Tenis 244

Nedelja, 24.11.2013.

17:47

Sramna izjava: I Novak kao Šimunić

Novaka Đokovića na sramotan i neistinit način napao je Pijara Povar, čelni čovek organizacije FARE, koja se bori protiv rasizma u fudbalu.

Sramna izjava: I Novak kao Šimuniæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

244 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 10 godina

Misli na 3 prsta ali to je u Srbiji vec normalno.
A sto se tice izjave iz Montreala pa on i je Hrvat, izmedju ostalog, sta bi se on ljutio i pravio dramu oko toga.

Britansko-Hrvatske sitne duse

pre 10 godina

Mozda je mislio na dogadjaj kad su Novaka predstavili kao Hrvata (ne mogu da se setim na kom turniru je to bilo, mozda AO), a on na to odgovorio "isto je to"! Novace VELICINO!

Иван

pre 10 godina

То је оно: "Сагни главу, Србијо, и паси траву!" На нама сада сваки дрипац шиљи ону ствар. Чим открије Х од Томаса Хобса и његове теорије да човека води жеља за угњетавањем, он ошине по Србији. Један је раније говорио да се Србија сагињати неће, па смо добили по тинтари. После њега су се сви сагињали колико су могли, па смо добијали (и још добијамо) по тој истој тинтари. Код нас уместо хамлетовске влада брстиновска дилема (за оне који не случајно не знају, након пораза од Аргентине на ЛОИ 2004, познати комичар Бранимир Брстина је рекао: "Боље изгубити једном 6:0, него шест пута 1:0").

shazam

pre 10 godina

Jos jedna stvar, ako neko moze da nadje ovu vest na nekom sajtu medija ili portalu na engleskom, bilo bi super ako moze ovde da ostavi link. Jedino gde vidim povezane FARE, Djokovica i Simunica su "nasi" sajtovi (srpski, hrvatski, bosanski), ali na engleskom nista, tako da se uopste ne vidi odakle je ovo poteklo.

Matko

pre 10 godina

Samo da pojasnim ta tri prsta pošto se prepirete. Srbi nisu bili fašisti, a tri prsta kod Srba simbolizuje nešto drugo. Nije samo na slici Paje Jovanovića Takovski ustanak prikazano kako Srbi dižu tri prsta već i na drugim slikama, ko je posetio izložbu u Istorijskom muzeju o Karađorđevićima i Obrenovićima moga je to da vidi. Tačno je da su tri prsta koristili nacisti ali Srbi nisu bili nacisti, a Hrvati jesu bili ustaše. Čak i u ratu devedesetih Srbi nisu koristili ta tri prsta, njih je u upotrebu vratio veliku "četnik"(po hrvatskim kriterijumima) Vuk Drašković. Ali opet ne znam zašto bi Hrvatima to smetalo jer koristio je tri prsta na demonstracijama protiv Slobe, tako da se to pretvorilo u simbol povratka tradiciji i borbi protiv Miloševića. Od tada na sportskim terenima Srbi pokazuju tri prsta, koja pre svega označvaju pravoslavlje, a mislim da mnogi nisu svesni da ih je u naš narod vratio Drašković. Verujem da se mnogi u Hrvatskoj stide ove gluposti. Glupo je i treba da je strogo kažnjivo, a što se tiče srpskih navijača, strogo se moraju sankcionisati ispadi poput onog u Đenovi i uzvikivanje parola kojim se vređaju Srebreničke žrtve. Što se tiče ove izjave o najboljem srpskom teniseru stvarno su sramne jer on je uvek bio veoma korektan, a mislim da se sa tim slažu i mnogi Hrvati. Govorimo isti jezik pa nam lakše da se svađamo, a bolje da radimo nešto pametno za dobrobit budućih generacija.

sarajevo.ba

pre 10 godina

@stefan
hajde mi dokazi da jeste,samo jedan dokaz,daj mi samo jedan link ili bilo sta s pecatom da pise da je RS drzava?
NEMA
Ipak zivis u zabludi,zao mi te

Domagoj

pre 10 godina

Inače predsjednik hrvatskog ogranka FARE-a (Stavanović neki lol) je dosta puta prijavljivao HNS i radi "Lijepa li si" i "U boj, u boj". Neki dan je tražio uklanjanje transparenta "Zapamtite Vukovar" na Maksimiru. Uglavnom, nisu baš čisti ti iz FARE-a.

Skituljko

pre 10 godina

Hahahahahaha pa ovo je za smejanje. Ovo normalna osoba ne moze da izjavi. Nego sto je Novak smeker i nece da ga tuzi, ja bih ga tuziooooo...ihhhhh, odrao bih ga!

kkkkk

pre 10 godina

POGLEDAJTE VI PAMETNJAKOVICI KOJI POTENCIRATE CC DIVIZIJE I USTASE SLIKE I SRPSKOG USTANKA I LEPO MOZETE VIDETI KAKO SRBI DRZE TRI RASIRENA PRSTA,100 I KUSUR GODINA PRE TE BAGRE https://www.google.rs/search?q=srpski+ustanak&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8YqSUrCLFMLQtQad6YHwDw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=730#facrc=_&imgrc=uhMplTwAUX3_-M%3A%3BOUByKiZ-AmVucM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fsr%252F8%252F86%252FDrugi_srpski_ustanak.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsr.wikipedia.org%252Fwiki%252F%2525D0%252594%2525D0%2525B0%2525D1%252582%2525D0%2525BE%2525D1%252582%2525D0%2525B5%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%253ADrugi_srpski_ustanak.jpg%3B1090%3B761

Amalitik

pre 10 godina

E da je pameti, pa da agenti, advokati i PR služba Novaka Đokovića ili neka institucija kojoj je stalo i bitno je šta se i kako zbori u ime Srba i Srbije, serviraju jednu masnu tužbu milionskog iznosa ovom govedu koji bestidno laže!
Za klevetu, za duševnu bol, za pretrpljene strahove, za blećenje imidža....
Onda bi se dotčni optio pazio šta lupeta a sa njim i gomili drugih bi to bilo upozorenje kad sledeći put požele da godovre laži
Ali avaj...ko nas je kleo, nije dangubio...

Bruno Moriera

pre 10 godina

Ovo je spin kako bi se zaboravilo na Simunica. Pusite Noleta na miru, da vidimo mi kako adekvatno kazniti Hrvatsku za Simunicev na isticki ispad.

zlatiborac

pre 10 godina

ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 23:07)

U dobrim smo odnosima sa komsijama: Rumunijom, Madjarskom, Bugarskom, Grckom. To su ozbiljne drzave i Srbiju postuju i smatraju kao takvu. Istorija zna zasto. Srbija je u dobrim odnosima i sa Makedonijom i Crnom Gorom iako su te dve drzave priznale Kosovo. Eto, te price da Srbija nije u dobrim odnosima sa susedima ne pije vodu. Nije Srbija ta koja na siroka vrata vraca politiku u sport, iako je 2013 godina. Prestanite vise sa upiranjem prsta u Srbiju. Vise ne zivimo zajedno i tako je najbolje za sve. Da cemo biti dobri susedi-hocemo. Sport treba da spaja a ne da razdvaja.

nole kralj

pre 10 godina

Kao prvo Novak i Simunic ne mogu da se porede niti kao sportisti niti kao ljudi.
Novak je inteligentan mladic a ono je sirovina sto se i videlo.

sarajevo.ba

pre 10 godina

@tri prsta
ako su tri prsta vjerski i nama ne bi trebala smetat zasto onda Srbima iz manjeg Bosanskog entiteta smeta Allahu Ekber:s
@bojan ilic
ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
jarane,mozes na glavi dubit al Kosovo je drzava a RS nije niti ce kad biti,mada vi sami sebe lazete i ubjedjujete u suprotno,jel ti krivo sto zivis u svijetu realnosti koji nije po tvojoj zelji?

srbijanac

pre 10 godina

@ bosanac
U pravu si, ali na žalost ljudi na ovim prostorima ne vide dalje od svog nosa tj. prilično su ograničeni i primitivni. Mada upoređivati onog napaljenog kostolomca (pažljivo sam birao reči) i Novaka je krajnje neumesno, čak i uvredljivo.

Svetlana

pre 10 godina

Kako moze jedan obrazovan covek na odgovornoj poziciji da izgovori to sto izgovori, napravi takvo uporedjenje i prodje bez posledica.?

ZID

pre 10 godina

sramota. ja sam odavno rekao da izmedju srbije i nrvatske treba staviti zid od betona sledećih 1000 godina jer samo tako će nas ostaviti na miru. oni nas mrze i to je činjenica.

dr smiljanic

pre 10 godina

Simunica vole Hrvati, a Novaka ceo svet! (stexoon, 24. novembar 2013 20:32)

kao što federera mrze jedino srbi, a voli ga ceo svet

istorija se ne zaboravlja

pre 10 godina

Cudi me da se ovde javljaju pripadnici naroda koji je 1941. docekao sa cvecem fasiste! Ali dobro, nemaju bas svi narodi obraz.
http://www.youtube.com/watch?v=Tvw9nxukKos
U pravu je J. Ducic.

namcor

pre 10 godina

...i slucajno primetih da nije bas tako..(kao što federera mrze jedino srbi, a voli ga ceo svet
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr smiljanic, 24. novembar 2013 23:01))
Kad bolje pogledam snimak (a imam ga) i to vise njih...u Kini je Novak No.1. Federer i Rafa mogu samo da glume statiste...

namcor

pre 10 godina

" Јован Дучић
(caca, 24. novembar 2013 22:56)
# Link komentara"

Nije jedino Jovan Ducic prozreo nasu, bivsu "bratstvojedinstvenu" bracu. Obicni seljaci u okolini Valjeva su imali poslovicu: "Bice dobar rod, ako ne bude suse, zaraze i `Rvata!" I nije Jovan Ducic pogresio kada je napisao: "Hrvati su najhrabriji narod. Ne zato sto su jaki na bojnom polju, vec zato sto nemaju stida!"

Stefan

pre 10 godina

@bojan ilic
ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
jarane,mozes na glavi dubit al Kosovo je drzava a RS nije niti ce kad biti,mada vi sami sebe lazete i ubjedjujete u suprotno,jel ti krivo sto zivis u svijetu realnosti koji nije po tvojoj zelji?
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 23:07)

Nije samo na papiru ali u svakodnevnici itekako jeste inace bi mogli na trgovima gradova u RS da navijate za svoju reprezentaciju. Pitam se zasto to ne mozete niti cete ikada moci? Evo ja sam iz Doboja i savrseno sam u svetu realnosti a bogami i u centru zbivanja.. Mislite o tome ;)

Ljubazni Vodoinstalater

pre 10 godina

Pokusavam da nadjem ovu vest na nekom ne-balkanskom (ne-srpksom/hrvatskom) sajtu i ne mogu nista da nadjem. Sve mi ovo smrdi na izmisljotinu Jutarnjeg, kao pokusaj da se u sve ovo nekako upletu i popale Srbi, a kako drugacije nego preko njihovog trenutno najpopularnijeg coveka. I imam osecaj da ce taj Povar za par dana reci ili da to nikad nije izjavio, ili da je izjava izvucena iz konteksta, sto bi na kraju krajeva moglo biti istina. Ne zaboravite da je jedini izvor ove vesti *hrvatski* list Jutarnji (ne Reuters, BBC ili neko treci). Zato hladne glave i bez popale, jer to je ono sto oni i zele - da se sad tu taj Simunicev blam barem malo "prelije" kroz neku bezveznu polemiku na Srbiju, i da se svet podseti da su eto Srbi (90-ih bili) krivci a Hrvati zrtve. A Nole je pametan i za svoje godine veoma iskusan momak, koji je okruzen pametnim ljudima, i znace vec kako da se ponasa...

istina i pravda

pre 10 godina

O bre Srbi, bas ste smesni. Davanjem minusa necete promeniti izgled fotografija na kojima se vide pripadnici SS trupa sa dignuta tri prsta...

Evo i ja nasao jednu...


http://stabswache-de-euros.blogspot.com/2012/05/division-wiking.html

Pozdrav ;)

roger.ch

pre 10 godina

Ti sto rece da SImunica vole Hrvati a Novaka ceo svijet
A zar ono cijeli svijet,taj o kome ti govoris nije na strani Federera,jel pratis tenis ili samo sto ovdje procitas na B92 i komentarima?

Od mene toliko ....

pre 10 godina

Da citiram spikera na turniru u Montrealu : " Osvajac Montreala je Hrvat Novak Djokovic"

Novak Djokovic : Najpre da ispravim gospodina, siguran sam da nije hteo da napravi gresku, JA SAM SRBIN ALI NE BRINITE SVE JE TO ISTO.


Josip Simunic : ZA DOM...
Publika: SPREMNI.

Novak Djokovic : Nikad niko ni pod kojim uslovima me nece uvuci u te nacionalisticke zabokrecine.....- E dame i gospodo zato je NOVAK DJOKOVIC NAJVECI..

Gulag

pre 10 godina

Sve ovo što mislite O HR je ustvari nebitno. Ako želite u EU morat ćete se odreći četništva i poštivati svoje susjede koji su u EU. To znači nema više vrijeđanja po liniji fašizma i sl. jer EU neće dozvoliti članstvo nekome tko smatra da je HR fašistička država. Ako ne želite u EU - široko vam polje, vaša stvar.

poznavalac prilika

pre 10 godina

pa dizao je tri prsta, time provocira. sta se pravite glupi?
tek poslije su mu sponzori to zabranili posto se tako nacisti u njemackoj pozdravljaju.

m.b.

pre 10 godina

Neobjavljeno pitanje jutarnjeg je sigurno bilo, što dotični mister kaže za dizanje tri prsta Đokovića, koja nježnim biljčicama u Hrvatskoj zaklanja sunce i isušuje svu vodu. Od samoga spomena da je Srbin ovi dobijau fraz, i to je strašno po čitavu naciju i njen zdravstveni status. Novinari jutarnjeg su već bili tamo i postavljali sugerišuća pitanja, ovi naši regionalno solidarno prenose upitne informacije, a sami ne rade na ovij temi ništa.

sasa

pre 10 godina

sta se nervirate a kad dodje neka pevaljka iz hrvatske polomite se da idete da joj date pare a ona nas tamo pljuje.treba i nase ljude nuciti istoriji jedinstvu cojstvu i junastvu jer smo i mi delimicno zasluzni za ono sto nam se desava.

dinamo zagreb

pre 10 godina

Čovjek vidio vjerojatno tri prsta i sad evo ga Novak postao fašist.
Koliko ja ne volim ove kvaziliberale, ajde nam se skinite više, vaše zapadne demokracije su prepune šovinizma i rasizma, a kazne stižu samo Poljacima, Hrvatima, Srbima.

caca

pre 10 godina

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,

На пољимa родним, бранећи их часно

Китио си цвећем сваког освајача.

Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.



Слободу си вечно, закржљала расо,

Чек’о да донесу туђи бајонети,

По горама својим туђа стада пас’о,

Јер достојно не знаш за Слободу мрети.



Покажи ми редом Витезе твог рода,

Што балчаком с руку сломише ти ланце,

Где је Карађорђe твојега народа,

Покажи ми твоје термопилске кланце.



С туђинском си камом пузио по блату,

С крволоштвом звери, погане хијенe,

Да би мучки удар с леђа дао Брату,

И убио пород у утроби жене.



Још безбројна гробља затравио ниси,

А крваву каму у недрима скриваш,

Са вешала стaрих нови коноп виси,

У сумраку ума новог газду сниваш.



Бранио си земљу од нејачи наше,

Из колевке пио крв невине деце,

Под знамењем срама уз име усташе,

Ставио си Христа, Слободу и Свеце.



У безумљу гледаш ко ће нове каме,

Оштрије и љуће опет да ти скује,

Чију ли ћеш пушку обесит о раме,

Ко најбоље уме да ти командује.



Јован Дучић

Melenci

pre 10 godina

Mogu da zamislim kako je Noletu?Mora da ga jako boli ova gadost.Ali kako nam je uvek pokazivao da je najjaci kad je najteze verujem da ce Nole dati odgovore onako kako najbolje zna.

dragan

pre 10 godina

Šta, "Marš na Drinu" i tri prsta su fašistički simboli?
(Gale, 24. novembar 2013 19:50)
....
Za Srbe nisu, za sve druge oko vas jesu.
(etnerrp, 24. novembar 2013 20:16)

Da, sad se i ja prisetih da su moji preci uz tu pesmi istabali i tvoje pretke, a i njihove tatice na proputovanju iz Nemacke, Austrije, Madjarske, a malo pre toga i nezvane goste iz Turske koji dodjose, zasedose pa nikako da odu. Istabashe vas ovi moji sve u shes', pa nije ni cudo da se ljutite... Evo 100 godina kasnije, jos uvek nam se to nabija na nos (i jos na nesto).

Goksi

pre 10 godina

Za sve one koji kopaju po istoriji i povlace paralele izmedju Simunicevog ustaskog pozdrava i 3 prsta, koja nalaze u fasizmu i SS jedinicama. Jevreji, ako zele, kao nacionalnu zastavu Izraela mogu da proglase svastiku i da koriste sve simbole i pozdrave koje su koristili fasisti i nacisti, Nemci i njihovi saveznici nikad, jel vam to jasno?

Boki

pre 10 godina

Novak je jednako dobar covek koliko I sportista. Samo zelim da napisem da hrvatske medije niko izvan hrvatske ne moze da komentarise na internetu. Toliko o demokratiji u EU. A na ovim nasim forumima je vise hrvata verovatno ih vuce nostalgija, a nikako da shvate da ih mi vise ne zelimo.

nebojsa

pre 10 godina

Zbog cega neko braneci Hrvata napada Srbina? Da li to znaci da su oni svesni sta taj poklic znaci, i ko je od njega najvise stradao, pa pokusavaju da nivelisu situaciju? Dakle, zasto bas istaknuti Srbin kao kontraprimer?
Razmislimo malo...
Znaju oni vrlo dobro sta su radili...

milan

pre 10 godina

Kao prvo gospodine Poveru Šimunović je ušao u svlačionicu i vratio se posle 15 minuta i to je bilo dosta vremena da razmisli o tome što radi i govori. Mislim da je krajnje drsko prema Noletu a i prema Srbiji zato ja predlažem da tu individuu proglasimo "Personom non grata" i u Srbiji nema šta da traži dok se javno ne izvine a ako ne onda ste i vi gospodine Poveru nacista.

Tijana

pre 10 godina

Vidim po komentarima da su ovde najspornija tri prsta pa se lista gde je sve i zasto ta simbolika sramna ... ali evo gde jos ima te simbolike - tri prsta drzi i Isus u krilu ili narucju Marije ...
Inace, nije mi jasno kakve veze predsenik ove organizacije koja se bavi antirasizmom u fudbalu ima sa tenisom i gde bas od svih sramnih situacija sirom Evrope posebno u fudbalskom svetu nadje Novaka Djokovica kao los primer ?

zeil

pre 10 godina

@wlado - A ko ste to "mi"? Pričate o narodu koji je u 20. veku izgubio trećinu stanovništva u ratovima. Ako ste pak iz susedne države, onda ste možda u pravu.

skeptik

pre 10 godina

Kao prvo, covek nije Francuz nego je azijskog porekla.
Pod dva, covek je od ranije poznat po kontraverznim izjavama.
"Daily mail" je pisao o tome.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2098325/Boss-footballs-anti-racism-group-branded-racist-calling-Asian-fan-coconut.html

Gerov

pre 10 godina

Da je izjavio za bilo koga, pa i za mene... pa da razmislim - mozda nekada i jesam lupio neku glupost nacionalisticke konotacije. NEkada pijan ili slicno, a da sam zaboravio. E, ali za Dokovica... kakva izjava - kuku majko!

Svasta raste na ovoj nasoj planeti. Necuveno.

Pozz Za Novaka - on je lik koji ce to iskulirati, siguran sam. Veliki covek i sportista, svestan da o njemu mogu svasta da izjave i da pisu. I naravno da ga pogadja, u to sam siguran. Ali bas zato sto je veliki koliko jste - iskulirace.

Samo napred legendo belog sporta, udri po titulama sledece godine.

nebojsa

pre 10 godina

Za 90% sveta dignuta tri prsta i jesu simbol rata, cetnika, ubica.
Ja se nikada ne bi dicio s tim, s' obzirom koji ljudi su pokazivali taj znak 90'.
Morate da razumete da smo posle hitlera najveci evropski zlocinci 20. veka.
Tesko je nekada pogledati u ogledalo.
(wlado, 24. novembar 2013 19:36)

Teske reci bez ikakvog utemeljenja u istoriografiji. Ako postoje zlocini koji se mogu okarakterisati kao najveci posle Hitlerovih, onda su to svakako zlocini u jasenovackom sistemu logora, da ne pominjem mnoge posleratne zlocine sirom sveta.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sarajevo ba!
On je Ilija i iz Beograda koliko i ti...
A tebi smeta sto svi ne pljuju po Srbima?!
;-))
Jadno "zeleni", jako jadno, nisko si pao...

Dzara

pre 10 godina

Nole legendo,
iskuliraj ove neuke zlonamernike,
ne daj da jedan promil uticu na tebe!
Budi ono sto jesi, smo svi mi volimo i sto citav svet voli i ceni.
Ziveo!!!

Joca 011

pre 10 godina

A zašto bi se trebalo toliko uznemiravati šta je izvesni gospodin rekao u Jutarnjem listu? Je l' nam on možda Veliki Brat, ili nam je sudija, ili ''kolektivno nesvesno''? Da li nam od njega zavisi večera?
.

dejan

pre 10 godina

I elitni SS odredi su zakletvu polagali sa tri prsta.
(Von Weiss, 24. novembar 2013 20:36)
Preporučujem (0) Ne preporučujem (-5)

Pa to je apsolutno tacno, zasto dajete coveku minuse???

Evo i slike....

http://www.historyplace.com/worldwar2/triumph/army-oath.jpg

ultrasrbin

pre 10 godina

Zigzag, 24. novembar 2013 20:26

A Simunic zna istoriju toliko dobro. Zalosno je sto je jedan tako plemeniti "poklic" zloupotrebljen i sto je pod njim obijeno toliko nevinih ljudi. Simunic je pozdrav upotrebio u kontekstu u kome su ga koristili i Pavelicevi koljaci. Valjda da pokupi poene kod Hrvata za ono iskljucenje u BG-u. Za start je dobio poene,ali su ga osudjivali kada je bilo stani pani . Mozda ce ti biti jasno zasto potencira na ustastvu ako uspes da mu analiziras korene.

Cuva Bog Srbina svog

pre 10 godina

Pravda Boga nikog nece zaobici pa ni hrvate....seca se dobro Bog ciju su decu zatvarali u logore pod komandom nacistickog prijatelja...

bio bi red da mi bar jedan komentar objavite....

toni

pre 10 godina

Stvarno sramna izjava. Ja sam iz Hrvatske i duboko cijenim Novaka kao igrača i kao osobu, između toga što je i, uvijek bio korektan u svojim izjavama i ponašanju prema svima. Usporediti Novaka sa Šimunićem je kao usporediti Gandhija s nižim oficirom ss-a. Dobro se spremi za Australiju Nole! Pozdrav iz Zagreba.

Coca Cola World

pre 10 godina

Odlican kontranapad hrvatske propagande. Lopta prebacena, kao i po obicaju u srpsko dvoriste.
Koga jos danas briga za "cinjenice". Racunaju se samo dobre propagandne kampanje.

sarajevo.ba

pre 10 godina

vi srbi ovdje lupate minuse momku koji je iz Beograda i zove se Ilija samo zato sto osudjuje zlocine na svim strana,je li to govori o Hrvatima ili vama?

Husein_N.Pazar

pre 10 godina

Ne mogu da vjerujem svojim ocima dok ovo citam, ne samo na ovom portalu B-92, vec i na ostalim elektronskim medijima u Srbiji.
Da li je moguce da se fasizam povampirio u 21. veku i da je istina da je pobedjen , ali nikako porazen.
STRASNA IZJAVA JEDNOG FUDBALSKOG ZVANICNIKA.
Zivo me iteresuje reakcija nase vlade , ministarstva sporta, olimpiskog komiteta i ostalih nadleznih za ovakvo diskreditovanje i neargumentovanu prozivku do juce njajboljeg sportiste sijveta, a ja bih dodao i ljudsku gromadu od covjeka.
Pa taj Djokovic nema ni slovo N od nacistickog mentalnog sklopa Simunica.

namcor

pre 10 godina

Ajde da spustimo loptu. Simunic je ucinio veoma ocigledan ustaski gest (i neka mi ne pricaju Hrvati, kako je to iz 17. veka...to znam, ali cela NDH je pocivala na "Za Dom Spremni"...ideologiji, koja je podrazumevala oko milion nevinih zrtava (Srba, Jevreja, Cigana i nelojalnih Hrvata). Istorijski veoma dobro poznato i potvrdjeno. Tri prsta, kod Srba oznacavaju pripadnistvo Pravoslavnoj veri (zato su im ustase upravo palac, kaziprst i srednji prst sekli), a "Mars na Drinu", pesma, koja je nastala u OTPORU stranom zavojevacu, nikako se ne moze smatrati "himnom" etnickog ciscenja ili zlocina...Pesma koja zove na otpor i zrtvu u odbrani svoje domovine nikako nije agresivna. Ni jednom recju ne trazi osvajanje tudje teritorije...Sram vas bilo koji pisete drugacije, jer onda zivite u svom virtuelnom, ili ko zan kakvom svetu!

Herzegovina California

pre 10 godina

Istina ziva ! Nemali broj puta Novak ke dizao tri prdta, a taj trend su Srbi uveli od 90-tih ono baš masovno, i svi ostali narodi u tom pozdravu vide one zločince iz Srebrenice, Sarajeva, Dubrovnika, Vukovara...

tri prsta

pre 10 godina

Potpuno ista stvar,koliki vas vredja za dom spremni toliko nas i Hrvate vasa 3 prsta
Ne objasnjavajte uzalud da nije kad nama jest,gospodin je lijepo primjetio svaka mu cast
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 19:36)

Vas moze da "vredja" i nasa zastava, ali to je problem do vas, a ne do zastave. Zna se sta su fasisticki simboli, a sta nisu.

Srbija

pre 10 godina

Narucen tekst. A ako ovaj gospodin novinar tako i misli,onda on opravdava zverska ubistva Srba u ustaskim logorima u nezavisnoj drzavi Hrvatska,koja je stvorena da bi se trecina Srba ubilo (genocid), trecina proteralo (etnicko ciscenje),a trecina pokatolicila.

marej

pre 10 godina

Ja nisam siguran u tacnost ove izjave i nacin na koji ju je preneo jutarnji list. Cak ne bi bio iznendjen da ta izjava nije ni postojala. Videcemo sta ce biti sledecih par dana.
U svakom slucaju niz neprijeteljskih poteza od strane hrvatskih organizacija, novinara ili sta vec.
To je vec oproban recept. Kada nesto zabrljaju evo njih sa nama punih usta.

Komentator

pre 10 godina

(max, 24. novembar 2013 18:46)

Ima slika od Paje Jovanovica iz 1904.-te godine koja prikazuje srpske ustanike kako se okupljaju 1804.-te godine i jedni druge pozdravljaju sa tri prsta isto onako kako Nole danas pozdravlja, pa pitam tebe koji si doveo u vezu Noleta i Hitlera, da li mislis da su i Paja Jovanovic i Karadjordjevi ustanici bili nacisti?

Takodje bih ti dao na znanje da je svastika kao simbol koriscena na teritoriji Srbije vise od 4 i po hiljada godina pre nego sto se pojavila u Indiji i 7 hiljada godina pre nacizma, a i lobanja sa ukrstenim kostima je simbol sa Balkana koji se od pamtiveka koristio da oznaci blizinu opasnosti.

A sto se Nola tice, on je prijatelj i sa Pilicem i sa Ljubicicem i sa Ancicem i sa Karlovicem, pa sad ja postavljam pitanje, da li bi oni njemu bili prijatelji da je on takav kakvim ga ovaj iz clanka opisuje?

Dzara

pre 10 godina

Da jednom bude jasno onima koji se prave da ne razumeju.
Mars na Drinu je antifasisticka pesma, srpska i ne moze biti kompromitovana u bilo kom kontekstu. Uzdignuta Tri prsta su religijski simbol koji su nekad koristili i katolici. O tome nema smisla govoriti.
Hrvati sami izjednacavaju ustaske i hrvatske simbole, niko sem njih to ne radi. Niko ne spori sahovnicu, hrv.himnu, razne druge simbole(bez obzira sto su zloupotrebljavani pri cinjenju zlocina). Zna se sta normalnom svetu smeta. Smetaju obelezja koja su simbol genocida i zlocina, odnosno sve sto asocira na ustase i njihova monstruozna dela od kojih se grozio i jos uvek se grozi citav svet. Ti simboli lako se prepoznaju i nikad nece biti zaboravljeni.

PimPong

pre 10 godina

Po meni je Simunic svaku granicu prekoracio zbog nacina na koji je on to ucinio. Odnosno, ako se pregledaju izjave skoro svakog igraca iz Srbije ili Hrvatske, posebno u 90-im, moze se sigurno naci nesto sto se u jednom momentu moglo protumaciti kao mrznja ili nesto slicno. Posebno ako novinar ili reporter postavlja pitanje na koje je tesko odgovoriti.

Ali ovaj Simunicev gest je potpuno neprovociran i sa predumisljajem, i nacin na koji je on dizao stadion na noge kao na sletu daju po meni dodatnu tezinu Simunicevom prekrsaju.

Sta je problem???

pre 10 godina

https://twitter.com/PiaraPowar
Twiter nalog doticnog.

Izvolite pa twitujte mu istorijske cinjenice o tom jezivom poklicu, potkrepljene monstruoznim slikama iz Jasenovca.

nesto me podseca ovo na

pre 10 godina

Tako i neki Nemci rado stavljaju u isti nivo Hitlera i Staljina,ali to je
apsolutno nemoguce.Jos je ludje Novaka nekakvim nacionalistom nazivati,tj.
izjednacavati ga sa ovim Simunicem! Seca li se neko jos rat u Mostaru,tu su
se Hrvati posebno pokazali! Sa Srbima i muslimanima,proterase Srbe i nikome
nista.I muslimanima ne daju nikakva prava,a EU cuti... I sada ce.

Observer

pre 10 godina

Prvo i osnovno, ne verujem da je predsednik organizacije tako "filantropskog" naziva mogao da napravi tako bestidno i neodmereno poredjenje. Ali ako jeste jasno je da se "borbom protiv rasizma" zapravo rasejava i potpiruje upravo rasizam. Porediti jednog primitivnog fudbalera sa sportskom figurom kakav je Novak Djokovic znaci ne razumeti nista. A takvog coveka stavili da bude predsednik neke organizacije koja se bori protiv rasizma. To je kao da se visestruki ubica postavi za predsednika organizacije koja se bori ukidanje smrtne kazne. Posle ovakvog teksta (ako je verodostojan) jasno je da ulazimo u zonu sirenja rasizma i svih srodnih "izama"....samo u njima Novak Djokovic i izbezumljeni nogometas mogu da budu u istom kosu. Sve rase su nastradale ako se ovakvi tipovi bore protiv rasizma.

Ducicu, svaka ti je zlatna

pre 10 godina

Svetski mediji i svetski lideri su pisali svasta, po Klintonu (a i Sonji Biserko) Srbija je kriva za oba svetska rata, nista novo kad se zaveris kome ne treba. Ali ko su bili fasiti i Hitlerove verne sluge to se zna, a ko se borio protiv Hitlera, i to se zna. To zna cak i Klinton. A izjednacavanja je uvek bilo, pa kao sto su Djokovic i Simunic prakticno ista stvar, po toj logici su ista stvar Draza i Pavelic, NDH i Uzicka republika, Jasenovac i Vukovar, partizani i domobrani. Normalno mi bas nije, ali se uopste ne cudim.
Sacuvaj nes Boze kuge i ....

Boki

pre 10 godina

Mi znamo ko je Novak Djokovic a Za ovog Simunica do ovog incidenta nisam ni cuo osim da je svojevremeno u herti nosio torbu Marku Pantelicu.

etnerrp

pre 10 godina

Niste bili sposobni rasčistiti u vezi uloge i "doprinosa" četništva u 2.sv. ratu, zbog čega vas ne pozivaju na proslave pada fašizma '45(Pariz, Moskva..), pa je za očekivati da vam nije jasna simbolika uz koju je "ubijan", rušen i paljen Balkan devedesetih godina prošlog veka

Ivan

pre 10 godina

Razumem ja ove činovnike, svetske i evropske. Ne znaju šta da rade sad. U EU je usvojena rezolucija protiv nacizma i komunizma. Taj uzvik je stavljen u isti koš kao povik heil hitler. E sad, šta raditi s tim Hrvatima? Malo teško, da ih izbace iz svetskog prvenstva. Pa su odlučili, da minimizuju na ovako sraman način pozivanjem Novaka, ej Novaka.

pera038

pre 10 godina

napad je najbolja odbrana i sto puta izrečena laž će postati istina kao što i istoriju pišu pobednici a mi nismo na toj strani (osim moralno, naravno)

Младен

pre 10 godina

Све је ово перцепција наше свести.
Лакопоткупљиви и заборавни какви јесмо изнова проживљавамо по ко зна који пут увреде из центара који су протагонисти скоро свог зла које нам се кроз историју дешавало.

Nataeos

pre 10 godina

Da li je taj gospodin Francuz? Čini mi se po prezimenu. Neverovatno da podržava naciste, Novak bi trebao da ga tuži za klevetu!
(Maksim, 24. novembar 2013 19:15)
Nije. Iz azije, midlim indijac. Piara Powar, proguglaj i naći ćeš više. Inače ovog neupućenog bi Novak trebao da tuži i to da Navali!!! Dosta je takvih skotova više.

Бојан Илић

pre 10 godina

Прво су говорили Новак Хрват.... па када то не пали , дај да пљујемо....
Комплекси су чудо!
Срећа што Брус Ли има косе очи, и он би био Хрват!;-)))

NE RAZUMEM O CEMU OVAJ PRICA

pre 10 godina

Postovanje svakom i bez svih uvreda, ali Srbi NIKADA ama bas NIKADA nece biti zadojeni nacistickom mrznjom i nisu bili ni u II WW Svetskom Ratu pa ni danas nisu.
USTASE su imale koncetracione logore za unistavanje Jevreja, SRBA i roma dok Srbi i CETNICI to nikada nisu imali.
Prema tome molim vas nemozete nikada izravnjavati Ustase tj. naciste sa Srbima i Cetnicima pa ni sa Novakom Djokovicem koji je ELITA od coveka naspram Simuna.

Ivan

pre 10 godina

@(Bosanac, 24. novembar 2013 18:29)

Eto tako izgleda kad se radi revizija istorije. To su radili komunisti a sad rade i naši susjedi iz Federacije i Hrvatske. Nikako da shvate, da su Srbi uvek bili na strani slobode dok su ovi susjedi uvek bili puleni.

Melenci

pre 10 godina

koliko li je dobio para da ovakvu gadost izrekne?Pravoslavci se krste sa tri prsta,sta je sporno?Simunica ne moze oprati ni cela FARA ni njegovi sledbenici,ni klevete najboljeg tenisera sveta,ako sada nije bice.Ministar sporta mora na ovo da reaguje,a Nole da ga tuzi.Ovo je sramno.a komsije koje podrzavaju ovog bednika su gori od njega,jer je Nole letovao u celom okruzenju i svugde je lepo docekan,Izroda je uvek bilo pa tako i sada.

Milutin M.

pre 10 godina

Gojko T.,

pa Gojko, isto kao što je, cinično rečeno, "za dom, spremni" povjesni pozdrav iz 17. stoljeća, isto je tako i "Marš na Drinu" slobodarska pjesma. Ukratko, "Za dom" je zloupotrebljen u 2. sv. rato od strane hrvatskih fašista, kao što je i "Marš na Drinu" zloupotrebljen od strane srpskih fašista 90-ih. Jedno i drugo danas imaju fašističku konotaciju. Ne vjeruješ? Pročitaj samo što su svjetski mediji pisali o "Maršu na Drinu" i Jeremiću. Više je štete napravio Srbiji nego cunami.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Potpuno ista stvar,koliki vas vredja za dom spremni toliko nas i Hrvate vasa 3 prsta
Ne objasnjavajte uzalud da nije kad nama jest,gospodin je lijepo primjetio svaka mu cast

Miki

pre 10 godina

Ovo vise nema veze sa Novakom,naravno da nece nasesti na izvetrele izjave nekog alkosa ali na ovakve izjave drzava nesme da ostane da cuti. Na ovo drzavni vrh mora da reaguje trazeci pojasnjenje od doticnog,FIFE ili njegove maticne organizacije i u najmanju ruku traziti da doticni napusti radno mesto za koje definitivno nije kvalifikovan

kormofitet

pre 10 godina

@ (Herbert von Karajan, 24. novembar 2013 18:37)

Draga mi je Srbija,ali mi je istina draza.

http://www.youtube.com/watch?v=FHFf7NIwOHQ

Dakle,montaza.

ex sns

pre 10 godina

Auu, neverovatno,rane su sveze kaze? A radi se ustaskom pozdravu iz II rata? Ovaj koga su potplatili, nema pojma o cemu prica.
Novak,bar koliko ja pratim tenis,nikada nista ni slicno uradio,pa bi bilo dobro da se istraje u tome da se taj covek izjasni gde i kad je Novak bio fasista?
Simunic jeste ustasa i fasista,njega je potrebno zauvek izbaciti iz sporta.

Tamo neki

pre 10 godina

Ovi koji upordjuju Mars na Drinu, podignuta tri prsta, terba malo vise da citaju knjige i istoriske cinjenice, ako su u opste sposobni za to. To je Srbska istorija koja nema veze sa nacionalizmom, to jest istorija koju ni vi muslimani, ni vi hrvati nemate. Tj. izvinjavam se, vasa istorija je - potlaceni po Austrougarskom, dok opet Srbin nije dosao i oslobodio vas od ugnjetovaca, doduse imate jos jednu noviju, onu iz drugog svetskog rata, kada ste pocinili masu zlocina da bi hitleru lizali dup.. , i koju pokusavate sada da prebacite na nasa vrata. Jadni i iskompleksirani, no istoriju koliko god se trudili ne mozete promeniti ! Ona je tu u vasim snovima i na vasim vratima.
Mi vas ipak razumemo i voli mo vas jel ste nasa prekrstena deca ! Pozdrav iz Republike Srpske i iz Srbije !

Rade

pre 10 godina

Izvanredan primer kako realan dogadjaj staviti u drugi plan a besmisao izdignuti u nebo.

Jednostavno pretpostavljam da Svetska Teniska Federacija ima sistem koji prepoznaje stvari o kojima taj Pijara govori.Nisam cuo nezna za komentar takve vrste prije.

Vau bruka.Zeli da ponizi i ono sto je nemoguce skrecuci paznju.

Deprimiran sam kao covek koji zivi u Americi jer imamo licnost koja se uvek od toga ogradjivala.Mislim da ovaj komentar zasluzuje odgovarajuce reagovanje ali dostojanstveno.

Mi ne mozemo ispraviri krivu Drinu ,mozda u buducnosti ublazimo.Zasto ne uprljati i staviti etiketu na sportistu koji nicim nije pokazao takvo ponasanje
Gnusno

Ivan

pre 10 godina

Pre samo par godina Ivica Kostelic izjavio da se oseca kao nemacki vojnik ispred Moskve u 2 svestkom ratu.Pa nikom nista.Isto ce da bude i sa Simunicem.Osim ako neki jevrejski lobi koji je ekstremno netolerantan na ove naci provokacije ne uradi nesto jer je u ustaskim konc logorima pored Srba stradao i veliki broj Jevreja.

Marija

pre 10 godina

Neka neko napravi stranicu ili objavi njegovu stranicu, pa da mu napišemo šta mislimo o njegovom "mišljenju".Dok ga ne zatrpamo postovima, neće se izviniti. A mora...!

nebojsa

pre 10 godina

(Ateista, ali ipak grkoistočne vjere, 24. novembar 2013 18:37)

Oduhovljena fizika Nikole Tesle objasnila je da u osnovi celokupnog svemira stoji jedinstvena beskonacnost, koji neki zovu i Bog. Ko to razume, razume... Ovde se pitam kako neko ko nije Grk moze da bude grkoistocne vere?

my way

pre 10 godina

Pa jeste tako, ako se umesto istine uzima necija verzija konteksta ratova na Balkanu. Citav istorijat jugoslovenske tragedije je u tome sto jugoslovenstvo nikad nije zazivelo, vec je naprotiv svaka takva ideja o istinskom i jedinom smislenom nacionalnom ujedinjenju od strane "brace" tretirana kao "velikosrpska". Ljudi su 2 puta udarili najbrutalnije na Srbe i Jugoslaviju kako bi zajednicku drzavu, koja je i zajednicko ime svih nas nosila, srusili, a ne da se smatraju za jedno sa nama. I onda naravno da Novakova izjava kako su Srbi i Hrvati isto, kojom vi sa punim pravom branite Noleta, predstavlja zapravo provokaciju, sve ono protiv cega su se borili. Zatim, ako se uzme verzija ovk terorista koji su ubijali srpske civile, policajce i vojnike, a sada ne samo da se bave ubistvima, trgovinom organima, ljudima, drogom, vec upravljaju i kvazidrzavnom tvorevinom, Djokoviceva izjava u kojoj on saopstava cinjenicu da je po istoriji, pravu i pravdi Kosovo Srbija jeste provokacija. Mozda ovom coveku smetaju i Noletove novije antiratne izjave, pa i njih smatra neprimerenim, ko ce znati?. Ali, na nesrecu doticnog gospodina, na Novakovoj strani su upravo objektivne cinjenice, istina, pravo i pravda, a ne neciji subjektivni konteksti zasnovani na lazima i istorijskim falsifikatima!

weezer

pre 10 godina

Piara Powar

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2098325/Boss-footballs-anti-racism-group-branded-racist-calling-Asian-fan-coconut.html

Petar

pre 10 godina

Aj' sad najbolje da se kao čudimo. Kao što smo se čudili kad su 'sa zapada' pomagali i potom na sudovima oslobadjali Hrvate koji su činili zločine 1941-1995.

patuljasti snaucer

pre 10 godina

Nazalost, nas rejting je takav da uvek neko ostri onu stvar na nama. Sramota sta se radi, tom Pjari porucujem da prouci malo istoriju pre dogadjaja koje pominje

Svevisnji

pre 10 godina

Bez zelje da branim gospodina koji je ovo izjavio, za mene (iako sam Srbin) uzdignuta ruka koja pokazuje 3 prsta je simbol zlocina u Hrvatskoj i Bosni. Voleo bih da me neko demantuje, i da mi dokaze da je taj simbol stariji od raspada SFRJ.

Miki

pre 10 godina

Provokacija "coveka" cija je interesna sfera fudbal a ne tenis, kakve on veze ima sa tenisom? Ako je koristio takvo banalno poredjenje zasto nije naveo primer u kojima je Nole imao slicne ispade..... a celokupna njegova izjava staje u odbranu simunicevog gesta sve je u fazonu: to se desava, nista to nije strasno, desavaju se takvi ispadi i u drugim delovima sveta, nemojte da se brinete, mozete tako nesto slobodno i da ponovite.... OBICAN GAD.

MaxBunker

pre 10 godina

Hrvati su jedini narod koji je imao koncentracioni logor za decu. Kraj priče.

https://www.google.rs/search?q=de%C4%8Dji+logor+jastrebarsko&biw=1024&bih=611&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NEGSUrDvGuTh4QSG04DIAQ&ved=0CEgQsAQ

Bata

pre 10 godina

UEFA nece trpeti rasisticke uvrede u Premier ligi, pod hitno da se kazni Srbija! UEFA takodje nece trpeti fasisticke pozdrave u hrvatskih reprezenttativaca, pod hitno da se kazni Srbija!

Halilovic

pre 10 godina

Ovo nije ništa novo u odnosu na Djokovića. Iste stvari je govorio veliki borac za ljudska prava, pokojni Srdja Popović i to prošle godine u "Nedjeljom u dva" na HRT-u kod Stankovića. Tada nije bilo reakcije u srpskoj štampi, što je, takodje, sramotno.

Wiena

pre 10 godina

Treba pitati tog tipa koliko je uzeo eura da to izjavi i poslati ga na sud. Hajde prvi potpredsednice sada seoglasi ali onako zustro kao sto tnas u skupstine.Pokazi zube tom idiotu.

Ivan

pre 10 godina

Kako ga nije sramota da kleveta sjajnog tenisera, ali Novak je toliko jak da nece obracati paznju na nebitne osobe jer ovaj je svakako nebitan...

...

pre 10 godina

PiaraPowar twitter nalog
https://twitter.com/PiaraPowar

Evo ko ima twiter nalog da mu twitne sta,gde i ko su ti sto su koristili slogan koji je Hrvatski fudbaler u slast izgovorio uz zdusnu podrsku celog stadiona,vise puta.
I da mu posalje par jezivih slika iz Jasenovca,i strasnih istorijskih cinjenica pa nek malo onda prouci istoriju bolje.

samo pitam

pre 10 godina

Vezano za ta 3 prsta. Jel moze neko da mi objasni kada i kako je pocela ta "tradicija"? Izguglah da je to postalo popularno 90te sa Vukom Draskovicem pa Jovanom Raskovicem itd.. a i tad se sjecam da sam to prvi put u zivotu vidio po tim mitinzima, pa kad je Zvezda osvojila KS... pa kad su neke bradonje pjevale "bice mesa" u Vukovaru. Mislim meni ne smeta, al kontam da nekog u HR i BiH to asocira na ovo zadnje.

Александар

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.
(The End, 24. novembar 2013 18:45)

Браво Царе, тако се одговара на провокације. Не бих боље ни ја написао.

Zoran Simic

pre 10 godina

Mislim da bi trebao Teniski savez Srbije da napise pismo ovoj organizaciji i da trazi izvinjenje. Evo Jeremicu posao za tebe, ti znas sa tim neobrazovanim strancima kako treba razgovarati. Mozda tu i nije bilo zle namere, mozda covek jednostavno ne zna, bar se nadam da je tako.

Jedan od potomaka Petra, Dositeja, Mihajla, Nikole...

pre 10 godina

Od raznovrsnih belosvetskih ustaša ništa se drugo ni ne očekuje.
Ipak, očekujem - a znam da je to uzalud - da neko od naših "zvaničnika", vrsnih nesposobnjakovića, javno prozbori koju i stane u odbranu čoveka koji je za ovu zemlju dao i učinio više nego što se od jednog, makar i natprosečnog, pojedinca u njegovom životnom veku realno može očekivati.

Moje ime

pre 10 godina

Pa naravno da nekada provocira, na primer sa dizanjem tri prsta.
(PFC, 24. novembar 2013 17:57)
Pa kakvu drugu izjavu mozemo i ocekivati od grobara? Posle Franje Tudjmana evo i Sonja Biserko navija za Partizan.

wlado

pre 10 godina

Za 90% sveta dignuta tri prsta i jesu simbol rata, cetnika, ubica.
Ja se nikada ne bi dicio s tim, s' obzirom koji ljudi su pokazivali taj znak 90'.
Morate da razumete da smo posle hitlera najveci evropski zlocinci 20. veka.
Tesko je nekada pogledati u ogledalo.

šiime

pre 10 godina

neznam samo odakle ovdje nekima ideja da iza ove izjave ovog lika stoji neko ustaštvo,,neka zavjera,,,ma u cijeloj priči od početka neznam šta ste se našli pogodjeni,,pa nitko Srbe i Srbiju nije spominjo,,,

Petar

pre 10 godina

@Milutin M
A gospodin je bezao sa Istorije?
Bitka na Ceru je prva pobeda Antante, znaci "dobrih momaka" u prvom svetsko ratu. Ne secam se da je Austro-Ugarska rehabilitovana, mada me nista ne bi zacudilo

Nikola

pre 10 godina

Nije problem u tom mučeniku što je to izjavio, ne zna on našu istoriju. Problem je što država dozvoljava da se ne zna o Jasenovcu, Gradiški, Jadovnu... Da je sarađivala sa Simon Vizental centrom i zajedno skrenula pažnju šta znače i kad su korišćeni ti pokliči ( mrsko mi i da ih navodim), ne bi ovaj tako lako lupetao.
Svo to divljanje u HR je posledica oslobađajuće presude onim tipovima, tako da ništa ne čudi i da, HR je definitivno najveći problem sad u regionu, divljački nacionalizam, fažizam sa jedne i nesposobni politički vrh sa druge strane. Molim B92 da ne skliznu u blato sa komentarima kao hr portali.

nemoralne dileme

pre 10 godina

@Herbert von Karajan
Nadam se da samo trollas. Evo ti original http://www.youtube.com/watch?v=Tz34Pdi59_A

Inace Mars na Drinu sam po sebi nije sporan kao ni to da je neko spreman za dom. Al ako su ustase kompromitirale "za dom" onda je su JNA i VRS isto napravile sa marsom http://www.youtube.com/watch?v=NLkELIOSVJI

Ako cemo prebrojavat mrtve pa reci da to "nije isto" jer su jedni cinili vise zlocina nego drugi e onda ni ustase i nacisti "nisu isto" jer su nacisti pobili X puta vise...

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Evo ovako...rodjen sam u Beogradu i izjasnjavam se i osecam kao SRBIN. To sto su ustase uradile u 2.svetskom ratu je uzasan zlocin. Svako ubistvo je zlocin, posebno ljudi koji su neduzni, starih, dece i zena...samo u jednoj stvari nemojte da gubite objektivnost. Pozdrav sa tri prstsa se pojavio otprilike u isto vreme kad i nesrecni ratovi na ovim prostorima...negde '91 na mitingu 9.marta. Mnogi koji su podrzavali tada Vuka Draskovica su zavrsili na raznim frontovima. Sto kao dobrovoljci JNA sto u raznim gardama...i taj pozdrav sa tri prsta je bio siroko koriscen...a na zalost u tim ratovima pripadnici mog naroda su takodje pocinili zlocine...i samim tim ce ta tri prsta za druge postati izgleda simbol zlocina a ne otpora Milosevicu i njegovom rezimu tog 9.marta 1991god.

alo

pre 10 godina

""Hvala svima na podršci i samo da kažem gospodinu, koji je, verujem, napravio nenamernu grešku, da sam ja iz Srbije. Ne ljutim se, to je sve isto", rekao je tada uz osmeh naš najbolji teniser.
"
kad bi neko iz hrvatske ovako nesto rekao "Ne ljutim se, to je sve isto",

nebojsa

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.
(The End, 24. novembar 2013 18:45)

E, brate, svaka ti je ka Njegoseva...

Бојан Илић

pre 10 godina

Мilutin M.
Да си мало писменији, не би, дубоко верујем, написао овакву глупост...али 'ајде....!

Bjeda

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koliko je zemlja Srbija jadna jer ko god pozeli moze da se sprda sa njom, njenim gradjanima pa i naistaknutijim herojima i ponajboljim sportistima na svijetu. Nije ni cudo kad vidimo jednog Tomu koji je pre neki dan napao Tursku, pa klecao za Bosnu...

Serdar

pre 10 godina

Gospodo,ovo je za mene prvoklasni skandal!!
1.Gospodin Povar je slobodno mogao da napomene da je ova izjava narucena od anti-doping institucija koje je Novak posteno i opravdano napao zbog Troickog.
2.Novak nikada ali nikada nije pricao o ratu sa pozicije Srbina,nego samo sa pozicije ljudskog bica i o tome sta rat jednom narodu moze da donese,inace je Novak veliki pacifista,sto i ovaj prilog da su "Srbi i Hrvati isto" samo to potvrdjuje.
3.Inace da u startu neko razjasni gospodinu Povaru da Srbi dizu tri prsta zbog slavljenja Boga jer se Srbi krste s tri prsta.
4.Evo ja se unapred u ime Novaka izvinjavam,gospodinu Povaru ako je navijac Federera,Nadala ili nekog treceg zato sto ih je drao gde je stigao,pa je malo nervozan.


P.S I konacno,gospodine Povar,Srbi zive u takvom okruzenju (Hrvatska,Bosna,Albanija itd.) gde i samo prisustvo Srba i sveg Srpskog njih vredja,tako da je za te ljude jedini spas kada nas Srba nebi bilo,e to necete doziveti.

Captain Cally

pre 10 godina

Mnogi ne znaju da su tri rasirena prsta ustaski simbol, to je greska, skupljena tri prsta, kao kada se krstite u crkvi je Srpski pozdrav. A sto se tice izjave doticnog, prvi put cujem za njega, ocigledano je jos jedan nacin provokacije, i to za naseg najuspesnijeg sportistu svih vremena. Razlika je u tome sto je pod jedan Simunic totalni anonimus u poredjenju sa Novakom, u stvari ni ne mogu da se porede, a dospeo je u javnost sa svojim fasistickim salutiranjem i ubistvenim startom nad Sulejmanijem, dok je ceo svet cuo za Novaka zbog njegovih sjajnih igara i rezultata, a i vole ga kao osobu, momak je totalno neiskvaren, tesko je to breme slave, ogromnog bogatstva i velike popularnosti, a Novak se dobro nosi sa time. Samo su pokazali koliko su iskompleskirani sa nama Srbima.

Kobe sucks

pre 10 godina

Koga bre ti optuzujes za provokacije?!? Velikog Novaka Djokovica?!? Mali covece,sitna duso umesto da tog istog simunica, koji ne zasluzuje da mu prezime pisem velikim slovom jer mi se povraca,izbacis zauvek iz svih krugova sporta,ti ga jos uporedjujes sa Novakom Djokovicem kojem treba ordenje dodeliti za sve uspehe uz to odakle je poreklom. Jadan je onaj koji te je postavio na tu funkciju trebalo bi da umuknes i pokrijes se usima i poklonis se Novaku. Covek koji nije nikome nista lose ni pomislio, a kamoli uradio. Hrabro nosi tezak epitet Srbina,ponosno se predstavlja kao takav,nas najbolji ambasador, pored licemernih imbecila poput tebe. Svi do jednog ga mrzite iz dubine duse,smetaju vam njegovi uspesi neka samo to i mozete,Novak ce vam sve vise nabijati na nos. Ali neka samo pricaj matori,jezik ti je brzi od pameti.

Pobesneli max

pre 10 godina

(MunzeLjux, 24. novembar 2013 18:08)
Vas komentar je pogodio metu.
Srbi su sami decenijama izjednacavali cetnike i ustase. Srpska tzv. elita i danas to cini, uglavnom da im se ne pljuje po prepodobnim ocevima i dedovima, pridoslim iz krajinskih nedodjija, koji su sve sto je vredelo pobili. Sta se cudite nekom neukom cinovniku, koji je spreman, mozda, za saku dolara da kaze sta god nalogodavac trazi.

Ateista, ali ipak grkoistočne vjere

pre 10 godina

Tako to biva kada se identitet sopstvenog naroda i države gradi na patološkoj mržnji i zločinu prema drugoj naciji (moji su iz Srema te ne mora niko da mi objašnjava ko je ko i šta je šta u poslednjih sedamdesetak godina) i kada se za to stigne kazna već istorijska nagrada. Ali, samo napred, susjedi, još autogolova - dok ovde ne bude više neobaveštenih, naivnih ili glupavih. To je nama velika usluga, i na tome hvala.

ko još čita Hrvatske novine i wikipedije

pre 10 godina

Ma ovo je najobičnija provokacija. Pa Hrvati su poznati po tome da uvijek kada naprave neko sr... pokušavaju to prenesti i na Srbe. Na taj način se oni peru. Nikad nijedan srpski sportaš ovakvu tešku glupost kao Šimunić nije napravio, a Hrvati takvih kao Šimunić imaju na tone

Milosss

pre 10 godina

Novak treba da angazuje svoj advokatski tim da tuzi ovog retarda i da bude smenjen sa mesta predsedavajuceg organizacije kojoj svojim imbecilskim poredjenjima direktno protivreci!

Smrt fasizmu...

pre 10 godina

Pa Djokovic je najbolji u onome sto radi i veliki humanista... A Josip Simunic je dobio svojih pet minuta i pokazao Sta i Ko je... Clan najiskompleksiranije druzine Na svetu gospoda iz druzine U... smrt fasizmu sloboda Hrvatskoj

Predo

pre 10 godina

Nemojte se odmah paliti. Ako neki stranac radi neki važan posao u nekoj organizaciji, ne meora da znači ni da je nešto preterano pametan, obrazovan ili informisan. Za zadnjih dvadeset i kusur godina imao sam priliku da razgovaram sa mnogo "važnih" ljudi u raznim misijama u bivšoj Jugoslaviji: Visokim predstavnicima, ambasadorima, šefovima vojnih i policijskih misija, čiji je posao bio da budu dobro informisani. Smešno je kakve sam nebuloze slušao od tih jako, jako dobro plaćenih ljudi, kojima je boravak ovde bio stepenica za napredovanje. Banalan primer: Večina stranaca misli da pokazivanje tri prsta nešto veoma ružno i provokativno, maltene u rangu sa fašističkim simbolima itd. Tako im je neko tamo rekao, a oni nisu proverili.

dana

pre 10 godina

O boze da li ces nas ikada spasiti od ovakvih nepravdi u svemu! Ko god se seca njegove izjave " srbi i hrvati ma sve je to isto", ne moze da izjavi ovako nesto.

nebojsa

pre 10 godina

Pitam se, da li je ovom coveku neko platio da prica neistinu. U isto vreme relativizujuci, ocigledan, fasisticki gest i optuzujuci Novaka za istovetno ponasanje koje, naravno, nije uspeo da dokaze, on pokazuje nameru da u isto vreme amnestira hrvatskog fudbalera i sto je vrhunac ironije, tesko optuzi srpskog tenisera.
Ceo svet zna koliko se Novak zalaze za mir, cak je angazovan u UN, sto se za ovog fudbalera ne moze reci.

alen10

pre 10 godina

Šimunić je uvijek bio korektan prema Srbima i nikada nije ulazio u konflikt s nama. Pamtim jedino onaj žestok prekršaj nad Sulejmanijem u Beogradu, no poslije utakmice se ispričao i rekao da je to učinio zbog rezultata.
U ožujku ove godine, inače, Šimunić je Pantelića opisao kao “čudo od čovjeka”.

- Joe je odrastao u Australiji, potom je dugo živio u Njemačkoj, a u Hrvatsku nije često navraćao dok nije postao reprezentativac. Čak, koliko znam, do prije nekoliko godina je imao probleme jer nije dobro znao govoriti hrvatski, pa mu je i to opravdanje, jer su ga vjerojatno loše učili u Australiji kada je bio mlad. Mislim da je pogriješio iz neznanja jer nije imao od koga čuti pravu povijest.Razumijem kada Šimunić, primjerice, pjeva njihove borbene pjesme, pa živ je čovjek, ponese ga atmosfera. I ja sam na Marakani pjevao “Marš na Drinu” ili “Zovi, samo zovi” i volim taj nacionalni naboj. Ponavljam, nemam ga potrebu braniti ni napadati, Josip sam odgovara za svoje postupke - zaključio je Marko Pantelić za srpske medije.

Bosanac

pre 10 godina

Nije to uopste sramna izjava!
Dakle, hocete se igrati antifasizma, igrajte se i u svom dvoristu!
Ona hrvatska za dom.. to je njihov pozdrav stariji od ustasa, ali su ga koristile i ustase u svojim zlocinima i zbog toga se smatra fasistickim i neprimjernim. Ok.
Srpska 3 prsta, mars na Drinu, 4C su stare srpske stvari, ali su se koristili u zlocinima i zbog toga se smatraju fasistickim i neprimjernim.
Potpuno ista stvar!

MunzeLjux

pre 10 godina

To izjednacavanje krivice smo izmislili mi,a ne taj Povar i to je model koji se u ovakvim situacijama najlakse podmece.Mi smo dozvolili da se u nasoj istoriji vise zla i zlocina pripisuje Cetnicima,nego Ustasama,pa ce na isti nacin istup Simunica biti uporedjen sa nepostojecom odgovornoscu Novaka Djokovica.

miro split

pre 10 godina

Niko normalan ne može Novaka Đokovića stavit u isti koš sa Šimunićem,ali taj pozdrav sa tri prsta datira iz ratova devedeseti godina a u njemu su i sa srpske strane počinjeni strašni zločini.Prema tome ljudima koji su bili pogođeni tim zločinima smeta taj novo vjekovni srpski pozdrav.Nemate se s čime ponosit u tim ratovima pa mi nije jasno zašto uporno dižete tri prsta u zrak.Čovjek je samo to rekao i u pravu je.

Bob Marli

pre 10 godina

Drzavo, reaguj, ako te ima! Tu pre svega mislim na one koji vode ovu drzavu i koji jedva cekaju da se slikaju pored Novaka kako bi promovisali sebe i partije kojima pripadaju. Neke od njih smo videli proslog vikenda u Areni. Kakvi god da su, najmanje sto mogu je da osude ovakve stavove odredjenih "boraca protiv rasizma".

max

pre 10 godina

Nemojte odmah da prekorevate i osudjujete izjavu sa predubedjenjem.. mislim da doticni nije prevashodno mislio na dizanje tri prsta kao vec ustaljeni pozdrav tzv. serpskih patriota (a i "patriJota", tj.nacionalista), vec na dizanje tri prsta kao jedan od nacistickih pozdrava. Mnogi recimo to ne znaju, cak ni ove patri(J)ote koji umeju da se isticu time, da su i nacisti koristili isti uz jos svima dobro znanu ispruzenu ruku..

POgledajte npr. ovu fotku sa uticajnim politicarem poznate desnjacke partije iz Austrije:

http://images.derstandard.at/t/12/20070126/oesgr.jpg

O tome verujem da je mislio ovaj covek.

Bora

pre 10 godina

@Starman Susjed, da li ste Vi uopšte pročitali tekst? Ako jeste, pročitajte ponovo, molim Vas, ali ovaj put reč po reč, da Vam opet ne promakne njegovo značenje.

mladen.ba

pre 10 godina

Uglavnom sam od onih sto redovno citaju a vrlo rijetko komentarisu vijesti. U ovom slucaju moram napraviti izuzetak i reci da je ovo kap koja je prelila casu. Pitam se, koja doza bezobrazluka i drskosti je potrebna da bi se neko usudio porediti Novaka sa simunicem (namjerno malim slovom) i njegovim fasisistickim gestom... Nadlezne institucije, TSS pa i vise instance, moraju ostro reagovati i traziti hitno izvinjenje doticnog. Ukoliko odbije, tuziti ga za tesku klevetu i iznosenje opasnih neistina.

Бојан Илић

pre 10 godina

Речи овако нешто о Ђоковићу је безобразлук, злоба и примитивизам!
Поредити Ђолета са брдско-планинцем задојеним мржњом је неукусно....
Злоба убија...

tri hm

pre 10 godina

Dizanje rasirena 3 prsta je fasisticki simbol i mene kao antifasistu uvijek uvrijed. Pod podignuta 3 prsta se davala zakletva prije polaska fasistickih hordi u klanja

dragan

pre 10 godina

Nije bitno izjednačavanje nacističkih ispada u Srba i Hrvata, ono što žele Hrvati, zato i takva izjava za HR list. Nego da se svakome rebne odgovarajuća kazna za izjave koje je davao.

The End

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.

ja

pre 10 godina

Pa to je ta hrvatsko-muslimanska propaganda, da kad Srbin digne tri prsta da je to "ratnohuskacko, zlocinacko bla bla"

Ili jos veca lakrdija oko pesme "Mars na Drinu" koja je po njima "veliko-srbo-cetnocko-zlocinacka" hahahahaha

I samo da ih pozdravim uz konstataciju - Srbiju niko nikad nije kaznio zbog cetnistva na tribinama :)

đo

pre 10 godina

@Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)
---

To nije istina.
Marš na drinu trajajo je puno, puno duže.

Svejedno, mi iz Hrvatske zalažemo se da se Đokovića ne kazni za počinjena djela.

Branko

pre 10 godina

Ima jedna mala razlika, Srbiju su bombardovali bez rezolucije SB UN i to još osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama, a ustaše su bile Hitlerov saveznik. Ustaše su sa pozdravom "Za dom spremni" na zverski način ubili samo u "Jasenovcu" oko 700.000 Srba. Jevreja i Roma. Čak su se i Nemci zgražavali ustaških zločina, o čemu postoje dokumenti. Ali kako je na delu revizija istorije I i II Svetskog rata, nakon rušenja "Berlinskog zida" slušaćemo još monstuoznije laži i falsifikate.

Republika Srpska

pre 10 godina

"Mars na Drinu"!!! Je li Drina bila granica izmedju Austrougarske i Srbije?Jeste! Je li Cerska bitka bila na teritoriji Srbije?Jeste! Pa sta je onda sporno pjevati o isterivanju neprijatelja sa svoje teritorije i njegovom teranju na granicu???Sta?

Mihailo

pre 10 godina

O čemu ovaj govori? Šta je to Novak radio? Da nije možda podizanje tri prsta? Ako jeste, kakve to veze ima sa fašističkim stavomovima 99% dragih nam susJeda?
Nema, kada hrvat pokaže svoje pravo, fašističko lice, odmah mora neko nas Srbe da pljune i kaže kako smo i mi fašisti.

Гале

pre 10 godina

Свет који слави Пјера Де Кубертена, Хуан Антонио Самаранча, Хуго Боса, Хенрија Форда и друге који су неопевани нацисти приговара Новаку, чији је народ масовно убијан под плаштом те идеологије.

Mucko

pre 10 godina

Mene licno nervira malogradjansko dodvoravanje masama dizanjem tri prsta i navodno dokazivanje patriJotizma tim gestom. Vrlo primitivno za nekoga ko tezi biti "svetski covek".

Sremac

pre 10 godina

eremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)


A sta je u toj pesmi sramno izvini molim te???

ja

pre 10 godina

Nole je takav car da nece nasesti ni na ovu provokaciju. Ovaj se polakomio za nesto para od rvata pa sad seje neistine. Ako je neko altruista i veliki covek u sportu, to je samo NOVAK.

Marko

pre 10 godina

Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)

Najbolje da obrisemo celu svoju istoriju. Pesme vojvodama Prvog ustanka su uvreda za Bosnjake (poturice), pesme o borbama u Prvom svetskom ratu su uvreda za muslimane, Hrvate, Albance, Nemce...verovatno ih vredjaju i predkosovski i kosovski ciklus epskih pesama...Mi necemo brisati svoju istoriju i zato tebi sada kazem. Moje dete dize tri prsta, ponosno sam ga naucio da se dici srpstvom, da dok je ziv bude ponosan na Vojvodu Stepu Stepanovica, Vojvodu Zivojina Misica, Karadjordja, Njegosa, Vuka Karadzica, Nikolu Teslu, Mihajla Pupina i ostale sprske velikane...a najponosniji na svoje djedove jednog Cetnika i jednog Partizana...jer su se obojca borili protiv nacizma i fasizma. Upamit jos nesto..NIKADA NECEMO DOZVOLITI DA NAS FASISTI UCE MORALU, NIKADA NAS FASISTIKA HRVATSKA NECE UCITI ISTORIJI NITI NAM JE PREKRAJATI.

PAMTI DRINO HRABRI STROJ KOJI JE PUN OGNJA SILNE SNAGE
ISTERAO TUDJINA SA REKE NASE DRAGE.

Топ

pre 10 godina

Свет који слави Пјера Де Кубертена, Хуан Антонио Самаранча, Хуго Боса, Хенрија Форда и друге који су неопевани нацисти приговара Новаку, чији је народ масовно убијан под плаштом те идеологије.
(Гале, 24. novembar 2013 18:01)

Ми смо убијани због комунизма и равногорског алко-покрета а не због нацистичке идеологије!

Herbert von Karajan

pre 10 godina

@(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)
"Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili."

Ha ha ha, šta reći a ne zaplakati.
Evo Ti Milutine pa gledaj kako to majstori rade.
Bečka filharmonija pod upravom Herbert von Karajana:
http://www.youtube.com/watch?v=u--BZeL9jzQ

mica2

pre 10 godina

Stoku treba tuziti za klevetu! Kakav se sve olos nalazi na funkcijama to je da ti se smuci! Srecom Novak je toliko veliki pa se i ne obazire na ove izjave sitnih dusa inace ja bih odavno odlepio...

zlatiborac

pre 10 godina

Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)

Ono sto decenijama pokusavate da pripisete Srbima to se u psihologiji naziva samoprojekcija. Ne cudi mene sto te Mars na Drinu pogadja iako je to jedna od najlepsih patriotska pesma iz Prvog Svetskog rata. Hrvatska je sa Zagrebackim pukom (36 i 42 divizija) ratovala rame uz rame sa Pocorekovom petom armijom na Drini. Da je moj pradeda stigao tvog pradedu na Solunskom Frontu danas bi pokazao malo vise postovanja. Sada ste deo EU, neka vam je sreca u Brazilu i okani te se Srbije jednom za svagda.

Brzoglas hrvatske povijesti

pre 10 godina

Evo sta o hrvatskim smicalicama misli knjizevnik Miljenko Jergovic i to u istom tom Jutarnjem listu link : http://www.jutarnji.hr/miljenko-jergovic-kako-je-povik--za-dom-spremni--doveo-do-nestanka-zidova/1141317/

mica2

pre 10 godina

Stoku treba tuziti za klevetu! Kakav se sve olos nalazi na funkcijama to je da ti se smuci! Srecom Novak je toliko veliki pa se i ne obazire na ove izjave sitnih dusa inace ja bih odavno odlepio...

Mihailo

pre 10 godina

O čemu ovaj govori? Šta je to Novak radio? Da nije možda podizanje tri prsta? Ako jeste, kakve to veze ima sa fašističkim stavomovima 99% dragih nam susJeda?
Nema, kada hrvat pokaže svoje pravo, fašističko lice, odmah mora neko nas Srbe da pljune i kaže kako smo i mi fašisti.

ko još čita Hrvatske novine i wikipedije

pre 10 godina

Ma ovo je najobičnija provokacija. Pa Hrvati su poznati po tome da uvijek kada naprave neko sr... pokušavaju to prenesti i na Srbe. Na taj način se oni peru. Nikad nijedan srpski sportaš ovakvu tešku glupost kao Šimunić nije napravio, a Hrvati takvih kao Šimunić imaju na tone

Milosss

pre 10 godina

Novak treba da angazuje svoj advokatski tim da tuzi ovog retarda i da bude smenjen sa mesta predsedavajuceg organizacije kojoj svojim imbecilskim poredjenjima direktno protivreci!

ja

pre 10 godina

Pa to je ta hrvatsko-muslimanska propaganda, da kad Srbin digne tri prsta da je to "ratnohuskacko, zlocinacko bla bla"

Ili jos veca lakrdija oko pesme "Mars na Drinu" koja je po njima "veliko-srbo-cetnocko-zlocinacka" hahahahaha

I samo da ih pozdravim uz konstataciju - Srbiju niko nikad nije kaznio zbog cetnistva na tribinama :)

Гале

pre 10 godina

Свет који слави Пјера Де Кубертена, Хуан Антонио Самаранча, Хуго Боса, Хенрија Форда и друге који су неопевани нацисти приговара Новаку, чији је народ масовно убијан под плаштом те идеологије.

toni

pre 10 godina

Stvarno sramna izjava. Ja sam iz Hrvatske i duboko cijenim Novaka kao igrača i kao osobu, između toga što je i, uvijek bio korektan u svojim izjavama i ponašanju prema svima. Usporediti Novaka sa Šimunićem je kao usporediti Gandhija s nižim oficirom ss-a. Dobro se spremi za Australiju Nole! Pozdrav iz Zagreba.

MunzeLjux

pre 10 godina

To izjednacavanje krivice smo izmislili mi,a ne taj Povar i to je model koji se u ovakvim situacijama najlakse podmece.Mi smo dozvolili da se u nasoj istoriji vise zla i zlocina pripisuje Cetnicima,nego Ustasama,pa ce na isti nacin istup Simunica biti uporedjen sa nepostojecom odgovornoscu Novaka Djokovica.

zlatiborac

pre 10 godina

Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)

Ono sto decenijama pokusavate da pripisete Srbima to se u psihologiji naziva samoprojekcija. Ne cudi mene sto te Mars na Drinu pogadja iako je to jedna od najlepsih patriotska pesma iz Prvog Svetskog rata. Hrvatska je sa Zagrebackim pukom (36 i 42 divizija) ratovala rame uz rame sa Pocorekovom petom armijom na Drini. Da je moj pradeda stigao tvog pradedu na Solunskom Frontu danas bi pokazao malo vise postovanja. Sada ste deo EU, neka vam je sreca u Brazilu i okani te se Srbije jednom za svagda.

Republika Srpska

pre 10 godina

"Mars na Drinu"!!! Je li Drina bila granica izmedju Austrougarske i Srbije?Jeste! Je li Cerska bitka bila na teritoriji Srbije?Jeste! Pa sta je onda sporno pjevati o isterivanju neprijatelja sa svoje teritorije i njegovom teranju na granicu???Sta?

Бојан Илић

pre 10 godina

Прво су говорили Новак Хрват.... па када то не пали , дај да пљујемо....
Комплекси су чудо!
Срећа што Брус Ли има косе очи, и он би био Хрват!;-)))

Husein_N.Pazar

pre 10 godina

Ne mogu da vjerujem svojim ocima dok ovo citam, ne samo na ovom portalu B-92, vec i na ostalim elektronskim medijima u Srbiji.
Da li je moguce da se fasizam povampirio u 21. veku i da je istina da je pobedjen , ali nikako porazen.
STRASNA IZJAVA JEDNOG FUDBALSKOG ZVANICNIKA.
Zivo me iteresuje reakcija nase vlade , ministarstva sporta, olimpiskog komiteta i ostalih nadleznih za ovakvo diskreditovanje i neargumentovanu prozivku do juce njajboljeg sportiste sijveta, a ja bih dodao i ljudsku gromadu od covjeka.
Pa taj Djokovic nema ni slovo N od nacistickog mentalnog sklopa Simunica.

Komentator

pre 10 godina

(max, 24. novembar 2013 18:46)

Ima slika od Paje Jovanovica iz 1904.-te godine koja prikazuje srpske ustanike kako se okupljaju 1804.-te godine i jedni druge pozdravljaju sa tri prsta isto onako kako Nole danas pozdravlja, pa pitam tebe koji si doveo u vezu Noleta i Hitlera, da li mislis da su i Paja Jovanovic i Karadjordjevi ustanici bili nacisti?

Takodje bih ti dao na znanje da je svastika kao simbol koriscena na teritoriji Srbije vise od 4 i po hiljada godina pre nego sto se pojavila u Indiji i 7 hiljada godina pre nacizma, a i lobanja sa ukrstenim kostima je simbol sa Balkana koji se od pamtiveka koristio da oznaci blizinu opasnosti.

A sto se Nola tice, on je prijatelj i sa Pilicem i sa Ljubicicem i sa Ancicem i sa Karlovicem, pa sad ja postavljam pitanje, da li bi oni njemu bili prijatelji da je on takav kakvim ga ovaj iz clanka opisuje?

ja

pre 10 godina

Nole je takav car da nece nasesti ni na ovu provokaciju. Ovaj se polakomio za nesto para od rvata pa sad seje neistine. Ako je neko altruista i veliki covek u sportu, to je samo NOVAK.

milan

pre 10 godina

Kao prvo gospodine Poveru Šimunović je ušao u svlačionicu i vratio se posle 15 minuta i to je bilo dosta vremena da razmisli o tome što radi i govori. Mislim da je krajnje drsko prema Noletu a i prema Srbiji zato ja predlažem da tu individuu proglasimo "Personom non grata" i u Srbiji nema šta da traži dok se javno ne izvine a ako ne onda ste i vi gospodine Poveru nacista.

Smrt fasizmu...

pre 10 godina

Pa Djokovic je najbolji u onome sto radi i veliki humanista... A Josip Simunic je dobio svojih pet minuta i pokazao Sta i Ko je... Clan najiskompleksiranije druzine Na svetu gospoda iz druzine U... smrt fasizmu sloboda Hrvatskoj

Od mene toliko ....

pre 10 godina

Da citiram spikera na turniru u Montrealu : " Osvajac Montreala je Hrvat Novak Djokovic"

Novak Djokovic : Najpre da ispravim gospodina, siguran sam da nije hteo da napravi gresku, JA SAM SRBIN ALI NE BRINITE SVE JE TO ISTO.


Josip Simunic : ZA DOM...
Publika: SPREMNI.

Novak Djokovic : Nikad niko ni pod kojim uslovima me nece uvuci u te nacionalisticke zabokrecine.....- E dame i gospodo zato je NOVAK DJOKOVIC NAJVECI..

Александар

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.
(The End, 24. novembar 2013 18:45)

Браво Царе, тако се одговара на провокације. Не бих боље ни ја написао.

Dzara

pre 10 godina

Da jednom bude jasno onima koji se prave da ne razumeju.
Mars na Drinu je antifasisticka pesma, srpska i ne moze biti kompromitovana u bilo kom kontekstu. Uzdignuta Tri prsta su religijski simbol koji su nekad koristili i katolici. O tome nema smisla govoriti.
Hrvati sami izjednacavaju ustaske i hrvatske simbole, niko sem njih to ne radi. Niko ne spori sahovnicu, hrv.himnu, razne druge simbole(bez obzira sto su zloupotrebljavani pri cinjenju zlocina). Zna se sta normalnom svetu smeta. Smetaju obelezja koja su simbol genocida i zlocina, odnosno sve sto asocira na ustase i njihova monstruozna dela od kojih se grozio i jos uvek se grozi citav svet. Ti simboli lako se prepoznaju i nikad nece biti zaboravljeni.

Serdar

pre 10 godina

Gospodo,ovo je za mene prvoklasni skandal!!
1.Gospodin Povar je slobodno mogao da napomene da je ova izjava narucena od anti-doping institucija koje je Novak posteno i opravdano napao zbog Troickog.
2.Novak nikada ali nikada nije pricao o ratu sa pozicije Srbina,nego samo sa pozicije ljudskog bica i o tome sta rat jednom narodu moze da donese,inace je Novak veliki pacifista,sto i ovaj prilog da su "Srbi i Hrvati isto" samo to potvrdjuje.
3.Inace da u startu neko razjasni gospodinu Povaru da Srbi dizu tri prsta zbog slavljenja Boga jer se Srbi krste s tri prsta.
4.Evo ja se unapred u ime Novaka izvinjavam,gospodinu Povaru ako je navijac Federera,Nadala ili nekog treceg zato sto ih je drao gde je stigao,pa je malo nervozan.


P.S I konacno,gospodine Povar,Srbi zive u takvom okruzenju (Hrvatska,Bosna,Albanija itd.) gde i samo prisustvo Srba i sveg Srpskog njih vredja,tako da je za te ljude jedini spas kada nas Srba nebi bilo,e to necete doziveti.

The End

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.

nebojsa

pre 10 godina

Za 90% sveta dignuta tri prsta i jesu simbol rata, cetnika, ubica.
Ja se nikada ne bi dicio s tim, s' obzirom koji ljudi su pokazivali taj znak 90'.
Morate da razumete da smo posle hitlera najveci evropski zlocinci 20. veka.
Tesko je nekada pogledati u ogledalo.
(wlado, 24. novembar 2013 19:36)

Teske reci bez ikakvog utemeljenja u istoriografiji. Ako postoje zlocini koji se mogu okarakterisati kao najveci posle Hitlerovih, onda su to svakako zlocini u jasenovackom sistemu logora, da ne pominjem mnoge posleratne zlocine sirom sveta.

caca

pre 10 godina

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,

На пољимa родним, бранећи их часно

Китио си цвећем сваког освајача.

Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.



Слободу си вечно, закржљала расо,

Чек’о да донесу туђи бајонети,

По горама својим туђа стада пас’о,

Јер достојно не знаш за Слободу мрети.



Покажи ми редом Витезе твог рода,

Што балчаком с руку сломише ти ланце,

Где је Карађорђe твојега народа,

Покажи ми твоје термопилске кланце.



С туђинском си камом пузио по блату,

С крволоштвом звери, погане хијенe,

Да би мучки удар с леђа дао Брату,

И убио пород у утроби жене.



Још безбројна гробља затравио ниси,

А крваву каму у недрима скриваш,

Са вешала стaрих нови коноп виси,

У сумраку ума новог газду сниваш.



Бранио си земљу од нејачи наше,

Из колевке пио крв невине деце,

Под знамењем срама уз име усташе,

Ставио си Христа, Слободу и Свеце.



У безумљу гледаш ко ће нове каме,

Оштрије и љуће опет да ти скује,

Чију ли ћеш пушку обесит о раме,

Ко најбоље уме да ти командује.



Јован Дучић

patuljasti snaucer

pre 10 godina

Nazalost, nas rejting je takav da uvek neko ostri onu stvar na nama. Sramota sta se radi, tom Pjari porucujem da prouci malo istoriju pre dogadjaja koje pominje

Bata

pre 10 godina

UEFA nece trpeti rasisticke uvrede u Premier ligi, pod hitno da se kazni Srbija! UEFA takodje nece trpeti fasisticke pozdrave u hrvatskih reprezenttativaca, pod hitno da se kazni Srbija!

Marko

pre 10 godina

Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)

Najbolje da obrisemo celu svoju istoriju. Pesme vojvodama Prvog ustanka su uvreda za Bosnjake (poturice), pesme o borbama u Prvom svetskom ratu su uvreda za muslimane, Hrvate, Albance, Nemce...verovatno ih vredjaju i predkosovski i kosovski ciklus epskih pesama...Mi necemo brisati svoju istoriju i zato tebi sada kazem. Moje dete dize tri prsta, ponosno sam ga naucio da se dici srpstvom, da dok je ziv bude ponosan na Vojvodu Stepu Stepanovica, Vojvodu Zivojina Misica, Karadjordja, Njegosa, Vuka Karadzica, Nikolu Teslu, Mihajla Pupina i ostale sprske velikane...a najponosniji na svoje djedove jednog Cetnika i jednog Partizana...jer su se obojca borili protiv nacizma i fasizma. Upamit jos nesto..NIKADA NECEMO DOZVOLITI DA NAS FASISTI UCE MORALU, NIKADA NAS FASISTIKA HRVATSKA NECE UCITI ISTORIJI NITI NAM JE PREKRAJATI.

PAMTI DRINO HRABRI STROJ KOJI JE PUN OGNJA SILNE SNAGE
ISTERAO TUDJINA SA REKE NASE DRAGE.

Coca Cola World

pre 10 godina

Odlican kontranapad hrvatske propagande. Lopta prebacena, kao i po obicaju u srpsko dvoriste.
Koga jos danas briga za "cinjenice". Racunaju se samo dobre propagandne kampanje.

dragan

pre 10 godina

Šta, "Marš na Drinu" i tri prsta su fašistički simboli?
(Gale, 24. novembar 2013 19:50)
....
Za Srbe nisu, za sve druge oko vas jesu.
(etnerrp, 24. novembar 2013 20:16)

Da, sad se i ja prisetih da su moji preci uz tu pesmi istabali i tvoje pretke, a i njihove tatice na proputovanju iz Nemacke, Austrije, Madjarske, a malo pre toga i nezvane goste iz Turske koji dodjose, zasedose pa nikako da odu. Istabashe vas ovi moji sve u shes', pa nije ni cudo da se ljutite... Evo 100 godina kasnije, jos uvek nam se to nabija na nos (i jos na nesto).

dana

pre 10 godina

O boze da li ces nas ikada spasiti od ovakvih nepravdi u svemu! Ko god se seca njegove izjave " srbi i hrvati ma sve je to isto", ne moze da izjavi ovako nesto.

NE RAZUMEM O CEMU OVAJ PRICA

pre 10 godina

Postovanje svakom i bez svih uvreda, ali Srbi NIKADA ama bas NIKADA nece biti zadojeni nacistickom mrznjom i nisu bili ni u II WW Svetskom Ratu pa ni danas nisu.
USTASE su imale koncetracione logore za unistavanje Jevreja, SRBA i roma dok Srbi i CETNICI to nikada nisu imali.
Prema tome molim vas nemozete nikada izravnjavati Ustase tj. naciste sa Srbima i Cetnicima pa ni sa Novakom Djokovicem koji je ELITA od coveka naspram Simuna.

Бојан Илић

pre 10 godina

Речи овако нешто о Ђоковићу је безобразлук, злоба и примитивизам!
Поредити Ђолета са брдско-планинцем задојеним мржњом је неукусно....
Злоба убија...

Melenci

pre 10 godina

koliko li je dobio para da ovakvu gadost izrekne?Pravoslavci se krste sa tri prsta,sta je sporno?Simunica ne moze oprati ni cela FARA ni njegovi sledbenici,ni klevete najboljeg tenisera sveta,ako sada nije bice.Ministar sporta mora na ovo da reaguje,a Nole da ga tuzi.Ovo je sramno.a komsije koje podrzavaju ovog bednika su gori od njega,jer je Nole letovao u celom okruzenju i svugde je lepo docekan,Izroda je uvek bilo pa tako i sada.

namcor

pre 10 godina

Ajde da spustimo loptu. Simunic je ucinio veoma ocigledan ustaski gest (i neka mi ne pricaju Hrvati, kako je to iz 17. veka...to znam, ali cela NDH je pocivala na "Za Dom Spremni"...ideologiji, koja je podrazumevala oko milion nevinih zrtava (Srba, Jevreja, Cigana i nelojalnih Hrvata). Istorijski veoma dobro poznato i potvrdjeno. Tri prsta, kod Srba oznacavaju pripadnistvo Pravoslavnoj veri (zato su im ustase upravo palac, kaziprst i srednji prst sekli), a "Mars na Drinu", pesma, koja je nastala u OTPORU stranom zavojevacu, nikako se ne moze smatrati "himnom" etnickog ciscenja ili zlocina...Pesma koja zove na otpor i zrtvu u odbrani svoje domovine nikako nije agresivna. Ni jednom recju ne trazi osvajanje tudje teritorije...Sram vas bilo koji pisete drugacije, jer onda zivite u svom virtuelnom, ili ko zan kakvom svetu!

Sremac

pre 10 godina

eremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)


A sta je u toj pesmi sramno izvini molim te???

nebojsa

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.
(The End, 24. novembar 2013 18:45)

E, brate, svaka ti je ka Njegoseva...

PimPong

pre 10 godina

Po meni je Simunic svaku granicu prekoracio zbog nacina na koji je on to ucinio. Odnosno, ako se pregledaju izjave skoro svakog igraca iz Srbije ili Hrvatske, posebno u 90-im, moze se sigurno naci nesto sto se u jednom momentu moglo protumaciti kao mrznja ili nesto slicno. Posebno ako novinar ili reporter postavlja pitanje na koje je tesko odgovoriti.

Ali ovaj Simunicev gest je potpuno neprovociran i sa predumisljajem, i nacin na koji je on dizao stadion na noge kao na sletu daju po meni dodatnu tezinu Simunicevom prekrsaju.

Bruno Moriera

pre 10 godina

Ovo je spin kako bi se zaboravilo na Simunica. Pusite Noleta na miru, da vidimo mi kako adekvatno kazniti Hrvatsku za Simunicev na isticki ispad.

Ivan

pre 10 godina

@(Bosanac, 24. novembar 2013 18:29)

Eto tako izgleda kad se radi revizija istorije. To su radili komunisti a sad rade i naši susjedi iz Federacije i Hrvatske. Nikako da shvate, da su Srbi uvek bili na strani slobode dok su ovi susjedi uvek bili puleni.

Bosanac

pre 10 godina

Nije to uopste sramna izjava!
Dakle, hocete se igrati antifasizma, igrajte se i u svom dvoristu!
Ona hrvatska za dom.. to je njihov pozdrav stariji od ustasa, ali su ga koristile i ustase u svojim zlocinima i zbog toga se smatra fasistickim i neprimjernim. Ok.
Srpska 3 prsta, mars na Drinu, 4C su stare srpske stvari, ali su se koristili u zlocinima i zbog toga se smatraju fasistickim i neprimjernim.
Potpuno ista stvar!

Ivan

pre 10 godina

Razumem ja ove činovnike, svetske i evropske. Ne znaju šta da rade sad. U EU je usvojena rezolucija protiv nacizma i komunizma. Taj uzvik je stavljen u isti koš kao povik heil hitler. E sad, šta raditi s tim Hrvatima? Malo teško, da ih izbace iz svetskog prvenstva. Pa su odlučili, da minimizuju na ovako sraman način pozivanjem Novaka, ej Novaka.

Bjeda

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koliko je zemlja Srbija jadna jer ko god pozeli moze da se sprda sa njom, njenim gradjanima pa i naistaknutijim herojima i ponajboljim sportistima na svijetu. Nije ni cudo kad vidimo jednog Tomu koji je pre neki dan napao Tursku, pa klecao za Bosnu...

Observer

pre 10 godina

Prvo i osnovno, ne verujem da je predsednik organizacije tako "filantropskog" naziva mogao da napravi tako bestidno i neodmereno poredjenje. Ali ako jeste jasno je da se "borbom protiv rasizma" zapravo rasejava i potpiruje upravo rasizam. Porediti jednog primitivnog fudbalera sa sportskom figurom kakav je Novak Djokovic znaci ne razumeti nista. A takvog coveka stavili da bude predsednik neke organizacije koja se bori protiv rasizma. To je kao da se visestruki ubica postavi za predsednika organizacije koja se bori ukidanje smrtne kazne. Posle ovakvog teksta (ako je verodostojan) jasno je da ulazimo u zonu sirenja rasizma i svih srodnih "izama"....samo u njima Novak Djokovic i izbezumljeni nogometas mogu da budu u istom kosu. Sve rase su nastradale ako se ovakvi tipovi bore protiv rasizma.

Moje ime

pre 10 godina

Pa naravno da nekada provocira, na primer sa dizanjem tri prsta.
(PFC, 24. novembar 2013 17:57)
Pa kakvu drugu izjavu mozemo i ocekivati od grobara? Posle Franje Tudjmana evo i Sonja Biserko navija za Partizan.

namcor

pre 10 godina

" Јован Дучић
(caca, 24. novembar 2013 22:56)
# Link komentara"

Nije jedino Jovan Ducic prozreo nasu, bivsu "bratstvojedinstvenu" bracu. Obicni seljaci u okolini Valjeva su imali poslovicu: "Bice dobar rod, ako ne bude suse, zaraze i `Rvata!" I nije Jovan Ducic pogresio kada je napisao: "Hrvati su najhrabriji narod. Ne zato sto su jaki na bojnom polju, vec zato sto nemaju stida!"

Branko

pre 10 godina

Ima jedna mala razlika, Srbiju su bombardovali bez rezolucije SB UN i to još osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama, a ustaše su bile Hitlerov saveznik. Ustaše su sa pozdravom "Za dom spremni" na zverski način ubili samo u "Jasenovcu" oko 700.000 Srba. Jevreja i Roma. Čak su se i Nemci zgražavali ustaških zločina, o čemu postoje dokumenti. Ali kako je na delu revizija istorije I i II Svetskog rata, nakon rušenja "Berlinskog zida" slušaćemo još monstuoznije laži i falsifikate.

Captain Cally

pre 10 godina

Mnogi ne znaju da su tri rasirena prsta ustaski simbol, to je greska, skupljena tri prsta, kao kada se krstite u crkvi je Srpski pozdrav. A sto se tice izjave doticnog, prvi put cujem za njega, ocigledano je jos jedan nacin provokacije, i to za naseg najuspesnijeg sportistu svih vremena. Razlika je u tome sto je pod jedan Simunic totalni anonimus u poredjenju sa Novakom, u stvari ni ne mogu da se porede, a dospeo je u javnost sa svojim fasistickim salutiranjem i ubistvenim startom nad Sulejmanijem, dok je ceo svet cuo za Novaka zbog njegovih sjajnih igara i rezultata, a i vole ga kao osobu, momak je totalno neiskvaren, tesko je to breme slave, ogromnog bogatstva i velike popularnosti, a Novak se dobro nosi sa time. Samo su pokazali koliko su iskompleskirani sa nama Srbima.

Boki

pre 10 godina

Mi znamo ko je Novak Djokovic a Za ovog Simunica do ovog incidenta nisam ni cuo osim da je svojevremeno u herti nosio torbu Marku Pantelicu.

Ducicu, svaka ti je zlatna

pre 10 godina

Svetski mediji i svetski lideri su pisali svasta, po Klintonu (a i Sonji Biserko) Srbija je kriva za oba svetska rata, nista novo kad se zaveris kome ne treba. Ali ko su bili fasiti i Hitlerove verne sluge to se zna, a ko se borio protiv Hitlera, i to se zna. To zna cak i Klinton. A izjednacavanja je uvek bilo, pa kao sto su Djokovic i Simunic prakticno ista stvar, po toj logici su ista stvar Draza i Pavelic, NDH i Uzicka republika, Jasenovac i Vukovar, partizani i domobrani. Normalno mi bas nije, ali se uopste ne cudim.
Sacuvaj nes Boze kuge i ....

sasa

pre 10 godina

sta se nervirate a kad dodje neka pevaljka iz hrvatske polomite se da idete da joj date pare a ona nas tamo pljuje.treba i nase ljude nuciti istoriji jedinstvu cojstvu i junastvu jer smo i mi delimicno zasluzni za ono sto nam se desava.

Ateista, ali ipak grkoistočne vjere

pre 10 godina

Tako to biva kada se identitet sopstvenog naroda i države gradi na patološkoj mržnji i zločinu prema drugoj naciji (moji su iz Srema te ne mora niko da mi objašnjava ko je ko i šta je šta u poslednjih sedamdesetak godina) i kada se za to stigne kazna već istorijska nagrada. Ali, samo napred, susjedi, još autogolova - dok ovde ne bude više neobaveštenih, naivnih ili glupavih. To je nama velika usluga, i na tome hvala.

Sta je problem???

pre 10 godina

https://twitter.com/PiaraPowar
Twiter nalog doticnog.

Izvolite pa twitujte mu istorijske cinjenice o tom jezivom poklicu, potkrepljene monstruoznim slikama iz Jasenovca.

Tamo neki

pre 10 godina

Ovi koji upordjuju Mars na Drinu, podignuta tri prsta, terba malo vise da citaju knjige i istoriske cinjenice, ako su u opste sposobni za to. To je Srbska istorija koja nema veze sa nacionalizmom, to jest istorija koju ni vi muslimani, ni vi hrvati nemate. Tj. izvinjavam se, vasa istorija je - potlaceni po Austrougarskom, dok opet Srbin nije dosao i oslobodio vas od ugnjetovaca, doduse imate jos jednu noviju, onu iz drugog svetskog rata, kada ste pocinili masu zlocina da bi hitleru lizali dup.. , i koju pokusavate sada da prebacite na nasa vrata. Jadni i iskompleksirani, no istoriju koliko god se trudili ne mozete promeniti ! Ona je tu u vasim snovima i na vasim vratima.
Mi vas ipak razumemo i voli mo vas jel ste nasa prekrstena deca ! Pozdrav iz Republike Srpske i iz Srbije !

Amalitik

pre 10 godina

E da je pameti, pa da agenti, advokati i PR služba Novaka Đokovića ili neka institucija kojoj je stalo i bitno je šta se i kako zbori u ime Srba i Srbije, serviraju jednu masnu tužbu milionskog iznosa ovom govedu koji bestidno laže!
Za klevetu, za duševnu bol, za pretrpljene strahove, za blećenje imidža....
Onda bi se dotčni optio pazio šta lupeta a sa njim i gomili drugih bi to bilo upozorenje kad sledeći put požele da godovre laži
Ali avaj...ko nas je kleo, nije dangubio...

nebojsa

pre 10 godina

Pitam se, da li je ovom coveku neko platio da prica neistinu. U isto vreme relativizujuci, ocigledan, fasisticki gest i optuzujuci Novaka za istovetno ponasanje koje, naravno, nije uspeo da dokaze, on pokazuje nameru da u isto vreme amnestira hrvatskog fudbalera i sto je vrhunac ironije, tesko optuzi srpskog tenisera.
Ceo svet zna koliko se Novak zalaze za mir, cak je angazovan u UN, sto se za ovog fudbalera ne moze reci.

Herbert von Karajan

pre 10 godina

@(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)
"Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili."

Ha ha ha, šta reći a ne zaplakati.
Evo Ti Milutine pa gledaj kako to majstori rade.
Bečka filharmonija pod upravom Herbert von Karajana:
http://www.youtube.com/watch?v=u--BZeL9jzQ

ZID

pre 10 godina

sramota. ja sam odavno rekao da izmedju srbije i nrvatske treba staviti zid od betona sledećih 1000 godina jer samo tako će nas ostaviti na miru. oni nas mrze i to je činjenica.

Halilovic

pre 10 godina

Ovo nije ništa novo u odnosu na Djokovića. Iste stvari je govorio veliki borac za ljudska prava, pokojni Srdja Popović i to prošle godine u "Nedjeljom u dva" na HRT-u kod Stankovića. Tada nije bilo reakcije u srpskoj štampi, što je, takodje, sramotno.

Ljubazni Vodoinstalater

pre 10 godina

Pokusavam da nadjem ovu vest na nekom ne-balkanskom (ne-srpksom/hrvatskom) sajtu i ne mogu nista da nadjem. Sve mi ovo smrdi na izmisljotinu Jutarnjeg, kao pokusaj da se u sve ovo nekako upletu i popale Srbi, a kako drugacije nego preko njihovog trenutno najpopularnijeg coveka. I imam osecaj da ce taj Povar za par dana reci ili da to nikad nije izjavio, ili da je izjava izvucena iz konteksta, sto bi na kraju krajeva moglo biti istina. Ne zaboravite da je jedini izvor ove vesti *hrvatski* list Jutarnji (ne Reuters, BBC ili neko treci). Zato hladne glave i bez popale, jer to je ono sto oni i zele - da se sad tu taj Simunicev blam barem malo "prelije" kroz neku bezveznu polemiku na Srbiju, i da se svet podseti da su eto Srbi (90-ih bili) krivci a Hrvati zrtve. A Nole je pametan i za svoje godine veoma iskusan momak, koji je okruzen pametnim ljudima, i znace vec kako da se ponasa...

Kobe sucks

pre 10 godina

Koga bre ti optuzujes za provokacije?!? Velikog Novaka Djokovica?!? Mali covece,sitna duso umesto da tog istog simunica, koji ne zasluzuje da mu prezime pisem velikim slovom jer mi se povraca,izbacis zauvek iz svih krugova sporta,ti ga jos uporedjujes sa Novakom Djokovicem kojem treba ordenje dodeliti za sve uspehe uz to odakle je poreklom. Jadan je onaj koji te je postavio na tu funkciju trebalo bi da umuknes i pokrijes se usima i poklonis se Novaku. Covek koji nije nikome nista lose ni pomislio, a kamoli uradio. Hrabro nosi tezak epitet Srbina,ponosno se predstavlja kao takav,nas najbolji ambasador, pored licemernih imbecila poput tebe. Svi do jednog ga mrzite iz dubine duse,smetaju vam njegovi uspesi neka samo to i mozete,Novak ce vam sve vise nabijati na nos. Ali neka samo pricaj matori,jezik ti je brzi od pameti.

Tijana

pre 10 godina

Vidim po komentarima da su ovde najspornija tri prsta pa se lista gde je sve i zasto ta simbolika sramna ... ali evo gde jos ima te simbolike - tri prsta drzi i Isus u krilu ili narucju Marije ...
Inace, nije mi jasno kakve veze predsenik ove organizacije koja se bavi antirasizmom u fudbalu ima sa tenisom i gde bas od svih sramnih situacija sirom Evrope posebno u fudbalskom svetu nadje Novaka Djokovica kao los primer ?

dinamo zagreb

pre 10 godina

Čovjek vidio vjerojatno tri prsta i sad evo ga Novak postao fašist.
Koliko ja ne volim ove kvaziliberale, ajde nam se skinite više, vaše zapadne demokracije su prepune šovinizma i rasizma, a kazne stižu samo Poljacima, Hrvatima, Srbima.

mladen.ba

pre 10 godina

Uglavnom sam od onih sto redovno citaju a vrlo rijetko komentarisu vijesti. U ovom slucaju moram napraviti izuzetak i reci da je ovo kap koja je prelila casu. Pitam se, koja doza bezobrazluka i drskosti je potrebna da bi se neko usudio porediti Novaka sa simunicem (namjerno malim slovom) i njegovim fasisistickim gestom... Nadlezne institucije, TSS pa i vise instance, moraju ostro reagovati i traziti hitno izvinjenje doticnog. Ukoliko odbije, tuziti ga za tesku klevetu i iznosenje opasnih neistina.

Mucko

pre 10 godina

Mene licno nervira malogradjansko dodvoravanje masama dizanjem tri prsta i navodno dokazivanje patriJotizma tim gestom. Vrlo primitivno za nekoga ko tezi biti "svetski covek".

marej

pre 10 godina

Ja nisam siguran u tacnost ove izjave i nacin na koji ju je preneo jutarnji list. Cak ne bi bio iznendjen da ta izjava nije ni postojala. Videcemo sta ce biti sledecih par dana.
U svakom slucaju niz neprijeteljskih poteza od strane hrvatskih organizacija, novinara ili sta vec.
To je vec oproban recept. Kada nesto zabrljaju evo njih sa nama punih usta.

m.b.

pre 10 godina

Neobjavljeno pitanje jutarnjeg je sigurno bilo, što dotični mister kaže za dizanje tri prsta Đokovića, koja nježnim biljčicama u Hrvatskoj zaklanja sunce i isušuje svu vodu. Od samoga spomena da je Srbin ovi dobijau fraz, i to je strašno po čitavu naciju i njen zdravstveni status. Novinari jutarnjeg su već bili tamo i postavljali sugerišuća pitanja, ovi naši regionalno solidarno prenose upitne informacije, a sami ne rade na ovij temi ništa.

Nikola

pre 10 godina

Nije problem u tom mučeniku što je to izjavio, ne zna on našu istoriju. Problem je što država dozvoljava da se ne zna o Jasenovcu, Gradiški, Jadovnu... Da je sarađivala sa Simon Vizental centrom i zajedno skrenula pažnju šta znače i kad su korišćeni ti pokliči ( mrsko mi i da ih navodim), ne bi ovaj tako lako lupetao.
Svo to divljanje u HR je posledica oslobađajuće presude onim tipovima, tako da ništa ne čudi i da, HR je definitivno najveći problem sad u regionu, divljački nacionalizam, fažizam sa jedne i nesposobni politički vrh sa druge strane. Molim B92 da ne skliznu u blato sa komentarima kao hr portali.

Predo

pre 10 godina

Nemojte se odmah paliti. Ako neki stranac radi neki važan posao u nekoj organizaciji, ne meora da znači ni da je nešto preterano pametan, obrazovan ili informisan. Za zadnjih dvadeset i kusur godina imao sam priliku da razgovaram sa mnogo "važnih" ljudi u raznim misijama u bivšoj Jugoslaviji: Visokim predstavnicima, ambasadorima, šefovima vojnih i policijskih misija, čiji je posao bio da budu dobro informisani. Smešno je kakve sam nebuloze slušao od tih jako, jako dobro plaćenih ljudi, kojima je boravak ovde bio stepenica za napredovanje. Banalan primer: Večina stranaca misli da pokazivanje tri prsta nešto veoma ružno i provokativno, maltene u rangu sa fašističkim simbolima itd. Tako im je neko tamo rekao, a oni nisu proverili.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Evo ovako...rodjen sam u Beogradu i izjasnjavam se i osecam kao SRBIN. To sto su ustase uradile u 2.svetskom ratu je uzasan zlocin. Svako ubistvo je zlocin, posebno ljudi koji su neduzni, starih, dece i zena...samo u jednoj stvari nemojte da gubite objektivnost. Pozdrav sa tri prstsa se pojavio otprilike u isto vreme kad i nesrecni ratovi na ovim prostorima...negde '91 na mitingu 9.marta. Mnogi koji su podrzavali tada Vuka Draskovica su zavrsili na raznim frontovima. Sto kao dobrovoljci JNA sto u raznim gardama...i taj pozdrav sa tri prsta je bio siroko koriscen...a na zalost u tim ratovima pripadnici mog naroda su takodje pocinili zlocine...i samim tim ce ta tri prsta za druge postati izgleda simbol zlocina a ne otpora Milosevicu i njegovom rezimu tog 9.marta 1991god.

Nataeos

pre 10 godina

Da li je taj gospodin Francuz? Čini mi se po prezimenu. Neverovatno da podržava naciste, Novak bi trebao da ga tuži za klevetu!
(Maksim, 24. novembar 2013 19:15)
Nije. Iz azije, midlim indijac. Piara Powar, proguglaj i naći ćeš više. Inače ovog neupućenog bi Novak trebao da tuži i to da Navali!!! Dosta je takvih skotova više.

Svetlana

pre 10 godina

Kako moze jedan obrazovan covek na odgovornoj poziciji da izgovori to sto izgovori, napravi takvo uporedjenje i prodje bez posledica.?

tri prsta

pre 10 godina

Potpuno ista stvar,koliki vas vredja za dom spremni toliko nas i Hrvate vasa 3 prsta
Ne objasnjavajte uzalud da nije kad nama jest,gospodin je lijepo primjetio svaka mu cast
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 19:36)

Vas moze da "vredja" i nasa zastava, ali to je problem do vas, a ne do zastave. Zna se sta su fasisticki simboli, a sta nisu.

MaxBunker

pre 10 godina

Hrvati su jedini narod koji je imao koncentracioni logor za decu. Kraj priče.

https://www.google.rs/search?q=de%C4%8Dji+logor+jastrebarsko&biw=1024&bih=611&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NEGSUrDvGuTh4QSG04DIAQ&ved=0CEgQsAQ

wlado

pre 10 godina

Za 90% sveta dignuta tri prsta i jesu simbol rata, cetnika, ubica.
Ja se nikada ne bi dicio s tim, s' obzirom koji ljudi su pokazivali taj znak 90'.
Morate da razumete da smo posle hitlera najveci evropski zlocinci 20. veka.
Tesko je nekada pogledati u ogledalo.

Bora

pre 10 godina

@Starman Susjed, da li ste Vi uopšte pročitali tekst? Ako jeste, pročitajte ponovo, molim Vas, ali ovaj put reč po reč, da Vam opet ne promakne njegovo značenje.

Rade

pre 10 godina

Izvanredan primer kako realan dogadjaj staviti u drugi plan a besmisao izdignuti u nebo.

Jednostavno pretpostavljam da Svetska Teniska Federacija ima sistem koji prepoznaje stvari o kojima taj Pijara govori.Nisam cuo nezna za komentar takve vrste prije.

Vau bruka.Zeli da ponizi i ono sto je nemoguce skrecuci paznju.

Deprimiran sam kao covek koji zivi u Americi jer imamo licnost koja se uvek od toga ogradjivala.Mislim da ovaj komentar zasluzuje odgovarajuce reagovanje ali dostojanstveno.

Mi ne mozemo ispraviri krivu Drinu ,mozda u buducnosti ublazimo.Zasto ne uprljati i staviti etiketu na sportistu koji nicim nije pokazao takvo ponasanje
Gnusno

nesto me podseca ovo na

pre 10 godina

Tako i neki Nemci rado stavljaju u isti nivo Hitlera i Staljina,ali to je
apsolutno nemoguce.Jos je ludje Novaka nekakvim nacionalistom nazivati,tj.
izjednacavati ga sa ovim Simunicem! Seca li se neko jos rat u Mostaru,tu su
se Hrvati posebno pokazali! Sa Srbima i muslimanima,proterase Srbe i nikome
nista.I muslimanima ne daju nikakva prava,a EU cuti... I sada ce.

Cuva Bog Srbina svog

pre 10 godina

Pravda Boga nikog nece zaobici pa ni hrvate....seca se dobro Bog ciju su decu zatvarali u logore pod komandom nacistickog prijatelja...

bio bi red da mi bar jedan komentar objavite....

istorija se ne zaboravlja

pre 10 godina

Cudi me da se ovde javljaju pripadnici naroda koji je 1941. docekao sa cvecem fasiste! Ali dobro, nemaju bas svi narodi obraz.
http://www.youtube.com/watch?v=Tvw9nxukKos
U pravu je J. Ducic.

tri hm

pre 10 godina

Dizanje rasirena 3 prsta je fasisticki simbol i mene kao antifasistu uvijek uvrijed. Pod podignuta 3 prsta se davala zakletva prije polaska fasistickih hordi u klanja

alo

pre 10 godina

""Hvala svima na podršci i samo da kažem gospodinu, koji je, verujem, napravio nenamernu grešku, da sam ja iz Srbije. Ne ljutim se, to je sve isto", rekao je tada uz osmeh naš najbolji teniser.
"
kad bi neko iz hrvatske ovako nesto rekao "Ne ljutim se, to je sve isto",

Melenci

pre 10 godina

Mogu da zamislim kako je Noletu?Mora da ga jako boli ova gadost.Ali kako nam je uvek pokazivao da je najjaci kad je najteze verujem da ce Nole dati odgovore onako kako najbolje zna.

Младен

pre 10 godina

Све је ово перцепција наше свести.
Лакопоткупљиви и заборавни какви јесмо изнова проживљавамо по ко зна који пут увреде из центара који су протагонисти скоро свог зла које нам се кроз историју дешавало.

ultrasrbin

pre 10 godina

Zigzag, 24. novembar 2013 20:26

A Simunic zna istoriju toliko dobro. Zalosno je sto je jedan tako plemeniti "poklic" zloupotrebljen i sto je pod njim obijeno toliko nevinih ljudi. Simunic je pozdrav upotrebio u kontekstu u kome su ga koristili i Pavelicevi koljaci. Valjda da pokupi poene kod Hrvata za ono iskljucenje u BG-u. Za start je dobio poene,ali su ga osudjivali kada je bilo stani pani . Mozda ce ti biti jasno zasto potencira na ustastvu ako uspes da mu analiziras korene.

Bob Marli

pre 10 godina

Drzavo, reaguj, ako te ima! Tu pre svega mislim na one koji vode ovu drzavu i koji jedva cekaju da se slikaju pored Novaka kako bi promovisali sebe i partije kojima pripadaju. Neke od njih smo videli proslog vikenda u Areni. Kakvi god da su, najmanje sto mogu je da osude ovakve stavove odredjenih "boraca protiv rasizma".

Svevisnji

pre 10 godina

Bez zelje da branim gospodina koji je ovo izjavio, za mene (iako sam Srbin) uzdignuta ruka koja pokazuje 3 prsta je simbol zlocina u Hrvatskoj i Bosni. Voleo bih da me neko demantuje, i da mi dokaze da je taj simbol stariji od raspada SFRJ.

nebojsa

pre 10 godina

Zbog cega neko braneci Hrvata napada Srbina? Da li to znaci da su oni svesni sta taj poklic znaci, i ko je od njega najvise stradao, pa pokusavaju da nivelisu situaciju? Dakle, zasto bas istaknuti Srbin kao kontraprimer?
Razmislimo malo...
Znaju oni vrlo dobro sta su radili...

Milutin M.

pre 10 godina

Gojko T.,

pa Gojko, isto kao što je, cinično rečeno, "za dom, spremni" povjesni pozdrav iz 17. stoljeća, isto je tako i "Marš na Drinu" slobodarska pjesma. Ukratko, "Za dom" je zloupotrebljen u 2. sv. rato od strane hrvatskih fašista, kao što je i "Marš na Drinu" zloupotrebljen od strane srpskih fašista 90-ih. Jedno i drugo danas imaju fašističku konotaciju. Ne vjeruješ? Pročitaj samo što su svjetski mediji pisali o "Maršu na Drinu" i Jeremiću. Više je štete napravio Srbiji nego cunami.

samo pitam

pre 10 godina

Vezano za ta 3 prsta. Jel moze neko da mi objasni kada i kako je pocela ta "tradicija"? Izguglah da je to postalo popularno 90te sa Vukom Draskovicem pa Jovanom Raskovicem itd.. a i tad se sjecam da sam to prvi put u zivotu vidio po tim mitinzima, pa kad je Zvezda osvojila KS... pa kad su neke bradonje pjevale "bice mesa" u Vukovaru. Mislim meni ne smeta, al kontam da nekog u HR i BiH to asocira na ovo zadnje.

Petar

pre 10 godina

@Milutin M
A gospodin je bezao sa Istorije?
Bitka na Ceru je prva pobeda Antante, znaci "dobrih momaka" u prvom svetsko ratu. Ne secam se da je Austro-Ugarska rehabilitovana, mada me nista ne bi zacudilo

Бојан Илић

pre 10 godina

Мilutin M.
Да си мало писменији, не би, дубоко верујем, написао овакву глупост...али 'ајде....!

ex sns

pre 10 godina

Auu, neverovatno,rane su sveze kaze? A radi se ustaskom pozdravu iz II rata? Ovaj koga su potplatili, nema pojma o cemu prica.
Novak,bar koliko ja pratim tenis,nikada nista ni slicno uradio,pa bi bilo dobro da se istraje u tome da se taj covek izjasni gde i kad je Novak bio fasista?
Simunic jeste ustasa i fasista,njega je potrebno zauvek izbaciti iz sporta.

Stefan

pre 10 godina

@bojan ilic
ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
jarane,mozes na glavi dubit al Kosovo je drzava a RS nije niti ce kad biti,mada vi sami sebe lazete i ubjedjujete u suprotno,jel ti krivo sto zivis u svijetu realnosti koji nije po tvojoj zelji?
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 23:07)

Nije samo na papiru ali u svakodnevnici itekako jeste inace bi mogli na trgovima gradova u RS da navijate za svoju reprezentaciju. Pitam se zasto to ne mozete niti cete ikada moci? Evo ja sam iz Doboja i savrseno sam u svetu realnosti a bogami i u centru zbivanja.. Mislite o tome ;)

Dzara

pre 10 godina

Nole legendo,
iskuliraj ove neuke zlonamernike,
ne daj da jedan promil uticu na tebe!
Budi ono sto jesi, smo svi mi volimo i sto citav svet voli i ceni.
Ziveo!!!

srbijanac

pre 10 godina

@ bosanac
U pravu si, ali na žalost ljudi na ovim prostorima ne vide dalje od svog nosa tj. prilično su ograničeni i primitivni. Mada upoređivati onog napaljenog kostolomca (pažljivo sam birao reči) i Novaka je krajnje neumesno, čak i uvredljivo.

pera038

pre 10 godina

napad je najbolja odbrana i sto puta izrečena laž će postati istina kao što i istoriju pišu pobednici a mi nismo na toj strani (osim moralno, naravno)

Gerov

pre 10 godina

Da je izjavio za bilo koga, pa i za mene... pa da razmislim - mozda nekada i jesam lupio neku glupost nacionalisticke konotacije. NEkada pijan ili slicno, a da sam zaboravio. E, ali za Dokovica... kakva izjava - kuku majko!

Svasta raste na ovoj nasoj planeti. Necuveno.

Pozz Za Novaka - on je lik koji ce to iskulirati, siguran sam. Veliki covek i sportista, svestan da o njemu mogu svasta da izjave i da pisu. I naravno da ga pogadja, u to sam siguran. Ali bas zato sto je veliki koliko jste - iskulirace.

Samo napred legendo belog sporta, udri po titulama sledece godine.

namcor

pre 10 godina

...i slucajno primetih da nije bas tako..(kao što federera mrze jedino srbi, a voli ga ceo svet
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr smiljanic, 24. novembar 2013 23:01))
Kad bolje pogledam snimak (a imam ga) i to vise njih...u Kini je Novak No.1. Federer i Rafa mogu samo da glume statiste...

Ivan

pre 10 godina

Pre samo par godina Ivica Kostelic izjavio da se oseca kao nemacki vojnik ispred Moskve u 2 svestkom ratu.Pa nikom nista.Isto ce da bude i sa Simunicem.Osim ako neki jevrejski lobi koji je ekstremno netolerantan na ove naci provokacije ne uradi nesto jer je u ustaskim konc logorima pored Srba stradao i veliki broj Jevreja.

Goksi

pre 10 godina

Za sve one koji kopaju po istoriji i povlace paralele izmedju Simunicevog ustaskog pozdrava i 3 prsta, koja nalaze u fasizmu i SS jedinicama. Jevreji, ako zele, kao nacionalnu zastavu Izraela mogu da proglase svastiku i da koriste sve simbole i pozdrave koje su koristili fasisti i nacisti, Nemci i njihovi saveznici nikad, jel vam to jasno?

Pobesneli max

pre 10 godina

(MunzeLjux, 24. novembar 2013 18:08)
Vas komentar je pogodio metu.
Srbi su sami decenijama izjednacavali cetnike i ustase. Srpska tzv. elita i danas to cini, uglavnom da im se ne pljuje po prepodobnim ocevima i dedovima, pridoslim iz krajinskih nedodjija, koji su sve sto je vredelo pobili. Sta se cudite nekom neukom cinovniku, koji je spreman, mozda, za saku dolara da kaze sta god nalogodavac trazi.

Srbija

pre 10 godina

Narucen tekst. A ako ovaj gospodin novinar tako i misli,onda on opravdava zverska ubistva Srba u ustaskim logorima u nezavisnoj drzavi Hrvatska,koja je stvorena da bi se trecina Srba ubilo (genocid), trecina proteralo (etnicko ciscenje),a trecina pokatolicila.

alen10

pre 10 godina

Šimunić je uvijek bio korektan prema Srbima i nikada nije ulazio u konflikt s nama. Pamtim jedino onaj žestok prekršaj nad Sulejmanijem u Beogradu, no poslije utakmice se ispričao i rekao da je to učinio zbog rezultata.
U ožujku ove godine, inače, Šimunić je Pantelića opisao kao “čudo od čovjeka”.

- Joe je odrastao u Australiji, potom je dugo živio u Njemačkoj, a u Hrvatsku nije često navraćao dok nije postao reprezentativac. Čak, koliko znam, do prije nekoliko godina je imao probleme jer nije dobro znao govoriti hrvatski, pa mu je i to opravdanje, jer su ga vjerojatno loše učili u Australiji kada je bio mlad. Mislim da je pogriješio iz neznanja jer nije imao od koga čuti pravu povijest.Razumijem kada Šimunić, primjerice, pjeva njihove borbene pjesme, pa živ je čovjek, ponese ga atmosfera. I ja sam na Marakani pjevao “Marš na Drinu” ili “Zovi, samo zovi” i volim taj nacionalni naboj. Ponavljam, nemam ga potrebu braniti ni napadati, Josip sam odgovara za svoje postupke - zaključio je Marko Pantelić za srpske medije.

dragan

pre 10 godina

Nije bitno izjednačavanje nacističkih ispada u Srba i Hrvata, ono što žele Hrvati, zato i takva izjava za HR list. Nego da se svakome rebne odgovarajuća kazna za izjave koje je davao.

nole kralj

pre 10 godina

Kao prvo Novak i Simunic ne mogu da se porede niti kao sportisti niti kao ljudi.
Novak je inteligentan mladic a ono je sirovina sto se i videlo.

Ivan

pre 10 godina

Kako ga nije sramota da kleveta sjajnog tenisera, ali Novak je toliko jak da nece obracati paznju na nebitne osobe jer ovaj je svakako nebitan...

Marija

pre 10 godina

Neka neko napravi stranicu ili objavi njegovu stranicu, pa da mu napišemo šta mislimo o njegovom "mišljenju".Dok ga ne zatrpamo postovima, neće se izviniti. A mora...!

sarajevo.ba

pre 10 godina

vi srbi ovdje lupate minuse momku koji je iz Beograda i zove se Ilija samo zato sto osudjuje zlocine na svim strana,je li to govori o Hrvatima ili vama?

dejan

pre 10 godina

I elitni SS odredi su zakletvu polagali sa tri prsta.
(Von Weiss, 24. novembar 2013 20:36)
Preporučujem (0) Ne preporučujem (-5)

Pa to je apsolutno tacno, zasto dajete coveku minuse???

Evo i slike....

http://www.historyplace.com/worldwar2/triumph/army-oath.jpg

zlatiborac

pre 10 godina

ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 23:07)

U dobrim smo odnosima sa komsijama: Rumunijom, Madjarskom, Bugarskom, Grckom. To su ozbiljne drzave i Srbiju postuju i smatraju kao takvu. Istorija zna zasto. Srbija je u dobrim odnosima i sa Makedonijom i Crnom Gorom iako su te dve drzave priznale Kosovo. Eto, te price da Srbija nije u dobrim odnosima sa susedima ne pije vodu. Nije Srbija ta koja na siroka vrata vraca politiku u sport, iako je 2013 godina. Prestanite vise sa upiranjem prsta u Srbiju. Vise ne zivimo zajedno i tako je najbolje za sve. Da cemo biti dobri susedi-hocemo. Sport treba da spaja a ne da razdvaja.

my way

pre 10 godina

Pa jeste tako, ako se umesto istine uzima necija verzija konteksta ratova na Balkanu. Citav istorijat jugoslovenske tragedije je u tome sto jugoslovenstvo nikad nije zazivelo, vec je naprotiv svaka takva ideja o istinskom i jedinom smislenom nacionalnom ujedinjenju od strane "brace" tretirana kao "velikosrpska". Ljudi su 2 puta udarili najbrutalnije na Srbe i Jugoslaviju kako bi zajednicku drzavu, koja je i zajednicko ime svih nas nosila, srusili, a ne da se smatraju za jedno sa nama. I onda naravno da Novakova izjava kako su Srbi i Hrvati isto, kojom vi sa punim pravom branite Noleta, predstavlja zapravo provokaciju, sve ono protiv cega su se borili. Zatim, ako se uzme verzija ovk terorista koji su ubijali srpske civile, policajce i vojnike, a sada ne samo da se bave ubistvima, trgovinom organima, ljudima, drogom, vec upravljaju i kvazidrzavnom tvorevinom, Djokoviceva izjava u kojoj on saopstava cinjenicu da je po istoriji, pravu i pravdi Kosovo Srbija jeste provokacija. Mozda ovom coveku smetaju i Noletove novije antiratne izjave, pa i njih smatra neprimerenim, ko ce znati?. Ali, na nesrecu doticnog gospodina, na Novakovoj strani su upravo objektivne cinjenice, istina, pravo i pravda, a ne neciji subjektivni konteksti zasnovani na lazima i istorijskim falsifikatima!

skeptik

pre 10 godina

Kao prvo, covek nije Francuz nego je azijskog porekla.
Pod dva, covek je od ranije poznat po kontraverznim izjavama.
"Daily mail" je pisao o tome.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2098325/Boss-footballs-anti-racism-group-branded-racist-calling-Asian-fan-coconut.html

Boki

pre 10 godina

Novak je jednako dobar covek koliko I sportista. Samo zelim da napisem da hrvatske medije niko izvan hrvatske ne moze da komentarise na internetu. Toliko o demokratiji u EU. A na ovim nasim forumima je vise hrvata verovatno ih vuce nostalgija, a nikako da shvate da ih mi vise ne zelimo.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sarajevo ba!
On je Ilija i iz Beograda koliko i ti...
A tebi smeta sto svi ne pljuju po Srbima?!
;-))
Jadno "zeleni", jako jadno, nisko si pao...

zeil

pre 10 godina

@wlado - A ko ste to "mi"? Pričate o narodu koji je u 20. veku izgubio trećinu stanovništva u ratovima. Ako ste pak iz susedne države, onda ste možda u pravu.

đo

pre 10 godina

@Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)
---

To nije istina.
Marš na drinu trajajo je puno, puno duže.

Svejedno, mi iz Hrvatske zalažemo se da se Đokovića ne kazni za počinjena djela.

Miki

pre 10 godina

Ovo vise nema veze sa Novakom,naravno da nece nasesti na izvetrele izjave nekog alkosa ali na ovakve izjave drzava nesme da ostane da cuti. Na ovo drzavni vrh mora da reaguje trazeci pojasnjenje od doticnog,FIFE ili njegove maticne organizacije i u najmanju ruku traziti da doticni napusti radno mesto za koje definitivno nije kvalifikovan

Miki

pre 10 godina

Provokacija "coveka" cija je interesna sfera fudbal a ne tenis, kakve on veze ima sa tenisom? Ako je koristio takvo banalno poredjenje zasto nije naveo primer u kojima je Nole imao slicne ispade..... a celokupna njegova izjava staje u odbranu simunicevog gesta sve je u fazonu: to se desava, nista to nije strasno, desavaju se takvi ispadi i u drugim delovima sveta, nemojte da se brinete, mozete tako nesto slobodno i da ponovite.... OBICAN GAD.

etnerrp

pre 10 godina

Niste bili sposobni rasčistiti u vezi uloge i "doprinosa" četništva u 2.sv. ratu, zbog čega vas ne pozivaju na proslave pada fašizma '45(Pariz, Moskva..), pa je za očekivati da vam nije jasna simbolika uz koju je "ubijan", rušen i paljen Balkan devedesetih godina prošlog veka

Herzegovina California

pre 10 godina

Istina ziva ! Nemali broj puta Novak ke dizao tri prdta, a taj trend su Srbi uveli od 90-tih ono baš masovno, i svi ostali narodi u tom pozdravu vide one zločince iz Srebrenice, Sarajeva, Dubrovnika, Vukovara...

Jedan od potomaka Petra, Dositeja, Mihajla, Nikole...

pre 10 godina

Od raznovrsnih belosvetskih ustaša ništa se drugo ni ne očekuje.
Ipak, očekujem - a znam da je to uzalud - da neko od naših "zvaničnika", vrsnih nesposobnjakovića, javno prozbori koju i stane u odbranu čoveka koji je za ovu zemlju dao i učinio više nego što se od jednog, makar i natprosečnog, pojedinca u njegovom životnom veku realno može očekivati.

Petar

pre 10 godina

Aj' sad najbolje da se kao čudimo. Kao što smo se čudili kad su 'sa zapada' pomagali i potom na sudovima oslobadjali Hrvate koji su činili zločine 1941-1995.

...

pre 10 godina

PiaraPowar twitter nalog
https://twitter.com/PiaraPowar

Evo ko ima twiter nalog da mu twitne sta,gde i ko su ti sto su koristili slogan koji je Hrvatski fudbaler u slast izgovorio uz zdusnu podrsku celog stadiona,vise puta.
I da mu posalje par jezivih slika iz Jasenovca,i strasnih istorijskih cinjenica pa nek malo onda prouci istoriju bolje.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Potpuno ista stvar,koliki vas vredja za dom spremni toliko nas i Hrvate vasa 3 prsta
Ne objasnjavajte uzalud da nije kad nama jest,gospodin je lijepo primjetio svaka mu cast

miro split

pre 10 godina

Niko normalan ne može Novaka Đokovića stavit u isti koš sa Šimunićem,ali taj pozdrav sa tri prsta datira iz ratova devedeseti godina a u njemu su i sa srpske strane počinjeni strašni zločini.Prema tome ljudima koji su bili pogođeni tim zločinima smeta taj novo vjekovni srpski pozdrav.Nemate se s čime ponosit u tim ratovima pa mi nije jasno zašto uporno dižete tri prsta u zrak.Čovjek je samo to rekao i u pravu je.

Skituljko

pre 10 godina

Hahahahahaha pa ovo je za smejanje. Ovo normalna osoba ne moze da izjavi. Nego sto je Novak smeker i nece da ga tuzi, ja bih ga tuziooooo...ihhhhh, odrao bih ga!

Zoran Simic

pre 10 godina

Mislim da bi trebao Teniski savez Srbije da napise pismo ovoj organizaciji i da trazi izvinjenje. Evo Jeremicu posao za tebe, ti znas sa tim neobrazovanim strancima kako treba razgovarati. Mozda tu i nije bilo zle namere, mozda covek jednostavno ne zna, bar se nadam da je tako.

Matko

pre 10 godina

Samo da pojasnim ta tri prsta pošto se prepirete. Srbi nisu bili fašisti, a tri prsta kod Srba simbolizuje nešto drugo. Nije samo na slici Paje Jovanovića Takovski ustanak prikazano kako Srbi dižu tri prsta već i na drugim slikama, ko je posetio izložbu u Istorijskom muzeju o Karađorđevićima i Obrenovićima moga je to da vidi. Tačno je da su tri prsta koristili nacisti ali Srbi nisu bili nacisti, a Hrvati jesu bili ustaše. Čak i u ratu devedesetih Srbi nisu koristili ta tri prsta, njih je u upotrebu vratio veliku "četnik"(po hrvatskim kriterijumima) Vuk Drašković. Ali opet ne znam zašto bi Hrvatima to smetalo jer koristio je tri prsta na demonstracijama protiv Slobe, tako da se to pretvorilo u simbol povratka tradiciji i borbi protiv Miloševića. Od tada na sportskim terenima Srbi pokazuju tri prsta, koja pre svega označvaju pravoslavlje, a mislim da mnogi nisu svesni da ih je u naš narod vratio Drašković. Verujem da se mnogi u Hrvatskoj stide ove gluposti. Glupo je i treba da je strogo kažnjivo, a što se tiče srpskih navijača, strogo se moraju sankcionisati ispadi poput onog u Đenovi i uzvikivanje parola kojim se vređaju Srebreničke žrtve. Što se tiče ove izjave o najboljem srpskom teniseru stvarno su sramne jer on je uvek bio veoma korektan, a mislim da se sa tim slažu i mnogi Hrvati. Govorimo isti jezik pa nam lakše da se svađamo, a bolje da radimo nešto pametno za dobrobit budućih generacija.

max

pre 10 godina

Nemojte odmah da prekorevate i osudjujete izjavu sa predubedjenjem.. mislim da doticni nije prevashodno mislio na dizanje tri prsta kao vec ustaljeni pozdrav tzv. serpskih patriota (a i "patriJota", tj.nacionalista), vec na dizanje tri prsta kao jedan od nacistickih pozdrava. Mnogi recimo to ne znaju, cak ni ove patri(J)ote koji umeju da se isticu time, da su i nacisti koristili isti uz jos svima dobro znanu ispruzenu ruku..

POgledajte npr. ovu fotku sa uticajnim politicarem poznate desnjacke partije iz Austrije:

http://images.derstandard.at/t/12/20070126/oesgr.jpg

O tome verujem da je mislio ovaj covek.

Joca 011

pre 10 godina

A zašto bi se trebalo toliko uznemiravati šta je izvesni gospodin rekao u Jutarnjem listu? Je l' nam on možda Veliki Brat, ili nam je sudija, ili ''kolektivno nesvesno''? Da li nam od njega zavisi večera?
.

poznavalac prilika

pre 10 godina

pa dizao je tri prsta, time provocira. sta se pravite glupi?
tek poslije su mu sponzori to zabranili posto se tako nacisti u njemackoj pozdravljaju.

sarajevo.ba

pre 10 godina

@tri prsta
ako su tri prsta vjerski i nama ne bi trebala smetat zasto onda Srbima iz manjeg Bosanskog entiteta smeta Allahu Ekber:s
@bojan ilic
ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
jarane,mozes na glavi dubit al Kosovo je drzava a RS nije niti ce kad biti,mada vi sami sebe lazete i ubjedjujete u suprotno,jel ti krivo sto zivis u svijetu realnosti koji nije po tvojoj zelji?

Wiena

pre 10 godina

Treba pitati tog tipa koliko je uzeo eura da to izjavi i poslati ga na sud. Hajde prvi potpredsednice sada seoglasi ali onako zustro kao sto tnas u skupstine.Pokazi zube tom idiotu.

dr smiljanic

pre 10 godina

Simunica vole Hrvati, a Novaka ceo svet! (stexoon, 24. novembar 2013 20:32)

kao što federera mrze jedino srbi, a voli ga ceo svet

istina i pravda

pre 10 godina

O bre Srbi, bas ste smesni. Davanjem minusa necete promeniti izgled fotografija na kojima se vide pripadnici SS trupa sa dignuta tri prsta...

Evo i ja nasao jednu...


http://stabswache-de-euros.blogspot.com/2012/05/division-wiking.html

Pozdrav ;)

nemoralne dileme

pre 10 godina

@Herbert von Karajan
Nadam se da samo trollas. Evo ti original http://www.youtube.com/watch?v=Tz34Pdi59_A

Inace Mars na Drinu sam po sebi nije sporan kao ni to da je neko spreman za dom. Al ako su ustase kompromitirale "za dom" onda je su JNA i VRS isto napravile sa marsom http://www.youtube.com/watch?v=NLkELIOSVJI

Ako cemo prebrojavat mrtve pa reci da to "nije isto" jer su jedni cinili vise zlocina nego drugi e onda ni ustase i nacisti "nisu isto" jer su nacisti pobili X puta vise...

nebojsa

pre 10 godina

(Ateista, ali ipak grkoistočne vjere, 24. novembar 2013 18:37)

Oduhovljena fizika Nikole Tesle objasnila je da u osnovi celokupnog svemira stoji jedinstvena beskonacnost, koji neki zovu i Bog. Ko to razume, razume... Ovde se pitam kako neko ko nije Grk moze da bude grkoistocne vere?

shazam

pre 10 godina

Jos jedna stvar, ako neko moze da nadje ovu vest na nekom sajtu medija ili portalu na engleskom, bilo bi super ako moze ovde da ostavi link. Jedino gde vidim povezane FARE, Djokovica i Simunica su "nasi" sajtovi (srpski, hrvatski, bosanski), ali na engleskom nista, tako da se uopste ne vidi odakle je ovo poteklo.

Britansko-Hrvatske sitne duse

pre 10 godina

Mozda je mislio na dogadjaj kad su Novaka predstavili kao Hrvata (ne mogu da se setim na kom turniru je to bilo, mozda AO), a on na to odgovorio "isto je to"! Novace VELICINO!

Топ

pre 10 godina

Свет који слави Пјера Де Кубертена, Хуан Антонио Самаранча, Хуго Боса, Хенрија Форда и друге који су неопевани нацисти приговара Новаку, чији је народ масовно убијан под плаштом те идеологије.
(Гале, 24. novembar 2013 18:01)

Ми смо убијани због комунизма и равногорског алко-покрета а не због нацистичке идеологије!

kormofitet

pre 10 godina

@ (Herbert von Karajan, 24. novembar 2013 18:37)

Draga mi je Srbija,ali mi je istina draza.

http://www.youtube.com/watch?v=FHFf7NIwOHQ

Dakle,montaza.

Brzoglas hrvatske povijesti

pre 10 godina

Evo sta o hrvatskim smicalicama misli knjizevnik Miljenko Jergovic i to u istom tom Jutarnjem listu link : http://www.jutarnji.hr/miljenko-jergovic-kako-je-povik--za-dom-spremni--doveo-do-nestanka-zidova/1141317/

kkkkk

pre 10 godina

POGLEDAJTE VI PAMETNJAKOVICI KOJI POTENCIRATE CC DIVIZIJE I USTASE SLIKE I SRPSKOG USTANKA I LEPO MOZETE VIDETI KAKO SRBI DRZE TRI RASIRENA PRSTA,100 I KUSUR GODINA PRE TE BAGRE https://www.google.rs/search?q=srpski+ustanak&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8YqSUrCLFMLQtQad6YHwDw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=730#facrc=_&imgrc=uhMplTwAUX3_-M%3A%3BOUByKiZ-AmVucM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fsr%252F8%252F86%252FDrugi_srpski_ustanak.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsr.wikipedia.org%252Fwiki%252F%2525D0%252594%2525D0%2525B0%2525D1%252582%2525D0%2525BE%2525D1%252582%2525D0%2525B5%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%253ADrugi_srpski_ustanak.jpg%3B1090%3B761

Domagoj

pre 10 godina

Inače predsjednik hrvatskog ogranka FARE-a (Stavanović neki lol) je dosta puta prijavljivao HNS i radi "Lijepa li si" i "U boj, u boj". Neki dan je tražio uklanjanje transparenta "Zapamtite Vukovar" na Maksimiru. Uglavnom, nisu baš čisti ti iz FARE-a.

Gulag

pre 10 godina

Sve ovo što mislite O HR je ustvari nebitno. Ako želite u EU morat ćete se odreći četništva i poštivati svoje susjede koji su u EU. To znači nema više vrijeđanja po liniji fašizma i sl. jer EU neće dozvoliti članstvo nekome tko smatra da je HR fašistička država. Ako ne želite u EU - široko vam polje, vaša stvar.

roger.ch

pre 10 godina

Ti sto rece da SImunica vole Hrvati a Novaka ceo svijet
A zar ono cijeli svijet,taj o kome ti govoris nije na strani Federera,jel pratis tenis ili samo sto ovdje procitas na B92 i komentarima?

weezer

pre 10 godina

Piara Powar

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2098325/Boss-footballs-anti-racism-group-branded-racist-calling-Asian-fan-coconut.html

Иван

pre 10 godina

То је оно: "Сагни главу, Србијо, и паси траву!" На нама сада сваки дрипац шиљи ону ствар. Чим открије Х од Томаса Хобса и његове теорије да човека води жеља за угњетавањем, он ошине по Србији. Један је раније говорио да се Србија сагињати неће, па смо добили по тинтари. После њега су се сви сагињали колико су могли, па смо добијали (и још добијамо) по тој истој тинтари. Код нас уместо хамлетовске влада брстиновска дилема (за оне који не случајно не знају, након пораза од Аргентине на ЛОИ 2004, познати комичар Бранимир Брстина је рекао: "Боље изгубити једном 6:0, него шест пута 1:0").

šiime

pre 10 godina

neznam samo odakle ovdje nekima ideja da iza ove izjave ovog lika stoji neko ustaštvo,,neka zavjera,,,ma u cijeloj priči od početka neznam šta ste se našli pogodjeni,,pa nitko Srbe i Srbiju nije spominjo,,,

sarajevo.ba

pre 10 godina

@stefan
hajde mi dokazi da jeste,samo jedan dokaz,daj mi samo jedan link ili bilo sta s pecatom da pise da je RS drzava?
NEMA
Ipak zivis u zabludi,zao mi te

drago

pre 10 godina

Misli na 3 prsta ali to je u Srbiji vec normalno.
A sto se tice izjave iz Montreala pa on i je Hrvat, izmedju ostalog, sta bi se on ljutio i pravio dramu oko toga.

Bosanac

pre 10 godina

Nije to uopste sramna izjava!
Dakle, hocete se igrati antifasizma, igrajte se i u svom dvoristu!
Ona hrvatska za dom.. to je njihov pozdrav stariji od ustasa, ali su ga koristile i ustase u svojim zlocinima i zbog toga se smatra fasistickim i neprimjernim. Ok.
Srpska 3 prsta, mars na Drinu, 4C su stare srpske stvari, ali su se koristili u zlocinima i zbog toga se smatraju fasistickim i neprimjernim.
Potpuno ista stvar!

Mucko

pre 10 godina

Mene licno nervira malogradjansko dodvoravanje masama dizanjem tri prsta i navodno dokazivanje patriJotizma tim gestom. Vrlo primitivno za nekoga ko tezi biti "svetski covek".

đo

pre 10 godina

@Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)
---

To nije istina.
Marš na drinu trajajo je puno, puno duže.

Svejedno, mi iz Hrvatske zalažemo se da se Đokovića ne kazni za počinjena djela.

tri hm

pre 10 godina

Dizanje rasirena 3 prsta je fasisticki simbol i mene kao antifasistu uvijek uvrijed. Pod podignuta 3 prsta se davala zakletva prije polaska fasistickih hordi u klanja

Milutin M.

pre 10 godina

Gojko T.,

pa Gojko, isto kao što je, cinično rečeno, "za dom, spremni" povjesni pozdrav iz 17. stoljeća, isto je tako i "Marš na Drinu" slobodarska pjesma. Ukratko, "Za dom" je zloupotrebljen u 2. sv. rato od strane hrvatskih fašista, kao što je i "Marš na Drinu" zloupotrebljen od strane srpskih fašista 90-ih. Jedno i drugo danas imaju fašističku konotaciju. Ne vjeruješ? Pročitaj samo što su svjetski mediji pisali o "Maršu na Drinu" i Jeremiću. Više je štete napravio Srbiji nego cunami.

wlado

pre 10 godina

Za 90% sveta dignuta tri prsta i jesu simbol rata, cetnika, ubica.
Ja se nikada ne bi dicio s tim, s' obzirom koji ljudi su pokazivali taj znak 90'.
Morate da razumete da smo posle hitlera najveci evropski zlocinci 20. veka.
Tesko je nekada pogledati u ogledalo.

sarajevo.ba

pre 10 godina

vi srbi ovdje lupate minuse momku koji je iz Beograda i zove se Ilija samo zato sto osudjuje zlocine na svim strana,je li to govori o Hrvatima ili vama?

Herzegovina California

pre 10 godina

Istina ziva ! Nemali broj puta Novak ke dizao tri prdta, a taj trend su Srbi uveli od 90-tih ono baš masovno, i svi ostali narodi u tom pozdravu vide one zločince iz Srebrenice, Sarajeva, Dubrovnika, Vukovara...

etnerrp

pre 10 godina

Niste bili sposobni rasčistiti u vezi uloge i "doprinosa" četništva u 2.sv. ratu, zbog čega vas ne pozivaju na proslave pada fašizma '45(Pariz, Moskva..), pa je za očekivati da vam nije jasna simbolika uz koju je "ubijan", rušen i paljen Balkan devedesetih godina prošlog veka

Gulag

pre 10 godina

Sve ovo što mislite O HR je ustvari nebitno. Ako želite u EU morat ćete se odreći četništva i poštivati svoje susjede koji su u EU. To znači nema više vrijeđanja po liniji fašizma i sl. jer EU neće dozvoliti članstvo nekome tko smatra da je HR fašistička država. Ako ne želite u EU - široko vam polje, vaša stvar.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Potpuno ista stvar,koliki vas vredja za dom spremni toliko nas i Hrvate vasa 3 prsta
Ne objasnjavajte uzalud da nije kad nama jest,gospodin je lijepo primjetio svaka mu cast

Svevisnji

pre 10 godina

Bez zelje da branim gospodina koji je ovo izjavio, za mene (iako sam Srbin) uzdignuta ruka koja pokazuje 3 prsta je simbol zlocina u Hrvatskoj i Bosni. Voleo bih da me neko demantuje, i da mi dokaze da je taj simbol stariji od raspada SFRJ.

sarajevo.ba

pre 10 godina

@tri prsta
ako su tri prsta vjerski i nama ne bi trebala smetat zasto onda Srbima iz manjeg Bosanskog entiteta smeta Allahu Ekber:s
@bojan ilic
ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
jarane,mozes na glavi dubit al Kosovo je drzava a RS nije niti ce kad biti,mada vi sami sebe lazete i ubjedjujete u suprotno,jel ti krivo sto zivis u svijetu realnosti koji nije po tvojoj zelji?

roger.ch

pre 10 godina

Ti sto rece da SImunica vole Hrvati a Novaka ceo svijet
A zar ono cijeli svijet,taj o kome ti govoris nije na strani Federera,jel pratis tenis ili samo sto ovdje procitas na B92 i komentarima?

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

Evo ovako...rodjen sam u Beogradu i izjasnjavam se i osecam kao SRBIN. To sto su ustase uradile u 2.svetskom ratu je uzasan zlocin. Svako ubistvo je zlocin, posebno ljudi koji su neduzni, starih, dece i zena...samo u jednoj stvari nemojte da gubite objektivnost. Pozdrav sa tri prstsa se pojavio otprilike u isto vreme kad i nesrecni ratovi na ovim prostorima...negde '91 na mitingu 9.marta. Mnogi koji su podrzavali tada Vuka Draskovica su zavrsili na raznim frontovima. Sto kao dobrovoljci JNA sto u raznim gardama...i taj pozdrav sa tri prsta je bio siroko koriscen...a na zalost u tim ratovima pripadnici mog naroda su takodje pocinili zlocine...i samim tim ce ta tri prsta za druge postati izgleda simbol zlocina a ne otpora Milosevicu i njegovom rezimu tog 9.marta 1991god.

istina i pravda

pre 10 godina

O bre Srbi, bas ste smesni. Davanjem minusa necete promeniti izgled fotografija na kojima se vide pripadnici SS trupa sa dignuta tri prsta...

Evo i ja nasao jednu...


http://stabswache-de-euros.blogspot.com/2012/05/division-wiking.html

Pozdrav ;)

poznavalac prilika

pre 10 godina

pa dizao je tri prsta, time provocira. sta se pravite glupi?
tek poslije su mu sponzori to zabranili posto se tako nacisti u njemackoj pozdravljaju.

ja

pre 10 godina

Pa to je ta hrvatsko-muslimanska propaganda, da kad Srbin digne tri prsta da je to "ratnohuskacko, zlocinacko bla bla"

Ili jos veca lakrdija oko pesme "Mars na Drinu" koja je po njima "veliko-srbo-cetnocko-zlocinacka" hahahahaha

I samo da ih pozdravim uz konstataciju - Srbiju niko nikad nije kaznio zbog cetnistva na tribinama :)

Mihailo

pre 10 godina

O čemu ovaj govori? Šta je to Novak radio? Da nije možda podizanje tri prsta? Ako jeste, kakve to veze ima sa fašističkim stavomovima 99% dragih nam susJeda?
Nema, kada hrvat pokaže svoje pravo, fašističko lice, odmah mora neko nas Srbe da pljune i kaže kako smo i mi fašisti.

alen10

pre 10 godina

Šimunić je uvijek bio korektan prema Srbima i nikada nije ulazio u konflikt s nama. Pamtim jedino onaj žestok prekršaj nad Sulejmanijem u Beogradu, no poslije utakmice se ispričao i rekao da je to učinio zbog rezultata.
U ožujku ove godine, inače, Šimunić je Pantelića opisao kao “čudo od čovjeka”.

- Joe je odrastao u Australiji, potom je dugo živio u Njemačkoj, a u Hrvatsku nije često navraćao dok nije postao reprezentativac. Čak, koliko znam, do prije nekoliko godina je imao probleme jer nije dobro znao govoriti hrvatski, pa mu je i to opravdanje, jer su ga vjerojatno loše učili u Australiji kada je bio mlad. Mislim da je pogriješio iz neznanja jer nije imao od koga čuti pravu povijest.Razumijem kada Šimunić, primjerice, pjeva njihove borbene pjesme, pa živ je čovjek, ponese ga atmosfera. I ja sam na Marakani pjevao “Marš na Drinu” ili “Zovi, samo zovi” i volim taj nacionalni naboj. Ponavljam, nemam ga potrebu braniti ni napadati, Josip sam odgovara za svoje postupke - zaključio je Marko Pantelić za srpske medije.

miro split

pre 10 godina

Niko normalan ne može Novaka Đokovića stavit u isti koš sa Šimunićem,ali taj pozdrav sa tri prsta datira iz ratova devedeseti godina a u njemu su i sa srpske strane počinjeni strašni zločini.Prema tome ljudima koji su bili pogođeni tim zločinima smeta taj novo vjekovni srpski pozdrav.Nemate se s čime ponosit u tim ratovima pa mi nije jasno zašto uporno dižete tri prsta u zrak.Čovjek je samo to rekao i u pravu je.

max

pre 10 godina

Nemojte odmah da prekorevate i osudjujete izjavu sa predubedjenjem.. mislim da doticni nije prevashodno mislio na dizanje tri prsta kao vec ustaljeni pozdrav tzv. serpskih patriota (a i "patriJota", tj.nacionalista), vec na dizanje tri prsta kao jedan od nacistickih pozdrava. Mnogi recimo to ne znaju, cak ni ove patri(J)ote koji umeju da se isticu time, da su i nacisti koristili isti uz jos svima dobro znanu ispruzenu ruku..

POgledajte npr. ovu fotku sa uticajnim politicarem poznate desnjacke partije iz Austrije:

http://images.derstandard.at/t/12/20070126/oesgr.jpg

O tome verujem da je mislio ovaj covek.

mica2

pre 10 godina

Stoku treba tuziti za klevetu! Kakav se sve olos nalazi na funkcijama to je da ti se smuci! Srecom Novak je toliko veliki pa se i ne obazire na ove izjave sitnih dusa inace ja bih odavno odlepio...

Топ

pre 10 godina

Свет који слави Пјера Де Кубертена, Хуан Антонио Самаранча, Хуго Боса, Хенрија Форда и друге који су неопевани нацисти приговара Новаку, чији је народ масовно убијан под плаштом те идеологије.
(Гале, 24. novembar 2013 18:01)

Ми смо убијани због комунизма и равногорског алко-покрета а не због нацистичке идеологије!

dejan

pre 10 godina

I elitni SS odredi su zakletvu polagali sa tri prsta.
(Von Weiss, 24. novembar 2013 20:36)
Preporučujem (0) Ne preporučujem (-5)

Pa to je apsolutno tacno, zasto dajete coveku minuse???

Evo i slike....

http://www.historyplace.com/worldwar2/triumph/army-oath.jpg

dr smiljanic

pre 10 godina

Simunica vole Hrvati, a Novaka ceo svet! (stexoon, 24. novembar 2013 20:32)

kao što federera mrze jedino srbi, a voli ga ceo svet

ko još čita Hrvatske novine i wikipedije

pre 10 godina

Ma ovo je najobičnija provokacija. Pa Hrvati su poznati po tome da uvijek kada naprave neko sr... pokušavaju to prenesti i na Srbe. Na taj način se oni peru. Nikad nijedan srpski sportaš ovakvu tešku glupost kao Šimunić nije napravio, a Hrvati takvih kao Šimunić imaju na tone

šiime

pre 10 godina

neznam samo odakle ovdje nekima ideja da iza ove izjave ovog lika stoji neko ustaštvo,,neka zavjera,,,ma u cijeloj priči od početka neznam šta ste se našli pogodjeni,,pa nitko Srbe i Srbiju nije spominjo,,,

Гале

pre 10 godina

Свет који слави Пјера Де Кубертена, Хуан Антонио Самаранча, Хуго Боса, Хенрија Форда и друге који су неопевани нацисти приговара Новаку, чији је народ масовно убијан под плаштом те идеологије.

nemoralne dileme

pre 10 godina

@Herbert von Karajan
Nadam se da samo trollas. Evo ti original http://www.youtube.com/watch?v=Tz34Pdi59_A

Inace Mars na Drinu sam po sebi nije sporan kao ni to da je neko spreman za dom. Al ako su ustase kompromitirale "za dom" onda je su JNA i VRS isto napravile sa marsom http://www.youtube.com/watch?v=NLkELIOSVJI

Ako cemo prebrojavat mrtve pa reci da to "nije isto" jer su jedni cinili vise zlocina nego drugi e onda ni ustase i nacisti "nisu isto" jer su nacisti pobili X puta vise...

Milosss

pre 10 godina

Novak treba da angazuje svoj advokatski tim da tuzi ovog retarda i da bude smenjen sa mesta predsedavajuceg organizacije kojoj svojim imbecilskim poredjenjima direktno protivreci!

MunzeLjux

pre 10 godina

To izjednacavanje krivice smo izmislili mi,a ne taj Povar i to je model koji se u ovakvim situacijama najlakse podmece.Mi smo dozvolili da se u nasoj istoriji vise zla i zlocina pripisuje Cetnicima,nego Ustasama,pa ce na isti nacin istup Simunica biti uporedjen sa nepostojecom odgovornoscu Novaka Djokovica.

The End

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.

Moje ime

pre 10 godina

Pa naravno da nekada provocira, na primer sa dizanjem tri prsta.
(PFC, 24. novembar 2013 17:57)
Pa kakvu drugu izjavu mozemo i ocekivati od grobara? Posle Franje Tudjmana evo i Sonja Biserko navija za Partizan.

Marko

pre 10 godina

Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)

Najbolje da obrisemo celu svoju istoriju. Pesme vojvodama Prvog ustanka su uvreda za Bosnjake (poturice), pesme o borbama u Prvom svetskom ratu su uvreda za muslimane, Hrvate, Albance, Nemce...verovatno ih vredjaju i predkosovski i kosovski ciklus epskih pesama...Mi necemo brisati svoju istoriju i zato tebi sada kazem. Moje dete dize tri prsta, ponosno sam ga naucio da se dici srpstvom, da dok je ziv bude ponosan na Vojvodu Stepu Stepanovica, Vojvodu Zivojina Misica, Karadjordja, Njegosa, Vuka Karadzica, Nikolu Teslu, Mihajla Pupina i ostale sprske velikane...a najponosniji na svoje djedove jednog Cetnika i jednog Partizana...jer su se obojca borili protiv nacizma i fasizma. Upamit jos nesto..NIKADA NECEMO DOZVOLITI DA NAS FASISTI UCE MORALU, NIKADA NAS FASISTIKA HRVATSKA NECE UCITI ISTORIJI NITI NAM JE PREKRAJATI.

PAMTI DRINO HRABRI STROJ KOJI JE PUN OGNJA SILNE SNAGE
ISTERAO TUDJINA SA REKE NASE DRAGE.

Александар

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.
(The End, 24. novembar 2013 18:45)

Браво Царе, тако се одговара на провокације. Не бих боље ни ја написао.

nebojsa

pre 10 godina

Za 90% sveta dignuta tri prsta i jesu simbol rata, cetnika, ubica.
Ja se nikada ne bi dicio s tim, s' obzirom koji ljudi su pokazivali taj znak 90'.
Morate da razumete da smo posle hitlera najveci evropski zlocinci 20. veka.
Tesko je nekada pogledati u ogledalo.
(wlado, 24. novembar 2013 19:36)

Teske reci bez ikakvog utemeljenja u istoriografiji. Ako postoje zlocini koji se mogu okarakterisati kao najveci posle Hitlerovih, onda su to svakako zlocini u jasenovackom sistemu logora, da ne pominjem mnoge posleratne zlocine sirom sveta.

Ivan

pre 10 godina

@(Bosanac, 24. novembar 2013 18:29)

Eto tako izgleda kad se radi revizija istorije. To su radili komunisti a sad rade i naši susjedi iz Federacije i Hrvatske. Nikako da shvate, da su Srbi uvek bili na strani slobode dok su ovi susjedi uvek bili puleni.

Tamo neki

pre 10 godina

Ovi koji upordjuju Mars na Drinu, podignuta tri prsta, terba malo vise da citaju knjige i istoriske cinjenice, ako su u opste sposobni za to. To je Srbska istorija koja nema veze sa nacionalizmom, to jest istorija koju ni vi muslimani, ni vi hrvati nemate. Tj. izvinjavam se, vasa istorija je - potlaceni po Austrougarskom, dok opet Srbin nije dosao i oslobodio vas od ugnjetovaca, doduse imate jos jednu noviju, onu iz drugog svetskog rata, kada ste pocinili masu zlocina da bi hitleru lizali dup.. , i koju pokusavate sada da prebacite na nasa vrata. Jadni i iskompleksirani, no istoriju koliko god se trudili ne mozete promeniti ! Ona je tu u vasim snovima i na vasim vratima.
Mi vas ipak razumemo i voli mo vas jel ste nasa prekrstena deca ! Pozdrav iz Republike Srpske i iz Srbije !

ja

pre 10 godina

Nole je takav car da nece nasesti ni na ovu provokaciju. Ovaj se polakomio za nesto para od rvata pa sad seje neistine. Ako je neko altruista i veliki covek u sportu, to je samo NOVAK.

Herbert von Karajan

pre 10 godina

@(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)
"Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili."

Ha ha ha, šta reći a ne zaplakati.
Evo Ti Milutine pa gledaj kako to majstori rade.
Bečka filharmonija pod upravom Herbert von Karajana:
http://www.youtube.com/watch?v=u--BZeL9jzQ

Republika Srpska

pre 10 godina

"Mars na Drinu"!!! Je li Drina bila granica izmedju Austrougarske i Srbije?Jeste! Je li Cerska bitka bila na teritoriji Srbije?Jeste! Pa sta je onda sporno pjevati o isterivanju neprijatelja sa svoje teritorije i njegovom teranju na granicu???Sta?

Smrt fasizmu...

pre 10 godina

Pa Djokovic je najbolji u onome sto radi i veliki humanista... A Josip Simunic je dobio svojih pet minuta i pokazao Sta i Ko je... Clan najiskompleksiranije druzine Na svetu gospoda iz druzine U... smrt fasizmu sloboda Hrvatskoj

zlatiborac

pre 10 godina

Jeremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)

Ono sto decenijama pokusavate da pripisete Srbima to se u psihologiji naziva samoprojekcija. Ne cudi mene sto te Mars na Drinu pogadja iako je to jedna od najlepsih patriotska pesma iz Prvog Svetskog rata. Hrvatska je sa Zagrebackim pukom (36 i 42 divizija) ratovala rame uz rame sa Pocorekovom petom armijom na Drini. Da je moj pradeda stigao tvog pradedu na Solunskom Frontu danas bi pokazao malo vise postovanja. Sada ste deo EU, neka vam je sreca u Brazilu i okani te se Srbije jednom za svagda.

caca

pre 10 godina

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,

На пољимa родним, бранећи их часно

Китио си цвећем сваког освајача.

Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.



Слободу си вечно, закржљала расо,

Чек’о да донесу туђи бајонети,

По горама својим туђа стада пас’о,

Јер достојно не знаш за Слободу мрети.



Покажи ми редом Витезе твог рода,

Што балчаком с руку сломише ти ланце,

Где је Карађорђe твојега народа,

Покажи ми твоје термопилске кланце.



С туђинском си камом пузио по блату,

С крволоштвом звери, погане хијенe,

Да би мучки удар с леђа дао Брату,

И убио пород у утроби жене.



Још безбројна гробља затравио ниси,

А крваву каму у недрима скриваш,

Са вешала стaрих нови коноп виси,

У сумраку ума новог газду сниваш.



Бранио си земљу од нејачи наше,

Из колевке пио крв невине деце,

Под знамењем срама уз име усташе,

Ставио си Христа, Слободу и Свеце.



У безумљу гледаш ко ће нове каме,

Оштрије и љуће опет да ти скује,

Чију ли ћеш пушку обесит о раме,

Ко најбоље уме да ти командује.



Јован Дучић

Komentator

pre 10 godina

(max, 24. novembar 2013 18:46)

Ima slika od Paje Jovanovica iz 1904.-te godine koja prikazuje srpske ustanike kako se okupljaju 1804.-te godine i jedni druge pozdravljaju sa tri prsta isto onako kako Nole danas pozdravlja, pa pitam tebe koji si doveo u vezu Noleta i Hitlera, da li mislis da su i Paja Jovanovic i Karadjordjevi ustanici bili nacisti?

Takodje bih ti dao na znanje da je svastika kao simbol koriscena na teritoriji Srbije vise od 4 i po hiljada godina pre nego sto se pojavila u Indiji i 7 hiljada godina pre nacizma, a i lobanja sa ukrstenim kostima je simbol sa Balkana koji se od pamtiveka koristio da oznaci blizinu opasnosti.

A sto se Nola tice, on je prijatelj i sa Pilicem i sa Ljubicicem i sa Ancicem i sa Karlovicem, pa sad ja postavljam pitanje, da li bi oni njemu bili prijatelji da je on takav kakvim ga ovaj iz clanka opisuje?

Sremac

pre 10 godina

eremićev "Marš na Drinu u UN-u je isti skandal kao i Šimunićev. Pa ste ga uglas branili.
(Milutin M., 24. novembar 2013 18:07)


A sta je u toj pesmi sramno izvini molim te???

MaxBunker

pre 10 godina

Hrvati su jedini narod koji je imao koncentracioni logor za decu. Kraj priče.

https://www.google.rs/search?q=de%C4%8Dji+logor+jastrebarsko&biw=1024&bih=611&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NEGSUrDvGuTh4QSG04DIAQ&ved=0CEgQsAQ

sarajevo.ba

pre 10 godina

@stefan
hajde mi dokazi da jeste,samo jedan dokaz,daj mi samo jedan link ili bilo sta s pecatom da pise da je RS drzava?
NEMA
Ipak zivis u zabludi,zao mi te

samo pitam

pre 10 godina

Vezano za ta 3 prsta. Jel moze neko da mi objasni kada i kako je pocela ta "tradicija"? Izguglah da je to postalo popularno 90te sa Vukom Draskovicem pa Jovanom Raskovicem itd.. a i tad se sjecam da sam to prvi put u zivotu vidio po tim mitinzima, pa kad je Zvezda osvojila KS... pa kad su neke bradonje pjevale "bice mesa" u Vukovaru. Mislim meni ne smeta, al kontam da nekog u HR i BiH to asocira na ovo zadnje.

Serdar

pre 10 godina

Gospodo,ovo je za mene prvoklasni skandal!!
1.Gospodin Povar je slobodno mogao da napomene da je ova izjava narucena od anti-doping institucija koje je Novak posteno i opravdano napao zbog Troickog.
2.Novak nikada ali nikada nije pricao o ratu sa pozicije Srbina,nego samo sa pozicije ljudskog bica i o tome sta rat jednom narodu moze da donese,inace je Novak veliki pacifista,sto i ovaj prilog da su "Srbi i Hrvati isto" samo to potvrdjuje.
3.Inace da u startu neko razjasni gospodinu Povaru da Srbi dizu tri prsta zbog slavljenja Boga jer se Srbi krste s tri prsta.
4.Evo ja se unapred u ime Novaka izvinjavam,gospodinu Povaru ako je navijac Federera,Nadala ili nekog treceg zato sto ih je drao gde je stigao,pa je malo nervozan.


P.S I konacno,gospodine Povar,Srbi zive u takvom okruzenju (Hrvatska,Bosna,Albanija itd.) gde i samo prisustvo Srba i sveg Srpskog njih vredja,tako da je za te ljude jedini spas kada nas Srba nebi bilo,e to necete doziveti.

nebojsa

pre 10 godina

Samo realno razmislite sada...
Ko ne bi lupao table sa ćirilicom, pljuvao na šampione kao što je Novak,
i gušio se u sopstvenom besu i mržnji od muke? Pa zamislite da ste država
koja ne sme ništa da postigne sama, već se slihta velikim silama, da ste
u stvari samo pokatoličeni Srbi, a smatrate sebe drugim narodom.
Da je vaša zemlja podržavala Hitlera u 2 Sv. ratu, da ste odgovorni za najveći
genocid posle progona- ( Oluja ) da sem u Fudbali, ne možete da parirate ni u
jednom jedinom drugom sportu Srbiji, koja je za vas sportska sila po svim
parametrima. Pa zar ne bi bili besni i ljuti? Pa zar ne bi provocirali?
Ali dzaba je sve, verujte, protiv istine se ne može nikako. Lagati sebe nije
lek, nije rešenje. Zato ne treba da obraćamo pažnju na ljude koji se dive
trećem rajhu, koji čekićem slave ulazak u EU, koji od muke ne mogu da
prežale istoriju, stalno se vraćaju u prošlost, traže nekakvu pravdu!?! i td...
Pustite ih, neka cvile, neka lažu sami sebe, ali nikada neće biti ponosan, borben,
pametan i hrabar narod kao Srbi, već samo naša senka, večna senka, pokatoličeni
- prodani srbi, pudlica Nemačke i Amerike, kukavice koje samo laju a ne ujedaju,
sem ako iza njih ne stoje bar 2,3 jake vojne sile. Znači, žaliti ih, žaliti ih samo..to je sve.
(The End, 24. novembar 2013 18:45)

E, brate, svaka ti je ka Njegoseva...

Branko

pre 10 godina

Ima jedna mala razlika, Srbiju su bombardovali bez rezolucije SB UN i to još osiromašenim uranijumom i kasetnim bombama, a ustaše su bile Hitlerov saveznik. Ustaše su sa pozdravom "Za dom spremni" na zverski način ubili samo u "Jasenovcu" oko 700.000 Srba. Jevreja i Roma. Čak su se i Nemci zgražavali ustaških zločina, o čemu postoje dokumenti. Ali kako je na delu revizija istorije I i II Svetskog rata, nakon rušenja "Berlinskog zida" slušaćemo još monstuoznije laži i falsifikate.

Dzara

pre 10 godina

Da jednom bude jasno onima koji se prave da ne razumeju.
Mars na Drinu je antifasisticka pesma, srpska i ne moze biti kompromitovana u bilo kom kontekstu. Uzdignuta Tri prsta su religijski simbol koji su nekad koristili i katolici. O tome nema smisla govoriti.
Hrvati sami izjednacavaju ustaske i hrvatske simbole, niko sem njih to ne radi. Niko ne spori sahovnicu, hrv.himnu, razne druge simbole(bez obzira sto su zloupotrebljavani pri cinjenju zlocina). Zna se sta normalnom svetu smeta. Smetaju obelezja koja su simbol genocida i zlocina, odnosno sve sto asocira na ustase i njihova monstruozna dela od kojih se grozio i jos uvek se grozi citav svet. Ti simboli lako se prepoznaju i nikad nece biti zaboravljeni.

Husein_N.Pazar

pre 10 godina

Ne mogu da vjerujem svojim ocima dok ovo citam, ne samo na ovom portalu B-92, vec i na ostalim elektronskim medijima u Srbiji.
Da li je moguce da se fasizam povampirio u 21. veku i da je istina da je pobedjen , ali nikako porazen.
STRASNA IZJAVA JEDNOG FUDBALSKOG ZVANICNIKA.
Zivo me iteresuje reakcija nase vlade , ministarstva sporta, olimpiskog komiteta i ostalih nadleznih za ovakvo diskreditovanje i neargumentovanu prozivku do juce njajboljeg sportiste sijveta, a ja bih dodao i ljudsku gromadu od covjeka.
Pa taj Djokovic nema ni slovo N od nacistickog mentalnog sklopa Simunica.

Od mene toliko ....

pre 10 godina

Da citiram spikera na turniru u Montrealu : " Osvajac Montreala je Hrvat Novak Djokovic"

Novak Djokovic : Najpre da ispravim gospodina, siguran sam da nije hteo da napravi gresku, JA SAM SRBIN ALI NE BRINITE SVE JE TO ISTO.


Josip Simunic : ZA DOM...
Publika: SPREMNI.

Novak Djokovic : Nikad niko ni pod kojim uslovima me nece uvuci u te nacionalisticke zabokrecine.....- E dame i gospodo zato je NOVAK DJOKOVIC NAJVECI..

patuljasti snaucer

pre 10 godina

Nazalost, nas rejting je takav da uvek neko ostri onu stvar na nama. Sramota sta se radi, tom Pjari porucujem da prouci malo istoriju pre dogadjaja koje pominje

NE RAZUMEM O CEMU OVAJ PRICA

pre 10 godina

Postovanje svakom i bez svih uvreda, ali Srbi NIKADA ama bas NIKADA nece biti zadojeni nacistickom mrznjom i nisu bili ni u II WW Svetskom Ratu pa ni danas nisu.
USTASE su imale koncetracione logore za unistavanje Jevreja, SRBA i roma dok Srbi i CETNICI to nikada nisu imali.
Prema tome molim vas nemozete nikada izravnjavati Ustase tj. naciste sa Srbima i Cetnicima pa ni sa Novakom Djokovicem koji je ELITA od coveka naspram Simuna.

toni

pre 10 godina

Stvarno sramna izjava. Ja sam iz Hrvatske i duboko cijenim Novaka kao igrača i kao osobu, između toga što je i, uvijek bio korektan u svojim izjavama i ponašanju prema svima. Usporediti Novaka sa Šimunićem je kao usporediti Gandhija s nižim oficirom ss-a. Dobro se spremi za Australiju Nole! Pozdrav iz Zagreba.

Бојан Илић

pre 10 godina

Речи овако нешто о Ђоковићу је безобразлук, злоба и примитивизам!
Поредити Ђолета са брдско-планинцем задојеним мржњом је неукусно....
Злоба убија...

milan

pre 10 godina

Kao prvo gospodine Poveru Šimunović je ušao u svlačionicu i vratio se posle 15 minuta i to je bilo dosta vremena da razmisli o tome što radi i govori. Mislim da je krajnje drsko prema Noletu a i prema Srbiji zato ja predlažem da tu individuu proglasimo "Personom non grata" i u Srbiji nema šta da traži dok se javno ne izvine a ako ne onda ste i vi gospodine Poveru nacista.

tri prsta

pre 10 godina

Potpuno ista stvar,koliki vas vredja za dom spremni toliko nas i Hrvate vasa 3 prsta
Ne objasnjavajte uzalud da nije kad nama jest,gospodin je lijepo primjetio svaka mu cast
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 19:36)

Vas moze da "vredja" i nasa zastava, ali to je problem do vas, a ne do zastave. Zna se sta su fasisticki simboli, a sta nisu.

sasa

pre 10 godina

sta se nervirate a kad dodje neka pevaljka iz hrvatske polomite se da idete da joj date pare a ona nas tamo pljuje.treba i nase ljude nuciti istoriji jedinstvu cojstvu i junastvu jer smo i mi delimicno zasluzni za ono sto nam se desava.

Bjeda

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koliko je zemlja Srbija jadna jer ko god pozeli moze da se sprda sa njom, njenim gradjanima pa i naistaknutijim herojima i ponajboljim sportistima na svijetu. Nije ni cudo kad vidimo jednog Tomu koji je pre neki dan napao Tursku, pa klecao za Bosnu...

Bob Marli

pre 10 godina

Drzavo, reaguj, ako te ima! Tu pre svega mislim na one koji vode ovu drzavu i koji jedva cekaju da se slikaju pored Novaka kako bi promovisali sebe i partije kojima pripadaju. Neke od njih smo videli proslog vikenda u Areni. Kakvi god da su, najmanje sto mogu je da osude ovakve stavove odredjenih "boraca protiv rasizma".

Ateista, ali ipak grkoistočne vjere

pre 10 godina

Tako to biva kada se identitet sopstvenog naroda i države gradi na patološkoj mržnji i zločinu prema drugoj naciji (moji su iz Srema te ne mora niko da mi objašnjava ko je ko i šta je šta u poslednjih sedamdesetak godina) i kada se za to stigne kazna već istorijska nagrada. Ali, samo napred, susjedi, još autogolova - dok ovde ne bude više neobaveštenih, naivnih ili glupavih. To je nama velika usluga, i na tome hvala.

Ivan

pre 10 godina

Pre samo par godina Ivica Kostelic izjavio da se oseca kao nemacki vojnik ispred Moskve u 2 svestkom ratu.Pa nikom nista.Isto ce da bude i sa Simunicem.Osim ako neki jevrejski lobi koji je ekstremno netolerantan na ove naci provokacije ne uradi nesto jer je u ustaskim konc logorima pored Srba stradao i veliki broj Jevreja.

Halilovic

pre 10 godina

Ovo nije ništa novo u odnosu na Djokovića. Iste stvari je govorio veliki borac za ljudska prava, pokojni Srdja Popović i to prošle godine u "Nedjeljom u dva" na HRT-u kod Stankovića. Tada nije bilo reakcije u srpskoj štampi, što je, takodje, sramotno.

Бојан Илић

pre 10 godina

Sarajevo ba!
On je Ilija i iz Beograda koliko i ti...
A tebi smeta sto svi ne pljuju po Srbima?!
;-))
Jadno "zeleni", jako jadno, nisko si pao...

namcor

pre 10 godina

" Јован Дучић
(caca, 24. novembar 2013 22:56)
# Link komentara"

Nije jedino Jovan Ducic prozreo nasu, bivsu "bratstvojedinstvenu" bracu. Obicni seljaci u okolini Valjeva su imali poslovicu: "Bice dobar rod, ako ne bude suse, zaraze i `Rvata!" I nije Jovan Ducic pogresio kada je napisao: "Hrvati su najhrabriji narod. Ne zato sto su jaki na bojnom polju, vec zato sto nemaju stida!"

Predo

pre 10 godina

Nemojte se odmah paliti. Ako neki stranac radi neki važan posao u nekoj organizaciji, ne meora da znači ni da je nešto preterano pametan, obrazovan ili informisan. Za zadnjih dvadeset i kusur godina imao sam priliku da razgovaram sa mnogo "važnih" ljudi u raznim misijama u bivšoj Jugoslaviji: Visokim predstavnicima, ambasadorima, šefovima vojnih i policijskih misija, čiji je posao bio da budu dobro informisani. Smešno je kakve sam nebuloze slušao od tih jako, jako dobro plaćenih ljudi, kojima je boravak ovde bio stepenica za napredovanje. Banalan primer: Večina stranaca misli da pokazivanje tri prsta nešto veoma ružno i provokativno, maltene u rangu sa fašističkim simbolima itd. Tako im je neko tamo rekao, a oni nisu proverili.

Kobe sucks

pre 10 godina

Koga bre ti optuzujes za provokacije?!? Velikog Novaka Djokovica?!? Mali covece,sitna duso umesto da tog istog simunica, koji ne zasluzuje da mu prezime pisem velikim slovom jer mi se povraca,izbacis zauvek iz svih krugova sporta,ti ga jos uporedjujes sa Novakom Djokovicem kojem treba ordenje dodeliti za sve uspehe uz to odakle je poreklom. Jadan je onaj koji te je postavio na tu funkciju trebalo bi da umuknes i pokrijes se usima i poklonis se Novaku. Covek koji nije nikome nista lose ni pomislio, a kamoli uradio. Hrabro nosi tezak epitet Srbina,ponosno se predstavlja kao takav,nas najbolji ambasador, pored licemernih imbecila poput tebe. Svi do jednog ga mrzite iz dubine duse,smetaju vam njegovi uspesi neka samo to i mozete,Novak ce vam sve vise nabijati na nos. Ali neka samo pricaj matori,jezik ti je brzi od pameti.

Nikola

pre 10 godina

Nije problem u tom mučeniku što je to izjavio, ne zna on našu istoriju. Problem je što država dozvoljava da se ne zna o Jasenovcu, Gradiški, Jadovnu... Da je sarađivala sa Simon Vizental centrom i zajedno skrenula pažnju šta znače i kad su korišćeni ti pokliči ( mrsko mi i da ih navodim), ne bi ovaj tako lako lupetao.
Svo to divljanje u HR je posledica oslobađajuće presude onim tipovima, tako da ništa ne čudi i da, HR je definitivno najveći problem sad u regionu, divljački nacionalizam, fažizam sa jedne i nesposobni politički vrh sa druge strane. Molim B92 da ne skliznu u blato sa komentarima kao hr portali.

ex sns

pre 10 godina

Auu, neverovatno,rane su sveze kaze? A radi se ustaskom pozdravu iz II rata? Ovaj koga su potplatili, nema pojma o cemu prica.
Novak,bar koliko ja pratim tenis,nikada nista ni slicno uradio,pa bi bilo dobro da se istraje u tome da se taj covek izjasni gde i kad je Novak bio fasista?
Simunic jeste ustasa i fasista,njega je potrebno zauvek izbaciti iz sporta.

ultrasrbin

pre 10 godina

Zigzag, 24. novembar 2013 20:26

A Simunic zna istoriju toliko dobro. Zalosno je sto je jedan tako plemeniti "poklic" zloupotrebljen i sto je pod njim obijeno toliko nevinih ljudi. Simunic je pozdrav upotrebio u kontekstu u kome su ga koristili i Pavelicevi koljaci. Valjda da pokupi poene kod Hrvata za ono iskljucenje u BG-u. Za start je dobio poene,ali su ga osudjivali kada je bilo stani pani . Mozda ce ti biti jasno zasto potencira na ustastvu ako uspes da mu analiziras korene.

namcor

pre 10 godina

...i slucajno primetih da nije bas tako..(kao što federera mrze jedino srbi, a voli ga ceo svet
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dr smiljanic, 24. novembar 2013 23:01))
Kad bolje pogledam snimak (a imam ga) i to vise njih...u Kini je Novak No.1. Federer i Rafa mogu samo da glume statiste...

dana

pre 10 godina

O boze da li ces nas ikada spasiti od ovakvih nepravdi u svemu! Ko god se seca njegove izjave " srbi i hrvati ma sve je to isto", ne moze da izjavi ovako nesto.

Captain Cally

pre 10 godina

Mnogi ne znaju da su tri rasirena prsta ustaski simbol, to je greska, skupljena tri prsta, kao kada se krstite u crkvi je Srpski pozdrav. A sto se tice izjave doticnog, prvi put cujem za njega, ocigledano je jos jedan nacin provokacije, i to za naseg najuspesnijeg sportistu svih vremena. Razlika je u tome sto je pod jedan Simunic totalni anonimus u poredjenju sa Novakom, u stvari ni ne mogu da se porede, a dospeo je u javnost sa svojim fasistickim salutiranjem i ubistvenim startom nad Sulejmanijem, dok je ceo svet cuo za Novaka zbog njegovih sjajnih igara i rezultata, a i vole ga kao osobu, momak je totalno neiskvaren, tesko je to breme slave, ogromnog bogatstva i velike popularnosti, a Novak se dobro nosi sa time. Samo su pokazali koliko su iskompleskirani sa nama Srbima.

mladen.ba

pre 10 godina

Uglavnom sam od onih sto redovno citaju a vrlo rijetko komentarisu vijesti. U ovom slucaju moram napraviti izuzetak i reci da je ovo kap koja je prelila casu. Pitam se, koja doza bezobrazluka i drskosti je potrebna da bi se neko usudio porediti Novaka sa simunicem (namjerno malim slovom) i njegovim fasisistickim gestom... Nadlezne institucije, TSS pa i vise instance, moraju ostro reagovati i traziti hitno izvinjenje doticnog. Ukoliko odbije, tuziti ga za tesku klevetu i iznosenje opasnih neistina.

Pobesneli max

pre 10 godina

(MunzeLjux, 24. novembar 2013 18:08)
Vas komentar je pogodio metu.
Srbi su sami decenijama izjednacavali cetnike i ustase. Srpska tzv. elita i danas to cini, uglavnom da im se ne pljuje po prepodobnim ocevima i dedovima, pridoslim iz krajinskih nedodjija, koji su sve sto je vredelo pobili. Sta se cudite nekom neukom cinovniku, koji je spreman, mozda, za saku dolara da kaze sta god nalogodavac trazi.

Miki

pre 10 godina

Provokacija "coveka" cija je interesna sfera fudbal a ne tenis, kakve on veze ima sa tenisom? Ako je koristio takvo banalno poredjenje zasto nije naveo primer u kojima je Nole imao slicne ispade..... a celokupna njegova izjava staje u odbranu simunicevog gesta sve je u fazonu: to se desava, nista to nije strasno, desavaju se takvi ispadi i u drugim delovima sveta, nemojte da se brinete, mozete tako nesto slobodno i da ponovite.... OBICAN GAD.

Jedan od potomaka Petra, Dositeja, Mihajla, Nikole...

pre 10 godina

Od raznovrsnih belosvetskih ustaša ništa se drugo ni ne očekuje.
Ipak, očekujem - a znam da je to uzalud - da neko od naših "zvaničnika", vrsnih nesposobnjakovića, javno prozbori koju i stane u odbranu čoveka koji je za ovu zemlju dao i učinio više nego što se od jednog, makar i natprosečnog, pojedinca u njegovom životnom veku realno može očekivati.

Petar

pre 10 godina

Aj' sad najbolje da se kao čudimo. Kao što smo se čudili kad su 'sa zapada' pomagali i potom na sudovima oslobadjali Hrvate koji su činili zločine 1941-1995.

nebojsa

pre 10 godina

(Ateista, ali ipak grkoistočne vjere, 24. novembar 2013 18:37)

Oduhovljena fizika Nikole Tesle objasnila je da u osnovi celokupnog svemira stoji jedinstvena beskonacnost, koji neki zovu i Bog. Ko to razume, razume... Ovde se pitam kako neko ko nije Grk moze da bude grkoistocne vere?

Sta je problem???

pre 10 godina

https://twitter.com/PiaraPowar
Twiter nalog doticnog.

Izvolite pa twitujte mu istorijske cinjenice o tom jezivom poklicu, potkrepljene monstruoznim slikama iz Jasenovca.

Ivan

pre 10 godina

Razumem ja ove činovnike, svetske i evropske. Ne znaju šta da rade sad. U EU je usvojena rezolucija protiv nacizma i komunizma. Taj uzvik je stavljen u isti koš kao povik heil hitler. E sad, šta raditi s tim Hrvatima? Malo teško, da ih izbace iz svetskog prvenstva. Pa su odlučili, da minimizuju na ovako sraman način pozivanjem Novaka, ej Novaka.

Бојан Илић

pre 10 godina

Прво су говорили Новак Хрват.... па када то не пали , дај да пљујемо....
Комплекси су чудо!
Срећа што Брус Ли има косе очи, и он би био Хрват!;-)))

PimPong

pre 10 godina

Po meni je Simunic svaku granicu prekoracio zbog nacina na koji je on to ucinio. Odnosno, ako se pregledaju izjave skoro svakog igraca iz Srbije ili Hrvatske, posebno u 90-im, moze se sigurno naci nesto sto se u jednom momentu moglo protumaciti kao mrznja ili nesto slicno. Posebno ako novinar ili reporter postavlja pitanje na koje je tesko odgovoriti.

Ali ovaj Simunicev gest je potpuno neprovociran i sa predumisljajem, i nacin na koji je on dizao stadion na noge kao na sletu daju po meni dodatnu tezinu Simunicevom prekrsaju.

namcor

pre 10 godina

Ajde da spustimo loptu. Simunic je ucinio veoma ocigledan ustaski gest (i neka mi ne pricaju Hrvati, kako je to iz 17. veka...to znam, ali cela NDH je pocivala na "Za Dom Spremni"...ideologiji, koja je podrazumevala oko milion nevinih zrtava (Srba, Jevreja, Cigana i nelojalnih Hrvata). Istorijski veoma dobro poznato i potvrdjeno. Tri prsta, kod Srba oznacavaju pripadnistvo Pravoslavnoj veri (zato su im ustase upravo palac, kaziprst i srednji prst sekli), a "Mars na Drinu", pesma, koja je nastala u OTPORU stranom zavojevacu, nikako se ne moze smatrati "himnom" etnickog ciscenja ili zlocina...Pesma koja zove na otpor i zrtvu u odbrani svoje domovine nikako nije agresivna. Ni jednom recju ne trazi osvajanje tudje teritorije...Sram vas bilo koji pisete drugacije, jer onda zivite u svom virtuelnom, ili ko zan kakvom svetu!

m.b.

pre 10 godina

Neobjavljeno pitanje jutarnjeg je sigurno bilo, što dotični mister kaže za dizanje tri prsta Đokovića, koja nježnim biljčicama u Hrvatskoj zaklanja sunce i isušuje svu vodu. Od samoga spomena da je Srbin ovi dobijau fraz, i to je strašno po čitavu naciju i njen zdravstveni status. Novinari jutarnjeg su već bili tamo i postavljali sugerišuća pitanja, ovi naši regionalno solidarno prenose upitne informacije, a sami ne rade na ovij temi ništa.

Melenci

pre 10 godina

Mogu da zamislim kako je Noletu?Mora da ga jako boli ova gadost.Ali kako nam je uvek pokazivao da je najjaci kad je najteze verujem da ce Nole dati odgovore onako kako najbolje zna.

istorija se ne zaboravlja

pre 10 godina

Cudi me da se ovde javljaju pripadnici naroda koji je 1941. docekao sa cvecem fasiste! Ali dobro, nemaju bas svi narodi obraz.
http://www.youtube.com/watch?v=Tvw9nxukKos
U pravu je J. Ducic.

nebojsa

pre 10 godina

Pitam se, da li je ovom coveku neko platio da prica neistinu. U isto vreme relativizujuci, ocigledan, fasisticki gest i optuzujuci Novaka za istovetno ponasanje koje, naravno, nije uspeo da dokaze, on pokazuje nameru da u isto vreme amnestira hrvatskog fudbalera i sto je vrhunac ironije, tesko optuzi srpskog tenisera.
Ceo svet zna koliko se Novak zalaze za mir, cak je angazovan u UN, sto se za ovog fudbalera ne moze reci.

Bora

pre 10 godina

@Starman Susjed, da li ste Vi uopšte pročitali tekst? Ako jeste, pročitajte ponovo, molim Vas, ali ovaj put reč po reč, da Vam opet ne promakne njegovo značenje.

Marija

pre 10 godina

Neka neko napravi stranicu ili objavi njegovu stranicu, pa da mu napišemo šta mislimo o njegovom "mišljenju".Dok ga ne zatrpamo postovima, neće se izviniti. A mora...!

Rade

pre 10 godina

Izvanredan primer kako realan dogadjaj staviti u drugi plan a besmisao izdignuti u nebo.

Jednostavno pretpostavljam da Svetska Teniska Federacija ima sistem koji prepoznaje stvari o kojima taj Pijara govori.Nisam cuo nezna za komentar takve vrste prije.

Vau bruka.Zeli da ponizi i ono sto je nemoguce skrecuci paznju.

Deprimiran sam kao covek koji zivi u Americi jer imamo licnost koja se uvek od toga ogradjivala.Mislim da ovaj komentar zasluzuje odgovarajuce reagovanje ali dostojanstveno.

Mi ne mozemo ispraviri krivu Drinu ,mozda u buducnosti ublazimo.Zasto ne uprljati i staviti etiketu na sportistu koji nicim nije pokazao takvo ponasanje
Gnusno

Boki

pre 10 godina

Mi znamo ko je Novak Djokovic a Za ovog Simunica do ovog incidenta nisam ni cuo osim da je svojevremeno u herti nosio torbu Marku Pantelicu.

nesto me podseca ovo na

pre 10 godina

Tako i neki Nemci rado stavljaju u isti nivo Hitlera i Staljina,ali to je
apsolutno nemoguce.Jos je ludje Novaka nekakvim nacionalistom nazivati,tj.
izjednacavati ga sa ovim Simunicem! Seca li se neko jos rat u Mostaru,tu su
se Hrvati posebno pokazali! Sa Srbima i muslimanima,proterase Srbe i nikome
nista.I muslimanima ne daju nikakva prava,a EU cuti... I sada ce.

Observer

pre 10 godina

Prvo i osnovno, ne verujem da je predsednik organizacije tako "filantropskog" naziva mogao da napravi tako bestidno i neodmereno poredjenje. Ali ako jeste jasno je da se "borbom protiv rasizma" zapravo rasejava i potpiruje upravo rasizam. Porediti jednog primitivnog fudbalera sa sportskom figurom kakav je Novak Djokovic znaci ne razumeti nista. A takvog coveka stavili da bude predsednik neke organizacije koja se bori protiv rasizma. To je kao da se visestruki ubica postavi za predsednika organizacije koja se bori ukidanje smrtne kazne. Posle ovakvog teksta (ako je verodostojan) jasno je da ulazimo u zonu sirenja rasizma i svih srodnih "izama"....samo u njima Novak Djokovic i izbezumljeni nogometas mogu da budu u istom kosu. Sve rase su nastradale ako se ovakvi tipovi bore protiv rasizma.

dragan

pre 10 godina

Šta, "Marš na Drinu" i tri prsta su fašistički simboli?
(Gale, 24. novembar 2013 19:50)
....
Za Srbe nisu, za sve druge oko vas jesu.
(etnerrp, 24. novembar 2013 20:16)

Da, sad se i ja prisetih da su moji preci uz tu pesmi istabali i tvoje pretke, a i njihove tatice na proputovanju iz Nemacke, Austrije, Madjarske, a malo pre toga i nezvane goste iz Turske koji dodjose, zasedose pa nikako da odu. Istabashe vas ovi moji sve u shes', pa nije ni cudo da se ljutite... Evo 100 godina kasnije, jos uvek nam se to nabija na nos (i jos na nesto).

Stefan

pre 10 godina

@bojan ilic
ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
jarane,mozes na glavi dubit al Kosovo je drzava a RS nije niti ce kad biti,mada vi sami sebe lazete i ubjedjujete u suprotno,jel ti krivo sto zivis u svijetu realnosti koji nije po tvojoj zelji?
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 23:07)

Nije samo na papiru ali u svakodnevnici itekako jeste inace bi mogli na trgovima gradova u RS da navijate za svoju reprezentaciju. Pitam se zasto to ne mozete niti cete ikada moci? Evo ja sam iz Doboja i savrseno sam u svetu realnosti a bogami i u centru zbivanja.. Mislite o tome ;)

Zoran Simic

pre 10 godina

Mislim da bi trebao Teniski savez Srbije da napise pismo ovoj organizaciji i da trazi izvinjenje. Evo Jeremicu posao za tebe, ti znas sa tim neobrazovanim strancima kako treba razgovarati. Mozda tu i nije bilo zle namere, mozda covek jednostavno ne zna, bar se nadam da je tako.

Miki

pre 10 godina

Ovo vise nema veze sa Novakom,naravno da nece nasesti na izvetrele izjave nekog alkosa ali na ovakve izjave drzava nesme da ostane da cuti. Na ovo drzavni vrh mora da reaguje trazeci pojasnjenje od doticnog,FIFE ili njegove maticne organizacije i u najmanju ruku traziti da doticni napusti radno mesto za koje definitivno nije kvalifikovan

Bata

pre 10 godina

UEFA nece trpeti rasisticke uvrede u Premier ligi, pod hitno da se kazni Srbija! UEFA takodje nece trpeti fasisticke pozdrave u hrvatskih reprezenttativaca, pod hitno da se kazni Srbija!

ZID

pre 10 godina

sramota. ja sam odavno rekao da izmedju srbije i nrvatske treba staviti zid od betona sledećih 1000 godina jer samo tako će nas ostaviti na miru. oni nas mrze i to je činjenica.

Brzoglas hrvatske povijesti

pre 10 godina

Evo sta o hrvatskim smicalicama misli knjizevnik Miljenko Jergovic i to u istom tom Jutarnjem listu link : http://www.jutarnji.hr/miljenko-jergovic-kako-je-povik--za-dom-spremni--doveo-do-nestanka-zidova/1141317/

Petar

pre 10 godina

@Milutin M
A gospodin je bezao sa Istorije?
Bitka na Ceru je prva pobeda Antante, znaci "dobrih momaka" u prvom svetsko ratu. Ne secam se da je Austro-Ugarska rehabilitovana, mada me nista ne bi zacudilo

Melenci

pre 10 godina

koliko li je dobio para da ovakvu gadost izrekne?Pravoslavci se krste sa tri prsta,sta je sporno?Simunica ne moze oprati ni cela FARA ni njegovi sledbenici,ni klevete najboljeg tenisera sveta,ako sada nije bice.Ministar sporta mora na ovo da reaguje,a Nole da ga tuzi.Ovo je sramno.a komsije koje podrzavaju ovog bednika su gori od njega,jer je Nole letovao u celom okruzenju i svugde je lepo docekan,Izroda je uvek bilo pa tako i sada.

marej

pre 10 godina

Ja nisam siguran u tacnost ove izjave i nacin na koji ju je preneo jutarnji list. Cak ne bi bio iznendjen da ta izjava nije ni postojala. Videcemo sta ce biti sledecih par dana.
U svakom slucaju niz neprijeteljskih poteza od strane hrvatskih organizacija, novinara ili sta vec.
To je vec oproban recept. Kada nesto zabrljaju evo njih sa nama punih usta.

Coca Cola World

pre 10 godina

Odlican kontranapad hrvatske propagande. Lopta prebacena, kao i po obicaju u srpsko dvoriste.
Koga jos danas briga za "cinjenice". Racunaju se samo dobre propagandne kampanje.

Tijana

pre 10 godina

Vidim po komentarima da su ovde najspornija tri prsta pa se lista gde je sve i zasto ta simbolika sramna ... ali evo gde jos ima te simbolike - tri prsta drzi i Isus u krilu ili narucju Marije ...
Inace, nije mi jasno kakve veze predsenik ove organizacije koja se bavi antirasizmom u fudbalu ima sa tenisom i gde bas od svih sramnih situacija sirom Evrope posebno u fudbalskom svetu nadje Novaka Djokovica kao los primer ?

Ljubazni Vodoinstalater

pre 10 godina

Pokusavam da nadjem ovu vest na nekom ne-balkanskom (ne-srpksom/hrvatskom) sajtu i ne mogu nista da nadjem. Sve mi ovo smrdi na izmisljotinu Jutarnjeg, kao pokusaj da se u sve ovo nekako upletu i popale Srbi, a kako drugacije nego preko njihovog trenutno najpopularnijeg coveka. I imam osecaj da ce taj Povar za par dana reci ili da to nikad nije izjavio, ili da je izjava izvucena iz konteksta, sto bi na kraju krajeva moglo biti istina. Ne zaboravite da je jedini izvor ove vesti *hrvatski* list Jutarnji (ne Reuters, BBC ili neko treci). Zato hladne glave i bez popale, jer to je ono sto oni i zele - da se sad tu taj Simunicev blam barem malo "prelije" kroz neku bezveznu polemiku na Srbiju, i da se svet podseti da su eto Srbi (90-ih bili) krivci a Hrvati zrtve. A Nole je pametan i za svoje godine veoma iskusan momak, koji je okruzen pametnim ljudima, i znace vec kako da se ponasa...

Svetlana

pre 10 godina

Kako moze jedan obrazovan covek na odgovornoj poziciji da izgovori to sto izgovori, napravi takvo uporedjenje i prodje bez posledica.?

Amalitik

pre 10 godina

E da je pameti, pa da agenti, advokati i PR služba Novaka Đokovića ili neka institucija kojoj je stalo i bitno je šta se i kako zbori u ime Srba i Srbije, serviraju jednu masnu tužbu milionskog iznosa ovom govedu koji bestidno laže!
Za klevetu, za duševnu bol, za pretrpljene strahove, za blećenje imidža....
Onda bi se dotčni optio pazio šta lupeta a sa njim i gomili drugih bi to bilo upozorenje kad sledeći put požele da godovre laži
Ali avaj...ko nas je kleo, nije dangubio...

Bruno Moriera

pre 10 godina

Ovo je spin kako bi se zaboravilo na Simunica. Pusite Noleta na miru, da vidimo mi kako adekvatno kazniti Hrvatsku za Simunicev na isticki ispad.

Бојан Илић

pre 10 godina

Мilutin M.
Да си мало писменији, не би, дубоко верујем, написао овакву глупост...али 'ајде....!

dragan

pre 10 godina

Nije bitno izjednačavanje nacističkih ispada u Srba i Hrvata, ono što žele Hrvati, zato i takva izjava za HR list. Nego da se svakome rebne odgovarajuća kazna za izjave koje je davao.

Wiena

pre 10 godina

Treba pitati tog tipa koliko je uzeo eura da to izjavi i poslati ga na sud. Hajde prvi potpredsednice sada seoglasi ali onako zustro kao sto tnas u skupstine.Pokazi zube tom idiotu.

alo

pre 10 godina

""Hvala svima na podršci i samo da kažem gospodinu, koji je, verujem, napravio nenamernu grešku, da sam ja iz Srbije. Ne ljutim se, to je sve isto", rekao je tada uz osmeh naš najbolji teniser.
"
kad bi neko iz hrvatske ovako nesto rekao "Ne ljutim se, to je sve isto",

my way

pre 10 godina

Pa jeste tako, ako se umesto istine uzima necija verzija konteksta ratova na Balkanu. Citav istorijat jugoslovenske tragedije je u tome sto jugoslovenstvo nikad nije zazivelo, vec je naprotiv svaka takva ideja o istinskom i jedinom smislenom nacionalnom ujedinjenju od strane "brace" tretirana kao "velikosrpska". Ljudi su 2 puta udarili najbrutalnije na Srbe i Jugoslaviju kako bi zajednicku drzavu, koja je i zajednicko ime svih nas nosila, srusili, a ne da se smatraju za jedno sa nama. I onda naravno da Novakova izjava kako su Srbi i Hrvati isto, kojom vi sa punim pravom branite Noleta, predstavlja zapravo provokaciju, sve ono protiv cega su se borili. Zatim, ako se uzme verzija ovk terorista koji su ubijali srpske civile, policajce i vojnike, a sada ne samo da se bave ubistvima, trgovinom organima, ljudima, drogom, vec upravljaju i kvazidrzavnom tvorevinom, Djokoviceva izjava u kojoj on saopstava cinjenicu da je po istoriji, pravu i pravdi Kosovo Srbija jeste provokacija. Mozda ovom coveku smetaju i Noletove novije antiratne izjave, pa i njih smatra neprimerenim, ko ce znati?. Ali, na nesrecu doticnog gospodina, na Novakovoj strani su upravo objektivne cinjenice, istina, pravo i pravda, a ne neciji subjektivni konteksti zasnovani na lazima i istorijskim falsifikatima!

Nataeos

pre 10 godina

Da li je taj gospodin Francuz? Čini mi se po prezimenu. Neverovatno da podržava naciste, Novak bi trebao da ga tuži za klevetu!
(Maksim, 24. novembar 2013 19:15)
Nije. Iz azije, midlim indijac. Piara Powar, proguglaj i naći ćeš više. Inače ovog neupućenog bi Novak trebao da tuži i to da Navali!!! Dosta je takvih skotova više.

Ducicu, svaka ti je zlatna

pre 10 godina

Svetski mediji i svetski lideri su pisali svasta, po Klintonu (a i Sonji Biserko) Srbija je kriva za oba svetska rata, nista novo kad se zaveris kome ne treba. Ali ko su bili fasiti i Hitlerove verne sluge to se zna, a ko se borio protiv Hitlera, i to se zna. To zna cak i Klinton. A izjednacavanja je uvek bilo, pa kao sto su Djokovic i Simunic prakticno ista stvar, po toj logici su ista stvar Draza i Pavelic, NDH i Uzicka republika, Jasenovac i Vukovar, partizani i domobrani. Normalno mi bas nije, ali se uopste ne cudim.
Sacuvaj nes Boze kuge i ....

Gerov

pre 10 godina

Da je izjavio za bilo koga, pa i za mene... pa da razmislim - mozda nekada i jesam lupio neku glupost nacionalisticke konotacije. NEkada pijan ili slicno, a da sam zaboravio. E, ali za Dokovica... kakva izjava - kuku majko!

Svasta raste na ovoj nasoj planeti. Necuveno.

Pozz Za Novaka - on je lik koji ce to iskulirati, siguran sam. Veliki covek i sportista, svestan da o njemu mogu svasta da izjave i da pisu. I naravno da ga pogadja, u to sam siguran. Ali bas zato sto je veliki koliko jste - iskulirace.

Samo napred legendo belog sporta, udri po titulama sledece godine.

Goksi

pre 10 godina

Za sve one koji kopaju po istoriji i povlace paralele izmedju Simunicevog ustaskog pozdrava i 3 prsta, koja nalaze u fasizmu i SS jedinicama. Jevreji, ako zele, kao nacionalnu zastavu Izraela mogu da proglase svastiku i da koriste sve simbole i pozdrave koje su koristili fasisti i nacisti, Nemci i njihovi saveznici nikad, jel vam to jasno?

dinamo zagreb

pre 10 godina

Čovjek vidio vjerojatno tri prsta i sad evo ga Novak postao fašist.
Koliko ja ne volim ove kvaziliberale, ajde nam se skinite više, vaše zapadne demokracije su prepune šovinizma i rasizma, a kazne stižu samo Poljacima, Hrvatima, Srbima.

...

pre 10 godina

PiaraPowar twitter nalog
https://twitter.com/PiaraPowar

Evo ko ima twiter nalog da mu twitne sta,gde i ko su ti sto su koristili slogan koji je Hrvatski fudbaler u slast izgovorio uz zdusnu podrsku celog stadiona,vise puta.
I da mu posalje par jezivih slika iz Jasenovca,i strasnih istorijskih cinjenica pa nek malo onda prouci istoriju bolje.

Ivan

pre 10 godina

Kako ga nije sramota da kleveta sjajnog tenisera, ali Novak je toliko jak da nece obracati paznju na nebitne osobe jer ovaj je svakako nebitan...

Boki

pre 10 godina

Novak je jednako dobar covek koliko I sportista. Samo zelim da napisem da hrvatske medije niko izvan hrvatske ne moze da komentarise na internetu. Toliko o demokratiji u EU. A na ovim nasim forumima je vise hrvata verovatno ih vuce nostalgija, a nikako da shvate da ih mi vise ne zelimo.

Srbija

pre 10 godina

Narucen tekst. A ako ovaj gospodin novinar tako i misli,onda on opravdava zverska ubistva Srba u ustaskim logorima u nezavisnoj drzavi Hrvatska,koja je stvorena da bi se trecina Srba ubilo (genocid), trecina proteralo (etnicko ciscenje),a trecina pokatolicila.

Cuva Bog Srbina svog

pre 10 godina

Pravda Boga nikog nece zaobici pa ni hrvate....seca se dobro Bog ciju su decu zatvarali u logore pod komandom nacistickog prijatelja...

bio bi red da mi bar jedan komentar objavite....

Matko

pre 10 godina

Samo da pojasnim ta tri prsta pošto se prepirete. Srbi nisu bili fašisti, a tri prsta kod Srba simbolizuje nešto drugo. Nije samo na slici Paje Jovanovića Takovski ustanak prikazano kako Srbi dižu tri prsta već i na drugim slikama, ko je posetio izložbu u Istorijskom muzeju o Karađorđevićima i Obrenovićima moga je to da vidi. Tačno je da su tri prsta koristili nacisti ali Srbi nisu bili nacisti, a Hrvati jesu bili ustaše. Čak i u ratu devedesetih Srbi nisu koristili ta tri prsta, njih je u upotrebu vratio veliku "četnik"(po hrvatskim kriterijumima) Vuk Drašković. Ali opet ne znam zašto bi Hrvatima to smetalo jer koristio je tri prsta na demonstracijama protiv Slobe, tako da se to pretvorilo u simbol povratka tradiciji i borbi protiv Miloševića. Od tada na sportskim terenima Srbi pokazuju tri prsta, koja pre svega označvaju pravoslavlje, a mislim da mnogi nisu svesni da ih je u naš narod vratio Drašković. Verujem da se mnogi u Hrvatskoj stide ove gluposti. Glupo je i treba da je strogo kažnjivo, a što se tiče srpskih navijača, strogo se moraju sankcionisati ispadi poput onog u Đenovi i uzvikivanje parola kojim se vređaju Srebreničke žrtve. Što se tiče ove izjave o najboljem srpskom teniseru stvarno su sramne jer on je uvek bio veoma korektan, a mislim da se sa tim slažu i mnogi Hrvati. Govorimo isti jezik pa nam lakše da se svađamo, a bolje da radimo nešto pametno za dobrobit budućih generacija.

Britansko-Hrvatske sitne duse

pre 10 godina

Mozda je mislio na dogadjaj kad su Novaka predstavili kao Hrvata (ne mogu da se setim na kom turniru je to bilo, mozda AO), a on na to odgovorio "isto je to"! Novace VELICINO!

kormofitet

pre 10 godina

@ (Herbert von Karajan, 24. novembar 2013 18:37)

Draga mi je Srbija,ali mi je istina draza.

http://www.youtube.com/watch?v=FHFf7NIwOHQ

Dakle,montaza.

pera038

pre 10 godina

napad je najbolja odbrana i sto puta izrečena laž će postati istina kao što i istoriju pišu pobednici a mi nismo na toj strani (osim moralno, naravno)

nebojsa

pre 10 godina

Zbog cega neko braneci Hrvata napada Srbina? Da li to znaci da su oni svesni sta taj poklic znaci, i ko je od njega najvise stradao, pa pokusavaju da nivelisu situaciju? Dakle, zasto bas istaknuti Srbin kao kontraprimer?
Razmislimo malo...
Znaju oni vrlo dobro sta su radili...

zeil

pre 10 godina

@wlado - A ko ste to "mi"? Pričate o narodu koji je u 20. veku izgubio trećinu stanovništva u ratovima. Ako ste pak iz susedne države, onda ste možda u pravu.

srbijanac

pre 10 godina

@ bosanac
U pravu si, ali na žalost ljudi na ovim prostorima ne vide dalje od svog nosa tj. prilično su ograničeni i primitivni. Mada upoređivati onog napaljenog kostolomca (pažljivo sam birao reči) i Novaka je krajnje neumesno, čak i uvredljivo.

kkkkk

pre 10 godina

POGLEDAJTE VI PAMETNJAKOVICI KOJI POTENCIRATE CC DIVIZIJE I USTASE SLIKE I SRPSKOG USTANKA I LEPO MOZETE VIDETI KAKO SRBI DRZE TRI RASIRENA PRSTA,100 I KUSUR GODINA PRE TE BAGRE https://www.google.rs/search?q=srpski+ustanak&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=8YqSUrCLFMLQtQad6YHwDw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=730#facrc=_&imgrc=uhMplTwAUX3_-M%3A%3BOUByKiZ-AmVucM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fsr%252F8%252F86%252FDrugi_srpski_ustanak.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fsr.wikipedia.org%252Fwiki%252F%2525D0%252594%2525D0%2525B0%2525D1%252582%2525D0%2525BE%2525D1%252582%2525D0%2525B5%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%253ADrugi_srpski_ustanak.jpg%3B1090%3B761

Младен

pre 10 godina

Све је ово перцепција наше свести.
Лакопоткупљиви и заборавни какви јесмо изнова проживљавамо по ко зна који пут увреде из центара који су протагонисти скоро свог зла које нам се кроз историју дешавало.

Dzara

pre 10 godina

Nole legendo,
iskuliraj ove neuke zlonamernike,
ne daj da jedan promil uticu na tebe!
Budi ono sto jesi, smo svi mi volimo i sto citav svet voli i ceni.
Ziveo!!!

zlatiborac

pre 10 godina

ocito pljuju,navedi mi samo jednu vasu komsijsku zemlju s kojom ste u dobrim odnosima,u kome je problem?
(sarajevo.ba, 24. novembar 2013 23:07)

U dobrim smo odnosima sa komsijama: Rumunijom, Madjarskom, Bugarskom, Grckom. To su ozbiljne drzave i Srbiju postuju i smatraju kao takvu. Istorija zna zasto. Srbija je u dobrim odnosima i sa Makedonijom i Crnom Gorom iako su te dve drzave priznale Kosovo. Eto, te price da Srbija nije u dobrim odnosima sa susedima ne pije vodu. Nije Srbija ta koja na siroka vrata vraca politiku u sport, iako je 2013 godina. Prestanite vise sa upiranjem prsta u Srbiju. Vise ne zivimo zajedno i tako je najbolje za sve. Da cemo biti dobri susedi-hocemo. Sport treba da spaja a ne da razdvaja.

Иван

pre 10 godina

То је оно: "Сагни главу, Србијо, и паси траву!" На нама сада сваки дрипац шиљи ону ствар. Чим открије Х од Томаса Хобса и његове теорије да човека води жеља за угњетавањем, он ошине по Србији. Један је раније говорио да се Србија сагињати неће, па смо добили по тинтари. После њега су се сви сагињали колико су могли, па смо добијали (и још добијамо) по тој истој тинтари. Код нас уместо хамлетовске влада брстиновска дилема (за оне који не случајно не знају, након пораза од Аргентине на ЛОИ 2004, познати комичар Бранимир Брстина је рекао: "Боље изгубити једном 6:0, него шест пута 1:0").

drago

pre 10 godina

Misli na 3 prsta ali to je u Srbiji vec normalno.
A sto se tice izjave iz Montreala pa on i je Hrvat, izmedju ostalog, sta bi se on ljutio i pravio dramu oko toga.

nole kralj

pre 10 godina

Kao prvo Novak i Simunic ne mogu da se porede niti kao sportisti niti kao ljudi.
Novak je inteligentan mladic a ono je sirovina sto se i videlo.

Domagoj

pre 10 godina

Inače predsjednik hrvatskog ogranka FARE-a (Stavanović neki lol) je dosta puta prijavljivao HNS i radi "Lijepa li si" i "U boj, u boj". Neki dan je tražio uklanjanje transparenta "Zapamtite Vukovar" na Maksimiru. Uglavnom, nisu baš čisti ti iz FARE-a.

weezer

pre 10 godina

Piara Powar

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2098325/Boss-footballs-anti-racism-group-branded-racist-calling-Asian-fan-coconut.html

skeptik

pre 10 godina

Kao prvo, covek nije Francuz nego je azijskog porekla.
Pod dva, covek je od ranije poznat po kontraverznim izjavama.
"Daily mail" je pisao o tome.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2098325/Boss-footballs-anti-racism-group-branded-racist-calling-Asian-fan-coconut.html

shazam

pre 10 godina

Jos jedna stvar, ako neko moze da nadje ovu vest na nekom sajtu medija ili portalu na engleskom, bilo bi super ako moze ovde da ostavi link. Jedino gde vidim povezane FARE, Djokovica i Simunica su "nasi" sajtovi (srpski, hrvatski, bosanski), ali na engleskom nista, tako da se uopste ne vidi odakle je ovo poteklo.

Joca 011

pre 10 godina

A zašto bi se trebalo toliko uznemiravati šta je izvesni gospodin rekao u Jutarnjem listu? Je l' nam on možda Veliki Brat, ili nam je sudija, ili ''kolektivno nesvesno''? Da li nam od njega zavisi večera?
.

Skituljko

pre 10 godina

Hahahahahaha pa ovo je za smejanje. Ovo normalna osoba ne moze da izjavi. Nego sto je Novak smeker i nece da ga tuzi, ja bih ga tuziooooo...ihhhhh, odrao bih ga!