Fudbal 56

Sreda, 31.07.2013.

09:22

Hajduk iz Kule – ponos ravnice

Fudbalski klub Hajduk iz Kule od ponedeljka više ne postoji, pošto je zbog finansijskih problema ugašen posle 101 godine postojanja.

Hajduk iz Kule – ponos ravnice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

atlet1c0m

pre 10 godina

Куљанин сам и читао сам неку историју града у којој се спомиње и историјат фудбала у Кули. По свему томе Хајдук је настао "тек" 1925., пре тога су постојали други клубови у Кули али паралелно са Хајдуком па зато он нема право да наследи традицију тј. њихову годину оснивања.

Без обзира на све то, Хајдук је постојао сигурно скоро 90 година, што је опет појам за многе клубове!

slobos sa rodosa

pre 10 godina

(cirkus, 31. jul 2013 18:08)
jes vala baš cirkus.upoređuješ jedan beznačajni seoski klub sa 200 navijača sa bivšim svetskim šampionom sa 4 miliona pristalica.država čak i ne mora da pomaže zvezdu.nju mogu da spase navijači tako što bi uplatili određena novčana sredstva.drugo 50 miliona nije bog zna kakva cifra za klub tako velike tradicije i imena.onaj raspali dinamo svake godine uzme bar po 10 miliona za učešće u lš gde osvoji 1 bod i primi 25 golova,a navijači ga bojkotuju pa im stadion zvrji prazan.ubeđen sam da bi zvezda uz pravilan rad i poslovanje zaradila i više.hajduk pak svojih 2 miliona ne bi mogao da vrati sve da mu se cela uprava i igrači dobrovolnjo prijave za putovanje na mars

Gravedigger

pre 10 godina

Hajduk je postojao i preziveo Austro-Ugarsku,dva svetska rata,Kraljevinu SHS i Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG, ali Vucicevu i Dacicevu vlast nije mogao. Ovi su bili prekrupan zalogaj za prezivljavanje!
Holandija je za nas pojam uredjene drzave i mogli bi malo da se ugledamo na njih. Oni su uradili fuzionisanje klubova jos 80-tih godina proslog veka iako su bogata drzava.
Razmislite o tome!

slobinator

pre 10 godina

odavno je hajduk trebalo ugasiti.i tako je predstavljao jednu od 25 grobarskih filijala.njegov dugogodišnji vlasnik bio je sinonim bahatog i nekulturnog ponašanja,a o raznim mahinacijama zbog kojih i jeste tako dugo opstajao u ligi i da ne pričam.stadion i teren su bili u katastrofalnom stanju, a navijača je imao taman toliko da komotno stanu
u autobus gsp-a.mnogi nekada jaki centri kao recimo zrenjanin sada više nemaju svoj klub pa što bi ga imala i kula?takođe sam protiv da se u prvu ligu na mala vrata guraju minorni klubovi iz glavnog grada poput bsk-a ili voždovca.jednostavno treba dati wild kartu nekom klubu sa tradicijom poput borca iz čačka.još bolje ovu našu jadnu ligu treba smanjiti na 10 klubova pa da se igra po škotskom ili švajcarskom modelu

bilal

pre 10 godina

(Antidervis, 31. jul 2013 14:10)
Mi, iako nismo osvojili KEŠ, bar smo časno odigrali to finale u Briselu 1966, za razliku od vas koji, u Bariju 1991 niste šutnuli na gol čitavih 120 minuta. A i put do finala nam je bio veličanstveniji od vašeg. Nismo uvaljivali frljoke i zahvaljivali se nebu k'o vi.
Što se naše udžerice, u Humskoj 1, tiče mi smo, u poslednjih 6-7 godina, u njoj dočekivali velike fudbalske timove Evrope poput jednog Intera, Šahtijora, Anderlehta, Briža, Sampdorije, Rubina, Arsenala i dr. dok ste vi ispadali iz kvalifikacija u vreme kupanja. Vaš jedini evropski uspeh, u ovih 6 godina, su dve pobede nad nama u prvenstvu i kupu Srbije.
A što se vašeg duga tiče, ja ne znam kome Zvezda duguje jer je to poslovna tajna svugde u svetu pa valjda i kod nas, ali mi se čini da je Čović na početku svoga mandata obelodanio da on iznosi 48 miliona evra i kud ćeš verodostojniji izvor od tog.

cirkus

pre 10 godina

Tuzno je sto se jedan Hajduk gasi zbog duga od dva miliona a jos tuznije sto se u istoj nam domovini Srbiji jedan drugi klub zbog duga od 50 miliona pomaze i to od strane drzave.Kao da Hajduk igra na nekoj drugoj zemlji.Osmajic i ekipa kada su dolazili jako dobro su znali za dug i tada je napravljen reprogram dugova.Znali su sta ih ceka!Jako dobro su znali!Sta su cekali i sta su mislili to samo oni znaju!Hajduk je vredan paznje a Osmajic,Dzomba i slicni njima ne zasluzuju da ih se covek seti a kamoli pomene!!!Pustite stampu i placenje novinare,pitajte gradjane Kule koji jako dobro poznaju doticne kakvo im je misljenje o njima,i sta misle o njihovom liku i delu!A dugove se tacno zna ko je napravio,zna se ko su bili na rukovodecem funkcijama u klubu u vreme kad su dugovi napravljeni!Privatizacija sportskih klubova u Srbiji pod hitno!

Antidervis

pre 10 godina

Bitno je da crveno bela Vlada Srbije ima pare da kupuje pojacanja od po 200000e za svoj klub,a za tzv manje klubove nema para.Nismo mi svi isti ovoj Vladi.Kosarkaski klub Vlade Srbije kupuje NBA igrace,a za ostale NEMA PARA.A pare se uzimaju od naroda,za gubitase.I niko neodgovara.Ala je lepo biti politicar
(matejaaleksa, 31. jul 2013 13:49)

A kad je Vlada Srbije dovodila Taribo Vestove i Lotare Mateuse, kad je Vlada Srbije dovodila najperpektivnije francuske reprezentativce, onda nisi kukao...A sad places na sva usta!! Standardno Toletovsko licemerje, to vas prvo nauce...

Sima

pre 10 godina

@lada niva
Nemam ja nikakve komplexe, niti ih mogu imati zbog jednog Hajduka. U Kulu da dolazim sada, nemam nameru, jer ti ne mozes ni sebi da objasnis to sto pises. A bio sam kad je trebalo... Kakvih sto godina? Kad ste proslavili 50, 75 godina? Gde su monografije, gde su osnivaci? Kad se na grbu pojavila 1912? Smesno je to sto obmanjujes samog sebe...

Стева

pre 10 godina

Биће ускоро Пашалук лига Србије, плус ФК Војводина, пошто највише удбаша и еихових потомака, после Београда, живи у Новом Саду.

lada niva

pre 10 godina

Simo tebe pucaju neki opasni kompleksi kad u 10 razlicitih poruka licitiras o godini osnivanja ,dodji u kulu kod mene , i ja cu ti polako sve objasniti !!!

fkr1958

pre 10 godina

Steta za klub koji ima veliku tradiciju. Imali su i solidan broj navijaca,narocito kad je dzomba otisao. Nazalost njima drzava nije pomogla,kao sto sutra nece nekome drugom klubu,naravno sem blizancima,koji da ima pravde bi vec odavno igrali 5 ligu i vracali svoje dugove!
Nadam se da ce taj novi OFK Hajduk biti dobar i da ce ga Kuljani podrzati,kao i da ce naslediti tradiciju FK Hajduka.
Inace dosta je klubova i po Evropi unisteno kao Varteks,Poli Timisoara,Austria Salzburg,pa i nas Proleter...ali neki su se opet reosnovali i zive...

Budite u trendu

pre 10 godina

Trebal iste da se napravite ludi na dugovanje, da krenete u prelazni rok i da svakom slobodnom igracu obacate sve sto se moze obecati, prethodno naravno napunite upravu s sadasnjim i bivsim udbasima, mocnom aktuelnom vlastelom.
To je recept za uspeh ovih dana koji se promovise na sva medijska zvona i koji raja pozdravlja.

gde je milion eura od UEFA koje je dobio hajduk???

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.
(Internet grobar, 31. jul 2013 09:51)

I Real koji ima 500 miliona prihoda na 800 duga i zvezda koja ima 2 miliona na 40 duga, vidi se odmah da je ista proporcija u pitanju.
(nz, 31. jul 2013 10:32)

Ako cemo posteno zvezda ima trenutno 38 miliona eura duga,a ima godisnji prihod od 8 mil eura (bez prodaja igraca),a vrednost stadiona je 27 mil.eura (da stadion je zvezdin,jer u suprotnom ne bi mogao da se stavlja pod hipoteku i uzima kredit na osn.njega). Plus ima jos minimum 10 mil eura u vrednosti tima (koj u zapadnim zemljama ulazi u aktivu bilansa). Pa prema tome posto je imovina&prihod > od duga....zvezda se ne gasi!!

Bata

pre 10 godina

Sa fb prezentacije kluba:
"Za sve koji se pitaju šta će biti sa Hajdukom, možemo da vam kažemo da sve omladinske selekcije ostaju i da će igrati pod modifikovanim imenom OFK HAJDUK. A za prvi tim koji bi trebao da se takmiči u Srpskoj ligi, odnosno u trećoj ligi pod istim imenom OFK HAJDUK, znaćemo više u petak. Hvala vam na brizi, uz vas ćemo se vratiti jači."
Znači, ne gasi se, samo istupa iz lige i menja ime... poput jednog kk kluba, kako se beše zvaše?

Antidervis

pre 10 godina

Navedite kome i koliko to duguje FK Partizan, a ako to niste u stanju, prestanita da ga trpate u isti koš sa FK Crvena Zvezda.
(bilal, 31. jul 2013 12:33)

FK Partizan ni u snu ne moze da bude "u istom kosu" sa FK Crvena zvezda. Prvi nemaju (i malo je verovatno da ce ikada imati) nijedan medjunarodni trofej, drugi su bili i evropski prvaci i pobednici Interkontinentalnog kupa.

Prvima udzerica u Humskoj vec decenijama zvrji prazna, drugima je stadion pun bez obzira da li dodje Bordo ili Spartak iz Subotice.

A ti, izvoli, navedi kome to i koliko duguje FK Crvena zvezda, predoci nam validan izvor informacija za to sto ponudis, a ako to ne mozes, ne uzimaj vise dug FK Crvene zvezde u usta!!

Hajduk zivi vjecno? mozda onaj splitski.

pre 10 godina

ode imenjak. ostajemo jedini hajduk u svemiru. sta vam je s dinamom iz panceva,jel taj jos postoji? znam da su kod nas u feralu pravili "vijesti iz buducnosti" pa je bila fora "derbi 4 kola hrvatske nogometne lige hajduk-dinamo zavrsio je pobjedom kuljana dok je ekipa iz panceva osula drvlje i kamenje prema sucima":)... steta,na kraju ce i hrvatska i srpska liga imat bar pol lige iz zg/bg plus lojalni sateliti i to bi bilo to. "kopija" je otisla u povijest, a ni originalni hajduk ne stoji dobro.

Marko

pre 10 godina

Sve pogasite,ostavite samo ova dva velikana sto se muce sa ibvom i velikim sirakom.Sta ce nam liga..uvedite da sve pare koje zarade klubovi po srbiji podele dva svetska velikana.Oni su ponos i dika Srbije...duguju 60 miliona otprilike..sta je to..svaki srbin da po 800 kinti i bice spaseni.Ova nova vlada je objasnila neke stvari.Moja ironija njihovo razmisljanje.

Sima

pre 10 godina

@Grumpy Cat
Para nije ni bilo, jer u UEFA nisu "sisali vesla". Za 100 godina postojanja treba priloziti dokaze, osnivacka akta, dokumenta... A to ovaj lazni stogodisnjak (kao i jos neki kod nas koji su se isto tako samoproglasili vek starim) jednostavno - nema.

matejaaleksa

pre 10 godina

Bitno je da crveno bela Vlada Srbije ima pare da kupuje pojacanja od po 200000e za svoj klub,a za tzv manje klubove nema para.Nismo mi svi isti ovoj Vladi.Kosarkaski klub Vlade Srbije kupuje NBA igrace,a za ostale NEMA PARA.A pare se uzimaju od naroda,za gubitase.I niko neodgovara.Ala je lepo biti politicar

gde je milion eura od UEFA???

pre 10 godina

Uopste mi nije zao sto je klub ugasen,ako si nesposoban da od 1990-te pa do sada vratis dug od 2 miliona eura i treba da se ugasis. Da ne spominjem da ste ove (ili prosle godine) od UEFA dobili cistih milion eura za 100 godisnjicu postojanja (necu da ulazim u to na koju foru tvrdite da postojite 100 godina), i ako se zna npr.da ste samo Fejsu prodali za milion eura...i pored svih tih para niste vratili dug...onda ko vas sisa.

Po mom skromnom misljenju cenim da je sve ovo samo uvod u neku privatizaciju,gde ce da se pojavi neki dzomba koj ce da kupi bankrotirani klub (a sve to ce da aminuje dzombin rodjak iz opstine). Takodje opste poznato je da se sprema novo pravilo u UEFA o trecim licima koji su menadzeri igracima,a dzomba i rodjak ce preventivno da kupe klub i nastave "menadzerisanje" po novim pravilima (kao sportski direktor/predsednik kluba)!

Grumpy Cat

pre 10 godina

Svaki prvoligaški klub iz Evrope(bilo koja država) dobija 2 miliona evra na svoju 100godišnjicu od UEFA-e. Toliki je njima navodno bio i dug. Šta je sa tim parama bilo, niko u Kuli ne zna...

dr. srbin

pre 10 godina

I naravno Vozdovac ce uci u JSL... Zasto pomoci klubu sa tradicijom dugom vise od 100 god, kad se lepo moze ugurati klub u koji "neki ljudi" ulazu zadnjih par godina???

mmm

pre 10 godina

A zbog koga bi taj klub trebalo da opstane,pa nisu imali 200 ljudi po utakmici osim naravno kad su dolazili Zvezda i Partizan.Pa vise gledalaca imaju petlici nekog prosecnog kluba,ove nesrecnike ni rodbina nije dolazila da gleda...Ej najjaca liga Srbije,a ni 200 ljudi na tribinama,al ima jos takvih koje treba ugasiti po bg-u i okolini...

bilal

pre 10 godina

(nenad j, 31. jul 2013 10:18) Navedite kome i koliko to duguje FK Partizan, a ako to niste u stanju, prestanita da ga trpate u isti koš sa FK Crvena Zvezda.

Sima

pre 10 godina

Vec sam juce pisao komentar o "stogodisnjaku", ali svi nastavljaju u istom tonu... Ovaj klub nema 100 godina postojanja. Svoju istoriju su redigovali i fingirali. Pricu o stogodisnjici i promenu grba inicirali su pre par godina. Neka dokumentuju gde su se to takmicili u proteklom veku "postojanja" i pod kojim imenom je nastupao klub na koji se pozivaju, kao i pravnu osnovu pod kojom su bas oni naslednici istog. Smesno...

Pedja

pre 10 godina

Izumire Srpski fudbal !

Spasavaju se samo BG klubovi .. mada nece jos ni oni dugo
Klubove u Srpskoj Vojvodini niko ne gleda niti im pomaze .

Ovo je jedan od najstarijih klubova , i drzava je dozvolila da se ugasi.

Bačka je tužna .. plače

Republika Srpska

pre 10 godina

Kao da juce bese kad su igrali sa Halmstadom Intertoto kup,tada je stadion dobrim delom sredjen,to je bilo tamo nekad 96,97 godine,ja na SOS-u redovno pratio reportaze...eeee...

Zrenjaninac

pre 10 godina

Kao i nas Proleter. Zao mi je Hajduka i zao mi je fudbala. Polovinu prve lige cine klubovi iz Beograda i tu je najveci problem naseg fudbala.

Inace Proleter je ponovo osnovan prosle godine, krenuo je od beton lige, tako da u skorije vreme ocekujte povratak jednog velikog kluba.

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Sramota!
Navijač sam Zvezde, ali kažem da je prava sramota ugasiti jedan Hajduk koji traje više od 100 godina, a da Partizan i Zvezda koji imaju nekoliko puta veće dugove opstaju na grbači naroda. I to velikom većinom baš na vojvođanskoj grbači!
Privatizujte sve klubove, pa nek opstane samo onaj ko može. Ionako nam fudbal ne vredi pišljiva boba!

Zoran

pre 10 godina

Čemu patetika? Ponos koji je u Superligi imao prosek od 289 gledalaca po utakmici.
(zzzz, 31. jul 2013 10:03)

Ja kao bivsi igrac ovog kluba mogu da ti kazem da pojma nemas....Hajduk je do dolaska Gosp.Dzombe bio uvek jedan od najgledanijih klubova u nasoj ligi,sa prosekom od oko 5000 kao domacini,i oko 10000 kad se igralo sa Zvezdom i Partizanom....
Nazalost ova vest ce uskoro biti normalna i za ostale klubove,drzava nece da privatizuje klubove,za male klubove se nema para i oni su osudjeni na propast....Treba svi klubovi da se privatizuju osim Vecitih i napraviti Profesionalnu ligu od 12 klubova u trokruznom sistemu,a onda bi se u toj ligi Veciti borili za opstanak....Ostale lige da budu amaterske i samo oni koji ispunjavaju uslove mogu da udju u profesionalnu ligu...Bilo bi mnogo bolje,ali to ocigledno nekom ne odgovara!!!

nz

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.
(Internet grobar, 31. jul 2013 09:51)

I Real koji ima 500 miliona prihoda na 800 duga i zvezda koja ima 2 miliona na 40 duga, vidi se odmah da je ista proporcija u pitanju.

Mirko

pre 10 godina

Šteta, velika. Duga tradicija, dobar tim, hrabra igra. Ali izgleda to nije bilo dovoljno. Naše društvo je odavno u tranziciji, a red je došao i na sport. Došao je odavno red, samo su se neki držali, neki se još drže a neki neće još dugo.
Mislim da je uprava shvatila da ništa više ne pomaže i da je došao red na šok terapiju, u situaciji kada ne može da se ulaže kao u rupu bez dna a da se ništa ne vraća, da se ne zna šta je čije, da nema opštine, države ili sponzora da pomogne.
Drže se veliki sistemi, opstaju nekako, ali koliko - ne zna se.

Žao mi je i glupo mi je, šta reći drugo. Nadam se samo da će ova šok terapija da da neke rezultate u budućnosti, jer to sigurno neće biti uskoro.

Internet grobar

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.

huk

pre 10 godina

Prava steta.Odumiru stari klubovi.Toga ce biti sve vise u narednim godinama.Ti klubovi su preziveli naciste i komuniste,a izgleda da su im nasi dosli glave.

huk

pre 10 godina

Prava steta.Odumiru stari klubovi.Toga ce biti sve vise u narednim godinama.Ti klubovi su preziveli naciste i komuniste,a izgleda da su im nasi dosli glave.

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Sramota!
Navijač sam Zvezde, ali kažem da je prava sramota ugasiti jedan Hajduk koji traje više od 100 godina, a da Partizan i Zvezda koji imaju nekoliko puta veće dugove opstaju na grbači naroda. I to velikom većinom baš na vojvođanskoj grbači!
Privatizujte sve klubove, pa nek opstane samo onaj ko može. Ionako nam fudbal ne vredi pišljiva boba!

Zoran

pre 10 godina

Čemu patetika? Ponos koji je u Superligi imao prosek od 289 gledalaca po utakmici.
(zzzz, 31. jul 2013 10:03)

Ja kao bivsi igrac ovog kluba mogu da ti kazem da pojma nemas....Hajduk je do dolaska Gosp.Dzombe bio uvek jedan od najgledanijih klubova u nasoj ligi,sa prosekom od oko 5000 kao domacini,i oko 10000 kad se igralo sa Zvezdom i Partizanom....
Nazalost ova vest ce uskoro biti normalna i za ostale klubove,drzava nece da privatizuje klubove,za male klubove se nema para i oni su osudjeni na propast....Treba svi klubovi da se privatizuju osim Vecitih i napraviti Profesionalnu ligu od 12 klubova u trokruznom sistemu,a onda bi se u toj ligi Veciti borili za opstanak....Ostale lige da budu amaterske i samo oni koji ispunjavaju uslove mogu da udju u profesionalnu ligu...Bilo bi mnogo bolje,ali to ocigledno nekom ne odgovara!!!

Mirko

pre 10 godina

Šteta, velika. Duga tradicija, dobar tim, hrabra igra. Ali izgleda to nije bilo dovoljno. Naše društvo je odavno u tranziciji, a red je došao i na sport. Došao je odavno red, samo su se neki držali, neki se još drže a neki neće još dugo.
Mislim da je uprava shvatila da ništa više ne pomaže i da je došao red na šok terapiju, u situaciji kada ne može da se ulaže kao u rupu bez dna a da se ništa ne vraća, da se ne zna šta je čije, da nema opštine, države ili sponzora da pomogne.
Drže se veliki sistemi, opstaju nekako, ali koliko - ne zna se.

Žao mi je i glupo mi je, šta reći drugo. Nadam se samo da će ova šok terapija da da neke rezultate u budućnosti, jer to sigurno neće biti uskoro.

Internet grobar

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.

nz

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.
(Internet grobar, 31. jul 2013 09:51)

I Real koji ima 500 miliona prihoda na 800 duga i zvezda koja ima 2 miliona na 40 duga, vidi se odmah da je ista proporcija u pitanju.

Zrenjaninac

pre 10 godina

Kao i nas Proleter. Zao mi je Hajduka i zao mi je fudbala. Polovinu prve lige cine klubovi iz Beograda i tu je najveci problem naseg fudbala.

Inace Proleter je ponovo osnovan prosle godine, krenuo je od beton lige, tako da u skorije vreme ocekujte povratak jednog velikog kluba.

Republika Srpska

pre 10 godina

Kao da juce bese kad su igrali sa Halmstadom Intertoto kup,tada je stadion dobrim delom sredjen,to je bilo tamo nekad 96,97 godine,ja na SOS-u redovno pratio reportaze...eeee...

Pedja

pre 10 godina

Izumire Srpski fudbal !

Spasavaju se samo BG klubovi .. mada nece jos ni oni dugo
Klubove u Srpskoj Vojvodini niko ne gleda niti im pomaze .

Ovo je jedan od najstarijih klubova , i drzava je dozvolila da se ugasi.

Bačka je tužna .. plače

dr. srbin

pre 10 godina

I naravno Vozdovac ce uci u JSL... Zasto pomoci klubu sa tradicijom dugom vise od 100 god, kad se lepo moze ugurati klub u koji "neki ljudi" ulazu zadnjih par godina???

bilal

pre 10 godina

(nenad j, 31. jul 2013 10:18) Navedite kome i koliko to duguje FK Partizan, a ako to niste u stanju, prestanita da ga trpate u isti koš sa FK Crvena Zvezda.

Grumpy Cat

pre 10 godina

Svaki prvoligaški klub iz Evrope(bilo koja država) dobija 2 miliona evra na svoju 100godišnjicu od UEFA-e. Toliki je njima navodno bio i dug. Šta je sa tim parama bilo, niko u Kuli ne zna...

Sima

pre 10 godina

Vec sam juce pisao komentar o "stogodisnjaku", ali svi nastavljaju u istom tonu... Ovaj klub nema 100 godina postojanja. Svoju istoriju su redigovali i fingirali. Pricu o stogodisnjici i promenu grba inicirali su pre par godina. Neka dokumentuju gde su se to takmicili u proteklom veku "postojanja" i pod kojim imenom je nastupao klub na koji se pozivaju, kao i pravnu osnovu pod kojom su bas oni naslednici istog. Smesno...

Sima

pre 10 godina

@Grumpy Cat
Para nije ni bilo, jer u UEFA nisu "sisali vesla". Za 100 godina postojanja treba priloziti dokaze, osnivacka akta, dokumenta... A to ovaj lazni stogodisnjak (kao i jos neki kod nas koji su se isto tako samoproglasili vek starim) jednostavno - nema.

mmm

pre 10 godina

A zbog koga bi taj klub trebalo da opstane,pa nisu imali 200 ljudi po utakmici osim naravno kad su dolazili Zvezda i Partizan.Pa vise gledalaca imaju petlici nekog prosecnog kluba,ove nesrecnike ni rodbina nije dolazila da gleda...Ej najjaca liga Srbije,a ni 200 ljudi na tribinama,al ima jos takvih koje treba ugasiti po bg-u i okolini...

Gravedigger

pre 10 godina

Hajduk je postojao i preziveo Austro-Ugarsku,dva svetska rata,Kraljevinu SHS i Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG, ali Vucicevu i Dacicevu vlast nije mogao. Ovi su bili prekrupan zalogaj za prezivljavanje!
Holandija je za nas pojam uredjene drzave i mogli bi malo da se ugledamo na njih. Oni su uradili fuzionisanje klubova jos 80-tih godina proslog veka iako su bogata drzava.
Razmislite o tome!

Стева

pre 10 godina

Биће ускоро Пашалук лига Србије, плус ФК Војводина, пошто највише удбаша и еихових потомака, после Београда, живи у Новом Саду.

cirkus

pre 10 godina

Tuzno je sto se jedan Hajduk gasi zbog duga od dva miliona a jos tuznije sto se u istoj nam domovini Srbiji jedan drugi klub zbog duga od 50 miliona pomaze i to od strane drzave.Kao da Hajduk igra na nekoj drugoj zemlji.Osmajic i ekipa kada su dolazili jako dobro su znali za dug i tada je napravljen reprogram dugova.Znali su sta ih ceka!Jako dobro su znali!Sta su cekali i sta su mislili to samo oni znaju!Hajduk je vredan paznje a Osmajic,Dzomba i slicni njima ne zasluzuju da ih se covek seti a kamoli pomene!!!Pustite stampu i placenje novinare,pitajte gradjane Kule koji jako dobro poznaju doticne kakvo im je misljenje o njima,i sta misle o njihovom liku i delu!A dugove se tacno zna ko je napravio,zna se ko su bili na rukovodecem funkcijama u klubu u vreme kad su dugovi napravljeni!Privatizacija sportskih klubova u Srbiji pod hitno!

Bata

pre 10 godina

Sa fb prezentacije kluba:
"Za sve koji se pitaju šta će biti sa Hajdukom, možemo da vam kažemo da sve omladinske selekcije ostaju i da će igrati pod modifikovanim imenom OFK HAJDUK. A za prvi tim koji bi trebao da se takmiči u Srpskoj ligi, odnosno u trećoj ligi pod istim imenom OFK HAJDUK, znaćemo više u petak. Hvala vam na brizi, uz vas ćemo se vratiti jači."
Znači, ne gasi se, samo istupa iz lige i menja ime... poput jednog kk kluba, kako se beše zvaše?

Budite u trendu

pre 10 godina

Trebal iste da se napravite ludi na dugovanje, da krenete u prelazni rok i da svakom slobodnom igracu obacate sve sto se moze obecati, prethodno naravno napunite upravu s sadasnjim i bivsim udbasima, mocnom aktuelnom vlastelom.
To je recept za uspeh ovih dana koji se promovise na sva medijska zvona i koji raja pozdravlja.

fkr1958

pre 10 godina

Steta za klub koji ima veliku tradiciju. Imali su i solidan broj navijaca,narocito kad je dzomba otisao. Nazalost njima drzava nije pomogla,kao sto sutra nece nekome drugom klubu,naravno sem blizancima,koji da ima pravde bi vec odavno igrali 5 ligu i vracali svoje dugove!
Nadam se da ce taj novi OFK Hajduk biti dobar i da ce ga Kuljani podrzati,kao i da ce naslediti tradiciju FK Hajduka.
Inace dosta je klubova i po Evropi unisteno kao Varteks,Poli Timisoara,Austria Salzburg,pa i nas Proleter...ali neki su se opet reosnovali i zive...

lada niva

pre 10 godina

Simo tebe pucaju neki opasni kompleksi kad u 10 razlicitih poruka licitiras o godini osnivanja ,dodji u kulu kod mene , i ja cu ti polako sve objasniti !!!

gde je milion eura od UEFA koje je dobio hajduk???

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.
(Internet grobar, 31. jul 2013 09:51)

I Real koji ima 500 miliona prihoda na 800 duga i zvezda koja ima 2 miliona na 40 duga, vidi se odmah da je ista proporcija u pitanju.
(nz, 31. jul 2013 10:32)

Ako cemo posteno zvezda ima trenutno 38 miliona eura duga,a ima godisnji prihod od 8 mil eura (bez prodaja igraca),a vrednost stadiona je 27 mil.eura (da stadion je zvezdin,jer u suprotnom ne bi mogao da se stavlja pod hipoteku i uzima kredit na osn.njega). Plus ima jos minimum 10 mil eura u vrednosti tima (koj u zapadnim zemljama ulazi u aktivu bilansa). Pa prema tome posto je imovina&prihod > od duga....zvezda se ne gasi!!

Antidervis

pre 10 godina

Navedite kome i koliko to duguje FK Partizan, a ako to niste u stanju, prestanita da ga trpate u isti koš sa FK Crvena Zvezda.
(bilal, 31. jul 2013 12:33)

FK Partizan ni u snu ne moze da bude "u istom kosu" sa FK Crvena zvezda. Prvi nemaju (i malo je verovatno da ce ikada imati) nijedan medjunarodni trofej, drugi su bili i evropski prvaci i pobednici Interkontinentalnog kupa.

Prvima udzerica u Humskoj vec decenijama zvrji prazna, drugima je stadion pun bez obzira da li dodje Bordo ili Spartak iz Subotice.

A ti, izvoli, navedi kome to i koliko duguje FK Crvena zvezda, predoci nam validan izvor informacija za to sto ponudis, a ako to ne mozes, ne uzimaj vise dug FK Crvene zvezde u usta!!

Antidervis

pre 10 godina

Bitno je da crveno bela Vlada Srbije ima pare da kupuje pojacanja od po 200000e za svoj klub,a za tzv manje klubove nema para.Nismo mi svi isti ovoj Vladi.Kosarkaski klub Vlade Srbije kupuje NBA igrace,a za ostale NEMA PARA.A pare se uzimaju od naroda,za gubitase.I niko neodgovara.Ala je lepo biti politicar
(matejaaleksa, 31. jul 2013 13:49)

A kad je Vlada Srbije dovodila Taribo Vestove i Lotare Mateuse, kad je Vlada Srbije dovodila najperpektivnije francuske reprezentativce, onda nisi kukao...A sad places na sva usta!! Standardno Toletovsko licemerje, to vas prvo nauce...

bilal

pre 10 godina

(Antidervis, 31. jul 2013 14:10)
Mi, iako nismo osvojili KEŠ, bar smo časno odigrali to finale u Briselu 1966, za razliku od vas koji, u Bariju 1991 niste šutnuli na gol čitavih 120 minuta. A i put do finala nam je bio veličanstveniji od vašeg. Nismo uvaljivali frljoke i zahvaljivali se nebu k'o vi.
Što se naše udžerice, u Humskoj 1, tiče mi smo, u poslednjih 6-7 godina, u njoj dočekivali velike fudbalske timove Evrope poput jednog Intera, Šahtijora, Anderlehta, Briža, Sampdorije, Rubina, Arsenala i dr. dok ste vi ispadali iz kvalifikacija u vreme kupanja. Vaš jedini evropski uspeh, u ovih 6 godina, su dve pobede nad nama u prvenstvu i kupu Srbije.
A što se vašeg duga tiče, ja ne znam kome Zvezda duguje jer je to poslovna tajna svugde u svetu pa valjda i kod nas, ali mi se čini da je Čović na početku svoga mandata obelodanio da on iznosi 48 miliona evra i kud ćeš verodostojniji izvor od tog.

slobinator

pre 10 godina

odavno je hajduk trebalo ugasiti.i tako je predstavljao jednu od 25 grobarskih filijala.njegov dugogodišnji vlasnik bio je sinonim bahatog i nekulturnog ponašanja,a o raznim mahinacijama zbog kojih i jeste tako dugo opstajao u ligi i da ne pričam.stadion i teren su bili u katastrofalnom stanju, a navijača je imao taman toliko da komotno stanu
u autobus gsp-a.mnogi nekada jaki centri kao recimo zrenjanin sada više nemaju svoj klub pa što bi ga imala i kula?takođe sam protiv da se u prvu ligu na mala vrata guraju minorni klubovi iz glavnog grada poput bsk-a ili voždovca.jednostavno treba dati wild kartu nekom klubu sa tradicijom poput borca iz čačka.još bolje ovu našu jadnu ligu treba smanjiti na 10 klubova pa da se igra po škotskom ili švajcarskom modelu

Marko

pre 10 godina

Sve pogasite,ostavite samo ova dva velikana sto se muce sa ibvom i velikim sirakom.Sta ce nam liga..uvedite da sve pare koje zarade klubovi po srbiji podele dva svetska velikana.Oni su ponos i dika Srbije...duguju 60 miliona otprilike..sta je to..svaki srbin da po 800 kinti i bice spaseni.Ova nova vlada je objasnila neke stvari.Moja ironija njihovo razmisljanje.

Hajduk zivi vjecno? mozda onaj splitski.

pre 10 godina

ode imenjak. ostajemo jedini hajduk u svemiru. sta vam je s dinamom iz panceva,jel taj jos postoji? znam da su kod nas u feralu pravili "vijesti iz buducnosti" pa je bila fora "derbi 4 kola hrvatske nogometne lige hajduk-dinamo zavrsio je pobjedom kuljana dok je ekipa iz panceva osula drvlje i kamenje prema sucima":)... steta,na kraju ce i hrvatska i srpska liga imat bar pol lige iz zg/bg plus lojalni sateliti i to bi bilo to. "kopija" je otisla u povijest, a ni originalni hajduk ne stoji dobro.

atlet1c0m

pre 10 godina

Куљанин сам и читао сам неку историју града у којој се спомиње и историјат фудбала у Кули. По свему томе Хајдук је настао "тек" 1925., пре тога су постојали други клубови у Кули али паралелно са Хајдуком па зато он нема право да наследи традицију тј. њихову годину оснивања.

Без обзира на све то, Хајдук је постојао сигурно скоро 90 година, што је опет појам за многе клубове!

matejaaleksa

pre 10 godina

Bitno je da crveno bela Vlada Srbije ima pare da kupuje pojacanja od po 200000e za svoj klub,a za tzv manje klubove nema para.Nismo mi svi isti ovoj Vladi.Kosarkaski klub Vlade Srbije kupuje NBA igrace,a za ostale NEMA PARA.A pare se uzimaju od naroda,za gubitase.I niko neodgovara.Ala je lepo biti politicar

gde je milion eura od UEFA???

pre 10 godina

Uopste mi nije zao sto je klub ugasen,ako si nesposoban da od 1990-te pa do sada vratis dug od 2 miliona eura i treba da se ugasis. Da ne spominjem da ste ove (ili prosle godine) od UEFA dobili cistih milion eura za 100 godisnjicu postojanja (necu da ulazim u to na koju foru tvrdite da postojite 100 godina), i ako se zna npr.da ste samo Fejsu prodali za milion eura...i pored svih tih para niste vratili dug...onda ko vas sisa.

Po mom skromnom misljenju cenim da je sve ovo samo uvod u neku privatizaciju,gde ce da se pojavi neki dzomba koj ce da kupi bankrotirani klub (a sve to ce da aminuje dzombin rodjak iz opstine). Takodje opste poznato je da se sprema novo pravilo u UEFA o trecim licima koji su menadzeri igracima,a dzomba i rodjak ce preventivno da kupe klub i nastave "menadzerisanje" po novim pravilima (kao sportski direktor/predsednik kluba)!

Sima

pre 10 godina

@lada niva
Nemam ja nikakve komplexe, niti ih mogu imati zbog jednog Hajduka. U Kulu da dolazim sada, nemam nameru, jer ti ne mozes ni sebi da objasnis to sto pises. A bio sam kad je trebalo... Kakvih sto godina? Kad ste proslavili 50, 75 godina? Gde su monografije, gde su osnivaci? Kad se na grbu pojavila 1912? Smesno je to sto obmanjujes samog sebe...

slobos sa rodosa

pre 10 godina

(cirkus, 31. jul 2013 18:08)
jes vala baš cirkus.upoređuješ jedan beznačajni seoski klub sa 200 navijača sa bivšim svetskim šampionom sa 4 miliona pristalica.država čak i ne mora da pomaže zvezdu.nju mogu da spase navijači tako što bi uplatili određena novčana sredstva.drugo 50 miliona nije bog zna kakva cifra za klub tako velike tradicije i imena.onaj raspali dinamo svake godine uzme bar po 10 miliona za učešće u lš gde osvoji 1 bod i primi 25 golova,a navijači ga bojkotuju pa im stadion zvrji prazan.ubeđen sam da bi zvezda uz pravilan rad i poslovanje zaradila i više.hajduk pak svojih 2 miliona ne bi mogao da vrati sve da mu se cela uprava i igrači dobrovolnjo prijave za putovanje na mars

Internet grobar

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.

mmm

pre 10 godina

A zbog koga bi taj klub trebalo da opstane,pa nisu imali 200 ljudi po utakmici osim naravno kad su dolazili Zvezda i Partizan.Pa vise gledalaca imaju petlici nekog prosecnog kluba,ove nesrecnike ni rodbina nije dolazila da gleda...Ej najjaca liga Srbije,a ni 200 ljudi na tribinama,al ima jos takvih koje treba ugasiti po bg-u i okolini...

Vojvodina u srcu

pre 10 godina

Sramota!
Navijač sam Zvezde, ali kažem da je prava sramota ugasiti jedan Hajduk koji traje više od 100 godina, a da Partizan i Zvezda koji imaju nekoliko puta veće dugove opstaju na grbači naroda. I to velikom većinom baš na vojvođanskoj grbači!
Privatizujte sve klubove, pa nek opstane samo onaj ko može. Ionako nam fudbal ne vredi pišljiva boba!

Zoran

pre 10 godina

Čemu patetika? Ponos koji je u Superligi imao prosek od 289 gledalaca po utakmici.
(zzzz, 31. jul 2013 10:03)

Ja kao bivsi igrac ovog kluba mogu da ti kazem da pojma nemas....Hajduk je do dolaska Gosp.Dzombe bio uvek jedan od najgledanijih klubova u nasoj ligi,sa prosekom od oko 5000 kao domacini,i oko 10000 kad se igralo sa Zvezdom i Partizanom....
Nazalost ova vest ce uskoro biti normalna i za ostale klubove,drzava nece da privatizuje klubove,za male klubove se nema para i oni su osudjeni na propast....Treba svi klubovi da se privatizuju osim Vecitih i napraviti Profesionalnu ligu od 12 klubova u trokruznom sistemu,a onda bi se u toj ligi Veciti borili za opstanak....Ostale lige da budu amaterske i samo oni koji ispunjavaju uslove mogu da udju u profesionalnu ligu...Bilo bi mnogo bolje,ali to ocigledno nekom ne odgovara!!!

slobinator

pre 10 godina

odavno je hajduk trebalo ugasiti.i tako je predstavljao jednu od 25 grobarskih filijala.njegov dugogodišnji vlasnik bio je sinonim bahatog i nekulturnog ponašanja,a o raznim mahinacijama zbog kojih i jeste tako dugo opstajao u ligi i da ne pričam.stadion i teren su bili u katastrofalnom stanju, a navijača je imao taman toliko da komotno stanu
u autobus gsp-a.mnogi nekada jaki centri kao recimo zrenjanin sada više nemaju svoj klub pa što bi ga imala i kula?takođe sam protiv da se u prvu ligu na mala vrata guraju minorni klubovi iz glavnog grada poput bsk-a ili voždovca.jednostavno treba dati wild kartu nekom klubu sa tradicijom poput borca iz čačka.još bolje ovu našu jadnu ligu treba smanjiti na 10 klubova pa da se igra po škotskom ili švajcarskom modelu

slobos sa rodosa

pre 10 godina

(cirkus, 31. jul 2013 18:08)
jes vala baš cirkus.upoređuješ jedan beznačajni seoski klub sa 200 navijača sa bivšim svetskim šampionom sa 4 miliona pristalica.država čak i ne mora da pomaže zvezdu.nju mogu da spase navijači tako što bi uplatili određena novčana sredstva.drugo 50 miliona nije bog zna kakva cifra za klub tako velike tradicije i imena.onaj raspali dinamo svake godine uzme bar po 10 miliona za učešće u lš gde osvoji 1 bod i primi 25 golova,a navijači ga bojkotuju pa im stadion zvrji prazan.ubeđen sam da bi zvezda uz pravilan rad i poslovanje zaradila i više.hajduk pak svojih 2 miliona ne bi mogao da vrati sve da mu se cela uprava i igrači dobrovolnjo prijave za putovanje na mars

Sima

pre 10 godina

Vec sam juce pisao komentar o "stogodisnjaku", ali svi nastavljaju u istom tonu... Ovaj klub nema 100 godina postojanja. Svoju istoriju su redigovali i fingirali. Pricu o stogodisnjici i promenu grba inicirali su pre par godina. Neka dokumentuju gde su se to takmicili u proteklom veku "postojanja" i pod kojim imenom je nastupao klub na koji se pozivaju, kao i pravnu osnovu pod kojom su bas oni naslednici istog. Smesno...

nz

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.
(Internet grobar, 31. jul 2013 09:51)

I Real koji ima 500 miliona prihoda na 800 duga i zvezda koja ima 2 miliona na 40 duga, vidi se odmah da je ista proporcija u pitanju.

huk

pre 10 godina

Prava steta.Odumiru stari klubovi.Toga ce biti sve vise u narednim godinama.Ti klubovi su preziveli naciste i komuniste,a izgleda da su im nasi dosli glave.

bilal

pre 10 godina

(nenad j, 31. jul 2013 10:18) Navedite kome i koliko to duguje FK Partizan, a ako to niste u stanju, prestanita da ga trpate u isti koš sa FK Crvena Zvezda.

Mirko

pre 10 godina

Šteta, velika. Duga tradicija, dobar tim, hrabra igra. Ali izgleda to nije bilo dovoljno. Naše društvo je odavno u tranziciji, a red je došao i na sport. Došao je odavno red, samo su se neki držali, neki se još drže a neki neće još dugo.
Mislim da je uprava shvatila da ništa više ne pomaže i da je došao red na šok terapiju, u situaciji kada ne može da se ulaže kao u rupu bez dna a da se ništa ne vraća, da se ne zna šta je čije, da nema opštine, države ili sponzora da pomogne.
Drže se veliki sistemi, opstaju nekako, ali koliko - ne zna se.

Žao mi je i glupo mi je, šta reći drugo. Nadam se samo da će ova šok terapija da da neke rezultate u budućnosti, jer to sigurno neće biti uskoro.

Pedja

pre 10 godina

Izumire Srpski fudbal !

Spasavaju se samo BG klubovi .. mada nece jos ni oni dugo
Klubove u Srpskoj Vojvodini niko ne gleda niti im pomaze .

Ovo je jedan od najstarijih klubova , i drzava je dozvolila da se ugasi.

Bačka je tužna .. plače

Sima

pre 10 godina

@Grumpy Cat
Para nije ni bilo, jer u UEFA nisu "sisali vesla". Za 100 godina postojanja treba priloziti dokaze, osnivacka akta, dokumenta... A to ovaj lazni stogodisnjak (kao i jos neki kod nas koji su se isto tako samoproglasili vek starim) jednostavno - nema.

Antidervis

pre 10 godina

Bitno je da crveno bela Vlada Srbije ima pare da kupuje pojacanja od po 200000e za svoj klub,a za tzv manje klubove nema para.Nismo mi svi isti ovoj Vladi.Kosarkaski klub Vlade Srbije kupuje NBA igrace,a za ostale NEMA PARA.A pare se uzimaju od naroda,za gubitase.I niko neodgovara.Ala je lepo biti politicar
(matejaaleksa, 31. jul 2013 13:49)

A kad je Vlada Srbije dovodila Taribo Vestove i Lotare Mateuse, kad je Vlada Srbije dovodila najperpektivnije francuske reprezentativce, onda nisi kukao...A sad places na sva usta!! Standardno Toletovsko licemerje, to vas prvo nauce...

Grumpy Cat

pre 10 godina

Svaki prvoligaški klub iz Evrope(bilo koja država) dobija 2 miliona evra na svoju 100godišnjicu od UEFA-e. Toliki je njima navodno bio i dug. Šta je sa tim parama bilo, niko u Kuli ne zna...

Antidervis

pre 10 godina

Navedite kome i koliko to duguje FK Partizan, a ako to niste u stanju, prestanita da ga trpate u isti koš sa FK Crvena Zvezda.
(bilal, 31. jul 2013 12:33)

FK Partizan ni u snu ne moze da bude "u istom kosu" sa FK Crvena zvezda. Prvi nemaju (i malo je verovatno da ce ikada imati) nijedan medjunarodni trofej, drugi su bili i evropski prvaci i pobednici Interkontinentalnog kupa.

Prvima udzerica u Humskoj vec decenijama zvrji prazna, drugima je stadion pun bez obzira da li dodje Bordo ili Spartak iz Subotice.

A ti, izvoli, navedi kome to i koliko duguje FK Crvena zvezda, predoci nam validan izvor informacija za to sto ponudis, a ako to ne mozes, ne uzimaj vise dug FK Crvene zvezde u usta!!

Sima

pre 10 godina

@lada niva
Nemam ja nikakve komplexe, niti ih mogu imati zbog jednog Hajduka. U Kulu da dolazim sada, nemam nameru, jer ti ne mozes ni sebi da objasnis to sto pises. A bio sam kad je trebalo... Kakvih sto godina? Kad ste proslavili 50, 75 godina? Gde su monografije, gde su osnivaci? Kad se na grbu pojavila 1912? Smesno je to sto obmanjujes samog sebe...

bilal

pre 10 godina

(Antidervis, 31. jul 2013 14:10)
Mi, iako nismo osvojili KEŠ, bar smo časno odigrali to finale u Briselu 1966, za razliku od vas koji, u Bariju 1991 niste šutnuli na gol čitavih 120 minuta. A i put do finala nam je bio veličanstveniji od vašeg. Nismo uvaljivali frljoke i zahvaljivali se nebu k'o vi.
Što se naše udžerice, u Humskoj 1, tiče mi smo, u poslednjih 6-7 godina, u njoj dočekivali velike fudbalske timove Evrope poput jednog Intera, Šahtijora, Anderlehta, Briža, Sampdorije, Rubina, Arsenala i dr. dok ste vi ispadali iz kvalifikacija u vreme kupanja. Vaš jedini evropski uspeh, u ovih 6 godina, su dve pobede nad nama u prvenstvu i kupu Srbije.
A što se vašeg duga tiče, ja ne znam kome Zvezda duguje jer je to poslovna tajna svugde u svetu pa valjda i kod nas, ali mi se čini da je Čović na početku svoga mandata obelodanio da on iznosi 48 miliona evra i kud ćeš verodostojniji izvor od tog.

matejaaleksa

pre 10 godina

Bitno je da crveno bela Vlada Srbije ima pare da kupuje pojacanja od po 200000e za svoj klub,a za tzv manje klubove nema para.Nismo mi svi isti ovoj Vladi.Kosarkaski klub Vlade Srbije kupuje NBA igrace,a za ostale NEMA PARA.A pare se uzimaju od naroda,za gubitase.I niko neodgovara.Ala je lepo biti politicar

Hajduk zivi vjecno? mozda onaj splitski.

pre 10 godina

ode imenjak. ostajemo jedini hajduk u svemiru. sta vam je s dinamom iz panceva,jel taj jos postoji? znam da su kod nas u feralu pravili "vijesti iz buducnosti" pa je bila fora "derbi 4 kola hrvatske nogometne lige hajduk-dinamo zavrsio je pobjedom kuljana dok je ekipa iz panceva osula drvlje i kamenje prema sucima":)... steta,na kraju ce i hrvatska i srpska liga imat bar pol lige iz zg/bg plus lojalni sateliti i to bi bilo to. "kopija" je otisla u povijest, a ni originalni hajduk ne stoji dobro.

Bata

pre 10 godina

Sa fb prezentacije kluba:
"Za sve koji se pitaju šta će biti sa Hajdukom, možemo da vam kažemo da sve omladinske selekcije ostaju i da će igrati pod modifikovanim imenom OFK HAJDUK. A za prvi tim koji bi trebao da se takmiči u Srpskoj ligi, odnosno u trećoj ligi pod istim imenom OFK HAJDUK, znaćemo više u petak. Hvala vam na brizi, uz vas ćemo se vratiti jači."
Znači, ne gasi se, samo istupa iz lige i menja ime... poput jednog kk kluba, kako se beše zvaše?

Zrenjaninac

pre 10 godina

Kao i nas Proleter. Zao mi je Hajduka i zao mi je fudbala. Polovinu prve lige cine klubovi iz Beograda i tu je najveci problem naseg fudbala.

Inace Proleter je ponovo osnovan prosle godine, krenuo je od beton lige, tako da u skorije vreme ocekujte povratak jednog velikog kluba.

dr. srbin

pre 10 godina

I naravno Vozdovac ce uci u JSL... Zasto pomoci klubu sa tradicijom dugom vise od 100 god, kad se lepo moze ugurati klub u koji "neki ljudi" ulazu zadnjih par godina???

gde je milion eura od UEFA???

pre 10 godina

Uopste mi nije zao sto je klub ugasen,ako si nesposoban da od 1990-te pa do sada vratis dug od 2 miliona eura i treba da se ugasis. Da ne spominjem da ste ove (ili prosle godine) od UEFA dobili cistih milion eura za 100 godisnjicu postojanja (necu da ulazim u to na koju foru tvrdite da postojite 100 godina), i ako se zna npr.da ste samo Fejsu prodali za milion eura...i pored svih tih para niste vratili dug...onda ko vas sisa.

Po mom skromnom misljenju cenim da je sve ovo samo uvod u neku privatizaciju,gde ce da se pojavi neki dzomba koj ce da kupi bankrotirani klub (a sve to ce da aminuje dzombin rodjak iz opstine). Takodje opste poznato je da se sprema novo pravilo u UEFA o trecim licima koji su menadzeri igracima,a dzomba i rodjak ce preventivno da kupe klub i nastave "menadzerisanje" po novim pravilima (kao sportski direktor/predsednik kluba)!

gde je milion eura od UEFA koje je dobio hajduk???

pre 10 godina

Stvarno sramota da se klub gasi dok zbog 2 miliona a Real da duguje 800 miliona da se ne gasi, a pogotovo Zvezda zbog koje pisem ovaj komentar jer od silne mrznje prema Zvezdi ne znam sta cu.
(Internet grobar, 31. jul 2013 09:51)

I Real koji ima 500 miliona prihoda na 800 duga i zvezda koja ima 2 miliona na 40 duga, vidi se odmah da je ista proporcija u pitanju.
(nz, 31. jul 2013 10:32)

Ako cemo posteno zvezda ima trenutno 38 miliona eura duga,a ima godisnji prihod od 8 mil eura (bez prodaja igraca),a vrednost stadiona je 27 mil.eura (da stadion je zvezdin,jer u suprotnom ne bi mogao da se stavlja pod hipoteku i uzima kredit na osn.njega). Plus ima jos minimum 10 mil eura u vrednosti tima (koj u zapadnim zemljama ulazi u aktivu bilansa). Pa prema tome posto je imovina&prihod > od duga....zvezda se ne gasi!!

Republika Srpska

pre 10 godina

Kao da juce bese kad su igrali sa Halmstadom Intertoto kup,tada je stadion dobrim delom sredjen,to je bilo tamo nekad 96,97 godine,ja na SOS-u redovno pratio reportaze...eeee...

Стева

pre 10 godina

Биће ускоро Пашалук лига Србије, плус ФК Војводина, пошто највише удбаша и еихових потомака, после Београда, живи у Новом Саду.

atlet1c0m

pre 10 godina

Куљанин сам и читао сам неку историју града у којој се спомиње и историјат фудбала у Кули. По свему томе Хајдук је настао "тек" 1925., пре тога су постојали други клубови у Кули али паралелно са Хајдуком па зато он нема право да наследи традицију тј. њихову годину оснивања.

Без обзира на све то, Хајдук је постојао сигурно скоро 90 година, што је опет појам за многе клубове!

Marko

pre 10 godina

Sve pogasite,ostavite samo ova dva velikana sto se muce sa ibvom i velikim sirakom.Sta ce nam liga..uvedite da sve pare koje zarade klubovi po srbiji podele dva svetska velikana.Oni su ponos i dika Srbije...duguju 60 miliona otprilike..sta je to..svaki srbin da po 800 kinti i bice spaseni.Ova nova vlada je objasnila neke stvari.Moja ironija njihovo razmisljanje.

Budite u trendu

pre 10 godina

Trebal iste da se napravite ludi na dugovanje, da krenete u prelazni rok i da svakom slobodnom igracu obacate sve sto se moze obecati, prethodno naravno napunite upravu s sadasnjim i bivsim udbasima, mocnom aktuelnom vlastelom.
To je recept za uspeh ovih dana koji se promovise na sva medijska zvona i koji raja pozdravlja.

lada niva

pre 10 godina

Simo tebe pucaju neki opasni kompleksi kad u 10 razlicitih poruka licitiras o godini osnivanja ,dodji u kulu kod mene , i ja cu ti polako sve objasniti !!!

fkr1958

pre 10 godina

Steta za klub koji ima veliku tradiciju. Imali su i solidan broj navijaca,narocito kad je dzomba otisao. Nazalost njima drzava nije pomogla,kao sto sutra nece nekome drugom klubu,naravno sem blizancima,koji da ima pravde bi vec odavno igrali 5 ligu i vracali svoje dugove!
Nadam se da ce taj novi OFK Hajduk biti dobar i da ce ga Kuljani podrzati,kao i da ce naslediti tradiciju FK Hajduka.
Inace dosta je klubova i po Evropi unisteno kao Varteks,Poli Timisoara,Austria Salzburg,pa i nas Proleter...ali neki su se opet reosnovali i zive...

cirkus

pre 10 godina

Tuzno je sto se jedan Hajduk gasi zbog duga od dva miliona a jos tuznije sto se u istoj nam domovini Srbiji jedan drugi klub zbog duga od 50 miliona pomaze i to od strane drzave.Kao da Hajduk igra na nekoj drugoj zemlji.Osmajic i ekipa kada su dolazili jako dobro su znali za dug i tada je napravljen reprogram dugova.Znali su sta ih ceka!Jako dobro su znali!Sta su cekali i sta su mislili to samo oni znaju!Hajduk je vredan paznje a Osmajic,Dzomba i slicni njima ne zasluzuju da ih se covek seti a kamoli pomene!!!Pustite stampu i placenje novinare,pitajte gradjane Kule koji jako dobro poznaju doticne kakvo im je misljenje o njima,i sta misle o njihovom liku i delu!A dugove se tacno zna ko je napravio,zna se ko su bili na rukovodecem funkcijama u klubu u vreme kad su dugovi napravljeni!Privatizacija sportskih klubova u Srbiji pod hitno!

Gravedigger

pre 10 godina

Hajduk je postojao i preziveo Austro-Ugarsku,dva svetska rata,Kraljevinu SHS i Kraljevinu Jugoslaviju, FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG, ali Vucicevu i Dacicevu vlast nije mogao. Ovi su bili prekrupan zalogaj za prezivljavanje!
Holandija je za nas pojam uredjene drzave i mogli bi malo da se ugledamo na njih. Oni su uradili fuzionisanje klubova jos 80-tih godina proslog veka iako su bogata drzava.
Razmislite o tome!