Tenis 89

Četvrtak, 10.04.2014.

17:40

Novak i Rafa, nova bitka za presto

Bliži se početak sezone na šljaci, a na zemljanim terenima širom Evrope gledaćemo nastavak borbe za ’broj jedan’ između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Novak i Rafa, nova bitka za presto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

ponavljač

pre 10 godina

Ne znam po koji put treba podsjetiti Novakove navijače da 2011. godine njihov ljubimac, koji je imao najbolju sezonu i bio u top formi i kada su mnogi,pogotvo oni vidjeli u njegovim rukama pehar sa RG, nije ni stigao do finala ,jer ga je u polufinalu sa 3:1 pobjedio Rodžer na kojeg niko nije računao da bi to mogao uraditi.I ove godine je slična situacija i pitam ih zašto se ne bi mogla i ove godine ponoviti ta 2011. godina...

ponavljač

pre 10 godina

Ne znam po koji put treba podsjetiti Novakove navijače da 2011. godine njihov ljubimac, koji je imao najbolju sezonu i bio u top formi i kada su mnogi,pogotvo oni vidjeli u njegovim rukama pehar sa RG, nije ni stigao do finala ,jer ga je u polufinalu sa 3:1 pobjedio Rodžer na kojeg niko nije računao da bi to mogao uraditi.I ove godine je slična situacija i pitam ih zašto se ne bi mogla i ove godine ponoviti ta 2011. godina...

Vidoje Matic

pre 10 godina

Procena će biti mnogo lakša posle Monte Karla. Ako Nole odbrani 1.000 bodova te time Nadal ne uveća razliku, Nole ima veliku šansu da dođe na prvo mesto čak i posle Rima, pogotovu što nije realno da Nadal osvoji - odbrani oba turnira (Madrid i Rim), a obrnuto je realno da će Nole daleko bolje odraditi ta dva turnira nego prošle godine

Michelle L. de BrUto

pre 10 godina

Vamos Kafa! Gorča.

Nole, oduči ga od tenisa i - najvažnije - od čačkanja gaća pred milionskim TV auditorijumom!
Simpa je Rafa čkode, misim bicepsi i sve to… ALI, ALI, ALI ono čačkanje je degutantnije čak i od meča izmedju Maše i Vike, gde ste prethodno zaboravili de isključite zvuk.

miki

pre 10 godina

Nole Velicanstveni...sa kim god igra tenis je triler.... A pogotovo sa Nadalom ...mozda jeste po titulama bolji Nadal ali o tome treba pricati kad zavrse karijere...Nole je kasnije poceo a setite se kad je zadnji put Nole bio treci a za niza mesta to i da ne pitam....a gde je bio Nadal a Federer.Nole je godinama u samom vrhu vrhova uvek... .ili prvi ili drugi.... Ma on je vec usao u istoriju kao legenda a ovi pojedinci namerno pisu zlurade komentare, znamo i zasto.... Al da imaju jednog Noletaaaa...dali bi sve njihove sportase.... Zalim slucaj Nole je nas i mi ga volimo i on to zna.napred Nole.... Samo ti idi svojim putem

roger17

pre 10 godina

nebojsa grgurevic,da'l si ti procitao ovo sta si napisao ovde,ja vecu glupost odavno nisam(mada ima slicnih na vestima ovoga tipa),nisi pogodio ama bas nista,nista,nista,nista

KAO XXXL

pre 10 godina

Verujem da ce Novak imati uspesniju "sezonu sljake" nego prosle godine!
Uostalo on je u odlicnoj formi i ima "igru", potrebna mu je samo mirnoca i
koncentracija tokom celog meca! Takodje je vazno da je bez povreda i odmoran!
Tri Mastersa Monte Carlo,Madrid i Rim su sigurno i najbolja priprema za Rolan
Garos koji je za Novaka najvazniji trofej!
Srecno Novace do trofeja i N 1 !

Mairon

pre 10 godina

.Ne znam da li bas odmah mozemo da otpisemo sve ostale, ali verovatno ce ova dvojica odlucivati o titulama na sljaci. Federer nije u stanju da ih dobije (moguce jeste svakako, ali malo verovatno), Andi nije u dobroj formi, jos imajuci u vidu da se nije vratio u ritam posle povrede, tako da, mali je broj igraca koji mozi da pripreti.
Konkretno za RG, moze Rafa da naidje na nezgodne protivnike, nije to cudno, pogotovo ako igra nesto slabije u pocetnim rundama, zavisi od zreba. Novak, zavisi isto od nivoa igre, mada sumnjam da bi neko mogao da ga iznenadi, mada i to je verovatno, setimo se Conge 2012. mislim, kada je bio blizu pobede, i cak onog meca sa Sepijem koji je Novak dobio u pet setova.
Nisu nedodirljivi ni jedan ni drugi, videcemo kako ce se stvari odvijati. Smatram da je moguce dobiti Rafu i Noleta na Slamu i kako godine budu odmicale ostalima ce to biti lakse da ucine.

ivan petrovic crni

pre 10 godina

@nesposobni, mrze Rafa na sljaci ima skor 298-21!!! U finalima na sljaci 43-6!!! 5 od 6 finala koja je izgubio su finala na mastersima: tri puta ga je pobedio Novak ( Madrid, Rim i Monte Karlo ) i dva puta Roger ( Hamburg i Madrid ). Sesto izgubljeno finale je Vina del Mar 2013 pobedio ga je Zeballos. Osim toga, dobio ga je Soderling ns RG 2009 ( to je Rafin jedini poraz u Parizu ) i Verdasco 2012 u Madridu. To je 8 od 21. Ko zna vise nek nastavi niz.

Swedenonline

pre 10 godina

Zar mu nije dovoljno da samo igra finala i bez da pobedi? Ili su onda tu negde, a onda dolazi sve sto Nadal nevoli a bice i istrosen!

milka

pre 10 godina

Kakvo pitanje? a sto nebi mogao, ponosni smo na njega, takav kakav je, vrhunski igrac, veliki humanista, zabavljac, covek velikog srca, kogi na svu njegovu i nasu srecu, ne naseda, na provokacije, kako pojedinaca iz publike, tako i kod maltretiranja od strane, teniske organizacije,identifikacije i testova na doping, pokazao im je kodeks finog ponasanja...SAMO JE JEDAN NOLEEE VELICANSTVENI....

milka

pre 10 godina

Kakvo pitanje? a sto nebi mogao, ponosni smo na njega, takav kakav je, vrhunski igrac, veliki humanista, zabavljac, covek velikog srca, koga na svu njegovu i nasu srecu, ne naseda, na provokacije, kako pojedinaca iz publike, tako i kod maltretiranja od strane, teniske organizacije,identifikacije i testova na doping, pokazao im je kodeks finog ponasanja...SAMO JE JEDAN NOLEEE VELICANSTVENI....

ah

pre 10 godina

@nesposobni mrze
Federer ga pobedio 2 puta na mastersima, Soderling ga jedini pobedio na RG. U ranijim fazama karijere svake godine je gubio bar na jednom turniru koji se igrao na sljaci, samo jednom je uspeo da osvoji sva 3 mastersa i RG na sljaci.
Sta ti tu nije jasno? Djokovic ga pobedio 3 puta i sad je kao neki favorit za RG? Lepo pogledaj koliko je puta Rafa njega pobedio. A sto se RG tice, Novak je za sve ove godine protiv Nadala na RG osvojio ukupno 3 ili 4 seta. Toliko o tome ko je nesposoban, a ko poznaje cinjenice.

Beobrad

pre 10 godina

2014. Novak kompletira slemove...!
Svima je, Rafi narocito, jasno da je sazrelo za Novakov RG...!
Majami je licio na 2011. a tada sljaka nije bila nikakav problem za Novaka protiv Rafe...!
Djokovic je najbolji svetski teniser kada odigra na maximali, daleko bolji od Nadala, cak i na sljaci...!
Prizeljkujem takvu godinu gde ce to celom svetu jasno pokazati...!

Milanm

pre 10 godina

@///
Novak je sa Rafom na RG igrao tri puta SF, jednom QF i jednom F.Da je bilo slicno sa Rogerom on bi imao 1 finale i to 2009 kad aje i osvojio RG.
Voljom zreba Novak je dva puta bio samo sa Federerom u polovini i tu je skor 1 1.Tako da...ne znamo sta bi bilo, pre nego sto tvrdis bilo sta.

thrillseeker

pre 10 godina

Pa sljaka ga ne favorizuje u odnosu na Nadala, nikoga sljaka ne favorizuje u odnosu na Nadala. Federer je Nadala dobio na sljaci 2 puta, Novak 3 puta. Smesno u poredjenju sa brojem meceva u kojima su porazeni od Rafe.
Ali Novak uopste nema neku prednost na sljaci u odnosu na Federera. Ne zaboravi da je Federer taj koji je 5 puta igrao finale RG, a ne Novak.
A Federer brani manje poena od Rafe i Novaka, tako da itekako moze pomrsiti racune. Ne zaboravi da je njegov cilj Vimbldon, a on tamo ne brani skoro nista.
(///, 10. april 2014 22:00)

Ultimativno dostignuce na sljaci je pobediti Nadala. Novak tu vodi sa 3:2, a od te 2 pobede Federera jedna je dosla posle epskog meca sa Novakom (Madrid 2009).

Novak je igrao 5 puta protiv Nadala na RG, ali zbog renkinga nisu uvek igrali u finalu. Polufinale protiv Nadal na RG je prakticno finale. Federer od tih 5 finala nikad nije otisao u 5. set, cak je jednom uzeo samo 4 gema.

Federer ima 10 titula na sljaci ali iz cak 23 finala. Novak ima 8 titula iz 14 finala.

Ako izuzmemo propali eksperiment sa plavom sljakom, Federerova poslednja titula na sljaci je RG iz 2009.

Sljaka: Novak
Trava: Federer
Beton: Novak, ali jako tesno

ivan petrovic crni

pre 10 godina

Rafa na sljaci ima skor 298-21!!! Finala na sljaci: 43-6!!! Pet poraza u finalima mastersa ( tri puta Novak Madrid, Rim, Monte Karlo, dva puta Roger Hamburg i Madrid ) i poraz u finalu Vina del Mar atp 250 od Zeballosa. Rekorder po broju titula na sljaci je Villas sa 46 titula.
Ipak, u nastupajucoj sezoni prednost dajem Novaku. Ocekujem pobede i titule.

Necman

pre 10 godina

Ako Toni Nadal kaže da je Novak teži protivnik Rafi nego Federer, to priznanje skoro da obezmišljava raspravu o rivalstvu.
"- Đoković je mnogo teži protivnik od Rodžera Federera. Nije lako s Novakom. Pogledajte samo statistiku direktnih okršaja. Teško je reći da je Novak bolji od Rodžera, jer je on najbolji, ali Rafa se lakše prilagodi Rodžerovoj igri. Novak se kreće veoma dobro, mentalno je veoma jak. Kada igramo protiv Đokovića odmah znamo da će biti težak meč. Ako ne igrate na vrhunskom nivou dva ili tri sata vi ćete izgubiti."
No, kad je reč o narednim mesecima, mnogo toga je moguće, ali postoji vidak korak napred u zrelosti Noletove igre. Mislim da će ga stići posle RG, ali jedino što je skoro pa sasvim izvesno je veoma zanimljiv nastavak teniske sezone počev od MK pa do kraja 2014.

\|/

pre 10 godina

Od ovog Rima pa na dalje, narednih 5 god. Novak ce biti neprestani br. 1.

On izgleda toliko smiren i vest da tu igru niko vise ne moze da poklopi. A telo mu je tako fleksibilno i elegantno rasprostranjeno da ce dugo fizicki izdrzati. To je delom zbog joge i delom zbog djete uz ono prirodno cime je obdaren. Svi su oni pauzirali te od mono, te od ledja, kolena... Nole svez ko prolecna ljubicica. Gledam ga posle ove zadnje pobede nad Nadalom, nas Nole skockan ko da je imao vremena da se istusira, podize bokal ko vita jela. Samo osmeh i mnogo uverenja - izgleda kao da prkosi na duge staze.

nesposobni, mrze.

pre 10 godina

@lu
Pobedio ga 3 puta, a koliko puta je izgubio od njega na sljaci?
(ah, 10. april 2014 20:31)

A kazi jos jednog tenisera koji Rafu pobedio na sljaci pored Novaka?? Ajde ime, da "cujem".."samo" tri puta??

RF

pre 10 godina

Rodzer igra u Monte Karlu to je super, naravno Rafa, pa Nole su glavni favoriti, ali lepo ce biti videti i Rodzera tamo, sigurno moze do polufinala. Ipak se sve vraca na staro ubitacna trojka, msm da Marej ipak nije njihov nivo, pokazao je da moze da osvoji gren slem, ali nema ono sto bi mu trebalo da bude broj 1.

nebojsa grgurevic

pre 10 godina

... strucnjak do strucnjaka ... ja sam Novakov navijac !
1. Jedini igrac koji svojom taktikom igra , za ostale je to misaona imenica
2. Vaspitanje u odnosu na ostale ... imate li komentar strucnjaci za to ...
3. ... niko od Vas ne spominje Bekera ...zrno po zrno pogaca ...
... dovoljno argumenata za Vas Pametne da nesto vrednujete koliko ko vredi !!! ... Tesla , Milankovic .... Djokovic .... Srbi i Patrioti !!!

DOSTA BRE VISE SA PLJUVANJEM

k1300s

pre 10 godina

@Jimbo Jones

"A sponzorstvo Peugeot-a,oficijelno vozilo na Roland Garrosu,prilično zanimljivo...."

Sponzorvsto Peugeota = cesce kvasenje teena = prednost Djokovic

Plan je da se preuzme #1 pobedom u Roland Garosu, slicno kao sto je #1 preuzet 2011 pobedom u Wimbledonu.

///

pre 10 godina

@Nebojsa
Pa sljaka ga ne favorizuje u odnosu na Nadala, nikoga sljaka ne favorizuje u odnosu na Nadala. Federer je Nadala dobio na sljaci 2 puta, Novak 3 puta. Smesno u poredjenju sa brojem meceva u kojima su porazeni od Rafe.
Ali Novak uopste nema neku prednost na sljaci u odnosu na Federera. Ne zaboravi da je Federer taj koji je 5 puta igrao finale RG, a ne Novak.
A Federer brani manje poena od Rafe i Novaka, tako da itekako moze pomrsiti racune. Ne zaboravi da je njegov cilj Vimbldon, a on tamo ne brani skoro nista.

ok

pre 10 godina

@sasa jokic
Nema to veze. Isto tako bih ja mogao da kazem da je Federer izgubio u IV jer je bio umorniji od Novaka, zbog vise odigranih meceva. Ili da je Nadal bio premoren u Majamiju jer je igrao vise meceva od pocetka sezone.
Uvek je Novaku teze da igra protiv Federera na brzim podlogama, nego protiv Nadala. 2 ili 3 meca vise ili manje tokom sezone ne igraju neku veliku ulogu.

Nebojša

pre 10 godina

Pomrsice im Federer racune, zivi bili pa videli. (Prince, 10. april 2014 17:59)

Oće oće samo je šljaku čekao njegovu omiljenu podlogu koja ga favorizuje u odnosu na Nadala i Novaka :)

da

pre 10 godina

Kad neko drugi pobedi Nadala, onda svi pricate kako je Rafa van forme, povredjen isl. Kada ga Djokovic pobedi u manje vaznom mecu, onda pocne kolektivna histerija navijaca koji odmah pricaju o nekoj dominaciji, preuzimanju prvog mesta itd.
Kakvo prvo mesto, kakav RG? Pa taj Novak nije osvojio GS skoro 15 meseci, polufinale na RG mu je plafon.

alejandro

pre 10 godina

Bitnije od svega je da Novak ponovo zaigra finale Rolan Garosa i pokuša po drugi put da osvoji jedini Gren slem koji mu nedostaje! Prvo mesto na ATP listi nije za sada za nas navijače prioritet! Napred Novače!

ilijesku

pre 10 godina

Novak može do prvog mesta posle RGa. Ako ne bude prvi onda će razlika biti mnogo manja nego sad, 500 poena npr. Sve je objašnjeno u tekstu, Nole brani manje poena i može da se "uplusa" dok Nadal može samo da izgubi bodove. Najbitnije je da Đoković dobro uđe u sezonu šljake i prebaci pritisak na Nadala.

sasa jokic

pre 10 godina

Ok@ Nole se mucio sa Federerom u IW jer jos nije uhvatio formu, igrao je samo 8 meceva do tada u 3.5 meseca.
Godine su ucinile svoje, On je bljesnuo u Dubaiju jer su ostali bili van forme. I sam je rekao da je najvise radio u poredjenju sa ostalim top igracima.
Kako sezona odmice, bice mu sve teze.

Ilija

pre 10 godina

Citao sam malo komentare pa da i ja nesto prokomentarisem.5AR je u pravu za Nadala,njemu definitivno Nole ne odgovara.Da vas podsjetim Nadal je izgubio zadnja dva duela od Noleta koja su mu bila strasno vazna(zavrsni masters i Majami) i to prilicno lako.Takodje i on je Noleta sprijecio da osvoji RG i prosle i predprosle godine,da je to Nole osvojio mislim da bi bio jos na prvom mjestu.Posebno proslogodisnji poraz, sa onom mrezom je bio ostavio traga na Noletu.Posle tog turnira Nole nije bio za prepoznati porazi na WB,TORONTO,SINSI I US open gdje je Noletov teren bar sto se Nadala tice.Pred ovu sezonu sljake i RG najveci Noletov problem je sto on moze da se oklizne protiv nekog prije finala dog Nadala stvarno nevidim ko bi mogao pobijediti prije finala.Covjek je najbolji svih vremena na sljaci i tu netreba trositi vise rijeci.U svakom slucaju ocekujem dobar tenis i mislim da je Nole a da nebude navijacki ove godine stvarno najblizi da osvoji taj RG.

v

pre 10 godina

Ma neka osvoji RG, briga me za prvo mesto. Sigurna sam da I Novak slicno razmislja, I da bi potpisao bez sekunda razmisljanja takav scenario. A I mislim da je ovo konacno godina koja bi mogla da bude Novakova. Ako neko veruje u kosnicku ravnotezu (znam da zvuci sasavo), I ako se setimo kako je recimo Nadal izgubio AO 2012 a sledece godine uzeo RG na gotovo identican nacin (obojica igraca koji su gubili te meceve imali su brejk prednosti u petom), zatim ako se setimo Vavrinke (od suza do titule), onda mozda I Novak konacno posle bolnog I teskog poraza prosle godine bude nagradjen. Iskreno nadam se tom scenariju, a prvo mesto ce doci definitivno u nekom trenutku. Pozdrav.

sasa jokic

pre 10 godina

Sve zavisi od starta na sljaci, Momte Karlo ce dosta uticati na ostale turnire na sljaci. Verujem da ce Nole ove godine napraviti ono sto cekamo vec dve godine.....RG.

ok

pre 10 godina

@hrvati nemaju ni istoriji ni velikane
Ne bih ja rekao da je Federer odradio svoje, cak mislim da je jedini koji ce na brzim podlogama (trava i beton) da pravi velike probleme Djokovicu. Nadal je posle sljake gotov. Pogledaj samo razliku izmedju Nadala u finalu Majamija i RF u finalu IV. Novak je Rafu dobio bez problema, a sa RF se mucio do zadnjeg momenta.
Federer ce biti najveci Novakov rival na Vimbldonu, a sto se Mareja tice, slazem se sa robom, ali ipak ne mozemo znati da nece poboljsati formu do US Opena npr.

lu

pre 10 godina

Novaku ce biti dovoljno vec i osvajanje dva od predstojeca tri mastersa da preuzme prvo mesto, a jos vecu razliku ce napraviti na RG, jer do finala ne moze da igra sa Rafom. Naravno osvajanjem RG bi napravio lepu prednost.
Inace Novak je tri puta pobedio Rafu na sljaci, u Rimu,Madridu i Monte Karlu.

S Y L A

pre 10 godina

Pritisak je na Novaku ,jer po svaku cenu zeli taj trofej.Medjutim mislim da to prvo mesto nije toliko bitno,bitniji su trofeji i titule ,a kad postanes br. 1 ispunio si san...

Nikola

pre 10 godina

jedno je jasno, novak ako bude ovako igrao, i osvojio monte carlo, novak ce sigurno biti prvi u nekom delu sezone, dal pre wimbldona ili posle na americkoj turneji..

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane!

pre 10 godina

ove godine (ukoliko ih povrede zaobiđu) treba očekivati da se približe jubilarnom 50 međusobnom duelu što će ih svakako činiti najboljim dvojcom (za mene već jesu) svih vremena.

Također,očekujem da od narednih 10 Novak dobije 8 mečeva pošto je evidentno da njegov kvalitet nekako raste iz godine u godinu.

Mislim da će ove godine napokon doći trofej iz Parisa u Noletovu vitrinu, dok za MC i nisam nešto siguran.

Neko je spominjao Federera , mislim da je taj čovjek odradio svoje te da će ove godine(Dubai) proći kao i prošle(Halle) dok Andyia potpuno otpisujem kao i napuhanog Stana.

Idu dani...

pre 10 godina

Ako zapne na ova četiri mastersa, može da vrati prvo mesto i bez osvojenog Rolan Garosa.
Siguran sam da bi on menjao sve te masterse za RG, ali sumnjam da će uspeti jer će Nadal i mašinerija koju izdržava, učiniti sve ali baš SVE, da se to ne desi ni ove godine.
Treba samo biti uporan i strpljiv, kako vreme prolazi, Nadal je sve istrošeniji, mada će na šljaci dominirati sigurno još koju godinu, ali na globalnom nivou, sve teže će to ići.
Novak generalno deluje svežije, nešto je i mlađi i tek očekujem još jedan uzlet kao 2011-e, koji će ga opet postaviti na sam vrh.
U krajnjoj liniji sve je do njega, ako hoće i nađe motiva, on nema konkurenciju u današnjem atp turu.
Ako krene stopama Ane Ivanović, onda mu Nadal i ne treba, sam će sebe još pre toga osuditi na neuspeh.

jack

pre 10 godina

Može da se vrati na prvo mesto nakon RG ali mislim da je verovatnije da se vrati na mesto no 1 negde na leto tokom sezone betona ili nakon USO.
Ovo stoga što je potrebno da na nekoliko vezanih turnira na šljaci pobedi Rafu u finalu ili da Rafa ranije ispadne što je malo verovatno. Za Novaka je važno da odigra dobro sezonu šljake i da se naročito dobro pokaže na Rolan Garosu pa i da osvoji titulu. Za očekivati je da će Rafa u celini biti bolji na šljaci jer realno i dalje ima prednost na toj podlozi ali ako Novak odigra korektno šljaku, prvo mesto će samo doći tokom leta.

tetak

pre 10 godina

Novak je u velikoj prednosti od svih igrača iz top 10 jer je fizički najspremniji u ovom trenutku . Što bi se reklo : puca od zdravlja....tako da mislim da će nakon RG biti opet na prvom mjestu koj će zadržati bez problema do kraja sezona ( u biti i nakon AO 2015. ). Čak mislim da će Nadal iza US Opena biti 3. reket .

lazaking

pre 10 godina

mislim da moze da bude to ta godina...kad kazem ta mislim na osvajanje pariza..mada,sve ce se videti u monte carlu,ko je gde s formom,ako ga tu porazi,odbrani titulu,moze opet to da bude neka serija tanjira... :-)

aha

pre 10 godina

@Anti EU
Bolje da ga ne odere. Marej ce do Vimbldona ispasti iz prcih 10 tako da bi u slucaju da budu u istom delu zreba, igrali mnogo pre finala, a s obzirom na to da je Marej odlican na travi, bolje je da neko drugi igra sa njim u osmini finala, nego Novak. Ko bude imao Marej u zrebu, imace najtezi posao jer ce morati dobro da se pomuci da prodje, a onda i da igra protiv odmornijih Federera ili Rafe najverovatnije.

j

pre 10 godina

@Struki
Nadal zadnjih deset godina uglavnom brani sve titule na sljaci, ili bar vecinu, pa mu to nikada nije bio problem.
Ne verujem da ce igrati 3-4 meca na sljaci, jer bi to znacilo da ce Novak igrati u svim finalima sto je nerealno. On, za razliku od Nadala moze lako izgubiti i pre finala, pre svega od Federera, Berdiha, Vavrinke, Conge itd.

5AR

pre 10 godina

Može, i ovaj put stvarno zavisi od njega a ne od Nadala iako je Španac kralj šljake. Ma koliko Nadal igrao dobro on ima zent od Novaka, to je prednost Đokovića pre svega na mentalnom planu koju mora da iskoristi.
Nadal u tenisu vodi 2 bitke.
Protiv Novaka, i drugu, posebno, protiv svih ostalih tenisera zajedno.

zzz

pre 10 godina

Ne moze mu Novak nista na sljaci. U celoj dosadasnjoj karijeri Novak je Rafu samo 3 puta pobedio na sljaci. Rafa ce opet osvojiti sve turnire sljake, a Novak je prosle godine pokazao koliko je los na toj podlozi.

.

pre 10 godina

A moze i lako da izgubi drugo mesto posle Vimbldona. Federer na RG brani mislim samo 400 poena.
Ne zaboravite da Federer na Vimbldonu moze osvojiti 2 000 a Novak moze izgubiti 1200. Bolje da o tome razmislja. Prednost u tenisu se lako izgubi.

c7-5

pre 10 godina

Novak ce odigrati bolje na sljaci nego prosle sezone i smanjice osetno Rafinu prednost u bodovima. Ne moze da stigne Rafu ali ce do toga doci do kraja sezone u to sam uveren.

Struki

pre 10 godina

Mnogo toga ce biti jasnije posle Monte Karla,ukoliko Novak zabelezi dobar rezultat(a to je bar finale),dobice ogroman "vetar u ledja". Razlog je veoma prost: Nadal brani sve same titule posle M.Karla i tu je ogromna sansa,imaju u obzir koliko malo bodova brani Novak. Sve u svemu ocekuje nas nadam se spektakularna sezona na sljaci,i bar 3-4 medjusobna duela dva najbolja igraca danjasnice!

lazaking

pre 10 godina

mislim da moze da bude to ta godina...kad kazem ta mislim na osvajanje pariza..mada,sve ce se videti u monte carlu,ko je gde s formom,ako ga tu porazi,odbrani titulu,moze opet to da bude neka serija tanjira... :-)

Struki

pre 10 godina

Mnogo toga ce biti jasnije posle Monte Karla,ukoliko Novak zabelezi dobar rezultat(a to je bar finale),dobice ogroman "vetar u ledja". Razlog je veoma prost: Nadal brani sve same titule posle M.Karla i tu je ogromna sansa,imaju u obzir koliko malo bodova brani Novak. Sve u svemu ocekuje nas nadam se spektakularna sezona na sljaci,i bar 3-4 medjusobna duela dva najbolja igraca danjasnice!

5AR

pre 10 godina

Može, i ovaj put stvarno zavisi od njega a ne od Nadala iako je Španac kralj šljake. Ma koliko Nadal igrao dobro on ima zent od Novaka, to je prednost Đokovića pre svega na mentalnom planu koju mora da iskoristi.
Nadal u tenisu vodi 2 bitke.
Protiv Novaka, i drugu, posebno, protiv svih ostalih tenisera zajedno.

\|/

pre 10 godina

Od ovog Rima pa na dalje, narednih 5 god. Novak ce biti neprestani br. 1.

On izgleda toliko smiren i vest da tu igru niko vise ne moze da poklopi. A telo mu je tako fleksibilno i elegantno rasprostranjeno da ce dugo fizicki izdrzati. To je delom zbog joge i delom zbog djete uz ono prirodno cime je obdaren. Svi su oni pauzirali te od mono, te od ledja, kolena... Nole svez ko prolecna ljubicica. Gledam ga posle ove zadnje pobede nad Nadalom, nas Nole skockan ko da je imao vremena da se istusira, podize bokal ko vita jela. Samo osmeh i mnogo uverenja - izgleda kao da prkosi na duge staze.

nebojsa grgurevic

pre 10 godina

... strucnjak do strucnjaka ... ja sam Novakov navijac !
1. Jedini igrac koji svojom taktikom igra , za ostale je to misaona imenica
2. Vaspitanje u odnosu na ostale ... imate li komentar strucnjaci za to ...
3. ... niko od Vas ne spominje Bekera ...zrno po zrno pogaca ...
... dovoljno argumenata za Vas Pametne da nesto vrednujete koliko ko vredi !!! ... Tesla , Milankovic .... Djokovic .... Srbi i Patrioti !!!

DOSTA BRE VISE SA PLJUVANJEM

alejandro

pre 10 godina

Bitnije od svega je da Novak ponovo zaigra finale Rolan Garosa i pokuša po drugi put da osvoji jedini Gren slem koji mu nedostaje! Prvo mesto na ATP listi nije za sada za nas navijače prioritet! Napred Novače!

Ilija

pre 10 godina

Citao sam malo komentare pa da i ja nesto prokomentarisem.5AR je u pravu za Nadala,njemu definitivno Nole ne odgovara.Da vas podsjetim Nadal je izgubio zadnja dva duela od Noleta koja su mu bila strasno vazna(zavrsni masters i Majami) i to prilicno lako.Takodje i on je Noleta sprijecio da osvoji RG i prosle i predprosle godine,da je to Nole osvojio mislim da bi bio jos na prvom mjestu.Posebno proslogodisnji poraz, sa onom mrezom je bio ostavio traga na Noletu.Posle tog turnira Nole nije bio za prepoznati porazi na WB,TORONTO,SINSI I US open gdje je Noletov teren bar sto se Nadala tice.Pred ovu sezonu sljake i RG najveci Noletov problem je sto on moze da se oklizne protiv nekog prije finala dog Nadala stvarno nevidim ko bi mogao pobijediti prije finala.Covjek je najbolji svih vremena na sljaci i tu netreba trositi vise rijeci.U svakom slucaju ocekujem dobar tenis i mislim da je Nole a da nebude navijacki ove godine stvarno najblizi da osvoji taj RG.

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane!

pre 10 godina

ove godine (ukoliko ih povrede zaobiđu) treba očekivati da se približe jubilarnom 50 međusobnom duelu što će ih svakako činiti najboljim dvojcom (za mene već jesu) svih vremena.

Također,očekujem da od narednih 10 Novak dobije 8 mečeva pošto je evidentno da njegov kvalitet nekako raste iz godine u godinu.

Mislim da će ove godine napokon doći trofej iz Parisa u Noletovu vitrinu, dok za MC i nisam nešto siguran.

Neko je spominjao Federera , mislim da je taj čovjek odradio svoje te da će ove godine(Dubai) proći kao i prošle(Halle) dok Andyia potpuno otpisujem kao i napuhanog Stana.

v

pre 10 godina

Ma neka osvoji RG, briga me za prvo mesto. Sigurna sam da I Novak slicno razmislja, I da bi potpisao bez sekunda razmisljanja takav scenario. A I mislim da je ovo konacno godina koja bi mogla da bude Novakova. Ako neko veruje u kosnicku ravnotezu (znam da zvuci sasavo), I ako se setimo kako je recimo Nadal izgubio AO 2012 a sledece godine uzeo RG na gotovo identican nacin (obojica igraca koji su gubili te meceve imali su brejk prednosti u petom), zatim ako se setimo Vavrinke (od suza do titule), onda mozda I Novak konacno posle bolnog I teskog poraza prosle godine bude nagradjen. Iskreno nadam se tom scenariju, a prvo mesto ce doci definitivno u nekom trenutku. Pozdrav.

jack

pre 10 godina

Može da se vrati na prvo mesto nakon RG ali mislim da je verovatnije da se vrati na mesto no 1 negde na leto tokom sezone betona ili nakon USO.
Ovo stoga što je potrebno da na nekoliko vezanih turnira na šljaci pobedi Rafu u finalu ili da Rafa ranije ispadne što je malo verovatno. Za Novaka je važno da odigra dobro sezonu šljake i da se naročito dobro pokaže na Rolan Garosu pa i da osvoji titulu. Za očekivati je da će Rafa u celini biti bolji na šljaci jer realno i dalje ima prednost na toj podlozi ali ako Novak odigra korektno šljaku, prvo mesto će samo doći tokom leta.

lu

pre 10 godina

Novaku ce biti dovoljno vec i osvajanje dva od predstojeca tri mastersa da preuzme prvo mesto, a jos vecu razliku ce napraviti na RG, jer do finala ne moze da igra sa Rafom. Naravno osvajanjem RG bi napravio lepu prednost.
Inace Novak je tri puta pobedio Rafu na sljaci, u Rimu,Madridu i Monte Karlu.

Idu dani...

pre 10 godina

Ako zapne na ova četiri mastersa, može da vrati prvo mesto i bez osvojenog Rolan Garosa.
Siguran sam da bi on menjao sve te masterse za RG, ali sumnjam da će uspeti jer će Nadal i mašinerija koju izdržava, učiniti sve ali baš SVE, da se to ne desi ni ove godine.
Treba samo biti uporan i strpljiv, kako vreme prolazi, Nadal je sve istrošeniji, mada će na šljaci dominirati sigurno još koju godinu, ali na globalnom nivou, sve teže će to ići.
Novak generalno deluje svežije, nešto je i mlađi i tek očekujem još jedan uzlet kao 2011-e, koji će ga opet postaviti na sam vrh.
U krajnjoj liniji sve je do njega, ako hoće i nađe motiva, on nema konkurenciju u današnjem atp turu.
Ako krene stopama Ane Ivanović, onda mu Nadal i ne treba, sam će sebe još pre toga osuditi na neuspeh.

sasa jokic

pre 10 godina

Sve zavisi od starta na sljaci, Momte Karlo ce dosta uticati na ostale turnire na sljaci. Verujem da ce Nole ove godine napraviti ono sto cekamo vec dve godine.....RG.

nesposobni, mrze.

pre 10 godina

@lu
Pobedio ga 3 puta, a koliko puta je izgubio od njega na sljaci?
(ah, 10. april 2014 20:31)

A kazi jos jednog tenisera koji Rafu pobedio na sljaci pored Novaka?? Ajde ime, da "cujem".."samo" tri puta??

Nebojša

pre 10 godina

Pomrsice im Federer racune, zivi bili pa videli. (Prince, 10. april 2014 17:59)

Oće oće samo je šljaku čekao njegovu omiljenu podlogu koja ga favorizuje u odnosu na Nadala i Novaka :)

S Y L A

pre 10 godina

Pritisak je na Novaku ,jer po svaku cenu zeli taj trofej.Medjutim mislim da to prvo mesto nije toliko bitno,bitniji su trofeji i titule ,a kad postanes br. 1 ispunio si san...

Nikola

pre 10 godina

jedno je jasno, novak ako bude ovako igrao, i osvojio monte carlo, novak ce sigurno biti prvi u nekom delu sezone, dal pre wimbldona ili posle na americkoj turneji..

tetak

pre 10 godina

Novak je u velikoj prednosti od svih igrača iz top 10 jer je fizički najspremniji u ovom trenutku . Što bi se reklo : puca od zdravlja....tako da mislim da će nakon RG biti opet na prvom mjestu koj će zadržati bez problema do kraja sezona ( u biti i nakon AO 2015. ). Čak mislim da će Nadal iza US Opena biti 3. reket .

ilijesku

pre 10 godina

Novak može do prvog mesta posle RGa. Ako ne bude prvi onda će razlika biti mnogo manja nego sad, 500 poena npr. Sve je objašnjeno u tekstu, Nole brani manje poena i može da se "uplusa" dok Nadal može samo da izgubi bodove. Najbitnije je da Đoković dobro uđe u sezonu šljake i prebaci pritisak na Nadala.

RF

pre 10 godina

Rodzer igra u Monte Karlu to je super, naravno Rafa, pa Nole su glavni favoriti, ali lepo ce biti videti i Rodzera tamo, sigurno moze do polufinala. Ipak se sve vraca na staro ubitacna trojka, msm da Marej ipak nije njihov nivo, pokazao je da moze da osvoji gren slem, ali nema ono sto bi mu trebalo da bude broj 1.

k1300s

pre 10 godina

@Jimbo Jones

"A sponzorstvo Peugeot-a,oficijelno vozilo na Roland Garrosu,prilično zanimljivo...."

Sponzorvsto Peugeota = cesce kvasenje teena = prednost Djokovic

Plan je da se preuzme #1 pobedom u Roland Garosu, slicno kao sto je #1 preuzet 2011 pobedom u Wimbledonu.

c7-5

pre 10 godina

Novak ce odigrati bolje na sljaci nego prosle sezone i smanjice osetno Rafinu prednost u bodovima. Ne moze da stigne Rafu ali ce do toga doci do kraja sezone u to sam uveren.

sasa jokic

pre 10 godina

Ok@ Nole se mucio sa Federerom u IW jer jos nije uhvatio formu, igrao je samo 8 meceva do tada u 3.5 meseca.
Godine su ucinile svoje, On je bljesnuo u Dubaiju jer su ostali bili van forme. I sam je rekao da je najvise radio u poredjenju sa ostalim top igracima.
Kako sezona odmice, bice mu sve teze.

ok

pre 10 godina

@hrvati nemaju ni istoriji ni velikane
Ne bih ja rekao da je Federer odradio svoje, cak mislim da je jedini koji ce na brzim podlogama (trava i beton) da pravi velike probleme Djokovicu. Nadal je posle sljake gotov. Pogledaj samo razliku izmedju Nadala u finalu Majamija i RF u finalu IV. Novak je Rafu dobio bez problema, a sa RF se mucio do zadnjeg momenta.
Federer ce biti najveci Novakov rival na Vimbldonu, a sto se Mareja tice, slazem se sa robom, ali ipak ne mozemo znati da nece poboljsati formu do US Opena npr.

aha

pre 10 godina

@Anti EU
Bolje da ga ne odere. Marej ce do Vimbldona ispasti iz prcih 10 tako da bi u slucaju da budu u istom delu zreba, igrali mnogo pre finala, a s obzirom na to da je Marej odlican na travi, bolje je da neko drugi igra sa njim u osmini finala, nego Novak. Ko bude imao Marej u zrebu, imace najtezi posao jer ce morati dobro da se pomuci da prodje, a onda i da igra protiv odmornijih Federera ili Rafe najverovatnije.

KAO XXXL

pre 10 godina

Verujem da ce Novak imati uspesniju "sezonu sljake" nego prosle godine!
Uostalo on je u odlicnoj formi i ima "igru", potrebna mu je samo mirnoca i
koncentracija tokom celog meca! Takodje je vazno da je bez povreda i odmoran!
Tri Mastersa Monte Carlo,Madrid i Rim su sigurno i najbolja priprema za Rolan
Garos koji je za Novaka najvazniji trofej!
Srecno Novace do trofeja i N 1 !

milka

pre 10 godina

Kakvo pitanje? a sto nebi mogao, ponosni smo na njega, takav kakav je, vrhunski igrac, veliki humanista, zabavljac, covek velikog srca, kogi na svu njegovu i nasu srecu, ne naseda, na provokacije, kako pojedinaca iz publike, tako i kod maltretiranja od strane, teniske organizacije,identifikacije i testova na doping, pokazao im je kodeks finog ponasanja...SAMO JE JEDAN NOLEEE VELICANSTVENI....

Beobrad

pre 10 godina

2014. Novak kompletira slemove...!
Svima je, Rafi narocito, jasno da je sazrelo za Novakov RG...!
Majami je licio na 2011. a tada sljaka nije bila nikakav problem za Novaka protiv Rafe...!
Djokovic je najbolji svetski teniser kada odigra na maximali, daleko bolji od Nadala, cak i na sljaci...!
Prizeljkujem takvu godinu gde ce to celom svetu jasno pokazati...!

miki

pre 10 godina

Nole Velicanstveni...sa kim god igra tenis je triler.... A pogotovo sa Nadalom ...mozda jeste po titulama bolji Nadal ali o tome treba pricati kad zavrse karijere...Nole je kasnije poceo a setite se kad je zadnji put Nole bio treci a za niza mesta to i da ne pitam....a gde je bio Nadal a Federer.Nole je godinama u samom vrhu vrhova uvek... .ili prvi ili drugi.... Ma on je vec usao u istoriju kao legenda a ovi pojedinci namerno pisu zlurade komentare, znamo i zasto.... Al da imaju jednog Noletaaaa...dali bi sve njihove sportase.... Zalim slucaj Nole je nas i mi ga volimo i on to zna.napred Nole.... Samo ti idi svojim putem

.

pre 10 godina

A moze i lako da izgubi drugo mesto posle Vimbldona. Federer na RG brani mislim samo 400 poena.
Ne zaboravite da Federer na Vimbldonu moze osvojiti 2 000 a Novak moze izgubiti 1200. Bolje da o tome razmislja. Prednost u tenisu se lako izgubi.

zzz

pre 10 godina

Ne moze mu Novak nista na sljaci. U celoj dosadasnjoj karijeri Novak je Rafu samo 3 puta pobedio na sljaci. Rafa ce opet osvojiti sve turnire sljake, a Novak je prosle godine pokazao koliko je los na toj podlozi.

j

pre 10 godina

@Struki
Nadal zadnjih deset godina uglavnom brani sve titule na sljaci, ili bar vecinu, pa mu to nikada nije bio problem.
Ne verujem da ce igrati 3-4 meca na sljaci, jer bi to znacilo da ce Novak igrati u svim finalima sto je nerealno. On, za razliku od Nadala moze lako izgubiti i pre finala, pre svega od Federera, Berdiha, Vavrinke, Conge itd.

Necman

pre 10 godina

Ako Toni Nadal kaže da je Novak teži protivnik Rafi nego Federer, to priznanje skoro da obezmišljava raspravu o rivalstvu.
"- Đoković je mnogo teži protivnik od Rodžera Federera. Nije lako s Novakom. Pogledajte samo statistiku direktnih okršaja. Teško je reći da je Novak bolji od Rodžera, jer je on najbolji, ali Rafa se lakše prilagodi Rodžerovoj igri. Novak se kreće veoma dobro, mentalno je veoma jak. Kada igramo protiv Đokovića odmah znamo da će biti težak meč. Ako ne igrate na vrhunskom nivou dva ili tri sata vi ćete izgubiti."
No, kad je reč o narednim mesecima, mnogo toga je moguće, ali postoji vidak korak napred u zrelosti Noletove igre. Mislim da će ga stići posle RG, ali jedino što je skoro pa sasvim izvesno je veoma zanimljiv nastavak teniske sezone počev od MK pa do kraja 2014.

milka

pre 10 godina

Kakvo pitanje? a sto nebi mogao, ponosni smo na njega, takav kakav je, vrhunski igrac, veliki humanista, zabavljac, covek velikog srca, koga na svu njegovu i nasu srecu, ne naseda, na provokacije, kako pojedinaca iz publike, tako i kod maltretiranja od strane, teniske organizacije,identifikacije i testova na doping, pokazao im je kodeks finog ponasanja...SAMO JE JEDAN NOLEEE VELICANSTVENI....

da

pre 10 godina

Kad neko drugi pobedi Nadala, onda svi pricate kako je Rafa van forme, povredjen isl. Kada ga Djokovic pobedi u manje vaznom mecu, onda pocne kolektivna histerija navijaca koji odmah pricaju o nekoj dominaciji, preuzimanju prvog mesta itd.
Kakvo prvo mesto, kakav RG? Pa taj Novak nije osvojio GS skoro 15 meseci, polufinale na RG mu je plafon.

///

pre 10 godina

@Nebojsa
Pa sljaka ga ne favorizuje u odnosu na Nadala, nikoga sljaka ne favorizuje u odnosu na Nadala. Federer je Nadala dobio na sljaci 2 puta, Novak 3 puta. Smesno u poredjenju sa brojem meceva u kojima su porazeni od Rafe.
Ali Novak uopste nema neku prednost na sljaci u odnosu na Federera. Ne zaboravi da je Federer taj koji je 5 puta igrao finale RG, a ne Novak.
A Federer brani manje poena od Rafe i Novaka, tako da itekako moze pomrsiti racune. Ne zaboravi da je njegov cilj Vimbldon, a on tamo ne brani skoro nista.

ivan petrovic crni

pre 10 godina

Rafa na sljaci ima skor 298-21!!! Finala na sljaci: 43-6!!! Pet poraza u finalima mastersa ( tri puta Novak Madrid, Rim, Monte Karlo, dva puta Roger Hamburg i Madrid ) i poraz u finalu Vina del Mar atp 250 od Zeballosa. Rekorder po broju titula na sljaci je Villas sa 46 titula.
Ipak, u nastupajucoj sezoni prednost dajem Novaku. Ocekujem pobede i titule.

ok

pre 10 godina

@sasa jokic
Nema to veze. Isto tako bih ja mogao da kazem da je Federer izgubio u IV jer je bio umorniji od Novaka, zbog vise odigranih meceva. Ili da je Nadal bio premoren u Majamiju jer je igrao vise meceva od pocetka sezone.
Uvek je Novaku teze da igra protiv Federera na brzim podlogama, nego protiv Nadala. 2 ili 3 meca vise ili manje tokom sezone ne igraju neku veliku ulogu.

Mairon

pre 10 godina

.Ne znam da li bas odmah mozemo da otpisemo sve ostale, ali verovatno ce ova dvojica odlucivati o titulama na sljaci. Federer nije u stanju da ih dobije (moguce jeste svakako, ali malo verovatno), Andi nije u dobroj formi, jos imajuci u vidu da se nije vratio u ritam posle povrede, tako da, mali je broj igraca koji mozi da pripreti.
Konkretno za RG, moze Rafa da naidje na nezgodne protivnike, nije to cudno, pogotovo ako igra nesto slabije u pocetnim rundama, zavisi od zreba. Novak, zavisi isto od nivoa igre, mada sumnjam da bi neko mogao da ga iznenadi, mada i to je verovatno, setimo se Conge 2012. mislim, kada je bio blizu pobede, i cak onog meca sa Sepijem koji je Novak dobio u pet setova.
Nisu nedodirljivi ni jedan ni drugi, videcemo kako ce se stvari odvijati. Smatram da je moguce dobiti Rafu i Noleta na Slamu i kako godine budu odmicale ostalima ce to biti lakse da ucine.

thrillseeker

pre 10 godina

Pa sljaka ga ne favorizuje u odnosu na Nadala, nikoga sljaka ne favorizuje u odnosu na Nadala. Federer je Nadala dobio na sljaci 2 puta, Novak 3 puta. Smesno u poredjenju sa brojem meceva u kojima su porazeni od Rafe.
Ali Novak uopste nema neku prednost na sljaci u odnosu na Federera. Ne zaboravi da je Federer taj koji je 5 puta igrao finale RG, a ne Novak.
A Federer brani manje poena od Rafe i Novaka, tako da itekako moze pomrsiti racune. Ne zaboravi da je njegov cilj Vimbldon, a on tamo ne brani skoro nista.
(///, 10. april 2014 22:00)

Ultimativno dostignuce na sljaci je pobediti Nadala. Novak tu vodi sa 3:2, a od te 2 pobede Federera jedna je dosla posle epskog meca sa Novakom (Madrid 2009).

Novak je igrao 5 puta protiv Nadala na RG, ali zbog renkinga nisu uvek igrali u finalu. Polufinale protiv Nadal na RG je prakticno finale. Federer od tih 5 finala nikad nije otisao u 5. set, cak je jednom uzeo samo 4 gema.

Federer ima 10 titula na sljaci ali iz cak 23 finala. Novak ima 8 titula iz 14 finala.

Ako izuzmemo propali eksperiment sa plavom sljakom, Federerova poslednja titula na sljaci je RG iz 2009.

Sljaka: Novak
Trava: Federer
Beton: Novak, ali jako tesno

ivan petrovic crni

pre 10 godina

@nesposobni, mrze Rafa na sljaci ima skor 298-21!!! U finalima na sljaci 43-6!!! 5 od 6 finala koja je izgubio su finala na mastersima: tri puta ga je pobedio Novak ( Madrid, Rim i Monte Karlo ) i dva puta Roger ( Hamburg i Madrid ). Sesto izgubljeno finale je Vina del Mar 2013 pobedio ga je Zeballos. Osim toga, dobio ga je Soderling ns RG 2009 ( to je Rafin jedini poraz u Parizu ) i Verdasco 2012 u Madridu. To je 8 od 21. Ko zna vise nek nastavi niz.

Milanm

pre 10 godina

@///
Novak je sa Rafom na RG igrao tri puta SF, jednom QF i jednom F.Da je bilo slicno sa Rogerom on bi imao 1 finale i to 2009 kad aje i osvojio RG.
Voljom zreba Novak je dva puta bio samo sa Federerom u polovini i tu je skor 1 1.Tako da...ne znamo sta bi bilo, pre nego sto tvrdis bilo sta.

Swedenonline

pre 10 godina

Zar mu nije dovoljno da samo igra finala i bez da pobedi? Ili su onda tu negde, a onda dolazi sve sto Nadal nevoli a bice i istrosen!

Michelle L. de BrUto

pre 10 godina

Vamos Kafa! Gorča.

Nole, oduči ga od tenisa i - najvažnije - od čačkanja gaća pred milionskim TV auditorijumom!
Simpa je Rafa čkode, misim bicepsi i sve to… ALI, ALI, ALI ono čačkanje je degutantnije čak i od meča izmedju Maše i Vike, gde ste prethodno zaboravili de isključite zvuk.

Vidoje Matic

pre 10 godina

Procena će biti mnogo lakša posle Monte Karla. Ako Nole odbrani 1.000 bodova te time Nadal ne uveća razliku, Nole ima veliku šansu da dođe na prvo mesto čak i posle Rima, pogotovu što nije realno da Nadal osvoji - odbrani oba turnira (Madrid i Rim), a obrnuto je realno da će Nole daleko bolje odraditi ta dva turnira nego prošle godine

ah

pre 10 godina

@nesposobni mrze
Federer ga pobedio 2 puta na mastersima, Soderling ga jedini pobedio na RG. U ranijim fazama karijere svake godine je gubio bar na jednom turniru koji se igrao na sljaci, samo jednom je uspeo da osvoji sva 3 mastersa i RG na sljaci.
Sta ti tu nije jasno? Djokovic ga pobedio 3 puta i sad je kao neki favorit za RG? Lepo pogledaj koliko je puta Rafa njega pobedio. A sto se RG tice, Novak je za sve ove godine protiv Nadala na RG osvojio ukupno 3 ili 4 seta. Toliko o tome ko je nesposoban, a ko poznaje cinjenice.

roger17

pre 10 godina

nebojsa grgurevic,da'l si ti procitao ovo sta si napisao ovde,ja vecu glupost odavno nisam(mada ima slicnih na vestima ovoga tipa),nisi pogodio ama bas nista,nista,nista,nista

ponavljač

pre 10 godina

Ne znam po koji put treba podsjetiti Novakove navijače da 2011. godine njihov ljubimac, koji je imao najbolju sezonu i bio u top formi i kada su mnogi,pogotvo oni vidjeli u njegovim rukama pehar sa RG, nije ni stigao do finala ,jer ga je u polufinalu sa 3:1 pobjedio Rodžer na kojeg niko nije računao da bi to mogao uraditi.I ove godine je slična situacija i pitam ih zašto se ne bi mogla i ove godine ponoviti ta 2011. godina...

ponavljač

pre 10 godina

Ne znam po koji put treba podsjetiti Novakove navijače da 2011. godine njihov ljubimac, koji je imao najbolju sezonu i bio u top formi i kada su mnogi,pogotvo oni vidjeli u njegovim rukama pehar sa RG, nije ni stigao do finala ,jer ga je u polufinalu sa 3:1 pobjedio Rodžer na kojeg niko nije računao da bi to mogao uraditi.I ove godine je slična situacija i pitam ih zašto se ne bi mogla i ove godine ponoviti ta 2011. godina...

zzz

pre 10 godina

Ne moze mu Novak nista na sljaci. U celoj dosadasnjoj karijeri Novak je Rafu samo 3 puta pobedio na sljaci. Rafa ce opet osvojiti sve turnire sljake, a Novak je prosle godine pokazao koliko je los na toj podlozi.

.

pre 10 godina

A moze i lako da izgubi drugo mesto posle Vimbldona. Federer na RG brani mislim samo 400 poena.
Ne zaboravite da Federer na Vimbldonu moze osvojiti 2 000 a Novak moze izgubiti 1200. Bolje da o tome razmislja. Prednost u tenisu se lako izgubi.

j

pre 10 godina

@Struki
Nadal zadnjih deset godina uglavnom brani sve titule na sljaci, ili bar vecinu, pa mu to nikada nije bio problem.
Ne verujem da ce igrati 3-4 meca na sljaci, jer bi to znacilo da ce Novak igrati u svim finalima sto je nerealno. On, za razliku od Nadala moze lako izgubiti i pre finala, pre svega od Federera, Berdiha, Vavrinke, Conge itd.

da

pre 10 godina

Kad neko drugi pobedi Nadala, onda svi pricate kako je Rafa van forme, povredjen isl. Kada ga Djokovic pobedi u manje vaznom mecu, onda pocne kolektivna histerija navijaca koji odmah pricaju o nekoj dominaciji, preuzimanju prvog mesta itd.
Kakvo prvo mesto, kakav RG? Pa taj Novak nije osvojio GS skoro 15 meseci, polufinale na RG mu je plafon.

///

pre 10 godina

@Nebojsa
Pa sljaka ga ne favorizuje u odnosu na Nadala, nikoga sljaka ne favorizuje u odnosu na Nadala. Federer je Nadala dobio na sljaci 2 puta, Novak 3 puta. Smesno u poredjenju sa brojem meceva u kojima su porazeni od Rafe.
Ali Novak uopste nema neku prednost na sljaci u odnosu na Federera. Ne zaboravi da je Federer taj koji je 5 puta igrao finale RG, a ne Novak.
A Federer brani manje poena od Rafe i Novaka, tako da itekako moze pomrsiti racune. Ne zaboravi da je njegov cilj Vimbldon, a on tamo ne brani skoro nista.

hrvati nemaju ni istoriju ni velikane!

pre 10 godina

ove godine (ukoliko ih povrede zaobiđu) treba očekivati da se približe jubilarnom 50 međusobnom duelu što će ih svakako činiti najboljim dvojcom (za mene već jesu) svih vremena.

Također,očekujem da od narednih 10 Novak dobije 8 mečeva pošto je evidentno da njegov kvalitet nekako raste iz godine u godinu.

Mislim da će ove godine napokon doći trofej iz Parisa u Noletovu vitrinu, dok za MC i nisam nešto siguran.

Neko je spominjao Federera , mislim da je taj čovjek odradio svoje te da će ove godine(Dubai) proći kao i prošle(Halle) dok Andyia potpuno otpisujem kao i napuhanog Stana.

ah

pre 10 godina

@nesposobni mrze
Federer ga pobedio 2 puta na mastersima, Soderling ga jedini pobedio na RG. U ranijim fazama karijere svake godine je gubio bar na jednom turniru koji se igrao na sljaci, samo jednom je uspeo da osvoji sva 3 mastersa i RG na sljaci.
Sta ti tu nije jasno? Djokovic ga pobedio 3 puta i sad je kao neki favorit za RG? Lepo pogledaj koliko je puta Rafa njega pobedio. A sto se RG tice, Novak je za sve ove godine protiv Nadala na RG osvojio ukupno 3 ili 4 seta. Toliko o tome ko je nesposoban, a ko poznaje cinjenice.

tetak

pre 10 godina

Novak je u velikoj prednosti od svih igrača iz top 10 jer je fizički najspremniji u ovom trenutku . Što bi se reklo : puca od zdravlja....tako da mislim da će nakon RG biti opet na prvom mjestu koj će zadržati bez problema do kraja sezona ( u biti i nakon AO 2015. ). Čak mislim da će Nadal iza US Opena biti 3. reket .

aha

pre 10 godina

@Anti EU
Bolje da ga ne odere. Marej ce do Vimbldona ispasti iz prcih 10 tako da bi u slucaju da budu u istom delu zreba, igrali mnogo pre finala, a s obzirom na to da je Marej odlican na travi, bolje je da neko drugi igra sa njim u osmini finala, nego Novak. Ko bude imao Marej u zrebu, imace najtezi posao jer ce morati dobro da se pomuci da prodje, a onda i da igra protiv odmornijih Federera ili Rafe najverovatnije.

sasa jokic

pre 10 godina

Ok@ Nole se mucio sa Federerom u IW jer jos nije uhvatio formu, igrao je samo 8 meceva do tada u 3.5 meseca.
Godine su ucinile svoje, On je bljesnuo u Dubaiju jer su ostali bili van forme. I sam je rekao da je najvise radio u poredjenju sa ostalim top igracima.
Kako sezona odmice, bice mu sve teze.

c7-5

pre 10 godina

Novak ce odigrati bolje na sljaci nego prosle sezone i smanjice osetno Rafinu prednost u bodovima. Ne moze da stigne Rafu ali ce do toga doci do kraja sezone u to sam uveren.

\|/

pre 10 godina

Od ovog Rima pa na dalje, narednih 5 god. Novak ce biti neprestani br. 1.

On izgleda toliko smiren i vest da tu igru niko vise ne moze da poklopi. A telo mu je tako fleksibilno i elegantno rasprostranjeno da ce dugo fizicki izdrzati. To je delom zbog joge i delom zbog djete uz ono prirodno cime je obdaren. Svi su oni pauzirali te od mono, te od ledja, kolena... Nole svez ko prolecna ljubicica. Gledam ga posle ove zadnje pobede nad Nadalom, nas Nole skockan ko da je imao vremena da se istusira, podize bokal ko vita jela. Samo osmeh i mnogo uverenja - izgleda kao da prkosi na duge staze.

nebojsa grgurevic

pre 10 godina

... strucnjak do strucnjaka ... ja sam Novakov navijac !
1. Jedini igrac koji svojom taktikom igra , za ostale je to misaona imenica
2. Vaspitanje u odnosu na ostale ... imate li komentar strucnjaci za to ...
3. ... niko od Vas ne spominje Bekera ...zrno po zrno pogaca ...
... dovoljno argumenata za Vas Pametne da nesto vrednujete koliko ko vredi !!! ... Tesla , Milankovic .... Djokovic .... Srbi i Patrioti !!!

DOSTA BRE VISE SA PLJUVANJEM

5AR

pre 10 godina

Može, i ovaj put stvarno zavisi od njega a ne od Nadala iako je Španac kralj šljake. Ma koliko Nadal igrao dobro on ima zent od Novaka, to je prednost Đokovića pre svega na mentalnom planu koju mora da iskoristi.
Nadal u tenisu vodi 2 bitke.
Protiv Novaka, i drugu, posebno, protiv svih ostalih tenisera zajedno.

Nebojša

pre 10 godina

Pomrsice im Federer racune, zivi bili pa videli. (Prince, 10. april 2014 17:59)

Oće oće samo je šljaku čekao njegovu omiljenu podlogu koja ga favorizuje u odnosu na Nadala i Novaka :)

alejandro

pre 10 godina

Bitnije od svega je da Novak ponovo zaigra finale Rolan Garosa i pokuša po drugi put da osvoji jedini Gren slem koji mu nedostaje! Prvo mesto na ATP listi nije za sada za nas navijače prioritet! Napred Novače!

roger17

pre 10 godina

nebojsa grgurevic,da'l si ti procitao ovo sta si napisao ovde,ja vecu glupost odavno nisam(mada ima slicnih na vestima ovoga tipa),nisi pogodio ama bas nista,nista,nista,nista

lu

pre 10 godina

Novaku ce biti dovoljno vec i osvajanje dva od predstojeca tri mastersa da preuzme prvo mesto, a jos vecu razliku ce napraviti na RG, jer do finala ne moze da igra sa Rafom. Naravno osvajanjem RG bi napravio lepu prednost.
Inace Novak je tri puta pobedio Rafu na sljaci, u Rimu,Madridu i Monte Karlu.

v

pre 10 godina

Ma neka osvoji RG, briga me za prvo mesto. Sigurna sam da I Novak slicno razmislja, I da bi potpisao bez sekunda razmisljanja takav scenario. A I mislim da je ovo konacno godina koja bi mogla da bude Novakova. Ako neko veruje u kosnicku ravnotezu (znam da zvuci sasavo), I ako se setimo kako je recimo Nadal izgubio AO 2012 a sledece godine uzeo RG na gotovo identican nacin (obojica igraca koji su gubili te meceve imali su brejk prednosti u petom), zatim ako se setimo Vavrinke (od suza do titule), onda mozda I Novak konacno posle bolnog I teskog poraza prosle godine bude nagradjen. Iskreno nadam se tom scenariju, a prvo mesto ce doci definitivno u nekom trenutku. Pozdrav.

ponavljač

pre 10 godina

Ne znam po koji put treba podsjetiti Novakove navijače da 2011. godine njihov ljubimac, koji je imao najbolju sezonu i bio u top formi i kada su mnogi,pogotvo oni vidjeli u njegovim rukama pehar sa RG, nije ni stigao do finala ,jer ga je u polufinalu sa 3:1 pobjedio Rodžer na kojeg niko nije računao da bi to mogao uraditi.I ove godine je slična situacija i pitam ih zašto se ne bi mogla i ove godine ponoviti ta 2011. godina...

Idu dani...

pre 10 godina

Ako zapne na ova četiri mastersa, može da vrati prvo mesto i bez osvojenog Rolan Garosa.
Siguran sam da bi on menjao sve te masterse za RG, ali sumnjam da će uspeti jer će Nadal i mašinerija koju izdržava, učiniti sve ali baš SVE, da se to ne desi ni ove godine.
Treba samo biti uporan i strpljiv, kako vreme prolazi, Nadal je sve istrošeniji, mada će na šljaci dominirati sigurno još koju godinu, ali na globalnom nivou, sve teže će to ići.
Novak generalno deluje svežije, nešto je i mlađi i tek očekujem još jedan uzlet kao 2011-e, koji će ga opet postaviti na sam vrh.
U krajnjoj liniji sve je do njega, ako hoće i nađe motiva, on nema konkurenciju u današnjem atp turu.
Ako krene stopama Ane Ivanović, onda mu Nadal i ne treba, sam će sebe još pre toga osuditi na neuspeh.

sasa jokic

pre 10 godina

Sve zavisi od starta na sljaci, Momte Karlo ce dosta uticati na ostale turnire na sljaci. Verujem da ce Nole ove godine napraviti ono sto cekamo vec dve godine.....RG.

lazaking

pre 10 godina

mislim da moze da bude to ta godina...kad kazem ta mislim na osvajanje pariza..mada,sve ce se videti u monte carlu,ko je gde s formom,ako ga tu porazi,odbrani titulu,moze opet to da bude neka serija tanjira... :-)

Ilija

pre 10 godina

Citao sam malo komentare pa da i ja nesto prokomentarisem.5AR je u pravu za Nadala,njemu definitivno Nole ne odgovara.Da vas podsjetim Nadal je izgubio zadnja dva duela od Noleta koja su mu bila strasno vazna(zavrsni masters i Majami) i to prilicno lako.Takodje i on je Noleta sprijecio da osvoji RG i prosle i predprosle godine,da je to Nole osvojio mislim da bi bio jos na prvom mjestu.Posebno proslogodisnji poraz, sa onom mrezom je bio ostavio traga na Noletu.Posle tog turnira Nole nije bio za prepoznati porazi na WB,TORONTO,SINSI I US open gdje je Noletov teren bar sto se Nadala tice.Pred ovu sezonu sljake i RG najveci Noletov problem je sto on moze da se oklizne protiv nekog prije finala dog Nadala stvarno nevidim ko bi mogao pobijediti prije finala.Covjek je najbolji svih vremena na sljaci i tu netreba trositi vise rijeci.U svakom slucaju ocekujem dobar tenis i mislim da je Nole a da nebude navijacki ove godine stvarno najblizi da osvoji taj RG.

k1300s

pre 10 godina

@Jimbo Jones

"A sponzorstvo Peugeot-a,oficijelno vozilo na Roland Garrosu,prilično zanimljivo...."

Sponzorvsto Peugeota = cesce kvasenje teena = prednost Djokovic

Plan je da se preuzme #1 pobedom u Roland Garosu, slicno kao sto je #1 preuzet 2011 pobedom u Wimbledonu.

nesposobni, mrze.

pre 10 godina

@lu
Pobedio ga 3 puta, a koliko puta je izgubio od njega na sljaci?
(ah, 10. april 2014 20:31)

A kazi jos jednog tenisera koji Rafu pobedio na sljaci pored Novaka?? Ajde ime, da "cujem".."samo" tri puta??

ponavljač

pre 10 godina

Ne znam po koji put treba podsjetiti Novakove navijače da 2011. godine njihov ljubimac, koji je imao najbolju sezonu i bio u top formi i kada su mnogi,pogotvo oni vidjeli u njegovim rukama pehar sa RG, nije ni stigao do finala ,jer ga je u polufinalu sa 3:1 pobjedio Rodžer na kojeg niko nije računao da bi to mogao uraditi.I ove godine je slična situacija i pitam ih zašto se ne bi mogla i ove godine ponoviti ta 2011. godina...

S Y L A

pre 10 godina

Pritisak je na Novaku ,jer po svaku cenu zeli taj trofej.Medjutim mislim da to prvo mesto nije toliko bitno,bitniji su trofeji i titule ,a kad postanes br. 1 ispunio si san...

ilijesku

pre 10 godina

Novak može do prvog mesta posle RGa. Ako ne bude prvi onda će razlika biti mnogo manja nego sad, 500 poena npr. Sve je objašnjeno u tekstu, Nole brani manje poena i može da se "uplusa" dok Nadal može samo da izgubi bodove. Najbitnije je da Đoković dobro uđe u sezonu šljake i prebaci pritisak na Nadala.

Struki

pre 10 godina

Mnogo toga ce biti jasnije posle Monte Karla,ukoliko Novak zabelezi dobar rezultat(a to je bar finale),dobice ogroman "vetar u ledja". Razlog je veoma prost: Nadal brani sve same titule posle M.Karla i tu je ogromna sansa,imaju u obzir koliko malo bodova brani Novak. Sve u svemu ocekuje nas nadam se spektakularna sezona na sljaci,i bar 3-4 medjusobna duela dva najbolja igraca danjasnice!

jack

pre 10 godina

Može da se vrati na prvo mesto nakon RG ali mislim da je verovatnije da se vrati na mesto no 1 negde na leto tokom sezone betona ili nakon USO.
Ovo stoga što je potrebno da na nekoliko vezanih turnira na šljaci pobedi Rafu u finalu ili da Rafa ranije ispadne što je malo verovatno. Za Novaka je važno da odigra dobro sezonu šljake i da se naročito dobro pokaže na Rolan Garosu pa i da osvoji titulu. Za očekivati je da će Rafa u celini biti bolji na šljaci jer realno i dalje ima prednost na toj podlozi ali ako Novak odigra korektno šljaku, prvo mesto će samo doći tokom leta.

Nikola

pre 10 godina

jedno je jasno, novak ako bude ovako igrao, i osvojio monte carlo, novak ce sigurno biti prvi u nekom delu sezone, dal pre wimbldona ili posle na americkoj turneji..

ok

pre 10 godina

@hrvati nemaju ni istoriji ni velikane
Ne bih ja rekao da je Federer odradio svoje, cak mislim da je jedini koji ce na brzim podlogama (trava i beton) da pravi velike probleme Djokovicu. Nadal je posle sljake gotov. Pogledaj samo razliku izmedju Nadala u finalu Majamija i RF u finalu IV. Novak je Rafu dobio bez problema, a sa RF se mucio do zadnjeg momenta.
Federer ce biti najveci Novakov rival na Vimbldonu, a sto se Mareja tice, slazem se sa robom, ali ipak ne mozemo znati da nece poboljsati formu do US Opena npr.

thrillseeker

pre 10 godina

Pa sljaka ga ne favorizuje u odnosu na Nadala, nikoga sljaka ne favorizuje u odnosu na Nadala. Federer je Nadala dobio na sljaci 2 puta, Novak 3 puta. Smesno u poredjenju sa brojem meceva u kojima su porazeni od Rafe.
Ali Novak uopste nema neku prednost na sljaci u odnosu na Federera. Ne zaboravi da je Federer taj koji je 5 puta igrao finale RG, a ne Novak.
A Federer brani manje poena od Rafe i Novaka, tako da itekako moze pomrsiti racune. Ne zaboravi da je njegov cilj Vimbldon, a on tamo ne brani skoro nista.
(///, 10. april 2014 22:00)

Ultimativno dostignuce na sljaci je pobediti Nadala. Novak tu vodi sa 3:2, a od te 2 pobede Federera jedna je dosla posle epskog meca sa Novakom (Madrid 2009).

Novak je igrao 5 puta protiv Nadala na RG, ali zbog renkinga nisu uvek igrali u finalu. Polufinale protiv Nadal na RG je prakticno finale. Federer od tih 5 finala nikad nije otisao u 5. set, cak je jednom uzeo samo 4 gema.

Federer ima 10 titula na sljaci ali iz cak 23 finala. Novak ima 8 titula iz 14 finala.

Ako izuzmemo propali eksperiment sa plavom sljakom, Federerova poslednja titula na sljaci je RG iz 2009.

Sljaka: Novak
Trava: Federer
Beton: Novak, ali jako tesno

ok

pre 10 godina

@sasa jokic
Nema to veze. Isto tako bih ja mogao da kazem da je Federer izgubio u IV jer je bio umorniji od Novaka, zbog vise odigranih meceva. Ili da je Nadal bio premoren u Majamiju jer je igrao vise meceva od pocetka sezone.
Uvek je Novaku teze da igra protiv Federera na brzim podlogama, nego protiv Nadala. 2 ili 3 meca vise ili manje tokom sezone ne igraju neku veliku ulogu.

RF

pre 10 godina

Rodzer igra u Monte Karlu to je super, naravno Rafa, pa Nole su glavni favoriti, ali lepo ce biti videti i Rodzera tamo, sigurno moze do polufinala. Ipak se sve vraca na staro ubitacna trojka, msm da Marej ipak nije njihov nivo, pokazao je da moze da osvoji gren slem, ali nema ono sto bi mu trebalo da bude broj 1.

Mairon

pre 10 godina

.Ne znam da li bas odmah mozemo da otpisemo sve ostale, ali verovatno ce ova dvojica odlucivati o titulama na sljaci. Federer nije u stanju da ih dobije (moguce jeste svakako, ali malo verovatno), Andi nije u dobroj formi, jos imajuci u vidu da se nije vratio u ritam posle povrede, tako da, mali je broj igraca koji mozi da pripreti.
Konkretno za RG, moze Rafa da naidje na nezgodne protivnike, nije to cudno, pogotovo ako igra nesto slabije u pocetnim rundama, zavisi od zreba. Novak, zavisi isto od nivoa igre, mada sumnjam da bi neko mogao da ga iznenadi, mada i to je verovatno, setimo se Conge 2012. mislim, kada je bio blizu pobede, i cak onog meca sa Sepijem koji je Novak dobio u pet setova.
Nisu nedodirljivi ni jedan ni drugi, videcemo kako ce se stvari odvijati. Smatram da je moguce dobiti Rafu i Noleta na Slamu i kako godine budu odmicale ostalima ce to biti lakse da ucine.

miki

pre 10 godina

Nole Velicanstveni...sa kim god igra tenis je triler.... A pogotovo sa Nadalom ...mozda jeste po titulama bolji Nadal ali o tome treba pricati kad zavrse karijere...Nole je kasnije poceo a setite se kad je zadnji put Nole bio treci a za niza mesta to i da ne pitam....a gde je bio Nadal a Federer.Nole je godinama u samom vrhu vrhova uvek... .ili prvi ili drugi.... Ma on je vec usao u istoriju kao legenda a ovi pojedinci namerno pisu zlurade komentare, znamo i zasto.... Al da imaju jednog Noletaaaa...dali bi sve njihove sportase.... Zalim slucaj Nole je nas i mi ga volimo i on to zna.napred Nole.... Samo ti idi svojim putem

Beobrad

pre 10 godina

2014. Novak kompletira slemove...!
Svima je, Rafi narocito, jasno da je sazrelo za Novakov RG...!
Majami je licio na 2011. a tada sljaka nije bila nikakav problem za Novaka protiv Rafe...!
Djokovic je najbolji svetski teniser kada odigra na maximali, daleko bolji od Nadala, cak i na sljaci...!
Prizeljkujem takvu godinu gde ce to celom svetu jasno pokazati...!

milka

pre 10 godina

Kakvo pitanje? a sto nebi mogao, ponosni smo na njega, takav kakav je, vrhunski igrac, veliki humanista, zabavljac, covek velikog srca, koga na svu njegovu i nasu srecu, ne naseda, na provokacije, kako pojedinaca iz publike, tako i kod maltretiranja od strane, teniske organizacije,identifikacije i testova na doping, pokazao im je kodeks finog ponasanja...SAMO JE JEDAN NOLEEE VELICANSTVENI....

milka

pre 10 godina

Kakvo pitanje? a sto nebi mogao, ponosni smo na njega, takav kakav je, vrhunski igrac, veliki humanista, zabavljac, covek velikog srca, kogi na svu njegovu i nasu srecu, ne naseda, na provokacije, kako pojedinaca iz publike, tako i kod maltretiranja od strane, teniske organizacije,identifikacije i testova na doping, pokazao im je kodeks finog ponasanja...SAMO JE JEDAN NOLEEE VELICANSTVENI....

KAO XXXL

pre 10 godina

Verujem da ce Novak imati uspesniju "sezonu sljake" nego prosle godine!
Uostalo on je u odlicnoj formi i ima "igru", potrebna mu je samo mirnoca i
koncentracija tokom celog meca! Takodje je vazno da je bez povreda i odmoran!
Tri Mastersa Monte Carlo,Madrid i Rim su sigurno i najbolja priprema za Rolan
Garos koji je za Novaka najvazniji trofej!
Srecno Novace do trofeja i N 1 !

Swedenonline

pre 10 godina

Zar mu nije dovoljno da samo igra finala i bez da pobedi? Ili su onda tu negde, a onda dolazi sve sto Nadal nevoli a bice i istrosen!

Michelle L. de BrUto

pre 10 godina

Vamos Kafa! Gorča.

Nole, oduči ga od tenisa i - najvažnije - od čačkanja gaća pred milionskim TV auditorijumom!
Simpa je Rafa čkode, misim bicepsi i sve to… ALI, ALI, ALI ono čačkanje je degutantnije čak i od meča izmedju Maše i Vike, gde ste prethodno zaboravili de isključite zvuk.

ivan petrovic crni

pre 10 godina

Rafa na sljaci ima skor 298-21!!! Finala na sljaci: 43-6!!! Pet poraza u finalima mastersa ( tri puta Novak Madrid, Rim, Monte Karlo, dva puta Roger Hamburg i Madrid ) i poraz u finalu Vina del Mar atp 250 od Zeballosa. Rekorder po broju titula na sljaci je Villas sa 46 titula.
Ipak, u nastupajucoj sezoni prednost dajem Novaku. Ocekujem pobede i titule.

Necman

pre 10 godina

Ako Toni Nadal kaže da je Novak teži protivnik Rafi nego Federer, to priznanje skoro da obezmišljava raspravu o rivalstvu.
"- Đoković je mnogo teži protivnik od Rodžera Federera. Nije lako s Novakom. Pogledajte samo statistiku direktnih okršaja. Teško je reći da je Novak bolji od Rodžera, jer je on najbolji, ali Rafa se lakše prilagodi Rodžerovoj igri. Novak se kreće veoma dobro, mentalno je veoma jak. Kada igramo protiv Đokovića odmah znamo da će biti težak meč. Ako ne igrate na vrhunskom nivou dva ili tri sata vi ćete izgubiti."
No, kad je reč o narednim mesecima, mnogo toga je moguće, ali postoji vidak korak napred u zrelosti Noletove igre. Mislim da će ga stići posle RG, ali jedino što je skoro pa sasvim izvesno je veoma zanimljiv nastavak teniske sezone počev od MK pa do kraja 2014.

Milanm

pre 10 godina

@///
Novak je sa Rafom na RG igrao tri puta SF, jednom QF i jednom F.Da je bilo slicno sa Rogerom on bi imao 1 finale i to 2009 kad aje i osvojio RG.
Voljom zreba Novak je dva puta bio samo sa Federerom u polovini i tu je skor 1 1.Tako da...ne znamo sta bi bilo, pre nego sto tvrdis bilo sta.

Vidoje Matic

pre 10 godina

Procena će biti mnogo lakša posle Monte Karla. Ako Nole odbrani 1.000 bodova te time Nadal ne uveća razliku, Nole ima veliku šansu da dođe na prvo mesto čak i posle Rima, pogotovu što nije realno da Nadal osvoji - odbrani oba turnira (Madrid i Rim), a obrnuto je realno da će Nole daleko bolje odraditi ta dva turnira nego prošle godine

ivan petrovic crni

pre 10 godina

@nesposobni, mrze Rafa na sljaci ima skor 298-21!!! U finalima na sljaci 43-6!!! 5 od 6 finala koja je izgubio su finala na mastersima: tri puta ga je pobedio Novak ( Madrid, Rim i Monte Karlo ) i dva puta Roger ( Hamburg i Madrid ). Sesto izgubljeno finale je Vina del Mar 2013 pobedio ga je Zeballos. Osim toga, dobio ga je Soderling ns RG 2009 ( to je Rafin jedini poraz u Parizu ) i Verdasco 2012 u Madridu. To je 8 od 21. Ko zna vise nek nastavi niz.