Odbojka 27

Nedelja, 01.09.2013.

08:29

Odbojkašice bronzane na Gran Priju

Srpske odbojkašice zauzele su treće mesto na završnom turniru Gran Prija, pobedom nad Italijom u poslednjem kolu.

Odbojkašice bronzane na Gran Priju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Kayaaa

pre 10 godina

Bravo!Veliki uspeh.Terzic ima srece sto mu je u timu tako jedna izvrsna igracica Jovana Brakocevic,ona nosi celu ekipu,super je korektor,i on treba da je cuva da se slucajno ne desi nesto kao sa nekim drugim igracicama koje su pre igrale.Nisu ni ostale devojke lose,ali budimo realni,Jovana je ubedljivo najbolja i glavni igrac u ovom timu.

suza

pre 10 godina

Gledala sam svečanu ceremoniju dodele medalja. Rašić, Brakočević i Mihajlović su dobili individualne nagrade. Da li mene neko zeza da je najbolji tehničar amerikanka, hahahhahha. Imaju jednu pobedu i njihova tehničarka je najbolja. Jasno je da je Maja ubedljivo najbolja tehničarka na ovom turniru kako god da se gleda. Od svih tehničara ima najviše blokova, asova.....Jbg, Amerika je sila u svakom pogledu (ironična sam).

MII

pre 10 godina

Svaka čast devojke! Hvala Vam na ovom lepom uspehu kojim ste još jednom dostojanstvom i hrabrošću poslale u svet predivnu sliku Srbije!

branko

pre 10 godina

Пре свега, искрене честитке девојкама и стручном штабу. Ово је велики успех.
Волео бих да сви, ама баш сви који посећују овај форум запамте ово што је лепо објаснио колега @svaka cast! Ја додајем следеће:
Пласман на светској листи није само ствар престижа већ се искључиво на основу њега стиче право играња на интерконтинталним квалификацијама за ОИ, а подсећам да су тако девојке обезбедиле пут и за Пекинг и за Лондон а мушкарци само за Лондон. После овог Grand Prixа пласман првих 5 остао је непромењен бар што се нас тиче и ту је од европских екипа, а то је најбитније, само Италија. А ево шта се десило , ако сам добро рачунао, од 6. до 9. места: Пре Grand Prixa: 6. Русија 160, 7. Турска 148, 8. Немачка 133, 9. Србија 132. После овог Grand Prixа: 6. Русија 175, 7. Србија 165, 8. Немачка 124, 9. Турска 120.
Остаје им озбиљан задатак да тај пласман ако не поправе онда барем да га битно не покваре у наредне две године.
Ако су у све европске екипе на Grand Prix-у играле у својим најбољим саставима, без претеривања се може рећи да је наш најквалитетнији. Још једном БРАВО!

stevo

pre 10 godina

Svaka cast djevojke! Imamo odlicnog ali uplasenog selektora(tako izgleda). Vjerovatno grijesim, ali po individualnim kvalitetima mozemo pobjediti bilo koju reprezentaciju na svijetu. Fantastican uspjeh, cestitke svima!

dimitrije

pre 10 godina

Treće mesto na Gran Priju je lep uspeh, s obzirom da je naša reprezentacija imala relativno lakši žreb u takmičenju po grupama od Turkinja i Ruskinja. Zanimljivo je da su Amerikanke igrale Gran Pri sa drugom postavom i u takmičenju po grupama bile veoma ubedljive pobedivši i Srbiju u Beogradu, dok su na završnom turniru potpuno podbacile. Ne bih rekao da je naš sastav toliko jak pa da je dominantan u Evropi. Uostalom, izgubile su relativno lako od Kine. Najiskusnija igračica Nikolić nije u vrhunskoj formi, rezervni tehničar Antonijević je van tima, rezervni korektor Malagurski ne igra mnogo. Srećom, ima dosta kvalitetnih igračica , ali Terzić sa malo izmena tokom mečeva "mrcvari" prvu postavu, posebno najbolje u timu. Pitanje je u kom će sastavu igrati Italijanke i Ruskinje na EP. Italijanke su meč protiv Srbije igrale gotovo bez izmena i nije ni čudo što su ostale bez snage u četvrtom setu kada su ih naše devojke razbile, a i taj-brek je relativno lako dobijen.

Suza

pre 10 godina

Cestitke devojkama na medalji i na prikazanim igrama u dosadasnjem toku ove sezone, opet je presudio kvalitet nasih kljucnih igracica (Maja, Joca, Brankica i Milena), i uz njihovu dobru igru mozemo se nadati zlatnoj medalji na evropskom prvenstvu. Radujem se medalji, ali mislim da se ovaj tim mogao boriti za zlato vec na ovom takmicenju, da Terzic nije pravio tako pogubne poteze po njih: Njegov nacin vodjenja ekipe je da ukaze poverenje po njegovom misljenju najboljoj sestorki, i ceka da njima krene. Do neke mere je to sigurno opravdano, ali ja ne mogu shavtim da Brizitka Molnar moze da gresi tri, cetri puta za redom, a da ne bude zamenjena. Tijana Malesevic nije nista slabija na prijemu od nje, a u napadu je bolja. Terzic je mogao tokom celog Grand Prija vise da koristi Nadju Ninkovic, Anu Bjelicu i Bojanu Zivkovic. Moj utisak je da se Terzic oslanja na suv kvalitet najboljih igracica, i nije u stanju da proceni pravu snagu ovog tima. Umesto da stvara tim od 12 ravnopravnih igracica, on ih deli u A i B-tim. Prve se trose tokom utakmice u ogromnoj meri, a druge samo smeju da igraju, kada ove prve ne mogu vise. A to opet nije dobro za samopuzdanje celog tima. Meni su devojke drage, i uvek cu navijati za njih, ali misljenja sam da je upravo Terzic najveca rupa ove reprezentacije. Devojke su kadar osvojiti zlato ne samo na evropskim vec i na svetskim takmicenja, i zasluzuju boljeg trenera nego sto je Zoran Terzic.

ivan anastasijević

pre 10 godina

Nisam gledao meč (gledaću reprizu, link:http://www.laola1.tv/) , ali mislim da je Terzić ( ovog puta) pametno postupio igrajući protiv Brazila bez najboljih, čuvajući ih za ovaj meč sa Italijom. Kombinacija mu je uspela, jer se moglo desiti da izgubimo od Brazilki i Italijanki sa po 2:3, a onda ne bi bilo bronze! U svakom slučaju naša reprezentacija je među 5 najboljih na svetu, imaćemo prilike ta tučemo Brazil na SP iduće godine, a i Kinu. Bravo, za sve! Slažem se da je Maja Ognjenović alfa i omega, ima sjajajan servis, blok, odlično upošljava suigračice, ali su i sve ostale ili sjajne ili odlične. Srbija ima fantastičan tim, verujem da će odbraniti zlato na EP!

branislav

pre 10 godina

Cemu toliko radovanje trecem mestu? Pa ova ekipa moze hladno da se bori za prvo mesto i na Svetskom prvensvbu i na EU. To je realnost, a druga stvar je sto se Terzic boji i kalkulise stalno. Sto se Molnar tice...Ona je dala u reprezentaciji sta je imala dati. Svaka cast,ali ona danas NEMA kvalitete koji bi je zadrzali u ovako talentovanom timu. Izvinite, ali kada ona igra mi igramo sa - dva libera. Ona kao opcija u napadu NE POSTOJI, stalno udara ispod bloka. U bloku, ko god moze, igra na kraj mreze gde je ona jer ima slab odraz itd...Nista licno, jednostavno ova reprezentacija je za klasu jace od one od pre sedam-osam godina. I dalje mislim da je selektor najmanje dve igracice poveo na ovo takmicenje da bi im se oduzio i da bi zaradile. Ali, to kalkulisanje mora prestati. Srbija ima dva ekstra korektora, cetiri dobra srednjaka, odlicnog dizaca, i cetiri-pet odlicnih primaca. Prvi su favorit za zlato. E da vidimo ko ce igrati na EP i da vidimo koliko se igracie, ali i selektor sposobni da podnesu teret objektivnog favorita.

Бинср

pre 10 godina

Кина милијарду и 100 милиона становника
САД скоро 300 милиона становника
Бразил скоро 200 милиона становника
Јапан 120 милиона становника
Италија 50 милиона становника
Србија 7,5 милиона становника, и тако сваки пут у сваком спорту, то је равно чуду, а нама је постала свакодневна вест. То је само доказ какви људи живе овде и какав генетски запис у себи носимо.

Milena

pre 10 godina

Ponavljam ovih dana stalno sa dva najbolja napadaca trenutno na svetu Brakocevic i Mihajlovic i sve osim zlata na EP je neuspeh.Molnar je stabilnija na prijemu od Nikolicke sa kojom se danas kockao Terzic i izgubio set,svi srednjaci odlicni.Koliko smo jaki pokazuje cinjenica da nasa druga postava moze da dobije vecinu timova na EP,nekako utisak je da kao 90-tih u kosarci kada smo odskakali za klasu od svih ekipa to je sada sa ovom zenskom odbojkaskom ekipom

NINA

pre 10 godina

Trenutno ne vidim da iko na svetu moze da zaustavi ovakve napadace kao sto su Brakocevic i Mihajlovic,pa one poput Zibe igraju strasno ovo dugo nije vidjeno

Aca

pre 10 godina

Zasto je ignorisao Stefanu? Bravo svakako za uspeh ali,imam utisak da devojke igraju sa pola koncentracije,pola snage i volje. Nisam strucnjak ali nesto ne stima ili mi se cini. I dalje mislim da Terzic treba da ide jer igra praistorijsku odbojku sa fantasticnim igracima i da mu je recnik i vise nego bljak kao i sam odnos prema nasim kraljicama odbojke.A

Anonimus

pre 10 godina

Bravo devojke! Nisu danas imale svoj dan,ali su uspele da preokrenu rezultat. Nadam se da je Terzic shvatio da Brankica i Jelena ne mogu biti zajedno na terenu celi mec, a pljuvaci da je Brizitka sa svim svojim vrlinama i manama izuzetno vazan igrac. Ne treba izdvajati nikog ali Maja je citav turnir odigrala kapitenski,odlican ucinak na bloku i servisu. Jovana maestralna, Milena takodje,kao i Brankica.

Ena

pre 10 godina

Volim da gledam vaše mečeve i kada dobijate i kada gubite. Mi smo mala zemlja od 6 mil stanovnika, a imamo tako velike sportiste. Svaka od vas je naš ponos. Odbojka je divan sport za devojčice, i neka se naša deca ugledaju na vas.

Pew

pre 10 godina

Замало да се обестини оно што сам јуче рекао, сва срећа па није.Свака част девојке , одличан резултат.По мени сте боље и од Кине али добро и ово је одлично.

svaka cast!

pre 10 godina

"Našim odbojkašicama Gran Pri je poslužio kao priprema za Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Nemačkoj, koje se igra od 6. do 14. septembra, a na kojem brane titulu."

Ovo je potpuno nepotrebna i suvisna konstatacija, zato sto je u svetu odbojke finalni turnir Gran Prija (znatno) prestiznije takmicenje od kontinentalnih prvenstava, tako da danasnja BRONZA nosi 40 poena za svetsku rang listu reprezentacija, a ako odbranimo ZLATO na evropskom prvenstvu za to se dobija 30 poena! A shodno velicini uspeha treba da bude i velicina cestitke!

Nase odbojkasice tradicionalno najbolje rezultate postizu kada se od njih to najmanje ocekuje, i vreme je da se prekine sa tom tradicijom na EP u Belgiji sada kada se od njih unapred ocekuje finale! Odbrana zlata bice jako teska, ali itekako ostvariva - glavni (jedini?) konkurenti bice nam sa svojim all-stars postavama odlicne Italijanke i Ruskinje, ali ne treba unapred otpisivati ni recimo Turkinje ili Nemice, koji takodje imaju par svetskih zvezda u postavi.

sladjana

pre 10 godina

BRAVO DEVOJKE. SRPSKI MENTALITET NIJE DOŠAO DO IZRAŽAJA (PAD) ILI JE DOŠAO (INAT). Moram priznati da su možda italijanke bile bolje na ovom meču (celokupan utisak) ali mi imamo kvalitetnije igračice. Drugi set je bio očajan sve osim završnice, odnosno našeg vraćanja u meč. Devojke su zaista bile izgubljene na terenu. Sve u svemu, hvala što ste pokazale borbenost i motivisanost, ali se mora priznati da smo imali i sreće.
Što se tiče naše forme mislim da je u uzlaznoj putanji i da ćemo biti spremne za EP, s`tim što neke igračice moraju još da rade. Pre svega mislim na Ćebić. Na ovom turniru nije blistala, dosta lakih lopti nije uspela da pokupi, nije bilo njenih spektakularnih odbrana. Takođe, Nikolić mora da poboljša prijem i to u znatnoj meri. Krsmanović je danas bila dobra ali na prethodnim utakmicama nikako. Pre ćemo ući u EU nego dočekati njen blok. Rašić odlična, Brakočević odlična, Mihajlović dobra ali jedna je MAJA OGNJENOVIĆ. Pored toga što fantastično proigrava igračice (vrlo je raznovrsna), ona i razvaljuje sa servisima a posebno sa blokovima. Zaista me je oduševila. Ne pamtim da je neka tehničarka na nekoj utakmici bila MVP (9 poena). Stvarno za svaku pohvalu.
Sve u svemu pozitivan utisak. Imamo lepe šanse da odbranimo titulu na EP. Srećno devojke.

Бинср

pre 10 godina

Кина милијарду и 100 милиона становника
САД скоро 300 милиона становника
Бразил скоро 200 милиона становника
Јапан 120 милиона становника
Италија 50 милиона становника
Србија 7,5 милиона становника, и тако сваки пут у сваком спорту, то је равно чуду, а нама је постала свакодневна вест. То је само доказ какви људи живе овде и какав генетски запис у себи носимо.

Anonimus

pre 10 godina

Bravo devojke! Nisu danas imale svoj dan,ali su uspele da preokrenu rezultat. Nadam se da je Terzic shvatio da Brankica i Jelena ne mogu biti zajedno na terenu celi mec, a pljuvaci da je Brizitka sa svim svojim vrlinama i manama izuzetno vazan igrac. Ne treba izdvajati nikog ali Maja je citav turnir odigrala kapitenski,odlican ucinak na bloku i servisu. Jovana maestralna, Milena takodje,kao i Brankica.

Milena

pre 10 godina

Ponavljam ovih dana stalno sa dva najbolja napadaca trenutno na svetu Brakocevic i Mihajlovic i sve osim zlata na EP je neuspeh.Molnar je stabilnija na prijemu od Nikolicke sa kojom se danas kockao Terzic i izgubio set,svi srednjaci odlicni.Koliko smo jaki pokazuje cinjenica da nasa druga postava moze da dobije vecinu timova na EP,nekako utisak je da kao 90-tih u kosarci kada smo odskakali za klasu od svih ekipa to je sada sa ovom zenskom odbojkaskom ekipom

Ena

pre 10 godina

Volim da gledam vaše mečeve i kada dobijate i kada gubite. Mi smo mala zemlja od 6 mil stanovnika, a imamo tako velike sportiste. Svaka od vas je naš ponos. Odbojka je divan sport za devojčice, i neka se naša deca ugledaju na vas.

sladjana

pre 10 godina

BRAVO DEVOJKE. SRPSKI MENTALITET NIJE DOŠAO DO IZRAŽAJA (PAD) ILI JE DOŠAO (INAT). Moram priznati da su možda italijanke bile bolje na ovom meču (celokupan utisak) ali mi imamo kvalitetnije igračice. Drugi set je bio očajan sve osim završnice, odnosno našeg vraćanja u meč. Devojke su zaista bile izgubljene na terenu. Sve u svemu, hvala što ste pokazale borbenost i motivisanost, ali se mora priznati da smo imali i sreće.
Što se tiče naše forme mislim da je u uzlaznoj putanji i da ćemo biti spremne za EP, s`tim što neke igračice moraju još da rade. Pre svega mislim na Ćebić. Na ovom turniru nije blistala, dosta lakih lopti nije uspela da pokupi, nije bilo njenih spektakularnih odbrana. Takođe, Nikolić mora da poboljša prijem i to u znatnoj meri. Krsmanović je danas bila dobra ali na prethodnim utakmicama nikako. Pre ćemo ući u EU nego dočekati njen blok. Rašić odlična, Brakočević odlična, Mihajlović dobra ali jedna je MAJA OGNJENOVIĆ. Pored toga što fantastično proigrava igračice (vrlo je raznovrsna), ona i razvaljuje sa servisima a posebno sa blokovima. Zaista me je oduševila. Ne pamtim da je neka tehničarka na nekoj utakmici bila MVP (9 poena). Stvarno za svaku pohvalu.
Sve u svemu pozitivan utisak. Imamo lepe šanse da odbranimo titulu na EP. Srećno devojke.

svaka cast!

pre 10 godina

"Našim odbojkašicama Gran Pri je poslužio kao priprema za Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Nemačkoj, koje se igra od 6. do 14. septembra, a na kojem brane titulu."

Ovo je potpuno nepotrebna i suvisna konstatacija, zato sto je u svetu odbojke finalni turnir Gran Prija (znatno) prestiznije takmicenje od kontinentalnih prvenstava, tako da danasnja BRONZA nosi 40 poena za svetsku rang listu reprezentacija, a ako odbranimo ZLATO na evropskom prvenstvu za to se dobija 30 poena! A shodno velicini uspeha treba da bude i velicina cestitke!

Nase odbojkasice tradicionalno najbolje rezultate postizu kada se od njih to najmanje ocekuje, i vreme je da se prekine sa tom tradicijom na EP u Belgiji sada kada se od njih unapred ocekuje finale! Odbrana zlata bice jako teska, ali itekako ostvariva - glavni (jedini?) konkurenti bice nam sa svojim all-stars postavama odlicne Italijanke i Ruskinje, ali ne treba unapred otpisivati ni recimo Turkinje ili Nemice, koji takodje imaju par svetskih zvezda u postavi.

NINA

pre 10 godina

Trenutno ne vidim da iko na svetu moze da zaustavi ovakve napadace kao sto su Brakocevic i Mihajlovic,pa one poput Zibe igraju strasno ovo dugo nije vidjeno

ivan anastasijević

pre 10 godina

Nisam gledao meč (gledaću reprizu, link:http://www.laola1.tv/) , ali mislim da je Terzić ( ovog puta) pametno postupio igrajući protiv Brazila bez najboljih, čuvajući ih za ovaj meč sa Italijom. Kombinacija mu je uspela, jer se moglo desiti da izgubimo od Brazilki i Italijanki sa po 2:3, a onda ne bi bilo bronze! U svakom slučaju naša reprezentacija je među 5 najboljih na svetu, imaćemo prilike ta tučemo Brazil na SP iduće godine, a i Kinu. Bravo, za sve! Slažem se da je Maja Ognjenović alfa i omega, ima sjajajan servis, blok, odlično upošljava suigračice, ali su i sve ostale ili sjajne ili odlične. Srbija ima fantastičan tim, verujem da će odbraniti zlato na EP!

MII

pre 10 godina

Svaka čast devojke! Hvala Vam na ovom lepom uspehu kojim ste još jednom dostojanstvom i hrabrošću poslale u svet predivnu sliku Srbije!

Suza

pre 10 godina

Cestitke devojkama na medalji i na prikazanim igrama u dosadasnjem toku ove sezone, opet je presudio kvalitet nasih kljucnih igracica (Maja, Joca, Brankica i Milena), i uz njihovu dobru igru mozemo se nadati zlatnoj medalji na evropskom prvenstvu. Radujem se medalji, ali mislim da se ovaj tim mogao boriti za zlato vec na ovom takmicenju, da Terzic nije pravio tako pogubne poteze po njih: Njegov nacin vodjenja ekipe je da ukaze poverenje po njegovom misljenju najboljoj sestorki, i ceka da njima krene. Do neke mere je to sigurno opravdano, ali ja ne mogu shavtim da Brizitka Molnar moze da gresi tri, cetri puta za redom, a da ne bude zamenjena. Tijana Malesevic nije nista slabija na prijemu od nje, a u napadu je bolja. Terzic je mogao tokom celog Grand Prija vise da koristi Nadju Ninkovic, Anu Bjelicu i Bojanu Zivkovic. Moj utisak je da se Terzic oslanja na suv kvalitet najboljih igracica, i nije u stanju da proceni pravu snagu ovog tima. Umesto da stvara tim od 12 ravnopravnih igracica, on ih deli u A i B-tim. Prve se trose tokom utakmice u ogromnoj meri, a druge samo smeju da igraju, kada ove prve ne mogu vise. A to opet nije dobro za samopuzdanje celog tima. Meni su devojke drage, i uvek cu navijati za njih, ali misljenja sam da je upravo Terzic najveca rupa ove reprezentacije. Devojke su kadar osvojiti zlato ne samo na evropskim vec i na svetskim takmicenja, i zasluzuju boljeg trenera nego sto je Zoran Terzic.

Pew

pre 10 godina

Замало да се обестини оно што сам јуче рекао, сва срећа па није.Свака част девојке , одличан резултат.По мени сте боље и од Кине али добро и ово је одлично.

stevo

pre 10 godina

Svaka cast djevojke! Imamo odlicnog ali uplasenog selektora(tako izgleda). Vjerovatno grijesim, ali po individualnim kvalitetima mozemo pobjediti bilo koju reprezentaciju na svijetu. Fantastican uspjeh, cestitke svima!

branko

pre 10 godina

Пре свега, искрене честитке девојкама и стручном штабу. Ово је велики успех.
Волео бих да сви, ама баш сви који посећују овај форум запамте ово што је лепо објаснио колега @svaka cast! Ја додајем следеће:
Пласман на светској листи није само ствар престижа већ се искључиво на основу њега стиче право играња на интерконтинталним квалификацијама за ОИ, а подсећам да су тако девојке обезбедиле пут и за Пекинг и за Лондон а мушкарци само за Лондон. После овог Grand Prixа пласман првих 5 остао је непромењен бар што се нас тиче и ту је од европских екипа, а то је најбитније, само Италија. А ево шта се десило , ако сам добро рачунао, од 6. до 9. места: Пре Grand Prixa: 6. Русија 160, 7. Турска 148, 8. Немачка 133, 9. Србија 132. После овог Grand Prixа: 6. Русија 175, 7. Србија 165, 8. Немачка 124, 9. Турска 120.
Остаје им озбиљан задатак да тај пласман ако не поправе онда барем да га битно не покваре у наредне две године.
Ако су у све европске екипе на Grand Prix-у играле у својим најбољим саставима, без претеривања се може рећи да је наш најквалитетнији. Још једном БРАВО!

branislav

pre 10 godina

Cemu toliko radovanje trecem mestu? Pa ova ekipa moze hladno da se bori za prvo mesto i na Svetskom prvensvbu i na EU. To je realnost, a druga stvar je sto se Terzic boji i kalkulise stalno. Sto se Molnar tice...Ona je dala u reprezentaciji sta je imala dati. Svaka cast,ali ona danas NEMA kvalitete koji bi je zadrzali u ovako talentovanom timu. Izvinite, ali kada ona igra mi igramo sa - dva libera. Ona kao opcija u napadu NE POSTOJI, stalno udara ispod bloka. U bloku, ko god moze, igra na kraj mreze gde je ona jer ima slab odraz itd...Nista licno, jednostavno ova reprezentacija je za klasu jace od one od pre sedam-osam godina. I dalje mislim da je selektor najmanje dve igracice poveo na ovo takmicenje da bi im se oduzio i da bi zaradile. Ali, to kalkulisanje mora prestati. Srbija ima dva ekstra korektora, cetiri dobra srednjaka, odlicnog dizaca, i cetiri-pet odlicnih primaca. Prvi su favorit za zlato. E da vidimo ko ce igrati na EP i da vidimo koliko se igracie, ali i selektor sposobni da podnesu teret objektivnog favorita.

suza

pre 10 godina

Gledala sam svečanu ceremoniju dodele medalja. Rašić, Brakočević i Mihajlović su dobili individualne nagrade. Da li mene neko zeza da je najbolji tehničar amerikanka, hahahhahha. Imaju jednu pobedu i njihova tehničarka je najbolja. Jasno je da je Maja ubedljivo najbolja tehničarka na ovom turniru kako god da se gleda. Od svih tehničara ima najviše blokova, asova.....Jbg, Amerika je sila u svakom pogledu (ironična sam).

Aca

pre 10 godina

Zasto je ignorisao Stefanu? Bravo svakako za uspeh ali,imam utisak da devojke igraju sa pola koncentracije,pola snage i volje. Nisam strucnjak ali nesto ne stima ili mi se cini. I dalje mislim da Terzic treba da ide jer igra praistorijsku odbojku sa fantasticnim igracima i da mu je recnik i vise nego bljak kao i sam odnos prema nasim kraljicama odbojke.A

dimitrije

pre 10 godina

Treće mesto na Gran Priju je lep uspeh, s obzirom da je naša reprezentacija imala relativno lakši žreb u takmičenju po grupama od Turkinja i Ruskinja. Zanimljivo je da su Amerikanke igrale Gran Pri sa drugom postavom i u takmičenju po grupama bile veoma ubedljive pobedivši i Srbiju u Beogradu, dok su na završnom turniru potpuno podbacile. Ne bih rekao da je naš sastav toliko jak pa da je dominantan u Evropi. Uostalom, izgubile su relativno lako od Kine. Najiskusnija igračica Nikolić nije u vrhunskoj formi, rezervni tehničar Antonijević je van tima, rezervni korektor Malagurski ne igra mnogo. Srećom, ima dosta kvalitetnih igračica , ali Terzić sa malo izmena tokom mečeva "mrcvari" prvu postavu, posebno najbolje u timu. Pitanje je u kom će sastavu igrati Italijanke i Ruskinje na EP. Italijanke su meč protiv Srbije igrale gotovo bez izmena i nije ni čudo što su ostale bez snage u četvrtom setu kada su ih naše devojke razbile, a i taj-brek je relativno lako dobijen.

Kayaaa

pre 10 godina

Bravo!Veliki uspeh.Terzic ima srece sto mu je u timu tako jedna izvrsna igracica Jovana Brakocevic,ona nosi celu ekipu,super je korektor,i on treba da je cuva da se slucajno ne desi nesto kao sa nekim drugim igracicama koje su pre igrale.Nisu ni ostale devojke lose,ali budimo realni,Jovana je ubedljivo najbolja i glavni igrac u ovom timu.

Aca

pre 10 godina

Zasto je ignorisao Stefanu? Bravo svakako za uspeh ali,imam utisak da devojke igraju sa pola koncentracije,pola snage i volje. Nisam strucnjak ali nesto ne stima ili mi se cini. I dalje mislim da Terzic treba da ide jer igra praistorijsku odbojku sa fantasticnim igracima i da mu je recnik i vise nego bljak kao i sam odnos prema nasim kraljicama odbojke.A

branislav

pre 10 godina

Cemu toliko radovanje trecem mestu? Pa ova ekipa moze hladno da se bori za prvo mesto i na Svetskom prvensvbu i na EU. To je realnost, a druga stvar je sto se Terzic boji i kalkulise stalno. Sto se Molnar tice...Ona je dala u reprezentaciji sta je imala dati. Svaka cast,ali ona danas NEMA kvalitete koji bi je zadrzali u ovako talentovanom timu. Izvinite, ali kada ona igra mi igramo sa - dva libera. Ona kao opcija u napadu NE POSTOJI, stalno udara ispod bloka. U bloku, ko god moze, igra na kraj mreze gde je ona jer ima slab odraz itd...Nista licno, jednostavno ova reprezentacija je za klasu jace od one od pre sedam-osam godina. I dalje mislim da je selektor najmanje dve igracice poveo na ovo takmicenje da bi im se oduzio i da bi zaradile. Ali, to kalkulisanje mora prestati. Srbija ima dva ekstra korektora, cetiri dobra srednjaka, odlicnog dizaca, i cetiri-pet odlicnih primaca. Prvi su favorit za zlato. E da vidimo ko ce igrati na EP i da vidimo koliko se igracie, ali i selektor sposobni da podnesu teret objektivnog favorita.

dimitrije

pre 10 godina

Treće mesto na Gran Priju je lep uspeh, s obzirom da je naša reprezentacija imala relativno lakši žreb u takmičenju po grupama od Turkinja i Ruskinja. Zanimljivo je da su Amerikanke igrale Gran Pri sa drugom postavom i u takmičenju po grupama bile veoma ubedljive pobedivši i Srbiju u Beogradu, dok su na završnom turniru potpuno podbacile. Ne bih rekao da je naš sastav toliko jak pa da je dominantan u Evropi. Uostalom, izgubile su relativno lako od Kine. Najiskusnija igračica Nikolić nije u vrhunskoj formi, rezervni tehničar Antonijević je van tima, rezervni korektor Malagurski ne igra mnogo. Srećom, ima dosta kvalitetnih igračica , ali Terzić sa malo izmena tokom mečeva "mrcvari" prvu postavu, posebno najbolje u timu. Pitanje je u kom će sastavu igrati Italijanke i Ruskinje na EP. Italijanke su meč protiv Srbije igrale gotovo bez izmena i nije ni čudo što su ostale bez snage u četvrtom setu kada su ih naše devojke razbile, a i taj-brek je relativno lako dobijen.

Kayaaa

pre 10 godina

Bravo!Veliki uspeh.Terzic ima srece sto mu je u timu tako jedna izvrsna igracica Jovana Brakocevic,ona nosi celu ekipu,super je korektor,i on treba da je cuva da se slucajno ne desi nesto kao sa nekim drugim igracicama koje su pre igrale.Nisu ni ostale devojke lose,ali budimo realni,Jovana je ubedljivo najbolja i glavni igrac u ovom timu.

Suza

pre 10 godina

Cestitke devojkama na medalji i na prikazanim igrama u dosadasnjem toku ove sezone, opet je presudio kvalitet nasih kljucnih igracica (Maja, Joca, Brankica i Milena), i uz njihovu dobru igru mozemo se nadati zlatnoj medalji na evropskom prvenstvu. Radujem se medalji, ali mislim da se ovaj tim mogao boriti za zlato vec na ovom takmicenju, da Terzic nije pravio tako pogubne poteze po njih: Njegov nacin vodjenja ekipe je da ukaze poverenje po njegovom misljenju najboljoj sestorki, i ceka da njima krene. Do neke mere je to sigurno opravdano, ali ja ne mogu shavtim da Brizitka Molnar moze da gresi tri, cetri puta za redom, a da ne bude zamenjena. Tijana Malesevic nije nista slabija na prijemu od nje, a u napadu je bolja. Terzic je mogao tokom celog Grand Prija vise da koristi Nadju Ninkovic, Anu Bjelicu i Bojanu Zivkovic. Moj utisak je da se Terzic oslanja na suv kvalitet najboljih igracica, i nije u stanju da proceni pravu snagu ovog tima. Umesto da stvara tim od 12 ravnopravnih igracica, on ih deli u A i B-tim. Prve se trose tokom utakmice u ogromnoj meri, a druge samo smeju da igraju, kada ove prve ne mogu vise. A to opet nije dobro za samopuzdanje celog tima. Meni su devojke drage, i uvek cu navijati za njih, ali misljenja sam da je upravo Terzic najveca rupa ove reprezentacije. Devojke su kadar osvojiti zlato ne samo na evropskim vec i na svetskim takmicenja, i zasluzuju boljeg trenera nego sto je Zoran Terzic.

sladjana

pre 10 godina

BRAVO DEVOJKE. SRPSKI MENTALITET NIJE DOŠAO DO IZRAŽAJA (PAD) ILI JE DOŠAO (INAT). Moram priznati da su možda italijanke bile bolje na ovom meču (celokupan utisak) ali mi imamo kvalitetnije igračice. Drugi set je bio očajan sve osim završnice, odnosno našeg vraćanja u meč. Devojke su zaista bile izgubljene na terenu. Sve u svemu, hvala što ste pokazale borbenost i motivisanost, ali se mora priznati da smo imali i sreće.
Što se tiče naše forme mislim da je u uzlaznoj putanji i da ćemo biti spremne za EP, s`tim što neke igračice moraju još da rade. Pre svega mislim na Ćebić. Na ovom turniru nije blistala, dosta lakih lopti nije uspela da pokupi, nije bilo njenih spektakularnih odbrana. Takođe, Nikolić mora da poboljša prijem i to u znatnoj meri. Krsmanović je danas bila dobra ali na prethodnim utakmicama nikako. Pre ćemo ući u EU nego dočekati njen blok. Rašić odlična, Brakočević odlična, Mihajlović dobra ali jedna je MAJA OGNJENOVIĆ. Pored toga što fantastično proigrava igračice (vrlo je raznovrsna), ona i razvaljuje sa servisima a posebno sa blokovima. Zaista me je oduševila. Ne pamtim da je neka tehničarka na nekoj utakmici bila MVP (9 poena). Stvarno za svaku pohvalu.
Sve u svemu pozitivan utisak. Imamo lepe šanse da odbranimo titulu na EP. Srećno devojke.

svaka cast!

pre 10 godina

"Našim odbojkašicama Gran Pri je poslužio kao priprema za Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Nemačkoj, koje se igra od 6. do 14. septembra, a na kojem brane titulu."

Ovo je potpuno nepotrebna i suvisna konstatacija, zato sto je u svetu odbojke finalni turnir Gran Prija (znatno) prestiznije takmicenje od kontinentalnih prvenstava, tako da danasnja BRONZA nosi 40 poena za svetsku rang listu reprezentacija, a ako odbranimo ZLATO na evropskom prvenstvu za to se dobija 30 poena! A shodno velicini uspeha treba da bude i velicina cestitke!

Nase odbojkasice tradicionalno najbolje rezultate postizu kada se od njih to najmanje ocekuje, i vreme je da se prekine sa tom tradicijom na EP u Belgiji sada kada se od njih unapred ocekuje finale! Odbrana zlata bice jako teska, ali itekako ostvariva - glavni (jedini?) konkurenti bice nam sa svojim all-stars postavama odlicne Italijanke i Ruskinje, ali ne treba unapred otpisivati ni recimo Turkinje ili Nemice, koji takodje imaju par svetskih zvezda u postavi.

Milena

pre 10 godina

Ponavljam ovih dana stalno sa dva najbolja napadaca trenutno na svetu Brakocevic i Mihajlovic i sve osim zlata na EP je neuspeh.Molnar je stabilnija na prijemu od Nikolicke sa kojom se danas kockao Terzic i izgubio set,svi srednjaci odlicni.Koliko smo jaki pokazuje cinjenica da nasa druga postava moze da dobije vecinu timova na EP,nekako utisak je da kao 90-tih u kosarci kada smo odskakali za klasu od svih ekipa to je sada sa ovom zenskom odbojkaskom ekipom

Pew

pre 10 godina

Замало да се обестини оно што сам јуче рекао, сва срећа па није.Свака част девојке , одличан резултат.По мени сте боље и од Кине али добро и ово је одлично.

Бинср

pre 10 godina

Кина милијарду и 100 милиона становника
САД скоро 300 милиона становника
Бразил скоро 200 милиона становника
Јапан 120 милиона становника
Италија 50 милиона становника
Србија 7,5 милиона становника, и тако сваки пут у сваком спорту, то је равно чуду, а нама је постала свакодневна вест. То је само доказ какви људи живе овде и какав генетски запис у себи носимо.

branko

pre 10 godina

Пре свега, искрене честитке девојкама и стручном штабу. Ово је велики успех.
Волео бих да сви, ама баш сви који посећују овај форум запамте ово што је лепо објаснио колега @svaka cast! Ја додајем следеће:
Пласман на светској листи није само ствар престижа већ се искључиво на основу њега стиче право играња на интерконтинталним квалификацијама за ОИ, а подсећам да су тако девојке обезбедиле пут и за Пекинг и за Лондон а мушкарци само за Лондон. После овог Grand Prixа пласман првих 5 остао је непромењен бар што се нас тиче и ту је од европских екипа, а то је најбитније, само Италија. А ево шта се десило , ако сам добро рачунао, од 6. до 9. места: Пре Grand Prixa: 6. Русија 160, 7. Турска 148, 8. Немачка 133, 9. Србија 132. После овог Grand Prixа: 6. Русија 175, 7. Србија 165, 8. Немачка 124, 9. Турска 120.
Остаје им озбиљан задатак да тај пласман ако не поправе онда барем да га битно не покваре у наредне две године.
Ако су у све европске екипе на Grand Prix-у играле у својим најбољим саставима, без претеривања се може рећи да је наш најквалитетнији. Још једном БРАВО!

stevo

pre 10 godina

Svaka cast djevojke! Imamo odlicnog ali uplasenog selektora(tako izgleda). Vjerovatno grijesim, ali po individualnim kvalitetima mozemo pobjediti bilo koju reprezentaciju na svijetu. Fantastican uspjeh, cestitke svima!

suza

pre 10 godina

Gledala sam svečanu ceremoniju dodele medalja. Rašić, Brakočević i Mihajlović su dobili individualne nagrade. Da li mene neko zeza da je najbolji tehničar amerikanka, hahahhahha. Imaju jednu pobedu i njihova tehničarka je najbolja. Jasno je da je Maja ubedljivo najbolja tehničarka na ovom turniru kako god da se gleda. Od svih tehničara ima najviše blokova, asova.....Jbg, Amerika je sila u svakom pogledu (ironična sam).

Anonimus

pre 10 godina

Bravo devojke! Nisu danas imale svoj dan,ali su uspele da preokrenu rezultat. Nadam se da je Terzic shvatio da Brankica i Jelena ne mogu biti zajedno na terenu celi mec, a pljuvaci da je Brizitka sa svim svojim vrlinama i manama izuzetno vazan igrac. Ne treba izdvajati nikog ali Maja je citav turnir odigrala kapitenski,odlican ucinak na bloku i servisu. Jovana maestralna, Milena takodje,kao i Brankica.

NINA

pre 10 godina

Trenutno ne vidim da iko na svetu moze da zaustavi ovakve napadace kao sto su Brakocevic i Mihajlovic,pa one poput Zibe igraju strasno ovo dugo nije vidjeno

Ena

pre 10 godina

Volim da gledam vaše mečeve i kada dobijate i kada gubite. Mi smo mala zemlja od 6 mil stanovnika, a imamo tako velike sportiste. Svaka od vas je naš ponos. Odbojka je divan sport za devojčice, i neka se naša deca ugledaju na vas.

ivan anastasijević

pre 10 godina

Nisam gledao meč (gledaću reprizu, link:http://www.laola1.tv/) , ali mislim da je Terzić ( ovog puta) pametno postupio igrajući protiv Brazila bez najboljih, čuvajući ih za ovaj meč sa Italijom. Kombinacija mu je uspela, jer se moglo desiti da izgubimo od Brazilki i Italijanki sa po 2:3, a onda ne bi bilo bronze! U svakom slučaju naša reprezentacija je među 5 najboljih na svetu, imaćemo prilike ta tučemo Brazil na SP iduće godine, a i Kinu. Bravo, za sve! Slažem se da je Maja Ognjenović alfa i omega, ima sjajajan servis, blok, odlično upošljava suigračice, ali su i sve ostale ili sjajne ili odlične. Srbija ima fantastičan tim, verujem da će odbraniti zlato na EP!

MII

pre 10 godina

Svaka čast devojke! Hvala Vam na ovom lepom uspehu kojim ste još jednom dostojanstvom i hrabrošću poslale u svet predivnu sliku Srbije!