Tenis 70

Ponedeljak, 21.04.2014.

09:31

Vavrinka: Mogu da pobedim svakoga

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka rekao je posle trijumfa na Mastersu u Monte Karlu da veruje da može da pobedi svakog rivala.

Vavrinka: Mogu da pobedim svakoga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

T

pre 10 godina

Sezona je vec lepo odmakla, i on vodi u ATP trci. Ima 6-0 sa "top 10" ove sezone. Osvojio je gren slem turnir. Ja mu se ne bih smejao sto zeli da bude broj 1. Biti broj 1 se jako tesko postane "slucajno", to moras da zelis, i naravno da zasluzis. Bez ambicije nema rezultata. Igru ima, u glavi je prelomio, nece biti vise naivno igrati protiv njega. U svakom slucaju, sa jos jednim igracem kandidatom za titule, bice ovo interesantan nastavak sezone. Jeste Novak nas, ali dosadilo je vise samo Federer/Nadal/Novak/i-po-nekad-Mari, pa tako u krug.

robin hud

pre 10 godina

Zaboravio sam da vam se zahvalim na korektnoj razmeni misljenja,pa se izvinjavam zbog toga.Hvala i ne odustajte od komentarisanja i gledanja meceva.

Bojan

pre 10 godina

(robin hud, 21. april 2014 23:07)
naravno da bi morao Vavrinka redovno da pobedjuje i slabije tenisere i redovno na turnirima dolazi do zavrsnica a ne da ide titula pa dva slabija izdanja. Ipak, isticem tih 6-0 protiv top10 zbog mentalnog plana. Jednostavno, ne boji se renomea protivnika sa suprotne strane.
Drugo, Federer se nije obrukao jer se njegov komentar odnosio na TB drugog seta, bilo je tu stvai koji su za dlaku otisle na Stanovu stranu i tu je Federer mogao da izvuce nesto vise. Ali svakako, u trecem setu nije bilo dileme.
Sto se tice toga ko je sampion, nisam ni nazivao Stana nekim velikim sampionom, vec sam rekao da je po postignutom u ovoj godini najbolji igrac. I slazem se, par dobro odigranih turnira ne mora da znaci puno, i zato sam ga stavio na trece mesto liste favorita za RG. Tako da ne vidim tu navijacku zar. Da je navijacka zar stavio bih redosled favorita Fed, DelPo, Nole. Stan mi je simpatican sada vise kao autsajder koji isplivava na vrh.
Ali navijacka zar jeste izjednacavati par vezanih mastersa sa jednim slemom, cak i gledajuci igrace koje je morao pobediti na putu do tih titula. Nole je pobedio Rafu, Feda i Endija, a Stan Noleta, Rafu, Feda, Ferera. Ako uzmes da je Nole jaci od Endija (a i Ferer u ovoj sezoni), Stanov spisak je impresivniji.

robin hud

pre 10 godina

A zaboravio sam da je i vas navijacki zar prilicno jak ,g-ne Bojane.Podsetite se od kojih je igraca ove godine izgugio Federer igde,kao i Vavrinka a od kojih Novak i u kojim fazama turnira.Novakove vezane pobede u IW I Majamiju imaju istu ako ne i jacu tezinu od gren slema a takodje i nacin na koji su odradjene i protiv kojih igraca.Priznacete ipak da je Sten iako strasan igrac malo daleko od toga.

robin hud

pre 10 godina

Da bi bbio vrhunski teniser,a to je naravno br.1 nije potrebno imati 6-o sa top teniserima nego je potreban takav skor i sa ostalim teniserima slabije rangiranim.Federer se obrukao zbog toga sto nije sportski priznao poraz i dostojanstveno cestitao protivniku.Novak je bolje odigrao drugi set,povredjen, protiv njega nego on protiv Vavrinke treci, pa ne moze ni tvrditi da mu je pobeda ispala za dlaku.Mozete u tu svrhu pogledati i zvanicnu statistiku meca.Ne moze sena kraju za nekoga ko je odigrao sjajno jednu polusezonu tvrditi da je sampion ,setimo se samo prosle sezone gde je Novak nanizao tri mastersa i skoro potpuno neutralisao Nadalov uspeh.Pozdravljam sto iznosite cinjenice,samo morate iznositi i one koje vam ne odgovaraju.Sezona nije jos odmakla do sada je mozda odigrana cetvrtina,vrlo je naravno tesko osvojiti i jedan ATP poen a kamo li turnir,kraj ce da kaze.

mali radojica

pre 10 godina

Problem sa Wavrinkom je taj što je vrlo sličan Balkanskim igračima. On može da pobedi svakog od velike četvorke al to samo dva ili tri puta godišnje(i to je diskutabilno jer je Djokica povredjen, Nadal je standardno u padu a Fedex ide u penziju uskoro) ali zato na turnirima gubi od slučajnih prolaznika. Koliko me je puta do sada izdao na tiketu, vala nisam ga igrao od prošle jeseni pa neću i dalje. Uostalom videćemo šta će uraditi do Wimbldona, mislim da Fedu, Nadalu a možda i načem Djokici(ako se oporavi) neće ni prići jer gubi u osmini finala. Živi bili pa videli.

jack

pre 10 godina

Ovo mu je prvi masters u životu i već mašta da bude prvi. Svašta ćemo se naslušati od ovog "skromnog" Švajcarca a posle kritikujemo Novaka za neumerenost u izjavama.
A ovde su komentari više za zasmejavanje ono malo poznavalaca tenisa koji ponekad zalutaju na ovaj sajt. Pojedinci se upinju da ozbiljno dokažu kako će Vavrinka završiti godinu kao prvi. Šta reći na te gluposti sem ha, ha, ha, ha..

hh

pre 10 godina

Ove godine pobedio Djokovica, Nadala, Federera, naravno da moze da pobedi svakoga.
Trenutno je prvi u ATP race, ako tako nastavi moze biti prvi na kraju sezone. Vec je dobar sezone gotov, tako da se ne moze vise pricati o slucajnostima.

deki

pre 10 godina

Zivim za dan kada ce Federer da kaze: "izgubio sam jer je protivnik bio bolji" I da tu stavi tacku a ne izgubio sam ali mogao sam I da ne izgubim.

GORAN

pre 10 godina

Iskreno niti meni se ne sviđaju komentari igrača na ovoj razini ali na taj način se vjerojatno samo dodatno bodri. Upravo zbog toga ma koliko god mi Federer nije drag bilo bi mi draže da je on pobjedio jer sam znao da če se ovaj sada napuhati za što ima opravdanih razloga. Svima če biti jako teško igrati s njime u nastavku sezone a nekako se bojim i za Noleta . Onaj poraz s AO bojim se da nije još apsorbirao a ako ovaj bude u uvakvoj formi može svašta da se dogodi, ali vjerujem u Noletovu glavu !!!

Iskreno

pre 10 godina

Ovome Vavrinki se ove godine kockice neverovatno dobro slazu. Jedvite jade je dobio Noleta na AO (Noletu i nije bas bio neki dan), a onda je u finalu naletio na ozljedenog Nadala. Pa ga nije bilo nigdje do MC gdje mu je jedan protivnik predao, Nadal ispao, Nole se ozlijedio i onda je dobio starudiju od federera koji, osim sto je prepotentan, vec odavno ne lici na sebe. I onda mi neko ovde kaze da je vavrinka sampion??? Sreckovic, je mnogo realnije.

Cim ozdrave Nole, Rafa, Murray i DelPotro ovaj ovde nema sta da trazi i ponovo moze da redovno ispada u osmini ili cetvrtfinalima.

Dacko

pre 10 godina

Cini mi se da ovi stonpljuju federera zele da cuju nesto slatkorecivo,pa i ako tako covjek ne misli!ja mislim da je on izuzetno iskren i realan,i bas kako kaze tako je.pa mogao je da dobije mec lagano!npr,covjek je davao izjave recimo za novaka,i kad je ovaj bio treci i kad je bio prvi na svijetu,u glavnom iste!bez ulizivanja ikome!a ne kao nadal,nole je ekstra,a sad kad je nole poceo da ga dere,vise nike bas tako dobar prijatelj!a maxe,foliraza!i sta s....e vise sa povredom novakovom!?ako nije mogao da igra,nije ni trebao!

Darstar

pre 10 godina

Covek koji je od pocetka sezone pobedio Djokovica, Nadala i Federera i koji Mareja moze da pobedi i vezanih ociju apsolutno ima pravo da izjavi ovako nesto. Na stranu to sto moze i da izgubi od svakoga, ali kada ima svoj dan Sten je protivnik za izbegavanje

Bojan

pre 10 godina

u principu ne volim kada se neki slabiji teniser nalozi posle nekog uspeha, ali ipak, ovo sto Stan kaze je opravdano.
Ima samo dva poraza na turnirima (DC ne racunam) i to na turnirima gde je jos bio pijan od uspeha na grend slemu. Covek je dobio svih 6 meceva sa top 10 igraca i medju tih 6 meceva pobedio je Ferera na sljaci, Federera koga nije dobio ni sam se on ne seca kada, a pre toga coveka koji je branio 3 uzastopne titule u Australiji, Berdiha u odlicnoj formi i Nadala u finalu slema, coveka koga pre toga nikada nije dobio i koji nije izgubio finale slema od bilo koga ko se ne zove Federer ili Djokovic.
Ovaj pocetak sezone je nikada ujednaceniji, ali Stanislas je najbolji teniser sveta za sada u ovoj godini
1 Stanislas Wawrinka SUI 3535
2 Novak Djokovic SRB 3050
3 Roger Federer SUI 2920
4 Rafael Nadal ESP 2780
ne verujem da ce na kraju sezone sljake biti prvi, ali ko zna, videcemo.
Sto se mene tice, lista favorita za RG se prosirila za jedno mesto, Rafa, pa Nole, pa Stan

nikola

pre 10 godina

pa moze i mari,delpotro... ali retko ko moze da pobedjuje svaki turnir tj. da pobedjuje u kontinuitetu.za prvo mesto mora na svakom turniru da igra i pobedjuje a ovo da biras gde ces i sta ces da preskaces...ima vise odlicnih tenisera.

tender

pre 10 godina

Slazem se, covek je jedan od najboljih i najkompletnijih tenisera na ATP turu. Konacno je ukapiro kao se treba boriti sa protivnicima u odlucujucim momentima i eto vrhunskih rezultata. Mnogima ce on pomrsiti racune u narednom periodu.

urnebes

pre 10 godina

haahahahhhaaa.... i ovaj sam mog'o da dobijem, samo što nisam... ne mogu da kažem da sam igr'o loše, samo što jesam... im'o sam daleko više neiznuđenih grešaka neg'o vinera, al' to nije bitno jer imam graciozne pokrete pri svakom udarcu i moćne sponzore i svi su navijali za mene.

Melenci

pre 10 godina

skoro nisam cula ovako prepotentnu izjavu!Moze da pobedi ako se poklope sve kockice.Tako moze da pobedi i stoti na svetu.Zaista se vazdigao pa ce pad biti veoma bolan.

Dare

pre 10 godina

Nole je neshvatljivim vlastitim slabostima i padovima od Mareja napravio velikog igrača koji to objektivno nije, a sad će to još od Wavrinke napraviti.

Her Zivota

pre 10 godina

vidim da navijaci No2a imaju vrlo nizak IQ
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (helios, 21. april 2014 12:23)


Svidja mi se to sto ti je No1o stalno u glavi !!!

da da da

pre 10 godina

da se nadovezem na moj prethodni komentar...samo se vi sprdajte sa Vavrinkom....duga je sezona ko zna sta ce Novak i Rafa da urade....ako se nadju izmedju 9000-10000 poena na listi moze Vavrinka i do prvog mesta

Aca Znalac

pre 10 godina

Pa naravno da možeš, pa to si i do sada radio. Ne kontam. Svako svakoga iz top 10, pa čak i 20 može da pobedi Pa ti si prijatelju posle AO izgubio od svakoga sa kim si igrao, haloooooooo.

Bojan

pre 10 godina

(robin hud, 21. april 2014 11:59)
Vavrinka je od pocetka godine 6-0 sa top10 teniserima. Realno je u najboljoj formi.
Imao je pad posle australije, ali to je vise psihicke prirode, praznjenje posle osvojenog slema. Vratio se ovde na startu sezone sljake i uzeo prvi masters. Videcemo kako ce se stvari odvijati, ali za sada covek stvarno odusevljava.
a cime se to Federer obrukao? onog trenutka kada bude mislio da stvari ne zavise od njega na terenu ce se povuci iz tenisa. On je ipak sampion i nece ulaziti u turnire sa zeljom da se sto bolje plasira na njemu ili da se nada da ce protivnik odigrati lose.
(only fools and horses, 21. april 2014 11:58)
kako znas da bi Nole dobio Federera da nije bilo povrede.
Obojica su u prva 3 kola odigrala na identicnom nivou. Prvi set je bio izjednacen i Federer je isplivao kao pobednik. I to bi verovatno tako bilo i da se Nole savrseno osecao.
Da li bi se Nole vratio posle toga (kao sto je i ranije cinio, uostalom i na IW) ili ne, ja stvarno ne znam, ali svaljivati sve na Noletovu povredu je prilicno nepromisljeno i vise deluje kao navijacki zar.

pfc

pre 10 godina

Vavrinka zaista moze da oduva sve...Igra atomski tenis i bije po onoj nesrecnoj lopti kao sumanut, a za razliku od ranijih godina, vise pogadja nego sto gresi. Ukoliko jos malo smanji neiznudjene, postane jos precizniji, zavladace tenisom. Sve se to radi i dobija ludackim treninzima i krvavim radom, pa ako je zaista spreman na to, a ne samo jak u ovakvim i slicnim izjavama, pobedice sve.
Sto se tice same igre, on najjace udara loptu...a Ivan Lendl je jednom odgovorio na pitanje, U cemu je vasa tajna? Sto jace udariti po lopti!
I to jeste na kraju tako, Novak je bio najjaci 2011. zato sto je bio najjaci na lopti, gotovo je nemoguce bilo parirati...Kad je tu oslabio, poceo je vise da gubi, vise da se muci i kada dobija, da vise ne dominira.
Stan poseduje sve udarce, servis razoran, forhend takodje, bekhend o kome se prica i fantasticno se krece sto je cini se i najvaznije. Volej nije najsjajniji, ali mu nece ni trebati ukoliko nastavi da dominira u ovim vec nabrojanim udarcima. Setimo se Novaka pre 3 godine, volej je bio isti kao danas, ali je bio gotovo nepobediv.
Dakle, sve zavisi od samog Vavrinke i ukoliko nastavi sa marljivim treningom, ovakve izjave vise nece sluziti za podsmeh

353

pre 10 godina

Lepo, momak ima samopouzdanje. Ali posle osvojenog AO nije ga bilo nigde 3 meseca pa se sada pojavio i to zahvaljujuci povredi Novaka. Za vrhunske rezultate je potreban kontinuitet a Vavrenka to nema, nece ni imati. Sledeci turniri ce biti otreznjenje i vracanje u stvarnost. On je samo dobar teniser i nista vise. I na kraju, da je Rodzer u toliko dobroj formi i da igra odlicno, zasto nije pobedio? A tek GS turniri i igranje maksimalno do 5 setova? Moraju mnoge kockice da se uklope i velika sreca da bi Rodzer osvojio GS. To je upravo moj odgovor da li moze da osvoji jos koji GS. Ne moze masters a kamoli GS.

Bagg

pre 10 godina

Dobro, ne loži se previše.
Svako svakoga može da pobedi, pitanje je kada i koliko često.
To što ti jednom u deset mečeva pobediš nekoga od "velikih" nije razlog da se ložiš, ali meni si skroz simpatičan i samo korak po korak... bez euforije.

only fools and horses

pre 10 godina

Svaka čast ovom čoveku, u vrhunskoj je formi i stvatrno mislim da može da pobedi savakoga. Jasno je da bi Novak bez povrede pobedio Federera, ali nije sigurno da bi pobedio i Vavrinku.
A ako ovaj nastavi da pobeđuje Federera teško da će ostati prijatelji. RF je takav sklop, izrazito egocentričan i sujetan, ne trpi poraze i prosto mrzi svakog od koga izgubi, naročito ako je potpuno nadigran.
Izuzetak su donekle porazi od Nadala, verovatno je posle silnih poraza u međusobnim duelima u sebi prelomio i pomirio se sa tim. Ali zato još više mrzi ostale, naročito Novaka, bilo bi previše da prizna da je još neko bolji od njega.

robin hud

pre 10 godina

Vavrinka stvarno moze da pobedi bilo koga,samo sto to ipak moze prilicno retko.Takodje gubi i to vrlo cesto od mnogo slabijih igraca a nigde ga nije bilo ni na prethodna dva turnira tako da o pravom sampionu nema ni reci.Mislim da je malo zakasnio da bi bio bas pravi sampion.Mnogo je zanimljivija Federerova izjava sa kojom se propisno obrukao ne shvatajuci da od njega vise ne zavise mnoge stvari,vrlo tesko moze da drzi fokus u igri bar dva seta.U ovom mecu je ipak (A I PROTIV Novaka)dobijao vise greskom protivnika a ne svojom igrom.Nije za zanemarivanje ni porodjaj Mirke.Ja recimo kada sam video lozu Novaka znao sam da od turnira nema nista zbog tetki i teca a naravno i Vajda nije bio tu.

eset

pre 10 godina

Dobar jeste ali može da uzima samo Đokovića od ovih najboljih.Nadal je bio polovan na AO a Fedex je ostario i nije kao što je bio,tako da se Sten loži malo više nego što bi trebao ;)

Kobe sucks

pre 10 godina

Ma opasan si, nemoj da pucas nemam pancir. Ejxhsjdjwjsjdk koliko se tresem od straha ne mogu da pisem. Verovatno i No1e slicno misli. On takve jede za uzinu.

baki

pre 10 godina

Vavrinka je ove godine stvarno prejak, njegov nesumnjiv talenat je dosao do izrazaja zahvaljujuci zahvaljujuci sjajnom treneru Magnusu Normanu. Osim sto ga je izbrusio takticki i psiholoski, Norman je Vavrinku odvojio od njegovog doskorasnjeg velikog poroka - alkohola. Ja i dalje najvise cenim Novaka i njegove mogucnosti, bez obzira na to sto mi je sunarodnik. Verujem da ce on ovu godinu zavrsiti sa najvise Gren Slem i masters 1000 titula.

juca

pre 10 godina

TACNO. Pobedio je Djokovica, Nadala i Ferderera od Februara , u nizu. Znaci moze da pobedi svakoga. Uvek bio dobar teniser, samo je imao velike probleme sa povredama. Bravo Stan.

robin hud

pre 10 godina

Vavrinka stvarno moze da pobedi bilo koga,samo sto to ipak moze prilicno retko.Takodje gubi i to vrlo cesto od mnogo slabijih igraca a nigde ga nije bilo ni na prethodna dva turnira tako da o pravom sampionu nema ni reci.Mislim da je malo zakasnio da bi bio bas pravi sampion.Mnogo je zanimljivija Federerova izjava sa kojom se propisno obrukao ne shvatajuci da od njega vise ne zavise mnoge stvari,vrlo tesko moze da drzi fokus u igri bar dva seta.U ovom mecu je ipak (A I PROTIV Novaka)dobijao vise greskom protivnika a ne svojom igrom.Nije za zanemarivanje ni porodjaj Mirke.Ja recimo kada sam video lozu Novaka znao sam da od turnira nema nista zbog tetki i teca a naravno i Vajda nije bio tu.

only fools and horses

pre 10 godina

Svaka čast ovom čoveku, u vrhunskoj je formi i stvatrno mislim da može da pobedi savakoga. Jasno je da bi Novak bez povrede pobedio Federera, ali nije sigurno da bi pobedio i Vavrinku.
A ako ovaj nastavi da pobeđuje Federera teško da će ostati prijatelji. RF je takav sklop, izrazito egocentričan i sujetan, ne trpi poraze i prosto mrzi svakog od koga izgubi, naročito ako je potpuno nadigran.
Izuzetak su donekle porazi od Nadala, verovatno je posle silnih poraza u međusobnim duelima u sebi prelomio i pomirio se sa tim. Ali zato još više mrzi ostale, naročito Novaka, bilo bi previše da prizna da je još neko bolji od njega.

baki

pre 10 godina

Vavrinka je ove godine stvarno prejak, njegov nesumnjiv talenat je dosao do izrazaja zahvaljujuci zahvaljujuci sjajnom treneru Magnusu Normanu. Osim sto ga je izbrusio takticki i psiholoski, Norman je Vavrinku odvojio od njegovog doskorasnjeg velikog poroka - alkohola. Ja i dalje najvise cenim Novaka i njegove mogucnosti, bez obzira na to sto mi je sunarodnik. Verujem da ce on ovu godinu zavrsiti sa najvise Gren Slem i masters 1000 titula.

Bagg

pre 10 godina

Dobro, ne loži se previše.
Svako svakoga može da pobedi, pitanje je kada i koliko često.
To što ti jednom u deset mečeva pobediš nekoga od "velikih" nije razlog da se ložiš, ali meni si skroz simpatičan i samo korak po korak... bez euforije.

nikola

pre 10 godina

pa moze i mari,delpotro... ali retko ko moze da pobedjuje svaki turnir tj. da pobedjuje u kontinuitetu.za prvo mesto mora na svakom turniru da igra i pobedjuje a ovo da biras gde ces i sta ces da preskaces...ima vise odlicnih tenisera.

urnebes

pre 10 godina

haahahahhhaaa.... i ovaj sam mog'o da dobijem, samo što nisam... ne mogu da kažem da sam igr'o loše, samo što jesam... im'o sam daleko više neiznuđenih grešaka neg'o vinera, al' to nije bitno jer imam graciozne pokrete pri svakom udarcu i moćne sponzore i svi su navijali za mene.

juca

pre 10 godina

TACNO. Pobedio je Djokovica, Nadala i Ferderera od Februara , u nizu. Znaci moze da pobedi svakoga. Uvek bio dobar teniser, samo je imao velike probleme sa povredama. Bravo Stan.

Bojan

pre 10 godina

u principu ne volim kada se neki slabiji teniser nalozi posle nekog uspeha, ali ipak, ovo sto Stan kaze je opravdano.
Ima samo dva poraza na turnirima (DC ne racunam) i to na turnirima gde je jos bio pijan od uspeha na grend slemu. Covek je dobio svih 6 meceva sa top 10 igraca i medju tih 6 meceva pobedio je Ferera na sljaci, Federera koga nije dobio ni sam se on ne seca kada, a pre toga coveka koji je branio 3 uzastopne titule u Australiji, Berdiha u odlicnoj formi i Nadala u finalu slema, coveka koga pre toga nikada nije dobio i koji nije izgubio finale slema od bilo koga ko se ne zove Federer ili Djokovic.
Ovaj pocetak sezone je nikada ujednaceniji, ali Stanislas je najbolji teniser sveta za sada u ovoj godini
1 Stanislas Wawrinka SUI 3535
2 Novak Djokovic SRB 3050
3 Roger Federer SUI 2920
4 Rafael Nadal ESP 2780
ne verujem da ce na kraju sezone sljake biti prvi, ali ko zna, videcemo.
Sto se mene tice, lista favorita za RG se prosirila za jedno mesto, Rafa, pa Nole, pa Stan

Darstar

pre 10 godina

Covek koji je od pocetka sezone pobedio Djokovica, Nadala i Federera i koji Mareja moze da pobedi i vezanih ociju apsolutno ima pravo da izjavi ovako nesto. Na stranu to sto moze i da izgubi od svakoga, ali kada ima svoj dan Sten je protivnik za izbegavanje

Her Zivota

pre 10 godina

vidim da navijaci No2a imaju vrlo nizak IQ
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (helios, 21. april 2014 12:23)


Svidja mi se to sto ti je No1o stalno u glavi !!!

Dare

pre 10 godina

Nole je neshvatljivim vlastitim slabostima i padovima od Mareja napravio velikog igrača koji to objektivno nije, a sad će to još od Wavrinke napraviti.

Iskreno

pre 10 godina

Ovome Vavrinki se ove godine kockice neverovatno dobro slazu. Jedvite jade je dobio Noleta na AO (Noletu i nije bas bio neki dan), a onda je u finalu naletio na ozljedenog Nadala. Pa ga nije bilo nigdje do MC gdje mu je jedan protivnik predao, Nadal ispao, Nole se ozlijedio i onda je dobio starudiju od federera koji, osim sto je prepotentan, vec odavno ne lici na sebe. I onda mi neko ovde kaze da je vavrinka sampion??? Sreckovic, je mnogo realnije.

Cim ozdrave Nole, Rafa, Murray i DelPotro ovaj ovde nema sta da trazi i ponovo moze da redovno ispada u osmini ili cetvrtfinalima.

Kobe sucks

pre 10 godina

Ma opasan si, nemoj da pucas nemam pancir. Ejxhsjdjwjsjdk koliko se tresem od straha ne mogu da pisem. Verovatno i No1e slicno misli. On takve jede za uzinu.

Aca Znalac

pre 10 godina

Pa naravno da možeš, pa to si i do sada radio. Ne kontam. Svako svakoga iz top 10, pa čak i 20 može da pobedi Pa ti si prijatelju posle AO izgubio od svakoga sa kim si igrao, haloooooooo.

tender

pre 10 godina

Slazem se, covek je jedan od najboljih i najkompletnijih tenisera na ATP turu. Konacno je ukapiro kao se treba boriti sa protivnicima u odlucujucim momentima i eto vrhunskih rezultata. Mnogima ce on pomrsiti racune u narednom periodu.

deki

pre 10 godina

Zivim za dan kada ce Federer da kaze: "izgubio sam jer je protivnik bio bolji" I da tu stavi tacku a ne izgubio sam ali mogao sam I da ne izgubim.

da da da

pre 10 godina

da se nadovezem na moj prethodni komentar...samo se vi sprdajte sa Vavrinkom....duga je sezona ko zna sta ce Novak i Rafa da urade....ako se nadju izmedju 9000-10000 poena na listi moze Vavrinka i do prvog mesta

Melenci

pre 10 godina

skoro nisam cula ovako prepotentnu izjavu!Moze da pobedi ako se poklope sve kockice.Tako moze da pobedi i stoti na svetu.Zaista se vazdigao pa ce pad biti veoma bolan.

GORAN

pre 10 godina

Iskreno niti meni se ne sviđaju komentari igrača na ovoj razini ali na taj način se vjerojatno samo dodatno bodri. Upravo zbog toga ma koliko god mi Federer nije drag bilo bi mi draže da je on pobjedio jer sam znao da če se ovaj sada napuhati za što ima opravdanih razloga. Svima če biti jako teško igrati s njime u nastavku sezone a nekako se bojim i za Noleta . Onaj poraz s AO bojim se da nije još apsorbirao a ako ovaj bude u uvakvoj formi može svašta da se dogodi, ali vjerujem u Noletovu glavu !!!

353

pre 10 godina

Lepo, momak ima samopouzdanje. Ali posle osvojenog AO nije ga bilo nigde 3 meseca pa se sada pojavio i to zahvaljujuci povredi Novaka. Za vrhunske rezultate je potreban kontinuitet a Vavrenka to nema, nece ni imati. Sledeci turniri ce biti otreznjenje i vracanje u stvarnost. On je samo dobar teniser i nista vise. I na kraju, da je Rodzer u toliko dobroj formi i da igra odlicno, zasto nije pobedio? A tek GS turniri i igranje maksimalno do 5 setova? Moraju mnoge kockice da se uklope i velika sreca da bi Rodzer osvojio GS. To je upravo moj odgovor da li moze da osvoji jos koji GS. Ne moze masters a kamoli GS.

pfc

pre 10 godina

Vavrinka zaista moze da oduva sve...Igra atomski tenis i bije po onoj nesrecnoj lopti kao sumanut, a za razliku od ranijih godina, vise pogadja nego sto gresi. Ukoliko jos malo smanji neiznudjene, postane jos precizniji, zavladace tenisom. Sve se to radi i dobija ludackim treninzima i krvavim radom, pa ako je zaista spreman na to, a ne samo jak u ovakvim i slicnim izjavama, pobedice sve.
Sto se tice same igre, on najjace udara loptu...a Ivan Lendl je jednom odgovorio na pitanje, U cemu je vasa tajna? Sto jace udariti po lopti!
I to jeste na kraju tako, Novak je bio najjaci 2011. zato sto je bio najjaci na lopti, gotovo je nemoguce bilo parirati...Kad je tu oslabio, poceo je vise da gubi, vise da se muci i kada dobija, da vise ne dominira.
Stan poseduje sve udarce, servis razoran, forhend takodje, bekhend o kome se prica i fantasticno se krece sto je cini se i najvaznije. Volej nije najsjajniji, ali mu nece ni trebati ukoliko nastavi da dominira u ovim vec nabrojanim udarcima. Setimo se Novaka pre 3 godine, volej je bio isti kao danas, ali je bio gotovo nepobediv.
Dakle, sve zavisi od samog Vavrinke i ukoliko nastavi sa marljivim treningom, ovakve izjave vise nece sluziti za podsmeh

jack

pre 10 godina

Ovo mu je prvi masters u životu i već mašta da bude prvi. Svašta ćemo se naslušati od ovog "skromnog" Švajcarca a posle kritikujemo Novaka za neumerenost u izjavama.
A ovde su komentari više za zasmejavanje ono malo poznavalaca tenisa koji ponekad zalutaju na ovaj sajt. Pojedinci se upinju da ozbiljno dokažu kako će Vavrinka završiti godinu kao prvi. Šta reći na te gluposti sem ha, ha, ha, ha..

eset

pre 10 godina

Dobar jeste ali može da uzima samo Đokovića od ovih najboljih.Nadal je bio polovan na AO a Fedex je ostario i nije kao što je bio,tako da se Sten loži malo više nego što bi trebao ;)

Dacko

pre 10 godina

Cini mi se da ovi stonpljuju federera zele da cuju nesto slatkorecivo,pa i ako tako covjek ne misli!ja mislim da je on izuzetno iskren i realan,i bas kako kaze tako je.pa mogao je da dobije mec lagano!npr,covjek je davao izjave recimo za novaka,i kad je ovaj bio treci i kad je bio prvi na svijetu,u glavnom iste!bez ulizivanja ikome!a ne kao nadal,nole je ekstra,a sad kad je nole poceo da ga dere,vise nike bas tako dobar prijatelj!a maxe,foliraza!i sta s....e vise sa povredom novakovom!?ako nije mogao da igra,nije ni trebao!

hh

pre 10 godina

Ove godine pobedio Djokovica, Nadala, Federera, naravno da moze da pobedi svakoga.
Trenutno je prvi u ATP race, ako tako nastavi moze biti prvi na kraju sezone. Vec je dobar sezone gotov, tako da se ne moze vise pricati o slucajnostima.

mali radojica

pre 10 godina

Problem sa Wavrinkom je taj što je vrlo sličan Balkanskim igračima. On može da pobedi svakog od velike četvorke al to samo dva ili tri puta godišnje(i to je diskutabilno jer je Djokica povredjen, Nadal je standardno u padu a Fedex ide u penziju uskoro) ali zato na turnirima gubi od slučajnih prolaznika. Koliko me je puta do sada izdao na tiketu, vala nisam ga igrao od prošle jeseni pa neću i dalje. Uostalom videćemo šta će uraditi do Wimbldona, mislim da Fedu, Nadalu a možda i načem Djokici(ako se oporavi) neće ni prići jer gubi u osmini finala. Živi bili pa videli.

Bojan

pre 10 godina

(robin hud, 21. april 2014 11:59)
Vavrinka je od pocetka godine 6-0 sa top10 teniserima. Realno je u najboljoj formi.
Imao je pad posle australije, ali to je vise psihicke prirode, praznjenje posle osvojenog slema. Vratio se ovde na startu sezone sljake i uzeo prvi masters. Videcemo kako ce se stvari odvijati, ali za sada covek stvarno odusevljava.
a cime se to Federer obrukao? onog trenutka kada bude mislio da stvari ne zavise od njega na terenu ce se povuci iz tenisa. On je ipak sampion i nece ulaziti u turnire sa zeljom da se sto bolje plasira na njemu ili da se nada da ce protivnik odigrati lose.
(only fools and horses, 21. april 2014 11:58)
kako znas da bi Nole dobio Federera da nije bilo povrede.
Obojica su u prva 3 kola odigrala na identicnom nivou. Prvi set je bio izjednacen i Federer je isplivao kao pobednik. I to bi verovatno tako bilo i da se Nole savrseno osecao.
Da li bi se Nole vratio posle toga (kao sto je i ranije cinio, uostalom i na IW) ili ne, ja stvarno ne znam, ali svaljivati sve na Noletovu povredu je prilicno nepromisljeno i vise deluje kao navijacki zar.

robin hud

pre 10 godina

A zaboravio sam da je i vas navijacki zar prilicno jak ,g-ne Bojane.Podsetite se od kojih je igraca ove godine izgugio Federer igde,kao i Vavrinka a od kojih Novak i u kojim fazama turnira.Novakove vezane pobede u IW I Majamiju imaju istu ako ne i jacu tezinu od gren slema a takodje i nacin na koji su odradjene i protiv kojih igraca.Priznacete ipak da je Sten iako strasan igrac malo daleko od toga.

robin hud

pre 10 godina

Da bi bbio vrhunski teniser,a to je naravno br.1 nije potrebno imati 6-o sa top teniserima nego je potreban takav skor i sa ostalim teniserima slabije rangiranim.Federer se obrukao zbog toga sto nije sportski priznao poraz i dostojanstveno cestitao protivniku.Novak je bolje odigrao drugi set,povredjen, protiv njega nego on protiv Vavrinke treci, pa ne moze ni tvrditi da mu je pobeda ispala za dlaku.Mozete u tu svrhu pogledati i zvanicnu statistiku meca.Ne moze sena kraju za nekoga ko je odigrao sjajno jednu polusezonu tvrditi da je sampion ,setimo se samo prosle sezone gde je Novak nanizao tri mastersa i skoro potpuno neutralisao Nadalov uspeh.Pozdravljam sto iznosite cinjenice,samo morate iznositi i one koje vam ne odgovaraju.Sezona nije jos odmakla do sada je mozda odigrana cetvrtina,vrlo je naravno tesko osvojiti i jedan ATP poen a kamo li turnir,kraj ce da kaze.

T

pre 10 godina

Sezona je vec lepo odmakla, i on vodi u ATP trci. Ima 6-0 sa "top 10" ove sezone. Osvojio je gren slem turnir. Ja mu se ne bih smejao sto zeli da bude broj 1. Biti broj 1 se jako tesko postane "slucajno", to moras da zelis, i naravno da zasluzis. Bez ambicije nema rezultata. Igru ima, u glavi je prelomio, nece biti vise naivno igrati protiv njega. U svakom slucaju, sa jos jednim igracem kandidatom za titule, bice ovo interesantan nastavak sezone. Jeste Novak nas, ali dosadilo je vise samo Federer/Nadal/Novak/i-po-nekad-Mari, pa tako u krug.

Bojan

pre 10 godina

(robin hud, 21. april 2014 23:07)
naravno da bi morao Vavrinka redovno da pobedjuje i slabije tenisere i redovno na turnirima dolazi do zavrsnica a ne da ide titula pa dva slabija izdanja. Ipak, isticem tih 6-0 protiv top10 zbog mentalnog plana. Jednostavno, ne boji se renomea protivnika sa suprotne strane.
Drugo, Federer se nije obrukao jer se njegov komentar odnosio na TB drugog seta, bilo je tu stvai koji su za dlaku otisle na Stanovu stranu i tu je Federer mogao da izvuce nesto vise. Ali svakako, u trecem setu nije bilo dileme.
Sto se tice toga ko je sampion, nisam ni nazivao Stana nekim velikim sampionom, vec sam rekao da je po postignutom u ovoj godini najbolji igrac. I slazem se, par dobro odigranih turnira ne mora da znaci puno, i zato sam ga stavio na trece mesto liste favorita za RG. Tako da ne vidim tu navijacku zar. Da je navijacka zar stavio bih redosled favorita Fed, DelPo, Nole. Stan mi je simpatican sada vise kao autsajder koji isplivava na vrh.
Ali navijacka zar jeste izjednacavati par vezanih mastersa sa jednim slemom, cak i gledajuci igrace koje je morao pobediti na putu do tih titula. Nole je pobedio Rafu, Feda i Endija, a Stan Noleta, Rafu, Feda, Ferera. Ako uzmes da je Nole jaci od Endija (a i Ferer u ovoj sezoni), Stanov spisak je impresivniji.

robin hud

pre 10 godina

Zaboravio sam da vam se zahvalim na korektnoj razmeni misljenja,pa se izvinjavam zbog toga.Hvala i ne odustajte od komentarisanja i gledanja meceva.

eset

pre 10 godina

Dobar jeste ali može da uzima samo Đokovića od ovih najboljih.Nadal je bio polovan na AO a Fedex je ostario i nije kao što je bio,tako da se Sten loži malo više nego što bi trebao ;)

da da da

pre 10 godina

da se nadovezem na moj prethodni komentar...samo se vi sprdajte sa Vavrinkom....duga je sezona ko zna sta ce Novak i Rafa da urade....ako se nadju izmedju 9000-10000 poena na listi moze Vavrinka i do prvog mesta

only fools and horses

pre 10 godina

Svaka čast ovom čoveku, u vrhunskoj je formi i stvatrno mislim da može da pobedi savakoga. Jasno je da bi Novak bez povrede pobedio Federera, ali nije sigurno da bi pobedio i Vavrinku.
A ako ovaj nastavi da pobeđuje Federera teško da će ostati prijatelji. RF je takav sklop, izrazito egocentričan i sujetan, ne trpi poraze i prosto mrzi svakog od koga izgubi, naročito ako je potpuno nadigran.
Izuzetak su donekle porazi od Nadala, verovatno je posle silnih poraza u međusobnim duelima u sebi prelomio i pomirio se sa tim. Ali zato još više mrzi ostale, naročito Novaka, bilo bi previše da prizna da je još neko bolji od njega.

juca

pre 10 godina

TACNO. Pobedio je Djokovica, Nadala i Ferderera od Februara , u nizu. Znaci moze da pobedi svakoga. Uvek bio dobar teniser, samo je imao velike probleme sa povredama. Bravo Stan.

Kobe sucks

pre 10 godina

Ma opasan si, nemoj da pucas nemam pancir. Ejxhsjdjwjsjdk koliko se tresem od straha ne mogu da pisem. Verovatno i No1e slicno misli. On takve jede za uzinu.

Iskreno

pre 10 godina

Ovome Vavrinki se ove godine kockice neverovatno dobro slazu. Jedvite jade je dobio Noleta na AO (Noletu i nije bas bio neki dan), a onda je u finalu naletio na ozljedenog Nadala. Pa ga nije bilo nigdje do MC gdje mu je jedan protivnik predao, Nadal ispao, Nole se ozlijedio i onda je dobio starudiju od federera koji, osim sto je prepotentan, vec odavno ne lici na sebe. I onda mi neko ovde kaze da je vavrinka sampion??? Sreckovic, je mnogo realnije.

Cim ozdrave Nole, Rafa, Murray i DelPotro ovaj ovde nema sta da trazi i ponovo moze da redovno ispada u osmini ili cetvrtfinalima.

robin hud

pre 10 godina

Vavrinka stvarno moze da pobedi bilo koga,samo sto to ipak moze prilicno retko.Takodje gubi i to vrlo cesto od mnogo slabijih igraca a nigde ga nije bilo ni na prethodna dva turnira tako da o pravom sampionu nema ni reci.Mislim da je malo zakasnio da bi bio bas pravi sampion.Mnogo je zanimljivija Federerova izjava sa kojom se propisno obrukao ne shvatajuci da od njega vise ne zavise mnoge stvari,vrlo tesko moze da drzi fokus u igri bar dva seta.U ovom mecu je ipak (A I PROTIV Novaka)dobijao vise greskom protivnika a ne svojom igrom.Nije za zanemarivanje ni porodjaj Mirke.Ja recimo kada sam video lozu Novaka znao sam da od turnira nema nista zbog tetki i teca a naravno i Vajda nije bio tu.

Bojan

pre 10 godina

(robin hud, 21. april 2014 11:59)
Vavrinka je od pocetka godine 6-0 sa top10 teniserima. Realno je u najboljoj formi.
Imao je pad posle australije, ali to je vise psihicke prirode, praznjenje posle osvojenog slema. Vratio se ovde na startu sezone sljake i uzeo prvi masters. Videcemo kako ce se stvari odvijati, ali za sada covek stvarno odusevljava.
a cime se to Federer obrukao? onog trenutka kada bude mislio da stvari ne zavise od njega na terenu ce se povuci iz tenisa. On je ipak sampion i nece ulaziti u turnire sa zeljom da se sto bolje plasira na njemu ili da se nada da ce protivnik odigrati lose.
(only fools and horses, 21. april 2014 11:58)
kako znas da bi Nole dobio Federera da nije bilo povrede.
Obojica su u prva 3 kola odigrala na identicnom nivou. Prvi set je bio izjednacen i Federer je isplivao kao pobednik. I to bi verovatno tako bilo i da se Nole savrseno osecao.
Da li bi se Nole vratio posle toga (kao sto je i ranije cinio, uostalom i na IW) ili ne, ja stvarno ne znam, ali svaljivati sve na Noletovu povredu je prilicno nepromisljeno i vise deluje kao navijacki zar.

Melenci

pre 10 godina

skoro nisam cula ovako prepotentnu izjavu!Moze da pobedi ako se poklope sve kockice.Tako moze da pobedi i stoti na svetu.Zaista se vazdigao pa ce pad biti veoma bolan.

hh

pre 10 godina

Ove godine pobedio Djokovica, Nadala, Federera, naravno da moze da pobedi svakoga.
Trenutno je prvi u ATP race, ako tako nastavi moze biti prvi na kraju sezone. Vec je dobar sezone gotov, tako da se ne moze vise pricati o slucajnostima.

353

pre 10 godina

Lepo, momak ima samopouzdanje. Ali posle osvojenog AO nije ga bilo nigde 3 meseca pa se sada pojavio i to zahvaljujuci povredi Novaka. Za vrhunske rezultate je potreban kontinuitet a Vavrenka to nema, nece ni imati. Sledeci turniri ce biti otreznjenje i vracanje u stvarnost. On je samo dobar teniser i nista vise. I na kraju, da je Rodzer u toliko dobroj formi i da igra odlicno, zasto nije pobedio? A tek GS turniri i igranje maksimalno do 5 setova? Moraju mnoge kockice da se uklope i velika sreca da bi Rodzer osvojio GS. To je upravo moj odgovor da li moze da osvoji jos koji GS. Ne moze masters a kamoli GS.

pfc

pre 10 godina

Vavrinka zaista moze da oduva sve...Igra atomski tenis i bije po onoj nesrecnoj lopti kao sumanut, a za razliku od ranijih godina, vise pogadja nego sto gresi. Ukoliko jos malo smanji neiznudjene, postane jos precizniji, zavladace tenisom. Sve se to radi i dobija ludackim treninzima i krvavim radom, pa ako je zaista spreman na to, a ne samo jak u ovakvim i slicnim izjavama, pobedice sve.
Sto se tice same igre, on najjace udara loptu...a Ivan Lendl je jednom odgovorio na pitanje, U cemu je vasa tajna? Sto jace udariti po lopti!
I to jeste na kraju tako, Novak je bio najjaci 2011. zato sto je bio najjaci na lopti, gotovo je nemoguce bilo parirati...Kad je tu oslabio, poceo je vise da gubi, vise da se muci i kada dobija, da vise ne dominira.
Stan poseduje sve udarce, servis razoran, forhend takodje, bekhend o kome se prica i fantasticno se krece sto je cini se i najvaznije. Volej nije najsjajniji, ali mu nece ni trebati ukoliko nastavi da dominira u ovim vec nabrojanim udarcima. Setimo se Novaka pre 3 godine, volej je bio isti kao danas, ali je bio gotovo nepobediv.
Dakle, sve zavisi od samog Vavrinke i ukoliko nastavi sa marljivim treningom, ovakve izjave vise nece sluziti za podsmeh

baki

pre 10 godina

Vavrinka je ove godine stvarno prejak, njegov nesumnjiv talenat je dosao do izrazaja zahvaljujuci zahvaljujuci sjajnom treneru Magnusu Normanu. Osim sto ga je izbrusio takticki i psiholoski, Norman je Vavrinku odvojio od njegovog doskorasnjeg velikog poroka - alkohola. Ja i dalje najvise cenim Novaka i njegove mogucnosti, bez obzira na to sto mi je sunarodnik. Verujem da ce on ovu godinu zavrsiti sa najvise Gren Slem i masters 1000 titula.

Dare

pre 10 godina

Nole je neshvatljivim vlastitim slabostima i padovima od Mareja napravio velikog igrača koji to objektivno nije, a sad će to još od Wavrinke napraviti.

Darstar

pre 10 godina

Covek koji je od pocetka sezone pobedio Djokovica, Nadala i Federera i koji Mareja moze da pobedi i vezanih ociju apsolutno ima pravo da izjavi ovako nesto. Na stranu to sto moze i da izgubi od svakoga, ali kada ima svoj dan Sten je protivnik za izbegavanje

Bojan

pre 10 godina

u principu ne volim kada se neki slabiji teniser nalozi posle nekog uspeha, ali ipak, ovo sto Stan kaze je opravdano.
Ima samo dva poraza na turnirima (DC ne racunam) i to na turnirima gde je jos bio pijan od uspeha na grend slemu. Covek je dobio svih 6 meceva sa top 10 igraca i medju tih 6 meceva pobedio je Ferera na sljaci, Federera koga nije dobio ni sam se on ne seca kada, a pre toga coveka koji je branio 3 uzastopne titule u Australiji, Berdiha u odlicnoj formi i Nadala u finalu slema, coveka koga pre toga nikada nije dobio i koji nije izgubio finale slema od bilo koga ko se ne zove Federer ili Djokovic.
Ovaj pocetak sezone je nikada ujednaceniji, ali Stanislas je najbolji teniser sveta za sada u ovoj godini
1 Stanislas Wawrinka SUI 3535
2 Novak Djokovic SRB 3050
3 Roger Federer SUI 2920
4 Rafael Nadal ESP 2780
ne verujem da ce na kraju sezone sljake biti prvi, ali ko zna, videcemo.
Sto se mene tice, lista favorita za RG se prosirila za jedno mesto, Rafa, pa Nole, pa Stan

Bagg

pre 10 godina

Dobro, ne loži se previše.
Svako svakoga može da pobedi, pitanje je kada i koliko često.
To što ti jednom u deset mečeva pobediš nekoga od "velikih" nije razlog da se ložiš, ali meni si skroz simpatičan i samo korak po korak... bez euforije.

urnebes

pre 10 godina

haahahahhhaaa.... i ovaj sam mog'o da dobijem, samo što nisam... ne mogu da kažem da sam igr'o loše, samo što jesam... im'o sam daleko više neiznuđenih grešaka neg'o vinera, al' to nije bitno jer imam graciozne pokrete pri svakom udarcu i moćne sponzore i svi su navijali za mene.

tender

pre 10 godina

Slazem se, covek je jedan od najboljih i najkompletnijih tenisera na ATP turu. Konacno je ukapiro kao se treba boriti sa protivnicima u odlucujucim momentima i eto vrhunskih rezultata. Mnogima ce on pomrsiti racune u narednom periodu.

Aca Znalac

pre 10 godina

Pa naravno da možeš, pa to si i do sada radio. Ne kontam. Svako svakoga iz top 10, pa čak i 20 može da pobedi Pa ti si prijatelju posle AO izgubio od svakoga sa kim si igrao, haloooooooo.

Her Zivota

pre 10 godina

vidim da navijaci No2a imaju vrlo nizak IQ
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (helios, 21. april 2014 12:23)


Svidja mi se to sto ti je No1o stalno u glavi !!!

jack

pre 10 godina

Ovo mu je prvi masters u životu i već mašta da bude prvi. Svašta ćemo se naslušati od ovog "skromnog" Švajcarca a posle kritikujemo Novaka za neumerenost u izjavama.
A ovde su komentari više za zasmejavanje ono malo poznavalaca tenisa koji ponekad zalutaju na ovaj sajt. Pojedinci se upinju da ozbiljno dokažu kako će Vavrinka završiti godinu kao prvi. Šta reći na te gluposti sem ha, ha, ha, ha..

Dacko

pre 10 godina

Cini mi se da ovi stonpljuju federera zele da cuju nesto slatkorecivo,pa i ako tako covjek ne misli!ja mislim da je on izuzetno iskren i realan,i bas kako kaze tako je.pa mogao je da dobije mec lagano!npr,covjek je davao izjave recimo za novaka,i kad je ovaj bio treci i kad je bio prvi na svijetu,u glavnom iste!bez ulizivanja ikome!a ne kao nadal,nole je ekstra,a sad kad je nole poceo da ga dere,vise nike bas tako dobar prijatelj!a maxe,foliraza!i sta s....e vise sa povredom novakovom!?ako nije mogao da igra,nije ni trebao!

GORAN

pre 10 godina

Iskreno niti meni se ne sviđaju komentari igrača na ovoj razini ali na taj način se vjerojatno samo dodatno bodri. Upravo zbog toga ma koliko god mi Federer nije drag bilo bi mi draže da je on pobjedio jer sam znao da če se ovaj sada napuhati za što ima opravdanih razloga. Svima če biti jako teško igrati s njime u nastavku sezone a nekako se bojim i za Noleta . Onaj poraz s AO bojim se da nije još apsorbirao a ako ovaj bude u uvakvoj formi može svašta da se dogodi, ali vjerujem u Noletovu glavu !!!

deki

pre 10 godina

Zivim za dan kada ce Federer da kaze: "izgubio sam jer je protivnik bio bolji" I da tu stavi tacku a ne izgubio sam ali mogao sam I da ne izgubim.

robin hud

pre 10 godina

A zaboravio sam da je i vas navijacki zar prilicno jak ,g-ne Bojane.Podsetite se od kojih je igraca ove godine izgugio Federer igde,kao i Vavrinka a od kojih Novak i u kojim fazama turnira.Novakove vezane pobede u IW I Majamiju imaju istu ako ne i jacu tezinu od gren slema a takodje i nacin na koji su odradjene i protiv kojih igraca.Priznacete ipak da je Sten iako strasan igrac malo daleko od toga.

mali radojica

pre 10 godina

Problem sa Wavrinkom je taj što je vrlo sličan Balkanskim igračima. On može da pobedi svakog od velike četvorke al to samo dva ili tri puta godišnje(i to je diskutabilno jer je Djokica povredjen, Nadal je standardno u padu a Fedex ide u penziju uskoro) ali zato na turnirima gubi od slučajnih prolaznika. Koliko me je puta do sada izdao na tiketu, vala nisam ga igrao od prošle jeseni pa neću i dalje. Uostalom videćemo šta će uraditi do Wimbldona, mislim da Fedu, Nadalu a možda i načem Djokici(ako se oporavi) neće ni prići jer gubi u osmini finala. Živi bili pa videli.

robin hud

pre 10 godina

Da bi bbio vrhunski teniser,a to je naravno br.1 nije potrebno imati 6-o sa top teniserima nego je potreban takav skor i sa ostalim teniserima slabije rangiranim.Federer se obrukao zbog toga sto nije sportski priznao poraz i dostojanstveno cestitao protivniku.Novak je bolje odigrao drugi set,povredjen, protiv njega nego on protiv Vavrinke treci, pa ne moze ni tvrditi da mu je pobeda ispala za dlaku.Mozete u tu svrhu pogledati i zvanicnu statistiku meca.Ne moze sena kraju za nekoga ko je odigrao sjajno jednu polusezonu tvrditi da je sampion ,setimo se samo prosle sezone gde je Novak nanizao tri mastersa i skoro potpuno neutralisao Nadalov uspeh.Pozdravljam sto iznosite cinjenice,samo morate iznositi i one koje vam ne odgovaraju.Sezona nije jos odmakla do sada je mozda odigrana cetvrtina,vrlo je naravno tesko osvojiti i jedan ATP poen a kamo li turnir,kraj ce da kaze.

Bojan

pre 10 godina

(robin hud, 21. april 2014 23:07)
naravno da bi morao Vavrinka redovno da pobedjuje i slabije tenisere i redovno na turnirima dolazi do zavrsnica a ne da ide titula pa dva slabija izdanja. Ipak, isticem tih 6-0 protiv top10 zbog mentalnog plana. Jednostavno, ne boji se renomea protivnika sa suprotne strane.
Drugo, Federer se nije obrukao jer se njegov komentar odnosio na TB drugog seta, bilo je tu stvai koji su za dlaku otisle na Stanovu stranu i tu je Federer mogao da izvuce nesto vise. Ali svakako, u trecem setu nije bilo dileme.
Sto se tice toga ko je sampion, nisam ni nazivao Stana nekim velikim sampionom, vec sam rekao da je po postignutom u ovoj godini najbolji igrac. I slazem se, par dobro odigranih turnira ne mora da znaci puno, i zato sam ga stavio na trece mesto liste favorita za RG. Tako da ne vidim tu navijacku zar. Da je navijacka zar stavio bih redosled favorita Fed, DelPo, Nole. Stan mi je simpatican sada vise kao autsajder koji isplivava na vrh.
Ali navijacka zar jeste izjednacavati par vezanih mastersa sa jednim slemom, cak i gledajuci igrace koje je morao pobediti na putu do tih titula. Nole je pobedio Rafu, Feda i Endija, a Stan Noleta, Rafu, Feda, Ferera. Ako uzmes da je Nole jaci od Endija (a i Ferer u ovoj sezoni), Stanov spisak je impresivniji.

T

pre 10 godina

Sezona je vec lepo odmakla, i on vodi u ATP trci. Ima 6-0 sa "top 10" ove sezone. Osvojio je gren slem turnir. Ja mu se ne bih smejao sto zeli da bude broj 1. Biti broj 1 se jako tesko postane "slucajno", to moras da zelis, i naravno da zasluzis. Bez ambicije nema rezultata. Igru ima, u glavi je prelomio, nece biti vise naivno igrati protiv njega. U svakom slucaju, sa jos jednim igracem kandidatom za titule, bice ovo interesantan nastavak sezone. Jeste Novak nas, ali dosadilo je vise samo Federer/Nadal/Novak/i-po-nekad-Mari, pa tako u krug.

robin hud

pre 10 godina

Zaboravio sam da vam se zahvalim na korektnoj razmeni misljenja,pa se izvinjavam zbog toga.Hvala i ne odustajte od komentarisanja i gledanja meceva.

nikola

pre 10 godina

pa moze i mari,delpotro... ali retko ko moze da pobedjuje svaki turnir tj. da pobedjuje u kontinuitetu.za prvo mesto mora na svakom turniru da igra i pobedjuje a ovo da biras gde ces i sta ces da preskaces...ima vise odlicnih tenisera.