Vaterpolo 46

Četvrtak, 16.01.2014.

08:39

Srbi: Jadranska liga neophodna

Hrvatski klubovi pristali su da u budućnosti igraju zajedničku ligu sa srpskim, čiji čelnici ističu da bi to bila sjajna i neophodna stvar.

Srbi: Jadranska liga neophodna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Drazen Petrovic

pre 10 godina

@Stefan Delija.....sta mislis na 'samo' Partizan ima 7 europskih titula? To je i jedini srpski klub. Prvo pogledaj koliko imaju Mladost i Jug pa i POSK i onda pricaj. Na toj strani ste kao i u ostalim sportovima debelo u minusu.

Anto

pre 10 godina

(Stefan Delija, 16. januar 2014 16:34)

Sta ti nije jasno? Od 1991. hrvatski klubovi vode 8-3. Znam da ih Partizan ima ukupno 7. Pa sta? Ima ih i Mladost 7, Jug 3, Posk 3. Tako da ste i kroz dulju povijest gledano daleko iza nas ;)

U reprezentativnom smislu imate vise medalja od nas. Ali mi smo sve zivo osvojili ukljucujuci olimpijsko zlato, tako da smo i tu uspjesniji.

Tesko za prihvatiti zar ne? Thats life my friend...

Dvoranski polo

pre 10 godina

@Glas razumaN
Upravo tako prijatelju,Srbija je u odbojci velesila jer ima zlato na OI.Paralela sa nogometom ti ne stoji,jer je to jedini kolektivni sport u kojemu svjetsko prvenstvo ima veću težinu od olimpijskih igara,u svim ostalim velikim kolektivnim sportovima-košarci,rukometu,odbojci,vaterpolu i hokeju na ledu su OI najcjenjenije natjecanje.Pozdrav!

Glas razumaN

pre 10 godina

@Dvoranski polo

Znaci, ako tako gledamo, Srbija je velesila za Italiju u odbojci, jer Srbija ima zlato sa OI, a Italija nema?

Meksiko i Argentina su velesile za Brazil u fudbalu, jer Meksiko i Argentina imaju zlato sa OI, a Brazil ga nema?

Cudna ti je ta logika, prijatelju.



@Crnogorac

Od kada to Crnogorci koriste termine "broncani" i "europsko"?

Mora da sam nesto propustio.

duje

pre 10 godina

Evo da i koji Hrvat nešto kaže. Ja neznam zašto izgleda da Hrvati jako žele tu ligu. Pa nama je dosta, a i korisnija za siromašnije klubove je Jadranska liga. A što se tiče svemirske jakosti srpskih klubova, to mislim da imate poprilično pogrešnu percepciju. Naime, Zvezda i Radnički su neosporno jaki u ovom momentu, ali ako je lanjsko finale LP mjerilo vrijednosti, a je, treba vidjeti i zašto je Zvezda dobila Juga. Dobila ga je na jednu utakmicu, nakon što je Jug odigrao dva play offa sa Primorjem sa po šest, sedam utakmica u nizu, i nakon drugog play offa za prvenstvo Hrvatske, otišaao u BG na taj završni turnir, potpuno iscjeđen i uništen igranjem ove dvije lige i tempiranjem forme 3 puta u mjesec i pol dana. Ove godine je Jug malo slabiji nego lani, i forma će mu dodatno padati prema kraju, jer su malo kratki. A što se tiče Primorja, siguran sam da u ovome momentu niti jedna momčad Svijeta ne može pobijediti Primorje u tri utakmice, dok finalni turnir LP srpski klubovi dočekuju relativno odmorni, hrvatski i crnogorski, na njih dolaze potpuno izubijani. Svime rečenim samo želim kazati da srpskim klubovima glede rezultata u LP ne odgovara igrati zajedničku ligu, jer će morati produžiti klupe za tri, četiri igrača, a upitno je koliko to financijski mogu. Na reprezentativnom nivou imamo podjednake uspjehe u vaterpolu, ali koliko vidim Vi prilično vrednujete SL, SP, dok je kod nas u sportu općeniti olimpijada maximum, a ovo drugo su pripreme za istu.

Realno

pre 10 godina

Nasi vaterpolski klubovi od 91 kao sto je tu rekao bec neko 8 titula orvaka europe vasi tri nasa cibona i split 5 titula prvaka europe partizan 1 i ko je onda tu bolji ali realno bez ljutnje recite ja sam iznjeo cinjenice

:)

pre 10 godina

Vi da razvijate hrv vaterpolo halo mi smo olimpijski prvaci stani djecace na loptu primorje jug i mladost koja je u banani ce uvjek bit bolji klubovi i jaci od srpskih kao sto su u kosarci ciboni i split peterostruki prvaci europe s vama mrvice ostaju a te mrvice su nole i kosarkaska repka koja polako je sve gora sto se vidjelo na zadnjem prvenstvu

blinkibil

pre 10 godina

Po mom misljenju ovo nije dobra ideja. Imamo tri vrhunska tima i to je odlicno jer je vaterpolo u globalnoj krizi i nema nigde jakog prvenstva, Srpsko prvenstvo je jedno od najjacih u Evropi. Ali kakva bi to liga bila sa Hrvatima, Srbima i Crnogorcima...Boze pa to bi bila Evroliga sto po meni nije resenje.

Danubewalker

pre 10 godina

Zanimljivo je da nas nisi zeleli dok su Jug i Mladost bili jaki a Partizan jedini konkutentan u LS.Sada kada imamo 3 evroligasa i kad su pali u kvalitetu,sad su za.U principu,treba to i nama ali se treba boriti za bar 4 mesta u toj ligi.

Dvoranski polo

pre 10 godina

Vaterpolo je na izdisaju,nažalost.LEN vode birokrati iz zemalja sa dugom vaterpolo tradicijom,poput Švicarske i Turske,suci mogu odlučiti pobjednika u doslovce svakoj tekmi,i presudni su faktor,najveće sportske zemlje,osim Italije,više drže do ženskog curlinga,a i žabari polako odustaju od njega.Zato su bilo kakvi projekti uzaludni,ovaj je sport na aparatima,a ako ga poslije Rija izbace iz olimpijske obitelji sportova,potpuno će se amaterizirati.Zato sam protiv ovoga projekta,pogotovo zato što u smislu kvalitete on neće donijeti ništa dobro hrvatskim klubovima-Srbija bi u tu zajedničku ligu unijela nikada slabiji Partizan(a oporavak nije na vidiku),te Radnički i Zvezdu,koji će se na prve znakove zatvaranja pipe(moja prognoza-još ova sezona i gotovo) raspasti i vratiti na svoje prirodno stanje,a to je da su to klubovi minorne tradicije i značaja.I još za kraj-jednostavno se moram osvrnuti na neke komentare.Majstoru koji tvrdi da ste za nas "bogovi" u vaterpolu poručujem da Srbija treba prvo osvojiti zlatnu medalju na OI da bi uopće mogla stati u istu rečenicu sa velesilama poput Mađarske i Hrvatske,a sve ostale koji tvrde da bi Mornar,Jadran,POŠK,Šibenik ili KPK(a tri najjača i najbolja namjerno ne spominjem) napredovali igranjem u Nišu ili Požarevcu pozivam da mi pošalju gljive koje konzumiraju!

Krang

pre 10 godina

@Ante-Dinamo, Hajduk, Rijeka su za klasu bolji od Zvezde, Partizana i Vojvodine, zato sto je kod nas kriminal veci! Sve se da smiriti ako to drzava zeli, pa i ti isfrustrirani! Ali Hrvatska to NE ZELI da smiri! Pogledajte samo sta rade sa cirilicom. Da nam davite vaterpoliste kao prije par godina sto ste htjeli u Sloveniji?! Sretno vam u EU sto se tice svega, nas se prodjite! Htjeli ste svoju drzavu-eto vam je!

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ samopartizan


Pod hitno kod nekom dobrog psihologa na lecenje. Ovako nesto moze da napise samo osoba koja ima neke probleme i nije sva svoja.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ samopartizan


Pod hitno kod nekom dobrog psihologa na lecenje. Ovako nesto moze da napise samo osoba koja ima neke probleme i nije sva svoja.

crnogorac

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!
(Krang, 16. januar 2014 10:40)
bogovi za hrvate u vaterpolu i košarci? pa šta nisu oni 4 sa europskog, a vi 7? šta nisu oni zlatni olimpijski ,a vi brončani? nerealnosti, majko moja mila...

Anto

pre 10 godina

@(Krang, 16. januar 2014 10:40)

Covjece u kojem svijetu ti zivis? Nas klupski vaterpolo je daleko jaci od vaseg. Jug, Mladost i Posk su od 91 osvojili 8 naslova prvaka Europe, a vasi svega tri titule. Trostruko smo uspjesniji od vas i pomiri se s time. Prema tome ne pravi budale od nas.

Misa

pre 10 godina

Opet zvezda da nas uvuce na silu u neku Jadransku ligu. Kad je bio samo jedan tim onda je trebala takva liga ali sada kada imamo nekoliko timova i jos njih novih se stvara svake godine nema potrebe da mi unistavamo nasu ligu zbog zvezde i drugih. Kada su hrvati stvarali tu ligu nisu nas hteli. Smejali su nam se kada smo se borili da Partizan udje u nju. Vi nemate pristup Jadranu im je bio odgovor. A sada kao imamo ga. Neka hvala.

samopartizan

pre 10 godina

U ovu ligu bi trebao uci samo Partizan, pojacan najboljim igracima iz Zvezde i Radnickog.
Zvezda i Radnicki nemaju nikakvu svrhu, proslogodisnje prvenstvo je bilo najlosije i najslabije u istoriji Srbije a samo zbog ta dva kluba.
Sva sredstva treba preusmeriti u Partizan, kao nekada, i rezultati su tu.
Zvezda i Radnicki ce unistiti srpski vaterpolo.

niki

pre 10 godina

Gledajte ovako,totalno sam van tih politickih gluposti,smatram da bi liga bila korisna,s'obzirom da inace imamo mali broj vaterpolo klubova,pa ne bi se napravila situacija kao sa kosarkom,pogotovo ako se napravi a i b liga (pa posle sto da ne i c i d itd),plus da imamo uticaja na ligu sa nasim ljudima u njoj,a ne kao u ABA. No,mene fascinira nesto drugo u nas,a to je kako brzo zaboravljamo,pogotovu oni koji su u materiji (posto cenim da pola javnosti koja prati sport (zvezda,radnicki)pojma nema sta je bilo pre par godina) i koji su sada ZA ligu,posto su nas ti isti hrvati zajedno sa crnogorcima sabotirali i NISU hteli u ligu sa nama (koju su igrali),pa smo igrali sa madjarima trening utakmice,a sada kada su crnogorci 'pukli',odjednom im je u INTERESU da liga uspe. E to me JAKO iritira kod nas da NIKADA ne naucimo pouke,nego se stalno vracamo kao nekoj curi koju ne mozemo imati 'ma ovog puta bice bolje'. Hoce li?

miša kaloperovic

pre 10 godina

Apsolutno protiv! Naša liga je dovljno jaka, samo je treba popularizovati kroz medije! Odbili su nas pre nekoliko godina a sada smo im kao dobri.

gergelji kiš

pre 10 godina

Definitivno nije samo fraza da patimo od kolektivne amnezije kao narod. Ne tako davno, odbili su zahtev naših klubova za članstvo u ligi koju su igrali hrvatski i crnogorski klubovi, a sada kada ih nema ni na mapi, oni bi u ligu sa našim klubovima, koji su u međuvremenu postali jedni od najboljih na svetu. Tu mislim na Zvezdu i Radnički, Partizan je i pre bio kvalitetan, a ni Vojvodina po kvalitetu nije toliko daleko. Napravimo ligu sa mađarskim ili grčkim klubovima, nikako sa Hrvatima ili Crnogorcima, i sačuvajmo i to malo dostojanstva, ako nam je uopšte išta ostalo.

Ante

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!
(Krang, 16. januar 2014 10:40)
Ovako vaterpolo me ne zanima i bas me briga za tu ligu, ali moram reagirat ovo što si rekao za nogomet. Ti stvarno misliš da je HR liga bolja od Vaše?! Svaki normalan čovjek u nogometu ne želi regionalnu ligu i to najviše zbog nereda..jer se zna da nogomet privlači najviše navijača a tako i veliki broj isfrustriranih budalas jedne i druge strane.

realno

pre 10 godina

znaci, kroz par godina od velesile stvoricemo prosecnu reprezentaciju.

Secam se Djordjevica, kada je na pitanje o neuspehu tada SCG na EP u Beogradu rekao da je uzrok jadransko liga, nisam razumela zasto. Posle je bilo vise nego ocigledno sta je covek hteo reci.

samopartizan

pre 10 godina

@nemanja BB

Nismo isti mi grobari i ostatak Srbije. Mi smo avangarda, gospoda, mi postavljamo standarde, vaspitavamo Srbe, donosimo im Evropu. Jos je davno Danilovic rekao da "nema vece gospode od Grobara" i to je tacno.
Zvezda i Radnicki nisu zasluzili ovaj status. Nisam za to da se ugase vec da rade isto sto i sada - da budu filijale Gigantu.

Урезано на УШАТОМ 1991.

pre 10 godina

Трчите у загрљај. Онај ко се не сећа како се распадала СФРЈ, ништа боље није ни заслужио. Надам се да ће Б92 имати довољно демократичности да овај коментар објави.

Flou Joe

pre 10 godina

Znači do sledećeg divljanja, kada nam se opet zrtvovanje i ljubav ne uzvrate. PS Ove ****** na čelu koji odlučuju, menjaju sve i svašta kao i ja donji ves. Totalna propast identiteta.

Student

pre 10 godina

Kamo srece da se u svim sportovima vrati bivsa Jugoslavija, ali i onaj "zakon" da nasi sportsti ne mogu napustiti zemlju prije navrsene 26. godine (nadam se da ne grijesim). Tek tada bi od nas bilo nesto... ovako smo duplo golo u svakom sportu, osim mozda u vaterpolu.

dejan

pre 10 godina

nista da naucimo kao narod. . sa njima( hrvatima) ne treba imati nikakva posla . ovo je konacno srbija i tako treba da ostane .zauvek!!!!

Krang

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!

dragan

pre 10 godina

Treba probati. Ako ne bude držalo, vratiće se na postojeće. Trebalo bi da digne nivo vaterpola da Srbija, CG i HR još više učvrste svoj položaj na vrhu svetskog vaterpola.

NemanjaBB

pre 10 godina

@samopartizan

Pa je l treba da bude samopartizan ili samosrbija? Partizan je drzavni projekat kao I Zvezda, a ti leci komplekse na drugom mestu.

Кембо Екоко

pre 10 godina

Хрвати на челу хрватских клубова, Хрвати на челу српских клубова, тако да се "заједничке" лиге формирају и уништавају кад код то бившој "браћи" одговара. Док буду имали користи, лиге ће бити, а онда ће се већ наћи неки ватерполо Месић да каже "Лиге више нема, ја сам свој посао обавио."

samopartizan

pre 10 godina

Bespotrebno. Liga je OK, ugasiti dva drzavna projekta da ne trose pare za dzabe (ionako ih u evropi nigde nema), pomoci Instituciji da stane na noge posle zna se cijih mahinacija (Dinkic, Covic) i nas vaterpolo se vraca na staze stare slave.

Кембо Екоко

pre 10 godina

Хрвати на челу хрватских клубова, Хрвати на челу српских клубова, тако да се "заједничке" лиге формирају и уништавају кад код то бившој "браћи" одговара. Док буду имали користи, лиге ће бити, а онда ће се већ наћи неки ватерполо Месић да каже "Лиге више нема, ја сам свој посао обавио."

Krang

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!

dejan

pre 10 godina

nista da naucimo kao narod. . sa njima( hrvatima) ne treba imati nikakva posla . ovo je konacno srbija i tako treba da ostane .zauvek!!!!

Ante

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!
(Krang, 16. januar 2014 10:40)
Ovako vaterpolo me ne zanima i bas me briga za tu ligu, ali moram reagirat ovo što si rekao za nogomet. Ti stvarno misliš da je HR liga bolja od Vaše?! Svaki normalan čovjek u nogometu ne želi regionalnu ligu i to najviše zbog nereda..jer se zna da nogomet privlači najviše navijača a tako i veliki broj isfrustriranih budalas jedne i druge strane.

NemanjaBB

pre 10 godina

@samopartizan

Pa je l treba da bude samopartizan ili samosrbija? Partizan je drzavni projekat kao I Zvezda, a ti leci komplekse na drugom mestu.

Урезано на УШАТОМ 1991.

pre 10 godina

Трчите у загрљај. Онај ко се не сећа како се распадала СФРЈ, ништа боље није ни заслужио. Надам се да ће Б92 имати довољно демократичности да овај коментар објави.

niki

pre 10 godina

Gledajte ovako,totalno sam van tih politickih gluposti,smatram da bi liga bila korisna,s'obzirom da inace imamo mali broj vaterpolo klubova,pa ne bi se napravila situacija kao sa kosarkom,pogotovo ako se napravi a i b liga (pa posle sto da ne i c i d itd),plus da imamo uticaja na ligu sa nasim ljudima u njoj,a ne kao u ABA. No,mene fascinira nesto drugo u nas,a to je kako brzo zaboravljamo,pogotovu oni koji su u materiji (posto cenim da pola javnosti koja prati sport (zvezda,radnicki)pojma nema sta je bilo pre par godina) i koji su sada ZA ligu,posto su nas ti isti hrvati zajedno sa crnogorcima sabotirali i NISU hteli u ligu sa nama (koju su igrali),pa smo igrali sa madjarima trening utakmice,a sada kada su crnogorci 'pukli',odjednom im je u INTERESU da liga uspe. E to me JAKO iritira kod nas da NIKADA ne naucimo pouke,nego se stalno vracamo kao nekoj curi koju ne mozemo imati 'ma ovog puta bice bolje'. Hoce li?

samopartizan

pre 10 godina

Bespotrebno. Liga je OK, ugasiti dva drzavna projekta da ne trose pare za dzabe (ionako ih u evropi nigde nema), pomoci Instituciji da stane na noge posle zna se cijih mahinacija (Dinkic, Covic) i nas vaterpolo se vraca na staze stare slave.

samopartizan

pre 10 godina

@nemanja BB

Nismo isti mi grobari i ostatak Srbije. Mi smo avangarda, gospoda, mi postavljamo standarde, vaspitavamo Srbe, donosimo im Evropu. Jos je davno Danilovic rekao da "nema vece gospode od Grobara" i to je tacno.
Zvezda i Radnicki nisu zasluzili ovaj status. Nisam za to da se ugase vec da rade isto sto i sada - da budu filijale Gigantu.

Flou Joe

pre 10 godina

Znači do sledećeg divljanja, kada nam se opet zrtvovanje i ljubav ne uzvrate. PS Ove ****** na čelu koji odlučuju, menjaju sve i svašta kao i ja donji ves. Totalna propast identiteta.

miša kaloperovic

pre 10 godina

Apsolutno protiv! Naša liga je dovljno jaka, samo je treba popularizovati kroz medije! Odbili su nas pre nekoliko godina a sada smo im kao dobri.

gergelji kiš

pre 10 godina

Definitivno nije samo fraza da patimo od kolektivne amnezije kao narod. Ne tako davno, odbili su zahtev naših klubova za članstvo u ligi koju su igrali hrvatski i crnogorski klubovi, a sada kada ih nema ni na mapi, oni bi u ligu sa našim klubovima, koji su u međuvremenu postali jedni od najboljih na svetu. Tu mislim na Zvezdu i Radnički, Partizan je i pre bio kvalitetan, a ni Vojvodina po kvalitetu nije toliko daleko. Napravimo ligu sa mađarskim ili grčkim klubovima, nikako sa Hrvatima ili Crnogorcima, i sačuvajmo i to malo dostojanstva, ako nam je uopšte išta ostalo.

crnogorac

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!
(Krang, 16. januar 2014 10:40)
bogovi za hrvate u vaterpolu i košarci? pa šta nisu oni 4 sa europskog, a vi 7? šta nisu oni zlatni olimpijski ,a vi brončani? nerealnosti, majko moja mila...

dragan

pre 10 godina

Treba probati. Ako ne bude držalo, vratiće se na postojeće. Trebalo bi da digne nivo vaterpola da Srbija, CG i HR još više učvrste svoj položaj na vrhu svetskog vaterpola.

Student

pre 10 godina

Kamo srece da se u svim sportovima vrati bivsa Jugoslavija, ali i onaj "zakon" da nasi sportsti ne mogu napustiti zemlju prije navrsene 26. godine (nadam se da ne grijesim). Tek tada bi od nas bilo nesto... ovako smo duplo golo u svakom sportu, osim mozda u vaterpolu.

realno

pre 10 godina

znaci, kroz par godina od velesile stvoricemo prosecnu reprezentaciju.

Secam se Djordjevica, kada je na pitanje o neuspehu tada SCG na EP u Beogradu rekao da je uzrok jadransko liga, nisam razumela zasto. Posle je bilo vise nego ocigledno sta je covek hteo reci.

Danubewalker

pre 10 godina

Zanimljivo je da nas nisi zeleli dok su Jug i Mladost bili jaki a Partizan jedini konkutentan u LS.Sada kada imamo 3 evroligasa i kad su pali u kvalitetu,sad su za.U principu,treba to i nama ali se treba boriti za bar 4 mesta u toj ligi.

Dvoranski polo

pre 10 godina

Vaterpolo je na izdisaju,nažalost.LEN vode birokrati iz zemalja sa dugom vaterpolo tradicijom,poput Švicarske i Turske,suci mogu odlučiti pobjednika u doslovce svakoj tekmi,i presudni su faktor,najveće sportske zemlje,osim Italije,više drže do ženskog curlinga,a i žabari polako odustaju od njega.Zato su bilo kakvi projekti uzaludni,ovaj je sport na aparatima,a ako ga poslije Rija izbace iz olimpijske obitelji sportova,potpuno će se amaterizirati.Zato sam protiv ovoga projekta,pogotovo zato što u smislu kvalitete on neće donijeti ništa dobro hrvatskim klubovima-Srbija bi u tu zajedničku ligu unijela nikada slabiji Partizan(a oporavak nije na vidiku),te Radnički i Zvezdu,koji će se na prve znakove zatvaranja pipe(moja prognoza-još ova sezona i gotovo) raspasti i vratiti na svoje prirodno stanje,a to je da su to klubovi minorne tradicije i značaja.I još za kraj-jednostavno se moram osvrnuti na neke komentare.Majstoru koji tvrdi da ste za nas "bogovi" u vaterpolu poručujem da Srbija treba prvo osvojiti zlatnu medalju na OI da bi uopće mogla stati u istu rečenicu sa velesilama poput Mađarske i Hrvatske,a sve ostale koji tvrde da bi Mornar,Jadran,POŠK,Šibenik ili KPK(a tri najjača i najbolja namjerno ne spominjem) napredovali igranjem u Nišu ili Požarevcu pozivam da mi pošalju gljive koje konzumiraju!

Misa

pre 10 godina

Opet zvezda da nas uvuce na silu u neku Jadransku ligu. Kad je bio samo jedan tim onda je trebala takva liga ali sada kada imamo nekoliko timova i jos njih novih se stvara svake godine nema potrebe da mi unistavamo nasu ligu zbog zvezde i drugih. Kada su hrvati stvarali tu ligu nisu nas hteli. Smejali su nam se kada smo se borili da Partizan udje u nju. Vi nemate pristup Jadranu im je bio odgovor. A sada kao imamo ga. Neka hvala.

Anto

pre 10 godina

@(Krang, 16. januar 2014 10:40)

Covjece u kojem svijetu ti zivis? Nas klupski vaterpolo je daleko jaci od vaseg. Jug, Mladost i Posk su od 91 osvojili 8 naslova prvaka Europe, a vasi svega tri titule. Trostruko smo uspjesniji od vas i pomiri se s time. Prema tome ne pravi budale od nas.

Krang

pre 10 godina

@Ante-Dinamo, Hajduk, Rijeka su za klasu bolji od Zvezde, Partizana i Vojvodine, zato sto je kod nas kriminal veci! Sve se da smiriti ako to drzava zeli, pa i ti isfrustrirani! Ali Hrvatska to NE ZELI da smiri! Pogledajte samo sta rade sa cirilicom. Da nam davite vaterpoliste kao prije par godina sto ste htjeli u Sloveniji?! Sretno vam u EU sto se tice svega, nas se prodjite! Htjeli ste svoju drzavu-eto vam je!

duje

pre 10 godina

Evo da i koji Hrvat nešto kaže. Ja neznam zašto izgleda da Hrvati jako žele tu ligu. Pa nama je dosta, a i korisnija za siromašnije klubove je Jadranska liga. A što se tiče svemirske jakosti srpskih klubova, to mislim da imate poprilično pogrešnu percepciju. Naime, Zvezda i Radnički su neosporno jaki u ovom momentu, ali ako je lanjsko finale LP mjerilo vrijednosti, a je, treba vidjeti i zašto je Zvezda dobila Juga. Dobila ga je na jednu utakmicu, nakon što je Jug odigrao dva play offa sa Primorjem sa po šest, sedam utakmica u nizu, i nakon drugog play offa za prvenstvo Hrvatske, otišaao u BG na taj završni turnir, potpuno iscjeđen i uništen igranjem ove dvije lige i tempiranjem forme 3 puta u mjesec i pol dana. Ove godine je Jug malo slabiji nego lani, i forma će mu dodatno padati prema kraju, jer su malo kratki. A što se tiče Primorja, siguran sam da u ovome momentu niti jedna momčad Svijeta ne može pobijediti Primorje u tri utakmice, dok finalni turnir LP srpski klubovi dočekuju relativno odmorni, hrvatski i crnogorski, na njih dolaze potpuno izubijani. Svime rečenim samo želim kazati da srpskim klubovima glede rezultata u LP ne odgovara igrati zajedničku ligu, jer će morati produžiti klupe za tri, četiri igrača, a upitno je koliko to financijski mogu. Na reprezentativnom nivou imamo podjednake uspjehe u vaterpolu, ali koliko vidim Vi prilično vrednujete SL, SP, dok je kod nas u sportu općeniti olimpijada maximum, a ovo drugo su pripreme za istu.

:)

pre 10 godina

Vi da razvijate hrv vaterpolo halo mi smo olimpijski prvaci stani djecace na loptu primorje jug i mladost koja je u banani ce uvjek bit bolji klubovi i jaci od srpskih kao sto su u kosarci ciboni i split peterostruki prvaci europe s vama mrvice ostaju a te mrvice su nole i kosarkaska repka koja polako je sve gora sto se vidjelo na zadnjem prvenstvu

Realno

pre 10 godina

Nasi vaterpolski klubovi od 91 kao sto je tu rekao bec neko 8 titula orvaka europe vasi tri nasa cibona i split 5 titula prvaka europe partizan 1 i ko je onda tu bolji ali realno bez ljutnje recite ja sam iznjeo cinjenice

samopartizan

pre 10 godina

U ovu ligu bi trebao uci samo Partizan, pojacan najboljim igracima iz Zvezde i Radnickog.
Zvezda i Radnicki nemaju nikakvu svrhu, proslogodisnje prvenstvo je bilo najlosije i najslabije u istoriji Srbije a samo zbog ta dva kluba.
Sva sredstva treba preusmeriti u Partizan, kao nekada, i rezultati su tu.
Zvezda i Radnicki ce unistiti srpski vaterpolo.

Glas razumaN

pre 10 godina

@Dvoranski polo

Znaci, ako tako gledamo, Srbija je velesila za Italiju u odbojci, jer Srbija ima zlato sa OI, a Italija nema?

Meksiko i Argentina su velesile za Brazil u fudbalu, jer Meksiko i Argentina imaju zlato sa OI, a Brazil ga nema?

Cudna ti je ta logika, prijatelju.



@Crnogorac

Od kada to Crnogorci koriste termine "broncani" i "europsko"?

Mora da sam nesto propustio.

blinkibil

pre 10 godina

Po mom misljenju ovo nije dobra ideja. Imamo tri vrhunska tima i to je odlicno jer je vaterpolo u globalnoj krizi i nema nigde jakog prvenstva, Srpsko prvenstvo je jedno od najjacih u Evropi. Ali kakva bi to liga bila sa Hrvatima, Srbima i Crnogorcima...Boze pa to bi bila Evroliga sto po meni nije resenje.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ samopartizan


Pod hitno kod nekom dobrog psihologa na lecenje. Ovako nesto moze da napise samo osoba koja ima neke probleme i nije sva svoja.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ samopartizan


Pod hitno kod nekom dobrog psihologa na lecenje. Ovako nesto moze da napise samo osoba koja ima neke probleme i nije sva svoja.

Anto

pre 10 godina

(Stefan Delija, 16. januar 2014 16:34)

Sta ti nije jasno? Od 1991. hrvatski klubovi vode 8-3. Znam da ih Partizan ima ukupno 7. Pa sta? Ima ih i Mladost 7, Jug 3, Posk 3. Tako da ste i kroz dulju povijest gledano daleko iza nas ;)

U reprezentativnom smislu imate vise medalja od nas. Ali mi smo sve zivo osvojili ukljucujuci olimpijsko zlato, tako da smo i tu uspjesniji.

Tesko za prihvatiti zar ne? Thats life my friend...

Dvoranski polo

pre 10 godina

@Glas razumaN
Upravo tako prijatelju,Srbija je u odbojci velesila jer ima zlato na OI.Paralela sa nogometom ti ne stoji,jer je to jedini kolektivni sport u kojemu svjetsko prvenstvo ima veću težinu od olimpijskih igara,u svim ostalim velikim kolektivnim sportovima-košarci,rukometu,odbojci,vaterpolu i hokeju na ledu su OI najcjenjenije natjecanje.Pozdrav!

Drazen Petrovic

pre 10 godina

@Stefan Delija.....sta mislis na 'samo' Partizan ima 7 europskih titula? To je i jedini srpski klub. Prvo pogledaj koliko imaju Mladost i Jug pa i POSK i onda pricaj. Na toj strani ste kao i u ostalim sportovima debelo u minusu.

samopartizan

pre 10 godina

Bespotrebno. Liga je OK, ugasiti dva drzavna projekta da ne trose pare za dzabe (ionako ih u evropi nigde nema), pomoci Instituciji da stane na noge posle zna se cijih mahinacija (Dinkic, Covic) i nas vaterpolo se vraca na staze stare slave.

samopartizan

pre 10 godina

U ovu ligu bi trebao uci samo Partizan, pojacan najboljim igracima iz Zvezde i Radnickog.
Zvezda i Radnicki nemaju nikakvu svrhu, proslogodisnje prvenstvo je bilo najlosije i najslabije u istoriji Srbije a samo zbog ta dva kluba.
Sva sredstva treba preusmeriti u Partizan, kao nekada, i rezultati su tu.
Zvezda i Radnicki ce unistiti srpski vaterpolo.

samopartizan

pre 10 godina

@nemanja BB

Nismo isti mi grobari i ostatak Srbije. Mi smo avangarda, gospoda, mi postavljamo standarde, vaspitavamo Srbe, donosimo im Evropu. Jos je davno Danilovic rekao da "nema vece gospode od Grobara" i to je tacno.
Zvezda i Radnicki nisu zasluzili ovaj status. Nisam za to da se ugase vec da rade isto sto i sada - da budu filijale Gigantu.

Krang

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!

dragan

pre 10 godina

Treba probati. Ako ne bude držalo, vratiće se na postojeće. Trebalo bi da digne nivo vaterpola da Srbija, CG i HR još više učvrste svoj položaj na vrhu svetskog vaterpola.

Dvoranski polo

pre 10 godina

Vaterpolo je na izdisaju,nažalost.LEN vode birokrati iz zemalja sa dugom vaterpolo tradicijom,poput Švicarske i Turske,suci mogu odlučiti pobjednika u doslovce svakoj tekmi,i presudni su faktor,najveće sportske zemlje,osim Italije,više drže do ženskog curlinga,a i žabari polako odustaju od njega.Zato su bilo kakvi projekti uzaludni,ovaj je sport na aparatima,a ako ga poslije Rija izbace iz olimpijske obitelji sportova,potpuno će se amaterizirati.Zato sam protiv ovoga projekta,pogotovo zato što u smislu kvalitete on neće donijeti ništa dobro hrvatskim klubovima-Srbija bi u tu zajedničku ligu unijela nikada slabiji Partizan(a oporavak nije na vidiku),te Radnički i Zvezdu,koji će se na prve znakove zatvaranja pipe(moja prognoza-još ova sezona i gotovo) raspasti i vratiti na svoje prirodno stanje,a to je da su to klubovi minorne tradicije i značaja.I još za kraj-jednostavno se moram osvrnuti na neke komentare.Majstoru koji tvrdi da ste za nas "bogovi" u vaterpolu poručujem da Srbija treba prvo osvojiti zlatnu medalju na OI da bi uopće mogla stati u istu rečenicu sa velesilama poput Mađarske i Hrvatske,a sve ostale koji tvrde da bi Mornar,Jadran,POŠK,Šibenik ili KPK(a tri najjača i najbolja namjerno ne spominjem) napredovali igranjem u Nišu ili Požarevcu pozivam da mi pošalju gljive koje konzumiraju!

Кембо Екоко

pre 10 godina

Хрвати на челу хрватских клубова, Хрвати на челу српских клубова, тако да се "заједничке" лиге формирају и уништавају кад код то бившој "браћи" одговара. Док буду имали користи, лиге ће бити, а онда ће се већ наћи неки ватерполо Месић да каже "Лиге више нема, ја сам свој посао обавио."

NemanjaBB

pre 10 godina

@samopartizan

Pa je l treba da bude samopartizan ili samosrbija? Partizan je drzavni projekat kao I Zvezda, a ti leci komplekse na drugom mestu.

crnogorac

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!
(Krang, 16. januar 2014 10:40)
bogovi za hrvate u vaterpolu i košarci? pa šta nisu oni 4 sa europskog, a vi 7? šta nisu oni zlatni olimpijski ,a vi brončani? nerealnosti, majko moja mila...

Anto

pre 10 godina

@(Krang, 16. januar 2014 10:40)

Covjece u kojem svijetu ti zivis? Nas klupski vaterpolo je daleko jaci od vaseg. Jug, Mladost i Posk su od 91 osvojili 8 naslova prvaka Europe, a vasi svega tri titule. Trostruko smo uspjesniji od vas i pomiri se s time. Prema tome ne pravi budale od nas.

dejan

pre 10 godina

nista da naucimo kao narod. . sa njima( hrvatima) ne treba imati nikakva posla . ovo je konacno srbija i tako treba da ostane .zauvek!!!!

Student

pre 10 godina

Kamo srece da se u svim sportovima vrati bivsa Jugoslavija, ali i onaj "zakon" da nasi sportsti ne mogu napustiti zemlju prije navrsene 26. godine (nadam se da ne grijesim). Tek tada bi od nas bilo nesto... ovako smo duplo golo u svakom sportu, osim mozda u vaterpolu.

Урезано на УШАТОМ 1991.

pre 10 godina

Трчите у загрљај. Онај ко се не сећа како се распадала СФРЈ, ништа боље није ни заслужио. Надам се да ће Б92 имати довољно демократичности да овај коментар објави.

Misa

pre 10 godina

Opet zvezda da nas uvuce na silu u neku Jadransku ligu. Kad je bio samo jedan tim onda je trebala takva liga ali sada kada imamo nekoliko timova i jos njih novih se stvara svake godine nema potrebe da mi unistavamo nasu ligu zbog zvezde i drugih. Kada su hrvati stvarali tu ligu nisu nas hteli. Smejali su nam se kada smo se borili da Partizan udje u nju. Vi nemate pristup Jadranu im je bio odgovor. A sada kao imamo ga. Neka hvala.

:)

pre 10 godina

Vi da razvijate hrv vaterpolo halo mi smo olimpijski prvaci stani djecace na loptu primorje jug i mladost koja je u banani ce uvjek bit bolji klubovi i jaci od srpskih kao sto su u kosarci ciboni i split peterostruki prvaci europe s vama mrvice ostaju a te mrvice su nole i kosarkaska repka koja polako je sve gora sto se vidjelo na zadnjem prvenstvu

miša kaloperovic

pre 10 godina

Apsolutno protiv! Naša liga je dovljno jaka, samo je treba popularizovati kroz medije! Odbili su nas pre nekoliko godina a sada smo im kao dobri.

Krang

pre 10 godina

@Ante-Dinamo, Hajduk, Rijeka su za klasu bolji od Zvezde, Partizana i Vojvodine, zato sto je kod nas kriminal veci! Sve se da smiriti ako to drzava zeli, pa i ti isfrustrirani! Ali Hrvatska to NE ZELI da smiri! Pogledajte samo sta rade sa cirilicom. Da nam davite vaterpoliste kao prije par godina sto ste htjeli u Sloveniji?! Sretno vam u EU sto se tice svega, nas se prodjite! Htjeli ste svoju drzavu-eto vam je!

gergelji kiš

pre 10 godina

Definitivno nije samo fraza da patimo od kolektivne amnezije kao narod. Ne tako davno, odbili su zahtev naših klubova za članstvo u ligi koju su igrali hrvatski i crnogorski klubovi, a sada kada ih nema ni na mapi, oni bi u ligu sa našim klubovima, koji su u međuvremenu postali jedni od najboljih na svetu. Tu mislim na Zvezdu i Radnički, Partizan je i pre bio kvalitetan, a ni Vojvodina po kvalitetu nije toliko daleko. Napravimo ligu sa mađarskim ili grčkim klubovima, nikako sa Hrvatima ili Crnogorcima, i sačuvajmo i to malo dostojanstva, ako nam je uopšte išta ostalo.

niki

pre 10 godina

Gledajte ovako,totalno sam van tih politickih gluposti,smatram da bi liga bila korisna,s'obzirom da inace imamo mali broj vaterpolo klubova,pa ne bi se napravila situacija kao sa kosarkom,pogotovo ako se napravi a i b liga (pa posle sto da ne i c i d itd),plus da imamo uticaja na ligu sa nasim ljudima u njoj,a ne kao u ABA. No,mene fascinira nesto drugo u nas,a to je kako brzo zaboravljamo,pogotovu oni koji su u materiji (posto cenim da pola javnosti koja prati sport (zvezda,radnicki)pojma nema sta je bilo pre par godina) i koji su sada ZA ligu,posto su nas ti isti hrvati zajedno sa crnogorcima sabotirali i NISU hteli u ligu sa nama (koju su igrali),pa smo igrali sa madjarima trening utakmice,a sada kada su crnogorci 'pukli',odjednom im je u INTERESU da liga uspe. E to me JAKO iritira kod nas da NIKADA ne naucimo pouke,nego se stalno vracamo kao nekoj curi koju ne mozemo imati 'ma ovog puta bice bolje'. Hoce li?

blinkibil

pre 10 godina

Po mom misljenju ovo nije dobra ideja. Imamo tri vrhunska tima i to je odlicno jer je vaterpolo u globalnoj krizi i nema nigde jakog prvenstva, Srpsko prvenstvo je jedno od najjacih u Evropi. Ali kakva bi to liga bila sa Hrvatima, Srbima i Crnogorcima...Boze pa to bi bila Evroliga sto po meni nije resenje.

duje

pre 10 godina

Evo da i koji Hrvat nešto kaže. Ja neznam zašto izgleda da Hrvati jako žele tu ligu. Pa nama je dosta, a i korisnija za siromašnije klubove je Jadranska liga. A što se tiče svemirske jakosti srpskih klubova, to mislim da imate poprilično pogrešnu percepciju. Naime, Zvezda i Radnički su neosporno jaki u ovom momentu, ali ako je lanjsko finale LP mjerilo vrijednosti, a je, treba vidjeti i zašto je Zvezda dobila Juga. Dobila ga je na jednu utakmicu, nakon što je Jug odigrao dva play offa sa Primorjem sa po šest, sedam utakmica u nizu, i nakon drugog play offa za prvenstvo Hrvatske, otišaao u BG na taj završni turnir, potpuno iscjeđen i uništen igranjem ove dvije lige i tempiranjem forme 3 puta u mjesec i pol dana. Ove godine je Jug malo slabiji nego lani, i forma će mu dodatno padati prema kraju, jer su malo kratki. A što se tiče Primorja, siguran sam da u ovome momentu niti jedna momčad Svijeta ne može pobijediti Primorje u tri utakmice, dok finalni turnir LP srpski klubovi dočekuju relativno odmorni, hrvatski i crnogorski, na njih dolaze potpuno izubijani. Svime rečenim samo želim kazati da srpskim klubovima glede rezultata u LP ne odgovara igrati zajedničku ligu, jer će morati produžiti klupe za tri, četiri igrača, a upitno je koliko to financijski mogu. Na reprezentativnom nivou imamo podjednake uspjehe u vaterpolu, ali koliko vidim Vi prilično vrednujete SL, SP, dok je kod nas u sportu općeniti olimpijada maximum, a ovo drugo su pripreme za istu.

Realno

pre 10 godina

Nasi vaterpolski klubovi od 91 kao sto je tu rekao bec neko 8 titula orvaka europe vasi tri nasa cibona i split 5 titula prvaka europe partizan 1 i ko je onda tu bolji ali realno bez ljutnje recite ja sam iznjeo cinjenice

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ samopartizan


Pod hitno kod nekom dobrog psihologa na lecenje. Ovako nesto moze da napise samo osoba koja ima neke probleme i nije sva svoja.

Danubewalker

pre 10 godina

Zanimljivo je da nas nisi zeleli dok su Jug i Mladost bili jaki a Partizan jedini konkutentan u LS.Sada kada imamo 3 evroligasa i kad su pali u kvalitetu,sad su za.U principu,treba to i nama ali se treba boriti za bar 4 mesta u toj ligi.

Ante

pre 10 godina

Dokle da razvijamo hrvatski sport? Prvo kosarku a onda i vaterpolo?! Trenutno su u fudbalu bolji i za zajednicku ligu nece ni da cuju, samo zele one sportove gdje mi njima mozemo pomoci jer smo, realno, u vaterpolu i kosarci za njih bogovi! Mi smo Srbi ovce za šišanje!
(Krang, 16. januar 2014 10:40)
Ovako vaterpolo me ne zanima i bas me briga za tu ligu, ali moram reagirat ovo što si rekao za nogomet. Ti stvarno misliš da je HR liga bolja od Vaše?! Svaki normalan čovjek u nogometu ne želi regionalnu ligu i to najviše zbog nereda..jer se zna da nogomet privlači najviše navijača a tako i veliki broj isfrustriranih budalas jedne i druge strane.

realno

pre 10 godina

znaci, kroz par godina od velesile stvoricemo prosecnu reprezentaciju.

Secam se Djordjevica, kada je na pitanje o neuspehu tada SCG na EP u Beogradu rekao da je uzrok jadransko liga, nisam razumela zasto. Posle je bilo vise nego ocigledno sta je covek hteo reci.

student_iz_pakla

pre 10 godina

@ samopartizan


Pod hitno kod nekom dobrog psihologa na lecenje. Ovako nesto moze da napise samo osoba koja ima neke probleme i nije sva svoja.

Dvoranski polo

pre 10 godina

@Glas razumaN
Upravo tako prijatelju,Srbija je u odbojci velesila jer ima zlato na OI.Paralela sa nogometom ti ne stoji,jer je to jedini kolektivni sport u kojemu svjetsko prvenstvo ima veću težinu od olimpijskih igara,u svim ostalim velikim kolektivnim sportovima-košarci,rukometu,odbojci,vaterpolu i hokeju na ledu su OI najcjenjenije natjecanje.Pozdrav!

Flou Joe

pre 10 godina

Znači do sledećeg divljanja, kada nam se opet zrtvovanje i ljubav ne uzvrate. PS Ove ****** na čelu koji odlučuju, menjaju sve i svašta kao i ja donji ves. Totalna propast identiteta.

Glas razumaN

pre 10 godina

@Dvoranski polo

Znaci, ako tako gledamo, Srbija je velesila za Italiju u odbojci, jer Srbija ima zlato sa OI, a Italija nema?

Meksiko i Argentina su velesile za Brazil u fudbalu, jer Meksiko i Argentina imaju zlato sa OI, a Brazil ga nema?

Cudna ti je ta logika, prijatelju.



@Crnogorac

Od kada to Crnogorci koriste termine "broncani" i "europsko"?

Mora da sam nesto propustio.

Anto

pre 10 godina

(Stefan Delija, 16. januar 2014 16:34)

Sta ti nije jasno? Od 1991. hrvatski klubovi vode 8-3. Znam da ih Partizan ima ukupno 7. Pa sta? Ima ih i Mladost 7, Jug 3, Posk 3. Tako da ste i kroz dulju povijest gledano daleko iza nas ;)

U reprezentativnom smislu imate vise medalja od nas. Ali mi smo sve zivo osvojili ukljucujuci olimpijsko zlato, tako da smo i tu uspjesniji.

Tesko za prihvatiti zar ne? Thats life my friend...

Drazen Petrovic

pre 10 godina

@Stefan Delija.....sta mislis na 'samo' Partizan ima 7 europskih titula? To je i jedini srpski klub. Prvo pogledaj koliko imaju Mladost i Jug pa i POSK i onda pricaj. Na toj strani ste kao i u ostalim sportovima debelo u minusu.