Formula 1 21

Subota, 15.03.2014.

08:07

Hamiltonu prvi pol u novoj eri

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Australije kojom startuje ovogodišnji šampionat Formule 1.

Hamiltonu prvi pol u novoj eri IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

gavrosaurus

pre 10 godina

Свему овоме се додаје већа драма него што је заиста има, реално. Јесте то промена али није као да је ово 1. сезона Ф1 икад, не претерујмо. Иако навијам за Алонса, ове године бих, из неког свог чудног разлога, волео да Розберг освоји титулу. Све време је у сенци овога-онога и мислим да је ове сезоне заиста зрео за то. Реално, ако је Фетел био зрео за четири титуле, Розберг је и више него кадар да мазне барем једну.

nekerozberg

pre 10 godina

Pocelo je! Nikad duza zima! Ko sme neka da i prognoze. Ja cu opet da prognoziram samo da ce Alonso na kraju da bude ispred bar 3 od 4 preostala sampiona. Ako je posle predsezonskih testova i kvalifikacija Hamilton glavni favorit onda ce dve kljucne samo moci da ga ostave bez titule: Rozberg i broj trka koje Hamilton nece zavrsiti. Rozberga nikako ne treba otpisati: nije mnogo zaostao za Hamiltonom prosle godine a morao je da se sklanja. Nije precizan kao Alonso ali je vrlo precizan, nije agresivan kao Hamilton ali je vrlo agresivan, nije brz kao Kimi ali je vrlo brz, nije kontstantan kao Fetel ali je prilicno konstantan, ume da vozi iscprljujuce trke (Singapur).
Sto se tice promena na bolidima, mozda su Renoovi agregati najslabiji ali prica se moze da prosiri i pricom o potrosnji - koliko trosi koji motor? O tome cemo tek da sudimo. Nisam za ovo smanjenje zapremine rezervoara, a jos manje za ogranicenje obrtaja na 15000. Mislim da ove dve vrste ogranicenja nije nesto sto je vezuno za ovo takmicenje kao sto to odavno mislim o trosenju pneumatika. Pozdrav svim ljubiteljima F1 a narocito onima koji navijaju za nekog!

Хумска БГ

pre 10 godina

Objektivan, него како је возио? :) Није блистао, с обзиром да је увек добар у кишним условима(мада не толико колико га његови фанови цене) али је био далеко од лошег.По мени је малкице подбацио, очекивао сам га у топ 3.То "солидно" подразумевам у позитивном смислу.А погледај заостатак за водећом тројком.Кими никад није био бог зна шта добар по мокром тако да ово и није изненађење.Сутра ће бити пуно бољи ако буде суво.
Невезано за то, мислим да није случајно пре неки дан на овом сајту изашла вест са насловом "Ред Бул: Фетелов болид очајан", рекао бих да није случајно наглашено "Фетелов" болид.Рикардо је и пред крај тестирања, и јуче на тренинзима и данас био врло конкурентан, а Фетела нема нигде.Још један показатељ да се за Фетела конструише посебан болид и да ни Вебер није возио исти ауто као Себ.Не би ме чудило да му од Малезије спакују болид исти као што је Рикардов па да буде у врху, наравно далеко од доминације из другог дела 2013. али у врху сигурно.Фаворизовање Фетела сада им се мало обија о главу, и дефинитивно није Вебер толико очајан као што се прошле сезоне чинило.

123

pre 10 godina

Drago mi je za Rikarda. Ako je Fetel imao problema sa bolidom jel to znači da im bolidi nisu isti, da Fetel ima nešto više pa to nije funkcionisalo? Jer da su isti, ili bi oba bila u top3 ili bi bili tamo gde je Fetel sada. Ko zna kakav TC pokušavaju složiti ovaj put velikom Biberu.U svakom slučaju, to je što je. Testiranja su tu da se testira i da se pokuša izvući maximum iz ponuđenog.Fino iznenađenje su mi Magnussen i Kvyat. Dva rukija koja su se odlično snašla u u novim bolidima,i po kiši… Nadam se da će biti dobri i u trci.Alonso/Kimi – ono što sam i očekivao. Bez obzira na Kimijev sudar sa zidom, uvek je imao lošije vreme od Alonsa.Jedva čekam trku.A neugodno iznenađenje mi je što su svi tu negde sa vremenima (po suvom). Mislim, vide se razlike u vremenima, ali su mi premale s obzirom na toliko novih pravila, novi motori različitih proizvođača.Niko nije iskoristio pravila kao Brawn GP pa iskočio iznad svih.

POZ

123

pre 10 godina

Sutra glavni problemi će biti odnosno najviše pažnje će trebati na čuvanje guma: potrošnja goriva:hvatanje bolida. Mcl i Mercedesi deluju moćno. Čak mi se čini da Mcl ima još brzine u rezervi. Kevin i Rikardo su bili odlični. Vetel do ujutro da je vozio Q ne bi mogao bolje od 12.mesta.Da li ste čuli aplauz kada je Fetel ispao. Ova kiša je malo poremetila pravo stanje stvari ali videćemo sutra. 1:0 za Rikarda:1:0 Za Kevina:1:0 za Alonsa itd. Najveće i naj naj prijatnije znenađenje Caterham i Kobajaši.
Biće zanimljivo sutra. Kevin Magnusen odličan. @HUMSKA BG. Šta misliš o našim Mclarenima.
POZ.

ID

pre 10 godina

Formulu pratim od 1981 i tvrdim da svako ko osvoji titulu nije loš vozač, na protiv.
Naravno da se mora imati auto, setite se 2009 i Batona. Oni koji osporavaju Fetela, očigledno nemaju pojma. To je isto kao da neko osporava Mesija ili Kristijana Ronalda, jer mu se ovaj ne sviđa.Ako iko pažljivo gleda, a to nisu prokomentarisali ni voditelji na SK, jer oni samo prave dramatiku. Fetel je u jednom brzom krugu "dotakao" zid prednjim desnim točkom. Da li je to ili je nepouzdani ReD Bull videćemo.
Osporavati Fetela je kao da neko osporava Senu, Prosta ili Šumahera. I oni su osvajali titule u daleko nadmoćnim bolidima u odnosu na ostale.Ako je iko pratio zimske testove, performanse Red Bull su ravne čudu. Na poslednjem testu, Fetelu je stao auto na izlasku iz pit lane, ni do staze nije došao. Samo su prognozirali da će im bizi cilj završiti trku u Australiji. Prognoziram da je Rikardo mnogo bolji izbor od Vebera.Uostalom sam Hamilton je rekao da ga plaše performanse Red Bulla, kad budu prevazišli probleme. Ferari mora nešto da uradi ove sezone. Meklaren je dobar, Baton je tačan i precizan ali ne grize, Magnusen videćemo. Sećam se njegovog oca, koji je došao sa istom pompom, želim mu mnogo više uspeha.Za sada je Mercedes najbrži,ali mnogo ima da se vozi.
U svakom slučaju, ni ja nisam navijao za Šumahera, ali smatram da je najbolji vozač u poslednjih 30tak godina od kako ja pratim F1.Manite se mržnje, kod nas bi se tukli na tribinama F1. Nije ovo ta piča idite na derbi u Srbiji.

Frenki

pre 10 godina

Ajde sad malo da olade Kimijevci. Dosta je bilo neartikulisanih izliva privrženosti pilotu koji je pod 1.kontroverzan. pod 2.nesportski živi pod 3. ima samo jednu titulu a slave ga fanovi kao da je Šumi.

BGD

pre 10 godina

ali fetel 13ti. smem da potpisem da ce na kraju zavrsiti na postolju. a ne bih voleo. daj malo druge vozace. pocecu da navijam za ovog rikarda.

Andrija

pre 10 godina

Ja napisah juce da rikardo veliki potencijal i da je kadar peglati vetela ako budu ima li isti bolid,jeste da je tek pocetak i da je tesko bilo sta predvideti za bilo koji tim ili vozaca ali red bul ce biti itekako konkurentan i pored njihovog znanog skrivanja iza prave forme!ferari ce tek nesto da postigne ako otpuste dominikalija i dovedu briatorea recimo.inace kao dugogodisnji fan f1 razocaran sam ,brzinom,zvukom i ovakvom formulom uopste

pgf

pre 10 godina

pocinje nova prica slicna onoj prije 25 ljeta!tad sam bio momak mlad ,i tada i sad samo sam uz crvene.obecavajuce izgleda na osnovu treninga,ockujemo dosta zanimljivu sezonu sa puno obrta .ako se po jutru dan poznaje trebalo bi da bude vrlo interesantno.

Хумска БГ

pre 10 godina

Well done, Lewis! :))) По киши, по сувом... ма и по снегу ми драо, брат :) Пол-позиција, очекивано, без много приче.Клинци Рикардо и Магнусен ФЕНОМЕНАЛНИ! Знао сам да су добри, али баш да ће овако избриљирати заиста нисам мислио.И њима све најбоље сутра, надам се да Кевин може макар до подијума.Розбергу такође похвале, невероватном Квјату и наравно Верњеу, велика изненађења поготово Квјат.Алонсо солидно, мислим да ће имати добру трку сутра, Кими пољубио зид, хехехе... Маса кеса, Ботас је могао боље, највише ме разочарао Батон.Баш га готивим али већ дуже време вози немотивисано, ако га Кевин буде редовно прао можда је време за пензију.Дај тргни се Џенсоне.Лотусовци пасли траву, види се да није до њих, ауто је изгледа најгори на гриду.Излећу по сувом више него остали по киши, шта би било да су прошли у Q2.Форс Индија ту негде, Заубер нигде(Гутијерез и Ботас променили мењаче, стартују пет места ниже).
А "велики" шампион, непобедиви Фетел, бриљантно тринаесто место ХАХАХА! Какав само урлик гледалаца кад је испао.Млађани Рикардо доручковао "најбољег возача данашњице", каква брукица и срамотица.Само нека се тако настави.Трка потпуна непознаница, и због времена и зато што не знамо ко је где по поузданости, потрошњи горива али чини се да су сви сем Лотуса добро припремљени, бар толико да личе на озбиљне тимове.Напред Луис, напред Кевин, Џенсоне... буди се, доста дремке!

Boris96-ferari

pre 10 godina

Au,kakva ce ovo sezona da bude.Nikad vise konkurentnih timova.Rikardo i Magnusen odlicni.Hamilton ocekivano na polu,Toro roso me iznenadio.Ocekivao sam vise od Kimija,ali nadoknadice on to sutra na trci.Bice zanimljivo.

o.O

pre 10 godina

Bas bih voleo da vidim Vettel-a (ja vise volim izraz Krestavac) sada u nekonkurentom bolidu.Pokazace se da je imao super dobar auto prethodne 4 godine i opet je muku mucio.On decko ne vozi,on se voza.Apsolutno nije vrhunski pilot.Ja navijam za Pedra De la Rossu.;) ;)

Andrija

pre 10 godina

Ja napisah juce da rikardo veliki potencijal i da je kadar peglati vetela ako budu ima li isti bolid,jeste da je tek pocetak i da je tesko bilo sta predvideti za bilo koji tim ili vozaca ali red bul ce biti itekako konkurentan i pored njihovog znanog skrivanja iza prave forme!ferari ce tek nesto da postigne ako otpuste dominikalija i dovedu briatorea recimo.inace kao dugogodisnji fan f1 razocaran sam ,brzinom,zvukom i ovakvom formulom uopste

Boris96-ferari

pre 10 godina

Au,kakva ce ovo sezona da bude.Nikad vise konkurentnih timova.Rikardo i Magnusen odlicni.Hamilton ocekivano na polu,Toro roso me iznenadio.Ocekivao sam vise od Kimija,ali nadoknadice on to sutra na trci.Bice zanimljivo.

Хумска БГ

pre 10 godina

Well done, Lewis! :))) По киши, по сувом... ма и по снегу ми драо, брат :) Пол-позиција, очекивано, без много приче.Клинци Рикардо и Магнусен ФЕНОМЕНАЛНИ! Знао сам да су добри, али баш да ће овако избриљирати заиста нисам мислио.И њима све најбоље сутра, надам се да Кевин може макар до подијума.Розбергу такође похвале, невероватном Квјату и наравно Верњеу, велика изненађења поготово Квјат.Алонсо солидно, мислим да ће имати добру трку сутра, Кими пољубио зид, хехехе... Маса кеса, Ботас је могао боље, највише ме разочарао Батон.Баш га готивим али већ дуже време вози немотивисано, ако га Кевин буде редовно прао можда је време за пензију.Дај тргни се Џенсоне.Лотусовци пасли траву, види се да није до њих, ауто је изгледа најгори на гриду.Излећу по сувом више него остали по киши, шта би било да су прошли у Q2.Форс Индија ту негде, Заубер нигде(Гутијерез и Ботас променили мењаче, стартују пет места ниже).
А "велики" шампион, непобедиви Фетел, бриљантно тринаесто место ХАХАХА! Какав само урлик гледалаца кад је испао.Млађани Рикардо доручковао "најбољег возача данашњице", каква брукица и срамотица.Само нека се тако настави.Трка потпуна непознаница, и због времена и зато што не знамо ко је где по поузданости, потрошњи горива али чини се да су сви сем Лотуса добро припремљени, бар толико да личе на озбиљне тимове.Напред Луис, напред Кевин, Џенсоне... буди се, доста дремке!

ID

pre 10 godina

Formulu pratim od 1981 i tvrdim da svako ko osvoji titulu nije loš vozač, na protiv.
Naravno da se mora imati auto, setite se 2009 i Batona. Oni koji osporavaju Fetela, očigledno nemaju pojma. To je isto kao da neko osporava Mesija ili Kristijana Ronalda, jer mu se ovaj ne sviđa.Ako iko pažljivo gleda, a to nisu prokomentarisali ni voditelji na SK, jer oni samo prave dramatiku. Fetel je u jednom brzom krugu "dotakao" zid prednjim desnim točkom. Da li je to ili je nepouzdani ReD Bull videćemo.
Osporavati Fetela je kao da neko osporava Senu, Prosta ili Šumahera. I oni su osvajali titule u daleko nadmoćnim bolidima u odnosu na ostale.Ako je iko pratio zimske testove, performanse Red Bull su ravne čudu. Na poslednjem testu, Fetelu je stao auto na izlasku iz pit lane, ni do staze nije došao. Samo su prognozirali da će im bizi cilj završiti trku u Australiji. Prognoziram da je Rikardo mnogo bolji izbor od Vebera.Uostalom sam Hamilton je rekao da ga plaše performanse Red Bulla, kad budu prevazišli probleme. Ferari mora nešto da uradi ove sezone. Meklaren je dobar, Baton je tačan i precizan ali ne grize, Magnusen videćemo. Sećam se njegovog oca, koji je došao sa istom pompom, želim mu mnogo više uspeha.Za sada je Mercedes najbrži,ali mnogo ima da se vozi.
U svakom slučaju, ni ja nisam navijao za Šumahera, ali smatram da je najbolji vozač u poslednjih 30tak godina od kako ja pratim F1.Manite se mržnje, kod nas bi se tukli na tribinama F1. Nije ovo ta piča idite na derbi u Srbiji.

pgf

pre 10 godina

pocinje nova prica slicna onoj prije 25 ljeta!tad sam bio momak mlad ,i tada i sad samo sam uz crvene.obecavajuce izgleda na osnovu treninga,ockujemo dosta zanimljivu sezonu sa puno obrta .ako se po jutru dan poznaje trebalo bi da bude vrlo interesantno.

o.O

pre 10 godina

Bas bih voleo da vidim Vettel-a (ja vise volim izraz Krestavac) sada u nekonkurentom bolidu.Pokazace se da je imao super dobar auto prethodne 4 godine i opet je muku mucio.On decko ne vozi,on se voza.Apsolutno nije vrhunski pilot.Ja navijam za Pedra De la Rossu.;) ;)

nekerozberg

pre 10 godina

Pocelo je! Nikad duza zima! Ko sme neka da i prognoze. Ja cu opet da prognoziram samo da ce Alonso na kraju da bude ispred bar 3 od 4 preostala sampiona. Ako je posle predsezonskih testova i kvalifikacija Hamilton glavni favorit onda ce dve kljucne samo moci da ga ostave bez titule: Rozberg i broj trka koje Hamilton nece zavrsiti. Rozberga nikako ne treba otpisati: nije mnogo zaostao za Hamiltonom prosle godine a morao je da se sklanja. Nije precizan kao Alonso ali je vrlo precizan, nije agresivan kao Hamilton ali je vrlo agresivan, nije brz kao Kimi ali je vrlo brz, nije kontstantan kao Fetel ali je prilicno konstantan, ume da vozi iscprljujuce trke (Singapur).
Sto se tice promena na bolidima, mozda su Renoovi agregati najslabiji ali prica se moze da prosiri i pricom o potrosnji - koliko trosi koji motor? O tome cemo tek da sudimo. Nisam za ovo smanjenje zapremine rezervoara, a jos manje za ogranicenje obrtaja na 15000. Mislim da ove dve vrste ogranicenja nije nesto sto je vezuno za ovo takmicenje kao sto to odavno mislim o trosenju pneumatika. Pozdrav svim ljubiteljima F1 a narocito onima koji navijaju za nekog!

Frenki

pre 10 godina

Ajde sad malo da olade Kimijevci. Dosta je bilo neartikulisanih izliva privrženosti pilotu koji je pod 1.kontroverzan. pod 2.nesportski živi pod 3. ima samo jednu titulu a slave ga fanovi kao da je Šumi.

BGD

pre 10 godina

ali fetel 13ti. smem da potpisem da ce na kraju zavrsiti na postolju. a ne bih voleo. daj malo druge vozace. pocecu da navijam za ovog rikarda.

123

pre 10 godina

Sutra glavni problemi će biti odnosno najviše pažnje će trebati na čuvanje guma: potrošnja goriva:hvatanje bolida. Mcl i Mercedesi deluju moćno. Čak mi se čini da Mcl ima još brzine u rezervi. Kevin i Rikardo su bili odlični. Vetel do ujutro da je vozio Q ne bi mogao bolje od 12.mesta.Da li ste čuli aplauz kada je Fetel ispao. Ova kiša je malo poremetila pravo stanje stvari ali videćemo sutra. 1:0 za Rikarda:1:0 Za Kevina:1:0 za Alonsa itd. Najveće i naj naj prijatnije znenađenje Caterham i Kobajaši.
Biće zanimljivo sutra. Kevin Magnusen odličan. @HUMSKA BG. Šta misliš o našim Mclarenima.
POZ.

123

pre 10 godina

Drago mi je za Rikarda. Ako je Fetel imao problema sa bolidom jel to znači da im bolidi nisu isti, da Fetel ima nešto više pa to nije funkcionisalo? Jer da su isti, ili bi oba bila u top3 ili bi bili tamo gde je Fetel sada. Ko zna kakav TC pokušavaju složiti ovaj put velikom Biberu.U svakom slučaju, to je što je. Testiranja su tu da se testira i da se pokuša izvući maximum iz ponuđenog.Fino iznenađenje su mi Magnussen i Kvyat. Dva rukija koja su se odlično snašla u u novim bolidima,i po kiši… Nadam se da će biti dobri i u trci.Alonso/Kimi – ono što sam i očekivao. Bez obzira na Kimijev sudar sa zidom, uvek je imao lošije vreme od Alonsa.Jedva čekam trku.A neugodno iznenađenje mi je što su svi tu negde sa vremenima (po suvom). Mislim, vide se razlike u vremenima, ali su mi premale s obzirom na toliko novih pravila, novi motori različitih proizvođača.Niko nije iskoristio pravila kao Brawn GP pa iskočio iznad svih.

POZ

Хумска БГ

pre 10 godina

Objektivan, него како је возио? :) Није блистао, с обзиром да је увек добар у кишним условима(мада не толико колико га његови фанови цене) али је био далеко од лошег.По мени је малкице подбацио, очекивао сам га у топ 3.То "солидно" подразумевам у позитивном смислу.А погледај заостатак за водећом тројком.Кими никад није био бог зна шта добар по мокром тако да ово и није изненађење.Сутра ће бити пуно бољи ако буде суво.
Невезано за то, мислим да није случајно пре неки дан на овом сајту изашла вест са насловом "Ред Бул: Фетелов болид очајан", рекао бих да није случајно наглашено "Фетелов" болид.Рикардо је и пред крај тестирања, и јуче на тренинзима и данас био врло конкурентан, а Фетела нема нигде.Још један показатељ да се за Фетела конструише посебан болид и да ни Вебер није возио исти ауто као Себ.Не би ме чудило да му од Малезије спакују болид исти као што је Рикардов па да буде у врху, наравно далеко од доминације из другог дела 2013. али у врху сигурно.Фаворизовање Фетела сада им се мало обија о главу, и дефинитивно није Вебер толико очајан као што се прошле сезоне чинило.

gavrosaurus

pre 10 godina

Свему овоме се додаје већа драма него што је заиста има, реално. Јесте то промена али није као да је ово 1. сезона Ф1 икад, не претерујмо. Иако навијам за Алонса, ове године бих, из неког свог чудног разлога, волео да Розберг освоји титулу. Све време је у сенци овога-онога и мислим да је ове сезоне заиста зрео за то. Реално, ако је Фетел био зрео за четири титуле, Розберг је и више него кадар да мазне барем једну.

o.O

pre 10 godina

Bas bih voleo da vidim Vettel-a (ja vise volim izraz Krestavac) sada u nekonkurentom bolidu.Pokazace se da je imao super dobar auto prethodne 4 godine i opet je muku mucio.On decko ne vozi,on se voza.Apsolutno nije vrhunski pilot.Ja navijam za Pedra De la Rossu.;) ;)

Хумска БГ

pre 10 godina

Well done, Lewis! :))) По киши, по сувом... ма и по снегу ми драо, брат :) Пол-позиција, очекивано, без много приче.Клинци Рикардо и Магнусен ФЕНОМЕНАЛНИ! Знао сам да су добри, али баш да ће овако избриљирати заиста нисам мислио.И њима све најбоље сутра, надам се да Кевин може макар до подијума.Розбергу такође похвале, невероватном Квјату и наравно Верњеу, велика изненађења поготово Квјат.Алонсо солидно, мислим да ће имати добру трку сутра, Кими пољубио зид, хехехе... Маса кеса, Ботас је могао боље, највише ме разочарао Батон.Баш га готивим али већ дуже време вози немотивисано, ако га Кевин буде редовно прао можда је време за пензију.Дај тргни се Џенсоне.Лотусовци пасли траву, види се да није до њих, ауто је изгледа најгори на гриду.Излећу по сувом више него остали по киши, шта би било да су прошли у Q2.Форс Индија ту негде, Заубер нигде(Гутијерез и Ботас променили мењаче, стартују пет места ниже).
А "велики" шампион, непобедиви Фетел, бриљантно тринаесто место ХАХАХА! Какав само урлик гледалаца кад је испао.Млађани Рикардо доручковао "најбољег возача данашњице", каква брукица и срамотица.Само нека се тако настави.Трка потпуна непознаница, и због времена и зато што не знамо ко је где по поузданости, потрошњи горива али чини се да су сви сем Лотуса добро припремљени, бар толико да личе на озбиљне тимове.Напред Луис, напред Кевин, Џенсоне... буди се, доста дремке!

Frenki

pre 10 godina

Ajde sad malo da olade Kimijevci. Dosta je bilo neartikulisanih izliva privrženosti pilotu koji je pod 1.kontroverzan. pod 2.nesportski živi pod 3. ima samo jednu titulu a slave ga fanovi kao da je Šumi.

BGD

pre 10 godina

ali fetel 13ti. smem da potpisem da ce na kraju zavrsiti na postolju. a ne bih voleo. daj malo druge vozace. pocecu da navijam za ovog rikarda.

ID

pre 10 godina

Formulu pratim od 1981 i tvrdim da svako ko osvoji titulu nije loš vozač, na protiv.
Naravno da se mora imati auto, setite se 2009 i Batona. Oni koji osporavaju Fetela, očigledno nemaju pojma. To je isto kao da neko osporava Mesija ili Kristijana Ronalda, jer mu se ovaj ne sviđa.Ako iko pažljivo gleda, a to nisu prokomentarisali ni voditelji na SK, jer oni samo prave dramatiku. Fetel je u jednom brzom krugu "dotakao" zid prednjim desnim točkom. Da li je to ili je nepouzdani ReD Bull videćemo.
Osporavati Fetela je kao da neko osporava Senu, Prosta ili Šumahera. I oni su osvajali titule u daleko nadmoćnim bolidima u odnosu na ostale.Ako je iko pratio zimske testove, performanse Red Bull su ravne čudu. Na poslednjem testu, Fetelu je stao auto na izlasku iz pit lane, ni do staze nije došao. Samo su prognozirali da će im bizi cilj završiti trku u Australiji. Prognoziram da je Rikardo mnogo bolji izbor od Vebera.Uostalom sam Hamilton je rekao da ga plaše performanse Red Bulla, kad budu prevazišli probleme. Ferari mora nešto da uradi ove sezone. Meklaren je dobar, Baton je tačan i precizan ali ne grize, Magnusen videćemo. Sećam se njegovog oca, koji je došao sa istom pompom, želim mu mnogo više uspeha.Za sada je Mercedes najbrži,ali mnogo ima da se vozi.
U svakom slučaju, ni ja nisam navijao za Šumahera, ali smatram da je najbolji vozač u poslednjih 30tak godina od kako ja pratim F1.Manite se mržnje, kod nas bi se tukli na tribinama F1. Nije ovo ta piča idite na derbi u Srbiji.

Andrija

pre 10 godina

Ja napisah juce da rikardo veliki potencijal i da je kadar peglati vetela ako budu ima li isti bolid,jeste da je tek pocetak i da je tesko bilo sta predvideti za bilo koji tim ili vozaca ali red bul ce biti itekako konkurentan i pored njihovog znanog skrivanja iza prave forme!ferari ce tek nesto da postigne ako otpuste dominikalija i dovedu briatorea recimo.inace kao dugogodisnji fan f1 razocaran sam ,brzinom,zvukom i ovakvom formulom uopste

pgf

pre 10 godina

pocinje nova prica slicna onoj prije 25 ljeta!tad sam bio momak mlad ,i tada i sad samo sam uz crvene.obecavajuce izgleda na osnovu treninga,ockujemo dosta zanimljivu sezonu sa puno obrta .ako se po jutru dan poznaje trebalo bi da bude vrlo interesantno.

Boris96-ferari

pre 10 godina

Au,kakva ce ovo sezona da bude.Nikad vise konkurentnih timova.Rikardo i Magnusen odlicni.Hamilton ocekivano na polu,Toro roso me iznenadio.Ocekivao sam vise od Kimija,ali nadoknadice on to sutra na trci.Bice zanimljivo.

Хумска БГ

pre 10 godina

Objektivan, него како је возио? :) Није блистао, с обзиром да је увек добар у кишним условима(мада не толико колико га његови фанови цене) али је био далеко од лошег.По мени је малкице подбацио, очекивао сам га у топ 3.То "солидно" подразумевам у позитивном смислу.А погледај заостатак за водећом тројком.Кими никад није био бог зна шта добар по мокром тако да ово и није изненађење.Сутра ће бити пуно бољи ако буде суво.
Невезано за то, мислим да није случајно пре неки дан на овом сајту изашла вест са насловом "Ред Бул: Фетелов болид очајан", рекао бих да није случајно наглашено "Фетелов" болид.Рикардо је и пред крај тестирања, и јуче на тренинзима и данас био врло конкурентан, а Фетела нема нигде.Још један показатељ да се за Фетела конструише посебан болид и да ни Вебер није возио исти ауто као Себ.Не би ме чудило да му од Малезије спакују болид исти као што је Рикардов па да буде у врху, наравно далеко од доминације из другог дела 2013. али у врху сигурно.Фаворизовање Фетела сада им се мало обија о главу, и дефинитивно није Вебер толико очајан као што се прошле сезоне чинило.

nekerozberg

pre 10 godina

Pocelo je! Nikad duza zima! Ko sme neka da i prognoze. Ja cu opet da prognoziram samo da ce Alonso na kraju da bude ispred bar 3 od 4 preostala sampiona. Ako je posle predsezonskih testova i kvalifikacija Hamilton glavni favorit onda ce dve kljucne samo moci da ga ostave bez titule: Rozberg i broj trka koje Hamilton nece zavrsiti. Rozberga nikako ne treba otpisati: nije mnogo zaostao za Hamiltonom prosle godine a morao je da se sklanja. Nije precizan kao Alonso ali je vrlo precizan, nije agresivan kao Hamilton ali je vrlo agresivan, nije brz kao Kimi ali je vrlo brz, nije kontstantan kao Fetel ali je prilicno konstantan, ume da vozi iscprljujuce trke (Singapur).
Sto se tice promena na bolidima, mozda su Renoovi agregati najslabiji ali prica se moze da prosiri i pricom o potrosnji - koliko trosi koji motor? O tome cemo tek da sudimo. Nisam za ovo smanjenje zapremine rezervoara, a jos manje za ogranicenje obrtaja na 15000. Mislim da ove dve vrste ogranicenja nije nesto sto je vezuno za ovo takmicenje kao sto to odavno mislim o trosenju pneumatika. Pozdrav svim ljubiteljima F1 a narocito onima koji navijaju za nekog!

gavrosaurus

pre 10 godina

Свему овоме се додаје већа драма него што је заиста има, реално. Јесте то промена али није као да је ово 1. сезона Ф1 икад, не претерујмо. Иако навијам за Алонса, ове године бих, из неког свог чудног разлога, волео да Розберг освоји титулу. Све време је у сенци овога-онога и мислим да је ове сезоне заиста зрео за то. Реално, ако је Фетел био зрео за четири титуле, Розберг је и више него кадар да мазне барем једну.

123

pre 10 godina

Sutra glavni problemi će biti odnosno najviše pažnje će trebati na čuvanje guma: potrošnja goriva:hvatanje bolida. Mcl i Mercedesi deluju moćno. Čak mi se čini da Mcl ima još brzine u rezervi. Kevin i Rikardo su bili odlični. Vetel do ujutro da je vozio Q ne bi mogao bolje od 12.mesta.Da li ste čuli aplauz kada je Fetel ispao. Ova kiša je malo poremetila pravo stanje stvari ali videćemo sutra. 1:0 za Rikarda:1:0 Za Kevina:1:0 za Alonsa itd. Najveće i naj naj prijatnije znenađenje Caterham i Kobajaši.
Biće zanimljivo sutra. Kevin Magnusen odličan. @HUMSKA BG. Šta misliš o našim Mclarenima.
POZ.

123

pre 10 godina

Drago mi je za Rikarda. Ako je Fetel imao problema sa bolidom jel to znači da im bolidi nisu isti, da Fetel ima nešto više pa to nije funkcionisalo? Jer da su isti, ili bi oba bila u top3 ili bi bili tamo gde je Fetel sada. Ko zna kakav TC pokušavaju složiti ovaj put velikom Biberu.U svakom slučaju, to je što je. Testiranja su tu da se testira i da se pokuša izvući maximum iz ponuđenog.Fino iznenađenje su mi Magnussen i Kvyat. Dva rukija koja su se odlično snašla u u novim bolidima,i po kiši… Nadam se da će biti dobri i u trci.Alonso/Kimi – ono što sam i očekivao. Bez obzira na Kimijev sudar sa zidom, uvek je imao lošije vreme od Alonsa.Jedva čekam trku.A neugodno iznenađenje mi je što su svi tu negde sa vremenima (po suvom). Mislim, vide se razlike u vremenima, ali su mi premale s obzirom na toliko novih pravila, novi motori različitih proizvođača.Niko nije iskoristio pravila kao Brawn GP pa iskočio iznad svih.

POZ