Fudbal 80

Nedelja, 15.06.2014.

17:30

Pobeda Švajcarske u 93. minutu!

Sekunde su nas delile od prvog remija na Mundijalu, ali je Švajcarska ipak golom u 93. minutu savladala Ekvador 2:1 (0:1).

Pobeda Švajcarske u 93. minutu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 9 godina

@ pinoche

Istina, ovde smo svi placeni i to dobro. I to drugo je istina, ima mnogo azilanata iz celog sveta, i na to su ljudi ovde ponosni. I volimo franke, ja bas mnogo. I nismo izkompleksirani, radimo mnogo i trudimo se da budemo bolji od drugih u delima, a ne u prici. Zato smo najbogatija zemlja na svetu, a vi se zapitajte zasto ste vi tu gde ste. Niste sigurno zbog Svajcarske.

hikk

pre 9 godina

Ova vijest nema nikakve veze za pobjedom Švajcarske,ali ima sa mojim raspoloženjem: izbacili smo Island u baražu za svjetsko prvenstvo u rukometu,naprijed Bosno

BiH

pre 9 godina

Argentina, Brazil, Urugvaj, SAD, Francuska, BiH, Svajcarska, Meksiko,... skoro sve reprezentacije su multikulturalne, ali mnogima smetaju albanci, bosanci i hrvati u svajcarskoj, pitam se samo zasto, Messi je italijanskih korijena pa nijedan italijan nije pomislio da "polaze pravo" na njega.

BiH

pre 9 godina

Argentina, Brazil, Urugvaj, SAD, Francuska, BiH, Svajcarska, Meksiko,... skoro sve reprezentacije su multikulturalne, ali mnogima smetaju albanci, bosanci i hrvati u svajcarskoj, pitam se samo zasto, Messi je italijanskih korijena pa nijedan italijan nije pomislio da "polaze pravo" na njega.

Skituljko

pre 9 godina

Djole nije tebi dobro. Inace Ekvador nema veze sa fudbalom, steta bi bila da nije pobedila Svajcarska jer iako imaju uglavnom albanske igrace kvalitet je definitivno na njihovoj strani. Da, i ostetili su ih za gol, ove sudije treba odmah novcano pokaznjavati da se uzmu u pamet na vreme, pa sta bi bilo da ovakve greske prave u osmini, cetvrtini, polu ili finalu.

ch

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV(Gargamel, 15. jun 2014 18:23)Evo jako dobar link http://blabseal.de/divegrass/, budite ljubazni i ne sirite kome ne morate da ne bi pocelo da laguje.
(banes, 15. jun 2014 18:52)
///////Imaš wilmaa,samo se gratis registruj,i to je to!sve imaš direktno i hd....jednom se registruješ i imaš ga uvek.pozz

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

sve ozbiljne reprezentacije imaju ozbiljnog centralnog veznog igraca...da je nasoj reprezentaciji jedan Gokan Inler, verovatno bismo i mi bili deo prvenstva...inace, Svajcarska deluje kao mocna reprezentacija, vrlo uigrana, vrlo sigurna, solidno popunjena na svim mestima...prolazak u narednu rundu gotovo obezbedjen, ocekuje se da budu dostojan protivnik bilo kojoj ekipi u nokaut fazi..

Ograničenost u glavi

pre 9 godina

Zemlja u kojoj sto godina nakon prisajedinjenja trećinu teritorije još uvek zovu "preko", mora da ima ovakve komentatore.

Ivan

pre 9 godina

Dok oni igraju za Svajcarsku njihove zemljake transportuju svakog vikenda nazad.Mozda da tuze Svajcarce sudu u Strazburu.Ups Svajcarska nije u EU,nista da ih posaljemo doktoru Justinu mozda on pored ksenofobije leci i hipokriziju.

marko marin

pre 9 godina

Džaka, Šaćiri, Behrami, Januzaj, kakva bi to bila ekipa kad bi igrali za Kosovo, iskreno, meni je jako žao što ne mogu da igraju, to bi bila vrhunska ekipa.
(azim, 15. jun 2014 19:33)

Mislis za Srbiju ?

Terapeut Justin

pre 9 godina

Kome smetaju imena fudbalera Svajcarske, posle svake njihove utakmice dajem besplatan tretman u svojoj ordinaciji .Ako ste zdravstveno osigurani,moze i u toku radnog vremena na Dr "Laza Lazarevic".

NS

pre 9 godina

Šta vam toliko smetaju ti Albanci u Švajcarskoj reprezentaciji?! Pa mi da pored Ljajića i Sulejmanija da imamo još recimo po jednog Hrvata,Slovaka i dva Mađara u prvoj postavi i da smo se kvalifikovali za Brazil, jel bi vam to bio problem?

Paklena pomoranža

pre 9 godina

Mozete samo da im pljunete pod prozor pokvareni Srbi ko ste vi da komentarišete ko ce da igra u Švajcarskoj uostalom to je multinacionalna zemlja ali džabe pričati !!!

NS

pre 9 godina

Šta vam toliko smetaju ti Albanci u Švajcarskoj reprezentaciji?! Pa mi da pored Ljajića i Sulejmanija da imamo još recimo po jednog Hrvata,Slovaka i dva Mađara u prvoj postavi i da smo se kvalifikovali za Brazil, jel bi vam to bio problem?

Nista cudno

pre 9 godina

Nema tu nicega neobicnog - deca "gastarbajtera" i azilanata traze u fudbalu sansu za sebe, u Svajcarskoj, Nemackoj, Austriji, isto kao sto to u Francuskoj, Holandiji ili Engleskoj cine deca useljenika iz nekadasnjih kolonija. I isto kao sto u Americi oni iz nize klase (da ne spominjem sad rase) u sportu i muzici vide jedinu sansu za sebe. Naravno, nece igrati fudbal deca Sakirija, Behramija, Rodrigeza - igrace fudbal deca novih azilanata i gastrabajtera, deca novih useljenika. Neki preteruju u komplimentima ovim Albancima u redovima Svajcarske - dobri su, ali nijedan od njih ne vredi koliko nekad Prekazi ili Vokri! Onaj Bosanac Seferovic, strelac odlucujucedg gola, nije bas to morao slaviti tako sto ce - plaziti jezik! A Ekvadorcu koji je pre tog gola promasio veliku sansu treba odmah dati nase drzavljanstvo! To je taj odvratni "fudbal", kad se igraci "namestaju", naprave uvek potez vise, a onda se kao cude zbog promasaja! To namestanje kostalo je Ekvador poraza. A koliko su se nasi dosad namestali i promasivali - tome broja nema. Zato protiv eksplozivnih Holandjana i slicnih nikad necemo imati ni promil sanse da se nosimo s njima! Jer, dovoljna je nama muka da se nosimo sa samima sobom!

Maxim-Liverpool

pre 9 godina

Pazi ovo, Srbi pokusavaju da objasne ko moze a ko ne moze da igra za Svajcarsku, ej Svajcarskoj?! Koliko smo zatuceni, sacuvaj Boze. Svi oni su rodjeni u Svajcarskoj. Vrtic, skola, zanat, fudbal... I gde je Problem da igraju za tu drzavu? Alo, u 21. veku smo seljacine jedne. Onda vam verovatno padne mrak na oci kad npr. sestre Moldovan, Higl, Sulejmani, Siladji, Troicki, nastupaju za Srbiju? Al' dobro, razumem, kakv narod, takva i drzava... Koji propalitet, majko mila.

Djole

pre 9 godina

Leto 1994. SP u SAD. Prvo SP koje ozbiljno pratim. Očekujem da utakmica osmine finala Meksiko-Bugarska. Navijam za Meksiko još od prve utakmice u grupi i poraza od Norveške. Navijao sam za njih jer su drugačiji, za razliku od Norvežana koji su mi bili tako obični. A to je za jednog klinca veoma bitno. Meksiko se kasnije provukao kroz grupu, kao i Bugari.
Utamica je počela. Zvonko Mihajlovski počinje sa metaforama. Ponavlja po ko zna koji put kako golman Horhe Kampos sam sebi šije dresove. Burazer i ja ćutimo i upijamo svaku reč. Kampos je bio nestvaran lik, golman koji je u Meksiku po potrebi igrao i centarfora. Prvog poluvremena se slabo sećam. Bugarska je povela preko Stoičkova, a Meksiko je izjednačio iz sumnjivo dosuđenog penala. Poluvreme. Ćale dolazi kući. Prvo poluvreme je gledao u kafani i kivan je na sudiju zbog dosuđenog penala. Navijao je za Bugare kao i svi u kafani. Više puta psuje i ponavlja kako je sudija pokrao Bugare. Utakmica se nastavlja.
Ćale primećuje da nas dvojica navijamo za Meksiko i čudi se. Ja mu dajem neko objašnjenje kako su Bugari uvek ratovali protiv nas, a Meksikanci nam nikada ništa nisu skrivili. Mlađi brat samo odobrava glavom, a ćale ćuti i ne komentariše više. Drugo poluvreme gledamo u tišini, tek ponekad brat i ja pokažemo emocije, a ćale deluje kao da je postao neutralan. Pošto je posle produžetaka ostalo 1:1 izvodiće se penali. Prvi Meksikanac šalje loptu nebu pod oblake. Na scenu stupa legendarni Kampos. Onako nizak skače u stranu i brani jak šut Balakova. Skačemo od sreće, koja je kratko trajala. Meksikanci promašuju penale kao na traci. Sa suzama u očima ispraćam pobedonosni gol Jordana Lečkova. Ćale je isto poludeo, proziva igrače Meksika kako su nesposobni i ne mogu da daju gol sa penala uz konstataciju da je Meksiko bio mnogo bolji... Na moje pitanje da im je sudija poklonio penal u prvom poluvremenu odovara: Ne, ne, ono je bio čist penal!

Ovo vam nisam ispričao da pokažem svoju ljubav prema Meksiku (iskreno baš me briga za njih), niti da objasnim kako se moj otac transformisao za jedno poluvreme i počeo da navija za Meksiko (verovatno ga i nije bilo mnogo briga i za jedne i za druge. Mora čovek da navija za nekoga, a mi smo ga ubedili svojom strašću i iskrenim navijanjem). Ovo sam napisao jer je to SVETSKO PRVENSTVO! Odlično sad sećam i pamtim detelje sa neke nebitne utakmice koja je bila pre 20 godina! E to je ono što čini SP posebnim. Događaji koji ostaju urezani u sećanjima čitav život.
Uživajte u fudbalu. Evo na ovoj tekmi navijam za Ekvador. :-)

Ivan kg

pre 9 godina

Federer nevera! Ubite me ako neki Svajcarac navija za ovu ekipu, samo im jos hvali General Mandzo!
(FCB Vizemeister dahoam, 15. jun 2014 19:47)

E ako im Mandzo "hvali" :D

azim

pre 9 godina

Džaka, Šaćiri, Behrami, Januzaj, kakva bi to bila ekipa kad bi igrali za Kosovo, iskreno, meni je jako žao što ne mogu da igraju, to bi bila vrhunska ekipa.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Iskreno,nije mi drago sto su Blaterovi,Albanci pobedili ali ruku na srce,ono sto je uradio Arojo je zasluzilo da se kazni na ovakav nacin.Svaka cast sudiji na pustanju prednosti,prilikom faula.

veliki strumf

pre 9 godina

Kakav zavrsetak, kakvo ludilo! Ekvadorac glumi Mesija umesto da zakuca zicer i gubi loptu, sudija fenomenalno pusta prednost (inace, Irmatov je sudio prvu utakmicu na proslom SP), i onda pada ipak zasluzeni gol (jer je Svajcarcima cist gol ponisten), mada je sumnjivo da nije bio ofsajd iz onog jednog ugla iz vazduha posmatrano (videce se na nekom drugom snimku da li jeste ili ne). Man of the match: OTMAR HICFELD! Sta znaci imati vrhunskog, iskusnog strucnjaka na klupi. Pogodio je obe izmene, obojica rezervista su dali golove. Pogodio je i trenutak kada da ih ubaci. Alal vera. Gotivna ova Svajcarska sa njihovim azilantima. Ovo je vec treca utakmica koja dolazi iz velikog prelaza, a bilo je jos nekoliko preokreta samo sto nije islo iz keca u dvojku, vec iz iksa. Najzanimljivije prvenstvo otkad ja pratim.

vs

pre 9 godina

Kakva dilema: da li navijati za zemlju banana i galapagoskih kornjaca ili, zemlju azilanata, placenika i ostalih ljubitelja franaka!?

Svajcarska da nema azilanata bila bi kao Lihtenstajn. U Svajcarskoj su Svajcarci (pravi) nacionalna manjina. Zanimljivo: ko sve ne zivi tamo, ko sve nije pobegao, a oni ne gube na ekonomskoj snazi. Znaci, nisu ih upropastili razni azilanti, vec su se privikli na dobar sistem i zive kvalitetno.

e-one

pre 9 godina

Kirgistanac?Verovatno su ga pokupili sa nekog brda dok je cuvao ovce i jel moguce da FIFA delegira maltene slepe sudije?iz utakmice u utakmicu direktno kroje rezultate...

Никола

pre 9 godina

A jel ima neki rođeni Švajcarac u njihovoj reprezentaciji?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 15. jun 2014 18:23)


Што би то тебе било брига. Људи играју фудбал, то је најбитније. Сви су они Швајцарци. Иѕзгледа да то нама Србима није јасно, јер ми мислимо да Србин само може да буде тропрсти православац и да му се презиме завршава на ИЋ. Сви остали су небитни. Гледајмо и учимо од Швајцараца.

Bidzi

pre 9 godina

Drmic, Gavranovic, Seferovic, Shaqiri, Dzemalili, Behrami, Xhaka, Gokhan, Burki...Sta je ovo ljudi moji? Kakav je ovo sastav Svajcarske? Cija je ovo reprezentacija?
(Milorad, 15. jun 2014 18:37)
/////////////////Multikulti,bre!

Zwolle

pre 9 godina

kakvo lupetanje... apsolutni favorit, ko ce sa druge pozicije... zivi bili pa videli Svajcarce na prvom mestu grupe!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svasta!, 15. jun 2014 17:49)
E jesi strucnjak...

Gargamel

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV

banes

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV
(Gargamel, 15. jun 2014 18:23)

Evo jako dobar link http://blabseal.de/divegrass/, budite ljubazni i ne sirite kome ne morate da ne bi pocelo da laguje.

Milorad

pre 9 godina

Drmic, Gavranovic, Seferovic, Shaqiri, Dzemalili, Behrami, Xhaka, Gokhan, Burki...Sta je ovo ljudi moji? Kakav je ovo sastav Svajcarske? Cija je ovo reprezentacija?

Miroslav

pre 9 godina

Da li je moguće da je ovaj komentator toliko ćorav da ne konstatuje nijednom kako fantastično izgledaju tribine ovako žuto-crvene. Pravo pravcato drvo je ovaj lik! Vaše pravo da vam zaplene imovinu ako vam je mrsko da plaćate da ovakvi dunsteri primaju platu

Djole

pre 9 godina

Leto 1994. SP u SAD. Prvo SP koje ozbiljno pratim. Očekujem da utakmica osmine finala Meksiko-Bugarska. Navijam za Meksiko još od prve utakmice u grupi i poraza od Norveške. Navijao sam za njih jer su drugačiji, za razliku od Norvežana koji su mi bili tako obični. A to je za jednog klinca veoma bitno. Meksiko se kasnije provukao kroz grupu, kao i Bugari.
Utamica je počela. Zvonko Mihajlovski počinje sa metaforama. Ponavlja po ko zna koji put kako golman Horhe Kampos sam sebi šije dresove. Burazer i ja ćutimo i upijamo svaku reč. Kampos je bio nestvaran lik, golman koji je u Meksiku po potrebi igrao i centarfora. Prvog poluvremena se slabo sećam. Bugarska je povela preko Stoičkova, a Meksiko je izjednačio iz sumnjivo dosuđenog penala. Poluvreme. Ćale dolazi kući. Prvo poluvreme je gledao u kafani i kivan je na sudiju zbog dosuđenog penala. Navijao je za Bugare kao i svi u kafani. Više puta psuje i ponavlja kako je sudija pokrao Bugare. Utakmica se nastavlja.
Ćale primećuje da nas dvojica navijamo za Meksiko i čudi se. Ja mu dajem neko objašnjenje kako su Bugari uvek ratovali protiv nas, a Meksikanci nam nikada ništa nisu skrivili. Mlađi brat samo odobrava glavom, a ćale ćuti i ne komentariše više. Drugo poluvreme gledamo u tišini, tek ponekad brat i ja pokažemo emocije, a ćale deluje kao da je postao neutralan. Pošto je posle produžetaka ostalo 1:1 izvodiće se penali. Prvi Meksikanac šalje loptu nebu pod oblake. Na scenu stupa legendarni Kampos. Onako nizak skače u stranu i brani jak šut Balakova. Skačemo od sreće, koja je kratko trajala. Meksikanci promašuju penale kao na traci. Sa suzama u očima ispraćam pobedonosni gol Jordana Lečkova. Ćale je isto poludeo, proziva igrače Meksika kako su nesposobni i ne mogu da daju gol sa penala uz konstataciju da je Meksiko bio mnogo bolji... Na moje pitanje da im je sudija poklonio penal u prvom poluvremenu odovara: Ne, ne, ono je bio čist penal!

Ovo vam nisam ispričao da pokažem svoju ljubav prema Meksiku (iskreno baš me briga za njih), niti da objasnim kako se moj otac transformisao za jedno poluvreme i počeo da navija za Meksiko (verovatno ga i nije bilo mnogo briga i za jedne i za druge. Mora čovek da navija za nekoga, a mi smo ga ubedili svojom strašću i iskrenim navijanjem). Ovo sam napisao jer je to SVETSKO PRVENSTVO! Odlično sad sećam i pamtim detelje sa neke nebitne utakmice koja je bila pre 20 godina! E to je ono što čini SP posebnim. Događaji koji ostaju urezani u sećanjima čitav život.
Uživajte u fudbalu. Evo na ovoj tekmi navijam za Ekvador. :-)

Bidzi

pre 9 godina

Drmic, Gavranovic, Seferovic, Shaqiri, Dzemalili, Behrami, Xhaka, Gokhan, Burki...Sta je ovo ljudi moji? Kakav je ovo sastav Svajcarske? Cija je ovo reprezentacija?
(Milorad, 15. jun 2014 18:37)
/////////////////Multikulti,bre!

Никола

pre 9 godina

A jel ima neki rođeni Švajcarac u njihovoj reprezentaciji?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 15. jun 2014 18:23)


Што би то тебе било брига. Људи играју фудбал, то је најбитније. Сви су они Швајцарци. Иѕзгледа да то нама Србима није јасно, јер ми мислимо да Србин само може да буде тропрсти православац и да му се презиме завршава на ИЋ. Сви остали су небитни. Гледајмо и учимо од Швајцараца.

Maxim-Liverpool

pre 9 godina

Pazi ovo, Srbi pokusavaju da objasne ko moze a ko ne moze da igra za Svajcarsku, ej Svajcarskoj?! Koliko smo zatuceni, sacuvaj Boze. Svi oni su rodjeni u Svajcarskoj. Vrtic, skola, zanat, fudbal... I gde je Problem da igraju za tu drzavu? Alo, u 21. veku smo seljacine jedne. Onda vam verovatno padne mrak na oci kad npr. sestre Moldovan, Higl, Sulejmani, Siladji, Troicki, nastupaju za Srbiju? Al' dobro, razumem, kakv narod, takva i drzava... Koji propalitet, majko mila.

Milorad

pre 9 godina

Drmic, Gavranovic, Seferovic, Shaqiri, Dzemalili, Behrami, Xhaka, Gokhan, Burki...Sta je ovo ljudi moji? Kakav je ovo sastav Svajcarske? Cija je ovo reprezentacija?

NS

pre 9 godina

Šta vam toliko smetaju ti Albanci u Švajcarskoj reprezentaciji?! Pa mi da pored Ljajića i Sulejmanija da imamo još recimo po jednog Hrvata,Slovaka i dva Mađara u prvoj postavi i da smo se kvalifikovali za Brazil, jel bi vam to bio problem?

Terapeut Justin

pre 9 godina

Kome smetaju imena fudbalera Svajcarske, posle svake njihove utakmice dajem besplatan tretman u svojoj ordinaciji .Ako ste zdravstveno osigurani,moze i u toku radnog vremena na Dr "Laza Lazarevic".

Nista cudno

pre 9 godina

Nema tu nicega neobicnog - deca "gastarbajtera" i azilanata traze u fudbalu sansu za sebe, u Svajcarskoj, Nemackoj, Austriji, isto kao sto to u Francuskoj, Holandiji ili Engleskoj cine deca useljenika iz nekadasnjih kolonija. I isto kao sto u Americi oni iz nize klase (da ne spominjem sad rase) u sportu i muzici vide jedinu sansu za sebe. Naravno, nece igrati fudbal deca Sakirija, Behramija, Rodrigeza - igrace fudbal deca novih azilanata i gastrabajtera, deca novih useljenika. Neki preteruju u komplimentima ovim Albancima u redovima Svajcarske - dobri su, ali nijedan od njih ne vredi koliko nekad Prekazi ili Vokri! Onaj Bosanac Seferovic, strelac odlucujucedg gola, nije bas to morao slaviti tako sto ce - plaziti jezik! A Ekvadorcu koji je pre tog gola promasio veliku sansu treba odmah dati nase drzavljanstvo! To je taj odvratni "fudbal", kad se igraci "namestaju", naprave uvek potez vise, a onda se kao cude zbog promasaja! To namestanje kostalo je Ekvador poraza. A koliko su se nasi dosad namestali i promasivali - tome broja nema. Zato protiv eksplozivnih Holandjana i slicnih nikad necemo imati ni promil sanse da se nosimo s njima! Jer, dovoljna je nama muka da se nosimo sa samima sobom!

Paklena pomoranža

pre 9 godina

Mozete samo da im pljunete pod prozor pokvareni Srbi ko ste vi da komentarišete ko ce da igra u Švajcarskoj uostalom to je multinacionalna zemlja ali džabe pričati !!!

azim

pre 9 godina

Džaka, Šaćiri, Behrami, Januzaj, kakva bi to bila ekipa kad bi igrali za Kosovo, iskreno, meni je jako žao što ne mogu da igraju, to bi bila vrhunska ekipa.

NS

pre 9 godina

Šta vam toliko smetaju ti Albanci u Švajcarskoj reprezentaciji?! Pa mi da pored Ljajića i Sulejmanija da imamo još recimo po jednog Hrvata,Slovaka i dva Mađara u prvoj postavi i da smo se kvalifikovali za Brazil, jel bi vam to bio problem?

vs

pre 9 godina

Kakva dilema: da li navijati za zemlju banana i galapagoskih kornjaca ili, zemlju azilanata, placenika i ostalih ljubitelja franaka!?

Svajcarska da nema azilanata bila bi kao Lihtenstajn. U Svajcarskoj su Svajcarci (pravi) nacionalna manjina. Zanimljivo: ko sve ne zivi tamo, ko sve nije pobegao, a oni ne gube na ekonomskoj snazi. Znaci, nisu ih upropastili razni azilanti, vec su se privikli na dobar sistem i zive kvalitetno.

veliki strumf

pre 9 godina

Kakav zavrsetak, kakvo ludilo! Ekvadorac glumi Mesija umesto da zakuca zicer i gubi loptu, sudija fenomenalno pusta prednost (inace, Irmatov je sudio prvu utakmicu na proslom SP), i onda pada ipak zasluzeni gol (jer je Svajcarcima cist gol ponisten), mada je sumnjivo da nije bio ofsajd iz onog jednog ugla iz vazduha posmatrano (videce se na nekom drugom snimku da li jeste ili ne). Man of the match: OTMAR HICFELD! Sta znaci imati vrhunskog, iskusnog strucnjaka na klupi. Pogodio je obe izmene, obojica rezervista su dali golove. Pogodio je i trenutak kada da ih ubaci. Alal vera. Gotivna ova Svajcarska sa njihovim azilantima. Ovo je vec treca utakmica koja dolazi iz velikog prelaza, a bilo je jos nekoliko preokreta samo sto nije islo iz keca u dvojku, vec iz iksa. Najzanimljivije prvenstvo otkad ja pratim.

marko marin

pre 9 godina

Džaka, Šaćiri, Behrami, Januzaj, kakva bi to bila ekipa kad bi igrali za Kosovo, iskreno, meni je jako žao što ne mogu da igraju, to bi bila vrhunska ekipa.
(azim, 15. jun 2014 19:33)

Mislis za Srbiju ?

Zwolle

pre 9 godina

kakvo lupetanje... apsolutni favorit, ko ce sa druge pozicije... zivi bili pa videli Svajcarce na prvom mestu grupe!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svasta!, 15. jun 2014 17:49)
E jesi strucnjak...

Skituljko

pre 9 godina

Djole nije tebi dobro. Inace Ekvador nema veze sa fudbalom, steta bi bila da nije pobedila Svajcarska jer iako imaju uglavnom albanske igrace kvalitet je definitivno na njihovoj strani. Da, i ostetili su ih za gol, ove sudije treba odmah novcano pokaznjavati da se uzmu u pamet na vreme, pa sta bi bilo da ovakve greske prave u osmini, cetvrtini, polu ili finalu.

Ivan kg

pre 9 godina

Federer nevera! Ubite me ako neki Svajcarac navija za ovu ekipu, samo im jos hvali General Mandzo!
(FCB Vizemeister dahoam, 15. jun 2014 19:47)

E ako im Mandzo "hvali" :D

Milan

pre 9 godina

@ pinoche

Istina, ovde smo svi placeni i to dobro. I to drugo je istina, ima mnogo azilanata iz celog sveta, i na to su ljudi ovde ponosni. I volimo franke, ja bas mnogo. I nismo izkompleksirani, radimo mnogo i trudimo se da budemo bolji od drugih u delima, a ne u prici. Zato smo najbogatija zemlja na svetu, a vi se zapitajte zasto ste vi tu gde ste. Niste sigurno zbog Svajcarske.

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

sve ozbiljne reprezentacije imaju ozbiljnog centralnog veznog igraca...da je nasoj reprezentaciji jedan Gokan Inler, verovatno bismo i mi bili deo prvenstva...inace, Svajcarska deluje kao mocna reprezentacija, vrlo uigrana, vrlo sigurna, solidno popunjena na svim mestima...prolazak u narednu rundu gotovo obezbedjen, ocekuje se da budu dostojan protivnik bilo kojoj ekipi u nokaut fazi..

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Iskreno,nije mi drago sto su Blaterovi,Albanci pobedili ali ruku na srce,ono sto je uradio Arojo je zasluzilo da se kazni na ovakav nacin.Svaka cast sudiji na pustanju prednosti,prilikom faula.

e-one

pre 9 godina

Kirgistanac?Verovatno su ga pokupili sa nekog brda dok je cuvao ovce i jel moguce da FIFA delegira maltene slepe sudije?iz utakmice u utakmicu direktno kroje rezultate...

Miroslav

pre 9 godina

Da li je moguće da je ovaj komentator toliko ćorav da ne konstatuje nijednom kako fantastično izgledaju tribine ovako žuto-crvene. Pravo pravcato drvo je ovaj lik! Vaše pravo da vam zaplene imovinu ako vam je mrsko da plaćate da ovakvi dunsteri primaju platu

banes

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV
(Gargamel, 15. jun 2014 18:23)

Evo jako dobar link http://blabseal.de/divegrass/, budite ljubazni i ne sirite kome ne morate da ne bi pocelo da laguje.

Gargamel

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV

BiH

pre 9 godina

Argentina, Brazil, Urugvaj, SAD, Francuska, BiH, Svajcarska, Meksiko,... skoro sve reprezentacije su multikulturalne, ali mnogima smetaju albanci, bosanci i hrvati u svajcarskoj, pitam se samo zasto, Messi je italijanskih korijena pa nijedan italijan nije pomislio da "polaze pravo" na njega.

BiH

pre 9 godina

Argentina, Brazil, Urugvaj, SAD, Francuska, BiH, Svajcarska, Meksiko,... skoro sve reprezentacije su multikulturalne, ali mnogima smetaju albanci, bosanci i hrvati u svajcarskoj, pitam se samo zasto, Messi je italijanskih korijena pa nijedan italijan nije pomislio da "polaze pravo" na njega.

hikk

pre 9 godina

Ova vijest nema nikakve veze za pobjedom Švajcarske,ali ima sa mojim raspoloženjem: izbacili smo Island u baražu za svjetsko prvenstvo u rukometu,naprijed Bosno

Ivan

pre 9 godina

Dok oni igraju za Svajcarsku njihove zemljake transportuju svakog vikenda nazad.Mozda da tuze Svajcarce sudu u Strazburu.Ups Svajcarska nije u EU,nista da ih posaljemo doktoru Justinu mozda on pored ksenofobije leci i hipokriziju.

Ograničenost u glavi

pre 9 godina

Zemlja u kojoj sto godina nakon prisajedinjenja trećinu teritorije još uvek zovu "preko", mora da ima ovakve komentatore.

ch

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV(Gargamel, 15. jun 2014 18:23)Evo jako dobar link http://blabseal.de/divegrass/, budite ljubazni i ne sirite kome ne morate da ne bi pocelo da laguje.
(banes, 15. jun 2014 18:52)
///////Imaš wilmaa,samo se gratis registruj,i to je to!sve imaš direktno i hd....jednom se registruješ i imaš ga uvek.pozz

azim

pre 9 godina

Džaka, Šaćiri, Behrami, Januzaj, kakva bi to bila ekipa kad bi igrali za Kosovo, iskreno, meni je jako žao što ne mogu da igraju, to bi bila vrhunska ekipa.

Никола

pre 9 godina

A jel ima neki rođeni Švajcarac u njihovoj reprezentaciji?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (only fools and horses, 15. jun 2014 18:23)


Што би то тебе било брига. Људи играју фудбал, то је најбитније. Сви су они Швајцарци. Иѕзгледа да то нама Србима није јасно, јер ми мислимо да Србин само може да буде тропрсти православац и да му се презиме завршава на ИЋ. Сви остали су небитни. Гледајмо и учимо од Швајцараца.

Terapeut Justin

pre 9 godina

Kome smetaju imena fudbalera Svajcarske, posle svake njihove utakmice dajem besplatan tretman u svojoj ordinaciji .Ako ste zdravstveno osigurani,moze i u toku radnog vremena na Dr "Laza Lazarevic".

marko marin

pre 9 godina

Džaka, Šaćiri, Behrami, Januzaj, kakva bi to bila ekipa kad bi igrali za Kosovo, iskreno, meni je jako žao što ne mogu da igraju, to bi bila vrhunska ekipa.
(azim, 15. jun 2014 19:33)

Mislis za Srbiju ?

Maxim-Liverpool

pre 9 godina

Pazi ovo, Srbi pokusavaju da objasne ko moze a ko ne moze da igra za Svajcarsku, ej Svajcarskoj?! Koliko smo zatuceni, sacuvaj Boze. Svi oni su rodjeni u Svajcarskoj. Vrtic, skola, zanat, fudbal... I gde je Problem da igraju za tu drzavu? Alo, u 21. veku smo seljacine jedne. Onda vam verovatno padne mrak na oci kad npr. sestre Moldovan, Higl, Sulejmani, Siladji, Troicki, nastupaju za Srbiju? Al' dobro, razumem, kakv narod, takva i drzava... Koji propalitet, majko mila.

Milorad

pre 9 godina

Drmic, Gavranovic, Seferovic, Shaqiri, Dzemalili, Behrami, Xhaka, Gokhan, Burki...Sta je ovo ljudi moji? Kakav je ovo sastav Svajcarske? Cija je ovo reprezentacija?

Paklena pomoranža

pre 9 godina

Mozete samo da im pljunete pod prozor pokvareni Srbi ko ste vi da komentarišete ko ce da igra u Švajcarskoj uostalom to je multinacionalna zemlja ali džabe pričati !!!

Miroslav

pre 9 godina

Da li je moguće da je ovaj komentator toliko ćorav da ne konstatuje nijednom kako fantastično izgledaju tribine ovako žuto-crvene. Pravo pravcato drvo je ovaj lik! Vaše pravo da vam zaplene imovinu ako vam je mrsko da plaćate da ovakvi dunsteri primaju platu

Bidzi

pre 9 godina

Drmic, Gavranovic, Seferovic, Shaqiri, Dzemalili, Behrami, Xhaka, Gokhan, Burki...Sta je ovo ljudi moji? Kakav je ovo sastav Svajcarske? Cija je ovo reprezentacija?
(Milorad, 15. jun 2014 18:37)
/////////////////Multikulti,bre!

NS

pre 9 godina

Šta vam toliko smetaju ti Albanci u Švajcarskoj reprezentaciji?! Pa mi da pored Ljajića i Sulejmanija da imamo još recimo po jednog Hrvata,Slovaka i dva Mađara u prvoj postavi i da smo se kvalifikovali za Brazil, jel bi vam to bio problem?

BiH

pre 9 godina

Argentina, Brazil, Urugvaj, SAD, Francuska, BiH, Svajcarska, Meksiko,... skoro sve reprezentacije su multikulturalne, ali mnogima smetaju albanci, bosanci i hrvati u svajcarskoj, pitam se samo zasto, Messi je italijanskih korijena pa nijedan italijan nije pomislio da "polaze pravo" na njega.

Ivan

pre 9 godina

Dok oni igraju za Svajcarsku njihove zemljake transportuju svakog vikenda nazad.Mozda da tuze Svajcarce sudu u Strazburu.Ups Svajcarska nije u EU,nista da ih posaljemo doktoru Justinu mozda on pored ksenofobije leci i hipokriziju.

Zwolle

pre 9 godina

kakvo lupetanje... apsolutni favorit, ko ce sa druge pozicije... zivi bili pa videli Svajcarce na prvom mestu grupe!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (svasta!, 15. jun 2014 17:49)
E jesi strucnjak...

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Iskreno,nije mi drago sto su Blaterovi,Albanci pobedili ali ruku na srce,ono sto je uradio Arojo je zasluzilo da se kazni na ovakav nacin.Svaka cast sudiji na pustanju prednosti,prilikom faula.

e-one

pre 9 godina

Kirgistanac?Verovatno su ga pokupili sa nekog brda dok je cuvao ovce i jel moguce da FIFA delegira maltene slepe sudije?iz utakmice u utakmicu direktno kroje rezultate...

NS

pre 9 godina

Šta vam toliko smetaju ti Albanci u Švajcarskoj reprezentaciji?! Pa mi da pored Ljajića i Sulejmanija da imamo još recimo po jednog Hrvata,Slovaka i dva Mađara u prvoj postavi i da smo se kvalifikovali za Brazil, jel bi vam to bio problem?

hikk

pre 9 godina

Ova vijest nema nikakve veze za pobjedom Švajcarske,ali ima sa mojim raspoloženjem: izbacili smo Island u baražu za svjetsko prvenstvo u rukometu,naprijed Bosno

Milan

pre 9 godina

@ pinoche

Istina, ovde smo svi placeni i to dobro. I to drugo je istina, ima mnogo azilanata iz celog sveta, i na to su ljudi ovde ponosni. I volimo franke, ja bas mnogo. I nismo izkompleksirani, radimo mnogo i trudimo se da budemo bolji od drugih u delima, a ne u prici. Zato smo najbogatija zemlja na svetu, a vi se zapitajte zasto ste vi tu gde ste. Niste sigurno zbog Svajcarske.

Djole

pre 9 godina

Leto 1994. SP u SAD. Prvo SP koje ozbiljno pratim. Očekujem da utakmica osmine finala Meksiko-Bugarska. Navijam za Meksiko još od prve utakmice u grupi i poraza od Norveške. Navijao sam za njih jer su drugačiji, za razliku od Norvežana koji su mi bili tako obični. A to je za jednog klinca veoma bitno. Meksiko se kasnije provukao kroz grupu, kao i Bugari.
Utamica je počela. Zvonko Mihajlovski počinje sa metaforama. Ponavlja po ko zna koji put kako golman Horhe Kampos sam sebi šije dresove. Burazer i ja ćutimo i upijamo svaku reč. Kampos je bio nestvaran lik, golman koji je u Meksiku po potrebi igrao i centarfora. Prvog poluvremena se slabo sećam. Bugarska je povela preko Stoičkova, a Meksiko je izjednačio iz sumnjivo dosuđenog penala. Poluvreme. Ćale dolazi kući. Prvo poluvreme je gledao u kafani i kivan je na sudiju zbog dosuđenog penala. Navijao je za Bugare kao i svi u kafani. Više puta psuje i ponavlja kako je sudija pokrao Bugare. Utakmica se nastavlja.
Ćale primećuje da nas dvojica navijamo za Meksiko i čudi se. Ja mu dajem neko objašnjenje kako su Bugari uvek ratovali protiv nas, a Meksikanci nam nikada ništa nisu skrivili. Mlađi brat samo odobrava glavom, a ćale ćuti i ne komentariše više. Drugo poluvreme gledamo u tišini, tek ponekad brat i ja pokažemo emocije, a ćale deluje kao da je postao neutralan. Pošto je posle produžetaka ostalo 1:1 izvodiće se penali. Prvi Meksikanac šalje loptu nebu pod oblake. Na scenu stupa legendarni Kampos. Onako nizak skače u stranu i brani jak šut Balakova. Skačemo od sreće, koja je kratko trajala. Meksikanci promašuju penale kao na traci. Sa suzama u očima ispraćam pobedonosni gol Jordana Lečkova. Ćale je isto poludeo, proziva igrače Meksika kako su nesposobni i ne mogu da daju gol sa penala uz konstataciju da je Meksiko bio mnogo bolji... Na moje pitanje da im je sudija poklonio penal u prvom poluvremenu odovara: Ne, ne, ono je bio čist penal!

Ovo vam nisam ispričao da pokažem svoju ljubav prema Meksiku (iskreno baš me briga za njih), niti da objasnim kako se moj otac transformisao za jedno poluvreme i počeo da navija za Meksiko (verovatno ga i nije bilo mnogo briga i za jedne i za druge. Mora čovek da navija za nekoga, a mi smo ga ubedili svojom strašću i iskrenim navijanjem). Ovo sam napisao jer je to SVETSKO PRVENSTVO! Odlično sad sećam i pamtim detelje sa neke nebitne utakmice koja je bila pre 20 godina! E to je ono što čini SP posebnim. Događaji koji ostaju urezani u sećanjima čitav život.
Uživajte u fudbalu. Evo na ovoj tekmi navijam za Ekvador. :-)

Skituljko

pre 9 godina

Djole nije tebi dobro. Inace Ekvador nema veze sa fudbalom, steta bi bila da nije pobedila Svajcarska jer iako imaju uglavnom albanske igrace kvalitet je definitivno na njihovoj strani. Da, i ostetili su ih za gol, ove sudije treba odmah novcano pokaznjavati da se uzmu u pamet na vreme, pa sta bi bilo da ovakve greske prave u osmini, cetvrtini, polu ili finalu.

BiH

pre 9 godina

Argentina, Brazil, Urugvaj, SAD, Francuska, BiH, Svajcarska, Meksiko,... skoro sve reprezentacije su multikulturalne, ali mnogima smetaju albanci, bosanci i hrvati u svajcarskoj, pitam se samo zasto, Messi je italijanskih korijena pa nijedan italijan nije pomislio da "polaze pravo" na njega.

Ograničenost u glavi

pre 9 godina

Zemlja u kojoj sto godina nakon prisajedinjenja trećinu teritorije još uvek zovu "preko", mora da ima ovakve komentatore.

Ivan kg

pre 9 godina

Federer nevera! Ubite me ako neki Svajcarac navija za ovu ekipu, samo im jos hvali General Mandzo!
(FCB Vizemeister dahoam, 15. jun 2014 19:47)

E ako im Mandzo "hvali" :D

vs

pre 9 godina

Kakva dilema: da li navijati za zemlju banana i galapagoskih kornjaca ili, zemlju azilanata, placenika i ostalih ljubitelja franaka!?

Svajcarska da nema azilanata bila bi kao Lihtenstajn. U Svajcarskoj su Svajcarci (pravi) nacionalna manjina. Zanimljivo: ko sve ne zivi tamo, ko sve nije pobegao, a oni ne gube na ekonomskoj snazi. Znaci, nisu ih upropastili razni azilanti, vec su se privikli na dobar sistem i zive kvalitetno.

Nista cudno

pre 9 godina

Nema tu nicega neobicnog - deca "gastarbajtera" i azilanata traze u fudbalu sansu za sebe, u Svajcarskoj, Nemackoj, Austriji, isto kao sto to u Francuskoj, Holandiji ili Engleskoj cine deca useljenika iz nekadasnjih kolonija. I isto kao sto u Americi oni iz nize klase (da ne spominjem sad rase) u sportu i muzici vide jedinu sansu za sebe. Naravno, nece igrati fudbal deca Sakirija, Behramija, Rodrigeza - igrace fudbal deca novih azilanata i gastrabajtera, deca novih useljenika. Neki preteruju u komplimentima ovim Albancima u redovima Svajcarske - dobri su, ali nijedan od njih ne vredi koliko nekad Prekazi ili Vokri! Onaj Bosanac Seferovic, strelac odlucujucedg gola, nije bas to morao slaviti tako sto ce - plaziti jezik! A Ekvadorcu koji je pre tog gola promasio veliku sansu treba odmah dati nase drzavljanstvo! To je taj odvratni "fudbal", kad se igraci "namestaju", naprave uvek potez vise, a onda se kao cude zbog promasaja! To namestanje kostalo je Ekvador poraza. A koliko su se nasi dosad namestali i promasivali - tome broja nema. Zato protiv eksplozivnih Holandjana i slicnih nikad necemo imati ni promil sanse da se nosimo s njima! Jer, dovoljna je nama muka da se nosimo sa samima sobom!

a jesi i ti muzicar?

pre 9 godina

sve ozbiljne reprezentacije imaju ozbiljnog centralnog veznog igraca...da je nasoj reprezentaciji jedan Gokan Inler, verovatno bismo i mi bili deo prvenstva...inace, Svajcarska deluje kao mocna reprezentacija, vrlo uigrana, vrlo sigurna, solidno popunjena na svim mestima...prolazak u narednu rundu gotovo obezbedjen, ocekuje se da budu dostojan protivnik bilo kojoj ekipi u nokaut fazi..

banes

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV
(Gargamel, 15. jun 2014 18:23)

Evo jako dobar link http://blabseal.de/divegrass/, budite ljubazni i ne sirite kome ne morate da ne bi pocelo da laguje.

Gargamel

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV

veliki strumf

pre 9 godina

Kakav zavrsetak, kakvo ludilo! Ekvadorac glumi Mesija umesto da zakuca zicer i gubi loptu, sudija fenomenalno pusta prednost (inace, Irmatov je sudio prvu utakmicu na proslom SP), i onda pada ipak zasluzeni gol (jer je Svajcarcima cist gol ponisten), mada je sumnjivo da nije bio ofsajd iz onog jednog ugla iz vazduha posmatrano (videce se na nekom drugom snimku da li jeste ili ne). Man of the match: OTMAR HICFELD! Sta znaci imati vrhunskog, iskusnog strucnjaka na klupi. Pogodio je obe izmene, obojica rezervista su dali golove. Pogodio je i trenutak kada da ih ubaci. Alal vera. Gotivna ova Svajcarska sa njihovim azilantima. Ovo je vec treca utakmica koja dolazi iz velikog prelaza, a bilo je jos nekoliko preokreta samo sto nije islo iz keca u dvojku, vec iz iksa. Najzanimljivije prvenstvo otkad ja pratim.

ch

pre 9 godina

Ima neko neki link za mundial u HD ? Nije bitno ako se plaća samo da je slika dobra. Imam prenos samo na drzavnoj TV i slika je katastrofa a verovali ili ne svakih 10 sekundi ide reklama od po 2sekunde. Nisu humane te drzavne TV(Gargamel, 15. jun 2014 18:23)Evo jako dobar link http://blabseal.de/divegrass/, budite ljubazni i ne sirite kome ne morate da ne bi pocelo da laguje.
(banes, 15. jun 2014 18:52)
///////Imaš wilmaa,samo se gratis registruj,i to je to!sve imaš direktno i hd....jednom se registruješ i imaš ga uvek.pozz