Tenis 108

Nedelja, 26.01.2014.

14:45

Stanislas Vavrinka – od gorkih suza do suza radosnica

Kada je francuski teniser Žil Simon početkom januara izjavio da će uskoro neko van ’velike četvorke’ osvojiti Gren slem turnir, naišao je na opšti podsmeh.

Stanislas Vavrinka – od gorkih suza do suza radosnica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 10 godina

(Salea, 30. januar 2014 23:27)
Pa sad si ti uradio suprotno. Sto se mene tice oba tipa tenisa imaju svoje prednosti i svidja mi se postojanje razlicitih stilova. OK, u poslednje vreme je dominantno igrati sa osnovne linije i najbitnije je biti odlicno fizicki spreman, ali polako ce stvari da se ubrzavaju i imacemo raznovrsniju situaciju (kao nekad).
Meni je lepa igra i kako matirati protivnika u 3 poteza, jer ako ga ne matiras u 3, on ce tebe.
Sto se tice Nadalovog kalkulisanja, nemam nista protiv. Meni iskreno i Nole deluje da mu treba pola godine pauza od tenisa da bi se vratio u punoj snazi, precesto deluje istroseno. Ja sam ubedjen i da je MJ bio emotivno istrosen oba puta nakon 3 uzastopne titule i da je zato odlazio iz NBA.
Nikakav problem za preskakanje i taktiziranje. Ono sto je moj problem sa njim je njegov PR tim gde je svaki poraz posledica povrede (vidi samo naslove nakon AO, vise se pisalo o Nadalovoj povredi, nego o Stanovoj pobedi), i za samo dva dana smo dosli od toga da se povredio u mecu do toga da je bio cele nedelje povredjen. Odgledao sam ponovo prvi set, Nadalu realno nije nista falilo, a Stan je maksimalno koristio prednosti ove podloge i prosto oduvao Nadala u delu meca do povrede. Ubedjen sam da bi uspeo da osvoji i drugi set, a za kasnije vec ne znam. Tako da je stan zasluzio mnogo vise pohvala na svoj racun, nadigrao je drugog tenisera sveta i pre povrede prvog.

Salea

pre 10 godina

(Bojan, 30. januar 2014 10:56)

Potpuno si u pravu sto se tice kontra pitanja... ali meni nije to bio cilj i poenta. Nego mi nije jasno kako neko moze da uzdize trijumfe na podlozi gde se poeni zavrsavaju posle par udaraca i gde je dobra serva 90% odradjenog posla, a da maksimalno nipodastava podlogu gde za poen mora da se igra. Ovo niko ne moze da ospori, da bi zaradio poen na Nadalovoj podlozi, moras da radis vise, mnogo vise. Zar nije u svakom sportu najlepsi deo sama igra, kada se razvije, da je ima sto vise, kada krenu napadi i kontre. To sto si naveo za servis na US Openu je potpuno tacno, odservirao je u stilu najvecih servera i po meni je upravo to samo jos jedan pokazatelj koliko je Nadal jeziv igrac. Da kalkulise, po nekad, vrlo je verovatno ali zar nema to pravo svako da radi? Preskocis turnir izgubis poene. Ali iskreno kao neko ko je igrao basket i mnogo voleo da pobedi, ne secam se da se ikada desilo da ne zelim da igram neki mec. Mozda kad je neko zezanje ali retko, igra i pobeda pre svega. A iskreno ne verujem da je moguce biti sampion i u klikerima ako nemas takvo razmisljanje.

Bojan

pre 10 godina

(Salea, 30. januar 2014 10:08)
ne znam za servis sta da kazem, narocito kad se setim USO 2010, servirao je kao zmaj.
A nijedan igrac nije savrsen, to sto kazes da ima 10-15% bolji servis, mozes i da pitas sta bi bilo sa njim da je 10-15% slabije fizicki spreman.
Nadal je jedan od najvecih tenisera u istoriji. Ako bih birao 5 najboljih to bi bili on, Federer, Borg, Lejver i Sampras. Ipak preterivanja sa povredama su zaista gnusna. I drugi igraci imaju probleme, preskacu turnire a samo o Rafinim povredama se prica. Eto DelPo nikako ozbiljnije da se sastavi nakon GS titule 2009, pa nema toliko prica o njemu.
Sto se Rafinih povreda tice, problemi su vise na mentalnom nego na fizickom planu. Jednostavno ne mogu da verujem da je nekome karijera konstantno u opasnosti zbog kolena a da taj igrac traje u vrhu evo vec 10 godina. Od njega u tom vrhu su duze jedino Federer, Lendl i Konors.
Nadal je igrac koji je preskao RG da bi dosao na njega tek u trenutku kada je spreman da ga osvoji, tako se ponasa i sa svim ostalim turnirima. Ubedjen sam da je mogao da igra i USO '12 i AO prosle godine, ali da se on nije osecao da moze da osvoji turnir, pa bolje ga preskoci i uzmi neki manji da izgradis samopouzdanje. Rafa nije propustio nijedan turnir za koji je imao iole sanse da ga osvoji i on je igrac za koga se moze reci da je overachiever (ovo ne kazem kao nipodastavanje, nego kao znak postovanja)

Salea

pre 10 godina

Do juce, ajmo Rafa vrati se, kako nedostaje tenisu. A kada se vratio i iznenadio sve sa uspesima i trofejima, prvo samog sebe, onda je postao dopingovani, folirant... jedna od najomrezenijih licnosti ovde. Istina je da je to vecinom rezultat toga jer je skinuo naseg Novaka sa trona i prekinuo niz poraza protiv njega, a pritom jos i napravio svoj pobeda. Sve ovo je pokazatelj koliko se moze biti ostrascen i koliko moze da se mrzi. Licno za spance nikada ne navijam ni u jednom sportu jer su po mnogo cemu olicenje lose strane ali za ovog momka stvarno nemam reci, osim pozitivnih. Sa daleko losijim servisom od 85% igraca iz prvih 15-20 na ATP listi, sa svim velikanima u tenisu, ima pozitivan skor. Podistavate i sljaku, opet samo radi njegovih uspeha, iako skoro svi znaju da je to podloga koju ne mozes osvojiti samo na servis, sto uspehe na njoj cini vecim, a ne manjim kako se mnogi trude da predstave. Svako ko se bavio bilo kojim sportom, makar i rekreativno, zna sta beton cini za kolena ali cak se i to zanemaruje jer je to podloga koja je Novakova. I to je jedini razlog zasto je velicaju (dok je u stvari ona ta koju treba sto je moguce vise smanjiti). A da su ljudi posteni, trebali bi se zapitati sta bi bilo da ovaj momak nije imao tolike povrede tokom karijere i/ili da ima 20% posto bolji servis?

Bojan

pre 10 godina

(game, set and..., 29. januar 2014 14:30)
ne bih se slozio za AO da isplivava suvi kvalitet, ipak na AO ima dosta iznenadjenja sto se tice pobednika i finalista. Recimo USO je sa te strane bolji, igraci opet imaju par nedelja da odmore nakon WBa, ali odigraju dva jaka pripremna turnira, tako su maksimalno naostreni za GS.
Ovde recimo Nole nije nista odigrao pred AO (kao sto obicno radi) a Delpo jeigrao nedelju dana pre, prvog je to malo uspavalo, drugog je umorilo.
U pravu si u potpunosti za Noleta, dobio je lagano sve do QF, ali i prvi set protiv Stana, a onda je verovatno ocekivao da ce Stan prestati da se bori, a desilo se suprotno, da je ovaj ubacio u vecu brzinu. I dok je Nole shvatio sta se desava bilo je 2:1 za protivnika, nadoknadio je jedan set, ali u petom je Stan bio bolji.
U svakom slucaju, opet je na AO najbolji mec bio Stan-Nole, zaista su u pitanju klasici, kao i onaj na USO. Svaka im cast.
Svaka cast i Noletu, siguran sam da bi taj isti duel u finalu, da je zreb bio drugaciji, pripao njemu jer bi od pocetka do kraja igrao punom snagom, ne bi se cuvao za narednu rundu.

game, set and...

pre 10 godina

drugi deo...
AO je meni najdraži GS turnir iz prostog razloga što skoro svi igrači dolaze sveži i spremni, pa na površinu izlazi suvi kvalitet... već kada dođete do RG-a, tu fizička sprema igra veću ulogu, a i povrede su sve brojnije, setite se samo Vimbldona prošle godine, AO je ove doživeo nešto slično, ali su povrede doživeli uglavnom epizodisti...

obzirom da sam Noleta stavio u gubitnike, malo objašnjenje... Nole je u rezultatskom smislu gubitnik, ali nikako u smislu prikazane igre, kako većina komentatora pokušava prikazati... Nole je imao 4 prelaka meča, nažalost četvrti (Fonjini) i najlakši, koji nije mogao služiti čak ni kao trening za Vavrinku... igra agresivnije, ali protiv Vavrinke nije bio u mogućnosti za mnogo više, brže loptice i teren su jednostavno mnogo više odgovarale Stanu, i opet nije bio daleko da i ovog puta izađe kao pobednik.... rad sa Bekerom tek treba da se isplati, to je promena koja rezultate treba da da na duge staze, pa budimo malo stpljivi...

a zašto je Delpo najveći gubitnik, pa nakon žreba, i izjava igrača o brzini kombinacije teren-loptice, po meni je Delpo bio glavni favorit za finale, možda čak i titulu, ali je napravio grešku igranja turnira u nedelji pred AO...

u nadi da će Vaša analiza AO-a ipak stići, srdačan pozdrav...

game, set and...

pre 10 godina

gospodine Ozmo,
navikli ste nas na detaljnu analizu kompletnog turnira nakon svakog GS-a, a ovog puta samo opis finala, i to u emocionalnom delu i ne toliko tačan??? gde je osvrt na najveće dobitnike osim samih osvajača (Bautista, Dimitrov, Cibulkova, Bušar...) i gubitnike turnira (DELPO ubedljivo, Monfis, Nole, Šarapova...)

mali osvrt na finale...

još nakon prethodnog AO i vaše analize naglasio sam da je Vavrinka čovek na koga se mora ozbiljno računati, sada je uradio taj jedan klik u glavi i otišao do kraja, 110% zasluženo... njegov OGROMAN uspeh je na sve načine pokušao da zaseni drugi učesnik finala, jer niujednom sportu nije sramotno odustati ukoliko niste u stanju da nastavite, već je sramotno nastavljati “zarad publike i skupe karte” i na ceremoniji izjaviti “bio je bolji, a ja nisam imao sreće”, i da “bio je bolji” i to u takvom kontekstu bude sve o pobedniku, makar do pres sale... Nadal je nastavio jer je u savremenom sportu UBEDLJIVO najveći borac, koji se do poslednjeg trenutka nadao u preokret... imali smo mogućnost gledati makar 10 puta reprizu finala na Eurosportu, Nadal je većinom trećeg i četvrtog seta na 30:30 ili 40:30 čak i sevis imao dosta brži, a o trčanju i proklizavanju da ne pričamo... lagan ulazak u gem, opuštanje protivnika, ali ako zagusti, trčanje kao u najboljim danima... da je igrao “zbog navijača”, i treći set bi, čak i na 5:3, lagano otišao u prave ruke, ali rekosmo, on je najveći borac u sportu...

The End

pre 10 godina

(nije bas tako, 27. januar 2014 20:02)

Stric Toni je rekao, ne Ja, ne Ti, nego apotekar Toni:
“Doktor je rekao da je samo istegao mišiće i da bi nekoliko dana odmora trebalo da bude dovoljno.'' Koje uklještenje?
Što je svima toliko čudno da se i sveti Nadal folira s' vremena na vreme?
Normalno da je morao da odglumi do kraja povredu.
Možda je bilo povrede ali ne toliko strašne da nije mogao da popije nešto protiv bolova i da izgura meč do kraja.
Kako je tako sakat uzeo 3 set? Udarao je on posle kilavog servisa muški.
Kretao se dobro levo desno i vraćao bombe. Rozikovao jeste sa vinerima, ali brate mili, napraviste farsu od celog meča.
Čovek je set i po. odigrao kao i prva 3 kola. A opet, Vavrenka ga je razbio.
Bukvalno ga je razbijao pre te ''povrede''.
Tako svejedno je, i da nije bilo holivuda od strane Nadala izgubio bi meč.
Ne može ni rafa da igra svaki dan vrhunski tenis, pomirite se sa tim.

nije bas tako

pre 10 godina

@The End Ti to kazes da ne Nadal igrao maksimalno juce? Da je normalno da covek koji prosecno na turniru servira 198 u finalu servira 120. Covek je igrao sa ukljestenjem, ko je jednom imao problem sa tim zna koje su muke. I Nadalu je doktor rekao sta je u pitanju. Pri povratku iz svlacionice jasno se vidi da kaze prema bokus "esto se acavo" sto znaci ovo je gotovo. Nadalu je doktor rekao da se misici ne mogu tek tako opustiti. I citavo vreme je stajao iza Nadalove stolice i prilazio mu na pauzi. Meni je jasno da vi ne volite Nadala ali nedostatak objektivnosti je zaista nadrealan. Ubedjujete ljude da su videli nesto sto nisu. Maksimalnog Nadala.

wait and see

pre 10 godina

Ja jedva cekam ostatak sezone jer znam da ce ova radost da vam se vrati kao bumerang. Do sad je bio 1 slem u dve godine sad necete vise nijedan.

cikasofron

pre 10 godina

nadal= heroj ,teniski konan varvarin, teniski velikan , legenda, faca, miljenik sponzora i publike svuda gde igra, zastitno lice najkija uz ostale legende planetarnog sporta....... novak= nolu, nadal wannabe . ali ne ide , iako pokusava na sve nacine da se dopadne ljudima. inace sve cestitke vavrinki na osvajanju titule.

Aleksa Zikic

pre 10 godina

@Branko

Ako ne znas sta znaci WTA, bolje ne pisi teniske komentare!
Kakve veze ima Women's Tennis Asociation sa Federerom i "NOLOM"!?

dule

pre 10 godina

Svaka čast Vavrinki, nadam se da neće sad da potone.

Mala zanimljivost: ovo je 11 uzastopni grend slem koji je osvojio NĐ ili osoba koja ga je pobedila.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Moze pricati ko sta hoce, ali Novak je izgubio od najspremnijeg i to za malo. Da je pobedio Vavrinku on bi sad stajao ovde i drzao pehar.
(Markiza, 26. januar 2014 17:14)
Dragi Markiza, da je baba musko isla bi u vojsku.....
Novaku, ako mu je stalo do uspesne karijere, verovatno ce ovaj poraz puno znaciti. Ako ga pogleda smejace se ili mozda plakati od tuge i neverice. Retko se sanse ovakve prirode olako propustaju kao sto je to Nole "poklonio" Stanislasu i valjda ce izvuci debele pouke za buducnost. Ako mu je stalo.
Pozdrav svima iz Perta, Australija

The End

pre 10 godina

Da je OZBILJNA povreda u pitanju Nadal ne bi rizikova CELU karijeru samo da bi ispao šmeker. Sad ispada da je zbog Vavrenke Nadal izgurao meč do kraja i rizikovao narednih 5,6 god. karijere, milione i milione koje još može da zaradi, rizikovao ugovore sa sponzorima i još mnogo pehara za koje treba da se bori. Dal ste vi normalni ljudi? Zašto razmišljate kao deca neka?
Imao je profesionalnog terapeuta koji prepoznaje sve vrste povreda u tenisu, i takav bi mu lepo rekao da ako misli da ne rizikuje veću povredu, da mora da prekine meč.
Druga stvar, ''ako ste gledali meč'', bilo je posle povrede par poena koje je Nadal odigrao maksimalno, gde je trčao i stizao i vraćao nezgodne lopte.
Kažem trenutaka, ne mislim na ceo nastavak meča.
Znači u pitanju nije ozbiljna povreda, ni najmanje, i ne znam zašto nije rekao na kraju krajeva šta je u pitanju?
Sad čitam hvalospeve Nadalovaca, kao da je bez ruke i sa ašovom umesto reketa igrao finale, i gle junaka, rizikovao čitavu karijeru samo da bi jednom Vavrenki pružio dostojan meč finala.
Pa veća faca je Novak koji je celom težinom tela na izvrnut zglob stao i to na DK meču, i nastavio je, i pobedio je čak. O čemu vi pišete bre ljudi?!? Idite umite se, pomirite se da je vaš Nadal nadigran i da je izgubio finale AO. zasluženo.
I da, Nadal je i dalje majstorčina tenisa, ali nije žrtva ili junak ili heroj nekakav, prosto je izgubio meč, a povreda je smešna ili je nije ni bilo.

Kika Majstor

pre 10 godina

Neki pametuju i pitaju se "kako to da je za svaki Nadalov poraz kriva neka "povreda"? Kao, trazi izgovore i laze da je bio povredjen.
A da ne mislite mozda da stvarni razlog skoro svakog njegovog poraza JESTE BILA neka povreda?
Kako ne shvatate: zdrav Nadal jako retko gubi meceve.

rafa!!!

pre 10 godina

nadal prvi izjavi- ako je pobedio znaci da je bolji od mene a na meni je samo da se spakujem i idem na sl turnir. ali naravno da lokalni hejteri to ne znaju

Alexandar

pre 10 godina

Nevezano za Nadalov slučaj u finalu,opšte je poznato da španski sportisti nisu neki sportsmeni,naprotiv karakteristično za njih je simuliranje, prenemaganje i takve stvari. Kao što Mourinho nedavno reče na tu temu, to je tradicija kod njih.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ko prati tenis zna da Rafi ovo nije prvi put da prekida ritam protivniku medicinskim tajm autom, u momentu kada protivnik dominira, zo je stari Nadal/Toni trik.
E bas zato mu je publika zvizdala kada se vratio na teren, i dala mu do znanja da je "provaljen".
To je razlog sto Rafa nije ni pokusao da pobedi, vec je idlucio da igra do krsja i spasi sto se spasiti moze.
Da je kojim slucajem pobedio, to bi bila najsramnija pobeda ikada.
Dosta vise o Rafi fer plej igracu, pa setite se samo pokazivanje mreze na RG kada se Nole upecao, i lazi za aut na brejk lopti za Noleta u istom mecu,
Kada je bio na metar od loptice...

Gradjanin

pre 10 godina

Pojavio se novi igrac, koji ce da poremeti monotoniju.

Niko na Vavrinku nije racunao (sta kazu kladionice?), a covek osvojio Grend slem. Moze se sada o tome kako je pobedio ovoga jer je bilo povredjen, onoga jer je bilo vruce, trecega jer - i tako dalje, treba ipak da se kaze da je Vavrinka odlican sportista, da velikoj cetvorci nece biliti lako.

Pobedniku treba cestitati. Stanislave, bravo.

TurboNator

pre 10 godina

@ Dorćolac, 26. januar 2014 21:07

Cudno je to sto drugi kad gube ne potenciraju da su izgubili zbog povrede - kao sto Nadal radi UVEK od 2009. (ranije nije cini mi se, nisam siguran). Svaki njegov poraz je zbog povrede?? Neverovatno.

Jos nesto - Nadal nije isfolirao povredu na svoju stetu vec je pokusao da taktiziranjem zbuni rivala, ali je ukapirao da je preterao i da bi bilo suvise ocigledno da je ponovo poceo da leti po terenu kao u prvom setu. Video je da je Stan neverovatno raspolozen i da nema sanse, pokusao da taktizira i zeznuo se. I sta onda? Ovako je izvukao maximum simpatija od naivnih ljudi kao sto si ti, i sacuvao obraz (u svojim ocima), kao 'izgubio sam zbog povrede a ne sto je on bio bolji'.

Da li je neko ikada cuo Nadala da kaze 'protivnik je bio bolji' - ALI BEZ REZERVACIJA, BEZ POMINJANJA POVREDE, bez 'necemo to tome, to nije vazno, njegovo je vece...'? Ja nisam. I to je FAIR PLAY?

Zar nije ocigledno da covek ne moze da podnese poraz nikako? Zasto je prestao sa 'tikovima' posle povrede? Momak definitivno ima neke psiholoske probleme, treba mu pomoc.

sobarica

pre 10 godina

branko teniser iz ameriku, pobednik prvog ovogodisnjeg trol grand slema sa ponosom je uzdigao trofej primljen iz ruku trol goat-a nikol dz femija. bravo. za vavrinku svaka cast, za nadala takodje. ne znam zasto se novak uopste pominje. niti je igrao ovaj mec. niti ga u normalnom svetu iko ko ima malo veze sa sportom uzima za nekog konkurenta po dostignucima nadalu. no sta znas, mozda se nesto desi pa se i to promeni. mada cisto sumnjam. i ovih 6 je fenomenalan uspeh pogotovu sto celu karijeru igra protiv dvojice najboljih ikada federera i nadala.

jack

pre 10 godina

Stvarno ne znam kome se svidelo ovo finale? Kvalitet tenisa jadan.
Sten jeste fin i simpatičan momak ali je njegov tenis na nivou turnira ATP 250. Video je da Nadal ne može da se kreće lateralno ali mu uporno šalje loptice po sredini gde je jedino mogao da ih dohvati. Zbog te taktičke tuposti umalo da izgubi meč od ćopavog Nadala i da se propisno obruka.
Sten "The man" će ubrzo izgubiti treće mesto a svet će zaboraviti ovo finale koje nije baš za pamćenje.
Nadam se da će mnogi više ceniti rivalitet Novaka Djokovića i Rafaela Nadala nakon ovoga i kvalitet koji ono donosi.

poklopac

pre 10 godina

Jedan Petar 2 petrovic rece: Stanislas je bre Srbenda, ime je dobio po dedi Staniši, samo teško u Švici izgovarali, pa mu promenili u Stanislas!
A da pitam: Da li to znaci da ce se Federova cerka zvati Stana ili Stanimirka?

MIKSI25

pre 10 godina

Wawrinka to ti je sto ti je, uzivaj dok mozes...nikad vise neces da pobedis ni Djokovica ni Nadala, a kamoli neki gren slem ili masters da uzmes...zivi bili pa videli

Jova

pre 10 godina

Dugo vremena neki GS ne odgledah manje. Zato sam zahvalna B92 redakciji, Gajetanu,Predi,znanje-imanju posebno(i naravno Saši)za pregled dešavanja.

Bez obzira na gubitak bodova na ovom u najmanju ruku čudnom AO moram reći da mi je drago da je Novak ovu priču završio i izašao stanicu ili dvije ranije.Možda se nećete složiti sa mnom ali mislim da je Novak imao sreće da je izgubio od Vavrinke ( nisam gledala–možda mi je zbog toga lakše ), to mi se čini bolje nego da je zakoračio dublje u žreb i riskirao kakvu težu povredu. Ovo je bilo pisano na kožu »snagatorima« s dobrim servisima i jakim udarcima.Igračima koji ne moraju misliti na nastavak sezone te mogu igrati neopterećeno.Zato mogu reći da mi je drago da je i Vavrinka ispunio svoje snove, mada bih ih radije priuštila Del Potru.

I još nešto. Nadal vjerovatno neviđeno puno trenira ( lično mislim da je stric Toni fanatik a Nadal više nego podoban za sprovođenje planova ) ali nikad dosad nije imao ne žuljeve nego skoro otvorene rane na rukama. Povreda leđa je logična posledica njegovog načina igre u ovakvim uslovima. Dozvoljavam mogućnost da je povreda samo fantomska ( čuj mene, JA dozvoljavam ) - kad je vidio da proektili lete pored njega a sam nije mogao uraditi apsolutno nište. Ako je stvarno plakao na odlasku s terena, mogu ga razumjeti.

Čestitke Vavrinki, koji je znao iskoristiti šansu koja mu se ukazala ( mislim da mu je jedina ), uz želju da se ispuni ona Sašina o Pavletu Vujsiću, rakiji i flaši i pozdrav svima

Dorćolac

pre 10 godina

2009 Nadal gubi od Soderlinga na RG, posle meca izjavljuje da nema nikakvu povredu, 10 dana posle RG objavljuje kako se povredio na treningu i kasnije propusta Vimbldon, svi ga onda pravdaju kako je zbog povrede izgubio na RG.
2012 ispada od Rosola na Vimbldonu, posle Vimbldona objavljuje kako je povredjen ( jos kaze kako je i na RG imao povredu !?), i pauzira 7 meseci.
Sada ga Vavrinka rastura u finalu, a on odmah pocinje da kuka kako je povredjen.
Taj covek ne zna da prizna da je izgubio jer je protivnik bolji.
Ti njegovi osmesi i korektne izjave posle meca nemaju smisla, da nije hteo da se prica o njegovoj povredi, ne bi ni zivkao doktora svakih 5 minuta.
(aha, 26. januar 2014 18:34)

Nisam jedini koji smatra da je Rafu SKORO nemogućno zdravog pobediti.
Pratimo li njegovu karijeru, ispada da je tako.

Uostalom, svi gube ili ne igraju kada su povređeni. Šta je tu toliko čudno, baš bih voleo da znam?

Rafa bi puno toga dao da je danas pokupio par unikatnih odličja: GS #14, jedini sa 4 dupla GS, izjednačanje sa Samprasom.
Nije se dalo. Šta je bilo bitnije - povreda ili odličan Wawrinka - sada je nebitno.

JER, JEDNO JE JASNO: RAFA NIJE LUD DA ISFOLIRA POVREDU NA SVOJU ŠTETU.

A da se bilo kome pravda - čemu?

zzdajmt

pre 10 godina

@ (Milko, 26. januar 2014 17:56)
Da se sloze sve kockice tu si u pravu, ali tvrdnja da je Djokovic los i nespreman je smesna. Izgubio je taj mec u kojem je odlucivao jedan potez momenat , sta god. Novakov sam navijac , ali zao mi je sto se povredio Nadal. Ko se ikad bavio sportom i sedeo pored terena zbog povrede zna sta to znaci. To ne umanjuje Stanislasov trijumf. I da se on povredio Nadal bi uzeo trofej isto tako. To je sport a ovo su moderni gladijatori. Videli smo suze kod Nadala kao nekad kod Federera. Na tvrdoj podlozi Sten ce biti stalno pretnja Novaku. Nagledacemo se u buducnosti jos epskih meceva.

JV

pre 10 godina

@Janez
Razlika će sutra biti 3.710, ali to nije nedostižno...
Rafa je kaskao za Novakom 7.520 posle AO prošle god., pa je završio sezonu kao br.1. Sve moguće je osvojio do Vimbldona i posle V, zaključno sa USO.
Do juna brani 7.000 poena, Novak 2.860.
Biće zanimljivo i sve je moguće.

lalo1

pre 10 godina

@(Branko, 26. januar 2014 16:01)
E jesi se nalupetao u komentaru, svaka je tebi teniseru "ko u Njegosa" ali kad bi se malo salili! Nemas ti pojma ni sta je WTA ni ko je Federer a cuo si izgleda da je Novak Srbin (a nije, samo nastupa za Srbiju) pa si dao sebi odusak kao sto kanalizacija ima odusak!

lala najstariji

pre 10 godina

Sad je stvarno dosta.Covek pobedi prvog i drugog sa liste a ovaj prvi, napravi takvu srceparajucu komediju da pobednik ne sme ni da se raduje.Nadal,postupcima cini sve da omete,strica Tonija sad vec i kamera hvata kako stalno dobacuje, sudije svasta tolerisu...Citava uhodana masinerija.Nadal bi igrao i protiv invalida samo da pobedi. I onda kaze par lepih fraza i on ispade najzlatniji...mucenik...dosta vise svih tih licemera

Red

pre 10 godina

Čekaj, on je povredio ledja,a posle pola sata kao da nije??? To hoćete da mi kažete? Daj te mi ime leka koji to može da uradi.
Da se otkloni bol pri mirovanju, može ali ne postoji legalna varijanta leka koja to isto može učiniti pri pokretu.
To je prosto bila taktika, koja nije upalila.
Amin.

ops

pre 10 godina

@aha 2009 je Nadal dobar deo sezone propustio zbog razvoda roditelja! Ko je citao njegovu knjigu zna. Mnogo ste bre ostrasceni. Nadal je doktor tenisa.

Negativni

pre 10 godina

Moram priznati da sam se i ja podsmevao Simonu. Mislio sam da je to priča za novinare, medjutim ipak je on vrhunski teniser i vidi mnogo bolje od nas.
Ostatak analize mi se ne dopada jer je očigledno da je Nadal povredjen ušao u meč inače bi Vavrinka sa onako lošim servisom izgubio taj prvi set bez problema. Da je tako servirao protiv Novaka danas ne bi bio u finalu. To je jasno i Vavrinki, samo nije jasno nama kao što nam nikada ništa i nije jasno. Samo pričamo a ne znamo ništa.
Ako neko stvarno misli da se u ovom meču vodila borba onda bolje da ne gleda tenis. Što neko reče, ako Nadal glumi, zašto nije glumio onih sedam finala protiv Novaka. Ali, bez obzira na to, sve čestitke Vavrinki, zaslužio je.

Gajetano

pre 10 godina

@Branko (Teniser) iz Amerike

Branko, ako si ti teniser kao sto se predstavljas, onda sam ja... Wawrinka licno.

I nemoj vise da se blamiras sa tim WTA. Za tvoju informaciju, akronim WTA znaci "Women's Tennis Association". LOL!

only fools and horses

pre 10 godina

“Dovoljno sam govorio o tome. Izvinite na ovakvom odgovoru, ali stvarno sam rekao dovoljno. Nije pravi trenutak da se govori o mojim leđima – ovo je Stenov dan, ne moj. On je sjajan momak, moj dobar prijatelj i zaista sam srećan zbog njega, zaslužio je trofej“.
svaka cast a vi ga mrzite koliko hocete
(rafa!!!, 26. januar 2014 15:03)

Pa dovoljno je govorio, sve detalje, do najmanjih pojedinosti. Nije imao više šta da kaže pa je onda ispao"veliki sportsmen".
Inače mislim da između njegovih reči i dela postoji veliko neslaganje.

MrPjotr

pre 10 godina

Steta sto je dobio na ovakav nacin, ali svakako je zasluzio. Cestitke za Stanislasa, a Rafi zelimo brz oporavak, pa da gledamo okrsaje neke velike sestorke ili kakovec. Svakako se nece pitati samo Novak i Rafa.

pepe le tvor

pre 10 godina

đokoviću ubij se !!!! etooo morao sam to da napisem. umjesto 7 slem ti čistis snijeg sa kola. mogao si bavrinku da dobijes. greska sto vajda ne dodje na ao a poslije beker da te preuzme za dubai i masterse pa da se lagano uz njegovu pomoc spremas za rg. greska greska strucnog staba. ako rg ne osvojis nemoj mi se na ulicu javljat casti mi . nervozan sam brate kad gubis. oprosti mi al tako je. moga si uzet sve. mogao si imati vec sada 10 gs ali nesto ne stima. nisi vec par godina dobar na mentalnom planu. kakav prilaz mrezi i volej. ti trebas misli da popravis

Asparagus

pre 10 godina

Članak je odličan, svidja mi se sto nije suvoparno praćenje toka meča već i osvrt na psihičke momente koji neretko preokrenu ishod. Baš mi je žao što je Đoković izgubio,ali ako vec mora neko da ga dobije, onda mi je drago da to bude neko od momaka kao sto su Vavrinka, Delpo i Conga. To su korektni igrači koji umeju sportski da gube i da otvoreno daju priznanje boljem. Nisu sujetni i imaju srce, i zaslužuju uspeh u potpunosti. Cestitke Vavrinki, ovo je njegov momenat.

jajarokovic

pre 10 godina

prvo je bio nikol dz femija sada se pojavio branko (teniser iz amerike) lol. gde ih samo nalazite!? vavrinki svaka cast , a samo neko ko nikada nije na nekom sportu usinuo ledja moze da prica gluposti o nadalu.bar nije predao zbog vrucine ili upale grla kao sto je novak imao obicaj da radi.ili ono foliranje sa ramenom kad je gubio od del potra...... vratice se fafa jos jaci.

.

pre 10 godina

Vavrinka osvojio AO, a u tekstu se vise hvali Nadal nego Sten.
E pa, Federer je tokom cele 2013 imao povredu ledja ali nijednom ne videh da time pravdate njegove poraze, vec ste ga otpisivali i euforicno slavili njegovu najgoru sezonu.
Sada kada se vratio u vrh, to se ne potencira previse, nije vazno...
Vazno je da se prica o Nadalu, njegovim "povredama", prehovima itd. Covek koji je tako tesko povredjen NE MOZE uzeti set protivniku koji je trenutno najbolji na svetu.
Vavrinka je apsolutno zasluzio ovu titulu, vise od Nadala, vise od Federera, Mareja ili bilo kog drugog tenisera na svetu.
Prvi set je pokazao kako stvari stoje, u drugom je vec napravio brejk tako da te price o Rafi heroju ovog puta ne piju vodu.

tako je

pre 10 godina

@zvonabogorodicnecrkve Tako je bre, ti si igrao tenis godinama, ti reci Rafi da bol u kicmi nije nista. Reci i Federeru koji se zbog istog raspadao i gubio od Robreda. i im objasni da je to nista, ipak si ti gren slem sampion, visestruku, ti i Branko teniser iz Amerike, sta su Federer i Nadal u odnosu na vas.

rn

pre 10 godina

Nadal je folirant.
Pre polufinala sa RF je kukao kako tesko igra zbog zuljeva, Federer je naseo na to i videli smo kako je prosao.
Slicno se desilo i Dimitrovu u cetvrtfinalu.
Sada je mislio da sigurno pobedjuje

ljiljana

pre 10 godina

Prvo ja uvek navijam za Novaka, Volim dobar tenis, sportsko nadmetanje, neizvesnost u meču, npm. kao Ozi open finale 2012. pa nka bolji pobedi. Drugo kako to da se pričalo da će neko drugi da osvoji GS, mnogi su znali a samo neki javno govorili, otkud to baš sad. Treće furiozan povratak Nadala prošle godine, dolazak na prvo mesto i posle toga titula u Dohi turnir 250. dalje Marej ne igra drgi GS u sezoni zbog povrede i onda na trećemuzme pehar. Nemam nameru nikoga da kritikujem jednostavno analiziram. jako bi volela znati šta je iza.

aha

pre 10 godina

2009 Nadal gubi od Soderlinga na RG, posle meca izjavljuje da nema nikakvu povredu, 10 dana posle RG objavljuje kako se povredio na treningu i kasnije propusta Vimbldon, svi ga onda pravdaju kako je zbog povrede izgubio na RG.
2012 ispada od Rosola na Vimbldonu, posle Vimbldona objavljuje kako je povredjen ( jos kaze kako je i na RG imao povredu !?), i pauzira 7 meseci.
Sada ga Vavrinka rastura u finalu, a on odmah pocinje da kuka kako je povredjen.
Taj covek ne zna da prizna da je izgubio jer je protivnik bolji.
Ti njegovi osmesi i korektne izjave posle meca nemaju smisla, da nije hteo da se prica o njegovoj povredi, ne bi ni zivkao doktora svakih 5 minuta.

Janez

pre 10 godina

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

Šteta što je Nole izgubio toliko bodova

Md.

pre 10 godina

Vidim da je Simon sam uspeo po tom pitanju. Stan je uvek bio 3,4 igrac i tako ce i ostati. On nema fluidnost pokreta za izuzetne rezultate. Nole je oborio mnoge rekorde, a i mladji je 2 god. od Stana i 1 god. od Nadala. Noletovo telo ima 3 x vise razgibanosti i izdrzljivosti nego i jedan ATP igrac. Od polovine 2014 Nole preuzima 1. mesto koje ce zadrzati jos par godina.

Markiza

pre 10 godina

Moze pricati ko sta hoce, ali Novak je izgubio od najspremnijeg i to za malo. Da je pobedio Vavrinku on bi sad stajao ovde i drzao pehar.

Milko

pre 10 godina

Za veliki uspeh mora mnogo toga da se složi.
Vavrinki se složilo.
Mnogo truda u rada na sebi.
Retko loš i nespreman Djoković.
Povredjeni Nadal.
Rezultat, Gren slem šampion.
Čestitam.

DIZELAS

pre 10 godina

Molim one mnogobrojne koji su u svojim komentarima na meč Vavrinka - Đoković do daske popljuvali Noleta da identične komentare, ali sada o voljenom Nadalu, sistemom copy-paste ostave i ovdje.

P.S: Komentari o Rafi mogu biti i za nijansu negativniji, obzirom da je izgubio 3:1 (Nole izgubio 3:2).

Jasna Maric

pre 10 godina

Cestitam Vavrinki. I navijala sam za njega, narocito kad je Nadal nakon sto je poceo da gubi, pravio sve one silne grimase. I onaj komentator koji je potencirao na Nadalovoj povredi ledja, ne bi li umanjio Vavrinkinu pobedu...svaka cast Vavrinka, zasluzeno. A one Nadalove grimase bile su kad je postao svestan da mu izmice prvo mesti na Australian openu, a ne zbog ledja. Pa ljudi ne budite smesni i naivni.

Vlada82

pre 10 godina

Ja ne znam zasto ljudi toliko pljuju po Nadalu.I ja navijam za Djokovica,ali smatram Nadala velikim teniserom i sportsmenom, kao i dobrim covekom.Barem meni tako deluje.I definitivno je bio povredjen, i definitivno je veliki borac jer bi velika vecina na njegovom mestu predala mec.
Gubio je on od Djokovica 7 puta za redom pa se nije zalio na povrede,tako da su glupe te price kako cim gubi glumi povredu.
Majstore, ti si veliki sampion i zelim ti sve najbolje i naravno sto vise poraza od Novaka!
:-)

petar

pre 10 godina

Interesantne su mi ove vase teorije zavere, cini mi se da niste ni gledali mec. Zaboravljate da pisete o Rafi Nadalu, coveku koji se 2012 vratio u mec posle Noletovih 2 0 i naterao ga na borbu od 6 sati. Coveku protiv kojeg je Izner na garosu 2011 vodio 2-0, a Nadal ga pobedio. Coveku koji je protiv Novaka u petom setu vec grogiran napravio cudesan preokret. Sad u vasoj teoriji zavere koju svi redom ispisujete postoji mala rupa. Zasto se Nadala nije borio u cetvrtom setu, kad je vec uspeo da osvoji treci? Zasto nije servirao, zasto nije trcao? Smesni ste sa nepostovanjem coveka koji je do sada u zivotu uradio vise nego sto cete vi ikada. Cudite se zasto nije predao? Zato sto je finale, eto zato nije predao. Ne bi ni Novak niti bilo koji drugi sampion. Jer oni znaju velicinu tog momenta. Ali eksperti iz fotelje ne znaju, nemaju pojma...

Joo

pre 10 godina

Pa boze ljudi jeste li gledali mec, da li ste vidjeli Nadalove, od bola, izbezumljene face. Kao sto neko rece, znam sto je bol u kicmi, da Nadal je definitivno imao problema. Niko ne umanjuje Vavrinkinu pobjedu... Ali budite realni!!!

Aca

pre 10 godina

@rafa!!!

Bezveze je da se primas na te provaljene, licemerne fore: pogledaj intervjue takvih koji gube samo kada su povredjeni (ili "povredjeni"), kao sto su Serena I Nadal. Uvek prvo pricaju o svojoj povredi a onda zakljuce da, kao, necemo o tome. Mislio sam da ni sami ne veruju da ce nekome naterati suze na oci.

Jovan

pre 10 godina

Ja mislim da su najveci gubitnici ovi takozvani internet pljuvaci ovde. Pa sta i da Nadal ne voli da gubi? Pa sta cak i ako je izmislio povredu sto nije slucaj 100%. Pa sta i da je ljut posle poraza u finalu i da otera sve u 3 lepe. Covek je bre teniska institucija, zaradio stotine miliona dolara sa 27 godina sto vi i i ja necemo za 27 zivota, jedan od najvecih tenisera ikada. Postao je to sto jeste zahvaljujuci svom radu i ko zna koliko tona prolivenog znoja. Vama ostaje da se raspravljate ovde sami sa sobom da li je folirant ili nije, da li je trebao da izjavi ovo ili ono. Bilo bi vam pametnije sto puta da poradite na sebi malo. Kladim se da bi 90% vas u njegovoj kozi plakalo kao malo dete, a vecina ne bi ni ruku pruzila protivniku posle meca ! Ali bitno je da se ovde prosipaju biseri iz foteljica. Cestitke Wawrinki ne na igri, igra on ovako vec odavno, nego na razbijenoj mentalnoj barijeri. Bice zanimljivo u nastavku sezone.

ljiljana

pre 10 godina

Meni je ovo finale ličilo na ono iz 2013 sa vimblodona, nema sportskog nadmetanja, sve se odradi prije meća, a od nas gledalaca prave budale i mi se kao nešto nerviramo, nadamo, i od kad se za povreda leđa ide na masažu van terena.

Marko

pre 10 godina

Cestitam Stanislasu, postovanje do neba za Rafaela a Novaku se uskoro ukazuje nova prilika da svima pokaze ko je ko i sta je sta. Idemo Nole!

Ko nije gledao mec, a procitao ovaj tekst moze da racuna da nista nije propustio. SVAKA CAST.

mik

pre 10 godina

Vala stvarno dosta o Nadalu i njegovim ledjima a i o svim ostalim teniserima hipohondrima za ciju svaku povredu moramo da znamo i imamo razumevanja. Mozda je i Vavrinku bolelo nesto ali covek nije od onih koji kukaju.

Marko Vlahović

pre 10 godina

Kada Wawrinka bude završio karijeru, moći će da se osvrne i kaže: "e ja sam ga brate igrao".
Način na koji igra ovu igru mi je pomutio osećaje još prošle godine kada ga je Đoković pobedio u onom meču. Navijao sam i pre neki dan za našeg najvećeg sportistu ali moram da priznam da mi nije bilo mnogo žao kada je Wawrinka pobedio Đokovića. Stan tenis igra hrabro i svim srcem a upravo sam tako i ja navijao za njega danas u finalu.
Danas je osvojio AO. Statistika mu nije kao u velike četvorke i on neće biti najbolji ali nema ni za čim da žali.
Igra ovu igru kao car

konobar

pre 10 godina

@Kursula Konobar kazes? Od poslednja 4 gren slema Nadal je osvojio 2. Neko nijedan. Cujem lepa je kolekcija tanjira u jednom nasem restoranu.

povređena sujeta, bgd

pre 10 godina

@ljiJAna

Dobro ljiljana, razumem da više voliš Nadala od Novaka, ali da "od šume ne vidiš drveće", tj da je Vavrinka danas razbio Nadala, da je Španac glumio povredu jer je bio nemoćan i zar misliš da su one njegove suze bile gluma?! Ako je to odglumio, a bila "nameštaljka", onda je za Oskara,kakav Džek Nikolson, amater!

boban,nis

pre 10 godina

Svaka cast momku,zasluzio je,posle toliko izgubljenih meceva protiv Novaka i Nadala doso je i njegov dan.Ja ne pamtim da je ovaj momak ikada nesto ruzno reko o nekom svom protivniku,cak je u jednom momentu izjavio da ma koliko dobro igrao da mu se cini da Novaka i Rafu nikada ne moze da pobedi.
P.S Novak iako je ispao u cetvrtfinalu je pokazao celom svetu i ovim nasim gmizavcima koji jedva cekaju njegov poraz,koliko je veliki i kao igrac i kao covek.Pa jedan Federer kad nesto izjavi uvek kaze,ako mozememo ja,Novak i Rafa......Novak,ne do bog da vise nikada nista ne osvoji on je usao u krug najboljih svetskih sportista ikada.Blago Srbiji sto ga ima.

kikirez, Novi Beograd

pre 10 godina

@poznavalac

Dobro, dobro..Saša stvarno uglavnom piše odlične komentare, retko greši u procenama, ima dobre analize, poznaje odlično tenis....ali ti "poznavalac" ne moraš baš uvek da napišeš bar 2-3 komentara gde ga dižeš u nebo! A onda uživaš u plusevima, koji su ti duševna hrana, a minusi patnja i tuga!

bla bla

pre 10 godina

@ Jovan
Odeljak "komentari" i sluzi da bi prosecan gradjanin napisao svoje misljenje o nekoj temi (politika, zabava, sport...). Ako ne smem da napisem svoje misljenje o Nadalu zato sto nikad necu biti teniser ili o Obami zato sto necu nikad biti predsednik Amerike, onda treba ukinuti ovaj odeljak. A sto se tice zarade, ne bi Nadal zaradio ni dolara da "obicni" gradjani ne prate tenis i ne kupuju njihovu robu. Pozdrav

TUPKO

pre 10 godina

"And the award for the best performance goes to..."
Sto jest jest Nadal ga je vrhunski oglumio,cak se i Stan the man upecao i poceo da gubi a Nal Pacino pocinje odjednom da dobija.
Hajde sad "pluvaci"="poznavaoci tenisa" krenite ponovo sa pljuvanjem (naravno ako to,u sta sumnjam, redakcija dovoli).
Pre nekoliko dana sam 2 puta napisao da ce u finalu Wawr dobiti Nadala.i da ce biti dobar tenis (dobro sta je tu je bar je gluma bila prvoklasna)
Jesam glup ali nisam naivan!

bla bla

pre 10 godina

Rafa-
Ti si samo veliki folirant sa ovom izjavom I nikakav covek - ostavimo tenis na stranu. Stan nema sansu, a ti mislis da verujemo u tvoju izjavu. Bre alo, ima puno, puno inteligentnih ljudi koji igraju tenis. Nisi ti jedini!
Branko (teniser) iz Amerike
(Branko, 26. januar 2014 06:05)
:)

Jovan

pre 10 godina

Upravo sam u ovom mecu video koliki je Nole majstor ovog sporta. On kad je povredjen preda mec i ne muci sebe i protivnika. U ovom finalu smo gledali sve sem tenisa. Komentar ovog meca mogao bi da izgleda i ovako. U prvom setu Sten je svojim ubitacnim bekhendom i razornim forhendom saterao Nadala u misiju rupu. Kada je video da u realnoj igri nema sanse, veliki sportista prelazi na plan b i pocinje sa grimasama o bolu u ledjima. Nakon toga sat vremena gledamo toboze tenis a u stvari laki sparing. Posto je naravno izludeo Stena svojim ne tenisom odjednom pocinje ponovo da igra. Medjutim, na svu srecu, tu mu je bio i kraj. Dakle da zakljucim, ako si povredjen, predaj mec, i nemoj da smaras sa navodnim sportskim duhom.

Branko

pre 10 godina

Ovaj WTA je uspeo da postavi Svajcarca kao "zamenika" za Federera i to je to. Federer ce mozda da zavrsi ovu sezonu i to je to??? Onda stupa Nolova vladavina jer Warwinka i Nadal su dobri igraci, ali oni nisu Nolov nivo. Zaboravite druge prazne price koje kruze okolo u vezi trenera, porodice itd. Nole je trenutno fizicki ali "bez koriscenja pomocnih sredstava" fizicki najspreminiji i igrom najbolji teniser. Nemojte da napadate Noleta jer on mora trenutno da radi kako WTA kaze. Mi svi treba da se ponosimo na Nola i ostale predoble teniske sportiste i njihiove uspehe. Prvo zato sto me nemamo bolje. Drugo, oni su stvarno nas ponos. Trece, Srbi su bre!!!
Branko (Teniser) iz Amerike

Vaše ime

pre 10 godina

''Direktni poeni: Vavrinka 53, Nadal 19 ''
Znam da mnogi sada imaju osećaj da će se nešto bitno promeniti u tenisu
ili već jeste.
Ali ipak, posle toliko Slemova koje su redovno uzimali Federer, Nadal, Novak i Marej, i 2009 Delpo, sasvim je očekivano da neko iz top10 sem njih četvorice napravi senzaciju i iznenadi.
Sada je bio najbolji trenutak. Federer u godinama, Marej je imao operaciju i pauzu, nije ušao u punu formu. Novak je promenio trenera i pao je na 2 mesto te mu je poljuljano samopouzdanje. I Nadal koji još od završenog USO trpi posledice neverovatnog kambeka. Jeste početak sezone ali on ne igra ni približno kao većim delom 2013.
Ali ipak sam siguran da će preostala 3 GS opet osvojiti ili Nadal ili Novak ili Marej, čak možda i Federer ako eventualno izbegne Nadala.
A Stan se bližio lagano velikom uspehu, učio je na greškama.
Epski meč na AO 2013, pa 1/2 finale na USO, pa sad Finale i pehar!
Tako je i Marej slično napredovao i najzad 2012 uzeo svoj 1 GS.
Psiha je čudo. I Delpo i Berdih i Ferer i Tsonga imaju potencijal za GS trofej, ali nisu psihički divovi kao Nadal i Novak, tu i tamo Marej, i naravno Federer.
Zato mislim kad se razigraju na Mastersima, na preostala 3 GS turnira ne verujem da će biti iznenađenja, ali ajde... vreme će pokazati.

dado

pre 10 godina

Ode covek na trecu poziciju, svaka cast!

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

rafa!!!

pre 10 godina

“Dovoljno sam govorio o tome. Izvinite na ovakvom odgovoru, ali stvarno sam rekao dovoljno. Nije pravi trenutak da se govori o mojim leđima – ovo je Stenov dan, ne moj. On je sjajan momak, moj dobar prijatelj i zaista sam srećan zbog njega, zaslužio je trofej“.
svaka cast a vi ga mrzite koliko hocete

Red

pre 10 godina

Zašto se uporno govori o tome kako je Rafa veliki sportista, prijatelj, drug ,saborac itd..itd..
Po meni je on ništa drugo do čoveka koji , kada gubi ne preza ni od čega,, foliranja, gađanja protivnika u lice lopticom, guranje Rosola na W i još mnogo toga.
Uopšte nemam lepo mišljenje o njemu.
Hajde sada , minusi ali iskreno, baš me.......

Gajetano

pre 10 godina

Dragi Sasa Ozmo,

Vau!!! Ovo vam je jedan od najboljih tekstova koje ste ikada napisali. Citajuci kao da sam ponovo bio u mecu i vizuelno i emotivno. Svaka cast! Nije fer prema nama komentatorima, jer sta vise mozemo da komentarisemo kad ste sve vec napisali:)

Veliki pozdrav,

Zlatko Talić

pre 10 godina

Igra decko kao da ga je napravio neki nas gastos u Svajcarskoj!
(FCB Vizemeister dahoam, 26. januar 2014 15:06)

Pa i nisi puno pogrešio, a vidi se i po imenu i prezimenu, Stanislavs Vavrinka je češkog porekla!

NN

pre 10 godina

Kako me nervira Nadal, kao ovamo prica ovo je Vavrinkin dan i da je zasluzeno pobedio, a na drugoj strani kaze kako se povredio vec na zagrevanju i u stvari time sto je to rekao govori da Sten njega ne bi inace pobedio. Budi covek, zadrzi probleme za sebe, reci bio je bolji i gotovo. Nije njemu niko kriv za te povrede osim njega samog i njegovog stila igre. Isto je za svakog takmicara. Isto koliko je bitno tehnicko i takticko umece, bitne su i fizicke predispozicije i ono sto ces ti sa njima da uradis.
Nadal jeste vrhunski teniser i pametan covek, ali njegovi uspesu u karijeri su posledica cistog fizikalisanja i upornosti, a u manjem procentu umeca i talenta. Na cemu je zasnovana njegova taktika? Na stizanju svake lopte i na ekstremno jakom forhendu punom spina. Mozda zvucim povrsno, ali to je to. Naravno ima tu jos dosta toga, ali to su dve kljucne stvari, kao i cinjenica da je sve unapred bilo osmisljeno od strane Tonija. Njegova zamisao je bila da dovede do savrsenstva ono sto niko do tada nije mogao ni imao. Veoma jaka LEVA ruka, veliki spin i ogromna upornost u stizanju svake lopte. Eto toliko od mene, moze tu jos svasta da se napise, ali mrzi me da kucam.

zex

pre 10 godina

i da je bio fit.Nadal bi izgubio jer i Wavrinka je mogao bolje.prvi set je ubacio samo 30% prvog servisa.protiv Novaka je bio kvalitetniji.ovde je sve jasno.nije do povrede vec do agrrsivne igre Wavrinke.ravni i jaki udarci probijaju Nadala glupo je reci da bi stigao sve da je zdrav.Mozda je Novaku nesto falilo kada je izgubio ali on je cestitao onako kako dolikuje takvom asu.ako je povrrdjen trebalo je da preda a ne da igra.Nole je danas dobio 800boda sto je vrlo vazno.

bravo

pre 10 godina

Toliko o pobedama,tradicijama,dominacijama...Pravi pobednici su borci.Oni su uvek pobednici.I u porazu.
I ne cudi me ako uskoro i Ferer osvoji GS titulu, ili neko sa takvim pristupom prema sportu.
Bravo Vavrinka,fajteru !

Ivan Nk

pre 10 godina

Osvojeni poeni:
Wawrinka-Djokovic 153:161
Wawrinka-Nadal 116: 88

Mislim da je svaki komentar suvisan!!!
Naravno, sve cestitke Stenu na tituli.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Obožavam ovakav stil igre i Stenov jednoručni bekhend. Tako da mi je ístinski drago što je došao do velikog pehara. Kao što ovde napisah još pre meča sa Novakom, SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAČA. Zato sam bio jedan od malobrojnih koji je tipovao na ovakav krajnji ishod.

IVANA

pre 10 godina

Jadan djokovic sada ina umesto jedne, dve jake konkurencije s kojima ce tesko da se protivi. Nadala i Wawrinku! Tesko da ce ijad vise bitu broj jedan!

Moma, drug Žila Simona

pre 10 godina

Da, svi su se podsmevali Žilu Simonu zbog njegove nedavne izjave! A evo već prvi GS u 2014. potvrdio je njegova predviđanja! Ipak Žil, jedan iz "top 5" mojih teniskih ljubimaca, veliki majstor tenisa, osvojio 10 turnira,bio u "top 10" ( sada je 19.) mnogo bolje poznaje tenis od svih nas koji ovde škrabamo komentare!

Ivan Nk

pre 10 godina

Osvojeni poeni:
Wawrinka-Djokovic 153:161
Wawrinka-Nadal 116: 88

Mislim da je svaki komentar suvisan!!!
Naravno, sve cestitke Stenu na tituli.

Moma, drug Žila Simona

pre 10 godina

Da, svi su se podsmevali Žilu Simonu zbog njegove nedavne izjave! A evo već prvi GS u 2014. potvrdio je njegova predviđanja! Ipak Žil, jedan iz "top 5" mojih teniskih ljubimaca, veliki majstor tenisa, osvojio 10 turnira,bio u "top 10" ( sada je 19.) mnogo bolje poznaje tenis od svih nas koji ovde škrabamo komentare!

rafa!!!

pre 10 godina

“Dovoljno sam govorio o tome. Izvinite na ovakvom odgovoru, ali stvarno sam rekao dovoljno. Nije pravi trenutak da se govori o mojim leđima – ovo je Stenov dan, ne moj. On je sjajan momak, moj dobar prijatelj i zaista sam srećan zbog njega, zaslužio je trofej“.
svaka cast a vi ga mrzite koliko hocete

Red

pre 10 godina

Zašto se uporno govori o tome kako je Rafa veliki sportista, prijatelj, drug ,saborac itd..itd..
Po meni je on ništa drugo do čoveka koji , kada gubi ne preza ni od čega,, foliranja, gađanja protivnika u lice lopticom, guranje Rosola na W i još mnogo toga.
Uopšte nemam lepo mišljenje o njemu.
Hajde sada , minusi ali iskreno, baš me.......

Marko Vlahović

pre 10 godina

Kada Wawrinka bude završio karijeru, moći će da se osvrne i kaže: "e ja sam ga brate igrao".
Način na koji igra ovu igru mi je pomutio osećaje još prošle godine kada ga je Đoković pobedio u onom meču. Navijao sam i pre neki dan za našeg najvećeg sportistu ali moram da priznam da mi nije bilo mnogo žao kada je Wawrinka pobedio Đokovića. Stan tenis igra hrabro i svim srcem a upravo sam tako i ja navijao za njega danas u finalu.
Danas je osvojio AO. Statistika mu nije kao u velike četvorke i on neće biti najbolji ali nema ni za čim da žali.
Igra ovu igru kao car

bravo

pre 10 godina

Toliko o pobedama,tradicijama,dominacijama...Pravi pobednici su borci.Oni su uvek pobednici.I u porazu.
I ne cudi me ako uskoro i Ferer osvoji GS titulu, ili neko sa takvim pristupom prema sportu.
Bravo Vavrinka,fajteru !

dado

pre 10 godina

Ode covek na trecu poziciju, svaka cast!

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

boban,nis

pre 10 godina

Svaka cast momku,zasluzio je,posle toliko izgubljenih meceva protiv Novaka i Nadala doso je i njegov dan.Ja ne pamtim da je ovaj momak ikada nesto ruzno reko o nekom svom protivniku,cak je u jednom momentu izjavio da ma koliko dobro igrao da mu se cini da Novaka i Rafu nikada ne moze da pobedi.
P.S Novak iako je ispao u cetvrtfinalu je pokazao celom svetu i ovim nasim gmizavcima koji jedva cekaju njegov poraz,koliko je veliki i kao igrac i kao covek.Pa jedan Federer kad nesto izjavi uvek kaze,ako mozememo ja,Novak i Rafa......Novak,ne do bog da vise nikada nista ne osvoji on je usao u krug najboljih svetskih sportista ikada.Blago Srbiji sto ga ima.

Jovan

pre 10 godina

Upravo sam u ovom mecu video koliki je Nole majstor ovog sporta. On kad je povredjen preda mec i ne muci sebe i protivnika. U ovom finalu smo gledali sve sem tenisa. Komentar ovog meca mogao bi da izgleda i ovako. U prvom setu Sten je svojim ubitacnim bekhendom i razornim forhendom saterao Nadala u misiju rupu. Kada je video da u realnoj igri nema sanse, veliki sportista prelazi na plan b i pocinje sa grimasama o bolu u ledjima. Nakon toga sat vremena gledamo toboze tenis a u stvari laki sparing. Posto je naravno izludeo Stena svojim ne tenisom odjednom pocinje ponovo da igra. Medjutim, na svu srecu, tu mu je bio i kraj. Dakle da zakljucim, ako si povredjen, predaj mec, i nemoj da smaras sa navodnim sportskim duhom.

NN

pre 10 godina

Kako me nervira Nadal, kao ovamo prica ovo je Vavrinkin dan i da je zasluzeno pobedio, a na drugoj strani kaze kako se povredio vec na zagrevanju i u stvari time sto je to rekao govori da Sten njega ne bi inace pobedio. Budi covek, zadrzi probleme za sebe, reci bio je bolji i gotovo. Nije njemu niko kriv za te povrede osim njega samog i njegovog stila igre. Isto je za svakog takmicara. Isto koliko je bitno tehnicko i takticko umece, bitne su i fizicke predispozicije i ono sto ces ti sa njima da uradis.
Nadal jeste vrhunski teniser i pametan covek, ali njegovi uspesu u karijeri su posledica cistog fizikalisanja i upornosti, a u manjem procentu umeca i talenta. Na cemu je zasnovana njegova taktika? Na stizanju svake lopte i na ekstremno jakom forhendu punom spina. Mozda zvucim povrsno, ali to je to. Naravno ima tu jos dosta toga, ali to su dve kljucne stvari, kao i cinjenica da je sve unapred bilo osmisljeno od strane Tonija. Njegova zamisao je bila da dovede do savrsenstva ono sto niko do tada nije mogao ni imao. Veoma jaka LEVA ruka, veliki spin i ogromna upornost u stizanju svake lopte. Eto toliko od mene, moze tu jos svasta da se napise, ali mrzi me da kucam.

Gajetano

pre 10 godina

Dragi Sasa Ozmo,

Vau!!! Ovo vam je jedan od najboljih tekstova koje ste ikada napisali. Citajuci kao da sam ponovo bio u mecu i vizuelno i emotivno. Svaka cast! Nije fer prema nama komentatorima, jer sta vise mozemo da komentarisemo kad ste sve vec napisali:)

Veliki pozdrav,

Vaše ime

pre 10 godina

''Direktni poeni: Vavrinka 53, Nadal 19 ''
Znam da mnogi sada imaju osećaj da će se nešto bitno promeniti u tenisu
ili već jeste.
Ali ipak, posle toliko Slemova koje su redovno uzimali Federer, Nadal, Novak i Marej, i 2009 Delpo, sasvim je očekivano da neko iz top10 sem njih četvorice napravi senzaciju i iznenadi.
Sada je bio najbolji trenutak. Federer u godinama, Marej je imao operaciju i pauzu, nije ušao u punu formu. Novak je promenio trenera i pao je na 2 mesto te mu je poljuljano samopouzdanje. I Nadal koji još od završenog USO trpi posledice neverovatnog kambeka. Jeste početak sezone ali on ne igra ni približno kao većim delom 2013.
Ali ipak sam siguran da će preostala 3 GS opet osvojiti ili Nadal ili Novak ili Marej, čak možda i Federer ako eventualno izbegne Nadala.
A Stan se bližio lagano velikom uspehu, učio je na greškama.
Epski meč na AO 2013, pa 1/2 finale na USO, pa sad Finale i pehar!
Tako je i Marej slično napredovao i najzad 2012 uzeo svoj 1 GS.
Psiha je čudo. I Delpo i Berdih i Ferer i Tsonga imaju potencijal za GS trofej, ali nisu psihički divovi kao Nadal i Novak, tu i tamo Marej, i naravno Federer.
Zato mislim kad se razigraju na Mastersima, na preostala 3 GS turnira ne verujem da će biti iznenađenja, ali ajde... vreme će pokazati.

bla bla

pre 10 godina

@ Jovan
Odeljak "komentari" i sluzi da bi prosecan gradjanin napisao svoje misljenje o nekoj temi (politika, zabava, sport...). Ako ne smem da napisem svoje misljenje o Nadalu zato sto nikad necu biti teniser ili o Obami zato sto necu nikad biti predsednik Amerike, onda treba ukinuti ovaj odeljak. A sto se tice zarade, ne bi Nadal zaradio ni dolara da "obicni" gradjani ne prate tenis i ne kupuju njihovu robu. Pozdrav

Markiza

pre 10 godina

Moze pricati ko sta hoce, ali Novak je izgubio od najspremnijeg i to za malo. Da je pobedio Vavrinku on bi sad stajao ovde i drzao pehar.

Jasna Maric

pre 10 godina

Cestitam Vavrinki. I navijala sam za njega, narocito kad je Nadal nakon sto je poceo da gubi, pravio sve one silne grimase. I onaj komentator koji je potencirao na Nadalovoj povredi ledja, ne bi li umanjio Vavrinkinu pobedu...svaka cast Vavrinka, zasluzeno. A one Nadalove grimase bile su kad je postao svestan da mu izmice prvo mesti na Australian openu, a ne zbog ledja. Pa ljudi ne budite smesni i naivni.

Asparagus

pre 10 godina

Članak je odličan, svidja mi se sto nije suvoparno praćenje toka meča već i osvrt na psihičke momente koji neretko preokrenu ishod. Baš mi je žao što je Đoković izgubio,ali ako vec mora neko da ga dobije, onda mi je drago da to bude neko od momaka kao sto su Vavrinka, Delpo i Conga. To su korektni igrači koji umeju sportski da gube i da otvoreno daju priznanje boljem. Nisu sujetni i imaju srce, i zaslužuju uspeh u potpunosti. Cestitke Vavrinki, ovo je njegov momenat.

Jovan

pre 10 godina

Ja mislim da su najveci gubitnici ovi takozvani internet pljuvaci ovde. Pa sta i da Nadal ne voli da gubi? Pa sta cak i ako je izmislio povredu sto nije slucaj 100%. Pa sta i da je ljut posle poraza u finalu i da otera sve u 3 lepe. Covek je bre teniska institucija, zaradio stotine miliona dolara sa 27 godina sto vi i i ja necemo za 27 zivota, jedan od najvecih tenisera ikada. Postao je to sto jeste zahvaljujuci svom radu i ko zna koliko tona prolivenog znoja. Vama ostaje da se raspravljate ovde sami sa sobom da li je folirant ili nije, da li je trebao da izjavi ovo ili ono. Bilo bi vam pametnije sto puta da poradite na sebi malo. Kladim se da bi 90% vas u njegovoj kozi plakalo kao malo dete, a vecina ne bi ni ruku pruzila protivniku posle meca ! Ali bitno je da se ovde prosipaju biseri iz foteljica. Cestitke Wawrinki ne na igri, igra on ovako vec odavno, nego na razbijenoj mentalnoj barijeri. Bice zanimljivo u nastavku sezone.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Obožavam ovakav stil igre i Stenov jednoručni bekhend. Tako da mi je ístinski drago što je došao do velikog pehara. Kao što ovde napisah još pre meča sa Novakom, SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAČA. Zato sam bio jedan od malobrojnih koji je tipovao na ovakav krajnji ishod.

zex

pre 10 godina

i da je bio fit.Nadal bi izgubio jer i Wavrinka je mogao bolje.prvi set je ubacio samo 30% prvog servisa.protiv Novaka je bio kvalitetniji.ovde je sve jasno.nije do povrede vec do agrrsivne igre Wavrinke.ravni i jaki udarci probijaju Nadala glupo je reci da bi stigao sve da je zdrav.Mozda je Novaku nesto falilo kada je izgubio ali on je cestitao onako kako dolikuje takvom asu.ako je povrrdjen trebalo je da preda a ne da igra.Nole je danas dobio 800boda sto je vrlo vazno.

.

pre 10 godina

Vavrinka osvojio AO, a u tekstu se vise hvali Nadal nego Sten.
E pa, Federer je tokom cele 2013 imao povredu ledja ali nijednom ne videh da time pravdate njegove poraze, vec ste ga otpisivali i euforicno slavili njegovu najgoru sezonu.
Sada kada se vratio u vrh, to se ne potencira previse, nije vazno...
Vazno je da se prica o Nadalu, njegovim "povredama", prehovima itd. Covek koji je tako tesko povredjen NE MOZE uzeti set protivniku koji je trenutno najbolji na svetu.
Vavrinka je apsolutno zasluzio ovu titulu, vise od Nadala, vise od Federera, Mareja ili bilo kog drugog tenisera na svetu.
Prvi set je pokazao kako stvari stoje, u drugom je vec napravio brejk tako da te price o Rafi heroju ovog puta ne piju vodu.

Vlada82

pre 10 godina

Ja ne znam zasto ljudi toliko pljuju po Nadalu.I ja navijam za Djokovica,ali smatram Nadala velikim teniserom i sportsmenom, kao i dobrim covekom.Barem meni tako deluje.I definitivno je bio povredjen, i definitivno je veliki borac jer bi velika vecina na njegovom mestu predala mec.
Gubio je on od Djokovica 7 puta za redom pa se nije zalio na povrede,tako da su glupe te price kako cim gubi glumi povredu.
Majstore, ti si veliki sampion i zelim ti sve najbolje i naravno sto vise poraza od Novaka!
:-)

Milko

pre 10 godina

Za veliki uspeh mora mnogo toga da se složi.
Vavrinki se složilo.
Mnogo truda u rada na sebi.
Retko loš i nespreman Djoković.
Povredjeni Nadal.
Rezultat, Gren slem šampion.
Čestitam.

Marko

pre 10 godina

Cestitam Stanislasu, postovanje do neba za Rafaela a Novaku se uskoro ukazuje nova prilika da svima pokaze ko je ko i sta je sta. Idemo Nole!

Ko nije gledao mec, a procitao ovaj tekst moze da racuna da nista nije propustio. SVAKA CAST.

petar

pre 10 godina

Interesantne su mi ove vase teorije zavere, cini mi se da niste ni gledali mec. Zaboravljate da pisete o Rafi Nadalu, coveku koji se 2012 vratio u mec posle Noletovih 2 0 i naterao ga na borbu od 6 sati. Coveku protiv kojeg je Izner na garosu 2011 vodio 2-0, a Nadal ga pobedio. Coveku koji je protiv Novaka u petom setu vec grogiran napravio cudesan preokret. Sad u vasoj teoriji zavere koju svi redom ispisujete postoji mala rupa. Zasto se Nadala nije borio u cetvrtom setu, kad je vec uspeo da osvoji treci? Zasto nije servirao, zasto nije trcao? Smesni ste sa nepostovanjem coveka koji je do sada u zivotu uradio vise nego sto cete vi ikada. Cudite se zasto nije predao? Zato sto je finale, eto zato nije predao. Ne bi ni Novak niti bilo koji drugi sampion. Jer oni znaju velicinu tog momenta. Ali eksperti iz fotelje ne znaju, nemaju pojma...

Md.

pre 10 godina

Vidim da je Simon sam uspeo po tom pitanju. Stan je uvek bio 3,4 igrac i tako ce i ostati. On nema fluidnost pokreta za izuzetne rezultate. Nole je oborio mnoge rekorde, a i mladji je 2 god. od Stana i 1 god. od Nadala. Noletovo telo ima 3 x vise razgibanosti i izdrzljivosti nego i jedan ATP igrac. Od polovine 2014 Nole preuzima 1. mesto koje ce zadrzati jos par godina.

only fools and horses

pre 10 godina

“Dovoljno sam govorio o tome. Izvinite na ovakvom odgovoru, ali stvarno sam rekao dovoljno. Nije pravi trenutak da se govori o mojim leđima – ovo je Stenov dan, ne moj. On je sjajan momak, moj dobar prijatelj i zaista sam srećan zbog njega, zaslužio je trofej“.
svaka cast a vi ga mrzite koliko hocete
(rafa!!!, 26. januar 2014 15:03)

Pa dovoljno je govorio, sve detalje, do najmanjih pojedinosti. Nije imao više šta da kaže pa je onda ispao"veliki sportsmen".
Inače mislim da između njegovih reči i dela postoji veliko neslaganje.

pepe le tvor

pre 10 godina

đokoviću ubij se !!!! etooo morao sam to da napisem. umjesto 7 slem ti čistis snijeg sa kola. mogao si bavrinku da dobijes. greska sto vajda ne dodje na ao a poslije beker da te preuzme za dubai i masterse pa da se lagano uz njegovu pomoc spremas za rg. greska greska strucnog staba. ako rg ne osvojis nemoj mi se na ulicu javljat casti mi . nervozan sam brate kad gubis. oprosti mi al tako je. moga si uzet sve. mogao si imati vec sada 10 gs ali nesto ne stima. nisi vec par godina dobar na mentalnom planu. kakav prilaz mrezi i volej. ti trebas misli da popravis

mik

pre 10 godina

Vala stvarno dosta o Nadalu i njegovim ledjima a i o svim ostalim teniserima hipohondrima za ciju svaku povredu moramo da znamo i imamo razumevanja. Mozda je i Vavrinku bolelo nesto ali covek nije od onih koji kukaju.

TUPKO

pre 10 godina

"And the award for the best performance goes to..."
Sto jest jest Nadal ga je vrhunski oglumio,cak se i Stan the man upecao i poceo da gubi a Nal Pacino pocinje odjednom da dobija.
Hajde sad "pluvaci"="poznavaoci tenisa" krenite ponovo sa pljuvanjem (naravno ako to,u sta sumnjam, redakcija dovoli).
Pre nekoliko dana sam 2 puta napisao da ce u finalu Wawr dobiti Nadala.i da ce biti dobar tenis (dobro sta je tu je bar je gluma bila prvoklasna)
Jesam glup ali nisam naivan!

povređena sujeta, bgd

pre 10 godina

@ljiJAna

Dobro ljiljana, razumem da više voliš Nadala od Novaka, ali da "od šume ne vidiš drveće", tj da je Vavrinka danas razbio Nadala, da je Španac glumio povredu jer je bio nemoćan i zar misliš da su one njegove suze bile gluma?! Ako je to odglumio, a bila "nameštaljka", onda je za Oskara,kakav Džek Nikolson, amater!

Gajetano

pre 10 godina

@Branko (Teniser) iz Amerike

Branko, ako si ti teniser kao sto se predstavljas, onda sam ja... Wawrinka licno.

I nemoj vise da se blamiras sa tim WTA. Za tvoju informaciju, akronim WTA znaci "Women's Tennis Association". LOL!

DIZELAS

pre 10 godina

Molim one mnogobrojne koji su u svojim komentarima na meč Vavrinka - Đoković do daske popljuvali Noleta da identične komentare, ali sada o voljenom Nadalu, sistemom copy-paste ostave i ovdje.

P.S: Komentari o Rafi mogu biti i za nijansu negativniji, obzirom da je izgubio 3:1 (Nole izgubio 3:2).

rn

pre 10 godina

Nadal je folirant.
Pre polufinala sa RF je kukao kako tesko igra zbog zuljeva, Federer je naseo na to i videli smo kako je prosao.
Slicno se desilo i Dimitrovu u cetvrtfinalu.
Sada je mislio da sigurno pobedjuje

ljiljana

pre 10 godina

Meni je ovo finale ličilo na ono iz 2013 sa vimblodona, nema sportskog nadmetanja, sve se odradi prije meća, a od nas gledalaca prave budale i mi se kao nešto nerviramo, nadamo, i od kad se za povreda leđa ide na masažu van terena.

Aca

pre 10 godina

@rafa!!!

Bezveze je da se primas na te provaljene, licemerne fore: pogledaj intervjue takvih koji gube samo kada su povredjeni (ili "povredjeni"), kao sto su Serena I Nadal. Uvek prvo pricaju o svojoj povredi a onda zakljuce da, kao, necemo o tome. Mislio sam da ni sami ne veruju da ce nekome naterati suze na oci.

aha

pre 10 godina

2009 Nadal gubi od Soderlinga na RG, posle meca izjavljuje da nema nikakvu povredu, 10 dana posle RG objavljuje kako se povredio na treningu i kasnije propusta Vimbldon, svi ga onda pravdaju kako je zbog povrede izgubio na RG.
2012 ispada od Rosola na Vimbldonu, posle Vimbldona objavljuje kako je povredjen ( jos kaze kako je i na RG imao povredu !?), i pauzira 7 meseci.
Sada ga Vavrinka rastura u finalu, a on odmah pocinje da kuka kako je povredjen.
Taj covek ne zna da prizna da je izgubio jer je protivnik bolji.
Ti njegovi osmesi i korektne izjave posle meca nemaju smisla, da nije hteo da se prica o njegovoj povredi, ne bi ni zivkao doktora svakih 5 minuta.

lala najstariji

pre 10 godina

Sad je stvarno dosta.Covek pobedi prvog i drugog sa liste a ovaj prvi, napravi takvu srceparajucu komediju da pobednik ne sme ni da se raduje.Nadal,postupcima cini sve da omete,strica Tonija sad vec i kamera hvata kako stalno dobacuje, sudije svasta tolerisu...Citava uhodana masinerija.Nadal bi igrao i protiv invalida samo da pobedi. I onda kaze par lepih fraza i on ispade najzlatniji...mucenik...dosta vise svih tih licemera

Zlatko Talić

pre 10 godina

Igra decko kao da ga je napravio neki nas gastos u Svajcarskoj!
(FCB Vizemeister dahoam, 26. januar 2014 15:06)

Pa i nisi puno pogrešio, a vidi se i po imenu i prezimenu, Stanislavs Vavrinka je češkog porekla!

tako je

pre 10 godina

@zvonabogorodicnecrkve Tako je bre, ti si igrao tenis godinama, ti reci Rafi da bol u kicmi nije nista. Reci i Federeru koji se zbog istog raspadao i gubio od Robreda. i im objasni da je to nista, ipak si ti gren slem sampion, visestruku, ti i Branko teniser iz Amerike, sta su Federer i Nadal u odnosu na vas.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ko prati tenis zna da Rafi ovo nije prvi put da prekida ritam protivniku medicinskim tajm autom, u momentu kada protivnik dominira, zo je stari Nadal/Toni trik.
E bas zato mu je publika zvizdala kada se vratio na teren, i dala mu do znanja da je "provaljen".
To je razlog sto Rafa nije ni pokusao da pobedi, vec je idlucio da igra do krsja i spasi sto se spasiti moze.
Da je kojim slucajem pobedio, to bi bila najsramnija pobeda ikada.
Dosta vise o Rafi fer plej igracu, pa setite se samo pokazivanje mreze na RG kada se Nole upecao, i lazi za aut na brejk lopti za Noleta u istom mecu,
Kada je bio na metar od loptice...

kikirez, Novi Beograd

pre 10 godina

@poznavalac

Dobro, dobro..Saša stvarno uglavnom piše odlične komentare, retko greši u procenama, ima dobre analize, poznaje odlično tenis....ali ti "poznavalac" ne moraš baš uvek da napišeš bar 2-3 komentara gde ga dižeš u nebo! A onda uživaš u plusevima, koji su ti duševna hrana, a minusi patnja i tuga!

Negativni

pre 10 godina

Moram priznati da sam se i ja podsmevao Simonu. Mislio sam da je to priča za novinare, medjutim ipak je on vrhunski teniser i vidi mnogo bolje od nas.
Ostatak analize mi se ne dopada jer je očigledno da je Nadal povredjen ušao u meč inače bi Vavrinka sa onako lošim servisom izgubio taj prvi set bez problema. Da je tako servirao protiv Novaka danas ne bi bio u finalu. To je jasno i Vavrinki, samo nije jasno nama kao što nam nikada ništa i nije jasno. Samo pričamo a ne znamo ništa.
Ako neko stvarno misli da se u ovom meču vodila borba onda bolje da ne gleda tenis. Što neko reče, ako Nadal glumi, zašto nije glumio onih sedam finala protiv Novaka. Ali, bez obzira na to, sve čestitke Vavrinki, zaslužio je.

Joo

pre 10 godina

Pa boze ljudi jeste li gledali mec, da li ste vidjeli Nadalove, od bola, izbezumljene face. Kao sto neko rece, znam sto je bol u kicmi, da Nadal je definitivno imao problema. Niko ne umanjuje Vavrinkinu pobjedu... Ali budite realni!!!

The End

pre 10 godina

Da je OZBILJNA povreda u pitanju Nadal ne bi rizikova CELU karijeru samo da bi ispao šmeker. Sad ispada da je zbog Vavrenke Nadal izgurao meč do kraja i rizikovao narednih 5,6 god. karijere, milione i milione koje još može da zaradi, rizikovao ugovore sa sponzorima i još mnogo pehara za koje treba da se bori. Dal ste vi normalni ljudi? Zašto razmišljate kao deca neka?
Imao je profesionalnog terapeuta koji prepoznaje sve vrste povreda u tenisu, i takav bi mu lepo rekao da ako misli da ne rizikuje veću povredu, da mora da prekine meč.
Druga stvar, ''ako ste gledali meč'', bilo je posle povrede par poena koje je Nadal odigrao maksimalno, gde je trčao i stizao i vraćao nezgodne lopte.
Kažem trenutaka, ne mislim na ceo nastavak meča.
Znači u pitanju nije ozbiljna povreda, ni najmanje, i ne znam zašto nije rekao na kraju krajeva šta je u pitanju?
Sad čitam hvalospeve Nadalovaca, kao da je bez ruke i sa ašovom umesto reketa igrao finale, i gle junaka, rizikovao čitavu karijeru samo da bi jednom Vavrenki pružio dostojan meč finala.
Pa veća faca je Novak koji je celom težinom tela na izvrnut zglob stao i to na DK meču, i nastavio je, i pobedio je čak. O čemu vi pišete bre ljudi?!? Idite umite se, pomirite se da je vaš Nadal nadigran i da je izgubio finale AO. zasluženo.
I da, Nadal je i dalje majstorčina tenisa, ali nije žrtva ili junak ili heroj nekakav, prosto je izgubio meč, a povreda je smešna ili je nije ni bilo.

ljiljana

pre 10 godina

Prvo ja uvek navijam za Novaka, Volim dobar tenis, sportsko nadmetanje, neizvesnost u meču, npm. kao Ozi open finale 2012. pa nka bolji pobedi. Drugo kako to da se pričalo da će neko drugi da osvoji GS, mnogi su znali a samo neki javno govorili, otkud to baš sad. Treće furiozan povratak Nadala prošle godine, dolazak na prvo mesto i posle toga titula u Dohi turnir 250. dalje Marej ne igra drgi GS u sezoni zbog povrede i onda na trećemuzme pehar. Nemam nameru nikoga da kritikujem jednostavno analiziram. jako bi volela znati šta je iza.

Janez

pre 10 godina

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

Šteta što je Nole izgubio toliko bodova

Branko

pre 10 godina

Ovaj WTA je uspeo da postavi Svajcarca kao "zamenika" za Federera i to je to. Federer ce mozda da zavrsi ovu sezonu i to je to??? Onda stupa Nolova vladavina jer Warwinka i Nadal su dobri igraci, ali oni nisu Nolov nivo. Zaboravite druge prazne price koje kruze okolo u vezi trenera, porodice itd. Nole je trenutno fizicki ali "bez koriscenja pomocnih sredstava" fizicki najspreminiji i igrom najbolji teniser. Nemojte da napadate Noleta jer on mora trenutno da radi kako WTA kaze. Mi svi treba da se ponosimo na Nola i ostale predoble teniske sportiste i njihiove uspehe. Prvo zato sto me nemamo bolje. Drugo, oni su stvarno nas ponos. Trece, Srbi su bre!!!
Branko (Teniser) iz Amerike

MrPjotr

pre 10 godina

Steta sto je dobio na ovakav nacin, ali svakako je zasluzio. Cestitke za Stanislasa, a Rafi zelimo brz oporavak, pa da gledamo okrsaje neke velike sestorke ili kakovec. Svakako se nece pitati samo Novak i Rafa.

Jova

pre 10 godina

Dugo vremena neki GS ne odgledah manje. Zato sam zahvalna B92 redakciji, Gajetanu,Predi,znanje-imanju posebno(i naravno Saši)za pregled dešavanja.

Bez obzira na gubitak bodova na ovom u najmanju ruku čudnom AO moram reći da mi je drago da je Novak ovu priču završio i izašao stanicu ili dvije ranije.Možda se nećete složiti sa mnom ali mislim da je Novak imao sreće da je izgubio od Vavrinke ( nisam gledala–možda mi je zbog toga lakše ), to mi se čini bolje nego da je zakoračio dublje u žreb i riskirao kakvu težu povredu. Ovo je bilo pisano na kožu »snagatorima« s dobrim servisima i jakim udarcima.Igračima koji ne moraju misliti na nastavak sezone te mogu igrati neopterećeno.Zato mogu reći da mi je drago da je i Vavrinka ispunio svoje snove, mada bih ih radije priuštila Del Potru.

I još nešto. Nadal vjerovatno neviđeno puno trenira ( lično mislim da je stric Toni fanatik a Nadal više nego podoban za sprovođenje planova ) ali nikad dosad nije imao ne žuljeve nego skoro otvorene rane na rukama. Povreda leđa je logična posledica njegovog načina igre u ovakvim uslovima. Dozvoljavam mogućnost da je povreda samo fantomska ( čuj mene, JA dozvoljavam ) - kad je vidio da proektili lete pored njega a sam nije mogao uraditi apsolutno nište. Ako je stvarno plakao na odlasku s terena, mogu ga razumjeti.

Čestitke Vavrinki, koji je znao iskoristiti šansu koja mu se ukazala ( mislim da mu je jedina ), uz želju da se ispuni ona Sašina o Pavletu Vujsiću, rakiji i flaši i pozdrav svima

konobar

pre 10 godina

@Kursula Konobar kazes? Od poslednja 4 gren slema Nadal je osvojio 2. Neko nijedan. Cujem lepa je kolekcija tanjira u jednom nasem restoranu.

TurboNator

pre 10 godina

@ Dorćolac, 26. januar 2014 21:07

Cudno je to sto drugi kad gube ne potenciraju da su izgubili zbog povrede - kao sto Nadal radi UVEK od 2009. (ranije nije cini mi se, nisam siguran). Svaki njegov poraz je zbog povrede?? Neverovatno.

Jos nesto - Nadal nije isfolirao povredu na svoju stetu vec je pokusao da taktiziranjem zbuni rivala, ali je ukapirao da je preterao i da bi bilo suvise ocigledno da je ponovo poceo da leti po terenu kao u prvom setu. Video je da je Stan neverovatno raspolozen i da nema sanse, pokusao da taktizira i zeznuo se. I sta onda? Ovako je izvukao maximum simpatija od naivnih ljudi kao sto si ti, i sacuvao obraz (u svojim ocima), kao 'izgubio sam zbog povrede a ne sto je on bio bolji'.

Da li je neko ikada cuo Nadala da kaze 'protivnik je bio bolji' - ALI BEZ REZERVACIJA, BEZ POMINJANJA POVREDE, bez 'necemo to tome, to nije vazno, njegovo je vece...'? Ja nisam. I to je FAIR PLAY?

Zar nije ocigledno da covek ne moze da podnese poraz nikako? Zasto je prestao sa 'tikovima' posle povrede? Momak definitivno ima neke psiholoske probleme, treba mu pomoc.

Gradjanin

pre 10 godina

Pojavio se novi igrac, koji ce da poremeti monotoniju.

Niko na Vavrinku nije racunao (sta kazu kladionice?), a covek osvojio Grend slem. Moze se sada o tome kako je pobedio ovoga jer je bilo povredjen, onoga jer je bilo vruce, trecega jer - i tako dalje, treba ipak da se kaze da je Vavrinka odlican sportista, da velikoj cetvorci nece biliti lako.

Pobedniku treba cestitati. Stanislave, bravo.

bla bla

pre 10 godina

Rafa-
Ti si samo veliki folirant sa ovom izjavom I nikakav covek - ostavimo tenis na stranu. Stan nema sansu, a ti mislis da verujemo u tvoju izjavu. Bre alo, ima puno, puno inteligentnih ljudi koji igraju tenis. Nisi ti jedini!
Branko (teniser) iz Amerike
(Branko, 26. januar 2014 06:05)
:)

Alexandar

pre 10 godina

Nevezano za Nadalov slučaj u finalu,opšte je poznato da španski sportisti nisu neki sportsmeni,naprotiv karakteristično za njih je simuliranje, prenemaganje i takve stvari. Kao što Mourinho nedavno reče na tu temu, to je tradicija kod njih.

Dorćolac

pre 10 godina

2009 Nadal gubi od Soderlinga na RG, posle meca izjavljuje da nema nikakvu povredu, 10 dana posle RG objavljuje kako se povredio na treningu i kasnije propusta Vimbldon, svi ga onda pravdaju kako je zbog povrede izgubio na RG.
2012 ispada od Rosola na Vimbldonu, posle Vimbldona objavljuje kako je povredjen ( jos kaze kako je i na RG imao povredu !?), i pauzira 7 meseci.
Sada ga Vavrinka rastura u finalu, a on odmah pocinje da kuka kako je povredjen.
Taj covek ne zna da prizna da je izgubio jer je protivnik bolji.
Ti njegovi osmesi i korektne izjave posle meca nemaju smisla, da nije hteo da se prica o njegovoj povredi, ne bi ni zivkao doktora svakih 5 minuta.
(aha, 26. januar 2014 18:34)

Nisam jedini koji smatra da je Rafu SKORO nemogućno zdravog pobediti.
Pratimo li njegovu karijeru, ispada da je tako.

Uostalom, svi gube ili ne igraju kada su povređeni. Šta je tu toliko čudno, baš bih voleo da znam?

Rafa bi puno toga dao da je danas pokupio par unikatnih odličja: GS #14, jedini sa 4 dupla GS, izjednačanje sa Samprasom.
Nije se dalo. Šta je bilo bitnije - povreda ili odličan Wawrinka - sada je nebitno.

JER, JEDNO JE JASNO: RAFA NIJE LUD DA ISFOLIRA POVREDU NA SVOJU ŠTETU.

A da se bilo kome pravda - čemu?

Red

pre 10 godina

Čekaj, on je povredio ledja,a posle pola sata kao da nije??? To hoćete da mi kažete? Daj te mi ime leka koji to može da uradi.
Da se otkloni bol pri mirovanju, može ali ne postoji legalna varijanta leka koja to isto može učiniti pri pokretu.
To je prosto bila taktika, koja nije upalila.
Amin.

dule

pre 10 godina

Svaka čast Vavrinki, nadam se da neće sad da potone.

Mala zanimljivost: ovo je 11 uzastopni grend slem koji je osvojio NĐ ili osoba koja ga je pobedila.

JV

pre 10 godina

@Janez
Razlika će sutra biti 3.710, ali to nije nedostižno...
Rafa je kaskao za Novakom 7.520 posle AO prošle god., pa je završio sezonu kao br.1. Sve moguće je osvojio do Vimbldona i posle V, zaključno sa USO.
Do juna brani 7.000 poena, Novak 2.860.
Biće zanimljivo i sve je moguće.

jack

pre 10 godina

Stvarno ne znam kome se svidelo ovo finale? Kvalitet tenisa jadan.
Sten jeste fin i simpatičan momak ali je njegov tenis na nivou turnira ATP 250. Video je da Nadal ne može da se kreće lateralno ali mu uporno šalje loptice po sredini gde je jedino mogao da ih dohvati. Zbog te taktičke tuposti umalo da izgubi meč od ćopavog Nadala i da se propisno obruka.
Sten "The man" će ubrzo izgubiti treće mesto a svet će zaboraviti ovo finale koje nije baš za pamćenje.
Nadam se da će mnogi više ceniti rivalitet Novaka Djokovića i Rafaela Nadala nakon ovoga i kvalitet koji ono donosi.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Moze pricati ko sta hoce, ali Novak je izgubio od najspremnijeg i to za malo. Da je pobedio Vavrinku on bi sad stajao ovde i drzao pehar.
(Markiza, 26. januar 2014 17:14)
Dragi Markiza, da je baba musko isla bi u vojsku.....
Novaku, ako mu je stalo do uspesne karijere, verovatno ce ovaj poraz puno znaciti. Ako ga pogleda smejace se ili mozda plakati od tuge i neverice. Retko se sanse ovakve prirode olako propustaju kao sto je to Nole "poklonio" Stanislasu i valjda ce izvuci debele pouke za buducnost. Ako mu je stalo.
Pozdrav svima iz Perta, Australija

zzdajmt

pre 10 godina

@ (Milko, 26. januar 2014 17:56)
Da se sloze sve kockice tu si u pravu, ali tvrdnja da je Djokovic los i nespreman je smesna. Izgubio je taj mec u kojem je odlucivao jedan potez momenat , sta god. Novakov sam navijac , ali zao mi je sto se povredio Nadal. Ko se ikad bavio sportom i sedeo pored terena zbog povrede zna sta to znaci. To ne umanjuje Stanislasov trijumf. I da se on povredio Nadal bi uzeo trofej isto tako. To je sport a ovo su moderni gladijatori. Videli smo suze kod Nadala kao nekad kod Federera. Na tvrdoj podlozi Sten ce biti stalno pretnja Novaku. Nagledacemo se u buducnosti jos epskih meceva.

IVANA

pre 10 godina

Jadan djokovic sada ina umesto jedne, dve jake konkurencije s kojima ce tesko da se protivi. Nadala i Wawrinku! Tesko da ce ijad vise bitu broj jedan!

MIKSI25

pre 10 godina

Wawrinka to ti je sto ti je, uzivaj dok mozes...nikad vise neces da pobedis ni Djokovica ni Nadala, a kamoli neki gren slem ili masters da uzmes...zivi bili pa videli

jajarokovic

pre 10 godina

prvo je bio nikol dz femija sada se pojavio branko (teniser iz amerike) lol. gde ih samo nalazite!? vavrinki svaka cast , a samo neko ko nikada nije na nekom sportu usinuo ledja moze da prica gluposti o nadalu.bar nije predao zbog vrucine ili upale grla kao sto je novak imao obicaj da radi.ili ono foliranje sa ramenom kad je gubio od del potra...... vratice se fafa jos jaci.

Aleksa Zikic

pre 10 godina

@Branko

Ako ne znas sta znaci WTA, bolje ne pisi teniske komentare!
Kakve veze ima Women's Tennis Asociation sa Federerom i "NOLOM"!?

rafa!!!

pre 10 godina

nadal prvi izjavi- ako je pobedio znaci da je bolji od mene a na meni je samo da se spakujem i idem na sl turnir. ali naravno da lokalni hejteri to ne znaju

The End

pre 10 godina

(nije bas tako, 27. januar 2014 20:02)

Stric Toni je rekao, ne Ja, ne Ti, nego apotekar Toni:
“Doktor je rekao da je samo istegao mišiće i da bi nekoliko dana odmora trebalo da bude dovoljno.'' Koje uklještenje?
Što je svima toliko čudno da se i sveti Nadal folira s' vremena na vreme?
Normalno da je morao da odglumi do kraja povredu.
Možda je bilo povrede ali ne toliko strašne da nije mogao da popije nešto protiv bolova i da izgura meč do kraja.
Kako je tako sakat uzeo 3 set? Udarao je on posle kilavog servisa muški.
Kretao se dobro levo desno i vraćao bombe. Rozikovao jeste sa vinerima, ali brate mili, napraviste farsu od celog meča.
Čovek je set i po. odigrao kao i prva 3 kola. A opet, Vavrenka ga je razbio.
Bukvalno ga je razbijao pre te ''povrede''.
Tako svejedno je, i da nije bilo holivuda od strane Nadala izgubio bi meč.
Ne može ni rafa da igra svaki dan vrhunski tenis, pomirite se sa tim.

ops

pre 10 godina

@aha 2009 je Nadal dobar deo sezone propustio zbog razvoda roditelja! Ko je citao njegovu knjigu zna. Mnogo ste bre ostrasceni. Nadal je doktor tenisa.

Kika Majstor

pre 10 godina

Neki pametuju i pitaju se "kako to da je za svaki Nadalov poraz kriva neka "povreda"? Kao, trazi izgovore i laze da je bio povredjen.
A da ne mislite mozda da stvarni razlog skoro svakog njegovog poraza JESTE BILA neka povreda?
Kako ne shvatate: zdrav Nadal jako retko gubi meceve.

nije bas tako

pre 10 godina

@The End Ti to kazes da ne Nadal igrao maksimalno juce? Da je normalno da covek koji prosecno na turniru servira 198 u finalu servira 120. Covek je igrao sa ukljestenjem, ko je jednom imao problem sa tim zna koje su muke. I Nadalu je doktor rekao sta je u pitanju. Pri povratku iz svlacionice jasno se vidi da kaze prema bokus "esto se acavo" sto znaci ovo je gotovo. Nadalu je doktor rekao da se misici ne mogu tek tako opustiti. I citavo vreme je stajao iza Nadalove stolice i prilazio mu na pauzi. Meni je jasno da vi ne volite Nadala ali nedostatak objektivnosti je zaista nadrealan. Ubedjujete ljude da su videli nesto sto nisu. Maksimalnog Nadala.

cikasofron

pre 10 godina

nadal= heroj ,teniski konan varvarin, teniski velikan , legenda, faca, miljenik sponzora i publike svuda gde igra, zastitno lice najkija uz ostale legende planetarnog sporta....... novak= nolu, nadal wannabe . ali ne ide , iako pokusava na sve nacine da se dopadne ljudima. inace sve cestitke vavrinki na osvajanju titule.

lalo1

pre 10 godina

@(Branko, 26. januar 2014 16:01)
E jesi se nalupetao u komentaru, svaka je tebi teniseru "ko u Njegosa" ali kad bi se malo salili! Nemas ti pojma ni sta je WTA ni ko je Federer a cuo si izgleda da je Novak Srbin (a nije, samo nastupa za Srbiju) pa si dao sebi odusak kao sto kanalizacija ima odusak!

sobarica

pre 10 godina

branko teniser iz ameriku, pobednik prvog ovogodisnjeg trol grand slema sa ponosom je uzdigao trofej primljen iz ruku trol goat-a nikol dz femija. bravo. za vavrinku svaka cast, za nadala takodje. ne znam zasto se novak uopste pominje. niti je igrao ovaj mec. niti ga u normalnom svetu iko ko ima malo veze sa sportom uzima za nekog konkurenta po dostignucima nadalu. no sta znas, mozda se nesto desi pa se i to promeni. mada cisto sumnjam. i ovih 6 je fenomenalan uspeh pogotovu sto celu karijeru igra protiv dvojice najboljih ikada federera i nadala.

poklopac

pre 10 godina

Jedan Petar 2 petrovic rece: Stanislas je bre Srbenda, ime je dobio po dedi Staniši, samo teško u Švici izgovarali, pa mu promenili u Stanislas!
A da pitam: Da li to znaci da ce se Federova cerka zvati Stana ili Stanimirka?

Salea

pre 10 godina

Do juce, ajmo Rafa vrati se, kako nedostaje tenisu. A kada se vratio i iznenadio sve sa uspesima i trofejima, prvo samog sebe, onda je postao dopingovani, folirant... jedna od najomrezenijih licnosti ovde. Istina je da je to vecinom rezultat toga jer je skinuo naseg Novaka sa trona i prekinuo niz poraza protiv njega, a pritom jos i napravio svoj pobeda. Sve ovo je pokazatelj koliko se moze biti ostrascen i koliko moze da se mrzi. Licno za spance nikada ne navijam ni u jednom sportu jer su po mnogo cemu olicenje lose strane ali za ovog momka stvarno nemam reci, osim pozitivnih. Sa daleko losijim servisom od 85% igraca iz prvih 15-20 na ATP listi, sa svim velikanima u tenisu, ima pozitivan skor. Podistavate i sljaku, opet samo radi njegovih uspeha, iako skoro svi znaju da je to podloga koju ne mozes osvojiti samo na servis, sto uspehe na njoj cini vecim, a ne manjim kako se mnogi trude da predstave. Svako ko se bavio bilo kojim sportom, makar i rekreativno, zna sta beton cini za kolena ali cak se i to zanemaruje jer je to podloga koja je Novakova. I to je jedini razlog zasto je velicaju (dok je u stvari ona ta koju treba sto je moguce vise smanjiti). A da su ljudi posteni, trebali bi se zapitati sta bi bilo da ovaj momak nije imao tolike povrede tokom karijere i/ili da ima 20% posto bolji servis?

wait and see

pre 10 godina

Ja jedva cekam ostatak sezone jer znam da ce ova radost da vam se vrati kao bumerang. Do sad je bio 1 slem u dve godine sad necete vise nijedan.

Bojan

pre 10 godina

(Salea, 30. januar 2014 23:27)
Pa sad si ti uradio suprotno. Sto se mene tice oba tipa tenisa imaju svoje prednosti i svidja mi se postojanje razlicitih stilova. OK, u poslednje vreme je dominantno igrati sa osnovne linije i najbitnije je biti odlicno fizicki spreman, ali polako ce stvari da se ubrzavaju i imacemo raznovrsniju situaciju (kao nekad).
Meni je lepa igra i kako matirati protivnika u 3 poteza, jer ako ga ne matiras u 3, on ce tebe.
Sto se tice Nadalovog kalkulisanja, nemam nista protiv. Meni iskreno i Nole deluje da mu treba pola godine pauza od tenisa da bi se vratio u punoj snazi, precesto deluje istroseno. Ja sam ubedjen i da je MJ bio emotivno istrosen oba puta nakon 3 uzastopne titule i da je zato odlazio iz NBA.
Nikakav problem za preskakanje i taktiziranje. Ono sto je moj problem sa njim je njegov PR tim gde je svaki poraz posledica povrede (vidi samo naslove nakon AO, vise se pisalo o Nadalovoj povredi, nego o Stanovoj pobedi), i za samo dva dana smo dosli od toga da se povredio u mecu do toga da je bio cele nedelje povredjen. Odgledao sam ponovo prvi set, Nadalu realno nije nista falilo, a Stan je maksimalno koristio prednosti ove podloge i prosto oduvao Nadala u delu meca do povrede. Ubedjen sam da bi uspeo da osvoji i drugi set, a za kasnije vec ne znam. Tako da je stan zasluzio mnogo vise pohvala na svoj racun, nadigrao je drugog tenisera sveta i pre povrede prvog.

Bojan

pre 10 godina

(game, set and..., 29. januar 2014 14:30)
ne bih se slozio za AO da isplivava suvi kvalitet, ipak na AO ima dosta iznenadjenja sto se tice pobednika i finalista. Recimo USO je sa te strane bolji, igraci opet imaju par nedelja da odmore nakon WBa, ali odigraju dva jaka pripremna turnira, tako su maksimalno naostreni za GS.
Ovde recimo Nole nije nista odigrao pred AO (kao sto obicno radi) a Delpo jeigrao nedelju dana pre, prvog je to malo uspavalo, drugog je umorilo.
U pravu si u potpunosti za Noleta, dobio je lagano sve do QF, ali i prvi set protiv Stana, a onda je verovatno ocekivao da ce Stan prestati da se bori, a desilo se suprotno, da je ovaj ubacio u vecu brzinu. I dok je Nole shvatio sta se desava bilo je 2:1 za protivnika, nadoknadio je jedan set, ali u petom je Stan bio bolji.
U svakom slucaju, opet je na AO najbolji mec bio Stan-Nole, zaista su u pitanju klasici, kao i onaj na USO. Svaka im cast.
Svaka cast i Noletu, siguran sam da bi taj isti duel u finalu, da je zreb bio drugaciji, pripao njemu jer bi od pocetka do kraja igrao punom snagom, ne bi se cuvao za narednu rundu.

Salea

pre 10 godina

(Bojan, 30. januar 2014 10:56)

Potpuno si u pravu sto se tice kontra pitanja... ali meni nije to bio cilj i poenta. Nego mi nije jasno kako neko moze da uzdize trijumfe na podlozi gde se poeni zavrsavaju posle par udaraca i gde je dobra serva 90% odradjenog posla, a da maksimalno nipodastava podlogu gde za poen mora da se igra. Ovo niko ne moze da ospori, da bi zaradio poen na Nadalovoj podlozi, moras da radis vise, mnogo vise. Zar nije u svakom sportu najlepsi deo sama igra, kada se razvije, da je ima sto vise, kada krenu napadi i kontre. To sto si naveo za servis na US Openu je potpuno tacno, odservirao je u stilu najvecih servera i po meni je upravo to samo jos jedan pokazatelj koliko je Nadal jeziv igrac. Da kalkulise, po nekad, vrlo je verovatno ali zar nema to pravo svako da radi? Preskocis turnir izgubis poene. Ali iskreno kao neko ko je igrao basket i mnogo voleo da pobedi, ne secam se da se ikada desilo da ne zelim da igram neki mec. Mozda kad je neko zezanje ali retko, igra i pobeda pre svega. A iskreno ne verujem da je moguce biti sampion i u klikerima ako nemas takvo razmisljanje.

game, set and...

pre 10 godina

drugi deo...
AO je meni najdraži GS turnir iz prostog razloga što skoro svi igrači dolaze sveži i spremni, pa na površinu izlazi suvi kvalitet... već kada dođete do RG-a, tu fizička sprema igra veću ulogu, a i povrede su sve brojnije, setite se samo Vimbldona prošle godine, AO je ove doživeo nešto slično, ali su povrede doživeli uglavnom epizodisti...

obzirom da sam Noleta stavio u gubitnike, malo objašnjenje... Nole je u rezultatskom smislu gubitnik, ali nikako u smislu prikazane igre, kako većina komentatora pokušava prikazati... Nole je imao 4 prelaka meča, nažalost četvrti (Fonjini) i najlakši, koji nije mogao služiti čak ni kao trening za Vavrinku... igra agresivnije, ali protiv Vavrinke nije bio u mogućnosti za mnogo više, brže loptice i teren su jednostavno mnogo više odgovarale Stanu, i opet nije bio daleko da i ovog puta izađe kao pobednik.... rad sa Bekerom tek treba da se isplati, to je promena koja rezultate treba da da na duge staze, pa budimo malo stpljivi...

a zašto je Delpo najveći gubitnik, pa nakon žreba, i izjava igrača o brzini kombinacije teren-loptice, po meni je Delpo bio glavni favorit za finale, možda čak i titulu, ali je napravio grešku igranja turnira u nedelji pred AO...

u nadi da će Vaša analiza AO-a ipak stići, srdačan pozdrav...

Bojan

pre 10 godina

(Salea, 30. januar 2014 10:08)
ne znam za servis sta da kazem, narocito kad se setim USO 2010, servirao je kao zmaj.
A nijedan igrac nije savrsen, to sto kazes da ima 10-15% bolji servis, mozes i da pitas sta bi bilo sa njim da je 10-15% slabije fizicki spreman.
Nadal je jedan od najvecih tenisera u istoriji. Ako bih birao 5 najboljih to bi bili on, Federer, Borg, Lejver i Sampras. Ipak preterivanja sa povredama su zaista gnusna. I drugi igraci imaju probleme, preskacu turnire a samo o Rafinim povredama se prica. Eto DelPo nikako ozbiljnije da se sastavi nakon GS titule 2009, pa nema toliko prica o njemu.
Sto se Rafinih povreda tice, problemi su vise na mentalnom nego na fizickom planu. Jednostavno ne mogu da verujem da je nekome karijera konstantno u opasnosti zbog kolena a da taj igrac traje u vrhu evo vec 10 godina. Od njega u tom vrhu su duze jedino Federer, Lendl i Konors.
Nadal je igrac koji je preskao RG da bi dosao na njega tek u trenutku kada je spreman da ga osvoji, tako se ponasa i sa svim ostalim turnirima. Ubedjen sam da je mogao da igra i USO '12 i AO prosle godine, ali da se on nije osecao da moze da osvoji turnir, pa bolje ga preskoci i uzmi neki manji da izgradis samopouzdanje. Rafa nije propustio nijedan turnir za koji je imao iole sanse da ga osvoji i on je igrac za koga se moze reci da je overachiever (ovo ne kazem kao nipodastavanje, nego kao znak postovanja)

game, set and...

pre 10 godina

gospodine Ozmo,
navikli ste nas na detaljnu analizu kompletnog turnira nakon svakog GS-a, a ovog puta samo opis finala, i to u emocionalnom delu i ne toliko tačan??? gde je osvrt na najveće dobitnike osim samih osvajača (Bautista, Dimitrov, Cibulkova, Bušar...) i gubitnike turnira (DELPO ubedljivo, Monfis, Nole, Šarapova...)

mali osvrt na finale...

još nakon prethodnog AO i vaše analize naglasio sam da je Vavrinka čovek na koga se mora ozbiljno računati, sada je uradio taj jedan klik u glavi i otišao do kraja, 110% zasluženo... njegov OGROMAN uspeh je na sve načine pokušao da zaseni drugi učesnik finala, jer niujednom sportu nije sramotno odustati ukoliko niste u stanju da nastavite, već je sramotno nastavljati “zarad publike i skupe karte” i na ceremoniji izjaviti “bio je bolji, a ja nisam imao sreće”, i da “bio je bolji” i to u takvom kontekstu bude sve o pobedniku, makar do pres sale... Nadal je nastavio jer je u savremenom sportu UBEDLJIVO najveći borac, koji se do poslednjeg trenutka nadao u preokret... imali smo mogućnost gledati makar 10 puta reprizu finala na Eurosportu, Nadal je većinom trećeg i četvrtog seta na 30:30 ili 40:30 čak i sevis imao dosta brži, a o trčanju i proklizavanju da ne pričamo... lagan ulazak u gem, opuštanje protivnika, ali ako zagusti, trčanje kao u najboljim danima... da je igrao “zbog navijača”, i treći set bi, čak i na 5:3, lagano otišao u prave ruke, ali rekosmo, on je najveći borac u sportu...

IVANA

pre 10 godina

Jadan djokovic sada ina umesto jedne, dve jake konkurencije s kojima ce tesko da se protivi. Nadala i Wawrinku! Tesko da ce ijad vise bitu broj jedan!

Branko

pre 10 godina

Ovaj WTA je uspeo da postavi Svajcarca kao "zamenika" za Federera i to je to. Federer ce mozda da zavrsi ovu sezonu i to je to??? Onda stupa Nolova vladavina jer Warwinka i Nadal su dobri igraci, ali oni nisu Nolov nivo. Zaboravite druge prazne price koje kruze okolo u vezi trenera, porodice itd. Nole je trenutno fizicki ali "bez koriscenja pomocnih sredstava" fizicki najspreminiji i igrom najbolji teniser. Nemojte da napadate Noleta jer on mora trenutno da radi kako WTA kaze. Mi svi treba da se ponosimo na Nola i ostale predoble teniske sportiste i njihiove uspehe. Prvo zato sto me nemamo bolje. Drugo, oni su stvarno nas ponos. Trece, Srbi su bre!!!
Branko (Teniser) iz Amerike

Red

pre 10 godina

Zašto se uporno govori o tome kako je Rafa veliki sportista, prijatelj, drug ,saborac itd..itd..
Po meni je on ništa drugo do čoveka koji , kada gubi ne preza ni od čega,, foliranja, gađanja protivnika u lice lopticom, guranje Rosola na W i još mnogo toga.
Uopšte nemam lepo mišljenje o njemu.
Hajde sada , minusi ali iskreno, baš me.......

rafa!!!

pre 10 godina

“Dovoljno sam govorio o tome. Izvinite na ovakvom odgovoru, ali stvarno sam rekao dovoljno. Nije pravi trenutak da se govori o mojim leđima – ovo je Stenov dan, ne moj. On je sjajan momak, moj dobar prijatelj i zaista sam srećan zbog njega, zaslužio je trofej“.
svaka cast a vi ga mrzite koliko hocete

konobar

pre 10 godina

@Kursula Konobar kazes? Od poslednja 4 gren slema Nadal je osvojio 2. Neko nijedan. Cujem lepa je kolekcija tanjira u jednom nasem restoranu.

jajarokovic

pre 10 godina

prvo je bio nikol dz femija sada se pojavio branko (teniser iz amerike) lol. gde ih samo nalazite!? vavrinki svaka cast , a samo neko ko nikada nije na nekom sportu usinuo ledja moze da prica gluposti o nadalu.bar nije predao zbog vrucine ili upale grla kao sto je novak imao obicaj da radi.ili ono foliranje sa ramenom kad je gubio od del potra...... vratice se fafa jos jaci.

NN

pre 10 godina

Kako me nervira Nadal, kao ovamo prica ovo je Vavrinkin dan i da je zasluzeno pobedio, a na drugoj strani kaze kako se povredio vec na zagrevanju i u stvari time sto je to rekao govori da Sten njega ne bi inace pobedio. Budi covek, zadrzi probleme za sebe, reci bio je bolji i gotovo. Nije njemu niko kriv za te povrede osim njega samog i njegovog stila igre. Isto je za svakog takmicara. Isto koliko je bitno tehnicko i takticko umece, bitne su i fizicke predispozicije i ono sto ces ti sa njima da uradis.
Nadal jeste vrhunski teniser i pametan covek, ali njegovi uspesu u karijeri su posledica cistog fizikalisanja i upornosti, a u manjem procentu umeca i talenta. Na cemu je zasnovana njegova taktika? Na stizanju svake lopte i na ekstremno jakom forhendu punom spina. Mozda zvucim povrsno, ali to je to. Naravno ima tu jos dosta toga, ali to su dve kljucne stvari, kao i cinjenica da je sve unapred bilo osmisljeno od strane Tonija. Njegova zamisao je bila da dovede do savrsenstva ono sto niko do tada nije mogao ni imao. Veoma jaka LEVA ruka, veliki spin i ogromna upornost u stizanju svake lopte. Eto toliko od mene, moze tu jos svasta da se napise, ali mrzi me da kucam.

bla bla

pre 10 godina

Rafa-
Ti si samo veliki folirant sa ovom izjavom I nikakav covek - ostavimo tenis na stranu. Stan nema sansu, a ti mislis da verujemo u tvoju izjavu. Bre alo, ima puno, puno inteligentnih ljudi koji igraju tenis. Nisi ti jedini!
Branko (teniser) iz Amerike
(Branko, 26. januar 2014 06:05)
:)

Ivan Nk

pre 10 godina

Osvojeni poeni:
Wawrinka-Djokovic 153:161
Wawrinka-Nadal 116: 88

Mislim da je svaki komentar suvisan!!!
Naravno, sve cestitke Stenu na tituli.

Jovan

pre 10 godina

Upravo sam u ovom mecu video koliki je Nole majstor ovog sporta. On kad je povredjen preda mec i ne muci sebe i protivnika. U ovom finalu smo gledali sve sem tenisa. Komentar ovog meca mogao bi da izgleda i ovako. U prvom setu Sten je svojim ubitacnim bekhendom i razornim forhendom saterao Nadala u misiju rupu. Kada je video da u realnoj igri nema sanse, veliki sportista prelazi na plan b i pocinje sa grimasama o bolu u ledjima. Nakon toga sat vremena gledamo toboze tenis a u stvari laki sparing. Posto je naravno izludeo Stena svojim ne tenisom odjednom pocinje ponovo da igra. Medjutim, na svu srecu, tu mu je bio i kraj. Dakle da zakljucim, ako si povredjen, predaj mec, i nemoj da smaras sa navodnim sportskim duhom.

Joo

pre 10 godina

Pa boze ljudi jeste li gledali mec, da li ste vidjeli Nadalove, od bola, izbezumljene face. Kao sto neko rece, znam sto je bol u kicmi, da Nadal je definitivno imao problema. Niko ne umanjuje Vavrinkinu pobjedu... Ali budite realni!!!

pepe le tvor

pre 10 godina

đokoviću ubij se !!!! etooo morao sam to da napisem. umjesto 7 slem ti čistis snijeg sa kola. mogao si bavrinku da dobijes. greska sto vajda ne dodje na ao a poslije beker da te preuzme za dubai i masterse pa da se lagano uz njegovu pomoc spremas za rg. greska greska strucnog staba. ako rg ne osvojis nemoj mi se na ulicu javljat casti mi . nervozan sam brate kad gubis. oprosti mi al tako je. moga si uzet sve. mogao si imati vec sada 10 gs ali nesto ne stima. nisi vec par godina dobar na mentalnom planu. kakav prilaz mrezi i volej. ti trebas misli da popravis

only fools and horses

pre 10 godina

“Dovoljno sam govorio o tome. Izvinite na ovakvom odgovoru, ali stvarno sam rekao dovoljno. Nije pravi trenutak da se govori o mojim leđima – ovo je Stenov dan, ne moj. On je sjajan momak, moj dobar prijatelj i zaista sam srećan zbog njega, zaslužio je trofej“.
svaka cast a vi ga mrzite koliko hocete
(rafa!!!, 26. januar 2014 15:03)

Pa dovoljno je govorio, sve detalje, do najmanjih pojedinosti. Nije imao više šta da kaže pa je onda ispao"veliki sportsmen".
Inače mislim da između njegovih reči i dela postoji veliko neslaganje.

Jovan

pre 10 godina

Ja mislim da su najveci gubitnici ovi takozvani internet pljuvaci ovde. Pa sta i da Nadal ne voli da gubi? Pa sta cak i ako je izmislio povredu sto nije slucaj 100%. Pa sta i da je ljut posle poraza u finalu i da otera sve u 3 lepe. Covek je bre teniska institucija, zaradio stotine miliona dolara sa 27 godina sto vi i i ja necemo za 27 zivota, jedan od najvecih tenisera ikada. Postao je to sto jeste zahvaljujuci svom radu i ko zna koliko tona prolivenog znoja. Vama ostaje da se raspravljate ovde sami sa sobom da li je folirant ili nije, da li je trebao da izjavi ovo ili ono. Bilo bi vam pametnije sto puta da poradite na sebi malo. Kladim se da bi 90% vas u njegovoj kozi plakalo kao malo dete, a vecina ne bi ni ruku pruzila protivniku posle meca ! Ali bitno je da se ovde prosipaju biseri iz foteljica. Cestitke Wawrinki ne na igri, igra on ovako vec odavno, nego na razbijenoj mentalnoj barijeri. Bice zanimljivo u nastavku sezone.

petar

pre 10 godina

Interesantne su mi ove vase teorije zavere, cini mi se da niste ni gledali mec. Zaboravljate da pisete o Rafi Nadalu, coveku koji se 2012 vratio u mec posle Noletovih 2 0 i naterao ga na borbu od 6 sati. Coveku protiv kojeg je Izner na garosu 2011 vodio 2-0, a Nadal ga pobedio. Coveku koji je protiv Novaka u petom setu vec grogiran napravio cudesan preokret. Sad u vasoj teoriji zavere koju svi redom ispisujete postoji mala rupa. Zasto se Nadala nije borio u cetvrtom setu, kad je vec uspeo da osvoji treci? Zasto nije servirao, zasto nije trcao? Smesni ste sa nepostovanjem coveka koji je do sada u zivotu uradio vise nego sto cete vi ikada. Cudite se zasto nije predao? Zato sto je finale, eto zato nije predao. Ne bi ni Novak niti bilo koji drugi sampion. Jer oni znaju velicinu tog momenta. Ali eksperti iz fotelje ne znaju, nemaju pojma...

aha

pre 10 godina

2009 Nadal gubi od Soderlinga na RG, posle meca izjavljuje da nema nikakvu povredu, 10 dana posle RG objavljuje kako se povredio na treningu i kasnije propusta Vimbldon, svi ga onda pravdaju kako je zbog povrede izgubio na RG.
2012 ispada od Rosola na Vimbldonu, posle Vimbldona objavljuje kako je povredjen ( jos kaze kako je i na RG imao povredu !?), i pauzira 7 meseci.
Sada ga Vavrinka rastura u finalu, a on odmah pocinje da kuka kako je povredjen.
Taj covek ne zna da prizna da je izgubio jer je protivnik bolji.
Ti njegovi osmesi i korektne izjave posle meca nemaju smisla, da nije hteo da se prica o njegovoj povredi, ne bi ni zivkao doktora svakih 5 minuta.

rn

pre 10 godina

Nadal je folirant.
Pre polufinala sa RF je kukao kako tesko igra zbog zuljeva, Federer je naseo na to i videli smo kako je prosao.
Slicno se desilo i Dimitrovu u cetvrtfinalu.
Sada je mislio da sigurno pobedjuje

Jasna Maric

pre 10 godina

Cestitam Vavrinki. I navijala sam za njega, narocito kad je Nadal nakon sto je poceo da gubi, pravio sve one silne grimase. I onaj komentator koji je potencirao na Nadalovoj povredi ledja, ne bi li umanjio Vavrinkinu pobedu...svaka cast Vavrinka, zasluzeno. A one Nadalove grimase bile su kad je postao svestan da mu izmice prvo mesti na Australian openu, a ne zbog ledja. Pa ljudi ne budite smesni i naivni.

Kika Majstor

pre 10 godina

Neki pametuju i pitaju se "kako to da je za svaki Nadalov poraz kriva neka "povreda"? Kao, trazi izgovore i laze da je bio povredjen.
A da ne mislite mozda da stvarni razlog skoro svakog njegovog poraza JESTE BILA neka povreda?
Kako ne shvatate: zdrav Nadal jako retko gubi meceve.

ljiljana

pre 10 godina

Meni je ovo finale ličilo na ono iz 2013 sa vimblodona, nema sportskog nadmetanja, sve se odradi prije meća, a od nas gledalaca prave budale i mi se kao nešto nerviramo, nadamo, i od kad se za povreda leđa ide na masažu van terena.

MIKSI25

pre 10 godina

Wawrinka to ti je sto ti je, uzivaj dok mozes...nikad vise neces da pobedis ni Djokovica ni Nadala, a kamoli neki gren slem ili masters da uzmes...zivi bili pa videli

mik

pre 10 godina

Vala stvarno dosta o Nadalu i njegovim ledjima a i o svim ostalim teniserima hipohondrima za ciju svaku povredu moramo da znamo i imamo razumevanja. Mozda je i Vavrinku bolelo nesto ali covek nije od onih koji kukaju.

zex

pre 10 godina

i da je bio fit.Nadal bi izgubio jer i Wavrinka je mogao bolje.prvi set je ubacio samo 30% prvog servisa.protiv Novaka je bio kvalitetniji.ovde je sve jasno.nije do povrede vec do agrrsivne igre Wavrinke.ravni i jaki udarci probijaju Nadala glupo je reci da bi stigao sve da je zdrav.Mozda je Novaku nesto falilo kada je izgubio ali on je cestitao onako kako dolikuje takvom asu.ako je povrrdjen trebalo je da preda a ne da igra.Nole je danas dobio 800boda sto je vrlo vazno.

cikasofron

pre 10 godina

nadal= heroj ,teniski konan varvarin, teniski velikan , legenda, faca, miljenik sponzora i publike svuda gde igra, zastitno lice najkija uz ostale legende planetarnog sporta....... novak= nolu, nadal wannabe . ali ne ide , iako pokusava na sve nacine da se dopadne ljudima. inace sve cestitke vavrinki na osvajanju titule.

Dorćolac

pre 10 godina

2009 Nadal gubi od Soderlinga na RG, posle meca izjavljuje da nema nikakvu povredu, 10 dana posle RG objavljuje kako se povredio na treningu i kasnije propusta Vimbldon, svi ga onda pravdaju kako je zbog povrede izgubio na RG.
2012 ispada od Rosola na Vimbldonu, posle Vimbldona objavljuje kako je povredjen ( jos kaze kako je i na RG imao povredu !?), i pauzira 7 meseci.
Sada ga Vavrinka rastura u finalu, a on odmah pocinje da kuka kako je povredjen.
Taj covek ne zna da prizna da je izgubio jer je protivnik bolji.
Ti njegovi osmesi i korektne izjave posle meca nemaju smisla, da nije hteo da se prica o njegovoj povredi, ne bi ni zivkao doktora svakih 5 minuta.
(aha, 26. januar 2014 18:34)

Nisam jedini koji smatra da je Rafu SKORO nemogućno zdravog pobediti.
Pratimo li njegovu karijeru, ispada da je tako.

Uostalom, svi gube ili ne igraju kada su povređeni. Šta je tu toliko čudno, baš bih voleo da znam?

Rafa bi puno toga dao da je danas pokupio par unikatnih odličja: GS #14, jedini sa 4 dupla GS, izjednačanje sa Samprasom.
Nije se dalo. Šta je bilo bitnije - povreda ili odličan Wawrinka - sada je nebitno.

JER, JEDNO JE JASNO: RAFA NIJE LUD DA ISFOLIRA POVREDU NA SVOJU ŠTETU.

A da se bilo kome pravda - čemu?

sobarica

pre 10 godina

branko teniser iz ameriku, pobednik prvog ovogodisnjeg trol grand slema sa ponosom je uzdigao trofej primljen iz ruku trol goat-a nikol dz femija. bravo. za vavrinku svaka cast, za nadala takodje. ne znam zasto se novak uopste pominje. niti je igrao ovaj mec. niti ga u normalnom svetu iko ko ima malo veze sa sportom uzima za nekog konkurenta po dostignucima nadalu. no sta znas, mozda se nesto desi pa se i to promeni. mada cisto sumnjam. i ovih 6 je fenomenalan uspeh pogotovu sto celu karijeru igra protiv dvojice najboljih ikada federera i nadala.

povređena sujeta, bgd

pre 10 godina

@ljiJAna

Dobro ljiljana, razumem da više voliš Nadala od Novaka, ali da "od šume ne vidiš drveće", tj da je Vavrinka danas razbio Nadala, da je Španac glumio povredu jer je bio nemoćan i zar misliš da su one njegove suze bile gluma?! Ako je to odglumio, a bila "nameštaljka", onda je za Oskara,kakav Džek Nikolson, amater!

wait and see

pre 10 godina

Ja jedva cekam ostatak sezone jer znam da ce ova radost da vam se vrati kao bumerang. Do sad je bio 1 slem u dve godine sad necete vise nijedan.

Gajetano

pre 10 godina

Dragi Sasa Ozmo,

Vau!!! Ovo vam je jedan od najboljih tekstova koje ste ikada napisali. Citajuci kao da sam ponovo bio u mecu i vizuelno i emotivno. Svaka cast! Nije fer prema nama komentatorima, jer sta vise mozemo da komentarisemo kad ste sve vec napisali:)

Veliki pozdrav,

TUPKO

pre 10 godina

"And the award for the best performance goes to..."
Sto jest jest Nadal ga je vrhunski oglumio,cak se i Stan the man upecao i poceo da gubi a Nal Pacino pocinje odjednom da dobija.
Hajde sad "pluvaci"="poznavaoci tenisa" krenite ponovo sa pljuvanjem (naravno ako to,u sta sumnjam, redakcija dovoli).
Pre nekoliko dana sam 2 puta napisao da ce u finalu Wawr dobiti Nadala.i da ce biti dobar tenis (dobro sta je tu je bar je gluma bila prvoklasna)
Jesam glup ali nisam naivan!

.

pre 10 godina

Vavrinka osvojio AO, a u tekstu se vise hvali Nadal nego Sten.
E pa, Federer je tokom cele 2013 imao povredu ledja ali nijednom ne videh da time pravdate njegove poraze, vec ste ga otpisivali i euforicno slavili njegovu najgoru sezonu.
Sada kada se vratio u vrh, to se ne potencira previse, nije vazno...
Vazno je da se prica o Nadalu, njegovim "povredama", prehovima itd. Covek koji je tako tesko povredjen NE MOZE uzeti set protivniku koji je trenutno najbolji na svetu.
Vavrinka je apsolutno zasluzio ovu titulu, vise od Nadala, vise od Federera, Mareja ili bilo kog drugog tenisera na svetu.
Prvi set je pokazao kako stvari stoje, u drugom je vec napravio brejk tako da te price o Rafi heroju ovog puta ne piju vodu.

Aca

pre 10 godina

@rafa!!!

Bezveze je da se primas na te provaljene, licemerne fore: pogledaj intervjue takvih koji gube samo kada su povredjeni (ili "povredjeni"), kao sto su Serena I Nadal. Uvek prvo pricaju o svojoj povredi a onda zakljuce da, kao, necemo o tome. Mislio sam da ni sami ne veruju da ce nekome naterati suze na oci.

poklopac

pre 10 godina

Jedan Petar 2 petrovic rece: Stanislas je bre Srbenda, ime je dobio po dedi Staniši, samo teško u Švici izgovarali, pa mu promenili u Stanislas!
A da pitam: Da li to znaci da ce se Federova cerka zvati Stana ili Stanimirka?

lalo1

pre 10 godina

@(Branko, 26. januar 2014 16:01)
E jesi se nalupetao u komentaru, svaka je tebi teniseru "ko u Njegosa" ali kad bi se malo salili! Nemas ti pojma ni sta je WTA ni ko je Federer a cuo si izgleda da je Novak Srbin (a nije, samo nastupa za Srbiju) pa si dao sebi odusak kao sto kanalizacija ima odusak!

jack

pre 10 godina

Stvarno ne znam kome se svidelo ovo finale? Kvalitet tenisa jadan.
Sten jeste fin i simpatičan momak ali je njegov tenis na nivou turnira ATP 250. Video je da Nadal ne može da se kreće lateralno ali mu uporno šalje loptice po sredini gde je jedino mogao da ih dohvati. Zbog te taktičke tuposti umalo da izgubi meč od ćopavog Nadala i da se propisno obruka.
Sten "The man" će ubrzo izgubiti treće mesto a svet će zaboraviti ovo finale koje nije baš za pamćenje.
Nadam se da će mnogi više ceniti rivalitet Novaka Djokovića i Rafaela Nadala nakon ovoga i kvalitet koji ono donosi.

ops

pre 10 godina

@aha 2009 je Nadal dobar deo sezone propustio zbog razvoda roditelja! Ko je citao njegovu knjigu zna. Mnogo ste bre ostrasceni. Nadal je doktor tenisa.

rafa!!!

pre 10 godina

nadal prvi izjavi- ako je pobedio znaci da je bolji od mene a na meni je samo da se spakujem i idem na sl turnir. ali naravno da lokalni hejteri to ne znaju

tako je

pre 10 godina

@zvonabogorodicnecrkve Tako je bre, ti si igrao tenis godinama, ti reci Rafi da bol u kicmi nije nista. Reci i Federeru koji se zbog istog raspadao i gubio od Robreda. i im objasni da je to nista, ipak si ti gren slem sampion, visestruku, ti i Branko teniser iz Amerike, sta su Federer i Nadal u odnosu na vas.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Obožavam ovakav stil igre i Stenov jednoručni bekhend. Tako da mi je ístinski drago što je došao do velikog pehara. Kao što ovde napisah još pre meča sa Novakom, SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAČA. Zato sam bio jedan od malobrojnih koji je tipovao na ovakav krajnji ishod.

Zlatko Talić

pre 10 godina

Igra decko kao da ga je napravio neki nas gastos u Svajcarskoj!
(FCB Vizemeister dahoam, 26. januar 2014 15:06)

Pa i nisi puno pogrešio, a vidi se i po imenu i prezimenu, Stanislavs Vavrinka je češkog porekla!

Sasa jokic

pre 10 godina

Ko prati tenis zna da Rafi ovo nije prvi put da prekida ritam protivniku medicinskim tajm autom, u momentu kada protivnik dominira, zo je stari Nadal/Toni trik.
E bas zato mu je publika zvizdala kada se vratio na teren, i dala mu do znanja da je "provaljen".
To je razlog sto Rafa nije ni pokusao da pobedi, vec je idlucio da igra do krsja i spasi sto se spasiti moze.
Da je kojim slucajem pobedio, to bi bila najsramnija pobeda ikada.
Dosta vise o Rafi fer plej igracu, pa setite se samo pokazivanje mreze na RG kada se Nole upecao, i lazi za aut na brejk lopti za Noleta u istom mecu,
Kada je bio na metar od loptice...

ljiljana

pre 10 godina

Prvo ja uvek navijam za Novaka, Volim dobar tenis, sportsko nadmetanje, neizvesnost u meču, npm. kao Ozi open finale 2012. pa nka bolji pobedi. Drugo kako to da se pričalo da će neko drugi da osvoji GS, mnogi su znali a samo neki javno govorili, otkud to baš sad. Treće furiozan povratak Nadala prošle godine, dolazak na prvo mesto i posle toga titula u Dohi turnir 250. dalje Marej ne igra drgi GS u sezoni zbog povrede i onda na trećemuzme pehar. Nemam nameru nikoga da kritikujem jednostavno analiziram. jako bi volela znati šta je iza.

Md.

pre 10 godina

Vidim da je Simon sam uspeo po tom pitanju. Stan je uvek bio 3,4 igrac i tako ce i ostati. On nema fluidnost pokreta za izuzetne rezultate. Nole je oborio mnoge rekorde, a i mladji je 2 god. od Stana i 1 god. od Nadala. Noletovo telo ima 3 x vise razgibanosti i izdrzljivosti nego i jedan ATP igrac. Od polovine 2014 Nole preuzima 1. mesto koje ce zadrzati jos par godina.

Red

pre 10 godina

Čekaj, on je povredio ledja,a posle pola sata kao da nije??? To hoćete da mi kažete? Daj te mi ime leka koji to može da uradi.
Da se otkloni bol pri mirovanju, može ali ne postoji legalna varijanta leka koja to isto može učiniti pri pokretu.
To je prosto bila taktika, koja nije upalila.
Amin.

TurboNator

pre 10 godina

@ Dorćolac, 26. januar 2014 21:07

Cudno je to sto drugi kad gube ne potenciraju da su izgubili zbog povrede - kao sto Nadal radi UVEK od 2009. (ranije nije cini mi se, nisam siguran). Svaki njegov poraz je zbog povrede?? Neverovatno.

Jos nesto - Nadal nije isfolirao povredu na svoju stetu vec je pokusao da taktiziranjem zbuni rivala, ali je ukapirao da je preterao i da bi bilo suvise ocigledno da je ponovo poceo da leti po terenu kao u prvom setu. Video je da je Stan neverovatno raspolozen i da nema sanse, pokusao da taktizira i zeznuo se. I sta onda? Ovako je izvukao maximum simpatija od naivnih ljudi kao sto si ti, i sacuvao obraz (u svojim ocima), kao 'izgubio sam zbog povrede a ne sto je on bio bolji'.

Da li je neko ikada cuo Nadala da kaze 'protivnik je bio bolji' - ALI BEZ REZERVACIJA, BEZ POMINJANJA POVREDE, bez 'necemo to tome, to nije vazno, njegovo je vece...'? Ja nisam. I to je FAIR PLAY?

Zar nije ocigledno da covek ne moze da podnese poraz nikako? Zasto je prestao sa 'tikovima' posle povrede? Momak definitivno ima neke psiholoske probleme, treba mu pomoc.

The End

pre 10 godina

Da je OZBILJNA povreda u pitanju Nadal ne bi rizikova CELU karijeru samo da bi ispao šmeker. Sad ispada da je zbog Vavrenke Nadal izgurao meč do kraja i rizikovao narednih 5,6 god. karijere, milione i milione koje još može da zaradi, rizikovao ugovore sa sponzorima i još mnogo pehara za koje treba da se bori. Dal ste vi normalni ljudi? Zašto razmišljate kao deca neka?
Imao je profesionalnog terapeuta koji prepoznaje sve vrste povreda u tenisu, i takav bi mu lepo rekao da ako misli da ne rizikuje veću povredu, da mora da prekine meč.
Druga stvar, ''ako ste gledali meč'', bilo je posle povrede par poena koje je Nadal odigrao maksimalno, gde je trčao i stizao i vraćao nezgodne lopte.
Kažem trenutaka, ne mislim na ceo nastavak meča.
Znači u pitanju nije ozbiljna povreda, ni najmanje, i ne znam zašto nije rekao na kraju krajeva šta je u pitanju?
Sad čitam hvalospeve Nadalovaca, kao da je bez ruke i sa ašovom umesto reketa igrao finale, i gle junaka, rizikovao čitavu karijeru samo da bi jednom Vavrenki pružio dostojan meč finala.
Pa veća faca je Novak koji je celom težinom tela na izvrnut zglob stao i to na DK meču, i nastavio je, i pobedio je čak. O čemu vi pišete bre ljudi?!? Idite umite se, pomirite se da je vaš Nadal nadigran i da je izgubio finale AO. zasluženo.
I da, Nadal je i dalje majstorčina tenisa, ali nije žrtva ili junak ili heroj nekakav, prosto je izgubio meč, a povreda je smešna ili je nije ni bilo.

Moma, drug Žila Simona

pre 10 godina

Da, svi su se podsmevali Žilu Simonu zbog njegove nedavne izjave! A evo već prvi GS u 2014. potvrdio je njegova predviđanja! Ipak Žil, jedan iz "top 5" mojih teniskih ljubimaca, veliki majstor tenisa, osvojio 10 turnira,bio u "top 10" ( sada je 19.) mnogo bolje poznaje tenis od svih nas koji ovde škrabamo komentare!

Vlada82

pre 10 godina

Ja ne znam zasto ljudi toliko pljuju po Nadalu.I ja navijam za Djokovica,ali smatram Nadala velikim teniserom i sportsmenom, kao i dobrim covekom.Barem meni tako deluje.I definitivno je bio povredjen, i definitivno je veliki borac jer bi velika vecina na njegovom mestu predala mec.
Gubio je on od Djokovica 7 puta za redom pa se nije zalio na povrede,tako da su glupe te price kako cim gubi glumi povredu.
Majstore, ti si veliki sampion i zelim ti sve najbolje i naravno sto vise poraza od Novaka!
:-)

lala najstariji

pre 10 godina

Sad je stvarno dosta.Covek pobedi prvog i drugog sa liste a ovaj prvi, napravi takvu srceparajucu komediju da pobednik ne sme ni da se raduje.Nadal,postupcima cini sve da omete,strica Tonija sad vec i kamera hvata kako stalno dobacuje, sudije svasta tolerisu...Citava uhodana masinerija.Nadal bi igrao i protiv invalida samo da pobedi. I onda kaze par lepih fraza i on ispade najzlatniji...mucenik...dosta vise svih tih licemera

Jova

pre 10 godina

Dugo vremena neki GS ne odgledah manje. Zato sam zahvalna B92 redakciji, Gajetanu,Predi,znanje-imanju posebno(i naravno Saši)za pregled dešavanja.

Bez obzira na gubitak bodova na ovom u najmanju ruku čudnom AO moram reći da mi je drago da je Novak ovu priču završio i izašao stanicu ili dvije ranije.Možda se nećete složiti sa mnom ali mislim da je Novak imao sreće da je izgubio od Vavrinke ( nisam gledala–možda mi je zbog toga lakše ), to mi se čini bolje nego da je zakoračio dublje u žreb i riskirao kakvu težu povredu. Ovo je bilo pisano na kožu »snagatorima« s dobrim servisima i jakim udarcima.Igračima koji ne moraju misliti na nastavak sezone te mogu igrati neopterećeno.Zato mogu reći da mi je drago da je i Vavrinka ispunio svoje snove, mada bih ih radije priuštila Del Potru.

I još nešto. Nadal vjerovatno neviđeno puno trenira ( lično mislim da je stric Toni fanatik a Nadal više nego podoban za sprovođenje planova ) ali nikad dosad nije imao ne žuljeve nego skoro otvorene rane na rukama. Povreda leđa je logična posledica njegovog načina igre u ovakvim uslovima. Dozvoljavam mogućnost da je povreda samo fantomska ( čuj mene, JA dozvoljavam ) - kad je vidio da proektili lete pored njega a sam nije mogao uraditi apsolutno nište. Ako je stvarno plakao na odlasku s terena, mogu ga razumjeti.

Čestitke Vavrinki, koji je znao iskoristiti šansu koja mu se ukazala ( mislim da mu je jedina ), uz želju da se ispuni ona Sašina o Pavletu Vujsiću, rakiji i flaši i pozdrav svima

Milko

pre 10 godina

Za veliki uspeh mora mnogo toga da se složi.
Vavrinki se složilo.
Mnogo truda u rada na sebi.
Retko loš i nespreman Djoković.
Povredjeni Nadal.
Rezultat, Gren slem šampion.
Čestitam.

DIZELAS

pre 10 godina

Molim one mnogobrojne koji su u svojim komentarima na meč Vavrinka - Đoković do daske popljuvali Noleta da identične komentare, ali sada o voljenom Nadalu, sistemom copy-paste ostave i ovdje.

P.S: Komentari o Rafi mogu biti i za nijansu negativniji, obzirom da je izgubio 3:1 (Nole izgubio 3:2).

Negativni

pre 10 godina

Moram priznati da sam se i ja podsmevao Simonu. Mislio sam da je to priča za novinare, medjutim ipak je on vrhunski teniser i vidi mnogo bolje od nas.
Ostatak analize mi se ne dopada jer je očigledno da je Nadal povredjen ušao u meč inače bi Vavrinka sa onako lošim servisom izgubio taj prvi set bez problema. Da je tako servirao protiv Novaka danas ne bi bio u finalu. To je jasno i Vavrinki, samo nije jasno nama kao što nam nikada ništa i nije jasno. Samo pričamo a ne znamo ništa.
Ako neko stvarno misli da se u ovom meču vodila borba onda bolje da ne gleda tenis. Što neko reče, ako Nadal glumi, zašto nije glumio onih sedam finala protiv Novaka. Ali, bez obzira na to, sve čestitke Vavrinki, zaslužio je.

nije bas tako

pre 10 godina

@The End Ti to kazes da ne Nadal igrao maksimalno juce? Da je normalno da covek koji prosecno na turniru servira 198 u finalu servira 120. Covek je igrao sa ukljestenjem, ko je jednom imao problem sa tim zna koje su muke. I Nadalu je doktor rekao sta je u pitanju. Pri povratku iz svlacionice jasno se vidi da kaze prema bokus "esto se acavo" sto znaci ovo je gotovo. Nadalu je doktor rekao da se misici ne mogu tek tako opustiti. I citavo vreme je stajao iza Nadalove stolice i prilazio mu na pauzi. Meni je jasno da vi ne volite Nadala ali nedostatak objektivnosti je zaista nadrealan. Ubedjujete ljude da su videli nesto sto nisu. Maksimalnog Nadala.

kikirez, Novi Beograd

pre 10 godina

@poznavalac

Dobro, dobro..Saša stvarno uglavnom piše odlične komentare, retko greši u procenama, ima dobre analize, poznaje odlično tenis....ali ti "poznavalac" ne moraš baš uvek da napišeš bar 2-3 komentara gde ga dižeš u nebo! A onda uživaš u plusevima, koji su ti duševna hrana, a minusi patnja i tuga!

Marko

pre 10 godina

Cestitam Stanislasu, postovanje do neba za Rafaela a Novaku se uskoro ukazuje nova prilika da svima pokaze ko je ko i sta je sta. Idemo Nole!

Ko nije gledao mec, a procitao ovaj tekst moze da racuna da nista nije propustio. SVAKA CAST.

The End

pre 10 godina

(nije bas tako, 27. januar 2014 20:02)

Stric Toni je rekao, ne Ja, ne Ti, nego apotekar Toni:
“Doktor je rekao da je samo istegao mišiće i da bi nekoliko dana odmora trebalo da bude dovoljno.'' Koje uklještenje?
Što je svima toliko čudno da se i sveti Nadal folira s' vremena na vreme?
Normalno da je morao da odglumi do kraja povredu.
Možda je bilo povrede ali ne toliko strašne da nije mogao da popije nešto protiv bolova i da izgura meč do kraja.
Kako je tako sakat uzeo 3 set? Udarao je on posle kilavog servisa muški.
Kretao se dobro levo desno i vraćao bombe. Rozikovao jeste sa vinerima, ali brate mili, napraviste farsu od celog meča.
Čovek je set i po. odigrao kao i prva 3 kola. A opet, Vavrenka ga je razbio.
Bukvalno ga je razbijao pre te ''povrede''.
Tako svejedno je, i da nije bilo holivuda od strane Nadala izgubio bi meč.
Ne može ni rafa da igra svaki dan vrhunski tenis, pomirite se sa tim.

Alexandar

pre 10 godina

Nevezano za Nadalov slučaj u finalu,opšte je poznato da španski sportisti nisu neki sportsmeni,naprotiv karakteristično za njih je simuliranje, prenemaganje i takve stvari. Kao što Mourinho nedavno reče na tu temu, to je tradicija kod njih.

bravo

pre 10 godina

Toliko o pobedama,tradicijama,dominacijama...Pravi pobednici su borci.Oni su uvek pobednici.I u porazu.
I ne cudi me ako uskoro i Ferer osvoji GS titulu, ili neko sa takvim pristupom prema sportu.
Bravo Vavrinka,fajteru !

boban,nis

pre 10 godina

Svaka cast momku,zasluzio je,posle toliko izgubljenih meceva protiv Novaka i Nadala doso je i njegov dan.Ja ne pamtim da je ovaj momak ikada nesto ruzno reko o nekom svom protivniku,cak je u jednom momentu izjavio da ma koliko dobro igrao da mu se cini da Novaka i Rafu nikada ne moze da pobedi.
P.S Novak iako je ispao u cetvrtfinalu je pokazao celom svetu i ovim nasim gmizavcima koji jedva cekaju njegov poraz,koliko je veliki i kao igrac i kao covek.Pa jedan Federer kad nesto izjavi uvek kaze,ako mozememo ja,Novak i Rafa......Novak,ne do bog da vise nikada nista ne osvoji on je usao u krug najboljih svetskih sportista ikada.Blago Srbiji sto ga ima.

Marko Vlahović

pre 10 godina

Kada Wawrinka bude završio karijeru, moći će da se osvrne i kaže: "e ja sam ga brate igrao".
Način na koji igra ovu igru mi je pomutio osećaje još prošle godine kada ga je Đoković pobedio u onom meču. Navijao sam i pre neki dan za našeg najvećeg sportistu ali moram da priznam da mi nije bilo mnogo žao kada je Wawrinka pobedio Đokovića. Stan tenis igra hrabro i svim srcem a upravo sam tako i ja navijao za njega danas u finalu.
Danas je osvojio AO. Statistika mu nije kao u velike četvorke i on neće biti najbolji ali nema ni za čim da žali.
Igra ovu igru kao car

MrPjotr

pre 10 godina

Steta sto je dobio na ovakav nacin, ali svakako je zasluzio. Cestitke za Stanislasa, a Rafi zelimo brz oporavak, pa da gledamo okrsaje neke velike sestorke ili kakovec. Svakako se nece pitati samo Novak i Rafa.

Vaše ime

pre 10 godina

''Direktni poeni: Vavrinka 53, Nadal 19 ''
Znam da mnogi sada imaju osećaj da će se nešto bitno promeniti u tenisu
ili već jeste.
Ali ipak, posle toliko Slemova koje su redovno uzimali Federer, Nadal, Novak i Marej, i 2009 Delpo, sasvim je očekivano da neko iz top10 sem njih četvorice napravi senzaciju i iznenadi.
Sada je bio najbolji trenutak. Federer u godinama, Marej je imao operaciju i pauzu, nije ušao u punu formu. Novak je promenio trenera i pao je na 2 mesto te mu je poljuljano samopouzdanje. I Nadal koji još od završenog USO trpi posledice neverovatnog kambeka. Jeste početak sezone ali on ne igra ni približno kao većim delom 2013.
Ali ipak sam siguran da će preostala 3 GS opet osvojiti ili Nadal ili Novak ili Marej, čak možda i Federer ako eventualno izbegne Nadala.
A Stan se bližio lagano velikom uspehu, učio je na greškama.
Epski meč na AO 2013, pa 1/2 finale na USO, pa sad Finale i pehar!
Tako je i Marej slično napredovao i najzad 2012 uzeo svoj 1 GS.
Psiha je čudo. I Delpo i Berdih i Ferer i Tsonga imaju potencijal za GS trofej, ali nisu psihički divovi kao Nadal i Novak, tu i tamo Marej, i naravno Federer.
Zato mislim kad se razigraju na Mastersima, na preostala 3 GS turnira ne verujem da će biti iznenađenja, ali ajde... vreme će pokazati.

bla bla

pre 10 godina

@ Jovan
Odeljak "komentari" i sluzi da bi prosecan gradjanin napisao svoje misljenje o nekoj temi (politika, zabava, sport...). Ako ne smem da napisem svoje misljenje o Nadalu zato sto nikad necu biti teniser ili o Obami zato sto necu nikad biti predsednik Amerike, onda treba ukinuti ovaj odeljak. A sto se tice zarade, ne bi Nadal zaradio ni dolara da "obicni" gradjani ne prate tenis i ne kupuju njihovu robu. Pozdrav

Markiza

pre 10 godina

Moze pricati ko sta hoce, ali Novak je izgubio od najspremnijeg i to za malo. Da je pobedio Vavrinku on bi sad stajao ovde i drzao pehar.

game, set and...

pre 10 godina

gospodine Ozmo,
navikli ste nas na detaljnu analizu kompletnog turnira nakon svakog GS-a, a ovog puta samo opis finala, i to u emocionalnom delu i ne toliko tačan??? gde je osvrt na najveće dobitnike osim samih osvajača (Bautista, Dimitrov, Cibulkova, Bušar...) i gubitnike turnira (DELPO ubedljivo, Monfis, Nole, Šarapova...)

mali osvrt na finale...

još nakon prethodnog AO i vaše analize naglasio sam da je Vavrinka čovek na koga se mora ozbiljno računati, sada je uradio taj jedan klik u glavi i otišao do kraja, 110% zasluženo... njegov OGROMAN uspeh je na sve načine pokušao da zaseni drugi učesnik finala, jer niujednom sportu nije sramotno odustati ukoliko niste u stanju da nastavite, već je sramotno nastavljati “zarad publike i skupe karte” i na ceremoniji izjaviti “bio je bolji, a ja nisam imao sreće”, i da “bio je bolji” i to u takvom kontekstu bude sve o pobedniku, makar do pres sale... Nadal je nastavio jer je u savremenom sportu UBEDLJIVO najveći borac, koji se do poslednjeg trenutka nadao u preokret... imali smo mogućnost gledati makar 10 puta reprizu finala na Eurosportu, Nadal je većinom trećeg i četvrtog seta na 30:30 ili 40:30 čak i sevis imao dosta brži, a o trčanju i proklizavanju da ne pričamo... lagan ulazak u gem, opuštanje protivnika, ali ako zagusti, trčanje kao u najboljim danima... da je igrao “zbog navijača”, i treći set bi, čak i na 5:3, lagano otišao u prave ruke, ali rekosmo, on je najveći borac u sportu...

dado

pre 10 godina

Ode covek na trecu poziciju, svaka cast!

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

Bojan

pre 10 godina

(Salea, 30. januar 2014 10:08)
ne znam za servis sta da kazem, narocito kad se setim USO 2010, servirao je kao zmaj.
A nijedan igrac nije savrsen, to sto kazes da ima 10-15% bolji servis, mozes i da pitas sta bi bilo sa njim da je 10-15% slabije fizicki spreman.
Nadal je jedan od najvecih tenisera u istoriji. Ako bih birao 5 najboljih to bi bili on, Federer, Borg, Lejver i Sampras. Ipak preterivanja sa povredama su zaista gnusna. I drugi igraci imaju probleme, preskacu turnire a samo o Rafinim povredama se prica. Eto DelPo nikako ozbiljnije da se sastavi nakon GS titule 2009, pa nema toliko prica o njemu.
Sto se Rafinih povreda tice, problemi su vise na mentalnom nego na fizickom planu. Jednostavno ne mogu da verujem da je nekome karijera konstantno u opasnosti zbog kolena a da taj igrac traje u vrhu evo vec 10 godina. Od njega u tom vrhu su duze jedino Federer, Lendl i Konors.
Nadal je igrac koji je preskao RG da bi dosao na njega tek u trenutku kada je spreman da ga osvoji, tako se ponasa i sa svim ostalim turnirima. Ubedjen sam da je mogao da igra i USO '12 i AO prosle godine, ali da se on nije osecao da moze da osvoji turnir, pa bolje ga preskoci i uzmi neki manji da izgradis samopouzdanje. Rafa nije propustio nijedan turnir za koji je imao iole sanse da ga osvoji i on je igrac za koga se moze reci da je overachiever (ovo ne kazem kao nipodastavanje, nego kao znak postovanja)

Asparagus

pre 10 godina

Članak je odličan, svidja mi se sto nije suvoparno praćenje toka meča već i osvrt na psihičke momente koji neretko preokrenu ishod. Baš mi je žao što je Đoković izgubio,ali ako vec mora neko da ga dobije, onda mi je drago da to bude neko od momaka kao sto su Vavrinka, Delpo i Conga. To su korektni igrači koji umeju sportski da gube i da otvoreno daju priznanje boljem. Nisu sujetni i imaju srce, i zaslužuju uspeh u potpunosti. Cestitke Vavrinki, ovo je njegov momenat.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Moze pricati ko sta hoce, ali Novak je izgubio od najspremnijeg i to za malo. Da je pobedio Vavrinku on bi sad stajao ovde i drzao pehar.
(Markiza, 26. januar 2014 17:14)
Dragi Markiza, da je baba musko isla bi u vojsku.....
Novaku, ako mu je stalo do uspesne karijere, verovatno ce ovaj poraz puno znaciti. Ako ga pogleda smejace se ili mozda plakati od tuge i neverice. Retko se sanse ovakve prirode olako propustaju kao sto je to Nole "poklonio" Stanislasu i valjda ce izvuci debele pouke za buducnost. Ako mu je stalo.
Pozdrav svima iz Perta, Australija

dule

pre 10 godina

Svaka čast Vavrinki, nadam se da neće sad da potone.

Mala zanimljivost: ovo je 11 uzastopni grend slem koji je osvojio NĐ ili osoba koja ga je pobedila.

game, set and...

pre 10 godina

drugi deo...
AO je meni najdraži GS turnir iz prostog razloga što skoro svi igrači dolaze sveži i spremni, pa na površinu izlazi suvi kvalitet... već kada dođete do RG-a, tu fizička sprema igra veću ulogu, a i povrede su sve brojnije, setite se samo Vimbldona prošle godine, AO je ove doživeo nešto slično, ali su povrede doživeli uglavnom epizodisti...

obzirom da sam Noleta stavio u gubitnike, malo objašnjenje... Nole je u rezultatskom smislu gubitnik, ali nikako u smislu prikazane igre, kako većina komentatora pokušava prikazati... Nole je imao 4 prelaka meča, nažalost četvrti (Fonjini) i najlakši, koji nije mogao služiti čak ni kao trening za Vavrinku... igra agresivnije, ali protiv Vavrinke nije bio u mogućnosti za mnogo više, brže loptice i teren su jednostavno mnogo više odgovarale Stanu, i opet nije bio daleko da i ovog puta izađe kao pobednik.... rad sa Bekerom tek treba da se isplati, to je promena koja rezultate treba da da na duge staze, pa budimo malo stpljivi...

a zašto je Delpo najveći gubitnik, pa nakon žreba, i izjava igrača o brzini kombinacije teren-loptice, po meni je Delpo bio glavni favorit za finale, možda čak i titulu, ali je napravio grešku igranja turnira u nedelji pred AO...

u nadi da će Vaša analiza AO-a ipak stići, srdačan pozdrav...

Janez

pre 10 godina

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

Šteta što je Nole izgubio toliko bodova

zzdajmt

pre 10 godina

@ (Milko, 26. januar 2014 17:56)
Da se sloze sve kockice tu si u pravu, ali tvrdnja da je Djokovic los i nespreman je smesna. Izgubio je taj mec u kojem je odlucivao jedan potez momenat , sta god. Novakov sam navijac , ali zao mi je sto se povredio Nadal. Ko se ikad bavio sportom i sedeo pored terena zbog povrede zna sta to znaci. To ne umanjuje Stanislasov trijumf. I da se on povredio Nadal bi uzeo trofej isto tako. To je sport a ovo su moderni gladijatori. Videli smo suze kod Nadala kao nekad kod Federera. Na tvrdoj podlozi Sten ce biti stalno pretnja Novaku. Nagledacemo se u buducnosti jos epskih meceva.

Gradjanin

pre 10 godina

Pojavio se novi igrac, koji ce da poremeti monotoniju.

Niko na Vavrinku nije racunao (sta kazu kladionice?), a covek osvojio Grend slem. Moze se sada o tome kako je pobedio ovoga jer je bilo povredjen, onoga jer je bilo vruce, trecega jer - i tako dalje, treba ipak da se kaze da je Vavrinka odlican sportista, da velikoj cetvorci nece biliti lako.

Pobedniku treba cestitati. Stanislave, bravo.

Gajetano

pre 10 godina

@Branko (Teniser) iz Amerike

Branko, ako si ti teniser kao sto se predstavljas, onda sam ja... Wawrinka licno.

I nemoj vise da se blamiras sa tim WTA. Za tvoju informaciju, akronim WTA znaci "Women's Tennis Association". LOL!

JV

pre 10 godina

@Janez
Razlika će sutra biti 3.710, ali to nije nedostižno...
Rafa je kaskao za Novakom 7.520 posle AO prošle god., pa je završio sezonu kao br.1. Sve moguće je osvojio do Vimbldona i posle V, zaključno sa USO.
Do juna brani 7.000 poena, Novak 2.860.
Biće zanimljivo i sve je moguće.

Salea

pre 10 godina

Do juce, ajmo Rafa vrati se, kako nedostaje tenisu. A kada se vratio i iznenadio sve sa uspesima i trofejima, prvo samog sebe, onda je postao dopingovani, folirant... jedna od najomrezenijih licnosti ovde. Istina je da je to vecinom rezultat toga jer je skinuo naseg Novaka sa trona i prekinuo niz poraza protiv njega, a pritom jos i napravio svoj pobeda. Sve ovo je pokazatelj koliko se moze biti ostrascen i koliko moze da se mrzi. Licno za spance nikada ne navijam ni u jednom sportu jer su po mnogo cemu olicenje lose strane ali za ovog momka stvarno nemam reci, osim pozitivnih. Sa daleko losijim servisom od 85% igraca iz prvih 15-20 na ATP listi, sa svim velikanima u tenisu, ima pozitivan skor. Podistavate i sljaku, opet samo radi njegovih uspeha, iako skoro svi znaju da je to podloga koju ne mozes osvojiti samo na servis, sto uspehe na njoj cini vecim, a ne manjim kako se mnogi trude da predstave. Svako ko se bavio bilo kojim sportom, makar i rekreativno, zna sta beton cini za kolena ali cak se i to zanemaruje jer je to podloga koja je Novakova. I to je jedini razlog zasto je velicaju (dok je u stvari ona ta koju treba sto je moguce vise smanjiti). A da su ljudi posteni, trebali bi se zapitati sta bi bilo da ovaj momak nije imao tolike povrede tokom karijere i/ili da ima 20% posto bolji servis?

Bojan

pre 10 godina

(game, set and..., 29. januar 2014 14:30)
ne bih se slozio za AO da isplivava suvi kvalitet, ipak na AO ima dosta iznenadjenja sto se tice pobednika i finalista. Recimo USO je sa te strane bolji, igraci opet imaju par nedelja da odmore nakon WBa, ali odigraju dva jaka pripremna turnira, tako su maksimalno naostreni za GS.
Ovde recimo Nole nije nista odigrao pred AO (kao sto obicno radi) a Delpo jeigrao nedelju dana pre, prvog je to malo uspavalo, drugog je umorilo.
U pravu si u potpunosti za Noleta, dobio je lagano sve do QF, ali i prvi set protiv Stana, a onda je verovatno ocekivao da ce Stan prestati da se bori, a desilo se suprotno, da je ovaj ubacio u vecu brzinu. I dok je Nole shvatio sta se desava bilo je 2:1 za protivnika, nadoknadio je jedan set, ali u petom je Stan bio bolji.
U svakom slucaju, opet je na AO najbolji mec bio Stan-Nole, zaista su u pitanju klasici, kao i onaj na USO. Svaka im cast.
Svaka cast i Noletu, siguran sam da bi taj isti duel u finalu, da je zreb bio drugaciji, pripao njemu jer bi od pocetka do kraja igrao punom snagom, ne bi se cuvao za narednu rundu.

Salea

pre 10 godina

(Bojan, 30. januar 2014 10:56)

Potpuno si u pravu sto se tice kontra pitanja... ali meni nije to bio cilj i poenta. Nego mi nije jasno kako neko moze da uzdize trijumfe na podlozi gde se poeni zavrsavaju posle par udaraca i gde je dobra serva 90% odradjenog posla, a da maksimalno nipodastava podlogu gde za poen mora da se igra. Ovo niko ne moze da ospori, da bi zaradio poen na Nadalovoj podlozi, moras da radis vise, mnogo vise. Zar nije u svakom sportu najlepsi deo sama igra, kada se razvije, da je ima sto vise, kada krenu napadi i kontre. To sto si naveo za servis na US Openu je potpuno tacno, odservirao je u stilu najvecih servera i po meni je upravo to samo jos jedan pokazatelj koliko je Nadal jeziv igrac. Da kalkulise, po nekad, vrlo je verovatno ali zar nema to pravo svako da radi? Preskocis turnir izgubis poene. Ali iskreno kao neko ko je igrao basket i mnogo voleo da pobedi, ne secam se da se ikada desilo da ne zelim da igram neki mec. Mozda kad je neko zezanje ali retko, igra i pobeda pre svega. A iskreno ne verujem da je moguce biti sampion i u klikerima ako nemas takvo razmisljanje.

Bojan

pre 10 godina

(Salea, 30. januar 2014 23:27)
Pa sad si ti uradio suprotno. Sto se mene tice oba tipa tenisa imaju svoje prednosti i svidja mi se postojanje razlicitih stilova. OK, u poslednje vreme je dominantno igrati sa osnovne linije i najbitnije je biti odlicno fizicki spreman, ali polako ce stvari da se ubrzavaju i imacemo raznovrsniju situaciju (kao nekad).
Meni je lepa igra i kako matirati protivnika u 3 poteza, jer ako ga ne matiras u 3, on ce tebe.
Sto se tice Nadalovog kalkulisanja, nemam nista protiv. Meni iskreno i Nole deluje da mu treba pola godine pauza od tenisa da bi se vratio u punoj snazi, precesto deluje istroseno. Ja sam ubedjen i da je MJ bio emotivno istrosen oba puta nakon 3 uzastopne titule i da je zato odlazio iz NBA.
Nikakav problem za preskakanje i taktiziranje. Ono sto je moj problem sa njim je njegov PR tim gde je svaki poraz posledica povrede (vidi samo naslove nakon AO, vise se pisalo o Nadalovoj povredi, nego o Stanovoj pobedi), i za samo dva dana smo dosli od toga da se povredio u mecu do toga da je bio cele nedelje povredjen. Odgledao sam ponovo prvi set, Nadalu realno nije nista falilo, a Stan je maksimalno koristio prednosti ove podloge i prosto oduvao Nadala u delu meca do povrede. Ubedjen sam da bi uspeo da osvoji i drugi set, a za kasnije vec ne znam. Tako da je stan zasluzio mnogo vise pohvala na svoj racun, nadigrao je drugog tenisera sveta i pre povrede prvog.

Aleksa Zikic

pre 10 godina

@Branko

Ako ne znas sta znaci WTA, bolje ne pisi teniske komentare!
Kakve veze ima Women's Tennis Asociation sa Federerom i "NOLOM"!?