Košarka 164

Nedelja, 18.05.2014.

19:57

EL: Rajs doneo titulu Makabiju!

Košarkaši Makabija novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu pobedili Real iz Madrida 98:86 posle produžetka.

EL: Rajs doneo titulu Makabiju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

srb

pre 9 godina

Makabi uopste nije toliko slab,imaju odlicnog prvog centra i zver drugog,dobru bekovsku liniju,dr Blua i odlicnog trenera,setite se sa kojom je ekipom olimpijakos uzeo titulu dve god za redom,ova makabijeva je daleko bolja...jeste da real ima sve dobre igrace ali tu je rodrigez alfa i omega tima a svi ostali zavise od dana,fernandez i ljulj mogu da ubace po 30 poena ako ih krene ili nista

Batko

pre 9 godina

Pozdrav za stručnjake iz Železnika, razumljivo, ipak košarku pratite od pre par godina...
(Marko, 18. maj 2014 22:40)

Malo manje godina od koliko ih ti imaš !

Nolan

pre 9 godina

A mi dobismo prvaka evrope u areni,a vi kako te?
(nevidljivi panter, 18. maj 2014 22:52)

Dobiste prvaka bez Šona Džejmsa i Sofoklisa Skorcijanitisa. I šta se palite, oni već prošli dalje pa se malo odmorili protiv vas.
Gledali smo mi taj Makabi na kolenima u Pioniru koji je posle +19 strepeo za pobedu i prolaz, samo da je Nelson umeo da pogodi zicer...

Nolan

pre 9 godina

Sve cetitke nasim najvernijim musterijama!
(Partizan, 18. maj 2014 22:26)

Misliš onim koje ste dok su igrali sa Zvezdom proglasili za nikad slabiji tim a oni vas nabili sa +32 u Tel Avivu?
Pa oni se sprdaju sa vama kad požele...

Dava

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.
(dksla, 18. maj 2014 22:26)

Ne verujen da ovaj komentar ima ovoliko pluseva... Ljudi, koju utakmicu ste vi gledali? Pa covek nije igrao zbog pet licnih...

Титолеон

pre 9 godina

Само један кратак коментар...

Управо сам стигао из Милана где сам био на финалној утакмици.
Расвета у сали (а нарочито на терену) уопште није бола лоша. На ТВ-у изгледа мрачно али није тако на терену.
Е да, треба нагласити и да је 80% публике било Макабијевих навијача.

Beograd na lebu i vodi

pre 9 godina

Obradovic koji pusta glodare najbolji trener Evrope? HAHAHA (batko, 18. maj 2014 21:36)
---////-----
Pa i Blat nas je pustio.

Povidon

pre 9 godina

Eto, da se malo tesimo. Partizan ih je dobio a CZ igrala na jednu loptu sa sampionima Evrope :) poz svim pravim ljubiteljima kosarke :)) aj uzdravlje
(kkczkkp, 18. maj 2014 22:30)
Bravo za komentar ali jedna stvar bode oci. Grobari su nam se smejali za Lokomotivu, Makabi, Galatasaraj, Evrokup, Cibonu a sve se to na kraju njima isto desilo manje ili vise... Ljudi, nije lepo smejati se tudjoj nesreci.

mare

pre 9 godina

Finale je uvek finale, jedan meč je čudo, videli smo sami kako smo ostali bez EL u finalu ABA. Jednostavno, Real nema igrače sa ''čukom'' opet gube finale - gubitnički mentalitet finala.

Luka

pre 9 godina

Mnogo mi je drago zbog Makabija, igrali su pravu mušku košarku cele godine. Nema spora da je Real, ukupno gledano, bio najbolji ove sezone, ali su platili svoje glumatanje kad je bilo najvažnije. Svi znamo kakvi su provokatori Rodrigez, Rudi i Rejes, i zato sam bio 100% uz Blata večeras.

Nemanja

pre 9 godina

Poznavalac,kad ste vi to igrali protiv Reala?Ona bivsa Zvezda svakako ne u bliskoj proslosti a FMP nikada.
(Kralj, 18. maj 2014 23:48)

Igrali u sezoni 2006/2007 i dobili u Pioniru 101-85.

ManuGinobili

pre 9 godina

Svaka cast Maccabiu i treneru Blattu,pobijedili su realno mnogo bolji tim,ali tim koji gazi kroz sezonu,pobjedjuje i sa 50 razlike ali kada doju ovakve guste utakmice nema ih nigdje,"zaborave" sve sto su igrali do tada i krenu da igraju 1 na 5,a to protiv ovako kvalitetnog trenera ne prolazi...da ne govorim koliko su odvratni za gledanje igraci Reala,Fernandes,Llull,Reyes...katastrofa koliko simuliraju,da su ne znam kakvi igraci ja ih ocima ne mogu gledati zbog toga.

Lafayette

pre 9 godina

Super je Real igrao i poigravao se ..sve dok nije doslo stani-pani,onda im ulazi voda u usi!Sudije su naravno pokusale da vrate u egal utakmicu ,sudeci svaki kontakt Maccabiju ..Euroleague ipak daje pravdu onome ko ima love ,ali ni to im posle nije pomoglo !

mosha

pre 9 godina

kako mi drago uh em sto nabedjenih spanaca em sto zbog vasih "tea i ekpie" a najvise zbog toga sto ste mi udarali minuse kad sam rekao da ce makabi da prodje armani! sad placite

whynot

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.
(dksla, 18. maj 2014 22:26)
Sedeo je na klupi zato što je dobio petu ličnu. Meni je najveće razočarenje Mirotić. Za nekoga koga u Čikagu čekaju da im donese šampionsku prsten imao je razočaravajući turnir, a i celu sezonu. Drugo razočarenje je Laso. Darden 32 minuta, Kerol 5?

Mislav

pre 9 godina

Ovi jos nisu obavestenida je Tesla izmislio struju!!!!
(Mrak, 18. maj 2014 22:30)

Ali oni su nanovo izmislili mrak :D

Traži se novi Tesla

drew

pre 9 godina

ljudi kakvi su to komentari za real da se ne kupuje sve parama,pa makabi svake godine ima bar 6 amera u ekipi,kupuju sta im padne na pamet,od izraelaca mozda pomocno osoblje...

Lik

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem da CSKA,Real i Barselona imaju tako malu i pateticnu podrsku svojih navijaca na F4,bukvalno ih ostavili na cedilu,ne znam dal ih je sve zajedno ukupno bilo 1000,dok sa druge strane navijaci Makabija potpuno izdominirali navijanjem,uvek su bili poznati po tome i na tome im treba cestitati,nije mala stvar Makabiju kada znaju da im podrsku skoro kao kod kuce i to je bio jedan od razloga njihovoh uspeha na ovom F4

Ивашов

pre 9 godina

Блат је решио.Сетите се како је узео са полу екипом какву су Руси имали 2007.

Toša

pre 9 godina

Jeste videli reklame na panoima pored terena! To su sponzori Reala, kladionice...razmislite malo o tome... Makabi dolazi na turnir kao apsolutni aucajder, dobija strašni CSKA, a onda još strašniji Real! Malo puno iznenadjenja da bi im ja poverovao u to...da mi je znati koliko je para ostalo u kasi kladionice večeras...

nikola

pre 9 godina

I 20 komentara "eto vam ga nikad slabiji Makabi". Ovo jeste,igracki gledano, nikada slabiji Makabi zadnji 10 godina sigurno i to svi dobro znate.Pre pocetka Evrolige niko ih nije ubrajao ni u favorite iz senke,a kamoli nesto vise.Isto kao sto je i Cibona ove godine bila nikad slabija,pa osvojiola ABA u sred bg.

Gogi Bre

pre 9 godina

Kakav lep dan : Poplave su se smirile- hvala bogu! Nole pobedio Rafu! Rajs srusijo naj gadniju ekipu zadji 20 godina u finalu! Ima boga :-)

Bibivi

pre 9 godina

ne kontam ove sto kao prozivaju grobare zbog nikad slabiji makabi,pa makabi nikad nije bio slabiji al ne igraju imena i pare vec ,covek i srce.i mi smo taj makabi koji je prvak evrope dobili u bg.

Milan PI

pre 9 godina

Treba se opametiti i izbaciti ovaj fajnl for,čista glupost jedan loš dan i cela sezona pada u vodu.Da je dobar igrali bi ga u NBA !!!

Djenka snimaj

pre 9 godina

Navijao sam za Makabi samo zbog Djenke kako bi mogao da snima film o Partizanu koji je pobedio evropskog prvaka.Nema veze sto je Silb pobegao.

Цоа

pre 9 godina

Сјајна утакмица, узбудљива, достојна финала евролиге, много лепих потеза. Утакмицу по мени одлучио момак са Цетиња, Тајрис Рајс ( мало шале, хахa :D ) . И без сумње заслужено је Макаби освојио, исто као и Олимпијакос прошлих година, дошли без императива и покидали. :D

Nemanja Radojevic

pre 9 godina

Gde su svi oni poznavaoci košarke sada što su prognozirali poraz Makabija od 20 i više razlike od moćnog, kraljevskog, Reala? A?

Bez obzira što je Makabi bio najslabiji tim F4 na papiru, opet se pokazalo da se košarka ne igra na papiru već na terenu.

Odlična utakmica, dostojna finala, puna preokreta i prelepih poteza. Zaslužena pobeda Makabija, sa okrnjenim sastavom, uz odlično vođenje ekipe cele sezone, kao i tokom ove utakmice Gospodina Dejvid Blata. Bez obzira na pojedinačne učinke, ova titula je njegova zasluga! Jedan od najboljih trenera današnjice.

Pozdrav svim ljubiteljima košarke u Srbiji.

Milton

pre 9 godina

Navijao sam za Makabi večeras, kao što navijam za Partizan.
Možda zato što uvek navijam za Davida protiv Golijata, iz sportskih motiva naravno. Možda zato što je Makabi ograo srcem.
U svakom slučaju, veliko bravo za ponos Izraela.

bley

pre 9 godina

Ova utakmica pokazuje da je kosarka takva igra da svako moze sa svakim da igra, velika je stvar u motivaciji (koju je Dejvid Blat doktorirao), u pozrtvovanosti, zelji.. Manje vise nije u Evroligi tolika razlika izmedju igraca, kao sto je primer NBA imate Durenta, LBJ, PG i jos par allstarova ostali su na vrhunskom nivou ali ne mogu prici

wasabi

pre 9 godina

Drago mi je ponajvise zbog Dejvida Blata,sjajan lik.A posebno me raduje pobeda Makabija zbog za mene dva najodvratnija kosarkaska lika...Rejesa i Rudi Fernandeza.Mozda oni jesu odlicni igraci.Ali to su,kako Duda Ivkovic ima izraz..kosarkaske vancage!Kad god mogu oni ce nesto da isceniraju i izglumataju.Eto,to je taj premocni Real...sve je mleo ove sezone.Tako ce i u fudbalu da prodju.Ne kupuje se bas sve parama.

Goran RS

pre 9 godina

Ne znam zasto je osvjetljenje problem svima? Pa Lejkersi tako igraju u svom Stejples Centru. Cilj je da je sam teren dobro osvjetljen, a koga briga kakvo je osvjetljenje na tribinama.

Inace, odlicna utakmica!

doktor

pre 9 godina

Real kao i spanska reprezentacija,kad gazi-gazi,a cim oseti TVRDO odmah panika i nedostatak samopouzdanja! Setite se kako su Parker i FRA pobedili u SLO Spaniju koja je sve razbijala! Blat trenercina i motivator!

mille

pre 9 godina

Ovog naseg sudiju poslati da slaze djakove na savu a ne da nas sramoti i s ovim slovencem i grkom nateze za
``kraljevski ``klub , nece moci spanci malo ste para skrcali u sport a nemate vec sta da jedete , kratke su vam jos brade. rudi o rudi kad se lomi nigde te nema, drzis se za prst curice spremaju ti utesnu nagradu oskar za najboljeg glumca evrolige. Blate Jugoslovenu pozdravlja te i cestita ti jugoslovensko sportsko drusto Partizan

Derane

pre 9 godina

Jel moguce da jedna ekipa kao sto je Real, jos i u funali EL u produzetku primi 25 poena!!! Meni deluje nemoguce pa i da je Crnokosa u pitanju... Svaka cast Blatu, bas mi drago zbog njega! Legendo samo napred!!!

Srđan Lalić

pre 9 godina

Sjajna pobeda Makabija,poprilično limitiranog tima protiv preduvanih zvezda Reala. Tim bez neke velike zvezde,bez nekog istaknutog pojedinca. Danas je blistao Rajs,a mogao je biti i neko drugi. A to znači da igraju kao tim i da imaju sjajnog trenera i igrače velikog srca koji mu veruju. Real,s'druge strane ima tim koji bi bez problema mogao da se takmiči u NBA ligi a ne mogu da uzmu evroligu iako su dva puta uzastopno igrali finala protiv ekipa od kojih su objektivno bolji. A izgubili su na sličan način. To je zato što je Laso neznalica,zato što Rudi nema m.da,zato što se Rodrigez pogubi kad je gusto,zato što Ljulj daje dvocifren broj poena samo Partizanu,zato što Rejesova glumatanja više ne prolaze,zato što najbolji šuter Evrope igra 5 min po utakmici,zato što Mirotić igra za statistiku a ne za Real... Zaslužena pobeda Makabija,mada bi ovakav Real večeras dobio bilo ko.

ćomara

pre 9 godina

trijumf taktike i timskog duha nad parama. Blat doktor, gospodin i veliki džentlmen. Čovek uzeo titulu kao najveći autsajder na F4, kapa dole majstore!

...

pre 9 godina

To je taj nikad slabiji Makabi, sto rece Radonjic "mozda iz nase grupe nece doci novi prvak evrope ali ce ekipe iz nje daleko dogurati". Na kraju bas taj Makabi uze titulu ...

Rasheed

pre 9 godina

Svaka cast Amerikancima iz Makabija,kakva pozrtvovanost,kakav timski duh...Sa druge strane mi je drago sto je jedan nabedjeni klub(namerno ne pisem ime doticnog) opet ostao praznih saka.Toliko foliranata na jednom mestu da mi se prosto ogadi kosarka kad ih gledam.Jos jednom bravo MACCABI TEL AVIV!!!

Rajs spalio Rodrigeza ostali samo dugmici

pre 9 godina

Kakve kukavice ovi iz Reala. Nije im pomoglo ni floppiranje Mirotica, ni sudije... Rodrigez mora da je igrao 1v5 jedno 15 akcija u zadnjoj cetvrtini. Zasluzena pobeda Makabija, a Real je ponovo izgubio sa 12 razlike, ahahaha!

raf

pre 9 godina

izmedju naturalizovanog crnogorca i rodjenog crnogorca koji je postao španac navijao sam za ovog prvog. bravo tajris, čekamo te u avgustu majstore

Nolan

pre 9 godina

Gde su sada oni što pišu romane o nekom "Čači" ili onom Fernandezu???
Istorija se ponavlja, 2004. su osvojili sa Parkerom i Bastonom, 2014. sa Rajsom i Tajasom!

bwa

pre 9 godina

dobijemo sampiona evrope, a izgubimo od cedevite... to je kosarka, to je sport. svaka cast za makabi, kao apsolutni autsajder dobili su mnogo favorizovaniji cska i real. rice odigrao odlicno u kljucnim momentima, real nije mogao kos iz igre poslednji minut regularnog dela i pola produzetka.

ivke

pre 9 godina

Dobio ih Makabi na cistu fizikaliju, cela ekipa im je sastavljena od Amerikanaca, mnogo su brzi i skocniji od Realovih igraca. Real se provukao do produzekta ali je samo odlozio neizbezan poraz.

hurricane

pre 9 godina

Pa ne moze sve u Madrid, i Atletiku fudbal i Realu kosarka! Da su pitali Duleta, on bi im objasnio kako se zaustavlja Makabi :) Sve cestitke velikom treneru i covjeku, Dejvidu Blatu!

jackie

pre 9 godina

Nisam bio opredeljen što se tiče ovog finala. Ali me u svakom slučaju nervira kada klub koji je za klasu slabiji pobedi. Pre par godina Olimpijakos protiv CSKA, sećam se i titule Liverpula protiv Milana. U svakom slučaju zasluženo. Real je izgubio što zbog pritiska jer su imali šta da izgube, što zbog lošeg vođenja sa klupe.

kkczkkp

pre 9 godina

Eto, da se malo tesimo. Partizan ih je dobio a CZ igrala na jednu loptu sa sampionima Evrope :) poz svim pravim ljubiteljima kosarke :)) aj uzdravlje

GNS

pre 9 godina

Svaka cast D.Blatu,coveku koji je uvek sa velikim pijetetom govorio o jedinom velikom klubu nase kosarke,cak i kada su mu 4 Amera otkazala pred dolazak sa Efesom u Pionir

euzebio

pre 9 godina

blat je veca faca od johnny deppa, covjek facu od prve do zadnje sekunde ne mijenja... laso prokljucao 12 puta. svaka cast maccabiu samo mi je zao sergia rodriqueza... ali ipak moj je partizan tukao maccabia sto znaci da smo ultra mega giga galakticki smapioni i dalje...

joca

pre 9 godina

Makabi ko Olimpijakos pre 2 godine.Ove sezone imaju po imenima najlosiju ekipu u poslednjih 10 godina ali ove su im se poklopile kockice i osvajaju EL kad se najmanje ocekivalo.

dksla

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.

Е,да ми је ово неко причао

pre 9 godina

Свака част Рајсу. Одиграо је ФЕ-НО-МЕ-НА-ЛНО. Буквално је разбио Реал. Продори,асистенције,тројке... Реал није имао играча који ће да повуче кад је било густо. Све лопте су гурали Миротићу,док су се остали сакривали. Против Барсе су имали шут за три поена и преко 50%,док вечерас нису могли ништа да убоду. Добар део сезоне нису знали за пораз,али... Све у свему - заслужена победиа Макабија.

poznavalac

pre 9 godina

Pa Madridjani ne moze se protiv Zvezde i Makabija.Bravo za bratski izraelski narod!Dejvid Blat definitivno najbolji evropski trener.Prvaci Evrope su u Beogradu i Tel Avivu.

PAOK

pre 9 godina

jel ovo za drugo mesto???? pa danas je nasa zvezda sa malog kalimegdana pobedila real za titulu (drogbagalata, 18. maj 2014 20:25)

Ta Zvezda sa Kalisa o kojoj ti pricas je zamrznuta vec 3 godine, Zvezda Telekom je u pitanju.

mrsimud

pre 9 godina

Fernandez i Rodrigez dva boga kosarke! Inace navijam za Makabi (uvek navijam za slabije), u prvom poluvremenu dosta zanimljiva kosarka, sad je 21. minut, samo da se nastavi ovako!

Bojan

pre 9 godina

David Blat je došao da igra utakmicu u Beograd sa Efesom kada je celi svet "upirao prstom" u nas i ja mu to nikada neću zaboraviti!Gospodin čovek!

pošteno

pre 9 godina

Tyus nosi "helanke" koje nisu u boji opreme! Ocekujem ostru reakciju odgovornih iz Kosarkaske lige Srbije! (Napred Maccabi, 18. maj 2014 20:13)

Neodgovarajuca oprema :O Auu, kako ce da ga cepnu po dzepu ovi nasi, nije svestan!

batko

pre 9 godina

koliko je samo Blat harizmatican svakim njegovim potezom se primeti njegova posvecenost jednostavno njegove reakcije motivisu igrace ima ogroman autoritet kod igraca kod sudija mislim da je trenutno pored Obradovica najbolji trener u Evropi. (pumprla, 18. maj 2014 20:48)

Obradovic koji pusta glodare najbolji trener Evrope? HAHAHA

Johnny

pre 9 godina

Stvarno dve najbolje ekipe u Evropi u ovom trenutku. Pocastvovan sam sto sam imao priliku da gledam i jedne i druge uzivo u Areni protiv mog Partizana.

Vladimir

pre 9 godina

Расвета је катастрофа. Не знам где је организатор турнира то видео. Делује као финале у снукеру, а не Ф4 Евролиге.

Alekbod

pre 9 godina

Ne volim da Izraelci tj. Makabi osvoji, ali ako se to i desi, a nije nemoguce, 35-33 je na poluvremenu nece mi biti krivo samo zbog Blata, covek je legenda... A Blu je doktor... U svakom slucaju simpatije bas preterane nemam ni prema jednima ni drugima, ali ako bi trebao da biram neka to bude Real... Ocekujem jos bolju kosarku u drugom poluvremenu... Uzivajte...

Mislav

pre 9 godina

Maccabi malo napaljenije ušao u utakmicu, bit će ovo zanimljivo. Real je nominalno jači i kvalitet bi trebao da izađe na vidjelo do kraja, ali sve je moguće - lutrija jedne utakmice. Prednost Maccabija je svakako trener, doktor za ove sve ostale na F4. Maccabi još uvijek prati reputacija ekipe sa najviše poraza u finalima. A ni Real se nije baš proslavio u zadnje vrijeme na F4 turnirima :)

pumprla

pre 9 godina

koliko je samo Blat harizmatican svakim njegovim potezom se primeti njegova posvecenost jednostavno njegove reakcije motivisu igrace ima ogroman autoritet kod igraca kod sudija mislim da je trenutno pored Obradovica najbolji trener u Evropi.

Vladimir

pre 9 godina

Расвета је катастрофа. Не знам где је организатор турнира то видео. Делује као финале у снукеру, а не Ф4 Евролиге.

kkczkkp

pre 9 godina

Eto, da se malo tesimo. Partizan ih je dobio a CZ igrala na jednu loptu sa sampionima Evrope :) poz svim pravim ljubiteljima kosarke :)) aj uzdravlje

pumprla

pre 9 godina

koliko je samo Blat harizmatican svakim njegovim potezom se primeti njegova posvecenost jednostavno njegove reakcije motivisu igrace ima ogroman autoritet kod igraca kod sudija mislim da je trenutno pored Obradovica najbolji trener u Evropi.

pošteno

pre 9 godina

Tyus nosi "helanke" koje nisu u boji opreme! Ocekujem ostru reakciju odgovornih iz Kosarkaske lige Srbije! (Napred Maccabi, 18. maj 2014 20:13)

Neodgovarajuca oprema :O Auu, kako ce da ga cepnu po dzepu ovi nasi, nije svestan!

dksla

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.

Derane

pre 9 godina

Jel moguce da jedna ekipa kao sto je Real, jos i u funali EL u produzetku primi 25 poena!!! Meni deluje nemoguce pa i da je Crnokosa u pitanju... Svaka cast Blatu, bas mi drago zbog njega! Legendo samo napred!!!

wasabi

pre 9 godina

Drago mi je ponajvise zbog Dejvida Blata,sjajan lik.A posebno me raduje pobeda Makabija zbog za mene dva najodvratnija kosarkaska lika...Rejesa i Rudi Fernandeza.Mozda oni jesu odlicni igraci.Ali to su,kako Duda Ivkovic ima izraz..kosarkaske vancage!Kad god mogu oni ce nesto da isceniraju i izglumataju.Eto,to je taj premocni Real...sve je mleo ove sezone.Tako ce i u fudbalu da prodju.Ne kupuje se bas sve parama.

Bojan

pre 9 godina

David Blat je došao da igra utakmicu u Beograd sa Efesom kada je celi svet "upirao prstom" u nas i ja mu to nikada neću zaboraviti!Gospodin čovek!

raf

pre 9 godina

izmedju naturalizovanog crnogorca i rodjenog crnogorca koji je postao španac navijao sam za ovog prvog. bravo tajris, čekamo te u avgustu majstore

Milton

pre 9 godina

Navijao sam za Makabi večeras, kao što navijam za Partizan.
Možda zato što uvek navijam za Davida protiv Golijata, iz sportskih motiva naravno. Možda zato što je Makabi ograo srcem.
U svakom slučaju, veliko bravo za ponos Izraela.

bwa

pre 9 godina

dobijemo sampiona evrope, a izgubimo od cedevite... to je kosarka, to je sport. svaka cast za makabi, kao apsolutni autsajder dobili su mnogo favorizovaniji cska i real. rice odigrao odlicno u kljucnim momentima, real nije mogao kos iz igre poslednji minut regularnog dela i pola produzetka.

Ивашов

pre 9 godina

Блат је решио.Сетите се како је узео са полу екипом какву су Руси имали 2007.

doktor

pre 9 godina

Real kao i spanska reprezentacija,kad gazi-gazi,a cim oseti TVRDO odmah panika i nedostatak samopouzdanja! Setite se kako su Parker i FRA pobedili u SLO Spaniju koja je sve razbijala! Blat trenercina i motivator!

nikola

pre 9 godina

I 20 komentara "eto vam ga nikad slabiji Makabi". Ovo jeste,igracki gledano, nikada slabiji Makabi zadnji 10 godina sigurno i to svi dobro znate.Pre pocetka Evrolige niko ih nije ubrajao ni u favorite iz senke,a kamoli nesto vise.Isto kao sto je i Cibona ove godine bila nikad slabija,pa osvojiola ABA u sred bg.

ćomara

pre 9 godina

trijumf taktike i timskog duha nad parama. Blat doktor, gospodin i veliki džentlmen. Čovek uzeo titulu kao najveći autsajder na F4, kapa dole majstore!

...

pre 9 godina

To je taj nikad slabiji Makabi, sto rece Radonjic "mozda iz nase grupe nece doci novi prvak evrope ali ce ekipe iz nje daleko dogurati". Na kraju bas taj Makabi uze titulu ...

Gogi Bre

pre 9 godina

Kakav lep dan : Poplave su se smirile- hvala bogu! Nole pobedio Rafu! Rajs srusijo naj gadniju ekipu zadji 20 godina u finalu! Ima boga :-)

Цоа

pre 9 godina

Сјајна утакмица, узбудљива, достојна финала евролиге, много лепих потеза. Утакмицу по мени одлучио момак са Цетиња, Тајрис Рајс ( мало шале, хахa :D ) . И без сумње заслужено је Макаби освојио, исто као и Олимпијакос прошлих година, дошли без императива и покидали. :D

Mislav

pre 9 godina

Maccabi malo napaljenije ušao u utakmicu, bit će ovo zanimljivo. Real je nominalno jači i kvalitet bi trebao da izađe na vidjelo do kraja, ali sve je moguće - lutrija jedne utakmice. Prednost Maccabija je svakako trener, doktor za ove sve ostale na F4. Maccabi još uvijek prati reputacija ekipe sa najviše poraza u finalima. A ni Real se nije baš proslavio u zadnje vrijeme na F4 turnirima :)

mrsimud

pre 9 godina

Fernandez i Rodrigez dva boga kosarke! Inace navijam za Makabi (uvek navijam za slabije), u prvom poluvremenu dosta zanimljiva kosarka, sad je 21. minut, samo da se nastavi ovako!

Rajs spalio Rodrigeza ostali samo dugmici

pre 9 godina

Kakve kukavice ovi iz Reala. Nije im pomoglo ni floppiranje Mirotica, ni sudije... Rodrigez mora da je igrao 1v5 jedno 15 akcija u zadnjoj cetvrtini. Zasluzena pobeda Makabija, a Real je ponovo izgubio sa 12 razlike, ahahaha!

Milan PI

pre 9 godina

Treba se opametiti i izbaciti ovaj fajnl for,čista glupost jedan loš dan i cela sezona pada u vodu.Da je dobar igrali bi ga u NBA !!!

hurricane

pre 9 godina

Pa ne moze sve u Madrid, i Atletiku fudbal i Realu kosarka! Da su pitali Duleta, on bi im objasnio kako se zaustavlja Makabi :) Sve cestitke velikom treneru i covjeku, Dejvidu Blatu!

Djenka snimaj

pre 9 godina

Navijao sam za Makabi samo zbog Djenke kako bi mogao da snima film o Partizanu koji je pobedio evropskog prvaka.Nema veze sto je Silb pobegao.

Bibivi

pre 9 godina

ne kontam ove sto kao prozivaju grobare zbog nikad slabiji makabi,pa makabi nikad nije bio slabiji al ne igraju imena i pare vec ,covek i srce.i mi smo taj makabi koji je prvak evrope dobili u bg.

Srđan Lalić

pre 9 godina

Sjajna pobeda Makabija,poprilično limitiranog tima protiv preduvanih zvezda Reala. Tim bez neke velike zvezde,bez nekog istaknutog pojedinca. Danas je blistao Rajs,a mogao je biti i neko drugi. A to znači da igraju kao tim i da imaju sjajnog trenera i igrače velikog srca koji mu veruju. Real,s'druge strane ima tim koji bi bez problema mogao da se takmiči u NBA ligi a ne mogu da uzmu evroligu iako su dva puta uzastopno igrali finala protiv ekipa od kojih su objektivno bolji. A izgubili su na sličan način. To je zato što je Laso neznalica,zato što Rudi nema m.da,zato što se Rodrigez pogubi kad je gusto,zato što Ljulj daje dvocifren broj poena samo Partizanu,zato što Rejesova glumatanja više ne prolaze,zato što najbolji šuter Evrope igra 5 min po utakmici,zato što Mirotić igra za statistiku a ne za Real... Zaslužena pobeda Makabija,mada bi ovakav Real večeras dobio bilo ko.

joca

pre 9 godina

Makabi ko Olimpijakos pre 2 godine.Ove sezone imaju po imenima najlosiju ekipu u poslednjih 10 godina ali ove su im se poklopile kockice i osvajaju EL kad se najmanje ocekivalo.

GNS

pre 9 godina

Svaka cast D.Blatu,coveku koji je uvek sa velikim pijetetom govorio o jedinom velikom klubu nase kosarke,cak i kada su mu 4 Amera otkazala pred dolazak sa Efesom u Pionir

euzebio

pre 9 godina

blat je veca faca od johnny deppa, covjek facu od prve do zadnje sekunde ne mijenja... laso prokljucao 12 puta. svaka cast maccabiu samo mi je zao sergia rodriqueza... ali ipak moj je partizan tukao maccabia sto znaci da smo ultra mega giga galakticki smapioni i dalje...

PAOK

pre 9 godina

jel ovo za drugo mesto???? pa danas je nasa zvezda sa malog kalimegdana pobedila real za titulu (drogbagalata, 18. maj 2014 20:25)

Ta Zvezda sa Kalisa o kojoj ti pricas je zamrznuta vec 3 godine, Zvezda Telekom je u pitanju.

Johnny

pre 9 godina

Stvarno dve najbolje ekipe u Evropi u ovom trenutku. Pocastvovan sam sto sam imao priliku da gledam i jedne i druge uzivo u Areni protiv mog Partizana.

poznavalac

pre 9 godina

Pa Madridjani ne moze se protiv Zvezde i Makabija.Bravo za bratski izraelski narod!Dejvid Blat definitivno najbolji evropski trener.Prvaci Evrope su u Beogradu i Tel Avivu.

jackie

pre 9 godina

Nisam bio opredeljen što se tiče ovog finala. Ali me u svakom slučaju nervira kada klub koji je za klasu slabiji pobedi. Pre par godina Olimpijakos protiv CSKA, sećam se i titule Liverpula protiv Milana. U svakom slučaju zasluženo. Real je izgubio što zbog pritiska jer su imali šta da izgube, što zbog lošeg vođenja sa klupe.

Rasheed

pre 9 godina

Svaka cast Amerikancima iz Makabija,kakva pozrtvovanost,kakav timski duh...Sa druge strane mi je drago sto je jedan nabedjeni klub(namerno ne pisem ime doticnog) opet ostao praznih saka.Toliko foliranata na jednom mestu da mi se prosto ogadi kosarka kad ih gledam.Jos jednom bravo MACCABI TEL AVIV!!!

Alekbod

pre 9 godina

Ne volim da Izraelci tj. Makabi osvoji, ali ako se to i desi, a nije nemoguce, 35-33 je na poluvremenu nece mi biti krivo samo zbog Blata, covek je legenda... A Blu je doktor... U svakom slucaju simpatije bas preterane nemam ni prema jednima ni drugima, ali ako bi trebao da biram neka to bude Real... Ocekujem jos bolju kosarku u drugom poluvremenu... Uzivajte...

Е,да ми је ово неко причао

pre 9 godina

Свака част Рајсу. Одиграо је ФЕ-НО-МЕ-НА-ЛНО. Буквално је разбио Реал. Продори,асистенције,тројке... Реал није имао играча који ће да повуче кад је било густо. Све лопте су гурали Миротићу,док су се остали сакривали. Против Барсе су имали шут за три поена и преко 50%,док вечерас нису могли ништа да убоду. Добар део сезоне нису знали за пораз,али... Све у свему - заслужена победиа Макабија.

bley

pre 9 godina

Ova utakmica pokazuje da je kosarka takva igra da svako moze sa svakim da igra, velika je stvar u motivaciji (koju je Dejvid Blat doktorirao), u pozrtvovanosti, zelji.. Manje vise nije u Evroligi tolika razlika izmedju igraca, kao sto je primer NBA imate Durenta, LBJ, PG i jos par allstarova ostali su na vrhunskom nivou ali ne mogu prici

Nemanja Radojevic

pre 9 godina

Gde su svi oni poznavaoci košarke sada što su prognozirali poraz Makabija od 20 i više razlike od moćnog, kraljevskog, Reala? A?

Bez obzira što je Makabi bio najslabiji tim F4 na papiru, opet se pokazalo da se košarka ne igra na papiru već na terenu.

Odlična utakmica, dostojna finala, puna preokreta i prelepih poteza. Zaslužena pobeda Makabija, sa okrnjenim sastavom, uz odlično vođenje ekipe cele sezone, kao i tokom ove utakmice Gospodina Dejvid Blata. Bez obzira na pojedinačne učinke, ova titula je njegova zasluga! Jedan od najboljih trenera današnjice.

Pozdrav svim ljubiteljima košarke u Srbiji.

batko

pre 9 godina

koliko je samo Blat harizmatican svakim njegovim potezom se primeti njegova posvecenost jednostavno njegove reakcije motivisu igrace ima ogroman autoritet kod igraca kod sudija mislim da je trenutno pored Obradovica najbolji trener u Evropi. (pumprla, 18. maj 2014 20:48)

Obradovic koji pusta glodare najbolji trener Evrope? HAHAHA

mille

pre 9 godina

Ovog naseg sudiju poslati da slaze djakove na savu a ne da nas sramoti i s ovim slovencem i grkom nateze za
``kraljevski ``klub , nece moci spanci malo ste para skrcali u sport a nemate vec sta da jedete , kratke su vam jos brade. rudi o rudi kad se lomi nigde te nema, drzis se za prst curice spremaju ti utesnu nagradu oskar za najboljeg glumca evrolige. Blate Jugoslovenu pozdravlja te i cestita ti jugoslovensko sportsko drusto Partizan

Toša

pre 9 godina

Jeste videli reklame na panoima pored terena! To su sponzori Reala, kladionice...razmislite malo o tome... Makabi dolazi na turnir kao apsolutni aucajder, dobija strašni CSKA, a onda još strašniji Real! Malo puno iznenadjenja da bi im ja poverovao u to...da mi je znati koliko je para ostalo u kasi kladionice večeras...

Nolan

pre 9 godina

Gde su sada oni što pišu romane o nekom "Čači" ili onom Fernandezu???
Istorija se ponavlja, 2004. su osvojili sa Parkerom i Bastonom, 2014. sa Rajsom i Tajasom!

Goran RS

pre 9 godina

Ne znam zasto je osvjetljenje problem svima? Pa Lejkersi tako igraju u svom Stejples Centru. Cilj je da je sam teren dobro osvjetljen, a koga briga kakvo je osvjetljenje na tribinama.

Inace, odlicna utakmica!

ivke

pre 9 godina

Dobio ih Makabi na cistu fizikaliju, cela ekipa im je sastavljena od Amerikanaca, mnogo su brzi i skocniji od Realovih igraca. Real se provukao do produzekta ali je samo odlozio neizbezan poraz.

Lik

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem da CSKA,Real i Barselona imaju tako malu i pateticnu podrsku svojih navijaca na F4,bukvalno ih ostavili na cedilu,ne znam dal ih je sve zajedno ukupno bilo 1000,dok sa druge strane navijaci Makabija potpuno izdominirali navijanjem,uvek su bili poznati po tome i na tome im treba cestitati,nije mala stvar Makabiju kada znaju da im podrsku skoro kao kod kuce i to je bio jedan od razloga njihovoh uspeha na ovom F4

Batko

pre 9 godina

Pozdrav za stručnjake iz Železnika, razumljivo, ipak košarku pratite od pre par godina...
(Marko, 18. maj 2014 22:40)

Malo manje godina od koliko ih ti imaš !

Nemanja

pre 9 godina

Poznavalac,kad ste vi to igrali protiv Reala?Ona bivsa Zvezda svakako ne u bliskoj proslosti a FMP nikada.
(Kralj, 18. maj 2014 23:48)

Igrali u sezoni 2006/2007 i dobili u Pioniru 101-85.

Титолеон

pre 9 godina

Само један кратак коментар...

Управо сам стигао из Милана где сам био на финалној утакмици.
Расвета у сали (а нарочито на терену) уопште није бола лоша. На ТВ-у изгледа мрачно али није тако на терену.
Е да, треба нагласити и да је 80% публике било Макабијевих навијача.

Nolan

pre 9 godina

A mi dobismo prvaka evrope u areni,a vi kako te?
(nevidljivi panter, 18. maj 2014 22:52)

Dobiste prvaka bez Šona Džejmsa i Sofoklisa Skorcijanitisa. I šta se palite, oni već prošli dalje pa se malo odmorili protiv vas.
Gledali smo mi taj Makabi na kolenima u Pioniru koji je posle +19 strepeo za pobedu i prolaz, samo da je Nelson umeo da pogodi zicer...

Nolan

pre 9 godina

Sve cetitke nasim najvernijim musterijama!
(Partizan, 18. maj 2014 22:26)

Misliš onim koje ste dok su igrali sa Zvezdom proglasili za nikad slabiji tim a oni vas nabili sa +32 u Tel Avivu?
Pa oni se sprdaju sa vama kad požele...

Beograd na lebu i vodi

pre 9 godina

Obradovic koji pusta glodare najbolji trener Evrope? HAHAHA (batko, 18. maj 2014 21:36)
---////-----
Pa i Blat nas je pustio.

ManuGinobili

pre 9 godina

Svaka cast Maccabiu i treneru Blattu,pobijedili su realno mnogo bolji tim,ali tim koji gazi kroz sezonu,pobjedjuje i sa 50 razlike ali kada doju ovakve guste utakmice nema ih nigdje,"zaborave" sve sto su igrali do tada i krenu da igraju 1 na 5,a to protiv ovako kvalitetnog trenera ne prolazi...da ne govorim koliko su odvratni za gledanje igraci Reala,Fernandes,Llull,Reyes...katastrofa koliko simuliraju,da su ne znam kakvi igraci ja ih ocima ne mogu gledati zbog toga.

Luka

pre 9 godina

Mnogo mi je drago zbog Makabija, igrali su pravu mušku košarku cele godine. Nema spora da je Real, ukupno gledano, bio najbolji ove sezone, ali su platili svoje glumatanje kad je bilo najvažnije. Svi znamo kakvi su provokatori Rodrigez, Rudi i Rejes, i zato sam bio 100% uz Blata večeras.

Dava

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.
(dksla, 18. maj 2014 22:26)

Ne verujen da ovaj komentar ima ovoliko pluseva... Ljudi, koju utakmicu ste vi gledali? Pa covek nije igrao zbog pet licnih...

whynot

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.
(dksla, 18. maj 2014 22:26)
Sedeo je na klupi zato što je dobio petu ličnu. Meni je najveće razočarenje Mirotić. Za nekoga koga u Čikagu čekaju da im donese šampionsku prsten imao je razočaravajući turnir, a i celu sezonu. Drugo razočarenje je Laso. Darden 32 minuta, Kerol 5?

mare

pre 9 godina

Finale je uvek finale, jedan meč je čudo, videli smo sami kako smo ostali bez EL u finalu ABA. Jednostavno, Real nema igrače sa ''čukom'' opet gube finale - gubitnički mentalitet finala.

srb

pre 9 godina

Makabi uopste nije toliko slab,imaju odlicnog prvog centra i zver drugog,dobru bekovsku liniju,dr Blua i odlicnog trenera,setite se sa kojom je ekipom olimpijakos uzeo titulu dve god za redom,ova makabijeva je daleko bolja...jeste da real ima sve dobre igrace ali tu je rodrigez alfa i omega tima a svi ostali zavise od dana,fernandez i ljulj mogu da ubace po 30 poena ako ih krene ili nista

drew

pre 9 godina

ljudi kakvi su to komentari za real da se ne kupuje sve parama,pa makabi svake godine ima bar 6 amera u ekipi,kupuju sta im padne na pamet,od izraelaca mozda pomocno osoblje...

Lafayette

pre 9 godina

Super je Real igrao i poigravao se ..sve dok nije doslo stani-pani,onda im ulazi voda u usi!Sudije su naravno pokusale da vrate u egal utakmicu ,sudeci svaki kontakt Maccabiju ..Euroleague ipak daje pravdu onome ko ima love ,ali ni to im posle nije pomoglo !

Mislav

pre 9 godina

Ovi jos nisu obavestenida je Tesla izmislio struju!!!!
(Mrak, 18. maj 2014 22:30)

Ali oni su nanovo izmislili mrak :D

Traži se novi Tesla

Povidon

pre 9 godina

Eto, da se malo tesimo. Partizan ih je dobio a CZ igrala na jednu loptu sa sampionima Evrope :) poz svim pravim ljubiteljima kosarke :)) aj uzdravlje
(kkczkkp, 18. maj 2014 22:30)
Bravo za komentar ali jedna stvar bode oci. Grobari su nam se smejali za Lokomotivu, Makabi, Galatasaraj, Evrokup, Cibonu a sve se to na kraju njima isto desilo manje ili vise... Ljudi, nije lepo smejati se tudjoj nesreci.

mosha

pre 9 godina

kako mi drago uh em sto nabedjenih spanaca em sto zbog vasih "tea i ekpie" a najvise zbog toga sto ste mi udarali minuse kad sam rekao da ce makabi da prodje armani! sad placite

Toša

pre 9 godina

Jeste videli reklame na panoima pored terena! To su sponzori Reala, kladionice...razmislite malo o tome... Makabi dolazi na turnir kao apsolutni aucajder, dobija strašni CSKA, a onda još strašniji Real! Malo puno iznenadjenja da bi im ja poverovao u to...da mi je znati koliko je para ostalo u kasi kladionice večeras...

batko

pre 9 godina

koliko je samo Blat harizmatican svakim njegovim potezom se primeti njegova posvecenost jednostavno njegove reakcije motivisu igrace ima ogroman autoritet kod igraca kod sudija mislim da je trenutno pored Obradovica najbolji trener u Evropi. (pumprla, 18. maj 2014 20:48)

Obradovic koji pusta glodare najbolji trener Evrope? HAHAHA

Alekbod

pre 9 godina

Ne volim da Izraelci tj. Makabi osvoji, ali ako se to i desi, a nije nemoguce, 35-33 je na poluvremenu nece mi biti krivo samo zbog Blata, covek je legenda... A Blu je doktor... U svakom slucaju simpatije bas preterane nemam ni prema jednima ni drugima, ali ako bi trebao da biram neka to bude Real... Ocekujem jos bolju kosarku u drugom poluvremenu... Uzivajte...

PAOK

pre 9 godina

jel ovo za drugo mesto???? pa danas je nasa zvezda sa malog kalimegdana pobedila real za titulu (drogbagalata, 18. maj 2014 20:25)

Ta Zvezda sa Kalisa o kojoj ti pricas je zamrznuta vec 3 godine, Zvezda Telekom je u pitanju.

Milan PI

pre 9 godina

Treba se opametiti i izbaciti ovaj fajnl for,čista glupost jedan loš dan i cela sezona pada u vodu.Da je dobar igrali bi ga u NBA !!!

Vladimir

pre 9 godina

Расвета је катастрофа. Не знам где је организатор турнира то видео. Делује као финале у снукеру, а не Ф4 Евролиге.

jackie

pre 9 godina

Nisam bio opredeljen što se tiče ovog finala. Ali me u svakom slučaju nervira kada klub koji je za klasu slabiji pobedi. Pre par godina Olimpijakos protiv CSKA, sećam se i titule Liverpula protiv Milana. U svakom slučaju zasluženo. Real je izgubio što zbog pritiska jer su imali šta da izgube, što zbog lošeg vođenja sa klupe.

Djenka snimaj

pre 9 godina

Navijao sam za Makabi samo zbog Djenke kako bi mogao da snima film o Partizanu koji je pobedio evropskog prvaka.Nema veze sto je Silb pobegao.

Gogi Bre

pre 9 godina

Kakav lep dan : Poplave su se smirile- hvala bogu! Nole pobedio Rafu! Rajs srusijo naj gadniju ekipu zadji 20 godina u finalu! Ima boga :-)

pošteno

pre 9 godina

Tyus nosi "helanke" koje nisu u boji opreme! Ocekujem ostru reakciju odgovornih iz Kosarkaske lige Srbije! (Napred Maccabi, 18. maj 2014 20:13)

Neodgovarajuca oprema :O Auu, kako ce da ga cepnu po dzepu ovi nasi, nije svestan!

mrsimud

pre 9 godina

Fernandez i Rodrigez dva boga kosarke! Inace navijam za Makabi (uvek navijam za slabije), u prvom poluvremenu dosta zanimljiva kosarka, sad je 21. minut, samo da se nastavi ovako!

euzebio

pre 9 godina

blat je veca faca od johnny deppa, covjek facu od prve do zadnje sekunde ne mijenja... laso prokljucao 12 puta. svaka cast maccabiu samo mi je zao sergia rodriqueza... ali ipak moj je partizan tukao maccabia sto znaci da smo ultra mega giga galakticki smapioni i dalje...

...

pre 9 godina

To je taj nikad slabiji Makabi, sto rece Radonjic "mozda iz nase grupe nece doci novi prvak evrope ali ce ekipe iz nje daleko dogurati". Na kraju bas taj Makabi uze titulu ...

poznavalac

pre 9 godina

Pa Madridjani ne moze se protiv Zvezde i Makabija.Bravo za bratski izraelski narod!Dejvid Blat definitivno najbolji evropski trener.Prvaci Evrope su u Beogradu i Tel Avivu.

hurricane

pre 9 godina

Pa ne moze sve u Madrid, i Atletiku fudbal i Realu kosarka! Da su pitali Duleta, on bi im objasnio kako se zaustavlja Makabi :) Sve cestitke velikom treneru i covjeku, Dejvidu Blatu!

kkczkkp

pre 9 godina

Eto, da se malo tesimo. Partizan ih je dobio a CZ igrala na jednu loptu sa sampionima Evrope :) poz svim pravim ljubiteljima kosarke :)) aj uzdravlje

dksla

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.

Nolan

pre 9 godina

Sve cetitke nasim najvernijim musterijama!
(Partizan, 18. maj 2014 22:26)

Misliš onim koje ste dok su igrali sa Zvezdom proglasili za nikad slabiji tim a oni vas nabili sa +32 u Tel Avivu?
Pa oni se sprdaju sa vama kad požele...

Milton

pre 9 godina

Navijao sam za Makabi večeras, kao što navijam za Partizan.
Možda zato što uvek navijam za Davida protiv Golijata, iz sportskih motiva naravno. Možda zato što je Makabi ograo srcem.
U svakom slučaju, veliko bravo za ponos Izraela.

Johnny

pre 9 godina

Stvarno dve najbolje ekipe u Evropi u ovom trenutku. Pocastvovan sam sto sam imao priliku da gledam i jedne i druge uzivo u Areni protiv mog Partizana.

raf

pre 9 godina

izmedju naturalizovanog crnogorca i rodjenog crnogorca koji je postao španac navijao sam za ovog prvog. bravo tajris, čekamo te u avgustu majstore

Nolan

pre 9 godina

A mi dobismo prvaka evrope u areni,a vi kako te?
(nevidljivi panter, 18. maj 2014 22:52)

Dobiste prvaka bez Šona Džejmsa i Sofoklisa Skorcijanitisa. I šta se palite, oni već prošli dalje pa se malo odmorili protiv vas.
Gledali smo mi taj Makabi na kolenima u Pioniru koji je posle +19 strepeo za pobedu i prolaz, samo da je Nelson umeo da pogodi zicer...

wasabi

pre 9 godina

Drago mi je ponajvise zbog Dejvida Blata,sjajan lik.A posebno me raduje pobeda Makabija zbog za mene dva najodvratnija kosarkaska lika...Rejesa i Rudi Fernandeza.Mozda oni jesu odlicni igraci.Ali to su,kako Duda Ivkovic ima izraz..kosarkaske vancage!Kad god mogu oni ce nesto da isceniraju i izglumataju.Eto,to je taj premocni Real...sve je mleo ove sezone.Tako ce i u fudbalu da prodju.Ne kupuje se bas sve parama.

bwa

pre 9 godina

dobijemo sampiona evrope, a izgubimo od cedevite... to je kosarka, to je sport. svaka cast za makabi, kao apsolutni autsajder dobili su mnogo favorizovaniji cska i real. rice odigrao odlicno u kljucnim momentima, real nije mogao kos iz igre poslednji minut regularnog dela i pola produzetka.

Derane

pre 9 godina

Jel moguce da jedna ekipa kao sto je Real, jos i u funali EL u produzetku primi 25 poena!!! Meni deluje nemoguce pa i da je Crnokosa u pitanju... Svaka cast Blatu, bas mi drago zbog njega! Legendo samo napred!!!

Povidon

pre 9 godina

Eto, da se malo tesimo. Partizan ih je dobio a CZ igrala na jednu loptu sa sampionima Evrope :) poz svim pravim ljubiteljima kosarke :)) aj uzdravlje
(kkczkkp, 18. maj 2014 22:30)
Bravo za komentar ali jedna stvar bode oci. Grobari su nam se smejali za Lokomotivu, Makabi, Galatasaraj, Evrokup, Cibonu a sve se to na kraju njima isto desilo manje ili vise... Ljudi, nije lepo smejati se tudjoj nesreci.

Rajs spalio Rodrigeza ostali samo dugmici

pre 9 godina

Kakve kukavice ovi iz Reala. Nije im pomoglo ni floppiranje Mirotica, ni sudije... Rodrigez mora da je igrao 1v5 jedno 15 akcija u zadnjoj cetvrtini. Zasluzena pobeda Makabija, a Real je ponovo izgubio sa 12 razlike, ahahaha!

Batko

pre 9 godina

Pozdrav za stručnjake iz Železnika, razumljivo, ipak košarku pratite od pre par godina...
(Marko, 18. maj 2014 22:40)

Malo manje godina od koliko ih ti imaš !

mille

pre 9 godina

Ovog naseg sudiju poslati da slaze djakove na savu a ne da nas sramoti i s ovim slovencem i grkom nateze za
``kraljevski ``klub , nece moci spanci malo ste para skrcali u sport a nemate vec sta da jedete , kratke su vam jos brade. rudi o rudi kad se lomi nigde te nema, drzis se za prst curice spremaju ti utesnu nagradu oskar za najboljeg glumca evrolige. Blate Jugoslovenu pozdravlja te i cestita ti jugoslovensko sportsko drusto Partizan

Goran RS

pre 9 godina

Ne znam zasto je osvjetljenje problem svima? Pa Lejkersi tako igraju u svom Stejples Centru. Cilj je da je sam teren dobro osvjetljen, a koga briga kakvo je osvjetljenje na tribinama.

Inace, odlicna utakmica!

GNS

pre 9 godina

Svaka cast D.Blatu,coveku koji je uvek sa velikim pijetetom govorio o jedinom velikom klubu nase kosarke,cak i kada su mu 4 Amera otkazala pred dolazak sa Efesom u Pionir

Bibivi

pre 9 godina

ne kontam ove sto kao prozivaju grobare zbog nikad slabiji makabi,pa makabi nikad nije bio slabiji al ne igraju imena i pare vec ,covek i srce.i mi smo taj makabi koji je prvak evrope dobili u bg.

pumprla

pre 9 godina

koliko je samo Blat harizmatican svakim njegovim potezom se primeti njegova posvecenost jednostavno njegove reakcije motivisu igrace ima ogroman autoritet kod igraca kod sudija mislim da je trenutno pored Obradovica najbolji trener u Evropi.

Mislav

pre 9 godina

Maccabi malo napaljenije ušao u utakmicu, bit će ovo zanimljivo. Real je nominalno jači i kvalitet bi trebao da izađe na vidjelo do kraja, ali sve je moguće - lutrija jedne utakmice. Prednost Maccabija je svakako trener, doktor za ove sve ostale na F4. Maccabi još uvijek prati reputacija ekipe sa najviše poraza u finalima. A ni Real se nije baš proslavio u zadnje vrijeme na F4 turnirima :)

joca

pre 9 godina

Makabi ko Olimpijakos pre 2 godine.Ove sezone imaju po imenima najlosiju ekipu u poslednjih 10 godina ali ove su im se poklopile kockice i osvajaju EL kad se najmanje ocekivalo.

Rasheed

pre 9 godina

Svaka cast Amerikancima iz Makabija,kakva pozrtvovanost,kakav timski duh...Sa druge strane mi je drago sto je jedan nabedjeni klub(namerno ne pisem ime doticnog) opet ostao praznih saka.Toliko foliranata na jednom mestu da mi se prosto ogadi kosarka kad ih gledam.Jos jednom bravo MACCABI TEL AVIV!!!

Srđan Lalić

pre 9 godina

Sjajna pobeda Makabija,poprilično limitiranog tima protiv preduvanih zvezda Reala. Tim bez neke velike zvezde,bez nekog istaknutog pojedinca. Danas je blistao Rajs,a mogao je biti i neko drugi. A to znači da igraju kao tim i da imaju sjajnog trenera i igrače velikog srca koji mu veruju. Real,s'druge strane ima tim koji bi bez problema mogao da se takmiči u NBA ligi a ne mogu da uzmu evroligu iako su dva puta uzastopno igrali finala protiv ekipa od kojih su objektivno bolji. A izgubili su na sličan način. To je zato što je Laso neznalica,zato što Rudi nema m.da,zato što se Rodrigez pogubi kad je gusto,zato što Ljulj daje dvocifren broj poena samo Partizanu,zato što Rejesova glumatanja više ne prolaze,zato što najbolji šuter Evrope igra 5 min po utakmici,zato što Mirotić igra za statistiku a ne za Real... Zaslužena pobeda Makabija,mada bi ovakav Real večeras dobio bilo ko.

nikola

pre 9 godina

I 20 komentara "eto vam ga nikad slabiji Makabi". Ovo jeste,igracki gledano, nikada slabiji Makabi zadnji 10 godina sigurno i to svi dobro znate.Pre pocetka Evrolige niko ih nije ubrajao ni u favorite iz senke,a kamoli nesto vise.Isto kao sto je i Cibona ove godine bila nikad slabija,pa osvojiola ABA u sred bg.

Beograd na lebu i vodi

pre 9 godina

Obradovic koji pusta glodare najbolji trener Evrope? HAHAHA (batko, 18. maj 2014 21:36)
---////-----
Pa i Blat nas je pustio.

Цоа

pre 9 godina

Сјајна утакмица, узбудљива, достојна финала евролиге, много лепих потеза. Утакмицу по мени одлучио момак са Цетиња, Тајрис Рајс ( мало шале, хахa :D ) . И без сумње заслужено је Макаби освојио, исто као и Олимпијакос прошлих година, дошли без императива и покидали. :D

ćomara

pre 9 godina

trijumf taktike i timskog duha nad parama. Blat doktor, gospodin i veliki džentlmen. Čovek uzeo titulu kao najveći autsajder na F4, kapa dole majstore!

ivke

pre 9 godina

Dobio ih Makabi na cistu fizikaliju, cela ekipa im je sastavljena od Amerikanaca, mnogo su brzi i skocniji od Realovih igraca. Real se provukao do produzekta ali je samo odlozio neizbezan poraz.

Bojan

pre 9 godina

David Blat je došao da igra utakmicu u Beograd sa Efesom kada je celi svet "upirao prstom" u nas i ja mu to nikada neću zaboraviti!Gospodin čovek!

doktor

pre 9 godina

Real kao i spanska reprezentacija,kad gazi-gazi,a cim oseti TVRDO odmah panika i nedostatak samopouzdanja! Setite se kako su Parker i FRA pobedili u SLO Spaniju koja je sve razbijala! Blat trenercina i motivator!

Nemanja Radojevic

pre 9 godina

Gde su svi oni poznavaoci košarke sada što su prognozirali poraz Makabija od 20 i više razlike od moćnog, kraljevskog, Reala? A?

Bez obzira što je Makabi bio najslabiji tim F4 na papiru, opet se pokazalo da se košarka ne igra na papiru već na terenu.

Odlična utakmica, dostojna finala, puna preokreta i prelepih poteza. Zaslužena pobeda Makabija, sa okrnjenim sastavom, uz odlično vođenje ekipe cele sezone, kao i tokom ove utakmice Gospodina Dejvid Blata. Bez obzira na pojedinačne učinke, ova titula je njegova zasluga! Jedan od najboljih trenera današnjice.

Pozdrav svim ljubiteljima košarke u Srbiji.

Nolan

pre 9 godina

Gde su sada oni što pišu romane o nekom "Čači" ili onom Fernandezu???
Istorija se ponavlja, 2004. su osvojili sa Parkerom i Bastonom, 2014. sa Rajsom i Tajasom!

bley

pre 9 godina

Ova utakmica pokazuje da je kosarka takva igra da svako moze sa svakim da igra, velika je stvar u motivaciji (koju je Dejvid Blat doktorirao), u pozrtvovanosti, zelji.. Manje vise nije u Evroligi tolika razlika izmedju igraca, kao sto je primer NBA imate Durenta, LBJ, PG i jos par allstarova ostali su na vrhunskom nivou ali ne mogu prici

drew

pre 9 godina

ljudi kakvi su to komentari za real da se ne kupuje sve parama,pa makabi svake godine ima bar 6 amera u ekipi,kupuju sta im padne na pamet,od izraelaca mozda pomocno osoblje...

srb

pre 9 godina

Makabi uopste nije toliko slab,imaju odlicnog prvog centra i zver drugog,dobru bekovsku liniju,dr Blua i odlicnog trenera,setite se sa kojom je ekipom olimpijakos uzeo titulu dve god za redom,ova makabijeva je daleko bolja...jeste da real ima sve dobre igrace ali tu je rodrigez alfa i omega tima a svi ostali zavise od dana,fernandez i ljulj mogu da ubace po 30 poena ako ih krene ili nista

Ивашов

pre 9 godina

Блат је решио.Сетите се како је узео са полу екипом какву су Руси имали 2007.

whynot

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.
(dksla, 18. maj 2014 22:26)
Sedeo je na klupi zato što je dobio petu ličnu. Meni je najveće razočarenje Mirotić. Za nekoga koga u Čikagu čekaju da im donese šampionsku prsten imao je razočaravajući turnir, a i celu sezonu. Drugo razočarenje je Laso. Darden 32 minuta, Kerol 5?

Lafayette

pre 9 godina

Super je Real igrao i poigravao se ..sve dok nije doslo stani-pani,onda im ulazi voda u usi!Sudije su naravno pokusale da vrate u egal utakmicu ,sudeci svaki kontakt Maccabiju ..Euroleague ipak daje pravdu onome ko ima love ,ali ni to im posle nije pomoglo !

Lik

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem da CSKA,Real i Barselona imaju tako malu i pateticnu podrsku svojih navijaca na F4,bukvalno ih ostavili na cedilu,ne znam dal ih je sve zajedno ukupno bilo 1000,dok sa druge strane navijaci Makabija potpuno izdominirali navijanjem,uvek su bili poznati po tome i na tome im treba cestitati,nije mala stvar Makabiju kada znaju da im podrsku skoro kao kod kuce i to je bio jedan od razloga njihovoh uspeha na ovom F4

mosha

pre 9 godina

kako mi drago uh em sto nabedjenih spanaca em sto zbog vasih "tea i ekpie" a najvise zbog toga sto ste mi udarali minuse kad sam rekao da ce makabi da prodje armani! sad placite

Mislav

pre 9 godina

Ovi jos nisu obavestenida je Tesla izmislio struju!!!!
(Mrak, 18. maj 2014 22:30)

Ali oni su nanovo izmislili mrak :D

Traži se novi Tesla

ManuGinobili

pre 9 godina

Svaka cast Maccabiu i treneru Blattu,pobijedili su realno mnogo bolji tim,ali tim koji gazi kroz sezonu,pobjedjuje i sa 50 razlike ali kada doju ovakve guste utakmice nema ih nigdje,"zaborave" sve sto su igrali do tada i krenu da igraju 1 na 5,a to protiv ovako kvalitetnog trenera ne prolazi...da ne govorim koliko su odvratni za gledanje igraci Reala,Fernandes,Llull,Reyes...katastrofa koliko simuliraju,da su ne znam kakvi igraci ja ih ocima ne mogu gledati zbog toga.

Luka

pre 9 godina

Mnogo mi je drago zbog Makabija, igrali su pravu mušku košarku cele godine. Nema spora da je Real, ukupno gledano, bio najbolji ove sezone, ali su platili svoje glumatanje kad je bilo najvažnije. Svi znamo kakvi su provokatori Rodrigez, Rudi i Rejes, i zato sam bio 100% uz Blata večeras.

Nemanja

pre 9 godina

Poznavalac,kad ste vi to igrali protiv Reala?Ona bivsa Zvezda svakako ne u bliskoj proslosti a FMP nikada.
(Kralj, 18. maj 2014 23:48)

Igrali u sezoni 2006/2007 i dobili u Pioniru 101-85.

mare

pre 9 godina

Finale je uvek finale, jedan meč je čudo, videli smo sami kako smo ostali bez EL u finalu ABA. Jednostavno, Real nema igrače sa ''čukom'' opet gube finale - gubitnički mentalitet finala.

Титолеон

pre 9 godina

Само један кратак коментар...

Управо сам стигао из Милана где сам био на финалној утакмици.
Расвета у сали (а нарочито на терену) уопште није бола лоша. На ТВ-у изгледа мрачно али није тако на терену.
Е да, треба нагласити и да је 80% публике било Макабијевих навијача.

Е,да ми је ово неко причао

pre 9 godina

Свака част Рајсу. Одиграо је ФЕ-НО-МЕ-НА-ЛНО. Буквално је разбио Реал. Продори,асистенције,тројке... Реал није имао играча који ће да повуче кад је било густо. Све лопте су гурали Миротићу,док су се остали сакривали. Против Барсе су имали шут за три поена и преко 50%,док вечерас нису могли ништа да убоду. Добар део сезоне нису знали за пораз,али... Све у свему - заслужена победиа Макабија.

Dava

pre 9 godina

Llull 0 poena 35 minuta. Rodriguez 21 poen 21 minut.
Šta radi MVP lige na klupi u produžetku. 24 minuta je proveo na klupi.
Ovu utakmicu je izgubio Pablo Laso.
(dksla, 18. maj 2014 22:26)

Ne verujen da ovaj komentar ima ovoliko pluseva... Ljudi, koju utakmicu ste vi gledali? Pa covek nije igrao zbog pet licnih...