. Ako bi se npr.i označio ofsajd akcija bi se nastavila pa ako bi bio go tražio bi se čelendž za provjeru i sl. To je jedini način da imamo pošteno i nepristrasno suđenje. I sudije su samo ljudi i griješe. Nažalost sve češće i sve teže.To svakako ne bi ubilo čar igre kako kažu neki iz Fife i Uefe, naprotiv mislim da bi bilo prilično zabavno za publiku. Pogledajte samo kako u tenisu publika uživa kad je čelendž. Tehnologija je neminovnost i što to prije shvate oni koji o tome odlučuju biće bolje za sve.
Što se tiče Bosne, podbacili su, nažalost. Mislim da sudijske odluke nisu toliko uticale na njihovu igru jer igrači nisu ni znali za greške do kraja utakmice. Da li su sagorjeli u prevelikoj želji, velika vrućina, loš izbor igrača ili im Nigerija nije dala da budu bolji ne znam. U svakom slučaju bili su neprepoznatljivi i sa žaljenjem oram priznati zasluženo izgubili bez obzira na suđenje.

mrmlj

pre 9 godina

zao mi je sto su ispali, ali bosanci su na ovom prvenstvu ispali zbog sopstvenog straha. razmotajte film od jucerasnje utakmice, osim dzeka jedino su pjanic i misimovic po jednom sutnuli na gol, svi ostali su samo gledali da prebace loptu do dzeka i rese se bede. plus onih prvih 10 minuta protiv argentine i dovoljno za ispadanje.

Mikula

pre 9 godina

Kao što sam već napisao, na Balkanu ništa nova: herojski porazi, sudačke krađe, bla, bla, bla...Sad će do kraja života svaka pijana budala u kafani pričati kako bi Bosna bila svjetski prvak da im nisu poništili Džekin gol.

Granota

pre 9 godina

Da se razumemo, sedeo sam do dva noćas da ih odgledam, navijao sam svim srcem za njih, ali ove izjave nemaju veze sa životom. Bosni jeste poništen gol, jeste bila solidna do 20', ali posle toga, a posebno u 2. poluvremenu Nigerija je za klasu bila snažnija, brža i bolja. Po bokovima je jednostavno bio haos u bosanskoj odbrani, Spahić je recimo bio mnogo inferioran. Videlo se iz aviona da Bosna nema šanse da dâ gol, osim neke greške nigerijske odbrane koja je bila solidna, vrlo dobra. Sve u svemu, Bosna me je jako, jako razočarala. A Evropa bi trebalo da se zamisli o sistemima svojih takmičenja jer smo postali topovsko meso ostalim kontinentima.

only fools and horses

pre 9 godina

Imali su najlakšu grupu u kvalifikacijama, ispostavilo se da je i ova grupa najlakša. A jedna Nigerija u kojoj igraju brzi, jaki i tehnički jako dobri fudbaleri, ali s druge strane potpuno nedisciplinovani i bez odbrane, ih je potpuno nadigrala. Bosna na trenutke smešna, bez trčanja, stalno neko padanje iz svakog kontakta. Potpuno su zalutali na ovo SP. Faul kod gola nije bio, normalno, na snimku se vrlo lepo vidi lakat bosanskog igrača i padanje kad je shvatio da će ga pretrčati. Ofsajd sporan, situacija koja se teško procenjuje. Ni tv snimak nije jasan, zaustavili su onaj snimak i stavili crtu pre nego što je lopra upućena, treba to više puta vratiti i bolje prikazati.
Slažem se da treba uvesti tehnologiju za procenu kod ovakvih situacija.

Bane

pre 9 godina

Pokrao? Da im je sudija i prihvatio gol, dali bi im nigerijci bar jos jedan, jer su bili duplo bolji. Bosanci izgleda nisu culi da je Nigerija zvanicno prvak Afrike.

miisha

pre 9 godina

Ja za Nigeriju navijam vec 20 godina, od kada sam gledao fantasticnu generaciju iz 94-e, koja je trebala da prodje puno dalje od osmine finala tako da mi je jako drago zbog njih.
Sto se Bosne tice nemam neka posebna osecanja prema njoj, ni negativna a bogami ni pozitivna, sto mislim da je sasvim ok, sa obzirom na nasu istoriju. Ne trazim ni ja od Bosnjaka da navijaju za Srbiju, sto im cini mi se nebi ni palo na pamet.

Na kraju bih samo voleo da Bosna posteno odigra utakmicu sa Iranom i da im ne pokloni prolaz dalje.

Dragan

pre 9 godina

О томе стално причам да су фудбалска правила лоша без жеље да се мењају управо да би се могли намештати резултати.

andrej

pre 9 godina

Gol Džeke regularan ali isto tako i od Nigerijaca. Kakav mrtvi faul - pravi stoper to rješava a Spahić je jedva čekao da osjeti ruku kako bi padom "otklonio" opasnost. Zaključak - loš sudac ali afrikanci svejedno bolji od susjeda.

Igor@gde je problem

pre 9 godina

Ne postoji ta tehnologija koja ce moci da da inf da li je ili nije bio ofsajd, jer je bitan momenat upucivanja lopte. Najbolje je lepo pregledavati snimak. Tu se sve vidi.

abc

pre 9 godina

Nije glavni sudija kriv, a i Bosancima je malo gledano kroz prste za neke stvari na početku utakmice. Čak nisu ni bili toliko dobri. A što se izležavanja tiče, mogli su i oni da se izležavaju. Na kraju se računa samo rezultat.

Doživeo Marko Dević u Ukrajini, doživeli naši košarkaši kad su im Turci ukrali finale sa Amerima, doživeo Milorad Čavić koji je godinu dana nakon trke (?) pročitao u novinama saopštenje od pet redova da je oficijelni merač vremena (btw, Felpsov sponzor) ustanovio da je ipak Čavić pobedio u onom čuvenom finalu a umesto izvinjenja i razmene medalja sa Felpsom dobio je...ništa.

tron

pre 9 godina

Kod gola Nigerije je mogao da bude samo faul samo bosanskog igrača a nikako nigerijskog, a umesto da kukate nad sudbinom bolje bi vam bilo da ste bolje igrali...šta ste radili od kada ste primili gol...?!

Bobb

pre 9 godina

Ovo plakanje bi očekivao recimo od Engleza, ali ne od Bosanaca. Zadržite barem malo dostojanstva. Nije ovo ni prva ni poslednja sudijska greška koja je uticala na krajnji rezultat i to je deo igre.
Meksikancima su u prvom kolu poništili DVA regularna gola, ali oni nastaviše i dadoše treći. Gde ste vi bili u drugom poluvremenu? Koliko ja videh, dobar deo igre ste se branili. Nervoza ogromna, noge drvene, puno početničkih grešaka...
Ne dragi moji, niste bili ništa bolji od Nigerije. Protiv Argentine se igrali fudbal, noćas niste. Dopustili ste da vas jedan oncident izbaci iz cipela. Ako želite bilo kakav uspeh, glava mora radi besprekorno, nema besa, apatije, mržnje.
Sve najbolje u sledećim kvalifikacijama!

Mile

pre 9 godina

Meni samo nije jasno kako su se ovi indijanci iz Bosne uopšte kvalifikovali na SP. Ekipa bez briga, eto tako deluju, nešto kao drugari iz kraja.

Jakov

pre 9 godina

Neću nikad zaboravit ono slavlje muslimana u Sarajevu nakon što je Turska na Euru izbacila Hrvatsku. Slavili su kao da je BIH osvojila prvenstvo.
Nije to bila šaka ljudi, čitave kolene.
Naravno da neću izaći na ulicu, trubiti, urlikati od sreće jer to mi je jadno.
Ali drago mi je samo zbog toga što ste ispali. Baš onako...pravo -)))

sasa jokic

pre 9 godina

A kako bi bilo da probate da date dva, tri gola i da pobedite, umesto sto kukate. Jeste bila greska, nije bio ofsajd, ali fudbal se igra 90 minuta.

lakibg

pre 9 godina

Ofsajd treba ukinuti. Bilo bi mnogo dinamicnije i vise golova. Sto se BiH tice, zasto niste dali dva gola i pokazali da ste bolji. Vec vise puta je pomenuto da su na terenu bili prosek. A sta bi bilo kad bi bilo, to drugom prilikom ... kada bude.

Lijepo

pre 9 godina

Igra koju je forsiro Sušić je katastrofa.... Sporo i dosadno i nek su izgubili... 90 min meze na terenu pa bolje sjedite kod kuće pored tv pa zamezite uz pitu i kahvu

nebo

pre 9 godina

Neopravdano poniszen gol Bosni. cist gol Nigerije. Bosanci su bili inferiorni fizicki i takticki. Kao uplaseni. Leva strana im je bila ocajna. Zasluzena pobeda Nigerije,ako cemo objektivno

Milan

pre 9 godina

"Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu"

??? Pa ovo mi i deluje kao veoma normalna osoba, sta je Bosancima normalan hobi, pravljenje bureka i postavljanje mina?!

pox

pre 9 godina

Kako kazu iz Dubioze kolektiva - igrali smo dobro, ali zaj**o nas sudija... Zao mi je BiH, iskreno sam navijao za njih (za razliku od HR), ali nije to to...

Novski

pre 9 godina

Evo i ja nesto da kazem :
Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.
Koji racionalan novinar moze ovo napisati?
Ok sudija vas je ostetio,ali niste ni prvi ni poslednji na ovom prvenstvu.
Bili bolji veci deo utakmice od Nigerijaca?Ne bih rekao.
A sto se tice valjanja Nigerijaca?
Dzeko se 5 minuta valjao u poslednjem kolu protiv West Hama i kad su ga na kraju izneli na nosilima resio je da se odmah vrati u igru.Pustii pricu i igraj fudbal....

MII

pre 9 godina

Како је репрезентација БиХ играла тако је и прошла, ако у утакмици против више него просечне Нигерије не могу да постигну бар један или два гола шта даље да коментаришемо. Уз то треба додати да је слабашни Иран нпр. против Аргентине пропустио бар 5 великих шанси и изгубио у надокнади времена, док је БиХ иако делује тесно ипак врло лако изгубила од Аргентине, то говори да се репрезентација БиХ једноставно није снашла, али није имала ни довољан квалитет. Пјанић, Џеко и ко још? О каквом ми ту квалитету говоримо, одбрана је прилично лоша и чудо је да су примили само 3 гола до сада. Пазите ово је само мали осврт на игру и квалитет репрезентације БиХ о чему би се много више трбало говорити, а не о једном поништеном голу, као да никада није било судијских грешака. Желим репрезентацији БиХ да против Ирана макар упише један бод и да макар по нечему буде упамћена на овом СП. Честитке на труду, али мора то боље... поззз...

Bluemonday

pre 9 godina

Pokralo vas pre svega netrcanje, tj. fizicka nepripremljenost (sta ste radili na pripremama uopste?), limitiranost, neutemeljena euforija, prepotencija (niko se na mundijalu ne potcenjuje!), takticka postavka (Susicev defanzivni kukavicluk), selekcija igraca (igrali nominalno sa 4 u zadnjoj liniji, ali je u stvarnosti nedostajao levi bek) i neuigranost (soliranje u finisu)! Tek onda su vas pokrale sudije! Mada je ponisten samo gol Dzeka neregularno (nenamerno!), gol Nigerije je regularan! Kada ovo prvo nabrojano popravite, sudijske odluke ce postati sporedne, a belezicete i pozitivne rezultate. Suma sumarum, zasluzena pobeda individualnim kvalitetom i tehnicki vrlo limitirane Nigerije. Da ne bi Begovica...

Кривокапић

pre 9 godina

Фаула није био и гол је регуларан. Такође Џеков гол је требало да буде признат. Све то стоји, али Нигерија је данас била боља од Босне. Босна је играла одлично против Аргентине, али данас је игра била очајна.
Главу горе, биће боље следећи пут.

kaja

pre 9 godina

Stvarno greske koje su uticale ko ce proci dalje,kardinalne, katastrofalno sudjenje u Brazilu, mislim da bi trebali da dozvole samo evropskim sudijama da sude, ima u Evropi dosta dobrih sudija cije se reprezentacije nisu plasiralale na SP, ne samo Mazic ima ih jos kvalitetnih, cak i Cakir koga pljuju crveni odlicno sudi...glavu gore komsije, niste se obrukali ako nista drugo, u poslednjem kolu za cast!

Riki

pre 9 godina

Nema sta Bosnjaci da se zale, Nigerija je bila bolji tim. I njihova Bosnjacka ekipa, mada je oni iz drskog apetita prema tudjoj imovini zovu BiH, je igrala solidno. To je to.

jadno

pre 9 godina

nije glavni sudac kriv, vec pomocni. mogu mislit kako bi se to zaleđe sviralo jednom Brazilu ili Francuskoj. Odvratno. Vrlo zanimljivo kako ni jedan favorit nije dobio danas, da nije bilo Messija, bilo bi suvise ocigledno. Al se trljaju ruke sirom svijeta nad sirotinjom.

dacha

pre 9 godina

Kakvo ludilo!!! Pa Nigerija je trebala da dobije bar sa 5:1. Zahvalite Begobicu koji vas je spasio katastrofe! Realno Nigerijci jaci u duelima, vise trcali, bolje se otvarali! Bosna staticna i nezainteresovana...Dzeko potpuno odsecen... A gol Nigerije cist ko' suza...na usporenom snimku se lepo vidi da je bosanski kapiten napravio faul nad Nigerijcem... Dosta plakanja Bosanci. Neko vas je ubedio da ste sila fudbalska ali stvari na terenu kazu drugacije!

Moravsky

pre 9 godina

kukaće o ovome 10.godina..

naravno sudija će im biti kriv što su ispali,a ne igrači koji je jedna prosečna reprezentacija na ovom SP Nigerija..rutinski pobedila..zamisli da su igrali protiv Kostarike ili Čilea..bilo bi 4:0 za ove latinoamerikance..

sasa pg

pre 9 godina

Ono faul nije bio, a ofsajd je bio tezak za procjenu, pa ne treba ovoliko napadati sudiju. Bolje Dzeku i Miralemu kupite po blinker da prave drustvo covjeku.

Pedja

pre 9 godina

Zaista se sudijska lakrdija nastavlja. Ne samo sto je ponisten cist gol Bosni, vec je ofsajd dosudjen tek posto je Bosna dala gol i vec pocela da slavi. Nakon toga sledi gol Nigerije, jeste bilo guranja, ali morao je mislim Spahic tu bolje da reaguje. Medjutim u nastavku su igraci Nigerije maltene posle svakog kontakta padali i lezali. Sudija umesto da im daje zute kartone, on je dolazio da ih pridize. Njihov golman kod svakog izvodjenja lopte prvo bi odlazio na kontra stranu od lopte kao da je trazi. Ali i Bosna je mnogo losije igrala nego protiv Argentine, ocigledno trema usled prvog SP i nesikustvo za ovakva takmicenja su ucinila svoje.

Stefanopulos

pre 9 godina

Tačno, Bosna jeste pokradena što se tiče regularnog gola Džeka jer je to bilo baš daleko od ofsajda, ali pri golu Nigerije nije bilo faula već je bosanski kapiten bio preslab i praktično je sam pao. A realno i nije mnogo pokazala Bosna, bili su mnogo bolji protiv Argentine.

Ivan

pre 9 godina

Da, jeste, sve to stoji, jeste da su vam poništili regularan gol Džeka, to je istina, ali je takođe istina da se čitavo drugo poluvreme cela ekipa Bosne nije videla!! Kao da je nije ni bilo na terenu! Tek je Džeko u 90.min pogodio stativu!! Dotle ništa celo 2.poluvreme!! Čemu onda kukanje i optuživanje sudije za sve nedaće??? Morate biti malo nepristrasniji, malo objektivniji (mislim naravno na bosanske medije, ne na B92), morate sagledati svu slabost vaše reprezentacije!! Ne može se na SP daleko dogurati sa ovakvom igrom kao noćas!!

Gde je problem?

pre 9 godina

Nisu toliko ni cesti ni problematicni ovakvi slucajevi gde sudije iz manje-vise "nefudbalskih" zemalja pogrese! Pitanje ofsajda mora se resiti uvodjenjem tehnologije, ali na to cemo jos pricekati! No, sta cemo sa sudijama iz tzv. fudbalskih zemalja? Zar nije nas Mazic danas zavio u crno iranski tim i ponistio njihove ogromne napore? Kao sto je isti taj Mazic poklonio penal Nemcima i izbacio portugalskog igraca za sitnicu (malo unosenja u lice)!? Sta tek reci o onim prevejanim sudijama iz Engleske i ostalih "velikih" fudbalskih sila, koje ni u snu ne dozvoljavaju malima da pobede velike. Jeste Bosna i Hercegovina danas ostecena, nije imala ni srece, ali je nesumnjivo ipak bila slabiji protivnik u danasnjem mecu. Stavise, Nigerija je u pojedinim trenucima odusevila vrhunskom igrom, pravi su umetnici, africki Brazil je Nigerija - velika zemlja, luda za fudbalom, imali su veliki tim pre 20-ak godina, koji ipak nije mnogo uradio, videcemo hoce li ovaj biti bolje srece. Mogu da pobede Argentinu - navijacu za njih. Ovaj zal Bosanaca podseca na zal 1990.godine, kad je Jugoslavija zamalo eliminisala bledu Argentinu - istinski problem je, medjutim, bio u vrlo tankoj postavi koju je Osim izabrao (uglavnoom igraci Zelje i Sarajeva), ostavljauci na klupi ili cak ne pozivajuci najbolje tadasnje yu-igrace. Bosna mozda boljih nema od ovih koji su danas igrali, ali je ovaj tim dosta limitiran - zato nema razloga za plakanje.

Lukman

pre 9 godina

Ne plaće Bosna. Mi smo ponosni na naše momke. Dok je bilo smisla igrati bili su dobri. Kako god hvala vam Zmajevi za novih 10 tak dana nade i vjeru u čudo a naši Zmajevi to zapravo i jesu. Drago mi je da su se pojavili mladi igraći kao sto su Besic i Vranješ. Nekima ce ovo biti hvala i dovidjenja. No svima još jednom hvala.

dacha

pre 9 godina

Kakvo ludilo!!! Pa Nigerija je trebala da dobije bar sa 5:1. Zahvalite Begobicu koji vas je spasio katastrofe! Realno Nigerijci jaci u duelima, vise trcali, bolje se otvarali! Bosna staticna i nezainteresovana...Dzeko potpuno odsecen... A gol Nigerije cist ko' suza...na usporenom snimku se lepo vidi da je bosanski kapiten napravio faul nad Nigerijcem... Dosta plakanja Bosanci. Neko vas je ubedio da ste sila fudbalska ali stvari na terenu kazu drugacije!

Moravsky

pre 9 godina

kukaće o ovome 10.godina..

naravno sudija će im biti kriv što su ispali,a ne igrači koji je jedna prosečna reprezentacija na ovom SP Nigerija..rutinski pobedila..zamisli da su igrali protiv Kostarike ili Čilea..bilo bi 4:0 za ove latinoamerikance..

Ivan

pre 9 godina

Da, jeste, sve to stoji, jeste da su vam poništili regularan gol Džeka, to je istina, ali je takođe istina da se čitavo drugo poluvreme cela ekipa Bosne nije videla!! Kao da je nije ni bilo na terenu! Tek je Džeko u 90.min pogodio stativu!! Dotle ništa celo 2.poluvreme!! Čemu onda kukanje i optuživanje sudije za sve nedaće??? Morate biti malo nepristrasniji, malo objektivniji (mislim naravno na bosanske medije, ne na B92), morate sagledati svu slabost vaše reprezentacije!! Ne može se na SP daleko dogurati sa ovakvom igrom kao noćas!!

Mikula

pre 9 godina

Kao što sam već napisao, na Balkanu ništa nova: herojski porazi, sudačke krađe, bla, bla, bla...Sad će do kraja života svaka pijana budala u kafani pričati kako bi Bosna bila svjetski prvak da im nisu poništili Džekin gol.

sasa pg

pre 9 godina

Ono faul nije bio, a ofsajd je bio tezak za procjenu, pa ne treba ovoliko napadati sudiju. Bolje Dzeku i Miralemu kupite po blinker da prave drustvo covjeku.

Pedja

pre 9 godina

Zaista se sudijska lakrdija nastavlja. Ne samo sto je ponisten cist gol Bosni, vec je ofsajd dosudjen tek posto je Bosna dala gol i vec pocela da slavi. Nakon toga sledi gol Nigerije, jeste bilo guranja, ali morao je mislim Spahic tu bolje da reaguje. Medjutim u nastavku su igraci Nigerije maltene posle svakog kontakta padali i lezali. Sudija umesto da im daje zute kartone, on je dolazio da ih pridize. Njihov golman kod svakog izvodjenja lopte prvo bi odlazio na kontra stranu od lopte kao da je trazi. Ali i Bosna je mnogo losije igrala nego protiv Argentine, ocigledno trema usled prvog SP i nesikustvo za ovakva takmicenja su ucinila svoje.

Jakov

pre 9 godina

Neću nikad zaboravit ono slavlje muslimana u Sarajevu nakon što je Turska na Euru izbacila Hrvatsku. Slavili su kao da je BIH osvojila prvenstvo.
Nije to bila šaka ljudi, čitave kolene.
Naravno da neću izaći na ulicu, trubiti, urlikati od sreće jer to mi je jadno.
Ali drago mi je samo zbog toga što ste ispali. Baš onako...pravo -)))

jadno

pre 9 godina

nije glavni sudac kriv, vec pomocni. mogu mislit kako bi se to zaleđe sviralo jednom Brazilu ili Francuskoj. Odvratno. Vrlo zanimljivo kako ni jedan favorit nije dobio danas, da nije bilo Messija, bilo bi suvise ocigledno. Al se trljaju ruke sirom svijeta nad sirotinjom.

kaja

pre 9 godina

Stvarno greske koje su uticale ko ce proci dalje,kardinalne, katastrofalno sudjenje u Brazilu, mislim da bi trebali da dozvole samo evropskim sudijama da sude, ima u Evropi dosta dobrih sudija cije se reprezentacije nisu plasiralale na SP, ne samo Mazic ima ih jos kvalitetnih, cak i Cakir koga pljuju crveni odlicno sudi...glavu gore komsije, niste se obrukali ako nista drugo, u poslednjem kolu za cast!

Gde je problem?

pre 9 godina

Nisu toliko ni cesti ni problematicni ovakvi slucajevi gde sudije iz manje-vise "nefudbalskih" zemalja pogrese! Pitanje ofsajda mora se resiti uvodjenjem tehnologije, ali na to cemo jos pricekati! No, sta cemo sa sudijama iz tzv. fudbalskih zemalja? Zar nije nas Mazic danas zavio u crno iranski tim i ponistio njihove ogromne napore? Kao sto je isti taj Mazic poklonio penal Nemcima i izbacio portugalskog igraca za sitnicu (malo unosenja u lice)!? Sta tek reci o onim prevejanim sudijama iz Engleske i ostalih "velikih" fudbalskih sila, koje ni u snu ne dozvoljavaju malima da pobede velike. Jeste Bosna i Hercegovina danas ostecena, nije imala ni srece, ali je nesumnjivo ipak bila slabiji protivnik u danasnjem mecu. Stavise, Nigerija je u pojedinim trenucima odusevila vrhunskom igrom, pravi su umetnici, africki Brazil je Nigerija - velika zemlja, luda za fudbalom, imali su veliki tim pre 20-ak godina, koji ipak nije mnogo uradio, videcemo hoce li ovaj biti bolje srece. Mogu da pobede Argentinu - navijacu za njih. Ovaj zal Bosanaca podseca na zal 1990.godine, kad je Jugoslavija zamalo eliminisala bledu Argentinu - istinski problem je, medjutim, bio u vrlo tankoj postavi koju je Osim izabrao (uglavnoom igraci Zelje i Sarajeva), ostavljauci na klupi ili cak ne pozivajuci najbolje tadasnje yu-igrace. Bosna mozda boljih nema od ovih koji su danas igrali, ali je ovaj tim dosta limitiran - zato nema razloga za plakanje.

nik

pre 9 godina

Ako, ako placite sad malo vi... nama ste se smejali u Juznoj Africi pre 4 godine... a to se zvalo nemati srecu, da nam sude 2 penala i crveni karton i na kraju poniste cist gol protiv Australije....
Kako da vam kazem, neko vas je ubedio da ste fudbalska velesila a u stvari ste imali invalide u grupi za kvalifikacije i tako ste i prosli -na srecu, ali ne moze uvek. Loptu i u avliju da trenirate, aj zdravo.

Objektivni stručnjak

pre 9 godina

Ok, poništen vam je regularan gol, ali videste li kol'ko ste loše igrali? Kostariku su oštetili protiv Italijana, pa su minut kasnije odigrali akciju i dali gol, a mogli su i još. Slabo izdanje Bosne, nadao sam se da će biti hit na ovom prvenstvu, ali kao da nemaju snage. Taj nedostatak snage je razlog zbog kojeg je i pao vaš igrač prilikom gola, nije bilo faula nego je on slab za onog crnca. Više puta nije ni krenuo u trk za njima, nego se pomiri sa činjenicom da je pretrčan u drugom koraku. A nije jedini u timu sa tim simptomima. Šteta za gol, ali spremna ekipa bi to nadoknadila, a Bosna je dozvolila dvadesetak šuteva na svoj gol!? Ovo sve pišem bez zluradosti, pozdravljam sve normalne ljude sa svih strana ovih naših reka koje su nam postale granice, ali pogledajte kako trče Čileanci npr, pa u toj razlici tražite uzrok neuspeha, a sudiju prebolite, nije on jedini krivac.

Lukman

pre 9 godina

Ne plaće Bosna. Mi smo ponosni na naše momke. Dok je bilo smisla igrati bili su dobri. Kako god hvala vam Zmajevi za novih 10 tak dana nade i vjeru u čudo a naši Zmajevi to zapravo i jesu. Drago mi je da su se pojavili mladi igraći kao sto su Besic i Vranješ. Nekima ce ovo biti hvala i dovidjenja. No svima još jednom hvala.

dr levo smetalo

pre 9 godina

Svaka cast Bosancima, za nas su fudbalska sila. Nisu imali srece, da jesu sada bi prakticno bili u drugoj fazi.
(Ivan, 22. jun 2014 09:10)
Pa imali su srece na zrebu za kvalifikacije, pa srece na zrebu za grupe SP, sad im ponisten jedan gol i odmah kuknjava. Neka pogledaju malo kako je Gana igrala protiv Nemacke, Kostarika protiv Italije, Cile protiv Spanije...
Moras da se trudis, da kidas 90 minuta, a sreca ako dodje, docice...

Bane

pre 9 godina

Pokrao? Da im je sudija i prihvatio gol, dali bi im nigerijci bar jos jedan, jer su bili duplo bolji. Bosanci izgleda nisu culi da je Nigerija zvanicno prvak Afrike.

Milan

pre 9 godina

"Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu"

??? Pa ovo mi i deluje kao veoma normalna osoba, sta je Bosancima normalan hobi, pravljenje bureka i postavljanje mina?!

duks

pre 9 godina

Trosili su ogroman novac na gol tehnologiju, ali greske "iz igre" su se pokazale kao mnogo znacajniji faktor. Ne znam sta je bio problem da se uvedu konsultacije sa rezijom i jos jednog sudiju koji ce da sedi gore i da gleda u tv.

mrmlj

pre 9 godina

zao mi je sto su ispali, ali bosanci su na ovom prvenstvu ispali zbog sopstvenog straha. razmotajte film od jucerasnje utakmice, osim dzeka jedino su pjanic i misimovic po jednom sutnuli na gol, svi ostali su samo gledali da prebace loptu do dzeka i rese se bede. plus onih prvih 10 minuta protiv argentine i dovoljno za ispadanje.

miisha

pre 9 godina

Ja za Nigeriju navijam vec 20 godina, od kada sam gledao fantasticnu generaciju iz 94-e, koja je trebala da prodje puno dalje od osmine finala tako da mi je jako drago zbog njih.
Sto se Bosne tice nemam neka posebna osecanja prema njoj, ni negativna a bogami ni pozitivna, sto mislim da je sasvim ok, sa obzirom na nasu istoriju. Ne trazim ni ja od Bosnjaka da navijaju za Srbiju, sto im cini mi se nebi ni palo na pamet.

Na kraju bih samo voleo da Bosna posteno odigra utakmicu sa Iranom i da im ne pokloni prolaz dalje.

Mile

pre 9 godina

Meni samo nije jasno kako su se ovi indijanci iz Bosne uopšte kvalifikovali na SP. Ekipa bez briga, eto tako deluju, nešto kao drugari iz kraja.

Bobb

pre 9 godina

Ovo plakanje bi očekivao recimo od Engleza, ali ne od Bosanaca. Zadržite barem malo dostojanstva. Nije ovo ni prva ni poslednja sudijska greška koja je uticala na krajnji rezultat i to je deo igre.
Meksikancima su u prvom kolu poništili DVA regularna gola, ali oni nastaviše i dadoše treći. Gde ste vi bili u drugom poluvremenu? Koliko ja videh, dobar deo igre ste se branili. Nervoza ogromna, noge drvene, puno početničkih grešaka...
Ne dragi moji, niste bili ništa bolji od Nigerije. Protiv Argentine se igrali fudbal, noćas niste. Dopustili ste da vas jedan oncident izbaci iz cipela. Ako želite bilo kakav uspeh, glava mora radi besprekorno, nema besa, apatije, mržnje.
Sve najbolje u sledećim kvalifikacijama!

Papadopulos

pre 9 godina

Nema ofsajda, istina. Ali nema ni faula nad Spahicem, pa dajte molim vas. Balkanski sindrom, ako je covjek napravio jednu gresku ajmo odmah nista ne valja, teorija zavjere.. Nigerija je cuvena po jakom uticaju u FIFA.. Da.

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

Истина жива!Плаче Босна!Подручје од извора ријеке до ушћа Усоре у исту,код Добоја.У западној Херцеговини прате неку другу репрезентацију,и пале заставе БиХ,у Републици Српској је нико и не прати.

hairlija

pre 9 godina

Ofsajd se nekada ne moze ustanoviti ni usporenim snimkom, toliko o gresci pomocnog, a ne glavnog sudije! Fudbal je u osnovi totalno nedefinisana igra! Nigerija je bila dosta bolja, imala je mnogo suteva na gol, ali Begovic je bio odlican. BiH je tanka reprezentacija, odbrana losa, sredinu skoro da nemaju osim starog Misimovica, Dzeko se u takvoj ekipi i ne vidi! Sad se vidi da su prosli na SP iz ocajne grupe, ni oni ni Grci nece postici pogodak na prvenstvu!

Nidza

pre 9 godina

Sve regularno-Bosna je bila losija pogledajte statistiku suteve na go jedne I druge reprezentacije-bosna nema pobednicki mentalitet i to je tako ovo je najrealniji rezultat da idu kuci

andrej

pre 9 godina

Gol Džeke regularan ali isto tako i od Nigerijaca. Kakav mrtvi faul - pravi stoper to rješava a Spahić je jedva čekao da osjeti ruku kako bi padom "otklonio" opasnost. Zaključak - loš sudac ali afrikanci svejedno bolji od susjeda.

Novski

pre 9 godina

Evo i ja nesto da kazem :
Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.
Koji racionalan novinar moze ovo napisati?
Ok sudija vas je ostetio,ali niste ni prvi ni poslednji na ovom prvenstvu.
Bili bolji veci deo utakmice od Nigerijaca?Ne bih rekao.
A sto se tice valjanja Nigerijaca?
Dzeko se 5 minuta valjao u poslednjem kolu protiv West Hama i kad su ga na kraju izneli na nosilima resio je da se odmah vrati u igru.Pustii pricu i igraj fudbal....

bzvz

pre 9 godina

Ma dajte, odbrana vam je katastrofa, ako se to moze i nazvati odbranom. Mogli ste da pobedite, ali bi vas neko zesce napunio u slucaju prolaska.

albel

pre 9 godina

Ja razumem da neko odigra dobro,stvara sanse,daje golove,pa ga sudije pokradu.Onda ima puno pravo da bude besan na njih i da se zali na kradju.Ali ono nocas,ja nisam mogao da verujem svojim ocima sta sam gledao!Bosanci igraju jednu od najvaznijih utakmica u istoriji kao da ih je neko puskom naterao da izadju na teren!Uzasno sporo,odbrana smesna,sredina ne postoji,indisponirani Dzeko sam u napadu.Selektor igra sa jednim napadacem iako gubi,ceka da mu vezni red potpuno fizicki padne pa onda uvodi Ibisevica...Mislim,nisam ocekivao da budu agresivni kao Cileanci,ali ovo je bilo sramotno.I to protiv totalno prosecne Nigerije,tuga...

Bluemonday

pre 9 godina

Pokralo vas pre svega netrcanje, tj. fizicka nepripremljenost (sta ste radili na pripremama uopste?), limitiranost, neutemeljena euforija, prepotencija (niko se na mundijalu ne potcenjuje!), takticka postavka (Susicev defanzivni kukavicluk), selekcija igraca (igrali nominalno sa 4 u zadnjoj liniji, ali je u stvarnosti nedostajao levi bek) i neuigranost (soliranje u finisu)! Tek onda su vas pokrale sudije! Mada je ponisten samo gol Dzeka neregularno (nenamerno!), gol Nigerije je regularan! Kada ovo prvo nabrojano popravite, sudijske odluke ce postati sporedne, a belezicete i pozitivne rezultate. Suma sumarum, zasluzena pobeda individualnim kvalitetom i tehnicki vrlo limitirane Nigerije. Da ne bi Begovica...

abc

pre 9 godina

Nije glavni sudija kriv, a i Bosancima je malo gledano kroz prste za neke stvari na početku utakmice. Čak nisu ni bili toliko dobri. A što se izležavanja tiče, mogli su i oni da se izležavaju. Na kraju se računa samo rezultat.

Doživeo Marko Dević u Ukrajini, doživeli naši košarkaši kad su im Turci ukrali finale sa Amerima, doživeo Milorad Čavić koji je godinu dana nakon trke (?) pročitao u novinama saopštenje od pet redova da je oficijelni merač vremena (btw, Felpsov sponzor) ustanovio da je ipak Čavić pobedio u onom čuvenom finalu a umesto izvinjenja i razmene medalja sa Felpsom dobio je...ništa.

Sico- ZG

pre 9 godina

Bosna je ušla u utakmicu previše ležerno. Spahić je u prvih 6 minuta tekme imao 7 krivih dodavanja. Čak je zbog njegove greške Medunjanin morao da napravi prekršaj za crveni karton (kojeg nije dobio).
Džeko se nije vidio, statičan je ako i Darko Pančev u svoje vrijeme. Misimović se popikavao o loptu na rubu šesnaeterca kad je imao priliku za šut. U 88 minutu dva igrača Bosne na desnom krilu ne znaju koji će da nabci loptu u protivnički šesnaesterac. Ova repka Nigerije su bili omladniski prvaci svijeta, kao i ona repka Hrvatke kad su bili sa jugom omladinski prvaci svijeta. Protiv takvih talenata se ne igra ležerno i sa krivim dodavanjima. Gol kojeg je dao Džeko je čist kao suza i žao mi je što nije priznat jer bi tad tekma išla u drugom pravcu.
Navijao sam za Bosnu da pobijede ali nažalost previše su grešaka napravili.
Glavu gore bosanci i za oproštaj natamburajte Irance. Napunite ih kao mješalicu za beton prije izlivanja gornje deke na kući.

only fools and horses

pre 9 godina

Imali su najlakšu grupu u kvalifikacijama, ispostavilo se da je i ova grupa najlakša. A jedna Nigerija u kojoj igraju brzi, jaki i tehnički jako dobri fudbaleri, ali s druge strane potpuno nedisciplinovani i bez odbrane, ih je potpuno nadigrala. Bosna na trenutke smešna, bez trčanja, stalno neko padanje iz svakog kontakta. Potpuno su zalutali na ovo SP. Faul kod gola nije bio, normalno, na snimku se vrlo lepo vidi lakat bosanskog igrača i padanje kad je shvatio da će ga pretrčati. Ofsajd sporan, situacija koja se teško procenjuje. Ni tv snimak nije jasan, zaustavili su onaj snimak i stavili crtu pre nego što je lopra upućena, treba to više puta vratiti i bolje prikazati.
Slažem se da treba uvesti tehnologiju za procenu kod ovakvih situacija.

Nikola 969

pre 9 godina

Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.

Bosanci (bos. muslimani) ocigledno sa nipodastavanjem pisu o hobijima ovog Novozelandjanina. Koga cudi obzirom na mentalni nivo.

sasa jokic

pre 9 godina

A kako bi bilo da probate da date dva, tri gola i da pobedite, umesto sto kukate. Jeste bila greska, nije bio ofsajd, ali fudbal se igra 90 minuta.

nebo

pre 9 godina

Neopravdano poniszen gol Bosni. cist gol Nigerije. Bosanci su bili inferiorni fizicki i takticki. Kao uplaseni. Leva strana im je bila ocajna. Zasluzena pobeda Nigerije,ako cemo objektivno

sarajlija u Ch

pre 9 godina

Ma vi novinari
Sta pokradeni, igrali smo ocajno I eto
Mali Besic je nama najbolji igrac na SP a igra u Madjarskoj ligi, to sve govori
Spahic, Dzeko I ostale shatro zvijezde, kuci roditeljima nek idu pa setaju po kuhinji
Dobro kaze Savo Milosevic, sudija kad je dobro sudi samim tim pomaze boljim ekipama
Gol Dzeke regularan kao I Nigerije
E sad, sta bi bilo da smo mi poveli ne znam, znam samo da smo zijanili I da cu vas odbolovat kreteni manekenski

Кривокапић

pre 9 godina

Фаула није био и гол је регуларан. Такође Џеков гол је требало да буде признат. Све то стоји, али Нигерија је данас била боља од Босне. Босна је играла одлично против Аргентине, али данас је игра била очајна.
Главу горе, биће боље следећи пут.

Stefanopulos

pre 9 godina

Tačno, Bosna jeste pokradena što se tiče regularnog gola Džeka jer je to bilo baš daleko od ofsajda, ali pri golu Nigerije nije bilo faula već je bosanski kapiten bio preslab i praktično je sam pao. A realno i nije mnogo pokazala Bosna, bili su mnogo bolji protiv Argentine.

MII

pre 9 godina

Како је репрезентација БиХ играла тако је и прошла, ако у утакмици против више него просечне Нигерије не могу да постигну бар један или два гола шта даље да коментаришемо. Уз то треба додати да је слабашни Иран нпр. против Аргентине пропустио бар 5 великих шанси и изгубио у надокнади времена, док је БиХ иако делује тесно ипак врло лако изгубила од Аргентине, то говори да се репрезентација БиХ једноставно није снашла, али није имала ни довољан квалитет. Пјанић, Џеко и ко још? О каквом ми ту квалитету говоримо, одбрана је прилично лоша и чудо је да су примили само 3 гола до сада. Пазите ово је само мали осврт на игру и квалитет репрезентације БиХ о чему би се много више трбало говорити, а не о једном поништеном голу, као да никада није било судијских грешака. Желим репрезентацији БиХ да против Ирана макар упише један бод и да макар по нечему буде упамћена на овом СП. Честитке на труду, али мора то боље... поззз...

Riki

pre 9 godina

Nema sta Bosnjaci da se zale, Nigerija je bila bolji tim. I njihova Bosnjacka ekipa, mada je oni iz drskog apetita prema tudjoj imovini zovu BiH, je igrala solidno. To je to.

tron

pre 9 godina

Kod gola Nigerije je mogao da bude samo faul samo bosanskog igrača a nikako nigerijskog, a umesto da kukate nad sudbinom bolje bi vam bilo da ste bolje igrali...šta ste radili od kada ste primili gol...?!

Lijepo

pre 9 godina

Igra koju je forsiro Sušić je katastrofa.... Sporo i dosadno i nek su izgubili... 90 min meze na terenu pa bolje sjedite kod kuće pored tv pa zamezite uz pitu i kahvu

Zoki

pre 9 godina

Bosanci su u ovom meču oštećeni, sa ekrana se jasno videlo da taj gol nije ofsajd. Mislim da suđenje nije bilo objektivno, Nigerijci su bez ikakve posledice razvlačili igru. FIFA konačno treba da se uozbilji i osloni se više na tehnologiju, posebno kada se radi o ofsajdu.

Foteljas

pre 9 godina

Jel moze neko da mi objasni zasto ne postoje peti i sesti sudija pored gola? Uveli tehnologiju zbog gol linije i sklonili sudije? Nisu valjda stajali samo zbog toga. Jel se secate gola Francuza u kvalifikacijama protiv Irske, kada su rukama ugurali loptu? Sta je recimo sa prodorima bekova (moze i primer gol Nigerije) kada im je glavni sudija daleko i gleda ih sa ledja? Zar tada ove sudije nisu na par metara od duela i gledaju duele spreda? Sta je sa prekrsajima za najstrozu kaznu, nemoguce da smetaju oci dodatnog sudije koji sve vidi iz dodatnog ugla? Uvedite kopmplet tehnologoji pa sklonite sudije, svaki duel neka se prati usporeno iz nekog centra na stadionu i sa zaksnjenjem od par sekundi neka se javlja glavnom sudiji. Pa i ovako im treba 10 sekundi da reaguju, u cemu je problem. Glavni ne mora da uvazi misljenje, ali neka mi neko objasni kako dodatna pomoc pri odlucivanju moze da kvari "duh fudbala"? Ocigledno je draz da posle utakmica ostavljas nadu ekipama da nisu izgubile jer su realno bile losije vec zato sto je za to kriva "Bozja ruka" ili pecarosi koji ako pecaju kako sude, nece im stomak videti ribe :-)

samir

pre 9 godina

Bez obzira na sudiju i sto nas je pokrao,Safet je postavio taktiku katastrofa.
Jedan Kološinac da mu sjedi na klupi,a Lulic sam da pokriva bok sa Spahicem nemoguce,Spahic je prije svega u godinama druga stvar on je stoper a ne bocni igrac.
Svi napadi Nigerije su upravo isli preko ljeve strane jer nije imao niko da pokrije.Safete neka si ti uveo od brata sina eto to je vazno nek te je sramota,poklonio si ovu utakmicu Nigeriji neka ti je na cast.

Granota

pre 9 godina

Da se razumemo, sedeo sam do dva noćas da ih odgledam, navijao sam svim srcem za njih, ali ove izjave nemaju veze sa životom. Bosni jeste poništen gol, jeste bila solidna do 20', ali posle toga, a posebno u 2. poluvremenu Nigerija je za klasu bila snažnija, brža i bolja. Po bokovima je jednostavno bio haos u bosanskoj odbrani, Spahić je recimo bio mnogo inferioran. Videlo se iz aviona da Bosna nema šanse da dâ gol, osim neke greške nigerijske odbrane koja je bila solidna, vrlo dobra. Sve u svemu, Bosna me je jako, jako razočarala. A Evropa bi trebalo da se zamisli o sistemima svojih takmičenja jer smo postali topovsko meso ostalim kontinentima.

Barezi

pre 9 godina

Meni stvarno nije jasno otkud Sušiću ideja da igra bez levog beka, da Spahić izlazi na tu stranu a Lulić da je drži celu? Barem da je reagovao pa ubacio Kolašinca kad je video da Nigerijci stalno probijaju na toj strani, ali ništa.

Inače kod gola, vidi se tu i neiskustvo drugog štopera Bosne kad je pustio strelca i izašao na Nigerijsku devetku koja je prošla. Ferguson npr za to šamara, ne sme štoper da pušta samog centarfora i izlazi na krilo. Inače faul nije bio ali gol Bosne je bio čist. Možda bi promenilo utakmicu ali sve u svemu Nigerija je bila ukupno bolja. Naravno, navijač to teško može priznati.

Ipak najgore što se videlo je velika fizička nespremnost igrača Bosne. Za tempo na SP više nego nedovoljno, bez obzira na klimu, znali su gde se igra. A i Bosna prespora u dodavanjima, zaista fudbal od pre koju deceniju. Ipak ima Bosna talenata, znalaca sa loptom.

Sve u svemu, prvenstveno Sušićeva odgovornost za ovakvo izdanje. Cenim ga vrlo ali treba biti realan.

Nada

pre 9 godina

Sramota, sramota, gledala sam utakmicu i ono sto je ponistio cist gol je unistilo moje komsije. Cemu ono sto su uveli video da se vidi da li je bio ofsajd. Da li je to samo za nas gledaoce da se jos vise nerviramo. Kakve su sudije postavile da sude na tako vaznim utakmicama. Sta ima od toga selekcija BiH kad je ostecena. Bas mi je zao i krivo. Veliki pozdrav svim komsijama u BiH.

Ante

pre 9 godina

Svaka cast Bosancima, za nas su fudbalska sila. Nisu imali srece, da jesu sada bi prakticno bili u drugoj fazi.
(Ivan, 22. jun 2014 09:10)
E ja ti kao Hrvat govorimda pričaš gluposti! Po čemu su oni bolji od vas?! Pa pobjeđivali su redom gigante kao što je Litva,Lihtenštajn... i onda od prosječnih momčadi izgube. A i ova grupa na Sp-u je realno smiješna.

Elmer davež

pre 9 godina

Jesu u pravo za jedno, poništen im je čist gol. Faul kod gola Nigerije nije postojao, možda u baletu... Ali ne pominju da su imali zicer u 90.minutu, kad je Džeko sa 5 metara pogodio golmana a pre toga primio loptu rukom. Realno, bili ste egal u prvom, drugo su vas otkinuli i trebali ste primiti još 2 komada. A navijao sam za vas, da se razumemo...

Zg

pre 9 godina

Razlika između velikih i malih ekipa..u ovom slučaju HR i BIH je ta da Hrvatska nakon što bude pokradena u prvoj tekmu u drugoj razvali 4:0 a BIH će sad kukat zbog greške suca i izgubit i od Irana. A ne bi trebali kukat jer igraju jako loš nogomet. Eto im, pa vi navijajte za svoje Turke

s

pre 9 godina

U tom clanku se navodi da je sudija profesor biologije, da mu je hobi druzenje sa porodicom i prijateljima, citanje, pecanje i planinarenje, a ovaj bosanski novinar dodaje "ovakav covjek nam je dijelio (ne)pravdu" ?! Znaci ono sto u cijelom svijetu treba da predstavlja primjer normalnog coveka, njima je to nenormalno. Koja bolest od clanka

Republika Srpska

pre 9 godina

Federacija ide kući što je još važnije.Slavlje u Bijeljini,Modriči čak i u jednom dijelu Brčkog slave.Iskreno ja nemam ništa protiv njih ali me nervira što su se utripovali i što su pljuvali Srbiju po Klixu i ostalim portalima tako da Dijamant i ostali pokemoni pakuju kofere ;)

Neko spolja

pre 9 godina

Daj, o čemu pričate, bravo Bosanci! Debitanti, protiv Argentine, jedne od 5 najboljih reprezentacija sveta, autogol u trećem minutu, čisti peh. Pa onda onaj nepostojeći penal. To je bilo neznanje sudije, ne greška, neznanje u odlučujućem trenutku! I pored toga, smanjili su na 2:1. Pa onda ovo protiv Nigerije. Bosanci ubedljivo bolja ekipa, ali ubedljivo do dosuđenog ofsajda. Ej bre, nisu to bili milimetri, metar ceo je bio u pitanju. Opet u odlučujućem trenutku. Pa onda ribar svira/ne svira faul, random, kako mu se učini. Pomoćni sudije kasne, dižu zastavice iz predostrožnosti, ma sramota bre! Šta ocekujete od Bosne? Prvi put su na SP, izgoreli su u želji da prođu, šta, da igraju kao Nemci? Ma bravo još jednom, a posebne čestitke FIFI na izboru sudija, diletanti salonski, i ovako fantastično prvenstvo uspevaju da unište.

Jakov

pre 9 godina

@Frane i Baja
Ne lupetajte, o nikakvoj osveti se ovdje ne radi, a niti je ovaj Mexico ekipa od prije. Poanta je da su se Bosanci ku***li i bili toliko bahati da su se već vidjeli u četvrtfinalu.
Hrvatska je došla na ovo SP skromno, svjesna kako je čeka 3 paklene utakmice. Do sada se nismo obrukali, upravo suprotno.
Mexico ćemo teško proći, ali u jedno sam siguran, nakantat nas neće sigurno.
Sutra je naše finale. Ako ispadnemo, biti će to junački, dok Bosna šaptom padne...

Sankara

pre 9 godina

Navijao sam za Bosnu ali ono sinoć je bilo užasno. Uostalom, videli smo sve.
Ja bih samo pohvalio malog Bešića i Begovića, jedine igrače Bosne na nivou juče.

Nikola 969

pre 9 godina

..zamisli da su igrali protiv Kostarike ili Čilea..bilo bi 4:0 za ove latinoamerikance..
(Moravsky, 22. jun 2014 03:12)

4:0 ??? Neka se bosnje zahvale alaaahu da nisu sa Cileom ili Kostarikom morali da igraju.

barbarez

pre 9 godina

safet sušić tvrdoglav glumi murinja najspremniji igrač na klupi (Kolašinac),Lulić igra beka,Misimović igra cijeli meč,Medunjanin viška na centru, duel igru na sredini terena izgubili daleko od lopte,kapiten zbog kojeg nismo otisli na euro 2012 ponovo nas u crno zavija umjesto da se koncentrise na loptu on se koncentrise na igraca kao da ima oči i na leđima,džeko kilav,izmjene potpuni promašaj ali kad pogrešno počneš utakmicu logično je da i izmjene budu potpuni promašaj. Begović,Besić najbolji na terenu,kao i Hajrović koji nije smio biti zamijenjen a kilavi Misimović da igra cijeli meč, sve u svemu loša nigerija pet puta lošiju bosnu sinoć pobijedila zasluženo. Sudija -pa šta očekivati i Mexiko je bio u sličnoj situaciji pa su igrali dok nisu priznali jedan gol, prekršaja nad Spahićem nije bilo.

Frane

pre 9 godina

Uh jedva čekam tekmu Meksika sa onim ufuranim veličinama.
(Baja, 22. jun 2014 12:08)


I ja Baja i ja.Nisu ufurane veličine nego stvarne,a neznaš još jedan podatak:Hrvatska nikad ne gubi kad igra utakmicu osvete!96 nas sa Eura izbaciše Njemci,98 su otišli kući plačući.2004 izacili nas Englezi,2008 nismo im dali ni da se plasiraju,tu nas izbacili Turci i kako su prošli u baražu?Jusoslavija nas spriječila da odemo na euro 2000,sad smo vam vratili u kvalifikacijama kao Srbiji!!2002 u Japanu i Koriji ispadosmo zbog ist tako čudnog jedanaesterca protiv Meksika a neznaš ti Baja kako Hrvati pamte i vjeruj mi da naš Niko koji je i sam bio član te postave iz 2002 jako jako dobro pamti jer ovo je i utakmica osvete!!

Nesa

pre 9 godina

Naše novine bi isto tako kukale. Činjenica je da je bilo grešaka na štetu BiH, 100% čist gol poništen, a i nigerijski nije trebalo da bude priznat. Pustite vi te fore "videlo se na usporenom snimku da nije bio faul". Kako je to uživo izgledalo, čak je i nigerijskom treneru trebalo minut vremena da poveruje da im je sudija priznao gol. Ni igrači nisu krenuli da se raduju odmah, prosto očekujući da sudija pokaže da je bio faul za BiH.

E sad, sve to na stranu, morala je Bosna mnooogo bolje da igra u drugom poluvremenu da bi prošla dalje. Jeste, sudija ih je oštetio, ali to nije bilo nešto nenadoknadivo i nedostižno za ozbiljnu ekipu - imali su više nego dovoljno vremena i svih 11 igrača, a trebalo je da daju samo jedan gol, tako da su, ipak, sve u svemu razočarali.

belodedic

pre 9 godina

@(nik, 22. jun 2014 09:30)
Slazem se da Bosanci igrom nisu zasluzili prolaz ali to sto je nama sudjeno u Africi sve je i bilo tacno,penali 100%,crveni opravdani,gol neregularan...Dok ono nocas je bilo nesto sasvim ocigledno,realan je bio X,ali...

Romi

pre 9 godina

Na svakom velikom takmčenju najslabija karika je suđenje. Možda i nije toliko prisutna loša namjera sudija ali svejedno rezultat je poražavajući. Jedino rješenje je uvođenje tehnologije. Kad su mogli toliki sportovi zašto ne i fudbal. Ne znam zašto se čelnci toliko opiru. To je neminovnost. Jedva su uveli ovu gol tehnologiju. Mogli bi kao npr.kao u tenisu ekipe mati pravo na po 3 čelendža za provjeru svih sornih bitnih situacija pa nek oni odaberu kojih. Sudije bi i dalje imale isti posao samo bi se njihove odluke mogle odmah provjeriti i ispraviti. Ako bi se npr.i označio ofsajd akcija bi se nastavila pa ako bi bio go tražio bi se čelendž za provjeru i sl. To je jedini način da imamo pošteno i nepristrasno suđenje. I sudije su samo ljudi i griješe. Nažalost sve češće i sve teže.To svakako ne bi ubilo čar igre kako kažu neki iz Fife i Uefe, naprotiv mislim da bi bilo prilično zabavno za publiku. Pogledajte samo kako u tenisu publika uživa kad je čelendž. Tehnologija je neminovnost i što to prije shvate oni koji o tome odlučuju biće bolje za sve.
Što se tiče Bosne, podbacili su, nažalost. Mislim da sudijske odluke nisu toliko uticale na njihovu igru jer igrači nisu ni znali za greške do kraja utakmice. Da li su sagorjeli u prevelikoj želji, velika vrućina, loš izbor igrača ili im Nigerija nije dala da budu bolji ne znam. U svakom slučaju bili su neprepoznatljivi i sa žaljenjem oram priznati zasluženo izgubili bez obzira na suđenje.

alejandro

pre 9 godina

Ipak loše izdanje BiH! Fizička nesprema, odsustvo koncenracije kod igrača sredine terene i špiceva, loš sudija i nedostatak sreće u ključnim momentima doprinelo je da se reprezentacija suseda ranije vrati kući sa SP! Bila je velika šansa za osminu finala: sem Argentine, Nigerija i Iran su timovi koji su mogli da se pobede tj. iz tih mečeva sakupi potreban broj bodova za prolaz u nokaut fazu: ovako više sreće drugi put! Treba igrači sa ovih prostora da shvate da kad se dođe na SP rasčiste sa dilemom dali je samo učešće na SP veliki uspeh ili je uspeh nešto drugo! Ovako ko zna gde i ko zna kad! Protivnik BiH, Nigerija i ako prođe u osminu finala najverovatnije da će joj to biti i krajnji domet jer po prikazanom do sada na SP u 2 utakmice su sasvim prosečna ekipa!

Macak

pre 9 godina

Nista novo, kao i prije problem ekipa iz ovih krajeva je najvise-mentalitet. Zadovoljavamo se kukanjem kako su nas ostetili,jer danije onda bilo onoga eh... Po komentarima se vidi kakvi smo ljudi, druga polovina Balkana se veseli tudjoj nesreci kad je sama u jos vecoj crnoj rupi. Dok je tako niuspjeha nece biti.
Tekma me razocarala. Pocelo je solidno,par lopti ka Dzeku, sanse..ali vidjelo se da to polako Nigerijci skontavaju a na drugoj strani oni su bili toliko brzi da je pocelo da bude vruce. Na zalost pokazalo se da su Nigerijci fizicki izdrzljiviji. Lako je kritikovati Bosnu za defanzivu, ali vidjelo se da je svaki otvoreniji napad mogucnost za kontru i da Bosna ne moze odgovoriti sa odbranom. prespori su jednostavno. To je na zalost stvarnost. Nierija je ipak tim malo boljeg nivoa od Grcke i Slovacke. Za timove sa Balkana i dalje kvalifikacije ostaju Svjetsko Prvenstvo. Tu se mi radujemo, slavimo kao da smo prvenstvo osvojili, to je otprilike nas nivo. Cile, Kostarika ili Nigerija su ocigledno ekipe sa vise ambicije i sportskog mentaliteta.
Na kraju, oko ovog izlezavanja Nigerijaca. Grozni su bili, ali sad vidimo kako se drugi osjecaju kada to nase Balkanske ekipe rade, a ako to neko praktikuje do neukusa onda smo to mi.

pox

pre 9 godina

Kako kazu iz Dubioze kolektiva - igrali smo dobro, ali zaj**o nas sudija... Zao mi je BiH, iskreno sam navijao za njih (za razliku od HR), ali nije to to...

lakibg

pre 9 godina

Ofsajd treba ukinuti. Bilo bi mnogo dinamicnije i vise golova. Sto se BiH tice, zasto niste dali dva gola i pokazali da ste bolji. Vec vise puta je pomenuto da su na terenu bili prosek. A sta bi bilo kad bi bilo, to drugom prilikom ... kada bude.

Aleksandra

pre 9 godina

Cinjenica je da im nije priznat cist gol, ali ono je bilo mucenje za gledati. Tek u 90. minutu malo adrenalina, mada je tad Dzeko igrao rukom prilikom prijema lopte. Sudijskih gresaka jeste bilo, ali je Nigerija zasluzeno pobedila. Nije sramota izgubiti, ali je sramota posteno ne priznati poraz i za sve kriviti sudije.

Nigerija-BIH 1:0, Hrvatska-Meksiko 3-0

pre 9 godina

Pjevaj Bosno zemlji junaka, pjevaj Bosno zemljo bitaka, pjevaj Bosno silnije jace, pjevaj Bosno kad ti se place.

Jose Alvelade

pre 9 godina

Ovo je prvi I poslednjii turnir na koji se Bosna plasirala, ne cine ekipu Dzeko Vedad I Pjanic a ostatak sve poluamateri. Sad ce losa atmosfera pa se verovatno necete plasirati u Francusku.

veliki strumf

pre 9 godina

Citam ove nebulozne komentare ljudi koji su fudbal videli samo na TV-u. Pa jel znate vi sta za reprezentaciju koja je debitant na SP (dakle, nije Nemacka, Italija, Brazil), znaci kad posle 20 minuta umesto da vodi 1-0 gubi 0-1? Jeste li svesni kolika je to razlika? Da je Bosni priznat regularan gol, mozda bi na kraju dobila sa 3,4-0. Jednostavno, utakmica bi dobila sasvim drugaciji tok. Bosna bi se povukla i pretila iz kontri, bilo bi mnogo prostora u odbrani Nigerije. Istovremeno, Nigerija ne bi igrala na kontranapade, vec bi morala da pritisne, a prostora za njihove brze igrace ne bi bilo, jer bi Bosna stisla pozadi. Potpuno drugacija, utakmica, potpuno drugacija taktika. Ogromna je razlika kad nezasluzeno gubis, umesto da vodis, ovakve prosecne ekipe ne mogu tako lako da se uzdignu posle toga, napadnu i pobede.

homo sapiens

pre 9 godina

Po meni je jasno da "loviti" u delicu sekunde da li je napadač bio u liniji ili POLA tamo a pola ovamo glupost. Drugo, kad mi gledaoci imamo za 10 sekundi ponovljen snimak, tako isto se i sudiji može javiti, imaju vec slušalice. To uostalom i pišu svi, kako je u drugim sportovima to zavedeno.Jednostavno neko ima od toga koristi.

Klarisa

pre 9 godina

primili su gol u 20nekom minutu ali je do kraja nigerija imala podjednako šuteva na gol o čak više šuteva u okvir gola. ne može im sudija nikako biti kriv, morali su biti konkretniji ako misle da su zaslužili dalje.

Igor@gde je problem

pre 9 godina

Ne postoji ta tehnologija koja ce moci da da inf da li je ili nije bio ofsajd, jer je bitan momenat upucivanja lopte. Najbolje je lepo pregledavati snimak. Tu se sve vidi.

Vladan R

pre 9 godina

Na prvi pogled Bosna bez preko potrebne srece (stativa u zaustavnom), i ostecena (ponisten cist gol). Usput budi receno golNigerije je regularan. Ipak koliko god ce se neki pozivati na navedeno i pravdati time, glavni krivci su sami igraci Bosne. Jednostavno su delovali mlako i nekako nedovoljno zaintresovani, posebno, krivac za postignuti gol, Spahic. Njemu uz rame Dzeko kome jeste ponisten regularan gol, ali koji je kao najveca nada reprezentacija, morao iz cetiri preostale sanse iskoristti bar 1 ako ne i 2 sanse, pre svega onu u zausravnom. Tada je sa 5 metara samo trebao da ili ljudski sutne ili promasi golmana, a on i vrljavo sutnuo i pogodiogolmana. Takodje je morao bolje i kod bar jedne od preostale tri sanse iz prvog, prve kada je pogodio golmana iskosa sa 7 do 8 metara, druge kada nije zakacio glavom odlican centarsut i trece kada je sa nekih desetak petnaestak metara sutirao pored gola.

Dragan

pre 9 godina

О томе стално причам да су фудбалска правила лоша без жеље да се мењају управо да би се могли намештати резултати.

drago

pre 9 godina

Stvari su jasne na ovom prvenstvu: kad ti daju nekog indijanca za suca pokrast ce te. Nama iducu sudi tip iz Uzbekistana!!! Gotovi smo.
Kovac bi sad morao napraviti ono sto je rekao da je zaboravio prije Brazila, da se boji suca. Ako izvrsi jak pritisak na njega tip nece moci krasti.

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Nekad bilo: fudbal je jedan lijepa misaona igra, snaga je za konje i volove. Danas: fudbal je igra u kojoj se trci ko konj 90 minuta...

ZJ

pre 9 godina

Kradja 100%,ali vise iz ne znanja.
Pa i ovaj nas zeznu Irance moramo to da priznamo.On se u prvoj utakmici
toliko trudio i uspeo,kao nagradu je ubrzo dobio drugu utakmicu da susi.
Dzaba,u prenosu su ga Nemci,a narocito u analizi,totatalno ocrnili,te lose
sudio,te propustio ovo-ono,cudno se ponasa,cesto stoji na putu lopti pa sa
njim igraci igraju dupli pas,tj.smeta im,zeli da bude u centru paznje,a
poznato je da je najbolji sudija onaj koga ne primetis....

miki mile

pre 9 godina

Smanjiti teren i propisati mu veličinu,uvesti dvojicu glavnih sudija,uvesti bar 3 čelendža,ukinuti ofsajd do šesnaesterca,povisiti gol za 20 cm,promeniti način izvođenja penala itd itd.svašta može da se promeni da fudbal bude pošteniji a i zanimljiviji.pomalo je postao DOSADAN i to baš.u svim sportovima se to radi samo ovde nemože.

sarajevo.ba

pre 9 godina

@hairlija
Kazes ni mi ni Grci necemo postic pogodak na Sp?
Halooooo zombi, mi smo dali Argentini gol, Vedo kroz noge golmanu, znas ono kad se igralo pred zgradom pa kroz noge se broji dva
Kako si ogranicen to je za ne povjerovat

Sad namjerno ako bur trebalo pustit cemo Iranu da nas pobjedi 2 razlike

Daki

pre 9 godina

Realno treba sagledati stvari i reci kako treba, Bosanci su pokradeni za čist gol, prekršajaja je bilo i videli smo kako ih sudije sviraju velikim u sličnim situacijama.. Tako da je sudija klasično preokrenuo tok meča. I dajte ljudi budimo realni gledali smo istu utakmicu, bez obzira ko je igrao.Takođe, i Hrvatska je klasično pokradena na meču sa Brazilom, Meksiko oštećen za dva gola,Španiji dosuđen nepostojeći penal itd itd.

Milan

pre 9 godina

Ovi sto prate Bosnu da li je u timu za prvenstvo pozvan onaj igrac Vojvodine sto je dao gol cini mi se protiv Grcke i ako jeste da li je igrao neku utakmicu u Brazilu.

css

pre 9 godina

(Foteljas, 22. jun 2014 11:06)

Radi se o tome da su te sudije 4. i 5. samo u UEFA federaciji, a FIFA utakmice su uvek bile po 3+1 sudija.

provokator

pre 9 godina

i niste nego za plakat :)) hahaha
pricekat ce vas mamicevci pa mozete skupa doma VATRENI ZMAJEVI hahaha
a zanimljivo za BiH sam uvik prije navija majke mi al kad su poceli mavat turskim i brazilskim zastavama...
tuge od drzave

Gde je problem?

pre 9 godina

Nisu toliko ni cesti ni problematicni ovakvi slucajevi gde sudije iz manje-vise "nefudbalskih" zemalja pogrese! Pitanje ofsajda mora se resiti uvodjenjem tehnologije, ali na to cemo jos pricekati! No, sta cemo sa sudijama iz tzv. fudbalskih zemalja? Zar nije nas Mazic danas zavio u crno iranski tim i ponistio njihove ogromne napore? Kao sto je isti taj Mazic poklonio penal Nemcima i izbacio portugalskog igraca za sitnicu (malo unosenja u lice)!? Sta tek reci o onim prevejanim sudijama iz Engleske i ostalih "velikih" fudbalskih sila, koje ni u snu ne dozvoljavaju malima da pobede velike. Jeste Bosna i Hercegovina danas ostecena, nije imala ni srece, ali je nesumnjivo ipak bila slabiji protivnik u danasnjem mecu. Stavise, Nigerija je u pojedinim trenucima odusevila vrhunskom igrom, pravi su umetnici, africki Brazil je Nigerija - velika zemlja, luda za fudbalom, imali su veliki tim pre 20-ak godina, koji ipak nije mnogo uradio, videcemo hoce li ovaj biti bolje srece. Mogu da pobede Argentinu - navijacu za njih. Ovaj zal Bosanaca podseca na zal 1990.godine, kad je Jugoslavija zamalo eliminisala bledu Argentinu - istinski problem je, medjutim, bio u vrlo tankoj postavi koju je Osim izabrao (uglavnoom igraci Zelje i Sarajeva), ostavljauci na klupi ili cak ne pozivajuci najbolje tadasnje yu-igrace. Bosna mozda boljih nema od ovih koji su danas igrali, ali je ovaj tim dosta limitiran - zato nema razloga za plakanje.

Lukman

pre 9 godina

Ne plaće Bosna. Mi smo ponosni na naše momke. Dok je bilo smisla igrati bili su dobri. Kako god hvala vam Zmajevi za novih 10 tak dana nade i vjeru u čudo a naši Zmajevi to zapravo i jesu. Drago mi je da su se pojavili mladi igraći kao sto su Besic i Vranješ. Nekima ce ovo biti hvala i dovidjenja. No svima još jednom hvala.

kaja

pre 9 godina

Stvarno greske koje su uticale ko ce proci dalje,kardinalne, katastrofalno sudjenje u Brazilu, mislim da bi trebali da dozvole samo evropskim sudijama da sude, ima u Evropi dosta dobrih sudija cije se reprezentacije nisu plasiralale na SP, ne samo Mazic ima ih jos kvalitetnih, cak i Cakir koga pljuju crveni odlicno sudi...glavu gore komsije, niste se obrukali ako nista drugo, u poslednjem kolu za cast!

sasa pg

pre 9 godina

Ono faul nije bio, a ofsajd je bio tezak za procjenu, pa ne treba ovoliko napadati sudiju. Bolje Dzeku i Miralemu kupite po blinker da prave drustvo covjeku.

dacha

pre 9 godina

Kakvo ludilo!!! Pa Nigerija je trebala da dobije bar sa 5:1. Zahvalite Begobicu koji vas je spasio katastrofe! Realno Nigerijci jaci u duelima, vise trcali, bolje se otvarali! Bosna staticna i nezainteresovana...Dzeko potpuno odsecen... A gol Nigerije cist ko' suza...na usporenom snimku se lepo vidi da je bosanski kapiten napravio faul nad Nigerijcem... Dosta plakanja Bosanci. Neko vas je ubedio da ste sila fudbalska ali stvari na terenu kazu drugacije!

jadno

pre 9 godina

nije glavni sudac kriv, vec pomocni. mogu mislit kako bi se to zaleđe sviralo jednom Brazilu ili Francuskoj. Odvratno. Vrlo zanimljivo kako ni jedan favorit nije dobio danas, da nije bilo Messija, bilo bi suvise ocigledno. Al se trljaju ruke sirom svijeta nad sirotinjom.

Pedja

pre 9 godina

Zaista se sudijska lakrdija nastavlja. Ne samo sto je ponisten cist gol Bosni, vec je ofsajd dosudjen tek posto je Bosna dala gol i vec pocela da slavi. Nakon toga sledi gol Nigerije, jeste bilo guranja, ali morao je mislim Spahic tu bolje da reaguje. Medjutim u nastavku su igraci Nigerije maltene posle svakog kontakta padali i lezali. Sudija umesto da im daje zute kartone, on je dolazio da ih pridize. Njihov golman kod svakog izvodjenja lopte prvo bi odlazio na kontra stranu od lopte kao da je trazi. Ali i Bosna je mnogo losije igrala nego protiv Argentine, ocigledno trema usled prvog SP i nesikustvo za ovakva takmicenja su ucinila svoje.

Moravsky

pre 9 godina

kukaće o ovome 10.godina..

naravno sudija će im biti kriv što su ispali,a ne igrači koji je jedna prosečna reprezentacija na ovom SP Nigerija..rutinski pobedila..zamisli da su igrali protiv Kostarike ili Čilea..bilo bi 4:0 za ove latinoamerikance..

sarajevo.ba

pre 9 godina

@hairlija
Kazes ni mi ni Grci necemo postic pogodak na Sp?
Halooooo zombi, mi smo dali Argentini gol, Vedo kroz noge golmanu, znas ono kad se igralo pred zgradom pa kroz noge se broji dva
Kako si ogranicen to je za ne povjerovat

Sad namjerno ako bur trebalo pustit cemo Iranu da nas pobjedi 2 razlike

miisha

pre 9 godina

Ja za Nigeriju navijam vec 20 godina, od kada sam gledao fantasticnu generaciju iz 94-e, koja je trebala da prodje puno dalje od osmine finala tako da mi je jako drago zbog njih.
Sto se Bosne tice nemam neka posebna osecanja prema njoj, ni negativna a bogami ni pozitivna, sto mislim da je sasvim ok, sa obzirom na nasu istoriju. Ne trazim ni ja od Bosnjaka da navijaju za Srbiju, sto im cini mi se nebi ni palo na pamet.

Na kraju bih samo voleo da Bosna posteno odigra utakmicu sa Iranom i da im ne pokloni prolaz dalje.

pox

pre 9 godina

Kako kazu iz Dubioze kolektiva - igrali smo dobro, ali zaj**o nas sudija... Zao mi je BiH, iskreno sam navijao za njih (za razliku od HR), ali nije to to...

nik

pre 9 godina

Ako, ako placite sad malo vi... nama ste se smejali u Juznoj Africi pre 4 godine... a to se zvalo nemati srecu, da nam sude 2 penala i crveni karton i na kraju poniste cist gol protiv Australije....
Kako da vam kazem, neko vas je ubedio da ste fudbalska velesila a u stvari ste imali invalide u grupi za kvalifikacije i tako ste i prosli -na srecu, ali ne moze uvek. Loptu i u avliju da trenirate, aj zdravo.

Frane

pre 9 godina

Uh jedva čekam tekmu Meksika sa onim ufuranim veličinama.
(Baja, 22. jun 2014 12:08)


I ja Baja i ja.Nisu ufurane veličine nego stvarne,a neznaš još jedan podatak:Hrvatska nikad ne gubi kad igra utakmicu osvete!96 nas sa Eura izbaciše Njemci,98 su otišli kući plačući.2004 izacili nas Englezi,2008 nismo im dali ni da se plasiraju,tu nas izbacili Turci i kako su prošli u baražu?Jusoslavija nas spriječila da odemo na euro 2000,sad smo vam vratili u kvalifikacijama kao Srbiji!!2002 u Japanu i Koriji ispadosmo zbog ist tako čudnog jedanaesterca protiv Meksika a neznaš ti Baja kako Hrvati pamte i vjeruj mi da naš Niko koji je i sam bio član te postave iz 2002 jako jako dobro pamti jer ovo je i utakmica osvete!!

Nigerija-BIH 1:0, Hrvatska-Meksiko 3-0

pre 9 godina

Pjevaj Bosno zemlji junaka, pjevaj Bosno zemljo bitaka, pjevaj Bosno silnije jace, pjevaj Bosno kad ti se place.

Ivan

pre 9 godina

Da, jeste, sve to stoji, jeste da su vam poništili regularan gol Džeka, to je istina, ali je takođe istina da se čitavo drugo poluvreme cela ekipa Bosne nije videla!! Kao da je nije ni bilo na terenu! Tek je Džeko u 90.min pogodio stativu!! Dotle ništa celo 2.poluvreme!! Čemu onda kukanje i optuživanje sudije za sve nedaće??? Morate biti malo nepristrasniji, malo objektivniji (mislim naravno na bosanske medije, ne na B92), morate sagledati svu slabost vaše reprezentacije!! Ne može se na SP daleko dogurati sa ovakvom igrom kao noćas!!

Jakov

pre 9 godina

Neću nikad zaboravit ono slavlje muslimana u Sarajevu nakon što je Turska na Euru izbacila Hrvatsku. Slavili su kao da je BIH osvojila prvenstvo.
Nije to bila šaka ljudi, čitave kolene.
Naravno da neću izaći na ulicu, trubiti, urlikati od sreće jer to mi je jadno.
Ali drago mi je samo zbog toga što ste ispali. Baš onako...pravo -)))

Nidza

pre 9 godina

Sve regularno-Bosna je bila losija pogledajte statistiku suteve na go jedne I druge reprezentacije-bosna nema pobednicki mentalitet i to je tako ovo je najrealniji rezultat da idu kuci

lakibg

pre 9 godina

Ofsajd treba ukinuti. Bilo bi mnogo dinamicnije i vise golova. Sto se BiH tice, zasto niste dali dva gola i pokazali da ste bolji. Vec vise puta je pomenuto da su na terenu bili prosek. A sta bi bilo kad bi bilo, to drugom prilikom ... kada bude.

Црно дете из Шишатовца

pre 9 godina

Истина жива!Плаче Босна!Подручје од извора ријеке до ушћа Усоре у исту,код Добоја.У западној Херцеговини прате неку другу репрезентацију,и пале заставе БиХ,у Републици Српској је нико и не прати.

Mikula

pre 9 godina

Kao što sam već napisao, na Balkanu ništa nova: herojski porazi, sudačke krađe, bla, bla, bla...Sad će do kraja života svaka pijana budala u kafani pričati kako bi Bosna bila svjetski prvak da im nisu poništili Džekin gol.

Bane

pre 9 godina

Pokrao? Da im je sudija i prihvatio gol, dali bi im nigerijci bar jos jedan, jer su bili duplo bolji. Bosanci izgleda nisu culi da je Nigerija zvanicno prvak Afrike.

Nikola 969

pre 9 godina

Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.

Bosanci (bos. muslimani) ocigledno sa nipodastavanjem pisu o hobijima ovog Novozelandjanina. Koga cudi obzirom na mentalni nivo.

Zoki

pre 9 godina

Bosanci su u ovom meču oštećeni, sa ekrana se jasno videlo da taj gol nije ofsajd. Mislim da suđenje nije bilo objektivno, Nigerijci su bez ikakve posledice razvlačili igru. FIFA konačno treba da se uozbilji i osloni se više na tehnologiju, posebno kada se radi o ofsajdu.

Mile

pre 9 godina

Meni samo nije jasno kako su se ovi indijanci iz Bosne uopšte kvalifikovali na SP. Ekipa bez briga, eto tako deluju, nešto kao drugari iz kraja.

belodedic

pre 9 godina

@(nik, 22. jun 2014 09:30)
Slazem se da Bosanci igrom nisu zasluzili prolaz ali to sto je nama sudjeno u Africi sve je i bilo tacno,penali 100%,crveni opravdani,gol neregularan...Dok ono nocas je bilo nesto sasvim ocigledno,realan je bio X,ali...

Riki

pre 9 godina

Nema sta Bosnjaci da se zale, Nigerija je bila bolji tim. I njihova Bosnjacka ekipa, mada je oni iz drskog apetita prema tudjoj imovini zovu BiH, je igrala solidno. To je to.

Republika Srpska

pre 9 godina

Federacija ide kući što je još važnije.Slavlje u Bijeljini,Modriči čak i u jednom dijelu Brčkog slave.Iskreno ja nemam ništa protiv njih ali me nervira što su se utripovali i što su pljuvali Srbiju po Klixu i ostalim portalima tako da Dijamant i ostali pokemoni pakuju kofere ;)

Neko spolja

pre 9 godina

Daj, o čemu pričate, bravo Bosanci! Debitanti, protiv Argentine, jedne od 5 najboljih reprezentacija sveta, autogol u trećem minutu, čisti peh. Pa onda onaj nepostojeći penal. To je bilo neznanje sudije, ne greška, neznanje u odlučujućem trenutku! I pored toga, smanjili su na 2:1. Pa onda ovo protiv Nigerije. Bosanci ubedljivo bolja ekipa, ali ubedljivo do dosuđenog ofsajda. Ej bre, nisu to bili milimetri, metar ceo je bio u pitanju. Opet u odlučujućem trenutku. Pa onda ribar svira/ne svira faul, random, kako mu se učini. Pomoćni sudije kasne, dižu zastavice iz predostrožnosti, ma sramota bre! Šta ocekujete od Bosne? Prvi put su na SP, izgoreli su u želji da prođu, šta, da igraju kao Nemci? Ma bravo još jednom, a posebne čestitke FIFI na izboru sudija, diletanti salonski, i ovako fantastično prvenstvo uspevaju da unište.

Milan

pre 9 godina

"Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu"

??? Pa ovo mi i deluje kao veoma normalna osoba, sta je Bosancima normalan hobi, pravljenje bureka i postavljanje mina?!

only fools and horses

pre 9 godina

Imali su najlakšu grupu u kvalifikacijama, ispostavilo se da je i ova grupa najlakša. A jedna Nigerija u kojoj igraju brzi, jaki i tehnički jako dobri fudbaleri, ali s druge strane potpuno nedisciplinovani i bez odbrane, ih je potpuno nadigrala. Bosna na trenutke smešna, bez trčanja, stalno neko padanje iz svakog kontakta. Potpuno su zalutali na ovo SP. Faul kod gola nije bio, normalno, na snimku se vrlo lepo vidi lakat bosanskog igrača i padanje kad je shvatio da će ga pretrčati. Ofsajd sporan, situacija koja se teško procenjuje. Ni tv snimak nije jasan, zaustavili su onaj snimak i stavili crtu pre nego što je lopra upućena, treba to više puta vratiti i bolje prikazati.
Slažem se da treba uvesti tehnologiju za procenu kod ovakvih situacija.

Zg

pre 9 godina

Razlika između velikih i malih ekipa..u ovom slučaju HR i BIH je ta da Hrvatska nakon što bude pokradena u prvoj tekmu u drugoj razvali 4:0 a BIH će sad kukat zbog greške suca i izgubit i od Irana. A ne bi trebali kukat jer igraju jako loš nogomet. Eto im, pa vi navijajte za svoje Turke

hairlija

pre 9 godina

Ofsajd se nekada ne moze ustanoviti ni usporenim snimkom, toliko o gresci pomocnog, a ne glavnog sudije! Fudbal je u osnovi totalno nedefinisana igra! Nigerija je bila dosta bolja, imala je mnogo suteva na gol, ali Begovic je bio odlican. BiH je tanka reprezentacija, odbrana losa, sredinu skoro da nemaju osim starog Misimovica, Dzeko se u takvoj ekipi i ne vidi! Sad se vidi da su prosli na SP iz ocajne grupe, ni oni ni Grci nece postici pogodak na prvenstvu!

Nada

pre 9 godina

Sramota, sramota, gledala sam utakmicu i ono sto je ponistio cist gol je unistilo moje komsije. Cemu ono sto su uveli video da se vidi da li je bio ofsajd. Da li je to samo za nas gledaoce da se jos vise nerviramo. Kakve su sudije postavile da sude na tako vaznim utakmicama. Sta ima od toga selekcija BiH kad je ostecena. Bas mi je zao i krivo. Veliki pozdrav svim komsijama u BiH.

Jose Alvelade

pre 9 godina

Ovo je prvi I poslednjii turnir na koji se Bosna plasirala, ne cine ekipu Dzeko Vedad I Pjanic a ostatak sve poluamateri. Sad ce losa atmosfera pa se verovatno necete plasirati u Francusku.

Nesa

pre 9 godina

Naše novine bi isto tako kukale. Činjenica je da je bilo grešaka na štetu BiH, 100% čist gol poništen, a i nigerijski nije trebalo da bude priznat. Pustite vi te fore "videlo se na usporenom snimku da nije bio faul". Kako je to uživo izgledalo, čak je i nigerijskom treneru trebalo minut vremena da poveruje da im je sudija priznao gol. Ni igrači nisu krenuli da se raduju odmah, prosto očekujući da sudija pokaže da je bio faul za BiH.

E sad, sve to na stranu, morala je Bosna mnooogo bolje da igra u drugom poluvremenu da bi prošla dalje. Jeste, sudija ih je oštetio, ali to nije bilo nešto nenadoknadivo i nedostižno za ozbiljnu ekipu - imali su više nego dovoljno vremena i svih 11 igrača, a trebalo je da daju samo jedan gol, tako da su, ipak, sve u svemu razočarali.

dr levo smetalo

pre 9 godina

Svaka cast Bosancima, za nas su fudbalska sila. Nisu imali srece, da jesu sada bi prakticno bili u drugoj fazi.
(Ivan, 22. jun 2014 09:10)
Pa imali su srece na zrebu za kvalifikacije, pa srece na zrebu za grupe SP, sad im ponisten jedan gol i odmah kuknjava. Neka pogledaju malo kako je Gana igrala protiv Nemacke, Kostarika protiv Italije, Cile protiv Spanije...
Moras da se trudis, da kidas 90 minuta, a sreca ako dodje, docice...

veliki strumf

pre 9 godina

Citam ove nebulozne komentare ljudi koji su fudbal videli samo na TV-u. Pa jel znate vi sta za reprezentaciju koja je debitant na SP (dakle, nije Nemacka, Italija, Brazil), znaci kad posle 20 minuta umesto da vodi 1-0 gubi 0-1? Jeste li svesni kolika je to razlika? Da je Bosni priznat regularan gol, mozda bi na kraju dobila sa 3,4-0. Jednostavno, utakmica bi dobila sasvim drugaciji tok. Bosna bi se povukla i pretila iz kontri, bilo bi mnogo prostora u odbrani Nigerije. Istovremeno, Nigerija ne bi igrala na kontranapade, vec bi morala da pritisne, a prostora za njihove brze igrace ne bi bilo, jer bi Bosna stisla pozadi. Potpuno drugacija, utakmica, potpuno drugacija taktika. Ogromna je razlika kad nezasluzeno gubis, umesto da vodis, ovakve prosecne ekipe ne mogu tako lako da se uzdignu posle toga, napadnu i pobede.

Sico- ZG

pre 9 godina

Bosna je ušla u utakmicu previše ležerno. Spahić je u prvih 6 minuta tekme imao 7 krivih dodavanja. Čak je zbog njegove greške Medunjanin morao da napravi prekršaj za crveni karton (kojeg nije dobio).
Džeko se nije vidio, statičan je ako i Darko Pančev u svoje vrijeme. Misimović se popikavao o loptu na rubu šesnaeterca kad je imao priliku za šut. U 88 minutu dva igrača Bosne na desnom krilu ne znaju koji će da nabci loptu u protivnički šesnaesterac. Ova repka Nigerije su bili omladniski prvaci svijeta, kao i ona repka Hrvatke kad su bili sa jugom omladinski prvaci svijeta. Protiv takvih talenata se ne igra ležerno i sa krivim dodavanjima. Gol kojeg je dao Džeko je čist kao suza i žao mi je što nije priznat jer bi tad tekma išla u drugom pravcu.
Navijao sam za Bosnu da pobijede ali nažalost previše su grešaka napravili.
Glavu gore bosanci i za oproštaj natamburajte Irance. Napunite ih kao mješalicu za beton prije izlivanja gornje deke na kući.

Jakov

pre 9 godina

@Frane i Baja
Ne lupetajte, o nikakvoj osveti se ovdje ne radi, a niti je ovaj Mexico ekipa od prije. Poanta je da su se Bosanci ku***li i bili toliko bahati da su se već vidjeli u četvrtfinalu.
Hrvatska je došla na ovo SP skromno, svjesna kako je čeka 3 paklene utakmice. Do sada se nismo obrukali, upravo suprotno.
Mexico ćemo teško proći, ali u jedno sam siguran, nakantat nas neće sigurno.
Sutra je naše finale. Ako ispadnemo, biti će to junački, dok Bosna šaptom padne...

Nikola 969

pre 9 godina

..zamisli da su igrali protiv Kostarike ili Čilea..bilo bi 4:0 za ove latinoamerikance..
(Moravsky, 22. jun 2014 03:12)

4:0 ??? Neka se bosnje zahvale alaaahu da nisu sa Cileom ili Kostarikom morali da igraju.

abc

pre 9 godina

Nije glavni sudija kriv, a i Bosancima je malo gledano kroz prste za neke stvari na početku utakmice. Čak nisu ni bili toliko dobri. A što se izležavanja tiče, mogli su i oni da se izležavaju. Na kraju se računa samo rezultat.

Doživeo Marko Dević u Ukrajini, doživeli naši košarkaši kad su im Turci ukrali finale sa Amerima, doživeo Milorad Čavić koji je godinu dana nakon trke (?) pročitao u novinama saopštenje od pet redova da je oficijelni merač vremena (btw, Felpsov sponzor) ustanovio da je ipak Čavić pobedio u onom čuvenom finalu a umesto izvinjenja i razmene medalja sa Felpsom dobio je...ništa.

mrmlj

pre 9 godina

zao mi je sto su ispali, ali bosanci su na ovom prvenstvu ispali zbog sopstvenog straha. razmotajte film od jucerasnje utakmice, osim dzeka jedino su pjanic i misimovic po jednom sutnuli na gol, svi ostali su samo gledali da prebace loptu do dzeka i rese se bede. plus onih prvih 10 minuta protiv argentine i dovoljno za ispadanje.

Dragan

pre 9 godina

О томе стално причам да су фудбалска правила лоша без жеље да се мењају управо да би се могли намештати резултати.

s

pre 9 godina

U tom clanku se navodi da je sudija profesor biologije, da mu je hobi druzenje sa porodicom i prijateljima, citanje, pecanje i planinarenje, a ovaj bosanski novinar dodaje "ovakav covjek nam je dijelio (ne)pravdu" ?! Znaci ono sto u cijelom svijetu treba da predstavlja primjer normalnog coveka, njima je to nenormalno. Koja bolest od clanka

provokator

pre 9 godina

i niste nego za plakat :)) hahaha
pricekat ce vas mamicevci pa mozete skupa doma VATRENI ZMAJEVI hahaha
a zanimljivo za BiH sam uvik prije navija majke mi al kad su poceli mavat turskim i brazilskim zastavama...
tuge od drzave

Papadopulos

pre 9 godina

Nema ofsajda, istina. Ali nema ni faula nad Spahicem, pa dajte molim vas. Balkanski sindrom, ako je covjek napravio jednu gresku ajmo odmah nista ne valja, teorija zavjere.. Nigerija je cuvena po jakom uticaju u FIFA.. Da.

duks

pre 9 godina

Trosili su ogroman novac na gol tehnologiju, ali greske "iz igre" su se pokazale kao mnogo znacajniji faktor. Ne znam sta je bio problem da se uvedu konsultacije sa rezijom i jos jednog sudiju koji ce da sedi gore i da gleda u tv.

samir

pre 9 godina

Bez obzira na sudiju i sto nas je pokrao,Safet je postavio taktiku katastrofa.
Jedan Kološinac da mu sjedi na klupi,a Lulic sam da pokriva bok sa Spahicem nemoguce,Spahic je prije svega u godinama druga stvar on je stoper a ne bocni igrac.
Svi napadi Nigerije su upravo isli preko ljeve strane jer nije imao niko da pokrije.Safete neka si ti uveo od brata sina eto to je vazno nek te je sramota,poklonio si ovu utakmicu Nigeriji neka ti je na cast.

Ante

pre 9 godina

Svaka cast Bosancima, za nas su fudbalska sila. Nisu imali srece, da jesu sada bi prakticno bili u drugoj fazi.
(Ivan, 22. jun 2014 09:10)
E ja ti kao Hrvat govorimda pričaš gluposti! Po čemu su oni bolji od vas?! Pa pobjeđivali su redom gigante kao što je Litva,Lihtenštajn... i onda od prosječnih momčadi izgube. A i ova grupa na Sp-u je realno smiješna.

Igor@gde je problem

pre 9 godina

Ne postoji ta tehnologija koja ce moci da da inf da li je ili nije bio ofsajd, jer je bitan momenat upucivanja lopte. Najbolje je lepo pregledavati snimak. Tu se sve vidi.

Foteljas

pre 9 godina

Jel moze neko da mi objasni zasto ne postoje peti i sesti sudija pored gola? Uveli tehnologiju zbog gol linije i sklonili sudije? Nisu valjda stajali samo zbog toga. Jel se secate gola Francuza u kvalifikacijama protiv Irske, kada su rukama ugurali loptu? Sta je recimo sa prodorima bekova (moze i primer gol Nigerije) kada im je glavni sudija daleko i gleda ih sa ledja? Zar tada ove sudije nisu na par metara od duela i gledaju duele spreda? Sta je sa prekrsajima za najstrozu kaznu, nemoguce da smetaju oci dodatnog sudije koji sve vidi iz dodatnog ugla? Uvedite kopmplet tehnologoji pa sklonite sudije, svaki duel neka se prati usporeno iz nekog centra na stadionu i sa zaksnjenjem od par sekundi neka se javlja glavnom sudiji. Pa i ovako im treba 10 sekundi da reaguju, u cemu je problem. Glavni ne mora da uvazi misljenje, ali neka mi neko objasni kako dodatna pomoc pri odlucivanju moze da kvari "duh fudbala"? Ocigledno je draz da posle utakmica ostavljas nadu ekipama da nisu izgubile jer su realno bile losije vec zato sto je za to kriva "Bozja ruka" ili pecarosi koji ako pecaju kako sude, nece im stomak videti ribe :-)

miki mile

pre 9 godina

Smanjiti teren i propisati mu veličinu,uvesti dvojicu glavnih sudija,uvesti bar 3 čelendža,ukinuti ofsajd do šesnaesterca,povisiti gol za 20 cm,promeniti način izvođenja penala itd itd.svašta može da se promeni da fudbal bude pošteniji a i zanimljiviji.pomalo je postao DOSADAN i to baš.u svim sportovima se to radi samo ovde nemože.

bzvz

pre 9 godina

Ma dajte, odbrana vam je katastrofa, ako se to moze i nazvati odbranom. Mogli ste da pobedite, ali bi vas neko zesce napunio u slucaju prolaska.

Sasa Bijeljina

pre 9 godina

Nekad bilo: fudbal je jedan lijepa misaona igra, snaga je za konje i volove. Danas: fudbal je igra u kojoj se trci ko konj 90 minuta...

sasa jokic

pre 9 godina

A kako bi bilo da probate da date dva, tri gola i da pobedite, umesto sto kukate. Jeste bila greska, nije bio ofsajd, ali fudbal se igra 90 minuta.

Bobb

pre 9 godina

Ovo plakanje bi očekivao recimo od Engleza, ali ne od Bosanaca. Zadržite barem malo dostojanstva. Nije ovo ni prva ni poslednja sudijska greška koja je uticala na krajnji rezultat i to je deo igre.
Meksikancima su u prvom kolu poništili DVA regularna gola, ali oni nastaviše i dadoše treći. Gde ste vi bili u drugom poluvremenu? Koliko ja videh, dobar deo igre ste se branili. Nervoza ogromna, noge drvene, puno početničkih grešaka...
Ne dragi moji, niste bili ništa bolji od Nigerije. Protiv Argentine se igrali fudbal, noćas niste. Dopustili ste da vas jedan oncident izbaci iz cipela. Ako želite bilo kakav uspeh, glava mora radi besprekorno, nema besa, apatije, mržnje.
Sve najbolje u sledećim kvalifikacijama!

tron

pre 9 godina

Kod gola Nigerije je mogao da bude samo faul samo bosanskog igrača a nikako nigerijskog, a umesto da kukate nad sudbinom bolje bi vam bilo da ste bolje igrali...šta ste radili od kada ste primili gol...?!

Objektivni stručnjak

pre 9 godina

Ok, poništen vam je regularan gol, ali videste li kol'ko ste loše igrali? Kostariku su oštetili protiv Italijana, pa su minut kasnije odigrali akciju i dali gol, a mogli su i još. Slabo izdanje Bosne, nadao sam se da će biti hit na ovom prvenstvu, ali kao da nemaju snage. Taj nedostatak snage je razlog zbog kojeg je i pao vaš igrač prilikom gola, nije bilo faula nego je on slab za onog crnca. Više puta nije ni krenuo u trk za njima, nego se pomiri sa činjenicom da je pretrčan u drugom koraku. A nije jedini u timu sa tim simptomima. Šteta za gol, ali spremna ekipa bi to nadoknadila, a Bosna je dozvolila dvadesetak šuteva na svoj gol!? Ovo sve pišem bez zluradosti, pozdravljam sve normalne ljude sa svih strana ovih naših reka koje su nam postale granice, ali pogledajte kako trče Čileanci npr, pa u toj razlici tražite uzrok neuspeha, a sudiju prebolite, nije on jedini krivac.

Aleksandra

pre 9 godina

Cinjenica je da im nije priznat cist gol, ali ono je bilo mucenje za gledati. Tek u 90. minutu malo adrenalina, mada je tad Dzeko igrao rukom prilikom prijema lopte. Sudijskih gresaka jeste bilo, ali je Nigerija zasluzeno pobedila. Nije sramota izgubiti, ali je sramota posteno ne priznati poraz i za sve kriviti sudije.

drago

pre 9 godina

Stvari su jasne na ovom prvenstvu: kad ti daju nekog indijanca za suca pokrast ce te. Nama iducu sudi tip iz Uzbekistana!!! Gotovi smo.
Kovac bi sad morao napraviti ono sto je rekao da je zaboravio prije Brazila, da se boji suca. Ako izvrsi jak pritisak na njega tip nece moci krasti.

Milan

pre 9 godina

Ovi sto prate Bosnu da li je u timu za prvenstvo pozvan onaj igrac Vojvodine sto je dao gol cini mi se protiv Grcke i ako jeste da li je igrao neku utakmicu u Brazilu.

Sankara

pre 9 godina

Navijao sam za Bosnu ali ono sinoć je bilo užasno. Uostalom, videli smo sve.
Ja bih samo pohvalio malog Bešića i Begovića, jedine igrače Bosne na nivou juče.

Stefanopulos

pre 9 godina

Tačno, Bosna jeste pokradena što se tiče regularnog gola Džeka jer je to bilo baš daleko od ofsajda, ali pri golu Nigerije nije bilo faula već je bosanski kapiten bio preslab i praktično je sam pao. A realno i nije mnogo pokazala Bosna, bili su mnogo bolji protiv Argentine.

Кривокапић

pre 9 godina

Фаула није био и гол је регуларан. Такође Џеков гол је требало да буде признат. Све то стоји, али Нигерија је данас била боља од Босне. Босна је играла одлично против Аргентине, али данас је игра била очајна.
Главу горе, биће боље следећи пут.

Lijepo

pre 9 godina

Igra koju je forsiro Sušić je katastrofa.... Sporo i dosadno i nek su izgubili... 90 min meze na terenu pa bolje sjedite kod kuće pored tv pa zamezite uz pitu i kahvu

Granota

pre 9 godina

Da se razumemo, sedeo sam do dva noćas da ih odgledam, navijao sam svim srcem za njih, ali ove izjave nemaju veze sa životom. Bosni jeste poništen gol, jeste bila solidna do 20', ali posle toga, a posebno u 2. poluvremenu Nigerija je za klasu bila snažnija, brža i bolja. Po bokovima je jednostavno bio haos u bosanskoj odbrani, Spahić je recimo bio mnogo inferioran. Videlo se iz aviona da Bosna nema šanse da dâ gol, osim neke greške nigerijske odbrane koja je bila solidna, vrlo dobra. Sve u svemu, Bosna me je jako, jako razočarala. A Evropa bi trebalo da se zamisli o sistemima svojih takmičenja jer smo postali topovsko meso ostalim kontinentima.

sarajlija u Ch

pre 9 godina

Ma vi novinari
Sta pokradeni, igrali smo ocajno I eto
Mali Besic je nama najbolji igrac na SP a igra u Madjarskoj ligi, to sve govori
Spahic, Dzeko I ostale shatro zvijezde, kuci roditeljima nek idu pa setaju po kuhinji
Dobro kaze Savo Milosevic, sudija kad je dobro sudi samim tim pomaze boljim ekipama
Gol Dzeke regularan kao I Nigerije
E sad, sta bi bilo da smo mi poveli ne znam, znam samo da smo zijanili I da cu vas odbolovat kreteni manekenski

ZJ

pre 9 godina

Kradja 100%,ali vise iz ne znanja.
Pa i ovaj nas zeznu Irance moramo to da priznamo.On se u prvoj utakmici
toliko trudio i uspeo,kao nagradu je ubrzo dobio drugu utakmicu da susi.
Dzaba,u prenosu su ga Nemci,a narocito u analizi,totatalno ocrnili,te lose
sudio,te propustio ovo-ono,cudno se ponasa,cesto stoji na putu lopti pa sa
njim igraci igraju dupli pas,tj.smeta im,zeli da bude u centru paznje,a
poznato je da je najbolji sudija onaj koga ne primetis....

Klarisa

pre 9 godina

primili su gol u 20nekom minutu ali je do kraja nigerija imala podjednako šuteva na gol o čak više šuteva u okvir gola. ne može im sudija nikako biti kriv, morali su biti konkretniji ako misle da su zaslužili dalje.

Elmer davež

pre 9 godina

Jesu u pravo za jedno, poništen im je čist gol. Faul kod gola Nigerije nije postojao, možda u baletu... Ali ne pominju da su imali zicer u 90.minutu, kad je Džeko sa 5 metara pogodio golmana a pre toga primio loptu rukom. Realno, bili ste egal u prvom, drugo su vas otkinuli i trebali ste primiti još 2 komada. A navijao sam za vas, da se razumemo...

Novski

pre 9 godina

Evo i ja nesto da kazem :
Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.
Koji racionalan novinar moze ovo napisati?
Ok sudija vas je ostetio,ali niste ni prvi ni poslednji na ovom prvenstvu.
Bili bolji veci deo utakmice od Nigerijaca?Ne bih rekao.
A sto se tice valjanja Nigerijaca?
Dzeko se 5 minuta valjao u poslednjem kolu protiv West Hama i kad su ga na kraju izneli na nosilima resio je da se odmah vrati u igru.Pustii pricu i igraj fudbal....

Romi

pre 9 godina

Na svakom velikom takmčenju najslabija karika je suđenje. Možda i nije toliko prisutna loša namjera sudija ali svejedno rezultat je poražavajući. Jedino rješenje je uvođenje tehnologije. Kad su mogli toliki sportovi zašto ne i fudbal. Ne znam zašto se čelnci toliko opiru. To je neminovnost. Jedva su uveli ovu gol tehnologiju. Mogli bi kao npr.kao u tenisu ekipe mati pravo na po 3 čelendža za provjeru svih sornih bitnih situacija pa nek oni odaberu kojih. Sudije bi i dalje imale isti posao samo bi se njihove odluke mogle odmah provjeriti i ispraviti. Ako bi se npr.i označio ofsajd akcija bi se nastavila pa ako bi bio go tražio bi se čelendž za provjeru i sl. To je jedini način da imamo pošteno i nepristrasno suđenje. I sudije su samo ljudi i griješe. Nažalost sve češće i sve teže.To svakako ne bi ubilo čar igre kako kažu neki iz Fife i Uefe, naprotiv mislim da bi bilo prilično zabavno za publiku. Pogledajte samo kako u tenisu publika uživa kad je čelendž. Tehnologija je neminovnost i što to prije shvate oni koji o tome odlučuju biće bolje za sve.
Što se tiče Bosne, podbacili su, nažalost. Mislim da sudijske odluke nisu toliko uticale na njihovu igru jer igrači nisu ni znali za greške do kraja utakmice. Da li su sagorjeli u prevelikoj želji, velika vrućina, loš izbor igrača ili im Nigerija nije dala da budu bolji ne znam. U svakom slučaju bili su neprepoznatljivi i sa žaljenjem oram priznati zasluženo izgubili bez obzira na suđenje.

alejandro

pre 9 godina

Ipak loše izdanje BiH! Fizička nesprema, odsustvo koncenracije kod igrača sredine terene i špiceva, loš sudija i nedostatak sreće u ključnim momentima doprinelo je da se reprezentacija suseda ranije vrati kući sa SP! Bila je velika šansa za osminu finala: sem Argentine, Nigerija i Iran su timovi koji su mogli da se pobede tj. iz tih mečeva sakupi potreban broj bodova za prolaz u nokaut fazu: ovako više sreće drugi put! Treba igrači sa ovih prostora da shvate da kad se dođe na SP rasčiste sa dilemom dali je samo učešće na SP veliki uspeh ili je uspeh nešto drugo! Ovako ko zna gde i ko zna kad! Protivnik BiH, Nigerija i ako prođe u osminu finala najverovatnije da će joj to biti i krajnji domet jer po prikazanom do sada na SP u 2 utakmice su sasvim prosečna ekipa!

albel

pre 9 godina

Ja razumem da neko odigra dobro,stvara sanse,daje golove,pa ga sudije pokradu.Onda ima puno pravo da bude besan na njih i da se zali na kradju.Ali ono nocas,ja nisam mogao da verujem svojim ocima sta sam gledao!Bosanci igraju jednu od najvaznijih utakmica u istoriji kao da ih je neko puskom naterao da izadju na teren!Uzasno sporo,odbrana smesna,sredina ne postoji,indisponirani Dzeko sam u napadu.Selektor igra sa jednim napadacem iako gubi,ceka da mu vezni red potpuno fizicki padne pa onda uvodi Ibisevica...Mislim,nisam ocekivao da budu agresivni kao Cileanci,ali ovo je bilo sramotno.I to protiv totalno prosecne Nigerije,tuga...

Macak

pre 9 godina

Nista novo, kao i prije problem ekipa iz ovih krajeva je najvise-mentalitet. Zadovoljavamo se kukanjem kako su nas ostetili,jer danije onda bilo onoga eh... Po komentarima se vidi kakvi smo ljudi, druga polovina Balkana se veseli tudjoj nesreci kad je sama u jos vecoj crnoj rupi. Dok je tako niuspjeha nece biti.
Tekma me razocarala. Pocelo je solidno,par lopti ka Dzeku, sanse..ali vidjelo se da to polako Nigerijci skontavaju a na drugoj strani oni su bili toliko brzi da je pocelo da bude vruce. Na zalost pokazalo se da su Nigerijci fizicki izdrzljiviji. Lako je kritikovati Bosnu za defanzivu, ali vidjelo se da je svaki otvoreniji napad mogucnost za kontru i da Bosna ne moze odgovoriti sa odbranom. prespori su jednostavno. To je na zalost stvarnost. Nierija je ipak tim malo boljeg nivoa od Grcke i Slovacke. Za timove sa Balkana i dalje kvalifikacije ostaju Svjetsko Prvenstvo. Tu se mi radujemo, slavimo kao da smo prvenstvo osvojili, to je otprilike nas nivo. Cile, Kostarika ili Nigerija su ocigledno ekipe sa vise ambicije i sportskog mentaliteta.
Na kraju, oko ovog izlezavanja Nigerijaca. Grozni su bili, ali sad vidimo kako se drugi osjecaju kada to nase Balkanske ekipe rade, a ako to neko praktikuje do neukusa onda smo to mi.

Vladan R

pre 9 godina

Na prvi pogled Bosna bez preko potrebne srece (stativa u zaustavnom), i ostecena (ponisten cist gol). Usput budi receno golNigerije je regularan. Ipak koliko god ce se neki pozivati na navedeno i pravdati time, glavni krivci su sami igraci Bosne. Jednostavno su delovali mlako i nekako nedovoljno zaintresovani, posebno, krivac za postignuti gol, Spahic. Njemu uz rame Dzeko kome jeste ponisten regularan gol, ali koji je kao najveca nada reprezentacija, morao iz cetiri preostale sanse iskoristti bar 1 ako ne i 2 sanse, pre svega onu u zausravnom. Tada je sa 5 metara samo trebao da ili ljudski sutne ili promasi golmana, a on i vrljavo sutnuo i pogodiogolmana. Takodje je morao bolje i kod bar jedne od preostale tri sanse iz prvog, prve kada je pogodio golmana iskosa sa 7 do 8 metara, druge kada nije zakacio glavom odlican centarsut i trece kada je sa nekih desetak petnaestak metara sutirao pored gola.

css

pre 9 godina

(Foteljas, 22. jun 2014 11:06)

Radi se o tome da su te sudije 4. i 5. samo u UEFA federaciji, a FIFA utakmice su uvek bile po 3+1 sudija.

Bluemonday

pre 9 godina

Pokralo vas pre svega netrcanje, tj. fizicka nepripremljenost (sta ste radili na pripremama uopste?), limitiranost, neutemeljena euforija, prepotencija (niko se na mundijalu ne potcenjuje!), takticka postavka (Susicev defanzivni kukavicluk), selekcija igraca (igrali nominalno sa 4 u zadnjoj liniji, ali je u stvarnosti nedostajao levi bek) i neuigranost (soliranje u finisu)! Tek onda su vas pokrale sudije! Mada je ponisten samo gol Dzeka neregularno (nenamerno!), gol Nigerije je regularan! Kada ovo prvo nabrojano popravite, sudijske odluke ce postati sporedne, a belezicete i pozitivne rezultate. Suma sumarum, zasluzena pobeda individualnim kvalitetom i tehnicki vrlo limitirane Nigerije. Da ne bi Begovica...

MII

pre 9 godina

Како је репрезентација БиХ играла тако је и прошла, ако у утакмици против више него просечне Нигерије не могу да постигну бар један или два гола шта даље да коментаришемо. Уз то треба додати да је слабашни Иран нпр. против Аргентине пропустио бар 5 великих шанси и изгубио у надокнади времена, док је БиХ иако делује тесно ипак врло лако изгубила од Аргентине, то говори да се репрезентација БиХ једноставно није снашла, али није имала ни довољан квалитет. Пјанић, Џеко и ко још? О каквом ми ту квалитету говоримо, одбрана је прилично лоша и чудо је да су примили само 3 гола до сада. Пазите ово је само мали осврт на игру и квалитет репрезентације БиХ о чему би се много више трбало говорити, а не о једном поништеном голу, као да никада није било судијских грешака. Желим репрезентацији БиХ да против Ирана макар упише један бод и да макар по нечему буде упамћена на овом СП. Честитке на труду, али мора то боље... поззз...

nebo

pre 9 godina

Neopravdano poniszen gol Bosni. cist gol Nigerije. Bosanci su bili inferiorni fizicki i takticki. Kao uplaseni. Leva strana im je bila ocajna. Zasluzena pobeda Nigerije,ako cemo objektivno

andrej

pre 9 godina

Gol Džeke regularan ali isto tako i od Nigerijaca. Kakav mrtvi faul - pravi stoper to rješava a Spahić je jedva čekao da osjeti ruku kako bi padom "otklonio" opasnost. Zaključak - loš sudac ali afrikanci svejedno bolji od susjeda.

homo sapiens

pre 9 godina

Po meni je jasno da "loviti" u delicu sekunde da li je napadač bio u liniji ili POLA tamo a pola ovamo glupost. Drugo, kad mi gledaoci imamo za 10 sekundi ponovljen snimak, tako isto se i sudiji može javiti, imaju vec slušalice. To uostalom i pišu svi, kako je u drugim sportovima to zavedeno.Jednostavno neko ima od toga koristi.

barbarez

pre 9 godina

safet sušić tvrdoglav glumi murinja najspremniji igrač na klupi (Kolašinac),Lulić igra beka,Misimović igra cijeli meč,Medunjanin viška na centru, duel igru na sredini terena izgubili daleko od lopte,kapiten zbog kojeg nismo otisli na euro 2012 ponovo nas u crno zavija umjesto da se koncentrise na loptu on se koncentrise na igraca kao da ima oči i na leđima,džeko kilav,izmjene potpuni promašaj ali kad pogrešno počneš utakmicu logično je da i izmjene budu potpuni promašaj. Begović,Besić najbolji na terenu,kao i Hajrović koji nije smio biti zamijenjen a kilavi Misimović da igra cijeli meč, sve u svemu loša nigerija pet puta lošiju bosnu sinoć pobijedila zasluženo. Sudija -pa šta očekivati i Mexiko je bio u sličnoj situaciji pa su igrali dok nisu priznali jedan gol, prekršaja nad Spahićem nije bilo.

Barezi

pre 9 godina

Meni stvarno nije jasno otkud Sušiću ideja da igra bez levog beka, da Spahić izlazi na tu stranu a Lulić da je drži celu? Barem da je reagovao pa ubacio Kolašinca kad je video da Nigerijci stalno probijaju na toj strani, ali ništa.

Inače kod gola, vidi se tu i neiskustvo drugog štopera Bosne kad je pustio strelca i izašao na Nigerijsku devetku koja je prošla. Ferguson npr za to šamara, ne sme štoper da pušta samog centarfora i izlazi na krilo. Inače faul nije bio ali gol Bosne je bio čist. Možda bi promenilo utakmicu ali sve u svemu Nigerija je bila ukupno bolja. Naravno, navijač to teško može priznati.

Ipak najgore što se videlo je velika fizička nespremnost igrača Bosne. Za tempo na SP više nego nedovoljno, bez obzira na klimu, znali su gde se igra. A i Bosna prespora u dodavanjima, zaista fudbal od pre koju deceniju. Ipak ima Bosna talenata, znalaca sa loptom.

Sve u svemu, prvenstveno Sušićeva odgovornost za ovakvo izdanje. Cenim ga vrlo ali treba biti realan.

Daki

pre 9 godina

Realno treba sagledati stvari i reci kako treba, Bosanci su pokradeni za čist gol, prekršajaja je bilo i videli smo kako ih sudije sviraju velikim u sličnim situacijama.. Tako da je sudija klasično preokrenuo tok meča. I dajte ljudi budimo realni gledali smo istu utakmicu, bez obzira ko je igrao.Takođe, i Hrvatska je klasično pokradena na meču sa Brazilom, Meksiko oštećen za dva gola,Španiji dosuđen nepostojeći penal itd itd.