Košarka 95

Sreda, 11.09.2013.

19:43

Srbija se mučila i pobedila Belgiju

Košarkaši Srbije pobedili su Belgiju sa 76:69 u prvom kolu druge faze Evropskog prvenstva i gotovo da su obezbedili plasman u četvrtfinale.

Srbija se muèila i pobedila Belgiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Nesalomivi

pre 10 godina

Crnogorci imaju nesto malo vise od sest stotina hiljada stanovnika. Dakle, populaciono su mala drzava, kao i na svaki drugi moguci nacin. Ova generacija koja igra za njihovu selekciju u kosarci, jeste generacija koju su pre svih nasi treneri vodili pojedinacno u mnogim nasim klubovima, njihovim takodje.
Kada ova generacija ode, doci ce druga, koja ce sigurno biti slabija, a posle te druge...pitanje je da li ce biti trece koja je moci da parira bilo kome na normalan nacin, ako ne pocnu dovoditi strance, a vec imaju jednog....jer, kao sto sam ja kazao, populacija igra veliku ulogu u tome, a njih je vise nego malo. Iskreno. Ne znam, zasto oni misle da ih mi smatramo velikim rivalima, kada to oni nama nisu. Nasi su veliki rivali Litvanci, Rusi, Francuzi...oni sigurno ne. Isto ovo vazi i za Makedoniju. Kada oni to budu shvatili, tada ce sve biti drugacije.
Naravno, nece im tako biti sa kosarkom samo. Vec i sa fudbalom, kao i mnogim drugim ekipnim sportovima.... Pozdrv.

slobodan

pre 10 godina

nije to bilo toliko o odbrani - na pocetku su imali million prilika da nabiju 100 koseva belgiji ali kad neko ne ume da ubode onda ne ume. i kad nema prodora i ulaza bekova, onda ih nema. sto se tice belgijske utakmice, sreca da nemaju nijednog centra inace nista od posla. uzgred, centri srbije i dalje kompletno nose igru. bekovi su slabi (markovic je dobar!), pozicije 3 i 4 skoro da ne postoje (samo bjelica).

lukeskywalker

pre 10 godina

ja stvarno ne razumijem ljude koji ovde komentarisu...pa kako mozete da sutite momcima, kao da su branioci naslova..a ne manje vise od 3/4 debitanti...od kojim imamo 3 igraca koji dolaze bukvalno iz druge lige...tj prve lige srbije...gdje imamo 7- momaka mladjih od 21 godine... p anismo mi vise na nivou reprezentacije koju su cinili mahom prvoklasni igraci iz Nba i europe....nego skup mladih i talentovnih momaka...i svaka im cast...svaka pobjeda je uspjeh., a plasman na Sp i medalja...su nevidjeni uspjeh...sretno ima...i budimo realni

hm

pre 10 godina

Spomenuto je da je lepa stvar što Bogdanović doda Katiću i ovaj finišira, da je lepo što smo ujedinjeni.
Pa nije zaista tako, Katić je radnik i borac ali ga nisam jednom video (za razliku od Krstića) da vrati loptu napolje samom Bogdanoviću u desnom uglu.
Dosadašnji šampionat pamtim po dobrom ali jedina loša slika mi je taj usamljeni Bogdanović koji maše rukama iznova i iznova a Katić mu je čini mi se čak i pretio nekom šamarčinom na onom time out-u ako je neko snimio. Nadam se da grešim i da su međusobno svi ok, čini mi se nekad da nisu.
(streetspirit, 11. septembar 2013 21:38)

Jedino sto si rekao pametno u ovom komentaru je da Katic ne daje povratne lopte, to mu je i Duda rekao da mora da radi kad je u losoj poziciji. Ostatak je cista glupost.

Dendza

pre 10 godina

(maki19000@yahoo.com, 11. septembar 2013 20:56)
Naravno da nije degutantno, treba Duda i samare da pocne da deli kad krenu da divljaju. To tebi nije jasno, nikad se nisi bavio sportom. Nisu oni u pozoristu, a i Duda je svesteno lice prema Duletu Vujosevicu i kako se on ophodi prema igracima.

kardasijan

pre 10 godina

svi treba da se ugledaju na mladog kalinica kako se bori i daje sve od sebe tako se igra za reprezentaciju on i rasko katic se trude daju zadnju atom snage

Anta

pre 10 godina

Ljudi, Duda je doktor. On sa ovakvim timom pobedjuje sve sto treba da pobedi. I prvi jenu grupi. Setite se da je ovo izuzev Krleta i Marka drugi tim Srbije

064...

pre 10 godina

(bra nik, 11. septembar 2013 22:35)

Prvo Duda je doktor, tata i trener na kraju za Katica po svojoj karijeri i rezultatima koga svi koji nesto znaju u kosarci znaju, postuju i cene a za Katica niko nije cuo. Katic je dosao u drzavni tim na poziv tog istog Dude i ima cast da ga je Duda trenirao celo leto i to u 33. godini. Najmanje ces ti da pricas Dudi o njegovim pedagoskim metodama jer je u njegovoj karijeri proslo mnogo Katica kao i 5 puta boljih igraca. Sve sto Katic igra i kako igra na ovom EP moze da zahvali Dudi ali je cinjenica da u poslednje dve utakmice igra mnogo slabije nego u predhodnim gde je igrao odlicno, tako da Dudina vika ima sigurno osnova i razloga a ti treba najmanje da se sekiras oko toga jer je jedini cilj uspeh na ovom EP i to od ovog skrpljenog tima a ne da neko demostrativno ode kuci. Ja ti tvrdim da je Katic presrecan sto u tim godinama po prvi put vidi reprezentaciju. Vikace Duda i na ostale igrace ako to zasluze.Valjda sada razumes.

mazinho

pre 10 godina

cekao sam za 200e Srbiju preko 145.5 poens i pada tacno 145,ne mogu da vjerujem,nisu mogli barem jos jedno slpbodno da daju,kadar nevera...

bra nik

pre 10 godina

Svaka cast Dudi, ali zar ovo, sada vec klasicno vredjanje Katica tokom tajm-auta nije krajnje degutantno i kontraproduktivno i za Katica i ceo tim? Ne znam kakva je licnost Katic, ali mnogi bi posle ovoga otisli kuci. Imamo jednog pravog asa i to Krstica i jos samo 2-3 igraca koji mogu da rese utakmicu medju kojima je Katic. Mislim da ovo nije zasluzio.

Inace, cetvrtfinale je veliki uspeh ove reprezentacije, objektivno. Pretpostavljam da se sve tempira za tu cetvrtfinalnu utakmicu pa je igra malo losija sada, polufinale bi bilo ravno zlatu.
(maki19000@yahoo.com, 11. septembar 2013 20:56)

Ne slažem se sa tobom. Znaš za onu izreku, što se desi na terenu, ostaje na terenu. Bar je tako bilo na basket terenu. Možemo i da se pošibamo ali posle smo opet drugari.

E mislim da je tako i ovde i da to svi dobro znaju. Znači, ćuti i trpi kad je utakmica, neka imaš godina koliko imaš ali ti si igrač Ćuti i slušaj.

Iskreno, ja bih da sam tamo, na onoj klupi da mogu da uskočim, pa neka me drnda duda svaki minut!

Biće ovo dobro!

basket fanatic

pre 10 godina

Mora mnogo bolje... Posle extra odigrane utakmice, i pobede protiv jako dobre Litvanije kao da padamo u formi ...? Kalina i Markovic da nam budu najbolji igraci ... ? Dudo , ako imas plan B , uigraj ga dok je vreme...

Djole

pre 10 godina

Realni domet ove reprezentacije je cetvrtfinale. Dakle,treba se nadati plasmanu na SP. To je i Duda izjavio pred pocetak priprema. Ne znam da li i dalje tako misli nakon silnih povreda i otkaza. Sve preko 1/4 finala je plus. Treba biti realan,koga god da dobijemo u 1/4 bice pretesko jer nemamo taj kvalitet. E sad,ima tu mnogo faktora koje bi mogli da iskoristimo. Prvo,ta rasterecenost bi mogla da nam ide u korist. Drugo,Dudina filozofija je da je cetvrtfinale najvaznije,naostrice ih za tu utakmicu,siguran sam. Trece,ako dobijemo Ukrajinu mozda Duda protiv Francuza malo odmori neke igrace. Plus imacemo dan vise odmora za cetvrtfinale od protivnika iz druge grupe. Pa,uz malo srece i uz malo bolji procenat suta,ko zna... Mada,uvek treba imati na umu realnost...

dejavu

pre 10 godina

Srbija se borila i izborila ,i treba ih pohvaliti a ne " mucili se... itd" Belgija je sasvim solidna reprezentacija pritom mnogo iskusnija od nase.Hvatali su prikljucak serijama trojki i dobrom odbranom.Krstic je bio glavna prevaga ,pa i Markovic,a to su dva nasa jedina uz delimicno Bjelicu iskusnija kosarkasa.Katica ne racunam jer je on prvi put sa reprezentacijom.
Treba biti svestan da je za ovakvu reprezentaciju koja je 2-3 meseca zajedno,svaka pobeda veliki uspeh,i da su oni vec prebacili ocekivanja.Ne verujem da bi ijedan drugi trener racunajuci i nase ostale velike trenere,izvukao ovoliko od ove selekcije i posle svih problema.

nenad

pre 10 godina

vazno je da smo upisali bodove, a igra nije bila na nivou, mogu nasi to visestruko bolje, nadam se da nece biti slicni u cetvrt finalu, gde treba izbeci spance, a ostali su nam u sustini jednako opasna pretnja slovenci domacini, grci uvek opasni, italijani dobro odigrali do sada. Sto se igraca tice valjalo vi da nedovic vrati samopouzdanje, bogdanovic i kalinic odlicno igraju, krstic kapitenski, katic dobar i pozrtvovan ali moze on i bolje sa manje gresaka, markovic nikad bolji, bjelica kvalitetno do sada i opravdao ocekivanja. Od stimca i gagica nisam ni ocekivao neki ucinak, ali bili smo oslabljeni povredama i otkazima, mozda bi bilo pametnije da je bobi marjanovic pozvan, ali sta je tu je. Puna podrska ovoj mladoj ekipi, da ne zaboravimo da su se odrekli celog letnjeg odmora, posebno vasa micic koji je prvo igrao sa mladom reprezentacijom. Prvo da obezbedimo plasman na svetsko a posle koliko mogu.

marko maestro

pre 10 godina

kad nas belgia, finska, turska muci a makedonia gazi, treba izlaziti iz regionalke jer uskoro ce nas i svedi i bosanci muciti!

VERUJEM U OVE MOMKE

pre 10 godina

@Guramo nekako, i žreb nam se otvorio,ali se ipak mora reći da je ovo ekipa sastavljena od prosečnih igrača, sa iskusnim trenerom, sa Krstićem koji odskače,i sa Kalinićem koji jedini od ostalih neafirmisanih igrača koristi priliku i srcem daje svoj maksimum, ostali teški prosek, naša spoljna liniji jednostavno u momentu zariba i mi ne možemo da damo koš, nema prodora bekova u reket i poentiranja, nema lucidnih asistencija,mnogo se greši,ne postoji više skok-šut kao oružje sposobnih košgetera,centri koji menjaju Krstića tanki,KatiĆ mnogo puta greši, Gogić ??????????,sve u svemu siromašno, stegnuto, uplašeno, nerezonski,za sada nekako ide ali kad naletimo na prvu minu, bojim se biće gotovo, uspeh plasman 4-7 mesto.
(DRAGON, 11. septembar 2013 20:21)

E sad zamisli na sve ovo sto si napisao sta treba da kaze jedna Francuska?????? Isti ..... se i njima desio i jedva su se na toj utakmici izvukli (na iskustvo Parkera koji odskace) i guraju dalje, ali kod njih ne mrace ovoliko koliko mrace nasi ljudi. Apelujem na sve pesimiste da se suzdrze ovakvih komentara i da za promenu pocnu malo da veruju u ove momke, moze i Nedovicu da se desi jedno ekstra vece, recimo u 1/4 finalu i da se za tili cas pretvori u zver koju je tesko zaustaviti... Gledajte i uzivajte. Pozdrav !

abc

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koliko ljudi u ovoj drzavi lose razmisljaju i kako im se misljenje o nasoj reprezentaciji(ne samo u kosarci) menja posle svake utakmice.Nismo me USA dream-team pa da svaku utakmicu pobedjujemo 20+ razlike i da igramo konstantno dobro svih 40min, i mnogo iskusnijim reprezentacijama se desava da imaju padove u igri. Nasi danas nisu pokazali najbolju igru ali ipak je ostvarena pobeda sto je najvaznije. Protiv ove iste Belgije se mucila i Francuska(gubili na poluvremenu 11 razlike). Ovo je po meni bila i najbitnija utakmica pre cetvrtfinala,zato sto su mnogi od vas vec unapred racunali da ce ovo biti sigurna pobeda, momcima nije krenulo bas najbolje ali oni su opet pokazali da su zasluzili poziv na ovo EP i uspeli da upisu vazne podove. Ne znam za vas ali ja ni u jednoj utakmici nisam posumnjao u borbu i zalaganje ovih igraca i mogu reci da je ovo i vise nego sto sam ocekivao i prezadovoljan sam. vec VELIKI USPEH, ALI IDEMO DO FINALA!!!

Baranin

pre 10 godina

Cestitamo pobjedu reprezentaciji Srbije i zelimo joj da osvoji zlatnu medalju, kada vec mi Crnogorci nismo prosli dalje !!! Srecno i navijamo iskreno za Vas !!!

Apache

pre 10 godina

Sjasite sa gagica on je jos uvek mlad centar juce stigao u partizan prvo prvenstvo, gubi se nervira i mene ali ce doci sa iskustvom sve na svoje a za stimca je izmislio kosarku. Andjusic je ocajan bolje da je posao gaga ili tripkovic ako je bas hteo sutera da vodi.

albel

pre 10 godina

Preziveli smo nekako ovo mucenje...Nadam se da Duda tempira formu za cetvrtfinale,u protivnom ovo nije ni malo ohrabrujuce,jer od prve utakmice sa Litvancima mi igramo sve slabije i slabije.Gledajuci pojedinacno-Krstic i Markovic standardni.Kalinic odlican.Bogdanovic na putu da postane veliki igrac.Micic jos mnogo mora da radi za ozbiljniju ulogu u seniorskoj konkurenciji.Nedovic nestao posle Litvanije,danas ocajan.Od Bjelice sam ocekivao mnogo vise,do sada nista vise od proseka.Rasko zadovoljavajuce.Andjusic koristan koliko i Djekic u Partizanu prosle sezone...Generalno,imali smo veliku srecu sto se ukrstanja grupa tice,takodje rezultati su nam se poklopili neverovatno-tako smo sa istim brojem pobeda kao Bosna preneli maksimalan broj bodova u novu grupu,dok su oni ispali.Sve ce da se svede na cetvrtfinalnu utakmicu-ako dobijemo to je veliki uspeh i sve prethodno lose se zaboravlja,ako izgubimo bice vremena za analize...Puno srece momcima u nastavku takmicenja!

pfff

pre 10 godina

najgore evropsko prvenstvo do sada, izjednacheni su mnogi ne zato shto su dobri nego bukvalno nemaju pojma. nashi se provlache, smeshna ekipa totalno ali ni drugi nisu neshto bolji. svi vi koji hvalite nedovica na sva usta kao ekstra je, za NBA (pa ne ide se tamo eto tek tako, kao zakucash dvaput i to je to alooo), klinac je vezara. ali totalno nema pojma. samo je Rale Katic standardan, jes da mrezhicu ne mozhe da pipne ali odradi uvek svoje. bez lozhenja srbi, nismo velesila ni u chemu pa ni u basketu. naravno navijam kao i celog zhivota i nerviram se i dalje

streetspirit

pre 10 godina

Spomenuto je da je lepa stvar što Bogdanović doda Katiću i ovaj finišira, da je lepo što smo ujedinjeni.
Pa nije zaista tako, Katić je radnik i borac ali ga nisam jednom video (za razliku od Krstića) da vrati loptu napolje samom Bogdanoviću u desnom uglu.
Dosadašnji šampionat pamtim po dobrom ali jedina loša slika mi je taj usamljeni Bogdanović koji maše rukama iznova i iznova a Katić mu je čini mi se čak i pretio nekom šamarčinom na onom time out-u ako je neko snimio. Nadam se da grešim i da su međusobno svi ok, čini mi se nekad da nisu.

IsPrettyGood

pre 10 godina

Nije lose. Statisticki gledano Srbija ne bila bolja u svim segmentima igre, osim u izgubljenim loptama (16 naspram 9 Beligije). Pobeda je pobeda. Neki put se igra malo vise stisnuto zbog vaznosti meca. Ovo su sve mladici bez velikog iskustva, tako da je to za ocekivati.
Nego, nesto moram da primetim. Nasi ljudi tako olako pricaju lose o nasim igracima (O Gagicu, o Stimcu, danas o Nedovicu itd...) To je praksa koja je uzasno losa za sve. Zamislite da kojim slucajem ti igraci citaju ove komentare (prilicno sam siguran da im Duda to ne dozvoljava), samo mogu da izgube samopouzdanje. Molio bih Vas sve da prestanete sa takvom praksom. A da, i ne zaboravite da smo sa sastavom u kojem sada igramo prakticno autsajderi na ovom prvenstvu, stoga ove pobede kojima nas ova deca raduju, treba gledati kao na samo zlato.

Coa

pre 10 godina

@ Lepo je rekao Vlade Djurovic, krajnji domet 1/4 finala, realno.
(jole, 11. septembar 2013 20:25)

Nije realno, narocito ako se uzme u obzir da mozda idemo na Fince ili Hrvate.

marinko

pre 10 godina

Evo, upravo sam se vratio nazad sa utakmice. Nisam baš nešto preterano oduševljen sa našom igrom. Možda zato jer sam imao malo veća očekivanje sobzirom na pokazanu igru na pripremnim utakmicama. ni tamo nismo brigirali na određenim utakmicama ali smo pokazivali potencijal i kvalitet. Igra je bila dosta brža i lepšavija odbrana jaka ko stena a i skok je bio dosta bolji. Na ovoj utakmice se videlo samo to koliko smo slabi bez Krstića. Svaka čast Markoviću. On me je jako pozitivno iznenadio. Nedović se je nekako izgubio. nigde ga nije bilo na terenu. Drugu utakmicu igramo protiv Ukrajine. Nadam se, da će u taj meč ući dosta rasterećenije i da će pokazati, znatno više nego u dosadašnjem toku evropskog prvenstva. uglavnom, napred naši u nove pobede.

mile

pre 10 godina

Ljudi budimo realni, nemamo jaku reprezentaciju, jesmo mladi ali 1/4 finala je nas krajnji domet i sa tim mozemo da budemo zadovoljni jer gradimo tim za buducnost. Narod je podigao Nedovica u nebesa a nista nije pokazao na ovom prvenstvu ( daj Boze da me kasnije demantuje ), sem sto je imao par prodora nista vise nije uradio, trosi najvise lopti i ima jako slab procenat suta. Nije sporno da je veliki talenat ali ljudi su ga podigli bez potrebe, mozda bi bio i bolji da ga nije narod toliko nahvalio.

Nataeos

pre 10 godina

Ovako je odlično! Da se ostane pod oprezom, bez poletanja i nastavljaju tako, polako, kprak po korak! Nije vazno +20 ili 30... Važna je pobeda!

Milan

pre 10 godina

Odigrali smo bas onako kako se ocekuje od mlade ekipe da odigra. Da smo igrali sa Spancima ili Francuzima, "klinci" bi usli sa mnogo vise energije, adrenalina i zelje u mec i ne bismo morali gledati ovakvu neizvjesnu utakmicu, ali dobro. Nema im se sta zamjeriti, pobjedili su i to je najbitnije. Krle je nosilac i pravi vodja ove reprezentacije, on nas je odrzao u igri sa 9 vezanih poena na pocetku drugog poluvremena. Mogu svi mnogo bolje. Stefan Markovic fantastican veceras, drago mi je sto se navikavamo na ovom EP igrati bez Teodosica i tek u ovakvim utakmicama se vidi koliko je Markovic dobar i koliko znaci iskustvo. Bjelica izdominirao u skoku, Kalinic odlican takodje, borio se i Bogdanovic je takodje bio dobar, decko ima onu stvar i smije sutnuti bez obzira na rezultat. Svaka cast.
Sledecu protiv Ukranije dobiti lagano ja mislim i onda kalkusati za cetvrtfinale, mada mislim da ce to biti nemoguce jer se u onoj grupi do kraja nece znati tacan redoslijed...

Darko

pre 10 godina

Ja ne znam šta je ovo. Pa razumem da smo desetkovani, ali Belgija, ej! Zaista šteta, ali nismo se opametili nakon slabih igara u grupi. Imali smo puno sreće jer su ispali timovi koji su nas pobedili pa smo preneli sve bodove, a i danas još dva u veoma lošoj partiji. Da li ćemo se konačno trgnuti i iskoristiti tu dosadašnju sreću ili nastaviti ovako sve dok ne naiđemo na iole jaču ekipu pa izgubiti 20 razlike glatko...
Ako ne iskoristimo ovo (bez konkurencije) najnekvalitetnije evropsko prvenstvo da se bar kvalifikujemo za svetsko, onda stvarno ne znam...

vladimir

pre 10 godina

Neko je ovde spomenuo da li se sa ovog Eurobasketa ide na SP sledece godine.Da i Turska i Rusija se nisu plasirali na SP.Ali FIBA daje cetiri specijalne pozivnice i mozda bas to budu Turska i Rusija.Tako da ima sanse da i oni zaigraju na SP.Nasa utakmica sa Belgijom pokazala je niz slabosti ali pobedi se u zube ne gleda, pogotovo sto je bila vazna i donosi cetvrtfinale sasvim izvesno.Ta cetvrtfinalna utakmica bice pravi nokaut mec.Neka nasi ostave srce na parketu pa sta bude.Samo je vazno izbeci Spaniju koja je ovde najbolja i domacina Sloveniju za koju ce navijati sudije.Ne zelimo da nam se ponovi Istanbul 2010.godine zato Janeze treba izbeci.

Vetro-polo fan

pre 10 godina

Cestitke na pobedi. Unapred upisanoj pobedi, koju je najteze izboriti, sportisti i bivsi sportisti to jako dobro znaju.
Kada je igra u pitanju, bespotrebno je dizati tenzije, utakmica sa Belgijom nije merilo nasih mogucnosti, niti se moze ocekivati da nasi kosarkasi se istrose na ovakvoj jednoj utakmici. Isto su i Francuzi postupili, samo sto su oni zaglibili rezultatski u prvom, pa su morali davati gas u drugom poluvremenu. Isti epilog ocekujem i protiv Ukrajine. Tek je Francuska neki skener za nasu ekipu, mada i taj mec moze vrlo lako liciti onom protiv Crne Gore. Sledeci pravi ispit posle meca sa Letonijom nam je najverovatnije tek u cetvrtfinalu!

Neko123

pre 10 godina

Hoce li ovaj Bjelica da prestane da sutira potpuno nerezonske stvari, na oko +10 on sutne na samom pocetku napada.. Nijedan takav sut nije dao na prvenstvu. Nemojte pogresno da me shvatite, ne pljujem reprezentaciju, optimista sam i verujem da Duda to sve drzi u rukama. Bjelica je dobar igrac, super je prodirao protiv Litvanije i mnogo znaci, ali me mnogo nervira kada u svakoj utakmici ima po bar 2-3 srljanja u kljucnim trenucima.

Bice bolje vec protiv Ukrajine!

c7-5

pre 10 godina

E moj Gagicu..Dule te gleda to treba da znas. Kada se vratis ima da prokukas na treninzima...da li si uspeo da shvatis gde se nalazis?? Jos ti nije jasno?? Jesam Grobar ali covek je pao sa kruske..a Andjusic..ne znam sta se i sa njim desava. Nigde ga nema 4 utakmice. PROBUDITE SE i igrajte ljudi, dajte svoj maksimum i doprinos reprezentaciji. Dokle ce da vas Duda trpi..trosite kredite..nema vise??

Jovan

pre 10 godina

"Prilika za kontranapad, Gagic...Gagic jos da shvati gde se nalaziii...iii nije shvatio" HAHAHA. Sareni legenda, da nije njega kako bih do kraja odgledao ovo mucenje ne znam. Ajde momci mozete vi to mnogo bolje, opustite se i igrajte kosarku bre !

Predo

pre 10 godina

Karakteristika neiskusnih ekipa su da teško pobeđuju u mečevima kadasu favoriti i imaju dosta oscilacija u igri. Na kraju se pišu bodovi. Onima, koji ih nisu osvojili, ostaje da dižu u nebesa talentovane Crnogorce poput Rajsa. Čak mislim da će ova utakmica poslužiti kao otreženjenje i pomoći da pristup protiv Ukrajine bude drugačiji, a motivacija protiv Francuza i Parkera neće biti problem.

cvexi

pre 10 godina

Ne slazem se da je nasa igra bila toliko ocajna. Sve vreme smo vodili i da se Belgijanci nisu spasavali sutem za 3 poena i nekim nasim greskama koje su bile direktna posledica neozbiljnosti nekih igraca brzo bi se odlepili na 10-15 poena. Da se to deslo, a moglo je vrlo lako, sada bi tu istu igru i igrace okivali u zvezde.

Bojan J.

pre 10 godina

Nedovic ocajan danas. Markovic vrh. Micic ima potencijal, Gagic ga ipak nema.

Kljucni igraci: Krstic, Markovic, Kalinic, Bogdanovic i Bjelica.

Protiv Ukrajine ce biti vazno kako odigra Katic.

fortissimo

pre 10 godina

(KIŠA JE NAPOLJU, 11. septembar 2013 20:30)

U pravu si, samo sto ce napolju jos dugo biti kise, sa malo grada, munja i tmurnih crnih oblaka. A kada ce doci suncano i lepo vreme..sumnjam uskoro..proci ce jos mnogo, mnogo godina.

expert

pre 10 godina

Jos jednom svaka cast i vidimo se u 1/4 finalu, nadam ce protiv Croata, to bi bilo bas dobro. Mislim da momci mogu do medalje, ladno!
(Gajetano, 11. septembar 2013 19:58)

A ja se upravo i plašim da će osvojiti četvrto mesto, taman kad se budemo ponadali medalji. Kao 2010. na svetskom.

777

pre 10 godina

Bitna je pobeda a verujem da ce neki drugi igraci da prorade u narednim mecevima. Za mene je bitno kada vidim da Bogdanovic doda loptu Katicu a ovaj iz horoga pogodi kos. Neprocenjivo. To je Srbija i to su stvari koje moraju da ujedine navijace. Ziveli i idemo dalje. Bice boljih utakmica, bitno je pobediti.

Nesalomivi

pre 10 godina

Gledao sam mec, bicu realan. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali cu vas zamoliti da obijektivno procitate ovo sto cu napisati.
Isto ne vazi samo za ovaj mec.

Andjusic, u odnosnu na pripremne meceve, razocarao.
Stimac, vise nego slab. Naravno, neiskustvo ima uticaja, ali bi ipak trebalo mnogo bolje da igra.
Gagic, u napadu slab. Odbrani takodje. Iskreno, igrac koji mozda nije trebalo da bude pozvan u nacionalni tim.
Nedovic, najgore je to sto mu opada samopouzdanje. Decko koji je vise nego talentovan. Ali, ipak, pada iz utakmice u utakmicu.
Micic, ocigledna zelja i talenat, ali veliko neiskustvo koje ga sputava. Cesto donosi pogresne odluke u napadu na kos, prodoru. Primetili ste.
Krstic, kratko i jasno, fantastican.
Katic, standardno dobar.
Markovic, odlican defanzivac, dobar u sutu, takodje odlican u asistencijama.
Bijelica, dobar. Ali, cesto se plasi u zavrsnici ulaza....zato i masi.
Bogdanovi, kao i uvek dobar.
Kalinic, fascinirajuci. Svaka cast decku. Nikada vise zelje u jednom igracu nisam video, truda....
Mene je odusevio....

Napisao bih jos toga...no dobro. I ovo je dovoljno.

kao kakao

pre 10 godina

Realno,da nema Krleta,pitanje je sta bi bilo sa ovom ekipom.Najvece i najprijatnije iznenadjenje je Kalinic,dok je Nedovic suprotnost-razocaravajuc.Ima idealne predispozicije,brz prvi korak,ali organizacija napada i sut su mu nula! Voleo bi da u narednim mecevima ima index 30 i više,opet cu isto napisati.Dodao bih i da cestitam Dudi na zivcima!Mozda su oni perspektiva i mozda postanu igracine,ali sada nam je maksimum cetvrtfinale.

KIŠA JE NAPOLJU

pre 10 godina

jedno svi zaboravljate, a to je da fudbal, košarku, tagbi, tenis... danas igraju svi. Nekad smo bili velesila u sportu pa i u drugim sverama života, nekad ti je pasoš bio u top 5 na svetu (cenjen), a danas kakva muzika takva i država, kakva država takvo i obrazovanje, kakvo obrazovanje takav sport, pa pogledajte nam lige u svim sportovima... tako da me svaka pobeda pa i ovakva jako raduje, sutra se pamte medalje a ne kako si igrao pa osvojio tu istu. Napred Srbijo do pobede.

srdjannnn

pre 10 godina

Uh sto sam alergican na onog Sedlaceka... Glas ne mogu da mu cujem. Samo nesto mraci i pametuje. Vajni strucnjak aka "ako damo vise koseva od protivnika, pobedicemo"

maki19000@yahoo.com

pre 10 godina

Svaka cast Dudi, ali zar ovo, sada vec klasicno vredjanje Katica tokom tajm-auta nije krajnje degutantno i kontraproduktivno i za Katica i ceo tim? Ne znam kakva je licnost Katic, ali mnogi bi posle ovoga otisli kuci. Imamo jednog pravog asa i to Krstica i jos samo 2-3 igraca koji mogu da rese utakmicu medju kojima je Katic. Mislim da ovo nije zasluzio.

Inace, cetvrtfinale je veliki uspeh ove reprezentacije, objektivno. Pretpostavljam da se sve tempira za tu cetvrtfinalnu utakmicu pa je igra malo losija sada, polufinale bi bilo ravno zlatu.

Banja Luka

pre 10 godina

I da zavrsimo u cetvrtfinalu ovi momci su vec pokazali karakter, zelju i dostojanstveno i ponosno nose i bore se za nacionalni tim i ja im samo mogu cestitati. Volio bih da su Lucic i Teodosic jos uspjeli da se oporave jer bi tad bas imali jak tim, jer su u pitanju dva fantasticna igraca ali sta je tu je. Dakle igramo bez Lucica, Micova, Macvana, Savanovica, Velickovica, Teodosica, Ercega ne treba zaboraviti ni Milosavljevica, a tu su i Tripkovic, Tepic, Paunic, Bobi, pa vidjecemo, ima dosta igraca na koje mozemo racunati u buducnosti.

DRAGON

pre 10 godina

Guramo nekako, i žreb nam se otvorio,ali se ipak mora reći da je ovo ekipa sastavljena od prosečnih igrača, sa iskusnim trenerom, sa Krstićem koji odskače,i sa Kalinićem koji jedini od ostalih neafirmisanih igrača koristi priliku i srcem daje svoj maksimum, ostali teški prosek, naša spoljna liniji jednostavno u momentu zariba i mi ne možemo da damo koš, nema prodora bekova u reket i poentiranja, nema lucidnih asistencija,mnogo se greši,ne postoji više skok-šut kao oružje sposobnih košgetera,centri koji menjaju Krstića tanki,KatiĆ mnogo puta greši, Gogić ??????????,sve u svemu siromašno, stegnuto, uplašeno, nerezonski,za sada nekako ide ali kad naletimo na prvu minu, bojim se biće gotovo, uspeh plasman 4-7 mesto.

E

pre 10 godina

Gledao sam mec, bicu realan. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali cu vas zamoliti da obijektivno procitate ovo sto cu napisati.
Isto ne vazi samo za ovaj mec.

Andjusic, u odnosnu na pripremne meceve, razocarao.
Stimac, vise nego slab. Naravno, neiskustvo ima uticaja, ali bi ipak trebalo mnogo bolje da igra.
Gagic, u napadu slab. Odbrani takodje. Iskreno, igrac koji mozda nije trebalo da bude pozvan u nacionalni tim.
Nedovic, najgore je to sto mu opada samopouzdanje. Decko koji je vise nego talentovan. Ali, ipak, pada iz utakmice u utakmicu.
Micic, ocigledna zelja i talenat, ali veliko neiskustvo koje ga sputava. Cesto donosi pogresne odluke u napadu na kos, prodoru. Primetili ste.
Krstic, kratko i jasno, fantastican.
Katic, standardno dobar.
Markovic, odlican defanzivac, dobar u sutu, takodje odlican u asistencijama.
Bijelica, dobar. Ali, cesto se plasi u zavrsnici ulaza....zato i masi.
Bogdanovi, kao i uvek dobar.
Kalinic, fascinirajuci. Svaka cast decku. Nikada vise zelje u jednom igracu nisam video, truda....
Mene je odusevio....

Napisao bih jos toga...no dobro. I ovo je dovoljno.
(Nesalomivi, 11. septembar 2013 20:36)

Gagic u odbrani nije slab, seti se ko je smirio Kleizu i Teletovica. Sto se napada tice covek igra na poziciji 4, a klasicna je petica ali u nedostatku krilnih centara daj sta das.

Gajetano

pre 10 godina

Odlican mec za nas, toliko dobar da bolje ne moze biti. A evo i zasto:

Pobedili smo trecerazrednu ekipu tesno, u "neizvesnoj zavrsnici", iako je realna razlika u kvalitetu 20-30 poena. A opet, pobeda se ni jednog trenutka nije dovodila u pitanje. Momci su pokazali karakter i time nadoknadili manjak iskustva. Tako se kalio celik!

Belgija je odigrala za njih izuzetno, verovatno najbolju utakmicu na sampionatu (pretpostavljam, nisam gledao prethodne), pa opet su izgubili 7 razlike. Bas ih je htelo: trojke, poeni u poslednjoj sekundi napada iz teskih pozicija, nasi promasaji kad je trebalo da se odlepimo...

Krstic, Markovic i Kalinic najbolji, slede Bogdanovic, Katic, Micic, Bjelica. Nedovic odigrao los mec ali i to je dobro, njega trebamo u jacim utakmicama. Neverovatno sa koliko upornosti i tolerancije Duda pokusava da razigra Andjusica i Gagica, ali ovi se bas ne daju. Mislim da ce sa Ukrajinom pokusati sa razigravanjem Stimca i Nemanje Krstica. Pa oni sigurno ne mogu gore od pomenutog dvojca.

Jos jednom svaka cast i vidimo se u 1/4 finalu, nadam ce protiv Croata, to bi bilo bas dobro. Mislim da momci mogu do medalje, ladno!

Pozdrav.

Milos

pre 10 godina

Malo lakse nego protiv Letonije, ali opet nezgodna utakmica, kojom je maltene otvoreno cetvrtfinale. Sigurna karta se obezbedjuje u petak protiv Ukrajine. Tamo nam dolazi po meni jedna od tri ekipe, Grcka, Italija i Hrvatska, i sa svakom ce biti mnogo tesko. Najbitnije je da momci odigraju tu utakmicu najbolje sto umeju i obezbede plasman na svetsko prvenstvo u Spaniju sledece godine. Tim nam svakim mecom napreduje, medjutim nekako mi se najmanje uklapa Gagic, decko je mlad ima vremena da napreduje, ali trenutno nije klasa igracka. Zato treba kad je vec tu da obezbedjuje skok jer to moze. Andjusic mora da proradi u jednom mecu, neka bude u cetvrtfinalu. Nedovic malo pada u senku ali bice pravi i najbrzi kad treba. Bjelica, Krstic, Markovic su nasi nosioci igre, uz odlicne Bogdana i Raska, Kalinic igra svoju ulogu. Micic ima svetlu buducnost, ima mozak pleja, godine rade za njega. Napred nasi!

Serdar

pre 10 godina

Imam jedno pitanje.Dali je ovo SP jedino "kvalifikaciono" takmicenje gde se moze izboriti viza za SP,odnosno dali to znaci da reprezentacije poput Rusije,Turske,Nemacke nece igrati SP?

AlCapone

pre 10 godina

Odlicni Markovic. Krstic vrlo dobar, Katic si je uzeo malo pauze ali bice jos vremena da nadoknadi.

Kalinic se opet odlicno borio, posebno ona trojka i odmah nakon toga iznudjeni faul u napadu. Bogdanovic dobar kad treba, steta za ono promaseno zakucavanje bio bi u top 5 poteza dana.

Nije bila ovo najbolja utakmica al bilo je i nekih dobrih stvari. Tim jos uci, ne zaboravimo da je to za mnoge od tih momaka prvo europsko prvenstvo.

Na neki nacin Duda sada pravi jos jednu generaciju reprezentativaca.

Voracek

pre 10 godina

Znate kako...nadam se da gresim, ali suvise rano smo poleteli nakon pobede nad Litvanijom. Sa ovakvom igrom kao danas, necemo daleko stici. I moram da kazem da je Nedovic nakon utakmice sa Litvancima...slab. Previse kopira D Rose a. On prosto mora da igra iz sve snage. Poenta je da smo mi trebali da pregazimo Belgiju, tj da je dobijemo lagano.

doktor

pre 10 godina

Mi smo samo protiv Litvanije i BiH odigrali dobro,ostalo je prilicno slabo!Cini mi se da igraci manjeg kvaliteta i iskustva u nasoj rep.polako padaju. Mislim da bi uspeh bio i sam plasman na SP!

divad

pre 10 godina

Ne znam zasto se u tekstu insistira na periodima lose igra....to je u kosrci normalno ne moze se 40 min igrati dobro nismo tako igali ni kad smo uzimali medalje!

Ilija

pre 10 godina

Samo jedna rec je dovoljna koja oslikava igru protiv "prejake" Belgije: Ocajno! Dudo podhitno da ih trgnes, ovakva odbrana je dovoljna jednoj Spaniji da nam da 100 poena...

Dendza

pre 10 godina

Nadam se da stari vuk Duda skriva adute i podize polako formu i tempira je za jedini vazan mec na prvenstvu - cetvrtfinale. Sta god uradili do tada- ova utakmica obelezava nase ucesce na EP.

Marko Grobar

pre 10 godina

Samo veliki timovi pobedjuju i kada igraju lose... Bitna je pobeda.
Lose odigrana utakmica, pre svega u odbrani, ali ni sme se nista zameriti ovoj mladoj ekipi. Krstic nam MNOGO znaci, i bez njega bismo definitivno bili dosta slabiji. Iskreno, Katic me je maloo razocarao, nije bio los, ali mnogo vise ocekujem od njega, jer znam da moze mnogo vise.

Kalinic izuzetno koristan igrac, sto je mnogo bolje od igraca koji samo postize poene a nije koristan za ekipu u ostalim segmentima igre.

Bogdanovic me je odusevio, pokazao je kolko srce ima. Mnogi su pljuvali Vujosevica sto Bogdanu daje toliko slobode u igri, al tako se i pravi igrac koji odlucuje utakmice.

Sledeca je Ukrajina ! :)

DJ Ape

pre 10 godina

Ima li još neko nešto za Kalinića da kaže? Dečko se bori kao lav, ima sasvim dobar šut, (više) ne pravi gluposti. Na startu je bio uplašen, trebalo mu je samo malo vremena da se "uhoda". Svaka čast!
Marković igra celo takmičenje iznad svih očekivanja i na tome mu stvarno treba čestitati!
Treba podržati ekipu, mladi su, bore se. Ne pamtim kada smo u ovom sistemu takmičenja preneli maksimalan broj bodova u drugu fazu i za 1/4 finale se skoro sigurno kvalifikovali već posle prve utakmice u drugoj fazi. To je velika stvar. U 1/4 finalu će biti veoma teško koga god da dobijemo, ali šta da se radi. Važno je da momci "izginu" na terenu. Uz Tea, Gagija, Lučića, Bobija imamo zaista lepu podlogu za budućnost.
Ono što bi bilo zaista sjajno je da ljudi prestanu da prizivaju razne Pavloviće, Miličiće, Radmanoviće, Stojakoviće, Divce, Kićanoviće i sl. Em što ti ljudi jednostavno NIGDE ne igraju, em što svakoga ko misli da bi se neki Radmanović ili Pavlović uklopili u reprezentaciju i doneli joj boljitak smatram potpunom košarkaškom neznalicom.

Gajetano

pre 10 godina

Odlican mec za nas, toliko dobar da bolje ne moze biti. A evo i zasto:

Pobedili smo trecerazrednu ekipu tesno, u "neizvesnoj zavrsnici", iako je realna razlika u kvalitetu 20-30 poena. A opet, pobeda se ni jednog trenutka nije dovodila u pitanje. Momci su pokazali karakter i time nadoknadili manjak iskustva. Tako se kalio celik!

Belgija je odigrala za njih izuzetno, verovatno najbolju utakmicu na sampionatu (pretpostavljam, nisam gledao prethodne), pa opet su izgubili 7 razlike. Bas ih je htelo: trojke, poeni u poslednjoj sekundi napada iz teskih pozicija, nasi promasaji kad je trebalo da se odlepimo...

Krstic, Markovic i Kalinic najbolji, slede Bogdanovic, Katic, Micic, Bjelica. Nedovic odigrao los mec ali i to je dobro, njega trebamo u jacim utakmicama. Neverovatno sa koliko upornosti i tolerancije Duda pokusava da razigra Andjusica i Gagica, ali ovi se bas ne daju. Mislim da ce sa Ukrajinom pokusati sa razigravanjem Stimca i Nemanje Krstica. Pa oni sigurno ne mogu gore od pomenutog dvojca.

Jos jednom svaka cast i vidimo se u 1/4 finalu, nadam ce protiv Croata, to bi bilo bas dobro. Mislim da momci mogu do medalje, ladno!

Pozdrav.

divad

pre 10 godina

Ne znam zasto se u tekstu insistira na periodima lose igra....to je u kosrci normalno ne moze se 40 min igrati dobro nismo tako igali ni kad smo uzimali medalje!

Marko Grobar

pre 10 godina

Samo veliki timovi pobedjuju i kada igraju lose... Bitna je pobeda.
Lose odigrana utakmica, pre svega u odbrani, ali ni sme se nista zameriti ovoj mladoj ekipi. Krstic nam MNOGO znaci, i bez njega bismo definitivno bili dosta slabiji. Iskreno, Katic me je maloo razocarao, nije bio los, ali mnogo vise ocekujem od njega, jer znam da moze mnogo vise.

Kalinic izuzetno koristan igrac, sto je mnogo bolje od igraca koji samo postize poene a nije koristan za ekipu u ostalim segmentima igre.

Bogdanovic me je odusevio, pokazao je kolko srce ima. Mnogi su pljuvali Vujosevica sto Bogdanu daje toliko slobode u igri, al tako se i pravi igrac koji odlucuje utakmice.

Sledeca je Ukrajina ! :)

Nesalomivi

pre 10 godina

Gledao sam mec, bicu realan. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali cu vas zamoliti da obijektivno procitate ovo sto cu napisati.
Isto ne vazi samo za ovaj mec.

Andjusic, u odnosnu na pripremne meceve, razocarao.
Stimac, vise nego slab. Naravno, neiskustvo ima uticaja, ali bi ipak trebalo mnogo bolje da igra.
Gagic, u napadu slab. Odbrani takodje. Iskreno, igrac koji mozda nije trebalo da bude pozvan u nacionalni tim.
Nedovic, najgore je to sto mu opada samopouzdanje. Decko koji je vise nego talentovan. Ali, ipak, pada iz utakmice u utakmicu.
Micic, ocigledna zelja i talenat, ali veliko neiskustvo koje ga sputava. Cesto donosi pogresne odluke u napadu na kos, prodoru. Primetili ste.
Krstic, kratko i jasno, fantastican.
Katic, standardno dobar.
Markovic, odlican defanzivac, dobar u sutu, takodje odlican u asistencijama.
Bijelica, dobar. Ali, cesto se plasi u zavrsnici ulaza....zato i masi.
Bogdanovi, kao i uvek dobar.
Kalinic, fascinirajuci. Svaka cast decku. Nikada vise zelje u jednom igracu nisam video, truda....
Mene je odusevio....

Napisao bih jos toga...no dobro. I ovo je dovoljno.

vladimir

pre 10 godina

Neko je ovde spomenuo da li se sa ovog Eurobasketa ide na SP sledece godine.Da i Turska i Rusija se nisu plasirali na SP.Ali FIBA daje cetiri specijalne pozivnice i mozda bas to budu Turska i Rusija.Tako da ima sanse da i oni zaigraju na SP.Nasa utakmica sa Belgijom pokazala je niz slabosti ali pobedi se u zube ne gleda, pogotovo sto je bila vazna i donosi cetvrtfinale sasvim izvesno.Ta cetvrtfinalna utakmica bice pravi nokaut mec.Neka nasi ostave srce na parketu pa sta bude.Samo je vazno izbeci Spaniju koja je ovde najbolja i domacina Sloveniju za koju ce navijati sudije.Ne zelimo da nam se ponovi Istanbul 2010.godine zato Janeze treba izbeci.

AlCapone

pre 10 godina

Odlicni Markovic. Krstic vrlo dobar, Katic si je uzeo malo pauze ali bice jos vremena da nadoknadi.

Kalinic se opet odlicno borio, posebno ona trojka i odmah nakon toga iznudjeni faul u napadu. Bogdanovic dobar kad treba, steta za ono promaseno zakucavanje bio bi u top 5 poteza dana.

Nije bila ovo najbolja utakmica al bilo je i nekih dobrih stvari. Tim jos uci, ne zaboravimo da je to za mnoge od tih momaka prvo europsko prvenstvo.

Na neki nacin Duda sada pravi jos jednu generaciju reprezentativaca.

777

pre 10 godina

Bitna je pobeda a verujem da ce neki drugi igraci da prorade u narednim mecevima. Za mene je bitno kada vidim da Bogdanovic doda loptu Katicu a ovaj iz horoga pogodi kos. Neprocenjivo. To je Srbija i to su stvari koje moraju da ujedine navijace. Ziveli i idemo dalje. Bice boljih utakmica, bitno je pobediti.

KIŠA JE NAPOLJU

pre 10 godina

jedno svi zaboravljate, a to je da fudbal, košarku, tagbi, tenis... danas igraju svi. Nekad smo bili velesila u sportu pa i u drugim sverama života, nekad ti je pasoš bio u top 5 na svetu (cenjen), a danas kakva muzika takva i država, kakva država takvo i obrazovanje, kakvo obrazovanje takav sport, pa pogledajte nam lige u svim sportovima... tako da me svaka pobeda pa i ovakva jako raduje, sutra se pamte medalje a ne kako si igrao pa osvojio tu istu. Napred Srbijo do pobede.

Predo

pre 10 godina

Karakteristika neiskusnih ekipa su da teško pobeđuju u mečevima kadasu favoriti i imaju dosta oscilacija u igri. Na kraju se pišu bodovi. Onima, koji ih nisu osvojili, ostaje da dižu u nebesa talentovane Crnogorce poput Rajsa. Čak mislim da će ova utakmica poslužiti kao otreženjenje i pomoći da pristup protiv Ukrajine bude drugačiji, a motivacija protiv Francuza i Parkera neće biti problem.

Baranin

pre 10 godina

Cestitamo pobjedu reprezentaciji Srbije i zelimo joj da osvoji zlatnu medalju, kada vec mi Crnogorci nismo prosli dalje !!! Srecno i navijamo iskreno za Vas !!!

Dendza

pre 10 godina

Nadam se da stari vuk Duda skriva adute i podize polako formu i tempira je za jedini vazan mec na prvenstvu - cetvrtfinale. Sta god uradili do tada- ova utakmica obelezava nase ucesce na EP.

Jovan

pre 10 godina

"Prilika za kontranapad, Gagic...Gagic jos da shvati gde se nalaziii...iii nije shvatio" HAHAHA. Sareni legenda, da nije njega kako bih do kraja odgledao ovo mucenje ne znam. Ajde momci mozete vi to mnogo bolje, opustite se i igrajte kosarku bre !

Serdar

pre 10 godina

Imam jedno pitanje.Dali je ovo SP jedino "kvalifikaciono" takmicenje gde se moze izboriti viza za SP,odnosno dali to znaci da reprezentacije poput Rusije,Turske,Nemacke nece igrati SP?

mile

pre 10 godina

Ljudi budimo realni, nemamo jaku reprezentaciju, jesmo mladi ali 1/4 finala je nas krajnji domet i sa tim mozemo da budemo zadovoljni jer gradimo tim za buducnost. Narod je podigao Nedovica u nebesa a nista nije pokazao na ovom prvenstvu ( daj Boze da me kasnije demantuje ), sem sto je imao par prodora nista vise nije uradio, trosi najvise lopti i ima jako slab procenat suta. Nije sporno da je veliki talenat ali ljudi su ga podigli bez potrebe, mozda bi bio i bolji da ga nije narod toliko nahvalio.

Bojan J.

pre 10 godina

Nedovic ocajan danas. Markovic vrh. Micic ima potencijal, Gagic ga ipak nema.

Kljucni igraci: Krstic, Markovic, Kalinic, Bogdanovic i Bjelica.

Protiv Ukrajine ce biti vazno kako odigra Katic.

IsPrettyGood

pre 10 godina

Nije lose. Statisticki gledano Srbija ne bila bolja u svim segmentima igre, osim u izgubljenim loptama (16 naspram 9 Beligije). Pobeda je pobeda. Neki put se igra malo vise stisnuto zbog vaznosti meca. Ovo su sve mladici bez velikog iskustva, tako da je to za ocekivati.
Nego, nesto moram da primetim. Nasi ljudi tako olako pricaju lose o nasim igracima (O Gagicu, o Stimcu, danas o Nedovicu itd...) To je praksa koja je uzasno losa za sve. Zamislite da kojim slucajem ti igraci citaju ove komentare (prilicno sam siguran da im Duda to ne dozvoljava), samo mogu da izgube samopouzdanje. Molio bih Vas sve da prestanete sa takvom praksom. A da, i ne zaboravite da smo sa sastavom u kojem sada igramo prakticno autsajderi na ovom prvenstvu, stoga ove pobede kojima nas ova deca raduju, treba gledati kao na samo zlato.

Milan

pre 10 godina

Odigrali smo bas onako kako se ocekuje od mlade ekipe da odigra. Da smo igrali sa Spancima ili Francuzima, "klinci" bi usli sa mnogo vise energije, adrenalina i zelje u mec i ne bismo morali gledati ovakvu neizvjesnu utakmicu, ali dobro. Nema im se sta zamjeriti, pobjedili su i to je najbitnije. Krle je nosilac i pravi vodja ove reprezentacije, on nas je odrzao u igri sa 9 vezanih poena na pocetku drugog poluvremena. Mogu svi mnogo bolje. Stefan Markovic fantastican veceras, drago mi je sto se navikavamo na ovom EP igrati bez Teodosica i tek u ovakvim utakmicama se vidi koliko je Markovic dobar i koliko znaci iskustvo. Bjelica izdominirao u skoku, Kalinic odlican takodje, borio se i Bogdanovic je takodje bio dobar, decko ima onu stvar i smije sutnuti bez obzira na rezultat. Svaka cast.
Sledecu protiv Ukranije dobiti lagano ja mislim i onda kalkusati za cetvrtfinale, mada mislim da ce to biti nemoguce jer se u onoj grupi do kraja nece znati tacan redoslijed...

abc

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koliko ljudi u ovoj drzavi lose razmisljaju i kako im se misljenje o nasoj reprezentaciji(ne samo u kosarci) menja posle svake utakmice.Nismo me USA dream-team pa da svaku utakmicu pobedjujemo 20+ razlike i da igramo konstantno dobro svih 40min, i mnogo iskusnijim reprezentacijama se desava da imaju padove u igri. Nasi danas nisu pokazali najbolju igru ali ipak je ostvarena pobeda sto je najvaznije. Protiv ove iste Belgije se mucila i Francuska(gubili na poluvremenu 11 razlike). Ovo je po meni bila i najbitnija utakmica pre cetvrtfinala,zato sto su mnogi od vas vec unapred racunali da ce ovo biti sigurna pobeda, momcima nije krenulo bas najbolje ali oni su opet pokazali da su zasluzili poziv na ovo EP i uspeli da upisu vazne podove. Ne znam za vas ali ja ni u jednoj utakmici nisam posumnjao u borbu i zalaganje ovih igraca i mogu reci da je ovo i vise nego sto sam ocekivao i prezadovoljan sam. vec VELIKI USPEH, ALI IDEMO DO FINALA!!!

DJ Ape

pre 10 godina

Ima li još neko nešto za Kalinića da kaže? Dečko se bori kao lav, ima sasvim dobar šut, (više) ne pravi gluposti. Na startu je bio uplašen, trebalo mu je samo malo vremena da se "uhoda". Svaka čast!
Marković igra celo takmičenje iznad svih očekivanja i na tome mu stvarno treba čestitati!
Treba podržati ekipu, mladi su, bore se. Ne pamtim kada smo u ovom sistemu takmičenja preneli maksimalan broj bodova u drugu fazu i za 1/4 finale se skoro sigurno kvalifikovali već posle prve utakmice u drugoj fazi. To je velika stvar. U 1/4 finalu će biti veoma teško koga god da dobijemo, ali šta da se radi. Važno je da momci "izginu" na terenu. Uz Tea, Gagija, Lučića, Bobija imamo zaista lepu podlogu za budućnost.
Ono što bi bilo zaista sjajno je da ljudi prestanu da prizivaju razne Pavloviće, Miličiće, Radmanoviće, Stojakoviće, Divce, Kićanoviće i sl. Em što ti ljudi jednostavno NIGDE ne igraju, em što svakoga ko misli da bi se neki Radmanović ili Pavlović uklopili u reprezentaciju i doneli joj boljitak smatram potpunom košarkaškom neznalicom.

Coa

pre 10 godina

@ Lepo je rekao Vlade Djurovic, krajnji domet 1/4 finala, realno.
(jole, 11. septembar 2013 20:25)

Nije realno, narocito ako se uzme u obzir da mozda idemo na Fince ili Hrvate.

Ilija

pre 10 godina

Samo jedna rec je dovoljna koja oslikava igru protiv "prejake" Belgije: Ocajno! Dudo podhitno da ih trgnes, ovakva odbrana je dovoljna jednoj Spaniji da nam da 100 poena...

srdjannnn

pre 10 godina

Uh sto sam alergican na onog Sedlaceka... Glas ne mogu da mu cujem. Samo nesto mraci i pametuje. Vajni strucnjak aka "ako damo vise koseva od protivnika, pobedicemo"

Nataeos

pre 10 godina

Ovako je odlično! Da se ostane pod oprezom, bez poletanja i nastavljaju tako, polako, kprak po korak! Nije vazno +20 ili 30... Važna je pobeda!

doktor

pre 10 godina

Mi smo samo protiv Litvanije i BiH odigrali dobro,ostalo je prilicno slabo!Cini mi se da igraci manjeg kvaliteta i iskustva u nasoj rep.polako padaju. Mislim da bi uspeh bio i sam plasman na SP!

Banja Luka

pre 10 godina

I da zavrsimo u cetvrtfinalu ovi momci su vec pokazali karakter, zelju i dostojanstveno i ponosno nose i bore se za nacionalni tim i ja im samo mogu cestitati. Volio bih da su Lucic i Teodosic jos uspjeli da se oporave jer bi tad bas imali jak tim, jer su u pitanju dva fantasticna igraca ali sta je tu je. Dakle igramo bez Lucica, Micova, Macvana, Savanovica, Velickovica, Teodosica, Ercega ne treba zaboraviti ni Milosavljevica, a tu su i Tripkovic, Tepic, Paunic, Bobi, pa vidjecemo, ima dosta igraca na koje mozemo racunati u buducnosti.

Apache

pre 10 godina

Sjasite sa gagica on je jos uvek mlad centar juce stigao u partizan prvo prvenstvo, gubi se nervira i mene ali ce doci sa iskustvom sve na svoje a za stimca je izmislio kosarku. Andjusic je ocajan bolje da je posao gaga ili tripkovic ako je bas hteo sutera da vodi.

Milos

pre 10 godina

Malo lakse nego protiv Letonije, ali opet nezgodna utakmica, kojom je maltene otvoreno cetvrtfinale. Sigurna karta se obezbedjuje u petak protiv Ukrajine. Tamo nam dolazi po meni jedna od tri ekipe, Grcka, Italija i Hrvatska, i sa svakom ce biti mnogo tesko. Najbitnije je da momci odigraju tu utakmicu najbolje sto umeju i obezbede plasman na svetsko prvenstvo u Spaniju sledece godine. Tim nam svakim mecom napreduje, medjutim nekako mi se najmanje uklapa Gagic, decko je mlad ima vremena da napreduje, ali trenutno nije klasa igracka. Zato treba kad je vec tu da obezbedjuje skok jer to moze. Andjusic mora da proradi u jednom mecu, neka bude u cetvrtfinalu. Nedovic malo pada u senku ali bice pravi i najbrzi kad treba. Bjelica, Krstic, Markovic su nasi nosioci igre, uz odlicne Bogdana i Raska, Kalinic igra svoju ulogu. Micic ima svetlu buducnost, ima mozak pleja, godine rade za njega. Napred nasi!

E

pre 10 godina

Gledao sam mec, bicu realan. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali cu vas zamoliti da obijektivno procitate ovo sto cu napisati.
Isto ne vazi samo za ovaj mec.

Andjusic, u odnosnu na pripremne meceve, razocarao.
Stimac, vise nego slab. Naravno, neiskustvo ima uticaja, ali bi ipak trebalo mnogo bolje da igra.
Gagic, u napadu slab. Odbrani takodje. Iskreno, igrac koji mozda nije trebalo da bude pozvan u nacionalni tim.
Nedovic, najgore je to sto mu opada samopouzdanje. Decko koji je vise nego talentovan. Ali, ipak, pada iz utakmice u utakmicu.
Micic, ocigledna zelja i talenat, ali veliko neiskustvo koje ga sputava. Cesto donosi pogresne odluke u napadu na kos, prodoru. Primetili ste.
Krstic, kratko i jasno, fantastican.
Katic, standardno dobar.
Markovic, odlican defanzivac, dobar u sutu, takodje odlican u asistencijama.
Bijelica, dobar. Ali, cesto se plasi u zavrsnici ulaza....zato i masi.
Bogdanovi, kao i uvek dobar.
Kalinic, fascinirajuci. Svaka cast decku. Nikada vise zelje u jednom igracu nisam video, truda....
Mene je odusevio....

Napisao bih jos toga...no dobro. I ovo je dovoljno.
(Nesalomivi, 11. septembar 2013 20:36)

Gagic u odbrani nije slab, seti se ko je smirio Kleizu i Teletovica. Sto se napada tice covek igra na poziciji 4, a klasicna je petica ali u nedostatku krilnih centara daj sta das.

Voracek

pre 10 godina

Znate kako...nadam se da gresim, ali suvise rano smo poleteli nakon pobede nad Litvanijom. Sa ovakvom igrom kao danas, necemo daleko stici. I moram da kazem da je Nedovic nakon utakmice sa Litvancima...slab. Previse kopira D Rose a. On prosto mora da igra iz sve snage. Poenta je da smo mi trebali da pregazimo Belgiju, tj da je dobijemo lagano.

marinko

pre 10 godina

Evo, upravo sam se vratio nazad sa utakmice. Nisam baš nešto preterano oduševljen sa našom igrom. Možda zato jer sam imao malo veća očekivanje sobzirom na pokazanu igru na pripremnim utakmicama. ni tamo nismo brigirali na određenim utakmicama ali smo pokazivali potencijal i kvalitet. Igra je bila dosta brža i lepšavija odbrana jaka ko stena a i skok je bio dosta bolji. Na ovoj utakmice se videlo samo to koliko smo slabi bez Krstića. Svaka čast Markoviću. On me je jako pozitivno iznenadio. Nedović se je nekako izgubio. nigde ga nije bilo na terenu. Drugu utakmicu igramo protiv Ukrajine. Nadam se, da će u taj meč ući dosta rasterećenije i da će pokazati, znatno više nego u dosadašnjem toku evropskog prvenstva. uglavnom, napred naši u nove pobede.

nenad

pre 10 godina

vazno je da smo upisali bodove, a igra nije bila na nivou, mogu nasi to visestruko bolje, nadam se da nece biti slicni u cetvrt finalu, gde treba izbeci spance, a ostali su nam u sustini jednako opasna pretnja slovenci domacini, grci uvek opasni, italijani dobro odigrali do sada. Sto se igraca tice valjalo vi da nedovic vrati samopouzdanje, bogdanovic i kalinic odlicno igraju, krstic kapitenski, katic dobar i pozrtvovan ali moze on i bolje sa manje gresaka, markovic nikad bolji, bjelica kvalitetno do sada i opravdao ocekivanja. Od stimca i gagica nisam ni ocekivao neki ucinak, ali bili smo oslabljeni povredama i otkazima, mozda bi bilo pametnije da je bobi marjanovic pozvan, ali sta je tu je. Puna podrska ovoj mladoj ekipi, da ne zaboravimo da su se odrekli celog letnjeg odmora, posebno vasa micic koji je prvo igrao sa mladom reprezentacijom. Prvo da obezbedimo plasman na svetsko a posle koliko mogu.

bra nik

pre 10 godina

Svaka cast Dudi, ali zar ovo, sada vec klasicno vredjanje Katica tokom tajm-auta nije krajnje degutantno i kontraproduktivno i za Katica i ceo tim? Ne znam kakva je licnost Katic, ali mnogi bi posle ovoga otisli kuci. Imamo jednog pravog asa i to Krstica i jos samo 2-3 igraca koji mogu da rese utakmicu medju kojima je Katic. Mislim da ovo nije zasluzio.

Inace, cetvrtfinale je veliki uspeh ove reprezentacije, objektivno. Pretpostavljam da se sve tempira za tu cetvrtfinalnu utakmicu pa je igra malo losija sada, polufinale bi bilo ravno zlatu.
(maki19000@yahoo.com, 11. septembar 2013 20:56)

Ne slažem se sa tobom. Znaš za onu izreku, što se desi na terenu, ostaje na terenu. Bar je tako bilo na basket terenu. Možemo i da se pošibamo ali posle smo opet drugari.

E mislim da je tako i ovde i da to svi dobro znaju. Znači, ćuti i trpi kad je utakmica, neka imaš godina koliko imaš ali ti si igrač Ćuti i slušaj.

Iskreno, ja bih da sam tamo, na onoj klupi da mogu da uskočim, pa neka me drnda duda svaki minut!

Biće ovo dobro!

albel

pre 10 godina

Preziveli smo nekako ovo mucenje...Nadam se da Duda tempira formu za cetvrtfinale,u protivnom ovo nije ni malo ohrabrujuce,jer od prve utakmice sa Litvancima mi igramo sve slabije i slabije.Gledajuci pojedinacno-Krstic i Markovic standardni.Kalinic odlican.Bogdanovic na putu da postane veliki igrac.Micic jos mnogo mora da radi za ozbiljniju ulogu u seniorskoj konkurenciji.Nedovic nestao posle Litvanije,danas ocajan.Od Bjelice sam ocekivao mnogo vise,do sada nista vise od proseka.Rasko zadovoljavajuce.Andjusic koristan koliko i Djekic u Partizanu prosle sezone...Generalno,imali smo veliku srecu sto se ukrstanja grupa tice,takodje rezultati su nam se poklopili neverovatno-tako smo sa istim brojem pobeda kao Bosna preneli maksimalan broj bodova u novu grupu,dok su oni ispali.Sve ce da se svede na cetvrtfinalnu utakmicu-ako dobijemo to je veliki uspeh i sve prethodno lose se zaboravlja,ako izgubimo bice vremena za analize...Puno srece momcima u nastavku takmicenja!

Neko123

pre 10 godina

Hoce li ovaj Bjelica da prestane da sutira potpuno nerezonske stvari, na oko +10 on sutne na samom pocetku napada.. Nijedan takav sut nije dao na prvenstvu. Nemojte pogresno da me shvatite, ne pljujem reprezentaciju, optimista sam i verujem da Duda to sve drzi u rukama. Bjelica je dobar igrac, super je prodirao protiv Litvanije i mnogo znaci, ali me mnogo nervira kada u svakoj utakmici ima po bar 2-3 srljanja u kljucnim trenucima.

Bice bolje vec protiv Ukrajine!

maki19000@yahoo.com

pre 10 godina

Svaka cast Dudi, ali zar ovo, sada vec klasicno vredjanje Katica tokom tajm-auta nije krajnje degutantno i kontraproduktivno i za Katica i ceo tim? Ne znam kakva je licnost Katic, ali mnogi bi posle ovoga otisli kuci. Imamo jednog pravog asa i to Krstica i jos samo 2-3 igraca koji mogu da rese utakmicu medju kojima je Katic. Mislim da ovo nije zasluzio.

Inace, cetvrtfinale je veliki uspeh ove reprezentacije, objektivno. Pretpostavljam da se sve tempira za tu cetvrtfinalnu utakmicu pa je igra malo losija sada, polufinale bi bilo ravno zlatu.

VERUJEM U OVE MOMKE

pre 10 godina

@Guramo nekako, i žreb nam se otvorio,ali se ipak mora reći da je ovo ekipa sastavljena od prosečnih igrača, sa iskusnim trenerom, sa Krstićem koji odskače,i sa Kalinićem koji jedini od ostalih neafirmisanih igrača koristi priliku i srcem daje svoj maksimum, ostali teški prosek, naša spoljna liniji jednostavno u momentu zariba i mi ne možemo da damo koš, nema prodora bekova u reket i poentiranja, nema lucidnih asistencija,mnogo se greši,ne postoji više skok-šut kao oružje sposobnih košgetera,centri koji menjaju Krstića tanki,KatiĆ mnogo puta greši, Gogić ??????????,sve u svemu siromašno, stegnuto, uplašeno, nerezonski,za sada nekako ide ali kad naletimo na prvu minu, bojim se biće gotovo, uspeh plasman 4-7 mesto.
(DRAGON, 11. septembar 2013 20:21)

E sad zamisli na sve ovo sto si napisao sta treba da kaze jedna Francuska?????? Isti ..... se i njima desio i jedva su se na toj utakmici izvukli (na iskustvo Parkera koji odskace) i guraju dalje, ali kod njih ne mrace ovoliko koliko mrace nasi ljudi. Apelujem na sve pesimiste da se suzdrze ovakvih komentara i da za promenu pocnu malo da veruju u ove momke, moze i Nedovicu da se desi jedno ekstra vece, recimo u 1/4 finalu i da se za tili cas pretvori u zver koju je tesko zaustaviti... Gledajte i uzivajte. Pozdrav !

dejavu

pre 10 godina

Srbija se borila i izborila ,i treba ih pohvaliti a ne " mucili se... itd" Belgija je sasvim solidna reprezentacija pritom mnogo iskusnija od nase.Hvatali su prikljucak serijama trojki i dobrom odbranom.Krstic je bio glavna prevaga ,pa i Markovic,a to su dva nasa jedina uz delimicno Bjelicu iskusnija kosarkasa.Katica ne racunam jer je on prvi put sa reprezentacijom.
Treba biti svestan da je za ovakvu reprezentaciju koja je 2-3 meseca zajedno,svaka pobeda veliki uspeh,i da su oni vec prebacili ocekivanja.Ne verujem da bi ijedan drugi trener racunajuci i nase ostale velike trenere,izvukao ovoliko od ove selekcije i posle svih problema.

c7-5

pre 10 godina

E moj Gagicu..Dule te gleda to treba da znas. Kada se vratis ima da prokukas na treninzima...da li si uspeo da shvatis gde se nalazis?? Jos ti nije jasno?? Jesam Grobar ali covek je pao sa kruske..a Andjusic..ne znam sta se i sa njim desava. Nigde ga nema 4 utakmice. PROBUDITE SE i igrajte ljudi, dajte svoj maksimum i doprinos reprezentaciji. Dokle ce da vas Duda trpi..trosite kredite..nema vise??

cvexi

pre 10 godina

Ne slazem se da je nasa igra bila toliko ocajna. Sve vreme smo vodili i da se Belgijanci nisu spasavali sutem za 3 poena i nekim nasim greskama koje su bile direktna posledica neozbiljnosti nekih igraca brzo bi se odlepili na 10-15 poena. Da se to deslo, a moglo je vrlo lako, sada bi tu istu igru i igrace okivali u zvezde.

Djole

pre 10 godina

Realni domet ove reprezentacije je cetvrtfinale. Dakle,treba se nadati plasmanu na SP. To je i Duda izjavio pred pocetak priprema. Ne znam da li i dalje tako misli nakon silnih povreda i otkaza. Sve preko 1/4 finala je plus. Treba biti realan,koga god da dobijemo u 1/4 bice pretesko jer nemamo taj kvalitet. E sad,ima tu mnogo faktora koje bi mogli da iskoristimo. Prvo,ta rasterecenost bi mogla da nam ide u korist. Drugo,Dudina filozofija je da je cetvrtfinale najvaznije,naostrice ih za tu utakmicu,siguran sam. Trece,ako dobijemo Ukrajinu mozda Duda protiv Francuza malo odmori neke igrace. Plus imacemo dan vise odmora za cetvrtfinale od protivnika iz druge grupe. Pa,uz malo srece i uz malo bolji procenat suta,ko zna... Mada,uvek treba imati na umu realnost...

mazinho

pre 10 godina

cekao sam za 200e Srbiju preko 145.5 poens i pada tacno 145,ne mogu da vjerujem,nisu mogli barem jos jedno slpbodno da daju,kadar nevera...

streetspirit

pre 10 godina

Spomenuto je da je lepa stvar što Bogdanović doda Katiću i ovaj finišira, da je lepo što smo ujedinjeni.
Pa nije zaista tako, Katić je radnik i borac ali ga nisam jednom video (za razliku od Krstića) da vrati loptu napolje samom Bogdanoviću u desnom uglu.
Dosadašnji šampionat pamtim po dobrom ali jedina loša slika mi je taj usamljeni Bogdanović koji maše rukama iznova i iznova a Katić mu je čini mi se čak i pretio nekom šamarčinom na onom time out-u ako je neko snimio. Nadam se da grešim i da su međusobno svi ok, čini mi se nekad da nisu.

DRAGON

pre 10 godina

Guramo nekako, i žreb nam se otvorio,ali se ipak mora reći da je ovo ekipa sastavljena od prosečnih igrača, sa iskusnim trenerom, sa Krstićem koji odskače,i sa Kalinićem koji jedini od ostalih neafirmisanih igrača koristi priliku i srcem daje svoj maksimum, ostali teški prosek, naša spoljna liniji jednostavno u momentu zariba i mi ne možemo da damo koš, nema prodora bekova u reket i poentiranja, nema lucidnih asistencija,mnogo se greši,ne postoji više skok-šut kao oružje sposobnih košgetera,centri koji menjaju Krstića tanki,KatiĆ mnogo puta greši, Gogić ??????????,sve u svemu siromašno, stegnuto, uplašeno, nerezonski,za sada nekako ide ali kad naletimo na prvu minu, bojim se biće gotovo, uspeh plasman 4-7 mesto.

kao kakao

pre 10 godina

Realno,da nema Krleta,pitanje je sta bi bilo sa ovom ekipom.Najvece i najprijatnije iznenadjenje je Kalinic,dok je Nedovic suprotnost-razocaravajuc.Ima idealne predispozicije,brz prvi korak,ali organizacija napada i sut su mu nula! Voleo bi da u narednim mecevima ima index 30 i više,opet cu isto napisati.Dodao bih i da cestitam Dudi na zivcima!Mozda su oni perspektiva i mozda postanu igracine,ali sada nam je maksimum cetvrtfinale.

Vetro-polo fan

pre 10 godina

Cestitke na pobedi. Unapred upisanoj pobedi, koju je najteze izboriti, sportisti i bivsi sportisti to jako dobro znaju.
Kada je igra u pitanju, bespotrebno je dizati tenzije, utakmica sa Belgijom nije merilo nasih mogucnosti, niti se moze ocekivati da nasi kosarkasi se istrose na ovakvoj jednoj utakmici. Isto su i Francuzi postupili, samo sto su oni zaglibili rezultatski u prvom, pa su morali davati gas u drugom poluvremenu. Isti epilog ocekujem i protiv Ukrajine. Tek je Francuska neki skener za nasu ekipu, mada i taj mec moze vrlo lako liciti onom protiv Crne Gore. Sledeci pravi ispit posle meca sa Letonijom nam je najverovatnije tek u cetvrtfinalu!

kardasijan

pre 10 godina

svi treba da se ugledaju na mladog kalinica kako se bori i daje sve od sebe tako se igra za reprezentaciju on i rasko katic se trude daju zadnju atom snage

Darko

pre 10 godina

Ja ne znam šta je ovo. Pa razumem da smo desetkovani, ali Belgija, ej! Zaista šteta, ali nismo se opametili nakon slabih igara u grupi. Imali smo puno sreće jer su ispali timovi koji su nas pobedili pa smo preneli sve bodove, a i danas još dva u veoma lošoj partiji. Da li ćemo se konačno trgnuti i iskoristiti tu dosadašnju sreću ili nastaviti ovako sve dok ne naiđemo na iole jaču ekipu pa izgubiti 20 razlike glatko...
Ako ne iskoristimo ovo (bez konkurencije) najnekvalitetnije evropsko prvenstvo da se bar kvalifikujemo za svetsko, onda stvarno ne znam...

pfff

pre 10 godina

najgore evropsko prvenstvo do sada, izjednacheni su mnogi ne zato shto su dobri nego bukvalno nemaju pojma. nashi se provlache, smeshna ekipa totalno ali ni drugi nisu neshto bolji. svi vi koji hvalite nedovica na sva usta kao ekstra je, za NBA (pa ne ide se tamo eto tek tako, kao zakucash dvaput i to je to alooo), klinac je vezara. ali totalno nema pojma. samo je Rale Katic standardan, jes da mrezhicu ne mozhe da pipne ali odradi uvek svoje. bez lozhenja srbi, nismo velesila ni u chemu pa ni u basketu. naravno navijam kao i celog zhivota i nerviram se i dalje

Dendza

pre 10 godina

(maki19000@yahoo.com, 11. septembar 2013 20:56)
Naravno da nije degutantno, treba Duda i samare da pocne da deli kad krenu da divljaju. To tebi nije jasno, nikad se nisi bavio sportom. Nisu oni u pozoristu, a i Duda je svesteno lice prema Duletu Vujosevicu i kako se on ophodi prema igracima.

Anta

pre 10 godina

Ljudi, Duda je doktor. On sa ovakvim timom pobedjuje sve sto treba da pobedi. I prvi jenu grupi. Setite se da je ovo izuzev Krleta i Marka drugi tim Srbije

basket fanatic

pre 10 godina

Mora mnogo bolje... Posle extra odigrane utakmice, i pobede protiv jako dobre Litvanije kao da padamo u formi ...? Kalina i Markovic da nam budu najbolji igraci ... ? Dudo , ako imas plan B , uigraj ga dok je vreme...

hm

pre 10 godina

Spomenuto je da je lepa stvar što Bogdanović doda Katiću i ovaj finišira, da je lepo što smo ujedinjeni.
Pa nije zaista tako, Katić je radnik i borac ali ga nisam jednom video (za razliku od Krstića) da vrati loptu napolje samom Bogdanoviću u desnom uglu.
Dosadašnji šampionat pamtim po dobrom ali jedina loša slika mi je taj usamljeni Bogdanović koji maše rukama iznova i iznova a Katić mu je čini mi se čak i pretio nekom šamarčinom na onom time out-u ako je neko snimio. Nadam se da grešim i da su međusobno svi ok, čini mi se nekad da nisu.
(streetspirit, 11. septembar 2013 21:38)

Jedino sto si rekao pametno u ovom komentaru je da Katic ne daje povratne lopte, to mu je i Duda rekao da mora da radi kad je u losoj poziciji. Ostatak je cista glupost.

064...

pre 10 godina

(bra nik, 11. septembar 2013 22:35)

Prvo Duda je doktor, tata i trener na kraju za Katica po svojoj karijeri i rezultatima koga svi koji nesto znaju u kosarci znaju, postuju i cene a za Katica niko nije cuo. Katic je dosao u drzavni tim na poziv tog istog Dude i ima cast da ga je Duda trenirao celo leto i to u 33. godini. Najmanje ces ti da pricas Dudi o njegovim pedagoskim metodama jer je u njegovoj karijeri proslo mnogo Katica kao i 5 puta boljih igraca. Sve sto Katic igra i kako igra na ovom EP moze da zahvali Dudi ali je cinjenica da u poslednje dve utakmice igra mnogo slabije nego u predhodnim gde je igrao odlicno, tako da Dudina vika ima sigurno osnova i razloga a ti treba najmanje da se sekiras oko toga jer je jedini cilj uspeh na ovom EP i to od ovog skrpljenog tima a ne da neko demostrativno ode kuci. Ja ti tvrdim da je Katic presrecan sto u tim godinama po prvi put vidi reprezentaciju. Vikace Duda i na ostale igrace ako to zasluze.Valjda sada razumes.

lukeskywalker

pre 10 godina

ja stvarno ne razumijem ljude koji ovde komentarisu...pa kako mozete da sutite momcima, kao da su branioci naslova..a ne manje vise od 3/4 debitanti...od kojim imamo 3 igraca koji dolaze bukvalno iz druge lige...tj prve lige srbije...gdje imamo 7- momaka mladjih od 21 godine... p anismo mi vise na nivou reprezentacije koju su cinili mahom prvoklasni igraci iz Nba i europe....nego skup mladih i talentovnih momaka...i svaka im cast...svaka pobjeda je uspjeh., a plasman na Sp i medalja...su nevidjeni uspjeh...sretno ima...i budimo realni

fortissimo

pre 10 godina

(KIŠA JE NAPOLJU, 11. septembar 2013 20:30)

U pravu si, samo sto ce napolju jos dugo biti kise, sa malo grada, munja i tmurnih crnih oblaka. A kada ce doci suncano i lepo vreme..sumnjam uskoro..proci ce jos mnogo, mnogo godina.

marko maestro

pre 10 godina

kad nas belgia, finska, turska muci a makedonia gazi, treba izlaziti iz regionalke jer uskoro ce nas i svedi i bosanci muciti!

expert

pre 10 godina

Jos jednom svaka cast i vidimo se u 1/4 finalu, nadam ce protiv Croata, to bi bilo bas dobro. Mislim da momci mogu do medalje, ladno!
(Gajetano, 11. septembar 2013 19:58)

A ja se upravo i plašim da će osvojiti četvrto mesto, taman kad se budemo ponadali medalji. Kao 2010. na svetskom.

slobodan

pre 10 godina

nije to bilo toliko o odbrani - na pocetku su imali million prilika da nabiju 100 koseva belgiji ali kad neko ne ume da ubode onda ne ume. i kad nema prodora i ulaza bekova, onda ih nema. sto se tice belgijske utakmice, sreca da nemaju nijednog centra inace nista od posla. uzgred, centri srbije i dalje kompletno nose igru. bekovi su slabi (markovic je dobar!), pozicije 3 i 4 skoro da ne postoje (samo bjelica).

Nesalomivi

pre 10 godina

Crnogorci imaju nesto malo vise od sest stotina hiljada stanovnika. Dakle, populaciono su mala drzava, kao i na svaki drugi moguci nacin. Ova generacija koja igra za njihovu selekciju u kosarci, jeste generacija koju su pre svih nasi treneri vodili pojedinacno u mnogim nasim klubovima, njihovim takodje.
Kada ova generacija ode, doci ce druga, koja ce sigurno biti slabija, a posle te druge...pitanje je da li ce biti trece koja je moci da parira bilo kome na normalan nacin, ako ne pocnu dovoditi strance, a vec imaju jednog....jer, kao sto sam ja kazao, populacija igra veliku ulogu u tome, a njih je vise nego malo. Iskreno. Ne znam, zasto oni misle da ih mi smatramo velikim rivalima, kada to oni nama nisu. Nasi su veliki rivali Litvanci, Rusi, Francuzi...oni sigurno ne. Isto ovo vazi i za Makedoniju. Kada oni to budu shvatili, tada ce sve biti drugacije.
Naravno, nece im tako biti sa kosarkom samo. Vec i sa fudbalom, kao i mnogim drugim ekipnim sportovima.... Pozdrv.

doktor

pre 10 godina

Mi smo samo protiv Litvanije i BiH odigrali dobro,ostalo je prilicno slabo!Cini mi se da igraci manjeg kvaliteta i iskustva u nasoj rep.polako padaju. Mislim da bi uspeh bio i sam plasman na SP!

pfff

pre 10 godina

najgore evropsko prvenstvo do sada, izjednacheni su mnogi ne zato shto su dobri nego bukvalno nemaju pojma. nashi se provlache, smeshna ekipa totalno ali ni drugi nisu neshto bolji. svi vi koji hvalite nedovica na sva usta kao ekstra je, za NBA (pa ne ide se tamo eto tek tako, kao zakucash dvaput i to je to alooo), klinac je vezara. ali totalno nema pojma. samo je Rale Katic standardan, jes da mrezhicu ne mozhe da pipne ali odradi uvek svoje. bez lozhenja srbi, nismo velesila ni u chemu pa ni u basketu. naravno navijam kao i celog zhivota i nerviram se i dalje

Voracek

pre 10 godina

Znate kako...nadam se da gresim, ali suvise rano smo poleteli nakon pobede nad Litvanijom. Sa ovakvom igrom kao danas, necemo daleko stici. I moram da kazem da je Nedovic nakon utakmice sa Litvancima...slab. Previse kopira D Rose a. On prosto mora da igra iz sve snage. Poenta je da smo mi trebali da pregazimo Belgiju, tj da je dobijemo lagano.

marko maestro

pre 10 godina

kad nas belgia, finska, turska muci a makedonia gazi, treba izlaziti iz regionalke jer uskoro ce nas i svedi i bosanci muciti!

streetspirit

pre 10 godina

Spomenuto je da je lepa stvar što Bogdanović doda Katiću i ovaj finišira, da je lepo što smo ujedinjeni.
Pa nije zaista tako, Katić je radnik i borac ali ga nisam jednom video (za razliku od Krstića) da vrati loptu napolje samom Bogdanoviću u desnom uglu.
Dosadašnji šampionat pamtim po dobrom ali jedina loša slika mi je taj usamljeni Bogdanović koji maše rukama iznova i iznova a Katić mu je čini mi se čak i pretio nekom šamarčinom na onom time out-u ako je neko snimio. Nadam se da grešim i da su međusobno svi ok, čini mi se nekad da nisu.

Ilija

pre 10 godina

Samo jedna rec je dovoljna koja oslikava igru protiv "prejake" Belgije: Ocajno! Dudo podhitno da ih trgnes, ovakva odbrana je dovoljna jednoj Spaniji da nam da 100 poena...

Darko

pre 10 godina

Ja ne znam šta je ovo. Pa razumem da smo desetkovani, ali Belgija, ej! Zaista šteta, ali nismo se opametili nakon slabih igara u grupi. Imali smo puno sreće jer su ispali timovi koji su nas pobedili pa smo preneli sve bodove, a i danas još dva u veoma lošoj partiji. Da li ćemo se konačno trgnuti i iskoristiti tu dosadašnju sreću ili nastaviti ovako sve dok ne naiđemo na iole jaču ekipu pa izgubiti 20 razlike glatko...
Ako ne iskoristimo ovo (bez konkurencije) najnekvalitetnije evropsko prvenstvo da se bar kvalifikujemo za svetsko, onda stvarno ne znam...

Gajetano

pre 10 godina

Odlican mec za nas, toliko dobar da bolje ne moze biti. A evo i zasto:

Pobedili smo trecerazrednu ekipu tesno, u "neizvesnoj zavrsnici", iako je realna razlika u kvalitetu 20-30 poena. A opet, pobeda se ni jednog trenutka nije dovodila u pitanje. Momci su pokazali karakter i time nadoknadili manjak iskustva. Tako se kalio celik!

Belgija je odigrala za njih izuzetno, verovatno najbolju utakmicu na sampionatu (pretpostavljam, nisam gledao prethodne), pa opet su izgubili 7 razlike. Bas ih je htelo: trojke, poeni u poslednjoj sekundi napada iz teskih pozicija, nasi promasaji kad je trebalo da se odlepimo...

Krstic, Markovic i Kalinic najbolji, slede Bogdanovic, Katic, Micic, Bjelica. Nedovic odigrao los mec ali i to je dobro, njega trebamo u jacim utakmicama. Neverovatno sa koliko upornosti i tolerancije Duda pokusava da razigra Andjusica i Gagica, ali ovi se bas ne daju. Mislim da ce sa Ukrajinom pokusati sa razigravanjem Stimca i Nemanje Krstica. Pa oni sigurno ne mogu gore od pomenutog dvojca.

Jos jednom svaka cast i vidimo se u 1/4 finalu, nadam ce protiv Croata, to bi bilo bas dobro. Mislim da momci mogu do medalje, ladno!

Pozdrav.

DRAGON

pre 10 godina

Guramo nekako, i žreb nam se otvorio,ali se ipak mora reći da je ovo ekipa sastavljena od prosečnih igrača, sa iskusnim trenerom, sa Krstićem koji odskače,i sa Kalinićem koji jedini od ostalih neafirmisanih igrača koristi priliku i srcem daje svoj maksimum, ostali teški prosek, naša spoljna liniji jednostavno u momentu zariba i mi ne možemo da damo koš, nema prodora bekova u reket i poentiranja, nema lucidnih asistencija,mnogo se greši,ne postoji više skok-šut kao oružje sposobnih košgetera,centri koji menjaju Krstića tanki,KatiĆ mnogo puta greši, Gogić ??????????,sve u svemu siromašno, stegnuto, uplašeno, nerezonski,za sada nekako ide ali kad naletimo na prvu minu, bojim se biće gotovo, uspeh plasman 4-7 mesto.

srdjannnn

pre 10 godina

Uh sto sam alergican na onog Sedlaceka... Glas ne mogu da mu cujem. Samo nesto mraci i pametuje. Vajni strucnjak aka "ako damo vise koseva od protivnika, pobedicemo"

Nesalomivi

pre 10 godina

Gledao sam mec, bicu realan. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali cu vas zamoliti da obijektivno procitate ovo sto cu napisati.
Isto ne vazi samo za ovaj mec.

Andjusic, u odnosnu na pripremne meceve, razocarao.
Stimac, vise nego slab. Naravno, neiskustvo ima uticaja, ali bi ipak trebalo mnogo bolje da igra.
Gagic, u napadu slab. Odbrani takodje. Iskreno, igrac koji mozda nije trebalo da bude pozvan u nacionalni tim.
Nedovic, najgore je to sto mu opada samopouzdanje. Decko koji je vise nego talentovan. Ali, ipak, pada iz utakmice u utakmicu.
Micic, ocigledna zelja i talenat, ali veliko neiskustvo koje ga sputava. Cesto donosi pogresne odluke u napadu na kos, prodoru. Primetili ste.
Krstic, kratko i jasno, fantastican.
Katic, standardno dobar.
Markovic, odlican defanzivac, dobar u sutu, takodje odlican u asistencijama.
Bijelica, dobar. Ali, cesto se plasi u zavrsnici ulaza....zato i masi.
Bogdanovi, kao i uvek dobar.
Kalinic, fascinirajuci. Svaka cast decku. Nikada vise zelje u jednom igracu nisam video, truda....
Mene je odusevio....

Napisao bih jos toga...no dobro. I ovo je dovoljno.

divad

pre 10 godina

Ne znam zasto se u tekstu insistira na periodima lose igra....to je u kosrci normalno ne moze se 40 min igrati dobro nismo tako igali ni kad smo uzimali medalje!

mile

pre 10 godina

Ljudi budimo realni, nemamo jaku reprezentaciju, jesmo mladi ali 1/4 finala je nas krajnji domet i sa tim mozemo da budemo zadovoljni jer gradimo tim za buducnost. Narod je podigao Nedovica u nebesa a nista nije pokazao na ovom prvenstvu ( daj Boze da me kasnije demantuje ), sem sto je imao par prodora nista vise nije uradio, trosi najvise lopti i ima jako slab procenat suta. Nije sporno da je veliki talenat ali ljudi su ga podigli bez potrebe, mozda bi bio i bolji da ga nije narod toliko nahvalio.

Apache

pre 10 godina

Sjasite sa gagica on je jos uvek mlad centar juce stigao u partizan prvo prvenstvo, gubi se nervira i mene ali ce doci sa iskustvom sve na svoje a za stimca je izmislio kosarku. Andjusic je ocajan bolje da je posao gaga ili tripkovic ako je bas hteo sutera da vodi.

basket fanatic

pre 10 godina

Mora mnogo bolje... Posle extra odigrane utakmice, i pobede protiv jako dobre Litvanije kao da padamo u formi ...? Kalina i Markovic da nam budu najbolji igraci ... ? Dudo , ako imas plan B , uigraj ga dok je vreme...

albel

pre 10 godina

Preziveli smo nekako ovo mucenje...Nadam se da Duda tempira formu za cetvrtfinale,u protivnom ovo nije ni malo ohrabrujuce,jer od prve utakmice sa Litvancima mi igramo sve slabije i slabije.Gledajuci pojedinacno-Krstic i Markovic standardni.Kalinic odlican.Bogdanovic na putu da postane veliki igrac.Micic jos mnogo mora da radi za ozbiljniju ulogu u seniorskoj konkurenciji.Nedovic nestao posle Litvanije,danas ocajan.Od Bjelice sam ocekivao mnogo vise,do sada nista vise od proseka.Rasko zadovoljavajuce.Andjusic koristan koliko i Djekic u Partizanu prosle sezone...Generalno,imali smo veliku srecu sto se ukrstanja grupa tice,takodje rezultati su nam se poklopili neverovatno-tako smo sa istim brojem pobeda kao Bosna preneli maksimalan broj bodova u novu grupu,dok su oni ispali.Sve ce da se svede na cetvrtfinalnu utakmicu-ako dobijemo to je veliki uspeh i sve prethodno lose se zaboravlja,ako izgubimo bice vremena za analize...Puno srece momcima u nastavku takmicenja!

Serdar

pre 10 godina

Imam jedno pitanje.Dali je ovo SP jedino "kvalifikaciono" takmicenje gde se moze izboriti viza za SP,odnosno dali to znaci da reprezentacije poput Rusije,Turske,Nemacke nece igrati SP?

Dendza

pre 10 godina

Nadam se da stari vuk Duda skriva adute i podize polako formu i tempira je za jedini vazan mec na prvenstvu - cetvrtfinale. Sta god uradili do tada- ova utakmica obelezava nase ucesce na EP.

Marko Grobar

pre 10 godina

Samo veliki timovi pobedjuju i kada igraju lose... Bitna je pobeda.
Lose odigrana utakmica, pre svega u odbrani, ali ni sme se nista zameriti ovoj mladoj ekipi. Krstic nam MNOGO znaci, i bez njega bismo definitivno bili dosta slabiji. Iskreno, Katic me je maloo razocarao, nije bio los, ali mnogo vise ocekujem od njega, jer znam da moze mnogo vise.

Kalinic izuzetno koristan igrac, sto je mnogo bolje od igraca koji samo postize poene a nije koristan za ekipu u ostalim segmentima igre.

Bogdanovic me je odusevio, pokazao je kolko srce ima. Mnogi su pljuvali Vujosevica sto Bogdanu daje toliko slobode u igri, al tako se i pravi igrac koji odlucuje utakmice.

Sledeca je Ukrajina ! :)

KIŠA JE NAPOLJU

pre 10 godina

jedno svi zaboravljate, a to je da fudbal, košarku, tagbi, tenis... danas igraju svi. Nekad smo bili velesila u sportu pa i u drugim sverama života, nekad ti je pasoš bio u top 5 na svetu (cenjen), a danas kakva muzika takva i država, kakva država takvo i obrazovanje, kakvo obrazovanje takav sport, pa pogledajte nam lige u svim sportovima... tako da me svaka pobeda pa i ovakva jako raduje, sutra se pamte medalje a ne kako si igrao pa osvojio tu istu. Napred Srbijo do pobede.

AlCapone

pre 10 godina

Odlicni Markovic. Krstic vrlo dobar, Katic si je uzeo malo pauze ali bice jos vremena da nadoknadi.

Kalinic se opet odlicno borio, posebno ona trojka i odmah nakon toga iznudjeni faul u napadu. Bogdanovic dobar kad treba, steta za ono promaseno zakucavanje bio bi u top 5 poteza dana.

Nije bila ovo najbolja utakmica al bilo je i nekih dobrih stvari. Tim jos uci, ne zaboravimo da je to za mnoge od tih momaka prvo europsko prvenstvo.

Na neki nacin Duda sada pravi jos jednu generaciju reprezentativaca.

Baranin

pre 10 godina

Cestitamo pobjedu reprezentaciji Srbije i zelimo joj da osvoji zlatnu medalju, kada vec mi Crnogorci nismo prosli dalje !!! Srecno i navijamo iskreno za Vas !!!

Jovan

pre 10 godina

"Prilika za kontranapad, Gagic...Gagic jos da shvati gde se nalaziii...iii nije shvatio" HAHAHA. Sareni legenda, da nije njega kako bih do kraja odgledao ovo mucenje ne znam. Ajde momci mozete vi to mnogo bolje, opustite se i igrajte kosarku bre !

kao kakao

pre 10 godina

Realno,da nema Krleta,pitanje je sta bi bilo sa ovom ekipom.Najvece i najprijatnije iznenadjenje je Kalinic,dok je Nedovic suprotnost-razocaravajuc.Ima idealne predispozicije,brz prvi korak,ali organizacija napada i sut su mu nula! Voleo bi da u narednim mecevima ima index 30 i više,opet cu isto napisati.Dodao bih i da cestitam Dudi na zivcima!Mozda su oni perspektiva i mozda postanu igracine,ali sada nam je maksimum cetvrtfinale.

maki19000@yahoo.com

pre 10 godina

Svaka cast Dudi, ali zar ovo, sada vec klasicno vredjanje Katica tokom tajm-auta nije krajnje degutantno i kontraproduktivno i za Katica i ceo tim? Ne znam kakva je licnost Katic, ali mnogi bi posle ovoga otisli kuci. Imamo jednog pravog asa i to Krstica i jos samo 2-3 igraca koji mogu da rese utakmicu medju kojima je Katic. Mislim da ovo nije zasluzio.

Inace, cetvrtfinale je veliki uspeh ove reprezentacije, objektivno. Pretpostavljam da se sve tempira za tu cetvrtfinalnu utakmicu pa je igra malo losija sada, polufinale bi bilo ravno zlatu.

777

pre 10 godina

Bitna je pobeda a verujem da ce neki drugi igraci da prorade u narednim mecevima. Za mene je bitno kada vidim da Bogdanovic doda loptu Katicu a ovaj iz horoga pogodi kos. Neprocenjivo. To je Srbija i to su stvari koje moraju da ujedine navijace. Ziveli i idemo dalje. Bice boljih utakmica, bitno je pobediti.

Neko123

pre 10 godina

Hoce li ovaj Bjelica da prestane da sutira potpuno nerezonske stvari, na oko +10 on sutne na samom pocetku napada.. Nijedan takav sut nije dao na prvenstvu. Nemojte pogresno da me shvatite, ne pljujem reprezentaciju, optimista sam i verujem da Duda to sve drzi u rukama. Bjelica je dobar igrac, super je prodirao protiv Litvanije i mnogo znaci, ali me mnogo nervira kada u svakoj utakmici ima po bar 2-3 srljanja u kljucnim trenucima.

Bice bolje vec protiv Ukrajine!

E

pre 10 godina

Gledao sam mec, bicu realan. Mozda se mnogi nece sloziti sa mnom, ali cu vas zamoliti da obijektivno procitate ovo sto cu napisati.
Isto ne vazi samo za ovaj mec.

Andjusic, u odnosnu na pripremne meceve, razocarao.
Stimac, vise nego slab. Naravno, neiskustvo ima uticaja, ali bi ipak trebalo mnogo bolje da igra.
Gagic, u napadu slab. Odbrani takodje. Iskreno, igrac koji mozda nije trebalo da bude pozvan u nacionalni tim.
Nedovic, najgore je to sto mu opada samopouzdanje. Decko koji je vise nego talentovan. Ali, ipak, pada iz utakmice u utakmicu.
Micic, ocigledna zelja i talenat, ali veliko neiskustvo koje ga sputava. Cesto donosi pogresne odluke u napadu na kos, prodoru. Primetili ste.
Krstic, kratko i jasno, fantastican.
Katic, standardno dobar.
Markovic, odlican defanzivac, dobar u sutu, takodje odlican u asistencijama.
Bijelica, dobar. Ali, cesto se plasi u zavrsnici ulaza....zato i masi.
Bogdanovi, kao i uvek dobar.
Kalinic, fascinirajuci. Svaka cast decku. Nikada vise zelje u jednom igracu nisam video, truda....
Mene je odusevio....

Napisao bih jos toga...no dobro. I ovo je dovoljno.
(Nesalomivi, 11. septembar 2013 20:36)

Gagic u odbrani nije slab, seti se ko je smirio Kleizu i Teletovica. Sto se napada tice covek igra na poziciji 4, a klasicna je petica ali u nedostatku krilnih centara daj sta das.

DJ Ape

pre 10 godina

Ima li još neko nešto za Kalinića da kaže? Dečko se bori kao lav, ima sasvim dobar šut, (više) ne pravi gluposti. Na startu je bio uplašen, trebalo mu je samo malo vremena da se "uhoda". Svaka čast!
Marković igra celo takmičenje iznad svih očekivanja i na tome mu stvarno treba čestitati!
Treba podržati ekipu, mladi su, bore se. Ne pamtim kada smo u ovom sistemu takmičenja preneli maksimalan broj bodova u drugu fazu i za 1/4 finale se skoro sigurno kvalifikovali već posle prve utakmice u drugoj fazi. To je velika stvar. U 1/4 finalu će biti veoma teško koga god da dobijemo, ali šta da se radi. Važno je da momci "izginu" na terenu. Uz Tea, Gagija, Lučića, Bobija imamo zaista lepu podlogu za budućnost.
Ono što bi bilo zaista sjajno je da ljudi prestanu da prizivaju razne Pavloviće, Miličiće, Radmanoviće, Stojakoviće, Divce, Kićanoviće i sl. Em što ti ljudi jednostavno NIGDE ne igraju, em što svakoga ko misli da bi se neki Radmanović ili Pavlović uklopili u reprezentaciju i doneli joj boljitak smatram potpunom košarkaškom neznalicom.

Nataeos

pre 10 godina

Ovako je odlično! Da se ostane pod oprezom, bez poletanja i nastavljaju tako, polako, kprak po korak! Nije vazno +20 ili 30... Važna je pobeda!

Bojan J.

pre 10 godina

Nedovic ocajan danas. Markovic vrh. Micic ima potencijal, Gagic ga ipak nema.

Kljucni igraci: Krstic, Markovic, Kalinic, Bogdanovic i Bjelica.

Protiv Ukrajine ce biti vazno kako odigra Katic.

Predo

pre 10 godina

Karakteristika neiskusnih ekipa su da teško pobeđuju u mečevima kadasu favoriti i imaju dosta oscilacija u igri. Na kraju se pišu bodovi. Onima, koji ih nisu osvojili, ostaje da dižu u nebesa talentovane Crnogorce poput Rajsa. Čak mislim da će ova utakmica poslužiti kao otreženjenje i pomoći da pristup protiv Ukrajine bude drugačiji, a motivacija protiv Francuza i Parkera neće biti problem.

Coa

pre 10 godina

@ Lepo je rekao Vlade Djurovic, krajnji domet 1/4 finala, realno.
(jole, 11. septembar 2013 20:25)

Nije realno, narocito ako se uzme u obzir da mozda idemo na Fince ili Hrvate.

Djole

pre 10 godina

Realni domet ove reprezentacije je cetvrtfinale. Dakle,treba se nadati plasmanu na SP. To je i Duda izjavio pred pocetak priprema. Ne znam da li i dalje tako misli nakon silnih povreda i otkaza. Sve preko 1/4 finala je plus. Treba biti realan,koga god da dobijemo u 1/4 bice pretesko jer nemamo taj kvalitet. E sad,ima tu mnogo faktora koje bi mogli da iskoristimo. Prvo,ta rasterecenost bi mogla da nam ide u korist. Drugo,Dudina filozofija je da je cetvrtfinale najvaznije,naostrice ih za tu utakmicu,siguran sam. Trece,ako dobijemo Ukrajinu mozda Duda protiv Francuza malo odmori neke igrace. Plus imacemo dan vise odmora za cetvrtfinale od protivnika iz druge grupe. Pa,uz malo srece i uz malo bolji procenat suta,ko zna... Mada,uvek treba imati na umu realnost...

marinko

pre 10 godina

Evo, upravo sam se vratio nazad sa utakmice. Nisam baš nešto preterano oduševljen sa našom igrom. Možda zato jer sam imao malo veća očekivanje sobzirom na pokazanu igru na pripremnim utakmicama. ni tamo nismo brigirali na određenim utakmicama ali smo pokazivali potencijal i kvalitet. Igra je bila dosta brža i lepšavija odbrana jaka ko stena a i skok je bio dosta bolji. Na ovoj utakmice se videlo samo to koliko smo slabi bez Krstića. Svaka čast Markoviću. On me je jako pozitivno iznenadio. Nedović se je nekako izgubio. nigde ga nije bilo na terenu. Drugu utakmicu igramo protiv Ukrajine. Nadam se, da će u taj meč ući dosta rasterećenije i da će pokazati, znatno više nego u dosadašnjem toku evropskog prvenstva. uglavnom, napred naši u nove pobede.

vladimir

pre 10 godina

Neko je ovde spomenuo da li se sa ovog Eurobasketa ide na SP sledece godine.Da i Turska i Rusija se nisu plasirali na SP.Ali FIBA daje cetiri specijalne pozivnice i mozda bas to budu Turska i Rusija.Tako da ima sanse da i oni zaigraju na SP.Nasa utakmica sa Belgijom pokazala je niz slabosti ali pobedi se u zube ne gleda, pogotovo sto je bila vazna i donosi cetvrtfinale sasvim izvesno.Ta cetvrtfinalna utakmica bice pravi nokaut mec.Neka nasi ostave srce na parketu pa sta bude.Samo je vazno izbeci Spaniju koja je ovde najbolja i domacina Sloveniju za koju ce navijati sudije.Ne zelimo da nam se ponovi Istanbul 2010.godine zato Janeze treba izbeci.

mazinho

pre 10 godina

cekao sam za 200e Srbiju preko 145.5 poens i pada tacno 145,ne mogu da vjerujem,nisu mogli barem jos jedno slpbodno da daju,kadar nevera...

Milan

pre 10 godina

Odigrali smo bas onako kako se ocekuje od mlade ekipe da odigra. Da smo igrali sa Spancima ili Francuzima, "klinci" bi usli sa mnogo vise energije, adrenalina i zelje u mec i ne bismo morali gledati ovakvu neizvjesnu utakmicu, ali dobro. Nema im se sta zamjeriti, pobjedili su i to je najbitnije. Krle je nosilac i pravi vodja ove reprezentacije, on nas je odrzao u igri sa 9 vezanih poena na pocetku drugog poluvremena. Mogu svi mnogo bolje. Stefan Markovic fantastican veceras, drago mi je sto se navikavamo na ovom EP igrati bez Teodosica i tek u ovakvim utakmicama se vidi koliko je Markovic dobar i koliko znaci iskustvo. Bjelica izdominirao u skoku, Kalinic odlican takodje, borio se i Bogdanovic je takodje bio dobar, decko ima onu stvar i smije sutnuti bez obzira na rezultat. Svaka cast.
Sledecu protiv Ukranije dobiti lagano ja mislim i onda kalkusati za cetvrtfinale, mada mislim da ce to biti nemoguce jer se u onoj grupi do kraja nece znati tacan redoslijed...

c7-5

pre 10 godina

E moj Gagicu..Dule te gleda to treba da znas. Kada se vratis ima da prokukas na treninzima...da li si uspeo da shvatis gde se nalazis?? Jos ti nije jasno?? Jesam Grobar ali covek je pao sa kruske..a Andjusic..ne znam sta se i sa njim desava. Nigde ga nema 4 utakmice. PROBUDITE SE i igrajte ljudi, dajte svoj maksimum i doprinos reprezentaciji. Dokle ce da vas Duda trpi..trosite kredite..nema vise??

fortissimo

pre 10 godina

(KIŠA JE NAPOLJU, 11. septembar 2013 20:30)

U pravu si, samo sto ce napolju jos dugo biti kise, sa malo grada, munja i tmurnih crnih oblaka. A kada ce doci suncano i lepo vreme..sumnjam uskoro..proci ce jos mnogo, mnogo godina.

abc

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koliko ljudi u ovoj drzavi lose razmisljaju i kako im se misljenje o nasoj reprezentaciji(ne samo u kosarci) menja posle svake utakmice.Nismo me USA dream-team pa da svaku utakmicu pobedjujemo 20+ razlike i da igramo konstantno dobro svih 40min, i mnogo iskusnijim reprezentacijama se desava da imaju padove u igri. Nasi danas nisu pokazali najbolju igru ali ipak je ostvarena pobeda sto je najvaznije. Protiv ove iste Belgije se mucila i Francuska(gubili na poluvremenu 11 razlike). Ovo je po meni bila i najbitnija utakmica pre cetvrtfinala,zato sto su mnogi od vas vec unapred racunali da ce ovo biti sigurna pobeda, momcima nije krenulo bas najbolje ali oni su opet pokazali da su zasluzili poziv na ovo EP i uspeli da upisu vazne podove. Ne znam za vas ali ja ni u jednoj utakmici nisam posumnjao u borbu i zalaganje ovih igraca i mogu reci da je ovo i vise nego sto sam ocekivao i prezadovoljan sam. vec VELIKI USPEH, ALI IDEMO DO FINALA!!!

IsPrettyGood

pre 10 godina

Nije lose. Statisticki gledano Srbija ne bila bolja u svim segmentima igre, osim u izgubljenim loptama (16 naspram 9 Beligije). Pobeda je pobeda. Neki put se igra malo vise stisnuto zbog vaznosti meca. Ovo su sve mladici bez velikog iskustva, tako da je to za ocekivati.
Nego, nesto moram da primetim. Nasi ljudi tako olako pricaju lose o nasim igracima (O Gagicu, o Stimcu, danas o Nedovicu itd...) To je praksa koja je uzasno losa za sve. Zamislite da kojim slucajem ti igraci citaju ove komentare (prilicno sam siguran da im Duda to ne dozvoljava), samo mogu da izgube samopouzdanje. Molio bih Vas sve da prestanete sa takvom praksom. A da, i ne zaboravite da smo sa sastavom u kojem sada igramo prakticno autsajderi na ovom prvenstvu, stoga ove pobede kojima nas ova deca raduju, treba gledati kao na samo zlato.

VERUJEM U OVE MOMKE

pre 10 godina

@Guramo nekako, i žreb nam se otvorio,ali se ipak mora reći da je ovo ekipa sastavljena od prosečnih igrača, sa iskusnim trenerom, sa Krstićem koji odskače,i sa Kalinićem koji jedini od ostalih neafirmisanih igrača koristi priliku i srcem daje svoj maksimum, ostali teški prosek, naša spoljna liniji jednostavno u momentu zariba i mi ne možemo da damo koš, nema prodora bekova u reket i poentiranja, nema lucidnih asistencija,mnogo se greši,ne postoji više skok-šut kao oružje sposobnih košgetera,centri koji menjaju Krstića tanki,KatiĆ mnogo puta greši, Gogić ??????????,sve u svemu siromašno, stegnuto, uplašeno, nerezonski,za sada nekako ide ali kad naletimo na prvu minu, bojim se biće gotovo, uspeh plasman 4-7 mesto.
(DRAGON, 11. septembar 2013 20:21)

E sad zamisli na sve ovo sto si napisao sta treba da kaze jedna Francuska?????? Isti ..... se i njima desio i jedva su se na toj utakmici izvukli (na iskustvo Parkera koji odskace) i guraju dalje, ali kod njih ne mrace ovoliko koliko mrace nasi ljudi. Apelujem na sve pesimiste da se suzdrze ovakvih komentara i da za promenu pocnu malo da veruju u ove momke, moze i Nedovicu da se desi jedno ekstra vece, recimo u 1/4 finalu i da se za tili cas pretvori u zver koju je tesko zaustaviti... Gledajte i uzivajte. Pozdrav !

bra nik

pre 10 godina

Svaka cast Dudi, ali zar ovo, sada vec klasicno vredjanje Katica tokom tajm-auta nije krajnje degutantno i kontraproduktivno i za Katica i ceo tim? Ne znam kakva je licnost Katic, ali mnogi bi posle ovoga otisli kuci. Imamo jednog pravog asa i to Krstica i jos samo 2-3 igraca koji mogu da rese utakmicu medju kojima je Katic. Mislim da ovo nije zasluzio.

Inace, cetvrtfinale je veliki uspeh ove reprezentacije, objektivno. Pretpostavljam da se sve tempira za tu cetvrtfinalnu utakmicu pa je igra malo losija sada, polufinale bi bilo ravno zlatu.
(maki19000@yahoo.com, 11. septembar 2013 20:56)

Ne slažem se sa tobom. Znaš za onu izreku, što se desi na terenu, ostaje na terenu. Bar je tako bilo na basket terenu. Možemo i da se pošibamo ali posle smo opet drugari.

E mislim da je tako i ovde i da to svi dobro znaju. Znači, ćuti i trpi kad je utakmica, neka imaš godina koliko imaš ali ti si igrač Ćuti i slušaj.

Iskreno, ja bih da sam tamo, na onoj klupi da mogu da uskočim, pa neka me drnda duda svaki minut!

Biće ovo dobro!

hm

pre 10 godina

Spomenuto je da je lepa stvar što Bogdanović doda Katiću i ovaj finišira, da je lepo što smo ujedinjeni.
Pa nije zaista tako, Katić je radnik i borac ali ga nisam jednom video (za razliku od Krstića) da vrati loptu napolje samom Bogdanoviću u desnom uglu.
Dosadašnji šampionat pamtim po dobrom ali jedina loša slika mi je taj usamljeni Bogdanović koji maše rukama iznova i iznova a Katić mu je čini mi se čak i pretio nekom šamarčinom na onom time out-u ako je neko snimio. Nadam se da grešim i da su međusobno svi ok, čini mi se nekad da nisu.
(streetspirit, 11. septembar 2013 21:38)

Jedino sto si rekao pametno u ovom komentaru je da Katic ne daje povratne lopte, to mu je i Duda rekao da mora da radi kad je u losoj poziciji. Ostatak je cista glupost.

slobodan

pre 10 godina

nije to bilo toliko o odbrani - na pocetku su imali million prilika da nabiju 100 koseva belgiji ali kad neko ne ume da ubode onda ne ume. i kad nema prodora i ulaza bekova, onda ih nema. sto se tice belgijske utakmice, sreca da nemaju nijednog centra inace nista od posla. uzgred, centri srbije i dalje kompletno nose igru. bekovi su slabi (markovic je dobar!), pozicije 3 i 4 skoro da ne postoje (samo bjelica).

Milos

pre 10 godina

Malo lakse nego protiv Letonije, ali opet nezgodna utakmica, kojom je maltene otvoreno cetvrtfinale. Sigurna karta se obezbedjuje u petak protiv Ukrajine. Tamo nam dolazi po meni jedna od tri ekipe, Grcka, Italija i Hrvatska, i sa svakom ce biti mnogo tesko. Najbitnije je da momci odigraju tu utakmicu najbolje sto umeju i obezbede plasman na svetsko prvenstvo u Spaniju sledece godine. Tim nam svakim mecom napreduje, medjutim nekako mi se najmanje uklapa Gagic, decko je mlad ima vremena da napreduje, ali trenutno nije klasa igracka. Zato treba kad je vec tu da obezbedjuje skok jer to moze. Andjusic mora da proradi u jednom mecu, neka bude u cetvrtfinalu. Nedovic malo pada u senku ali bice pravi i najbrzi kad treba. Bjelica, Krstic, Markovic su nasi nosioci igre, uz odlicne Bogdana i Raska, Kalinic igra svoju ulogu. Micic ima svetlu buducnost, ima mozak pleja, godine rade za njega. Napred nasi!

cvexi

pre 10 godina

Ne slazem se da je nasa igra bila toliko ocajna. Sve vreme smo vodili i da se Belgijanci nisu spasavali sutem za 3 poena i nekim nasim greskama koje su bile direktna posledica neozbiljnosti nekih igraca brzo bi se odlepili na 10-15 poena. Da se to deslo, a moglo je vrlo lako, sada bi tu istu igru i igrace okivali u zvezde.

kardasijan

pre 10 godina

svi treba da se ugledaju na mladog kalinica kako se bori i daje sve od sebe tako se igra za reprezentaciju on i rasko katic se trude daju zadnju atom snage

064...

pre 10 godina

(bra nik, 11. septembar 2013 22:35)

Prvo Duda je doktor, tata i trener na kraju za Katica po svojoj karijeri i rezultatima koga svi koji nesto znaju u kosarci znaju, postuju i cene a za Katica niko nije cuo. Katic je dosao u drzavni tim na poziv tog istog Dude i ima cast da ga je Duda trenirao celo leto i to u 33. godini. Najmanje ces ti da pricas Dudi o njegovim pedagoskim metodama jer je u njegovoj karijeri proslo mnogo Katica kao i 5 puta boljih igraca. Sve sto Katic igra i kako igra na ovom EP moze da zahvali Dudi ali je cinjenica da u poslednje dve utakmice igra mnogo slabije nego u predhodnim gde je igrao odlicno, tako da Dudina vika ima sigurno osnova i razloga a ti treba najmanje da se sekiras oko toga jer je jedini cilj uspeh na ovom EP i to od ovog skrpljenog tima a ne da neko demostrativno ode kuci. Ja ti tvrdim da je Katic presrecan sto u tim godinama po prvi put vidi reprezentaciju. Vikace Duda i na ostale igrace ako to zasluze.Valjda sada razumes.

Vetro-polo fan

pre 10 godina

Cestitke na pobedi. Unapred upisanoj pobedi, koju je najteze izboriti, sportisti i bivsi sportisti to jako dobro znaju.
Kada je igra u pitanju, bespotrebno je dizati tenzije, utakmica sa Belgijom nije merilo nasih mogucnosti, niti se moze ocekivati da nasi kosarkasi se istrose na ovakvoj jednoj utakmici. Isto su i Francuzi postupili, samo sto su oni zaglibili rezultatski u prvom, pa su morali davati gas u drugom poluvremenu. Isti epilog ocekujem i protiv Ukrajine. Tek je Francuska neki skener za nasu ekipu, mada i taj mec moze vrlo lako liciti onom protiv Crne Gore. Sledeci pravi ispit posle meca sa Letonijom nam je najverovatnije tek u cetvrtfinalu!

Banja Luka

pre 10 godina

I da zavrsimo u cetvrtfinalu ovi momci su vec pokazali karakter, zelju i dostojanstveno i ponosno nose i bore se za nacionalni tim i ja im samo mogu cestitati. Volio bih da su Lucic i Teodosic jos uspjeli da se oporave jer bi tad bas imali jak tim, jer su u pitanju dva fantasticna igraca ali sta je tu je. Dakle igramo bez Lucica, Micova, Macvana, Savanovica, Velickovica, Teodosica, Ercega ne treba zaboraviti ni Milosavljevica, a tu su i Tripkovic, Tepic, Paunic, Bobi, pa vidjecemo, ima dosta igraca na koje mozemo racunati u buducnosti.

nenad

pre 10 godina

vazno je da smo upisali bodove, a igra nije bila na nivou, mogu nasi to visestruko bolje, nadam se da nece biti slicni u cetvrt finalu, gde treba izbeci spance, a ostali su nam u sustini jednako opasna pretnja slovenci domacini, grci uvek opasni, italijani dobro odigrali do sada. Sto se igraca tice valjalo vi da nedovic vrati samopouzdanje, bogdanovic i kalinic odlicno igraju, krstic kapitenski, katic dobar i pozrtvovan ali moze on i bolje sa manje gresaka, markovic nikad bolji, bjelica kvalitetno do sada i opravdao ocekivanja. Od stimca i gagica nisam ni ocekivao neki ucinak, ali bili smo oslabljeni povredama i otkazima, mozda bi bilo pametnije da je bobi marjanovic pozvan, ali sta je tu je. Puna podrska ovoj mladoj ekipi, da ne zaboravimo da su se odrekli celog letnjeg odmora, posebno vasa micic koji je prvo igrao sa mladom reprezentacijom. Prvo da obezbedimo plasman na svetsko a posle koliko mogu.

Dendza

pre 10 godina

(maki19000@yahoo.com, 11. septembar 2013 20:56)
Naravno da nije degutantno, treba Duda i samare da pocne da deli kad krenu da divljaju. To tebi nije jasno, nikad se nisi bavio sportom. Nisu oni u pozoristu, a i Duda je svesteno lice prema Duletu Vujosevicu i kako se on ophodi prema igracima.

Anta

pre 10 godina

Ljudi, Duda je doktor. On sa ovakvim timom pobedjuje sve sto treba da pobedi. I prvi jenu grupi. Setite se da je ovo izuzev Krleta i Marka drugi tim Srbije

expert

pre 10 godina

Jos jednom svaka cast i vidimo se u 1/4 finalu, nadam ce protiv Croata, to bi bilo bas dobro. Mislim da momci mogu do medalje, ladno!
(Gajetano, 11. septembar 2013 19:58)

A ja se upravo i plašim da će osvojiti četvrto mesto, taman kad se budemo ponadali medalji. Kao 2010. na svetskom.

dejavu

pre 10 godina

Srbija se borila i izborila ,i treba ih pohvaliti a ne " mucili se... itd" Belgija je sasvim solidna reprezentacija pritom mnogo iskusnija od nase.Hvatali su prikljucak serijama trojki i dobrom odbranom.Krstic je bio glavna prevaga ,pa i Markovic,a to su dva nasa jedina uz delimicno Bjelicu iskusnija kosarkasa.Katica ne racunam jer je on prvi put sa reprezentacijom.
Treba biti svestan da je za ovakvu reprezentaciju koja je 2-3 meseca zajedno,svaka pobeda veliki uspeh,i da su oni vec prebacili ocekivanja.Ne verujem da bi ijedan drugi trener racunajuci i nase ostale velike trenere,izvukao ovoliko od ove selekcije i posle svih problema.

lukeskywalker

pre 10 godina

ja stvarno ne razumijem ljude koji ovde komentarisu...pa kako mozete da sutite momcima, kao da su branioci naslova..a ne manje vise od 3/4 debitanti...od kojim imamo 3 igraca koji dolaze bukvalno iz druge lige...tj prve lige srbije...gdje imamo 7- momaka mladjih od 21 godine... p anismo mi vise na nivou reprezentacije koju su cinili mahom prvoklasni igraci iz Nba i europe....nego skup mladih i talentovnih momaka...i svaka im cast...svaka pobjeda je uspjeh., a plasman na Sp i medalja...su nevidjeni uspjeh...sretno ima...i budimo realni

Nesalomivi

pre 10 godina

Crnogorci imaju nesto malo vise od sest stotina hiljada stanovnika. Dakle, populaciono su mala drzava, kao i na svaki drugi moguci nacin. Ova generacija koja igra za njihovu selekciju u kosarci, jeste generacija koju su pre svih nasi treneri vodili pojedinacno u mnogim nasim klubovima, njihovim takodje.
Kada ova generacija ode, doci ce druga, koja ce sigurno biti slabija, a posle te druge...pitanje je da li ce biti trece koja je moci da parira bilo kome na normalan nacin, ako ne pocnu dovoditi strance, a vec imaju jednog....jer, kao sto sam ja kazao, populacija igra veliku ulogu u tome, a njih je vise nego malo. Iskreno. Ne znam, zasto oni misle da ih mi smatramo velikim rivalima, kada to oni nama nisu. Nasi su veliki rivali Litvanci, Rusi, Francuzi...oni sigurno ne. Isto ovo vazi i za Makedoniju. Kada oni to budu shvatili, tada ce sve biti drugacije.
Naravno, nece im tako biti sa kosarkom samo. Vec i sa fudbalom, kao i mnogim drugim ekipnim sportovima.... Pozdrv.