Aktuelno 65

Sreda, 12.02.2014.

09:17

Maze i Gisin za istoriju, dele zlato!

Slovenka Tina Maze i Dominik Gisin iz Švajcarske podelile su zlato u spustu na Zimskim igrama u Sočiju, što je prvi takav slučaj u istoriji.

Maze i Gisin za istoriju, dele zlato! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Zet

pre 10 godina

TINA je ne samo lepa i simpaticna, nego i fer djevojka! Svaka joj cast!
Uopste nije bila razocarana i veselila se od sveg srca. Odmah je prisla
Svajcarki i zagrlila je.
Po mom misljenju ipak je trebala biti prva s obzirom da je imala u
pocetku puno bolje vreme od Svajcarke. Medjutim, pri kraju trke je malo
popustila i to joj se "osvetilo" da nije sama osvojila zlato.

mic

pre 10 godina

Pozivam sve one koji vole jugoslovenski vrhunski sport i pomno prate zbivanja u Sociju na novootvorenu fejsbuk stranicu MIca Mostar

dejan-minhen

pre 10 godina

Cestitam Tini i Sloveniji na zlatnoj medalji. Naravno cestitam i na ostalim medaljama. u Alpskom skijanju Tina ima jos 3 sanse za medalju! Samo opusteno.
Slovenija bi na ovim OI mogla dosta medalja da osvoji. Ima tu jos ski skokova, biatlona, nordijskog trcanja...
Srecno!!!

aleks82

pre 10 godina

jaro dal su timske ili pojedinačne uopšte nije bitno. Bitno je na kraju kad se izbroji broj medalja.. odgovor na pitanje. koliko slovenija ima timskih medalja..

strucnjak

pre 10 godina

mislim da će Slovenija pobjedit Austriju u skijačkim skokovima ekipno
u kakvoj su formi imaju sigurnu medalju a mogli bi iznenadit Austriju i uzet zlato

p.s. to da je Slovenija uspješnija od Srbije kad zbrojimo sve sportove je činjenica zadnjih 20g. Slovenci imaju daleko najbolju infrasrukturu na balkanu. njihove školske dvorane su opremljenije nego "arene" po Srbiji i Hrvatskoj. tko je bio u Sloveniji zna o čemu pričam

willi

pre 10 godina

bas se radujem da je tinka uzela zlato, inace ja kada gledam alpsko smucanje za devojke, gledam dok tinka ne vozi, posle toga svejedno, mogu i da promenim kanal. prosle godine ih je tinka sve ka.... bravo jos jednom.

Jugoslovenski element

pre 10 godina

Bravo Tina!

Bravo i za ostale osvajace iz Slovenije, vi ste nas Jugoslovene zaista obradovali na ovim Igrama. A bice ih jos, nadam se da ce skakaci timski da se umijesaju u borbu za zlato. A mozda i neka druga republika napravi iznenadjenje.
I ne lupetajte vi sto stalno mjerite i vazete ko je donijeo ovoliko , ko je odnijeo onoliko… da smo gledali da svak da koliko moze i uzme koliko treba sretniji bi bili. Dajte malo ljubavi i povjerenja, mnogo ljepse se zivi, vjerujte nama Jugoslovenima. Mi ni zemlju nemamo al opet se najcesce radujemo, jer radujemo se sa svima.
Cestitke za Tinu i njen tim!

Vlade Divac

pre 10 godina

Slovenci su za Srbiju osvojili i 5 olimpijskih zlata u gimnastici, vise nego ih Srbija ima u bilo kojem drugom sportu. Dakle Srbija je zemlja gimnastike ako niste znali. Ozbiljno. http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_at_the_Olympics#Medals_by_sport

Matjaž

pre 10 godina

Vsaka čast Tini. Brača Srbi vi ste najbolji v momčadskih sportovima. Naš največi uspeh je da imamao hokejaše medžu najboljih 12 svetskih reprezenraciaja. A imamo od prilike 100 profesionalnih igrača. Hvala vam za podršku, verujemu još v kakvu medalju, ne sanjajmo o hokejaškoj, a sve drugo može (Tina, skakači, borderi, biatlonci).

Salieri

pre 10 godina

I Srbija je zimska sportska nacija, ovo su "naše" medalje, ako se ne varam:

Kao takmičari Jugoslavije slovenački sportisti su na Zimskim olimpijskim igrama osvojili četiri medalje. Jure Franko osvojio je srebro na Igrama u Sarajevu 1984. godine, a isto je učinila Mateja Svet četiri godine kasnije u Kalgariju. Na istim Igrama, Matjaž Debelak osvojio je bronzu, a ekipa Debeljak/Tepeš/Ulaga/Zupan srebro.

Prorok

pre 10 godina

Bravo Tina Maze ! Sve cestitke za Tinu,i za sve ostale osvajace medalja u Sociju ! Verujem da ce ih biti jos. Bas mi je drago da se ovi srpski komentari citaju i u Sloveniji! Divna zemlja sa prelepim zenama, i sjajna sportska nacija,sve cestitke i svako dobro Vam zelim ,iz Srbije i Beograda;
U kome ce se i jos lepsa Nova godina slaviti i zbog ovih medalja.Dobro dosli i Vi ovde i mi kod Vas. Jos jednom bravo Tina !

slobinator

pre 10 godina

to je potpuno bez veze.kako zlato može da se podeli?to bi bilo kao da se podeli recimo titula prvaka sveta u fudbalu.bar danas je bilo lako odrediti pobednika.trebale su odlučiti hiljaditinke.ili jednostavno,trebale su da odvezu još po jednu vožnju.

Rekreativac

pre 10 godina

@Stevka
Nemamo mi pojma sa fudbalom. To sto smo osvojili pre dvadeset i vise godina je davna i lepa uspomena. Domaca liga je katastrofa, kosarka se raspada, rukometasa, odbojkasa i vaterpolista se setimo samo pred velikih takmicenja. Pojedinacni sportovi su nula, cast izuzecima koje finansiraju roditelji i rodbina. Imamo Djokovica i njemu svaka cast.
Moj kumic je prvak Evrope u karateu za proslu godinu. Ove godine su mu trazili da plati put i smestaj da bi isao da brani titulu. Savez je platio put trenerima i funkcionerima, njemu nisu hteli. Nije otisao iz principa (njegovi roditelji su mogli da plate puovanje) i svaka mu cast.

mrgoda iz Ljubljane

pre 10 godina

Ajde ex-bračo, jel baš uvjek treba, da se busamo u prsa i brojimo slovensko-hrvatska-srpska krvna zrnca, umjesto da se veselimo uspjeha svakoga iz naših prostora?

MilošRS

pre 10 godina

I jos nesto: Cak Tina koja je vrhunski skijas, do ovih visina i ove razine nije uspela doci, dok nije otisla na svoje. Dakle odvojila se od preostale (prosecne) reprezentacije i napravila sopstveni tim koji je ulozio puno vise para u nju. Tek tada su poceli oni pravi uspesi. A kao sto jedan rece, kada ode Tina, skijanje u Sloveniji bice mrtvo na odredjeno vreme. Zelim samo da kazem da i u drzavama sa prilicno razvijenom infrastrukturom (a to Slovenija jeste) desavaju se "crne rupe" u uspesima: Slovenija recimo 2006 u Torinu nije osvojila nijednu medalju, a ovde ce biti daleko najuspesniji do sada, jer su se neke stvari fino poklopile. Zato da kazem, treba ceniti te uspehe koji nisu mali i ponekad su ravni cudu ali isto tako ne treba pljuvati srpski sport koji je takodje, s obzirom na ulozena sredstva, ravan cudu! Pa jedan Bekric i Kolasinac koji su u atletiki u svetskom vrhu u svojim disciplinama, u svojoj zemlji nemaju gde da treniraju, o cemu onda da pricamo?
(Dado, 12. februar 2014 10:43)

Ilka Štuhec je ogroman talenat ali bi i ona trebala se odvojiti od reprezentancije i pridružiti se Team to AMaze.

MilošRS

pre 10 godina

(ja, 12. februar 2014 12:51)

Na tvoj komentar samo ovo..

2008 Srbija - 0 Z, 1 S, 2 B - ukupno 3 medalje
2008 Slovenija - 1 Z, 2 S, 2 B - ukupno 5 medalja
2010 Srbija - /
2010 Slovenija - 0 Z, 2 S, 1 B - ukupno 3 medalje
2012 Srbija - 1 Z, 1 S, 2 B - ukupno 4 medalje
2012 Slovenija - 1 Z, 2 S, 2 B - ukupno 4 medalje
2014 Srbija - /
2014 Slovenija - 1 Z, 1 S, 2 B - za sada 4 medalje (realno jos 4)

Ikebanica

pre 10 godina

Bravo Tina! Krenulo je slabije ove ssezone,ali ova medalja nadoknadjuje sve! Ih,mogla bi jos jedna u veleslalomu.))) I,svaka cast Slovenackom olompijskom timu,i na osvajanju vec 4 medalje. Ne sumnjam da ce ih biti jos. Samo napred.))

neko sa hrvacko slovenske granice

pre 10 godina

Svaka cast sosedi!
Obozavam Sloveniju i Slovenke a posebno Tinu. Em je vrhunska skijasca, em je komad ipo, em i pjeva... kako tako :)

Doktor

pre 10 godina

Slovenija ima infrastrukturu i ulaze decenijama u zimske sportove.Uz to je Alpska zemlja.Nema nikakvog cuda ovde!Srbija u to ne ulaze i prica je zavrsena... Sto se tice ostalih sportova Srbija u atletici i plivanju ima mnogo vecu bazu i rezultate od Slo.I u ostalim sportovima imamo vise medalja.Cestitke slovenskim takmicarima!

ja

pre 10 godina

da slovenci su velesila za nas u sportu, ma idi begaj :) u zimskim sportovima svakako a da vidimo sta su to slovenci i kada osvojili u letnjim? ako cemo fudbal, jedini klub koji je postigao nesto u svetu je srpski. kao nacija imamo titule u rukometu, basketu, vaterpolu, odbojci. gde su tu slovenci? gde su u tenisu? a ima nas i u atletici, plivanju, borilackim sportovima, streljastvo, sah...... gde su oni? i kad svemu tome dodamo cinjenicu da za srbiju ne nastupa nijedan sportista slovenackog porekla dok je kod njih svaki treci srbin onda nema sta vise da pricamo.
(Stevka

Ja mislim da imaš krivu predodžbu sporta i sportske nacije, jer se svijet ne vrti oko 5 momčadskih loptačkih sportova. Slovenci su nešto veći individualci imaju solidnu nogometnu , košarkašku i rukometnu repku. U atletici su iznimno dobri zadnjih 20-ak godina( Primož Kozmus,Jolanda Čeplak-Batagelj, Brigita Bukovec prije svih), veslanje im je nacinalni sport, legendarni Iztok Čop je još za Jugu osvajao medalje, plivanje Sara Isakovič recimo , judo Urška Žolnir, kajak i kanu, jedrenje, streljaštvo Rajmond Debevec, biciklizam itd
Ono što je recimo važno Srbima , Norvežanima ili Novotelanđanima je potpuno nebitno i obrnuto.

jedva cekam hokej!

pre 10 godina

Као прво све честитке овој девојци на освојеном злату, велики успех.
Е сад као друго колико људи овде лупетају и гледају све кроз бројке које им се сервирају. Није спорт само Олимпијада, ту су светска, европска првенства, разни турнири...јесте Олимпијада је нешто посебно али све су то медаље које вреде. Када већ причамо о Олимпијади НИЈЕ исто тимски и појединачни спорт, у разноразним спортовима појединачним наравно постоји по неколико дисциплина где и на летњим и на зимским имаш шансу да освојиш по више медаља,пример пливање, атлетика, гимнастика, стрељаштво, скијање...и та једна медаља се гледа ИСТО као и медаља у ТИМСКОМ спорту где њих бар 12 дословно гиља да је освоји. А Србија је земља ТИМСКИХ спортова била скоро до јуче. Дакле кад на Олимпијаду будемо слали 50 спортиста у појединачним дисциплинама и где сваки од њих буде учестовао по неколико пута онда ћемо другу причу гледати јер наших 12 ДЕЛФИНА у ватерполу доносе редовно медаљу са Олимпијаде а то се рачуна као ЈЕДНА! Па дакле ви процените сад неке ствари...

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

I mi i Hrvati treba da se stidimo, Slovenija je jedina nacija sa ovih prostora koja u kontinuitetu osvaja medalje i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama. Tina Maza će biti prvo ime takmičenja u Sočiju ...

тринаесто прасе

pre 10 godina

Велики Тинин успех, све честитке.
Али, Матеја Свет, враћање у детињство, како сам је волео и навијао за њу, имао њене постере... Штета што је прерано завршила каријеру, могла је много више. Хвала Б92 на подсећању.

jakov

pre 10 godina

I bez ovoga uspjeha, Slovenija je mala zemlja, ali velike sportske tradicije. Definitivno su na broj stanovnika velika sportska nacija.
Bravo Tina, bravo Slovenija.
Pozdrav iz Hrvatske.
p.s- posebno mi je drago za Tinu, super cura u svakom pogledu..

Aladdin Sane

pre 10 godina

@baba vanga
Jel' si ti razmislio malo pre nego sto si napisao komentar?
Mi smo za Slovence gazde sta se tice fudbala, u Kosarci smo nesto bolji, ali moras i da mislis na to, da se najmanje polovina slovenacke reprezentacije sastoji od Srba i Muslimana. Jel' mislis da su braca Goran i Zoran Dragic slovenci? Rukomet Slovencima ide nesto bolje, vaterpolo niti ne igraju a odbojku jako lose. To sto Slovenci imaju veci uspeh u zimskim sportovima je sasvim logicno, jer imaju tradiciju i njima je to hobi, dok Srbi nemaju neko veliko interesovanje za zimske sportove. Ne radi mi se o tome da kritikujem Sloveniju i da velicam Srbiju (Poluslovenac sam), nego me nerviraju ovakvi srpski autosovinisti.

Sta se tice Tine, ne znam sta da mislim. Po jednoj strani ne mogu da navijam za Nemice, Austrijanke ili Amerikanke, ali po drugoj strani Tina navodno ima jako problematican karakter i los je gubitnik, tako da ne mogu bas da navijam za nju. Kod Djokovica na primer to nije problem, jer znam da je dobar covek plus nas je.
Ali ipak bolje da je osvojila Tina nego neka Nemica...

Боки

pre 10 godina

@Dado
Далеко је Србија од тога да буде велесила у спорту, то се најбоље види на олимпијским играма.

Nebojsa - Delija

pre 10 godina

Juce joj je izmakla medelja u kombinaciji ali danas je sa zlatnom medaljom u spustu pokazala je da nije to poremetiloi da je velika sportiskinja a takvih je vrlo malo .
Zato je Srbija uvek bila uz Tinu Maze i puna podrska u nastavku takmicenja .

hawkeye

pre 10 godina

nadam se da ce joj slavlje pokvariti tina maze da ponovi zadnji spust iz kortine.
(mirocani@stcable.net, 11. februar 2014 12:22)
Dobar osećaj:)

Stevka

pre 10 godina

da slovenci su velesila za nas u sportu, ma idi begaj :) u zimskim sportovima svakako a da vidimo sta su to slovenci i kada osvojili u letnjim? ako cemo fudbal, jedini klub koji je postigao nesto u svetu je srpski. kao nacija imamo titule u rukometu, basketu, vaterpolu, odbojci. gde su tu slovenci? gde su u tenisu? a ima nas i u atletici, plivanju, borilackim sportovima, streljastvo, sah...... gde su oni? i kad svemu tome dodamo cinjenicu da za srbiju ne nastupa nijedan sportista slovenackog porekla dok je kod njih svaki treci srbin onda nema sta vise da pricamo.

Dado

pre 10 godina

I jos nesto: Cak Tina koja je vrhunski skijas, do ovih visina i ove razine nije uspela doci, dok nije otisla na svoje. Dakle odvojila se od preostale (prosecne) reprezentacije i napravila sopstveni tim koji je ulozio puno vise para u nju. Tek tada su poceli oni pravi uspesi. A kao sto jedan rece, kada ode Tina, skijanje u Sloveniji bice mrtvo na odredjeno vreme. Zelim samo da kazem da i u drzavama sa prilicno razvijenom infrastrukturom (a to Slovenija jeste) desavaju se "crne rupe" u uspesima: Slovenija recimo 2006 u Torinu nije osvojila nijednu medalju, a ovde ce biti daleko najuspesniji do sada, jer su se neke stvari fino poklopile. Zato da kazem, treba ceniti te uspehe koji nisu mali i ponekad su ravni cudu ali isto tako ne treba pljuvati srpski sport koji je takodje, s obzirom na ulozena sredstva, ravan cudu! Pa jedan Bekric i Kolasinac koji su u atletiki u svetskom vrhu u svojim disciplinama, u svojoj zemlji nemaju gde da treniraju, o cemu onda da pricamo?

Slovenec

pre 10 godina

Ovo je zaista veliki uspeh za nas. Osvojili smo četiri medalje u različitim sportovima (skijaški skokovi, skijaško trčanje, bijatlon, alpsko skijanje)a imamo još šanse za pokoju medalju (Maze u superveleslalomu i veleslalomu, Prevc i ostali na velikoj skakaonici a pogotovo u ekipnom takmičenju, možda biatlonci i - da ne zaboravimo - u snoubordu). Po medaljama smo trenutno ispred Francuske, Poljske, Češke, Švedske, Japana, Italije, Finske ... Veliki je to uspeh za malu naciju, pogotovo ako uzmemo u obzir da je vrlo mala baza naših takmičara u zimskim sportovima. A u tome jest veliki problem pošto nemamo adekvatnih zamena za sportaše koji su blizu kraja karijere. Nakon Tine Maze ugasit će se slovenačko vrhunsko alpsko skijanje, nema perspetivnih mladih takmičara u skijaškom trčanju, bijatlonu ... Jedina iznimka su skakači gde imamo i u budućnosti velik potencial. I za kraj - medalje su uspeh, ali za mene je najveće dostignuće plasman hokejaša na ove olimpijske igre. Od sto hokejaša koji se u Sloveniji ozbiljnije bave ovim sportom uspeli smo stvoriti dosta jaku reprezentaciju. Ne treba se nadati nekoj pobedi hokejaša ali oni su svoj cilj već ostvarili!

blaž

pre 10 godina

Babavanga@u kosarci i fudbalu je srbija bolja..kod nas je rupa generacije u kosarki tako da nista vise od uspjeha u buducnosti..u fudbalu je kvaloeta vrlo dobra al jos uvjek daleko od srba..alsvejedno hvala na komplimentu..pozdrav iz ljubljane

Skywalker

pre 10 godina

Mozda se ovo prvi put desilo na OI, ali se u svetskom kupu desilo bar jednom i to mnogo davno, bile su zene i mislim da je bio slalom ili veleslalom.

ja

pre 10 godina

Da bi se postigli takvi rezultati teba imati infrastrukturu i sustav.
Slovenci su još za vrijeme bivše Juge imali razvijeno alpsko skijanje i skijaške skokove , a sad su još jaki u skijaškom trčanju, biathlonu, snowboardu itd
Recimo Kostelići su isključivo proizvod fanatičnosti njihova oca, a nikakvoga sustava, a zimski sportovi na otovorenom nisu tenis ili rukomet pa da imas nekakvu dvoranu gdje možeš stalno trenirat, za početak moraš imati snijeg.Ne znam kakva je infrastruktura na Kopaoniku, padalina vjerojatno ima dovoljno, možeš jedino napravit dvoranu za brzo klizanje ili curling kao Nizoemci recimo, ali to košta jer počinješ od nule trebaš imati osim dvorane i školovane trenere, doktore, nutricioniste... općenito cjelu logistiku, a s obzirom na situaciju u državama južno od Alpa takvo što je teško zamisliti.Ili recimo vratiti Sarajevo u funkciju i napraviti nekakav regionalni centar na kojem bi Bosanci mogli dobro zarađivati, al za to opet treba hrpa love, a da bi došao da Jahorine, Bjelašnice ili Trebevića treba proći jedno 5 razina vlasti i podmititi brdo ljudi.

baba Vanga

pre 10 godina

I ondda mi kazemo da je Srbija sportska nacija...pa Slovenci bolji od nas i u fudbalu i u kosarci...mnogo bolji na Letnjim OI, o Zimskim OI ne treba ni pricati...njih samo 1,5 miliona....srpski sport je nula u svakom ppogledu...

Dado

pre 10 godina

baba Vanga@ zasto provociras? Ako cemo o letnjim OI Srbija i Slovenija imale su isti rezultat u Londonu s tom razlikom da je Srbija mogla osvojiti joa barem 3 da je bilo malo srece. Slovenije i Srbije ne uporedjuj kada pricas o zimskim OI jer Slovenci imaju tradiciju u tim sportovima, ulazu pare (iako neuporedivo manje u poredjenju sa nekim drugim drzavama), imaju skijaske centrove i tako dalje. Ti ne mozes biti sampion u skijanju, skokovima i slicnim sportovima ako nemas USLOVA za nesto tako. Slovenija je takodje sportska nacija kao Srbija, uostalom kao citav Balkan, pa i ako kazemo da su Slovenci bolji od nas, zasto to znaci da Srbija nije sportska velesila? A Tini cestitam, puno njih u Sloveniji nije verovalo u nju, pogotovu posle onih 10 stotinki pre 2 dana. Verujem da ce osvojiti jos barem 2 medalje, a svoje ce dodati i Prevc i kompanija pa ce Slovenci dogurati do 8 medalja sta je za svaku pohvalu.

baba Vanga

pre 10 godina

I ondda mi kazemo da je Srbija sportska nacija...pa Slovenci bolji od nas i u fudbalu i u kosarci...mnogo bolji na Letnjim OI, o Zimskim OI ne treba ni pricati...njih samo 1,5 miliona....srpski sport je nula u svakom ppogledu...

Slovenec

pre 10 godina

Ovo je zaista veliki uspeh za nas. Osvojili smo četiri medalje u različitim sportovima (skijaški skokovi, skijaško trčanje, bijatlon, alpsko skijanje)a imamo još šanse za pokoju medalju (Maze u superveleslalomu i veleslalomu, Prevc i ostali na velikoj skakaonici a pogotovo u ekipnom takmičenju, možda biatlonci i - da ne zaboravimo - u snoubordu). Po medaljama smo trenutno ispred Francuske, Poljske, Češke, Švedske, Japana, Italije, Finske ... Veliki je to uspeh za malu naciju, pogotovo ako uzmemo u obzir da je vrlo mala baza naših takmičara u zimskim sportovima. A u tome jest veliki problem pošto nemamo adekvatnih zamena za sportaše koji su blizu kraja karijere. Nakon Tine Maze ugasit će se slovenačko vrhunsko alpsko skijanje, nema perspetivnih mladih takmičara u skijaškom trčanju, bijatlonu ... Jedina iznimka su skakači gde imamo i u budućnosti velik potencial. I za kraj - medalje su uspeh, ali za mene je najveće dostignuće plasman hokejaša na ove olimpijske igre. Od sto hokejaša koji se u Sloveniji ozbiljnije bave ovim sportom uspeli smo stvoriti dosta jaku reprezentaciju. Ne treba se nadati nekoj pobedi hokejaša ali oni su svoj cilj već ostvarili!

Dado

pre 10 godina

baba Vanga@ zasto provociras? Ako cemo o letnjim OI Srbija i Slovenija imale su isti rezultat u Londonu s tom razlikom da je Srbija mogla osvojiti joa barem 3 da je bilo malo srece. Slovenije i Srbije ne uporedjuj kada pricas o zimskim OI jer Slovenci imaju tradiciju u tim sportovima, ulazu pare (iako neuporedivo manje u poredjenju sa nekim drugim drzavama), imaju skijaske centrove i tako dalje. Ti ne mozes biti sampion u skijanju, skokovima i slicnim sportovima ako nemas USLOVA za nesto tako. Slovenija je takodje sportska nacija kao Srbija, uostalom kao citav Balkan, pa i ako kazemo da su Slovenci bolji od nas, zasto to znaci da Srbija nije sportska velesila? A Tini cestitam, puno njih u Sloveniji nije verovalo u nju, pogotovu posle onih 10 stotinki pre 2 dana. Verujem da ce osvojiti jos barem 2 medalje, a svoje ce dodati i Prevc i kompanija pa ce Slovenci dogurati do 8 medalja sta je za svaku pohvalu.

ja

pre 10 godina

Da bi se postigli takvi rezultati teba imati infrastrukturu i sustav.
Slovenci su još za vrijeme bivše Juge imali razvijeno alpsko skijanje i skijaške skokove , a sad su još jaki u skijaškom trčanju, biathlonu, snowboardu itd
Recimo Kostelići su isključivo proizvod fanatičnosti njihova oca, a nikakvoga sustava, a zimski sportovi na otovorenom nisu tenis ili rukomet pa da imas nekakvu dvoranu gdje možeš stalno trenirat, za početak moraš imati snijeg.Ne znam kakva je infrastruktura na Kopaoniku, padalina vjerojatno ima dovoljno, možeš jedino napravit dvoranu za brzo klizanje ili curling kao Nizoemci recimo, ali to košta jer počinješ od nule trebaš imati osim dvorane i školovane trenere, doktore, nutricioniste... općenito cjelu logistiku, a s obzirom na situaciju u državama južno od Alpa takvo što je teško zamisliti.Ili recimo vratiti Sarajevo u funkciju i napraviti nekakav regionalni centar na kojem bi Bosanci mogli dobro zarađivati, al za to opet treba hrpa love, a da bi došao da Jahorine, Bjelašnice ili Trebevića treba proći jedno 5 razina vlasti i podmititi brdo ljudi.

neko sa hrvacko slovenske granice

pre 10 godina

Svaka cast sosedi!
Obozavam Sloveniju i Slovenke a posebno Tinu. Em je vrhunska skijasca, em je komad ipo, em i pjeva... kako tako :)

Nebojsa - Delija

pre 10 godina

Juce joj je izmakla medelja u kombinaciji ali danas je sa zlatnom medaljom u spustu pokazala je da nije to poremetiloi da je velika sportiskinja a takvih je vrlo malo .
Zato je Srbija uvek bila uz Tinu Maze i puna podrska u nastavku takmicenja .

jakov

pre 10 godina

I bez ovoga uspjeha, Slovenija je mala zemlja, ali velike sportske tradicije. Definitivno su na broj stanovnika velika sportska nacija.
Bravo Tina, bravo Slovenija.
Pozdrav iz Hrvatske.
p.s- posebno mi je drago za Tinu, super cura u svakom pogledu..

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

I mi i Hrvati treba da se stidimo, Slovenija je jedina nacija sa ovih prostora koja u kontinuitetu osvaja medalje i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama. Tina Maza će biti prvo ime takmičenja u Sočiju ...

тринаесто прасе

pre 10 godina

Велики Тинин успех, све честитке.
Али, Матеја Свет, враћање у детињство, како сам је волео и навијао за њу, имао њене постере... Штета што је прерано завршила каријеру, могла је много више. Хвала Б92 на подсећању.

blaž

pre 10 godina

Babavanga@u kosarci i fudbalu je srbija bolja..kod nas je rupa generacije u kosarki tako da nista vise od uspjeha u buducnosti..u fudbalu je kvaloeta vrlo dobra al jos uvjek daleko od srba..alsvejedno hvala na komplimentu..pozdrav iz ljubljane

mrgoda iz Ljubljane

pre 10 godina

Ajde ex-bračo, jel baš uvjek treba, da se busamo u prsa i brojimo slovensko-hrvatska-srpska krvna zrnca, umjesto da se veselimo uspjeha svakoga iz naših prostora?

Matjaž

pre 10 godina

Vsaka čast Tini. Brača Srbi vi ste najbolji v momčadskih sportovima. Naš največi uspeh je da imamao hokejaše medžu najboljih 12 svetskih reprezenraciaja. A imamo od prilike 100 profesionalnih igrača. Hvala vam za podršku, verujemu još v kakvu medalju, ne sanjajmo o hokejaškoj, a sve drugo može (Tina, skakači, borderi, biatlonci).

Jugoslovenski element

pre 10 godina

Bravo Tina!

Bravo i za ostale osvajace iz Slovenije, vi ste nas Jugoslovene zaista obradovali na ovim Igrama. A bice ih jos, nadam se da ce skakaci timski da se umijesaju u borbu za zlato. A mozda i neka druga republika napravi iznenadjenje.
I ne lupetajte vi sto stalno mjerite i vazete ko je donijeo ovoliko , ko je odnijeo onoliko… da smo gledali da svak da koliko moze i uzme koliko treba sretniji bi bili. Dajte malo ljubavi i povjerenja, mnogo ljepse se zivi, vjerujte nama Jugoslovenima. Mi ni zemlju nemamo al opet se najcesce radujemo, jer radujemo se sa svima.
Cestitke za Tinu i njen tim!

ja

pre 10 godina

da slovenci su velesila za nas u sportu, ma idi begaj :) u zimskim sportovima svakako a da vidimo sta su to slovenci i kada osvojili u letnjim? ako cemo fudbal, jedini klub koji je postigao nesto u svetu je srpski. kao nacija imamo titule u rukometu, basketu, vaterpolu, odbojci. gde su tu slovenci? gde su u tenisu? a ima nas i u atletici, plivanju, borilackim sportovima, streljastvo, sah...... gde su oni? i kad svemu tome dodamo cinjenicu da za srbiju ne nastupa nijedan sportista slovenackog porekla dok je kod njih svaki treci srbin onda nema sta vise da pricamo.
(Stevka

Ja mislim da imaš krivu predodžbu sporta i sportske nacije, jer se svijet ne vrti oko 5 momčadskih loptačkih sportova. Slovenci su nešto veći individualci imaju solidnu nogometnu , košarkašku i rukometnu repku. U atletici su iznimno dobri zadnjih 20-ak godina( Primož Kozmus,Jolanda Čeplak-Batagelj, Brigita Bukovec prije svih), veslanje im je nacinalni sport, legendarni Iztok Čop je još za Jugu osvajao medalje, plivanje Sara Isakovič recimo , judo Urška Žolnir, kajak i kanu, jedrenje, streljaštvo Rajmond Debevec, biciklizam itd
Ono što je recimo važno Srbima , Norvežanima ili Novotelanđanima je potpuno nebitno i obrnuto.

Prorok

pre 10 godina

Bravo Tina Maze ! Sve cestitke za Tinu,i za sve ostale osvajace medalja u Sociju ! Verujem da ce ih biti jos. Bas mi je drago da se ovi srpski komentari citaju i u Sloveniji! Divna zemlja sa prelepim zenama, i sjajna sportska nacija,sve cestitke i svako dobro Vam zelim ,iz Srbije i Beograda;
U kome ce se i jos lepsa Nova godina slaviti i zbog ovih medalja.Dobro dosli i Vi ovde i mi kod Vas. Jos jednom bravo Tina !

Dado

pre 10 godina

I jos nesto: Cak Tina koja je vrhunski skijas, do ovih visina i ove razine nije uspela doci, dok nije otisla na svoje. Dakle odvojila se od preostale (prosecne) reprezentacije i napravila sopstveni tim koji je ulozio puno vise para u nju. Tek tada su poceli oni pravi uspesi. A kao sto jedan rece, kada ode Tina, skijanje u Sloveniji bice mrtvo na odredjeno vreme. Zelim samo da kazem da i u drzavama sa prilicno razvijenom infrastrukturom (a to Slovenija jeste) desavaju se "crne rupe" u uspesima: Slovenija recimo 2006 u Torinu nije osvojila nijednu medalju, a ovde ce biti daleko najuspesniji do sada, jer su se neke stvari fino poklopile. Zato da kazem, treba ceniti te uspehe koji nisu mali i ponekad su ravni cudu ali isto tako ne treba pljuvati srpski sport koji je takodje, s obzirom na ulozena sredstva, ravan cudu! Pa jedan Bekric i Kolasinac koji su u atletiki u svetskom vrhu u svojim disciplinama, u svojoj zemlji nemaju gde da treniraju, o cemu onda da pricamo?

hawkeye

pre 10 godina

nadam se da ce joj slavlje pokvariti tina maze da ponovi zadnji spust iz kortine.
(mirocani@stcable.net, 11. februar 2014 12:22)
Dobar osećaj:)

strucnjak

pre 10 godina

mislim da će Slovenija pobjedit Austriju u skijačkim skokovima ekipno
u kakvoj su formi imaju sigurnu medalju a mogli bi iznenadit Austriju i uzet zlato

p.s. to da je Slovenija uspješnija od Srbije kad zbrojimo sve sportove je činjenica zadnjih 20g. Slovenci imaju daleko najbolju infrasrukturu na balkanu. njihove školske dvorane su opremljenije nego "arene" po Srbiji i Hrvatskoj. tko je bio u Sloveniji zna o čemu pričam

Боки

pre 10 godina

@Dado
Далеко је Србија од тога да буде велесила у спорту, то се најбоље види на олимпијским играма.

Ikebanica

pre 10 godina

Bravo Tina! Krenulo je slabije ove ssezone,ali ova medalja nadoknadjuje sve! Ih,mogla bi jos jedna u veleslalomu.))) I,svaka cast Slovenackom olompijskom timu,i na osvajanju vec 4 medalje. Ne sumnjam da ce ih biti jos. Samo napred.))

Rekreativac

pre 10 godina

@Stevka
Nemamo mi pojma sa fudbalom. To sto smo osvojili pre dvadeset i vise godina je davna i lepa uspomena. Domaca liga je katastrofa, kosarka se raspada, rukometasa, odbojkasa i vaterpolista se setimo samo pred velikih takmicenja. Pojedinacni sportovi su nula, cast izuzecima koje finansiraju roditelji i rodbina. Imamo Djokovica i njemu svaka cast.
Moj kumic je prvak Evrope u karateu za proslu godinu. Ove godine su mu trazili da plati put i smestaj da bi isao da brani titulu. Savez je platio put trenerima i funkcionerima, njemu nisu hteli. Nije otisao iz principa (njegovi roditelji su mogli da plate puovanje) i svaka mu cast.

dejan-minhen

pre 10 godina

Cestitam Tini i Sloveniji na zlatnoj medalji. Naravno cestitam i na ostalim medaljama. u Alpskom skijanju Tina ima jos 3 sanse za medalju! Samo opusteno.
Slovenija bi na ovim OI mogla dosta medalja da osvoji. Ima tu jos ski skokova, biatlona, nordijskog trcanja...
Srecno!!!

MilošRS

pre 10 godina

(ja, 12. februar 2014 12:51)

Na tvoj komentar samo ovo..

2008 Srbija - 0 Z, 1 S, 2 B - ukupno 3 medalje
2008 Slovenija - 1 Z, 2 S, 2 B - ukupno 5 medalja
2010 Srbija - /
2010 Slovenija - 0 Z, 2 S, 1 B - ukupno 3 medalje
2012 Srbija - 1 Z, 1 S, 2 B - ukupno 4 medalje
2012 Slovenija - 1 Z, 2 S, 2 B - ukupno 4 medalje
2014 Srbija - /
2014 Slovenija - 1 Z, 1 S, 2 B - za sada 4 medalje (realno jos 4)

Doktor

pre 10 godina

Slovenija ima infrastrukturu i ulaze decenijama u zimske sportove.Uz to je Alpska zemlja.Nema nikakvog cuda ovde!Srbija u to ne ulaze i prica je zavrsena... Sto se tice ostalih sportova Srbija u atletici i plivanju ima mnogo vecu bazu i rezultate od Slo.I u ostalim sportovima imamo vise medalja.Cestitke slovenskim takmicarima!

Vlade Divac

pre 10 godina

Slovenci su za Srbiju osvojili i 5 olimpijskih zlata u gimnastici, vise nego ih Srbija ima u bilo kojem drugom sportu. Dakle Srbija je zemlja gimnastike ako niste znali. Ozbiljno. http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_at_the_Olympics#Medals_by_sport

willi

pre 10 godina

bas se radujem da je tinka uzela zlato, inace ja kada gledam alpsko smucanje za devojke, gledam dok tinka ne vozi, posle toga svejedno, mogu i da promenim kanal. prosle godine ih je tinka sve ka.... bravo jos jednom.

MilošRS

pre 10 godina

I jos nesto: Cak Tina koja je vrhunski skijas, do ovih visina i ove razine nije uspela doci, dok nije otisla na svoje. Dakle odvojila se od preostale (prosecne) reprezentacije i napravila sopstveni tim koji je ulozio puno vise para u nju. Tek tada su poceli oni pravi uspesi. A kao sto jedan rece, kada ode Tina, skijanje u Sloveniji bice mrtvo na odredjeno vreme. Zelim samo da kazem da i u drzavama sa prilicno razvijenom infrastrukturom (a to Slovenija jeste) desavaju se "crne rupe" u uspesima: Slovenija recimo 2006 u Torinu nije osvojila nijednu medalju, a ovde ce biti daleko najuspesniji do sada, jer su se neke stvari fino poklopile. Zato da kazem, treba ceniti te uspehe koji nisu mali i ponekad su ravni cudu ali isto tako ne treba pljuvati srpski sport koji je takodje, s obzirom na ulozena sredstva, ravan cudu! Pa jedan Bekric i Kolasinac koji su u atletiki u svetskom vrhu u svojim disciplinama, u svojoj zemlji nemaju gde da treniraju, o cemu onda da pricamo?
(Dado, 12. februar 2014 10:43)

Ilka Štuhec je ogroman talenat ali bi i ona trebala se odvojiti od reprezentancije i pridružiti se Team to AMaze.

Aladdin Sane

pre 10 godina

@baba vanga
Jel' si ti razmislio malo pre nego sto si napisao komentar?
Mi smo za Slovence gazde sta se tice fudbala, u Kosarci smo nesto bolji, ali moras i da mislis na to, da se najmanje polovina slovenacke reprezentacije sastoji od Srba i Muslimana. Jel' mislis da su braca Goran i Zoran Dragic slovenci? Rukomet Slovencima ide nesto bolje, vaterpolo niti ne igraju a odbojku jako lose. To sto Slovenci imaju veci uspeh u zimskim sportovima je sasvim logicno, jer imaju tradiciju i njima je to hobi, dok Srbi nemaju neko veliko interesovanje za zimske sportove. Ne radi mi se o tome da kritikujem Sloveniju i da velicam Srbiju (Poluslovenac sam), nego me nerviraju ovakvi srpski autosovinisti.

Sta se tice Tine, ne znam sta da mislim. Po jednoj strani ne mogu da navijam za Nemice, Austrijanke ili Amerikanke, ali po drugoj strani Tina navodno ima jako problematican karakter i los je gubitnik, tako da ne mogu bas da navijam za nju. Kod Djokovica na primer to nije problem, jer znam da je dobar covek plus nas je.
Ali ipak bolje da je osvojila Tina nego neka Nemica...

aleks82

pre 10 godina

jaro dal su timske ili pojedinačne uopšte nije bitno. Bitno je na kraju kad se izbroji broj medalja.. odgovor na pitanje. koliko slovenija ima timskih medalja..

Skywalker

pre 10 godina

Mozda se ovo prvi put desilo na OI, ali se u svetskom kupu desilo bar jednom i to mnogo davno, bile su zene i mislim da je bio slalom ili veleslalom.

jedva cekam hokej!

pre 10 godina

Као прво све честитке овој девојци на освојеном злату, велики успех.
Е сад као друго колико људи овде лупетају и гледају све кроз бројке које им се сервирају. Није спорт само Олимпијада, ту су светска, европска првенства, разни турнири...јесте Олимпијада је нешто посебно али све су то медаље које вреде. Када већ причамо о Олимпијади НИЈЕ исто тимски и појединачни спорт, у разноразним спортовима појединачним наравно постоји по неколико дисциплина где и на летњим и на зимским имаш шансу да освојиш по више медаља,пример пливање, атлетика, гимнастика, стрељаштво, скијање...и та једна медаља се гледа ИСТО као и медаља у ТИМСКОМ спорту где њих бар 12 дословно гиља да је освоји. А Србија је земља ТИМСКИХ спортова била скоро до јуче. Дакле кад на Олимпијаду будемо слали 50 спортиста у појединачним дисциплинама и где сваки од њих буде учестовао по неколико пута онда ћемо другу причу гледати јер наших 12 ДЕЛФИНА у ватерполу доносе редовно медаљу са Олимпијаде а то се рачуна као ЈЕДНА! Па дакле ви процените сад неке ствари...

Salieri

pre 10 godina

I Srbija je zimska sportska nacija, ovo su "naše" medalje, ako se ne varam:

Kao takmičari Jugoslavije slovenački sportisti su na Zimskim olimpijskim igrama osvojili četiri medalje. Jure Franko osvojio je srebro na Igrama u Sarajevu 1984. godine, a isto je učinila Mateja Svet četiri godine kasnije u Kalgariju. Na istim Igrama, Matjaž Debelak osvojio je bronzu, a ekipa Debeljak/Tepeš/Ulaga/Zupan srebro.

Zet

pre 10 godina

TINA je ne samo lepa i simpaticna, nego i fer djevojka! Svaka joj cast!
Uopste nije bila razocarana i veselila se od sveg srca. Odmah je prisla
Svajcarki i zagrlila je.
Po mom misljenju ipak je trebala biti prva s obzirom da je imala u
pocetku puno bolje vreme od Svajcarke. Medjutim, pri kraju trke je malo
popustila i to joj se "osvetilo" da nije sama osvojila zlato.

Stevka

pre 10 godina

da slovenci su velesila za nas u sportu, ma idi begaj :) u zimskim sportovima svakako a da vidimo sta su to slovenci i kada osvojili u letnjim? ako cemo fudbal, jedini klub koji je postigao nesto u svetu je srpski. kao nacija imamo titule u rukometu, basketu, vaterpolu, odbojci. gde su tu slovenci? gde su u tenisu? a ima nas i u atletici, plivanju, borilackim sportovima, streljastvo, sah...... gde su oni? i kad svemu tome dodamo cinjenicu da za srbiju ne nastupa nijedan sportista slovenackog porekla dok je kod njih svaki treci srbin onda nema sta vise da pricamo.

mic

pre 10 godina

Pozivam sve one koji vole jugoslovenski vrhunski sport i pomno prate zbivanja u Sociju na novootvorenu fejsbuk stranicu MIca Mostar

slobinator

pre 10 godina

to je potpuno bez veze.kako zlato može da se podeli?to bi bilo kao da se podeli recimo titula prvaka sveta u fudbalu.bar danas je bilo lako odrediti pobednika.trebale su odlučiti hiljaditinke.ili jednostavno,trebale su da odvezu još po jednu vožnju.

baba Vanga

pre 10 godina

I ondda mi kazemo da je Srbija sportska nacija...pa Slovenci bolji od nas i u fudbalu i u kosarci...mnogo bolji na Letnjim OI, o Zimskim OI ne treba ni pricati...njih samo 1,5 miliona....srpski sport je nula u svakom ppogledu...

Aladdin Sane

pre 10 godina

@baba vanga
Jel' si ti razmislio malo pre nego sto si napisao komentar?
Mi smo za Slovence gazde sta se tice fudbala, u Kosarci smo nesto bolji, ali moras i da mislis na to, da se najmanje polovina slovenacke reprezentacije sastoji od Srba i Muslimana. Jel' mislis da su braca Goran i Zoran Dragic slovenci? Rukomet Slovencima ide nesto bolje, vaterpolo niti ne igraju a odbojku jako lose. To sto Slovenci imaju veci uspeh u zimskim sportovima je sasvim logicno, jer imaju tradiciju i njima je to hobi, dok Srbi nemaju neko veliko interesovanje za zimske sportove. Ne radi mi se o tome da kritikujem Sloveniju i da velicam Srbiju (Poluslovenac sam), nego me nerviraju ovakvi srpski autosovinisti.

Sta se tice Tine, ne znam sta da mislim. Po jednoj strani ne mogu da navijam za Nemice, Austrijanke ili Amerikanke, ali po drugoj strani Tina navodno ima jako problematican karakter i los je gubitnik, tako da ne mogu bas da navijam za nju. Kod Djokovica na primer to nije problem, jer znam da je dobar covek plus nas je.
Ali ipak bolje da je osvojila Tina nego neka Nemica...

Stevka

pre 10 godina

da slovenci su velesila za nas u sportu, ma idi begaj :) u zimskim sportovima svakako a da vidimo sta su to slovenci i kada osvojili u letnjim? ako cemo fudbal, jedini klub koji je postigao nesto u svetu je srpski. kao nacija imamo titule u rukometu, basketu, vaterpolu, odbojci. gde su tu slovenci? gde su u tenisu? a ima nas i u atletici, plivanju, borilackim sportovima, streljastvo, sah...... gde su oni? i kad svemu tome dodamo cinjenicu da za srbiju ne nastupa nijedan sportista slovenackog porekla dok je kod njih svaki treci srbin onda nema sta vise da pricamo.

Dado

pre 10 godina

baba Vanga@ zasto provociras? Ako cemo o letnjim OI Srbija i Slovenija imale su isti rezultat u Londonu s tom razlikom da je Srbija mogla osvojiti joa barem 3 da je bilo malo srece. Slovenije i Srbije ne uporedjuj kada pricas o zimskim OI jer Slovenci imaju tradiciju u tim sportovima, ulazu pare (iako neuporedivo manje u poredjenju sa nekim drugim drzavama), imaju skijaske centrove i tako dalje. Ti ne mozes biti sampion u skijanju, skokovima i slicnim sportovima ako nemas USLOVA za nesto tako. Slovenija je takodje sportska nacija kao Srbija, uostalom kao citav Balkan, pa i ako kazemo da su Slovenci bolji od nas, zasto to znaci da Srbija nije sportska velesila? A Tini cestitam, puno njih u Sloveniji nije verovalo u nju, pogotovu posle onih 10 stotinki pre 2 dana. Verujem da ce osvojiti jos barem 2 medalje, a svoje ce dodati i Prevc i kompanija pa ce Slovenci dogurati do 8 medalja sta je za svaku pohvalu.

slobinator

pre 10 godina

to je potpuno bez veze.kako zlato može da se podeli?to bi bilo kao da se podeli recimo titula prvaka sveta u fudbalu.bar danas je bilo lako odrediti pobednika.trebale su odlučiti hiljaditinke.ili jednostavno,trebale su da odvezu još po jednu vožnju.

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

I mi i Hrvati treba da se stidimo, Slovenija je jedina nacija sa ovih prostora koja u kontinuitetu osvaja medalje i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama. Tina Maza će biti prvo ime takmičenja u Sočiju ...

blaž

pre 10 godina

Babavanga@u kosarci i fudbalu je srbija bolja..kod nas je rupa generacije u kosarki tako da nista vise od uspjeha u buducnosti..u fudbalu je kvaloeta vrlo dobra al jos uvjek daleko od srba..alsvejedno hvala na komplimentu..pozdrav iz ljubljane

ja

pre 10 godina

da slovenci su velesila za nas u sportu, ma idi begaj :) u zimskim sportovima svakako a da vidimo sta su to slovenci i kada osvojili u letnjim? ako cemo fudbal, jedini klub koji je postigao nesto u svetu je srpski. kao nacija imamo titule u rukometu, basketu, vaterpolu, odbojci. gde su tu slovenci? gde su u tenisu? a ima nas i u atletici, plivanju, borilackim sportovima, streljastvo, sah...... gde su oni? i kad svemu tome dodamo cinjenicu da za srbiju ne nastupa nijedan sportista slovenackog porekla dok je kod njih svaki treci srbin onda nema sta vise da pricamo.
(Stevka

Ja mislim da imaš krivu predodžbu sporta i sportske nacije, jer se svijet ne vrti oko 5 momčadskih loptačkih sportova. Slovenci su nešto veći individualci imaju solidnu nogometnu , košarkašku i rukometnu repku. U atletici su iznimno dobri zadnjih 20-ak godina( Primož Kozmus,Jolanda Čeplak-Batagelj, Brigita Bukovec prije svih), veslanje im je nacinalni sport, legendarni Iztok Čop je još za Jugu osvajao medalje, plivanje Sara Isakovič recimo , judo Urška Žolnir, kajak i kanu, jedrenje, streljaštvo Rajmond Debevec, biciklizam itd
Ono što je recimo važno Srbima , Norvežanima ili Novotelanđanima je potpuno nebitno i obrnuto.

jedva cekam hokej!

pre 10 godina

Као прво све честитке овој девојци на освојеном злату, велики успех.
Е сад као друго колико људи овде лупетају и гледају све кроз бројке које им се сервирају. Није спорт само Олимпијада, ту су светска, европска првенства, разни турнири...јесте Олимпијада је нешто посебно али све су то медаље које вреде. Када већ причамо о Олимпијади НИЈЕ исто тимски и појединачни спорт, у разноразним спортовима појединачним наравно постоји по неколико дисциплина где и на летњим и на зимским имаш шансу да освојиш по више медаља,пример пливање, атлетика, гимнастика, стрељаштво, скијање...и та једна медаља се гледа ИСТО као и медаља у ТИМСКОМ спорту где њих бар 12 дословно гиља да је освоји. А Србија је земља ТИМСКИХ спортова била скоро до јуче. Дакле кад на Олимпијаду будемо слали 50 спортиста у појединачним дисциплинама и где сваки од њих буде учестовао по неколико пута онда ћемо другу причу гледати јер наших 12 ДЕЛФИНА у ватерполу доносе редовно медаљу са Олимпијаде а то се рачуна као ЈЕДНА! Па дакле ви процените сад неке ствари...

Боки

pre 10 godina

@Dado
Далеко је Србија од тога да буде велесила у спорту, то се најбоље види на олимпијским играма.

Doktor

pre 10 godina

Slovenija ima infrastrukturu i ulaze decenijama u zimske sportove.Uz to je Alpska zemlja.Nema nikakvog cuda ovde!Srbija u to ne ulaze i prica je zavrsena... Sto se tice ostalih sportova Srbija u atletici i plivanju ima mnogo vecu bazu i rezultate od Slo.I u ostalim sportovima imamo vise medalja.Cestitke slovenskim takmicarima!

Slovenec

pre 10 godina

Ovo je zaista veliki uspeh za nas. Osvojili smo četiri medalje u različitim sportovima (skijaški skokovi, skijaško trčanje, bijatlon, alpsko skijanje)a imamo još šanse za pokoju medalju (Maze u superveleslalomu i veleslalomu, Prevc i ostali na velikoj skakaonici a pogotovo u ekipnom takmičenju, možda biatlonci i - da ne zaboravimo - u snoubordu). Po medaljama smo trenutno ispred Francuske, Poljske, Češke, Švedske, Japana, Italije, Finske ... Veliki je to uspeh za malu naciju, pogotovo ako uzmemo u obzir da je vrlo mala baza naših takmičara u zimskim sportovima. A u tome jest veliki problem pošto nemamo adekvatnih zamena za sportaše koji su blizu kraja karijere. Nakon Tine Maze ugasit će se slovenačko vrhunsko alpsko skijanje, nema perspetivnih mladih takmičara u skijaškom trčanju, bijatlonu ... Jedina iznimka su skakači gde imamo i u budućnosti velik potencial. I za kraj - medalje su uspeh, ali za mene je najveće dostignuće plasman hokejaša na ove olimpijske igre. Od sto hokejaša koji se u Sloveniji ozbiljnije bave ovim sportom uspeli smo stvoriti dosta jaku reprezentaciju. Ne treba se nadati nekoj pobedi hokejaša ali oni su svoj cilj već ostvarili!

Dado

pre 10 godina

I jos nesto: Cak Tina koja je vrhunski skijas, do ovih visina i ove razine nije uspela doci, dok nije otisla na svoje. Dakle odvojila se od preostale (prosecne) reprezentacije i napravila sopstveni tim koji je ulozio puno vise para u nju. Tek tada su poceli oni pravi uspesi. A kao sto jedan rece, kada ode Tina, skijanje u Sloveniji bice mrtvo na odredjeno vreme. Zelim samo da kazem da i u drzavama sa prilicno razvijenom infrastrukturom (a to Slovenija jeste) desavaju se "crne rupe" u uspesima: Slovenija recimo 2006 u Torinu nije osvojila nijednu medalju, a ovde ce biti daleko najuspesniji do sada, jer su se neke stvari fino poklopile. Zato da kazem, treba ceniti te uspehe koji nisu mali i ponekad su ravni cudu ali isto tako ne treba pljuvati srpski sport koji je takodje, s obzirom na ulozena sredstva, ravan cudu! Pa jedan Bekric i Kolasinac koji su u atletiki u svetskom vrhu u svojim disciplinama, u svojoj zemlji nemaju gde da treniraju, o cemu onda da pricamo?

Salieri

pre 10 godina

I Srbija je zimska sportska nacija, ovo su "naše" medalje, ako se ne varam:

Kao takmičari Jugoslavije slovenački sportisti su na Zimskim olimpijskim igrama osvojili četiri medalje. Jure Franko osvojio je srebro na Igrama u Sarajevu 1984. godine, a isto je učinila Mateja Svet četiri godine kasnije u Kalgariju. Na istim Igrama, Matjaž Debelak osvojio je bronzu, a ekipa Debeljak/Tepeš/Ulaga/Zupan srebro.

mic

pre 10 godina

Pozivam sve one koji vole jugoslovenski vrhunski sport i pomno prate zbivanja u Sociju na novootvorenu fejsbuk stranicu MIca Mostar

neko sa hrvacko slovenske granice

pre 10 godina

Svaka cast sosedi!
Obozavam Sloveniju i Slovenke a posebno Tinu. Em je vrhunska skijasca, em je komad ipo, em i pjeva... kako tako :)

ja

pre 10 godina

Da bi se postigli takvi rezultati teba imati infrastrukturu i sustav.
Slovenci su još za vrijeme bivše Juge imali razvijeno alpsko skijanje i skijaške skokove , a sad su još jaki u skijaškom trčanju, biathlonu, snowboardu itd
Recimo Kostelići su isključivo proizvod fanatičnosti njihova oca, a nikakvoga sustava, a zimski sportovi na otovorenom nisu tenis ili rukomet pa da imas nekakvu dvoranu gdje možeš stalno trenirat, za početak moraš imati snijeg.Ne znam kakva je infrastruktura na Kopaoniku, padalina vjerojatno ima dovoljno, možeš jedino napravit dvoranu za brzo klizanje ili curling kao Nizoemci recimo, ali to košta jer počinješ od nule trebaš imati osim dvorane i školovane trenere, doktore, nutricioniste... općenito cjelu logistiku, a s obzirom na situaciju u državama južno od Alpa takvo što je teško zamisliti.Ili recimo vratiti Sarajevo u funkciju i napraviti nekakav regionalni centar na kojem bi Bosanci mogli dobro zarađivati, al za to opet treba hrpa love, a da bi došao da Jahorine, Bjelašnice ili Trebevića treba proći jedno 5 razina vlasti i podmititi brdo ljudi.

Nebojsa - Delija

pre 10 godina

Juce joj je izmakla medelja u kombinaciji ali danas je sa zlatnom medaljom u spustu pokazala je da nije to poremetiloi da je velika sportiskinja a takvih je vrlo malo .
Zato je Srbija uvek bila uz Tinu Maze i puna podrska u nastavku takmicenja .

Matjaž

pre 10 godina

Vsaka čast Tini. Brača Srbi vi ste najbolji v momčadskih sportovima. Naš največi uspeh je da imamao hokejaše medžu najboljih 12 svetskih reprezenraciaja. A imamo od prilike 100 profesionalnih igrača. Hvala vam za podršku, verujemu još v kakvu medalju, ne sanjajmo o hokejaškoj, a sve drugo može (Tina, skakači, borderi, biatlonci).

strucnjak

pre 10 godina

mislim da će Slovenija pobjedit Austriju u skijačkim skokovima ekipno
u kakvoj su formi imaju sigurnu medalju a mogli bi iznenadit Austriju i uzet zlato

p.s. to da je Slovenija uspješnija od Srbije kad zbrojimo sve sportove je činjenica zadnjih 20g. Slovenci imaju daleko najbolju infrasrukturu na balkanu. njihove školske dvorane su opremljenije nego "arene" po Srbiji i Hrvatskoj. tko je bio u Sloveniji zna o čemu pričam

Jugoslovenski element

pre 10 godina

Bravo Tina!

Bravo i za ostale osvajace iz Slovenije, vi ste nas Jugoslovene zaista obradovali na ovim Igrama. A bice ih jos, nadam se da ce skakaci timski da se umijesaju u borbu za zlato. A mozda i neka druga republika napravi iznenadjenje.
I ne lupetajte vi sto stalno mjerite i vazete ko je donijeo ovoliko , ko je odnijeo onoliko… da smo gledali da svak da koliko moze i uzme koliko treba sretniji bi bili. Dajte malo ljubavi i povjerenja, mnogo ljepse se zivi, vjerujte nama Jugoslovenima. Mi ni zemlju nemamo al opet se najcesce radujemo, jer radujemo se sa svima.
Cestitke za Tinu i njen tim!

aleks82

pre 10 godina

jaro dal su timske ili pojedinačne uopšte nije bitno. Bitno je na kraju kad se izbroji broj medalja.. odgovor na pitanje. koliko slovenija ima timskih medalja..

Skywalker

pre 10 godina

Mozda se ovo prvi put desilo na OI, ali se u svetskom kupu desilo bar jednom i to mnogo davno, bile su zene i mislim da je bio slalom ili veleslalom.

MilošRS

pre 10 godina

(ja, 12. februar 2014 12:51)

Na tvoj komentar samo ovo..

2008 Srbija - 0 Z, 1 S, 2 B - ukupno 3 medalje
2008 Slovenija - 1 Z, 2 S, 2 B - ukupno 5 medalja
2010 Srbija - /
2010 Slovenija - 0 Z, 2 S, 1 B - ukupno 3 medalje
2012 Srbija - 1 Z, 1 S, 2 B - ukupno 4 medalje
2012 Slovenija - 1 Z, 2 S, 2 B - ukupno 4 medalje
2014 Srbija - /
2014 Slovenija - 1 Z, 1 S, 2 B - za sada 4 medalje (realno jos 4)

Rekreativac

pre 10 godina

@Stevka
Nemamo mi pojma sa fudbalom. To sto smo osvojili pre dvadeset i vise godina je davna i lepa uspomena. Domaca liga je katastrofa, kosarka se raspada, rukometasa, odbojkasa i vaterpolista se setimo samo pred velikih takmicenja. Pojedinacni sportovi su nula, cast izuzecima koje finansiraju roditelji i rodbina. Imamo Djokovica i njemu svaka cast.
Moj kumic je prvak Evrope u karateu za proslu godinu. Ove godine su mu trazili da plati put i smestaj da bi isao da brani titulu. Savez je platio put trenerima i funkcionerima, njemu nisu hteli. Nije otisao iz principa (njegovi roditelji su mogli da plate puovanje) i svaka mu cast.

Prorok

pre 10 godina

Bravo Tina Maze ! Sve cestitke za Tinu,i za sve ostale osvajace medalja u Sociju ! Verujem da ce ih biti jos. Bas mi je drago da se ovi srpski komentari citaju i u Sloveniji! Divna zemlja sa prelepim zenama, i sjajna sportska nacija,sve cestitke i svako dobro Vam zelim ,iz Srbije i Beograda;
U kome ce se i jos lepsa Nova godina slaviti i zbog ovih medalja.Dobro dosli i Vi ovde i mi kod Vas. Jos jednom bravo Tina !

willi

pre 10 godina

bas se radujem da je tinka uzela zlato, inace ja kada gledam alpsko smucanje za devojke, gledam dok tinka ne vozi, posle toga svejedno, mogu i da promenim kanal. prosle godine ih je tinka sve ka.... bravo jos jednom.

jakov

pre 10 godina

I bez ovoga uspjeha, Slovenija je mala zemlja, ali velike sportske tradicije. Definitivno su na broj stanovnika velika sportska nacija.
Bravo Tina, bravo Slovenija.
Pozdrav iz Hrvatske.
p.s- posebno mi je drago za Tinu, super cura u svakom pogledu..

Ikebanica

pre 10 godina

Bravo Tina! Krenulo je slabije ove ssezone,ali ova medalja nadoknadjuje sve! Ih,mogla bi jos jedna u veleslalomu.))) I,svaka cast Slovenackom olompijskom timu,i na osvajanju vec 4 medalje. Ne sumnjam da ce ih biti jos. Samo napred.))

MilošRS

pre 10 godina

I jos nesto: Cak Tina koja je vrhunski skijas, do ovih visina i ove razine nije uspela doci, dok nije otisla na svoje. Dakle odvojila se od preostale (prosecne) reprezentacije i napravila sopstveni tim koji je ulozio puno vise para u nju. Tek tada su poceli oni pravi uspesi. A kao sto jedan rece, kada ode Tina, skijanje u Sloveniji bice mrtvo na odredjeno vreme. Zelim samo da kazem da i u drzavama sa prilicno razvijenom infrastrukturom (a to Slovenija jeste) desavaju se "crne rupe" u uspesima: Slovenija recimo 2006 u Torinu nije osvojila nijednu medalju, a ovde ce biti daleko najuspesniji do sada, jer su se neke stvari fino poklopile. Zato da kazem, treba ceniti te uspehe koji nisu mali i ponekad su ravni cudu ali isto tako ne treba pljuvati srpski sport koji je takodje, s obzirom na ulozena sredstva, ravan cudu! Pa jedan Bekric i Kolasinac koji su u atletiki u svetskom vrhu u svojim disciplinama, u svojoj zemlji nemaju gde da treniraju, o cemu onda da pricamo?
(Dado, 12. februar 2014 10:43)

Ilka Štuhec je ogroman talenat ali bi i ona trebala se odvojiti od reprezentancije i pridružiti se Team to AMaze.

mrgoda iz Ljubljane

pre 10 godina

Ajde ex-bračo, jel baš uvjek treba, da se busamo u prsa i brojimo slovensko-hrvatska-srpska krvna zrnca, umjesto da se veselimo uspjeha svakoga iz naših prostora?

dejan-minhen

pre 10 godina

Cestitam Tini i Sloveniji na zlatnoj medalji. Naravno cestitam i na ostalim medaljama. u Alpskom skijanju Tina ima jos 3 sanse za medalju! Samo opusteno.
Slovenija bi na ovim OI mogla dosta medalja da osvoji. Ima tu jos ski skokova, biatlona, nordijskog trcanja...
Srecno!!!

Zet

pre 10 godina

TINA je ne samo lepa i simpaticna, nego i fer djevojka! Svaka joj cast!
Uopste nije bila razocarana i veselila se od sveg srca. Odmah je prisla
Svajcarki i zagrlila je.
Po mom misljenju ipak je trebala biti prva s obzirom da je imala u
pocetku puno bolje vreme od Svajcarke. Medjutim, pri kraju trke je malo
popustila i to joj se "osvetilo" da nije sama osvojila zlato.

тринаесто прасе

pre 10 godina

Велики Тинин успех, све честитке.
Али, Матеја Свет, враћање у детињство, како сам је волео и навијао за њу, имао њене постере... Штета што је прерано завршила каријеру, могла је много више. Хвала Б92 на подсећању.

hawkeye

pre 10 godina

nadam se da ce joj slavlje pokvariti tina maze da ponovi zadnji spust iz kortine.
(mirocani@stcable.net, 11. februar 2014 12:22)
Dobar osećaj:)

Vlade Divac

pre 10 godina

Slovenci su za Srbiju osvojili i 5 olimpijskih zlata u gimnastici, vise nego ih Srbija ima u bilo kojem drugom sportu. Dakle Srbija je zemlja gimnastike ako niste znali. Ozbiljno. http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_at_the_Olympics#Medals_by_sport