Tenis 39

Subota, 28.09.2013.

14:30

Novak: Neću odustati od trona

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće sa Lukašom Rosolom iz Češke na početku turnira iz Serije 500 u Pekingu.

Novak: Neæu odustati od trona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Hipokrat

pre 10 godina

Hajmo ljudi, malo fer.

Tema je prvo mesto, samom Novaku je bitno, pa ne vidim da sada neko treći o tome arbitrira.
Posebno mi nije jasno skakanje na Nadala. Momak mu ne otima prvo mesto, Novak je za to zaslužan.

Tačka!

Nikol dž. bi trebalo da zna, a ako ne zna, rećiću, bez nadoknade: kockanje ima dijagnozu: ALEA PATHOLOGICA , pa nije baš zgodno tako se frljati sa lepljenjem etiketa ni Novaku, niti ikome. Niste kvalifikovani, niti je mesto da se to ovde čini.

Pozdrav!!!

Hermosa

pre 10 godina

Molim navijace Nadala iz Srbije da mi kazu koliko Nadal brani poena sledece sezone ili ce opet da odmara pa sve tako u krug
(Moša, 28. septembar 2013 18:16)

Računaj sam, bato. Nije ti ovde nio posilni!!!
Čuj njega!!!

hrana bez glutena

pre 10 godina

@sasa jokic A kako to dragi Sale? Kad Nole pobedjuje Nadala sedam puta Nadal je cist, kad Nole gubi Nadal se dopinguje? Ma bas realno od tebe. Ali ima jedan mali problem. Pre 2011 Nadal je redovno pobedjivao Novaka, pa pitam sta je to Nole uzeo da pobedi Nadala sedam puta?

nikol dz. femija

pre 10 godina

(max, 28. septembar 2013 17:48)

PRAVI NOVAKOVI NAVIJAČI I OBOŽAVAOCI znaju da je Novak prvenstveno kockar. O tome je često pisano, s moje strane bar.

Svako ko na meč loptu Nadalu, recimo, odgira skraćenu loptu i osvoji poen - MOŽE BITI SAMO KOCKAR - A TO JE URPAVO NOVAK URADIO i meč dobio. I ne samo u jednom meču, NEGO U VIŠE MEČEVA, a to opet MOGU SAMO KOCKARI.

ZNAČI, u redu je, NEKADA SE DOBIJA A NEKADA SE NE DOBIJA. To je to.

To je strast, emocija, avantura ... Kocka. Devet hiljada, sedam hiljada, ... 26o poena ... TO JE, ipak, SAMO SPORT. I ŽIVOT, donekle.

Novak je smanjio kockanje u samim mečevima ali je zato odigrao kockarski celu sezonu, jer on ne može prestati da bude kockar, kada je to u svojoj suštini.

I to je NOvak, pored svega ostalog, ZATO JE I TOLIKO VELIKI, INTERESANTAN, DRUGAČIJE ZANIMLJIV, NORMALAN, naš.

Vama, svako dobro.

NOvaku srećno na turnirima u Kini i da mu se ciljevi ostvare...!!!

ps. Uzgred, OVDE SVI STALNO PIŠU DA PRVO MESTO NIJE BITNO, šta zar je sada naprasno postalo ? Hahaaaaa.....Ovde je baš previše Nadalovih obožavalaca jer i on je do juče govorio da mu prvo mesto nije važno a sada kanda jeste....Heheheeee...

Hasret

pre 10 godina

Molim navijace Nadala iz Srbije da mi kazu koliko Nadal brani poena sledece sezone ili ce opet da odmara pa sve tako u krug
(Moša, 28. septembar 2013 18:16)
# Link komentara.
Pa nije Nadal Djokovic da ga melje svaki zivi protivnik. :P Nadal ce polako na sljaci sve da odbrani, a onda Wimbledon osvaja, pa polako posle Montreal, Sinsi, jedan osvoji, a jedan ne igra. I posle na Us open Novaka ponovo samelje u finale i to je to.. :)

drago

pre 10 godina

Kad si prvi na svijetu ocekuje se da dominiras ali ko kaze da moras biti prvi na svijetu? Ako osvojis Slam imao si dobru sezonu. Top igraci su u vrhu 10-ak godina sto bi znacilo 10-ak Slamova ako ti je svaka sezona dobra, a tolko Slamova osvoji jako mali broj ljudi. Ljudi gledaju Djokovica samo po 2011-oj ali jasno je da je gotovo nemoguce ponoviti takve rezultate.

Branko

pre 10 godina

Tako je Care-
Ti si daleko najbolji igrac na svetu bez koriscenja "pomocnih sredstava". Iskoristi ovaj period i naparvi razmak u bodovima izmedju tebe i Rafe do karaja godine. Onda u Novoj Godini idemo na AO I tako redom.
S, postovanjem nasen najboljem sportisti, coveku I humanisti.
Branko (Tenser) iz Amerike

borkes

pre 10 godina

@franko wolf
U pravu si. On tenisač nikada nije ni bio. Sve što u životu postigao, postigao je kao TENISER. Ako misliš da je malom Ćoriću uzor bio Ivanišević ili Čilić mislim da se varaš. A ti se nadaj da će neko od tvojih tenisača biti među 20 u narednim godinama.
Idemo dalje.

miloje

pre 10 godina

prvo mesto je izgubljeno, ali zato posle dubai turnira nole ne brani puno bodova i tu moze da pocne juris...a do tada nole ga cekaj u finalima pravi igru samo za njega, popravi medjusobni skor i to je sprica samopouzdanja za povratak na vrh.bolji si, samo je je sve navukao da pomisle da je povredjen...deri buraniju!

Kralj Artur

pre 10 godina

Može da ostane prvi jedino ako Nadal slomi obe noge.
Trebalo je da se fokusiraš na GS. Po tome se pamte veličine.
Vimbldon 0:3, Njujork 1:3 i Pariz 2:3. Težak gubitnički niz...

martin

pre 10 godina

@warewolf
Vasa zaljubljenost u Nadala je fascinantna.
Novak neka osvaja titule ukoliko ima igru za njih, obzirom da je mesto br 1 prakticno izgubio na kandaskom mastersu.Titule donose samopouzdanje, slozicete se, nadam se.

max

pre 10 godina

Za Novaka ništa ne mogu reći negativno i da ne osvoji nijedan turnir ali.. ogromna je frustracija njegovih fanova kako je dozvolio 7 HILJADA poena da prokocka za 4 meseca i izgubi NA TAKAV OLAK NAČIN i br.1 ! U sportskom smislu - više nego STRAŠNO,NESHVATLJIVO !

Ноле

pre 10 godina

Ма баш те разумеш у тенис.

Nećeš ti više nikad vidjeti prvo mjesto, niti ćeš ikad više osvojiti neki Grand Slam. Ti si svoje, kao tenisač, završio.
(Franko Wolf, 28. septembar 2013 17:26)

g

pre 10 godina

pa ako osvoji narednih 5 turnira, ostaje prvi (vjerovatno). 2 u kini to je 1500 poena, Basel ili valensija (oni so po 500) onda Paris Masters 1000 i ako osvoji WTF bez poraza to je 1500 poena. Znaci ukupno 4500 poena plus oko 400 ako uzme Davis Kup. U trci za ovu godinu rafa vodi 3000 poena. Nerealno je da obrani ali je moguce.

Ivan21

pre 10 godina

(Mik, 28. septembar 2013 14:51)@ Ja bi takvima ko što si ti zabranio da prate bilo kakav sport. Čovek je skoro dve godine prvi na svetu u jednom sportu, od svih zemalja na zemljinoj kugli i sad kad će da padne na dugo mesto "nema mu spasa", šta li si ti postigo u životu da mi je znati...

Werewolf

pre 10 godina

Lepa je Novakova zelja ali je na zalost sebe doveo u situaciju da to prvo mesto ponajmanje zavisi od njega.
Zato je bolje da se time ne opterecuje,jer su mu sanse da godinu zavrsi prvi onolike kolike su nama pred mec sa Hrvatima bile sanse da odemo na Svetsko prvenstvo.
Samo stvara sebi nepotreban pritisak,mislim da je bolje da se skoncetrise na osvajanje turnira i odrzavanje forme do pocetka sledece godine kada opet brani 2500 bodova.Ako bude previse razmisljao o prvom mestu,moze da dodje u nezgodnu psiholosku situaciju-recimo,osvoji Peking i Sangaj i izgubi prvo mesto(Rafa u finalima),i umesto da bude zadovoljan titulama i da osecaj zadovoljstva prevagne on"padne"zbog gubitka prvog mesta i demoralise se.Taman da sve turnire do kraja godine osvoji bez izgubljenog seta,ako bude igrao protiv Rafe u svim tim finalima on ce opet biti drugi.
Zato je bolje da sampionski privede sezonu kraju,prihvatajuci cinjenicu da je drugi i da je Rafa bio bolji ove godine,da pruza svoje najbolje partije i gradi samopozudanje za tezak posao koji ga ceka naredne godine,umesto da sebi stvara nepotreban pritisak i mozda zbog istog ne osvoji neke turnire koje definitivno moze da osvoji.
Ruku na srce,kad se sve sabere i oduzme,Rafa je ove godine teniser No.1 bez premca,i Novak treba da prihvati to i usmeri svoju energiju iskljucivo na osvajanje turnira.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ne mozes Novace protiv hemije. Ostaje za utehu da ce Nadal morati da pravi pauzu uskoro, tako da je povratak izvestan. Pusti neka malo njega jure.

g

pre 10 godina

pa ako osvoji narednih 5 turnira, ostaje prvi (vjerovatno). 2 u kini to je 1500 poena, Basel ili valensija (oni so po 500) onda Paris Masters 1000 i ako osvoji WTF bez poraza to je 1500 poena. Znaci ukupno 4500 poena plus oko 400 ako uzme Davis Kup. U trci za ovu godinu rafa vodi 3000 poena. Nerealno je da obrani ali je moguce.

Alex

pre 10 godina

Ponestalo motiva i vise smo slusali o Jeleni, nego o Novaku i tenisu.
Mozda i bolje da se dobije motiv i opet kida Nadal.
Nadal jeste bio bolji ove godine, ali je to motiv da se opet Novak fokusira na tamos vamos strategiju.

salens

pre 10 godina

Samo napred Nole! Ako te pretekne, sledece sezone se ekspresno vracas na prvo mesto! Ti si dokazao koliko vredis i sta sve mozes a ja ti sad samo zelim da obaras sve rekorde! Idemo!

Bojan

pre 10 godina

A onda, nakon Pekinga, ništa ne može pomoći Novaku u Šangaju, jer brani 1000 poena prema Nadalovih nula. Dakle svaki poen koji Nadal osvoji u šangaju mu je čisti dobitak, a Đoković čak i da osvoji turnir, samo stoji u mestu.

Znači, čak i da kojim čudom Nadal posle Pekinga ne bude No.1 na ATP listi, to će svakako biti posle Šangaja.

Neke poene Đoković može da zaradi samo u Parizu, a onda opet ide Završni turnir na kojem Novak brani 1500 poena, dok je za Nadala opet svaki poen čist dobitak

mladi matematičar

pre 10 godina

Možda dobije novi motiv ako padne na drugo mesto.To mu nedostaje.Takodje,molio bih vas da pišete Bei Đing kako je pravilno,a ne Peking.Pormenjen je naziv grada zvanično.Hvala.

kvaljarela

pre 10 godina

cini mi se da je djokovic postigao sto je htio i trenutno je zadovoljan s tim. ove izjave za javnost su nebitne. ja zelim isto pare i trofeje u svom poslu ali pitanje je da li to mogu. djokovic je donekle uspio i sada igra " da odigra" do nekih novih izazova.

Bojan

pre 10 godina

Da bi posle Pekinga ostao na prvom mestu, Đokoviću ne pomaže ni da pobedi Nadala u finalu. Jedina mu je šansa da osvoji turnir, a da Nadal ispadne pre finala.

Cole

pre 10 godina

Novače, delimično se slažem sa tobom,
ali si dovoljno dugo na mestu broj jedan,
da bi ti to bio primaran cilj zato što si
što se toga tiče već ušao u istoriju. Po meni
bi trebalo sve karte da baciš prvenstveno na
GS-move i na masterse. Bo broju GS-emova će
te istorija pamtiti i eventualno po broju
mastersa, usput, prvo mesto nije na odmet,
ali...

Cole

pre 10 godina

Novače, delimično se slažem sa tobom,
ali si dovoljno dugo na mestu broj jedan,
da bi ti to bio primaran cilj zato što si
što se toga tiče već ušao u istoriju. Po meni
bi trebalo sve karte da baciš prvenstveno na
GS-move i na masterse. Bo broju GS-emova će
te istorija pamtiti i eventualno po broju
mastersa, usput, prvo mesto nije na odmet,
ali...

Ivan21

pre 10 godina

(Mik, 28. septembar 2013 14:51)@ Ja bi takvima ko što si ti zabranio da prate bilo kakav sport. Čovek je skoro dve godine prvi na svetu u jednom sportu, od svih zemalja na zemljinoj kugli i sad kad će da padne na dugo mesto "nema mu spasa", šta li si ti postigo u životu da mi je znati...

Werewolf

pre 10 godina

Lepa je Novakova zelja ali je na zalost sebe doveo u situaciju da to prvo mesto ponajmanje zavisi od njega.
Zato je bolje da se time ne opterecuje,jer su mu sanse da godinu zavrsi prvi onolike kolike su nama pred mec sa Hrvatima bile sanse da odemo na Svetsko prvenstvo.
Samo stvara sebi nepotreban pritisak,mislim da je bolje da se skoncetrise na osvajanje turnira i odrzavanje forme do pocetka sledece godine kada opet brani 2500 bodova.Ako bude previse razmisljao o prvom mestu,moze da dodje u nezgodnu psiholosku situaciju-recimo,osvoji Peking i Sangaj i izgubi prvo mesto(Rafa u finalima),i umesto da bude zadovoljan titulama i da osecaj zadovoljstva prevagne on"padne"zbog gubitka prvog mesta i demoralise se.Taman da sve turnire do kraja godine osvoji bez izgubljenog seta,ako bude igrao protiv Rafe u svim tim finalima on ce opet biti drugi.
Zato je bolje da sampionski privede sezonu kraju,prihvatajuci cinjenicu da je drugi i da je Rafa bio bolji ove godine,da pruza svoje najbolje partije i gradi samopozudanje za tezak posao koji ga ceka naredne godine,umesto da sebi stvara nepotreban pritisak i mozda zbog istog ne osvoji neke turnire koje definitivno moze da osvoji.
Ruku na srce,kad se sve sabere i oduzme,Rafa je ove godine teniser No.1 bez premca,i Novak treba da prihvati to i usmeri svoju energiju iskljucivo na osvajanje turnira.

Bojan

pre 10 godina

Da bi posle Pekinga ostao na prvom mestu, Đokoviću ne pomaže ni da pobedi Nadala u finalu. Jedina mu je šansa da osvoji turnir, a da Nadal ispadne pre finala.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ne mozes Novace protiv hemije. Ostaje za utehu da ce Nadal morati da pravi pauzu uskoro, tako da je povratak izvestan. Pusti neka malo njega jure.

Alex

pre 10 godina

Ponestalo motiva i vise smo slusali o Jeleni, nego o Novaku i tenisu.
Mozda i bolje da se dobije motiv i opet kida Nadal.
Nadal jeste bio bolji ove godine, ali je to motiv da se opet Novak fokusira na tamos vamos strategiju.

salens

pre 10 godina

Samo napred Nole! Ako te pretekne, sledece sezone se ekspresno vracas na prvo mesto! Ti si dokazao koliko vredis i sta sve mozes a ja ti sad samo zelim da obaras sve rekorde! Idemo!

Bojan

pre 10 godina

A onda, nakon Pekinga, ništa ne može pomoći Novaku u Šangaju, jer brani 1000 poena prema Nadalovih nula. Dakle svaki poen koji Nadal osvoji u šangaju mu je čisti dobitak, a Đoković čak i da osvoji turnir, samo stoji u mestu.

Znači, čak i da kojim čudom Nadal posle Pekinga ne bude No.1 na ATP listi, to će svakako biti posle Šangaja.

Neke poene Đoković može da zaradi samo u Parizu, a onda opet ide Završni turnir na kojem Novak brani 1500 poena, dok je za Nadala opet svaki poen čist dobitak

miloje

pre 10 godina

prvo mesto je izgubljeno, ali zato posle dubai turnira nole ne brani puno bodova i tu moze da pocne juris...a do tada nole ga cekaj u finalima pravi igru samo za njega, popravi medjusobni skor i to je sprica samopouzdanja za povratak na vrh.bolji si, samo je je sve navukao da pomisle da je povredjen...deri buraniju!

borkes

pre 10 godina

@franko wolf
U pravu si. On tenisač nikada nije ni bio. Sve što u životu postigao, postigao je kao TENISER. Ako misliš da je malom Ćoriću uzor bio Ivanišević ili Čilić mislim da se varaš. A ti se nadaj da će neko od tvojih tenisača biti među 20 u narednim godinama.
Idemo dalje.

Branko

pre 10 godina

Tako je Care-
Ti si daleko najbolji igrac na svetu bez koriscenja "pomocnih sredstava". Iskoristi ovaj period i naparvi razmak u bodovima izmedju tebe i Rafe do karaja godine. Onda u Novoj Godini idemo na AO I tako redom.
S, postovanjem nasen najboljem sportisti, coveku I humanisti.
Branko (Tenser) iz Amerike

g

pre 10 godina

pa ako osvoji narednih 5 turnira, ostaje prvi (vjerovatno). 2 u kini to je 1500 poena, Basel ili valensija (oni so po 500) onda Paris Masters 1000 i ako osvoji WTF bez poraza to je 1500 poena. Znaci ukupno 4500 poena plus oko 400 ako uzme Davis Kup. U trci za ovu godinu rafa vodi 3000 poena. Nerealno je da obrani ali je moguce.

g

pre 10 godina

pa ako osvoji narednih 5 turnira, ostaje prvi (vjerovatno). 2 u kini to je 1500 poena, Basel ili valensija (oni so po 500) onda Paris Masters 1000 i ako osvoji WTF bez poraza to je 1500 poena. Znaci ukupno 4500 poena plus oko 400 ako uzme Davis Kup. U trci za ovu godinu rafa vodi 3000 poena. Nerealno je da obrani ali je moguce.

martin

pre 10 godina

@warewolf
Vasa zaljubljenost u Nadala je fascinantna.
Novak neka osvaja titule ukoliko ima igru za njih, obzirom da je mesto br 1 prakticno izgubio na kandaskom mastersu.Titule donose samopouzdanje, slozicete se, nadam se.

mladi matematičar

pre 10 godina

Možda dobije novi motiv ako padne na drugo mesto.To mu nedostaje.Takodje,molio bih vas da pišete Bei Đing kako je pravilno,a ne Peking.Pormenjen je naziv grada zvanično.Hvala.

drago

pre 10 godina

Kad si prvi na svijetu ocekuje se da dominiras ali ko kaze da moras biti prvi na svijetu? Ako osvojis Slam imao si dobru sezonu. Top igraci su u vrhu 10-ak godina sto bi znacilo 10-ak Slamova ako ti je svaka sezona dobra, a tolko Slamova osvoji jako mali broj ljudi. Ljudi gledaju Djokovica samo po 2011-oj ali jasno je da je gotovo nemoguce ponoviti takve rezultate.

kvaljarela

pre 10 godina

cini mi se da je djokovic postigao sto je htio i trenutno je zadovoljan s tim. ove izjave za javnost su nebitne. ja zelim isto pare i trofeje u svom poslu ali pitanje je da li to mogu. djokovic je donekle uspio i sada igra " da odigra" do nekih novih izazova.

max

pre 10 godina

Za Novaka ništa ne mogu reći negativno i da ne osvoji nijedan turnir ali.. ogromna je frustracija njegovih fanova kako je dozvolio 7 HILJADA poena da prokocka za 4 meseca i izgubi NA TAKAV OLAK NAČIN i br.1 ! U sportskom smislu - više nego STRAŠNO,NESHVATLJIVO !

Kralj Artur

pre 10 godina

Može da ostane prvi jedino ako Nadal slomi obe noge.
Trebalo je da se fokusiraš na GS. Po tome se pamte veličine.
Vimbldon 0:3, Njujork 1:3 i Pariz 2:3. Težak gubitnički niz...

Hasret

pre 10 godina

Molim navijace Nadala iz Srbije da mi kazu koliko Nadal brani poena sledece sezone ili ce opet da odmara pa sve tako u krug
(Moša, 28. septembar 2013 18:16)
# Link komentara.
Pa nije Nadal Djokovic da ga melje svaki zivi protivnik. :P Nadal ce polako na sljaci sve da odbrani, a onda Wimbledon osvaja, pa polako posle Montreal, Sinsi, jedan osvoji, a jedan ne igra. I posle na Us open Novaka ponovo samelje u finale i to je to.. :)

Ноле

pre 10 godina

Ма баш те разумеш у тенис.

Nećeš ti više nikad vidjeti prvo mjesto, niti ćeš ikad više osvojiti neki Grand Slam. Ti si svoje, kao tenisač, završio.
(Franko Wolf, 28. septembar 2013 17:26)

nikol dz. femija

pre 10 godina

(max, 28. septembar 2013 17:48)

PRAVI NOVAKOVI NAVIJAČI I OBOŽAVAOCI znaju da je Novak prvenstveno kockar. O tome je često pisano, s moje strane bar.

Svako ko na meč loptu Nadalu, recimo, odgira skraćenu loptu i osvoji poen - MOŽE BITI SAMO KOCKAR - A TO JE URPAVO NOVAK URADIO i meč dobio. I ne samo u jednom meču, NEGO U VIŠE MEČEVA, a to opet MOGU SAMO KOCKARI.

ZNAČI, u redu je, NEKADA SE DOBIJA A NEKADA SE NE DOBIJA. To je to.

To je strast, emocija, avantura ... Kocka. Devet hiljada, sedam hiljada, ... 26o poena ... TO JE, ipak, SAMO SPORT. I ŽIVOT, donekle.

Novak je smanjio kockanje u samim mečevima ali je zato odigrao kockarski celu sezonu, jer on ne može prestati da bude kockar, kada je to u svojoj suštini.

I to je NOvak, pored svega ostalog, ZATO JE I TOLIKO VELIKI, INTERESANTAN, DRUGAČIJE ZANIMLJIV, NORMALAN, naš.

Vama, svako dobro.

NOvaku srećno na turnirima u Kini i da mu se ciljevi ostvare...!!!

ps. Uzgred, OVDE SVI STALNO PIŠU DA PRVO MESTO NIJE BITNO, šta zar je sada naprasno postalo ? Hahaaaaa.....Ovde je baš previše Nadalovih obožavalaca jer i on je do juče govorio da mu prvo mesto nije važno a sada kanda jeste....Heheheeee...

hrana bez glutena

pre 10 godina

@sasa jokic A kako to dragi Sale? Kad Nole pobedjuje Nadala sedam puta Nadal je cist, kad Nole gubi Nadal se dopinguje? Ma bas realno od tebe. Ali ima jedan mali problem. Pre 2011 Nadal je redovno pobedjivao Novaka, pa pitam sta je to Nole uzeo da pobedi Nadala sedam puta?

Hipokrat

pre 10 godina

Hajmo ljudi, malo fer.

Tema je prvo mesto, samom Novaku je bitno, pa ne vidim da sada neko treći o tome arbitrira.
Posebno mi nije jasno skakanje na Nadala. Momak mu ne otima prvo mesto, Novak je za to zaslužan.

Tačka!

Nikol dž. bi trebalo da zna, a ako ne zna, rećiću, bez nadoknade: kockanje ima dijagnozu: ALEA PATHOLOGICA , pa nije baš zgodno tako se frljati sa lepljenjem etiketa ni Novaku, niti ikome. Niste kvalifikovani, niti je mesto da se to ovde čini.

Pozdrav!!!

Hermosa

pre 10 godina

Molim navijace Nadala iz Srbije da mi kazu koliko Nadal brani poena sledece sezone ili ce opet da odmara pa sve tako u krug
(Moša, 28. septembar 2013 18:16)

Računaj sam, bato. Nije ti ovde nio posilni!!!
Čuj njega!!!

Ноле

pre 10 godina

Ма баш те разумеш у тенис.

Nećeš ti više nikad vidjeti prvo mjesto, niti ćeš ikad više osvojiti neki Grand Slam. Ti si svoje, kao tenisač, završio.
(Franko Wolf, 28. septembar 2013 17:26)

Kralj Artur

pre 10 godina

Može da ostane prvi jedino ako Nadal slomi obe noge.
Trebalo je da se fokusiraš na GS. Po tome se pamte veličine.
Vimbldon 0:3, Njujork 1:3 i Pariz 2:3. Težak gubitnički niz...

Hasret

pre 10 godina

Molim navijace Nadala iz Srbije da mi kazu koliko Nadal brani poena sledece sezone ili ce opet da odmara pa sve tako u krug
(Moša, 28. septembar 2013 18:16)
# Link komentara.
Pa nije Nadal Djokovic da ga melje svaki zivi protivnik. :P Nadal ce polako na sljaci sve da odbrani, a onda Wimbledon osvaja, pa polako posle Montreal, Sinsi, jedan osvoji, a jedan ne igra. I posle na Us open Novaka ponovo samelje u finale i to je to.. :)

mladi matematičar

pre 10 godina

Možda dobije novi motiv ako padne na drugo mesto.To mu nedostaje.Takodje,molio bih vas da pišete Bei Đing kako je pravilno,a ne Peking.Pormenjen je naziv grada zvanično.Hvala.

Sasa jokic

pre 10 godina

Ne mozes Novace protiv hemije. Ostaje za utehu da ce Nadal morati da pravi pauzu uskoro, tako da je povratak izvestan. Pusti neka malo njega jure.

max

pre 10 godina

Za Novaka ništa ne mogu reći negativno i da ne osvoji nijedan turnir ali.. ogromna je frustracija njegovih fanova kako je dozvolio 7 HILJADA poena da prokocka za 4 meseca i izgubi NA TAKAV OLAK NAČIN i br.1 ! U sportskom smislu - više nego STRAŠNO,NESHVATLJIVO !

g

pre 10 godina

pa ako osvoji narednih 5 turnira, ostaje prvi (vjerovatno). 2 u kini to je 1500 poena, Basel ili valensija (oni so po 500) onda Paris Masters 1000 i ako osvoji WTF bez poraza to je 1500 poena. Znaci ukupno 4500 poena plus oko 400 ako uzme Davis Kup. U trci za ovu godinu rafa vodi 3000 poena. Nerealno je da obrani ali je moguce.

g

pre 10 godina

pa ako osvoji narednih 5 turnira, ostaje prvi (vjerovatno). 2 u kini to je 1500 poena, Basel ili valensija (oni so po 500) onda Paris Masters 1000 i ako osvoji WTF bez poraza to je 1500 poena. Znaci ukupno 4500 poena plus oko 400 ako uzme Davis Kup. U trci za ovu godinu rafa vodi 3000 poena. Nerealno je da obrani ali je moguce.

kvaljarela

pre 10 godina

cini mi se da je djokovic postigao sto je htio i trenutno je zadovoljan s tim. ove izjave za javnost su nebitne. ja zelim isto pare i trofeje u svom poslu ali pitanje je da li to mogu. djokovic je donekle uspio i sada igra " da odigra" do nekih novih izazova.

salens

pre 10 godina

Samo napred Nole! Ako te pretekne, sledece sezone se ekspresno vracas na prvo mesto! Ti si dokazao koliko vredis i sta sve mozes a ja ti sad samo zelim da obaras sve rekorde! Idemo!

Alex

pre 10 godina

Ponestalo motiva i vise smo slusali o Jeleni, nego o Novaku i tenisu.
Mozda i bolje da se dobije motiv i opet kida Nadal.
Nadal jeste bio bolji ove godine, ali je to motiv da se opet Novak fokusira na tamos vamos strategiju.

Branko

pre 10 godina

Tako je Care-
Ti si daleko najbolji igrac na svetu bez koriscenja "pomocnih sredstava". Iskoristi ovaj period i naparvi razmak u bodovima izmedju tebe i Rafe do karaja godine. Onda u Novoj Godini idemo na AO I tako redom.
S, postovanjem nasen najboljem sportisti, coveku I humanisti.
Branko (Tenser) iz Amerike

Ivan21

pre 10 godina

(Mik, 28. septembar 2013 14:51)@ Ja bi takvima ko što si ti zabranio da prate bilo kakav sport. Čovek je skoro dve godine prvi na svetu u jednom sportu, od svih zemalja na zemljinoj kugli i sad kad će da padne na dugo mesto "nema mu spasa", šta li si ti postigo u životu da mi je znati...

miloje

pre 10 godina

prvo mesto je izgubljeno, ali zato posle dubai turnira nole ne brani puno bodova i tu moze da pocne juris...a do tada nole ga cekaj u finalima pravi igru samo za njega, popravi medjusobni skor i to je sprica samopouzdanja za povratak na vrh.bolji si, samo je je sve navukao da pomisle da je povredjen...deri buraniju!

borkes

pre 10 godina

@franko wolf
U pravu si. On tenisač nikada nije ni bio. Sve što u životu postigao, postigao je kao TENISER. Ako misliš da je malom Ćoriću uzor bio Ivanišević ili Čilić mislim da se varaš. A ti se nadaj da će neko od tvojih tenisača biti među 20 u narednim godinama.
Idemo dalje.

Cole

pre 10 godina

Novače, delimično se slažem sa tobom,
ali si dovoljno dugo na mestu broj jedan,
da bi ti to bio primaran cilj zato što si
što se toga tiče već ušao u istoriju. Po meni
bi trebalo sve karte da baciš prvenstveno na
GS-move i na masterse. Bo broju GS-emova će
te istorija pamtiti i eventualno po broju
mastersa, usput, prvo mesto nije na odmet,
ali...

Bojan

pre 10 godina

Da bi posle Pekinga ostao na prvom mestu, Đokoviću ne pomaže ni da pobedi Nadala u finalu. Jedina mu je šansa da osvoji turnir, a da Nadal ispadne pre finala.

Werewolf

pre 10 godina

Lepa je Novakova zelja ali je na zalost sebe doveo u situaciju da to prvo mesto ponajmanje zavisi od njega.
Zato je bolje da se time ne opterecuje,jer su mu sanse da godinu zavrsi prvi onolike kolike su nama pred mec sa Hrvatima bile sanse da odemo na Svetsko prvenstvo.
Samo stvara sebi nepotreban pritisak,mislim da je bolje da se skoncetrise na osvajanje turnira i odrzavanje forme do pocetka sledece godine kada opet brani 2500 bodova.Ako bude previse razmisljao o prvom mestu,moze da dodje u nezgodnu psiholosku situaciju-recimo,osvoji Peking i Sangaj i izgubi prvo mesto(Rafa u finalima),i umesto da bude zadovoljan titulama i da osecaj zadovoljstva prevagne on"padne"zbog gubitka prvog mesta i demoralise se.Taman da sve turnire do kraja godine osvoji bez izgubljenog seta,ako bude igrao protiv Rafe u svim tim finalima on ce opet biti drugi.
Zato je bolje da sampionski privede sezonu kraju,prihvatajuci cinjenicu da je drugi i da je Rafa bio bolji ove godine,da pruza svoje najbolje partije i gradi samopozudanje za tezak posao koji ga ceka naredne godine,umesto da sebi stvara nepotreban pritisak i mozda zbog istog ne osvoji neke turnire koje definitivno moze da osvoji.
Ruku na srce,kad se sve sabere i oduzme,Rafa je ove godine teniser No.1 bez premca,i Novak treba da prihvati to i usmeri svoju energiju iskljucivo na osvajanje turnira.

hrana bez glutena

pre 10 godina

@sasa jokic A kako to dragi Sale? Kad Nole pobedjuje Nadala sedam puta Nadal je cist, kad Nole gubi Nadal se dopinguje? Ma bas realno od tebe. Ali ima jedan mali problem. Pre 2011 Nadal je redovno pobedjivao Novaka, pa pitam sta je to Nole uzeo da pobedi Nadala sedam puta?

Bojan

pre 10 godina

A onda, nakon Pekinga, ništa ne može pomoći Novaku u Šangaju, jer brani 1000 poena prema Nadalovih nula. Dakle svaki poen koji Nadal osvoji u šangaju mu je čisti dobitak, a Đoković čak i da osvoji turnir, samo stoji u mestu.

Znači, čak i da kojim čudom Nadal posle Pekinga ne bude No.1 na ATP listi, to će svakako biti posle Šangaja.

Neke poene Đoković može da zaradi samo u Parizu, a onda opet ide Završni turnir na kojem Novak brani 1500 poena, dok je za Nadala opet svaki poen čist dobitak

martin

pre 10 godina

@warewolf
Vasa zaljubljenost u Nadala je fascinantna.
Novak neka osvaja titule ukoliko ima igru za njih, obzirom da je mesto br 1 prakticno izgubio na kandaskom mastersu.Titule donose samopouzdanje, slozicete se, nadam se.

Hermosa

pre 10 godina

Molim navijace Nadala iz Srbije da mi kazu koliko Nadal brani poena sledece sezone ili ce opet da odmara pa sve tako u krug
(Moša, 28. septembar 2013 18:16)

Računaj sam, bato. Nije ti ovde nio posilni!!!
Čuj njega!!!

drago

pre 10 godina

Kad si prvi na svijetu ocekuje se da dominiras ali ko kaze da moras biti prvi na svijetu? Ako osvojis Slam imao si dobru sezonu. Top igraci su u vrhu 10-ak godina sto bi znacilo 10-ak Slamova ako ti je svaka sezona dobra, a tolko Slamova osvoji jako mali broj ljudi. Ljudi gledaju Djokovica samo po 2011-oj ali jasno je da je gotovo nemoguce ponoviti takve rezultate.

nikol dz. femija

pre 10 godina

(max, 28. septembar 2013 17:48)

PRAVI NOVAKOVI NAVIJAČI I OBOŽAVAOCI znaju da je Novak prvenstveno kockar. O tome je često pisano, s moje strane bar.

Svako ko na meč loptu Nadalu, recimo, odgira skraćenu loptu i osvoji poen - MOŽE BITI SAMO KOCKAR - A TO JE URPAVO NOVAK URADIO i meč dobio. I ne samo u jednom meču, NEGO U VIŠE MEČEVA, a to opet MOGU SAMO KOCKARI.

ZNAČI, u redu je, NEKADA SE DOBIJA A NEKADA SE NE DOBIJA. To je to.

To je strast, emocija, avantura ... Kocka. Devet hiljada, sedam hiljada, ... 26o poena ... TO JE, ipak, SAMO SPORT. I ŽIVOT, donekle.

Novak je smanjio kockanje u samim mečevima ali je zato odigrao kockarski celu sezonu, jer on ne može prestati da bude kockar, kada je to u svojoj suštini.

I to je NOvak, pored svega ostalog, ZATO JE I TOLIKO VELIKI, INTERESANTAN, DRUGAČIJE ZANIMLJIV, NORMALAN, naš.

Vama, svako dobro.

NOvaku srećno na turnirima u Kini i da mu se ciljevi ostvare...!!!

ps. Uzgred, OVDE SVI STALNO PIŠU DA PRVO MESTO NIJE BITNO, šta zar je sada naprasno postalo ? Hahaaaaa.....Ovde je baš previše Nadalovih obožavalaca jer i on je do juče govorio da mu prvo mesto nije važno a sada kanda jeste....Heheheeee...

Hipokrat

pre 10 godina

Hajmo ljudi, malo fer.

Tema je prvo mesto, samom Novaku je bitno, pa ne vidim da sada neko treći o tome arbitrira.
Posebno mi nije jasno skakanje na Nadala. Momak mu ne otima prvo mesto, Novak je za to zaslužan.

Tačka!

Nikol dž. bi trebalo da zna, a ako ne zna, rećiću, bez nadoknade: kockanje ima dijagnozu: ALEA PATHOLOGICA , pa nije baš zgodno tako se frljati sa lepljenjem etiketa ni Novaku, niti ikome. Niste kvalifikovani, niti je mesto da se to ovde čini.

Pozdrav!!!