Tenis 173

Sreda, 03.07.2013.

14:04

Dva teška seta, Novak u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Tomaša Berdiha sa 7:6 (7-5), 6:4, 6:3 u četvrtfinalu Vimbldona.

Dva teška seta, Novak u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Atila

pre 10 godina

Osvetio se Hasu i to dva puta,pa Berdihu ,pa sad Delpu !Mora trojstvo da se ispuni! !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DEJAN, 3. jul 2013 16:48)

Osvetio se on i na Garosu Dimitrovu, Kolšrajberu i Hasu, uspuniće se trojstvo i ovoga puta.Iz priloženog se vidi da je dotičnima bolje da Noleta ne pobeđuju na nekim manjim turnirima kada on nije raspoložen jer će im svejedno to naplatiti sa kamatom.

tm.djomla

pre 10 godina

Delija@ nemo se ljutis, ali uvek mi se gade komentari slicni tvom. Mora uvek neka podela, partizani-cetnici, grobari-delije, verovatno bi voleli i kad bi Viktor i Novak zakrvili...sreca pa imaju mozak za razliku od mnogih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca Umc, 3. jul 2013 21:52)

Još ranije Dylan Dog objasnio a on se opet upeca na isti zonfa, trolovima je bitna reakcija i čim se spomene osjetljiva tema tipa gore pomenuta i slične odmah se nadje više njih koji se upecaju, šta ćeš, tako ti je to a evo i ja se upecah pa pišem :)

Gazi Nole do nove pobjede!

Jasna

pre 10 godina

Dobro je da je Nole odbranio bodove od prosle godine a plus jos samo da dobije dodatne bodove,a sto se tice meca bravo Nole jos malo do titule!!

aca Umc

pre 10 godina

Delija@ nemo se ljutis, ali uvek mi se gade komentari slicni tvom. Mora uvek neka podela, partizani-cetnici, grobari-delije, verovatno bi voleli i kad bi Viktor i Novak zakrvili...sreca pa imaju mozak za razliku od mnogih.

Aca Znalac

pre 10 godina

Teren je u više nego užasnom stanju i nikome ne odgovara što je ovako očajan. Ali Nole gazi i ne osvrće se. Delpo je tu, a to je kao polufinale OI 2012. Ajde sada Delpo stisni. Neće moći, Delpo, neće moći.

...sve sve ali nista

pre 10 godina

hejteri..ajmo istezanje zadnje loze na doleeee...pa malo glavom ka unutraaa...i onda zibanje 2 minute u predelu vrata...

klikovceto

pre 10 godina

nole je pshicki bolesnik,podvojena licnost :)
(klikovceto, 3. jul 2013 15:59)
# Link komentara
Preporučujem (+17)
Ne preporučujem (-46)

ZAHVALJUJEM SE OVOJ NEKOLICINI LJUDI STO JE SHVATILO MOJU IRONIJU

Lele

pre 10 godina

Bravo za Noleta, ništa manje nisam ni očekivao. Sad gledam Verdasco-Murray, nemam ništa protiv Škota, dapače simpa mi je kao lik, ali jednostavno uživam kako se Englezi znoje,a iznenađujuće, stvari nikako ne idu dobro po Murraya. Izgubio je prvi set, u drugom gubi 5:3, bit će veselo do kraja.

Swedenonline

pre 10 godina

Berdihovo kretanje je zbog visine vrlo tesko za procitati, nestize vise po pravilu nego izuzetku da se postavi u perfektnu poziciju za udarac. Samim tim ugao tela u postavci za udarac laze protivnika u kojem smeru ce loptica biti udarena, te nabija nesigurnost u protivnika. Iz istog razloga kad igra open stance na travi te loptice cesto zavrsavaju preko linije. Za uhvatiti ga je isto kao vatati muvu u letu. Tako da, kad je trava u pitanju, Nole ce uvek imati problema sa Berdihom, na kraju krajeva imali su i drugi jer ipak je uspeo da dodje do cetvrtfinala. Na 3 nula u drugom setu sam znao da ce Novak koristiti adut, psihe. Ribrejk i potvrda za 2:3 su otvorili vrata za 4:3 kao i za konacan rezultat drugog seta. Fijasko koji je sebi dozvolio kad je prosli put izgubio od Berdiha, znali su obadvojica da se nece desiti, posle 2:0 u setovima Novak ima mentalnu prednost koja je Berdiha sputavala. Sta vi mislite o tome?

fortissimo

pre 10 godina

Od 2010. Novak je napredovao a Ceh sumnjam da moze vise od 6. mesta na ATP. Jedino ako Ferer i Rodzer napuste tenis pa se pomeri koje mesto vise. Novakov servis odlican, o reternu necu ni da pisem. A sami smo svedoci sta se desava kada igrac koji je odlican server( Tomaš), loše servira. Plus nekoliko kardinalnih grešaka koje su stvar psihe. Decko sa ovakvom igrom nema šta da traži protiv Novaka koji kada oseti krv kidiše i ubija protivnika. Potpuno je jasno da u igri protiv Novaka nije dovoljan samo forhend koji Ceh ima i to ubitacan nego i ostali teniski elementi. Potpuno zasluzena pobeda i nadam se osvajanju Wemledona. U zdravlje...

NastyB

pre 10 godina

Svako ko iole malo bolje prati tenis i Novakove igre može da shvati da je prosto neverovatno koliko ovaj mladić igra ONOLIKO KOLIKO JE POTREBNO protiv svojih protivnika. Tokom celog Vimbldona bilo je retkih trenutaka kada je "upalio sve motore" i odigrao 100% svojih mogućnosti (samo u slučajevima kada je stizao prednost svojih protivnika, što se i danas videlo). Možda ne znam koliko je psihički stabilan, ali danas je (ne računam komentare "pravih Srbendi" kojima je najveća životna želja da komšiji crkne krava) bio takav da bi bez previše muke počistio Rafu, sa sve Federerom na terenu.
S obzirom kako se Marej muči sa Verdaskom, a da je Delpo malo povređen, bilo bi pravo čudo da Novak ne osvoji ovo po drugi put.
I što je najlepše, sve u inat onim sitnim, jadnim, patetičnim Srbima kojima smeta svaki uspeh našeg divnog zemljaka Đokovića.

Jova

pre 10 godina

Jao ljudi, kako Novak igra. Trofeji su trofeji, ali igra je ta koja mene ispunjava zadovoljstvom. A mjesta za napredak još ima, što je najvažnije.

Divan dan.

Pozdrav svima

Balavac

pre 10 godina

@NS
Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera
(NS, 3. jul 2013 14:58)

Stručnjace veliki, sta misliš o tome da pre nego što nam svima objasniš greške čoveka koji je desetinama nedelja prvi na listi, da ipak prvo naučis gramatiku?
(Vlada, 3. jul 2013 15:48)

Aaahhh Vlado, ovaj je tek juce gledao tenis pa vec komentarise. Uzas.

N1

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

A mozda bi tebi, "teniski strucnjace", bilo NAJ BOLJE da prelistas neku knjigu gramatike za osnovnu skolu. Mani se tenisa.

Bella Bond

pre 10 godina

@ MrPametnjaković
Berdich se izgivara po češkom pravopisu a ne po engleskom. Kada je Sue Barker na BBC pitala Berdiha kako se izgovara njegovo prezime on je odgovorio da se izgovara kao malo jače 'H' koje ne postoji u engleskom jeziku i da njegovo prezime komenttori obično izgovaraju sa 'iĆ'

Vlado

pre 10 godina

" Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno. "
(MrPametnjaković, 3. jul 2013 15:34)


Erm,ne znam odakle ti ovo, ali pravilno se izgovara "Berdih" -(srpski), a "Berdych" -(češki). Elem, u češkom i slovačkom jeziku ima i "h" i "ch" kao dva slova, koja se jako slicno izgovaraju ("ch" je tvrdje..), s tym sto češko "ch" se izgovara isto kao srpsko "h".

strasnoooo

pre 10 godina

sve se kao cini da Novak igra neubedljivo da ce sledeci put da kiksne ali on bije bez izgubljenog seta....ne znam sta da mislim

istina

pre 10 godina

Nikad nisam navijala za Novaka jer mi je antipatično njegovo ponašanje prilikom fdobijanja ,ili gubljenja poena ,pogotovo nakon pobjeda,ali mi je ipak zbog tenisa drago što je pobjedio ovog još antipatičnijeg tenisera.Novak ove godine ima stvarno sreće -imao je najlakši žrijeb,u drugoj grupi ispali su Nadal i federer ,a u polufinalu će se susresti sa povrijeđenim Delpom.Da je birao ne bi bolje za sebe odabrao.

naissus

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika. (blok70a, 03. jul 2013 15:46)A gde si sad stručnjače? Mora da se jedeš živ i pitaš samog sebe " što li pokušavam da izigravam nekog ko se razume?"

nebojsa

pre 10 godina

U inat organizatorima zavrsio je pre moguce kise a sada vise nemoze da igra na ovom terenu na kojem je kao i svi trebalo da igra u prvoj nedelji a ne u drugoj protiv 6 na listi Berdiha koji je fenomenalno igrao ali je Novak u svemu bio malo bolji i zasluzeno prosao dalje.

Pešikan

pre 10 godina

Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno.
(MrPametnjaković, 3. jul 2013 15:34) Hahahaha, tako je - Berdič, Liziki, Noviki, Tomik, Đokovik, to je pravilan izgovor. :-)))))

rafafan

pre 10 godina

(blok70a, 3. jul 2013 15:46)
Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

Eh sto bih ja voleo da sam ovako strucan i vidovit kao ti. Verovatno si se do sada obogatio na kladionicama sa tim znanjem. Kazi molim te koji je to portal gde postavljas svoje strucne tekstove da se i mi "nestrucni" malo ovajdimo.
Unapred hvala.

jovan

pre 10 godina

Kako prepoznati velikog igrača i čovjeka? Posle osvajanja 2. seta, nakon što je Berdih promašio čist zicer, Novak bez proslavljanja mirno odlazi i sjeda na stolicu. E sada zamislite Federera ili Nadala u istoj situaciji.
(Sale, 3. jul 2013 16:04)
Svaka ti je na mestu. Nole je ljudina od coveka.

Opet...

pre 10 godina

"Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)"

Prvo da ti naucis gramatiku...

Mirko

pre 10 godina

Perfektno izdanje Novaka!Kao dzedaj koji uvek ima jedan udarac vise.Kao pauk koji ceka muvu da pogresi.Berdih je i pored gubitka drugog seta u kojem je vodio 3-0 ostao na nogama.Nije se dao lako zbuniti.Igrao je koliko je mogao.Nije on uopste lose igrao ovaj mec.Naprotiv.Odigrao ga je poprilicno dobro.Ali,sta raditi kada je na suprotnoj strani mreze teniser na cijem licu kao da pise "ne mozes me pobediti jer sam bolji"?To mora da je frustrirajuce.Ovakvu mentalnu snagu i apsolutnu sigurnost u sebe nismo videli ni kod jednog tenisera unazad 20-tak godina,mozda i vise.Zbog toga je Nole br.1 Moze igrati odlicno i na sljaci,i na betonu a takodje i na travi.To sada vise nema veze koja je podloga u pitanju.Jednostavno Novakov kvalitet to preskace.Novakov slajs je uzrokovao mnogo gresaka i nevracenih udaraca od strane Berdiha.Mozda je najbolja ilustracija svega,recenica koju je komentator izgovorio na kraju: "Novak is really truth of tenis today" - "Novak je zaista istina danasnjeg tenisa" ! Sve receno.

Komarac

pre 10 godina

Toliko o Berdihu...Kao sto sam napisao vec...Berdih nema ni igru ni mentalni sklop za Novaka...jos jednom dokazano...Novak zasad prema planu, korak po korak...Sledeci je Del Potro, povredjen. Koleno mu je lose, i mislim da ni tu nece biti vece drame...Ono sto nas ceka dace bog, je finale, pa sta bude...

danilo

pre 10 godina

Ako su mnogi videli 2o11. kao Noletov maksimum koji će teško neko dostići,Nole ih demantuje ove godine jer realno igra bolje nego te godine.
U Monte Karlu je " odrao" Rafu, na RG ga je "imao" tako da je jasno da su na šljaci oni ravnopravni.
Njegova igra u Londonu gde nije izgubio set do polufinala, a na svoj servis jedva dva ili tri gema ukupno, pokazuje da on i dalje napreduje što je bilo teško i zamisliti.
Ako ostane zdrav i fokusiran, ne vidim kako ga sledeće 3 ili 4 godine neko može pomeriti sa mesta broj jedan u svetskom tenisu.
Broj titula koje će osvojiti zavisi od njega najviše dok svaka titula koju ne osvoji- biće veliko iznenadjenje.
Nema dovoljno reči hvale za ovog fenomenalnog igrača i mladića...

znanje-imanje

pre 10 godina

Meč je mogao da se reši na prvoj brejk-lopti. Kad nije set postade prvi set duga, duga patnja... Novak vraća fantastično servise i - nema brejka. Tako je to na travi. Jedva nekako taj-brejk - te izgleda lakše.
Ali kako ih je spičilo sunce i napor. Prvo je propao Novak pa Berdih. Srećom glomazniji igrač nije više stigao da se oporavi i to je bilo to.
Nažalost del Potro je proveo samo 3 seta na terenu i jedva dobio taj-brejk u trećem. Da nije Ferer bi ga na kondiciju dobio u pet. Ovako ipak mi ne deluje da će moći da izdrži još jedan ekstra napor.
Moja prognoza za dalje bila je Kubot i Verdasko. Objektivno španac nema mnogo šansi a i lujka je ako se šansa ukaže. Ipak moram se držati svojih prognoza.

Ratko

pre 10 godina

Novak razbuco Berdiha. Nisam zadovoljan igrom ali je pobedio. Po svemu sudeci Novak je apsolutni favorit da osvoji Vimbldon. Marej protiv njega ne moze nista da uradi.

Zoran Janković

pre 10 godina

Zar ima dokonih koji još i tenis gledaju??
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (X, 3. jul 2013 14:37)
Ima čak i dokonijih: oni koji ne gledaju, a komentarišu!

ivo

pre 10 godina

Odlicno! Novak u polufinalu, zadovoljan sam igrom. Jesam ocekivao Delpa u polufinalu, mada sam juce saznao podatak da nije dobio Ferera 4 godine... pa sam mislio da nece ni danas, jer bi ferer bio laksi u polufinalu ali dobro. Ako Nole odigra kao sto zna, finale je njegovo! I da, ona sto je rekla da ne voli da igra na travi nakon poraza od Vesne je ispala, i to me raduje!

jablan

pre 10 godina

Novak je danas imao protiv sebe dvojicu igraca.Berdiha i samog sebe,uspeo je da ih oboje pobedi i zato je Novak vanserijski igrac.Novace srecno ti polufinale.jablan

Lektor za Ceski jezik

pre 10 godina

MrPametnjaković

Pametnjakovicu, Cita se pravilno Berdih. Kao sto sto se ime kompozitora Smetane cita Bedrzih Smetana (Bedrich Smetana) jer na slovu R ima kvrzicu i to je na ceskom RZ. Pusti komentatore i sudije koji su nepismeni i citaju po engleskom. Kao sto ne znaju da izgovore Lisicki, Voznjacki, Troicki pa govore Lisiki, Vozniaki, Troiki

krle

pre 10 godina

Par primera kako BBC (i slicni) prati mec Novaka Djokovica, najboljeg svetskog tenisera protiv 7. nosioca:

"He'll be disappointed in himself there, Berdych, he surrendered that break very easily."

"Berdych racing 3-0 ahead and then seeing Djokovic pull it back is like running a long distance race against a Kenyan. You get the first mile out of the way and you're leading and feel the best. Then you turn round and remember the Kenyan is behind you and he will probably pass you..."

"Berdych has the look of someone who has spent the last 36 hours in an interrogation room."

"It's hard to keep that quality up they had in the first set, it certainly has dropped, the standard, for Berdych psychologically it's going to be difficult losing two breaks."

"I don't know what has happened to Berdych since he went 3-0 up in the second set. But it's not good.".

"For Berdych this a mental battle now, does he really believe he can come back against Djokovic that's the big thing. I don't think anyone else does to be quite frank."

"I still don't understand what happened to Berdych. He just stopped playing after going 3-0 ahead. He went somewhere and you can't do that against Djokovic..."

"For a set and a bit Berdych was absolutely brilliant but he made the fatal mistake of a terrible service game when he was up a double break and let Djokovic back into the match and you simply can't do that."


Ovaj Berdych kao da igra sam sa sobom, i gubi.

macabg5@gmail.com

pre 10 godina

Izvinjavam se ali ne mogu da se suzdrzim: najbolji, najlosiji itd. se pise zajedno! Odakle vam ideja da se naj pise odvojeno..Tako to biva kada deca ne polazu srpski za upis u srednju:P
A Djokovic nastavlja se odlicnom igrom, nemam tu sta da kazem.

Nemanja

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

"Naj slabiji", kao i "naj bolji" se pise kao jedna rec - prvo u skolu!

NOLE - CAR SI i hvala ti sto nas cinis srecnim ovolike godine!!!

zeljko

pre 10 godina

situacija je jasna Novak je trenutno najbolji teniser na svetu.sasvim je nebitno ko je sa druge strane mreze jer ako je Nole 100% spreman nema tog igraca koji ce ga dobiti.samo los dan moze da napravi problem i nista vise.Novak je teniser sa kvalitetnim udarcima i odlicnim servisom.danas je dokazao da je bolji server od berdiha jer nije najbolji server najjaci vec najprecizniji.sve u svemu zelim mu jos ove dve pobede pa da slavimo.

boban nikolic

pre 10 godina

DOSLO VREME VRACANJA DUGOVA:Hasu za Winbldon2009,Berdihu za Winbldon 2010,Del Potru za Olimpijadu na Winbldonu i Mareju za Olimpiadu na Winbldonu.DO KRAJA.

trening

pre 10 godina

Evo jedna informacije dobrim "poznavaocima" tenisa -Federer na početku godine nije najvio da će igrati na Masters kup u Londonu,ali nije doduše najavio ni učešće na turnirima u Gštadu i Hamburgu.Pošto je rano ispao una Wimbldonu izgleda da ova dva turnira na zremljenim terenima koristi za jače treninge i pripremu za američku turneju.

Struki

pre 10 godina

Ja danas lepo napisah da je Berdihova jedina sansa prvi set,i da ako ga ne uzme,proci ce ko "bos po trnju"! Naravno tako i bi,a posto je sledeci Del Potro,pitao bih "hejtere" da li vam je on sledeci najomiljeniji teniser,ha,ha,ha! Novak i gra odlicno,i sad moze jos vise da pojaca,posto je N1 "zacementirao"do kraja sezone! Jos jednom bravo majstore i samo nastavi da gazis! Pozdrav za sve Noletove fanove,i nadam se da ste i vi uzivali u danasnjoj majstoriji!

Miky

pre 10 godina

Bravo Nole, majstore, u 3 seta. A mogao je mec biti mnogo neizvesniji.
A nece Ferguson zajedno sa Vidicem da gleda Noletov mec, zato sto Nole navija za Milan, ili mozda zeli da bude na visem nivou od kapitena, pa otisao na centralni teren... Pogresio je, ovaj mec je mnogo bolji...

Gospodin Jež

pre 10 godina

Komentar za MrPametnjakovića, koji kaže da se Berdych čita Berdič. Nikako cijenjeni! Čita se ispravno Berdih, s tím, što je to "h" onakvo tvrdo, kako u riječi "hangar". Ova informacija je 100% jer sam često u Češkoj. I ubuduće molim vas i vama slične pametnjakoviće, da ako nešto tvrdite, da dobro provjerite, prije nego počnete nekoga uvjeravat.

Pozz

Pedja

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

Ti si mi bas pravi teniski strucnjak. Sedi, jedan.

Muzicar

pre 10 godina

Odsvirao Novak Cehu "Pleh Muziku" , nadam se da i ovi luzeri sto stalno imaju neke zamjerke Noletu uzivaju u istoj muzici.
Nole nije izgubio set na Wimbledonu, BRAVO !

dermatolog

pre 10 godina

(Dylan Dog, 15. april 2013 00:24)
(Serdjo, 3. jul 2013 15:27)

Potpuno se slažem sa ovim komentarom, samo bih još dodao sledeće nikove: Ja, realista,go masa, aJJde,Bojan,nemanja,teniser,torlak,svabo, Sasha,papaja, Dobro,Marko,cacanin,Djole,Slučajni prolaznik, polster, Pera...

idemo po W

pre 10 godina

jel zapazio jos neko osim mene, elemente nadalove igre u djokovicevoj igri. istog onog nadala, omiljenog medju citaocima ovog sajta, tog sto ne zna nista, samo vadi gace iz ... sjajan pokazatelj koliko su obojica veliki igraci, nadal cija igra utice i na svetskog br.1 (i to vec sad solidan broj nedelja na tom mestu) i djokovic koji i pored mesta kojeg zauzima, i dalje napreduje i ne stidi se da i od najveceg rivala uzima ono sto je najbolje. idemo novak, vamos rafa, cekamo finale USO

ivanb-bg

pre 10 godina

Auh sve silni domaci teniski strucnjaci... Dobio Novak 3:0 a citam komentare u vreme drugog seta i sve sami pesimisti i neverne Tome se javljaju i prognoziraju krah svetskog broja jedan. Sada ce naravno da se prave blesavi i kazu da je Nole najbolji. To je nas mentalitet lokalnih "eksperata" (a la Mr. Mladjan Dinkic). Uzas!

Aleksa

pre 10 godina

Jerži Janovič –Lukaš Kubot,jedan Poljak u polufinalu Vimbldona!Veliki uspeh za Poljski tenis!Mislim da Nole ovaj meč završava u 3 seta,za 2 sata i 15 minuta! :D (Aleksa, 03. jul 2013 11:01) lepo ja rekoh...onaj osećaj kada u minut pogodiš koliko će trajati meč! ;)

gavran

pre 10 godina

ovo kako je novak pobedio berdiha je kao kad zabu kuvas
postepeno jacajuci vrelinu vode - tako da zaba i ne primeti kad je skuvana -

morao je tako - jer nema snage za jos dva meca punog intenziteta - veliki je metafizicar ovaj nas novak - inteklektualaz par excelanse

Danac

pre 10 godina

Kako je nas narod cudan.....bruka o sramota citati ove komentare!!! Srecno Nole i idemo po trofej!!! Pozdrav za prave navijace iz Kopenhagena

Vlada

pre 10 godina

Auuu, a sta sad kazu nase "neverne Tome" i "iskusni teniski strucnjaci i poznavaoci ige na travi":-)) tako je Nole majstore, samo gazi!!!

ujedinjeno kraljevstvo za skota

pre 10 godina

ima Berdich igru za Nolete ali na soniju,ha ha ha plasi me Del Potro ali sad Nole nije igrao ni 30% mogucnosti sta kad igra sa 50% nepostoji igrac,haha zna igru protiv Noleta 15:2 bravoo za igru.

Brdo minusa ceka na tebe

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ...
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

A sta si bese napisao ?!! :)

Mungos

pre 10 godina

Stavite se u Novakov i Marejev polozaj u eventualnom finalnom mecu. Novak puca od samopouzdanja dobio sve dobre tenisere a Marej dobijao one izmedju 20-30 mesta. On pojma nema da li ima mogucnosti da osvoji titulu. Ni protiv jednog dobrog igraca na travi nije odigrao. U Nedelju ako Bog da ima da gledamo uplakane Britance pa gde ces veci motiv kada 90% publike navija protiv tebe. Mislim da Novak igra veoma dobro i totalno se prilagodio travi sada upija podlogu.

Sale

pre 10 godina

Kako prepoznati velikog igrača i čovjeka? Posle osvajanja 2. seta, nakon što je Berdih promašio čist zicer, Novak bez proslavljanja mirno odlazi i sjeda na stolicu. E sada zamislite Federera ili Nadala u istoj situaciji.

Victorinox

pre 10 godina

Ао тениских експерата, леле мајке!!! Новак игра дефанзивно, спарингује Бердиху, не личи на себе, стегнут, сигурно губи други сет..и опет 3:0. Ајде мало коментаришите пикадо, молим вас к'о бога.

dutch

pre 10 godina

Odlicno je Novak igrao svaka mu cast! Treba biti veoma vest te vratiti te katapulte - Berdychevih servisa i forhand-a , hahahaha... Novak je zviznuo 16 asova, a Tomas samo 6... Da uporedim: U mecu sa Tomicem je Berdych-u uspelo da zvizne 24 asova.... I opet pobeda u tri seta, izvanredno!

fgdah

pre 10 godina

Dobro prosao je cetvrtfinale rutinski uz malo oscilacija, sto bi laici (kao sto sam ja) rekli sa pola snage ...

Sledeci mec je za mene finale pre finala.
Delpo odlican igrac, bez respekta, bez problema u glavi. Da covek nema problema sa povredama sigurno bi bio glavni takmac Djokovicu i Nadalu.

Ako Britanci budu navijali za Delpa (a hoce iako je iz Argentine i ima tvrde stavove) eventualna Novakova pobeda ce biti jos sladja.

Ajmo Novak, jos samo 2 meca !

Hej strucnjaci

pre 10 godina

@ Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46),

stvarno nisu normalni da takvom strucnjaku daju toliko minusa!Evo,muci se Novak sa Berdihom vec nekoliko sati i izgubice na kraju...ali JUCE!
Verovatno je trava naJSlabija Noletova podloga,ali trenutno igra u naJBoljoj formi,sto mu,naravno,ne garantuje da ce i pobediti na Vimbldonu!
Tebi ostaje da i dalje navijas za Novaka i da ga maksimalno bodris da osvoji titulu!

lakše se diše

pre 10 godina

Uh,dobro je,baš težak prvi set.Nole nije odigrao baš najbolje a imao je četiri brejk lopte i na kraju je uspeo da izvuče set

Psiholog

pre 10 godina

Kakav je lik ovaj Berdih! Visok, debeo, znojav,debele butine,nema obrve,znoj mu stalno curi sa kačketa, pokreti kao u robota, uvek isti, nekako germanski..u tip 5 mi je među antipatijama1

MrPametnjaković

pre 10 godina

Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno.

Jovan

pre 10 godina

Jos jednom pokazuje Nole da je mentalno neverovatno jak. Videlo se kako mu pada po malo igra pri kraju prvog seta, kome i ne bi posle onih propustenih sansi, ali uspeva da ostane pozotivan i pored ludacki dobre igre Berdiha. Idemo !

Bojme...88

pre 10 godina

Ne znam cemu negativni komentari cim Nole malo posustane. Uvek postoje oscilacije.
A Novak ovaj mec igra tacno onoliko koliko mu treba, to je njegova moc...
Upravo je dobio drugi set Novak

zlatiborac

pre 10 godina

Ovi Britanci sa Skysport-a su smesni ko zvaka. Kod 3:0 za Berdiha u drugom setu opste veselje u studiju, osmesi, cestitanja. Djokovic izjednacuje na 3:3 usput vrativsi dva brejka a u studiju tajac kao da je neko umro. Nista se ne komentarise cak kod poena za izjednacenje veliki uzdah Aaaaahhhhhhhh na Berdihov udarac u mrezu. Evo Djole poveo sa 4:3 a komentatori jedva govore u neverici. Cirkus.

doktor

pre 10 godina

taman kad sam napisao da Novak igra lose,Berdih mi je objasnio kako to zapravo izgleda biti ocajan!Covek je prso! Ajde Nole iskoristi to za 3:0

Serdjo

pre 10 godina

Ovom prilikom se zahvaljujem Dylan Dogu jer je ovim komentarom postavio stvari na svoje mesto!

Poštovani, očigledno ste novi na ovom portalu, inače bi ste znali da se pod pseudonimima BaneUtd, Josko Martinoski, Vlajzi, Vlajzi voli Partizan, realno, Dzozey itd. ovde javljaju trolovi koji pisanjem ordinarnih gluposti skreću pažnju na sebe i odvlače diskusiju o datoj vesti na potpuno drugu stranu (što je inače definicija trolovanja). Čak sam mišljenja da se, zapravo radi o jednoj istoj osobi koja je verovatno plaćena da troluje, jer niko normalan ne bi to činio već skoro dve godine za džabe, a simptomatično je da se javlja među prvima na svaku vest. Dakle ili radi za novac ili nije potpuno mentalno zdrava osoba. Svaka šala kratko traje, a ovo je već personalna patologija ili posao, za, opet ne baš potpuno zdravog poslodavca.
U svakom slučaju, ljubazno Vas i ostale komentatore molim da ne samo da ne odgovarate na komentare ostavljene pod pomenutim pseudonimima, već da im čak ne dajete ni negativne preporuke. Jedini lek protiv takvih je potpuno ignorisanje, jer tada oni potpuno promašuju svoju metu. Svaka reakcija na njihov komentar je za njih plus.
Iskreno se nadam da će moj komentar biti objavljen, inače ću posumnjati da su i moderatori umešani u ovo.
Hvala na razumevanju i pozdrav,
(Dylan Dog, 15. april 2013 00:24)

Filip

pre 10 godina

Lose igra Novak, dobro je poceo nije iskoristio brejk sanse u prvom setu i od tada je poceo da pada. Srecom je na glavu izvukao taj brejk, ali evo drugi set je vec cini mi se izgubljen. Bice gusto ovo.

Man Utd

pre 10 godina

Bravo NoOOOole!!! Nadam se da ce mu Nemanja Vidic doneti srecu. Kapiten Mancestera na terenu br.1, a Ser Aleks Ferguson na Centralnom terenu... :D

aNOnymous

pre 10 godina

Djokovic je majstor, najbolji sportista kojeg smo ikad imali, igra mu je skoro savrsena, ali jednu stvar nikada nisam volio kod njega a to je kada mu protivnik izadje na mrezu i on iz defanzive samo digne lopticu visoko, kao neki pokusaj loba, a mogao je pokusati pasing sot. U 99% slucajeva na taj nacin izgubi poen, a siguran sam da bi veca uspjesnost bila da ne pokusava sa takvim loptama "u nebo".
Ajmo Nole!!! Trenutno je 1:0

Vlada

pre 10 godina

@NS
Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera
(NS, 3. jul 2013 14:58)

Stručnjace veliki, sta misliš o tome da pre nego što nam svima objasniš greške čoveka koji je desetinama nedelja prvi na listi, da ipak prvo naučis gramatiku?

Bagzi

pre 10 godina

Prvi set Novak dobio na iskustvo ali zato drugi poklanja Berdihu. Vec ima dva brejka u minusu a sto je najgore Berdih igra sve bolje i bolje. Bice ovo tezak mec. Ajde Nole samo malo bolje!

blok70a

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.

udaraj

pre 10 godina

Nole cijelo vrijeme igra defenzivno, kao Berdych(ov) sparing partner.Pišem na 2. setu 3:0 za Berdych(a).Daj (o)pusti ruku i udaraj jer ovom igrom teško protiv ovakvog Berdych(a).

Mirko

pre 10 godina

Kao sto sam napisao bice tesko.Novak je odigrao odlicno prvi set.Ali i Berdih.Novak ce morati malo i na mrezu.U dugim razmenama sanse su izjednacene.Moja prognoza od 3-1 za Novaka na kraju mecai dalje stoji.Napred Nole!

jesus from suburbia

pre 10 godina

novak igra plasljivo, pasivno i ziheraski. potpuno atipicno za njega i ceh sve vreme ima inicijativu u iole duzoj razmeni poena, uvek prvi jace udari, vise rizikuje i ako novak nesto ne promeni, ne vidim kako moze da dobije mec. na terenu deluje apaticno i nezainteresovano, kao da ga je neko puskom naterao da igra. ne mirise na dobro.

goranski

pre 10 godina

Berdic igra na jako visokom nivou mada jos nisam poceo da se znojim
Moja progoza je 3:1 za Novaka mada nikad do sada nisam dobro prognoziro.
3:0 bi bilo bolje,treba da vodim kera u setnju.

Zaki

pre 10 godina

Која је намештаљка овај Вимблдон,то је страшно,само да Мареј освоји.Само погледајте жреб и ток жреба.На Марејевој страни "испали" сви фаворити и Енди нема озбиљнијег противника до финала,где ће играти са Новаком који ће бити преморен од мечева са Хасом,Бердихом и Делпом,а јавности су продали причу да је Ђоковићев део жреба лакши.

Psihijatar

pre 10 godina

Pa ne može čoveče da se igra defanzivno protiv Berdiha, a i Del Potra, Mareja, Nadala ili Federera! Kad god je tako Novak igrao i kretao kao uspavan, gubio je meč! DOKLE BREEEEEEEEEEEE....Novače!

NS

pre 10 godina

Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera

zlatiborac

pre 10 godina

Ovi Britanci sa Skysport-a su smesni ko zvaka. Kod 3:0 za Berdiha u drugom setu opste veselje u studiju, osmesi, cestitanja. Djokovic izjednacuje na 3:3 usput vrativsi dva brejka a u studiju tajac kao da je neko umro. Nista se ne komentarise cak kod poena za izjednacenje veliki uzdah Aaaaahhhhhhhh na Berdihov udarac u mrezu. Evo Djole poveo sa 4:3 a komentatori jedva govore u neverici. Cirkus.

Vlada

pre 10 godina

@NS
Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera
(NS, 3. jul 2013 14:58)

Stručnjace veliki, sta misliš o tome da pre nego što nam svima objasniš greške čoveka koji je desetinama nedelja prvi na listi, da ipak prvo naučis gramatiku?

goranski

pre 10 godina

Berdic igra na jako visokom nivou mada jos nisam poceo da se znojim
Moja progoza je 3:1 za Novaka mada nikad do sada nisam dobro prognoziro.
3:0 bi bilo bolje,treba da vodim kera u setnju.

Serdjo

pre 10 godina

Ovom prilikom se zahvaljujem Dylan Dogu jer je ovim komentarom postavio stvari na svoje mesto!

Poštovani, očigledno ste novi na ovom portalu, inače bi ste znali da se pod pseudonimima BaneUtd, Josko Martinoski, Vlajzi, Vlajzi voli Partizan, realno, Dzozey itd. ovde javljaju trolovi koji pisanjem ordinarnih gluposti skreću pažnju na sebe i odvlače diskusiju o datoj vesti na potpuno drugu stranu (što je inače definicija trolovanja). Čak sam mišljenja da se, zapravo radi o jednoj istoj osobi koja je verovatno plaćena da troluje, jer niko normalan ne bi to činio već skoro dve godine za džabe, a simptomatično je da se javlja među prvima na svaku vest. Dakle ili radi za novac ili nije potpuno mentalno zdrava osoba. Svaka šala kratko traje, a ovo je već personalna patologija ili posao, za, opet ne baš potpuno zdravog poslodavca.
U svakom slučaju, ljubazno Vas i ostale komentatore molim da ne samo da ne odgovarate na komentare ostavljene pod pomenutim pseudonimima, već da im čak ne dajete ni negativne preporuke. Jedini lek protiv takvih je potpuno ignorisanje, jer tada oni potpuno promašuju svoju metu. Svaka reakcija na njihov komentar je za njih plus.
Iskreno se nadam da će moj komentar biti objavljen, inače ću posumnjati da su i moderatori umešani u ovo.
Hvala na razumevanju i pozdrav,
(Dylan Dog, 15. april 2013 00:24)

Zoran Janković

pre 10 godina

Zar ima dokonih koji još i tenis gledaju??
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (X, 3. jul 2013 14:37)
Ima čak i dokonijih: oni koji ne gledaju, a komentarišu!

naissus

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika. (blok70a, 03. jul 2013 15:46)A gde si sad stručnjače? Mora da se jedeš živ i pitaš samog sebe " što li pokušavam da izigravam nekog ko se razume?"

Jova

pre 10 godina

Jao ljudi, kako Novak igra. Trofeji su trofeji, ali igra je ta koja mene ispunjava zadovoljstvom. A mjesta za napredak još ima, što je najvažnije.

Divan dan.

Pozdrav svima

Sale

pre 10 godina

Kako prepoznati velikog igrača i čovjeka? Posle osvajanja 2. seta, nakon što je Berdih promašio čist zicer, Novak bez proslavljanja mirno odlazi i sjeda na stolicu. E sada zamislite Federera ili Nadala u istoj situaciji.

rafafan

pre 10 godina

(blok70a, 3. jul 2013 15:46)
Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

Eh sto bih ja voleo da sam ovako strucan i vidovit kao ti. Verovatno si se do sada obogatio na kladionicama sa tim znanjem. Kazi molim te koji je to portal gde postavljas svoje strucne tekstove da se i mi "nestrucni" malo ovajdimo.
Unapred hvala.

danilo

pre 10 godina

Ako su mnogi videli 2o11. kao Noletov maksimum koji će teško neko dostići,Nole ih demantuje ove godine jer realno igra bolje nego te godine.
U Monte Karlu je " odrao" Rafu, na RG ga je "imao" tako da je jasno da su na šljaci oni ravnopravni.
Njegova igra u Londonu gde nije izgubio set do polufinala, a na svoj servis jedva dva ili tri gema ukupno, pokazuje da on i dalje napreduje što je bilo teško i zamisliti.
Ako ostane zdrav i fokusiran, ne vidim kako ga sledeće 3 ili 4 godine neko može pomeriti sa mesta broj jedan u svetskom tenisu.
Broj titula koje će osvojiti zavisi od njega najviše dok svaka titula koju ne osvoji- biće veliko iznenadjenje.
Nema dovoljno reči hvale za ovog fenomenalnog igrača i mladića...

Psiholog

pre 10 godina

Kakav je lik ovaj Berdih! Visok, debeo, znojav,debele butine,nema obrve,znoj mu stalno curi sa kačketa, pokreti kao u robota, uvek isti, nekako germanski..u tip 5 mi je među antipatijama1

Jovan

pre 10 godina

Jos jednom pokazuje Nole da je mentalno neverovatno jak. Videlo se kako mu pada po malo igra pri kraju prvog seta, kome i ne bi posle onih propustenih sansi, ali uspeva da ostane pozotivan i pored ludacki dobre igre Berdiha. Idemo !

NastyB

pre 10 godina

Svako ko iole malo bolje prati tenis i Novakove igre može da shvati da je prosto neverovatno koliko ovaj mladić igra ONOLIKO KOLIKO JE POTREBNO protiv svojih protivnika. Tokom celog Vimbldona bilo je retkih trenutaka kada je "upalio sve motore" i odigrao 100% svojih mogućnosti (samo u slučajevima kada je stizao prednost svojih protivnika, što se i danas videlo). Možda ne znam koliko je psihički stabilan, ali danas je (ne računam komentare "pravih Srbendi" kojima je najveća životna želja da komšiji crkne krava) bio takav da bi bez previše muke počistio Rafu, sa sve Federerom na terenu.
S obzirom kako se Marej muči sa Verdaskom, a da je Delpo malo povređen, bilo bi pravo čudo da Novak ne osvoji ovo po drugi put.
I što je najlepše, sve u inat onim sitnim, jadnim, patetičnim Srbima kojima smeta svaki uspeh našeg divnog zemljaka Đokovića.

Mungos

pre 10 godina

Stavite se u Novakov i Marejev polozaj u eventualnom finalnom mecu. Novak puca od samopouzdanja dobio sve dobre tenisere a Marej dobijao one izmedju 20-30 mesta. On pojma nema da li ima mogucnosti da osvoji titulu. Ni protiv jednog dobrog igraca na travi nije odigrao. U Nedelju ako Bog da ima da gledamo uplakane Britance pa gde ces veci motiv kada 90% publike navija protiv tebe. Mislim da Novak igra veoma dobro i totalno se prilagodio travi sada upija podlogu.

Man Utd

pre 10 godina

Bravo NoOOOole!!! Nadam se da ce mu Nemanja Vidic doneti srecu. Kapiten Mancestera na terenu br.1, a Ser Aleks Ferguson na Centralnom terenu... :D

boban nikolic

pre 10 godina

DOSLO VREME VRACANJA DUGOVA:Hasu za Winbldon2009,Berdihu za Winbldon 2010,Del Potru za Olimpijadu na Winbldonu i Mareju za Olimpiadu na Winbldonu.DO KRAJA.

Mirko

pre 10 godina

Perfektno izdanje Novaka!Kao dzedaj koji uvek ima jedan udarac vise.Kao pauk koji ceka muvu da pogresi.Berdih je i pored gubitka drugog seta u kojem je vodio 3-0 ostao na nogama.Nije se dao lako zbuniti.Igrao je koliko je mogao.Nije on uopste lose igrao ovaj mec.Naprotiv.Odigrao ga je poprilicno dobro.Ali,sta raditi kada je na suprotnoj strani mreze teniser na cijem licu kao da pise "ne mozes me pobediti jer sam bolji"?To mora da je frustrirajuce.Ovakvu mentalnu snagu i apsolutnu sigurnost u sebe nismo videli ni kod jednog tenisera unazad 20-tak godina,mozda i vise.Zbog toga je Nole br.1 Moze igrati odlicno i na sljaci,i na betonu a takodje i na travi.To sada vise nema veze koja je podloga u pitanju.Jednostavno Novakov kvalitet to preskace.Novakov slajs je uzrokovao mnogo gresaka i nevracenih udaraca od strane Berdiha.Mozda je najbolja ilustracija svega,recenica koju je komentator izgovorio na kraju: "Novak is really truth of tenis today" - "Novak je zaista istina danasnjeg tenisa" ! Sve receno.

N1

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

A mozda bi tebi, "teniski strucnjace", bilo NAJ BOLJE da prelistas neku knjigu gramatike za osnovnu skolu. Mani se tenisa.

krle

pre 10 godina

Par primera kako BBC (i slicni) prati mec Novaka Djokovica, najboljeg svetskog tenisera protiv 7. nosioca:

"He'll be disappointed in himself there, Berdych, he surrendered that break very easily."

"Berdych racing 3-0 ahead and then seeing Djokovic pull it back is like running a long distance race against a Kenyan. You get the first mile out of the way and you're leading and feel the best. Then you turn round and remember the Kenyan is behind you and he will probably pass you..."

"Berdych has the look of someone who has spent the last 36 hours in an interrogation room."

"It's hard to keep that quality up they had in the first set, it certainly has dropped, the standard, for Berdych psychologically it's going to be difficult losing two breaks."

"I don't know what has happened to Berdych since he went 3-0 up in the second set. But it's not good.".

"For Berdych this a mental battle now, does he really believe he can come back against Djokovic that's the big thing. I don't think anyone else does to be quite frank."

"I still don't understand what happened to Berdych. He just stopped playing after going 3-0 ahead. He went somewhere and you can't do that against Djokovic..."

"For a set and a bit Berdych was absolutely brilliant but he made the fatal mistake of a terrible service game when he was up a double break and let Djokovic back into the match and you simply can't do that."


Ovaj Berdych kao da igra sam sa sobom, i gubi.

Bojme...88

pre 10 godina

Ne znam cemu negativni komentari cim Nole malo posustane. Uvek postoje oscilacije.
A Novak ovaj mec igra tacno onoliko koliko mu treba, to je njegova moc...
Upravo je dobio drugi set Novak

aNOnymous

pre 10 godina

Djokovic je majstor, najbolji sportista kojeg smo ikad imali, igra mu je skoro savrsena, ali jednu stvar nikada nisam volio kod njega a to je kada mu protivnik izadje na mrezu i on iz defanzive samo digne lopticu visoko, kao neki pokusaj loba, a mogao je pokusati pasing sot. U 99% slucajeva na taj nacin izgubi poen, a siguran sam da bi veca uspjesnost bila da ne pokusava sa takvim loptama "u nebo".
Ajmo Nole!!! Trenutno je 1:0

jovan

pre 10 godina

Kako prepoznati velikog igrača i čovjeka? Posle osvajanja 2. seta, nakon što je Berdih promašio čist zicer, Novak bez proslavljanja mirno odlazi i sjeda na stolicu. E sada zamislite Federera ili Nadala u istoj situaciji.
(Sale, 3. jul 2013 16:04)
Svaka ti je na mestu. Nole je ljudina od coveka.

nebojsa

pre 10 godina

U inat organizatorima zavrsio je pre moguce kise a sada vise nemoze da igra na ovom terenu na kojem je kao i svi trebalo da igra u prvoj nedelji a ne u drugoj protiv 6 na listi Berdiha koji je fenomenalno igrao ali je Novak u svemu bio malo bolji i zasluzeno prosao dalje.

Balavac

pre 10 godina

@NS
Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera
(NS, 3. jul 2013 14:58)

Stručnjace veliki, sta misliš o tome da pre nego što nam svima objasniš greške čoveka koji je desetinama nedelja prvi na listi, da ipak prvo naučis gramatiku?
(Vlada, 3. jul 2013 15:48)

Aaahhh Vlado, ovaj je tek juce gledao tenis pa vec komentarise. Uzas.

strasnoooo

pre 10 godina

sve se kao cini da Novak igra neubedljivo da ce sledeci put da kiksne ali on bije bez izgubljenog seta....ne znam sta da mislim

fortissimo

pre 10 godina

Od 2010. Novak je napredovao a Ceh sumnjam da moze vise od 6. mesta na ATP. Jedino ako Ferer i Rodzer napuste tenis pa se pomeri koje mesto vise. Novakov servis odlican, o reternu necu ni da pisem. A sami smo svedoci sta se desava kada igrac koji je odlican server( Tomaš), loše servira. Plus nekoliko kardinalnih grešaka koje su stvar psihe. Decko sa ovakvom igrom nema šta da traži protiv Novaka koji kada oseti krv kidiše i ubija protivnika. Potpuno je jasno da u igri protiv Novaka nije dovoljan samo forhend koji Ceh ima i to ubitacan nego i ostali teniski elementi. Potpuno zasluzena pobeda i nadam se osvajanju Wemledona. U zdravlje...

Vlado

pre 10 godina

" Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno. "
(MrPametnjaković, 3. jul 2013 15:34)


Erm,ne znam odakle ti ovo, ali pravilno se izgovara "Berdih" -(srpski), a "Berdych" -(češki). Elem, u češkom i slovačkom jeziku ima i "h" i "ch" kao dva slova, koja se jako slicno izgovaraju ("ch" je tvrdje..), s tym sto češko "ch" se izgovara isto kao srpsko "h".

doktor

pre 10 godina

taman kad sam napisao da Novak igra lose,Berdih mi je objasnio kako to zapravo izgleda biti ocajan!Covek je prso! Ajde Nole iskoristi to za 3:0

zeljko

pre 10 godina

situacija je jasna Novak je trenutno najbolji teniser na svetu.sasvim je nebitno ko je sa druge strane mreze jer ako je Nole 100% spreman nema tog igraca koji ce ga dobiti.samo los dan moze da napravi problem i nista vise.Novak je teniser sa kvalitetnim udarcima i odlicnim servisom.danas je dokazao da je bolji server od berdiha jer nije najbolji server najjaci vec najprecizniji.sve u svemu zelim mu jos ove dve pobede pa da slavimo.

dutch

pre 10 godina

Odlicno je Novak igrao svaka mu cast! Treba biti veoma vest te vratiti te katapulte - Berdychevih servisa i forhand-a , hahahaha... Novak je zviznuo 16 asova, a Tomas samo 6... Da uporedim: U mecu sa Tomicem je Berdych-u uspelo da zvizne 24 asova.... I opet pobeda u tri seta, izvanredno!

Hej strucnjaci

pre 10 godina

@ Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46),

stvarno nisu normalni da takvom strucnjaku daju toliko minusa!Evo,muci se Novak sa Berdihom vec nekoliko sati i izgubice na kraju...ali JUCE!
Verovatno je trava naJSlabija Noletova podloga,ali trenutno igra u naJBoljoj formi,sto mu,naravno,ne garantuje da ce i pobediti na Vimbldonu!
Tebi ostaje da i dalje navijas za Novaka i da ga maksimalno bodris da osvoji titulu!

Aleksa

pre 10 godina

Jerži Janovič –Lukaš Kubot,jedan Poljak u polufinalu Vimbldona!Veliki uspeh za Poljski tenis!Mislim da Nole ovaj meč završava u 3 seta,za 2 sata i 15 minuta! :D (Aleksa, 03. jul 2013 11:01) lepo ja rekoh...onaj osećaj kada u minut pogodiš koliko će trajati meč! ;)

Danac

pre 10 godina

Kako je nas narod cudan.....bruka o sramota citati ove komentare!!! Srecno Nole i idemo po trofej!!! Pozdrav za prave navijace iz Kopenhagena

Nemanja

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

"Naj slabiji", kao i "naj bolji" se pise kao jedna rec - prvo u skolu!

NOLE - CAR SI i hvala ti sto nas cinis srecnim ovolike godine!!!

Struki

pre 10 godina

Ja danas lepo napisah da je Berdihova jedina sansa prvi set,i da ako ga ne uzme,proci ce ko "bos po trnju"! Naravno tako i bi,a posto je sledeci Del Potro,pitao bih "hejtere" da li vam je on sledeci najomiljeniji teniser,ha,ha,ha! Novak i gra odlicno,i sad moze jos vise da pojaca,posto je N1 "zacementirao"do kraja sezone! Jos jednom bravo majstore i samo nastavi da gazis! Pozdrav za sve Noletove fanove,i nadam se da ste i vi uzivali u danasnjoj majstoriji!

...sve sve ali nista

pre 10 godina

hejteri..ajmo istezanje zadnje loze na doleeee...pa malo glavom ka unutraaa...i onda zibanje 2 minute u predelu vrata...

Pešikan

pre 10 godina

Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno.
(MrPametnjaković, 3. jul 2013 15:34) Hahahaha, tako je - Berdič, Liziki, Noviki, Tomik, Đokovik, to je pravilan izgovor. :-)))))

Aca Znalac

pre 10 godina

Teren je u više nego užasnom stanju i nikome ne odgovara što je ovako očajan. Ali Nole gazi i ne osvrće se. Delpo je tu, a to je kao polufinale OI 2012. Ajde sada Delpo stisni. Neće moći, Delpo, neće moći.

macabg5@gmail.com

pre 10 godina

Izvinjavam se ali ne mogu da se suzdrzim: najbolji, najlosiji itd. se pise zajedno! Odakle vam ideja da se naj pise odvojeno..Tako to biva kada deca ne polazu srpski za upis u srednju:P
A Djokovic nastavlja se odlicnom igrom, nemam tu sta da kazem.

Ratko

pre 10 godina

Novak razbuco Berdiha. Nisam zadovoljan igrom ali je pobedio. Po svemu sudeci Novak je apsolutni favorit da osvoji Vimbldon. Marej protiv njega ne moze nista da uradi.

lakše se diše

pre 10 godina

Uh,dobro je,baš težak prvi set.Nole nije odigrao baš najbolje a imao je četiri brejk lopte i na kraju je uspeo da izvuče set

Miky

pre 10 godina

Bravo Nole, majstore, u 3 seta. A mogao je mec biti mnogo neizvesniji.
A nece Ferguson zajedno sa Vidicem da gleda Noletov mec, zato sto Nole navija za Milan, ili mozda zeli da bude na visem nivou od kapitena, pa otisao na centralni teren... Pogresio je, ovaj mec je mnogo bolji...

Opet...

pre 10 godina

"Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)"

Prvo da ti naucis gramatiku...

Brdo minusa ceka na tebe

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ...
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

A sta si bese napisao ?!! :)

gavran

pre 10 godina

ovo kako je novak pobedio berdiha je kao kad zabu kuvas
postepeno jacajuci vrelinu vode - tako da zaba i ne primeti kad je skuvana -

morao je tako - jer nema snage za jos dva meca punog intenziteta - veliki je metafizicar ovaj nas novak - inteklektualaz par excelanse

MrPametnjaković

pre 10 godina

Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno.

Victorinox

pre 10 godina

Ао тениских експерата, леле мајке!!! Новак игра дефанзивно, спарингује Бердиху, не личи на себе, стегнут, сигурно губи други сет..и опет 3:0. Ајде мало коментаришите пикадо, молим вас к'о бога.

Zaki

pre 10 godina

Која је намештаљка овај Вимблдон,то је страшно,само да Мареј освоји.Само погледајте жреб и ток жреба.На Марејевој страни "испали" сви фаворити и Енди нема озбиљнијег противника до финала,где ће играти са Новаком који ће бити преморен од мечева са Хасом,Бердихом и Делпом,а јавности су продали причу да је Ђоковићев део жреба лакши.

Pedja

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

Ti si mi bas pravi teniski strucnjak. Sedi, jedan.

ivanb-bg

pre 10 godina

Auh sve silni domaci teniski strucnjaci... Dobio Novak 3:0 a citam komentare u vreme drugog seta i sve sami pesimisti i neverne Tome se javljaju i prognoziraju krah svetskog broja jedan. Sada ce naravno da se prave blesavi i kazu da je Nole najbolji. To je nas mentalitet lokalnih "eksperata" (a la Mr. Mladjan Dinkic). Uzas!

Vlada

pre 10 godina

Auuu, a sta sad kazu nase "neverne Tome" i "iskusni teniski strucnjaci i poznavaoci ige na travi":-)) tako je Nole majstore, samo gazi!!!

fgdah

pre 10 godina

Dobro prosao je cetvrtfinale rutinski uz malo oscilacija, sto bi laici (kao sto sam ja) rekli sa pola snage ...

Sledeci mec je za mene finale pre finala.
Delpo odlican igrac, bez respekta, bez problema u glavi. Da covek nema problema sa povredama sigurno bi bio glavni takmac Djokovicu i Nadalu.

Ako Britanci budu navijali za Delpa (a hoce iako je iz Argentine i ima tvrde stavove) eventualna Novakova pobeda ce biti jos sladja.

Ajmo Novak, jos samo 2 meca !

Bella Bond

pre 10 godina

@ MrPametnjaković
Berdich se izgivara po češkom pravopisu a ne po engleskom. Kada je Sue Barker na BBC pitala Berdiha kako se izgovara njegovo prezime on je odgovorio da se izgovara kao malo jače 'H' koje ne postoji u engleskom jeziku i da njegovo prezime komenttori obično izgovaraju sa 'iĆ'

Muzicar

pre 10 godina

Odsvirao Novak Cehu "Pleh Muziku" , nadam se da i ovi luzeri sto stalno imaju neke zamjerke Noletu uzivaju u istoj muzici.
Nole nije izgubio set na Wimbledonu, BRAVO !

ujedinjeno kraljevstvo za skota

pre 10 godina

ima Berdich igru za Nolete ali na soniju,ha ha ha plasi me Del Potro ali sad Nole nije igrao ni 30% mogucnosti sta kad igra sa 50% nepostoji igrac,haha zna igru protiv Noleta 15:2 bravoo za igru.

Lele

pre 10 godina

Bravo za Noleta, ništa manje nisam ni očekivao. Sad gledam Verdasco-Murray, nemam ništa protiv Škota, dapače simpa mi je kao lik, ali jednostavno uživam kako se Englezi znoje,a iznenađujuće, stvari nikako ne idu dobro po Murraya. Izgubio je prvi set, u drugom gubi 5:3, bit će veselo do kraja.

Lektor za Ceski jezik

pre 10 godina

MrPametnjaković

Pametnjakovicu, Cita se pravilno Berdih. Kao sto sto se ime kompozitora Smetane cita Bedrzih Smetana (Bedrich Smetana) jer na slovu R ima kvrzicu i to je na ceskom RZ. Pusti komentatore i sudije koji su nepismeni i citaju po engleskom. Kao sto ne znaju da izgovore Lisicki, Voznjacki, Troicki pa govore Lisiki, Vozniaki, Troiki

jablan

pre 10 godina

Novak je danas imao protiv sebe dvojicu igraca.Berdiha i samog sebe,uspeo je da ih oboje pobedi i zato je Novak vanserijski igrac.Novace srecno ti polufinale.jablan

Komarac

pre 10 godina

Toliko o Berdihu...Kao sto sam napisao vec...Berdih nema ni igru ni mentalni sklop za Novaka...jos jednom dokazano...Novak zasad prema planu, korak po korak...Sledeci je Del Potro, povredjen. Koleno mu je lose, i mislim da ni tu nece biti vece drame...Ono sto nas ceka dace bog, je finale, pa sta bude...

klikovceto

pre 10 godina

nole je pshicki bolesnik,podvojena licnost :)
(klikovceto, 3. jul 2013 15:59)
# Link komentara
Preporučujem (+17)
Ne preporučujem (-46)

ZAHVALJUJEM SE OVOJ NEKOLICINI LJUDI STO JE SHVATILO MOJU IRONIJU

Gospodin Jež

pre 10 godina

Komentar za MrPametnjakovića, koji kaže da se Berdych čita Berdič. Nikako cijenjeni! Čita se ispravno Berdih, s tím, što je to "h" onakvo tvrdo, kako u riječi "hangar". Ova informacija je 100% jer sam često u Češkoj. I ubuduće molim vas i vama slične pametnjakoviće, da ako nešto tvrdite, da dobro provjerite, prije nego počnete nekoga uvjeravat.

Pozz

Mirko

pre 10 godina

Kao sto sam napisao bice tesko.Novak je odigrao odlicno prvi set.Ali i Berdih.Novak ce morati malo i na mrezu.U dugim razmenama sanse su izjednacene.Moja prognoza od 3-1 za Novaka na kraju mecai dalje stoji.Napred Nole!

trening

pre 10 godina

Evo jedna informacije dobrim "poznavaocima" tenisa -Federer na početku godine nije najvio da će igrati na Masters kup u Londonu,ali nije doduše najavio ni učešće na turnirima u Gštadu i Hamburgu.Pošto je rano ispao una Wimbldonu izgleda da ova dva turnira na zremljenim terenima koristi za jače treninge i pripremu za američku turneju.

aca Umc

pre 10 godina

Delija@ nemo se ljutis, ali uvek mi se gade komentari slicni tvom. Mora uvek neka podela, partizani-cetnici, grobari-delije, verovatno bi voleli i kad bi Viktor i Novak zakrvili...sreca pa imaju mozak za razliku od mnogih.

Swedenonline

pre 10 godina

Berdihovo kretanje je zbog visine vrlo tesko za procitati, nestize vise po pravilu nego izuzetku da se postavi u perfektnu poziciju za udarac. Samim tim ugao tela u postavci za udarac laze protivnika u kojem smeru ce loptica biti udarena, te nabija nesigurnost u protivnika. Iz istog razloga kad igra open stance na travi te loptice cesto zavrsavaju preko linije. Za uhvatiti ga je isto kao vatati muvu u letu. Tako da, kad je trava u pitanju, Nole ce uvek imati problema sa Berdihom, na kraju krajeva imali su i drugi jer ipak je uspeo da dodje do cetvrtfinala. Na 3 nula u drugom setu sam znao da ce Novak koristiti adut, psihe. Ribrejk i potvrda za 2:3 su otvorili vrata za 4:3 kao i za konacan rezultat drugog seta. Fijasko koji je sebi dozvolio kad je prosli put izgubio od Berdiha, znali su obadvojica da se nece desiti, posle 2:0 u setovima Novak ima mentalnu prednost koja je Berdiha sputavala. Sta vi mislite o tome?

tm.djomla

pre 10 godina

Delija@ nemo se ljutis, ali uvek mi se gade komentari slicni tvom. Mora uvek neka podela, partizani-cetnici, grobari-delije, verovatno bi voleli i kad bi Viktor i Novak zakrvili...sreca pa imaju mozak za razliku od mnogih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca Umc, 3. jul 2013 21:52)

Još ranije Dylan Dog objasnio a on se opet upeca na isti zonfa, trolovima je bitna reakcija i čim se spomene osjetljiva tema tipa gore pomenuta i slične odmah se nadje više njih koji se upecaju, šta ćeš, tako ti je to a evo i ja se upecah pa pišem :)

Gazi Nole do nove pobjede!

NS

pre 10 godina

Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera

idemo po W

pre 10 godina

jel zapazio jos neko osim mene, elemente nadalove igre u djokovicevoj igri. istog onog nadala, omiljenog medju citaocima ovog sajta, tog sto ne zna nista, samo vadi gace iz ... sjajan pokazatelj koliko su obojica veliki igraci, nadal cija igra utice i na svetskog br.1 (i to vec sad solidan broj nedelja na tom mestu) i djokovic koji i pored mesta kojeg zauzima, i dalje napreduje i ne stidi se da i od najveceg rivala uzima ono sto je najbolje. idemo novak, vamos rafa, cekamo finale USO

znanje-imanje

pre 10 godina

Meč je mogao da se reši na prvoj brejk-lopti. Kad nije set postade prvi set duga, duga patnja... Novak vraća fantastično servise i - nema brejka. Tako je to na travi. Jedva nekako taj-brejk - te izgleda lakše.
Ali kako ih je spičilo sunce i napor. Prvo je propao Novak pa Berdih. Srećom glomazniji igrač nije više stigao da se oporavi i to je bilo to.
Nažalost del Potro je proveo samo 3 seta na terenu i jedva dobio taj-brejk u trećem. Da nije Ferer bi ga na kondiciju dobio u pet. Ovako ipak mi ne deluje da će moći da izdrži još jedan ekstra napor.
Moja prognoza za dalje bila je Kubot i Verdasko. Objektivno španac nema mnogo šansi a i lujka je ako se šansa ukaže. Ipak moram se držati svojih prognoza.

ivo

pre 10 godina

Odlicno! Novak u polufinalu, zadovoljan sam igrom. Jesam ocekivao Delpa u polufinalu, mada sam juce saznao podatak da nije dobio Ferera 4 godine... pa sam mislio da nece ni danas, jer bi ferer bio laksi u polufinalu ali dobro. Ako Nole odigra kao sto zna, finale je njegovo! I da, ona sto je rekla da ne voli da igra na travi nakon poraza od Vesne je ispala, i to me raduje!

dermatolog

pre 10 godina

(Dylan Dog, 15. april 2013 00:24)
(Serdjo, 3. jul 2013 15:27)

Potpuno se slažem sa ovim komentarom, samo bih još dodao sledeće nikove: Ja, realista,go masa, aJJde,Bojan,nemanja,teniser,torlak,svabo, Sasha,papaja, Dobro,Marko,cacanin,Djole,Slučajni prolaznik, polster, Pera...

Atila

pre 10 godina

Osvetio se Hasu i to dva puta,pa Berdihu ,pa sad Delpu !Mora trojstvo da se ispuni! !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DEJAN, 3. jul 2013 16:48)

Osvetio se on i na Garosu Dimitrovu, Kolšrajberu i Hasu, uspuniće se trojstvo i ovoga puta.Iz priloženog se vidi da je dotičnima bolje da Noleta ne pobeđuju na nekim manjim turnirima kada on nije raspoložen jer će im svejedno to naplatiti sa kamatom.

Jasna

pre 10 godina

Dobro je da je Nole odbranio bodove od prosle godine a plus jos samo da dobije dodatne bodove,a sto se tice meca bravo Nole jos malo do titule!!

Psihijatar

pre 10 godina

Pa ne može čoveče da se igra defanzivno protiv Berdiha, a i Del Potra, Mareja, Nadala ili Federera! Kad god je tako Novak igrao i kretao kao uspavan, gubio je meč! DOKLE BREEEEEEEEEEEE....Novače!

jesus from suburbia

pre 10 godina

novak igra plasljivo, pasivno i ziheraski. potpuno atipicno za njega i ceh sve vreme ima inicijativu u iole duzoj razmeni poena, uvek prvi jace udari, vise rizikuje i ako novak nesto ne promeni, ne vidim kako moze da dobije mec. na terenu deluje apaticno i nezainteresovano, kao da ga je neko puskom naterao da igra. ne mirise na dobro.

blok70a

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.

Bagzi

pre 10 godina

Prvi set Novak dobio na iskustvo ali zato drugi poklanja Berdihu. Vec ima dva brejka u minusu a sto je najgore Berdih igra sve bolje i bolje. Bice ovo tezak mec. Ajde Nole samo malo bolje!

udaraj

pre 10 godina

Nole cijelo vrijeme igra defenzivno, kao Berdych(ov) sparing partner.Pišem na 2. setu 3:0 za Berdych(a).Daj (o)pusti ruku i udaraj jer ovom igrom teško protiv ovakvog Berdych(a).

istina

pre 10 godina

Nikad nisam navijala za Novaka jer mi je antipatično njegovo ponašanje prilikom fdobijanja ,ili gubljenja poena ,pogotovo nakon pobjeda,ali mi je ipak zbog tenisa drago što je pobjedio ovog još antipatičnijeg tenisera.Novak ove godine ima stvarno sreće -imao je najlakši žrijeb,u drugoj grupi ispali su Nadal i federer ,a u polufinalu će se susresti sa povrijeđenim Delpom.Da je birao ne bi bolje za sebe odabrao.

Filip

pre 10 godina

Lose igra Novak, dobro je poceo nije iskoristio brejk sanse u prvom setu i od tada je poceo da pada. Srecom je na glavu izvukao taj brejk, ali evo drugi set je vec cini mi se izgubljen. Bice gusto ovo.

blok70a

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.

NS

pre 10 godina

Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera

jesus from suburbia

pre 10 godina

novak igra plasljivo, pasivno i ziheraski. potpuno atipicno za njega i ceh sve vreme ima inicijativu u iole duzoj razmeni poena, uvek prvi jace udari, vise rizikuje i ako novak nesto ne promeni, ne vidim kako moze da dobije mec. na terenu deluje apaticno i nezainteresovano, kao da ga je neko puskom naterao da igra. ne mirise na dobro.

istina

pre 10 godina

Nikad nisam navijala za Novaka jer mi je antipatično njegovo ponašanje prilikom fdobijanja ,ili gubljenja poena ,pogotovo nakon pobjeda,ali mi je ipak zbog tenisa drago što je pobjedio ovog još antipatičnijeg tenisera.Novak ove godine ima stvarno sreće -imao je najlakši žrijeb,u drugoj grupi ispali su Nadal i federer ,a u polufinalu će se susresti sa povrijeđenim Delpom.Da je birao ne bi bolje za sebe odabrao.

Psiholog

pre 10 godina

Kakav je lik ovaj Berdih! Visok, debeo, znojav,debele butine,nema obrve,znoj mu stalno curi sa kačketa, pokreti kao u robota, uvek isti, nekako germanski..u tip 5 mi je među antipatijama1

Bagzi

pre 10 godina

Prvi set Novak dobio na iskustvo ali zato drugi poklanja Berdihu. Vec ima dva brejka u minusu a sto je najgore Berdih igra sve bolje i bolje. Bice ovo tezak mec. Ajde Nole samo malo bolje!

Psihijatar

pre 10 godina

Pa ne može čoveče da se igra defanzivno protiv Berdiha, a i Del Potra, Mareja, Nadala ili Federera! Kad god je tako Novak igrao i kretao kao uspavan, gubio je meč! DOKLE BREEEEEEEEEEEE....Novače!

MrPametnjaković

pre 10 godina

Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno.

udaraj

pre 10 godina

Nole cijelo vrijeme igra defenzivno, kao Berdych(ov) sparing partner.Pišem na 2. setu 3:0 za Berdych(a).Daj (o)pusti ruku i udaraj jer ovom igrom teško protiv ovakvog Berdych(a).

Filip

pre 10 godina

Lose igra Novak, dobro je poceo nije iskoristio brejk sanse u prvom setu i od tada je poceo da pada. Srecom je na glavu izvukao taj brejk, ali evo drugi set je vec cini mi se izgubljen. Bice gusto ovo.

Zaki

pre 10 godina

Која је намештаљка овај Вимблдон,то је страшно,само да Мареј освоји.Само погледајте жреб и ток жреба.На Марејевој страни "испали" сви фаворити и Енди нема озбиљнијег противника до финала,где ће играти са Новаком који ће бити преморен од мечева са Хасом,Бердихом и Делпом,а јавности су продали причу да је Ђоковићев део жреба лакши.

idemo po W

pre 10 godina

jel zapazio jos neko osim mene, elemente nadalove igre u djokovicevoj igri. istog onog nadala, omiljenog medju citaocima ovog sajta, tog sto ne zna nista, samo vadi gace iz ... sjajan pokazatelj koliko su obojica veliki igraci, nadal cija igra utice i na svetskog br.1 (i to vec sad solidan broj nedelja na tom mestu) i djokovic koji i pored mesta kojeg zauzima, i dalje napreduje i ne stidi se da i od najveceg rivala uzima ono sto je najbolje. idemo novak, vamos rafa, cekamo finale USO

aNOnymous

pre 10 godina

Djokovic je majstor, najbolji sportista kojeg smo ikad imali, igra mu je skoro savrsena, ali jednu stvar nikada nisam volio kod njega a to je kada mu protivnik izadje na mrezu i on iz defanzive samo digne lopticu visoko, kao neki pokusaj loba, a mogao je pokusati pasing sot. U 99% slucajeva na taj nacin izgubi poen, a siguran sam da bi veca uspjesnost bila da ne pokusava sa takvim loptama "u nebo".
Ajmo Nole!!! Trenutno je 1:0

Vlada

pre 10 godina

@NS
Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera
(NS, 3. jul 2013 14:58)

Stručnjace veliki, sta misliš o tome da pre nego što nam svima objasniš greške čoveka koji je desetinama nedelja prvi na listi, da ipak prvo naučis gramatiku?

goranski

pre 10 godina

Berdic igra na jako visokom nivou mada jos nisam poceo da se znojim
Moja progoza je 3:1 za Novaka mada nikad do sada nisam dobro prognoziro.
3:0 bi bilo bolje,treba da vodim kera u setnju.

naissus

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika. (blok70a, 03. jul 2013 15:46)A gde si sad stručnjače? Mora da se jedeš živ i pitaš samog sebe " što li pokušavam da izigravam nekog ko se razume?"

zlatiborac

pre 10 godina

Ovi Britanci sa Skysport-a su smesni ko zvaka. Kod 3:0 za Berdiha u drugom setu opste veselje u studiju, osmesi, cestitanja. Djokovic izjednacuje na 3:3 usput vrativsi dva brejka a u studiju tajac kao da je neko umro. Nista se ne komentarise cak kod poena za izjednacenje veliki uzdah Aaaaahhhhhhhh na Berdihov udarac u mrezu. Evo Djole poveo sa 4:3 a komentatori jedva govore u neverici. Cirkus.

ivo

pre 10 godina

Odlicno! Novak u polufinalu, zadovoljan sam igrom. Jesam ocekivao Delpa u polufinalu, mada sam juce saznao podatak da nije dobio Ferera 4 godine... pa sam mislio da nece ni danas, jer bi ferer bio laksi u polufinalu ali dobro. Ako Nole odigra kao sto zna, finale je njegovo! I da, ona sto je rekla da ne voli da igra na travi nakon poraza od Vesne je ispala, i to me raduje!

Mirko

pre 10 godina

Kao sto sam napisao bice tesko.Novak je odigrao odlicno prvi set.Ali i Berdih.Novak ce morati malo i na mrezu.U dugim razmenama sanse su izjednacene.Moja prognoza od 3-1 za Novaka na kraju mecai dalje stoji.Napred Nole!

N1

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

A mozda bi tebi, "teniski strucnjace", bilo NAJ BOLJE da prelistas neku knjigu gramatike za osnovnu skolu. Mani se tenisa.

Pešikan

pre 10 godina

Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno.
(MrPametnjaković, 3. jul 2013 15:34) Hahahaha, tako je - Berdič, Liziki, Noviki, Tomik, Đokovik, to je pravilan izgovor. :-)))))

Vlado

pre 10 godina

" Molim ovde moderatore ili zvaničnike sa sajta da upute poruku komentatorima. Naime pravilno se kaže i čita Berdić ili eventualno Berdič, a nikako Berdih.
Od kako se pojavio svi čitaju Berdih, učite nas pogrešno. "
(MrPametnjaković, 3. jul 2013 15:34)


Erm,ne znam odakle ti ovo, ali pravilno se izgovara "Berdih" -(srpski), a "Berdych" -(češki). Elem, u češkom i slovačkom jeziku ima i "h" i "ch" kao dva slova, koja se jako slicno izgovaraju ("ch" je tvrdje..), s tym sto češko "ch" se izgovara isto kao srpsko "h".

Serdjo

pre 10 godina

Ovom prilikom se zahvaljujem Dylan Dogu jer je ovim komentarom postavio stvari na svoje mesto!

Poštovani, očigledno ste novi na ovom portalu, inače bi ste znali da se pod pseudonimima BaneUtd, Josko Martinoski, Vlajzi, Vlajzi voli Partizan, realno, Dzozey itd. ovde javljaju trolovi koji pisanjem ordinarnih gluposti skreću pažnju na sebe i odvlače diskusiju o datoj vesti na potpuno drugu stranu (što je inače definicija trolovanja). Čak sam mišljenja da se, zapravo radi o jednoj istoj osobi koja je verovatno plaćena da troluje, jer niko normalan ne bi to činio već skoro dve godine za džabe, a simptomatično je da se javlja među prvima na svaku vest. Dakle ili radi za novac ili nije potpuno mentalno zdrava osoba. Svaka šala kratko traje, a ovo je već personalna patologija ili posao, za, opet ne baš potpuno zdravog poslodavca.
U svakom slučaju, ljubazno Vas i ostale komentatore molim da ne samo da ne odgovarate na komentare ostavljene pod pomenutim pseudonimima, već da im čak ne dajete ni negativne preporuke. Jedini lek protiv takvih je potpuno ignorisanje, jer tada oni potpuno promašuju svoju metu. Svaka reakcija na njihov komentar je za njih plus.
Iskreno se nadam da će moj komentar biti objavljen, inače ću posumnjati da su i moderatori umešani u ovo.
Hvala na razumevanju i pozdrav,
(Dylan Dog, 15. april 2013 00:24)

doktor

pre 10 godina

taman kad sam napisao da Novak igra lose,Berdih mi je objasnio kako to zapravo izgleda biti ocajan!Covek je prso! Ajde Nole iskoristi to za 3:0

Miky

pre 10 godina

Bravo Nole, majstore, u 3 seta. A mogao je mec biti mnogo neizvesniji.
A nece Ferguson zajedno sa Vidicem da gleda Noletov mec, zato sto Nole navija za Milan, ili mozda zeli da bude na visem nivou od kapitena, pa otisao na centralni teren... Pogresio je, ovaj mec je mnogo bolji...

dermatolog

pre 10 godina

(Dylan Dog, 15. april 2013 00:24)
(Serdjo, 3. jul 2013 15:27)

Potpuno se slažem sa ovim komentarom, samo bih još dodao sledeće nikove: Ja, realista,go masa, aJJde,Bojan,nemanja,teniser,torlak,svabo, Sasha,papaja, Dobro,Marko,cacanin,Djole,Slučajni prolaznik, polster, Pera...

rafafan

pre 10 godina

(blok70a, 3. jul 2013 15:46)
Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

Eh sto bih ja voleo da sam ovako strucan i vidovit kao ti. Verovatno si se do sada obogatio na kladionicama sa tim znanjem. Kazi molim te koji je to portal gde postavljas svoje strucne tekstove da se i mi "nestrucni" malo ovajdimo.
Unapred hvala.

klikovceto

pre 10 godina

nole je pshicki bolesnik,podvojena licnost :)
(klikovceto, 3. jul 2013 15:59)
# Link komentara
Preporučujem (+17)
Ne preporučujem (-46)

ZAHVALJUJEM SE OVOJ NEKOLICINI LJUDI STO JE SHVATILO MOJU IRONIJU

Swedenonline

pre 10 godina

Berdihovo kretanje je zbog visine vrlo tesko za procitati, nestize vise po pravilu nego izuzetku da se postavi u perfektnu poziciju za udarac. Samim tim ugao tela u postavci za udarac laze protivnika u kojem smeru ce loptica biti udarena, te nabija nesigurnost u protivnika. Iz istog razloga kad igra open stance na travi te loptice cesto zavrsavaju preko linije. Za uhvatiti ga je isto kao vatati muvu u letu. Tako da, kad je trava u pitanju, Nole ce uvek imati problema sa Berdihom, na kraju krajeva imali su i drugi jer ipak je uspeo da dodje do cetvrtfinala. Na 3 nula u drugom setu sam znao da ce Novak koristiti adut, psihe. Ribrejk i potvrda za 2:3 su otvorili vrata za 4:3 kao i za konacan rezultat drugog seta. Fijasko koji je sebi dozvolio kad je prosli put izgubio od Berdiha, znali su obadvojica da se nece desiti, posle 2:0 u setovima Novak ima mentalnu prednost koja je Berdiha sputavala. Sta vi mislite o tome?

lakše se diše

pre 10 godina

Uh,dobro je,baš težak prvi set.Nole nije odigrao baš najbolje a imao je četiri brejk lopte i na kraju je uspeo da izvuče set

Aleksa

pre 10 godina

Jerži Janovič –Lukaš Kubot,jedan Poljak u polufinalu Vimbldona!Veliki uspeh za Poljski tenis!Mislim da Nole ovaj meč završava u 3 seta,za 2 sata i 15 minuta! :D (Aleksa, 03. jul 2013 11:01) lepo ja rekoh...onaj osećaj kada u minut pogodiš koliko će trajati meč! ;)

Bella Bond

pre 10 godina

@ MrPametnjaković
Berdich se izgivara po češkom pravopisu a ne po engleskom. Kada je Sue Barker na BBC pitala Berdiha kako se izgovara njegovo prezime on je odgovorio da se izgovara kao malo jače 'H' koje ne postoji u engleskom jeziku i da njegovo prezime komenttori obično izgovaraju sa 'iĆ'

Jova

pre 10 godina

Jao ljudi, kako Novak igra. Trofeji su trofeji, ali igra je ta koja mene ispunjava zadovoljstvom. A mjesta za napredak još ima, što je najvažnije.

Divan dan.

Pozdrav svima

Zoran Janković

pre 10 godina

Zar ima dokonih koji još i tenis gledaju??
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (X, 3. jul 2013 14:37)
Ima čak i dokonijih: oni koji ne gledaju, a komentarišu!

ujedinjeno kraljevstvo za skota

pre 10 godina

ima Berdich igru za Nolete ali na soniju,ha ha ha plasi me Del Potro ali sad Nole nije igrao ni 30% mogucnosti sta kad igra sa 50% nepostoji igrac,haha zna igru protiv Noleta 15:2 bravoo za igru.

znanje-imanje

pre 10 godina

Meč je mogao da se reši na prvoj brejk-lopti. Kad nije set postade prvi set duga, duga patnja... Novak vraća fantastično servise i - nema brejka. Tako je to na travi. Jedva nekako taj-brejk - te izgleda lakše.
Ali kako ih je spičilo sunce i napor. Prvo je propao Novak pa Berdih. Srećom glomazniji igrač nije više stigao da se oporavi i to je bilo to.
Nažalost del Potro je proveo samo 3 seta na terenu i jedva dobio taj-brejk u trećem. Da nije Ferer bi ga na kondiciju dobio u pet. Ovako ipak mi ne deluje da će moći da izdrži još jedan ekstra napor.
Moja prognoza za dalje bila je Kubot i Verdasko. Objektivno španac nema mnogo šansi a i lujka je ako se šansa ukaže. Ipak moram se držati svojih prognoza.

Danac

pre 10 godina

Kako je nas narod cudan.....bruka o sramota citati ove komentare!!! Srecno Nole i idemo po trofej!!! Pozdrav za prave navijace iz Kopenhagena

zeljko

pre 10 godina

situacija je jasna Novak je trenutno najbolji teniser na svetu.sasvim je nebitno ko je sa druge strane mreze jer ako je Nole 100% spreman nema tog igraca koji ce ga dobiti.samo los dan moze da napravi problem i nista vise.Novak je teniser sa kvalitetnim udarcima i odlicnim servisom.danas je dokazao da je bolji server od berdiha jer nije najbolji server najjaci vec najprecizniji.sve u svemu zelim mu jos ove dve pobede pa da slavimo.

nebojsa

pre 10 godina

U inat organizatorima zavrsio je pre moguce kise a sada vise nemoze da igra na ovom terenu na kojem je kao i svi trebalo da igra u prvoj nedelji a ne u drugoj protiv 6 na listi Berdiha koji je fenomenalno igrao ali je Novak u svemu bio malo bolji i zasluzeno prosao dalje.

NastyB

pre 10 godina

Svako ko iole malo bolje prati tenis i Novakove igre može da shvati da je prosto neverovatno koliko ovaj mladić igra ONOLIKO KOLIKO JE POTREBNO protiv svojih protivnika. Tokom celog Vimbldona bilo je retkih trenutaka kada je "upalio sve motore" i odigrao 100% svojih mogućnosti (samo u slučajevima kada je stizao prednost svojih protivnika, što se i danas videlo). Možda ne znam koliko je psihički stabilan, ali danas je (ne računam komentare "pravih Srbendi" kojima je najveća životna želja da komšiji crkne krava) bio takav da bi bez previše muke počistio Rafu, sa sve Federerom na terenu.
S obzirom kako se Marej muči sa Verdaskom, a da je Delpo malo povređen, bilo bi pravo čudo da Novak ne osvoji ovo po drugi put.
I što je najlepše, sve u inat onim sitnim, jadnim, patetičnim Srbima kojima smeta svaki uspeh našeg divnog zemljaka Đokovića.

Bojme...88

pre 10 godina

Ne znam cemu negativni komentari cim Nole malo posustane. Uvek postoje oscilacije.
A Novak ovaj mec igra tacno onoliko koliko mu treba, to je njegova moc...
Upravo je dobio drugi set Novak

Sale

pre 10 godina

Kako prepoznati velikog igrača i čovjeka? Posle osvajanja 2. seta, nakon što je Berdih promašio čist zicer, Novak bez proslavljanja mirno odlazi i sjeda na stolicu. E sada zamislite Federera ili Nadala u istoj situaciji.

Muzicar

pre 10 godina

Odsvirao Novak Cehu "Pleh Muziku" , nadam se da i ovi luzeri sto stalno imaju neke zamjerke Noletu uzivaju u istoj muzici.
Nole nije izgubio set na Wimbledonu, BRAVO !

krle

pre 10 godina

Par primera kako BBC (i slicni) prati mec Novaka Djokovica, najboljeg svetskog tenisera protiv 7. nosioca:

"He'll be disappointed in himself there, Berdych, he surrendered that break very easily."

"Berdych racing 3-0 ahead and then seeing Djokovic pull it back is like running a long distance race against a Kenyan. You get the first mile out of the way and you're leading and feel the best. Then you turn round and remember the Kenyan is behind you and he will probably pass you..."

"Berdych has the look of someone who has spent the last 36 hours in an interrogation room."

"It's hard to keep that quality up they had in the first set, it certainly has dropped, the standard, for Berdych psychologically it's going to be difficult losing two breaks."

"I don't know what has happened to Berdych since he went 3-0 up in the second set. But it's not good.".

"For Berdych this a mental battle now, does he really believe he can come back against Djokovic that's the big thing. I don't think anyone else does to be quite frank."

"I still don't understand what happened to Berdych. He just stopped playing after going 3-0 ahead. He went somewhere and you can't do that against Djokovic..."

"For a set and a bit Berdych was absolutely brilliant but he made the fatal mistake of a terrible service game when he was up a double break and let Djokovic back into the match and you simply can't do that."


Ovaj Berdych kao da igra sam sa sobom, i gubi.

macabg5@gmail.com

pre 10 godina

Izvinjavam se ali ne mogu da se suzdrzim: najbolji, najlosiji itd. se pise zajedno! Odakle vam ideja da se naj pise odvojeno..Tako to biva kada deca ne polazu srpski za upis u srednju:P
A Djokovic nastavlja se odlicnom igrom, nemam tu sta da kazem.

Opet...

pre 10 godina

"Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)"

Prvo da ti naucis gramatiku...

Pedja

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

Ti si mi bas pravi teniski strucnjak. Sedi, jedan.

Brdo minusa ceka na tebe

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ...
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

A sta si bese napisao ?!! :)

boban nikolic

pre 10 godina

DOSLO VREME VRACANJA DUGOVA:Hasu za Winbldon2009,Berdihu za Winbldon 2010,Del Potru za Olimpijadu na Winbldonu i Mareju za Olimpiadu na Winbldonu.DO KRAJA.

trening

pre 10 godina

Evo jedna informacije dobrim "poznavaocima" tenisa -Federer na početku godine nije najvio da će igrati na Masters kup u Londonu,ali nije doduše najavio ni učešće na turnirima u Gštadu i Hamburgu.Pošto je rano ispao una Wimbldonu izgleda da ova dva turnira na zremljenim terenima koristi za jače treninge i pripremu za američku turneju.

Mirko

pre 10 godina

Perfektno izdanje Novaka!Kao dzedaj koji uvek ima jedan udarac vise.Kao pauk koji ceka muvu da pogresi.Berdih je i pored gubitka drugog seta u kojem je vodio 3-0 ostao na nogama.Nije se dao lako zbuniti.Igrao je koliko je mogao.Nije on uopste lose igrao ovaj mec.Naprotiv.Odigrao ga je poprilicno dobro.Ali,sta raditi kada je na suprotnoj strani mreze teniser na cijem licu kao da pise "ne mozes me pobediti jer sam bolji"?To mora da je frustrirajuce.Ovakvu mentalnu snagu i apsolutnu sigurnost u sebe nismo videli ni kod jednog tenisera unazad 20-tak godina,mozda i vise.Zbog toga je Nole br.1 Moze igrati odlicno i na sljaci,i na betonu a takodje i na travi.To sada vise nema veze koja je podloga u pitanju.Jednostavno Novakov kvalitet to preskace.Novakov slajs je uzrokovao mnogo gresaka i nevracenih udaraca od strane Berdiha.Mozda je najbolja ilustracija svega,recenica koju je komentator izgovorio na kraju: "Novak is really truth of tenis today" - "Novak je zaista istina danasnjeg tenisa" ! Sve receno.

Hej strucnjaci

pre 10 godina

@ Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46),

stvarno nisu normalni da takvom strucnjaku daju toliko minusa!Evo,muci se Novak sa Berdihom vec nekoliko sati i izgubice na kraju...ali JUCE!
Verovatno je trava naJSlabija Noletova podloga,ali trenutno igra u naJBoljoj formi,sto mu,naravno,ne garantuje da ce i pobediti na Vimbldonu!
Tebi ostaje da i dalje navijas za Novaka i da ga maksimalno bodris da osvoji titulu!

Mungos

pre 10 godina

Stavite se u Novakov i Marejev polozaj u eventualnom finalnom mecu. Novak puca od samopouzdanja dobio sve dobre tenisere a Marej dobijao one izmedju 20-30 mesta. On pojma nema da li ima mogucnosti da osvoji titulu. Ni protiv jednog dobrog igraca na travi nije odigrao. U Nedelju ako Bog da ima da gledamo uplakane Britance pa gde ces veci motiv kada 90% publike navija protiv tebe. Mislim da Novak igra veoma dobro i totalno se prilagodio travi sada upija podlogu.

Balavac

pre 10 godina

@NS
Nole je morao da menja vajdu jos 2012. Vajda je los strucnjak to pokazuje rezultat., Nole igra naj bolji tenis zadnjih 3 god. a 2012 i ove uzme samo Australiju na ostalim GS gubi zasto je to tako pa vidite da nole naj losije stoji sa taktikom sve ostalo dobija na ritern i iskustvo..... Nole menjaj trenera
(NS, 3. jul 2013 14:58)

Stručnjace veliki, sta misliš o tome da pre nego što nam svima objasniš greške čoveka koji je desetinama nedelja prvi na listi, da ipak prvo naučis gramatiku?
(Vlada, 3. jul 2013 15:48)

Aaahhh Vlado, ovaj je tek juce gledao tenis pa vec komentarise. Uzas.

strasnoooo

pre 10 godina

sve se kao cini da Novak igra neubedljivo da ce sledeci put da kiksne ali on bije bez izgubljenog seta....ne znam sta da mislim

Man Utd

pre 10 godina

Bravo NoOOOole!!! Nadam se da ce mu Nemanja Vidic doneti srecu. Kapiten Mancestera na terenu br.1, a Ser Aleks Ferguson na Centralnom terenu... :D

Jovan

pre 10 godina

Jos jednom pokazuje Nole da je mentalno neverovatno jak. Videlo se kako mu pada po malo igra pri kraju prvog seta, kome i ne bi posle onih propustenih sansi, ali uspeva da ostane pozotivan i pored ludacki dobre igre Berdiha. Idemo !

danilo

pre 10 godina

Ako su mnogi videli 2o11. kao Noletov maksimum koji će teško neko dostići,Nole ih demantuje ove godine jer realno igra bolje nego te godine.
U Monte Karlu je " odrao" Rafu, na RG ga je "imao" tako da je jasno da su na šljaci oni ravnopravni.
Njegova igra u Londonu gde nije izgubio set do polufinala, a na svoj servis jedva dva ili tri gema ukupno, pokazuje da on i dalje napreduje što je bilo teško i zamisliti.
Ako ostane zdrav i fokusiran, ne vidim kako ga sledeće 3 ili 4 godine neko može pomeriti sa mesta broj jedan u svetskom tenisu.
Broj titula koje će osvojiti zavisi od njega najviše dok svaka titula koju ne osvoji- biće veliko iznenadjenje.
Nema dovoljno reči hvale za ovog fenomenalnog igrača i mladića...

Gospodin Jež

pre 10 godina

Komentar za MrPametnjakovića, koji kaže da se Berdych čita Berdič. Nikako cijenjeni! Čita se ispravno Berdih, s tím, što je to "h" onakvo tvrdo, kako u riječi "hangar". Ova informacija je 100% jer sam često u Češkoj. I ubuduće molim vas i vama slične pametnjakoviće, da ako nešto tvrdite, da dobro provjerite, prije nego počnete nekoga uvjeravat.

Pozz

Komarac

pre 10 godina

Toliko o Berdihu...Kao sto sam napisao vec...Berdih nema ni igru ni mentalni sklop za Novaka...jos jednom dokazano...Novak zasad prema planu, korak po korak...Sledeci je Del Potro, povredjen. Koleno mu je lose, i mislim da ni tu nece biti vece drame...Ono sto nas ceka dace bog, je finale, pa sta bude...

Victorinox

pre 10 godina

Ао тениских експерата, леле мајке!!! Новак игра дефанзивно, спарингује Бердиху, не личи на себе, стегнут, сигурно губи други сет..и опет 3:0. Ајде мало коментаришите пикадо, молим вас к'о бога.

jablan

pre 10 godina

Novak je danas imao protiv sebe dvojicu igraca.Berdiha i samog sebe,uspeo je da ih oboje pobedi i zato je Novak vanserijski igrac.Novace srecno ti polufinale.jablan

fgdah

pre 10 godina

Dobro prosao je cetvrtfinale rutinski uz malo oscilacija, sto bi laici (kao sto sam ja) rekli sa pola snage ...

Sledeci mec je za mene finale pre finala.
Delpo odlican igrac, bez respekta, bez problema u glavi. Da covek nema problema sa povredama sigurno bi bio glavni takmac Djokovicu i Nadalu.

Ako Britanci budu navijali za Delpa (a hoce iako je iz Argentine i ima tvrde stavove) eventualna Novakova pobeda ce biti jos sladja.

Ajmo Novak, jos samo 2 meca !

ivanb-bg

pre 10 godina

Auh sve silni domaci teniski strucnjaci... Dobio Novak 3:0 a citam komentare u vreme drugog seta i sve sami pesimisti i neverne Tome se javljaju i prognoziraju krah svetskog broja jedan. Sada ce naravno da se prave blesavi i kazu da je Nole najbolji. To je nas mentalitet lokalnih "eksperata" (a la Mr. Mladjan Dinkic). Uzas!

Lektor za Ceski jezik

pre 10 godina

MrPametnjaković

Pametnjakovicu, Cita se pravilno Berdih. Kao sto sto se ime kompozitora Smetane cita Bedrzih Smetana (Bedrich Smetana) jer na slovu R ima kvrzicu i to je na ceskom RZ. Pusti komentatore i sudije koji su nepismeni i citaju po engleskom. Kao sto ne znaju da izgovore Lisicki, Voznjacki, Troicki pa govore Lisiki, Vozniaki, Troiki

Ratko

pre 10 godina

Novak razbuco Berdiha. Nisam zadovoljan igrom ali je pobedio. Po svemu sudeci Novak je apsolutni favorit da osvoji Vimbldon. Marej protiv njega ne moze nista da uradi.

Vlada

pre 10 godina

Auuu, a sta sad kazu nase "neverne Tome" i "iskusni teniski strucnjaci i poznavaoci ige na travi":-)) tako je Nole majstore, samo gazi!!!

gavran

pre 10 godina

ovo kako je novak pobedio berdiha je kao kad zabu kuvas
postepeno jacajuci vrelinu vode - tako da zaba i ne primeti kad je skuvana -

morao je tako - jer nema snage za jos dva meca punog intenziteta - veliki je metafizicar ovaj nas novak - inteklektualaz par excelanse

Struki

pre 10 godina

Ja danas lepo napisah da je Berdihova jedina sansa prvi set,i da ako ga ne uzme,proci ce ko "bos po trnju"! Naravno tako i bi,a posto je sledeci Del Potro,pitao bih "hejtere" da li vam je on sledeci najomiljeniji teniser,ha,ha,ha! Novak i gra odlicno,i sad moze jos vise da pojaca,posto je N1 "zacementirao"do kraja sezone! Jos jednom bravo majstore i samo nastavi da gazis! Pozdrav za sve Noletove fanove,i nadam se da ste i vi uzivali u danasnjoj majstoriji!

Nemanja

pre 10 godina

Kada sam posle zreba,na jednom portalu ostavio komentar da Novak ove godine nece osvojiti Vimbldon i da ce imati velikih problema sa Berdihom ako se bude sastao sa njim,dobio sam gomilu minusa.Sve sami "teniski strucnjaci" koji,pre nego sto se pojavio Novak Djokovic,nisu znali ni pravila tenisa.Jednostavno,Novak je naj slabiji na travi a Vimbldon je osvojio 2011. kada je bio u naj boljoj formi u zivotu i van konkurencije.Sa druge strane,Berdih sa svojom visinom i jednim od najjacih servisa na turniru,predstavlja i vise nego opasnog protivnika.
(blok70a, 3. jul 2013 15:46)

"Naj slabiji", kao i "naj bolji" se pise kao jedna rec - prvo u skolu!

NOLE - CAR SI i hvala ti sto nas cinis srecnim ovolike godine!!!

dutch

pre 10 godina

Odlicno je Novak igrao svaka mu cast! Treba biti veoma vest te vratiti te katapulte - Berdychevih servisa i forhand-a , hahahaha... Novak je zviznuo 16 asova, a Tomas samo 6... Da uporedim: U mecu sa Tomicem je Berdych-u uspelo da zvizne 24 asova.... I opet pobeda u tri seta, izvanredno!

jovan

pre 10 godina

Kako prepoznati velikog igrača i čovjeka? Posle osvajanja 2. seta, nakon što je Berdih promašio čist zicer, Novak bez proslavljanja mirno odlazi i sjeda na stolicu. E sada zamislite Federera ili Nadala u istoj situaciji.
(Sale, 3. jul 2013 16:04)
Svaka ti je na mestu. Nole je ljudina od coveka.

Lele

pre 10 godina

Bravo za Noleta, ništa manje nisam ni očekivao. Sad gledam Verdasco-Murray, nemam ništa protiv Škota, dapače simpa mi je kao lik, ali jednostavno uživam kako se Englezi znoje,a iznenađujuće, stvari nikako ne idu dobro po Murraya. Izgubio je prvi set, u drugom gubi 5:3, bit će veselo do kraja.

fortissimo

pre 10 godina

Od 2010. Novak je napredovao a Ceh sumnjam da moze vise od 6. mesta na ATP. Jedino ako Ferer i Rodzer napuste tenis pa se pomeri koje mesto vise. Novakov servis odlican, o reternu necu ni da pisem. A sami smo svedoci sta se desava kada igrac koji je odlican server( Tomaš), loše servira. Plus nekoliko kardinalnih grešaka koje su stvar psihe. Decko sa ovakvom igrom nema šta da traži protiv Novaka koji kada oseti krv kidiše i ubija protivnika. Potpuno je jasno da u igri protiv Novaka nije dovoljan samo forhend koji Ceh ima i to ubitacan nego i ostali teniski elementi. Potpuno zasluzena pobeda i nadam se osvajanju Wemledona. U zdravlje...

...sve sve ali nista

pre 10 godina

hejteri..ajmo istezanje zadnje loze na doleeee...pa malo glavom ka unutraaa...i onda zibanje 2 minute u predelu vrata...

aca Umc

pre 10 godina

Delija@ nemo se ljutis, ali uvek mi se gade komentari slicni tvom. Mora uvek neka podela, partizani-cetnici, grobari-delije, verovatno bi voleli i kad bi Viktor i Novak zakrvili...sreca pa imaju mozak za razliku od mnogih.

Aca Znalac

pre 10 godina

Teren je u više nego užasnom stanju i nikome ne odgovara što je ovako očajan. Ali Nole gazi i ne osvrće se. Delpo je tu, a to je kao polufinale OI 2012. Ajde sada Delpo stisni. Neće moći, Delpo, neće moći.

Jasna

pre 10 godina

Dobro je da je Nole odbranio bodove od prosle godine a plus jos samo da dobije dodatne bodove,a sto se tice meca bravo Nole jos malo do titule!!

tm.djomla

pre 10 godina

Delija@ nemo se ljutis, ali uvek mi se gade komentari slicni tvom. Mora uvek neka podela, partizani-cetnici, grobari-delije, verovatno bi voleli i kad bi Viktor i Novak zakrvili...sreca pa imaju mozak za razliku od mnogih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca Umc, 3. jul 2013 21:52)

Još ranije Dylan Dog objasnio a on se opet upeca na isti zonfa, trolovima je bitna reakcija i čim se spomene osjetljiva tema tipa gore pomenuta i slične odmah se nadje više njih koji se upecaju, šta ćeš, tako ti je to a evo i ja se upecah pa pišem :)

Gazi Nole do nove pobjede!

Atila

pre 10 godina

Osvetio se Hasu i to dva puta,pa Berdihu ,pa sad Delpu !Mora trojstvo da se ispuni! !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (DEJAN, 3. jul 2013 16:48)

Osvetio se on i na Garosu Dimitrovu, Kolšrajberu i Hasu, uspuniće se trojstvo i ovoga puta.Iz priloženog se vidi da je dotičnima bolje da Noleta ne pobeđuju na nekim manjim turnirima kada on nije raspoložen jer će im svejedno to naplatiti sa kamatom.