Fudbal 35

Ponedeljak, 16.06.2014.

23:34

Košta o Mažiću: Sudija je čovek, može da greši

Štoper Portugalije Rikardo Košta jedan je od retkih koji je javno komentarisao suđenje Milorada Mažića, ali nije kritikova srpskog arbitra.

Košta o Mažiæu: Sudija je èovek, može da greši IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Duda13

pre 9 godina

(EuroNix, 17. jun 2014 11:28)
Kod penala koji je dosudjen Nemackoj, pri prijemu lopte,stoper Portugala drzi obe ruke na ramenima nemackog igraca,nakon okretanja ka golu desnom rukom i dalje povlaci Nemca za dres, tako da dosudjen penal nije greska. Drzanje rukama,povlacenje i guranje rukama se uvek kaznjava prekrsajem.
Kod starta Humelsa, Almeida pada nakon klizeceg starta na loptu bez kontakta sa Humelsom,tako da prekrsaja nema. Sto se tice crvenog kartona Pepeu, sasvim opravdan. Nije ga dobio zbog starta,vec zbog unosenja Mileru i udaranja glavom, a prethodno je dobio jednu usmenu opomenu.
A sto se tice "penala@ za Portugal, nakon suta i odbrane Nojera, Eder i stoper Nemacke istovremeno stertuju na loptu, Eder je, istina, stigao pre, levom nogom,djonom, odbija loptu do Nojera, i pada ali ne zbog starta sa stoperom Nemacke, tako da o penalu nema ni govora

kutakzaspornitrenutak

pre 9 godina

Druga stvar je, Mazic je PUSTAO PREDNOST Portugalu kada je Pepe odigrao loptu, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, Mazic prakticno vraca igru unazad, i sudi (kontra) faul za Nemacku na mestu (minimalnog) kontakta glavom. To je direktno krsenje pravila.
(shazam, 17. jun 2014 05:56)

E to, vidis, nisi dobro razumeo. Sudija je pustio prednost, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, NIJE vratio igru unazad, vec je svirao FAUL za Nemacku zbog tog udarca glavom. Faul, ukoliko je flagrantan kao sto je ovaj, moze da se sudi i bez lopte. To nije direktno krsenje pravila od sudije, vec direktno nepoznavanje pravila igre od tebe.

EuroNix

pre 9 godina

Sada je ponovo stuplia na scena politika i sport. Penal za Nemce je sporan ali se moze svirati. Posle toga cist prekrsaj nad Almeidom u 26 minuti na 20 metara nije sviran (Hummels). Bila bi to velika prilika za CR7. U 27 minuti Almeida napusta utakmicu zbog povrede. Kasnije Hummels postize gol, bez direktnog cuvara. Crveni za Pepea nije postojao. Madzic je svirao tek kad je Pepe prisao Muelleru i postavio glavu na njegovu glavu. Provokacija da ali iskljucenje ne, zato postoji zuti. U drugom poluvremenu nije sviran ocigledan prekrsaj nad Ederom u sesnaestercu. Prekrsaj mnogo ociglednije nego penal za Nemce. Nemci 11 na 11 ne bi nikad stigli do 4 gola razlike uz to I ne svirani penal za Portugaliju. Rezultat bi maximalno bio dva gola razlike za Nemce. Sudija je uticao na rezultat na ovoj utakmici a I na dalji tok prvenstva. Ovo je takmicenje po grupama gde se bodovi a I GOL RAZLIKA racuna.

MICKEY

pre 9 godina

Ja kod Mazica vidim samo jednu gresku!!! Zapravo,dve!!! Prvo,zuti karton je zasluzio i Miler,jer je i on nastavio svadju i provokaciju na ruzan nacin!!! I drugo,ofsajd Nemaca u akciji koja se srecom nije zavrsila golom! Trazili su Portugalci ofsajd,ali nisu ga dobili! Ali,tu nije kriv Mazic,vec pomocni sudija(ne znam koji od nasih pomocnih je bio na toj strani ali ocigledno njegova greska)! Tako da,sve u svemu dobra predstava nase trojke!!!

dzeks

pre 9 godina

haha koji udarac?! ako ono smatrate udarcem onda ovde nešto ne štima, niste objektivni. pa čak i Miler je u intervjuu izjavio kako se "nada da ta scena nije preterano glupo izgledala", u tom smislu "nadam se da me nećete kriviti zbog očigledno prestroge reakcije sudije na takvu sitnicu". Onaj Pepe je budala i izletio bi verovatno svakako u toku utakmice, ali ono je bilo prestrogo od sudije!

glups

pre 9 godina

https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/desmond-kane/muller-hero-villain-spectre-play-acting-dilutes-germany-191154671.html

procitajte, niko ne prica da je mazic pogresio, svi krive milera za foliranje (nije "fer-plej"), koje je izazvalo reakciju pepea (kazu da je zbog njegove reakcije morao dobiti crveni karton). eto, svi su kivni na milera, dobar glumac i varalica, i na pepea (nije ostao smiren).

Only You

pre 9 godina

Navijao sam za Portugal,samo da kažem,sad vi branimo sudiju jer je naš,a da se to nama desilo bilo bi suprotno,penal ako je bio,trebao je dati i crveni,a isključenje nije imalo veze sa vezom,malo realnosti molim
(nas i Rusa, 17. jun 2014 00:45)

Gledao sam prenos na engleskoj TV, gde su strucni konsultanti bili Patrik Vijera i Fabio Kanavaro. Obojca su bili zgranuti onim sto je uradio Pepe i rekli su da je crveni karton zasluzen.
Al kad ti kazes da iskljucenje nema veze sa vezom onda to ima posebnu tezinu.

Simon

pre 9 godina

Dečko zna za pravilo broj jedan: "Nikada se ne žali na sudiju kada izgubiš sa 4:0". Sve najbolje Portugalu želim i vidim ih u drugom krugu. Idemo majstori!

Slobo

pre 9 godina

Pa Mazicu se jedino zamera nedosuđen penal za Portugal.Po meni, postojali su svi uslovi da se penal dosudi. Mislim da je u toj situaciji pogresio zato sto ga je prethodno pogodila lopta, kada su Nemci krenuli u kontru. I umesto kontre Nemaca, imali smo rekontru Portugalaca koju je naravno nenamerno omogucio Mažić. Mislim da ga je to malo pokolebalo da pokaze na penal.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Odlično je sudio, trebao je i žuti pokazat milleru zbog prenemaganja/provociranja nakon sto je ovom dao crveni.
I penal jedan za Portugal je mogao svirat na Ederu.

Boki

pre 9 godina

Mislim da je I Vucic odusevljen sudjenjem Mazica. Bez greske a sve je to iz loze pratila Angela. Tako to Rade Pravi saveznici. Salu na stranu sudjenje bez greske!

Naj naj

pre 9 godina

Po meni je Roben odavno, naj bolji fudbaler. Po tome sto je naj korisniji za ekipu, a to je i naj bitnije. On igra sa naj vise zelje na svetskim i evropskim prvenstvima. Ko je gledao proslo finale Holandije i Spanije, ova utakmica ce mu biti potpuno jasna.

Stručnjak

pre 9 godina

Odlično sudjenje... Možda je mogo dosuditi penal Portugalu ali već su gubili 0-3 tako da ne mislim da je sudija sudio loše... Naprotiv

shazam

pre 9 godina

Penal cist, a crveni stvar sudijskog slobodnog uverenja (u svakom slucaju je zasluzen barem zuti, a sporni potez Pepea je bio potpuno nepotreban i nevezan za igru). Ali ima drugih stvari koje je Mazic pogresio, i koje su delom zasluga predugog sudjenja u nasoj sabanskoj ligi. Pepe je klasicni mesar i problem-igrac za svakog sudiju. Tako je na svim utakmicama, i toga mora da bude svestan sudija i pre nego sto mec pocne. Ovog puta, nakon sto je mec poceo, Pepe je u prvih 20 minuta u 2 navrata potpuno nesportski krenuo da se unosi Mazicu u facu. SVAKI sudija koji iole ima autoritet vec kod prvog takvog incidenta BEZ RAZMISLJANJA odmah vadi zuti i pokazuje ga nevaspitanom mesaru - upravo da se takvo ponasanje sudijskim necinjenjem ne bi dalje ohrabrivalo, i da bi se izbeglo da taj igrac nastavi da pravi gluposti i uopste dovodi sudiju u neprijatnu situaciju da nekome u vaznoj utakmici Svetskog Prvenstva mora da daje direktan crveni. E Mazic ne samo da mu nije dao zuti (u bar 1 od ta 2 navrata), nego ga je u 1. navratu ODGURNUO sto je u svakoj ozbiljnoj ligi NEZAMISLIVO. Takvim ponasanjem se igracu koji je mentalno zreo za beton ligu daje do znanja da ste i vi sudija iz beton lige, i da je takvo ponasanje ok. Druga stvar je, Mazic je PUSTAO PREDNOST Portugalu kada je Pepe odigrao loptu, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, Mazic prakticno vraca igru unazad, i sudi (kontra) faul za Nemacku na mestu (minimalnog) kontakta glavom. To je direktno krsenje pravila.

kela

pre 9 godina

Sta je stvarno pogresio Mazic... nije da ga branim al' stvarno ne vidim nista sporno, portugal je sam kriv za poraz, sem one jedne sanse na pocetku i ronaldo iz slobodnjaka nista nisu napravili, sto je jos gore nemci mogu i dosta bolje od ovoga ali su igrali taman koliko treba ....

Djuro

pre 9 godina

Sudija moze da pogresi ali ja nisam video da je sudija pogresio. Penal je postojao. Za crveni je kriv portugalski trener - sto uopste strvinu zove u reprezentaciju. Sudija bi pogresio da ga nije izbacio posle onoga.

acabMatori

pre 9 godina

Desi se da sudija (covek) pogresi, ali ste sami krivi sto su vam dali 4 gola, iskreno. Ronaldo je mnogo lopti potrosio a nista nije uradio. Nadam se da cete proci dalje ali bice vasm tesko i protiv Gane, koja mnogo trci i dobra je ekipa, mozda tehnicki i najbolja od svoh u Africi. Ni SAD nije slab, ali videcemo, ipak sve zavisi od vas.

d

pre 9 godina

pepe prisao coveku koji sedi na travi i udario ga glavom. sta je trebalo da uradi sudija? razmazili su psihopatu (pepe nije prljav igrac, on je nekontrolisani psiho) u realu, gde mu je svasta dozvoljeno.
a penal je bio toliko ocigledan, da ne znam sta bih rekao. navijao sam za portugal ali su me mnogo razocarali, tako da mi je milo sto su ih nemci napunili. ne kapiram kako almeida igra na sp. covek je amater. jedva hoda. vec posle prvog duela se povredio. jadno.

nas i Rusa

pre 9 godina

Navijao sam za Portugal,samo da kažem,sad vi branimo sudiju jer je naš,a da se to nama desilo bilo bi suprotno,penal ako je bio,trebao je dati i crveni,a isključenje nije imalo veze sa vezom,malo realnosti molim

Dule

pre 9 godina

Mazic je naseo na Milerov bezobrazni i provokatorski odnos prema protivnickim igracima.
Miler je po tome poznat u Bundesligi.
Mazic je navijao za "svabe", inace bi dosudio penal i za Portugal pri kraju meca.

BB king

pre 9 godina

Savrseno je odradio posao Mazic danas, ko ima neke primedbe na penal i crveni karton nek pogleda usporeni snimak sve ce vam biti jasno. Bravo za naseg sudiju. I veoma mi je drago sto je Pepe dobio crveni.

mrmlj

pre 9 godina

da se ne lazemo, kada bi pepe na svakoj utakmici koju igra dobio po jedan crveni karton ni kriv ni duzan vec samo na "staru slavu", ne bi bilo nezasluzeno. smatram da je ono unosenje u lice mileru i guranje istog glavom nakon dosudjenog faula dovoljno nesportski potez za crveni karton a pepe neka ubuduce vise misli o tome kako da zaustavi protivnika nego kako da ga isprovocira i bice mu znatno bolje.

d

pre 9 godina

pepe prisao coveku koji sedi na travi i udario ga glavom. sta je trebalo da uradi sudija? razmazili su psihopatu (pepe nije prljav igrac, on je nekontrolisani psiho) u realu, gde mu je svasta dozvoljeno.
a penal je bio toliko ocigledan, da ne znam sta bih rekao. navijao sam za portugal ali su me mnogo razocarali, tako da mi je milo sto su ih nemci napunili. ne kapiram kako almeida igra na sp. covek je amater. jedva hoda. vec posle prvog duela se povredio. jadno.

Djuro

pre 9 godina

Sudija moze da pogresi ali ja nisam video da je sudija pogresio. Penal je postojao. Za crveni je kriv portugalski trener - sto uopste strvinu zove u reprezentaciju. Sudija bi pogresio da ga nije izbacio posle onoga.

acabMatori

pre 9 godina

Desi se da sudija (covek) pogresi, ali ste sami krivi sto su vam dali 4 gola, iskreno. Ronaldo je mnogo lopti potrosio a nista nije uradio. Nadam se da cete proci dalje ali bice vasm tesko i protiv Gane, koja mnogo trci i dobra je ekipa, mozda tehnicki i najbolja od svoh u Africi. Ni SAD nije slab, ali videcemo, ipak sve zavisi od vas.

kela

pre 9 godina

Sta je stvarno pogresio Mazic... nije da ga branim al' stvarno ne vidim nista sporno, portugal je sam kriv za poraz, sem one jedne sanse na pocetku i ronaldo iz slobodnjaka nista nisu napravili, sto je jos gore nemci mogu i dosta bolje od ovoga ali su igrali taman koliko treba ....

Stručnjak

pre 9 godina

Odlično sudjenje... Možda je mogo dosuditi penal Portugalu ali već su gubili 0-3 tako da ne mislim da je sudija sudio loše... Naprotiv

Boki

pre 9 godina

Mislim da je I Vucic odusevljen sudjenjem Mazica. Bez greske a sve je to iz loze pratila Angela. Tako to Rade Pravi saveznici. Salu na stranu sudjenje bez greske!

Vladimir Pula

pre 9 godina

Odlično je sudio, trebao je i žuti pokazat milleru zbog prenemaganja/provociranja nakon sto je ovom dao crveni.
I penal jedan za Portugal je mogao svirat na Ederu.

nas i Rusa

pre 9 godina

Navijao sam za Portugal,samo da kažem,sad vi branimo sudiju jer je naš,a da se to nama desilo bilo bi suprotno,penal ako je bio,trebao je dati i crveni,a isključenje nije imalo veze sa vezom,malo realnosti molim

Only You

pre 9 godina

Navijao sam za Portugal,samo da kažem,sad vi branimo sudiju jer je naš,a da se to nama desilo bilo bi suprotno,penal ako je bio,trebao je dati i crveni,a isključenje nije imalo veze sa vezom,malo realnosti molim
(nas i Rusa, 17. jun 2014 00:45)

Gledao sam prenos na engleskoj TV, gde su strucni konsultanti bili Patrik Vijera i Fabio Kanavaro. Obojca su bili zgranuti onim sto je uradio Pepe i rekli su da je crveni karton zasluzen.
Al kad ti kazes da iskljucenje nema veze sa vezom onda to ima posebnu tezinu.

glups

pre 9 godina

https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/desmond-kane/muller-hero-villain-spectre-play-acting-dilutes-germany-191154671.html

procitajte, niko ne prica da je mazic pogresio, svi krive milera za foliranje (nije "fer-plej"), koje je izazvalo reakciju pepea (kazu da je zbog njegove reakcije morao dobiti crveni karton). eto, svi su kivni na milera, dobar glumac i varalica, i na pepea (nije ostao smiren).

kutakzaspornitrenutak

pre 9 godina

Druga stvar je, Mazic je PUSTAO PREDNOST Portugalu kada je Pepe odigrao loptu, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, Mazic prakticno vraca igru unazad, i sudi (kontra) faul za Nemacku na mestu (minimalnog) kontakta glavom. To je direktno krsenje pravila.
(shazam, 17. jun 2014 05:56)

E to, vidis, nisi dobro razumeo. Sudija je pustio prednost, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, NIJE vratio igru unazad, vec je svirao FAUL za Nemacku zbog tog udarca glavom. Faul, ukoliko je flagrantan kao sto je ovaj, moze da se sudi i bez lopte. To nije direktno krsenje pravila od sudije, vec direktno nepoznavanje pravila igre od tebe.

Simon

pre 9 godina

Dečko zna za pravilo broj jedan: "Nikada se ne žali na sudiju kada izgubiš sa 4:0". Sve najbolje Portugalu želim i vidim ih u drugom krugu. Idemo majstori!

Duda13

pre 9 godina

(EuroNix, 17. jun 2014 11:28)
Kod penala koji je dosudjen Nemackoj, pri prijemu lopte,stoper Portugala drzi obe ruke na ramenima nemackog igraca,nakon okretanja ka golu desnom rukom i dalje povlaci Nemca za dres, tako da dosudjen penal nije greska. Drzanje rukama,povlacenje i guranje rukama se uvek kaznjava prekrsajem.
Kod starta Humelsa, Almeida pada nakon klizeceg starta na loptu bez kontakta sa Humelsom,tako da prekrsaja nema. Sto se tice crvenog kartona Pepeu, sasvim opravdan. Nije ga dobio zbog starta,vec zbog unosenja Mileru i udaranja glavom, a prethodno je dobio jednu usmenu opomenu.
A sto se tice "penala@ za Portugal, nakon suta i odbrane Nojera, Eder i stoper Nemacke istovremeno stertuju na loptu, Eder je, istina, stigao pre, levom nogom,djonom, odbija loptu do Nojera, i pada ali ne zbog starta sa stoperom Nemacke, tako da o penalu nema ni govora

shazam

pre 9 godina

Penal cist, a crveni stvar sudijskog slobodnog uverenja (u svakom slucaju je zasluzen barem zuti, a sporni potez Pepea je bio potpuno nepotreban i nevezan za igru). Ali ima drugih stvari koje je Mazic pogresio, i koje su delom zasluga predugog sudjenja u nasoj sabanskoj ligi. Pepe je klasicni mesar i problem-igrac za svakog sudiju. Tako je na svim utakmicama, i toga mora da bude svestan sudija i pre nego sto mec pocne. Ovog puta, nakon sto je mec poceo, Pepe je u prvih 20 minuta u 2 navrata potpuno nesportski krenuo da se unosi Mazicu u facu. SVAKI sudija koji iole ima autoritet vec kod prvog takvog incidenta BEZ RAZMISLJANJA odmah vadi zuti i pokazuje ga nevaspitanom mesaru - upravo da se takvo ponasanje sudijskim necinjenjem ne bi dalje ohrabrivalo, i da bi se izbeglo da taj igrac nastavi da pravi gluposti i uopste dovodi sudiju u neprijatnu situaciju da nekome u vaznoj utakmici Svetskog Prvenstva mora da daje direktan crveni. E Mazic ne samo da mu nije dao zuti (u bar 1 od ta 2 navrata), nego ga je u 1. navratu ODGURNUO sto je u svakoj ozbiljnoj ligi NEZAMISLIVO. Takvim ponasanjem se igracu koji je mentalno zreo za beton ligu daje do znanja da ste i vi sudija iz beton lige, i da je takvo ponasanje ok. Druga stvar je, Mazic je PUSTAO PREDNOST Portugalu kada je Pepe odigrao loptu, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, Mazic prakticno vraca igru unazad, i sudi (kontra) faul za Nemacku na mestu (minimalnog) kontakta glavom. To je direktno krsenje pravila.

mrmlj

pre 9 godina

da se ne lazemo, kada bi pepe na svakoj utakmici koju igra dobio po jedan crveni karton ni kriv ni duzan vec samo na "staru slavu", ne bi bilo nezasluzeno. smatram da je ono unosenje u lice mileru i guranje istog glavom nakon dosudjenog faula dovoljno nesportski potez za crveni karton a pepe neka ubuduce vise misli o tome kako da zaustavi protivnika nego kako da ga isprovocira i bice mu znatno bolje.

MICKEY

pre 9 godina

Ja kod Mazica vidim samo jednu gresku!!! Zapravo,dve!!! Prvo,zuti karton je zasluzio i Miler,jer je i on nastavio svadju i provokaciju na ruzan nacin!!! I drugo,ofsajd Nemaca u akciji koja se srecom nije zavrsila golom! Trazili su Portugalci ofsajd,ali nisu ga dobili! Ali,tu nije kriv Mazic,vec pomocni sudija(ne znam koji od nasih pomocnih je bio na toj strani ali ocigledno njegova greska)! Tako da,sve u svemu dobra predstava nase trojke!!!

BB king

pre 9 godina

Savrseno je odradio posao Mazic danas, ko ima neke primedbe na penal i crveni karton nek pogleda usporeni snimak sve ce vam biti jasno. Bravo za naseg sudiju. I veoma mi je drago sto je Pepe dobio crveni.

dzeks

pre 9 godina

haha koji udarac?! ako ono smatrate udarcem onda ovde nešto ne štima, niste objektivni. pa čak i Miler je u intervjuu izjavio kako se "nada da ta scena nije preterano glupo izgledala", u tom smislu "nadam se da me nećete kriviti zbog očigledno prestroge reakcije sudije na takvu sitnicu". Onaj Pepe je budala i izletio bi verovatno svakako u toku utakmice, ali ono je bilo prestrogo od sudije!

Slobo

pre 9 godina

Pa Mazicu se jedino zamera nedosuđen penal za Portugal.Po meni, postojali su svi uslovi da se penal dosudi. Mislim da je u toj situaciji pogresio zato sto ga je prethodno pogodila lopta, kada su Nemci krenuli u kontru. I umesto kontre Nemaca, imali smo rekontru Portugalaca koju je naravno nenamerno omogucio Mažić. Mislim da ga je to malo pokolebalo da pokaze na penal.

EuroNix

pre 9 godina

Sada je ponovo stuplia na scena politika i sport. Penal za Nemce je sporan ali se moze svirati. Posle toga cist prekrsaj nad Almeidom u 26 minuti na 20 metara nije sviran (Hummels). Bila bi to velika prilika za CR7. U 27 minuti Almeida napusta utakmicu zbog povrede. Kasnije Hummels postize gol, bez direktnog cuvara. Crveni za Pepea nije postojao. Madzic je svirao tek kad je Pepe prisao Muelleru i postavio glavu na njegovu glavu. Provokacija da ali iskljucenje ne, zato postoji zuti. U drugom poluvremenu nije sviran ocigledan prekrsaj nad Ederom u sesnaestercu. Prekrsaj mnogo ociglednije nego penal za Nemce. Nemci 11 na 11 ne bi nikad stigli do 4 gola razlike uz to I ne svirani penal za Portugaliju. Rezultat bi maximalno bio dva gola razlike za Nemce. Sudija je uticao na rezultat na ovoj utakmici a I na dalji tok prvenstva. Ovo je takmicenje po grupama gde se bodovi a I GOL RAZLIKA racuna.

Naj naj

pre 9 godina

Po meni je Roben odavno, naj bolji fudbaler. Po tome sto je naj korisniji za ekipu, a to je i naj bitnije. On igra sa naj vise zelje na svetskim i evropskim prvenstvima. Ko je gledao proslo finale Holandije i Spanije, ova utakmica ce mu biti potpuno jasna.

Dule

pre 9 godina

Mazic je naseo na Milerov bezobrazni i provokatorski odnos prema protivnickim igracima.
Miler je po tome poznat u Bundesligi.
Mazic je navijao za "svabe", inace bi dosudio penal i za Portugal pri kraju meca.

nas i Rusa

pre 9 godina

Navijao sam za Portugal,samo da kažem,sad vi branimo sudiju jer je naš,a da se to nama desilo bilo bi suprotno,penal ako je bio,trebao je dati i crveni,a isključenje nije imalo veze sa vezom,malo realnosti molim

shazam

pre 9 godina

Penal cist, a crveni stvar sudijskog slobodnog uverenja (u svakom slucaju je zasluzen barem zuti, a sporni potez Pepea je bio potpuno nepotreban i nevezan za igru). Ali ima drugih stvari koje je Mazic pogresio, i koje su delom zasluga predugog sudjenja u nasoj sabanskoj ligi. Pepe je klasicni mesar i problem-igrac za svakog sudiju. Tako je na svim utakmicama, i toga mora da bude svestan sudija i pre nego sto mec pocne. Ovog puta, nakon sto je mec poceo, Pepe je u prvih 20 minuta u 2 navrata potpuno nesportski krenuo da se unosi Mazicu u facu. SVAKI sudija koji iole ima autoritet vec kod prvog takvog incidenta BEZ RAZMISLJANJA odmah vadi zuti i pokazuje ga nevaspitanom mesaru - upravo da se takvo ponasanje sudijskim necinjenjem ne bi dalje ohrabrivalo, i da bi se izbeglo da taj igrac nastavi da pravi gluposti i uopste dovodi sudiju u neprijatnu situaciju da nekome u vaznoj utakmici Svetskog Prvenstva mora da daje direktan crveni. E Mazic ne samo da mu nije dao zuti (u bar 1 od ta 2 navrata), nego ga je u 1. navratu ODGURNUO sto je u svakoj ozbiljnoj ligi NEZAMISLIVO. Takvim ponasanjem se igracu koji je mentalno zreo za beton ligu daje do znanja da ste i vi sudija iz beton lige, i da je takvo ponasanje ok. Druga stvar je, Mazic je PUSTAO PREDNOST Portugalu kada je Pepe odigrao loptu, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, Mazic prakticno vraca igru unazad, i sudi (kontra) faul za Nemacku na mestu (minimalnog) kontakta glavom. To je direktno krsenje pravila.

Naj naj

pre 9 godina

Po meni je Roben odavno, naj bolji fudbaler. Po tome sto je naj korisniji za ekipu, a to je i naj bitnije. On igra sa naj vise zelje na svetskim i evropskim prvenstvima. Ko je gledao proslo finale Holandije i Spanije, ova utakmica ce mu biti potpuno jasna.

EuroNix

pre 9 godina

Sada je ponovo stuplia na scena politika i sport. Penal za Nemce je sporan ali se moze svirati. Posle toga cist prekrsaj nad Almeidom u 26 minuti na 20 metara nije sviran (Hummels). Bila bi to velika prilika za CR7. U 27 minuti Almeida napusta utakmicu zbog povrede. Kasnije Hummels postize gol, bez direktnog cuvara. Crveni za Pepea nije postojao. Madzic je svirao tek kad je Pepe prisao Muelleru i postavio glavu na njegovu glavu. Provokacija da ali iskljucenje ne, zato postoji zuti. U drugom poluvremenu nije sviran ocigledan prekrsaj nad Ederom u sesnaestercu. Prekrsaj mnogo ociglednije nego penal za Nemce. Nemci 11 na 11 ne bi nikad stigli do 4 gola razlike uz to I ne svirani penal za Portugaliju. Rezultat bi maximalno bio dva gola razlike za Nemce. Sudija je uticao na rezultat na ovoj utakmici a I na dalji tok prvenstva. Ovo je takmicenje po grupama gde se bodovi a I GOL RAZLIKA racuna.

dzeks

pre 9 godina

haha koji udarac?! ako ono smatrate udarcem onda ovde nešto ne štima, niste objektivni. pa čak i Miler je u intervjuu izjavio kako se "nada da ta scena nije preterano glupo izgledala", u tom smislu "nadam se da me nećete kriviti zbog očigledno prestroge reakcije sudije na takvu sitnicu". Onaj Pepe je budala i izletio bi verovatno svakako u toku utakmice, ali ono je bilo prestrogo od sudije!

Dule

pre 9 godina

Mazic je naseo na Milerov bezobrazni i provokatorski odnos prema protivnickim igracima.
Miler je po tome poznat u Bundesligi.
Mazic je navijao za "svabe", inace bi dosudio penal i za Portugal pri kraju meca.

d

pre 9 godina

pepe prisao coveku koji sedi na travi i udario ga glavom. sta je trebalo da uradi sudija? razmazili su psihopatu (pepe nije prljav igrac, on je nekontrolisani psiho) u realu, gde mu je svasta dozvoljeno.
a penal je bio toliko ocigledan, da ne znam sta bih rekao. navijao sam za portugal ali su me mnogo razocarali, tako da mi je milo sto su ih nemci napunili. ne kapiram kako almeida igra na sp. covek je amater. jedva hoda. vec posle prvog duela se povredio. jadno.

Djuro

pre 9 godina

Sudija moze da pogresi ali ja nisam video da je sudija pogresio. Penal je postojao. Za crveni je kriv portugalski trener - sto uopste strvinu zove u reprezentaciju. Sudija bi pogresio da ga nije izbacio posle onoga.

Boki

pre 9 godina

Mislim da je I Vucic odusevljen sudjenjem Mazica. Bez greske a sve je to iz loze pratila Angela. Tako to Rade Pravi saveznici. Salu na stranu sudjenje bez greske!

acabMatori

pre 9 godina

Desi se da sudija (covek) pogresi, ali ste sami krivi sto su vam dali 4 gola, iskreno. Ronaldo je mnogo lopti potrosio a nista nije uradio. Nadam se da cete proci dalje ali bice vasm tesko i protiv Gane, koja mnogo trci i dobra je ekipa, mozda tehnicki i najbolja od svoh u Africi. Ni SAD nije slab, ali videcemo, ipak sve zavisi od vas.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Odlično je sudio, trebao je i žuti pokazat milleru zbog prenemaganja/provociranja nakon sto je ovom dao crveni.
I penal jedan za Portugal je mogao svirat na Ederu.

Stručnjak

pre 9 godina

Odlično sudjenje... Možda je mogo dosuditi penal Portugalu ali već su gubili 0-3 tako da ne mislim da je sudija sudio loše... Naprotiv

kela

pre 9 godina

Sta je stvarno pogresio Mazic... nije da ga branim al' stvarno ne vidim nista sporno, portugal je sam kriv za poraz, sem one jedne sanse na pocetku i ronaldo iz slobodnjaka nista nisu napravili, sto je jos gore nemci mogu i dosta bolje od ovoga ali su igrali taman koliko treba ....

MICKEY

pre 9 godina

Ja kod Mazica vidim samo jednu gresku!!! Zapravo,dve!!! Prvo,zuti karton je zasluzio i Miler,jer je i on nastavio svadju i provokaciju na ruzan nacin!!! I drugo,ofsajd Nemaca u akciji koja se srecom nije zavrsila golom! Trazili su Portugalci ofsajd,ali nisu ga dobili! Ali,tu nije kriv Mazic,vec pomocni sudija(ne znam koji od nasih pomocnih je bio na toj strani ali ocigledno njegova greska)! Tako da,sve u svemu dobra predstava nase trojke!!!

Duda13

pre 9 godina

(EuroNix, 17. jun 2014 11:28)
Kod penala koji je dosudjen Nemackoj, pri prijemu lopte,stoper Portugala drzi obe ruke na ramenima nemackog igraca,nakon okretanja ka golu desnom rukom i dalje povlaci Nemca za dres, tako da dosudjen penal nije greska. Drzanje rukama,povlacenje i guranje rukama se uvek kaznjava prekrsajem.
Kod starta Humelsa, Almeida pada nakon klizeceg starta na loptu bez kontakta sa Humelsom,tako da prekrsaja nema. Sto se tice crvenog kartona Pepeu, sasvim opravdan. Nije ga dobio zbog starta,vec zbog unosenja Mileru i udaranja glavom, a prethodno je dobio jednu usmenu opomenu.
A sto se tice "penala@ za Portugal, nakon suta i odbrane Nojera, Eder i stoper Nemacke istovremeno stertuju na loptu, Eder je, istina, stigao pre, levom nogom,djonom, odbija loptu do Nojera, i pada ali ne zbog starta sa stoperom Nemacke, tako da o penalu nema ni govora

Only You

pre 9 godina

Navijao sam za Portugal,samo da kažem,sad vi branimo sudiju jer je naš,a da se to nama desilo bilo bi suprotno,penal ako je bio,trebao je dati i crveni,a isključenje nije imalo veze sa vezom,malo realnosti molim
(nas i Rusa, 17. jun 2014 00:45)

Gledao sam prenos na engleskoj TV, gde su strucni konsultanti bili Patrik Vijera i Fabio Kanavaro. Obojca su bili zgranuti onim sto je uradio Pepe i rekli su da je crveni karton zasluzen.
Al kad ti kazes da iskljucenje nema veze sa vezom onda to ima posebnu tezinu.

glups

pre 9 godina

https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/desmond-kane/muller-hero-villain-spectre-play-acting-dilutes-germany-191154671.html

procitajte, niko ne prica da je mazic pogresio, svi krive milera za foliranje (nije "fer-plej"), koje je izazvalo reakciju pepea (kazu da je zbog njegove reakcije morao dobiti crveni karton). eto, svi su kivni na milera, dobar glumac i varalica, i na pepea (nije ostao smiren).

Slobo

pre 9 godina

Pa Mazicu se jedino zamera nedosuđen penal za Portugal.Po meni, postojali su svi uslovi da se penal dosudi. Mislim da je u toj situaciji pogresio zato sto ga je prethodno pogodila lopta, kada su Nemci krenuli u kontru. I umesto kontre Nemaca, imali smo rekontru Portugalaca koju je naravno nenamerno omogucio Mažić. Mislim da ga je to malo pokolebalo da pokaze na penal.

mrmlj

pre 9 godina

da se ne lazemo, kada bi pepe na svakoj utakmici koju igra dobio po jedan crveni karton ni kriv ni duzan vec samo na "staru slavu", ne bi bilo nezasluzeno. smatram da je ono unosenje u lice mileru i guranje istog glavom nakon dosudjenog faula dovoljno nesportski potez za crveni karton a pepe neka ubuduce vise misli o tome kako da zaustavi protivnika nego kako da ga isprovocira i bice mu znatno bolje.

BB king

pre 9 godina

Savrseno je odradio posao Mazic danas, ko ima neke primedbe na penal i crveni karton nek pogleda usporeni snimak sve ce vam biti jasno. Bravo za naseg sudiju. I veoma mi je drago sto je Pepe dobio crveni.

Simon

pre 9 godina

Dečko zna za pravilo broj jedan: "Nikada se ne žali na sudiju kada izgubiš sa 4:0". Sve najbolje Portugalu želim i vidim ih u drugom krugu. Idemo majstori!

kutakzaspornitrenutak

pre 9 godina

Druga stvar je, Mazic je PUSTAO PREDNOST Portugalu kada je Pepe odigrao loptu, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, Mazic prakticno vraca igru unazad, i sudi (kontra) faul za Nemacku na mestu (minimalnog) kontakta glavom. To je direktno krsenje pravila.
(shazam, 17. jun 2014 05:56)

E to, vidis, nisi dobro razumeo. Sudija je pustio prednost, a nakon sto se ovaj vratio i zakacio Mulera glavom, NIJE vratio igru unazad, vec je svirao FAUL za Nemacku zbog tog udarca glavom. Faul, ukoliko je flagrantan kao sto je ovaj, moze da se sudi i bez lopte. To nije direktno krsenje pravila od sudije, vec direktno nepoznavanje pravila igre od tebe.