Tenis 121

Utorak, 19.11.2013.

01:50

Sramno ponašanje VADA prema Novaku

Novak Đoković proveo je tokom meča dublova u finalu Dejvis kupa pet sati u sobi za antidoping, pišu ‘Novosti’.

Sramno ponašanje VADA prema Novaku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

neko ko zna

pre 10 godina

WADA nista nije ucinila sto ne sme, zato nasem cudjenju nema mesta.
Ako uzorak ne odgovara propisanim standardima mogu da ga "razvlace" dok ne bude po volji.
Zavera je totalna smeska, WADA samo koristi priliku da se ubaci u "headlines" kad god moze. Ovog puta im se "pozlatilo".
Novakov atak na WADA-u ima smisla samo ako je 100% cist (u sta se nadam) - sve ostalo bi bilo samoubistvo. Ne deluje mi kao neko ko nije dovoljno iteligentan da ne zna sta radi(sto za Viktora ne mogu da kazem, jer to njegov postupak i potvrdjuje).
Pristrasni smo, to se ne moze poreci. Da je cudno da ga "odvoje" bas za vreme dubla, cudno je, da je moguce - moguce je. Ni manje, ni vise od toga!

Nenad

pre 10 godina

I pre nego sto je na konferenciji za medije u Londonu imao u glavi sta zeli da kaze po pitanju odnosa WADE,znao je unapred sta ga ceka i cemu da se nada.Zato sve i prihvata sa potpunim mirom i strpljenjem.Veliki je to covek,kada se svesno izlaze riziku,ali zna da nema cega da se boji,da je cist u telu i dusi.Slobodan i stamen covek je onaj koji tako postupi.Koliko je samo njegov nacin razmisljanja,pogled na zivot i mnogo toga jos MILJAMA NAUTICKIM daleko od stava,razmisljanja,delanja i odlucnosti bilo kog politicara,velike vecine prosecnih gradjana svoje otadzbine Srbije,to je suvisno komentarisati,a kamoli uporedjivati.Koliku je samo dozu empatije,osecaja pravog prijateljstva i podrske svojim recima,a jos vaznije,delima pokazao prema Viktoru...to se nikada ne zaboravlja,pa da imate jos dva zivota da zivite.

B23

pre 10 godina

Pogledajte kartu i sve je jasno :
http://www.wada-ama.org/en/About-WADA/Regional-Offices/

A te ljude sledeci put treba 5 sati zatvoriti bez razloga na granici i na odlasku i na povratku.

natasa

pre 10 godina

Tip se roka nečim 100% ! Nemoguce na ovom nivou bez ijedne povrede da igra 2-3 god
(Erceg, 19. novembar 2013 10:24)

Gospodine, to sto Vi ne mozete da shvatite Novaka je vas problem, al' ne treba vam zameriti, jer ni Teslu mnogi ni dan danas ne shvataju...

II

pre 10 godina

(Lula, 19. novembar 2013 14:10)

Bravo, Lula! Dobro je cuti (procitati) ovde na ovoj usijanoj stranici medju usijanim i iracionalnim misljenjima i GLAS RAZUMA!

Lula

pre 10 godina

Kakve krupne reci": mucili ga, ponizili, sramno se poneli itd. Posebno je zacudjujuca izjava lekara (ukoliko je zaista tako receno), jer on ne zna nista o antidoping kontroli, nesto sto moze na raznim sajtovima da se procita. NADA ima objavljen tekst od preko 200 strana u kome se do poslednje sitnice objasnjava sve: nacin na koji se odabira ko treba da bude testiran i posebno procedura:atleta se obavestava, moze da povede jednu osobu od poverenja, popunjava protokol, mora dati min. 90 ml urina, 2 epruvete krvi, probe se pakuju u posebne, zapecacene flasice Ai B i anonimno salju u neku od mnogobrojnih laboratorija. Ukoliko atleta ne moze da da odredjenu kolicinu mokrace odjednom, onda se procedura ponavlja i to naravno moze da potraje. Celo to vreme se osobe koje su prisutne ne napustaju, niti on moze da napusti prostoriju. Jos mnogo detalja, koji ovde nisu relevantni. Djokovicu ovo nije prvi put da bude testiran i on veoma dobro poznaje proceduru. Molim sve da ne naduvavaju pricu, ona moze samo da skodi sportisti!

testiranje

pre 10 godina

Kada Nadal odlično igra i osvaja trofeje onda je to zato što uzima nedozvoljena sredstva ,a kada Novak osvaja trofeje to je zato što je on nadčovjek i niko nema pravo da sumnja u to,niti da se tamo neko usudi njega podvrgnuti kontroli na doping.Ne znam od kuda ovolika histerija na Novakovo testiranje na doping,jer ne testiraju samo njega.Možda ovako reaguju njegovi navijači koji i sami podsvjesno sumnjaju da nešto uzima što je nedozvoljeno, pa strahuju da se to ne otkrije.

Boba

pre 10 godina

Da li je moguce da je svet toliko protiv uspeha Novaka Djikovica. Milila sam da je ce se posle onog članka letos novinarke iz Njuorka nesto promeniti. Ni ja nisam pristlica nekih teorija zavere, ali ne mogu zamisliti da tako nesto naprave Federeru u Baselu dok Svajcarska igra finale Davis Cupa.
Svarno svetom vlada mafija i nikome ko je posten i poseban ne dozvoljavaju da to i ostne. Globalo uzas. Ali Nonak ima geslo: "što me ne ubije to me ojača". I ovo ga je ojačalo, ali sve ima granice. Nama ostaje da ga bezgranično volimo podržavamo i da se ugledamo na Noleta i ponosimo se njegovim karakterom i sposobnostima.
boba

Sila je sa tobom Novače

pre 10 godina

..i Novak je oslobođen do sledeće prilike. npr. Indian Wells-a, gde će Nadalu biti sve dozvoljeno, kao i uvek, dok Novaka čekaju. A možda veći i za AO pripreme scenario.
Ko je gledao Nadala u poslednjem finalu (ali ne samo tada, već i na RG itd.. i ne samo njega nego i ..), jasno mu je šta govorim.
‘Puno mu beše sekundice da se skrasi. Ne mogaše’
Dečak je hteo iz kože da iskoči od viška energije, i to naravno nije prvi put. A ni poslednji. Jednostavno, Novak ih mnogo košta, masa traži drugu predstavu. Masa koja plaća.
Naše lobiranje je slabo, prisustvo u medijima.. uopšte - slabi smo, slabe platiše, nije tajna. Novaku ostaje da se ‘na suvo’ bori protiv ‘legal dopper’a - napumpanog sistemskog kiborga i da na kraju prihvati krivicu što je ‘tučen’.
Treba objaviti slične uvide gde god možete dok još nije kasno, jer kad oni objave, što dugo spremaju - sve će biti svršeno. Ovo je samo sofisticiraniji način od onoga pimenjenog na Moniki. Mnogi to priželjkuju i oberučke će prihvatiti kao i tada, ili nakon bombardovanja, ili..

‘s rogatim se teško bosti, ako i ti nemaš rog, u tu igru bez milosti, ne pošalji nikog svog’

Ispeci, pa reci

pre 10 godina

@ Erceg, 19. novembar 2013 10:24

Sledeci tvoju logiku, Federer je poceo da se "roka" (da upotrebim tvoj izraz) pre nego sto je prohodsao: nikad nije predao mec, nikad otkazao prijavljeni turnir, igrao i sa mononukleozom (Soderlinga - ako si cuo za njega - ta bolest je, izgleda, potpuno odvojila od tenisa), peskir za vreme meca, mozda, i najmanje upotrebljava... A koliko je, tek, uzastopnih sezona odigrao na najvisem nivou... Kao niko pre njega, a ni, do sada, jos.

Preporucujem ti da, kad pozelis sledeci put da se javis, malo bolje razmislis, jer to, ocigledno, ovog puta nisi uradio

bez imena a i mozga

pre 10 godina

Tip se roka nečim 100% ! Nemoguce na ovom nivou bez ijedne povrede da igra 2-3 god
(Erceg, 19. novembar 2013 10:24)
Pod dopingom se podrazumeva uzimanje nedopuštenih supstanci ili korištenje nezakonitih metoda za povećanje ili zadržavanje (uglavnom sportkih) sposobnosti.
Postoji puno supstanci koje ne spadaju u doping ili su dozvoljene uz određenu dijagnozu kao recimo ritalin koji verovatno uzima ili je uzimao Federer jer je oslobođen od vojske (najverovatnije dijagnoza ADHS - dve muve jednim udarcem) ili vrlo omiljeni astma sprejevi. Osim toga mogli bi da dođu u obzir amfetamini ili kokain jer svi oni povećavaju koncentraciju i smanjuju strah i omogućavaju precizne udarce u odsutnim trenucima. Ali je svima njima zajedničko iscrpljuju i da nakon izvesnog vremena čovek padne pod istim uglom pod kojim je i uzleteo. Đoković uzima nešto, ali to nešto ne mora biti doping ili zato što to nešto samo njemu prija ili zato što to nešto je nešto toliko novo da još nije došlo na red da se nađe na spisku. U svakom slučaju izgleda da to nešto jako prija njegovom zdravlju i omogućava mu da čitavu sezonu igra jako dobro, što je suprotno pravilu da je doping jeste doping jer je štetan po zdravlje (sve metode koje nisu štetne po zdravlje su dozvoljene, hiperbarična komora, na primer). Dakle simptomi za doping su pre česte povrede i odsustvovanja nego odsustvo istih.

City Girl

pre 10 godina

Andy Murray-ju su dosli dok se spremao da ide kod kraljice na dodelu odlikovanja. Čovek vec bio spreman, auto ga čekao ispred kuće, i on je morao da sedi sa njima dok nije ispunio sve uslove.

Ima intervju na You Tube gde govori o tome.

Imam utisak da im je taktika da te uhvate kada najmanje očekuješ i kada misliš da te sigurno neće bas tada testirati.

Posmatrač

pre 10 godina

Nije Novak problem vec jedna po mnogo karakteristika fantomska WADA (World AntiDoping Agency). Ova izuzetno skupa organizacija (tamo gde se ekspirementise i pretrazuje sve mora puno da kosta) prvenstveno sprovodi jedan pogresan, agresivan, nekoristan i isprazan (uzaludan) duh neke pseudo-pravde. Ne da ne zastupa pravdu vec predstavlja iskljucivo aparat pretnje, prinude i faktickog proganjanja. Inspiratori WADA su ljudi bez eticki razvijenih kriterijuma delujuci u njihovo ime. U njihovom svetu nema nicega sto je korisno za sport i njegove iskrene ljubitelje (racunajuci i sportiste). WADA trosi milione da "muci" sportiste a ni dolar (euro) da objasni svetu (sporta i okoline) kako je nekorisno i lazno uopste uzimati doping. Nisu oni dobacili do tog nivoa svesti, njima je dovoljno da zaradjuju na proganjanju, njima je u interesu da se sto vise siri doping a oni ga kao otkrivaju. To je isti duh koji je stajao iza vekovne inkvizicije a vidimo da se taj duh nikada nije "ugasio", on deluje na moderne nacine, u svim porama zivota, preko WADA organizacije u svetu sporta. Oni mogu da optuze i osude svakoga u svakome trenutku, oni su van istinske kontrole i puni su dobro placenog "strucnog" olosa kojima imponuje da "stavljaju pod sumnju" najbolje primerke ljudskog roda. To je nasa epoha - da olos maltretira normalne ljude! Korupcija najbolje zivi gde ima najvise para, tu je i najrazvijenija. Problem dopinga je veliki biznis, interes da se on iskoreni jednostavno ne postoji.

goran

pre 10 godina

Ja zelim da procitam jednu detaljnu analizu i misljenje Sase Ozme na ovu temu ukoliko on nema nista protiv. Mislim da bi dobili malo jasniju sliku sta se to desava oko Novaka i antidoping sistema ukljucujuci i ITF. Mi obicni navijaci mozemo samo da nagadjamo, dok je Sasa ipak barem ja tako mislim, upuceniji od sviju nas ili mozda gresim….? Sasa daj analizu, molim te!!!

nebojsa

pre 10 godina

Ovo je cisto da zadovolje formu zbog svetske javnosti koja sve vise spominje Noleta i Rafu u kontekstu koriscenja ne dozvoljenih sredstava.
(Gradjanin, 19. novembar 2013 10:29)

A ko je to i kada optuzio Noleta da koristi nedozvoljene supstance, osim mozda po koji ljubomorni kolega koji je daleko ispod njegovih sposobnosti?
Niko mu u karijeri ne moze naci nista, samo ga mogu provocirati,dakle,ne bih ja stavljao u isti kos Noleta i Rafu, u koga su cak i strucnjaci poceli da sumnjaju.

m4rk0

pre 10 godina

Videcete kakva ce praznina ostati kada jednog dana Nole ne bude vise igrao tenis. Poslednjih nekoliko godina tenis je doziveo vrhunac. Federer, Nadal, Djokovic. Takav trio se nece nikad vise pojaviti u tenisu.

smesnoo

pre 10 godina

@Апоплекja mislim da su mu dali da jede i pije nesto nedozvoljeno i sad ce da kazu da je on koristio doping,i onda ce da suspenduju na 1-2 godine i mi cemo da se odmorimo od tenisa:) haha jaoo samo neke teorije zavere

Ivan

pre 10 godina

Ovo je bio Davis Cup. To znači timsko takmičenje. Zamislite, da doping komisija tako dođe na košarkašku utakmicu i odluče da testiraju 5 igrača. E pa ne može iako tih pet ne bi ni igralo. Svejedno su u sastavu tima i na utakmici su.

Iako su ovi jaki, mislim, da su ipak naleteli na malo tvrđi orah zvani Novak.

max

pre 10 godina

Frka je njima da će ,kako je krenuo krajem 2013.godine,Nole napraviti neviđeni cunami na teniskim terenima u 2014,godini,pa sve pokušavaju,ali ako već proveravaju pa bio bi red da malo i Nadala prodrmaju !!

nebojsa

pre 10 godina

Sitna pakost malih ljudi prema istinskoj sportskoj velicini citavog covecanstva, zato sto im je tresnuo istinu u lice kao niko pre njega!

dexy

pre 10 godina

Videli lopovi da se tenis popularizovao,i da ima mnogo love pa se uskurcili!Korupcija u svakom smislu i u svakom sportu ,pa cak i individualnom ! ! ! UKINUTI ITF !

II

pre 10 godina

Davno, u srednjoj skoli, zaboleo me zub toliko da ne vidim nista pred sobom od bolova....pitam nastavnika koji dolazi na cas da me pusti da idem kod zubara: "Ne, ne moze," kaze on ali nije to bilo dovoljno nego me je odmah prozvao da odgovaram. A nas covek, a nisam ga ni prozivala niti "branila" drugove...

Vec sam pisala, sta ce ona "odbrana" Viktora Noletu i to onakvim nebiranim recnikom!? Nole je u glavnom profesionalan i zna sta treba reci ali sam bila sokirana njegovim istupom i agresivnim i nebiranim recima. Mislim da je ovo tek pocetak i da ce sve uraditi da mu zagorcaju i karijeru i tenis. Tako ce biti na svakom velikom i znacajnom turniru. Kad bude trebalo da odmara drzace ga po pet sati na kontrolama.

Ja sam veliki navijac Novakov i ne propustam nijedan njegov mec bilo sa kim da igra i na kom turniru igra i velika mi je zelja da po svojim rekordima potuce sve rekorde drugih tenisera iako postujem sve njegove protivnike na teniskim terenima. Ali.....Nole, ne radi takve stvari, ne ratuj protiv mocnika bez obzira iz koje organizacije i institucije dolaze. Ne guraj im prst u oko, ne provociraj, ne izjasnjavaj se tako agresivno kao u ovom slucaju ako zelis jos da igras tenis...

Daj boze samo da ti sad nisu "nasli" nesto a oni uvek mogu nekom da nadju nesto, zapamti to i hiljadu sudova nece dokazati suprotno.

samsung

pre 10 godina

kojr izivljavanje! po pravilima koje su sami pravili igrac ima pravo od kako potpise papir da ce biti testiran da:prisustvuje konferenciji za medije, bude na ceremoniji dodeli medalja, ima pravo na timskog lekara i trenera, pravo da trazi odlaganje testa ako se ne oseca dobro ili je na tom mecu povredjen, zavrsi sa tusiranjem i presvlacenjem u pratnji lekara iz doping kontrole itd itd itd...dakle klasicno izivljavanje nad novakom i ostalim teniserima..dakle po pravilu oni imaju pravo da mu svaki dan traze test...ali imaju isto to pravo i kod nadala, federera i ostalima ali nesto ga ne primenjuju bas..dakle svi smo mi jednaki....neki manje..neki vise

bojan

pre 10 godina

to zato sto ih je iskritikovao. svaka cast novaku koji cuti,ne izlazi odmah u medije da ih ispljuje iako ima razloga. ali ne sumnjam da ce im odgovoriti na sebi svojstven nacin! najbolji je i bez dopinga1

Steroid-Android

pre 10 godina

Nole je znao sta ga ceka nakon kritike antidoping sistema i ocekivao je ovakve provokacije, pa ih je spremno i docekao i pokazao im je sta je profesionalnost. Novace svaka cast! A kad ce onog nenormalno oznojanog i sa kosom za jos dva pranja malo da maltretiraju!

Bane

pre 10 godina

Ja ne vidim apsolutno nista sporno,to je procedura koja je sasvim standardna i normalna.Da je ovo stvarno zemlja ljubitelja tenisa,prenosile bi se vesti o slicnim slucajevima kojih je bilo i ljudi bi se upoznavali sa nekim drugim teniskim kuriozitetima.Ali,posto je ovo zemlja idolopoklonistva Novaku,bitnije je sa kim se Novak druzio,gde je vozio traktor,nego da se prosiri teniska kultura.
Novak nije ispunjavao standarde potrebne za vrsenje testa,sta tu nije jasno?!I da nije jos 10 sati ispunjavao standarde drzali bi ga jos 10 sati jer je jasno propisano ispunjavanje kojih uslova je potrebno za normalno vrsenje testa.
I da,da se isto desilo Nadalu,Federeru,Mareju,prosli bi istu proceduru,Federer i jeste jednom jer je imao isti problem.
Za Nadala ne znam da li je prolazio kroz ovo,ali su mu banjavali vise puta u 6 ujutro na kucni prag da vrse testove.
Da Novaku banu tako,na nasim sajtovima bi se verovatno pojavila bojazan da mu nisu mozda tutnuli picajzle u krevet,krisom dok nije gledao.
Jer,naravno,sve je to biznis i politika.
Ovo je prilicno standardna procedura,Novak je cist igrac,i ako ima neke odmazde(u sta cisto sumnjam)mogu da mu pljunu pod prozor.

P.S.

Ako su svi protiv njega,kako se desilo da mu niko ne uzme krv punih 6 meseci,pre godinu-dve dana?

shazam

pre 10 godina

Samo kulturno, i slobodno ih povlacite po medijima. Ako vec ATP kao organizacija nece da zastiti svoje igrace od ovakvog maltretmana, samo neka ih prozove ovako Novakov lekar i sledeci put u medijima, pa cemo videti dokle ce WADA moci da se izzivljava. Pa valjda su igraci ti koji svojim umecem donose prihod i ATPu i indirektno samoj WADA-i, a ne obrnuto. Neka cekaju oni njega dok se ne zavrsi mec pre svega, a o zadrzavanju coveka 5 sati u istoj prostoriji da ne govorim. Razumem da odredjeni parametri moraju da se ispune kod uzoraka urina/krvi, ali stvarno je tesko poverovati, kao sto kaze ovaj nas lekar, da vrhunski sportista poput Novaka moze biti toliko van balansa sto se ishrane/hidratacije tice da to ucini uzorak neupotrebljivim.

Paja

pre 10 godina

I za ovo ima resennje kao za sve u zivotu, treba desetak ili / i vise, ko god hoce da teniseri naprave svoju ekipu od eminemtnih strucnjaka za antidoping kontrolu cija bi se rec postovala na svakom sudjenju teniseru, da potpisu protokole o davanju uzoraka a imaju svi dovoljno para da mogu da angazuju i plate takvu ekipu i jednostavno ove da o...bu.Ionako svaki turnir u svetu je prica za sebe i organizatori zele da vide sto vise i bolje tenisere zbog love tako da ova antidoping kontrola jednostavno nema svoju ulogu osim za uzimanje para.

andrijano

pre 10 godina

mislim da bi jedva cekali da nesto mu nameste i omalovaze ga.zamislite jedan srbin kralj svetskog tenisa...samo mirno novace...ljubomora je cudo

Posmatrac

pre 10 godina

Realno da se ne lazemo i Nole i Nadal su zbog "glutena" jaci i brzi jedno 20% a sasvim je normalno da se posle 4-5-tocasovnog maratonskog meca organizam vec sutra poptpuno oporavi kao da nista nije bilo i odmah na jos jedan "maraton". Dokle god sponzorima odgovaraju i jedan i drugi ce moci da rade sta im je volja ....

Antonio Petigru

pre 10 godina

kontrola
over and out
Kako mi je muka više od ovih drvenih advokata.
Za svaku vest nadje se neko ko će da opravda bilo kakvo ponašanje, bilo koje organizacije ili pojedinca, i pri tome će nastupiti sa stanovišta autoriteta, kao da je upravo iščitao i zaklopio pravilnik koji sadrži sve procedure WADA.
A u antidoping kontrolu, pravilnike i procedure se razumeju ko Marica u krivi...
Šta god da se valja iza ovog poteza, kakva god da je motivacija imam samo jednu sumnju zašto u tvom rodnom gradu, tokom odigravanja finala DC, za vreme igranja odlučujućeg meča?

Melenci

pre 10 godina

Kontrola,Nole jeste bozanstvo koje hoda za Balkan.Nole je covek vrhunski sportista sa vrhunskim karakternim osobinama,kulturom,licnost koja pleni.On jeste jedinstven primer coveka toliko slavnog.bogatog a toliko prizemnog toliko pristupacnog,jednostavnog,koji ce ti na ulici stati i pomoci.Naravno da i za Noleta vaze pravila kao i za druge,to nije sporno.Sporan je momenat koji su izabrali za test,sporno je da je bio zatocen u sobi bez ikakvog kontakta sa roditeljima,kao da ce razgovor uticati na test.Sporna je i drskost tog stranca iz VADE,kao da je naspram njega olos a ne vrhunski sportista.Sporno je sto nije bio sa reprezentacijom na mecu od znacaja vec odveden u sobu po hitnom postupku.Bolje bi ti bilo da cutis,kad vec nemas nista pametno da kazes po ovom pitanju.Ovo nije nasa imaginacija,velicanje idola,ili kojekakve teorije zavere,ovo je uradjeno namerno sa ciljem da isprovociraju Noleta zato sto je osudio nacin rada VADE i njihovih korumpiranih clanova.Pri tom zgrcu milione na znoju tenisera.

Gradjanin

pre 10 godina

Ovo je cisto da zadovolje formu zbog svetske javnosti koja sve vise spominje Noleta i Rafu u kontekstu koriscenja ne dozvoljenih sredstava.

Predo

pre 10 godina

Molio bih B92 da prevedu i objave teskt Ričarda Paljara sa tennis.com pod naslovom "Novak against WADA", pa će sigurno i ponašanje WADA biti jasnije. Normalno je da hoće da pokažu da su jači od bilo koga, kao što je i kažnjavanje Troickog bilo u svrsi primera svim ostalima. WADA je politička organizacija, čija svha je u početku bila da spase sport, a sada kao i sve jake političke organizacije postaje svrha sama sebi.

Simon

pre 10 godina

Baš me zanima kako bi se Berdih našalio na ovu vest? Kad je onako vickast i on i Štepanek sa nekim garažama i glupostima oko Noleta... ok, zezaju se, lepo im je jr su uzeli trofej ali evo majstori, jeste videli ovu foru, super je - pet sati da sedi u nekoj sobi sa nepoznatim čovekom, ne sme da priča, da jede kada mu se i šta mu se kaže i da pije iako nije i gladan ni žedan- sve za vreme meča svog tima. Sramota.

precanin

pre 10 godina

Ako je Novak cist cemu briga ? Koga ce oni testirati njihova briga ne nasa !? Mi mozemo negodovati , ali nema vajde ? Federera su testirali tokom citave karijere, cak 25 puta, pa nista !? Tvrdnje kako ne smeju da testiraju americke sportiste je cista laz ! Koliko je sportista iz Amerike testirano pa im oduzete medalje i kaznjeni vremenskom kaznom ? Naveci biciklista svih vremena testiran i oduzeti su mu sve sto je osvoijo, 6 ili 7 trka oko Francuske !Na kraju je i priznao, da je uzimao nedozvoljena sredstva. Zaboravite vise Felpsa ! Pa sto nisu i drugim svojim plivacima davali takva sredstva koja se ne "mogu otkriti", da imaju jos vise uspeha i medalja!? Pa Felps je jeo 12 puta dnevno , ima je nevidjenu genetiku sve se to potrefilo u pravom sportu koji je izabrao !Prema tome(kaze Velja Ilic), ako je je Novak nesto nedozvoljeno uzeo, bice kaznjen, ako nije oborice mozda sve rekorde Nadala i Federera, a sutra ce neko oboriti njegove , tako je to u teniskom cirkusu ili bolje reci biznisu !!!

Ivan

pre 10 godina

Kada treba da se testira jedan Felps ili neko od kosarkasa NBA lige na svjetskom prvenstvu onda svi iz antidoping kontrole cute i gledaju u pod jer USA NE DOZVOLJAVA doping test na njihovim ucesnicima a ako insistiraju onda povuku sve ucesnike a ovamo se maltretira jedan dokazani sampion. I drugi avion bi nazvao po njemu svima u inat. Zvao bi se NOLE II

Jednorog68

pre 10 godina

Lično bih više volela da čujem Novaka sa ovim u vezi.
Postoje pravila i teniser kalibra Novaka ih zna.
Ako su prekršena, opet se zna način rešavanja, sudski, naravno. Mislim na prekršaj organizacije.

Neprijatno je, ali ja zaista nisam pročitala u pravilima da se u vreme odigravanja meča drugih tenisera, ne vrši kontrola. Pitanje je: razlog ili odmazda za kritiku?

Ja ne znam.
I jedno i drugo bi me iznenadilo.

Nadam se da će biti sve u redu i da će Novak izići sa svojom pričom u javnost.

kontrola

pre 10 godina

Zašto je za ime svijeta sramno-oni samo rade svoj posao.Sada ćemo ovdje pročitati masu komentara da je to osveta Novaku za kritikovanje njihovog rada,međutim oni su samo ovim pokazali da do te njegove kritike ne drže k'o ni do lanjskog snijega i takođe da za njih Novaka nije božanstvo koje hoda po zemlji,kakvim ga smatraju u Srbiji,već teniser kao i svi ostali na ATP turu.

kontrola

pre 10 godina

Zašto je za ime svijeta sramno-oni samo rade svoj posao.Sada ćemo ovdje pročitati masu komentara da je to osveta Novaku za kritikovanje njihovog rada,međutim oni su samo ovim pokazali da do te njegove kritike ne drže k'o ni do lanjskog snijega i takođe da za njih Novaka nije božanstvo koje hoda po zemlji,kakvim ga smatraju u Srbiji,već teniser kao i svi ostali na ATP turu.

Bane NS

pre 10 godina

Bio ih je fino onomad iskritikovao pa su mu se sada malo svetili....ali on se kao i u svemu poneo kao profesionalac tako da im je samo još više napakostio jer im nije pošlo za rukom da ga isprovociraju.

RUS

pre 10 godina

Dakle ljudi iz VADE mogu da se pojave u svakom trenutku i da ne samo traže uzorak krvi već i da jedeš i piješ iako ti se niti jede niti pije. Četiri ipo sata te zadržavaju u prstoriji i ne smeš da izađeš iz nje i moraš da paziš šta pričaš, ako to nije bespravno lišavanje slobode onda ne znam šta jeste.

Mene samo zanima šta je NOvak jeo i pio za to vreme i ko mu je donosio hranu. Zamislite sledeći scenario, pojavi se VADA traži uzorak krvi za koji se ispostavi da nije odgovarajući (kako je to moguće - to je krv tog čoveka i teče kroz njegove vene) i onda ti daju da pojedeš NEŠTO, a u to NEŠTO stave NEŠTO i posle ti nađu to NEŠTO.
Da se razumemo doping kontrola treba da postoji ali mi se čini da je VADA postala "država u državi" i da su pomislili da je tenis tu zbog njih a ne oni zbog tenisa. Tenis je popularan zbog "neposrednih proizvođača zabave" - tenisera a ne zbog ITF-a. Sponzori su spremni da izdvoje milione za ljude koje navijači vole a ne zbog nalickanih likova iz ITF-a.

Ovo je podjednako bezobrazno kao i kada su tražili uzorak krvi od Andy Murray-a 10 minuta pre nego što je trebalo da pođe na dodelu odlikovanja iako Andy nije igrao meč prethodnih mesec dana zbog povrede i znalo se da neće moći da igra do kraja godine.

Protiv ovakvog maltretiranja moguće je boriti se samo kroz jak sindikat igrača, a dok je na njegovom čelu Federer od toga nema ništa.

NokiJa

pre 10 godina

Sto si cacko mecku?
Niko te nije terao da ih prozivaas!
E sad se zainati i osvoji sve sto mozes pa makar te na pauzi izmedju gemova cimali da dajes krv...
P.S.Ovo je samo pocetak!

cacanin

pre 10 godina

Bravo za naseg Novaka, po ko zna koji put. Pet sati maltretiranja a on miran i strpljiv, mislim da ih je tako dodatno pobio.
Nole srecno u Cileu i Argentini i super sto si pozvao Viktora da ide sa tobom.

milossan

pre 10 godina

@deda pantelija

Ako reket broj 1 iz bilo kog razloga ne diže glas protiv ovakvog postupka, pitaš li se ti čemu to vodi? Nije on nikakva gromada, on je samo fino vaspitani ROB.

raso,canada

pre 10 godina

Da je istina to sto smo procitali, Nole bi se vec oglasio.mislim da ovakve vesti nebi trebalo da imaju toliko prostora u medijima i treba da pustimo da svako radi svoj posao,naravno pravlo dok god su vazeca -moraju se postovati

dejavu

pre 10 godina

Jedini pozitivan komentar svega sto antidoping kontrola radi je upravo u tome,da nesto radikalno mora da se menja.Ako sistem nije u stanju da efikasno kontrolise sve,to ne znaci da pojedinci moraju biti maltretirani na raznorazne nacine.Tu nije rec o Novaku ili Troickom,besmisleno je sada reci da su se nameracili na nas,ali to upadanje po hotelskim sobama,prepadanje,visecasovno zadrzavanje i pritom neadekvatna informisanost (Troicki),sigurno nisu metodi za kontrolu vrhunskog sporta 21.veka !

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Ništa novo u svetu tenisa. Pre se išlo direktno nožem u ledja, a sada su metode dosta podmuklije. Izdrži Novače, jači i bolji si od njih.

Bella Bond

pre 10 godina

Nole je bio u pravu kad je bojkotovao ITF večeru.Namjerno su ga testirali i to u vrijeme meča. Njegovo odsustvo je i tekako uticalo na dubl. Sram da ih bude i ITF i WADA-u.

Dado

pre 10 godina

Sramota za WADA u svakom slucaju, ali jos veca sramota ze pojedince koji su u subotu i nedelju pisali razne lazi da Nole nece da gleda dubl, jer se posvadjao i slicne gluposti. Kako mogu biti pojedini tako zli i tako mirne savesti lagati, nije mi jasno.

Uros Markovic

pre 10 godina

"Đoković je prethodno na završnom Mastersu u Londonu osudio ponašanje ljudi iz antidoping agencije zbog slučaja Troicki i Čilić i rekao da više nema poverenje u njih."

Dobro su te pustili da igraš u nedelju singl, moglo je da se desi da prespavaš u svlačionici ;))

dunja_sa_ormana

pre 10 godina

Nadam se samo da je dovoljno promućuran i da daje uzorak i nezavisnoj laboratoriji, baš kao Marej.
Velikog šampiona imamo, velikog, nismo ni svesni kolikog.

Westside Barbell

pre 10 godina

Svojevremeno je i Sergej bubka prolazio ovako rigorozne provere...Njega su čak jurili i kada je bio na odmoru.Novak je rekao da nisu profesionalni i mogao je da očekuje ovakvu njihovu reakciju.Zato je on to sve podneo bez ikakvih problema.Iskreno ja sumnjam u ovu vest.

TomaS

pre 10 godina

Sada treba tražiti tizjave Federera i Nadala o tome, koliko je korektna ova doping kontrola prvog igrača u vreme meča reprezentacije, a TSS da pokrene zahtev za reviziju načina uzimanja antidoping uzoraka. Znamo da je Novak tražio prisustvo još jedne osobe, neke vrste svedoka za vreme uzimanja uzoraka i - snimanje celog događaja.

milan

pre 10 godina

shabani namerno su sklonili novaka a pocinjem da sumnjam da su namerno namestili troickog da ne bi mogao da igra finale. uaaaa bre shabani Novak je profi covek trebace vam mnogo vise od toga da bi ga isprovocirali. SRBIJA!!!

Simon

pre 10 godina

E sad ce poceti zez na svakom cosku. Zamerio se antidoping mafiji. Ali, mogu samo da mu pljunu pod prozor. Naci ce se i neko resenje. Npr. da se snima procedura i ponasanje osobe koja vodi kontrolu pa da se lansira na svim mrezama. Ili mozda neko ima bolju ideju kako doskociti lezilebovicima i korumpiranim lekarima VODA. Pa makar su drustvene mreze danas na usluzi svima. sTO IH NE BI ISKORISTILI I POMOGLI nOVAKU I OSTALIM TENISERIMA da se odbrane od posasti. Amerima ne smeju ni u dvoriste da udju.

a

pre 10 godina

Procedure su iste svuda u svijetu. Vi biste valjda da se uvedu posebne procedure za Srbe i posebne za sve ostale? Jer, zaboga Srbi su posteni, ne bi se oni dopingovali?

djole srba

pre 10 godina

to je bio revans za Noletovo hrabro ponasanje i podrsku Troickom.za te kretene postoji samo jedan izraz IDIOTI ! sada bi trebali igraci da se sloze i kolektivno da ich oteraju do djavola pa da naprave novu korektnu organizaciju koja ce imati dovoljno mozga da se korektno ponasa !

sarajevo.ba

pre 10 godina

Da je to Novak rekao vjerovao bih,i stvarno bi bilo sramno ako je istina
Ovakav bih i ja tekst smislio zbog tiraza da sam vlasnik novina
Novak bez dlake na jeziku uvijek bio a sad mu shatro i zabranili da prica
Nadam se da grijesim

Over And Out

pre 10 godina

Prekjuče je bila vest da je bio 4. sata na antidoping testu.
Juče je javljeno da je procedura trajala 4.5 sati.
Danas je javljeno da je bio u kancelariji 5. sati.
Do petka će da se plasira: "Nole se satima u kancelariji, 3x3 metra, borio sa pobesnelim pit-bulovima koje su na njega nahuškali svetski moćnici iz ATF-a, vodjeni mračnom judeo-masonsko-templarskom rukom koja hoće da zatre sve što je srpsko!"
Činjenice su sledeće:
-Djovak se malo zaneo braneći Troickog, i dobio vaspitne packe.
-Izgubili smo od Čeha, pošteno, sticajem okolnosti, i poraz treba spostski i džentlmenski prihvatiti.
-"Ne palite" vatru preko medija, jer možete samo da naškodite reketu broj dva u svetu.

Dr.Rosić

pre 10 godina

Posle Novakovog istupanja u vezi antidoping postupaka prema sportistima ovakav niski udarac komisije je bio za očekivati. Ono što je veoma opasno je realna mogućnost da se Novaku podmetne nešto u hranu ili piće.Ne može se živeti pod "staklenim zvonom" koliko god se tim tudio da Novakov život bude pod kontrolom. Kombinacija ovog sa činjenicom da nikom u ITF-u nije baš previše milo što neki klinac iz Srbije već godinama razvaljuje njihove "zlatne koke" može dovesti do podmetanja.

Ivan

pre 10 godina

Mislim da je u ovom trenutku potrebna reakcija i ostalih tenisera, ali i Saveza. U suprotnom će o tome ko će biti kažnjen i koliko odlučivati ljudi koji su van tenisa i to na način s kojim se Novak suočio ovog puta. Ne radi se o tome ko koliko maltretiranja može da podnese nego koji je propisan način za uzimanje uzorka i da li tako nešto uopšte može da traje toliko dugo.

iskreno

pre 10 godina

pa nije sramno,Djokovic nije mali,svojim istupanjem protiv agencije napravio je sebi problem...a sve zbog coveka koji nije uradio sta je trebalo kad je trebalo...

HOgan

pre 10 godina

Gdje je sad onaj pametnjakovic od juce sto se pravio pametan i pominjao neke insajderske informacije kako Novak nije mogao da da urin 4 i po sata? Kakvih isfrustriranih, nabijedjenih likova ima na portalu. Ajde idi u misiju rupu, pa tamo budi insajder. Za bolje i nisi.

Melenci

pre 10 godina

Ovo sto citamo moze samo da nas dovede u stanje soka i neverice.Pet sati maltretiranja,ponizenja,sramnog i nedostojnog odnosa prema Noletu je samo dokaz koliko je bio u pravu.Divim se Noletu na izdrzljivosti,na tome sto je ovu provokaciju podneo bez jedne reci protesta,kao teniser koji nema sta da krije osim svoje velicine koju je ponovo video ceo svet.Samo se pitam kako mi mozemo da pruzimo podrsku Noletu?Da li moze TSS da izrazi protest zbog vidnog maltretiranja namernog,sa ciljem da Nolete diskvalifikuju i kao sportistu i kao coveka?Nesto se mora preduzeti,jer pet sati drzati nekoga zatvorenog u sobi kao kriminalca je uvreda koja mora da pokrene javnost.Ako Nole ostane sam u ovome,mi nismo dostojni da mu ime pomenemoi da se ponosimo njegovim dostignucima.TSS je na potezu.Nole je doziveo torturu samo zato sto je progovorio o nizu nepravilnosti,samo zato jer je iz male zemlje i to Srbije.Cesi treba javno da se izvine Noletu,to je najmanje sto mogu da urade ili ce ponovo biti sitne duse i podlo cutati.

dragan

pre 10 godina

"ljudi-ako su ljudi" iz antidoping kontrole mora da su dobili upustva kako da se osvetnički ponašaju prema najboljem teniseru na svetu jar kojim slučajem da je Novak bio na terenu Česi ne bi osvojili devis kup. Još jedan dokaz da se u VAD umešala politika-odnosno novac-sramota i oni da mi pričaju o demokratiji-poštenju.

fortissimo

pre 10 godina

Sada je jasno zasto Novak nije bio na zajednickoj veceri!! Pa da sam i ja bio 5 sati u jednoj sobi sa jednim nepoznatim covekom da dam uzorke, prisilno jeo i pio, ne bi mi palo na pamet da idem na veceru i sedim na stolici sat, dva!!! Novaka mogu samo da mrze a on ce i dalje da pokazuje da je LICNOST i karakter dostojan za divljenje posebno kada su mladi ljudi u pitanju. I sve je to radjeno u toku meca Srbije i Ceske koji je bio u toku?? Neverovatan bezobrazluk. Toliko su ovi iz VADE niski da pokusavaju sada da mu vrate za izjave koje je davao o Troickom i Cilicu. Mogu da mu pljunu pod prozor. Novak je za njih INSTITUCIJA!

ljiljana

pre 10 godina

Pa, Novak se drznuo i stao u zastitu svojih kolega, ne bez razloga , sto se ispostavilo kao tacno u slucaju Cilic, a isto tako sve je nejasno i oko Viktora, pa ce verovatno morati da bude spreman na duze maltretiranje.IZDRZI LJUDINO, NAJACI SI.

Mad4Red

pre 10 godina

I sad npr. da je Nole izabran da igra dubl mec ta VADA mu ne bi dozvolila jer je bio njegov red na testiranje hm strasno i tek sad vidim da su ostali ovi teniseri skroz unpravu u vezi testiranja i svega pravda za Troickog, daleko bilo vrse testiranja kao da su zamorcici... Strasno ali iz ove price vidim da je Novak sve to podneo hrabro junacki!!! Bravo Nole majstore...

Delija_KV

pre 10 godina

Sve je to u opisu posla. Ne mojte da se zalecete ljudi sa izjavama. Cim je pristao da bude pod okrilje atp tura prihvatio je i da bude kad god oni hoce testiran i na koji nacin.

Rajko

pre 10 godina

Ovakvo postupanje sujetnih članova VADA je odraz ogoljene sile, znak nerazumne, užasne arogancije, i to prema nekome, ko je ovaj sport proslavio i doprineo njegovoj, još većoj popularnosti. Medjutim, oni raspolažu, trenutno, takvim ovlašćenjima koja zloupotrebljavaju, a dokle će tako moći da rade, zavisiće, isključivo, od njihovog odnosa prema igračima, koji su u celoj ovoj priči, ipak, NAJBITNIJI, jer od njih, a ne tamo nekog VADA, zavisi dalja sudbina tenisa, kao sporta.

pablito

pre 10 godina

uz sve poštovanje, mislim da se radi o tzv. novinarskoj patci i pravljenju teorije zavere.
da mu rade analize dan posle
meča koji je igrao? pri tom podržavam njegov stav o WADA

Deki

pre 10 godina

Sta reci nego SRAMNO, ali je Novak po ko zna koji put pokazao kakva je VELICINA! Sve se plasim da bi Nadalu ovako nesto priredili.Fuj antidoping bagro!

Roki

pre 10 godina

Neofašizam u svim pojavnim oblicima.Da su ovo pokušali uraditi Federeru ili Nadalu gorela bi planeta.Zato je svaka Noletova pobeda izvojevana u mnogo težim uslovima od svih top igrača i zato vredi mnogo više.Kad se Nadal dopinguje menjaju pravila pa kada ih provale onda vraćaju ista.Zato je Nole najbolji teniser svih vremena.

marko

pre 10 godina

Nazalost to je samo u tenisu i Novak je to objasnjavao,da oni bukvalno mogu da dodju u 5 ujutru(sto mu se takodje ranije desilo) i mora se dati uzorak... U svakom trenutku moraju biti obavestenu u kom gradu se nalazi koji teniser... Zalosno... Svaka cast Nole

aleksandar grozni

pre 10 godina

Od kako je postao broj jedan u tenisu,gde god igrao osim naravno u Srbiji,publika ne navija za tenisera koji igra sa Novakom,vec protiv novaka.To je toliko ocigledno da prosto iritira i sreca da je on jednom recju ljudina pa ne podleze tom podlom ponasanju publike,a i vidise kako i koliko zapadni novinari ga na jedvite jade ponekad isprate a samo zato sto je Srbin.Setite se samo Kanade gde su kao slucajno pogresili rekavsi da je nedaj boze hrvat,kako je on reagovao a da se to hrvatu desilo,kanadska vlada bi se hrvatskoj izvinjavala,jer i oni su u projektu zastite ustaskog pokreta.Evo sta rade Viktoru kao da je terorista a ustvari je cilj da Srbija nikako ne osvoji salataru ponovo,jer to bi ih porazilo i nazalost uspeli su.Pogledajte sudjenje nekog zapadnog sudije u bilo kom sportu kada igraju dva zapadna tima,sudjenje fantasticno.Isti taj sudija kada sudi nekom timu iz istocnog dela evrope,nema blage veze sa onim predjasnjim sudjenjem.Zato me nimalo necudi takav odnos prema jednom divnom sportisti i jos boljem coveku,Novaku i svece uraditi da ga srozaju a dal ce moci?,mislim da nece jaka je to glava.

a

pre 10 godina

Mi se sa tim patologijama i dvostrukim standardima odavno suočavamo.Nadalu,Federeru ...
to sigurno ne rade.Uvek su bili podmukli.(a i biće)

twister

pre 10 godina

Toliko o tome da je otisao iz dvorane jer je bio nezadovoljan odlukom trenera sto nije igrao dubl , kao sto je neko ovde bio napisao .

Po meni , on nije dubl igrac i ne treba da igra dubl a i ako on treba da donese sva tri poena , onda ispada da je Davis Cup individualno a ne timsko takmicenje .

bla bla

pre 10 godina

Da je igrao dubl, ne bi bio testiran za vreme meca. Drugo, pre par nedelja je Federer objasnjavao proceduru i kako je bio 8 sati sa strancem u sobi za vreme kontrole(vidi arhivu b92). To je normalna procedura, ista za sve.
Obradovic je statista, umesto njego moze da bude selektor bilo ko, njemu ostaje samo da prica price i pravda poraz.Pozdrav

Sabre

pre 10 godina

Ko ovo nije ocekivao je mnogo naivan.. bice samo jos gore.. njima vec bode oci to sto je neki tamo primitivac (kako oni to vide) sa nekog tamo brdovitog Balkana zaposeo sport zapadne elite, samo je jos falilo i da krene da osipa paljbu po anti-doping agenciji.

E sad, pre nego sto poletite lupate minuse, da se razumemo, ja se u potpunosti slazem sa njim, i smatram da je ono sa Cilicem i Troickim kriminalno, ali samo je dokaz toga koliko im smeta da likovi sa ovih prostora budu uspesni u tenisu, a Djokovic je svojim otvorenim ratom sa anti doping komisijom samo sebi zagarantovao jos ovakih "sudara" u buducnosti.

Petar

pre 10 godina

Uopste ne mogu da shvatim kako je moguce da rade kontrolu u vreme dok traje takmicarski mec tima za koji djokovic igra? to sto nije na terenu ne menja stvari, nikad ni u jednom sportu nisam cuo da se nekom igracu radi testiranje u vreme utakmice.

Mirko

pre 10 godina

Kad se tako ponašaju prema njemu, znači da su pukli i da nešto mnogo ozbiljno nije u redu sa njima. Novak je sasvim u pravu. Tek će to izaći na čistinu. Nismo mi džabe Srbi. Trn u oku svakoj nepravdi. Tako i Novak kao najbolji među nama.
Tek će tu biti posla, predosećam...

Deda Pantelija

pre 10 godina

Momak ima samo 26 godina ali je GROMADA u svakom pogledu. Njegovo ponasanje i nacin na koji zraci pozitivnom energijom je neverovatno. Igrali su na kartu provokacije zbog toga sto ih je kritikovao ali je Nole to carski iscoolirao. Svaka cast.

nikol dz. femija

pre 10 godina

NAJJAČI SMO.

TOLIKO SU U FRCI, U PANICI, UPALŠILI SE DA ĆEMO POBEDITI, pa to se ne bi preživelo.

Kao što ne bi preživeli da je Nole treću godinu zaredom prvi.

USPELI SU, NE BIRAJUĆI SREDSTAVA, pa je NOle drugi i Srbija je druga.

SADA IM JE LAKŠE, VALJDA, JADNICI, MUČENICI.

E MOŽDA JE SVE OVO NEKA TEORIJA I ZAVERA OD STRANE Novosti _

Ili je ipak čista, očigledna praksa na delu.

KAO JE NOVAKU, TO SAMO ON ZNA. ČAK NI KADA JE DOMAĆIN, NA SVOM TERENU, JEDNOM U IKS GODINA - mora da bude maltretiran, JER ZNA SE KO JE GAZDA, KO VEDRI I OBLAČI, KO JE DIKTATOR, KO DAJE DIREKTIVE, ...

NOVAKU SREĆNO.

NEKA NAM JE Bog u pomoći.

Zoran

pre 10 godina

Mislim da je Novaku u interesu, na zalost, da proba da drzi jezik za zubima jos godinu-dve, jer ce da ga trpe neko vreme, a onda mogu da ga nameste i da mu napakuju nesto sto moze da ga kosta karijere.
Mislim da je Novak, na njegovu zalost previse nepristrasan, pravi balkanac, sto moze da ga kosta karijere. Znamo svi kako je prosao Cavic, recimo, iako je dobio Felpsa, ili kako prolaze drugi sportisti iz "malih" zemalja koji dirnu u "osinje gnezdo"
Nole, strasan si i ponos si svih srba i ljudi koji vole pravdu i sport, ali moras da istrpis neke stvari i ne upadas u zamke.

Deda Pantelija

pre 10 godina

Momak ima samo 26 godina ali je GROMADA u svakom pogledu. Njegovo ponasanje i nacin na koji zraci pozitivnom energijom je neverovatno. Igrali su na kartu provokacije zbog toga sto ih je kritikovao ali je Nole to carski iscoolirao. Svaka cast.

Petar

pre 10 godina

Uopste ne mogu da shvatim kako je moguce da rade kontrolu u vreme dok traje takmicarski mec tima za koji djokovic igra? to sto nije na terenu ne menja stvari, nikad ni u jednom sportu nisam cuo da se nekom igracu radi testiranje u vreme utakmice.

RUS

pre 10 godina

Dakle ljudi iz VADE mogu da se pojave u svakom trenutku i da ne samo traže uzorak krvi već i da jedeš i piješ iako ti se niti jede niti pije. Četiri ipo sata te zadržavaju u prstoriji i ne smeš da izađeš iz nje i moraš da paziš šta pričaš, ako to nije bespravno lišavanje slobode onda ne znam šta jeste.

Mene samo zanima šta je NOvak jeo i pio za to vreme i ko mu je donosio hranu. Zamislite sledeći scenario, pojavi se VADA traži uzorak krvi za koji se ispostavi da nije odgovarajući (kako je to moguće - to je krv tog čoveka i teče kroz njegove vene) i onda ti daju da pojedeš NEŠTO, a u to NEŠTO stave NEŠTO i posle ti nađu to NEŠTO.
Da se razumemo doping kontrola treba da postoji ali mi se čini da je VADA postala "država u državi" i da su pomislili da je tenis tu zbog njih a ne oni zbog tenisa. Tenis je popularan zbog "neposrednih proizvođača zabave" - tenisera a ne zbog ITF-a. Sponzori su spremni da izdvoje milione za ljude koje navijači vole a ne zbog nalickanih likova iz ITF-a.

Ovo je podjednako bezobrazno kao i kada su tražili uzorak krvi od Andy Murray-a 10 minuta pre nego što je trebalo da pođe na dodelu odlikovanja iako Andy nije igrao meč prethodnih mesec dana zbog povrede i znalo se da neće moći da igra do kraja godine.

Protiv ovakvog maltretiranja moguće je boriti se samo kroz jak sindikat igrača, a dok je na njegovom čelu Federer od toga nema ništa.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Ništa novo u svetu tenisa. Pre se išlo direktno nožem u ledja, a sada su metode dosta podmuklije. Izdrži Novače, jači i bolji si od njih.

Ivan

pre 10 godina

Kada treba da se testira jedan Felps ili neko od kosarkasa NBA lige na svjetskom prvenstvu onda svi iz antidoping kontrole cute i gledaju u pod jer USA NE DOZVOLJAVA doping test na njihovim ucesnicima a ako insistiraju onda povuku sve ucesnike a ovamo se maltretira jedan dokazani sampion. I drugi avion bi nazvao po njemu svima u inat. Zvao bi se NOLE II

cacanin

pre 10 godina

Bravo za naseg Novaka, po ko zna koji put. Pet sati maltretiranja a on miran i strpljiv, mislim da ih je tako dodatno pobio.
Nole srecno u Cileu i Argentini i super sto si pozvao Viktora da ide sa tobom.

Bella Bond

pre 10 godina

Nole je bio u pravu kad je bojkotovao ITF večeru.Namjerno su ga testirali i to u vrijeme meča. Njegovo odsustvo je i tekako uticalo na dubl. Sram da ih bude i ITF i WADA-u.

nebojsa

pre 10 godina

Sitna pakost malih ljudi prema istinskoj sportskoj velicini citavog covecanstva, zato sto im je tresnuo istinu u lice kao niko pre njega!

Steroid-Android

pre 10 godina

Nole je znao sta ga ceka nakon kritike antidoping sistema i ocekivao je ovakve provokacije, pa ih je spremno i docekao i pokazao im je sta je profesionalnost. Novace svaka cast! A kad ce onog nenormalno oznojanog i sa kosom za jos dva pranja malo da maltretiraju!

Dr.Rosić

pre 10 godina

Posle Novakovog istupanja u vezi antidoping postupaka prema sportistima ovakav niski udarac komisije je bio za očekivati. Ono što je veoma opasno je realna mogućnost da se Novaku podmetne nešto u hranu ili piće.Ne može se živeti pod "staklenim zvonom" koliko god se tim tudio da Novakov život bude pod kontrolom. Kombinacija ovog sa činjenicom da nikom u ITF-u nije baš previše milo što neki klinac iz Srbije već godinama razvaljuje njihove "zlatne koke" može dovesti do podmetanja.

Dado

pre 10 godina

Sramota za WADA u svakom slucaju, ali jos veca sramota ze pojedince koji su u subotu i nedelju pisali razne lazi da Nole nece da gleda dubl, jer se posvadjao i slicne gluposti. Kako mogu biti pojedini tako zli i tako mirne savesti lagati, nije mi jasno.

Melenci

pre 10 godina

Kontrola,Nole jeste bozanstvo koje hoda za Balkan.Nole je covek vrhunski sportista sa vrhunskim karakternim osobinama,kulturom,licnost koja pleni.On jeste jedinstven primer coveka toliko slavnog.bogatog a toliko prizemnog toliko pristupacnog,jednostavnog,koji ce ti na ulici stati i pomoci.Naravno da i za Noleta vaze pravila kao i za druge,to nije sporno.Sporan je momenat koji su izabrali za test,sporno je da je bio zatocen u sobi bez ikakvog kontakta sa roditeljima,kao da ce razgovor uticati na test.Sporna je i drskost tog stranca iz VADE,kao da je naspram njega olos a ne vrhunski sportista.Sporno je sto nije bio sa reprezentacijom na mecu od znacaja vec odveden u sobu po hitnom postupku.Bolje bi ti bilo da cutis,kad vec nemas nista pametno da kazes po ovom pitanju.Ovo nije nasa imaginacija,velicanje idola,ili kojekakve teorije zavere,ovo je uradjeno namerno sa ciljem da isprovociraju Noleta zato sto je osudio nacin rada VADE i njihovih korumpiranih clanova.Pri tom zgrcu milione na znoju tenisera.

dunja_sa_ormana

pre 10 godina

Nadam se samo da je dovoljno promućuran i da daje uzorak i nezavisnoj laboratoriji, baš kao Marej.
Velikog šampiona imamo, velikog, nismo ni svesni kolikog.

Predo

pre 10 godina

Molio bih B92 da prevedu i objave teskt Ričarda Paljara sa tennis.com pod naslovom "Novak against WADA", pa će sigurno i ponašanje WADA biti jasnije. Normalno je da hoće da pokažu da su jači od bilo koga, kao što je i kažnjavanje Troickog bilo u svrsi primera svim ostalima. WADA je politička organizacija, čija svha je u početku bila da spase sport, a sada kao i sve jake političke organizacije postaje svrha sama sebi.

fortissimo

pre 10 godina

Sada je jasno zasto Novak nije bio na zajednickoj veceri!! Pa da sam i ja bio 5 sati u jednoj sobi sa jednim nepoznatim covekom da dam uzorke, prisilno jeo i pio, ne bi mi palo na pamet da idem na veceru i sedim na stolici sat, dva!!! Novaka mogu samo da mrze a on ce i dalje da pokazuje da je LICNOST i karakter dostojan za divljenje posebno kada su mladi ljudi u pitanju. I sve je to radjeno u toku meca Srbije i Ceske koji je bio u toku?? Neverovatan bezobrazluk. Toliko su ovi iz VADE niski da pokusavaju sada da mu vrate za izjave koje je davao o Troickom i Cilicu. Mogu da mu pljunu pod prozor. Novak je za njih INSTITUCIJA!

Sabre

pre 10 godina

Ko ovo nije ocekivao je mnogo naivan.. bice samo jos gore.. njima vec bode oci to sto je neki tamo primitivac (kako oni to vide) sa nekog tamo brdovitog Balkana zaposeo sport zapadne elite, samo je jos falilo i da krene da osipa paljbu po anti-doping agenciji.

E sad, pre nego sto poletite lupate minuse, da se razumemo, ja se u potpunosti slazem sa njim, i smatram da je ono sa Cilicem i Troickim kriminalno, ali samo je dokaz toga koliko im smeta da likovi sa ovih prostora budu uspesni u tenisu, a Djokovic je svojim otvorenim ratom sa anti doping komisijom samo sebi zagarantovao jos ovakih "sudara" u buducnosti.

Zoran

pre 10 godina

Mislim da je Novaku u interesu, na zalost, da proba da drzi jezik za zubima jos godinu-dve, jer ce da ga trpe neko vreme, a onda mogu da ga nameste i da mu napakuju nesto sto moze da ga kosta karijere.
Mislim da je Novak, na njegovu zalost previse nepristrasan, pravi balkanac, sto moze da ga kosta karijere. Znamo svi kako je prosao Cavic, recimo, iako je dobio Felpsa, ili kako prolaze drugi sportisti iz "malih" zemalja koji dirnu u "osinje gnezdo"
Nole, strasan si i ponos si svih srba i ljudi koji vole pravdu i sport, ali moras da istrpis neke stvari i ne upadas u zamke.

Bane NS

pre 10 godina

Bio ih je fino onomad iskritikovao pa su mu se sada malo svetili....ali on se kao i u svemu poneo kao profesionalac tako da im je samo još više napakostio jer im nije pošlo za rukom da ga isprovociraju.

dejavu

pre 10 godina

Jedini pozitivan komentar svega sto antidoping kontrola radi je upravo u tome,da nesto radikalno mora da se menja.Ako sistem nije u stanju da efikasno kontrolise sve,to ne znaci da pojedinci moraju biti maltretirani na raznorazne nacine.Tu nije rec o Novaku ili Troickom,besmisleno je sada reci da su se nameracili na nas,ali to upadanje po hotelskim sobama,prepadanje,visecasovno zadrzavanje i pritom neadekvatna informisanost (Troicki),sigurno nisu metodi za kontrolu vrhunskog sporta 21.veka !

milossan

pre 10 godina

@deda pantelija

Ako reket broj 1 iz bilo kog razloga ne diže glas protiv ovakvog postupka, pitaš li se ti čemu to vodi? Nije on nikakva gromada, on je samo fino vaspitani ROB.

andrijano

pre 10 godina

mislim da bi jedva cekali da nesto mu nameste i omalovaze ga.zamislite jedan srbin kralj svetskog tenisa...samo mirno novace...ljubomora je cudo

Simon

pre 10 godina

Baš me zanima kako bi se Berdih našalio na ovu vest? Kad je onako vickast i on i Štepanek sa nekim garažama i glupostima oko Noleta... ok, zezaju se, lepo im je jr su uzeli trofej ali evo majstori, jeste videli ovu foru, super je - pet sati da sedi u nekoj sobi sa nepoznatim čovekom, ne sme da priča, da jede kada mu se i šta mu se kaže i da pije iako nije i gladan ni žedan- sve za vreme meča svog tima. Sramota.

Antonio Petigru

pre 10 godina

kontrola
over and out
Kako mi je muka više od ovih drvenih advokata.
Za svaku vest nadje se neko ko će da opravda bilo kakvo ponašanje, bilo koje organizacije ili pojedinca, i pri tome će nastupiti sa stanovišta autoriteta, kao da je upravo iščitao i zaklopio pravilnik koji sadrži sve procedure WADA.
A u antidoping kontrolu, pravilnike i procedure se razumeju ko Marica u krivi...
Šta god da se valja iza ovog poteza, kakva god da je motivacija imam samo jednu sumnju zašto u tvom rodnom gradu, tokom odigravanja finala DC, za vreme igranja odlučujućeg meča?

ljiljana

pre 10 godina

Pa, Novak se drznuo i stao u zastitu svojih kolega, ne bez razloga , sto se ispostavilo kao tacno u slucaju Cilic, a isto tako sve je nejasno i oko Viktora, pa ce verovatno morati da bude spreman na duze maltretiranje.IZDRZI LJUDINO, NAJACI SI.

aleksandar grozni

pre 10 godina

Od kako je postao broj jedan u tenisu,gde god igrao osim naravno u Srbiji,publika ne navija za tenisera koji igra sa Novakom,vec protiv novaka.To je toliko ocigledno da prosto iritira i sreca da je on jednom recju ljudina pa ne podleze tom podlom ponasanju publike,a i vidise kako i koliko zapadni novinari ga na jedvite jade ponekad isprate a samo zato sto je Srbin.Setite se samo Kanade gde su kao slucajno pogresili rekavsi da je nedaj boze hrvat,kako je on reagovao a da se to hrvatu desilo,kanadska vlada bi se hrvatskoj izvinjavala,jer i oni su u projektu zastite ustaskog pokreta.Evo sta rade Viktoru kao da je terorista a ustvari je cilj da Srbija nikako ne osvoji salataru ponovo,jer to bi ih porazilo i nazalost uspeli su.Pogledajte sudjenje nekog zapadnog sudije u bilo kom sportu kada igraju dva zapadna tima,sudjenje fantasticno.Isti taj sudija kada sudi nekom timu iz istocnog dela evrope,nema blage veze sa onim predjasnjim sudjenjem.Zato me nimalo necudi takav odnos prema jednom divnom sportisti i jos boljem coveku,Novaku i svece uraditi da ga srozaju a dal ce moci?,mislim da nece jaka je to glava.

Uros Markovic

pre 10 godina

"Đoković je prethodno na završnom Mastersu u Londonu osudio ponašanje ljudi iz antidoping agencije zbog slučaja Troicki i Čilić i rekao da više nema poverenje u njih."

Dobro su te pustili da igraš u nedelju singl, moglo je da se desi da prespavaš u svlačionici ;))

natasa

pre 10 godina

Tip se roka nečim 100% ! Nemoguce na ovom nivou bez ijedne povrede da igra 2-3 god
(Erceg, 19. novembar 2013 10:24)

Gospodine, to sto Vi ne mozete da shvatite Novaka je vas problem, al' ne treba vam zameriti, jer ni Teslu mnogi ni dan danas ne shvataju...

milan

pre 10 godina

shabani namerno su sklonili novaka a pocinjem da sumnjam da su namerno namestili troickog da ne bi mogao da igra finale. uaaaa bre shabani Novak je profi covek trebace vam mnogo vise od toga da bi ga isprovocirali. SRBIJA!!!

dexy

pre 10 godina

Videli lopovi da se tenis popularizovao,i da ima mnogo love pa se uskurcili!Korupcija u svakom smislu i u svakom sportu ,pa cak i individualnom ! ! ! UKINUTI ITF !

nikol dz. femija

pre 10 godina

NAJJAČI SMO.

TOLIKO SU U FRCI, U PANICI, UPALŠILI SE DA ĆEMO POBEDITI, pa to se ne bi preživelo.

Kao što ne bi preživeli da je Nole treću godinu zaredom prvi.

USPELI SU, NE BIRAJUĆI SREDSTAVA, pa je NOle drugi i Srbija je druga.

SADA IM JE LAKŠE, VALJDA, JADNICI, MUČENICI.

E MOŽDA JE SVE OVO NEKA TEORIJA I ZAVERA OD STRANE Novosti _

Ili je ipak čista, očigledna praksa na delu.

KAO JE NOVAKU, TO SAMO ON ZNA. ČAK NI KADA JE DOMAĆIN, NA SVOM TERENU, JEDNOM U IKS GODINA - mora da bude maltretiran, JER ZNA SE KO JE GAZDA, KO VEDRI I OBLAČI, KO JE DIKTATOR, KO DAJE DIREKTIVE, ...

NOVAKU SREĆNO.

NEKA NAM JE Bog u pomoći.

Roki

pre 10 godina

Neofašizam u svim pojavnim oblicima.Da su ovo pokušali uraditi Federeru ili Nadalu gorela bi planeta.Zato je svaka Noletova pobeda izvojevana u mnogo težim uslovima od svih top igrača i zato vredi mnogo više.Kad se Nadal dopinguje menjaju pravila pa kada ih provale onda vraćaju ista.Zato je Nole najbolji teniser svih vremena.

Deki

pre 10 godina

Sta reci nego SRAMNO, ali je Novak po ko zna koji put pokazao kakva je VELICINA! Sve se plasim da bi Nadalu ovako nesto priredili.Fuj antidoping bagro!

Bane

pre 10 godina

Ja ne vidim apsolutno nista sporno,to je procedura koja je sasvim standardna i normalna.Da je ovo stvarno zemlja ljubitelja tenisa,prenosile bi se vesti o slicnim slucajevima kojih je bilo i ljudi bi se upoznavali sa nekim drugim teniskim kuriozitetima.Ali,posto je ovo zemlja idolopoklonistva Novaku,bitnije je sa kim se Novak druzio,gde je vozio traktor,nego da se prosiri teniska kultura.
Novak nije ispunjavao standarde potrebne za vrsenje testa,sta tu nije jasno?!I da nije jos 10 sati ispunjavao standarde drzali bi ga jos 10 sati jer je jasno propisano ispunjavanje kojih uslova je potrebno za normalno vrsenje testa.
I da,da se isto desilo Nadalu,Federeru,Mareju,prosli bi istu proceduru,Federer i jeste jednom jer je imao isti problem.
Za Nadala ne znam da li je prolazio kroz ovo,ali su mu banjavali vise puta u 6 ujutro na kucni prag da vrse testove.
Da Novaku banu tako,na nasim sajtovima bi se verovatno pojavila bojazan da mu nisu mozda tutnuli picajzle u krevet,krisom dok nije gledao.
Jer,naravno,sve je to biznis i politika.
Ovo je prilicno standardna procedura,Novak je cist igrac,i ako ima neke odmazde(u sta cisto sumnjam)mogu da mu pljunu pod prozor.

P.S.

Ako su svi protiv njega,kako se desilo da mu niko ne uzme krv punih 6 meseci,pre godinu-dve dana?

HOgan

pre 10 godina

Gdje je sad onaj pametnjakovic od juce sto se pravio pametan i pominjao neke insajderske informacije kako Novak nije mogao da da urin 4 i po sata? Kakvih isfrustriranih, nabijedjenih likova ima na portalu. Ajde idi u misiju rupu, pa tamo budi insajder. Za bolje i nisi.

shazam

pre 10 godina

Samo kulturno, i slobodno ih povlacite po medijima. Ako vec ATP kao organizacija nece da zastiti svoje igrace od ovakvog maltretmana, samo neka ih prozove ovako Novakov lekar i sledeci put u medijima, pa cemo videti dokle ce WADA moci da se izzivljava. Pa valjda su igraci ti koji svojim umecem donose prihod i ATPu i indirektno samoj WADA-i, a ne obrnuto. Neka cekaju oni njega dok se ne zavrsi mec pre svega, a o zadrzavanju coveka 5 sati u istoj prostoriji da ne govorim. Razumem da odredjeni parametri moraju da se ispune kod uzoraka urina/krvi, ali stvarno je tesko poverovati, kao sto kaze ovaj nas lekar, da vrhunski sportista poput Novaka moze biti toliko van balansa sto se ishrane/hidratacije tice da to ucini uzorak neupotrebljivim.

Posmatrač

pre 10 godina

Nije Novak problem vec jedna po mnogo karakteristika fantomska WADA (World AntiDoping Agency). Ova izuzetno skupa organizacija (tamo gde se ekspirementise i pretrazuje sve mora puno da kosta) prvenstveno sprovodi jedan pogresan, agresivan, nekoristan i isprazan (uzaludan) duh neke pseudo-pravde. Ne da ne zastupa pravdu vec predstavlja iskljucivo aparat pretnje, prinude i faktickog proganjanja. Inspiratori WADA su ljudi bez eticki razvijenih kriterijuma delujuci u njihovo ime. U njihovom svetu nema nicega sto je korisno za sport i njegove iskrene ljubitelje (racunajuci i sportiste). WADA trosi milione da "muci" sportiste a ni dolar (euro) da objasni svetu (sporta i okoline) kako je nekorisno i lazno uopste uzimati doping. Nisu oni dobacili do tog nivoa svesti, njima je dovoljno da zaradjuju na proganjanju, njima je u interesu da se sto vise siri doping a oni ga kao otkrivaju. To je isti duh koji je stajao iza vekovne inkvizicije a vidimo da se taj duh nikada nije "ugasio", on deluje na moderne nacine, u svim porama zivota, preko WADA organizacije u svetu sporta. Oni mogu da optuze i osude svakoga u svakome trenutku, oni su van istinske kontrole i puni su dobro placenog "strucnog" olosa kojima imponuje da "stavljaju pod sumnju" najbolje primerke ljudskog roda. To je nasa epoha - da olos maltretira normalne ljude! Korupcija najbolje zivi gde ima najvise para, tu je i najrazvijenija. Problem dopinga je veliki biznis, interes da se on iskoreni jednostavno ne postoji.

Ivan

pre 10 godina

Mislim da je u ovom trenutku potrebna reakcija i ostalih tenisera, ali i Saveza. U suprotnom će o tome ko će biti kažnjen i koliko odlučivati ljudi koji su van tenisa i to na način s kojim se Novak suočio ovog puta. Ne radi se o tome ko koliko maltretiranja može da podnese nego koji je propisan način za uzimanje uzorka i da li tako nešto uopšte može da traje toliko dugo.

Mad4Red

pre 10 godina

I sad npr. da je Nole izabran da igra dubl mec ta VADA mu ne bi dozvolila jer je bio njegov red na testiranje hm strasno i tek sad vidim da su ostali ovi teniseri skroz unpravu u vezi testiranja i svega pravda za Troickog, daleko bilo vrse testiranja kao da su zamorcici... Strasno ali iz ove price vidim da je Novak sve to podneo hrabro junacki!!! Bravo Nole majstore...

NokiJa

pre 10 godina

Sto si cacko mecku?
Niko te nije terao da ih prozivaas!
E sad se zainati i osvoji sve sto mozes pa makar te na pauzi izmedju gemova cimali da dajes krv...
P.S.Ovo je samo pocetak!

djole srba

pre 10 godina

to je bio revans za Noletovo hrabro ponasanje i podrsku Troickom.za te kretene postoji samo jedan izraz IDIOTI ! sada bi trebali igraci da se sloze i kolektivno da ich oteraju do djavola pa da naprave novu korektnu organizaciju koja ce imati dovoljno mozga da se korektno ponasa !

Simon

pre 10 godina

E sad ce poceti zez na svakom cosku. Zamerio se antidoping mafiji. Ali, mogu samo da mu pljunu pod prozor. Naci ce se i neko resenje. Npr. da se snima procedura i ponasanje osobe koja vodi kontrolu pa da se lansira na svim mrezama. Ili mozda neko ima bolju ideju kako doskociti lezilebovicima i korumpiranim lekarima VODA. Pa makar su drustvene mreze danas na usluzi svima. sTO IH NE BI ISKORISTILI I POMOGLI nOVAKU I OSTALIM TENISERIMA da se odbrane od posasti. Amerima ne smeju ni u dvoriste da udju.

twister

pre 10 godina

Toliko o tome da je otisao iz dvorane jer je bio nezadovoljan odlukom trenera sto nije igrao dubl , kao sto je neko ovde bio napisao .

Po meni , on nije dubl igrac i ne treba da igra dubl a i ako on treba da donese sva tri poena , onda ispada da je Davis Cup individualno a ne timsko takmicenje .

TomaS

pre 10 godina

Sada treba tražiti tizjave Federera i Nadala o tome, koliko je korektna ova doping kontrola prvog igrača u vreme meča reprezentacije, a TSS da pokrene zahtev za reviziju načina uzimanja antidoping uzoraka. Znamo da je Novak tražio prisustvo još jedne osobe, neke vrste svedoka za vreme uzimanja uzoraka i - snimanje celog događaja.

Boba

pre 10 godina

Da li je moguce da je svet toliko protiv uspeha Novaka Djikovica. Milila sam da je ce se posle onog članka letos novinarke iz Njuorka nesto promeniti. Ni ja nisam pristlica nekih teorija zavere, ali ne mogu zamisliti da tako nesto naprave Federeru u Baselu dok Svajcarska igra finale Davis Cupa.
Svarno svetom vlada mafija i nikome ko je posten i poseban ne dozvoljavaju da to i ostne. Globalo uzas. Ali Nonak ima geslo: "što me ne ubije to me ojača". I ovo ga je ojačalo, ali sve ima granice. Nama ostaje da ga bezgranično volimo podržavamo i da se ugledamo na Noleta i ponosimo se njegovim karakterom i sposobnostima.
boba

City Girl

pre 10 godina

Andy Murray-ju su dosli dok se spremao da ide kod kraljice na dodelu odlikovanja. Čovek vec bio spreman, auto ga čekao ispred kuće, i on je morao da sedi sa njima dok nije ispunio sve uslove.

Ima intervju na You Tube gde govori o tome.

Imam utisak da im je taktika da te uhvate kada najmanje očekuješ i kada misliš da te sigurno neće bas tada testirati.

Mirko

pre 10 godina

Kad se tako ponašaju prema njemu, znači da su pukli i da nešto mnogo ozbiljno nije u redu sa njima. Novak je sasvim u pravu. Tek će to izaći na čistinu. Nismo mi džabe Srbi. Trn u oku svakoj nepravdi. Tako i Novak kao najbolji među nama.
Tek će tu biti posla, predosećam...

Over And Out

pre 10 godina

Prekjuče je bila vest da je bio 4. sata na antidoping testu.
Juče je javljeno da je procedura trajala 4.5 sati.
Danas je javljeno da je bio u kancelariji 5. sati.
Do petka će da se plasira: "Nole se satima u kancelariji, 3x3 metra, borio sa pobesnelim pit-bulovima koje su na njega nahuškali svetski moćnici iz ATF-a, vodjeni mračnom judeo-masonsko-templarskom rukom koja hoće da zatre sve što je srpsko!"
Činjenice su sledeće:
-Djovak se malo zaneo braneći Troickog, i dobio vaspitne packe.
-Izgubili smo od Čeha, pošteno, sticajem okolnosti, i poraz treba spostski i džentlmenski prihvatiti.
-"Ne palite" vatru preko medija, jer možete samo da naškodite reketu broj dva u svetu.

Sila je sa tobom Novače

pre 10 godina

..i Novak je oslobođen do sledeće prilike. npr. Indian Wells-a, gde će Nadalu biti sve dozvoljeno, kao i uvek, dok Novaka čekaju. A možda veći i za AO pripreme scenario.
Ko je gledao Nadala u poslednjem finalu (ali ne samo tada, već i na RG itd.. i ne samo njega nego i ..), jasno mu je šta govorim.
‘Puno mu beše sekundice da se skrasi. Ne mogaše’
Dečak je hteo iz kože da iskoči od viška energije, i to naravno nije prvi put. A ni poslednji. Jednostavno, Novak ih mnogo košta, masa traži drugu predstavu. Masa koja plaća.
Naše lobiranje je slabo, prisustvo u medijima.. uopšte - slabi smo, slabe platiše, nije tajna. Novaku ostaje da se ‘na suvo’ bori protiv ‘legal dopper’a - napumpanog sistemskog kiborga i da na kraju prihvati krivicu što je ‘tučen’.
Treba objaviti slične uvide gde god možete dok još nije kasno, jer kad oni objave, što dugo spremaju - sve će biti svršeno. Ovo je samo sofisticiraniji način od onoga pimenjenog na Moniki. Mnogi to priželjkuju i oberučke će prihvatiti kao i tada, ili nakon bombardovanja, ili..

‘s rogatim se teško bosti, ako i ti nemaš rog, u tu igru bez milosti, ne pošalji nikog svog’

Rajko

pre 10 godina

Ovakvo postupanje sujetnih članova VADA je odraz ogoljene sile, znak nerazumne, užasne arogancije, i to prema nekome, ko je ovaj sport proslavio i doprineo njegovoj, još većoj popularnosti. Medjutim, oni raspolažu, trenutno, takvim ovlašćenjima koja zloupotrebljavaju, a dokle će tako moći da rade, zavisiće, isključivo, od njihovog odnosa prema igračima, koji su u celoj ovoj priči, ipak, NAJBITNIJI, jer od njih, a ne tamo nekog VADA, zavisi dalja sudbina tenisa, kao sporta.

m4rk0

pre 10 godina

Videcete kakva ce praznina ostati kada jednog dana Nole ne bude vise igrao tenis. Poslednjih nekoliko godina tenis je doziveo vrhunac. Federer, Nadal, Djokovic. Takav trio se nece nikad vise pojaviti u tenisu.

Ispeci, pa reci

pre 10 godina

@ Erceg, 19. novembar 2013 10:24

Sledeci tvoju logiku, Federer je poceo da se "roka" (da upotrebim tvoj izraz) pre nego sto je prohodsao: nikad nije predao mec, nikad otkazao prijavljeni turnir, igrao i sa mononukleozom (Soderlinga - ako si cuo za njega - ta bolest je, izgleda, potpuno odvojila od tenisa), peskir za vreme meca, mozda, i najmanje upotrebljava... A koliko je, tek, uzastopnih sezona odigrao na najvisem nivou... Kao niko pre njega, a ni, do sada, jos.

Preporucujem ti da, kad pozelis sledeci put da se javis, malo bolje razmislis, jer to, ocigledno, ovog puta nisi uradio

marko

pre 10 godina

Nazalost to je samo u tenisu i Novak je to objasnjavao,da oni bukvalno mogu da dodju u 5 ujutru(sto mu se takodje ranije desilo) i mora se dati uzorak... U svakom trenutku moraju biti obavestenu u kom gradu se nalazi koji teniser... Zalosno... Svaka cast Nole

bez imena a i mozga

pre 10 godina

Tip se roka nečim 100% ! Nemoguce na ovom nivou bez ijedne povrede da igra 2-3 god
(Erceg, 19. novembar 2013 10:24)
Pod dopingom se podrazumeva uzimanje nedopuštenih supstanci ili korištenje nezakonitih metoda za povećanje ili zadržavanje (uglavnom sportkih) sposobnosti.
Postoji puno supstanci koje ne spadaju u doping ili su dozvoljene uz određenu dijagnozu kao recimo ritalin koji verovatno uzima ili je uzimao Federer jer je oslobođen od vojske (najverovatnije dijagnoza ADHS - dve muve jednim udarcem) ili vrlo omiljeni astma sprejevi. Osim toga mogli bi da dođu u obzir amfetamini ili kokain jer svi oni povećavaju koncentraciju i smanjuju strah i omogućavaju precizne udarce u odsutnim trenucima. Ali je svima njima zajedničko iscrpljuju i da nakon izvesnog vremena čovek padne pod istim uglom pod kojim je i uzleteo. Đoković uzima nešto, ali to nešto ne mora biti doping ili zato što to nešto samo njemu prija ili zato što to nešto je nešto toliko novo da još nije došlo na red da se nađe na spisku. U svakom slučaju izgleda da to nešto jako prija njegovom zdravlju i omogućava mu da čitavu sezonu igra jako dobro, što je suprotno pravilu da je doping jeste doping jer je štetan po zdravlje (sve metode koje nisu štetne po zdravlje su dozvoljene, hiperbarična komora, na primer). Dakle simptomi za doping su pre česte povrede i odsustvovanja nego odsustvo istih.

Melenci

pre 10 godina

Ovo sto citamo moze samo da nas dovede u stanje soka i neverice.Pet sati maltretiranja,ponizenja,sramnog i nedostojnog odnosa prema Noletu je samo dokaz koliko je bio u pravu.Divim se Noletu na izdrzljivosti,na tome sto je ovu provokaciju podneo bez jedne reci protesta,kao teniser koji nema sta da krije osim svoje velicine koju je ponovo video ceo svet.Samo se pitam kako mi mozemo da pruzimo podrsku Noletu?Da li moze TSS da izrazi protest zbog vidnog maltretiranja namernog,sa ciljem da Nolete diskvalifikuju i kao sportistu i kao coveka?Nesto se mora preduzeti,jer pet sati drzati nekoga zatvorenog u sobi kao kriminalca je uvreda koja mora da pokrene javnost.Ako Nole ostane sam u ovome,mi nismo dostojni da mu ime pomenemoi da se ponosimo njegovim dostignucima.TSS je na potezu.Nole je doziveo torturu samo zato sto je progovorio o nizu nepravilnosti,samo zato jer je iz male zemlje i to Srbije.Cesi treba javno da se izvine Noletu,to je najmanje sto mogu da urade ili ce ponovo biti sitne duse i podlo cutati.

dragan

pre 10 godina

"ljudi-ako su ljudi" iz antidoping kontrole mora da su dobili upustva kako da se osvetnički ponašaju prema najboljem teniseru na svetu jar kojim slučajem da je Novak bio na terenu Česi ne bi osvojili devis kup. Još jedan dokaz da se u VAD umešala politika-odnosno novac-sramota i oni da mi pričaju o demokratiji-poštenju.

Jednorog68

pre 10 godina

Lično bih više volela da čujem Novaka sa ovim u vezi.
Postoje pravila i teniser kalibra Novaka ih zna.
Ako su prekršena, opet se zna način rešavanja, sudski, naravno. Mislim na prekršaj organizacije.

Neprijatno je, ali ja zaista nisam pročitala u pravilima da se u vreme odigravanja meča drugih tenisera, ne vrši kontrola. Pitanje je: razlog ili odmazda za kritiku?

Ja ne znam.
I jedno i drugo bi me iznenadilo.

Nadam se da će biti sve u redu i da će Novak izići sa svojom pričom u javnost.

Lula

pre 10 godina

Kakve krupne reci": mucili ga, ponizili, sramno se poneli itd. Posebno je zacudjujuca izjava lekara (ukoliko je zaista tako receno), jer on ne zna nista o antidoping kontroli, nesto sto moze na raznim sajtovima da se procita. NADA ima objavljen tekst od preko 200 strana u kome se do poslednje sitnice objasnjava sve: nacin na koji se odabira ko treba da bude testiran i posebno procedura:atleta se obavestava, moze da povede jednu osobu od poverenja, popunjava protokol, mora dati min. 90 ml urina, 2 epruvete krvi, probe se pakuju u posebne, zapecacene flasice Ai B i anonimno salju u neku od mnogobrojnih laboratorija. Ukoliko atleta ne moze da da odredjenu kolicinu mokrace odjednom, onda se procedura ponavlja i to naravno moze da potraje. Celo to vreme se osobe koje su prisutne ne napustaju, niti on moze da napusti prostoriju. Jos mnogo detalja, koji ovde nisu relevantni. Djokovicu ovo nije prvi put da bude testiran i on veoma dobro poznaje proceduru. Molim sve da ne naduvavaju pricu, ona moze samo da skodi sportisti!

B23

pre 10 godina

Pogledajte kartu i sve je jasno :
http://www.wada-ama.org/en/About-WADA/Regional-Offices/

A te ljude sledeci put treba 5 sati zatvoriti bez razloga na granici i na odlasku i na povratku.

Paja

pre 10 godina

I za ovo ima resennje kao za sve u zivotu, treba desetak ili / i vise, ko god hoce da teniseri naprave svoju ekipu od eminemtnih strucnjaka za antidoping kontrolu cija bi se rec postovala na svakom sudjenju teniseru, da potpisu protokole o davanju uzoraka a imaju svi dovoljno para da mogu da angazuju i plate takvu ekipu i jednostavno ove da o...bu.Ionako svaki turnir u svetu je prica za sebe i organizatori zele da vide sto vise i bolje tenisere zbog love tako da ova antidoping kontrola jednostavno nema svoju ulogu osim za uzimanje para.

kontrola

pre 10 godina

Zašto je za ime svijeta sramno-oni samo rade svoj posao.Sada ćemo ovdje pročitati masu komentara da je to osveta Novaku za kritikovanje njihovog rada,međutim oni su samo ovim pokazali da do te njegove kritike ne drže k'o ni do lanjskog snijega i takođe da za njih Novaka nije božanstvo koje hoda po zemlji,kakvim ga smatraju u Srbiji,već teniser kao i svi ostali na ATP turu.

Westside Barbell

pre 10 godina

Svojevremeno je i Sergej bubka prolazio ovako rigorozne provere...Njega su čak jurili i kada je bio na odmoru.Novak je rekao da nisu profesionalni i mogao je da očekuje ovakvu njihovu reakciju.Zato je on to sve podneo bez ikakvih problema.Iskreno ja sumnjam u ovu vest.

kontrola

pre 10 godina

Zašto je za ime svijeta sramno-oni samo rade svoj posao.Sada ćemo ovdje pročitati masu komentara da je to osveta Novaku za kritikovanje njihovog rada,međutim oni su samo ovim pokazali da do te njegove kritike ne drže k'o ni do lanjskog snijega i takođe da za njih Novaka nije božanstvo koje hoda po zemlji,kakvim ga smatraju u Srbiji,već teniser kao i svi ostali na ATP turu.

nebojsa

pre 10 godina

Ovo je cisto da zadovolje formu zbog svetske javnosti koja sve vise spominje Noleta i Rafu u kontekstu koriscenja ne dozvoljenih sredstava.
(Gradjanin, 19. novembar 2013 10:29)

A ko je to i kada optuzio Noleta da koristi nedozvoljene supstance, osim mozda po koji ljubomorni kolega koji je daleko ispod njegovih sposobnosti?
Niko mu u karijeri ne moze naci nista, samo ga mogu provocirati,dakle,ne bih ja stavljao u isti kos Noleta i Rafu, u koga su cak i strucnjaci poceli da sumnjaju.

Nenad

pre 10 godina

I pre nego sto je na konferenciji za medije u Londonu imao u glavi sta zeli da kaze po pitanju odnosa WADE,znao je unapred sta ga ceka i cemu da se nada.Zato sve i prihvata sa potpunim mirom i strpljenjem.Veliki je to covek,kada se svesno izlaze riziku,ali zna da nema cega da se boji,da je cist u telu i dusi.Slobodan i stamen covek je onaj koji tako postupi.Koliko je samo njegov nacin razmisljanja,pogled na zivot i mnogo toga jos MILJAMA NAUTICKIM daleko od stava,razmisljanja,delanja i odlucnosti bilo kog politicara,velike vecine prosecnih gradjana svoje otadzbine Srbije,to je suvisno komentarisati,a kamoli uporedjivati.Koliku je samo dozu empatije,osecaja pravog prijateljstva i podrske svojim recima,a jos vaznije,delima pokazao prema Viktoru...to se nikada ne zaboravlja,pa da imate jos dva zivota da zivite.

a

pre 10 godina

Mi se sa tim patologijama i dvostrukim standardima odavno suočavamo.Nadalu,Federeru ...
to sigurno ne rade.Uvek su bili podmukli.(a i biće)

Delija_KV

pre 10 godina

Sve je to u opisu posla. Ne mojte da se zalecete ljudi sa izjavama. Cim je pristao da bude pod okrilje atp tura prihvatio je i da bude kad god oni hoce testiran i na koji nacin.

bla bla

pre 10 godina

Da je igrao dubl, ne bi bio testiran za vreme meca. Drugo, pre par nedelja je Federer objasnjavao proceduru i kako je bio 8 sati sa strancem u sobi za vreme kontrole(vidi arhivu b92). To je normalna procedura, ista za sve.
Obradovic je statista, umesto njego moze da bude selektor bilo ko, njemu ostaje samo da prica price i pravda poraz.Pozdrav

Posmatrac

pre 10 godina

Realno da se ne lazemo i Nole i Nadal su zbog "glutena" jaci i brzi jedno 20% a sasvim je normalno da se posle 4-5-tocasovnog maratonskog meca organizam vec sutra poptpuno oporavi kao da nista nije bilo i odmah na jos jedan "maraton". Dokle god sponzorima odgovaraju i jedan i drugi ce moci da rade sta im je volja ....

precanin

pre 10 godina

Ako je Novak cist cemu briga ? Koga ce oni testirati njihova briga ne nasa !? Mi mozemo negodovati , ali nema vajde ? Federera su testirali tokom citave karijere, cak 25 puta, pa nista !? Tvrdnje kako ne smeju da testiraju americke sportiste je cista laz ! Koliko je sportista iz Amerike testirano pa im oduzete medalje i kaznjeni vremenskom kaznom ? Naveci biciklista svih vremena testiran i oduzeti su mu sve sto je osvoijo, 6 ili 7 trka oko Francuske !Na kraju je i priznao, da je uzimao nedozvoljena sredstva. Zaboravite vise Felpsa ! Pa sto nisu i drugim svojim plivacima davali takva sredstva koja se ne "mogu otkriti", da imaju jos vise uspeha i medalja!? Pa Felps je jeo 12 puta dnevno , ima je nevidjenu genetiku sve se to potrefilo u pravom sportu koji je izabrao !Prema tome(kaze Velja Ilic), ako je je Novak nesto nedozvoljeno uzeo, bice kaznjen, ako nije oborice mozda sve rekorde Nadala i Federera, a sutra ce neko oboriti njegove , tako je to u teniskom cirkusu ili bolje reci biznisu !!!

a

pre 10 godina

Procedure su iste svuda u svijetu. Vi biste valjda da se uvedu posebne procedure za Srbe i posebne za sve ostale? Jer, zaboga Srbi su posteni, ne bi se oni dopingovali?

max

pre 10 godina

Frka je njima da će ,kako je krenuo krajem 2013.godine,Nole napraviti neviđeni cunami na teniskim terenima u 2014,godini,pa sve pokušavaju,ali ako već proveravaju pa bio bi red da malo i Nadala prodrmaju !!

Ivan

pre 10 godina

Ovo je bio Davis Cup. To znači timsko takmičenje. Zamislite, da doping komisija tako dođe na košarkašku utakmicu i odluče da testiraju 5 igrača. E pa ne može iako tih pet ne bi ni igralo. Svejedno su u sastavu tima i na utakmici su.

Iako su ovi jaki, mislim, da su ipak naleteli na malo tvrđi orah zvani Novak.

goran

pre 10 godina

Ja zelim da procitam jednu detaljnu analizu i misljenje Sase Ozme na ovu temu ukoliko on nema nista protiv. Mislim da bi dobili malo jasniju sliku sta se to desava oko Novaka i antidoping sistema ukljucujuci i ITF. Mi obicni navijaci mozemo samo da nagadjamo, dok je Sasa ipak barem ja tako mislim, upuceniji od sviju nas ili mozda gresim….? Sasa daj analizu, molim te!!!

bojan

pre 10 godina

to zato sto ih je iskritikovao. svaka cast novaku koji cuti,ne izlazi odmah u medije da ih ispljuje iako ima razloga. ali ne sumnjam da ce im odgovoriti na sebi svojstven nacin! najbolji je i bez dopinga1

II

pre 10 godina

Davno, u srednjoj skoli, zaboleo me zub toliko da ne vidim nista pred sobom od bolova....pitam nastavnika koji dolazi na cas da me pusti da idem kod zubara: "Ne, ne moze," kaze on ali nije to bilo dovoljno nego me je odmah prozvao da odgovaram. A nas covek, a nisam ga ni prozivala niti "branila" drugove...

Vec sam pisala, sta ce ona "odbrana" Viktora Noletu i to onakvim nebiranim recnikom!? Nole je u glavnom profesionalan i zna sta treba reci ali sam bila sokirana njegovim istupom i agresivnim i nebiranim recima. Mislim da je ovo tek pocetak i da ce sve uraditi da mu zagorcaju i karijeru i tenis. Tako ce biti na svakom velikom i znacajnom turniru. Kad bude trebalo da odmara drzace ga po pet sati na kontrolama.

Ja sam veliki navijac Novakov i ne propustam nijedan njegov mec bilo sa kim da igra i na kom turniru igra i velika mi je zelja da po svojim rekordima potuce sve rekorde drugih tenisera iako postujem sve njegove protivnike na teniskim terenima. Ali.....Nole, ne radi takve stvari, ne ratuj protiv mocnika bez obzira iz koje organizacije i institucije dolaze. Ne guraj im prst u oko, ne provociraj, ne izjasnjavaj se tako agresivno kao u ovom slucaju ako zelis jos da igras tenis...

Daj boze samo da ti sad nisu "nasli" nesto a oni uvek mogu nekom da nadju nesto, zapamti to i hiljadu sudova nece dokazati suprotno.

iskreno

pre 10 godina

pa nije sramno,Djokovic nije mali,svojim istupanjem protiv agencije napravio je sebi problem...a sve zbog coveka koji nije uradio sta je trebalo kad je trebalo...

raso,canada

pre 10 godina

Da je istina to sto smo procitali, Nole bi se vec oglasio.mislim da ovakve vesti nebi trebalo da imaju toliko prostora u medijima i treba da pustimo da svako radi svoj posao,naravno pravlo dok god su vazeca -moraju se postovati

testiranje

pre 10 godina

Kada Nadal odlično igra i osvaja trofeje onda je to zato što uzima nedozvoljena sredstva ,a kada Novak osvaja trofeje to je zato što je on nadčovjek i niko nema pravo da sumnja u to,niti da se tamo neko usudi njega podvrgnuti kontroli na doping.Ne znam od kuda ovolika histerija na Novakovo testiranje na doping,jer ne testiraju samo njega.Možda ovako reaguju njegovi navijači koji i sami podsvjesno sumnjaju da nešto uzima što je nedozvoljeno, pa strahuju da se to ne otkrije.

samsung

pre 10 godina

kojr izivljavanje! po pravilima koje su sami pravili igrac ima pravo od kako potpise papir da ce biti testiran da:prisustvuje konferenciji za medije, bude na ceremoniji dodeli medalja, ima pravo na timskog lekara i trenera, pravo da trazi odlaganje testa ako se ne oseca dobro ili je na tom mecu povredjen, zavrsi sa tusiranjem i presvlacenjem u pratnji lekara iz doping kontrole itd itd itd...dakle klasicno izivljavanje nad novakom i ostalim teniserima..dakle po pravilu oni imaju pravo da mu svaki dan traze test...ali imaju isto to pravo i kod nadala, federera i ostalima ali nesto ga ne primenjuju bas..dakle svi smo mi jednaki....neki manje..neki vise

II

pre 10 godina

(Lula, 19. novembar 2013 14:10)

Bravo, Lula! Dobro je cuti (procitati) ovde na ovoj usijanoj stranici medju usijanim i iracionalnim misljenjima i GLAS RAZUMA!

pablito

pre 10 godina

uz sve poštovanje, mislim da se radi o tzv. novinarskoj patci i pravljenju teorije zavere.
da mu rade analize dan posle
meča koji je igrao? pri tom podržavam njegov stav o WADA

Gradjanin

pre 10 godina

Ovo je cisto da zadovolje formu zbog svetske javnosti koja sve vise spominje Noleta i Rafu u kontekstu koriscenja ne dozvoljenih sredstava.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Da je to Novak rekao vjerovao bih,i stvarno bi bilo sramno ako je istina
Ovakav bih i ja tekst smislio zbog tiraza da sam vlasnik novina
Novak bez dlake na jeziku uvijek bio a sad mu shatro i zabranili da prica
Nadam se da grijesim

smesnoo

pre 10 godina

@Апоплекja mislim da su mu dali da jede i pije nesto nedozvoljeno i sad ce da kazu da je on koristio doping,i onda ce da suspenduju na 1-2 godine i mi cemo da se odmorimo od tenisa:) haha jaoo samo neke teorije zavere

neko ko zna

pre 10 godina

WADA nista nije ucinila sto ne sme, zato nasem cudjenju nema mesta.
Ako uzorak ne odgovara propisanim standardima mogu da ga "razvlace" dok ne bude po volji.
Zavera je totalna smeska, WADA samo koristi priliku da se ubaci u "headlines" kad god moze. Ovog puta im se "pozlatilo".
Novakov atak na WADA-u ima smisla samo ako je 100% cist (u sta se nadam) - sve ostalo bi bilo samoubistvo. Ne deluje mi kao neko ko nije dovoljno iteligentan da ne zna sta radi(sto za Viktora ne mogu da kazem, jer to njegov postupak i potvrdjuje).
Pristrasni smo, to se ne moze poreci. Da je cudno da ga "odvoje" bas za vreme dubla, cudno je, da je moguce - moguce je. Ni manje, ni vise od toga!

kontrola

pre 10 godina

Zašto je za ime svijeta sramno-oni samo rade svoj posao.Sada ćemo ovdje pročitati masu komentara da je to osveta Novaku za kritikovanje njihovog rada,međutim oni su samo ovim pokazali da do te njegove kritike ne drže k'o ni do lanjskog snijega i takođe da za njih Novaka nije božanstvo koje hoda po zemlji,kakvim ga smatraju u Srbiji,već teniser kao i svi ostali na ATP turu.

kontrola

pre 10 godina

Zašto je za ime svijeta sramno-oni samo rade svoj posao.Sada ćemo ovdje pročitati masu komentara da je to osveta Novaku za kritikovanje njihovog rada,međutim oni su samo ovim pokazali da do te njegove kritike ne drže k'o ni do lanjskog snijega i takođe da za njih Novaka nije božanstvo koje hoda po zemlji,kakvim ga smatraju u Srbiji,već teniser kao i svi ostali na ATP turu.

Bane

pre 10 godina

Ja ne vidim apsolutno nista sporno,to je procedura koja je sasvim standardna i normalna.Da je ovo stvarno zemlja ljubitelja tenisa,prenosile bi se vesti o slicnim slucajevima kojih je bilo i ljudi bi se upoznavali sa nekim drugim teniskim kuriozitetima.Ali,posto je ovo zemlja idolopoklonistva Novaku,bitnije je sa kim se Novak druzio,gde je vozio traktor,nego da se prosiri teniska kultura.
Novak nije ispunjavao standarde potrebne za vrsenje testa,sta tu nije jasno?!I da nije jos 10 sati ispunjavao standarde drzali bi ga jos 10 sati jer je jasno propisano ispunjavanje kojih uslova je potrebno za normalno vrsenje testa.
I da,da se isto desilo Nadalu,Federeru,Mareju,prosli bi istu proceduru,Federer i jeste jednom jer je imao isti problem.
Za Nadala ne znam da li je prolazio kroz ovo,ali su mu banjavali vise puta u 6 ujutro na kucni prag da vrse testove.
Da Novaku banu tako,na nasim sajtovima bi se verovatno pojavila bojazan da mu nisu mozda tutnuli picajzle u krevet,krisom dok nije gledao.
Jer,naravno,sve je to biznis i politika.
Ovo je prilicno standardna procedura,Novak je cist igrac,i ako ima neke odmazde(u sta cisto sumnjam)mogu da mu pljunu pod prozor.

P.S.

Ako su svi protiv njega,kako se desilo da mu niko ne uzme krv punih 6 meseci,pre godinu-dve dana?

Over And Out

pre 10 godina

Prekjuče je bila vest da je bio 4. sata na antidoping testu.
Juče je javljeno da je procedura trajala 4.5 sati.
Danas je javljeno da je bio u kancelariji 5. sati.
Do petka će da se plasira: "Nole se satima u kancelariji, 3x3 metra, borio sa pobesnelim pit-bulovima koje su na njega nahuškali svetski moćnici iz ATF-a, vodjeni mračnom judeo-masonsko-templarskom rukom koja hoće da zatre sve što je srpsko!"
Činjenice su sledeće:
-Djovak se malo zaneo braneći Troickog, i dobio vaspitne packe.
-Izgubili smo od Čeha, pošteno, sticajem okolnosti, i poraz treba spostski i džentlmenski prihvatiti.
-"Ne palite" vatru preko medija, jer možete samo da naškodite reketu broj dva u svetu.

Posmatrac

pre 10 godina

Realno da se ne lazemo i Nole i Nadal su zbog "glutena" jaci i brzi jedno 20% a sasvim je normalno da se posle 4-5-tocasovnog maratonskog meca organizam vec sutra poptpuno oporavi kao da nista nije bilo i odmah na jos jedan "maraton". Dokle god sponzorima odgovaraju i jedan i drugi ce moci da rade sta im je volja ....

a

pre 10 godina

Procedure su iste svuda u svijetu. Vi biste valjda da se uvedu posebne procedure za Srbe i posebne za sve ostale? Jer, zaboga Srbi su posteni, ne bi se oni dopingovali?

NokiJa

pre 10 godina

Sto si cacko mecku?
Niko te nije terao da ih prozivaas!
E sad se zainati i osvoji sve sto mozes pa makar te na pauzi izmedju gemova cimali da dajes krv...
P.S.Ovo je samo pocetak!

precanin

pre 10 godina

Ako je Novak cist cemu briga ? Koga ce oni testirati njihova briga ne nasa !? Mi mozemo negodovati , ali nema vajde ? Federera su testirali tokom citave karijere, cak 25 puta, pa nista !? Tvrdnje kako ne smeju da testiraju americke sportiste je cista laz ! Koliko je sportista iz Amerike testirano pa im oduzete medalje i kaznjeni vremenskom kaznom ? Naveci biciklista svih vremena testiran i oduzeti su mu sve sto je osvoijo, 6 ili 7 trka oko Francuske !Na kraju je i priznao, da je uzimao nedozvoljena sredstva. Zaboravite vise Felpsa ! Pa sto nisu i drugim svojim plivacima davali takva sredstva koja se ne "mogu otkriti", da imaju jos vise uspeha i medalja!? Pa Felps je jeo 12 puta dnevno , ima je nevidjenu genetiku sve se to potrefilo u pravom sportu koji je izabrao !Prema tome(kaze Velja Ilic), ako je je Novak nesto nedozvoljeno uzeo, bice kaznjen, ako nije oborice mozda sve rekorde Nadala i Federera, a sutra ce neko oboriti njegove , tako je to u teniskom cirkusu ili bolje reci biznisu !!!

Gradjanin

pre 10 godina

Ovo je cisto da zadovolje formu zbog svetske javnosti koja sve vise spominje Noleta i Rafu u kontekstu koriscenja ne dozvoljenih sredstava.

Petar

pre 10 godina

Uopste ne mogu da shvatim kako je moguce da rade kontrolu u vreme dok traje takmicarski mec tima za koji djokovic igra? to sto nije na terenu ne menja stvari, nikad ni u jednom sportu nisam cuo da se nekom igracu radi testiranje u vreme utakmice.

testiranje

pre 10 godina

Kada Nadal odlično igra i osvaja trofeje onda je to zato što uzima nedozvoljena sredstva ,a kada Novak osvaja trofeje to je zato što je on nadčovjek i niko nema pravo da sumnja u to,niti da se tamo neko usudi njega podvrgnuti kontroli na doping.Ne znam od kuda ovolika histerija na Novakovo testiranje na doping,jer ne testiraju samo njega.Možda ovako reaguju njegovi navijači koji i sami podsvjesno sumnjaju da nešto uzima što je nedozvoljeno, pa strahuju da se to ne otkrije.

Deda Pantelija

pre 10 godina

Momak ima samo 26 godina ali je GROMADA u svakom pogledu. Njegovo ponasanje i nacin na koji zraci pozitivnom energijom je neverovatno. Igrali su na kartu provokacije zbog toga sto ih je kritikovao ali je Nole to carski iscoolirao. Svaka cast.

iskreno

pre 10 godina

pa nije sramno,Djokovic nije mali,svojim istupanjem protiv agencije napravio je sebi problem...a sve zbog coveka koji nije uradio sta je trebalo kad je trebalo...

raso,canada

pre 10 godina

Da je istina to sto smo procitali, Nole bi se vec oglasio.mislim da ovakve vesti nebi trebalo da imaju toliko prostora u medijima i treba da pustimo da svako radi svoj posao,naravno pravlo dok god su vazeca -moraju se postovati

nikol dz. femija

pre 10 godina

NAJJAČI SMO.

TOLIKO SU U FRCI, U PANICI, UPALŠILI SE DA ĆEMO POBEDITI, pa to se ne bi preživelo.

Kao što ne bi preživeli da je Nole treću godinu zaredom prvi.

USPELI SU, NE BIRAJUĆI SREDSTAVA, pa je NOle drugi i Srbija je druga.

SADA IM JE LAKŠE, VALJDA, JADNICI, MUČENICI.

E MOŽDA JE SVE OVO NEKA TEORIJA I ZAVERA OD STRANE Novosti _

Ili je ipak čista, očigledna praksa na delu.

KAO JE NOVAKU, TO SAMO ON ZNA. ČAK NI KADA JE DOMAĆIN, NA SVOM TERENU, JEDNOM U IKS GODINA - mora da bude maltretiran, JER ZNA SE KO JE GAZDA, KO VEDRI I OBLAČI, KO JE DIKTATOR, KO DAJE DIREKTIVE, ...

NOVAKU SREĆNO.

NEKA NAM JE Bog u pomoći.

milossan

pre 10 godina

@deda pantelija

Ako reket broj 1 iz bilo kog razloga ne diže glas protiv ovakvog postupka, pitaš li se ti čemu to vodi? Nije on nikakva gromada, on je samo fino vaspitani ROB.

Ivan

pre 10 godina

Kada treba da se testira jedan Felps ili neko od kosarkasa NBA lige na svjetskom prvenstvu onda svi iz antidoping kontrole cute i gledaju u pod jer USA NE DOZVOLJAVA doping test na njihovim ucesnicima a ako insistiraju onda povuku sve ucesnike a ovamo se maltretira jedan dokazani sampion. I drugi avion bi nazvao po njemu svima u inat. Zvao bi se NOLE II

pablito

pre 10 godina

uz sve poštovanje, mislim da se radi o tzv. novinarskoj patci i pravljenju teorije zavere.
da mu rade analize dan posle
meča koji je igrao? pri tom podržavam njegov stav o WADA

bla bla

pre 10 godina

Da je igrao dubl, ne bi bio testiran za vreme meca. Drugo, pre par nedelja je Federer objasnjavao proceduru i kako je bio 8 sati sa strancem u sobi za vreme kontrole(vidi arhivu b92). To je normalna procedura, ista za sve.
Obradovic je statista, umesto njego moze da bude selektor bilo ko, njemu ostaje samo da prica price i pravda poraz.Pozdrav

Lula

pre 10 godina

Kakve krupne reci": mucili ga, ponizili, sramno se poneli itd. Posebno je zacudjujuca izjava lekara (ukoliko je zaista tako receno), jer on ne zna nista o antidoping kontroli, nesto sto moze na raznim sajtovima da se procita. NADA ima objavljen tekst od preko 200 strana u kome se do poslednje sitnice objasnjava sve: nacin na koji se odabira ko treba da bude testiran i posebno procedura:atleta se obavestava, moze da povede jednu osobu od poverenja, popunjava protokol, mora dati min. 90 ml urina, 2 epruvete krvi, probe se pakuju u posebne, zapecacene flasice Ai B i anonimno salju u neku od mnogobrojnih laboratorija. Ukoliko atleta ne moze da da odredjenu kolicinu mokrace odjednom, onda se procedura ponavlja i to naravno moze da potraje. Celo to vreme se osobe koje su prisutne ne napustaju, niti on moze da napusti prostoriju. Jos mnogo detalja, koji ovde nisu relevantni. Djokovicu ovo nije prvi put da bude testiran i on veoma dobro poznaje proceduru. Molim sve da ne naduvavaju pricu, ona moze samo da skodi sportisti!

sarajevo.ba

pre 10 godina

Da je to Novak rekao vjerovao bih,i stvarno bi bilo sramno ako je istina
Ovakav bih i ja tekst smislio zbog tiraza da sam vlasnik novina
Novak bez dlake na jeziku uvijek bio a sad mu shatro i zabranili da prica
Nadam se da grijesim

a

pre 10 godina

Mi se sa tim patologijama i dvostrukim standardima odavno suočavamo.Nadalu,Federeru ...
to sigurno ne rade.Uvek su bili podmukli.(a i biće)

smesnoo

pre 10 godina

@Апоплекja mislim da su mu dali da jede i pije nesto nedozvoljeno i sad ce da kazu da je on koristio doping,i onda ce da suspenduju na 1-2 godine i mi cemo da se odmorimo od tenisa:) haha jaoo samo neke teorije zavere

aleksandar grozni

pre 10 godina

Od kako je postao broj jedan u tenisu,gde god igrao osim naravno u Srbiji,publika ne navija za tenisera koji igra sa Novakom,vec protiv novaka.To je toliko ocigledno da prosto iritira i sreca da je on jednom recju ljudina pa ne podleze tom podlom ponasanju publike,a i vidise kako i koliko zapadni novinari ga na jedvite jade ponekad isprate a samo zato sto je Srbin.Setite se samo Kanade gde su kao slucajno pogresili rekavsi da je nedaj boze hrvat,kako je on reagovao a da se to hrvatu desilo,kanadska vlada bi se hrvatskoj izvinjavala,jer i oni su u projektu zastite ustaskog pokreta.Evo sta rade Viktoru kao da je terorista a ustvari je cilj da Srbija nikako ne osvoji salataru ponovo,jer to bi ih porazilo i nazalost uspeli su.Pogledajte sudjenje nekog zapadnog sudije u bilo kom sportu kada igraju dva zapadna tima,sudjenje fantasticno.Isti taj sudija kada sudi nekom timu iz istocnog dela evrope,nema blage veze sa onim predjasnjim sudjenjem.Zato me nimalo necudi takav odnos prema jednom divnom sportisti i jos boljem coveku,Novaku i svece uraditi da ga srozaju a dal ce moci?,mislim da nece jaka je to glava.

RUS

pre 10 godina

Dakle ljudi iz VADE mogu da se pojave u svakom trenutku i da ne samo traže uzorak krvi već i da jedeš i piješ iako ti se niti jede niti pije. Četiri ipo sata te zadržavaju u prstoriji i ne smeš da izađeš iz nje i moraš da paziš šta pričaš, ako to nije bespravno lišavanje slobode onda ne znam šta jeste.

Mene samo zanima šta je NOvak jeo i pio za to vreme i ko mu je donosio hranu. Zamislite sledeći scenario, pojavi se VADA traži uzorak krvi za koji se ispostavi da nije odgovarajući (kako je to moguće - to je krv tog čoveka i teče kroz njegove vene) i onda ti daju da pojedeš NEŠTO, a u to NEŠTO stave NEŠTO i posle ti nađu to NEŠTO.
Da se razumemo doping kontrola treba da postoji ali mi se čini da je VADA postala "država u državi" i da su pomislili da je tenis tu zbog njih a ne oni zbog tenisa. Tenis je popularan zbog "neposrednih proizvođača zabave" - tenisera a ne zbog ITF-a. Sponzori su spremni da izdvoje milione za ljude koje navijači vole a ne zbog nalickanih likova iz ITF-a.

Ovo je podjednako bezobrazno kao i kada su tražili uzorak krvi od Andy Murray-a 10 minuta pre nego što je trebalo da pođe na dodelu odlikovanja iako Andy nije igrao meč prethodnih mesec dana zbog povrede i znalo se da neće moći da igra do kraja godine.

Protiv ovakvog maltretiranja moguće je boriti se samo kroz jak sindikat igrača, a dok je na njegovom čelu Federer od toga nema ništa.

dragan

pre 10 godina

"ljudi-ako su ljudi" iz antidoping kontrole mora da su dobili upustva kako da se osvetnički ponašaju prema najboljem teniseru na svetu jar kojim slučajem da je Novak bio na terenu Česi ne bi osvojili devis kup. Još jedan dokaz da se u VAD umešala politika-odnosno novac-sramota i oni da mi pričaju o demokratiji-poštenju.

andrijano

pre 10 godina

mislim da bi jedva cekali da nesto mu nameste i omalovaze ga.zamislite jedan srbin kralj svetskog tenisa...samo mirno novace...ljubomora je cudo

II

pre 10 godina

Davno, u srednjoj skoli, zaboleo me zub toliko da ne vidim nista pred sobom od bolova....pitam nastavnika koji dolazi na cas da me pusti da idem kod zubara: "Ne, ne moze," kaze on ali nije to bilo dovoljno nego me je odmah prozvao da odgovaram. A nas covek, a nisam ga ni prozivala niti "branila" drugove...

Vec sam pisala, sta ce ona "odbrana" Viktora Noletu i to onakvim nebiranim recnikom!? Nole je u glavnom profesionalan i zna sta treba reci ali sam bila sokirana njegovim istupom i agresivnim i nebiranim recima. Mislim da je ovo tek pocetak i da ce sve uraditi da mu zagorcaju i karijeru i tenis. Tako ce biti na svakom velikom i znacajnom turniru. Kad bude trebalo da odmara drzace ga po pet sati na kontrolama.

Ja sam veliki navijac Novakov i ne propustam nijedan njegov mec bilo sa kim da igra i na kom turniru igra i velika mi je zelja da po svojim rekordima potuce sve rekorde drugih tenisera iako postujem sve njegove protivnike na teniskim terenima. Ali.....Nole, ne radi takve stvari, ne ratuj protiv mocnika bez obzira iz koje organizacije i institucije dolaze. Ne guraj im prst u oko, ne provociraj, ne izjasnjavaj se tako agresivno kao u ovom slucaju ako zelis jos da igras tenis...

Daj boze samo da ti sad nisu "nasli" nesto a oni uvek mogu nekom da nadju nesto, zapamti to i hiljadu sudova nece dokazati suprotno.

natasa

pre 10 godina

Tip se roka nečim 100% ! Nemoguce na ovom nivou bez ijedne povrede da igra 2-3 god
(Erceg, 19. novembar 2013 10:24)

Gospodine, to sto Vi ne mozete da shvatite Novaka je vas problem, al' ne treba vam zameriti, jer ni Teslu mnogi ni dan danas ne shvataju...

Zoran

pre 10 godina

Mislim da je Novaku u interesu, na zalost, da proba da drzi jezik za zubima jos godinu-dve, jer ce da ga trpe neko vreme, a onda mogu da ga nameste i da mu napakuju nesto sto moze da ga kosta karijere.
Mislim da je Novak, na njegovu zalost previse nepristrasan, pravi balkanac, sto moze da ga kosta karijere. Znamo svi kako je prosao Cavic, recimo, iako je dobio Felpsa, ili kako prolaze drugi sportisti iz "malih" zemalja koji dirnu u "osinje gnezdo"
Nole, strasan si i ponos si svih srba i ljudi koji vole pravdu i sport, ali moras da istrpis neke stvari i ne upadas u zamke.

Sabre

pre 10 godina

Ko ovo nije ocekivao je mnogo naivan.. bice samo jos gore.. njima vec bode oci to sto je neki tamo primitivac (kako oni to vide) sa nekog tamo brdovitog Balkana zaposeo sport zapadne elite, samo je jos falilo i da krene da osipa paljbu po anti-doping agenciji.

E sad, pre nego sto poletite lupate minuse, da se razumemo, ja se u potpunosti slazem sa njim, i smatram da je ono sa Cilicem i Troickim kriminalno, ali samo je dokaz toga koliko im smeta da likovi sa ovih prostora budu uspesni u tenisu, a Djokovic je svojim otvorenim ratom sa anti doping komisijom samo sebi zagarantovao jos ovakih "sudara" u buducnosti.

Delija_KV

pre 10 godina

Sve je to u opisu posla. Ne mojte da se zalecete ljudi sa izjavama. Cim je pristao da bude pod okrilje atp tura prihvatio je i da bude kad god oni hoce testiran i na koji nacin.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 10 godina

Ništa novo u svetu tenisa. Pre se išlo direktno nožem u ledja, a sada su metode dosta podmuklije. Izdrži Novače, jači i bolji si od njih.

Steroid-Android

pre 10 godina

Nole je znao sta ga ceka nakon kritike antidoping sistema i ocekivao je ovakve provokacije, pa ih je spremno i docekao i pokazao im je sta je profesionalnost. Novace svaka cast! A kad ce onog nenormalno oznojanog i sa kosom za jos dva pranja malo da maltretiraju!

Roki

pre 10 godina

Neofašizam u svim pojavnim oblicima.Da su ovo pokušali uraditi Federeru ili Nadalu gorela bi planeta.Zato je svaka Noletova pobeda izvojevana u mnogo težim uslovima od svih top igrača i zato vredi mnogo više.Kad se Nadal dopinguje menjaju pravila pa kada ih provale onda vraćaju ista.Zato je Nole najbolji teniser svih vremena.

Mad4Red

pre 10 godina

I sad npr. da je Nole izabran da igra dubl mec ta VADA mu ne bi dozvolila jer je bio njegov red na testiranje hm strasno i tek sad vidim da su ostali ovi teniseri skroz unpravu u vezi testiranja i svega pravda za Troickog, daleko bilo vrse testiranja kao da su zamorcici... Strasno ali iz ove price vidim da je Novak sve to podneo hrabro junacki!!! Bravo Nole majstore...

Melenci

pre 10 godina

Kontrola,Nole jeste bozanstvo koje hoda za Balkan.Nole je covek vrhunski sportista sa vrhunskim karakternim osobinama,kulturom,licnost koja pleni.On jeste jedinstven primer coveka toliko slavnog.bogatog a toliko prizemnog toliko pristupacnog,jednostavnog,koji ce ti na ulici stati i pomoci.Naravno da i za Noleta vaze pravila kao i za druge,to nije sporno.Sporan je momenat koji su izabrali za test,sporno je da je bio zatocen u sobi bez ikakvog kontakta sa roditeljima,kao da ce razgovor uticati na test.Sporna je i drskost tog stranca iz VADE,kao da je naspram njega olos a ne vrhunski sportista.Sporno je sto nije bio sa reprezentacijom na mecu od znacaja vec odveden u sobu po hitnom postupku.Bolje bi ti bilo da cutis,kad vec nemas nista pametno da kazes po ovom pitanju.Ovo nije nasa imaginacija,velicanje idola,ili kojekakve teorije zavere,ovo je uradjeno namerno sa ciljem da isprovociraju Noleta zato sto je osudio nacin rada VADE i njihovih korumpiranih clanova.Pri tom zgrcu milione na znoju tenisera.

cacanin

pre 10 godina

Bravo za naseg Novaka, po ko zna koji put. Pet sati maltretiranja a on miran i strpljiv, mislim da ih je tako dodatno pobio.
Nole srecno u Cileu i Argentini i super sto si pozvao Viktora da ide sa tobom.

Melenci

pre 10 godina

Ovo sto citamo moze samo da nas dovede u stanje soka i neverice.Pet sati maltretiranja,ponizenja,sramnog i nedostojnog odnosa prema Noletu je samo dokaz koliko je bio u pravu.Divim se Noletu na izdrzljivosti,na tome sto je ovu provokaciju podneo bez jedne reci protesta,kao teniser koji nema sta da krije osim svoje velicine koju je ponovo video ceo svet.Samo se pitam kako mi mozemo da pruzimo podrsku Noletu?Da li moze TSS da izrazi protest zbog vidnog maltretiranja namernog,sa ciljem da Nolete diskvalifikuju i kao sportistu i kao coveka?Nesto se mora preduzeti,jer pet sati drzati nekoga zatvorenog u sobi kao kriminalca je uvreda koja mora da pokrene javnost.Ako Nole ostane sam u ovome,mi nismo dostojni da mu ime pomenemoi da se ponosimo njegovim dostignucima.TSS je na potezu.Nole je doziveo torturu samo zato sto je progovorio o nizu nepravilnosti,samo zato jer je iz male zemlje i to Srbije.Cesi treba javno da se izvine Noletu,to je najmanje sto mogu da urade ili ce ponovo biti sitne duse i podlo cutati.

Bella Bond

pre 10 godina

Nole je bio u pravu kad je bojkotovao ITF večeru.Namjerno su ga testirali i to u vrijeme meča. Njegovo odsustvo je i tekako uticalo na dubl. Sram da ih bude i ITF i WADA-u.

Simon

pre 10 godina

Baš me zanima kako bi se Berdih našalio na ovu vest? Kad je onako vickast i on i Štepanek sa nekim garažama i glupostima oko Noleta... ok, zezaju se, lepo im je jr su uzeli trofej ali evo majstori, jeste videli ovu foru, super je - pet sati da sedi u nekoj sobi sa nepoznatim čovekom, ne sme da priča, da jede kada mu se i šta mu se kaže i da pije iako nije i gladan ni žedan- sve za vreme meča svog tima. Sramota.

ljiljana

pre 10 godina

Pa, Novak se drznuo i stao u zastitu svojih kolega, ne bez razloga , sto se ispostavilo kao tacno u slucaju Cilic, a isto tako sve je nejasno i oko Viktora, pa ce verovatno morati da bude spreman na duze maltretiranje.IZDRZI LJUDINO, NAJACI SI.

milan

pre 10 godina

shabani namerno su sklonili novaka a pocinjem da sumnjam da su namerno namestili troickog da ne bi mogao da igra finale. uaaaa bre shabani Novak je profi covek trebace vam mnogo vise od toga da bi ga isprovocirali. SRBIJA!!!

Bane NS

pre 10 godina

Bio ih je fino onomad iskritikovao pa su mu se sada malo svetili....ali on se kao i u svemu poneo kao profesionalac tako da im je samo još više napakostio jer im nije pošlo za rukom da ga isprovociraju.

Antonio Petigru

pre 10 godina

kontrola
over and out
Kako mi je muka više od ovih drvenih advokata.
Za svaku vest nadje se neko ko će da opravda bilo kakvo ponašanje, bilo koje organizacije ili pojedinca, i pri tome će nastupiti sa stanovišta autoriteta, kao da je upravo iščitao i zaklopio pravilnik koji sadrži sve procedure WADA.
A u antidoping kontrolu, pravilnike i procedure se razumeju ko Marica u krivi...
Šta god da se valja iza ovog poteza, kakva god da je motivacija imam samo jednu sumnju zašto u tvom rodnom gradu, tokom odigravanja finala DC, za vreme igranja odlučujućeg meča?

nebojsa

pre 10 godina

Sitna pakost malih ljudi prema istinskoj sportskoj velicini citavog covecanstva, zato sto im je tresnuo istinu u lice kao niko pre njega!

bez imena a i mozga

pre 10 godina

Tip se roka nečim 100% ! Nemoguce na ovom nivou bez ijedne povrede da igra 2-3 god
(Erceg, 19. novembar 2013 10:24)
Pod dopingom se podrazumeva uzimanje nedopuštenih supstanci ili korištenje nezakonitih metoda za povećanje ili zadržavanje (uglavnom sportkih) sposobnosti.
Postoji puno supstanci koje ne spadaju u doping ili su dozvoljene uz određenu dijagnozu kao recimo ritalin koji verovatno uzima ili je uzimao Federer jer je oslobođen od vojske (najverovatnije dijagnoza ADHS - dve muve jednim udarcem) ili vrlo omiljeni astma sprejevi. Osim toga mogli bi da dođu u obzir amfetamini ili kokain jer svi oni povećavaju koncentraciju i smanjuju strah i omogućavaju precizne udarce u odsutnim trenucima. Ali je svima njima zajedničko iscrpljuju i da nakon izvesnog vremena čovek padne pod istim uglom pod kojim je i uzleteo. Đoković uzima nešto, ali to nešto ne mora biti doping ili zato što to nešto samo njemu prija ili zato što to nešto je nešto toliko novo da još nije došlo na red da se nađe na spisku. U svakom slučaju izgleda da to nešto jako prija njegovom zdravlju i omogućava mu da čitavu sezonu igra jako dobro, što je suprotno pravilu da je doping jeste doping jer je štetan po zdravlje (sve metode koje nisu štetne po zdravlje su dozvoljene, hiperbarična komora, na primer). Dakle simptomi za doping su pre česte povrede i odsustvovanja nego odsustvo istih.

Ispeci, pa reci

pre 10 godina

@ Erceg, 19. novembar 2013 10:24

Sledeci tvoju logiku, Federer je poceo da se "roka" (da upotrebim tvoj izraz) pre nego sto je prohodsao: nikad nije predao mec, nikad otkazao prijavljeni turnir, igrao i sa mononukleozom (Soderlinga - ako si cuo za njega - ta bolest je, izgleda, potpuno odvojila od tenisa), peskir za vreme meca, mozda, i najmanje upotrebljava... A koliko je, tek, uzastopnih sezona odigrao na najvisem nivou... Kao niko pre njega, a ni, do sada, jos.

Preporucujem ti da, kad pozelis sledeci put da se javis, malo bolje razmislis, jer to, ocigledno, ovog puta nisi uradio

Mirko

pre 10 godina

Kad se tako ponašaju prema njemu, znači da su pukli i da nešto mnogo ozbiljno nije u redu sa njima. Novak je sasvim u pravu. Tek će to izaći na čistinu. Nismo mi džabe Srbi. Trn u oku svakoj nepravdi. Tako i Novak kao najbolji među nama.
Tek će tu biti posla, predosećam...

Uros Markovic

pre 10 godina

"Đoković je prethodno na završnom Mastersu u Londonu osudio ponašanje ljudi iz antidoping agencije zbog slučaja Troicki i Čilić i rekao da više nema poverenje u njih."

Dobro su te pustili da igraš u nedelju singl, moglo je da se desi da prespavaš u svlačionici ;))

Sila je sa tobom Novače

pre 10 godina

..i Novak je oslobođen do sledeće prilike. npr. Indian Wells-a, gde će Nadalu biti sve dozvoljeno, kao i uvek, dok Novaka čekaju. A možda veći i za AO pripreme scenario.
Ko je gledao Nadala u poslednjem finalu (ali ne samo tada, već i na RG itd.. i ne samo njega nego i ..), jasno mu je šta govorim.
‘Puno mu beše sekundice da se skrasi. Ne mogaše’
Dečak je hteo iz kože da iskoči od viška energije, i to naravno nije prvi put. A ni poslednji. Jednostavno, Novak ih mnogo košta, masa traži drugu predstavu. Masa koja plaća.
Naše lobiranje je slabo, prisustvo u medijima.. uopšte - slabi smo, slabe platiše, nije tajna. Novaku ostaje da se ‘na suvo’ bori protiv ‘legal dopper’a - napumpanog sistemskog kiborga i da na kraju prihvati krivicu što je ‘tučen’.
Treba objaviti slične uvide gde god možete dok još nije kasno, jer kad oni objave, što dugo spremaju - sve će biti svršeno. Ovo je samo sofisticiraniji način od onoga pimenjenog na Moniki. Mnogi to priželjkuju i oberučke će prihvatiti kao i tada, ili nakon bombardovanja, ili..

‘s rogatim se teško bosti, ako i ti nemaš rog, u tu igru bez milosti, ne pošalji nikog svog’

neko ko zna

pre 10 godina

WADA nista nije ucinila sto ne sme, zato nasem cudjenju nema mesta.
Ako uzorak ne odgovara propisanim standardima mogu da ga "razvlace" dok ne bude po volji.
Zavera je totalna smeska, WADA samo koristi priliku da se ubaci u "headlines" kad god moze. Ovog puta im se "pozlatilo".
Novakov atak na WADA-u ima smisla samo ako je 100% cist (u sta se nadam) - sve ostalo bi bilo samoubistvo. Ne deluje mi kao neko ko nije dovoljno iteligentan da ne zna sta radi(sto za Viktora ne mogu da kazem, jer to njegov postupak i potvrdjuje).
Pristrasni smo, to se ne moze poreci. Da je cudno da ga "odvoje" bas za vreme dubla, cudno je, da je moguce - moguce je. Ni manje, ni vise od toga!

Deki

pre 10 godina

Sta reci nego SRAMNO, ali je Novak po ko zna koji put pokazao kakva je VELICINA! Sve se plasim da bi Nadalu ovako nesto priredili.Fuj antidoping bagro!

HOgan

pre 10 godina

Gdje je sad onaj pametnjakovic od juce sto se pravio pametan i pominjao neke insajderske informacije kako Novak nije mogao da da urin 4 i po sata? Kakvih isfrustriranih, nabijedjenih likova ima na portalu. Ajde idi u misiju rupu, pa tamo budi insajder. Za bolje i nisi.

Dr.Rosić

pre 10 godina

Posle Novakovog istupanja u vezi antidoping postupaka prema sportistima ovakav niski udarac komisije je bio za očekivati. Ono što je veoma opasno je realna mogućnost da se Novaku podmetne nešto u hranu ili piće.Ne može se živeti pod "staklenim zvonom" koliko god se tim tudio da Novakov život bude pod kontrolom. Kombinacija ovog sa činjenicom da nikom u ITF-u nije baš previše milo što neki klinac iz Srbije već godinama razvaljuje njihove "zlatne koke" može dovesti do podmetanja.

Dado

pre 10 godina

Sramota za WADA u svakom slucaju, ali jos veca sramota ze pojedince koji su u subotu i nedelju pisali razne lazi da Nole nece da gleda dubl, jer se posvadjao i slicne gluposti. Kako mogu biti pojedini tako zli i tako mirne savesti lagati, nije mi jasno.

dexy

pre 10 godina

Videli lopovi da se tenis popularizovao,i da ima mnogo love pa se uskurcili!Korupcija u svakom smislu i u svakom sportu ,pa cak i individualnom ! ! ! UKINUTI ITF !

II

pre 10 godina

(Lula, 19. novembar 2013 14:10)

Bravo, Lula! Dobro je cuti (procitati) ovde na ovoj usijanoj stranici medju usijanim i iracionalnim misljenjima i GLAS RAZUMA!

marko

pre 10 godina

Nazalost to je samo u tenisu i Novak je to objasnjavao,da oni bukvalno mogu da dodju u 5 ujutru(sto mu se takodje ranije desilo) i mora se dati uzorak... U svakom trenutku moraju biti obavestenu u kom gradu se nalazi koji teniser... Zalosno... Svaka cast Nole

TomaS

pre 10 godina

Sada treba tražiti tizjave Federera i Nadala o tome, koliko je korektna ova doping kontrola prvog igrača u vreme meča reprezentacije, a TSS da pokrene zahtev za reviziju načina uzimanja antidoping uzoraka. Znamo da je Novak tražio prisustvo još jedne osobe, neke vrste svedoka za vreme uzimanja uzoraka i - snimanje celog događaja.

fortissimo

pre 10 godina

Sada je jasno zasto Novak nije bio na zajednickoj veceri!! Pa da sam i ja bio 5 sati u jednoj sobi sa jednim nepoznatim covekom da dam uzorke, prisilno jeo i pio, ne bi mi palo na pamet da idem na veceru i sedim na stolici sat, dva!!! Novaka mogu samo da mrze a on ce i dalje da pokazuje da je LICNOST i karakter dostojan za divljenje posebno kada su mladi ljudi u pitanju. I sve je to radjeno u toku meca Srbije i Ceske koji je bio u toku?? Neverovatan bezobrazluk. Toliko su ovi iz VADE niski da pokusavaju sada da mu vrate za izjave koje je davao o Troickom i Cilicu. Mogu da mu pljunu pod prozor. Novak je za njih INSTITUCIJA!

Jednorog68

pre 10 godina

Lično bih više volela da čujem Novaka sa ovim u vezi.
Postoje pravila i teniser kalibra Novaka ih zna.
Ako su prekršena, opet se zna način rešavanja, sudski, naravno. Mislim na prekršaj organizacije.

Neprijatno je, ali ja zaista nisam pročitala u pravilima da se u vreme odigravanja meča drugih tenisera, ne vrši kontrola. Pitanje je: razlog ili odmazda za kritiku?

Ja ne znam.
I jedno i drugo bi me iznenadilo.

Nadam se da će biti sve u redu i da će Novak izići sa svojom pričom u javnost.

Predo

pre 10 godina

Molio bih B92 da prevedu i objave teskt Ričarda Paljara sa tennis.com pod naslovom "Novak against WADA", pa će sigurno i ponašanje WADA biti jasnije. Normalno je da hoće da pokažu da su jači od bilo koga, kao što je i kažnjavanje Troickog bilo u svrsi primera svim ostalima. WADA je politička organizacija, čija svha je u početku bila da spase sport, a sada kao i sve jake političke organizacije postaje svrha sama sebi.

Paja

pre 10 godina

I za ovo ima resennje kao za sve u zivotu, treba desetak ili / i vise, ko god hoce da teniseri naprave svoju ekipu od eminemtnih strucnjaka za antidoping kontrolu cija bi se rec postovala na svakom sudjenju teniseru, da potpisu protokole o davanju uzoraka a imaju svi dovoljno para da mogu da angazuju i plate takvu ekipu i jednostavno ove da o...bu.Ionako svaki turnir u svetu je prica za sebe i organizatori zele da vide sto vise i bolje tenisere zbog love tako da ova antidoping kontrola jednostavno nema svoju ulogu osim za uzimanje para.

max

pre 10 godina

Frka je njima da će ,kako je krenuo krajem 2013.godine,Nole napraviti neviđeni cunami na teniskim terenima u 2014,godini,pa sve pokušavaju,ali ako već proveravaju pa bio bi red da malo i Nadala prodrmaju !!

Posmatrač

pre 10 godina

Nije Novak problem vec jedna po mnogo karakteristika fantomska WADA (World AntiDoping Agency). Ova izuzetno skupa organizacija (tamo gde se ekspirementise i pretrazuje sve mora puno da kosta) prvenstveno sprovodi jedan pogresan, agresivan, nekoristan i isprazan (uzaludan) duh neke pseudo-pravde. Ne da ne zastupa pravdu vec predstavlja iskljucivo aparat pretnje, prinude i faktickog proganjanja. Inspiratori WADA su ljudi bez eticki razvijenih kriterijuma delujuci u njihovo ime. U njihovom svetu nema nicega sto je korisno za sport i njegove iskrene ljubitelje (racunajuci i sportiste). WADA trosi milione da "muci" sportiste a ni dolar (euro) da objasni svetu (sporta i okoline) kako je nekorisno i lazno uopste uzimati doping. Nisu oni dobacili do tog nivoa svesti, njima je dovoljno da zaradjuju na proganjanju, njima je u interesu da se sto vise siri doping a oni ga kao otkrivaju. To je isti duh koji je stajao iza vekovne inkvizicije a vidimo da se taj duh nikada nije "ugasio", on deluje na moderne nacine, u svim porama zivota, preko WADA organizacije u svetu sporta. Oni mogu da optuze i osude svakoga u svakome trenutku, oni su van istinske kontrole i puni su dobro placenog "strucnog" olosa kojima imponuje da "stavljaju pod sumnju" najbolje primerke ljudskog roda. To je nasa epoha - da olos maltretira normalne ljude! Korupcija najbolje zivi gde ima najvise para, tu je i najrazvijenija. Problem dopinga je veliki biznis, interes da se on iskoreni jednostavno ne postoji.

Rajko

pre 10 godina

Ovakvo postupanje sujetnih članova VADA je odraz ogoljene sile, znak nerazumne, užasne arogancije, i to prema nekome, ko je ovaj sport proslavio i doprineo njegovoj, još većoj popularnosti. Medjutim, oni raspolažu, trenutno, takvim ovlašćenjima koja zloupotrebljavaju, a dokle će tako moći da rade, zavisiće, isključivo, od njihovog odnosa prema igračima, koji su u celoj ovoj priči, ipak, NAJBITNIJI, jer od njih, a ne tamo nekog VADA, zavisi dalja sudbina tenisa, kao sporta.

Simon

pre 10 godina

E sad ce poceti zez na svakom cosku. Zamerio se antidoping mafiji. Ali, mogu samo da mu pljunu pod prozor. Naci ce se i neko resenje. Npr. da se snima procedura i ponasanje osobe koja vodi kontrolu pa da se lansira na svim mrezama. Ili mozda neko ima bolju ideju kako doskociti lezilebovicima i korumpiranim lekarima VODA. Pa makar su drustvene mreze danas na usluzi svima. sTO IH NE BI ISKORISTILI I POMOGLI nOVAKU I OSTALIM TENISERIMA da se odbrane od posasti. Amerima ne smeju ni u dvoriste da udju.

dunja_sa_ormana

pre 10 godina

Nadam se samo da je dovoljno promućuran i da daje uzorak i nezavisnoj laboratoriji, baš kao Marej.
Velikog šampiona imamo, velikog, nismo ni svesni kolikog.

dejavu

pre 10 godina

Jedini pozitivan komentar svega sto antidoping kontrola radi je upravo u tome,da nesto radikalno mora da se menja.Ako sistem nije u stanju da efikasno kontrolise sve,to ne znaci da pojedinci moraju biti maltretirani na raznorazne nacine.Tu nije rec o Novaku ili Troickom,besmisleno je sada reci da su se nameracili na nas,ali to upadanje po hotelskim sobama,prepadanje,visecasovno zadrzavanje i pritom neadekvatna informisanost (Troicki),sigurno nisu metodi za kontrolu vrhunskog sporta 21.veka !

samsung

pre 10 godina

kojr izivljavanje! po pravilima koje su sami pravili igrac ima pravo od kako potpise papir da ce biti testiran da:prisustvuje konferenciji za medije, bude na ceremoniji dodeli medalja, ima pravo na timskog lekara i trenera, pravo da trazi odlaganje testa ako se ne oseca dobro ili je na tom mecu povredjen, zavrsi sa tusiranjem i presvlacenjem u pratnji lekara iz doping kontrole itd itd itd...dakle klasicno izivljavanje nad novakom i ostalim teniserima..dakle po pravilu oni imaju pravo da mu svaki dan traze test...ali imaju isto to pravo i kod nadala, federera i ostalima ali nesto ga ne primenjuju bas..dakle svi smo mi jednaki....neki manje..neki vise

Ivan

pre 10 godina

Ovo je bio Davis Cup. To znači timsko takmičenje. Zamislite, da doping komisija tako dođe na košarkašku utakmicu i odluče da testiraju 5 igrača. E pa ne može iako tih pet ne bi ni igralo. Svejedno su u sastavu tima i na utakmici su.

Iako su ovi jaki, mislim, da su ipak naleteli na malo tvrđi orah zvani Novak.

nebojsa

pre 10 godina

Ovo je cisto da zadovolje formu zbog svetske javnosti koja sve vise spominje Noleta i Rafu u kontekstu koriscenja ne dozvoljenih sredstava.
(Gradjanin, 19. novembar 2013 10:29)

A ko je to i kada optuzio Noleta da koristi nedozvoljene supstance, osim mozda po koji ljubomorni kolega koji je daleko ispod njegovih sposobnosti?
Niko mu u karijeri ne moze naci nista, samo ga mogu provocirati,dakle,ne bih ja stavljao u isti kos Noleta i Rafu, u koga su cak i strucnjaci poceli da sumnjaju.

m4rk0

pre 10 godina

Videcete kakva ce praznina ostati kada jednog dana Nole ne bude vise igrao tenis. Poslednjih nekoliko godina tenis je doziveo vrhunac. Federer, Nadal, Djokovic. Takav trio se nece nikad vise pojaviti u tenisu.

Boba

pre 10 godina

Da li je moguce da je svet toliko protiv uspeha Novaka Djikovica. Milila sam da je ce se posle onog članka letos novinarke iz Njuorka nesto promeniti. Ni ja nisam pristlica nekih teorija zavere, ali ne mogu zamisliti da tako nesto naprave Federeru u Baselu dok Svajcarska igra finale Davis Cupa.
Svarno svetom vlada mafija i nikome ko je posten i poseban ne dozvoljavaju da to i ostne. Globalo uzas. Ali Nonak ima geslo: "što me ne ubije to me ojača". I ovo ga je ojačalo, ali sve ima granice. Nama ostaje da ga bezgranično volimo podržavamo i da se ugledamo na Noleta i ponosimo se njegovim karakterom i sposobnostima.
boba

B23

pre 10 godina

Pogledajte kartu i sve je jasno :
http://www.wada-ama.org/en/About-WADA/Regional-Offices/

A te ljude sledeci put treba 5 sati zatvoriti bez razloga na granici i na odlasku i na povratku.

Westside Barbell

pre 10 godina

Svojevremeno je i Sergej bubka prolazio ovako rigorozne provere...Njega su čak jurili i kada je bio na odmoru.Novak je rekao da nisu profesionalni i mogao je da očekuje ovakvu njihovu reakciju.Zato je on to sve podneo bez ikakvih problema.Iskreno ja sumnjam u ovu vest.

Ivan

pre 10 godina

Mislim da je u ovom trenutku potrebna reakcija i ostalih tenisera, ali i Saveza. U suprotnom će o tome ko će biti kažnjen i koliko odlučivati ljudi koji su van tenisa i to na način s kojim se Novak suočio ovog puta. Ne radi se o tome ko koliko maltretiranja može da podnese nego koji je propisan način za uzimanje uzorka i da li tako nešto uopšte može da traje toliko dugo.

shazam

pre 10 godina

Samo kulturno, i slobodno ih povlacite po medijima. Ako vec ATP kao organizacija nece da zastiti svoje igrace od ovakvog maltretmana, samo neka ih prozove ovako Novakov lekar i sledeci put u medijima, pa cemo videti dokle ce WADA moci da se izzivljava. Pa valjda su igraci ti koji svojim umecem donose prihod i ATPu i indirektno samoj WADA-i, a ne obrnuto. Neka cekaju oni njega dok se ne zavrsi mec pre svega, a o zadrzavanju coveka 5 sati u istoj prostoriji da ne govorim. Razumem da odredjeni parametri moraju da se ispune kod uzoraka urina/krvi, ali stvarno je tesko poverovati, kao sto kaze ovaj nas lekar, da vrhunski sportista poput Novaka moze biti toliko van balansa sto se ishrane/hidratacije tice da to ucini uzorak neupotrebljivim.

goran

pre 10 godina

Ja zelim da procitam jednu detaljnu analizu i misljenje Sase Ozme na ovu temu ukoliko on nema nista protiv. Mislim da bi dobili malo jasniju sliku sta se to desava oko Novaka i antidoping sistema ukljucujuci i ITF. Mi obicni navijaci mozemo samo da nagadjamo, dok je Sasa ipak barem ja tako mislim, upuceniji od sviju nas ili mozda gresim….? Sasa daj analizu, molim te!!!

Nenad

pre 10 godina

I pre nego sto je na konferenciji za medije u Londonu imao u glavi sta zeli da kaze po pitanju odnosa WADE,znao je unapred sta ga ceka i cemu da se nada.Zato sve i prihvata sa potpunim mirom i strpljenjem.Veliki je to covek,kada se svesno izlaze riziku,ali zna da nema cega da se boji,da je cist u telu i dusi.Slobodan i stamen covek je onaj koji tako postupi.Koliko je samo njegov nacin razmisljanja,pogled na zivot i mnogo toga jos MILJAMA NAUTICKIM daleko od stava,razmisljanja,delanja i odlucnosti bilo kog politicara,velike vecine prosecnih gradjana svoje otadzbine Srbije,to je suvisno komentarisati,a kamoli uporedjivati.Koliku je samo dozu empatije,osecaja pravog prijateljstva i podrske svojim recima,a jos vaznije,delima pokazao prema Viktoru...to se nikada ne zaboravlja,pa da imate jos dva zivota da zivite.

twister

pre 10 godina

Toliko o tome da je otisao iz dvorane jer je bio nezadovoljan odlukom trenera sto nije igrao dubl , kao sto je neko ovde bio napisao .

Po meni , on nije dubl igrac i ne treba da igra dubl a i ako on treba da donese sva tri poena , onda ispada da je Davis Cup individualno a ne timsko takmicenje .

djole srba

pre 10 godina

to je bio revans za Noletovo hrabro ponasanje i podrsku Troickom.za te kretene postoji samo jedan izraz IDIOTI ! sada bi trebali igraci da se sloze i kolektivno da ich oteraju do djavola pa da naprave novu korektnu organizaciju koja ce imati dovoljno mozga da se korektno ponasa !

bojan

pre 10 godina

to zato sto ih je iskritikovao. svaka cast novaku koji cuti,ne izlazi odmah u medije da ih ispljuje iako ima razloga. ali ne sumnjam da ce im odgovoriti na sebi svojstven nacin! najbolji je i bez dopinga1

City Girl

pre 10 godina

Andy Murray-ju su dosli dok se spremao da ide kod kraljice na dodelu odlikovanja. Čovek vec bio spreman, auto ga čekao ispred kuće, i on je morao da sedi sa njima dok nije ispunio sve uslove.

Ima intervju na You Tube gde govori o tome.

Imam utisak da im je taktika da te uhvate kada najmanje očekuješ i kada misliš da te sigurno neće bas tada testirati.