Tenis 41

Ponedeljak, 14.04.2014.

10:38

"Novak među najboljima u istoriji"

„Ovo je moj omiljeni deo godine“, rekao je Rafael Nadal pred početak Mastersa u Monte Karlu koji označava početak sezone na šljaci.

"Novak meðu najboljima u istoriji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

realniji

pre 10 godina

(Realan, 14. april 2014 11:24)

Sta nama pametujes da budemo realni. Reci to Nadalu. Ili mislis da Rafa ne zna ko je medju najboljima u istoriji.

ivan petrovic crni

pre 10 godina

@aleksa Jedna ispravka, Novak je osvojio 18 mastersa. Ali greska ide u korist komentara, Novak je vec osvojio toliko titula, da ih je tesko prebrojati.

Dusan

pre 10 godina

Zeleo bih samo jedno da istaknem!Za ljude na celom Balkanu,ne samo Srbiji,On je najveci sportista ikada!Verujte da to svi dobro znaju,a posebno nasa komsijska zemlja na Zapadu.Sto je najbitnije svi navijaju za njega,duboko u srcu ga obozavaju,ali moraju da ispolje mrznju zato sto je on nas!Ja im porucujem da uzivaju,kao sto cu ja uzivati do kraja njegove karijere.Djokovic se radja samo Jednom,pogotovo na ovim prostorima.

aleksa

pre 10 godina

Novak ima skoro izjednacen skor sa "najboljim svih vremena" ima svega cetiri pobede manje od Nadala u medjusobnim duelima(koji ce REALNO najverovatnije prestici Federera i njegove rekorde) ima 6 GS(medju 10 najboljih po tome), tri zavrsna mastersa (nema ih puno koji su osvojili vise od dva), 17 mastersa(treci po tome), DC, olimpijsku medalju, 8/9 mastersa(jedini), 42/3 titule( medju deset), 101 nedelju na prvom mestu(medju deset) i jos dosta rekorda za zasebne turnire(kao npr. da nije pobedjen u Pekingu, 3 vezana AO, ukupno cetiri...). I kad iskljucite statistiku i pogledate samo igru kada je na barem 95% svih segmenata videcete da Nole bez problema moze da se nadje i u pet najboljih ikada.

...

pre 10 godina

@GoranS
Druze, Federer je svojevremeno izazvao pravi buru u spanskim i svetskim medijima kada je izjavio da ce po njegovom misljenju njegov naslednik biti Djokovic, a ne Nadal jer je Djokovic jednako dobar na svim podlogama.
Tada Novak nije bio ni medju prvih 10 pa su svi sa cudjenjem prihvatili Rodzerovu izjavu.
Te 2007, Novak je vec bio vrhunski teniser, igrao polufinala GS, igrao finale US Opena, tako da on nije bio jedan od onih koji tek dolaze. On je vec bio u vrhu tako da se nije moglo pricati o njemu kao o nekom potencijalnom iznenadjenju u buducnosti.
Za ostalo se slazem, mislim da ce Novak doci bar do 10 GS, ako ne i vise. Ima kvalitet za to.

Goran S.

pre 10 godina

sto ce reci da Federerovu pohvalu treba zasluziti i dobio ju je cim je dostigao nivo tenisa da moze da se poredi sa najboljima u istoriji, a Nadal je uvek previse slatkoreciv i deluje mi neiskreno (mada verujem da ovo i misli nakon 2011)
a sto se tice dosadasnjeg ucinka , Nole je negde u top 10-15, a trebace jos jednom da ponovi 2011. da bi usao medju top 5-6.
(Bojan, 14. april 2014 11:42)

Da je zaista tako Rodzera bih postovao, ali vidis jos 2007 na pitanje novinara ima li mladih tenisera koje vidi kao potencijale, Rodzer je naveo mislim Momfilsa, Gaskea i Mareja. Nole je tada vec bio daleko bolje plasiran na atp od njih, bio je br 5 a godinu je zavrsio na broju 3.
Namece se misljenje da se tada toliko plasio Noleta da je hteo psiholoski da ga unisti.
Ali oprastam mu, oprostio mu je i Nole jer upravo zahvaljujuci njemu Nole je postao tako dobar teniser iz inata.
Kad ga je Rodzer pohvalio Nole je vec bio broj jedan i postao on taj koji treba da pohvali.
Nole jeste trenutno izmedju 10-15 tenisera svih vremena, ali rekao sam da je realno ocekivati da bude medju 5 svih vremena na kraju karijere pa mozda i 3-4ti.
Sigurno da nije realno ocekivati da bude broj 1 svih vremena jer je gotovo nemoguce da osvoji jos 12 GS do kraja karijere jer tu su Nadal, Marej pa i on sam jos uvek, ali eto ja zelim u to da verujem.

...

pre 10 godina

Najbolji Federer, pa Sampras i Nadal, zatim Borg, Lejver, Konors, Agasi, Lendl, Mekinro,Edberg, Beker, Djokovic, Viljas itd.
Nadal je poceo da pada u igri, ali uvek moze osvojiti RG, Federer je oslabio ali uvek je favorit na Vimbldonu, Djokovic nije onaj stari ali moze osvojiti jos nekoliko GS.
Kad zavrse karijere najrealnije je da ce Federer imati 18-19 GS, Nadal 16-17, a Novak 10-11.
Mislim da ce Novak na kraju biti medju 5 najboljih, ispred njega mogu biti samo Federer, Nadal, Sampras i Borg.

ms

pre 10 godina

Bravo Rafa!Ne razumem Đokovićeve navijače koji kažu da on čestita Nadalu kad u finalu izgubi od njega.Nadal uvek uradi suprotnu stvar,iako izgubi od bilo kog tenisera.Nadam se da će Rafa dobiti ovaj turnir i još mnogo drugih!!!

Milutin

pre 10 godina

@Realan: burazeru ti prvo nauči da pišeš (šta je to "izvarendan"?), pa onda nauči kako se zovu te legende koje spominješ (ko je "rod lojer", na primer?), onda da naučiš da se imena pišu velikim slovom, pa da naučiš da Federer im 17 Grand Slemova a ne 15, pa tek onda možeš da komentarišeš o tenisu.

Milutin

pre 10 godina

Ništa Rafa nije pogrešno rekao. Nole je jedan od najboljih igrača u istoriji, to već i vrapci znaju. Osvojiti 6 Grend Slemova, 18 Mastersa i provesti dve godine kao #1 na listi pored dvojice najboljih ikada ga automatski svrstava medju top 7-8 svih vremena. Šta će biti do kraja karijere, videćemo. Nole i Rafa još uvek razvaljuju, a od mladjih nema nikoga čak ni na pomolu koji bi mogao da ih ugrozi.

Marko iz njemacke

pre 10 godina

@rimidalv sta to pricas? Sta velikim slovima? Pišem sa iphone to ti automatski dodjes bože bože a ja navijam logicno za noleta a ne nadala

pirlo

pre 10 godina

rafa stize federera po grand slam titulama. Ja bih bio prezadovoljan da Nole dodje do 10. Zlatno doba tenisa je bilo do pre 2 godine. Kako federer pada tako I konkurencija. Mislim da su I Novak I Rafa bili bolji pre 2 godine npr

Banezi

pre 10 godina

Federer, Sampras, Nadal,Borg,Emerson, Lejver, Konors, Lendl, Mekinro, Djokovic, Agasi, Edberg, Beker, Vilander. Najobjektivniji kriterijumi su broj gren slemova i broj nedelja kao prvi na atp listi. Medjusobni skor moze da zavara zbog razlike u godinama i uticaju podloge (primer Nadala i sljake). Najbolji tenis se igra izmedju 23-27 godina s izuzecima Nadala i Bekera koji su poceli vrlo rano da peglaju, vec sa 18, tako da ne mozete da uporedite dva igraca od kojih je jedan stariji pet ili vise godina. I da naglasim da je Federer itekako imao jaku konkurenciju jer su pre njega iz njegove generacije gren slemove osvajali i bili prvi na atp listi pre njega Rodik, Hjuit i Ferero a i Agasi je od 2001-2005 igrao svoj najbolji tenis i bio jaka konkurencija. Ako se tenis igra od 2011. onda je Djokovic najbolji ikada, ali posto se igrao i ranije onda je trenutno u prvih deset svih vremena i potencijalom da udje u prvih pet do kraja karijere. A u svakom slucaju najbolji je srpski sportista ikada pa makar nijedan mec do kraja karijere ne pobedi.

www

pre 10 godina

@Skituljko
Djokovic i Marej su smesni u poredjenju sa Federerom i Nadalom.
Sampras nikada nije izjavio to sto si napisao. Sampras bi se poigravao sa Djokovicem.

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane!

pre 10 godina

dakako najbolji u istoriji, sad trenutno drugi iza Rafe, ali za 3-4 godine daleko ispred njega.

Ovog šarlatana koji nije imao konkurenciju neću ni spominjati.

I poruka za ovog dole što spominje Lebrona, Rod Lejvera i ostale;
svaki sport je danas i brži i napredniji nego ranije, tako da ovog s drvenim reketom svakako ne možemo svrstavati među najbolje.

bože pomozi

pre 10 godina

Jel znate da se tenis neigra od 2009. godine,i da je Nole po osvojenim grand slam titulama na diobi 21-27 mesta,najbolji u istoriji?Pa jedan Borg ima 6 RG zaredom i 5 WB zaredom prestao da igra u 26. godini,alo ljudi malo realnosti.

Skituljko

pre 10 godina

Pa naravno da je jedan od najboljih u istoriji, kao sto su to i federer, nadal i marej. Cak sam jednom prilikom gledao intervju sa samprasom i mekenroom, gde su doticni izjavili da se u njihovo vreme nije igrao ovoliko jak i agresivan tenis, gde lopticu prosto ne vidis na terenu.Ne moze se porediti tenis danas i nekada, to je svima jasno, naravno da je sada sve naprednije.Tako da, Mekenro, Sampras, Beker itd itd, su najbolji u svom vremenu, a Novak i ekipa najbolji u ovom.

Rimidalv

pre 10 godina

@Marko iz Njemacke : auuuh covece, koliko si zaljubljen u Nadala kada samo njegovo ime pises ( i to dva puta) velikim slovom, a sve ostale, i Rodzera i Novaka i Hjuita i Rodika malim. Ljubav je to ...

rafafan

pre 10 godina

Bravo Rafa. Ovaj mladić velikog srca i plemenite duše ne prestaje da me oduševljava. Ja sam fenomenalno srećan što živim u vremenu Rafela Nadala. Eh, kada bi Djokica bio 10% od Rafe, gde bi nam bio kraj.

Nebojsa Covic

pre 10 godina

@ (rafafan, 14. april 2014 13:36)

e a kada bi neki kao ti izdvojili samo malo vremena da odu kod doktora, gde bi nam tek onda svima bio kraj.

Zoran

pre 10 godina

Bravo Rafa ! Velika izjava velikog sportiste... Novak Djokovic je za objektivne ljude sirom sveta, osim za odredjen, a ne tako mali broj srba, jedan od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.

tata martino

pre 10 godina

nadalu je najteze jer je morao da igra protiv najjaceg federera i najjaceg novaka.ipak zelim samo da nadal prestigne fedErera po broju grand slam titULA..TO JE JEDINO BITNO A NAVAKU SVAKA CAST ON JE PONOS BALKANA...VAMOSSS RAFAAAAA

nole

pre 10 godina

dajte molim vas. novak jeste dobar, ali ne moze biti najbolji, jednostavno brojke nisu na njegovoj strani. novak je igrao 11 kao nikad, ali na rg se igrao, po meni najbolji mec izmedju njega i feda. i fed ga je uspio dobiti. jednostavno kada fed igra najbolje, sto je rijetkost na poslednjih par gs, ne moze ga niko dobiti. jednostavno prihvatite tu cinjenicu. 33 godine ima i jos uvek ne predobar. sacekajte da vidimo kakvi ce biti novak i rafa. a svi zaboravljaju kako je novak predavao meceve bez razloga, kao njemu vruce a ostalima nije. i to ne jednom.

aleksandar

pre 10 godina

u istoriji nije vidjeno vece rivalstvo,a opet toliko postuju jedan drugog da je to meni fenomenalno.oba tenisera predstavljaju svoje zemlje najbolje sto mogu.napred novace,ali ne-damo titule u srbiji

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

Najbolji prebacivac loptice na drugu stranu u istoriji...Kakav bre najbolji u istoriji...Pusti te vise komplekse koje imate od Federera...

Goran S.

pre 10 godina

Jos 2006 da ste Nadala pitali za Noleta, rekao bi vam isto sto i danas, dok npr Rodzer ni reci hvale na adresu Noleta nije uputio do 2011, svaki poraz od Noleta u tom periodu pripisao bi svojoj losoj igri i losem danu za njega. Vec sada svima je jasno da ce Nole najmanje biti broj 5 svih vremena, realno moze se popeti za jos 1-2 mesta, ali ja ne bi bio ja kada ne bih rekao da ce i tu biti broj 1

Bojan

pre 10 godina

(Goran S., 14. april 2014 11:01)
sto ce reci da Federerovu pohvalu treba zasluziti i dobio ju je cim je dostigao nivo tenisa da moze da se poredi sa najboljima u istoriji, a Nadal je uvek previse slatkoreciv i deluje mi neiskreno (mada verujem da ovo i misli nakon 2011)
a sto se tice dosadasnjeg ucinka , Nole je negde u top 10-15, a trebace jos jednom da ponovi 2011. da bi usao medju top 5-6.

(Marko iz njemacke, 14. april 2014 11:09)
da se Federer povukao 2010. otisao bi u istoriju sa znacajno boljim skorom od Noleta (13-6), imao je negativan ucinak u odnosu na Nadala, ali ne ovoliko (i generalno je u tom skoru vazilo ono da je Federer bolji od Nadala na betonu i travi, a da je skor negativan prevashodno zbog sljake). Znaci po tvojoj logici bi Federer otisao u istoriju kao bolji teniser da se povukao pre 2 ipo godine.
Cinjenica je da Federer ne mari puno za te medjusobne skorove, igra uvek i daje sve od sebe, nekada je to dovoljno, nekada nije. Za razliku od recimo Nadala koji preskace gomilu turnira dok nije 100% spreman. Recimo proslogodisnji IW, u mecu sa Vavrinkom Federer nije mogao normalno da stoji, nije trenirao ali nije ni predao Stanu mec, uspeo da ga dobije i da izadje i bukvalno odstatira mec Nadalu.
A btw, Hjuit i Rodik iz najboljih dana >> Endija kome je Nole prepustio dva slema.

eset

pre 10 godina

Ne palite se više na to da je Novak među najboljima i sl.Naravno da je među najboljima i to znaju čak i ptice na grani više.Zar o tome još treba da se i priča uopšte?

Werewolf

pre 10 godina

Malo je glupo pricati o bilo kakvim poterama do Americke turneje.Sve i da Novak preuzme prvu poziciju nakon RG,Rafa ima sansu da se vrati na 1.poziciju nakon Vimbldona.
Ne mora da znaci da ce Nadal pod obavezno da osvoji titulu,ali sam prilicno siguran da ce napraviti dobar rezultat,a Novaku ce biti jako tesko da osvoji nove bodove-mora da pobedi 6 meceva da bi uopste dosao u situaciju da dobije nove bodove.

Realan

pre 10 godina

opet se ljudi pale , koji gledaju tennis tek u zadjnih 5-6 godina ili manje.

kako djole moze biti 3 svih vremena kad zaboravljamo legende poput : rod lojera 11 Grand slamova, lendla, mcenroa, agasija, pit samprasa 14 gs i mnoge druge. mozda jeste najbolji za nas ali dug je put i do 5 mesta svih vremena a kamoli 1 mesto.

jel neko pita protiv koga je osvojio Porto Champions league? ne! bitno je da su osvojili. Isto tako i zvezda nije protiv bajerna , barce ili Manchestera nego protiv marseja. tako je i sa rogerom federerom, covek je uzeo 15 gsmova i to je to...i cak pored Toga ljudi se pitaju dali je ipak najbolji svih vremena. ja nezam odakle vam toliko ne objektivnosti.

Nole jeste izvarendan alraunder ali je daleko od bilo kakvih top 7 svih vremena a kamoli top 3. to su isti oni klinci koji kazu lebron je najbolji a covek nezasuzuje da bude ni u top 10 pored medzika, olajzuana , birda, russela i svih ostalih legendi kosarke.

mnogo brzo se ignorise istorija u danasnje vreme samo da bi se gurali neki novi. pa i sam nadal se nebi usudio da stavi svoje ime ipred nekog kao samprasa ili rod lojera..a kamoli nas djole.

budite malo objektivni ili bar malo realniji.

Marko iz njemacke

pre 10 godina

Realno Nadal je najbolji svi vremena ima bolji skor od sviju pogotovo protiv federera...roger je svoje prve GS dobio protiv hewitta i roddicka ajd molim te...ako novak bude imao pozitivan skor od rogera kako se moze reci onda da je roger najbolji ? Mozda najbolji kad nije bio Nadal ni novak

goran

pre 10 godina

Ne razumem zašto toliko omalažavate Rafu posle svakog intervjua? čovek je za primer što se tiče izjava protiv svojih rivala,bilo u pobedi bilo u porazu ,nikada nisam video da je nekad nešto zajedljivo izgovorio protiv Noleta za razliku od naprimer Federera koji retko kada može da da neki nepristrasan komentar nakon poraza od Rafe ili Novaka...dakle sve što je Nadal rekao stoji na mestu Novak je trenutno jedan od najboljih u istoriji isto kao što je to i sam Nadal i Federer s tim što je Federer već polako na zalazku svoje karijere, a Nadal i Novak su tek na pola puta ,imaju oni još mnogo da se bore za trofeje u narednim godinama !!!

Goran S.

pre 10 godina

Jos 2006 da ste Nadala pitali za Noleta, rekao bi vam isto sto i danas, dok npr Rodzer ni reci hvale na adresu Noleta nije uputio do 2011, svaki poraz od Noleta u tom periodu pripisao bi svojoj losoj igri i losem danu za njega. Vec sada svima je jasno da ce Nole najmanje biti broj 5 svih vremena, realno moze se popeti za jos 1-2 mesta, ali ja ne bi bio ja kada ne bih rekao da ce i tu biti broj 1

eset

pre 10 godina

Ne palite se više na to da je Novak među najboljima i sl.Naravno da je među najboljima i to znaju čak i ptice na grani više.Zar o tome još treba da se i priča uopšte?

aleksandar

pre 10 godina

u istoriji nije vidjeno vece rivalstvo,a opet toliko postuju jedan drugog da je to meni fenomenalno.oba tenisera predstavljaju svoje zemlje najbolje sto mogu.napred novace,ali ne-damo titule u srbiji

Marko iz njemacke

pre 10 godina

Realno Nadal je najbolji svi vremena ima bolji skor od sviju pogotovo protiv federera...roger je svoje prve GS dobio protiv hewitta i roddicka ajd molim te...ako novak bude imao pozitivan skor od rogera kako se moze reci onda da je roger najbolji ? Mozda najbolji kad nije bio Nadal ni novak

goran

pre 10 godina

Ne razumem zašto toliko omalažavate Rafu posle svakog intervjua? čovek je za primer što se tiče izjava protiv svojih rivala,bilo u pobedi bilo u porazu ,nikada nisam video da je nekad nešto zajedljivo izgovorio protiv Noleta za razliku od naprimer Federera koji retko kada može da da neki nepristrasan komentar nakon poraza od Rafe ili Novaka...dakle sve što je Nadal rekao stoji na mestu Novak je trenutno jedan od najboljih u istoriji isto kao što je to i sam Nadal i Federer s tim što je Federer već polako na zalazku svoje karijere, a Nadal i Novak su tek na pola puta ,imaju oni još mnogo da se bore za trofeje u narednim godinama !!!

Zoran

pre 10 godina

Bravo Rafa ! Velika izjava velikog sportiste... Novak Djokovic je za objektivne ljude sirom sveta, osim za odredjen, a ne tako mali broj srba, jedan od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.

Banezi

pre 10 godina

Federer, Sampras, Nadal,Borg,Emerson, Lejver, Konors, Lendl, Mekinro, Djokovic, Agasi, Edberg, Beker, Vilander. Najobjektivniji kriterijumi su broj gren slemova i broj nedelja kao prvi na atp listi. Medjusobni skor moze da zavara zbog razlike u godinama i uticaju podloge (primer Nadala i sljake). Najbolji tenis se igra izmedju 23-27 godina s izuzecima Nadala i Bekera koji su poceli vrlo rano da peglaju, vec sa 18, tako da ne mozete da uporedite dva igraca od kojih je jedan stariji pet ili vise godina. I da naglasim da je Federer itekako imao jaku konkurenciju jer su pre njega iz njegove generacije gren slemove osvajali i bili prvi na atp listi pre njega Rodik, Hjuit i Ferero a i Agasi je od 2001-2005 igrao svoj najbolji tenis i bio jaka konkurencija. Ako se tenis igra od 2011. onda je Djokovic najbolji ikada, ali posto se igrao i ranije onda je trenutno u prvih deset svih vremena i potencijalom da udje u prvih pet do kraja karijere. A u svakom slucaju najbolji je srpski sportista ikada pa makar nijedan mec do kraja karijere ne pobedi.

Werewolf

pre 10 godina

Malo je glupo pricati o bilo kakvim poterama do Americke turneje.Sve i da Novak preuzme prvu poziciju nakon RG,Rafa ima sansu da se vrati na 1.poziciju nakon Vimbldona.
Ne mora da znaci da ce Nadal pod obavezno da osvoji titulu,ali sam prilicno siguran da ce napraviti dobar rezultat,a Novaku ce biti jako tesko da osvoji nove bodove-mora da pobedi 6 meceva da bi uopste dosao u situaciju da dobije nove bodove.

Skituljko

pre 10 godina

Pa naravno da je jedan od najboljih u istoriji, kao sto su to i federer, nadal i marej. Cak sam jednom prilikom gledao intervju sa samprasom i mekenroom, gde su doticni izjavili da se u njihovo vreme nije igrao ovoliko jak i agresivan tenis, gde lopticu prosto ne vidis na terenu.Ne moze se porediti tenis danas i nekada, to je svima jasno, naravno da je sada sve naprednije.Tako da, Mekenro, Sampras, Beker itd itd, su najbolji u svom vremenu, a Novak i ekipa najbolji u ovom.

aleksa

pre 10 godina

Novak ima skoro izjednacen skor sa "najboljim svih vremena" ima svega cetiri pobede manje od Nadala u medjusobnim duelima(koji ce REALNO najverovatnije prestici Federera i njegove rekorde) ima 6 GS(medju 10 najboljih po tome), tri zavrsna mastersa (nema ih puno koji su osvojili vise od dva), 17 mastersa(treci po tome), DC, olimpijsku medalju, 8/9 mastersa(jedini), 42/3 titule( medju deset), 101 nedelju na prvom mestu(medju deset) i jos dosta rekorda za zasebne turnire(kao npr. da nije pobedjen u Pekingu, 3 vezana AO, ukupno cetiri...). I kad iskljucite statistiku i pogledate samo igru kada je na barem 95% svih segmenata videcete da Nole bez problema moze da se nadje i u pet najboljih ikada.

Realan

pre 10 godina

opet se ljudi pale , koji gledaju tennis tek u zadjnih 5-6 godina ili manje.

kako djole moze biti 3 svih vremena kad zaboravljamo legende poput : rod lojera 11 Grand slamova, lendla, mcenroa, agasija, pit samprasa 14 gs i mnoge druge. mozda jeste najbolji za nas ali dug je put i do 5 mesta svih vremena a kamoli 1 mesto.

jel neko pita protiv koga je osvojio Porto Champions league? ne! bitno je da su osvojili. Isto tako i zvezda nije protiv bajerna , barce ili Manchestera nego protiv marseja. tako je i sa rogerom federerom, covek je uzeo 15 gsmova i to je to...i cak pored Toga ljudi se pitaju dali je ipak najbolji svih vremena. ja nezam odakle vam toliko ne objektivnosti.

Nole jeste izvarendan alraunder ali je daleko od bilo kakvih top 7 svih vremena a kamoli top 3. to su isti oni klinci koji kazu lebron je najbolji a covek nezasuzuje da bude ni u top 10 pored medzika, olajzuana , birda, russela i svih ostalih legendi kosarke.

mnogo brzo se ignorise istorija u danasnje vreme samo da bi se gurali neki novi. pa i sam nadal se nebi usudio da stavi svoje ime ipred nekog kao samprasa ili rod lojera..a kamoli nas djole.

budite malo objektivni ili bar malo realniji.

bože pomozi

pre 10 godina

Jel znate da se tenis neigra od 2009. godine,i da je Nole po osvojenim grand slam titulama na diobi 21-27 mesta,najbolji u istoriji?Pa jedan Borg ima 6 RG zaredom i 5 WB zaredom prestao da igra u 26. godini,alo ljudi malo realnosti.

Nebojsa Covic

pre 10 godina

@ (rafafan, 14. april 2014 13:36)

e a kada bi neki kao ti izdvojili samo malo vremena da odu kod doktora, gde bi nam tek onda svima bio kraj.

Dusan

pre 10 godina

Zeleo bih samo jedno da istaknem!Za ljude na celom Balkanu,ne samo Srbiji,On je najveci sportista ikada!Verujte da to svi dobro znaju,a posebno nasa komsijska zemlja na Zapadu.Sto je najbitnije svi navijaju za njega,duboko u srcu ga obozavaju,ali moraju da ispolje mrznju zato sto je on nas!Ja im porucujem da uzivaju,kao sto cu ja uzivati do kraja njegove karijere.Djokovic se radja samo Jednom,pogotovo na ovim prostorima.

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

Najbolji prebacivac loptice na drugu stranu u istoriji...Kakav bre najbolji u istoriji...Pusti te vise komplekse koje imate od Federera...

Bojan

pre 10 godina

(Goran S., 14. april 2014 11:01)
sto ce reci da Federerovu pohvalu treba zasluziti i dobio ju je cim je dostigao nivo tenisa da moze da se poredi sa najboljima u istoriji, a Nadal je uvek previse slatkoreciv i deluje mi neiskreno (mada verujem da ovo i misli nakon 2011)
a sto se tice dosadasnjeg ucinka , Nole je negde u top 10-15, a trebace jos jednom da ponovi 2011. da bi usao medju top 5-6.

(Marko iz njemacke, 14. april 2014 11:09)
da se Federer povukao 2010. otisao bi u istoriju sa znacajno boljim skorom od Noleta (13-6), imao je negativan ucinak u odnosu na Nadala, ali ne ovoliko (i generalno je u tom skoru vazilo ono da je Federer bolji od Nadala na betonu i travi, a da je skor negativan prevashodno zbog sljake). Znaci po tvojoj logici bi Federer otisao u istoriju kao bolji teniser da se povukao pre 2 ipo godine.
Cinjenica je da Federer ne mari puno za te medjusobne skorove, igra uvek i daje sve od sebe, nekada je to dovoljno, nekada nije. Za razliku od recimo Nadala koji preskace gomilu turnira dok nije 100% spreman. Recimo proslogodisnji IW, u mecu sa Vavrinkom Federer nije mogao normalno da stoji, nije trenirao ali nije ni predao Stanu mec, uspeo da ga dobije i da izadje i bukvalno odstatira mec Nadalu.
A btw, Hjuit i Rodik iz najboljih dana >> Endija kome je Nole prepustio dva slema.

Rimidalv

pre 10 godina

@Marko iz Njemacke : auuuh covece, koliko si zaljubljen u Nadala kada samo njegovo ime pises ( i to dva puta) velikim slovom, a sve ostale, i Rodzera i Novaka i Hjuita i Rodika malim. Ljubav je to ...

...

pre 10 godina

@GoranS
Druze, Federer je svojevremeno izazvao pravi buru u spanskim i svetskim medijima kada je izjavio da ce po njegovom misljenju njegov naslednik biti Djokovic, a ne Nadal jer je Djokovic jednako dobar na svim podlogama.
Tada Novak nije bio ni medju prvih 10 pa su svi sa cudjenjem prihvatili Rodzerovu izjavu.
Te 2007, Novak je vec bio vrhunski teniser, igrao polufinala GS, igrao finale US Opena, tako da on nije bio jedan od onih koji tek dolaze. On je vec bio u vrhu tako da se nije moglo pricati o njemu kao o nekom potencijalnom iznenadjenju u buducnosti.
Za ostalo se slazem, mislim da ce Novak doci bar do 10 GS, ako ne i vise. Ima kvalitet za to.

Milutin

pre 10 godina

Ništa Rafa nije pogrešno rekao. Nole je jedan od najboljih igrača u istoriji, to već i vrapci znaju. Osvojiti 6 Grend Slemova, 18 Mastersa i provesti dve godine kao #1 na listi pored dvojice najboljih ikada ga automatski svrstava medju top 7-8 svih vremena. Šta će biti do kraja karijere, videćemo. Nole i Rafa još uvek razvaljuju, a od mladjih nema nikoga čak ni na pomolu koji bi mogao da ih ugrozi.

Goran S.

pre 10 godina

sto ce reci da Federerovu pohvalu treba zasluziti i dobio ju je cim je dostigao nivo tenisa da moze da se poredi sa najboljima u istoriji, a Nadal je uvek previse slatkoreciv i deluje mi neiskreno (mada verujem da ovo i misli nakon 2011)
a sto se tice dosadasnjeg ucinka , Nole je negde u top 10-15, a trebace jos jednom da ponovi 2011. da bi usao medju top 5-6.
(Bojan, 14. april 2014 11:42)

Da je zaista tako Rodzera bih postovao, ali vidis jos 2007 na pitanje novinara ima li mladih tenisera koje vidi kao potencijale, Rodzer je naveo mislim Momfilsa, Gaskea i Mareja. Nole je tada vec bio daleko bolje plasiran na atp od njih, bio je br 5 a godinu je zavrsio na broju 3.
Namece se misljenje da se tada toliko plasio Noleta da je hteo psiholoski da ga unisti.
Ali oprastam mu, oprostio mu je i Nole jer upravo zahvaljujuci njemu Nole je postao tako dobar teniser iz inata.
Kad ga je Rodzer pohvalio Nole je vec bio broj jedan i postao on taj koji treba da pohvali.
Nole jeste trenutno izmedju 10-15 tenisera svih vremena, ali rekao sam da je realno ocekivati da bude medju 5 svih vremena na kraju karijere pa mozda i 3-4ti.
Sigurno da nije realno ocekivati da bude broj 1 svih vremena jer je gotovo nemoguce da osvoji jos 12 GS do kraja karijere jer tu su Nadal, Marej pa i on sam jos uvek, ali eto ja zelim u to da verujem.

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane!

pre 10 godina

dakako najbolji u istoriji, sad trenutno drugi iza Rafe, ali za 3-4 godine daleko ispred njega.

Ovog šarlatana koji nije imao konkurenciju neću ni spominjati.

I poruka za ovog dole što spominje Lebrona, Rod Lejvera i ostale;
svaki sport je danas i brži i napredniji nego ranije, tako da ovog s drvenim reketom svakako ne možemo svrstavati među najbolje.

rafafan

pre 10 godina

Bravo Rafa. Ovaj mladić velikog srca i plemenite duše ne prestaje da me oduševljava. Ja sam fenomenalno srećan što živim u vremenu Rafela Nadala. Eh, kada bi Djokica bio 10% od Rafe, gde bi nam bio kraj.

...

pre 10 godina

Najbolji Federer, pa Sampras i Nadal, zatim Borg, Lejver, Konors, Agasi, Lendl, Mekinro,Edberg, Beker, Djokovic, Viljas itd.
Nadal je poceo da pada u igri, ali uvek moze osvojiti RG, Federer je oslabio ali uvek je favorit na Vimbldonu, Djokovic nije onaj stari ali moze osvojiti jos nekoliko GS.
Kad zavrse karijere najrealnije je da ce Federer imati 18-19 GS, Nadal 16-17, a Novak 10-11.
Mislim da ce Novak na kraju biti medju 5 najboljih, ispred njega mogu biti samo Federer, Nadal, Sampras i Borg.

tata martino

pre 10 godina

nadalu je najteze jer je morao da igra protiv najjaceg federera i najjaceg novaka.ipak zelim samo da nadal prestigne fedErera po broju grand slam titULA..TO JE JEDINO BITNO A NAVAKU SVAKA CAST ON JE PONOS BALKANA...VAMOSSS RAFAAAAA

nole

pre 10 godina

dajte molim vas. novak jeste dobar, ali ne moze biti najbolji, jednostavno brojke nisu na njegovoj strani. novak je igrao 11 kao nikad, ali na rg se igrao, po meni najbolji mec izmedju njega i feda. i fed ga je uspio dobiti. jednostavno kada fed igra najbolje, sto je rijetkost na poslednjih par gs, ne moze ga niko dobiti. jednostavno prihvatite tu cinjenicu. 33 godine ima i jos uvek ne predobar. sacekajte da vidimo kakvi ce biti novak i rafa. a svi zaboravljaju kako je novak predavao meceve bez razloga, kao njemu vruce a ostalima nije. i to ne jednom.

Milutin

pre 10 godina

@Realan: burazeru ti prvo nauči da pišeš (šta je to "izvarendan"?), pa onda nauči kako se zovu te legende koje spominješ (ko je "rod lojer", na primer?), onda da naučiš da se imena pišu velikim slovom, pa da naučiš da Federer im 17 Grand Slemova a ne 15, pa tek onda možeš da komentarišeš o tenisu.

pirlo

pre 10 godina

rafa stize federera po grand slam titulama. Ja bih bio prezadovoljan da Nole dodje do 10. Zlatno doba tenisa je bilo do pre 2 godine. Kako federer pada tako I konkurencija. Mislim da su I Novak I Rafa bili bolji pre 2 godine npr

Marko iz njemacke

pre 10 godina

@rimidalv sta to pricas? Sta velikim slovima? Pišem sa iphone to ti automatski dodjes bože bože a ja navijam logicno za noleta a ne nadala

realniji

pre 10 godina

(Realan, 14. april 2014 11:24)

Sta nama pametujes da budemo realni. Reci to Nadalu. Ili mislis da Rafa ne zna ko je medju najboljima u istoriji.

ivan petrovic crni

pre 10 godina

@aleksa Jedna ispravka, Novak je osvojio 18 mastersa. Ali greska ide u korist komentara, Novak je vec osvojio toliko titula, da ih je tesko prebrojati.

www

pre 10 godina

@Skituljko
Djokovic i Marej su smesni u poredjenju sa Federerom i Nadalom.
Sampras nikada nije izjavio to sto si napisao. Sampras bi se poigravao sa Djokovicem.

ms

pre 10 godina

Bravo Rafa!Ne razumem Đokovićeve navijače koji kažu da on čestita Nadalu kad u finalu izgubi od njega.Nadal uvek uradi suprotnu stvar,iako izgubi od bilo kog tenisera.Nadam se da će Rafa dobiti ovaj turnir i još mnogo drugih!!!

rafafan

pre 10 godina

Bravo Rafa. Ovaj mladić velikog srca i plemenite duše ne prestaje da me oduševljava. Ja sam fenomenalno srećan što živim u vremenu Rafela Nadala. Eh, kada bi Djokica bio 10% od Rafe, gde bi nam bio kraj.

Kosovo je srce Srbije

pre 10 godina

Najbolji prebacivac loptice na drugu stranu u istoriji...Kakav bre najbolji u istoriji...Pusti te vise komplekse koje imate od Federera...

nole

pre 10 godina

dajte molim vas. novak jeste dobar, ali ne moze biti najbolji, jednostavno brojke nisu na njegovoj strani. novak je igrao 11 kao nikad, ali na rg se igrao, po meni najbolji mec izmedju njega i feda. i fed ga je uspio dobiti. jednostavno kada fed igra najbolje, sto je rijetkost na poslednjih par gs, ne moze ga niko dobiti. jednostavno prihvatite tu cinjenicu. 33 godine ima i jos uvek ne predobar. sacekajte da vidimo kakvi ce biti novak i rafa. a svi zaboravljaju kako je novak predavao meceve bez razloga, kao njemu vruce a ostalima nije. i to ne jednom.

Realan

pre 10 godina

opet se ljudi pale , koji gledaju tennis tek u zadjnih 5-6 godina ili manje.

kako djole moze biti 3 svih vremena kad zaboravljamo legende poput : rod lojera 11 Grand slamova, lendla, mcenroa, agasija, pit samprasa 14 gs i mnoge druge. mozda jeste najbolji za nas ali dug je put i do 5 mesta svih vremena a kamoli 1 mesto.

jel neko pita protiv koga je osvojio Porto Champions league? ne! bitno je da su osvojili. Isto tako i zvezda nije protiv bajerna , barce ili Manchestera nego protiv marseja. tako je i sa rogerom federerom, covek je uzeo 15 gsmova i to je to...i cak pored Toga ljudi se pitaju dali je ipak najbolji svih vremena. ja nezam odakle vam toliko ne objektivnosti.

Nole jeste izvarendan alraunder ali je daleko od bilo kakvih top 7 svih vremena a kamoli top 3. to su isti oni klinci koji kazu lebron je najbolji a covek nezasuzuje da bude ni u top 10 pored medzika, olajzuana , birda, russela i svih ostalih legendi kosarke.

mnogo brzo se ignorise istorija u danasnje vreme samo da bi se gurali neki novi. pa i sam nadal se nebi usudio da stavi svoje ime ipred nekog kao samprasa ili rod lojera..a kamoli nas djole.

budite malo objektivni ili bar malo realniji.

Marko iz njemacke

pre 10 godina

Realno Nadal je najbolji svi vremena ima bolji skor od sviju pogotovo protiv federera...roger je svoje prve GS dobio protiv hewitta i roddicka ajd molim te...ako novak bude imao pozitivan skor od rogera kako se moze reci onda da je roger najbolji ? Mozda najbolji kad nije bio Nadal ni novak

www

pre 10 godina

@Skituljko
Djokovic i Marej su smesni u poredjenju sa Federerom i Nadalom.
Sampras nikada nije izjavio to sto si napisao. Sampras bi se poigravao sa Djokovicem.

tata martino

pre 10 godina

nadalu je najteze jer je morao da igra protiv najjaceg federera i najjaceg novaka.ipak zelim samo da nadal prestigne fedErera po broju grand slam titULA..TO JE JEDINO BITNO A NAVAKU SVAKA CAST ON JE PONOS BALKANA...VAMOSSS RAFAAAAA

bože pomozi

pre 10 godina

Jel znate da se tenis neigra od 2009. godine,i da je Nole po osvojenim grand slam titulama na diobi 21-27 mesta,najbolji u istoriji?Pa jedan Borg ima 6 RG zaredom i 5 WB zaredom prestao da igra u 26. godini,alo ljudi malo realnosti.

Goran S.

pre 10 godina

Jos 2006 da ste Nadala pitali za Noleta, rekao bi vam isto sto i danas, dok npr Rodzer ni reci hvale na adresu Noleta nije uputio do 2011, svaki poraz od Noleta u tom periodu pripisao bi svojoj losoj igri i losem danu za njega. Vec sada svima je jasno da ce Nole najmanje biti broj 5 svih vremena, realno moze se popeti za jos 1-2 mesta, ali ja ne bi bio ja kada ne bih rekao da ce i tu biti broj 1

ms

pre 10 godina

Bravo Rafa!Ne razumem Đokovićeve navijače koji kažu da on čestita Nadalu kad u finalu izgubi od njega.Nadal uvek uradi suprotnu stvar,iako izgubi od bilo kog tenisera.Nadam se da će Rafa dobiti ovaj turnir i još mnogo drugih!!!

eset

pre 10 godina

Ne palite se više na to da je Novak među najboljima i sl.Naravno da je među najboljima i to znaju čak i ptice na grani više.Zar o tome još treba da se i priča uopšte?

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane!

pre 10 godina

dakako najbolji u istoriji, sad trenutno drugi iza Rafe, ali za 3-4 godine daleko ispred njega.

Ovog šarlatana koji nije imao konkurenciju neću ni spominjati.

I poruka za ovog dole što spominje Lebrona, Rod Lejvera i ostale;
svaki sport je danas i brži i napredniji nego ranije, tako da ovog s drvenim reketom svakako ne možemo svrstavati među najbolje.

Bojan

pre 10 godina

(Goran S., 14. april 2014 11:01)
sto ce reci da Federerovu pohvalu treba zasluziti i dobio ju je cim je dostigao nivo tenisa da moze da se poredi sa najboljima u istoriji, a Nadal je uvek previse slatkoreciv i deluje mi neiskreno (mada verujem da ovo i misli nakon 2011)
a sto se tice dosadasnjeg ucinka , Nole je negde u top 10-15, a trebace jos jednom da ponovi 2011. da bi usao medju top 5-6.

(Marko iz njemacke, 14. april 2014 11:09)
da se Federer povukao 2010. otisao bi u istoriju sa znacajno boljim skorom od Noleta (13-6), imao je negativan ucinak u odnosu na Nadala, ali ne ovoliko (i generalno je u tom skoru vazilo ono da je Federer bolji od Nadala na betonu i travi, a da je skor negativan prevashodno zbog sljake). Znaci po tvojoj logici bi Federer otisao u istoriju kao bolji teniser da se povukao pre 2 ipo godine.
Cinjenica je da Federer ne mari puno za te medjusobne skorove, igra uvek i daje sve od sebe, nekada je to dovoljno, nekada nije. Za razliku od recimo Nadala koji preskace gomilu turnira dok nije 100% spreman. Recimo proslogodisnji IW, u mecu sa Vavrinkom Federer nije mogao normalno da stoji, nije trenirao ali nije ni predao Stanu mec, uspeo da ga dobije i da izadje i bukvalno odstatira mec Nadalu.
A btw, Hjuit i Rodik iz najboljih dana >> Endija kome je Nole prepustio dva slema.

Werewolf

pre 10 godina

Malo je glupo pricati o bilo kakvim poterama do Americke turneje.Sve i da Novak preuzme prvu poziciju nakon RG,Rafa ima sansu da se vrati na 1.poziciju nakon Vimbldona.
Ne mora da znaci da ce Nadal pod obavezno da osvoji titulu,ali sam prilicno siguran da ce napraviti dobar rezultat,a Novaku ce biti jako tesko da osvoji nove bodove-mora da pobedi 6 meceva da bi uopste dosao u situaciju da dobije nove bodove.

aleksandar

pre 10 godina

u istoriji nije vidjeno vece rivalstvo,a opet toliko postuju jedan drugog da je to meni fenomenalno.oba tenisera predstavljaju svoje zemlje najbolje sto mogu.napred novace,ali ne-damo titule u srbiji

pirlo

pre 10 godina

rafa stize federera po grand slam titulama. Ja bih bio prezadovoljan da Nole dodje do 10. Zlatno doba tenisa je bilo do pre 2 godine. Kako federer pada tako I konkurencija. Mislim da su I Novak I Rafa bili bolji pre 2 godine npr

goran

pre 10 godina

Ne razumem zašto toliko omalažavate Rafu posle svakog intervjua? čovek je za primer što se tiče izjava protiv svojih rivala,bilo u pobedi bilo u porazu ,nikada nisam video da je nekad nešto zajedljivo izgovorio protiv Noleta za razliku od naprimer Federera koji retko kada može da da neki nepristrasan komentar nakon poraza od Rafe ili Novaka...dakle sve što je Nadal rekao stoji na mestu Novak je trenutno jedan od najboljih u istoriji isto kao što je to i sam Nadal i Federer s tim što je Federer već polako na zalazku svoje karijere, a Nadal i Novak su tek na pola puta ,imaju oni još mnogo da se bore za trofeje u narednim godinama !!!

Zoran

pre 10 godina

Bravo Rafa ! Velika izjava velikog sportiste... Novak Djokovic je za objektivne ljude sirom sveta, osim za odredjen, a ne tako mali broj srba, jedan od najboljih tenisera u istoriji tog sporta.

Skituljko

pre 10 godina

Pa naravno da je jedan od najboljih u istoriji, kao sto su to i federer, nadal i marej. Cak sam jednom prilikom gledao intervju sa samprasom i mekenroom, gde su doticni izjavili da se u njihovo vreme nije igrao ovoliko jak i agresivan tenis, gde lopticu prosto ne vidis na terenu.Ne moze se porediti tenis danas i nekada, to je svima jasno, naravno da je sada sve naprednije.Tako da, Mekenro, Sampras, Beker itd itd, su najbolji u svom vremenu, a Novak i ekipa najbolji u ovom.

Nebojsa Covic

pre 10 godina

@ (rafafan, 14. april 2014 13:36)

e a kada bi neki kao ti izdvojili samo malo vremena da odu kod doktora, gde bi nam tek onda svima bio kraj.

Rimidalv

pre 10 godina

@Marko iz Njemacke : auuuh covece, koliko si zaljubljen u Nadala kada samo njegovo ime pises ( i to dva puta) velikim slovom, a sve ostale, i Rodzera i Novaka i Hjuita i Rodika malim. Ljubav je to ...

Dusan

pre 10 godina

Zeleo bih samo jedno da istaknem!Za ljude na celom Balkanu,ne samo Srbiji,On je najveci sportista ikada!Verujte da to svi dobro znaju,a posebno nasa komsijska zemlja na Zapadu.Sto je najbitnije svi navijaju za njega,duboko u srcu ga obozavaju,ali moraju da ispolje mrznju zato sto je on nas!Ja im porucujem da uzivaju,kao sto cu ja uzivati do kraja njegove karijere.Djokovic se radja samo Jednom,pogotovo na ovim prostorima.

Banezi

pre 10 godina

Federer, Sampras, Nadal,Borg,Emerson, Lejver, Konors, Lendl, Mekinro, Djokovic, Agasi, Edberg, Beker, Vilander. Najobjektivniji kriterijumi su broj gren slemova i broj nedelja kao prvi na atp listi. Medjusobni skor moze da zavara zbog razlike u godinama i uticaju podloge (primer Nadala i sljake). Najbolji tenis se igra izmedju 23-27 godina s izuzecima Nadala i Bekera koji su poceli vrlo rano da peglaju, vec sa 18, tako da ne mozete da uporedite dva igraca od kojih je jedan stariji pet ili vise godina. I da naglasim da je Federer itekako imao jaku konkurenciju jer su pre njega iz njegove generacije gren slemove osvajali i bili prvi na atp listi pre njega Rodik, Hjuit i Ferero a i Agasi je od 2001-2005 igrao svoj najbolji tenis i bio jaka konkurencija. Ako se tenis igra od 2011. onda je Djokovic najbolji ikada, ali posto se igrao i ranije onda je trenutno u prvih deset svih vremena i potencijalom da udje u prvih pet do kraja karijere. A u svakom slucaju najbolji je srpski sportista ikada pa makar nijedan mec do kraja karijere ne pobedi.

aleksa

pre 10 godina

Novak ima skoro izjednacen skor sa "najboljim svih vremena" ima svega cetiri pobede manje od Nadala u medjusobnim duelima(koji ce REALNO najverovatnije prestici Federera i njegove rekorde) ima 6 GS(medju 10 najboljih po tome), tri zavrsna mastersa (nema ih puno koji su osvojili vise od dva), 17 mastersa(treci po tome), DC, olimpijsku medalju, 8/9 mastersa(jedini), 42/3 titule( medju deset), 101 nedelju na prvom mestu(medju deset) i jos dosta rekorda za zasebne turnire(kao npr. da nije pobedjen u Pekingu, 3 vezana AO, ukupno cetiri...). I kad iskljucite statistiku i pogledate samo igru kada je na barem 95% svih segmenata videcete da Nole bez problema moze da se nadje i u pet najboljih ikada.

...

pre 10 godina

@GoranS
Druze, Federer je svojevremeno izazvao pravi buru u spanskim i svetskim medijima kada je izjavio da ce po njegovom misljenju njegov naslednik biti Djokovic, a ne Nadal jer je Djokovic jednako dobar na svim podlogama.
Tada Novak nije bio ni medju prvih 10 pa su svi sa cudjenjem prihvatili Rodzerovu izjavu.
Te 2007, Novak je vec bio vrhunski teniser, igrao polufinala GS, igrao finale US Opena, tako da on nije bio jedan od onih koji tek dolaze. On je vec bio u vrhu tako da se nije moglo pricati o njemu kao o nekom potencijalnom iznenadjenju u buducnosti.
Za ostalo se slazem, mislim da ce Novak doci bar do 10 GS, ako ne i vise. Ima kvalitet za to.

Goran S.

pre 10 godina

sto ce reci da Federerovu pohvalu treba zasluziti i dobio ju je cim je dostigao nivo tenisa da moze da se poredi sa najboljima u istoriji, a Nadal je uvek previse slatkoreciv i deluje mi neiskreno (mada verujem da ovo i misli nakon 2011)
a sto se tice dosadasnjeg ucinka , Nole je negde u top 10-15, a trebace jos jednom da ponovi 2011. da bi usao medju top 5-6.
(Bojan, 14. april 2014 11:42)

Da je zaista tako Rodzera bih postovao, ali vidis jos 2007 na pitanje novinara ima li mladih tenisera koje vidi kao potencijale, Rodzer je naveo mislim Momfilsa, Gaskea i Mareja. Nole je tada vec bio daleko bolje plasiran na atp od njih, bio je br 5 a godinu je zavrsio na broju 3.
Namece se misljenje da se tada toliko plasio Noleta da je hteo psiholoski da ga unisti.
Ali oprastam mu, oprostio mu je i Nole jer upravo zahvaljujuci njemu Nole je postao tako dobar teniser iz inata.
Kad ga je Rodzer pohvalio Nole je vec bio broj jedan i postao on taj koji treba da pohvali.
Nole jeste trenutno izmedju 10-15 tenisera svih vremena, ali rekao sam da je realno ocekivati da bude medju 5 svih vremena na kraju karijere pa mozda i 3-4ti.
Sigurno da nije realno ocekivati da bude broj 1 svih vremena jer je gotovo nemoguce da osvoji jos 12 GS do kraja karijere jer tu su Nadal, Marej pa i on sam jos uvek, ali eto ja zelim u to da verujem.

Marko iz njemacke

pre 10 godina

@rimidalv sta to pricas? Sta velikim slovima? Pišem sa iphone to ti automatski dodjes bože bože a ja navijam logicno za noleta a ne nadala

realniji

pre 10 godina

(Realan, 14. april 2014 11:24)

Sta nama pametujes da budemo realni. Reci to Nadalu. Ili mislis da Rafa ne zna ko je medju najboljima u istoriji.

ivan petrovic crni

pre 10 godina

@aleksa Jedna ispravka, Novak je osvojio 18 mastersa. Ali greska ide u korist komentara, Novak je vec osvojio toliko titula, da ih je tesko prebrojati.

Milutin

pre 10 godina

@Realan: burazeru ti prvo nauči da pišeš (šta je to "izvarendan"?), pa onda nauči kako se zovu te legende koje spominješ (ko je "rod lojer", na primer?), onda da naučiš da se imena pišu velikim slovom, pa da naučiš da Federer im 17 Grand Slemova a ne 15, pa tek onda možeš da komentarišeš o tenisu.

...

pre 10 godina

Najbolji Federer, pa Sampras i Nadal, zatim Borg, Lejver, Konors, Agasi, Lendl, Mekinro,Edberg, Beker, Djokovic, Viljas itd.
Nadal je poceo da pada u igri, ali uvek moze osvojiti RG, Federer je oslabio ali uvek je favorit na Vimbldonu, Djokovic nije onaj stari ali moze osvojiti jos nekoliko GS.
Kad zavrse karijere najrealnije je da ce Federer imati 18-19 GS, Nadal 16-17, a Novak 10-11.
Mislim da ce Novak na kraju biti medju 5 najboljih, ispred njega mogu biti samo Federer, Nadal, Sampras i Borg.

Milutin

pre 10 godina

Ništa Rafa nije pogrešno rekao. Nole je jedan od najboljih igrača u istoriji, to već i vrapci znaju. Osvojiti 6 Grend Slemova, 18 Mastersa i provesti dve godine kao #1 na listi pored dvojice najboljih ikada ga automatski svrstava medju top 7-8 svih vremena. Šta će biti do kraja karijere, videćemo. Nole i Rafa još uvek razvaljuju, a od mladjih nema nikoga čak ni na pomolu koji bi mogao da ih ugrozi.