Formula 1 40

Nedelja, 08.06.2014.

19:54

Prvenac Rikarda posle drame!

Vozač Red Bula Danijel Rikardo došao je do prve pobede u karijeri, trijumfom na sedmoj trci sezone u Formuli 1, Velikoj nagradi Kanade.

Prvenac Rikarda posle drame! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Elektor

pre 9 godina

Interesantno, Masa je glup , nekompetentan...kukavica...etc etc...nikad nisam bio veliki fan istog ..ALI...U jednoj sezoni je oduvao Kimija ...(koji je jelte spor i netalentovan vozač)..2007 je bio čovek koji je dobio najviše duela na stazi...u Nemačkoj na Nirburgringu te godine je izgubio duel protiv Alonsa na stazi jer "...ne zna da da vozi po kiši..." da citiramo informisanog voditelja..inače posle trke je zvanično saopšteno da pneumatik nije bio dobro pričvršćen za naplatak. Preživeo je udarac u glavu od preko 2800 J u glavu u Madjarskoj...metak iz kalaša prenosi oko 2500...A da ne spominjemo Superiornu vožnju u Brazilu 2008 (PO URAGANSKOM PLjUSKU,jelte ne zna da vozi :O) )...kada je Hamilton osvojio titulu zahvaljujući sreći (ako to postoji u vrhunskom sportu)i tome da je Ferari 3 put izdao,2 put u borbi za pobedu Masu(npr eksplozija motora u poslednjem krugu u Madjarskoj.
Elem, interesantno je da o jednoj stvari nema govora,ŠTA JE TO ŠTO JE ZAUSTAVILO MERCEDESE uposle briljantne prve polovine trke.Spominju se kočnice.Verovatno je u pitanju...pa perfekcionizam..Naprosto jedan od ciljeva u F1 je da otvori za hladjenje budu što manjikod kočnica njihova maksimalna površina je propisanaq...2003 su Tojote eliminisane u Kanadi posle uspešne trke.Verovatno se radi o tome da su se usled visoke efikasnosti kočnice nisu hladile,kod pregrevanja diskovi se ubrzano troše i krune.I ovo je ono što je verovatno pogodilo Hamiltona,višestruko više zbog stila vožnje i vožnje u zavetrini

Elektor

pre 9 godina

Povodom "mišljenja" da je Rozberg MORAO biti kažnjen...za sečenje šikane u 25 krugu...PRAVILA SU MENjANA U DECEMBRU 2013 ..tj...ovde arikal koji se odnosi na ovu situaciju...(tkz vrlo popularno "CLARIFICATION" :O) kom FIA često pribegava) i sada je ovo mnogo fleksibilnije..
Tako da što se tiče "stručnih" voditelja & gledatelja....ne verujte svemu što čujete...a ponekad ni što vidite (kako reče čika Edmund Edi Irvajn)

Хумска БГ

pre 9 godina

Нирбургринг 1999., Интерлагос 2003., Канада 2014. Иако навијам за Луиса стварно сам уживао.Нека не победи више ниједном до краја шампионата ако ће трке бити овако узбудљиве.Луис је данас био метак али опет хаварија и све до ђавола... Розберг? Опет "случајно" излетео баш када је требало? И опет "случајно" без казне? Можда није освојио позицију али ју је одбранио.Човек уме да "погреши" баш кад треба! :) Поштењачина.Жали Боже ако он освоји титулу.Човек има више среће него памети.Њему је потребно да Луис два пута одустане и да вози са једним оком 15 кругова у Монаку, ни мање ни више него баш ту, да би евентуално победио.Сече кривине где то ни Малдонадо не ради.Данас га је Луис уништио темпом, бољим стартом али Богиња Фортуна погледала је Ника.Оно није шампионска вожња.Радује ме победа Рикарда(радујем се победи Ред Була, да ли је могуће?) Вилијамс има други болид по снази дефинитивно али ништа сем тога, нити возаче нити механичаре нити стратегију.Штета за онакав ауто да га возе ови балвани Маса и Ботас... Инцидент на крају ме пресекао, најбитније је да су обојица добро, оно је изгледало као хорор.Лепи бодови за Мекларен, имају све што Вилијамс нема, чак и фактор среће, само немају ауто.Ферари ни у овом хаосу ништа не може да уради.То су та побољшања? :) Све у свему ово је трка која ће се дуго, дуго памтити.Луис сада мора опет да заређа са победама, видећемо...
Колега МР4/4 шта је с тобом, јеси ли жив? Дај гласа од себе :)
Поздрав до Аустрије!

JA

pre 9 godina

Da, svaka cast Rikardu, zaista je to zasluzio. A Hamilton je teski baksuz. Tesko da ce do kraja uspeti da pretekne Rosberga, osim ako ne bude i on negde kiksnuo. Kako su se brzo ljudi navikli na V6, vise se niko i ne zali. Tako to ide. :-)

tatamata

pre 9 godina

@nekerozberg

Ti da pratis formulu1 znao bi da to sto ga je preticao sa "pogresne"strane nije zato sto je on glupan, vec zbog ovogodisnjih pravila koja je Fetel odlicno koristio.

mirko

pre 9 godina

Prvo reziser je bio blaga katastrofa. Masu sam postovao, proslo vreme, i nekako dok je bio u Ferarriju. Niko ne spori da je dobar vozac, ali ne bolji od proseka. Od pocetka sezone potvrdjuje da je nikakav sportista, svojim izjavama i zaljenjima na sve i svasta. kada ga je na pocetku sezone Kobajasi udario rekao je da treba da bude odstranjen iz f1. bas me interesuje sta sad ima da kaze, o svojoj amaterskoj gresci. Vergne, Botas, Hulk , i naravno Ricardo definitivno buduci sampioni, svaka cast, a pogotovo Ricardu. Alonso i Kimi su pravili dosta pogresih odluka vezano izbor timova, i sad samo placaju ceh. Obojica imaju fore maklsimum dve godine u F1, iako bio voleo da ne bude tako.

pedja vrbas

pre 9 godina

Boze sto me nervira ovaj Massa. Covek se boji da nekoga pretekne, sustigne da a preticanje neka hvala. I onaj udes na kraju, misli da je bolji od Pereza pa da ga obiđe i na kraju se zakuca u njega. Moj Hamilton opet nema srece, opet maler. Rozberg je trebao odmah dobiti neku kaznu za secenje zadnje krivine i postavljanje najbrzeg kruga. Tu bi ga Hamilton obisao i mozda ne bi doslo do njegovog odustajanja. Al sta sad... Fetel ne moze da obidje Pereza (da nije onog sudara bio bi cetvrti). Rikardu svaka cast, momak konstantno vozi cele sezone, uz Mercedes je najbolji. Steta za Pereza, mogao je uzeti koji bod danas. Ferari slabo slabo slabo. Alonso opet do bodova zbog drugih koji su odustajali ne zbog svoje voznje. Raikkonen isto, tuga od Ferarija. Pozz do Austrije

Jo

pre 9 godina

Za sve one koji krive Masu, evo snimka: https://vine.co/v/MD0BgJYVeam
Gledajte bolid sa vase desne strane. To je Perez koji sece Masu. Perez kao da nije ni proverio u retrovizoru da li je putanja slobodna. Greska Pereza 100%!

ja

pre 9 godina

mislim da Masa vise ne treba da seda u bolid, jer je covek izgubio svaki osecaj za ovaj sport...na ukosnici Fetel gresi, on ga prolazi, ali onda pusta gas da ne bi usao u ozbiljniji kontakt, a onda u poslednjem krugu rusi Perezu sve sto je ovaj do tada napravio, incidentom koji je mogao i tragicno da se zavrsi pa cak i po Fetela

Dani

pre 9 godina

Kakva trka! Poslednjih par krugova sam stajao. Al kad su prikazali publiku umesto sta se desava sa Hamiltonom, meni nije jasno kako reziser moze da bude toliko operisan od osecaja za trku. I bas me nasmejao komentator na kraju sa "neslanom šalom" za Masu.

Dufa

pre 9 godina

Kakva trka ! Ne secam se da sam gledao skoro bolju i zanimljiviju trku. Ocekivalo se da Mercedesu niko nece moci da pridje medjutim, par odustajanja i naglo usporavanje Rozberga nam je omogucilo da gledamo trku za pamcenje. Sve cestitke Rikardu, cele sezone je odlican. Moram i da pomenem i moj Ferari koji i dalje kilavi i nadam se da ce se popraviti vec jednom. Pozdrav svim ljubiteljima F1 !

911

pre 9 godina

vi sto sad pljujete Masu i podsmevate neslavnim krajem trke ste stvarno teske neznalice...Felipe je pokazao kakav je vozac, da je bilo je 7,8 krugova lagano bi bio na podijumu...Vilijams po ko zna koji put pravi neverovatne greske i nejasne poteze...svaka cast Botasu i Masi odlicni su vozaci, i Vilijams ima veoma dobar auto ali sam tim nije za pohvalu...drz se Masa i vec sledece trke pokazi koliko mozes i da zasluzujes podium...

PROSTak

pre 9 godina

ah ti komentatori,mnogo lupetaju i pricaju ne osnovano.dati prednost rikardu nad cetvorostrukim prvakom!ili stalno, e sad ce gari pokazati niku i sl,uh koliko propusta od komentatora na sport klubu.za vase dobro momci samo realno.
(pgf, 8. jun 2014 09:48)


Svaka cast za komentar(ne zs ovaj deo Riksrdo-Fetel)!
Mene komentatori toliko iritiraju da sam na ivici da uopste ne gledam. Niti su previse stucni, niti usta zatvaraju, a toliko gramatickih gresaka da je to uvredljivo. Da li su ovi sto lupaju minuse mazohisti ili to smatraju nebitnim?

Oki

pre 9 godina

Pogledajte reprizu kako je ovaj smotani Perez krenuo na levu stranu i seko Massu, sva sreca ni jednon ni drugom se nista nije desilo, Perez mora dobiti ostru kaznu!

nekerozberg

pre 9 godina

To sto Masa pravi gluposti i sto ometa druge vozace godinama na stranu, ali to sto takav jedan glupan godinama zauzima mesto nekim vozacima koji uzalud cekaju sansu to je katastrofa. Ako izuzmemo incident na kraju jos bar tri puta je pokusao da obidje Fetela sa pogresne strane. Budala!
Glavni utisak mi je ipak Fetel. Znaci cetvorostruki uzastopni, aktuelni sampion razbijen od gotovo novajlije. I ne samo to - UOPSTE GA NIJE SRAMOTA ZBOG TOGA!

HanSolo

pre 9 godina

Fantastična trka ali Maldonada i Masu treba već dati otkaz iz F1..Williams šta rade to samo oni znaju.. Zašto su upropastili Botasovu trku sa tako ranim boxiranjem..?

HanSolo

pre 9 godina

da da da, 08. jun 2014 20:21) Sta da se radi, takva pravila... A ni kubikaza nije mnogo veca og jugica. Citavih 1300 kubika, a sibaju preko 340. Masa je opasan po zivot.
(..., 08. jun 2014 21:50) 1600 kubika V6...Kubikaža je bila 1500 kubika prošle turboere pa su imali 1300 ks.. Zvuk nema nikakve veze sa trkom..

...

pre 9 godina

(da da da, 08. jun 2014 20:21) Sta da se radi, takva pravila... A ni kubikaza nije mnogo veca og jugica. Citavih 1300 kubika, a sibaju preko 340. Masa je opasan po zivot.

Marko

pre 9 godina

ovo ce biti najdosadnija i najglupavija trka u istoriji
F1....kako asmo tuzno zvuce masine...strasno...skoro kao jugo
(da da da, 8. jun 2014 20:21)

Hehehehe al si pogodio svaka ti cast.... Do zadnjeg kruga 5 bolida su imali sansu za pobedu. Najbolja trka sezone.

Nenad

pre 9 godina

Kako me samo nervira ovaj Rosberg. Stavili ga u najbolju formulu, a i dalje ne zna da vozi. Massa je ovaj put pokazao da moze uvek bolje. Kimi kao i uvek, neki maler ga prati.

Sasa RS

pre 9 godina

Svaka cast Rickiardu sasvim zasluzeno.Ali kako je tuzno da ferari kada vidi pravac nema snage prosto strasno.Pa Alonso moze da slomije auto po krivinama ali kada dodje pravac on kao da stoji.Sta reci osim tuzno i neka se okrenu za narednu sezonu mada kakav im je razvoj cisto sumnjam da ce nesto znacajno napraviti!!!

Millennium

pre 9 godina

Au kakva trka! Imali smo sve što ljubitelji formule vole. I što je najbitnije, niko nije povređen. Kamikaza manevar Mase za ne verovati. Drago mi je zbog Rikarda, iako ne navijam za Red Bull.

Marko

pre 9 godina

ovo ce biti najdosadnija i najglupavija trka u istoriji
F1....kako asmo tuzno zvuce masine...strasno...skoro kao jugo
(da da da, 8. jun 2014 20:21)

Hehehehe al si pogodio svaka ti cast.... Do zadnjeg kruga 5 bolida su imali sansu za pobedu. Najbolja trka sezone.

Dufa

pre 9 godina

Kakva trka ! Ne secam se da sam gledao skoro bolju i zanimljiviju trku. Ocekivalo se da Mercedesu niko nece moci da pridje medjutim, par odustajanja i naglo usporavanje Rozberga nam je omogucilo da gledamo trku za pamcenje. Sve cestitke Rikardu, cele sezone je odlican. Moram i da pomenem i moj Ferari koji i dalje kilavi i nadam se da ce se popraviti vec jednom. Pozdrav svim ljubiteljima F1 !

Sasa RS

pre 9 godina

Svaka cast Rickiardu sasvim zasluzeno.Ali kako je tuzno da ferari kada vidi pravac nema snage prosto strasno.Pa Alonso moze da slomije auto po krivinama ali kada dodje pravac on kao da stoji.Sta reci osim tuzno i neka se okrenu za narednu sezonu mada kakav im je razvoj cisto sumnjam da ce nesto znacajno napraviti!!!

Millennium

pre 9 godina

Au kakva trka! Imali smo sve što ljubitelji formule vole. I što je najbitnije, niko nije povređen. Kamikaza manevar Mase za ne verovati. Drago mi je zbog Rikarda, iako ne navijam za Red Bull.

Dani

pre 9 godina

Kakva trka! Poslednjih par krugova sam stajao. Al kad su prikazali publiku umesto sta se desava sa Hamiltonom, meni nije jasno kako reziser moze da bude toliko operisan od osecaja za trku. I bas me nasmejao komentator na kraju sa "neslanom šalom" za Masu.

...

pre 9 godina

(da da da, 08. jun 2014 20:21) Sta da se radi, takva pravila... A ni kubikaza nije mnogo veca og jugica. Citavih 1300 kubika, a sibaju preko 340. Masa je opasan po zivot.

ja

pre 9 godina

mislim da Masa vise ne treba da seda u bolid, jer je covek izgubio svaki osecaj za ovaj sport...na ukosnici Fetel gresi, on ga prolazi, ali onda pusta gas da ne bi usao u ozbiljniji kontakt, a onda u poslednjem krugu rusi Perezu sve sto je ovaj do tada napravio, incidentom koji je mogao i tragicno da se zavrsi pa cak i po Fetela

nekerozberg

pre 9 godina

To sto Masa pravi gluposti i sto ometa druge vozace godinama na stranu, ali to sto takav jedan glupan godinama zauzima mesto nekim vozacima koji uzalud cekaju sansu to je katastrofa. Ako izuzmemo incident na kraju jos bar tri puta je pokusao da obidje Fetela sa pogresne strane. Budala!
Glavni utisak mi je ipak Fetel. Znaci cetvorostruki uzastopni, aktuelni sampion razbijen od gotovo novajlije. I ne samo to - UOPSTE GA NIJE SRAMOTA ZBOG TOGA!

911

pre 9 godina

vi sto sad pljujete Masu i podsmevate neslavnim krajem trke ste stvarno teske neznalice...Felipe je pokazao kakav je vozac, da je bilo je 7,8 krugova lagano bi bio na podijumu...Vilijams po ko zna koji put pravi neverovatne greske i nejasne poteze...svaka cast Botasu i Masi odlicni su vozaci, i Vilijams ima veoma dobar auto ali sam tim nije za pohvalu...drz se Masa i vec sledece trke pokazi koliko mozes i da zasluzujes podium...

Oki

pre 9 godina

Pogledajte reprizu kako je ovaj smotani Perez krenuo na levu stranu i seko Massu, sva sreca ni jednon ni drugom se nista nije desilo, Perez mora dobiti ostru kaznu!

mirko

pre 9 godina

Prvo reziser je bio blaga katastrofa. Masu sam postovao, proslo vreme, i nekako dok je bio u Ferarriju. Niko ne spori da je dobar vozac, ali ne bolji od proseka. Od pocetka sezone potvrdjuje da je nikakav sportista, svojim izjavama i zaljenjima na sve i svasta. kada ga je na pocetku sezone Kobajasi udario rekao je da treba da bude odstranjen iz f1. bas me interesuje sta sad ima da kaze, o svojoj amaterskoj gresci. Vergne, Botas, Hulk , i naravno Ricardo definitivno buduci sampioni, svaka cast, a pogotovo Ricardu. Alonso i Kimi su pravili dosta pogresih odluka vezano izbor timova, i sad samo placaju ceh. Obojica imaju fore maklsimum dve godine u F1, iako bio voleo da ne bude tako.

tatamata

pre 9 godina

@nekerozberg

Ti da pratis formulu1 znao bi da to sto ga je preticao sa "pogresne"strane nije zato sto je on glupan, vec zbog ovogodisnjih pravila koja je Fetel odlicno koristio.

Jo

pre 9 godina

Za sve one koji krive Masu, evo snimka: https://vine.co/v/MD0BgJYVeam
Gledajte bolid sa vase desne strane. To je Perez koji sece Masu. Perez kao da nije ni proverio u retrovizoru da li je putanja slobodna. Greska Pereza 100%!

HanSolo

pre 9 godina

da da da, 08. jun 2014 20:21) Sta da se radi, takva pravila... A ni kubikaza nije mnogo veca og jugica. Citavih 1300 kubika, a sibaju preko 340. Masa je opasan po zivot.
(..., 08. jun 2014 21:50) 1600 kubika V6...Kubikaža je bila 1500 kubika prošle turboere pa su imali 1300 ks.. Zvuk nema nikakve veze sa trkom..

PROSTak

pre 9 godina

ah ti komentatori,mnogo lupetaju i pricaju ne osnovano.dati prednost rikardu nad cetvorostrukim prvakom!ili stalno, e sad ce gari pokazati niku i sl,uh koliko propusta od komentatora na sport klubu.za vase dobro momci samo realno.
(pgf, 8. jun 2014 09:48)


Svaka cast za komentar(ne zs ovaj deo Riksrdo-Fetel)!
Mene komentatori toliko iritiraju da sam na ivici da uopste ne gledam. Niti su previse stucni, niti usta zatvaraju, a toliko gramatickih gresaka da je to uvredljivo. Da li su ovi sto lupaju minuse mazohisti ili to smatraju nebitnim?

HanSolo

pre 9 godina

Fantastična trka ali Maldonada i Masu treba već dati otkaz iz F1..Williams šta rade to samo oni znaju.. Zašto su upropastili Botasovu trku sa tako ranim boxiranjem..?

Nenad

pre 9 godina

Kako me samo nervira ovaj Rosberg. Stavili ga u najbolju formulu, a i dalje ne zna da vozi. Massa je ovaj put pokazao da moze uvek bolje. Kimi kao i uvek, neki maler ga prati.

pedja vrbas

pre 9 godina

Boze sto me nervira ovaj Massa. Covek se boji da nekoga pretekne, sustigne da a preticanje neka hvala. I onaj udes na kraju, misli da je bolji od Pereza pa da ga obiđe i na kraju se zakuca u njega. Moj Hamilton opet nema srece, opet maler. Rozberg je trebao odmah dobiti neku kaznu za secenje zadnje krivine i postavljanje najbrzeg kruga. Tu bi ga Hamilton obisao i mozda ne bi doslo do njegovog odustajanja. Al sta sad... Fetel ne moze da obidje Pereza (da nije onog sudara bio bi cetvrti). Rikardu svaka cast, momak konstantno vozi cele sezone, uz Mercedes je najbolji. Steta za Pereza, mogao je uzeti koji bod danas. Ferari slabo slabo slabo. Alonso opet do bodova zbog drugih koji su odustajali ne zbog svoje voznje. Raikkonen isto, tuga od Ferarija. Pozz do Austrije

JA

pre 9 godina

Da, svaka cast Rikardu, zaista je to zasluzio. A Hamilton je teski baksuz. Tesko da ce do kraja uspeti da pretekne Rosberga, osim ako ne bude i on negde kiksnuo. Kako su se brzo ljudi navikli na V6, vise se niko i ne zali. Tako to ide. :-)

Хумска БГ

pre 9 godina

Нирбургринг 1999., Интерлагос 2003., Канада 2014. Иако навијам за Луиса стварно сам уживао.Нека не победи више ниједном до краја шампионата ако ће трке бити овако узбудљиве.Луис је данас био метак али опет хаварија и све до ђавола... Розберг? Опет "случајно" излетео баш када је требало? И опет "случајно" без казне? Можда није освојио позицију али ју је одбранио.Човек уме да "погреши" баш кад треба! :) Поштењачина.Жали Боже ако он освоји титулу.Човек има више среће него памети.Њему је потребно да Луис два пута одустане и да вози са једним оком 15 кругова у Монаку, ни мање ни више него баш ту, да би евентуално победио.Сече кривине где то ни Малдонадо не ради.Данас га је Луис уништио темпом, бољим стартом али Богиња Фортуна погледала је Ника.Оно није шампионска вожња.Радује ме победа Рикарда(радујем се победи Ред Була, да ли је могуће?) Вилијамс има други болид по снази дефинитивно али ништа сем тога, нити возаче нити механичаре нити стратегију.Штета за онакав ауто да га возе ови балвани Маса и Ботас... Инцидент на крају ме пресекао, најбитније је да су обојица добро, оно је изгледало као хорор.Лепи бодови за Мекларен, имају све што Вилијамс нема, чак и фактор среће, само немају ауто.Ферари ни у овом хаосу ништа не може да уради.То су та побољшања? :) Све у свему ово је трка која ће се дуго, дуго памтити.Луис сада мора опет да заређа са победама, видећемо...
Колега МР4/4 шта је с тобом, јеси ли жив? Дај гласа од себе :)
Поздрав до Аустрије!

Elektor

pre 9 godina

Interesantno, Masa je glup , nekompetentan...kukavica...etc etc...nikad nisam bio veliki fan istog ..ALI...U jednoj sezoni je oduvao Kimija ...(koji je jelte spor i netalentovan vozač)..2007 je bio čovek koji je dobio najviše duela na stazi...u Nemačkoj na Nirburgringu te godine je izgubio duel protiv Alonsa na stazi jer "...ne zna da da vozi po kiši..." da citiramo informisanog voditelja..inače posle trke je zvanično saopšteno da pneumatik nije bio dobro pričvršćen za naplatak. Preživeo je udarac u glavu od preko 2800 J u glavu u Madjarskoj...metak iz kalaša prenosi oko 2500...A da ne spominjemo Superiornu vožnju u Brazilu 2008 (PO URAGANSKOM PLjUSKU,jelte ne zna da vozi :O) )...kada je Hamilton osvojio titulu zahvaljujući sreći (ako to postoji u vrhunskom sportu)i tome da je Ferari 3 put izdao,2 put u borbi za pobedu Masu(npr eksplozija motora u poslednjem krugu u Madjarskoj.
Elem, interesantno je da o jednoj stvari nema govora,ŠTA JE TO ŠTO JE ZAUSTAVILO MERCEDESE uposle briljantne prve polovine trke.Spominju se kočnice.Verovatno je u pitanju...pa perfekcionizam..Naprosto jedan od ciljeva u F1 je da otvori za hladjenje budu što manjikod kočnica njihova maksimalna površina je propisanaq...2003 su Tojote eliminisane u Kanadi posle uspešne trke.Verovatno se radi o tome da su se usled visoke efikasnosti kočnice nisu hladile,kod pregrevanja diskovi se ubrzano troše i krune.I ovo je ono što je verovatno pogodilo Hamiltona,višestruko više zbog stila vožnje i vožnje u zavetrini

Elektor

pre 9 godina

Povodom "mišljenja" da je Rozberg MORAO biti kažnjen...za sečenje šikane u 25 krugu...PRAVILA SU MENjANA U DECEMBRU 2013 ..tj...ovde arikal koji se odnosi na ovu situaciju...(tkz vrlo popularno "CLARIFICATION" :O) kom FIA često pribegava) i sada je ovo mnogo fleksibilnije..
Tako da što se tiče "stručnih" voditelja & gledatelja....ne verujte svemu što čujete...a ponekad ni što vidite (kako reče čika Edmund Edi Irvajn)

Nenad

pre 9 godina

Kako me samo nervira ovaj Rosberg. Stavili ga u najbolju formulu, a i dalje ne zna da vozi. Massa je ovaj put pokazao da moze uvek bolje. Kimi kao i uvek, neki maler ga prati.

nekerozberg

pre 9 godina

To sto Masa pravi gluposti i sto ometa druge vozace godinama na stranu, ali to sto takav jedan glupan godinama zauzima mesto nekim vozacima koji uzalud cekaju sansu to je katastrofa. Ako izuzmemo incident na kraju jos bar tri puta je pokusao da obidje Fetela sa pogresne strane. Budala!
Glavni utisak mi je ipak Fetel. Znaci cetvorostruki uzastopni, aktuelni sampion razbijen od gotovo novajlije. I ne samo to - UOPSTE GA NIJE SRAMOTA ZBOG TOGA!

PROSTak

pre 9 godina

ah ti komentatori,mnogo lupetaju i pricaju ne osnovano.dati prednost rikardu nad cetvorostrukim prvakom!ili stalno, e sad ce gari pokazati niku i sl,uh koliko propusta od komentatora na sport klubu.za vase dobro momci samo realno.
(pgf, 8. jun 2014 09:48)


Svaka cast za komentar(ne zs ovaj deo Riksrdo-Fetel)!
Mene komentatori toliko iritiraju da sam na ivici da uopste ne gledam. Niti su previse stucni, niti usta zatvaraju, a toliko gramatickih gresaka da je to uvredljivo. Da li su ovi sto lupaju minuse mazohisti ili to smatraju nebitnim?

pedja vrbas

pre 9 godina

Boze sto me nervira ovaj Massa. Covek se boji da nekoga pretekne, sustigne da a preticanje neka hvala. I onaj udes na kraju, misli da je bolji od Pereza pa da ga obiđe i na kraju se zakuca u njega. Moj Hamilton opet nema srece, opet maler. Rozberg je trebao odmah dobiti neku kaznu za secenje zadnje krivine i postavljanje najbrzeg kruga. Tu bi ga Hamilton obisao i mozda ne bi doslo do njegovog odustajanja. Al sta sad... Fetel ne moze da obidje Pereza (da nije onog sudara bio bi cetvrti). Rikardu svaka cast, momak konstantno vozi cele sezone, uz Mercedes je najbolji. Steta za Pereza, mogao je uzeti koji bod danas. Ferari slabo slabo slabo. Alonso opet do bodova zbog drugih koji su odustajali ne zbog svoje voznje. Raikkonen isto, tuga od Ferarija. Pozz do Austrije

ja

pre 9 godina

mislim da Masa vise ne treba da seda u bolid, jer je covek izgubio svaki osecaj za ovaj sport...na ukosnici Fetel gresi, on ga prolazi, ali onda pusta gas da ne bi usao u ozbiljniji kontakt, a onda u poslednjem krugu rusi Perezu sve sto je ovaj do tada napravio, incidentom koji je mogao i tragicno da se zavrsi pa cak i po Fetela

Jo

pre 9 godina

Za sve one koji krive Masu, evo snimka: https://vine.co/v/MD0BgJYVeam
Gledajte bolid sa vase desne strane. To je Perez koji sece Masu. Perez kao da nije ni proverio u retrovizoru da li je putanja slobodna. Greska Pereza 100%!

HanSolo

pre 9 godina

Fantastična trka ali Maldonada i Masu treba već dati otkaz iz F1..Williams šta rade to samo oni znaju.. Zašto su upropastili Botasovu trku sa tako ranim boxiranjem..?

Oki

pre 9 godina

Pogledajte reprizu kako je ovaj smotani Perez krenuo na levu stranu i seko Massu, sva sreca ni jednon ni drugom se nista nije desilo, Perez mora dobiti ostru kaznu!

911

pre 9 godina

vi sto sad pljujete Masu i podsmevate neslavnim krajem trke ste stvarno teske neznalice...Felipe je pokazao kakav je vozac, da je bilo je 7,8 krugova lagano bi bio na podijumu...Vilijams po ko zna koji put pravi neverovatne greske i nejasne poteze...svaka cast Botasu i Masi odlicni su vozaci, i Vilijams ima veoma dobar auto ali sam tim nije za pohvalu...drz se Masa i vec sledece trke pokazi koliko mozes i da zasluzujes podium...

...

pre 9 godina

(da da da, 08. jun 2014 20:21) Sta da se radi, takva pravila... A ni kubikaza nije mnogo veca og jugica. Citavih 1300 kubika, a sibaju preko 340. Masa je opasan po zivot.

mirko

pre 9 godina

Prvo reziser je bio blaga katastrofa. Masu sam postovao, proslo vreme, i nekako dok je bio u Ferarriju. Niko ne spori da je dobar vozac, ali ne bolji od proseka. Od pocetka sezone potvrdjuje da je nikakav sportista, svojim izjavama i zaljenjima na sve i svasta. kada ga je na pocetku sezone Kobajasi udario rekao je da treba da bude odstranjen iz f1. bas me interesuje sta sad ima da kaze, o svojoj amaterskoj gresci. Vergne, Botas, Hulk , i naravno Ricardo definitivno buduci sampioni, svaka cast, a pogotovo Ricardu. Alonso i Kimi su pravili dosta pogresih odluka vezano izbor timova, i sad samo placaju ceh. Obojica imaju fore maklsimum dve godine u F1, iako bio voleo da ne bude tako.

Хумска БГ

pre 9 godina

Нирбургринг 1999., Интерлагос 2003., Канада 2014. Иако навијам за Луиса стварно сам уживао.Нека не победи више ниједном до краја шампионата ако ће трке бити овако узбудљиве.Луис је данас био метак али опет хаварија и све до ђавола... Розберг? Опет "случајно" излетео баш када је требало? И опет "случајно" без казне? Можда није освојио позицију али ју је одбранио.Човек уме да "погреши" баш кад треба! :) Поштењачина.Жали Боже ако он освоји титулу.Човек има више среће него памети.Њему је потребно да Луис два пута одустане и да вози са једним оком 15 кругова у Монаку, ни мање ни више него баш ту, да би евентуално победио.Сече кривине где то ни Малдонадо не ради.Данас га је Луис уништио темпом, бољим стартом али Богиња Фортуна погледала је Ника.Оно није шампионска вожња.Радује ме победа Рикарда(радујем се победи Ред Була, да ли је могуће?) Вилијамс има други болид по снази дефинитивно али ништа сем тога, нити возаче нити механичаре нити стратегију.Штета за онакав ауто да га возе ови балвани Маса и Ботас... Инцидент на крају ме пресекао, најбитније је да су обојица добро, оно је изгледало као хорор.Лепи бодови за Мекларен, имају све што Вилијамс нема, чак и фактор среће, само немају ауто.Ферари ни у овом хаосу ништа не може да уради.То су та побољшања? :) Све у свему ово је трка која ће се дуго, дуго памтити.Луис сада мора опет да заређа са победама, видећемо...
Колега МР4/4 шта је с тобом, јеси ли жив? Дај гласа од себе :)
Поздрав до Аустрије!

Elektor

pre 9 godina

Interesantno, Masa je glup , nekompetentan...kukavica...etc etc...nikad nisam bio veliki fan istog ..ALI...U jednoj sezoni je oduvao Kimija ...(koji je jelte spor i netalentovan vozač)..2007 je bio čovek koji je dobio najviše duela na stazi...u Nemačkoj na Nirburgringu te godine je izgubio duel protiv Alonsa na stazi jer "...ne zna da da vozi po kiši..." da citiramo informisanog voditelja..inače posle trke je zvanično saopšteno da pneumatik nije bio dobro pričvršćen za naplatak. Preživeo je udarac u glavu od preko 2800 J u glavu u Madjarskoj...metak iz kalaša prenosi oko 2500...A da ne spominjemo Superiornu vožnju u Brazilu 2008 (PO URAGANSKOM PLjUSKU,jelte ne zna da vozi :O) )...kada je Hamilton osvojio titulu zahvaljujući sreći (ako to postoji u vrhunskom sportu)i tome da je Ferari 3 put izdao,2 put u borbi za pobedu Masu(npr eksplozija motora u poslednjem krugu u Madjarskoj.
Elem, interesantno je da o jednoj stvari nema govora,ŠTA JE TO ŠTO JE ZAUSTAVILO MERCEDESE uposle briljantne prve polovine trke.Spominju se kočnice.Verovatno je u pitanju...pa perfekcionizam..Naprosto jedan od ciljeva u F1 je da otvori za hladjenje budu što manjikod kočnica njihova maksimalna površina je propisanaq...2003 su Tojote eliminisane u Kanadi posle uspešne trke.Verovatno se radi o tome da su se usled visoke efikasnosti kočnice nisu hladile,kod pregrevanja diskovi se ubrzano troše i krune.I ovo je ono što je verovatno pogodilo Hamiltona,višestruko više zbog stila vožnje i vožnje u zavetrini

Millennium

pre 9 godina

Au kakva trka! Imali smo sve što ljubitelji formule vole. I što je najbitnije, niko nije povređen. Kamikaza manevar Mase za ne verovati. Drago mi je zbog Rikarda, iako ne navijam za Red Bull.

Elektor

pre 9 godina

Povodom "mišljenja" da je Rozberg MORAO biti kažnjen...za sečenje šikane u 25 krugu...PRAVILA SU MENjANA U DECEMBRU 2013 ..tj...ovde arikal koji se odnosi na ovu situaciju...(tkz vrlo popularno "CLARIFICATION" :O) kom FIA često pribegava) i sada je ovo mnogo fleksibilnije..
Tako da što se tiče "stručnih" voditelja & gledatelja....ne verujte svemu što čujete...a ponekad ni što vidite (kako reče čika Edmund Edi Irvajn)

HanSolo

pre 9 godina

da da da, 08. jun 2014 20:21) Sta da se radi, takva pravila... A ni kubikaza nije mnogo veca og jugica. Citavih 1300 kubika, a sibaju preko 340. Masa je opasan po zivot.
(..., 08. jun 2014 21:50) 1600 kubika V6...Kubikaža je bila 1500 kubika prošle turboere pa su imali 1300 ks.. Zvuk nema nikakve veze sa trkom..

Sasa RS

pre 9 godina

Svaka cast Rickiardu sasvim zasluzeno.Ali kako je tuzno da ferari kada vidi pravac nema snage prosto strasno.Pa Alonso moze da slomije auto po krivinama ali kada dodje pravac on kao da stoji.Sta reci osim tuzno i neka se okrenu za narednu sezonu mada kakav im je razvoj cisto sumnjam da ce nesto znacajno napraviti!!!

Marko

pre 9 godina

ovo ce biti najdosadnija i najglupavija trka u istoriji
F1....kako asmo tuzno zvuce masine...strasno...skoro kao jugo
(da da da, 8. jun 2014 20:21)

Hehehehe al si pogodio svaka ti cast.... Do zadnjeg kruga 5 bolida su imali sansu za pobedu. Najbolja trka sezone.

Dufa

pre 9 godina

Kakva trka ! Ne secam se da sam gledao skoro bolju i zanimljiviju trku. Ocekivalo se da Mercedesu niko nece moci da pridje medjutim, par odustajanja i naglo usporavanje Rozberga nam je omogucilo da gledamo trku za pamcenje. Sve cestitke Rikardu, cele sezone je odlican. Moram i da pomenem i moj Ferari koji i dalje kilavi i nadam se da ce se popraviti vec jednom. Pozdrav svim ljubiteljima F1 !

Dani

pre 9 godina

Kakva trka! Poslednjih par krugova sam stajao. Al kad su prikazali publiku umesto sta se desava sa Hamiltonom, meni nije jasno kako reziser moze da bude toliko operisan od osecaja za trku. I bas me nasmejao komentator na kraju sa "neslanom šalom" za Masu.

tatamata

pre 9 godina

@nekerozberg

Ti da pratis formulu1 znao bi da to sto ga je preticao sa "pogresne"strane nije zato sto je on glupan, vec zbog ovogodisnjih pravila koja je Fetel odlicno koristio.

JA

pre 9 godina

Da, svaka cast Rikardu, zaista je to zasluzio. A Hamilton je teski baksuz. Tesko da ce do kraja uspeti da pretekne Rosberga, osim ako ne bude i on negde kiksnuo. Kako su se brzo ljudi navikli na V6, vise se niko i ne zali. Tako to ide. :-)